Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006"

Transcript

1 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006 Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου και των υπευθύνων της Εταιρείας για τη σύνταξη των ενοποιηµένων οικονοµικών καταστάσεων 2 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 3 7 Έκθεση περί Εταιρικής ιακυβέρνησης 8 14 Επιτροπές ιοικητικού Συµβουλίου και Όροι Εντολής Έκθεση αµοιβών 23 Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών Ενοποιηµένη κατάσταση λογαριασµού αποτελεσµάτων 27 Ενοποιηµένος ισολογισµός Ενοποιηµένη κατάσταση αλλαγών στα ίδια κεφάλαια 30 Ενοποιηµένη κατάσταση ταµειακών ροών 31 Σηµειώσεις στις ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 32 63

2 ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι ιοικητικό Συµβούλιο Πλάτων Ε. Λανίτης Πρόεδρος Μάριος Ε. Λανίτης Ιωάννης K. Αρχοντίδης Αντώνης Γερολέµου Αλίκη Γ. Ηλιάδου Κώστας Ε. Λανίτης Μιχαλάκης Γ. Χατζήκυριακος Kenneth Mizzi Άρης Χριστοδούλου Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης (παραιτήθηκε στις 24 Αυγούστου 2006) Κωνσταντίνος Γκλάβας (διορίστηκε στις 24 Αυγούστου 2006) Γραµµατέας Εταιρείας P&D Secretarial Services Limited Oδός Γεωργίου Γενναδίου 10 3ος Όροφος, Γραφείο Λεµεσός Κύπρος Εγγεγραµµένο γραφείο Οδός Αρχ. Κυπριανού Λεµεσός Κύπρος (1)

3 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου και των υπευθύνων της Εταιρείας για τη σύνταξη των ενοποιηµένων οικονοµικών καταστάσεων Σύµφωνα µε το άρθρο 140(1) του περί Αξιών και Χρηµατιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόµο, εµείς τα µέλη του ιοικητικού Συµβουλίου και οι υπεύθυνοι για τη σύνταξη των ενοποιηµένων οικονοµικών καταστάσεων της Lanitis Development Public Limited για το έτος που έληξε στις 31 εκεµβρίου 2006, µε βάση τη γνώµη µας, που είναι προϊόν επιµελούς και ευσυνείδητης εργασίας, δηλώνουµε ότι τα στοιχεία που αναγράφονται στις ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις είναι αληθή και πλήρη. Μέλη του ιοικητικού Συµβουλίου Ονοµατεπώνυµο Πλάτων Ε. Λανίτης, Πρόεδρος Μάριος Ε. Λανίτης, Σύµβουλος Ιωάννης Κ. Αρχοντίδης, Σύµβουλος Αντώνης Γερολέµου, Σύµβουλος Αλίκη Γ. Ηλιάδου, Σύµβουλος Κώστας Ε. Λανίτης, Σύµβουλος Μιχαλάκης Γ. Χατζήκυριάκος, Σύµβουλος Kenneth Mizzi, Σύµβουλος Αρης Χριστοδούλου, Σύµβουλος Κωνσταντίνος Γκλάβας, Σύµβουλος Υπεύθυνοι σύνταξης των ενοποιηµένων οικονοµικών καταστάσεων Ονοµατεπώνυµο Άγγελος Μαρκίδης Κωνσταντίνος Χατζησάββας Ιδιότητα Γενικός ιευθυντής Οικονοµικός ιευθυντής Λεµεσός, 27 Απριλίου 2007 (2)

4 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 1 Το ιοικητικό Συµβούλιο υποβάλλει στους Μετόχους την ετήσια έκθεσή του µαζί µε τις ελεγµένες ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις του Συγκροτήµατος για το έτος που έληξε στις 31 εκεµβρίου Κύριες δραστηριότητες 2 Οι κύριες δραστηριότητες του Συγκροτήµατος, που δεν έχουν αλλάξει από τον προηγούµενο χρόνο, είναι: H ανάπτυξη γης έκτασης 230 εκταρίων, στα νοτιοδυτικά παράλια της Κύπρου κοντά στη θάλασσα σε τουριστικό θέρετρο (Aphrodite Hills). Η ανάπτυξη και πώληση ακινήτων: οικόπεδα, επαύλεις, διαµερίσµατα και µεζονέτες. Η κατασκευή και λειτουργία γηπέδου και λέσχης γκολφ. Η λειτουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Η λειτουργία κέντρου υγείας και οµορφιάς και ακαδηµίας αντισφαίρισης. Η διαχείριση κοινόχρηστων χώρων στο Aphrodite Hills. Η παροχή άλλων υπηρεσιών στους ιδιοκτήτες γης περιλαµβανοµένων συντήρησης περιουσιών, διαχείρισης περιουσιών κατά την διάρκεια περιόδων που ο ιδιοκτήτης απουσιάζει και διευκολύνσεις στην υπενοικίαση και µεταπώληση περιουσιών. Έχει επίσης αναπτύξει και λειτουργήσει άλλες εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας (εστιατόρια). Ανασκόπηση των εξελίξεων, της τρέχουσας κατάστασης και της επίδοσης των δραστηριοτήτων του Συγκροτήµατος 3 Η οικονοµική κατάσταση του Συγκροτήµατος όπως παρουσιάζεται στις ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις θεωρείται ικανοποιητική λαµβανοµένου υπόψη ότι το ξενοδοχείο πέντε αστέρων InterContinental, το κέντρο υγείας και οµορφιάς και η ακαδηµία αντισφαίρισης ως επίσης και τα εστιατόρια άρχισαν τις δραστηριότητες τους κατά τη διάρκεια του Το ιοικητικό Συµβούλιο δεν αναµένει σηµαντικές αλλαγές στις λειτουργικές δραστηριότητες του Συγκροτήµατος στο άµεσο µέλλον. (3)

5 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου (συνέχεια) Κυριότεροι κίνδυνοι και αβεβαιότητες 4 Το Συγκρότηµα δεν αντιµετωπίζει άλλους κινδύνους και αβεβαιότητες εκτός από αυτούς που σχετίζονται µε την Κυπριακή οικονοµία, την αγορά ακινήτων και την τουριστική και ξενοδοχειακή βιοµηχανία. Οι κυριότεροι από αυτούς είναι το ύψος του τουριστικού ρεύµατος προς την Κύπρο και ο αυξανόµενος ανταγωνισµός τόσο στον τουρισµό όσο και στα ακίνητα από τις γειτονικές χώρες. Οικονοµικοί κίνδυνοι 5 Ο δανεισµός φέρει κυµαινόµενα επιτόκια που εκθέτουν το Συγκρότηµα σε κίνδυνο επιτοκίου. Μέρος του δανεισµού εκδίδεται σε ξένο νόµισµα δηµιουργώντας συναλλαγµατικό κίνδυνο λόγω αλλαγών στις συναλλαγµατικές ισοτιµίες. 6 Η πολιτική του Συγκροτήµατος είναι να µην µπαίνει σε οποιαδήποτε πράξεις συναλλαγµατικής αντιστάθµισης ή αντιστάθµισης επιτοκίων. Η ιεύθυνση του Συγκροτήµατος παρακολουθεί τις διακυµάνσεις στις συναλλαγµατικές ισοτιµίες και επιτόκια σε συνεχή βάση και ενεργεί ανάλογα. Σηµαντικό µέρος του δανεισµού του Συγκροτήµατος είναι σε Ευρώ. Προβλεπόµενες µελλοντικές εξελίξεις 7 Η διακηρυγµένη πολιτική του Συγκροτήµατος είναι να αναπτύσσει µεγάλα ολοκληρωµένα τουριστικά και οικιστικά έργα. Τα σχέδια του Συγκροτήµατος περιλαµβάνουν συµµετοχή σε έργα που πιθανότατα θα αρχίσουν στο εγγύς µέλλον, βασισµένα στη πολιτική της Κυπριακής Κυβέρνησης για ανάπτυξη γηπέδων γκολφ. Αποτελέσµατα 8 Τα αποτελέσµατα του Συγκροτήµατος για το έτος παρουσιάζονται στη σελίδα 27. Το ιοικητικό Συµβούλιο δεν εισηγείται την πληρωµή µερίσµατος και το καθαρό κέρδος για το έτος µεταφέρεται στα αποθεµατικά. ιαφορά από τα ενδεικτικά αποτελέσµατα 9 Η διαφορά των ενδεικτικών αποτελεσµάτων (κέρδος ύψους ) που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο 2007 από τα τελικά αποτελέσµατα (κέρδος ύψους ) που παρουσιάζονται σε αυτές τις ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις οφείλονται κυρίως σε αναπροσαρµογή του κόστους πωλήσεων ακινήτων. Μετοχικό κεφάλαιο 10 εν υπήρχαν αλλαγές στο µετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας. (4)

6 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου (συνέχεια) ιοικητικό Συµβούλιο 11 Τα µέλη του ιοικητικού Συµβουλίου στις 31 εκεµβρίου 2006 και την ηµεροµηνία αυτής της έκθεσης παρουσιάζονται στη σελίδα 1. Όλοι τους ήταν µέλη του ιοικητικού Συµβουλίου για ολόκληρο το έτος 2006, εκτός τους κ.κ. Ιωάννη Πρωτοπαπαδάκη που ήταν Σύµβουλος την 1 Ιανουαρίου 2005 και παραιτήθηκε στις 24 Αυγούστου 2006 και Κωνσταντίνου Γκλάβα που διορίστηκε ως Σύµβουλος κατά την ίδια ηµεροµηνία. 12 Σύµφωνα µε το Καταστατικό της Εταιρείας οι εκ περιτροπής απερχόµενοι κ.κ. Ιωάννης Κ. Αρχοντίδης, Άρης Χριστοδούλου και Kenneth Mizzi αποχωρούν στην επόµενη Ετήσια Γενική Συνέλευση, είναι όµως επανεκλέξιµοι και προσφέρονται για επανεκλογή. Ο κ. Κωνσταντίνος Γκλάβας ο οποίος διορίστηκε στο ιοικητικό Συµβούλιο στις 24 Αυγούστου 2006 επίσης αποχωρεί και προσφέρεται για επανεκλογή στην επόµενη Ετήσια Γενική Συνέλευση. 13 Ο κ. Κωνσταντίνος Γκλάβας αντικατέστησε τον κ. Ιωάννη Πρωτοπαπαδάκη στη προεδρία της Επιτροπής Αµοιβών και Ανθρωπίνου υναµικού και στη προεδρία της Επιτροπής Ελέγχου του ιοικητικού Συµβουλίου. 14 εν υπήρχαν άλλες σηµαντικές αλλαγές στην κατανοµή των αρµοδιοτήτων ή στην αποζηµίωση του ιοικητικού Συµβουλίου. Υποκαταστήµατα 15 Το Συγκρότηµα δεν λειτουργούσε µέσω οποιονδήποτε υποκαταστηµάτων κατά τη διάρκεια του έτους. Συµβάσεις µε Συµβούλους και συνδεδεµένα πρόσωπα 16 Πέραν των συναλλαγών και των υπολοίπων µε Συµβούλους και συνδεδεµένα πρόσωπα που αναφέρονται στη Σηµείωση 26 των ενοποιηµένων οικονοµικών καταστάσεων, δεν υπήρχαν οποιεσδήποτε άλλες σηµαντικές συµβάσεις µε την Εταιρεία ή τις εξαρτηµένες της στις 31 εκεµβρίου 2006 στις οποίες οι Σύµβουλοι ή άλλα συνδεδεµένα πρόσωπα είχαν σηµαντικό συµφέρον. (5)

7 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου (συνέχεια) Συµµετοχή ιοικητικών Συµβούλων στο µετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας 17 Στις 31 εκεµβρίου 2006 και την ηµεροµηνία αυτής της έκθεσης, το ποσοστό που κατείχε στο µετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας κάθε µέλος του ιοικητικού Συµβουλίου, η σύζυγος, τα ανήλικα τέκνα του καθώς και εταιρείες στις οποίες αυτός κατέχει, άµεσα ή έµµεσα, τουλάχιστο 20% των µετοχών µε δικαίωµα ψήφου ήταν ως εξής (δεν υπήρχε οποιαδήποτε διακύµανση µεταξύ των πιο πάνω ηµεροµηνιών): Ποσοστό συµµετοχής % Πλάτων Ε. Λανίτης (α) 50,52 Μάριος Ε. Λανίτης (α) - Κώστας Ε. Λανίτης (α) - Ιωάννης Κ. Αρχοντίδης 0,15 Αντώνης Γερολέµου - Αλίκη Γ. Ηλιάδου - Μιχαλάκης Γ. Χατζήκυριακος 0,14 Kenneth Mizzi - Άρης Χριστοδούλου - Κωνσταντίνος Γκλάβας (β) 13,25 (α) (β) Το σύνολο του ποσοστού που κατέχει ο κ. Πλάτων Ε. Λανίτης περιλαµβάνει και την έµµεση συµµετοχή που προκύπτει µέσω της συγγένειάς του µε τους κ.κ. Κώστα Ε. Λανίτη, Μάριο Ε. Λανίτη, Iάσων Λανίτη, Ευαγόρα Λανίτη και κα. Ιnga Λανίτη και της συµµετοχής τους στις εταιρείες Lanitis Farm (Insurance) Limited, N.P. Lanitis Limited και Lanitis E.C. Holdings Limited. Το σύνολο του ποσοστού που κατέχει ο κ. Κωνσταντίνος Γκλάβας περιλαµβάνει και την συµµετοχή της εταιρείας Global Capital Investors (II) L.P.. Μέτοχοι που κατέχουν πέραν του 5% του µετοχικού κεφαλαίου της Eταιρείας 18 Στις 31 εκεµβρίου 2006 και την ηµεροµηνία αυτής της Έκθεσης, χωρίς οποιαδήποτε διακύµανση, οι µέτοχοι που κατέχουν πέραν του 5% του εκδοθέντος µετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας έχουν ως ακολούθως: Ποσοστό συµµετοχής % Lanitis E.C. Holdings Limited (α) 50,52 Global Capital Investors (II) L.P. 13,25 Osiris Limited 8,64 (α) Το σύνολο του ποσοστού που κατέχει η Lanitis E.C. Holdings Limited περιλαµβάνει και την έµµεση συµµετοχή που προκύπτει µέσω των κ.κ. Πλάτων Ε. Λανίτη, Κώστα Ε. Λανίτη, Μάριου Ε. Λανίτη, Ιάσων Λανίτη, Ευαγόρα Λανίτη και κα. Inga Λανίτη και της συµµετοχής τους στις εταιρείες Lanitis Farm (Insurance) Limited και N.P. Lanitis Limited. (6)

