3. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Προγραμματισμός

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "3. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Προγραμματισμός"

Transcript

1 3. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Προγραμματισμός 3.1. Διαχείριση Δομής ΚΠΣ Ορισμός ΚΠΣ Προκειμένου να ορίσουμε ένα ΚΠΣ ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Αρχικά από το μενού Προγραμματισμός επιλέγουμε Διαχείριση ΚΠΣ > Διαχείριση Δομής ΚΠΣ > Ορισμός ΚΠΣ. Μετά την επιλογή μας αυτή μεταφερόμαστε στην οθόνη ορισμού ΚΠΣ. Στην παραπάνω οθόνη καταχωρίζεται: ο κωδικός του ΚΠΣ, ο τίτλος του, ο τίτλος στα αγγλικά, η απόφαση της ΕΕ, η αρχή διαχείρισής του, ημερομηνίες απόφασης ΕΕ, έναρξης και λήξης έναρξης και λήξης Επιλέξιμων Δαπανών και τα έτη του ΚΠΣ. Τα συνολικά ποσά Κοινοτικής και Εθνικής Συμμετοχής ενημερώνονται αυτόματα από τον Χρηματοδοτικό Πίνακα του ΚΠΣ που είναι σε ισχύ. Στη συνέχεια θα πρέπει να οριστούν οι Άξονες, οι Τομείς και Υποτομείς, καθώς και τα Διαρθρωτικά Ταμεία για το ΚΠΣ. Αρχικά θα ορίσουμε τους Άξονες του ΚΠΣ. Πατώντας το πλήκτρο Άξονες εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη, όπου καταχωρίζονται οι άξονες του ΚΠΣ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε τους καταχωρημένους Άξονες του 3ου ΚΠΣ.

2 Πατώντας το πλήκτρο Επιστροφή μεταφερόμαστε στην αρχική οθόνη ορισμού του ΚΠΣ. Πατώντας το πλήκτρο Τομείς και Υποτομείς εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη, όπου καταχωρίζονται οι Τομείς και Υποτομείς του ΚΠΣ, όπως περιγράφονται στο εγκεκριμένο ΚΠΣ. Πατώντας το πλήκτρο Επιστροφή μεταφερόμαστε στην αρχική οθόνη ορισμού του ΚΠΣ. Πατώντας το πλήκτρο Διαρθρωτικά Ταμεία εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη, όπου καταχωρίζονται τα Διαρθρωτικά Ταμεία, από τα οποία συγχρηματοδοτείται το ΚΠΣ. Πατώντας το πλήκτρο Επιστροφή μεταφερόμαστε στην αρχική οθόνη ορισμού του ΚΠΣ.

3 3.1.2 Διαχείριση ΧΠ ΚΠΣ Για να οριστεί ένας Χρηματοδοτικός Πίνακας ΚΠΣ θα πρέπει να έχει προηγηθεί ο ορισμός του ΚΠΣ (αρμοδιότητα ΔΑ του ΚΠΣ) και τουλάχιστον τα στοιχεία ταυτότητας των ΕΠ. Στα "Οικονομικά Στοιχεία" του Χρηματοδοτικού Πίνακα 1 του ΚΠΣ, γίνεται, ανά Άξονα ΚΠΣ και για κάθε ΕΠ που περιλαμβάνει, ανάλυση του ΧΠ ανά Διαρθρωτικό Ταμείο, ανά έτος και ανά Χρηματοδοτικό Μέσο. Σημειώνεται ότι αν το ΕΠ χρηματοδοτείται από περισσότερα του ενός Διαρθρωτικά Ταμεία, τα χρηματοδοτικά μέσα και τα αναλογούντα ποσά ορίζονται για το κάθε Διαρθρωτικό Ταμείο χωριστά. Για να ορίσουμε ένα χρηματοδοτικό πίνακα στο ΟΠΣ ακολουθούμε την εξής διαδρομή από το μενού Προγραμματισμός: Προγραμματισμός >Διαχείριση ΚΠΣ>Διαχείριση Χρηματοδοτικών Πινάκων ΚΠΣ> Διαχείριση Πίνακα 1/3. Στην οθόνη μας εμφανίζεται η ακόλουθη φόρμα. Όταν δημιουργείται για πρώτη φορά ένας πίνακας, επιλέγεται η κατάστασή του (Εργασίας, Προτεινόμενος, Εγκεκριμένος). Ο πίνακας παίρνει αυτόματα από το σύστημα τον Α/Α έκδοσης, για την ίδια κατάσταση ΧΠ. Στη συνέχεια καταχωρίζεται η περιγραφή του ΧΠ, η απόφαση της ΕΕ και οι ημερομηνίες υποβολής στην ΕΕ, απόφασης, έναρξης και λήξης της ισχύος του. Είναι δυνατό να υπάρχει ΧΠ σε κατάσταση "Εργασίας" και έκδοσης 3, αλλά και σε κατάσταση "Προτεινόμενος" και έκδοσης 3.

4 3.1.3 Οικονομικά στοιχεία ΧΠ ΚΠΣ Για να ορίσουμε τα Οικονομικά Στοιχεία ενός Χρηματοδοτικού Πίνακα επιλέγουμε το πλήκτρο Οικονομικά Στοιχεία. Πατώντας το εμφανίζεται η οθόνη καταχώρισης των Οικονομικών Στοιχείων ανά άξονα προτεραιότητας, ΕΠ, ταμείο και έτος. Πατώντας το πλήκτρο που βρίσκεται πριν τον κωδικό του άξονα του ΚΠΣ ή τον κωδικό του ΕΠ, γίνεται αλλαγή των στοιχείων της οθόνης από άξονα σε άξονα και από επιχειρησιακό σε επιχειρησιακό αντίστοιχα. Καταχώριση στοιχείων είναι δυνατή από τον χρήστη μόνο στο κάτω μέρος της φόρμας (ανάλυση ΧΠ), πληκτρολογώντας τον κωδικό του χρηματοδοτικού μέσου (π.χ. 1 για ΕΤΠΑ) το ποσό σε ΕΥΡΩ και το ποσοστό. Τα πιο πάνω μέρη της φόρμας ενημερώνονται αυτόματα. Το ποσό που εμφανίζεται για κάθε Ταμείο στο πεδίο Σύνολο σχετιζόμενο με Ταμείο αθροίζει τα ποσά της Κοινοτικής Συμμετοχής, της Δημόσιας Δαπάνης, της Δημόσιας Κεντρικής και της Ιδιωτικής Συμμετοχής. Πατώντας το κουμπί Επιστροφή εκτελείται επιστροφή στην αρχική οθόνη καταχώρισης των στοιχείων. Πατώντας το πλήκτρο Δημιουργία ΧΠ2, δημιουργείται αυτόματα ο ΧΠ 2 του ΚΠΣ. Εναλλακτικά μπορούμε να εμφανίσουμε τον πίνακα ΧΠ2 ακολουθώντας τη διαδρομή Προγραμματισμός > Διαχείριση ΚΠΣ > Διαχείριση Χρηματοδοτικών Πινάκων ΚΠΣ - Διαχείριση Πίνακα 2. Πατώντας Οικονομικά Στοιχεία εμφανίζεται η οθόνη με τα οικονομικά δεδομένα για το ΚΠΣ σε επίπεδο Κατηγορίας Συμμετοχής Χρηματοδότησης (κοινοτική, εθνική, ιδιωτική), χρηματοδοτικού μέσου και έτους.

5 Με επιλογή π.χ. κατηγορίας συμμετοχής χρηματοδότησης Κοινοτική και μετακίνηση με το πλήκτρο Προηγούμενης ή Επόμενης Εγγραφής, εμφανίζονται τα οικονομικά δεδομένα για κατηγορία "2 Εθνική" κ.λ.π.. Ομοίως, τοποθετώντας τον κέρσορα στο 2 ΕΚΤ αντί του 1 ΕΤΠΑ, αμέσως αλλάζει η Ανάλυση Ποσών κατά έτος και χρηματοδοτικό μέσο, ώστε τα νέα δεδομένα να αντιστοιχούν στο επιλεγμένο χρηματοδοτικό μέσο. Στον πίνακα αυτό δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε αλλαγή (είναι πίνακας που δημιουργήθηκε αυτόματα από τον ΧΠ 1 του ΚΠΣ) Έλεγχος και ισχύς ΧΠ ΚΠΣ Μετά την καταχώριση στις φόρμες που παίρνουν στοιχεία από χρηματοδοτικούς πίνακες, τα στοιχεία πρέπει να ελεγχθούν για την ορθότητά τους και να γίνει επικύρωσή τους. Ο χρήστης με δικαίωμα επικύρωσης εφόσον μετά τον ελέγχο των στοιχείων αποφασίσει ότι τα στοιχεία είναι ακριβή επιλέγει το κουμπί ΝΑΙ και στη συνέχεια αποθηκεύει το δελτίο από το εικονίδιο της δισκέττας το οποίο έχει πλέον ενεργοποιηθεί.

6 Πλέον το δελτίο μπορεί να περάσει στο επόμενο στάδιο της διαχειριστικής του πορείας. Το πλαίσιο αυτό μας δείχνει εαν ο συγκεκριμένος πίνακας είναι σε ισχύ ή όχι. Για να είναι δυνατή η χρησιµοποίηση του χρηματοδοτικού πίνακα σε πιο κάτω επίπεδα πρέπει να τεθεί σε ισχύ. Σε ισχύ µπορεί να είναι µόνο ένας ΧΠ, είτε εγκεκριµένος είτε προτεινόµενος. Ελεγµένοι µπορεί να είναι ΧΠ οποιασδήποτε κατάστασης (και εργασίας) και περισσότεροι του ενός Δημιουργία από αντιγραφή Σε περίπτωση που είναι αναγκαία η τροποποίηση οποιονδήποτε στοιχείων σε χρηματοδοτικό πίνακα που έχει ελεγχθεί, ο χρήστης δημιουργεί αντίγραφο του πίνακα. Πατώντας Δημιουργία από Αντιγραφή, εμφανίζεται μια οθόνη η οποία προτρέπει το χρήστη να επιλέξει την κατάσταση του πίνακα που θέλει να δημιουργήσει (Εργασίας, Προτεινόμενος ή Εγκεκριμένος) και ενεργοποιεί το πλήκτρο Εκτέλεση. Η αντιγραφή είναι επιτρεπτή από οποιαδήποτε σε οποιαδήποτε κατάσταση εκτός από την περίπτωση αντιγραφής ΧΠ Εργασίας, από τον οποίο δε μπορεί να δημιουργηθεί απευθείας ΧΠ Εγκεκριμένος. Αμέσως δημιουργείται νέος πίνακας, ο οποίος έχει τα ίδια Οικονομικά Στοιχεία με τον αρχικό αλλά διαφέρει ως προς την κατάσταση, τον έλεγχο και την ισχύ. Μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία του πίνακα βγαίνει σχετικό "Μήνυμα Πληροφόρησης". Για να εμφανίσουμε τον πίνακα που δημιουργήσαμε από Αντιγραφή, μεταφερόμαστε σε Κατάσταση Αναζήτησης, όπου εισάγουμε τα επιθυμήτα κριτήρια, και επιλέγουμε Εκτέλεση Αναζήτησης.

7 3.2. Διαχείριση Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Εισαγωγή στην καταχώριση ΕΠ Απαραίτητη προυπόθεση για να οριστεί στο ΟΠΣ ένα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) είναι να έχει προηγουμένως οριστεί το ΚΠΣ. Το ΕΠ ορίζεται με στοιχεία που αντλούνται από το εγκεκριμένο από την Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων κείμενο του ΕΠ αλλά και από το Συμπλήρωμα Προγραμματισμού. Όπως περιγράφεται παρακάτω, κατά τον ορισμό κάθε επιπέδου του ΕΠ, δηλώνονται σ' αυτό και τα απαραίτητα κωδικοποιημένα στοιχεία, ώστε να είναι δυνατή η χρησιμοποίησή τους κατά την εισαγωγή στοιχείων Ένταξης / Τροποποίησης και Παρακολού-θησης Έργων και Υποέργων στο ΟΠΣ. Τέτοια στοιχεία είναι: Τα στοιχεία φορέων Οι Κατηγορίες Ενέργειας Οι Επιλέξιμες Δαπάνες Οι Δείκτες Οι Περιοχές Παρέμβασης Προκειμένου να οριστεί ένα ΕΠ ακολουθείται η ακόλουθη διαδικασία 1. Μετάβαση στην οθόνη Διαχείρισης Προγραμμάτων 2. Καταχώριση γενικών στοιχείων ταυτότητας του ΕΠ 3. Καταχώριση Διαρθρωτικών Ταμείων που συγχρηματοδοτούν το ΕΠ 4. Καταχώριση Αξόνων Προτεραιότητας του ΕΠ 5. Καταχώριση των Μέτρων κάθε Άξονα Προτεραιότητας του ΕΠ 6. Εισαγωγή Υπομέτρων σε Ε.Π. Πολλές φορές μετά από την αρχική διαμόρφωση του δέντρου του ΕΠ (άξονες, μέτρα κ.λ.π.) εμφανίζεται η ανάγκη εισαγωγής υπομέτρων σε κάποιο μέτρο.) Η μετακίνηση μεταξύ των επιπέδων του δέντρου γίνεται μέσω της αναδυόμενης λίστας. Όταν η λίστα είναι κλειστή εμφανίζεται το επίπεδο του δέντρου στο οποίο βρισκόμαστε. Ας πάμε λοιπόν στην περίπτωση όπου βρισκόμαστε στο ΕΠ "Ε.Π. ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ" του 3ου ΚΠΣ και ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να δούμε από ποιες Προτεραιότητες αποτελείται το συγκεκριμένο ΕΠ.

8 Ανοίγοντας την Αναδυόμενη λίστα, θα δούμε ότι μπορούμε να επιλέξουμε πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο ΕΠ (όπως π.χ. Επιλέξιμες δαπάνες, κείμενα αποφάσεων, κριτήρια κατηγ/σης ΕΠ, κριτήρια κατηγορ/σης έργων, κριτήρια κατηγορ/σης υποέργων) ή να δούμε από ποιες Προτεραιότητες αποτελείται το συγκεκριμένο ΕΠ. Για να δούμε τις Προτεραιότητες που αποτελούν το ΕΠ "Ε.Π. ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ" επιλέγουμε "Προτεραιότητες / Υποπρογράμματα" από την αναδυόμενη λίστα. Στην οθόνη που εμφανίζεται βλέπουμε τις Προτεραιότητες που αποτελούν το ΕΠ "Ε.Π. ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ". Εαν τώρα θέλουμε να επιστρέψουμε στο προηγούμενο (πατρικό) επίπεδο απλά ανοίγουμε την αναδυόμενη λίστα και επιλέγουμε "Επιχειρησιακό Πρόγραμμα".

9 3.2.2 Γενικά στοιχεία ταυτότητας ΕΠ Η πρώτη οθόνη που πρέπει να συμπληρώσουμε για να ορίσουμε ένα πρόγραμμα είναι η οθόνη που περιέχει τα στοιχεία ταυτότητας του προγράμματος. Στην οθόνη αυτή περιλαμβάνονται: Κωδικός και ονομασία του ΚΠΣ, που ανήκει το ΕΠ Κωδικός και ονομασία του Άξονα Προτεραιότητας Κωδικός και ονομασία του ΕΠ Τίτλος ΕΠ στα Αγγλικά Σύντομη Ονομασία ΕΠ Είδος της Παρέμβασης (αναζητείται από πίνακα του Πυρήνα του ΟΠΣ) Σκέλος (εθνικό ή περιφερειακό) Αριθμός πρωτοκόλλησης στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (αριθμός ARINCO), π.χ. 2000GR051PO002 Αριθμός απόφασης της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. π.χ. C E(2001)44 Διαχειριστική Αρχή του ΕΠ π.χ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ε.Π. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Ημερομηνίες Υποβολής, Έγκρισης, Έναρξης και Λήξης ΕΠ, Έναρξης και Λήξης Επιλέξιμων Δαπανών. Πατώντας το πλήκτρο Διαρθρωτικά Ταμεία εμφανίζεται η οθόνη καταχώρισης των διαρθρωτικών ταμείων που συγχρηματοδοτούν το ΕΠ.

10 Εδώ καταχωρίζονται: Ο κωδικός του Διαρθρωτικού Ταμείου: 1 - ΕΤΠΑ, 2 - ΕΚΤ, 3 - ΕΓΤΠΕ, 4 ΧΜΠΑ Ο αριθμός του Διαρθρωτικού Ταμείου: ΕΤΠΑ, - 112ΕΚΤ, - 113ΕΓΤΠΕ, - 114ΧΜΠΑ Ο λογαριασμός του Ταμείου (Στοιχεία από Αρχή Πληρωμής) Ο λογαριασμός της ΕΕ ( = Αριθμός Arinco) Ο κωδικός της Αρχής Πληρωμής ( ) Εδώ καταχωρίζονται: Η απόφαση Εκπροσώπου (13100/ΔΙΟΕ1750/ ) Το Όνομα του Εκπροσώπου της Αρχής πληρωμής Το τηλέφωνο του Εκπροσώπου της Αρχής πληρωμής ( ) Το fax του Εκπροσώπου της Αρχής Πληρωμής ( ) Το του Εκπροσώπου της Αρχής πληρωμής (spa@mnec.gr)

11 Εδώ καταχωρίζονται: Ο κωδικός του Κατόχου του Λογαριασμού (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) Ο κωδικός του Δικαιούχου του Λογαριασμού ( ) Εδώ καταχωρίζονται: Η Τράπεζα (Τράπεζα της Ελλάδας Κεντρικό Κατάστημα) Η Διεύθυνση της Τράπεζας (Πανεπιστημίου 21) Προτεραιότητες / Υποπρογράμματα ΕΠ Αφού έχουμε ορίσει τα στοιχεία ταυτότητας του προγράμματος, στη συνέχεια ορίζουμε τους Άξονες Προτεραιότητας, στην υποφόρμα που εμφανίζεται με επιλογή "Προτεραιότητες/ Υποπρογράμματα" από την αναδυόμενη λίστα. Στην οθόνη που εμφανίζεται καταχωρίζονται στοιχεία των αξόνων προτεραιότητας ως εξής: Κωδικός: Ένα τριψήφιο αλφαριθμητικό πεδίο π.χ Τίτλος: Ο τίτλος του άξονα προτεραιότητας όπως αυτός εμφανίζεται στο εγκεκριμένο ΕΠ. Τίτλος στα Αγγλικά: Ο τίτλος του άξονα προτεραιότητας μεταφρασμένος στα αγγλικά. Περιγραφή: Η περιγραφή του άξονα προτεραιότητας.

12 Σύντομη Περιγραφή: Η σύντομη περιγραφή του άξονα προτεραιότητας. Μέγιστο Ποσοστό: Το μεγαλύτερο επιτρεπτό ποσοστό κοινοτικής συμμετοχής του συγκεκριμένου άξονα. Έλεγχος: Τσεκάρεται από το αρμόδιο στέλεχος της ΕΥΔ. Παράλληλα με τον ορισμό των αξόνων προτεραιότητας εισάγονται και τα διαρθρωτικά ταμεία που τον συγχρηματοδοτούν. Από το μενού Άλλα στοιχεία και με επιλεγμένο τον άξονα προτεραιότητας επιλέγουμε Ταμεία. Αυτό επιβάλλεται από την απαίτηση δημιουργίας του ΧΠ του ΕΠ, όπου γίνεται η ανάλυση των χρηματοδοτικών μέσων κάθε άξονα προτεραιότητας ανά ταμείο και ανά έτος. Αν εδώ δεν εισαχθούν τα ταμεία τότε στον ΧΠ του ΕΠ είναι αδύνατη η καταχώριση Καταχώριση Μέτρων ΕΠ Αφού έχουμε καταχωρίσει τα στοιχεία για κάθε Άξονα Προτεραιότητας το επόμενο βήμα μας είναι η καταχώρηση των Μέτρων του ΕΠ για κάθε Άξονα Προτεραιότητας. Από το μενού "Άλλα Στοιχεία" και με επιλεγμένο τον άξονα προτεραιότητας επιλέγουμε "Μέτρα". Η καταχώριση των μέτρων είναι δυνατή και χωρίς να είναι ελεγμένοι οι άξονες προτεραιότητας. Στην οθόνη που εμφανίζεται καταχωρίζονται στοιχεία των μέτρων ως εξής: Κωδικός: Ένα τριψήφιο αλφαριθμητικό πεδίο π.χ Τίτλος: Ο τίτλος του μέτρου όπως αυτό εμφανίζεται στο εγκεκριμένο Συμπλήρωμα Προγραμματισμού. Τίτλος στα Αγγλικά: Ο τίτλος του μέτρου μεταφρασμένος στα αγγλικά. Ημ/νία Έναρξης: Η ημερομηνία έναρξης υλοποίησης του μέτρου. Εμφανίζεται αυτόματα η ημερομηνία έναρξης του ΕΠ και δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να την αλλάξει, αν το μέτρο έχει διαφορετική ημερομηνία από αυτήν του ΕΠ. Ημ/νία Λήξης: Η ημερομηνία λήξης υλοποίησης του μέτρου. Εμφανίζεται αυτόματα η ημερομηνία λήξης του ΕΠ και δίνεται η δυνατότητα στον χρήστη να την αλλάξει, αν το μέτρο έχει διαφορετική ημερομηνία από αυτήν του ΕΠ. Σύντομη Περιγραφή: Η σύντομη περιγραφή του μέτρου. Έλεγχος: Γίνεται από το αρμόδιο στέλεχος της ΕΥΔ.

13 Από το πλήκτρο Χρηματοδοτικός Πίνακας εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη όπου ο χρήστης καταχωρίζει υποχρεωτικά το Διαρθρωτικό Ταμείο, από το οποίο χρηματοδοτείται το μέτρο. Μετά είναι δυνατή η αποθήκευση. Στη συγκεκριμένη φόρμα επίσης καταχωρίζονται για το μέτρο τα ποσοστά: της Δημόσιας Συμμετοχής, της Ιδιωτικής Συμμετοχής, των Δανείων και της Υπέρβασης Πατώντας το πλήκτρο Επιστροφή επιστρέφουμε στην προηγούμενη οθόνη. Από το πλήκτρο Στοιχεία Τ.Δ. εμφανίζεται αυτή η οθόνη όπου καταχωρίζονται στοιχεία από το Τεχνικό Δελτίο Μέτρου από το εγκεκριμένο ΣΠ.

14 Πατώντας Περιοχές Εφαρμογών εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη όπου καταχωρίζονται οι γεωγραφικές περιφέρειες εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου. (Αν το μέτρο έχει σαν περιοχή εφαρμογής όλη την Ελλάδα καταχωρίζονται οι κωδικοί των 13 Περιφερειών). Με το πλήκτρο Επιστροφή επιστρέφουμε στην αρχική οθόνη. Από την οθόνη καταχώρισης των Μέτρων του ΕΠ είναι επίσης δυνατή η εκτύπωση του Τ.Δ. και η εμφάνιση του Ιστορικού Αλλαγών Καταχώριση Υπομέτρων ΕΠ Ας δούμε τώρα τη διαδικασία αλλά και τις φόρμες μέσω των οποίων ορίζονται τα Υπομέτρα ενός ΕΠ. Όπως θα παρατηρήσετε τόσο η διαδικασία όσο και οι φόρμες ορισμού των Υπομέτρων είναι παρόμοιες με αυτές του Ορισμού Μέτρων. Στην περίπτωση που ένα Μέτρο ΕΠ έχει Υπομέτρα, μετά τον ορισμό του Μέτρου καταχωρίζονται τα στοιχεία του Υπομέτρου. Βλέπουμε στην οθόνη μας ότι το επιλεγμένο Μέτρο "ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΤΠΑ" αποτελείται από 2 Υπομέτρα.

15 3.3. Χρηματοδοτικοί Πίνακες προγράμματος Διαχείριση ΧΠ ΕΠ Προκειμένου να ορίσουμε ένα Χρηματοδοτικό Πίνακα ΕΠ απαραίτητη προυπόθεση είναι: να έχουν εισαχθεί και ελεγχθεί οι άξονες προτεραιότητας του ΕΠ και τα ταμεία από τα οποία χρηματοδοτείται κάθε άξονας, να έχει ελεγχθεί η φόρμα ορισμού του ΕΠ, να υπάρχει σε ισχύ ο ΧΠ για το ΚΠΣ και να περιλαμβάνει το συγκεκριμένο ΕΠ. Για να καταχωρίσουμε ένα Χρηματοδοτικό Πίνακα Επιχειρησιακού Προγράμματος ακολουθούμε τη διαδρομή Προγραμματισμός > Διαχείριση ΚΠΣ > Διαχείριση Χρηματοδοτικών Πινάκων ΕΠ Γ ΚΠΣ.

16 Στο επίπεδο αυτό γίνεται η εισαγωγή των ΧΠ των ΕΠ, όπως αυτοί εμφανίζονται για το κάθε ΕΠ στο αντίστοιχο εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τεύχος. Στα "Οικονομικά Στοιχεία" του ΧΠ του ΕΠ, γίνεται, ανά άξονα προτεραιότητας και διαρθρωτικό ταμείο, ανάλυση του ΧΠ ανά έτος και ανά χρηματοδοτικό μέσο. Τα χρηματοδοτικά μέσα και τα αντίστοιχα ποσά ορίζονται, ανά έτος, για το κάθε ταμείο χωριστά. Η συγκεκριμένη οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για αναζήτηση (όπου ο χρήστης μπορεί να εμφανίσει το ΧΠ του ΕΠ που επιθυμεί) όσο και για καταχώρηση. Στην περίπτωση που ο χρήστης θέλει να δημιουργήσει για πρώτη φορά χρηματοδοτικό πίνακα σε μία κενή οθόνη καταχωρίζει τον κωδικό του ΚΠΣ, τον κωδικό του ΕΠ και την κατάστασή του (Εργασίας, Προτεινόμενος, Εγκεκριμένος). Σ' αυτό το σημείο είναι δυνατή για πρώτη φορά η αποθήκευση του ΧΠ. Ο πίνακας παίρνει αυτόματα από το σύστημα τον Α/Α έκδοσης, για την ίδια κατάσταση ΧΠ. Στη συνέχεια καταχωρίζεται η περιγραφή του ΧΠ, η απόφαση της ΕΕ και οι ημερομηνίες υποβολής στην ΕΕ, απόφασης, έναρξης και λήξης της ισχύος του. Είναι δυνατό να υπάρχει ΧΠ σε κατάσταση "Εργασίας" και έκδοσης 3, αλλά και σε κατάσταση "Προτεινόμενος" και έκδοσης 3. Σε περίπτωση που δεν εμφανίζονται εγγραφές σημαίνει ότι δεν είναι ελεγμένη η κεντρική οθόνη "Διαχείριση Προγράμματος".

17 3.3.2 Οικονομικά στοιχεία ΧΠ ΕΠ Πατώντας Οικονομικά Στοιχεία εμφανίζεται η ακόλουθη οθόνη: Πατώντας το βελάκι που βρίσκεται πριν τον κωδικό του άξονα προτεραιότητας του ΕΠ ή τον κωδικό του ταμείου ή το έτος ο χρήστης μπορεί να μετακινηθεί από άξονα σε άξονα, από ταμείο σε ταμείο και από έτος σε έτος αντίστοιχα, και να δει τα οικονομικά στοιχεία για κάθε επίπεδο. Καταχώριση στοιχείων μπορεί να γίνει μόνο στο κάτω μέρος της φόρμας (ανάλυση ΧΠ ΕΠ). Τα πιο πάνω μέρη της φόρμας ενημερώνονται αυτόματα. Επιστροφή στην αρχική οθόνη καταχώρισης των στοιχείων γίνεται με το πλήκτρο Επιστροφή. Σε περίπτωση που δεν εμφανίζονται οι τίτλοι των αξόνων προτεραιότητας ή των διαρθρωτικών ταμείων σημαίνει είτε ότι δεν καταχωρίστηκαν ή ότι δεν ελέγχθηκαν τα αντίστοιχα πεδία της Διαχείρισης Προγραμμάτων Έλεγχος και ισχύς ΧΠ ΕΠ Μετά την καταχώριση στις φόρμες που παίρνουν στοιχεία από χρηματοδοτικούς πίνακες, τα στοιχεία πρέπει να ελεγχθούν για την ορθότητά τους και να γίνει επικύρωσή τους. Ο χρήστης με δικαίωμα επικύρωσης εφόσον μετά τον ελέγχο των στοιχείων αποφασίσει ότι τα στοιχεία είναι ακριβή επιλέγει το κουμπί ΝΑΙ και στη συνέχεια αποθηκεύει το δελτίο από το εικονίδιο της δισκέττας το οποίο έχει πλέον ενεργοποιηθεί.

18 Πλέον το δελτίο μπορεί να περάσει στο επόμενο στάδιο της διαχειριστικής του πορείας. Το πλαίσιο «Είναι σε ισχύ;» δείχνει εαν ο συγκεκριμένος πίνακας είναι σε ισχύ ή όχι. Για να είναι δυνατή η χρησιµοποίηση του χρηματοδοτικού πίνακα σε πιο κάτω επίπεδα πρέπει να τεθεί σε ισχύ. Αν θέτοντας σε ισχύ έναν πίνακα ΕΠ δεν συµφωνούν τα στοιχεία χρηµατοδότησης µε αυτά που έχουν καταχωριστεί στον ΧΠ ΚΠΣ, βγαίνουν ανάλογα προειδοποιητικά µηνύµατα. Σε ισχύ µπορεί να είναι µόνο ένας ΧΠ, είτε εγκεκριµένος είτε προτεινόµενος. Ελεγµένοι µπορεί να είναι ΧΠ οποιασδήποτε κατάστασης (και εργασίας) και περισσότεροι του ενός Καταχώριση ΧΠ ΣΠ ΕΠ Προκειμένου να καταχωρήσουμε Χρηματοδοτικό Πίνακα ΕΠ σε επίπεδο συμπληρώματος προγραμματισμού απαραίτητη προυπόθεση είναι: να έχουν οριστεί και ελεγχθεί τα μέτρα και τα υπομέτρα κάθε άξονα προτεραιότητας, να έχουν οριστεί και ελεγχθεί για τα μέτρα και υπομέτρα οι περιοχές παρέμβασης, να υπάρχει σε ισχύ ΧΠ για το συγκεκριμένο ΕΠ. Στο επίπεδο αυτό, για κάθε μέτρο ή υπομέτρο γίνεται ανάλυση του ΧΠ του ΕΠ ανά χρηματοδοτικό μέσο και έτος. Επιπλέον, για κάθε μέτρο ή υπομέτρο καταχωρίζονται τα ποσοστά ανά περιοχή παρέμβασης. Για να εμφανίσουμε την οθόνη καταχώρισης του ΧΠ ακολουθούμε τη διαδρομή "Προγραμματισμός > Διαχείριση ΚΠΣ > Διαχείριση Χρηματοδοτικών Πινάκων ΣΠ". Στο επίπεδο αυτό γίνεται η εισαγωγή του ΧΠ του Συμπληρώματος Προγραμματισμού του ΕΠ, όπως αυτοί έχουν εγκριθεί για το ΕΠ από την αντίστοιχη Επιτροπή Παρακολούθησης.

19 Στα Οικονομικά Στοιχεία του ΧΠ του συμπληρώματος προγραμματισμού ενός ΕΠ, ανά μέτρο/υπομέτρο γίνεται ανάλυση του ΧΠ ανά έτος και χρηματοδοτικό μέσο. Η συγκεκριμένη οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για αναζήτηση (όπου ο χρήστης μπορεί να εμφανίσει το ΧΠ του ΕΠ που επιθυμεί) όσο και για καταχώριση. Στην περίπτωση που ο χρήστης θέλει να δημιουργήσει για πρώτη φορά χρηματοδοτικό πίνακα σε μία κενή οθόνη καταχωρίζει τον κωδικό του ΚΠΣ, τον κωδικό του ΕΠ και την κατάστασή του (Εργασίας, Προτεινόμενος, Εγκεκριμένος). Σ' αυτό το σημείο είναι δυνατή για πρώτη φορά η αποθήκευση του ΧΠ. Ο πίνακας παίρνει αυτόματα από το σύστημα τον Α/Α έκδοσης, για την ίδια κατάσταση ΧΠ. Στη συνέχεια καταχωρίζεται η περιγραφή του ΧΠ, η απόφαση της ΕΕ και οι ημερομηνίες υποβολής στην ΕΕ, απόφασης, έναρξης και λήξης της ισχύος του. Είναι δυνατό να υπάρχει ΧΠ σε κατάσταση "Εργασίας" και έκδοσης 3, αλλά και σε κατάσταση "Προτεινόμενος" και έκδοσης 3.

20 3.3.5 Οικονομικά στοιχεία ΧΠ ΣΠ ΕΠ Στην οθόνη του ΧΠ ΣΠ του ΕΠ, πατώντας το πλήκτρο Οικονομικά Στοιχεία εμφανίζεται η ακόλουθη οθόνη. Καταχώριση στοιχείων μπορεί να γίνει από τον χρήστη στο κάτω μέρος της φόρμας (ανάλυση ΧΠ ΕΠ), όπου καταχωρίζονται για κάθε μέτρο ή υπομέτρο (ανάλογα ποιο είναι το κατώτερο επίπεδο) για κάθε έτος και για κάθε χρηματοδοτικό μέσο τα ποσά σε ΕΥΡΩ. Το έτος που μπορεί να δώσει ο χρήστης πρέπει να είναι στα όρια που ορίζουν οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης του αντίστοιχου ΕΠ που έχει επιλεγεί και το ταμείο να έχει δηλωθεί στον ορισμό του μέτρου. Σε περίπτωση που δεν εμφανίζονται οι άξονες προτεραιότητας ή τα μέτρα (υπομέτρα) σημαίνει ότι δεν καταχωρίστηκαν ή δεν ελέγχθηκαν στην Διαχείριση Προγραμμάτων. Πατώντας Περιοχές Παρέμβασης εμφανίζεται η ακόλουθη οθόνη όπου καταχωρίζονται υποχρεωτικά (αν λείπουν δεν τίθεται σε ισχύ ο ΧΠ) για κάθε μέτρο (υπομέτρο) τα ποσοστά κατανομής του προϋπολογισμού ανά περιοχή παρέμβασης (τα ποσοστά πρέπει να αθροίζονται στο 100). Αν δεν εμφανίζονται εγγραφές στις περιοχές παρέμβασης σημαίνει ότι αυτές δεν καταχωρίστηκαν ή δεν ελέγχθηκαν στο αντίστοιχο πεδίο στη Διαχείριση ΕΠ Έλεγχος και ισχύς ΧΠ ΣΠ ΕΠ Μετά την καταχώριση στις φόρμες που παίρνουν στοιχεία από χρηματοδοτικούς πίνακες, τα στοιχεία πρέπει να ελεγχθούν για την ορθότητά τους και να γίνει επικύρωσή τους. Ο χρήστης με δικαίωμα επικύρωσης εφόσον μετά τον ελέγχο των στοιχείων αποφασίσει ότι τα στοιχεία είναι ακριβή επιλέγει το πλήκτρο ΝΑΙ και στη συνέχεια αποθηκεύει το δελτίο από το εικονίδιο της δισκέττας το οποίο έχει πλέον

21 ενεργοποιηθεί. Πλέον το δελτίο μπορεί να περάσει στο επόμενο στάδιο της διαχειριστικής του πορείας. Το πλαίσιο «Είναι σε ισχύ;» μας δείχνει εαν ο συγκεκριμένος πίνακας είναι σε ισχύ ή όχι. Για να είναι δυνατή η χρησιμοποίηση του χρηματοδοτικού πίνακα σε πιο κάτω επίπεδα πρέπει να τεθεί σε ισχύ. Αν θέτοντας σε ισχύ έναν πίνακα ΧΠ ΣΠ δεν συµφωνούν τα στοιχεία χρηµατοδότησης µε αυτά που έχουν καταχωριστεί στον ΧΠ του ΕΠ, βγαίνουν ανάλογα προειδοποιητικά µηνύµατα. Σε ισχύ µπορεί να είναι µόνο ένας ΧΠ, είτε εγκεκριµένος είτε προτεινόµενος. Ελεγµένοι µπορεί να είναι ΧΠ οποιασδήποτε κατάστασης (και εργασίας) και περισσότεροι του ενός Δημιουργία από αντιγραφή Σε περίπτωση που είναι αναγκαία η τροποποίηση οποιονδήποτε στοιχείων σε χρηματοδοτικό πίνακα που έχει ελεγχθεί, ο χρήστης δημιουργεί αντίγραφο του πίνακα. Πατώντας Δημιουργία από Αντιγραφή εμφανίζεται μια οθόνη η οποία προτρέπει το χρήστη να επιλέξει την κατάσταση του πίνακα που θέλει να δημιουργήσει (Εργασίας, Προτεινόμενος ή Εγκεκριμένος) και ενεργοποιεί το πλήκτρο Εκτέλεση. Η αντιγραφή είναι επιτρεπτή από οποιαδήποτε σε οποιαδήποτε κατάσταση εκτός από την περίπτωση αντιγραφής ΧΠ Εργασίας, από τον οποίο δε μπορεί να δημιουργηθεί απευθείας ΧΠ Εγκεκριμένος. Αμέσως δημιουργείται νέος πίνακας, ο οποίος έχει τα ίδια Οικονομικά Στοιχεία με τον αρχικό αλλά διαφέρει ως προς την κατάσταση, τον έλεγχο και την ισχύ. Μόλις ολοκληρωθεί η δημιουργία του πίνακα βγαίνει σχετικό "Μήνυμα Πληροφόρησης".

22 Για να εμφανίσουμε τον πίνακα που δημιουργήσαμε από Αντιγραφή, μεταφερόμαστε σε Κατάσταση Αναζήτησης, όπου εισάγουμε τα επιθυμήτα κριτήρια, και επιλέγουμε Εκτέλεση Αναζήτησης Κωδικοποιημένα στοιχεία σε επίπεδο ΕΠ Επιλέξιμες Δαπάνες ΕΠ Τα παρακάτω κωδικοποιημένα στοιχεία εισάγονται στο ΟΠΣ παράλληλα με τον Ορισμό του ΕΠ, είναι δυνατό όμως να εισαχθούν και μετά από τους Χρηματοδοτικούς Πίνακες, πάντα όμως πριν από την Ένταξη Έργων. Στο επίπεδο του ΕΠ γίνεται η καταχώριση των Κατηγοριών Επιλέξιμων Δαπανών οι οποίες αφορούν το ΕΠ και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στα έργα του. Αυτές επιλέγονται από τις Βοηθητικές Εργασίες. Οι Επιλέξιμες Δαπάνες του Γ' ΚΠΣ φέρουν μπροστά από τον κωδικό τους το γράμμα Γ. Προϋπόθεση: Να έχουν καταχωριστεί οι επιλέξιμες δαπάνες στις βοηθητικές εργασίες. Πληκτρολογώντας τους κωδικούς των Επιλέξιμων Δαπανών ή πατώντας στο list box, που υπάρχει δίπλα στο πεδίο του κωδικού και επιλέγοντας τον κωδικό καταχωρίζονται οι Επιλέξιμες Δαπάνες που θα χρησιμοποιηθούν στο ΕΠ (οι περιγραφές έρχονται αυτόματα από τις βοηθητικές εργασίες του ΟΠΣ) Κείμενα Αποφάσεων Τα παρακάτω κωδικοποιημένα στοιχεία εισάγονται στο ΟΠΣ παράλληλα με τον Ορισμό του ΕΠ, είναι δυνατό όμως να εισαχθούν και μετά από τους Χρηματοδοτικούς Πίνακες, πάντα όμως πριν από την Ένταξη Έργων. Στο επίπεδο του ΕΠ γίνεται η καταχώριση των πρότυπων Κειμένων Αποφάσεων (Ένταξης, Απόρριψης, Απένταξης, Ολοκλήρωσης Έργου), τα οποία είναι απλά

23 κείμενα που καλούνται στις αντίστοιχες οθόνες αποφάσεων των έργων και συμπληρώνονται ή τροποποιούνται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε έργου Κριτήρια Κατηγοριοποίησης Έργων και Υποέργων Τα παρακάτω κωδικοποιημένα στοιχεία εισάγονται στο ΟΠΣ παράλληλα με τον Ορισμό του ΕΠ, είναι δυνατό όμως να εισαχθούν και μετά από τους Χρηματοδοτικούς Πίνακες, πάντα όμως πριν από την Ένταξη Έργων. Στο επίπεδο του ΕΠ γίνεται η καταχώριση των Κριτηρίων Κατηγοριοποίησης ΕΠ, Έργων και Υποέργων. Προϋπόθεση: Να έχουν καταχωριστεί τα Κριτήρια έργων και υποέργων στις βοηθητικές εργασίες. Στην οθόνη αυτή έρχονται αυτόματα μόλις την επισκεφτεί ο χρήστης για πρώτη φορά όλες οι ομάδες κριτηρίων έργων (αντίστοιχα των υποέργων), που έχουν οριστεί σε επίπεδο βοηθητικών εργασιών ως υποχρεωτικές. Με πληκτρολόγηση του κωδικού της ομάδας (αν είναι γνωστός) ή χρησιμοποιώντας το list box επιλέγονται όσες επιπλέον ομάδες έχουν καταχωριστεί στις βοηθητικές εργασίες και αφορούν το ΕΠ.

24 3.5. Κωδικοποιημένα στοιχεία σε επίπεδο άξονα προτεραιότητας Δείκτες άξονα προτεραιότητας Τα παρακάτω κωδικοποιημένα στοιχεία εισάγονται στο ΟΠΣ παράλληλα με τον Ορισμό του ΕΠ, είναι δυνατό όμως να εισαχθούν και μετά από τους Χρηματοδοτικούς Πίνακες, πάντα όμως πριν από την Ένταξη Έργων. Σε επίπεδο Άξονα Προτεραιότητας εισάγονται οι Δείκτες Άξονα Προτεραιότητας. Πρόκειται για δείκτες γενικής ισχύος που μπορεί να χαρακτηρίζουν περισσότερες της μιας Κατηγορίες Ενέργειας των Μέτρων του Άξονα και είναι δυνατό να καλούνται και να χρησιμοποιούνται στα έργα απ' ευθείας από τον Άξονα Προτεραιότητας Κωδικοποιημένα στοιχεία σε επίπεδο μέτρου Κατηγορίες ενέργειας ανά μέτρο Έχοντας ολοκληρώσει την καταχώριση των Μέτρων ενός Άξονα Προτεραιότητας το επόμενο βήμα είναι η καταχώριση των Κατηγοριών Ενεργειών Μέτρων. Ας δούμε την περίπτωση όπου έχουμε ορίσει τα μέτρα του άξονα προτεραιότητας "Παιδεία και Πολιτισμός" για το ΕΠ "Κοινωνία της Πληροφορίας". Από την αναδυόμενη λίστα επιλέγουμε "Κατηγορίες Ενέργειας ανά Μέτρο". Στην οθόνη αυτή καταχωρούμε τις κατηγορίες Ενέργειας για κάθε Μέτρο. Η καταχώριση μπορεί να γίνει είτε πληκτρολογώντας τον κωδικό της κατηγορίας ενέργειας είτε επιλέγοντας Κατηγορία Ενέργειας από τη λίστα.

25 Είναι αναγκαία η επικύρωση κάθε εγγραφής, ώστε αυτή να χρησιμοποιείται στα επόμενα στάδια. Στη συνέχεια και προκειμένου να καταχωρίσουμε τις Επιλέξιμες Δαπάνες για κάθε Κατηγορία Ενέργειας αρχικά επιλέγουμε την Κατηγορία Ενέργειας που επιθυμούμε και από την αναδυόμενη λίστα επιλέγουμε "Επιλέξιμες Δαπάνες". Οι Επιλέξιμες Δαπάνες καταχωρούνται επίσης είτε μέσω πληκτρολόγησης του Κωδικού και της περιγραφής τους είτε από το πλήκτρο σύνολο των Επιλέξιμων Δαπανών και πατώντας ΟΚ. όπου εμφανίζεται το

26 3.6.2 Δείκτες μέτρου ΕΠ Από την οθόνη των Μέτρων ενός ΕΠ μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις φόρμες όπου ορίζονται οι Δείκτες Μέτρου ΕΠ. Από την αναδυόμενη λίστα επιλέγουμε "Δείκτες Μέτρου" αφού πρώτα έχουμε επιλέξει το Μέτρο το οποίο μας ενδιαφέρει. Στην οθόνη που εμφανίζεται μπορούμε να δούμε τους Δείκτες του εκάστοτε Μέτρου που έχουμε επιλέξει ή και να προσθέσουμε καινούριους. Για να προσθέσουμε ένα νέο δείκτη πατάμε το πλήκτρο "νέα εγγραφή" και στο νέο πεδίο που εμφανίζεται είτε πληκτρολογούμε τα απαιτούμενα στοιχεία είτε επιλέγουμε από το list box τον Δείκτη που επιθυμούμε με επιλογή είτε από Υποπρογράμματα είτε από Κατηγορίες Ενέργειας. Για να ολοκληρωθεί η καταχώρηση του νέου δείκτη καταχωρίζουμε την Τιμή Στόχο του δείκτη στο αντίστοιχο πεδίο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση καταχωρούμε την τιμή 100 καθώς σε αυτό τον αριθμό εξυπηρετούμενων στοχεύουμε. Όταν επιλέγεται δείκτης από Κατηγορία Ενέργειας, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει το δείκτη που επιθυμεί σε συνδιασμό με την Κατηγορία Ενέργειας, όπως αυτοί εμφανίζονται στην αντίστοιχη λίστα τιμών. Με επικύρωση της Νέας εγγραφής, είναι δυνατή η χρήση του δείκτη στα επόμενα στάδια Πρόσθετα στοιχεία Μέτρου Από την οθόνη "Διαχείρισης Μέτρων" μπορούμε να έχουμε πρόσβαση και στις φόρμες όπου ορίζονται τα υπόλοιπα στοιχεία ενός Μέτρου. Αρχικά επιλέγουμε το Μέτρο το οποίο μας ενδιαφέρει και στη συνέχεια ανοίγουμε την αναδυόμενη λίστα. Από τη λίστα αυτή μπορούμε να ορίσουμε τις Περιοχές Παρέμβασης ενός Μέτρου, τους Φορείς ενός Μέτρου, τα κριτήρια Αξιολόγησης Έργων καθώς και τα κριτήρια Κατηγοριοποίησης Μέτρων.

27 Στην οθόνη αυτή ορίζουμε ποιες από τις περιοχές παρέμβασης στον πυρήνα του ΟΠΣ είναι περιοχές παρέμβασης του συγκεκριμένου Μέτρου είτε καταχωρώντας τον κωδικό και την περιγραφή της είτε επιλέγοντας την επιθυμητή τιμή από το list box. Στη οθόνη "Φορείς Μέτρου" ορίζουμε ποιοι από τους Φορείς στον πυρήνα του ΟΠΣ είναι Φορείς του συγκεκριμένου Μέτρου, όλων των κατηγοριών (υλοποίησης, χρηματοδότησης, πρότασης, επίβλεψης, λειτουργίας), είτε καταχωρώντας τον κωδικό και την περιγραφή είτε επιλέγοντας από τον πυρήνα με χρήση του list box. Στην οθόνη "Κριτήρια Αξιολόγησης Έργων" ορίζονται τα κριτήρια αξιολόγησης έργων όσον αφορά τα ακόλουθα 1.Φύση και Είδος 2. Σκοπιμότητα 3. Πληρότητα 4. Ωριμότητα 5. Συμβατότητα 6. Λοιπά κριτήρια Τέλος καταχωρίζονται τα "Κριτήρια Κατηγοριοποίησης Μέτρων". Στην οθόνη επιλέγεται από τη λίστα τιμών, μία από τις Ομάδες Κριτηρίων Κατηγορ/σης, όπως αυτές έχουν ορίστει στις Βοηθητικές Εργασίες, και στη συνέχεια γίνεται Εισαγωγή των Κριτηρίων της Ομάδας, όπου και έρχονται τα κριτήρια για τα οποία πρέπει να συμπληρωθεί και να επικυρωθεί η απάντηση Κωδικοποιημένα στοιχεία σε επίπεδο υπομέτρου Αφού επιλεγεί ένα υπομέτρο, από την αναδυόμενη λίστα μεταφερόμαστε στις φόρμες ορισμού των επιμέρους στοιχείων ανά υπομέτρο: Κατηγορίες Ενέργειας Υπομέτρου Δείκτες Υπομέτρου Περιοχές Παρέμβασης Υπομέτρου Φορείς Υπομέτρου

28 Κριτήρια Αξιολόγησης Έργων Κριτήρια Κατ/σης Υπομέτρων Στην οθόνη Κατηγορίες Ενέργειας Υπομέτρου ορίζονται ποιες από τις διαθέσιμες κατηγορίες ενέργειας στο Μέτρο αφορούν το συγκεκριμένο Υπομέτρο. Στη συνέχεια για κάθε κατηγορία ενέργειας του υπομέτρου μέσω της αναδυόμενης λίστας μεταφερόμαστε στη φόρμα ορισμού των επιλέξιμων δαπανών ανά κατηγορία ενέργειας. Η δεύτερη επιλογή μας παρουσιάζει την οθόνη ορισμού των Δεικτών Υπομέτρου. Η τρίτη επιλογή μας δίνει τις Περιοχές Παρέμβασης ενός συγκεκριμένου Υπομέτρου. Η τέταρτη επιλογή μας δίνει τους Φορείς ενός επιλεγμένου Υπομέτρου. Στην οθόνη "Κριτήρια Αξιολόγησης Έργων" ορίζονται τα κριτήρια αξιολόγησης έργων όσον αφορά τα ακόλουθα 1. Φύση και Είδος 2. Σκοπιμότητα 3. Πληρότητα 4. Ωριμότητα 5. Συμβατότητα 6. Λοιπά κριτήρια Η τελευταία επιλογή μας δίνει τα "Κριτήρια Κατηγοριοποίησης Υπομέτρων".

29 Στην οθόνη αυτή επιλέγεται από τη λίστα τιμών, μία από τις Ομάδες Κριτηρίων Κατηγορ/σης, όπως αυτές έχουν ορίστει στις Βοηθητικές Εργασίες, και στη συνέχεια γίνεται Εισαγωγή των Κριτηρίων της Ομάδας, όπου και έρχονται τα κριτήρια για τα οποία πρέπει να συμπληρωθεί και να επικυρωθεί η απάντηση Εκτυπώσεις Εκτύπωση δομής ΕΠ Προκειμένου να εκτυπώσουμε τη δομή ενός ΕΠ ακολουθούμε τη διαδρομη Προγραμματισμός > Διαχείριση ΚΠΣ > Διαχείριση Δομής ΚΠΣ > Διαχείριση Προγραμμάτων. Από την Διαχείριση Προγραμμάτων και αφού εμφανίσουμε το ΕΠ που μας ενδιαφέρει επιλέγουμε το πλήκτρο Εκτύπωση Δέντρου και στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε Βασικό Δέντρο και πατάμε το πλήκτρο Εκτύπωση. Στην οθόνη μας εμφανίζεται σε μορφή pdf το βασικό δέντρο του ΕΠ, όπου απεικονίζεται το ΚΠΣ, το ΕΠ, οι άξονες προτεραιότητας και τα μέτρα που το απαρτίζουν.

30 3.7.2 Εκτύπωση ΧΠ ΚΠΣ Για να εκτυπώσουμε ένα χρηματοδοτικό πίνακα του ΚΠΣ ακολουθούμε τη διαδρομή Προγραμματισμός > Διαχείριση ΚΠΣ > Διαχείριση ΧΠ ΚΠΣ > Διαχείριση Πίνακα 1/3. Από την οθόνη Διαχείριση Πίνακα 1/3 και αφού επιλέξουμε το ΧΠ που μας ενδιαφέρει επιλέγουμε το πλήκτρο Εκτύπωση και στην επόμενη οθόνη Χρηματοδοτικός Πίνακας 1-3 επιλέγουμε την εκτύπωση με κωδικό 1 και πατάμε ξανά το πλήκτρο Εκτύπωση. Στην οθόνη μας εμφανίζεται σε μορφή pdf ο ΧΠ όπου αποτυπώνεται τόσο το συνολικό κόστος (Δημόσια και Ιδιωτική δαπάνη) όσο και οι επιμέρους δαπάνες του κάθε Ε.Π. / ΠΕΠ ανά Άξονα Προτεραιότητας και Χρηματοδοτικό Μέσο. Επίσης φαίνεται το αναλογούν σύνολο ανά Προτεραιότητα και Ταμείο. Από την οθόνη Διαχείριση Πίνακα 1/3 και αφού επιλέξουμε το ΧΠ που μας ενδιαφέρει επιλέγουμε το πλήκτρο Εκτύπωση και στην επόμενη οθόνη Χρηματοδοτικός Πίνακας 1-3 έχουμε τη δυνατότητα επιλογής εκτύπωσης. Εαν επιλέξουμε την εκτύπωση με κωδικό με κωδικό 106 και πατήσουμε το πλήκτρο Εκτύπωση στην οθόνη μας εμφανίζεται σε μορφή pdf ο ΧΠ όπου αποτυπώνεται το συνολικό κόστος (Δημ. και Ιδιωτική δαπάνη) του ΚΠΣ , ανά Άξονα Προτεραιότητας, Ταμείο και Έτος καθώς και τα αντίστοιχα σύνολα.

31 Εαν επιλέξουμε την εκτύπωση με κωδικό με κωδικό 107 και πατήσουμε το πλήκτρο Εκτύπωση στην οθόνη μας εμφανίζεται σε μορφή pdf ο ΧΠ όπου αποτυπώνεται το συνολικό κόστος (Δημ. και Ιδιωτική δαπάνη) του ΚΠΣ , το Χρηματοδοτικό Μέσο ανά Ε.Π. / ΠΕΠ, καθώς και τα αντίστοιχα σύνολα Εκτύπωση ΧΠ ΕΠ Γ ΚΠΣ Για να εκτυπώσουμε ένα χρηματοδοτικό πίνακα του ΕΠ ακολουθούμε τη διαδρομή Προγραμματισμός > Διαχείριση ΚΠΣ > Διαχείριση ΧΠ ΕΠ Γ' ΚΠΣ. Από την οθόνη Διαχείριση ΧΠ ΕΠ αφού πρώτα επιλέξουμε το ΧΠ που μας ενδιαφέρει επιλέγουμε το πλήκτρο Εκτύπωση και στην επόμενη οθόνη ξανά Εκτύπωση.

32 Στην οθόνη μας εμφανίζεται σε μορφή pdf η εκτύπωση 110

33 3.7.4 Εκτυπώσεις ΧΠ ΣΠ ΕΠ Για να εκτυπώσουμε ένα χρηματοδοτικό πίνακα του συμπληρώματος προγραμματισμού ενός ΕΠ ακολουθούμε τη διαδρομή Προγραμματισμός > Διαχείριση ΚΠΣ > Διαχείριση Χρηματοδοτικών Πινάκων ΣΠ. Από την οθόνη Διαχείριση Χρηματοδοτικών Πινάκων ΣΠ και αφού επιλέξουμε το ΧΠ που μας ενδιαφέρει επιλέγουμε το πλήκτρο Εκτύπωση. Στην επόμενη οθόνη Χρηματοδοτικοί Πίνακες ΣΠ επιλέγουμε την εκτύπωση με κωδικό 111 και πατάμε ξανά το πλήκτρο Εκτύπωση.

34 Στην οθόνη μας εμφανίζεται σε μορφή pdf ο ΧΠ ΣΠ όπου αποτυπώνεται τόσο το συνολικό κόστος (Δημόσια και Ιδιωτική δαπάνη) όσο και αναλυτικά οι επιμέρους δεσμεύσεις της κάθε Προτεραιότητας ανά Μέτρο και Χρηματοδοτικό Μέσο. Επίσης φαίνεται το αναλογούν σύνολο ανά Ταμείο.

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Προγραμματισμός. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός οδηγός Έκδοση 2 Μάιος 2009

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Προγραμματισμός. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός οδηγός Έκδοση 2 Μάιος 2009 Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων- Εθνική Αρχή Συντονισμού Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Προγραμματισμός Εκπαιδευτικός

Διαβάστε περισσότερα

6. Μεταφορά Δελτίων στο ΟΠΣ από τη Διαχειριστική Αρχή

6. Μεταφορά Δελτίων στο ΟΠΣ από τη Διαχειριστική Αρχή 6. Μεταφορά Δελτίων στο ΟΠΣ από τη Διαχειριστική Αρχή 6.1. Διαδικασία Μεταφοράς Δελτίων στο ΟΠΣ 6.1.1 Έγκριση / Απόρριψη ενός δελτίου από ΕΥΔ Για να μπορεί να μεταφερθεί ένα Δελτίο σε κατάσταση "Υποβλήθηκε"

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΣ. ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ του ΚΠΣ ΕΚ ΟΣΗ : 6 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ: 0 ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ : ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΣ

ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΣ. ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ του ΚΠΣ ΕΚ ΟΣΗ : 6 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ: 0 ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ : ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜ. ΕΠΕΝ. & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ του ΚΠΣ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΠΣ

Διαβάστε περισσότερα

4. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Ένταξη - Τροποποίηση Έργων

4. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Ένταξη - Τροποποίηση Έργων 4. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Ένταξη - Τροποποίηση Έργων 4.1 Εισαγωγή στην Ένταξη Έργων 4.1.1 Διαδικασία ένταξης έργων Η διαδικασία εισαγωγής στοιχείων έργων και υποέργων στο ΟΠΣ προϋποθέτει την εισαγωγή στο ΟΠΣ των

Διαβάστε περισσότερα

7. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Χρηματορροές

7. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Χρηματορροές 7. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Χρηματορροές 7.1 Χρηματορροές 7.1.1 Διαδικασία Δημιουργίας Αιτήσεων Πληρωμής Διάγραμμα Ροής Διαδικασίας Δημιουργίας Αιτήσεων Πληρωμής 1. Λογαριασμοί Φορέων Ορίζονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Διαβάστε περισσότερα

2. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Βοηθητικές Εργασίες

2. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Βοηθητικές Εργασίες 2. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Βοηθητικές Εργασίες 2.1 Βοηθητικές Εργασίες ΚΠΣ/ΚΠ 2.1.1 Εισαγωγή στο μενού βοηθητικών εργασιών Ο "Πυρήνας" του ΟΠΣ είναι ένα σύνολο αρχείων με κωδικοποιημένα στοιχεία που μπορούν να

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014 2020: Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014 2020: Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014 2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΡΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Π.Σ. σύμφωνα με Π Τ Π. Έκδοση: ι με τη

Ο.Π.Σ. σύμφωνα με Π Τ Π. Έκδοση: ι με τη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1.

Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1. Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων Εθνική Αρχή Συντονισμού Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

1. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Εισαγωγή

1. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Εισαγωγή 1. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Εισαγωγή 1.1 Εισαγωγή 1.1.1 Σύντομη περιγραφή και σκοπός ΟΠΣ Το Oλοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) αποτελεί ένα σύστημα πληροφόρησης και διαχείρισης, η χρήση του οποίου επιβάλλεται

Διαβάστε περισσότερα

2. Βοηθητικές Εργασίες

2. Βοηθητικές Εργασίες 2. Βοηθητικές Εργασίες 2.1 Γενικές Διατάξεις, Ειδικές Διατάξεις, Παράρτημα 2.1.1 Γενικές Διατάξεις Για να εμφανίσουμε την οθόνη Γενικές Διατάξεις ακολουθούμε τη διαδρομή "Βοηθητικές Εργασίες > Γενικές

Διαβάστε περισσότερα

3. Συλλογικές Αποφάσεις (Σ.Α.)

3. Συλλογικές Αποφάσεις (Σ.Α.) 3. Συλλογικές Αποφάσεις (Σ.Α.) 3.1 Εισαγωγή και Έκδοση ΣΑ και έργων 3.1.1 Διαδικασία Έκδοσης ΣΑ Όταν θέλουμε να εκδώσουμε μια ΣΑ, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα ανάλογα με τη μορφή της. 1. α. Αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Όταν κάνουμε πρόταση το πρώτο πράγμα που κοιτάμε είναι εάν η ΣΑ είναι στη θέση ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ή ΕΓΚΡΙΣΗ και σε ποια τροποποίηση είναι.

Όταν κάνουμε πρόταση το πρώτο πράγμα που κοιτάμε είναι εάν η ΣΑ είναι στη θέση ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ή ΕΓΚΡΙΣΗ και σε ποια τροποποίηση είναι. 4. Έργα Π.Δ.Ε. 4.1 Δημιουργία και Μεταφορά Πρότασης 4.1.1 Δημιουργία μιας Πρότασης Στη συνέχεια θα περιγράψουμε τη διαδικασία που ακολουθούμε για να εισάγουμε νέα έργα σε μια ΣΑ ή για να εισάγουμε εκ νέου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Ηλεκτρονική Υποβολή Δελτίων. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Ιανουάριος 2010

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Ηλεκτρονική Υποβολή Δελτίων. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Ιανουάριος 2010 Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων Εθνική Αρχή Συντονισμού Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΑΞΗΣ ΈΚΔΟΣΗ 2.00 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ Έκδοση Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση αλλαγών στην αξιολόγηση ΟΠΣ_ΕΣΠΑ Εγκατάσταση στην Παραγωγή: 13/9/2010

Ενημέρωση αλλαγών στην αξιολόγηση ΟΠΣ_ΕΣΠΑ Εγκατάσταση στην Παραγωγή: 13/9/2010 Ενημέρωση αλλαγών στην αξιολόγηση ΟΠΣ_ΕΣΠΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ι. Αλλαγές στο ΣΤΑΔΙΟ Α στην αξιολόγηση (εξέταση πληρότητας) I.1. Προσδιορισμός ερωτημάτων λίστας εξέτασης Λ1 στο ΕΠ I.2. Προσδιορισμός της λίστας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Στόχος 3. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Νοέμβριος 2011 ΟΠΣ-ΕΣΠΑ/ ΣΤΟΧΟΣ 3

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Στόχος 3. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Νοέμβριος 2011 ΟΠΣ-ΕΣΠΑ/ ΣΤΟΧΟΣ 3 Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Στόχος 3 Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Νοέμβριος 2011 [Ο παρών οδηγός συντάχθηκε για τους

Διαβάστε περισσότερα

Φυσική Απογραφή & Παραστατικά Αποθήκης

Φυσική Απογραφή & Παραστατικά Αποθήκης Φυσική Απογραφή & Παραστατικά Αποθήκης Περιεχόμενα Διαδικασία Φυσικής Απογραφής... 3 Συμπλήρωση φόρμας... 3 Βήματα Απογραφής... 5 Εισαγωγή Αρχείου Απογραφής... 9 Εκτυπώσεις Φυσικής Απογραφής... 10 Λίστα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΣΟΔΑ ΕΡΓΩΝ»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΣΟΔΑ ΕΡΓΩΝ» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΣΟΔΑ ΕΡΓΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΕΡΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1.0 Μάρτιος 2010

Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1.0 Μάρτιος 2010 Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων Εθνική Αρχή Συντονισμού Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΈΡΓΩΝ ΔΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή στο ΟΠΣ - ΠΔΕ

1. Εισαγωγή στο ΟΠΣ - ΠΔΕ 1. Εισαγωγή στο ΟΠΣ - ΠΔΕ 1.1 Εισαγωγή 1.1.1 Σύντομη περιγραφή και σκοπός ΟΠΣ Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) αποτελεί ένα σύστημα πληροφόρησης και διαχείρισης, η χρήση του οποίου επιβάλλεται

Διαβάστε περισσότερα

8. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Επιτροπές Παρακολούθησης

8. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Επιτροπές Παρακολούθησης 8. ΟΠΣ/ ΚΠΣ - ΚΠ : Επιτροπές Παρακολούθησης 8.1 Επιτροπές Παρακολούθησης ΚΠΣ 8.1.1 Συνεδριάσεις/Σύνθεση Επιτροπής Παρακολούθησης ΚΠΣ Το menu των Επιτροπών Παρακολούθησης δημιουργήθηκε για την καταγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΈΚΔΟΣΗ 2.00 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ Έκδοση Ημερομηνία Αιτιολογία Αλλαγής 01.00

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Επιλογή Έγκριση

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Επιλογή Έγκριση ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων Υπηρεσία Ολοκληρωμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Στοιχεία Κρατικών Ενισχύσεων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2.0.

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Στοιχεία Κρατικών Ενισχύσεων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2.0. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Στοιχεία Κρατικών Ενισχύσεων Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2.0 Ιανουάριος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Π.Σ. σύμφωνα με Π ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Έκδοση: ι με τη

Ο.Π.Σ. σύμφωνα με Π ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Έκδοση: ι με τη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ/ Βοηθητικές εργασίες. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2. Φεβρουάριος 2012

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ/ Βοηθητικές εργασίες. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2. Φεβρουάριος 2012 Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Βοηθητικές εργασίες Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2 Φεβρουάριος 2012 [Ο παρών οδηγός συντάχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ Τ Π ΑΙΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ Ε ΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΕΣ)

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΈΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ Τ Π ΑΙΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ Ε ΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΕΣ) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

5. Αξιολόγηση, Ένταξη και Παρακολούθηση Επένδυσης

5. Αξιολόγηση, Ένταξη και Παρακολούθηση Επένδυσης 5. Αξιολόγηση, Ένταξη και Παρακολούθηση Επένδυσης 5.1 Καταχώριση Αξιολόγησης Αιτήσεων Υπαγωγής 5.1.1 Καταχώριση Αξιολόγησης Αιτήσεων Υπαγωγής Η αξιολόγηση αφορά το εισηγητικό του αξιολογητή προς την Γνωμοδοτική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΝΤΑΓΜΕΝΩΝ ΈΡΓΩΝ ΔΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Παρακολούθηση. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2 Μάιος 2009

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Παρακολούθηση. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2 Μάιος 2009 Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων- Εθνική Αρχή Συντονισμού Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Παρακολούθηση Εκπαιδευτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΈΝΤΑΞΗΣ/ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ, ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΈΚΔΟΣΗ 2.00 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ Έκδοση Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΈΛΕΓΧΟΙ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ (ΔΚΔ) ΈΚΔΟΣΗ 01.00 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ Έκδοση Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014-2020

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014-2020 ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιλογή-Έγκριση πράξεων Έκδοση 1.0, Σεπτέμβριος 2015 1 Προσκλήσεις Υποβολής Προτάσεων 1.1 Εισαγωγή στη χρήση της οθόνης Η οθόνη των προσκλήσεων χρησιμοποιείται για την εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική υποβολή εντύπου Ε9-Γνωστοποίηση Σύμβασης Μερικής ή και Εκ Περιτροπής εργασίας

Ηλεκτρονική υποβολή εντύπου Ε9-Γνωστοποίηση Σύμβασης Μερικής ή και Εκ Περιτροπής εργασίας Ηλεκτρονική υποβολή εντύπου Ε9-Γνωστοποίηση Σύμβασης Μερικής ή και Εκ Περιτροπής εργασίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τον χρήστη να κατανοήσει την ηλεκτρονική Υποβολή Εντύπων.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ KAI ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4 2. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Δελτίο καταχώρισης διορθώσεων. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Αύγουστος 2011

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Δελτίο καταχώρισης διορθώσεων. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Αύγουστος 2011 Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Δελτίο καταχώρισης διορθώσεων Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1 Αύγουστος 2011 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ONLINE ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΡΑΣΗ 2.3 Β

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ONLINE ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΡΑΣΗ 2.3 Β ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ONLINE ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΡΑΣΗ 2.3 Β (Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στην Παραγωγή Σακχαροτεύτλων) 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Χρήσης Module Αναλυτικής Λογιστικής

Διαδικασία Χρήσης Module Αναλυτικής Λογιστικής Διαδικασία Χρήσης Module Αναλυτικής Λογιστικής 1 Περίληψη Με την Αναλυτική Λογιστική πραγματοποιείται η παρακολούθηση όλου του κυκλώματος και η ενημέρωση της Αναλυτικής Λογιστικής από την εφαρμογή Hyper

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΦΕΔ, ΕΦ ΔΣ, ΕΦ ΣΧ)» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΦΕΔ)» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς Version 0.0.1 25/04/2018 Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Αναφορές. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 5 Μάιος 2012

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Αναφορές. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 5 Μάιος 2012 Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Αναφορές Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 5 Μάιος 2012 [Ο παρών οδηγός συντάχθηκε για τους χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2.

Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους. Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος. Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 2. Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων Εθνική Αρχή Συντονισμού Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙ

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙ ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2008-2013 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική υποβολή εντύπου Ε9 Γνωστοποίηση Σύμβασης Μερικής ή και Εκ Περιτροπής Εργασίας

Ηλεκτρονική υποβολή εντύπου Ε9 Γνωστοποίηση Σύμβασης Μερικής ή και Εκ Περιτροπής Εργασίας Ηλεκτρονική υποβολή εντύπου Ε9 Γνωστοποίηση Σύμβασης Μερικής ή και Εκ Περιτροπής Εργασίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τον χρήστη να κατανοήσει την ηλεκτρονική Υποβολή Εντύπων.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 1 Σύνδεση στην εφαρμογή... 2 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 3 Σύνδεση Χρήστη... 9 Επεξεργασία προφίλ... 10 Έξοδος... 11 Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας

4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας 4.1.1 Άνοιγμα υπάρχοντος βιβλίου εργασίας από βάση δεδομένων Όταν εκκινήσουμε τον Discoverer εμφανίζεται στην οθόνη μας το παράθυρο διαλόγου του βοηθητικού προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Επιλογή Έγκριση

ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Επιλογή Έγκριση Γενική Γραμματεία Επενδύσεων & Ανάπτυξης Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής & Δημοσίων Επενδύσεων- Εθνική Αρχή Συντονισμού Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΑΙΤΗΣΕΙΣ / ΤΔΕ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΑΙΤΗΣΕΙΣ / ΤΔΕ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΑΙΤΗΣΕΙΣ / ΤΔΕ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4 2. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΤΟΠΙΕΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ/ΕΛΕΓΧΟΙ ΈΚΔΟΣΗ 01.00 Επιτόπιες Επαληθεύσεις / ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προσαρτήματος

Οδηγίες Προσαρτήματος Οδηγίες Προσαρτήματος Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας εκτύπωσης Προσαρτήματος στην εφαρμογή Γενική Λογιστική Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΦΕΔ, ΕΦ ΔΣ, ΕΦ ΣΧ)» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ

ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΛΛΑΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙ ΙΚΗΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων

Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Διαχείριση Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (ΠΟΛ.1221/1995, ΠΟΛ.1071/2002, ΠΟΛ.2859/2000)... 4 1.1. Εισαγωγή Ταξιδιωτικού «Πακέτου»... 6 1.2. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Βήµα 1 Έναρξη Λειτουργίας Εφαρµογής Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης έχει την δυνατότητα ο χρήστης µέσα από ένα ευέλικτο υποσύστηµα να

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Ενότητα 3 Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων 17 18 3.1 Εισαγωγή Μία βάση δεδομένων αποτελείται από δεδομένα για διάφορα θέματα τα οποία όμως σχετίζονται μεταξύ τους και είναι καταχωρημένα με συγκεκριμένο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

6. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Έλεγχοι

6. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Έλεγχοι 6. ΟΠΣ/ ΚΠΣ ΚΠ : Έλεγχοι 6.1 Εισαγωγή 6.1.1 Γενικά περί Ελέγχων Η διαδικασία ελέγχων έχει ως σκοπό τη διαπίστωση της επιλεξιμότητας των δαπανών καθώς και της τήρησης των κοινοτικών διατάξεων. Υπάρχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2. ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΙΣΡΟΕΣ»

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΙΣΡΟΕΣ» ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΙΣΡΟΕΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΙΡΟΩΝ... 4 2.1.

Διαβάστε περισσότερα

6. Καταχώριση Ελέγχων, Εκταμιεύσεων, Ανακλήσεων

6. Καταχώριση Ελέγχων, Εκταμιεύσεων, Ανακλήσεων 6. Καταχώριση Ελέγχων, Εκταμιεύσεων, Ανακλήσεων 6.1 Καταχώριση Ελέγχου 6.1.1 Αιτήσεις Ελέγχου Για να εμφανίσουμε την οθόνη εργασίας Αιτήσεις Ελέγχου ακολουθούμε τη διαδρομή "Παρακολούθηση > Έλεγχοι > Αιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΟΠΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ/ΕΛΕΓΧΩΝ. Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΟΠΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ/ΕΛΕΓΧΩΝ. Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος _ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΟΠΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ/ΕΛΕΓΧΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΟΠΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ/ΕΛΕΓΧΩΝ. Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΟΠΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ/ΕΛΕΓΧΩΝ. Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος _ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΠΙΤΟΠΙΩΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ/ΕΛΕΓΧΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ DISCOVERER. Στο ΟΠΣ καταχωρίζονται τα πορίσματα και τα στοιχεία των ελέγχων από κάθε Ελεγκτικό Όργανο.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ DISCOVERER. Στο ΟΠΣ καταχωρίζονται τα πορίσματα και τα στοιχεία των ελέγχων από κάθε Ελεγκτικό Όργανο. ΕΦΑΡΜΟΓΗ DISCOVERER ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟ DISCOVERER Στο ΟΠΣ καταχωρίζονται τα πορίσματα και τα στοιχεία των ελέγχων από κάθε Ελεγκτικό Όργανο. Σημειώνεται ότι μέσω της διαδρομής Έλεγχοι> Παλαιοί Έλεγχοι>Έλεγχοι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ/ Παρακολούθηση πράξεων πλην κρατικών ενισχύσεων. Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ/ Παρακολούθηση πράξεων πλην κρατικών ενισχύσεων. Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ/ Παρακολούθηση πράξεων πλην κρατικών ενισχύσεων Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 4 Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Δράση 1.1, Δράση 1.2, Δράση 2.1, Δράση 1.4, Δράση 2.3, Δράση 4.1, Δράση 4.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Δράση 1.1, Δράση 1.2, Δράση 2.1, Δράση 1.4, Δράση 2.3, Δράση 4.1, Δράση 4. Δράση 1.1, Δράση 1.2, Δράση 2.1, Δράση 1.4, Δράση 2.3, Δράση 4.1, Δράση 4.2 Δεκέμβριος 2013 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 5 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 5 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ Ο Δικαιούχος μπαίνει με τον κωδικό του στην Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ), ως συνήθως. Ανοίγει

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης

Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Οδηγός Ηλεκτρονικής Αίτησης Στο εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνονται οδηγίες σχετικά με την ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου

Διαβάστε περισσότερα