ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΜΕΡΟΣ Α ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Άρθρο 1

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΜΕΡΟΣ Α ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Άρθρο 1"

Transcript

1 ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2000 ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΜΕΡΟΣ Α ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Άρθρο Ο παρών Γενικός Κανονισμός (Γ.Ε.Κ.) αποσκοπεί να εξασφαλίσει δίκαιους και ίσους όρους σε όσους διαγωνίζονται στα ιππικά αθλήματα που καλλιεργεί εκάστοτε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας (Ε.Ο.Ι.). Εάν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία γύρω από την έννοια οποιασδήποτε διατάξεως του Γ.Ε.Κ. και οποιουδήποτε άλλου εφαρμοστέου κανονισμού θα πρέπει να ερμηνεύεται κατά τρόπο που θα εξασφαλίζει την δικαιότερη μεταχείριση για όλους τους αγωνιζόμενους. 1.2 Κάθε ιππικό άθλημα διεξάγεται και βραβεύεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Γ.Ε.Κ., σε συνδυασμό με τις διατάξεις των Διεθνών Γενικών Κανονισμών (GR) και τις διατάξεις των Διεθνών Κανονισμών και των Εθνικών Κανονισμών που ρυθμίζουν τον τρόπο διεξαγωγής κάθε ιππικού αθλήματος. Η Ε.Ο.Ι., στις γενικές και ειδικές προκηρύξεις των αγώνων που εκδίδει, μπορεί να περιλαμβάνει διατάξεις που δεν είναι σύμφωνες σε όλα τους τα σημεία με τις διατάξεις των Διεθνών Κανονισμών. 1.3 Η εφαρμογή του Διεθνούς Κτηνιατρικού Κανονισμού (VR) ή ορισμένων διατάξεων του, θα πρέπει να αναφέρεται ρητά στις γενικές ή / και ειδικές προκηρύξεις αγώνων που εκδίδει η Ε.Ο.Ι. 1.4 Σε περίπτωση που οι διατάξεις των Εθνικών Κανονισμών, του Γ.Ε.Κ. και των Γενικών ή Ειδικών Προκηρύξεων Αγώνων που εκδίδει η Ε.Ο.Ι. συγκρούονται με οποιεσδήποτε διατάξεις των Διεθνών Κανονισμών, θα υπερισχύουν οι διατάξεις των Εθνικών Κανονισμών του Γ.Ε.Κ. και των Προκηρύξεων αυτών. Τέλος, η αθλητική Νομοθεσία και το Καταστατικό της Ε.Ο.Ι. υπερισχύουν κάθε κανονισμού.

2 1.5 Η εφαρμογή του Γ.Ε.Κ. είναι υποχρεωτική σε κάθε ιππικό αγώνα που οργανώνεται από την Ε.Ο.Ι. με έγκριση της. Συνιστάται στα σωματεία μέλη της Ε.Ο.Ι., καθώς και σε άλλες ομάδες που διοργανώνουν ιππικές εκδηλώσεις, να εφαρμόζουν τον Γ.Ε.Κ. ακόμη και σε διοργανώσεις στις οποίες η εφαρμογή του δεν είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τα παραπάνω. Άρθρο Ιππικό άθλημα είναι κάθε διαγωνισμός ικανότητας ιππέως ίππου που διεξάγεται σύμφωνα με κανονισμούς που καταρτίζονται ιδιαίτερα για κάθε ένα από τα ιππικά αθλήματα. Τα ιππικά αθλήματα που καλλιεργεί η Ε.Ο.Ι., προβλέπονται στο καταστατικό της. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Ι. μπορεί να αυξάνεται ή να μειώνεται ο αριθμός των ιππικών αθλημάτων που καλλιεργούνται απ αυτή. 2.2 Ιππικό Αγώνισμα είναι κάθε διαγωνισμός ικανότητας ιππέως ίππου που διεξάγεται και βραβεύεται όπως προβλέπεται από τους εκάστοτε ισχύοντες κανονισμούς και τη σχετική, με τη διεξαγωγή του ιππικού αγωνίσματος, Προκήρυξη. 2.3 Ιππικός Αγώνας ή Αγώνας είναι η οργανωμένη ιππική εκδήλωση που διεξάγεται σε μία ή περισσότερες αγωνιστικές ημέρες και περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα αγωνίσματα ενός ή περισσοτέρων αθλημάτων. Οι ιππικοί αγώνες που οργανώνονται από την Ε.Ο.Ι. ή με την έγκριση της, μπορεί να είναι είτε εθνικοί είτε διεθνείς : Οι Εθνικοί Ιππικοί Αγώνες μπορεί να περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή πρωταθλημάτων, κυπέλλων, Αγώνων (Πανελληνίων Περιφερειακών Τοπικών Διασυλλογικών) καθώς και τη διεξαγωγή ιππικών ημερίδων. Για την διεξαγωγή οποιασδήποτε μορφής Αγώνων ή Ημερίδων απαιτείται η έγγραφη έγκριση της Ε.Ο.Ι Οι Διεθνείς Ιππικοί Αγώνες είναι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται από τον Διεθνή Γενικό Κανονισμό. Άρθρο Αθλητικός Ίππος είναι κάθε ίππος που εγγράφεται στα μητρώα αθλητικών ίππων της Ε.Ο.Ι. διαδικασία. Αθλητικοί ίπποι που δεν έχουν συμπληρώσει την προβλεπόμενη από τους Διεθνείς Κανονισμούς, ηλικία, αναλόγως του ιππικού αθλήματος στο οποίο συμμετέχουν, δεν επιτρέπεται να λαμβάνουν μέρος σε οποιοδήποτε εθνικό ή διεθνή ιππικό αγώνα.

3 3.2 Οι Αθλητικοί ίπποι μπορεί να κατατάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα με τα αποτελέσματα τους στους Εθνικούς και Διεθνείς ιππικούς αγώνες που συμμετέχουν. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Ι., που δημοσιεύεται μαζί με τη Γενική Προκήρυξη του Αγωνιστικού Προγράμματος για την προσεχή εκάστοτε αγωνιστική περίοδο, καθορίζονται για κάθε ιππικό άθλημα οι κατηγορίες των αθλητικών ίππων και οι περιορισμοί που τυχόν περιβάλλονται στη συμμετοχή τους σε διάφορα αγωνίσματα βάσεις της κατατάξεως τους σε κατηγορίες. Άρθρο Για να χαρακτηρισθεί ένας ιππέας σαν αθλητής και να δικαιούται να συμμετέχει σε Εθνικούς Αγώνες, πρέπει οπωσδήποτε να είναι κάτοχος (α) Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητος της Ε.Ο.Ι., και (β) Δελτίου Ικανότητος Αθλητού. 4.2 Το Δελτίο Ταυτότητος Φιλάθλου χορηγείται μόνο σε ιππείς που ανήκουν στη δύναμη Σωματείου Μέλους της Ε.Ο.Ι. ή σε «οργανωμένη ομάδα», σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Αθλητική Νομοθεσία Με την επιφύλαξη των προβλεπόμενων στην παράγραφο αλλοδαποί αθλητές εφ όσον είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα και διαθέτουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητος της Ε.Ο.Ι. τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από τον ιππικό αγώνα στον οποίο επιθυμούν να συμμετάσχουν, δικαιούνται να παίρνουν μέρος σε όλα τα αθλήματα και αγωνίσματα, αξιολογούμενοι και βαθμολογούμενοι όπως οι Έλληνες αθλητές. Σε περίπτωση που διαθέτουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητος χρονικό διάστημα λιγότερο του έτους συμμετέχουν μόνον για την βράβευση και το χρηματικό έπαθλο της ημέρας. Δεν βαθμολογούνται ούτε αξιολογούνται Πανελληνιονίκες και πρωταθλητές Ελλάδος σε όλα τα ιππικά αγωνίσματα και αθλήματα απονέμεται η διάκριση αυτή, ανακηρύσσονται μόνο Έλληνες αθλητές. 4.3 Για την απόκτηση του Δελτίου Ικανότητος Αθλητού οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλονται σε δοκιμασία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξαγγέλλεται από το Δ.Σ. της Ε.Ο.Ι. στην αρχή κάθε αγωνιστικής περιόδου. Το πρόγραμμα της δοκιμασίας περιλαμβάνει και τον ορισμό τριμελούς (3) τουλάχιστον επιτροπής, η οποία εισηγείται στο Δ.Σ. της Ε.Ο.Ι. τη χορήγηση Δελτίου Ικανότητος. Ιππείς εγγεγραμμένοι στα μητρώα ξένων Ιππικών Ομοσπονδιών, δεν είναι υποχρεωμένοι να υποστούν δοκιμασία για απόκτηση Δελτίου Ικανότητας, εφόσον πιστοποιείται από την Ομοσπονδία στην οποία είναι εγγεγραμμένοι ότι

4 έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες που οργανώνονται από την Ομοσπονδία αυτή. 4.4 Οι Αθλητές μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα ιππικά αθλήματα και σε όλα τα ιππικά αγωνίσματα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους σχετικούς κανονισμούς. Οι Προκηρύξεις των Αγώνων, είτε Γενικές είτε Ειδικές. Είναι δυνατόν να επιβάλλουν περιορισμούς στη συμμετοχή των αθλητών, λαμβάνοντας υπόψη τους και άλλα κριτήρια, εκτός από εκείνα που περιέχουν οι Κανονισμοί. 4.5 Ανάλογα με την ηλικία τους, οι αθλητές χαρακτηρίζονται σαν Παιδιά ή Έφηβοι ή Νέοι Ιππείς ή Ενήλικες. Για το χαρακτηρισμό αθλητών σαν Εφήβων ή Νέων Ιππέων εφαρμόζονται τα αναφερόμενα στη σχετική διάταξη των GR (Άρθρο 124) ήτοι Έφηβοι ετών. Νέων Ιππέων 16 21, ενώ ο χαρακτηρισμός αθλητών σαν Παιδιών διαφέρει από εκείνον της παραπάνω διατάξεως των GR κατά το ελάχιστο όριο της ηλικίας που είναι το 10 ο έτος αντί του 12 ου. Παίδες Τέλος. Ενήλικες είναι όσοι δεν είναι Παιδιά ή Έφηβοι ή Νέοι Ιππείς. 4.6 Η Ε.Ο.Ι. με αποφάσεις της καθορίζει τις εκάστοτε ισχύουσες οικονομικές υποχρεώσεις προς αυτήν των Σωματείων των Αθλητών, των Ιδιοκτητών Αθλητικών Ίππων κλπ. Μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων αυτών συνεπάγεται τον αποκλεισμό του Αθλητή ή του Ίππου ή του Σωματείου από κάθε αγώνα ή άλλη εκδήλωση που οργανώνει η Ε.Ο.Ι. ή που οργανώνεται με έγκριση της. 4.7 Η συμμετοχή σε Εθνικές, Προεθνικές και σε ομάδες Επιλέκτων αποτελεί τιμή για κάθε αθλητή ο οποίος οφείλει να παρέχει τις υπηρεσίες του καταβάλλοντας τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Άρθρο 5 Η Ε.Ο.Ι. εφαρμόζει σύστημα ελέγχου αθλητών και αθλητικών ίππων για φαρμακοδιέγερση (anti doping control) σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους Κανονισμούς της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας καθώς και τον ειδικό Κανονισμό Καταπολέμησης της Φαρμακοδιέγερσης της Ε.Ο.Ι.

