AOL INSTANT MESSENGER

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "AOL INSTANT MESSENGER"

Transcript

1 AOL INSTANT MESSENGER 1 Γενική περιγραφή A.S. DRIGAS Applied Technologies Department NCSR DEMOKRITOS Ag. Paraskevi GREECE Το πρόγραµµα AOL Instant Messenger, είναι ένα πολύ απλό, φιλικό και εύχρηστο PC Pager για τους χρήστες που συνδέονται µε το Internet µέσω του πρωτοκόλλου tcp/ip. Με το πρόγραµµα αυτό µπορείτε να ανταλλάξετε µηνύµατα γρήγορα και απλά. Το πρόγραµµα συνδέεται µε µια µεγάλη βάση της AOL µε εκατοµµύρια χρήστες όπου µπορείτε να βρείτε φίλους ή συνεργάτες µε ίδια ενδιαφέροντα µε εσάς. Για τη χρήση του προγράµµατος είναι απαραίτητη η εγγραφή στη βάση αυτή, κάνοντας καταχώρηση των στοιχείων σας και αποκτώντας δικό σας λογαριασµό. Το πρόγραµµα AOL Instant Messenger είναι αρκετά φιλικό και εύκολο ακόµα και για τους αρχάριους χρήστες. Παράλληλα είναι ένα δυνατό και µε πολλές δυνατότητες εργαλείο επικοινωνίας µέσω του δικτύου του Internet. Το πρόγραµµα αυτό παρέχει προσωπική και ασφαλή επικοινωνία ανάµεσα σε τελικούς χρήστες, µέσω κειµένου χωρίς το κόστος µίας µακρινής τηλεφωνικής συνδιάλεξης. Έτσι είναι ένα δυνατό εργαλείο επικοινωνίας το οποίο εξοικονοµεί εσάς ή την εταιρεία σας από σηµαντικό ποσοστό των υπεραστικών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Στην συνέχεια δίνεται η βασική εικόνα της κεντρικής οθόνης του προγράµµατος.

2 Το πρόγραµµα AOL Instant Messenger είναι µια πλήρης παραµετροποιηµένη εφαρµογή επικοινωνίας - κλήσης µέσω του Internet. Το AOL Instant Messenger προσφέρει συνοπτικά τα εξής : Αποστολή µηνυµάτων. Το AOL Instant Messenger µπορεί να στείλει κάποιο µήνυµα σε κάποιον αποµακρυσµένο χρήστη. υνατότητα απευθείας σύνδεσης. Σύνδεση πραγµατικού χρόνου και ζωντανός κατάλογος χρηστών που είναι συνδεµένοι µε το Internet µέσω του AOL. Τηλεφωνικός κατάλογος. Για αποθήκευση προσωπικών στοιχείων των χρηστών. Πολλαπλοί τρόποι ειδοποίησης. Το AOL Instant Messenger έχει πολλούς τρόπους για να ειδοποιήσει τον τοπικό χρήστη αλλά και τον αποµακρυσµένο, χρησιµοποιώντας διάφορα αρχεία ήχου.

3 2 υνατότητες και χαρακτηριστικά Αναγνώριση χρήστη Με το πρόγραµµα του AOL Instant Messenger, όταν κάποιος καλεί, έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει την παρουσίαση ενός σύντοµου εισαγωγικού µηνύµατος που θα προϊδεάζει τον αποδέκτη για το θέµα της συζήτησης που πιθανόν έπεται. Μπλοκάρισµα χρήστη Μπλοκάρισµα συγκεκριµένου χρήστη ώστε να µη µπορεί να σας ενοχλεί στέλνοντας σας ανεπιθύµητα µηνύµατα. Πλήρης παραµετροποίηση. υνατότητα πλήρους παραµετροποίησης των γραµµατοσειρών διαλόγου, κειµένου, µεγέθους και χρωµάτων του παραθύρου διαλόγου και του παρασκηνίου. Αρχείο βοήθειας. Το AOL Instant Messenger έχει µία πλήρη βοήθεια, πατώντας την επιλογή Help παρουσιάζεται το παράθυρο βοήθειας. 3 Απαιτήσεις συστήµατος εν υπάρχουν κάποιες συγκεκριµένες απαιτήσεις από το σύστηµα γιατί το πρόγραµµα χρησιµοποιεί πολλούς καλούς αλγόριθµους και αρκετό µικρό κώδικα. εσµεύει ένα µικρό κύκλο διεργασιών από τον επεξεργαστή αλλά και από το δίκτυο, είναι αρκετά µικρό και δεν πιάνει ιδιαίτερο χώρο. Θα πρέπει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις ενός απλού multimedia υπολογιστή, όπως: 486 DX/66MΗz επεξεργαστή και πάνω, 8ΜΒ RAM και πάνω 2 ΜΒ διαθέσιµα στον σκληρό δίσκο (υπολογίστε και τα αρχεία ήχου!) MCI- Κάρτα ήχου που να υποστηρίζει 8kHz ή 11kHz VGA-κάρτα ικανή να υποστηρίζει 256 χρώµατα. 4 Λειτουργικό σύστηµα Το πρόγραµµα AOL Instant Messenger αυτή τη στιγµή διατίθεται µόνο για τα λειτουργικά συστήµατα Windows 95/98 ή Windows NT. Για µελλοντική επέκταση και διάθεση κυκλοφορίας του ίδιου προγράµµατος και σε άλλες πλατφόρµες υπολογιστών παρακαλούµε

4 ενηµερωθείτε από τη ηλεκτρονική διεύθυνση της ίδιας της εταιρίας µέσα από το δίκτυο του Internet. 5 ικτυακή σύνδεση Για σωστή, ποιοτική και ικανοποιητική απόδοση του προγράµµατος AOL Instant Messenger χρειάζονται τα εξής : Σύνδεση µε ταχύτητα 4800 Kbps και πάνω. Windows Sockets έκδοση 1.1 ή µεταγενέστερη, Σύνδεση του δικτυακού πρωτοκόλλου TCP/IP (LAN, WAN, ή Internet) 6 Eγκατάσταση του προγράµµατος Για την εγκατάσταση του προγράµµατος, τρέχουµε το αρχείο που είναι διαθέσιµο και που πρέπει να κατεβάσουµε από την διεύθυνση Κάνοντας κλικ στο υπερσύνδεσµο Download Now, αυτόµατα θα εµφανιστεί ο browser των windows ρωτώντας µας που θα σώσουµε το αρχείο aim95.exe. Σώστε το σε ένα κατάλογο της αρεσκείας σας. Το AOL Instant Messenger παρέχει µία πολύ γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση και ο οδηγός εγκατάστασης του είναι πολύ απλός ακόµα και για αρχάριους χρήστες. Με τα πολύ αναλυτικά και κατατοπιστικά σχόλια και οδηγίες ολοκληρώνεται η εγκατάσταση. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης θα ερωτηθείτε σε πιο κατάλογο να το εγκαταστήσει, αν θέλετε να φορτώνει το πρόγραµµα κάθε φορά που ξεκινάτε τα Windows και αν χρησιµοποιείτε τοπική σύνδεση µε το Internet ή µοντεµ.

5 Πατήστε Next και η εγκατάσταση θα συνεχιστεί. Στο τέλος πριν ολοκληρωθεί θα σας εµφανίσει το ακόλουθο παράθυρο διαλόγου. Εάν είστε ήδη µέλος του AOL πατήστε την επιλογή Use AOL screen name για να χρησιµοποιήσετε το όνοµα που έχετε στο AOL αλλιώς επιλέξτε Register new screen name για να εγγραφείτε στο AOL, ή τέλος µπορείτε να επιλέξετε cancel ακύρωση και να συνεχίσετε κάνοντας αργότερα τις καταχωρήσεις. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να δηµιουργήσετε ένα κατάλογο ή ένα Shortcut για το AOL Instant Messenger, κατευθείαν από την επιφάνεια εργασίας των Windows είναι: Κάνοντας κλικ στο δεξί πλήκτρο του ποντικιού θα εµφανιστεί ένα µικρό µενού µε την µορφή ενός αιωρούµενου παράθυρου. Κάνοντας κλικ στο "New", και ύστερα στο "Folder", θα δηµιουργήσετε ένα καινούριο κατάλογο, δίνοντας ένα όνοµα. Ονοµάστε το αν θέλετε "Net Clients". Επαναλάβετε τα ίδια

6 βήµατα και για τη δηµιουργία του "Shortcut" αντί για Folder. Ύστερα ανοίξτε τον κατάλογο όπου βρίσκεται το πρόγραµµα AOL.exe, κάνοντας του κλικ, αµέσως θα δείτε το εικονίδιο του AOL. Τώρα µπορείτε να το σύρετε και να το αφήσετε πάνω στη επιφάνεια εργασίας του καταλόγου που προηγουµένως φτιάξατε. Τώρα µπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο κατάλογο "Net Clients" που βρίσκεται στη επιφάνεια εργασίας και να βρείτε το Shortcut (συντόµευση) του ΑOL. Κάντε διπλό κλικ πάνω στο εικονίδιο του AOL και αµέσως το AOL Instant Messenger θα τρέξει. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του προγράµµατος είναι η εγγραφή στον AOL κατάλογο, που θα περιγράψουµε στην συνέχεια. Έναρξη και εγγραφή στο AOL Η κύρια εικόνα της εφαρµογής περιλαµβάνει τρία απλά πλήκτρα. Τα πλήκτρα help, Setup και το Sign On. Το πλήκτρο help εµφανίζει το αρχείο βοήθειας του προγράµµατος για windows, το πλήκτρο setup το παράθυρο µε τις βασικές ρυθµίσεις του προγράµµατος και το πλήκτρο Sign On συνδέεται µε το εξυπηρετητή της AOL όπου µπορείς να εισέλθεις µε το όνοµα εισόδου και το κωδικό σου. Φυσικά θα πρέπει να είσαι ήδη καταχωρηµένος στο AOL έχοντας ήδη διαθέσιµα το όνοµα εισόδου και το κωδικό. Για να κάνετε τη καταχώρηση πηγαίνετε στη ιστοσελίδα της AOL και ακολουθήστε τον υπερσύνδεσµο register and download a copy of the AOL Instant Messenger service. Ακολουθήστε τις οδηγίες και µόλις

7 αποκτήσετε το όνοµα εισόδου (login name) και το κωδικό µπορείτε πλέον να χρησιµοποιήσετε το πρόγραµµα µας. 7 Ρυθµίζοντας τις παραµέτρους του Setup - Connection Τώρα πρόκειται να αναλύσουµε και εξηγήσουµε όλες τις παραµέτρους και επιλογές του µενού εγκατάστασης και ρύθµισης του προγράµµατος, (Setup Menu). Από τη κύρια οθόνη του προγράµµατος κάντε κλικ στο κουµπί Setup και κατόπιν επιλέξτε το tab Connection και θα εµφανιστεί το ακόλουθο παράθυρο του Setup - Connection. Οι παράµετροι τις οποίες πρέπει να δηλώσουµε είναι οι ακόλουθοι: Host : Όνοµα εξυπηρετητή του AOL. Port: Πόρτα επικοινωνίας µεταξύ του προγράµµατος και του εξυπηρετητή. Auto Configure: Αυτόµατη αναγνώριση της σύνδεσης, εξετάζει αν είναι σωστό το όνοµα του εξυπηρετητή. Connect Using Proxy: Χρησιµοποίηση του Proxy για παράκαµψη του firewall.

8 Keep Connection Alive: ιατήρηση της σύνδεσης ακόµα και αν βγούµε έξω από το πρόγραµµα µας 8 Ρυθµίζοντας τις παραµέτρους του Setup - Sound Τώρα πρόκειται να αναλύσουµε και εξηγήσουµε όλες τις παραµέτρους και επιλογές του µενού εγκατάστασης και ρύθµισης του προγράµµατος (Setup Menu). Από τη κύρια οθόνη του προγράµµατος κάντε κλικ στο πλήκτρο Setup και κατόπιν επιλέξτε το tab Sound και θα εµφανιστεί το εξής το παράθυρο του Setup Sound. Εδώ καθορίζουµε τα αρχεία ήχου (wav) που θα παίζονται κάθε φορά που συµβαίνει κάτι, όπως : Σύνδεση και αποσύνδεση µε τον εξυπερετητή. Πρώτο εισερχόµενο µήνυµα. Κάθε εισερχόµενο µήνυµα. Κάθε µήνυµα που αποστέλλουµε.

9 9 Οδηγίες χρήσης του προγράµµατος AOL Καταρχήν τρέχουµε το πρόγραµµα και συνδεόµαστε µε το AOL. ηλαδή πρέπει να έχουµε ήδη καταχωρηθεί στη βάση του AOL. Ύστερα αφού ολοκληρωθεί η σύνδεση µπορούµε να στείλουµε µηνύµατα, να συνοµιλήσουµε και άλλα. 10 Αποστολή σύντοµου µηνύµατος Για να στείλουµε ένα µήνυµα σε κάποιον ακολουθούµε τα παρακάτω βήµατα 1. Κάντε κλικ στο Online από το παράθυρο του Buddy List και επιλέξτε το screen name του χρήστη που θέλετε να στείλετε το µήνυµα. 2. Κάντε κλικ στο πλήκτρο IM. Το παράθυρο του The Instant Message θα εµφανιστεί. 3. Πληκτρολογήστε το µήνυµα σας και πατήστε κλικ στο Send. 11 Αποστολή υπερσύνδεσµου Για να στείλουµε έναν υπερσύνδεσµο σε κάποιον ακολουθούµε τα ακόλουθα βήµατα. 1. Μέσα από ένα παράθυρο Instant Message πληκτρολογούµε το κείµενο που θέλουµε να στείλουµε ως υπερσύνδεσµο.

10 2. Κάντε κλικ στο πλήκτρο Link πάνω στη µπάρα. Το παράθυρο Edit Hyperlink θα ανοίξει. 3. Προσδιορίστε τι υπερσύνδεσµος είναι, URL (Internet locator) ή e- mail address. Για παράδειγµα, 4. Κάντε κλικ στο OK, σώστε τις ρυθµίσεις και κλείστε το παράθυρο διαλόγου. 12 Αποθήκευση των µηνυµάτων Για την αποθήκευση των µηνυµάτων ακολουθούµε τα ακόλουθα βήµατα. 1. Μέσα από το παράθυρο Instant Message, επιλέξτε Save από το µενού File. Το παράθυρο Save Text to File θα ανοίξει. 2. Εισάγετε το όνοµα του αρχείου µε το οποίο θα το σώσετε. 3. Επιλέξτε Text Only για να το σώσετε σαν αρχείο κειµένου. 13 Μπλοκάρισµα του χρήστη Για το µπλοκάρισµα του χρήστη ακολουθούµε τα ακόλουθα βήµατα. 1. Κάντε κλικ στο µενού και επιλέξτε Options. 2. Κλικ στο Edit Preferences, και πάλι κλικ στο Controls tab. 3. Επιλέξτε Block the users below button. 4. και κάντε κλικ στο Add Name. 5. Πληκτρολογήστε το όνοµα του χρήστη που θέλετε να προσθέσετε στη λίστα των µπλοκαρισµένων χρηστών. 6. Κλικ OK σώστε τις αλλαγές και κλείστε το παράθυρο διαλόγου.

Special edition of the Technical Chamber of Greece on Video Conference Services on the Internet, 2000 INTERNET PHONE

Special edition of the Technical Chamber of Greece on Video Conference Services on the Internet, 2000 INTERNET PHONE INTERNET PHONE A.S. DRIGAS Applied Technologies Department NCSR DEMOKRITOS Ag. Paraskevi GREECE dr@imm.demokritos.gr http://imm.demokritos.gr Το Internet Phone θέτει καινούργια δεδοµένα για την επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης

Οδηγίες εγκατάστασης Οδηγίες εγκατάστασης SingularLogic Control 4 rel 3.03 SingularLogic Control 1, 2, 3 rel 3.03 SingularLogic Accountant rel 3.03 SingularLogic Λογιστικά rel 3.03 ή µεταγενέστερες εκδόσεις µε MICROSOFT SQL

Διαβάστε περισσότερα

Safe internet for schools: Οδηγός Χρήσης

Safe internet for schools: Οδηγός Χρήσης Safe internet for schools: Οδηγός Χρήσης Περιεχόμενα 1. Πρόλογος 1 2. Οδηγίες πριν την Εγκατάσταση 2 2.1 Απενεργοποίηση λογισμικού προστασίας 3 2.2 Επιταχυντής σύνδεσης στο διαδίκτυο 3 3. Σχετικά με τα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET -1-

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ INTERNET -1- ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΕΝΟΙΕΣ ΤΟΥ INTERNET- ΙΑ ΙΚΤΥΟ 2 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΙΑ ΙΚΤΥΟΥ 2 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ 4 ΕΥΡΕΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ 9 ΧΡΗΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ 10 ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πλοήγηση www / Με τον Internet Explorer

Πλοήγηση www / Με τον Internet Explorer Πλοήγηση www / Με τον Internet Explorer Περιεχόμενα 1.Eισαγωγή 2.Το περιβάλλον του Internet Explorer 3.Οδηγίες πλοήγησης 4.Αποθήκευση αρχείων 5.Αγαπημένα 6.Ασφαλής σύνδεση 7.Διακομιστής μεσολάβησης 1.Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικά στοιχεία. Τι είναι το Internet; Ιστορία του Internet

Εισαγωγικά στοιχεία. Τι είναι το Internet; Ιστορία του Internet EΝΟΤΗΤΑ 4 Η : INTERNET Εισαγωγικά στοιχεία Τι είναι το Internet; Το Internet ( ιαδίκτυο) είναι ένα παγκόσµιο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι επικοινωνούν µεταξύ τους χρησιµοποιώντας ένα κοινό

Διαβάστε περισσότερα

USB Stick HSPA+/3G/2G

USB Stick HSPA+/3G/2G Χαρακτηριστικά: Μετάδοση δεδοµένων µέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας, συµβατότητα µε τις τεχνολογίες: HSPA+/UMTS (3G) 850/1900/2100MHz και EDGE/GPRS/GSM (2G) 850/900/1800/1900 MHz Ταχύτητες: λήψη έως 21.6

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγος Χρήσης (Manual) Εκπαιδευομένου

Οδηγος Χρήσης (Manual) Εκπαιδευομένου ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Ενότητα 1 : Προετοιμασία για την διάσκεψη σας..σελ. Ενότητα 2 : Είσοδος στον λογαριασμό και logging in..σελ. Ενότητα 3 : Οθόνη Επιλογών για τον Guest.σελ. Ενότητα 4: Παράθυρα βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης PCI μόντεμ

Εγχειρίδιο χρήσης PCI μόντεμ Εγχειρίδιο χρήσης PCI μόντεμ Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΉ... 3 ΤΙ ΧΡΕΙΆΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΕΤΕ ΤΟ ΦΑΞ-ΜΌΝΤΕΜ... 3 ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ PCI ΦΑΞ-ΜΌΝΤΕΜ... 4 WINDOWS 95/98/ME/2000... 4 WINDOWS NT 4.0... 4 ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Εισερχόµενα... 13. Πρόχειρα... 14. Εξερχόµενα... 14. Απεσταλµένα... 15

Περιεχόµενα. Εισερχόµενα... 13. Πρόχειρα... 14. Εξερχόµενα... 14. Απεσταλµένα... 15 Περιεχόµενα Περιεχόµενα... 1 Γενική Επισκόπηση... 6 Τι είναι το Vodafone Mobile Connect;... 6 Υποστηριζόµενα Λειτουργικά Συστήµατα... 6 Σύνδεση... 6 Άνοιγµα σύνδεσης µέσω δικτύου 3G ή GPRS... 6 Άνοιγµα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP ιαδικασία δικτύωσης PC µέσω modem Στις επόµενες παραγράφους περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσετε προκειµένου

Διαβάστε περισσότερα

USB Stick. USB Stick HSPA/3G/2G. COSMOTE Internet Οn Τhe Go. COSMOTE Internet Οn Τhe Go USB Stick

USB Stick. USB Stick HSPA/3G/2G. COSMOTE Internet Οn Τhe Go. COSMOTE Internet Οn Τhe Go USB Stick Χαρακτηριστικά: Μετάδοση δεδοµένων µέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας, συµβατότητα µε τις τεχνολογίες: HSUPA/HSDPA/UMTS (3G) 850/1900/2100MHz και EDGE/GPRS/GSM (2G) 850/900/1800/1900 MHz Ταχύτητες: HSDPA

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ. Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ. Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014 Σελίδα 2 Πίνακας περιεχομένων Α. Εισαγωγή... 3 Τι είναι η εκπαίδευση εξ αποστάσεως και πώς διεξάγεται... 3 Τι είναι η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση - Περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Computing and Information Systems Service Πίνακας Περιεχοµένων

Computing and Information Systems Service Πίνακας Περιεχοµένων Πίνακας Περιεχοµένων Περιεχόµενα Σελίδα 1 Σύνδεση σε ένα Microsoft Windows Η/Υ Σελίδα 3 Windows 2000 Σελίδα 7 ιαχείριση Αρχείων Σελίδα 13 Microsoft Word 2000 Σελίδα 21 Ανάγνωση Ηλεκτρονικού Ταχυδροµείου

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 4.5. Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο. Προγράµµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου. Ειδικοί Στόχοι

Ενότητα 4.5. Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο. Προγράµµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου. Ειδικοί Στόχοι ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 : ιαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο Ενότητα 4.5 Ηλεκτρονικό ταχυδροµείο Προγράµµατα ηλεκτρονικού ταχυδροµείου Ειδικοί Στόχοι Οι επιµορφούµενοι πρέπει: Να µπορούν

Διαβάστε περισσότερα

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη ACS Connect Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web Έκδοση Οκτώβριος 2011 Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη Περιεχόμενα ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 4 ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ACS & ΕΝΑΡΞΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής

Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Καβάλας Εισαγωγικές έννοιες πληροφορικής Τίτλος πράξης: Κατηγορία Πράξης: Ενέργεια: Μέτρο: Επιστ. Υπεύθυνος: "Επιµόρφωση Πιστοποίηση Γυναικών Αρχικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Οδηγός Χρήστη Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Περιεχόµενα 1. ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 3 2. ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ 6 3. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 9 4. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

DATA TANK GATEWAY WLAN

DATA TANK GATEWAY WLAN ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ DATA TANK GATEWAY WLAN EXTERNAL DUAL DISK NETWORK HARD DRIVE / 3.5" / (W)LAN WIN & MAC & LINUX Rev. 711 Data Tank Gateway Συγχαρητήρια Συγχαρητήρια για την αγορά του Freecom Data Tank

Διαβάστε περισσότερα

Portal ιστοχώρος για την πόλη τον Χανίων µε την χρήση του CMS Joomla

Portal ιστοχώρος για την πόλη τον Χανίων µε την χρήση του CMS Joomla Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρµογών Τµήµα Εφαρµοσµένης Πληροφορικής & Πολυµέσων Πτυχιακή εργασία µε θέµα: Portal ιστοχώρος για την πόλη τον Χανίων µε την χρήση του CMS Joomla

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ, 2007. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώµατος.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ, 2007. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώµατος. 11 01 011 0 10111 0 0 1 1 0 010 0 10 00 110 10 00 01 1 00 00 000 1 00 1 0 01 0 0 10 0 11 0 11 00 0 01 1 01 0 01 01 0110101 0 1 1 10 0 011010 0 1 ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ, 2007. Με την επιφύλαξη

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος 2 ο. Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (E-Mail)

Μέρος 2 ο. Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (E-Mail) Μέρος 2 ο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (E-Mail) Ms Outlook για το Office 2010 Μαρία Ζάππα Κασαπίδη ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο 2 1. Εκκίνηση του προγράμματος 4 1.1 Ρυθμίσεις κατά την έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασµός & Ανάπτυξη Υποδοµών & Προηγµένων Υπηρεσιών για την Υλοποίηση του e-school: Υλοποίηση, οκιµαστική εφαρµογή και Πιλοτική λειτουργία συστηµάτων γραµµατειακής υποστήριξης ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΗ Υποσύστηµα

Διαβάστε περισσότερα

Monopoly World Edition

Monopoly World Edition Monopoly World Edition ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Σεπτέμβριος 2008 Οδηγίες Χρήσης Προγράμματος Σελίδα 1 από 67 1. Περιεχόμενα 1. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ... 5 3. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ... 5 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

CubisPRO Client. Οδηγίες Χρήσεως

CubisPRO Client. Οδηγίες Χρήσεως CubisPRO Client Οδηγίες Χρήσεως 1 ΜΕΡΟΣ 1 Ο : ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικά 1. Τι είναι ο CubisPRO Server 2. Τι είναι ο CubisPRO Client Προϋποθέσεις Εγκατάστασης Προγράμματος CubisPRO Client Ξεκινώντας Παρακολούθηση

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός οδηγός Mozilla Thunderbird

Ελληνικός οδηγός Mozilla Thunderbird 1 Το έγγραφο αυτό κυκλοφορεί με την άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά - Παρόμοια διανομή 3.0 Ελλάδα (Creative Commons Attribution- Share Alike 3.0 Greece) που σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε,

Διαβάστε περισσότερα

Αν παρ όλα αυτά αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Κέντρο Δικτύου της ΑΣΠΑΙΤΕ Τηλ 210 2896709, 210 2896722, 210 2896721, noc@aspete.

Αν παρ όλα αυτά αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Κέντρο Δικτύου της ΑΣΠΑΙΤΕ Τηλ 210 2896709, 210 2896722, 210 2896721, noc@aspete. H υπηρεσία VPN προσφέρει τη δυνατότητα σε χρήστες της ΑΣΠΑΙΤΕ που συνδέονται στο Internet από άλλους φορείς (πχ ISP, άλλα ιδρύματα, κτλ) να αποκτούν ασφαλή πρόσβαση στο δίκτυο και στις υπηρεσίες της Σχολής.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης HUNE RF CARD LOCK SOFTWARE. Version 19.0

Οδηγίες Χρήσης HUNE RF CARD LOCK SOFTWARE. Version 19.0 Οδηγίες Χρήσης HUNE RF CARD LOCK SOFTWARE Version 19.0 RF 1 Εισαγωγή στην ηλεκτρονική κλειδαριά θυρών με χρήση κάρτας RF Το σύστημα ηλεκτρονικής κλειδαριάς, που απαρτίζεται από την συσκευή ανάγνωσης προγραμματισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 6.2. Παραδείγµατα χρήσης των ΤΠΕ από έναν εκπαιδευτικό. Ειδικοί Στόχοι. Στην ενότητα αυτή θα δούµε παραδείγµατα καθηµερινής χρήσης

Ενότητα 6.2. Παραδείγµατα χρήσης των ΤΠΕ από έναν εκπαιδευτικό. Ειδικοί Στόχοι. Στην ενότητα αυτή θα δούµε παραδείγµατα καθηµερινής χρήσης Ενότητα 6.2 Παραδείγµατα χρήσης των ΤΠΕ από έναν εκπαιδευτικό Ειδικοί Στόχοι Στην ενότητα αυτή θα δούµε παραδείγµατα καθηµερινής χρήσης του υπολογιστή. Θα µάθουµε να προσθαφαιρούµε κάποιο λογισµι- Ποιο

Διαβάστε περισσότερα