8 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου (συνέχεια) Ελεγκτές 19 Οι Ανεξάρτητοι Ελεγκτές, PricewaterhouseCoopers Limited, έχουν εκδηλώσει επιθυµία να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Ψήφισµα που να εξουσιοδοτεί τους Συµβούλους να καθορίσουν την αµοιβή τους θα κατατεθεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση. Με Εντολή του ιοικητικού Συµβουλίου P&D Secretarial Services Limited Γραµµατέας Λεµεσός, 27 Απριλίου 2007 (7)

9 Έκθεση Εταιρικής ιακυβέρνησης Μέρος Α Το ιοικητικό Συµβούλιο της Lanitis Development Public Limited (η Εταιρεία ) θεωρεί ότι η καθιέρωση των αρχών και διατάξεων του Κώδικα Εταιρικής ιακυβέρνησης (ο Κώδικας ) θα βοηθήσει στη επίτευξη σωστής και αποτελεσµατικής διοίκησης στη Εταιρεία και για την προάσπιση των συµφερόντων των µετόχων της. Μετά από σχετική απόφαση του ιοικητικού Συµβουλίου στις 7 Ιανουαρίου 2003, η Εταιρεία έχει υιοθετήσει τον Κώδικα του Χρηµατιστηρίου Αξιών Κύπρου και έκτοτε συνεχίζει τη δέσµευση της για τη συνεχή και πλήρη εφαρµογή του Μέρος Β Το ιοικητικό Συµβούλιο βεβαιώνει ότι τηρούνται οι πιο κάτω αρχές και διατάξεις του Κώδικα εκτός από αυτές που γίνεται σχετική αναφορά. Β.1 ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ιοικητικό Συµβούλιο Οι κυριότερες αρµοδιότητες του Συµβουλίου συµπεριλαµβάνουν την εποπτεία, διαµόρφωση στρατηγικής και σχεδίου ανάπτυξης της Εταιρείας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το ιοικητικό Συµβούλιο εξετάζει και παρακολουθεί τους στόχους και την στρατηγική πολιτική της Εταιρείας, τον προϋπολογισµό, τις σηµαντικές κεφαλαιουχικές δαπάνες, τις ασυνήθεις συναλλαγές, τις συναλλαγές µε συγγενικά πρόσωπα, τις συγχωνεύσεις / εξαγορές και τα αποτελέσµατα της Εταιρείας. Κατά τη διάρκεια του 2006 το ιοικητικό Συµβούλιο έχει συνεδριάσει πέντε (5) φορές. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων αυτών έχουν τηρηθεί πρακτικά των αποφάσεων από τον Γραµµατέα της Εταιρείας τα οποία επικυρώθηκαν από τον Πρόεδρο του συµβουλίου. Το ιοικητικό Συµβούλιο λειτουργεί µε βάση την αρχή της συλλογικής ευθύνης και καµία κατηγορία µελών του δεν διαφοροποιείται ως προς την ευθύνη έναντι της Εταιρείας και των µετόχων της. Το ιοικητικό Συµβούλιο έχει τη ευθύνη ως σύνολο για τη εκπλήρωση των καθηκόντων του. Ο Πρόεδρος του ιοικητικού Συµβουλίου έχει την ευθύνη για τη εύρυθµη και αποδοτική λειτουργία του συµβουλίου καθώς επίσης να διασφαλίζει ότι όλα τα µέλη του ιοικητικού Συµβουλίου είναι κατάλληλα ενηµερωµένα για τα θέµατα που εγείρονται στις εκάστοτε συνεδριάσεις. Ο Γραµµατέας της Εταιρείας, ο οποίος διορίζεται από το ιοικητικό Συµβούλιο, διασφαλίζει ότι ακολουθούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες που αφορούν τη οµαλή λειτουργία του συµβουλίου και ότι υπάρχει πλήρης συµµόρφωση µε το καταστατικό της Εταιρείας και µε τους ισχύοντες νόµους και κανονισµούς. (8)

10 Έκθεση Εταιρικής ιακυβέρνησης (συνέχεια) Ισορροπία ιοικητικού Συµβουλίου Το ιοικητικό Συµβούλιο αποτελείται από δέκα -(10) µη-εκτελεστικούς Συµβούλους εκ των οποίων οι έξι (6) είναι ανεξάρτητοι. Η υφιστάµενη ισορροπία στη δοµή του ιοικητικού Συµβουλίου δεν πληροί την αρχή Α.2 του Κώδικα που προνοεί τη παρουσία ενός Εκτελεστικού Συµβούλου. Το διοικητικό συµβούλιο της εταιρείας θεωρεί ότι η ενδυνάµωση του ρόλου του πρώτου εκτελεστικού διευθυντή της εταιρίας και η συχνή παρουσία του στο δ.σ. λειτουργεί σαν ένα πιο αποδοτικό µοντέλο στη αποτελεσµατική επικοινωνία και επαφή της διεύθυνσης µε το συµβούλιο πάρα το διορισµό εκτελεστικού συµβούλου. Όσον αφορά τη υφιστάµενη δοµή του δ.σ. αυτή δεν δηµιουργεί οποιονδήποτε πρόβληµα στη λήψη αποφάσεων λόγω της απουσίας του εκτελεστικού συµβούλου. Τα ονόµατα και οι θέσεις των ιοικητικών Συµβούλων κατά την ηµεροµηνία της έκθεσης αυτής παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί: Μη-εκτελεστικοί Σύµβουλοι Πλάτων Ε. Λανίτης - Μη-Εκτελεστικός Πρόεδρος Μάριος Ε. Λανίτης - Μη-Εκτελεστικός Κώστας Ε. Λανίτης - Μη-Εκτελεστικός Ιωάννης Αρχοντίδης - Μη-Εκτελεστικός Κωνσταντίνος Γκλάβας - Μη-Εκτελεστικός-Aνεξάρτητος Αλίκη Ηλιάδου - Μη-Εκτελεστικός-Aνεξάρτητος Αντώνης Γερολέµου - Μη-Εκτελεστικός-Aνεξάρτητος Χατζήκυριακος Μιχάλης - Μη-Εκτελεστικός-Aνεξάρτητος Κεννεθ Μιτζι - Μη-Εκτελεστικός-Aνεξάρτητος Χριστοδούλου Άρης - Μη-Εκτελεστικός-Aνεξάρτητος Στις 24/8/2006 το διοικητικό συµβούλιο έχει διορίσει το κ. Κωνσταντίνο Γκλάβα υπό τη ιδιότητα του ανεξάρτητου µη-εκτελεστικού. Ο κύριος Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης αποχώρησε από το δ.σ. στις 12/7/2006. Η πλειοψηφία των µη-εκτελεστικών είναι ανεξάρτητοι από τη διεύθυνση και τυχόν από µέτοχο που ελέγχει άµεσα ή έµµεσα την πλειοψηφία του µετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας ή των δικαιωµάτων ψήφου και δεν έχουν οποιασδήποτε επιχειρηµατική ή άλλη σχέση, που θα µπορούσε να επηρεάσει ουσιαστικά την άσκηση ανεξάρτητης και αµερόληπτης κρίσης. Βεβαιώνεται ότι υπάρχει σαφής διαχωρισµός των θέσεων του Προέδρου του ιοικητικού Συµβουλίου, κ. Πλάτωνα Λανίτη, που προεδρεύει των συνεδριάσεων του ιοικητικού Συµβουλίου και των γενικών συνελεύσεων και του Πρώτου Εκτελεστικού ιευθυντή, θέση που κατέχει ο κ. Άγγελος Μαρκίδης, που έχει τη ευθύνη για την υλοποίηση των στόχων και τη στρατηγική του ιοικητικού Συµβουλίου. (9)

11 Έκθεση Εταιρικής ιακυβέρνησης (συνέχεια) Παροχή Πληροφοριών Η ιεύθυνση παρέχει στο ιοικητικό Συµβούλιο σε τακτά χρονικά διαστήµατα, έγκυρη και ολοκληρωµένη πληροφόρηση, ιδιαίτερα σε γεγονότα που άλλαξαν ή δυνατόν να αλλάξουν τις προοπτικές ή την οικονοµική κατάσταση της Εταιρείας. Για τη καλύτερη εκτέλεση των καθηκόντων τους οι ιοικητικοί Σύµβουλοι έχουν πρόσβαση στις συµβουλές και υπηρεσίες του Γραµµατέα της Εταιρείας και έχουν το δικαίωµα να λαµβάνουν, εάν κρίνουν ότι υπάρχει ανάγκη, ανεξάρτητες επαγγελµατικές συµβουλές από εξωτερικούς συµβούλους µε έξοδα της Εταιρείας. ιορισµοί στο ιοικητικό Συµβούλιο Η Επιτροπή ιορισµών βοηθά το ιοικητικό Συµβούλιο στη διαδικασία επιλογής και διορισµού νέων ιοικητικών Συµβούλων. Επίσης προγραµµατίζει τη διαδοχή των αποχωρούντων ιοικητικών Συµβούλων και την οµαλή αντικατάσταση τους βάσει καθορισµένης και διαφανούς διαδικασίας. Οι όροι εντολής και τα µέλη της Επιτροπής παρουσιάζονται στη σελίδα 15 της Ετήσιας Έκθεσης Κατά τη διάρκεια του 2006 η Επιτροπή ιορισµών έχει συνεδριάσει µία (1) φορά και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων αυτών έχουν τηρηθεί από τον Γραµµατέα της Εταιρείας πρακτικά τα οποία επικυρώθηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής. Επανεκλογή Σύµφωνα µε τις διατάξεις του Κώδικα όλοι οι ιοικητικοί Σύµβουλοι οφείλουν να προσφέρουν τους εαυτούς τους για επανεκλογή σε τακτά χρονικά διαστήµατα και τουλάχιστον κάθε τρία χρόνια. Το καταστατικό της Εταιρείας προβλέπει ότι το ένα τρίτο των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου αποχωρεί ετήσια από το αξίωµα του ιοικητικού Συµβούλου εκ περιτροπής και έχουν το δικαίωµα να είναι υποψήφιοι για επανεκλογή. Οι Σύµβουλοι οι οποίοι αποχωρούν εκ περιτροπής και θα υποβάλουν υποψηφιότητα για επανεκλογή στην επόµενη Ετήσια Γενική Συνέλευση είναι οι ακόλουθοι: 1. Αρχοντίδης Ιωάννης 2. Χριστοδούλου Άρης 3. Κenneth Mizzi Ο κύριος Κωνσταντίνος Γκλάβας ο οποίος διορίστηκε στο ιοικητικό Συµβούλιο στις 24/8/2006 επίσης αποχωρεί και υποβάλλει υποψηφιότητα για εκλογή στην επόµενη Ετήσια Γενική Συνέλευση. (10)

12 Έκθεση Εταιρικής ιακυβέρνησης (συνέχεια) Τα βιογραφικά σηµειώµατα των Συµβούλων που είναι υποψήφιοι για επανεκλογή ή για διορισµό παρουσιάζονται πιο κάτω: Ιωάννης Αρχοντίδης Ο κ. Ιωάννης Αρχοντίδης κατέχει το τίτλο του Β.Sc. στα Οικονοµικά από το πανεπιστήµιο του Λονδίνου και έτυχε ειδίκευσης στο Ινστιτούτο Νοµισµατικού Ταµείου σε θέµατα οικονοµικής πολιτικής και προγραµµατισµού. Ο κ. Αρχοντίδης είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Amathus Public Limited, εκτελεστικός σύµβουλος της εταιρείας Claridge Public Limited, µέλος των διοικητικών συµβουλίων των εταιρειών N.P. Lanitis Limited, Cybarco Limited, Cybarco (Hellas) S.A, Landau A.X.T.E., Αγρόκτηµα Λανίτη Λίµιτεδ, Heaven s Garden Waterpark Limited και Amathus Vacation Ownership Ltd. ιετέλεσε πρόεδρος του ιεθνούς Συνεδριακού Κέντρου Κύπρου από το 1984 µέχρι το 1990 και πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσµου Ξενοδόχων από το 1988 µέχρι το Χριστοδούλου Άρης O Άρης Γ. Χριστοδούλου έχει πάρει τον τίτλο Ν.C.A. (National Certificate in Agriculture) το 1960 στην Αγγλία. Το 1963 απόκτησε δίπλωµα B.Sc. στη γεωπονία από το Πανεπιστήµιο του Durham. Από το 1964 µέχρι το 1965 εργάσθηκε στο Αγρόκτηµα Λανίτη Λίµιτεδ ως διευθυντής παραγωγής και ερευνών. Το Σεπτέµβριο του 1965 µετέβει στο Πανεπιστήµιο της Καλιφόρνιας όπου έτυχε του τίτλου M.Sc in Horticulture. Επανήλθε στο Αγρόκτηµα Λανίτη και στις αρχές της δεκαετίας του 80 ανέλαβε τη θέση του Γενικού ιευθυντή την οποία κατείχε µέχρι το Είναι επίσης µέλος του.σ. της Lanitis E. C. Holdings Ltd και των εταιρειών Claridge Public Ltd, Αγρόκτηµα Λανίτη Λτδ, Cybarco Ltd., και Amathus Vacation Ownership Ltd. Kenneth Mizzi Ο κ. Kenneth Mizzi είναι σύµβουλος της Mizzi Holdings Limited, ενός από τους µεγαλύτερους ιδιωτικούς οργανισµούς της Μάλτας, µε συµφέροντα στους τοµείς της εισαγωγής και εµπορίας οχηµάτων, αναψυκτικών, ξενοδοχείων και ανάπτυξη γης. Έχει διατελέσει Πρόεδρος και σύµβουλος σε πολλούς ιδιωτικούς και κρατικούς οργανισµούς στη Μάλτα. Έχει αναµειχθεί στη ανάπτυξη και διεύθυνση επιχειρήσεων µεγάλης κλίµακας στο τοµέα του λιανικού εµπορίου στη Ιταλία και στο Ηνωµένο Βασίλειο. Ο κ. Kenneth Mizzi είναι Chartered Accountant. Γκλάβας Κωνσταντίνος Ο κ. Γκλάβας είναι Επενδυτικός Σύµβουλος στη Global Finance από το Προηγουµένως είχε εργαστεί στη L'OREAL Ελλάδος στο τµήµα προώθησης προϊόντων. Έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στο Ohio State University και πήρε το τίτλο (BSBA) στα χρηµατοοικονοµικά. Μετέπειτα έτυχε µεταπτυχιακού διπλώµατος (M.B.A) από το πανεπιστήµιο του Χάρβαρντ στη διοίκηση επιχειρήσεων. (11)

13 Έκθεση Εταιρικής ιακυβέρνησης (συνέχεια) Β.2 ΑΜΟΙΒΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Η Επιτροπή Αµοιβών και Ανθρωπίνου υναµικού κάνει εισηγήσεις προς το συµβούλιο της εταιρείας για τον καθορισµό των αµοιβών των ιοικητικών Συµβούλων και των διευθυντικών στελεχών της Εταιρείας. Oι όροι εντολής και τα µέλη της Επιτροπής παρουσιάζονται στη σελίδα 17 της Ετήσιας Έκθεσης. Κατά τη διάρκεια του 2006 η Επιτροπή Αµοιβών και Ανθρωπίνου υναµικού έχει συνεδριάσει τρεις (3) φορές και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων αυτών έχουν τηρηθεί από τον Γραµµατέα της Εταιρείας πρακτικά τα οποία επικυρώθηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής. Ο κύριος Ιωάννης Πρωτοπαπαδάκης αποχώρησε από τη Επιτροπή Αµοιβών στις 12/7/2006 και στις 24/8/2006 ο κ. Κωνσταντίνος Γκλάβας ανέλαβε την προεδρία της επιτροπής. Το ύψος και η πολιτική των αµοιβών των ιοικητικών Συµβούλων αναφέρονται στην Έκθεση Αµοιβών, παράρτηµα Ι και ΙΙ, η οποία παρουσιάζεται στη σελίδα 15 της παρούσας ετήσιας έκθεσης Το ύψος και η σύνθεση των αµοιβών Η Εταιρεία δεν διαθέτει Εκτελεστικούς ιοικητικούς Συµβούλους και δεν τίθεται θέµα εφαρµογής των προνοιών Β.2.7, Β.2.8 και Β.2.9 του Κώδικα που αφορούν τα συµβόλαια εργοδότησης των. Το ύψος και η πολιτική αµοιβών της Εταιρείας αναφέρονται στη Έκθεση Αµοιβών η οποία παρουσιάζεται στη σελίδα 23 της Ετήσιας Έκθεσης. Β.3 ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ Οικονοµικές Εκθέσεις Το ιοικητικό Συµβούλιο υποβάλλει ισορροπηµένη, λεπτοµερή και κατανοητή αξιολόγηση στη ετήσια έκθεση προς τους µετόχους και σε όλες τις περιπτώσεις δηµοσίων αναφορών σε εποπτικά όργανα που απαιτούνται από σχετικές νοµοθεσίες και κανονισµούς. Η αξιολόγηση για το έτος που έληξε στις 31 εκεµβρίου 2006 παρουσιάζεται στις σελίδες 3 µέχρι 7 της Ετήσιας Έκθεσης. Λειτουργία της Εταιρείας ως ρώσα Οικονοµική Μονάδα (Going Concern) Το ιοικητικό Συµβούλιο δηλώνει ότι η Εταιρεία προτίθεται για να συνεχίσει τη λειτουργία της ως δρώσα οικονοµική µονάδα (going concern) για τους επόµενους δώδεκα µήνες. (12)

14 Έκθεση Εταιρικής ιακυβέρνησης (συνέχεια) Αποτελεσµατικότητα του συστήµατος εσωτερικού ελέγχου Το ιοικητικό Συµβούλιο της Εταιρείας θεωρώντας ως θέµα ύψιστης σηµασίας τη ύπαρξη ενός υγιούς συστήµατος εσωτερικού ελέγχου προκειµένου να διασφαλίζονται τα συµφέροντα των µετόχων καθώς και η αξιοπιστία της Εταιρείας έχει αναθέσει την ευθύνη για τη διεξαγωγή του Εσωτερικού Ελέγχου σε ανεξάρτητους ελεγκτές. ιευκρινίζεται ότι η εταιρεία δεν διαθέτει τµήµα εσωτερικού ελέγχου. Ο εσωτερικός ελεγκτής της Εταιρείας, ως ανεξάρτητος αναφέρει και παρουσιάζει τα αποτελέσµατα του ελεγκτικού έργου που διενεργεί στην Επιτροπή Ελέγχου. Η επιθεώρηση καλύπτει τα συστήµατα ελέγχου περιλαµβανοµένων των χρηµατοοικονοµικών και λειτουργικών συστηµάτων καθώς και των συστηµάτων συµµόρφωσης και διαχείρισης των κινδύνων. Εσωτερικός Έλεγχος Το ιοικητικό Συµβούλιο δηλώνει ότι µετά από τη σχετική αναφορά της Επιτροπής Ελέγχου για τα συστήµατα εσωτερικού ελέγχου βεβαιώνει ότι αυτό θεωρείται ικανοποιητικό. Γνωστοποίηση πληροφοριών προς τους µετόχους To ιοικητικό Συµβούλιο δηλώνει ότι έχει επιθεωρήσει τις διαδικασίες όσον αφορά την επαλήθευση, ορθότητα, πληρότητα και τη εγκυρότητα των πληροφοριών που παρέχονται στους επενδυτές µε βάση σχετική έκθεση της υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου και τις θεωρεί ως ικανοποιητικές. Τήρηση των περί Αξιών και Χρηµατιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόµων και Κανονισµών Οι ιοικητικοί Σύµβουλοι βεβαιώνουν ότι για το έτος που έχει λήξει στις 31 εκεµβρίου 2006 δεν έχει περιέλθει σε γνώση τους οποιαδήποτε παράβαση των περί Αξιών και Χρηµατιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόµων και Κανονισµών εκτός αυτών που είναι σε γνώση των αρµοδίων χρηµατιστηριακών αρχών. Επιτροπή Ελέγχου, Ελεγκτές και συµµόρφωση µε τον Κώδικα Η Επιτροπή Ελέγχου διασφαλίζει την εφαρµογή των λογιστικών αρχών κατά την ετοιµασία των οικονοµικών εκθέσεων, διεξαγωγής του εσωτερικού ελέγχου, εφαρµογής του Κώδικα Εταιρικής ιακυβέρνησης καθώς και της τήρησης της αποτελεσµατικότητας, ανεξαρτησίας και αντικειµενικότητας των εσωτερικών και εξωτερικών ελεγκτών. Τα µέλη και οι όροι εντολής της Επιτροπής παρουσιάζονται στη σελίδα 11 της Ετήσιας Έκθεσης. Κατά τη διάρκεια του 2006 η Επιτροπή Ελέγχου έχει συνεδριάσει δύο(2) φορές και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων αυτών έχουν τηρηθεί πρακτικά από τον Γραµµατέα της Εταιρείας τα οποία έχουν επικυρωθεί τον Πρόεδρο της Επιτροπής. Στις 24 Αυγούστου 2006 ο κ. Κωνσταντίνος Γκλάβας υπό τη ιδιότητα του ανεξάρτητου µη-εκτελεστικού ανέλαβε την Προεδρία της Επιτροπής Ελέγχου. Το βιογραφικό σηµείωµα του κ. Γκλάβα παρουσιάζεται στη σελίδα 11 της ετήσιας έκθεσης. (13)

15 Έκθεση Εταιρικής ιακυβέρνησης (συνέχεια) Ο Λειτουργός Συµµόρφωσης µε τον Κώδικα Εταιρικής ιακυβέρνησης είναι ο κ. Γιώργος Μακρίδης, τα καθήκοντα του οποίου περιλαµβάνουν την αποτελεσµατική εφαρµογή των προνοιών και τη συνεχή παρακολούθηση της συµµόρφωσης της Εταιρείας µε τον Κώδικα. Β.4 ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ Η Ετήσια Γενική Συνέλευση διεξάγεται σύµφωνα µε τις πρόνοιες της ισχύουσας νοµοθεσίας και διασφαλίζει την ισότιµη µεταχείριση όλων των κατόχων τίτλων, συµπεριλαµβανοµένων των µειοψηφούντων κατόχων τίτλων. Όλες οι µετοχές της Εταιρείας απολαµβάνουν τα ίδια δικαιώµατα ψήφου. Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση υποβάλλεται ξεχωριστό ψήφισµα για κάθε ουσιαστικό ξεχωριστό θέµα, στα οποία περιλαµβάνονται µεταξύ άλλων η έγκριση της Ετήσιας Έκθεσης και των οικονοµικών καταστάσεων, η εκλογή ιοικητικών Συµβούλων καθώς επίσης και ο καθορισµός των αµοιβών των ιοικητικών Συµβούλων. Ειδοποίηση για τη Ετήσια Γενική Συνέλευση αποστέλλεται ατοµικά σε όλους τους µέτοχους της Εταιρείας. Στις Γενικές Συνελεύσεις της Εταιρείας γίνεται προσπάθεια να παρευρίσκεται το σύνολο των ιοικητικών Συµβούλων, οι οποίοι είναι διαθέσιµοι για να απαντήσουν ερωτήσεις των παρευρισκοµένων. Οι Πρόεδροι ή/και τα µέλη των Επιτροπών Ελέγχου, Αµοιβών και ιορισµών είναι παρόντες στις Ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις για να απαντούν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις αφορούν τις εργασίες των επιτροπών του ιοικητικού Συµβουλίου. Οι µέτοχοι, σύµφωνα µε το Καταστατικό της Εταιρείας, εφ όσον αντιπροσωπεύουν επαρκή αριθµό µετοχών (5%), έχουν τη δυνατότητα να εγγράφουν θέµατα προς συζήτηση στις γενικές συνελεύσεις των µετόχων, νοουµένου ότι θα δώσουν σχετική ειδοποίηση στην Εταιρεία τουλάχιστον δεκαπέντε (10) ηµέρες πριν από την ειδοποίηση για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης. Τα µέλη του ιοικητικού Συµβουλίου και τα εκτελεστικά διευθυντικά στελέχη δεσµεύονται για άµεση ανακοίνωση προς τους µετόχους ότι δεν είχαν οποιονδήποτε ουσιαστικό συµφέρον που προκύπτει από συναλλαγές της Εταιρείας ή συνδεδεµένων µε αυτήν εταιρειών και που εµπίπτει στα καθήκοντα τους. Επιπρόσθετα καµία σύγκρουση δεν έχει προκύψει µεταξύ των συµφερόντων των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου και των εκτελεστικών διευθυντικών στελεχών από τη άσκηση των καθηκόντων τους µε αυτών της Εταιρείας ή συνδεδεµένων µε αυτή εταιρειών. To ιοικητικό Συµβούλιο δεν έχει διορίσει ανώτερο ανεξάρτητο διοικητικό σύµβουλο για να επιλαµβάνεται διάφορα θέµατα που αφορούν τους µετόχους όµως αναµένεται να το πράξει τούτο εντός του πρώτου εξαµήνου του Το ιοικητικό Συµβούλιο έχει διορίσει τον κ. Γιώργο Μακρίδη υπεύθυνο για την επικοινωνία της Εταιρείας µε τους µετόχους (Investors Liaison Officer), τα καθήκοντα του οποίου περιλαµβάνουν την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση των µετόχων. (14)