5 Άρθρο 6 Πριν την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου η Ε.Ο.Ι. εκδίδει : 6.1 (α) Γενική Προκήρυξη Αγωνιστικού Προγράμματος μα την οποία καθορίζονται γενικές και ειδικές προϋποθέσεις διεξαγωγής των Εθνικών Αγώνων στα διάφορα ιππικά αθλήματα που καλλιεργεί η Ε.Ο.Ι., και (β) Το ετήσιο Αγωνιστικό Πρόγραμμα Εθνικών και Διεθνών Αγώνων. Αλλαγή του προγράμματος αυτού επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις με αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Ι. 6.2 Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν διεξαχθεί τουλάχιστον το 50% των προγραμματισμένων Αγώνων από τα αποτελέσματα των οποίων αναδεικνύεται Πρωταθλητής ή Κυπελλούχος ή Πολυνίκης κλπ., δεν ανακηρύσσεται Πρωταθλητής ή Κυπελλούχος ή Πολυνίκης. Η Γενική Προκήρυξη μπορεί να προβλέπει ότι το ποσοστό των προγραμματισμένων αγώνων που πρέπει να διεξαχθούν για να ανακηρυχθεί Πρωταθλητής ή Κυπελλούχος ή Πολυνίκης κλπ. Σε κάποια ή κάποιες κατηγορίες μπορεί να είναι και μεγαλύτερο του 50%. Άρθρο Οι Οργανωτικές Επιτροπές ορίζονται από την Ε.Ο.Ι. Η Οργανωτική Επιτροπή κάθε Αγώνα συνεργάζεται με την Ε.Ο.Ι. και υποχρεούνται τέσσερις (4) ημέρες, τουλάχιστον, πριν από την τέλεση του αγώνα που οργανώνει, να στέλνει προκήρυξη σε όλα τα Σωματεία μέλη της Ε.Ο.Ι. που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τα εξής: 1. Ακριβή χρόνο και τόπο τελέσεως, 2. Αγωνίσματα και Αθλήματα και τις διατάξεις του Ειδικού Κανονισμού επί τη βάσει των οποίων κρίνονται, 3. Βραβεία, 4. Δικαιώματα Συμμετοχής, 5. Άρχοντες Αγώνων, και 6. Υπεύθυνο πρόσωπο για συνεννοήσεις δηλώσεις 7.2 Τυχόν αλλαγές σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω στοιχεία της Προκήρυξης, επιτρέπονται εάν οφείλονται σε εξαιρετικό γεγονός αλλά πρέπει να γνωστοποιούνται στα Σωματεία το ταχύτερο δυνατόν με κάθε μέσο (fax, τηλεγράφημα, κλπ.) τουλάχιστον δύο (2) ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων στους οποίους αναφέρεται η Προκήρυξη.

6 Άρθρο Κάθε σωματείο ή / και οργανωμένη ομάδα έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε οποιοδήποτε Εθνικό Αγώνα με απεριόριστο αριθμό Αθλητών και Αθλητικών Ίππων. 8.2 Κάθε αθλητικός ίππος μπορεί να διαγωνίζεται μόνο 2 φορές ανά αγωνιστική ημέρα. 8.3 Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβάλλονται εγγράφως στην αρμόδια Οργανωτική Επιτροπή ως ορίζει η εκάστοτε προκήρυξη και πάντως όχι αργότερα από τρεις (3) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του Ιππικού Αγώνα, κατά τα προβλεπόμενα στην Ειδική Προκήρυξη για το συγκεκριμένο Ιππικό Αγώνα. 8.4 Μόνα αρμόδια για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής είναι τα Σωματεία δια του αρχηγού της ομάδας τους ή του αναπληρωτή του. Το ίδιο ισχύει αναλογικά για τις οργανωμένες ομάδες. 8.5 Αθλητές που συμμετέχουν με αθλητικούς ίππους ιδιοκτησίας Ε.Ο.Ι. και όσοι έχουν επιλεγεί στην Εθνική Ομάδα για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η συμμετοχή τους σ αυτήν, συμμετέχουν σε Ιππικούς Αγώνες βάσει δηλώσεων της Ε.Ο.Ι., εφ όσον δεν έχει εγγράφως γνωστοποιηθεί σ αυτήν από το Σωματείο τους, απόφαση ποινής αποκλεισμού τους από τους Αγώνες για οποιαδήποτε λόγο. Τα αποτελέσματα των Αθλητών αυτών λαμβάνονται υπόψη για την ανακήρυξη τους σαν Πρωταθλητών και Πανελληνιονικών κλπ., αλλά η απόδοση τους δεν λαμβάνεται υπόψη για την αξιολόγηση του Σωματείου τους. 8.6 Εάν δεν ορίζεται διαφορετικά στην προκήρυξη κάθε αγώνα, μια (1) ώρα, το αργότερο, πριν από την έναρξη του πρώτου αγωνίσματος, οι αρχηγοί των ομάδων και σε περίπτωση αδυναμίας τους, ειδικά εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος κάθε Σωματείου, υποχρεούνται να δηλώσουν στην Οργανωτική Επιτροπή, ποιοι από τους αθλητές του Σωματείου θα πάρουν τελικά μέρος στα αγωνίσματα της ημέρας και να καταβάλλουν το σύνολο των δικαιωμάτων συμμετοχής, εάν προβλέπεται από την Προκήρυξη καταβολή τέτοιων δικαιωμάτων. Καταβληθέν δικαίωμα συμμετοχής δεν επιστρέφεται.

7 8.7 Μια ώρα (60 ) το αργότερο πριν από την έναρξη κάθε αγωνίσματος, όσον αφορά στο άθλημα της Υπερπήδησης Εμποδίων, κάθε Σωματείο μπορεί να δηλώνει δια του αρχηγού της ομάδος του, δύο (2) κατά κατηγορία πρόσθετες συμμετοχές για κάθε Ατομικό Αγώνισμα, καταβάλλοντας το διπλάσιο του καθοριζομένου από την εκάστοτε προκήρυξη δικαιώματος συμμετοχής. Οι αθλητές αυτοί αγωνίζονται υποχρεωτικά πριν από εκείνους που έχουν δηλωθεί, όπως προβλέπεται στην παράγραφο Στα Ομαδικά Αγωνίσματα κάθε Σωματείο μία (1) ώρα πριν από την έναρξη του Αγωνίσματος μπορεί να αντικαθιστά όσους αθλητικούς ίππους και ιππείς επιθυμεί ανά Ομάδα. 8.9 Επανειλημμένη παράλειψη ενός Σωματείου να προβεί στην δήλωση της παραγράφου 7.6, θεωρείται αθλητικό και πειθαρχικό παράπτωμα και ελέγχεται όπως ορίζει το Καταστατικό της Ε.Ο.Ι Συμμετοχές εκτός συναγωνισμού επιτρέπονται μόνο εάν εφ όσον ρητά προβλέπονται από τη Γενική Προκήρυξη Αγωνιστικού Προγράμματος και υπό τον όρο ότι οι αθλητές και οι ίπποι θα δηλωθούν σύμφωνα με τους Εθνικούς Κανονισμούς, τις γενικές και ειδικές Προκηρύξεις Αγώνων του κάθε Αθλήματος. Η Αγωνόδικος Επιτροπή ορίζει τη σειρά στην οποία θα αγωνίζονται οι εκτός συναγωνισμού μετέχοντες και μπορεί κατά την απόλυτη κρίση της να ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τις συμμετοχές αυτές, ακόμη και να μη τις δεχθεί. Οι εκτός συναγωνισμού μετέχοντες βραβεύονται εκ παραλλήλου χωρίς να λαμβάνουν κύπελλο, μετάλλια και χρηματικά έπαθλα Στους αγώνες Αναπτύξεως της Υπερπήδησης Εμποδίων δύναται ο ίππος παίδα και εφήβου ιππέα να ιππεύεται κατά την προθέρμανση από τρίτους ενήλικες ή μη. Για όλους τους υπόλοιπους αγώνες ισχύουν οι Διεθνείς Κανονισμοί της Δ.Ο.Ι. Άρθρο Κάθε σωματείο ή οργανωμένη ομάδα προκειμένου να λάβει μέρος σε Εθνικούς Αγώνες μαζί με τις δηλώσεις συμμετοχής των Αθλητών, οφείλει να γνωστοποιεί και το όνομα του αρχηγού της αθλητικής του ομάδας και τον αναπληρωτή του. Αρχηγός και αναπληρωτής του δεν μπορούν να είναι μέλη Οργανωτικής, Αγωνοδίκου ή Ελλανοδίκου Επιτροπής. Ο αρχηγός της Ομάδας είναι ο μόνος αρμόδιος να υποβάλλει οριστικές

8 συμμετοχές, διαγραφές, ενστάσεις για την εμφάνιση των ίππων, την εμφάνιση και συμπεριφορά αθλητών του Σωματείου του και να συνεννοείται για οποιοδήποτε θέμα με την Αγωνόδικο Επιτροπή και τη Γραμματεία των Αγώνων. 9.2 Οι αγωνιζόμενοι αθλητές, οφείλουν μόλις μπουν στον αγωνιστικό χώρο και πριν αρχίσουν την προσπάθεια τους, να χαιρετίσουν την Αγωνόδικο Επιτροπή εκτός εάν, ειδικά στο άθλημα της Υπερπήδησης Εμποδίων, η ίδια η Επιτροπή δώσει αντίθετη εντολή. 9.3 Όλοι οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε Εθνικούς Αγώνες οφείλουν να φορούν την επίσημη στολή καθώς και τα προβλεπόμενα από τους ειδικούς κανονισμούς κάθε ιππικού αθλήματος, με το διακριτικό σήμα του Σωματείου τους. Η Ε.Ο.Ι. μπορεί να εκδίδει οδηγίες αναφερόμενες στις επίσημες στολές των Σωματείων. 9.4 Όσοι ιππεύουν μέσα στον ευρύτερο χώρο που διεξάγονται οι αγώνες, συνίσταται να φορούν το προβλεπόμενο από τους Διεθνείς Κανονισμούς για το ιππικό άθλημα τους, καπέλο. Κατά την διάρκεια της προθέρμανσης, και εφόσον το άθλημα στο οποίο αγωνίζονται περιλαμβάνει άλματα, υποχρεούνται, με ποινή αποκλεισμού, να φορούν καπέλο τριών σημείων το οποίο δεν δύναται να αποχωρισθεί από την κεφαλή τους. 9.5 Οι ίπποι πρέπει να είναι υγιείς και πληρούν τους όρους της ορθής ιπποκομίας. Η Αγωνόδικος Επιτροπή μπορεί να αποκλείσει όποιον ιππέα δεν συμμορφώνεται με τα ανωτέρω και να μην επιτρέπει τη συμμετοχή σε αγώνα ίππου ή ιππέα που είναι ασθενής. 9.6 Η Αγωνόδικος Επιτροπή δικαιούνται να επιλέγει αθλητικούς ίππους και αθλητές για διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ, σύμφωνα με τους Διεθνείς Κτηνιατρικούς Κανονισμούς. 9.7 Τα καθήκοντα της Αγωνοδίκου και της Ελλανοδίκου Επιτροπής αρχίζουν μία (1) ώρα πριν την έναρξη του πρώτου αγωνίσματος της πρώτης αγωνιστικής ημέρας κάθε διοργάνωσης και λήγουν μισή ώρα (30) μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του τελευταίου Αγωνίσματος.

9 Άρθρο Τα βραβεία που απονέμονται καθορίζονται στην προκήρυξη που εκδίδεται πριν από κάθε αγών ή στη Γενική Προκήρυξη του Ετησίου Αγωνιστικού Προγράμματος. Τα κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα, απονέμονται στους αθλητές ενώ τυχόν άλλα έπαθλα απονέμονται στους Ιδιοκτήτες των Αθλητικών Ίππων. Οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση αποτελεί συμβολή στη δαπάνη συντηρήσεως ή μεταφοράς των ίππων και δίδεται στους ιδιοκτήτες Ειδικά βραβεία ή χρηματικά έπαθλα, είναι δυνατό να αθλοθετηθούν από κάθε ενδιαφερόμενο για ένα ή περισσότερους αγώνες ή κατηγορίες αγωνισμάτων υπό την προϋπόθεση ότι η αθλοθέτηση τους θα έχει εγκριθεί από την Ε.Ο.Ι Η αθλοθέτηση ειδικών επάθλων γνωστοποιείται στα Σωματεία πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον πριν από τον αγώνα ή από την έναρξη της περιόδου των αγώνων τους οποίους αφορά. Άρθρο 11 Ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων αθλητών για τη διεξαγωγή οποιουδήποτε Ατομικού ή / και Ομαδικού Αγωνίσματος οποιουδήποτε αθλήματος, καθορίζεται από τη Γενική Προκήρυξη που εκδίδεται πριν από την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου. Άρθρο 12 Η οργάνωση του αθλήματος της Ιππασίας και η οργάνωση και η διεξαγωγή των ιππικών αθλημάτων υποστηρίζεται εθελοντικά από φιλάθλους που διακρίνονται από την αγάπη τους για τους για τους ίππους και την ιππασία, διαθέτουν ιππικό και αθλητικό πνεύμα καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους. Η Ε.Ο.Ι. μεριμνά για την εκπαίδευση των ατόμων αυτών στους διάφορους τομείς απασχόλησης τους όπως μέλη επιτροπών, οργανωτικών στελεχών, εποπτών, χρονομετρών, κ.α.

10 Άρθρο Η οργανωτική Επιτροπή έχει την απόλυτη ευθύνη και εξουσία για την οργάνωση των αγώνων αλλά δεν μπορεί να παρέμβει στα καθήκοντα της Αγωνοδίκου Επιτροπής. Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν να εκτελούν παράλληλα και καθήκοντα χρονομέτρη ή εκφωνητή Η Αγωνόδικος Επιτροπή είναι υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, την τήρηση του ΓΕΚ, και εν γένει των εφαρμοστέων Κανονισμών και Προκηρύξεων Δεν μπορούν να είναι μέλη Αγωνοδίκου Επιτροπής αθλητές συμμετέχοντες στο κρινόμενο αγώνισμα, ως και μέλη Ελλανοδίκου Επιτροπής. Επίσης, αποκλείεται η συμμετοχή σε Ελλανόδικο ή Αγωνόδικο Επιτροπή οποιουδήποτε αρχηγού ομάδας Συγγενείς αθλητών οποιουδήποτε βαθμού και ιδιοκτήτες συμμετεχόντων ίππων επιτρέπεται να είναι Μέλη της Αγωνοδίκου και της Ελλανοδίκου Επιτροπής. Το ίδιο ισχύει και για τον Σχεδιαστή Διαδρομών. Πάρα ταύτα συνίσταται στις Επιτροπές να αποφεύγεται η διατύπωση αποφασιστικής γνώμης από πρόσωπα που συμμετέχουν σ αυτές εάν η κρινόμενη αμφισβήτηση αφορά ή επηρεάζει αποτελέσματα Αθλητού που συνδέεται με το πρόσωπο αυτό με οποιοδήποτε τρόπο με τους αναφερόμενους παραπάνω. Άρθρο 14 Οποιαδήποτε παράβαση ή /και προσβολή με οποιοδήποτε τρόπο, των διατάξεων του Καταστατικού της Ε.Ο.Ι., των Κανονισμών της, των αρχών του «Ευ Αγωνίζεσθε» και γενικά του Αθλητικού Πνεύματος, που επισυμβαίνει κατά τη διάρκεια ή σε άμεση σχέση με οποιοδήποτε εθνικό ιππικό αγώνα, που οργανώνεται από την Ε.Ο.Ι. ή και την έγκρισή της, κρίνεται και τιμωρείται (1) από την Αγωνόδικο Επιτροπή, (2) την Ελλανόδικο Επιτροπή, και (3) την Δικαστική Επιτροπή, κατά τα κατωτέρω προβλεπόμενα.

11 Άρθρο Οι αρμοδιότητες της Αγωνοδίκου Επιτροπής Προβλέπονται από τους Ειδικούς Κανονισμούς κάθε Ιππικού Αθλήματος. Ειδικά στην Υπερπήδηση Εμποδίων, η Αγωνόδικος Επιτροπή κατά τον χρόνο που ασκεί τα καθήκοντά της, είναι αρμόδια να κρίνει και να αποφασίσει: (α) επί οποιασδήποτε παράβασης ή/και προσβολής των διατάξεων του Καταστατικού της Ε.Ο.Ι., των κανονισμών της και των Προκηρύξεων της, (β) επί οποιασδήποτε ένστασης που αφορά: (i) συμμετοχή ίππου ιππέως (ii) κατάσταση ιπποδρομίου (iii) σχεδιασμό και κτίσιμο διαδρομής, και (iv) οποιοδήποτε γεγονός κατά την διάρκεια τελέσεως αγωνίσματος (v) κατάταξη ζεύγους ίππου ιππέως Όλες οι ενστάσεις που αναφέρονται αμέσως παραπάνω, πρέπει να υποβάλλονται εγγράφως προς τον Πρόεδρο της Αγωνοδίκου Επιτροπής από τους αρχηγούς των ομάδων είκοσι λεπτά (20 ) πριν από την έναρξη του αγωνίσματος στο οποίο αφορούν (όπως η ώρα αυτή ενάρξεως ανακοινώνεται από την Αγωνόδικο Επιτροπή αμέσως μετά το πέρας του προηγούμενου αγωνίσματος) εάν αφορά περίπτωση υπό τα στοιχεία (i), (ii) και (iii) ανωτέρω, και τριάντα λεπτά (30 ) μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του διεξαχθέντων αγωνίσματος στο οποίο αναφέρονται, εάν αφορούν περίπτωση υπό το στοιχείο (iv) ανωτέρω, και (γ) Επί κάθε καταγγελίας κακομεταχείρισης ίππου. Σε τέτοια καταγγελία που πρέπει να απευθύνεται προς την Αγωνόδικο Επιτροπή μπορεί να προβεί οποιοσδήποτε, με έγγραφό του, που θα περιλαμβάνει, εκτός από τα γεγονότα που συνιστούν την επικαλούμενη κακομεταχείριση και ονόματα προσώπων που μπορούν να την επιβεβαιώσουν. Η καταγγελία πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον καταγγέλλοντα και να προσυπογράφεται και από δύο (2) τουλάχιστον μάρτυρες.

12 15.2 Η Αγωνόδικος Επιτροπή πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση οφείλει να εξετάσει και να αξιολογήσει κάθε εύλογο κατά την κρίση της μέσο αποδείξεως, περιλαμβανομένης καταθέσεως των απόψεων του τυχόν εγκαλούμενου προσώπου. Σε περίπτωση που αυτό είναι δυνατό, η Αγωνόδικος Επιτροπή επιχειρεί να συμβιβάσει τις διιστάμενες απόψεις μέσα στα πλαίσια του δικαίου, του αθλητικού πνεύματος και της ηθικής Οι ποινές που μπορεί να επιβάλλει η Αγωνόδικος Επιτροπή είναι: (α) επίπληξη (β) πρόστιμο μέχρι του ανώτατου ποσού των δραχμών τριάντα χιλιάδων (30.000) (γ) αποκλεισμό συμμετοχής του αθλητή με οποιοδήποτε ίππο του στο συγκεκριμένο αγώνισμα και (δ) απαγόρευση συμμετοχής του αθλητή με οποιοδήποτε ίππο του στο επόμενο αγώνισμα και παραπομπή στην Ελλανόδικο Επιτροπή για την επιβολή αυστηρότερης ποινής, εάν η πράξη ή η παράλειψη κατά την κρίσης της Αγωνοδίκου Επιτροπής πρέπει να τιμωρηθεί με αυστηρότερη ποινή εκείνων της οποίας μπορεί να υποβάλλει η Αγωνόδικος Επιτροπή Η απόφαση της Αγωνοδίκου Επιτροπής πρέπει να ανακοινώνεται στον ενδιαφερόμενο και να καταχωρείται στην Έκθεση του Προέδρου της Αγωνοδίκου Επιτροπής που υποβάλλεται στο ΔΣ της Ε.Ο.Ι. μετά το πέρας κάθε αγώνα. Άρθρο Οι αρμοδιότητες της Ελλανοδίκου Επιτροπής προβλέπονται από τους ειδικούς κανονισμούς κάθε Ιππικού Αθλήματος Ειδικά στην Υπερπήδηση Εμποδίων, Ελλανόδικος Επιτροπή, κατά τον χρόνο που ασκεί τα καθήκοντά της, είναι αρμόδια να κρίνει: (α) Τελεσιδίκως επί ενστάσεων κατά αποφάσεων της Αγωνοδίκου Επιτροπής. Από την ανωτέρα ρύθμιση εξαιρούνται αποφάσεις της Aγωνοδίκου Επιτροπής που αφορούν: i. αποκλεισμό ίππου για κτηνιατρικούς λόγους ii. επιβολή ποινής επιπλήξεως iii. άμεσο αποκλεισμό κατά την διάρκεια διεξαγωγής αγωνίσματος, εφόσον αυτός εναπόκειται σύμφωνα με τον εφαρμοστέο Κανονισμό στην κρίση της Αγωνοδίκου Επιτροπής, και

13 iv. ενστάσεις που υποβλήθηκαν σχετικά με την κατάσταση του ιπποδρομίου και του κτισίματος της διαδρομής περιπτώσεις των παραγράφων i, ii, iii και iv του άρθρου 16.1(α) Ενστάσεις υποβαλλόμενες κατά παράβαση των αμέσως ανωτέρω, απορρίπτονται υποχρεωτικά από την Ελλανόδικο Επιτροπή ως απαράδεκτες. (β) Σε πρώτο βαθμό, επί υποθέσεων που παραπέμπονται προς εκδίκαση σ αυτήν από την Αγωνόδικο Επιτροπή ως απαράδεκτες, (γ) Επίσης, η Ελλανόδικος Επιτροπή είναι αρμόδια να αποφασίζει σε πρώτο βαθμό επί διαμαρτυρίας κατά των ενεργειών (πράξεων και παραλείψεων) πάντως προσώπου το οποίο αναμιγνύεται στην οργάνωση και διεξαγωγή ιππικών αγώνων που οργανώνονται από την Ε.Ο.Ι. η με την έγκρισή της, εάν και εφ όσον οι διαμαρτυρίες αυτές δεν αφορούν παράβαση των κανονισμών, προκηρύξεων κλπ., αλλά αφορούν συμπεριφορά που παραβαίνει τις αρχές της καλής πίστεως, της ευγένειας, ευπρέπειας κλπ. Η διαμαρτυρία θα πρέπει να απευθύνεται εγγράφως προς την Ελλανόδικο Επιτροπή και να υπογράφεται από τον αρχηγό της διαμαρτυρόμενης ομάδας, ο οποίος και θα πρέπει να την παραδώσει αυτοπροσώπως προς τον Πρόεδρο της Ελλανοδίκου Επιτροπής Η Ελλανόδικος Επιτροπή πριν Λάβει οποιαδήποτε απόφαση οφείλει να εξετάσει και να αξιολογήσει κάθε εύλογο κατά την κρίση της μέσο αποδείξεως, περιλαμβανομένης καταθέσεως των απόψεων της Αγωνοδίκου Επιτροπής του τυχόν εγκαλουμένου προσώπου. Σε περίπτωση που αυτό είναι δυνατό, η Ελλανόδικος Επιτροπή επιχειρεί να συμβιβάσει τις διιστάμενες απόψεις μέσα στα πλαίσια του δίκαιου, του αθλητικού πνεύματος και της ηθικής Οι ποινές που μπορεί να επιβάλλει η Ελλανόδικος Επιτροπή είναι: (α) επίπληξη, (β) πρόστιμο μέχρι το ανώτατου ποσού των δραχμών πενήντα χιλιάδων , (γ) αποκλεισμό συμμετοχής του αθλητή με οποιοδήποτε ίππο του στο συγκεκριμένο αγώνισμα, (δ) απαγόρευση συμμετοχής του αθλητή με οποιοδήποτε ίππο του στο επόμενο αγώνισμα, και (ε) απαγόρευση συμμετοχής του αθλητή με οποιοδήποτε ίππο του στα υπόλοιπα αγωνίσματα του συγκεκριμένου ιππικού αγώνα και αναφορά της υποθέσεως στον Γενικό Γραμματέα της Ε.Ο.Ι. προς περαιτέρω

14 παραπομπή, κατά την κρίση του ΔΣ, της υποθέσεως, στη Δικαστική Επιτροπή για την επιβολή αυστηρότερης ποινής, εάν η πράξη ή η παράλειψη κατά την αιτιολογημένη κρίση της Ελλανοδίκου Επιτροπής πρέπει να τιμωρηθεί με αυστηρότερη ποινή εκείνων της οποίας μπορεί να υποβάλλει η Ελλανόδικος Επιτροπή Η απόφαση της Ελλανοδίκου Επιτροπής πρέπει να ανακοινώνεται στον ενδιαφερόμενο και να καταχωρείται στην Έκθεση του Προέδρου της Ελλανοδίκου Επιτροπής που υποβάλλεται στο ΔΣ της Ε.Ο.Ι. μετά το πέρας κάθε αγώνα. Άρθρο Μετά το τέλος κάθε Αγώνα και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για κάθε ιππικό άθλημα, ο πρόεδρος της Αγωνοδίκου Επιτροπής ή ο Επόπτης διεξαγωγής Αγώνος συντάσσει και υποβάλλει στον Γενικό Γραμματέα της Ε.Ο.Ι. έκθεση στην οποία περιλαμβάνονται και κάθε παράπτωμα, παράβαση, έκτακτο περιστατικό ή ποινή, που υπεβλήθη τόσο από την Αγωνόδικο όσο και από την Ελλανόδικο Επιτροπή, κατά τη διάρκεια του ιππικού αγώνος. Ο Γενικός Γραμματέας μπορεί, λαμβάνοντας υπόψη του τη παραπάνω έκθεση, να ζητήσει από το συμβούλιο την παραπομπή πάντως υπευθύνου για οποιαδήποτε παράβαση, στη Δικαστική Επιτροπή Μετά τη λήξη της περιόδου ασκήσεως καθηκόντων από την Αγωνόδικο και Ελλανόδικο Επιτροπή και επί πέντε (5) ημέρες στις οποίες δε συμπεριλαμβάνεται και η ημέρα των αγώνων που διεξήχθησαν, επιτρέπεται η επιβολή ενστάσεων, αναφορών και διαμαρτυριών προς τον Γενικό Γραμματέα του ΔΣ της Ε.Ο.Ι. το οποίο μπορεί να αποφασίσει την περαιτέρω παραπομπή των αποβληθεισών ενστάσεων, αναφορών και διαμαρτυριών προς εκδίκαση στη Δικαστική Επιτροπή. Τέτοιες ενστάσεις, αναφορές και διαμαρτυρίες είναι δεκτές μόνο εάν τα περιστατικά στα οποία στηρίζονται έγιναν δεκτά μετά τη λήξη των καθηκόντων της Αγωνοδίκου ή και της Ελλανοδίκου Επιτροπής. Άρθρο 18 Όλες οι ενστάσεις υποβάλλονται μόνο εγγράφως, υπογράφονται από τον Αρχηγό της Ομάδας ή τον αναπληρωτή του και συνοδεύονται με παράβολο, το ύψος του οποίου καθορίζεται από την Ε.Ο.Ι.. Οι ενστάσεις απευθύνονται στην Αγωνόδικο Επιτροπή ή στην Ε.Ο.Ι. αναλόγως περιπτώσεως. Αν γίνει δεκτή η ένσταση, το παράβολο επιστρέφεται, άλλως καταπίπτει υπέρ της Ε.Ο.Ι. Εάν δεν προβλέπεται διαφορετική ρύθμιση από τις διατάξεις του παρόντος, τις ενστάσεις, αναφορές και

15 διαμαρτυρίες που υποβάλλονται εγγράφως, υπογράφουν οι αρχηγοί των ομάδων ή εξουσιοδοτημένοι, ειδικά, εκπρόσωποι των Σωματείων. Καμία ένσταση, αναφορά ή διαμαρτυρία δεν είναι αποδεκτή εάν δεν συνοδεύεται από την καταβολή παράβολου, το ύψος του οποίου καθορίζεται από την Ε.Ο.Ι. στην ετήσια Γενική Προκήρυξη. Εάν η ένσταση, αναφορά ή διαμαρτυρία γίνουν δεκτά, το παράβολο επιστρέφεται, άλλως, καταπίπτει υπέρ της Ε.Ο.Ι. Άρθρο Κατά τον μήνα Μάιο κάθε χρόνου, συνέρχεται στην Ε.Ο.Ι. Επιτροπή Αναθεωρήσεως του ΓΕΚ. Η επιτροπή αυτή απαρτίζεται από δύο (2) εκπροσώπους της Ε.Ο.Ι. οι οποίοι ορίζονται ως Πρόεδρος και Γραμματέας και από ένα αντιπρόσωπο από κάθε Σωματείο της δυνάμεως της Ε.Ο.Ι., το οποίο έχει αθλητική δραστηριότητα κατά τον νόμο. Τα Σωματεία πρέπει να γνωστοποιούν στην Ε.Ο.Ι. τα ονόματα των αντιπροσώπων με τους αναπληρωτές τους κατά τον μήνα Απρίλιο κάθε χρόνο Η Επιτροπή Αναθεωρήσεως συγκαλείτε από τον Πρόεδρο δέκα (10) ημέρες πριν από τη συνεδρίασή της και συνεδριάζει έγκυρα εφόσον, εκτός του Προέδρου και του Γραμματέα, παρίστανται και εκπρόσωποι πέντε (5) τουλάχιστον Σωματείων. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία Οι αποφάσεις της Επιτροπής Αναθεωρήσεως έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και υποβάλλονται το αργότερο μέχρι την 31 Αυγούστου κάθε χρόνο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Ι. το οποίο είναι και το αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει την τροποποίηση οποιονδήποτε διατάξεων του ΓΕΚ και την υποβολή του για έγκριση στην Γενική Συνέλευση των Ιππικών Σωματείων της Ε.Ο.Ι., του Οκτωβρίου. Άρθρο Για ότι δεν προβλέπεται από τον παρόντα Κανονισμό ή τους Κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας (FEI) ή τους Κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας (FRDI) ή είναι ασαφές αποφασίζει οριστικά το ΔΣ της Ε.Ο.Ι Για κάθε τροποποίηση του παρόντος κανονισμού απαιτείται απόφαση Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων Μελών της Ε.Ο.Ι. και έγκριση από τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υπουργό Ο Κανονισμός αυτός ισχύει από την ημέρα εγκρίσεως του, από τον αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υπουργό, όπως ο Ν.2725/99 προβλέπει.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ Άρθρο 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Ο παρών Γενικός Κανονισμός (ΓΕ.Κ.), αποσκοπεί να εξασφαλίσει δίκαιους και ίσους όρους σε όσους διαγωνίζονται στα Ιππικά Αθλήματα που

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ Άρθρο 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Ο παρών Γενικός Κανονισμός (ΓΕ.Κ.), αποσκοπεί να εξασφαλίσει δίκαιους και ίσους όρους σε όσους διαγωνίζονται στα Ιππικά Αθλήματα που

Διαβάστε περισσότερα

Μαρκόπουλο, 1 Μαρτίου Προς τα Σωματεία Μέλη της ΕΟΙ

Μαρκόπουλο, 1 Μαρτίου Προς τα Σωματεία Μέλη της ΕΟΙ Μαρκόπουλο, 1 Μαρτίου 2017 Προς τα Σωματεία Μέλη της ΕΟΙ Συνημμένα παρακαλούμε βρείτε την πρόσκληση και το υλικό για τη Τακτική Γενική Συνέλευση των Σωματείων Μελών της ΕΟΙ, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. ΠΟΛΥΝΙΚΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ σελ. 12. ΕΠΑΘΛΟ ΟΜΙΛΩΝ σελ. 14. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ σελ. 14 *******

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. ΠΟΛΥΝΙΚΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ σελ. 12. ΕΠΑΘΛΟ ΟΜΙΛΩΝ σελ. 14. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ σελ. 14 ******* ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σελ. 2 Α. AΓΩΝΕΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ σελ. 3 Β. ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ σελ. 6 Γ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ σελ. 8 Δ. ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έννοια. Η αποδοχή της κληρονομίας αποτελεί δικαίωμα του κληρονόμου, άρα δεν

Έννοια. Η αποδοχή της κληρονομίας αποτελεί δικαίωμα του κληρονόμου, άρα δεν 1 1. Αποδοχή κληρονομίας Έννοια. Η αποδοχή της κληρονομίας αποτελεί δικαίωμα του κληρονόμου, άρα δεν μπορεί να ασκηθεί από τους δανειστές του κληρονόμου, τον εκτελεστή της διαθήκης, τον κηδεμόνα ή εκκαθαριστή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Γεώργιος Κ. Πατρίκιος, Δικηγόρος, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου, Υπ. Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. ΘΕΜΑΤΙΚΗ : Η αρμοδιότητα των διοικητικών

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2013/1

Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2013/1 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2013/1 Θέμα : Βαθμολογούμενοι Αγώνες, Τρόπος Βαθμολόγησης. Οι βαθμολογούμενοι αγώνες για το έτος 2013 είναι οι κάτωθι : - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2x18μ. - Ανοιχτό Πρωτάθλημα 2x70μ. για

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ, ΠΡΥΜΝΟΔΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. (ΛΙΜΑΝΙΑ κ.λπ.) ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ, ΠΡΥΜΝΟΔΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. (ΛΙΜΑΝΙΑ κ.λπ.) ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΡΜΙΣΗΣ, ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ, ΠΡΥΜΝΟΔΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΣΚΑΦΩΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΛΙΜΑΝΙΑ κ.λπ.) ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ Επιμέλεια Άγγελου Αργυρακόπουλου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Διδάσκων : Πομπιέρη Βασιλεία, Δικηγόρος, LLM UCL Πτωχευτικό Δίκαιο Σημαντικότερες ρυθμίσεις σε προπτωχευτικό στάδιο. Εισαγωγή της διαδικασίας συνδιαλλαγής Σκοπός Η διάσωση και εξυγίανση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΕΜΑ: Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Ο ΙΕΡΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ Σύνταξη: Ηλίας Κουβαράς, Δικηγόρος L.L.M., Υπ. Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Tα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια «ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ» προετοιμάζοντας σε ολιγομελείς ομίλους τους υποψήφιους για τον επικείμενο διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών, με κορυφαίο επιτελείο

Διαβάστε περισσότερα

Αποδεικτικές Διαδικασίες και Μαθηματική Επαγωγή.

Αποδεικτικές Διαδικασίες και Μαθηματική Επαγωγή. Αποδεικτικές Διαδικασίες και Μαθηματική Επαγωγή. Mαθηματικό σύστημα Ένα μαθηματικό σύστημα αποτελείται από αξιώματα, ορισμούς, μη καθορισμένες έννοιες και θεωρήματα. Η Ευκλείδειος γεωμετρία αποτελεί ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. Με την πιστοποίηση του αποκτά πρόσβαση στο περιβάλλον του ιατρού που παρέχει η εφαρμογή.

ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. Με την πιστοποίηση του αποκτά πρόσβαση στο περιβάλλον του ιατρού που παρέχει η εφαρμογή. ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ Ο ιατρός αφού διαπιστώσει εάν το πρόσωπο που προσέρχεται για εξέταση είναι το ίδιο με αυτό που εικονίζεται στο βιβλιάριο υγείας και ελέγξει ότι είναι ασφαλιστικά ενήμερο (όπως ακριβώς γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων

ΘΕΜΑ: Μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑ: Μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων 1 8.α. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) ονομάζεται η εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη επιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. Με τους παρόντες Κανονισμούς ρυθμίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεμεσού. 2. Οι παρόντες Κανονισμοί εγκρίνονται,

Διαβάστε περισσότερα

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην. τελετή βράβευσης που διοργανώνει κάθε χρόνο ο. Δήμος μας στα πλαίσια της διοργάνωσης των

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην. τελετή βράβευσης που διοργανώνει κάθε χρόνο ο. Δήμος μας στα πλαίσια της διοργάνωσης των Χαιρετισμός του Δημάρχου Λεμεσού κ. Ανδρέα Χρίστου στην τελετή βράβευσης Άριστων Αθλητών και Αθλητικών Προτύπων της πόλης μας που θα γίνει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΤΑΞΗ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΤΑΞΗ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Σ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ): ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ. Με την πιστοποίηση του έχει πρόσβαση στο περιβάλλον του φαρμακείου που παρέχει η εφαρμογή.

ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ. Με την πιστοποίηση του έχει πρόσβαση στο περιβάλλον του φαρμακείου που παρέχει η εφαρμογή. ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Ο ασθενής έχοντας μαζί του το βιβλιάριο υγείας του και την τυπωμένη συνταγή από τον ιατρό, η οποία αναγράφει τον μοναδικό κωδικό της, πάει στο φαρμακείο. Το φαρμακείο αφού ταυτοποιήσει το

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/1

Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/1 Εγκύκλιος Ε.Φ.Ο.Τ. 2011/1 Αγώνες Εθνικού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας 2011 για την Κατηγορία Σύνθετου Τόξου Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της F.I.T.A, που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ 1 Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας Τέρμα Τυχερού ΛΑΡΙΣΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.),

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Κανονισμός Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις και Αντικείμενο του Κανονισμού Η δομή, η οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

Α) Ανάλογα με τη φύση των κονδυλίων που περιλαμβάνουν οι προϋπολογισμοί διακρίνονται σε:

Α) Ανάλογα με τη φύση των κονδυλίων που περιλαμβάνουν οι προϋπολογισμοί διακρίνονται σε: Ο διαγωνισμός της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης προϋποθέτει, ως γνωστόν, συνδυασμό συνδυαστικής γνώσης της εξεταστέας ύλης και θεμάτων πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας. Tα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Διοικητικής Δικαιοσύνης

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Διοικητικής Δικαιοσύνης ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Διοικητικής Δικαιοσύνης Συντάκτης: Γεώργιος Πατρίκιος, Δικηγόρος, LL.M., Υπ. Δ.Ν. Α) Ορισμός και γενικά χαρακτηριστικά Ως προϋπολογισμός ορίζεται ο ετήσιος νόμος, με τον οποίο προσδιορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΔΕΥΑΛ) ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΔΕΥΑΛ) ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΔΕΥΑΛ) ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) που έχει την έδρα της στη Λάρισα (οδός Τέρμα Τυχερού) προκηρύσσει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ Άρθρο: 6 Περιγραφή όρου θησαυρού: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ Τίτλος Αρθρου Αδυναμία συγκρότησης. Η περ. γʹ της παρ. 1, που είχε αντικατασταθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διευκρινήσεις για τη χορήγηση αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους βάσει του νέου Υπαλληλικού Κώδικα.

ΘΕΜΑ: Διευκρινήσεις για τη χορήγηση αδειών στους δημοσίους υπαλλήλους βάσει του νέου Υπαλληλικού Κώδικα. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αθήνα, 14 Μαϊου 2007 Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.51/538/12254

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Ρ Ι Τ Α Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ι Κ Α. 1η σειρά ασκήσεων

Δ Ι Α Κ Ρ Ι Τ Α Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ι Κ Α. 1η σειρά ασκήσεων Δ Ι Α Κ Ρ Ι Τ Α Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ι Κ Α 1η σειρά ασκήσεων Ονοματεπώνυμο: Αριθμός μητρώου: Ημερομηνία παράδοσης: Μέχρι την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 Σημειώστε τις ασκήσεις για τις οποίες έχετε παραδώσει λύση: 1

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΟΧΛΩΡΙΩΔΟΥΣ ΝΑΤΡΙΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΟΧΛΩΡΙΩΔΟΥΣ ΝΑΤΡΙΟΥ Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Λάρισας, Τέρμα Τυχερού, 412 22 ΛΑΡΙΣΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΟΧΛΩΡΙΩΔΟΥΣ ΝΑΤΡΙΟΥ Η ηµοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Λάρισας

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓ. & ΛΕΙΤ. ΟΤΑ TMHMA ΟΡΓ & ΛΕΙΤ.

Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓ. & ΛΕΙΤ. ΟΤΑ TMHMA ΟΡΓ & ΛΕΙΤ. Ελληνική ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓ. & ΛΕΙΤ. ΟΤΑ TMHMA ΟΡΓ & ΛΕΙΤ. ΟΤΑ Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27 Ταχ. Κώδικας: 101 83 Αθήνα FAX: 210 3233027

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΟΣΜΗΤΩΡ Α.Π. 302

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΟΣΜΗΤΩΡ Α.Π. 302 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΟΣΜΗΤΩΡ Καλαμάτα 11 06 2013 Α.Π. 302 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια : Πομπιέρη Βασιλεία, Δικηγόρος, LLM UCL

Επιμέλεια : Πομπιέρη Βασιλεία, Δικηγόρος, LLM UCL Επιμέλεια : Πομπιέρη Βασιλεία, Δικηγόρος, LLM UCL ΕΡΩΤΗΜΑ 1 Με βάση το άρθρο 26 του ν. 2190/1920 για την πρόσκληση της γενικής συνέλευσης προβλέπεται ότι: Η Γενική Συνέλευση, πρέπει να καλείται είκοσι

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΤΙΟΠΗ ΓΙΓΑΝΤΙ ΟΥ Τοµεάρχης Λειτουργίας Κέντρων Ελέγχου Συστηµάτων Μεταφοράς ιεύθυνσης ιαχείρισης Νησιών ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2009 Εγκατεστηµένη Ισχύς (Ατµοµονάδες, Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 23ο Πρόσκληση Ημερήσια Διάταξη Γενικής Συνέλευσης

Άρθρο 23ο Πρόσκληση Ημερήσια Διάταξη Γενικής Συνέλευσης Η Εταιρεία «FLEXOPACK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο «FLEXOPACK Α.Ε.» (εφεξής «Εταιρεία») ανακοινώνει σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 2 του ν. 3556/2007, και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Πρώτη Γραπτή Εργασία. Εισαγωγή στους υπολογιστές Μαθηματικά

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Πρώτη Γραπτή Εργασία. Εισαγωγή στους υπολογιστές Μαθηματικά ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Πρόγραμμα Σπουδών: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ και ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Θεματική Ενότητα: ΕΟ-13 Ποσοτικές Μέθοδοι Ακαδημαϊκό Έτος: 2012-13 Πρώτη Γραπτή Εργασία Εισαγωγή στους υπολογιστές Μαθηματικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Διδάσκων : Πομπιέρη Βασιλεία, Δικηγόρος, LLM UCL 6 η Συνάντηση Γ Ενότητα: Ρύθμιση Χρεών Δικαίωμα να ρυθμίσουν τα χρέη τους έχουν οι οφειλέτες, που δημιούργησαν την οφειλή, τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2.2: Τα βασικά στοιχεία της επιτυχημένης. Διοίκησης των Κοινωνικών Επιχειρήσεων. Στο κεφάλαιο αυτό γίνεται λόγος για τη σημασία της σωστά

Κεφάλαιο 2.2: Τα βασικά στοιχεία της επιτυχημένης. Διοίκησης των Κοινωνικών Επιχειρήσεων. Στο κεφάλαιο αυτό γίνεται λόγος για τη σημασία της σωστά Κεφάλαιο 2.2: Τα βασικά στοιχεία της επιτυχημένης Διοίκησης των Κοινωνικών Επιχειρήσεων Περίληψη Κεφαλαίου: Στο κεφάλαιο αυτό γίνεται λόγος για τη σημασία της σωστά οργανωμένης Διοίκησης μιας Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Ας υποθέσουμε ότι ο παίκτης Ι διαλέγει πρώτος την τυχαιοποιημένη στρατηγική (x 1, x 2 ), x 1, x2 0,

Ας υποθέσουμε ότι ο παίκτης Ι διαλέγει πρώτος την τυχαιοποιημένη στρατηγική (x 1, x 2 ), x 1, x2 0, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Στατιστικής Εισαγωγή στην Επιχειρησιακή Ερευνα Εαρινό Εξάμηνο 2015 Μ. Ζαζάνης Πρόβλημα 1. Να διατυπώσετε το παρακάτω παίγνιο μηδενικού αθροίσματος ως πρόβλημα γραμμικού

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη 19.7.2006 Αρ.πρωτ.662. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 19.7.2006 Αρ.πρωτ.662. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 19.7.2006 Αρ.πρωτ.662 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Σύμβαση Χάγης. Κρίναμε αναγκαίο να αναφερθούμε στις διατάξεις της σύμβασης της Χάγης, που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Διοικητικής Δικαιοσύνης

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Διοικητικής Δικαιοσύνης ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Διοικητικής Δικαιοσύνης Συντάκτης: Γεώργιος Πατρίκιος, Δικηγόρος, LL.M., Υπ. Δ.Ν. Έννοια Τα δημόσια έργα είναι έργα υποδομής της Χώρας, που καλύπτουν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου,

Διαβάστε περισσότερα

21/11/2005 Διακριτά Μαθηματικά. Γραφήματα ΒΑΣΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ : ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΙ Δ Ι. Γεώργιος Βούρος Πανεπιστήμιο Αιγαίου

21/11/2005 Διακριτά Μαθηματικά. Γραφήματα ΒΑΣΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ : ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΙ Δ Ι. Γεώργιος Βούρος Πανεπιστήμιο Αιγαίου Γραφήματα ΒΑΣΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ : ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΙ A Ε B Ζ Η Γ K Θ Δ Ι Ορισμός Ένα (μη κατευθυνόμενο) γράφημα (non directed graph) Γ, είναι μία δυάδα από σύνολα Ε και V και συμβολίζεται με Γ=(Ε,V). Το σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2009 Παναγιάρη Μαρία, Πολυμερή Σχέδια «Μεταφορά Καινοτομίας» ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ (1) ΠΟΤΕ; Στη μέση της υλοποίησης (άρθρο V

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1α ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Οι επιστήμονες ταξινομούν τους οργανισμούς σε ομάδες ανάλογα με τα κοινά τους χαρακτηριστικά. Τα πρώτα συστήματα ταξινόμησης βασιζόταν αποκλειστικά στα μορφολογικά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΙΟΣ 2011 Επιμέλεια : Mάρκου, Καρ. Μαρία, Δικηγόρος, Μs Ποινικού Δικαίου

ΜΑΙΟΣ 2011 Επιμέλεια : Mάρκου, Καρ. Μαρία, Δικηγόρος, Μs Ποινικού Δικαίου ΜΑΙΟΣ 2011 Επιμέλεια : Mάρκου, Καρ. Μαρία, Δικηγόρος, Μs Ποινικού Δικαίου Απάντηση σκέλους Ποινικού Δικαίου Ποινικής Δικονομίας Α) Η εγκληματική ομάδα της παρ. 1 του άρθρου 187 Π.Κ. διαστέλλεται από αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΕΠ 2000 ΑΣΕΠ 2000 Εμπορική Τράπεζα 1983 Υπουργείο Κοιν. Υπηρ. 1983

ΑΣΕΠ 2000 ΑΣΕΠ 2000 Εμπορική Τράπεζα 1983 Υπουργείο Κοιν. Υπηρ. 1983 20 Φεβρουαρίου 2010 ΑΣΕΠ 2000 1. Η δεξαμενή βενζίνης ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων είναι γεμάτη κατά τα 8/9. Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας το πρατήριο διέθεσε τα 3/4 της βενζίνης αυτής και έμειναν 4000

Διαβάστε περισσότερα

23/2/07 Sleep out Πλατεία Κλαυθμώνος

23/2/07 Sleep out Πλατεία Κλαυθμώνος 23/2/07 Sleep out Πλατεία Κλαυθμώνος Μια βραδιά στο λούκι με τους αστέγους «Έχετε ποτέ σκεφτεί να κοιμηθείτε μια χειμωνιάτικη νύχτα στο δρόμο;» Με αυτό το ερώτημα απευθύναμε και φέτος την πρόσκληση στους

Διαβάστε περισσότερα

1. Η συγκεκριμένη εφαρμογή της λειτουργίας για τη λήψη φορολογικής ενημερότητας βρίσκεται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ.

1. Η συγκεκριμένη εφαρμογή της λειτουργίας για τη λήψη φορολογικής ενημερότητας βρίσκεται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 23 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 10 Ιουλίου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμ. Πρωτ. 153 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α Θ Η Ν

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση Προτύπων. Σήμερα! Λόγος Πιθανοφάνειας Πιθανότητα Λάθους Κόστος Ρίσκο Bayes Ελάχιστη πιθανότητα λάθους για πολλές κλάσεις

Αναγνώριση Προτύπων. Σήμερα! Λόγος Πιθανοφάνειας Πιθανότητα Λάθους Κόστος Ρίσκο Bayes Ελάχιστη πιθανότητα λάθους για πολλές κλάσεις Αναγνώριση Προτύπων Σήμερα! Λόγος Πιθανοφάνειας Πιθανότητα Λάθους Πιθανότητα Λάθους Κόστος Ρίσκο Bayes Ελάχιστη πιθανότητα λάθους για πολλές κλάσεις 1 Λόγος Πιθανοφάνειας Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να ταξινομήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΙΑΣ. του Δικαστή Akua Kuenyehia, Προεδρεύοντος Δικαστή της Δικαστή Anita Ušacka της Δικαστή Sylvia Steneir

ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΙΑΣ. του Δικαστή Akua Kuenyehia, Προεδρεύοντος Δικαστή της Δικαστή Anita Ušacka της Δικαστή Sylvia Steneir ICC-02/05-01/09-7-tELL 12-03-2009 1/6 VW PT Πρωτότυπο: Αγγλικά Αριθμ.: ICC 02/05 01/09 Ημερομηνία: 6 Μαρτίου 2009 ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΙΑΣ Ενώπιον: του Δικαστή Akua Kuenyehia, Προεδρεύοντος Δικαστή της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με τίτλο. «ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ Pierre Fabre»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με τίτλο. «ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ Pierre Fabre» ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ με τίτλο «ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ Pierre Fabre» 1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1.1. Η εταιρεία με την επωνυμία «ΠΙΕΡ ΦΑΜΠΡ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση Προτύπων. Σημερινό Μάθημα

Αναγνώριση Προτύπων. Σημερινό Μάθημα Αναγνώριση Προτύπων Σημερινό Μάθημα Bias (απόκλιση) και variance (διακύμανση) Ελεύθεροι Παράμετροι Ελεύθεροι Παράμετροι Διαίρεση dataset Μέθοδος holdout Cross Validation Bootstrap Bias (απόκλιση) και variance

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Άρθρο 1. Γενικά Η οργάνωση και η λειτουργία της βιβλιοθήκης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με βάση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Πάρος 19/11/2008 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Αρ.Πρωτ.: 16428 ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Πάρος 19/11/2008 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Αρ.Πρωτ.: 16428 ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Πάρος 9//2008 ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Αρ.Πρωτ.: 6428 ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Πληροφορίες :Σκιαδάς Λουκάς Γρ. Πληροφορικής Τηλ. Επικοιν. 228402200

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΙΑΣ. Ενώπιον: της Δικαστή Sanji Mmasenono Monageng, Προεδρεύουσας Δικαστή της Δικαστή Sylvia Steiner του Δικαστή Cuno Tarfusser

ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΙΑΣ. Ενώπιον: της Δικαστή Sanji Mmasenono Monageng, Προεδρεύουσας Δικαστή της Δικαστή Sylvia Steiner του Δικαστή Cuno Tarfusser ICC-02/05-01/12-5-tELL 02-04-2012 1/6 NM PT Πρωτότυπο: Αγγλικά Αριθμ.: ICC 02/05 01/12 Ημερομηνία: 13 Μαρτίου 2012 ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΙΑΣ Ενώπιον: της Δικαστή Sanji Mmasenono Monageng, Προεδρεύουσας Δικαστή

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής. Θεμελιώδεις αρχές της δημόσιας διοίκησης για τους υπαλλήλους

Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής. Θεμελιώδεις αρχές της δημόσιας διοίκησης για τους υπαλλήλους Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Θεμελιώδεις αρχές της δημόσιας διοίκησης για τους υπαλλήλους της ΕΕ 2012 EL Εισαγωγή Οι πέντε θεμελιώδεις αρχές της δημόσιας διοίκησης 1. Αφοσίωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους

Διαβάστε περισσότερα

( ιμερείς) ΙΜΕΛΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Α Β «απεικονίσεις»

( ιμερείς) ΙΜΕΛΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Α Β «απεικονίσεις» ( ιμερείς) ΙΜΕΛΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Α Β «πεικονίσεις» 1. ΣΧΕΣΕΙΣ: το σκεπτικό κι ο ορισμός. Τ σύνολ νπριστούν ιδιότητες μεμονωμένων στοιχείων: δεδομένου συνόλου S, κι ενός στοιχείου σ, είνι δυντόν είτε σ S είτε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Tα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια «ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ» προετοιμάζοντας σε ολιγομελείς ομίλους τους υποψήφιους για τον επικείμενο διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών, με κορυφαίο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Διδάσκων: Μαρία Καρ. Μάρκου, Δικηγόρος 5β η Ενότητα Συμμετοχή Φυσικός αυτουργός είναι εκείνος που διαπράττει ο ίδιος το αδίκημα, αυτοπροσώπως, με τα χέρια του, με δικά του μέσα,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ µε αριθµό Ε/2007/5634/ που αφορά την έγκριση του Ε.Π. «Εκπαίδευση και ιά Βίου Μάθηση».

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ µε αριθµό Ε/2007/5634/ που αφορά την έγκριση του Ε.Π. «Εκπαίδευση και ιά Βίου Μάθηση». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΠΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΜΟΝΑ Α Α2 Ταχ. /νση : Πιττακού 2-4, Αθήνα Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS

ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS ΤΙΜΕΣ DISNEYLAND RESORT PARIS 09 Νοεµβρίου 2009 01 Απριλίου 2010 DISNEYLAND 4 3 2 1 4 3 2 1 4 3 2 1 CHD ΠΑΚΕΤΟ 2N/3Μ 350 419 558 973 392 475 641 1140 491 607 840 1538 117 ΠΑΚΕΤΟ 3N/4Μ 464 562 760 1353

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 485 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΚΑΖΟΝ, ΦΥΤΩΝ, ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ, ΧΩΜΑΤΟΣ,

ΑΠΟΦΑΣΗ 485 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΚΑΖΟΝ, ΦΥΤΩΝ, ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ, ΧΩΜΑΤΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ.Δ/νση:Αγ.Γεωργίου 30 & Αριστείδου Τ.Κ.: 15234 Πληροφορίες: Κ. Δημητριάδου Τηλέφωνα: 213 2023 893 842

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Διεύθυνση: 7 ε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Παλαιό Στρατόπεδο Ανατολικό Κέντρο 24100

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στη ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ & ΕΡΕΥΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Aποτελεσματικότητα της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής σε μια ανοικτή οικονομία

ΘΕΜΑ: Aποτελεσματικότητα της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής σε μια ανοικτή οικονομία ΘΕΜΑ: ποτελεσματικότητα της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής σε μια ανοικτή οικονομία Σύνταξη: Μπαντούλας Κων/νος, Οικονομολόγος, Ms Χρηματοοικονομικών 1 Η πρώτη θεωρία σχετικά με τον αυτόματο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

ΜΑΘΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Σύνταξη: Παπαδόπουλος Θεοχάρης, Οικονομολόγος, MSc, PhD Candidate Κατηγορίες οφέλους και κόστους που προέρχονται από τις δημόσιες δαπάνες Για την αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΙΑΣ. της Δικαστή Sylvia Steiner, Προεδρεύοντος Δικαστή της Δικαστή Sanji Mmasenono Monageng του Δικαστή Cuno Tarfuser

ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΙΑΣ. της Δικαστή Sylvia Steiner, Προεδρεύοντος Δικαστή της Δικαστή Sanji Mmasenono Monageng του Δικαστή Cuno Tarfuser ICC-02/05-01/09-96-tELL 02-08-2010 1/7 RH PT Πρωτότυπο: Αγγλικά Αριθμ.: ICC 02/05 01/09 Ημερομηνία: 21 Ιουλίου 2010 ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΙΑΣ Ενώπιον: της Δικαστή Sylvia Steiner, Προεδρεύοντος Δικαστή της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Εαρινό Εξάμηνο

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Εαρινό Εξάμηνο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΠΛ231: Δομές Δεδομένων και Αλγόριθμοι Εαρινό Εξάμηνο 2017-2018 Φροντιστήριο 3 - Λύσεις 1. Εστω ο πίνακας Α = [12, 23, 1, 5, 7, 19, 2, 14]. i. Να δώσετε την κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Γεώργιος Κ. Πατρίκιος, Δικηγόρος, Μ.Δ.Ε., Υπ. Δ.Ν Οι κοινές πολιτικές στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης : Οικονομική και Νομισματική Πολιτική,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενο: Oδηγίες σε κράτη μέλη και αποφάσεις

Περιεχόμενο: Oδηγίες σε κράτη μέλη και αποφάσεις Περιεχόμενο: Oδηγίες σε κράτη μέλη και αποφάσεις Οδηγίες που απευθύνονται σε ορισμένα κράτη μέλη και αποφάσεις ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Γεώργιος Κ. Πατρίκιος Δικηγόρος, LL.M., Υπ. Δ.Ν. Για τις πράξεις αυτές δεν απαιτείται

Διαβάστε περισσότερα

Υπό Παναγιώτη Δαλκαφούκη, μέλους Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων

Υπό Παναγιώτη Δαλκαφούκη, μέλους Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων 2008 Υπό Παναγιώτη Δαλκαφούκη, μέλους Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων 1. Σκοπός της διοικητικής οργάνωσης του κράτους είναι: α) Η άσκηση της εκτελεστικής εξουσίας. β) Η προώθηση της Κυβερνητικής Πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα

Για να καταρτιστεί έγκυρα μια δικαιοπραξία απαιτούνται οι εξής προϋποθέσεις:

Για να καταρτιστεί έγκυρα μια δικαιοπραξία απαιτούνται οι εξής προϋποθέσεις: Για να καταρτιστεί έγκυρα μια δικαιοπραξία απαιτούνται οι εξής προϋποθέσεις: α) Δήλωση βουλήσεως. β) Ικανότητα για δικαιοπραξία. γ) Συμφωνία μεταξύ δηλώσεως και βουλήσεως. δ) Τήρηση του απαιτούμενου τύπου.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβατικές υποχρεώσεις, καθήκοντα και γενικοί κανόνες φοίτησης στα Εξ Αποστάσεως Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου

Συμβατικές υποχρεώσεις, καθήκοντα και γενικοί κανόνες φοίτησης στα Εξ Αποστάσεως Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου 0 Συμβατικές υποχρεώσεις, καθήκοντα και γενικοί κανόνες φοίτησης στα Εξ Αποστάσεως Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου Οι σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρονται δεν προσφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

Οι γέφυρες του ποταμού... Pregel (Konigsberg)

Οι γέφυρες του ποταμού... Pregel (Konigsberg) Οι γέφυρες του ποταμού... Pregel (Konigsberg) Β Δ Β Δ Γ Γ Κύκλος του Euler (Euler cycle) είναι κύκλος σε γράφημα Γ που περιέχει κάθε κορυφή του γραφήματος, και κάθε ακμή αυτού ακριβώς μία φορά. Για γράφημα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ

ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ Tα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια «ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ» προετοιμάζοντας σε ολιγομελείς ομίλους τους υποψήφιους για τον επικείμενο διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών, με κορυφαίο επιτελείο

Διαβάστε περισσότερα

Συναρτήσεις. Σημερινό μάθημα

Συναρτήσεις. Σημερινό μάθημα Συναρτήσεις Σημερινό μάθημα C++ Συναρτήσεις Δήλωση συνάρτησης Σύνταξη συνάρτησης Πρότυπο συνάρτησης & συνάρτηση Αλληλο καλούμενες συναρτήσεις συναρτήσεις μαθηματικών Παράμετροι συναρτήσεων Τοπικές μεταβλητές

Διαβάστε περισσότερα

HY 280. θεμελιακές έννοιες της επιστήμης του υπολογισμού ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ. Γεώργιος Φρ.

HY 280. θεμελιακές έννοιες της επιστήμης του υπολογισμού ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ. Γεώργιος Φρ. HY 280 «ΘΕΩΡΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ» θεμελικές έννοιες της επιστήμης του υπολογισμού ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Γεώργιος Φρ. Γεωργκόπουλος μέρος Α Εισγωγή, κι η σική θεωρί των πεπερσμένων

Διαβάστε περισσότερα

2. Κατάθεσε κάποιος στην Εθνική Τράπεζα 4800 με επιτόκιο 3%. Μετά από πόσο χρόνο θα πάρει τόκο 60 ; α) 90 ημέρες β) 1,5 έτη γ) 5 μήνες δ) 24 μήνες

2. Κατάθεσε κάποιος στην Εθνική Τράπεζα 4800 με επιτόκιο 3%. Μετά από πόσο χρόνο θα πάρει τόκο 60 ; α) 90 ημέρες β) 1,5 έτη γ) 5 μήνες δ) 24 μήνες 20 Φεβρουαρίου 2010 1. Ένας έμπορος αγόρασε 720 κιλά κρασί προς 2 το κιλό. Πρόσθεσε νερό, το πούλησε προς 2,5 το κιλό και κέρδισε 500. Το νερό που πρόσθεσε ήταν σε κιλά: α) 88 β) 56 γ) 60 δ) 65 2. Κατάθεσε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: ΟΜΑΔΑ Α Για τις προτάσεις Α1 μέχρι και Α6 να

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκά παράγωγα Ευρωπαϊκά δικαιώματα

Ευρωπαϊκά παράγωγα Ευρωπαϊκά δικαιώματα 17 Ευρωπαϊκά παράγωγα 17.1 Ευρωπαϊκά δικαιώματα Ορισμός 17.1. 1) Ευρωπαϊκό δικαίωμα αγοράς σε μία μετοχή είναι ένα συμβόλαιο που δίνει στον κάτοχό του το δικαίωμα να αγοράσει μία μετοχή από τον εκδότη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ µε αριθµό Ε/2007/5634/ που αφορά την έγκριση του Ε.Π. «Εκπαίδευση και ιά Βίου Μάθηση».

ΑΠΟΦΑΣΗ. 2. Την Απόφαση της Επιτροπής των ΕΚ µε αριθµό Ε/2007/5634/ που αφορά την έγκριση του Ε.Π. «Εκπαίδευση και ιά Βίου Μάθηση». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΠΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΜΟΝΑ Α Α2 Ταχ. /νση : Πιττακού 2-4, Αθήνα Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΙΡΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΙΡΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΙΡΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ Πρόοδος εκπλήρωσης Ε.Π. «Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 2020» Εθνική Αρχή Συντονισμού ΕΣΠΑ Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού & Αξιολόγησης 19 Ιουνίου 2015 ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη. Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού Και Αξιολόγησης (ΕΥΣΣΑ) Μονάδα Α Στρατηγικής και Παρακολούθησης Πολιτικών

Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη. Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού Και Αξιολόγησης (ΕΥΣΣΑ) Μονάδα Α Στρατηγικής και Παρακολούθησης Πολιτικών Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικής, Σχεδιασμού Και Αξιολόγησης (ΕΥΣΣΑ) Μονάδα Α Στρατηγικής και Παρακολούθησης Πολιτικών Ξάνθη, 12 Μαΐου 2015 Χωρική Συνοχή σύνολο αρχών για την αρμονική,

Διαβάστε περισσότερα

{ i f i == 0 and p > 0

{ i f i == 0 and p > 0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Σχεδίαση και Ανάλυση Αλγορίθμων Διδάσκων: Ε. Μαρκάκης, Φθινοπωρινό εξάμηνο 014-015 Λύσεις 1ης Σειράς Ασκήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη 22 Ιουλίου 2005 Αρ.Πρωτ.674. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 22 Ιουλίου 2005 Αρ.Πρωτ.674. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 22 Ιουλίου 2005 Αρ.Πρωτ.674 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: 3 ο Φόρουμ Βαλκανικών Συμβολαιογραφιών Αγαπητοί συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε ότι στις είκοσι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΜΑΘΗΜΑ: ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Διδάσκων : Βασίλειος Σταματόπουλος, Δικηγόρος, Δ.Μ.Σ. Συνάντηση 4 η ΕΝΟΧΕΣ ΔΙΑΖΕΥΚΤΙΚΕΣ Εννοιολογική προσέγγιση. Διαζευκτική είναι η ενοχή που έχει ως αντικείμενο δύο ή περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Για τις απαντήσεις απευθυνθείτε στο e-mail: pfkollintza@yahoo.gr 1

Για τις απαντήσεις απευθυνθείτε στο e-mail: pfkollintza@yahoo.gr 1 1 Επιμέλεια: Κονταρά Εύα, Δικηγόρος Αθηνών, ΙΙΜ Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου, Υπ. Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου 2 1. Λαός είναι το σύνολο: α) του πληθυσμού β) των μόνιμα εγκατεστημένων γ) των ατόμων που

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ 1ο Α. α) Δίνεται η συνάρτηση F(x)=f(x)+g(x). Αν οι συναρτήσεις f, g είναι παραγωγίσιμες, να αποδείξετε ότι: F (x)=f (x)+g (x).

ΘΕΜΑ 1ο Α. α) Δίνεται η συνάρτηση F(x)=f(x)+g(x). Αν οι συναρτήσεις f, g είναι παραγωγίσιμες, να αποδείξετε ότι: F (x)=f (x)+g (x). ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Σ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 000 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΠΕΝΤΕ (5) ΘΕΜΑ 1ο Α. α) Δίεται η

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. Αριθμ.8220/131/14/2014. (Δηµοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1651 Β /23 Ιουνίου 2014)

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. Αριθμ.8220/131/14/2014. (Δηµοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1651 Β /23 Ιουνίου 2014) ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Αριθμ.8220/131/14/2014 (Δηµοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1651 Β /23 Ιουνίου 2014) Τοποθέτηση πλωτών εξεδρών,επιφάνειας μέχρι εκατό πενήντα (150) τετραγωνικών μέτρων, στη θάλασσα, χωρίς επέμβαση στον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι Αξιωματούχοι....1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου..2 Έκθεση Ανεξάρτητου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Γεώργιος Κ. Πατρίκιος, Δικηγόρος, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου, Υπ. Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράδοση 3η: Ενδεικτική Νομολογία ΠΡΑΚΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ταξινόμηση των μοντέλων διασποράς ατμοσφαιρικών ρύπων βασισμένη σε μαθηματικά κριτήρια.

Ταξινόμηση των μοντέλων διασποράς ατμοσφαιρικών ρύπων βασισμένη σε μαθηματικά κριτήρια. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ Ταξινόμηη των μοντέλων διαποράς ατμοφαιρικών ρύπων βαιμένη ε μαθηματικά κριτήρια. Μοντέλο Ελεριανά μοντέλα (Elerian) Λαγκρατζιανά μοντέλα (Lagrangian) Επιπρόθετος διαχωριμός Μοντέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Σχεδίαση Λογικών Κυκλωμάτων

ΨΗΦΙΑΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Σχεδίαση Λογικών Κυκλωμάτων ΨΗΦΙΑΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Σχεδίαση Λογικών Κυκλωμάτων Γιάννης Λιαπέρδος [gliaperd@teikal.gr] Μάρτιος 2012 1 Ηλεκτρονικά Ελεγχόμενοι ιακόπτες Για την υλοποίηση των λογικών κυκλωμάτων χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ Την ευθύνη του εκπαιδευτικού υλικού έχει ο επιστημονικός συνεργάτης των Πανεπιστημιακών Φροντιστηρίων «ΚOΛΛΙΝΤΖΑ», οικονομολόγος συγγραφέας θεμάτων ΑΣΕΠ, Παναγιώτης Βεργούρος.

Διαβάστε περισσότερα

Συμπεριφοριακή Επιχειρηματικότητα

Συμπεριφοριακή Επιχειρηματικότητα Συμπεριφοριακή Επιχειρηματικότητα Great talent can come from anywhere, free your mind Το ταλέντο μπορεί να εμφανιστεί από οπουδήποτε, ελευθερώστε το μυαλό σας 1 Επιχειρηματίας Entrepreneur Γαλλική προέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2.1: Οργάνωση Κοινωνικών Επιχειρήσεων. Το κεφάλαιο αυτό ξεκινά με την παρουσίαση των μορφών με τις

Κεφάλαιο 2.1: Οργάνωση Κοινωνικών Επιχειρήσεων. Το κεφάλαιο αυτό ξεκινά με την παρουσίαση των μορφών με τις Κεφάλαιο 2.1: Οργάνωση Κοινωνικών Επιχειρήσεων Περίληψη Κεφαλαίου: Το κεφάλαιο αυτό ξεκινά με την παρουσίαση των μορφών με τις οποίες τα άτομα μιας οργανωμένης κοινωνίας συνεργάζονται μεταξύ τους δημιουργώντας

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση Προτύπων. Σημερινό Μάθημα

Αναγνώριση Προτύπων. Σημερινό Μάθημα Αναγνώριση Προτύπων Σημερινό Μάθημα Εκτίμηση Πυκνότητας με k NN k NN vs Bayes classifier k NN vs Bayes classifier Ο κανόνας ταξινόμησης του πλησιέστερου γείτονα (k NN) lazy αλγόριθμοι O k NN ως χαλαρός

Διαβάστε περισσότερα

Σύνταξη: Παπαδόπουλος Θεοχάρης, Οικονομολόγος, Οικονομολόγος, MSc, PhD Candidate, εισηγητής Φροντιστηρίων ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ

Σύνταξη: Παπαδόπουλος Θεοχάρης, Οικονομολόγος, Οικονομολόγος, MSc, PhD Candidate, εισηγητής Φροντιστηρίων ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ 1 Σύνταξη: Παπαδόπουλος Θεοχάρης, Οικονομολόγος, Οικονομολόγος, MSc, PhD Candidate, εισηγητής Φροντιστηρίων ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ Ο δημόσιος προϋπολογισμός είναι σχεδόν πάντοτε τεχνικά ισοσκελισμένος. Ένα τέτοιο όμως

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κολύμβησης Υδατοσφαίρισης Συγχρονισμένης Κολύμβησης Καταδύσεων. ΑΡΘΡΟ 1o

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κολύμβησης Υδατοσφαίρισης Συγχρονισμένης Κολύμβησης Καταδύσεων. ΑΡΘΡΟ 1o ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κολύμβησης Υδατοσφαίρισης Συγχρονισμένης Κολύμβησης Καταδύσεων ΑΡΘΡΟ 1o 1. Το σωματείο που ιδρύθηκε το 1970 με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑ Πατήσια, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί Γονείς, Σας γνωστοποιείται ότι την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ Tα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια «ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ» προετοιμάζοντας σε ολιγομελείς ομίλους τους υποψήφιους για τον επικείμενο διαγωνισμό του Υπουργείου Οικονομικών, με κορυφαίο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΡΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΡΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα