Κώδικας δεοντολογίας. Ένας πλήρης οδηγός σχετικά με τις προσδοκίες της Linde Group όσον αφορά τη δεοντολογική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κώδικας δεοντολογίας. Ένας πλήρης οδηγός σχετικά με τις προσδοκίες της Linde Group όσον αφορά τη δεοντολογική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας."

Transcript

1 Κώδικας δεοντολογίας. Ένας πλήρης οδηγός σχετικά με τις προσδοκίες της Linde Group όσον αφορά τη δεοντολογική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.

2 02 Κώδικας δεοντολογίας Περιεχόμενα Μήνυμα του Διοικητικού Συμβουλίου Δεοντολογία και συμμόρφωση στη Linde Group Η Γραμμή διασφάλισης ακεραιότητας της Linde Group Λήψη δεοντολογικών αποφάσεων...14

3 Κώδικας δεοντολογίας Σχέσεις με τους πελάτες, τους προμηθευτές και τις αγορές μας Ανταγωνισμός Διεθνές εμπόριο Συναλλαγές με κυβερνήσεις Τα προϊόντα μας Τήρηση της δεοντολογίας από τους προμηθευτές Διαφήμιση Σχέσεις με τους μετόχους μας Χρηματοοικονομική πληροφόρηση και επικοινωνία Κατάχρηση εμπιστευτικών πληροφοριών Προστασία εταιρικών μυστικών Προστασία εταιρικών περιουσιακών στοιχείων Σχέσεις με τους εργαζομένους μας Συγκρούσεις συμφερόντων Δωροδοκία Δώρα και ψυχαγωγία Προστασία δεδομένων Ασφάλεια, Υγεία, Περιβάλλον και Ποιότητα (SHEQ) Ανθρώπινα δικαιώματα Σχέσεις μεταξύ εργαζομένων Σχέσεις με τις κοινότητες και το κοινό Εταιρική κοινωνική ευθύνη Πολιτική δραστηριότητα... 42

4 04 Κώδικας δεοντολογίας Μήνυμα του Διοικητικού Συμβουλίου Αγαπητοί συνάδελφοι, Οι παράγοντες που συντελούν στην επιτυχία μας είναι πολλοί. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η χρήση και η ποιότητα των προϊόντων και των έργων μας, καθώς και η δέσμευσή μας να διατηρούμε την ηγετική μας θέση. Άλλοι παράγοντες, δυσκολότερα μετρήσιμοι αλλά εξίσου ουσιαστικοί, ορίζουν ποιοι είμαστε και ποια είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Linde Group. Η Linde Group είναι γνωστή για το σεβασμό της στις αρχές δεοντολογίας, τις οποίες εφαρμόζει απαρέγκλιτα. Αυτό ήταν και θα είναι το άμεσο αποτέλεσμα της συμπεριφοράς μας εντός και εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος. Ο Κώδικας δεοντολογίας θα σας καθοδηγήσει σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ακόμα πιο πολύπλοκο. Περιγράφει τι πρέπει να κάνετε για να είστε σε συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανονισμούς. Επίσης, αναφέρεται στις αξίες και τις αρχές μας ασφάλεια, ακεραιότητα, βιωσιμότητα και σεβασμός. Η πρακτική εφαρμογή αυτών των αρχών θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως εργοδότες, προμηθευτές, καθώς και ως εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. Με τη δική σας βοήθεια, η Linde Group θα διατηρήσει την άριστη φήμη της και θα συνεχίσει να κερδίζει το σεβασμό όλων των συμμετεχόντων στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα καθώς και των κοινοτήτων στις οποίες ζούμε και εργαζόμαστε. Μόναχο, Ιούνιος 2007 Το Διοικητικό Συμβούλιο

5 Κώδικας δεοντολογίας 05

6 06 Κώδικας δεοντολογίας Ο Κώδικας δεοντολογίας της Linde είναι διαρθρωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτυπώνει τις προσδοκίες όλων όσων συμμετέχουν στην επιχειρηματική δραστηριότητά μας. Κάθε εργαζόμενος της Linde πρέπει να γνωρίζει και να συμμορφώνεται με τα πρότυπα και τους νόμους που ισχύουν για τη θέση εργασίας του. Η Linde θα παρακολουθεί ενεργά τα πρότυπα που καθορίζονται στον Κώδικα.

7 Κώδικας δεοντολογίας Δεοντολογία και συμμόρφωση στη Linde Group Ποιοι είμαστε Η Linde Group αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία, σε παγκόσμια κλίμακα, στον τομέα των αερίων και της μηχανικής. Απασχολεί περίπου εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η στρατηγική της Linde Group στοχεύει στην αειφόρο ανάπτυξη βάσει κερδοφορίας και επικεντρώνεται στην επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της μέσω καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Τι σημαίνει αυτός ο Κώδικας για κάθε εργαζόμενο; Κάθε εργαζόμενος της Linde πρέπει, λαμβάνοντας αυτόν τον Κώδικα ως σημείο αναφοράς, να γνωρίζει και να συμμορφώνεται με τα πρότυπα και τους κανόνες που ισχύουν για τη θέση εργασίας του. Ο Κώδικας ισχύει για κάθε εργαζόμενο, διευθυντή και ανώτερο διοικητικό στέλεχος του Ομίλου. Επιδίωξη της Linde είναι να επηρεάσει και να προτρέψει τους επιχειρηματικούς συνεργάτες της να υιοθετήσουν τα πρότυπα που καθορίζονται στον Κώδικα. Τα πρότυπα που περιέχονται στον Κώδικα πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Ο Κώδικας δεν τροποποιεί σε καμία περίπτωση τους όρους και τις προϋποθέσεις της απασχόλησης οποιουδήποτε ατόμου στη Linde. Αντίθετα, βοηθά όλους μας να καταλάβουμε τις υποχρεώσεις μας, ώστε να διασφαλίζεται ότι ενεργούμε πάντοτε με τη δέουσα υπευθυνότητα και ακεραιότητα. Η Linde θα παρακολουθεί ενεργά τα πρότυπα που καθορίζονται στον Κώδικα. Η μη συμμόρφωση με τα πρότυπα που καθορίζονται στον Κώδικα μπορεί να οδηγήσει σε πειθαρχικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της απόλυσης, ενώ μπορεί επίσης να έχει ως συνέπεια την ποινική ή αστική δίωξη. Γιατί χρειάζεται η Linde έναν Κώδικα δεοντολογίας; Τα πρότυπα που καθορίζονται στον Κώδικα δεοντολογίας ορίζουν τον τρόπο με τον οποίο η Linde διαχειρίζεται τις σχέσεις της με πελάτες, προμηθευτές, δημόσιους λειτουργούς, άλλες επιχειρήσεις και γενικότερα το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Τα πρότυπα αυτά προσφέρουν σαφή καθοδήγηση για το πώς οφείλουμε να ενεργούμε υπό ορισμένες συνθήκες και θα εξασφαλίσουν τη διατήρηση και ενίσχυση της καλής φήμης της Linde. Τυχόν μη συμμόρφωση προς τον Κώδικα δεοντολογίας της Linde θα μπορούσε να εκθέσει την εταιρεία και τους εργαζομένους της σε σοβαρό κίνδυνο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, του περιβάλλοντος, των ανθρώπων, καθώς και της φήμης για την οποία όλοι μας έχουμε εργαστεί τόσο σκληρά για να κερδίσουμε. Θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε κυρώσεις ή ακόμη και σε φυλάκιση σε περιπτώσεις σοβαρών παραπτωμάτων. Η υπευθυνότητα αποτελεί σημαντικό παράγοντα και απαιτεί ολοένα μεγαλύτερη προσοχή μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

8 08 Κώδικας δεοντολογίας Πώς θα διατηρήσει η Linde τον Κώδικα δεοντολογίας; Ο Κώδικας δεοντολογίας της Linde πρέπει να αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης κινδύνου για όλες τις επιχειρήσεις και τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται η Linde Group. Για την αποτελεσματική διαχείριση του κινδύνου, ο Κώδικας πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους εργαζομένους. Για το λόγο αυτό, ο Κώδικας πρέπει να τηρείται σε όλες τις επιχειρήσεις μας. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, η Linde σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένα πρόγραμμα βιωσιμότητας του Κώδικα δεοντολογίας. Θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει την εφαρμογή του Κώδικα και θα παρέχει εκπαίδευση για σχετικά δεοντολογικά και νομικά ζητήματα. Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί με στόχο τη διατήρηση της αξιοπιστίας του Κώδικα και τη συνεχή ενημέρωσή του σε ολόκληρη την έκταση της εταιρείας. Ο Κώδικας περιλαμβάνει όλα τα πρότυπα, τις πολιτικές και τις πρακτικές της Linde; Ο Κώδικας δεν μπορεί να περιγράφει λεπτομερώς κάθε ισχύουσα πολιτική, πρότυπο ή πρακτική της Linde. Στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν λεπτομερέστερες κατευθυντήριες γραμμές ή πρότυπα που αποσαφηνίζουν τον Κώδικα δεοντολογίας, ο ίδιος ο Κώδικας παρέχει στοιχεία σχετικά με την ανεύρεση αυτών των κατευθυντήριων γραμμών ή προτύπων. Οι κατευθυντήριες γραμμές, τα πρότυπα, οι πολιτικές ή οι πηγές πληροφοριών που αναφέρονται στον παρόντα Κώδικα δεν αποτελούν μέρος του ίδιου του Κώδικα. Ποιες είναι οι ενότητες του Κώδικα δεοντολογίας; Ο Κώδικας δεοντολογίας της Linde αποτυπώνει τις προσδοκίες των κύριων συμμετεχόντων στην επιχειρηματική δραστηριότητά μας. Οι συμμετέχοντες είναι τα πρόσωπα που έχουν μόνιμα ενδιαφέρον για την εταιρεία μας και σταθερές σχέσεις με αυτήν. Πελάτες, προμηθευτές και αγορές πελάτες ικανοποιημένοι που αισθάνονται ότι γίνονται κατανοητοί, προμηθευτές που μας εκτιμούν γιατί είμαστε απαιτητικοί αλλά δίκαιοι και αγορές όπου διαδραματίζουμε σημαντικό ρόλο. Μέτοχοι - που αναμένουν από τον οργανισμό μας να μεγιστοποιήσει την αξία της επένδυσής τους. Εργαζόμενοι - που εργάζονται με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια επειδή έχουν κίνητρο και αισθάνονται ότι το έργο τους αναγνωρίζεται. Κοινότητες - όπου διαδραματίζουμε πρακτικό και θετικό ρόλο.

9 Κώδικας δεοντολογίας 09 Υπάρχουν υψηλότερα πρότυπα για τα διευθυντικά στελέχη; Από τους διευθυντές και τους προϊστάμενους, αναλόγως του τμήματος στο οποίο εργάζονται και των καθηκόντων τους, αναμένεται: να υποστηρίζουν και να προάγουν ένα εργασιακό περιβάλλον όπου η ηθική συμπεριφορά αναγνωρίζεται, εκτιμάται και λειτουργεί ως παράδειγμα προς μίμηση. να διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοι και οι ομάδες τους κατανοούν και εφαρμόζουν τον Κώδικα και διαθέτουν τα μέσα για το σκοπό αυτό. να υποστηρίζουν τους εργαζόμενους που θέτουν ερωτήματα ή εκφράζουν ανησυχίες, πάντα καλόπιστα, σχετικά με ζητήματα δεοντολογίας. να παρακολουθούν και να εφαρμόζουν με συνέπεια τα πρότυπα που καθορίζονται στον Κώδικα δεοντολογίας. να δίνουν το καλό παράδειγμα και να ενθαρρύνουν τους άλλους να πράττουν το ίδιο. Ποιες εταιρείες δεσμεύονται από τον Κώδικα; Όλες οι εταιρίες του Ομίλου, οι θυγατρικές καθώς και όλες οι εταιρείες που υπόκεινται στον έλεγχο ή το διαχειριστικό έλεγχο της Linde, πρέπει να συμμορφώνονται προς τον Κώδικα δεοντολογίας της Linde. Στις κοινοπραξίες που δεν είναι υπό τον έλεγχο της Linde, η Linde θα προσπαθήσει να επηρεάσει και να ενθαρρύνει τους εταίρους της να υιοθετήσουν τα πρότυπα που ορίζονται στον Κώδικα δεοντολογίας της. Ο Κώδικας δεοντολογίας καλύπτει τοπικούς νόμους; Η Linde δραστηριοποιείται σε παγκόσμια βάση και αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι υπόκεινται στους νόμους των διαφόρων χωρών όπου εργάζονται. Ο Κώδικας καθορίζει τα ελάχιστα πρότυπα για την αποδεκτή συμπεριφορά εντός της Linde. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν τοπικοί νόμοι ή άλλες πολιτικές της Linde που περιέχουν πρότυπα ανώτερα εκείνων του Κώδικα δεοντολογίας, θα ισχύουν οι τοπικοί νόμοι ή οι αντίστοιχες άλλες πολιτικές της Linde. Αν δεν είστε βέβαιοι ποιοι νόμοι ή πολιτικές ισχύουν στην περίπτωσή σας και για τη θέση εργασίας σας, συμβουλευτείτε τον επικεφαλής του τμήματός σας ή το αρμόδιο νομικό τμήμα. Πολιτική περί μη αντιποίνων Η Linde δεν ανέχεται και απαγορεύει αυστηρά την επιβολή αντιποίνων σε όποιον καλόπιστα αναφέρει προβλήματα ή εκφράζει προβληματισμούς και ανησυχίες. Αξίες Ο Κώδικας δεοντολογίας της Linde έχει σχεδιαστεί ώστε να προάγει και να ενισχύει τη δεοντολογική συμπεριφορά όλων των εργαζομένων και των διοικητικών στελεχών της. Από την άποψη αυτή, ο Κώδικας δεοντολογίας υποστηρίζει το εταιρικό όραμα, τις αξίες και τις αρχές της Linde.

10 10 Κώδικας δεοντολογίας 2. Η Γραμμή διασφάλισης ακεραιότητας της Linde Group Κατά την εργασία σας στη Linde Group, ενδέχεται να υπάρξουν περιπτώσεις όπου κάποιοι εργαζόμενοι εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την εργασία τους ή την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ενθαρρύνουμε τους εργαζόμενους να αναφέρουν και να συζητούν τα θέματα αυτά με τον επικεφαλής του τμήματός τους προτού αναζητήσουν άλλες διόδους αντιμετώπισης των ανησυχιών τους. Εάν δεν είναι δυνατή η αναφορά ή η συζήτηση κάποιας ανησυχίας με τον αρμόδιο επικεφαλής τμήματος, τότε ο εργαζόμενος μπορεί να επιλέξει να αναφέρει κάποιες ανησυχίες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια μέσω της Γραμμής διασφάλισης ακεραιότητας της Linde Group. Γραμμή διασφάλισης ακεραιότητας Διαδικτυακή πύλη Ιστοσελίδα της Linde Group Τηλέφωνο Εξωτερικό τηλεφωνικό κέντρο Ενδιαφερόμενα μέρη εντός και εκτός Ταχυδρο μείο Φαξ Integrity Line Facilitator Klosterhofstrasse Munich, Germany

11 Κώδικας δεοντολογίας 11 Η Γραμμή διασφάλισης ακεραιότητας της Linde Group, όπως περιγράφεται παρακάτω, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δεοντολογίας και της συμμόρφωσης στους κόλπους της Linde και το μέσο με το οποίο οι ενδιαφερόμενοι τόσο εντός όσο και εκτός της Linde Group μπορούν να εκφράζουν ανησυχίες ή να προβαίνουν σε καταγγελίες. Η Γραμμή διασφάλισης ακεραιότητας της Linde Group θα λειτουργεί στην αντίστοιχη δικαιοδοσία ή επιχείρηση και θα λαμβάνει υπόψη όλες τις αναγκαίες απαιτήσεις διαβούλευσης και τις διαδικασίες έγκρισης που επιβάλλει η ισχύουσα τοπική νομοθεσία. Θα ενημερωθείτε σχετικά με το χρόνο και τον τρόπο εισαγωγής και λειτουργίας της Γραμμής διασφάλισης ακεραιότητας της Linde Group στην εταιρεία σας. Τη Γραμμή διασφάλισης ακεραιότητας θα διαχειρίζεται συλλογικά η Linde Integrity Committee (Επιτροπή ακεραιότητας της Linde), η οποία περιλαμβάνει εκπροσώπους από τα τμήματα Corporate Communications (Εταιρική επικοινωνία), Human Resources (Ανθρώπινο δυναμικό), Internal Audit (Εσωτερικός έλεγχος) και Legal (Νομικό τμήμα). Integrity Line Facilitator Linde Integrity Committee Ομάδα εκπροσώπων από τα τμήματα Corporate Communi cations, Human Resources, Internal Audit και Legal.

12 12 Κώδικας δεοντολογίας Οι εργαζόμενοι που έχουν απορίες, χρειάζονται συμβουλές ή θέλουν να αναφέρουν (ενδεχόμενη) παράβαση του Κώδικα δεοντολογίας της Linde Group, θα μπορούν να μιλήσουν στον επικεφαλής του τμήματός τους ή τον προϊστάμενό τους. Αν στις (ενδεχόμενες) παραβάσεις εμπλέκεται ο εν λόγω επικεφαλής τμήματος ή προϊστάμενος, ο εργαζόμενος μπορεί να μιλήσει σε κάποιον άλλο διευθυντή ή σε κάποιον αντιπρόσωπο ενός από τα τμήματα Human Resources, Internal Audit ή Legal. Αν, για οποιοδήποτε λόγο, κάποιος εργαζόμενος δεν μπορεί να εκφράσει μια ανησυχία στον επικεφαλής του τμήματός του ή σε οποιοδήποτε από τα άλλα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα ή στελέχη, εξακολουθεί να μπορεί να εκφράσει τις ανησυχίες του 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω της Γραμμής διασφάλισης ακεραιότητας στους τομείς της λογιστικής, των εσωτερικών λογιστικών ελέγχων, των θεμάτων ελέγχου, των αθέμιτων πληρωμών, καθώς και των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών παραβάσεων όπου θίγονται τα συμφέροντα όχι μόνο της τοπικής εταιρείας της Linde αλλά πολλών εταιρειών της Linde ή ολόκληρης της Linde Group. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους: μέσω μιας ειδικής διαδικτυακής πύλης, σχεδιασμένης για την αναφορά ανησυχιών και προβληματισμών. μέσω μιας παγκοσμίως διαθέσιμης τηλεφωνικής Γραμμής διασφάλισης ακεραιότητας, την οποία λειτουργεί μια τρίτη εταιρεία που διαχειρίζεται αυτές τις κλήσεις για λογαριασμό της Linde Group. μέσω της αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ειδικό εμπιστευτικό φάκελο εισερχομένων που λειτουργεί ο Integrity Line Facilitator integrity@linde.com. ταχυδρομικώς, υπόψη του the Integrity Line Facilitator Klosterhofstrasse 1, Munich, Germany. μέσω φαξ στον αριθμό Ωστόσο, οι ανωτέρω τρόποι για την υποβολή ερωτημάτων, τη λήψη βοήθειας ή την αναφορά περιστατικών δεν είναι οι μόνοι διαθέσιμοι. Οι εργαζόμενοι μπορούν ελεύθερα να θέτουν ερωτήματα, να λαμβάνουν βοήθεια ή να αναφέρουν περιστατικά με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο. Από τη στιγμή της υποβολής της, κάθε ανησυχία καταχωρείται σε μια ειδική εμπιστευτική βάση δεδομένων, λαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου και εξετάζεται από τον Integrity Line Facilitator. Ακολουθείται, σχετικώς, η εφαρμοστέα διαδικασία που έχει σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζεται ότι όλες οι ανησυχίες αντιμετωπίζονται δίκαια και γρήγορα και κοινοποιούνται κατάλληλα. Όλες οι ανησυχίες που αναφέρονται στον Integrity Line Facilitator θα εξετάζονται σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων. Η Linde δεν θα ανεχθεί σε καμία περίπτωση την επιβολή αντιποίνων ως αποτέλεσμα της καλόπιστης αναφοράς κάποιας ανησυχίας.

13 Κώδικας δεοντολογίας 13 Η Linde θεωρεί ότι οι επιχειρηματικές σχέσεις που βασίζονται στην ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη, όπου ωφελούνται αμφότερα τα μέρη, αποτελούν την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη και την ευημερία πελατών, προμηθευτών και αγορών.

14 14 Κώδικας δεοντολογίας 3. Λήψη δεοντολογικών αποφάσεων Σε κάποιες περιπτώσεις, παρότι ο Κώδικας δεοντολογίας της Linde μπορεί να σας προσφέρει κάποια καθοδήγηση σχετικά με συγκεκριμένες περιστάσεις, ίσως εξακολουθείτε να αισθάνεστε αβεβαιότητα σχετικά με την απόφαση που θα λάβετε. Στις περιπτώσεις αυτές, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον επικεφαλής του τμήματός σας ή τον προϊστάμενό σας. Στο παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζονται ορισμένες σκέψεις που σε κάποιους έχουν φανεί ιδιαίτερα χρήσιμες κατά τη λήψη αποφάσεων. Σε καμία περίπτωση δεν είναι οριστικές. Επιπλέον, το νομικό τμήμα σας είναι πρόθυμο να ξεκαθαρίσει οποιαδήποτε τυχόν αμφιβολία σας. Η Linde θεωρεί ότι οι επιχειρηματικές σχέσεις που βασίζονται στην ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη, όπου ωφελούνται αμφότερα τα μέρη, αποτελούν την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη και την ευημερία πελατών, προμηθευτών και αγορών. Μια από τις σταθερές επιδιώξεις της Linde θα είναι πάντα η κατανόηση των αναγκών των πελατών της και των λοιπών εμπλεκόμενων τρίτων προσώπων. Η Linde θα ενεργεί πάντα δίκαια και τίμια, αλλά και ανταγωνιστικά στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από το νόμο.

15 Κώδικας δεοντολογίας 15 Σε περίπτωση που προκύψει ζήτημα δεοντολογίας, ανατρέξτε στο ακόλουθο διάγραμμα για καθοδήγηση κατά τη λήψη της απόφασής σας: Κατ αρχάς αναγνωρίστε ότι υπάρχει ζήτημα δεοντολογίας Σας ζητείται να κάνετε κάτι που πιστεύετε ότι ίσως είναι λάθος; Έχει υποπέσει στην αντίληψή σας ενδεχόμενη παράνομη ή ανήθικη συμπεριφορά κάποιου συναδέλφου, πελάτη ή προμηθευτή; Σκεφτείτε πριν να δράσετε Συνοψίστε το ζήτημα που πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε. Είναι σαφές; Αναρωτηθείτε: γιατί αποτελεί πρόβλημα; Σκεφθείτε τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας. Εξετάστε όλα τα σχετικά γεγονότα και στοιχεία. Θα μπορούσε να επηρεαστεί κάποιος άλλος; Ζητήστε καθοδήγηση από τον επικεφαλής του τμήματός σας. Αποφασίστε τον τρόπο δράσης που θα ακολουθήσετε Διαβάστε ξανά τον Κώδικα δεοντολογίας. Υπάρχουν νομικά ή χρηματικά ζητήματα; Αξιολογήστε τους κινδύνους και τους πιθανούς τρόπους ελαχιστοποίησής τους. Αφού διαμορφώσετε την απόφασή σας: Σκεφτείτε τις επιπτώσεις του ισχυρισμού σας Θα νιώθατε άνετα να εξηγήσετε στον επικεφαλής του τμήματός σας, τους συναδέλφους, τους συγγενείς και τους φίλους σας τι κάνατε χωρίς να νιώσετε ντροπή ή αμηχανία; Θα δημιουργούσε πρόβλημα για τη Linde Group η δημοσίευση της απόφασής σας σε κάποια εφημερίδα; Ως υπάλληλος μιας διεθνούς εταιρείας, αναρωτηθείτε πώς θα αντιμετωπισθεί η απόφασή σας σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο. Η απόφασή σας εξακολουθεί να είναι η ίδια; Τότε δράστε Κοινοποιήστε την απόφασή σας και τον τρόπο σκέψης σας με κατάλληλο τρόπο. Βεβαιωθείτε ότι θα πραγματοποιηθούν αλλαγές σε τυπικές επιχειρησιακές διαδικασίες, όπου απαιτείται.

16 16 Κώδικας δεοντολογίας 4. Σχέσεις με τους πελάτες, τους προμηθευτές και τις αγορές μας 4.1 Ανταγωνισμός Ζήτημα Οι νόμοι περί ανταγωνισμού και οι αντιμονοπωλιακοί νόμοι έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τον ελεύθερο και θεμιτό ανταγωνισμό και να διασφαλίζουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του καταναλωτή. Αυτοί οι νόμοι ισχύουν σε κάθε χώρα όπου η Linde έχει επιχειρηματικά συμφέροντα και ορισμένοι νόμοι ισχύουν ανεξαρτήτως συγκεκριμένης δικαιοδοσίας. Καθοδήγηση Η Linde υποστηρίζει το δυναμικό, νόμιμο και θεμιτό ανταγωνισμό και θα συμμορφώνεται προς όλους τους νόμους περί ανταγωνισμού ή τους αντιμονοπωλιακούς νόμους, οπουδήποτε δραστηριοποιείται. Περισσότερες πληροφορίες Η συμπεριφορά που αντιβαίνει τους κανόνες του θεμιτού ανταγωνισμού, όπως η σύναψη παράνομων συμφωνιών με ανταγωνιστές, έχει πολύ σοβαρές συνέπειες: πρόστιμα έως και δέκα τοις εκατό του παγκόσμιου κύκλου εργασιών του Ομίλου ποινή φυλάκισης για άτομα που καταδικάζονται για καθορισμό τιμών οι πελάτες μιας εταιρείας μπορεί να ασκήσουν αγωγή κατά της εταιρείας για αποζημίωση η φήμη της εταιρείας δέχεται σοβαρό πλήγμα που με τη σειρά του μπορεί να επηρεάσει την τιμή της μετοχής της εταιρείας ακόμη και ακούσιες παραβάσεις ενδέχεται να διωχθούν ποινικά. Η Linde Group δεν θα ανεχτεί καμία παράβαση των νόμων περί ανταγωνισμού. Σε περίπτωση αμφιβολίας σχετικά με ζητήματα που αφορούν το νόμο περί ανταγωνισμού, θα πρέπει να συμβουλεύεστε πάντα το νομικό τμήμα σας.

17 Κώδικας δεοντολογίας 17 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Η επιχείρησή σας έχει μεγάλο μερίδιο στην αγορά της περιοχής σας. Θέλετε πολύ να αυξήσετε το μερίδιο αυτό σε βάρος του πλησιέστερου ανταγωνιστή σας. Υποβάλλετε στον επικεφαλής του τμήματός σας πρόταση με βάση την οποία επιδιώκεται η μείωση των τιμών σας, ώστε να οδηγήσετε σκόπιμα τον ανταγωνιστή σας εκτός αγοράς. Ένα πρωί, καθώς πίνετε καφέ με μια συνάδελφο συζητάτε μαζί της την πρότασή σας. Σας λέει ότι κάτι τέτοιο ίσως είναι δύσκολο και ότι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτό που προτείνετε είναι νόμιμο. Τι πρέπει να κάνετε; Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το νομικό τμήμα σας. Όταν μια εταιρεία έχει μεγάλο μερίδιο σε μια αγορά, μπορεί να θεωρηθεί, σύμφωνα με το νόμο, ότι κατέχει δεσπόζουσα θέση στη συγκεκριμένη αγορά. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία έχει επιπλέον υποχρεώσεις σχετικά με το πώς μπορεί να λειτουργεί σε αυτήν την αγορά. Ειδικότερα, πρέπει να είναι προσεκτική ως προς την τιμολόγηση των προϊόντων της. Συγκεκριμένα, απαιτείται μεγάλη προσοχή όταν χρησιμοποιείτε τη δύναμή σας στην αγορά για να οδηγήσετε άλλους ανταγωνιστές εκτός αγοράς, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί από τις αρχές ως κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Στη συνεδρίαση μιας εμπορική ένωσης, ένας εκπρόσωπος κάποιου από τους ανταγωνιστές μας σας πλησιάζει και σας προτείνει να ανταλλάξετε πληροφορίες σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών. Θα πρέπει να ανταλλάξετε αυτές τις πληροφορίες; Όχι. Η συνομιλία με τους ανταγωνιστές μας μπορεί να ερμηνευθεί ως συνωμοσία μαζί τους εις βάρος της αγοράς, συνεπώς πρέπει πάντα να προσέχετε και να μην μιλάτε ή ανταλλάσσετε πληροφορίες με ανταγωνιστές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις τιμές θα μπορούσε να θεωρηθεί άμεση παράβαση των νόμων περί ανταγωνισμού. Θα πρέπει να αρνηθείτε ευγενικά και να καταγράψετε το συμβάν ώστε να υπάρχουν στοιχεία ότι αρνηθήκατε την προσέγγιση.

18 18 Κώδικας δεοντολογίας Μια από τις σταθερές επιδιώξεις της Linde θα είναι πάντα η κατανόηση των αναγκών των πελατών της, των προμηθευτών της και των λοιπών εμπλεκόμενων τρίτων προσώπων. Η Linde θα ενεργεί πάντα δίκαια και τίμια, αλλά και ανταγωνιστικά στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από το νόμο.

19 Κώδικας δεοντολογίας Διεθνές εμπόριο Ζήτημα Σε κάθε χώρα ρυθμίζεται ο τρόπος εξαγωγής και εισαγωγής προϊόντων. Αυτοί οι κανονισμοί περί ελέγχου των εξαγωγών έχουν εφαρμογή στις συναλλαγές με τρίτους και μεταξύ συνδεδεμένων εταιρειών και ισχύουν σε διεθνές επίπεδο. Δεν είναι δυνατή η άμεση ή έμμεση εξαγωγή κάποιων προϊόντων, εφαρμογών λογισμικού και πληροφοριών σε συγκεκριμένες χώρες. Καθοδήγηση Η Linde θα τηρεί και θα υποστηρίζει όλους τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν τον τρόπο με τον οποίον οι εταιρείες μπορούν να εισάγουν και να εξάγουν προϊόντα, υπηρεσίες και πληροφορίες σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Η Linde Group θα δημιουργήσει και θα τηρεί ένα πρόγραμμα συμμόρφωσης στον τομέα του εμπορίου. Περισσότερες πληροφορίες Η άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας σε χώρες ή με πρόσωπα ή οργανώσεις στις οποίες έχει επιβληθεί εμπορικός αποκλεισμός (εμπάργκο) υπόκειται σε περιορισμούς ή ενδέχεται να θεωρείται εντελώς παράνομη. Στους παραβάτες μπορεί να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων προστίμων και, στην περίπτωση μεμονωμένων ατόμων, ακόμη και φυλάκισης. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Σας πλησιάζει ένας πελάτης που θέλει να εξαγάγει κατασκευαστικό εξοπλισμό σε μια χώρα στην οποία τα Ηνωμένα Έθνη έχουν επιβάλει εμπάργκο. Θέλει να κινηθεί γρήγορα και να ολοκληρώσει την παραγγελία στις επόμενες ημέρες και, συνεπώς, σας ρωτά αν μπορείτε να περιορίσετε στο ελάχιστο τις διαδικασίες παραγγελίας και τιμολόγησης. Τι πρέπει να κάνετε; Σύμφωνα με τα εμπάργκο που επιβάλλουν τα Ηνωμένα Έθνη και τους νόμους μεμονωμένων χωρών που εφαρμόζουν αυτά τα εμπάργκο, πιθανώς να απαιτείται η λήψη άδειας εξαγωγής πριν από την αποστολή ή να απαγορεύονται πλήρως αυτές οι αποστολές αναλόγως των χαρακτηριστικών του προϊόντος, της ταυτότητας του πελάτη, της τελικής χρήσης και της χώρας τελικής χρήσης του προϊόντος. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το νομικό τμήμα σας πριν να απαντήσετε σε έναν πιθανό πελάτη.

20 20 Κώδικας δεοντολογίας 4.3 Συναλλαγές με κυβερνήσεις Ζήτημα Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή: στις συναλλαγές με την κυβέρνηση ως πελάτη ή στις συναλλαγές με κάποιον κυβερνητικό ρυθμιστικό φορέα. Σε περίπτωση παράβασης αυτών των κανόνων μπορεί να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις. Καθοδήγηση Οι εργαζόμενοι της Linde πρέπει να προσέχουν ώστε να μην εκθέτουν τη Linde σε περιττούς κινδύνους κατά τη διάρκεια αυτών των συναλλαγών. Κάθε πληροφορία που παρέχεται σε κάποια κυβέρνηση, είτε με την ιδιότητα του πελάτη είτε με την ιδιότητα του ρυθμιστικού φορέα, πρέπει να είναι αληθής και ακριβής και να προστατεύει αποτελεσματικά τα έννομα συμφέροντα της Linde. Το νομικό τμήμα σας μπορεί να σας καθοδηγήσει αναφορικά με τις σχέσεις σας με οποιονδήποτε κυβερνητικό ρυθμιστικό φορέα. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Λαμβάνετε μια επιστολή από την κυβέρνηση, όπου η τελευταία ζητά από τη Linde Group να της παράσχει ορισμένες πληροφορίες εντός συγκεκριμένης προθεσμίας. Τι πρέπει να κάνετε; Η Linde θα καταβάλλει πάντα κάθε προσπάθεια ώστε να ικανοποιεί κυβερνητικά αιτήματα για την παροχή πληροφοριών. Θα πρέπει να ενημερώσετε αμέσως τον επικεφαλής του τμήματός σας για την επιστολή που έχετε λάβει ή να επικοινωνήσετε με το νομικό τμήμα σας για να ενημερωθείτε σχετικά με τον κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισης του αιτήματος.

21 Κώδικας δεοντολογίας Τα προϊόντα μας Ζήτημα Πολλά από τα προϊόντα της Linde υπόκεινται σε μεγάλο βαθμό σε ρυθμιστικούς ελέγχους, κυρίως επειδή χρησιμοποιούνται σε κλάδους ή τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη. Καθοδήγηση Η Linde αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις και παράγει εξελιγμένα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών της. Η Linde ερευνά, αναπτύσσει και λειτουργεί προς όφελος των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της. Η Linde καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλίζει ότι τα προϊόντα της κατασκευάζονται με τις υψηλότερες προδιαγραφές όσον αφορά την ασφάλεια, την υγεία, το περιβάλλον και την ποιότητα (SHEQ). Περισσότερες πληροφορίες Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ρύθμιση των ιατρικών προϊόντων ή το SHEQ, επισκεφθείτε το εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας μας. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Μαθαίνετε ότι η Linde Group πιθανώς να παρέχει ένα βιομηχανικό αέριο που δεν διαθέτει την κατάλληλη άδεια. Τι πρέπει να κάνετε; Θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με το διευθυντή σας και να συζητήσετε αν θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το τμήμα SHEQ ή με έναν διευθυντή ασφάλειας και υγείας ώστε να εξασφαλιστεί η λήψη της κατάλληλης άδειας.

22 22 Κώδικας δεοντολογίας 4.5 Τήρηση της δεοντολογίας από τους προμηθευτές Ζήτημα Οι προμηθευτές της Linde διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ικανότητά της να λειτουργεί και να προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες της. Η δεοντολογία των προμηθευτών της Linde ελέγχεται διεξοδικά από τους εξωτερικούς συμμετέχοντες στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα και μπορεί να επηρεάσει την εικόνα της εταιρείας προς τα έξω. Καθοδήγηση Η Linde επιλέγει τους προμηθευτές της προσεκτικά, βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων. Η Linde απαιτεί από τους προμηθευτές της να συμμορφώνονται με τις νομικές απαιτήσεις και να ενεργούν κατά τρόπο που συνάδει με τον Κώδικα δεοντολογίας της. Η Linde αναμένει από τους προμηθευτές της να συνεργάζονται ενεργά για την επίτευξη των στόχων της πολιτικής SHEQ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Μαθαίνετε ότι κάποιος προμηθευτής δεν διαθέτει σύστημα διαχείρισης αποβλήτων και ότι πιθανώς να υπάρχει διαρροή επικίνδυνων ουσιών από τις εγκαταστάσεις του. Τι πρέπει να κάνετε; Συζητήστε τον προβληματισμό σας με τον επικεφαλής του τμήματός σας και επικοινωνήστε με τον αρμόδιο διευθυντή προμηθειών, ώστε να δημιουργηθεί και να τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα διαχείρισης αποβλήτων το συντομότερο δυνατό. Θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε ότι ίσως θα πρέπει να συζητήσετε το θέμα με το τμήμα SHEQ.

23 Κώδικας δεοντολογίας Διαφήμιση Ζήτημα H φήμη της Linde είναι πολύτιμη. Προκειμένου να εξασφαλίζεται η διαρκής εμπιστοσύνη των πελατών μας, οι δραστηριότητες μάρκετινγκ, διαφήμισης και πωλήσεων πρέπει να περιγράφουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες νόμιμα, δίκαια και με ειλικρίνεια. Τα εμπορικά σήματα της Linde πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά και με συνέπεια ώστε να αποφευχθεί η απώλεια των νομίμων δικαιωμάτων μας. Καθοδήγηση Αν ένας πελάτης ή προμηθευτής θέλει να χρησιμοποιήσει την επωνυμία ή το λογότυπο της Linde στη διαφήμιση του, απαιτείται έγκριση από το τμήμα επικοινωνίας σε περιφερειακό επίπεδο ή σε επίπεδο ομίλου. Όλες οι επίσημες δραστηριότητες διαφήμισης και προώθησης πρέπει να εγκρίνονται από το τμήμα Corporate Communications ή από περιφερειακό διευθυντή επικοινωνίας. Απαγορεύονται αυστηρά οι ψευδείς, παραπλανητικές ή απατηλές πρακτικές. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Υποπίπτει στην αντίληψή σας μια διαφημιστική εκστρατεία που χρησιμοποιεί ψευδείς ισχυρισμούς για τα προϊόντα της Linde και δυσφημεί το προϊόν ενός ανταγωνιστή κατά τρόπο παραπλανητικό. Τι πρέπει να κάνετε; Επικοινωνήστε με το τμήμα επικοινωνίας σε εταιρικό επίπεδο για καθοδήγηση.

24 24 Κώδικας δεοντολογίας Οι μέτοχοι της Linde αναμένουν από την εταιρεία μας να μεγιστοποιήσει την αξία της επένδυσής τους. Η Linde είναι πάντα προσεκτική στη χρήση των πόρων και των περιουσιακών στοιχείων της και πάντα ανοικτή, διαφανής και ακριβής ως προς τις δραστηριότητες και τις επιδόσεις της καθώς και ως προς τον τρόπο με τον οποίο αυτές κοινοποιούνται.

25 Κώδικας δεοντολογίας Σχέσεις με τους μετόχους μας 5.1 Χρηματοοικονομική πληροφόρηση και επικοινωνία Ζήτημα Οι μέτοχοι, οι οικονομικοί αναλυτές, οι πιστωτές, οι δανειστές και το κοινό βασίζονται στη Linde για τη λήψη αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες, τις επιδόσεις και τις προοπτικές της εταιρείας. Η αξιοπιστία της Linde μετράται κυρίως από την ακεραιότητα των βιβλίων της, την τήρηση στοιχείων και την χρηματοοικονομική πληροφόρηση. Η μη τήρηση ακριβών και πλήρων στοιχείων μπορεί να θεωρηθεί χρηματοοικονομική παρατυπία ή απάτη. Καθοδήγηση Η Linde θα διεξάγει διαρκώς αποτελεσματικούς επιχειρηματικούς ελέγχους ώστε να διασφαλίζεται ότι υπάρχει σταθερό υπόβαθρο για τη χρηματοοικονομική πληροφόρηση. Όλοι οι εργαζόμενοι της Linde που έχουν σχέση με το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να συμβάλλουν ώστε να διασφαλίζεται ότι η επιχειρηματική πληροφόρηση είτε σε ηλεκτρονική, είτε σε έντυπη είτε σε οποιαδήποτε άλλη μορφή είναι ακριβής, αληθής και έγκαιρη. Η Linde θα παρέχει σε όλο το κοινό ισότιμη πρόσβαση στις ίδιες αξιόπιστες και αληθείς πληροφορίες. Κάθε αίτημα που προέρχεται από την επενδυτική κοινότητα πρέπει να διαβιβάζεται στο τμήμα Investor Relations. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να απαντούν σε ερωτήματα που προέρχονται από την επενδυτική κοινότητα ή τον τύπο. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Τα αποτελέσματα της ομάδας σας στο τέλος της χρονιάς είναι καλύτερα από τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό. Στις αρχές Ιανουαρίου της νέας χρονιάς πρόκειται να αγοραστεί και να παραδοθεί ένα νέο μηχάνημα. Ο διευθυντής της εγκατάστασής σας σάς ρωτά αν θα ήταν δυνατή η εξόφληση του τιμολογίου για το μηχάνημα από τον προϋπολογισμό της τρέχουσας χρονιάς. Θα ήταν σωστό κάτι τέτοιο; Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι η επάρκεια του προϋπολογισμού σας. Δεν πρέπει να αναγνωρίζεται υποχρέωση για αγαθά ή υπηρεσίες που δεν έχουν παραληφθεί ή παραδοθεί.

26 26 Κώδικας δεοντολογίας 5.2 Κατάχρηση εμπιστευτικών πληροφοριών Ζήτημα Σύμφωνα με τους νόμους περί της κατάχρησης εμπιστευτικών πληροφοριών, απαγορεύεται η χρήση πληροφοριών που δεν είναι ακόμη γνωστές στην αγορά προς ίδιο όφελος ή προς όφελος άλλων προσώπων. Συνήθως, κατάχρηση εμπιστευτικών πληροφοριών γίνεται όταν κάποιο πρόσωπο στο εσωτερικό μιας εταιρείας ή κάποιο πρόσωπο που συνδέεται με αυτήν πραγματοποιεί συναλλαγές μετοχών ή άλλων χρεογράφων βάσει ουσιωδών πληροφοριών ή πληροφοριών που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, τις οποίες απέκτησε μέσω της εργασίας του, μέσω κλοπής ή μέσω υπεξαίρεσης. Καθοδήγηση Η Linde έχει αναλάβει τη δέσμευση να υποστηρίζει τις δίκαιες και διαφανείς αγορές χρεογράφων (ή μετοχών) παγκοσμίως. Απαγορεύεται στους εργαζόμενους της Linde, όπως και σε οποιονδήποτε άλλον, να πραγματοποιούν συναλλαγές μετοχών ή άλλων χρεογράφων που ανήκουν στην Linde, σε οποιαδήποτε εισηγμένη εταιρεία της Linde Group ή σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, βάσει εμπιστευτικών πληροφοριών που αποκτούν στο πλαίσιο της εργασίας τους.

27 Κώδικας δεοντολογίας 27 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Ο αδερφός σας έχει κάποιες μετοχές της Linde Group και ξέρετε ότι σκέφτεται να τις πουλήσει. Γνωρίζετε ότι τα αποτελέσματα τριμήνου της Linde Group, που πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα, είναι πολύ καλά. Θέλετε να του πείτε να περιμένει έως ότου ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τριμήνου. Τι πρέπει να κάνετε; Κάθε τι που γνωρίζετε σχετικά με τα αποτελέσματα τριμήνου που πρόκειται να ανακοινωθούν θεωρείται εμπιστευτική και ευαίσθητη πληροφορία από όλες τις οικονομικές ρυθμιστικές αρχές. Δεν πρέπει ποτέ να αποκαλύπτετε τέτοιου είδους πληροφορίες σε οποιονδήποτε εκτός της Linde Group. Αν είχατε επιλέξει να ενημερώσετε τον αδελφό σας σχετικά με τα αποτελέσματα τριμήνου, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα που θα επηρέαζε όχι μόνο εσάς προσωπικά, αλλά επίσης τον αδερφό σας και τη Linde Group. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Ασχολείστε με ένα έργο βάσει του οποίου έχετε πρόσβαση σε πολύ λεπτομερείς οικονομικές πληροφορίες σχετικά με τα επικείμενα αποτελέσματα του Ομίλου. Συνήθως δεν θα είχατε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός που να μην σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε συναλλαγές με μετοχές της Linde, ωστόσο, λόγω των πληροφοριών στις οποίες έχετε πρόσβαση ανησυχείτε καθώς δεν ξέρετε αν πρέπει να πραγματοποιήσετε συναλλαγές με μετοχές της Linde. Τι πρέπει να κάνετε; Θα πρέπει να συμβουλευτείτε το νομικό τμήμα σας σχετικά με αυτό το ζήτημα προτού πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή με μετοχές. Λόγω των πληροφοριών στις οποίες έχετε πρόσβαση τη δεδομένη στιγμή, είναι πολύ πιθανό να μην σας επιτρέπεται να πραγματοποιήσετε συναλλαγές με μετοχές της Linde.

28 28 Κώδικας δεοντολογίας 5.3 Προστασία εταιρικών μυστικών Ζήτημα Η πνευματική ιδιοκτησία της Linde αποτελεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Οι εμπιστευτικές πληροφορίες της Linde είναι κρίσιμης σπουδαιότητας για την επιτυχία της εταιρείας. Τα καινοτόμα προϊόντα και οι λύσεις είναι σημαντικά για τη διαρκή ανάπτυξη της Linde. Η Linde δημιουργεί πολύτιμες ιδέες, στρατηγικές και άλλες επιχειρηματικές πληροφορίες που δεν είναι γνωστές δημοσίως, όπως για παράδειγμα η πνευματική ιδιοκτησία, την οποία κατέχει και πρέπει να προστατεύει. Η κατάχρηση εμπιστευτικών πληροφοριών τρίτων μπορεί να εκθέσει τη Linde και τους εργαζόμενούς της σε κίνδυνο. Υπάρχουν διάφοροι νόμοι που προστατεύουν τις εμπιστευτικές πληροφορίες. Καθοδήγηση Οι εργαζόμενοι πρέπει να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα για την προστασία των εμπιστευτικών πληροφοριών της Linde που έχουν στην κατοχή τους. Η Linde δεν χρησιμοποιεί τις εμπιστευτικές πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της σχετικά με άλλες εταιρείες. Πρέπει να παρέχεται επαρκής νομική προστασία για κάθε εφεύρεση των εργαζομένων της ή τρίτων που προορίζεται για χρήση από τη Linde. Οι άδειες για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ή την τεχνογνωσία της Linde πρέπει να υπόκεινται σε διαπραγμάτευση και να εκδίδονται μόνο σε συνεννόηση με το νομικό τμήμα και τη διοίκηση της εταιρείας. Κάθε εργαζόμενος πρέπει να τηρεί το απόρρητο των εμπιστευτικών πληροφοριών που ανήκουν σε άλλους.

29 Κώδικας δεοντολογίας 29 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Ένα από τα μέλη της ομάδας σας που έχει μόλις προσληφθεί από τη Linde Group εργαζόταν πριν σε κάποιον ανταγωνιστή. Θέλει να σας δώσει κάποιες εμπιστευτικές πληροφορίες μάρκετινγκ που είχε στη διάθεσή της όταν εργαζόταν στην ανταγωνιστική εταιρεία. Θα πρέπει να αποδεχτείτε αυτές τις πληροφορίες; Όχι! Αυτό θα αποτελούσε παράβαση του Κώδικα δεοντολογίας. Το εν λόγω μέλος της ομάδας σας έχει αναλάβει τη διαρκή υποχρέωση έναντι του πρώην εργοδότη της να τηρεί τις πληροφορίες του εμπιστευτικές. Αν όμως σας αποκαλύψει αυτές τις πληροφορίες, τότε έχετε και εσείς το καθήκον να προστατεύσετε τις πληροφορίες του ανταγωνιστή και να μην τις χρησιμοποιήσετε προς όφελος της Linde. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Έχετε μόλις υποβάλει μια προσφορά για συνεργασία με ένα νέο πιθανό πελάτη. Ο συγκεκριμένος πελάτης σάς καλεί για να κανονίσετε μια συνάντηση. Στην συνάντηση αυτή, ο πελάτης σάς δίνει αντίγραφο της προσφοράς του πιο κοντινού ανταγωνιστή σας για την ίδια συνεργασία και σας ζητά να βελτιώσετε τη δική σας προσφορά. Τι πρέπει να κάνετε; Καλέστε αμέσως το νομικό τμήμα σας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες χωρίς να βεβαιωθείτε ότι κάτι τέτοιο επιτρέπεται. Αναλόγως των όρων της, η προσφορά του ανταγωνιστή σας είναι πολύ πιθανό να είναι εμπιστευτική. Αν η προσφορά του ανταγωνιστή σας είναι εμπιστευτική, τότε είναι παράνομο να τη χρησιμοποιήσετε. Αναλόγως των όρων της προσφοράς, ίσως πρέπει να επιστρέψετε την προσφορά του ανταγωνιστή στον πελάτη.

30 30 Κώδικας δεοντολογίας 5.4 Προστασία εταιρικών περιουσιακών στοιχείων Ζήτημα Τα εταιρικά περιουσιακά στοιχεία της Linde, ενσώματα ή ασώματα, αποσκοπούν να βοηθούν τους εργαζόμενους στην επίτευξη επιχειρηματικών στόχων. Η φθορά, κλοπή ή σπατάλη των εταιρικών περιουσιακών στοιχείων έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλους μας καθώς και στις επιχειρηματικές και οικονομικές λειτουργίες της Linde. Καθοδήγηση Τα εταιρικά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για νόμιμους επιχειρηματικούς σκοπούς. Οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν περιστασιακά προσωπική χρήση των εταιρικών πόρων, όπως είναι φωτοτυπικά μηχανήματα ή τηλέφωνα, με την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργούν σημαντικά αυξημένες δαπάνες, δεν προκαλούν ενόχληση ή ταλαιπωρία σε άλλους εργαζόμενους και, φυσικά, βρίσκονται σε συμμόρφωση με τα λοιπά πρότυπα της Linde (κανόνες πρόσβασης στις Υπηρεσίες πληροφοριών (IS) της Linde). Δεν επηρεάζονται οι τοπικές πολιτικές που επιτρέπουν μια συγκεκριμένη χρήση των εγκαταστάσεων της Linde. Οι εργαζόμενοι πρέπει να χρησιμοποιούν τους πόρους μηχανογράφησης σύμφωνα με την πολιτική IS. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Έχω στο σπίτι μου μια μπετονιέρα και θέλω να τη δανείσω στον πατέρα μου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο από τα φορτηγά της Linde Group για να μεταφέρω την μπετονιέρα στον πατέρα μου; Όχι. Τα οχήματα της Linde (και η ασφάλιση αυτών των οχημάτων) προορίζονται αποκλειστικά για χρήση στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Linde και απαγορεύεται η χρήση τους για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

31 Κώδικας δεοντολογίας 31 Τα εταιρικά περιουσιακά στοιχεία της Linde, ενσώματα ή ασώματα, αποσκοπούν να βοηθούν τους εργαζόμενους στην επίτευξη επιχειρηματικών στόχων.

32 32 Κώδικας δεοντολογίας Η Linde έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλους τους εργαζομένους της, καθώς και να τους εμπνέει ενθουσιασμό και υπερηφάνεια ώστε να αισθάνονται ότι το έργο τους αναγνωρίζεται και να έχουν πάντα κίνητρο. Η Linde θα συνεργάζεται πάντα καλόπιστα, εντός του κατάλληλου νομικού πλαισίου, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις επιτροπές εργαζομένων και άλλους φορείς που εκλέγονται συλλογικά από τους εργαζόμενους για την εκπροσώπησή τους.

33 Κώδικας δεοντολογίας Σχέσεις με τους εργαζομένους μας 6.1 Συγκρούσεις συμφερόντων Ζήτημα Αποφεύγετε ή μάθετε να διαχειρίζεστε καταστάσεις όπου άλλα συμφέροντα των εργαζόμενων μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά τους να λαμβάνουν αμερόληπτες αποφάσεις για λογαριασμό της εταιρείας. Οι συγκρούσεις συμφερόντων δημιουργούν αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητα των επιχειρηματικών αποφάσεων που λαμβάνονται και την ακεραιότητα του προσώπου που τις λαμβάνει. Καθοδήγηση Οι συγκρούσεις συμφερόντων, ή ακόμη και το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης συμφερόντων, πρέπει να αποφεύγονται πάντα. Στις περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η αποφυγή τους, απαιτείται η προσεκτική διαχείρισή τους. Κάθε εργαζόμενος πρέπει να ενημερώνει άμεσα το διευθυντή του για κάθε διαφαινόμενη ή πραγματική περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων και να συνεργάζεται μαζί του για το σχολιασμό, την τεκμηρίωση και τη διαχείρισή της. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Βρίσκεστε στη μέση ενός έργου που αφορά την κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης για τη Linde Group στη χώρα σας. Ένας υπεργολάβος εγκαταλείπει το έργο την τελευταία στιγμή και οι εργασίες που είχε αναλάβει είναι τόσο περίπλοκες που ίσως να χρειαστούν μήνες μέχρι να βρείτε έναν νέο υπεργολάβο. Ο εξάδελφός σας έχει μια εταιρεία που θα μπορούσε να αναλάβει άμεσα τις συγκεκριμένες εργασίες. Μπορείτε να αναθέσετε τις εργασίες στην εταιρεία του εξαδέλφου σας; Αν αναθέσετε τις εργασίες στην εταιρεία του εξαδέλφου σας, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι η ανάθεση επηρεάστηκε από τη συγγενική σας σχέση. Συνεπώς, πρέπει να ενημερώσετε τον επικεφαλής του τμήματός σας για την επιχείρησή του εξαδέλφου σας και να ζητήσετε να εξαιρεθείτε από τη διαδικασία λήψης της απόφασης για την επιλογή του νέου υπεργολάβου. Κατ αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία μπορεί να σχηματίσει μια αμερόληπτη άποψη σχετικά με το αν πρέπει ή μη να αναθέσει τις εργασίες στον εξάδελφό σας και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο σύγκρουσης συμφερόντων.

34 34 Κώδικας δεοντολογίας 6.2 Δωροδοκία Ζήτημα Ως δωροδοκία νοείται η προσφορά ή η λήψη από οποιοδήποτε πρόσωπο οποιουδήποτε αντικειμένου αξίας, είτε άμεσα είτε έμμεσα, ως κίνητρο για την απόκτηση πλεονεκτήματος ή για την άσκηση επιρροής κατά παράβαση των αρχών της εντιμότητας και της ακεραιότητας. Καθοδήγηση Η Linde δεν ανέχεται καμίας μορφής δωροδοκία. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ποτέ να δωροδοκούν ή να δωροδοκούνται με οποιονδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα. Οι τρίτοι που ενεργούν για λογαριασμό της Linde απαγορεύεται να δωροδοκούν ή να δωροδοκούνται, άμεσα ή έμμεσα. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Διαχειρίζεστε ένα δυνητικό νέο πελάτη για τη Linde και ο πελάτης σάς ζήτησε να αυξήσετε την προσφορά σας προς αυτόν κατά ευρώ. Στη συνέχεια σας ζήτησε να καταθέσετε ευρώ από τα χρήματα της εξόφλησης του τιμολογίου σε έναν ανώνυμο (αριθμημένο) τραπεζικό λογαριασμό στα Νησιά Κεϊμάν. Ανησυχείτε ότι ο πελάτης δεν θα σας αναθέσει τη σύμβαση αν δεν κάνετε αυτό που σας ζητά. Τι θα πρέπει να κάνετε; Θα πρέπει να του εξηγήσετε ευγενικά ότι κάτι τέτοιο αντίκειται στον Κώδικα Δεοντολογίας της Linde καθώς αποτελεί «λάδωμα» ή δωροδοκία και είναι παράνομο. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Είστε στο τμήμα προμηθειών που είναι αρμόδιο για την αγορά υλικών γραφείου. Ο πωλητής της εταιρείας από την οποία κυρίως αγοράζετε σάς προσφέρει ένα φάκελο με 100 ευρώ για να σας δείξει ότι εκτιμά την αφοσίωσή σας στη συγκεκριμένη εταιρεία. Δεν ξέρετε αν πρέπει να αποδεχθείτε ή μη το φάκελο. Τι πρέπει να κάνετε; Θα πρέπει να αρνηθείτε ευγενικά το φάκελο. Πρόκειται σαφώς για δωροδοκία, κάτι που αντίκειται στο νόμο και τον Κώδικα δεοντολογίας της Linde.

35 Κώδικας δεοντολογίας Δώρα και ψυχαγωγία Ζήτημα Στις καθημερινές επαγγελματικές δραστηριότητες η προσφορά και η αποδοχή δώρων ή ψυχαγωγίας ενδέχεται να βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση και επικοινωνία. Ενδέχεται επίσης να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη και την πίστη των άλλων αν σε επίπεδο επιχειρηματικών αποφάσεων και σε επίπεδο διοίκησης της Linde Group δεν υπάρχει σωστή διαχείριση αυτών των πτυχών. Μπορεί επίσης να φανούν άδικες σε άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Καθοδήγηση Είναι πιθανό στην επιχείρηση, το τμήμα ή την περιοχή σας να ισχύει πολιτική δώρων και ψυχαγωγίας. Θα πρέπει να ενημερωθείτε σχετικά με αυτήν και πώς εφαρμόζεται στη δική σας περίπτωση και να ενεργείτε αναλόγως. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Θέλετε να δώσετε χρήματα σε έναν πελάτη στην Κίνα με αφορμή το Νέο Έτος. Σύμφωνα με τα τοπικά έθιμα, πρέπει να βάλετε τα χρήματα μέσα σε ένα κόκκινο φάκελο. Μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο; Συνήθως, η προσφορά χρημάτων σε κυβερνητικό αξιωματούχο θεωρείται παράνομη και αντίθετη προς τον Κώδικα δεοντολογίας της Linde Group. Πριν να προσφέρετε χρήματα σε κάποιον, πόσο μάλλον σε ένα κυβερνητικό αξιωματούχο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το δώρο σας είναι σύμφωνο με την πολιτική δώρων και ψυχαγωγίας που αφορά την επιχείρηση ή το τμήμα σας. Αν, αφού διαβάσετε τη σχετική πολιτική, έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το διευθυντή σας.

36 36 Κώδικας δεοντολογίας 6.4 Προστασία δεδομένων Ζήτημα Ο τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να συγκεντρώνουν, να χρησιμοποιούν και να μεταβιβάζουν προσωπικά δεδομένα εργαζομένων, πελατών, προμηθευτών και άλλων τρίτων μερών, ρυθμίζεται από νόμους. Αυτοί οι νόμοι, ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προβλέπουν βασικές ποινικές κυρώσεις. Καθοδήγηση Η Linde έχει δεσμευτεί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων, των πελατών, των προμηθευτών της και άλλων. Η Linde αποκτά, συλλέγει, επεξεργάζεται, χρησιμοποιεί και τηρεί μόνο τα προσωπικά δεδομένα που απαιτούνται για την αποτελεσματική λειτουργία της ή που απαιτούνται από το νόμο. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Ολοκληρώνετε τη διαδικασία μεταβίβασης μιας μεγάλης βάσης δεδομένων προσωπικών στοιχείων πελατών σε έναν εξωτερικό συνεργάτη. Ένας από τους συναδέλφους σας σάς λέει ότι ίσως υπάρχουν ζητήματα προστασίας δεδομένων σε περιπτώσεις μεταβίβασης ενός τόσο μεγάλου όγκου προσωπικών δεδομένων εκτός της εταιρείας. Δεν θέλετε να αναβάλετε τη μεταβίβαση της βάσης δεδομένων. Τι πρέπει να κάνετε; Η μεταβίβαση προσωπικών δεδομένων σε τρίτους απαιτεί προσεκτική διαχείριση. Η Linde Group πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς προστασίας δεδομένων και τους νόμους που διέπουν τη μεταβίβαση των δεδομένων αυτών. Ασχέτως της καθυστέρησης που μπορεί να προκληθεί στην εργασία σας, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το νομικό τμήμα σας για να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα και παρέχεται η κατάλληλη προστασία στις περιπτώσεις μεταβίβασης δεδομένων πελατών εκτός εταιρείας.

37 Κώδικας δεοντολογίας Ασφάλεια, Υγεία, Περιβάλλον και Ποιότητα (SHEQ) Ζήτημα Το όραμά μας είναι το εξής: «Εμείς στη Linde Group δεν θέλουμε να βλάψουμε τους ανθρώπους ή το περιβάλλον.» Η ασφάλεια, η υγεία, η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα αποτελούν προϋποθέσεις για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα που αναλαμβάνει η Linde. Αναλαμβάνουμε προσωπική ευθύνη για την ασφάλεια, την υγεία, το περιβάλλον και την ποιότητα. Οι διευθυντές σε όλα τα επίπεδα επιδεικνύουν εμφανές ηγετικό πνεύμα. Οι κατευθυντήριες γραμμές της εταιρείας προβλέπονται στην πολιτική SHEQ της Linde Group. Καθοδήγηση Η Linde έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία και τη διαχείριση ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος εργασίας. Δεν υπάρχουν προτεραιότητες υψηλότερες από την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, των πελατών, των προμηθευτών και των τοπικών κοινοτήτων μας. Οι συνεχείς καλοί χειρισμοί και η διαρκής βελτίωση σε αυτούς τους τομείς αποτελούν θεμελιώδεις στόχους της εταιρείας μας και επιδιώκονται ως αναπόσπαστο μέρος όλων των επιχειρηματικών διαδικασιών και προγραμμάτων. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Σας ζητείται να πραγματοποιήσετε μια εργασία που απαιτεί να χρησιμοποιείτε μέσα ατομικής προστασίας. Έχετε αφήσει τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) σας σε ένα άλλο κτίριο, αλλά η εργασία που πρέπει να εκτελέσετε είναι μικρή και απαιτεί λιγότερο χρόνο από αυτόν που απαιτείται για να πάτε να πάρετε τα ΜΑΠ σας. Τι πρέπει να κάνετε; Θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ΜΑΠ, όσο κι αν δεν σας αρέσει. Η ασφάλεια, η υγεία, το περιβάλλον και η ποιότητα αποτελούν πάντα το 100% της συμπεριφοράς μας.

38 38 Κώδικας δεοντολογίας 6.6 Ανθρώπινα δικαιώματα Ζήτημα Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε και ανακοίνωσε την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι βασικές αρχές της Διεθνούς Χάρτας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν υιοθετηθεί από τις περισσότερες χώρες και αποτυπώνουν δημόσιες και διεθνείς προσδοκίες. Οι αρχές που περιέχουν περιλαμβάνουν: Δικαίωμα του σεβασμού (άρθρο 1) Απαγόρευση των διακρίσεων και της παρενόχλησης (άρθρο 2) Δικαίωμα για ιδιωτική ζωή (άρθρο 3) Απαγόρευση της δουλείας ή της ειλωτείας (άρθρο 4) Ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι (άρθρο 20) Δικαίωμα σε δίκαιη αμοιβή (άρθρο 23) Καθοδήγηση Η Linde υποστηρίζει την προστασία και την προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Μαθαίνετε ότι ένας προμηθευτής χρησιμοποιεί παιδική εργασία για την παραγωγή ενός στοιχείου ενός προϊόντος που πωλείται από τη Linde Group. Τι πρέπει να κάνετε; Επικοινωνήστε με το τμήμα προμηθειών του Ομίλου και ενημερώστε τους σχετικώς και αφήστε τους να ερευνήσουν το θέμα.

39 Κώδικας δεοντολογίας Σχέσεις μεταξύ εργαζομένων Ζήτημα Η Linde είναι μια παγκόσμια εταιρεία με περίπου εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η δύναμη της Linde έγκειται στην ποικιλομορφία του προσωπικού της. Υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί που διέπουν τον τρόπο με τον οποίον η Linde πρέπει να αντιμετωπίζει τους εργαζομένους της σε κάθε χώρα όπου δραστηριοποιείται. Καθοδήγηση Η Linde έχει δεσμευτεί να προάγει έναν ασφαλή χώρο εργασίας που στηρίζεται σε πρακτικές δίκαιης απασχόλησης. Η Linde σέβεται τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των εργαζομένων. Η Linde θεωρεί ότι κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα σε δίκαιη μεταχείριση, ευγένεια και σεβασμό. Η Linde δεν θα ανεχθεί οποιασδήποτε μορφής αθέμιτες διακρίσεις, κακομεταχείριση ή παρενόχληση. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Θέλετε να προσλάβετε ένα νέο μέλος ομάδας για μια θέση που περιλαμβάνει ταξίδια σε διάφορες χώρες. Ο καλύτερος υποψήφιος που έχετε δει είναι γυναίκα. Γνωρίζετε ότι σε ορισμένες από αυτές τις χώρες δεν αρέσει στους επιχειρηματίες να έχουν συναλλαγές με επιχειρηματίες γυναίκες και ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει τις δραστηριότητες της Linde. Τι πρέπει να κάνετε; Δεν μπορείτε να αποκλείσετε την καλύτερη υποψήφια λόγω του φύλου της. Αυτό θα αποτελούσε παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και του Κώδικα δεοντολογίας της Linde. Η Linde θα επιδιώκει πάντα να προσλαμβάνει τους καλύτερους υποψηφίους για κάθε θέση.

40 40 Κώδικας δεοντολογίας Η Linde έχει δεσμευτεί να διαδραματίζει πρακτικό, εποικοδομητικό και θετικό ρόλο στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται.

41 7. Σχέσεις με τις κοινότητες και το κοινό Κώδικας δεοντολογίας Εταιρική κοινωνική ευθύνη Ζήτημα Η φιλοσοφία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Linde βασίζεται στο όραμα, τις αξίες και τις αρχές της εταιρείας: υπεύθυνη συμπεριφορά και δράση μεταξύ εργαζομένων, στις κοινότητες και απέναντι στο περιβάλλον μας. Η Linde εφαρμόζει μια σαφή στρατηγική Εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Η Linde ενεργεί με τρόπο υπεύθυνο προς τους συμμετέχοντες στην επιχειρηματική της δραστηριότητα σε κάθε Περιφερειακή επιχειρηματική μονάδα και σε κάθε σημείου του κόσμου όπου δραστηριοποιείται. Καθοδήγηση Η Linde έχει δεσμευτεί να αναπτύσσει τεχνολογίες και προϊόντα που συνδυάζουν το όφελος του πελάτη με τη βιωσιμότητα. Υποστηρίζουμε ενεργά εκπαιδευτικά και ερευνητικά έργα που σχετίζονται με βασικούς τομείς των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας. Επιδεικνύουμε την υπευθυνότητά μας έναντι των συμμετεχόντων στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα με την έκδοση τακτικών εκθέσεων σχετικά με την Εταιρική κοινωνική ευθύνη. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ // Ένας πιθανός πελάτης επικοινωνεί μαζί σας και σας ζητά πληροφορίες για την αξιολόγηση της Linde ως προς την Εταιρική κοινωνική ευθύνη της. Τι πρέπει να κάνετε; Επικοινωνήστε με το τμήμα Corporate Responsibility Group (Εταιρική κοινωνική ευθύνη Ομίλου).

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Η SCA δεσμεύεται για τη δημιουργία αξιών για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους καταναλωτές, τους μετόχους καθώς και για τους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ Ο ΚΏΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΏΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ Imperial Brands Ο Κώδικας των Προμηθευτών μας (10.04.2018) Ο ΚΏΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΏΝ ΜΑΣ ΟΙ ΑΞΊΕΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα δικαιώματά σας και τις υποχρεώσεις σας. Το αυθεντικό Αγγλικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 0 ΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Περιεχόμενα Σελ. 1 Δήλωση Διοίκησης Σελ. 2 Βασικές Αρχές Λειτουργίας 1. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2. Δίκαιες Συνθήκες Εργασίας 3. Σύγκρουση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ 1 Η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. (εφεξής η «Εταιρία»), από την ίδρυσή της, πιστεύει ακράδαντα ότι η επιτυχία της είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς κάθε μέλους της. Η Εταιρία

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Υπηρετούμε και βιώνουμε τις Αξίες: Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Προς τον σκοπό αυτό, αυτοδεσμευόμαστε σε όλα

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ

Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Πρόλογος Με τον Κώδικα Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς, αποτυπώνουμε σε ένα ενιαίο κείμενο το σύνολο των δεσμεύσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ)

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) 1 ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ 3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) 2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας.

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ι. Δέσμευση της Διοίκησης. 1. Αρχές. 2. Βασικοί άξονες. ΙΙ. Αρχές επαγγελματικής συμπεριφοράς. 1. Σύγκρουση συμφερόντων. 2. Προστασία περιουσιακών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 Εισαγωγή... 3 Άρθρο 2 Πυλώνες υπεύθυνου εφοδιασμού... 3 2.1 Ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία... 3 2.2 Υγεία και ασφάλεια...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η CBRE Group, Inc., συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων, επιχειρηματικών μονάδων, συνεργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών αυτής (από κοινού «CBRE») είναι πλήρως δεσμευμένη στην πραγματοποίηση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΟΥΤΟΓΚΡΙΛΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝ/ΠΗ ΕΠΕ

ΑΟΥΤΟΓΚΡΙΛΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝ/ΠΗ ΕΠΕ ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΟΥΤΟΓΚΡΙΛΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝ/ΠΗ ΕΠΕ Περιεχόµενα Γενικές Αρχές Σχέσεις µε Τρίτους Ανθρώπινο υναµικό Πελάτες Προµηθευτές Εκµισθωτές ηµόσιες Αρχές Μέτοχοι και Οικονοµική Κοινότητα Ανταγωνισµός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN. ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN WWW.LEASEPLAN.gr οκτωβριοσ 2012 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Πώς δουλεύουμε...03 Οι αξίες μας στην πράξη...04 Γενικές αρχές του Κώδικα...05 Οι πελάτες,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ...

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ... «ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ» Μάιος 2008 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A Η Δέσμευση της Διοίκησης......3 Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4 Εταιρικές Αξίες Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Ανθρώπινα Δικαιώματα... 3 3. Υγεία και Ασφάλεια... 3 4. Ικανότητες, δεξιότητες και υποχρεώσεις εργαζομένων... 4 5. Αρχές Επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018 ΒΑΚΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. - Ε: Ζησίου 14-16, Αθήνα ΤΚ: 111 45 Τ.: 210 8327008/F.:2114114963, e-mail: info@vakon.gr/s:www.vakon.gr ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ιανουάριος 2018 Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας της

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εταιρικής Συμμόρφωσης με τον Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας της Εταιρείας και το Δίκαιο του Ανταγωνισμού

Πρόγραμμα Εταιρικής Συμμόρφωσης με τον Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας της Εταιρείας και το Δίκαιο του Ανταγωνισμού Πρόγραμμα Εταιρικής Συμμόρφωσης με τον Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας της Εταιρείας και το Δίκαιο του Ημερίδα ΣΕΒ, 30 Μαΐου 2019 Κώδικας Επιχειρηματικής Δεοντολογίας Ευ Επιχειρείν ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Εισαγωγή Ο Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας (στο εξής ο «Κώδικας») σχεδιάσ τηκε με στόχο να αποτυπωθούν σε ένα ενιαίο κείμενο οι γενικές αρχές και οι κανόνες που

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές. Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ

Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές. Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές Εισαγωγή ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ AΝHKOYN ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. H ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής Στο πλαίσιο της επαγγελματικής δράσης τους, τα μέλη του Σ.Ε.Π.Υ. δεσμεύονται,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους

Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους Τηλ. 44 (0) 207 401 76461 5 Adam Street Φαξ 44 (0) 207 960 2350 London WC2N 6LA Αγγλία Μήνυμα από τον Διευθύνοντα

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επιχειρησιακής Δεοντολογίας FRIGOGLASS

Κώδικας Επιχειρησιακής Δεοντολογίας FRIGOGLASS Κώδικας Επιχειρησιακής Δεοντολογίας FRIGOGLASS 2014 Περιεχόμενα Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου Οι Αξίες μας Βασικές λειτουργικές αρχές 1. Συμμόρφωση με το νόμο 2. Χώρος εργασίας 3. Αγορά 4. Κοινωνία 5.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η CBRE Group, Inc., συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων, επιχειρηματικών μονάδων, συνεργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών αυτής (από κοινού «CBRE») είναι πλήρως δεσμευμένη στην πραγματοποίηση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας. Δεοντολογίας

Κώδικας. Δεοντολογίας Κώδικας Δεοντολογίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΕΕΑΑ) ΑΕ 2016 1 Μήνυμα Διοίκησης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πεδίο Εφαρμογής Βασικές Αρχές και Αντικείμενο του Κώδικα Προσωπική ακεραιότητα Εργασιακά και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ

Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ Περιεχόμενα: 1. Εισαγωγή 2. Οι αξίες μας 3. Οι σχέσεις με τους εργαζόμενους μας 4. Οι σχέσεις με τους πελάτες μας 5. Οι σχέσεις με τους προμηθευτές μας 6. Παραβίαση του κώδικα

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού

Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού Ο Κώδικας Δεοντολογίας της UTC αναγνωρίζει ότι η συγκέντρωση και χρήση των πληροφοριών που σχετίζονται με τους ανταγωνιστές είναι μία αποδεκτή και συνηθισμένη επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή Ισχύς του Κώδικα σελ.3 σελ.3 Α) Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών σελ.3 Α.1 Εισαγωγή σελ.3 Α.2 Αρχές και Πρότυπα Συμμόρφωσης σελ.4 Α.3.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε. Σελίδα 1 από 8 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η Εταιρεία ΣΙΔΜΑ Α.Ε., λόγω της μακρόχρονης πορείας της και της πολυετούς εμπειρίας της

Διαβάστε περισσότερα

VICTUS NETWORKS CODE OF CONDUCT

VICTUS NETWORKS CODE OF CONDUCT 1. Εισαγωγή VICTUS NETWORKS CODE OF CONDUCT Ο Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας (ΚΕΔ) σχεδιάστηκε με στόχο να αποτυπωθούν οι γενικές αρχές και οι κανόνες που πρέπει να διέπουν όλους τους εργαζόμενους

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας

Κώδικας Δεοντολογίας Κώδικας Δεοντολογίας To όραμά μας Μια εταιρεία στην οποία θέλουν να εργάζονται οι καλύτεροι. Η κορυφαία εταιρεία διανομής χημικών προϊόντων στον κόσμο, μια εταιρεία που προσφέρει ασυναγώνιστες δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 1. ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 1.1 Η DPG DIGITAL MEDIA δεσμεύεται να ασκεί τις δραστηριότητές της σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Αξίες και ηθική της Securitas. Securitas AB Εταιρική διοίκηση Αναθεωρήθηκε την 3 η Νοεμβριου 2014

Αξίες και ηθική της Securitas. Securitas AB Εταιρική διοίκηση Αναθεωρήθηκε την 3 η Νοεμβριου 2014 Αξίες και ηθική της Securitas Securitas AB Εταιρική διοίκηση Αναθεωρήθηκε την 3 η Νοεμβριου 2014 Σε ισχύ από την 3 η Νοεμβριου 2014 Πίνακας περιεχομένων Page 2 of 11 1 ΓΕΝΙΚΈΣ ΑΡΧΈΣ 3 2 ΟΙ ΑΞΊΕΣ ΜΑΣ 4

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ SYMMETRICONN. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από )

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ SYMMETRICONN. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από ) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ SYMMETRICONN (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 01.03.2015) Περιεχόμενα Άρθρο 1- Γενικά... 3 Άρθρο 2- Συμμόρφωση με τους Νόμους... 3 Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΑΘΗΝΑ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Εισαγωγικό Σημείωμα Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο, που ως σκοπό έχει τη «διάδοση των αρχών και της σωστής

Διαβάστε περισσότερα

Η βάση της επιτυχίας μας

Η βάση της επιτυχίας μας Κώδικας Συμπεριφοράς Οι Αξίες και τα Πρότυπά μας Η βάση της επιτυχίας μας Έκδοση IV Η εταιρεία μας Από την αρχή, η πορεία της MSD τροφοδοτούνταν από την πεποίθηση ότι υπηρετεί έναν καλό σκοπό. Ο George

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ JUMBO AEE. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 1.2.2013 συνεδρίασή του)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ JUMBO AEE. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 1.2.2013 συνεδρίασή του) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ JUMBO AEE (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 1.2.2013 συνεδρίασή του) Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Άρθρο 1. Γενικά 3 Άρθρο 2. Συμμόρφωση με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΗΣ SGS BE DATA SAFE

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΗΣ SGS BE DATA SAFE ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΗΣ SGS BE DATA SAFE ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 3 Μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου 4 Πεδίο εφαρμογής 5 Πολιτική Απορρήτου Δεδομένων της SGS 2 ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ OFFICER

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ CONFLICT OF INTEREST POLICY

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ CONFLICT OF INTEREST POLICY ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ CONFLICT OF INTEREST POLICY Το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο (νομοθεσία) που διέπει τις δραστηριότητες της εταιρείας «ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΙΕΕ («ΚΩΔΙΚΑΣ»)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΙΕΕ («ΚΩΔΙΚΑΣ») ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΙΕΕ («ΚΩΔΙΚΑΣ») Εισαγωγή Το ΕΙΕΕ είναι δεσμευμένο με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής για να διεκδικεί και να διατηρεί την εμπιστοσύνη

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Τρίτους Ενδιάμεσους

Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Τρίτους Ενδιάμεσους Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Η υποχρέωσή σας να συμμορφωθείτε με όλους τους νόμους και τις πολιτικές της Johnson & Johnson. Οι εταιρίες Johnson & Johnson και οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Charalambides-Christis.μας καθοδηγεί στις καθημερινές μας επιχειρηματικές αλληλεπιδράσεις, αντικατοπτρίζοντας το πρότυπό μας για τη σωστή συμπεριφορά μας

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το EthicsPoint

Σχετικά με το EthicsPoint Σχετικά με το EthicsPoint Αναφορές Γενικά Ασφάλεια & Εμπιστευτικότητα Αναφορών Συμβουλές & Βέλτιστες Πρακτικές Σχετικά με το EthicsPoint Τι είναι το EthicsPoint; Το EthicsPoint είναι ένα περιεκτικό και

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας. Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών

Κώδικας Δεοντολογίας. Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών Κώδικας Δεοντολογίας Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών Μήνυμα του Προέδρου Ο Όμιλος SERVIER είναι ένας διεθνής φαρμακευτικός όμιλος, ο οποίος διοικείται από ένα Ίδρυμα. Η δομή αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Νοέµβριος 2012 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Προκειµένου να διασφαλιστεί η πλήρης συµµόρφωση µε τις απαιτήσεις του ρυθµιστικού και κανονιστικού πλαισίου καθώς και µε τα διεθνή αναγνωρισµένα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ UHY ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟI ΕΛΕΓΚΤΕΣ AE ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑ. The Innovating Partner you need. Ανεξάρτητο μέλος της UHY International

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ UHY ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟI ΕΛΕΓΚΤΕΣ AE ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑ. The Innovating Partner you need. Ανεξάρτητο μέλος της UHY International ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ UHY ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟI ΕΛΕΓΚΤΕΣ AE ΠΑΤΗΣΙΩΝ 75 104 34 ΑΘΗΝΑ The Innovating Partner you need Ανεξάρτητο μέλος της UHY International 2 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ... 3 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. Ι. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ... 3 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.1 Σκοπός... 3 1.2 Ρυθμιστικό Πλαίσιο... 3 1.3 Πεδίο Εφαρμογής και Υποχρέωση Υποβολής Αναφορών... 3 2. ΓΕΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON AVON PRODUCTS, INC. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON Στην Avon, πρεσβεύουμε πέντε θεμελιώδεις αξίες: Εμπιστοσύνη, Σεβασμός, Πίστη, Ταπεινοφροσύνη και Ακεραιότητα. Καθεμία συνιστά αναπόσπαστο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 1. Η G4S είναι απολύτως αφοσιωμένη στην πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ Επισκόπηση Η United Technologies Corporation, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της, των επιχειρησιακών της μονάδων και των θυγατρικών της, (συλλογικά, UTC ) δεσμεύεται από τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ. Προμηθευτών και Επιχειρηματικών Εταίρων της ΜΑΝ

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ. Προμηθευτών και Επιχειρηματικών Εταίρων της ΜΑΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Προμηθευτών και Επιχειρηματικών Εταίρων της ΜΑΝ Έκδοση 2.0 Ισχύει από: 01/01/2015 Επικοινωνία: MAN SE, Compliance Awareness & Prevention, Oskar-Schlemmer-Straße 19-21, 80807 München

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ...ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN 3 ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ 3 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 4 2. Σκοπός της Πολιτικής Καταγγελιών... 4 3. Αναφορές παρατυπιών... 5 4. Δέσμευση Διοίκησης... 5 5. Δήλωση πολιτικής... 6 6. Ρόλοι και ευθύνες...

Διαβάστε περισσότερα

Administrative Policy Greek translation from English original

Administrative Policy Greek translation from English original Κώδικας Συμπεριφοράς Όλες οι μονάδες Η ΚΟΝΕ έχει ως αποστολή να βελτιώνει το ρυθμό ροής της αστικής ζωής. Το όραμά μας είναι να παραδίδουμε την καλύτερη εμπειρία People Flow, προσφέροντας ευκολία, αποτελεσματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Μάιος 2012

Κώδικας Δεοντολογίας Μάιος 2012 Κώδικας Δεοντολογίας Μάιος 2012 2 Δέσμευση της Διοίκησης του Ομίλου O Όμιλος ΤΙΤΑΝ κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει επεκταθεί πέρα από γεωγραφικά και πολιτιστικά σύνορα, ωστόσο, οι βασικές του αξίες,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015 I. Εισαγωγή Στην ΗΡ συνεργαζόμαστε στενά με τους Συνεργάτες μας για την ολοκλήρωση των εργασιών μας με πάθος για τα προϊόντα και τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Περιεχόμενα Προοίμιο 03 Ι. Η δέσμευση της Διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους 04 ΙΙ. Το όραμα μας 04 ΙΙΙ. Οι εταιρικές αξίες 05 ΙV. Οι ικανότητες και δεξιότητες των

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου της Esselte Greece. Τι καλύπτει η παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων;

Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου της Esselte Greece. Τι καλύπτει η παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων; Ενημερώθηκε την: 25 Μαϊου 2018 Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου της Esselte Greece Η Esselte Greece δεσμεύεται να διαχειρίζεται το ιδιωτικό σας απόρρητο. Έχουμε αναπτύξει την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας ΤΣΙΜΕΝΤΟ Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ 04 Συμμόρφωση με την Εμπορική Νομοθεσία και τη Νομοθεσία περί Ανταγωνισμού 05 Συμμόρφωση με τη Νομοθεσία περί διαφθοράς

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ»

ΘΕΜΑ: «ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29.04.2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Α.Π. 2548/30.04.2013 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ταχ. Δ/νση: Ζαχάρωφ 3, Ταχ. Κώδικας:115 21, Αθήνα Τηλέφωνο:

Διαβάστε περισσότερα

CyberEdge από την AIG

CyberEdge από την AIG Προστασία από τις συνέπειες των ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων Business Solutions CyberEdge από την AIG ηλεκτρονικοί και Οι ηλεκτρονικοί και διαδικτυακοί κίνδυνοι αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Δεκέμβριος 2013 ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ο παρών κώδικας Δεοντολογίας («Κώδικας») έχει υιοθετηθεί από την BBA Aviation plc (το οποίο όνομα θα περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα δικαιώματά σας και τις υποχρεώσεις σας. Το αυθεντικό Αγγλικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 7

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 7 Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 7 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Στο κεφάλαιο αυτό θα προσπαθήσουμε να συναρμολογήσουμε το όλο πλέγμα της επιχειρηματικής ηθικής και δεοντολογίας. Ο κώδικας επιχειρηματικής δεοντολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας της Διοίκησης. & των Οικονομικών Υπηρεσιών. της Τράπεζας & του Ομίλου

Κώδικας Δεοντολογίας της Διοίκησης. & των Οικονομικών Υπηρεσιών. της Τράπεζας & του Ομίλου Δεοντολογίας της Διοίκησης & των Οικονομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας & του Ομίλου Δεοντολογίας της Διοίκησης & των I. ΣΚΟΠΟΣ Ο παρών Δεοντολογίας της Διοίκησης και των Οικονομικών Υπηρεσιών (εφεξής ) καθορίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Εταιρίας, μαζί με τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και τις πολιτικές που εφαρμόζονται, προσδιορίζουν το πλαίσιο της επιχειρηματικής λειτουργίας της. O Κώδικας έχει

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις/Απαντήσεις

Ερωτήσεις/Απαντήσεις Ερωτήσεις/Απαντήσεις 1) Ποιος είναι ο στόχος της ιστοσελίδας L ORÉAL Ethics Open Talk; Υπό τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στην ερώτηση 2 παρακάτω, η ιστοσελίδα L ORÉAL Ethics Open Talk σάς δίνει τη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ 1 Εισαγωγή Οι σχέσεις που αναπτύσσουν οι εταιρείες του Ομίλου Quest με τους Προμηθευτές τους βασίζονται στην εμπιστοσύνη και την εντιμότητα. Αντίστοιχα, αναμένουν από τους

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός Διακήρυξης: XXXX

Αριθμός Διακήρυξης: XXXX Αριθμός Διακήρυξης: XXXX Αντικείμενο: Παροχή υπηρεσιών υλοποίησης λειτουργίας και συντήρησης δικτύου επικοινωνιών ΔΕΔΔΗΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΥΧΟΣ 5 ΑΠΟ 13 Αντικείμενο : «Υλοποίηση του Δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι Αξίες μας 2 2. Συμμόρφωση προς τη Νομοθεσία 2 3. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2 4. Ανταγωνισμός 2 5. Επιχειρηματική πρακτική 2

1. Οι Αξίες μας 2 2. Συμμόρφωση προς τη Νομοθεσία 2 3. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2 4. Ανταγωνισμός 2 5. Επιχειρηματική πρακτική 2 Νοέμβριος 2012 Παράγραφος Αρ. Σελίδας 1. Οι Αξίες μας 2 2. Συμμόρφωση προς τη Νομοθεσία 2 3. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2 4. Ανταγωνισμός 2 5. Επιχειρηματική πρακτική 2 (α) Διαφθορά και δωροδοκία 3 (β) Δωρεές

Διαβάστε περισσότερα

TOYOTA MATERIAL HANDLING EUROPE CODE OF CONDUCT

TOYOTA MATERIAL HANDLING EUROPE CODE OF CONDUCT www.toyota-forklifts.eu TOYOTA MATERIAL HANDLING EUROPE CODE OF CONDUCT Toyota Material Handling Europe, Οδηγός Κώδικα Συμπεριφοράς Πίνακας περιεχομένων Η αποστολή μας Οι βασικές μας αξίες Οδηγίες Η TMHE

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Χάρτα Οµίλου OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ

Κοινωνική Χάρτα Οµίλου OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ Κοινωνική Χάρτα Οµίλου OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ Λαµβάνοντας υπόψη την υπευθυνότητα, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει µια µεγάλη ευρωπαϊκή επιχείρηση, ο ΟΤΕ:. σέβεται την πολιτιστική, ηθική, κοινωνική, πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι. Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΜΕΡΟΣ Ι. Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΔ.Π. 20/2004 ΠΑΡ ΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡ ΑΤΙΑΣ Αρ. 3799 της 23ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 20. Οι περί Δεοντολογίας των

Διαβάστε περισσότερα

Δικός σας. Kasper Rorsted

Δικός σας. Kasper Rorsted ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ Εισαγωγή Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχουμε θέσει ξεκάθαρες στρατηγικές προτεραιότητες και φιλόδοξους στόχους για την εταιρία μας. Είμαστε στη διαδικασία να εδραιώσουμε στη Henkel μια Κουλτούρα

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτα αυτοδέσμευσης κοινωνικής ευθύνης και λογοδοσίας μη κυβερνητικών οργανώσεων

Χάρτα αυτοδέσμευσης κοινωνικής ευθύνης και λογοδοσίας μη κυβερνητικών οργανώσεων Χάρτα αυτοδέσμευσης κοινωνικής ευθύνης και λογοδοσίας μη κυβερνητικών οργανώσεων Ποιοι είμαστε Οι διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις που προσυπογράφουμε τον Καταστατικό Χάρτη Αυτοδέσμευσης Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Δ. Μυλωνόπουλος

Δ. Μυλωνόπουλος 5. Κώδικας Δεοντολογίας Λογιστών-Φοροτεχνικών ΥΑ 57088/ΔΙΟΕ-1033/2013 ΦΕΚ 3314/2013 Δρ. Δ. Μυλωνόπουλος Καθηγητής 2014 Σκοπός Ποιότητα / διαφάνεια υπηρεσιών που παρέχονται από Λ-Φ Προστασία Ηθικού και

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτης Ποιότητας των Yπηρεσιών του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή

Χάρτης Ποιότητας των Yπηρεσιών του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή Χάρτης Ποιότητας των Yπηρεσιών του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή To Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή (Δίκτυο Ε.Κ.Κ.) περιλαμβάνει 30 Κέντρα σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., τη Νορβηγία

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Σύγκρουσης συμφερόντων

Πολιτική Σύγκρουσης συμφερόντων Πολιτική Σύγκρουσης συμφερόντων Σύγκρουση συμφερόντων υπάρχει όταν κατά τη διαχείριση των Α/Κ ή / και ΟΕΕ της Εταιρίας ή την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών της Εταιρείας ανακύπτουν αντιτιθέμενα συμφέροντα

Διαβάστε περισσότερα

* Κώδικας Δεον τολογίας

* Κώδικας Δεον τολογίας * * Κώδικας Δεον τολογίας M A R Q U A R D & B A H L S Περιεχόμενα Μήνυμα από την Εκτελεστική Επιτροπή Μήνυμα από την Εκτελεστική Επιτροπή... 3 Επιχειρηματικές και Οικονομικές Υποθέσεις... 4 1 Νομική Συμμόρφωση...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ Λεωφόρος Κηφισίας 209 15124 Μαρούσι Τηλ: +30 21061.41.106-115 Fax: +30 21061.40.371 www.copelouzos.gr 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι αξίες

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου για την εφαρμογή κινητής συσκευής Match Attax της Topps. Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018

Πολιτική απορρήτου για την εφαρμογή κινητής συσκευής Match Attax της Topps. Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 Πολιτική απορρήτου για την εφαρμογή κινητής συσκευής Match Attax της Topps Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 Πολιτική απορρήτου για παιδιά Ποια δεδομένα συλλέγουμε και γιατί συλλέγουμε

Διαβάστε περισσότερα

ATHOS ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. Πολιτική Αποφυγής Σύγκρουσης Συμφερόντων

ATHOS ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. Πολιτική Αποφυγής Σύγκρουσης Συμφερόντων ATHOS ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. Πολιτική Αποφυγής Σύγκρουσης Συμφερόντων Εκδόθηκε: Ιούλιος 2017 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παρούσα πολιτική αφορά τα μέτρα που λαμβάνει η Εταιρεία προκειμένου να εντοπίζει και να διαχειρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών. I. Εισαγωγή

Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών. I. Εισαγωγή Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών I. Εισαγωγή Στην Hewlett Packard Enterprise (ΗΡE) συνεργαζόμαστε στενά με τους Συνεργάτες μας για την ολοκλήρωση των εργασιών μας με πάθος για τα προϊόντα και τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές

Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές Ως επιχειρηματικός οργανισμός που λειτουργεί με γνώμονα τις ηθικές αρχές, η Coca- Cola HBC A.G. και οι θυγατρικές της (συλλογικά στο εξής, η «Coca-Cola Hellenic» ή

Διαβάστε περισσότερα

Τηρώντας τις βασικές μας αξίες. Κώδικας Δεοντολογίας

Τηρώντας τις βασικές μας αξίες. Κώδικας Δεοντολογίας Τηρώντας τις βασικές μας αξίες Κώδικας Δεοντολογίας LeasePlan Κώδικας Δεοντολογίας 2 Κώδικας Δεοντολογίας Μήνυμα του Προέδρου 3 1. Η φιλοδοξία μας 5 1.1 Εφαρμόζοντας τις βασικές αξίες μας 5 1.2 Η αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας Κώδικας Δεοντολογίας Επιστημών Πληροφορικής Εξωτερικοί Συνεργάτες Περιεχόμενα Αρχές Δεοντολογίας... 3 Γενικές αρχές δεοντολογίας... 3 Δεοντολογικές αρχές και Κανόνες Ηθικής στις ΤΠΕ... 3 Καθήκοντα... 5

Διαβάστε περισσότερα

ELDORADO GOLD CORPORATION ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ELDORADO GOLD CORPORATION ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ELDORADO GOLD CORPORATION ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η εταιρεία Eldorado Gold Corporation (η «Εταιρεία») και οι θυγατρικές και συνδεδεμένες

Διαβάστε περισσότερα

Form 54001 (4/2014) Administration Page 1 of 5

Form 54001 (4/2014) Administration Page 1 of 5 ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Στην Xerox Corporation και τις θυγατρικές της. ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η παρούσα Επιστολή Πολιτικής περιγράφει τις επαγγελµατικά δεοντολογικές σχέσεις και συµπεριφορές που απαιτεί η Xerox από τους

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου. Το EURid είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας.

Πολιτική απορρήτου. Το EURid είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας. Πολιτική απορρήτου Στο EURid δίνουμε μεγάλη σημασία στην προστασία του απορρήτου σας. Στην Πολιτική Απορρήτου μας θα θέλαμε να κάνουμε σαφές ποια προσωπικά σας δεδομένα επεξεργαζόμαστε, για ποιον λόγο

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου Ημερομηνία έναρξης ισχύος: Μαϊος 2018

Πολιτική Απορρήτου Ημερομηνία έναρξης ισχύος: Μαϊος 2018 Πολιτική Απορρήτου Ημερομηνία έναρξης ισχύος: Μαϊος 2018 Αυτή η πολιτική απορρήτου ισχύει για το www.studios-meliton.gr, το οποίο ανήκει στο και λειτουργεί από στην επιχείρηση STUDIOS MELITON. Η παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0175/79. Τροπολογία. Simona Bonafè, Elena Gentile, Pervenche Berès εξ ονόματος της Ομάδας S&D

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0175/79. Τροπολογία. Simona Bonafè, Elena Gentile, Pervenche Berès εξ ονόματος της Ομάδας S&D 21.3.2019 A8-0175/79 79 Αιτιολογική σκέψη 1 (1) Στόχος του άρθρου 3 παράγραφος 3 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η εγκαθίδρυση μιας εσωτερικής αγοράς η οποία ευνοεί τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ευρώπης

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους )

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Όλοι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στο απόρρητο των πληροφοριών.το προσωπικό της Bloomsbury International δεν θα περάσει προσωπικές πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ 1 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΡΘΡΟ 1. ΣΚΟΠΟΣ Ο Κώδικας αυτός Δεοντολογίας έχει συνταχθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ενωσης με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

2. Προσωπικά δεδομένα, σκοποί επεξεργασίας, νομική βάση και χρόνος διατήρησης των προσωπικών δεδομένων

2. Προσωπικά δεδομένα, σκοποί επεξεργασίας, νομική βάση και χρόνος διατήρησης των προσωπικών δεδομένων Πολιτική Προστασίας Δεδομένων των Επισκεπτών του Ιστοτόπου Έχουμε ως βασική προτεραιότητά την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας τα οποία επεξεργαζόμαστε και συμμορφωνόμαστε διαρκώς με την ισχύουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Από κοινού με τον Παγκόσμιο Κώδικα Δεοντολογίας της PepsiCo, η παρούσα πολιτική τονίζει την υποχρέωση της PepsiCo να ενεργεί με ήθος και υπευθυνότητα σε όλες

Διαβάστε περισσότερα

1.1. Πολιτική Ασφάλειας Πληροφοριών

1.1. Πολιτική Ασφάλειας Πληροφοριών 1.1. Πολιτική Ασφάλειας Πληροφοριών Η Voiceland στα πλαίσια των επιχειρησιακών της λειτουργιών διαχειρίζεται τηλεπικοινωνιακά συστήματα μέσω των οποίων προσφέρει υπηρεσίες τηλεφωνίας στην πελατειακή της

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικός: ΠΠ Έκδοση: 1 Ημερομηνία: 28/05/2019 Σελίδα 1 από 7 ΠΟΛΙΤIΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ Α.Ε.

Κωδικός: ΠΠ Έκδοση: 1 Ημερομηνία: 28/05/2019 Σελίδα 1 από 7 ΠΟΛΙΤIΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ Α.Ε. Κωδικός: ΠΠ Έκδοση: 1 Ημερομηνία: 28/05/2019 Σελίδα 1 από 7 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤIΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ Α.Ε. Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πολύ σημαντική για εμάς. Η ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ Α.Ε αναγνωρίζει

Διαβάστε περισσότερα

3.10 Υπεύθυνες Προμήθειες και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

3.10 Υπεύθυνες Προμήθειες και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας 3.10 Υπεύθυνες Προμήθειες και Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι σήμερα, εξίσου ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα όλων των επιχειρήσεων, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Η δέσμευσή μας για το σεβασμό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος ΟΤΕ: Ο Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα