Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 83(Ι)/2014

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 83(Ι)/2014"

Transcript

1 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Απόφαση ΕΠΑ: 54/2017 Αρ. Φακέλου: Ο ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 83(Ι)/2014 Κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά µε τη δηµιουργία επιχείρησης µεταξύ των εταιρειών C.A. Papaellinas Ltd και HOB House of Beauty Ltd Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισµού: κα Λουκία Χριστοδούλου, Πρόεδρος κ. Ανδρέας Καρύδης Μέλος κα Ελένη Καραολή, Μέλος κ. Χάρης Παστελλής Μέλος κ. Παναγιώτης Ουστάς Μέλος Ηµεροµηνία απόφασης: 14 Νοεµβρίου, 2017 ΑΠΟΦΑΣΗ Αντικείµενο εξέτασης της παρούσας υπόθεσης αποτελεί η πράξη συγκέντρωσης που κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισµού (στο εξής η «Επιτροπή») στις 9/5/2017, από τις εταιρείες C.A. Papaellinas Ltd (στο εξής η «Papaellinas») και HOB House of Beauty Ltd (στο εξής η «ΗΟΒ»), σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 10(1) του περί Ελέγχου των Συγκεντρώσεων Επιχειρήσεων Νόµου αρ. 83(I)/2014 (στο εξής ο «Νόµος»). Η εν λόγω κοινοποίηση αφορά τη δηµιουργία κοινής επιχείρησης µεταξύ των εταιρειών Papaellinas και HOB, ήτοι της MARYEN TRADING LIMITED η οποία στην πορεία έχει µετονοµαστεί σε BC BUTTERFLY COSMETICS LIMITED (στο εξής η «BUTTERFLY»).

2 2 Οι συµµετέχουσες στην παρούσα συγκέντρωση επιχειρήσεις είναι οι ακόλουθες: Η C.A. Papaellinas Ltd που είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραµµένη σύµφωνα µε τους νόµους της Κυπριακής ηµοκρατίας και δραστηριοποιείται κυρίως στην εισαγωγή, διανοµή, πώληση φαρµάκων και καλλυντικών καθώς και καταναλωτικών προϊόντων. Μέτοχοι της εν λόγω εταιρείας είναι ο κος Χρήστος Παπαέλληνας µε 55% συµµετοχή στο µετοχικό της κεφάλαιο, η κα. Μαρίνα η- µάδη µε 22,5% και η κα. Κάτια Θεοδότου µε το υπόλοιπο 22,5%. Η Papaellinas έχει επίσης θυγατρικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη λιανική πώληση προϊόντων οµορφιάς, καλλυντικών και αρωµάτων µεταξύ των οποίων και οι ακόλουθες: Beauty Line Stores C.A. Papaellinas Ltd (στο εξής η «Beautyline»), η Selekt C.A. Papaellinas Ltd (στο εξής η «Selekt») και η APC Ahead Ltd (στο εξής η «APC Ahead»). Η HOB House of Beauty Ltd που είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραµµένη σύµφωνα µε τους νόµους της Κυπριακής ηµοκρατίας. Οι κύριες δραστηριότητες της, συνίστανται στην εισαγωγή και χονδρική πώληση προϊόντων οµορφιάς. Η ΗΟΒ δεν έχει οποιασδήποτε θυγατρικές εταιρείες. Μέτοχοι της είναι η Cyprus Trading Corporation Plc (στο εξής η «CTC») και η ΜΝΜ Investments Ltd. H Ermes Department Stores Plc (στο εξής η «Ermes»), είναι θυγατρική της CTC και δραστηριοποιείται στον τοµέα λιανικής πώλησης προϊόντων οµορφιάς µε τα καταστήµατα Debenhams. Η MPM Imports Ltd είναι θυγατρική της ΜΝΜ Investments Ltd και λειτουργεί κατάστηµα λιανικής πώλησης προϊόντων οµορφιάς µε την επωνυµία MPM Beauty Bar. Στις 10/5/2017, ο Υπουργός Ενέργειας, Εµπορίου, Βιοµηχανίας και Τουρισµού ενηµερώθηκε µε σχετική επιστολή αναφορικά µε την κοινοποιηθείσα συγκέντρωση, στη βάση των διατάξεων του άρθρου 16 του Νόµου. Στις 19/5/2017, η παρούσα πράξη συγκέντρωσης δηµοσιεύτηκε στην Επίσηµη Εφηµερίδα της ηµοκρατίας, ως ορίζει το άρθρο 10 του Νόµου. Η Υπηρεσία της Επιτροπής (στο εξής η «Υπηρεσία») αφού διεξήγαγε την προκαταρκτική αξιολόγηση της συγκέντρωσης σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 17 του Νόµου, υπέβαλε στην Επιτροπή γραπτή έκθεση µε ηµεροµηνία 13/11/2017, στην οποία καταγράφεται η αιτιολογηµένη της γνώµη ως προς το συµβατό ή µη της υπό εξέτασης συγκέντρωσης µε τη λειτουργία του ανταγωνισµού στην αγορά.

3 3 Η Επιτροπή σε συνεδρία της που πραγµατοποιήθηκε στις 14/11/2017 µετά από µελέτη, ανταλλαγή απόψεων, διαβουλεύσεις και συζήτηση µεταξύ των µελών της, αφού αξιολόγησε το ενώπιον της υλικό και όλα τα στοιχεία που περιέχονται στο διοικητικό φάκελο της υπόθεσης, ασκώντας τις εξουσίες που χορηγούνται σε αυτή σύµφωνα µε το Νόµο και βάσει της διαδικασίας που ο εν λόγω Νόµος προβλέπει, αποφάσισε ακολουθώντας το πιο κάτω σκεπτικό: Η συγκέντρωση πραγµατοποιείται στη βάση Συµφωνίας µεταβίβασης επιχειρηµατικών δραστηριοτήτων µεταξύ των συµµετεχουσών επιχειρήσεων, ηµεροµηνίας 27/3/2017 και Συµφωνίας µετόχων ηµεροµηνίας 27/3/2017 (στο εξής οι «Συµφωνίες»). Σύµφωνα µε τις συµµετέχουσες στη συγκέντρωση επιχειρήσεις, στις 9/7/2015, η πολυεθνική εταιρεία Cοty, προµηθευτής προϊόντων οµορφιάς µε δραστηριότητες σε ολόκληρο τον κόσµο, ανακοίνωσε επίσηµα πως έχει ολοκληρώσει συµφωνία µε την εταιρεία The Procter & Gamble Company (στο εξής η «P&G»), για την εξαγορά ειδικού τµήµατος οµορφιάς της P&G. O αντιπρόσωπος της Coty στην Κύπρο είναι η εταιρεία Papaellinas, ενώ της P&G, αντιπρόσωπος της είναι η ΗΟΒ. Ως αποτέλεσµα της συγκέντρωσης των εταιρειών Coty και P&G, η εταιρεία Coty κατέστη προµηθευτής και των δύο συµµετεχουσών εταιρειών για την κυπριακή αγορά. Ως εκ τούτου, οι συµµετέχουσες στη συγκέντρωση επιχειρήσεις προέβηκαν στη σύναψη των Συµφωνιών. Βάσει των προνοιών των Συµφωνιών, οι Papaellinas και HOB αποφάσισαν όπως µεταφέρουν τις δραστηριότητες τους που σχετίζονται µε την εισαγωγή, διανοµή, πώληση και γενικότερα εµπορία των προϊόντων της εταιρείας Coty, στη νεοσυσταθείσα κοινή επιχείρηση BC BUTTERFLY COSMETICS LIMITED. Ως αποτέλεσµα της συγκέντρωσης, η Papaellinas κατέχει το 65% του µετοχικού κεφαλαίου της νέας κοινής επιχείρησης και η ΗΟΒ θα κατέχει το υπόλοιπο 35% του µετοχικού της κεφαλαίου. Ουσιαστικό στοιχείο για την εξέταση της παρούσας πράξης συγκέντρωσης αποτελεί η έννοια της «συγκέντρωσης» επιχειρήσεων και η εν γένει ύπαρξή της, ως η έννοια αυτή ορίζεται στο άρθρο 6 του Νόµου. Με δεδοµένο ότι, ο Νόµος εφαρµόζεται µόνο επί των συναλλαγών και/ ή πράξεων που επιφέρουν µόνιµες αλλαγές στη δοµή των συµµετεχουσών επιχειρήσεων, θα πρέπει να εκτιµηθεί κατά πόσο η γνωστοποιηθείσα πράξη εµπίπτει στην έννοια της συγκέντρωσης, ως η έννοια αυτή καθορίζεται στο άρθρο 6 του Νόµου.

4 4 Η παρούσα πράξη συγκέντρωσης αφορά τη δηµιουργία κοινής επιχείρησης και ως εκ τούτου, εξετάστηκε κατά πόσο υφίσταται κοινός έλεγχος και κατά πόσο η επιχείρηση αυτή θα εκπληρώνει µόνιµα όλες τις λειτουργίες µια αυτόνοµης οικονοµικής οντότητας. Κοινός έλεγχος Σε ότι αφορά τη δηµιουργία κοινής επιχείρησης και την άσκηση κοινού ελέγχου, η Επιτροπή λαµβάνει καθοδήγηση από τις πρόνοιες της Κωδικοποιηµένης Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέµατα δικαιοδοσίας βάσει του Κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 139/2004 για τον έλεγχο των συγκεντρώσεων µεταξύ επιχειρήσεων (2008/ C 95/01) (στο εξής η «Κωδικοποιηµένη Ανακοίνωση»). Για να εξακριβωθεί το θέµα του κοινού ελέγχου στην προκειµένη περίπτωση εξετάστηκαν ζητήµατα που αφορούσαν τον διορισµό των ανώτατων διευθυντικών στελεχών της BC BUTTERFLY COSMETICS LIMITED, τα δικαιώµατα ψήφου των ιδρυτικών εταιρειών ως µέτοχοι της νέας κοινής επιχείρησης της BC BUTTERFLY COSMETICS LIMITED και θέµατα απαρτίας. Η Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη της όλα τα στοιχεία του διοικητικού φακέλου και ιδιαίτερα το δικαίωµα διορισµού, ως ανωτέρω αναφέρεται, στελεχών της κοινής επιχείρησης, διαπίστωσε ότι οι εταιρείες ΗΟΒ και Papaellinas θα έχουν από κοινού τον κοινό έλεγχο της BC BUTTERFLY COSMETICS LIMITED. Λειτουργική Αυτονοµία Η Επιτροπή σε ότι αφορά τη λειτουργική αυτονοµία της κοινής επιχείρησης έλαβε υπόψη της τα όσα αναφέρονται στην Κωδικοποιηµένη Ανακοίνωση σχετικά µε τους επαρκείς πόρους για την ανεξάρτητη λειτουργία στην αγορά και κατέληξε ότι η νέα κοινή επιχείρηση θα έχει δικό της προσωπικό και περιουσιακά στοιχεία προκειµένου να ασκεί τις δραστηριότητες της. Η Επιτροπή, στη βάση της Κωδικοποιηµένης Ανακοίνωσης, κατέληξε επίσης ότι η νέα κοινή επιχείρηση δεν θα έχει µια ειδική λειτουργία είτε για τους µετόχους της είτε για οποιονδήποτε άλλο και ότι η κοινή επιχείρηση δεν θα εξαρτάται από τις ιδρυτικές εταιρείες αφού δεν θα υπάρξουν σηµαντικές πωλήσεις / αγορές µεταξύ των ιδρυτικών εταιρειών και της νέας κοινής επιχείρησης, αλλά και η κοινή επιχείρηση θα συνδιαλλάσσεται µε τρίτους καθώς θα είναι ανταγωνιστής των ιδρυτικών της εταιρειών. Τέλος, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η νέα κοινή επιχείρηση ιδρύθηκε για να λειτουργεί σε µόνιµη βάση.

5 5 Συµπερασµατικά, η Επιτροπή, κατέληξε ότι η BC BUTTERFLY COSMETICS αποτελεί κοινή επιχείρηση, η οποία πληροί µόνιµα όλες τις λειτουργίες µίας αυτόνοµης οικονοµικής µονάδας και ως εκ τούτου, εµπίπτει στο άρθρο 6(1)(β) του Νόµου. Επίσης, µε βάση τα στοιχεία που περιέχονται στο έγγραφο της κοινοποίησης, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι στην υπό αναφορά συγκέντρωση πληρούνται οι προϋποθέσεις που το άρθρο 3(2)(α) του Νόµου θέτει και ως εκ τούτου, η κοινοποιηθείσα πράξη συγκέντρωσης είναι κατά Νόµο µείζονος σηµασίας. Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε τα στοιχεία της κοινοποίησης, για το έτος 2015 ο ενοποιηµένος συνολικός κύκλος εργασιών της Papaellinas ανήλθε στα [ ], ενώ ο συνολικός κύκλος εργασιών της HOB ανήλθε στα [ ] για το έτος Και οι δύο προαναφερόµενοι κύκλοι εργασιών προκύπτουν από δραστηριότητες των συµµετεχουσών εταιρειών εντός της Κυπριακής ηµοκρατίας. Σύµφωνα µε τις πιο πάνω διαπιστώσεις, η Επιτροπή προχώρησε στην αξιολόγηση της συµβατότητας της υπό αναφορά συγκέντρωσης µε τη λειτουργία του ανταγωνισµού στην αγορά, τηρουµένης της διαδικασίας διαπίστωσης της συµβατότητας µια συγκέντρωσης δυνάµει των κριτηρίων περί συµβατότητας, όπως ορίζονται στα άρθρα 20 και 21 του Νόµου, για τη σηµαντική παρακώληση του ανταγωνισµού στην Κυπριακή ηµοκρατία ή σε σηµαντικό τµήµα αυτής, ιδίως ως αποτέλεσµα της δηµιουργίας ή ενίσχυσης δεσπόζουσας θέσης και λαµβάνοντας υπόψη τα επιµέρους κριτήρια που ορίζονται στο άρθρο 19 του εν λόγω Νόµου. Συναφώς, η Επιτροπή προχώρησε στον καθορισµό της σχετικής αγοράς προς αξιολόγηση της συµβατότητάς της υπό αναφορά συγκέντρωσης µε την ανταγωνιστική αγορά, εφαρµόζοντας τα δεδοµένα που λαµβάνονται υπόψη για τον καθορισµό της σχετικής αγοράς προϊόντος/υπηρεσιών και της σχετικής γεωγραφικής αγοράς, ως αυτά διαλαµβάνονται στο Παράρτηµα Ι του Νόµου. Στην προκειµένη περίπτωση οι επιχειρήσεις ΗΟΒ και Papaellinas δραστηριοποιούνται αµφότερες στη χονδρική πώληση καλλυντικών προϊόντων πολυτελείας αλλά και ευρείας διανοµής. Παράλληλα, οι εν λόγω επιχειρήσεις διαθέτουν θυγατρικές εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη λιανική πώληση καλλυντικών προϊόντων πολυτελείας και ευρείας διανοµής.

6 6 Ως προς το θέµα του ορισµού της αγοράς, η Επιτροπή άντλησε καθοδήγηση από αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, άλλων εθνικών αρχών και δικές της προηγούµενες σχετικές αποφάσεις. 1 Λαµβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία του διοικητικού φακέλου καθώς και τη σχετική νοµολογία, η Επιτροπή κατέληξε ότι για σκοπούς αξιολόγησης της παρούσας πράξης συγκέντρωσης, η σχετική αγορά προϊόντων/υπηρεσιών, εξαιρουµένου του καναλιού διανοµής µέσω αεροδροµίων, ορίζεται ως ακολούθως: Α) Χονδρική αγορά καλλυντικών πολυτελείας, µε τις ακόλουθες υπο-αγορές: (i) Προϊόντα µακιγιάζ (ii) Αρώµατα (iii) Προϊόντα περιποίησης (κρέµες, µανικιούρ) B) Χονδρική αγορά καλλυντικών ευρείας διανοµής, µε τις ακόλουθες υπο-αγορές: (i) Προϊόντα µακιγιάζ (ii) Αρώµατα (iii) Προϊόντα περιποίησης (κρέµες, µανικιούρ) Γ) Λιανική αγορά καλλυντικών πολυτελείας, µε τις ακόλουθες υπο-αγορές: (i) Προϊόντα µακιγιάζ (ii) Αρώµατα (iii) Προϊόντα περιποίησης (κρέµες, µανικιούρ) ) Λιανική αγορά καλλυντικών ευρείας διανοµής, µε τις ακόλουθες υπο-αγορές: (i) Προϊόντα µακιγιάζ (ii) Αρώµατα (iii) Προϊόντα περιποίησης (κρέµες, µανικιούρ) Σε ότι αφορά τη γεωγραφική αγορά, η Επιτροπή κατέληξε ότι για τις αγορές καλλυντικών και αρωµάτων πολυτελείας και ευρείας διανοµής οι όροι του ανταγωνισµού στη γεωγραφική επικράτεια της Κύπρου είναι οµοιογενείς λαµβάνοντας 1 Απόφαση Ευρ. Επιτροπής COMP/M AS WATSON / MARIONNAUD και COMP/M L'OREAL / THE BODY SHOP και COMP/M.5068 L OREAL / YSL BEAUTE, COMP/M COTY / PROCTER & GAMBLE BEAUTY BUSINESS Απόφαση Step/Μαρινόπουλος µε αριθµό. 98/1997 και 114/1998, Απόφαση µε αριθµό 543/VII/2012 και Απόφαση µε αριθµό 114/1998 της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισµού, Απόφαση ΕΠΑ: 21/ Κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά µε την απόκτηση του µετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας FIPAL S.A.S. και της εταιρείας Carita International S.A. από την L Oreal S.A., 15/4/2014.

7 7 ιδίως υπόψη τις παρόµοιες προτιµήσεις των κύπριων καταναλωτών, τις τιµές πώλησης των προϊόντων, το κόστος προώθησης και διαφήµισης των σχετικών προϊόντων αλλά και το γεγονός ότι οι εταιρείες προµηθεύουν τα προϊόντα αυτά σε όλη την κυπριακή επικράτεια υπό οµοιογενείς συνθήκες. Το ίδιο ισχύει και µε τη λιανική προµήθεια των εν λόγω προϊόντων. Κατά συνέπεια, η Επιτροπή όρισε ως γεωγραφική αγορά την Κυπριακή Επικράτεια καθώς οι όροι του ανταγωνισµού είναι επαρκώς οµοιογενείς στο σύνολο της Κύπρου. Βάσει των στοιχείων της παρούσας πράξης συγκέντρωσης, προκύπτει οριζόντια σχέση στις δραστηριότητες που θα παραχωρήσουν οι ιδρυτικές εταιρείες στη νέα εταιρεία, ήτοι στη χονδρική αγορά καλλυντικών και τις υπο-αγορές τους, αναφορικά µε τα προϊόντα COTY. Επιπρόσθετα, προκύπτει κάθετη σχέση µεταξύ των δραστηριοτήτων της εταιρείας και των ιδρυτικών εταιρειών, ήτοι της χονδρικής αγοράς µε τη λιανική αγορά καλλυντικών και τις υπο-αγορές τους (καταστήµατα Beautyline, Debenhams κτλ.). Η Επιτροπή, αξιολογώντας τα µερίδια αγοράς στην προκειµένη πράξη συγκέντρωσης, όσον αφορά την οριζόντια σχέση των συµµετεχουσών επιχειρήσεων, έλαβε υπόψη τα συνδυασµένα µερίδια αγοράς των δύο ιδρυτικών εταιρειών που θα µεταφερθούν στη νέα κοινή επιχείρηση στα προϊόντα COTY στη χονδρική αγορά. Όσον αφορά την κάθετη σχέση των συµµετεχουσών επιχειρήσεων, λήφθηκαν υπόψη αφενός τα ατοµικά µερίδια των µερών και συγκεκριµένα τα µερίδια αγοράς των δύο ιδρυτικών εταιρειών, HOB και Papaellinas στη λιανική αγορά καλλυντικών και στις υπο-αγορές αυτής, καθώς επίσης τα µερίδια αγοράς που θα κατέχει η νέα εταιρεία στα προϊόντα COTY στη χονδρική αγορά, και, αφετέρου τα συνδυασµένα µερίδια αγοράς που προκύπτουν από την κάθετη σχέση της νέας εταιρείας στα προϊόντα COTY στη χονδρική αγορά, µε τα µερίδια αγοράς της κάθε µίας ιδρυτικής της εταιρείας, HOB και Papaellinas στη λιανική αγορά και στις υπο-αγορές αυτής, αντίστοιχα. Σχετικά µε τα συνδυασµένα µερίδια αγοράς των δύο ιδρυτικών εταιρειών που θα µεταφερθούν στη νέα κοινή επιχείρηση στα προϊόντα COTY στη χονδρική αγορά, αυτά δεν ξεπερνούν το 15%, όριο που θέτει ο Νόµος για τη δηµιουργία επηρεαζόµενης αγοράς όταν προκύπτει οριζόντια σχέση. Ενδεικτικά σηµειώνεται ότι το ψηλότερο µερίδιο αγοράς, είναι της τάξης του [5-10%], το οποίο αφορά το µερίδιο αγοράς στη χονδρική αγορά ευρείας κατανάλωσης προϊόντων µακιγιάζ. Όσον αφορά τα ατοµικά µερίδια αγοράς των δύο ιδρυτικών εταιρειών στη λιανική αγορά δεν φαίνεται να ξεπερνούν το 25%, όριο που θέτει ο Νόµος για τη δηµιουργία

8 8 επηρεαζόµενης αγοράς όταν προκύπτει κάθετη σχέση. Ενδεικτικά σηµειώνεται ότι το ψηλότερο µερίδιο αγοράς, είναι της τάξης του [10-20%], το οποίο αφορά το µερίδιο αγοράς της HOB στη λιανική αγορά ευρείας κατανάλωσης προϊόντων µακιγιάζ. Επίσης, ούτε και τα µερίδια αγοράς που θα κατέχει η νέα εταιρεία στη χονδρική αγορά ξεπερνούν το 25%. Σε ότι αφορά τα συνδυασµένα µερίδια αγοράς στα προϊόντα COTY που θα κατέχει η νέα εταιρεία στη χονδρική αγορά µε αυτά της HOB στη λιανική αγορά, προκύπτει ότι το συνδυασµένο µερίδιο αγοράς ευρείας κατανάλωσης προϊόντων µακιγιάζ στη χονδρική αγορά στα προϊόντα COTY µε αυτό της HOB στη λιανική αγορά ξεπερνά το 25%, και συγκεκριµένα είναι της τάξης του [20-30%]. Όσον αφορά τα υπόλοιπα συνδυασµένα µερίδια αγοράς µεταξύ της COTY στη χονδρική αγορά και της HOB στη λιανική, σηµειώνεται ότι το πιο ψηλό από αυτά είναι το [20-30%] που αφορά το µερίδιο αγοράς καλλυντικών και αρωµάτων ευρείας διανοµής. Όσον αφορά το συνδυασµένο µερίδιο αγοράς ευρείας κατανάλωσης αρωµάτων στη χονδρική αγορά στα προϊόντα COTY µε αυτό της Papaellinas στη λιανική αγορά ξεπερνά το 25%, και συγκεκριµένα είναι της τάξης του [20-30%]. Όσον αφορά τα υπόλοιπα συνδυασµένα µερίδια αγοράς µεταξύ της COTY στη χονδρική αγορά και της Papaellinas στη λιανική, σηµειώνεται ότι το πιο ψηλό από αυτά είναι το [20-30%] που αφορά το µερίδιο αγοράς πολυτελείας (luxury) αρωµάτων. Ως εκ τούτου, στη βάση των πιο πάνω επισηµάνσεων, η Επιτροπή κατέληξε ότι στην υπό αναφορά πράξη συγκέντρωσης, δηµιουργείται επηρεαζόµενη αγορά όσον αφορά την κάθετη σχέση µεταξύ των µερών και συγκεκριµένα: (α) στην αγορά ευρείας κατανάλωσης προϊόντων µακιγιάζ µεταξύ της νέας εταιρείας στα προϊόντα COTY στη χονδρική αγορά και της HOB στη λιανική αγορά και (β) στην αγορά ευρείας κατανάλωσης αρωµάτων µεταξύ της νέας εταιρείας στα προϊόντα COTY στη χονδρική αγορά και της Papaellinas στη λιανική αγορά. Παρά τα πιο πάνω στοιχεία, η Επιτροπή σηµείωσε ότι στην εµπιστευτική εκδοχή της απόφασης µε της αρ.13/2017 και ηµεροµηνία 26/4/2017, καταγράφτηκε ότι: «Τα εµπλεκόµενα µέρη εκτιµούν ότι το µερίδιο αγοράς της Coty στην σχετική αγορά (α) αρωµάτων πολυτελείας για άντρες και β) αρωµάτων πολυτελείας για γυναίκες στην Κύπρο για το 2016 ανήλθε στο [20-30%] και στις δύο αγορές, ενώ της Burberry ανήλθε για το ίδιο έτος στο [0-5%]. ιαφαίνεται ότι το συνδυασµένο µερίδιο αγοράς

9 9 των συµµετεχουσών επιχειρήσεων ανέρχεται στο [20-30%]. Η Επιτροπή διαπιστώνει ότι υφίσταται επηρεαζόµενη αγορά σε οριζόντιο επίπεδο στις αγορές ανδρικών αρωµάτων πολυτελείας και γυναικείων αρωµάτων πολυτελείας, καθότι τα µερίδια των εµπλεκοµένων επιχειρήσεων ξεπερνούν το όριο του 15% που τίθεται στο Παράρτηµα Ι του Νόµου». Επίσης, η Επιτροπή σηµείωσε τις θέσεις των συµµετεχουσών επιχειρήσεων αναφορικά µε τον τρόπο υπολογισµού του µεριδίου αγοράς των καλλυντικών προϊόντων πολυτελείας οι οποίες ανέφεραν ότι έλαβαν υπόψη κριτήρια όπως ο τύπος προϊόντος, το κανάλι διανοµής, την κατηγοριοποίηση των προµηθευτών, τη λιανική τιµή, τις στρατηγικές και τον τρόπο προώθησης, προκειµένου να διαχωρίσουν την αγορά καλλυντικών και αρωµάτων σε πολυτελείας και ευρείας διανοµής. Η Επιτροπή σηµείωσε ότι η κατηγοριοποίηση κάθε µιας επωνυµίας στην κατηγορία των προϊόντων πολυτελείας ή ευρείας διανοµής δεν είναι εύκολη καθώς εξαρτάται από σειρά παραγόντων (ποιότητα, τιµή, κανάλι διανοµής κτλ.) που σε πλειάδα περιπτώσεων δεν µπορεί να είναι ξεκάθαρο σε ποια κατηγορία εµπίπτει η κάθε επωνυµία. Επίσης, η Επιτροπή σηµείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απόφαση της για την εταιρεία COTY 2, αν και άφησε ανοικτό τον ορισµό της αγοράς, σηµείωσε εντούτοις τα ακόλουθα: «Based on the assessment of the evidence available to it, including the results of the market investigation, the Commission considers that there are some indications that mass and prestige may still have to be considered as being distinct markets. On the one hand, producers still put high emphasis on the selective distribution channels for prestige products; moreover, marketing, price, consumer perception are all markedly different for prestige products than for mass products. On the other hand, there has been some blurring in recent years: the selective distribution model has not been watertight allowing for some mixing of mass and prestige and the "masstige" segment has progressively become more important». Συνεπώς είναι προφανές ότι η διάκριση των προϊόντων και η κατάταξη τους στην µια ή την άλλη κατηγορία (πολυτελείας ή ευρείας διανοµής) καθίσταται δυσχερής, γι αυτό και η Επιτροπή διατηρεί τις επιφυλάξεις της ως προς τη βασιµότητα του µεριδίου αγοράς που υπέδειξαν οι συµµετέχουσες επιχειρήσεις. 2 Υπόθεση αριθµός M COTY / PROCTER & GAMBLE BEAUTY BUSINESS σηµεία 36 και 37.

10 10 Περαιτέρω, σε ότι αφορά τον τρόπο υπολογισµού των µεριδίων αγοράς, βάσει νοµολογιακών κατευθύνσεων 3, οι πωλήσεις µέσω του καναλιού του αεροδροµίου δεν θα έπρεπε να συνυπολογιστούν καθότι η αγορά αυτή αποτελεί ξεχωριστή γεωγραφική αγορά µε ιδιάζοντα χαρακτηριστικά (περιορισµένη πρόσβαση των καταναλωτών, διαφορετικός τρόπος προώθησης των προϊόντων κτλ.). Ως εκ τούτου, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το µερίδιο των συµµετεχουσών επιχειρήσεων, ιδίως στα καλλυντικά προϊόντα πολυτελείας, θα ήταν ακόµα µεγαλύτερο από αυτό που παρουσιάστηκε αν αφαιρείτο το σύνολο των πωλήσεων που έλαβαν χώρα στα αεροδρόµια από το συνολικό ποσό των πωλήσεων που πραγµατοποιήθηκαν εντός της Κυπριακής ηµοκρατίας. Επιπρόσθετα, εάν δεν συµπεριληφθούν στα προϊόντα πολυτελείας συγκεκριµένες επωνυµίες, τα µερίδια των συµµετεχουσών αυξάνονται και ενδεχοµένως να ενέπιπταν εντός των ορίων των επηρεαζόµενων αγορών. Λαµβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω και ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα µερίδια αγοράς που προσκόµισαν οι συµµετέχουσες επιχειρήσεις [ ], η Επιτροπή ανάλυσε τα κριτήρια αξιολόγησης που προβλέπονται στο άρθρο 19 του Νόµου για την αγορά καλλυντικών και αρωµάτων, λιανική και χονδρική, χωρίς να τη διαχωρίσει σε υπο-αγορές. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή προχώρησε στην ανάλυση των κριτηρίων συµβατότητας σύµφωνα µε τα κριτήρια που τίθενται στο άρθρο 19 του Νόµου. Η Επιτροπή κατά την αξιολόγηση της παρούσας συγκέντρωσης, έλαβε υπόψη της και εκτίµησε σειρά παραγόντων και ιδιαίτερα τη θέση των συµµετεχουσών επιχειρήσεων στις επηρεαζόµενες αγορές, τη διάρθρωση της αγοράς, τη χρηµατοοικονοµική δύναµη των συµµετεχουσών επιχειρήσεων, τις εναλλακτικές πηγές προµήθειας, τις τάσεις προσφοράς και ζήτησης, την αναµενόµενη ανάπτυξη της ζήτησης, τους φραγµούς εισόδου και τα συµφέροντα των καταναλωτών. Σύµφωνα µε τα όσα αναλύθηκαν, η Επιτροπή κατέληξε ότι στη βάση των παραγόντων αξιολόγησης του άρθρου 19 του Νόµου δεν φαίνεται η παρούσα συγκέντρωση να επηρεάζει αρνητικά τον ανταγωνισµό στην αγορά χονδρικής και λιανικής διάθεσης καλλυντικών και αρωµάτων. Παρόλα αυτά, η Επιτροπή τόνισε ότι στην παρούσα συγκέντρωση, προκύπτουν θέµατα από το δίκτυο σχέσεων µεταξύ των συµµετεχουσών επιχειρήσεων της νέας κοινής επιχείρησης σε οριζόντια επίπεδο και της παρουσίας των µητρικών εταιρειών στη λιανική αγορά σε κάθετο επίπεδο. Ως εκ των ανωτέρω, η Επιτροπή ανέλυσε περαιτέρω τις πιθανές συνέπειες της παρούσας πράξης στη βάση των Κατευθυντήριων γραµµών για την αξιολόγηση των 3 Βλ. Απόφαση 543/VII/2012 της Ελληνική Αρχή Ανταγωνισµού και Απόφαση Ευρωπαϊκής Επιτροπής αριθµός M.5068 L OREAL / YSL BEAUTE.

11 11 οριζόντιων και των Κατευθυντήριων γραµµών για την αξιολόγηση µη οριζόντιων συγκεντρώσεων σύµφωνα µε τον Κανονισµό του Συµβουλίου για τον έλεγχο των συγκεντρώσεων µεταξύ επιχειρήσεων 4 (στο εξής οι «Κατευθυντήριες γραµµές»)της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Επιτροπή σηµείωσε καταρχάς ότι οι Papaellinas και HOB είναι άµεσοι ανταγωνιστές καθότι δραστηριοποιούνται, µέσω θυγατρικών τους εταιρειών, στην εµπορία και λιανική πώληση καλλυντικών προϊόντων. Παράλληλα, άµεσος ανταγωνιστής σε χονδρικό επίπεδο των εταιρειών Papaellinas και HOB θα είναι και η νέα κοινή επιχείρηση Butterfly. Πέραν της οριζόντιας αυτής σχέσης, όπως έχει προαναφερθεί, φαίνεται να προκύπτει και κάθετη σχέση καθότι η νέα κοινή επιχείρηση BUTTERFLY, θα προµηθεύει χονδρικά τόσο την HOB όσο και την Papaellinas µε τα καλλυντικά προϊόντα τα οποία θα εµπορεύονται στα καταστήµατα λιανικής πώλησης τους. Με δεδοµένο ότι προκύπτει τόσο κάθετη όσο και οριζόντια σχέση µεταξύ των εταιρειών ΗΟΒ, Papaellinas και Butterfly, η Επιτροπή για την αξιολόγηση των αποτελεσµάτων της κοινοποιηθείσας πράξης συγκέντρωσης, άντλησε καθοδήγηση από τις Κατευθυντήριες γραµµές και εξέτασε τα µη συντονισµένα αποτελέσµατα τόσο των οριζόντων συγκεντρώσεων όσο και των µη οριζόντιων συγκεντρώσεων καθώς και τα συντονισµένα αποτελέσµατα των µη οριζόντιων συγκεντρώσεων και των οριζόντιων συγκεντρώσεων. Ακολούθως, η Επιτροπή εξέτασε το άρθρο 19(2) του Νόµου και την πιθανότητα δηµιουργίας δευτερογενών αποτελεσµάτων (spill over effects), καταλήγοντας στο συµπέρασµα ότι η δηµιουργία της νέας κοινής επιχείρησης δύναται να οδηγεί σε επιβλαβείς επιδράσεις συντονισµού της δράσης των ιδρυτικών εταιρειών τόσο στο επίπεδο χονδρικής αγοράς όπου δραστηριοποιούνται οι ΗΟΒ, Papaellinas και Butterfly όσο ενδεχοµένως και στο επίπεδο λιανικής αγοράς όπου δραστηριοποιούνται θυγατρικές επιχειρήσεις των δύο ιδρυτικών, µητρικών εταιρειών ΗΟΒ και Papaellinas. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι υφίσταται καταρχάς η πιθανότητα συντονισµού της ανταγωνιστικής συµπεριφοράς των επιχειρήσεων - µετόχων της υπό εξέταση κοινής επιχείρησης τόσο σε επίπεδο χονδρικής όσο και σε επίπεδο λιανικής αγοράς καλλυντικών και αρωµάτων λόγω της σύστασης του ιοικητικού Συµβουλίου της νέας 4 Κατευθυντήριες γραµµές της Ε.Ε για την αξιολόγηση των µη οριζόντιων συγκεντρώσεων σύµφωνα µε τον κανονισµό του Συµβουλίου για τον έλεγχο των συγκεντρώσεων µεταξύ επιχειρήσεων (2008/C 265/07) και Κατευθυντήριες γραµµές για την αξιολόγηση των οριζόντιων συγκεντρώσεων σύµφωνα µε τον Κανονισµό του Συµβουλίου για τον έλεγχο των συγκεντρώσεων µεταξύ επιχειρήσεων (2004/C 31/03).

12 12 εταιρείας καθώς οι ιοικητικοί της Σύµβουλοι όπως καταγράφτηκαν στις Συµφωνίες είναι και ιοικητικοί Σύµβουλοι στις ιδρυτικές εταιρείες. Συγκεκριµένα, ο κος. Χρίστος Παπαέλληνας συγκαταλέγεται ανάµεσα στους διευθυντές της C.A. PAPAELLINAS LTD και η κα. Νινώ Μιχαηλίδου ανάµεσα στους διευθυντές της HOB HOUSE OF BEAUTY LIMITED και τα δύο αυτά πρόσωπα θα παρακάθονται στο ιοικητικό Συµβούλιο της κοινής επιχείρησης, αλλά και των επιχειρήσεων τους στο επόµενο στάδιο αγοράς (λιανικό), αφού η Papaellinas διαθέτει τρία (3) λιανικά κανάλια και δύο (2) η ΗΟΒ. Εποµένως, οι ανταγωνίστριες επιχειρήσεις ΗΟΒ και Papaellinas θα είναι σε θέση να γνωρίζουν ή/και θα επηρεάζουν τη στρατηγική της άλλης ανταγωνίστριας επιχείρησης Butterfly και θα είναι σε θέση να συντονίζουν δια της νέας κοινής επιχείρησης τη στρατηγική τους στη λιανική αγορά καθώς και την τιµολογιακή πολιτική τους. Παρά τους πιο πάνω προβληµατισµούς, η Επιτροπή σηµείωσε ότι οι συµµετέχουσες επιχειρήσεις στις 13/11/2017, προσκόµισαν τελικό προσχέδιο της Συµφωνίας Τροποποίησης, στην οποία δήλωσαν ότι οι ιοικητικοί Σύµβουλοι που θα διορίζονται στη νέα κοινή επιχείρηση δεν θα είναι ίδιοι µε τους ιοικητικούς Συµβούλους των µητρικών επιχειρήσεων ΗΟΒ και Papaellina. Οι ιοικητικοί Σύµβουλοι και το Ανώτερο ιοικητικό προσωπικό που θα διορίζονται στη νέα κοινή επιχείρηση θα είναι πλήρως ανεξάρτητοι και δεν θα έχουν οποιαδήποτε µετοχική ή άλλη σχέση µε τις µητρικές επιχειρήσεις, ούτε και θα κατέχουν σηµαντικές θέσεις στην οργανωτική δοµή είτε των µητρικών είτε των θυγατρικών τους που δραστηριοποιούνται στον τοµέα καλλυντικών και αρωµάτων. Επίσης, οι ιοικητικοί Σύµβουλοι και το Ανώτερο ιοικητικό προσωπικό δεν θα ανταλλάσσουν µεταξύ τους ή/και να µεταφέρουν οποιεσδήποτε εµπιστευτικές πληροφορίες που αφορούν καλλυντικά προϊόντα που εµπορεύεται η ΗΟΒ, η Papaellinas και η νέα κοινή επιχείρηση. Πέραν τούτου, σύµφωνα µε τις συµµετέχουσες επιχειρήσεις, το καταστατικό της εταιρείας Butterfly θα τροποποιηθεί στη βάση της Συµφωνίας µετόχων ως αυτή θα τροποποιηθεί από τη Συµφωνία Τροποποίησης. Συνακόλουθα, η Επιτροπή, λαµβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις των συµµετεχουσών επιχειρήσεων καθώς και τα έγγραφα που προσκόµισαν κατά την κοινοποίηση της παρούσας πράξης, κατέληξε ότι δεν υφίστανται ανησυχίες καθότι µε τη δήλωση των συµµετεχουσών επιχειρήσεων ότι το ιοικητικό Συµβούλιο των µητρικών επιχειρήσεων ΗΟΒ και Papaellina θα είναι διαφορετικό από το ιοικητικό Συµβούλιο της νέας κοινής επιχείρησης και το Ανώτερο ιοικητικό προσωπικό θα είναι ανεξάρτητο καθώς και της διασφάλισης της µη ανταλλαγής εµπιστευτικών

