Πόπη Χαραμή - Φαρμακοποιός Σύμβουλος Marketing & Επικοινωνίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πόπη Χαραμή - Φαρμακοποιός Σύμβουλος Marketing & Επικοινωνίας"

Transcript

1 ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ Πόπη Χαραμή - Φαρμακοποιός Σύμβουλος Marketing & Επικοινωνίας

2 ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ας δράσουμε έγκαιρα Χρειάζονται άλματα πιο γρήγορα απ τη φθορά! Πόπη Χαραμή - Φαρμακοποιός Σύμβουλος Marketing & Επικοινωνίας

3 Τα Σημερινά Δεδομένα Κατακόρυφη μείωση δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, δαπάνης, από 7δις το 2008 σε 2,5,5δις δις το 2013 (65 65% % μείωση!) Μείωση αξίας των συνταγών (Γενική μείωση των τιμών φαρμάκων + διακίνηση γενοσήμων με χαμηλότερες τιμές) Τα περιθώρια κέρδους στο φάρμακο έχουν μειωθεί και έπεται Τα φάρμακα υψηλού κόστους όχι μόνο δεν αποδίδουν αλλά είναι ασύμφορα (30 (30 flat πάνω από 200, -5%rebate 5%rebate)) Η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή μειώνεται. Ο τζίρος του Φαρμακείου Βρίσκεται σε επικίνδυνη φθίνουσα πορεία!

4 Ο ΕΟΠΥΥ όχι μόνο δεν πληρώνει, αλλά μειώνει και το τζίρο του σε φάρμακο Με ΜΟ κατανομής τζίρου 80% φάρμακο + 20%παραφάρμακο και ΜΟ 20% φάρμακο εκτός ΕΟΠΥΥ, το ποσοστό φαρμάκου που αποζημιώνεται από τον ασφαλιστικό φορέα είναι πλέον 60% κατά ΜΟ Πολλά φαρμακεία έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας! και δεν είναι μόνο η ρευστότητα αλλά και η μείωση της κερδοφορίας!

5 Ακόμα και αν ο ΕΟΠΥΥ αρχίσει να πληρώνει, οι αλλαγές «παραμονεύουν»! Μια αλλαγή που επίκειται πιθανώς μέσα στο 2013 είναι τα ΜΗΣΥΦΑ και τα ΣΔ να πωλούνται και από τα ευρείας, όπως και τα βρεφικά γάλατα. Ποια η λύση? Να μην πουλάμε ΜΗΣΥΦΑ ή ΣΔ? Όλοι συμφωνούν ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση! Πρέπει να γίνουμε πιο δυναμικοί με ενέργειες και δράσεις και όχι μόνο με αντιδράσεις! Πρέπει να κλείσουμε τη πόρτα στον ανταγωνισμό, αναδεικνύοντας το ισχυρότερο ατού μας! Την επιστημονική μας συμβουλή δεν θα τη βρει ο πελάτης στο ράφι του S/M!

6 Ας θυμηθούμε τις συμβουλές του Βέλγου συναδέλφου σας στη 3η Ημερίδα Δράσε σαν τα OTC να είναι ήδη στα S/M Πάλεψε με τη δύναμη της γνώσης σου και τις υπηρεσίες φαρμακευτικής παρακολούθησης Προσπάθησε να κερδίσεις τον πελάτη στο φαρμακείο σου όταν είναι υγιής και όχι μόνο όταν είναι άρρωστος Εκεί είναι η ανταγωνιστικότητα και η διαφοροποίηση και όχι μόνο η τιμή..!

7 Η κατηγορία των OTC στη καρδιά του ρόλου του φαρμακοποιού Είναι η κατηγορία που αναδεικνύει τον ρόλο σας σαν βασικό πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης Οι σημερινές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη της αυτοθεραπείας Ο καταναλωτής αλλάζει, παίρνει στα χέρια του όλο και περισσότερο την υγεία του Ο φαρμακοποιός χάνει τζίρο και κερδοφορία από τα Rx και αναζητά άλλες πηγές εσόδων Οι εταιρείες του χώρου εντατικοποιούν τις ενέργειες προβολής προϊόντων τους στο κοινό και στα φαρμακεία Το κράτος στη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων, μετατρέπει πολλά Rx σε OTC Όλα αυτά είναι ευκαιρίες και όχι κίνδυνοι Ο φυσικός χώρος των OTC είναι το φαρμακείο και εσείς ο ειδικός για να τα προωθήσετε!

8 Μια άλλη αλλαγή! Δυναμική είσοδος των γενοσήμων Η Ελλάδα μέχρι πρόσφατα είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν ποσοστό φαρμακευτικής δαπάνης ως προς το αντίστοιχο ΑΕΠ στην Ευρώπη. Η δαπάνη αυτή επιβάρυνε το Δημόσιο Τομέα κατά διπλάσιο ποσοστό απ ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη! Τα γενόσημα στην Ελλάδα σήμερα καταλαμβάνουν μόνο το 18% της αγοράς και θα πρέπει να ανέλθουν, σύμφωνα με τους στόχους του Μνημονίου στο 50% που είναι ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος! Με την εφαρμογή της αναγραφής της δραστικής ουσίας από μέρους του γιατρού, η πρόταση του γενόσημου πλέον θα περάσει στα χέρια του φαρμακοποιού!

9 Με όλα αυτά που συμβαίνουν πρέπει να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια ή να δράσουμε για να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα; Πρέπει να είμαστε αδρανείς ή προνοητικοί, προλαμβάνοντας τις εξελίξεις; Είναι λύση το ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ; Είναι λύση το ΒΑΖΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ;

10 Μην κάνετε όμως σπασμωδικές κινήσεις του τύπου: Εκπτώσεις χωρίς καμία μελέτη κερδοφορίας και χωρίς την κατάλληλη οργανωμένη επικοινωνία στον πελάτη Ανακαινίσεις που δεν συνοδεύονται παράλληλα από αλλαγή στρατηγικής και νοοτροπίας Δημιουργία e-shops που δεν μπορούν να υποστηριχθούν σωστά, ώστε να έχουν απόδοση Μείωση αγορών και στοκ στα παραφάρμακα (βλέπουμε άδεια ράφια), χωρίς καμία μελέτη (τι με συμφέρει να προβάλω και να πουλάω, τι μου ζητά η πελατεία μου... κλπ) Μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων ή απολύσεις που υποβιβάζουν δραστικά τη ποιότητα εξυπηρέτησης

11 Όχι μόνο απογοήτευση και απελπισία για το κακό που μας βρήκε! Τώρα πρέπει Να στυλωθούμε, με έναν νέο τρόπο δουλειάς, μέσα στο πλαίσιο των εμπειριών και των ικανοτήτων μας. Τώρα πρέπει Να προσανατολιστούμε σε νέα πεδία δραστηριότητας! Να σπείρουμε τώρα για να θερίσουμε αύριο!

12 Όλοι οι ειδικοί με θετική σκέψη συμφωνούν Ότι, Το φάρμακο ήταν και θα είναι η κύρια δραστηριότητα του φαρμακείου και ο κύριος πόλος έλξης για να έρθει ο πελάτης στο φαρμακείο μας. Πρέπει όμως παράλληλα να αναπτύξουμε και άλλες κατηγορίες που έχουν σχέση με προϊόντα και υπηρεσίες που εμείς σαν παράγοντες πρωτοβάθμιας περίθαλψης μπορούμε να προσφέρουμε. Ο φαρμακοποιός πρέπει να παραμείνει βασικός πυλώνας της δημόσιας υγείας, εύκολα προσεγγίσιμος, διότι εξοικονομεί πόρους, αλλά με ρόλους που πρέπει να αναθεωρηθούν και να αναβαθμιστούν και σε αυτό πρέπει να συμβάλουμε όλοι.

13 Όλοι οι ειδικοί με θετική σκέψη συμφωνούν Ότι, Θα πρέπει και οι συλλογικοί φορείς του κλάδου να δώσουν το πράσινο φως, προτείνοντας και απαιτώντας το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, για να μπορέσουν τα φαρμακεία μας να γίνουν σημεία πρωτοβάθμιας ουσιαστικής φροντίδας, φροντίδας προσφέροντας υπηρεσίες και μάλιστα ίσως και αμειβόμενες. Σήμερα οι ηγεσίες, παράλληλα με τις σωστές και καθολικές διαμαρτυρίες τους για την αποπληρωμή των χρεών από τον ΕΟΠΥΥ, πρέπει να κατευθύνουν και να εκπαιδεύουν τους φαρμακοποιούς και σε άλλα πεδία δραστηριότητας.

14 Ο φαρμακοποιός έχει ανάγκη ενός Νέου & Αισιόδοξου ορίζοντα Φυσώντας το παγόβουνο δεν αλλάζεις πορεία Για να σωθείς πρέπει ν αλλάξεις εσύ πρώτα!

15 Αλλαγές, Ανακατατάξεις, Προκλήσεις και Ευκαιρίες Ευκαιρίες Αποτελεσματικότερη χρηματοοικονομική και εμπορική διαχείριση του φαρμακείου, Καλύτερη ικανοποίηση του πελάτη μας Ανάπτυξη προϊοντικών κατηγοριών πέρα από το συνταγογραφούμενο φάρμακο

16 Το φαρμακείο αλλάζει. ας προσανατολισθούμε σε 2 άξονες 1.Προσπάθεια 1. Προσπάθεια διατήρησης και αύξησης πελατολογίου Η πιστότητα του πελάτη που μέχρι τώρα οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις «εξυπηρετήσεις» (λάθη συνταγών, σφραγίδες γιατρών ), λόγω ηλεκτρονικής συνταγογράφισης, παύει να υπάρχει. Πρέπει να βρω άλλους τρόπους να τον κρατήσω! Διαφοροποίηση σε προϊόντα και υπηρεσίες, ενέργειες προβολής και προώθησης, για να τραβήξω κόσμο από τα άλλα κανάλια διανομής... Ψώνισε ιδέες από άλλα καταστήματα!

17 Το φαρμακείο αλλάζει. ας προσανατολισθούμε σε 2 άξονες 2.Προσπάθεια αύξησης προώθησης προϊόντων εκτός του συνταγογραφούμενου φαρμάκου Προϊόντα OTC, καλλυντικά, ΣΔ, προϊόντα εργαστηρίου, φυτοθεραπεία κλπ Παλιά, το συνταγογραφούμενο Φάρμακο συντηρούσε το παραφάρμακο, τώρα πρέπει να συμβεί το αντίθετο! Η συμβουλή μας, η προσωπική φροντίδα του πελάτη, η επιστροφή στη «ζεστή αγκαλιά» του φαρμακοποιού και γενικά η ανθρώπινη προσέγγιση με ενσυναίσθηση, παίζουν μεγάλο ρόλο.

18 3 άξονες που πρέπει να κινηθούμε Συνεργασίες Εκπαίδευση Υπηρεσίες Υγείας

19 Συνεργασίες Γιατί; Για να είμαι σε καλύτερο σημείο Για να έχω μεγαλύτερο χώρο να προβάλω τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μου Για να έχω μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη και καλύτερες τιμές προς τον καταναλωτή. Για να μπορώ να δουλεύω περισσότερες μέρες και ώρες και ν αντέξω Γιατί αλλάζει όλη η αγορά! Αλλάζει η συμπεριφορά του πελάτη Ότι έχει να ξοδέψει, θα το ξοδέψει πολύ επιλεκτικά για να αποκομίσει πολλά περισσότερα οφέλη. Με τις συνεργασίες, σκοπός μου δεν είναι να «εξοικονομήσω», αλλά «να δώσω περισσότερα» στον πελάτη μου!

20 Εκπαίδευση Για Ουσιαστικές γνώσεις στην ομάδα του φαρμακείου, όπου κι αν εξυπηρετεί. Γνώσεις απαραίτητες για τα φάρμακα και τη δραστική ουσία, για θέματα διατροφής και ομορφιάς, για θέματα παθήσεων (απαραίτητες στην παρακολούθηση των χρόνιων ασθενειών). Γνώσεις για την οικονομική & εμπορική διαχείριση, την οργάνωση εργασίας, την προβολή προϊόντων, τη συμπληρωματική πρόταση, τις τεχνικές προσέγγισης πελάτη. Χωρίς τη γνώση δεν κινείται τίποτα σήμερα!

21 Υπηρεσίες Υγείας Ατομική συνεδρία ασθενή-φαρμακοποιού κατόπιν συνεννόησης Φαρμακευτική Συμμόρφωση Παρακολούθηση χρόνιων παθήσεων Εκπαιδευτικές συνεδρίες με θέματα συμβουλευτικής υγείας Μετρήσεις και αναλύσεις Τήρηση Ηλεκτρονικού ιστορικού πελάτη Διενέργεια προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας Πρέπει να διεκδικήσουμε να γίνει το φαρμακείο μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας και να ανταμειφθούμε γι αυτό

22 Απαραίτητες προϋποθέσεις Να αποβάλλω τη μέχρι τώρα εμπειρία μου για το πώς δούλευε και κέρδιζε το φαρμακείο μου Να συνειδητοποιήσω ότι το κράτος πλέον δεν μπορεί να συντηρεί τα φαρμακεία όπως παλιά Να συνειδητοποιήσω ότι πρέπει να αλλάξω κατεύθυνση! Νέος τρόπος δουλειάς Νέες πηγές εσόδων Νέα νοοτροπία

23 Σύγχρονη «επιχειρηματικότητα» στο φαρμακείο Μια λέξη που την έχουν πολλοί παρεξηγήσει. «Εγώ είμαι επιστήμονας» λένε, δεν ασχολούμαι με την «επιχειρηματικότητα»! Μα κανείς δεν θέλει να το αναιρέσει! Γιατί δεν μπορείς να είσαι ΚΑΙ επιστήμονας ΚΑΙ σωστός επιχειρηματίας μαζί; Υπεύθυνος για στη βιωσιμότητα του φαρμακείου σου και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη σου! Σε πρόσφατη έρευνα του ΠΦΣ μέσω της ALCO, o Έλληνας βλέπει τον φαρμακοποιό του κατά 55% σαν επιστήμονα και κατά 34% σαν επιχειρηματία Περιμένει από εσάς την επιστημονική συμβουλή αλλά και την επιχειρηματική κίνηση για να παραμείνει πιστός σε σας!

24 Μια αισιόδοξη συμβουλή Ας αποβάλουμε όλοι μας, όπου και να δουλεύουμε τον συναισθηματικό φόρτο που μας δημιούργησαν αυτές οι αλλαγές και η κρίση και να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα Για να μπορέσουμε να ανοίξουμε νέους ορίζοντες εργασίας, σε ένα φαρμακείο που αποπνέει ασφάλεια, τόσο σε ποιοτικά,όσο και σε ποσοτικά χαρακτηριστικά. Πρέπει "να γυρίσουμε το κουμπί" κουμπί" και «να πάμε γι άλλα»!

25 Ας κρατήσουμε στο μυαλό μας Ο κόσμος αλλάζει όταν αλλάζουμε εμείς Δεν αλλάζει από μόνος του ποτέ! Είναι ανώφελο να προσπαθείς να κάνεις ένα ορμητικό ποτάμι να σταματήσει να τρέχει. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι, είναι, να μάθεις να κολυμπάς προς την κατεύθυνση της ροής του! του!

26 Walt Disney

27 Το Φαρμακείο του «Σήμερα» αλλάζει Το Φαρμακείο του «Αύριο» σας Περιμένει!

Μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών από ασφαλιστικά ταμεία

Μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών από ασφαλιστικά ταμεία ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΥΦΕΣΗΣ Ο Δεκάλογος των Προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Φαρμακείο 1. Μεγάλος αριθμός φαρμακείων 3. Μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών από ασφαλιστικά ταμεία 2. 4. 5. 6. 7. 8.

Διαβάστε περισσότερα

Key Performance Indicators KPI s. Ξεκίνησαν μαζί..ποιός επιβίωσε;

Key Performance Indicators KPI s. Ξεκίνησαν μαζί..ποιός επιβίωσε; VS Ξεκίνησαν μαζί..ποιός επιβίωσε; Εποχή αλλαγών: Micro-Macro Περιβάλλον Συρρίκνωση εισοδημάτων Σημαντικά προβλήματα ρευστότητας Δυστοκία τραπεζικής χρηματοδότησης Ρυθμιστικό Πλαίσιο Ραγδαία αύξηση τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε βιώσει ένα κλίμα αβεβαιότητας που όπως ξέρετε, είναι ό,τι χειρότερο για τις επιχειρήσεις. Το μόνο σταθερό δεδομένο που

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε βιώσει ένα κλίμα αβεβαιότητας που όπως ξέρετε, είναι ό,τι χειρότερο για τις επιχειρήσεις. Το μόνο σταθερό δεδομένο που 1 Τα τελευταία χρόνια, έχουμε βιώσει ένα κλίμα αβεβαιότητας που όπως ξέρετε, είναι ό,τι χειρότερο για τις επιχειρήσεις. Το μόνο σταθερό δεδομένο που έχουμε, είναι ότι ζούμε σε μία εποχή μεγάλων αλλαγών.

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Φαρμακείων. Αθανάσιος Βοζίκης Λέκτορας Οικονοµικών της Υγείας Πανεπιστηµίου Πειραιώς

Βασικές Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Φαρμακείων. Αθανάσιος Βοζίκης Λέκτορας Οικονοµικών της Υγείας Πανεπιστηµίου Πειραιώς Βασικές Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Φαρμακείων Αθανάσιος Βοζίκης Λέκτορας Οικονοµικών της Υγείας Πανεπιστηµίου Πειραιώς Για τι θα συζητήσουµε... 1. Καλή χρονιά??? 2. Η φαρµακευτική δαπάνη και η

Διαβάστε περισσότερα

Η κρίση της αγοράς. φαρμακείου

Η κρίση της αγοράς. φαρμακείου Η κρίση της αγοράς και οι ευκαιρίες του φαρμακείου Περιεχόμενο παρουσίασης Το γενικότερο οικονομικό πολιτικό κλήμα Απολογιστικά σημεία των τελευταίων χρόνων Πως κατανοούμε την κρίση ανακατατάξεις Ποιες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Η προσέγγιση του θέματος της

Διαβάστε περισσότερα

ΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ Μέσα στα πλαίσια των οικονοµικών, πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων της

ΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ Μέσα στα πλαίσια των οικονοµικών, πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων της ΓΙΑΤΙ ; Ράνια Λέχου ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΠΕΛΑΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ Μέσα στα πλαίσια των οικονοµικών, πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων της χώρας, παρατηρείται αλλαγή στάσης ζωής και αγοραστικής συµπεριφοράς

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση Φαρµακείου Με Στόχο την Εξέλιξη

Οργάνωση Φαρµακείου Με Στόχο την Εξέλιξη Οργάνωση Φαρµακείου Με Στόχο την Εξέλιξη Πόπη Χαραµή Φαρµακοποιός Σύµβουλος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας Με στόχο λοιπόν την εξέλιξη, θα δούµε τα απαραίτητα βήµατα της οργάνωσης του σύγχρονου φαρµακείου.

Διαβάστε περισσότερα

Η Ενίσχυση κερδοφορίας και ρευστότητας Η Ανάδειξη νέων κατηγοριών προϊόντων στο χώρο του

Η Ενίσχυση κερδοφορίας και ρευστότητας Η Ανάδειξη νέων κατηγοριών προϊόντων στο χώρο του Η Ενίσχυση κερδοφορίας και ρευστότητας Η Ανάδειξη νέων κατηγοριών προϊόντων στο χώρο του Φαρμακείου Η Προσέγγιση νέων δυνητικών πελατών Η Συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης Η δημιουργία υπεραξίας

Διαβάστε περισσότερα

Η σημερινή κατάσταση στα φαρμακεία και αναπτυξιακές δράσεις

Η σημερινή κατάσταση στα φαρμακεία και αναπτυξιακές δράσεις Η σημερινή κατάσταση στα φαρμακεία και αναπτυξιακές δράσεις Θεόδωρος Αμπατζόγλου π. πρόεδρος ΠΦΣ π. διοικητής ΙΚΑ & ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκη, 14 Οκτωβρίου 2017 1. Η Δαπάνη Υγείας και η Φαρμακευτική Δαπάνη επηρεάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ 21-22 ΜΑΡΤΙΟΥ HELLAS PHARM HELEXPO MAROUSSI

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ 21-22 ΜΑΡΤΙΟΥ HELLAS PHARM HELEXPO MAROUSSI Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ 21-22 ΜΑΡΤΙΟΥ HELLAS PHARM HELEXPO MAROUSSI Ο ρόλος του φαρμακείου στην διαμόρφωση μιας εθνικής πολιτικής φαρμάκου είναι ιδιαίτερα σημαντικός και πολυδιάστατος.

Διαβάστε περισσότερα

Τα σημαντικότερα Προβλήματα του Φαρμακείου σήμερα και οι Στρατηγικές αντιμετώπισης τους:

Τα σημαντικότερα Προβλήματα του Φαρμακείου σήμερα και οι Στρατηγικές αντιμετώπισης τους: Τα σημαντικότερα Προβλήματα του Φαρμακείου σήμερα και οι Στρατηγικές αντιμετώπισης τους: Η άποψη των Φαρμακοποιών. Έρευνα Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέας Ευαγγελάτος, ΕΔΙΠ - ΟΠΑ Εργαστήριο Επιχειρησιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ. Αλέξανδρος Δεληκούρας PhD MBA. Με την ευγενική χορηγία της

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ. Αλέξανδρος Δεληκούρας PhD MBA. Με την ευγενική χορηγία της ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ Αλέξανδρος Δεληκούρας PhD MBA Με την ευγενική χορηγία της ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ = ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΕΜΠΟΡΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αναγκαιότητα Γνώσεων Διοίκησης και Μάρκετινγκ στο Φαρμακείο

Αναγκαιότητα Γνώσεων Διοίκησης και Μάρκετινγκ στο Φαρμακείο Αναγκαιότητα Γνώσεων Διοίκησης και Μάρκετινγκ στο Φαρμακείο Click to add text Κουτέπας Γεώργιος, Πτυχίο Φαρμακευτικής, Ε.Κ.Πανεπιστημίου Αθηνών Πτυχίο Επιχειρησιακής Έρευνας κ Μάρκετινγκ, Οικονομικού Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Το φαρμακείο στη νέα εποχή Ανάπτυξη υπηρεσιών. Ιανουάριος 2012, Αθήνα

Το φαρμακείο στη νέα εποχή Ανάπτυξη υπηρεσιών. Ιανουάριος 2012, Αθήνα Το φαρμακείο στη νέα εποχή Ανάπτυξη υπηρεσιών Ιανουάριος 2012, Αθήνα 1 Μεταβολές - Ανακατατάξεις H οικονομική κρίση επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό - κοινωνικό πεδίο Μείωση της αγοραστικής δύναμης

Διαβάστε περισσότερα

Ενδυναµώνοντας το Επιστηµονικό Προφίλ του Φαρµακοποιού ως Προαγωγού Υγείας.

Ενδυναµώνοντας το Επιστηµονικό Προφίλ του Φαρµακοποιού ως Προαγωγού Υγείας. Ενδυναµώνοντας το Επιστηµονικό Προφίλ του Φαρµακοποιού ως Προαγωγού Υγείας. Τερέζα Χαραµή Φαρµακοποιός Όλοι εµείς οι φαρµακοποιοί θεωρούµε αυτονόητο και αυταπόδεικτο ότι το επάγγελµά µας συνδέεται άµεσα

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα σε 4 πόλεις στην Ελλάδα. Θεσσαλονίκη. Αθήνα. Πάτρα. Ηράκλειο Κρήτης

Το πρόγραμμα σε 4 πόλεις στην Ελλάδα. Θεσσαλονίκη. Αθήνα. Πάτρα. Ηράκλειο Κρήτης Το πρόγραμμα σε 4 πόλεις στην Ελλάδα Αθήνα Σάββατο 30/3/13: Αποτελεσματική Οικονομική Κυριακή 31/3/13: Το Μάνατζμεντ του Σύγχρονου Σάββατο 27/4/13: Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Κυριακή 28/4/13: Εμπορική Αρχιτεκτονική

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Roadmap to Growth Θεσσαλονίκη, 3 Μαΐου 2012 Κυρίες & Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

Το Περιοδικό «Pharmacy Management & Επικοινωνία» Φαρµακείο: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Περιοδικό «Pharmacy Management & Επικοινωνία» Φαρµακείο: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Το Περιοδικό «Pharmacy Management & Επικοινωνία» ιοργανώνει Την 1 η Ηµερίδα Φαρµακοποιών Φαρµακείο: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Με την Υποστήριξη και Συνεργασία των Εταιρειών, που ραστηριοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Τα είδη των προβολών στο φαρμακείο

Τα είδη των προβολών στο φαρμακείο Τα είδη των προβολών στο φαρμακείο Επιτυχημένες εφαρμογές Πόπη Χαραμή Σύμβουλος Marketing & Επικοινωνίας Ορισμός της προβολής Το σύνολο των μέσων που δίνουν δυναμική στο φαρμακείο, εφαρμόζοντας ένα κατάλληλο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Έκδοση και ημερομηνία: Στοιχεία Οργανισμού. Όνομα Οργανισμού / Επιχείρησης: (Διεύθυνση): (Ημερομηνία έναρξης Επιχείρησης):

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Έκδοση και ημερομηνία: Στοιχεία Οργανισμού. Όνομα Οργανισμού / Επιχείρησης: (Διεύθυνση): (Ημερομηνία έναρξης Επιχείρησης): ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Έκδοση και ημερομηνία: Στοιχεία Οργανισμού Όνομα Οργανισμού / Επιχείρησης: (Διεύθυνση): (Τ.Κ.): Τηλέφωνο: (Ημερομηνία έναρξης Επιχείρησης): (Νομική Υπόσταση): (Κύριες Δραστηριότητες):

Διαβάστε περισσότερα

SIGNIFICANT PRIORITIES OF HEALTH-CARE REFORM AND THE GREEK PHARMACEUTICAL INDUSTRY

SIGNIFICANT PRIORITIES OF HEALTH-CARE REFORM AND THE GREEK PHARMACEUTICAL INDUSTRY SIGNIFICANT PRIORITIES OF HEALTH-CARE REFORM AND THE GREEK PHARMACEUTICAL INDUSTRY Theodoros Tryfon President, Panhellenic Union of Pharmaceutical Industries MAY 14 2015 Vice president ELPEN Τα χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Μανιφέστο Αυτοφροντίδας. Γεώργιος Θ. Δόκιος Γενικός Διευθυντής ΕΦΕΧ

Μανιφέστο Αυτοφροντίδας. Γεώργιος Θ. Δόκιος Γενικός Διευθυντής ΕΦΕΧ Μανιφέστο Αυτοφροντίδας Γεώργιος Θ. Δόκιος Γενικός Διευθυντής ΕΦΕΧ Μανιφέστο για την αυτοφροντίδα Έμπρακτη συμβολή όλων των Κοινωνικών Εταίρων στη διάδοση και εμπέδωση της αυτοφροντίδας ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑ &

Διαβάστε περισσότερα

Κύρια σημεία συζήτησης

Κύρια σημεία συζήτησης Κύρια σημεία συζήτησης Ο κλάδος έχει μέλλον? Σίγουρα με αρκετές αλλαγές κυρίως σε νοοτροπίες ο κλάδος όχι μόνο θα έχει μέλλον αλλά και κατά την περίοδο της κρίσης μπορεί να λειτουργήσουν τα καταστήματα

Διαβάστε περισσότερα

Route to Market opportunities

Route to Market opportunities The business case Η διοίκηση και διαχείριση των Καναλιών Πωλήσεων & Διανομής Η διοίκηση και διαχείριση των καναλιών πωλήσεων & διανομής - Route To Market - που χρησιμοποιούν οι εταιρείες των καταναλωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο αναγκαίο φάρμακο για όλους και έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης

Πρόσβαση στο αναγκαίο φάρμακο για όλους και έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης Πρόσβαση στο αναγκαίο φάρμακο για όλους και έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης Φαρμακευτικές Δαπάνες Φαρμακευτικές Δαπάνες Οι φαρμακευτικές δαπάνες, καθώς και οι συνολικές δαπάνες υγείας, παρουσίασαν μια

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Η συνεργασία ΠΦΣ CMT ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για την ΕΤΕΣΤΑ Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Διαβάστε περισσότερα

OTC s GROWTH OPPORTUNITIES FOR THE ECONOMY Μάκης Κοσµάτος Shaping the Future of Healthcare in Greece ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Σύνδεσµος που υπηρετεί την ανάπτυξη της αυτοφροντίδας του κλάδου της υγείας Εκπροσωπεί τις

Διαβάστε περισσότερα

Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του φαρμάκου

Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του φαρμάκου Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του φαρμάκου 1 Τρέχουσα Κατάσταση Έλλειψη χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ αδυναμία διάθεσης σημαντικών φαρμάκων από Νοσοκομεία, Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ, ιδιωτικά Φαρμακεία Συσσώρευση

Διαβάστε περισσότερα

Attachments: 2 of 2 13/10/2014 12:16 µµ. Ακαδηµαϊκή Έρευνα 001.jpg ερωτηµατολόγιο.pdf

Attachments: 2 of 2 13/10/2014 12:16 µµ. Ακαδηµαϊκή Έρευνα 001.jpg ερωτηµατολόγιο.pdf Spam:*****, Υπόψη :.Σ. & Γ. ιευθυντών ΣΥ.ΦΑ. Attachments: 2 of 2 13/10/2014 12:16 µµ Ακαδηµαϊκή Έρευνα 001.jpg ερωτηµατολόγιο.pdf 585 KB 1,1 MB Πατησίων 76, 104 34 Αθήνα / Τηλ.: 6947 941 147 / Φαξ: 210

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. Ζω φτηνά στην πόλη μου Στηρίζω την επιχείρηση του τόπου μου!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. Ζω φτηνά στην πόλη μου Στηρίζω την επιχείρηση του τόπου μου! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Ζω φτηνά στην πόλη μου Στηρίζω την επιχείρηση του τόπου μου! Tο Πρόγραμμα είναι της εταιρείας ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ EMΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK SECOND YOUTH SUMMIT THE FUTURE WORKPLACE: THE NEW JOBS THE NEW SKILLS The youth takes over ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 1 THE ECONOMIST

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΑΣΙΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: ΦΑΡΜΑΚEIA (ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ)

ΣΤΟΧΑΣΙΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: ΦΑΡΜΑΚEIA (ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ) ΣΤΟΧΑΣΙΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: ΦΑΡΜΑΚEIA (ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ) Η συνεχής μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης μέχρι και το 2014, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, σε

Διαβάστε περισσότερα

Green Pharmacy ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.Π.Ε

Green Pharmacy ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.Π.Ε Green Pharmacy ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.Π.Ε Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Η κρίση στην Οικονομία και κυρίως στο Ασφαλιστικό σύστημα μας αναγκάζει να αλλάξουμε σκέψη και πρακτικές. Η κρίση είναι απειλή για όσους συνεχίζουν να κάνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΑΓΗ Ρωτάω τον γιατρό μου για κάθε φάρμακο Ζητώ την βοήθεια του φαρμακοποιού Παρακολουθώ τα φάρμακα μου με ασφάλεια Λαμβάνω τα φάρμακα

Διαβάστε περισσότερα

Συζητάμε σήμερα για την πράσινη επιχειρηματικότητα, ένα θέμα πού θα έπρεπε να μας έχει απασχολήσει πριν από αρκετά χρόνια.

Συζητάμε σήμερα για την πράσινη επιχειρηματικότητα, ένα θέμα πού θα έπρεπε να μας έχει απασχολήσει πριν από αρκετά χρόνια. Ομιλία του Προέδρου του ΣΘΕΒ κ. Νίκου Ρώμνιου με θέμα Πράσινη Επιχειρηματικότητα στην Εκδήλωση της ΕΕΔΕ (Τμήμα Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος) με θέμα «Πράσινη Επιχειρηματικότητα Περιβαλλοντικά Πρότυπα»

Διαβάστε περισσότερα

Για δηλώσεις συμμετοχής και Πληροφορίες: Τηλ.: ,

Για δηλώσεις συμμετοχής και Πληροφορίες: Τηλ.: , Η Εκπαίδευση του Φαρμακοποιού και της Ομάδας του σε δύσκολους καιρούς Η αγορά του φαρμακείου αλλάζει δραματικά. Είναι κοινή συνείδηση ότι οι φαρμακοποιοί, βρίσκονται αφενός προ μέτρων που θα μειώσουν αισθητά

Διαβάστε περισσότερα

INTERNET MARKETING ---------- Πώς Να Το Εκμεταλλευτείς Αποτελεσματικά Για Να Φέρεις Μία Σταθερή Ροή Πελατών. MakeMoneyOnline.gr!

INTERNET MARKETING ---------- Πώς Να Το Εκμεταλλευτείς Αποτελεσματικά Για Να Φέρεις Μία Σταθερή Ροή Πελατών. MakeMoneyOnline.gr! INTERNET MARKETING Πώς Να Το Εκμεταλλευτείς Αποτελεσματικά Για Να Φέρεις Μία Σταθερή Ροή Πελατών SOURCE CONTAC T ABOU T ---- MakeMoneyOnline.gr! (*) Κλείσε κινητά, internet, πάρε χαρτί, στυλό και ετοιμάσου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Ένας χρόνος λειτουργίας. Προβλήµατα και οφέλη

ΕΟΠΥΥ: Ένας χρόνος λειτουργίας. Προβλήµατα και οφέλη ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΟΠΥΥ: Ένας χρόνος λειτουργίας. Προβλήµατα και οφέλη Κυριάκος Σουλιώτης Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας Πανεπιστήµιο Πελοποννήσου Φωτεινή Γιαλαµά Υποψήφια Διδάκτωρ,

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας Είναι εφικτή η ανάπτυξη μηχανισμού σε εθνική κλίμακα;

Η αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας Είναι εφικτή η ανάπτυξη μηχανισμού σε εθνική κλίμακα; Η αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας Είναι εφικτή η ανάπτυξη μηχανισμού σε εθνική κλίμακα; Τα προβλήματα και οι μέθοδοι διαχείρισης της φαρμακευτικής πολιτικής Μ. Ολλανδέζος Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Κάτι καινούργιο ξεκινάει και ακόμα δεν φαινόμαστε τόσο δυνατοί να το ορίσουμε και να το καθοδηγήσουμε.

Κάτι καινούργιο ξεκινάει και ακόμα δεν φαινόμαστε τόσο δυνατοί να το ορίσουμε και να το καθοδηγήσουμε. Αυτός ο κόσμος που ζήσαμε τελείωσε την επαύριον της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Αυτό το φαρμακείο που πονέσαμε και αγωνισθήκαμε όρθιοι ή κουτσαίνοντας ανάλογα με τη συνείδηση του καθενός, το φαρμακείο

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες

Διαβάστε περισσότερα

Συμπληρώματα Διατροφής

Συμπληρώματα Διατροφής Συμπληρώματα Διατροφής Τρόφιμα ή Φάρμακα; Τερζής Αναστάσιος, Φαρμακοποιός M.Sc., M.B.A., Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2018 Τρόφιμα ή Φάρμακα; Περιέχουν συστατικά που

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ANAΛΥΣΕΙΣ EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΤΕΥΧΟΣ 22 ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ ΝΙΚΗΣ 57, 174 55 ΑΛΙΜΟΣ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ANAΛΥΣΕΙΣ EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΤΕΥΧΟΣ 22 ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ ΝΙΚΗΣ 57, 174 55 ΑΛΙΜΟΣ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΤΕΥΧΟΣ 22 ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ ΝΙΚΗΣ 57, 174 55 ΑΛΙΜΟΣ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ANAΛΥΣΕΙΣ EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ www.pharmamanage.gr ΑΦΙΕΡΩΜΑ 60 ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ε την επωνυμία Αθηνά Φράγκου και

Διαβάστε περισσότερα

καθήκοντά σας, θέλω λίγο να δούμε το τι ειπώθηκε σήμερα από τον Πρωθυπουργό. Τη

καθήκοντά σας, θέλω λίγο να δούμε το τι ειπώθηκε σήμερα από τον Πρωθυπουργό. Τη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο δελτίο

Διαβάστε περισσότερα

Στην ελληνική Φαρμακευτική Νομοθεσία υπάρχει αναφορά για την παρουσία φυσικών φαρμακείων στο διαδίκτυο. Από τη μια πλευρά δεν απαγορεύεται

Στην ελληνική Φαρμακευτική Νομοθεσία υπάρχει αναφορά για την παρουσία φυσικών φαρμακείων στο διαδίκτυο. Από τη μια πλευρά δεν απαγορεύεται Πωλήσεις μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα Στην ελληνική Φαρμακευτική Νομοθεσία υπάρχει αναφορά για την παρουσία φυσικών φαρμακείων στο διαδίκτυο. Από τη μια πλευρά δεν απαγορεύεται η παρουσία ενός φυσικού φαρμακείου

Διαβάστε περισσότερα

«1. Τι είναι τα ΜΗΣΥΦΑ

«1. Τι είναι τα ΜΗΣΥΦΑ «1. Τι είναι τα ΜΗΣΥΦΑ Μη Συνταγογραφούµενα Φάρµακα είναι τα φάρµακα που θεωρούνται κατάλληλα για χρήση από το ευρύ κοινό χωρίς να απαιτείται για τη χρήση τους ιατρική συνταγή και που δεν αποζηµιώνονται

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τέταρτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-14 Σημειώσεις... 15 2 Μάθημα Πέμπτο- Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις πώς να διαχειριστείς την λεπτή γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Τιμολόγηση Πρoϊόντων

Τιμολόγηση Πρoϊόντων ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟΧΟΙ Αύξηση του τζίρου Διαφοροποίηση Πρϊόντων Τιμολογιακοί Στόχοι Διατήρηση μιας κατάλληλης εικόνας Αύξηση της πελατείας σε περιόδους μειωμένης ζήτησης Πώληση εποχιακών προϊόντων Καθορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ τεύχη ONLINE Πρωτοποριακό Περιοδικό αποκλειστικά για τον καταναλωτή του φαρμακείου Ελλάδα + 20.

ΕΝΤΥΠΟ τεύχη ONLINE Πρωτοποριακό Περιοδικό αποκλειστικά για τον καταναλωτή του φαρμακείου Ελλάδα + 20. ΕΝΤΥΠΟ 80.000 τεύχη 60.000 Ελλάδα + 20.000 Κύπρο ONLINE 400.000 Πρωτοποριακό Περιοδικό αποκλειστικά για τον καταναλωτή του φαρμακείου Τριμηνιαία ΔΩΡΕΑΝ διανομή Πανελλαδικά σε 650 επιλεγμένα φαρμακεία και

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 10/3/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.in.gr Τζωρτζίνα Ντούτση http://www.in.gr/entertainment/book/interviews/article/?aid=1500064083 Νικόλ Μαντζικοπούλου: Το μυστικό για την επιτυχία είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗ Aποζημιούμενα Φάρμακα απο τα ασφαλιστικά ταμεία ( με κουπόνι ).

ΜΗ Aποζημιούμενα Φάρμακα απο τα ασφαλιστικά ταμεία ( με κουπόνι ). ΜΗ Aποζημιούμενα Φάρμακα απο τα ασφαλιστικά ταμεία ( με κουπόνι ). Είναι φάρμακα με ενδείξεις, αντενδείξεις, αλληλεπιδράσεις, ανεπιθύμητες ενέργειες,ορθή χρήση και σε τελική ανάλυση με αποτελεσματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία

Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία Τα 5 Μεγαλύτερα Μυστικά ενός Επιτυχημένου Επιχειρηματία E B O O K Λ Ι Γ Α Λ Ο Γ Ι Α Γ Ι Α Τ Ο Ν Ι Α Κ Ω Β Ο... Στην ηλικία των 24 ο Ιάκωβος έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της Επιχειρηματικότητας και

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές αρχές διοίκησης. μιας μικρής επιχείρησης

Γενικές αρχές διοίκησης. μιας μικρής επιχείρησης Γενικές αρχές διοίκησης μιας μικρής επιχείρησης Η επιχείρηση αποτελεί μια παραγωγική - οικονομική μονάδα, με την έννοια ότι συνδυάζει και αξιοποιεί τους συντελεστές παραγωγής (εργασία, κεφάλαιο, γνώση,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (25-01-2012)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (25-01-2012) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εθνικός Οργανισμός Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Παροχής Υπηρεσιών Υγείας www.eopyy.gov.gr ΑΘΗΝΑ, 25/01/2012 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2. Σχέδιο Μάρκετινγκ. Κεφάλαιο 4. Τιμολόγηση. Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger

Ενότητα 2. Σχέδιο Μάρκετινγκ. Κεφάλαιο 4. Τιμολόγηση. Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger Ενότητα 2 Σχέδιο Μάρκετινγκ Κεφάλαιο 4 Τιμολόγηση Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΝΟΤΗΤΑ 2 ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Κεφάλαιο 4: Τιμολόγηση Συγγραφείς: Δρ.Andrea Grimm, Δρ.Astin Malschinger

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΥΦΕΣΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΥΦΕΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΥΦΕΣΗΣ Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου Το φαρμακείο μετατρέπεται ταχύτατα σε σημείο λιανικής πώλησης και υπηρεσιών υγείας όπου θα ισχύσουν οι κανόνες που εφαρμόζονται

Διαβάστε περισσότερα

Συνενώσεις Φαρμακείων. Μέσο για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμακευτικών υπηρεσιών στους πολίτες. Από την θεωρία στην πράξη

Συνενώσεις Φαρμακείων. Μέσο για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμακευτικών υπηρεσιών στους πολίτες. Από την θεωρία στην πράξη Συνενώσεις Φαρμακείων Μέσο για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμακευτικών υπηρεσιών στους πολίτες. Από την θεωρία στην πράξη Οι εξελίξεις στον χώρο της υγείας και αντιμετώπιση των σύγχρονων αναγκών υγείας-προκλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014 Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Στο πλαίσιο της μεγάλης διάρκειας συνάντησης (4 ωρών) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Κριός Αυτή την εβδομάδα η δυναμικότητα που θα έχεις θα είναι πολύ μεγάλη και να ξέρεις ότι θα σου συμβαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

Υγεία: Τι προβλέπει το μνημόνιο για το 2011

Υγεία: Τι προβλέπει το μνημόνιο για το 2011 2011-01-11 12:28:57 Αυστηρό έλεγχο από κλιμάκια της τρόικας ανά τρίμηνο και εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ (πάνω από 1,25 δισεκατομμύριο ευρώ), προβλέπει για το 2011 το αναθεωρημένο μνημόνιο στον τομέα της

Διαβάστε περισσότερα

«Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;»

«Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;» 8 th Pharma & Health Conference «Το ΕΣΥ σε μετάβαση: πού οδεύουμε;» 6 Ιουλίου 2017 Athenaeum InterContinental Κρίσιμες εξελίξεις αναμένουμε το επόμενο διάστημα στο χώρο της υγείας με σημαντικές αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης. Ανάλυση Ανταγωνισμού. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο

Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων & Διοίκησης. Ανάλυση Ανταγωνισμού. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο Ανάλυση Ανταγωνισμού Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο Επιχειρηματικός Ανταγωνισμός Ο αγώνας στον οποίο, κάθε επιχείρηση προσπαθεί να αποκομίσει αυτό που την ίδια στιγμή αποκομίζουν οι άλλες επιχειρήσεις προσφέροντας

Διαβάστε περισσότερα

Κατάστρωση Επιχειρησιακής Στρατηγικής

Κατάστρωση Επιχειρησιακής Στρατηγικής Κατάστρωση Επιχειρησιακής Στρατηγικής Ένας οργανισµός χωρίς στρατηγικό σχέδιο Είναι σαν µια γάτα που κυνηγάει την ουρά της... Είναι σαν τον άστεγο που δεν έχει πού να πάει... Τα κέρδη από ενσυνείδητη στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

Από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ήταν παρόντες οι Θ. Αμπατζόγλου, Α. Βαλτάς, Κ. Θεοδοσιάδης, Ι. Μακρυγιάννης και Ι. Παπαδόπουλος.

Από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ήταν παρόντες οι Θ. Αμπατζόγλου, Α. Βαλτάς, Κ. Θεοδοσιάδης, Ι. Μακρυγιάννης και Ι. Παπαδόπουλος. Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2012! Χθες στις 3:30 το απόγευμα στο γραφείο του κου Κουτρουμάνη ξεκίνησε η συζήτηση για την κινητοποίησή μας. Παρόντες ήταν οι υπουργοί Εργασίας κος Κουτρουμάνης, Οικονομικών κος Σαχινίδης

Διαβάστε περισσότερα

Φαρμακο-οικονομία: Κατάσταση Στην Ελλάδα

Φαρμακο-οικονομία: Κατάσταση Στην Ελλάδα Φαρμακο-οικονομία: Κατάσταση Στην Ελλάδα ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, PhD, MSc Evidera, Research Scientist, Health Economics & Epidemiology Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Φαρμακευτική Σχολή, 4 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ATHENS ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς Δ/ντής Executive και M.Sc. in Human Resources Management ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ATHENS ΣΤΟΧΟΣ Μάθηση =

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και κύριοι, θα μιλήσω αγγλικά. Είναι ένας τρόπος για να προσπαθήσω να γεφυρώσω το χάσμα επικοινωνίας που υπάρχει συνήθως όταν χρησιμοποιούμε

Κυρίες και κύριοι, θα μιλήσω αγγλικά. Είναι ένας τρόπος για να προσπαθήσω να γεφυρώσω το χάσμα επικοινωνίας που υπάρχει συνήθως όταν χρησιμοποιούμε Κυρίες και κύριοι, θα μιλήσω αγγλικά. Είναι ένας τρόπος για να προσπαθήσω να γεφυρώσω το χάσμα επικοινωνίας που υπάρχει συνήθως όταν χρησιμοποιούμε διαφορετικές γλώσσες. Η γλώσσα των επιχειρηματιών είναι

Διαβάστε περισσότερα

Παράδειγμα 1: Ομόρρυθμος εμπορική επιχείρηση με φορολογητέα κέρδη ευρώ και απασχόληση 3 ατόμων (μισθωτών)

Παράδειγμα 1: Ομόρρυθμος εμπορική επιχείρηση με φορολογητέα κέρδη ευρώ και απασχόληση 3 ατόμων (μισθωτών) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 3318807 -FAX 33.10.285 Αθήνα, 22 Αυγούστου 2011 ΘΕΜΑ: Σενάρια μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης εμπορικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό

Διαβάστε περισσότερα

«Το Μάρκετινγκ σε Περίοδο Ύφεσης»

«Το Μάρκετινγκ σε Περίοδο Ύφεσης» «Το Μάρκετινγκ σε Περίοδο Ύφεσης» ( Marketing in a Recession ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Athens University of Economics & Business DEPARTMENT OF ΤΜΗΜΑ MARKETING ΜΑΡΚΕΤΙΝΚ & COMMUNICATION & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το φαρμακείο στην εποχή του internet. Παπαδόπουλος Γιάννης Φαρμακοποιός Οικονομολόγος Υγείας

Το φαρμακείο στην εποχή του internet. Παπαδόπουλος Γιάννης Φαρμακοποιός Οικονομολόγος Υγείας Το φαρμακείο στην εποχή του internet Παπαδόπουλος Γιάννης Φαρμακοποιός Οικονομολόγος Υγείας Χαρακτηριστικά της εποχής μας Χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι: η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας η ευρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΙΩΑΝΝΗ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ 3 Τ.Κ ΠΥΛΑΙΑ ΤΗΛ: ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΛΙΑ ΚΟΥΔΟΥΝΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΕΝΔΕΡΟΓΛΟΥ

ΙΩΑΝΝΗ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ 3 Τ.Κ ΠΥΛΑΙΑ ΤΗΛ: ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΛΙΑ ΚΟΥΔΟΥΝΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΕΝΔΕΡΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ 3 Τ.Κ. 55535 ΠΥΛΑΙΑ ΤΗΛ: 2310-806.805 ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΛΙΑ ΚΟΥΔΟΥΝΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΕΝΔΕΡΟΓΛΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι η φαρμακαποθήκη; - Ποιοι είναι οι προμηθευτές μας; - Ποιος ο ρόλος μας στην εφοδιαστική

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση, Διοίκηση και Διαχείριση Συνεργατικών Δικτύων Φαρμακείων

Οργάνωση, Διοίκηση και Διαχείριση Συνεργατικών Δικτύων Φαρμακείων Οργάνωση, Διοίκηση και Διαχείριση Συνεργατικών Δικτύων Φαρμακείων Μία ανάλυση για τις προϋποθέσεις, τις απαιτήσεις και τις προοπτικές της επιβίωσης των φαρμακείων στο νέο οικονομικό περιβάλλον Εθελοντικό

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικό σχέδιο BUSINESS PLAN

Επιχειρηματικό σχέδιο BUSINESS PLAN Επιχειρηματικό σχέδιο BUSINESS PLAN Τι είναι το επιχειρηματικό σχέδιο Είναι η οργανωμένη καταγραφή ιδεών, στόχων και σχεδίων δράσεων. Μια νέα επιχείρηση είναι δύσκολο να πετύχει αν είναι «ανοργάνωτη»,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΊΗΣΗ ΠΕΛΑΤΏΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΊΗΣΗ ΠΕΛΑΤΏΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΊΗΣΗ ΠΕΛΑΤΏΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Παρουσίαση: Καθ. Βελισσαρίου Ευστάθιος Ορισμός της Επικοινωνίας 2 Επικοινωνία είναι η άμεση ή έμμεση μονόπλευρη ή αμφίπλευρη,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ. Από τον George Tilton. Απόδοση από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΑΤΣΑΛΟ.

ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ. Από τον George Tilton. Απόδοση από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΑΤΣΑΛΟ. ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ Από τον George Tilton https://www.faasafety.gov/files/gslac/library/documents/2008/nov/29705/nuts%20and%20b olts%2007-03.pdf Απόδοση από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΑΤΣΑΛΟ Army Aviator http://armyaviation.wordpress.com

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off. Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com

Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off. Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com Έρευνα αγοράς (Ι) Ανάγκη στην αγορά (κάτι που η αγορά θέλει αλλά δεν το έχει) Σύλληψη και

Διαβάστε περισσότερα

Οι Προοπτικές Ανάπτυξης της Ασφαλιστικής Αγοράς

Οι Προοπτικές Ανάπτυξης της Ασφαλιστικής Αγοράς Οι Προοπτικές Ανάπτυξης της Ασφαλιστικής Αγοράς Του Μιλτιάδη Νεκτάριου, Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Πρόεδρος INTERNATIONAL LIFE AEAZ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, Ημερίδα, 5 Μαρτίου 2014. Η Επίδραση της Ιδιωτικής

Διαβάστε περισσότερα

Από τη συστηματική ανασκόπηση στην τεκμηριωμένη πολιτική του φαρμάκου:

Από τη συστηματική ανασκόπηση στην τεκμηριωμένη πολιτική του φαρμάκου: Από τη συστηματική ανασκόπηση στην τεκμηριωμένη πολιτική του φαρμάκου: Μαθήματα από τη διεθνή εμπειρία για τα γενόσημα Εμμανουέλα Μπραουδάκη B S c E con, M S c H e a lt h P o l i c y ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΜΑΘ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» (07-02-2013)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΜΑΘ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» (07-02-2013) 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΜΑΘ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» (07-02-2013) Κύριε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φίλε Θανάση Τσαυτάρη, Υψηλοί προσκεκλημένοι,

Διαβάστε περισσότερα

Business Plan Φαρμακείου. Kontakos management consultants / Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2015

Business Plan Φαρμακείου. Kontakos management consultants / Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2015 Business Plan Φαρμακείου Kontakos management consultants / Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2015 Το πείραμα του Νεύτωνα Την ανάλυση του λευκού φωτός παρατήρησε πρώτος ο Ισαάκ Νεύτων (Newton) το 1666. Ο Νεύτων, μετά

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί Πώς Τί. Το περιβάλλον. Οι σημερινές ανάγκες

Γιατί Πώς Τί. Το περιβάλλον. Οι σημερινές ανάγκες Το περιβάλλον Οι σημερινές ανάγκες Σήμερα δεν είναι διαθέσιμη η «εύκολη και φτηνή» χρηματοδοτική ρευστότητα του παρελθόντος. Οι χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων είναι πιεστικές. Η παροχή

Διαβάστε περισσότερα

Φαρμακεία στο Βέλγιο. Υπηρεσίες, Αλλαγές και Projects. Geert Van Genechten Antverpia Belgium

Φαρμακεία στο Βέλγιο. Υπηρεσίες, Αλλαγές και Projects. Geert Van Genechten Antverpia Belgium Φαρμακεία στο Βέλγιο Υπηρεσίες, Αλλαγές και Projects Geert Van Genechten Antverpia Belgium Περιεχόμενα 1. 2. 3. 4. 5. Apotheek Antverpia Belgium Στοιχεία apotheek Antverpia group Στατιστικά Στοιχεία Προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

«Οι βασικές αρχές και οι στόχοι του Ελληνικού Δικτύου για την καταπολέμηση των διακρίσεων»

«Οι βασικές αρχές και οι στόχοι του Ελληνικού Δικτύου για την καταπολέμηση των διακρίσεων» «Οι βασικές αρχές και οι στόχοι του Ελληνικού Δικτύου για την καταπολέμηση των διακρίσεων» Ημερίδα: «Το Δικαίωμα στην Εργασία και η καταπολέμηση των διακρίσεων: Η σημερινή πραγματικότητα στην Ελλάδα και

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

the microstars project Εισηγήτρια Αγνή Παγούνη Σύμβουλος του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microstars

the microstars project Εισηγήτρια Αγνή Παγούνη Σύμβουλος του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microstars the microstars project Εισηγήτρια Αγνή Παγούνη Σύμβουλος του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microstars The Project Νέες επιχειρηματικές ιδέες γίνονται πράξη! Άνεργοι καινοτομούν και αναπτύσσουν

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Για τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ Μάρτιος 2012

Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Για τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ Μάρτιος 2012 Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Για τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ Μάρτιος 2012 ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΔΕΙΓΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

απάνες και Πολιτικές Υγείας στην Ελλάδα την Περίοδο του Μνηµονίου

απάνες και Πολιτικές Υγείας στην Ελλάδα την Περίοδο του Μνηµονίου Ι ΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH απάνες και Πολιτικές Υγείας στην Ελλάδα την Περίοδο του Μνηµονίου Shaping the Future of Healthcare in Greece Τρίτη,

Διαβάστε περισσότερα

Farmakon CRM Εφαρμογές Λογισμικού Υπολογιστών

Farmakon CRM Εφαρμογές Λογισμικού Υπολογιστών Κώστας Δημητρόπουλ ος Farmakon CRM CSA Α.Ε. Εφαρμογές Λογισμικού Υπολογιστών Ο Πελάτης του φαρμακείου αλλάζει Αλλάξτε τον τρόπο που τον χειρίζεστε! Farmakon CRM 1 Ενίσχυση πωλήσεων κατηγορίας υψηλής κερδοφορίας

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το όνειρο Ένα ζευγάρι περιμένει παιδί. Τότε αρχίζει να ονειρεύεται αυτό το παιδί. Κτίζει την εικόνα ενός παιδιού μέσα στο μυαλό του. Βάσει αυτής της εικόνας, κάνει

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση SWOT για τον κλάδο δ των φαρμα ρ κείων κεί Δυνατά σημεία Αδύνατα σημεία Ευκαιρίες Απειλές Γ ώ ε ργ ρ ι γ ος Ι. Α Ι. υ Α λ υ ωνίτης Καθηγ

Ανάλυση SWOT για τον κλάδο δ των φαρμα ρ κείων κεί Δυνατά σημεία Αδύνατα σημεία Ευκαιρίες Απειλές Γ ώ ε ργ ρ ι γ ος Ι. Α Ι. υ Α λ υ ωνίτης Καθηγ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ Ανάλυση SWOT για τον κλάδο των φαρμακείων Δυνατά σημεία Ευκαιρίες Αδύνατα σημεία Απειλές Ανάλυση SWOT Δυνατά Σημεία

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 9 η ( ) Αξία Μέσω της Τιμολόγησης

Διάλεξη 9 η ( ) Αξία Μέσω της Τιμολόγησης Διάλεξη 9 η (2018 19) Αξία Μέσω της Τιμολόγησης 1 Τιμολογιακή Πολιτική Στόχοι και Πολιτικές Ευελιξία τιμών Επίπεδα τιμών στον κύκλο ζωής του προϊόντος Βασικές Τιμολογιακές Πολιτικές Μεταφορικά κόστη Ποιός

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ 381 ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: ΤΟ επόμενο θέμα είναι πολύ σημαντικό. Μας απασχολεί πάρα πολύ, μόνο ως προφήτες όμως μπορούμε να λειτουργήσουμε. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΕΠΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΟΥ

ΤΑ ΕΠΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΟΥ ΤΑ ΕΠΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΟΥ Αρχίζω ένα ταξίδι όπου μαθαίνω να Ορίζω τον εαυτό μου άρα, μαθαίνω να ΟΡΙΖΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ & ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ Ποια είναι τα 7 μυστικά; 7. Να έχω πίστη και επιμονή στους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ Ε.Σ.Υ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης Διευθύνων Σύμβουλος GENESIS Pharma

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ Ε.Σ.Υ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης Διευθύνων Σύμβουλος GENESIS Pharma ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ Ε.Σ.Υ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ Κωνσταντίνος Ευριπίδης Διευθύνων Σύμβουλος GENESIS Pharma Το ΕΣΥ πρέπει να αναγεννηθεί όχιαπλάνααλλάξει Οι αλλαγές των

Διαβάστε περισσότερα

Οι φαρμακοποιοί στην πρωτοβάθμια φροντίδα

Οι φαρμακοποιοί στην πρωτοβάθμια φροντίδα Οι φαρμακοποιοί στην πρωτοβάθμια φροντίδα Λευτέρης Μαρίνος MSc Φαρμακοποιός ΜSc Φαρμακογνωσία βιοδραστικών προϊόντων Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Ηλεκτρονικών Καταστημάτων (Δεκέμβριος 2013)

Έρευνα Ηλεκτρονικών Καταστημάτων (Δεκέμβριος 2013) Έρευνα Ηλεκτρονικών Καταστημάτων (Δεκέμβριος 2013) To 73% των διαδικτυακών καταστημάτων στην Ελλάδα πραγματοποιούν ετήσιες πωλήσεις κάτω των 500.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα το 83% των ελληνικών e-shops απασχολεί

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Ηγούμαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Τι είναι Ηγεσία «Η Ηγεσία, δεν είναι θέση! γιαυτό

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Σεβασμιότατε, κύριοι βουλευτές, αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, Με την παρουσία σας απόψε, τιμάτε όλους

Διαβάστε περισσότερα