16 Επιτροπές ιοικητικού Συµβουλίου και Όροι Εντολής Επιτροπή ιορισµών Πλάτων Ε. Λανίτης Πρόεδρος Επιτροπής Ιωάννης Κ. Αρχοντίδης, Μέλος Αντώνης Γερολέµου, Μέλος Όροι Εντολής Επιτροπής ιορισµών 1 Σκοπός 1.1 Ο σκοπός της Επιτροπής ιορισµών ( η Επιτροπή ) είναι να βοηθήσει το ιοικητικό Συµβούλιο κατά την διαδικασία επιλογής και διορισµού νέων διοικητικών συµβούλων καθώς επίσης και στον προγραµµατισµό της διαδοχής των αποχωρούντων διοικητικών συµβούλων της Εταιρείας και την οµαλή αντικατάσταση τους. 2 Εξουσίες 2.1 Μέσα στα πλαίσια εκτέλεσης των καθηκόντων της Επιτροπής το ιοικητικό Συµβούλιο εξουσιοδοτεί την Επιτροπή να: Λαµβάνει οποιεσδήποτε πληροφορίες ή εξηγήσεις θεωρεί αναγκαίες από: - Οποιοδήποτε εργοδοτούµενο της Εταιρείας (όλοι εργοδοτούµενοι θα έχουν την υποχρέωση να συνεργάζονται πλήρως µε την Επιτροπή όταν αυτό τους ζητηθεί) - Άλλα τρίτα πρόσωπα (νοµικούς συµβούλους, ελεγκτές κλπ). Λαµβάνει οποιαδήποτε ανεξάρτητη επαγγελµατική συµβουλή θεωρεί αναγκαία. 3 Οργάνωση Μέλη 3.1 Η Επιτροπή θα διορίζεται από το ιοικητικό Συµβούλιο και θα απαρτίζεται από τρεις µη-εκτελεστικούς Συµβούλους. 3.2 Ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο Πρόεδρος του ιοικητικού Συµβουλίου. 3.3 Για να επιτευχθεί απαρτία στις συνεδριάσεις της Επιτροπής είναι αναγκαία η παρουσία δύο µελών. Προσέλευση στις συνεδριάσεις 3.4 Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προσκαλεί στις συνεδριάσεις της οποιουσδήποτε αξιωµατούχους της Εταιρείας θεωρεί απαραίτητους για την καλύτερη εκτέλεση των καθηκόντων της. (15)

17 Επιτροπές ιοικητικού Συµβουλίου και Όροι Εντολής (συνέχεια) Όροι Εντολής Επιτροπής ιορισµών (συνέχεια) 3.5 Η Επιτροπή θα συνέρχεται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο. Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να συγκαλεί έκτακτες συνεδρίες όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. 3.6 Τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων θα καταγράφονται. 4 Υποχρεώσεις και καθήκοντα Η Επιτροπή θα έχει τις ακόλουθες υποχρεώσεις και καθήκοντα : Σύνθεση του ιοικητικού Συµβουλίου 4.1 Να καθορίζει τα κριτήρια για το διορισµό των ιοικητικών Συµβούλων. 4.2 Να εντοπίζει και να προβαίνει σε εισηγήσεις προς το ιοικητικό Συµβούλιο αναφορικά µε υποψήφιους ιοικητικούς Σύµβουλους λαµβάνοντας υπόψη την γνώση, εµπειρία, τιµιότητα και το αξιόχρεο του κάθε ατόµου. 4.3 Να επιτηρεί τη σύνθεση και δοµή του ιοικητικού Συµβουλίου σύµφωνα µε τις πρόνοιες του Κώδικα Εταιρικής ιακυβέρνησης. 4.4 Να προγραµµατίζει την διαδοχή των αποχωρούντων ιοικητικών Συµβούλων της Εταιρείας και την οµαλής αντικατάστασης τους, σε περιπτώσεις λήξης ή άλλου τερµατισµού της θητείας τους. Επιµόρφωση νέων ιοικητικών Συµβούλων 4.5 Να επιτηρεί την εφαρµογή προγράµµατος ενηµέρωσης και επιµόρφωσης νέων ιοικητικών Συµβούλων την πρώτη φορά που αυτός ή αυτή διορίζεται στο ιοικητικό Συµβούλιο, καθώς και µεταγενέστερα όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Ενηµέρωση του ιοικητικού Συµβουλίου 4.6 Να ενηµερώνει το ιοικητικό Συµβούλιο σε τακτά χρονικά διαστήµατα αναφορικά µε τις εργασίες της Επιτροπής. Άλλες υποχρεώσεις 4.7 Η Επιτροπή δυνατό να εξασκεί οποιαδήποτε επιπρόσθετα καθήκοντα της ανατεθούν από την ολοµέλεια του ιοικητικού Συµβουλίου. 4.8 Να εξετάζει και να αναθεωρεί όπως κρίνει αναγκαίο τους όρους εντολής της Επιτροπής µετά από σχετική έγκριση της ολοµέλειας του ιοικητικού Συµβουλίου. (16)

18 Επιτροπές ιοικητικού Συµβουλίου και Όροι Εντολής (συνέχεια) Επιτροπή Αµοιβών και Ανθρωπίνου υναµικού Κωνσταντίνος Γκλάβας- Πρόεδρος Επιτροπής Ιωάννης Κ. Αρχοντίδης, Μέλος Αντώνης Γερολέµου, Μέλος Αρης Χριστοδούλου, Μέλος Kenneth Mizzi, Μέλος Όροι Εντολής Επιτροπής Αµοιβών και Ανθρωπίνου υναµικού 1 Σκοπός 1.1 Ο σκοπός της Επιτροπής Αµοιβών Ανθρωπίνου υναµικού(«επιτροπή») είναι να βοηθήσει το ιοικητικό Συµβούλιο κατά την διαδικασία καθορισµού του πλαισίου και του ύψους των αµοιβών των ιοικητικών Συµβούλων και των ανώτατων διευθυντικών στελεχών. 2 Εξουσίες 2.1 Μέσα στα πλαίσια εκτέλεσης των καθηκόντων της Επιτροπής, το ιοικητικό Συµβούλιο εξουσιοδοτεί την Επιτροπή να: Λαµβάνει οποιεσδήποτε πληροφορίες ή εξηγήσεις θεωρεί αναγκαίες από: Οποιοδήποτε εργοδοτούµενο της Εταιρείας (όλοι οι εργοδοτούµενοι έχουν την υποχρέωση να συνεργάζονται πλήρως µε την Επιτροπή όταν αυτό τους ζητηθεί) Άλλα τρίτα πρόσωπα (νοµικούς συµβούλους, ελεγκτές κλπ) Λαµβάνει οποιαδήποτε ανεξάρτητη επαγγελµατική συµβουλή θεωρεί αναγκαία. 3 Οργάνωση Μέλη 3.1 Η Επιτροπή θα διορίζεται από το ιοικητικό Συµβούλιο και θα απαρτίζεται από τρεις µη-εκτελεστικούς Συµβούλους από τους οποίους οι δύο θα είναι ανεξάρτητοι. 3.2 Ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα εκλέγεται από τα µέλη της Επιτροπής. 3.3 Για να επιτευχθεί απαρτία στις συνεδριάσεις της Επιτροπής είναι αναγκαία η παρουσία δύο µελών. (17)

19 Επιτροπές ιοικητικού Συµβουλίου και Όροι Εντολής (συνέχεια) Όροι Εντολής Επιτροπής Αµοιβών και Ανθρωπίνου υναµικού (συνέχεια) Προσέλευση στις συνεδριάσεις 3.5 Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προσκαλεί στις συνεδριάσεις της οποιουσδήποτε αξιωµατούχους της Εταιρείας θεωρεί απαραίτητους για την καλύτερη εκτέλεση των καθηκόντων της. 3.6 Η Επιτροπή θα συνέρχεται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο. Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να συγκαλεί έκτακτες συνεδρίες όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. 3.7 Τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων θα καταγράφονται. 4 Υποχρεώσεις και καθήκοντα Η Επιτροπή θα έχει τις ακόλουθες υποχρεώσεις και καθήκοντα : Πολιτική και ύψος αµοιβών 4.1 Να εισηγείται στο ιοικητικό Συµβούλιο την πολιτική και το ύψος των αµοιβών καθώς επίσης και τα κίνητρα που χρειάζονται για να προσελκύονται στην Εταιρεία ικανοί και µε επαρκείς εµπειρίες ιοικητικοί Σύµβουλοι και ανώτατα διευθυντικά στελέχη. 4.2 Να γνωρίζει τα επίπεδα αµοιβών που προσφέρονται από άλλες συγκρίσιµες εταιρείες σε µέλη του ιοικητικού Συµβουλίου και ανώτατα διευθυντικά στελέχη. 4.3 Να παρέχει στον Πρόεδρο και στον Πρώτο Εκτελεστικό ιευθυντή της Εταιρείας, την ευκαιρία να εκφέρουν γνώµη σχετικά µε τις εισηγήσεις για τις αµοιβές. 4.4 Να συντάσσει την Έκθεση Αµοιβών προς τους µετόχους της Εταιρείας, η οποία θα συµπεριλαµβάνεται στην Ετήσια Έκθεση της Εταιρείας. Ενηµέρωση του ιοικητικού Συµβουλίου 4.5 Να ενηµερώνει το ιοικητικό Συµβούλιο σε τακτά χρονικά διαστήµατα αναφορικά µε τις εργασίες της Επιτροπής. Άλλες υποχρεώσεις 4.6 Η Επιτροπή δυνατό να εξασκεί οποιαδήποτε επιπρόσθετα καθήκοντα της ανατεθούν από την ολοµέλεια του ιοικητικού Συµβουλίου. 4.7 Να εξετάζει και να αναθεωρεί όπως κρίνει αναγκαίο τους όρους εντολής της Επιτροπής µετά από σχετική έγκριση της ολοµέλειας του ιοικητικού Συµβουλίου. 4.8 Η Επιτροπή δεν θα αναµιγνύεται στον καθορισµό των αµοιβών για τα µέλη της. Η αµοιβή των µελών της Επιτροπής θα καθορίζεται από την ολοµέλεια του ιοικητικού Συµβουλίου. (18)

20 Επιτροπές ιοικητικού Συµβουλίου και Όροι Εντολής (συνέχεια) Επιτροπή Ελέγχου Κωνσταντίνος Γκλάβας, Πρόεδρος Αντώνης Γερολέµου, Μέλος Ιωάννης Κ. Αρχοντίδης, Μέλος Kenneth Mizzi, Μέλος Όροι Εντολής Επιτροπής Ελέγχου 1 Σκοπός 1.1 Ο σκοπός της Επιτροπής Ελέγχου («Επιτροπή») είναι να βοηθήσει το ιοικητικό Συµβούλιο να εξασκήσει αποτελεσµατική εποπτεία των δραστηριοτήτων και λειτουργιών της Εταιρείας. Συγκεκριµένα, η Επιτροπή θα επιτηρεί τις αρχές αναφορικά µε την ετοιµασία οικονοµικών εκθέσεων, την αποτελεσµατικότητα του συστήµατος εσωτερικού ελέγχου, την τήρηση των αρχών Εταιρικής ιακυβέρνησης και τις σχέσεις της Εταιρείας µε τους ελεγκτές της. 1.2 Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της η Επιτροπή θα έχει την απόλυτη συνεργασία όλων των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου, της διεύθυνσης καθώς επίσης και των ελεγκτών της Εταιρείας. 2 Εξουσίες 2.1 Μέσα στα πλαίσια εκτέλεσης των καθηκόντων της Επιτροπής, το ιοικητικό Συµβούλιο εξουσιοδοτεί την Επιτροπή να: Λαµβάνει οποιεσδήποτε πληροφορίες ή εξηγήσεις θεωρεί αναγκαίες από: Οποιοδήποτε εργοδοτούµενο της Εταιρείας (όλοι οι εργοδοτούµενοι έχουν την υποχρέωση να συνεργάζονται πλήρως µε την Επιτροπή όταν αυτό τους ζητηθεί) Άλλα τρίτα πρόσωπα (νοµικούς συµβούλους, ελεγκτές κλπ). Λαµβάνει οποιαδήποτε ανεξάρτητη επαγγελµατική συµβουλή θεωρεί αναγκαία. 3 Οργάνωση Μέλη 3.1 Η Επιτροπή θα διορίζεται από το ιοικητικό Συµβούλιο και θα απαρτίζεται τουλάχιστον από δύο ανεξάρτητους µη-εκτελεστικούς Συµβούλους. 3.2 Ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα διορίζεται από το ιοικητικό Συµβούλιο και θα είναι άτοµο µε εµπειρία στα λογιστικά ή στα χρηµατοοικονοµικά. (19)

21 Επιτροπές ιοικητικού Συµβουλίου και Όροι Εντολής (συνέχεια) Όροι Εντολής Επιτροπής Ελέγχου (συνέχεια) 3.3 Για να επιτευχθεί απαρτία στις συνεδριάσεις της Επιτροπής είναι αναγκαία η παρουσία και των δύο µελών. Προσέλευση στις συνεδριάσεις 3.4 Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προσκαλεί στις συνεδριάσεις της οποιουσδήποτε αξιωµατούχους της Εταιρείας θεωρεί απαραίτητους για την καλύτερη εκτέλεση των καθηκόντων της. 3.5 Η Επιτροπή θα συνέρχεται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο. Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να συγκαλεί έκτακτες συνεδρίες όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Οι ελεγκτές θα έχουν τη δυνατότητα να συγκαλούν συνεδρίαση της Επιτροπής όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. 3.6 Τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων θα καταγράφονται. 4 Υποχρεώσεις και καθήκοντα Η Επιτροπή θα έχει τις ακόλουθες υποχρεώσεις και καθήκοντα : Εξωτερικοί ελεγκτές 4.1 Να προβαίνει σε εισηγήσεις προς το ιοικητικό Συµβούλιο αναφορικά µε το διορισµό, τον τερµατισµό και την αµοιβή των ελεγκτών της Εταιρείας. 4.2 Να επιθεωρεί την έκταση και αποτελεσµατικότητα των υπηρεσιών του ελέγχου καθώς και την ανεξαρτησία και την αντικειµενικότητα των ελεγκτών. 4.3 Σε περιπτώσεις που οι ελεγκτές παρέχουν παρεµφερείς µη-ελεγκτικές υπηρεσίες στην Εταιρεία, να παρακολουθεί τη φύση και έκταση τέτοιων υπηρεσιών, αποσκοπώντας στην ισορροπία µεταξύ της διατήρησης της αντικειµενικότητας και της προστιθέµενης αξίας από τις υπηρεσίες που προσφέρονται. 4.4 Να υποβάλλει στο ιοικητικό Συµβούλιο κάθε χρόνο έκθεση για την αµοιβή των ελεγκτών για ελεγκτικές και µη-ελεγκτικές υπηρεσίες, καθώς επίσης και για την ανάθεση στους ελεγκτές ουσιωδών συµβουλευτικών καθηκόντων λαµβάνοντας υπόψη τη σηµασία τους για την Εταιρεία και το ύψος της σχετικής αµοιβής. Οικονοµικές εκθέσεις 4.5 Να επιβλέπει τις διαδικασίες που ακολουθούνται από το Οικονοµικό ιευθυντή της Εταιρείας για τη επιλογήν των λογιστικών χειρισµών (accounting policies) και λογιστικών απολογισµών (accounting estimates) και αφορά τη ετοιµασία των οικονοµικών καταστάσεων της Εταιρείας. (20)

22 Επιτροπές ιοικητικού Συµβουλίου και Όροι Εντολής (συνέχεια) Όροι Εντολής Επιτροπής Ελέγχου (συνέχεια) 4.6 Να ενηµερώνεται από τους ελεγκτές σε θέµατα που προέκυψαν από τους ελέγχους και τα οποία δυνατό να επηρεάζουν την αληθινή και δίκαιη εικόνα των οικονοµικών καταστάσεων. Εσωτερικός έλεγχος (α) Σύστηµα εσωτερικού ελέγχου 4.7 Να επιθεωρεί την αποτελεσµατικότητα του συστήµατος εσωτερικού ελέγχου της Εταιρείας τουλάχιστον µία φορά το χρόνο. 4.8 Να επιτηρεί την υιοθέτηση και συµµόρφωση µε διαδικασίες επαλήθευσης της ορθότητας, πληρότητας και εγκυρότητας των πληροφοριών που παρέχονται στους επενδυτές. (β) Τµήµα εσωτερικού ελέγχου 4.9 Με την εφαρµογή του θεσµού ανεξάρτητου τµήµατος εσωτερικού ελέγχου: Να προβαίνει σε αξιολόγηση της επάρκειας και της ανεξαρτησίας του τµήµατος εσωτερικού ελέγχου της Εταιρείας καθώς επίσης και να επιτηρεί τις εργασίες του τµήµατος αυτού. Να ενηµερώνεται για σηµαντικά θέµατα που προέκυψαν από τις εργασίες του τµήµατος εσωτερικού ελέγχου σε τακτά χρονικά διαστήµατα και να συζητά τα θέµατα αυτά µε το ιοικητικό Συµβούλιο και τη διεύθυνση όταν αυτό κριθεί αναγκαίο. Συµµόρφωση µε τον Κώδικα Εταιρικής ιακυβέρνησης 4.10 Να προβαίνει σε εισηγήσεις προς το ιοικητικό Συµβούλιο αναφορικά µε το διορισµό και τον τερµατισµό των υπηρεσιών του Λειτουργού Συµµόρφωσης µε τον Κώδικα Εταιρικής ιακυβέρνησης Να ενηµερώνεται από το Λειτουργό Συµµόρφωσης µε τον Κώδικα Εταιρικής ιακυβέρνησης σε θέµατα που αφορούν το επίπεδο συµµόρφωσης της Εταιρείας µε τον Κώδικα Εταιρικής ιακυβέρνησης Να συντάσσει, µε την βοήθεια του Λειτουργού Συµµόρφωσης µε τον Κώδικα Εταιρικής ιακυβέρνησης, Έκθεσης του ιοικητικού Συµβουλίου περί Εταιρικής ιακυβέρνησης η οποία θα συµπεριλαµβάνεται στην Ετήσια Έκθεση της Εταιρείας. (21)

23 Επιτροπές ιοικητικού Συµβουλίου και Όροι Εντολής (συνέχεια) Όροι Εντολής Επιτροπής Ελέγχου (συνέχεια) Εποπτεία συναλλαγών µε συνδεδεµένα πρόσωπα 4.8 Να επιθεωρεί τις ουσιαστικές συναλλαγές της Εταιρείας η / και των θυγατρικών και συνδεδεµένων Εταιρειών της, οποιασδήποτε µορφής, στις οποίες ιοικητικός Σύµβουλος, Πρώτος Εκτελεστικός ιευθυντής, Ανώτερο εκτελεστικό στέλεχος, Γραµµατέας, Ελεγκτής, ή µεγαλοµέτοχος της Εταιρείας που κατέχει άµεσα ή έµµεσα πέραν του 5% του εκδοθέντος µετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας ή των δικαιωµάτων ψήφου, έχει άµεσα ή έµµεσα οποιοδήποτε ουσιαστικό συµφέρον, ούτως ώστε να διασφαλίζεται ότι αυτές γίνονται στα πλαίσια της συνήθους εµπορικής πρακτικής (arm s length). Ενηµέρωση του ιοικητικού Συµβουλίου 4.14 Να ενηµερώνει το ιοικητικό Συµβούλιο σε τακτά χρονικά διαστήµατα αναφορικά µε τις εργασίες της Επιτροπής. Άλλες υποχρεώσεις 4.15 Η Επιτροπή δυνατό να εξασκεί οποιαδήποτε επιπρόσθετα καθήκοντα της ανατεθούν από την ολοµέλεια του ιοικητικού Συµβουλίου Να εξετάζει και να αναθεωρεί όπως κρίνει αναγκαίο τους όρους εντολής της Επιτροπής µετά από σχετική έγκριση της ολοµέλειας του ιοικητικού Συµβουλίου. (22)

24 ΕΚΘΕΣΗ ΑΜΟΙΒΩΝ 2006 Παράρτηµα Ι Πολιτική Αµοιβών ιοικητικών Συµβούλων και Πρώτου Εκτελεστικού ιευθυντή Η απασχόληση του πρώτου εκτελεστικού διευθυντή της Εταιρείας δεν ρυθµίζεται µε γραπτό συµβόλαιο ούτε είναι καθορισµένης διάρκειας. Η Επιτροπή Αµοιβών εξετάζει ετήσια το θέµα της απόδοσης του πρώτου εκτελεστικού διευθυντή και καθορίζει ανάλογα την αµοιβή του στη βάση προκαθορισµένης µεθοδολογίας. Η Επιτροπή Αµοιβών και Ανθρωπίνου υναµικού θεωρεί ότι ένα σηµαντικό µέρος της αµοιβής των στελεχών της Εταιρείας πρέπει να είναι συνδεδεµένο µε την ατοµική επίδοση τους και τα αποτελέσµατα της Εταιρείας. Μέσα στα πλαίσια αυτά µέρος των αµοιβών των στελεχών της Εταιρείας συνδέονται µε την απόδοση της Εταιρείας ενώ το υπόλοιπο αποτελεί πάγια υποχρέωση της. Η αµοιβή των µη-εκτελεστικών συµβούλων που καθορίζεται σε ετήσια βάση είναι αντιπροσωπευτική για το χρόνο που διαθέτουν στις συνεδριάσεις του διοικητικού συµβουλίου και τη λήψη αποφάσεων για τη διοίκηση της εταιρείας. Επιπρόσθετα, η αµοιβή των δεν είναι συνδεδεµένη µε το ασφαλιστικό ή συνταξιοδοτικό πρόγραµµα ή την κερδοφορία της Εταιρείας. Παράρτηµα ΙΙ ήλωση Αµοιβών Το ιοικητικό Συµβούλιο απαρτίζεται από δέκα (10) µη-εκτελεστικούς ιοικητικούς Συµβούλους. Οι αµοιβές των ιοικητικών Συµβούλων υπό την ιδιότητά τους ως µέλη του ιοικητικού Συµβουλίου εγκρίνονται από τους µετόχους της Εταιρείας στη Ετήσια Γενική Συνέλευση και είναι 2000 το χρόνο Οι αµοιβές των ιοικητικών Συµβούλων υπό την ιδιότητά τους ως µέλη επιτροπών του ιοικητικού Συµβουλίου έχουν καθοριστεί από το ιοικητικό Συµβούλιο και είναι ανάλογες µε το αριθµό συµµετοχών τους στις επιτροπές. Τα δικαιώµατα για τη συµµετοχή των συµβούλων στις επιτροπές ανέρχεται στις 100 για κάθε συνάντηση Οι αµοιβές των ιοικητικών Συµβούλων για το έτος που έληξε στις 31 εκεµβρίου 2006 είχαν ως εξής: Αριθµός Συµβούλων Σύνολον Αµοιβών (α)αµοιβές Συµβούλων σαν µέλη του ιοικητικού Συµβουλίου έκα (10) (β) ικαιώµατα Συµβούλων για τη συµµετοχή τους στις επιτροπές του ιοικητικού Συµβουλίου ========== ========== Εκ µέρους του ιοικητικού Συµβουλίου Λεµεσός, 27 Απριλίου, 2007 Για και εκ µέρους του ιοικητικού Συµβουλίου Λεµεσός, 27 Απριλίου, 2007 (23)

25 2005 Cyprus Export Award for Services PricewaterhouseCoopers Limited City House 6 Karaiskakis Street CY-3032 Limassol P O Box CY-3300 Limassol, Cyprus Telephone: Facsimile: Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών Προς τα Mέλη της Lanitis Development Public Limited Έκθεση επί των Οικονοµικών Καταστάσεων Έχουµε ελέγξει τις ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις της Lanitis Development Public Limited (η Εταιρεία ) και των εξαρτηµένων της (το Συγκρότηµα ) στις σελίδες 27 µέχρι 63, που αποτελούνται από τον ενοποιηµένο ισολογισµό στις 31 εκεµβρίου 2006, και την ενοποιηµένη κατάσταση λογαριασµού αποτελεσµάτων, την ενοποιηµένη κατάσταση αλλαγών στα ίδια κεφάλαια και την ενοποιηµένη κατάσταση ταµειακών ροών για το έτος που έληξε την ηµεροµηνία αυτή, και περίληψη των σηµαντικών λογιστικών αρχών και άλλες επεξηγηµατικές σηµειώσεις. Ευθύνη του ιοικητικού Συµβουλίου για τις Οικονοµικές Καταστάσεις Το ιοικητικό Συµβούλιο της Εταιρείας είναι υπεύθυνο για την ετοιµασία και δίκαιη παρουσίαση αυτών των ενοποιηµένων οικονοµικών καταστάσεων σύµφωνα µε τα ιεθνή Πρότυπα Χρηµατοοικονοµικής Πληροφόρησης όπως αυτά υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τα ιεθνή Πρότυπα Χρηµατοοικονοµικής Πληροφόρησης όπως αυτά εκδόθηκαν από το Συµβούλιο ιεθνών Λογιστικών Προτύπων (Σ ΛΠ) και τις απαιτήσεις του περί Εταιρειών Νόµου της Κύπρου, Κεφ Η ευθύνη αυτή περιλαµβάνει: σχεδιασµό, εφαρµογή και τήρηση εσωτερικού ελέγχου σχετικού µε την ετοιµασία και τη δίκαιη παρουσίαση οικονοµικών καταστάσεων απαλλαγµένων από ουσιώδη λάθη και παραλείψεις, είτε οφειλοµένων σε απάτη είτε σε λάθος επιλογή και εφαρµογή καταλλήλων λογιστικών αρχών και υπολογισµό λογιστικών εκτιµήσεων που είναι λογικές υπό τις περιστάσεις. Board Members: Phidias K Pilides (CEO), Dinos N Papadopoulos (Deputy CEO), Tassos I Televantides (Deputy CEO), Panikos N Tsiailis, Christakis Santis, Stephos D Stephanides, Costas L Hadjiconstantinou, George Foradaris, Costas M Nicolaides, Angelos M Loizou, Vasilis Hadjivassiliou, Androulla S Pittas, Savvas C Michail, Costas L Mavrocordatos, Christos M Themistocleous, Panicos Kaouris, Nicos A Neophytou, George M Loizou, Timothy D Osburne, Pantelis G Evangelou, Liakos M Theodorou, Stelios Constantinou, Tassos Procopiou, Andreas T Constantinides, Theo Parperis, Constantinos Constantinou, Petros C Petrakis, Philippos C Soseilos, Evgenios C Evgeniou, Christos Tsolakis, Nicos A Theodoulou, Nikos T Nikolaides, Cleo A Papadopoulou, Marios S Andreou, Nicos P Chimarides, Aram Tavitian, Constantinos Taliotis, Stavros A Kattamis, Yiangos A Kaponides, Tasos N Nolas, Chrysilios K Pelekanos Directors of Operations: Adrian Ioannou, Androulla Aristidou, Achilleas Chrysanthou, George Skapoullaros, Bambos A Charalambous, Chris Odysseos, Demetris V Psaltis, Constantinos L Kapsalis, Melina Pyrgou Offices: Nicosia, Limassol, Larnaca, Paphos PricewaterhouseCoopers Ltd is a private company, Registered in Cyprus (Reg. No )

26 Ευθύνη των Ελεγκτών Η δική µας ευθύνη είναι να εκφράσουµε γνώµη πάνω σ αυτές τις ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις µε βάση τον έλεγχό µας. ιενεργήσαµε τον έλεγχό µας σύµφωνα µε τα ιεθνή Πρότυπα Ελέγχου. Τα Πρότυπα αυτά απαιτούν όπως συµµορφωνόµαστε µε δεοντολογικές απαιτήσεις και όπως προγραµµατίζουµε και διενεργούµε τον έλεγχο για να πάρουµε λογικές διαβεβαιώσεις κατά πόσο οι οικονοµικές καταστάσεις είναι απαλλαγµένες από ουσιώδη λάθη και παραλείψεις. Ένας έλεγχος συνεπάγεται την εκτέλεση διαδικασιών για τη λήψη ελεγκτικής µαρτυρίας για ποσά και άλλες γνωστοποιήσεις στις οικονοµικές καταστάσεις. Οι διαδικασίες που επιλέγονται εξαρτώνται από την κρίση του ελεγκτή, περιλαµβανοµένης της εκτίµησης των κινδύνων ουσιωδών λαθών και παραλείψεων των οικονοµικών καταστάσεων, είτε οφειλοµένων σε απάτη είτε σε λάθος. Κάνοντας αυτές τις εκτιµήσεις κινδύνων, ο ελεγκτής λαµβάνει υπόψη του τον εσωτερικό έλεγχο που σχετίζεται µε την ετοιµασία και τη δίκαιη παρουσίαση των οικονοµικών καταστάσεων της οικονοµικής οντότητας για να σχεδιάσει ελεγκτικές διαδικασίες που είναι κατάλληλες υπό τις περιστάσεις, αλλά όχι µε σκοπό την έκφραση γνώµης επί της αποτελεσµατικότητας του εσωτερικού ελέγχου της οικονοµικής οντότητας. Ένας έλεγχος περιλαµβάνει επίσης την αξιολόγηση της καταλληλότητας των λογιστικών αρχών που χρησιµοποιήθηκαν και της λογικότητας των λογιστικών εκτιµήσεων που έγιναν από το ιοικητικό Συµβούλιο, καθώς και την αξιολόγηση της γενικής παρουσίασης των οικονοµικών καταστάσεων. Πιστεύουµε ότι η ελεγκτική µαρτυρία που έχουµε λάβει είναι επαρκής και κατάλληλη για να παράσχει µια βάση για την ελεγκτική µας γνώµη. Γνώµη Κατά τη γνώµη µας, οι ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις δίνουν αληθινή και δίκαιη εικόνα της οικονοµικής κατάστασης του Συγκροτήµατος στις 31 εκεµβρίου 2006, και της χρηµατοοικονοµικής επίδοσης και των ταµειακών ροών της για το έτος που έληξε την ηµεροµηνία αυτή σύµφωνα µε τα ιεθνή Πρότυπα Χρηµατοοικονοµικής Πληροφόρησης όπως αυτά υιοθετήθηκαν από την ΕΕ και τα ιεθνή Πρότυπα Χρηµατοοικονοµικής Πληροφόρησης όπως αυτά εκδόθηκαν από το Σ ΛΠ και τις απαιτήσεις του περί Εταιρειών Νόµου της Κύπρου, Κεφ Έκθεση επί Άλλων Νοµικών Απαιτήσεων Σύµφωνα µε τις απαιτήσεις του περί Εταιρειών Νόµου, Κεφ. 113, αναφέρουµε τα πιο κάτω: Έχουµε πάρει όλες τις πληροφορίες και εξηγήσεις που θεωρήσαµε αναγκαίες για σκοπούς του ελέγχου µας. Κατά τη γνώµη µας, έχουν τηρηθεί από την Εταιρεία κατάλληλα λογιστικά βιβλία. Οι οικονοµικές καταστάσεις της Εταιρείας συµφωνούν µε τα λογιστικά βιβλία. Κατά τη γνώµη µας και από όσα καλύτερα έχουµε πληροφορηθεί και σύµφωνα µε τις εξηγήσεις που µας δόθηκαν, οι οικονοµικές καταστάσεις παρέχουν τις απαιτούµενες από τον περί Εταιρειών Νόµο, Κεφ. 113, πληροφορίες µε τον απαιτούµενο τρόπο. Κατά τη γνώµη µας, οι πληροφορίες που δίνονται στην έκθεση του ιοικητικού Συµβουλίου στις σελίδες 3 µέχρι 7 συνάδουν µε τις οικονοµικές καταστάσεις. (25)

27 Άλλο Θέµα Αυτή η έκθεση, περιλαµβανοµένης και της γνώµης, ετοιµάστηκε για τα µέλη της Εταιρείας ως σώµα και µόνο σύµφωνα µε το Άρθρο 156 του περί Εταιρειών Νόµου, Κεφ. 113 και για κανένα άλλο σκοπό. ίνοντας αυτή τη γνώµη δεν αποδεχόµαστε ή αναλαµβάνουµε ευθύνη για οποιονδήποτε άλλο σκοπό ή προς οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο στη γνώση του οποίου αυτή η έκθεση δυνατόν να περιέλθει. PricewaterhouseCoopers Limited Chartered Accountants Λεµεσός, 27 Απριλίου 2007 (26)

28 Ενοποιηµένη κατάσταση λογαριασµού αποτελεσµάτων για το έτος που έληξε στις 31 εκεµβρίου 2006 Σηµ (Όπως αναπροσαρµόστηκε) 2005 Συµπληρωµατικές πληροφορίες σε Ευρώ (Όπως αναπροσαρµόστηκε) Πωλήσεις Κόστος πωληθέντων αγαθών και υπηρεσιών ( ) ( ) ( ) ( ) Μικτό κέρδος Αλλα κέρδη καθαρά Εξοδα πωλήσεων και προώθησης ( ) ( ) ( ) ( ) Εξοδα διοικητικής λειτουργίας ( ) ( ) ( ) ( ) Κέρδος εργασιών Χρηµατοδοτικά έξοδα 9 ( ) ( ) ( ) ( ) Κέρδος πριν τη φορολογία Φορολογία 10 ( ) (98.437) ( ) ( ) Καθαρό κέρδος για το έτος ========== ========== ========== ========== Κέρδος ανά µετοχή (σεντ): - Βασικό 11 4,11 0,28 7,11 0,48 ========== ========== ========== ========== - Πλήρως κατανεµηµένο 11 4,11 0,28 7,11 0,48 ========== ========== ========== ========== Οι σηµειώσεις στις σελίδες 32 µέχρι 63 αποτελούν αναπόσπαστο µέρος αυτών των ενοποιηµένων οικονοµικών καταστάσεων. (27)

29 Ενοποιηµένος ισολογισµός στις 31 εκεµβρίου 2006 Σηµ (Όπως αναπροσαρµόστηκε) 2005 Συµπληρωµατικές πληροφορίες σε Ευρώ 2006 (Όπως αναπροσαρµόστηκε) 2005 Περιουσιακά στοιχεία Μη κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία Ακίνητα, εγκαταστάσεις και εξοπλισµός Επενδύσεις σε ακίνητα Επενδύσεις σε συνδεδεµένες εταιρείες Κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία Αποθέµατα Εµπορικά και άλλα εισπρακτέα Φορολογία επιστρεπτέα Ταµειακά διαθέσιµα και ισοδύναµα Σύνολο περιουσιακών στοιχείων =========== ========== =========== =========== Ιδια κεφάλαια και υποχρεώσεις Κεφάλαιο και αποθεµατικά Μετοχικό κεφάλαιο Αποθεµατικό υπέρ το άρτιο Αποθεµατικό δίκαιης αξίας Κέρδη που κρατήθηκαν Μη βραχυπρόθεσµες υποχρεώσεις ανεισµός Αναβαλλόµενες φορολογικές υποχρεώσεις (28)

Έκθεση και εξαµηνιαίες συνοπτικές ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 30 Ιουνίου 2006

Έκθεση και εξαµηνιαίες συνοπτικές ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 30 Ιουνίου 2006 Έκθεση και εξαµηνιαίες συνοπτικές ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 30 Ιουνίου 2006 Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 2 Έκθεση ελεγκτών 3 4

Διαβάστε περισσότερα

Unifast Finance & Investments Public Company Limited

Unifast Finance & Investments Public Company Limited Έκθεσηκαιοικονομικέςκαταστάσεις 31 Δεκεμβρίου Περιεχόμενα Σελίδα ΔιοικητικόΣυμβούλιοκαιάλλοιαξιωματούχοι 1 ΔήλωσητωνμελώντουΔιοικητικούΣυμβουλίου 2 ΈκθεσηΔιοικητικούΣυμβουλίου 3 5 ΈκθεσηΔιοικητικούΣυμβουλίουπερίΕταιρικήςΔιακυβέρνησης

Διαβάστε περισσότερα

Amathus Public Limited

Amathus Public Limited Έκθεσηκαιοικονομικέςκαταστάσεις 31 Δεκεμβρίου Περιεχόμενα Σελίδα ΔιοικητικόΣυμβούλιοκαιάλλοιαξιωματούχοι 1 ΔήλωσητωνμελώντουΔιοικητικούΣυμβουλίουκαιτουοικονομικού διευθυντήτηςεταιρείαςγιατησύνταξητωνενοποιημένων

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεσηκαιενοποιημένεςοικονομικέςκαταστάσεις. Έκθεσηκαιοικονομικέςκαταστάσειςτηςμητρικήςεταιρείας

Έκθεσηκαιενοποιημένεςοικονομικέςκαταστάσεις. Έκθεσηκαιοικονομικέςκαταστάσειςτηςμητρικήςεταιρείας Έκθεσηκαιοικονομικέςκαταστάσεις 31 Δεκεμβρίου Έκθεσηκαιενοποιημένεςοικονομικέςκαταστάσεις Περιεχόμενα Σελίδα ΔιοικητικόΣυμβούλιοκαιάλλοιαξιωματούχοι 1 ΈκθεσηΔιοικητικούΣυμβουλίου 2 5 ΔήλωσηΔιοικητικούΣυμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

A&P (ANDREOU & PARASKEVAIDES) ENTERPRISES LTD ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Α Το Διοικητικό Συμβούλιο της

A&P (ANDREOU & PARASKEVAIDES) ENTERPRISES LTD ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Α Το Διοικητικό Συμβούλιο της A&P (ANDREOU & PARASKEVAIDES) ENTERPRISES LTD ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Α Το Διοικητικό Συμβούλιο της Eταιρείας σε συνεδρία του στις 26 Ιουλίου 2004 αποφάσισε τη

Διαβάστε περισσότερα

Εκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005

Εκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005 Εκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005 Περιεχόµενα Σελίδες ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου και των υπευθύνων της Εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

Apollo Investment Fund Public Company Limited

Apollo Investment Fund Public Company Limited Έκθεσηκαιοικονομικέςκαταστάσεις 31 Δεκεμβρίου2005 Περιεχόμενα Σελίδα ΔιοικητικόΣυμβούλιοκαιάλλοιαξιωματούχοι 1 ΈκθεσηΔιοικητικούΣυμβουλίου 2 6 Έκθεσηελεγκτών 7 8 Κατάστασηλογαριασμούαποτελεσμάτων 9 Ισολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεσηκαιενοποιημένεςοικονομικέςκαταστάσεις 31 Οκτωβρίου2010

Έκθεσηκαιενοποιημένεςοικονομικέςκαταστάσεις 31 Οκτωβρίου2010 Έκθεσηκαιενοποιημένεςοικονομικέςκαταστάσεις 31 Οκτωβρίου Περιεχόμενα ΔιοικητικόΣυμβούλιοκαιάλλοιαξιωματούχοι 1 ΔήλωσητωνμελώντουΔιοικητικούΣυμβουλίουκαιτουυπεύθυνου σύνταξηςτωνενοποιημένωνκαιξεχωριστώνοικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Το ιοικητικό Συµβούλιο της εταιρείας µας, σε συνεδρία του στις 23 Ιουλίου 2004 αποφάσισε όπως εφαρµόσει την παράγραφο Γ3 (Επιτροπή Ελέγχου, Ελεγκτές και συµµόρφωση µε

Διαβάστε περισσότερα

Προς όλα τα µέλη του Συνδέσµου Τεχνική Εγκύκλιος Αρ. 29

Προς όλα τα µέλη του Συνδέσµου Τεχνική Εγκύκλιος Αρ. 29 Προς όλα τα µέλη του Συνδέσµου Τεχνική Εγκύκλιος Αρ. 29 Από τις Επιτροπές Λογιστικών και Ελεγκτικών Προτύπων 22 Οκτωβρίου 2007 Θέµα: 1. ιεθνή Πρότυπα Χρηµατοοικονοµικής Πληροφόρησης ( ΠΧΠ) όπως αυτά υιοθετήθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Μέρος Α: Η Liberty Life Insurance Public Company Limited εφαρµόζει τις διατάξεις Α, Γ και του Κώδικα Εταιρικής ιακυβέρνησης (ΚΕ ) που αφορούν το ιοικητικό Συµβούλιο, Ευθύνη και Λογιστικό Έλεγχο και σχέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Woolworth (Cyprus) Properties Public Limited (πρώηνf.w. Woolworth & Co. (Cyprus) Limited) Έκθε ση και οποι ημέ κον ομι κατ αστ άσε 31 Δε

Woolworth (Cyprus) Properties Public Limited (πρώηνf.w. Woolworth & Co. (Cyprus) Limited) Έκθε ση και οποι ημέ κον ομι κατ αστ άσε 31 Δε Έκθεσηκαιενοποιημένεςοικονομικέςκαταστάσεις 31 Δεκεμβρίου2005 Περιεχόμενα Σελίδα ΔιοικητικόΣυμβούλιοκαιάλλοιαξιωματούχοι 1 ΔήλωσητωνμελώντουΔιοικητικούΣυμβουλίου 2 ΈκθεσηΔιοικητικούΣυμβουλίου 3 8 ΈκθεσηΔιοικητικούΣυμβουλίουπερίΕταιρικήςΔιακυβέρνησης

Διαβάστε περισσότερα

ELMONTE HOLDINGS LIMITED ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ELMONTE HOLDINGS LIMITED ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ELMONTE HOLDINGS LIMITED ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ELMONTE HOLDINGS LIMITED ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Αξιωµατούχοι και επαγγελµατικοί σύµβουλοι 1 Εκθεση ιοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΚΩ ΙΚΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΚΩ ΙΚΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟ ΚΩ ΙΚΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ελάχιστες απαιτήσεις που πρέπει να περιέχονται στην Ετήσια Έκθεση περί Εταιρικής ιακυβέρνησης για το έτος 2007 (checklist) Όνοµα Εταιρείας:.. Αγορά ΧΑΚ στην οποία είναι

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΖΟΡΠΑΣ & ΥΙΟΙ ΛΤ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Έτος που έληξε στις 31 εκεµβρίου 2003 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Α. ΖΟΡΠΑΣ & ΥΙΟΙ ΛΤ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Έτος που έληξε στις 31 εκεµβρίου 2003 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Έτος που έληξε στις 31 εκεµβρίου 2003 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και Επαγγελµατικοί Σύµβουλοι 1 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 2 & 3 Έκθεση Ελεγκτών

Διαβάστε περισσότερα

Claridge Investments Limited. Περιεχόµενα. Σελίδες

Claridge Investments Limited. Περιεχόµενα. Σελίδες Περιεχόµενα Σελίδες Πρόσκληση Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης 2 ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 3 Χαιρετισµός του Προέδρου του ιοικητικού Συµβουλίου 4-5 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 6 8 Έκθεση περί

Διαβάστε περισσότερα

Constantinou Bros Hotels Public Company Limited. Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006

Constantinou Bros Hotels Public Company Limited. Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου και των υπευθύνων της Εταιρείας για

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου 2 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 3 5

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου και των υπεύθυνων της Εταιρείας για

Διαβάστε περισσότερα

Constantinou Bros Hotels Public Company Limited. Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2007

Constantinou Bros Hotels Public Company Limited. Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2007 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου του ιευθύνων Συµβούλου και του Οικονοµικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2006

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2006 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2006 28 Μαρτίου 2007 1 Έκθεση Περί Εταιρικής Διακυβέρνησης Μέρος Α Η καθιέρωση αρχών εταιρικής διακυβέρνησης και η ενίσχυση του εποπτικού ρόλου του Διοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Μέρος Α: Η Liberty Life Insurance Public Company Ltd εφαρµόζει τις διατάξεις Α, Γ και του Κώδικα Εταιρικής ιακυβέρνησης (ΚΕ ) που αφορούν το ιοικητικό Συµβούλιο, Ευθύνη και Λογιστικό Έλεγχο και σχέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.1 ιοικητικό Συµβούλιο Α.2 Ισορροπία ιοικητικού Συµβουλίου Α.3 Παροχή Πληροφοριών Α.4 ιορισµοί στο ιοικητικό Συµβούλιο Α.5 Επανεκλογή

Διαβάστε περισσότερα

Eurocredit Retail Services Limited. Έκθεση και οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006. Περιεχόµενα

Eurocredit Retail Services Limited. Έκθεση και οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006. Περιεχόµενα Έκθεση και οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 2 3 Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών 4 5 Κατάσταση λογαριασµού αποτελεσµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΉ ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗ 2013

ΕΤΑΙΡΙΚΉ ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗ 2013 0106/00009707/el Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης K. ATHIENITIS CONTRACTORS DEVELOPERS PUBLIC LTD ACD Επισυνάπτεται ΕΤΑΙΡΙΚΉ ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗ 2013 Attachment: 1. ΕΤΑΙΡΙΚΉ ΔΙΑΚΥΒΈΡΝΗΣΗ 2013 Non Regulated Publication

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017

Έκθεση και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017 Έκθεση και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017 Περιεχόμενα Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι αξιωματούχοι 1 Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Cytrustees Investment Public Company Limited

Cytrustees Investment Public Company Limited Έκθεση και οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006 Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση µελών του ιοικητικού Συµβουλίου 2 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 3 8 Έκθεση Ανεξάρτητων

Διαβάστε περισσότερα

K + G Complex Public Company Limited

K + G Complex Public Company Limited Μη ελεγμένες συνοπτικές ενδιάμεσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για την εξαμηνία που έληξε στις Περιεχόμενα Σελίδα ήλωση των μελών του ιοικητικού Συμβουλίου και άλλων υπευθύνων της Εταιρείας για

Διαβάστε περισσότερα

ELMONTE HOLDINGS LIMITED ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ELMONTE HOLDINGS LIMITED ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αξιωµατούχοι και επαγγελµατικοί σύµβουλοι 1 Σελίδα Εκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 2 Εκθεση ελεγκτών 3-4 Κατάσταση αποτελεσµάτων

Διαβάστε περισσότερα

KERVERUS IT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου 2013 μέχρι 30 Ιουνίου 2013

KERVERUS IT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου 2013 μέχρι 30 Ιουνίου 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου μέχρι ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005 Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου και των υπευθύνων του Συγκροτήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Μέρος Α: Η Liberty Life Insurance Public Company Ltd εφαρµόζει τις διατάξεις Α, Γ και του Κώδικα Εταιρικής ιακυβέρνησης (ΚΕ ) που αφορούν το ιοικητικό Συµβούλιο, Ευθύνη και Λογιστικό Έλεγχο και σχέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Cytrustees Investment Public Company Limited

Cytrustees Investment Public Company Limited Έκθεση και οικονομικές καταστάσεις 31 Δεκεμβρίου 2006 Περιεχόμενα Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι αξιωματούχοι 1 Δήλωση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου 2 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 3 8 Έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΣ Βιομηχανία Συσκευασιών ΑΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. 1 Σκοπός και βασικές αρχές. 2 Σύνθεση της επιτροπής ελέγχου

ΒΙΣ Βιομηχανία Συσκευασιών ΑΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. 1 Σκοπός και βασικές αρχές. 2 Σύνθεση της επιτροπής ελέγχου ΒΙΣ Βιομηχανία Συσκευασιών ΑΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 Σκοπός και βασικές αρχές 2 Σύνθεση της επιτροπής ελέγχου 3 Συνεδριάσεις της επιτροπής ελέγχου 4 Αρμοδιότητες της επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006 Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου και των υπευθύνων του Συγκροτήµατος

Διαβάστε περισσότερα

CLR Investment Fund Public Limited. Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005

CLR Investment Fund Public Limited. Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 2 5 ήλωση ιοικητικού Συµβουλίου 6 Έκθεση ελεγκτών

Διαβάστε περισσότερα

L.P. Transbeton Public Limited. Έκθεση και οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα

L.P. Transbeton Public Limited. Έκθεση και οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Έκθεση και οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 2 4 Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών 5 7 Κατάσταση λογαριασµού αποτελεσµάτων

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου

Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου Σκοπός της Επιτροπής Ο σκοπός της Επιτροπής Ελέγχου («η Επιτροπή»), είναι η εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων της όπως αυτές προβλέπονται στο άρθρο 44 του Ν. 4449/2017

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας Επιτροπής Ελέγχου

Κανονισμός Λειτουργίας Επιτροπής Ελέγχου Κανονισμός Λειτουργίας Επιτροπής Ελέγχου Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Σύνθεση... 3 Θητεία... 4 Οργάνωση... 4 Αρμοδιότητες... 4 Κοινοποίηση Αποτελεσμάτων... 8 Εξουσιοδότηση... 9 Τροποποίηση του Κανονισμού...

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006 Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 2 5 Έκθεση Ανεξάρτητου Ελεγκτή 6 8 Ενοποιηµένη

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2015

Έκθεση και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2015 Έκθεση και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2015 Περιεχόμενα Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι αξιωματούχοι 1 Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Σχετική Έκθεση επισυνάπτεται.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Σχετική Έκθεση επισυνάπτεται. 0047/00004837/el Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης MALLOUPPAS & PAPACOSTAS PUBLIC CO LTD ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Σχετική Έκθεση επισυνάπτεται. MPT Attachment: 1. Αναθεωρημένη Έκθεση Εταιρικής

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2007

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2007 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου, του Γενικού ιευθυντή και του Οικονοµικού

Διαβάστε περισσότερα

SALAMIS TOURS (HOLDINGS) PUBLIC LTD

SALAMIS TOURS (HOLDINGS) PUBLIC LTD SALAMIS TOURS (HOLDINGS) PUBLIC LTD ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Ενδιάμεση έκθεση διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση και εξαµηνιαίες συνοπτικές ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 30 Ιουνίου 2007

Έκθεση και εξαµηνιαίες συνοπτικές ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 30 Ιουνίου 2007 Έκθεση και εξαµηνιαίες συνοπτικές ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 30 Ιουνίου 2007 Περιεχόµενα Σελίδα Συνοπτική ενοποιηµένη κατάσταση λογαριασµού αποτελεσµάτων 1 Συνοπτικός ενοποιηµένος ισολογισµός

Διαβάστε περισσότερα

Cytrustees Investment Public Company Limited

Cytrustees Investment Public Company Limited Έκθεση και οικονομικές καταστάσεις 31 Δεκεμβρίου Περιεχόμενα Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι αξιωματούχοι 1 Δήλωση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου 2 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 3 8 Έκθεση Ανεξάρτητων

Διαβάστε περισσότερα

Κanika Hotels Public Company Limited. Εκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005

Κanika Hotels Public Company Limited. Εκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005 Εκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου και των υπευθύνων της Εταιρείας για

Διαβάστε περισσότερα

Cytrustees Investment Public Company Limited

Cytrustees Investment Public Company Limited Έκθεση και οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση µελών του ιοικητικού Συµβουλίου 2 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 3 8 Έκθεση Ανεξάρτητων

Διαβάστε περισσότερα

Constantinou Bros Hotels Public Company Limited. Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005

Constantinou Bros Hotels Public Company Limited. Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 2-6 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου 7

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ 1. Ίδρυση / Αποστολή Η Επιτροπή Ελέγχου συστάθηκε για να διασφαλιστεί ότι η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ («η Εταιρεία»)

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005 Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου 2 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSAL BANK PUBLIC LTD. Έκθεση περί Εταιρικής Διακυβέρνησης για το έτος 2005

UNIVERSAL BANK PUBLIC LTD. Έκθεση περί Εταιρικής Διακυβέρνησης για το έτος 2005 UNIVERSAL BANK PUBLIC LTD Έκθεση περί Εταιρικής Διακυβέρνησης για το έτος 2005 29 Μαρτίου 2006 Έκθεση Περί Εταιρικής Διακυβέρνησης Μέρος Α Η καθιέρωση αρχών εταιρικής διακυβέρνησης και η ενίσχυση του εποπτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Ι. Σκοπός Κύρια αποστολή της Επιτροπής Ελέγχου είναι η παροχή υποστήριξης στο Διοικητικό Συμβούλιο, για την εκπλήρωση της εποπτικής του ευθύνης έναντι των μετόχων,

Διαβάστε περισσότερα

Europrofit Capital Investors Public Limited. Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2009

Europrofit Capital Investors Public Limited. Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2009 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου 2 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 3 7

Διαβάστε περισσότερα

Κanika Hotels Public Company Limited. Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006

Κanika Hotels Public Company Limited. Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου και των υπευθύνων της Εταιρείας για

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2016

Έκθεση και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2016 Έκθεση και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2016 Περιεχόμενα Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι αξιωματούχοι 1 Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ. Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την 12/9/2017

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ. Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την 12/9/2017 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την 12/9/2017 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Άρθρο 1 Ο Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου (εφεξής ο «Κανονισμός») της εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

K. ATHIENITIS CONTRACTORS - DEVELOPERS PUBLIC LIMITED ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

K. ATHIENITIS CONTRACTORS - DEVELOPERS PUBLIC LIMITED ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ K. ATHIENITIS CONTRACTORS - DEVELOPERS PUBLIC LIMITED ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επισυνάπτεται ολόκληρο το κείµενο της εξαµηνιαίας έκθεσης που ετοιµάστηκε µε βάση το ιεθνές λογιστικό πρότυπο 34.

Επισυνάπτεται ολόκληρο το κείµενο της εξαµηνιαίας έκθεσης που ετοιµάστηκε µε βάση το ιεθνές λογιστικό πρότυπο 34. ZRP- Εξαµηνιαία Αποτελέσµατα της Εταιρείας (29/08/2011) ια της παρούσης σας πληροφορούµε ότι, το ιοικητικό Συµβούλιο της Α. Ζορπάς & Υιοί ηµόσια Λτδ, σε συνεδρίασή του η οποία πραγµατοποιήθηκε την 28 η

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικές ενδιάµεσες οικονοµικές καταστάσεις για την τριµηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2009

Συνοπτικές ενδιάµεσες οικονοµικές καταστάσεις για την τριµηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2009 28 Απριλίου 2009 Χρηµατιστήριο Αξιών Κύπρου ΛΕΥΚΩΣΙΑ Κύριοι Συνοπτικές ενδιάµεσες οικονοµικές καταστάσεις για την τριµηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2009 Επισυνάπτονται οι Συνοπτικές Ενδιάµεσες Οικονοµικές

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας ιακυβέρνησης ΡΙΚ

Κώδικας ιακυβέρνησης ΡΙΚ Κώδικας ιακυβέρνησης ΡΙΚ Εγκρίθηκε από το.σ. στις 18/1/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΕΛΙ Α 0 Εισαγωγή... 3 1 Αποτελεσµατική λειτουργία ιοικητικού Συµβουλίου. 4 2 ικαιώµατα και υποχρεώσεις ιοικητικών Συµβούλων..

Διαβάστε περισσότερα

Διαφάνεια Κύπρος Λίμιτεδ

Διαφάνεια Κύπρος Λίμιτεδ Έκθεση και οικονομικές καταστάσεις 30 Ιουνίου 2012 Περιεχόμενα Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι αξιωματούχοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 2-3 Έκθεση ανεξάρτητου ελεγκτή 4-5 Κατάσταση συνολικών

Διαβάστε περισσότερα

Με την επιστολή αυτή σας πληροφορούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Salamis

Με την επιστολή αυτή σας πληροφορούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Salamis Διευθυντή Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου Λευκωσία 26 Ιουλίου 2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με την επιστολή αυτή σας πληροφορούμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Salamis Tours (Holdings) Public Limited σε προγραμματισμένη

Διαβάστε περισσότερα

Ταµείο Προνοίας Υπαλλήλων Ξενοδοχειακής Βιοµηχανίας. Έκθεση και οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα

Ταµείο Προνοίας Υπαλλήλων Ξενοδοχειακής Βιοµηχανίας. Έκθεση και οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Έκθεση και οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006 Περιεχόµενα Σελίδα ιαχειριστική επιτροπή και άλλες πληροφορίες 1 Έκθεση διαχειριστικής επιτροπής 2 3 Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών 4 5 Kατάσταση αλλαγών

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005 Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 2 4 Έκθεση ελεγκτών 5 6 Ενοποιηµένη κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

KERVERUS HOLDING IT (CY) PLC

KERVERUS HOLDING IT (CY) PLC ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου μέχρι ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν Συμπληρωματικό Ενημερωτικό Δελτίο αφορά το Ενημερωτικό Δελτίο της ITTL Trade Tourist & Leisure Park Plc ημερομηνίας 31 Μαρτίου 2009.

Το παρόν Συμπληρωματικό Ενημερωτικό Δελτίο αφορά το Ενημερωτικό Δελτίο της ITTL Trade Tourist & Leisure Park Plc ημερομηνίας 31 Μαρτίου 2009. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ που καταρτίστηκε με βάση τον Κανονισμό 809/2004 της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον περί Δημόσιας Προσφοράς και Ενημερωτικού Δελτίου Νόμο του 2005 και τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΧΑΕ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΧΑΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΧΑΕ Έκδοση : 3.0-21/02/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΣΚΟΠΟΣ & ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ... 1 2 ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ... 2 3 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ... 2 4 ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Amathus Public Limited (προηγουµένως Αmathus Navigation Company Limited) Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005

Amathus Public Limited (προηγουµένως Αmathus Navigation Company Limited) Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2005 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου 2 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 3 7

Διαβάστε περισσότερα

HARVEST CAPITAL MANAGEMENT PUBLIC LIMITED ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

HARVEST CAPITAL MANAGEMENT PUBLIC LIMITED ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας. Εταιρικής ιακυβέρνησης

Κώδικας. Εταιρικής ιακυβέρνησης Κώδικας Εταιρικής ιακυβέρνησης 2 η έκδοση Μάρτιος 2006 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 Α. ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ... 5 Α.1 ιοικητικό Συµβούλιο... 5 Α.2. Ισορροπία ιοικητικού Συµβουλίου... 8 Α.3. Παροχή

Διαβάστε περισσότερα

ATLANTIC INSURANCE COMPANY PUBLIC LIMITED ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2006

ATLANTIC INSURANCE COMPANY PUBLIC LIMITED ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2006 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Ενοποιηµένος συνοπτικός λογαριασµός αποτελεσµάτων 3 Ενοποιηµένος συνοπτικός ισολογισµός 4 Ενοποιηµένη

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006

Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2006 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 ήλωση των µελών του ιοικητικού Συµβουλίου και των υπευθύνων της Εταιρείας για

Διαβάστε περισσότερα

Το επισυναπτόμενο έντυπο αυτό θα υπογράφεται από τον εκδότη και θα αποστέλλεται, μαζί με την Έκθεση περί Εταιρικής Διακυβέρνησης στο Χρηματιστήριο.

Το επισυναπτόμενο έντυπο αυτό θα υπογράφεται από τον εκδότη και θα αποστέλλεται, μαζί με την Έκθεση περί Εταιρικής Διακυβέρνησης στο Χρηματιστήριο. ΠΡΟΣ : Εταιρείες που έχουν εισηγμένους τίτλους στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ΑΠΟ : Γενικό Διευθυντή Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ΘΕΜΑ : Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης ΗΜΕΡ. : 22 Φεβρουαρίου, 2012 ΑΡ.

Διαβάστε περισσότερα

Amathus Navigation Company Limited. Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2004

Amathus Navigation Company Limited. Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου 2004 Έκθεση και ενοποιηµένες οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Πρόσκληση Eτήσιας Γενικής Συνέλευσης ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι Χαιρετισµός του Προέδρου του ιοικητικού Συµβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

GATEDOOR HOLDINGS LTD ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ για το έτος που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2007

GATEDOOR HOLDINGS LTD ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ για το έτος που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2007 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ για το έτος που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2007 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 31 Δεκεμβρίου 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι αξιωματούχοι 1 Έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. Αντικείμενο του Κανονισμού Λειτουργίας της Ελεγκτικής Επιτροπής της Εταιρείας. η σύνθεση, συγκρότηση και λειτουργία της Ελεγκτικής Επιτροπής,

Άρθρο 1. Αντικείμενο του Κανονισμού Λειτουργίας της Ελεγκτικής Επιτροπής της Εταιρείας. η σύνθεση, συγκρότηση και λειτουργία της Ελεγκτικής Επιτροπής, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο παρών Κανονισμός Λειτουργίας της Ελεγκτικής Επιτροπής (στο εξής ο «Κανονισμός») της εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» (στο εξής

Διαβάστε περισσότερα

Jumbo Trading Limited

Jumbo Trading Limited Έκθεση και οικονομικές καταστάσεις 30 Ιουνίου 2009 Περιεχόμενα Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι αξιωματούχοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 2-3 Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών 4-6 Κατάσταση λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα

Claridge Public Limited

Claridge Public Limited Ενδιάμεσες συνοπτικές ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για την εξαμηνία που έληξε στις Περιεχόμενα Σελίδα Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του υπεύθυνου της Εταιρείας για τη σύνταξη

Διαβάστε περισσότερα

K + G Complex Public Company Limited

K + G Complex Public Company Limited Μη ελεγμένες συνοπτικές ενδιάμεσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για την εξαμηνία που έληξε στις Περιεχόμενα Σελίδα Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλων υπευθύνων της Εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

27 Απριλίου Χρηµατιστήριο Αξιών Κύπρου ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Κύριοι

27 Απριλίου Χρηµατιστήριο Αξιών Κύπρου ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Κύριοι 27 Απριλίου 2010 Χρηµατιστήριο Αξιών Κύπρου ΛΕΥΚΩΣΙΑ Κύριοι Επισυνάπτονται οι Συνοπτικές Ενδιάµεσες Οικονοµικές Καταστάσεις της Cytrustees Investment Public Co Ltd για την 1 η τριµηνία που έληξε στις 31

Διαβάστε περισσότερα

EPSILON EUROPE PLC. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 23 Ιανουαρίου 2009 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009

EPSILON EUROPE PLC. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 23 Ιανουαρίου 2009 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 23 Ιανουαρίου 2009 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2009 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι Αξιωματούχοι 1 Έκθεση Διοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιες Οικονοµικές Καταστάσεις Χρήσεως 2008

Ετήσιες Οικονοµικές Καταστάσεις Χρήσεως 2008 ΙΝΤΕΑΛ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ Ετήσιες Οικονοµικές Καταστάσεις Χρήσεως 2008 (1η Ιανουαρίου έως 31η εκεµβρίου 2008) Σύµφωνα µε τα ιεθνή Πρότυπα Χρηµατοοικονοµικής Αναφοράς που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Cytrustees Investment Public Company Limited. Συνοπτικές ενδιάµεσες οικονοµικές καταστάσεις για την εξαµηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2008

Cytrustees Investment Public Company Limited. Συνοπτικές ενδιάµεσες οικονοµικές καταστάσεις για την εξαµηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2008 Συνοπτικές ενδιάµεσες οικονοµικές καταστάσεις για την εξαµηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2008 Περιεχόµενα Συνοπτική κατάσταση λογαριασµού αποτελεσµάτων εξαµηνίας 2 Σελίδα Συνοπτικός ισολογισµός 3 Συνοπτική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΕΝ ΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΕΝ ΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 25 Αυγούστου 2011 Θέµα: Προκαταρκτικά αποτελέσµατα για την εξαµηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2011 Το ιοικητικό Συµβούλιο της Εταιρείας, σε συνεδρία του που έγινε χτές 24 Αυγούστου 2011, ενέκρινε τις µη

Διαβάστε περισσότερα

Eurocredit Retail Services Limited. Έκθεση και οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα

Eurocredit Retail Services Limited. Έκθεση και οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Έκθεση και οικονοµικές καταστάσεις 31 εκεµβρίου Περιεχόµενα Σελίδα ιοικητικό Συµβούλιο και άλλοι αξιωµατούχοι 1 Έκθεση ιοικητικού Συµβουλίου 2 3 Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών 4 5 Κατάσταση λογαριασµού αποτελεσµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ 1. Σύσταση... 3 2. Σύνθεση... 3 3. Σκοπός... 3 4. Καθήκοντα και Αρμοδιότητες... 4 4.1. Εξωτερικός

Διαβάστε περισσότερα

C.C.C. TOURIST ENTERPRISES PUBLIC COMPANY LIMITED. Για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2017 μέχρι 30 Ιουνίου 2017

C.C.C. TOURIST ENTERPRISES PUBLIC COMPANY LIMITED. Για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2017 μέχρι 30 Ιουνίου 2017 C.C.C. TOURIST ENTERPRISES PUBLIC COMPANY LIMITED Έκθεση και Συνοπτικές Ενδιάμεσες Οικονομικές Καταστάσεις Για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2017 μέχρι 30 Ιουνίου 2017 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝ ΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

KERVERUS IT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου 2015 μέχρι 30 Ιουνίου 2015

KERVERUS IT (CY) LTD. ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου 2015 μέχρι 30 Ιουνίου 2015 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου μέχρι ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΜΗ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Περίοδος από 1 Ιανουαρίου μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΧΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΙΣΧΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Ενδιάμεση Έκθεση Διαχείρισης 1 Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλων

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις 30 Ιουνίου 2009

Έκθεση και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις 30 Ιουνίου 2009 Έκθεση και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις 30 Ιουνίου 2009 Περιεχόμενα Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι αξιωματούχοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 2-3 Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών 4-6 Ενοποιημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 1. Όροι Εντολής του Αξιωματούχου Αναφοράς Ο Αξιωματούχος Αναφοράς επιλαμβάνεται των ανησυχιών και των προβλημάτων των μετόχων

Διαβάστε περισσότερα

PROFILE SYSTEMS & SOFTWARE (CYPRUS) LIMITED ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

PROFILE SYSTEMS & SOFTWARE (CYPRUS) LIMITED ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ PROFILE SYSTEMS & SOFTWARE (CYPRUS) LIMITED ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Έτος που έληξε στις 31 εκεµβρίου 2007 ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Έτος που έληξε στις 31 εκεµβρίου 2007 Π Ε Ρ Ι Ε Χ

Διαβάστε περισσότερα

Cytrustees Investment Public Company Limited

Cytrustees Investment Public Company Limited Έκθεση και οικονομικές καταστάσεις 31 Δεκεμβρίου 2009 Περιεχόμενα Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι αξιωματούχοι 1 Δήλωση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου 2 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 3 7 Έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

PROFILE SYSTEMS & SOFTWARE (CYPRUS) LIMITED ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

PROFILE SYSTEMS & SOFTWARE (CYPRUS) LIMITED ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ PROFILE SYSTEMS & SOFTWARE (CYPRUS) LIMITED ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Έτος που έληξε στις 31 εκεµβρίου 2006 PROFILE SYSTEMS & SOFTWARE (CYPRUS) LIMITED ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Έτος

Διαβάστε περισσότερα

HELLENIC BANK PUBLIC COMPANY LIMITED ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΟΙΒΩΝ

HELLENIC BANK PUBLIC COMPANY LIMITED ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΟΙΒΩΝ 1. Ρόλος της Επιτροπής Αμοιβών HELLENIC BANK PUBLIC COMPANY LIMITED ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΜΟΙΒΩΝ Η Επιτροπή Αμοιβών συστάθηκε για να διασφαλιστεί ότι η Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ («η

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εταιρικής Διακυβέρνησης

Έκθεση Εταιρικής Διακυβέρνησης Έκθεση Εταιρικής Διακυβέρνησης Μέρος Α' Η Εταιρεία έχει υιοθετήσει την 3 η Αναθεωρημένη Έκδοση του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης που εκδόθηκε από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου το Μάρτιο 2011 και εφαρμόζει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΔΩΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΔΩΔΩΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΩΔΩΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΔΩΔΩΝΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2011 0 ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση συνολικών εσόδων 1 Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση οικονομικής θέσης 2 Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Green Dot (Cyprus) Public Co Limited

Green Dot (Cyprus) Public Co Limited Έκθεση και οικονομικές καταστάσεις 31 Δεκεμβρίου 2008 Περιεχόμενα Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι αξιωματούχοι 1 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου 2-4 Έκθεση Ανεξάρτητων Ελεγκτών 5-7 Κατάσταση λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα