The Ιταλική Sports Club Of Werribee Club ("ο σύλλογος")

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "The Ιταλική Sports Club Of Werribee Club ("ο σύλλογος")"

Transcript

1 The Ιταλική Sports Club Of Werribee Club ("ο σύλλογος") 1. Δέσµευση της λέσχης στο Υπεύθυνο Παιχνίδι Ο σύλλογος έχει δεσµευτεί για την υπεύθυνη υπηρεσία των τυχερών παιχνιδιών και θα εµφανίσει το ακόλουθο µήνυµα υπεύθυνου παιχνιδιού, όπου ο σύλλογος παρέχει τα τυχερά παιχνίδια προϊόντων έτσι ώστε να είναι ευδιάκριτη στα µέλη και τους επισκέπτες. Ο σύλλογος αποτελεί αναπόσπαστο µέρος της κοινότητάς του. Είναι διαρκέσει και από τα µέλη της σε µια µη-κερδοσκοπική βάση την επίτευξη του σκοπού της κοινότητας για τους οποίους ιδρύθηκε, τόσο σήµερα όσο και στο µέλλον. Ο σύλλογος έχει δεσµευτεί για την ευηµερία των επισκεπτών του, τα µέλη, οι εργαζόµενοι και την ευρύτερη κοινότητα που εξυπηρετεί. Προσπαθεί να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες του σε ένα υπεύθυνο και βιώσιµο τρόπο. Ως µέρος αυτής της δέσµευσης, ο σύλλογος εξέδωσε την παρούσα υπεύθυνη εξυπηρέτηση των τυχερών παιχνιδιών κώδικα και θα παρέχει τους απαραίτητους πόρους (οικονοµικούς και ανθρώπινους) για την υποστήριξη της ορθής λειτουργίας του κώδικα σε συλλόγου εγκαταστάσεις του και το γραφείο κώδικα. Ο κώδικας έχει ως σκοπό να βοηθήσουν τον σύλλογο για την παροχή τυχερών παιχνιδιών σε µια κοινωνικά καταξιωµένων, ευχάριστο και υπεύθυνο τρόπο. 2. Ερµηνείες 1. Ορισµοί "Club", η Ιταλική Αθλητικός Όµιλος Of Werribee λέσχη "Γραφείο κωδικός": ο διαχειριστής της ICRP και τον κωδικό o Έκτακτη Γενική Συνέλευση "νοούνται οι ηλεκτρονικές µηχανές τυχερών παιχνιδιών o "ICRP" σηµαίνει την Ανεξάρτητη Επίλυσης Παραπόνων διαδικασία που ορίζεται στο σηµείο 11 o o o "PID" είναι παίκτης οθόνη πληροφοριών «Προτάθηκε πρόσωπο", το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την παροχή πληροφοριών σχετικά µε τον κωδικό και υπεύθυνου παιχνιδιού για τα µέλη και τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια τις ώρες λειτουργίας του club είναι παράδοση τυχερών παιχνιδιών προϊόντα διορίζονται σύµφωνα µε την ρήτρα 8 "Υπεύθυνη µητρώο περιστατικό τυχερών παιχνιδιών" νοείται το µητρώο που τηρείται από τον σύλλογο µε τον οποίο οι εγγραφές σύλλογος τις πληροφορίες που απαιτούνται από τον κώδικα και µπορεί επίσης να είναι υγρό ή / και AML / µητρώα CTF. o «Επανεξέταση µορφή" νοείται το έντυπο πρέπει να συµπληρώνεται ετησίως από τον σύλλογο, σύµφωνα µε τη ρήτρα Στον κώδικα, όταν ο σύλλογος καλείται να: παρέχουν πληροφορίες στα µέλη και τους επισκέπτες, ή να διαθέτει πληροφορίες για τα µέλη και τους επισκέπτες, ή πληροφορίες στην οθόνη, ο σύλλογος θα το κάνει µε:

2 εµφανίζοντας τα κατάλληλα αφίσες, φυλλάδια και / ή ανακοινώσεις ευκολία στην περιοχή / ες όπου ο σύλλογος παρέχει τα τυχερά παιχνίδια προϊόντων, καθώς και η οθόνη θα είναι ορατό και προσιτό στα µέλη και τους επισκέπτες σε αυτούς τους τοµείς? having φυλλάδια άµεσα διαθέσιµη για τους πελάτες για να πάρει την πρωτοβουλία, το δικό τους ή κατόπιν αιτήµατος? καθιστώντας τις διαθέσιµες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου (εάν υπάρχει) Ποια είναι πάντα το πλέον κατάλληλο. 3. Διαθεσιµότητα του Κώδικα και η υπεύθυνη περιστατικό τυχερών παιχνιδιών µητρώο 1. Αντίγραφο του κώδικα είναι διαθέσιµη στα αγγλικά και σε άλλες µεγάλες κοινοτικές γλώσσες στις ακόλουθες ιστοσελίδες: www. iscw.com.au (συµπληρώστε στην ιστοσελίδα του συλλόγου σας διεύθυνση) 2. Η λέσχη θα διαθέτει σε έντυπη µορφή του κώδικα για τα µέλη και τους επισκέπτες που τις ζητούν. 3. Η λέσχη θα διαθέτει πληροφορίες στα µέλη και τους επισκέπτες σχετικά µε το πώς να αποκτήσετε ένα αντίγραφο του κώδικα. 4. Η λέσχη θα διασφαλίσει ότι οι αρµόδιες µητρώο περιστατικό τυχερά παιχνίδια είναι στη διάθεση των επιθεωρητών VCGR κατόπιν αιτήµατος. 4. Πληροφορίες Υπεύθυνου Τζόγου 1. Η λέσχη θα συµµορφώνεται µε όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις που αφορούν εµφάνιση της υπεύθυνης ενηµέρωσης των τυχερών παιχνιδιών και θα θέσει στη διάθεση των µελών και των επισκεπτών, τις ακόλουθες πληροφορίες σχετικά µε τον υπεύθυνο στοιχηµατισµό: 1. τον τρόπο πρόσβασης Κοινοπολιτείας κυβέρνησης δικτυακό τόπο της συµφωνίας Money 2. Πώς οι τζογαδόροι και οι οικογένειες τους µπορούν να έχουν πρόσβαση υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών υποστήριξης και τα προγράµµατα αποκλεισµού και της κυβέρνησης το πρόβληµα του τζόγου στην ιστοσελίδα κρατική στήριξη vic.gov.au? 3. πληροφορίες που παράγονται από παίκτες Βοήθεια και άλλων συναφών τοπικών υπηρεσιών υποστήριξης τζόγου? 4. πώς να κάνει και να κρατήσει προ-δέσµευσης αποφάσεις 5. περιορισµοί σχετικά µε την πληρωµή σε µετρητά των κερδών και της παροχής πίστωσης για τζόγο.

3 5. Πληροφορίες Προϊόντων Τυχερών Παιχνιδιών 1. Πληροφορίες σχετικά µε τους οικείους κανόνες για τα τυχερά παιχνίδια θα διατίθενται στα µέλη και τους επισκέπτες. Επιπλέον, για µηχανές τυχερών παιχνιδιών, µέσω PID οθόνες στο µηχάνηµα. 2. Πληροφορίες σχετικά µε την πρόσβαση στις οθόνες PID θα εµφανίζεται ή / και θα εξηγηθεί από υπάλληλο σύλλογο. 6. Τα κράτη και / ή την πίστη επισκεπτών πληροφορίες συστήµατος 1. Η ρήτρα αυτή ισχύει µόνο αν ο σύλλογος πραγµατοποιεί ένα πρόγραµµα επιβράβευσης το οποίο: 1. κοµµάτια ενός µέλους ή της δαπάνης των επισκεπτών σχετικά µε τα τυχερά παιχνίδια και τα προϊόντα 2. επιβραβεύει τις δαπάνες αυτές. 2. Κατά τη στιγµή το µέλος ή επισκέπτης συναντά την σχέδιο πιστότητας ή λίγο µετά, ο σύλλογος θα δώσει το µέλος ή επισκέπτη µε γραπτές πληροφορίες που να καθορίζει: 1. οι κανόνες του συστήµατος και 2. πώς ανταµοιβές είναι δεδουλευµένα, παύουν να ισχύουν και είναι εξοφλούνται. 3. Η λέσχη θα συµµορφώνεται µε όλους τους κανονισµούς που διέπουν τη συµπεριφορά ενός συστήµατος πίστης. 4. Οι κανονισµοί και οι κανόνες σε σχέση µε το σύστηµα πίστης λέσχη θα είναι διαθέσιµα. 5. Τουλάχιστον µία φορά το χρόνο, η λέσχη θα παράσχει συµµετέχουν τα µέλη και τους επισκέπτες εγγράφως µε µια δήλωση που ορίζει τι επιβραβεύει το µέλος ή επισκέπτης έχει προκύψει ως µέρος του συστήµατος πίστης. 6. Ο σύλλογος δεν θα επιτρέψει αυτο-αποκλείονται τα µέλη ή τους επισκέπτες να συµµετάσχουν ή να παραµείνουν σε οποιοδήποτε πρόγραµµα επιβράβευσης. 7. Όλες οι γραπτές ανακοινώσεις προς τα µέλη και τους επισκέπτες σχετικά µε το πρόγραµµα επιβράβευσης πρέπει να περιλαµβάνει την ακόλουθη δήλωση: "Συνιστάται ιδιαίτερα που έχετε ορίσει λογική όρια για το χρόνο και τα χρήµατα που ξοδεύετε τα τυχερά παιχνίδια, και ότι µπορείτε να κολλήσετε τα όριά σας. Παρακαλώ ρωτήστε συλλόγου εργαζοµένων της, εάν έχετε προβλήµατα µε τα τυχερά παιχνίδια σας, συµπεριλαµβανοµένης, της σύστασης και της διατήρησης των ορίων " 7. Προ-δεσµευτική στρατηγική 1. Ο σύλλογος ενθαρρύνει τα µέλη και τους επισκέπτες να θέτουν όρια στο ποσό των χρηµάτων και χρόνου που περνούν για τα τυχερά παιχνίδια. Τα όρια θα πρέπει να είναι κατάλληλα για τα µεµονωµένα µέλη και τους επισκέπτες»συνθήκες. 2. Προκειµένου να βοηθήσει τα µέλη και τους επισκέπτες για να ρυθµίσετε και να συµµορφώνονται µε τα όρια, ο σύλλογος θα εµφανιστούν οι κατάλληλες πληροφορίες που συνιστά στα µέλη

4 και τους επισκέπτες καθορίσει τα όρια και δεν υπερβαίνουν τα όρια αυτά. 3. Η λέσχη θα διαθέτει επίσης πληροφορίες συνιστούσε στα µέλη και τους επισκέπτες πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στη βοήθεια στον καθορισµό και την τήρηση των ορίων, αλλά και πώς να προσδιορίσει τα κίνητρα που οδηγούν σε υπερβολικές δαπάνες για τα τυχερά παιχνίδια. 4. Η λέσχη θα διαθέτει στα µέλη και τους επισκέπτες και τις οικογένειές τους ή τους φίλους πληροφορίες σχετικά µε την πρόσβαση σε υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών στήριξης και η κυβέρνηση το πρόβληµα του τζόγου στην ιστοσελίδα κρατική στήριξη: vic.gov.au 5. Όλες οι µηχανές τυχερών παιχνιδιών σε λέσχης γραφεία της επιτρέπουν ένα µέλος ή επισκέπτη να παρακολουθεί την ώρα και ποσό χρηµάτων που ξοδεύει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού µέσω PID οθόνες. 6. Πληροφορίες σχετικά µε την πρόσβαση στις οθόνες PID θα εµφανίζεται ή / και εξηγούνται από υπάλληλο κατόπιν αιτήµατος. 7. Η λέσχη θα συµµορφώνεται µε όλους τους κανονισµούς σχετικά µε την προ-δέσµευση σε σχέση µε το παιχνίδι των µηχανών τυχερών παιχνιδιών. 8. Αλληλεπίδραση µε τα µέλη και τους επισκέπτες 5. Η λέσχη θα διασφαλίσει ότι υπάρχει ένα πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την παροχή πληροφοριών σχετικά µε τον κωδικό και υπεύθυνου παιχνιδιού για τα µέλη και τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια τις ώρες λειτουργίας του club είναι παράδοση τζόγο προϊόντα - «το πρόσωπο αυτό". 6. Συνήθως το πρόσωπο αυτό θα είναι ο διαχειριστής της υπηρεσίας για την αλλαγή. 7. Η λέσχη θα διασφαλίσει ότι το πρόσωπο αυτό γνωρίζει τις ευθύνες αυτές και πώς να τους εκτελέσουν. 8. Οι εργαζόµενοι θα πρέπει να ενηµερώνονται για το ποιος είναι το πρόσωπο αυτό για κάθε βάρδια. 9. Ο εργαζόµενος που θα ειδοποιήσει το πρόσωπο αυτό, αν ότι αυτός / αυτή παρατηρεί ένα µέλος ή επισκέπτη να κάνει ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα: 1. πλησιάζει ένας υπάλληλος και ζητώντας πληροφορίες για τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών πρόβληµα? 2. λέει έναν υπάλληλο που αυτός / αυτή έχει πρόβληµα µαζί της του παιχνιδιού /? 3. επιδεικνύει σηµάδια αναστάτωσης ή απαράδεκτης συµπεριφοράς? 4. ενεργεί επιθετικά ή σε ανοικτά αντι-κοινωνική ή συναισθηµατική τρόπο, συµπεριλαµβανοµένης φυσικά επιτίθεται µηχανήµατα τυχερών παιχνιδιών ή να κλαίει, αφού έχει χάσει χρήµατα? 5. παίζει κάθε µέρα για µεγάλο χρονικό διάστηµα και έχουν δυσκολία αφήνοντας κατά το κλείσιµο φορές?

5 6. τυχερών παιχνιδιών για τα υπερβολικά µεγάλα χρονικά διαστήµατα χωρίς διάλειµµα 7. καθιστά ζητάει να δανειστεί χρήµατα από τους υπαλλήλους? 8. αποφεύγει την επαφή, ενώ τα τυχερά παιχνίδια και να µη επικοινωνιακή και αγνοούν το περιβάλλον. 10. Το πρόσωπο αυτό θα αξιολογήσουν την κατάσταση και να προβεί άµεσα ρυθµίσεις, όπως το πρόσωπο αυτό κρίνει σκόπιµο. Οι άµεσες ρυθµίσεις θα περιλαµβάνουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα: 1. υποδηλώνουν ότι το µέλος ή επισκέπτη αποµακρυνθούν από την περιοχή? 2. υποδηλώνουν ότι µέλος ή επισκέπτη να λάβει αναψυκτικά, σε διαφορετική περιοχή? 3. προσφορά για να καλέσετε ένα ταξί για να λάβει το µέλος ή το σπίτι των επισκεπτών? 4. Προσφέρετε να επικοινωνήσετε µε έναν φίλο? 5. προσφέρουν το µέλος ή επισκέπτη τη χρήση του συλλόγου τηλεφώνου του? 6. προσφορά για την παροχή στο µέλος ή επισκέπτη µε κάποιο αναψυκτικό (π.χ. καφές)? 7. προσέγγιση το µέλος ή επισκέπτη και επιχειρούν να ξεκινήσουν το µέλος ή επισκέπτη στην κοινωνική αλληλεπίδραση? 8. παρέχει το µέλος ή επισκέπτη µε όλες τις σχετικές πληροφορίες για την πρόσβαση σε υπηρεσίες βοήθειας, συµπεριλαµβανοµένων των αυτο-αποκλεισµό και οικονοµικές συµβουλές? 9. παρέχει το µέλος ή επισκέπτη µε κάποιο άλλο κατάλληλο βοήθεια? 10. τίποτα, αν, κατά την εύλογη κρίση του διορισµένου προσώπου, οποιαδήποτε αλληλεπίδραση µε το µέλος ή επισκέπτη δεν είναι δικαιολογηµένη. 11. Το πρόσωπο αυτό θα κάνει κάθε προσπάθεια να είναι διακριτικοί όταν πλησιάζετε σε µέλος ή επισκέπτη, και να επιστήσει την προσοχή που το δυνατόν την κατάσταση και το µέλος ή επισκέπτη. 12. Αν αυτό το πρόσωπο αυτό θεωρεί ότι η αλληλεπίδραση µε ένα µέλος ή επισκέπτη είναι δικαιολογηµένη, το πρόσωπο αυτό θα καταγράψει το περιστατικό στην αρµόδια περιστατικό τζόγου µητρώο και περιλαµβάνουν τα µέτρα που λαµβάνονται από το πρόσωπο αυτό. 13. Εντάξεις στο αρµόδιο µητρώο περιστατικό τυχερά παιχνίδια µπορεί να υπόκειται στον Privacy Act και το πρόσωπο αυτό θα εξασφαλίσει τη συµµόρφωση µε τις Εθνικές Αρχές προστασίας προσωπικών δεδοµένων. 14. Η λέσχη θα παρέχει εκπαίδευση για όλους τους εργαζοµένους οι οποίοι ασκούν τα καθήκοντα που του ορίστηκε καθηκόντων πρόσωπο. Προτάθηκε ατόµων θα εκπαιδευθεί για να γνωρίζει τους δείκτες του προβληµατικού τζόγου και τις κατάλληλες

6 απαντήσεις σε προβληµατική συµπεριφορά, και επίσης µε τις απαιτήσεις του εθνικού απορρήτου Αρχές. 15. Η λέσχη θα συµµορφώνεται µε τους νόµους σχετικά µε την αρµόδια υπηρεσία του αλκοόλ. 9. Αλληλεπίδραση µε τους εργαζόµενους 1. Ο σύλλογος εκφράζει την ανησυχία της για την ασφάλεια των εργαζοµένων της και την αντίληψη ακεραιότητα των τυχερών παιχνιδιών που πωλούνται από το σύλλογο. 2. εργαζόµενοι αίθουσα τυχερών παιχνιδιών, από το νόµο, δεν επιτρέπεται να παίξει µηχανές τυχερών παιχνιδιών κατά τη διάρκεια βάρδιες τους, ακόµη και κατά τα διαλείµµατα µε βάρδιες τους. 3. Η λέσχη θα υιοθετήσει µια πολιτική σχετικά µε εργαζόµενους αγορά προϊόντων τα τυχερά παιχνίδια (συµπεριλαµβανοµένου του παιχνιδιού µηχανές τυχερών παιχνιδιών) και ένα αντίγραφο της πολιτικής θα πρέπει να περιλαµβάνονται στο χέρι του προσωπικού του πλοίου και συνδέονται µε οποιοδήποτε αντίγραφο του κώδικα που έχει διανεµηθεί. 4. Αν δεν το σύλλογο ορίζει άλλως η πολιτική είναι η ακόλουθη: Οι εργαζόµενοι δεν επιτρέπεται η αγορά οποιουδήποτε προϊόντος τυχερών παιχνιδιών, ενώ βρίσκονται σε υπηρεσία (συµπεριλαµβανοµένου του παιχνιδιού µηχανήµατα τυχερών παιχνιδιών ή στοιχηµάτων ή την αγορά λαχείων) -Οι απασχολούµενοι είναι Εκτός επιτρέπεται η αγορά οποιουδήποτε προϊόντος τυχερών παιχνιδιών υπό τον όρο ότι αυτά δεν είναι ενιαία και δεν φορούν ο εργαζόµενος gaming άδεια ή σύλλογο σήµα ID Η απαγόρευση των εργαζοµένων την αγορά προϊόντων τα τυχερά παιχνίδια καλύπτει όλους τους εργαζόµενους, όχι µόνο εκείνοι οι εργαζόµενοι που παραδίδουν τα τυχερά παιχνίδια προϊόντων. 5. Αν ο σύλλογος υιοθετεί µια διαφορετική πολιτική µε εκείνη που ορίζεται στο 9,4 ο σύλλογος πρέπει να συµβουλεύει την VCGR εγγράφως σχετικά µε την πολιτική και πρέπει να αναµένει έγκριση της λέσχης την πολιτική της πριν από την εφαρµογή της πολιτικής. Λέσχες ενθαρρύνονται να συζητήσουν µε το γραφείο κωδικό οποιαδήποτε αλλαγή στην πολιτική που ορίζεται στο 9,4. 6. Διεξάγονται προγράµµατα επαγγελµατικής ανάπτυξης για τους εργαζόµενους θα πραγµατοποιηθεί σε ετήσια βάση, σε συνδυασµό µε την τοπική της Βοήθειας Τζογαδόρους υπηρεσία ή οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο φορέα, καθώς ο σύλλογος καθορίζει. 7. Πληροφορίες σχετικά µε το υπεύθυνο παιχνίδι και υπηρεσίες στήριξης πρόβληµα τζόγου θα περιλαµβάνονται στο πακέτο επαγωγή / εγχειρίδιο του προσωπικού παρέχεται σε όλους τους εργαζόµενους στην έναρξη της εργασίας του µε τον σύλλογο. 8. Η λέσχη θα προσφέρει όλους τους εργαζόµενους που απασχολούνται µε τον σύλλογο κατά τη στιγµή της εγγραφής

7 στον κώδικα µε πληροφορίες σχετικά µε τον υπεύθυνο τζόγο και την υποστήριξη υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών πρόβληµα. 9. Εάν ένας υπάλληλος λέει άλλο υπάλληλο, ο πρώτος εργαζόµενος έχει ένα πρόβληµα µε το τζόγο, είτε παρατηρείται από άλλον υπάλληλο παρουσιάζουν οποιαδήποτε από τις συµπεριφορές που αναφέρονται στο σηµείο 8.5 πιο πάνω, το θέµα θα παραπεµφθεί στο διαχειριστή του σωµατείου ή µέλος του διοικητικού συµβουλίου που θα απαντά σύµφωνα µε τη ρήτρα 8.6 πιο πάνω. 10. Αν ένας εργαζόµενος έχει προβλήµατα µε τα τυχερά παιχνίδια, και λέσχης δραστηριότητες του µπορούν να φιλοξενήσουν τη συγκεκριµένη υπάλληλο που ορίζεται καθήκοντα που δεν αφορούν την εργασία µε τα προϊόντα τα τυχερά παιχνίδια, ο εργαζόµενος και ο σύλλογος µπορεί να συµφωνήσουν να αλλάξουν εργαζόµενου καθηκόντων του. 11. Για τον καθορισµό ποια δράση είναι κατάλληλη σε περιπτώσεις που εµπεριέχουν έναν υπάλληλο, η λέσχη θα διασφαλίζει ότι κάθε προσπάθεια να είναι διακριτικοί και να επιστήσει την προσοχή που το δυνατόν την κατάσταση και στον εργαζόµενο. 12. Τα µέτρα που λαµβάνονται σύµφωνα µε αυτή τη ρήτρα, θα καταγράφονται σε αρχείο της απασχόλησης εργαζόµενο το, και όχι για την υπεύθυνη περιστατικό παιχνιδιού µητρώο. Αντίγραφα κάθε εγκλείστων στις απασχόλησης του αρχείου µισθωτό γίνει σύµφωνα µε αυτή τη ρήτρα, θα είναι στη διάθεση των επιθεωρητών VCGR κατόπιν αιτήµατος. 10. Αλληλεπίδραση µε την υποστήριξη των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών πρόβληµα 1. Η λέσχη θα διατηρεί τακτική επαφή µε τους τοπικούς παίκτες Βοήθεια Υπηρεσίας ή / και άλλες σχετικές υπηρεσίες υποστήριξης παιχνίδι προβλήµατος. 2. Τουλάχιστον σε ετήσια βάση ο σύλλογος θα καλέσει τις τοπικές Τζογαδόροι Βοήθεια στο προσωπικό ή / και άλλων σχετικών υπηρεσιών και του προσωπικού υποστήριξης πρόβληµα των τυχερών παιχνιδιών για να συναντηθεί µε ανώτερους υπαλλήλους ή / και των µελών του διοικητικού συµβουλίου στις συλλόγου εγκαταστάσεις του. 3. Η λέσχη θα καταγράφουν τα στοιχεία κάθε επαφή µε τους παίκτες Βοήθεια Υπηρεσίας ή / και άλλες σχετικές υπηρεσίες υποστήριξης πρόβληµα του εθισµού στο τζόγο του µητρώου συµβάντων υπεύθυνοι. 4. Η λέσχη θα διαθέτει στα µέλη της, τους επισκέπτες και τους εργαζοµένους τις δηµοσιεύσεις και τα στοιχεία επικοινωνίας του τοπικού Τζογαδόροι Βοήθεια Υπηρεσίας και / ή άλλων σχετικών πρόβληµα µε το τζόγο υπηρεσίες υποστήριξης. 11. Παράπονα σχετικά µε τον κώδικα 1. Η λέσχη θα προσυπογράψουν την ICRP διαχειρίζεται το γραφείο ICRP.

8 2. Η ICRP συµµορφώνεται µε όλες τις νοµοθετικές απαιτήσεις, τις σχετικές υπουργικές κατευθύνσεις και έχει εγκριθεί από το VCGR. 3. Η λέσχη θα διαθέτει στα µέλη και τους επισκέπτες πληροφορίες σχετικά µε το ICRP, συµπεριλαµβανοµένων: 1. πώς να κάνει καταγγελία? 2. η διαδικασία για την επίλυση της καταγγελίας? 3. ανεξάρτητης αξιολόγησης των αποφάσεων που λαµβάνονται από τον σύλλογο για µέλος ή επισκέπτη καταγγελίες? 4. πώς οι πληροφορίες σχετικά µε τα παράπονα θα πρέπει να συλλέγονται και διατηρούνται? 5. πώς VCGR θα βοηθηθούν για την παρακολούθηση της συµµόρφωσης µε τη διαδικασία παραπόνων. 12. Η συµµόρφωση µε την απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών από ανηλίκους 1. Τυχερά παιχνίδια από ανήλικους απαγορεύονται, και οι ανήλικοι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν αίθουσες τυχερών παιχνιδιών. 2. Η λέσχη θα διασφαλίσει ότι τα σηµεία βρίσκονται σε κάθε είσοδο της αίθουσας τυχερών παιχνιδιών που απαγορεύει στους ανήλικους από την είσοδο της αίθουσας τυχερών παιχνιδιών. 3. Η λέσχη θα διασφαλίσει ότι όλοι οι εργαζόµενοι ζητούν εξακρίβωση της ηλικίας όταν είναι αµφίβολο εάν ένα µέλος ή επισκέπτη είναι τουλάχιστον 18 ετών. 4. Για τους σκοπούς της επαλήθευσης της ηλικίας, τα ακόλουθα έγγραφα αποδεκτή απόδειξη της ηλικίας τους: Απόδειξη της κάρτας ηλικία Δίπλωµα οδήγησης µαθητών άδεια Victorian Διαβατήριο Βασικά κάρτα 5. Ανάλογα µε την περίπτωση επαλήθευσης δεν µπορούν να παραχθούν, το µέλος ή επισκέπτης θα ζητηθεί να εγκαταλείψουν την αίθουσα τυχερών παιχνιδιών και / ή δεν θα προβάλλονται µε οποιοδήποτε προϊόν παιχνιδιού. 13. Το περιβάλλον τυχερών παιχνιδιών 1. Για να βοηθήσει τα µέλη και τους επισκέπτες να γνωρίζουν το πέρασµα του χρόνου, ο σύλλογος θα τοποθετήσει ρολόγια περίπου συλλόγου εγκαταστάσεις του. 2. Η λέσχη θα διασφαλίσει ότι ανακοινώσεις οι οποίες περιλαµβάνουν την ώρα της ηµέρας είναι τακτικές γίνονται στην αίθουσα τυχερών παιχνιδιών. Οι ανακοινώσεις θα µπορούσαν να γίνουν σε ώρες διάλειµµα για καφέ ή / και την ώρα των γευµάτων. 3. Εάν η ανακοίνωση που προβλέπεται στην ανωτέρω ρήτρα 13.2 δεν γίνεται από ένα αυτοµατοποιηµένο σύστηµα το πρόσωπο αυτό θα καταγράψει τη στιγµή που η ανακοίνωση θα γίνει.

9 4. Ο εργαζόµενος που θα ειδοποιήσει το πρόσωπο αυτό, εφόσον οι προκηρύξεις εργαζόµενο ή επισκέπτη τυχερά παιχνίδια µέλος για µεγάλο χρονικό διάστηµα και έχουν δυσκολία αφήνει την ώρα του κλεισίµατος, καθώς και το πρόσωπο αυτό θα ενεργεί σύµφωνα µε τη ρήτρα Οι χρηµατοοικονοµικές συναλλαγές 1. Ο σύλλογος δεν θα σε µετρητά των µελών και επισκεπτών "ελέγχων εκτός το µέλος ή επισκέπτης έχει συµφωνήσει προηγουµένως µε τη διαχείριση του συλλόγου για την εξαργύρωση του / checks της. 2. Ακόµη και όταν υπάρχουν διατάξεις πριν ληφθεί µέτρα για την είσπραξη επιταγών, ο σύλλογος δεν µπορεί να µε επιταγές σε µετρητά νόµου για οποιοδήποτε µέλος ή επισκέπτη για περισσότερο από $ 400 την ηµέρα. 3. Σύµφωνα µε το νόµο, τα κέρδη ή οι συσσωρευµένες πιστώσεις $ ή περισσότερα από τα µηχανήµατα τυχερών παιχνιδιών, πρέπει να καταβάλλεται εξ ολοκλήρου µε επιταγή, η οποία ελέγχει δεν πρέπει να καταστεί πληρωτέα σε µετρητά. 4. Τα µέλη και οι επισκέπτες µπορούν να ζητούν τα κέρδη ή / και συσσωρευµένες πιστώσεις λιγότερο από $ 1,000 από τα µηχανήµατα τυχερών παιχνιδιών, καθώς και τα κέρδη ή / και πιστώσεων από άλλα προϊόντα τυχερών παιχνιδιών θα πρέπει να καταβάλλονται σε µετρητά ή / και ελέγχου. Η λέσχη θα συµµορφώνεται µε ένα τέτοιο αίτηµα. 5. Η λέσχη θα διατηρήσει µια πληρωµή βραβείο µητρώου στο οποίο καταγράφονται η καταβολή σηµαντικών βραβείων για τα τυχερά παιχνίδια προϊόντων, συµπεριλαµβανοµένων, αλλά δεν περιορίζονται σε, οι έλεγχοι πληρωµές πάνω από $ Το µητρώο πληρωµή βραβείο θα είναι στη διάθεση των επιθεωρητών VCGR κατόπιν αιτήµατος. 6. Οι εγγραφές στο µητρώο πληρωµής βραβείο µπορεί να υπόκειται στον Privacy Act και ο σύλλογος θα συµµορφωθεί µε την Εθνική Απορρήτου Αρχές σχετικά µε το µητρώο πληρωµή βραβείο. 7. Η παροχή των µηχανών τυχερών παιχνιδιών και στοιχηµάτων εξαρτάται από την καταπολέµηση της νοµιµοποίησης εσόδων από παράνοµες δραστηριότητες και της χρηµατοδότησης της Τροµοκρατίας πράξη. Ο σύλλογος έχει υιοθετήσει το ClubsVIC AML / CTF Πρόγραµµα και η λέσχη θα διασφαλίσει ότι όλες οι οικονοµικές συναλλαγές συµµορφώνονται µε τις ClubsVIC AML / CTF Πρόγραµµα και η AML / CTF πράξη. 8. Η λέσχη θα παρέχει πληροφορίες σχετικά µε: 1. λέσχης Η πολιτική της σχετικά µε την είσπραξη επιταγών, και 2. τρόπο µε τον οποίο τα µέλη και οι επισκέπτες µπορούν να έχουν κέρδη µε επιταγή. 15. Διαφήµιση και προωθήσεις

10 1. Η λέσχη θα διασφαλίσει ότι όλες οι διαφηµιστικές και προωθητικές ενέργειες που σχετίζονται µε τα τυχερά παιχνίδια που αναλαµβάνονται από ή για λογαριασµό της οµάδας: 1. συµµορφώνονται µε τον κώδικα διαφήµισης δεοντολογίας που εγκρίθηκε από την Αυστραλιανή Ένωση Εθνικών Διαφηµιστών (AANA) αντίγραφο των οποίων διατίθεται σε / codes.html? 2. δεν είναι ψευδείς, παραπλανητικές ή απατηλό όσον αφορά τις πιθανότητες, δώρα ή πιθανότητες να κερδίσει? 3. έχει την συναίνεση οποιουδήποτε ατόµου που αναγνωρίζεται ότι έχει κερδίσει δώρο πριν τη δηµοσίευση? 4. δεν πρέπει να προσβλητικής ή αισχρής φύσης? 5. δεν δηµιουργούν την εντύπωση ότι ο τζόγος είναι µια λογική στρατηγική για οικονοµική βελτίωση? 6. δεν την προώθηση της κατανάλωσης αλκοόλ κατά την αγορά προϊόντων τα τυχερά παιχνίδια? 7. συµµορφώνονται µε τους κανονισµούς που διέπουν τη διαφήµιση των προϊόντων τυχερών παιχνιδιών που περιλαµβάνουν αλλά δεν περιορίζονται στον πλήρη απαγόρευση των ανεπιθύµητων διαφηµιστικών των µηχανών τυχερών παιγνίων έξω από την αίθουσα τυχερών παιχνιδιών. 2. Πριν από τη δηµοσίευση, ο σύλλογος θα αξιολογήσει όλες τις διαφηµίσεις και την προώθηση των τυχερών παιχνιδιών προϊόντων κατά AANA είναι ο κώδικας δεοντολογίας και την παρούσα ρήτρα. 3. Σε περίπτωση αµφιβολίας ως προς το αν µια διαφήµιση ή την προώθηση συνάδει µε AANA του κώδικα της ηθικής και / ή η ρήτρα αυτή, ο σύλλογος µπορεί να παραπέµψει το διαφηµιστικό µήνυµα στο γραφείο κώδικα για γνωµοδότηση. 4. Παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος θα συµµορφώνεται µε AANA του κώδικα της ηθικής, οποιαδήποτε καταγγελία σχετικά µε τη διαφήµιση και προωθητικές ενέργειες του συλλόγου θα γίνεται σύµφωνα µε τις ICRP (βλέπε σηµείο 11) και όχι από το Διαφηµιστικών Προτύπων εκδίκασης προσφυγών. 16. Επανεξέταση της διαδικασίας 1. Υπάλληλος ανατροφοδότηση 1. Η λέσχη θα διασφαλίσει ότι ένας εργαζόµενος κώδικας φόρµα επικοινωνίας είναι διαθέσιµο µε τον αρµόδιο µητρώο συµβάν παιχνιδιού. 2. της επαγωγής πακέτο club του / εγχειρίδιο του προσωπικού παρέχεται σε όλους τους εργαζόµενους σχετικά µε την έναρξη της εργασίας µε τον σύλλογο θα περιλαµβάνει συµβουλές για το πώς οι εργαζόµενοι µπορούν να παράσχουν πληροφορίες για τη λειτουργία του κώδικα, συµπληρώνοντας τη φόρµα επικοινωνίας των εργαζοµένων που είναι διαθέσιµες µε την r esponsible περιστατικό τυχερών παιχνιδιών µητρώο.

11 3. Η λέσχη θα προσφέρει όλους τους εργαζόµενους που απασχολούνται µε τον σύλλογο κατά τη στιγµή της εγγραφής στον κώδικα µε πληροφορίες για το πώς οι εργαζόµενοι µπορούν να παράσχουν πληροφορίες για τη λειτουργία του κώδικα, συµπληρώνοντας τη φόρµα επικοινωνίας των εργαζοµένων που είναι διαθέσιµες µε την r esponsible περιστατικό τυχερών παιχνιδιών µητρώο. 4. Στο τέλος της κάθε βάρδιας το πρόσωπο αυτό θα συλλέξει συµπληρωµένες φόρµες ανατροφοδότηση των εργαζοµένων και να παραδώσει τους για τη διαχείριση σύλλογο. 5. Η διαχείριση σύλλογος θα εξετάσει το συµπληρωµένο έντυπο της ανατροφοδότησης των εργαζοµένων και: 1. εάν αυτό το ζήτηµα µπορεί να αντιµετωπιστεί σε επίπεδο συλλόγων, η διοίκηση θα λάβει τα κατάλληλα µέτρα, το αρχείο το συµπληρωµένο έντυπο µε την r esponsible περιστατικό τυχερών παιχνιδιών µητρώο και να επισυνάψετε αντίγραφα των τυχόν συµπληρωµένα δελτία στις ετήσιας αναθεώρησης? 2. εάν αυτό το ζήτηµα αφορά συστηµικό πρόβληµα σε σχέση µε τον κώδικα, το θέµα θα παραπεµφθεί στο γραφείο κώδικα για την εξέταση της και τα κατάλληλα µέτρα, τα οποία µπορεί να περιλαµβάνει την εφαρµογή στην VCGR για µια τροποποίηση του κώδικα. 6. Όλα τα συµπληρωµένα έντυπα ανατροφοδότηση των εργαζοµένων θα διατηρηθούν από τη διοίκηση της λέσχης και τίθενται στη διάθεση VCGR επιθεωρητές κατόπιν αιτήµατος. 2. Τα σχόλιά 1. Κάθε χρόνο πριν από τις 28 Φεβρουαρίου ο σύλλογος θα στείλει στα µέλη µία φόρµα επικοινωνίας µέλος για τα µέλη να συµπληρώσουν και να επιστρέψει στο σύλλογο. 2. Το γραφείο κώδικας µπορεί, κατόπιν αιτήσεως, να χορηγούν παράταση χρόνου για τη διανοµή του µέλους φόρµα επικοινωνίας. 3. Η διαχείριση σύλλογος θα εξετάσει το συµπληρωµένο έντυπο σχολίων µέλος και: 1. εάν αυτό το ζήτηµα µπορεί να αντιµετωπιστεί σε επίπεδο συλλόγων, η διοίκηση θα λάβει τα κατάλληλα µέτρα και το αρχείο το συµπληρωµένο έντυπο µε την r esponsible περιστατικό τυχερών παιχνιδιών µητρώο και να επισυνάψετε αντίγραφα των τυχόν συµπληρωµένα δελτία στις ετήσιας αναθεώρησης? 2. εάν αυτό το ζήτηµα αφορά συστηµικό πρόβληµα σε σχέση µε τον κώδικα, το θέµα θα παραπεµφθεί στο γραφείο κώδικα για την εξέταση της και τα κατάλληλα µέτρα, τα οποία µπορεί να

12 περιλαµβάνει την εφαρµογή στην VCGR για τροποποίηση του κώδικα. 4. Όλα τα συµπληρωµένα έντυπα ανατροφοδότηση µέλος θα διατηρηθεί από τη διοίκηση σύλλογο και τίθενται στη διάθεση VCGR επιθεωρητές κατόπιν αιτήµατος. 3. Club ανατροφοδότηση 1. Η λέσχη θα ολοκληρώσει την «φόρµα αναθεώρηση κώδικα" πριν από τις 31 Μαρτίου κάθε έτους. 2. Το γραφείο κώδικας µπορεί, κατόπιν αιτήσεως, να χορηγούν παράταση χρόνου για τη συµπλήρωση του εντύπου επανεξέτασης κώδικα. 3. Το συµπληρωµένο έντυπο επανεξέταση κώδικας θα τηρείται από τον σύλλογο σε σύλλογο της εγκαταστάσεις του µαζί µε κάθε εργαζόµενο ή ζωοτροφή µέλος πλάτη µορφές που παρελήφθησαν µέσω του προηγούµενου έτους. 4. Υποστήριξη Επικοινωνία Υπηρεσίες 1. Κάθε χρόνο πριν από τις 31 Μαρτίου στο γραφείο κωδικό θα αποστείλει προς το Συµβούλιο των παικτών Βοήθεια Υπηρεσιών σε στήριγµα φόρµα σχολίων υπηρεσίες για την ολοκλήρωση και την επιστροφή στο τελωνείο κωδικό έως τις 15 Απριλίου. 2. Πριν από τις 30 Απριλίου κάθε έτους, το γραφείο κώδικας θα προβεί σε έρευνα των ολοκληρωµένων µορφών συλλόγων»και µια γενική αποτίµηση του κώδικα (συµπεριλαµβανοµένης της εξέτασης των καταγγελιών που έλαβε) για να αξιολογήσει τη λειτουργία και αποτελεσµατικότητα του κώδικα. 3. Το γραφείο κώδικας θα κάνει τις κατάλληλες αλλαγές στον κώδικα και θα επιδιώξει την έγκριση των αλλαγών αυτών µε την VCGR. 4. Μετά την έγκριση των αλλαγών, το γραφείο κώδικας θα συµβουλεύει τον σύλλογο και να παρέχει ο σύλλογος µε τα κατάλληλα έγγραφα. 17. Κατάρτιση και κίνητρα των εργαζοµένων 1. Όλοι οι υπάλληλοι του συλλόγου που ασχολούνται µε την παράδοση των προϊόντων τυχερών παιχνιδιών θα λάβουν κατάλληλη κατάρτιση όσον αφορά το περιεχόµενο και τη λειτουργία του κώδικα. 2. Η εκπαίδευση µπορεί να παραδοθεί σε κάθε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους τρόπους: 1. όσον αφορά στους εργαζοµένους τυχερών παιχνιδιών, ο εργαζόµενος συµπληρώνει µια υπεύθυνη υπηρεσία φυσικά παιχνιδιών (ή επαναληπτικά µαθήµατα), το οποίο µάθηµα περιλαµβάνει ένα στοιχείο σχετικά µε τη λειτουργία του κώδικα και θεωρείται από το τελωνείο τον κωδικό? 2. ενηµερώσεις κατά τις συνεδριάσεις του προσωπικού?

13 3. οι εργαζόµενοι συµµετέχουν σε εκπαιδευτικά σεµινάρια κωδικό που διεξάγονται από το γραφείο κωδικό? 4. µαθήµατα κατάρτισης των εργαζοµένων που διενεργήθηκε στις συλλόγου εγκαταστάσεις της και εγκρίθηκε από το γραφείο κωδικό. 3. Κάθε συχνότητα µη συµµόρφωσης µε τον Κώδικα από έναν εργαζόµενο θα οδηγήσει σε διορθωτικά µέτρα που λαµβάνονται από τον εργοδότη έναντι του εργαζοµένου και επανειληµµένη µη συµµόρφωση θα οδηγήσει σε πειθαρχικές κυρώσεις. 4. Ετήσιες αξιολογήσεις των επιδόσεων για όλους τους εργαζόµενους θα περιλαµβάνει την αξιολόγηση του υπαλλήλου της δέσµευσης της προς και συµµόρφωση µε τις απαιτήσεις του κώδικα. Η επανεξέταση των επιδόσεων θα περιλαµβάνει ερωτήσεις σχετικά µε τις απαιτήσεις του Κώδικα και τον αντίκτυπό του υπαλλήλου, και εάν ο υπάλληλος έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. 18. Πώς να προσυπογράψει τον κώδικα 1. Η λέσχη θα παρουσιάσει τον κώδικα στην επιτροπή / διοικητικό συµβούλιο του συλλόγου και η επιτροπή / συµβούλιο θα επιλύσει επισήµως να προσυπογράψουν τον κώδικα. 2. Η λέσχη θα ισχύει για το γραφείο κώδικα για την εγγραφή στον κώδικα. 3. Το γραφείο κώδικας θα αξιολογήσει την εφαρµογή και να καθορίσει εάν θα εγκρίνει ή θα απορρίψει την αίτηση και ενηµερώνει τον σύλλογο αµέσως την αποφασιστικότητά της. 4. Αν αυτό το γραφείο ο κώδικας καθορίζει να απορρίψει την αίτηση, το γραφείο κώδικας θα προσφέρει ο σύλλογος µε τους λόγους της απόρριψης. 5. Η λέσχη θα είναι ελεύθερα να υποβάλουν εκ νέου αίτηση εγγραφής στον κώδικα. 6. Αν αυτό το γραφείο κωδικό εγκρίνει την αίτηση, ο σύλλογος θα συµβουλεύει την VCGR ότι ο σύλλογος έχει προσυπογράψει τον κώδικα. 7. Το γραφείο κώδικα µπορεί, ανά πάσα στιγµή, να καθορίσει ότι ο σύλλογος δεν είναι το κατάλληλο σύλλογο να προσυπογράψει τον κώδικα και, µετά την παροχή του συλλόγου µε την κατάλληλη ευκαιρία για την αντιµετώπιση των ζητηµάτων, το γραφείο κωδικός µπορεί να αποµακρύνει τον σύλλογο από την υπαγωγή στην εγγραφή κωδικό. 8. Αν ένα σωµατείο αποβάλλεται από τον κώδικα, το τελωνείο κώδικας θα ενηµερώσει τον σύλλογο και VCGR.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ 8 ης ΙΑΛΕΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Τις δύο τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα έγιναν σηµαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη του αγροτουρισµού, ως µοχλό για την

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΙΛΙΑ..!!! Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Η ΦΙΛΙΑ..!!!  Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Η ΦΙΛΙΑ..!!! Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Σε γενικές γραµµές φιλία είναι η εθελοντική αλληλεξάρτηση ανάµεσα σε δύο άτοµα, µε απώτερο σκοπό να ικανοποιηθούν συναισθηµατικοί στόχοι των εµπλεκοµένων, η οποία είναι πιθανό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαιο 1: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕ 1.1. Ύψος του φιλέ Κεφάλαιο 2: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ 2.1. Παίκτης µε τεχνητό πόδι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 3.1 Εισαγωγή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 3.1 Εισαγωγή ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 3.1 Εισαγωγή Η Ελληνική Προεδρία πραγµατοποιείται σε µια κρίσιµη, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, περίοδο. Μια Ένωση που προετοιµάζει την µεγαλύτερη διεύρυνση στην

Διαβάστε περισσότερα

Η εξέλιξη της επιστηµονικής σκέψης και του πειραµατισµού στην Ελληνιστική

Η εξέλιξη της επιστηµονικής σκέψης και του πειραµατισµού στην Ελληνιστική ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Η εξέλιξη της επιστηµονικής σκέψης και του πειραµατισµού στην Ελληνιστική εποχή Παρά τους διαρκείς πολέµους και το κλίµα σχετικής ανασφάλειας,

Διαβάστε περισσότερα

ραστηριότητες για προθέρµανση

ραστηριότητες για προθέρµανση Παγκόσµια Ηµέρα Σκέψης 2011 Πακέτο ραστηριοτήτων Αθήνα, Ιανουάριος 2011 ραστηριότητες για προθέρµανση Η Ζωή των Φυτών ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΜΕΛΗ Ο σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι να κάνει τα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΛΤΙΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΛΤΙΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΛΤΙΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κατά τη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου 2007, το ιοικητικό Συµβούλιο της αποφάσισε να αυξήσει το ελάχιστο επιτόκιο προσφοράς για τις πράξεις κύριας αναχρηµατοδότησης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟ ΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΠΟΥ ΑΣΤΗΣ: ΦΟΥΣΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε στην χώρα μας αισθητή άνοδος του βιοτικού επιπέδου και της κοινωνικής ευμάρειας. Παράλληλα όμως αυξήθηκαν τα προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ : ΝΕΟ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑ ΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (A.M. 63/2013) 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1.1 Αντικείµενο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή: ακαδηµαϊκά αδικήµατα και κυρώσεις

Εισαγωγή: ακαδηµαϊκά αδικήµατα και κυρώσεις Εισαγωγή: ακαδηµαϊκά αδικήµατα και κυρώσεις Σύµφωνα µε τον εσωτερικό κανονισµό του Πανεπιστηµίου Κρήτης κυρίαρχα δικαιώµατα των φοιτητών είναι το δικαίωµα στη µάθηση και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών

Διαβάστε περισσότερα

Αντωνία Αθανασοπούλου

Αντωνία Αθανασοπούλου Πίνακας 1. Μέθοδοι αντιµετώπισης της διάβρωσης (ορύγµατα) Λοφίσκος στην κορυφή του ορύγµατος Ανάχωµα παροχέτευσης Αναβαθµοί Αγωγοί στράγγισης Σπορά / Κάλυψη µε άχυρα Χλοοτάπητας Προσωρινή κάλυψη Οδοντωτή

Διαβάστε περισσότερα

Τα 10 µαργαριτάρια για ένα φιλικό σπίτι

Τα 10 µαργαριτάρια για ένα φιλικό σπίτι Τα 10 µαργαριτάρια για ένα φιλικό σπίτι Αν η γάτα σας ζει µονίµως µέσα στο σπίτι, κάνετε το περιβάλλον της ενδιαφέρον, αυξάνοντας τον χώρο µε "µπαλκόνια" σε ψηλά σηµεία και µε ράφια σε διαφορετικά ύψη

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα Ιατρικά Έξοδα που µπορεί να καταβάλει η Επιτροπή Ασθενειών που προκαλούνται από Πνευµονοκονίαση:

1. Τα Ιατρικά Έξοδα που µπορεί να καταβάλει η Επιτροπή Ασθενειών που προκαλούνται από Πνευµονοκονίαση: Ιατρικά και Νοσοκοµειακά Έξοδα Οι Εργάτες που λαµβάνουν εβδοµαδιαίο επίδοµα αποζηµίωσης ίσως να δικαιούνται να πληρωθούν από την Επιτροπή Ασθενειών που προκαλούνται από Πνευµονοκονίαση (από εισπνοή σκόνης),

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΧΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ: 12234

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΧΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ: 12234 12234 Ένας δηµόσιος χώρος αποτελεί ένα κύτταρο στο δοµηµένο ιστό της πόλης. Δεν πρέπει µόνο να είναι ευδιάκριτος αλλά και να εντάσσεται πλήρως. Οφείλει να ανασυντάσσει την εικόνα της πόλης η οποία είναι

Διαβάστε περισσότερα

2. Γιατί η Υπέρυθρη Θέρµανση είναι ο πλέον φυσικός και υγιεινός τρόπος θέρµανσης;

2. Γιατί η Υπέρυθρη Θέρµανση είναι ο πλέον φυσικός και υγιεινός τρόπος θέρµανσης; Εισαγωγή στην Υπέρυθρη Θέρµανση 1. Τι είναι η Υπέρυθρη Θέρµανση; Η Υπέρυθρη Θέρµανση είναι µια καινοτόµος τεχνολογία εκποµπής υπέρυθρης θερµότητας, στο ίδιο µήκος κύµατος µε αυτή που εκπέµπει ο ήλιος,

Διαβάστε περισσότερα

Ευάγγελος Αυδίκος Η αµηχανία µπροστά στον τοίχο: το Πρόγραµµα και οι κοινότητες των Τσιγγάνων Γεια σας. Εγώ είµαι καινούργιος στη Θεσσαλία οι εκατέρωθέν µου καθήµενοι προϋπήρξαν εµού. Να ξεκινήσω, λοιπόν,

Διαβάστε περισσότερα

5. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013. K:\A61500\Design\tenders\2013_6151_drills_5243\Tefhi\Timologio_5243.DOC

5. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013. K:\A61500\Design\tenders\2013_6151_drills_5243\Tefhi\Timologio_5243.DOC 5. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ «Εκτέλεση γεωερευνητικών εργασιών στο α' υποτµήµα " ράµα - Άγιος Αθανάσιος" του τµήµατος 61.5 " ράµα - Καβάλα" του Κάθετου Άξονα 61 "Σέρρες - ράµα - Καβάλα" Κωδικός Αναφοράς 5243» ΜΑΡΤΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Προς τον αναρχικό χώρο i) Το κάλεσμα Κάθε κάλεσμα δράσης, όπως ο «Μαύρος Δεκέμβρης», είναι μία απόπειρα συντονισμού των δυνάμεων μας. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικό εργαλείο. για την ταυτοποίηση πρώτου επιπέδου των θυμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας. τη σεξουαλική εκμετάλλευση

Πρακτικό εργαλείο. για την ταυτοποίηση πρώτου επιπέδου των θυμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας. τη σεξουαλική εκμετάλλευση Πρακτικό εργαλείο για την ταυτοποίηση πρώτου επιπέδου των θυμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση Ιούνιος 2013 Στα πλαίσια της επαγγελματικής σας ιδιότητας ενδέχεται

Διαβάστε περισσότερα

Κίνδυνοι στα σπήλαια

Κίνδυνοι στα σπήλαια Κίνδυνοι στα σπήλαια Κύρια αιτία ατυχηµάτων είναι το ανθρώπινο λάθος. ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Εκπαίδευση και εµπειρία Καλή φυσική κατάσταση (Ύπνος, φαγητό, νερό, ρουχισµός, άθληση. Όχι προηγούµενο ξενύχτι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΝΑΝΣΥ ΣΑΚΚΑ

ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΝΑΝΣΥ ΣΑΚΚΑ ΘΕΜΑ: ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΝΑΝΣΥ ΣΑΚΚΑ Ο σίδηρος παρά το γεγονός, ότι αποτελεί υλικό γνωστό ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους, άρχισε να χρησιµοποιείται ευρέως και ουσιαστικά σε αρχιτεκτονικές

Διαβάστε περισσότερα

Ο αρτινός συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος, μιλάει στην «Γ», με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου του βιβλίου

Ο αρτινός συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος, μιλάει στην «Γ», με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου του βιβλίου Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 03:54 Ζητούμενο είναι να τεθεί ο προβληματισμός και να προκύψει η αναζήτηση Γράφτηκε από τον Κώστας Γκέτσης Ο αρτινός συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος, μιλάει στην «Γ», με την ευκαιρία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 : ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Σύμφωνα με τα όσα αναλυτικά έχουν περιγραφεί στα προηγούμενα κεφάλαια της παρούσας μελέτης η κατασκευή του τμήματος «Βρύσες Ατσιπόπουλο», του Βόρειου Οδικού

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Παναγοπούλου: Δημιουργώντας κοινωνικό κεφάλαιο την εποχή της κρίσης

Κατερίνα Παναγοπούλου: Δημιουργώντας κοινωνικό κεφάλαιο την εποχή της κρίσης Κατερίνα Παναγοπούλου Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πρόεδρος του σωματείου γυναικών «Καλλιπάτειρα». Πρώτο βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός» 2012 για την Ευρώπη. Δημιουργώντας κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

O ΙΕΡΟΚΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΕΙΟ ΧΩΡΟ

O ΙΕΡΟΚΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΕΙΟ ΧΩΡΟ O ΙΕΡΟΚΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΕΙΟ ΧΩΡΟ Του Αλέκου Χαραλαµπόπουλου - Ιεροκλή, µάζεψε το υνί και φέρτο στην αποθήκη, εγώ πάω τα άλογα στον σταύλο, είπε η Ναυσικά, η γυναίκα του Ιεροκλή. - Ναυσικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 183 «για την αναθεώρηση της (αναθεωρηµένης) σύµβασης για την προστασία της µητρότητας,»

ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 183 «για την αναθεώρηση της (αναθεωρηµένης) σύµβασης για την προστασία της µητρότητας,» ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 183 «για την αναθεώρηση της (αναθεωρηµένης) σύµβασης για την προστασία της µητρότητας,» Η γενική Συνδιάσκεψη της ιεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, που συγκλήθηκε στη Γενεύη από το ιοικητικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ Τι είναι η γρίπη; Η γρίπη είναι µια οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήµατος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης (A, B και C). Οι ιοί της γρίπης προσβάλλουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΟΙ ΠΕΡΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ FREDERICK ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ του 2006 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (Άρθρα 43-61 του Καταστατικού Χάρτη) ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ Κανονισµός ΓΕΝΙΚΑ 1. Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθέτηση Δημάρχου Γ. Πατούλη. για τεχνικό πρόγραμμα 2010

Τοποθέτηση Δημάρχου Γ. Πατούλη. για τεχνικό πρόγραμμα 2010 Τοποθέτηση Δημάρχου Γ. Πατούλη για τεχνικό πρόγραμμα 2010 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Η διοίκηση του Δήμου φέρνει σήμερα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΒΑΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Πώς να πάρετε τα µέτρα µόνοι σας Σχετικά µε τη µέτρηση Θα χρειαστείτε ένα µέτρο(µεζούρα) που εύκολα θα προµηθευτείτε από ένα κατάστηµα µε υλικά ραπτών ή από ένα πολυκατάστηµα. Το µέτρο(µεζούρα)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ''ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ'' ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΛΑΟΥΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/10/2005. Η Αλκη Ζέη για την ιδώ Σωτηρίου: Η θεία µου η ιδώ αγαπηµένη των Τούρκων

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/10/2005. Η Αλκη Ζέη για την ιδώ Σωτηρίου: Η θεία µου η ιδώ αγαπηµένη των Τούρκων ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/10/2005 Η Αλκη Ζέη για την ιδώ Σωτηρίου: Η θεία µου η ιδώ αγαπηµένη των Τούρκων Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ Η φωτογραφία του έξυπνου, χαµογελαστού προσώπου της ιδώς Σωτηρίου µε τον κλασικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ : Ελαιοχρωµατισµοί 4 ου & 50 ου ηµοτικών ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΕΡΓΟ : Ελαιοχρωµατισµοί 4 ου & 50 ου ηµοτικών ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ `ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΡΓΟ : Ελαιοχρωµατισµοί 4 ου & 50 ου ηµοτικών Σχολείων στην περιοχή ΤΑΛΩΣ ήµου Ηρακλείου /ΝΣΗ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Γιουρούκου, Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

Σοφία Γιουρούκου, Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Γιουρούκου, Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια Η αντίδραση στο άγχος είναι μία φυσιολογική, ζωτική αντίδραση στην απειλή. Το άγχος είναι ένα συναίσθημα δυσθυμίας που προέρχεται από την υποκειμενική

Διαβάστε περισσότερα

Ασυντήρητες και επικίνδυνες οικοδομές

Ασυντήρητες και επικίνδυνες οικοδομές Ασυντήρητες και επικίνδυνες οικοδομές Στα τελευταία πέντε χρόνια έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά πτώσης τμημάτων οικοδομών, κυρίως μπαλκονιών από πολυώροφες οικοδομές και είναι πραγματικά θαύμα το

Διαβάστε περισσότερα

Εβδοµαδιαίο ελτίο Οικονοµικών Εξελίξεων ιεύθυνση Οικονοµικών Μελετών Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015. Ελληνική Οικονοµία

Εβδοµαδιαίο ελτίο Οικονοµικών Εξελίξεων ιεύθυνση Οικονοµικών Μελετών Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015. Ελληνική Οικονοµία Εβδοµαδιαίο ελτίο Οικονοµικών Εξελίξεων ιεύθυνση Οικονοµικών Μελετών Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 Ελληνική Οικονοµία Αντιστροφή της πτωτικής πορείας του είκτη Επιχειρηµατικών Προσδοκιών στη Βιοµηχανία (ΙΟΒΕ)

Διαβάστε περισσότερα

Φάλουν Ντάφα ιαλέξεις πάνω στον Νόµο του Φο. 1997 ιαλέξεις στις Ηνωµένες Πολιτείες

Φάλουν Ντάφα ιαλέξεις πάνω στον Νόµο του Φο. 1997 ιαλέξεις στις Ηνωµένες Πολιτείες 1 Φάλουν Ντάφα ιαλέξεις πάνω στον Νόµο του Φο 1997 ιαλέξεις στις Ηνωµένες Πολιτείες Λι Χονγκτζί Ελληνική µετάφραση από τα Αγγλικά Ιανουάριος 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ιδάσκοντας τον Φα στη Νέα Υόρκη... 1 ιδάσκοντας

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΒΒΕ Eurobank βιοµηχανία 2020: Περιφερειακή ανάπτυξη, καινοτοµία και εξωστρέφεια». Αρχική Τοποθέτηση επί της Εισήγησης

«ΣΒΒΕ Eurobank βιοµηχανία 2020: Περιφερειακή ανάπτυξη, καινοτοµία και εξωστρέφεια». Αρχική Τοποθέτηση επί της Εισήγησης «ΣΒΒΕ Eurobank βιοµηχανία 2020: Περιφερειακή ανάπτυξη, καινοτοµία και εξωστρέφεια». Θεσσαλονίκη 30 Νοεµβρίου 2009 Αρχική Τοποθέτηση επί της Εισήγησης Τάσος Σιδηρόπουλος ιευθυντής Προγραµµάτων της ΑΝΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ο αθλητισμός εμπνέεται από την ειρήνη. Η ειρήνη εμπνέεται από τον αθλητισμό.

Ο αθλητισμός εμπνέεται από την ειρήνη. Η ειρήνη εμπνέεται από τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός εμπνέεται από την ειρήνη. Η ειρήνη εμπνέεται από τον αθλητισμό. Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί, Φανταστείτε την ειρήνη... Αυτή μπορεί να ήταν η σκέψη του βασιλιά Ίφιτου της Ήλιδας όταν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 3

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Σημειώνεται ότι για την ετοιμασία και εφαρμογή της ενότητας συνέδραμαν και οι συνάδελφοι Μαρία Ανθίμου και Χριστίνα Κκαΐλη (Δημοτικό Σχολείο Μενεού) ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ - ΡΟΣΙΣΜΟΣ

ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ - ΡΟΣΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ νέες κατασκευές αναδιαµόρφωση καινούριων κτιρίων ανακαίνιση και µετασκευή ιστορικών κτιρίων έργα "εκ του µηδενός" σε ιστορικά πλαίσια 2 Με τη χρήση συστηµάτων δροσισµού ο στόχος είναι να µειωθεί

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκηνωτικές Σκέψεις

Κατασκηνωτικές Σκέψεις Κατασκηνωτικές Σκέψεις Αγαπητοί Γερόλυκοι, Στον καθένα και καθεµία Αρχηγό ξεχωριστά αξίζει ένα µεγάλο µπράβο γιατί για ένα ακόµα καλοκαίρι όπως τα τελευταία 101 χρόνια Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές

Διαβάστε περισσότερα

Ο Στρατηγικός Ρόλος της Αστυνοµίας στις Σύγχρονες Απαιτήσεις της Ελληνικής Κοινωνίας

Ο Στρατηγικός Ρόλος της Αστυνοµίας στις Σύγχρονες Απαιτήσεις της Ελληνικής Κοινωνίας ιάλεξη του Καθηγητή Νίκου Λυγερού στην Ηµερίδα της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Αξιωµατικών Αστυνοµίας Ο Στρατηγικός Ρόλος της Αστυνοµίας στις Σύγχρονες Απαιτήσεις της Ελληνικής Κοινωνίας Αθήνα, 05/12/2008

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική Παρουσίαση. Ελλάδα

Συνοπτική Παρουσίαση. Ελλάδα Ελλάδα Συνοπτική Παρουσίαση Η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται από το Σύνταγμα και άλλους νόμους και πολιτικές, με κάποιους περιορισμούς. Γενικώς, η κυβέρνηση σεβάστηκε εμπράκτως τη θρησκευτική ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ ΟΚΙΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ 1 2 Το θέµα µας είναι ο Αναρχισµός. Τι είναι ο Αναρχισµός; Μια διδασκαλία για την πολιτική. Σαν πολιτική διδασκαλία διαθέτει απόψεις για το πολιτικό πρόβληµα, για

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ. ιπλωµατική Εργασία.

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ. ιπλωµατική Εργασία. ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ιπλωµατική Εργασία «Η ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ» του ΤΣΟΛΑΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Επιβλέπων Καθηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία-Στεφανία-Γιάννης 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. 2014-15

Μαρία-Στεφανία-Γιάννης 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. 2014-15 Μαρία-Στεφανία-Γιάννης 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. 2014-15 Με ποιους τρόπους έτρωγαν τα ψάρια τους; Τα ψάρια τους τα έτρωγαν εκζεστά (βραστά), οφτά (ψητά) ή

Διαβάστε περισσότερα

Το ολοκαύτωμα της Κάσου

Το ολοκαύτωμα της Κάσου Το ολοκαύτωμα της Κάσου Το βρίκιον Άρης, 1881 Κολοβός Γεώργιος Ερευνητής Συγγραφέας Πτυχιούχος Διοίκησης Ναυτιλιακών και Μεταφορικών Επιχειρήσεων Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Draft. Φορολογική συµµόρφωση φυσικών προσώπων στο πλαίσιο προγραµµάτων εθελοντικής δήλωσης εισοδηµάτων

Draft. Φορολογική συµµόρφωση φυσικών προσώπων στο πλαίσιο προγραµµάτων εθελοντικής δήλωσης εισοδηµάτων Draft Φορολογική συµµόρφωση φυσικών προσώπων στο πλαίσιο προγραµµάτων εθελοντικής δήλωσης εισοδηµάτων Εισαγωγικές παρατηρήσεις Διεθνές φορολογικό περιβάλλον Η καταπολέµηση της φοροδιαφυγής αποτελεί προτεραιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Συµπεράσµατα από την ανάλυση συχνοτήτων στη Γεωµετρία Α Λυκείου. Για το 1 ο θέµα που αφορά τη θεωρία:

Συµπεράσµατα από την ανάλυση συχνοτήτων στη Γεωµετρία Α Λυκείου. Για το 1 ο θέµα που αφορά τη θεωρία: Συµπεράσµατα από την ανάλυση συχνοτήτων στη Γεωµετρία Α Λυκείου Για το 1 ο θέµα που αφορά τη θεωρία: Η µεγάλη πλειοψηφία των διδασκόντων (73,5) δεν επιλέγει ως ερώτηµα την διατύπωση ορισµών εκ µέρους των

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικό Πρόγραµµα Σπουδών του Μαθήµατος. Α Τάξη 1 ου Κύκλου Τ.Ε.Ε. 3 ώρες /εβδοµάδα. Αθήνα, Απρίλιος 2001

Αναλυτικό Πρόγραµµα Σπουδών του Μαθήµατος. Α Τάξη 1 ου Κύκλου Τ.Ε.Ε. 3 ώρες /εβδοµάδα. Αθήνα, Απρίλιος 2001 Αναλυτικό Πρόγραµµα Σπουδών του Μαθήµατος Α Τάξη 1 ου Κύκλου Τ.Ε.Ε. 3 ώρες /εβδοµάδα Αθήνα, Απρίλιος 2001 Μάθηµα : «Στοιχεία Κλωστοϋφαντουργίας» Α. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ Ι ΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Σκοπός του µαθήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ. του κ.θανάση Κουτίνα, χηµικού, καθηγητή Πανεπιστηµίου Πατρών

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ. του κ.θανάση Κουτίνα, χηµικού, καθηγητή Πανεπιστηµίου Πατρών ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ του κ.θανάση Κουτίνα, χηµικού, καθηγητή Πανεπιστηµίου Πατρών Για τα εναλλακτικά καύσιµα αρχίσαµε να συζητάµε µετά την µεγάλη πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του '70, συγκεκριµένα µετά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» «ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» «ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ» «ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ Μετεκπαιδευόμενη δασκάλα: ΔΟΥΚΑ ΙΟΥΛΙΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ Ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

περισσότερο από το γεγονός του ότι αυτό δεν ήταν τότε ένα ζήτηµα έγκρισης του ίδιου του κοινοβουλευτισµού αλλά κριτικής στην αστική εξουσία.

περισσότερο από το γεγονός του ότι αυτό δεν ήταν τότε ένα ζήτηµα έγκρισης του ίδιου του κοινοβουλευτισµού αλλά κριτικής στην αστική εξουσία. Οµιλία του Αµαντέο Μπορντίγκα, εκπροσώπου της Αριστερής Αποχικής Φράξιας του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόµµατος, στο 2 ο Συνέδριο της Κοµµουνιστικής ιεθνούς Η Αριστερή Φράξια του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόµµατος

Διαβάστε περισσότερα

Θεµατικές ενότητες: παρεµβάσεις και ενδεικτικές υποθέσεις. 1. Οικονοµική πολιτική. Παρεµβάσεις οικονοµικού χαρακτήρα

Θεµατικές ενότητες: παρεµβάσεις και ενδεικτικές υποθέσεις. 1. Οικονοµική πολιτική. Παρεµβάσεις οικονοµικού χαρακτήρα Στατιστικά στοιχεία Κατά τη διάρκεια του 2011 ο Συνήγορος δέχθηκε 10.706 νέες αναφορές. Μεταξύ αυτών, εκατοντάδες αναφορές προέρχονται από οµάδες πολιτών - είναι δηλαδή «συλλογικές αναφορές». Η γεωγραφική

Διαβάστε περισσότερα

Οι υψηλότερες βαθμολογίες πρόσβασης των μαθητών μας ανά μάθημα

Οι υψηλότερες βαθμολογίες πρόσβασης των μαθητών μας ανά μάθημα Οι υψηλότερες βαθμολογίες πρόσβασης των μαθητών μας ανά μάθημα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΕΧΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Ο μοναδικός μαθητής στο Ωραιόκαστρο που έγραψε 20 ΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 19,9 ΜΠΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 19,8

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧ/ΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. ΘΕΜΑ: Προστασία µε επιµεταλλώσεις. Σκαβάρας Παναγιώτης

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧ/ΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. ΘΕΜΑ: Προστασία µε επιµεταλλώσεις. Σκαβάρας Παναγιώτης ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧ/ΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑ: Προστασία µε επιµεταλλώσεις Σκαβάρας Παναγιώτης 1 Ως επιµετάλλωση ορίζουµε την εναπόθεση στρώµατος µεταλλικού υλικού στην επιφάνεια µετάλλου,

Διαβάστε περισσότερα

Οι ιοί και οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά

Οι ιοί και οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά Οι ιοί και οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά Θεοφάνης Τσιλιγιάννης Οι ιογενείς λοιμώξεις αποτελούν τη συχνότερη αιτία από την οποία αρρωσταίνουν τα παιδιά και ο άνθρωπος γενικά.

Διαβάστε περισσότερα

Δρ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ

Δρ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ Δρ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ Σκοπος μαθηματος: -ορισμος υγιεινης -αρχες υγιεινης -σκοποι υγιεινης -αποτελεσματα υγιεινης. Ορισμος της Υγιεινης: Υγιεινη είναι η επιστημη που ερευνα και μελετα τα Υγειολογικα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 1. ΟΡΙΣΜΟΙ Αξία καινούργιου: Είναι το ποσό που απαιτείται για την ανακατασκευή του κτιρίου

Διαβάστε περισσότερα

γραμματισμό των νηπίων

γραμματισμό των νηπίων Αξιοποίηση του ονόματος του παιδιού για το γραμματισμό των νηπίων Μέρος 3ο: Καθημερινή Ζωή της Τάξης Μαρία Θεοδωρακάκου Νηπιαγωγός, ΜΤΕΕΑ maria.theodorakakou@gmail.com Η παρουσίαση αναπτύχθηκε για την

Διαβάστε περισσότερα

Αυτός που δεν μπορεί να δει τα μικρά πράγματα είναι τυφλός και για τα μεγαλύτερα. (Κομφούκιος, 551-479 πχ)

Αυτός που δεν μπορεί να δει τα μικρά πράγματα είναι τυφλός και για τα μεγαλύτερα. (Κομφούκιος, 551-479 πχ) Αυτός που δεν μπορεί να δει τα μικρά πράγματα είναι τυφλός και για τα μεγαλύτερα (Κομφούκιος, 551-479 πχ) ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στο παιχνίδι αυτό, κάθε παίκτης έχει το ρόλο ενός Κινέζου πρίκγιπα, προσπαθώντας

Διαβάστε περισσότερα

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 7.1. Περιεχόμενο 1.Κατανόηση Γλώσσας- Ο μαθητής θα κατανοήσει το θέμα που εκφέρεται στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Αστρονομία (από το άστρο + νόμος) είναι η επιστήμη που μελετά όλα τα ουράνια αντικείμενα πέρα από τη Γη και το άμεσο περιβάλλον της, και συγκεκριμένα τη Σελήνη, τον Ήλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Προοίμιο Ο κώδικας δεοντολογίας του ΕΣΠΕΜ σκοπό έχει να κρατήσει υψηλά το κύρος του επαγγέλματος του μουσικοθεραπευτή στην Ελλάδα, να διαφυλάξει τους θεραπευόμενους από τυχόν μη δεοντολογικές

Διαβάστε περισσότερα

Εργατικά ατυχήµατα στο δρόµο

Εργατικά ατυχήµατα στο δρόµο Εργατικά ατυχήµατα στο δρόµο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΒΕΛΑΚΗΣ Μόνιµη Επιτροπή «Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία» Τ.Ε.Ε. Τ.Α.Κ. ρόµος ηµόσιο αγαθό Επαγγελµατίες - Ερασιτέχνες Προσεκτικοί - Απρόσεκτοι Καλοί Κακοί οδηγοί

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ

Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ Εκπαιδευτήρια Δούκα Δημοτικό Ιούνιος 2013 Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ Επιμέλεια : Γ. Τσούκας ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 1. Εννοιολογική Οριοθέτηση 8. Κριτική θεώρηση Σύνοψη Διαθεματικότητα Διεπιστημονικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝ ΡΕΟΥ. ΣΤΗΝ 11η ΣΥΝΟ Ο ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝ ΡΕΟΥ. ΣΤΗΝ 11η ΣΥΝΟ Ο ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝ ΡΕΟΥ ΣΤΗΝ 11η ΣΥΝΟ Ο ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, αγαπητέ Γιαννάκη, αγαπητέ Martin, σε ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

Φλωρεντία, 10 Δεκεμβρίου 1513 Προς τον: ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΒΕΤΤΟΡΙ, Πρέσβη της Φλωρεντίας στην Αγία Παπική Έδρα, Ρώμη. Εξοχώτατε Πρέσβη,

Φλωρεντία, 10 Δεκεμβρίου 1513 Προς τον: ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΒΕΤΤΟΡΙ, Πρέσβη της Φλωρεντίας στην Αγία Παπική Έδρα, Ρώμη. Εξοχώτατε Πρέσβη, (Ο Νικολό Μακιαβέλι, μέσα από μία επιστολή του, περιγράφει την ζωή του στο κτήμα του, στο οποίο είχε αποτραβηχτεί, μετά το 1513 που οι Μεδίκοι ανακατέλαβαν την εξουσία.) Φλωρεντία, 10 Δεκεμβρίου 1513 Προς

Διαβάστε περισσότερα

Σηµειώσεις στο ταξινοµούµε

Σηµειώσεις στο ταξινοµούµε Σηµειώσεις στο ταξινοµούµε Εισαγωγή... 2 επεξεργαστής βάσεων... 2 Τρόπος εµφάνισης των εγγραφών στη βάση δεδοµένων... 2 Ερώτηση- Σύνολο... 3 Λειτουργία... 3 Ραβδογράµµατα... 6 Γραφήµατα... 7 Εφαρµογή...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΠΩΣ - ΠΟΤΕ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΠΩΣ - ΠΟΤΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΠΩΣ - ΠΟΤΕ Μετά το τηγάνι.το λάδι γίνεται τοξικό για τη θάλασσα το έδαφος τον υδροφόρο ορίζοντα για όλους μας!!! Tο χρησιµοποιηµένο λάδι ΕΝ το πετάµε στην αποχέτευση γιατί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1 35100 ΛΑΜΙΑ. Λαµία 28-6-2013 ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1 35100 ΛΑΜΙΑ. Λαµία 28-6-2013 ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ 1 35100 ΛΑΜΙΑ Λαµία 28-6-2013 ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου µε ενηµέρωση από τον

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Φυσική Β' Γυμνασίου. Επιμέλεια: Ιωάννης Γιαμνιαδάκης

ΔΙΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Φυσική Β' Γυμνασίου. Επιμέλεια: Ιωάννης Γιαμνιαδάκης ΔΙΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Φυσική Β' Γυμνασίου Επιμέλεια: Ιωάννης Γιαμνιαδάκης Σύνδεση με προηγούμενο Μάθημα Στο κεφάλαιο Θερμότητα έχουμε μάθει: Τι είναι θερμότητα & θερμοκρασία μακροσκοπικά & μικροσκοπικά Μέτρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για το εκπαιδευτικό σενάριο: ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για το εκπαιδευτικό σενάριο: ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για το εκπαιδευτικό σενάριο: ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ Σελίδα 1. Στόχος σ' αυτήν τη δραστηριότητα είναι να διερευνήσεις πού οφείλονται: Οι εκλείψεις, τόσο της Σελήνης όσο και του Ηλίου. Πριν όµως συνεχίσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλιοπαρουσίαση: Χτίζοντας ένα δηµοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο

Βιβλιοπαρουσίαση: Χτίζοντας ένα δηµοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο Y ΙΚΤΥΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ 20/10/2014 15:05 Jump to Comments Βιβλιοπαρουσίαση: Χτίζοντας ένα δηµοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο Το βιβλίο Χτίζοντας ένα δηµοκρατικό και ανθρώπινο σχολείο καταγράφει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/05/2001. Στοιχεία της Γενικής Γραµµατείας Ισότητας από τα Κέντρα Υποδοχής. Πρωταθλητές οι µορφωµένοι στις κακοποιήσεις γυναικών

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/05/2001. Στοιχεία της Γενικής Γραµµατείας Ισότητας από τα Κέντρα Υποδοχής. Πρωταθλητές οι µορφωµένοι στις κακοποιήσεις γυναικών ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 12/05/2001 Στοιχεία της Γενικής Γραµµατείας Ισότητας από τα Κέντρα Υποδοχής Πρωταθλητές οι µορφωµένοι στις κακοποιήσεις γυναικών Της ΜΑΙΡΗΣ ΠΙΝΗ Ξεκίνησαν τη ζωή τους γεµάτες όνειρα. Ήθελαν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα για τη µείωση των καθηµερινών προβληµάτων στην Αθήνα

Πρόγραµµα για τη µείωση των καθηµερινών προβληµάτων στην Αθήνα Πρόγραµµα για τη µείωση των καθηµερινών προβληµάτων στην Αθήνα 2. Κάθε µέρα λιγότερα προβλήµατα στην Αθήνα Η έννοια «καθηµερινότητα» είναι για όλους µας εξαιρετικά σύνθετη. Τα προβλήµατα που καθηµερινά

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικός εκφοβισµός και γονείς

Σχολικός εκφοβισµός και γονείς Σχολικός εκφοβισµός και γονείς Ο σχολικός εκφοβισμός έρχεται στην επικαιρότητα συνήθως κατόπιν εορτής. ΌΌταν ένα από τα χιλιάδες περιστατικά καταλήγει στα ΜΜΕ γιατί έχει τραγική έκβαση. Κι όμως, η ψυχολογική

Διαβάστε περισσότερα

Ατομικό ιστορικό νηπίου

Ατομικό ιστορικό νηπίου σημαντικές πληροφορίες στοιχεία επικοινωνίας Ατομικό ιστορικό νηπίου στοιχεία της προσωπικότητας του παιδιού Βοηθείστε μας να γνωρίσουμε καλύτερα το παιδί σας Όνομα Παιδιού: Συμπληρώστε με προσοχή και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΤΩΝΑΣ. 427 π.χ. - 347 π.χ.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ. 427 π.χ. - 347 π.χ. ΠΛΑΤΩΝΑΣ 427 π.χ. - 347 π.χ. Έργα Ίωνας, Ευθύφρων, Απολογία, Κρίτων, Φαίδων, Χαρµίδης, Λάχης, Γοργίας, Κρατύλος, Ευθύδηµος, Μένων, Συµπόσιον, Φαίδρος, Πολιτεία, Θεαίτητος, Παρµενίδης, Σοφιστής, Πολιτικός,

Διαβάστε περισσότερα

Το ρολόι που κρατάς στα χέρια σου κρύβει ένα μυστικό: το μυστικό της κόκκινης ομάδας. Αν είσαι αρκετά τολμηρός, μπορείς κι εσύ να ενημερωθείς για τα

Το ρολόι που κρατάς στα χέρια σου κρύβει ένα μυστικό: το μυστικό της κόκκινης ομάδας. Αν είσαι αρκετά τολμηρός, μπορείς κι εσύ να ενημερωθείς για τα Το ρολόι που κρατάς στα χέρια σου κρύβει ένα μυστικό: το μυστικό της κόκκινης ομάδας. Αν είσαι αρκετά τολμηρός, μπορείς κι εσύ να ενημερωθείς για τα πρόσφατα κατορθώματά μας στο Νέστο και να μπεις στην

Διαβάστε περισσότερα

Kεντρικός συντονισμός πολιτικών, μόνιμοι υφυπουργοί, μείωση ειδικών συμβούλων, κατάργηση αναπληρωτών.

Kεντρικός συντονισμός πολιτικών, μόνιμοι υφυπουργοί, μείωση ειδικών συμβούλων, κατάργηση αναπληρωτών. ΣΥΝΤΑΓΜΑ Αν η παρούσα Βουλή διαλυθεί χωρίς προηγουμένως να κινήσει την διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, θα έχουμε άλλη μια απόδειξη ότι το πολιτικό σύστημα δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.Ι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ X. ΚΩΝΣΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Team Management Consultants

Team Management Consultants Μία Προσέγγιση Βελτίωσης της Ανθρώπινης Απόδοσης για Αποτελεσµατικές Πωλήσεις Πώς µπορούµε να προσθέσουµε αξία στην εταιρεία σας συνδυάζοντας εκπαίδευση και ηγεσία Επισκόπηση Οι υψηλής απόδοσης εταιρείες

Διαβάστε περισσότερα

Σηµειώσεις στις Εµπορικές Εταιρίες

Σηµειώσεις στις Εµπορικές Εταιρίες Σηµειώσεις στις Εµπορικές Εταιρίες Βιβλίο: «Εµπορικές Εταιρίες» Ν.Κ. Ρόκας Εισαγωγή 1 Η ιδιορρυθµία και η µοναδικότητα του δικαίου των ενώσεων προσώπων στο πλαίσιο του ιδιωτικού δικαίου συνίσταται κυρίως

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή. 2. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

1. Εισαγωγή. 2. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής Ενημερωτικό Σημείωμα για το Προσχέδιο Νόμου «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου οικονομικών» 25/1/2011 1. Εισαγωγή Το νέο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1420-1820

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1420-1820 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1420-1820 Διαταράξεις της µνήµης στην Ακρόπολη Στην Ακρόπολη των Αθηνών, την άνοιξη του 1936, ο Ζίγκµουντ Φρόυντ διαπίστωνε έκπληκτος ότι η πόλη πράγµατι υπήρχε και ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Θέµα: Χρυσή Τοµή Μαθητές: Λελούδης Κωνσταντίνος Λάµπρου Φαίη Μπαρλά Μαρία Λιάγκας Ηλίας Β 2 ΓΕΛ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ 200-20 Χρυσή τοµή Η χρυσή τοµή φ ορίζεται ως το πηλίκο των θετικών αριθµών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Η κοινωνικοποίηση του παιδιού στα πλαίσια του ολοήµερου σχολείου και της οικογένειας.

ΘΕΜΑ: Η κοινωνικοποίηση του παιδιού στα πλαίσια του ολοήµερου σχολείου και της οικογένειας. ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: Ολοήµερο σχολείο ΘΕΜΑ: Η κοινωνικοποίηση του παιδιού στα πλαίσια του ολοήµερου σχολείου και της οικογένειας. ηµαράς Σεραφείµ Α.Μ. 3811 Θεοχάρης Θωµάς Α.Μ. 3818 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

4 Περίοδοι µε 3ωρα ιαγωνίσµατα ΕΚΤΟΣ ωραρίου διδασκαλίας!!! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ 2013 2014

4 Περίοδοι µε 3ωρα ιαγωνίσµατα ΕΚΤΟΣ ωραρίου διδασκαλίας!!! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ 2013 2014 Έναρξη ιαγωνισµών 1 ης περιόδου (Θερινά Τµήµατα) Έναρξη µαθηµάτων για τα Θερινά Τµήµατα Συγκέντρωση µαθητών ενηµέρωση Έναρξη µαθηµάτων νέων τµηµάτων Αργία 28 ης Οκτωβρίου Έναρξη ιαγωνισµών 2 ης Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα6. Μέθοδοι Κοστολόγησης. MBA Master in Business Administration Τµήµα: Οικονοµικών Επιστηµών. ιδάσκων: ρ. Γεώργιος ρογαλάς

Ενότητα6. Μέθοδοι Κοστολόγησης. MBA Master in Business Administration Τµήµα: Οικονοµικών Επιστηµών. ιδάσκων: ρ. Γεώργιος ρογαλάς Ενότητα6 Μέθοδοι Κοστολόγησης 1 Μέθοδοι Κοστολόγησης Υπάρχουν δύο µέθοδοι Κοστολόγησης που αναφέρονται στην συλλογή, επεξεργασία και παρουσίαση των λογιστικών στοιχείων κόστους: Κοστολόγηση κατάέργοή κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Του Αλέκου Χαραλαμπόπουλου Η ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και γενικότερα η ιδιοκτησία, η καταστρατήγηση των συνθηκών της αγοράς από τα ολιγοπώλια και τα ολιγοψώνια, η

Διαβάστε περισσότερα

«Το στίγµα του Εφιάλτη»

«Το στίγµα του Εφιάλτη» /νση ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, 2008-2009 (Ειδική διάκριση) «Το στίγµα του Εφιάλτη» Κοµµάτια Από Τα Κοµµάτια Της Ζωής Μου Ειρήνη Παραχεράκη Λύκειο «Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα» Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

03-00: Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας Γενικά ζητήματα εφοδιαστικών αλυσίδων

03-00: Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας Γενικά ζητήματα εφοδιαστικών αλυσίδων Κεφάλαιο 03-00 σελ. 1 03-00: Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας Γενικά ζητήματα εφοδιαστικών αλυσίδων Μια από τις κύριες διαφορές μεταξύ της βιομάζας και των ορυκτών καυσίμων είναι ότι η βιομάζα παραμένει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr Τοποθέτηση στη Βουλή της Αντιπροέδρου της Α..Ε..Υ., έσποινας Σπανού για το

Διαβάστε περισσότερα

Με την ασφάλιση αυτή καλύπτεται ζηµία στα ασφαλισµένα αντικείµενα αµέσως προερχόµενη από πρόσκρουση

Με την ασφάλιση αυτή καλύπτεται ζηµία στα ασφαλισµένα αντικείµενα αµέσως προερχόµενη από πρόσκρουση VICTORIA ΟΙΚΙΑ IDEAL - (όρος 120) Κωδικός όρου: 17.120/1.5.2006 ΕΙ ΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Το παρόν ασφαλιστήριο επεκτείνεται ώστε να καλύπτει τον ασφαλισµένο ή λήπτη της

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακή εξάσκηση στις διαταραχές της κίνησης και της οπτικής αντίληψης. Διδάσκων :Α.Β.Καραπέτσας

Εργαστηριακή εξάσκηση στις διαταραχές της κίνησης και της οπτικής αντίληψης. Διδάσκων :Α.Β.Καραπέτσας Εργαστηριακή εξάσκηση στις διαταραχές της κίνησης και της οπτικής αντίληψης Διδάσκων :Α.Β.Καραπέτσας Περιεχόμενο μαθήματος Διαταραχές κίνησης Διαταραχές οπτικο-χωρικές Διαταραχές οπτικο-κινητικές Δυσπραξία

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2. Γενικά Οργάνωση Ελέγχου (ΙΙ) Φύλλα Εργασίας Εκθέσεις Ελέγχων

Ενότητα 2. Γενικά Οργάνωση Ελέγχου (ΙΙ) Φύλλα Εργασίας Εκθέσεις Ελέγχων Ενότητα 2 Γενικά Οργάνωση Ελέγχου (ΙΙ) Φύλλα Εργασίας Εκθέσεις Ελέγχων Φύλλα Εργασίας (Γενικά) Με τον όρο "φύλλα εργασίας" εννοούµε, το σύνολο των φύλλων που περιέχουν όλο το αποδεικτικό υλικό, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ιαφυλάσσοντας τις Συντροφικές Εφηβικές Σχέσεις ( ΣΕΣ): Σύνδεση του πλαισίου και των κινδύνων που

ιαφυλάσσοντας τις Συντροφικές Εφηβικές Σχέσεις ( ΣΕΣ): Σύνδεση του πλαισίου και των κινδύνων που ιαφυλάσσοντας τις Συντροφικές Εφηβικές Σχέσεις ( ΣΕΣ): Σύνδεση του πλαισίου και των κινδύνων που υπάρχουν εντός και εκτός διαδικτύου Ενηµερωτικό έγγραφο 2: Συχνότητα και αντίκτυπος εµπειριών διαπροσωπικής

Διαβάστε περισσότερα