(ο Γιωργισ γράφει ςτο θμερολόγιό του και ο αφηγητής διαβάηει τισ ςκζψεισ του)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "(ο Γιωργισ γράφει ςτο θμερολόγιό του και ο αφηγητής διαβάηει τισ ςκζψεισ του)"

Transcript

1 ΣΚΗΝΗ 1 ΑΦΘΓΘΤΘΣ 2: Το αεροπλάνο είχε ξεκινιςει, ζδεςε τθ ηϊνθ του, ζκλειςε τα μάτια και ζφερε ςτο νου του όλα όςα τον ζκαναν πιο δυνατό. Ρροςπάκθςε πολλζσ φορζσ να βρει αιτίεσ, μα δε κατάφερε τίποτα, αναρωτικθκε γιατί οι δικοί του γονείσ. Αλλά ζπρεπε να ςυνειδθτοποιιςει πωσ θ ηωι δε δίνει εξθγιςεισ για το κάνατο. (ο Γιωργισ γράφει ςτο θμερολόγιό του και ο αφηγητής διαβάηει τισ ςκζψεισ του) ΑΦΘΓΘΤΘΣ 1:«24 ϊρεσ ταξίδι από Αμερικι κουράςτθκα. Είδα 3 ταινίεσ, κοιμικθκα μα τϊρα ανυπομονϊ να δω τθ γιαγιά και τον παπποφ και να πάμε ςτθν Κατερίνθ να ξεκινιςω τθ ηωι μου από το μθδζν. Μα το μόνο που δε κζλω να ακοφςω από τον περίγυρο είναι πωσ ιρκε τ ορφανό. Είναι ακόμα φρζςκο για μζνα το τραφμα και κα δυςκολευτϊ να το παλζψω Μα κα τα καταφζρω κα ζχω δίπλα μου ανκρϊπουσ που αγαπϊ» ΡΑΡΡΟΥΣ: Γιωργθθθι ΓΛΩΓΘΣ: Ραππουυυφ, ποφ είςαι; ΓΛΑΓΛΑ: Αγόρι μου καλωςόριςεσ! ΓΛΩΓΘΣ: Τι κάνεισ γιαγιάκα μου; ΓΛΑΓΛΑ: Επιβιϊνουμε παλικάρι μου, ζλα πάρε τθ βαλίτςα και πάμε ςπίτι, ςου ζφτιαξα κεφτεδάκια που ς αρζςουν! ΓΛΩΓΘΣ: Κεφτεδάκια; Αχ πόςο μου ζλειψαν!!! ΓΛΑΓΛΑ: Γιϊργο πάνε φζρε το αμάξι. ΡΑΡΡΟΥΣ: Ράω αμζςωσ Μαριϊ μου, ςασ περιμζνω ζξω. (ακοφγεται ο ιχοσ του αυτοκινιτου και μζςα ςτο αυτοκίνθτο ο Γιωργισ γράφει ςτο θμερολόγιό του και ο αφηγητής διαβάηει τισ ςκζψεισ του) ΑΦΘΓΘΤΘΣ 1: «Κοιτάω ζξω από το παράκυρο και βλζπω μια πόλθ βρϊμικθ. Μα καλά κανείσ δε ςκζφτθκε ότι δε πρζπει να πετάμε ςκουπίδια κάτω»

2 ΣΚΗΝΗ 2 ΓΛΑΓΛΑ: Φτάςαμε επιτζλουσ! ΓΛΩΓΘΣ: Γιαγιά ζκοψα αυτό το τριαντάφυλλο, κα ικελα να το κάψω ςτον κιπο,μπορϊ; ΓΛΑΓΛΑ: Φυςικά παλικάρι μου. ΓΛΩΓΘΣ: Άντε πάμε γιαγιά, κα κρυϊςουν οι κεφτζδεσ. ΓΛΑΓΛΑ: Φφγαμε! ΓΛΩΓΘΣ: Γιαγιά, πότε κα ξεκινιςω ςχολείο; Ανυπομονϊ! ΓΛΑΓΛΑ: Αφριο αγόρι μου, ςε γράψαμε ςτο λφκειο εδϊ πιο κάτω. (ο Γιωργισ πάει ςτο δωμάτιό του και γράφει ςτο θμερολόγιο και ο αφηγητής διαβάηει τισ ςκζψεισ του) ΑΦΘΓΘΤΘΣ 1: «Εμζνα κα με μάκουν όλοι ςτθν Κατερίνθ, γιατί κα.» (τον παίρνει ο φπνοσ πάνω ςτο θμερολόγιο) ΣΚΗΝΗ 3 ΓΛΑΓΛΑ: Γιωργθθθι, ξφπναααα ΓΛΩΓΘΣ: Ζρχομαι γιαγιά ΓΛΩΓΘΣ: Γιαγιά κα αργιςω να γυρίςω ςιμερα, αποφάςιςα να πάω μια βόλτα να κυμθκϊ τθν Κατερίνθ ΓΛΑΓΛΑ: Εντάξει αγόρι μου, αλλά να προςζχεισ.

3 ΣΚΗΝΗ 4 ΔΛΕΥΚΥΝΤΘΣ: Ραιδιά να ςασ γνωρίςω τον καινοφριο ςασ ςυμμακθτι τον Γιωργι Ραπαδόπουλο ( αυςτθρό φφοσ) ΚΥΛΑ ΕΛΡΛΔΑ: Καλθμζρα Γιωργι, εγϊ είμαι θ κακθγιτρια τθσ γλϊςςασ, χαίρω πολφ( δίνει χζρι) ΓΛΩΓΘΣ: Χάρθκα πολφ κυρία! ΔΛΕΥΚΥΝΤΘΣ: Από εδϊ οι ςυμμακθτζσ ςου, Ραναγιϊτθσ,Μαρία, Κατερίνα, Σταφροσ, Άγγελοσ και θ Σοφία ΡΑΝΑΓΛΩΤΘΣ: Από ποφ ιρκεσ; ΓΛΩΓΘΣ: Ο μπαμπάσ μου είναι από τθν Κατερίνθ και θ μαμά μου από Αμερικι. Ηοφςαμε εκεί αλλά τϊρα μετακομίςαμε. ΚΥΛΑ ΕΛΡΛΔΑ: Φτάνει πια με τισ ερωτιςεισ παιδιά (χτυπάει το κουδοφνι, τα παιδιά φζρνουν το φαγθτό τουσ ςτθν τάξθ και κάνουν παρζα ςτον Γιωργι) ΣΟΦΛΑ: Αχ βαριζμαι να πάω να το πετάξω ςτον κουβά, (το πετάει ςτο πάτωμα) ΓΛΩΓΘΣ: Μα καλά τί κάνεισ; Γιατί το πζταξεσ κάτω;( κυμωμζνα) ΣΟΦΛΑ: Άςε μασ μωρζ (ειρωνικά) ΑΦΘΓΘΤΘΣ 1: Ο Γιωργισ ζκανε μια βόλτα ςτο κζντρο τθσ Κατερίνθσ και βρικε ςπαςμζνεσ γλάςτρεσ ςτο δρόμο, οι διαβάςεισ είχαν ςχεδόν ςβθςτεί, κατεςτραμμζνεσ πινακίδεσ, graffiti ςτουσ τοίχουσ που ζγραφαν υβριςτικά ςχόλια, θ πλατεία ιταν μζςα ςτα ςκουπίδια, δεν υπιρχε πουκενά δρόμοσ για τα ποδιλατα.

4 ΓΛΩΓΘΣ: Γιαγιαά, Ραππουυφ, γφριςα ΡΑΡΡΟΥΣ: Ανθςυχιςαμε παιδί μου, γιατί άργθςεσ; ΓΛΩΓΘΣ: Ζκανα μια βόλτα και κακυςτζρθςα, ςυγνϊμθ. ΓΛΑΓΛΑ: Δε πειράηει παλικάρι μου, ς άρεςε θ πόλθ μασ; ΓΛΩΓΘΣ: Δυςτυχϊσ βρικα πολλζσ ελλείψεισ, αλλά όλα κα λυκοφν ( ο Γιωργισ γράφει ςτο δωμάτιό του και ο αφηγητής διαβάηει τισ ςκζψεισ του) ΑΦΘΓΘΤΘΣ 1: «Ηοφςα ςε μια πόλθ που ιταν κακαρι,είχε πολλζσ ανζςεισ, εκμεταλλευόταν τα πάντα ακόμα και αν αυτά δεν άξιηαν πολφ. Και ιρκα ςε μια πόλθ αγιαςμζνθ από Τον Κεό, δίπλα ζχει βουνό και κάλαςςα και μζνει ανεκμετάλλευτθ, αυτό και αν είναι άδικο.... εγϊ αυτιν τθν πόλθ κα τθ φτιάξω από τθν αρχι και κα τθν κάνω μαγικι. Κα κάνω ό,τι μπορϊ, και ξζρω που πρζπει να απευκυνκϊ» ΑΦΘΓΘΤΘΣ 2: Ο Γιωργισ αφοφ ζκανε όλα του τα μακιματα, είχε αποφαςίςει να κάνει ζνα πλάνο για το πϊσ κα αναβακμίςει το επίπεδο ηωισ τθσ Κατερίνθσ. Τυχαία κοίταξε το θμερολόγιο και είδε πωσ ςε λίγεσ μζρεσ θ Ρολιοφχοσ γιόρταηε, και όπωσ κάκε χρόνο οι ντόπιοι τθν τιμοφν κάκε χρόνο με μία ςειρά εκδθλϊςεων που ακοφει ςτο όνομα Αικατερίνια. Σκζφτθκε λοιπόν πωσ κα ιταν ό,τι καλφτερο αν μζςα ςε λίγεσ μζρεσ μποροφςε να τα καταφζρει. Ιξερε πωσ ιταν ςχεδόν ουτοπικό, αλλά ασ μθ ξεχνιόμαςτε είναι δεκαπζντε χρονϊν, τίποτα δεν είναι ακατόρκωτο όταν μιλάμε για αυτι τθ γενιά. ΑΦΘΓΘΤΘΣ 1: «Αποφάςιςα να κάνω τθν πόλθ μου πιο κακαρι. Κα απευκυνκϊ ςτο διευκυντι του ςχολείου αφριο κιόλασ και κα του κατακζςω τισ ιδζεσ μου. Σκοπόσ είναι να καταφζρω να μάκω ςτα παιδιά τθσ θλικίασ μου, πολίτεσ του αφριο, να γίνουν ςωςτοί πολίτεσ μακαίνοντασ να υπακοφνε ςτουσ κανόνεσ που κάνουν τθ ηωι μασ καλφτερθ και ομορφότερθ. Ριςτεφω βζβαια ότι μόνο και μόνο να

5 πετάνε τα ςκουπίδια ςτουσ κάδουσ δεν αρκεί. Σκεπτόμενοσ το περιβάλλον, που ωσ νζοι κα πρζπει να το λατρεφουμε και να το προςτατεφουμε γιατί ςε αυτό κα ηιςουμε, τα ςκουπίδια κα πρζπει να τα ρίχνουμε ανάλογα με το είδοσ τουσ ςε ανάλογο κάδο. Το πρϊτο μου βιμα κα είναι να εντάξω ςτθν κακθμερινότθτα των πολιτϊν τθν ανακφκλωςθ κάνοντασ ςταδιακά βιματα και φυςικά μακαίνοντασ ςε τι βοθκάει θ ανακφκλωςθ το περιβάλλον.» ΑΦΘΓΘΤΘΣ 2: Ο Γιωργισ ιταν κουραςμζνοσ, ετοίμαςε τθν τςάντα του. Ζχοντασ ςτο πρόγραμμα να κάνει βόλτα με το ποδιλατο τθν επόμενθ μζρα ηιτθςε από τθ γιαγιά του να το κακαρίςει, τουσ καλθνφχτιςε και αποκοιμικθκε. ΑΦΘΓΘΤΘΣ 1: «Τελευταία μζρα τθσ ςχολικισ βδομάδασ και μετά το ςχολείο κα κάνω μία υπζροχθ ποδθλατάδα» ΓΛΩΓΘΣ: Καλθμζρα γιαγιά, ςιμερα κα πάω μια βόλτα με το ποδιλατο ΓΛΑΓΛΑ: Εντάξει αγόρι μου, είναι ζτοιμο ςτον κιπο, να προςζχεισ ΡΑΡΡΟΥΣ: Να προςζχεισ Γιωργι, εδϊ οι δρόμοι είναι επικίνδυνοι ΓΛΩΓΘΣ: Εντάξει παπποφ μθν ανθςυχείσ. ΑΦΘΓΘΤΘΣ 2: Στο δρόμο ςυνάντθςε πολλζσ λακκοφβεσ που αν δεν ιταν προςεκτικόσ κα είχε χτυπιςει, τα αυτοκίνθτα κόρναραν και οι περαςτικοί φϊναηαν. Στάκθκε και κοίταξε γφρω του, είδε ότι δεν υπάρχει πουκενά δρόμοσ για ποδιλατα με αποτζλεςμα οι ποδθλάτεσ να εμποδίηουν τουσ οδθγοφσ αυτοκινιτων κακϊσ και τουσ πεηοφσ. Ζφταςε ςτο ςχολείο λίγο αργοπορθμζνοσ και ςυνάντθςε τον διευκυντι και τον ρϊτθςε γιατί δεν υπάρχει πουκενά ποδθλατοδρόμοσ. Εκείνοσ, είπε ζνα ξερό και τυπικό δε ξζρω και ζφυγε. Ο Γιωργισ μπικε ςτθν τάξθ εκνευριςμζνοσ και εξζφραςε ςτουσ ςυμμακθτζσ τουσ τθν απορία του: ΓΛΩΓΘΣ: Μα καλά εςείσ που κάνετε ποδιλατο; Κόντεψαν να με πατιςουν τα αμάξια, δεν υπάρχει πουκενά δρόμοσ για ποδιλατα; ΡΑΝΑΓΛΩΤΘΣ:Α δε μασ απαςχολεί, ασ το λφςει ο διμοσ.

6 ΓΛΩΓΘΣ: Μα καλά, τίποτα δε ςασ απαςχολεί εςάσ εδϊ πζρα;( κυμωμζνα) ΔΛΕΥΚΥΝΤΘΣ: Ρθγαίνετε ςτισ τάξεισ ςασ γριγορα ΓΛΩΓΘΣ: Κυρία Ελπίδα, δεν υπάρχει κανζνασ ποδθλατοδρόμοσ εδϊ πζρα; Κ. ΕΛΡΛΔΑ: Μμμ, θ αλικεια είναι πωσ επίςθμα δεν υπάρχει κάποιοσ αλλά ςτθν οδό 19 θσ Μαΐου επειδι ο πεηόδρομοσ είναι αρκετά μεγάλοσ ζνα μζροσ του ζχει γίνει κάτι ςαν δρόμοσ για ποδιλατα αλλά τισ περιςςότερεσ φορζσ εκεί βλζπεισ να παρκάρουν αμάξια ι να περπατάνε οι άνκρωποι. ΓΛΩΓΘΣ: Αποφάςιςα να πάω μια βόλτα με το ποδιλατό μου ςτον πεηόδρομο τθσ πόλθσ και να ψάξω να βρω ζνα ςθμείο που να μπορεί να δθμιουργθκεί ζνασ χϊροσ για ποδιλατα με οριοκετθμζνα φωτεινζσ πινακίδεσ ι ζςτω με μία χαρτοταινία ςτο δρόμο ϊςτε είναι άμεςα εμφανισ ςτα ποδιλατα. Επίςθσ κα πάω ςτο διμο και κα του προτείνω τα ςχζδιά μου για τουσ κάδουσ ανακφκλωςθσ που πρζπει να διακζτει κάκε πολυκατοικία. Κ.ΕΛΡΛΔΑ: - Το βρίςκω εξαιρετικι ιδζα, μα καλά τόςο πολφ νοιάηεςαι για τθν Κατερίνθ; Θ αλικεια είναι ότι εντυπωςιάηομαι με τθ δουλειά ςου, φαίνεται να είςαι πολφ αποφαςιςτικόσ ΓΛΩΓΘΣ: Να, βλζπω γφρω μου μια πόλθ με τζτοια τοποκεςία μα τόςο λάκοσ φτιαγμζνθ και κανείσ από τα παιδιά τθσ θλικίασ μου δεν ενδιαφζρεται και ζχω τόςθ διάκεςθ να το κάνω εγϊ. Ξζρετε, ςκζφτθκα πωσ πρζπει να καταφζρω να αλλάξω τθν Κατερίνθ μζχρι τισ 25 Νοεμβρίου λόγω Αικατερινίων και να κάνω αυτό το δϊρο ςε όλουσ τουσ κατοίκουσ.μςωσ ακοφγεται εξωπραγματικό ίςωσ πάλι με αυτό κα ζκανα τουσ γονείσ μου να είναι περιφανοι για μζνα και κζλω να με βοθκιςετε γιατί φαίνεςτε καλόσ άνκρωποσ. Κα το κάνετε αυτό για μζνα; Κ.ΕΛΡΛΔΑ: Φυςικά και κα ςε βοθκιςω, αυτό που κάνεισ είναι εξαιρετικό, οι γονείσ ςου ςίγουρα κα είναι περιφανοι για ςζνα από κει ψθλά

7 ΑΦΘΓΘΤΘΣ 2: Ο Γιωργισ μοίραςε φυλλάδια πάνω ςτα κρανία των ςυμμακθτϊν του ςχετικά με τθν ανακφκλωςθ και τουσ εξιγθςε τθ ςθμαςία τθσ ςτθ ηωι μασ. (ομάδα οικολογίασ παρουςίαςθ: ΔΑΛΑΜΡΘ, ΜΥΣΛΟΥΔΘΣ, ΗΛΩΓΑ, ΣΛΔΘΟΡΟΥΛΟΥ) ΑΦΘΓΘΤΘΣ 2: Θ κυρία Ελπίδα και ο Γιωργισ αφοφ πιραν τα ποδιλατά τουσ, κάνανε μια μεγάλθ βόλτα και ςυηθτοφςανε τισ ςκζψεισ του Γιωργι. Αγόραςαν φωτεινζσ πινακίδεσ τισ οποίεσ τισ κάρφωςαν ςτον πεηόδρομο ςε ςθμείο όπου να μθν εμποδίηει τουσ πεηοφσ, τα καταςτιματα ι ακόμθ και τα φορτθγά που ξεφορτϊνουν τθν πραμάτεια. Ηωγράφιςαν τρεισ άςπρεσ γραμμζσ ςα διαβάςεισ για να μποροφν οι πεηοί να περνάνε. Κι ζτςι από εκείνθ τθ μζρα και μετά ο πεηόδρομοσ τθσ Κατερίνθσ απζκτθςε χϊρο για ποδιλατα. Αργότερα πιγαν ςτο διμο και ηιτθςαν να ςχεδιαςτοφν ειδικοί κάδοι για τα απορρίμματα. Στθν ο διμαρχοσ δεν αςχολικθκε, όταν όμωσ παρουςίαςαν ολοκλθρωμζνα ςχζδια ζκανε δεκτι τθν πρόταςι τουσ και αποφάςιςε να τθν υλοποιιςει. (Ο Γιωργισ γράφει ςτο θμερολόγιό του) ΑΦΘΓΘΤΘΣ 1: «Θ κυρία Ελπίδα είναι τόςο καλόσ άνκρωποσ, χάρθκα πολφ που μοιράςτθκα μαηί τθσ τα ςχζδιά μου. Τϊρα κα περιμζνω να δω τα αποτελζςματα του Διμου ςχετικά με τουσ κάδουσ. Ζπρεπε να μιλιςουμε με απειλθτικό φφοσ για να πάρει ςτα ςοβαρά τα όςα του λζγαμε, ευτυχϊσ όμωσ το κατάλαβε. Ζνα ςθμαντικό ςχζδιο μόλισ υλοποιικθκε. Είμαι τόςο χαροφμενοσ. Μαμά, μπαμπά ξζρω πωσ από κει ψθλά με βλζπετε και είςτε περιφανοι για μζνα» ΑΦΘΓΘΤΘΣ 2: Αυτά ζγραψε και άρχιςε να βουρκϊνει, όμωσ το κλάμα τον κάνει πιο ςκλθρό, του δίνει δφναμθ και κάρροσ για να ςυνεχίςει, να φτιάξει μια πόλθ γεμάτθ «ηωι», με ανκρϊπουσ που τθ ςζβονται και τθν προςτατεφουν με κάκε τρόπο. Άλλωςτε το ζκανε πίςτεψε ςε αυτό και ιξερε ότι κα τα κατάφερνε. Αποκοιμικθκε και ιλπιηε να ονειρευτεί κάτι που κα τον ταξιδζψει ςε μζρθ μαγικά για να ξεφφγει από τθ μαυρίλα τθσ ηωισ του

8 ΑΦΘΓΘΤΘΣ 1: «Σιμερα ξφπνθςα αργά, δεν ζχουμε ςχολείο και είπα να ξεκουραςτϊ λιγάκι. Ζφαγα το πρωινό μου είδα τθλεόραςθ και τϊρα ιρκα να ςυνεχίςω το πλάνο μου. Δεφτερο μζλθμά μου είναι να ανακαινιςτοφν κτίρια που δε χρθςιμοποιοφνται πλζον και να γίνουν χρθςτικοί χϊροι. Ανακάλυψα πολλοφσ τζτοιουσ χϊρουσ και αποφάςιςα πωσ το παλιό νοςοκομείο που ιταν ςε άκλια κατάςταςθ, παρατθμζνο, αραχνιαςμζνο κι ζρθμο ότι κα μποροφςε να γίνει ζνα ακλθτικό κζντρο που να ςτεγάηει ποικίλουσ χϊρουσ άκλθςθσ.» ΓΛΑΓΛΑ: Γιωργθθι,ςε κζλει ςτο τθλζφωνο θ κυρία Ελπίδα ΓΛΩΓΘΣ: Εμπρόσ; ( θ κυρία ελπίδα δε φαίνεται) Κ.ΕΛΡΛΔΑ: Γεια ςου Γιωργι, πιρα για να ςου πω πωσ βγικα ςτον πεηόδρομο και είδα πωσ ο χϊροσ για τα ποδιλατα που φτιάξαμε λειτουργεί και ο κόςμοσ είναι ενκουςιαςμζνοσ, κακϊσ και οι κάδοι ςτα ςπίτια τοποκετικθκαν και οι πολίτεσ κινθτοποιικθκαν! ΓΛΩΓΘΣ: Αλικεια; Αχ! Είμαι τόςο χαροφμενοσ, χαίρομαι απίςτευτα, ςασ ευχαριςτϊ πολφ Κ.ΕΛΡΛΔΑ: Αγόρι μου εγϊ ςε ευχαριςτϊ που μαηί με τισ δικζσ ςου ιδζεσ και όνειρα απζκτθςε θ κακθμερινότθτά μου λίγθ δράςθ γιατί είχα γίνει ζνα με τθν καρζκλα του διαβάςματοσ χωρίσ να καταλάβω ότι είχα χάςει τθν ουςία τθσ ηωισ. Κα τα ποφμε τθ Δευτζρα, καλό ςαββατοκφριακο να χεισ. ΓΛΩΓΘΣ: Επίςθσ! (κλείνει το τθλζφωνο και λζει ςτθ γιαγιά του) ΓΛΩΓΘΣ: Γιαγιά θ κυρία Ελπίδα μου είπε πωσ ο ποδθλατοδρόμοσ που φτιάξαμε λειτουργεί κανονικά και χάρθκα πολφ, πάω να ςυνεχίςω να ςχεδιάςω το ακλθτικό κζντρο. ΡΑΡΡΟΥΣ: Γιωργι, ςκζφτθκα ότι κα μποροφςε να γίνει μια ακλθτικι εκδιλωςθ, τουσ καλοκαιρινοφσ μινεσ ΓΛΩΓΘΣ: Ααα πολφ ωραία ιδζα, κα ικελεσ να μου τθν αναλφςεισ λίγο το πλάνο ςου, για να καταλάβω τι εννοείσ;

9 ( ομάδα ακλθτιςμοφ, αρχιτζκτονεσ παρουςίαςθ ακλθτικοφ κζντρου και ακλθτιάδασ: ΣΥΜΕΩΝΛΔΟΥ, ΧΑΤΗΘΚΩΝΣΤΑΝΤΛΝΟΥ (Χ2), ΣΚΑΜΡΑΔΩΝΘΣ, ΡΑΡΑΣ, ΑΜΒΟΣΛΑΔΘΣ, ΑΜΑΝΑΤΛΔΘΣ, ΤΗΟΥΝΛΔΟΥ, ΜΥΣΤΛΔΟΥ, ΚΑΑΡΑΝΑΓΛΩΤΘΣ) ΑΦΘΓΘΤΘΣ 2: Θ κυρία Ελπίδα πρότεινε ςτα παιδιά να ςυηθτιςουν για παραςτάςεισ που ζχουν παρακολουκιςει και που κα ικελαν να παρακολουκιςουν ςτον τόπο τουσ Κ.ΕΛΡΛΔΑ: Καλθμζρα παιδιά, ςιμερα κζλω να μου πείτε κάποιεσ παραςτάςεισ που είδατε και ςασ εντυπωςίαςαν και τι κα κζλατε να δείτε εδϊ ςτθν Κατερίνθ. ΡΑΝΑΓΛΩΤΘΣ: Εγϊ κυρία είχα πάει ςτθ Γερμανία ςτο Βερολίνο και είδα μια παράςταςθ ςχετικά με τον πολιτιςμό του Βερολίνου με εικόνεσ και βίντεο. Κ.ΕΛΡΛΔΑ: Ααα ενδιαφζρον ακοφγεται. ΓΛΩΓΘΣ: Κυμάμαι κι εγϊ ςτθν Αμερικι είχα παρακολουκιςει πολλζσ τζτοιεσ αναπαραςτάςεισ. Εδϊ ςτθν Κατερίνθ ςυμβαίνει κάτι τζτοιο; ΜΑΛΑ: Μπα εδϊ δε γίνονται τζτοια, το μόνο που διεξάγεται είναι το φεςτιβάλ Ολφμπου το καλοκαίρι ςτο Δίον. ΓΛΩΓΘΣ: Αλικεια; κα ιταν μια καλι ιδζα, λοιπόν, να φτιάχναμε ζνα κεματικό πάρκο ΣΤΑΥΟΣ: Δθλαδι, τι εννοείσ με αυτό; (ομάδα πολιτιςμοφ παρουςίαςθ κεματικοφ πάρκου: ΚΟΗΩΝΘΣ, ΒΟΥΛΓΑΟΓΛΟΥ, ΚΑΡΕΤΘ) ΑΦΘΓΘΤΘΣ 2: Ο Ραναγιϊτθσ και ο Γιωργισ ζχουν κανονίςει να πάνε μια βόλτα για να του δείξει ότι υπάρχουν κάποιοι άνκρωποι που κοιμοφνται ςτο δρόμο και να προςπακιςουν να κάνουν κάτι για αυτό ΡΑΝΑΓΛΩΤΘΣ: Καλθμζρα Γιωργι, ανυπομονϊ να πάμε τθ βόλτα, γιατί ςκζφτθκα κάτι που ελπίηω να ςου αρζςει.

10 ΓΛΩΓΘΣ: Καλθμζρα και ςε εςζνα Ραναγιϊτθ, μιπωσ ξζρεισ που είναι θ κυρία Ελπίδα; ΚΑΤΕΛΝΑ: Είναι άρρωςτθ από ότι μασ είπε ο κφριοσ διευκυντισ ΔΛΕΥΚΥΝΤΘΣ: Ραιδιά περάςτε ςτισ τάξεισ ςασ, ςασ παρακαλϊ ΑΦΘΓΘΤΘΣ 2: Ο Ραναγιϊτθσ και τα υπόλοιπα παιδιά εξιγθςαν ςτον Γιωργι τθν ιδζα τουσ ςχετικά με ζναν άδειο εγκαταλελειμμζνο χϊρο που υπιρχε κοντά ςτο ςχολείο. (ομάδα πολιτιςμοφ παρουςίαςθ αποκθκευτικόσ χϊροσ: ΚΟΗΩΝΘΣ) Ο Γιωργισ βρίςκεται ςτο δωμάτιό του και γράφει ςτο θμερολόγιό του: ΑΦΘΓΘΤΘΣ 1: «Ραραμονι τθσ γιορτισ τθσ Αγίασ Αικατερίνθσ και νιϊκω πραγματικά χαροφμενοσ γιατί κατάφερα μζςα ςε λίγεσ μζρεσ να αλλάξω τθν πόλθ μου. Το ακλθτικό κζντρο ζχει ξεκινιςει να γίνεται και ξζρω πωσ δε κα ςταματιςουν οι εργαςίεσ και ςφντομα κα ολοκλθρωκεί, ο ποδθλατοδρόμοσ που ζφτιαξα μαηί με τθν κυρία Ελπίδα λειτουργεί κανονικά, οι κάδοι ανακφκλωςθσ ζχουν βοθκιςει τον κόςμο να ξεχωρίςει τα ςκουπίδια του ανάλογα με το είδοσ τουσ, το ακλθτικό κζντρο όταν γίνει κα ςτολίηει τθν πόλθ κακϊσ κα είναι κάτι εντελϊσ διαφορετικό, θ ακλθτικι εκδιλωςθ που κζλω να γίνει για να αναπτυχκεί ο τουριςμόσ ςχεδιάηεται από τϊρα και προετοιμάηονται οι εγκαταςτάςεισ κακϊσ ο διμοσ Κατερίνθσ ζχει ενθμερϊςει τισ γφρω πόλεισ που κα ςυμμετζχουν και ενκουςιάςτθκαν ςτθν ιδζα και το πιο ςθμαντικό, ο χϊροσ για τουσ ανκρϊπουσ που ζχουν προβλιματα επιβίωςθσ φτιάχτθκε από δεκαπεντάχρονα παιδιά μζςα ςε λίγεσ ϊρεσ και είναι ζτοιμο να φιλοξενιςει όςουσ ζχουν πραγματικι ανάγκθ. Πλα αυτά, τισ μζρεσ που πζραςαν γζμιςαν τθν κακθμερινότθτά μου και με ζκαναν να ςυνειδθτοποιιςω πόςο ςθμαντικό είναι να μπορείσ να κάνεισ πράξθ τα όνειρά ςου.» ΑΦΘΓΘΤΘΣ 1: Θ γιαγιά αποφάςιςε να κάνει ζνα δϊρο ςτο Γιωργι ζνα βιβλίο με τίτλο Άλλαξα τα πάντα και το άνοιξε και ζγραψε:

11 ΓΛΑΓΛΑ: Αγαπθτζ μου Γιωργι, ςου αξίηουν ςυγχαρθτιρια όχι για τθν δουλειά που ζκανεσ και άλλαξεσ τθν Κατερίνθ, αλλά για τθν δφναμι ςου, το κουράγιο ςου και τθν επιμονι ςου να κάνεισ τθν πόλθ που κα ηιςεισ καλφτερθ, ομορφότερθ, γεμάτθ ηωντάνια και πάνω απ όλα να τθν κάνεισ να μιλάνε όλοι για αυτιν αναδεικνφοντασ τον πολιτιςμό τθσ και τθν παράδοςι τθσ. Διάβαςε αυτό το βιβλίο και κα καταλάβεισ πόςο ςθμαντικό είναι να μπορείσ να αλλάξεισ τα πάντα. Ακόμα και αν τα χρόνια μασ αναγκάςουν να φφγουμε από κοντά ςου, να κυμάςαι ότι ποτζ δε κα είςαι μόνοσ ςου. Σ αγαπάμε πολφ. Θ γιαγιά και ο παπποφσ ςου ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΛΟ: Κ.ΕΛΡΛΔΑ: Γιωργι μπράβο, τα κατάφερεσ, το μόνο που πρζπει να ςου πω είναι μπράβο! ΓΛΩΓΘΣ: Ευχαριςτϊ πολφ κυρία, αλλά νομίηω πωσ το μπράβο πθγαίνει και ςε εςάσ. Κ.ΕΛΡΛΔΑ: Κάνεισ λάκοσ, εγϊ απλά ςτάκθκα δίπλα ςου, οι ιδζεσ ιταν δικζσ ςου. ΓΛΩΓΘΣ: Κυρία, ςασ ευχαριςτϊ πολφ, μου δίνατε κουράγιο, το πιςτεφετε πωσ ςτα μάτια ςασ ζβλεπα τθ μθτζρα μου; Κ.ΕΛΡΛΔΑ: Χαίρομαι πραγματικά που ςε βοικθςα. Ιταν το λιγότερο που μποροφςα να κάνω. ΑΦΘΓΘΤΘΣ 2: Ο Γιωργισ γφριςε ςτο ςπίτι και αφοφ ζφαγε τθν πίτα που του είχε ετοιμάςει θ γιαγιά του πιγε ςτο δωμάτιό του και ζγραψε ςτο θμερολόγιό του ΑΦΘΓΘΤΘΣ 1: «αγαπθτι μου μαμά, ξζρω πωσ ίςωσ κα με μάλωνεσ επειδι τρϊω πιο πολφ εδϊ ςτθν Ελλάδα και όχι τόςο υγιεινά τισ τελευταίεσ μζρεσ. Μπαμπά ξζρω πωσ ίςωσ παραξενευόςουν που άφθςα για λίγο τα μακιματά μου και αςχολικθκα με άλλα πράγματα. Πμωσ είμαι ςίγουροσ πωσ και οι δφο ςασ κα μου λζγατε ζνα μπράβο, κα μου κάνατε μια ςφιχτι αγκαλιά και κα μου δίνατε αυτό το φιλί που μόνο εςείσ μποροφςατε τόςο μοναδικό. Ξζρω πωσ από τον ουρανό που με

12 βλζπετε, με αγαπάτε το ίδιο, ίςωσ και περιςςότερο επειδι ςτενοχωριζςτε που με αφιςατε όμωσ ζτςι είναι θ ηωι Μάλλον ιςαςταν το κίνθτρό μου.. καλό βράδυ» ΕΡΟΜΕΝΘ ΜΕΑ( 25 ΝΟΕΜΒΛΟΥ) ΑΦΘΓΘΤΘΣ 1: «Ξφπνθςα και είδα ςτο γραφείο μου ζνα τυλιγμζνο δϊρο, το άνοιξα με λαχτάρα και ιταν ζνα βιβλίο, ζγραφε Άλλαξα τα πάντα. Το άνοιξα και διάβαςα τθν αφιζρωςθ τθσ γιαγιάσ: «Αγαπθτζ μου Γιωργι, ςου αξίηουν ςυγχαρθτιρια όχι για τθν δουλειά που ζκανεσ και άλλαξεσ τθν Κατερίνθ, αλλά για τθν δφναμι ςου, το κουράγιο ςου και τθν επιμονι ςου να κάνεισ τθν πόλθ που κα ηιςεισ καλφτερθ, ομορφότερθ, γεμάτθ ηωντάνια και πάνω απ όλα να τθν κάνεισ να μιλάνε όλοι για αυτιν αναδεικνφοντασ τον πολιτιςμό τθσ και τθν παράδοςι τθσ. Διάβαςε αυτό το βιβλίο και κα καταλάβεισ πόςο ςθμαντικό είναι να μπορείσ να αλλάξεισ τα πάντα. Ακόμα και αν τα χρόνια μασ αναγκάςουν να φφγουμε από κοντά ςου, να κυμάςαι ότι ποτζ δε κα είςαι μόνοσ ςου. Σ αγαπάμε πολφ. Θ γιαγιά και ο παπποφσ ςου» Τα λόγια αυτά με ςυγκίνθςαν ιδιαίτερα και ζνιωςα τθν ανάγκθ να πάω και να τουσ ευχαριςτιςω μόνο με ζνα φιλί και μια αγκαλιά. Κατάλαβα πόςο δφςκολο είναι και κα είναι για αυτοφσ να χάνουν το παιδί τουσ και πωσ μπροςτά μου δείχνουν χαροφμενοι ενϊ βακιά μζςα τουσ πονάνε τρομερά. Κζλει δφναμθ ψυχισ και κουράγιο να ςυμπεριφζρεςαι κανονικά ζχοντασ βιϊςει τθ βιαιότθτα του κανάτου. Μα ςτθν ουςία και εγϊ αυτό ζκανα, προςπακοφςα να αντιμετωπίηω τα πάντα γφρω που φυςιολογικά όπωσ και αν ιταν. Το μυαλό είναι αυτό που πλάκει ιςτορίεσ και κάνει τα πράγματα περίπλοκα. Σιμερα είμαι ευτυχιςμζνοσ. Κατάφερα να δϊςω ςε αυτιν τθν πόλθ μικρά πραγματάκια που ίςωσ κάνουν τουσ ανκρϊπουσ που ηουν εδϊ χαροφμενουσ και πιο αιςιόδοξουσ για το μζλλον. Μςωσ κανείσ δε πίςτευε ςτα κζλω των εφιβων, μα να που για τα κζλω μου πάλεψα, τα ζκανα πραγματικότθτα και τα ζβαλα ςτθν κακθμερινότθτα όλων.» ΑΦΘΓΘΤΘΣ 2: Ο Γιωργισ, θ γιαγιά και ο παπποφσ είχαν πάει ςτθν εκκλθςία και εκεί επειδι γιόρταηε θ πολιοφχοσ ο διμαρχοσ ζβγαλε ζνα λόγο:

13 «Αγαπθτοί μου ςυμπολίτεσ, ςιμερα είμαςτε εδϊ για να τιμιςουμε τθν πολιοφχο μασ τθν Αγία Αικατερίνθ. Γνωρίηουμε όλοι πόςο δφςκολοι είναι οι καιροί που ηοφμε, υπάρχουν όμωσ και άνκρωποι που παλεφουν να ηιςουν ςε ζναν καλφτερο κόςμο. Είχα τθν τιμι να γνωρίςω ζνα μικρό αγόρι δεκαπζντε χρονϊν, το οποίο άλλαξε τθ ηωι μου, τα πιςτεφω μου και τα ςχζδιά μου. Ιρκε ςτο γραφείο μου, ηθτϊντασ άδεια για να φτιάξει ζναν ποδθλατοδρόμο, παρουςιάηοντάσ μου τα ςχζδια ενόσ ακλθτικοφ κζντρου που πρζπει να χτιςτεί, λζγοντάσ μου τισ ιδζεσ του ςχετικά με ακλθτικζσ εκδθλϊςεισ και τρόπουσ που μπορεί να αναπτυχκεί ςτθν πόλθ μασ ο πολιτιςμόσ και να αναδειχκοφν τα αξιοκζατά μασ με διαςκευαςτικά και ζξυπνα τρόπουσ. Ζμεινα άναυδοσ, όταν άκουςα τον μικρό να μιλάει για ςυναιςκιματα, για μζλλον, για όνειρα, για ςτόχουσ. Συνειδθτοποίθςα πωσ ςτθ ηωι αυτά που κζλουμε να κάνουμε μποροφμε να τα κάνουμε αλλά τελικά δε κζλουμε. Μζςα ςε λίγεσ μόνο θμζρεσ, ζκανε τουσ πάντεσ να τον καυμάηουν, να του λζνε μπράβο και να αναρωτιοφνται, είναι δυνατϊν να τα κατάφερε; Είμαι ςίγουροσ πωσ βρίςκεται ανάμεςά μασ. Με ακοφει, καταλαβαίνει τι εννοϊ. Γιωργι; Αυτι θ μζρα νομίηω πωσ αξίηει να αφιερωκεί ςε εςζνα.» ΓΛΩΓΘΣ: «Είναι θ δεφτερθ φορά ςτθ ηωι μου που δε ξζρω πωσ νιϊκω, θ πρϊτθ ιταν όταν αναγκάςτθκα να δω τουσ γονείσ μου νεκροφσ και θ δεφτερθ είναι τϊρα. Μα ξζρω πωσ αυτι τθ ςτιγμι ζχω προςφζρει ςτον εαυτό μου ικανοποίθςθ. Ονειρεφτθκα πωσ κα ζρκω εδϊ, κα ξεκινιςω πάλι τθ ηωι μου ςε μία πόλθ γεμάτθ ηωι. Ιρκα εδϊ και βρικα μία πόλθ «άδεια». Ραραξενεφτθκα αλλά αποφάςιςα να τθσ δϊςω χρϊμα με τισ καινοφριεσ μπογιζσ που είχα αγοράςει. Στο μυαλό μου ιταν όλα μπερδεμζνα, αλλά γράφοντασ ςτο θμερολόγιό μου, οργάνωςα τισ ςκζψεισ μου και ξεκίνθςα να κάνω πράξθ τα ςχζδιά μου. Ωσ ςφμμαχο, είχα μια υπζροχθ γυναίκα, γεμάτθ κετικι ενζργεια που είδα ςτα μάτια τθσ τθ μθτρικι αγάπθ και πιρα κουράγιο από τθν αγκαλιά τθσ. Ρροςπάκθςα να κάνω τουσ ςυμμακθτζσ μου να αγαπιςουν το περιβάλλον που ηοφνε και να το φροντίηουν. Ηιτθςα βοικεια από τον διμαρχο γιατί πίςτευα πωσ κα με βοθκοφςε και τελικά δικαιϊκθκα. Ζβαλα προςωπικό ςτοίχθμα να

14 καταφζρω να φζρω εισ πζρα όλα μου τα όνειρα μζχρι αυτιν τθ μζρα και νομίηω τα κατάφερα. Ελπίηω να αγαπιςετε τθν πόλθ αυτιν που είναι ευλογθμζνθ και όλοι μαηί, αν μπορϊ να κεωρθκϊ κάτοικοσ αυτοφ του τόπου, να τθν προςζχουμε και να τθν αναπτφξουμε πνευματικά όςο μποροφμε.» ΑΦΘΓΘΤΘΣ 1: Θ γιαγιά, ο παπποφσ και ο Γιωργισ γφριςαν ςτο ςπίτι, φάγανε, ςυηθτιςανε για όςα ζγιναν και ο Γιωργισ πιγε να γράψει για τελευταία φορά ςτο θμερολόγιό του. ΑΦΘΓΘΤΘΣ 2: «Ονειρεφτθκα, ςχεδίαςα, πάλεψα, λφγιςα, ςθκϊκθκα, κφμωςα, ζκλαψα, νευρίαςα, χαμογζλαςα, οργάνωςα, ζψαξα, δθμιοφργθςα, ζμακα, διαςκζδαςα, κυμικθκα, αιςκάνκθκα, φοβικθκα, μετάνιωςα, ξαγρφπνθςα, απόλαυςα, αναρωτικθκα, ζγραψα και τα κατάφερα! Έκανα τα όνειρά μου πραγματικότθτα, απόδειξα πωσ ζνασ ζφθβοσ μπορεί να βάλει γυαλιά ςε ανκρϊπουσ με αξιϊματα, πίςτεψα ςε ζνα καλφτερο αφριο, δοφλεψα ςκλθρά, αγάπθςα τον εαυτό μου, ςυμφιλιϊκθκα με τθν απϊλεια των γονιϊν μου, εμπιςτεφτθκα τθν κυρία Ελπίδα, απζκτθςα νζουσ φίλουσ και ζμακα πωσ για να κάνεισ κάτι καλό για ςζνα και τον εαυτό ςου με τόςθ κζλθςθ, από πίςω υπάρχει ζνα κίνθτρο, κάτι που ζχει ςυμβεί ςτθ ηωι ςου και τθν ζχει αλλάξει. Ο κάνατοσ αλλάηει τισ ηωζσ των ανκρϊπων, τισ κάνει πιο τυπικζσ, πιο ςκλθρζσ, μα κζλθςα να γκρεμίςω αυτό το ςτερεότυπο και να προβάλλω πωσ αν αγαπάσ τθ ηωι και ζχεισ κζλθςθ και ελπίδεσ κάνεισ τθ ηωι ςου πιο αιςιόδοξθ, πιο γεμάτθ και πιο όμορφθ!!! Εφχομαι κάποια μζρα να αιςκανκϊ τουσ γονείσ μου δίπλα μου και να μπορζςω για μία φορά να τουσ αγγίξω και να τουσ πω πόςο πολφ τουσ αγαπϊ. Οι άνκρωποι δε πεκαίνουν δε φεφγουν, αλλά πάνε ζνα μακρινό ταξίδι και μασ ςτζλνουν καρτποςταλ και μακαίνουμε νζα τουσ. Έτςι κζλω να ερμθνεφω το κάνατο ίςωσ γίνεται πιο αποδεκτόσ με αυτόν τον τρόπο. Οι άνκρωποι πεκαίνουν όταν φεφγουν από τθ ςκζψθ μασ. Σθμαςία ζχει ότι κατάφερα και πζτυχα το ςτόχο μου. Ο καμβάσ των ονείρων μου, πιρε χρϊμα και ζγινε πραγματικότθτα. Η ηωι είναι ζνασ καμβάσ ηωγραφικισ που εμείσ τον βάφουμε με τα χρϊματα που μασ εκφράηουν και ξεχνάμε πάντα να τον ολοκλθρϊςουμε και τον

15 αφινουμε μιςοτελειωμζνο. Αυτόσ είναι και ο λόγοσ που θ ηωι ζχει χάςει το νόθμά τθσ Το μόνο που κζλω να γράψω είναι πωσ από δω και πζρα κα ζχω όλουσ τουσ ανκρϊπουσ που αγαπϊ και μ αγαποφν δίπλα μου και κα ηιςω ςτθν πόλθ που ονειρεφομαι, τθν Κατερίνθ μασ!!!!!»

Οι περιπέτειεσ των πουλιών ςτη λίμνη Κουρνά

Οι περιπέτειεσ των πουλιών ςτη λίμνη Κουρνά Οι περιπέτειεσ των πουλιών ςτη λίμνη Κουρνά (Παραμφκι δθμιουργθμζνο από τα παιδιά του Παιδικοφ τακμοφ «Παιδικό Χαμόγελο», Εκπαιδευτικός: Αλζξανδρος Πανταηις, Ρζκυμνο 2013) -«Καλθμζρα αράχνθ!» Είπε λαχανιαςμζνοσ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΑΝ Τ ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΑΡΛΑΣΗ

ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΑΝ Τ ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΑΡΛΑΣΗ (Α ΟΜΑΔΑ) ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΑΝ Τ ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΑΡΛΑΣΗ [1] 1. Ποια πιςτεφεισ ότι είναι τα μθνφματα που ικελε να προβάλει θ ςυγγραφζασ με το βιβλίο; Η ςυγγραφζασ κζλει να τονίςει με τθν Αγγελίνα, το κορίτςι

Διαβάστε περισσότερα

Τρεισ φορζσ κι ζνα καιρό, ς ζνα κόςμο μακρινό υπιρχε μια χϊρα όμορφθ και μαγικι. Η Ρολυχρωμοχϊρα. Σ αυτι τθ χϊρα υπιρχαν άνκρωποι φτωχοί μα

Τρεισ φορζσ κι ζνα καιρό, ς ζνα κόςμο μακρινό υπιρχε μια χϊρα όμορφθ και μαγικι. Η Ρολυχρωμοχϊρα. Σ αυτι τθ χϊρα υπιρχαν άνκρωποι φτωχοί μα Τρεισ φορζσ κι ζνα καιρό, ς ζνα κόςμο μακρινό υπιρχε μια χϊρα όμορφθ και μαγικι. Η Ρολυχρωμοχϊρα. Σ αυτι τθ χϊρα υπιρχαν άνκρωποι φτωχοί μα χαροφμενοι και χαμογελαςτοί. Υπιρχαν χαμθλά και ψθλά δζντρα γεμάτα

Διαβάστε περισσότερα

Treasures of the Earth

Treasures of the Earth Treasures of the Earth www.oav.gr ΣΚΕΛΟΣ 3 -Λοιπόν Cap, ετοίμαςε τισ βαλίτςεσ ςου, ενθμζρωςε το πλιρωμα, ςε 3 ϊρεσ φεφγουμε για Δελχί. Εκεί κα κακίςετε ςτο ξενοδοχείο και κα περιμζνετε νζεσ οδθγίεσ. Captain;

Διαβάστε περισσότερα

Λόγοι του Αγίου Ραϊςίου

Λόγοι του Αγίου Ραϊςίου Λόγοι του Αγίου Ραϊςίου Επιμελείται θ Ευαγγελία Αφεντάκθ 1. - Γζροντα, ςιμερα ο Διάβολοσ οργϊνει όλθ τθ γθ και τα φζρνει όλα άνω κάτω. τι κα γίνει; - Μθν ανθςυχείσ, βρε λεβζντθ. Ο Χριςτόσ κα βρίςκει ζτοιμο

Διαβάστε περισσότερα

Ελευθέρια Ιωαννίνων και Περιαστικό Δάσος Ιωαννίνων

Ελευθέρια Ιωαννίνων και Περιαστικό Δάσος Ιωαννίνων Ελευθέρια Ιωαννίνων και Περιαστικό Δάσος Ιωαννίνων Ξθμζρωνε μια μζρα ςαν όλεσ τισ άλλεσ και κανείσ δεν περίμενε να εξελιχκεί διαφορετικι. Τα ηϊα και οι άνκρωποι ςτο περιβάλλον του κάςτρου και τθσ λίμνθσ

Διαβάστε περισσότερα

Μια κακιά ςφηυγοσ. Διονφςθσ Κυβρικοςαίοσ. Το κορίτςι και θ ευχι

Μια κακιά ςφηυγοσ. Διονφςθσ Κυβρικοςαίοσ. Το κορίτςι και θ ευχι Μια κακιά ςφηυγοσ Μια φορά κι ζναν καιρό ςε μια χϊρα, κάκε νφχτα ζβγαινε ζνασ ξζνοσ, που ιταν πραγματικά επικίνδυνοσ και ζκανε πολφ άςχθμα πράγματα. Ζκοβε πάρα πολλά ξφλα με τα οποία ζβαηε φωτιζσ ςε τυχαία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΩΠΑ: 1-6 ΑΦΗΓΗΣΕ 1 ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΠΑΡΟΤΝΑ: ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 8 ΜΑΡΓΑΡΙΣΕ. 1 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 2 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 3 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 4 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 5 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ:

ΠΡΟΩΠΑ: 1-6 ΑΦΗΓΗΣΕ 1 ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΠΑΡΟΤΝΑ: ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 8 ΜΑΡΓΑΡΙΣΕ. 1 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 2 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 3 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 4 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 5 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: ΠΡΟΩΠΑ: 1-6 ΑΦΗΓΗΣΕ 1 ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΑΠΑΡΟΤΝΑ: ΓΙΑΓΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 8 ΜΑΡΓΑΡΙΣΕ 1 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 2 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 3 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 4 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 5 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 6 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 7 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 8 η ΜΑΡΓΑΡΙΣΑ: 1η ΠΕΣΑΛΟΤΔΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ

ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ 2ορ Πανελλήνιορ Διαγωνιζμόρ «Λέμε ΟΧΙ ζηο ζσολικό εκθοβιζμό» (Μια διαζκεςή παπαμςθιού από ηοςρ μαθηηέρ) Ομάδα : Αστυπάλαια ΔΗΜΟΣΙΚΟ ΥΟΛΕΙΟ ΑΣΤΠΑΛΑΙΑ επτέμβπιορ- Νοέμβπιορ

Διαβάστε περισσότερα

«Η καλι πλευρά των πραγμάτων» Ρολλοί ξζρουν τα λουλοφδια κλζφτεσ. Είναι εκείνα τα λεπτά, πράςινα κλωναράκια,

«Η καλι πλευρά των πραγμάτων» Ρολλοί ξζρουν τα λουλοφδια κλζφτεσ. Είναι εκείνα τα λεπτά, πράςινα κλωναράκια, «Η καλι πλευρά των πραγμάτων» Ρολλοί ξζρουν τα λουλοφδια κλζφτεσ. Είναι εκείνα τα λεπτά, πράςινα κλωναράκια, που ςτθν κορυφι τουσ ζχουν κάτι ςαν άςπρεσ τριχοφλεσ. Κάποιοι κα λεγαν πωσ μια αράχνθ φφανε

Διαβάστε περισσότερα

Treasures of the Earth

Treasures of the Earth Treasures of the Earth www.oav.gr ΣΚΕΛΟΣ 4 Πταν ο ςυγκυβερνιτθσ μου πιρε άδεια από τον πφργο για τθν απογείωςθ εγϊ ευκυγράμμιςα το αεροςκάφοσ ςτον διάδρομο 11. είμαςταν μόνοι μασ ςτο αεροδρόμιο οπότε όλα

Διαβάστε περισσότερα

Aux.Magazine Μπιλμπάο, Βιηκάγια, Ιςπανία www.auxmagazine.com Προςωπικά δεδομζνα

Aux.Magazine Μπιλμπάο, Βιηκάγια, Ιςπανία www.auxmagazine.com Προςωπικά δεδομζνα Προςωπικά δεδομζνα Η Λείρ Ναγιάλα, θ Σίλβια Αντρζσ, θ Χουάνα Γκαλβάν και θ Γερμάν Καςτανζντα δθμιοφργθςαν τθ δικι τουσ εταιρία, τθν AUXILIARTE FACTORIA το 2004. Ζχοντασ και ςυνειδθτοποίθςαν ότι μοιράηονταν

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι ρόλων για την αποτροπή του ςχολικοφ εκφοβιςμοφ.

Ένα παιχνίδι ρόλων για την αποτροπή του ςχολικοφ εκφοβιςμοφ. Ένα παιχνίδι ρόλων για την αποτροπή του ςχολικοφ εκφοβιςμοφ. Πρωτότυπο: The bullying prevention roll play Game. Πθγι : Social Skills Central. Μετάφραςθ: Μουρελάτου ταμοφλα - Εργοκεραπεφτρια Δφο ι περιςςότεροι

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μουτότο ςτθν Λωνίδειο Σχολι

Ο Μουτότο ςτθν Λωνίδειο Σχολι Ο Μουτότο ςτθν Λωνίδειο Σχολι Θ Σοφία Χατηι ςυγγραφζασ του Μουτότο παρουςίαςε το βιβλίο τθσ ςτα παιδιά των τμθμάτων Α1 και Α2 Γυμναςίου τθσ Λωνιδείου Σχολισ. ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΣΗ ΜΕΡΑ ΠΟΤ ΗΡΘΕ ΣΟ ΧΟΛΕΙΟ ΜΑ Ο ΜΟΤΣΟΣΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΑΙΑ ΧΡΙΣΟΦΟΡΑΣΟΤ ΛΟΓΟΣΕΧΝΙΚΟ ΕΞΩΧΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΤ ΧΡΙΣΟΤΓΕΝΝΩΝ

ΑΝΑΣΑΙΑ ΧΡΙΣΟΦΟΡΑΣΟΤ ΛΟΓΟΣΕΧΝΙΚΟ ΕΞΩΧΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΤ ΧΡΙΣΟΤΓΕΝΝΩΝ ΑΝΑΣΑΙΑ ΧΡΙΣΟΦΟΡΑΣΟΤ ΛΟΓΟΣΕΧΝΙΚΟ ΕΞΩΧΟΛΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΤ ΧΡΙΣΟΤΓΕΝΝΩΝ 1.α.το βιβλίο τθσ Α. Δαρλάςθ τα ιςτορικά ςτοιχεία ςυνυφαίνονται με τα μυκιςτορθματικά: πρόςωπα φανταςτικά υφίςτανται ςε ατομικό

Διαβάστε περισσότερα

Συνεκπαίδευςη ςτο 1 ο Δ.Σ. Παλαιοκάςτρου

Συνεκπαίδευςη ςτο 1 ο Δ.Σ. Παλαιοκάςτρου Συνεκπαίδευςη ςτο 1 ο Δ.Σ. Παλαιοκάςτρου «Unus pro omnibus, omnes pro uno» Όπωσ υποςτιριξε ο Knight (1983) το ςφγχρονο ςχολείο οφείλει να είναι μια ςπουδή ςτην δημοκρατία. Με αυτιν τθν ιδζα ςαν οδθγό,

Διαβάστε περισσότερα

Νθπιαγωγείο : Φεβρουάριοσ-Μάιοσ 2015. Μεςόγειοσ, μια κάλαςςα πολλζσ ιςτορίεσ.

Νθπιαγωγείο : Φεβρουάριοσ-Μάιοσ 2015. Μεςόγειοσ, μια κάλαςςα πολλζσ ιςτορίεσ. Νθπιαγωγείο : Φεβρουάριοσ-Μάιοσ 2015. Μεςόγειοσ, μια κάλαςςα πολλζσ ιςτορίεσ. Μια μζρα ςαν όλεσ τισ άλλεσ, ζνα ναυάγιο (Σιτανικόσ) τράβθξε τθν προςοχι μασ και μασ ζδωςε τροφι για ςκζψθ. Ζτςι καταλιξαμε

Διαβάστε περισσότερα

Κάκε δικαίωμα ςυνδζεται με τα άλλα και είναι όλα το ίδιο ςθμαντκά.

Κάκε δικαίωμα ςυνδζεται με τα άλλα και είναι όλα το ίδιο ςθμαντκά. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΓΙΙΑ ΤΑ ΔΙΙΚΑΙΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΙΔΙΙΟΥ Σε εύκολη γλώσσα «Δικαιϊματα» είναι κάτι που όλοι ζχουμε και πρζπει να μποροφμε να τα εφαρμόηουμε. Όλοι ζχουμε τα ίδια δικαιϊματα.

Διαβάστε περισσότερα

Συνζντευξη με τη ραδιοφωνική παραγωγό Βιβή Παπαςτάθη

Συνζντευξη με τη ραδιοφωνική παραγωγό Βιβή Παπαςτάθη Συνζντευξη με τη ραδιοφωνική παραγωγό Βιβή Παπαςτάθη 15/3/2018 Καλθςπζρα, Βιβι. Ευχαριςτοφμε πολφ που δζχτθκεσ να απαντιςεισ ςτισ ερωτιςεισ μασ! 1. Πωσ αποφάςιςεσ να αςχολθκείσ με το ραδιόφωνο; Οφτε που

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΤΟΧΟΝΙΑ ΣΙΧΑΚΙΑ ΕΤΧΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΠΡΩΣΟΧΡΟΝΙΑ. Το νζο ζτοσ να ςασ φζρει υγεία, χαρά, αγάπθ. Χρόνια πολλά.

ΣΤΙΧΑΚΙΑ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΤΟΧΟΝΙΑ ΣΙΧΑΚΙΑ ΕΤΧΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΠΡΩΣΟΧΡΟΝΙΑ. Το νζο ζτοσ να ςασ φζρει υγεία, χαρά, αγάπθ. Χρόνια πολλά. ΣΙΧΑΚΙΑ ΕΤΧΕ ΓΙΑ ΣΗΝ ΠΡΩΣΟΧΡΟΝΙΑ ΤΥΡΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Το νζο ζτοσ να ςασ φζρει υγεία, χαρά, αγάπθ. Χρόνια πολλά. Χρόνια Ρολλά γεμάτα υγεία. Καλι Χρονιά! Χρόνια Ρολλά! Σου εφχομαι θ νζα χρονιά να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ποιθματα μαιητών. ςχετικά με την ενότητα «Στάςεισ ζωθσ ςτην ποίηςη» ςτο μάιημα τησ Νεοελληνικθσ Λογοτεχνίασ

Ποιθματα μαιητών. ςχετικά με την ενότητα «Στάςεισ ζωθσ ςτην ποίηςη» ςτο μάιημα τησ Νεοελληνικθσ Λογοτεχνίασ Ποιθματα μαιητών ςχετικά με την ενότητα «Στάςεισ ζωθσ ςτην ποίηςη» ςτο μάιημα τησ Νεοελληνικθσ Λογοτεχνίασ Μάρτιοσ 2014 Φοβάμαι όταν νυχτώνει Φοβάμαι όταν νυχτϊνει, τον ιλιο δεν κωρϊ, το κρφο με παγϊνει,

Διαβάστε περισσότερα

Ένα βιβλίο με πολλά σσναισθήματα και αγάπη!

Ένα βιβλίο με πολλά σσναισθήματα και αγάπη! Ένα βιβλίο με πολλά σσναισθήματα και αγάπη! Η Αγγελίνα, ζνα κορίτςι που είχε ηιςει με τα αγάλματα του αρχαιολογικοφ μουςείου, μποροφςε να μιλάει, να τραγουδάει και να χορεφει μαηί τουσ. Από μικρι ζλεγε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΡΑΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

ΤΑ ΡΑΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΑ ΡΑΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΙΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ Ένασ από τουσ πρϊτουσ ανκρϊπουσ που μίλθςε για τθν ικανότθτα των παιδιϊν να ςκζφτονται αφθρθμζνα ιταν ο ιδρυτισ τθσ Φιλοςοφίασ για παιδιά Matthew Lipman.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ: ΘΕΟΚΛΗΣΩ-ΑΝΣΡΕΑ-ΝΕΦΕΛΗ

ΟΜΑΔΑ: ΘΕΟΚΛΗΣΩ-ΑΝΣΡΕΑ-ΝΕΦΕΛΗ 29/9/2014 το μάκθμα τθσ ευζλικτθσ ηϊνθσ,τα παιδιά χωρίςτθκαν ςε ομάδεσ και ζφτιαξαν τθν δικι τουσ ηωγραφιά χρθςιμοποιϊντασ γεωμετρικά ςχιματα. ΟΜΑΔΑ: ΘΕΟΚΛΗΣΩ-ΑΝΣΡΕΑ-ΝΕΦΕΛΗ ΤΜΜΕΣΡΙΑ: 10 ΚΑΙ 13 ΟΚΣΩΒΡΙΟΤ

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία, ομιλία και γλώςςα: Πωσ μπορώ να βοηθήςω;

Επικοινωνία, ομιλία και γλώςςα: Πωσ μπορώ να βοηθήςω; Επικοινωνία, ομιλία και γλώςςα: Πωσ μπορώ να βοηθήςω; Μετάφραςθ: Φανι Καραμανϊλθ Εάν ζχετε ζνα μωρό με ςφνδρομο Down ίςωσ θ μζρα που κα μπορεί να μιλιςει να ςασ φαίνεται πολφ μακρινι. Στα πρϊτα ςτάδια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόςβαςη και δήλωςη μαθημάτων ςτον Εφδοξο

Πρόςβαςη και δήλωςη μαθημάτων ςτον Εφδοξο Πρόςβαςη και δήλωςη μαθημάτων ςτον Εφδοξο Τι πρζπει να γνωρίηω πριν ξεκινιςω τθν διαδικαςία 1. Να ζχω κωδικοφσ από τον Κζντρο Δικτφου του ΤΕΙ Ακινασ (είναι αυτοί με τουσ οποίουσ ζχω πρόςβαςθ ςτο αςφρματο

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Χριςτοδοφλου Ψυχολόγοσ Μτπχ.Συμβουλευτικήσ Ψυχολογίασ

Κατερίνα Χριςτοδοφλου Ψυχολόγοσ Μτπχ.Συμβουλευτικήσ Ψυχολογίασ Κατερίνα Χριςτοδοφλου Ψυχολόγοσ Μτπχ.Συμβουλευτικήσ Ψυχολογίασ Περίοδοσ εξετάςεων Προςδοκία για αποτζλεςμα ανάλογο των προςπακειϊν μασ και του χρόνου που αφιερϊκθκε Τι είναι ο φόβοσ των εξετάςεων; Ο φόβοσ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΘΟΣ ΡΑΘΟΣ ΣΤΑ ΡΑΑΣΚΗΝΙΑ. «Τρία, δφο, ζνα πάμε!» ακοφςτθκε θ φωνι του ξακουςτοφ Άγγλου ςκθνοκζτθ

ΛΑΘΟΣ ΡΑΘΟΣ ΣΤΑ ΡΑΑΣΚΗΝΙΑ. «Τρία, δφο, ζνα πάμε!» ακοφςτθκε θ φωνι του ξακουςτοφ Άγγλου ςκθνοκζτθ ΛΑΘΟΣ ΡΑΘΟΣ ΣΤΑ ΡΑΑΣΚΗΝΙΑ «Τρία, δφο, ζνα πάμε!» ακοφςτθκε θ φωνι του ξακουςτοφ Άγγλου ςκθνοκζτθ ίτςαρντ Γκομπάρ. Η πολυδιαφθμιςμζνθ κεατρικι παράςταςθ «ωμαίοσ και Ιουλιζτα» ζκανε τθν πρεμιζρα τθσ, με

Διαβάστε περισσότερα

Ζτςι μάηεψα τισ 7 ποιο ςυχνζσ ερωτιςεισ που δζχομαι και τισ απαντϊ ζτςι ϊςτε να λυκοφν οι απορίεσ που μπορεί να ζχεισ.

Ζτςι μάηεψα τισ 7 ποιο ςυχνζσ ερωτιςεισ που δζχομαι και τισ απαντϊ ζτςι ϊςτε να λυκοφν οι απορίεσ που μπορεί να ζχεισ. Γεια, για όςουσ δεν με γνωρίηουν ονομάηομαι Γιάννθσ Χριςτοδοφλου. Αποφάςιςα να δθμιουργιςω αυτό το ebook προκειμζνου να δϊςω μια πιο κακαρι εικόνα για το τι είναι και πωσ δουλεφει το DS Domination. Ζτςι

Διαβάστε περισσότερα

Μζρη διαςκζδαςησ παιδιών

Μζρη διαςκζδαςησ παιδιών ΚΙΜΩΛΟΣ Αξιοθζατα Εχει ωραία αξιοκζατα όπωσ το κάςτρο, ο βράχοσ μανιτάρι και ο μεγάλοσ βράχοσ ελζφαντασ, από όπου ςκαρφαλϊνουν και κάνουν πολλζσ βουτιζσ τα παιδιά το καλοκαίρι!! Φαγητό διαςκζδαςη Τα εςτιατόρια

Διαβάστε περισσότερα

Η ποιότθτα ηωισ ςτα Χανιά ςιμερα

Η ποιότθτα ηωισ ςτα Χανιά ςιμερα Η ποιότθτα ηωισ ςτα Χανιά ςιμερα Μάιοσ 2008 PI0825 / Διάγραμμα 1 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΡΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΡΕΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: ΤΥΡΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Οι μαθητές των κινητών ΚΕΣΠΕΜ περιγράφουν τα χωριά τους

Οι μαθητές των κινητών ΚΕΣΠΕΜ περιγράφουν τα χωριά τους Οι μαθητές των κινητών ΚΕΣΠΕΜ περιγράφουν τα χωριά τους Το Δθμάριο βρίςκεται ςτο νομό Ξάνκθσ. Είναι ζνα πολφ ορεινό χωριό με 692 κατοίκουσ. Είναι ζνα από τα χωριά τα οποία ςυμμετζχουν ςτθ δράςθ των κινθτϊν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ. Η ϊρα ιταν δϊδεκα και μιςι Η τελετι είχε τελειϊςει και ο νεκρόσ είχε καφτεί..

ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ. Η ϊρα ιταν δϊδεκα και μιςι Η τελετι είχε τελειϊςει και ο νεκρόσ είχε καφτεί.. ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ Η ϊρα ιταν δϊδεκα και μιςι Η τελετι είχε τελειϊςει και ο νεκρόσ είχε καφτεί.. Τον λζγαν Τηζικομπ. Ήταν πολφ καλόσ άνκρωποσ και ο καλφτεροσ μου φίλοσ. Η αλικεια είναι ότι δολοφονικθκε αρκετά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΞΗ : Α ΓΤΜΝΑΙΟΤ ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΩΜΑΣΙΚΕ ΔΡΑΕΙ. ΘΕΜΑ: ΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΜΟ 3 ο ΣΡΙΜΗΝΟ

ΣΑΞΗ : Α ΓΤΜΝΑΙΟΤ ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΩΜΑΣΙΚΕ ΔΡΑΕΙ. ΘΕΜΑ: ΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΜΟ 3 ο ΣΡΙΜΗΝΟ ΣΑΞΗ : Α ΓΤΜΝΑΙΟΤ ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΩΜΑΣΙΚΕ ΔΡΑΕΙ ΘΕΜΑ: ΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΜΟ 3 ο ΣΡΙΜΗΝΟ ΟΙΣΜΟΣ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΘΣ ΒΙΑΣ Κατάςταςθ κατά τθν οποία αςκείται εςκεμμζνθ, απρόκλθτθ, ςυςτθματικι και επαναλαμβανόμενθ βία και επικετικι

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόνομοι Πράκτορες. Αναφορά Εργασίας Εξαμήνου. Το αστέρι του Aibo και τα κόκαλα του

Αυτόνομοι Πράκτορες. Αναφορά Εργασίας Εξαμήνου. Το αστέρι του Aibo και τα κόκαλα του Αυτόνομοι Πράκτορες Αναφορά Εργασίας Εξαμήνου Το αστέρι του Aibo και τα κόκαλα του Jaohar Osman Η πρόταςθ εργαςίασ που ζκανα είναι το παρακάτω κείμενο : - ξ Aibo αγαπάει πάρα πξλύ ρα κόκαλα και πάμρα ρα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥΣ

ΒΙΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΦΥΣΙΚΗ vs ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥΣ «Προτείνω να αναπτφξουμε πρώτα αυτό που κα μποροφςε να ζχει τον τίτλο: «ιδζεσ ενόσ απλοϊκοφ φυςικοφ για τουσ οργανιςμοφσ». Κοντολογίσ, τισ ιδζεσ που κα μποροφςαν

Διαβάστε περισσότερα

Παραμφκια για τθν Κφπρο για τον μακθτικό διαγωνιςμό: «Κφπροσ-Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δθμιουργώ»

Παραμφκια για τθν Κφπρο για τον μακθτικό διαγωνιςμό: «Κφπροσ-Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δθμιουργώ» ΠΡΩΣΟ ΠΑΡΑΜΤΘΙ -ΟΝΟΜΑΣΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΤ ΤΝΕΡΓΑΣΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟ ΓΡΑΨΟΤΝ: 1.ταμάτθ Άννα-Μαρία 2.Γιάγκου Ελιςςάβετ-Κυριακι 3.Σηίγκα Αικατερίνθ 4.Μορφοποφλου Νεφζλθ 5. Βερβίτθσ Αργφριοσ 6.Παςόγλου Χαράλαμποσ ΣΙΣΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΙΧΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΑ ΧΡΙΣΟΤΓΕΝΝΑ

ΣΙΧΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΑ ΧΡΙΣΟΤΓΕΝΝΑ ΣΙΧΑΚΙΑ ΕΤΧΕ ΓΙΑ ΣΑ ΧΡΙΣΟΤΓΕΝΝΑ & ΣΗΝ ΠΡΩΣΟΧΡΟΝΙΑ ΣΙΧΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΑ ΧΡΙΣΟΤΓΕΝΝΑ Χριςτουγεννιάτικεσ ευχζσ κα βγάλω και κα ςτείλω από τα βάκθ τςθ καρδιάσ όπου κι 'αν ζχω φίλο κι ασ γίνει κάκε μου ευχι ςτον

Διαβάστε περισσότερα

AΡΣΑΝΟ ΙΩΑΝΝΗ (ΠΕ2) 3 ο ΓΕΛ Π. ΦΑΛΗΡΟΤ ΛΤΙΟΤ : ΤΠΕΡ ΜΑΝΣΙΘΕΟΤ. Μετάφραςθ ( 1-3)

AΡΣΑΝΟ ΙΩΑΝΝΗ (ΠΕ2) 3 ο ΓΕΛ Π. ΦΑΛΗΡΟΤ ΛΤΙΟΤ : ΤΠΕΡ ΜΑΝΣΙΘΕΟΤ. Μετάφραςθ ( 1-3) AΡΣΑΝΟ ΙΩΑΝΝΗ (ΠΕ2) 3 ο ΓΕΛ Π. ΦΑΛΗΡΟΤ ΛΤΙΟΤ : ΤΠΕΡ ΜΑΝΣΙΘΕΟΤ Μετάφραςθ ( 1-3) 1. Βουλευτζσ, αν δεν γνϊριηα καλά ότι οι κατιγοροι επικυμοφν με κάκε τρόπο να με βλάπτουν, κα χρϊςταγα ς αυτοφσ μεγάλθ ευγνωμοςφνθ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: "SWITCH-ΠΩ ΝΑ ΚΑΣΑΦΕΡΕΙ ΣΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΟΣΑΝ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΤΚΟΛΗ" Σσγγραφείς: Chip Heath & Dan Heath. Εκδόζεις: Κσριάκος Παπαδόποσλος/ΕΕΔΕ

ΤΙΤΛΟΣ: SWITCH-ΠΩ ΝΑ ΚΑΣΑΦΕΡΕΙ ΣΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΟΣΑΝ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΤΚΟΛΗ Σσγγραφείς: Chip Heath & Dan Heath. Εκδόζεις: Κσριάκος Παπαδόποσλος/ΕΕΔΕ ΤΙΤΛΟΣ: "SWITCH-ΠΩ ΝΑ ΚΑΣΑΦΕΡΕΙ ΣΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΟΣΑΝ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΤΚΟΛΗ" Σσγγραφείς: Chip Heath & Dan Heath Εκδόζεις: Κσριάκος Παπαδόποσλος/ΕΕΔΕ www.dimitrazervaki.com Περιεχόμενα ΣΡΕΙ ΑΝΑΠΑΝΣΕΧΕ ΔΙΑΠΙΣΩΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Έναν καιρό και μια φορά, ιταν ζνασ Καλικάντηαροσ τόςο ηωθρόσ που οφτε οι ίδιοι οι καλικάντηαροι δεν τον άντεχαν! Φανταςτείτε και θ ίδια του θ φυλι

Έναν καιρό και μια φορά, ιταν ζνασ Καλικάντηαροσ τόςο ηωθρόσ που οφτε οι ίδιοι οι καλικάντηαροι δεν τον άντεχαν! Φανταςτείτε και θ ίδια του θ φυλι Έναν καιρό και μια φορά, ιταν ζνασ Καλικάντηαροσ τόςο ηωθρόσ που οφτε οι ίδιοι οι καλικάντηαροι δεν τον άντεχαν! Φανταςτείτε και θ ίδια του θ φυλι αγανακτοφςε με τθ ςυμπεριφορά του! Γι αυτό το λόγο τον

Διαβάστε περισσότερα

Η Μπάμα Τα παιδιά ανακαλφπτουν τισ δυςκολίεσ που αντιμετωπίηει μια φτωχι κοινότθτα τθσ Κζνυασ

Η Μπάμα Τα παιδιά ανακαλφπτουν τισ δυςκολίεσ που αντιμετωπίηει μια φτωχι κοινότθτα τθσ Κζνυασ Το ςχζδιο εργαςίασ «Στθν Κζνυα με τθν Έβελιν» αποτελείται από πζντε αυτοτελείσ ενότθτεσ και μια δραςτθριότθτα αξιολόγθςθσ τθσ εργαςίασ. Κεντρικόσ άξονασ είναι θ ηωι των κατοίκων τθσ κοινότθτασ Μπάμα, που

Διαβάστε περισσότερα

Η ποιότθτα ηωισ ςτο Βόλο ςιμερα

Η ποιότθτα ηωισ ςτο Βόλο ςιμερα Η ποιότθτα ηωισ ςτο Βόλο ςιμερα Μάιοσ 2008 PI0822 / Διάγραμμα Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΡΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΡΕΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: ΤΥΡΙΚΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Δαςκάλα Μάρκοσ Μαρίνα Ελζνη Σοφία Μανώλησ κ. Γιώργοσ Μανώλησ Σ. Παπαδόπουλοσ Α. Μαυρίδησ Σ. Παπαδόπουλοσ

Δαςκάλα Μάρκοσ Μαρίνα Ελζνη Σοφία Μανώλησ κ. Γιώργοσ Μανώλησ Σ. Παπαδόπουλοσ Α. Μαυρίδησ Σ. Παπαδόπουλοσ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 Γεια χαρϊ! cd 1, 71 Διάλογοσ 1. Δαςκάλα: Καλθμζρα, παιδιά! Είμαι θ κυρία Μαρία. Ρϊσ ςασ λζνε; Μάρκοσ: Είμαι ο Μάρκοσ. Μαρίνα: Εγϊ είμαι θ Μαρίνα. Ελζνη: Με λζνε Ελζνθ. Σοφία: Κι εγϊ είμαι θ Σοφία.

Διαβάστε περισσότερα

Φίλεσ για πάντα; Πάντα μου άρεςαν οι ιςτορίεσ που τελείωναν εκεί από όπου άρχιηαν. Που

Φίλεσ για πάντα; Πάντα μου άρεςαν οι ιςτορίεσ που τελείωναν εκεί από όπου άρχιηαν. Που Φίλεσ για πάντα; Πάντα μου άρεςαν οι ιςτορίεσ που τελείωναν εκεί από όπου άρχιηαν. Που ςχθμάτιηαν ζνα φαφλο κφκλο και ςτο τζλοσ τουσ ςου άφθναν μια πικρι, ςτενόχωρθ ανάμνθςθ κάνοντάσ ςε να ταυτιςτείσ με

Διαβάστε περισσότερα

Treasures of the Earth

Treasures of the Earth Treasures of the Earth www.oav.gr Ιντερλοφδιο Η αναχϊρθςθ απο τθν Urmia ιταν "διαςκεδαςτικι" το metar του αεροδρομίου ζδινε καταιγίδεσ ςτθν περιοχι. Μζχρι τα 30.000 πόδια δεν ςβιςαμε τισ ηϊνεσ, το αεροςκάφοσ

Διαβάστε περισσότερα

Οδυςςζασ 2009 Δράςεισ των τθλεδιαςκζψεων 2009 Αναςκόπθςθ

Οδυςςζασ 2009 Δράςεισ των τθλεδιαςκζψεων 2009 Αναςκόπθςθ Οδυςςζασ 2009 Δράςεισ των τθλεδιαςκζψεων 2009 Αναςκόπθςθ 1 Είμαςτε περιφανοι και χαροφμενοι που ςυνεργαηόμαςτε για μια ακόμθ φορά μαηί ςασ!!! 2 Γεια ςασ και καλϊσ ορίςατε ςτο φετινό κφκλο τθλεδιαςκζψεων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ - ΑΠΕΛΕΤΘΕΡΩΗ ΣΗ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ, 1912

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ - ΑΠΕΛΕΤΘΕΡΩΗ ΣΗ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ, 1912 ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ - ΑΠΕΛΕΤΘΕΡΩΗ ΣΗ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ, 1912 Το 1912 ξζςπαςε ο Αϋ Βαλκανικόσ Πόλεμοσ, ςτον οποίο θ Βουλγαρία, θ Σερβία, θ Ελλάδα και το Μαυροβοφνιο ςυμμάχθςαν εναντίον τθσ Οκωμανικισ Αυτοκρατορίασ,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΟ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΡΟΤΕ ΕΔΩ. ΕΚΡΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ:ΧΑΑ ΜΕΛΑΧΟΙΝΟΥ

ΤΟ ΟΝΕΙΟ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΡΟΤΕ ΕΔΩ. ΕΚΡΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ:ΧΑΑ ΜΕΛΑΧΟΙΝΟΥ ΤΟ ΟΝΕΙΟ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΡΟΤΕ ΕΔΩ. ΕΚΡΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ:ΧΑΑ ΜΕΛΑΧΟΙΝΟΥ σ ΣΙΣΛΟ : ΣΟ ΟΝΕΙΡΟ ΔΕΝ ΣΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΣΕ ΕΔΩ! ΜΙΑ ΦΑΝΣΑΣΙΚΗ ΙΣΟΡΙΑ ΣΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΗ ΣΡΙΣΗ ΣΑΞΗ. Ζκδοςθ 2013 Σχολείο Σαραβαλίου Υπεφκυνθ εκπαιδευτικόσ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΟ ΠΛΑΣΙΚΟ!!! ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΙ ΠΛΑΣΙΚΕ ΑΚΟΤΛΕ!!!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΟ ΠΛΑΣΙΚΟ!!! ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΙ ΠΛΑΣΙΚΕ ΑΚΟΤΛΕ!!! ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΟ ΠΛΑΣΙΚΟ!!! ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΙ ΠΛΑΣΙΚΕ ΑΚΟΤΛΕ!!! Το πλαςτικό ζχει γίνει αναπόςπαςτο κομμάτι τθσ κακθμερινισ μασ ηωισ, πλαςτικά μπουκάλια, πλαςτικά παιχνίδια, πλαςτικά ποτιρια, πλαςτικζσ ςακοφλεσ. Πλαςτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΣΜΟΣ. Τι είναι; Πϊσ δημιουργείται;

ΣΕΙΣΜΟΣ. Τι είναι; Πϊσ δημιουργείται; ΣΕΙΣΜΟΣ Εκπαιδευτικό υλικό Ηλικιακή ομάδα 9-12 Τι είναι; Ο ςειςμόσ είναι ζνα φαινόμενο, που ςυμβαίνει ςτο εςωτερικό τθσ Γθσ και ζχει ωσ αποτζλεςμα ιςχυρζσ δονιςεισ του εδάφουσ. Αν ο ςειςμόσ είναι ιςχυρόσ

Διαβάστε περισσότερα

PRUEBA INICIAL DE CLASIFICACIÓN CURSO Documento para adjuntar a la Solicitud de plaza

PRUEBA INICIAL DE CLASIFICACIÓN CURSO Documento para adjuntar a la Solicitud de plaza PRUEBA INICIAL DE CLASIFICACIÓN CURSO 2017-18 Documento para adjuntar a la Solicitud de plaza Yo con DNI, número de teléfono y dirección de correo electrónico, solicitante del idioma, nivel, declaro bajo

Διαβάστε περισσότερα

Ομοφοβία και Τραύμα. του Νίκου Βλαχάκθ

Ομοφοβία και Τραύμα. του Νίκου Βλαχάκθ Ομοφοβία και Τραύμα του Νίκου Βλαχάκθ Η Αλεξάνδρα Βαςιλείου είναι ψυχοκεραπεφτρια και ιδρυτικό μζλοσ του processwork.gr. Τθ γνωρίηω εδϊ και χρόνια, είχα τθ χαρά να ςυνεργαςτϊ μαηί τθσ και πάντοτε παρακολουκϊ

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων.

Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων. Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων. Να δθμιουργιςετε ζνα video ι power point, ςτο οποι ο κα προτει νετε ζνα κεατρικο ζργο ι ζνα λογοτεχνικο βιβλι ο που κα μποροφςε να γι νει κεατρικο, με ςτο χο τθν αντιμετϊπιςθ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΜΟ ΓΙΑ ΣΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΦΑΛΟΤ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΜΟ ΓΙΑ ΣΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΦΑΛΟΤ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟΤ ΔΙΑΓΩΝΙΜΟ ΓΙΑ ΣΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΦΑΛΟΤ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟΤ Θζμα: Δυνατότητεσ και προοπτικζσ του επαγγζλματοσ που θζλω να ακολουθήςω ή των επαγγελμάτων των γονιϊν μου μζςα από το διαδίκτυο ΧΟΛΕΙΟ: ΓΤΜΝΑΙΟ ΕΤΗΝΟΧΩΡΙΟΤ ΜΑΘΗΣΡΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Γεϊργιοσ Βιηυθνόσ, Το αμάρτθμα τθσ μθτρόσ μου (απόςπαςμα).

Γεϊργιοσ Βιηυθνόσ, Το αμάρτθμα τθσ μθτρόσ μου (απόςπαςμα). ΕΞΕΤΑΗΟΜΕΝΟ ΜΑΚΘΜΑ:ΛΟΓΟΤΕΧΝΛΑ ΚΕΩΘΤΛΚΘΣ ΚΑΤΕΥΚΥΝΣΘΣ ΘΜΕΟΜΘΝΛΑ:.. ΕΛΣΘΓΘΤΘΣ:ΟΚΑΣ ΚΛΕΑΧΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΡΩΝΥΜΟ ΜΑΚΘΤΘ: Θζμα Α Αϋ. ΚΕΙΜΕΝΟ Γεϊργιοσ Βιηυθνόσ, Το αμάρτθμα τθσ μθτρόσ μου (απόςπαςμα). Πταν επανιλκον

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΘΜΟΣ ΡΛΘΟΦΟΘΣΘΣ ΓΙΑ ΤΘΝ 28 θ ΟΚΤΩΒΙΟΥ Για τθν 28 θ Οκτωβρίου, αιςκάνεςτε ότι γνωρίηετε πολλά, αρκετά, λίγα, ι ςχεδόν τίποτα;

ΒΑΘΜΟΣ ΡΛΘΟΦΟΘΣΘΣ ΓΙΑ ΤΘΝ 28 θ ΟΚΤΩΒΙΟΥ Για τθν 28 θ Οκτωβρίου, αιςκάνεςτε ότι γνωρίηετε πολλά, αρκετά, λίγα, ι ςχεδόν τίποτα; ΒΑΘΜΟΣ ΡΛΘΟΦΟΘΣΘΣ ΓΙΑ ΤΘΝ 28 θ ΟΚΤΩΒΙΟΥ Για τθν 28 θ Οκτωβρίου, αιςκάνεςτε ότι γνωρίηετε πολλά, αρκετά, λίγα, ι ςχεδόν τίποτα; 49 29 19 2 Ρολλά Αρκετά Λίγα Σχεδόν τίποτα 0745 / Διάγραμμα 1 ΒΑΘΜΟΣ ΡΛΘΟΦΟΘΣΘΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ζρευνα ικανοποίθςθσ τουριςτϊν

Ζρευνα ικανοποίθςθσ τουριςτϊν Ζρευνα ικανοποίθςθσ τουριςτϊν Ammon Ovis_Ζρευνα ικανοποίθςθσ τουριςτϊν_ Ραδιοςτακμόσ Flash 96 1 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ Σο δείγμα περιλαμβάνει 332 τουρίςτεσ από 5 διαφορετικζσ θπείρουσ. Οι περιςςότεροι εξ αυτϊν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΘΘ ΝΕΡΟΤ!!!!

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΘΘ ΝΕΡΟΤ!!!! ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΘΘ ΝΕΡΟΤ!!!! Χωρίσ νερό δεν μπορεί να υπάρξει ανκρϊπινθ ηωι! Ζνασ μζςοσ άνκρωποσ μπορεί να αντζξει χωρίσ τροφι 2 μινεσ, ενϊ χωρίσ νερό μόνο 2-3 μζρεσ. Αν ο ανκρϊπινοσ οργανιςμόσ χάςει μεγάλθ ποςότθτα

Διαβάστε περισσότερα

Μια υπόθεση αυτοκτονίας ; τισ 12:00 μ.μ. ο αςτυνομικόσ Ρικ μικ απολάμβανε τθ ςυντρόφια τθσ γυναίκασ του

Μια υπόθεση αυτοκτονίας ; τισ 12:00 μ.μ. ο αςτυνομικόσ Ρικ μικ απολάμβανε τθ ςυντρόφια τθσ γυναίκασ του Μια υπόθεση αυτοκτονίας ; τισ 12:00 μ.μ. ο αςτυνομικόσ Ρικ μικ απολάμβανε τθ ςυντρόφια τθσ γυναίκασ του Σηζιν, όταν ξαφνικά χτφπθςε το τθλζφωνο. Ήταν από το νοςοκομείο τθσ Καλιφόρνια ςτο οποίο νοςθλευόταν

Διαβάστε περισσότερα

ΝΛΤΣΕ. Πρόςωπα: υγγραφζασ, υνθζτθσ, Ελζνθ, Ρόηα ΡΩΤΘ ΡΑΞΘ

ΝΛΤΣΕ. Πρόςωπα: υγγραφζασ, υνθζτθσ, Ελζνθ, Ρόηα ΡΩΤΘ ΡΑΞΘ Θεοδόςθσ Πελεγρίνθσ ΝΛΤΣΕ Πρόςωπα: υγγραφζασ, υνθζτθσ, Ελζνθ, Ρόηα ΡΩΤΘ ΡΑΞΘ (το ςαλόνι επαρχιακοφ ςπιτιοφ ο ςυγγραφζασ, γφρω ςτα 55, απολαμβάνει τθν μουςικι που παίηει ο νεαρόσ ςυνκζτθσ) ΣΤΥΓΓΑΦΕΑΣ: Υπζροχο!

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφορώ με αςφάλεια ςτο δρόμο

Κυκλοφορώ με αςφάλεια ςτο δρόμο ΡΕΛΦΕΕΛΑΚΟ ΔΘΜΟΤΛΚΟ ΣΧΟΛΕΛΟ ΜΑΩΝΛΟΥ- ΨΕΜΑΤΛΣΜΕΝΟΥ Κυκλοφορώ με αςφάλεια ςτο δρόμο Διαθεματική Εργαςία από τουσ μαθητέσ τησ Γ και Δ τάξησ. Δαςκάλα: Φρυςοβαλάντω Θουκυδίδου ΣΧΟΛΛΚΘ ΧΟΝΛΑ 2010 2011 ΠΕΡΙΕΦΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Χάρβεϊ» *Art therapy* Αριάδνθ Λεγάκθ

«Χάρβεϊ» *Art therapy* Αριάδνθ Λεγάκθ «Χάρβεϊ» *Art therapy* Αριάδνθ Λεγάκθ *Art therapy* H Art therapy, ι αλλιϊσ θεραπεία τέχνησ, είναι μια μορφι κεραπείασ που χρθςιμοποιεί τθ δθμιουργικι διαδικαςία μζςω τθσ τζχνθσ, για να βελτιϊςει τθ φυςικι

Διαβάστε περισσότερα

«Παραμύθια και παιχνίδια του κόσμου»

«Παραμύθια και παιχνίδια του κόσμου» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΕΛΙΚΣΗ ΖΩΝΗ 2013-2014 «Παραμύθια και παιχνίδια του κόσμου» των τάξεων Α και Β Δθμοτικοφ [1] ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ σελ. Πρόλογος 3 Μέρος Α «Παραμύθια του κόσμου» 4 Παραμύθια από την Αφρική 5 Παραμύθια

Διαβάστε περισσότερα

μην της το πεις αποσπάσματα

μην της το πεις αποσπάσματα μην της το πεις αποσπάσματα Γιάννησ Αντάμησ Μην τησ το πεισ, αποςπάςματα Σφνθεςη εξωφφλλου και τεχνική υποςτήριξη: Μάριοσ Αρςενίου Dreamtigers 2017 www.dreamtigers.gr 1 Θ κοιλάδα πρόκυμθ εδζχκθκε τον ηθτιάνο

Διαβάστε περισσότερα

Στο ςχολείο και ςτο ςπίτι με αποκαλοφςαν ςυχνά «μαμοφνι». Μου άρεςε να. κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα πθγαίνοντασ κόντρα ςτθ γνϊμθ των

Στο ςχολείο και ςτο ςπίτι με αποκαλοφςαν ςυχνά «μαμοφνι». Μου άρεςε να. κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα πθγαίνοντασ κόντρα ςτθ γνϊμθ των Στο ςχολείο και ςτο ςπίτι με αποκαλοφςαν ςυχνά «μαμοφνι». Μου άρεςε να κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα πθγαίνοντασ κόντρα ςτθ γνϊμθ των γονιϊν μου και τθσ εποχισ εκείνθσ, που ζλεγαν ότι πρζπει κάποιοσ

Διαβάστε περισσότερα

Αυτονομία, Ελευθερία, Αυτορρφθμιςη ςτην παιδική ηλικία. Η ςτάςη των ενηλίκων και το περιβάλλον. Μζςα από τθν ειςιγθςι μασ επιδιϊκουμε να μοιραςτοφμε

Αυτονομία, Ελευθερία, Αυτορρφθμιςη ςτην παιδική ηλικία. Η ςτάςη των ενηλίκων και το περιβάλλον. Μζςα από τθν ειςιγθςι μασ επιδιϊκουμε να μοιραςτοφμε Αυτονομία, Ελευθερία, Αυτορρφθμιςη ςτην παιδική ηλικία. Η ςτάςη των ενηλίκων και το περιβάλλον. Μζςα από τθν ειςιγθςι μασ επιδιϊκουμε να μοιραςτοφμε ζναν δρόμο ςκζψθσ για τθν αγωγι του παιδιοφ που περνά

Διαβάστε περισσότερα

Ο Γιώργοσ Ιωακειμίδησ, Δήμαρχοσ Νίκαιασ-Ρζντη, ο νζοσ Πρόεδροσ τησ Π.Ε.Δ.Α.

Ο Γιώργοσ Ιωακειμίδησ, Δήμαρχοσ Νίκαιασ-Ρζντη, ο νζοσ Πρόεδροσ τησ Π.Ε.Δ.Α. Ο Γιώργοσ Ιωακειμίδησ, Δήμαρχοσ Νίκαιασ-Ρζντη, ο νζοσ Πρόεδροσ τησ Π.Ε.Δ.Α. Ο Γιϊργοσ Ιωακειμίδθσ, Διμαρχοσ Νίκαιασ-Αγ. Ι. Ρζντθ, είναι ο νζοσ πρόεδροσ τθσ Περιφερειακισ Ζνωςθσ Διμων Αττικισ. (Π.Ε.Δ.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

Επαφξθςθ Δείκτθσ Β Επαφξθςθ Δείκτθσ C Επαφξθςθ Δείκτθσ D. ςτο κεφάλι του. παίκτθ. ςυμβαίνει τίποτα. Προςτίκενται νότεσ μουςικισ.

Επαφξθςθ Δείκτθσ Β Επαφξθςθ Δείκτθσ C Επαφξθςθ Δείκτθσ D. ςτο κεφάλι του. παίκτθ. ςυμβαίνει τίποτα. Προςτίκενται νότεσ μουςικισ. Σο παιχνίδι τθσ ΕΠ (11-14) Εικονογραφθμζνο ςενάριο Ερϊτθςθ 1 Είςαι αγόρι ι κορίτςι; 2 Θζλεισ να βγάλεισ μια φωτογραφία τον εαυτοφ ςου; 3 Θα ικελα να ςε γνωρίςω λίγο καλφτερα. Θα ςου κάνω μερικζσ ερωτιςεισ.

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακά Τηάκια. Πουκεβίλ 2, Ιωάννινα Τθλ. 26510.23822 www.energeiaka-ktiria.gr www.facebook.com/energeiaka.ktiria

Ενεργειακά Τηάκια. Πουκεβίλ 2, Ιωάννινα Τθλ. 26510.23822 www.energeiaka-ktiria.gr www.facebook.com/energeiaka.ktiria Ενεργειακά Τηάκια Πουκεβίλ 2, Ιωάννινα Τθλ. 26510.23822 www.facebook.com/energeiaka.ktiria Σελ. 2 Η ΕΣΑΙΡΕΙΑ Η εταιρεία Ενεργειακά Κτίρια δραςτθριοποιείται ςτθν παροχι ολοκλθρωμζνων υπθρεςιϊν και ςτθν

Διαβάστε περισσότερα

Ερινφεσ. Ρροκλθτικά ντυμζνθ αλλά και ακαταμάχθτθ, θ Αλεξάνδρα Λαηαρίδθ είναι ζτοιμθ

Ερινφεσ. Ρροκλθτικά ντυμζνθ αλλά και ακαταμάχθτθ, θ Αλεξάνδρα Λαηαρίδθ είναι ζτοιμθ Ερινφεσ Ρροκλθτικά ντυμζνθ αλλά και ακαταμάχθτθ, θ Αλεξάνδρα Λαηαρίδθ είναι ζτοιμθ να ξαναδεί τουσ παλιοφσ τθσ ςυμμακθτζσ ςτο reunion τθσ τάξθσ του 1991. Με αυτοφσ τουσ ανκρϊπουσ πζραςε όλα τα ςχολικά

Διαβάστε περισσότερα

Πολφ ςπουδαίεσ αλλαγζσ ςυμβαίνουν ςτθ ηωι των ανκρϊπων τθν νεολικικι εποχι:

Πολφ ςπουδαίεσ αλλαγζσ ςυμβαίνουν ςτθ ηωι των ανκρϊπων τθν νεολικικι εποχι: ΝΕΟΛΙΘΙΚΟ ΠΟΛΙΣΙΜΟ (6500-3000 π.χ) Να κυμάςτε ότι τα εκκζματα αυτισ τθσ αίκουςασ προζρχονται από νεολικικοφσ οικιςμοφσ τθσ Θεςςαλίασ και από άλλα μζρθ τθσ Ελλάδασ. το ζςκλο και το Διμινι οι αναςκαφζσ αποκάλυψαν

Διαβάστε περισσότερα

Ένασ κφκλοσ μια φορά.

Ένασ κφκλοσ μια φορά. Ένασ κφκλοσ μια φορά. Μια μζρα ςαν όλεσ τισ άλλεσ, ςτθν τάξθ μασ, ζνασ κφκλοσ ξεκίνθςε να γράφει τθν δικι του ιςτορία. Στθν αρχι μασ γεννικθκαν μερικζσ απορίεσ: «Τι μποροφμε να κάνουμε με ζναν κφκλο»;

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟ ΗΜΑΤΟΣ «Η ΚΥΡΙΑ ΒΙΟΛΑΝΣ» «Τα Κατά συνθήκη.. ψεύδη» Της Ελένης Σεμερτζίδου. (Θεατρικό ζργο ςε τρεισ πράξεισ) θεσσαλονίκη

ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟ ΗΜΑΤΟΣ «Η ΚΥΡΙΑ ΒΙΟΛΑΝΣ» «Τα Κατά συνθήκη.. ψεύδη» Της Ελένης Σεμερτζίδου. (Θεατρικό ζργο ςε τρεισ πράξεισ) θεσσαλονίκη ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟ ΗΜΑΤΟΣ «Η ΚΥΡΙΑ ΒΙΟΛΑΝΣ» «Τα Κατά συνθήκη.. ψεύδη» Της Ελένης Σεμερτζίδου (Θεατρικό ζργο ςε τρεισ πράξεισ) θεσσαλονίκη 2014 Η Ελζνθ εμερτηίδου γεννικθκε ςτθ Θεςςαλονίκθ. Είναι Διδάκτωρ

Διαβάστε περισσότερα

Πόςεσ φορζσ επιςκζπτεςαι το Μeteo;

Πόςεσ φορζσ επιςκζπτεςαι το Μeteo; Το ερωτθματολόγιο του Meteo Ανάλυςθ των αποτελεςμάτων Πριν από λίγο καιρό το Μeteo ηιτθςε για πρϊτθ φορά τθ γνϊμθ ςασ, με ςτόχο οι υπθρεςίεσ που κακθμερινά εςείσ χρθςιμοποιείτε να γίνουν ακόμθ καλφτερεσ.

Διαβάστε περισσότερα

Rivensco Consulting Ltd 1B Georgiou Gemistou street Strovolos Nicosia Cyprus tel tel

Rivensco Consulting Ltd 1B Georgiou Gemistou street Strovolos Nicosia Cyprus tel tel Erasmus+ Programme Strategic Partnership Project Title: One Minute May Save A Life No. project: 2015-1-RO01-KA202-014982 Rivensco Consulting Ltd 1B Georgiou Gemistou street Strovolos Nicosia Cyprus tel

Διαβάστε περισσότερα

Το δημοτικό τραγούδι «του γιοφυριού της Άρτας» είναι μια παραλογή που εμφανίζει ομοιότητες και διαφορές με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ίφιγένεια ἡ ἐν

Το δημοτικό τραγούδι «του γιοφυριού της Άρτας» είναι μια παραλογή που εμφανίζει ομοιότητες και διαφορές με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ίφιγένεια ἡ ἐν Το δημοτικό τραγούδι «του γιοφυριού της Άρτας» είναι μια παραλογή που εμφανίζει ομοιότητες και διαφορές με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ίφιγένεια ἡ ἐν Αὐλίδι». Παραλογή είναι το πολύστιχο αφηγηματικό τραγούδι

Διαβάστε περισσότερα

Δθμοκρατία και ςυμμετοχι ςτα ςχολεία μασ: ο ρόλοσ των μακθτικϊν κοινοτιτων

Δθμοκρατία και ςυμμετοχι ςτα ςχολεία μασ: ο ρόλοσ των μακθτικϊν κοινοτιτων Δθμοκρατία και ςυμμετοχι ςτα ςχολεία μασ: ο ρόλοσ των μακθτικϊν κοινοτιτων Προτάςεισ μακθτϊν μακθτριϊν που ςυμμετείχαμε ςτθ ςυνάντθςθ τθσ 6.5.2017, ςτθ Θεςςαλονίκθ Φτιάξτε μια παρουςίαςθ ι ζνα μικρό βίντεο

Διαβάστε περισσότερα

-Γεια ςασ κυρία ελιά, είςαςτε ςτον αζρα. -Γεια ςου. -Σι κάνεισ; -Καλά κοπζλι μου. -Πόςον χρονών είςτε; -Εγώ είμαι 1200 χρονών. -Που μζνεισ; -Μζνω

-Γεια ςασ κυρία ελιά, είςαςτε ςτον αζρα. -Γεια ςου. -Σι κάνεισ; -Καλά κοπζλι μου. -Πόςον χρονών είςτε; -Εγώ είμαι 1200 χρονών. -Που μζνεισ; -Μζνω Τα παιδιά ςηπ ςάνηπ μαπ επιρκέτθηκαμ ρςιπ 4/2/2016 ςημ Α ςάνη και διάβαραμ ρςα παιδιά ςιπ ρσμεμςεύνειπ πξσ έγοαφαμ για ςημ ελιά. Σςη ρσμέυεια, ςα παιδάκια ςηπ ποώςηπ έκαμαμ εοχςήρειπ ρςξσπ μικοξύπ μαπ

Διαβάστε περισσότερα

w e b t r a i l s. g r Η ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΟΣΗΣΑ ΣΟΤ ΙΣΟΣΟΠΟΤ J24CLASS.GR

w e b t r a i l s. g r Η ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΟΣΗΣΑ ΣΟΤ ΙΣΟΣΟΠΟΤ J24CLASS.GR w e b t r a i l s. g r Η ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΚΟΣΗΣΑ ΣΟΤ ΙΣΟΣΟΠΟΤ J24CLASS.GR Νίκοσ Καμπιτάκθσ 26 Μαρτίου 2011 Γενικζσ πλθροφορίεσ Δθμιουργία το Νοζμβριο του 2009 Γραφιςτικόσ ςχεδιαςμόσ «κοντά» ςτο παλιό Εξελιγμζνεσ

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάςιο Αγίου Δομετίου ΕΥΩΡΑΪΚΟ ΡΟΓΑΜΜΑ COMENIUS

Γυμνάςιο Αγίου Δομετίου ΕΥΩΡΑΪΚΟ ΡΟΓΑΜΜΑ COMENIUS Open your heart to European Values RREV Γυμνάςιο Αγίου Δομετίου ΕΥΩΡΑΪΚΟ ΡΟΓΑΜΜΑ COMENIUS ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ VIGO ΤΗΣ ΙΣΡΑΝΙΑΣ, 16-20 ΑΡΙΛΙΟΥ 2012 PARTNERS: Romania,Estonia, Italy, Spain, Norway, France, Cyprus,

Διαβάστε περισσότερα

Τα τζρατα πάνε μουςείο

Τα τζρατα πάνε μουςείο 150ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Νομιςματικό Μουςείο Αθηνών Τα τζρατα πάνε μουςείο 1 Συμμετζχοντεσ Σχολείο: 150 ο δημοτικό ςχολείο Αθηνών Τάξη / Τμήμα: Δ1, Δ2 Αριθμόσ μαθητών: 30 Αριθμόσ παλιννοςτοφντων /

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΕΜΜΕΝΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ

ΚΛΕΜΜΕΝΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΚΛΕΜΜΕΝΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ Άνοιξθ. Θ νφχτα φωτίςτθκε απότομα τα ςκοτάδια τθσ διαλφκθκαν ςτον απζραντο ουρανό και το φωσ ξεχφκθκε ςε όλθ του τθν ζκταςθ. Το πρωί ιταν γλυκό και απάνεμο. Στα δζντρα ξεπρόβαλλαν

Διαβάστε περισσότερα

Μια Ενεργειακή και Πνευματική Θεραπεφτρια ςτη Παρζα του Astrocosmos!

Μια Ενεργειακή και Πνευματική Θεραπεφτρια ςτη Παρζα του Astrocosmos! Μια Ενεργειακή και Πνευματική Θεραπεφτρια ςτη Παρζα του Astrocosmos! Με χαρά το site Astrocosmos φζρνει κοντά ςασ μζςα από αυτι τθ ςυνζντευξθ τθν Ενεργειακι κεραπεφτρια Ελευκερία Γαβριθλίδου. Αφοφ γνωρίςαμε

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακι, 28 Νοεμβρίου 2010Λζνα Μαντά. Μια πολίτιςςα από το Καπανδρίτι. Του Κϊςτα Κατςουλάρθ

Κυριακι, 28 Νοεμβρίου 2010Λζνα Μαντά. Μια πολίτιςςα από το Καπανδρίτι. Του Κϊςτα Κατςουλάρθ Κυριακι, 28 Νοεμβρίου 2010Λζνα Μαντά Μια πολίτιςςα από το Καπανδρίτι Του Κϊςτα Κατςουλάρθ Η ιδζα μιασ κουβζντασ με τθ Λζνα Μαντά μου τριβζλιηε για καιρό το μυαλό, ωςτόςο δίςταηα. Ζχει άραγε κάτι να πει

Διαβάστε περισσότερα

Κάλαντα και τραγοφδια

Κάλαντα και τραγοφδια Κάλαντα και τραγοφδια Παρουςιάηουν οι: Άντηελα Ν. Μανόλθσ. 1 Κάλαντα Χριστουγέννων Καλιν θμζραν άρχοντεσ κι αν είναι οριςμόσ ςασ Χριςτοφ τθ κεία γζννθςθ να πω ςτ'αρχοντικό ςασ Χριςτόσ γεννάται ςιμερον

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Ειςαγωγή Τπάρχουν τρία επίπεδα ςτα οποία καλείςτε να αξιολογιςετε το εργαςτιριο D-ID: Νζα κζματα Σεχνολογία Διδακτικι Νέα θέματα Σο εργαςτιριο κα ειςαγάγουν τουσ ςυμμετζχοντεσ

Διαβάστε περισσότερα

«Σο Πάςχα ςτθ Λιλιποφπολθ!» ΥΠΕΥΘΥΝΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ : ΜΠΟΥΦΕΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΜΘΜΑ : ΠΝ2 ΟΙ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΘ

«Σο Πάςχα ςτθ Λιλιποφπολθ!» ΥΠΕΥΘΥΝΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ : ΜΠΟΥΦΕΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΜΘΜΑ : ΠΝ2 ΟΙ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΘ «Σο Πάςχα ςτθ Λιλιποφπολθ!» ΥΠΕΥΘΥΝΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ : ΜΠΟΥΦΕΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΜΘΜΑ : ΠΝ2 ΟΙ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΘ «Κι είναι ακόμθ τα γόνατα, που κάκιηε αμίλθτοσ δυο δυο τα παιδιά κι απλϊνοντασ δίπλα του, πάνω ςτθ

Διαβάστε περισσότερα

Σώμα Αντλιών Ακροςωλήνια Μάνικεσ. Κάτω πλευρά Στεγάςτρου Φάςα Κεντρικό Σιμα Πρατθρίου Μονολικικό Τιμϊν Φωτοςκάφεσ

Σώμα Αντλιών Ακροςωλήνια Μάνικεσ. Κάτω πλευρά Στεγάςτρου Φάςα Κεντρικό Σιμα Πρατθρίου Μονολικικό Τιμϊν Φωτοςκάφεσ Καθαριςμόσ Αντλιών Σώμα Αντλιών Ακροςωλήνια Μάνικεσ Καθαριςμόσ Νηςίδασ Κουβάσ Νερού Κάδοσ Απορριμμάτων Καθαριςμόσ Ψηλών Σημείων Κάτω πλευρά Στεγάςτρου Φάςα Κεντρικό Σιμα Πρατθρίου Μονολικικό Τιμϊν Φωτοςκάφεσ

Διαβάστε περισσότερα

Μαρίλια Διόλα Ιωςθφίνα Πεαηίνου Στ τάξθ

Μαρίλια Διόλα Ιωςθφίνα Πεαηίνου Στ τάξθ Μαρίλια Διόλα Ιωςθφίνα Πεαηίνου Στ τάξθ Στθν Ιταλία θ περίοδοσ των Χριςτουγζννων ζχει τθ μεγαλφτερθ διάρκεια από όλεσ τισ άλλεσ των χριςτιανικών χωρών. Αρχίηει από τισ 8 Δεκεμβρίου και ολοκλθρώνεται ςτισ

Διαβάστε περισσότερα

RESULTADOS DE LA PRUEBA INICIAL DE CLASIFICACIÓN. CURSO Documento para adjuntar a la Solicitud de plaza

RESULTADOS DE LA PRUEBA INICIAL DE CLASIFICACIÓN. CURSO Documento para adjuntar a la Solicitud de plaza RESULTADOS DE LA PRUEBA INICIAL DE CLASIFICACIÓN CURSO Documento para adjuntar a la Solicitud de plaza Yo, con DNI, número de teléfono y dirección de correo electrónico, solicitante del idioma, nivel,

Διαβάστε περισσότερα

Εφδοξοσ+ Συνδεκείτε ςτθν Εφαρμογι Φοιτθτϊν και μεταβείτε ςτθ ςελίδα «Ανταλλαγι Βιβλίων (Εφδοξοσ+)».

Εφδοξοσ+ Συνδεκείτε ςτθν Εφαρμογι Φοιτθτϊν και μεταβείτε ςτθ ςελίδα «Ανταλλαγι Βιβλίων (Εφδοξοσ+)». Εφδοξοσ+ Διαθζτοντασ βιβλία μζςω του «Εφδοξοσ+» Συνδεκείτε ςτθν Εφαρμογι Φοιτθτϊν και μεταβείτε ςτθ ςελίδα «Ανταλλαγι Βιβλίων (Εφδοξοσ+)». Εμφανίηεται θ λίςτα με όλα ςασ τα βιβλία. Από εδϊ μπορείτε: -

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ Σ Η Μ ΓΙΩΣ ΓΙΣ Γ Ι Α Μ Α Θ Η Μ Α Τ Α Β Ι Β Λ Ι Κ Ω Ν Τ Α Ξ Γ Ω Ν ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ Καηαζκήμωζη Σοσμίοσ 2014 Γ λ ε ύ θ ε ρ ες Γ σ α γ γ ε λ ι κ ές Γ κ κ λ η ζ ί ε ς Γ λ λ ά δ α ς Ε π ι τ ρ ο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίεσ προσ τουσ εκπαιδευτικοφσ για το μοντζλο του Άβακα

Οδηγίεσ προσ τουσ εκπαιδευτικοφσ για το μοντζλο του Άβακα Οδηγίεσ προσ τουσ εκπαιδευτικοφσ για το μοντζλο του Άβακα Αυτζσ οι οδθγίεσ ζχουν ςτόχο λοιπόν να βοθκιςουν τουσ εκπαιδευτικοφσ να καταςκευάςουν τισ δικζσ τουσ δραςτθριότθτεσ με το μοντζλο του Άβακα. Παρουςίαςη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΣΟΝΟΜΟΙ ΠΡΑΚΣΟΡΕ ΕΡΓΑΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟΤ HEARTSTONE ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΛΟΤΚΟΠΟΤΛΟ ΑΜ:

ΑΤΣΟΝΟΜΟΙ ΠΡΑΚΣΟΡΕ ΕΡΓΑΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟΤ HEARTSTONE ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΛΟΤΚΟΠΟΤΛΟ ΑΜ: ΑΤΣΟΝΟΜΟΙ ΠΡΑΚΣΟΡΕ ΕΡΓΑΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟΤ HEARTSTONE ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΛΟΤΚΟΠΟΤΛΟ ΑΜ: 2008030075 ΕΙΑΓΩΓΗ Το Heartstone είναι ζνα ψθφιακό παιχνίδι καρτϊν που διεξάγιεται πάνω ςτο Battle.net, ζναν διακομιςτι τθσ εταιρίασ

Διαβάστε περισσότερα

Απολογιςμόσ Τετραμινου Οκτϊβριοσ Νοζμβριοσ Δεκζμβριοσ Λανουάριοσ

Απολογιςμόσ Τετραμινου Οκτϊβριοσ Νοζμβριοσ Δεκζμβριοσ Λανουάριοσ Απολογιςμόσ Τετραμινου Οκτϊβριοσ Νοζμβριοσ Δεκζμβριοσ Λανουάριοσ Τμιμα: Α 3 «Τα μθλαράκια» Υπεφκυνθ παιδαγωγόσ: Χορταριά Ευαγγελία Σχολικό Ζτοσ: 2017-2018 Οκτϊβριοσ Οι μικροί μασ φίλοι ζχουν προςαρμοςτεί

Διαβάστε περισσότερα

Πωσ δημιουργώ μάθημα ςτο e-class του ΠΣΔ [επίπεδο 1]

Πωσ δημιουργώ μάθημα ςτο e-class του ΠΣΔ [επίπεδο 1] Το e-class του Πανελλινιου Σχολικοφ Δίκτυου [ΠΣΔ/sch.gr] είναι μια πολφ αξιόλογθ και δοκιμαςμζνθ πλατφόρμα για αςφγχρονο e-learning. Ανικει ςτθν κατθγορία του ελεφκερου λογιςμικοφ. Αρχίηουμε από τθ διεφκυνςθ

Διαβάστε περισσότερα

Ρροςκφνθμα ςτο Άγιον Προσ

Ρροςκφνθμα ςτο Άγιον Προσ Ρροςκφνθμα ςτο Άγιον Προσ Το Άγιον Προσ είναι θ μεγαλφτερθ και ςθμαντικότερθ ορκόδοξθ κοινότθτα ςτθν Ελλάδα. Είναι θ πθγι τθσ πίςτεωσ, για εκατομμφρια πιςτϊν Ορκοδόξων Χριςτιανϊν, και είναι επίςθσ μζροσ

Διαβάστε περισσότερα

PRUEBA INICIAL DE CLASIFICACIÓN CURSO Documento para adjuntar a la Solicitud de plaza

PRUEBA INICIAL DE CLASIFICACIÓN CURSO Documento para adjuntar a la Solicitud de plaza PRUEBA INICIAL DE CLASIFICACIÓN CURSO 2017-18 Documento para adjuntar a la Solicitud de plaza Yo con DNI, número de teléfono y dirección de correo electrónico, solicitante del idioma, nivel, declaro bajo

Διαβάστε περισσότερα