13 13 πληροφοριών, δεν αναµένεται να προκύψουν οποιαδήποτε συντονισµένα ή και µη συντονισµένα αποτελέσµατα είτε σε οριζόντιο είτε σε κάθετο επίπεδο συνεπεία της κοινοποιηθείσας πράξης συγκέντρωσης. Ως εκ τούτου, υπό το φως των πιο πάνω, στην προκείµενη πράξη συγκέντρωσης, µε τις τελικές τροποποιήσεις που υποβλήθηκαν στη βάση της Συµφωνίας Τροποποίησης που προσκόµισαν οι συµµετέχουσες επιχειρήσεις, δεν τίθεται θέµα περαιτέρω αξιολόγησης της συµβατότητας της κοινοποιηθείσας συγκέντρωσης µε τις απαιτήσεις της ανταγωνιστικής αγοράς. Με γνώµονα τα πραγµατικά και νοµικά δεδοµένα, όπως αναλύθηκαν και σκιαγραφήθηκαν και όπως στη λεπτοµέρειά τους αναδεικνύονται και βεβαιώνονται από τον φάκελο της υπό κρίση συγκέντρωσης αλλά και εφαρµόζοντας τις σχετικές διατάξεις του Νόµου, η Επιτροπή, ασκώντας τις εξουσίες που χορηγούνται σε αυτή σύµφωνα µε τον Νόµο, κατέληξε ότι αν και υπάρχει επηρεαζόµενη αγορά στην παρούσα πράξη συγκέντρωσης, εντούτοις, δεν θα οδηγήσει σε οποιαδήποτε ανησυχία για τον ανταγωνισµό στις επηρεαζόµενες αγορές Ως εκ τούτου, ενεργώντας σύµφωνα µε το άρθρο 22 του Νόµου, η Επιτροπή οµόφωνα αποφάσισε να µην αντιταχθεί στην κοινοποιηθείσα συγκέντρωση και κηρύσσει αυτή συµβατή µε τη λειτουργία του ανταγωνισµού στην αγορά. ΛΟΥΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟ ΟΥΛΟΥ Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισµού

Άποψη του ιοικητικού Συµβουλίου της Αθηνά Κυπριακή ηµόσια Εταιρεία Λτδ επί της ηµόσιας Πρότασης της Ελληνικής Τράπεζας ηµόσιας Εταιρείας Λτδ για απόκτ

Άποψη του ιοικητικού Συµβουλίου της Αθηνά Κυπριακή ηµόσια Εταιρεία Λτδ επί της ηµόσιας Πρότασης της Ελληνικής Τράπεζας ηµόσιας Εταιρείας Λτδ για απόκτ ΑΘΗΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤ Άποψη του ιοικητικού Συµβουλίου της Αθηνά Κυπριακή ηµόσια Εταιρεία Λτδ επί της ηµόσιας Πρότασης της Ελληνικής Τράπεζας ηµόσιας Εταιρείας Λτδ για απόκτηση µέχρι 100% του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 597/2014 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΜΗΜΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 597/2014 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 597/2014 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΜΗΜΑ Συνεδρίασε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του 1 ου ορόφου του κτηρίου των γραφείων της, επί της οδού Κότσικα 1 Α, Αθήνα, την 5 η Νοεμβρίου 2014, ημέρα

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] EL EL EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, xxx Ε(20..) yyy τελικό Σχέδιο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για την εφαρµογή του άρθρου 101 παράγραφος 3 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

(δ) την Oδηγία 2002/22/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου,

(δ) την Oδηγία 2002/22/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου, Απόφαση Επιτρόπου 59/2006 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Απόφαση αναφορικά µε τον Ορισµό Σχετικής Αγοράς, τον Καθορισµό Οργανισµού µε Σηµαντική Ισχύ

Διαβάστε περισσότερα

(δ) την Oδηγία 2002/22/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου,

(δ) την Oδηγία 2002/22/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου, Απόφαση Επιτρόπου 5/2007 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Απόφαση αναφορικά µε την Άρση των Υφιστάµενων Ρυθµιστικών Υποχρεώσεων της ΑΤΗΚ ως προς τις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Β

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Β ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Β Αριθμός 4410 Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 359 Αριθμός 231 ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟ Ι ΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 546/VΙI/2012 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 546/VΙI/2012 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 546/VΙI/2012 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ Συνεδρίασε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του 1 ου ορόφου του κτηρίου των γραφείων της, επί της οδού Κότσικα 1Α, Αθήνα, την 11 η Σεπτεµβρίου 2012,

Διαβάστε περισσότερα

της εταιρείας Muskita Aluminium Industries PLC

της εταιρείας Muskita Aluminium Industries PLC 19/05/2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της εταιρείας Muskita Aluminium Industries PLC Βάσει του άρθρου 33(2) του περί ηµοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόµου του 2007, Ν41(Ι)/2007, το ιοικητικό Συµβούλιο της Muskita Aluminium

Διαβάστε περισσότερα

CYPRUS TRADING CORPORATION PLC

CYPRUS TRADING CORPORATION PLC CYPRUS TRADING CORPORATION PLC Άποψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyprus Trading Corporation Plc επί της Δημόσιας Πρότασης της Ν.K. Shacolas Holdings Ltd για απόκτηση του 100% του εκδομένου μετοχικού

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Απόφαση Επιτρόπου 4/2007 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Απόφαση αναφορικά µε την άρση ορισµένων σχετικών ρυθµιστικών υποχρεώσεων της ΑΤΗΚ στην αγορά

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 366/5

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 366/5 14.12.2013 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 366/5 Ανακοίνωση της Επιτροπής σχετικά με απλοποιημένη διαδικασία για την εξέταση ορισμένων συγκεντρώσεων βάσει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 139/2004 του

Διαβάστε περισσότερα

Υπόθεση αριθ. COMP/M.5833 CARREFOUR MARINOPOULOS/ DIA HELLAS. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EK) αριθ. 139/2004 ΈΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ

Υπόθεση αριθ. COMP/M.5833 CARREFOUR MARINOPOULOS/ DIA HELLAS. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EK) αριθ. 139/2004 ΈΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ EL Υπόθεση αριθ. COMP/M.5833 CARREFOUR MARINOPOULOS/ DIA HELLAS Το κείµενο στην ελληνική γλώσσα είναι το µόνο αυθεντικό και διαθέσιµο. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EK) αριθ. 139/2004 ΈΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ Άρθρο 4(4)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ NΟΜΟΙ ΤΟΥ 1999 ΜΕΧΡΙ 2000 ΑΠΟΦΑΣΗ

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ NΟΜΟΙ ΤΟΥ 1999 ΜΕΧΡΙ 2000 ΑΠΟΦΑΣΗ Απόφαση ΕΠΑ 86 / 2009 Αρ. Φακέλου 8.13.009.14 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ NΟΜΟΙ ΤΟΥ 1999 ΜΕΧΡΙ 2000 Κοινοποίηση πράξης συγκέντρωσης από την εταιρεία ATHINODOROU BROS SUPER BETON LTD

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2017 (Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ) Τροποποίηση Άδειας Π1- Ν.419(Α)/ΠΘ1-2006 σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD

MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD Έντυπο ηµεροµηνίας 15 Ιουνίου, 2009, σύµφωνα µε το άρθρο 7(1)(ε) του Κυπριακού Νόµου 114(Ι) του 2005 (ο περί ηµόσιας Προσφοράς και Ενηµερωτικού ελτίου Νόµος του 2005),

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ενόψει των παραπάνω, το ιοικητικό Συµβούλιο διατυπώνει, σύµφωνα µε το άρθρο 33 του Νόµου την ακόλουθη αιτιολογηµένη γνώµη του:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ενόψει των παραπάνω, το ιοικητικό Συµβούλιο διατυπώνει, σύµφωνα µε το άρθρο 33 του Νόµου την ακόλουθη αιτιολογηµένη γνώµη του: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γνώµη του ιοικητικού Συµβουλίου της CHRISTIS DAIRIES PUBLIC LIMITED σχετικά µε την Υποχρεωτική ηµόσια Πρόταση της VIVARTIA A.B.E.E. για την απόκτηση κατά µέγιστο του 100% του εκδοµένου µετοχικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (EΚ) αριθ. /2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (EΚ) αριθ. /2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες,. ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (EΚ) αριθ. /2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της που τροποποιεί τον κανονισµό (EΚ) αριθ. 773/2004 σχετικά µε τη διεξαγωγή των διαδικασιών διευθέτησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. της εταιρείας Εργοληπτικές Επιχειρήσεις Κώστας Μιχαηλίδης Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. της εταιρείας Εργοληπτικές Επιχειρήσεις Κώστας Μιχαηλίδης Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της εταιρείας Εργοληπτικές Επιχειρήσεις Κώστας Μιχαηλίδης Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εργοληπτικές Επιχειρήσεις Κώστας Μιχαηλίδης Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ επισυνάπτει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «NISSOS HOLDINGS (CY) LTD». Το Διοικητικό Συμβούλιο της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. Αθήνα, 2 Μαρτίου 2006 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. Αθήνα, 2 Μαρτίου 2006 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Αθήνα, 2 Μαρτίου 2006 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισµού σχετικά µε τις συµφωνίες ήσσονος σηµασίας οι οποίες δεν περιορίζουν σηµαντικά τον ανταγωνισµό

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Α.Δ.Π. 531/11 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Απόφαση αναφορικά με την εξέταση της Αγοράς των Δημοσίως Διαθέσιμων Διεθνών τηλεφωνικών υπηρεσιών που

Διαβάστε περισσότερα

'

' ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 Η Ελληνική Τράπεζα κεφαλαιακά ενισχυµένη διαχειρίζεται την κρίση και

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.9.2018 C(2018) 6113 final ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26.9.2018 δυνάμει του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 994/2010 για το σχέδιο προληπτικής δράσης και το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΨΗ Δ.Σ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟΨΗ Δ.Σ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

ΑΠΟΨΗ Δ.Σ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟΨΗ Δ.Σ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ 0062/00012652/el Άλλες Ανακοινώσεις Dimco Plc DES ΑΠΟΨΗ Δ.Σ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΠΟΨΗ Δ.Σ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Attachment: 1. ΑΠΟΨΗ Δ.Σ. ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Non Regulated Publication

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 23.3.2018 L 81/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/480 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 4ης Δεκεμβρίου 2017 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) 2015/760 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσης, οι κκ. Αντώνιος Ρογκόπουλος, Θεόδωρος Ρογκόπουλος και ηµήτριος ηµητρακόπουλος, µέλη του Σ της Εταιρίας είναι και µέλη Σ του Προτείνοντα.

Επίσης, οι κκ. Αντώνιος Ρογκόπουλος, Θεόδωρος Ρογκόπουλος και ηµήτριος ηµητρακόπουλος, µέλη του Σ της Εταιρίας είναι και µέλη Σ του Προτείνοντα. Γνώµη του ιοικητικού Συµβουλίου της εταιρίας «ELFE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝ ΥΜΑΤΩΝ» (πρώην «FASHION BOX ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΤΟΙΜΩΝ ΕΝ ΥΜΑΤΩΝ») σχετικά µε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της EL EL EL ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, C(2009) 5365/2 ΣΧΕ ΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της για την εφαρµογή του άρθρου 81 παράγραφος 3 της συνθήκης σε ορισµένες κατηγορίες

Διαβάστε περισσότερα

Νομοσχέδιο Αποκρατικοποιήσεων Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση.

Νομοσχέδιο Αποκρατικοποιήσεων Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση. Νομοσχέδιο Αποκρατικοποιήσεων Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση. 0018/00006044/el Άλλες Ανακοινώσεις CYPRUS FOREST INDUSTRIES PUBLIC LTD CFI Attachments: 1. Νομοσχέδιο Αποκρατικοποιήσεων 2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD

MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD Έντυπο ηµεροµηνίας 9 Ιουνίου, 2008, σύµφωνα µε το άρθρο 7(1)(ε) του Κυπριακού Νόµου 114(Ι) του 2005 (ο περί ηµόσιας Προσφοράς και Ενηµερωτικού ελτίου Νόµος του 2005),

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ Αρ. Μ.Α.Ε. : 8514/06/Β/86/02 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ Αρ. Μ.Α.Ε. : 8514/06/Β/86/02 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ Αρ. Μ.Α.Ε. : 8514/06/Β/86/02 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ Σύµφωνα µε το Κ.Ν. 2190/1920 Περί Ανωνύµων Εταιριών και

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις και απαντήσεις σε σχέση με τον έλεγχο των συγκεντρώσεων στη Κύπρο

Ερωτήσεις και απαντήσεις σε σχέση με τον έλεγχο των συγκεντρώσεων στη Κύπρο Ερωτήσεις και απαντήσεις σε σχέση με τον έλεγχο των συγκεντρώσεων στη Κύπρο Το έντυπο αυτό ετοιμάστηκε από την εταιρεία Trojan Economics, η οποία ειδικεύεται στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσµατα 9µήνου 2004

Αποτελέσµατα 9µήνου 2004 Αποτελέσµατα 9µήνου Σηµαντική βελτίωση των οικονοµικών µεγεθών, που υποδηλώνει την επιτυχηµένη αναπτυξιακή στρατηγική και πορεία του οµίλου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό Βασικά Χρηµατοοικονοµικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Κρατική ενίσχυση αριθ. SA.35696 (2012/N) Ελλάδα Εγκατάσταση συστήματος τηλεμέτρησης και μετρητών μεγάλων πελατών χαμηλής τάσης

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Κρατική ενίσχυση αριθ. SA.35696 (2012/N) Ελλάδα Εγκατάσταση συστήματος τηλεμέτρησης και μετρητών μεγάλων πελατών χαμηλής τάσης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.09.2013 C(2013) 5820 final ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ Το παρόν έγγραφο αποτελεί εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής που διατίθεται μόνο για ενημέρωση. Θέμα: Κρατική ενίσχυση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Απόφαση Επιτρόπου 53/2006 5 εκεµβρίου 2006 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Απόφαση αναφορικά µε τον Ορισµό Σχετικής Αγοράς, τον Καθορισµό Οργανισµού

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Ενίσχυσης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Σχέδιο Ενίσχυσης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας Τμήμα Συναλλαγών και Αναδιαρθρώσεων Έκδοση 02 Νοέμβριος 2013 Σχέδιο Ενίσχυσης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας Για περαιτέρω διευκρινήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε: Χριστόφορος Αναγιωτός Τ: 22 209 292, E:

Διαβάστε περισσότερα

LOUIS PLC. Ενημερωτικό Έντυπο για την Έκδοση και Εισαγωγή Νέων Συνήθων Μετοχών

LOUIS PLC. Ενημερωτικό Έντυπο για την Έκδοση και Εισαγωγή Νέων Συνήθων Μετοχών LOUIS PLC Ενημερωτικό Έντυπο για την Έκδοση και Εισαγωγή Νέων Συνήθων Μετοχών Έντυπο ημερομηνίας 22 Δεκεμβρίου 2009, σύμφωνα με τα άρθρο 5(1)(δ) και 7 (1) (ε) του περί Δημόσιας Προσφοράς και Ενημερωτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ EL ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Σχετικά µε την πρόοδο των εργασιών όσον αφορά τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις που συνδέονται µε τις υπηρεσίες γενικού οικονοµικού συµφέροντος 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 1191/2014 ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ 1191/2014 ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ 1191/2014 ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Τα Μέλη της ΡΑΕΚ αφού έλαβαν, μεταξύ άλλων,

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση των παρατηρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Ορισµό και την Εξέταση της Χονδρικής Αγοράς Ζευκτικών Τμημάτων Μισθωμένων Γραμμών

Αξιολόγηση των παρατηρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Ορισµό και την Εξέταση της Χονδρικής Αγοράς Ζευκτικών Τμημάτων Μισθωμένων Γραμμών Αξιολόγηση των παρατηρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Ορισµό και την Εξέταση της Χονδρικής Αγοράς Ζευκτικών Τμημάτων Μισθωμένων Γραμμών 13 Ιανουάριου 2015 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΩΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 21 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ Υ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 207 ΤΟΥ 1989)

Αριθμός 21 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ Υ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 207 ΤΟΥ 1989) Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3117, 24.1.97 238 Κ.Δ.Π. 21/97 Αριθμός 21 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ Υ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 207 ΤΟΥ 1989) 207 του 1989. Συνοπτικός τίτλος. Συμφωνίες εξειδίκευσης. Περιορισμοί του

Διαβάστε περισσότερα

INTERNATIONAL GROUP A.E.Ε.Η.Σ.» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ASBAVEL TRADING LIMITED»

INTERNATIONAL GROUP A.E.Ε.Η.Σ.» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ASBAVEL TRADING LIMITED» 12 Απριλίου 2007 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΣΠ. ΤΑΣΟΓΛΟΥ Α.Ε.Ε.Η.Σ.» νυν «VELL INTERNATIONAL GROUP A.E.Ε.Η.Σ.» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΗΜΟΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

1771 Κ.Δ.Π. 365/2000

1771 Κ.Δ.Π. 365/2000 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3457, 15.12.2000 1771 Κ.Δ.Π. 365/2000 Αριθμός 365 ΟΙ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΙ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1989 ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ 2000) Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 5(2) Το Υπουργικό Συμβούλιο,

Διαβάστε περισσότερα

Εκπτώσεις Δεσπόζουσας Επιχείρησης

Εκπτώσεις Δεσπόζουσας Επιχείρησης Εκπτώσεις Δεσπόζουσας Επιχείρησης (υπό το πρίσμα 102 ΣΛΕΕ) Δημήτρης Λουκάς Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Δικαστές και Εισαγγελείς Αθήνα, 21-23 Ιουνίου 2017 2 Κατηγοριοποίηση βάσει ενωσιακής νομολογίας Βασική

Διαβάστε περισσότερα

MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD

MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD Έντυπο ηµεροµηνίας 27 Μαΐου, 2010, σύµφωνα µε τα άρθρα 5(1)(δ) και 7(1)(ε) του Κυπριακού Νόµου 114(Ι) του 2005 (ο περί ηµόσιας Προσφοράς και Ενηµερωτικού ελτίου Νόµος

Διαβάστε περισσότερα

Ανοίγοντας ινστιτούτο αισθητικής και κέντρο ευεξίας στην Κύπρο

Ανοίγοντας ινστιτούτο αισθητικής και κέντρο ευεξίας στην Κύπρο Μελέτη περίπτωσης Επιχειρηµατικότητας Ανοίγοντας ινστιτούτο αισθητικής και κέντρο ευεξίας στην Κύπρο 1. Εισαγωγή Η G.A.A-Dessange (Cyprus) Ltd είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος (Master Franchisee) στην

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 23.4.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 102/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 330/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 20ής Απριλίου 2010 για την εφαρμογή του άρθρου 101 παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ 20.2.2015 L 47/29 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) 2015/280 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 13ης Νοεμβρίου 2014 σχετικά με τη θέσπιση συστήματος παραγωγής και προμήθειας του Ευρωσυστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 593/2014 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΜΗΜΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 593/2014 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 593/2014 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΜΗΜΑ Συνεδρίασε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του 1 ου ορόφου του κτηρίου των γραφείων της, επί της οδού Κότσικα 1 Α, Αθήνα, τη 10 η Οκτωβρίου 2014, ημέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Ι. Σκοπός Κύρια αποστολή της Επιτροπής Ελέγχου είναι η παροχή υποστήριξης στο Διοικητικό Συμβούλιο, για την εκπλήρωση της εποπτικής του ευθύνης έναντι των μετόχων,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣH ΑΡΙΘ. 22 / ΙΙ / 1998 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ H Επιτροπή Ανταγωνισµού συνήλθε και συνεδρίασε την 23 η Νοεµβρίου 1998, ηµέρα Τρίτη και ώρα 10.30 π.µ., στην αίθουσα 611 της Γενικής Γραµµατείας

Διαβάστε περισσότερα

5. Τις προθέσεις των Προτεινόντων ως αναφέρονται στο Έγγραφο της ημόσιας Πρότασης,

5. Τις προθέσεις των Προτεινόντων ως αναφέρονται στο Έγγραφο της ημόσιας Πρότασης, Άποψη του ιοικητικού Συμβουλίου Kanika Hotels Plc επί της ημόσιας Πρότασης των Kanika Group Limited, A. Kapetanios Holdings Limited, Σπύρου Θ. Καραολή, Γιώργου Θ. Καραολή, Μάριου Θ. Καραολή, Ανδρέα Χ Ηράκλη

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Απόφαση Επιτρόπου 58/2006 20 εκεµβρίου 2006 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Απόφαση αναφορικά µε τον Ορισµό Σχετικής Αγοράς, τον Καθορισµό Οργανισµού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.7.2018 C(2018) 4427 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13.7.2018 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) 2016/1011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ. 1037501000 (ΠΡΩΗΝ ΑΡ. Μ. Α. Ε. 347/06/Β/86/10

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Απόφαση Επιτρόπου 2/2007 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Απόφαση αναφορικά µε τον Ορισµό Σχετικής Αγοράς, τον Καθορισµό Οργανισµού µε Σηµαντική Ισχύ

Διαβάστε περισσότερα

Κ..Π. 564 /2003 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002. ιάταγµα δυνάµει του άρθρου 19

Κ..Π. 564 /2003 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002. ιάταγµα δυνάµει του άρθρου 19 Κ..Π. 564 /2003 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 ιάταγµα δυνάµει του άρθρου 19 Ο Επίτροπος Ρυθµίσεως Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων, ασκώντας τις εξουσίες που

Διαβάστε περισσότερα

ΙI. ΕΠΙΠΕ Ο ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΙI. ΕΠΙΠΕ Ο ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΙI. ΕΠΙΠΕ Ο ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Υποχρέωση σε ατοµική βάση. 12. (1) Οι τράπεζες πρέπει να συµµορφώνονται µε τις υποχρεώσεις που ορίζονται στις παραγράφους 66 αναφορικά µε την εσωτερική διακυβέρνηση, και 19 αναφορικά

Διαβάστε περισσότερα

30 Μαΐου Της Εταιρείας: PIERIDES HOLDINGS PLC. Θέµα: Ετήσιο ελτίο

30 Μαΐου Της Εταιρείας: PIERIDES HOLDINGS PLC. Θέµα: Ετήσιο ελτίο 30 Μαΐου 2012 Της Εταιρείας: PIERIDES HOLDINGS PLC Θέµα: Ετήσιο ελτίο 2011-2012 Επισυνάπτουµε το Ετήσιο ελτίο της Εταιρείας για την περίοδο από 19/04/2011-30/04/2012, το οποίο ετοιµάστηκε προς συµµόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 778/2018

ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 778/2018 Πειραιώς 132, 118 54 Αθήνα Τηλ.: 210-3727400 Fax: 210-3255460 E-mail: info@rae.gr Web: www.rae.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΕ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 778/2018 Λήψη απόφασης για τον καθορισμό των ενιαίων κριτηρίων χορήγησης παρεκκλίσεων

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας Επιτροπής Ελέγχου

Κανονισμός Λειτουργίας Επιτροπής Ελέγχου Κανονισμός Λειτουργίας Επιτροπής Ελέγχου Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Σύνθεση... 3 Θητεία... 4 Οργάνωση... 4 Αρμοδιότητες... 4 Κοινοποίηση Αποτελεσμάτων... 8 Εξουσιοδότηση... 9 Τροποποίηση του Κανονισμού...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ B. Αριθμός 5153 Πέμπτη, 25 Απριλίου

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ B. Αριθμός 5153 Πέμπτη, 25 Απριλίου ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ B Αριθμός 5153 Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 2525 Aριθμός 2595 Αριθμός Μητρώου: ΠΑΦ/Σ/63. Ο ΠΕΡΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

A.S.G. (ANDY SPYROU GROUP) PUBLIC LIMITED

A.S.G. (ANDY SPYROU GROUP) PUBLIC LIMITED ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου της A.S.G. (ANDY SPYROU GROUP) PUBLIC LIMITED σχετικά με τη δημόσια πρόταση (η «Δημόσια Πρόταση») της εταιρείας Sothepro Ltd για την απόκτηση μέχρι και του 100%

Διαβάστε περισσότερα

(www.grivalia.com): GRIVALIA PROPERTIES. κ.ν. 2190/1920.

(www.grivalia.com): GRIVALIA PROPERTIES. κ.ν. 2190/1920. ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Πέµπτη 30 Ιουλίου 2015 Μέγαρο Ιδρύµατος Μποδοσάκη (αίθουσα «Ιωάννης Σ. Λάτσης») Λεωφ. Αµαλίας 20, Αθήνα 1 Περιεχόµενα 1. Θέµατα ηµερησίας διάταξης 3 2. Συνοπτική περιγραφή θεµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 18.12.2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέμα: Αναφορά 0338/2012, του Γεωργίου Φλωρά, ελληνικής ιθαγένειας, σχετικά με εικαζόμενη παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, C (2013) 5823 final

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, C (2013) 5823 final ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.09.2013 C (2013) 5823 final ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ Το παρόν έγγραφο αποτελεί εσωτερικό έγγραφο της Επιτροπής που διατίθεται μόνο για ενημέρωση. Θέμα: Κρατική ενίσχυση

Διαβάστε περισσότερα

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη του επιπροσθέτως και τα ακόλουθα:

2. Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη του επιπροσθέτως και τα ακόλουθα: ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ LAFARGE CEMENTOS SAU Το Διοικητικό Συμβούλιο της ανώνυμης εταιρίας

Διαβάστε περισσότερα

Σχόλια σύµφωνα µε το άρθρο 7 παράγραφος 3 της οδηγίας 2002/21/ΕΚ 1

Σχόλια σύµφωνα µε το άρθρο 7 παράγραφος 3 της οδηγίας 2002/21/ΕΚ 1 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21/05/2010 Ε(2010)3347 SG-Greffe (2010) D/7130 Γραφείο Επιτρόπου Ρυθµίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΓΕΡΗΕΤ) Ηλιουπόλεως 12 1101 Λευκωσία Cyprus Υπόψη: κ.

Διαβάστε περισσότερα

Ανταλλαγή Πληροφοριών Κρατών ΕΕ και Ενδοοµιλικές Συναλλαγές - Η Έκθεση Ανά Χώρα (BEPS CbC Report)

Ανταλλαγή Πληροφοριών Κρατών ΕΕ και Ενδοοµιλικές Συναλλαγές - Η Έκθεση Ανά Χώρα (BEPS CbC Report) Transfer Pricing Ανταλλαγή Πληροφοριών Κρατών ΕΕ και Ενδοοµιλικές Συναλλαγές - Η Έκθεση Ανά Χώρα (BEPS CbC Report) 15 Νοεµβρίου 2017 9ο Thessaloniki Tax Forum Επίδραση του φορολογικού πλαισίου στην επιχειρηµατική

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 148/2012

Α Π Ο Φ Α Σ Η 148/2012 ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 17-10-2012 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/865-1/17-10-2012 Α Π Ο Φ Α Σ Η 148/2012 (Τµήµα) Η Αρχή Προστασίας εδοµένων Προσωπικού Χαρακτήρα συνεδρίασε σε σύνθεση Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

αϖοφάσεων εϖί των θεµάτων της αρχικής ηµερησίας διατάξεως, καλούνται οι µέτοχοι σε Β Εϖαναληϖτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 21η Νοεµβρίου 2010, ηµέ

αϖοφάσεων εϖί των θεµάτων της αρχικής ηµερησίας διατάξεως, καλούνται οι µέτοχοι σε Β Εϖαναληϖτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 21η Νοεµβρίου 2010, ηµέ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ - ΚΑΤΟΧΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΨΗΦΟΥ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. (ΑΝΕΚ) Αρ.Μ.Α.Ε.: 11946/06/Β/86/07 Σύµφωνα µε το Νόµο και

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε Παρ. I(I), Αρ. 4546, (I)/2015 NOΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2012

Ε.Ε Παρ. I(I), Αρ. 4546, (I)/2015 NOΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2012 Ε.Ε Παρ. I(I), Αρ. 4546, 23.12.2015 Ν. 206(I)/2015 206(I)/2015 NOΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2012 Προοίμιο. Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης: Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ B. Αριθμός 4783 Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 3141

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ B. Αριθμός 4783 Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 3141 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ B Αριθμός 4783 Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014 3141 Aριθμός 3136 ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Από τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας γνωστοποιείται ότι τα πιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Ν.239(Ι)/2004 (05/11/04)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Ν.239(Ι)/2004 (05/11/04) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Ν.239(Ι)/2004 (05/11/04) E.E. Παρ. Ι(Ι) 5377 Ν. 239(Ι)/2004 Αρ. 3918, 5.11.2004 Ο περί Ρύθµισης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. της εταιρείας ROLANDOS ENTERPRISES PUBLIC LTD

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. της εταιρείας ROLANDOS ENTERPRISES PUBLIC LTD ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της εταιρείας ROLANDOS ENTERPRISES PUBLIC LTD Το Διοικητικό Συμβούλιο της Rolandos Enterprises Public Ltd επισυνάπτει τη γνώμη του σχετικά με τη δημόσια πρόταση από τον κ. Λοΐζου Κ. Ρολάνδο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αναφορών 11.02.2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ Θέµα: Αναφορά 0130/2007, του Γεώργιου Φλωρά, ελληνικής ιθαγένειας, εξ ονόµατος του βιβλιοπωλείου «Φλωράς Κόσµος», σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΕΒΕ 15 Μαΐου 2018 Δρ. Παναγιώτης Αγησιλάου Trojan Economics

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 Κέρδη πριν τη φορολογία 15,3 εκατ. Ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης µε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι N. 81(I)/2019 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθµός 4708 Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 Ο περί της Παρεµπόδισης και Καταπολέµησης της Νοµιµοποίησης Εσόδων από

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση αξιολόγησης της προτεινόμενης αντιπαροχής σχετικά με την υποβολή Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης

Έκθεση αξιολόγησης της προτεινόμενης αντιπαροχής σχετικά με την υποβολή Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης Έκθεση αξιολόγησης της προτεινόμενης αντιπαροχής σχετικά με την υποβολή Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης από τους κ.κ. Παναγιώτη Δημητρίου, Μάριο Δημητρίου, Αλέξη Δημητρίου, Μιχάλη Δημητρίου και Λουκία Δημητρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (εφεξής «ο Επίτροπος») λαμβάνοντας υπόψη:

Ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (εφεξής «ο Επίτροπος») λαμβάνοντας υπόψη: Ν.112(Ι)/2004 N.84(I)/2005 N.149(I)/2005 N.67(I)2006 N.113(I)/2007 N.134(I)/2007 N.46(I)2008 N.103(I)2009 Ν.94(Ι)2011 Ν.51(Ι)2012 Ν.160(Ι)2013 Ν.77(Ι)2014 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. HELLENIC TELECOMMUNICATIONS ORGANIZATION SA Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. HELLENIC TELECOMMUNICATIONS ORGANIZATION SA Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. HELLENIC TELECOMMUNICATIONS ORGANIZATION SA Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ (

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΕYΡΩΣYΣΤΗΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 Λεωφόρος Κέννεντυ 80, 1076 Λευκωσία Τ.Θ.

Διαβάστε περισσότερα

30 Μαΐου Της Εταιρείας: DIMCO PLC. Θέµα: Ετήσιο ελτίο

30 Μαΐου Της Εταιρείας: DIMCO PLC. Θέµα: Ετήσιο ελτίο 30 Μαΐου 2012 Της Εταιρείας: DIMCO PLC Θέµα: Ετήσιο ελτίο 2010-2011 Επισυνάπτουµε το Ετήσιο ελτίο της Εταιρείας για την περίοδο από 14/04/2011-30/04/2012, το οποίο ετοιµάστηκε προς συµµόρφωση µε τις πρόνοιες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο περί ελέγχου των Συγκεντρώσεων Επιχειρήσεων Νόμος 22(Ι) του 1999 Ερωτήσεις Απαντήσεις 1. Ποια νομοθεσία εφαρμόζεται για τον έλεγχο των συγκεντρώσεων στην Κύπρο και

Διαβάστε περισσότερα

Υπόθεση EL/2006/0492: Πρόσβαση και εκκίνηση κλήσεων σε δηµόσια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα

Υπόθεση EL/2006/0492: Πρόσβαση και εκκίνηση κλήσεων σε δηµόσια δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Bρυξέλλες, 29.9.2006 SG-Greffe (2006) D/205461 Καθηγητή κ. Νικήτα Αλεξανδρίδη Πρόεδρο Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων της Ελλάδος Λεωφ. Κηφισίας αριθ. 60 GR 151 25

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΛΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Β

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΛΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Β ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΛΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Β Αριθμός 4663 Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 1469 Αριθμός 1913 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2008 (Ν. 57(Ι)/2008)

Διαβάστε περισσότερα

Κατά την διάρκεια της χρήσης 2009 η εταιρία μας δεν προέβη σε επενδύσεις μηχανολογικού ή άλλου εξοπλισμού.

Κατά την διάρκεια της χρήσης 2009 η εταιρία μας δεν προέβη σε επενδύσεις μηχανολογικού ή άλλου εξοπλισμού. ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΚΙΡΦΙΣ ΑΕ -ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ» ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 4 ης ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (περίοδος από 01.01.2009 έως 31.12.2009) Προς

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου

Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου Σκοπός της Επιτροπής Ο σκοπός της Επιτροπής Ελέγχου («η Επιτροπή»), είναι η εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων της όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 44 του Ν. 4449/2017

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρία μας διαθέτει δύο πλωτές παραγωγικές μονάδες πάχυνσης ιχθυοπληθυσμού στο Δήμο Δεσφίνας Φωκίδας.

Η εταιρία μας διαθέτει δύο πλωτές παραγωγικές μονάδες πάχυνσης ιχθυοπληθυσμού στο Δήμο Δεσφίνας Φωκίδας. Κυρίες και Κύριοι Μέτοχοι, ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΚΙΡΦΙΣ ΑΕ -ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ» ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 7 ης ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (περίοδος από 1.1.2012

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ QUINTESSENTIAL CAPITAL MANAGEMENT ( QCM )

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ QUINTESSENTIAL CAPITAL MANAGEMENT ( QCM ) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ QUINTESSENTIAL CAPITAL MANAGEMENT ( QCM ) Αναφορικά με τους ισχυρισμούς της QCM, οι οποίοι παρατίθενται στην από 4 Μαΐου 2018 έκθεσή της και σε συνέχεια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 12.2.2014 COM(2014) 67 final 2014/0035 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισμό της θέσης που πρέπει να λάβει η Ένωση στην 53η σύνοδο της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 123/16 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/752 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 29ης Απριλίου 2015 για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της συμφωνίας σταθεροποίησης και σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

«J&P-ΑΒΑΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ. ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ» σε

«J&P-ΑΒΑΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ. ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ» σε «J&P-ΑΒΑΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ». AΡ. Μ.Α.Ε. 14303/06/Β/86/26 Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων 29 Ιουνίου 2011, ηµέρα

Διαβάστε περισσότερα

Πρότασης. Με βάση τα δεδομένα αυτά, η προτεινόμενη αντιπαροχή υπερβαίνει την τιμή κλεισίματος κατά 20,79%, και 8,59% αντίστοιχα.

Πρότασης. Με βάση τα δεδομένα αυτά, η προτεινόμενη αντιπαροχή υπερβαίνει την τιμή κλεισίματος κατά 20,79%, και 8,59% αντίστοιχα. Άποψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Aristo Developers Plc επί της Δημόσιας Πρότασης της Dolphin Capital Atlantis Ltd για το 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Aristo Developers Plc Η Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2292(REG)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2292(REG) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 2010/2292(REG) 2.3.2011 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την τροποποίηση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέχεια της δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3852, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3852, 30/4/2004 170 171 ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΥΠΟΣ Ι (άρθρο 37(3)) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Α. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. Ονομασία Αμοιβαίου Κεφαλαίου και αριθμός της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ν. 106(Ι)/2013 106(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΔΟΜΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Βρυξέλλες, 13.5.2011 E (2011) 3256 τελικό

Βρυξέλλες, 13.5.2011 E (2011) 3256 τελικό ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.5.2011 E (2011) 3256 τελικό Θέμα: Κρατικές ενισχύσεις - Ελλάδα Ενίσχυση αριθ. SA. 32733 (2011/NN) Μέτρα υπέρ των κτηνοτρόφων της Ανατολικής Αττικής των οποίων οι κτηνοτροφικές

Διαβάστε περισσότερα

ERMES DEPARTMENT STORES PUBLIC LTD Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ & ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΙΑΣΤΑΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ERMES DEPARTMENT STORES PUBLIC LTD Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ & ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΙΑΣΤΑΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ERMES DEPARTMENT STORES PUBLIC LTD Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ & ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΙΑΣΤΑΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΓΕΘΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΗΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΜΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑ ΡΟΜΗ ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΜΗ ΑΝΑ ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ (

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 17.6.2017 L 155/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/1018 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Ιουνίου 2016 για τη συμπλήρωση της οδηγίας 2014/65/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα