ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ E.GUIGAL Δευτέρα 19 Νοεμβρίου Wine Loft

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ E.GUIGAL Δευτέρα 19 Νοεμβρίου Wine Loft"

Transcript

1 ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ E.GUIGAL Δευτέρα 19 Νοεμβρίου Wine Loft

2 E. GUIGAL "The history of the GUIGAL family reflects the glory of the wines of the Côte-Rôtie. Three generations working with land over 24 centuries old.» Ιδρύθηκε το 1946 απο τον Etienne Guigal στο Ampuis στην καρδιά του Cote Rotie. Ο E. Guigal έφθασε σε ηλικία 14 ετών στην περιοχή και στη συνέχεια για 15 χρόνια δούλεψε στο Vidal-Fleuryestate, το οποίο και αγοράστηκε στο 1986, όπου συνολικά συμμετείχε σε 67 τρύγους στο Cote Rotie. Το 1961 o Marcel Guigal σε ηλικία μόλις 18 χρονών, ανέλαβε την διαχείρηση της επιχείρησης καθώς ο E.Guigal τυφλώθηκε ξαφνικά. Σήμερα ο γιός του Marcel, Philippe είναι τεχνικός διευθυντής, με την τρίτη γενεά της οικογένειας να συνεχίζει.

3 MARCEL & PHILIPPE GUIGAL Τα κρασιά της οικογένειας Guigal είναι ο άξονας πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η ανάπτυξη των κρασιών του Βόρειου Ροδανού. Απο τα απολαυστικό Cote du Απο τα απολαυστικό Cote du Rhone, ένα brand που παράγεται σε 3 εκατομμύρια φιάλες, μέχρι και τα cru του Cote Rotie, περίπου φιάλες το καθένα ανάλογα τη χρονιά, η ποιότητα είναι μοναδική και εμφιαλωμένη όλη βαθιά φιλοσοφική προσωπικότητα του Marcel Guigal με άξιο συνεχιστή τον γιό του Philippe.

4 CHATEAU D AMPUIS Το 1995 αγοράζετε το Chateau d Ampuis που αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό και οινικό μνημείο της περιοχής απο τον 12 ο αιώνα όταν και χτίστηκε. Με την αγορά του καταγράφηκε σαν ιστορικό μνημείο και ξεκίνησε η ανακαίνηση του όπου διήρκησε 5 χρόνια απασχολώντας πάνω απο 100 άτομα στης εργασίες του. Σήμερα αποτελεί το αρχηγείο της οικογένειας Guigal.

5 ΒΑΡΕΛΟΠΟΙΙΑ Η δέσμευση της οικογένειας για την ποιοτική παραγωγή κρασιών δεν σταματάει μόνο στην καλλιέργεια και την οινοποίηση αλλά φθάνει μέχρι τα βαρέλια. Το 2003 ξεκίνησε η λειτουργία της βαρελοποιίας στο Chateau d Ampuis στα εξωτερικά κτήρια που χρονολογούνται απο τον 15ο και 17ο αιώνα. Η εβδομαδιαία παραγωγή φθάνει στα 18 βαρέλια την εβδομάδα, για να καλύψει τις ανάγκες των 800 καινούργιων βαρελιών το χρόνο. Συνολικά υπάρχουν σε χρήση 5000 βαρέλια.

6 ΧΡΗΣΗ ΒΑΡΕΛΙΩΝ Για τα Cote du Rhone χρησιμοποιούνται ξύλινες δεξαμενές των λίτρων, μεγάλα βαρέλια των 900 λίτρων και όλα τα premium και cru κρασιά σε 228 λίτρα βαρέλια. Το κάψιμο των βαρελιών είναι ελαφρύ και η προέλευση της δρυός είναι Βουργουνδέζικη. Τα υπόγεια κελλάρια που ωριμάζουν τα κρασιά έχουν έκταση 30 στρεμμάτων.

7 COTE ROTIE CONDRIEU St-JOSEPH HERMITAGE CROZES HERMITAGE CORNAS

8 CÔTE RÔTIE Μέχρι τη δεκαετία του 1970 η περιοχή παρέμενε απομονωμένη και τα κρασιά της στην αφάνεια. Ο Marcel Guigal ήταν αυτός που έδωσε την ώθηση σε ολόκληρη τη ζώνη παράλληλα με τις υψηλές βαθμολογίες του R. Parker. Η περιοχή του Cote Rotieειδικά καλλιεργείται απο τη Ρωμαϊκή εποχή και του Γαλάτες να σμιλεύουν τους λόφους, δημιουργώντας μερικούς απο τους πιο απόκρημνους αμπελώνες της Γαλλίας. Το 1970 η έκταση των αμπελιών ήταν 70 εκτάρια και σήμερα φθάνουν τα 230 εκτάρια. Το έδαφος είναι σχιστολιθικό και καθώς η περιοχή βρίσκεται ακριβώς στη στροφή του ποταμού οι αμπελώνες έχουν εξαιρετική έκθεση στον ήλιο, που λόγω της αυξημένης ηλιοφάνειας που δέχονται λόγω της κλίσης και του προσανατολισμού έχει ονομαστεί «η πλαγιά που ψήνεται». Η χαμηλή ζώνη, κοντά στο ποτάμι ονομάζεται Cote Blonde (η ξανθιά πλαγιά) με μεγάλο ποσοστό Viognier(μέχρι 20% ) να καλλιεργείται εδώ, κάνοντας τα κρασιά πιο θυλικά, ενώ η Cote Brune (η μελαχροινή πλαγιά) να δίνει κρασιά πιο δυναμικά, ιδανικά για παλαίωση. Ο Guigal έχει στην ιδιοκτησία του 20 εκτάρια στην περιοχή.

9 CHATEAU D AMPUIS

10 LA TURQUE

11 LA MOULINE

12 LA LANDONNE

13 COTE ROTIE& CONDRIEU

14 CONDRIEU Η περιοχή επίσης καλλιεργείται απο τους Ρωμαϊκούς χρόνους, με το Viognierνα είναι μονοκαλλιέργεια και να έχει έρθει απο τις Δαλματικές ακτές. Η καλλιέργεια του Viognierπαρουσιάζει αυξητικές τάσεις, με τα 10 εκτάρια του 1960, νά έχουν γίνει σήμερα 150. Το έδαφος εδώ είναι κυρίως γρανίτης με μικρά ποσοστά ασβεστόλιθου. Τα περισσότερα αμπέλια είναι και εδώ σε πεζούλες.η διάβρωση του εδάφους είναι αναπόφευκτη και η συνεχής συντήρηση των αμπελώνων με την πολύ μικρή παραγωγή κάνουν τα κρασιά ακριβά. Το Viognierβρέθηκε μετά απο ανάλυση DNA ότι έχει συνάφεια με την ερυθρή ποικιλία Freisaστο Piemnoteπου με τη σειρά του φαίνεται να είναι πρόγονος του Nebbiolo.

15 HERMITAGE

16 HERMITAGE Το Hermitage αν και μικρό σε έκταση, συνολικά 132 εκτάρια, μικρότερο ακόμα και απο ένα Chateau στο Bordeaux, έχει εδραιώσει τη φήμη του και τις υψηλές του τιμές εδώ και αιώνες, χάρη στις δυνατότητες παλαίωσης που διαθέτει για τα κόκκινα ειδικά κρασιά, που αποτελούν τα 2/3 της παραγωγής, με το 1/3 να είναι το λευκό. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε πλαγιές γύρω απο την πόλη TainHermitage, με γρανίτη και νότιο προσανατολισμό που ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό την έκθεση στον ήλιο και τη θερμότητα, πετυχαίνοντας υψηλά επίπεδα ωρίμανσης. Εδώ το Syrah είναι μονοκαλλιέργεια, αν και η νομοθεσία επιτρέπει μέχρι και 15% λευκές ποικιλίες. Τα λευκά κρασιά προέρχονται κυρίως απο τις ποικιλίες Marsanne και Roussanne. Η νομοθεσία έχει σαν μέγιστη στρεμματική απόδοση τα 400 hl/ha. Τα κρασιά απο το Hermitage έχουν γεμάτο σώμα και υψηλό αλκοόλ

17 CONDRIEU 2010 Αµπελώνας: Το Viognier προέρχεται από τους επικλεινείς αµπελώνας του βόρειουροδανούκαιτηνκοινότητα του Condrieuαπόαµπέλια µέσηςηλικίας 30 ετών. Η σύσταση του εδάφους αποτελείται απο λεπτή άµµο και γρανίτη. Οινοποίηση: Η ζύµωση γίνεται κατά το 1/3 σε καινούργια δρύινα βαρέλια και κατά το 2/3 σε ανοξείδωτες δεξαµενές. Μόλις ολκληρωθεί η µηλογαλακτική ζύµωση το κρασί παλιώνει για 12 µήνες σε 100% καινούργια βαρέλια. Χαρακτηριστικά: Λαµπερόχρυσόµεαπαλέςπράσινεςανταύγιεςστηνόψη. Στη µύτη είναι σύνθετο και συγκεντρωµένο µε αρώµατα πυρηνόκαρπων φρούτων όπως βερύκοκο και ροδάκινο σε συνδυασµό µε γλυκά εσπεριδοειδή και ανθοι. Στο στόµα είναι ξηρό και λιπαρό αλλά ταυτόχρονα ισορροπηµένο απο την οξύτητα. Το σώµα είναι µέτριο προς γεµάτο και η επίγευση µακριά και χαρακτηρίζεται από λεπτά καβουρδισµένα αρώµατα του βαρελιού. Συνδυάζεται µε: Με ψάρια στη σχάρα, αυγά µε τρούφα. Απολαύστετοστους: 12 C. Παλαίωση: µέχρι το Cellier notes:ένα κρασίπουβλέπειστα µάτια τιςµεγάλεςβουργουνδίες, ιδανικό για φαγητό.

18 ERMITAGE EX-VOTO 2006 Αµπελώνας: Από τους µε απότοµη κλίση αµπελώνες Murets και Hermite. Ο πρώτος βρίσκεται στην περιοχή Alluvia µε ιζηµατογενές έδαφος και βότσαλα, ενώ ο δεύτερος από την περιοχή Loess µε πηλώδες έδαφος που περιέχει και λάσπη άµµου. Μέσοςόροςηλικίαςτωνφυτώναπό 40 µέχρι 90 χρονών. Οινοποίηση: Ηζύµωση (αλκοολικήκαιµηλογαλακτική) γίνεταισεκαινούργια δρύινα βαρέλια. Ηπαλαίωσηγίνεταισεδρύινα βαρέλια για 30 µήνες. Χαρακτηριστικά: Λαµπερόαχυροκίτρινοχρώµα. Σύνθετηαρωµατικήπαλέτα λευκών λουλουδιών, ακακίας και µελιού. Το σώµα του είναι πλούσιο, γεµάτο µε απόλυτη έκφραση του terroir. Συνδυάζεται µε: αρωµατικά πιάτα όπως, αστακό και µοσχάρι µε µανιτάρια. Απολαύστε το στους: C. Παλαίωση: Απότώρα καιγια τα επόµενα 15 χρόνια. Cellier notes:ένα κρασίπουαποκαλύπτειόλητηνέκφρασητου terroirσεµια απίστευτη ισορροπία αρωµάτων και γεύσης.

19 CÔTE RÔTIE 2007 Αµπελώνας: Αποτιςαπότοµεςπλαγιέςτου Cote Rotieκαιτα δύοδιάσηµα αµπελοτεµάχια Cote de Brune πλούσια σε χαλικώδες ασβεστόλιθο και της Cote de Brune µε πηλό και αρκετό οξείδιο του σιδήρου. Η µέση ηλικία των αµπελιών είναι 35 ετών και το Viognier συµµετέχει µε ποσοστό 4%. ΟΙνοποίηση: Η ζύµωση γίνεται σε κλειστές ανοξείδωτες δεξαµενές ελεγχόµενης θερµοκρασίας και µε τα στέµφυλα να βυθίζονται αυτόµατα δυο φορές την ηµέρα και για τρεις εβδοµάδες. Στη συνέχεια παλαιώνει για 36 µήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια φτιαγµένα απο τον ίδιο τον οίκο, εκ των οποίων το 40% είναι καινούργια. Χαρακτηριστικά: Βαθύρουµπινίχρώµα µεελαφριέςγκρενάανταύγιες. Στηµύτηέχειµέτρια ένταση και µεγάλη πυκνότητα µε αρώµατα µαύρων φρούτων, δέρµατος και µπαχαρικών όπως µαύρο πιπέρι. Στο στόµα είναι ξηρό, µε χαρακτηριστική οξύτητα, γεµάτο σώµα και πληθωρικές αλλά και στρογγυλές τανίνες. Στην επίγευση το φρούτο συµπληρώνεται µε αρώµατα καπνού και καφέ µε µεγάλη διάρκεια. Απολαύστε το στους: 18 C Συνδυάζεται µε: Με µικρό τριχωτό κυνήγι και ώριµα τυριά. Παλαίωση: Απότώρα καιγια τα επόµενα 20 χρόνια. Cellier notes: Αν και το πρώτο κρασί της σειράς Cote Rotie αποτελεί ένα κρασί ογκόλιθο του Syrah συνδυάζονταςτηδύναµηµετηφινέτσα καιτηναµεσότητα µετηµεγάληικανότητα εξέλιξης.

20 HERMITAGE ROUGE 2004 Αµπελώνας: από εδάφη µε ασβεστόλιθο, άµµο και χαλίκι. Ο µέσος όρος ηλικίας των φυτών είναι 30 χρονών. ΟΙνοποίηση:Ηζύµωσηγίνεταισεελεγχόµενηθερµοκρασία (16-18 C) και το κρασί παλαιώνει σε 2ης χρήση δρύινα βαρέλια. Χαρακτηριστικά: Λαµπερό και βαθύ ρουµπινί χρώµα µε πολύπλοκηµύτηκοκκινόµαυρωνφρούτωνκαιβοτανικέςνότες. Έχει γεµάτο σώµα, πολύ καλά δοµηµενές γλυκιές τανίνες και πικάντικη επίγευση. Συνδυάζεται µε: πικάντικα πιάτα αλλά και εδέσµατα που περιέχουν σκόρδο. Απολαύστε το στους: C. Παλαίωση: χρόνια από τον τρύγο.

21 CÔTE RÔTIE LA MOULINE 2006 Αµπελώνας: σε σχήµα ρωµαικού αµφιθεάτρου, το χώµα είναι εµπλουτισµένο µε σιλικόνη και ασβεστόλιθο. Η ηλικία των αµπελιών είναι περίπου 75 χρονών. Οινοποίηση: Σε θερµορρυθµισµένες ανοξείδωτες δεξαµενές όπου η αλκοολική ζύµωση διαρκεί περίπου 4 εβδοµάδες. Χαρακτηριστικά: Ρουµπινί χρώµα µε κατακόκκινες ανταύγειες. Πολύ έντονα αρώµατα, κοκκινόµαυρωνφρούτων, µούρουκαιβιολέτας. Πληθωρικό σώµα, πολύ καλή συµπύκνωση, µε απίστευτη φινέτσα και µοναδική έκφραση του terroir. Συνδυάζεται µε: εξαιρετικά φαγητά όπως φασιανό και πέρδικα. Απολαύστε το στους: C. Παλαίωση: 20 χρόνια. Cellier notes: Τοεξαιρετικό Cote Rotie La Moulineτου 2006 χαρακτηρίζεται από αρώµατα γήινα, καπνιστά, ανθώδη, κασσίς και µαύρων µούρων. Πληθωρικό σώµα, κοµψό και πολύ πυκνό µε ατελείωτη επίγευση..

22 ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BORDEAUX 2009 Δευτέρα 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Wine Loft

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΤΟΣΚΑΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία μαζί με τη Γαλλία είναι οι δύο χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή κρασιού. Είναι η τρίτη σε έκταση αμπελώνων πίσω απο την

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BORDEAUX 2009. Τρίτη 18 Δεκεμβρίου Wine Loft

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BORDEAUX 2009. Τρίτη 18 Δεκεμβρίου Wine Loft ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BORDEAUX 2009 Τρίτη 18 Δεκεμβρίου Wine Loft MEDOC CLIMATE Το κλίμα στην περιοχή του Bordeaux είναι παραθαλάσσιο με πολλές βροχές το φθινόπωρο και την άνοιξη. Μια ζώνη δάσους με πεύκα προστατεύει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΧΙΛΗ. ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ Wine Loft

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΧΙΛΗ. ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ Wine Loft ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΧΙΛΗ ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ Wine Loft Τα φυσικά γεωγραφικά όρια της Χιλής είναι αυτά που την καθορίζουν ως ένα μοναδικό γεωγραφικό φαινόμενο. Η έρημος Atacama σαν βόρειο σύνορο, οι Άνδεις στα ανατολικά,

Διαβάστε περισσότερα

CHATEAU MUSAR CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015. Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager

CHATEAU MUSAR CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015. Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager CHATEAU MUSAR CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Η οικογένεια Hochar φτιάχνει κρασιά στην περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΙΤΑΛΙΑ. ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Wine Loft

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΙΤΑΛΙΑ. ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Wine Loft ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Wine Loft ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία μαζί με τη Γαλλία είναι οι δύο χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή κρασιού. Είναι η τρίτη σε έκταση αμπελώνων πίσω απο την Ισπανία και τη Γαλλία.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BURGUNDY. Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου Wine Loft

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BURGUNDY. Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου Wine Loft ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ BURGUNDY Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου Wine Loft Η Βουργουνδία βρίσκεται στην Ανατολική Γαλλία και είναι γνωστή για τα λευκά της κρασιά απο Chardonnay και τα κόκκινα απο Pinot Noir. Το διαμέρισμα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ JOE PHELPS Ο Joe Phelps ξεκίνησε στην οικογενειακή κατασκευαστική επιχείρηση του πατέρα του, το 1952, που τότε ήταν μια τοπική εταιρεία. Το 1957 ανέλαβε ως πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΙΤΑΛΙΑ ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

ΙΤΑΛΙΑ ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΙΤΑΛΙΑ ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ Το Feudo Principi di Butera είναι ένα κτήμα που κάποτε ανήκε σε οικογένειες ευγενών της Σικελίας, ένας από τους ευγενείς που έζησε εκεί το 1543 ήταν και ο πρώτος πρίγκηπας Ambrogio

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Συνεργαζόµενων Κτηµάτων

Κατάλογος Συνεργαζόµενων Κτηµάτων Κατάλογος Συνεργαζόµενων Κτηµάτων 1 ENOTRIA ΕΡΥΘΡΟ ENOTRIA ΛΕΥΚΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Π.Γ.Ε Κρήτη ΠΟΙΚΙΛΙΑ: Λιάτικο 30%, Κοτσιφάλι 30%, Syrah 40%. ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ: Zωηρό κόκκινο χρώµα. Πληθωρικά αρώµατα φρούτων.

Διαβάστε περισσότερα

real WINE EXTRA TEYXOΣ FRANCOIS FREReS Κυριάκος Κυνηγόπουλος

real WINE EXTRA TEYXOΣ FRANCOIS FREReS Κυριάκος Κυνηγόπουλος taste EXTRA TEYXOΣ real &style ΣΑΒΒΑΤΟ 24.12.2011 WINE ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ! ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟ ΟΙΝΙΚΟ ΤΑΙΡΙ ΤΟΥΣ FRANCOIS FREReS TO KAΛΥΤΕΡΟ ΒΑΡΕΛΟΠΟΙΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤO ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ

ΤO ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤO ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ 2015 Κτήμα Μερκούρη Α.Ε. Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Οίνου & Λοιπών Αγροτικών Προϊόντων - 271 00 Κορακοχώρι Ηλείας - Τηλ. : 26210 41601 - Fax : 26210 41901 - e-mail

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Τα τοπικά κρασιά από τους αμπελώνες της Πάρου, της οικογένειας Μωραϊτη, παράγονται με παραδοσιακές μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑCHAMPAGNE PRESTIGE CUVEE. Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑCHAMPAGNE PRESTIGE CUVEE. Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑCHAMPAGNE PRESTIGE CUVEE Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ø Ο πιο βόρειος αμπελώνας της Ευρώπης (μετά την Νότια Αγγλία) που παράγεται κρασί. Ø Βασική αρχή το blending (ποικιλίες, χρονιές,

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδική γη, Αυθεντικό πάθος, Κρασιά με ιστορία. Οι δεσμοί της γης

Μοναδική γη, Αυθεντικό πάθος, Κρασιά με ιστορία. Οι δεσμοί της γης Μοναδική γη, Αυθεντικό πάθος, Κρασιά με ιστορία. Οι δεσμοί της γης Η περιοχή Μαντούρια της Απουλίας είναι ο τόπος των αμπελώνων Varvaglione, εκεί όπου το παρελθόν ανταμώνει με το μέλλον, την παράδοση και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΨΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΣΥΝΟΨΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΟΨΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΑΣΙ Το κρασί μπορεί να κατηγοριοποιηθεί και να περιγραφεί ως: Κόκκινο, λευκό ή ροζέ Ξηρό, ημίξηρο, ημίγλυκο ή γλυκό Αδύνατο, μέτριο ή με γεμάτο σώμα Ενδυναμωμένο, Ενδυναμωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Λίστα Κρασιών ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Σαββατιανό-Ροδίτης Βόρεια Αττική 12% Vol Απολαύστε το δροσερό, στους 12 C - Φιάλη 187ml, 375ml, 750ml, 1,5lt Τόσο δροσερό όσο και ευκολόπιοτο. Πρωτοκυκλοφόρησε το

Διαβάστε περισσότερα

Τα ελληνικά κρασιά χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:

Τα ελληνικά κρασιά χωρίζονται σε 4 κατηγορίες: Tα Ελληνικά κρασιά Η Ελλάδα, πέραν του ότι είναι η γενέτειρα του ιονύσου, του θεού του κρασιού, είναι και η γενέτειρα του πρώτου οίνου Ο.Π.Α.Π. στην ιστορία. Αυτά ήταν τα κρασιά από τα νησιά της Χίου και

Διαβάστε περισσότερα

real WINE EXTRA TEYXOΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 31.07.2011 Κυριάκος Κυνηγόπουλος ΓΙΑ το Ελληνικο κρασι Βαθμολογια

real WINE EXTRA TEYXOΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 31.07.2011 Κυριάκος Κυνηγόπουλος ΓΙΑ το Ελληνικο κρασι Βαθμολογια taste&style EXTRA TEYXOΣ WINE real ΚΥΡΙΑΚΗ 31.07.2011 KAΛOKAIΡINA ΚΡΑΣΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗσ ΚΟΥΜΠΙΑΔΗΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ συνταγές ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ CHEF ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ Κυριάκος Κυνηγόπουλος Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΙΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /23 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1580 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Δωδεκάνησος (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

η μας από τα προϊόντα της ελληνικής γης

η μας από τα προϊόντα της ελληνικής γης η μας από τα προϊόντα της ελληνικής γης Τα κρασιά μας ΝAΟΥΣΑ VAENI ΟΠΑΠ 750ml Οίνος ερυθρός ξηρός Α.Α.Ο.Σ ΝΑΟΥΣΑ VAENI Τόπος προέλευσης: αμπελουργική ζώνη Νάουσας Ποικιλία: 100% Ξινόμαυρο. Υπέροχο κόκκινο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ

ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΑΚΟΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /19 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1606 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Πελοπόννησος (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /17 Αριθμός πρωτοκόλλου: PDO-GR-A1432 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Μοσχάτος Λήμνου (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο όρος Ονομασία Προέλευσης που έχει αναγνωριστεί ως κοινόχρηστο εμπορικό όνομα των οίνων μιας περιοχής όταν αυτά πληρούν ορισμένους όρους.

Ο όρος Ονομασία Προέλευσης που έχει αναγνωριστεί ως κοινόχρηστο εμπορικό όνομα των οίνων μιας περιοχής όταν αυτά πληρούν ορισμένους όρους. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΡΑΣΙΩΝ Το κρασί είναι ένα προϊόν τα χαρακτηριστικά του οποίου εξαρτώνται άμεσα από την ποικιλία σταφυλιού από την οποία προέρχεται, την περιοχή όπου αυτή καλλιεργήθηκε, τις συνθήκες οινοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Το Λευκό αυτό ρούµι µένει πάνω από 3 χρόνια σε δρύινα βαρέλια µέχρι να είναι έτοιµο να το απολαύσετε. Τότε, φιλτράρεται για να αποµακρυνθεί οποιοδήποτε χρώµα δηµιουργήθηκε από την διαδικασία της παλαίωσης.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΙΝΟΥ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Aμπελώνες Οικογένειας Ζουμπεράκη 30. Οινοποιείο Κλάδος 32. Οινοποιείο Αλεξάκη 34. Silva Δασκαλάκη 36. Οινοποιείο Διαμαντάκης 38

Aμπελώνες Οικογένειας Ζουμπεράκη 30. Οινοποιείο Κλάδος 32. Οινοποιείο Αλεξάκη 34. Silva Δασκαλάκη 36. Οινοποιείο Διαμαντάκης 38 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Η σύγχρονη οινική Κρήτη: Μια επανάσταση χωρίς προηγούμενο 4 Και εγένετο... οίνος! 6 ΡΕΘΥΜΝΟ: Κτήμα Μιχαλάκη 52 Γη ευλογημένη, με ανθρώπους αυθεντικούς 10 Γηγενείς ποικιλίες του κρητικού αμπελώνα

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά: Κρασί με κίτρινο λαμπερό χρώμα, αρώματα βανίλιας, αποξηραμένων φρούτων, φουντουκιού, αμυγδάλου και γεμάτη γεύση

Χαρακτηριστικά: Κρασί με κίτρινο λαμπερό χρώμα, αρώματα βανίλιας, αποξηραμένων φρούτων, φουντουκιού, αμυγδάλου και γεμάτη γεύση Λευκά» Οινοφόρος, Άγγελος Ρούβαλης (1l, 500ml, 250ml) Calliga Μοσχοφίλερο Ποικίλια: Μοσχοφίλερο Χαρακτηριστικά: Διακριτικά χαρακτηριστικά μοσχοφίλερου σε νότες τριαντάφυλλου και ροδόνερου με διαρκή και

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1326 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Σιάτιστα (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ» ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ» ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ» ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΕΥΧΟΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΩΝ «Βελτίωση Αμπελοκαλλιέργειας με Χρήση Εξειδικευμένων

Διαβάστε περισσότερα