Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως"

Transcript

1 Γύρω στο 1970, οι κυβερνήσεις του κόσμου αντιμετώπισαν πολύ μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις, και για το λόγο αυτό κατασκευάστηκαν παντού ενεργειακοί σταθμοί, για την κάλυψη των αναγκών. Χρόνο με το χρόνο, η ρύπανση που δημιουργούσαν αυξανόταν, χωρίς κάποιος να προσπαθήσει να τη μειώσει. Τώρα, οι συνέπειες της ρύπανσης αυτής έχουν γίνει πολύ μεγάλες, και η ανθρωπότητα έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι πρέπει να ψάξουμε καθαρές πηγές ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών μας. Εταιρείες με ειδικότητα στις καθαρές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχουν κληθεί να προτείνουν έργα που θα παράσχουν την απαιτούμενη ενέργεια, χωρίς να επιβαρύνουν άλλο το περιβάλλον. Οι κυβερνήσεις έχουν βάλει σκοπό να χρηματοδοτήσουν τα έργα αυτά, και να επενδύσουν στην λειτουργία τους. Στο παιχνίδι CO2, κάθε παίκτης ελέγχει μια εταιρεία ενέργειας η οποία έχει κληθεί από κάποια κυβέρνηση να προτείνει νέα, πράσινα εργοστάσια ενέργειας. Σκοπός είναι να σταματήσει η αύξηση της ρύπανσης, ενώ ταυτόχρονα θα καλύπτεται η ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη για ανανεώσιμη ενέργεια, ασφαλώς με το ανάλογο κέρδος. Θα χρειαστείτε αρκετή τεχνογνωσία, χρήματα και πόρους για να κατασκευάσετε τα καθαρά αυτά εργοστάσια. Οι ενεργειακές σύνοδοι κορυφής προωθούν την παγκόσμια οικολογική ενημέρωση, και επιτρέπουν στις εταιρείες να μοιραστούν λίγη από τη γνώση που έχουν αποκτήσει. Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. Περιεχόμενα 1 κεντρικό ταμπλό 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως 26 κάρτες Ομάδων Πίεσης 100 ξύλινοι δίσκοι, 20 στο χρώμα κάθε παίκτη 20 ξύλινα πιόνια, 4 στο χρώμα κάθε παίκτη 25 λευκοί κύβοι τεχνολογίας 5 πλακίδια σταθμών Αναδάσωσης 13 κάρτες Στόχων ΟΗΕ 5 πλακίδια σταθμών 7 κάρτες Στόχων Εταιρειών Ηλιακής ενέργειας 6 κάρτες Γεγονότων 5 πλακίδια σταθμών Ανακύκλωσης 20 νομίσματα $1 5 πλακίδια σταθμών Ψυχρής τήξης 15 νομίσματα $2 10 πλακίδια σταθμών Άνθρακα 10 νομίσματα $5 10 πλακίδια σταθμών Πετρελαίου 5 νομίσματα $10 10 πλακίδια σταθμών Φυσικού Αερίου 1 πλακίδιο αρχικού παίκτη 40 μεγάλοι ξύλινοι μωβ δίσκοι CEP 1 μεγάλος ξύλινος κόκκινος δίσκος, Τιμή Αγοράς CEP 1 δείκτης Επιπέδου Παγκόσμιας Ρύπανσης CO2 1 δείκτης Δεκαετίας 8 πλακίδια Τοπικού Προγράμματος 1 δείκτης Γύρου 18 πλακίδια Συνόδου

2 Προετοιμασία Σταθμοί Πράσινης Ενέργειας Τοποθετήστε το ταμπλό στο τραπέζι. Κάθε Ξεχωρίστε τους Πράσινους Σταθμούς ανά είδος, και οργανώστε κάθε είδος ανά παίκτης επιλέγει ένα χρώμα και παίρνει: κόστος τεχνολογικών πόρων, (τα πλακίδια 1. Όλους τους δίσκους του χρώματος πιόνι επιστήμονα του χρώματος. με τους λιγότερους πόρους πρώτα), και. Τοποθετήστε τους άλλους 3 επιστήμονες τοποθετήστε τους δίπλα στο ταμπλό στο απόθεμα προσλήψεων. 3. Από τον Αρχικό Παίκτη δεξιόστροφα προς Παγκόσμιες Σύνοδοι Ανακατέψτε όλα τα πλακίδια Συνόδων τον 5ο παίκτη: 3, 4, 4, 5, 5 νομίσματα Άδειες Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα 2-θεμάτων. Τοποθετήστε τα τυχαία, ανοιχτά, στις κατάλληλες θέσεις του (CEP). ταμπλό. Ανακατέψτε όλα τα Επιλέξτε τυχαία τον αρχικό παίκτη και δώστε υπόλοιπα πλακίδια (ανακατέψτε τα 2-, 3- και 4- θεμάτων μαζί), και φτιάξτε μία του το «πλακίδιο Αρχικού Παίκτη». κλειστή στοίβα. Πλακίδια Τοπικών Προγραμμάτων Μοιράστε τυχαία τα πλακίδια Τοπικών Προγραμμάτων, στις κατάλληλες θέσεις του ταμπλό, ανοιχτά, ένα σε κάθε περιοχή. Αφαιρέστε τα εναπομείναντα πλακίδια από το παιχνίδι. Κάθε παίκτης τοποθετεί 1 δίσκο του στη θέση «0» του μετρητή σκορ. Οι χρωματιστοί δίσκοι των παικτών χρησιμοποιούνται επίσης, για να σημειώνεται η ιδιοκτησία των σταθμών πράσινης ενέργειας και της τεχνογνωσίας σε κάθε πηγή ενέργειας. Προσθέστε το επίπεδο ρύπανσης CO2 όλων Μετρητής Δεκαετίας & Γύρου Τοποθετήστε τον δείκτη Δεκαετίας στον μετρητή Δεκαετίας και τον δείκτη Γύρου στον μετρητή Γύρου στις θέσεις που αντιστοιχούν στον αριθμό των παικτών (αναθέστε την προετοιμασία αυτή στον παίκτη που κάθεται πιο κοντά στους μετρητές. Αυτός θα είναι υπεύθυνος για την προώθηση των δεικτών στην πορεία του παιχνιδιού. Κύβοι Τεχνολογικών Πόρων Τοποθετήστε τους λευκούς κύβους τεχνολογίας στο ταμπλό. Χρήματα Δημιουργήστε μια τράπεζα, έξω από το ταμπλό και επιλέξτε έναν παίκτη για να την ελέγχει. Τα χρήματα είναι ανοιχτά προς όλους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν θελήσετε κάποια στιγμή να μάθετε πόσα χρήματα έχει ένας παίκτης, μπορείτε να τον ρωτήσετε. Έργα Ξεχωρίστε τα προγράμματα ανά είδος (σύμβολο είδους ενέργειας) και τοποθετήστε τα δίπλα στο ταμπλό. Πλακίδια Σταθμών Ορυκτών Καυσίμων Δημιουργήστε μια τυχαία κλειστή στοίβα με όλα τα πλακίδια Σταθμών ορυκτών καυσίμων. Για κάθε περιοχή, πάρτε το πρώτο πλακίδιο και τοποθετήστε το ανοιχτό στην πρώτη από αριστερά θέση, των θέσεων ενεργειακών απαιτήσεων της περιοχής.

3 των σταθμών ορυκτών καυσίμων του πλανήτη (όλες οι περιοχές), χρησιμοποιώντας την εξής τιμή CO2 για το κάθε ένα: Άνθρακας=40ppm, Πετρέλαιο=30ppm, Αέριο=20ppm. Τοποθετήστε τον δείκτη Επιπέδου Παγκόσμιας Ρύπανσης CO2 (μαύρος κύλινδρος) στην αντίστοιχη θέση του μετρητή Παγκόσμιας Ρύπανσης CO2 Παράδειγμα: Στην προετοιμασία, οι παίκτες τοποθετούν 2 σταθμούς άνθρακα, 3 πετρελαίου και 1 αερίου, δίνοντας σύνολο 190ppm παγκόσμιας ρύπανσης CO2 στην αρχή του παιχνιδιού: 80 για τον άνθρακα (2x40) +90 για το πετρέλαιο (3x30) +20 για το αέριο (1x20). Το παιχνίδι θα ξεκινήσει με τον δείκτη Παγκόσμιας Ρύπανσης CO2 στον αριθμό 190 του μετρητή. Άδειες Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα (CEP) Σε κάθε περιοχή, τοποθετήστε έναν αριθμό CEP ίσο με τις κενές θέσεις απαιτήσεων ενέργειας : 2 στην Αφρική, 5 στην Ασία κλπ. Δημιουργήστε ένα απόθεμα με τις υπόλοιπες άδειες. Αγορά Τοποθετήστε μια στοίβα 2 CEP στο κέντρο της αγοράς και τοποθετήστε τον κόκκινο δείκτη Τιμής Αγοράς CEP στη θέση 3 της κλίμακας αγοράς. Αυτή θα είναι η αρχική τιμή των CEP. Κάρτες Στόχων Εταιρειών Ανάλογα με τον αριθμό των παικτών πρέπει να αφαιρέσετε συγκεκριμένες κάρτες Στόχων Εταιρειών από το παιχνίδι: Παιχνίδι 1 παίκτη: Αφαιρέστε τους αριθμούς 27, 30, 32 και 33. Παιχνίδι 2 παικτών: Αφαιρέστε τους αριθμούς 28, 30 και 33. Παιχνίδι 3 παικτών: Αφαιρέστε τον αριθμό 30. Δώστε κρυφά από μία κάρτα Στόχου Εταιρείας σε κάθε παίκτη. Οι υπόλοιπες κάρτες αφαιρούνται από το παιχνίδι. Κάρτες Στόχων ΟΗΕ Επιλέξτε στην τύχη 10 από τις κάρτες (7 σε παιχνίδι 2 παικτών) και τοποθετήστε τις ανοιχτές τη μία δίπλα στην άλλη, κοντά στο ταμπλό. Αφαιρέστε τις υπόλοιπες κάρτες από το παιχνίδι. Κάρτες Γεγονότων Ανακατέψτε όλες τις κάρτες Γεγονότων, δημιουργώντας μια κλειστή στοίβα δίπλα στη θέση Γεγονότος. Ανοίξτε 1 κάρτα Γεγονότος πάνω στη θέση Γεγονότος, και έπειτα ανοίξτε την πρώτη κάρτα της στοίβας έτσι ώστε 2 κάρτες Γεγονότων να είναι ανοιχτές. Κάρτες Ομάδων Πίεσης Ανακατέψτε όλες τις κάρτες Ομάδων Πίεσης και δώστε από 5 σε κάθε παίκτη. Οι έμπειροι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τη διαδικασία επιλογής καρτών (drafting). Στην περίπτωση αυτή, κρατήστε 1 από τις 5 κάρτες και περάστε τις υπόλοιπες 4 στον παίκτη στα δεξιά σας. Έπειτα, από τις 4 νέες κάρτες που πήρατε, κρατήστε τη μία και δώστε τις 3 στον παίκτη στα αριστερά σας. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να μην υπάρχουν άλλες κάρτες για να δώσετε, και να έχετε 5 κάρτες στο χέρι σας. Το παιχνίδι είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

4 Πορεία του παιχνιδιού Το παιχνίδι διαρκεί 5 δεκαετίες (6 για 5 παίκτες), με την κάθε μία να χωρίζεται στις δύο παρακάτω φάσεις: 1. Φάση Προμηθειών 2. Φάση Εργασιών 1 Φάση Προμηθειών Σημείωση: Στην πρώτη δεκαετία, προσπεράστε τη φάση αυτή, αφού αντικαθίσταται από την προετοιμασία. Οι παίκτες πρέπει να κάνουν στη σειρά τα εξής: 1. Διανομή Εισοδήματος, 2. Προμήθεια Ενέργειας, 3. Εκτέλεση του Γεγονότος. 1.1 Διανομή εισοδήματος Το εισόδημα πληρώνεται μόνο στους παίκτες της 1 ης και 2ης θέσης σε κάθε πηγή ενέργειας του μετρητή Τεχνογνωσίας (δείτε Γνώση). Σε παιχνίδι 2 παικτών μόνο η 1η θέση κάθε πηγής ενέργειας δίνει εισόδημα. Οι παίκτες μπορούν αν θέλουν να πάρουν το Εισόδημά τους σαν χρήματα και/ή πόντους νίκης. Το σύνολο των χρημάτων/πόντων νίκης που λαμβάνονται σαν «εισόδημα» εμφανίζεται κάτω από τον δίσκο του κάθε παίκτη στον μετρητή Τεχνογνωσίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας για την 1η ή 2 η θέση, όλοι οι ισόπαλοι παίκτες λαμβάνουν το πλήρες εισόδημα. Παράδειγμα: Ο Πορτοκαλί είναι ο πρώτος σε τεχνογνωσία στη βιομάζα και δεύτερος στην ανακύκλωση. Στην άκρη των δύο πορτοκαλί δίσκων στις αντίστοιχες θέσεις Τεχνογνωσίας, υπάρχει ένα «4» και ένα «2». Έτσι, ο Πορτοκαλί κερδίζει 6 εισόδημα το γύρο αυτό. Αποφασίζει να πάρει 3 νομίσματα και 3 πόντους νίκης. Παράδειγμα: Στην τεχνογνωσία Ηλιακής ενέργειας, ο Μωβ και ο Μπλε είναι ισόπαλοι στην πρώτη θέση. Ο Πορτοκαλί, ο Κίτρινος και ο Μαύρος είναι ισόπαλοι στη δεύτερη θέση. Το εισόδημα πληρώνεται σε όλους τους παίκτες. 1.2 Προμήθεια Ενέργειας Κάθε δεκαετία, οποιαδήποτε περιοχή έχει τεχνολογικούς πόρους, καταναλώνει έναν, με τον αντίστοιχο κύβο πόρου να επιστρέφει στο γενικό απόθεμα. Οι Σταθμοί Ορυκτών Καυσίμων είναι αυτοί που παράγουν ρύπανση στο παιχνίδι. Είναι αναγκαίοι για την κάλυψη των αναγκών που δεν μπορούν να καλύψουν οι πράσινοι σταθμοί. Κάθε είδος Σταθμού Ορυκτών Καυσίμων παράγει διαφορετικό επίπεδο ρύπανσης. Κάθε φορά που αυτοί οι Σταθμοί μπαίνουν στο παιχνίδι μέσω του βήματος αυτού της φάσης Προμηθειών, το επίπεδο της παγκόσμιας ρύπανσης CO2 αυξάνεται και μια CEP πρέπει να πληρωθεί στην τράπεζα. Οι παίκτες πρέπει να εντοπίσουν ποιες Περιοχές χρειάζονται ενέργεια. Ξεκινώντας από οποιαδήποτε περιοχή και προχωρώντας δεξιόστροφα στον κόσμο, οι παίκτες ελέγχουν αν η θέση ενεργειακής απαίτησης που αντιστοιχεί στον αριθμό της τρέχουσας Δεκαετίας, είναι κενή ή καταλαμβάνεται από Σταθμό πράσινης ενέργειας. Αν έχει σταθμό πράσινης ενέργειας, ή όλες οι θέσεις της περιοχής είναι γεμάτες, προχωρήστε στην επόμενη περιοχή. Αν η θέση είναι κενή: 1. Πάρτε τον πρώτο σταθμό ορυκτών καυσίμων από τη στοίβα και γεμίστε τη θέση αυτή. Στο παραπάνω παράδειγμα, ένας σταθμός Φυσικού Αερίου γεμίζει τη δεύτερη θέση της Νότιας Αμερικής ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της 2ης δεκαετίας. 2. Αυξήστε το επίπεδο της παγκόσμιας ρύπανσης CO2 σύμφωνα με τη ρύπανση που παράγει ο κάθε σταθμός (Άνθρακας=40ppm, Πετρέλαιο =30ppm, Αέριο=20ppm). 3. Ο παίκτης που ελέγχει την Περιοχή πρέπει να πληρώσει 1CEP στην τράπεζα, από το χέρι του, η από μια περιοχή που ελέγχει (δεν χρειάζεται να ε είναι η ίδια!). Αν κανείς δεν ελέγχει την Περιοχή, η CEP παίρνεται από τη στοίβα της περιοχής. Αν δεν έχετε CEP στο χέρι σας ή σε κάποια περιοχή που ελέγχετε, πρέπει να αγοράσετε μία από την αγορά. Αν δεν έχετε αρκετά χρήματα για να αγοράσετε CEP από την αγορά κατά τη φάση Προμηθειών (και μόνο σε αυτή τη φάση), πρέπει να ανταλλάάξετε Πόντους Νίκης για 1 νόμισμα τον κάθε ένα, μέχρι (και μόνο μέχρι) να έχετε αρκετά για να πληρώσετε. Μετακινείστε τον δείκτη Πόντων Νίκης σας, τόσες θέσεις πίσω, όσα και τα νομίσματα που πήρατε. Οι αρνητικοί πόντοι επιτρέπονται. 1.3 Γεγονότα Αν το επίπεδο της παγκόσμιας ρύπανσης CO2 είναι 350ppm ή μεγαλύτερο, συμβαίνει μια καταστροφή στην περιοχή που αναγράφει η κάρτα γεγονότος που βρίσκεται στην θέση γεγονότος. Για να παρασχεθεί βοήθεια ώστε να ανακατασκευαστεί η περιοχή, όποιος παίκτης δεν παρέχει ενέργεια στην περιοχή (δηλαδή δεν έχει έστω και έναν σταθμό πράσινης ενέργειας εκεί) πρέπει να συνεισφέρει με έναν τεχνολογικό πόρο στην περιοχή. Αν κάποιος δεν έχει αρκετούς πόρους για να βοηθήσει την περιοχή, χάνει αμέσως 2 πόντους νίκης για την αμέλειά του, στο να αφήσει να χτυπήσει την περιοχή η περιβαλλοντική κρίση (επιτρέπονται οι αρνητικοί πόντοι). Αν το επίπεδο της παγκόσμιας ρύπανσης CO2 βρίσκεται στην ασφαλή περιοχή (κάτω από 350ppm), δεν συμβαίνει τίποτα στην περιοχή, αλλά το γεγονός εξακολουθεί να ισχύει (Αποφυγή καταστροφής!) Αφού το γεγονός εκτελεστεί, ξεσκαρτάρετε την κάρτα περιοχής και μετακινείστε την ανοιχτή κάρτα της στοίβας στη θέση Γεγονότος. Ανοίξτε την επόμενη κάρτα της κλειστής στοίβας, πάνω στη στοίβα. Οι τεχνολογικοί πόροι που δόθηκαν στην περιοχή, παραμένουν εκεί. Η τοπική κυβέρνηση θα κατανείμει τους πόρους αυτούς σε έργα νέων σταθμών πράσινης ενέργειας της περιοχής. Κάθε φορά που κάποιος κατασκευάζει έναν νέο σταθμό πράσινης ενέργειας στην περιοχή, η τοπική κυβέρνηση θα του παράσχει έναν τεχνολογικό πόρο (αν έχει διαθέσιμο) δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι αν χρειάζεστε δύο πόρους για να κατασκευάσετε έναν σταθμό, η κυβέρνηση πληρώνει τον ένα, και εσείς πληρώνετε τον άλλο. 2 Φάση Εργασιών Η φάση Εργασιών χωρίζεται σε γύρους. Ο αριθμός των γύρων κάθε δεκαετίας εξαρτάται από τον αριθμό των παικτών: 2 παίκτες 5 γύροι 3 παίκτες 4 γύροι 4 παίκτες 3 γύροι 5 παίκτες 2 γύροι Μετρήστε τους γύρους μετακινώντας το πιόνι πάνω στον μετρητή Γύρου, ένα ένα βήμα μέχρι την τελευταία θέση. Κάθε γύρος ξεκινάει με τον παίκτη που έχει το «πλακίδιο Αρχικού Παίκτη» και προχωράει δεξιόστροφα, με τον κάθε παίκτη στη σειρά. Στη σειρά σας πρέπει να εκτελέσετε 1 Ενέργεια, και επίσης μία ή περισσότερες Ελεύθερες Κινήσεις (δείτε 2.2 Ελεύθερες Κινήσεις). Τέλος, θα επιλέξετε έναν από τους επιστήμονές σας σε ένα έργο, ώστε να αυξήσετε την τεχνογνωσία σας (δείτε Τεχνογνωσία). Αφού ολοκληρωθούν όλοι οι γύροι (ο γύρος τελειώνει σε κενή θέση), η Φάση Εργασιών τελειώνει: 1. Προχωρήστε τον δείκτη Δεκαετίας μια θέση. 2. Επιστρέψτε τον δείκτη Γύρου στη θέση που αντιστοιχεί στον αριθμό των παικτών. 3. Δώστε το «πλακίδιο Αρχικού Παίκτη» στον επόμενο παίκτη στα αριστερά (ή χρησιμοποιήστε την Παραλλαγή Δημοπρασίας). 4. Ξεκινήστε μια νέα Δεκαετία. Παράδειγμα: Ο δείκτης δεκαετίας προχωράει από την πρώτη στη δεύτερη δεκαετία.

5 2.1 Ενέργειες Οι διαθέσιμες ενέργειες είναι: 1. Πρόταση Έργου 2. Εγκατάσταση Έργου 3. Κατασκευή Ενεργειακού Σταθμού Τα Έργα χρειάζονται ώστε να κατασκευαστούν σταθμοί πράσινης ενέργειας, οι οποίο βασίζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υπάρχουν 5 πηγές για πράσινη ενέργεια στο παιχνίδι: η αναδάσωση, η ηλιακή ενέργεια, η ψυχρή τήξη, η βιομάζα και η ανακύκλωση. *Η αναδάσωση είναι ένα πραγματικά πολύ σημαντικό στοιχείο στον έλεγχο και τη μείωση των εκπομπών CO2 και συνεπώς έπρεπε να το συμπεριλάβουμε στο παιχνίδι. Για να διατηρηθεί η ίδια ορολογία και ο τρόπος παιχνιδιού, η αναδάσωση λειτουργεί σαν πηγή πράσινης ενέργειας. Ένα έργο πρέπει να προταθεί, και έπειτα να εγκατασταθεί πριν κατασκευαστεί ένας σταθμός με την ενέργεια κατασκευής Πρόταση Έργου Η εταιρεία σας σχεδιάζει ένα έργο πράσινης ενέργειας για μια περιοχή. Ως αντάλλαγμα, η εταιρεία σας παίρνει επιχορήγηση από την περιοχή. Η περιοχή παίρνει την ιδιοκτησία του έργου, το οποίο δεν ανήκει σε κάποιον παίκτη. Επιλέξτε ένα έργο οποιασδήποτε πηγής ενέργειας (ηλιακή στο παράδειγμα στα δεξιά), πάρτε το αντίστοιχο πλακίδιο από το απόθεμα, και τοποθετήστε το με την σκούρα πλευρά του ανοιχτή σε μια κενή θέση έργου, οποιασδήποτε περιοχής απαιτεί αυτό το είδος ενέργειας. Οι ενεργειακές απαιτήσεις κάθε περιοχής φαίνονται στο πλακίδιο του Τοπικού Προγράμματος. Η πρόταση ενός Έργου σας παρέχει πάντοτε κάποια επιχορήγηση, ανάλογα με το ποια θέση θα επιλέξετε. Η επιχορήγηση αναγράφεται πάνω στη θέση που τοποθετείται το έργο: Χρήματα Τεχνολογικοί πόροι Συνεργασία ερευνών 1. Χρήματα: Παίρνετε από την τράπεζα χρήματα ίσα με τον αριθμό των CEP στην περιοχή τη στιγμή εκείνη. Αν δεν υπάρχουν CEP στην περιοχή, παίρνετε 1 μόνο νόμισμα. 2. Κύβοι Τεχνολογικών Πόρων: Πάρτε δύο από το γενικό απόθεμα. 3. Συνεργασία Ερευνών: Επιλέξτε ένα: α) Μετακινήστε έναν επιστήμονά σας ή β) πάρτε έναν επιστήμονά σας από το γενικό απόθεμα στο χέρι σας. Αφού τον προσλάβετε ο επιστήμονας αυτός είναι διαθέσιμος για το υπόλοιπο παιχνίδι Εγκατάσταση Έργου Η εταιρεία σας εγκαθιστά το ενεργειακό δίκτυο και τις υποδομές διανομής της ενέργειας που θα παράγει ο επερχόμενος Σταθμός Ενέργειας, κερδίζοντας κάποια προνόμια. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να επιλέξετε ένα προτεινόμενο έργο, να πληρώσετε 1 CEP στην τράπεζα, και έπειτα να γυρίσετε το πλακίδιο του έργου. Κερδίζετε τα προνόμια εγκατάστασης που αναγράφονται στο γυρισμένο πλακίδιο (δείτε το ηλιακό παράδειγμα στα δεξιά). Τα προνόμια εγκατάστασης εξαρτώνται από το είδος της πηγής ενέργειας: Αναδάσωση: 2 CEP από την Αγορά. Ηλιακή Ενέργεια: 3 κύβοι τεχνολογικών πόρων Υγρή τήξη: $5 και 1 κύβος τεχνολογικών πόρων Βιομάζα: $3, 1 κύβος τεχνολογικών πόρων και 1 CEP από την Αγορά Ανακύκλωση: $5 και 1 CEP από την Αγορά. Η Εγκατάσταση ενός έργου δεν κοστίζει χρήματα για την Εταιρεία σας, αλλά η διαδικασία δημιουργεί ρύπανση, αφήνοντας ένα οικολογικό αποτύπωμα. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να πληρώσετε 1 CEP στην τράπεζα. Το κόστος αυτό σε CEP πρέπει να πληρωθεί πριν λάβετε τα προνόμια της εγκατάστασης, και μπορεί να πληρωθεί είτε από το χέρι σας ή από μια περιοχή που ελέγχετε. Αν έχετε δικό σας επιστήμονα στο έργο, μπορείτε να τον αφήσετε εκεί μετά την εγκατάσταση. Αν ένας επιστήμονας αντιπάλου βρίσκεται στο έργο, πρέπει να τον πληρώσετε για να φύγει (Δείτε Επιστήμονες) Κατασκευή Σταθμού Ενέργειας Η ενέργεια αυτή σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε ένα εγκατεστημένο έργο σαν έναν νέο Σταθμό Πράσινης Ενέργειας (αντίστοιχο του έργου φυσικά). Όταν κατασκευαστεί, ο σταθμός δίνει Πόντους Νίκης και Τεχνογνωσία στον παίκτη που τον κατασκεύασε. Πόντοι νίκης Κόστος Τεχνολογικοί πόροι και Τεχνογνωσία που απαιτείται Διαφορετικοί σταθμοί (αναδάσωση, ηλιακή ενέργεια, ψυχρή τήξη, βιομάζα, ανακύκλωση) έχουν διαφορετικό κόστος, και απαιτούν άλλον αριθμό τεχνολογικών πόρων και επίπεδο Τεχνογνωσίας για να κατασκευαστούν. Για να κατασκευάσετε έναν Σταθμό Πράσινης Ενέργειας: Η περιοχή πρέπει να έχει ένα εγκατεστημένο έργο της ίδιας πηγής ενέργειας με τον σταθμό Η Εταιρεία σας πρέπει να έχει Τεχνογνωσία στην ενέργεια αυτή, ίση ή μεγαλύτερη από τον αριθμό των τεχνολογικών πόρων που απαιτούνται για την κατασκευή του σταθμού. Η Εταιρεία σας πρέπει να έχει τα απαιτούμενα χρήματα και τεχνολογικούς πόρους (φαίνονται στον τίτλο) ώστε να πληρώσει το κόστος κατασκευής. Για να κατασκευάσετε το σταθμό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 1. Επιλέξτε τον πρώτο σταθμό μιας στοίβας της τράπεζας, βρείτε μια περιοχή με αντίστοιχης ενέργειας εγκατεστημένο έργο, πληρώστε στην τράπεζα το κόστος του σταθμού. Για παράδειγμα, θέλετε να κατασκευάσετε έναν σταθμό Ηλιακής ενέργειας, ώστε να πραγματοποιήσετε ένα εγκατεστημένο έργο Ηλιακής ενέργειας. Ο σταθμός Ηλιακής ενέργειας κοστίζει $10 και 2 τεχνολογικούς πόρους. Πρέπει να βρίσκεστε στη 2η θέση ή παραπάνω στον μετρητή Τεχνογνωσίας Ηλιακής ενέργειας. Πληρώστε τα $10 και τους πόρους στην τράπεζα. 2. Τοποθετήστε το πλακίδιο σταθμού στην πρώτη από αριστερά διαθέσιμη θέση της περιοχής. 3. Σημειώστε την ιδιοκτησία σας τοποθετώντας έναν δίσκο σας στον νέο σταθμό. 4. Κερδίζετε τόσους πόντους όσους αναγράφει πάνω αριστερά το πλακίδιο του σταθμού. Προχωρήστε τον δίσκο σας, τις αντίστοιχες θέσεις κατά μήκος του μετρητή πόντων νίκης. 5. Κερδίζετε επίσης 1 Τεχνογνωσία στο είδος ενέργειας του Σταθμού. 6. Ελέγξτε αν έχετε αποκτήσει τον έλεγχο της παροχής πόρων της Περιοχής (δείτε 3 έλεγχος Περιοχής). 7. Αφαιρέστε τους επιστήμονες του έργου (δείτε 2.2 Ελεύθερες Κινήσεις και Επιστήμονες). 8. Τέλος, αφαιρέστε το χρησιμοποιημένο πλακίδιο έργου από το ταμπλό και επιστρέψτε το στο απόθεμα (είναι διαθέσιμο ξανά). Αν οι θέσεις της Περιοχής είναι ήδη γεμάτες ο νέος σταθμός αντικαθιστά τον παλαιότερο σταθμό ορυκτών καυσίμων της περιοχής. Στην περίπτωση αυτή: Αντικαταστήστε τον πρώτο από αριστερά σταθμό ορυκτών καυσίμων με τον νέο πράσινο σταθμό. Πάρτε 1 CEP από την Αγορά και τοποθετήστε την στην Περιοχή, χωρίς να περνάτε το Όριο CEP της Περιοχής (δείτε παρακάτω). Αφαιρέστε τον αντικατεστημένο σταθμό από το παιχνίδι και μειώστε το επίπεδο της παγκόσμιας ρύπανσης CO2 τόσα βήματα όση η ρύπανση του σταθμού που αφαιρέθηκε (Άνθρακας=40ppm, Πετρέλαιο=30ppm, Αέριο=20ppm). Όριο CEP Περιοχής: Οι Περιοχές δεν μπορούν να υποστηρίξουν περισσότερες CEP από τον αριθμό των Θέσεων Ζήτησης Ενέργειάς τους (Η Αφρική έχει όριο 3, η Ασία 6, η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική 5, η Ωκεανία και η Νότια Αμερική 4).

6 Σημείωση: Οι Σταθμοί Πράσινης Ενέργειας δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Αν μια περιοχή έχει μόνο τέτοιους σταθμούς δεν μπορεί να γίνει εκεί κατασκευή νέων σταθμών. Τα εναπομείναντα εγκατεστημένα έργα της περιοχής παραμένουν στο ταμπλό. Εξακολουθείτε να μπορείτε να προτείνετε και να εγκαθιστάτε νέα έργα τα οποία όμως δεν χρειάζεται η περιοχή. Η τοπική κυβέρνηση είναι αρκετά διεφθαρμένη ώστε να σας πληρώσει, ούτως η άλλως. 2.2 Ελεύθερες Κινήσεις Οποιαδήποτε στιγμή στη σειρά σας, μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε ή όλες από τις παρακάτω ελεύθερες κινήσεις από μια φορά: Να μετακινήσετε 1 Επιστήμονα Να κάνετε 1 επίσκεψη στην Αγορά Να παίξετε ή να σκοράρετε 1 κάρτα Επιστήμονες Αναπαριστάνουν την έρευνα των Εταιρειών παγκοσμίως, σε πράσινες πηγές ενέργειας. Οι επιστήμονες εργάζονται πάνω σε έργα και συνόδους, αποκτώντας Τεχνογνωσία για την Εταιρεία τους. Οι Επιστήμονες μπορούν να προσληφθούν από την εταιρεία σας, να σταλούν να δουλέψουν σε έργα, να ταξιδέψουν από έργο σε έργο σε όλο τον κόσμο και να συμμετάσχουν σε συνέδρια. Με μια Ελεύθερη Κίνηση, μπορείτε να μετακινήσετε έναν Επιστήμονά σας: από το χέρι σας σε οποιοδήποτε κενό (χωρίς επιστήμονα) έργο, οποιασδήποτε Περιοχής. Από ένα έργο σε άλλο ελεύθερο έργο, η στο χέρι σας, από ένα έργο σε μία σύνοδο με θέμα την ίδια ενέργεια όπως και το έργο. Είναι επίσης πιθανό ένας από τους Επιστήμονές σας να μετακινηθεί σαν μέρος της Ενέργειας ενός άλλου παίκτη, αν αυτός εγκαταστήσει ή κατασκευάσει ένα έργο στο οποίο εργάζονται δικοί σας επιστήμονες. Στην περίπτωση αυτή, ο ενεργός παίκτης σας πληρώνει 1 νόμισμα πριν μετακινήσει τον επιστήμονά σας από το έργο. Παίρνετε τον επιστήμονά σας και αποφασίζετε είτε: Να κρατήσετε τον επιστήμονα στο χέρι σας κερδίζοντας 1 Τεχνογνωσία στο είδος ενέργειας του έργου, ή Να στείλετε τον επιστήμονά σας σε μια σύνοδο με θέμα την ίδια ενέργεια όπως και το έργο. Αφού αφαιρέσετε από εκεί τον επιστήμονά σας, ο ενεργός παίκτης πρέπει άμεσα να χρησιμοποιήσει το πλακίδιο αυτό. Δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει Ελεύθερη Κίνηση πριν διώξει τον επιστήμονά σας και χρησιμοποιήσει το πλακίδιο. Παράδειγμα: Είναι σειρά του Μπλε. Θέλει να εγκαταστήσει ένα ηλιακό έργο. Το έργο έχει έναν Μωβ επιστήμονα. Πριν το εγκαταστήσει (γύρισμα του πλακιδίου), ο Μπλε επιστρέφει τον επιστήμονα του Μωβ, πληρώνοντάς τον 1 νόμισμα. Ο Μωβ αποφασίζει να πάρει τον επιστήμονά του στο χέρι του, κερδίζοντας άμεσα 1 Τεχνογνωσία στην ηλιακή ενέργεια (σημείωση: ίδια με το έργο). Τώρα, ο Μπλε πρέπει να εγκαταστήσει το πρόγραμμα πριν εκτελέσει κάποια από τις υπόλοιπες Ελεύθερες Κινήσεις του. Οι επιστήμονες προσλαμβάνονται από το γενικό απόθεμα με την ενέργεια Πρότασης Έργου σε μια θέση που παρέχει συνεργασία Ερευνών (δείτε Πρόταση Έργου). Κάθε παίκτης μπορεί να έχει το πολύ 4 επιστήμονες Τεχνογνωσία Η Τεχνογνωσία είναι οι γνώσεις και η πολιτική αξία κάθε Εταιρείας σε κάθε είδος πράσινης πηγής ενέργειας του παιχνιδιού. Κερδίζετε Τεχνογνωσία σε μια πηγή ενέργειας όταν: Ένας από τους επιστήμονές σας εργάζεται σε ένα έργο. Στο τέλος της σειράς σας, επιλέξτε 1 έργο που επιβλέπει ένας επιστήμονάς σας και αποκτήστε 1 Τεχνογνωσία στην ενέργεια του είδους αυτού του έργου, κατασκευάζετε έναν νέο πράσινο σταθμό. Για παρά δειγμα, αν κατασκευάσετε έναν σταθμό Ηλιακής ενέργειας, η Τεχνογνωσία σας στον τομέα της Ηλιακής ενέργειας αυξάνεται αμέσως κατά 1, μία Σύνοδος ολοκληρώνεται. Στο τέλος του γύρου στον οποίο συμβαίνει αυτό, κάθε επιστήμονάς σας ο οποίος συμμετέχει στη σύνοδο, κερδίζει 1 Τεχνογνωσία για την Εταιρεία σας, στο είδος της ενέργειας του που βρίσεται ο επιστήμονας, και κάθε Εταιρεία που συμμετέχει στη σύνοδο κερδίζει 1 επιπλέον Τεχνογνωσία σε οποιοδήποτε θέμα της συνόδου (δείτε Παγκόσμιες Σύνοδοι), και όταν επιλέγετε να πάρετε έναν επιστήμονα στο χέρι σας μετά την εγκατάσταση ή κατασκευή έργου στο οποίο είχατε επιστήμονα, από άλλο παίκτη (δείτε Επιστήμονες). Παράδειγμα: Είναι η σειρά του Πορτοκαλί και έχει 1 επιστήμονα στο έργο Ψυχρής τήξης στην Ευρώπη. Στη σειρά του, προτείνει ένα έργο βιομάζας στην Ασία και στέλνει έναν επιστήμονα από το χέρι του για να εργαστεί στο νέο αυτό έργο. Μιας και ο Πορτοκαλί έχει πια επιστήμονες και στα δύο έργα, στο τέλος της σειράς του, μπορεί αν θέλει να πάρει 1 Τεχνογνωσία είτε στη Βιομάζα ή στην Πυρηνική ψυχρή τήξη. Η Τεχνογνωσία σας για κάθε είδος ενέργειας μετράται στο ταμπλό με έναν δίσκο του χρώματός σας. Όταν κερδίζετε τον πρώτο σας πόντο Τεχνογνωσίας σε μία πηγή ενέργειας, τοποθετήστε τον δίσκο σας στην πρώτη θέση του αντίστοιχου μετρητή. Τα πλεονεκτήματα της Τεχνογνωσίας: Εισόδημα: Στην αρχή της Φάσης Προμηθειών, οι παίκτες στην 1η και 2η θέση κάθε είδους ενέργειας, κερδίζουν χρήματα και/ή πόντους νίκης. Άδεια Κατασκευής: Για να κατασκευάσετε έναν ενεργειακό σταθμό, πρέπει να έχετε αρκετή Τεχνογνωσία στο αντίστοιχο είδος ενέργειας. Το εικονίδιο κατασκευής στον μετρητή Τεχνογνωσίας, καθορίζει την ελάχιστη Τεχνογνωσία που απαιτείται για να κατασκευάσετε τον μικρότερο σταθμό του είδους αυτού. Παράδειγμα: Για να κατασκευάσετε τον μικρότερο σταθμό αναδάσωσης, η Τεχνογνωσία αναδάσωσης πρέπει να είναι πιό πάνω από την 3η θέση του μετρητή. Έλεγχος Περιοχής: Η Τεχνογνωσία σπάει τις ισοπαλίες για τον καθορισμό Ελέγχου Περιοχής. Πλεονέκτημα: Όταν ο δίσκος Τεχνογνωσίας φτάσει σε μια συγκεκριμένη θέση, αποκτάται ένα πλεονέκτημα. Τα πλεονεκτήματα είναι: Σύμβολα Ενέργειας: Κερδίζετε 1 Τεχνογνωσία στο είδος ενέργειας του συμβόλου. Πόροι: Κερδίζετε 1 κύβο τεχνολογικών πόρων. Τοπική CEP: Τοποθετείτε μια CEP από την αγορά, στην περιοχή της επιλογής σας. Σύμβολο Τεχνογνωσίας: Κερδίζετε 1 Τεχνογνωσία σε οποιοδήποτε είδος ενέργειας. Σημείωση: Είναι πιθανό να γίνουν διάφοροι συνδυα- σμοί με τα πλεονεκτήματα αυτά! Παγκόσμιες σύνοδοι Οι Εταιρείες μπορούν να στείλουν τους Επιστήμονές τους στις Παγκόσμιες Συνόδους, ώστε να κερδίσουν Τεχνογνωσία στα είδη ενεργειών που έχουν ως θέμα οι αντίστοιχες σύνοδοι. Οι επιστήμονες μοιράζονται τη γνώση τους - γνώση που έχουν αποκτήσει μέσω ερευνών στις πράσινες πηγές ενέργειας - με τον κόσμο. Επίσης μαθαίνουν για άλλες πηγές ενέργειας οι οποίες συζητούνται στις συνόδους. Για να κερδίσετε Τεχνογνωσία στις συνόδους, είναι πολύ σημαντική η αλληλεπίδραση με άλλους επιστήμονες, ώστε να καθοριστούν τα είδη των πρωτοκόλλων μιας Παγκόσμιας Συνόδου, όπως στο Κιότο. Το θέμα της συνόδου είναι το θέμα που θα συζητηθεί στη συγκεκριμένη σύνοδο. Αναπαριστάνεται από το σύμβολο του είδους ενέργειας που βρίσκεται στο πλακίδιο. Όταν όλα τα θέματα μιας συνόδου έχουν και από έναν επιστήμονα να κάνει διάλεξη, στο τέλος της σειράς ενός παίκτη, όλοι οι παίκτες κερδίζουν, με τη σειρά, Τεχνογνωσία, με τελευταίο τον ενεργό παίκτη. Υπάρχει χώρος μόνο για 1 επιστήμονα ανά θέμα. Αλλά, στην ίδια Σύνοδο, επιστήμονες διαφορετικών παικτών μπορούν να μιλήσουν για διαφορετικά θέματα. Μετά το σκοράρισμα, οι επιστήμονες επιστρέφουν στα χέρια των παικτών, και μία νέα σύνοδος αντικαθιστά την μόλις ολοκληρωμένη. Σημείωση: Ένας επιστήμονας μπορεί να μετακινηθεί μόνο σε σύνοδο αντίστοιχη με το έργο. Μόλις σταλθεί στη σύνοδο δεν μπορεί να φύγει από εκεί μέχρι η σύνοδος να ολοκληρωθεί.

7 Θέματα Τοποθεσία συνόδου Η Τεχνογνωσία που κερδίζετε από μία σύνοδο μοιράζεται ως εξής: Κάθε επιστήμονάς σας που μίλησε στη σύνοδο κερδίζει 1 Τεχνογνωσία για την εταιρεία σας στο είδος της ενέργειας του αντίστοιχου θέματος που παρουσίασε ο επιστήμονας στη σύνοδο αυτή. Επιπλέον, για τη συμμετοχή στη σύνοδο, η εταιρεία σας κερδίζει 1 επιπλέον Τεχνογνωσία σε οποιοδήποτε θέμα καλύφθηκε στη σύνοδο. Παράδειγμα: Μία Σύνοδος για Αναδάσωση, Ψυχρή Τήξη και Ανακύκλωση έχει ολοκληρωθεί. Ο Πορτοκαλί παίκτης έχει 2 επιστήμονές του σε 2 θέματα: Ανακύκλωση και Ψυχρή Τήξη. Ο Μωβ παίκτης έχει στείλει δικό του επιστήμονα για 1 θέμα: Αναδάσωση. Ο Πορτοκαλί παίκτης κερδίζει 1 Τεχνογνωσία στην Ανακύκλωση, 1 στην Ψυχρή Τήξη, και 1 σε οποιονδή- ποτε από τους 3 τομείς της συνόδου, ακόμη και στο θέμα στο οποίο δεν είχε επιστήμονα, αν θέλει. Ο Μωβ αυξάνει την Τεχνογνωσία του στην Αναδάσωση κατά 1 και κερδίζει 1 επιπλέον Τεχνογνωσία σε οποιονδήποτε από τους 3 τομείς της συνόδου Αγορά Η Κόκκινη CEP πάνω στον αριθμημένο κύκλο κοντά στο κέντρο του ταμπλό καθορίζει την τρέχουσα τιμή των CEP. Μπορείτε να αγοράσετε 1 CEP, παίρνοντάς την από τη στοίβα αγοράς στο χέρι σας, πληρώνοντας στην τράπεζα την τρέχουσα τιμή. Αν η αγορά εξαντληθεί θα εμφανιστεί η λέξη STOP υπενθυμίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να πουλήσει στη σειρά σας, μιας και η τιμή της αγοράς αλλάζει. Ξαναγεμίστε την αγορά με 2 CEP από την τράπεζα, και αυξήστε την τιμή CEP κατά 1 (μέγιστη τιμή 8), αλλιώς η τιμή δεν αυξάνεται. Μόνο όταν η τιμή αγοράς δεν αλλάξει στη σειρά σας, μπορείτε να πουλήσετε 1 CEP από το χέρι σας (και μόνο από το χέρι σας) στην Αγορά. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε μια CEP στην κορυφή της στοίβας αγοράς, και πάρτε το αντίστοιχο ποσό από την τράπεζα, ίσο με την τρέχουσα τιμή. Η τιμή CEP πέφτει κατά 1 (ελάχιστη τιμή 1). Δεν μπορείτε να πουλήσετε και να αγοράσετε στην ίδια σειρά, και πρέπει να ολοκληρώσετε την συναλλαγή πριν αλλάξει οτιδήποτε στην τιμή αγοράς. Σημαντική Σημείωση: Κάθε CEP που μπαίνει στο παιχνίδι αποκτάται από την την αγορά, με την εξαίρεση αυτών που γεμίζουν την αγορά όταν αδειάζει, οπότε και προέρχονται από την τράπεζα. Κάθε CEP που πληρώνεται/ξοδεύεται επιστρέφει στην τράπεζα, εκτός από όταν πουλάτε CEP, οπότε προστίθενται στην αγορά Παίζοντας ή σκοράροντας Κάρτα Στη σειρά σας, μπορείτε να παίξετε 1 κάρτα Ομάδων Πίεσης ή 1 κάρτα Στόχων ΟΗΕ. Οι κάρτες Ομάδων Πίεσης αναπαριστάνουν την επιρροή της εταιρείας στην πολιτική. Όταν παιχτούν, σας παρέχουν κάποιες ιδιότητες. Στη σειρά σας, μπορείτε να παίξετε 1 κάρτα παρασκηνίου από το χέρι σας. Έπειτα, η κάρτα αφαιρείται από το παιχνίδι. Οι κάρτες ομάδων πίεσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν με δύο τρόπους. Ο βασικός είναι στο κέντρο της κάρτας, και ο δευτερεύον στο κάτω μέρος της. Για να κερδίσετε το βασικό πλεονέκτημα, πρέπει να εκτελέσετε την αντίστοιχη ενέργεια, η οποία σημειώνεται με το σύμβολό της στην κορυφή της κάρτας: πρόταση, εγκατάσταση, κατασκευή ή σύνοδος, ή να εκτελέσετε ενέργεια αγοράς. Το δευτερεύον πλεονέκτημα δεν έχει ειδικές συνθήκες και μπορείτε να το αποκτήσετε οποιαδήποτε στιγμή στη σειρά σας. Οι κάρτες Στόχων ΟΗΕ, αναπαριστάνουν τις επιβραβεύσεις των ΟΗΕ για την πρώτη εταιρεία που θα φέρει εις πέρας τους στόχους αυτούς. Οι κάρτες αυτές σκοράρουν όσο βρίσκονται ανοιχτές, και παρέχουν τους πόντους που καθορίζονται στην κάρτα. Μόλις κατα- σκευαστούν οι σταθμοί ενεργειών που εμφανίζονται στην κάρτα ΗΕ, πληρώνετε έναν πόρο στην τράπεζα και παίρνετε την κάρτα χρησιμοποιώντας την Ελεύθερη Κίνησή σας, τη σκοράρετε και την τοποθετείτε κλειστή μπροστά σας. Στο τέλος του παιχνιδιού, ο παίκτης που έχει ολοκληρώσει τους περισσότερους στόχους, κερδίζει επιπλέον πόντους. Μην ξεχνάτε: Στη σειρά σας, μπορείτε να παίξετε κάρτα Ομάδας Πίεσης, ή να σκοράρετε μία κάρτα Στόχων ΟΗΕ, αλλά ποτέ και τα δύο μαζί! 3 Τοπικός Έλεγχος Κάθε περιοχή έχει ένα πλακίδιο Τοπικού Προγράμματος. Τα πλακίδια αυτά αναγράφουν τα 3 είδη ενέργειας που είναι αποδεκτά στην αντίστοιχη περιοχή. Τοπικές απαιτήσεις Αν παρέχετε στην περιοχή τα περισσότερα από τα 3 αυτά είδη, ελέγχετε την περιοχή. Έτσι αποκτάται συγκεκριμένα πλεονεκτήματα (και μία υποχρέωση): Μπορείτε να πάρετε CEP από τις περιοχές που ελέγχετε, οποτεδήποτε θέλετε να τα ξοδέψετε. Στο τέλος του παιχνιδιού, κερδίζετε όλες τις CEP από τις περιοχές που ελέγχετε (τις οποίες μετά πουλάτε). Είστε υπεύθυνος για τις CEP που χρειάζονται οι περιοχές σας στο βήμα Παροχής Ενέργειας. Οποτεδήποτε κατασκευάζετε έναν νέο πράσινο σταθμό, ελέγξτε αν κερδίζετε τον έλεγχο της περιοχής από τον παίκτη που τον έχει, ή αυτός τον διατηρεί. Αν κανείς δεν ελέγχει την περιοχή, κερδίζετε αυτομάτως τον έλεγχο, και τοποθετείτε έναν χρωματιστό σας δίσκο στην θέση Ελέγχου Περιοχής δίπλα στην περιοχή αυτή. Στην περίπτωση που δύο παίκτες παρέχουν τον ίδιο αριθμό διαφορετικών ειδών ενέργειας, ο έλεγχος πηγαίνει στον παίκτη με το είδος ενέργειας με την μεγαλύτερη θέση στο πλακίδιο Τοπικού Προγράμματος, υπολογίζοντας από πάνω προς τα κάτω, έπειτα η δεύτερη θέση και μετά η τρίτη. Αν οι δύο παίκτες έχουν ακριβώς τα ίδια είδη σταθμών στην περιοχή, συγκρίνουν την Τεχνογνωσία τους. Συγκρίνετε μόνο τα είδη σταθμών που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή. Ο έλεγχος της περιοχής περνάει στον παίκτη με την μεγαλύτερη Τεχνογνωσία στην πρώτη σε απαίτηση Ενέργεια της Περιοχής. Στην περίπτωση ισοπαλίας, συγκρίνετε την Τεχνογνωσία στη δεύτερη σε απαίτηση ενέργεια, και έπειτα την Τεχνογνωσία στην τρίτη. Αν η Τεχνογνωσία είναι ίδια σε όλα τα είδη ενέργειας που έχετε κατασκευάσει εκεί, παίρνετε τον Τοπικό Έλεγχο από τον παίκτη που τον είχε. Αν κερδίσετε, αντικαταστήστε τον δείκτη ελέγχου του προηγούμενου παίκτη με έναν δικό σας. Σημείωση: Τα μόνα προγράμματα/σταθμοί ενέργειας που επιτρέπονται σε μια περιοχή είναι αυτά που αναγράφονται στο πλακίδιο Τοπικού Προγράμματος.

8 Παράδειγμα 1: Οποιοσδήποτε παρέχει στην περιοχή τα περισσότερα είδη ενέργειας, ελέγχει την περιοχή. Ο Πορτοκαλί καλύπτει τα περισσότερα μέρη του πολιτικού προγράμματος της περιοχής παρέχοντας δύο από τα απαιτούμενα είδη πηγών ενέργειας, παρόλο που ο Μωβ έχει περισσότερους ενεργειακούς σταθμούς. Ο Πορτοκαλί παίρνει τον έλεγχο της περιοχής. Παράδειγμα 2: Οι δύο παίκτες έχουν τον ίδιο αριθμό ειδών ενέργειας. Και οι δύο παίκτες έχουν σταθμούς σε 2 διαφορετικά είδη ενέργειας, και το είδος ενέργειας της υψηλότερης θέσης του Τοπικού Προγράμματος είναι ίδιο, οπότε ελέγχουν το 2ο υψηλότερο είδος ενέργειας στο πλακίδιο Προγράμματος, την Τήξη, οπότε ο Μπλέ παίρνει τον έλεγχο της περιοχής. Παράδειγμα 3: Και οι δύο παίκτες έχουν τους ίδιους σταθμούς. Υπάρχει ισοπαλία για τον έλεγχο της περιοχής, μιας και ο κάθε ένας έχει 1 είδος ενέργειας, του ίδιου είδους. Ο παίκτης με την μεγαλύτερη Τεχνογνωσία στην ψυχρή τήξη κερδίζει τον έλεγχο. Αν οι δύο παίκτες έχουν την ίδια Τεχνογνωσία στο είδος αυτό ενέργειας, ο έλεγχος περνάει στον ενεργό παίκτη. Κάρτες του Παιχνιδιού Υπάρχουν 4 είδη καρτών στο παιχνίδι. 1. Κάρτες Ομάδων Πίεσης 2. Κάρτες Στόχων OΗΕ 3. Κάρτες Γεγονότων 4. Κάρτες Στόχων Εταιρειών Οι κάρτες Ομάδων Πίεσης και οι κάρτες Στόχων ΟΗΕ, περιγράφονται στην Παίζοντας ή Σκοράροντας μια κάρτα. Οι Κάρτες Στόχων Εταιρειών αναπαριστάνουν τους στόχους των εταιρειών από την αρχή του παιχνιδιού. Κάθε παίκτης παίρνει από μία, κλειστή, στην αρχή του παιχνιδιού. Οι κάρτες αυτές θα σκοράρουν στο τέλος του παιχνιδιού, ή αλλιώς μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να την ξεσκαρτάρετε για 8 νομίσματα. Οι κάρτες αυτές πρέπει πάντοτε να παραμένουν κρυφές, ακόμη κι όταν ξεσκαρταριστούν. Οι Κάρτες Γεγονότων αναπαριστάνουν τοπικές καταστροφές και την προσπάθεια αποσόβησής τους από τις εταιρείες των παικτών. Υπάρχουν 6 κάρτες γεγονότων με τις 6 περιοχές του παιχνιδιού. Οι παίκτες που δεν βρίσκονται στην περιοχή πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να στείλουν βοήθεια εκεί. Σιγουρευ- τείτε ότι έχετε ήδη σταθμό στην περιοχή, ή έστω έναν τεχνολογικό πόρο για να δώσετε, αλλιώς θα χάσετε 2 πόντους (δείτε 1.3 Γεγονότα). Μετακινήσεις CEP Παρακάτω ακολουθεί μια περίληψη της μετακίνησης των CEP στο παιχνίδι. Διαβάστε την τώρα, και ανατρέξτε στο κομμάτι αυτό, στα πρώτα σας παιχνίδια, μιας και η οικονομία των CEP είναι σημαντικότατη για το παιχνίδι. Σχετικά με την Αγορά - Μια CEP πηγαίνει στην αγορά: α) Από το χέρι σας όταν πουλάτε CEP, β) Από την τράπεζα, όταν η αγορά είναι κενή και χρειάζεται συμπλήρωση με δύο CEP. - Όλες οι CEP προέρχονται από την Αγορά. Σχετικά με τους Παίκτες 1. Παίρνετε CEP στο χέρι σας: α) Όταν εγκαθιστάτε (γυρίζετε) ένα πρόγραμμα με CEP σαν Πλεονέκτημα, β) Όταν αγοράζετε CEP από την Αγορά, γ) Όταν παίζετε το δευτερεύον πλεονέκτημα μιας κάρτας Παρασκηνίου με CEP πλεονέκτημα. 2. Πληρώνετε CEP από το χέρι σας ή από μια Περιοχή που ελέγχετε, στην τράπεζα. α) Όταν ένας σταθμός ορυκτών καυσίμων κατασκευάζετε ώστε να εκπληρωθούν οι ενεργειακές ανάγκες μιας περιοχής που ελέγχετε. β) Όταν εγκαθιστάτε (γυρίζετε) ένα έργο, και πληρώνετε 1 CEP για το οικολογικό αποτύπωμα, γ) Σαν πληρωμή για την παραλλαγή δημοπρασιών, όταν καθορίζεται ο πρώτος παίκτης. 3. Μία περιοχή πληρώνει CEP στην τράπεζα, όταν κατασκευάζεται ένας σταθμός ορυκτών καυσίμων, για την εκπλήρωση των ενεργειακών αναγκών της, χωρίς κάποιος να Ελέγχει την Περιοχή. 4. Η Αγορά στέλνει CEP σε μία Περιοχή: α) Όταν αντικαθιστάτε έναν σταθμό ορυκτών καυσίμων με έναν νέο πράσινο σταθμό. β) Όταν ο δίσκος Τεχνογνωσίας σας φτάσει στη θέση πλεονεκτήματος Τοπικού CEP. Τέλος του Παιχνιδιου Το παιχνίδι τελειώνει στο τέλος της φάσης Εργασιών: Της 5ης δεκαετίας (6ης σε παιχνίδι 5 παικτών), Αν δύο περιοχές έχουν γεμίσει εντελώς μόνο με σταθμούς πράσινης ενέργειας, Αν το παγκόσμιο επίπεδο ρύπανσης CO2 επιστρέψει στην ασφαλή ζώνη, κάτω από 350ppm. Το παιχνίδι τελειώνει στο τέλος της φάσης Προμηθειών: Αν το παγκόσμιο επίπεδο ρύπανσης CO2 βρίσκεται στα 500ppm ή υψηλότερα. Στην περίπτωση αυτή, όλοι χάνουν. Δεν χρειάζεται να υπολογίσετε πόντους, πρέπει να βρείτε έναν νέο πλανήτη για να ζήσετε. Μόλις καλυφθεί μια συνθήκη τέλους του παιχνιδιού, γίνονται τα παρακάτω, με την εξής σειρά: 1. Προσθέστε όλες τις CEP από τις περιοχές που ελέγχετε, σε αυτές που έχετε στο χέρι σας. 2. Πουλήστε όλες τις CEP στην αγορά, με την τρέχουσα τιμή (η τιμή δεν αλλάζει πια). 3. Μοιράστε Εισόδημα σε όλους τους παίκτες. Προσθέστε τα παρακάτω στο σκορ σας: 1. Χ πόντους για την εκπλήρωση του Στόχου της Εταιρείας σας (ή ανταλλάξτε τον με 8 νομίσματα), 2. 1 πόντο για κάθε 2 νομίσματα που έχετε, 3. 3 πόντους κερδίζει ο παίκτης με τους περισσότερους τεχνολογικούς πόρους στο χέρι του. Σε περίπτωση ισοπαλίας, κάθε παίκτης παίρνει 3 πόντους, 4. 3 πόντους κερδίζει ο παίκτης που έχει σκοράρει τις περισσότερες κάρτες Στόχων ΗΕ. Σε περίπτωση ισοπαλίας, κάθε παίκτης παίρνει 3 πόντους. Νικητής είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο σκορ. Σε περίπτωση ισοπαλίας, νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πράσινους σταθμούς. Σε επιπλέον ισοπαλία, συγκρίνετε την Τεχνογνωσία κάθε παίκτη σε κάθε είδος ενέργειας κατά σειρά (αναδάσωση, ηλιακή ενέργεια, ψυχρή τήκη, βιομάζα, ανακύκλωση) μέχρι κάπου ο ένας να υπερέχει. Αν εξακολουθεί να υπάρχει ισοπαλία, νικητής είναι ο παίκτης που ελέγχει τις περισσότερες Περιοχές. Στην εξωπραγματική περίπτωση που υπάρχει και πάλι ισοπαλία, οι παίκτες μοιράζονται τη νίκη.

9 Σημείωση: Όταν το σκορ σας φτάσει τους 50 Πόντους τοποθετήστε τον δίσκο σας στο 50 του Μετρητή ρύπανσης CO 2 και ξεκινήστε έναν νέο δίσκο ξανά από το 0 του μετρητή. Στους 100 Πόντους, μετακινήστε τον δεύτερο δίσκο στο 100, και ξεκινήστε τον πρώτο ξανά στο 0, και ούτω καθεξής. Συμβουλές του Παιχνιδιού To CO 2 περιγράφει την ρύπανση που έχει βγει εκτός ελέγχου. Ειδικά στα πρώτα σας παιχνίδια, θα νοιώθετε ότι δεν υπάρχει ελπίδα για ευχάριστο τέλος. Καθώς δεν έχετε αρκετή τεχνολογία για να ανατρέψετε την προχωρημένη ρύπανση, θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά για να την σταματήσετε, ή τουλάχιστον να την επιβραδύνετε. Αν καταστρέψετε τον πλανήτη στην πρώτη σας προσπάθεια, μην αποθαρρύνεστε. Η προσπάθεια για εύρεση λύσης στο περιβαλλοντικό πρόβλημα δεν είναι εύκολη δουλειά. Ευτυχώς στο CO 2, μπορείτε να ξεκινήσετε από την αρχή, αναζητώντας ξανά τη λύση. Οδηγίες από τον Σχεδιαστή Μιας και τα έργα ανήκουν στις περιοχές, προσπαθήστε να τα προστατέψετε τοποθετώντας επιστήμονες σε αυτά. Έπειτα, αν κάποιος χρησιμοποιήσει το έργος σας, κερδίζετε επιβραβεύσεις. Προσπαθήστε σε κάθε σειρά σας, να έχετε πάντα τουλάχιστον έναν επιστήμονα σε έργο, ακόμη κι αν έχετε στείλει σε συνόδους. Έτσι πάντα θα κερδίζετε Τεχνογνωσία στο τέλος της σειράς σας. Μην ξεχνάτε ότι μόνο ο πρώτος και ο δεύτερος παίκτης σε κάθε μετρητή Τεχνογνωσίας παίρνουν εισόδημα, το οποίο μοιράζετε σε χρήματα και πόντους. Παραλλαγές Έτοιμο Στήσιμο Σταθμών Ορυκτών Καυσίμων Για τα παιχνίδια σας, προτείνουμε να τοποθετείτε τυχαία τους σταθμούς ορυκτών καυσίμων κατά την προετοιμασία. Μπορείτε, ωστόσο, να θέλετε να ξεκινήσετε το παιχνίδι με έτοιμο στήσιμο. Αυτές είναι οι προτάσεις μας: α) Αρχάριοι (Πράσινο) - 4 αέριο, 1 πετρέλαιο και 1 άνθρακας, η ρύπανση CO 2 ξεκινάει στα 150ppm. β) Κανονικό (Ανακύκλωση) - 2 αέριο, 2 πετρέλαιο, 2 άνθρακας, η ρύπανση CO 2 ξεκινάει στα 180ppm. γ) Έμπειροι (Βιομήχανοι) - 1 αέριο, 1 πετρέλαιο, 4 άνθρακες, η ρύπανση CO 2 ξεκινάει στα 210ppm. δ) Υπερβολικό (Παρασκήνιο) - 6 άνθρακες, η ρύπανση CO 2 ξεκινάει στα 240ppm. Αφαιρέστε 6 σταθμούς ενέργειας αερίου από το παιχνίδι. Πάρτε τους σταθμούς ορυκτών καυσίμων που αναγράφονται παραπάνω και τοποθετήστε τους (ανοιχτούς) σε τυχαίες περιοχές. Δημοπρασία για τον Πρώτο Παίκτη Οι έμπειροι παίκτες μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν την παραλλαγή αυτή για τον καθορισμό του πρώτου παίκτη σε κάθε δεκαετία. Για την πρώτη δεκαεετία οι παίκτες κάνουν μια δημοπρασία, ενός γύρου, όπου προσφέρουν μια αριθμητική Τιμή. Ξεκινάει ο παίκτης με το πλακίδιο αρχικού παίκτη και η δημοπρασία συνεχίζει δεξιόστροφα. Οι παίκτες μπορούν να ανεβάσουν την προηγούμενη προσφορά, ή να πάνε πάσο. Ο παίκτης που έδωσε τη μεγαλύτερη Τιμή (μπορεί να είναι και 0 ), την πληρώνει, επιλέγει τον πρώτο παίκτη της επόμενης δεκαετίας και του δίνει το πλακίδιο αρχικού παίκτη. Επιτρέπεται να πληρώσετε την Τιμή σε νομίσματα, τεχνολογικούς πόρους και/ή CEP. Κάθε νόμισμα αξίζει 1, κάθε πόρος 2 και κάθε CEP όση είναι η τρέχουσα τιμή της στην αγορά. Δεν παίρνετε ρέστα, οπότε αν πληρώσετε αναγκαστικά παραπάνω από την προσφορά σας, δεν παίρνετε κάτι πίσω. Ατομικό Παιχνίδι Κερδίζετε όσο περισσότερους πόντους μπορείτε πριν το επί- πεδο παγκόσμιας ρύπανσης CO 2 ξεπεράσει τα 500ppm. Παίξτε με τους βασικούς κανόνες, και τις εξής αλλαγές: Προετοιμασία: Πριν πάρετε τον Στόχο Εταιρείας σας, αφαιρέστε τους Στόχους 27, 30, 32 και 33 από το παιχνίδι. Κρατήστε τους Στόχους ΗΕ σε μια κλειστή στοίβα. Επιλέξτε μια Περιοχή. Πάρτε 1 από κάθε 5 έργα στο χέρι σας και τραβήξτε ένα από αυτά κρυφά, τοπο- θετώντας το στη θέση επιχορήγησης της επιλογής σας εκεί, χωρίς να πάρετε την αντίστοιχη επιχορήγηση. Αν το πρόγραμμα της περιοχής δεν δέχεται το συγκεκριμένο έργο, προχωρήστε στην επόμενη προς τα αριστερά περιοχή που δέχεται το έργο. Συνεχίστε δεξιόστροφα από εκεί με το επόμενο τυχαίο έργο, μέχρι να τοποθετήσετε και τα 5 έργα. Είναι δυνατό μια περιοχή να ξεκινήσει με περισσότερα από ένα έργα. Μην ξεχνάτε: Δεν παίρνετε τις επιχορηγήσεις για τα 5 αρχικά αυτά έργα! Παίξτε 6 γύρους αντί για 5 σε κάθε δεκαετία. Όταν παίζετε μια κάρτα ομάδων πίεσης χρησιμοποιώντας ελεύθερη κίνηση, παίρνετε μια νέα κάρτα από την κλειστή στοίβα. Αν χρησιμοποιήσατε το Βασικό Πλεονέκτημα της κάρτας (στο κέντρο της), ανοίξτε έναν νέο Στόχο ΗΕ από τη στοίβα, στα δεξιά των ήδη υπαρχόντων. Ο στόχος είναι πια διαθέσιμος για εκπλήρωση. Κάθε φορά που συμβαίνει μια καταστροφή (δείτε 1.3 Γεγονότα) αφαιρέστε την πρώτη από αριστερά κάρτα Στόχων ΟΗΕ από αυτές που βρίσκονται ανοιχτές. Όταν το επίπεδο παγκόσμιας ρύπανσης CO 2 ξεπεράσει τα 500ppm κατά τη φάση Προμηθειών, το παιχνίδι τελειώνει, αλλά σκοράρετε, γιατί γνωρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότεροι από ένας για να σταματήσουν τη ρύπανση. Προσθέστε όλους τους πόντους σας, χωρίς όμως να μοιράσετε εισόδημα, μιας και μόλις το πήρατε στο βήμα εισοδήματος της φάσης Προμηθειών. Περίληψη Καρτών ΚΑΡΤΕΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ Δευτερεύοντα πλεονεκτήματα: Πάρτε έναν κύβο τεχνολογίας, 2 νομίσματα, ή 1 CEP από την τράπεζα στο χέρι σας, ή μετακινήστε 1 επιστήμονά σας. Βασικό Πλεονέκτημα: Πρόταση 01 με 06 Όταν προτείνετε ένα έργο στην περιοχή της κάρτας, παίρνετε 3 νομίσματα. 07 με 09 Όταν προτείνετε ένα έργο στην περιοχή της κάρτας, παίρνετε 3 νομίσματα, 1 τεχνολογικό πόρο, ή μετακινείτε έναν επιστήμονά σας. Βασικό Πλεονέκτημα: Εγκατάσταση 10 με 14 Όταν εγκαθιστάτε ένα νέο πρόγραμμα του καθορισμένου είδους ενέργειας, κερδίζετε ότι αναγράφεται στην κάρτα. Για την κάρτα βιομάζας (12), επιλέξτε ένα από τα δύο που προσφέρει. Βασικό Πλεονέκτημα: Κατασκευή Σταθμού 15 με 19 Όταν κατασκευάζετε τον καθορισμένο σταθμό, πληρώνετε $3 λιγότερα. Βασικό Πλεονέκτημα: Σύνοδοι 20 με 24 Όταν στέλνετε έναν επιστήμονα σε σύνοδο, για να μιλήσει για το καθορισμένο είδος ενέργειας, κερδίζετε αμέσως 1 Τεχνογνωσία στο συγκεκριμένο είδος ενέργειας. Βασικό Πλεονέκτημα: Αγορά 25 Όταν αγοράζετε CEP από την Αγορά, κερδίζετε αμέσως 2 Πόντους Νίκης. 26 Όταν πουλάτε μια CEP στην Αγορά, κερδίζετε 3 επιπλέον νομίσματα. ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΟΧΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 27 4 πόντοι για κάθε περιοχή που ελέγχετε - Μέγιστο 16 Πόντοι πόντοι για κάθε περιοχή όπου έχετε τουλάχιστον 1 σταθμό ενέργειας - Μέγιστο 15 Πόντοι πόντοι για κάθε Κάρτα ΗΕ που έχετε σκοράρει - Μέγιστο 15 Πόντοι πόντοι για κάθε Σταθμό που έχετε κατασκευάσει πέρα από τον πρώτο σας - Μέγιστο 15 Πόντοι πόντοι για κάθε CEP στο χέρι σας - Μέγιστο 16 Πόντοι. Σημείωση: ελέγξτε τα κριτήρια της κάρτας, πριν πάρετε στο χέρι σας τις CEP από τις περιοχές που Ελέγχετε πόντοι για κάθε είδος ενέργειας στο ο- ποίο έχετε την περισσότερη Τεχνογνωσία (υπολογίζονται και οι ισοπαλίες) - Μέγιστο 16 Πόντοι πόντοι για κάθε Σταθμό διαφορετικού είδους ενέργειας που έχετε κατασκευάσει. ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΟΧΩΝ ΟΗΕ 34 με 46 Πρέπει να πληρώσετε 1 τεχνολογικό πόρο στην τράπεζα ώστε να πάρετε την κάρτα Στόχου ΗΕ και έπειτα να χρησιμοποιήσετε μία Ελεύθερη Κίνηση ώστε να σκοράρετε το σύνολο των πόντων που αναγράφει, αν έχετε ήδη κατασκευάσει τους πράσινους σταθμούς που δείχνει. ΚΑΡΤΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ 47 με 52 Τοπικές καταστροφές. Αν το επίπεδο παγκόσμιας ρύπανσης είναι 350ppm ή παραπάνω όταν συμβεί το γεγονός, όποιος παίκτης δεν έχει τουλάχιστον έναν πράσινο

10 σταθμό στην αντίστοιχη περιοχή, πρέπει να στείλει βοήθεια με τη μορφή ενός τεχνολογικού πόρου. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M.4

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών Το Νομοσχέδιο περί Ιδιοκτησίας του 1862 επέτρεψε στους Αμερικάνους να διεκδικήσουν παρθένα εδάφη, ζώντας εκεί και καλλιεργώντας τα για πέντε χρόνια. Επίσης το 1860, δημιουργήθηκε ο Διηπειρωτικός Σιδηρόδρομος

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3 Κανόνες στα Ελληνικά Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Μπορείτε να παίξετε την επέκταση αυτή μόνο σε συνδυασμό με το βασικό Edo. Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει 3 παραλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Η 3η Επέκταση του Rattus Ε υρώπη, 1349. Ο Μαύρος Θάνατος ήδη καταστρέφει για χρόνια. Οι λαοί της Ευρώπης προσπαθούν, ωστόσο να ακολουθούν τους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι τεχνίτες παράγουν τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται 2-4 παίκτες Ηλικίας 13+ 60-90 λεπτά 3. Τα 28 ξύλα τοποθετούνται στο δάσος. 4. Οι 18 πηλοί τοποθετούνται στο ανάχωμα. 5. Οι 12 πέτρες τοποθετούνται στο λατομείο. 6. Οι 10 χρυσοί τοποθετούνται στο ποτάμι.

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ!

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! Ζήστε τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης. Πάρτε το ρόλο της κεφαλής μιας Αριστοκρατικής Ιταλικής δυναστείας οδηγώντας την οικογένειά σας όπως τους Medici ή τους

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Βρισκόμαστε στη μεσαιωνική Γρανάδα. Η Αλάμπρα έχει ολοκληρωθεί και αρχιτέκτονες από κάθε άκρη της γης κατευθύνονται πιά προς τη διαρκώς αναπτυσσόμενη πόλη στους

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιώστε την Τεχνική σας ακόμη περισσότερο και θα μπορέσετε να Όπλων για τις τέσσερις εμπόλεμες φυλές ενός φανταστικού κόσμου (τρεις φυλές

Βελτιώστε την Τεχνική σας ακόμη περισσότερο και θα μπορέσετε να Όπλων για τις τέσσερις εμπόλεμες φυλές ενός φανταστικού κόσμου (τρεις φυλές Είναι περίοδος συγκρούσεων. Τα Ξωτικά, οι Νάνοι, τα Όρκ και οι Καλικάντζαροι μισιούνται μεταξύ τους θανάσιμα, και είναι έτοιμοι αν κηρύξουν πόλεμο. Το μόνο που τους λείπει είναι τα Όπλα. Η καλύτερη ευκαιρία

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό.

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό. Ιστορικό Υπόβαθρο Πάνω από100 χρόνια πριν, οι αγρότες τσαγιού της Κινεζικής Επαρχίας του Yunnan ξεκίνησαν να παραδίδουν το μεγάλης ζήτησης τσάι τους Pu er στην Ινδία και στο μακρινό Θιβέτ. Χρησιμοποιούσαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει κοντά στους 4,000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται. Η πλειονότητά τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι)

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η πώληση πολύτιμων υφασμάτων, των καλύτερων μπαχαρικών και των πιο φρέσκων φρούτων στην Κωνσταντινούπολη έφερε καλές δουλειές. Οι πελάτες, όμως, του παζαριού έχουν ανακαλύψει μια νέα λιχουδιά,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά.

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Ένα παιχνίδι με Γρήγορα Κανό και Εύφορα Νησιά για 2-4 Παίκτες, ηλικίας 13 ετών και άνω. Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Το μικρό σας νησί βρίσκεται σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Τέτοιας ευημερίας,

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού.

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού. Μια νέα τέχνη φτάνει στο χωριό. Επιτέλους μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μπύρα. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο πανδοχείο, όπου μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Περάστε λίγο χρόνο μαζί τους,

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά)

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά) Περίληψη Η ζωή στο χωριό είναι σκληρή! Προσφέρει, τουλάχιστον, όμως στους κατοίκους του ευκαιρίες εξέλιξης. Άλλοι κάνουν καριέρα στο δημοτικό συμβούλιο, άλλοι στην εκκλησία, ενώ κάποιοι ταξιδεύουν στον

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων Καλως ήρθατε στο High Noon Saloon! Βρίσκεστε μέσα σε μια κλασσική μάχη της Άγριας Δύσης, οπλισμένοι με θανατηφόρα Όπλα, προσπαθώντας να εξοντώσετε τους αντιπάλους σας και να βρείτε την καλύτερη κρυψώνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το παιχνίδι. Περιεχόμενα

Σχετικά με το παιχνίδι. Περιεχόμενα Σχετικά με το παιχνίδι Οι κορυφές της Snowdonia προβάλουν μέσα από την ομίχλη, με τις κορυφές τους ίσα να ξεχωρίζουν. Ψηλότερη είναι η Snowdon (Wyddfa) με ύψος 1085 μέτρα. Βρισκόμαστε στο 1894 και η Snowdon

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας Ένα παιχνίδι του Alain Ollier Εικονογράφηση του Tony Rochon 2-6 παίκτες, ηλικία 10+, διάρκεια 20-60 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας 1 διπλή, 2 ασημένιες, 2 χρυσές 4

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ο επίσκοπος περιμένει πολύ σημαντικούς επισκέπτες, αλλά δυστυχώς η μεγάλη τοιχογραφία, η ζωγραφιά στο ταβάνι

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Ευχαριστώ τον Don Riddle για τη βασική ιδέα της επέκτασης αυτής, αλλά και για πολλές φανταστικές ιδέες για κάρτες! Επίσης ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω.

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Περίληψη του Παιχνιδιού Σε έναν γνωστό μύθο του Αισώπου, ένα παγώνι στολιζόταν με δανεικά φτερά, ώστε να φαίνεται πιο μεγαλοπρεπές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Jaipur... ελπίζετε να γίνετε ο προσωπικός έμπορος του Μαχαραγιά καταφέρνοντας να είστε πλουσιότερος από τον αντίπαλό σας, στο τέλος κάθε βδομάδας (γύρου). Για να τα καταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι.

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό παιχνίδι με κάρτες όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Για δύο έως πέντε παίκτες Περιεχόμενα: Μια τράπουλα 50 καρτών ΕΥΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Όταν το Archon ναυάγησε στην ανατολική ακτή της Νήσου Alcott, πολλοί το θεώρησαν σαν σημάδι, ότι έπρεπε να μείνουν μακριά από αυτή την απομακρυσμένη τοποθεσία. Κάποιοι τολμηροί τεχνίτες, ωστόσο, δελεασμένοι

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Ένα παιχνίδι του Corey Young

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Ένα παιχνίδι του Corey Young Ένα παιχνίδι του Corey Young Βρίσκεστε μαζί με έναν στολίσκο τεσσάρων σκαφών που επέζησαν περνώντας από μια μαύρη τρύπα. Το οικοδόμημα του διαστήματος και οι νόμοι της φυσικής έχουν πλέον αλλάξει. Μπήκατε

Διαβάστε περισσότερα

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα)

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα) Περιεχόμενα 35 Εργάτες 20 δίσκοι περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) (4 σε κάθε χρώμα) Spyrium 24 δείκτες, με αριθμούς 1, 2 και 3 (8 σε κάθε αριθμό) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 10 Bonus δείκτες

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα Ένα συνεργατικό παιχνίδι μνήμης για 3 έως 6 παίκτες, 7 ετών και άνω. Ο Τομ σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός δέντρου, για να δεί αν μπορούσε να ανακαλύψει κάτι. Κοιτάζοντας προς κάθε μεριά, είδε τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος 14 Απριλίου 1912, ώρα 23:40, Βόρειος Ατλαντικός και το R.M.S. Τιτανικός προσκρούει σε παγόβουνο. Το νερό αμέσως πλημμυρίζει τα διαμερίσματα του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο αρχίζει να γέρνει επικίνδυνα.

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Alien Frontiers

Περίληψη του Alien Frontiers ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ Περίληψη του Alien Frontiers Το Alien Frontiers είναι ένα παιχνίδι διαχείρισης πόρων και πλανητικής ανάπτυξης για δύο έως τέσσερις παίκτες. Στη διάρκεια του παιχνιδιού θα εκμεταλλευτείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών. λωρεντία, 15 ος αιώνας. Η πλούσια, αλλά ασήμαντη οικογένεια των Medici γίνεται μια από τις ισχυρότερες δυναστείες της εποχής. Ο Cosimo de Medici, γνωστός και ως «Il Vecchio» («ο Γηραιός»), όχι μόνο κυριαρχεί

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού Ξεφεύγοντας από τα γαμψά νύχια της Μπάμπα Γιάγκα, καταφέρνετε να αποδράσετε από το σπίτι του. Τότε η μάγισσα ξεκινάει να σας κυνηγάει πάνω στο ιπτάμενο καζάνι της! Για να αποδράσετε, πρέπει να κάνετε τρία

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα