NUNTIUS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "NUNTIUS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ"

Transcript

1 NUNTIUS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΗ ΠΕΛΑΤΗ Σημείωση: Το Αγγλικό κείμενο αυτής της Σύμβασης αποτελεί την επικρατούσα έκδοση και θα υπερισχύει οποτεδήποτε υπάρξει οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ της Αγγλικής και άλλων εκδόσεων. Αυτή η Σύμβαση Πελάτη, μαζί με οποιοδήποτε παράρτημα (τα), και συνοδευτικά έγγραφα, όπως αναθεωρούνται από καιρού εις καιρό, («Σύμβαση») καθορίζει τους όρους της σύμβασης μεταξύ υμών και ημών. Παρακαλούμε διαβάστε το προσεκτικά και γνωρίστε μας το ταχύτερο δυνατόν εάν περιλαμβάνει κάτι το οποίο δεν σας είναι κατανοητό. 1. Ερμηνεία 2. Εισαγωγή 3. Γενικά 4. Κανονισμός 5. Κόστη, Πληρωμές και Χρεώσεις 6. Δικαίωμα Ακύρωσης 7. Μη Παροχή Συμβουλών 8. Λογαριασμοί Πελατών και Αρχικές Καταθέσεις 9. Πολιτική Συναλλαγών και Διαδικασίες 10. Όροι Ηλεκτρονικής Διαπραγμάτευσης 11. Χρήματα Πελατών 12. Συμφωνίες Περιθωρίου 13. Δηλώσεις, Εγγυήσεις και Δεσμεύσεις 14. Περιπτώσεις Αθέτησης Υποχρεώσεων 15. Συμψηφισμός

2 16. Δικαιώματα από Αθέτηση Υποχρεώσεων 17. Καταγγελία χωρίς Αθέτηση Υποχρεώσεων 18. Εξαιρέσεις, Περιορισμοί και Αποζημίωση 19. Διάφορα 20. Επικρατούσα Νομοθεσία και Δικαιοδοσία 1.ΕΡΜΗΝΕΙΑ Σε αυτή τη Σύμβαση: «Λογαριασμός» νοείται ο λογαριασμός που έχετε μαζί μας και προσδιορίζεται με έναν ειδικό αριθμό λογαριασμού. «Εφαρμοζόμενες Διατάξεις» σημαίνει: 1. Κανόνες της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) ή οποιοιδήποτε άλλοι κανόνες μιας αντίστοιχης κανονιστικής αρχής και 2. όλοι οι υπόλοιποι εφαρμοζόμενοι νόμοι, κανόνες και κανονισμοί οι οποίοι είναι σε ισχύ από καιρού εις καιρόν. «Συνεργάτης» νοείται μία επιχείρηση στον ίδιο όμιλο με εμάς, έναν αντιπρόσωπο τον οποίον εμείς ή μία επιχείρηση στον ίδιο όμιλο με εμάς θα καθορίσει, ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με το οποίο διατηρούμε μία σχέση η οποία μπορεί λογικά να δημιουργήσει μία κοινότητα συμφερόντων μεταξύ ημών και αυτών. «Βασικό Νόμισμα» νοείται το Δολάριο ΗΠΑ. «Εργάσιμη Ημέρα» νοείται η ημέρα η οποία δεν είναι Σάββατο ή Κυριακή και κατά την οποία οι Τράπεζες στην Ελλάδα είναι ανοιχτές.

3 «Κανόνες που αφορούν τα Χρήματα Πελατών» νοούνται οι κανόνες που προσδιορίζονται στη σχετική νομοθεσία, νόμους, αποφάσεις και εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί από την ΕΚ. «Πελάτης» και/ή «Αγοραστής» είστε εσείς, ο αντισυμβαλλόμενος της Εταιρείας ο οποίος συμφωνεί με τους όρους αυτούς και συνάπτει αυτή τη Σύμβαση με την Εταιρεία. «Εταιρεία» για τον σκοπό αυτής της Σύμβασης νοείται η Nuntius Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ (ή οποία επίσης αναφέρεται ως «Nuntius»). «Συμβόλαια επί της Διαφοράς» ή «CFD» νοείται το χρηματοπιστωτικό μέσο που καθορίζεται στην MIFID. «Πάροχος Πιστωτικής Υποστήριξης» νοείται οποιοδήποτε πρόσωπο έχει συνάψει οποιαδήποτε εγγύηση, υποθήκη, συμφωνία, συμφωνία περιθωρίου ή διασφάλισης υπέρ ημών σχετικά με τις υποχρεώσεις σας σύμφωνα με τους όρους αυτής της Σύμβασης. «ΕΚ» συντομογραφία για την «Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς». «Κανόνες ΕΚ» νοείται ο Νόμος για την Παροχή Επενδυτικών Υπηρεσιών, την Άσκηση Επενδυτικών Δραστηριοτήτων, και την Λειτουργία Ρυθμιζόμενων Αγορών και άλλα συναφή ζητήματα, ο περί της Πρόληψης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμος, οι Αποφάσεις και Εγκύκλιοι και άλλες διατάξεις που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με αυτούς τους Νόμους και όλες οι διευκρινιστικές σημειώσεις, κυβερνητικές οδηγίες, ενημερωτικά δελτία και κανόνες έχουν εκδοθεί από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» νοούνται οι υπηρεσίες που παρέχονται από εμάς, για παράδειγμα διαπραγμάτευση μέσω διαδικτύου η οποία προσφέρει στους πελάτες πρόσβαση σε πληροφορίες και διευκολύνσεις διαπραγμάτευσης, μέσω διαδικτύου, υπηρεσία WAP και/ή σύστημα ηλεκτρονικού δικτύου εντολών.

4 «Γεγονός Αθέτησης Υποχρεώσεων» νοείται οποιοδήποτε τέτοιο γεγονός περιλαμβάνεται στις παραγράφους 14.1 έως 14.9 της Παραγράφου 14.1 (Γεγονότα Αθέτησης Υποχρεώσεων). «Εκτέλεση» νοείται η ολοκλήρωση των εντολών των πελατών στην διαπραγματευτική πλατφόρμα της Nuntius, όπου η Nuntius ενεργεί ως εντολοδότης των συναλλαγών του πελάτη, οι οποίες είναι πλήρως αντισταθμισμένες από πλευράς κινδύνου ή/και αποστέλλονται προς επεξεργασία ηλεκτρονικά απευθείας και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση (straight through process - STP) στους παρόχους ρευστότητας. «FATCA» αποτελεί συντομογραφία για τον «Foreign Account Tax Compliance Act». «FFI» αποτελεί συντομογραφία για το «Foreign Financial Institution». «OTC» σημαίνει «εξωχρηματιστηριακά» (Over the Counter) και αναφέρεται σε συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα εκτός χρηματιστηρίου. «Πολιτική Προστασίας Απορρήτου» νοείται η Δήλωση για την Πολιτική Προστασίας που ακολουθεί η Nuntius και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Nuntius, και οι από καιρού εις καιρόν τυχόν αλλαγές της, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της Σύμβασης και περιλαμβάνει το πώς η Nuntius συλλέγει, αποθηκεύει και προστατεύει τις πληροφορίες σας. «Trading Desk». Με τον όρο αυτό νοούνται τα πρόσωπα που λειτουργούν το σύστημα συναλλαγών. «Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Nuntius» νοείται το διαδικτυακό σύστημα συναλλαγών που διατίθεται στην ιστοσελίδα μας και σας επιτρέπει να μας διαβιβάσετε τις οδηγίες σας.

5 «Διασφαλισμένες Υποχρεώσεις» νοείται η καθαρή υποχρέωση που οφείλεται από εσάς σε εμάς μετά της εφαρμογής του συμψηφισμού σύμφωνα με το κεφάλαιο 12 (Συμφωνίες Περιθωρίου) στην παράγραφο με τίτλο (Συμψηφισμός περίπτωση αθέτησης υποχρεώσεων). «FX Contract» νοείται ένα συμβόλαιο μεταξύ της Nuntius (που είναι ο Broker) μέσω του Παρόχου Ρευστότητας και του Πελάτη της για μία συναλλαγματική ανταλλαγή δύο νομισμάτων σε μία προκαθορισμένη ισοτιμία. «Σύστημα» νοούνται όλοι οι ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και το λογισμικό, ο εξοπλισμός, οι εγκαταστάσεις δικτύου και άλλα μέσα και εγκαταστάσεις που είναι αναγκαία για να σας επιτρέψουν να χρησιμοποιήσετε μία Ηλεκτρονική Υπηρεσία. «Συναλλαγή» νοείται οποιαδήποτε συναλλαγή υπόκειται σε αυτήν τη Σύμβαση και περιλαμβάνει ένα CFD, ή προθεσμιακό συμβόλαιο οποιουδήποτε είδους, συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης, Συμβόλαιο προαίρεσης ή συμβόλαιο παραγώγου σχετικά με οποιοδήποτε αγαθό, χρηματοοικονομικό μέσο (συμπεριλαμβανομένου οποιοδήποτε χρεογράφου), συναλλάγματος, επιτοκίου, δείκτη, ή οποιονδήποτε συνδυασμό αυτών και οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή ή χρηματοοικονομικό μέσο για το οποίο είμαστε αδειοδοτημένοι από καιρού εις καιρόν σύμφωνα με την άδεια που μας έχει παρασχεθεί από την ΕΚ και για το οποίο και οι δύο συμφωνούμε ότι αποτελεί μία Συναλλαγή. Πρόσωπα προέλευσης Η.Π.Α που χρήζουν αναφοράς σύμφωνα με την FATCA είναι τα ακόλουθα: 1. Πολίτης των ΗΠΑ (περιλαμβανομένων αυτών με διπλή υπηκοότητα) 2. Αλλοδαπός κάτοικος των ΗΠΑ για φορολογικούς λόγους 3. Ημεδαπή ομόρρυθμη εταιρεία 4. Ημεδαπή επιχείρηση 5. Οποιαδήποτε ομάδα περιουσίας εκτός από τις μη αμερικανικές ομάδες περιουσίας 6. Οποιοδήποτε εμπίστευμα εφόσον: 1. Ένα δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών δύναται να ασκεί πρωταρχική επιτήρηση της διαχείρισης του εμπιστεύματος.

6 2. Ένας ή περισσότεροι υπήκοοι των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν τη δικαιοδοσία να ελέγχουν όλες τις σημαντικές αποφάσεις του εμπιστεύματος. 7. Οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο το οποίο δεν είναι αλλοδαπό ως προς τις ΗΠΑ πρόσωπο. 2. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2.1 Σκοπός αυτής της Σύμβασης Με αυτή τη Σύμβαση και με τους όρους που τίθενται σε αυτήν, η Nuntius αναλαμβάνει, κατά τη διάρκεια αυτής της Σύμβασης, να παρέχει υπηρεσίες στον Πελάτη αναφορικά με τη λήψη και διαβίβαση εντολών για την αγορά ή την πώληση χρηματοπιστωτικών μέσων, δηλαδή τις δραστηριότητες που αναφέρονται στο σημείο 1 του Τμήματος Α, Παράρτημα Ι της MiFID. Η Σύμβαση αυτή καθορίζει τη βάση επί της οποίας θα παρέχουμε υπηρεσίες σε εσένα. Αυτή η Σύμβαση διέπει κάθε Συναλλαγή την οποία ολοκληρώνουμε ή η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ μας κατά την διάρκεια ή μετά την εφαρμογή της Σύμβασης αυτής. 2.2 Σύναψη & Έναρξη Αυτή η Σύμβαση θα τεθεί σε ισχύ μετά την αποδοχή της από τον Πελάτη στην ιστοσελίδα της Keystock. Αμέσως μετά την αποδοχή αυτής της Σύμβασης, θα λάβετε ένα με σύνδεσμο για τους εφαρμοστέους όρους και προϋποθέσεις. Σας παρακαλούμε να επισκεφθείτε αυτό το σύνδεσμο και να αποθηκεύσετε το PDF αρχείο στον υπολογιστή σας. Αυτή η Σύμβαση θα έχει εφαρμογή σε όλες τις Συναλλαγές που αναφέρονται σε αυτή τη Σύμβαση. Η προσφορά αυτής της Σύμβασης παύει να είναι σε ισχύ αν ο Πελάτης δεν επιβεβαιώσει άμεσα την παραλαβή της ή δεν αποδεχθεί τους όρους μέσω της ιστοσελίδας της Keystock. Αυτή η Σύμβαση υπερισχύει κάθε άλλης σύμβασης ή συμφωνίας μεταξύ του Πελάτη και της Εταιρίας, στο βαθμό που υπάγονται σε αυτή τη Σύμβαση. 3. ΓΕΝΙΚΑ 3.1 Ποιοι είμαστε Εμείς, η Nuntius Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ («Nuntius») εποπτευόμαστε από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς («ΕΚ»). Η Έδρα μας είναι Δραγατσανίου 6, Αθήνα, Ελλάδα. Παραθέτουμε τα στοιχεία επικοινωνίας μας στο Κεφάλαιο 19 (Λοιπά) κάτω από την επικεφαλίδα «Ανακοινώσεις».

7 Τα γραφεία της ΕΚ βρίσκονται στην Οδό Κολοκοτρώνη 1, Αθήνα, Ελλάδα. H Nuntius μέσω των παρόχων ρευστότητας ενεργοποιείται στα CFDs και Συμβάσεις FX. H Nuntius διαθέτει και λειτουργεί ιστοσελίδες, πλατφόρμες διαπραγμάτευσης και εμπορικά σήματα όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ( H Nuntius λειτουργεί μέσω αυτών των ιστοσελίδων οι οποίες επιτρέπουν ηλεκτρονική διαπραγμάτευση. 3.2 Γλώσσα Αυτή η Σύμβαση σας αποστέλλεται στην Αγγλική γλώσσα και θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε μαζί σας στα Αγγλικά για όλη τη διάρκεια της Σύμβασης αυτής. Εντούτοις, όποτε είναι δυνατόν, θα επικοινωνούμε μαζί σας και σε άλλες γλώσσες επιπλέον της Αγγλικής. 3.3 Επικοινωνία μαζί μας Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας γραπτώς (συμπεριλαμβανομένου του fax), με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή άλλον ηλεκτρονικό τρόπο, ή προφορικά (συμπεριλαμβανομένου του τηλεφώνου). Παραθέτουμε τα στοιχεία επικοινωνίας μας στο Κεφάλαιο 19 (Λοιπά) κάτω από την επικεφαλίδα «Ανακοινώσεις». Η γλώσσα επικοινωνίας θα είναι η Αγγλική, και θα λαμβάνετε έγγραφα και άλλες πληροφορίες από εμάς στην Αγγλική γλώσσα. Εντούτοις, όποτε ενδείκνυται και για την εξυπηρέτηση σας, θα προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε άλλες γλώσσες. Η ιστοσελίδα μας περιλαμβάνει επιπλέον πληροφορίες για εμάς και τις υπηρεσίες μας, και άλλες πληροφορίες σχετικές με αυτή τη Σύμβαση. Στην περίπτωση αντίφασης μεταξύ της Σύμβασης και της ιστοσελίδας μας, αυτή η Σύμβαση θα υπερισχύει. 3.4 Ιδιότητα Ενεργούμε ως εντολοδότης μέσω των παρόχων ρευστότητας και όχι ως εκπρόσωπος για λογαριασμό σας και συνάπτετε αυτή τη Σύμβαση ως εντολοδότης και όχι ως εκπρόσωπος (ή θεματοφύλακας) κάποιου άλλου. Θα σας αντιμετωπίζουμε σαν ιδιώτη πελάτη σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΚ και τις Εφαρμοζόμενες Διατάξεις. Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε μια διαφορετική κατηγοριοποίηση πελάτου. Εντούτοις, εάν όντως ζητήσετε μια τέτοια διαφοροποίηση και συμφωνήσουμε σε αυτό, η προστασία που παρέχεται από μερικούς κανόνες της ΕΚ και άλλες Εφαρμοζόμενες Διατάξεις μπορεί να μειωθεί. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται στα ακόλουθα: 1. Την απαίτηση εμείς να δρούμε με βάση τα συμφέροντά σας 2. Την υποχρέωση μας να σας πληροφορούμε κατάλληλα προτού σας παρέχουμε τις υπηρεσίες 3. Τον περιορισμό στην πληρωμή ή την παραλαβή από εμάς οποιωνδήποτε αντιπαροχών 4. Την υποχρέωση μας να πετύχουμε την βέλτιστη εκτέλεση σχετικά με τις εντολές σας

8 5. Την απαίτηση να εφαρμόζουμε διαδικασίες και συμφωνίες που θα συντελέσουν στην άμεση, νόμιμη και γρήγορη εκτέλεση των εντολών σας 6. Την υποχρέωση μας να είμαστε βέβαιοι ότι όλες οι πληροφορίες που σας παρέχουμε είναι δίκαιες, ξεκάθαρες και όχι παραπλανητικές και 7. Την απαίτηση ότι λαμβάνετε από εμάς επαρκείς αναφορές για τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε. 3.5 Νόμιμη Ηλικία Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα της Nuntius που διακινούνται είναι διαθέσιμα σε άτομα που είναι τουλάχιστον 18 ετών (και τουλάχιστον στη νόμιμη ηλικία στην περιοχή της νόμιμης κατοικίας σας). Παρουσιάζεστε και εγγυάστε ότι εάν είσαστε ιδιώτης, είσαστε τουλάχιστον 18 ετών και έχετε τη νόμιμη ηλικία στην περιοχή της νόμιμης κατοικίας σας προκειμένου να συνάψετε μία δεσμευτική σύμβαση, και ότι όλα τα στοιχεία στη φόρμα εγγραφής σας που υποβάλλετε, είναι ακριβή και αληθή. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει απόδειξη της ηλικίας σας και ο λογαριασμός σας μπορεί να απενεργοποιηθεί έως ότου ικανοποιητική απόδειξη της ηλικίας γίνει διαθέσιμη. Η Nuntius μπορεί, κατά τη διακριτική της ευχέρεια να αρνηθεί να προσφέρει τα προϊόντα και τις Υπηρεσίες της σε οποιοδήποτε άτομο ή οντότητα και να αλλάξει τα κριτήρια επιλεξιμότητας ανά πάσα στιγμή. 3.6 Απαγορευμένες/Μη επιτρεπόμενες Περιοχές Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα και νομιμοποιείται ανά πάσα στιγμή, και με την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια να περιορίσει την παροχή των υπηρεσιών της σε ορισμένες περιοχές και να τις θεωρήσει ως απαγορευμένες χώρες όσον αφορά τους όρους συνεργασίας με πιθανούς πελάτες. Προς το παρόν η Εταιρεία δεν δέχεται νέους πελάτες και/ ή άνοιγμα νέων λογαριασμών από τις ακόλουθες περιοχές: Καναδά, Ιαπωνία, Χονγκ- Κονγκ, Ισραήλ και ΗΠΑ. Η παραπάνω αναφερόμενη λίστα κρατών είναι ενδεικτική κι η ενημερωμένη λίστα των απαγορευμένων Κρατών, την οποία μπορείτε να βρείτε στο τμήμα υποστήριξης πελατών της Εταιρείας, υπόκειται σε αλλαγές οποιαδήποτε στιγμή η Εταιρεία κρίνει κατάλληλη με βάση την διακριτική της ευχέρεια χωρίς πρότερη ειδοποίηση. Ο πελάτης με το παρόν, επιβεβαιώνει ότι αποδεχόμενος αυτή τη Σύμβαση δεν κατοικεί σε μία από τις χώρες που αναφέρονται στον προαναφερθέντα κατάλογο και δεσμεύεται στο να ειδοποιήσει την Εταιρεία εφόσον αυτή η κατάσταση του αλλάξει καθ οιονδήποτε τρόπο. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα της να ζητήσει οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία κρίνει αναγκαία για να επαληθεύσει τη συμμόρφωση με αυτήν την διάταξη. 3.7 Γενική ερμηνεία Οποιαδήποτε αναφορά σε αυτή τη Σύμβαση σε «παράγραφο ή κεφάλαιο» ή «παράρτημα» θα θεωρείται σαν αναφορά αντίστοιχα σε παράγραφο ή κεφάλαιο ή παράρτημα αυτής της Σύμβασης, εκτός και εάν το γενικό πλαίσιο απαιτεί διαφορετικά. Αναφορές σε αυτή τη Σύμβαση σε οποιονδήποτε νόμο ή νομικό μέσο ή Εφαρμοζόμενες Διατάξεις περιλαμβάνουν και οποιαδήποτε διαφοροποίηση, αναθεώρηση, επέκταση ή επαναδιατύπωση τους. Μία αναφορά στη Σύμβαση αυτή σε «έγγραφο» θα ερμηνεύεται ότι

9 περιλαμβάνει οποιοδήποτε ηλεκτρονικό έγγραφο. Το αρσενικό περιλαμβάνει το θηλυκό και το ουδέτερο και ο ενικός περιλαμβάνει τον πληθυντικό και αντιθέτως όπως το σχετικό πλαίσιο αποδέχεται ή απαιτεί. Λέξεις και φράσεις που ορίζονται στους κανόνες της ΕΚ και τις Εφαρμοζόμενες Διατάξεις έχουν την ίδια ακριβώς έννοια σε αυτή τη Σύμβαση εκτός και αν ορίζεται ρητά σε αυτή τη Σύμβαση. 3.8 Παραρτήματα Οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο επισυναπτόμενο παράρτημα (όπως αναθεωρούνται από καιρού εις καιρό) θα ισχύουν. Μπορεί περιστασιακά να σας στέλνουμε επιπλέον παραρτήματα σχετικά με τις συναλλαγές. Στην περίπτωση διαφοράς μεταξύ των διατάξεων οποιουδήποτε παραρτήματος και αυτής της Σύμβασης, οι διατάξεις του παραρτήματος θα υπερισχύουν. Το γεγονός ότι μία διάταξη περιλαμβάνεται ειδικά σε ένα παράρτημα αναφορικά με μια Συναλλαγή δεν θα αποκλείει μία παρόμοια διάταξη να διατυπώνεται ή να υπονοείται σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη Συναλλαγή. Αποδέχεστε ό,τι έχετε διαβάσει, κατανοήσει και συμφωνήσει στα παραρτήματα αυτής της Σύμβασης. 3.9 Επικεφαλίδες Οι Επικεφαλίδες περιλαμβάνονται μόνο χάριν ευκολίας και δεν αποτελούν μέρος αυτής της Σύμβασης. 4. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 4.1 Συμμόρφωση με Εφαρμοζόμενους Κανονισμούς Αυτή η Σύμβαση και όλες οι Συναλλαγές υπόκεινται σε Εφαρμοζόμενες Διατάξεις έτσι ώστε: 1. Τίποτα σε αυτή τη Σύμβαση δεν θα εξαιρεί ή περιορίζει οποιαδήποτε υποχρέωση την οποία οφείλουμε σε εσάς σύμφωνα με τις Εφαρμοζόμενες Διατάξεις 2. Μπορεί να κάνουμε ή να παραλείψουμε να κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια θεωρούμε αναγκαία για να βεβαιώσουμε τη συμβατότητα με οποιονδήποτε Εφαρμοζόμενο Κανονισμό 3. Όλες οι Εφαρμοζόμενες Διατάξεις και οτιδήποτε κάνουμε ή δεν κάνουμε για να συμμορφωθούμε με αυτούς θα είναι δεσμευτικό για εσάς και 4. Τέτοιου είδους ενέργειες τις οποίες αναλαμβάνουμε ή δεν αναλαμβάνουμε για τον σκοπό της συμμόρφωσης με οποιοδήποτε Εφαρμοζόμενο Κανονισμό δεν θα μας καθιστά ή όποιον από τους διευθυντές, υπευθύνους, υπαλλήλους ή αντιπροσώπους μας υπεύθυνους.

10 4.2 Ενέργειες του εποπτικού φορέα Εάν ένας εποπτικός φορέας λάβει οποιοδήποτε μέτρο το οποίο επιδρά σε μία Συναλλαγή, τότε μπορεί να προβούμε σε ενέργειες τις οποίες εμείς, στη διακριτική μας ευχέρεια, θεωρούμε επιθυμητές για να ανταποκριθούμε σε αυτό το μέτρο με αυτές τις ενέργειες ή να αμβλύνουμε οποιαδήποτε ζημία υπήρξε σαν αποτέλεσμα αυτού του μέτρου. Οποιαδήποτε ενέργεια αυτού του είδους θα είναι δεσμευτική για εσάς. Εάν ένας ρυθμιστικός φορέας ξεκινήσει μία διερεύνηση σχετικά με οποιαδήποτε Συναλλαγή σας, συμφωνείτε ότι θα συνεργασθείτε με εμάς και θα παράσχετε άμεσα ζητούμενες πληροφορίες σχετικά με αυτή την διερεύνηση. 5. ΚΟΣΤΗ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ 5.1 Κόστη Θα πρέπει να πληρώνετε τις χρεώσεις μας που έχουν συμφωνηθεί μαζί σας από καιρού εις καιρό, οποιεσδήποτε αμοιβές ή άλλες χρεώσεις οι οποίες επιβάλλονται από έναν οργανισμό εκκαθάρισης και τόκους για οποιοδήποτε ποσό μας οφείλετε με τα επιτόκια που ισχύουν εκείνη την περίοδο (και που είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος). Ένα αντίγραφο των σημερινών χρεώσεων δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας. Οποιαδήποτε αλλαγή στις χρεώσεις θα σας ανακοινώνεται πριν από τον χρόνο ισχύος της. 5.2 Επιπλέον κόστη Θα πρέπει να είστε ενήμεροι για την πιθανότητα ότι άλλοι φόροι ή κόστη μπορεί να υπάρξουν που δεν πληρώνονται μέσω ημών ή μας επιβαρύνουν. 5.3 Πληρωμές Όλες οι πληρωμές προς εμάς σύμφωνα με αυτή τη Σύμβαση θα γίνονται σε τέτοιο νόμισμα που μπορεί από καιρού εις καιρό να καθορίζουμε στον τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος υποδεικνύεται από εμάς για αυτόν τον σκοπό. Όλες αυτές οι πληρωμές θα γίνονται από εσάς χωρίς καμία έκπτωση ή παρακράτηση. 5.4 Αμοιβές και επιμερισμός χρεώσεων Η Nuntius μπορεί να μοιράζεται χρεώσεις με τους συνεργάτες, τις θυγατρικές της, πάροχους διαμεσολαβητικών υπηρεσιών και αντιπροσώπους (συνολικά αποκαλούμενους «Συνεργάτες») σχετικά με Συναλλαγές που γίνονται στον Λογαριασμό σας. Οι Συνεργάτες λαμβάνουν αμοιβή με βάση ένα ποσοστό του spread, μια σταθερή αμοιβή και/ή βασισμένη σε οποιαδήποτε άλλη μέθοδο η οποία έχει συμφωνηθεί μαζί τους, η οποία αμοιβή μπορεί να επιδρά στα κόστη που συνδέονται με τον Λογαριασμό σας. Περισσότερες πληροφορίες για τις αμοιβές και προμήθειες που η Nuntius καταβάλει στους συνεργάτες της είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος.

11 5.5 Μετακυλήσεις, Επιτόκια H ημερήσια χρηματοδοτική χρέωση μπορεί να ισχύει για κάθε ανοικτή θέση FX/CFD στο κλείσιμο της ημερησίας διαπραγμάτευσης της NUNTIUS σχετικά με εκείνο το FX/CFD. Εάν μια τέτοια χρέωση όντως εφαρμόζεται, είτε θα ζητηθεί να πληρωθεί από τον Πελάτη απ ευθείας στην NUNTIUS ή θα πληρωθεί από την NUNTIUS στον Πελάτη, και θα εξαρτάται από τον τύπο του FX/CFD και τη φύση της θέσης που κρατεί ο Πελάτης. Η μέθοδος προσδιορισμού της εν λόγω χρέωσης ποικίλει ανάλογα με τον τύπο του FX/CFD στον οποίο εφαρμόζεται. Επιπλέον, το ποσό της χρηματοοικονομικής χρέωσης θα ποικίλει καθώς αυτό συνδέεται στο τρέχον επιτόκιο (όπως το LIBOR). Η χρηματοοικονομική χρέωση θα χρεώνεται ή πιστώνεται (ανάλογα) στον λογαριασμό του Πελάτη την επόμενη ημέρα διαπραγμάτευσης η οποία ακολουθεί την ημέρα με την οποία συνδέεται. Η NUNTIUS σύμφωνα με την προσφορά των παρόχων ρευστότητας διατηρεί το δικαίωμα να αλλάζει τη μέθοδο υπολογισμού της χρηματοδοτικής χρέωσης, τα επιτόκια δανεισμού και/ή τους τύπους των FX/CFD τους οποίους επιβαρύνει η χρηματοοικονομική χρέωση. Για ορισμένους τύπους των FX/CFD ο πελάτης επιβαρύνεται με προμήθεια για να ανοίξει και να κλείσει τις FX/CFD θέσεις. Αυτή η οφειλόμενη προμήθεια θα χρεώνεται από τον λογαριασμό του Πελάτη τον ίδιο χρόνο όπου η NUNTIUS, μέσω των παρόχων ρευστότητας, ανοίγει ή κλείνει τα σχετικά FX/CFD. Αλλαγές στα επιτόκια μας swap και υπολογισμοί θα είναι στην διακριτική μας ευχέρεια και χωρίς προειδοποίηση. Οι Πελάτες πρέπει πάντα να συμβουλεύονται την ιστοσελίδα μας για τις αλλαγές αυτών των ισχυόντων επιτοκίων. Επιτόκια μπορεί να μεταβάλλονται γρήγορα λόγω συνθηκών στην αγορά (αλλαγές επιτοκίων δανεισμού, αστάθεια αγορών, ρευστότητα κλπ.) και οφείλονται σε διάφορα ζητήματα συνδεόμενα με τους κινδύνους που είναι στη διακριτική ευχέρεια της Εταιρείας. Οποιαδήποτε ανοιχτή συναλλαγή FX/CFD γίνεται από τον Πελάτη στο τέλος της ημερήσιας διαπραγμάτευσης όπως καθορίζεται από την NUNTIUS μέσω της προσφοράς των παρόχων ρευστότητας ή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αυτόματα θα μετακυλίεται στην επόμενη εργάσιμη ημέρα έτσι ώστε να αποφεύγεται ένα αυτόματο κλείσιμο και μία φυσική εκκαθάριση της Συναλλαγής. Ο Πελάτης αναγνωρίζει ότι όταν μετακυλίονται τέτοιου είδους συναλλαγές στην επόμενη εργάσιμη ημέρα, ένα premium μπορεί να προστίθεται ή να αφαιρείται από τον λογαριασμό του Πελάτη που αφορά αυτήν την συναλλαγή. Η πλατφόρμα ΜΤ4 υπολογίζει overnight rollover στις 21:00 GMT και η χρέωση/πίστωση της μετακύλησης χρεώνεται ή πιστώνεται στον ή από τον λογαριασμό συναλλαγών. Για παράδειγμα: εάν πωλήσετε 1 lot EURUSD θα πληρώσετε κόστος μετακύλησης στα Euro, το οποίο με το τρέχον επιτόκιο θα ήταν $ Αυτό το επιτόκιο μπορεί να μεταβάλλεται με τον χρόνο, για τωρινά επιτόκια πατήστε εδώ. 5.6 Μετακύληση λήξης CFD Εκτός εάν καθορίζεται διαφορετικά, το υποκείμενο μέσο (underlying instrument) ενός CFD έχει μια ημερομηνία λήξης. Εντούτοις, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα CFDs δεν είναι διαπραγματεύσιμα μέχρι την επόμενη ημερομηνία λήξης του υποκείμενου μέσου. Αντίθετα, τα CFDs μετακυλίονται στην επόμενη υποκείμενη Μελλοντική Τιμή την τελευταία

12 Παρασκευή πριν από την επίσημη ημερομηνία λήξης (εκτός σε περιπτώσεις όταν αυτή πέφτει ημέρα Παρασκευή όπου οι αγορές είναι κλειστές). Αυτό ονομάζεται Μετακύληση Λήξης. Εάν θα υπάρχει μία σημαντική διαφορά τιμής μεταξύ των δυο Μελλοντικών λήξεων, μια διόρθωση θα χρεώνεται ή θα πιστώνεται από το υπόλοιπο του λογαριασμού σας (ανάλογα με το ποσό της ανοιχτής θέσης του προς λήξη CFD). Αυτή η Διόρθωση θα εμφανίζεται στο λογαριασμό σας κάτω από τον τίτλο Χρέωση Μετακύλησης και δεν θα επηρεάζει την πραγματική αξία της καθαρής σας Θέσης. Εντούτοις, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η αλλαγή μεταξύ των δύο Μελλοντικών τιμών του υποκείμενου CFD μπορεί να περιλαμβάνει μια σημαντική διαφορά τιμής. Οποιεσδήποτε υπάρχουσες σε εξέλιξη εντολές (stop, limit, entry stop και entry limit) έχουν δοθεί για αυτά τα μέσα θα αποσυρθούν αυτόματα την ημερομηνία μετακύλησης του CFD στις 21:00 GMT. Για να υπολογίσει την μετακύληση η Nuntius μέσω των παρόχων ρευστότητας παίρνει τις τιμές διευθέτησης των δυο συμβολαίων από το σχετικό επίσημο χρηματιστήριο. Δεν υπάρχουν άλλα κόστη που να βαρύνουν τον πελάτη και να σχετίζονται με την μετακύληση των Μελλοντικών Συμβολαίων. Η Nuntius, με την καλύτερη δυνατή προσπάθεια θα ενημερώνει τους πελάτες σχετικά με οποιαδήποτε μελλοντική λήξη των μέσων μέσω Popup, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω της ιστοσελίδας. Εντούτοις, σημειώσατε ότι η Nuntius δεν μπορεί να διαθέσει πληροφορίες ρυθμίσεων σχετικά με την μετακύληση εκ των προτέρων και πριν να συμβεί η ρύθμιση, επομένως, οι Πελάτες με ανοιχτές θέσεις οι οποίοι δεν επιθυμούν να μετακυλιθούν οι θέσεις των στο νέο εμπορεύσιμο συμβόλαιο θα πρέπει να κλείσουν τις θέσεις των και/ή να ακυρώσουν τις Εντολές πριν από την ημερομηνία μετακύλησης και να ανοίξουν μια νέα θέση αργότερα. Ο τύπος ο οποίος χρησιμοποιείται από την Nuntius για τον υπολογισμό της χρέωσης μετακύλησης: Πλατφόρμα ΜΤ4: [(Lots x Μέγεθος Συμβολαίου) x (Νέο Συμβόλαιο Τιμή Παλαιού Συμβολαίου)] + Overnight Rollover Web Trader [Ποσότητα x (Νέο Συμβόλαιο Τιμή Παλαιού Συμβολαίου)] + Overnight Rollover Γενικοί Κανόνες: Νέα Τιμή < Παλαιά Τιμή = Πίστωση για Long Positions/Χρέωση για Short Positions Παράδειγμα 1: Πλατφόρμα ΜΤ4 Νέα Τιμή Συμβολαίου: 9,975.00EUR Παλαιά Τιμή Συμβολαίου: 9,982.00EUR

13 Τύπος: [(Lots x Μέγεθος Συμβολαίου) x (Νέο Συμβόλαιο Τιμή Παλαιού Συμβολαίου)] + Overnight Rollover Η Long position θα χρεώνεται με θετική διόρθωση μετακύλησης Ο Πελάτης X έχει μία long open position στο υποκείμενο μέσο του 1 lot. Η διόρθωση θα είναι: [(1 x 100) x ( )] + Overnight Rollover = 700EUR + Overnight Rollover Η Short position θα χρεώνεται με αρνητική διόρθωση μετακύλησης Ο Πελάτης X έχει μία short position στο υποκείμενο μέσο του 1 lot. Η διόρθωση θα είναι: [(1 x 100) x ( )] + Overnight Rollover = -700EUR + Overnight Rollover Keystock Web Trader Νέα τιμή συμβολαίου: 9,975.00EUR Παλαιά τιμή συμβολαίου: 9,982.00EUR Τύπος: [Ποσότητα x (Νέο Συμβόλαιο Τιμή Παλαιού Συμβολαίου)] + Overnight Rollover Η Long position θα χρεώνεται με θετική διόρθωση μετακύλησης Ο Πελάτης X έχει μία ανοικτή long position στο υποκείμενο μέσο των 100 μονάδων. Η διόρθωση θα είναι: [100 x ( )] + Overnight Rollover = 700EUR + Overnight Rollover Η Short position θα χρεώνεται με αρνητική διόρθωση μετακύλησης Ο Πελάτης X έχει μία short position στο υποκείμενο μέσο των 100 μονάδων. Νέα Τιμή > Παλαιά Τιμή = Χρέωση για Long Positions/Πίστωση για Short Positions

14 Παράδειγμα 2: MT4 Platform Νέα τιμή συμβολαίου: 9,982.00EUR Παλαιά τιμή συμβολαίου: 9,975.00EUR Τύπος: [(Lots x Μέγεθος Συμβολαίου) x (Νέο Συμβόλαιο Τιμή Παλαιού Συμβολαίου)] + Overnight Rollover Η Long position θα χρεώνεται με αρνητική διόρθωση μετακύλησης Ο Πελάτης X έχει μια long position στο υποκείμενο μέσο του ενός (1) lot. Η διόρθωση θα είναι: [(1 x 100) x ( )] + Overnight Rollover = -900EUR + Overnight Rollover Η Short position θα χρεώνεται με θετική διόρθωση μετακύλησης Ο Πελάτης X έχει μια short position στο υποκείμενο μέσο του ενός (1) lot. Η διόρθωση θα είναι: [(1 x 100) x ( )] + Overnight Rollover = 900EUR + Overnight Rollover Keystock Web Trader Νέα τιμή συμβολαίου: 9,982.00EUR Παλαιά τιμή συμβολαίου: 9,975.00EUR Τύπος: [Ποσότητα x (Νέο Συμβόλαιο Τιμή Παλαιού Συμβολαίου)] + Overnight Rollover Η Long position θα χρεώνεται με αρνητική διόρθωση μετακύλησης Ο Πελάτης X έχει μια long position στο υποκείμενο μέσο των 100 μονάδων. Η διόρθωση θα είναι: [100 x ( )] + Overnight Rollover = -900EUR + Overnight Rollover

15 Η Short position θα χρεώνεται με θετική διόρθωση μετακύλησης Ο Πελάτης X έχει μια short position στο υποκείμενο μέσο των 100 μονάδων. Η διόρθωση θα είναι: [(1 x 100) x ( )] + Overnight Rollover = -900EUR + Overnight Rollover Για Ισλαμικούς λογαριασμούς, λόγω του ότι ο λογαριασμός είναι χωρίς swap, οι παραπάνω αναφερόμενες πράξεις θα διορθώνονται με χειρόγραφες παρεμβάσεις, χρέωσης ή πίστωσης, έτσι ώστε να απεικονίζουν τη διαφορά στην τιμή μεταξύ του παλαιού εκπνέοντος συμβολαίου και του νέου συμβολαίου. Ο τύπος υπολογισμού και οι τιμές οι οποίες χρησιμοποιούνται είναι οι ίδιες όπως αναφέρονται στην κανονική διαδικασία. Όσον αφορά την κανονική διαδικασία, οποιεσδήποτε χειρόγραφες διορθώσεις δεν θα επηρεάζουν την καθαρή θέση του Πελάτη. 5.7 Εξαιρέσεις επί της κανονικής διαδικασίας: 1. Όταν η διαφορά στην τιμή του εκπνέοντος συμβολαίου και του νέου συμβολαίου είναι αφύσικα υψηλή, και στην διακριτική ευχέρεια της Nuntius, η Nuntius διατηρεί το δικαίωμα να εφαρμόσει τη διαδικασία που εφαρμόζεται στους Ισλαμικούς λογαριασμούς και να αποτυπώσει τη διαφορά τιμής μέσω χειρόγραφων διορθώσεων αντί swaps. 2. Στην περίπτωση όπου η ρευστότητα του CFD του παλαιού συμβολαίου είναι πολύ μικρή, και στην διακριτική ευχέρεια της Nuntius, η Nuntius έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει την μετακύληση σε μια προηγούμενη ημερομηνία από αυτήν που είναι προδιαγεγραμμένη. Όλες οι διορθώσεις μετακύλησης υπολογίζονται στο νόμισμα που είναι εκπεφρασμένη η ονομαστική αξία του Μέσου και στην περίπτωση όπου ο λογαριασμός είναι σε διαφορετικό νόμισμα, το σύστημα θα μετατρέψει αυτόματα τις διορθώσεις στο νόμισμα του Λογαριασμού χρησιμοποιώντας την τρέχουσα ισοτιμία της αγοράς. 5.8 Overnight Rollover Την Τετάρτη στις 21:00 GMT, οι αμοιβές για το overnight rollover θα πολλαπλασιάζονται επί τρία (*3) ως αποζημίωση για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο. Το premium αυτό ποσό θα καθορίζεται από την NUNTIUS από καιρού εις καιρόν, στην απόλυτη διακριτική ευχέρεια της NUNTIUS. Ο Πελάτης με το παρόν εξουσιοδοτεί την NUNTIUS να προσθέτει ή να αφαιρεί το premium στον ή από τον λογαριασμό του Πελάτη για οποιαδήποτε ανοιχτή συναλλαγή που οφείλεται ένα premium, σύμφωνα με τον ισχύοντα συντελεστή σε αυτό, κάθε ημέρα στον χρόνο που καθορίζεται στην πλατφόρμα συναλλαγών για κάθε χωριστό μέσο, ανάλογα με την περίπτωση.

16 6.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε αυτή τη Σύμβαση για μια περίοδο δεκατεσσάρων (14) ημερών αρχίζοντας από την ημερομηνία σύναψης της Σύμβασης αυτού ή την ημερομηνία στην οποία παραλαμβάνετε. Αυτή η Σύμβαση (όποια είναι μεταγενέστερη) («Περίοδος Ακύρωσης»). Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε αυτή τη Σύμβαση εντός της Περιόδου Ακύρωσης, θα πρέπει να στείλετε γραπτή ειδοποίηση στην ακόλουθη διεύθυνση: Nuntius Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, Δραγατσανίου Αθήνα, Ελλάδα, ή ηλεκτρονικά στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: office@nuntiusbrokers.com. Ακυρώνοντας αυτή τη Σύμβαση εντός της Περιόδου Ακύρωσης δεν ακυρώνετε τη συμμετοχή σας σε οποιαδήποτε Συναλλαγή έχετε πραγματοποιήσει εντός της Περιόδου Ακύρωσης. Εάν παραλείψετε να ακυρώσετε αυτή τη Σύμβαση εντός της Περιόδου Ακύρωσης θα δεσμεύεστε από τους όρους του αλλά θα μπορείτε να ακυρώσετε τη Σύμβαση αυτή σύμφωνα με το κεφάλαιο 17 (Λήξη χωρίς Αθέτηση Υποχρεώσεων). 7.ΜΗ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ 7.1 Εκτέλεση εντολών και μόνο Ενεργούμε στη βάση της εκτέλεσης εντολών και μόνο και δεν παρέχουμε συμβουλές όσον αφορά τα πλεονεκτήματα συγκεκριμένων Συναλλαγών ή τις φορολογικές τους επιπτώσεις. 7.2 Ίδια κρίση και καταλληλότητα Με την επιφύλαξη όσον αφορά τις ανωτέρω υποχρεώσεις, ζητώντας από εμάς να συμμετάσχετε σε οποιαδήποτε Συναλλαγή, παραδέχεστε ότι είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για την ανεξάρτητη εκτίμηση σας και την έρευνα που κάνατε όσον αφορά τους κινδύνους της Συναλλαγής αυτής. Παραδέχεστε ότι έχετε αρκετές γνώσεις, εξειδικευμένες γνώσεις αγοράς, επαγγελματική καθοδήγηση και εμπειρία έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε τη δική σας αξιολόγηση για τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους οποιασδήποτε Συναλλαγής και ότι έχετε διαβάσει και αποδεχθεί τη Δήλωση Κοινοποίησης Κινδύνων και τις οδηγίες σχετικά με τα χρηματοοικονομικά μέσα και τις αγορές τα οποία είναι διαθέσιμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις μας. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε το αποτέλεσμα των συναλλαγών σας επί των προϊόντων που προσφέρονται μέσω αυτής της πλατφόρμας και δεν θα αποδεχθούμε σχετικές αξιώσεις. 7.3 Περιστασιακή πληροφόρηση και έρευνα επενδύσεων Οποτεδήποτε παρέχουμε σχολιασμό της αγοράς ή άλλες πληροφορίες: 1. Είναι περιστασιακές όσον αφορά τη διαπραγματευτική σχέση σας μαζί μας. Παρέχονται μόνο για να σας επιτρέψουν να πάρετε τις δικές σας επενδυτικές

17 αποφάσεις και δεν έχουν το νόημα της συμβουλής, 2. στις περιπτώσεις όπου η πληροφόρηση έχει τη μορφή εντύπου που περιλαμβάνει έναν περιορισμό όσον αφορά το πρόσωπο ή την κατηγορία προσώπων για τους οποίους προορίζεται το έντυπο αυτό ή στους αποδέκτες του, συμφωνείτε ότι δε θα το δώσετε σε κανένα τέτοιο πρόσωπο ή κατηγορία προσώπων, 3. δεν παραχωρούμε δήλωση, εξουσιοδότηση ή εγγύηση όσον αφορά την ορθότητα ή την πληρότητα αυτού του είδους την πληροφόρηση ή τις φορολογικές επιπτώσεις οποιασδήποτε συναλλαγής, 4. αποδέχεστε ότι πριν από την αποστολή της πληροφόρησης αυτής ενδεχομένως εμείς οι ίδιοι να έχουμε ενεργήσει σύμφωνα με αυτή ή να έχουμε κάνει χρήση των πληροφοριών στις οποίες βασίζεται. Δεν κάνουμε δηλώσεις για τον χρόνο παραλαβής της από εσάς και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα λάβετε αυτού του είδους την πληροφόρηση στον ίδιο χρόνο με άλλους πελάτες. Οποιεσδήποτε δημοσιευμένες αναλύσεις ή συστάσεις ενδεχομένως να εμφανίζονται σε μια ή περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Μεταφορά πληροφοριών Η Nuntius μπορεί να προωθεί τυχαίες πληροφορίες στους Πελάτες είτε κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικά γενικό σχολιασμό της αγοράς σε ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει υποδείξει ο Πελάτης. Όταν μεταφέρουμε τέτοιες πληροφορίες, η Nuntius προειδοποιεί τον Πελάτη ότι: 1. Θα λάβει πληροφορίες γενικού περιεχομένου. 2. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν είναι ούτε επενδυτική συμβουλή ούτε επενδυτική σύσταση. 3. Η διαμόρφωση απόφασης βάσει των παρεχόμενων πληροφοριών μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική ζημία του Πελάτη, ειδικά λόγω του ότι οι πληροφορίες μπορεί να μην είναι ακριβείς. 4. Οι πληροφορίες δεν είναι δεσμευτικές και οποιαδήποτε επενδυτική απόφαση είναι ανεξάρτητη απόφαση του Πελάτη. 7.4 Πολιτική σύγκρουσης συμφερόντων Παρακαλούμε ανατρέξατε στην πολιτική μας για την σύγκρουση συμφερόντων για περισσότερες πληροφορίες για το πως διαχειριζόμαστε συγκρούσεις οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αντικειμενικότητα της επενδυτικής έρευνας την οποία σας διαθέτουμε. Κατόπιν αιτήματος, θα σας χορηγήσουμε οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

18 8. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 8.1 Έντυπα Προτού δώσετε μία παραγγελία στην Nuntius, πρέπει να διαβάσετε και να αποδεχθείτε αυτή τη Σύμβαση, περιλαμβανομένης της δήλωσης γνωστοποίησης κινδύνων, τη δήλωση για την πολιτική εχεμύθειας, τις πολιτικές διαπραγμάτευσης και τις διαδικασίες όπως αυτές παρατίθενται παρακάτω στο κεφάλαιο 9, και όλα τα σχετικά συμπληρώματα, πρέπει να καταθέσετε αρκετά αδέσμευτα χρήματα στον λογαριασμό σας και η φόρμα εγγραφής πελάτη και όλα τα συνοδευτικά έγγραφα θα πρέπει να εγκριθούν από την Nuntius. Με την έγκριση της εγγραφής σας θα ενημερωθείτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Η Nuntius δύναται, στην διακριτική της ευχέρεια να ζητήσει επιπλέον της ηλεκτρονικής αποδοχής της Σύμβασης αυτής, ο Πελάτης να πρέπει να συμπληρώσει και να υποβάλει οποιαδήποτε υπογεγραμμένα έγγραφα που απαιτούνται από την Nuntius, συμπεριλαμβανομένων, και όχι μόνο της Σύμβασης αυτής και της Δήλωσης Γνωστοποίησης Κινδύνων. Μόνο οι καταθέσεις από μια μέθοδο πληρωμής στο όνομά σας θα πιστωθούν στον λογαριασμό. Τυχόν προκαταβολές τρίτων θα επιστραφούν στην πηγή προκαταβολής ή θα μπλοκαριστούν εάν δεν είναι δυνατή η επιστροφή χρημάτων. Σύμφωνα με τους κανονισμούς μας, για να δείτε τους ρυθμιζόμενους πάροχους υπηρεσιών πληρωμών μέσω των οποίων μπορείτε να κάνετε μια κατάθεση, παρακαλώ πατήσατε εδώ. 8.2 Νόμισμα των Λογαριασμών Θα μπορείτε να ανοίξετε τον/τους λογαριασμό/ούς συναλλαγών σας σε USD/EUR/GBP/CAD/JPY ή σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα μπορεί να γίνεται αποδεκτό από την Nuntius. Το υπόλοιπο του(ων) Λογαριασμού(ων) θα υπολογίζεται και θα σας ανακοινώνεται στο νόμισμα στο οποίο κρατάτε τον/τους Λογαριασμό/ούς) σας. 8.3 Κοινοί Λογαριασμοί Επιπλέον των προϋποθέσεων που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 9 στην παράγραφο που έχει τίτλο «Αρχή» όσον αφορά τους κατόχους κοινών Λογαριασμών, ισχύουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις. Όπου ο Λογαριασμός συναλλαγών τηρείται με την Nuntius ανήκει από κοινού σε δύο ή περισσότερους δικαιούχους: 1. Έκαστος κάτοχος κοινού Λογαριασμού θα είναι από κοινού και εις ολόκληρον υπεύθυνος για όλες τις υποχρεώσεις προς την Nuntius που απορρέουν σε σχέση με τον κοινό Λογαριασμό συναλλαγών σας. 2. Καθένας από εσάς είναι χωριστά υπεύθυνος για την τήρηση των όρων της Σύμβασης αυτής.

19 3. Εάν υπάρξει μια διαφορά μεταξύ σας για την οποία είμαστε ενήμεροι, ενδέχεται να επιμείνουμε ότι και οι δύο ή όλοι σας εξουσιοδοτείτε γραπτώς οδηγίες προς εμάς. 4. Εάν ένας από εσάς αποβιώσει, ο(οι) επιζών(όντες) μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί τον Λογαριασμό συναλλαγών και εάν υπάρχουν περισσότεροι του ενός επιζώντες, οι όροι αυτής της παραγράφου θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται στο Λογαριασμό συναλλαγών. 5. Όποτε παρέχεις προσωπική και οικονομική ενημέρωση σχετικά με άλλους κατόχους του Λογαριασμού για τον σκοπό ανοίγματος και διαχείρισης του Λογαριασμού συναλλαγών σου, επιβεβαιώνεις ότι έχεις την έγκριση τους ή είναι αλλιώς εξουσιοδοτημένοι να παράσχουν αυτήν την πληροφόρηση σε εμάς και για εμάς να την χρησιμοποιούμε σύμφωνα με τη Σύμβαση αυτή. 6. Οποιοσδήποτε από εσάς μπορεί να ζητήσει το κλείσιμο και τη μεταφορά των υπολοίπων εκτός περιπτώσεων που απαιτούν να έχουμε την εξουσιοδότηση από όλους εσάς. 7. Έκαστος από εσάς θα έχει πλήρη πρόσβαση στα χρήματα που κατατέθηκαν αρχικά από εσάς στον Λογαριασμό συναλλαγών σας. Στην περίπτωση που θελήσετε να κάνετε ανάληψη των χρημάτων αυτών από τον Λογαριασμό συναλλαγών σας θα αιτηθεί από εσάς να συμπληρώσετε και να υπογράψετε μια αίτηση ανάληψης, και με την παραλαβή της συμπληρωμένης και υπογεγραμμένης αίτησης ανάληψης θα σας δοθεί έγκριση από την Nuntius να κάνετε ανάληψη χρημάτων μέχρι το ποσό που είχατε αρχικά καταθέσει, με την προϋπόθεση ότι ικανοποιούνται οι όροι ανάληψης που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 9. Η Nuntius θα πιστώσει το ποσό της ανάληψης στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό ο οποίος είχε αρχικά χρεωθεί. 8. Στην περίπτωση ανάληψης των κερδών, εάν οποιοσδήποτε από εσάς θελήσει να κάνει ανάληψη κερδών από τον κοινό Λογαριασμό συναλλαγών, θα απαιτηθεί να συμπληρώσετε και να υπογράψετε μια φόρμα ανάληψης, με την προϋπόθεση ότι ικανοποιούνται οι όροι ανάληψης που αναφέρονται στο Κεφάλαιο 9. Με την παραλαβή της συμπληρωμένης και υπογεγραμμένης φόρμας ανάληψης θα σας δοθεί έγκριση από την Nuntius να κάνετε ανάληψη όποιων κερδών από τον κοινό Λογαριασμό συναλλαγών. Η Nuntius θα πιστώσει το ποσό των κερδών το οποίο κάνετε ανάληψη στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό που έχετε δηλώσει και από όπου έχουν μεταφερθεί τα χρήματά σας αρχής εξαρχής. 9. Για να είναι η Σύμβαση αυτή έγκυρη και δεσμευτική απαιτείται ότι όλοι οι κάτοχοι των κοινών Λογαριασμών να υπογράψουν και στην περίπτωση όπου εσείς και/ή όποιος άλλος από τους κατόχους του Λογαριασμού θελήσει να διακόψει τη Σύμβαση αυτή και να κλείσει τον κοινό Λογαριασμό συναλλαγών που τηρείται από την Nuntius, απαιτείται η γραπτή έγκριση όλων των κατόχων του Λογαριασμού σύμφωνα με τους όρους του Κεφαλαίου 17 αυτής της Σύμβασης. 8.4 Ισλαμικοί Λογαριασμοί Στην περίπτωση που ένας πελάτης λόγω της τήρησης των θρησκευτικών Ισλαμικών του πεποιθήσεων δεν μπορεί να εισπράξει ή να πληρώσει τόκους, ο πελάτης αυτός μπορεί να

20 επιλέξει να ορίσει, με τον τρόπο που προβλέπεται από την Εταιρεία και όπως αυτός μπορεί να μεταβάλλεται περιστασιακά, ο Λογαριασμός συναλλαγών του να είναι ελεύθερος από συμφωνίες ανταλλαγής χωρίς να χρεώνεται ή να δικαιούται, premiums και/ή μετακυλήσεις και/ή τόκους («Ισλαμικός Λογαριασμός»). Ο Πελάτης με το παρόν επιβεβαιώνει και/ή αποδέχεται και/ή δηλώνει ότι η αίτησή του να καταστήσει τον λογαριασμό του ως Ισλαμικό θα γίνεται μόνο λόγω των ανωτέρω θρησκευτικών Ισλαμικών πεποιθήσεων και για κανέναν απολύτως άλλο λόγο. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει την αίτηση του Πελάτη να καθορίσει τον λογαριασμό του ως Ισλαμικό Λογαριασμό, βασιζόμενη στην πλήρη και απόλυτη διακριτική της ευχέρεια η οποία θα είναι τελική και αδιαμφισβήτητη από τον Πελάτη. Στην περίπτωση όπου η Εταιρεία υποψιάζεται ότι ένας πελάτης κάνει κατάχρηση των δικαιωμάτων που τους έχουν απονεμηθεί από την κατηγοριοποίηση του λογαριασμού ως Ισλαμικού Λογαριασμού, η Εταιρεία έχει το δικαίωμα, χωρίς πρότερη ειδοποίηση, να προχωρήσει σε ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα μέτρα: 1. Η Εταιρεία μπορεί να προσθέσει προμήθεια σε όλες τις συναλλαγές που έχουν εκτελεσθεί στο Ισλαμικό Λογαριασμό και/ή 2. Η Εταιρεία μπορεί να ακυρώσει τα ειδικά δικαιώματα και/ή όρους που αφορούν τον Λογαριασμό λόγω της κατηγοριοποίησης του ως Ισλαμικός Λογαριασμός, ανακαλέσει την κατηγοριοποίηση του Λογαριασμού ως Ισλαμικού Λογαριασμού και να τον μετατρέψει σε έναν απλό Λογαριασμό Συναλλαγών και/ή 3. Η Εταιρεία μπορεί να περιορίσει και/ή απαγορεύσει στον πελάτη να προβαίνει σε αντιστάθμιση (hedging) των θέσεων των και/ή 4. Η Εταιρεία μπορεί, στην διακριτική της ευχέρεια, να κλείσει κάθε ανοιχτή θέση και να τις επαναφέρει με τις τρέχουσες πραγματικές τιμές. Ο Πελάτης με το παρόν, αναγνωρίζει ότι θα επιβαρυνθούν με όλο το κόστος που θα προκαλέσει η παραπάνω κίνηση, συμπεριλαμβανομένου, και όχι μόνο, του κόστους αλλαγής του spread. 9. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ 9.1 Παροχή οδηγιών Μπορείτε να μας δώσετε οδηγίες ηλεκτρονικά μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Συναλλαγών της Nuntius ή προφορικά από το τηλέφωνο στο Trading Desk, εκτός εάν σας πληροφορήσουμε ότι οι οδηγίες μπορούν να δοθούν μόνο με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Εάν δώσετε οδηγίες τηλεφωνικά, το τηλεφώνημα σας θα μαγνητοφωνηθεί. Το trading desk έχει την απόλυτη διακριτική ευχέρεια να κάνει δεκτές τις τηλεφωνικές εντολές σας. Στην περίπτωση που οποιεσδήποτε οδηγίες μάς έχουν δοθεί από το τηλέφωνο, ηλεκτρονικό υπολογιστή ή άλλο μέσο μπορούμε να σας ζητήσουμε να επιβεβαιώσετε τις οδηγίες αυτές γραπτώς. Θα είμαστε επιφορτισμένοι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες ανεξάρτητα της αδυναμίας σας να τις επιβεβαιώσετε γραπτώς. Σε αυτή τη Σύμβαση «οδηγίες» και «εντολές» έχουν την ίδια έννοια.

21 9.2 Τύπος Αποδεκτών Εντολών Μερικοί από τους αποδεκτούς τύπους των εντολών περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται, στις ακόλουθες: 1. Έγκυρες μέχρι να ακυρωθούν- (Good till Cancelled) «GTC». Μία εντολή (διαφορετική από την ανοικτή εντολή), η οποία σύμφωνα με τον ορισμό της ισχύει έως ότου υποβληθεί ή ακυρωθεί από τον Πελάτη. Εντολές GTC δεν ακυρώνονται αυτόματα στο τέλος της Εργάσιμης Ημέρας κατά την οποία δόθηκαν. 2. Με όριο (Limit)- Μία εντολή (διαφορετική από την ανοικτή εντολή) για συγκεκριμένη αγορά ή πώληση σε μια καθορισμένη τιμή. Μια εντολή με όριο τιμής (Limit order) για αγορά γενικά θα εκτελείται όταν η τιμή πώλησης (ask price) ισούται ή είναι χαμηλότερη από την τιμή προσφοράς (bid price) την οποία προσδιορίσατε στην εντολή σας με όριο τιμής (Limit order). Μία εντολή με όριο τιμής (Limit order) για πώληση θα εκτελείται γενικά όταν η τιμή προσφοράς (bid price) ισούται ή είναι μεγαλύτερη της τιμής πώλησης (ask price) που προσδιορίσατε στην εντολή σας με όριο τιμής (Limit order). 3. Ελεύθερη (Market)- Μια εντολή για αγορά ή πώληση, χωρίς όριο τιμής, στην τρέχουσα τιμή αγοράς την οποία παρέχει η Nuntius, μέσω των παρόχων ρευστότητας, είτε μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Συναλλαγών ή από το τηλέφωνο μέσω ενός από τους διαπραγματευτές (dealers). Μία ελεύθερη εντολή αγοράς εκτελείται στην τρέχουσα τιμή πώλησης (ask price) και για την πώληση εκτελείται στην τρέχουσα τιμή προσφοράς (bid price). Όταν εκτελείται η εντολή στην τιμή αγοράς, η πραγματική τιμή εκτέλεσης (execution price) μπορεί να διαφέρει από την τιμή που έχει υποδειχθεί όταν εισήχθη η εντολή λόγω αλλαγής της τιμής αγοράς κατά τον χρόνο της εκτέλεσης. 4. Stop Loss (Ελαχιστοποίηση Ζημιάς)- Μία εντολή stop loss αποτελεί εντολή για αγορά ή πώληση σε μια τιμή η οποία είναι χειρότερη από την τιμή ανοίγματος μιας ανοικτής θέσης (ή χειρότερη από την επικρατούσα τιμή όταν εφαρμόστηκε η εντολή stop loss σε μια ήδη ανοικτή θέση). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ζημιών. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι λόγω διαφορών μεταξύ των τιμών ανοίγματος και κλεισίματος της αγοράς (gapping), η καλύτερη διαθέσιμη τιμή που μπορεί να επιτευχθεί μπορεί να διαφέρει ουσιαστικά από την τιμή με την οποία έγινε η τοποθέτηση στην εντολή stop loss και επομένως εντολές stop δεν είναι εγγυημένο ότι θα πραγματοποιηθούν στην τιμή στην οποία έχουν τοποθετηθεί. 5. Trailing Stop (Κυλιόμενες Εντολές Διακοπής) - Η εντολή trailling stop είναι η ίδια όπως η εντολή ελαχιστοποίησης ζημιάς (Stop loss) με την μόνη διαφορά ότι αντί να καθορίζεται μια τιμή στην οποία θα ενεργοποιηθεί η εντολή, η trailing stop εντολή θα ενεργοποιηθεί όταν υπάρξει μια δεδομένη σταθερή διαφορά από την τρέχουσα στην αγορά τιμή. Για παράδειγμα, εάν ο Πελάτης έχει αγοράσει μια θετική ανοιχτή θέση (long open position) και η τρέχουσα στην αγορά τιμή πώλησης (ask price) αυξηθεί, η trailing stop τιμή θα αυξηθεί επίσης και θα υπολείπεται της τιμής αγοράς για πώληση (ask price) κατά μια σταθερή διαφορά που έχει καθορισθεί από τον Πελάτη. Εάν η τρέχουσα στην αγορά τιμή (ask price) τότε μειωθεί, η trailing stop τιμή θα παραμείνει σταθερή στην

22 τελευταία της θέση και εάν η τρέχουσα στην αγορά τιμή (ask price) φθάσει την trailing stop τιμή, η εντολή θα εκτελεσθεί. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι λόγω διαφορών μεταξύ των τιμών ανοίγματος και κλεισίματος της αγοράς (gapping), η καλύτερη διαθέσιμη τιμή που μπορεί να επιτευχθεί μπορεί να διαφέρει ουσιαστικά από την τιμή με την οποία έγινε η τοποθέτηση στην εντολή trailing stop και επομένως εντολές trailing stop δεν είναι εγγυημένο ότι θα πραγματοποιηθούν στην συγκεκριμένη διαφορά από την τρέχουσα στην αγορά τιμή στην οποία έχουν τοποθετηθεί. Στη συνέχεια της υποβολής μιας εντολής, αποτελεί αποκλειστική σας ευθύνη να παραμένετε διαθέσιμοι για επιβεβαίωση εντολών, και οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία σχετικά με τον Λογαριασμό σας έως ότου όλες οι ανοιχτές εντολές εκτελεσθούν. Στη συνέχεια, εφόσον έχετε ανοικτές θέσεις στο Λογαριασμό σας θα πρέπει να τον παρακολουθείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η εντολή σας θα είναι έγκυρη σύμφωνα με τον συγκεκριμένο τύπο και χρόνο που κατατέθηκε, όπως προσδιορίζεται. Εάν ο χρόνος ισχύος ή η καταληκτική ημερομηνία/χρόνος της εντολής δεν καθορίζεται, η εντολή θα ισχύει για αόριστο χρόνο. 9.3 Όροι Αποδοχής Εντολών Αποτελεί αποκλειστική σας ευθύνη να υποδείξετε με σαφήνεια τους όρους μιας εντολής όταν την υποβάλλετε, εάν είναι μια ανοικτή (market) εντολή, εντολή με όριο (Limit), εντολή ελαχιστοποίησης ζημιάς (Stop loss) ή οποιοδήποτε άλλο τύπο εντολής, συμπεριλαμβανομένης της σχετικής τιμής και όγκου συναλλαγής. Αποδέχεστε και συμφωνείτε ότι, παρά τις καλύτερες κατά το δυνατό προσπάθειές μας, η τιμή στην οποία εκτελείται η εντολή μπορεί να διαφέρει από την τιμή που προσδιορίζετε στην εντολή σας. Αυτό μπορεί να προέλθει από ξαφνικές μεταβολές τιμών στα υποκείμενα προϊόντα (underlying assets) εκτός δικού μας ελέγχου. Η Nuntius μπορεί, κατά τη διακριτική της ευχέρεια, να απορρίψει οποιαδήποτε εντολή μερικά ή ολικά πριν από την εκτέλεσή της, ή να ακυρώσει οποιαδήποτε εντολή, στην περίπτωση όπου το υπόλοιπο του Λογαριασμού σας κρίνεται ανεπαρκές για να καλύψει ολόκληρη την εντολή σας ή όταν αυτή η εντολή είναι παράνομη ή κατά κάποιον τρόπο εσφαλμένη. 9.4 Πολιτική εκτέλεσης Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε μια πολιτική εκτέλεσης εντολών και να παρέχουμε στους πελάτες μας την κατάλληλη πληροφόρηση σχετικά με την πολιτική μας αυτή. Οπουδήποτε υποβάλλετε εντολές σε εμάς, οι παράγοντες εκτέλεσης που λαμβάνουμε υπ όψη και η σχετική τους σημασία εκτίθενται παρακάτω: 1. Τιμή. Εκτιμούμε τη σχετική της σημασία ως «υψηλή». 2. Ταχύτητα. Εκτιμούμε τη σχετική της σημασία ως «υψηλή». 3. Πιθανότητα εκτέλεσης και εκκαθάρισης. Εκτιμούμε τη σχετική της σημασία ως «υψηλή».

23 4. Μέγεθος. Εκτιμούμε τη σχετική της σημασία ως «υψηλή». 9.5 Δικαιοδοσία Θα δικαιούμεθα να ενεργούμε με βάση τις οδηγίες που μας δίδονται ή εμφανίζεται ότι μας δίδονται από εσάς ή οποιοδήποτε πρόσωπο έχετε εξουσιοδοτήσει για λογαριασμό σας χωρίς περαιτέρω εξέταση όσον αφορά τη γνησιότητα, τη δικαιοδοσία, ή την ταυτότητα του προσώπου που δίδει ή εμφανίζεται ότι δίδει αυτές τις οδηγίες με την προϋπόθεση ότι αυτές οι οδηγίες συνοδεύονται από τον σωστό αριθμό Λογαριασμού σας και κωδικό πρόσβασης. Εάν ο Λογαριασμός σας είναι κοινός λογαριασμός, συμφωνείτε ότι είμαστε εξουσιοδοτημένοι να ενεργούμε με βάση τις οδηγίες από οποιοδήποτε άτομο στου οποίου το όνομα έχει ανοιχθεί ο Λογαριασμός αυτός. Δεν θα έχουμε καμία ευθύνη για περαιτέρω διερεύνηση μιας εμφανούς δικαιοδοσίας και υπαιτιότητα για επιπτώσεις από αυτού του είδους τις ενέργειες που αναλαμβάνουμε ή παραλείπουμε όσον αφορά την εμπιστοσύνη σε οποιεσδήποτε τέτοιες οδηγίες ή την εμφανή δικαιοδοσία οποιουδήποτε τέτοιου προσώπου. 9.6 Ακύρωση/Απόσυρση των εντολών Μη-ελεύθερες (Non-market) εντολές μπορούν να ακυρωθούν μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Συναλλαγών της Nuntius αλλά μπορούμε να ακυρώσουμε τις εντολές σας μόνο εάν μας ζητηθεί ρητά από εσάς, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουμε κάνει καμία ενέργεια στις εντολές σας μέχρι να μας ζητήσετε την ακύρωση. Εντολές που έχουν εκτελεσθεί μπορεί να αποσυρθούν ή να διαφοροποιηθούν από εσάς μόνο με την έγκριση μας. Η Nuntius δεν θα φέρει καμία υπαιτιότητα για οποιεσδήποτε απαιτήσεις, απώλειες, ζημιές, κόστη ή δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων των νομικών αμοιβών, που εγείρονται άμεσα ή έμμεσα από την παράληψη ακύρωσης μιας τέτοιας εντολής. 9.7 Δικαίωμα μη αποδοχής εντολών Μπορούμε να δεχθούμε εντολές για την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής. Εάν αρνηθούμε να προχωρήσουμε σε μια προτεινόμενη συναλλαγή, δεν θα είμαστε υποχρεωμένοι να γνωστοποιήσουμε τον λόγο αλλά θα σας ειδοποιήσουμε εγκαίρως σχετικά με την απόφαση μας αυτή. 9.8 Περιορισμοί στις εντολές πριν από την εκτέλεσή τους Έχουμε το δικαίωμα να θέτουμε όρια και/ή παραμέτρους για να περιορίσουμε την δυνατότητα σας να υποβάλλετε εντολές. Τέτοια όρια και/ή παράμετροι μπορεί να τροποποιούνται, αυξάνονται, μειώνονται, απαλείφονται ή προστίθενται από εμάς και μπορεί να περιλαμβάνουν (χωρίς περιορισμούς): 1. Περιορισμούς στο μέγιστο ποσό εντολής και στο μέγιστο μέγεθος της εντολής

24 2. Περιορισμούς στο συνολικό άνοιγμά μας προς εσάς 3. Περιορισμούς στις τιμές στις οποίες μπορείτε να καταθέσετε εντολές, ειδικότερα περιορισμούς για εντολές με τιμή η οποία διαφέρει σημαντικά από την τιμή της αγοράς τον χρόνο που καταχωρείται η εντολή σας στο βιβλίο εντολών 4. Περιορισμούς στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, ειδικότερα οποιεσδήποτε διαδικασίες επαλήθευσης για να είναι βέβαιο ότι οποιαδήποτε συγκεκριμένη εντολή ή εντολές προέρχονται από εσάς και/ή 5. οποιαδήποτε άλλα όρια, παραμέτρους ή περιορισμούς οι οποίοι μπορεί να απαιτείται να εφαρμοσθούν σύμφωνα με τις Εφαρμοζόμενες Διατάξεις. Τα παραπάνω όρια/ παράμετροι θα είναι σε ισχύ μετά από προηγούμενη ειδοποίηση στον Πελάτη. 9.9 Ρυθμίσεις Συναλλαγών Οι πελάτες πρέπει να είναι ενήμεροι ότι συναλλαγές στην αγορά του Forex εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο. Το ποσό του αρχικού περιθωρίου μπορεί να είναι μικρό σε σχέση με την αξία του ξένου νομίσματος, έτσι ώστε οι συναλλαγές να είναι «μοχλευμένες» ή «προσανατολισμένες». Μία σχετικά μικρή μεταβολή της αγοράς μπορεί να έχει μια δυσανάλογα μεγάλη επίδραση στα ποσά τα οποία έχει καταθέσει ή θα πρέπει να καταθέσει ο Πελάτης. Αυτό μπορεί να ισχύσει υπέρ του Πελάτη ή και εναντίον του Πελάτη. Η Nuntius, μέσω του παρόχου ρευστότητας, στοχεύοντας στη δική της προστασία και την προστασία του Πελάτη, διατηρεί αποκλειστικά το δικαίωμα να διευρύνει τα μεταβλητά της spreads, να ρυθμίζει τη μόχλευση, να αλλάζει τα επιτόκια επανακύλησης και/ή να αυξάνει τα περιθώρια κάτω από ορισμένες συνθήκες της αγοράς οι οποίες περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται, την περίοδο όπου το trading desk δε λειτουργεί, την κυκλοφορία σημαντικών ανακοινώσεων, σαν αποτέλεσμα μεταβολών στις χρηματαγορές, σε περιόδους εξαιρετικής αστάθειας των αγορών και/ή όταν η Nuntius μέσω των παρόχων ρευστότητας θεωρεί ότι μια τέτοια έκθεση είναι επικίνδυνη και ότι δεν είναι δυνατόν για την Nuntius να αμβλύνει αυτούς τους κινδύνους Εκτέλεση εντολών Θα καταβάλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για να εκτελέσουμε οποιαδήποτε εντολή μας έχετε υποβάλει, λαμβάνοντας υπ όψη τις σχετικές συνθήκες της αγοράς και την Πολιτική Διαχείρισης Κινδύνων των παρόχων ρευστότητας. Αποδεχόμενοι τις εντολές σας δεν εγγυόμαστε ότι θα είναι δυνατόν να τις εκτελέσουμε. Εάν συναντήσουμε οποιαδήποτε ουσιαστική δυσκολία κατά την εκτέλεση της εντολής για λογαριασμό σας, θα σας ενημερώσουμε εντός 8 δευτερολέπτων από την λήψη της εντολής σας Προστασία αρνητικού υπολοίπου

25 Τα CFDs, τα οποία είναι προϊόντα μόχλευσης, επιφέρουν υψηλό επίπεδο κινδύνου και μπορούν να οδηγήσουν στην απώλεια όλων των επενδεδυμένων κεφαλαίων του πελάτη. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η Nuntius λειτουργεί με βάση την έννοια της «αρνητικής ισορροπίας» που σημαίνει ότι ο πελάτης δεν μπορεί να χάσει περισσότερα από το συνολικό επενδυμένο κεφάλαιο του (κατάθεση) Επιβεβαιώσεις Αμέσως μετά την εκτέλεση μιας εντολής, εμφανίζεται στην οθόνη σας ένα αναδυόμενο παράθυρο που επιβεβαιώνει την εκτέλεση της εντολής αυτής. Αυτή η επιβεβαίωση περιλαμβάνει όλες τις σχετικές με τη συναλλαγή λεπτομέρειες και μπορείτε είτε να την αποθηκεύσετε στον υπολογιστή/ κινητό τηλέφωνο σας είτε να την εκτυπώσετε, όπως επιθυμείτε. Στο τέλος κάθε ημέρας διαπραγμάτευσης, οι επιβεβαιώσεις για όλες τις Συναλλαγές που έχουμε εκτελέσει για λογαριασμό σας την συγκεκριμένη ημέρα θα είναι διαθέσιμες στον ηλεκτρονικό Λογαριασμό σας στην ιστοσελίδα μας στο παράθυρο Ανοιχτές Θέσεις και τον Deal Blotter στην κονσόλα συναλλαγών η οποία ενημερώνεται ηλεκτρονικά καθώς εκτελείται κάθε Συναλλαγή. Επιβεβαίωση της εκτέλεσης και αντίγραφο(α) του(των) λογαριασμού(ων) σας, στην περίπτωση που δεν παρουσιάζουν ένα προφανές λάθος, θα θεωρούνται σωστά, οριστικά και δεσμευτικά για εσάς, εκτός εάν τα αμφισβητήσετε άμεσα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, εφόσον οι εντολές έχουν δοθεί μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Συναλλαγών της Nuntius ή τηλεφωνικώς στο trading desk, εντός 5 εργασίμων ημερών από την στιγμή όπου αυτές οι επιβεβαιώσεις σας έγιναν γνωστές μέσω της ιστοσελίδας μας ή σας ειδοποιήσαμε για κάποιο λάθος στην επιβεβαίωση. Στις περιπτώσεις όπου οι τιμές που επικρατούν στην αγορά είναι διαφορετικές από τις τιμές οι οποίες δημοσιεύονται από την Nuntius σύμφωνα με τις προσφορές των παρόχων ρευστότητας, η Nuntius μέσω των παρόχων ρευστότητας θα προσπαθήσει κάνοντας τις καλύτερές της προσπάθειες και με καλή πίστη να εκτελέσει ανοιχτές εντολές (market orders) στην ή κοντά στην επικρατούσα τιμή της αγοράς. Αυτό μπορεί ή μπορεί να μην επιδράσει αρνητικά στα πραγματοποιθέντα ή μη πραγματοποιθέντα κέρδη και τις ζημίες του Πελάτη Ανάρμοστες και Καταχρηστικές Συναλλαγές Ο στόχος της Nuntius μέσω των παρόχων ρευστότητας είναι να παράσχει την πιο αποδοτική συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά με τη μορφή της συνεχούς ροής, εμπορεύσιμων τιμών για τα περισσότερα από τα χρηματοπιστωτικά μέσα τα οποία προσφέρουμε στην πλατφόρμα συναλλαγών μας. Σαν αποτέλεσμα της έντονα αυτοματοποιημένης φύσης διάθεσης των συνεχών ροών, εμπορεύσιμων τιμών, αναγνωρίζετε και δέχεστε ότι είναι πιθανό από καιρού εις καιρό να δίνονται και διαφοροποιημένες τιμές στα CFDs. Εάν πραγματοποιείτε συναλλακτικές στρατηγικές με σκοπό την εκμετάλλευση αυτών των λαθών ή ενεργείτε με κακή πίστη (κοινά γνωστή σαν «sniping»), η Nuntius θα το θεωρήσει αυτό σαν μη αποδεκτή συμπεριφορά. Στην περίπτωση όπου η Nuntius καταλήξει, στην απόλυτη διακριτική της ευχέρεια και με καλή πίστη, ότι εσείς ή οποιοσδήποτε

26 αντιπρόσωπος σας που συναλλάσσεται για λογαριασμό σας, εκμεταλλεύεται, ωφελείται, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ή να ωφεληθεί από τέτοιο(α) λάθος(η) ή ότι συμμετέχετε σε άλλη ανάρμοστη ή καταχρηστική συναλλαγή όπως π.χ. : 1. απάτη/άνομες πράξεις οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα τη συναλλαγή αυτή, 2. κατάθεση εντολών που βασίζονται σε χειραγωγημένες τιμές σαν αποτέλεσμα σφαλμάτων του συστήματος ή δυσλειτουργία του συστήματος 3. κερδοσκοπικές συναλλαγές στις τιμές οι οποίες παρουσιάζονται στις πλατφόρμες μας σαν αποτέλεσμα σφαλμάτων του συστήματος και/ή 4. συντονισμένες συναλλαγές από συνδεόμενα μέρη προκειμένου να εκμεταλλευτούν σφάλματα του συστήματος και καθυστερήσεις στις ενημερώσεις του. Τότε η Nuntius μέσω των παρόχων ρευστότητας έχει το δικαίωμα να: 1. ρυθμίσει τα spreads των τιμών που σας διατίθενται και/ή 2. περιορίσει την πρόσβαση σας στη συνεχή ροή, στιγμιαία διαπραγματευόμενες τιμές, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης μόνο manual quotations και/ή 3. αποσύρει από τον λογαριασμό σας οποιαδήποτε παλαιότερα κέρδη συναλλαγών τα οποία έχετε αποκομίσει από μία τέτοια κατάχρηση της ρευστότητας όπως εμείς καθορίζουμε κατά τη διάρκεια της συναλλακτικής μας σχέσης και/ή 4. απορρίψει μια εντολή ή ακυρώσει μια συναλλαγή και/ή 5. άμεσα διακόψει τη συναλλακτική μας σχέση 9.14 Απαγορευμένες Συναλλαγές Κανένας εργαζόμενος και/ή πρώην εργαζόμενος ο οποίος τώρα εργάζεται ή εργαζόταν με πλήρες ή μειωμένο ωράριο στην Nuntius ή σε οποιαδήποτε από τις συνδεδεμένες με αυτήν οντότητες θα μπορεί, κατά τη διάρκεια της απασχόλησης του ή και μετά τη λήξη της απασχόλησης του, να γίνει Πελάτης φορέα οποιουδήποτε εμπορικού σήματος της Nuntius (είτε άμεσα είτε έμμεσα, μόνος του ή με συνεργάτες, συνεταίρους, μέλος θυγατρικής ή οποιουδήποτε άλλου φορέα) χωρίς την προηγούμενη γραπτή έγκριση της Nuntius. Στην περίπτωση όπου η Nuntius κρίνει ότι ο εργαζόμενος και/ή ο πρώην εργαζόμενος συναλλάσσεται με τον φορέα οποιουδήποτε εμπορικού σήματος της Nuntius χωρίς την προηγούμενη γραπτή έγκριση της προσωπικά και/ή μέσω ενός τρίτου φορέα θα θεωρήσουμε ότι όλες οι συναλλαγές είναι καταχρηστικές και/ή ανάρμοστες. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι λογαριασμοί συναλλαγών του εργαζόμενου και/ή του πρώην εργαζόμενου και όλες οι ανοιχτές θέσεις θα κλείσουν άμεσα και όλα τα χρήματα τα οποία βρίσκονται στον λογαριασμό θα κατάσχονται. Κανένας επαγγελματικός συνεργάτης ή πρώην επαγγελματικός συνεργάτης της Nuntius ή οποιασδήποτε συνδεδεμένης με αυτήν οντότητας θα μπορεί, κατά τη διάρκεια της

27 επαγγελματικής συμφωνίας μεταξύ του συνεργάτη/πρώην επαγγελματικού συνεργάτη και της Nuntius και μετά τη λήξη αυτής της επαγγελματικής συνεργασίας, να γίνει Πελάτης φορέα οποιουδήποτε εμπορικού σήματος της Nuntius (είτε άμεσα είτε έμμεσα, μόνος του ή με συνεργάτες, συνεταίρους, μέλος θυγατρικής ή οποιουδήποτε άλλου φορέα) χωρίς την προηγούμενη γραπτή έγκριση της Nuntius. Στην περίπτωση όπου η Nuntius κρίνει ότι ο συνεργάτης/πρώην επαγγελματικός συνεργάτης συναλλάσσεται με τον φορέα οποιουδήποτε εμπορικού σήματος της Nuntius χωρίς την προηγούμενη γραπτή έγκριση της προσωπικά και/ή μέσω ενός τρίτου φορέα θα θεωρήσουμε ότι όλες οι συναλλαγές είναι καταχρηστικές και/ή ανάρμοστες. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι λογαριασμοί συναλλαγών του συνεργάτη/πρώην επαγγελματικού συνεργάτη και όλες οι ανοιχτές θέσεις θα κλείσουν άμεσα και όλα τα χρήματα τα οποία βρίσκονται στον λογαριασμό θα κατάσχονται Απενεργοποίηση και Ακύρωση Καταθέσεων Διατηρούμε το δικαίωμα να μη δεχόμαστε χρήματα τα οποία καταθέτετε και/ή να ακυρώνουμε τις καταθέσεις σας στις ακόλουθες των περιπτώσεων: 1. εάν δεν διαθέσετε στην Nuntius οποιαδήποτε έγγραφα σας ζητήσει που αφορούν την πιστοποίηση και επαλήθευση ταυτότητας του πελάτη ή 2. εάν η Nuntius υποψιάζεται ή ανησυχεί ότι τα έγγραφα που υποβάλλατε μπορεί να είναι ψευδή ή πλαστά 3. εάν η Nuntius υποψιάζεται ότι έχετε αναμιχθεί σε παράνομες ή δόλιες ενέργειες 4. εάν η Nuntius πληροφορηθεί ότι η πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα (ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο πληρωμής έχει χρησιμοποιηθεί) έχει χαθεί ή έχει κλαπεί 5. όταν η Nuntius θεωρήσει ότι υπάρχει κίνδυνος αντιλογισμού της χρέωσης και/ή 6. όταν καταθέσετε $10,000 ή μεγαλύτερο ποσό ή κάνετε πάνω από 10 χωριστές καταθέσεις στο Λογαριασμό συναλλαγών σας και η Nuntius αδυνατεί να επαληθεύσει τα στοιχεία της πιστωτικής ή χρεωστικής σας κάρτας ή αδυνατεί να επαληθεύσει οποιαδήποτε άλλη μέθοδο πληρωμής έχει χρησιμοποιηθεί. Στην περίπτωση της ακύρωσης καταθέσεων, και δεν υπάρχει κατάσχεση των χρημάτων σας από μια εποπτεύουσα αρχή λόγω υποψίας ξεπλύματος μαύρου χρήματος ή για οποιαδήποτε άλλη νομική παράβαση, τα χρήματα σας θα επιστραφούν στον τραπεζικό λογαριασμό από τον οποίο είχαν αρχικά αναληφθεί Απόδοση και διακανονισμός Θα παραδίδετε εγκαίρως οποιεσδήποτε οδηγίες, χρήματα, ή έγγραφα, που υποχρεούστε για μια Συναλλαγή σύμφωνα με τη Συναλλαγή αυτή όπως έχει διαμορφωθεί με βάση τις οποιεσδήποτε οδηγίες μας.

28 9.17 Όρια Θέσης Μπορεί ανά πάσα στιγμή να σας ζητήσουμε, λόγω συγκεκριμένων συνθηκών στην αγορά, να περιορίσετε τον αριθμό των ανοιχτών θέσεων που μπορεί να έχετε μαζί μας. Σε περίπτωση που δεν ακολουθήσετε το αίτημά μας, μπορούμε να κλείσουμε οποιαδήποτε και περισσότερες της μιας συναλλαγές προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι τα εν λόγω όρια θέσης διατηρούνται. Λειτουργικότητα της εντολής trailing stop (κυλιόμενη εντολή διακοπής) στην περίπτωση όπου το τερματικό ΜΤ4 είναι κλειστό. Στην περίπτωση όπου το τερματικό πελατών MetaTrader 4 είναι κλειστό, η εντολή trailing stop δεν θα λειτουργεί. Αυτό συμβαίνει καθώς η εντολή αυτή λειτουργεί από την πλευρά του τερματικού πελατών και επομένως, εάν το τερματικό πελατών είναι κλειστό, μόνο η εντολή stop loss (ελαχιστοποίηση ζημιάς) η οποία δόθηκε μέσω της εντολής trailing stop πριν από το κλείσιμο του τερματικού μπορεί να ενεργοποιηθεί Αναλήψεις Με καλή πίστη και σύμφωνα με τους όρους αυτής της Σύμβασης, όλων των Εφαρμοζόμενων Διατάξεων και όλων των προϋποθέσεων που συνδέονται με οποιαδήποτε σχετική πληρωμή προς εσάς σύμφωνα με ένα σύστημα μπόνους ή επιστροφών που λειτουργεί από εμάς, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό σας με την προϋπόθεση ότι αυτά τα χρήματα δεν χρησιμοποιούνται για τον σκοπό διατήρησης των ορίων της θέσης σας ή οφείλονται για οποιονδήποτε άλλο λόγο σε εμάς. Όταν το αίτημά σας για ανάληψη εγκριθεί, αυτό θα διεκπεραιωθεί από εμάς και θα σταλεί για εκτέλεση στην ίδια τράπεζα, πιστωτική κάρτα ή άλλη πηγή από την οποία χρεώθηκαν τα χρήματα, το ταχύτερο δυνατόν και το αργότερο εντός 7 εργάσιμων ημερών. Αναλήψεις θα γίνονται μόνο στο όνομα σας. Σημειώσατε ότι μερικές τράπεζες κα εταιρείες πιστωτικών καρτών χρειάζονται χρόνο για να διεκπεραιώσουν πληρωμές ειδικά σε νομίσματα όπου μια μεσολαβούσα τράπεζα συμμετέχει στην συναλλαγή. Παρακαλούμε σημειώσατε ότι η αδυναμία του πελάτη να συμμορφωθεί με τις διαδικασίες δέουσας επιμέλειας (due diligence) της Εταιρείας στο βαθμό που ικανοποιεί την Εταιρεία μπορεί να επιδράσει στη δυνατότητα είσπραξης των χρημάτων του. Εάν έχετε κοινό Λογαριασμό, πληρωμές από τον κοινό Λογαριασμό σας θα απαιτήσουν τη συμπλήρωση μιας αίτησης ανάληψης που θα πρέπει να μας καταθέσετε η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί από όλους τους δικαιούχους του Λογαριασμού. Παρακαλούμε να αναφερθείτε στο Κεφάλαιο 8 Λογαριασμοί Πελατών και Αρχικές Καταθέσεις, στο τμήμα για τους κοινούς Λογαριασμούς. Εάν ζητήσετε μια ανάληψη χρημάτων από τον Λογαριασμό σας και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτήν χωρίς να κλείσουμε κάποιο μέρος των ανοιχτών θέσεων σας,

29 δεν θα αποδεχθούμε το αίτημά σας αυτό έως ότου έχετε κλείσει αρκετές θέσεις που θα σας επιτρέψουν να κάνετε αυτήν την ανάληψη. Προκειμένου να επεξεργασθούμε το αίτημα σας για ανάληψη παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι τα χρήματα που θα απομείνουν στον λογαριασμό σας μετά την ανάληψη είναι τουλάχιστον τα διπλά από το όρια των θέσεων που χρησιμοποιείτε. Εάν δεν έχετε επιτύχει τις αναγκαίες για bonus συναλλακτικές προϋποθέσεις τον χρόνο που καταθέτετε ένα αίτημα ανάληψης το bonus θα χρεωθεί από τον λογαριασμό συναλλαγών σας. Παρακαλούμε δείτε το τμήμα «Πολιτική Bonus και βραβείων» για περισσότερες πληροφορίες Πολιτική Ρύθμισης Λογαριασμού Εταιρικών Πράξεων Split μετοχών, reverse split μετοχών, μερίσματα και άλλες σχετικά με μετοχές πράξεις («Εταιρικές Πράξεις») μπορεί να έχουν μια επίδραση στην τιμή της μετοχής και επομένως στην τιμή των CFDs. Ένας πελάτης που πραγματοποιεί μια συναλλαγή CFD δεν έχει κυριότητα του υποκείμενου μέσου. Εντούτοις, στην περίπτωση μιας Εταιρικής Πράξης στο υποκείμενο μέσο του CFD, η Εταιρεία θα προχωρήσει σε όλες τις σχετικές διορθώσεις στον Λογαριασμό έτσι ώστε να αντανακλούν την οικονομική επίδραση της Εταιρικής Πράξης στην τιμή του CFD. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω μιας χρηματικής προσαρμογής και/ή μιας προσαρμογής θέσης στον Λογαριασμό πριν ή μετά την ex-date («Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος»). Στην περίπτωση μιας Εταιρικής Πράξης, και σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η ίδια οικονομική αξία της σχετικής Συναλλαγής στο Λογαριασμό, η Εταιρεία θα πραγματοποιήσει, μεταξύ άλλων, ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα: 1. Παγώσει το χρηματοπιστωτικό μέσο του οποίου η υποκείμενη αξία υπόκειται στο split ή το reverse split έτσι ώστε να μην υπόκειται σε οποιαδήποτε συναλλαγή έως ότου γίνουν οι σχετικές προσαρμογές στον Λογαριασμό και/ή 2. Παγώσει τον Λογαριασμό έως ότου γίνουν οι σχετικές προσαρμογές και/ή 3. Θέσει το χρηματοπιστωτικό μέσο του οποίου η υποκείμενη αξία υπόκειται σε split ή reverse split σε μια κατάσταση close-only, στην περίπτωση της οποίας δεν ανοίγονται νέες θέσεις. 4. Κάνει τις σχετικές προσαρμογές στο Λογαριασμό για να αποκαθιστά τις Συναλλαγές του Λογαριασμού σε άλλα χρηματοπιστωτικά μέσα τα οποία έχουν επηρεαστεί (μετά από την Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος) ή θα επηρεαστούν (πριν από την Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος) από το split. Τέτοιου είδους προσαρμογές μπορεί να εκτελεσθούν στις τότε τρέχουσες τιμές αγοράς που μπορεί να είναι διαφορετικές από τις τιμές στις οποίες εκτελέστηκε η αρχική Συναλλαγή. Τα προαναφερθέντα μέτρα θα λαμβάνονται εγκαίρως, επιλεκτικά ή σε περισσότερους από έναν Λογαριασμούς πριν ή μετά την Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διατάραξη της λειτουργίας των Λογαριασμών στο minimum. Τα επόμενα αποτελούν μη-δεσμευτικά και προκειμένου να διαφωτίσουν τα προαναφερόμενα: 1. Στην περίπτωση όπου ένας πελάτης που διατηρεί μια θετική (long) θέση ενός χρηματοπιστωτικού μέσου του οποίου η υποκείμενη αξία υποβάλλεται σε split, η Εταιρεία μπορεί να προχωρήσει με μια θετική διόρθωση στον Λογαριασμό. Στην

30 περίπτωση ενός reverse split, ο Πελάτης που διατηρεί μια θετική (long) θέση θα αντιμετωπίσει μια αρνητική διόρθωση του Λογαριασμού. 2. Στην περίπτωση όπου ένας πελάτης που διατηρεί μια αρνητική (short) θέση ενός χρηματοπιστωτικού μέσου του οποίου η υποκείμενη αξία υποβάλλεται σε split, η Εταιρεία μπορεί να προχωρήσει με μια αρνητική διόρθωση στον Λογαριασμό. Στην περίπτωση ενός reverse split, ο Πελάτης που διατηρεί μια αρνητική (short) θέση θα αντιμετωπίσει μια θετική διόρθωση του Λογαριασμού. Όταν ο Πελάτης διατηρεί είτε μια θετική (long) ή μια αρνητική (short) θέση και το χρηματοπιστωτικό μέσο του οποίου η υποκείμενη αξία υπόκειται σε split ή reverse split, η Εταιρεία μπορεί να προχωρήσει με μια αναπροσαρμογή θέσης για να κάνει τις αναγκαίες διορθώσεις στην τιμή του χρηματοπιστωτικού μέσου ώστε να αντικατοπτρίζει την οικονομική επίδραση στον Λογαριασμό από το split ή το reverse split. Σε αυτή την περίπτωση, η Εταιρεία μπορεί να κλείσει τη θέση στον Λογαριασμό και να την επαναφέρει με ένα νέο μέσο με τη διορθωμένη τιμή να αντικατοπτρίζει την επίδραση του split ή του reverse split. Για παράδειγμα (Παρουσίαση 1): Παρουσίαση 1

31 Στην περίπτωση της διανομής μερισμάτων, η Εταιρεία έχει επίσης το δικαίωμα να προχωρήσει με μια θετική ή αρνητική διόρθωση που γίνεται πριν ή μετά την ημέρα απονομής του μερίσματος είτε πριν ή μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης. Τα επόμενα αποτελούν μη-δεσμευτικά και όχι αποκλειστικά σενάρια και παραδείγματα προκειμένου να διαφωτίσουν τα προαναφερόμενα: Στην περίπτωση μιας θετικής (long) θέσης, η Εταιρεία θα κάνει μια θετική διόρθωση για να αντικατοπτρίσει το οικονομικό αποτέλεσμα που θα έχει το μέρισμα στον Λογαριασμό ενώ στην περίπτωση της αρνητικής (short) θέσης η Εταιρεία θα κάνει μια αρνητική διόρθωση για να αντικατοπτρίσει το οικονομικό αποτέλεσμα που θα έχει το μέρισμα στον Λογαριασμό (Παρουσίαση 2):

32 Παρουσίαση 2 Οι Πελάτες με το παρόν αναγνωρίζουν και επιβεβαιώνουν ότι θα ενημερώνονται σχετικά με τις ανακοινώσεις της διανομής μερισμάτων. Η Εταιρεία δεν θα είναι υπόλογη για αυτού του είδους τις πράξεις που μπορεί να επηρεάσουν τον Λογαριασμό του Πελάτη και/ή τη θέση του. Οποιαδήποτε επίδραση Εταιρικής πράξης στον Λογαριασμό είναι κενή περιεχομένου και θα εξισορροπείται από την Εταιρεία. Επομένως, Συναλλαγές και αναλήψεις θα εκτελούνται από έναν διορθωμένο Λογαριασμό και μόνο, ο οποίος θα αντικατοπτρίζει τη σωστή εξισορρόπηση που είχε η οικονομική επίδραση της Εταιρικής Πράξης στην τιμή του CFD Αρχείο Συναλλακτικού Λογαριασμού ΜΤ4 Εάν δεν καταχωρήσουμε καμία πράξη στον Συναλλακτικό σας Λογαριασμό ΜΤ4 κατά τη διάρκεια μιας συνεχούς περιόδου τριών (3) μηνών και έχετε ένα μηδενικό υπόλοιπο λογαριασμού, ο Συναλλακτικός σας Λογαριασμός ΜΤ4 και όλο το ιστορικό του θα αρχειοθετηθεί στον εξυπηρετητή (server) των συναλλαγών μας. Εάν θελήσετε να εξακολουθήσετε να χρησιμοποιείτε τον Συναλλακτικό σας Λογαριασμό ΜΤ4 ή να τον επαναδραστηριοποιήσετε στο μέλλον παρακαλούμε επικοινωνήσατε μαζί μας στο.

NUNTIUS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ

NUNTIUS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ NUNTIUS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΗ ΠΕΛΑΤΗ Σημείωση: Το Αγγλικό κείμενο αυτής της Σύμβασης αποτελεί την επικρατούσα έκδοση και θα υπερισχύει οποτεδήποτε υπάρξει οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ της

Διαβάστε περισσότερα

Γνωστοποίηση Κινδύνων

Γνωστοποίηση Κινδύνων Γνωστοποίηση Κινδύνων Το έγγραφο δεν έχει σκοπό να παρουσιάσει μια εξαντλητική ανάλυση των κινδύνων που συνδέονται με τα χρηματοπιστωτικά μέσα. Σκοπός του παρόντος εγγράφου είναι να παρέχει στους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

NUNTIUS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ

NUNTIUS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ NUNTIUS ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΗ ΠΕΛΑΤΗ Σημείωση: Το Αγγλικό κείμενο αυτής της Σύμβασης αποτελεί την επικρατούσα έκδοση και θα υπερισχύει οποτεδήποτε υπάρξει οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ της

Διαβάστε περισσότερα

(α) κατανοούν και είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τα οικονομικά, νομικά και άλλα ρίσκα που περιλαμβάνοντα

(α) κατανοούν και είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τα οικονομικά, νομικά και άλλα ρίσκα που περιλαμβάνοντα Γνωστοποίηση Κινδύνου Εν όψει της εταιρείας Nuntius Χρηματιστηριακές & Επενδυτικές Υπηρεσίες ΑΕΠΕΥ («Nuntius») που είναι ο χρηματομεσίτης που αποδέχεται να εισέλθει σε απευθείας («OTC») συμβόλαια επί της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΗ ΠΕΛΑΤΗ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΗ ΠΕΛΑΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΔΙΩΤΗ ΠΕΛΑΤΗ Σημείωση: Το Αγγλικό κείμενο της παρούσας Σύμβασης αποτελεί την επικρατούσα εκδοχή και θα υπερισχύει σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρχει απόκλιση ανάμεσα στο Αγγλικό κείμενο και σε άλλες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ X Spot Markets (EU) Ltd. Λαμβάνοντας υπόψη την X Spot Markets (EU) Ltd. (εφεξής η "Εταιρεία"), η οποία συμφωνεί να υιοθετεί ("OTC") συμβάσεις για διαφορές ("CFDs") και συμβάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών για FOREX

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών για FOREX Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών για FOREX Σκοπός Αυτό το έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με το παρόν επενδυτικό προϊόν. Δεν είναι διαφημιστικό υλικό και δεν συνιστά μια επενδυτική συμβουλή.

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών-CFDs Γενικά

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών-CFDs Γενικά Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών-CFDs Γενικά Σκοπός Αυτό το έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με το παρόν επενδυτικό προϊόν. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό και δεν συνιστά επενδυτική συμβουλή.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός συναλλαγών. Σε CFDs

Οδηγός συναλλαγών. Σε CFDs Οδηγός συναλλαγών Σε CFDs Περιεχόμενα Οδηγός Συναλλαγών σε CFDs... 2 Κατάσταση Λογαριασμού... 2 Διαγράμματα... 2 Είδη Εντολών για τα CFDs... 2 ΣΤΟ DEMO ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1 Οδηγός Συναλλαγών σε CFDs Καλώς ήλθατε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης. EurobankTrader

Οδηγός χρήσης. EurobankTrader Οδηγός χρήσης EurobankTrader Περιεχόμενα Δημιουργία Σελίδων (Προβολών)... 2 Αναζήτηση Συμβόλου & Λίστες Προβολής... 2 Συναλλαγές: καταχώρηση & τύποι εντολών... 2 Καταχώρηση σχετικών εντολών... 2 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός ΤΗΛ: +357 250 21 121 ΦΑΞ: +357 250 21 120 Τηλέφωνο χωρίς χρέωση (Από Σταθερό) Κύπρος: 800 932 93 E mail: CyrpusDesk@SaxoBank.com Web

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών

Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών 1. Εισαγωγή H Monecor (London) Limited, με το εμπορικό όνομα ETX Capital, (η ETX Capital, «εμείς») είναι εξουσιοδοτημένη και ρυθμιζόμενη από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Plus500CY Ltd. Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών

Plus500CY Ltd. Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών Plus500CY Ltd. Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών Η παρούσα Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών αποτελεί μέρος των Συμβάσεων των Πελατών, όπως ορίζονται στη Συμφωνία Χρήστη. 1. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και Προϋποθέσεις. HSBC Global View

Όροι και Προϋποθέσεις. HSBC Global View Όροι και Προϋποθέσεις HSBC Global View Η υπηρεσία HSBC Global View (η «Υπηρεσία») παρέχεται από την HSBC Holdings plc και τις θυγατρικές της σε όλο τον κόσμο (κάθε μια από τις οποίες θα εννοείται όταν

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός ΤΗΛ: +357 250 21 121 ΦΑΞ: +357 250 21 120 Τηλέφωνο χωρίς χρέωση (Από Σταθερό) Κύπρος: 800 932 93 E mail: CyrpusDesk@SaxoBank.com Web

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών

Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών 1. Εισαγωγή H Monecor (London) Limited, με το εμπορικό όνομα ETX Capital, (η ETX Capital, «εμείς») είναι εξουσιοδοτημένη και ρυθμιζόμενη από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ Η AXIA Ventures Group Ltd (η Εταιρία ) παρέχει με το παρόν έντυπο πληροφόρηση στους πελάτες της σχετικά με τις ρυθμίσεις που έχει θεσπίσει και εφαρμόζει, προκειμένου να διασφαλίσει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Περιθώριο (margin)

Οδηγός για το Περιθώριο (margin) Οδηγός για το Περιθώριο (margin) Ορισμός του περιθωρίου: Οι συναλλαγές με περιθώριο σας επιτρέπουν να εκταμιεύετε ένα μικρό ποσοστό μόνο της αξίας της επένδυσης που θέλετε να κάνετε, αντί να χρειάζσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός συναλλαγών. Σε Futures

Οδηγός συναλλαγών. Σε Futures Οδηγός συναλλαγών Σε Futures Περιεχόμενα Οδηγός Συναλλαγών σε Futures... 2 Κατάσταση Λογαριασμού... 2 Διαγράμματα... 2 Είδη Εντολών Futures... 2 1 Οδηγός Συναλλαγών σε Futures H Eurobank Equities σας καλωσορίζει

Διαβάστε περισσότερα

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ Λεμεσός

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ Λεμεσός Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός ΤΗΛ: +357 250 21 121 ΦΑΞ: +357 250 21 120 Τηλέφωνο χωρίς χρέωση (Από Σταθερό) Κύπρος: 800 932 93 E mail: CyrpusDesk@SaxoBank.com Web

Διαβάστε περισσότερα

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ Λεμεσός

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ Λεμεσός Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός ΤΗΛ: +357 250 21 121 ΦΑΞ: +357 250 21 120 Τηλέφωνο χωρίς χρέωση (Από Σταθερό) Κύπρος: 800 932 93 E mail: CyrpusDesk@SaxoBank.com Web

Διαβάστε περισσότερα

FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE

FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE ΠΕΡΙΛΗΨΗ: ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ FXCM (ΘΕΤΙΚΟ SLIPPAGE) ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΑΝ Η ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΕΥΝΟΪΚΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΖΗΤΗΣΕΙ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Βασικό σύστημα αυτόματων χρεώσεων SEPA Έγγραφο πληροφόρησης Οφειλέτη

Βασικό σύστημα αυτόματων χρεώσεων SEPA Έγγραφο πληροφόρησης Οφειλέτη 1. Εισαγωγή Βασικό σύστημα αυτόματων χρεώσεων SEPA Ο SEPA είναι ο ενιαίος χώρος πληρωμών σε ευρώ, ο οποίος περιλαμβάνει 34 χώρες το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρεις χώρες του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Χρεωστικού Υπολοίπου σε Χρήματα DEGIRO

Όροι Χρεωστικού Υπολοίπου σε Χρήματα DEGIRO Όροι Χρεωστικού Υπολοίπου σε Χρήματα EIRO Περιεχόμενα Άρθρο 1. Ορισμοί... 3 Άρθρο 2. Συμβατική Σχέση... 3 Άρθρο 3. Καταχώρηση Πιστώσεων... 4 Άρθρο 4. Χρεωστικό Υπόλοιπο σε Χρήματα... 4 Άρθρο 5. Απλή Εκτέλεση...

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και Προϋποθέσεις προγράμματος VIP Skrill Έκδοση 2 Μάιος Πεδίο εφαρμογής Όρων και Προϋποθέσεων VIP Skrill

Όροι και Προϋποθέσεις προγράμματος VIP Skrill Έκδοση 2 Μάιος Πεδίο εφαρμογής Όρων και Προϋποθέσεων VIP Skrill Όροι και Προϋποθέσεις προγράμματος VIP Skrill Έκδοση 2 Μάιος 2016 1. Πεδίο εφαρμογής Όρων και Προϋποθέσεων VIP Skrill 1.1. Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις («Όροι και Προϋποθέσεις VIP») ισχύουν για το

Διαβάστε περισσότερα

Οι παράγοντες που λαμβάνονται υπ όψη στην Πολιτική Βέλτιστης Εκτέλεσης είναι οι εξής :

Οι παράγοντες που λαμβάνονται υπ όψη στην Πολιτική Βέλτιστης Εκτέλεσης είναι οι εξής : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ Σκοπός και Ιδιότητα H παρούσα Δήλωση Γνωστοποίησης παραθέτει τις υπηρεσίες που παρέχει σε Ιδιώτες Πελάτες («Πελάτες») η εταιρεία «Παντελάκης Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.»

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (COPYRIGHT)

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (COPYRIGHT) ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (COPYRIGHT) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ COOKIES ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

VIE FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

VIE FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Ιούλιος 2018 Η η οποία δραστηριοποιείται υπό την επωνυμία FORTISSIO (www.fortissio.com) (από εδώ και στο εξής αναφέρεται ως «η Εταιρεία»), είναι μια εποπτευόμενη επενδυτική

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας

Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας Η Cardlink (στο εξής ΕΤΑΙΡΕΙΑ) δημιούργησε τον δικτυακό τόπο www.cardlink.gr για να προσφέρει πληροφορίες και υπηρεσίες στους επισκέπτες του. Οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο

Διαβάστε περισσότερα

Ανατομία ενός παραθύρου ταχείας συναλλαγής

Ανατομία ενός παραθύρου ταχείας συναλλαγής Ανατομία ενός παραθύρου ταχείας συναλλαγής Η επιλογή ταχείας συναλλαγής σάς προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο και διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαπραγμάτευση της εντολής σας. FOREX CFD FOREX Ανατομία

Διαβάστε περισσότερα

για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο

για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο Το παρόν έγγραφο παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με το επενδυτικό προϊόν. Δεν είναι υλικό εμπορικής προώθησης. Οι πληροφορίες απαιτούνται βάσει του νόμου για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τη φύση,

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Κατηγοριοποίησης Πελατών

Πολιτική Κατηγοριοποίησης Πελατών Πολιτική Κατηγοριοποίησης Πελατών Στο πλαίσιο της εφαρμογή των διατάξεων της Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Αγορές Χρηματοοικονομικών Μέσων (MiFID), όπως έχει ενσωματωθεί στο Ελληνικό δίκαιο σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΤΟ FOREX: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ FXCM

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΤΟ FOREX: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ FXCM ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΤΟ FOREX: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ FXCM ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Η βελτιστοποίηση τιμών αναφέρεται επίσης ως θετικό slippage. To slippage μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό. Η εμφάνιση του slippage

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ Σελίδα 1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ Σκοπός Ο Νόµος αρ.144(ι)2007 που προνοεί για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, την άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων, τη λειτουργία ρυθµιζόµενων αγορών και άλλα συναφή

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι & Πολιτική Αγορών της Fon

Γενικοί Όροι & Πολιτική Αγορών της Fon Γενικοί Όροι & Πολιτική Αγορών της Fon Ορισµοί Όροι και Προϋποθέσεις: Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις Πώλησης Εξοπλισµού (εφεξής: «ΟΠΠΕ»). Fon Technology, S.L.: Η Εταιρία η οποία προµηθεύει ή πωλεί τα

Διαβάστε περισσότερα

FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE

FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE ΠΕΡΙΛΗΨΗ: ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ FXCM (ΘΕΤΙΚΟ SLIPPAGE) ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΑΝ Η ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΕΥΝΟΪΚΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΖΗΤΗΣΕΙ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

SAFECAP ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

SAFECAP ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ SAFECAP Safecap Investments Limited ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Το παρόν έγγραφο για τη Δήλωση πολιτικής απορρήτου και τις κανονιστικές προστασίες τίθεται σε ισχύ από τις 29 Ιανουαρίου 2017 και θα παραμένει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Η Monecor (London) Limited, με το εμπορικό όνομα ETX Capital (ETX Capital, εμείς ή εμάς), είναι Εξουσιοδοτημένη και ρυθμίζεται από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Αποκήρυξη ευθυνών. Συλλογή Προσωπικών Πληροφοριών

Αποκήρυξη ευθυνών. Συλλογή Προσωπικών Πληροφοριών Αποκήρυξη ευθυνών Του γραφείου προώθησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων Δ.Καρβούνης δεσμεύεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να παρέχει στα μέλη του τα καλύτερα δυνατά προϊόντα και υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΈΓΓΡΑΦΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ 1. Εισαγωγή Το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου (που περιλαμβάνει την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ, τις θυγατρικές της εταιρείες καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και προϋποθέσεις

Όροι και προϋποθέσεις Όροι και προϋποθέσεις 1. Η σχέση μας μαζί σας 1.1. Στους παρόντες Όρους, η δικηγορική εταιρεία Michael Kyprianou & Co LLC αναφέρεται ως «Εταιρεία» ή «εμείς». 1.2. Οι όροι και προϋποθέσεις που περιέχονται

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Απορρήτου Ημερομηνία έναρξης ισχύος: Νοέμβριος 2018 Η V.L. Toolbox Express Computer Solutions Ltd ("εμείς", "σ εμάς" ή "μας") λειτουργεί τον ιστότοπο https://vltoolbox.com.cy/

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ 5 ΠΡΩΤΩΝ ΤΟΠΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2018

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ 5 ΠΡΩΤΩΝ ΤΟΠΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2018 ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ 5 ΠΡΩΤΩΝ ΤΟΠΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2018 Για να μπορέσουν οι πελάτες μας και το κοινό να αξιολογήσουν την ποιότητα εκτέλεσης της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΕΠΕΥ και να

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Ενότητα 7: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Ενότητα 7: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Ενότητα 7: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τμήμα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο πληροφόρησης Οφειλέτη (περιλαμβανομένων Όρων Χρήσης για Ιταλία) (Δεν αφορά σε λογαριασμούς στην HSBC Γερμανίας)

Έγγραφο πληροφόρησης Οφειλέτη (περιλαμβανομένων Όρων Χρήσης για Ιταλία) (Δεν αφορά σε λογαριασμούς στην HSBC Γερμανίας) 1. Εισαγωγή Έγγραφο πληροφόρησης Οφειλέτη Ο SEPA είναι ο ενιαίος χώρος πληρωμών σε ευρώ, ο οποίος περιλαμβάνει 34 χώρες - το σύνολο των 34 χωρών - όλων των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρεις

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 23 Ιανουαρίου 2015 ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε τη Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης στο τέλος του παρόντος εγγράφου. ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 23 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Όροι χρήσης. 1. Εισαγωγή

Όροι χρήσης. 1. Εισαγωγή Όροι χρήσης 1. Εισαγωγή 1.1. Ο παρών διαδικτυακός χώρος «andreasmichailos.gr» είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα διάθεσης δικηγορικών υπηρεσιών της εταιρείας με την επωνυμία «ΜΙΧΑΗΛΟΣ-ΠΕΓΚΑ Α.Ε.» που εδρεύει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. Εισαγωγή : Ο παρών διαδικτυακός τόπος αποτελεί την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ 5 ΠΡΩΤΩΝ ΤΟΠΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ 5 ΠΡΩΤΩΝ ΤΟΠΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ 5 ΠΡΩΤΩΝ ΤΟΠΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ Για να μπορέσουν οι πελάτες μας και το κοινό να αξιολογήσουν την ποιότητα εκτέλεσης της ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΕΠΕΥ και να προσδιορίσουν

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Δήλωση περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ηλεκτρονική Δήλωση περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ηλεκτρονική Δήλωση περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Custom House Financial (UK) Limited Ημερομηνία έναρξης ισχύος: 1 Νοεμβρίου 2014 Στην Κύπρο, οι υπηρεσίες παρέχονται από την Custom House Financial

Διαβάστε περισσότερα

Plus500CY Ltd. Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Κινδύνου

Plus500CY Ltd. Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Κινδύνου Plus500CY Ltd. Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Κινδύνου Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Κινδύνου Τα Συμβόλαια επί της Διαφοράς (CFD) ενδέχεται να θέσουν το κεφάλαιό σας σε κίνδυνο εάν χρησιμοποιηθούν με κερδοσκοπικό

Διαβάστε περισσότερα

To Σχέδιο έχει ισχύ από τον Ιούνιο 2016 και θα διέπεται από τους πιο κάτω όρους και προϋποθέσεις (στο εξής Όροι ).

To Σχέδιο έχει ισχύ από τον Ιούνιο 2016 και θα διέπεται από τους πιο κάτω όρους και προϋποθέσεις (στο εξής Όροι ). Οροι & προϋποθέσεις 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ: Το Σχέδιο «ανταμοιβή» (στο εξής Σχέδιο ) αποτελεί πρόγραμμα επιβράβευσης Καρτών της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο επιστρέφει στους Κατόχους Καρτών που συμμετέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις για το Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Olympus

Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις για το Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Olympus Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις για το Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Olympus 1 Πεδίο εφαρμογής 2 Σύναψη συμβάσεως 3 Δικαίωμα υπαναχώρησης 4 Τιμές Προϊόντων 5 Παράδοση 6 Προθεσμία πληρωμής, υπερημερία 7 Διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε τη Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης στο τέλος του παρόντος εγγράφου. ΤΑΣΗ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ / ΘΕΣΗ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Προμήθειας Περιφερειακών Εξαρτημάτων/Παρελκόμενων POS

Όροι Προμήθειας Περιφερειακών Εξαρτημάτων/Παρελκόμενων POS Όροι Προμήθειας Περιφερειακών Εξαρτημάτων/Παρελκόμενων POS Τελευταία τροποποίηση: 27 Νοεμβρίου 2018 1 Αντικείμενο Όρων 1.1 Οι παρόντες όροι διέπουν την προμήθεια περιφερειακών εξαρτημάτων/ παρελκόμενων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 9 Μαρτίου 2012 Αθήνα, Ελλάδα: Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα των προσφορών ανταλλαγής και των προσκλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE

FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE ΠΕΡΙΛΗΨΗ: ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ FXCM (ΘΕΤΙΚΟ SLIPPAGE) ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΑΝ Η ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΕΥΝΟΪΚΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΖΗΤΗΣΕΙ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Όροι & Προϋποθέσεις Για online αιτήσεις αμοιβαίων κεφαλαίων

Όροι & Προϋποθέσεις Για online αιτήσεις αμοιβαίων κεφαλαίων Όροι & Προϋποθέσεις Για online αιτήσεις αμοιβαίων κεφαλαίων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (ΚΙΙD)

Διαβάστε περισσότερα

Forex Capital Markets Limited

Forex Capital Markets Limited Κάρτα Τιμολόγησης Forex Capital Markets Limited Forex Capital Markets Limited 21 February 2017 1 Foreign Exchange (FX) 1. Πίνακας Προμηθειών FX * Το μοντέλο τιμολόγησης προμηθειών στο Forex είναι διαθέσιμο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΤΟ FOREX: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ FXCM

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΤΟ FOREX: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ FXCM ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΤΟ FOREX: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ FXCM ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Στο παρόν άρθρο, μπορείτε να δείτε πως η FXCM προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο για τη διαφάνεια στην εκτέλεση των εντολών, παρέχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Χρήσης της IBM Όροι για Συγκεκριμένες Προσφορές SaaS. IBM Regulatory Compliance Analytics

Όροι Χρήσης της IBM Όροι για Συγκεκριμένες Προσφορές SaaS. IBM Regulatory Compliance Analytics Όροι Χρήσης της IBM Όροι για Συγκεκριμένες Προσφορές SaaS IBM Regulatory Compliance Analytics Οι Όροι Χρήσης (Terms of Use - "ToU") αποτελούνται από το παρόν έγγραφο "Όροι Χρήσης της IBM Όροι για Συγκεκριμένες

Διαβάστε περισσότερα

Συμβάσεις επί διαφορών (CFD)

Συμβάσεις επί διαφορών (CFD) Προειδοποιηση για τουσ επενδυτεσ 28/02/2013 Συμβάσεις επί διαφορών (CFD) Βασικά μηνύματα Οι χρηματοπιστωτικές συμβάσεις επί διαφορών (contracts for differences «CFD») είναι σύνθετα προϊόντα και δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οι ακόλουθοι Όροι ισχύουν για την υπηρεσία Alpha Alerts Καρτών (εφεξής η «Υπηρεσία») :

Οι ακόλουθοι Όροι ισχύουν για την υπηρεσία Alpha Alerts Καρτών (εφεξής η «Υπηρεσία») : ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ALPHA ALERTS ΚΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ALPHA BANK CYPRUS LTD Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις (εφεξής «οι Όροι») θα διέπονται από τους Γενικούς Όρους και Προϋποθέσεις της Alpha

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 24/05/2018

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για την Επεξεργασία και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Ενημέρωση για την Επεξεργασία και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Ενημέρωση για την Επεξεργασία και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Εισαγωγή Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, μέλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έχει πρωταρχική σημασία η προστασία των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΑΥΤΟΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΝΤΥΠΟ ΑΥΤΟΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΝΤΥΠΟ ΑΥΤΟΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Αρ. πελάτη: Παρακαλούμε συμπληρώστε το παρόν έντυπο, εάν είστε Δικαιούχος Ατομικού Λογαριασμού ή Έμπορος ή Ιδιοκτήτης Ατομικής Επιχείρησης. Σε περίπτωση συνδικαιούχων

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου. Παρακαλούμε, διαβάστε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου προσεκτικά.

Πολιτική Απορρήτου. Παρακαλούμε, διαβάστε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου προσεκτικά. Πολιτική Απορρήτου Η ιστοσελίδα μας Dietbook.gr έχει δεσμευτεί να διατηρήσει ένα υψηλό πρότυπο, ώστε να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Στο τμήμα «Πολιτική Απορρήτου» θα θέλαμε να μοιραστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Η ART-εμείς, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) στην οποία ανήκει ο παρόν δικτυακός τόπος http://www.artemeis.gr/, δεσμεύεται

Διαβάστε περισσότερα

- Παράγωγα σχετιζόμενα με εμπορεύματα και εκκαθαρίζονται με ρευστά διαθέσιμα.

- Παράγωγα σχετιζόμενα με εμπορεύματα και εκκαθαρίζονται με ρευστά διαθέσιμα. Γενικά Η Εταιρία λαμβάνει κάθε εύλογο μέτρο, ώστε να επιτυγχάνει είτε κατά τη λήψη και διαβίβαση των εντολών σε τρίτους είτε κατά την εκτέλεση των εντολών επί για λογαριασμό των πελατών της το βέλτιστο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε τη Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης στο τέλος του παρόντος εγγράφου. ΤΑΣΗ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ / ΘΕΣΗ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Χρήσης. Προοίμιο

Όροι Χρήσης. Προοίμιο Όροι Χρήσης Προοίμιο Η Mondelez Europe Services GmbH και η Mondelez Ελλάς ΑΕ, συνδεδεμένες εταιρείες του ομίλου εταιρειών Mondelēz International Inc. είναι κάτοχοι και χειριστές της παρούσας ιστοσελίδας.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του εγγράφου; ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Η G4S είναι ένας «Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα». Αυτό σημαίνει ότι είμαστε υπεύθυνοι να αποφασίσουμε πώς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΡΠΕΔΩΝ ΙΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΡΠΕΔΩΝ ΙΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΡΠΕΔΩΝ ΙΚΕ Η ΑΡΠΕΔΩΝ δίνει ιδιαίτερη σημασία και σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των συναλλασσόμενών μαζί της. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής

Διαβάστε περισσότερα

Υποδείξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR)

Υποδείξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) Υποδείξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) Ο Endress+Hauser Όμιλος ("Endress+Hauser", "Εμείς" ή "Εμάς") δίνει μεγάλη σημασία στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Μεταμόρφωση, 18 Μαΐου 2018 ΘΕΜΑ: ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΙΟΥ I ACCEPT ( ΑΠΟΔΟΧΗ ), ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΙΟΥ I ACCEPT ( ΑΠΟΔΟΧΗ ), ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΙΟΥ I ACCEPT ( ΑΠΟΔΟΧΗ ), ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ MICROSOFT ( ΟΡΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της CROMAR Μεσίτες Ασφαλειών Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε.

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της CROMAR Μεσίτες Ασφαλειών Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της CROMAR Μεσίτες Ασφαλειών Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. Η CROMAR Μεσίτες Ασφαλειών Μονοπρόσωπη ΕΠΕ («η Εταιρία»), δεσμεύεται να προστατεύει το απόρρητο των προσώπων με

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου. Το EURid είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας.

Πολιτική απορρήτου. Το EURid είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας. Πολιτική απορρήτου Στο EURid δίνουμε μεγάλη σημασία στην προστασία του απορρήτου σας. Στην Πολιτική Απορρήτου μας θα θέλαμε να κάνουμε σαφές ποια προσωπικά σας δεδομένα επεξεργαζόμαστε, για ποιον λόγο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΣΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ TeleTrade - DJ International Consulting Ltd Μάρτιος 2018 2011-2018 TeleTrade-DJ International Consulting Ltd. 1 Εισαγωγή Η TeleTrade-DJ International Consulting Ltd (εφεξής

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε τη Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης στο τέλος του παρόντος εγγράφου. ΤΑΣΗ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ / ΘΕΣΗ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΖΕΒΡΑ- ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΗΣ Α.Ε.» ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΖΕΒΡΑ- ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΗΣ Α.Ε.» ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΖΕΒΡΑ- ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΗΣ Α.Ε.» ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εμείς, η «ΖΕΒΡΑ- ΑΜΑΝΑΤΙΑΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και προϋποθέσεις χρήσης

Όροι και προϋποθέσεις χρήσης Όροι και προϋποθέσεις χρήσης 1. Αποδοχή Η πρόσβαση και η χρήση αυτού του δικτυακού τόπου υπόκεινται στους ακόλουθους όρους και προϋποθέσεις και σε όλους τους νόμους που εφαρμόζονται σχετικά. Με την πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ

2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ 1. Ρυθμιστικό Πλαίσιο 2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ Μέσα στα πλαίσια του EU Markets in Financial Instruments Directive (MiFID), η Mega Equity Securities & Financial Services Public Ltd εφεξής καλούμενη

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 21: Αντιμετωπίζοντας τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Ερωτήσεις

Κεφάλαιο 21: Αντιμετωπίζοντας τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Ερωτήσεις Κοκολιού Έλλη Α.Μ. 1207 Μ 093 Διεθνής Πολιτική Οικονομία Μάθημα: Γεωπολιτική των Κεφαλαιαγορών Κεφάλαιο 21: Αντιμετωπίζοντας τις συναλλαγματικές ισοτιμίες ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α) Η αγορά συναλλάγματος

Διαβάστε περισσότερα

IBM Regulatory Compliance Analytics

IBM Regulatory Compliance Analytics Περιγραφή Υπηρεσιών IBM Regulatory Compliance Analytics Στην παρούσα Περιγραφή Υπηρεσιών περιγράφεται η Υπηρεσία Cloud που παρέχεται από την IBM στον Πελάτη. Με τον όρο "Πελάτης" νοούνται η εταιρεία, οι

Διαβάστε περισσότερα

Όροι χρήσης διαδικτυακού τόπου της Nestlé

Όροι χρήσης διαδικτυακού τόπου της Nestlé Όροι χρήσης διαδικτυακού τόπου της Nestlé Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε αυτόν τον διαδικτυακό τόπο. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης του διαδικτυακού τόπου της Nestlé που περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

CELESTYAL CRUISES LIMITED ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ

CELESTYAL CRUISES LIMITED ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ CELESTYAL CRUISES LIMITED ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ 1 Δήλωση Πολιτικής Το δικαίωμα των υποκειμένων δεδομένων να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους προσωπικού χαρακτήρα τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων Που Συλλέγουμε Και Επεξεργαζόμαστε

Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων Που Συλλέγουμε Και Επεξεργαζόμαστε Ενημέρωση για Προσωπικά Δεδομένα ΟΠΑΠ PLAY Εισαγωγή Η εταιρία μας, με την επωνυμία «ΟΠΑΠ Α.Ε.» και έδρα επί της Λ. Αθηνών 112 στην Αθήνα (στο εξής και χάριν συντομίας: «ΟΠΑΠ Α.Ε.»)., είναι κατά την ισχύουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Άρθρο 1 - Εφαρμογή 1.1 Oι γενικοί όροι και προϋποθέσεις που δηλώνονται παρακάτω ( Όροι & Προϋποθέσεις ) ισχύουν και σχηματίζουν μέρος όλων των προσφορών και συναλλαγών των (πολυμεσικών)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 9 Μαρτίου 2012 Αθήνα, Ελλάδα: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και προϋποθέσεις του FY16 Cloud PBX Adoption Offer, Αναθεωρήθηκε στις 23 Μαΐου 2016

Όροι και προϋποθέσεις του FY16 Cloud PBX Adoption Offer, Αναθεωρήθηκε στις 23 Μαΐου 2016 Όροι και προϋποθέσεις του FY16 Cloud PBX Adoption Offer, Αναθεωρήθηκε στις 23 Μαΐου 2016 Σελίδα 1 από 6 Στο παρόν έγγραφο περιγράφονται οι λεπτομέρειες του FY16 Cloud PBX Adoption Offer ( Προσφορά ), συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτα Τιμολόγησης Forex Capital Markets Limited

Κάρτα Τιμολόγησης Forex Capital Markets Limited Κάρτα Τιμολόγησης Forex Capital Markets Limited Πίνακας Προμηθειών FX Οι ακόλουθες προμήθειες θα χρεωθούν στον λογαριασμό σας σε όλες τις συναλλαγές rolling spot forex κατά τη στιγμή που οι θέσεις αυτές

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες σχετικά με το αρμόδιο ταμείο αποζημίωσης επενδυτών

Πληροφορίες σχετικά με το αρμόδιο ταμείο αποζημίωσης επενδυτών Πληροφορίες σχετικά με το αρμόδιο ταμείο αποζημίωσης επενδυτών I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Nuntius Χρηματιστηριακές Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (η "Εταιρεία) είναι μέλος του Συνεγγυητικού Ταμείου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ Ημερομηνία: / / Προς: Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα Λτδ Γρηγόρη Αυξεντίου 8 1096 Λευκωσία ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΟΔΟΤΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ / ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ /

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση της ESMA Γνωστοποίηση της απόφασης της ESMA για την ανανέωση του μέτρου παρέμβασης στα συμβάσεις επί διαφορών (CFD)

Ανακοίνωση της ESMA Γνωστοποίηση της απόφασης της ESMA για την ανανέωση του μέτρου παρέμβασης στα συμβάσεις επί διαφορών (CFD) ESMA35-43-1397 Ανακοίνωση της ESMA Γνωστοποίηση της απόφασης της ESMA για την ανανέωση του μέτρου παρέμβασης στα συμβάσεις επί διαφορών (CFD) Στις 23ης Οκτωβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Αρχή Kινητών Aξιών και

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε τη Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης στο τέλος του παρόντος εγγράφου. Σημείωση: Καμία από τις ακόλουθες στρατηγικές δεν αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ go4more

ΟΡΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ go4more ΟΡΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ go4more Οι παρακάτω όροι διέπουν τη λειτουργία του προγράμματος go4more (εφεξής καλούμενο το «Πρόγραμμα») που δημιούργησε η Εθνική Τράπεζα (εφεξής καλούμενη

Διαβάστε περισσότερα

Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων:

Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων: 1. αφ ενός της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε τη Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης στο τέλος του παρόντος εγγράφου. ΤΑΣΗ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ / ΘΕΣΗ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα