Εθνική Ομοσπονδία Τάεκβοντο Κύπρου ( ΕΟΤΚ ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εθνική Ομοσπονδία Τάεκβοντο Κύπρου ( ΕΟΤΚ ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ"

Transcript

1 Εθνική Ομοσπονδία Τάεκβοντο Κύπρου ( ΕΟΤΚ ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1 Επωνυμία / Έδρα Ιδρύεται Ομοσπονδία με την επωνυμία Εθνική Ομοσπονδία Τάεκβοντο Κύπρου ( ΕΟΤΚ ), που πιο κάτω θα αναφέρεται η Ομοσπονδία. Η Ομοσπονδία ιδρύεται από τα μέλη της Παγκύπριας Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Τζούντο Τάεκβοντο ( ΠΕΟΤΤ ) του αθλήματος του Tάεκβοντο τα οποία έχουν αποχωρήσει από την ΠΕΟΤΤ ( ιδρύθηκε το 1972 ) για να ιδρύσουν την Εθνική Ομοσπονδία Τάεκβοντο Κύπρου ( ΕΟΤΚ ). Η Ομοσπονδία έχει την έδρα της στη Λευκωσία και στις διεθνείς της σχέσεις εμφανίζεται με την επωνυμία Cyprus National Taekwondo Federation. ΑΡΘΡΟ 2 Σκοποί ΕΟΤΚ Η ΕΟΤΚ ως η Aνώτατη Οργάνωση Σωματείων που προωθεί την ανάπτυξη του Ολυμπιακού Αθλήματος του Τάεκβοντο και εκπροσωπεί το άθλημα διεθνώς, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της οικείας Ευρωπαϊκής Ενωσης, Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ( ΔΟΕ ) έχει ως σκοπό 1. Να ενθαρρύνει, συντονίζει, εποπτεύει, προάγει και προβάλλει το άθλημα και να διοργανώνει διεθνή, εθνικά πρωταθλήματα και άλλες εκδηλώσεις, τοπικές και διεθνείς. 2. Να διοργανώνει σεμινάρια και άλλες αθλητικές δραστηριότητες για εκπαίδευση αθλητών, προπονητών, διαιτητών και άλλων στελεχών. 3. Να συνεργάζεται με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ( ΚΟΑ ) και με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ( ΚΟΕ ) για το Ολυμπιακό άθλημα του Τάεκβοντο. 4. Να συνεργάζεται με άλλες Εθνικές Ομοσπονδίες και Διεθνείς / Παγκόσμιες Ομοσπονδίες και Ευρωπαϊκές Ενώσεις και άτομα για παρακολούθηση της αγωνιστικής κίνησης και να προβαίνει στα απαραίτητα διαβήματα, συμφωνίες, διοργανώσεις Τοπικών και Διεθνών Αγώνων ή / και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων. 5. Να εντάσσεται σε Διεθνείς / Παγκόσμιες Ομοσπονδίες και Ευρωπαϊκές Ενώσεις και να ενθαρρύνει την συμμετοχή μελών του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας σε Διεθνείς Επιτροπές και σε Δ. Σ. Διεθνών / Παγκόσμιων Ομοσπονδιών και Πανευρωπαϊκών Ενώσεων και να φροντίζει για την συμμετοχή τους σε Συνεδρίες και Κογκρέσσα.

2 Να φροντίζει σε συνεργασία πάντοτε με τον ΚΟΑ για την τακτοποίηση όλων των διεθνών ετήσιων συνδρομών της Ομοσπονδίας και για την εξασφάλιση προπονητικής και αγωνιστικής στέγης για τις εθνικές ομάδες του Τάεκβοντο. 7. Να εκδίδει Εσωτερικούς Κανονισμούς για οποιαδήποτε ζήτημα που αφορούν το άθλημα του Τάεκβοντο μέσα στα πλαίσια του Καταστατικού αυτού, της Κυπριακής Νομοθεσίας και των Διεθνών Κανονισμών των Διεθνών ή / και Ευρωπαϊκών Σωμάτων που αναγνωρίζει. 8. Να επεξεργάζεται και να υλοποιεί τα προγράμματα για την ανάπτυξη, διάδοση και καλλιέργεια του Τάεκβοντο ως Ολυμπιακό άθλημα, την ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος και του «ευ αγωνίζεσθαι», την προσέλκυση της νεολαίας στον αθλητισμό και γενικότερα την κοινωνική και πολιτική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας μέσα από το άθλημα, καθώς και την ανάπτυξη της φιλίας και της συναδέλφωσης μεταξύ των λαών για την εδραίωση της Παγκόσμιας Ειρήνης. 9. Προωθεί και λαμβάνει μέτρα για την πάταξη και τον εξοστρακισμό της βίας από τους αθλητικούς χώρους και της λήψης διεγερτικών ουσιών από αθλούμενους ή της χρήσης κάθε μέσου σωματικής ή νευρικής διέγερσης, που είναι ενδεχόμενο να επιφέρει τεχνητή μεταβολή της φυσικής αγωνιστικής ικανότητας των αθλουμένων. 10. Η Ομοσπονδία λειτουργεί με σκοπό την προαγωγή του Εξωσχολικού Αθλητισμού της Κύπρου με τη δημιουργία σχολών για τη διδασκαλία της τεχνικής και των κανονισμών του αθλήματος. Αθλητικός είναι ο σκοπός της Ομοσπονδίας. 11. Για τους σκοπούς αυτούς συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς και ιδιαίτερα με το αρμόδιο για θέματα αθλητισμού Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τον ΚΟΑ, την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή κ.α. 12. Η Ομοσπονδία επιδιώκει και επιτυγχάνει τους σκοπούς της με κάθε νόμιμο μέσο και ιδιαίτερα με την δημιουργία σχολών για την διδασκαλία της τεχνικής και των κανονισμών του αθλήματος. 13. Με την ίδρυση σχολών διαιτητών και προπονητών, καθώς και με τη μελέτη εισήγησης τροποποιήσεων, προς βελτίωση των Τεχνικών κανονισμών. 14. Με την συνεργασία της με τον Σχολικό Αθλητισμό, τον αθλητισμό που καλλιεργείται στις Ενοπλες Δυνάμεις και τους μαζικούς φορείς. 15. Με την επικοινωνία της με τις Διεθνείς Ομοσπονδίες, Ευρωπαϊκές Ενώσεις τους Συνδέσμους και τους Οργανισμούς, που έχουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς, με την συνεργασία μαζί τους στη διοργάνωση αθλητικών αγώνων, γενικότερης σημασίας, στο άθλημα του Τάεκβοντο.

3 Με την προκήρυξη, οργάνωση, διεξαγωγή και εποπτεία των Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων και άλλων τοπικών αγώνων διοργανώσεων ψηλού επιπέδου, εντός Κύπρου και διεθνώς. 17. Με την προβολή, διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος του Τάεκβοντο. 18. Με την εισαγωγή της διδασκαλίας του αθλήματος του Τάεκβοντο στον εκπαιδευτικό χώρο, κάθε βαθμού και τομέα εκπαίδευσης. 19. Με τη συγκρότηση εθνικών ομάδων παμπαίδων - παγκορασίδων, παίδων - κορασίδων, εφήβων, νέων - νεανίδων, ανδρών - γυναικών, βετεράνων και παλαιμάχων. 20. Με την συγκρότηση Εθνικών Ομάδων και τη συμμετοχή τους σε ανάλογους αγώνες και Σεμινάρια στην Κύπρο ή στο Εξωτερικό. 21. Με τη διοργάνωση επίσημων ή φιλικών αγώνων σε τοπικά, ενωσιακά, Παγκύπρια πρωταθλήματα, μεταξύ των σωματείων μελών της, καθώς και διεθνών ημερίδων. 22. Με τον καθορισμό και έλεγχο των απαραίτητων προσόντων των εξεταστών και προπονητών, με την τεχνική, νομική και διοικητική προστασία των αναγνωρισμένων και εγκεκριμένων από την Ομοσπονδία προπονητών, πτυχιούχων και μη, καθώς και των εξεταστών. 23. Με τον καθορισμό και έλεγχο των απαραίτητων προσόντων των Προπονητών ( Εκπαιδευτών ) και των Διαιτητών. 24. Με την άσκηση της Πειθαρχικής εξουσίας. 25. Με δημοσιεύσεις και διαλέξεις για την διάδοση του αθλήματος και την ανάπτυξη του φιλάθλου αγωνιστικού πνεύματος. ΑΡΘΡΟ 3 Πόροι της ΕΟΤΚ 1. Οι πόροι της Ομοσπονδίας είναι οι συνδρομές των Ιδρυτικών Μελών ( Συλλόγων Ενώσεων ) και Τακτικών Μελών ( Σωματείων ) προς την ΕΟΤΚ που καθορίζει το Δ. Σ., οι εισφορές φίλων και υποστηρικτών του Τάεκβοντο, οι επιχορηγήσεις του ΚΟΑ και της ΚΟΕ, οι εισπράξεις από οικονομική βοήθεια από οποιαδήποτε άλλα δημόσια ή ιδιωτικά σώματα ως και οι εισπράξεις από διοργανώσεις εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας.

4 Οι ετήσιες τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις του ΚΟΑ και οι ετήσιες τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. 3. Οι επιχορηγήσεις Υπουργείων, Δημοσίων Οργανισμών, Ν. Π. Δ. Δ. ( Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου ) και Ν. Π. Ι. Δ. ( Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου ) του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που χορηγούνται για την ανάπτυξη / διάδοση των αθλημάτων στους χώρους εποπτείας και ευθύνης τους. 4. Οι από κάθε άλλη πηγή επιχορηγήσεις, εισφορές, δωρεές και κληροδοτήματα. 5. Τα καθοριζόμενα κατά συγκεκριμένη περίπτωση παράβολα, που καταβάλλουν τα μέλη της Ομοσπονδίας, για συμμετοχή τους σε αγώνες, που οργανώνονται με την έγκριση και την επίβλεψη της Ομοσπονδίας. 6. Τα παράβολα προπονητών και διαιτητών για την εγγραφή τους στα οικεία μητρώα της Ομοσπονδίας. 7. Τα έσοδα από τις χορηγίες και τις συμβάσεις διαφημίσεων, που συνάπτει το Δ. Σ. με φυσικά ή νομικά πρόσωπα, του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα. Οικονομική και τεχνική βοήθεια ΚΟΑ 1. Η Ομοσπονδία καταρτίζει και υποβάλλει κάθε χρόνο στον ΚΟΑ τον εγκεκριμένο Προϋπολογισμό της καθώς και έκθεση της αθλητικής δραστηριότητος των τμημάτων της ως και οποιαδήποτε άλλα ευλόγως ζητούμενα στοιχεία, για να μελετηθούν και να καθορισθεί το ύψος της εκάστοτε επιχορήγησης της από τον ΚΟΑ. 2. Η Ομοσπονδία διαθέτει την οικονομική και τεχνική βοήθεια του ΚΟΑ αποκλειστικά για τον σκοπό που της χορηγήθηκε. Απαγορεύεται διάθεση της οικονομικής και τεχνικής βοήθειας του ΚΟΑ για αλλότριο σκοπό. 3. Η Ομοσπονδία αναγνωρίζει την εξουσία του ΚΟΑ για έλεγχο και παρακολούθηση της διάθεσης των χορηγούμενων σ αυτήν οικονομικών και τεχνικών ενισχύσεων και παρέχει στον ΚΟΑ κάθε ζητούμενο στοιχείο για πραγματικό και πλήρη έλεγχο. 4. Η Ομοσπονδία υποβάλλει στον ΚΟΑ απολογισμό για τα ποσά με τα οποία επιχορηγήθηκε από τον ΚΟΑ. Για κάθε έργο ή δραστηριότητα της που χρηματοδοτήθηκε από τον ΚΟΑ υποβάλλει, με την ολοκλήρωση του έργου, πλήρη απολογισμό. 5. Η Ομοσπονδία στο τέλος κάθε οικονομικού έτους καταρτίζει ισολογισμό και λογαριασμό κερδοζημιών και αν της ζητηθεί τον υποβάλλει στον ΚΟΑ, δεόντως εξηλεγμένον.

5 - 5 - ΑΡΘΡΟ 4 Μέλη της ΕΟΤΚ Τα μέλη της ΕΟΤΚ είναι τα ακόλουθα 1. Ιδρυτικά Μέλη 2. Τακτικά Μέλη 3. Δόκιμα Μέλη 4. Επίτιμα Μέλη Ιδρυτικά Μέλη 1. Είναι οι Ερασιτεχνικοί Σύλλογοι / Ενώσεις Τάεκβοντο της κάθε Επαρχίας, που είναι και Ιδρυτικά μέλη και που είναι εγγεγραμμένοι στο Αθλητικό Μητρώο του ΚΟΑ σύμφωνα με τους ισχύοντες περί ΚΟΑ κανονισμούς. Τα Ιδρυτικά Mέλη εκπροσωπούνται στη Γενική Συνέλευση ως ακολούθως 2. Τα Ιδρυτικά Μέλη εκπροσωπούνται στις Γενικές Συνελεύσεις από ένα αντιπρόσωπο, ο οποίος έχει δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται. 3. Οι αντιπρόσωποι που θα ψηφίζονται δεν πρέπει να είναι αθλητές εν ενεργεία, προπονητές ή να έχουν οποιοδήποτε οικονομικό συμφέρον σε σχέση με το άθλημα του Τάεκβοντο. Τακτικά Μέλη Είναι τα Σωματεία Τάεκβοντο. Τα Τακτικά Μέλη εκπροσωπούνται στη Γενική Συνέλευση με ένα αντιπρόσωπο, ο οποίος έχει δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται. Δόκιμα Μέλη: Είναι τα Σωματεία Τάεκβοντο, τα οποία βρίσκονται υπό δοκιμαστική περίοδο ενός (1) έτους. Τα Δόκιμα Μέλη εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που τίθενται από την Ομοσπονδία δυνάμει του Καταστατικού και του σχετικού Εσωτερικού Κανονισμού μετά την πάροδο της δοκιμαστικής περιόδου εγγράφονται ως Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας. Τα Δόκιμα Μέλη δεν εκπροσωπούνται στη Γενική Συνέλευση. Επίτιμα Μέλη Διορίζονται από τo Δ. Σ. της Ομοσπονδίας. Πρόκειται για άτομα που έχουν παρουσιάσει μακρά και αξιόλογη προσφορά στο άθλημα του Τάεκβοντο. Το Δ. Σ. μπορεί να διορίσει Επίτιμο Μέλος σε οποιαδήποτε Επιτροπή της ΕΟΤΚ ή ακόμη και ως Πρόεδρος.

6 - 6 - ΑΡΘΡΟ 5 Εγγραφή Μελών Μέλη της Ομοσπονδίας εγγράφονται οι Σύλλογοι, Ενώσεις, Σωματεία Τάεκβοντο που έχουν ως σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση του Ολυμπιακού Αθλήματος Τάεκβοντο. Για την εγγραφή Μέλους της Ομοσπονδίας απαιτείται γραπτή αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η οποία πρέπει να υποβάλλεται στον Γ. Γ. της Ομοσπονδίας. Η έγκριση, ή απόρριψη της αίτησης θα εναπόκειται στη διακριτική εξουσία του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας. Σύλλογοι / Ενώσεις: Δεν επιτρέπεται η εγγραφή Συλλόγων / Ενώσεων / Σωματείων ως μέλη της Ομοσπονδίας εάν: 1. Δεν έχουν νομική προσωπικότητα. 2. Δεν αποδέχονται και / ή δεν συμμορφώνονται με τους Κανονισμούς και / ή Διατάξεις της World Taekwondo Federation ( WTF ) και / ή αν είναι μέλη και / ή αποδέχονται άλλη πλην της WTF ως διεθνή Ομοσπονδία για το άθλημα. 3. Δεν έχουν προπονητή κατόχου τριών ( 3 ) Νταν και άνω. Για το άθλημα Τάεκβοντο ισχύει μόνο το Νταν ( Δίπλωμα ) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τάεκβοντο ( WTF ). 4. Δεν έχουν Δίπλωμα προπονητή ( Coach Certificate ) που εκδίδει και εγκρίνει η Ομοσπονδία. 5. Ο υπεύθυνος προπονητής Συλλόγου / Eνωσης δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα για το ίδιο άθλημα και υπεύθυνος προπονητής άλλου Συλλόγου / Ενωσης. Σωματεία: Δεν επιτρέπεται η εγγραφή μέλους στη δύναμη της Ομοσπονδίας εφόσον δεν πληρεί σωρευτικά τις κάτωθι προϋποθέσεις: 1. Δεν υποβάλλει πιστοποιημένο αντίγραφο του καταστατικού του και οποιουδήποτε εσωτερικού του κανονισμού και δεν έχει νομική προσωπικότητα. 2. Δεν υποβάλλει ονομαστική κατάσταση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, με τη διεύθυνση τους και τα λοιπά στοιχεία ταυτότητάς τους. 3. Δεν υποβάλλει μαζί με την αίτηση εγγραφής του δέκα ( 10 ) τουλάχιστον αιτήσεις εγγραφής αθλητών ή αθλητριών του Τάεκβοντο.

7 Δεν επιτρέπεται η εγγραφή Σωματείων αν αυτοί δεν έχουν στη διάθεσή τους κατάλληλο προπονητικό χώρο εγκεκριμένο από την Ομοσπονδία. 5. Δεν συμμετέχει για ένα χρόνο στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Τάεκβοντο. 6. Δεν καταβάλει την ετήσια συνδρομή. 7. Δεν υποβάλλει Δίπλωμα Προπονητή ( Coach Certificate ) της Ομοσπονδίας. Σωματείο που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις του Καταστατικού, εγκρίνεται και εγγράφεται ως Δόκιμο Μέλος της Ομοσπονδίας. 8. Σωματείο Τάεκβοντο δεν δικαιούται να εντάσσεται σε δύο Συλλόγους και / ή Ενώσεις του ιδίου αθλήματος. Το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας αν διαπιστώσει την έλλειψη μιας απο τις πιο πάνω προϋποθέσεις εγγραφής απορρίπτει την αίτηση με αιτιολογημένη απόφαση του. Διαγραφή Μελών Κάθε μέλος της Ομοσπονδίας διαγράφεται από τη δύναμη της: 1. Με έγγραφη δήλωση του ότι αποχωρεί. 2. Λόγω μη συμμόρφωσής του προς τις διατάξεις του καταστατικού και των εσωτερικών κανονισμών της Ομοσπονδίας. 3. Εφόσον αποδεδειγμένα, για ένα (1) χρόνο, δεν παρουσίασε αγωνιστική δραστηριότητα ούτε πήρε μέρος, σε αγώνες, που διοργανώθηκαν από την Ομοσπονδία. 4. Αν για ένα (1) χρόνο δεν έχει, συμμετοχή στα επίσημα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας. 5. Εφόσον το μέλος, με ενέργειες ή παραλείψεις του, ζημιώνει αποδεδειγμένα το σκοπό και τις επιδιώξεις της Ομοσπονδίας. 6. Τη διαγραφή του μέλους αποφασίζει το Δ. Σ. με απόφασή του, δεόντως αιτιολογημένη, είτε αυτεπάγγελτα είτε κατόπιν γραπτής καταγγελίας από άλλο μέλος του, αφού πρώτα το υπό διαγραφή μέλος κληθεί ώστε αν το επιθυμεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. 7. Το μέλος καλείται σε απολογία από το Δ. Σ. με έγγραφη πρόσκληση, στην οποία αναγράφονται και οι λόγοι της προτεινόμενης διαγραφής του, και κοινοποιείται στο μέλος τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες πριν από την οριζόμενη ημέρα προς απολογία.

8 - 8 - ΑΡΘΡΟ 6 Αναγνώριση Μελών: 1. Η Ομοσπονδία αναγνωρίζει όλα τα Ιδρυτικά μέλη Τάεκβοντο ήτοι Ερασιτεχνικός Σύλλογος Λευκωσίας, Ερασιτεχνικός Σύλλογος Λάρνακας, Ερασιτεχνική Ενωση Αμμοχώστου, Ερασιτεχνικός Σύλλογος Κερύνειας, Ερασιτεχνικός Σύλλογος Λεμεσού, Ερασιτεχνικός Σύλλογος Πάφου καθώς και όλα τα Σωματεία Τάεκβοντο. 2. Νοείται ότι ο Σύλλογος / Ενωση, Σωματείο, που αναγνωρίζει η Ομοσπονδία έχει ενεργοποιημένα Αθλητικά Μέλη που λαμβάνουν μέρος σε όλα τα Παγκύπρια και Ανοικτά Πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας και είναι κάτοχοι της Επίσημης Ταυτότητας της Ομοσπονδίας και του Δελτίου Υγείας Αθλητή του ΚΟΑ. 3. Η Ομοσπονδία αποσύρει αναγνώριση από Σύλλογο / Ενωση, Σωματείο που πράξεις του αντιβαίνουν σχετικές πρόνοιες του Καταστατικού ή που παύει να έχει νομική οντότητα / υπόσταση. 4. Βασική πρόνοια λειτουργίας των μελών είναι συμμόρφωση στις σχετικές εντολές της Ομοσπονδίας, οι οποίες πηγάζουν από τους ανάλογους κανονισμούς του ΚΟΑ ( απολογισμός, προϋπολογισμός κλπ ). Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Μελών Δ. Σ. Τα μέλη του Δ. Σ. παύονται με τη λήξη της θητείας τους εκτός εάν επανεκλεγούν ή πριν από τη λήξη της θητείας τους εάν παραιτηθούν ή αποβληθούν απο το Δ. Σ. για αντιαθλητική ή ανάρμοστη συμπεριφορά ή συμπεριφορά που αντίκειται στο πνεύμα της Ομοσπονδίας και έχουν καταδικαστεί απο την Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας ή απο την ΑΔΕΑ, αφού προηγουμένως εκπληρώσουν τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους. Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Μελών: 1. Οι εκπρόσωποι των ιδρυτικών και τακτικών μελών έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και το δικαίωμα συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις σύμφωνα με το Αρθρο 4 του παρόντος Καταστατικού. 2. Ολα τα μέλη ( Σύλλογοι / Ενώσεις, Σωματεία ) έχουν υποχρέωση συμμόρφωσης σύμφωνα με το Καταστατικό και τους Εσωτερικούς Κανονισμούς της Ομοσπονδίας, τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους Διεθνείς Κανονισμούς του αθλήματος που εκπροσωπούν.

9 Τα μέλη πρέπει να γνωστοποιούν στην Ομοσπονδία την οργάνωση ή τη συμμετοχή τους σε αγώνες στην Κύπρο ή στο εξωτερικό με συλλόγους ή ομοσπονδίες του Τάεκβοντο. Σε περίπτωση συμμετοχής σε αγώνες στην Κύπρο ή στο εξωτερικό με άλλα συστήματα, το μέλος πρέπει να έχει προηγουμένως γνωστοποιήσει τη συμμετοχή του στην Ομοσπονδία. ΑΡΘΡΟ 7 Αξιολογήσεις: 1. Για το Σχέδιο Αξιολόγησης του ΚΟΑ, η Ομοσπονδία αξιολογεί όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αγώνων των Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ομοσπονδία. Τα χρηματικά ποσά θα αποστέλλονται στα μέλη της Ομοσπονδίας απευθείας από τον ΚΟΑ, σύμφωνα με τις αξιολογημένες καταστάσεις που θα ετοιμάζει η Ομοσπονδία, οι οποίες θα στέλλονται στον ΚΟΑ. ΑΡΘΡΟ 8 Εκπροσώπηση της ΕΟΤΚ 1. Ο Πρόεδρος εκπροσωπεί την Ομοσπονδία εξώδικα και δικαστικά. 2. Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Ταμίας εκπροσωπούν την Ομοσπονδία σε όλες τις οικονομικές της συναλλαγές. Σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του Προέδρου και του Γενικού Ταμία, αυτοί αντικαθίστανται απο τον Γενικό Γραμματέα. ΑΡΘΡΟ 9 Οργανα της ΕΟΤΚ 1. Η Γενική Συνέλευση ( τακτική και έκτακτη ) των μελών της Ομοσπονδίας, που είναι εγγεγραμμένα στη δύναμη της. 2. Το Διοικητικό Συμβούλιο ( Δ. Σ. ) της Ομοσπονδίας 3. Η Δικαστική Επιτροπή 4. Η Εξελεγκτική Επιτροπή 5. Επιτροπές ( που προβλέπονται από το παρόν καταστατικό ή που θα συσταθούν με απόφαση του Δ. Σ. )

10 ΑΡΘΡΟ 10 Γενική Συνέλευση 1. Είναι το ανώτατο όργανο της Ομοσπονδίας. Αποτελείται απο τα Ιδρυτικά Μέλη και τα Τακτικά Μέλη συγκαλείται τακτικά μία φορά μέσα στον Οκτώβριο ή Νοέμβριο κάθε έτους και έκτακτα, είτε κατόπιν πρόσκλησης απο τα 2/3 του συνόλου των ιδρυτικών και των τακτικών μελών είτε απο κοινού απο τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα. 2. Η σύγκληση των Συνελεύσεων γίνεται γραπτώς προς τα μέλη της Ομοσπονδίας τουλάχιστον 15 ημερολογιακές μέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση και περιλαμβάνει τα προς συζήτηση θέματα, την ημερομηνία, ώρα και τον τόπο που θα γίνει η Συνέλευση. 3. Τα Ιδρυτικά Μέλη και τα Τακτικά Μέλη αποστέλλουν προς την Ομοσπονδία τα ονόματα των εκπροσώπων τους, 6 ημέρες πριν απο την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης και σε περίπτωση εκλογών αναφέρουν και την υποψηφιότητα των εκπροσώπων τους για το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας. 4. Το Προεδρείο της Συνέλευσης αποτελείται απο 3 άτομα τα οποία εκλέγονται απο τη Γενική Συνέλευση. 5. Κατά την πραγματοποίηση εκλογών η Γενική Συνέλευση προβαίνει σε εκλογή 3μελούς Εφορευτικής Επιτροπής. 6. Εισηγήσεις για τα θέματα προς συζήτηση υποβάλλονται γραπτώς προς τον Γενικό Γραμματέα τουλάχιστον 7 μέρες πριν απο την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης. 7. Κάθε Ιδρυτικό και Τακτικό Μέλος εκπροσωπείται στη Γενική Συνέλευση από ένα μόνον αντιπρόσωπο, μέλος του Συλλόγου αυτού, το οποίο κατά την ημερομηνία που ορίζεται, με απόφαση του Δ. Σ. ή της Γενικής Συνέλευσης, έχει αποκτήσει το δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται στα όργανά του, τούτου αποδεικνυομένου με έγγραφη βεβαίωση του μέλους. Κάθε μέλος διαθέτει μία μόνον ψήφο στη Γενική Συνέλευση. 8. Δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση έχουν όλα τα Ιδρυτικά και τα Τακτικά Μέλη της Ομοσπονδίας σύμφωνα με το Αρθρο 4 και που έχουν τακτοποιημένες όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Ομοσπονδία. 9. Οι αντιπρόσωποι δεν επιτρέπεται να είναι αθλητές και / ή προπονητές εν ενεργεία.

11 ΑΡΘΡΟ 11 Καταστατική Γενική Συνέλευση Η Καταστατική Γενική Συνέλευση αποτελείται απο τα Ιδρυτικά και τα Τακτικά Μέλη που έχουν τακτοποιημένες τις ετήσιες συνδρομές τους και συγκαλείται κατόπιν γραπτού αιτήματος των 1/2 του συνόλου των μελών και οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία των 2/3 των μελών. ΑΡΘΡΟ 12 Τακτικές και Εκτακτες Συνελεύσεις Οι Τακτικές και Εκτακτες Συνελεύσεις βρίσκονται σε απαρτία όταν παρίστανται τα 2/3 των Μελών. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει απαρτία τότε δίδεται παράταση 1/2 ώρας μετά την παρέλευση της οποίας όλα τα παριστάμενα μέλη θεωρούνται ότι αποτελούν απαρτία. Η πλειοψηφία για την λήψη αποφάσεων είναι η απολύτως για όλες τις αποφάσεις. Επί ισοψηφίας ο Πρόεδρος έχει την νικώσα ψήφο. ΑΡΘΡΟ 13 Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου: Tα μέλη του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας πλην έξι τα οποία διορίζονται ένα από κάθε ιδρυτικό μέλος εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση. Η θητεία των μελών του Δ. Σ. είναι για περίοδο τεσσάρων ( 4 ) ετών και μπορούν αναλόγως είτε να επανεκλεγούν είτε να επαναδιοριστούν. Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν οι αντιπρόσωποι των Ιδρυτικών και των Τακτικών Μελών που υποδεικνύονται, σύμφωνα με το Aρθρο 4 του παρόντος Καταστατικού.

12 ΑΡΘΡΟ 14 Καταρτισμός Διοικητικού Συμβουλίου Το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας είναι 11μελές και αποτελείται από πέντε εκλεγμένα μέλη και έξι που διορίζονται, ένα από κάθε ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας. Το κάθε ιδρυτικό μέλος διορίζει το ίδιο, το μέλος του Δ. Σ. που θα προέλθει από τις τάξεις του. 1. Ο Πρόεδρος του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας εκλέγεται απευθείας από την Γενική Συνέλευση. Πρόεδρος του Δ. Σ. μπορεί να εκλεγεί οποιοδήποτε από τα μέλη του Δ. Σ. ( εκλελεγμένο ή διορισμένο ). 2. Την εκλογή του Προέδρου και των εκλελεγμένων μελών του Δ. Σ. αποφασίζουν οι αντιπρόσωποι των ιδρυτικών και τακτικών μελών της Ομοσπονδίας. Κάθε μέλος ( ιδρυτικό και / ή τακτικό ) της Ομοσπονδίας διαθέτει μόνο μία ψήφο και αποστέλλει μόνο ένα αντιπρόσωπο για να συμμετάσχει στις εκλογές. Μετά την εκλογή του Δ. Σ. και του Προέδρου του Δ. Σ. το Δ. Σ. καταρτίζεται σε σώμα. Αποτελεί βασική καταστατική πρόνοια ότι τα μέλη του Δ. Σ. θα προέρχονται το καθένα από αυτά από διαφορετικό μέλος της Ομοσπονδίας. 3. Η θητεία του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας είναι τετραετής. Το Δ. Σ. συνέρχεται τακτικά τουλάχιστο μια φορά το μήνα και έκτακτα όταν ζητηθεί απο τέσσερα ( 4 ) μέλη του, ή απο τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα. 4. Τα μέλη του Δ. Σ. έχουν το δικαίωμα παραιτήσεως αφού το δηλώσουν γραπτώς και εφόσον εκτελέσουν οποιαδήποτε ανειλημμένη χρηματική ή άλλη υποχρέωση τους. 5. Το Δ. Σ. δικαιούται με απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία των 3/4 των μελών του να παραπέμψει στη Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας οποιοδήποτε μέλος του Δ. Σ. για αποβολή λόγω ανάρμοστης ή αντιαθλητικής συμπεριφοράς. Στην περίπτωση που η Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποβάλει το παραπεμφθέν μέλος του Δ. Σ., τότε η θέση του παραμένει κενή μέχρι τις επόμενες εκλογές οπότε και αναπληρώνεται, είτε με εκλογή είτε με διορισμό ανάλογα με την περίπτωση. 6. Το Δ. Σ. ορίζει εγκεκριμένους ελεγκτές της Ομοσπονδίας για τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση των οικονομικών του υποχρεώσεων.

13 Μέλος του Δ. Σ., που απουσιάζει αδικαιολόγητα για τέσσερις ( 4 ) συνεχείς συνεδριάσεις μπορεί να παραπεμφθεί από το Δ. Σ. στη Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Σε περίπτωση που η Δικαστική Επιτροπή ικανοποιηθεί κατά εύλογα επαρκή τρόπο, αφού πρώτα ακούσει το παραπεμφθέν μέλος, ότι το μέλος του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας απουσίαζε αδικαιολόγητα για τέσσερις συνεχείς συνεδριάσεις δύναται να το αποβάλει από τη θέση του. 8. Απαγορεύεται στο Δ. Σ. να συνάπτει συμβάσεις εργασίας, ανεξαρτήτων υπηρεσιών, έργου, προμηθειών ή οποιεσδήποτε άλλες συμβάσεις με οικονομικό αντάλλαγμα με μέλη του Δ. Σ., με τις συζύγους, τα τέκνα, τους γονείς και τα αδέλφια τους, ή με νομικά πρόσωπα στα οποία μετέχουν τα προαναφερόμενα πρόσωπα. Η παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται την έκπτωση των μελών του Δ. Σ., που έλαβαν τη σχετική απόφαση. 9. Το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας έχει δικαίωμα να εκδίδει εγκυκλίους, με τις οποίες θα καθορίζει τους τρόπους επικοινωνίας και αλληλογραφίας των μελών με την Ομοσπονδία. 10. Το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να έρχεται σε επαφή με ξένες Ομοσπονδίες. 11. Δεν επιτρέπεται αθλητική συνάντηση των μελών με ξένα σωματεία ή Ομοσπονδίες χωρίς τη γραπτή άδεια της Ομοσπονδίας. 12. Σε περίπτωση ισοψηφίας πάνω σε κάποιο θέμα, επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία, φανερή ή μυστική, και σε περίπτωση δεύτερης ισοψηφίας, αν μεν η ψηφοφορία είναι φανερή, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου, αν δε είναι μυστική, επαναλαμβάνεται αυτή μέχρι να ληφθεί απόφαση. 13. Δεν μπορεί να ανακηρυχθεί μέλος Δ. Σ. της Ομοσπονδίας και της εξελεγκτικής επιτροπής της οποίας έχει καταδικασθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση για αδικήματα βίας στους αθλητικούς χώρους, χρήση ή διάθεση ουσιών ή μεθόδων φαρμακοδιέγερσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατασκοπεία, ληστεία, κλοπή, υπεξαίρεση, λαθρεμπορία, δωροδοκία, δωροληψία, παραχάραξη, πλαστογραφία, απάτη, εκβίαση, συκοφαντική δυσφήμιση, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και περί μεσαζόντων, και όποιος έχει καταδικαστεί για κακούργημα.

14 ΑΡΘΡΟ 15 Οικονομική Επιτροπή: 1. Με απόφαση του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας συστήνεται Οικονομική Επιτροπή που αποτελείται από 3 μέχρι 4 μέλη. 2. Η Οικονομική Επιτροπή με την συνεργασία του Γενικού Ταμία και του Γ. Γ. της Ομοσπονδίας συντάσσει τον προϋπολογισμό και ισολογισμό της Ομοσπονδίας, επιβλέπει, ελέγχει και παρακολουθεί την τήρηση του προϋπολογισμού, τις δαπάνες, τα λογιστικά βιβλία, και γενικά κάθε έσοδο και έξοδο της Ομοσπονδίας, ενημερώνει το Δ. Σ. για την οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας, εισηγείται προς το Δ. Σ. για κάθε θέμα και ζήτημα, που έχει σχέση με την πορεία του προϋπολογισμού και την εξεύρεση πόρων ελέγχει και παρακολουθεί την ταμειακή διαχείριση. 3. Το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας μπορεί, οποτεδήποτε να συστήσει κάθε είδους Επιτροπές, Πρόεδρος των οποίων κατά προτίμηση είναι μέλος του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας. ΑΡΘΡΟ 16 Επίτιμος Πρόεδρος Το Δ. Σ. μπορεί να ανακηρύσσει Επίτιμο Πρόεδρο ή Επίτιμους Προέδρους πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει από τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας ή πρόσωπα με εξαίρετη κοινωνική εκτίμηση και αναγνωρισμένη προσφορά που με εξαιρετική ενέργεια ή δράση προς όφελος του Ολυμπιακού αθλήματος του Τάεκβοντο. ΑΡΘΡΟ 17 Τεχνική Επιτροπή 1. Η Ομοσπονδία έχει Τεχνική Επιτροπή για το Τάεκβοντο της οποίας ο Πρόεδρος και τα μέλη διορίζονται από το Δ. Σ. Η Τεχνική Επιτροπή έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα. 2. Οι αποφάσεις της Τεχνικής Επιτροπής υποβάλλονται για έγκριση στο Δ. Σ. της Ομοσπονδίας, το οποίο αποφασίζει σχετικά κι έχει δικαίωμα να δεχθεί, τροποποιήσει ή απορρίψει τις εισηγήσεις τους.

15 Με απόφαση του Δ. Σ. καταρτίζεται ή παύεται η Τεχνική Επιτροπή. Ο αριθμός των μελών της Τεχνικής Επιτροπής δεν πρέπει να είναι μικρότερος των τριών ( 3 ) και δεν πρέπει να υπερβαίνει τους εφτά ( 7 ). 4. Τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να είναι έμπειροι πρώην αθλητές, διαιτητές και προπονητές του Τάεκβοντο ως επίσης φίλοι / υποστηρικτές της Ομοσπονδίας διακρινόμενοι ιδιαίτερα για το ήθος τους. 5. Τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής διορίζονται κάθε χρόνο από το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας. 6. Ως μέλη της Τεχνικής Επιτροπής δεν μπορούν να υποδειχθούν προπονητές εν ενεργεία, που αμείβονται από την Ομοσπονδία, αθλητές εν ενεργεία, και πρόσωπα που επιδοτούνται από την Ομοσπονδία. Μπορούν όμως να παρίστανται χωρίς δικαίωμα ψήφου οι προπονητές των Εθνικών Ομάδων. 7. Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μπορούν να παρίστανται κατά τις συνεδριάσεις της Τεχνικής Επιτροπής χωρίς δικαίωμα ψήφου. 8. Η Τεχνική Επιτροπή συνεργάζεται πάντοτε με τον Γενικό Γραμματέα για την διοργάνωση τοπικών και διεθνών αγώνων σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. Οι Παγκύπριοι Αθλητικοί Αγώνες Τάεκβοντο, όπως και κάθε άλλος αθλητικός αγώνας, ρυθμίζεται και προγραμματίζεται από το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας. 9. Η Τεχνική Επιτροπή καθορίζει κριτήρια εξετάσεων και αλλαγή ζωνών ( Dan ) επί Παγκύπριου κλίμακος με τη συνεργασία του Προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής τον οποίον διορίζει το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας. Αρμοδιότητα Τεχνικής Επιτροπής: Στην αρμοδιότητα της Τεχνικής Επιτροπής υπάγονται: 1. Η σύνταξη προγραμμάτων και η μελέτη τρόπων και μεθόδων για τη διάδοση και βελτίωση του αθλήματος. 2. Η κατάρτιση του ετησίου προγράμματος αγώνων - εκδηλώσεων. 3. Η ρύθμιση των τεχνικών λεπτομερειών των διαφόρων αγώνων, που διοργανώνονται από την Ομοσπονδία. 4. Η παρακολούθηση της εξέλιξης των αθλητών και αθλητριών.

16 Η επιλογή, σε συνεργασία με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές, των αθλητών και αθλητριών της Εθνικής ομάδας ( ανδρών - γυναικών - εφήβων - κορασίδων ) όλων των κατηγοριών. 6. Η συγκρότηση της Εθνικής ομάδας σε συνεργασία με τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές της Εθνικής Ομάδας. 7. Οτιδήποτε αφορά στον τεχνικό τομέα του αθλήματος. 8. Η Τεχνική Επιτροπή ασκεί συμβουλευτικού χαρακτήρα εξουσία. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας. ΑΡΘΡΟ 18 Επιτροπή Διαιτησίας 1. Η Ομοσπονδία έχει Επιτροπή Διαιτησίας για το Τάεκβοντο της οποίας ο Πρόεδρος και τα μέλη διορίζονται από το Δ. Σ. 2. Οι αποφάσεις των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας υποβάλλονται για έγκριση στο Δ. Σ. της Ομοσπονδίας, το οποίο αποφασίζει σχετικά, κι έχει δικαίωμα να δεχθεί, τροποποιήσει ή απορρίψει τις εισηγήσεις τους. 3. Με απόφαση του Δ. Σ. καταρτίζεται ή παύεται η Επιτροπή Διαιτησίας. Ο αριθμός των μελών της Επιτροπής Διαιτησίας δεν πρέπει να είναι μικρότερος των τριών ( 3 ) και δεν πρέπει να υπερβαίνει τους εφτά ( 7 ). 4. Τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας διορίζονται κάθε χρόνο από το Δ. Σ. 5. Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μπορούν να παρίστανται κατά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαιτησίας χωρίς δικαίωμα ψήφου. 6. Η Επιτροπή Διαιτησίας συνεργάζεται πάντοτε με τον Γενικό Γραμματέα, τον Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής και τον Εφορο για την διοργάνωση τοπικών και διεθνών αγώνων σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

17 ΑΡΘΡΟ 19 Τεχνικός Σύμβουλος: Το Δ. Σ. μπορεί να διορίσει Τεχνικό Σύμβουλο για το άθλημα Τάεκβοντο. Τα καθήκοντα του Τεχνικού Συμβούλου καθορίζονται από το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας ως επίσης και οι όροι συνεργασίας. ΑΡΘΡΟ 20 Νομικός Σύμβουλος: Το Δ. Σ. μπορεί να διορίζει Δικηγόρο και να απολαμβάνει νομικών συμβουλών και υπηρεσιών. ΑΡΘΡΟ 21 Αρμοδιότητες Μελών Δ.Σ. ΕΟΤΚ Πρόεδρος 1. Εκπροσωπεί την Ομοσπονδία σε όλες τις εξωτερικές και εσωτερικές σχέσεις της και την αντιπροσωπεύει δικαστικά και εξώδικα. 2. Προεδρεύει του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας, δίνοντας και αφαιρώντας το λόγο σε οποιοδήποτε μέλος του Δ. Σ. 3. Υπογράφει και επικυρώνει τα πρακτικά του Δ. Σ. 4. Προεδρεύει οποτεδήποτε συνεδριάζει το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας. Σε περίπτωση απουσίας αντικαθίσταται απο τον Αντιπρόεδρο. 5. Υπογράφει όλη την επίσημη, εισερχόμενη και εξερχόμενη αλληλογραφία της Ομοσπονδίας με τον Γενικό Γραμματέα ή εξουσιοδοτεί τον Γενικό Γραμματέα να υπογράφει αντί αυτού. 6. Υπογράφει μαζί με τον Γενικό Γραμματέα τα Πρακτικά των Συνεδριάσεων αφού εγκριθούν και με τον Ταμία όλες τις Τραπεζικές επιταγές.

18 Συγκαλεί μαζί με τον Γενικό Γραμματέα τις συνεδρίες των Δ. Σ. της Ομοσπονδίας και υπογράφει με τον Γενικό Γραμματέα σε κάθε επόμενη συνεδρία τα Πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίας. 8. Εχει νικώσα ψήφο σε περίπτωση ισοψηφίας στο Δ. Σ. της Ομοσπονδίας. 9. Επιμελείται κι αυτός προσωπικά για την εκτέλεση των αποφάσεων που λαμβάνονται και την εφαρμογή των διατάξεων του Καταστατικού. 10. Υπογράφει μαζί με τον Γενικό Γραμματέα τον Απολογισμό των πεπραγμένων της Διοίκησης και τον Προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας, καθώς και κάθε έγγραφο που απευθύνεται είτε σε υπερκείμενη Αρχή, είτε σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Αντιπρόεδρος Τάεκβοντο 1. Αντικαθιστά τον Πρόεδρο στην απουσία του και προεδρεύει στις συνεδρίες των Δ. Σ. της Ομοσπονδίας. 2. Εκτελεί οποιαδήποτε απο τις αρμοδιότητες του Προέδρου ήθελεν μεταβιβαστούν σε αυτόν απο τον ίδιο τον Πρόεδρο. Γενικός Γραμματέας 1. Εκπροσωπεί μετά του Προέδρου την Ομοσπονδία και την αντιπροσωπεύει δικαστικώς και εξωδίκως. 2. Υπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο τα έγγραφα της Ομοσπονδίας και τον βοηθάει στην εκτέλεση της υπηρεσίας του. 3. Τηρεί τα επίσημα βιβλία της Ομοσπονδίας, διεξάγει την αλληλογραφία, ενημερώνει τους Ερασιτεχνικούς Συλλόγους για κάθε δραστηριότητα και υπογράφει μετά του Προέδρου. 4. Κρατεί Πρακτικά των Συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης και Πρακτικά των Συνεδριάσεων του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας και επίσημο μητρώο των αθλητών και αθλητριών και κρατεί και το μητρώο όλων των αποτελεσμάτων επίσημων αγώνων της Ομοσπονδίας. 5. Διατηρεί αρχείο εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας και έχει την υποχρέωση να ενημερώνει έγκαιρα τα μέλη για οποιοδήποτε ζήτημα τους αφορά.

19 Εχει τη διοικητική ευθύνη της παρακολούθησης και ελέγχου της σωστής διαδικασίας σχέσεων όλων των φορέων σε όλους τους τομείς και επίπεδο. Μαζί με το Εφορο και τον Πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης των Παγκυπρίων Αγώνων και Διεθνών Αγώνων. 7. Συγκαλεί μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας και ενημερώνει τα Δ. Σ. σε κάθε συνεδρίαση για την εισερχόμενη και εξερχόμενη αλληλογραφία. 8. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Γενικού Γραμματέα, ο Πρόεδρος αναθέτει σε μέλος του Δ. Σ. την τήρηση περιληπτικών σημειώσεων των πρακτικών της συνεδρίασης ( θέμα, εισήγηση, συζήτηση, απόφαση και τυχόν σοβαρή διαφωνία όταν εκδηλωθεί και ζητηθεί η καταγραφή της ). 9. Τα πρακτικά καθαρογράφονται κανονικά αναπτυγμένα εγκρίνονται από τα μέλη του Δ. Σ. και υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα σε επόμενη συνεδρίαση του Δ. Σ. και σε εύλογο χρόνο. 10. Αυτούσιο το περιεχόμενο του καθαρογραμμένου πρακτικού καταχωρείται σε ειδικό βιβλίο πρακτικών, που σε κάθε πράξη υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας. 11. Οι σχετικές με την τήρηση πρακτικών του Δ. Σ. διατάξεις, εφαρμόζονται αναλόγως για τη σύνταξη πρακτικών και έκδοση αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και των διαφόρων οργάνων της Ομοσπονδίας. 12. Εχει τον έλεγχο και την εποπτεία του υπαλληλικού προσωπικού της Ομοσπονδίας. 13. Διαβάζει στο Δ. Σ. τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης, διαβάζει τα έγγραφα που εισέρχονται στην Ομοσπονδία, τα οποία και καταχωρεί στο βιβλίο πρωτοκόλλου εισερχομένων εγγράφων. 14. Ο Γενικός Γραμματέας τηρεί υποχρεωτικά τα κάτωθι βιβλία: α) Μητρώο Μελών, β) Μητρώο Αθλουμένων, γ) Μητρώο Προπονητών / Διαιτητών, δ) Βιβλίο Πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχόμενων εγγράφων, ε) Βιβλίο Πρακτικών Συνεδριάσεων Δ. Σ., στ) Βιβλίο Πρακτικών Συνεδριάσεων Γενικών Συνελεύσεων.

20 Ταμίας 1. Ο Ταμίας της Ομοσπονδίας έχει τον έλεγχο των οικονομικών θεμάτων του Δ. Σ. της Ομοσπονδίας. 2. Διατηρεί το βιβλιάριο των επιταγών της Ομοσπονδίας και μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας υπογράφει όλες τις επιταγές και ενημερώνει κάθε τρίτο μήνα ή οποτεδήποτε του ζητηθεί γραπτώς και αναλυτικά τα Δ. Σ. της Ομοσπονδίας για την οικονομική κατάσταση. 3. Τηρεί τα λογιστικά βιβλία της Ομοσπονδίας και φροντίζει για την ασφάλεια της περιουσίας της Ομοσπονδίας και καταθέτει στην Τράπεζα που επιλέγει το Δ. Σ. κάθε εισπραττόμενο ποσό και υπογράφει μετά του Προέδρου κάθε επιταγή πληρωμής. 4. Παρουσιάζει Οικονομική Κατάσταση στις Γενικές Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας και στο Δ. Σ. της Ομοσπονδίας όταν του ζητηθεί. 5. Οι αποφάσεις για οποιαδήποτε οικονομικά θέματα λαμβάνονται απο το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας με απλή πλειοψηφία. 6. Ο Ταμίας συντάσσει και υποβάλλει κατά τη λήξη κάθε οικονομικού έτους για έγκριση στο Δ. Σ. απολογισμό και προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας, βοηθούμενος σε αυτό από το Γενικό Γραμματέα. Εφορος Τάεκβοντο 1. Ο Εφορος του αθλήματος εισηγείται στο Δ. Σ. τρόπους και μέσα για την προβολή και ανάπτυξη του αθλήματος. 2. Εχει σχέσεις με τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές και τους συνεργάτες του με τους οποίους μπορεί να ανταλλάσσει απόψεις και να ενημερώνει το Δ. Σ. για τις ενέργειες του. 3. Συνεργάζεται με τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές για την επιλογή των αθλητών των εθνικών ομάδων σε συνεργασία πάντοτε με την Τεχνική Επιτροπή και ενημερώνει οπωσδήποτε το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας για τα περαιτέρω.

21 ΑΡΘΡΟ 22 Υποχρεώσεις Μελών 1. Κάθε Μέλος ορίζει τους αντιπροσώπους του στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας σύμφωνα με το Αρθρο 4 του παρόντος Καταστατικού. 2. Προωθεί την ανάπτυξη του αθλήματος με το οποίο ασχολείται, λαμβάνει μέρος σε Παγκύπρια Πρωταθλήματα και άλλες εκδηλώσεις και συνεργάζεται με την Ομοσπονδία. 3. Διοργανώνει Επαρχιακούς Αγώνες ή Φιλικούς Αγώνες για το άθλημα Τάεκβοντο και ενημερώνει ανάλογα την Ομοσπονδία. 4. Καταρτίζουν και αποστέλλουν στην Ομοσπονδία ετήσιο και έκτακτο ( όταν χρειάζεται ) προϋπολογισμό όπως και απολογισμό. Ο απολογισμός θα είναι οικονομικός, αθλητικός, δραστηριοτήτων και λειτουργικός. 5. Τα μέλη έχουν υποχρέωση να πληροφορούν για τις δραστηριότητες τους τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας. 6. Τα μέλη της Ομοσπονδίας υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους Νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Καταστατικό της Ομοσπονδίας και την αθλητική πολιτική του ΚΟΑ και / ή της ΚΟΕ και τα γενικά συμφέροντα του αθλήματος του Τάεκβοντο. 7. Μέλος που δεν συμμετέχει για ένα χρόνο σε διοργανώσεις Παγκυπρίων Αγώνων μπορεί να παραπεμφθεί από το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας στην Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει εάν η απουσία του είναι δικαιολογημένη. Στην περίπτωση που το μέλος της Ομοσπονδίας κριθεί κατά τρόπο εύλογα ικανοποιητικό από την Δικαστική Επιτροπή ότι έχει διαπράξει το παράπτωμα για το οποίο τον έχει παραπέμψει το Δ. Σ., τότε η Δικαστική Επιτροπή μπορεί να τον αποβάλει ή να του επιβάλει άλλη ελεφρύτερη ποινή. Το μέλος αυτό σε περίπτωση αποβολής του έχει το δικαίωμα να επανεγγραφεί μόνο κατά την επόμενη Γενική Συνέλευση. Η ίδια διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί για οποιοδήποτε παράπτωμα μέλους.

22 ΑΡΘΡΟ 23 Αθλητές / Αθλήτριες Ομοσπονδίας Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των αθλητών / αθλητριών που είναι εγγεγραμμένοι στην Ομοσπονδία, καθορίζονται με λεπτομέρεια στους Εσωτερικούς Κανονισμούς της Ομοσπονδίας. ΑΡΘΡΟ 24 Αντι Ντόπινγκ : Ολοι ανεξαιρέτως οι αθλητές της Ομοσπονδίας, είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τον έλεγχο Doping οποτεδήποτε τους ζητηθεί από την Κυπριακή Αρχή Αντι Ντόπινγκ, από το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τάεκβοντο και από την Ευρωπαϊκή Ενωση Τάεκβοντο, από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, είτε με προειδοποίηση μικρού χρονικού διαστήματος είτε χωρίς προειδοποίηση. 1. Οι έλεγχοι θα διεξάγονται είτε κατά τη διάρκεια αγώνων ή εκτός αγώνων. Τόσο σε περίπτωση άρνησης τους, όσο και σε περίπτωση υποτροπής οι αθλητές μετά από παραπομπή τους από το Δ. Σ. στη Δικαστική Επιτροπή στερούνται με απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής το δικαίωμα να συμμετέχουν σε αγώνες, όπως καθορίζεται και στις δύο περιπτώσεις από εκάστοτε κανονισμούς των Διεθνών Ομοσπονδιών για θετικό αποτέλεσμα για τα Φάρμακα και τις μεθόδους Doping, που εντάσσονται στις πιο κάτω κατηγορίες: α ) Αναβολικά και συγγενείς ουσίες β ) Διουρητικά και συγγενείς ουσίες γ ) Πεπτιδικές και Γλυκοπρωτεϊνικές Ορμόνες και Ανάλογα δ ) Doping στο αίμα ε ) Φαρμακευτικοί, χημικοί και φυσικοί χειρισμοί που έχουν ως σκοπό ή αναμένεται να αλλοιώσουν την ακεραιότητα και την αξιοπιστία των ούρων. 2. Σε ειδικές περιπτώσεις η Κυπριακή Αρχή Αντι Ντόπινγκ, έχει τη δικαιοδοσία να ζητήσει έλεγχο συγκεκριμένου απαγορευμένου φαρμάκου, εκτός των πιο πάνω. 3. Η Ομοσπονδία υποχρεούται να εφαρμόζει τις ποινές που επιβάλλονται σε αθλητές της από την Κυπριακή Αρχή Αντι Ντόπινγκ.

23 ΑΡΘΡΟ 25 Πειθαρχικά Μέτρα Σε περίπτωση παραπτώματος μέλους της Ομοσπονδίας και οποιουδήποτε αθλητή ή προπονητή ή διαιτητή το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας δύναται να επιβάλλει κυρώσεις ή να παραπέμψει το θέμα στη Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας ή στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. ΑΡΘΡΟ 26 Δικαστική Επιτροπή 1. Η Δικαστική Επιτροπή αποτελείται απο ένα Πρόεδρο εγνωσμένου κύρους και τέσσερα ( 4 ) Μέλη. Τα πιο πάνω πρόσωπα ορίζονται απο το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας για τέσσερα χρόνια. Οι Εσωτερικοί Κανονισμοί της Ομοσπονδίας θα ρυθμίσουν τις εξετάσεις και τη διαδικασία σύγκλησης και τις εξουσίες και τη διαδικασία της Δικαστικής Επιτροπής. 2. Ο Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής είναι προτιμότερο να είναι νομικός, αν όχι αυτό αποφασίζεται από το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας. 3. Εκδικάζει θέματα που παραπέμπονται από το Δ. Σ. κατά την κρίση του με απλή πλειοψηφία και που αφορούν αθλητικά παραπτώματα, αντιαθλητική συμπεριφορά που αντιβαίνει τους κανονισμούς του ΚΟΑ για το Fairplay, Αντί Ντόπιγκ, παράβαση κανονισμών, ή της αθλητικής δεοντολογίας από μέλη της Ομοσπονδίας, προπονητών, διαιτητών, κριτών, αθλητών ή άλλων προσώπων που συμμετέχουν σε δραστηριότητες σχετικές με το άθλημα και επιβάλλει ποινές που αφορούν α ) Προφορική επίπληξη β ) Αυστηρή έγγραφη επιτίμηση μετά ή άνευ δημοσίευσης στον εγχώριο τύπο γ ) Χρηματική ποινή μέχρι δ ) Προσωρινός αποκλεισμός αθλητή από προπονήσεις ή Αγώνες Τοπικούς ή Διεθνείς ε ) Αποκλεισμός γηπέδου από όλες τις εκδηλώσεις στ ) Οριστική διαγραφή ή αποβολή μέλους από την Ομοσπονδία

24 Η Δικαστική Επιτροπή βρίσκεται σε απαρτία όταν παρίστανται τρία τουλάχιστο μέλη της. Σε περίπτωση ισοψηφίας ο Πρόεδρος έχει την νικώσα ψήφο. Ο Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής καλεί τα μέλη και τους διαδίκους εγγράφως τουλάχιστον 48 ώρες προ της συνεδρίας. Οι αποφάσεις της Δικαστικής Επιτροπής τίθενται σε ισχύ αμέσως και κοινοποιούνται στον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας για εκτέλεση. 5. Οταν πρόκειται να ληφθεί απόφαση για μέλος της Ομοσπονδίας ή για φυσικό πρόσωπο, δεν μπορεί να συμμετέχει στη συνεδρίαση της Δικαστικής Επιτροπής μέλος της, που είναι αντιπρόσωπος του συγκεκριμένου μέλους ή συγγενής μέχρι τετάρτου βαθμού του συγκεκριμένου προσώπου. Στην περίπτωση αυτή, το μέλος αυτό της Δικαστικής Επιτροπής αντικαθίσταται από το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας. ΑΡΘΡΟ 27 Εσωτερικοί Κανονισμοί: Η Ομοσπονδία δύναται να εκδίδει Εσωτερικούς Κανονισμούς που να ρυθμίζουν τα της υλοποίησης του σκοπού της Ομοσπονδίας, τη λειτουργία της Ομοσπονδίας, τις πειθαρχικές ποινές, καθώς και οποιοδήποτε άλλο ή περαιτέρω θέμα ή ζήτημα για την εύρρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας και για την επίτευξη του σκοπού της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι κανονισμοί συντάσσονται από το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας και εγκρίνονται από τη Γενική Συνέλευση. Οι Εσωτερικοί Κανονισμοί αποτελούν συμπλήρωμα του Καταστατικού και έχουν την ισχύ των διατάξεων του αλλά η ερμηνεία τους σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συγκρούεται με το Καταστατικό. ΑΡΘΡΟ 28 Τροποποίηση του Καταστατικού Το Καταστατικό αυτό μπορεί να τροποποιηθεί απο την Καταστατική Γενική Συνέλευση κατόπιν αποφάσεως των 2/3 των μελών. Προς λήψιν απόφασης μεταβολής των σκοπών απαιτείται η συναίνεση των 3/4 των μελών της Ομοσπονδίας.

25 ΑΡΘΡΟ 29 Διάλυση ΕΟΤΚ Η Ομοσπονδία διαλύεται όπως προνοεί η Κυπριακή Νομοθεσία για τη διάλυση σωματείων. Σε περίπτωση διάλυσης της, η περιουσία της περιέρχεται στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού ( ΚΟΑ ). ΑΡΘΡΟ 30 Σφραγίδα ΕΟΤΚ Η Ομοσπονδία έχει σφραγίδα με την ονομασία Εθνική Ομοσπονδία Τάεκβοντο Κύπρου ( ΕΟΤΚ ) Cyprus National Taekwondo Federation.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΖΟΥΝΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΖΟΥΝΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ολυμπιακό Μέγαρο Κύπρου, Αμφιπόλεως 21, Στρόβολος, CY-1306 Λευκωσία, Κύπρος Cyprus Olympic Building, 21 Amfipoleos Street, Strovolos, CY-1306 Nicosia, Cyprus Tel/Τηλ: +357-22449652 Fax/Φαξ: +357-22449672

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με την Επωνυμία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ BegaFigo Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Επαρχίας Αμμοχώστου «BegaFigo» (Ι.Ο.Ε.Α) 2. ΕΜΒΛΗΜΑ-ΣΦΡΑΓΙΔΑ-ΧΡΩΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ (όνομα, έδρα, σκοποί, πόροι) ΑΡΘΡΟ 1 ο - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «Παιδαγωγική Εταιρεία Κύπρου» με έδρα τη Λευκωσία ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ EΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ: Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο των Κυπρίων Λογοτεχνών με την επωνυμία EΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και με έδρα τη Λευκωσία. ΣΚΟΠΟΙ: Άρθρο 2 α) Η οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία.

ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία , 1065 Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Το όνομα του Συλλόγου είναι: «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ» ΕΔΡΑ: Έδρα του Συλλόγου είναι η Λευκωσία. Οδός Στασικράτους 24, γραφεία 201-202, 1065 Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΟΤΚ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΟΤΚ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΟΤΚ Οι Εσωτερικοί Κανονισμοί της ΕΟΤΚ αποτελούν συμπλήρωμα του Καταστατικού και έχουν την ισχύ των διατάξεων του αλλά η ερμηνεία τους σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να συγκρούεται

Διαβάστε περισσότερα

Μάρτιος 2007 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Μάρτιος 2007 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Μάρτιος 2007 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΑΡΘΡΟ... 3 1.1 Επωνυμία / Έδρα... 3 2 ΑΡΘΡΟ... 3 2.1.1 Σκοποί και Μέσα Ομάδας... 3 3 ΑΡΘΡΟ... 5 3.1.1 Πόροι της Ομάδας (Ε.Ο.Δ.)...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «Η ΑΣΣΙΑ» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Αριθμός Μητρώου: 121 Άρθρο 1ο: Ίδρυση, όνομα και έδρα του σωματείου: Ιδρύεται σωματείο με το όνομα Πολιτιστικός Σύνδεσμος «Η Άσσια» και με έδρα του τη Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ. Άρθρο 1 ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 Ιδρύεται στην Κύπρο με Έδρα την Λεμεσό Αθλητικός Σύνδεσμος Σωματείων Καράτε FUDOΚAN με την επωνυμία «ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΡΑΤΕ FUDOΚAN» που στο πιο κάτω θα αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης. Άρθρο 1ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ίδρυση Σκοπός Μέσα επιδίωξης Άρθρο 1ο Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό Σωματείο με την επωνυμία «Ελληνική Λέσχη Φίλων των Δίσκων Discus Club of Greece», με έδρα την πόλη των Αθηνών. Η Λέσχη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1 ο : Επωνυμία, Όργανα διοίκησης και Έδρα του Σωματείου: Α. Ιδρύεται μη κερδοσκοπικό σωματείο με το όνομα: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ. Β. Όργανα διοίκησης του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ" (HELLENIC SOCIETY OF SURGICAL ONCOLOGY) ΑΡΘΡΟ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε..) Άρθρο 1 Όνοµα και έδρα Ιδρύεται Ένωση ασολόγων µε το όνοµα «Παγκύπρια Ένωση ασολόγων» µε έδρα τη Λευκωσία. Άρθρο 2 Σκοποί 1. Η προαγωγή των συµφερόντων των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Άρθρο 1 Σκοποί και δραστηριότητες Συνδέσμου Οι σκοποί του Συνδέσμου είναι: H εξασφάλιση χαμηλότερου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Άρθρο 1 Όνομα και έδρα 1. Η Κοινότητα ονομάζεται 2. Έδρα της είναι 3. Η Κοινότητα είναι καταχωρημένη στο Ειρηνοδικείο σαν αναγνωρισμένο σωματείο (e.v.) 4. Ο χώρος δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Ημερομηνίες εγκρίσεως Κανονισμών: 08.07.2009 18.07.2012 ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1978 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Άρθρο 1o Ορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Σωματεία Μέλη της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.

ΠΡΟΣ: Σωματεία Μέλη της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Θεσσαλονίκη 12/02/2017 Αρ. Πρωτ.: 66 ΠΡΟΣ: Σωματεία Μέλη της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. θεμα : Τροποποίηση καταστατικού της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. κ. πρόεδρε, Ενόψει της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. που θα πραγματοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ A ΤΙΤΛΟΣ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΑΡΘΡΟ 1ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1. Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία Παγκύπριος Σύνδεσμος Χημικών Μηχανικών (Cyprus Chemical Engineers

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2

ΑΡΘΡΟ 1. Ιδρύεται σωματείο υπό την επωνυμίαν ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Β.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη. ΑΡΘΡΟ 2 Με το από 2384/11-10-1951 καταστατικό, το οποίο καταχωρήθηκε νόμιμα στο βιβλίο Αναγνωρισμένων Σωματείων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με αριθμό 2782/12-11-1951 και τροποποιήθηκε σύμφωνα με το Ν.Δ 795/1971

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αθήνα 2-3 -90 Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί Εθνικών Ομάδων

Κανονισμοί Εθνικών Ομάδων ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ CYPRUS CHESS FEDERATION Κανονισμοί Εθνικών Ομάδων Μέρος Ι - Κατηγορίες Εθνικών Ομάδων 1. Για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Κύπρου σε διεθνείς ομαδικές διοργανώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού.

Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Τροποποίηση του Καταστατικού της αστικής µη κερδοσκοπικής εταιρείας µε την επωνυµία «Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών» και κωδικοποίηση αυτού. Στο Πανεπιστήµιο της Γρανάδας της Ισπανίας, σήµερα,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας (ΚΥΜΕ) ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ- ΕΔΡΑ- ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονικό σωματείο με όνομα «ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» [συντομογραφικά ΚΥ.Μ.Ε.]. Η έδρα

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικοί Κανονισμοί

Διοικητικοί Κανονισμοί ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ CYPRUS CHESS FEDERATION Διοικητικοί Κανονισμοί 1. Στη δύναμη της ΚΥΣΟ εγγράφονται μέλη ερασιτεχνικά-φίλαθλα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα του σκακιού, σύμφωνα με όσα

Διαβάστε περισσότερα

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ (CYPRUS MULTIPLE SCLEROSIS (MS) ASSOCIATION)

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ (CYPRUS MULTIPLE SCLEROSIS (MS) ASSOCIATION) KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ (CYPRUS MULTIPLE SCLEROSIS (MS) ASSOCIATION) O ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ 57 ΤΟΥ 1972 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΕΥΑΡΜΟΓΗ ΚΑΣΑΣΑΣΙΚΟΤ ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ Α. Κωλύματα εγγραφής Περιορισμοί προσώπων εμπλεκομένων στο χώρο του

ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΕΥΑΡΜΟΓΗ ΚΑΣΑΣΑΣΙΚΟΤ ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ Α. Κωλύματα εγγραφής Περιορισμοί προσώπων εμπλεκομένων στο χώρο του ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΕΥΑΡΜΟΓΗ ΚΑΣΑΣΑΣΙΚΟΤ ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ Α Κωλύματα εγγραφής Περιορισμοί προσώπων εμπλεκομένων στο χώρο του Ποδοσφαίρου. 1. Γενικά κωλύματα. Δεν μπορεί να είναι μέλος σωματείου ή μέλος των οργάνων διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια»

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Κεφάλαιο Α Άρθρο 1 Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία: «Ελευθερία Πολίτες για Πρόοδο και Περηφάνια» Άρθρο 2 Έδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ OΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Ο.Ν.Ε.)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ OΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Ο.Ν.Ε.) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ OΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ (Ο.Ν.Ε.) ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Εσωτερικού Κανονισμοί Λειτουργίας ΟΝΕ: 1. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 1.1. Το Πολιτικό γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΚΟΥΟΣ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΚΟΥΟΣ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΚΟΥΟΣ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Το παρόν καταστατικό, που περιέχει σαράντα επτά (47) άρθρα, διαβιβάστηκε και ψηφίστηκε στο σύνολό του κατά την Καταστατική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στις

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 2 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟ Υ ΚΥΠΡΟΥ (αναθεωρήθηκε στις 13.1.1993) 1. Όνομα - Έδρ α - Έμβλημα 1.1 Ο Σύνδεσμος ονομάζεται "Φιλοδασικός Σύνδεσμος Κύπρου"

Διαβάστε περισσότερα

(Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

(Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Φ.Ι.Π.Α. ΚΥΠΡΟΥ (Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Φίλοι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου Κύπρου Άρθρο 1 - ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο με το όνομα «ΦΙΠΑ Κύπρου»

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΩΡΗΤΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Έγκριση σύστασης του κοινωφελούς ιδρύµατος µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΑΔΑ: Β491469ΗΙΔ-Τ6Θ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΟΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ Άρθρο 1 ο Ορισμοί 1. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., για κάθε αναγνωρισμένη, από τη Διεθνή Ομοσπονδία του αθλήματος (Ι.Τ.Τ.F.),

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (Έτος ίδρυσης 1979) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1 ο : ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ. Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα. Άρθρο 2 Σκοπός Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ Άρθρο 1 Επωνυµία Έδρα Ιδρύεται σωµατείο, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, µε την επωνυµία «ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΩΝ» και έδρα την Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Ίδρυση Ιδρύεται σήμερα.. Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας με την επωνυμία «Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Λευκωσίας» με έδρα τη Λευκωσία. Το «Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΝΙΚΗΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Άρθρο 1 ο Γίνεται σύλλογος με την επωνυμία ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, με έδρα την κωμόπολη Άγιος Αθανάσιος του Νομού

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Επαγγελματικού Σωματείου με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΒΟΡΕΊΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Α ΙΔΡΥΣΗ ΣΚΟΠΟΙ Άρθρο 1: Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σύλλογος με την επωνυμία Σύλλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Άρθρο 1 ο ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικό με την επωνυμία «ΦΙΛΟΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΦΙΛ.ΜΟ.Π.» με έδρα την πόλη των Σερρών. Άρθρο 2 ο ΣΚΟΠΟΣ Σκοποί

Διαβάστε περισσότερα

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες.

γ. Οργανώνει συνέδρια, διαλέξεις κλπ. εκδηλώσεις για επιστημονικά θέματα, τα οποία έχουν σχέση με τις βιο-ιατρικές επιστήμες. Όνομα, Έδρα και Σφραγίδα της Εταιρείας Άρθρο 1 Η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1835 και αναγνωρίσθηκε ως Σωματείο στις 17 Ιανουαρίου 1924, με την επωνυμία τότε «Η εν Αθήναις Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρθρο 1 Επωνυμία Εδρα Ιδρύεται Σωματείο σύμφωνα με τα άρθρα 78 επ. του Αστικού Κώδικα υπό την επωνυμία ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (IOAPA) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Συνιστάται σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Μετεχόντων σε Συνόδους της Διεθνούς Ολυμπιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ. 4. Η συνδρομή για τα τακτικά μέλη είναι υποχρεωτική και ορίστηκε σε 15 ευρώ το χρόνο. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΑΣΗ 1. Ιδρύεται σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, για την προαγωγή της ποδηλασίας και την αγάπη του ανθρώπου προς το ποδήλατο με έδρα τη Λεμεσό.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΣΥΝΤΟΜΕΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΣΥΝΤΟΜΕΥΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ) Μισιαούλη και Καβάζογλου 3012, Αγίου Αντωνίου Λεμεσός Τηλέφωνο: 25 578822 Τηλεομοιότυπο: 25 578811 osgdknlimassol@cytanet.com.cy www.osgdknlimassol.com.cy ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Κριτών Καλαθόσφαιρας Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας. Εσωτερικός Κανονισμός

Σύνδεσμος Κριτών Καλαθόσφαιρας Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας. Εσωτερικός Κανονισμός Εσωτερικός Κανονισμός 2017 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ο παρών ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του Συνδέσμου Κριτών Καλαθόσφαιρας Ανατολικής Στερεάς Εύβοιας (Σ.Κ.Κ.Α.Σ.Ε.) περιέχει οκτώ (8) άρθρα που αφορούν την αγωνιστική

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΩΝ I C O M O S Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α 1998 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1. Ιδρυση - Επωνυμία - Εδρα 1 2. Λειτουργία - Σφραγίδα

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου

Καταστατικό Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου Καταστατικό Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου www.cypsa.org.cy info@cypsa.org.cy P.O. Box: 25628, 1311, Nicosia, Cyprus ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΕΔΡΑ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΣΚΟΠΟΙ, ΜΕΣΑ 1. Ιδρύεται Σύνδεσμος με έδρα τη Λευκωσία και την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Ονομασία, έδρα, νομική υπόσταση, στόχος της Εταιρίας 1) Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙKΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤIKO ΣΥΝΔΕΣΜΟY ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤIKO ΣΥΝΔΕΣΜΟY ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤIKO ΣΥΝΔΕΣΜΟY ΚΡΙΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (Έτος Ιδρύσεως 1991) (Έτος αλλαγών 2015) Καταστατικό Συνδέσμου Κριτών Καλαθόσφαιρας Κύπρου Σελ. 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΆΡΘΡΟ 1 - ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ... 3 ΆΡΘΡΟ 2 -

Διαβάστε περισσότερα

EΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ

EΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ EΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΛΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ 1 ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ 1. Όνομα Ιδρύεται παγκύπριος σύνδεσμος λογοτεχνών με την επωνυμία «Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ν Τ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ» ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Π Α Ν Τ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ» ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Κ.Ε.) Εγκρίθηκε στη 10 η Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ακαδημαϊκού έτους 2008-2009

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Του σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία SOS ΑΓΑΠΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Καταστατικό Του σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία SOS ΑΓΑΠΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Καταστατικό Του σωματείου που εδρεύει στην Αθήνα με την επωνυμία SOS ΑΓΑΠΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Τίτλος 1- Ίδρυση, ονομασια, έδρα και σκοπός του σωματείου Κεφάλαιο Ι- Ίδρυση, ονομασία και έδρα Άρθρο 1 : Ιδρύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας. (Cyprus Association of Security Companies)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας. (Cyprus Association of Security Companies) 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Κυπριακού Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ασφάλειας (Cyprus Association of Security Companies) 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ - ΕΔΡΑ: 1.1 Το όνομα του Συνδέσμου είναι Κυπριακός Σύνδεσμος Eπιχειρήσεων Ασφάλειας/Cyprus

Διαβάστε περισσότερα

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως:

Η εκπλήρωση αυτών των στόχων θα επιδιωχθεί με την διοργάνωση των ακόλουθων δραστηριοτήτων όπως: Καταστατικό 1 Ονομασία και έδρα Ο σύλλογος φέρει την ονομασία Έλληνες Επιστήμονες Βερολίνου και Βρανδεμβούργου (κ.σ.) και έχει την έδρα του στο Βερολίνο. Έτος χρήσης είναι το ημερολογιακό έτος. 2 Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι :

ΑΡΘΡΟ 2. Σκοποί Σκοποί του συλλόγου είναι : ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΘΡΟ 1. Σύσταση Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία: Σύλλογος για την δημιουργία Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου (ΔΑΚ) μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου»

Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Καταστατικό του Σωματείου «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2 ου Νηπιαγωγείου Κισάμου» Άρθρο 1 : Ίδρυση, έδρα, Επωνυμία Ιδρύεται Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου KΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Α. ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΑΪΤΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΑΪΤΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΑΪΤΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ιούλιος 1994 Τροπ. Ιούνιος 2002 Τροπ. Ιούλιος 2006 Τροπ. Ιούλιος 2007 Τροπ. Σεπτέμβριος 2009 Τροπ. Δεκέμβριος 2011 Τροπ. Ιούνιος 2012 Τροπ. Ιούλιος 2013 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του Σωματείου «Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία» Απόφαση Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης: 260/1991 (35682/ΕΠ, 1531/5-12-1990) Επωνυμία, Έδρα, Σφραγίδα και Σκοπός του Σωματείου Παράγραφος 1 Ιδρύεται επιστημονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Αυτές είναι οι προτάσεις για την αλλαγή του καταστατικού προς τη Καταστατική Γενική Συνέλευση στα πλαίσια του αλλαγής και του εκσυγχρονισμού των κανονισμών λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΜΟΑΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΟΑΑ 1

ΚΟΜΟΑΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΟΑΑ 1 ΚΟΜΟΑΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΟΑΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΟ 1: ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ... 2 ΑΡΘΡΟ 2: ΕΔΡΑ... 3 ΑΡΘΡΟ 3: ΜΟΡΦΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 290/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2842 της 10ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 290 Οι περί Παγκυπριου Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΘΡΟ 1: ΟΝΟΜΑ & ΕΔΡΑ... 3 ΑΡΘΡΟ 2: ΣΚΟΠΟΙ... 3 ΑΡΘΡΟ 3: ΜΕΛΗ... 4 (1) ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΛΩΝ... 4 (2) ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Α... 4 (3) ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Β...

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί Λειτουργίας Ομίλου Ορειβασίας

Κανονισμοί Λειτουργίας Ομίλου Ορειβασίας Κανονισμοί Λειτουργίας Ομίλου Ορειβασίας 1. ΙΔΡΥΣΗ - ΥΠΟΣΤΑΣΗ 1.1. Ο «Όμιλος Ορειβασίας ΤΕΥ-ΑΤΗΚ» συστάθηκε και αναγνωρίστηκε ως Όμιλος στις 04.04.2014, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ( Κ.Ο.Α.) CYPRUS MOTORSPORT FEDERATION ( C.M.F.) 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ Άρθρο 1 ο Ιδρύεται στην Κύπρο με έδρα την Λευκωσία αθλητική Ομοσπονδία αυτοκινητιστικού

Διαβάστε περισσότερα

SAIL FIRST SAILING CLUB

SAIL FIRST SAILING CLUB ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ SAIL FIRST SAILING CLUB ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑ / ΣΦΡΑΓΙΔΑ Άρθρον 1. Ιδρύεται το Σωματείο με την επωνυμία SAIL FIRST SAILING CLUB το οποίο αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ- ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της Ένωσης Συλλόγων που ιδρύθηκε και εδρεύει στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού Αττικής με την επωνυμία: «ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

«Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας Αθλητικό Σωµατείο»

«Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας Αθλητικό Σωµατείο» ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Το καταστατικό µας αποτελείται από 25 άρθρα, συνετάχθη και κατατέθηκε την 21/12/2010 από τον δικηγόρο Απατσίδη Ιωάννη και εγκρίθηκε την 21/11/2011. «Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας

Διαβάστε περισσότερα

α) Από τα δικαιώματα εγγραφής των μελών του.

α) Από τα δικαιώματα εγγραφής των μελών του. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ Άρθρο 1 Επωνυμία: Η επωνυμία του Σωματείου είναι ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ/ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ Άρθρο 2 ΕΔΡΑ: Έδρα του Σωματείου θα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ. Ημερομηνίες Έγκρισης Καταστατικού

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ. Ημερομηνίες Έγκρισης Καταστατικού ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΑΛΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Ημερομηνίες Έγκρισης Καταστατικού 29/03/1979 25/09/2011 02/10/2016 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟΓΑΦΙΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 : ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ (ΕΔΙΜΕΣΥΠ ή ESODiMESO)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ (ΕΔΙΜΕΣΥΠ ή ESODiMESO) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ (ΕΔΙΜΕΣΥΠ ή ESODiMESO) Στην Αθήνα σήμερα 18 Νοεμβρίου 2013 οι κάτωθι υπογεγραμμένοι αποφάσισαν να ιδρύσουν Επιστημονικό Σωματείο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΧΙΟΥ Κεφάλαιο Α Άρθρο 1 - Ίδρυση Ιδρύεται Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με επωνυμία Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

Κυπριακή Ομοσπονδία Μπόουλινγκ (Κ.Ο.ΜΠΟ.) Καταστατικό

Κυπριακή Ομοσπονδία Μπόουλινγκ (Κ.Ο.ΜΠΟ.) Καταστατικό (Κ.Ο.ΜΠΟ.) Καταστατικό Λευκωσία 10 Μαΐου 2009 Η (Κ.Ο.ΜΠΟ.) τροποποιεί εξολοκλήρου το καταστατικό της όπως πιο κάτω: ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΔΡΑ ΕΜΒΛΗΜΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΚΟΠΟΙ - ΠΟΡΟΙ Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ. Άρθρο 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ A. ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται στη Λευκωσία, στις 2.1.1972, Ομοσπονδία Ξιφασκίας, με την επωνυμία Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας, με έδρα τη Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία " ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) "

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία  ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σωματείου με έδρα τη Θεσσαλονίκη και επωνυμία " ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( Π.Ε.Β.Ε. ) " ΑΡΘΡΟ 1 Επωνυμία - Έδρα Επωνυμία: " Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος ( Π.Ε.Β.Ε. ) ",

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Σύσταση - Επωνυμία - Έδρα - Σκοπός - Μέσα Άρθρο 1 ο 1.- Ιδρύεται σύλλογος από άτομα που ανήκουν στην Πολυτεχνειακή Κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΑΡΘΡΟ 1ον ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ Ιδρύθηκε κατά το έτος 1995 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ( Κ.Ο. Τριάθλου ) με έδρα τη Λευκωσία. ΑΡΘΡΟ 2ον ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ 2.1

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Άρθρο 1 ο Γενικά Σωματεία και εκπρόσωποί τους, αθλητές, προπονητές, διαιτητές κλπ όταν : Διαπράξουν παράπτωμα που θίγει το Φίλαθλο Πνεύμα, παραβιάσουν το Καταστατικό ή τους Κανονισμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ 2. ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ 3. ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ 2. ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ 3. ΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 1. ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ Ιδρύεται Όμιλος με την ονομασία «ΟΜΙΛΟΣ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ TEY-ATHK», με έδρα τη Λευκωσία, ο οποίος θα καλείται στο εξής για συντομία «Όμιλος». Ο Όμιλος υπάγεται στο «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΕΥ-ΑΤΗΚ»,

Διαβάστε περισσότερα

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ KATAΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Αρθρο 1 ο : ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Α.- Ιδρύεται Σωματείο με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1989 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1989 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ν. 141/89 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2428 της 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1989 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ο περί του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών (Σύσταση, Σκοποί, Αρμοδιότητες και Άλλα Συναφή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 1 Περιεχόμενα Άρθρο 1: Όνομα Συνδέσμου... 3 ΑΡΘΡΟ 2: ΕΔΡΑ... 4 ΑΡΘΡΟ 3: ΣΚΟΠΟΙ... 4 ΑΡΘΡΟ 4: ΣΗΜΑ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ... 4 ΑΡΘΡΟ 5: ΜΕΛΗ... 4 ΑΡΘΡΟ 6: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Άρθρο 1 1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Άρθρο 1 Ιδρύεται Σύλλογος με την ονομασία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κυπριακή Σκακιστική Ομοσπονδία (ΚΥ.Σ.Ο.) Καταστατικό

Κυπριακή Σκακιστική Ομοσπονδία (ΚΥ.Σ.Ο.) Καταστατικό (ΚΥ.Σ.Ο.) Καταστατικό Χοιροκοιτία 9 Ιουνίου 2013 Η (ΚΥ.Σ.Ο.) τροποποιεί εξολοκλήρου το καταστατικό της όπως πιο κάτω: ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΕΔΡΑ ΕΜΒΛΗΜΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΚΟΠΟΙ - ΠΟΡΟΙ Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

Καταστατικό. Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Καταστατικό Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ίδρυση -Έδρα Επωνυμία Σκοποί και Στόχοι - Μέσα Άρθρο 1 Ιδρύεται σύλλογος με Έδρα τη Λάρισα και την

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΙΔΡΥΣΗ 1981 ***

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΙΔΡΥΣΗ 1981 *** ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΙΔΡΥΣΗ 1981 *** ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 Άρθρο 2 Άρθρο 3 Άρθρο 4 Άρθρο 5 ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΔΡΑ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΜΒΛΗΜΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Του Επιστημονικού Συλλόγου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΕΤΠΕ) Επωνυμία - Έδρα Σκοπός Άρθρο 1 ο Ίδρυση Ιδρύεται Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος Άρθρο 1 ο Ιδρύεται Επιστημονική Εταιρεία (Σωματείο), με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ», με έδρα την Αθήνα, Σοφίας Σλήμαν 48

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟ-ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Α.Ο.Ν.Μ. ΑΡΘΡΟ 1 ΓΕΝΙΚΑ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟ-ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Α.Ο.Ν.Μ. ΑΡΘΡΟ 1 ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟ-ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Α.Ο.Ν.Μ. ΑΡΘΡΟ 1 ΓΕΝΙΚΑ Α. Σκοπός του παρόντος κανονισμού είναι η ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ της ΑΟΝΜ και των συμμετεχόντων υπό οποιαδήποτε ιδιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Σ Τ Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Κ Ρ Η Τ Η Σ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 19-11-1983 Α Ρ Θ Ρ Ο 1ο Ιδρύεται Επιστηµονικό Σωµατείο (Επιστηµονική Εταιρεία) µε την ονοµασία και τον τίτλο ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. (Περιλαμβάνει και την Αλλαγή του Άθρου 5 που Εγκρίθηκε στις 18.10.11)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ. (Περιλαμβάνει και την Αλλαγή του Άθρου 5 που Εγκρίθηκε στις 18.10.11) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Περιλαμβάνει και την Αλλαγή του Άθρου 5 που Εγκρίθηκε στις 18.10.11) 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ AΡΘΡΟ 1 A. ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται Ομοσπονδία με την επωνυμία ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ «ΜΠΡΙΤΖ» και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ. Άρθρο 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣH ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟY ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (Μετά τις τροποποιήσεις, οι οποίες απεφασίσθησαν από την τακτική Γ.Σ. της 26-2-1999) ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ. ΕΔΡΑ Άρθρο 1 Ιδρύεται σωματείο με: την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 1 - ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Ιδρύεται Σύνδεσμος με την ονομασία Σύνδεσμος Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου (ΣΕΣΕΛΚ) ο οποίος στη συνέχεια θα αναφέρεται ως "Σύνδεσμος".

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ)

Καταστατικό. στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté Grecque de Zurich» (CGZ) Καταστατικό Άρθρο 1 (Ονομασία) Υπό την ονομασία: στην ελληνική γλώσσα «Ελληνική Κοινότητα Ζυρίχης» (ΕΚΖ) στη γερμανική γλώσσα «Griechische Gemeinde Zürich» (GGZ) κι ακολούθως στη γαλλική γλώσσα «Communauté

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Άρθρο 1ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Σωµατείο από φίλους των εικαστικών και πλαστικών τεχνών, µε την επωνυµία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. «Κυπριακός Σύνδεσμος Πολιτικής Επιστήμης» (ΚΥΣΥΠΕ) «Cypriot Association of Political Science» (CAPS)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. «Κυπριακός Σύνδεσμος Πολιτικής Επιστήμης» (ΚΥΣΥΠΕ) «Cypriot Association of Political Science» (CAPS) Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΣ 57 ΤΟΥ 1972 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «Κυπριακός Σύνδεσμος Πολιτικής Επιστήμης» (ΚΥΣΥΠΕ) «Cypriot Association of Political Science» (CAPS) Άρθρο 1 : ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ α.σ.

ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ α.σ. ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ α.σ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Άρθρο 1. Ονοµασία, έδρα, οικονοµικό έτος 1.1 Η Εταιρία φέρει την ονοµασία «ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ»

Διαβάστε περισσότερα