Οδηγός Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων (ΣΗΔΕ)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγός Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων (ΣΗΔΕ)"

Transcript

1 Οδηγός Συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων (ΣΗΔΕ) Πίνακας περιεχομένων Εισερχόμενο... 2 Καταχώρηση εισερχομένου... 2 Δι@ύγεια... 9 Επισκόπηση Εγγράφου... 9 Διακίνηση εισερχομένου Σχέδιο Απάντηση Οίκοθεν Καταχώρηση σχεδίου Διαύγεια Επιπλέον Πεδία Διακίνηση Σχεδίου Αλλαγές και διατύπωση διαφωνιών σε σχέδιο Εξερχόμενο Διεκπεραίωση εξερχομένων εγγράφων Συχνές Ερωτήσεις Μπορώ να αναρτήσω στη Δι@υγεια ή στο ΚΗΜΔΗΣ τα έγγραφα της υπηρεσίας μου; 22 Μπορώ να κάνω Ορθή Επανάληψη; Σε περίπτωση που λείπει ο συντάκτης του σχεδίου όταν αυτό πάρει τελική υπογραφή, πώς γίνεται εξερχόμενο; Στις περιπτώσεις που το σχέδιο έχει αλλάξει, υπάρχουν τα προηγούμενα σχέδια; Σε αυτόν τον οδηγό, θα δούμε βήμα-βήμα όλες τις λειτουργίες των εγγράφων στο σύστημα.

2 Εισερχόμενο Καταχώρηση εισερχομένου Η καταχώρηση ενός εισερχομένου πραγματοποιείται κατά κύριο λόγο από το κεντρικό πρωτόκολλο ή τη γραμματεία κάθε διεύθυνσης. Σημείωση: Το σύστημα επιτρέπει σε κάθε χρήστη να καταχωρήσει ένα νέο εισερχόμενο στην υπηρεσιακή μονάδα που ανήκει και από εκεί να το στείλει σε κάποια άλλη διεύθυνση. Για ένα νέο εισερχόμενο λοιπόν, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα: Επιλογή καταλόγου Εικόνα 1 1. Στην κεντρική οθόνη του συστήματος, κάνουμε κλικ στο σταυρό, όπως φαίνεται στην εικόνα Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε «Εισερχόμενο», (Εικόνα 2). Εικόνα 2

3 3. Σε περίπτωση που έχουμε δικαιώματα σε περισσότερους από έναν καταλόγους (πχ Διεύθυνσης και Τμήματα) πρέπει να επιλέξουμε τον κατάλογο της διεύθυνσης πριν την καταχώρηση (Εικόνα 1, Επιλογή καταλόγου) 4. Πατώντας το κουμπί «Επόμενο», εμφανίζεται η οθόνη της Εικόνας Εικόνα 3 Στην καρτέλα «Βασικά», έχουμε τα πεδία 1 έως 4 που αναλύονται ως εξής: ΠΕΔΙΟ 1: ΘΕΜΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ο καταχωρητής συμπληρώνει το θέμα του εγγράφου, όπως διατυπώνεται στο έγγραφο. Σε έγγραφα με παρόμοιο θέμα εγγράφου, συμπληρώνουμε και κάποια λέξη κλειδί (π.χ. Σε περιπτώσεις καταχώρησης αιτήσεων για αναρρωτική άδεια, συμπληρώνουμε και το όνομα του υπαλλήλου). ΠΕΔΙΟ 2: ΈΓΓΡΑΦΟ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ. Με τον τρόπο που επισυνάπτουμε ένα αρχείο σε ένα , έτσι και εδώ κάνοντας κλικ στο πεδίο «Επιλογή», ανοίγει ο Windows Explorer, βρίσκω το αρχείο και επιλέγω «Άνοιγμα» (Εικόνα 4). (Εννοείται ότι πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία καταχώρησης, έχουμε ήδη σκανάρει το έγγραφο!)

4 Εικόνα 4 ΠΕΔΙΟ 3: ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ. Σε αυτό το πεδίο, προσθέτουμε τις συσχετίσεις. Τα σχετικά έγγραφα που μπορούμε να προσθέσουμε είναι αρχεία που έχουν ήδη εισαχθεί στο σύστημα. Βήμα 1: Πατώντας το κουμπί «Προσθήκη», εμφανίζεται η εικόνα 5. Εικόνα 5 Εδώ επιλέγουμε το είδος της σχέσης, συνήθως «Άλλη σχέση» και εμφανίζεται η εικόνα 6. Εικόνα 6 Βήμα 2: Στο πεδίο της αναζήτησης, πληκτρολογούμε είτε τον αριθμό πρωτοκόλλου του εγγράφου που θέλουμε να συσχετίσουμε, είτε λέξη κλειδί από το θέμα και πατάμε «Αναζήτηση».

5 Εικόνα 7 Βήμα 3: Στο έγγραφο που θα προκύψει από την αναζήτηση (Εικόνα 7), κάνουμε κλικ στο θέμα και ολοκληρώνεται η συσχέτιση (Εικόνα 8). Εικόνα 8 Αν θέλουμε να προσθέσουμε και άλλα σχετικά, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία από το βήμα 1. Αν έχουμε παλαιότερα σχετικά έγγραφα (που δεν έχουν εισαχθεί στο νέο πρωτόκολλο) για τα οποία πρέπει να λάβει γνώση ο υπάλληλος που θα το χρεωθεί, αυτά θα συμπληρωθούν στο πεδίο «Περίληψη» που βρίσκεται κάτω από το θέμα. Σημαντική σημείωση: ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ, ΠΡΙΝ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ!!! Μετά το πεδίο κλειδώνει και δεν αποθηκεύει οποιαδήποτε προσθήκη. ΠΕΔΙΟ 4: ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ. Σε αυτό το πεδίο, προσθέτουμε τα συνημμένα αρχεία αν υπάρχουν. Τα συνημμένα αρχεία προστίθενται ένα-ένα με τον ίδιο τρόπο που επιλέγουμε το έγγραφο σε ψηφιακή μορφή. Λόγω περιορισμών σε χώρο αποθήκευσης αλλά και θεμάτων λειτουργικότητας, τα συνημμένα τα οποία «ανεβάζουμε» στο σύστημα, είναι έως σελίδες. Σε περίπτωση που το έγγραφο το ακολουθούν είτε φάκελος με πολλά αρχεία, είτε χάρτες κλπ. τα έγγραφα αυτά δεν σκανάρονται!! Καταγράφονται απλώς στο πεδίο της Περίληψης. Ισχύει ο ίδιος περιορισμός της Σημαντικής σημείωσης παραπάνω. Επιπλέον, υπάρχουν και τα συνημμένα εσωτερικής χρήσης, τα οποία διακινούνται 5. Στην καρτέλα «Είδος», επιλέγουμε το είδος του εγγράφου. Προεπιλεγμένο είδος είναι το «Ευρείας χρήσης».

6 Εικόνα 9 6. Στην καρτέλα «Πρωτόκολλο», εισάγουμε τα στοιχεία του αποστολέα, ήτοι αριθμό πρωτοκόλλου αποστολέα (αν υπάρχει, διότι αν είναι αίτηση πολίτη δεν θα έχει), ημερομηνία αποστολής (Προσοχή: εισάγουμε την ημερομηνία του εγγράφου και όχι την ημερομηνία που το λάβαμε!), το όνομα του αποστολέα και αν υπάρχει τη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πεδίο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας πρέπει να έχει τη σωστή δομή, χωρίς κενά κλπ. Αν κατά την συμπλήρωσή του, εμφανιστεί ένα κόκκινο πλαίσιο, σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο λάθος και πρέπει να διορθωθεί. Αν το πλαίσιο παραμείνει, το έγγραφο δεν θα αποθηκευτεί. Σε αυτήν την περίπτωση καλύτερα να αποθηκεύσουμε το έγγραφο χωρίς το .

7 Εικόνα Στην καρτέλα «Διανομή», συμπληρώνουμε τις διευθύνσεις στις οποίες πρέπει να πάει το έγγραφο. Εικόνα 11 Αν το έγγραφο πρωτοκολλείται σε Διεύθυνση, και δεν απευθύνεται και σε κάποια άλλη οργανική μονάδα, δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί. Αν όμως η διαδικασία γίνεται από το κεντρικό πρωτόκολλο, συμπληρώνονται οι υπηρεσίες στις οποίες πρέπει να πάει. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επιλογή» της Εικόνας 11, ανοίγει το οργανόγραμμα του Υπουργείου σε δενδρική μορφή (Εικόνα 12).

8 Η διανομή δεν συμπληρώνεται υποχρεωτικά. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί, η επιλογή των αποδεκτών μπορεί να γίνει όταν ο χρήστης πατήσει την «Αποστολή». Εικόνα 12 Κάνουμε κλικ στο βελάκι δίπλα από το «Υπουργός» (ή διπλό κλικ πάνω στο «Υπουργός»). Επιλέγουμε τις υπηρεσίες που θέλουμε και πατάμε «Επιλογή». 8. Έχοντας ολοκληρώσει όλα τα παραπάνω βήματα, πατάμε «Αποθήκευση», σε οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες καρτέλες. Αν λείπει κάποιο από τα υποχρεωτικά πεδία, εμφανίζεται σχετικό μήνυμα. Αν η αποθήκευση δεν ολοκληρώνεται, ελέγχουμε τις καρτέλες μήπως υπάρχει κάποιο σφάλμα στα στοιχεία που καταχωρήσαμε. Το λανθασμένο στοιχείο θα είναι μέσα σε κόκκινο πλαίσιο.

9 9. Με την αποθήκευση, το έγγραφο παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου και δημιουργείται αυτόματα αντίγραφο με ψηφιακή υπογραφή και χρονοσήμανση από το σύστημα. 10. Το έγγραφο έχει την μορφή της Εικόνας 13. Εικόνα 13 Σε περίπτωση που το έγγραφο έχει έρθει με ΑΔΑ (Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης), αρκεί να τον εισάγουμε στο πλαίσιο της καταχώρησης (Εικόνα 14). Εικόνα 14 Το σύστημα επικοινωνεί με το και εισάγονται όλα τα μεταδεδομένα του εγγράφου και το ίδιο το έγγραφο. Ο καταχωρητής μπορεί να προσθέσει τη Διανομή, αν θέλει, και να πατήσει «Αποθήκευση». Επισκόπηση Εγγράφου Σε κάθε εγγραφή στον κατάλογο εγγράφων, κάνοντας κλικ στο θέμα, ανοίγει στο κάτω τμήμα της οθόνης η επισκόπηση του εγγράφου. Στο κομμάτι αυτό, εμφανίζονται κάποια βασικά στοιχεία όπως θέμα, αριθμός πρωτοκόλλου, ημερομηνία δημιουργίας κλπ. Αν υπάρχουν σχετικά έγγραφα, εμφανίζονται σε ξεχωριστό πίνακα, με στοιχεία το θέμα, το είδος της σχέσης και τον αριθμό πρωτοκόλλου του σχετικού. Το θέμα είναι link, το οποίο μας οδηγεί στην αντίστοιχη εγγραφή.

10 Ένα βασικό κομμάτι της επισκόπησης είναι ο πίνακας με την Κατάσταση Αντιγράφων Εγγράφου (εικόνα 15). Στον πίνακα αυτό μπορούμε να δούμε ποιος άλλος έχει το έγγραφο αυτό, σε τι κατάσταση βρίσκεται, αν έχει χρεωθεί και σε ποιον υπάλληλο και τι αριθμό πρωτοκόλλου έχει πάρει σε κάθε μία μονάδα που βρίσκεται. Συνημμένα Κατάσταση Αντιγράφων Εγγράφου Σχετικά Έγγραφα Εικόνα 15 Διακίνηση εισερχομένου Το εισερχόμενο έγγραφο μόλις πρωτοκολληθεί στο κεντρικό πρωτόκολλο, αποστέλλεται στις διευθύνσεις πατώντας αποστολή από τον πίνακα δεξιά όπως φαίνεται στην εικόνα 16. Εικόνα 16

11 Εμφανίζεται το οργανόγραμμα του Υπουργείο σε δενδρική μορφή και αν κατά την καταχώρηση, συμπληρώθηκε η καρτέλα «Διανομή», εμφανίζονται οι Διευθύνσεις που είχαν επιλεχθεί. Αλλιώς τις επιλέγουμε και πατάμε «Αποστολή» (Οι υπηρεσίες είναι όλες κάτω από τον Υπουργό). Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που αποθηκεύτηκε σε μία διεύθυνση και πρέπει να πάει και σε άλλες υπηρεσιακές μονάδες. Στη συνέχεια, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης οφείλει να ελέγχει τα εισερχόμενα του και να φροντίζει για την αποστολή τους στα αρμόδια τμήματά του. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και από τη Γραμματειακή Υποστήριξη της Διεύθυνσης. Μόλις τα έγγραφα αποσταλούν στα τμήματα, οι προϊστάμενοι αυτών χρεώνουν στους υπαλλήλους. Αν δεν απαιτείται ενέργεια, μπορούν να αρχειοθετήσουν το έγγραφο. Αν δεν είναι αρμοδιότητα του τμήματός τους, ή εν γένει της Διεύθυνσης, μπορούν να το επιστρέψουν. Οπότε, έχουμε το παρακάτω διάγραμμα. Αποστολή Τμήμα Αα Χρέωση Υπάλληλος Αα1 Κεντρικό Πρωτόκολλο Αποστολή Αποστολή Διεύθυνση Α Διεύθυνση Β Αποστολή Αποστολή Τμήμα Αβ Τμήμα Βα Αρχειοθέτηση Επιστροφή Οι ενέργειες που μπορούν να γίνουν στα εισερχόμενα είναι οι εξής: Ενέργεια Περιγραφή Χρήστης Αποστολή Πραγματοποιείται μεταξύ υπηρεσιακών μονάδων (Κεντρικό πρωτόκολλο προς Διευθύνσεις, Διευθύνσεις προς Διευθύνσεις, Διευθύνσεις προς Τμήματα, Τμήματα προς Διευθύνσεις) Χρήστες κεντρικού πρωτοκόλλου, προϊστάμενοι διευθύνσεων, υπάλληλοι με ρόλο γραμματειακής υποστήριξης, εισηγητές που αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση του εγγράφου. Χρέωση Το έγγραφο αποστέλλεται σε υπάλληλο προς ενέργεια. Αρχειοθέτηση Δεν απαιτείται ενέργεια Όλοι * Επιστροφή (αποχρέωση) 1. Από υπηρεσιακή μονάδα (διεύθυνση ή τμήμα) προς τον αποστολέα 2. Από υπάλληλο που έχει χρεωθεί το έγγραφο 3. Από προϊστάμενο τμήματος που θέλει να αποχρεώσει τον υπάλληλο που χρέωσε αρχικά Προϊστάμενος Τμήματος ή υπάλληλος με ρόλο γραμματειακής υποστήριξης στο τμήμα. Περιπτώσεις 1 και 3: Προϊστάμενος ή υπάλληλος με ρόλο γραμματειακής υποστήριξης. Περίπτωση 2: χρεωμένος υπάλληλος.

12 Γνωστοποίηση Άτυπη ενημέρωση υπαλλήλου, δεν είναι χρέωση. Όλοι * Η ενέργεια της αρχειοθέτησης μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε στο φορέα. Παρόλα αυτά υπάρχουν διευθύνσεις που επιλέγουν η αρχειοθέτηση να γίνεται μόνο από τους προϊστάμενους των τμημάτων. Είναι αποκλειστικά θέμα απόφασης του προϊστάμενου της διεύθυνσης. Επιπλέον, στην περίπτωση της κοινοποίησης, δεν μπορεί να γίνει η ενέργεια της χρέωσης. Σε περίπτωση που η οργανική μονάδα στην οποία έχει κοινοποιηθεί το έγγραφο θέλει να απαντήσει, τότε γνωστοποιείται σε υπάλληλο, ο οποίος φροντίζει για την απάντηση με έγγραφο οίκοθεν. Σχέδιο Όταν πρόκειται να δημιουργηθεί ένα έγγραφο, αυτό μπορεί να είναι είτε απάντηση σε κάποιο εισερχόμενο ή ένα έγγραφο οίκοθεν. Απάντηση Όταν χρεωθεί ένα εισερχόμενο έγγραφο ο υπάλληλος, από τον πίνακα δεξιά, είναι ενεργή η επιλογή «Απάντηση». Εικόνα 17 Οίκοθεν Ο υπάλληλος κάνει κλικ στο εικονίδιο με το σταυρό στην κορυφή της σελίδας.

13 Από το σημείο αυτό, η διαδικασία καταχώρησης των στοιχείων του εγγράφου είναι ίδια. Καταχώρηση σχεδίου Κάνοντας κλικ λοιπόν στο «+» εμφανίζεται το παράθυρο της εικόνας 18 και στην Απάντηση εμφανίζεται το παράθυρο της εικόνας 19. Εικόνα 18 Εικόνα 19 Επιλέγουμε το «Σχέδιο» και πατάμε «Επόμενο» Ανοίγουν οι καρτέλες της εικόνας 20.

14 Εικόνα 20 Τα υποχρεωτικά πεδία για τα σχέδια εγγράφων είναι τα εξής: Καρτέλα «Βασικά» 1. Θέμα εγγράφου. Σε περίπτωση που πατήσαμε απάντηση, το θέμα συμπληρώνεται αυτόματα με το θέμα του εισερχομένου, που φυσικά μπορεί να αλλάξει ο καταχωρητής. 2. Έγγραφο σε ψηφιακή μορφή. Εφόσον έχουμε σχέδιο, εισάγεται έγγραφο σε επεξεργάσιμη μορφή (.doc,.docx). Καρτέλα «Είδος» 3. Είδος εγγράφου. Προεπιλεγμένη τιμή είναι το «Ευρείας χρήσης». Καρτέλα «Υπογραφές» 4. Εσωτερικοί Υπογράφοντες. Επιλέγουμε τον ΤΕΛΙΚΟ υπογράφοντα του εγγράφου. Στις υπογραφές μπορούμε να προσθέσουμε ή και να αφαιρέσουμε προσυπογραφές. Οι υπογραφές που δεν δέχονται επεξεργασία είναι αυτές του συντάκτη/καταχωρητή και του τελικού υπογράφοντα. Προσθήκη υπογραφών Στην περίπτωση που υπάρχει συνεισηγητής, κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επιλογή» της εικόνας 21.

15 Εικόνα 21 Αν θέλουμε να υπογράψει κάποιος επιπλέον (προϊστάμενος τμήματος, διεύθυνσης κλπ) κάνουμε κλικ στο κουμπί «Επιλογή» της εικόνας 22. Αφαίρεση υπογραφών. Αν ο καταχωρητής κρίνει ότι δεν χρειάζεται να υπογράψει κάποιος από αυτούς που έχει υπολογίσει αυτόματα το σύστημα μπορεί να τους διαγράψει πατώντας «Χ». Οι μόνες υπογραφές που δεν μπορούν να αφαιρεθούν είναι του συντάκτη/εισηγητή και του τελικού υπογράφοντα. Επίσης, η σειρά των προσυπογραφών μπορεί να αλλάξει. Οποιαδήποτε από τις παραπάνω ενέργειες αποτυπώνονται στο σχέδιο, δημιουργώντας δηλαδή τα πεδία υπογραφών που ορίζει ο καταχωρητής.

16 Διαύγεια Σε περίπτωση που το έγγραφο πρέπει να αναρτηθεί στη πρέπει να συμπληρωθούν επιπλέον τα παρακάτω πεδία: Καρτέλα «Είδος» 1. Είδος εγγράφου. Επιλέγουμε μόνο «Απόφαση». 2. Ειδικά πεδία. Συμπληρώνουμε το είδος της απόφασης με ένα από τα είδη που υπάρχουν ήδη στη Ανάλογα με την επιλογή που θα κάνουμε, μπορεί να υπάρχουν και άλλα υποχρεωτικά πεδία. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμπληρώσουμε τα πεδία με σήμανση * (κόκκινος αστερίσκος). Καρτέλα «Δημοσιεύσεις» 3. Διαύγεια. Επιλέγουμε «Υποχρέωση Δημοσίευσης». Καρτέλα «Θεματικές Κατηγορίες» 4. Κατηγορίες Διαύγεια. Συμπληρώνουμε την κατηγορία της απόφασης με μία από τις κατηγορίες που υπάρχουν ήδη στη Δι@ύγεια. Επιπλέον Πεδία Ανάλογα με το έγγραφο, μπορούμε να συμπληρώσουμε και επιπλέον πεδία τα οποία βοηθούν και στην αναζήτηση των εγγράφων και την εν γένει οργάνωσή τους. Μερικά από αυτά είναι: Καρτέλα «Βασικά» Όπως και στην περίπτωση του εισερχόμενου, έτσι και στο σχέδιο μπορούμε να προσθέσουμε σχετικά έγγραφα, συνημμένα κλπ. (βλ. Καταχώρηση εισερχομένου) Καρτέλα «Διανομή» Στην καρτέλα αυτή, μπορούμε να συμπληρώσουμε τους αποδέκτες του εγγράφου, είτε είναι εσωτερικοί, δηλαδή υπηρεσίες στο Υπουργείο, είτε είναι εξωτερικοί. Στους εξωτερικούς αποδέκτες, συμπληρώνουμε την Επωνυμία και, αν έχουμε, τη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Το πεδίο Επωνυμία είναι freetext, το οποίο σημαίνει ότι μπορούμε να πληκτρολογήσουμε οτιδήποτε και το σύστημα το αποθηκεύει. Οπότε όταν γράφουμε, θα πρέπει να ελέγχουμε αν ο αποδέκτης υπάρχει ήδη στο σύστημα για να αποφεύγονται οι διπλοεγγραφές. Επιπλέον, στο εισάγουμε ΚΕΝΤΡΙΚΟ λογαριασμό και όχι τον προσωπικό κάθε υπαλλήλου. Αν δεν έχουμε, δεν βάζουμε τίποτα. Όταν συμπληρωθούν όλα τα απαραίτητα πεδία, πατάμε σε οποιαδήποτε καρτέλα «Αποθήκευση».

17 Διακίνηση Σχεδίου Όταν δημιουργείται το σχέδιο, κάθε υπάλληλος που εμπλέκεται πρέπει να υπογράψει το σχέδιο και να το αποστείλει στον επόμενο. Τα βήματα συνεπώς είναι «Υπογραφή» και «Αποστολή προς Υπογραφή». Ο τελικός υπογράφων μόνο υπογράφει. 2 1 Οπότε στην περίπτωση που ο συντάκτης καταχωρεί και προωθεί στους ανωτέρους το σχέδιο και δεν υπάρχει κάποια διόρθωση, δεν χρειάζεται καμία άλλη ενέργεια. Το σχέδιο υπογράφεται από τον τελικό υπογράφοντα και στη συνέχεια ο συντάκτης επιλέγει από τον πίνακα δεξιά «Μετατροπή σε εξερχόμενο». Προτείνεται στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό, να γίνεται μία προσυνεννόηση ανάμεσα στον εισηγητή και τον άμεσα προϊστάμενό του για τη μορφή και το σώμα του εγγράφου. Αλλαγές και διατύπωση διαφωνιών σε σχέδιο Στις περιπτώσεις που κάποιος από τους υπογράφοντες θέλει να κάνει αλλαγή στο σχέδιο, έχει τις εξής επιλογές: 1. Με την επιλογή στον πίνακα δεξιά «Επιστροφή».

18 Εικόνα 22 Κάνοντας κλικ, εμφανίζεται το παράθυρο της εικόνας 23. Εικόνα 23 Στο πεδίο σχόλιο μπορεί να περιγράψει την αλλαγή που πρέπει να γίνει στο έγγραφο και πατώντας επιστροφή το λαμβάνει ο συντάκτης. Στο ιστορικό του εγγράφου εμφανίζεται το σχόλιο που έγινε. 2. Αν κάποιος θέλει να κάνει εκτεταμένες αλλαγές στο έγγραφο, που είναι δύσκολο να περιγραφούν στο πεδίο του Σχολίου, μπορεί να κατεβάσει το σχέδιο στον υπολογιστή του, να το αλλάξει όσο θέλει και να το φορτώσει εκ νέου στο σύστημα. Οι ενέργειες αυτές με τη σειρά που πρέπει να πραγματοποιηθούν είναι: a. Κλικ στο αρχείο.doc ή.docx. b. Άνοιγμα (Open) ή Αποθήκευση (Save). Στο σημείο αυτό επεξεργάζεται το αρχείο όσο χρειάζεται και αποθηκεύεται τοπικά στον υπολογιστή. c. Από τον πίνακα δεξιά, επιλέγουμε «Ενσωμάτωση Ψηφιακού Αρχείου» (εικόνα 24). Ανοίγει το παράθυρο της εικόνας 25.

19 Εικόνα 24 Εικόνα 25 Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Επιλογή», ανοίγει παράθυρο αντίστοιχο με εκείνο της επισύναψης αρχείου σε ένα για παράδειγμα. Πατώντας αποθήκευση το νέο έγγραφο αντικαθιστά το παλιό. d. Μετά, επιλέγει «Επιστροφή», ώστε το έγγραφο να γυρίσει στο συντάκτη και να υπογράψει το αλλαγμένο έγγραφο. Σημείωση: Ο υπογράφων που αλλάζει το έγγραφο, μπορεί να υπογράψει και να αποστείλει το έγγραφο στον επόμενο. Αυτό σημαίνει όμως ότι αφενός θα έχουν χαθεί όλες οι προηγούμενες υπογραφές, ετέρου οι προηγούμενοι υπογράφοντες δεν θα έχουν λάβει γνώση για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο έγγραφο. 3. Μία ακόμα επιλογή είναι να γίνουν οι αλλαγές στο σχέδιο με ενεργοποιημένη την επιλογή «Track Changes», ώστε με την ενσωμάτωση του νέου αρχείου να

20 φαίνονται οι αλλαγές που έγιναν, και στη συνέχεια να γίνει η επιστροφή. Στην περίπτωση αυτή, τη διαδικασία ενσωμάτωσης νέου εγγράφου πρέπει να την ακολουθήσει και ο συντάκτης, αφού πρώτα έχει κάνει αποδεκτές τις αλλαγές στο έγγραφο, ώστε στο σύστημα να ανέβει «καθαρό» το έγγραφο. Σε αυτήν την περίπτωση φυσικά το έγγραφο δεν προχωρά στον επόμενο υπογράφοντα. Κάθε φορά που κάποιος υπογράφει, στο παράθυρο που ανοίγει υπάρχει πεδίο «Σχόλιο». Αν υπάρχει λοιπόν διαφωνία, μπορεί να διατυπωθεί σε αυτό το πεδίο. Κάθε νέο έγγραφο που ενσωματώνεται, καταγράφεται και στο ιστορικό του εγγράφου, αλλά και στις «εκδόσεις ψηφιακού αρχείου», που φαίνονται στην «Επισκόπηση Εγγράφου». Εικόνα 26 Εξερχόμενο Το εξερχόμενο έγγραφο είναι το τελικό έγγραφο που φεύγει από μία υπηρεσία προς κάποιον αποδέκτη, είτε είναι υπηρεσία του φορέα μας, είτε είναι πολίτης, είτε υπηρεσία άλλου φορέα. Υπάρχουν 2 τρόποι να δημιουργηθεί ένα εξερχόμενο στο σύστημα. Ο πρώτος είναι να προκύψει μετά από την καταχώρηση σχεδίου, διαδικασία που περιγράφηκε παραπάνω. Ο δεύτερος τρόπος είναι να καταχωρηθεί απ ευθείας ένα εξερχόμενο έγγραφο που έχει προκύψει από σχέδιο με υπογραφές στο χαρτί. Η διαδικασία καταχώρησης ενός εξερχομένου στο σύστημα είναι παρόμοια με αυτή της καταχώρησης σχεδίου. Δηλαδή στις εικόνες 18 και 19, αντί για σχέδιο επιλέγουμε «Εξερχόμενο». Ακολουθούμε τα ίδια βήματα με το σχέδιο με τη μόνη διαφορά ότι στην καρτέλα «Υπογραφές», στο οργανόγραμμα του Υπουργείου, εμφανίζονται ονόματα και όχι οργανικές μονάδες. Επιλέγουμε πάλι μόνο τον τελικό υπογράφοντα. Με την αποθήκευση του εξερχόμενου, το έγγραφο παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου και τυπώνεται στο έγγραφο μαζί με την ημερομηνία. Διεκπεραίωση εξερχομένων εγγράφων Μετά τη δημιουργία του εξερχόμενου εγγράφου, πριν την αποστολή, πρέπει να υπογραφεί ψηφιακά το ακριβές αντίγραφο. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται από τον

21 Τμηματάρχη, το Διευθυντή ή τη Γραμματεία της Διεύθυνσης ή από τους υπαλλήλους του Κεντρικού πρωτοκόλλου. Σε περίπτωση που στο σύστημα καταχωρήθηκε απλά το εξερχόμενο, ο εισηγητής οφείλει να προσκομίσει και το σχέδιο σε χαρτί από το οποίο προέκυψε το έγγραφο. Έτσι θα γίνει παραβολή και στη συνέχεια θα προστεθεί η υπογραφή. Η υπογραφή γίνεται επιλέγοντας το εξερχόμενο και από τον πίνακα δεξιά κάνουμε κλικ στην «Υπογραφή». Εικόνα 27 Στη συνέχεια μπορούμε να πατήσουμε αποστολή, συμπληρώνοντας τους αποδέκτες του εγγράφου. Αν στους αποδέκτες υπάρχει και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε θα σταλεί e- mail στο οποίο μπορούμε να επεξεργαστούμε το σώμα του όπως βλέπουμε στην εικόνα 28. Εικόνα 28

22 Συχνές Ερωτήσεις Μπορώ να αναρτήσω στη ή στο ΚΗΜΔΗΣ τα έγγραφα της υπηρεσίας μου; Μπορούμε να αναρτήσουμε στη όπως περιγράφεται η διαδικασία εδώ. Το σύστημα δεν επικοινωνεί με το ΚΗΜΔΗΣ. Παρόλα αυτά, αν υπάρχει υποχρέωση δημοσίευσης και στο ΚΗΜΔΗΣ, σημειώνεται στην καρτέλα «Δημοσιεύσεις» ότι υπάρχει σχετική υποχρέωση. Στη συνέχεια, εκτός πρωτοκόλλου αναρτάται στο ΚΗΜΔΗΣ και επιλέγοντας «Επεξεργασία», συμπληρώνει τον ΑΔΑΜ στο αντίστοιχο πεδίο της καρτέλας «Είδος» και στην καρτέλα «Δημοσιεύσεις», για το ΚΗΜΔΗΣ επιλέγουμε «Δημοσιεύτηκε». Μπορώ να κάνω Ορθή Επανάληψη; Το σύστημα έχει διαδικασία Ορθής Επανάληψης, είτε για εισερχόμενα είτε για εξερχόμενα έγγραφα. Η διαδικασία έχει ως εξής: 1. Προσθέτουμε ένα νέο έγγραφο από το «+» στην κορυφή της σελίδας. 2. Επιλέγουμε τον τύπο του εγγράφου που δημιουργούμε (σχέδιο, εισερχόμενο, εξερχόμενο) 3. Συμπληρώνουμε όλα τα πεδία όπως αυτά περιγράφηκαν στις προηγούμενες παραγράφους. 4. Επιπλέον, έχουμε τα εξής: - Στο θέμα συμπληρώνουμε το λεκτικό «Ορθή Επανάληψη». Αυτό γίνεται κυρίως για δική μας ευκολία για να τα ξεχωρίζουμε στην αναζήτηση, στις συσχετίσεις αποστολές κλπ. - Στα σχετικά έγγραφα, πατάμε προσθήκη και με σχέση «Ορθή Επανάληψη», προσθέτουμε το αρχικό έγγραφο. Η προσθήκη σχετικού περιγράφεται στη σελίδα 4. - Στην καρτέλα «Λοιπά» στο πεδίο «Σχόλια», προσθέτουμε το «Ως προς», την αιτιολόγηση δηλαδή της ορθής επανάληψης. Σε περίπτωση που λείπει ο συντάκτης του σχεδίου όταν αυτό πάρει τελική υπογραφή, πώς γίνεται εξερχόμενο; Στην περίπτωση αυτή, ο προϊστάμενος του συντάκτη μπορεί να επιλέξει «Ανάθεση σχεδίου» από τον πίνακα ενεργειών δεξιά. Κάνοντας κλικ, εμφανίζει τη λίστα των υπαλλήλων του και επιλέγει τον υπάλληλο από τον οποίο θα φαίνεται ότι δημιουργήθηκε το εξερχόμενο. Με αυτήν την ενέργεια, αρχειοθετείται το σχέδιο και δημιουργείται το εξερχόμενο έγγραφο. Στις περιπτώσεις που το σχέδιο έχει αλλάξει, υπάρχουν τα προηγούμενα σχέδια; Κάθε αλλαγή ενός εγγράφου αποθηκεύεται και έχει νέα έκδοση. Οι εκδόσεις του ψηφιακού αρχείου φαίνονται στο παράθυρο της επισκόπησης.

23

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (ΣΗΔΕ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (ΣΗΔΕ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (ΣΗΔΕ) ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Yπηρεσία υποστήριξης χρηστών τυ Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (helpdesk):

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Συστήματος διαχείρισης & Διακίνησης Εγγράφων DocuTracks

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Συστήματος διαχείρισης & Διακίνησης Εγγράφων DocuTracks ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Συστήματος διαχείρισης & Διακίνησης Εγγράφων DocuTracks DATAVERSE Ε.Π.Ε. Αθήνα, 10/08/2014 Σελίδες: 102 Έκδοση: 1.3 Θεσσαλονίκη, Βασ. Όλγας 148, Θεσσαλονίκη, 2310801822 Όνομα : DocuTracks

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Εσωτερικός Κανονισμός για την ηλεκτρονική έκδοση και διακίνηση εγγράφων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας»

Θέμα: «Εσωτερικός Κανονισμός για την ηλεκτρονική έκδοση και διακίνηση εγγράφων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΙΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τμήμα Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Εφαρμογών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για την ηλεκτρονική χρέωση εγγράφων στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου της ΑΔΜΘ (Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων)

Οδηγός για την ηλεκτρονική χρέωση εγγράφων στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου της ΑΔΜΘ (Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας Δ/νση Πληροφορικής & Επικοινωνιών Τμήμα Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για τον Πολίτη email: tshy@damt.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign

SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign Περιεχόμενα 1. SAP Οδηγός για τους Υπογράφοντες του DocuSign... 2 2. Παραλαβή Ειδοποίησης Email... 2 3. Υπογραφή Εγγράφου... 3 4. Άλλες Επιλογές... 4 4.1 Ολοκλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Συστήματος Διαχείρισης & Διακίνησης Εγγράφων DocuTracks

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Συστήματος Διαχείρισης & Διακίνησης Εγγράφων DocuTracks ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Συστήματος Διαχείρισης & Διακίνησης Εγγράφων DocuTracks Dataverse Ltd. Αθήνα, 10/08/2014 Σελίδες: 40 Έκδοση: 1.3 Όνομα : DocuTracks Admin Manual Σελίδα : 2 από 40 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Αρχειοθέτηση Εγγράφων

Αρχειοθέτηση Εγγράφων Αρχειοθέτηση Εγγράφων Εισαγωγή στο σύστημα Για την εισαγωγή στο σύστημα τρέχουμε την εφρμογή FirefoxMozillaκαι στην γραμμή διευθύνσεων γράφουμε http://10.160.92.254:8802/papyros Στον υπολογιστή μας εμφανίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. πρωτ. 1174. Θέμα: Εσωτερικός κανονισμός για την ηλεκτρονική έκδοση και διακίνηση εγγράφων του Υπουργείου Εσωτερικών

Αριθ. πρωτ. 1174. Θέμα: Εσωτερικός κανονισμός για την ηλεκτρονική έκδοση και διακίνηση εγγράφων του Υπουργείου Εσωτερικών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2014 Αριθ. πρωτ. 1174 Ταχ. Δ/νση: Ταχ. Κώδικας: Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. 3.3 Ηλεκτρονικό Έγγραφο Αρχειοθέτηση Διακίνηση

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. 3.3 Ηλεκτρονικό Έγγραφο Αρχειοθέτηση Διακίνηση 3.3 Ηλεκτρονικό Έγγραφο Αρχειοθέτηση Διακίνηση Περιεχόμενα Ηλεκτρονικό έγγραφο Νομοθεσία Χαρακτηριστικά Κύρος Αποδεικτική Ισχύς Ηλεκτρονική Αρχειοθέτηση ΠΔ «Ψηφιοποίηση Εγγράφων και Ηλεκτρονικό Αρχείο»

Διαβάστε περισσότερα

Αρχειοθέτηση Εγγράφων

Αρχειοθέτηση Εγγράφων Αρχειοθέτηση Εγγράφων Εισαγωγή στο σύστημα Στον υπολογιστή μας εμφανίζετε το παρακάτω παράθυρο στο οποίο εισάγουμε το όνομα χρήστη. Αφού εισάγουμε το όνομά μας επιλέγουμε «Σύνδεση» Οδηγίες Χρήσης Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ίριδα Οδηγός Χρήσης Έκδοση

Ίριδα Οδηγός Χρήσης Έκδοση Ίριδα Οδηγός Χρήσης Έκδοση 1.5.0 2018 Αρχική Σελίδα Όνομα Χρήστη Ο χρήστης εισάγει ως όνομα χρήστη το email του. Κωδικός Ο χρήστης εισάγει τον κωδικό πρόσβασής του. 2 Περιεχόμενα Αρχική Σελίδα...2 ΣΥΣΤΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για την Ηλεκτρονική Υποβολή Εγγράφων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης

Οδηγός για την Ηλεκτρονική Υποβολή Εγγράφων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας Δ/νση Πληροφορικής & Επικοινωνιών Τμήμα Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για τον Πολίτη email: tshy@damt.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4Θ0Χ-ΡΩΝ. Σχετικές διατάξεις:

ΑΔΑ: Β4Θ0Χ-ΡΩΝ. Σχετικές διατάξεις: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΣΗΣΗΣ Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2012 Α.Π. : 21721 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Περιεχόμενα Εισαγωγή στην εφαρμογή... 2 Βασική Σελίδα (Activity)... 3 Ρυθμίσεις... 3 Πελάτες... 6 Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Αποθήκη... 11 Αναζήτηση προϊόντος...

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την ηλεκτρονική έκδοση και διακίνηση εγγράφων του Υπουργείου Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την ηλεκτρονική έκδοση και διακίνηση εγγράφων του Υπουργείου Οικονομικών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΠΥΟ α) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Η/Υ (Δ31) β) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ (Δ30) Αθήνα, 2014

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγγραφής στις διαδικτυακές εφαρμογές του Ε.Ο.Φ.

Οδηγίες εγγραφής στις διαδικτυακές εφαρμογές του Ε.Ο.Φ. Οδηγίες εγγραφής στις διαδικτυακές εφαρμογές του Ε.Ο.Φ. 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή σας. 2. Επιλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα...4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εγχειρίδιο Χρήσης για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΟΥ/ΜΕΛΕΤΗΣ/ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - Ανοικτές διαδικασίες με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή» Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εσωτερικός κανονισμός για την ηλεκτρονική έκδοση και διακίνηση εγγράφων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.

ΘΕΜΑ: Εσωτερικός κανονισμός για την ηλεκτρονική έκδοση και διακίνηση εγγράφων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Θεσσαλονίκη, 10 /07/2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ Αρ. Πρωτ. 4577 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ταχ.Δ/νση : Διοικητήριο, 54123, Θεσσαλονίκη Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Για την Καταχώρηση Ηλεκτρονικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Για την Καταχώρηση Ηλεκτρονικού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων Γενική Δ/νση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ. Δ/νση Υποστήριξης Π.Σ.Τ. Υλοποίηση Τελωνειακών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ICISnet Εγχειρίδιο Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Helpdesk

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Helpdesk ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Helpdesk Σύντομη περιγραφή λειτουργίας Έκδοση 1 Μάιος 2011

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ενσωμάτωσης υπογραφής στο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Οδηγός ενσωμάτωσης υπογραφής στο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας Δ/νση Πληροφορικής & Επικοινωνιών Τμήμα Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για τον Πολίτη email: tshy@damt.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Ορισμοί Συντάκτης Ηλεκτρονικού Εγγράφου: Υπάλληλος αρμόδιος για το χειρισμό του συστήματος διαχείρισης εγγράφων:

Άρθρο 1 Ορισμοί Συντάκτης Ηλεκτρονικού Εγγράφου: Υπάλληλος αρμόδιος για το χειρισμό του συστήματος διαχείρισης εγγράφων: Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ΥΑΠ/Φ40.4/1/989/10/4/2012 (ΦΕΚ 1301/Β /12-04-2012). 6. Την απόφαση ΥΑΠ/Φ.40.4/3/1031 του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, «Ρυθμίσεις για

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2 ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2 Δεκέμβριος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά με την εφαρμογή 4 3. Είσοδος στην εφαρμογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Protocollo Document logging system 2

Protocollo Document logging system 2 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ Ν. ΜΟΣΧΟΥΤΗ Κ. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ Ν. ΜΕΡΑΜΒΕΛΙΩΤΑΚΗΣ Ο.Ε. Διεύθυνση : Μάρτεν Νόρδενστρομ 4, 84 100 Ερμούπολη Ιστοσελίδα : http://www.e-way.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@e-way.gr

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Pylon Entry Προμηθευτές Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Προμηθευτή... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Εμπορικά

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα... 4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα 2ο: Δημιουργία ψηφιακής υπογραφή με το λογισμικό JSignPdf

Βήμα 2ο: Δημιουργία ψηφιακής υπογραφή με το λογισμικό JSignPdf Αποστολή εγγράφων για δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης με χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και προηγμένης ηλεκτρονικής υπογραφής Βήμα 1ο: Δημιουργία αρχείου pdf Δημιουργείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο

Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο Ανέβασμα φωτογραφιών στο διαδίκτυο - Στόχοι Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αποθηκεύουμε μία φωτογραφία στον υπολογιστή. Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2007 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 17 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 22 Η Λίστα φακέλων... 23 Το Outlook Σήμερα...

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία. Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εργαλεία. Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου Εργαλεία Επικοινωνίας & Συνεργασίας Πανεπιστήμιο Κύπρου Ιούλιος 2017 Copyright 2017 Πανεπιστήμιο Κύπρου. Όλα τα πνευματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Δημιουργός: Λευτέρης Γ. Ζαχαρία Σ ε λ ί δ α 1 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν.Π.Ι.Δ. Π.Π. Γερμανού 3-5, T.K. 105 61 Αθήνα T: 210 3740551 2 F: 210

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1.Γενικές παρατηρήσεις... 4 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 5 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.2 Ταξινόμηση...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήματος για την Υποστήριξη του Έργου Διαχείρισης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.3 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010. Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra

Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010. Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010 Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra Εισαγωγή Αρχείων-Objects για τη συγκεντρωτική ΚΕΠΥΟ (ΜΥΦ) Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία της εξαγωγής των συγκεντρωτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ Ν.3908/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.Εγγραφή στο σύστημα...3 2. Είσοδος στο σύστημα...4 3. Υποβολή Αίτησης...6

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Pylon Entry Πελάτες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πελάτη... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής μητρώου ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (Χ,Μ,Λ) Ιατρός

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής μητρώου ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (Χ,Μ,Λ) Ιατρός Οδηγίες χρήσης εφαρμογής μητρώου ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία (Χ,Μ,Λ) Ιατρός Version 2.1 15/12/2017 Πίνακας Περιεχομένων Οδηγίες χρήσης εφαρμογής μητρώου ασθενών με Χρόνια Μυελογενή Λευχαιμία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ONLINE ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 2012... 3 1. Διαδικασία Εγγραφής και Πρόσβασης... 3 1.1 Διαδικασία απόκτησης κωδικού πρόσβασης... 3 1.2 Διαδικασία υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

http://web.thessaloniki.gr/webmail

http://web.thessaloniki.gr/webmail Οδηγίες προς τους υπαλλήλους του ήµου Θεσσαλονίκης για την διαχείριση της ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας µε το Webmail (Ver 1.0 21-3-2011) (Για οποιοδήποτε πρόβληµα ή απορία επικοινωνήστε µε τον Τάσο

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο διευθύνσεων των Windows

Το βιβλίο διευθύνσεων των Windows Το βιβλίο διευθύνσεων των Windows Αν στέλνουμε email συχνά σε κάποιους, τότε για να μην πληκτρολογούμε τις διευθύνσεις τους κάθε φορά, τις αποθηκεύουμε στο Βιβλίο Διευθύνσεων. Έτσι όταν θα θέλουμε να τους

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

Β ΕΙΔΙΚΗ ΦΑΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Β ΕΙΔΙΚΗ ΦΑΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Β ΕΙΔΙΚΗ ΦΑΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Υπεύθυνος Σπουδών & Έρευνας: Δ. Τσιμάρας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ο χρήστης συμπληρώνει όνομα χρήστη και κωδικό και επιλέγει Είσοδος. Εάν δεν έχει κάνει εγγραφή στο σύστημα θα πρέπει να επιλέξει πρώτα Εγγραφή.

Ο χρήστης συμπληρώνει όνομα χρήστη και κωδικό και επιλέγει Είσοδος. Εάν δεν έχει κάνει εγγραφή στο σύστημα θα πρέπει να επιλέξει πρώτα Εγγραφή. Περιεχόμενα Γενικές Λειτουργίες... 3 Σύνδεση χρήστη... 3 Εγγραφή χρήστη... 3 Εφαρμογές... 4 Ρυθμίσεις... 5 Φόρμα Εισαγωγής Συνόλων Πολιτικών Δικαστηρίων... 6 Φόρμα Εισαγωγής Συνόλων Δεδομένων Υποθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Δεκέμβριος 2011 [1] Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική Οθόνη...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται, 1. Πλοηγός ιστοσελίδων (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Netscape Navigator), 2. Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής εκτελωνισμών

εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής εκτελωνισμών Διαδικτυακή εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή εκτελωνισμών φαρμακευτικών προϊόντων, ημιέτοιμων προϊόντων, δραστικών ουσιών και εκδόχων ανθρώπινης και κτηνιατρικής χρήσης Εγχειρίδιο Χρήσης Έκδοση 1.2.0

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ EXCEL

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ EXCEL ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ EXCEL Η σύνδεση του χρήστη στο σύστημα επιτυγχάνεται με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών TAXISnet στη διεύθυνση h ps://www.pothen.gr/pothen-back/sub1-public

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΈΡΓΩΝ ΔΣ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΑΜΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΑΜΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΑΜΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΑΜΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΑΜΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΑΜΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ Σελίδα 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Πίνακας περιεχομένων ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ... 2 ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ... 3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 1 Σύνδεση στην εφαρμογή... 2 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 3 Σύνδεση Χρήστη... 9 Επεξεργασία προφίλ... 10 Έξοδος... 11 Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Alfaware Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής (Software User Manual)

Alfaware Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής (Software User Manual) Alfaware Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Δι@ύγεια (Software User Manual) Καλώς ήλθατε στο πρόγραμμα Διαύγεια Η εφαρμογή αυτή σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την ALFAWARE, με σκοπό να καλύψει πλήρως τις ανάγκες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2003 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 16 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 20 Η Λίστα φακέλων... 21 Ο φάκελος Το Outlook

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ...4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 6 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα... 7 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης στην Εφαρμογή Πρόσληψης Εκτάκτου Προσωπικού.

Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης στην Εφαρμογή Πρόσληψης Εκτάκτου Προσωπικού. Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης στην Εφαρμογή Πρόσληψης Εκτάκτου Προσωπικού. Επισημάνσεις : Α. Για τα προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ-ΠΕΣΥΠ μπορείτε να κάνετε αίτηση μόνο σε μια πόλη σύμφωνα με την προκήρυξη. Αίτηση σε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός δημιουργίας Υποομάδων / Μαθημάτων / Χρηστών στο LAMS του ΠΣΔ

Οδηγός δημιουργίας Υποομάδων / Μαθημάτων / Χρηστών στο LAMS του ΠΣΔ 1 Οδηγός δημιουργίας Υποομάδων / Μαθημάτων / Χρηστών στο LAMS του ΠΣΔ Για την δημιουργία υποομάδων στο LAMS του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) χρειάζονται τα στοιχεία σύνδεσης της σχολικής μονάδας.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Αριθ. 228/11-12-2014 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΕΛ.Γ.Α.)

ΑΠΟΦΑΣΗ Αριθ. 228/11-12-2014 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΕΛ.Γ.Α.) ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Αριθ. 228/11-12-2014 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ΕΛ.Γ.Α.) Έχοντας υπόψη : 1. Τις διατάξεις του ν. 1790/1988 (134Α ), όπως ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Αρχική: Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας με τους εξής δύο τρόπους:

Αρχική: Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας με τους εξής δύο τρόπους: Καλώς Ήλθατε στο νέο μας site και eshop www.summerdreameditions.gr Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια για το e-shop μας ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός χρήσης. Αρχική: Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ «Ηλεκτρονική Υποβολή & Παρακολούθηση της Ενοποιημένης Αίτησης σχετικά με τη Νηολόγηση Πλοίου στην Ελληνική Σημαία

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Δημιουργία λογαριασμού. Λήψη ηλεκτρονικού μηνύματος. Αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος. Απάντηση και προώθηση

Επικοινωνία. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Δημιουργία λογαριασμού. Λήψη ηλεκτρονικού μηνύματος. Αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος. Απάντηση και προώθηση 5 Επικοινωνία Μια από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του υπολογιστή είναι η επικοινωνία με άλλους. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με άτομα ή ολόκληρες ομάδες, να ζητήσετε αποδεικτικά που θα εξασφαλίζουν ότι

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Επαφές. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Επαφών

Pylon Entry. Επαφές. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Επαφών Pylon Entry Επαφές Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Επαφών Περιεχόμενα Δημιουργία Νέας Επαφής... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 6 Καρτέλα Στοιχεία Επαφής... 7 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης myschool

Σενάριο Χρήσης myschool Σενάριο Χρήσης ΦΟΡΕΙΣ Επιβεβαίωση των Στοιχείων του Φορέα Αρχικά, θα κληθείτε να ελέγξετε την ορθότητα των στοιχείων του Φορέα σας. Επιλέγοντας την καρτέλα «Φορείς», από το μενού που βρίσκεται στο πάνω

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ OPEN TECHNOLOGY SERVICES 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ... 1-1 1.1 Τι απαιτείται για τη δημιουργία Νέας Περιόδου... 1-1 1.2 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα 1: Κριτήρια αναζήτησης προϋπολογισμών

Εικόνα 1: Κριτήρια αναζήτησης προϋπολογισμών 1. Διαδικασία καταχώρησης προϋπολογισμών από το web-rescom Αναλυτικά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να εμφανίσετε, καταχωρήσετε ή και διορθώσετε τους ετήσιους και συνολικούς προϋπολογισμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας

Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας Εγχειρίδιο Χρήσης Ψηφιακής Υπηρεσίας "Αιτήσεις Εισαγωγής Ενδοκοινοτικής Απόκτησης και Εγχώριας Παραγωγής Λιπασμάτων και Πρώτων Υλών" ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2

Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2 Πίνακας περιεχομένων Πελάτες... 2 Αποθήκη... 6 Διαθεσιμότητα... 7 Προϊόντα με παραστατικά... 9 Πωλήσεις... 9 Έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης... 9 Τιμολόγιο... 11 Δελτίο αποστολής... 12 Αναφορές... 16

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.0 Δεκέμβριος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά με την εφαρμογή 4 3. Είσοδος στην εφαρμογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης -0 Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης H διαδικασία συνοπτικά Κάθε επιχείρηση της οποίας η πρόταση βρίσκεται σε κατάσταση «Σε υλοποίηση», έχει το δικαίωμα να υποβάλει ηλεκτρονικά Έκθεση ολοκλήρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.3 εκέµβριος 2012 Πίνακας Περιεχοµένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά µε την εφαρµογή 4 3. Είσοδος στην εφαρµογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης

Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Οδηγός Κατάθεσης Άρθρου σε Περιοδικό στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πολυτεχνείου Κρήτης Χανιά Σεπτέμβριος 2016 Καλώς ήλθατε στην κεντρική σελίδα της πλατφόρμας του Ιδρυματικού Αποθετηρίου (ΙΑ) του Πολυτεχνείου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Βήµα 1 Έναρξη Λειτουργίας Εφαρµογής Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης έχει την δυνατότητα ο χρήστης µέσα από ένα ευέλικτο υποσύστηµα να

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία με θέμα: Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού Καραγιάννης Ιωάννης Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 31587 16 Σεπτεμβρίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2979 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Εσωτερικός κανονισμός για την ηλεκτρονική έκδοση και διακίνηση εγγράφων

Διαβάστε περισσότερα

Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ. Εγχειρίδιο Χρήσης

Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ. Εγχειρίδιο Χρήσης Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ Εγχειρίδιο Χρήσης Έκδοση: 1.0 Ημερομηνία: 20/03/2019 Έκδοση 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Εθνικής Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας Σελ. 1 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.60

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.60 ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.60 Περιεχόμενα 1. Βελτίωση. Προσθήκη νέου εργαλείου για μεταφορά χκ στην επόμενη χρήση.... 2 ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ... 2

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίηση. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ. Data Communication A.E.

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίηση. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ. Data Communication A.E. Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ Premium HRM web ΕΡΓΑΝΗ Είναι πλέον διαθέσιμη μια νέα πολύ σημαντική λειτουργία η οποία σας επιτρέπει από όπου κι αν βρίσκεστε με μια απλή σύνδεση στο Internet μέσω smartphone, tablet

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΦΟΡΕΑ: 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΡΧΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΟΡΕΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ & 2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΦΟΡΕΑ: 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΡΧΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΟΡΕΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ & 2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΦΟΡΕΑ: 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΡΧΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΟΡΕΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ & 2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Περιεχόμενα 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΡΧΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΟΡΕΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 3 2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα