ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ (Οδηγίες χρήσης και λειτουργιών) Έκδοση /10/2008

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ (Οδηγίες χρήσης και λειτουργιών) Έκδοση 1.0 01/10/2008"

Transcript

1 ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ (Οδηγίες χρήσης και λειτουργιών) Έκδοση /10/ Εισαγωγή. Το παρών έντυπο είναι ένας οδηγός χρήσης στον οποίο αναλύονται οι δυνατότητες και οι λειτουργίες των ιστοσελίδων που αποτελούν συνολικά το δικτυακό τόπο της επιχείρησης σας (σύστηµα). Έχει γίνει µεγάλη προσπάθεια προκειµένου να αποφευχθούν τεχνικοί όροι και δυσνόητες έννοιες της πληροφορικής. Σκοπός είναι να καταφέρει ο χρήστης, µε απλά βήµατα, να διαχειριστεί το περιεχόµενο των ιστοσελίδων του. Ο σχεδιασµός των ιστοσελίδων είναι απλός και οµοιόµορφος. Η επικοινωνία µε τον χρήστη γίνεται µέσω πλήκτρων επιλογής (µενού) τα οποία είναι σχεδιασµένα µε τέτοιο τρόπο που να επεξηγούν άµεσα τις λειτουργίες τους. Επίσης, οι λειτουργίες των ιστοσελίδων (π.χ. προσθήκες, αλλαγές, διαγραφές κ.λ.π.) είναι οµοιόµορφες και εκτελούνται µε τον ίδιο ακριβώς τρόπο. ηλαδή, µαθαίνοντας ο χρήστης τις λειτουργίες που αφορούν κάποια σελίδα π.χ. των προϊόντων, αυτοµάτως γνωρίζει και αυτές στους συνεργάτες, στις ανακοινώσεις κ.λ.π. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα χρώµατα και τα κείµενα των παρακάτω εικόνων ενδέχεται να διαφέρουν µερικώς από αυτά που εµφανίζονται στις ιστοσελίδες σας.

2 Είσοδος στη ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Για να µπούµε στη διαχείριση ακολουθούµε τα εξής βήµατα: o Ανοίγουµε το πρόγραµµα περιήγησης για το Internet (internet explorer, mozilla firefox ή άλλο) o Στο πεδίο διευθύνσεων πληκτρολογούµε τη διεύθυνση internet της ιστοσελίδας µας (π.χ. o Επιλέγουµε την ελληνική γλώσσα και στη συνέχεια κάνουµε κλικ στην επιλογή «διαχείριση». Μόλις ολοκληρωθεί η φόρτωση της σελίδας, εµφανίζεται το παρακάτω παράθυρο και εισάγουµε στα πεδία «όνοµα» και «κωδικός» τα αντίστοιχα στοιχεία που έχουµε παραλάβει από τον σχεδιαστή της εφαρµογής (ή έχουµε ήδη ορίσει από την επιλογή «ιαχειριστές» της διαχείρισης). Στη συνέχεια πατάµε το πλήκτρο «αποστολή» για να συνεχίσουµε ή το πλήκτρο «καθαρισµός» για να καθαριστούν τα πεδία και να εισάγουµε εκ νέου όνοµα και κωδικό πρόσβασης. Αν τα στοιχεία που δώσαµε είναι σωστά θα γίνει η σύνδεση και θα προχωρήσουµε στο πίνακα επιλογών (βλέπε την παρακάτω ενότητα) αλλιώς το σύστηµα θα µας ζητήσει ξανά κωδικό πρόσβασης. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το σύστηµα κάνει διάκριση σε πεζά και κεφαλαία γράµµατα καθώς και σε αγγλικούς ή ελληνικούς χαρακτήρες.

3 2. Ο Πίνακας Επιλογών. Με την ολοκλήρωση της σύνδεσης µας, εµφανίζεται στην οθόνη µας ο παρακάτω πίνακας επιλογών: Ο παραπάνω πίνακας είναι το κεντρικό σηµείο, η αφετηρία για όλες τις λειτουργίες των ιστοσελίδων µας. Από αυτό το σηµείο επιλέγουµε µια εργασία και σε αυτό πρέπει να επιστρέψουµε µε την ολοκλήρωσή της. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο παραπάνω πίνακας είναι ενδεικτικός και µπορεί να περιλαµβάνει επιλογές που δεν εµφανίζονται στην ιστοσελίδα σας. Σε αυτή τη περίπτωση, αγνοήστε τα παρακάτω κείµενα που εξηγούν αυτές τις λειτουργίες. Για να επιλέξετε κάποια από τις λειτουργίες του πίνακα (κεντρικό µενού) πατήστε το αντίστοιχο πλήκτρο στα δεξιά. Αν δεν έχετε προηγούµενη εµπειρία από την εφαρµογή είναι απολύτως χρήσιµο να γνωρίζετε τα εξής:

4 o Κοινά πλήκτρα στις σελίδες επιλογών Ανεξαρτήτως την εργασία που επιλέξατε από τον πίνακα, υπάρχουν κάποια κουµπιά που είναι κοινά σε κάθε οθόνη και κάνουν πάντα την ίδια λειτουργία. Τέτοια είναι τα παρακάτω: Αποσύνδεση του χρήστη (κλείσιµο της διαχείρισης). Επιστροφή στον Πίνακα Επιλογών (κεντρικό µενού). Ακύρωση φίλτρου αναζήτησης ή προβολής (εµφάνιση όλων). Αναζήτηση µε κριτήρια (φίλτρο). Προσθήκη νέας εγγραφής. ιαγραφή της τρέχουσας εγγραφής. Τροποποίηση της τρέχουσας εγγραφής. Πλήρη εµφάνιση της τρέχουσας εγγραφής. Τα περισσότερα από τα παραπάνω πλήκτρα θα τα συναντήσετε οµαδοποιηµένα, π.χ. Ορισµένες λειτουργίες έχουν αποτέλεσµα αποκλειστικά σε ένα στοιχείο της σελίδας (π.χ. ένα προϊόν). Σε αυτή τη περίπτωση, τα αντίστοιχα κουµπιά θα τα βρείτε δίπλα από το στοιχείο, π.χ. Αν η σελίδα που βλέπετε έχει πολλά στοιχεία για προβολή (π.χ. προϊόντα), µπορείτε να ορίσετε πόσα θα εµφανίζονται τη φορά, π.χ.

5 Επίσης, η µετακίνηση στις σελίδες προβολών γίνεται µε τα πλήκτρα ενώ η ταξινόµηση των στηλών µε τα πλήκτρα.

6 o Επιµέρους επιλογές του πίνακα. Ο πίνακας περιέχει τις εξής επιµέρους επιλογές οι οποίες αναλύονται στις παρακάτω ενότητες:

7 Προϊόντα. Επιλέξτε αυτή την επιλογή αν θέλετε να προσθέσετε, τροποποιήσετε ή διαγράψετε κάποιο προϊόν που εµφανίζεται στη σελίδα «προϊόντα» του ιστότοπου σας. Με την είσοδο εµφανίζεται µια εικόνα σαν τη παρακάτω, αν υπάρχουν ήδη κάποιες καταχωρήσεις προϊόντων (εγγραφές). Αν όχι, τότε εµφανίζεται σχετικό µήνυµα. Αναζήτηση Προϊόντος: - Μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσµατα που εµφανίζονται επιλέγοντας µια κατηγορία από τη λίστα προϊόντων στη κορυφή. - Μπορείτε να αναζητήσετε προϊόντα που περιέχουν κάποιο λεκτικό, πατώντας το πλήκτρο. Τότε εµφανίζεται το παρακάτω παράθυρο στο οποίο εισάγουµε το κείµενο για αναζήτηση. - Εάν βρεθούν αποτελέσµατα τότε θα δείτε ένα µήνυµα που θα σας αναφέρει πόσα προϊόντα βρέθηκαν σύµφωνα µε τα κριτήρια σας, όπως στη παρακάτω εικόνα:

8 - Για να ακυρώσετε το φίλτρο κατηγορίας ή το λεκτικό αναζήτησης ώστε να εµφανιστούν και πάλι όλες οι εγγραφές, πατήστε το πλήκτρο. Προσθήκη Προϊόντος: - Μπορείτε να εισάγετε ένα νέο προϊόν πατώντας το πλήκτρο. - Στη συνέχεια εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη. - Πληκτρολογήστε την ονοµασία και την περιγραφή του προϊόντος στα αντίστοιχα πεδία. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρατηρήστε ότι τα πεδία είναι διπλά και αντιστοιχούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Τα κείµενα που καταχωρείτε στα πεδία µε την ένδειξη (ΕΛΛ) θα εµφανίζονται µόνο στη ελληνική εκδοχή των ιστοσελίδων ενώ αυτά που γράφετε στα πεδία (ΑΓΓ) µόνο στην αγγλική προβολή, αντίστοιχα.

9 - Επιλέξτε µια κατηγορία για το προϊόν στο πεδίο «ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΕΛΛ)». Παρατηρήστε ότι το αντίστοιχο αγγλικό πεδίο συµπληρώνεται αυτόµατα από το σύστηµα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εφαρµογή έχει ήδη µερικές κατηγορίες προϊόντων καταχωρηµένες. Για να τις τροποποιήσετε, επιστρέψτε στον Κεντρικό Πίνακα και πατήστε την επιλογή «Κατηγορίες Προϊόντων». - Πληκτρολογήστε την αξία προ Φ.Π.Α. στο πεδίο «ΤΙΜΗ» (π.χ. 120,67). - Εισάγετε την αξία του Φ.Π.Α. που αντιστοιχεί στο προϊόν (π.χ. 19 ή 9). - Ορίστε στα αντίστοιχα πεδία, τις µέγιστες εκπτώσεις που θέλετε για το προϊόν στις τρεις κατηγορίες πελατών (π.χ. 5, 10 και 15). Αν θέλετε όλοι οι πελάτες να έχουν την ίδια έκπτωση, τότε πρέπει να δώσετε την ίδια τιµή σε όλα τα πεδία. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εφαρµογή χρησιµοποιεί τα παραπάνω πεδία εκπτώσεων για να υπολογίσει σε πραγµατικό χρόνο την τελική τιµή του προϊόντος για τους πελάτες που εισάγουν τον κωδικό τους και αναγνωρίζονται από το σύστηµα. Για παράδειγµα, αν κάποιος πελάτης έχει µέγιστη έκπτωση 10% ενώ στην κατηγορία του το προϊόν επιτρέπει το πολύ 8%, η έκπτωση που θα γίνει είναι 8%. Στην άλλη περίπτωση που ο πελάτης έχει µικρότερη έκπτωση από τη µέγιστη του προϊόντος, θα ισχύσει η έκπτωση του πελάτη (δείτε ακόµη την επιλογή «Εκπτώσεις Πελατών» του Κεντρικού Πίνακα). - Πατήστε το πλήκτρο «προσθήκη» για να καταχωρηθεί το νέο προϊόν. (προβολή προϊόντων). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η καταχώρηση σχετικών φωτογραφιών γίνεται µέσα από την «επεξεργασία» (βλέπε το σχετικό κουµπί δίπλα από κάθε προϊόν) στην σελίδα προβολής των προϊόντων. είτε την παρακάτω ενότητα.

10 Επεξεργασία Προϊόντος: - Μπορείτε να τροποποιήσετε τα στοιχεία ή να ορίσετε φωτογραφίες ενός καταχωρηµένου προϊόντος πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ. - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω. - Πληκτρολογήστε τυχόν αλλαγές που θέλετε στα ήδη καταχωρηµένα στοιχεία (π.χ. ονοµασία, περιγραφή, κ.λ.π.).

11 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρατηρήστε ότι τα πεδία είναι διπλά και αντιστοιχούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Τα κείµενα που καταχωρείτε στα πεδία µε την ένδειξη (ΕΛΛ) θα εµφανίζονται µόνο στη ελληνική εκδοχή των ιστοσελίδων ενώ αυτά που γράφετε στα πεδία (ΑΓΓ) µόνο στην αγγλική προβολή, αντίστοιχα. - Αν θέλετε µπορείτε να καταχωρήσετε ένα αρχείο που θα περιέχει το φυλλάδιο ή το εγχειρίδιο του προϊόντος ώστε ο πελάτης να µπορεί να το κατεβάσει στον υπολογιστή του. Πατήστε το πλήκτρο «αναζήτηση» και επιλέξτε το αρχείο που θέλετε από τον υπολογιστή σας. Σηµειώστε ότι το αρχείο αυτό µπορεί να είναι οποιουδήποτε τύπου (π.χ..doc,.pdf,.txt κ.λ.π.) - Επιπλέον, µπορείτε να καταχωρήσετε έως έξι (6) φωτογραφίες προϊόντων στα αντίστοιχα πεδία (µόνο αρχεία τύπου.jpg). Πατήστε το πλήκτρο «αναζήτηση» και επιλέξτε το αρχείο.jpg που θέλετε από τον υπολογιστή σας. Σηµειώστε ότι το αρχείο αυτό προτείνεται να έχει διαστάσεις το πολύ 640 χ 480 pixels και ποιότητα 72 dpi ώστε να γίνεται άµεσα η εµφάνιση του και σε αργές συνδέσεις internet. Η πρώτη φωτογραφία είναι αυτή που εµφανίζεται πάντα στις προεπισκοπήσεις των προϊόντων. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να διαγράψετε µια ήδη υπάρχουσα φωτογραφία ή ένα αρχείο φυλλαδίου, πατήστε το πλήκτρο [Χ] που βρίσκεται δίπλα από το όνοµα ή την προεπισκόπηση τους (βλέπε την παραπάνω εικόνα). - Πατήστε το πλήκτρο «ενηµέρωση» για να καταχωρηθούν οι αλλαγές και τυχόν φωτογραφίες ή φυλλάδια. (προβολή προϊόντων). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το µέγιστο επιτρεπτό µέγεθος κάθε αρχείου καθώς και το συνολικό µέγεθος όλων των αρχείων που προσθέτετε ταυτόχρονα είναι 200ΚΒ. Αν υπερβείτε το µέγεθος αυτό ή αν η σύνδεση σας δεν είναι αρκετά γρήγορη, θα προκύψει µήνυµα σφάλµατος. Σε αυτή τη περίπτωση προσθέστε µικρότερα ή λιγότερα αρχεία ταυτόχρονα.

12 ιαγραφή Προϊόντος: - Μπορείτε να διαγράψετε ένα καταχωρηµένο προϊόν πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ. - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαγραφή είναι οριστική και δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς. Χρησιµοποιήστε την µε απόλυτη ΠΡΟΣΟΧΗ! - Πατήστε το πλήκτρο «διαγραφή» για να διαγραφεί το τρέχον προϊόν µαζί µε τυχόν φωτογραφίες ή φυλλάδια. (προβολή προϊόντων). Πλήρης Εµφάνιση Προϊόντος: - Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στοιχεία (όλες τις φωτογραφίες κ.λ.π.) ενός καταχωρηµένου προϊόντος πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ.

13 - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω. (προβολή προϊόντων).

14 Κατηγορίες Προϊόντων. Επιλέξτε αυτή την επιλογή αν θέλετε να προσθέσετε, τροποποιήσετε ή διαγράψετε κάποια κατηγορία προϊόντος που εµφανίζεται στη σελίδα «προϊόντα» του ιστότοπου σας. Με την είσοδο εµφανίζεται µια εικόνα σαν τη παρακάτω, αν υπάρχουν ήδη κάποιες καταχωρήσεις κατηγοριών (εγγραφές). Αν όχι, τότε εµφανίζεται σχετικό µήνυµα. Αναζήτηση Κατηγοριών Προϊόντων: - Μπορείτε να αναζητήσετε προϊόντα που περιέχουν κάποιο λεκτικό, πατώντας το πλήκτρο. Τότε εµφανίζεται το παρακάτω παράθυρο στο οποίο εισάγουµε το κείµενο για αναζήτηση. - Εάν βρεθούν αποτελέσµατα τότε θα δείτε ένα µήνυµα που θα σας αναφέρει πόσες κατηγορίες βρέθηκαν σύµφωνα µε τα κριτήρια σας. - Για να ακυρώσετε το φίλτρο κατηγορίας ή το λεκτικό αναζήτησης ώστε να εµφανιστούν και πάλι όλες οι εγγραφές, πατήστε το πλήκτρο. Προσθήκη Κατηγορίας Προϊόντος: - Μπορείτε να εισάγετε µια νέα κατηγορία µε το πλήκτρο. - Στη συνέχεια εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη. - Πληκτρολογήστε την περιγραφή της κατηγορίας του προϊόντος στα αντίστοιχα πεδία.

15 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρατηρήστε ότι τα πεδία είναι διπλά και αντιστοιχούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Τα κείµενα που καταχωρείτε στα πεδία µε την ένδειξη (ΕΛΛ) θα εµφανίζονται µόνο στη ελληνική εκδοχή των ιστοσελίδων ενώ αυτά που γράφετε στα πεδία (ΑΓΓ) µόνο στην αγγλική προβολή, αντίστοιχα. - Πατήστε το πλήκτρο «προσθήκη» για να καταχωρηθεί η νέα κατηγορία. (προβολή κατηγοριών προϊόντων). Επεξεργασία Κατηγορίας Προϊόντος: - Μπορείτε να τροποποιήσετε τα στοιχεία µιας καταχωρηµένης κατηγορίας προϊόντος πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ. - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω. - Πληκτρολογήστε τυχόν αλλαγές που θέλετε στα ήδη καταχωρηµένα στοιχεία (περιγραφή). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρατηρήστε ότι τα πεδία είναι διπλά και αντιστοιχούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Τα κείµενα που καταχωρείτε στα πεδία µε την ένδειξη (ΕΛΛ) θα εµφανίζονται µόνο στη ελληνική εκδοχή των ιστοσελίδων ενώ αυτά που γράφετε στα πεδία (ΑΓΓ) µόνο στην αγγλική προβολή, αντίστοιχα.

16 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η µεταβολή την περιγραφή µιας κατηγορίας µεταφέρεται αυτόµατα και σε όλα τα προϊόντα της κατηγορίας αυτής. - Πατήστε το πλήκτρο «ενηµέρωση» για να καταχωρηθούν οι αλλαγές. (προβολή κατηγορίας προϊόντων). ιαγραφή Κατηγορίας Προϊόντος: - Μπορείτε να διαγράψετε µια καταχωρηµένη κατηγορία προϊόντος πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ. - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαγραφή είναι οριστική και δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς. Χρησιµοποιήστε την µε απόλυτη ΠΡΟΣΟΧΗ! - Πατήστε το πλήκτρο «διαγραφή» για να διαγραφεί η τρέχουσα κατηγορία προϊόντος. (προβολή κατηγορίας προϊόντων).

17 Υποστήριξη. Επιλέξτε αυτή την επιλογή αν θέλετε να προσθέσετε, τροποποιήσετε ή διαγράψετε κάποιο θέµα υποστήριξης που εµφανίζεται στη σελίδα «υποστήριξη» του ιστότοπου σας. Με την είσοδο εµφανίζεται µια εικόνα σαν τη παρακάτω, αν υπάρχουν ήδη κάποιες καταχωρήσεις θεµάτων υποστήριξης (εγγραφές). Αν όχι, τότε εµφανίζεται σχετικό µήνυµα. Αναζήτηση Θεµάτων Υποστήριξης: - Μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσµατα που εµφανίζονται επιλέγοντας µια κατηγορία θεµάτων από τη λίστα στη κορυφή. - Μπορείτε να αναζητήσετε θέµατα υποστήριξης που περιέχουν κάποιο λεκτικό, πατώντας το πλήκτρο. Τότε εµφανίζεται το παρακάτω παράθυρο στο οποίο εισάγουµε το κείµενο για αναζήτηση. - Εάν βρεθούν αποτελέσµατα τότε θα δείτε ένα µήνυµα που θα σας αναφέρει πόσα θέµατα βρέθηκαν σύµφωνα µε τα κριτήρια σας. - Για να ακυρώσετε το φίλτρο κατηγορίας ή το λεκτικό αναζήτησης ώστε να εµφανιστούν και πάλι όλες οι εγγραφές, πατήστε το πλήκτρο. Προσθήκη Θέµατος Υποστήριξης: - Μπορείτε να εισάγετε ένα νέο θέµα πατώντας το πλήκτρο. - Στη συνέχεια εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη.

18 - Πληκτρολογήστε τα συµπτώµατα του προβλήµατος, τα αίτια και την λύση στα αντίστοιχα πεδία. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρατηρήστε ότι τα πεδία είναι διπλά και αντιστοιχούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Τα κείµενα που καταχωρείτε στα πεδία µε την ένδειξη (ΕΛΛ) θα εµφανίζονται µόνο στη ελληνική εκδοχή των ιστοσελίδων ενώ αυτά που γράφετε στα πεδία (ΑΓΓ) µόνο στην αγγλική προβολή, αντίστοιχα. - Επιλέξτε µια κατηγορία για το θέµα υποστήριξης στο πεδίο «ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΕΛΛ)». Παρατηρήστε ότι το αντίστοιχο αγγλικό πεδίο συµπληρώνεται αυτόµατα από το σύστηµα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εφαρµογή έχει ήδη µερικές κατηγορίες θεµάτων υποστήριξης καταχωρηµένες. Για να τις τροποποιήσετε, επιστρέψτε στον Κεντρικό Πίνακα και πατήστε την επιλογή «Κατηγορίες Υποστήριξης». - Πατήστε το πλήκτρο «προσθήκη» για να καταχωρηθεί το νέο θέµα υποστήριξης. (προβολή θεµάτων υποστήριξης). Επεξεργασία Θέµατος Υποστήριξης: - Μπορείτε να τροποποιήσετε τα στοιχεία ή να ορίσετε φυλλάδιο για ένα καταχωρηµένο θέµα υποστήριξης πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ. - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω.

19 - Πληκτρολογήστε τυχόν αλλαγές που θέλετε στα ήδη καταχωρηµένα στοιχεία (π.χ. συµπτώµατα, αίτιο κ.λ.π.). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρατηρήστε ότι τα πεδία είναι διπλά και αντιστοιχούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Τα κείµενα που καταχωρείτε στα πεδία µε την ένδειξη (ΕΛΛ) θα εµφανίζονται µόνο στη ελληνική εκδοχή των ιστοσελίδων ενώ αυτά που γράφετε στα πεδία (ΑΓΓ) µόνο στην αγγλική προβολή, αντίστοιχα. - Αν θέλετε µπορείτε να καταχωρήσετε ένα αρχείο που θα περιέχει ένα φυλλάδιο ή ένα εγχειρίδιο σχετικά µε το θέµα της υποστήριξης ώστε ο πελάτης να µπορεί να το κατεβάσει στον υπολογιστή του. Πατήστε το πλήκτρο «αναζήτηση» και επιλέξτε το αρχείο που θέλετε από τον υπολογιστή σας. Σηµειώστε ότι το αρχείο αυτό µπορεί να είναι οποιουδήποτε τύπου (π.χ..doc,.pdf,.txt κ.λ.π.) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να διαγράψετε ένα αρχείο φυλλαδίου, πατήστε το πλήκτρο [Χ] που βρίσκεται δίπλα από το όνοµα. - Πατήστε το πλήκτρο «ενηµέρωση» για να καταχωρηθούν οι αλλαγές και τυχόν φυλλάδια. (προβολή θεµάτων υποστήριξης).

20 ιαγραφή Θέµατος Υποστήριξης: - Μπορείτε να διαγράψετε ένα καταχωρηµένο θέµα υποστήριξης πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ. - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαγραφή είναι οριστική και δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς. Χρησιµοποιήστε την µε απόλυτη ΠΡΟΣΟΧΗ! - Πατήστε το πλήκτρο «διαγραφή» για να διαγραφεί το τρέχον θέµα µαζί µε τυχόν φυλλάδια. (προβολή θεµάτων υποστήριξης).

21 Κατηγορίες Υποστήριξης. Επιλέξτε αυτή την επιλογή αν θέλετε να προσθέσετε, τροποποιήσετε ή διαγράψετε κάποια κατηγορία υποστήριξης που εµφανίζεται στη σελίδα «υποστήριξη» του ιστότοπου σας. Με την είσοδο εµφανίζεται µια εικόνα σαν τη παρακάτω, αν υπάρχουν ήδη κάποιες καταχωρήσεις κατηγοριών (εγγραφές). Αν όχι, τότε εµφανίζεται σχετικό µήνυµα. Αναζήτηση Κατηγοριών Υποστήριξης: - Μπορείτε να αναζητήσετε προϊόντα που περιέχουν κάποιο λεκτικό, πατώντας το πλήκτρο. Τότε εµφανίζεται το παρακάτω παράθυρο στο οποίο εισάγουµε το κείµενο για αναζήτηση. - Εάν βρεθούν αποτελέσµατα τότε θα δείτε ένα µήνυµα που θα σας αναφέρει πόσες κατηγορίες βρέθηκαν σύµφωνα µε τα κριτήρια σας. - Για να ακυρώσετε το φίλτρο κατηγορίας ή το λεκτικό αναζήτησης ώστε να εµφανιστούν και πάλι όλες οι εγγραφές, πατήστε το πλήκτρο. Προσθήκη Κατηγορίας Υποστήριξης: - Μπορείτε να εισάγετε µια νέα κατηγορία µε το πλήκτρο. - Στη συνέχεια εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη. - Πληκτρολογήστε την περιγραφή της κατηγορίας της υποστήριξης στα αντίστοιχα πεδία.

22 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρατηρήστε ότι τα πεδία είναι διπλά και αντιστοιχούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Τα κείµενα που καταχωρείτε στα πεδία µε την ένδειξη (ΕΛΛ) θα εµφανίζονται µόνο στη ελληνική εκδοχή των ιστοσελίδων ενώ αυτά που γράφετε στα πεδία (ΑΓΓ) µόνο στην αγγλική προβολή, αντίστοιχα. - Πατήστε το πλήκτρο «προσθήκη» για να καταχωρηθεί η νέα κατηγορία. (προβολή κατηγοριών υποστήριξης). Επεξεργασία Κατηγορίας Υποστήριξης: - Μπορείτε να τροποποιήσετε τα στοιχεία µιας καταχωρηµένης κατηγορίας υποστήριξης πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ. - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω. - Πληκτρολογήστε τυχόν αλλαγές που θέλετε στα ήδη καταχωρηµένα στοιχεία (περιγραφή). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρατηρήστε ότι τα πεδία είναι διπλά και αντιστοιχούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Τα κείµενα που καταχωρείτε στα πεδία µε την ένδειξη (ΕΛΛ) θα εµφανίζονται µόνο στη ελληνική εκδοχή των ιστοσελίδων ενώ αυτά που γράφετε στα πεδία (ΑΓΓ) µόνο στην αγγλική προβολή, αντίστοιχα.

23 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η µεταβολή την περιγραφή µιας κατηγορίας µεταφέρεται αυτόµατα και σε όλα τα προϊόντα της κατηγορίας αυτής. - Πατήστε το πλήκτρο «ενηµέρωση» για να καταχωρηθούν οι αλλαγές. (προβολή κατηγορίας υποστήριξης). ιαγραφή Κατηγορίας Υποστήριξης: - Μπορείτε να διαγράψετε µια καταχωρηµένη κατηγορία προϊόντος πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ. - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαγραφή είναι οριστική και δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς. Χρησιµοποιήστε την µε απόλυτη ΠΡΟΣΟΧΗ! - Πατήστε το πλήκτρο «διαγραφή» για να διαγραφεί η τρέχουσα κατηγορία υποστήριξης. (προβολή κατηγορίας υποστήριξης).

24 Ανακοινώσεις. Επιλέξτε αυτή την επιλογή αν θέλετε να προσθέσετε, τροποποιήσετε ή διαγράψετε κάποια ανακοίνωση που εµφανίζεται στη σελίδα «ανακοινώσεις» του ιστότοπου σας (π.χ. συµµετοχή σε κάποια έκθεση). Με την είσοδο εµφανίζεται µια εικόνα σαν τη παρακάτω, αν υπάρχουν ήδη κάποιες καταχωρήσεις ανακοινώσεων (εγγραφές). Αν όχι, τότε εµφανίζεται σχετικό µήνυµα. Αναζήτηση Ανακοίνωσης: - Μπορείτε να αναζητήσετε ανακοινώσεις που περιέχουν κάποιο λεκτικό, πατώντας το πλήκτρο. Τότε εµφανίζεται το παρακάτω παράθυρο στο οποίο εισάγουµε το κείµενο για αναζήτηση. - Εάν βρεθούν αποτελέσµατα τότε θα δείτε ένα µήνυµα που θα σας αναφέρει πόσες ανακοινώσεις βρέθηκαν σύµφωνα µε τα κριτήρια σας. - Για να ακυρώσετε το λεκτικό αναζήτησης ώστε να εµφανιστούν και πάλι όλες οι εγγραφές, πατήστε το πλήκτρο. Προσθήκη Ανακοίνωσης: - Μπορείτε να εισάγετε µια νέα ανακοίνωση πατώντας το πλήκτρο. - Στη συνέχεια εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη. - Πληκτρολογήστε την περιγραφή της ανακοίνωσης στα αντίστοιχα πεδία.

25 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρατηρήστε ότι τα πεδία είναι διπλά και αντιστοιχούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Τα κείµενα που καταχωρείτε στα πεδία µε την ένδειξη (ΕΛΛ) θα εµφανίζονται µόνο στη ελληνική εκδοχή των ιστοσελίδων ενώ αυτά που γράφετε στα πεδία (ΑΓΓ) µόνο στην αγγλική προβολή, αντίστοιχα. - Πατήστε το πλήκτρο «προσθήκη» για να καταχωρηθεί το νέο προϊόν. (προβολή προϊόντων). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η καταχώρηση σχετικών φωτογραφιών γίνεται µέσα από την «επεξεργασία» (βλέπε το σχετικό κουµπί δίπλα από κάθε ανακοίνωση) στην σελίδα προβολής των ανακοινώσεων. είτε την παρακάτω ενότητα. Επεξεργασία Ανακοίνωσης: - Μπορείτε να τροποποιήσετε τα στοιχεία µιας καταχωρηµένης ανακοίνωσης πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ. - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω.

26 - Πληκτρολογήστε τυχόν αλλαγές που θέλετε στα ήδη καταχωρηµένα στοιχεία (περιγραφή). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρατηρήστε ότι τα πεδία είναι διπλά και αντιστοιχούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Τα κείµενα που καταχωρείτε στα πεδία µε την ένδειξη (ΕΛΛ) θα εµφανίζονται µόνο στη ελληνική εκδοχή των ιστοσελίδων ενώ αυτά που γράφετε στα πεδία (ΑΓΓ) µόνο στην αγγλική προβολή, αντίστοιχα. - Μπορείτε να καταχωρήσετε έως έξι (6) φωτογραφίες σχετικές µε την ανακοίνωση στα αντίστοιχα πεδία (µόνο αρχεία τύπου.jpg). Πατήστε το πλήκτρο «αναζήτηση» και επιλέξτε το αρχείο.jpg που θέλετε από τον υπολογιστή σας. Σηµειώστε ότι το αρχείο αυτό προτείνεται να έχει διαστάσεις το πολύ 640 χ 480 pixels και ποιότητα 72 dpi ώστε να γίνεται άµεσα η εµφάνιση του και σε αργές συνδέσεις internet. Η πρώτη φωτογραφία είναι αυτή που εµφανίζεται πάντα στις προεπισκοπήσεις των ανακοινώσεων. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να διαγράψετε µια ήδη υπάρχουσα φωτογραφία, πατήστε το πλήκτρο [Χ] που βρίσκεται δίπλα από την προεπισκόπηση της (βλέπε την παραπάνω εικόνα). - Πατήστε το πλήκτρο «ενηµέρωση» για να καταχωρηθούν οι αλλαγές και τυχόν φωτογραφίες. (προβολή ανακοινώσεων). ιαγραφή Ανακοίνωσης: - Μπορείτε να διαγράψετε µια καταχωρηµένη ανακοίνωση πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ.

27 - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαγραφή είναι οριστική και δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς. Χρησιµοποιήστε την µε απόλυτη ΠΡΟΣΟΧΗ! - Πατήστε το πλήκτρο «διαγραφή» για να διαγραφεί η τρέχουσα ανακοίνωση µαζί µε τυχόν φωτογραφίες. (προβολή ανακοινώσεων). Πλήρης Εµφάνιση Ανακοίνωσης: - Μπορείτε να δείτε τα πλήρη στοιχεία (όλες τις φωτογραφίες κ.λ.π.) µιας καταχωρηµένης ανακοίνωσης πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ. - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω. (προβολή ανακοινώσεων).

28 Συνεργάτες. Επιλέξτε αυτή την επιλογή αν θέλετε να προσθέσετε, τροποποιήσετε ή διαγράψετε την επωνυµία και την διεύθυνση ιστοσελίδας κάποιου Συνεργάτη που εµφανίζεται στη σελίδα «συνεργάτες» του ιστότοπου σας. Με την είσοδο εµφανίζεται µια εικόνα σαν τη παρακάτω, αν υπάρχουν ήδη κάποιες καταχωρήσεις συνεργατών (εγγραφές). Αν όχι, τότε εµφανίζεται σχετικό µήνυµα. Αναζήτηση Στοιχείων Συνεργάτη: - Μπορείτε να αναζητήσετε συνεργάτες που η επωνυµία τους περιέχει κάποιο λεκτικό, πατώντας το πλήκτρο. Τότε εµφανίζεται το παρακάτω παράθυρο στο οποίο εισάγουµε το κείµενο για αναζήτηση. - Εάν βρεθούν αποτελέσµατα τότε θα δείτε ένα µήνυµα που θα σας αναφέρει πόσοι συνεργάτες βρέθηκαν σύµφωνα µε τα κριτήρια σας. - Για να ακυρώσετε το λεκτικό αναζήτησης ώστε να εµφανιστούν και πάλι όλες οι εγγραφές, πατήστε το πλήκτρο. Προσθήκη Στοιχείων Συνεργάτη: - Μπορείτε να εισάγετε ένα νέο συνεργάτη πατώντας το πλήκτρο. - Στη συνέχεια εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη.

29 - Πληκτρολογήστε την επωνυµία και την διεύθυνση της ιστοσελίδας του συνεργάτη στα αντίστοιχα πεδία. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρατηρήστε ότι ορισµένα πεδία είναι διπλά και αντιστοιχούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Τα κείµενα που καταχωρείτε στα πεδία µε την ένδειξη (ΕΛΛ) θα εµφανίζονται µόνο στη ελληνική εκδοχή των ιστοσελίδων ενώ αυτά που γράφετε στα πεδία (ΑΓΓ) µόνο στην αγγλική προβολή, αντίστοιχα. - Επιλέξτε το είδος συνεργασίας που έχετε µε τον συνεργάτη σας (Αντιπροσωπεία ή ιανοµή). Ανάλογα µε τη συνεργασία, η επωνυµία του θα εµφανίζεται στην αντίστοιχη θέση της «αρχικής» ιστοσελίδας. - Πατήστε το πλήκτρο «προσθήκη» για να καταχωρηθεί το νέο προϊόν. (προβολή προϊόντων). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η καταχώρηση φωτογραφίας του Συνεργάτη (λογότυπο) γίνεται µέσα από την «επεξεργασία» (βλέπε το σχετικό κουµπί δίπλα από κάθε συνεργάτη) στην σελίδα προβολής των συνεργατών. είτε την παρακάτω ενότητα. Επεξεργασία Στοιχείων Συνεργάτη: - Μπορείτε να τροποποιήσετε τα στοιχεία ή να ορίσετε το λογότυπο ενός καταχωρηµένου συνεργάτη πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ.

30 - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω. - Πληκτρολογήστε τυχόν αλλαγές που θέλετε στα ήδη καταχωρηµένα στοιχεία (π.χ. επωνυµία, είδος συνεργασίας κ.λ.π.). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρατηρήστε ότι ορισµένα πεδία είναι διπλά και αντιστοιχούν στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Τα κείµενα που καταχωρείτε στα πεδία µε την ένδειξη (ΕΛΛ) θα εµφανίζονται µόνο στη ελληνική εκδοχή των ιστοσελίδων ενώ αυτά που γράφετε στα πεδία (ΑΓΓ) µόνο στην αγγλική προβολή, αντίστοιχα. - Επιπλέον, µπορείτε να καταχωρήσετε µία φωτογραφία - λογότυπο στα αντίστοιχο πεδίο (µόνο αρχεία τύπου.jpg). Πατήστε το πλήκτρο «αναζήτηση» και επιλέξτε το αρχείο.jpg που θέλετε από τον υπολογιστή σας. Σηµειώστε ότι το αρχείο αυτό προτείνεται να έχει διαστάσεις το πολύ 200 χ 150 pixels και ποιότητα 72 dpi ώστε να γίνεται άµεσα η εµφάνιση του και σε αργές συνδέσεις internet. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να διαγράψετε ένα ήδη υπάρχον λογότυπο, πατήστε το πλήκτρο [Χ] που βρίσκεται δίπλα από την προεπισκόπηση του (βλέπε την παραπάνω εικόνα). - Πατήστε το πλήκτρο «ενηµέρωση» για να καταχωρηθούν οι αλλαγές και το τυχόν λογότυπο. (προβολή συνεργατών).

31 ιαγραφή Στοιχείων Συνεργάτη: - Μπορείτε να διαγράψετε ένα καταχωρηµένο συνεργάτη πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ. - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαγραφή είναι οριστική και δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς. Χρησιµοποιήστε την µε απόλυτη ΠΡΟΣΟΧΗ! - Πατήστε το πλήκτρο «διαγραφή» για να διαγραφεί ο τρέχον συνεργάτης µαζί µε το τυχόν λογότυπο. (προβολή Συνεργατών).

32 Εκπτώσεις Πελατών. Επιλέξτε αυτή την επιλογή αν θέλετε να προσθέσετε, τροποποιήσετε ή διαγράψετε κάποιον εκπτωτικό λογαριασµό πελάτη. Εισάγοντας ο πελάτης τον κατάλληλο κωδικό, θα µπορεί να βλέπει σε πραγµατικό χρόνο την έκπτωση του στη σελίδα «προϊόντα» του ιστότοπου σας. Με την είσοδο εµφανίζεται µια εικόνα σαν τη παρακάτω, αν υπάρχουν ήδη κάποιες καταχωρήσεις πελατών και οι αντίστοιχες εκπτώσεις τους (εγγραφές). Αν όχι, τότε εµφανίζεται σχετικό µήνυµα. Προσθήκη Πελάτη: - Μπορείτε να εισάγετε ένα νέο πελάτη πατώντας το πλήκτρο. - Στη συνέχεια εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη. - Πληκτρολογήστε ένα διακριτικό (όνοµα) και ένα κωδικό πρόσβασης για τον πελάτη στα αντίστοιχα πεδία. - Επιλέξτε µια κατηγορία για τον πελάτη σας (από το 1 έως το 3). - Ορίστε στο αντίστοιχο πεδίο, τη µέγιστη έκπτωση που θέλετε να γίνεται στον πελάτη σας (π.χ. 10). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εφαρµογή χρησιµοποιεί το παραπάνω πεδίο έκπτωσης για να υπολογίσει σε πραγµατικό χρόνο την τελική τιµή του προϊόντος για τους πελάτες που εισάγουν τον κωδικό τους και αναγνωρίζονται από το σύστηµα. Για παράδειγµα, αν κάποιος πελάτης έχει µέγιστη έκπτωση 10% ενώ στην κατηγορία του το προϊόν επιτρέπει το πολύ 8%, η έκπτωση που θα γίνει είναι 8%. Στην άλλη περίπτωση που ο πελάτης έχει µικρότερη έκπτωση από τη µέγιστη του προϊόντος, θα ισχύσει η έκπτωση του πελάτη (δείτε ακόµη την επιλογή «Προϊόντα» του Κεντρικού Πίνακα).

33 - Πατήστε το πλήκτρο «προσθήκη» για να καταχωρηθεί η έκπτωση του νέου πελάτη. (προβολή πελατών). Επεξεργασία Πελάτη: - Μπορείτε να τροποποιήσετε τα στοιχεία της έκπτωσης ενός καταχωρηµένου πελάτη πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ. - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω. - Πληκτρολογήστε τυχόν αλλαγές που θέλετε στα ήδη καταχωρηµένα στοιχεία (π.χ. διακριτικό, κωδικός, κ.λ.π.). - Πατήστε το πλήκτρο «ενηµέρωση» για να καταχωρηθούν οι αλλαγές. (προβολή πελατών). ιαγραφή Πελάτη: - Μπορείτε να διαγράψετε ένα καταχωρηµένο πελάτη και την έκπτωση του πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ.

34 - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαγραφή είναι οριστική και δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς. Χρησιµοποιήστε την µε απόλυτη ΠΡΟΣΟΧΗ! - Πατήστε το πλήκτρο «διαγραφή» για να διαγραφεί ο τρέχον πελάτης. (προβολή πελατών).

35 ιαχειριστές. Επιλέξτε αυτή την επιλογή αν θέλετε να προσθέσετε, τροποποιήσετε ή διαγράψετε κάποιο άτοµο (διαχειριστή) που θα έχει πρόσβαση στη σελίδα διαχείρισης και στο ιστολόγιο (chat) του ιστότοπου σας. Με την είσοδο εµφανίζεται µια εικόνα σαν τη παρακάτω, αν υπάρχουν ήδη κάποιες καταχωρήσεις διαχειριστών (εγγραφές). Αν όχι, τότε εµφανίζεται σχετικό µήνυµα. Προσθήκη ιαχειριστή: - Μπορείτε να εισάγετε ένα νέο διαχειριστή πατώντας το πλήκτρο. - Στη συνέχεια εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη. - Πληκτρολογήστε το όνοµα και τον κωδικό πρόσβασης του νέου διαχειριστή στα αντίστοιχα πεδία. Αν θέλετε µπορείτε να χρησιµοποιήσετε τον προτεινόµενο κωδικό πρόσβασης που δηµιούργησε για εσάς το σύστηµα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το σύστηµα κατά τον έλεγχο εισόδου στη σελίδα της διαχείρισης κάνει διάκριση σε πεζούς και κεφαλαίους χαρακτήρες. Για τη δική σας ασφάλεια χρησιµοποιήστε συνδυασµό πεζών, κεφαλαίων και αριθµητικών χαρακτήρων ή συµβόλων ως κωδικό πρόσβασης. - Επιλέξτε το είδος πρόσβασης που θέλετε για τον νέο διαχειριστή. Η πρόσβαση τύπου «1» επιτρέπει την πρόσβαση µόνο στο ιστολόγιο (chat) αλλά όχι και στη σελίδα διαχείρισης. Για να επιτρέψετε πλήρη πρόσβαση (και δικαιώµατα αλλαγών) επιλέξτε την πρόσβαση τύπου «2».

36 - Πατήστε το πλήκτρο «προσθήκη» για να καταχωρηθεί ο νέος διαχειριστής. (προβολή διαχειριστών). ιαγραφή ιαχειριστή: - Μπορείτε να διαγράψετε ένα καταχωρηµένο διαχειριστή πατώντας το πλήκτρο που υπάρχει δίπλα από κάθε εγγραφή. Π.χ. - Στη συνέχεια εµφανίζεται µία οθόνη όπως η παρακάτω. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαγραφή είναι οριστική και δεν υπάρχει τρόπος επαναφοράς. Χρησιµοποιήστε την µε απόλυτη ΠΡΟΣΟΧΗ! - Εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης του και πατήστε το πλήκτρο «διαγραφή» για να διαγραφεί ο τρέχων λογαριασµός διαχειριστή. (προβολή διαχειριστών).

37 Αντίγραφο Βάσης εδοµένων. Επιλέξτε αυτή την επιλογή αν θέλετε για επιπλέον ασφάλεια να µεταφέρετε στον υπολογιστή σας, ένα συµπιεσµένο αρχείο τύπου.zip που περιέχει όλες τις ιστοσελίδες σας καθώς και όλα τα δεδοµένα σας (προϊόντα, φωτογραφίες κ.λ.π.) Σηµειώστε, αυτή η εργασία γίνεται καθηµερινά και από τον ίδιο τον server που φιλοξενούνται οι ιστοσελίδες σας ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται αυτή η επιλογή να µην υποστηρίζεται σκόπιµα από τον server.

38 Συντήρηση Βάσης εδοµένων. Επιλέξτε αυτή την επιλογή προκειµένου να ανασυγκροτήσετε τη βάση δεδοµένων του συστήµατος για µεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια. Εκτελέστε αυτή τη λειτουργία έπειτα από αρκετές προσθήκες και διαγραφές εγγραφών καθώς και κατά τακτά χρονικά διαστήµατα.

39 Έξοδος Αποσύνδεση ιαχειριστή. Επιλέξτε αυτή την επιλογή προκειµένου να αποσυνδεθείτε µε ασφάλεια από το σύστηµα και να κλείσετε την σελίδα διαχείρισης.

40 3. Επίλογος. Για τυχόν θέµατα που δεν καλύπτονται από το παρών έντυπο, απευθυνθείτε στον Σχεδιαστή της εφαρµογής.

«Παιχνίδι» Εικονικών Επιχειρήσεων: Εγχειρίδιο Χρήσης για τον Μαθητή

«Παιχνίδι» Εικονικών Επιχειρήσεων: Εγχειρίδιο Χρήσης για τον Μαθητή Πράξη: «ηµιουργία Εικονικών Επιχειρήσεων στα ΤΕΕ» Μέτρο 2.3 «Αρχική Επαγγελµατική Εκπαίδευση και Κατάρτιση» του ΕΠΕΑΕΚ ΤΕΛΙΚΟΣ ΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙ ΕΙΟΣ ΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟ ΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΠΟΥ ΑΣΤΗΣ: ΦΟΥΣΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ 8 ης ΙΑΛΕΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Τις δύο τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα έγιναν σηµαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη του αγροτουρισµού, ως µοχλό για την

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΙΛΙΑ..!!! Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Η ΦΙΛΙΑ..!!!  Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Η ΦΙΛΙΑ..!!! Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Σε γενικές γραµµές φιλία είναι η εθελοντική αλληλεξάρτηση ανάµεσα σε δύο άτοµα, µε απώτερο σκοπό να ικανοποιηθούν συναισθηµατικοί στόχοι των εµπλεκοµένων, η οποία είναι πιθανό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαιο 1: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΕ 1.1. Ύψος του φιλέ Κεφάλαιο 2: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ 2.1. Παίκτης µε τεχνητό πόδι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 : ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Σύμφωνα με τα όσα αναλυτικά έχουν περιγραφεί στα προηγούμενα κεφάλαια της παρούσας μελέτης η κατασκευή του τμήματος «Βρύσες Ατσιπόπουλο», του Βόρειου Οδικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΧΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ: 12234

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΧΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ: 12234 12234 Ένας δηµόσιος χώρος αποτελεί ένα κύτταρο στο δοµηµένο ιστό της πόλης. Δεν πρέπει µόνο να είναι ευδιάκριτος αλλά και να εντάσσεται πλήρως. Οφείλει να ανασυντάσσει την εικόνα της πόλης η οποία είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 3.1 Εισαγωγή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 3.1 Εισαγωγή ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 3.1 Εισαγωγή Η Ελληνική Προεδρία πραγµατοποιείται σε µια κρίσιµη, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, περίοδο. Μια Ένωση που προετοιµάζει την µεγαλύτερη διεύρυνση στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΝΑΝΣΥ ΣΑΚΚΑ

ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΝΑΝΣΥ ΣΑΚΚΑ ΘΕΜΑ: ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΝΑΝΣΥ ΣΑΚΚΑ Ο σίδηρος παρά το γεγονός, ότι αποτελεί υλικό γνωστό ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους, άρχισε να χρησιµοποιείται ευρέως και ουσιαστικά σε αρχιτεκτονικές

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθέτηση Δημάρχου Γ. Πατούλη. για τεχνικό πρόγραμμα 2010

Τοποθέτηση Δημάρχου Γ. Πατούλη. για τεχνικό πρόγραμμα 2010 Τοποθέτηση Δημάρχου Γ. Πατούλη για τεχνικό πρόγραμμα 2010 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Η διοίκηση του Δήμου φέρνει σήμερα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ''ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ'' ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΛΑΟΥΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Γιουρούκου, Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

Σοφία Γιουρούκου, Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Γιουρούκου, Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια Η αντίδραση στο άγχος είναι μία φυσιολογική, ζωτική αντίδραση στην απειλή. Το άγχος είναι ένα συναίσθημα δυσθυμίας που προέρχεται από την υποκειμενική

Διαβάστε περισσότερα

Δρ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ

Δρ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ Δρ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ Σκοπος μαθηματος: -ορισμος υγιεινης -αρχες υγιεινης -σκοποι υγιεινης -αποτελεσματα υγιεινης. Ορισμος της Υγιεινης: Υγιεινη είναι η επιστημη που ερευνα και μελετα τα Υγειολογικα

Διαβάστε περισσότερα

Ασυντήρητες και επικίνδυνες οικοδομές

Ασυντήρητες και επικίνδυνες οικοδομές Ασυντήρητες και επικίνδυνες οικοδομές Στα τελευταία πέντε χρόνια έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά πτώσης τμημάτων οικοδομών, κυρίως μπαλκονιών από πολυώροφες οικοδομές και είναι πραγματικά θαύμα το

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 183 «για την αναθεώρηση της (αναθεωρηµένης) σύµβασης για την προστασία της µητρότητας,»

ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 183 «για την αναθεώρηση της (αναθεωρηµένης) σύµβασης για την προστασία της µητρότητας,» ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 183 «για την αναθεώρηση της (αναθεωρηµένης) σύµβασης για την προστασία της µητρότητας,» Η γενική Συνδιάσκεψη της ιεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, που συγκλήθηκε στη Γενεύη από το ιοικητικό

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική Παρουσίαση. Ελλάδα

Συνοπτική Παρουσίαση. Ελλάδα Ελλάδα Συνοπτική Παρουσίαση Η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται από το Σύνταγμα και άλλους νόμους και πολιτικές, με κάποιους περιορισμούς. Γενικώς, η κυβέρνηση σεβάστηκε εμπράκτως τη θρησκευτική ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκηνωτικές Σκέψεις

Κατασκηνωτικές Σκέψεις Κατασκηνωτικές Σκέψεις Αγαπητοί Γερόλυκοι, Στον καθένα και καθεµία Αρχηγό ξεχωριστά αξίζει ένα µεγάλο µπράβο γιατί για ένα ακόµα καλοκαίρι όπως τα τελευταία 101 χρόνια Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ. ιπλωµατική Εργασία.

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ. ιπλωµατική Εργασία. ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ιπλωµατική Εργασία «Η ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ» του ΤΣΟΛΑΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ Επιβλέπων Καθηγητής:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Προοίμιο Ο κώδικας δεοντολογίας του ΕΣΠΕΜ σκοπό έχει να κρατήσει υψηλά το κύρος του επαγγέλματος του μουσικοθεραπευτή στην Ελλάδα, να διαφυλάξει τους θεραπευόμενους από τυχόν μη δεοντολογικές

Διαβάστε περισσότερα

Αυτός που δεν μπορεί να δει τα μικρά πράγματα είναι τυφλός και για τα μεγαλύτερα. (Κομφούκιος, 551-479 πχ)

Αυτός που δεν μπορεί να δει τα μικρά πράγματα είναι τυφλός και για τα μεγαλύτερα. (Κομφούκιος, 551-479 πχ) Αυτός που δεν μπορεί να δει τα μικρά πράγματα είναι τυφλός και για τα μεγαλύτερα (Κομφούκιος, 551-479 πχ) ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στο παιχνίδι αυτό, κάθε παίκτης έχει το ρόλο ενός Κινέζου πρίκγιπα, προσπαθώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ - ΡΟΣΙΣΜΟΣ

ΦΥΣΙΚΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ - ΡΟΣΙΣΜΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ νέες κατασκευές αναδιαµόρφωση καινούριων κτιρίων ανακαίνιση και µετασκευή ιστορικών κτιρίων έργα "εκ του µηδενός" σε ιστορικά πλαίσια 2 Με τη χρήση συστηµάτων δροσισµού ο στόχος είναι να µειωθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΠΩΣ - ΠΟΤΕ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΠΩΣ - ΠΟΤΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑΤΙ - ΠΩΣ - ΠΟΤΕ Μετά το τηγάνι.το λάδι γίνεται τοξικό για τη θάλασσα το έδαφος τον υδροφόρο ορίζοντα για όλους μας!!! Tο χρησιµοποιηµένο λάδι ΕΝ το πετάµε στην αποχέτευση γιατί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.Ι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ X. ΚΩΝΣΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Του Αλέκου Χαραλαμπόπουλου Η ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και γενικότερα η ιδιοκτησία, η καταστρατήγηση των συνθηκών της αγοράς από τα ολιγοπώλια και τα ολιγοψώνια, η

Διαβάστε περισσότερα

Σηµειώσεις στο ταξινοµούµε

Σηµειώσεις στο ταξινοµούµε Σηµειώσεις στο ταξινοµούµε Εισαγωγή... 2 επεξεργαστής βάσεων... 2 Τρόπος εµφάνισης των εγγραφών στη βάση δεδοµένων... 2 Ερώτηση- Σύνολο... 3 Λειτουργία... 3 Ραβδογράµµατα... 6 Γραφήµατα... 7 Εφαρµογή...

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή. 2. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

1. Εισαγωγή. 2. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής Ενημερωτικό Σημείωμα για το Προσχέδιο Νόμου «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου οικονομικών» 25/1/2011 1. Εισαγωγή Το νέο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε στην χώρα μας αισθητή άνοδος του βιοτικού επιπέδου και της κοινωνικής ευμάρειας. Παράλληλα όμως αυξήθηκαν τα προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟΥ Ένα απλό σχολικό µικροσκόπιο αποτελείται από τρία βασικά συστήµατα, το οπτικό, το µηχανικό και το φωτιστικό.

Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟΥ Ένα απλό σχολικό µικροσκόπιο αποτελείται από τρία βασικά συστήµατα, το οπτικό, το µηχανικό και το φωτιστικό. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ Σκοπός - Να γνωρίσετε την κατασκευή και τη λειτουργία του µικροσκοπίου. - Να εξασκηθείτε στην προετοιµασία παρασκευασµάτων. - Να εξοικειωθείτε στη χρήση του µικροσκοπίου. Α.

Διαβάστε περισσότερα

Θεµατικές ενότητες: παρεµβάσεις και ενδεικτικές υποθέσεις. 1. Οικονοµική πολιτική. Παρεµβάσεις οικονοµικού χαρακτήρα

Θεµατικές ενότητες: παρεµβάσεις και ενδεικτικές υποθέσεις. 1. Οικονοµική πολιτική. Παρεµβάσεις οικονοµικού χαρακτήρα Στατιστικά στοιχεία Κατά τη διάρκεια του 2011 ο Συνήγορος δέχθηκε 10.706 νέες αναφορές. Μεταξύ αυτών, εκατοντάδες αναφορές προέρχονται από οµάδες πολιτών - είναι δηλαδή «συλλογικές αναφορές». Η γεωγραφική

Διαβάστε περισσότερα

03-00: Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας Γενικά ζητήματα εφοδιαστικών αλυσίδων

03-00: Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας Γενικά ζητήματα εφοδιαστικών αλυσίδων Κεφάλαιο 03-00 σελ. 1 03-00: Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας Γενικά ζητήματα εφοδιαστικών αλυσίδων Μια από τις κύριες διαφορές μεταξύ της βιομάζας και των ορυκτών καυσίμων είναι ότι η βιομάζα παραμένει

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή: ακαδηµαϊκά αδικήµατα και κυρώσεις

Εισαγωγή: ακαδηµαϊκά αδικήµατα και κυρώσεις Εισαγωγή: ακαδηµαϊκά αδικήµατα και κυρώσεις Σύµφωνα µε τον εσωτερικό κανονισµό του Πανεπιστηµίου Κρήτης κυρίαρχα δικαιώµατα των φοιτητών είναι το δικαίωµα στη µάθηση και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών

Διαβάστε περισσότερα

/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ : ΝΕΟ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑ ΙΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ (A.M. 63/2013) 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1.1 Αντικείµενο

Διαβάστε περισσότερα

11. Προϋπολογισμός 11.1. Προϋπολογισμός και αποδοτικότητα δημοσίων υπηρεσιών: υφιστάμενη κατάσταση

11. Προϋπολογισμός 11.1. Προϋπολογισμός και αποδοτικότητα δημοσίων υπηρεσιών: υφιστάμενη κατάσταση 11. Προϋπολογισμός 11.1. Προϋπολογισμός και αποδοτικότητα δημοσίων υπηρεσιών: υφιστάμενη κατάσταση Το σύστημα σχεδιασμού και εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, αποτελεί μία βασική παράμετρο προώθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Α.Π.Ε)

ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Α.Π.Ε) ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Α.Π.Ε) Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε) θεωρούνται ανεξάντλητες. Στην κατηγορία αυτή, ανήκουν ο ήλιος, ο άνεμος, τα ποτάμια, οι οργανικές ύλες όπως το ξύλο και τα απορρίμματα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα για τη µείωση των καθηµερινών προβληµάτων στην Αθήνα

Πρόγραµµα για τη µείωση των καθηµερινών προβληµάτων στην Αθήνα Πρόγραµµα για τη µείωση των καθηµερινών προβληµάτων στην Αθήνα 2. Κάθε µέρα λιγότερα προβλήµατα στην Αθήνα Η έννοια «καθηµερινότητα» είναι για όλους µας εξαιρετικά σύνθετη. Τα προβλήµατα που καθηµερινά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΛΤΙΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΛΤΙΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΛΤΙΟ ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κατά τη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου 2007, το ιοικητικό Συµβούλιο της αποφάσισε να αυξήσει το ελάχιστο επιτόκιο προσφοράς για τις πράξεις κύριας αναχρηµατοδότησης

Διαβάστε περισσότερα

Από το ξεκίνημά του ο ΤΙΤΑΝ εκφράζει

Από το ξεκίνημά του ο ΤΙΤΑΝ εκφράζει Ένας Τιτανικός θεσμός επιβράβευσης επιτυχιών νέων ανθρώπων Από το ξεκίνημά του ο ΤΙΤΑΝ εκφράζει έμπρακτα και πολύπλευρα το ενδιαφέρον του για τους νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα δε για τα παιδιά, κάθε ηλικίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο 3 ο

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο 3 ο ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Να εξηγηθεί η σειριακή αναζήτηση. Η λειτουργία της αναζήτησης σε πίνακα είναι η εύρεση της θέσης στην οποία υπάρχει μια συγκεκριμένη τιμή που ενδιαφέρει το χρήστη. Οι πιο γνωστές μέθοδοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Αγγελική Περιστέρη Α 2

ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Αγγελική Περιστέρη Α 2 ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Αγγελική Περιστέρη Α 2 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Ιρλανδία: Τη νύκτα της παραμονής των Χριστουγέννων όλα τα παράθυρα των σπιτιών που βλέπουν προς το δρόμο, φωτίζονται από ένα αναμμένο κερί, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Με την ασφάλιση αυτή καλύπτεται ζηµία στα ασφαλισµένα αντικείµενα αµέσως προερχόµενη από πρόσκρουση

Με την ασφάλιση αυτή καλύπτεται ζηµία στα ασφαλισµένα αντικείµενα αµέσως προερχόµενη από πρόσκρουση VICTORIA ΟΙΚΙΑ IDEAL - (όρος 120) Κωδικός όρου: 17.120/1.5.2006 ΕΙ ΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΚΑΛΥΨΕΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Το παρόν ασφαλιστήριο επεκτείνεται ώστε να καλύπτει τον ασφαλισµένο ή λήπτη της

Διαβάστε περισσότερα

...ακολουθώντας τη ροή... ένα ημερολόγιο εμψύχωσης

...ακολουθώντας τη ροή... ένα ημερολόγιο εμψύχωσης ...ακολουθώντας τη ροή... ένα ημερολόγιο εμψύχωσης Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 Αγαπητό μου ημερολόγιο Δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ, από χθες που έχουμε έρθει στη κατασκήνωση ασχολούμαστε με τη γνωριμία με

Διαβάστε περισσότερα

Αντωνία Αθανασοπούλου

Αντωνία Αθανασοπούλου Πίνακας 1. Μέθοδοι αντιµετώπισης της διάβρωσης (ορύγµατα) Λοφίσκος στην κορυφή του ορύγµατος Ανάχωµα παροχέτευσης Αναβαθµοί Αγωγοί στράγγισης Σπορά / Κάλυψη µε άχυρα Χλοοτάπητας Προσωρινή κάλυψη Οδοντωτή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ολυμπία Καμινιώτη

Διαβάστε περισσότερα

Προδημοσιεύτηκαν τα τέσσερις πρώτα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ που αφορούν

Προδημοσιεύτηκαν τα τέσσερις πρώτα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ που αφορούν Προδημοσιεύτηκαν τα τέσσερις πρώτα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελευθέρους επαγγελματίες. Τονίζεται ότι τα προγράμματα είναι σε προδημοσίευση. Με τη δημοσίευση της

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σπουδών για το "Νέο Σχολείο"

Πρόγραμμα Σπουδών για το Νέο Σχολείο 2013 Πρόγραμμα Σπουδών για το "Νέο Σχολείο" πεδίο: Πολιτισμός - Αισθητική Παιδεία για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (αρχική πρόταση β') υπεύθυνος πεδίου: Μένης Θεοδωρίδης ΚΕΝΤΡΟ 0 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Συνταξιοδοτικός ΠΟΕΔΗΝ. Μετά την εφαρμογή των νόμων Ν.4336/2015, Ν.4337/2015. Πίνακες με τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης Δημόσιο.

Συνταξιοδοτικός ΠΟΕΔΗΝ. Μετά την εφαρμογή των νόμων Ν.4336/2015, Ν.4337/2015. Πίνακες με τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης Δημόσιο. Συνταξιοδοτικός οδηγός Μετά την εφαρμογή των νόμων Ν.4336/2015, Ν.4337/2015 Πίνακες με τα νέα όρια ηλικίας Δημόσιο ΙΚΑ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΠΟΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Προς τον αναρχικό χώρο i) Το κάλεσμα Κάθε κάλεσμα δράσης, όπως ο «Μαύρος Δεκέμβρης», είναι μία απόπειρα συντονισμού των δυνάμεων μας. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1420-1820

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1420-1820 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1420-1820 Διαταράξεις της µνήµης στην Ακρόπολη Στην Ακρόπολη των Αθηνών, την άνοιξη του 1936, ο Ζίγκµουντ Φρόυντ διαπίστωνε έκπληκτος ότι η πόλη πράγµατι υπήρχε και ότι

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα Ιατρικά Έξοδα που µπορεί να καταβάλει η Επιτροπή Ασθενειών που προκαλούνται από Πνευµονοκονίαση:

1. Τα Ιατρικά Έξοδα που µπορεί να καταβάλει η Επιτροπή Ασθενειών που προκαλούνται από Πνευµονοκονίαση: Ιατρικά και Νοσοκοµειακά Έξοδα Οι Εργάτες που λαµβάνουν εβδοµαδιαίο επίδοµα αποζηµίωσης ίσως να δικαιούνται να πληρωθούν από την Επιτροπή Ασθενειών που προκαλούνται από Πνευµονοκονίαση (από εισπνοή σκόνης),

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr Τοποθέτηση στη Βουλή της Αντιπροέδρου της Α..Ε..Υ., έσποινας Σπανού για το

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδοι διαχωρισμού των συστατικών ενός ετερογενούς μείγματος

Μέθοδοι διαχωρισμού των συστατικών ενός ετερογενούς μείγματος 1 Μέθοδοι διαχωρισμού των συστατικών ενός ετερογενούς μείγματος 1 ) Ετερογενές μείγμα δύο στερεών: * Με διαλογή με το χέρι π.χ μείγμα από φακές και φασόλια * Με διαλογή με μαγνήτη π.χ μείγμα από ρινίσματα

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2. Γενικά Οργάνωση Ελέγχου (ΙΙ) Φύλλα Εργασίας Εκθέσεις Ελέγχων

Ενότητα 2. Γενικά Οργάνωση Ελέγχου (ΙΙ) Φύλλα Εργασίας Εκθέσεις Ελέγχων Ενότητα 2 Γενικά Οργάνωση Ελέγχου (ΙΙ) Φύλλα Εργασίας Εκθέσεις Ελέγχων Φύλλα Εργασίας (Γενικά) Με τον όρο "φύλλα εργασίας" εννοούµε, το σύνολο των φύλλων που περιέχουν όλο το αποδεικτικό υλικό, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ»

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ» ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Γενικά...3 2 Θέματα Απασχόλησης...3 3 Σύγκρουση συμφερόντων...4

Διαβάστε περισσότερα

Αρωματικά φυτά της Ελλάδας

Αρωματικά φυτά της Ελλάδας Αρωματικά φυτά της Ελλάδας 1. ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Να ενημερωθούμε περί των αρωματικών φυτών της Ελλάδας. Να μάθουμε για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Να μάθουμε τις τοποθεσίες που βρίσκονται. Να μάθουμε

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποιούμε το χαλκό με γνώμονα τον άνθρωπο

Αξιοποιούμε το χαλκό με γνώμονα τον άνθρωπο Αξιοποιούμε το χαλκό με γνώμονα τον άνθρωπο ΥΔΡΟΡΡΟΕΣ ΤΙΤΑΝΙΟΥΧΟΥ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΥ Καινοτομία με ισχυρούς δεσμούς στην παράδοση Με το πλεονέκτημα της διαχρονικής αξίας του χαλκού και τη σιγουριά της μακροχρόνιας

Διαβάστε περισσότερα

Ευρώπη: Μια κοινότητα αξιών

Ευρώπη: Μια κοινότητα αξιών Ευρώπη: Μια κοινότητα αξιών Είναι σηµαντικό για κάθε κάτοικο και πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) να γνωρίζει τις αξίες πάνω στις οποίες βασίζεται η Ε.Ε. σήµερα. Η πληροφόρηση αυτή προσφέρει την δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Κίνδυνοι στα σπήλαια

Κίνδυνοι στα σπήλαια Κίνδυνοι στα σπήλαια Κύρια αιτία ατυχηµάτων είναι το ανθρώπινο λάθος. ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Εκπαίδευση και εµπειρία Καλή φυσική κατάσταση (Ύπνος, φαγητό, νερό, ρουχισµός, άθληση. Όχι προηγούµενο ξενύχτι

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα αριθ. C 372 της 09/12/1997 σ. 0005-0013

Επίσηµη Εφηµερίδα αριθ. C 372 της 09/12/1997 σ. 0005-0013 Επίσηµη Εφηµερίδα αριθ. C 372 της 09/12/1997 σ. 0005-0013 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ όσον αφορά τον ορισµό της σχετικής αγοράς για τους σκοπούς του κοινοτικού δικαίου ανταγωνισµού (97/C 372/03) (Κείµενο

Διαβάστε περισσότερα

Οι 21 όροι του Λένιν

Οι 21 όροι του Λένιν Οι 21 όροι του Λένιν 1. Όλη η προπαγάνδα και η αναταραχή, πρέπει να φέρουν έναν πραγματικά κομμουνιστικό χαρακτήρα και σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις αποφάσεις της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Όλα τα όργανα

Διαβάστε περισσότερα

Ευάγγελος Αυδίκος Η αµηχανία µπροστά στον τοίχο: το Πρόγραµµα και οι κοινότητες των Τσιγγάνων Γεια σας. Εγώ είµαι καινούργιος στη Θεσσαλία οι εκατέρωθέν µου καθήµενοι προϋπήρξαν εµού. Να ξεκινήσω, λοιπόν,

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Α. ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Α. ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Με την υπαγωγή του τομέα και της πολιτικής για την Έρευνα και την Τεχνολογία στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΥΠΔΒΜΘ), το Υπουργείο ανέλαβε

Διαβάστε περισσότερα

Νάουσα 15.09.2009. Εισαγωγή. Κλωστοϋφαντουργία

Νάουσα 15.09.2009. Εισαγωγή. Κλωστοϋφαντουργία Νάουσα 15.09.2009 Εισαγωγή Κλωστοϋφαντουργία H κλωστοϋφαντουργία είναι ο βιοµηχανικός κλάδος που µε τεράστια ποικιλία ειδικού µηχανολογικού εξοπλισµού, µε υψηλή τεχνογνωσία και µεγάλο βαθµό εξειδίκευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ηµοσιοποιείται από το Γραφείο Παρακολούθησης και Καταπολέµησης της Παράνοµης ιακίνησης Ανθρώπων 12 Ιουνίου 2007 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι καταθέσεις των θυµάτων που περιλαµβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡ. & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧ. ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΑΣΚΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Γ.Ν. ΜΑΚΡΗΣ ΑΘΗΝΑ, 2011 1 Γενικά Εδώ και πολλά χρόνια, οι ανασκαφικές έρευνες δέχονται τη βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

η ΑΚΡΟΠΟΛΗ του ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ Ο λόφος «Καστρί» στο βόρειο τμήμα του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων.

η ΑΚΡΟΠΟΛΗ του ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ Ο λόφος «Καστρί» στο βόρειο τμήμα του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων. η ΑΚΡΟΠΟΛΗ του ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ Ο λόφος «Καστρί» στο βόρειο τμήμα του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων. Θέση και ιστορία Ο οχυρωμένος οικισμός - ακρόπολη στην κορυφή του λόφου «Καστρί» Μεγάλου Γαρδικίου, αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στις εργασίες κοπής μετάλλων

Ασφάλεια στις εργασίες κοπής μετάλλων Μάθημα 2.1 Ασφάλεια στις εργασίες κοπής μετάλλων 1.1 Εργασίες κοπής με χρήση φλόγας 1.1.1 Φιάλες αερίων Τα μέτρα ασφάλειας, συνδέονται με τη φύση του κάθε αερίου. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι γενικοί κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

ενεργοί πολίτες για τη Μήλο οι θέσεις μας Υποψηφιότητα Αντώνη Καβαλιέρου δημοτικές εκλογές 2010 www.gia-tin-milo.net

ενεργοί πολίτες για τη Μήλο οι θέσεις μας Υποψηφιότητα Αντώνη Καβαλιέρου δημοτικές εκλογές 2010 www.gia-tin-milo.net δημοτικές εκλογές 2010 ενεργοί πολίτες για τη Μήλο οι θέσεις μας Υποψηφιότητα Αντώνη Καβαλιέρου www.gia-tin-milo.net ενεργοί πολίτες για τη Μήλο www.gia-tin-milo.net info@gia-tin-milo.net akavalieros@gia-tin-milo.net

Διαβάστε περισσότερα

Όταν το μάθημα της πληροφορικής γίνεται ανθρωποκεντρικό μπορεί να αφορά και την εφηβεία.

Όταν το μάθημα της πληροφορικής γίνεται ανθρωποκεντρικό μπορεί να αφορά και την εφηβεία. Όταν το μάθημα της πληροφορικής γίνεται ανθρωποκεντρικό μπορεί να αφορά και την εφηβεία. Στόχος μας : να χρησιμοποιήσουμε τον υπολογιστή και το διαδίκτυο για να αντλήσουμε σωστές πληροφορίες, να τις επεξεργαστούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ Τι είναι η γρίπη; Η γρίπη είναι µια οξεία νόσος του αναπνευστικού συστήµατος που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης (A, B και C). Οι ιοί της γρίπης προσβάλλουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΟΙ ΠΕΡΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ FREDERICK ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ του 2006 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (Άρθρα 43-61 του Καταστατικού Χάρτη) ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ Κανονισµός ΓΕΝΙΚΑ 1. Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΕΠ 02-08-00-00 ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε.

ΠΕΤΕΠ 02-08-00-00 ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΤΕΠ 02-08-00-00 02 Χωµατουργικά Έργα 08 Αντιµετώπιση Συνάντησης µε αγωγούς ΟΚΩ κατά τις Εκσκαφές 00-00 - Έκδοση 1.0 - Μάιος 2006

Διαβάστε περισσότερα

Δαλιάνη Δήμητρα Λίζας Δημήτρης Μπακομήτρου Ελευθερία Ντουφεξιάδης Βαγγέλης

Δαλιάνη Δήμητρα Λίζας Δημήτρης Μπακομήτρου Ελευθερία Ντουφεξιάδης Βαγγέλης Δαλιάνη Δήμητρα Λίζας Δημήτρης Μπακομήτρου Ελευθερία Ντουφεξιάδης Βαγγέλης Αισθηματικές ταινίες Bιογραφικές ταινίες Βωβές ταινίες Δραματικές ταινίες Επιστημονικής φαντασίας Μικρού μήκους Πολιτικές Πολεμικές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ελλείψεις στο φορολογικό νομοσχέδιο. Σοβαρές ελλείψεις στη νέα μορφή του φορολογικού νομοσχεδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ελλείψεις στο φορολογικό νομοσχέδιο. Σοβαρές ελλείψεις στη νέα μορφή του φορολογικού νομοσχεδίου Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης Γραφείο Τύπου Θεσσαλονίκη, 12 Απριλίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ελλείψεις στο φορολογικό νομοσχέδιο Σοβαρές ελλείψεις στη νέα μορφή του φορολογικού νομοσχεδίου διαπιστώνει

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικό εργαλείο. για την ταυτοποίηση πρώτου επιπέδου των θυμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας. τη σεξουαλική εκμετάλλευση

Πρακτικό εργαλείο. για την ταυτοποίηση πρώτου επιπέδου των θυμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας. τη σεξουαλική εκμετάλλευση Πρακτικό εργαλείο για την ταυτοποίηση πρώτου επιπέδου των θυμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση Ιούνιος 2013 Στα πλαίσια της επαγγελματικής σας ιδιότητας ενδέχεται

Διαβάστε περισσότερα

Η Ψυχοπαθολογία του Πολιτικού Του Φ.Μωρόγιαννη *

Η Ψυχοπαθολογία του Πολιτικού Του Φ.Μωρόγιαννη * Η Ψυχοπαθολογία του Πολιτικού Του Φ.Μωρόγιαννη * Ωριμάσαμε ως συντεταγμένη δημοκρατική κοινωνία με κοινοβουλευτικούς θεσμούς, περιφερειακή οργάνωση και τοπική αυτοδιοίκηση έως σήψης λίγο πριν την απόλαυση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ. Α Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος

ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ. Α Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος 1 ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ Α Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 Ο ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 11.1 Από τον αντιπραγματισμό στην οικονομία του χρήματος 11.1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΑΓΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Παναγοπούλου: Δημιουργώντας κοινωνικό κεφάλαιο την εποχή της κρίσης

Κατερίνα Παναγοπούλου: Δημιουργώντας κοινωνικό κεφάλαιο την εποχή της κρίσης Κατερίνα Παναγοπούλου Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πρόεδρος του σωματείου γυναικών «Καλλιπάτειρα». Πρώτο βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός» 2012 για την Ευρώπη. Δημιουργώντας κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Αρµοδιότητες Αυτοτελούς Τµήµατος Δηµοτικής Αστυνοµίας

Αρµοδιότητες Αυτοτελούς Τµήµατος Δηµοτικής Αστυνοµίας Αρµοδιότητες Αυτοτελούς Τµήµατος Δηµοτικής Αστυνοµίας Το Αυτοτελές Τµήµα Δηµοτικής Αστυνοµίας είναι αρµόδιο για την αποτελεσµατική και αποδοτική άσκηση των αρµοδιοτήτων που έχουν θεσπισθεί µε το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραστάσεις των φύλων στα παιδικά αναγνώσµατα του νηπιαγωγείου και του δηµοτικού σχολείου

Αναπαραστάσεις των φύλων στα παιδικά αναγνώσµατα του νηπιαγωγείου και του δηµοτικού σχολείου Αναπαραστάσεις των φύλων στα παιδικά αναγνώσµατα του νηπιαγωγείου και του δηµοτικού σχολείου Μαρία Μανώλη 1 Εισαγωγή Χωρίς αµφιβολία, τα σχολείο 1 αποτελεί το πιο θεµελιώδη κοινωνικό θεσµό µετά την οικογένεια,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 08.11.2002 COM(2002) 612 τελικό ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ σχετικά µε την εφαρµογή των άρθρων 4 και 5 της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΈΓΓΡΑΦΟ Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΈΓΓΡΑΦΟ Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΘΗΝΑ 15-01-2014 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2270 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΈΓΓΡΑΦΟ Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. ΟΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ Για τα εισοδήματα του 2013, τη φορολογία και τα πρόστιμα του 2014, ισχύουν τα εξής: Καταργείται το

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 3

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Σημειώνεται ότι για την ετοιμασία και εφαρμογή της ενότητας συνέδραμαν και οι συνάδελφοι Μαρία Ανθίμου και Χριστίνα Κκαΐλη (Δημοτικό Σχολείο Μενεού) ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σαιξπηρικά µοτίβα. Στάθης Λιβαθηνός, σκηνοθέτης, Εθνικό Θέατρο

Σαιξπηρικά µοτίβα. Στάθης Λιβαθηνός, σκηνοθέτης, Εθνικό Θέατρο Σαιξπηρικά µοτίβα Στάθης Λιβαθηνός, σκηνοθέτης, Εθνικό Θέατρο Σηµειώσεις από το Εργαστήριο κατέγραψαν η Ειρήνη Μιχαηλίδου, ο Απόστολος Μπάρλος και η Μαίρη Καλδή Το εργαστήριο «Σαιξπηρικά µοτίβα» έγινε

Διαβάστε περισσότερα

Ο αθλητισμός εμπνέεται από την ειρήνη. Η ειρήνη εμπνέεται από τον αθλητισμό.

Ο αθλητισμός εμπνέεται από την ειρήνη. Η ειρήνη εμπνέεται από τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός εμπνέεται από την ειρήνη. Η ειρήνη εμπνέεται από τον αθλητισμό. Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί, Φανταστείτε την ειρήνη... Αυτή μπορεί να ήταν η σκέψη του βασιλιά Ίφιτου της Ήλιδας όταν

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικό 6/2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Λήμνου, της 4ης Μαΐου 2012.

Πρακτικό 6/2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Λήμνου, της 4ης Μαΐου 2012. Πρακτικό 6/2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Λήμνου, της 4ης Μαΐου 2012. Στη Μύρινα, σήμερα στις 4 του μήνα Μαΐου του έτους 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Κατάστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ! ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ! ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1 Απόστολος Πιερρής ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ! ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ πόλιν δὲ μικρὰν καὶ ἄδοξον παραλαβὼν ἔνδοξον καὶ μεγάλην ἀπεργάσασθαι 14 Ιανουαρίου 2015 2 Η χώρα έχει ναυαγήσει.

Διαβάστε περισσότερα

Η εξέλιξη της επιστηµονικής σκέψης και του πειραµατισµού στην Ελληνιστική

Η εξέλιξη της επιστηµονικής σκέψης και του πειραµατισµού στην Ελληνιστική ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Η εξέλιξη της επιστηµονικής σκέψης και του πειραµατισµού στην Ελληνιστική εποχή Παρά τους διαρκείς πολέµους και το κλίµα σχετικής ανασφάλειας,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Διεύθυνση Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Έκδοση 1.0 Αύγουστος 2013 Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επιμορφωτικές συναντήσεις ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕ4) στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ρεθύμνου για την σχολική περίοδο 2010-2011.

Επιμορφωτικές συναντήσεις ΝΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΕ4) στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ρεθύμνου για την σχολική περίοδο 2010-2011. 1 ΔΕΥΤΕΡΑ 22 Νοεμβρίου 2010: Εκπαιδευτικοί Σχολείων Πόλης με αντικείμενο «Πειραματικές δραστηριότητες ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ». ΤΡΙΤΗ 23 Νοεμβρίου 2010: Εκπαιδευτικοί Σχολείων Επαρχίας με αντικείμενο «Πειραματικές δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΧΙΙΙ Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας

ΧΙΙΙ Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ΧΙΙΙ Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Στο Προτεινόμενο Σχέδιο Αξιολόγησης ο ρόλος της Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Ε.Ε.Υ) είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Οι αρμοδιότητες της Ε.Ε.Υ έχουν αναβαθμιστεί ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ιπλωµατική Εργασία ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο με θέμα : Εθελοντισμός & Δικαιώματα Παιδιού

Σεμινάριο με θέμα : Εθελοντισμός & Δικαιώματα Παιδιού Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας Σεμινάριο με θέμα : Εθελοντισμός & Δικαιώματα Παιδιού «Καλές πρακτικές στην αποτελεσματική Διαχείριση του Εθελοντικού Δυναμικού» ΣΥΝήγορος Του Παιδιού 14-15 Ιουνίου 2012 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΒΑΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Πώς να πάρετε τα µέτρα µόνοι σας Σχετικά µε τη µέτρηση Θα χρειαστείτε ένα µέτρο(µεζούρα) που εύκολα θα προµηθευτείτε από ένα κατάστηµα µε υλικά ραπτών ή από ένα πολυκατάστηµα. Το µέτρο(µεζούρα)

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία-Στεφανία-Γιάννης 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. 2014-15

Μαρία-Στεφανία-Γιάννης 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. 2014-15 Μαρία-Στεφανία-Γιάννης 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Ε2 Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. 2014-15 Με ποιους τρόπους έτρωγαν τα ψάρια τους; Τα ψάρια τους τα έτρωγαν εκζεστά (βραστά), οφτά (ψητά) ή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ Ιωάννινα, Ιούνιος 2014 1 Οι βασικές στοχεύσεις και προτεραιότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ : Ελαιοχρωµατισµοί 4 ου & 50 ου ηµοτικών ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΕΡΓΟ : Ελαιοχρωµατισµοί 4 ου & 50 ου ηµοτικών ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ `ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΡΓΟ : Ελαιοχρωµατισµοί 4 ου & 50 ου ηµοτικών Σχολείων στην περιοχή ΤΑΛΩΣ ήµου Ηρακλείου /ΝΣΗ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΒΒΑΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ, ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΣΙΜΩΝ ΠΑΘΩΝ

ΑΒΒΑΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ, ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΣΙΜΩΝ ΠΑΘΩΝ ΑΒΒΑΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ, ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΚΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΣΙΜΩΝ ΠΑΘΩΝ Ο όσιος Κασσιανός, αποτελεί μία εν πολλοίς άγνωστη, αλλά σημαντική πατερική μορφή,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟΣΚΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ

ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟΣΚΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟΣΚΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΚΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΟΙΓΜΑΤΩΝ ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ Α.Π.Ε ΜΕ ΈΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑ ΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΝΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ Α.Π.Ε ΜΕ ΈΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑ ΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΝΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ Α.Π.Ε ΜΕ ΈΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑ ΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΝΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 Τµήµα Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος ΤΕΙ Κρήτης - Παράρτηµα

Διαβάστε περισσότερα