Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/1

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/1"

Transcript

1 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/1 Αγώνες Εθνικού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας 2011 για την Κατηγορία Σύνθετου Τόξου Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της F.I.T.A, που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών στο Τορίνο (Ιταλία) τον Ιούλιο 2011 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Legica (Πολωνία) τον Αύγουστο του 2011, η κατηγορία σύνθετου τόξου θα αγωνιστεί μόνο στην απόσταση των μ, με μορφή αγώνα 2 Χ μ ενώ ο ολυμπιακός γύρος θα διεξαχθεί στα μ. - Για την εξοικείωση των αθλητών/ τριών του σύνθετου τόξου στην νέα μορφή αγώνα καθώς επίσης για τη πρόκριση, καλύτερη προετοιμασία για τη συμμετοχή στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, στους αγώνες F.I.T.A του Εθνικού Πρωταθλήματος Α &Β αγωνιστικής κατηγορίας, το Ανοιχτό Πρωτάθλημα και Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών Νέων Γυναικών / Εφήβων Νεανίδων,το σύνθετο τόξο θα αγωνίζεται μόνο στην απόσταση των 2 Χ μ. ενώ για το ολυμπιακό τόξο θα διεξάγεται κανονικά ο αγώνας F.I.T.A, 2 Χ 70μ.& 2Χ60μ. Ο Ολυμπιακός Γύρος για το σύνθετο τόξο θα διεξάγετε στην απόσταση των μ. σε μονά target face 40εκ (των μ) με τη διαδικασία των 5 σετ 3 βελών και η ανάδειξη του νικητή θα γίνεται με το συνολικό άθροισμα της βαθμολογίας των βελών (μέγιστο 1 πόντων). Τα ανωτέρω δύναται να τροποποιηθούν αν υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές στους κανονισμούς της F.I.T.A που αφορούν την διεξαγωγή των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων. Στους αγώνες του Εθνικού πρωταθλήματος μετά από τα Παγκόσμια πρωτάθλημα, το σύνθετο τόξο θα αγωνίζεται στην απόσταση των 2 Χ 70μ με Ο.Γ. στα 70μ.

2 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/2 Βαθμολογούμενοι Αγώνες, Τρόπος Βαθμολόγησης Οι βαθμολογούμενοι αγώνες για το έτος 2011 είναι οι κάτωθι: - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2x18μ με Ο.Γ. - Ανοιχτό Πρωτάθλημα 2x70μ για το Ολυμπιακό Τόξο με Ο.Γ & 2xμ Σύνθετο Τόξο με Ο.Γ. - Κύπελλο Ελλάδος 2x70μ (Ολυμπιακό Τόξο & Σύνθετο Τόξο) με Ο.Γ. Η βαθμολογία για όλες τις κατηγορίες του ολυμπιακού και σύνθετου τόξου, τόσο η ατομική όσο και η ομαδική, θα προκύπτει από τον Ολυμπιακό Γύρο. Στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατόν να διεξαχθεί Ολυμπιακός Γύρος τότε η βαθμολογία θα προκύπτει από το γύρο κατάταξης. Η βαθμολογία, για όλους τους παραπάνω αγώνες, έχει ως εξής: - οι οκτώ πρώτοι αθλητές/τριες θα βαθμολογούνται με βαθμούς (κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης). - οι οκτώ πρώτες ομάδες θα βαθμολογούνται με βαθμούς (κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης). - τα μεικτά ομαδικά δε θα βαθμολογηθούν. Σε περίπτωση ισοβαθμίας οι αθλητές/τριες ή οι ομάδες θα λαμβάνουν τη βαθμολογία της θέσης στην οποία ισοβάθμησαν. Προϋπόθεση για την ατομική βαθμολόγηση των αθλητών/τριών είναι η ολοκλήρωση του αγώνα και σε περίπτωση αγώνα με ολυμπιακό γύρο απαιτείται η ολοκλήρωση και του ολυμπιακού γύρου. Προϋπόθεση για τη βαθμολόγηση του ομαδικού ενός σωματείου,είναι η ολοκλήρωση του αγώνα όλων των αθλητών/τριών που τις συνθέτουν και σε περίπτωση αγώνα με ολυμπιακό γύρο απαιτείται η ολοκλήρωση και του ολυμπιακού γύρου.

3 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/3 Διοργάνωση Ανοιχτού Πρωταθλήματος Το Ανοιχτό Πρωτάθλημα θα αποτελείται από 2 μέρη: - Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών Νέων Γυναικών / Εφήβων Νεανίδων - Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών με δικαίωμα συμμετοχής όλων όσων έχουν κατηγοριοποιηθεί στην Α αγωνιστική κατηγορία Ανδρών Γυναικών ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους και στο «Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών Νέων Γυναικών / Εφήβων Νεανίδων» - Για την κατηγορία Σύνθετου Τόξου και στα δύο μέρη του Ανοιχτού Πρωταθλήματος,το σύνθετο τόξο θα αγωνίζεται μόνο στην απόσταση των 2 Χ μ. ενώ για το ολυμπιακό τόξο θα διεξάγεται κανονικά στην απόσταση 2 Χ 70μ & 2 Χ 60μ. Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/4 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι μία και μοναδική διοργάνωση κάθε χρόνο και πάντα της ανώτατης (Α ) αγωνιστικής κατηγορίας του αθλήματος,για όλες της ηλικιακές κατηγορίες,ανδρών Γυναικών / Νέων Ανδρών Νέων Γυναικών / Εφήβων Νεανίδων ολυμπιακού και σύνθετου τόξου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι έχουν προκριθεί ή έχουν διατηρήσει την συμμέτοχή τους στην Α αγωνιστική κατηγορία του αθλήματος, στους αγώνες ορίων (επίσημοι αγώνες Ε.Φ.Ο.Τ) που προηγηθήκαν του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, βάσει των βαθμολογικών ορίων πρόκρισης / κατηγοριοποίησης που αναφέρονται στην εγκύκλιο Ε.Φ.Ο.Τ 2011/9. Για το έτος 2011 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες ολυμπιακού και σύνθετου τόξου, θα διεξαχθεί στην απόσταση των 18μ. με Ο.Γ, σε κάθετα target face 3 Χ 20εκ.

4 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/5 Σύνθεση Ομαδικών 1. Στους αγώνες που υπάρχει και ομαδική κατάταξη, κάθε σωματείο δικαιούται να συμμετέχει με μόνο μία ομάδα ανά κατηγορία, αποτελούμενη από 3 (τρεις) αθλητές/τριες. Η σύνθεση των ομαδικών δεν δύναται να αλλάξει κατά τη διάρκεια του αγώνα (συμπεριλαμβανομένου και του ολυμπιακού γύρου). Οι δηλώσεις των ομαδικών θα γίνονται μέχρι και πριν από την έναρξη των δοκιμαστικών βολών του αγώνα. Στην περίπτωση αγώνων με ολυμπιακό γύρο,οι δηλώσεις των ομαδικών θα γίνονται μέχρι και πριν από την έναρξη των δοκιμαστικών βολών του αγώνα κατάταξης χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής τους στον ολυμπιακό γύρο. Στην περίπτωση που κάποιος ή κάποιοι αθλητές/τριες, μέλη ομάδας, δεν ολοκληρώσουν τον αγώνα ή ακυρωθούν, τότε αυτόματα ακυρώνεται και η ομάδα. 2. Στους αγώνες που υπάρχει κατάταξη μικτού ομαδικού, κάθε σωματείο δικαιούται να συμμετέχει με μόνο μία ομάδα ανά κατηγορία. Η σύνθεση των μικτών ομαδικών δεν απαιτεί δήλωση. Οι καλύτερες επιδόσεις ενός άνδρα και μίας γυναίκας ανά σωματείο σε κάθε κατηγορία του Ολυμπιακού και Σύνθετου τόξου θα αποτελούν το μεικτό ομαδικό. Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στον ολυμπιακό γύρο ενός ή και των δύο αθλητών που έχουν την καλύτερη επίδοση,τότε το μικτό ομαδικό του σωματείου μπορεί να συμπληρωθεί από τους αθλητές του σωματείου που έχουν πετύχει τις αμέσως επόμενες καλύτερες επίδοσεις στην κατηγορία τους στον γύρο κατάταξης. Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/6 Μη συμμετοχή αθλητών οι οποίοι είχαν δηλωθεί σε αγώνα Σε περίπτωση μη συμμετοχής αθλητών οι οποίοι είχαν δηλωθεί σε αγώνα ισχύουν τα κάτωθι: - δικαιολογημένος απών θεωρείται μόνο 1 (ένας) ανά 10 δηλωθέντες αθλητές πέρα των ανωτέρω δικαιολογημένων απόντων το σωματείο μετά τη λήξη του αγώνα θα δηλώσει στην Ε.Φ.Ο.Τ. τους αδικαιολογήτως απόντες οι οποίοι δεν θα γίνουν δεκτοί στον επόμενο αγώνα της Ομοσπονδίας.

5 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/7 Αθλητική Περιβολή Όλα τα μέλη μίας ομάδας (αθλητές/τριες και προπονητές/τριες) θα πρέπει να είναι κατάλληλα ενδεδυμένοι με ομοειδής χρωματισμούς σύμφωνα με την εμφάνιση της ομάδας που ανήκουν. Οι γυναίκες υποχρεούνται να φορούν: - Φόρεμα, φούστα, σορτς (τα οποία δεν πρέπει να είναι κοντύτερα από την άκρη των δακτύλων της αθλήτριας όταν τα χέρια και τα δάκτυλα εκτείνονται στα πλευρά της) ή παντελόνι ή φόρμα και μπλούζες (οι οποίες θα καλύπτουν το εμπρός και το πίσω μέρος του κορμού, τους ώμους και την κοιλιακή χώρα στο μέγιστο άνοιγμα του τόξου) ή μπλούζες με κοντό μακρύ μανίκι (που καλύπτουν την κοιλιακή χώρα στο μέγιστο άνοιγμα του τόξου) Οι άντρες υποχρεούνται να φορούν: - Παντελόνι, φόρμα ή σορτς (τα οποία δεν πρέπει να είναι κοντύτερα από την άκρη των δακτύλων του αθλητή όταν τα χέρια και τα δάκτυλα εκτείνονται στα πλευρά του) και μπλούζες με κοντό ή μακρύ μανίκι (που θα καλύπτουν την κοιλιακή χώρα στο μέγιστο άνοιγμα του τόξου) Απαγορεύονται τα τζιν και οποιουδήποτε τύπου πολύ φαρδιά ενδύματα. Όλοι οι αθλητές/τριες και προπονητές/τριες, πρέπει να φορούν αθλητικά υποδήματα το οποία μπορούν να είναι διαφορετικών τύπων αλλά πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτουν όλο το πόδι. Στις μπλούζες όλων των αθλητών/τριών θα πρέπει να αναφέρεται στο επάνω μέρος της πλάτης, το σωματείο με το οποίο αγωνίζονται ή να φέρουν το έμβλημα του σωματείου επάνω αριστερά ή δεξιά στο στήθος. Οι αθλητές/τριες ή προπονητές/τριες, οι οποίοι κατά τον έλεγχο εξοπλισμού από τους κριτές του αγώνα διαπιστωθεί ότι, δεν είναι ενδεδυμένοι με αθλητική περιβολή σύμφωνη με τα προαναφερόμενα και έως την έναρξη του αγώνα δεν έχουν συμμορφωθεί με την υπόδειξη των κριτών, τότε δεν θα τους επιτραπεί να συμμετέχουν στον αγώνα, οι δε προπονητές/τριες για τους ίδιους λόγους θα απομακρύνονται εκτός αγωνιστικού χώρου.

6 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/8 Θέμα: Αναγνώριση Πανελλήνιων Επιδόσεων Επιβράβευση Κατάρριψης Πανελλήνιας Επίδοσης Ως νέα Πανελλήνια επίδοση θα αναγνωρίζετε μια επίδοση που πραγματοποιείται σε έναν αγώνα του Εθνικού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας 2011, όταν είναι τουλάχιστον ένα πόντο υψηλότερη από την υπάρχουσα επίδοση. Στην περίπτωση επίτευξης του μέγιστου αποτελέσματος στον ανοιχτό χώρο μία νέα Πανελλήνια επίδοση θα περιλαμβάνει τον αριθμό των Εσωτερικών 10 (Χ) και θα απαιτείται τουλάχιστον ένα περισσότερο Χ από την υπάρχουσα επίδοση. Στην περίπτωση που μία Πανελλήνια επίδοση ισοφαρισθεί ή καταρριφθεί από δύο ή περισσότερα ίσα αποτελέσματα πραγματοποιηθέντα την ίδια ημέρα, οι αθλητές/τριες που τα πραγματοποίησαν θα δηλωθούν από κοινού ως κάτοχοι της Πανελλήνιας Επίδοσης. Πανελλήνιες Επιδόσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν για το 2011: στον ανοιχτό χώρο στις κατηγορίες Ανδρών Γυναικών, Νέων Ανδρών Νέων Γυναικών, Εφήβων Νεανίδων, Παίδων Κορασίδων, Παλαιμάχων Ανδρών και Παλαιμάχων Γυναικών στο ολυμπιακό και σύνθετο τόξο ως κάτωθι: α. Μόνο για το Ολυμπιακό Τόξο σε αγώνες F.I.T.A: 1. Σύνολο ατομικού γύρου F.I.T.A (144 βέλη) 2. ατομικό 90μ (36 βέλη) 3. ατομικό 70μ (36 βέλη) 4. ατομικό 60μ (36 βέλη) 5. ατομικό μ (36 βέλη σε πρόσωπο 122εκ στην κατ. Νεανίδων) 6. ατομικό μ (36 βέλη σε πρόσωπο 80εκ) 7. ατομικό 40μ (36 βέλη σε πρόσωπο 80εκ στην κατ. Νεανίδων) 8. ατομικό μ (36 βέλη σε πρόσωπο 40εκ) 9. ατομικό 20μ (36 βέλη μόνο στην κατηγορία Παίδων Κορασίδων) 10. Σύνολο ομαδικό γύρου FITA (3x144 βέλη) Οι Πανελλήνιες επιδόσεις των παραπάνω αποστάσεων μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο ως μέρος του ατομικού γύρου F.I.T.A (144 βέλη και μονό για το Ολυμπιακό Τόξο).

7 β. Για το Ολυμπιακό Τόξο & Σύνθετο Τόξο: 1. Σύνολο ατομικού γύρου 2 Χ 70μ (72 βέλη) 2. Σύνολο ατομικού γύρου 2 Χ 60μ για την κατ. Εφήβων/Νεανίδων (72 βέλη ) 3. Σύνολο ατομικού γύρου 2Χ 40μ για την κατ. Παίδων Κορασίδων (72 βέλη) 4. Σύνολο ατομικού γύρου 2Χ70μ (3 x 72 βέλη) 5. Σύνολο ατομικού γύρου 2Χ60μ κατ. Εφήβων/Νεανίδων (3x72 βέλη ) 6. Σύνολο ατομικού γύρου 2Χ40μ κατ. Παίδων Κορασίδων (3x72 βέλη) 7. Σύνολο ομαδικού ολυμπιακού γύρου (24 βέλη) 8. Σύνολο ομαδικού ολυμπιακού γύρου κατ. Εφήβων/Νεανίδων (24 βέλη) γ. Μόνο για το Σύνθετο Τόξο 1. Σύνολο ατομικού γύρου 2Χ μ (72 βέλη) 2. Ατομικός ολυμπιακός γύρος (15 βέλη) 3. Σύνολο ατομικού γύρου 2Χμ σύνθετου τόξου (3 x 72 βέλη). 4. Σύνολο ομαδικού ολυμπιακού γύρου (24 βέλη) Στον κλειστό χώρο στις κατηγορίες Ανδρών Γυναικών, Νέων Ανδρών Νέων Γυναικών, Εφήβων Νεανίδων, Παίδων Κορασίδων και Παλαιμάχων Ανδρών /Γυναικών στο ολυμπιακό και σύνθετο τόξο ως κάτωθι: 1. Ατομικό 2Χ 18μ (60 βέλη σε τριπλό κάθετο πρόσωπο στόχου 20εκ Ολυμπιακό & Σύνθετο Τόξο) 2. Ομαδικό 18μ (3x60 βέλη Ολυμπιακό & Σύνθετο Τόξο) 3. Ομαδικός ολυμπιακός γύρος (24 βέλη Ολυμπιακό & Σύνθετο Τόξο) Οι Πανελλήνιες επιδόσεις αναγνωρίζονται μόνο αν πραγματοποιηθούν σε επίσημους αγώνες της Ε.Φ.Ο.Τ. (όσοι αναγράφονται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Τ.) καθώς και σε αναγνωρισμένους αγώνες από τη F.I.T.A E.M.A.U.

8 Σε όλους τους κατόχους των Πανελληνίων επιδόσεων θα απονέμεται αναμνηστικό δίπλωμα. Επιπρόσθετα θα χορηγείται οικονομική επιβράβευση για την κατάρριψη Πανελλήνιας επίδοσης στις κάτωθι κατηγορίες ολυμπιακού και σύνθετου τόξου ως εξής : - ατομικού γύρου FITA Α.Χ. (144 βέλη μόνο το Ολυμπιακό Τόξο) : 0 - επιμέρους αποστάσεις ατομικού γύρου FITA (36 βέλη για το Ολυμπιακό Τόξο) : 1 - ατομικού γύρου 2 Χ 70μ (72 βέλη Ολυμπιακό & Σύνθετο Τόξο): 0 - ατομικού γύρου 2 Χ μ (72 βέλη μόνο σύνθετο τόξο) : 0 - ατομικού γύρου 2 Χ 18μ (60 βέλη Ολυμπιακό & Σύνθετο Τόξο: 0 Διευκρινήσεις: 1. Μία Πανελλήνια επίδοση Ανδρών/Γυναικών αναγνωρίζεται αν πραγματοποιηθεί από έναν Νέο Άνδρα/ Νέα Γυναίκα ή Έφηβο/ Νεάνιδα, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία είχε δηλωθεί στον αγώνα που πραγματοποίησε την επίδοση. 2. Μία Πανελλήνια επίδοση Νέων Ανδρών / Νέων Γυναικών αναγνωρίζεται αν πραγματοποιηθεί από έναν Έφηβο / Νεάνιδα, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία είχε δηλωθεί στον αγώνα που πραγματοποίησε την επίδοση με την προϋπόθεση ότι η μορφή του αγώνα είναι η ίδια π.χ. Όταν ένας Έφηβος συμμετέχει σε αγώνα γύρου FITA Εφήβων δεν μπορεί να καταρρίψει την ίδια στιγμή και την επίδοση των Νέων Ανδρών καθώς οι αποστάσεις στις οποίες ρίχνουν δεν είναι οι ίδιες (το FITA Νέων Ανδρών είναι και το FITA Εφήβων είναι ). 3. Στην περίπτωση που μία νέα Πανελλήνια επίδοση καταρρίπτει υπάρχουσες επιδόσεις και σε άλλες ηλικιακές κατηγορίες (σύμφωνα πάντα με τα όσα αναγράφονται παραπάνω) η οικονομική επιβράβευση που θα χορηγείται θα είναι μόνο μία μη πολλαπλασιαζόμενη με τον αριθμό των κατηγοριών στις οποίες έχει εφαρμογή. 4. Στις κατηγορίες Παίδων, Κορασίδων για την κατάρριψη πανελληνίου ρεκόρ,δεν θα τους δίνεται η οικονομική επιβράβευση αλλά θα τους παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης αθλητικού υλικού αξίας 1.

9 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/9 Πρόκριση Κατηγοριοποίηση Αθλητών Όρια πρόκρισης ή παραμονής στην Α Αγωνιστική Κατηγορίας για το 2011: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ FITA 2x70 2x18 FITA 2x70 2x18 Άνδρες Γυναίκες A Κατ Β Κατ <1020 <5 <510 <10 <470 <490 Νέοι Άνδρες Νέες Γυναίκες Α Κατ Β Κατ <620 <290 <380 <710 <290 <380 Έφηβοι Νεανίδες FITA 2x60 2x18 FITA 2x60 2x18 Α Κατ Β Κατ <5 <260 <0 <640 <260 <0 ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ FITA 2x70 & 2x 2x18 FITA 2x70 & 2x 2x18 Άνδρες Γυναίκες A Κατ Β Κατ <1185 <590 <540 <1190 <565 <5 Νέοι Άνδρες Νέες Γυναίκες Α Κατ Β Κατ <790 <385 <440 <880 <385 <440 Έφηβοι Νεανίδες FITA 2x60 2x 2x18 FITA 2x60 2x 2x18 Α Κατ Β Κατ <620 <310 <240 <340 <735 <310 <240 <340 Διευκρινήσεις: 1. Για να προκριθεί ένας αθλητής/τρια από την Β στην Α αγωνιστική κατηγορία πρέπει να έχει ξεπεράσει το βαθμολογικό όριο πρόκρισης που αναφέρετε στον παραπάνω πίνακα. 2. Η πρόκριση, από την Β στην Α αγωνιστική κατηγορία, ισχύει ανεξάρτητα από το αν έχει επιτευχθεί στον ανοιχτό ή στον κλειστό χώρο, από τα παραπάνω εξαιρείται η ηλικιακή κατηγορία Εφήβων Νεανίδων, για την οποία η κατηγοριοποίηση, από την Β στην Α κατηγορία ανώτερης ηλικιακής κατηγορίας για τους αγώνες ανοιχτού χώρου, θα γίνεται μόνο από τον ανοιχτό χώρο.

10 3. Δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ελλάδος, έχουν μόνο οι αθλητές/τριες οι οποίοι έχουν προκριθεί ή παραμείνει στην Α αγωνιστική κατηγορία, στους αγώνες ορίων που προηγηθήκαν. 4. Ένας αθλητής της Α αγωνιστικής κατηγορίας θα υποβιβάζετε στην Β αγωνιστική κατηγορία όταν κατά την διάρκεια του προηγούμενου ημερολογιακού έτους, δεν έχει επιτύχει βαθμολογική επίδοση η οποία να ξεπερνά στα βαθμολογικά όρια της ηλικιακής κατηγορίας όπου ανήκει. Επίσης μία επίδοση πάντα αναγνωρίζεται στην κατηγορία την οποία ο αθλητής ανήκει ηλικιακά, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία είχε δηλωθεί στον αγώνα που πραγματοποίησε την επίδοση. Μία επίδοση Ανδρών/Γυναικών αναγνωρίζεται αν πραγματοποιηθεί από έναν Νέο Άνδρα Νέα Γυναίκα ή Έφηβο Νεανίδα, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία είχε δηλωθεί στον αγώνα που πραγματοποίησε την επίδοση,υπό την προϋπόθεση ότι η μορφή του αγώνα είναι η ίδια, π.χ. η επίδοση ενός Έφηβου που συμμετέχει σε αγώνα γύρου FITA Εφήβων, δεν μπορεί να αναγνωριστεί και στην κατηγορία των Νέων Ανδρών καθώς οι αποστάσεις στις οποίες ρίχνουν δεν είναι οι ίδιες (το FITA Νέων Ανδρών είναι και το FITA Εφήβων είναι ). Ενώ αν ένας αθλητής ολυμπιακού τόξου,στην κατηγορία Νέων Ανδρών Εφήβων,πραγματοποιήσει επίδοση 510 πόντων σε αγώνα Κ.Χ. 2x18μ, αυτό σημαίνει ότι αυτόματα έχει δικαίωμα συμμετοχής και στους αγώνες Α αγωνιστικής κατηγορίας Ανδρών ολυμπιακού τόξου.

11 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/10 Ηλιακή Κατηγοριοποίηση Αθλητών Ηλικία Άνδρες Γυναίκες ΟΛΕΣ οι ΗΛΙΚΙΕΣ Παλαίμαχοι Α/Γ Νέοι Άνδρες Νέες Γυναίκες Έφηβο Νεανίδες Παίδες Κορασίδες Παμπαίδες Πανκορασίδες Γεννηθείς ΟΛΕΣ οι ΗΛΙΚΙΕΣ 1961 και πριν μέχρι και 1991 μέχρι και 1994 μέχρι και 1997 μέχρι και 1999 Διευκρινήσεις: 1. Σε κάθε αγώνα ένας αθλητής/τρια μπορεί να αγωνιστεί σε μία μόνο ηλικιακή κατηγορία. Αυτό ισχύει για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στις οποίες έχει δικαίωμα συμμετοχής. 2. Οι αθλητές/τριες μπορούν να αγωνιστούν στις διαφορετικές κατηγορίες τόξου (Ολυμπιακό Σύνθετο) στον ίδιο αγώνα αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τροποποιηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα του αγώνα ή να καθυστερήσει ώστε να διευκολυνθεί ο συγκεκριμένος αθλητής/τρια. 3. Στους αγώνες κλειστού χώρου 2x18μ η επιλογή του μονού ή του τριπλού κάθετου προσώπου είναι επιλογή του διοργανωτή.

12 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΛΟΥ/ΗΛΙΚΙΑΣ Ο Λ Υ Μ Π Ι Α Κ Ο Υ Τ Ο Ξ Ο Υ F I T A F I T A ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΟΛΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΕΦΗΒΟΙ 17 ΠΑΙΔΕΣ 14 ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ x70 2x70 2x70 2x60 2x40 2x25 ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΛΕΣ ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 20 ΝΕΑΝΙΔΕΣ 17 2x18 ( ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ x18 (60cm) ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ x70 2x70 2x70 2x60 2x40 2x25 2x18 ( 12 2x18 (60cm) ΠΡΟΣΩΠΑ 122cm 122cm 80cm 80cm 122cm 122cm 122cm 80cm 80cm 122cm Σ Υ Ν Θ Ε Τ Ο Τ Ο Ξ Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΟΛΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ 20 ΕΦΗΒΟΙ 17 ΠΑΙΔΕΣ 14 ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ 2x70 2x70 2x70 2x60 2x40 2x25 2x ( 2x ( 2x ( 2x ( 2x(80cm) 2x(122cm) ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΛΕΣ ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 20 ΝΕΑΝΙΔΕΣ 17 2x18 ( ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ x18 (60cm) ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 2x70 2x70 2x70 2x60 2x40 2x25 2x ( 2x ( 2x ( 2x ( 2x(80cm) 2x(122cm) 2x18 ( 12 2x18 (60cm) ΠΡΟΣΩΠΑ 122cm 122cm

13 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/11 Κατηγοριοποίηση Σωματίων, Αθλητική Δραστηριότητα Σωματείων Τα σωματεία θα κατηγοριοποιούνται με κριτήριο τους βαθμούς που θα συγκεντρώνουν στο τέλος κάθε χρονιάς από τους εκάστοτε βαθμολογούμενους αγώνες. Ο αριθμός των κατηγοριών καθώς και η ποσοστιαία αναλογία κάθε κατηγορίας, με βάση τα σωματεία που βαθμολογήθηκαν, έχουν ως εξής: - Α κατηγορία 20% - Β κατηγορία % - Γ κατηγορία % Τα σωματεία τα οποία παρουσίασαν δραστηριότητα αλλά δεν βαθμολογήθηκαν, κατατάσσονται στην Δ κατηγορία. Για το 2011 τα σωματεία θα κατηγοριοποιηθούν ξεχωριστά για το Ολυμπιακό και Σύνθετο τόξο. Επιπρόσθετα θα υπάρξει και πίνακας με τη συνολική βαθμολογία των σωματείων (Ολυμπιακό και Σύνθετο). Οι αγώνες οι οποίοι θα λαμβάνονται υπ όψιν για την αθλητική δραστηριότητα των σωματείων κατά το έτος 2011 είναι όσοι αναγράφονται στο Εθνικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας 2011 καθώς και οι αγώνες των Γεωγραφικών Διαμερισμάτων. Η συμμετοχή αθλητών/τριών οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα στον οποίο δηλώθηκαν, δεν θα προσμετράτε στην δραστηριότητα των σωματείων. Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ / 12 Γεωγραφικά Διαμερίσματα Τα γεωγραφικά διαμερίσματα για το 2011 καθορίζονται ως εξής: - Ηπείρου, Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Θράκης & Νήσου Κέρκυρας. - Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων. - Στερεάς Ελλάδος, Κρητικού και Αιγαίου Πελάγους. Σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα δύναται να διεξαχθεί, ένας αγώνας ανοιχτού χώρου και ένας κλειστού χώρου, για επιπλέον αγωνιστική δραστηριότητα θα εξαρτηθεί από την έγκριση και υλοποίηση του προϋπολογισμού της Ε.Φ.Ο.Τ από την Γ.Γ.Α. Ο προγραμματισμός των ημερομηνιών διεξαγωγής, η διεξαγωγή, η τοποθεσία και ότι άλλο αφορά τη διοργάνωση των αγώνων αυτών,καθώς επίσης,η εκπόνηση και η υλοποίηση των προγραμμάτων ανάπτυξης του αθλήματος στην περιφέρεια, υπεύθυνοι, σε συνεργασία με την επιτροπή Αγώνων Πρωταθλημάτων & Ανάπτυξης, είναι οι Επικεφαλής του κάθε Γεωγραφικού Διαμερίσματος.

14 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ / 13 Ετήσια Συνδρομή Σωματείων Ταυτότητες Αθλητών Παράβολο Ένστασης Σύγκλιση συμβουλίου αρχηγών ομάδων. Για το 2011 η ετήσια συνδρομή των σωματείων καθορίζεται στο ποσό των, και για την έκδοση ή επανέκδοση ταυτοτήτων όλων των αθλητών το ποσό θα ανέρχεται σε Αθλητές οι οποίοι θα μετέχουν σε αγώνες το 2011, θα πρέπει να έχουν κατατεθεί, από το σωματείο που είναι εγγεγραμμένοι ή πρόκειται να εγγραφούν, τα δικαιολογητικά για έκδοση ή επανέκδοση Δελτίου / ταυτοτήτων, καθώς και την καταβολή του χρηματικού ποσού των 10, μέχρι την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής του αγώνος. Σε περίπτωση που δεν έχουν καταθέσει έγκαιρα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, ή εάν εκ παραδρομής συμμετάσχουν σε αγώνα, η συμμετοχή και βαθμολογική επίδοσή τους δεν θα λαμβάνεται υπ όψη. - Ενστάσεις θα υποβάλλονται στη γραμματεία του αγώνα, γραπτώς και μόνο από τον αρχηγό ή τον εκπρόσωπο του σωματείου. Το παράβολο για την υποβολή ενστάσεων καθορίζεται στο ποσό των Σύγκλιση συμβουλίου αρχηγών ομάδων, θα συγκαλείται από τα σωματεία, μετά από γραπτό αίτημα τους,προς τον εκπρόσωπο της Ε.Φ.Ο.Τ, υπογεγραμμένο από τους αρχηγούς εκπροσώπους, τουλάχιστον από το % των σωματείων που συμμετέχουν στον αγώνα, στο οποίο θα αναφέρεται ο λόγος για τον οποίο ζητούν σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών. - Παράπονα,ενστάσεις, εισηγήσεις, διευκρινήσεις σε θέματα ή προβλήματα που αφορούν τη διεξαγωγή του αγώνα, προς τους κριτές, γραμματεία αγώνα, οργανωτική επιτροπή, εκπρόσωπο Ε.Φ.Ο.Τ, θα γίνονται μόνο από τους αρχηγούς ή εκπροσώπους των σωματείων και όχι μεμονωμένα από αθλητές, συνοδούς και πάντα στα πλαίσια της ευπρεπούς και αθλητικής συμπεριφοράς, κάθε άλλη περίπτωση θα εφαρμοστεί αυστηρά ο πειθαρχικός κανονισμός της Ε.Φ.Ο.Τ.

15 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/14 Θεσμός Πολυνίκη Αθλητή και Σωματείου Για το έτος 2011 ο θεσμός του πολυνίκη αθλητή (3 ανά κατηγορία) στις ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών Γυναικών, Νέων Ανδρών Νέων Γυναικών, Εφήβων Νεανίδων, Ολυμπιακού και Σύνθετου τόξου, καθώς και του πολυνίκη σωματείου (3 ανά κατηγορία τόξου και 3 στην γενική βαθμολογία ) θα προκύπτει από τη βαθμολογία : - του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2x18μ με Ο.Γ. - του Ανοιχτού Πρωταθλήματος 2x70μ 2xμ με Ο.Γ. - του Κυπέλλου Ελλάδος 2x70μ με Ο.Γ. Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ / 15 Διαφημίσεις εντός αγωνιστικών χώρων Απαγορεύεται η οποιουδήποτε είδους εμπορική εγκατάσταση ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων καθώς και η κάθε είδους διαφημιστική ενέργεια στους προπονητικούς χώρους της Ομοσπονδίας καθώς και στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων χωρίς την πρότερη επικοινωνία και έγκριση από την Ομοσπονδία. Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ / 16 Διοργανώσεις Διασυλλογικών Αγώνων Κάθε σωματείο το οποίο θα διοργανώνει διασυλλογικό αγώνα θα λαμβάνει ως ενίσχυση: για διοργάνωση κλειστού χώρου - 0 για διοργάνωση ανοιχτού χώρου Επίσης θα αποστέλλονται από την Ε.Φ.Ο.Τ. τα ανάλογα target face και ένας κριτής, αν σε περίπτωση για την διεξαγωγή του αγώνα απαιτηθούν επιπλέον κριτές, η δαπάνη θα βαρύνει το σωματείο που διοργανώνει τον διασυλλογικό αγώνα. Ο αγώνας θα πρέπει να είναι εγκεκριμένος από την Ε.Φ.Ο.Τ. και η οικονομική ενίσχυση θα δίδεται μόνο για έναν αγώνα κλειστού χώρου και έναν αγώνα ανοιχτού χώρου ανά σωματείο και εφόσον θα πιστοποιείται η συμμετοχή μετά την ολοκλήρωση του αγώνα πέντε (5) τουλάχιστον διαφορετικών σωματείων και 40 τουλάχιστον αθλητών.

16 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ / 17 Θέμα: Αξιολόγηση Σωματείων προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Για την κατάρτιση της ετήσιας αξιολόγησης των σωματείων Ε.Φ.Ο.Τ για το 2011 προς την Γενική Γραμματεία θα λαμβάνονται υπόψη τα εξής κριτήρια : 1 ο. Η βαθμολογία που έχει συγκεντρώσει το σωματείο, στους βαθμολογούμενους αγώνες του εθνικού πρωταθλήματος τοξοβολίας. 2 ο. Η συμμετοχή αθλητών του σωματείου σε διεθνείς αγώνες με την Εθνική Ομάδα, ανά συμμετοχή και ανά διεθνή αγώνα, θα πριμοδοτείται με οκτώ (8) βαθμούς, επίσης την ίδια βαθμολογία θα προσμετράται και για όσους αθλητές του σωματείου είχαν πιάσει τα βαθμολογικά όρια των Εθνικών Ομάδων ( κριτήρια εθνικών ομάδων 2011) για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά λόγω οικονομικής αδυναμίας της Ε.Φ.Ο.Τ δεν είχαν τελικά ενταχθεί στις εθνικές αποστολές. 3 ο. Ο συνολικός αριθμός αθλητών του σωματείου που συμμετείχαν στους αγώνες του εθνικού πρωταθλήματος τοξοβολίας 2011, βάση της επετηρίδας, θα πριμοδοτείται με ένα (1) βαθμό ανά αθλητή, π.χ αν κατά το έτος 2011 ένα σωματείο συμμετείχε στους αγώνες του εθνικού πρωταθλήματος, με συνολικά δέκα (10) διαφορετικούς αθλητές, αυτό θα ισοδυναμεί με πρόσθεση 10 βαθμών στην ετήσια αξιολόγηση του σωματείου.

Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2013/1

Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2013/1 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2013/1 Θέμα : Βαθμολογούμενοι Αγώνες, Τρόπος Βαθμολόγησης. Οι βαθμολογούμενοι αγώνες για το έτος 2013 είναι οι κάτωθι : - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2x18μ. - Ανοιχτό Πρωτάθλημα 2x70μ. για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. ΠΟΛΥΝΙΚΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ σελ. 12. ΕΠΑΘΛΟ ΟΜΙΛΩΝ σελ. 14. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ σελ. 14 *******

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. ΠΟΛΥΝΙΚΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ σελ. 12. ΕΠΑΘΛΟ ΟΜΙΛΩΝ σελ. 14. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ σελ. 14 ******* ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σελ. 2 Α. AΓΩΝΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ σελ. 3 Β. ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ σελ. 6 Γ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ σελ. 8 Δ. ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ. Με την πιστοποίηση του έχει πρόσβαση στο περιβάλλον του φαρμακείου που παρέχει η εφαρμογή.

ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ. Με την πιστοποίηση του έχει πρόσβαση στο περιβάλλον του φαρμακείου που παρέχει η εφαρμογή. ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Ο ασθενής έχοντας μαζί του το βιβλιάριο υγείας του και την τυπωμένη συνταγή από τον ιατρό, η οποία αναγράφει τον μοναδικό κωδικό της, πάει στο φαρμακείο. Το φαρμακείο αφού ταυτοποιήσει το

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Ρ Ι Τ Α Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ι Κ Α. 1η σειρά ασκήσεων

Δ Ι Α Κ Ρ Ι Τ Α Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ι Κ Α. 1η σειρά ασκήσεων Δ Ι Α Κ Ρ Ι Τ Α Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ι Κ Α 1η σειρά ασκήσεων Ονοματεπώνυμο: Αριθμός μητρώου: Ημερομηνία παράδοσης: Μέχρι την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 Σημειώστε τις ασκήσεις για τις οποίες έχετε παραδώσει λύση: 1

Διαβάστε περισσότερα

Έννοια. Η αποδοχή της κληρονομίας αποτελεί δικαίωμα του κληρονόμου, άρα δεν

Έννοια. Η αποδοχή της κληρονομίας αποτελεί δικαίωμα του κληρονόμου, άρα δεν 1 1. Αποδοχή κληρονομίας Έννοια. Η αποδοχή της κληρονομίας αποτελεί δικαίωμα του κληρονόμου, άρα δεν μπορεί να ασκηθεί από τους δανειστές του κληρονόμου, τον εκτελεστή της διαθήκης, τον κηδεμόνα ή εκκαθαριστή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. Με την πιστοποίηση του αποκτά πρόσβαση στο περιβάλλον του ιατρού που παρέχει η εφαρμογή.

ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. Με την πιστοποίηση του αποκτά πρόσβαση στο περιβάλλον του ιατρού που παρέχει η εφαρμογή. ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Ο ιατρός αφού διαπιστώσει εάν το πρόσωπο που προσέρχεται για εξέταση είναι το ίδιο με αυτό που εικονίζεται στο βιβλιάριο υγείας και ελέγξει ότι είναι ασφαλιστικά ενήμερο (όπως ακριβώς γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΤΑΞΗ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΤΑΞΗ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Σ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ): ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Tα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια «ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ» προετοιμάζοντας σε ολιγομελείς ομίλους τους υποψήφιους για τον επικείμενο διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών, με κορυφαίο επιτελείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Πρώτη Γραπτή Εργασία. Εισαγωγή στους υπολογιστές Μαθηματικά

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Πρώτη Γραπτή Εργασία. Εισαγωγή στους υπολογιστές Μαθηματικά ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Πρόγραμμα Σπουδών: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Θεματική Ενότητα: ΕΟ-13 Ποσοτικές Μέθοδοι Ακαδημαϊκό Έτος: 2012-13 Πρώτη Γραπτή Εργασία Εισαγωγή στους υπολογιστές Μαθηματικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1α ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Οι επιστήμονες ταξινομούν τους οργανισμούς σε ομάδες ανάλογα με τα κοινά τους χαρακτηριστικά. Τα πρώτα συστήματα ταξινόμησης βασιζόταν αποκλειστικά στα μορφολογικά

Διαβάστε περισσότερα

Αποδεικτικές Διαδικασίες και Μαθηματική Επαγωγή.

Αποδεικτικές Διαδικασίες και Μαθηματική Επαγωγή. Αποδεικτικές Διαδικασίες και Μαθηματική Επαγωγή. Mαθηματικό σύστημα Ένα μαθηματικό σύστημα αποτελείται από αξιώματα, ορισμούς, μη καθορισμένες έννοιες και θεωρήματα. Η Ευκλείδειος γεωμετρία αποτελεί ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΕΠ 2000 ΑΣΕΠ 2000 Εμπορική Τράπεζα 1983 Υπουργείο Κοιν. Υπηρ. 1983

ΑΣΕΠ 2000 ΑΣΕΠ 2000 Εμπορική Τράπεζα 1983 Υπουργείο Κοιν. Υπηρ. 1983 20 Φεβρουαρίου 2010 ΑΣΕΠ 2000 1. Η δεξαμενή βενζίνης ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων είναι γεμάτη κατά τα 8/9. Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας το πρατήριο διέθεσε τα 3/4 της βενζίνης αυτής και έμειναν 4000

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Εαρινό Εξάμηνο

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Εαρινό Εξάμηνο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΛ231: Δομές Δεδομένων και Αλγόριθμοι Εαρινό Εξάμηνο 2017-2018 Φροντιστήριο 3 - Λύσεις 1. Εστω ο πίνακας Α = [12, 23, 1, 5, 7, 19, 2, 14]. i. Να δώσετε την κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ, ΠΡΥΜΝΟΔΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. (ΛΙΜΑΝΙΑ κ.λπ.) ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ, ΠΡΥΜΝΟΔΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. (ΛΙΜΑΝΙΑ κ.λπ.) ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ, ΠΡΥΜΝΟΔΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΛΙΜΑΝΙΑ κ.λπ.) ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ Επιμέλεια Άγγελου Αργυρακόπουλου

Διαβάστε περισσότερα

Α) Ανάλογα με τη φύση των κονδυλίων που περιλαμβάνουν οι προϋπολογισμοί διακρίνονται σε:

Α) Ανάλογα με τη φύση των κονδυλίων που περιλαμβάνουν οι προϋπολογισμοί διακρίνονται σε: Ο διαγωνισμός της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης προϋποθέτει, ως γνωστόν, συνδυασμό συνδυαστικής γνώσης της εξεταστέας ύλης και θεμάτων πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας. Tα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια

Διαβάστε περισσότερα

Ας υποθέσουμε ότι ο παίκτης Ι διαλέγει πρώτος την τυχαιοποιημένη στρατηγική (x 1, x 2 ), x 1, x2 0,

Ας υποθέσουμε ότι ο παίκτης Ι διαλέγει πρώτος την τυχαιοποιημένη στρατηγική (x 1, x 2 ), x 1, x2 0, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Στατιστικής Εισαγωγή στην Επιχειρησιακή Ερευνα Εαρινό Εξάμηνο 2015 Μ. Ζαζάνης Πρόβλημα 1. Να διατυπώσετε το παρακάτω παίγνιο μηδενικού αθροίσματος ως πρόβλημα γραμμικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΜΕΡΟΣ Α ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Άρθρο 1

ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΜΕΡΟΣ Α ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Άρθρο 1 ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2000 ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΜΕΡΟΣ Α ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Άρθρο 1 1.1 Ο παρών Γενικός Κανονισμός (Γ.Ε.Κ.) αποσκοπεί να εξασφαλίσει δίκαιους και ίσους όρους σε όσους διαγωνίζονται στα ιππικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Διδάσκων : Πομπιέρη Βασιλεία, Δικηγόρος, LLM UCL Πτωχευτικό Δίκαιο Σημαντικότερες ρυθμίσεις σε προπτωχευτικό στάδιο. Εισαγωγή της διαδικασίας συνδιαλλαγής Σκοπός Η διάσωση και εξυγίανση

Διαβάστε περισσότερα

21/11/2005 Διακριτά Μαθηματικά. Γραφήματα ΒΑΣΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ : ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΙ Δ Ι. Γεώργιος Βούρος Πανεπιστήμιο Αιγαίου

21/11/2005 Διακριτά Μαθηματικά. Γραφήματα ΒΑΣΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ : ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΙ Δ Ι. Γεώργιος Βούρος Πανεπιστήμιο Αιγαίου Γραφήματα ΒΑΣΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ : ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΙ A Ε B Ζ Η Γ K Θ Δ Ι Ορισμός Ένα (μη κατευθυνόμενο) γράφημα (non directed graph) Γ, είναι μία δυάδα από σύνολα Ε και V και συμβολίζεται με Γ=(Ε,V). Το σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

{ i f i == 0 and p > 0

{ i f i == 0 and p > 0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Σχεδίαση και Ανάλυση Αλγορίθμων Διδάσκων: Ε. Μαρκάκης, Φθινοπωρινό εξάμηνο 014-015 Λύσεις 1ης Σειράς Ασκήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΕΠΕ ΟΑΕ ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΡΟΕΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΕΠΕ ΟΑΕ ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΡΟΕΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΕΠΕ ΟΑΕ ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΡΟΕΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 2013: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» Μονάδα Ανάλυσης

Διαβάστε περισσότερα

Μαρκόπουλο, 1 Μαρτίου Προς τα Σωματεία Μέλη της ΕΟΙ

Μαρκόπουλο, 1 Μαρτίου Προς τα Σωματεία Μέλη της ΕΟΙ Μαρκόπουλο, 1 Μαρτίου 2017 Προς τα Σωματεία Μέλη της ΕΟΙ Συνημμένα παρακαλούμε βρείτε την πρόσκληση και το υλικό για τη Τακτική Γενική Συνέλευση των Σωματείων Μελών της ΕΟΙ, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Εσωτερικών Γενική Δ/νση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Δ/νση Μηχανοργάνωσης & Η.Ε.Σ.

Υπουργείο Εσωτερικών Γενική Δ/νση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Δ/νση Μηχανοργάνωσης & Η.Ε.Σ. Υπουργείο Εσωτερικών Γενική Δ/νση Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Δ/νση Μηχανοργάνωσης & Η.Ε.Σ. Απρίλιος 2012 ΥΠΕΣ-ΔΜΗΕΣ Β' κ Γ' ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΒΑΣΙΚΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ 1 Εκλογείς

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση Προτύπων. Σημερινό Μάθημα

Αναγνώριση Προτύπων. Σημερινό Μάθημα Αναγνώριση Προτύπων Σημερινό Μάθημα Bias (απόκλιση) και variance (διακύμανση) Ελεύθεροι Παράμετροι Ελεύθεροι Παράμετροι Διαίρεση dataset Μέθοδος holdout Cross Validation Bootstrap Bias (απόκλιση) και variance

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ Άρθρο 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Ο παρών Γενικός Κανονισμός (ΓΕ.Κ.), αποσκοπεί να εξασφαλίσει δίκαιους και ίσους όρους σε όσους διαγωνίζονται στα Ιππικά Αθλήματα που

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση Προτύπων. Σήμερα! Λόγος Πιθανοφάνειας Πιθανότητα Λάθους Κόστος Ρίσκο Bayes Ελάχιστη πιθανότητα λάθους για πολλές κλάσεις

Αναγνώριση Προτύπων. Σήμερα! Λόγος Πιθανοφάνειας Πιθανότητα Λάθους Κόστος Ρίσκο Bayes Ελάχιστη πιθανότητα λάθους για πολλές κλάσεις Αναγνώριση Προτύπων Σήμερα! Λόγος Πιθανοφάνειας Πιθανότητα Λάθους Πιθανότητα Λάθους Κόστος Ρίσκο Bayes Ελάχιστη πιθανότητα λάθους για πολλές κλάσεις 1 Λόγος Πιθανοφάνειας Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να ταξινομήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

2. Κατάθεσε κάποιος στην Εθνική Τράπεζα 4800 με επιτόκιο 3%. Μετά από πόσο χρόνο θα πάρει τόκο 60 ; α) 90 ημέρες β) 1,5 έτη γ) 5 μήνες δ) 24 μήνες

2. Κατάθεσε κάποιος στην Εθνική Τράπεζα 4800 με επιτόκιο 3%. Μετά από πόσο χρόνο θα πάρει τόκο 60 ; α) 90 ημέρες β) 1,5 έτη γ) 5 μήνες δ) 24 μήνες 20 Φεβρουαρίου 2010 1. Ένας έμπορος αγόρασε 720 κιλά κρασί προς 2 το κιλό. Πρόσθεσε νερό, το πούλησε προς 2,5 το κιλό και κέρδισε 500. Το νερό που πρόσθεσε ήταν σε κιλά: α) 88 β) 56 γ) 60 δ) 65 2. Κατάθεσε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ Την ευθύνη του εκπαιδευτικού υλικού έχει ο επιστημονικός συνεργάτης των Πανεπιστημιακών Φροντιστηρίων «ΚOΛΛΙΝΤΖΑ», οικονομολόγος συγγραφέας θεμάτων ΑΣΕΠ, Παναγιώτης Βεργούρος.

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Εσωτερικών Γενική Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εκλογών Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Υπουργείο Εσωτερικών Γενική Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εκλογών Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Υπουργείο Εσωτερικών Γενική Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εκλογών Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ιανουάριος 2015 ΥΠΕΣ- Η Ε' ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΒΑΣΙΚΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

( ιμερείς) ΙΜΕΛΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Α Β «απεικονίσεις»

( ιμερείς) ΙΜΕΛΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Α Β «απεικονίσεις» ( ιμερείς) ΙΜΕΛΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Α Β «πεικονίσεις» 1. ΣΧΕΣΕΙΣ: το σκεπτικό κι ο ορισμός. Τ σύνολ νπριστούν ιδιότητες μεμονωμένων στοιχείων: δεδομένου συνόλου S, κι ενός στοιχείου σ, είνι δυντόν είτε σ S είτε

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκά παράγωγα Ευρωπαϊκά δικαιώματα

Ευρωπαϊκά παράγωγα Ευρωπαϊκά δικαιώματα 17 Ευρωπαϊκά παράγωγα 17.1 Ευρωπαϊκά δικαιώματα Ορισμός 17.1. 1) Ευρωπαϊκό δικαίωμα αγοράς σε μία μετοχή είναι ένα συμβόλαιο που δίνει στον κάτοχό του το δικαίωμα να αγοράσει μία μετοχή από τον εκδότη

Διαβάστε περισσότερα

Eισηγητής: Μουσουλή Μαρία

Eισηγητής: Μουσουλή Μαρία Eισηγητής: Μουσουλή Μαρία Κλασικός Αθλητισμός Δρόμοι : Μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις Ταχύτητες Σκυταλοδρομίες Δρόμοι με εμπόδια Δρόμοι Μεσαίων και Μεγάλων αποστάσεων Στην αρχαία εποχή ο δρόμος που είχε

Διαβάστε περισσότερα

Ταξινόμηση των μοντέλων διασποράς ατμοσφαιρικών ρύπων βασισμένη σε μαθηματικά κριτήρια.

Ταξινόμηση των μοντέλων διασποράς ατμοσφαιρικών ρύπων βασισμένη σε μαθηματικά κριτήρια. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ Ταξινόμηη των μοντέλων διαποράς ατμοφαιρικών ρύπων βαιμένη ε μαθηματικά κριτήρια. Μοντέλο Ελεριανά μοντέλα (Elerian) Λαγκρατζιανά μοντέλα (Lagrangian) Επιπρόθετος διαχωριμός Μοντέλα

Διαβάστε περισσότερα

HY 280. θεμελιακές έννοιες της επιστήμης του υπολογισμού ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ. Γεώργιος Φρ.

HY 280. θεμελιακές έννοιες της επιστήμης του υπολογισμού ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ. Γεώργιος Φρ. HY 280 «ΘΕΩΡΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ» θεμελικές έννοιες της επιστήμης του υπολογισμού ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Γεώργιος Φρ. Γεωργκόπουλος μέρος Α Εισγωγή, κι η σική θεωρί των πεπερσμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ Άρθρο 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Ο παρών Γενικός Κανονισμός (ΓΕ.Κ.), αποσκοπεί να εξασφαλίσει δίκαιους και ίσους όρους σε όσους διαγωνίζονται στα Ιππικά Αθλήματα που

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ µε αριθµό Ε/2007/5634/ που αφορά την έγκριση του Ε.Π. «Εκπαίδευση και ιά Βίου Μάθηση».

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ µε αριθµό Ε/2007/5634/ που αφορά την έγκριση του Ε.Π. «Εκπαίδευση και ιά Βίου Μάθηση». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΠΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΜΟΝΑ Α Α2 Ταχ. /νση : Πιττακού 2-4, Αθήνα Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΟΜΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΙΩΡΗ ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ A ΛΥΚΕΙΟΥ. Ονοματεπώνυμο Τμήμα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΟΜΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΙΩΡΗ ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ A ΛΥΚΕΙΟΥ. Ονοματεπώνυμο Τμήμα Σελίδα 1 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 2015 ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΟΜΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΙΩΡΗ ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ A ΛΥΚΕΙΟΥ Ονοματεπώνυμο Τμήμα ΘΕΜΑ Α Οδηγία: Να γράψετε στην κόλλα σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Συμβατικές υποχρεώσεις, καθήκοντα και γενικοί κανόνες φοίτησης στα Εξ Αποστάσεως Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου

Συμβατικές υποχρεώσεις, καθήκοντα και γενικοί κανόνες φοίτησης στα Εξ Αποστάσεως Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου 0 Συμβατικές υποχρεώσεις, καθήκοντα και γενικοί κανόνες φοίτησης στα Εξ Αποστάσεως Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου Οι σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρονται δεν προσφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις και Αντικείμενο του Κανονισμού Η δομή, η οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

Το κράτος είναι φτιαγμένο για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το κράτος. A. Einstein Πηγή:

Το κράτος είναι φτιαγμένο για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το κράτος. A. Einstein Πηγή: Ας πούμε και κάτι για τις δύσκολες μέρες που έρχονται Το κράτος είναι φτιαγμένο για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το κράτος. A. Einstein 1879-1955 Πηγή: http://www.cognosco.gr/gnwmika/ 1 ΚΥΚΛΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση Προτύπων. Σημερινό Μάθημα

Αναγνώριση Προτύπων. Σημερινό Μάθημα Αναγνώριση Προτύπων Σημερινό Μάθημα Εκτίμηση Πυκνότητας με k NN k NN vs Bayes classifier k NN vs Bayes classifier Ο κανόνας ταξινόμησης του πλησιέστερου γείτονα (k NN) lazy αλγόριθμοι O k NN ως χαλαρός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Επιμέλεια: Βουδούρη Καλλιρρόη ΙΑΓ%ΝΙΣΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΝΟΜΑ:.. ΘΕΜΑ Α Α. Να ση)ειώσετε στο γρα1τό σας δί1λα α1ό τον

Διαβάστε περισσότερα

Εξαναγκασμένες ταλαντώσεις, Ιδιοτιμές με πολλαπλότητα, Εκθετικά πινάκων. 9 Απριλίου 2013, Βόλος

Εξαναγκασμένες ταλαντώσεις, Ιδιοτιμές με πολλαπλότητα, Εκθετικά πινάκων. 9 Απριλίου 2013, Βόλος ιαφορικές Εξισώσεις Εξαναγκασμένες ταλαντώσεις, Ιδιοτιμές με πολλαπλότητα, Ατελείς ιδιοτιμές Εκθετικά πινάκων Μανόλης Βάβαλης Τμήμα Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και ικτύων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 9 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

ΜΑΘΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Σύνταξη: Παπαδόπουλος Θεοχάρης, Οικονομολόγος, MSc, PhD Candidate Κατηγορίες οφέλους και κόστους που προέρχονται από τις δημόσιες δαπάνες Για την αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Τρίτη Γραπτή Εργασία στη Στατιστική

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Τρίτη Γραπτή Εργασία στη Στατιστική ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Πρόγραμμα Σπουδών: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Θεματική Ενότητα: ΔΕΟ-13 Ποσοτικές Μέθοδοι Ακαδημαϊκό Έτος: 2011-12 Τρίτη Γραπτή Εργασία στη Στατιστική Γενικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Συναρτήσεις. Σημερινό μάθημα

Συναρτήσεις. Σημερινό μάθημα Συναρτήσεις Σημερινό μάθημα C++ Συναρτήσεις Δήλωση συνάρτησης Σύνταξη συνάρτησης Πρότυπο συνάρτησης & συνάρτηση Αλληλο καλούμενες συναρτήσεις συναρτήσεις μαθηματικών Παράμετροι συναρτήσεων Τοπικές μεταβλητές

Διαβάστε περισσότερα

Οι γέφυρες του ποταμού... Pregel (Konigsberg)

Οι γέφυρες του ποταμού... Pregel (Konigsberg) Οι γέφυρες του ποταμού... Pregel (Konigsberg) Β Δ Β Δ Γ Γ Κύκλος του Euler (Euler cycle) είναι κύκλος σε γράφημα Γ που περιέχει κάθε κορυφή του γραφήματος, και κάθε ακμή αυτού ακριβώς μία φορά. Για γράφημα

Διαβάστε περισσότερα

Φροντιστήριο 2: Ανάλυση Αλγόριθμου. Νικόλας Νικολάου ΕΠΛ432: Κατανεμημένοι Αλγόριθμοι 1 / 10

Φροντιστήριο 2: Ανάλυση Αλγόριθμου. Νικόλας Νικολάου ΕΠΛ432: Κατανεμημένοι Αλγόριθμοι 1 / 10 Φροντιστήριο 2: Ανάλυση Αλγόριθμου Εκλογής Προέδρου με O(nlogn) μηνύματα Νικόλας Νικολάου ΕΠΛ432: Κατανεμημένοι Αλγόριθμοι 1 / 10 Περιγραφικός Αλγόριθμος Αρχικά στείλε μήνυμα εξερεύνησης προς τα δεξιά

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦAΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦAΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦAΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΡΟΕΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 Μονάδα Ανάλυσης & Τεκμηρίωσης, Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Ομάδα Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: ΟΜΑΔΑ Α Για τις προτάσεις Α1 μέχρι και Α6 να

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΡΟΕΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019 Τμήμα Αξιοποίησης Δεδομένων, Τεκμηρίωσης & Ανάλυσης, της Δ/νσης Προγραμματισμού και Συντονισμού,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΤΙΟΠΗ ΓΙΓΑΝΤΙ ΟΥ Τοµεάρχης Λειτουργίας Κέντρων Ελέγχου Συστηµάτων Μεταφοράς ιεύθυνσης ιαχείρισης Νησιών ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2009 Εγκατεστηµένη Ισχύς (Ατµοµονάδες, Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ ΠΡΑΞΗ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ: Αναλυτικός σχεδιασμός πράξης, ανάπτυξη περιεχομένου, δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων ΨΣ19/1/12

Διαβάστε περισσότερα

Projects για το εργαστήριο. των Βάσεων Δεδομένων

Projects για το εργαστήριο. των Βάσεων Δεδομένων Projects για το εργαστήριο των Βάσεων Δεδομένων Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος Δεκέμβριος 2013 1. Το πολυκατάστημα Το πολυκατάστημα έχει ένα σύνολο από εργαζομένους. Κάθε εργαζόμενος χαρακτηρίζεται από έναν κωδικό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Aποτελεσματικότητα της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής σε μια ανοικτή οικονομία

ΘΕΜΑ: Aποτελεσματικότητα της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής σε μια ανοικτή οικονομία ΘΕΜΑ: ποτελεσματικότητα της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής σε μια ανοικτή οικονομία Σύνταξη: Μπαντούλας Κων/νος, Οικονομολόγος, Ms Χρηματοοικονομικών 1 Η πρώτη θεωρία σχετικά με τον αυτόματο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ µε αριθµό Ε/2007/5634/ που αφορά την έγκριση του Ε.Π. «Εκπαίδευση και ιά Βίου Μάθηση».

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ µε αριθµό Ε/2007/5634/ που αφορά την έγκριση του Ε.Π. «Εκπαίδευση και ιά Βίου Μάθηση». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΠΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΜΟΝΑ Α Α2 Ταχ. /νση : Πιττακού 2-4, Αθήνα Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2009 Παναγιάρη Μαρία, Πολυμερή Σχέδια «Μεταφορά Καινοτομίας» ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ (1) ΠΟΤΕ; Στη μέση της υλοποίησης (άρθρο V

Διαβάστε περισσότερα

23/2/07 Sleep out Πλατεία Κλαυθμώνος

23/2/07 Sleep out Πλατεία Κλαυθμώνος 23/2/07 Sleep out Πλατεία Κλαυθμώνος Μια βραδιά στο λούκι με τους αστέγους «Έχετε ποτέ σκεφτεί να κοιμηθείτε μια χειμωνιάτικη νύχτα στο δρόμο;» Με αυτό το ερώτημα απευθύναμε και φέτος την πρόσκληση στους

Διαβάστε περισσότερα

Eισηγητής: Μουσουλή Μαρία

Eισηγητής: Μουσουλή Μαρία Eισηγητής: Μουσουλή Μαρία Τεχνική φλοπ Φορά Σκοπός της φοράς είναι να αναπτυχθεί μια ιδανική για τον κάθε αθλητή ταχύτητα και ταυτόχρονα να προετοιμάσει το πάτημα. Το είδος της φοράς του Fosbury ήτα, μια

Διαβάστε περισσότερα

1. Η συγκεκριμένη εφαρμογή της λειτουργίας για τη λήψη φορολογικής ενημερότητας βρίσκεται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ.

1. Η συγκεκριμένη εφαρμογή της λειτουργίας για τη λήψη φορολογικής ενημερότητας βρίσκεται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 23 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 10 Ιουλίου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμ. Πρωτ. 153 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α Θ Η Ν

Διαβάστε περισσότερα

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην. τελετή βράβευσης που διοργανώνει κάθε χρόνο ο. Δήμος μας στα πλαίσια της διοργάνωσης των

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην. τελετή βράβευσης που διοργανώνει κάθε χρόνο ο. Δήμος μας στα πλαίσια της διοργάνωσης των Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου στην τελετή βράβευσης Άριστων Αθλητών και Αθλητικών Προτύπων της πόλης μας που θα γίνει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑ Α ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚ3Ν ΕΠΙΣΤΗΜ3Ν Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑ Α ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚ3Ν ΕΠΙΣΤΗΜ3Ν Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑ Α ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚ3Ν ΕΠΙΣΤΗΜ3Ν Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Ε4ι6έλεια: Βουδούρη Καλλιρρόη ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΗ ΥΛΗ: ΚΕΦΑΛΑΙΑ 1, 2, 4 ΟΝΟΜΑ:.. ΘΕΜΑ Α Α. Να ση6ειώσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Γεώργιος Κ. Πατρίκιος, Δικηγόρος, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου, Υπ. Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. ΘΕΜΑΤΙΚΗ : Η αρμοδιότητα των διοικητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑ Α ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚ3Ν ΕΠΙΣΤΗΜ3Ν Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑ Α ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚ3Ν ΕΠΙΣΤΗΜ3Ν Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑ Α ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚ3Ν ΕΠΙΣΤΗΜ3Ν Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Ε4ι6έλεια: Βουδούρη Καλλιρρόη ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΗ ΥΛΗ: ΚΕΦΑΛΑΙΑ 1, 2, 4 ΟΝΟΜΑ:.. ΘΕΜΑ Α Α. Να ση6ειώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών για προμήθεια Γραφικής Ύλης και Αναλώσιμων Υλικών με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή.

Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών για προμήθεια Γραφικής Ύλης και Αναλώσιμων Υλικών με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Ταχ. Δ/νση : Μεσογείων 396, Αγία Παρασκευή, 8/10/2010 153 41 Αγία Παρασκευή Αρ. Πρωτ.: 4099 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Δημογραφία του Αιγαίου

Δημογραφία του Αιγαίου Για παραπομπή : Ιεραπετρίτης Δημήτριος,, 2005, Περίληψη : Χρονολόγηση Σύγχρονη εποχή Γεωγραφικός Εντοπισμός Αιγαίο 1. Εισαγωγή Το Αιγαίο περιλαμβάνει διοικητικά τις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου,

Διαβάστε περισσότερα

20ης Σεπτεμβρίου 2015

20ης Σεπτεμβρίου 2015 Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γενική Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εκλογών Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 20ης Σεπτεμβρίου 2015 Σεπτέμβριος 2015 ΥΠΕΣ Α- Η Γ' ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΔΟΣ: ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΚΛΑΔΟΣ: ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΛΑΔΟΣ: ΠΕ11 ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Μάθημα: Ενόργανη Γυμναστική Χρήσιμα θεωρία στο κεφάλαιο της ενόργανης γυμναστικής για το γνωστικό αντικείμενο ΠΕ11 της Φυσικής Αγωγής από τα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια Κολλίντζα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. Με τους παρόντες Κανονισμούς ρυθμίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού. 2. Οι παρόντες Κανονισμοί εγκρίνονται,

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες 5 1.2.α. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον παρακάτω πίνακα σωστά συµπληρωµένο.

Μονάδες 5 1.2.α. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον παρακάτω πίνακα σωστά συµπληρωµένο. ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Γ ΤΑΞΗ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ): ΧΗΜΕΙΑ - ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ Tα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια «ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ» προετοιμάζοντας σε ολιγομελείς ομίλους τους υποψήφιους για τον επικείμενο διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών, με κορυφαίο επιτελείο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Επιμέλεια: Βουδούρη Καλλιρρόη ΙΑΓ%ΝΙΣΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΝΟΜΑ:.. ΘΕΜΑ Α Α. Να ση)ειώσετε στο γρα1τό σας δί1λα α1ό τον

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Διοικητικής Δικαιοσύνης

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Διοικητικής Δικαιοσύνης ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Διοικητικής Δικαιοσύνης Συντάκτης: Γεώργιος Πατρίκιος, Δικηγόρος, LL.M., Υπ. Δ.Ν. Α) Ορισμός και γενικά χαρακτηριστικά Ως προϋπολογισμός ορίζεται ο ετήσιος νόμος, με τον οποίο προσδιορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Εστω X σύνολο και A μια σ-άλγεβρα στο X. Ονομάζουμε το ζεύγος (X, A) μετρήσιμο χώρο.

Εστω X σύνολο και A μια σ-άλγεβρα στο X. Ονομάζουμε το ζεύγος (X, A) μετρήσιμο χώρο. 2 Μέτρα 2.1 Μέτρα σε μετρήσιμο χώρο Εστω X σύνολο και A μια σ-άλγεβρα στο X. Ονομάζουμε το ζεύγος (X, A) μετρήσιμο χώρο. Ορισμός 2.1. Μέτρο στον (X, A) λέμε κάθε συνάρτηση µ : A [0, ] που ικανοποιεί τις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑ Α ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚ3Ν ΕΠΙΣΤΗΜ3Ν Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑ Α ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚ3Ν ΕΠΙΣΤΗΜ3Ν Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑ Α ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΘΕΤΙΚ3Ν ΕΠΙΣΤΗΜ3Ν Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Ε4ι6έλεια: Βουδούρη Καλλιρρόη ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΗ ΥΛΗ: ΚΕΦΑΛΑΙΑ 1, 2, 4 ΟΝΟΜΑ:.. ΘΕΜΑ Α Α. Να ση6ειώσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΡΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΡΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ 1 Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας Τέρμα Τυχερού ΛΑΡΙΣΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.),

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ε.Ο.Τ

Εγκύκλιος Ε.Ο.Τ Εγκύκλιος Ε.Ο.Τ.2015 1 Γενικές προϋποθέσεις συμμετοχής σε αγώνες Όλοι οι αγώνες του αγωνιστικού προγράμματος ΕΟΤ είναι ανοιχτής συμμετοχής για όλα τα ενεργά σωματεία δύναμης ΕΟΤ. Σε όλους του αγώνες του

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2001 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2001 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τρίτη, 05 Ιουνίου 2001 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΕΜΑ 1 Α. Να µεταφέρετε στο τετράδιό σας και να συµπληρώσετε τον παρακάτω πίνακα αλήθειας δύο προτάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΟΣΜΗΤΩΡ Α.Π. 302

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΟΣΜΗΤΩΡ Α.Π. 302 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΟΣΜΗΤΩΡ Καλαμάτα 11 06 2013 Α.Π. 302 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση Προτύπων. Σημερινό Μάθημα

Αναγνώριση Προτύπων. Σημερινό Μάθημα Αναγνώριση Προτύπων Σημερινό Μάθημα Μη Παραμετρικός Υπολογισμός πυκνότητας με εκτίμηση Ιστόγραμμα Παράθυρα Parzen Εξομαλυμένη Kernel Ασκήσεις 1 Μη Παραμετρικός Υπολογισμός πυκνότητας με εκτίμηση Κατά τη

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑ Πατήσια, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί Γονείς, Σας γνωστοποιείται ότι την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 η

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS

ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS 09 Νοεµβρίου 2009 01 Απριλίου 2010 DISNEYLAND 4 3 2 1 4 3 2 1 4 3 2 1 CHD ΠΑΚΕΤΟ 2N/3Μ 350 419 558 973 392 475 641 1140 491 607 840 1538 117 ΠΑΚΕΤΟ 3N/4Μ 464 562 760 1353

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα θέματα. στο μάθημα. Αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων. ΟΜΑΔΑ Α: Ερωτήσεις Σωστού Λάθους.

Προτεινόμενα θέματα. στο μάθημα. Αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων. ΟΜΑΔΑ Α: Ερωτήσεις Σωστού Λάθους. Προτεινόμενα θέματα στο μάθημα Αρχές οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων ΟΜΑΔΑ Α: Ερωτήσεις Σωστού Λάθους Στις παρακάτω προτάσεις να γράψετε δίπλα στον αριθμό της καθεμιάς τη λέξη Σωστό αν κρίνετε ότι

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη. Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού Και Αξιολόγησης (ΕΥΣΣΑ) Μονάδα Α Στρατηγικής και Παρακολούθησης Πολιτικών

Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη. Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού Και Αξιολόγησης (ΕΥΣΣΑ) Μονάδα Α Στρατηγικής και Παρακολούθησης Πολιτικών Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού Και Αξιολόγησης (ΕΥΣΣΑ) Μονάδα Α Στρατηγικής και Παρακολούθησης Πολιτικών Ξάνθη, 12 Μαΐου 2015 Χωρική Συνοχή σύνολο αρχών για την αρμονική,

Διαβάστε περισσότερα

Σχέσεις και ιδιότητές τους

Σχέσεις και ιδιότητές τους Σχέσεις και ιδιότητές τους Διμελής (binary) σχέση Σ από σύνολο Χ σε σύνολο Υ είναι ένα υποσύνολο του καρτεσιανού γινομένου Χ Υ. Αν (χ,ψ) Σ, λέμε ότι το χ σχετίζεται με το ψ και σημειώνουμε χσψ. Στην περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων

ΘΕΜΑ: Μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑ: Μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων 1 8.α. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) ονομάζεται η εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη επιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

- 1 - Ποιοι κερδίζουν από το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών; Γιατί η άμεση ανταλλαγή αγαθών, ορισμένες φορές, είναι δύσκολο να

- 1 - Ποιοι κερδίζουν από το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών; Γιατί η άμεση ανταλλαγή αγαθών, ορισμένες φορές, είναι δύσκολο να - 1 - Ο παράξενος πραματευτής Ανθολόγιο Ε & Στ τάξης: 277-279 Οικονομικές έννοιες Ανταλλαγή Αντιπραγματισμός Εμπόριο Ερωτήσεις Ποιοι κερδίζουν από το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών; Γιατί η άμεση ανταλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ Tα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια «ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ» προετοιμάζοντας σε ολιγομελείς ομίλους τους υποψήφιους για τον επικείμενο διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών, με κορυφαίο

Διαβάστε περισσότερα

τεσσάρων βάσεων δεδομένων που θα αντιστοιχούν στους συνδρομητές

τεσσάρων βάσεων δεδομένων που θα αντιστοιχούν στους συνδρομητές Σ Υ Π Τ Μ Α 8 Ιουνίου 2010 Άσκηση 1 Μια εταιρία τηλεφωνίας προσπαθεί να βρει πού θα τοποθετήσει τις συνιστώσες τηλεφωνικού καταλόγου που θα εξυπηρετούν τους συνδρομητές της. Η εταιρία εξυπηρετεί κατά βάση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕ Tα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια «ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ» προετοιμάζοντας σε ολιγομελείς ομίλους τους υποψήφιους για τον επικείμενο διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών, με

Διαβάστε περισσότερα

1. Εστω ότι A, B, C είναι γενικοί 2 2 πίνακες, δηλαδή, a 21 a, και ανάλογα για τους B, C. Υπολογίστε τους πίνακες (A B) C και A (B C) και

1. Εστω ότι A, B, C είναι γενικοί 2 2 πίνακες, δηλαδή, a 21 a, και ανάλογα για τους B, C. Υπολογίστε τους πίνακες (A B) C και A (B C) και ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΛΓΕΒΡΑ Ι Εαρινό Εξάμηνο 0 Ασκήσεις για προσωπική μελέτη Είναι απολύτως απαραίτητο να μπορείτε να τις λύνετε, τουλάχιστον τις υπολογιστικές! Εστω ότι A, B, C είναι γενικοί πίνακες,

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΙΑΚΡΙΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ»

«ΔΙΑΚΡΙΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ» HY 118α «ΔΙΚΡΙΤ ΜΘΗΜΤΙΚ» ΣΚΗΣΕΙΣ ΠΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΙΣΤΩΝ εώργιος Φρ. εωργακόπουλος ΜΕΡΟΣ (1) ασικά στοιχεία της θεωρίας συνόλων. Π. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜ. ΕΠ. ΥΠΟΛΟΙΣΤΩΝ «ΔΙΚΡΙΤ ΜΘΗΜΤΙΚ». Φ. εωργακόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα 3 η. (α) Aπό την εργασιακή διαδικασία στη διαδικασία παραγωγής (β) Αξία του προϊόντος και αξία της εργασιακής δύναμης

Ημέρα 3 η. (α) Aπό την εργασιακή διαδικασία στη διαδικασία παραγωγής (β) Αξία του προϊόντος και αξία της εργασιακής δύναμης Ημέρα 3 η. (α) Aπό την εργασιακή διαδικασία στη διαδικασία παραγωγής (β) Αξία του προϊόντος και αξία της εργασιακής δύναμης Η εργασιακή διαδικασία και τα στοιχεία της. Η κοινωνική επικύρωση των ιδιωτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΟΧΛΩΡΙΩΔΟΥΣ ΝΑΤΡΙΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΟΧΛΩΡΙΩΔΟΥΣ ΝΑΤΡΙΟΥ Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Λάρισας, Τέρμα Τυχερού, 412 22 ΛΑΡΙΣΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΟΧΛΩΡΙΩΔΟΥΣ ΝΑΤΡΙΟΥ Η ηµοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Λάρισας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΛΑ (προσέξτε τα κοινά χαρακτηριστικά των παρακάτω προτάσεων) Οι άνθρωποι που σπουδάζουν ΤΠ&ΕΣ και βρίσκονται στην αίθουσα

ΣΥΝΟΛΑ (προσέξτε τα κοινά χαρακτηριστικά των παρακάτω προτάσεων) Οι άνθρωποι που σπουδάζουν ΤΠ&ΕΣ και βρίσκονται στην αίθουσα ΣΥΝΟΛΑ (προσέξτε τα κοινά χαρακτηριστικά των παρακάτω προτάσεων) Οι άνθρωποι που σπουδάζουν ΤΠ&ΕΣ και βρίσκονται στην αίθουσα Τα βιβλία διακριτών μαθηματικών του Γ.Β. Η/Υ με επεξεργαστή Pentium και χωρητικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΕΜΑ: Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Ο ΙΕΡΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ Σύνταξη: Ηλίας Κουβαράς, Δικηγόρος L.L.M., Υπ. Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή Άσκηση Θερμομόρφωση (Thermoforming)

Εργαστηριακή Άσκηση Θερμομόρφωση (Thermoforming) Σελίδα 1 Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής ΜΜΚ 452: Μηχανικές Ιδιότητες και Κατεργασία Πολυμερών Εργαστηριακή Άσκηση Θερμομόρφωση (Thermoforming) Σελίδα 2 Εισαγωγή: Η

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΜΑΘΗΜΑ: ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Διδάσκων : Βασίλειος Σταματόπουλος, Δικηγόρος, Δ.Μ.Σ. Συνάντηση 4 η ΕΝΟΧΕΣ ΔΙΑΖΕΥΚΤΙΚΕΣ Εννοιολογική προσέγγιση. Διαζευκτική είναι η ενοχή που έχει ως αντικείμενο δύο ή περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα