Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής"

Transcript

1 Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Εφαρµογή ιαχείρισης Ασφαλιστικού Γραφείου-Πρακτορείου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικά Ταξινόµηση Εναλλαγή µεταξύ των ανοικτών παραθύρων Εξαγωγή εδοµένων Συνηµµένα Αρχεία Εµφανιζόµενες Στήλες 2. Πελάτες Αναζήτηση στην Λίστα Αποστολή SMS (γραπτών µηνυµάτων µέσω κινητού τηλεφώνου) Είσπραξη από Πελάτη Οικονοµική Καρτέλα Πελάτη 3.Ασφαλιστικες Εταιρείες Καθορισµός Ποσοστών Προµήθειας ανά Κλάδο Ασφάλισης Οικονοµική Καρτέλα Ασφαλιστικής Απόδοση Ασφαλίστρων (Πληρωµή σε Ασφαλιστική) 4.Πράκτορες - Συνεργάτες Καθορισµός Προµήθειας Συνεργάτη Οικονοµική Καρτέλα Συνεργάτη Πληρωµή σε Συνεργάτη 5.Συµβόλαια Είσπραξη Συµβολαίου Απόδοση Συµβολαίου Μαζική Εξόφληση Συµβολαίων Μαζική Απόδοση Συµβολαίων Αναζήτηση στην Λίστα Καταχώρηση/Μεταβολή Συµβολαίου Επαναφορά Συµβολαίου Ανανέωση Συµβολαίου Μαζική Ανανέωση Συµβολαίων ηµιουργία Αντιγράφου Παραλαβή Συµβολαίου Αντιστοίχιση Είσπραξης Χορήγηση Έκπτωσης 6.Ειδοποιήσεις 7.Ζηµιές

2 8.Ταµείο Είσπραξη Προκαταβολής Είσπραξη / Εξόφληση Συµβολαίου 9.Παράµετροι 10.Εγκατάσταση σε δίκτυο

3 1. Γενικά Ταξινόµηση Κάνοντας κλικ στην Επικεφαλίδα κάθε Στήλης στις Λίστες µπορείτε να ταξινοµήσετε την Λίστα µε βάσει αυτό το πεδίο. Πρώτο κλικ στην επικεφαλίδα της στήλης για «Αύξουσα Ταξινόµηση», πατήστε ξανά στην επικεφαλίδα της στήλης για «Φθίνουσα Ταξινόµηση». Εναλλαγή µεταξύ των ανοικτών παραθύρων Μπορείτε να εναλλάσσεστε µεταξύ των ανοικτών παραθύρων είτε από το µενού «Παράθυρα», είτε από την µπάρα που εµφανίζεται στο κάτω µέρος του κεντρικού παραθύρου.

4 Εξαγωγή εδοµένων Στις Λίστες των Πελατών και των Ασφαλιστηρίων Συµβολαίων έχετε την δυνατότητα εξαγωγής των στοιχείων που εµφανίζονται σε αρχείο HTML (Web Page), σε µορφή CSV καθώς και µεταβίβαση τους στο Excel. Για την επιτυχή µεταφορά των στοιχείων στο Excel επιλέγετε από το πρόγραµµα «Εξαγωγή-Εξαγωγή σε Excel», κατόπιν ανοίγεται το Excel και επιλέγεται «Ειδική Επικόλληση-Κείµενο». Συννηµένα Αρχεία Έχετε την δυνατότητα να ορίσετε συννηµένα αρχεία σε κάθε πελάτη (π.χ. ίπλωµα Οδήγησης, Ταυτότητα, Άδεια Κυκλοφορίας κ.α), στις Ασφαλιστικές Εταιρείες καθώς και στα Ασφαλιστήρια Συµβόλαια.

5 Εµφανιζόµενες Στήλες Στις Λίστες των Πελατών, των Ασφαλιστηρίων Συµβολαίων και των Ασφαλιστικών Εταιρειών έχετε την δυνατότητα να καθορίσετε τα πεδία (στήλες) που θα εµφανίζονται στην Λίστα. Επιλέξτε από την µπάρα «Πεδία Λίστας» και τσεκάρετε τα πεδία που θέλετε να εµφανίζονται. Ακόµα η εφαρµογή αποθηκεύει αυτόµατα το πλάτος των στηλών της λίστας και την επόµενη φόρα θα τις προσαρµόσει σύµφωνα µε τις επιλογές σας.

6 2.Πελάτες Ανοίγοντας την Λίστα «Πελάτες» µπορείτε να καταχωρήσετε νέο πελάτη, να τροποποιήσετε τα στοιχεία του ή να διαγράψετε έναν υπάρχον πελάτη εφόσον δεν έχει γίνει καµία κίνηση ταµειακή και δεν έχει καταχωρηθεί κανένα συµβόλαιο για αυτόν. Με δεξί κλικ στην λίστα Πελατών µπορείτε να καταχωρήσετε ένα Νέο Συµβόλαιο για τον Πελάτη και να εµφανίσετε/εκτυπώσετε την Καρτέλα του. Στην Καρτέλα Πελάτη εµφανίζονται τα Συµβόλαια, Οι Ταµειακές

7 Κινήσεις, Οι Ενεργές Ειδοποιήσεις καθώς και τα Ανείσπρακτα Συµβόλαια. Αναζήτηση στην Λίστα Μπορείτε να προβείτε σε Αναζήτηση Συµβολαίων µε βάσει τα κριτήρια που θέλετε χρησιµοποιώντας τα κριτήρια που εµφανίζονται στο πάνω µέρος του παραθύρου. Επιλέγοντας (τσεκάρετε) το κριτήριο που θέλετε ενεργοποιείται το πεδίο εισαγωγής όπου καταχωρείται ή επιλέγεται το κείµενο αναζήτησης. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε ταυτόχρονα όσα κριτήρια θέλετε. Αποστολή SMS Μπορείτε να αποστείλετε µαζικά SMS προς τους πελάτες επιλέγοντας (τσεκάροντας) τους πελάτες που θέλετε από την λίστα. Εφαρµόζοντας για παράδειγµα το φίλτρο στο ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ «*ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» µπορείτε να εµφανίσετε τους πελάτες που έχουν την ονοµαστική τους εορτή και µαζικά να αποστείλετε ευχετήριο SMS.

8 Η εφαρµογή λαµβάνει από τον πελάτη τον αριθµό τηλεφώνου που έχει καταχωρηθεί στο πεδίο ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ στα στοιχεία επικοινωνίας του πελάτη. Σε περίπτωση µη έγκυρου αριθµού (π.χ. ο αριθµός κινητού δεν ξεκινά από 69.., σας εµφανίζει µήνυµα λάθους για τα µη έγκυρα κινητά. Για την αποστολή SMS µπορείτε να χρησιµοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευή κινητού τηλεφώνου, αρκεί να την συνδέσετε µε τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή. Στο παράθυρο αποστολής των µηνυµάτων επιλέγεται από την αριστερή επάνω πλευρά την κατάλληλη συσκευή που έχετε συνδέσει. Η εφαρµογή θα σας ειδοποιήσει µε κατάλληλο µήνυµα αν υπάρχει λάθος σύνδεσης του κινητού σας τηλεφώνου στον υπολογιστή.

9 Είσπραξη από Πελάτη Με δεξί κλικ στον επιλεγµένο πελάτη, στην λίστα πελατών, επιλέγουµε «Νέα Είσπραξη» και εµφανίζεται το παράθυρο καταχώρησης είσπραξης. Τύπος Είσπραξης: Εξόφληση / Έναντι. Όταν έχουµε καταχωρήσει το Συµβόλαιο και η είσπραξη από τον πελάτη αφορά συγκεκριµένο συµβόλαιο τότε επιλέγουµε ως τύπο είσπραξης «Εξόφληση / Έναντι». Πατώντας το κουµπί «Αναζήτηση» στα Συµβόλαια επιλέγουµε το συγκεκριµένο συµβόλαιο. Η εφαρµογή αυτόµατα µας προτείνει το υπόλοιπο προς είσπραξη του συγκεκριµένου συµβολαίου. Αν η είσπραξη µας αφορά µερική εξόφληση του (έναντι) πληκτρολογούµε το ποσό που λαµβάνουµε. Στην περίπτωση αυτή το συµβόλαιο δεν εµφανίζεται εξοφληµένο, εισπραχθέν χαρακτηρίζεται όταν θα εισπραχθεί ολόκληρο το ποσό ή προβούµε σε χορήγηση έκπτωσης για το υπόλοιπο. Προκαταβολή. Στην περίπτωση που εισπράττουµε από τον πελάτη ένα ποσό προκαταβολής για συµβόλαιο που δεν έχουµε εκδώσει ακόµα, επιλέγουµε ως τύπο είσπραξης «Προκαταβολή». Το κουµπί «Αναζήτηση» στα Συµβόλαια γίνεται ανενεργό. Την είσπραξη αυτή µπορούµε να την αντιστοιχίσουµε µε το συµβόλαιο, όταν αυτό καταχωρηθεί, από την «Μεταβολή Συµβολαίου» στην καρτέλα «Οικ. Στοιχεία».

10 Χρηµατικό ιαθέσιµο: Επιλέγουµε τον τρόπο είσπραξης από τον πελάτη, π.χ. ΜΕΤΡΗΤΑ, ΕΠΙΤΑΓΗ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ κ.α. (Η δηµιουργία Χρηµατικών ιαθεσίµων γίνεται από τους Παραµέτρους της εφαρµογής) Οικονοµική Καρτέλα Πελάτη Με δεξί κλικ στον επιλεγµένο πελάτη, στην λίστα πελατών, επιλέγουµε «Οικονοµική Καρτέλα Πελάτη» και εµφανίζεται η καρτέλα πελάτη. Μπορούµε να δούµε και να εκτυπώσουµε τα συµβόλαια του πελάτη, τα ανείσπρακτα συµβόλαια, τις ειδοποιήσεις που έχουµε καταχωρήσει για αυτόν τον πελάτη καθώς και τις κινήσεις ταµείου. Στην καρτέλα πελάτη µπορούµε να επιλέξουµε τα πεδία των συµβολαίων που θέλουµε να εµφανίζονται, πατώντας στο κουµπί «Πεδία Εµφάνισης» στην µπάρα εργασιών. Ακόµα µπορούµε άµεσα πατώντας το κουµπί «Άνοιγµα Συµβολαίου» η µε διπλό κλικ στο συµβόλαιο να το ανοίξουµε προς τροποποίηση.

11 3.Ασφαλιστικές Εταιρείες Επιλέγοντας «Ασφαλιστικές» εµφανίζεται η Λίστα των Ασφαλιστικών Εταιρειών. Μπορείτε να καταχωρήσετε, τροποποιήσετε ή να διαγράψετε εταιρείες. Ακόµα έχετε την επιλογή να δείτε την Καρτέλα της κάθε εταιρείας καθώς και να καταχωρήσετε µία νέα πληρωµή µε δεξί κλικ.

12 Καθορισµός Ποσοστών Προµήθειας ανά Κλάδο Ασφάλισης Μπορείτε να ορίσετε ανά Ασφαλιστική Εταιρεία και ανά κλάδο ασφάλισης το ποσοστό προµήθειας σας. Κατά την καταχώρηση του συµβολαίου η εφαρµογή ελέγχει και υπολογίζει αυτόµατα την προµήθεια σας (έχετε την δυνατότητα να την αλλάξετε).

13 Οικονοµική Καρτέλα Ασφαλιστικής Με δεξί κλικ στην επιλεγµένη ασφαλιστική εταιρεία, επιλέγουµε «Οικονοµική Καρτέλα Ασφαλιστικής» και εµφανίζεται η καρτέλα της. Μπορούµε να δούµε και να εκτυπώσουµε τη λίστα µε τα συµβόλαια της ασφαλιστικής, τα συµβόλαια προς απόδοση καθώς και τις κινήσεις ταµείου. Στην καρτέλα ασφαλιστικής µπορούµε να επιλέξουµε τα πεδία των συµβολαίων που θέλουµε να εµφανίζονται, πατώντας στο κουµπί «Πεδία Εµφάνισης» στην µπάρα εργασιών. Ακόµα µπορούµε άµεσα πατώντας το κουµπί «Άνοιγµα Συµβολαίου» η µε διπλό κλικ στο συµβόλαιο να το ανοίξουµε προς τροποποίηση.

14 Απόδοση Ασφαλίστρων (Πληρωµή σε Ασφαλιστική) Με δεξί κλικ στην επιλεγµένη ασφαλιστική, επιλέγουµε «Πληρωµή στην Ασφαλιστική» και εµφανίζεται το παράθυρο καταχώρησης πληρωµής. Συµβόλαια. Πατώντας το κουµπί «Αναζήτηση» στα Συµβόλαια επιλέγουµε τα συµβόλαια προς απόδοση. Μπορούµε να επιλέξουµε ένα η περισσότερα συµβόλαια προς απόδοση. Η εφαρµογή αυτόµατα µας προτείνει το ποσό που πρέπει να αποδώσουµε βάσει του πεδίου των συµβολαίων [ΠΛΗΡΩΤΕΑ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ]. Τα επιλεγµένα συµβόλαια αυτόµατα χαρακτηρίζονται αποδοθέντα. Χρηµατικό ιαθέσιµο. Επιλέγουµε τον τρόπο πληρωµής στην Ασφαλιστική, π.χ. ΜΕΤΡΗΤΑ, ΕΠΙΤΑΓΗ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ κ.α. (Η δηµιουργία Χρηµατικών ιαθεσίµων γίνεται από τους Παραµέτρους της εφαρµογής)

15 4. Πράκτορες Συνεργάτες Επιλέγοντας «Πράκτορες» ή «Συνεργάτες» εµφανίζεται η Λίστα της επιλογής σας. Μπορείτε να καταχωρήσετε, τροποποιήσετε ή να διαγράψετε και να δείτε την Καρτέλα µε τα Ασφαλιστήρια Συµβόλαια. Καθορισµός Προµήθειας Συνεργάτη Κατά την εισαγωγή ενός νέου συνεργάτη µπορούµε να ορίσουµε την συµφωνία προµήθειας του µε 2 τρόπους. Ποσοστό επι των καθαρών ασφαλίστρων

16 Συµφωνηµένη αξιακή προµήθεια Κατά την καταχώρηση συµβολαίου και επιλέγοντας τον συνεργάτη η εφαρµογή θα υπολογίσει την κατάλληλη προµήθεια ανάλογα µε τον ορισµό που έχουµε κάνει (έχετε την δυνατότητα να την αλλάξετε). Οικονοµική Καρτέλα Συνεργάτη Επιλέγουµε τον Συνεργάτη και από την µπάρα εργασιών πατάµε το κουµπί «Καρτέλα» συνεργάτη. και εµφανίζεται η καρτέλα του

17 Μπορούµε να δούµε και να εκτυπώσουµε τη λίστα µε τα συµβόλαια του συνεργάτη καθώς και τις κινήσεις ταµείου. Στην καρτέλα Συνεργάτη µπορούµε να επιλέξουµε τα πεδία των συµβολαίων που θέλουµε να εµφανίζονται, πατώντας στο κουµπί «Πεδία Εµφάνισης» στην µπάρα εργασιών. Ακόµα µπορούµε άµεσα πατώντας το κουµπί «Άνοιγµα Συµβολαίου» η µε διπλό κλικ στο συµβόλαιο να το ανοίξουµε προς τροποποίηση. Πληρωµή Συνεργάτη Από το ταµείο πατάµε στην λίστα εργασιών το κουµπί «Πληρωµή» και εµφανίζεται το παράθυρο καταχώρησης πληρωµής.

18 Πληρωµή σε. Επιλέγουµε «Συνεργάτη». Στο πεδίο ΣΥΝΑΛΛΑΣΟΜΜΕΝΟΣ εµφανίζονται οι καταχωρηµένοι Συνεργάτες µας. Χρηµατικό ιαθέσιµο. Επιλέγουµε τον τρόπο πληρωµής στην Ασφαλιστική, π.χ. ΜΕΤΡΗΤΑ, ΕΠΙΤΑΓΗ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ κ.α. (Η δηµιουργία Χρηµατικών ιαθεσίµων γίνεται από τους Παραµέτρους της εφαρµογής)

19 5.Συµβόλαια Στην Λίστα «Συµβόλαια» µπορείτε εκτός του να καταχωρήσετε τροποποιήσετε ή να διαγράψετε τα Συµβόλαια να προβείτε και σε αναζήτηση µε κριτήρια. Από εδώ µπορείτε εύκολα µε δεξί κλικ να καταχωρήσετε αυτόµατα την Είσπραξη του Συµβολαίου καθώς και την Απόδοση στην Ασφαλιστική Εταιρεία του ποσού.

20 Είσπραξη Συµβολαίου Με την επιλογή «Είσπραξη Συµβολαίου» µπορούµε να χαρακτηρίσουµε ένα συµβόλαιο ότι έχει εισπραχθεί και ταυτόχρονα είτε να καταχωρήσουµε και την είσπραξη είτε όχι. Εµφανίζεται το ακόλουθο µήνυµα: Επιλέγοντας «Ναι» θα χαρακτηριστεί το συµβόλαιο ως εισπραγµένο. Ακολουθεί το παρακάτω µήνυµα: Επιλέγοντας «Ναι» θα εµφανιστεί η φόρµα επιλογής χρηµατικού διαθεσίµου και ηµεροµηνίας είσπραξης. Πατώντας το πλήκτρο «ΟΚ» δηµιουργείται η είσπραξη του συµβολαίου.

21 Απόδοση Συµβολαίου Με την επιλογή «Απόδοση Συµβολαίου» µπορούµε να χαρακτηρίσουµε ένα συµβόλαιο ότι έχει αποδοθεί και ταυτόχρονα είτε να καταχωρήσουµε και την πληρωµή της ασφαλιστικής είτε όχι. Εµφανίζεται το ακόλουθο µήνυµα: Επιλέγοντας «Ναι» θα χαρακτηριστεί το συµβόλαιο ως αποδοµένο. Ακολουθεί το παρακάτω µήνυµα: Επιλέγοντας «Ναι» θα εµφανιστεί η φόρµα επιλογής χρηµατικού διαθεσίµου και ηµεροµηνίας πληρωµής. Πατώντας το πλήκτρο «ΟΚ» δηµιουργείται η πληρωµή στην ασφαλιστική εταιρεία.

22 Μαζική Εξόφληση Συµβολαίων Μπορούµε µαζικά να εξοφλήσουµε τα συµβόλαια ενός πελάτη µας µέσα από το «Ταµείο» και επιλέγοντας το εικονίδιο «Είσπραξη». Στην φόρµα είσπραξης µπορούµε να αναζητήσουµε και να επιλέξουµε µαζικά περισσότερα από ένα ανεξόφλητα συµβόλαια. Η εφαρµογή θα µας προτείνει το συνολικό πόσο που αντιστοιχεί στα επιλεγµένα συµβόλαια του πελάτη. Μαζική Απόδοση Συµβολαίων Μπορούµε µαζικά να αποδώσουµε τα συµβόλαια µιας ασφαλιστικής µέσα από το «Ταµείο» και επιλέγοντας το εικονίδιο «Πληρωµή». Στην φόρµα πληρωµής µπορούµε να αναζητήσουµε και να επιλέξουµε µαζικά περισσότερα από ένα συµβόλαια που αφορούν την ασφαλιστική στην οποία κάνουµε την πληρωµή. Η εφαρµογή θα µας προτείνει το συνολικό πόσο που αντιστοιχεί στα επιλεγµένα συµβόλαια.

23 Αναζήτηση στην Λίστα Μπορείτε να προβείτε σε Αναζήτηση Συµβολαίων µε βάσει τα κριτήρια που θέλετε χρησιµοποιώντας τα κριτήρια που εµφανίζονται στο πάνω µέρος του παραθύρου. Επιλέγοντας (τσεκάρετε) το κριτήριο που θέλετε ενεργοποιείται το πεδίο εισαγωγής όπου καταχωρείται ή επιλέγεται το κείµενο αναζήτησης. Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε ταυτόχρονα όσα κριτήρια θέλετε. Καταχώρηση/Μεταβολή Συµβολαίου Πακέτα Κάλυψης. Κατά την καταχώρηση ενός νέου συµβολαίου έχουµε την δυνατότητα, εφόσον θέλουµε να καταχωρούµε τις καλύψεις του συµβολαίου, να ορίσουµε πακέτα κάλυψης για εύκολη και γρήγορη καταχώρηση. Τα πακέτα κάλυψης µπορούµε να τα δηµιουργήσουµε από το µενού «Επιλογές Πακέτα Κάλυψης»

24 Πρόσθετες Πράξεις. Για να καταχωρήσουµε µια πρόσθετη πράξη επιλέγουµε «Μεταβολή Συµβολαίου» και από την καρτέλα «Προσθ. Πράξεις» καταχωρούµε µε αρνητικά ποσά αφαιρετική πράξη και µε θετικά ποσά προσθετική πρόσθετη πράξη. Ακύρωση Συµβολαίου. Για να ακυρώσουµε ένα συµβόλαιο αρκεί να συµπληρώσουµε στην καρτέλα «Γενικά Στοιχεία», «Ηµεροµηνία Ακύρωσης». Με την ενέργεια αύτη θα δηµιουργηθεί ακυρωτικό (συµψηφιστικό) συµβόλαιο και αυτοµάτως το συµβόλαιο θα χαρακτηριστεί «Ακυρωµένο».

25 Επαναφορά Συµβολαίου Με δεξί κλικ επάνω σε ακυρωµένο συµβόλαιο δίνεται η δυνατότητα της επαναφοράς του. Με την ενέργεια αυτή θα διαγραφεί το ακυρωτικό συµβόλαιο, µε αποτέλεσµα το αρχικό συµβόλαιο να µεταβεί σε κανονική κατάσταση από ακυρωµένο. Επαναφορά του συµβολαίου γίνεται και µε διαγραφή του ακυρωτικού συµβολαίου.

26 Ανανέωση Συµβολαίου Με δεξί κλικ σε µη ακυρωµένο συµβόλαιο δίνεται η δυνατότητα της εύκολης ανανέωσης του. Με την ενέργεια αυτή θα δηµιουργηθεί αυτοµάτως από την εφαρµογή ένα ανανεωτήριο συµβόλαιο και θα σας εµφανιστεί η φόρµα καταχώρησης του. Αφού ελέγξετε / τροποποιήσετε τα πεδία που θέλετε πατήστε το κουµπί Καταχώρηση.

27 Μαζική Ανανέωση Συµβολαίων Με τη «Μαζική Έκδοση Ανανεωτηρίων» δηµιουργούνται αυτόµατα από την εφαρµογή ανανεωτηρια συµβόλαια που παραµένουν εκκρεµεί µέχρι να τα ελέγξετε και να τα οριστικοποιήσετε. Για την έκδοση των ανανεώσεων µαζικά τσεκάρουµε τα συµβόλαια που θέλουµε από την Λίστα Συµβολαίων και επιλέγουµε «Μαζική Έκδοση Ανανεωτηρίων». Τα προς οριστικοποίηση συµβόλαια µπορούµε να τα προβάλουµε/τροποποιήσουµε/διαγράψουµε από την επιλογή «Ανανεώσεις».

28 ηµιουργία Αντιγράφου Με δεξί κλικ σε µη ακυρωµένο συµβόλαιο δίνεται η δυνατότητα της εύκολης δηµιουργίας αντιγράφου. Με την ενέργεια αυτή θα δηµιουργηθεί αυτοµάτως από την εφαρµογή ένα ακριβές αντίγραφο του επιλεγµένου συµβολαίου και θα σας εµφανιστεί η φόρµα καταχώρησης του. Αφού ελέγξετε / τροποποιήσετε τα πεδία που θέλετε πατήστε το κουµπί Καταχώρηση.

29 Παραλαβή Συµβολαίου Με δεξί κλικ στο επιλεγµένο συµβόλαιο µπορούµε εύκολα να το χαρακτηρίσουµε ότι το έχει παραλάβει ο πελάτης Για να καταχωρήσουµε επιπλέον στοιχεία παραλαβής ανοίγουµε το συµβόλαιο προς µεταβολή και από την καρτέλα «Οικ.Στοιχεία» πατάµε το κουµπί δίπλα από την «Το Συµβόλαιο παρελήφθηκε». Στο παράθυρο που ανοίγει µπορούµε να καταχωρήσουµε ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΠΑΡΑΛΑΒΩΝ, ΠΑΡΑ ΟΥΣ, ΣΧΟΛΙΑ.

30 Αντιστοίχιση Είσπραξης Για να αντιστοιχίσουµε µια είσπραξη µε ένα συγκεκριµένο συµβόλαιο ακολουθούµε τη εξής διαδικασία. Από την µεταβολή συµβολαίου και την καρτέλα «Οικ. Στοιχεία» πατάµε το κουµπί «Αντιστοίχιση Είσπραξης». Μας εµφανίζονται όλες οι εισπράξεις από τον συγκεκριµένο πελάτη που δεν έχουµε ήδη αντιστοιχίσει µε το συµβόλαιο αυτό. Επιλέγουµε την είσπραξη που θέλουµε να αντιστοιχίσουµε και πατάµε το κουµπί «Επιλογή Είσπραξης».

31 Χορήγηση Έκπτωσης Για να χορηγήσουµε έκπτωση ενός ποσού σε συγκεκριµένο συµβόλαιο µε δεξί κλικ στη λίστα συµβολαίων επιλέγουµε «Χορήγηση Έκπτωσης» Στην φόρµα καταχώρησης είσπραξης εισάγουµε το ποσό της έκπτωσης.

32 Εναλλακτικά την ίδια διαδικασία µπορούµε να ακολουθήσουµε και από το ταµείο, επιλέγοντας πελάτη, χρηµατικό διαθέσιµο το «ΕΚΠΤΩΣΗ», το συµβόλαιο που θέλουµε για έκπτωση και το ποσό. Σηµείωση πως η ΕΚΠΤΩΣΗ αποτελεί είδος είσπραξης για το συµβόλαιο και το θέτει σε κατάσταση «ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΕ» εφόσον το σύνολο των εισπράξεων µαζί µε την ΕΚΠΤΩΣΗ ισούται µε τα µικτά ασφάλιστρα του συµβολαίου.

33 6.Ειδοποιήσεις Μπορείτε να διαχειριστείτε τις Ειδοποιήσεις για κάθε Πελάτη. Οι ενεργές Ειδοποιήσεις εµφανίζονται στην Καρτέλα του Πελάτη. Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε τις Ειδοποιήσεις επιλέγοντας «Εκτυπώσεις-Ειδοποιήσεις» από την βασική µπάρα του προγράµµατος.

34 7.Ζηµιές Από εδώ µπορείτε να εµφανίσετε όλα τα πινάκια ζηµιών που έχετε καταχωρήσει και να τα διαχειριστείτε.

35 Οι ζηµιές που αντιστοιχούν σε κάθε πελάτη φαίνονται συνοπτικά στη καρτέλα του πελάτη στη καρτέλα «Ζηµιές».

36 8.Ταµείο Εµφανίζονται όλες οι κινήσεις Ταµειακές και µη που αφορούν Πελάτες/Ασφαλιστικές/Συνεργάτες. Μπορείτε να επιλέξετε την προβολή µόνο χρηµατικών κινήσεων ή µη χρηµατικών κινήσεων. Επίσης µπορείτε να επιλέξετε Τύπο Κίνησης (Εισπράξεις από Πελάτες Πληρωµές σε Ασφαλιστικές Πληρωµές σε Συνεργάτες). Μπορείτε να συνδυάσετε τα παραπάνω φίλτρα µαζί µε Ηµεροµηνία Κίνησης, Ασφαλιστική Εταιρεία, Συνεργάτη, Πελάτη. Κατά την καταχώρηση ενός νέου Συµβολαίου χρεώνεται ο Πελάτης µε το ποσό της Συνολικής Αξίας, και πιστώνεται η Ασφαλιστική Εταιρεία µε το ποσό της «ΠΛΗΡΩΤΕΑΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» καθώς και ο τυχόν Συνεργάτης µε το ποσό της προµηθείας του. Αντίστοιχα κατά την Είσπραξη του Συµβολαίου από τον Πελάτη θα πιστωθεί ο Πελάτης µε το ποσό της Συνολικής Αξίας είσπραξης, κατά την Απόδοση της Αξίας στην Ασφαλιστική (Πληρωµή) θα χρεωθεί η Ασφαλιστική και κατά την Πληρωµή στον Συνεργάτη θα χρεωθεί ο Συνεργάτης µε το ποσό της προµήθειας. Οι Ταµειακές Κινήσεις εµφανίζουν Ταµειακό ιαθέσιµο στο πεδίο «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ_ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ_ ΙΑΘΕΣΙΜΟΥ». Οι µη Ταµειακές Κινήσεις που φανερώνουν την Απαίτηση από τον Πελάτη ή την Υποχρέωση προς την Ασφαλιστική/Συνεργάτη δεν διαθέτουν Ταµειακό ιαθέσιµο.

37 Ακόµα από το «Ταµείο» µπορείτε να αναζητήσετε και να εκτυπώσετε ξανά απόδειξη είσπραξης η πληρωµής. Τέλος µπορείτε για καλύτερη παρακολούθηση του Ταµείου σας να µεταφέρετε ποσά από ένα χρηµατικό διαθέσιµο σε κάποιο άλλο, π.χ. µεταφορά από «ΜΕΤΡΗΤΑ» σε λογαριασµό Τραπέζης «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ EUROBANK». Η κίνηση αυτή δεν επηρεάζει Πελάτες/Ασφαλιστικές/Συνεργάτες, µόνο τα χρηµατικά σας ιαθέσιµα. Για να δείτε την κίνηση ενός συγκεκριµένου Ταµειακό ιαθεσίµου επιλέξτε το από την λίστα «Χρηµατικό ιαθέσιµο». Είσπραξη Προκαταβολής Για να καταχωρήσουµε µια είσπραξη προκαταβολής από πελάτη µας για συµβόλαιο που δεν έχουµε καταχωρήσει ακόµα, ακολουθούµε την εξής διαδικασία: 1. Επιλέγουµε καταχώρηση «Νέας Είσπραξης» 2. Επιλέγουµε ΤΥΠΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ «Προκαταβολή» 3. Επιλέγουµε ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΙΑΘΕΣΙΜΟ και ΠΟΣΟ και καταχωρούµε την είσπραξη. Σηµείωση πως την είσπραξη αυτή µπορούµε να την αντιστοιχίσουµε εκ των υστέρων µε συγκεκριµένο συµβόλαιο, µετά την καταχώρηση του, από την Μεταβολή Συµβολαίου.

38 9.Παράµετροι Εδώ µπορείτε να καθορίσετε τα εξής: Οµάδες Πελατών. Οµαδοποίηση Πελατών σύµφωνα µε τις Ανάγκες σας. Καταστάσεις Ασφαλειών. Αν θέλετε να οµαδοποιήσετε τα Συµβόλαια σύµφωνα µε δικές σας «Καταστάσεις» για εύκολη Αναζήτηση. Κλάδοι Ασφάλισης. Χρηµατικά ιαθέσιµα. Μπορείτε να καταχωρήσετε όλα τα χρηµατικά διαθέσιµα που θέλετε να παρακολουθείτε, π.χ. τους Τραπεζικούς Λογαριασµούς για τις πληρωµές, µετρητά, επιταγές, γραµµάτια. Καταστάσεις Πληρωµών. Αν θέλετε να οµαδοποιήσετε τα Συµβόλαια σύµφωνα µε εναλλακτικές «Καταστάσεις Πληρωµών» για εύκολη παρακολούθηση και Αναζήτηση. Χρήστες. Καθορίζεται τους Χρήστες και τους Κωδικούς τους για εισαγωγή στο πρόγραµµα. Η επιλογή αυτή είναι διαθέσιµη µόνο στον χρήστη «Admin».

39 Στην καρτέλα Υποχρεωτικά Πεδία ορίζεται επιπλέον πεδία των Πελατών και των Συµβολαίων που πρέπει να συµπληρωθούν. Η επιλογή αυτή είναι διαθέσιµη µόνο στον χρήστη «Admin». Στην καρτέλα Φόρµες εκτύπωσης µπορείτε να επιλέξετε διαφορετική φόρµα εκτύπωσης τόσο για τις εισπράξεις όσο και για τις πληρωµές.

40 10. Εγκατάσταση σε δίκτυο Για εγκατάσταση του Ασφάλειες Database σε δίκτυο ακολουθήστε τα παρακάτω βήµατα: Εγκαταστήστε την εφαρµογή στον server (κεντρικό υπολογιστή) Καθορίστε ως κοινόχρηστο τον φάκελο εγκατάστασης, συνήθως C:\Ασφάλειες Database Στα τερµατικά του δικτύου καθορίστε ένα δίσκο δικτύου (Network Drive) µε τον κοινόχρηστο φάκελο που επιλέξατε στο προηγούµενο βήµα. Στα τερµατικά του δικτύου εκτελέστε το αρχείο \client_setup\ asfaleies_setup_client.exe από τον δίσκο δικτύου που επιλέξατε στο προηγούµενο βήµα. Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε. Τώρα µπορείτε να εκτελείτε το Ασφάλειες Database από το εκτελέσιµο αρχείο asfaleies.exe. Για εύκολη εκκίνηση µπορείτε να δηµιουργήσετε µια συντόµευση του asfaleies.exe στην επιφάνεια εργασίας. Σηµείωση πως οι κωδικοί των αδειών χρήσης θα πρέπει να εγκατασταθούν σε όλα τα τερµατικά του δικτυού που θα χρησιµοποιούν την εφαρµογή.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χειρισμού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Περιγραφή Περιεχομένων Γενικός Χειρισμός Πλήκτρα και λειτουργίες τους Πλήκτρα Λειτουργιών (Function Keys) σελ.1 σελ.2 σελ.4 σελ.4 σελ.4 Κινήσεις σελ. 7 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη.

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη. Οδηγίες για Πρόγραµµα OTS σχετικά µε πληρωµές τιµολογίων. Α ΜΘ, /νση Οικονοµικού, Τµήµα Προϋπολογισµού. Βήµατα που πρέπει να κάνετε: 1. Κατανοµή (ΟΧΙ για Νοµούς). 2. Καταχώρηση της Υπηρεσίας που πραγµατοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Moneyfest ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΑ... 4 ΜΕΝΟΥ... 4 Τιμολόγηση... 5 Καταχώρηση... 5 Στατιστικά... 6 Εργαλεία... 8 Θέματα... 9 Βοηθητικά... 9 Έξοδος...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ SoftOne SoftOne ΒΑΣΙΚΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ SoftOne SoftOne ΒΑΣΙΚΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ SoftOne SoftOne ΒΑΣΙΚΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ο ΗΓΟΥ 1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 3 2. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΑΣΕΩΝ Ε ΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΠΡΟΛΟΓΟΣ σελ. 2 Ηλεκτρονικός Υπολογιστής σελ. 3 Εύρεση πελάτη σελ. 68 Κινήσεις πελατών σελ. 69 Καρτέλα πελάτη σελ. 71 Αλλαγή Ημερομηνίας Ώρας σελ. 5 Εκκίνηση Κλείσιμο του Υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ Σύντοµη περιγραφή Ροή εργασιών Αναλυτική περιγραφή 1 Σύντοµη περιγραφή Με τροποποίηση του Κώδικα Φορολογικών ιαδικασιών θεσπίστηκε από 01/01/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2011

Ο ΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2011 Ο ΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ 2011 ΕΚ ΟΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Copyright Keystone, 2011 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Τα Βήµατα για τη Συµπλήρωση του Μηχανογραφικού 3 2. Εγκατάσταση - B ackup - Απαιτήσεις 4 2.1

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΠΥΡΙ ΩΝ Χ. ΠΑΠΑ ΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Θ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΗΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Σύστημα Business Intelligence (BI) Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1.0 Ιανουάριος 2012 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP Οδηγός χρήστη Lenovo Security Solution FP Οι πληροφορίες που παρέχονται θεωρούνται ακριβείς και έγκυρες. Ωστόσο, η Upek, Inc δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Το «Σύστημα τήρησης ωραρίου εργαζομένων» προσφέρει αναλυτική και αποτελεσματική εποπτεία της εργασιακής κατάστασης. Αναπτύχθηκε με σκοπό την υποβοήθηση και την απλούστευση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ w: http://www.admin.upatras.gr/dkm/pub/main.aspx e: tmx@upatras.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 4.0 Ιούνιος 2012 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ FARMAKONET ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 1) Θα πρέπει να κάνετε Κλείσιμο Έτους και να δουλεύετε στο τρέχον έτος.

Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ FARMAKONET ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 1) Θα πρέπει να κάνετε Κλείσιμο Έτους και να δουλεύετε στο τρέχον έτος. Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ FARMAKONET ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 1) Θα πρέπει να κάνετε Κλείσιμο Έτους και να δουλεύετε στο τρέχον έτος. 2) Η διαδικασία της απογραφής θα πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί σε χρόνο που

Διαβάστε περισσότερα

Σηµειώσεις Excel. Επικεφαλίδα. στήλης. Ενεργό κελί. Παράθυρο εργασιών. Γραµµή κατάστασης

Σηµειώσεις Excel. Επικεφαλίδα. στήλης. Ενεργό κελί. Παράθυρο εργασιών. Γραµµή κατάστασης 1 Εισαγωγή Λογιστικά Φύλλα Τα λογιστικά φύλλα (spreadsheets) είναι εφαρµογές στις οποίες τα αριθµητικά δεδοµένα είναι οργανωµένα σε γραµµές και στήλες, που επιτρέπουν την εύκολη και γρήγορη εκτέλεση υπολογισµών.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Με τη λύση της Οικονοµικής ιαχείρισης του Microsoft Business Solutions-Navision έχετε το χρόνο να επικεντρωθείτε στην επιχείρησή σας. Βασικά πλεονεκτήµατα: Μπορείτε να προσαρµόσετε

Διαβάστε περισσότερα

HotRadio Ολοκληρωµένο πρόγραµµα διαχείρισης ραδιοφωνικού σταθµού - 1 - 1. Εγκατάσταση του HotRadio Η διαδικασία της εγκατάστασης είναι πάρα πολύ απλή και -σε αντίθεση µε την πρώτη έκδοση- από εσάς δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 : Παρουσιάσεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 : Παρουσιάσεις ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 : Παρουσιάσεις ηµιουργία Παρουσίασης ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 Παρουσιάσεις Περιεχόµενα 1. Εξοικείωση µε το περιβάλλον εργασίας εφαρµογής παρουσιά- σεων. ηµιουργία και µορφοποίηση παρουσίασης. 2. Αντιγραφή,

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες

Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Υπολογιστικά Φύλλα Ms Excel 2007 2010 Βασικές δεξιότητες Συγγραφέας: Βαγγέλης Γκιμπερίτης Επιμέλεια: Μαρία Ζάππα Κασαπίδη Υπολογιστικά Φύλλα: Περιεχόμενα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή & Εκκίνηση

Διαβάστε περισσότερα

Taxis Receipts. Εγχειρίδιο Χρήσης του Λογισμικού. Έκδοση 1.3.0 ή καλύτερη. (έκδοση 1.0) Copyright ημήτρης Παναγιωτακόπουλος

Taxis Receipts. Εγχειρίδιο Χρήσης του Λογισμικού. Έκδοση 1.3.0 ή καλύτερη. (έκδοση 1.0) Copyright ημήτρης Παναγιωτακόπουλος Taxis Receipts Έκδοση 1.3.0 ή καλύτερη Εγχειρίδιο Χρήσης του Λογισμικού (έκδοση 1.0) Cpyright ημήτρης Παναγιωτακόπουλος Ευρετήριο Περιεχομένων ΣΥΜΒΑΣΗ Α ΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 Εισαγωγή 2 Ιστορικό Εκδόσεων 3 Η

Διαβάστε περισσότερα

Περιπτώσεις αλλαγής Λογιστικού Σχεδίου.

Περιπτώσεις αλλαγής Λογιστικού Σχεδίου. Μετατροπή Κωδικοποίησης Λογιστικού Σχεδίου Παράµετρος & Προτιµήσεις Εργασίες Έναρξης Οικονοµικές Χρήσεις Μετατροπή Κωδικοποίησης Λογιστικού Σχεδίου Μέσω της εργασίας αυτής, αναλύεται ο τρόπος µε τον οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο PowerPoint

Εισαγωγή στο PowerPoint Εισαγωγή Το PowerPoint είναι ένα πολύ ισχυρό πρόγραµµα παρουσίασης. το οποίο αποτελεί τµήµα του πακέτου Microsoft Office. Σκοπός του είναι να βοηθάει τους χρήστες να δηµιουργούν εύκολα εντυπωσιακές παρουσιάσεις

Διαβάστε περισσότερα