(α) κατανοούν και είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τα οικονομικά, νομικά και άλλα ρίσκα που περιλαμβάνοντα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "(α) κατανοούν και είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τα οικονομικά, νομικά και άλλα ρίσκα που περιλαμβάνοντα"

Transcript

1 Γνωστοποίηση Κινδύνου Εν όψει της εταιρείας Nuntius Χρηματιστηριακές & Επενδυτικές Υπηρεσίες ΑΕΠΕΥ («Nuntius») που είναι ο χρηματομεσίτης που αποδέχεται να εισέλθει σε απευθείας («OTC») συμβόλαια επί της διαφοράς («CFDs») και συμβόλαια συναλλάγματος («Συμβόλαια FX») με τον υπογεγραμμένο (που αναφέρεται εδώ ως «Πελάτης», «εσύ», «σου») ο Πελάτης αναγνωρίζει, κατανοεί και συμφωνεί ότι: Οι Συναλλαγές είναι Πολύ Υποθετικές και Επικίνδυνες Οι Συναλλαγές CFD και συμβολαίων FX είναι πολύ υποθετικές και περιλαμβάνουν σημαντικό ρίσκο για απώλειες και δεν είναι κατάλληλες για όλους τους επενδυτές αλλά μόνο για τους πελάτες που: (α) κατανοούν και είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τα οικονομικά, νομικά και άλλα ρίσκα που περιλαμβάνοντα (β) έχουν την εμπειρία και γνώση για τις συναλλαγές σε αγαθά τύπου παράγωγα ή υποκείμενα και (γ) είναι οικονομικά ικανοί να δεχτούν σημαντικές απώλειες εκτός περιθωρίου (margin) ή καταθέσεων αφού οι επενδυτές μπορεί να χάσουν όλη την αξία του συμβολαίου και όχι απλά το περιθώριο ή την κατάθεση. Τα CFDs ή/και τα Συμβόλαια FX δεν είναι κατάλληλα για κεφάλαια συνταξιοδοτήσεως ή/και συντηρητικά κεφάλαια. Οι συναλλαγές με CFD και FX βασικά αλλά όχι αποκλειστικά, εξαιτίας της μόχλευσης (leverage), αποτελούν κάποιες από τις πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις και μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες. Ο Πελάτης αντιπροσωπεύει, εγγυάται και συμφωνεί ότι κατανοεί αυτά τα ρίσκα και είναι διατεθειμένος και ικανός, οικονομικά και με κάθε τρόπο, να δεχτεί το ρίσκο της συναλλαγής CFDs and Συμβολαίων FX και ότι η απώλεια ολόκληρου του υπολοίπου στον λογαριασμό του δεν θα αλλάξει τον τρόπο ζωής του Ρίσκα που σχετίζονται με Μακροπρόθεσμες θέσεις CFD, π.χ. για Αγοραστές CFDs Κρατώντας μακροπρόθεσμα το CFD σημαίνει ότι αγοράζεις το CFD στην αγορά υποθέτοντας ότι η τιμή του υποκείμενου θα ανεβεί μεταξύ της ώρας της αγοράς και της πώλησης. Ως ιδιοκτήτης μίας μακροπρόθεσμης θέσης, γενικά θα έχεις κέρδος εάν η τιμή του υποκείμενου αγαθού στην αγορά ανέβει ενώ η θέση του CFD σου μένει ανοικτή. Αντιθέτως, θα χάσεις εάν η τιμή πέσει ενώ η θέση του CFD σου είναι ανοικτή. Η πιθανή σου απώλεια ως αποτέλεσμα μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το αρχικό περιθώριο που έχεις καταθέσει. Επιπλέον, μπορεί να έχεις απώλεια λόγω του κλεισίματος της θέσης σου, σε περίπτωση που δεν έχεις αρκετό ρευστό στον λογαριασμό σου για να κρατηθεί ανοικτή η θέση.

2 Ρίσκα που σχετίζονται με Βραχυπρόθεσμες θέσεις CFD, π.χ. για Πωλητές CFDs Κρατώντας βραχυπρόθεσμα το CFD σημαίνει ότι πωλείς το CFD στην αγορά υποθέτοντας ότι η τιμή του υποκείμενου θα πέσει από μεταξύ της ώρας της αγοράς και της πώλησης. Ως ιδιοκτήτης μίας βραχυπρόθεσμης θέσης, γενικά θα έχεις κέρδος εάν η τιμή του υποκείμενου αγαθού στην αγορά πέσει ενώ η θέση του CFD σου μένει ανοικτή. Αντιθέτως, θα χάσεις εάν η τιμή ανέβει ενώ η θέση του CFD σου είναι ανοικτή. Η πιθανή σου απώλεια ως αποτέλεσμα μπορεί να είναι μεγαλύτερη από το αρχικό περιθώριο που έχεις καταθέσει. Επιπλέον, μπορεί να έχεις απώλεια λόγω του κλεισίματος της θέσης σου, σε περίπτωση που δεν έχεις αρκετό ρευστό στον λογαριασμό σου για να κρατηθεί ανοικτή η θέση. Υψηλή Μόχλευση και Χαμηλό Περιθώριο μπορεί να Οδηγήσει σε Γρήγορες Απώλειες Ο μεγάλος βαθμός "αλληλοσύνδεσης" ή "μόχλευσής" είναι μία συγκεκριμένη λειτουργία των Συμβολαίων CFD και των Συμβολαίων FX. Το αποτέλεσμα της μόχλευσης κάνει την επένδυση σε CFD πιο ριψοκίνδυνη από την επένδυση σε υποκείμενο αγαθό. Αυτό προέρχεται από το σύστημα περιθωρίου που εφαρμόζεται στα CFD τα οποία γενικά συμπεριλαμβάνουν μια μικρή κατάθεση ανάλογα με το μέγεθος της συναλλαγής, έτσι ώστε μια σχετικά μικρή διακύμανση στη τιμή του υποκείμενου αγαθού μπορεί να έχει δυσανάλογα δραματικές επιπτώσεις στη συναλλαγή σου. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο και μη ωφέλιμο. Μια μικρή διακύμανση της τιμής υπέρ σου μπορεί να παρέχει μια μεγάλη επιστροφή στην κατάθεση. Από την άλλη, μια μικρή διακύμανση της τιμής εναντίον σου μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες. Οι απώλειές σου δεν θα ξεπεράσουν ποτέ το υπόλοιπο του λογαριασμού σου, ο οποίος είναι ισοζυγισμένος στο μηδέν, εάν οι απώλειες είναι μεγαλύτερες από το ποσό που έχει κατατεθεί. Τέτοιες απώλειες μπορούν να συμβούν γρήγορα. Όσο μεγαλύτερη η μόχλευση, τόσο μεγαλύτερο το ρίσκο. Το μέγεθος της μόχλευσης, λοιπόν, ορίζει εν μέρει το αποτέλεσμα της επένδυσης. Απαιτήσεις Περιθωρίου Ο Πελάτης πρέπει πάντα να διατηρεί την ελάχιστη απαίτηση περιθωρίου στις ανοικτές του θέσεις. Είναι ευθύνη του Πελάτη να παρατηρεί το υπόλοιπο του λογαριασμού του. Ο Πελάτης μπορεί να λάβει μια ειδοποίηση περιθωρίου για να καταθέσει επιπλέον μετρητά εάν το περιθώριο στο λογαριασμό θεωρείται πολύ χαμηλό. Η Nuntius έχει το δικαίωμα να ρευστοποιήσει οποιαδήποτε ή όλες τις ανοικτές θέσεις όταν η ελάχιστη απαίτηση περιθωρίου δεν διατηρηθεί και αυτό ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα τα συμβόλαια CFDs ή FX του πελάτη να κλείσουν με απώλεια, κάτι για το οποίο ο Πελάτης θα θεωρηθεί υπεύθυνος.

3 Άνοιγμα (spread) Η διαφορά μεταξύ της προσφερόμενης μας τιμής και της ζητούμενής μας τιμής είναι το "Άνοιγμα μας". Τα Ανοίγματα μας ρυθμίζονται από την απόλυτη κρίση μας, καθώς εμείς ενεργούμε μέσω των παρόχων ρευστότητας μας στα Συμβόλαια CFD και FX για τους πελάτες και οποιεσδήποτε αλλαγές τίθενται σε λειτουργία κατευθείαν. Οι πληροφορίες σχετικά με τα Ανοίγματα Μας, την μόχλευση, την χρέωση μετακύλησης και τις ώρες συναλλαγών σε κάθε αγορά αναφέρονται στις σελίδες των Όρων Συμβολαίων CFD και Όρων Συμβολαίων FX στην ιστοσελίδα της Nuntius. Διακανονισμός Μετρητών Ο Πελάτης κατανοεί πως τα Συμβόλαια CFD και FX μπορούν μόνο να διακανονιστούν σε μετρητά και η διαφορά μεταξύ της τιμής αγοράς και της πώλησης μερικώς ορίζει το αποτέλεσμα της επένδυσης. Συγκρούσεις Συμφερόντων H Nuntius μέσω των παρόχων ρευστότητας της είναι ο αντισυμβαλλόμενος σε όλες τις Συναλλαγές που εισέρχονται υπό το Συμφωνητικό του Πελάτη και τις καλύπτει ή/και επεξεργάζεται αυτόματα μέσω STP στους παρόχους ρευστότητας της. Έτσι, τα συμφέροντα της Nuntius, ενδεχομένως να είναι σε σύγκρουση με τα δικά σου. Η Πολιτική μας για Συγκρούσεις Συμφερόντων είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Nuntius. Συναλλαγές OTC Όταν κάνεις συναλλαγές Συμβολαίων CFD και FX με εμάς, τέτοιες συναλλαγές δεν θα εκτελούνται σε μια αναγνωρισμένη ή ορισμένη ανταλλαγή επένδυσης και είναι γνωστές ως OTC συναλλαγές εκτός οργανωμένων αγορών. Όλες οι θέσεις που ανοίγονται με εμάς πρέπει να είναι κλείσουν με εμάς και δεν μπορούν να κλείσουν με καμία άλλη οντότητα. Οι συναλλαγές OTC ενδεχομένως να περιλαμβάνουν μεγαλύτερο ρίσκο από την επένδυση σε ανταλλασσόμενα συμβόλαια γιατί δεν υπάρχει ανταλλακτική αγορά στην οποία να κλείσετε μια ανοικτή τοποθέτηση. Ίσως είναι αδύνατο να ρευστοποιήσετε μια υπάρχουσα θέση, για να αξιολογήσετε την αξία της θέσης που απορρέει από μια συναλλαγή OTC ή για να αξιολογήσετε την έκθεση σε ρίσκο. Οι τιμές αγοράς και ζήτησης μπορεί να μην αναφέρονται από εμάς, βασισμένες στις πολιτικές βέλτιστης εκτέλεσης που εφαρμόζονται στην αγορά. Δεν υπάρχει κεντρική εκκαθάριση και καμία εγγύηση από κανένα άλλο μέλος των υποχρεώσεων της Nuntius προς τον Πελάτη, αλλά ο Πελάτης είναι εκτεθειμένος σε κίνδυνο πιστότητας με την Nuntius, τους παρόχους ρευστότητας και τις τράπεζες τους. Ο Πελάτης πρέπει να κοιτάει μόνο στην Nuntius για απόδοση όλων

4 των συμβολαίων στο λογαριασμό του Πελάτη και για επιστροφή οποιουδήποτε περιθωρίου ή εγγύησης. Οι τιμές, το περιθώριο και οι εκτιμήσεις ορίζονται από την Nuntius και τους παρόχους ρευστότητας και μπορεί να είναι διαφορετικές από τιμές που αναφέρονται αλλού Η Nuntius και οι παρόχοι ρευστότητας θα σου παρέχουν τιμές για να χρησιμοποιηθούν στις συναλλαγές, εκτίμηση των θέσεων του Πελάτη και ορισμό των απαιτήσεων του Περιθωρίου σε συμφωνία με τις Πολιτικές Συναλλαγών της και τις Διαδικασίες και Πίνακες Πληροφοριών Αγορών. Η απόδοση του Συμβολαίου σας CFD ή FX θα εξαρτηθεί από τις τιμές που ορίζονται από την Nuntius και τις διακυμάνσεις στην αγορά του υποκείμενου αγαθού με το οποίο σχετίζεται το συμβόλαιο. Κάθε αγαθό περιέχει συγκεκριμένα ρίσκα που επηρεάζουν το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου CFD. Οι τιμές μας για μια συγκεκριμένη αγορά είναι υπολογισμένες με αναφορά στην τιμή του σχετιζόμενου υποκείμενου αγαθού την οποία παίρνουμε από τρίτες πηγές εξωτερικών αναφορών ή ανταλλαγών. Για τα Συμβόλαιά μας CFD και FX, διατηρούμε δεδομένα τιμών από συμμετέχοντες χονδρικής αγοράς. Αν και η Nuntius αναμένει πως αυτές οι τιμές θα είναι λογικά συσχετισμένες με τις διαθέσιμες τιμές στην αγορά, οι τιμές μας ενδεχομένως να διαφέρουν από τιμές διαθέσιμες σε τράπεζες και άλλους συμμετέχοντες στην αγορά. Η Nuntius έχει διακριτική ευχέρεια στον ορισμό και συλλογή περιθωρίου. Η Nuntius είναι εξουσιοδοτημένο να μετατρέπει κεφάλαια στο λογαριασμό του Πελάτη για περιθώριο σε και από τέτοιο ξένο νόμισμα σε ισοτιμία που ορίζεται από την Nuntius, κατά την αποκλειστική της κρίση, βάσει των κυρίαρχων ισοτιμιών στην αγορά νομίσματος της δεδομένης στιγμής σύμφωνα και με τις προσφορές των παρόχων ρευστότητας. Διακαιώματα στα Υποκείμενα Αγαθά Δεν έχετε δικαιώματα ή υποχρεώσεις σε ό,τι αφορά τα υποκείμενα μέσα ή αγαθά που σχετίζονται με τα Συμβόλαιά CFD και FX σου. Ο Πελάτης κατανοεί πως τα CFD μπορούν να έχουν διαφορετικά υποκείμενα αγαθά, όπως μετοχές, δείκτες, νομίσματα και αγαθά, όπως ορίζονται στις σελίδες των Όρων Συναλλαγών CFD και Όρων Συναλλαγών FX στην ιστοσελίδα της Nuntius, Κίνδυνος Νομίσματος Επενδύοντας σε Συμβόλαια FX και CFD με ένα υποκείμενο αγαθό που βρίσκεται σε λίστα με νόμισμα άλλο από το βασικό σου νόμισμα εμπεριέχει ένα ρίσκο νομίσματος, λόγω του όταν ένα Συμβόλαιο CFD ή FX είναι ορισμένο σε ένα νόμισμα άλλο από το βασικό σου νόμισμα, η αξία της επιστροφής ενδεχομένως να επηρεαστεί από την μετατροπή του στο βασικό νόμισμα.

5 Συναλλαγές με Ένα Κλικ και Άμεση Εκτέλεση Το διαδικτυακό σύστημα μας παρέχει άμεση μεταφορά της εντολής του Πελάτη όταν ο Πελάτης εισάγει την ζητούμενη ποσότητα και επιλέξει "Αγορά/Πώληση". Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία ευκαιρία να αναθεωρήσει την εντολή μετά την επιλογή "Αγορά/Πώληση" και οι Εντολές Αγοράς δεν μπορούν να ακυρωθούν ή να τροποποιηθούν. Αυτή η λειτουργία μπορεί να είναι διαφορετική από άλλα συναλλακτικά συστήματα που έχεις χρησιμοποιήσει. Ο Πελάτης πρέπει να χρησιμοποιήσει το Δοκιμαστικό Πρόγραμμα Συναλλαγών (Demo) για να εξοικειωθεί με το Διαδικτυακό Σύστημα Συναλλαγών πριν να κάνει πραγματικές συναλλαγές με την Nuntius. Ο Πελάτης αναγνωρίζει και συμφωνεί πως χρησιμοποιώντας το Διαδικτυακό Σύστημα Συναλλαγών της Nuntius, συμφωνεί στο σύστημα με ένα κλικ και αποδέχεται τον κίνδυνο αυτού του χαρακτηριστικού της άμεσης μεταφοράς/ εκτέλεσης. Τηλεφωνικές Εντολές και Άμεση Εκτέλεση Οι Εντολές Αγοράς που εκτελούνται στο τηλέφωνο μέσω του Γραφείου Συναλλαγών των παρόχων μας ρευστότητας ολοκληρώνονται όταν ο τηλεφωνητής λέει "συμφωνία" ή "έγινε" ακολουθώντας την τοποθέτηση μια εντολής του Πελάτη. Με την επιβεβαίωση αυτή του τηλεφωνητή, ο Πελάτης έχει αγοράσει ή πωλήσει και δεν μπορεί αν ακυρώσει την Εντολή. Με την τοποθέτηση Εντολών Αγοράς μέσω του Γραφείου Συναλλαγών των παρόχων μας ρευστότητας, ο Πελάτης αναγνωρίζει και συμφωνεί σε τέτοια άμεση εκτέλεση και αποδέχεται το ρίσκο αυτής της λειτουργίας. Η Nuntius Δεν Είναι Σύμβουλος Ή Πληρεξούσιος του Πελάτη Όπου και εάν η Nuntius παρέχει γενικές προτάσεις αγοράς, τέτοιες προτάσεις δεν συνιστούν μια προσωπική πρόταση ή συμβουλή επένδυσης και δεν έχει λάβει υπόψη τις προσωπικές σου συνθήκες ή τους επενδυτικούς ους στόχους, ούτε είναι μια προσφορά για αγορά ή πώληση, ή μια πρόταση μιας προσφοράς για αγορά ή πώληση, οποιωνδήποτε Συμβολαίων Ανταλλαγής Ξένου Νομίσματος ή Συμβολαίων Διασταυρωμένων Νομισμάτων. Κάθε απόφαση του Πελάτη για να εισέλθει σε ένα Συμβόλαιο CFD ή FX με την Nuntius και κάθε απόφαση για το εάν μια δοσοληψία είναι κατάλληλη ή ορθή για τον Πελάτη, είναι μια ανεξάρτητη απόφαση που λαμβάνει ο Πελάτης. Η Nuntius δεν ενεργεί ως σύμβουλος ή εξυπηρετεί ως πληρεξούσιος του Πελάτη. Ο Πελάτης συμφωνεί πως η Nuntius και οι παρόχοι ρευστότητας της δεν έχουν κανένα καθήκον διαμεσολάβησης για τον Πελάτη και καμία σχετική ευθύνη και δεν είναι

6 υπεύθυνο για άλλες ευθύνες, απαιτήσεις, ζημίες, κόστη και έξοδα, συμπεριλαμβανομένου έξοδα δικηγόρου, που έχουν πρόκύψει όταν ο Πελάτης έχει ακολουθήσει γενικές προτάσεις συναλλαγών της Nuntius ή κάνοντας ή μη οποιαδήποτε ενέργεια βασισμένη σε οποιαδήποτε γενικευμένη πρόταση ή πληροφορία που παρέχεται από την Nuntius. Οι Προτάσεις Δεν Είναι Εγγυημένες Οι γενικευμένες προτάσεις για την αγορά που παρέχονται από την Nuntius είναι αποκλειστικά βασισμένες στην κρίση του προσωπικού της Nuntius και πρέπει να θεωρούνται ως τέτοιες. Ο Πελάτης αναγνωρίζει ότι εισέρχεται σε οποιαδήποτε Συναλλαγή βασισμένος στην κρίση του. Οποιεσδήποτε προτάσεις για την αγορά που παρέχονται είναι γενικευμένες μόνο και ενδεχομένως να είναι ή να μην είναι σύμφωνες με τις τοποθετήσεις στην αγορά ή τις προθέσεις της Nuntius και/ή των θυγατρικών της. Οι γενικευμένες προτάσεις για τις Αγορές από την Nuntius βασίζονται σε πληροφορίες που θεωρούνται αξιόπιστες, αλλά η Nuntius δεν μπορεί να εγγυηθεί την ακρίβεια ή την πληρότητα αυτών ή υπονοεί πως η ακολουθία τέτοιων γενικευμένων προτάσεων θα μειώσει ή θα απαλείψει τον κίνδυνο που εμπεριέχουν οι συναλλαγές Συμβολαίων CFD και/ή FX. Καμία Εγγύηση Κέρδους ή Αποφυγής Απωλειών Δεν υπάρχουν εγγυήσεις κέρδους ούτε αποφυγής απωλειών όταν κάνετε συναλλαγές Συμβολαίων CFD και FX. Ο Πελάτης δεν έχει παραλάβει τέτοιες εγγυήσεις από την Nuntius ή από κανέναν από τους εκπροσώπους της. Ο Πελάτης είναι ενήμερος για τους κινδύνους που εμπεριέχουν οι συναλλαγές Συμβολαίων CFDs και FX και είναι οικονομικά ικανός να αντέξει τέτοια ρίσκα και να αντέξει οποιεσδήποτε απώλειες υποστεί. Ο Πελάτης Μπορεί Να Μην Είναι σε Θέση να Κλείσει Ανοικτές Θέσεις Λόγω των καταστάσεων στις αγορές οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν οποιεσδήποτε γρήγορες και απότομες διακυμάνσεις στις τιμές στην αγορά, ή άλλες καταστάσεις, η Nuntius μπορεί να μην είναι σε θέση να κλείσει τις θέσεις του Πελάτη στην τιμή που έχει οριστεί από τον Πελάτη και οι έλεγχοι ρίσκου που επιβάλλονται από την Nuntius και/ή τους παρόχους ρευστότητας, ενδεχομένως να μην δουλέψουν σωστά και ο Πελάτης συμφωνεί ότι η Nuntius δεν θα φέρει καμία ευθύνη εάν αποτύχει σε κάτι τέτοιο. Διαδικτυακές Συναλλαγές Όταν ο Πελάτης κάνει διαδικτυακές συναλλαγές (μέσω ίντερνετ), η Nuntius δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιεσδήποτε απαιτήσεις, απώλειες, ζημιές, κόστη ή έξοδα, που προκλήθηκαν, άμεσα ή έμμεσα, από οποιαδήποτε δυσλειτουργία, διακοπή ή αποτυχία οποιασδήποτε μεταφοράς, επικοινωνιακού συστήματος, εγκατάσταση ηλεκτρονικού υπολογιστή ή λογισμικού συναλλαγών, είτε ανήκει στην Nuntius, στον Πελάτη, σε

7 οποιοδήποτε σύστημα ανταλλαγής ή σε οποιοδήποτε σύστημα διακανονισμού ή εκκαθάρισης. Τηλεφωνικές Εντολές Η Nuntius δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνη για διακοπή, αποτυχία ή δυσλειτουργία των τηλεφωνικών εγκαταστάσεων και δεν εγγυάται την τηλεφωνική του διαθεσιμότητα. Για την αποφυγή αμφιβολιών, ο Πελάτης γνωρίζει πως το Nuntius ενδεχομένως να μην είναι διαθέσιμη τηλεφωνικά σε όλες τις στιγμές. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο Πελάτης πρέπει να τοποθετήσει την εντολή του/της μέσω άλλων τρόπων που προσφέρονται από την Nuntius. Λάθη στις Προσφορές Όταν συμβεί ένα λάθος στις προσφορές (συμπεριλαμβανομένων των αποκρίσεων σε απαιτήσεις το Πελάτη), η Nuntius δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνη για συνεπακόλουθα λάθη στα υπόλοιπα των λογαριασμών και διατηρεί το δικαίωμα να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις ή τροποποιήσεις στον σχετικό Λογαριασμό. Οποιαδήποτε διαμάχη απορρέει από τέτοια λάθη στις προσφορές θα λύνονται με βάση τη δίκαιη αξία στην αγορά, όπως ορίζεται από την Nuntius στην αποκλειστική της κρίση και ενεργώντας με καλή πίστη, των ανάλογων αγορών τη χρονική στιγμή που έχει συμβεί το λάθος. Σε περιπτώσεις που οι κυρίαρχες τιμές στην αγορά αντιπροσωπεύουν τιμές διαφορετικές από τις τιμές που η Nuntius έχει εμφανίσει στην οθόνη μας, η Nuntius θα προσπαθήσει, όσο καλύτερα μπορεί, να εκτελέσει Συναλλαγές ή να κλείσει στις κυρίαρχες τιμές στην αγορά. Αυτές οι κυρίαρχες τιμές στην αγορά θα είναι οι τιμές, που τελικώς βρίσκονται στις δηλώσεις του Πελάτη. Αυτό ενδεχομένως μπορεί ή δεν μπορεί να έχεις δυσμενές αποτέλεσμα σε αντιληπτά και μη αντιληπτά κέρδη και ζημιές. Αποζημίωση Η Nuntius συμμετέχει στο Κοινό Ταμείο Εγγύησης Επενδυτικών Υπηρεσιών για πελάτες επενδυτικών εταιρειών που ρυθμίζονται από την Ελληνική Δημοκρατία. Οι πελάτες δικαιούνται αποζημίωση, υπό το Κοινό Ταμείο Εγγυήσεων όπου δεν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις μας προς τις απαιτήσεις σου. Οποιαδήποτε αποζημίωση σου δοθεί από το Κοινό Ταμείο Εγγυήσεων δεν θα υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων Ευρώ (30.000). Αυτό ισχύει για τις συνολικές απαιτήσεις σου εναντίον μας. Η Nuntius κατευθύνει τις καταθέσεις σου στους παρόχους μας ρευστότητας. Όταν τα κεφάλαια είναι μέσω τρίτου (τράπεζα ή παροχέας ρευστότητας όπως η Safecap ή οποιοδήποτε άλλο τρίτο μέρος) η Nuntius δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση

8 αφερεγγυότητας, χρεωκοπίας ή οποιασδήποτε απώλειας κεφαλαίων όσο αφορά τα κεφάλαια του χρήστη. ΕΓΩ/ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ,ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΡΙΣΚΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Γνωστοποίηση Κινδύνων

Γνωστοποίηση Κινδύνων Γνωστοποίηση Κινδύνων Το έγγραφο δεν έχει σκοπό να παρουσιάσει μια εξαντλητική ανάλυση των κινδύνων που συνδέονται με τα χρηματοπιστωτικά μέσα. Σκοπός του παρόντος εγγράφου είναι να παρέχει στους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ X Spot Markets (EU) Ltd. Λαμβάνοντας υπόψη την X Spot Markets (EU) Ltd. (εφεξής η "Εταιρεία"), η οποία συμφωνεί να υιοθετεί ("OTC") συμβάσεις για διαφορές ("CFDs") και συμβάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών για FOREX

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών για FOREX Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών για FOREX Σκοπός Αυτό το έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με το παρόν επενδυτικό προϊόν. Δεν είναι διαφημιστικό υλικό και δεν συνιστά μια επενδυτική συμβουλή.

Διαβάστε περισσότερα

Plus500CY Ltd. Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Κινδύνου

Plus500CY Ltd. Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Κινδύνου Plus500CY Ltd. Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Κινδύνου Ανακοίνωση Γνωστοποίησης Κινδύνου Τα Συμβόλαια επί της Διαφοράς (CFD) ενδέχεται να θέσουν το κεφάλαιό σας σε κίνδυνο εάν χρησιμοποιηθούν με κερδοσκοπικό

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών-CFDs Γενικά

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών-CFDs Γενικά Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών-CFDs Γενικά Σκοπός Αυτό το έγγραφο σας παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με το παρόν επενδυτικό προϊόν. Δεν αποτελεί διαφημιστικό υλικό και δεν συνιστά επενδυτική συμβουλή.

Διαβάστε περισσότερα

VIE FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

VIE FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Ιούλιος 2018 Η η οποία δραστηριοποιείται υπό την επωνυμία FORTISSIO (www.fortissio.com) (από εδώ και στο εξής αναφέρεται ως «η Εταιρεία»), είναι μια εποπτευόμενη επενδυτική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Η Monecor (London) Limited, με το εμπορικό όνομα ETX Capital (ETX Capital, εμείς ή εμάς), είναι Εξουσιοδοτημένη και ρυθμίζεται από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Περιθώριο (margin)

Οδηγός για το Περιθώριο (margin) Οδηγός για το Περιθώριο (margin) Ορισμός του περιθωρίου: Οι συναλλαγές με περιθώριο σας επιτρέπουν να εκταμιεύετε ένα μικρό ποσοστό μόνο της αξίας της επένδυσης που θέλετε να κάνετε, αντί να χρειάζσετε

Διαβάστε περισσότερα

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός ΤΗΛ: +357 250 21 121 ΦΑΞ: +357 250 21 120 Τηλέφωνο χωρίς χρέωση (Από Σταθερό) Κύπρος: 800 932 93 E mail: CyrpusDesk@SaxoBank.com Web

Διαβάστε περισσότερα

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός ΤΗΛ: +357 250 21 121 ΦΑΞ: +357 250 21 120 Τηλέφωνο χωρίς χρέωση (Από Σταθερό) Κύπρος: 800 932 93 E mail: CyrpusDesk@SaxoBank.com Web

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση της ESMA Γνωστοποίηση της απόφασης της ESMA για την ανανέωση του μέτρου παρέμβασης στα συμβάσεις επί διαφορών (CFD)

Ανακοίνωση της ESMA Γνωστοποίηση της απόφασης της ESMA για την ανανέωση του μέτρου παρέμβασης στα συμβάσεις επί διαφορών (CFD) ESMA35-43-1397 Ανακοίνωση της ESMA Γνωστοποίηση της απόφασης της ESMA για την ανανέωση του μέτρου παρέμβασης στα συμβάσεις επί διαφορών (CFD) Στις 23ης Οκτωβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Αρχή Kινητών Aξιών και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΤΟ FOREX: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ FXCM

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΤΟ FOREX: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ FXCM ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΤΟ FOREX: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ FXCM ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Η βελτιστοποίηση τιμών αναφέρεται επίσης ως θετικό slippage. To slippage μπορεί να είναι θετικό ή αρνητικό. Η εμφάνιση του slippage

Διαβάστε περισσότερα

Συμβάσεις επί διαφορών (CFD)

Συμβάσεις επί διαφορών (CFD) Προειδοποιηση για τουσ επενδυτεσ 28/02/2013 Συμβάσεις επί διαφορών (CFD) Βασικά μηνύματα Οι χρηματοπιστωτικές συμβάσεις επί διαφορών (contracts for differences «CFD») είναι σύνθετα προϊόντα και δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση της απόφασης της ESMA για την ανανέωση του μέτρου παρέμβασης σε σχέση με συμβάσεις επί διαφορών

Ανακοίνωση της απόφασης της ESMA για την ανανέωση του μέτρου παρέμβασης σε σχέση με συμβάσεις επί διαφορών ESMA35 43 1912 Ανακοίνωση της ESMA Ανακοίνωση της απόφασης της ESMA για την ανανέωση του μέτρου παρέμβασης σε σχέση με συμβάσεις επί διαφορών Στις 17 Απριλίου 2019, η Ευρωπαϊκή Αρχή Kινητών Aξιών και Αγορών

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών

Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών 1. Εισαγωγή H Monecor (London) Limited, με το εμπορικό όνομα ETX Capital, (η ETX Capital, «εμείς») είναι εξουσιοδοτημένη και ρυθμιζόμενη από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός συναλλαγών. Σε CFDs

Οδηγός συναλλαγών. Σε CFDs Οδηγός συναλλαγών Σε CFDs Περιεχόμενα Οδηγός Συναλλαγών σε CFDs... 2 Κατάσταση Λογαριασμού... 2 Διαγράμματα... 2 Είδη Εντολών για τα CFDs... 2 ΣΤΟ DEMO ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1 Οδηγός Συναλλαγών σε CFDs Καλώς ήλθατε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ. TeleTrade - DJ Διεθνής Εταιρεία Συμβούλων

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ. TeleTrade - DJ Διεθνής Εταιρεία Συμβούλων ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ TeleTrade - DJ Διεθνής Εταιρεία Συμβούλων Μάιος 2012 Εισαγωγή Η Διεθνής Εταιρεία Συμβούλων TeleTrade- DJ (αποκαλούμενη στο εξής «Εταιρεία») είναι μία Επιχείρηση Παροχής

Διαβάστε περισσότερα

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ Λεμεσός

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ Λεμεσός Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός ΤΗΛ: +357 250 21 121 ΦΑΞ: +357 250 21 120 Τηλέφωνο χωρίς χρέωση (Από Σταθερό) Κύπρος: 800 932 93 E mail: CyrpusDesk@SaxoBank.com Web

Διαβάστε περισσότερα

Ανατομία ενός παραθύρου ταχείας συναλλαγής

Ανατομία ενός παραθύρου ταχείας συναλλαγής Ανατομία ενός παραθύρου ταχείας συναλλαγής Η επιλογή ταχείας συναλλαγής σάς προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο και διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαπραγμάτευση της εντολής σας. FOREX CFD FOREX Ανατομία

Διαβάστε περισσότερα

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ Λεμεσός

Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ Λεμεσός Saxo Bank A/S Cyprus Αγίας Φυλάξεως 1, 1ος όροφος Τ.Κ. 3022 Λεμεσός ΤΗΛ: +357 250 21 121 ΦΑΞ: +357 250 21 120 Τηλέφωνο χωρίς χρέωση (Από Σταθερό) Κύπρος: 800 932 93 E mail: CyrpusDesk@SaxoBank.com Web

Διαβάστε περισσότερα

Παραδείγματα υπολογισμού κόστους, προμήθειας χρεώσεων: Συναλλαγές Ομολόγων / Παραγώγων / Δικαιωμάτων Προαίρεσης

Παραδείγματα υπολογισμού κόστους, προμήθειας χρεώσεων: Συναλλαγές Ομολόγων / Παραγώγων / Δικαιωμάτων Προαίρεσης Συναλλαγές Ομολόγων / Παραγώγων / Δικαιωμάτων Προαίρεσης Σύμφωνα με την MiFID II, η Τράπεζα οφείλει, για λόγους διαφάνειας, να πληροφορεί τον πελάτη, σχετικά με το κόστος και τις επιβαρύνσεις, πριν την

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Περιγραφή Αγοράς Στόχου (Target Market) 1. Γενικά. 2. Ορισμοί

Γενική Περιγραφή Αγοράς Στόχου (Target Market) 1. Γενικά. 2. Ορισμοί Γενική Περιγραφή Αγοράς Στόχου (Target Market) 1. Γενικά Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. (η «Τράπεζα») συμμορφούμενη με τις απαιτήσεις διακυβέρνησης προϊόντων (product governance) που αναφέρονται στην

Διαβάστε περισσότερα

FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE

FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE ΠΕΡΙΛΗΨΗ: ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ FXCM (ΘΕΤΙΚΟ SLIPPAGE) ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΑΝ Η ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΕΥΝΟΪΚΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΖΗΤΗΣΕΙ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΤΟ FOREX: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ FXCM

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΤΟ FOREX: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ FXCM ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΝΤΟΛΩΝ ΣΤΟ FOREX: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ FXCM ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Στο παρόν άρθρο, μπορείτε να δείτε πως η FXCM προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο για τη διαφάνεια στην εκτέλεση των εντολών, παρέχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης. EurobankTrader

Οδηγός χρήσης. EurobankTrader Οδηγός χρήσης EurobankTrader Περιεχόμενα Δημιουργία Σελίδων (Προβολών)... 2 Αναζήτηση Συμβόλου & Λίστες Προβολής... 2 Συναλλαγές: καταχώρηση & τύποι εντολών... 2 Καταχώρηση σχετικών εντολών... 2 Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο

για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο Το παρόν έγγραφο παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με το επενδυτικό προϊόν. Δεν είναι υλικό εμπορικής προώθησης. Οι πληροφορίες απαιτούνται βάσει του νόμου για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τη φύση,

Διαβάστε περισσότερα

1. τον περιορισμό της διάθεσης στην αγορά (marketing), της διανομής και της πώλησης των CFD σε ιδιώτες πελάτες, και

1. τον περιορισμό της διάθεσης στην αγορά (marketing), της διανομής και της πώλησης των CFD σε ιδιώτες πελάτες, και ESMA35-43-1135 Ανακοίνωση της ESMA Ανακοίνωση των αποφάσεων της ESMA σε σχέση με παρεμβάσεις σε προϊόντα που αφορούν συμβάσεις επί διαφορών (CFD) και δυαδικά δικαιώματα προαίρεσης (binary options) Στις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (Δ.Α.Κ.) (Exchange Traded Funds ETFs) Συχνές Ερωτήσεις

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (Δ.Α.Κ.) (Exchange Traded Funds ETFs) Συχνές Ερωτήσεις ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (Δ.Α.Κ.) (Exchange Traded Funds ETFs) Συχνές Ερωτήσεις Οκτώβριος 2016 Σημαντική Παρατήρηση Το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) πιστεύει ότι οι πληροφορίες που περιέχονται στο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Ενότητα 7: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Ενότητα 7: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ Ενότητα 7: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τμήμα ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Αγορές (Χαρακτηριστικά Αγορών Κεφαλαίου, Οργανωμένες Αγορές, Πρωτογενείς Αγορές).

Αγορές (Χαρακτηριστικά Αγορών Κεφαλαίου, Οργανωμένες Αγορές, Πρωτογενείς Αγορές). Αγορές (Χαρακτηριστικά Αγορών Κεφαλαίου, Οργανωμένες Αγορές, Πρωτογενείς Αγορές). 1. Πρωτογενείς αγορές είναι οι αγορές στις οποίες: 1) Πραγματοποιούνται ειδικού τύπου συναλλαγές. 2) Γίνεται η έκδοση των

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών

Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών 1. Εισαγωγή H Monecor (London) Limited, με το εμπορικό όνομα ETX Capital, (η ETX Capital, «εμείς») είναι εξουσιοδοτημένη και ρυθμιζόμενη από την Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Παραγώγων DEGIRO

Όροι Παραγώγων DEGIRO Όροι Παραγώγων DEGIRO Περιεχόμενα Άρθρο 1. Ορισμοί... 3 Άρθρο 2. Συμβατική Σχέση... 3 Άρθρο 3. Απλή Εκτέλεση... 3 Άρθρο 4. Εντολές... 4 Άρθρο 5. Θέσεις... 4 Άρθρο 6. Κίνδυνος και Καθαρή Αξία Ρευστοποίησης...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός συναλλαγών. Σε Futures

Οδηγός συναλλαγών. Σε Futures Οδηγός συναλλαγών Σε Futures Περιεχόμενα Οδηγός Συναλλαγών σε Futures... 2 Κατάσταση Λογαριασμού... 2 Διαγράμματα... 2 Είδη Εντολών Futures... 2 1 Οδηγός Συναλλαγών σε Futures H Eurobank Equities σας καλωσορίζει

Διαβάστε περισσότερα

Χρ. ΑΕΠΕΥ και δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επενδυτική πρόταση / συμβουλή / υπόδειξη για αγορά ή πώληση μετοχών. Απαγορεύεται αυστηρώς γνωστοποίηση / ανάγνωση τμήματος ή του συνόλου του πίνακα από τρίτους.

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας

Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας Η Cardlink (στο εξής ΕΤΑΙΡΕΙΑ) δημιούργησε τον δικτυακό τόπο www.cardlink.gr για να προσφέρει πληροφορίες και υπηρεσίες στους επισκέπτες του. Οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (Δ.Α.Κ.)

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (Δ.Α.Κ.) ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (Δ.Α.Κ.) (Exchange Traded Funds ETFs) Συχνές Ερωτήσεις Χρηματιστήριο Αθηνών A.E. Νοέμβριος 2007 Σημαντική Παρατήρηση Το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) πιστεύει ότι οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ Εισαγωγή Η Alpha Finance, στα πλαίσια προσαρμογής της στις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Αγορές (Χαρακτηριστικά Αγορών Κεφαλαίου, Οργανωμένες Αγορές, Πρωτογενείς Αγορές). 1 β Πρωτογενείς αγορές είναι οι αγορές στις οποίες:

Αγορές (Χαρακτηριστικά Αγορών Κεφαλαίου, Οργανωμένες Αγορές, Πρωτογενείς Αγορές). 1 β Πρωτογενείς αγορές είναι οι αγορές στις οποίες: Αγορές (Χαρακτηριστικά Αγορών Κεφαλαίου, Οργανωμένες Αγορές, Πρωτογενείς Αγορές). 1 β Πρωτογενείς αγορές είναι οι αγορές στις οποίες: α Πραγματοποιούνται ειδικού τύπου συναλλαγές. β Γίνεται η έκδοση των

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Χρεωστικού Υπολοίπου σε Χρήματα DEGIRO

Όροι Χρεωστικού Υπολοίπου σε Χρήματα DEGIRO Όροι Χρεωστικού Υπολοίπου σε Χρήματα EIRO Περιεχόμενα Άρθρο 1. Ορισμοί... 3 Άρθρο 2. Συμβατική Σχέση... 3 Άρθρο 3. Καταχώρηση Πιστώσεων... 4 Άρθρο 4. Χρεωστικό Υπόλοιπο σε Χρήματα... 4 Άρθρο 5. Απλή Εκτέλεση...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΓΩΓ Παράγωγο ονομάζεται ένας τίτλος ο οποίος βασίζεται στην ύπαρξη ενός στοιχειώδους αγαθού, δηλαδή σε ένα υλικό αγαθό ή και σε έναν άυλο τίτλο. Για παράδειγμα μπορεί να υπάρξει παράγωγο πάνω στο χρυσό,

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες σχετικά με το αρμόδιο ταμείο αποζημίωσης επενδυτών

Πληροφορίες σχετικά με το αρμόδιο ταμείο αποζημίωσης επενδυτών Πληροφορίες σχετικά με το αρμόδιο ταμείο αποζημίωσης επενδυτών I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Nuntius Χρηματιστηριακές Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (η "Εταιρεία) είναι μέλος του Συνεγγυητικού Ταμείου

Διαβάστε περισσότερα

FX MARKET REPORT. 17 Δεκεμβρίου 2012. Ανάλυση Γιώργος Αντωνάκος g.antonakos@chartist.com

FX MARKET REPORT. 17 Δεκεμβρίου 2012. Ανάλυση Γιώργος Αντωνάκος g.antonakos@chartist.com 17 Δεκεμβρίου 2012 Ανάλυση Γιώργος Αντωνάκος g.antonakos@chartist.com ** Η ανάλυση αυτή πρέπει να διαβαστεί απαραίτητα με τους όρους χρήσης και την αποποίηση ευθύνης στην τελευταία σελίδα, που αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE

FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE ΠΕΡΙΛΗΨΗ: ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ FXCM (ΘΕΤΙΚΟ SLIPPAGE) ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΑΝ Η ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΕΥΝΟΪΚΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΖΗΤΗΣΕΙ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση για το Δολάριο 1ο Τρίμηνο 2013. Των Jamie Saettele, Senior Technical Strategist και David Rodriguez, Quantitative Strategist

Ανάλυση για το Δολάριο 1ο Τρίμηνο 2013. Των Jamie Saettele, Senior Technical Strategist και David Rodriguez, Quantitative Strategist Ανάλυση για το Δολάριο 1ο Τρίμηνο 2013 Των Jamie Saettele, Senior Technical Strategist και David Rodriguez, Quantitative Strategist Δολάριο: Γεμάτο προκλήσεις το α τρίμηνο του 2013 Των Jamie Saettele,

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλαίσιο της διαχείρισης χαρτοφυλακίων ΟΣΕΚΑ, οι εντολές που δίνονται για λογαριασµό των υπό διαχείριση ΟΣΕΚΑ δεν οµαδοποιούνται µε εντολές που

Στο πλαίσιο της διαχείρισης χαρτοφυλακίων ΟΣΕΚΑ, οι εντολές που δίνονται για λογαριασµό των υπό διαχείριση ΟΣΕΚΑ δεν οµαδοποιούνται µε εντολές που 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Eurobank Asset Management Α.Ε..Α.Κ. (εφεξής: Εταιρεία ) έχει θεσπίσει και εφαρµόζει την παρούσα πολιτική που της επιτρέπει να εξυπηρετεί µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συµφέροντα των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

Plus500CY Ltd. Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών

Plus500CY Ltd. Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών Plus500CY Ltd. Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών Η παρούσα Πολιτική Εκτέλεσης Εντολών αποτελεί μέρος των Συμβάσεων των Πελατών, όπως ορίζονται στη Συμφωνία Χρήστη. 1. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αγορές (Χαρακτηριστικά Αγορών Κεφαλαίου, Οργανωμένες Αγορές, Πρωτογενείς Αγορές). 1 β Πρωτογενείς αγορές είναι οι αγορές στις οποίες:

Αγορές (Χαρακτηριστικά Αγορών Κεφαλαίου, Οργανωμένες Αγορές, Πρωτογενείς Αγορές). 1 β Πρωτογενείς αγορές είναι οι αγορές στις οποίες: Αγορές (Χαρακτηριστικά Αγορών Κεφαλαίου, Οργανωμένες Αγορές, Πρωτογενείς Αγορές). 1 β Πρωτογενείς αγορές είναι οι αγορές στις οποίες: α Πραγματοποιούνται ειδικού τύπου συναλλαγές. β Γίνεται η έκδοση των

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών Σκοπός Το παρόν έγγραφο παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με το παρόν επενδυτικό προϊόν. Δεν είναι υλικό εμπορικής προώθησης. Οι πληροφορίες απαιτούνται βάσει του νόμου για

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Περιγραφές Αγοράς Στόχου Χρηματοπιστωτικών Μέσων

Γενικές Περιγραφές Αγοράς Στόχου Χρηματοπιστωτικών Μέσων Γενικές Περιγραφές Αγοράς Στόχου Χρηματοπιστωτικών Μέσων Αποποίηση ευθυνών: Οι περιγραφές της αγοράς στόχου που παρατίθενται στο παρόν έγγραφο αφορούν σε επίπεδο κατηγορίας χρηματοπιστωτικών μέσων, δεν

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών

Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών Έγγραφο Βασικών Πληροφοριών Σκοπός Το παρόν έγγραφο παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με το παρόν επενδυτικό προϊόν. Δεν είναι υλικό εμπορικής προώθησης. Οι πληροφορίες απαιτούνται βάσει του νόμου για

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων

Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων Plus500CY Ltd. Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων Περίληψη της Δήλωσης Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων 1. Εισαγωγή 1.1. Με τη συγκεκριμένη Δήλωση Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

- Παράγωγα σχετιζόμενα με εμπορεύματα και εκκαθαρίζονται με ρευστά διαθέσιμα.

- Παράγωγα σχετιζόμενα με εμπορεύματα και εκκαθαρίζονται με ρευστά διαθέσιμα. Γενικά Η Εταιρία λαμβάνει κάθε εύλογο μέτρο, ώστε να επιτυγχάνει είτε κατά τη λήψη και διαβίβαση των εντολών σε τρίτους είτε κατά την εκτέλεση των εντολών επί για λογαριασμό των πελατών της το βέλτιστο

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Περιγραφή της Αγοράς Στόχου για τα Χρηµατοπιστωτικά Μέσα.

Γενική Περιγραφή της Αγοράς Στόχου για τα Χρηµατοπιστωτικά Μέσα. Γενική Περιγραφή της Αγοράς Στόχου για τα Χρηµατοπιστωτικά Μέσα. Αποποίηση ευθυνών: Οι περιγραφές της αγοράς στόχου που παρατίθενται στο παρόν έγγραφο αφορούν σε επίπεδο κατηγορίας χρηματοπιστωτικών μέσων,

Διαβάστε περισσότερα

Όροι χρήσης διαδικτυακού τόπου της Nestlé

Όροι χρήσης διαδικτυακού τόπου της Nestlé Όροι χρήσης διαδικτυακού τόπου της Nestlé Ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε αυτόν τον διαδικτυακό τόπο. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης του διαδικτυακού τόπου της Nestlé που περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Παραγώγων DEGIRO

Όροι Παραγώγων DEGIRO Όροι Παραγώγων EGIRO Περιεχόμενα Άρθρο 1. Ορισμοί... 3 Άρθρο 2. Συμβατική Σχέση... 3 Άρθρο 3. Απλή Εκτέλεση... 3 Άρθρο 4. Εντολές... 4 Άρθρο 5. Θέσεις... 4 Άρθρο 6. Κίνδυνος και Αξία Εγγυήσεων... 5 Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE

FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE FXCM ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ SLIPPAGE ΠΕΡΙΛΗΨΗ: ΜΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ FXCM (ΘΕΤΙΚΟ SLIPPAGE) ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΑΝ Η ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΕΥΝΟΪΚΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΖΗΤΗΣΕΙ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 3/378/ τoυ ιοικητικού Συµβουλίου

Α Π Ο Φ Α Σ Η 3/378/ τoυ ιοικητικού Συµβουλίου Α Π Ο Φ Α Σ Η 3/378/14.4.2006 τoυ ιοικητικού Συµβουλίου Θέµα: Xρήση παράγωγων χρηµατοοικονοµικών µέσων και τίτλων επιλογής από αµοιβαία κεφάλαια και ανώνυµες εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου και διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Απόστολος Γ. Χριστόπουλος

Απόστολος Γ. Χριστόπουλος axristop@econ.uoa.gr Προπαρασκευαστικό μάθημα στο ΤΕΙ Πειραιά Θέμα: Παράγωγα Προϊόντα Παράγωγα προϊόντα Προθεσμιακές Συμφωνίες Συμφωνίες Ανταλλαγών Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης Δικαιώματα Προαίρεσης

Διαβάστε περισσότερα

26 Μαΐου 2010. Τμήμα Ανάλυσης FXGreece ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣ

26 Μαΐου 2010. Τμήμα Ανάλυσης FXGreece ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 26 Μαΐου 2010 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΓΟΡΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ***Η αναφορά αυτή πρέπει να διαβαστεί απαραίτητα με τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Περιγραφές Αγοράς Στόχου Χρηματοπιστωτικών Μέσων

Γενικές Περιγραφές Αγοράς Στόχου Χρηματοπιστωτικών Μέσων Γενικές Περιγραφές Αγοράς Στόχου Χρηματοπιστωτικών Μέσων Αποποίηση ευθυνών: Οι περιγραφές της αγοράς στόχου που παρατίθενται στο παρόν έγγραφο αφορούν σε επίπεδο κατηγορίας χρηματοπιστωτικών μέσων, δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ

ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΝΑ ΣΥΜΒΟΛΟ Μόχλευση Ως υπεύθυνη χρηματομεσιτική εταιρεία, καθορίζουμε το επίπεδο της μόχλευσής σας (ο λόγος του μεγέθους της συναλλαγής προς την αγοραστική σας δύναμη) σύμφωνα με το επίπεδο των γνώσεων και της εμπειρίας

Διαβάστε περισσότερα

FOREX TECHNICAL ANALYSIS

FOREX TECHNICAL ANALYSIS FOREX TECHNICAL ANALYSIS 20 Δεκεμβρίου 2013 Η εικόνα στο άνοιγμα της Ευρώπης Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από ΑΑΑ σε ΑΑ+ προχώρησε σήμερα το πρωί ο οίκος αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

5. Περιγραφή Χρηματοοικονομικών Μέσων και Σχετικών Κινδύνων

5. Περιγραφή Χρηματοοικονομικών Μέσων και Σχετικών Κινδύνων 5. Περιγραφή Χρηματοοικονομικών Μέσων και Σχετικών Κινδύνων 1. Περιγραφή Επενδυτικών Κινδύνων Προειδοποίηση Γενικών Κινδύνων Η κάθε επένδυση σε χρηματοοικονομικά μέσα ενέχει κινδύνους, ο βαθμός των οποίων

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Χρήσης. Προοίμιο

Όροι Χρήσης. Προοίμιο Όροι Χρήσης Προοίμιο Η Mondelez Europe Services GmbH και η Mondelez Ελλάς ΑΕ, συνδεδεμένες εταιρείες του ομίλου εταιρειών Mondelēz International Inc. είναι κάτοχοι και χειριστές της παρούσας ιστοσελίδας.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ Σελίδα 1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ Σκοπός Ο Νόµος αρ.144(ι)2007 που προνοεί για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών, την άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων, τη λειτουργία ρυθµιζόµενων αγορών και άλλα συναφή

Διαβάστε περισσότερα

Δ ι α φ ά ν ε ι ε ς β ι β λ ί ο υ

Δ ι α φ ά ν ε ι ε ς β ι β λ ί ο υ Δ ι α φ ά ν ε ι ε ς β ι β λ ί ο υ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 ο ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ Τι θα δούμε σε αυτό το κεφάλαιο Ποιες είναι οι επενδύσεις και ποια τα διαθέσιμα Αποτίμηση επενδύσεων και διαθεσίμων Διαθέσιμα για

Διαβάστε περισσότερα

e-genius.gr 2006 All rights reserved.

e-genius.gr 2006 All rights reserved. e-genius.gr 2006 All rights reserved. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατα παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟ επί αξίας πινακιδίου. ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΤΟΛΕΣ Έως 1,25% Έως 7. Online Trading Από 0,35% Τηλεφωνική Εντολή Από 0,60%

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟ επί αξίας πινακιδίου. ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΤΟΛΕΣ Έως 1,25% Έως 7. Online Trading Από 0,35% Τηλεφωνική Εντολή Από 0,60% ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ Χ.Α, ΟΜΟΛΟΓΑ, ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ (Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα) 1. ΑΜΟΙΒΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Χρήσης. Γενικά. Πρόσβαση στο δικτυακό τόπο της RASH Media

Όροι Χρήσης. Γενικά. Πρόσβαση στο δικτυακό τόπο της RASH Media Όροι Χρήσης Εχετε επισκεφθεί τη δικτυακή μας πύλη http://www.rash.gr Ελπίζουμε ότι θα επωφεληθείτε από την περιήγησή σας και θα ανακαλύψετε άφθονες προτάσεις για να μορφοποιήσετε την προσωπική ή επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε τη Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης στο τέλος του παρόντος εγγράφου. ΤΑΣΗ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ / ΘΕΣΗ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Συναλλαγματικές ισοτιμίες και επιτόκια

Συναλλαγματικές ισοτιμίες και επιτόκια Κεφάλαιο 2 Συναλλαγματικές ισοτιμίες και επιτόκια 2.1 Σύνοψη Στο δεύτερο κεφάλαιο του συγγράμματος περιγράφεται αρχικά η συνθήκη της καλυμμένης ισοδυναμίας επιτοκίων και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί ένας

Διαβάστε περισσότερα

Επιστροφή χρημάτων Κωδικός Κατάλληλα προϊόντα HP

Επιστροφή χρημάτων Κωδικός Κατάλληλα προϊόντα HP Όροι & προϋποθέσεις 1. Σύμφωνα με τους υπόλοιπους παρόντες όρους και προϋποθέσεις, οι πελάτες μπορούν να διεκδικήσουν το ποσό της επιστροφής χρημάτων για τα επιλεγμένα προϊόντα HP που απεικονίζονται στον

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4289, 29/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2003 ΚΑΙ 2006 Επίσημη Εφημερίδα της EE: L 146, 10.06.2009, σ.

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά εκτυπωτών HP Designjet L Περιορισμένη εγγύηση

Σειρά εκτυπωτών HP Designjet L Περιορισμένη εγγύηση Σειρά εκτυπωτών HP Designjet L28500 Περιορισμένη εγγύηση 2011 Hewlett-Packard Development Company, L.P. 1η έκδοση Νομικές σημειώσεις Οι πληροφορίες που παρέχονται στο παρόν έγγραφο υπόκεινται σε αλλαγή

Διαβάστε περισσότερα

Αποκήρυξη ευθυνών. Συλλογή Προσωπικών Πληροφοριών

Αποκήρυξη ευθυνών. Συλλογή Προσωπικών Πληροφοριών Αποκήρυξη ευθυνών Του γραφείου προώθησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων Δ.Καρβούνης δεσμεύεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να παρέχει στα μέλη του τα καλύτερα δυνατά προϊόντα και υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Πληροφορίες για τις Επενδυτικές Υπηρεσίες. Επενδυτικές Υπηρεσίες

Επιπλέον Πληροφορίες για τις Επενδυτικές Υπηρεσίες. Επενδυτικές Υπηρεσίες Επιπλέον Πληροφορίες για τις Επενδυτικές Υπηρεσίες Επενδυτικές Υπηρεσίες Εισαγωγή Στις Επιπλέον Πληροφορίες για τις Επενδυτικές Υπηρεσίες, η εταιρεία DEGIRO παρέχει τις λεπτομέρειες των συμβατικών σχέσεων

Διαβάστε περισσότερα

United Technologies Corporation. Επαγγελματικά δώρα από τους προμηθευτές

United Technologies Corporation. Επαγγελματικά δώρα από τους προμηθευτές United Technologies Corporation Επαγγελματικά δώρα από τους προμηθευτές Εισαγωγή Η UTC αγοράζει προμήθειες και υπηρεσίες βασιζόμενη στο όφελος και επιζητά από τους προμηθευτές της τις καλύτερες τιμές και

Διαβάστε περισσότερα

Επίλυση αμφισβητήσεων, αξιώσεων και αντιστροφών χρέωσης.

Επίλυση αμφισβητήσεων, αξιώσεων και αντιστροφών χρέωσης. Επίλυση αμφισβητήσεων, αξιώσεων και αντιστροφών χρέωσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα με μια παραγγελία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε. Πιθανές

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα (ή «Ιστοσελίδα»), της MIKEL.

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα   (ή «Ιστοσελίδα»), της MIKEL. Όροι Χρήσης Αναθεωρήθηκαν 8 Νοεμβρίου 2018 Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα www.mikelcoffee.com (ή «Ιστοσελίδα»), της MIKEL. Από εδώ μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και

Διαβάστε περισσότερα

Asset & Liability Management Διάλεξη 5

Asset & Liability Management Διάλεξη 5 Πανεπιστήμιο Πειραιώς ΠΜΣ στην «Αναλογιστική Επιστήμη και Διοικητική Κινδύνου» Asset & Liability Management Διάλεξη 5 Συναλλαγματικός Κίνδυνος Μιχάλης Ανθρωπέλος anthropel@unipi.gr http://web.xrh.unipi.gr/faculty/anthropelos

Διαβάστε περισσότερα

Δ ι α φ ά ν ε ι ε ς β ι β λ ί ο υ

Δ ι α φ ά ν ε ι ε ς β ι β λ ί ο υ Δ ι α φ ά ν ε ι ε ς β ι β λ ί ο υ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ) Τι θα δούμε σε αυτό το κεφάλαιο Ορισμός ισολογισμού Ενεργητικό Παθητικό Άσκηση σύνταξης ισολογισμού Ισολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα Αγοράς. Γενικός Δείκτης ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 22/12/2016

Εικόνα Αγοράς. Γενικός Δείκτης ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 22/12/2016 Γενικός Δείκτης Εικόνα Αγοράς Άνοδος στο Χ.Α. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 638,99 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 1,71%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 49,43 εκατ. εκ των οποίων 6,78 εκατ. αποτελούσαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (Α1)

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (Α1) ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (Α1) 1. Η τυπική απόκλιση της τιμής ενός χρηματοοικονομικού στοιχείου αποτελεί μέτρο: (α) Αποδοτικότητας (β) Ρευστότητας (γ) Κινδύνου (δ) Κανένα από τα

Διαβάστε περισσότερα

І. Αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με τους σκοπούς και την πολιτική του επενδυτικού μεσολαβητή σε σχέση με τη διαχείριση των κινδύνων.

І. Αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με τους σκοπούς και την πολιτική του επενδυτικού μεσολαβητή σε σχέση με τη διαχείριση των κινδύνων. Μετάφραση από βουλγάρικη γλώσσα ΕΜ «ΓΚΛΟΜΠΑΛ ΜΑΡΚΕΤΣ»ΑΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 142, ΠΑΡ.3 ΚΑΙ 4, ΑΡΘΡΟΥ 150 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 35 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Αγορές Συναλλάγματος (Foreign exchange markets) Συντάκτης :Σιώπη Ευαγγελία

Αγορές Συναλλάγματος (Foreign exchange markets) Συντάκτης :Σιώπη Ευαγγελία Αγορές Συναλλάγματος (Foreign exchange markets) Συντάκτης :Σιώπη Ευαγγελία Αγορά συναλλάγματος Αγορά συναλλάγματος είναι μια παγκόσμια αγορά η οποία περιλαμβάνει όλα τα χρηματοοικονομικά κέντρα του κόσμου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ. Σύναψη σύμβασης παροχής πιστώσεων για χρηματιστηριακές συναλλαγές

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ. Σύναψη σύμβασης παροχής πιστώσεων για χρηματιστηριακές συναλλαγές 2650 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 510/2014 Αρ. 4831, 14.11.2014 Αριθμός 510 Παράγραφος 1 Παράγραφος 2 Παράγραφος 3 Παράγραφος 4 Παράγραφος 5 Παράγραφος 6 Παράγραφος 7 Παράγραφος 8 Παράγραφος 9 Παράγραφος 10

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλοι Παραστατικών Δικαιωμάτων προς Κτήση Κινητών Αξιών (Warrants) Athens Exchange Μάιος 2013

Τίτλοι Παραστατικών Δικαιωμάτων προς Κτήση Κινητών Αξιών (Warrants) Athens Exchange Μάιος 2013 Τίτλοι Παραστατικών Δικαιωμάτων προς Κτήση Κινητών Αξιών (Warrants) Athens Exchange Μάιος 2013 Περιεχόμενα Εισαγωγή Χαρακτηριστικά Τίτλων Παραστατικών Δικαιωμάτων προς Κτήση Κινητών Αξιών(Warrants) Η Αγορά

Διαβάστε περισσότερα

18 Μαρτίου 2010. Τμήμα Ανάλυσης FXGreece ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣ

18 Μαρτίου 2010. Τμήμα Ανάλυσης FXGreece ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 18 Μαρτίου 2010 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΓΟΡΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ***Η αναφορά αυτή πρέπει να διαβαστεί απαραίτητα με τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ & ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ZULUTRADE

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ & ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ZULUTRADE ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ & ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ZULUTRADE ΠΡΟΣΟΧΗ!! Οι παρακάτω πληροφορίες είναι ενδεικτικές. Για τις τελευταίες ενημερώσεις παρακαλούμε να μεταβαίνετε στην σελίδα http://el.zulutrade.com/ Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Συνεδρίαση )

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Συνεδρίαση ) ΑΠΟΦΑΣΗ 17 «Συμβάσεις πώλησης κινητών αξιών με σύμφωνο επαναγοράς (Stock Repo)», όπως τροποποιήθηκε με τις αποφάσεις των από 18/12/2008, 4/3/2010, 6/9/2010 1 και 6-10-2011 συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Χ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε τη Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης στο τέλος του παρόντος εγγράφου. ΤΑΣΗ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ / ΘΕΣΗ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Συναλλαγματικές ισοτιμίες και αγορά συναλλάγματος

Συναλλαγματικές ισοτιμίες και αγορά συναλλάγματος Συναλλαγματικές ισοτιμίες και αγορά συναλλάγματος 1. Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες και οι τιμές των αγαθών 2. Περιγραφή της αγοράς συναλλάγματος 3. Η ζήτηση νομισμάτων ως ζήτηση περιουσιακών στοιχείων 4.

Διαβάστε περισσότερα

FOREX TECHNICAL ANALYSIS

FOREX TECHNICAL ANALYSIS FOREX TECHNICAL ANALYSIS 7 Ιανουαρίου 2014 Η εικόνα στο άνοιγμα της Ευρώπης Σταθεροποιητικά κινούνται οι αγορές στο άνοιγμα της Ευρώπης, εν αναμονή των στοιχείων ανεργίας από τη Γερμανία και του εμπορικού

Διαβάστε περισσότερα

Οι ακόλουθοι Όροι ισχύουν για την υπηρεσία Alpha Alerts Καρτών (εφεξής η «Υπηρεσία») :

Οι ακόλουθοι Όροι ισχύουν για την υπηρεσία Alpha Alerts Καρτών (εφεξής η «Υπηρεσία») : ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ALPHA ALERTS ΚΑΡΤΩΝ ΤΗΣ ALPHA BANK CYPRUS LTD Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις (εφεξής «οι Όροι») θα διέπονται από τους Γενικούς Όρους και Προϋποθέσεις της Alpha

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε τη Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης στο τέλος του παρόντος εγγράφου. ΤΑΣΗ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ / ΘΕΣΗ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κάνοντας Trading στους Χρηματιστηριακούς Δείκτες με την FXCM

Κάνοντας Trading στους Χρηματιστηριακούς Δείκτες με την FXCM ΟΔΗΓΟΣ TRADING Περιεχόμενα Κάνοντας Trading στους Χρηματιστηριακούς Δείκτες με την FXCM... 2 Εκπαιδευτής: Walker England... 2 Γιατί να Κάνετε Trading στον FRA40;... 4 Ποια Στρατηγική στον FRA40 είναι Καταλληλότερη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 9 Μαρτίου 2012 Αθήνα, Ελλάδα: Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα των προσφορών ανταλλαγής και των προσκλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ

2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ 1. Ρυθμιστικό Πλαίσιο 2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ Μέσα στα πλαίσια του EU Markets in Financial Instruments Directive (MiFID), η Mega Equity Securities & Financial Services Public Ltd εφεξής καλούμενη

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή βοήθειας για την αποφυγή αμφισβητήσεων και αντιστροφών χρέωσης.

Παροχή βοήθειας για την αποφυγή αμφισβητήσεων και αντιστροφών χρέωσης. Παροχή βοήθειας για την αποφυγή αμφισβητήσεων και αντιστροφών χρέωσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα με μια παραγγελία. Ακολουθεί ο εύχρηστος οδηγός μας για την αποφυγή αμφισβητήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Εκτέλεση Συναλλαγών Forex: Μάθετε Τα Γεγονότα!

Εκτέλεση Συναλλαγών Forex: Μάθετε Τα Γεγονότα! www.fxcm.gr 210-9690406/8 Εκτέλεση Συναλλαγών Forex: Μάθετε Τα Γεγονότα! ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ NO DEALING DESK ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 3 Πως η υπηρεσία No Dealing Desk (stp) της FXCM κερδίζει χρήματα; 3 Πως

Διαβάστε περισσότερα