Τροποποίηση 8η. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑ ΦΟΡΕΑ: 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ: 0101/60000 ΓΡΑΦΕΙΟ 2 ο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τροποποίηση 8η. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑ ΦΟΡΕΑ: 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ: 0101/60000 ΓΡΑΦΕΙΟ 2 ο"

Transcript

1 Τροποποίηση 8η ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑ ΦΟΡΕΑ: 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ: 0101/60000 ΓΡΑΦΕΙΟ 2 ο ΑΡ.ΠΡ. ΠΓΕΣ-ΚΚ-358 ΕΚ ΟΣΗ 3 η 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΕΝΤΕΡΙΣΜΕΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΣΘΙΑ Ως κατεψυγµένα κοτόπουλα, θεωρούνται στην προδιαγραφή αυτή, τα κοτόπουλα τα οποία πρέπει να καταψύχονται το συντοµότερο δυνατό, στο πλαίσιο των κανονικών διαδικασιών σφαγής και τα οποία διατηρούνται συνεχώς σε θερµοκρασία που δεν υπερβαίνει τους -18 ο C, κατάλληλα συσκευασµένα. 1.1 Σκοπός Η προδιαγραφή αυτή καλύπτει τις απαιτήσεις της Στρατιωτικής Υπηρεσίας για την προµήθεια από το εµπόριο κατεψυγµένων κοτόπουλων εξεντερισµένων, χωρίς εντόσθια. 1.2 Σχετικά Έγγραφα Ο Κώδικας Τροφίµων - Ποτών και αντικειµένων κοινής χρήσεως (ΚΤΠ) Η προδιαγραφή ΠΓΕΣ-ΚΚ-358/Εκδ.2 η για το ίδιο είδος, που καταργείται Το Β. 497/72 "Περί όρων και προϋποθέσεων καταψύξεως κρεάτων, σπλάχνων, ορνιθοειδών, θηραµάτων και κρεατοσκευασµάτων" Το Π. 1062/80 "Περί ελέγχου της περιεκτικότητας εις ύδωρ εξωγενούς προελεύσεως των κατεψυγµένων σφαγίων πτηνών" Το Π. 40/77 "Περί της κτηνιατρικής επιθεωρήσεως των σφαγίων ζώων και προϊόντων ζωϊκής προέλευσης", όπως ισχύει σή- µερα Υ.Α 487/2000 Υγιεινή των τροφίµων σε συµµόρφωση µε την οδηγία 93/43/ΕΟΚ Ο ΣΚ και το ΤΕ Π 291/96 Ενδοκοινοτικές συναλλαγές κρέατος πουλερικών σε συµµόρφωση µε την Οδηγία 116/92/ΕΟΚ.

2 Τροποποίηση 9 η Οι Τεχνικές εργαστηριακών εξετάσεων τροφίµωνποτών της ΥΓ/ΓΕΣ και οι επίσηµες εθνικές και διεθνείς µέθοδοι εξέτασης των τροφίµων (ΙSO,AFNOR,AOAC) Ο Κανονισµός ΕΟΚ 1906/90 του Συµβουλίου της 26 ης Ιουνίου 1990 σχετικά µε ορισµένους κανόνες εµπορίας για το κρέας πουλερικών Ο Κανονισµός ΕΟΚ 1538/91 της Επιτροπής της 5 ης Ιουνίου 1991 για τον καθορισµό λεπτοµερών κανόνων ενόψει της εφαρµογής του Κανονισµού (ΕΟΚ) υπ'αριθ. 1906/90 του Συµβουλίου σχετικά µε ορισµένους κανόνες εµπορίας για το κρέας πουλερικών Οι Κανονισµοί (ΕΚ) αριθµ. 466/2001 για τον καθορισµό µέγιστων τιµών ανοχής για ορισµένες προσµείξεις στα τρόφιµα και (ΕΚ) αριθµ. 2375/ Οι προτάσεις του ΓΕΣ/ ΥΓ και ΓΕΣ/ ΕΜ (Φ. 611/103/615703/Σ.3038/28Ιουλ.99/ΓΕΣ/ ΥΓ,Φ611/3/542684/Σ.424/6Φεβ.2002 /ΓΕΣ/ ΥΓκαι Φ. 611/62/568726/Σ.1103/3 Αυγ.99/ΓΕΣ/ ΕΜ/4 ο Γρ.), για την προστασία των εφοδίων από τις διοξίνες. Τ9 Τ9 Σηµείωση: Επισηµαίνεται ότι, σε ενδεχόµενη ασυµφωνία µεταξύ των µικροβιολογικών ή χηµικών κριτηρίων, που απορρέουν από την παραπάνω βιβλιογραφία και την παρούσα προδιαγραφή, υπερισχύει η προδιαγραφή. 2. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 2.1 Γενικά Χαρακτηριστικά - Περιγραφή Τα κοτόπουλα που θα προµηθεύεται η Υπηρεσία πρέπει να προέρχονται από πτηνά απόλυτα υγιή, φυλών κρεατοπαραγωγής και των δύο γενών, καλά αναπτυγµένα, ηλικίας µέχρι τριών (3) µηνών (BROILER) Πρέπει να είναι εξεντερισµένα, χωρίς εντόσθια δηλ. να είναι απαλλαγµένα από κεφάλια, τράχηλους, άκρα από τον ταρσό και κάτω (η τοµή να γίνεται στο µέσο της άρθρωσης), την τραχεία, τον οισοφάγο, τα έ- ντερα, τα γεννητικά όργανα, τους αδένες της αµάρας, τη χοληδόχο κύστη, τα πνευµόνια, την καρδιά, το στοµάχι, τη σπλήνα και το συκώτι. Ο τράχηλος να κόβεται από το σώµα και να απορρίπτεται (δεν θα περιέχεται στο συσκευασµένο προϊόν) Να έχουν βάρος γραµµάρια Να είναι κατηγορίας Α (ανάλογα µε τη διάπλαση, την όψη των σφαγίων, την ανάπτυξη της σάρκας, την παρουσία λίπους, το βαθµό φθοράς και µωλώπων και την ύπαρξη εγκαυµάτων λόγω κατάψυξης) σύµφωνα µε το Άρθρο 6 του Κανονισµού 1538/91/ΕΟΚ Να µην παρουσιάζουν ανώµαλο χρώµα και οσµή (σε κατάψυξη ή µετά από απόψυξη),φαινόµενα ευρωτίασης, σηµεία αφυδάτωσης, µερικής ή ολικής απόψυξης, επανακατάψυξης, ρύπανσης και φαινό- µενα σήψης.

3 Τροποποίηση 8η Να είναι παραγωγής όχι πάνω από 40 ηµέρες από την ηµεροµηνία σφαγής µέχρι της φόρτωσής του στα µεταφορικά µέσα Η ποσότητα των οροαιµατηρών υγρών (νερό εξωγενούς προέλευσης) να µην υπερβαίνει το 5,2%, προσδιοριζόµενη όπως στην παράγραφο Ανοχές και λοιπές λεπτοµέρειες στην ίδια παράγραφο. 2.2 Συνθήκες Παραγωγής Σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα από τα σχετικά έγγραφα της παραγράφου 1.2 της παρούσας τεχνικής προδιαγραφής, τα σφάγια πρέπει: Να προέρχονται από ζώα τα οποία έχουν υποβληθεί σε υγειονοµική επιθεώρηση πριν τη σφαγή και τα οποία µετά την επιθεώρηση αυτή, κρίθηκαν κατάλληλα προς σφαγή για την εµπορία κρέατος πουλερικών Να προέρχονται από εγκεκριµένο σφαγείο, το οποίο υπόκειται σε έλεγχο από την αρµόδια αρχή, το οποίο έχει αριθµό έγκρισης στον κατάλογο των εγκεκριµένων εγκαταστάσεων, που κοινοποιείται σ'όλα τα κράτη-µέλη της ΕΕ (τα εγχώρια εγκεκριµένα πτηνοσφαγεία αναγράφονται σε καταστάσεις της Υπηρεσίας Κτηνιατρικής του Υπουργείου Γεωργίας και σε κάθε πτηνοσφαγείο δίδεται ένας αριθµός έγκρισης) Η όλη εγκατάσταση να λειτουργεί κάτω από συνθήκες που απαιτεί η εφαρµογή συστήµατος ΗΑCCP Να έχουν υποβληθεί σε υγειονοµική επιθεώρηση µετά τη σφαγή και να µην έχουν κριθεί ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση Να φέρουν σήµανση καταλληλότητας, σύµφωνα µε την παράγραφο (8) της προδιαγραφής αυτής Έπειτα από την επιθεώρηση µετά τη σφαγή, να υφίστανται χειρισµούς, σύµφωνα µε το Παράρτηµα "Ι" Κεφάλαιο VII και να αποθηκεύονται σύµφωνα µε το Παράρτηµα "Ι" κεφάλαιο ΧΙΙΙ, υπό ικανοποιητικές συνθήκες υγιεινής Να µεταφέρονται µε αυτοκίνηταψυγεία αυτοδυνάµου ψύξεως που πρέπει να είναι εφοδιασµένα µε ειδική ά- δεια που εκδίδεται από την αρµόδια κτηνιατρική Υπηρεσία και αναθεωρείται περιοδικά.

4 Τροποποίηση 8η Ο εξουσιοδοτηµένος κτηνίατρος πρέπει να βεβαιώνει προ της αποστολής, ότι τα οχήµατα ή τα µηχανικά µέσα µεταφοράς όπως και οι συνθήκες φόρτωσης, είναι σύµφωνες µε τους όρους υγιεινής που καθορίζονται στην παρ ιακύµανση της θερµοκρασίας σε επίπεδο ανώτερο των -18 ο C κατά τη µεταφορά δεν επιτρέπεται, πλην της περίπτωσης µόνον της µεταφοράς µε πλοία-ψυγεία, οπότε γίνεται ανεκτή άνοδος της θερµοκρασίας µέχρι -12 ο C για µικρό χρονικό διάστηµα, όχι πάνω από 6 ώρες, για φορτοεκφορτώσεις σε ενδιάµεσα σηµεία του ταξιδιού. Ο έ- λεγχος της διακύµανσης των θερµοκρασιών, διενεργείται από τις ταινίες των αυτογραφικών θερµοµέτρων ή από το ηµερολόγιο του πλοίου εν επιτρέπεται η µεταφόρτωση σε ενδιάµεσους σταθµούς ή λιµάνια, χωρίς συγκατάθεση της υπηρεσίας, σύµφωνα µε την παρ.1α του άρθρου 29 του Π 394/ Να συνοδεύονται κατά τη µεταφορά τους: (1) Είτε από ένα εµπορικό συνοδευτικό έγγραφο το οποίο πρέπει να φέρει εκτός από τις ενδείξεις της παρ (8) της προδιαγραφής αυτής, κωδικό αριθµό ο οποίος επιτρέπει την αναγνώριση της αρµόδιας αρχής που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της εγκατάστασης παραγωγής καθώς και του επισήµου κτηνιάτρου, ο οποίος ήταν υ- πεύθυνος για την υγειονοµική επιθεώρηση την ηµέρα της παραγωγής του κρέατος και το οποίο έγγραφο πρέπει να διατηρείται από τη µονάδα παραλαβής για ένα (1) τουλάχιστον έτος. Επίσης πρέπει να αναγράφεται η κατηγορία (Α), οι λέξεις "κατεψυγµένα κοτόπουλα" και η συνιστώµενη θερµοκρασία αποθήκευσης. (2) Είτε από το πιστοποιητικό καταλληλότητας, που επισυνάπτεται στην προδιαγραφή αυτή, αν πρόκειται για κρέας πουλερικού που προέρχεται από σφαγείο το οποίο βρίσκεται σε περιοχή ή ζώνη υπό περιορισµό για λόγους υγειονοµικού ελέγχου ή που πρόκειται να διαµετακοµισθεί µε σφραγισµένο µεταφορικό µέσο µέσω τρίτης χώρας Να µην έχουν υποστεί οποιαδήποτε ακτινοβολία ή επεξεργασία µε ιονίζουσες ή υπεριώδεις ακτίνες ή επίδραση λευκαντικών ουσιών που δίδουν τεχνητό χρωµατισµό ή γεύση. Επίσης να µην έχουν υποστεί επεξεργασία µε χρωστικές φυσικές ή τεχνητές Να µην έχουν υποστεί επεξεργασία µε αντιβιοτικά ή µε συντηρητικές ή τρυφεροποιητικές ουσίες Εφόσον προέρχονται από τρίτες χώρες να πληρούνται οι προβλεπόµενες διατάξεις της παραγράφου Συµβατική Υποχρέωση Προµηθευτή Ο προµηθευτής πρέπει να εγγυηθεί έγγραφα τη συντήρηση του εφοδίου µέσα στους ψυκτικούς θαλάµους της Στρκής Υπηρεσίας,υπό θερµοκρασία -18 ο C και κάτω και υγρασία 85%-90% για χρονικό διάστηµα 12 µηνών από την ηµεροµηνία προσωρινής παραλαβής του.οι συνθήκες αυτές,µπορούν να ελέγχονται από τον προµηθευτή για το ανωτέρω χρονικό διάστηµα (12 µήνες). Κατά το διάστηµα αυτό, ο προµηθευτής υποχρεούται να αντικαταστήσει την ποσότητα του εφοδίου που θα παρουσιάσει αλλοιώσεις.

5 Τροποποίηση 7η Συσκευασία Κάθε κοτόπουλο πρέπει να είναι συσκευασµένο µέσα σε θήκη από πλαστική ύλη ή από CRYOVAC (σύµφωνα µε τα άρθρα 26 και 27 του ΚΤΠ) ή από άλλη ύλη που δεν επιδρά στην υγιεινή κατάσταση ή στους οργανοληπτικούς χαρακτήρες του προϊόντος (κατάλληλη για επαφή µε τρόφιµα), είναι ανθεκτική (θήκη) και εξασφαλίζει την πλήρη προστασία του κατά τη µεταφορά και εναποθήκευση. Προτιµάται η συσκευασία υπό κενό Τα κατεψυγµένα κοτόπουλα θα συσκευάζονται µέσα σε ανθεκτικά χαρτοκιβώτια, που καθένα πρέπει να περιέχει κοτόπουλα ίδιου µεγέθους και βάρους κατά το δυνατό Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να κλείνονται µε µία από τις παρακάτω µεθόδους: (1) Οι αναδιπλώσεις να είναι συγκολληµένες µε κόλλα ή µε πλαστική αυτοκόλλητη ταινία έτσι ώστε να µην υπάρχουν προεξέχοντα τµήµατα. Στη συνέχεια να τοποθετούνται τρία πλαστικά τσέρκια, ένα κατά µηκος και δύο κατά πλάτος, καλά τεντωµένα και το µεγαλύτερο απ'αυτά να τοποθετετείται πρώτο. (2) Οι αναδιπλώσεις να είναι συγκολληµένες µε κόλλα ή µε πλαστική αυτοκόλλητη ταινία και το όλο χαρτοκιβώτιο να έχει καλυφθεί από συρρικνούµενο πλαστικό, ανθεκτικό στις φορτοεκφορτώσεις Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να έχουν αντοχή κατά MULLEN 190 lb/in 2 τουλάχιστον. 3. ΜΕΘΟ ΟΙ ΟΚΙΜΗΣ ειγµατοληψία Γίνεται από την επιτροπή παραλαβής στην έδρα της µονάδας που παραλαµβάνει το εφόδιο, ανά µερίδα παραγωγής. Ως µερίδα νοείται κάθε παραδιδόµενο φορτίο που περιλαµβάνει σφάγια µιας ηµερο- µηνίας σφαγής και κατάψυξης Η δειγµατοληψία γίνεται ανά µερίδα και υπό την προϋπόθεση ότι τα χαρτοκιβώτια αυτής της ηµεροµηνίας δεν είναι λιγότερα από πεντακόσια, εκτός αν οι µηνιαίες κατανοµές καθορίζουν µικρότερες ποσότητες χαρτοκιβωτίων. Η ποσότητα των χαρτοκιβωτίων που διαχωρίζονται φαίνεται στον παρακάτω Πίνακα "Α". ΠΙΝΑΚΑΣ "Α" Αριθµός ειγµατιζόµενων χαρ/τίων ανά µερίδα µέχρι και πάνω Ποσότητα δείγµατος Χαρ/τια ανά µερίδα

6 Τροποποίηση 7η Είναι δυνατόν µία µερίδα να περιλαµβάνει σφάγια περισσοτέρων της µιας ηµεροµηνιών σφαγής, εφόσον το επιθυµεί ο προµηθευτής και το δηλώνει εγγράφως µε την υπογραφή της σύµβασης. Αυτό ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι τα σφάγια της µιας ηµεροµηνίας παραγωγής δεν καλύπτουν τα 500 χαρτοκιβώτια, όπως προβλέπεται στην παράγραφο Στην περίπτωση αυτή η επιτροπή παραλαβής εξετάζει το σύνολο της παραδιδόµενης ποσότητας όπως στο παρακάτω παράδειγµα: π.χ. Έστω ότι ο προµηθευτής παραδίδει σε µία ηµέρα τις παρακάτω ποσότητες: α. 300 χαρτοκιβώτια Α ηµεροµηνίας β. 800 χαρτοκιβώτια Β ηµεροµηνίας γ. 600 χαρτοκιβώτια Γ ηµεροµηνίας και δηλώνει ότι η (γ) ποσότητα θα συµπληρώσει την (α) ποσότητα προκειµένου να αποτελέσουν µία µερίδα, τότε θα δειγµατιστούν ως µία µερίδα τα 800 χαρτοκιβώτια της (β) ηµεροµηνίας παραγωγής και τα χαρτοκιβώτια των (α) και (γ) ηµεροµηνιών ως άλλη µερίδα. Το ίδιο θα συµβεί και αν ο προ- µηθευτής δηλώσει ότι η ποσότητα (β) θα συµπληρώσει την (α) για να αποτελέσει µερίδα. (Τότε α + β µία µερίδα, γ άλλη µερίδα) Στα χαρτοκιβώτια που διαχωρίσθηκαν έτσι από διάφορα σηµεία του φορτίου: (1) Γίνεται ο µακροσκοπικός έλεγχος συσκευασίας και περιεχοµένου. (2) Λαµβάνεται δείγµα από είκοσι πέντε (25) κοτόπουλα ανά ηµεροµηνία παραγωγής και στέλνεται "εν καταψύξει" στο α- ντίστοιχο Στρατιωτικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ελέγχου Τροφίµων (ΚΒΙΕΣ, Γ' ΚΝΟ, ΚΕΝΟΚ) για εργαστηριακές εξετάσεις (παρ. 3.3.) Ο έλεγχος της εξωτερικής συσκευασίας (χαρτοκιβωτίων) καθώς και της εσωτερικής (πλαστικό περιτύλιγµα), γίνεται από το Χηµείο Στρατού ή Γ.Χ.Κ ή τα κατά τόπους παραρτήµατα του Γ.Χ.Κ σε δείγµα - αντίδειγµα,που λαµβάνεται σε αριθµό ίσο προς το δύο τοις χιλίοις (2% ο ) των προς παράδοση χαρτοκιβωτίων. 3.2 Μακροσκοπικός Έλεγχος Γίνεται από την επιτροπή παραλαβής στην έδρα της µονάδος που παραλαµβάνει το εφόδιο και περιλαµβάνει τους παρακάτω ελέγχους: Στα χαρτοκιβώτια Στα χαρτοκιβώτια που διαχωρίσθηκαν όπως στην παραπάνω παρ εξετάζονται: (1) Οι εξωτερικές επισηµάνσεις καθώς και οι επισηµάνσεις της ατοµικής συσκευασίας των κοτόπουλων. (2) Η πρόσδεση. (3) Το βάρος και το περιεχόµενο των χαρτοκιβωτίων και η συµφωνία τους µε τις σχετικές ενδείξεις που υπάρχουν πάνω σε κάθε χαρτοκιβώτιο Στο Εφόδιο

7 Τροποποίηση 8η Έλεγχος Πιστοποιητικών Συνοδείας Ελέγχονται τα εξής πιστοποιητικά: (1) Εµπορικό συνοδευτικό έγγραφο [παρ (1)]. (2) Πιστοποιητικό καταλληλότητας, όπως το επισυναπτόµενο υπόδειγµα, εφόσον απαιτείται, όπως στην παρ (2) προβλέπεται. (3) Η ύπαρξη σήµανσης καταλληλότητας (παρ ). (4) Η ειδική άδεια του µεταφορικού µέσου (παρ ) Έλεγχος Θερµοκρασίας Μεταφοράς Η θερµοκρασία µεταφοράς δεν πρέπει να είναι υψηλότερη από -18 ο C. Ο έλεγχος αυτός γίνεται µε την αυτογραφική συσκευή η οποία υπάρχει εσωτερικά ή εξωτερικά του ψυκτικού θαλάµου του µέσου µεταφοράς. Η θερµοκρασία της σάρκας του προϊόντος πρέπει να είναι σταθερή και να διατηρείται σε όλα τα σηµεία του ψυγείου κατ ελάχιστον στους 12 ο και ελέγχεται µε τα κατάλληλα όργανα από την επιτροπή Ποιοτικός Έλεγχος του Εφοδίου Με τον έλεγχο αυτό εξετάζονται: (1) Ο αριθµός των χαρτοκιβωτίων της µερίδας (παράγραφος 3.1.1). (2) Το βάρος όλων των κοτόπουλων των χαρτοκιβωτίων του δείγµατος. (3) Η υγιεινή κατάσταση των κοτόπουλων. (4) Η παρουσία πτερών ή πτίλων ή στελεχών τους. (5) Η παρουσία σπλάχνων. Παρατήρηση: Για να ελεγχθεί η παρουσία πτίλων και σπλάχνων καθώς και η εσωτερική κατάσταση των κοτόπουλων, αυτά αποψύχονται µέσα σε ζεστό νερό (ένα ανά χαρτοκιβώτιο) Στο πρακτικό που συντάσσεται, γράφονται µε σαφή τρόπο οι σχετικές διαπιστώσεις. 3.3 Εργαστηριακές Εξετάσεις Το δείγµα των κοτόπουλων που στέλνεται στο Στρκό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ελέγχου Τροφίµων ελέγχεται για τα παρακάτω: Οργανοληπτικά Η ύπαρξη τυχόν ανώµαλης οσµής ή γεύσης µετά από βρασµό. Ο έλεγχος γίνεται αµέσως µετά το βρασµό, σε

8 Τροποποίηση 2η -8- τρία (3) κοτόπουλα ανά ηµεροµηνία παραγωγής Για προσδιορισµό ποσοστού οροαιµατηρών υ- γρών (νερό εξωγενούς προέλευσης) α. Ο προσδιορισµός εκτελείται σύµφωνα µε τις µεθόδους που περιγράφονται στο Π. /1062/80 (Κεφ. ΙΙ και ΙΙΙ) σε δείγµα δεκαεφτά (17) κοτόπουλων ανά ηµεροµηνία παραγωγής. Κατ' αρχήν εφαρµόζεται η µέθοδος του Κεφ. ΙΙ, σε δέκα (10) κοτόπουλα ανά ηµεροµηνία παραγωγής που επιλέγησαν τυχαία. Εφόσον το ποσοστό οροαιµατηρών υγρών δεν υπερβαίνει το 5,2%, το δείγµα θεωρείται κανονικό και τα υπόλοιπα εφτά (7) κοτόπουλα δεν χρησιµοποιούνται (επιστρέφονται στο ανεφοδιαστικό όργανο). Εάν υπερβαίνει το 5,2% το δείγµα θεωρείται µη κανονικό και εφαρµόζεται η µέθοδος του Κεφ. ΙΙΙ στα εφτά (7) κοτόπουλα, που συντηρήθηκαν σε θερµοκρασία κατάψυξης (-18 ο C) µέχρι τότε, για να διαπιστωθεί αν θα παραληφθεί µε έκπτωση τιµής ή αν θα απορριφθεί τελείως. Εφόσον το νερό που προσδιορίζεται µε τη µέθοδο αυτή υπερβαίνει µια θεωρητική τιµή που δίδεται από τη σχέση. Β.Ρ1 Θ.Π. = 3, (όπου Β = περιεκτικότητα σε ολικές πρωτεϊνες του σφαγίου, Ρ1 = συνολικό βάρος σφαγίου χωρίς τη συσκευασία) το προϊόν απορρίπτεται. Λεπτοµέρειες όπως παρακάτω: β. Με βάση το Κεφ. ΙΙ/Π 1062/ ε- φαρµόζεται η ακόλουθη τεχνική: (1) Καθαρίζεται µε στεγνό διηθητικό χαρτί ή χαρτοβάµβακα η εξωτερική επιφάνεια και απαλλάσσεται από την παρουσία υγρασίας και επιφανειακών κρυστάλλων πάγου. (2) Η συσκευασία µε το περιεχόµενό της ζυγίζεται σε ζυγό ακριβείας και εκφράζεται σε γραµµάρια (ΜΟ). (3) Αφαιρείται το εξωτερικό περιτύλιγµα του σφαγίου, ξηραίνεται, ζυγίζεται και εκφράζεται σε γραµµάρια (ΜΙ). (4) Το περιεχόµενο που το βάρος του υπολογίζεται από την διαφορά βάρους (ΜΟ-ΜΙ), τοποθετείται µέσα σε πλαστικό σάκο (ισχυρό και αδιάβροχο) µε το άνοιγµα της κοιλιακής κοιλότητας στραµµένο προς τον πυθµένα του σάκου. Με κατάλληλους χειρισµούς απο- µακρύνεται ο αέρας που

9 -9- υπάρχει µέσα στον πλαστικό σάκο και στη συνέχεια ο σάκος σφραγίζεται στεγανά. (5) Ο σάκος µε το περιεχόµενό του εµβαπτίζεται µέσα σε υδατόλουτρο που έχει θερµοκρασία 42+ ή 2 ο C µε το ση- µείο πρόσδεσης του έξω από την επιφάνεια του νερού. ίνεται προσοχή έτσι ώστε να µην περάσει το νερό από το υδατόλουτρο µέσα στον πλαστικό σάκο. (6) Ο σάκος µε το περιεχόµενό του, µένει µέσα στο υδατόλουτρο, µέχρι να φθάσει η θερµοκρασία στο κέντρο του σφαγίου τους +4 ο C. Για πουλερικά που συντηρούνται στους -12 ο C, ο χρόνος εµβάπτισης καθορίζεται µε βάση το βάρος τους, ως εξής: είγµα µε βάρος κάτω των 800 γραµ. χρόνος 65 λεπτά " " από " " 72 " " " από " " 78 " " " από " " 85 " " " από " " 91 " " " από " " 98 " " " από " " 105 " " " από " " 112 " " " από " " 119 " (7) Ο σάκος και το περιεχόµενό του, α- ποµακρύνονται από το υδατόλουτρο και διατρυπάται η βάση του σάκου για να στραγγίσουν τα νερά που δηµιουργήθηκαν από την τήξη των κρυστάλων του πάγου. Ο χρόνος αποστράγγισης είναι µία ώρα σε θερµοκρασία +10 ο C έως +25 ο C. (8) Το αποψυγµένο σφάγιο αποµακρύνεται από τον πλαστικό σάκο και µε τη βοήθεια χάρτινων φίλτρων, χαρτοπετσετών ή χαρτοβάµβακα, στεγνώνεται τόσο κατά την εσωτερική όσο και κατά την εξωτερική επιφάνεια. (9) Ακολουθεί προσδιορισµός του βάρους του απόψυγµένου σφαγίου µαζί µε τα παραπροϊόντα του, εφόσον προβλέπονται (έκφραση σε γραµµάρια ως Μ2). (10) Υπολογισµός Αποτελέσµατας Η ποσότητα των απωλειών σε νερό µετά από απόψυξη, σε ποσοστό επί τοις % κατά βάρος, για το κατεψυγµένο σφάγιο δίνεται από τον τύπο Μο -Μ1-Μ2 νερό % κ.β. = Χ 100 Μο-Μ1 Μο = βάρος του κατεψυγµένου δείγµατος µε τη συσκευασία του, σε γραµµάρια.

10 -10- Μ1 = βάρος συσκευασίας σε γραµµάρια. Μ2 = βάρος του αποψυγµένου δείγµατος χωρίς τη συσκευασία του, σε γραµ- µάρια. γ. Με βάση την τεχνική του Κεφ. ΙΙΙ/Π 1062/ εφαρµόζονται τα ακόλουθα: (1) Γενικά Η µέθοδος περιλαµβάνει τον προσδιορισµό της περιεκτικότητας του κάθε δείγµατος σε νερό και πρωτεϊνες. Το κάθε σφάγιο µε τη βοήθεια πριονοκορδέλλας και κρεατοµηχανής βαρέος τύπου, µεταβάλλεται σε πολτό. Από τον πολτό λαµβάνεται µια ποσότητα όπου γίνεται προσδιορισµός υγρασίας, σύµφωνα µε την ISO 1442 ενώ σε µία δεύτερη ποσότητα γίνεται προσδιορισµός πρωτεϊνών σύµφωνα µε την ISO R 937. Με δεδοµένα, την περιεκτικότητα του δείγµατος σε πρωτεϊνες, το βάρος του κατεψυγµένου δείγµατος και µια ειδική µαθηµατική σχέση (βλέπε παρακάτω) γίνεται ο υπολογισµός του θεωρητικά προβλεπόµενου νερού για τα δείγ- µα. Τέλος γίνεται σύγκριση των δύο ποσοτήτων νερού (θεωρητικά & χηµικά προσδιοριζοµένου). (2) Οµογενοποίηση του δείγµατος µε τη βοήθεια πριονοκορδέλλας και κρεατοµηχανής βαρέος τύπου. (3) Από το οµογενοποιηµένο δείγµα, λαµβάνεται µία ποσότητα και γίνεται προσδιορισµός υγρασίας, όπως αυτή περιγράφεται στην ISO (4) Από το ίδιο δείγµα, µια δεύτερη ποσότητα χρησιµοποιείται για τον προσδιορισµό ολικών πρωτεϊνών, σύµφωνα µε την ISO R 937 (Αναγωγή της περιεκτικότητας σε άζωτο %, σε ολικές πρωτεϊνες β γίνεται µε τη βοήθεια του συντελεστή 6,25). (5) Έλεγχος αποτελεσµάτων για την περίπτωση των ορνιθίων. Αν παρασταθεί µε Ρ1 το συνολικό βάρος του σφαγίου (µε τα παραπροϊόντα του, εφόσον προβλέπονται και χωρίς τα υλικά συσκευασίας του) σε γραµµάρια και ως (α) η επί τοις % περιεκτικότητά του σε χηµικά προσδιοριζόµενο νερό, ενώ ως (β) παρασταθεί η επί τοις % περιεκτικότητα σε ολικές πρωτεϊνες, τότε το βάρος του χηµικά προσδιοριζόµενου νερού κατά σφάγιο δίνεται από τον τύπο: και οι πρωτεϊνες κατά σφάγιο α. Ρ1 ΧΠ = γρ 100 β. Ρ1 Π = γρ 100

11 Τροποποίηση 8 η -11- Για την περίπτωση των κοτόπουλων το θεωρητικά προβλεπόµενο νερό για το κάθε σφάγιο, προσδιορίζεται µε βάση τη σχέση: β. Ρ1 Θ.Π. = 3, γρ. 100 Αν η χηµικά προσδιοριζόµενη µέση περιεκτικότητα σε νερό για τα εφτά (7) τε- µάχια ξεπερνά το ποσό που δίνεται από την παραπάνω σχέση, τα σφάγια θεωρούνται ότι περιέχουν νερό εξωγενούς προέλευσης περισσότερο από ότι τεχνολογικά επιτρέπεται. Στην περίπτωση αυτή το προϊόν θεωρείται ΜΗ ΚΑ- ΝΟΝΙΚΟ και απορρίπτεται. Αν η χηµικά προσδιοριζόµενη µέση περιεκτικότητα σε νερό για τα εφτά (7) τεµάχια είναι µικρότερη από το ποσό που δίνεται από την παραπάνω σχέση, τότε τα σφάγια θεωρούνται ότι περιέχουν νερό εξωγενούς προέλευσης µέσα στα όρια που τεχνολογικά επιτρέπεται. Στην περίπτωση αυτή το προϊόν θεωρείται µεν ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ (γιατί ξεπερνά το ποσοστό του 5,2% Κεφ. ΙΙ/Π 1062/ ) αλλά είναι δυνατή η παραλαβή του µε έκπτωση τιµής διπλάσια της υπέρβασης του ορίου 5,2% Μικροβιολογική Εξέταση Γίνεται σε πέντε (5) κοτόπουλα ανά ηµεροµηνία παραγωγής και αναζητούνται σαλµονέλες σε 25 γραµµάρια δείγµατος, που λαµβάνονται από τους µυς του στήθους. Το προϊόν δεν παραλαµβάνεται εφόσον βρεθούν σαλµονέλες έστω και σε ένα από τα πέντε δείγµατα (απαιτείται απουσία) Τυχόν άλλες εξετάσεις που ζητούνται από την επιτροπή 3.4 Αποφάσεις Επιτροπής Μετά το µακροσκοπικό έλεγχο Το προϊόν απορρίπτεται στις εξής περιπτώσεις: Όταν τα µέσα µεταφοράς αυτοδυνάµου ψύξεως δεν έχουν αυτογραφικά θερµόµετρα ή έχουν αλλά δεν τέθηκαν σε λειτουργία Όταν δεν συνοδεύονται από εµπορικό συνοδευτικό έγγραφο µε τις απαραίτητες σηµάνσεις ή από πιστοποιητικό καταλληλότητας εφόσον διέρχεται από χώρες µη µέλη ΕΕ ή προέρχεται από σφαγείο, το οποίο βρίσκεται σε περιοχή ή ζώνη υπό περιορισµό Όταν η θερµοκρασία συντηρήσεως κατά τη µεταφορά διαπιστωθεί ότι ανήλθε πάνω από -18 ο C (να ληφθεί υπόψη και η παρ ).

12 Τροποποίηση 8η Όταν διαπιστωθούν αλλοιώσεις που αναφέρονται στην παράγραφο και και πάνω από τις προβλεπόµενες ανοχές Όταν δεν υπάρχει σή- µανση καταλληλότητας Όταν κατά τον έλεγχο του βάρους όλων των κοτόπουλων των χαρτοκιβωτίων του δείγµατος, διαπιστωθεί ότι σε ποσοστό µεγαλύτερο του 2% στον αριθµό των δειγµάτων, το βάρος τους είναι µεγαλύτερο από γραµµ ή µικρότερο από γραµµ Όταν βρεθούν κοτόπουλα στο δείγµα που έχουν το καθένα πάνω από 10 πτίλα, πτερά ή στελέχη και σε ποσοστό πάνω από 20% των κοτόπουλων που εξετάζονται ή αν βρεθούν πάνω από 50 πτίλα κλπ στο σύνολο των κοτόπουλων που εξετάζονται Όταν βρεθούν σπλάχνα απαγορευµένα αλλά όχι επικίνδυνα για τη συντήρηση του προϊόντος (καρδιά, συκώτι, σπλήνα, πνεύµονες, στοµάχι χωρίς περιεχόµενο) και σε ποσοστό πάνω από 10%. Επίσης όταν βρεθούν σπλάχνα επικίνδυνα για τη συντήρηση του προϊόντος (στοµάχι µε περιεχόµενο, έντερο γενικά) και σε ποσοστό πάνω από 5% Το προϊόν παραλαµβάνεται µε έκπτωση τιµής Όταν διαπιστωθεί βάρος κοτόπουλων του δείγµατος από γραµµ. ή γραµµ. και εφόσον το υπέρβαρο ευρίσκεται σε ποσοστό άνω του 5% στον αριθµό των δειγµάτων, τότε επιβάλλεται πρόστιµο επί της συνολικής ποσότητας. Ε- φόσον οι αποκλίσεις βάρους περιορίζονται στα γραµµ. το προϊόν παραλαµβάνεται κανονικά Όταν βρεθούν κοτόπουλα ελαττωµατικά εξ'αιτίας της παρουσίας πτερών ή πτίλων ή στελεχών τους (κοτόπουλα που το καθένα έχει µέχρι 10 πτίλα, πτερά ή στελέχη) και σε ποσοστό µέχρι 20% των κοτόπουλων που εξετάζονται ή αν βρεθούν µέχρι 50 πτίλα κλπ στο σύνολο των κοτόπουλων που εξετάζονται, (υπόψη η παρατήρηση παράγρ (5) τότε επιβάλλεται έκπτωση που κυµαίνεται από 3-4% επί της συνολικής ποσότητας Όταν βρεθούν σπλάχνα απαγορευµένα αλλά όχι επικίνδυνα (παρ ) και σε ποσοστό µέχρι 10%, το προϊόν παραλαµβάνεται µε έκπτωση µέχρι 5%. Όταν βρεθούν σπλάχνα επικίνδυνα για τη συντήρηση του προϊόντος σε ποσοστό µέχρι 5%, το προϊόν παραλαµβάνεται µε έκπτωση τιµής 7% Όταν υπάρχει εκτροπή στις επισηµάνσεις (πλην της σφραγίδας σηµάνσεως καταλληλότητας για την οποία ισχύει η παράγρ ), επιβάλλεται έκπτωση που κυµαίνεται από 0,5-1%.

13 Τροποποίηση 8η Όταν υπάρχει εκτροπή στην πρόσδεση των χαρτοκιβωτίων και ανάλογα µε το είδος της εκτροπής Μετά τον εργαστηριακό έλεγχο εξής περιπτώσεις: Το προϊόν δεν παραλαµβάνεται στις Όταν υπάρχει ανώµαλη οσµή ή γεύση ή χρώµα µετά το βρασµό του δείγµατος της αυτής ηµεροµηνίας παραγωγής Όταν ευρεθούν σαλµονέλλες έστω και σε ένα από τα πέντε δείγµατα (απαιτείται απουσία) Όταν διαπιστωθεί η παρουσία καταλοίπων φαρµακολογικών ουσιών πέρα από τα όρια που ορίζονται µε τον Κανονισµό 2377/90 της ΕΕ, όπως τροποποιήθηκε µε τον Κανονισµό 1960/2000 της Επιτροπής της ΕΕ και κατάλοιπα απαγορευµένων ουσιών (ορµόνες, απαγορευµένα αντιβιοτικά, χηµειοθεραπευτικά κλπ) Όταν το ποσοστό των οροαιµατηρών υγρών υπερβαίνει το 5,2% και ταυτόχρονα η χηµικά προσδιοριζόµενη µέση περιεκτικότητα σε νερό ξεπερνά το θεωρητικό ποσό, όπως αυτό προσδιορίζεται στην παρ (γ) της προδιαγραφής αυτής Το προϊόν παραλαµβάνεται µε έκπτωση τιµής Όταν το ποσοστό των οροαι- µατηρών υγρών υπερβαίνει το 5,2% και ταυτόχρονα η χηµικά προσδιοριζόµενη µέση περιεκτικότητα σε νερό είναι µικρότερη από το θεωρητικό ποσό όπως αυτό προσδιορίζεται στην παρ (γ) της προδιαγραφής αυτής. Η έκπτωση της τιµής θα είναι διπλάσια της υπέρβασης του ορίου 5,2% Όταν το υλικό συσκευασίας (πρώτη και δεύτερη συσκευασία) δεν είναι σύµφωνο µε τα καθοριζόµενα στην παρ Επανεξετάσεις Η επανεξέταση, σε ότι αφορά στις εργαστηριακές εξετάσεις, είναι δυνατή µόνο για τον προσδιορισµό των οροαιµατηρών υγρών. Γίνεται µετά από επαναδειγµατισµό του προϊόντος και λήψη δείγµατος σε α- ριθµό ίσο προς το αρχικά εξετασθέν, σύµφωνα µε την παρ.15 του άρθρου 36 του Π 394/ Σε περίπτωση απόρριψης ή παραλαβής µε έκπτωση τιµής από το µακροσκοπικό έλεγχο (παρ. 3.2), είναι δυνατή η παραποµπή σε δευτερόβαθµια επιτροπή παραλαβής ύστερα από σχετικό αίτηµα του προµηθευτή ή αυτεπάγγελτα από την Υπηρεσία. Ακολουθούνται οι διαδικασίες της παρ.5 του άρθρου 27 του Π 394/96.

14 Τροποποίηση 8 η -14- όπως αναφέρεται στην παρ Εφόσον η επιτροπή κρίνει το δείγµα που ε- ξετάσθηκε κανονικό, αυτό προωθείται στο εργαστήριο από την επιτροπή παραλαβής για τις παραπέρα εξετάσεις Επανεξέταση του εφοδίου δεν είναι δυνατή όταν αυτό κατά την πρώτη εξέταση από το αρµόδιο µικροβιολογικό εργαστήριο έχει χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνο. 4. ΙΑΦΟΡΑ 4.1 Γενικά Αυτοί που συµµετέχουν στους διαγωνισµούς πρέπει να δηλώσουν ότι το προϊόν που θα παραδώσουν είναι σύµφωνο µε την προδιαγραφή. Γι' αυτό καταθέτουν, µαζί µε την τεχνική προσφορά τους, Φύλλο Συµµόρφωσης (Φ.Σ.)(Παράρτηµα Γ ), όπου απαντούν παράγραφο προς παράγραφο στην προδιαγραφή, αναφέροντας τυχόν διαφορές οι οποίες θα ληφθούν υπόψη από την αρµόδια επιτροπή κατά την αξιολόγηση των προσφορών Οποιαδήποτε διαφοροποίηση από τους όρους που καθορίζονται στην παρούσα προδιαγραφή, αναφέρεται ή περιγράφεται µε κάθε λεπτοµέρεια από τον προµηθευτή και εξετάζεται από την αρµόδια επιτροπή για τη λήψη σχετικής αποφάσεως Η Υπηρεσία µπορεί κατά την κρίση της να διαπιστώνει µε επιτροπή που θα συγκροτεί, τη σωστή επεξεργασία των πουλερικών από τη σφαγή µέχρι την κατάψυξη, σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις και ειδικότερα µε την ΥΑ 487/2000. Γι' αυτό ο προµηθευτής υποχρεώνεται πέντε (5) ηµέρες πριν από την έναρξη της επεξεργασίας, να γνωρίζει στον πρόεδρο της παραπάνω επιτροπής την ηµεροµηνία και ώρα έναρξης της ε- πεξεργασίας των κοτόπουλων που προορίζονται για τη Στρκή Υπηρεσία Η επιτροπή µπορεί να παρακολουθεί την επεξεργασία επί χρονικό διάστηµα κατά την κρίση της, έτσι ώστε να διαπιστώνει τυχόν παραλείψεις και ατέλειες επεξεργασίας. Η παρακολούθηση αυτή συνίσταται στον έλεγχο της βιοµηχανίας σύµφωνα µε τους ενδείκτες του υποδ. 2 του ΣΚ Ειδικότερα ελέγχονται τα παρακάτω: (1) Ο χρόνος αφαίµαξης. (2) Η αποπτίλωση και ο εκσπλαχνισµός. (3) Η καθαρότητα του ύδατος έκπλυσης. (4) Ο υγειονοµικός έλεγχος και η αποµάκρυνση των πουλερικών που παρουσιάζουν παθήσεις, κακώσεις κλπ. (5) Η συσκευασία µέσα σε σάκους από πλαστική ή άλλη επιτρεπόµενη ύλη. (6) Ο χρόνος που µεσολαβεί µεταξύ του τέλους της επεξεργασίας και της τοποθέτησης των πουλερικών σε κατάψυξη, όπως επίσης και ο χρόνος κατάψυξής τους. (7) Οι συνθήκες υγιεινής εργασίας του προσωπικού, η καταλληλότητα και η τήρηση των κανόνων υγιεινής στους χώρους της βιοµηχανίας.

15 Η επιτροπή ανάλογα µε τις διαπιστώσεις από την παραπάνω παρακολούθηση προβαίνει σε σχετικές υποδείξεις προς τον προ- µηθευτή, που πρέπει να ικανοποιούνται µέσα σε ορισµένο χρονικό διάστηµα και στη συνέχεια παρακολουθεί περιοδικά την τήρησή τους Η παραπάνω επιτροπή συντάσσει σχετικό πρακτικό όπως το Υποδ. 2 του ΣΚ , το οποίο αποστέλλεται στο ΓΕΣ/ ΕΜ/4 ο Γρ µέσω του οικείου Σχηµατισµού. Σ'αυτό αναφέρονται συγκεκριµένες απόψεις της επιτροπής, ιδίως στην περίπτωση που δεν τηρούνται από τον προ- µηθευτή οι κανόνες καλής επεξεργασίας, µε συνέπεια να υπάρχουν δυσµενείς επιδράσεις στην παραπέρα συντήρηση του προϊόντος όπως και στην εµφάνισή του Ο παραπάνω έλεγχος δεν δεσµεύει την Υπηρεσία ως προς τις παραπέρα απαραίτητες εξετάσεις των κοτόπουλων και παραλαβή τους ή όχι. 4.2 Επισηµάνσεις Πάνω στις συσκευασίες πρέπει να γράφονται οι παρακάτω επισηµάνσεις Πάνω στην ατοµική συσκευασία τοποθετείται ετικέτα όπου αναγράφονται: (1) Η κατηγορία των σφαγίων (κατηγορία Α). (2) Ο κωδικός αριθµός του σφαγίου. (3) Η επωνυµία και η έδρα της επιχείρησης. (4) Η ηµεροµηνία σφαγής ή κατάψυξης Πάνω στα χαρτοκιβώτια Σε κάθε χαρτοκιβώτιο και σε µια από τις πλάγιες πλευρές θα γράφονται τα παρακάτω: ΣΤΡΑΤΟΣ". (Κατηγορία Α). ονοµατεπώνυµο του προµηθευτή. πτηνών. (1) Η φράση "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ (2) Η κατηγορία των σφαγίων (3) Ο τίτλος της επιχείρησης ή το (4) Η ηµεροµηνία σφαγής των (5) Ο τόπος προέλευσης. (6) Το καθαρό βάρος του περιεχοµένου και ο αριθµός των κοτόπουλων.

16 Τροποποίηση 9 η -16- (7) Ο αριθµός της σύµβασης. (8) Η σήµανση καταλληλότητας, η οποία πρέπει να τίθεται επάνω στη συσκευασία µε ετικέτα µίας χρήσης ή µε ωοειδή σφραγίδα, πλάτους τουλάχιστον 6,5 cm και ύψους 4,5 cm επί της ο- ποίας αναγράφονται τα εξής: (α) Στο πάνω τµήµα, το σήµα που χαρακτηρίζει τη χώρα αποστολής µε κεφαλαία, δηλ EL, B, DK, D, E, F, IRL, I, L, NL, P ή UK. (β) Στο κέντρο ο αριθµός κτηνιατρικής έγκρισης της εγκατάστασης. (γ) Στο κάτω τµήµα ένα από τα αρκτικόλεξα ΕΟΚ, CEE, EOF, EWG, EEC ή EEG. Τα στοιχεία πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 0,8 cm για τα γράµµατα και τουλάχιστον 1 cm για τα ψηφία. Η σήµανση καταλληλότητας δύναται επιπλέον να περιλαµβάνει ένδειξη που επιτρέπει την εξακρίβωση της ταυτότητας του κτηνιάτρου που έχει διενεργήσει την υγειονοµική επιθεώρηση του κρέατος. Το υλικό επισήµανσης πρέπει να ανταποκρίνεται σ' όλες τις απαιτήσεις της υγιεινής. Η σήµανση καταλληλότητας είτε είναι επικολληµένη ως ετικέτα έιτε τίθεται µε σφραγίδα πάνω στο χαρτοκιβώτιο, πρέπει να είναι σε τέτοιο σηµείο έτσι ώστε να καταστρέφεται µε το άνοιγµα του χαρτοκιβωτίου. 4.3 Μέτρα που λαµβάνονται για την προστασία του εφοδίου από τις ιοξίνες Στο Παράρτηµα "Α" αυτής της προδιαγραφής αναλύονται λεπτοµερώς όλα τα µέτρα που λαµβάνονται για την προστασία του εν λόγω εφοδίου από τις διοξίνες και έχουν σχέση µε την όλη παραγωγική διαδικασία, την παρακολούθηση της διαδικασίας αυτής από τη Στρκή Υπηρεσία, τα επιτρεπόµενα όρια και τις υποχρεώσεις του προµηθευτή, πλέον των όσων προαναφέρθηκαν. Στο Παράρτηµα "Β" αναλύεται η τεχνική δειγµατοληψίας για την αναζήτηση διοξινών και παροµοίων µε τις διοξίνες PCB s. Τ9 Ακριβές Αντίγραφο Ταξχος Μιχαήλ Κούκουρας Υποδιευθυντής Λγός (ΕΜ) Αλκιβιάδης Μανούκας ΓΕΣ/ ΕΜ/2 ο ΓΡ/β ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ "Α" Μέτρα Προστασίας για το Κατεψυγµένο Κοτόπουλο από ιοξίνες "Β" Τεχνικές Οδηγίες ειγµατοληψίας για την Αναζήτηση ιοξινών και Παροµοίων µε τις ιοξίνες PCB s "Γ" Υπόδειγµα Φύλλου Συµµόρφωσης για Κατεψυγµένα Κοτόπουλα Εξεντερισµένα Χωρίς Εντόσθια. Τ9

17 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΚΚ-358 ΕΚ ΟΣΗ 3 η ΙΟΥΛΙΟΣ 2000 ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΕΝΤΕΡΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΣΘΙΑ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 2000 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗΣ

18 ΠΓΕΣ -ΚΚ -358 Α/Α ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΑΤΑΓΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙ ΗΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΘΜΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΝΟΓΡΑΦΗ Ο Η Γ Ι Ε Σ α. Καταχωρίστε στον Πίνακα κάθε διαταγή τροποποίησης - διόρθωσης για επιβεβαίωση ότι οι µεταβολές πραγµατοποιήθηκαν. β. Οι τροποποιήσεις να γίνονται µε στυλό διαρκείας, η δε διαγραφή των παλαιών παραγράφων να πραγµατοποιείται µε ευθείες γραµµές στο µέσο των λέξεων (π.χ.καλώς).

19 Τροποποίηση 9 η TEXNIKH ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΕΝΤΕΡΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΣΘΙΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός Σχετικά Έγγραφα ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ Γενικά Χαρακτηριστικά- Περιγραφή Συνθήκες Παραγωγής Συµβατική Υποχρέωση Προµηθευτή Συσκευασία ΜΕΘΟ ΟΙ ΟΚΙΜΗΣ ειγµατοληψία Μακροσκοπικός Ελεγχος Εργαστηριακές Εξετάσεις Αποφάσεις Επιτροπής Επανεξετάσεις ΙΑΦΟΡΑ Γενικά Επισηµάνσεις Μέτρα που λαµβάνονται για την προστασία του εφοδίου από τις ιοξίνες 16 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ "Α" Μέτρα Προστασίας για το Κατεψυγµένο Κοτόπουλο από ιοξίνες "Β" Τεχνικές Οδηγίες ειγµατοληψίας για την Αναζήτηση ιοξινών και Παροµοίων µε τις ιοξίνες PCB s "Γ" Υπόδειγµα Φύλλου Συµµόρφωσης για Κατεψυγµένα Κοτόπουλα Εξεντερισµένα χωρίς Εντόσθια. Τ9

20 Τροποποίηση 6η ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2 ο ΓΡΑΦΕΙΟ/β ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΣΤΗΝ Ιουλ 2000 ΠΓΕΣ-ΚΚ-358 ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΕΝΤΕΡΙΣΜΕΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΟΣΘΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΕΦΟ ΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΑ-ΦΥΛΛΑ ΙΑ- ΠΡΟΕ ΡΙΚΑ ΙΑΤΑΓ- ΜΑΤΑ-ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΤΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑ- ΣΚΕΥΑΣΤΗ- ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ (α) (β) (γ) Αθήνα. Ο Προµηθευτής ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ α. Στη στήλη (α) αναγράφονται υποχρεωτικά όλες οι παράγραφοι κατ α- πόλυτη σειρά, όπως φαίνονται στην παρούσα Τεχνική Περιγραφή (Τ.Π.) β. Στη στήλη (β) δηλώνεται αντίστοιχα σε κάθε παράγραφο αν τα χαρακτηριστικά του προσφεροµένου εφοδίου συµφωνούν απόλυτα ή όχι µε την Τεχνική Περιγραφή. Αυτό, θα γίνεται µε την αναγραφή απέναντι από κάθε παράγραφο, ότι «ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Π.» ή «ΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Π.» γ. Στη στήλη (γ) γίνεται αναφορά σε ενισχυτικά στοιχεία των αναγραφοµένων στη στήλη (β), δηλ γιατί δεν συµφωνεί το εφόδιο µε την προδιαγραφή ή τυχόν επιπρόσθετα χαρακτηριστικά του τα οποία το καθιστούν καλύτερο ποιοτικά από το προσδιοριζόµενο στην προδιαγραφή. Ακριβές Αντίγραφο Ταξχος Μιχαήλ Κούκουρας Υποδιευθυντής Λγός (ΕΜ) Αλκιβιάδης Μανούκας ΓΕΣ/ ΕΜ/2 ο ΓΡ/β

21 Τροποποίηση 9 η ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2 ο ΓΡΑΦΕΙΟ/β ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΣΤΗΝ Αυγ. 99 ΠΓΕΣ-ΚΚ-358/3 η Εκδ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΙΟ- ΞΙΝΕΣ 1. Ο προµηθευτής καταθέτει, µε την οικονοµική και τεχνική του προσφορά, ακριβή κατάλογο των επιχειρήσεων εκτροφής της χώρας προέλευσης οι οποίες πρόκειται να προµηθεύσουν τα κοτόπουλα στη σφαγειοτεχνική εγκατάσταση του προµηθευτή. 2. Η παραγωγική διαδικασία γίνεται, παρουσία επιτροπής που α- παρτίζεται από δύο στρατ. κτηνιάτρους και έναν Αξκό ΕΜ, ως πρόεδρο. Η ε- πιτροπή παρακολούθησης της παραγωγικής διαδικασίας έχει τις παρακάτω αρµοδιότητες και δικαιοδοσίες: α. ικαίωµα επίσκεψης και υγειονοµικού ελέγχου των εγκαταστάσεων εκτροφής όπως αυτές αναγράφονται από τον προµηθευτή στον κατάλογο της παραγράφου 1 και ο οποίος τίθεται στη διάθεσή της µετά την υπογραφή της σχετικής σύµβασης. β. ικαίωµα διερεύνησης του διατροφικού σχήµατος των ε- κτρεφοµένων πουλερικών και της προέλευσης των υλών διατροφής (ζωοτροφές). γ. ικαίωµα λήψης και αποστολής δειγµάτων, από την παραγωγή του κοτόπουλου (πτηνοσφαγεία), σε διαπιστευµένα εργαστήρια, για την αναζήτηση διοξινών και παροµοίων µε τις διοξίνες PCB s. Κάθε επιτροπή έχει τη δυνατότητα διεξαγωγής µίας τυχαίας δειγµατοληψίας από το έτοιµο προϊόν. Η ανωτέρω δειγµατοληψία δεν αναστέλλει την παραγωγική διαδικασία, µέχρι την έκδοση του αποτελέσµατος. δ. Σε περίπτωση ανίχνευσης και παρουσίας διοξινών και παροµοίων µε τις διοξίνες PCB s στο δείγµα, όλη η ποσότητα, που έχει καλύψει µε την παρουσία της η επιτροπή για το προϊόν, δεσµεύεται και δεν παραλαµβάνεται από την Στρατ. Υπηρεσία σε οποιοδήποτε στάδιο παραλαβής και αν ευρίσκεται, εφόσον υπερβαίνει τα σχετικά όρια. Τ9 Τ9 ε. Οι εγκαταστάσεις εκτροφής θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό της επίσηµης κτηνιατρικής Αρχής της χώρας από όπου προέρχονται, από την οποία θα προκύπτει ότι τα πουλερικά εκτρέφονται µε φυράµατα απαλλαγµένα από διοξίνες ή άλλους τοξικούς και επικίνδυνους παράγοντες για τη δηµόσια υγεία, σε εφαρµογή των σχετικών οδηγιών της ΕΕΚ. στ. Τα δείγµατα τα έξοδα αποστολής και η δαπάνη των εργαστηριακών ελέγχων, βαρύνουν τον προµηθευτή.

22 Τροποποίηση 9 η Α-2 3. Σαν ανεκτά όρια παρουσίας διοξινών και παροµοίων µε τις διοξίνες ΡCB s (πολυχλωριοµένα διφαινύλια) για τα κατεψυγµένα κοτόπουλα, που προορίζονται για τις Ε, θεωρούνται τα καθοριζόµενα από τον κανονισµό 2375/2001 της ΕΚ. Τ9 4. Η επιτροπή παρακολούθησης της παραγωγικής διαδικασίας θα πρέπει να επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις εκτροφής πέντε ηµέρες πριν από την έναρξη της παραγωγής. 5. Η έκθεση της επιτροπής παρακολούθησης παραγωγικής διαδικασίας και τα αποτελέσµατα των διενεργηθεισών εξετάσεων κοινοποιούνται µε µέριµνα του ΥΠΑΝ στους προέδρους των επιτροπών αρχικών παραλαβών των εφοδίων για διευκόλυνση του έργου των. T9 Ακριβές Αντίγραφο Tαξχος ηµοσθενης Μάντζαρης Υποδιευθυντής Λγός (ΕΜ) Αλκιβιάδης Μανούκας ΓΕΣ/ ΕΜ/2 ο Γρ/β

23 Τροποποίηση 9η ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 2 ο ΓΡΑΦΕΙΟ/β ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ B ΣΤΗΝ Αυγ. 99 ΠΓΕΣ-ΚK-358/3 η Εκδ ΤΕΧΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΟΞΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΟΞΙΝΕΣ PCB s 1. Η αναζήτηση διοξινών και παρόµοιων µε τις διοξίνες PCB (πολυχλωριωµένα διφαινύλια), στα τρόφιµα ζωικής προέλευσης, από 1 ης Ιουλ είναι υποχρεωτική και γίνεται σύµφωνα µε τον κανονισµό µε αριθµ. 2375/01 της ΕΚ του Συµβουλίου της 29/11/01 (Επίσηµη Εφηµερίδα ΕΚ L321/ σελ 1-5) 2. Η δειγµατοληψία διενεργείται υποχρεωτικά από τις επιτροπές παρακολούθησης της παραγωγικής διαδικασίας του εφοδίου. Εξυπακούεται ότι το λαµβανόµενο δείγµα αντιπροσωπεύει συγκεκριµένη ποσότητα και ότι η δεδο- µένη ποσότητα δειγµατίζεται µόνο µια φορά. T9 T9 T9 3. Το δείγµα λαµβάνεται µόνον από το λιπώδη ιστό, όταν πρόκειται για κρέας και προϊόντα κρέατος. 4. Κάθε δείγµα συγκροτείται ως εξής: α. Σε τέσσερα γυάλινα βάζα µε πώµα, που δεν έχουν χρησιµοποιηθεί για άλλο σκοπό (καινουργή), συλλέγεται λιπώδης ιστός από διάφορα σηµεία του κρέατος. Στα κοτόπουλα, επειδή το υποδόριο λίπος είναι ελάχιστο, η κυρία ποσότητα προέρχεται από τη σπλαχνική κοιλότητα. β. Το µέγεθος του δείγµατος, στο κάθε βάζο, πρέπει να φθάνει τα 100 γραµ. γ. Πριν από τον πωµατισµό του κάθε βάζου, τοποθετείται ένα φύλλο αλουµινόχαρτου, σε διπλή στρώση, στο στόµιο του βάζου. Σκοπός της παρουσίας του αλουµινόχαρτου είναι να µην έλθει σε επαφή το δείγµα, µε την πλαστική επίστρωση του εσωτερικού του πώµατος. δ. Τα τέσσερα (4x100 γραµ.) βάζα του λίπους αποτελούν ένα δείγµα. 5. Κάθε βάζο, µετά τον πωµατισµό του, σφραγίζεται (αφού συσκευασθεί σε κατάλληλο χαρτί συσκευασίας) κατά τρόπο που να εξασφαλίζεται από κάθε παραβίαση. Σηµειούται, ότι πρόκειται για δείγµα ζωικού ιστού και, εφόσον η µεταφορά του στο εργαστήριο θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις ώρες, α- παιτείται µεταφορά υπό συνθήκες ψύξης. 6. Σε κάθε βάζο αναρτάται, αναπόσπαστα, καρτέλλα δείγµατος, όπως εφαρ- µόζεται και στις άλλες µορφές δειγµατοληψίας. 7. Στην καρτέλλα αναγράφεται πέραν των προβλεποµένων από τις διαδικασίες δειγµατοληψίας, ευκρινώς η φράση ΑΝΑΖΗΤΗΖΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΟΞΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΟΞΙΝΕΣ PCB s. T9

24 Τροποποίηση 9 η Β-2 8 To δείγµα αποστέλλεται, µε µέριµνα του προέδρου της επιτροπής και µε έξοδα του προµηθευτή, σε διαπιστευµένο εργαστήριο εξωτερικού ή εσωτερικού. 9. Τα δείγµατα, τα εφόδια αποστολής τους και η δαπάνη των εργαστηριακών ελέγχων για την αναζήτηση διοξινών βαρύνουν τον προµηθευτή. 10. Εάν πρόκειται για προϊόντα κονσέρβας, γίνεται δειγµατοληψία και αποστολή δείγµατος, όπως καθορίζεται για την αντίστοιχη χηµική εξέταση. Ακριβές Αντίγραφο Tαξχος ηµοσθενης Μάντζαρης Υποδιευθυντής Λγός (ΕΜ) Αλκιβιάδης Μανούκας ΓΕΣ/ ΕΜ/2 ο Γρ/β

Πειραιας Αρ.πρωτ. 1165

Πειραιας Αρ.πρωτ. 1165 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιας 25-1-17

Διαβάστε περισσότερα

3. Αιγοπροβατοειδή (Αρνί Γάλακτος ή Κατσίκι), Νωπό, Α ποιότητας, Εγχώριο, βάρους 8 έως 12 κιλών το καθένα.

3. Αιγοπροβατοειδή (Αρνί Γάλακτος ή Κατσίκι), Νωπό, Α ποιότητας, Εγχώριο, βάρους 8 έως 12 κιλών το καθένα. ΟΜΑΔΑ 7η ΝΩΠΑ ΚΡΕΑΤΑ ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΑ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΝΩΠΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΝΩΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΒΟΕΙΟ ΝΩΠΟ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΝΩΠΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΝΩΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΩΠΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ Ζ-254 ΕΚ ΟΣΗ 6 η ΜΑΙΟΣ 1999 Ζ Α Χ Α Ρ Η ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕTΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 1999 Ζ Α Χ Α Ρ Η ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΩΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ (ΕΞΕΝΤΕΡΙΣΜΕΝΩΝ)

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΩΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ (ΕΞΕΝΤΕΡΙΣΜΕΝΩΝ) ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΩΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΩΝ (ΕΞΕΝΤΕΡΙΣΜΕΝΩΝ) 1. Εισαγωγή 1.1 Σκοπός Η προδιαγραφή αυτή αποσκοπεί στον καθορισμό των απαιτήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, για την προμήθεια, νωπών κοτόπουλων (Gallus

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Η παρούσα µελέτη αφορά την προµήθεια νωπού χοιρινού κρέατος το οποίο θα χορηγηθεί σε άπορους δηµότες κατά τις ηµέρες των εορτών του Χριστουγέννων 2015 και την προµήθεια αρνίσιου κρέατος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΜΕ ΚΟΚΑΛΑ./. ΠΓΕΣ-ΧΚ-330

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΜΕ ΚΟΚΑΛΑ./. ΠΓΕΣ-ΧΚ-330 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ ΧΚ-330 ΕΚ ΟΣΗ 3η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΜΕ ΚΟΚΑΛΑ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 2000 Α/Α ΑΡΙΘΜΟΣ ΙΑΤΑΓΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 1. Φ.600.2/77/353598/

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ 2 Ο ΚΑ ΦΟΡΕΑ :0171 ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ:0101 ΑΡ. ΠΡΟ.: ΠΓΕΣ/ΓΠΣ-386 ΕΚ ΟΣΗ 1η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μέλι νοείται το τρόφιµο, που παράγουν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM)

ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-AE-1367/12-2009 8335-03-004-041209 ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM) ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ Τ 366 ΕΚ ΟΣΗ 1 η Τ Σ Α Ϊ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 1986 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΝΤΖΟΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

ΓΑΝΤΖΟΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΓΤΑ-1348/11-2009 8335-03-003-041209 ΓΑΝΤΖΟΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009 -2- ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ ΟΜΑΔΑ 2 Η ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α/Α Κατηγορία Ειδών (CPV) SAP Μονάδας Μέτρησης Σχόλια 40000953 ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ 1 Κατεψυγμένα λαχανικά (15331170-9) 40000245 40000249 κιλό ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ ΑΡΑΚΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΣ - Λ - 295Δ/ ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΣ ΣΕ ΦΥΛΛΑ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΣ - Λ - 295Δ/ ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΣ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΣ - Λ - 295Δ/09-2002 ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΣ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2 ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2002 -2- ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών

Επιτροπή σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών ΘΕΜΑ «Προμήθεια τυριών με ανάθεση κατόπιν συλλογής προσφορών» Σας ενημερώνουμε ότι το ΤΖΑΝΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά θα προβεί στην προμήθεια των παρακάτω ειδών. α/α Κωδικός Είδος Ποσότητα 1 ΤΓ058 ΤΥΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ: 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ: 0103/08500 2 Ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΟ : ΕΚ ΟΣΗ 4 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1. Ορισµός Πλήρες

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΡΟΦΗΜΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΠΓΕΣ-ΣΡΣ-483 ΑΡ. ΚΩΔΙΚΟΥ:8955-02-004-261009 ΕΚΔΟΣΗ: 1η ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 13/03/2018 Αριθμ. πρωτ.: 2934 ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Αθήνα, 13/03/2018 Αριθμ. πρωτ.: 2934 ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Αθήνα, 13/03/2018 Αριθμ. πρωτ.: 2934 Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 76 Πληροφορίες:Ιουλίττα Αγγέλη Τηλέφωνο: 210/72.86.437 Φαξ: 210/72.11.007 E-mail: iaggeli@aretaieio.uoa.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 2. 1.1 Σκοπός 1 3. 1.2 Σχετικά Έγγραφα 1 4. 2 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 1 5. 2.1 Φυσικά Χαρακτηριστικά 1 6.

Διαβάστε περισσότερα

1. Κοτόπουλα Τ. 65% Α.%

1. Κοτόπουλα Τ. 65% Α.% Αθήνα, 16 Μαρτίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ «ΕΞΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΕΞΟΧΕΣ Π. Κανελλόπουλου 4-101

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 7/4/17

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Νωπών Οπωρολαχανικών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Νωπών Οπωρολαχανικών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς:28-7-2017

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 3-12-18

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 12-10-15

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 57/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αριθμός 57 Αρ. 2689 της 13ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1992 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Οι περί Υγιεινής του Κρέατος

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ===================== Πειραιάς: 23-3-17 Αρ.πρωτ. 4209 ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΘΕΜΑ «Προμήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ===================== Πειραιάς: 7/2/19 Αρ.πρωτ.:2041 ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΘΕΜΑ «Προμήθεια Tυριών α) ημίσκληρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ Έκδοση/ Τροποποίηση : 01/01 Συντάχθηκε από/ Υπογραφή : Μ. Πιτσίκα/ Ξ. Παπαϊωάννου Εγκρίθηκε από/ Υπογραφή Προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 10-11-2016

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιας 16/02/16 Αρ.πρωτ. 2329

Πειραιας 16/02/16 Αρ.πρωτ. 2329 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιας 16/02/16

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.Πε ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 Υπηρεσία: Γραφείο Προμηθειών Αρ. Πρωτ 5460 Πληροφ. ΠΑΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση 1 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΞΕΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός 1 1.

Τροποποίηση 1 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΞΕΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός 1 1. Τροποποίηση 1 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΞΕΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦ.- ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕΛΙ Α ΥΠΟΠΑΡΑΓΡ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 1.1 Σκοπός 1 1.2 Ορισµός Τ1 Φασολιών 1 1.3 Ταξiνόµηση 1 1.4 Σχετικά Έγγραφα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ-ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ-ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ-ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΝΩΠA ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ και ΑΥΓΑ Προϋπολογισμού 67.000,00 συμπ/μένου του Φ.Π.Α Α) Κοτόπουλα νωπά 26.000 κιλά Β) Αυγά Α ωοσκοπημένα 28.000 τεμάχια ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ SALMONELLA ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΡΝΙΘΩΝ ΚΡΕΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ GALLUS GALLUS ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΑΛΜΟΝΕΛΩΣΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ SALMONELLA ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΡΝΙΘΩΝ ΚΡΕΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ GALLUS GALLUS ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΑΛΜΟΝΕΛΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΡΟΣ Α Α1. Εφαρμόζεται το πρόγραμμα ελέγχου σαλμονέλωσης σε όλες τις εκτροφές; Α2. Τι είδους αρχεία πρέπει να κρατά η επιχείρησή μου; Α3. Με καλύπτουν τα αποτελέσματα των αυτοελέγχων για να προχωρήσω

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Νωπών Κρεάτων για ηµόσια ιαβούλευση»

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Νωπών Κρεάτων για ηµόσια ιαβούλευση» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» ΜΠΟΤΑΣΗ 51-18537 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 213 2079100 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληρ. Χ. Σαµαρτζή Πειραιάς 1396/25-01-2016

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΟΥ - ΑΝΑΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΟΥ ΤΥΡΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΟΥ - ΑΝΑΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ 2 Τροποποιηση 4η ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ :79000 ΑΡ. ΠΡΟ.:ΠΓΕΣ-ΕΤ-273 ΕΚ ΟΣΗ 8η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΟΥ - ΑΝΑΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΟΥ ΤΥΡΙΟΥ 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΒΟ ΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΑ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΒΟ ΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ ΚΑΟ - 256 ΕΚ ΟΣΗ 11 η ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΒΟ ΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΑ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 2001 Τροποποίηση 1η TEXNIKH ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥ ΒΟ ΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ ΠΓΕΣ-Μ-431 ΑΡ. ΚΩ ΙΚΟΥ: ΕΚ ΟΣΗ: 6η ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 - 20 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1388 Κ.Δ.Π. 308/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 308 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αγγουριών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΑΛΕΥΡΩΝ ΤΥΠΟΥ 70% ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΡΤΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΑΛΕΥΡΩΝ ΤΥΠΟΥ 70% ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΡΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 07 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ: 003/62500 2 ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡ. ΠΡ. : ΠΓΕΣ-Α-276 ΕΚ ΟΣΗ 8 η ΚΩ.: 8920-02-002-802. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΑΛΕΥΡΩΝ ΤΥΠΟΥ 70% ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.Πε ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 Υπηρεσία: Γραφείο Προμηθειών Αρ. Πρωτ 5457 Πληροφ. ΠΑΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 1η ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-ΔΕΕ-1328/ ΔΕΡΜΑ ΜΟΣΧΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΕΨΕΩΣ ΧΡΩΜΙΟΥ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΡΒΥΛΩΝ ΤΥΠΟΥ Ι

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 1η ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-ΔΕΕ-1328/ ΔΕΡΜΑ ΜΟΣΧΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΕΨΕΩΣ ΧΡΩΜΙΟΥ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΡΒΥΛΩΝ ΤΥΠΟΥ Ι ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 1η ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-ΔΕΕ-1328/10-2007 ΔΕΡΜΑ ΜΟΣΧΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΕΨΕΩΣ ΧΡΩΜΙΟΥ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΑΡΒΥΛΩΝ ΤΥΠΟΥ Ι ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ /2ο ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 1

Διαβάστε περισσότερα

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3449,17.11.2000 1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 Αριθμός 318 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ροδάκινων και Νεκταρινιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ-ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ-ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ-ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΤΙΔΙΑ Πιθανή δαπάνη 26.000,00 συμπ/μένου του Φ.Π.Α Αρτίδια 159.000 τεμάχια ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 1) Τα αρτίδια θα είναι βάρους 60-65 γραμμαρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 6η Υ.Π.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» Ταχ. Δ/νση: Περιοχή Συντριάδα Τ.Κ. 27 100 ΠΥΡΓΟΣ Πληροφορίες: Ιωαννίδου Μαρία Τηλ.: 2621082776 Φαξ: 2621082394

Διαβάστε περισσότερα

Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΧΑΡΤΙΟΥ Α4 & Α3 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΧΑΡΤΙΟΥ Α4 & Α3 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ Α3 & Α4 Α. ΓΕΝΙΚΑ Η παρούσα Τεχνική Περιγραφή, αφορά στην προμήθεια φωτοαντιγραφικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΩΠΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ (ΚΑΕ 1511) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ,00 ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ

ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΩΠΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ (ΚΑΕ 1511) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ,00 ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» Ν.Π.Δ.Δ. ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ Τ.Κ. 12461 TMHMA : OIKONOMIKOY ΧΑΪΔΑΡΙ 02/03/2016 ΓΡΑΦΕΙΟ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΗΛ. : 213 2046170-171 ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 2561/755251

Διαβάστε περισσότερα

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 .Ε. Παρ. ΙΪΙ(Ι) 3964 Κ.Δ.Π. 474/2004 ρ. 3852, 30.4.2004.ριθμός 474 Οι περί Μεθόδων Δειγματοληψίας και Ανάλυσης Τροφίμων για Έλεγχο των Μεγίτων Περιεκτικοτήτων Πατουλίνης στα Τρόφιμα Κανονισμοί του 2004,

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 09/09/2015

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 09/09/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.Πε ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 09/09/2015 Υπηρεσία: Γραφείο Προμηθειών Αρ. Πρωτ 9610/11.09.2015

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 287/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3449 της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ. Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 287 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΙ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, Α.Ε. ΟΤΑ ΠΑΡΚΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΣΗ ΣΕΛΕΠΙΤΣΑΡΙ ΤΗΛ: 210-4324501 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, 18 / 05 /2018 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 9.2.2016 L 32/143 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) 2016/166 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Φεβρουαρίου 2016 για τον καθορισμό ειδικών όρων που εφαρμόζονται στις εισαγωγές τροφίμων που περιέχουν ή αποτελούνται από φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Τυροκοµικών Προϊόντων για ηµόσια ιαβούλευση»

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Τυροκοµικών Προϊόντων για ηµόσια ιαβούλευση» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» ΜΠΟΤΑΣΗ 51-18537 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 213 2079100 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Εισαγωγή 1.1 Σκοπός Η προδιαγραφή αυτή αποσκοπεί στον καθορισμό των απαιτήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, για την προμήθεια νωπών τεμαχίων χοιρινών σφαγίων, τα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Έγκριση προμήθειας τροφίμων για τους παιδικούς σταθμούς και τις λοιπές ανάγκες του Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π.,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΙΜΟΙ ΧΑΛΥΒΕΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΡΑΒ ΟΙ, ΡΟΛΛΟΙ, ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Έκδοση/ Τροποποίηση : 02/00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ 1: ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ: 21/12/12. Copyright h.s.i Foodtech Laboratories Ltd

ΕΝΤΥΠΟ 1: ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ: 21/12/12. Copyright h.s.i Foodtech Laboratories Ltd ΕΝΤΥΠΟ 1: ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ: 21/12/12 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ:.. 1. ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ/ Α ΥΛΩΝ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ) 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΨΥΓΕΙΩΝ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ 5Η. Όνομα Μονάδας Μέτρησης. τεμάχιο. Παστεριωμένο γάλα λίτρα ΓΑΛΑ ΝΩΠΟ(ΔΟΧΕΙΟ 10 LT)

ΟΜΑΔΑ 5Η. Όνομα Μονάδας Μέτρησης. τεμάχιο. Παστεριωμένο γάλα λίτρα ΓΑΛΑ ΝΩΠΟ(ΔΟΧΕΙΟ 10 LT) ΟΜΑΔΑ 5Η ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΕΙΔΗ Α/Α 1 Κατηγορία Ειδών (CPV) Γιαούρτι (15551300-8) SAP 40001012 Όνομα Μονάδας Μέτρησης τεμάχιο Σχόλια ΓΙΑΟΥΡΤΙ 200 ΓΡ. 2 Παστεριωμένο γάλα (15511100-4) 40000991 τεμάχιο ΓΑΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Επιθεωρητής» σηµαίνει τον Επιθεωρητή που ορίζεται δυνάµει του άρθρου 11 του παρόντος Νόµου.

«Επιθεωρητής» σηµαίνει τον Επιθεωρητή που ορίζεται δυνάµει του άρθρου 11 του παρόντος Νόµου. Ν. 101(Ι)/2000 Ο περί Εφαρµογής Προδιαγραφών για την Παραγωγή, Ταξινόµηση, Σήµανση και Εµπορία Κρέατος Πουλερικών Νόµος του 2000 εκδίδεται µε δηµοσίευση στην Επίσηµη Εφηµερίδα της Κυπριακής ηµοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ZΣ-301 ΕΚ ΟΣΗ 6 η AΥΓΟΥΣΤΟΣ 2000 ZYMAΡΙΚΑ ΑΠΟ ΣΙΜΙΓ ΑΛΙ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 2000 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΟΥ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΑ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΟΥ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΟΥ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΑ 1. Εισαγωγή 1.1 Σκοπός Η προδιαγραφή αυτή αποσκοπεί στον καθορισμό των απαιτήσεων του πολεμικού Ναυτικού, για την προμήθεια νωπών αυτοτελών ανατομικών

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση 1 η. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ : ο ΓΡΑΦΕΙΟ

Τροποποίηση 1 η. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ : ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ : 84500 2ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩ.:8945-02-009-271102 ΑΡ.ΠΡΟ.:ΠΓΕΣ-Φ-359 ΕΚ ΟΣΗ: 4η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΦΑΚΗΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Σκοπός Τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. Τα προς προμήθεια είδη πρέπει να είναι άριστης ποιότητας κατηγορίας Α, το περιεχόμενό τους απαλλαγμένο από ξένες προς το είδος ουσίες να

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ. Τηλ: Φαξ: Εmail: ΠΡΟΣ:

Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ. Τηλ: Φαξ: Εmail: ΠΡΟΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» ΜΠΟΤΑΣΗ 51-18537 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 213 2079100 ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014 (ΚΩΔ. 15/6481) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4.000,00 ευρώ με ΦΠΑ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014 (ΚΩΔ. 15/6481) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 1 ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 05-12-2014 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΡ. ΜΕΛ. 37/2014 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα 25 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα 25 Απριλίου 2013 Αθήνα 25 Απριλίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα μας οδηγούν σε αγορά και κατανάλωση κυρίως φρέσκων, μη τυποποιημένων προϊόντων. Η σωστή επιλογή τους και η

Διαβάστε περισσότερα

44423000-1 40000009 ΤΕΜ 6 ΑΝΙΘΟΣ 605 GR 44423000-1 40000002 TEM 7 ΣΚΟΡΔΑ 03121100-6 40000016 ΤΕΜ 8 ΚΑΡΟΤΑ ΝΩΠΑ 03221112-4 40000004 ΚΙΛΟ

44423000-1 40000009 ΤΕΜ 6 ΑΝΙΘΟΣ 605 GR 44423000-1 40000002 TEM 7 ΣΚΟΡΔΑ 03121100-6 40000016 ΤΕΜ 8 ΚΑΡΟΤΑ ΝΩΠΑ 03221112-4 40000004 ΚΙΛΟ ΟΜΑΔΑ 1 Η ΝΩΠΑ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΑ CPV SAP ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ 1 ΑΓΓΟΥΡΙΑ 03221270-9 40000001 ΤΕΜ 2 ΜΑΡΟΥΛΙ 03221310-2 40000329 ΤΕΜ 3 ΒΕΡΥΚΟΚΑ 03222331-2 40000024 ΚΙΛΟ 4 ΠΑΤΖΑΡΙΑ 03221110-0 40000444 ΚΙΛΟ 5 ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ: ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΟΣΗ

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ: ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΟΣΗ 1. ΣΚΟΠΟΣ Η διαδικασία αυτή περιγράφει τον τρόπο µε τον οποίο γίνεται ο χειρισµός, η συσκευασία, η αποθήκευση και η παράδοση των προϊόντων στους Πελάτες της εταιρείας, έτσι ώστε να προστατεύεται η ποιότητά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν στο πρωτόκολλο του ήµου Μήλου έως την Παρασκευή, 20/03/2015 και ώρα 14:00.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν στο πρωτόκολλο του ήµου Μήλου έως την Παρασκευή, 20/03/2015 και ώρα 14:00. Προµήθεια φωτοτυπικού χαρτιού για το έτος 2015 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4.500,000 ευρώ (µε ΦΠΑ) Α.Π. 1243 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ο ήµος Μήλου ενηµερώνει τους ενδιαφερόµενους για την προµήθεια σε χαρτί φωτοτυπικού και µε κριτήριο

Διαβάστε περισσότερα

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1383 Κ.Δ.Π. 307/2000 Αρ. 344,17.11.2000 Αριθμός 307 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ραδικιών Witloof Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια νωπού γάλακτος στο νοσοκομείο μας.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια νωπού γάλακτος στο νοσοκομείο μας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 29-3-2016

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια ανοικτή διαδικασία συλλογής προσφορών υλικών ( Χαρτοβάμβακας ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Δημόσια ανοικτή διαδικασία συλλογής προσφορών υλικών ( Χαρτοβάμβακας ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. Πρωτ.: 7453 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Πειραιάς: 28-05-2019 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ» ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΜΠΑΡΓΙΑΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ε. 07.3-3.1 Μ. ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ 1 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ 1 ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 1 2 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Ε. 07.3-3.1 Μ. ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ 1 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ 1 ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 1 2 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1Σελίδα 1 από 3 Μ. ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ Κωδικός Εγγράφου Ε. 07.3-3.1 Έκδοση 1 Αναθεώρηση 1 ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 Σελίδα 1 από 2 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια ΧΑΛΒΑ (κακάο) και ΤΑΡΑΜΑ (λευκό γνήσιο) στο νοσοκομείο μας.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια ΧΑΛΒΑ (κακάο) και ΤΑΡΑΜΑ (λευκό γνήσιο) στο νοσοκομείο μας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 7-2-2017

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' Συνημμένο στην υπ' αριθ. 1/2016 διακήρυξη της. Σχολής Μετ/σης & Επιμ/σης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' Συνημμένο στην υπ' αριθ. 1/2016 διακήρυξη της. Σχολής Μετ/σης & Επιμ/σης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' Συνημμένο στην υπ' αριθ. 1/2016 διακήρυξη της Σχολής Μετ/σης & Επιμ/σης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Α. ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3417, 7/7/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3417, 7/7/2000 Ο περί Εφαρμογής Προδιαγραφών για την Παραγωγή, Ταξινόμηση, Σήμανση και Εμπορία Κρέατος Πουλερικών Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων Κανονισμός 178/2002 Περιεχόμενο Γενικές Αρχές Ασφάλειας Τροφίμων και Ζωοτροφών Ίδρυση Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων Τι Αφορά Όλαταστάδιατηςπαραγωγής,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΟΡΗΓΗΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ «ΧΑΡΤΟΒΑΜΒΑΚΑ» (Συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη ,00) ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΟΡΗΓΗΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ «ΧΑΡΤΟΒΑΜΒΑΚΑ» (Συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη ,00) ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 152 - Τ.Κ. 11527 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου

Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής. Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου Μέρος I: Λεπτομέρειες σχετικά με το παρουσιαζόμενο φορτίο αποστολής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ I.1. Αποστολέας Χώρα I.5. Παραλήπτης Χώρα Πιστοποιητικό ενδοκοινοτικού εμπορίου I.2. Αριθμός Αναφοράς του Πιστοποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ -1- ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ ΠΕ -Α-00117 1 η ΕΚ ΟΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥ ΟΚΙΜΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Α ΙΑΒΑΘΜΗΤΟ - 2 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ: ήµος Γρεβενών ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: Προµήθεια φρέσκου γάλακτος (έτος 2012) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 36.681,43 Ευρώ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ -Τεχνική Έκθεση -Τεχνικές Προδιαγραφές -Τιµολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ : Συµβάσεις ιαγωνισµοί ( ιαχείριση Ιατρικών Αποβλήτων)

ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ : Συµβάσεις ιαγωνισµοί ( ιαχείριση Ιατρικών Αποβλήτων) ΠΡΟΣ: 424 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ Τµ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Τηλ.: 2310 381080 ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟ ΕΚΤΩΝ Φ. 460.2/64/14050 Σ. 4098 ΚΟΙΝ: Θεσσαλονίκη, 03 Σεπ 2014 Συν. ΘΕΜΑ : Συµβάσεις ιαγωνισµοί ( ιαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 02/03/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 02/03/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 02/03/2017 1 η Υ.Πε ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. πρωτ.: 7439 Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Διεύθυνση Διοικητικής Υπηρεσίας Υποδιεύθυνση Οικονομικού Τμήμα Προμηθειών Προς: Οικονομικούς Φορείς Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Παστεριωµένου Γάλατος για ηµόσια ιαβούλευση»

Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Παστεριωµένου Γάλατος για ηµόσια ιαβούλευση» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» ΜΠΟΤΑΣΗ 51-18537 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 213 2079100 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληρ. Χ. Σαµαρτζή Πειραιάς 17898/22-09-2015

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡ: Α. ΝΤΑΣΙΟΥ ΤΗΛ: 213 2058458 AΡ.ΠΡΩΤ.: 22847/18-9-2013 FAX: 213 2058614 ΗΜΕΡ: 17/9/2013

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡ: Α. ΝΤΑΣΙΟΥ ΤΗΛ: 213 2058458 AΡ.ΠΡΩΤ.: 22847/18-9-2013 FAX: 213 2058614 ΗΜΕΡ: 17/9/2013 ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡ: Α. ΝΤΑΣΙΟΥ ΤΗΛ: 213 2058458 AΡ.ΠΡΩΤ.: 22847/18-9-2013 FAX: 213 2058614 ΗΜΕΡ: 17/9/2013 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014 ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014 1) Νοµοθετικό πλαίσιο Η νέα Εθνική και Κοινοτική νοµοθεσία περιλαµβάνει: Νόµος υπ αριθ. 4235/11-2-2014 (ΦΕΚ 32, Α ) για διοικητικά µέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΑΡΤΙΟΥ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΚΗ

Θέµα: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΑΡΤΙΟΥ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΚΗ Ηράκλειο 18 Νοεµβρίου 2011 Αριθµός Πρωτ: Θέµα: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΑΡΤΙΟΥ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΚΗ Προς κάθε ενδιαφερόµενο Αξιότιµοι κυρία / κύριε, Σας παρακαλούµε να µας αποστείλετε οικονοµική προσφορά

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτ. Προϋπολογισµός: ,00

Ενδεικτ. Προϋπολογισµός: ,00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: ΦΡΕΣΚΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΗΜΟΥ για το έτος 202-203 : 33/202 Ενδεικτ. Προϋπολογισµός: 66.220,00 Τ Ε Χ Ν Ι Κ Ε Σ Π Ρ

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιεύσεις - Ανακοινώσεις (Διαχείριση Ιατρικών Αποβλήτων)

Δημοσιεύσεις - Ανακοινώσεις (Διαχείριση Ιατρικών Αποβλήτων) ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ : ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ 424 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Τηλ. 2310381080 Φ. 460.2/16/11566 Σ. 3039 Θεσσαλονίκη: 31 Αυγ 2010 ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤ. : Δημοσιεύσεις - Ανακοινώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ (ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΨΥΞΕΩΣ)

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ (ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΨΥΞΕΩΣ) ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ (ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΨΥΞΕΩΣ) 1. Εισαγωγή 1.1 Σκοπός Η προδιαγραφή αυτή αποσκοπεί στον καθορισμό των απαιτήσεων του Πολεμικού Ναυτικού, για την προμήθεια τεμαχίων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 3η ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-Υ-1124Γ/ ΥΦΑΣΜΑΤΑ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 3η ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-Υ-1124Γ/ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 3η ΣΤΗΝ ΠΓΕΣ-Υ-1124Γ/3-2011 ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ /2ο ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ 3 η στην ΠΓΕΣ-Υ-1124Γ/3-2011 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ/2

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ : 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 πμ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ : 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 πμ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» Ν.Π.Δ.Δ. ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ Τ.Κ. 12461 TMHMA : OIKONOMIKOY ΧΑΪΔΑΡΙ 15/06/2015 ΓΡΑΦΕΙΟ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΗΛ. : 213 2046170-171 ΑΡ. ΠΡΩΤ. :6718/743928

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ενημέρωση των καταναλωτών για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ενημέρωση των καταναλωτών για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Αθήνα 13 Δεκεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημέρωση των καταναλωτών για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. στην αγορά των τροφίμων, κατά τη διάρκεια των εορτών, θα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΓΩΝ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΓΩΝ 1 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΓΩΝ Τα χορηγούμενα αυγά θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τους όρους του ΚΩΔΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (Άρθρο 87) του 2011, τις ισχύουσες

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση 6η ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός Σχετικά Έγγραφα 1

Τροποποίηση 6η ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός Σχετικά Έγγραφα 1 Τροποποίηση 6η ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 2. 1.1 Σκοπός 1 3. 1.2 Σχετικά Έγγραφα 1 4. 2 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 1 5. 2.1 Πρώτες Ύλες 1 6. 2.2 Επεξεργασία Πρώτης Ύλης

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα 11. Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά. τροφίμων

Παράρτημα 11. Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά. τροφίμων Παράρτημα 11 Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά τροφίμων 1. Αντικείμενο της συνεργασίας Αντικείμενο της συνεργασίας είναι ο έλεγχος παρουσίας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ ΠΕ -Α-00007 ΕΚ ΟΣΗ 1η ΦΙΛΜ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 28 ΜΑΙΟΥ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΕΛΙ Α 1. ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2 2. ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 2 3. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 16.3.2012 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 77/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 225/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 15ης Μαρτίου 2012 για την τροποποίηση του παραρτήματος II

Διαβάστε περισσότερα

884 ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟΘ. ΒΑΣΕΩΣ ΕΦΟΔ. ΤΡΟΦΙΜΩΝ 4 ο Γρ. 15 Φεβ 18 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Β» ΣΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 01/2018 Φ.460/3/524

884 ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟΘ. ΒΑΣΕΩΣ ΕΦΟΔ. ΤΡΟΦΙΜΩΝ 4 ο Γρ. 15 Φεβ 18 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Β» ΣΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 01/2018 Φ.460/3/524 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Β» ΣΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 01/2018 Φ.460/3/524 884 ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟΘ. ΒΑΣΕΩΣ ΕΦΟΔ. ΤΡΟΦΙΜΩΝ 4 ο Γρ. 15 Φεβ 18 ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΝΣΦΡΑΓΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Tροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 798/2008. ΣΧΕΤ.: 1. Η µε αρ. πρωτ / εγκύκλιός µας

ΘΕΜΑ: Tροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 798/2008. ΣΧΕΤ.: 1. Η µε αρ. πρωτ / εγκύκλιός µας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Aθήνα, 11/01/2016 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 44/2489 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ &

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΚΩΔ. 15-6481.009) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6.

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΚΩΔ. 15-6481.009) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6. Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΚΩΔ. 15-6481.009) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Με αυτή τη μελέτη προβλέπεται η εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ (ΓΑΛΑ) ΕΤΟΥΣ 2016

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ (ΓΑΛΑ) ΕΤΟΥΣ 2016 Δ/ΝΣΗ Σ.Σ.Η.Δ.Δ Μ Ε Λ Ε Τ Η ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ (ΓΑΛΑ) ΕΤΟΥΣ 2016 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Δ/ΝΣΗ Σ.Σ.Η.Δ.Δ. έτους 2016 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η προμήθεια φρέσκου γάλακτος για τους

Διαβάστε περισσότερα