Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11"

Transcript

1 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

2 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο επίσκοπος σχεδιάζει να αγοράσει μία νέα καμπάνα για τον καθεδρικό και ψάχνει για χορηγούς με βαθιές τσέπες. Οι ζωγράφοι θέλουν να συνεισφέρουν, επενδύοντας ταυτόχρονα τα χρήματά τους στα επονομαζόμενα «πιστοποιητικά καμπάνας». Με τον τρόπο αυτό, κερδίζουν αμέσως κύρος (πόντους νίκης) και στο τέλος του παιχνιδιού, ακόμη περισσότερους πόντους νίκης ανάλογα με το πόσο συνεισέφεραν, σε σχέση με τους υπόλοιπους. 18 πιστοποιητικά καμπάνας 1 διπλής όψεως ταμπλό καμπάνας για 2/3 ή για 4 παίκτες Η παραλλαγή αυτή επηρεάζει: Αλλαγές στην προετοιμασία Δώστε σε κάθε παίκτη 1 πλακίδιο ενέργειας «ακρόασης», το οποίο και κρατάει πίσω από το μεγάλο του παραπέτασμα. Τοποθετήστε το ταμπλό καμπάνας δίπλα στο κεντρικό ταμπλό, με την πλευρά που αντιστοιχεί στον αριθμό των παικτών ανοιχτή. Ανακατέψτε τα πιστοποιητικά καμπάνας κλειστά, και έπειτα στοιβάξτε τα πάνω στο ταμπλό καμπάνας. Ανοίξτε ένα πιστοποιητικό για κάθε παίκτη. Παράδειγμα προετοιμασίας για 4 παίκτες: ΤΙΜΗ ΠΟΝΤΟΙ ΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΒΟΗΘΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΤΟΙΒΑ ΘΕΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΟΝΤΟΙ ΝΙΚΗΣ ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΣΚΟΡ Σημείωση: Για παιχνίδι με 2 ή 3 παίκτες, χρησιμοποιήστε την πίσω πλευρά του ταμπλό καμπάνας (μόνο 3 θέσεις για πιστοποιητικά καμπάνας).

3 Αλλαγές στην πορεία του παιχνιδιού Προγραμματισμός ενεργειών Κατά τη φάση προγραμματισμού, κάθε παίκτης έχει πια την επιλογή τοποθέτησης βοηθού για ακρόαση από τον επίσκοπο. Για να το κάνει αυτό, επιλέγει μία τοποθεσία στο φύλλο ενεργειών του, και την καλύπτει με το πλακίδιο ενεργειών «ακρόασης». Ο παίκτης δεν μπορεί στον τρέχοντα γύρο να τοποθετήσει βοηθούς του στην τοποθεσία που κάλυψε με το πλακίδιο ακρόασης. Η ενέργεια αυτή εκτελείται με τη σειρά των παικτών τη στιγμή που θα εκτελεστεί η ενέργεια που καλύφθηκε. Δεν απαιτείται βοηθός για την ενέργεια αυτή, μιας και το πλακίδιο ενέργειας ακρόασης είναι ήδη ενεργοποιημένο. Εκτέλεση της ενέργειας Όταν πάει σε ακρόαση με τον επίσκοπο, ο παίκτης πρέπει να αγοράσει ένα από τα ανοιχτά πιστοποιητικά καμπάνας. Ο παίκτης έχει δύο επιλογές: 1. Ο παίκτης είτε πληρώνει την πλήρη τιμή, κερδίζει αμέσως τους αναγραφόμενους πόντους νίκης, και τοποθετεί το πιστοποιητικό κλειστό μπροστά από το μεγάλο του παραπέτασμα, ή Παράδειγμα: Ο Κίτρινος πληρώνει την πλήρη αξία των 3 Δολαρίων και κερδίζει αμέσως 3 ΠΝ. Κρατάει το πιστοποιητικό κλειστό μπροστά από το μεγάλο του παραπέτασμα. 2. Ο παίκτης αγοράζει το πιστοποιητικό με δόσεις. Για να το κάνει αυτό, τοποθετεί το πιστοποιητικό ανοιχτό μπροστά από το μεγάλο του παραπέτασμα, τοποθετεί το ποσό που επιθυμεί πάνω του και κερδίζει 1 πόντο νίκης για κάθε 2 Δολάρια που τοποθέτησε εκεί. Σημείωση: Ακόμη κι αν ένας παίκτης μπορεί να πληρώσει όλη την τιμή, μπορεί αν θέλει να πληρώσει με δόσεις. Ένας παίκτης που έχει πληρώσει μερικώς ένα πιστοποιητικό καμπάνας υπόκειται στον εξής περιορισμό: Κάθε φορά που ο παίκτης κερδίζει χρήματα, πρέπει να τοποθετεί κάθε Δολάριο στο πιστοποιητικό, μέχρι να συμπληρωθεί η πλήρης τιμή του. Δεν κερδίζει πόντους νίκης για τις πληρωμές αυτές. Μόλις πληρώσει όλο το ποσό, επιστρέφει τα νομίσματα στο απόθεμα και γυρίζει το πιστοποιητικό κλειστό. Παράδειγμα: Ο Κόκκινος θέλει να πληρώσει για το πιστοποιητικό του με δόσεις, οπότε το τοποθετεί ανοιχτό μπροστά από το παραπέτασμά του. Σαν πρώτη δόση πληρώνει 4 Δολάρια, και κερδίζει αμέσως 2 ΠΝ. Σημειώσεις: Αν ένας παίκτης έχει κρατήσει χρήματα πίσω από το παραπέτασμά του, μπορεί να τα τοποθετήσει πάνω στο πιστοποιητικό οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί. Οι παίκτες μπορούν να κοιτάζουν τα πιστοποιητικά τους. Ο αριθμός των πιστοποιητικών που έχει κάθε παίκτης είναι πάντοτε γνωστός σε όλους τους παίκτες. Προετοιμασία για τον επόμενο γύρο: Οι παίκτες αφαιρούν το πλακίδιο ενέργειας «ακρόασης» από το φύλλο ενεργειών τους, αν χρειάζεται. Τοποθετήστε όλα τα πιστοποιητικά καμπάνας που δεν πωλήθηκαν στον πάτο της στοίβας και ανοίξτε νέες κάρτες, τόσες όσοι και οι παίκτες. Σημείωση: Αν δεν υπάρχουν αρκετά πιστοποιητικά στη στοίβα, ανοίξτε όσα είναι διαθέσιμα. Αφού αγοραστεί και το τελευταίο πιστοποιητικό, αγνοήστε τυχόν ενέργειες «ακρόασης» του γύρου. Το πλακίδιο ενέργειας είναι πια άχρηστο για το υπόλοιπο παιχνίδι.

4 Αλλαγές στο Τέλος του παιχνιδιού και τελικό σκοράρισμα Σκοράρετε τα πιστοποιητικά καμπάνας με τη σειρά των παικτών στον τελευταίο γύρο, πριν σκοράρετε τα χρήματα του κάθε παίκτη. Παράδειγμα: Τελικό σκοράρισμα για 3 παίκτες: = 11 ΠΝ = 7 ΠΝ = 1 ΠΝ Για να σκοράρει, κάθε παίκτης αποκαλύπτει τα κλειστά του πιστοποιητικά και υπολογίζει το σύνολο από καμπάνες σε αυτά. Αν έχει τυχόν απλήρωτα πιστοποιητικά, αφαιρεί τις καμπάνες που αυτά έχουν, από το σύνολο. Έπειτα τοποθετεί έναν βοηθό του στην αντίστοιχη θέση του μετρητή σκορ καμπάνας. Μόλις όλοι οι παίκτες έχουν υπολογίσει την τιμή τους, προσθέστε όλες τις χρυσές καμπάνες των απούλητων πιστοποιητικών καμπάνας, τοποθετώντας τον επίσκοπο στην αντίστοιχη θέση του μετρητή σκορ καμπάνας. Οι παίκτες που δεν έχουν καθόλου πιστοποιητικά δεν συμμετέχουν στο σκοράρισμα αυτό. Αν ένας βοηθός ή ο επίσκοπος βρεθούν στην ίδια θέση, τοποθετήστε τον δείκτη αυτό στην επόμενη διαθέσιμη θέση του μετρητή σκορ καμπάνας. Οι παίκτες τώρα κερδίζουν επιπλέον πόντους νίκης ανάλογα με τη θέση του βοηθού τους. Οι πόντοι αυτοί είναι ίσοι με το άθροισμα της μεγαλύτερης σε τιμή θέσης του μετρητή που έφτασαν και των πόντων σύμφωνα με την κατάταξή τους. Ο επίσκοπος επίσης υπολογίζεται στην κατάταξη, οπότε οι παίκτες με λιγότερες καμπάνες από τον επίσκοπο, έρχονται πιο πίσω από αυτόν. Τέλος, σημειώστε τους πόντους αυτούς στον μετρητή πόντων νίκης του κεντρικού ταμπλό. Οι παίκτες προχωρούν τους ζωγράφους τους, τις αντίστοιχες θέσεις, με τη σειρά. Παιχνίδι 2 παικτών Στο παιχνίδι με δύο παίκτες, ο Λεονάρντο παίρνει επίσης πιστοποιητικά καμπάνας. Στην αρχή του παιχνιδιού, τοποθετήστε τα πρώτα τέσσερα πιστοποιητικά καμπάνας από τη στοίβα, κλειστά στη θέση 3 του ταμπλό καμπάνας και έπειτα έναν βοηθό του Λεονάρντο πάνω σε αυτά. Τα πιστοποιητικά αυτά θα σκοράρουν για τον Λεονάρντο, στο τέλος του παιχνιδιού. Έτσι, στο παιχνίδι δύο παικτών, ο Λεονάρντο και ο επίσκοπος θα συμμετέχουν στην κατάταξη των παικτών, για τον υπολογισμό του σκοραρίσματος των πιστοποιητικών καμπάνας. Παράδειγμα: Ο Κόκκινος τελειώνει πρώτος, στη θέση 20 του μετρητή σκορ καμπάνας. Κερδίζει 9 ΠΝ επειδή είναι πρώτος και 2 ΠΝ επειδή πέρασε τη θέση 15 του μετρητή. Ο Μπλε κερδίζει 5 ΠΝ επειδή είναι δεύτερος και 2 ΠΝ επειδή έφτασε στη θέση 16 του μετρητή. Ο Πράσινος και ο επίσκοπος έχουν από 11 καμπάνες, αλλά μιας και ο επίσκοπος μετακινείται τελευταίος, σταματάει μια θέση μπροστά από τον πράσινο, αφήνοντάς τον τελευταίο στην 4η θέση. Ο Πράσινος δεν κερδίζει πόντους από την κατάταξή του, αλλά κερδίζει 1 ΠΝ επειδή έφτασε στη θέση 11 του μετρητή. Σημείωση: Τα 18 πιστοποιητικά καμπάνας δίνουν συνολικά 61 καμπάνες. Αν ένας παίκτης έχει περισσότερες από 30 καμπάνες στα πιστοποιητικά του, τοποθετεί τον βοηθό του στη θέση 30+ του μετρητή σκορ καμπάνας.

5 Η Παλιά Τοιχογραφία Η ανανέωση μίας παλιάς τοιχογραφίας είναι η τελευταία επιθυμία του επίσκοπου. Εκτός από τη δόξα και τη φήμη, οι παίκτες μπορεί να κερδίσουν χρώματα και έτσι να κερδίσουν χρήματα. Ποιος ζωγράφος θα προσπεράσει μία τέτοια ευκαιρία; Η παραλλαγή αυτή επηρεάζει: Επιπλέον περιεχόμενα 1 ταμπλό «παλιάς τοιχογραφίας» 4 πλακίδια ενέργειας «παλιάς τοιχογραφίας» 18 πλακίδια παλιάς τοιχογραφίας με μίξη χρωμάτων στην μπροστά πλευρά και εισόδημα στην πίσω. Οι πιτσιλιές στην πίσω πλευρά έχουν σημασία όταν χρησιμοποιείται η παραλλαγή 2 («Τα αιτήματα του Επίσκοπου») μαζί με την παραλλαγή αυτή. 12 πλακίδια ανταλλαγής από 4 μωβ, πορτοκαλί και πράσινα Εργαστήριο: Ανταλλαγή πλακιδίων παλιάς τοιχογραφίας Αλλαγές στην προετοιμασία Μπροστά Πίσω Τοποθετήστε το μικρό ταμπλό παλιάς τοιχογραφίας δίπλα στο κεντρικό ταμπλό. Ανακατέψτε τα 18 πλακίδια παλιάς τοιχογραφίας με τις μπροστά πλευρές τους ορατές. Καλύψτε κάθε τμήμα του μικρού ταμπλό με ένα τυχαίο πλακίδιο παλιάς τοιχογραφίας. ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ Κάθε παίκτης παίρνει 1 πλακίδιο ενέργειας «παλιάς τοιχογραφίας» του χρώματός του και το τοποθετεί πίσω από το μεγάλο του παραπέτασμα. Τοποθετήστε τα πλακίδια ανταλλαγής στη θέση εργαστηρίου του κεντρικού ταμπλό.

6 Αλλαγές στην πορεία του παιχνιδιού Προγραμματισμός ενεργειών Κατά τη φάση προγραμματισμού, μπορεί πλέον ένας παίκτης να αποκαταστήσει και την παλιά τοιχογραφία. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να καλύψει μία τοποθεσία του φύλλου ενεργειών του με το πλακίδιο «παλιάς τοιχογραφίας». Ο παίκτης δεν μπορεί στον τρέχοντα γύρο να τοποθετήσει βοηθούς του στην τοποθεσία που κάλυψε με το πλακίδιο ακρόασης. Η ενέργεια αυτή εκτελείται με τη σειρά των παικτών τη στιγμή που θα εκτελεστεί η ενέργεια που καλύφθηκε. Μόνο ένας βοηθός μπορεί να τοποθετηθεί στο πλακίδιο αυτό, και αν ο παίκτης θέλει να αποκαταστήσει την παλιά τοιχογραφία, πρέπει να τοποθετήσει έναν βοηθό εκεί. Εκτέλεση ενεργειών Η παλιά τοιχογραφία χωρίζεται σε 18 τμήματα, με το κάθε ένα να καλύπτεται από ένα πλακίδιο στην αρχή του παιχνιδιού. Αντίθετα με την τοιχογραφία της οροφής, η παλιά τοιχογραφία πρέπει να αποκατασταθεί στη σειρά. Το κάτω αριστερά μέρος της τοιχογραφίας έχει ήδη αποκατασταθεί, και ένα τμήμα μπορεί να αποκατασταθεί μόνο αν συνδέεται με ένα ήδη αποκατεστημένο τμήμα οριζοντίως ή καθέτως. Για να αποκαταστήσει ένα τμήμα, ο παίκτης επιστρέφει το απαιτούμενο χρώμα στο γενικό απόθεμα και κερδίζει 4 ΠΝ, τους οποίους σημειώνει αμέσως στον μετρητή πόντων νίκης. Έπειτα, αφαιρεί το πλακίδιο από την παλιά τοιχογραφία, το γυρίζει ανάποδα και το τοποθετεί μπροστά από το μεγάλο του παραπέτασμα. Ο παίκτης κερδίζει κατά την προετοιμασία κάθε γύρου από εδώ και στο εξής, το χρώμα που φαίνεται στην μπροστά μεριά του πλακιδίου αυτού. Παράδειγμα: Ο Κόκκινος πληρώνει ένα μωβ χρώμα και παίρνει το αντίστοιχο πλακίδιο. Κερδίζει αμέσως 4 ΠΝ και κρατάει το πλακίδιο μπροστά από το μεγάλο του παραπέτασμα με την πίσω του πλευρά ανοιχτή. Εργαστήριο: Ανταλλαγή πλακιδίων παλιάς τοιχογραφίας Η παραλλαγή αυτή επιτρέπει μία νέα ενέργεια στο εργαστήριο. Αντί να αναμείξει χρώματα 1 ή 2 φορές, ο βοηθός ενός παίκτη μπορεί να ανταλλάξει 2 πλακίδια παλιάς τοιχογραφίας για ένα πλακίδιο ανταλλαγής. Ο παίκτης ξεσκαρτάρει 2 πλακίδια 2 διαφορετικών βασικών χρωμάτων και παίρνει ένα πλακίδιο ανταλλαγής του χρώματος που βγαίνει από την ανάμειξη αυτών των χρωμάτων. Κάθε παίκτης μπορεί να πάρει μόνο 1 πλακίδιο ανταλλαγής για κάθε χρώμα ανάμειξης. Παράδειγμα: Ο Κόκκινος ανταλλάσσει ένα μπλε και ένα κίτρινο πλακίδιο παλιάς τοιχογραφίας για το αντίστοιχο πράσινο πλακίδιο ανταλλαγής.

7 Προετοιμασία για τον επόμενο γύρο: Αν χρειάζεται, οι παίκτες αφαιρούν το πλακίδιο «παλιάς τοιχογραφίας» από το φύλλο ενεργειών τους. Κάθε παίκτης παίρνει 1 κύβο του βασικού χρώματος (κόκκινο, κίτρινο ή μπλε) που εμφανίζεται στα πλακίδια παλιάς τοιχογραφίας που έχει μπροστά από το παραπέτασμά του. Οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν το πολύ 1 κύβο του κάθε χρώματος, ακόμη κι αν έχουν στην κατοχή τους περισσότερα πλακίδια του ίδιου χρώματος. Επίσης κερδίζουν από 1 κύβο χρώματος ανάμειξης (μωβ, πορτοκαλί ή πράσινο) για κάθε πλακίδιο ανταλλαγής που έχουν στην κατοχή τους. Επιπλέον κανόνες: Παράδειγμα: Ο Πράσινος έχει 1 κόκκινο, 1 μπλε και 2 κίτρινα πλακίδια παλιάς τοιχογραφίας, οπότε κερδίζει 1 κύβο από κάθε βασικό χρώμα. Συνδυασμός των παραλλαγών «Η Παλιά Τοιχογραφία» και «Το Αίτημα του Επίσκοπου»: Τα πλακίδια της παλιάς τοιχογραφίας έχουν μία πιτσιλιά στην πίσω τους πλευρά. Τα πλακίδια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως και τα πλακίδια τοιχογραφίας του βασικού παιχνιδιού, εκπληρώνοντας πλακίδια αιτημάτων. Τα χρώματα που κερδίζονται από τα ολοκληρωμένα πλακίδια αιτημάτων είναι ξεχωριστά από το εισόδημα που κερδίζεται μέσω των πλακιδίων της παλιάς τοιχογραφίας. Παιχνίδι 2 παικτών Ο Λεονάρντο δεν αποκαθιστά την παλιά τοιχογραφία. Ο Γιατρός Επιπλέον περιεχόμενα Το Χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης της τοιχογραφίας είναι ήδη πολύ πιεσμένο, αλλά τώρα που οι βοηθοί σας αρρωσταίνουν ο ένας μετά τον άλλο, πως θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε τις εργασίες στην ώρα τους; Μόνο ο έξυπνος προγραμματισμός και τα φάρμακα του περιπλανώμενου ιατρού στην αγορά θα βοηθήσουν. Η παραλλαγή αυτή επηρεάζει: Αγορά, Θέατρο, και Εργαστήριο Καθεδρικός, Ατελιέ 1 ταμπλό «γιατρού» 16 φιαλίδια φάρμακο από 4 φιαλίδια με 1-3 δόσεις φαρμάκου, 4 φιαλίδια με χυμό βατόμουρο 20 μαύρα πιόνια βοηθών 4 πλακίδια ενέργειας «γιατρός στην αγορά» 9 πλακίδια μόλυνσης από 2 για την αγορά, τον καθεδρικό, το ατελιέ και το εργαστήριο, 1 πλακίδιο «ίδια τοποθεσία» 4 κάρτες επισκόπησης «ενέργειες των άρρωστων βοηθών» 1 πλακίδιο καλύμματος

8 Αλλαγές στην προετοιμασία Δώστε από ένα πλακίδιο «Γιατρός στην αγορά» και μία κάρτα αναφοράς σε κάθε παίκτη. Τοποθετήστε το ταμπλό «Γιατρού» δίπλα στο κεντρικό ταμπλό. Τοποθετήστε 5 μαύρους βοηθούς ανά παίκτη, στην καθορισμένη θέση του ταμπλό γιατρού. Αυτοί αναπαριστάνουν τους άρρωστους βοηθούς. Ανακατέψτε όλα τα φιαλίδια φαρμάκου και τοποθετήστε τα κλειστά Παράδειγμα προετοιμασίας για 4 παίκτες: Στη θέση στοίβας σαν κοινό απόθεμα. Κανένα φάρμακο δεν προσφέρεται στην αγορά στην πρώτο γύρο του παιχνιδιού. Ανακατέψτε όλα τα πλακίδια μόλυνσης και στοιβάξτε τα στην καθορισμένη θέση. ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΦΙΑΛΙΔΙΩΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΤΟΙΒΑ ΣΚΑΡΤΑ ΘΕΣΕΙΣ ΦΙΑΛΙΔΙΩΝ ΘΕΣΗ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ ΜΟΛΥΝΣΗΣ Αλλαγές στην πορεία του παιχνιδιού ΘΕΣΗ ΜΑΥΡΩΝ ΒΟΗΘΩΝ Σημείωση: Για παιχνίδι 2 ή 3 παικτών, χρησιμοποιήστε την πίσω πλευρά του ταμπλό γιατρού (με 3 μόνο θέσεις για φιαλίδια). Σε κάθε γύρο η μόλυνση εξαπλώνεται σε μία τοποθεσία, με τους βοηθούς που εργάζονται εκεί να αρρωσταίνουν. Μπορούν να γιατρευτούν μόνο με το φάρμακο που θα πάρετε από τον γιατρό στην αγορά. Αρρωσταίνοντας Αφού οι παίκτες έχουν προγραμματίσει τις ενέργειές τους, ανοίξτε το πρώτο πλακίδιο μόλυνσης από τη στοίβα και τοποθετήστε το στην αντίστοιχη θέση πριν οι παίκτες εκτελέσουν τις ενέργειές τους. Η τοποθεσία αυτή είναι μολυσμένοι και οι παίκτες που έστειλαν τουλάχιστον έναν βοηθό τους εκεί, έχουν επηρεαστεί. Όταν το πλακίδιο «ίδια τοποθεσία» ανοίξει, αφήστε το πλακίδιο τοποθεσίας του προηγούμενου γύρου στη θέση του. Μολύνεται και πάλι η ίδια τοποθεσία. Αν το πλακίδιο αυτό ανοίξει στον πρώτο γύρο, καμία τοποθεσία δεν μολύνεται.

9 Αφού ένας παίκτης ολοκληρώσει και την τελευταία του ενέργεια στην μολυσμένη τοποθεσία, ένας υγιής του βοηθός αρρωσταίνει. Επιλέγει έναν βοηθό της περιοχής αυτής, στο φύλλο ενεργειών του (μπορεί να είναι και ο έκτος ουδέτερος βοηθός) και τον ανταλλάσσει με έναν μαύρο βοηθό από το ταμπλό «γιατρού». Αν ανταλλάξει τον ουδέτερο βοηθό για έναν μαύρο βοηθό, επιστρέφει τον ουδέτερο βοηθό στη θέση του στο θέατρο. Αν ο ζωγράφος είναι σε καλή διάθεση στον επόμενο γύρο, ο βοηθός αυτός θα είναι και πάλι διαθέσιμος, φρέσκος και υγιής. Αντίθετα με τους υγιείς βοηθούς, οι άρρωστοι βοηθοί δεν μπορούν να πάνε σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, και συνεπώς ο παίκτης αναγκάζεται να παραλείψει συγκεκριμένες ενέργειες για τους επόμενους γύρους. Αν ένας παίκτης δεν τοποθετήσει τους άρρωστους βοηθούς του σε έναν γύρο, τους κρατάει πίσω από το μεγάλο του παραπέτασμα. Παράδειγμα: Άνοιξε το πλακίδιο μόλυνσης της αγοράς. Αφού ο κίτρινος αγόρασε ένα χρώμα, ένας βοηθός του αρρωσταίνει. Τοποθετεί έναν βοηθό του στο ταμπλό «γιατρού», ανταλλάσσοντάς τον με έναν μαύρο βοηθό. Σημείωση: Ακόμη κι αν ένας παίκτης προσπεράσει τις ενέργειες μιας μολυσμένης τοποθεσίας, ένας βοηθός του που είχε ήδη τοποθετηθεί εκεί, πρέπει να αρρωστήσει. Οι άρρωστοι βοηθοί δεν μπορούν να τοποθετηθούν στις εξής τοποθεσίες: Αγορά και Θέατρο: Ένας παίκτης δεν μπορεί να τοποθετήσει μαύρα πιόνια βοηθών στο φύλλο ενεργειών του, στις θέσεις αγοράς ή θεάτρου. Επίσης, δεν μπορεί να τους τοποθετήσει στο ταμπλό «γιατρού» στην αγορά. Σημείωση: Τα πιόνια μαύρων βοηθών δεν μπορούν να τοποθετηθούν στο πλακίδιο ενέργειας Υαλουργείου (παραλλαγή 6) ή στην Παλιά Τοιχογραφία (παραλλαγή 9). Οι άρρωστοι βοηθοί έχουν μειονέκτημα στις εξής τοποθεσίες: Καθεδρικός: Αν ένας άρρωστος βοηθός αποκαταστήσει ένα τμήμα της τοιχογραφίας οροφής του καθεδρικού, ο επίσκοπος δεν μπορεί να μετακινηθεί από πριν και ο βοηθός δεν μπορεί να αποκαταστήσει τμήμα οριζοντίως, κάθέτως ή διαγωνίως γειτονικά του επισκόπου. Αφού ένας άρρωστος βοηθός αποκαταστήσει ένα τμήμα, ο επίσκοπος μετακινείται στο τμήμα αυτό. Σημειώσεις: Οι κάρτες «Νεκροθάφτης» (παραλλαγή 1) και «Επίσκεψη του Επίσκοπου» (παραλλαγή 4) δεν μπορούν να παιχτούν. Τα φύλλα χρυσού (επιχρυσωμένα χρώματα, παραλλαγή 5) αξίζουν 1 πόντο νίκης. Τα έγγραφα (παραλλαγή 7) μπορούν να παιχτούν, και τα παράθυρα (παραλλαγή 6) μπορούν να ανανεωθούν. Οι άρρωστοι βοηθοί μπορούν να αποκαταστήσουν τον βωμό, χωρίς περιορισμούς.

10 Ατελιέ: Οι άρρωστοι βοηθοί δεν μπορούν να ζωγραφίσουν πορτραίτα στην τοποθεσία αυτή, παρά μόνο αγιογραφίες (κάτω μέρος του πλακιδίου καλύμματος). Το κόστος είναι ένας κύβος οποιουδήποτε χρώματος, με κέρδος 3 Δολάρια. Σημείωση: Η κάρτα «Οδηγία» (παραλλαγή 4) δεν μπορεί να παιχτεί. Εργαστήριο: Οι άρρωστοι βοηθοί μπορούν να κάνουν μία μόνο ανάμειξη. Σημειώσεις: Η κάρτα «Αλχημεία» (παραλλαγή 4) δεν μπορεί να παιχτεί. Η μια αυτή ανάμειξη, μπορεί να είναι και ειδική ανάμειξη (παραλλαγή 3). Για τις τοποθεσίες αυτές, ισχύει ο εξής κανόνας: Αν ένας παίκτης τοποθετήσει υγιείς και άρρωστους βοηθούς στην ίδια τοποθεσία, οι βοηθοί εκτελούν τις ενέργειες στη σειρά που επιθυμεί ο παίκτης, και έπειτα όλοι οι υγιείς βοηθοί της τοποθεσίας αρρωσταίνουν. Παράδειγμα: Ο Κίτρινος τοποθετεί 1 άρρωστο και 2 υγιείς βοηθούς του στον καθεδρικό. Αφού κάθε βοηθός εκτελέσει την ενέργειά του, και οι 2 υγιείς βοηθοί αρρωσταίνουν. Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το πλακίδιο μόλυνσης. Αγορά φαρμάκου Προγραμματισμός ενεργειών Κατά τη φάση προγραμματισμού, κάθε παίκτης έχει πια την επιλογή να επισκεφθεί τον γιατρό στην αγορά. Για να το κάνει αυτό, πρέπει να καλύψει την τοποθεσία αγοράς στο φύλλο ενεργειών του με το πλακίδιο ενέργειας «γιατρός στην αγορά». Δεν απαιτείται βοηθός για την επίσκεψη στον γιατρό. Ο παίκτης μπορεί επίσης να στείλει έναν βοηθό του στην αγορά για να αγοράσει χρώματα. Εκτέλεση ενεργειών Αν ένας παίκτης χρησιμοποίησε το πλακίδιο ενέργειας «γιατρού», πρέπει να αγοράσει ένα φιαλίδιο φαρμάκου από τον πάγκο, εκτός κι αν όλα τα φάρμακα έχουν ήδη πουληθεί. Σημείωση: Αν ένας παίκτης δεν έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει ένα φιαλίδιο, πρέπει να σηκώσει το παραπέτασμά του αποδεικνύοντάς το. Ο παίκτης τοποθετεί το φάρμακο μπροστά από το μεγάλο του παραπέτασμα. Μπορεί να έχει το πολύ δύο φιαλίδια φαρμάκου μπροστά από το παραπέτασμά του. Παράδειγμα: Αυτό το πλακίδιο ενέργειας πρέπει να τοποθετηθεί στην τοποθεσία αγοράς. Ο Κίτρινος και ο Κόκκινος θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον γιατρό. Επιπλέον, ο Κίτρινος αγοράζει και ένα χρώμα. Παράδειγμα: Ο γιατρός προσφέρει 3 φιαλίδια. Ο Κίτρινος πρέπει να αγοράσει ένα φιαλίδιο και επιλέγει ένα πράσινο με 3 μέρη φαρμάκου, για 2 Δολάρια. Ο Κόκκινος επίσης αγοράζει ένα πράσινο φιαλίδιο με 3 μέρη φαρμάκου, αλλά πληρώνει 3 Δολάρια. Ο Μπλε είναι πλέον υποχρεωμένος να αγοράσει το κόκκινο φιαλίδιο για 2 Δολάρια.

11 Θεραπεία Αφού ο τελευταίος παίκτης εκτελέσει και την τελευταία του ενέργεια στο θέατρο (ή πάει πάσο), οι παίκτες μπορούν πλέον να θεραπεύσουν τους άρρωστους βοηθούς τους. Με τη σειρά τους, οι παίκτες αποφασίζουν αν και πόσους βοηθούς τους θα θεραπεύσουν, και πόσα φιαλίδια θα χρησιμοποιήσουν. Τα πράσινα φιαλίδια περιέχουν ένα ελιξίριο, το οποίο θεραπεύει τους άρρωστους βοηθούς. Τα φιαλίδια περιέχουν 1-3 μέρη του ελιξιρίου, και κάθε μέρος του, θεραπεύει έναν βοηθό. Ο παίκτης ανταλλάσσει έναν μαύρο βοηθό με έναν βοηθό του χρώματός του, για κάθε μέρος του ελιξιρίου που χρησιμοποιεί. Τυχόν περισσευούμενα μέρη του φαρμάκου χαλάνε. Τα κόκκινα φιαλίδια περιέχουν χυμό βατόμουρο, ο οποίος δεν θεραπεύει τους βοηθούς, αλλά βελτιώνει τη διάθεση του ζωγράφου. Κάθε κόκκινο φιαλίδιο που χρησιμοποιείται, βελτιώνει τη διάθεση του ζωγράφου κατά 1 θέση. Μετακινείστε τον ζωγράφο μία θέση πάνω, στο θέατρο. Παράδειγμα: Ο Κόκκινος έχει 2 άρρωστους βοηθούς. Χρησιμοποιεί ένα πράσινο φιαλίδιο με 3 μέρη φαρμάκου και ανταλλάζει 2 άρρωστους βοηθούς με 2 υγιείς. Το τελευταίο μέρος του φαρμάκου χάνεται. Παράδειγμα: Ο χυμός βατόμουρο βελτιώνει τη διάθεση κατά 1. Ξεσκαρτάρετε όλα τα χρησιμοποιημένα φιαλίδια, τοποθετώντας τα στην καθορισμένη θέση του ταμπλό «γιατρού». Στο τέλος του γύρου, ξεσκαρτάρετε επίσης και τα απούλητα φιαλίδια, αντικαθιστώντας τα με νέα φιαλίδια για τον επόμενο γύρο. Ανοίξτε ένα φιαλίδιο για κάθε παίκτη που έχει τουλάχιστον έναν άρρωστο βοηθό, και τοποθετήστε τα στη σειρά ως εξής: Από αριστερά προς τα δεξιά, τοποθετήστε τα πράσινα φιαλίδια με 3, 2 και1 μέρη κα έπειτα τα κόκκινα φιαλίδια. Αν η στοίβα τραβήγματος εξαντληθεί, ανακατέψτε τα ξεσκαρταρισμένα φιαλίδια, δημιουργώντας μία νέα στοίβα τραβήγματος. Ξεσκαρτάρετε το πλακίδιο μόλυνσης του γύρου που μόλις τελείωσε. Αυτόματη θεραπεία Παράδειγμα: Μιας και 4 παίκτες έχουν άρρωστους βοηθούς, προσφέρονται 4 φιαλίδια από τον γιατρό. Τοποθετούνται ως εξής: Πρώτα τα 2 φιαλίδια με 3 μέρη φαρμάκου, μετά αυτό με το 1 μέρος φαρμάκου και τέλος ο χυμός βατόμουρο. Αν ένας παίκτης επιλέξει μία ώρα ξυπνήματος, η οποία τον υποχρεώνει να μετακινηθεί σε μία θέση -1, μπορεί να αφήσει στην άκρη έναν άρρωστο βοηθό του για τον γύρο αυτό. Επιστρέφει τον μαύρο βοηθό στο ταμπλό «γιατρού» και παίρνει πίσω τον βοηθό του χρώματός του, τον οποίο και τοποθετεί πίσω από το παραπέτασμά του. Αν η διάθεσή του βελτιωθεί σε επόμενο γύρο, μπορεί να χρησιμοποιήσει και πάλι τον υγιή βοηθό του. Αλλαγές στο Τέλος του παιχνιδιού Η παραλλαγή αυτή εισάγει μία νέα συνθήκη λήξης του παιχνιδιού: Αν ένα μόνο πλακίδιο μόλυνσης έχει μείνει στο ταμπλό «γιατρού» στην αρχή ενός γύρου, αυτός είναι ο τελευταίος γύρος του παιχνιδιού. Γυρίστε το φύλλο ενεργειών σας στην πίσω πλευρά του. Όταν σκοράρετε τα χρήματα στο τέλος του παιχνιδιού, κάθε παίκτης κερδίζει 5 Δολάρια για κάθε βοηθό του χρώματός του που δεν βρίσκεται στο ταμπλό του «Γιατρού». Παιχνίδι 2 παικτών Οι βοηθοί του Λεονάρντο δεν αρρωσταίνουν, ούτε ο Λεονάρντο αγοράζει φάρμακο.

12 Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ο επίσκοπος περιμένει πολύ σημαντικούς επισκέπτες, αλλά δυστυχώς η μεγάλη τοιχογραφία, η ζωγραφιά στο ταβάνι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται 2-4 παίκτες Ηλικίας 13+ 60-90 λεπτά 3. Τα 28 ξύλα τοποθετούνται στο δάσος. 4. Οι 18 πηλοί τοποθετούνται στο ανάχωμα. 5. Οι 12 πέτρες τοποθετούνται στο λατομείο. 6. Οι 10 χρυσοί τοποθετούνται στο ποτάμι.

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3 Κανόνες στα Ελληνικά Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Μπορείτε να παίξετε την επέκταση αυτή μόνο σε συνδυασμό με το βασικό Edo. Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει 3 παραλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Η 3η Επέκταση του Rattus Ε υρώπη, 1349. Ο Μαύρος Θάνατος ήδη καταστρέφει για χρόνια. Οι λαοί της Ευρώπης προσπαθούν, ωστόσο να ακολουθούν τους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι τεχνίτες παράγουν τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών Το Νομοσχέδιο περί Ιδιοκτησίας του 1862 επέτρεψε στους Αμερικάνους να διεκδικήσουν παρθένα εδάφη, ζώντας εκεί και καλλιεργώντας τα για πέντε χρόνια. Επίσης το 1860, δημιουργήθηκε ο Διηπειρωτικός Σιδηρόδρομος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές!

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι καμλες πρέπει να αντέξουν μεγαλύτερη διαδρομ, έχοντας όμως τη βοθεια των επιπλέον ζαριών. Εν τω μεταξύ, ένας φημισμένος φωτογράφος πιάνει τα καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Βρισκόμαστε στη μεσαιωνική Γρανάδα. Η Αλάμπρα έχει ολοκληρωθεί και αρχιτέκτονες από κάθε άκρη της γης κατευθύνονται πιά προς τη διαρκώς αναπτυσσόμενη πόλη στους

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα Ένα συνεργατικό παιχνίδι μνήμης για 3 έως 6 παίκτες, 7 ετών και άνω. Ο Τομ σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός δέντρου, για να δεί αν μπορούσε να ανακαλύψει κάτι. Κοιτάζοντας προς κάθε μεριά, είδε τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι)

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η πώληση πολύτιμων υφασμάτων, των καλύτερων μπαχαρικών και των πιο φρέσκων φρούτων στην Κωνσταντινούπολη έφερε καλές δουλειές. Οι πελάτες, όμως, του παζαριού έχουν ανακαλύψει μια νέα λιχουδιά,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Jaipur... ελπίζετε να γίνετε ο προσωπικός έμπορος του Μαχαραγιά καταφέρνοντας να είστε πλουσιότερος από τον αντίπαλό σας, στο τέλος κάθε βδομάδας (γύρου). Για να τα καταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα)

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα) Περιεχόμενα 35 Εργάτες 20 δίσκοι περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) (4 σε κάθε χρώμα) Spyrium 24 δείκτες, με αριθμούς 1, 2 και 3 (8 σε κάθε αριθμό) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 10 Bonus δείκτες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ!

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! Ζήστε τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης. Πάρτε το ρόλο της κεφαλής μιας Αριστοκρατικής Ιταλικής δυναστείας οδηγώντας την οικογένειά σας όπως τους Medici ή τους

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά.

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Ένα παιχνίδι με Γρήγορα Κανό και Εύφορα Νησιά για 2-4 Παίκτες, ηλικίας 13 ετών και άνω. Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Το μικρό σας νησί βρίσκεται σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Τέτοιας ευημερίας,

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού ΠΕΡΙΛΗΨΗ Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των αρχηγών σημαντικών οικογενειών του Παρισιού στο τέλος του 14ου αιώνα. Στη σκιά του καθεδρικού της Παναγίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω.

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Περίληψη του Παιχνιδιού Σε έναν γνωστό μύθο του Αισώπου, ένα παγώνι στολιζόταν με δανεικά φτερά, ώστε να φαίνεται πιο μεγαλοπρεπές

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού.

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού. Μια νέα τέχνη φτάνει στο χωριό. Επιτέλους μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μπύρα. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο πανδοχείο, όπου μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Περάστε λίγο χρόνο μαζί τους,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά)

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά) Περίληψη Η ζωή στο χωριό είναι σκληρή! Προσφέρει, τουλάχιστον, όμως στους κατοίκους του ευκαιρίες εξέλιξης. Άλλοι κάνουν καριέρα στο δημοτικό συμβούλιο, άλλοι στην εκκλησία, ενώ κάποιοι ταξιδεύουν στον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει κοντά στους 4,000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται. Η πλειονότητά τους

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως Γύρω στο 1970, οι κυβερνήσεις του κόσμου αντιμετώπισαν πολύ μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις, και για το λόγο αυτό κατασκευάστηκαν παντού ενεργειακοί σταθμοί, για την κάλυψη των αναγκών. Χρόνο με το χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι.

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό παιχνίδι με κάρτες όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Για δύο έως πέντε παίκτες Περιεχόμενα: Μια τράπουλα 50 καρτών ΕΥΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT

ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT I ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΤΑ! ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΟ ΤΗΣ! ΔΕΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΑΦΙΞΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Ευχαριστώ τον Don Riddle για τη βασική ιδέα της επέκτασης αυτής, αλλά και για πολλές φανταστικές ιδέες για κάρτες! Επίσης ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το παιχνίδι. Περιεχόμενα

Σχετικά με το παιχνίδι. Περιεχόμενα Σχετικά με το παιχνίδι Οι κορυφές της Snowdonia προβάλουν μέσα από την ομίχλη, με τις κορυφές τους ίσα να ξεχωρίζουν. Ψηλότερη είναι η Snowdon (Wyddfa) με ύψος 1085 μέτρα. Βρισκόμαστε στο 1894 και η Snowdon

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παινχίδι του Dominique Ehrhard - Εικονογράφηση Arnaud Demaegd - Σχεδίαση Cyril Demaegd FAQ, forum & παραλλαγή 2 παικτών:

Ένα παινχίδι του Dominique Ehrhard - Εικονογράφηση Arnaud Demaegd - Σχεδίαση Cyril Demaegd FAQ, forum & παραλλαγή 2 παικτών: Ένα παινχίδι του Dominique Ehrhard - Εικονογράφηση Arnaud Demaegd - Σχεδίαση Cyril Demaegd FAQ, forum & παραλλαγή 2 παικτών: http://ww.ystari.com Ευχαριστίες Περιεχόμενα 1 ταμπλό Ρώμης 50 πλακίδια (32x

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ Λεπτομέρειες στην πίσω πλευρά. ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ Επιτρέπει στους παίκτες να αγοράσουν Προόδους

ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ Λεπτομέρειες στην πίσω πλευρά. ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ Επιτρέπει στους παίκτες να αγοράσουν Προόδους ΣΥΜΒΟΛΑ Οι παίκτες πρέπει να εξοικειωθούν με τα παρακάτω σύμβολα, τα οποία αναπαριστάνουν τα προϊόντα του παιχνιδιού: ΠΕΤΡΑ ΞΥΛΟ ΑΤΣΑΛΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΕΡΕΥΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο)

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο) Κανόνες Στο Quarantine, κάθε παίκτης έχει από ένα νοσοκομείο. Οι ασθενείς κάνουν ουρές έξω από τα νοσοκομεία, για να εξετάσουν οι γιατροί τα διάφορα συνάχια και χτυπήματά τους. Σκοπός σας είναι να εξοπλίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι.

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι. Κάθε Σαμουράι έχει ένα προσωπικό ταμπλό διπλής όψεως. Στη μία πλευρά είναι η ανθρώπινη μορφή του και στην άλλη η ζωώδης του. Αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού εμφανίζονται στο ταμπλό: Ο μετρητής μάχης στον

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

18 πλακίδια Ενεργειών (3 ανά χρώμα/παίκτη) 28 κάρτες Διαδικτυακής Πώλησης. 160 πλακίδια Αντικειμένων (σε 4 χρώματα ανά κατηγορία) 48 κάρτες Συλλεκτών

18 πλακίδια Ενεργειών (3 ανά χρώμα/παίκτη) 28 κάρτες Διαδικτυακής Πώλησης. 160 πλακίδια Αντικειμένων (σε 4 χρώματα ανά κατηγορία) 48 κάρτες Συλλεκτών ΟΔΗΓΊΕΣ ΤΜ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 160 πλακίδια Αντικειμένων (σε 4 χρώματα ανά κατηγορία) 18 πλακίδια Ενεργειών (3 ανά χρώμα/παίκτη) 48 κάρτες Συλλεκτών 28 κάρτες Διαδικτυακής Πώλησης 24 κάρτες Δημοπρασιών 8 ταμπλό

Διαβάστε περισσότερα

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες.

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες. Το D αποτελείται από 5 κάρτες, με 8 σύμβολα η κάθε μία, μεταξύ 50 διαφορετικών. Πάντα υπάρχει µόνο ένα κοινό σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. Αν δεν έχετε ξαναπαίξει, ή παίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών. λωρεντία, 15 ος αιώνας. Η πλούσια, αλλά ασήμαντη οικογένεια των Medici γίνεται μια από τις ισχυρότερες δυναστείες της εποχής. Ο Cosimo de Medici, γνωστός και ως «Il Vecchio» («ο Γηραιός»), όχι μόνο κυριαρχεί

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη. Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περίληψη. Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Περίληψη Οι παίκτες προσπαθούν να μιμηθούν τα κατορθώματα του Francis Drake ξεκινώντας 3 ταξίδια γύρω από την Καραϊβική. Πριν φύγουν από το Λιμάνι του Plymouth, θα πρέπει να μαζέψουν το κατάλληλο πλήρωμα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας Ένα παιχνίδι του Alain Ollier Εικονογράφηση του Tony Rochon 2-6 παίκτες, ηλικία 10+, διάρκεια 20-60 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας 1 διπλή, 2 ασημένιες, 2 χρυσές 4

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μία Καρτέλα Εξερευνητή, με έναν χαρακτήρα άντρα στη μία πλευρά και γυναίκα στην πίσω

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μία Καρτέλα Εξερευνητή, με έναν χαρακτήρα άντρα στη μία πλευρά και γυναίκα στην πίσω Τα αρχαία τεχνουργήματα παρέμεναν κρυμμένα στα βάθη της ζούγκλας από αρχαιοτάτων χρόνων. Μόλις όμως μαθεύτηκε το νέο της ανακάλυψης τους, κάθε λογής αρχαιολόγοι έσπευσαν να τα αρπάξουν... Ο συνταξιούχος

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα