πεντανοστιμη υγιεινη διατροφη Ακαταμάχητα και υγιεινά τρόφιμα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "πεντανοστιμη υγιεινη διατροφη Ακαταμάχητα και υγιεινά τρόφιμα"

Transcript

1 πεντανοστιμη υγιεινη διατροφη Ακαταμάχητα και υγιεινά τρόφιμα

2 καλωσορισατε στα Marks and Spencer Food Το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου, είναι η ιδανικότερη στιγμή για μια νέα αρχή- και η φροντίδα της υγείας και της ευεξίας σας αποτελεί το καλύτερο σημείο εκκίνησης. Είτε θέλετε ένα πιο υγιεινό σνακ για ενισχύσετε την ενέργειά σας, ένα σνακ χωρίς γλουτένη ή ένα γρήγορο θρεπτικό πρωινό, έχουμε μεγάλη ποικιλία για να επιλέξετε. Ακόμα και αν απλά θέλετε να καλομάθετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, σας προσφέρουμε μια σειρά από δελεαστικές γευστικότατες απολαύσεις. Με Βρετανική παράδοση που μετρά πάνω από 100 χρόνια, είμαστε υπερήφανοι για τα ξεχωριστά και μοναδικά προϊόντα μας. ΥΓΙΕΙΝΑ Εντοπίστε εύκολα τα υγιεινά προϊόντα μας, χάρη στο ειδικό Eat Well λογότυπο με το ηλιοτρόπιο. Κάθε προϊόν με αυτό το λογότυπο, ανταποκρίνεται στις τρέχουσες διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τις θερμίδες, το λίπος, το κορεσμένο λίπος, το αλάτι και τη ζάχαρη. ΝΟΣΤΙΜΑ Πιστεύουμε ότι η υγιεινή διατροφή θα πρέπει να είναι απόλαυση, γι αυτό οι σεφ μας ψάχνουν σε όλον τον κόσμο για τις καλύτερες πρώτες ύλες που θα μπορέσουν να προσφέρουν προϊόντα εύγευστα, λαχταριστά και μοναδικά. Ένα υγιεινό προϊόν, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και βαρετό! ΘΡΕΠΤΙΚΑ Μερικές φορές χρειαζόμαστε επιπλέον ώθηση. Γι αυτό συνεργαζόμαστε με έμπειρους διατροφολόγους, προκειμένου να σας προσφέρουμε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και να συμβάλουμε στην τόνωση της συνολική διατροφής σας. διαφορετικα Όταν πρόκειται για τρόφιμα, όλοι έχουμε τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Είτε αποφεύγετε τη γλουτένη προσπαθώντας να καταναλώνετε περισσότερα λαχανικά, είτε θέλετε να υπολογίζετε καλύτερα τις θερμίδες σας, έχουμε δημιουργήσει μια σειρά προϊόντων που καλύπτουν κάθε σας ανάγκη.

3 Τα μακαρόνια μας χωρίς γλουτένη παρασκευάζονται στην Ιταλία από αραβόσιτο και ρύζι. Αφήστε τα να σιγοβράσουν σε καυτό αλατισμένο νερό για 10 με 12 λεπτά, και να απολαύστε τα με την αγαπημένη σας σάλτσα Spaghetti χωρίς γλουτένη, 3,59 (500g) Φτιαγμένο από το νέκταρ δέντρων Manuka της Νέας Ζηλανδίας, αυτό το αρωματικό μέλι ταιριάζει υπέροχα με τις φρυγανιές σας και το γιαούρτι σας ή ακόμα και με τα φρούτα σας Μέλι Ανθέων Manuka, 16,99 (340g) Χαλαρώστε και αναζωογονήστε τον εαυτό σας με ένα ζεστό φλιτζάνι φυσικό τσάι χωρίς καφεΐνη και εκχυλίσματα βοτάνων Calming φακελάκια τσάι, 2,19 τα 20 φακελάκια (30g). Φράουλα και βατόμουρο, 2,19 τα 20 φακελάκια (50g). Λεμόνι, τζίντζερ και ginseng, 2,19 τα 20 φακελάκια (30g). Πράσινο τσάι, 2,19 τα 20 φακελάκια (50g). Οργανικό πράσινο τσάι με γιασεμί, 2,19 τα 50 φακελάκια (50g). Φακελάκια τσαγιού με γεύση μέντας, 2,19 τα 20 φακελάκια (30g). Φακελάκια τσαγιού με γεύση χαμομήλι, 2,19 τα 20 φακελάκια (30g). σας προτεινουμε τα αγαπημενα μασ Εμπνευσθείτε μια πιο υγιεινή διατροφή, μέσα από την πλούσια συλλογή τροφίμων και ροφημάτων που θα βρείτε διαθέσιμα στα καταστήματά μας Αυτό το πλούσιο σε ίνες μείγμα ολικής άλεσης, είναι εμπλουτισμένο με νιφάδες βρώμης, έλαια πορτοκαλιού και αποξηραμένα μούρα για ένα υπέροχο, φρουτώδες ξεκίνημα της ημέρας σας Δημητριακά granola με μούρα και πορτοκάλι, 4,59 (500g) Για το πρωινό σας, επιλέξτε ένα μπολ με θρεπτικό μούσλι, που συνδυάζει φρούτα με ξηρούς καρπούς, βρασμένο σιτάρι, βρώμη και νιφάδες κριθαριού Μούσλι με αποξηραμένα φρούτα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς, 4,59 (750g) Πολύσπορο, με ηλιοτρόπιο, κεχρί και παπαρουνόσπορους, αυτό το ψωμί χωρίς γλουτένη, έχει υπέροχη, σπιτική γεύση Αρτοσκεύασμα χωρίς γλουτένη, με μείγμα σπόρων, 5,99 (400g) Αν προτιμάτε ένα γρήγορο πρωινό, δοκιμάστε ανάμικτες νιφάδες βρώμης, χωρίς προσθήκη άλατος ή ζάχαρης. Προσθέστε ζεστό γάλα, περιμένε τρία λεπτά και έτοιμο το πρωινό σας Ανάμικτες νιφάδες βρώμης, 4,59 (500g) Αυτά τα λαχταριστά και τραγανά σνακ φακής, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, καθώς είναι ψημένα αντί για τηγανισμένα -κάθε σακουλάκι περιέχει μόνο 89 θερμίδες Σνακ από φακή με τσίλι και sour cream, 3,19 τα 5 σακουλάκια (110g)

4 ενισχυστε τον οργανισμο σασ Φροντίστε την ενυδάτωση του οργανισμού σας, προσφέροντας καθημερινά στον εαυτό σας ένα δροσερό ποτήρι χυμό, από τον αναζωογονητικό χυμό πορτοκαλιού μας. Κάθε κουτί περιέχει χυμό εννέα φρούτων. ενέργεια πριν την γυμναστική Πριν την προπόνησή σας, καταναλώστε λίγους ξηρούς καρπούς - είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και υγιεινού λίπους και θα σας βοηθήσει να ανεβάσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας κατά την ώρα της άσκησης. ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ? Πιστεύουμε ότι τα υγιεινά τρόφιμα πρέπει να εντοπίζονται εύκολα, γι αυτό δημιουργήσαμε το Eat Well λογότυπο με το ηλιοτρόπιο (όπως φαίνεται και παρακάτω). Κάθε προϊόν με αυτό το λογότυπο είναι κατασκευασμένο ώστε να πληροί τα διατροφικά κριτήρια. πρωινό εν κινήσει Ξεκινήστε τη μέρα σας με μπισκότα βρώμης, πλούσια σε φυτικές ίνες. Είναι μια καλή πηγή θειαμίνης, η οποία βοηθά στην απελευθέρωση ενέργειας από τα τρόφιμα. γρήγορη λύση Ανεβάστε την ενέργειά σας με μια γευστική μπάρα δημητριακών, πλούσια σε φυτικές ίνες - αυτή η μπάρα με μήλο, δαμάσκηνο και κανέλα, έχει επίσης νιφάδες σιταριού, καρύδια Βραζιλίας και λιναρόσπορους. ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΣΝΑΚ Αντικαταστήστε τις σοκολάτες και τα πατατάκια με υπέροχα και θρεπτικά σνακ που θα ενισχύσουν την ενέργεια σας Μπάρες δημητριακών με βερίκοκο, φουντούκι, βανίλια και νιφάδες ηλιόσπορου, 3,49 οι τρεις μπάρες (135g). Μπάρες δημητριακών με κανέλα, δαμάσκηνο και μήλο, 3,49 οι τρεις μπάρες (120g). Αμυγδαλόψιχα, 1,59 (70g). Μίγμα ξηρών καρπών, 3,49 (175g). Συμπυκνωμένος χυμός πορτοκάλι, 1,89 (1L). Συμπυκνωμένος χυμός μήλου, 1,89 (1L). Μπισκότα βρώμης 1,89 (300g).

5 ΕΚΛΕΚΤΑ ΔΩΡΑ Τα πιο όμορφα γευστικά δώρα, συνδυάζουν μοναδικές συσκευασίες με λαχταριστό περιεχόμενο, προσφέροντας απόλαυση σε όλες οι αισθήσεις. Εδώ θα βρείτε μερικά από τα αγαπημένα μας... Όμορφες και πρακτικές μεταλλικές συσκευασίες, γεμάτες με τα αγαπημένα σας shortbread μπισκότα βουτύρου. Ενθουσιάστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, με κλασικά βρετανικά σοκολατάκια μαύρης σοκολάτας, με γέμιση μέντας. ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Γεμιστά Fondant σοκολάτας με γεύση ρόδου και βιολέτας, 6,39 (158g). Μεταλλική συσκευασία με μπισκότα τύπου shortbread σε σχήμα petticoat tail, 10,59 (450g). ΚΑΤΩ ΡΑΦΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Κουλουράκια με γεύση λεμόνι και κομματάκια αμύγδαλου, 5,69 (120g). Γεμιστά σοκολατάκια μαύρης σοκολάτας με γεύση μέντα, 6,39 (200g). Μπισκότα βουτύρου με άρωμα elderflower, 5,59 (100g).

6 για ενα σωστο ξεκινημα Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα. Δοκιμάστε τις πλούσιες σε φυτικές ίνες προτάσεις πρωινού μας, μαζί με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς. Αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε ένα σωστό πρωινό και κερδίστε ενέργεια για να ξεκινήσετε την ημέρα σας σωστά. Τονώστε τον οργανισμό σας με ένα γευστικό μπολ, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, από ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Δοκιμάστε το μούσλι μας με αποξηραμένα φρούτα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς (επάνω δεξιά), ή δημητριακά granola με μούρα και πορτοκάλι (κάτω) με γάλα ή φρέσκο γιαούρτι. Εναλλακτικά, βράστε σε ένα μπολ ανάμικτες νιφάδες βρώμης, προσθέστε φρούτα και ξηρούς καρπούς (δεξιά). Γευστικό πρωινό με Μούσλι με αποξηραμένα φρούτα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς, 4,59 (750g), κάντε το ακόμα πιο απολαυστικό γεμίζοντας από το βράδυ ένα μπολ με χυμό μήλου και μούσλι, αφήστε το να μουλιάσει στον χυμό και το πρωί προσθέστε γιαούρτι ή απλά σερβίρετε με γάλα. Δοκιμάστε Δημητριακά granola με μούρα και πορτοκάλι, 4,59 (500g), με φρέσκο γιαούρτι ή γαρνίρετε πάνω από μια φρουτοσαλάτα με φρέσκα φρούτα για ένα υπέροχα γευστικό πρωινό. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ Ανάμικτες νιφάδες βρώμης, γαρνιρισμένες με μέλι Manuka honey, τα αγαπημένα σας αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς Ανάμικτες νιφάδες βρώμης, 4,59 (500g) Μέλι Ανθέων Manuka, 16,99 (340g) Ποικιλία ξηρών καρπών και φρούτων 9,99 (350g) Τα M&S Food θα τα βρείτε: Αθήνα: Ερμού 33-35, Τηλ: Γλυφάδα: Λεωφ. Βουλιαγμένης 85, Τηλ: , Λαζαράκη 13 & Κονδύλη 1, Τηλ: Βριλήσσια: Λεωφ. Πεντέλης 23, Τηλ: Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 45, Τηλ: Κέρκυρα: Γ. Θεοτόκη 15-17, Τηλ: Γίνετε μέλος της παρέας μας στο Facebook Facebook.com/marksandspencer Οι τιμές είναι σε ευρώ και περιλαμβάνουν ΦΠΑ. Οι τιμές αναγράφονται με την επιφύλαξη τυπογραφικού λάθους. Η διαθεσιμότητα των προϊόντων διαφέρει ανά κατάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, επιτρεπόμενα προς πώληση είδη στα σχολικά κυλικεία είναι: - Φρέσκα φρούτα-λαχανικά ανάλογα µε την εποχή (π.χ.

Πιο συγκεκριμένα, επιτρεπόμενα προς πώληση είδη στα σχολικά κυλικεία είναι: - Φρέσκα φρούτα-λαχανικά ανάλογα µε την εποχή (π.χ. Σε ισχύ τίθεται η νέα υπουργική απόφαση, η οποία αφορά, μεταξύ άλλων, τον καθορισμό των ειδών που διατίθενται στα κυλικεία των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα

10 Healthy Lifestyle Tips for Adults

10 Healthy Lifestyle Tips for Adults 10 Healthy Lifestyle Tips for Adults 07 June 2017 1. Καταναλώνετε ποικιλία τροφίμων 2. Βασίστε τη δίαιτά σας σε άφθονα τρόφιμα που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες 3. Αντικαταστήστε τα κορεσμένα με τα ακόρεστα

Διαβάστε περισσότερα

«Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr!

«Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! «Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! Πολλές φορές κατά τη διάρκεια μίας δίαιτας αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν τρόφιμα

Διαβάστε περισσότερα

για καλή υγεία χωρίς παχυσαρκία

για καλή υγεία χωρίς παχυσαρκία 5 4 3 2 1 πάμε για καλή υγεία χωρίς παχυσαρκία ΕΥ ΖΗΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ 2009 Ελένη Τσιακλή 5 φρούτα και λαχανικά την ημέρα Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα. εν έχουν πολλές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ Η εταιρεία ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ιδρύθηκε το 1926 και δραστηριοποιείται εδώ και τρείς γενεές στην παραγωγή και διάθεση Γλυκών Κουταλιού, Λουκουμιών, Μαρμελάδων, Βανίλιας-Μαστίχας και

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή & Καλοκαιρινές διακοπές!

Διατροφή & Καλοκαιρινές διακοπές! Διατροφή & Καλοκαιρινές διακοπές! Έφτασε η εποχή που περιμέναμε με ανυπομονησία για να ξεκουραστούμε και να περάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στην παραλία! Τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1. Ξεκινήστε τη μέρα σας τρώγοντας ένα καλό πρωινό (κατά προτίμηση στο σπίτι). 2.

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφικές συστάσεις για νεαρούς αθλητές. Μέγιστη απόδοση στις διαδοχικές προπονήσεις. Άννα Ευλογημένου Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Διατροφικές συστάσεις για νεαρούς αθλητές. Μέγιστη απόδοση στις διαδοχικές προπονήσεις. Άννα Ευλογημένου Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Διατροφικές συστάσεις για νεαρούς αθλητές. Μέγιστη απόδοση στις διαδοχικές προπονήσεις. Άννα Ευλογημένου Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Πότε και τι να τρώμε πριν την προπόνηση 1. Ένα μεγάλο γεύμα

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSE OF QUALITY BUSINESS PROFILE

UNIVERSE OF QUALITY BUSINESS PROFILE UNIVERSE OF QUALITY BUSINESS PROFILE TABLE OF CONTENTS MISSION & VISION ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 03 04 06 07 18 2 Our Mission Η εταιρεία δεσμεύεται να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Ανακοίνωση Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (10/5/2016) Φετινό Θέμα: «ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΥΓΙΕΙΝΑ» Το Υπουργείο Υγείας και ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων

Διαβάστε περισσότερα

Νοστιμιές του καλού καιρού...

Νοστιμιές του καλού καιρού... Νοστιμιές του καλού καιρού... ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 2019 ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ classic Η μουστάρδα Classic από τις «οι Γουμένισσες», απογειώνει γευστικά ψητά κρέατα, λουκάνικα και κοτόπουλο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΑ MARKS AND SPENCER FOOD

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΑ MARKS AND SPENCER FOOD ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΑ MARKS AND SPENCER FOOD Τα Marks & Spencer Food δημιούργησαν μια Χριστουγεννιάτικη συλλογή τροφίμων και ποτών με στόχο να σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε το πιο εντυπωσιακό εορταστικό τραπέζι.

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακής Διατροφής

Μεσογειακής Διατροφής mini Οδηγός Μεσογειακής Διατροφής Γιατί Μεσογειακή Διατροφή; Η μεσογειακή διατροφή αναφέρεται στον τρόπο διατροφής των λαών που ζουν σε περιοχές που αναπτύσσονται γύρω από τη Μεσόγειο. Οι επιστημονικές

Διαβάστε περισσότερα

Υπολιπιδαιμική Δίαιτα

Υπολιπιδαιμική Δίαιτα Υπολιπιδαιμική Δίαιτα ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ Ψωμί ολικής αλέσεως, ζυμαρικά, φρυγανιές, ρύζι Κρουασάν, τσουρέκι, ζαχαρωμένα δημητριακά ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Αποβουτυρωμένο γάλα, άπαχα τυριά, άπαχο γιαούρτι, ασπράδια αυγού,

Διαβάστε περισσότερα

«Διατροφικές οδηγίες για να διώξεις τα ψωμάκια και τη κοιλιά», από την Νικόλ Τσιάνη, Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr!

«Διατροφικές οδηγίες για να διώξεις τα ψωμάκια και τη κοιλιά», από την Νικόλ Τσιάνη, Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! «Διατροφικές οδηγίες για να διώξεις τα ψωμάκια και τη κοιλιά», από την Νικόλ Τσιάνη, Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! H ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση, διώχνουν τα περιττά

Διαβάστε περισσότερα

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού Οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν ιδανική περίοδο για την υιοθέτηση της αποκαλούμενης «μεσογειακής διατροφής». Η μεσογειακή διατροφή, η οποία πήρε το όνομά της από τον τρόπο διατροφής των λαών της Μεσογείου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πρόγευμα Λευκά δημητριακά πρωινού (χωρίς αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς) Σοκολατούχα δημητριακά πρωινού Κρύο ημι-αποβουτυρωμένο γάλα (2% λιπαρά) Κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Διατροφικός Τύπος: ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Διατροφικός Τύπος: ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Διατροφικός Τύπος: ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΡΩΙΝΟ - Μπορείτε να πιείτε καφέ ή τσάι ή τσάι από βότανα χωρίς ζάχαρη 11:00 με 12:00 ΣΝΑΚ Μπορείτε να συνδυάζετε τις τροφές που βρίσκονται στην

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Ο σύγχρονος ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ συμπεριλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία: Ψωμιά, Δημητριακά, Ρύζι και Μακαρόνια (6 με 11 μερίδες): Οι υδατάνθρακες παίζουν βασικό ρόλο σε όλα τα διαιτολόγια.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Πληροφοριακά σας λέμε.. Η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου έχει αλλάξει θεαματικά τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες με αποτέλεσμα να εγκαταλειφτεί η παραδοσιακή Μεσογειακή

Διαβάστε περισσότερα

» Γλυκαιμικός δείκτης και τροφές», από το Διαιτολογικό γραφείο Θαλή Παναγιώτου.

» Γλυκαιμικός δείκτης και τροφές», από το Διαιτολογικό γραφείο Θαλή Παναγιώτου. » Γλυκαιμικός δείκτης και τροφές», από το Διαιτολογικό γραφείο Θαλή Παναγιώτου. O γλυκαιμικός δείκτης μας δείχνει τον ρυθμό που το σάκχαρο του αίματος αυξάνεται και μειώνεται μετά από την κατανάλωση μίας

Διαβάστε περισσότερα

Για ενέργεια, υψηλή απόδοση και απόκτηση φυσικής κατάστασης κατασκευάζονται από την EuroSup s.r.l., Παβία, Ιταλία

Για ενέργεια, υψηλή απόδοση και απόκτηση φυσικής κατάστασης κατασκευάζονται από την EuroSup s.r.l., Παβία, Ιταλία Για ενέργεια, υψηλή απόδοση και απόκτηση φυσικής κατάστασης κατασκευάζονται από την EuroSup s.r.l., Παβία, Ιταλία Η Energon Biotech Α.Ε. κάνει για σας την καλύτερη επιλογή ειδικών τροφίμων και συμπληρωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Πρεβέντη Φανή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Γράφει: Πρεβέντη Φανή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Γράφει: Πρεβέντη Φανή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Η φράουλα είναι ένα από τα πιο γευστικά και θρεπτικά φρούτα της άνοιξης. Σαν φυτό, η φράουλα είναι πολυετές, έρπον κυρίως αλλά και αναρριχώμενο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγευμα: Μια απαραίτητη και υγιεινή συνήθεια

Πρόγευμα: Μια απαραίτητη και υγιεινή συνήθεια Πρόγευμα: Μια απαραίτητη και υγιεινή συνήθεια www.cydadiet.org www.iph.com.cy Προσφορά Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου σε συνεργασία με την εταιρεία Iacovos Photiades Foodstuff Suppliers

Διαβάστε περισσότερα

Οι αθλητές επιτυγχάνουν μέγιστη απόδοση με προπόνηση και σωστό διαιτολόγιο που περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Οι αθλητές ωφελούνται περισσότερο από

Οι αθλητές επιτυγχάνουν μέγιστη απόδοση με προπόνηση και σωστό διαιτολόγιο που περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Οι αθλητές ωφελούνται περισσότερο από ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΘΛΗΤΩΝ Οι αθλητές επιτυγχάνουν μέγιστη απόδοση με προπόνηση και σωστό διαιτολόγιο που περιλαμβάνει ποικιλία τροφών. Οι αθλητές ωφελούνται περισσότερο από την ποσότητα των υδατανθράκων που αποθηκεύονται

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 2 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Εκπαίδευση στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ 2 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Εκπαίδευση στην πυραμίδα της υγιεινής διατροφής ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤA ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ 4 ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ξανασκέψου το καθημερινό σου πρόγραμμα.

Ξανασκέψου το καθημερινό σου πρόγραμμα. «Μικρές αλλαγές που θα κάνουν μεγάλα θαύματα στο σώμα σου μέσα σε ένα 24ωρο» από την Ελένη Σολωμού, Bsc, Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο και το «Λόγω Διατροφής»! Ξανασκέψου το καθημερινό σου πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 1 ος στόχος: 2 ος στόχος: ξέχασες το πρόγευμα σου! 3 ος στόχος:

ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 1 ος στόχος: 2 ος στόχος: ξέχασες το πρόγευμα σου! 3 ος στόχος: ΒΗΜΑ, ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 1 ος στόχος: Προσπάθησε να τρως 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά τη μέρα. Αν δεν σου αρέσουν στην αρχή, δοκίμασε να τα καταναλώσεις σαν: Μικρά κομματάκια πιπεριάς, μανιταριών

Διαβάστε περισσότερα

Όπως δημοσιεύθηκε αρχικά στο MedicalLand.gr και αναδημοσιεύθηκε από το ArxizoDiaita.gr.

Όπως δημοσιεύθηκε αρχικά στο MedicalLand.gr και αναδημοσιεύθηκε από το ArxizoDiaita.gr. Η Στρατιωτική Δίαιτα Όπως δημοσιεύθηκε αρχικά στο MedicalLand.gr και αναδημοσιεύθηκε από το ArxizoDiaita.gr. Έχει χαρακτηριστεί ως «στρατιωτική δίαιτα» ή «δίαιτα των 3 ημερών» και είναι ένα καθημερινό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ επωνυμία: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ "Β Ι Ο Α Γ Ρ Ο Σ" Α.Ε. ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΑΠΟ ΣΙΚΑΛΗ 3KG 100 kg Όλο το έτος Β 31.08.2015 ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΑΠΟ ΣΙΚΑΛΗ 1KG 5000 kg Όλο το έτος Β 31.08.2015 ΑΛΕΥΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1η ΗΜΕΡΑ B ΠΡΩΙΝΟ: Καφές ή πράσινο τσάι ή ρόφημα από βότανα. Ένα πορτοκάλι ή δύο μέτρια ακτινίδια ή τρία ξερά δαμάσκηνα. Ένα φλιτζάνι άπαχο φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά) με

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική άσκηση στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων Πολιτικής Υγείας

Πρακτική άσκηση στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων Πολιτικής Υγείας DEPARTMENT OF HYGIENE AND EPIDEMIOLOGY Πρακτική άσκηση στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων Πολιτικής Υγείας Κώστας Τσιλίδης, ktsilidi@cc.uoi.gr http://users.uoi.gr/ktsilidi/teaching Προβλήματα 1. Κυκλοφορία

Διαβάστε περισσότερα

Μπάρες Πρωτεΐνης Ροφήματα Πρωτεΐνης

Μπάρες Πρωτεΐνης Ροφήματα Πρωτεΐνης ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ Μπάρες Πρωτεΐνης Ροφήματα Πρωτεΐνης 2 ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΟΛΗ ΗΜΕΡΑ 7 πμ Πρωινό 19 g 10 πμ Σνακ 10 g 12 μμ Μεσημεριανό 19-25 g 4 μμ Σνακ 15 g 7 μμ Βραδινό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΌΝΩΝ

ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΌΝΩΝ ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΌΝΩΝ Ροφήματα Καφέδων Espresso Single / Double Espresso Freddo Espresso Tonic Espressone Praline Macchiato Single / Double Cappuccino Medium / Regular / Large Cappuccino Latte Freddo

Διαβάστε περισσότερα

μαγειρεύουμε! μαγειρεύουμε! 1, 2, 3, 1, 2, 3, μαγειρεύουμε! 50 νόστιμες συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν!

μαγειρεύουμε! μαγειρεύουμε! 1, 2, 3, 1, 2, 3, μαγειρεύουμε! 50 νόστιμες συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν! Ποιος είπε ότι η μαγειρική είναι δύσκολη υπόθεση ή μόνο για τους μεγάλους; Παιδιά, μπορείτε κι εσείς να ακολουθήσετε τα εύκολα βήματα των συνταγών αυτού του βιβλίου και να δημιουργήσετε υπέροχα πιάτα.

Διαβάστε περισσότερα

Δέσποινα Μάλλη Φρειδερίκη Ραχμανίδου Σοφία Ντούνη Χαρά Μπροτζάκη

Δέσποινα Μάλλη Φρειδερίκη Ραχμανίδου Σοφία Ντούνη Χαρά Μπροτζάκη Δέσποινα Μάλλη Φρειδερίκη Ραχμανίδου Σοφία Ντούνη Χαρά Μπροτζάκη Η διατροφή αποτελεί μοναδικό παράγοντα για την ανάπτυξη του σώματος, την καλή λειτουργία του, την διατήρηση της υγείας και την προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012

ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012 Νόστιμα, απλά και υγιεινά! ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012 Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2011-2012 το σχολείο μας έθεσε ως ένα από τους στόχους του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Αντιοξειδωτικά στην διατροφή μας

Αντιοξειδωτικά στην διατροφή μας Χάρις Μαραθεύτη Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος τηλ: 99-720235 email: harismaratheftis@hotmail.com Αντιοξειδωτικά στην διατροφή μας Τα τελευταία 50 χρόνια οι διατροφικές μας συνήθειες άλλαξαν δραστικά.

Διαβάστε περισσότερα

Ιδέες για ένα σωστό πρωινό

Ιδέες για ένα σωστό πρωινό Ιδέες για ένα σωστό πρωινό Υγιεινή Διατροφή Ισορροπία Ποικιλία Μέτρο Ομάδες τροφίμων Γάλα-γαλακτοκομικά προϊόντα (γιαούρτι) Φρούτα-απλοί υδατάνθρακες Λαχανικά (κυρίως πράσινα φυλλώδη) Ψωμί-αμυλώδη τρόφιμα

Διαβάστε περισσότερα

Easy Cook Diet (Διαιτολόγιο για 4 εβδομάδες), από την Διαιτολόγο Διατροφολόγο Μαργαρίτα Μπουλούμπαση και το logodiatrofis.gr!

Easy Cook Diet (Διαιτολόγιο για 4 εβδομάδες), από την Διαιτολόγο Διατροφολόγο Μαργαρίτα Μπουλούμπαση και το logodiatrofis.gr! Easy Cook Diet (Διαιτολόγιο για 4 εβδομάδες), από την Διαιτολόγο Διατροφολόγο Μαργαρίτα Μπουλούμπαση και το logodiatrofis.gr! Για εσένα που δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις αλλά θες να τρως σωστά και να

Διαβάστε περισσότερα

Τα προϊόντα παράγονται από αγνές πρώτες ύλες Ελλήνων παραγωγών Διατίθενται και νηστίσιμα προϊόντα. Πιστοποιημένα είδη αρτοποιίας.

Τα προϊόντα παράγονται από αγνές πρώτες ύλες Ελλήνων παραγωγών Διατίθενται και νηστίσιμα προϊόντα. Πιστοποιημένα είδη αρτοποιίας. Η Hermes Bakery Products δραστηριοποιείται στην εμπορία κορυφαίας ποιότητας προϊόντων αρτοποιίας, τα οποία προσφέρονται στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές. Τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ..

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ.. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ.. Γνωρίζοντας τις ομάδες τροφίμων μέσω της πυραμίδας... Τα τρόφιμα τα οποία καταναλώνουμε και κυρίως

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ _ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ _ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ _ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ 6 Ο Γ Ε. Λ. Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο Υ Τ Μ Η Μ Α : Β 1 Κ Α Θ Η Γ Η Τ Η Σ : Γ. Α Σ Η Μ Α Κ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ Σ Χ. Ε Τ Ο Σ : 2 0 1 6 2 0 1 7 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Η ιδιαίτερη σημασία

Διαβάστε περισσότερα

Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 Υ ΤΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ J 1 η Eβδομάδα 01/10 05/10 Ψαροκροκέτες με καρότο βρασμένο Είναι απαραίτητο το ψάρι να υπάρχει στο διαιτολόγιο των παιδιών! Προσφέρει τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η συμβολή του πρωινού στην προσωρινή φυσική κατάσταση»

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η συμβολή του πρωινού στην προσωρινή φυσική κατάσταση» 38 ο Λύκειο Αθηνών ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η συμβολή του πρωινού στην προσωρινή φυσική κατάσταση» Συγγραφική ομάδα: Παπανικολάου Πάνος, Παπασταθόπουλος Γεώργιος, Στοτσένη Χριστίνα, Τσέρτος Γιάννης, Υπεύθυνοι

Διαβάστε περισσότερα

1Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ. 5-6 ελιές ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ:4 αποξ.δαμάσκηνα & 5 καρύδια ΒΡΑΔΙΝΟ:1 μερίδα καστανό Ρύζι & Σαλάτα ρόκα & 5-6 ελιές

1Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ. 5-6 ελιές ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ:4 αποξ.δαμάσκηνα & 5 καρύδια ΒΡΑΔΙΝΟ:1 μερίδα καστανό Ρύζι & Σαλάτα ρόκα & 5-6 ελιές 1Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1η ΠΡΩΙΝΟ:2 φέτες ψωμί πολύσπορο 1κ.γ. Μαργαρίνη & 2κ.γ. Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη, 1 ποτήρι γάλα, 0 ανάλατα αμύγδαλα ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ:1 μερίδα φακές & 1 φέτα ψωμί πολύσπορο & 5-6 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ:1 ακτινίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα!

Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Νέα εποχή, νέο ξεκίνημα! Φέτος οι μέρες μας θα είναι γεμάτες με οικογενειακές στιγμές, βόλτες με φίλους και καινούργιες προκλήσεις. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Διατροφή στην εφηβεία και στις εξετάσεις: ποια τρόφιµα βελτιώνουν τη µνήµη, τη συγκέντρωση και την πνευµατική απόδοση Δρ. Αρετή Τσόγκα Επιστηµονική Συνεργάτιδα Τοµέα Διατροφής

Διαβάστε περισσότερα

Τρώει το παιδί σας σωστά;

Τρώει το παιδί σας σωστά; Τρώει το παιδί σας σωστά; Προσφορά σε συνεργασία µε την εταιρεία Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Ltd Τα θεμέλια για την υγεία του παιδιού σας αρχίζουν από την καλή διατροφή Η καλή διατροφή δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΥΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ. Δευτ έρα Τρί τη Τετάρτη Πέμπτ η Παρασκευή

Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΥΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ. Δευτ έρα Τρί τη Τετάρτη Πέμπτ η Παρασκευή Kid Food Diary ΜΗΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΑ J 1 η Eβδομάδα 30/10-03/11 Σούπα γιουβαρλάκια + σαλάτα μπρόκολο Ιδιαίτερα αγαπητή σούπα για τα παιδάκια, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά:

Διαβάστε περισσότερα

Breakfast. and. Brunch

Breakfast. and. Brunch Breakfast and Brunch VEGETARIAN BREAKFAST Μανιτάρι Portobello γεμιστό με τυρί κρέμα, σπανάκι & ντοματίνια σοτέ. Σερβίρεται με προζυμένιο ψωμί. Κέικ με granola, αποξηραμένα φρούτα, μέλι & ξηρούς καρπούς.

Διαβάστε περισσότερα

Θέλετε να «κόψετε» το κρέας;

Θέλετε να «κόψετε» το κρέας; > της Νεκταρίας Καρακώστα Θέλετε να «κόψετε» το κρέας; Για λόγους οικονομικούς, ηθικούς, θρησκευτικούς, λόγους υγείας και περιβαλλοντικούς, χιλιάδες καταναλωτές αναζητούν τρόπους και λύσεις σε μια προσπάθεια

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr!

«Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr! «Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr! Οι παγωμένες μπύρες και τα παγωτά έκαναν τη δουλειά τους! Ο δείκτης της ζυγαριάς είναι ανεβασμένος.κατεβάστε

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Καλοκαιρινό CAMP Ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών. Φρέσκα Φρούτα. Μπανάνα, νεκταρίνια κ.α. Παστέλι. Μπάρες Δημητριακών

1 ο Καλοκαιρινό CAMP Ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών. Φρέσκα Φρούτα. Μπανάνα, νεκταρίνια κ.α. Παστέλι. Μπάρες Δημητριακών Menu 16-Ιουνίου έως 4-Ιουλίου 2014 1 ο Καλοκαιρινό CAMP Ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 6-14 ετών Συσκευασμένο κοκτέιλ Φρούτων σε χυμό. Ροδάκινο, Αχλάδι, Σταφύλι, Ανανάς,Κεράσι, Παπάγια σε χυμό φρούτων.

Διαβάστε περισσότερα

WHOLE: Ευζωία και υγιεινές επιλογές για ηλικιωμένους και τους φροντιστές τους

WHOLE: Ευζωία και υγιεινές επιλογές για ηλικιωμένους και τους φροντιστές τους WHOLE: Ευζωία και υγιεινές επιλογές για ηλικιωμένους και τους φροντιστές τους Η υγεία της καρδιάς στη μεγάλη ηλικία Αυτό το δελτίο διατροφικών πληροφοριών προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν

Διαβάστε περισσότερα

SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1 SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SLIMMER Α Διατροφικό πρόγραμμα: Το καλύτερο πρόγραμμα απώλειας βάρους που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα! Β Σύστημα διατροφής

Διαβάστε περισσότερα

g w w n lf o o d p l a.h d a.g

g w w n lf o o d p l a.h d a.g g w. or w w coo n lf o o d p l a et. ww w.efa d.o.eufic.org w ww w ww.h d a.g r rg Θυμάσαι πώς ήταν όταν μάθαινες ποδήλατο; Το πιο σημαντικό ήταν να μάθεις να κρατάς ισορροπία. Όταν κρατούσες ισορροπία,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 1 ο. Οι διατροφικές ανάγκες των παιδιών ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 1.1 Ανακαλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες

ΜΑΘΗΜΑ 1 ο. Οι διατροφικές ανάγκες των παιδιών ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 1.1 Ανακαλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑ ΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤΆ ΤΗ ΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 1 ο Οι διατροφικές ανάγκες των

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤ Α ΓΑΛΑ ΝΤ ΠΡΟΪΟ. η φύση τα ζώα η εμπειρία τα προϊόντα. δικά μας. από το α ως το ω!

ΚΤ Α ΓΑΛΑ ΝΤ ΠΡΟΪΟ. η φύση τα ζώα η εμπειρία τα προϊόντα. δικά μας. από το α ως το ω! ΝΤ η φύση τα ζώα η εμπειρία τα προϊόντα δικά μας το α ως το ω! ΚΤ Α ΓΑΛΑ ΟΣ Η άγρια ομορφιά της περιοχής του Σουλίου, η αγάπη μας για τα ζώα και τη γαλακτοκομική δημιούργησαν για εσάς τα προϊόντα γάλακτος

Διαβάστε περισσότερα

Μενού 1 ης εβδομάδας. Δευτέρα. Διατροφική ανάλυση

Μενού 1 ης εβδομάδας. Δευτέρα. Διατροφική ανάλυση Μενού 1 ης εβδομάδας Δευτέρα Κυρίως πιάτο : κοτόπουλο (φιλέτο μπούτι, χωρίς πέτσα και κόκαλο) με πατάτες στο φούρνο : αγγούρι και ντομάτα Τυρί : φέτα 497 θερμίδες 28,5 γρ. 39 γρ. 2 4,45 γρ. 14,2 γρ. 3,28

Διαβάστε περισσότερα

1-2 μερίδες/ημέρα για παιδιά από 1-8 ετών και 2-3 μερίδες/ημέρα για παιδιά από 9-18 ετών

1-2 μερίδες/ημέρα για παιδιά από 1-8 ετών και 2-3 μερίδες/ημέρα για παιδιά από 9-18 ετών Πριν ξεκινήσουμε να αναφέρουμε μία προς μία τις παρακάτω συστάσεις, να διευκρινίσουμε πως στόχο έχουν την επαρκή κάλυψη τόσο των θρεπτικών όσο και των θερμιδικών αναγκών των παιδιών που βρίσκονται σε ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΌΝΩΝ

ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΌΝΩΝ ΚΑΤΆΛΟΓΟΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΌΝΩΝ Ροφήματα Καφέδων Espresso Single / Double Espresso Freddo Espresso Tonic Espressone Praline Macchiato Single / Double Cappuccino Medium / Regular / Large Cappuccino Latte Freddo

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή & Εξετάσεις. Γιατί είναι μια ιδιαίτερη περίοδος οι εξετάσεις Αυξημένο stress Ανάγκη για υψηλές αποδόσεις Ενίσχυση της μνήμης Μεγάλες αντοχές

Διατροφή & Εξετάσεις. Γιατί είναι μια ιδιαίτερη περίοδος οι εξετάσεις Αυξημένο stress Ανάγκη για υψηλές αποδόσεις Ενίσχυση της μνήμης Μεγάλες αντοχές Διατροφή & Εξετάσεις Γιατί είναι μια ιδιαίτερη περίοδος οι εξετάσεις Αυξημένο stress Ανάγκη για υψηλές αποδόσεις Ενίσχυση της μνήμης Μεγάλες αντοχές Αυξημένο stress οδηγεί σε Διατροφικές επιθέσεις H ορμόνη

Διαβάστε περισσότερα

EZ Freezy Μηχανή Παγωτού Με 50 Συνταγές γρήγορης κατασκευής παγωτού Η επανάσταση στα παγωτά Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΩ : ΦΡΗΖΥ Περιεχόµενα Συσκευασίας: 1 Καπάκι µε κινητήρα και αισθητήρα θερµοκρασίας 1 δοχείο ανάµιξης

Διαβάστε περισσότερα

Βιομηχανία μπισκότων. Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Διαμαντοπούλου Μαρία Ιωάννου Βασιλική- Νεκταρία Ιωάννου Μαρία-Φανουρία σχολικό έτος

Βιομηχανία μπισκότων. Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Διαμαντοπούλου Μαρία Ιωάννου Βασιλική- Νεκταρία Ιωάννου Μαρία-Φανουρία σχολικό έτος Βιομηχανία μπισκότων Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Διαμαντοπούλου Μαρία Ιωάννου Βασιλική- Νεκταρία Ιωάννου Μαρία-Φανουρία σχολικό έτος 2017-18 Μπισκότο Το μπισκότο είναι γλύκισμα από ζύμη διαμορφωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ

ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ Αυτό το συναίσθημα το ξέρετε πολύ καλά. Κάθε φορά που μπαίνετε σε ένα κατάστημα LIDL η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού είναι το πιο θερμό και ιδιαίτερο καλωσόρισμα!

Διαβάστε περισσότερα

A.G.F PRIVATE COMPANY. Belyovskaya pastila

A.G.F PRIVATE COMPANY. Belyovskaya pastila A.G.F PRIVATE COMPANY Belyovskaya pastila Belyovskaya pastila Η Belyovskaya pastila (ένα αυθεντικό ρωσικό γλυκό) είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο που έχει κερδίσει μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των καταναλωτών,

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Φανή Πρεβέντη, MSc, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Γράφει: Φανή Πρεβέντη, MSc, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Γράφει: Φανή Πρεβέντη, MSc, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Η υπέρταση είναι μια «ύπουλη» νόσος η οποία συχνά δεν εμφανίζει συμπτώματα, ωστόσο αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά παράγοντα κινδύνου στην

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ Οι τροφές αυτές βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας, είναι πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες της ομάδας Β, πρωτεΐνες,

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ Οι τροφές αυτές βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας, είναι πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες της ομάδας Β, πρωτεΐνες, ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ Οι τροφές αυτές βρίσκονται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας, είναι πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες της ομάδας Β, πρωτεΐνες, άπεπτες φυτικές ίνες, σίδηρο και άλλα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Πολιτικές Υγείας. Λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων Πολιτικής Υγείας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Πολιτικές Υγείας. Λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων Πολιτικής Υγείας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Πολιτικές Υγείας Λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων Πολιτικής Υγείας Διδάσκοντες: Αν. Καθηγητής Γιάνης Δημολιάτης (υπεύθυνος), Επίκ. Καθ. Ευαγγελία Ντζάνη,

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοί οι μύθοι στον τομέα της διατροφής προκαλούν όντως μείωση βάρους?

Αυτοί οι μύθοι στον τομέα της διατροφής προκαλούν όντως μείωση βάρους? «10 μύθοι για τη δίαιτα, που υποστηρίζουν πως δεν μπορείς να αδυνατίσεις» από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το «Λόγω Διατροφής»! Υπάρχουν πολλές συμβουλές που προβάλουν τον

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία πίσω από το

Η ιστορία πίσω από το Naturally fun! Η ιστορία πίσω από το Το 1969 δημιουργήθηκε το Capri-Sun! Για πρώτη φορά, τα φρουτοποτά με την μοναδική συσκευασία που τα χαρακτηρίζει άρχισαν να πωλούνται στη Γερμανία με πρώτη γεύση λεμόνι-πορτοκάλι.

Διαβάστε περισσότερα

beautiful www.more-beautiful.gr - info@more-beautiful.gr Τηλ. 697 885 6916

beautiful www.more-beautiful.gr - info@more-beautiful.gr Τηλ. 697 885 6916 beautiful www.more-beautiful.gr - info@more-beautiful.gr Τηλ. 697 885 6916 1. Πράσινο Τσάι Περιγραφή: Με την αντιοξειδωτική του δράση και της μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκερίδιων στο αίμα, το

Διαβάστε περισσότερα

Αντικείμενο της πρόσκλησης είναι η συλλογή προσφορών για προμήθεια πρώτων υλών μαγειρείου για το Γ.Ν. Θήρας σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα :

Αντικείμενο της πρόσκλησης είναι η συλλογή προσφορών για προμήθεια πρώτων υλών μαγειρείου για το Γ.Ν. Θήρας σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα : ΑΔΑ: 66ΑΩΟΡΡ3-Γ2Ζ Αρ.Πρωτ.: 3939/01.08.2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια πρώτων υλών μαγειρείου του Γ.Ν. Θήρας για διάστημα δύο (2) μηνών

Διαβάστε περισσότερα

2. Ποιον θεωρείτε ιδανικότερο αριθμό γευμάτων στη διάρκεια της ημέρας; 3 (2 μεγάλα και 1 μικρό) 4 (2 μεγάλα και 2 μικρά) 5 (3 μεγάλα και 2 μικρά)

2. Ποιον θεωρείτε ιδανικότερο αριθμό γευμάτων στη διάρκεια της ημέρας; 3 (2 μεγάλα και 1 μικρό) 4 (2 μεγάλα και 2 μικρά) 5 (3 μεγάλα και 2 μικρά) 1. Ποιον θεωρείτε καλύτερο τρόπο, ώστε ένας αθλητής μειώσει το βάρος του; Να κάνει πιο έντονη προπόνηση Να κάνει περισσότερα μικρά γεύματα 2. Ποιον θεωρείτε ιδανικότερο αριθμό γευμάτων στη διάρκεια της

Διαβάστε περισσότερα

GOURMET SALAD PACK ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Γνήσιες Γεύσεις

GOURMET SALAD PACK ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Γνήσιες Γεύσεις GOURMET SALAD PACK ΠΡΟΪΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Πρόταση: Ετοιμάστε μια σαλάτα με ντοματίνια, αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι και λίγο μαρούλι κομμένα και στις αναλογίες που προτιμάτε προσθέτοντας λεπτοκομμένες φέτες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΕΦΗΒΕΙΑ- ΑΝΑΓΚΕΣ v Επιτάχυνση ρυθμού ανάπτυξης v Ωρίμανση και αύξηση ιστών v Αποκτά το 20% του ύψους και το 50% του βάρους του ενήλικα, ενώ οι μύες, ο όγκος του αίματος και γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Η σημασία των φρούτων και των λαχανικών ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Η σημασία των φρούτων και των λαχανικών ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ 4 ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

02 Tasty Workstyle Ροφήµατα. Ροφήµατα

02 Tasty Workstyle Ροφήµατα. Ροφήµατα 02 Ροφήµατα Ροφήµατα Kαφές φίλτρου Καφές Ελληνικός 500γρ. Ο αγαπηµένος καφές των Ελλήνων στην πιο συµφέρουσα τιµή! Καφές Espresso 250γρ. Yψηλή ποιότητα στην καλύτερη τιµή! 33 Καφές από ποικιλία 00% Arabica

Διαβάστε περισσότερα

Έξυπνες επιλογές να αλείψεις στο ψωμί;

Έξυπνες επιλογές να αλείψεις στο ψωμί; Έξυπνες επιλογές να αλείψεις στο ψωμί; Πολλοί με ρωτάνε τι είναι καλύτερο και πιο υγιεινό για να φάνε με το ψωμί για πρωινό. Βούτυρο ή μαργαρίνη; Η απάντησή μου είναι μία ερώτηση: «Μόνο αυτές οι 2 είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιστορία της μεσογειακής διατροφής

Η Ιστορία της μεσογειακής διατροφής Η Ιστορία της μεσογειακής διατροφής Η μεσογειακή διατροφή όπως έχει γίνει σήμερα γνωστό από πολλά άρθρα και δημοσιεύματα αποτελεί την βάση μιας υγιεινής διατροφής. Το πρότυπο αυτό διατροφής συναντάται

Διαβάστε περισσότερα

Το πιο «γλυκό» κομμάτι της βάπτισης, με πολλή φαντασία από την Glam & Flower!

Το πιο «γλυκό» κομμάτι της βάπτισης, με πολλή φαντασία από την Glam & Flower! Το πιο «γλυκό» κομμάτι της βάπτισης, με πολλή φαντασία από την Glam & Flower! Το έθιμο θέλει οι γονείς να κερνάνε γλυκό μετά την βάπτιση. Κάποτε μαζί με την μπομπονιέρα βάπτισης υπήρχε μόνο το λεγόμενο

Διαβάστε περισσότερα

«Τι να κάνουμε για να χάσουμε τα κιλά των εορτών;», από τον Κλινικό Διαιτολόγο-Βιολόγο Χάρη Δημοσθενόπουλο και το dimosthenopoulos.gr!

«Τι να κάνουμε για να χάσουμε τα κιλά των εορτών;», από τον Κλινικό Διαιτολόγο-Βιολόγο Χάρη Δημοσθενόπουλο και το dimosthenopoulos.gr! «Τι να κάνουμε για να χάσουμε τα κιλά των εορτών;», από τον Κλινικό Διαιτολόγο-Βιολόγο Χάρη Δημοσθενόπουλο και το dimosthenopoulos.gr! Οι γιορτές είθισται να συνδυάζονται με υπερκατανάλωση φαγητού η οποία,

Διαβάστε περισσότερα

EUFICGUI.qxd :52 Page 1. Παίξε. Υγιεινής. Παιδιά. για. ιατροφής

EUFICGUI.qxd :52 Page 1. Παίξε. Υγιεινής. Παιδιά. για. ιατροφής EUFICGUI.qxd 04-03-08 16:52 Page 1 10 Συµβουλές Υγιεινής Παίξε µαζί µας! ιατροφής για Παιδιά EUFICGUI.qxd 04-03-08 16:52 Page 2 Θυµάσαι την εποχή που µάθαινες να κάνεις ποδήλατο; Το βασικό ήταν να βρεις

Διαβάστε περισσότερα

βιολογικές Σοκολάτες Η πρώτη βιολογική σοκολάτα Ελληνικής παραγωγής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

βιολογικές Σοκολάτες Η πρώτη βιολογική σοκολάτα Ελληνικής παραγωγής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Σοκολάτες Η πρώτη βιολογική σοκολάτα Ελληνικής παραγωγής Πιστοποιημένη από τον οργανισμό Q-ways Διαδρομές Ποιότητας Α.Ε., με άρωμα βανίλιας και ακατέργαστη καλαμοζάχαρη. Τα αμύγδαλα, βιολογικής γεωργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΙ ΦΟΥΡ. ΠΤ Νο 0 (Επικάλυψη Κακάο) 350 γρ ΠΤ Σκέτο 350 γρ

ΠΤΙ ΦΟΥΡ. ΠΤ Νο 0 (Επικάλυψη Κακάο) 350 γρ ΠΤ Σκέτο 350 γρ ΠΡΟΙΟΝ ΚΩΔΙΚΟΣ BARCODE ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ ΤΕΜΑΧΙΑ / ΚΙΒΩΤΙΟ ΚΙΒΩΤΙΑ / ΠΑΛΕΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΠΤ-09-032 5201383504702 Νο 0 (Επικάλυψη Κακάο) 350 γρ. 12 36 12 ΠΤ-09-035 5201383505341 Σκέτο 350

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακό Δελτίο για Γονείς και Φροντιστές Υγιεινή Διατροφή για Διαβητικούς

Πληροφοριακό Δελτίο για Γονείς και Φροντιστές Υγιεινή Διατροφή για Διαβητικούς Greek Ελληνικά Πληροφοριακό Δελτίο για Γονείς και Φροντιστές Υγιεινή Διατροφή για Διαβητικούς Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για παιδιά όλων των ηλικιών και συμπεριλαμβάνει και εκείνα που ζουν με διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΤΙ ΦΟΥΡ COFFEE COOKIES COFFEE COOKIES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΕ ΚΟΥΤΙ

ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΤΙ ΦΟΥΡ COFFEE COOKIES COFFEE COOKIES ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΕ ΚΟΥΤΙ ΠΡΟΙΟΝ ΚΩΔΙΚΟΣ BARCODE ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣ ΤΕΜΑΧΙΑ / ΚΙΒΩΤΙΟ ΚΙΒΩΤΙΑ / ΠΑΛΕΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΠΤ-0-032 520133702 Νο 0 (Επικάλυψη Κακάο) 3 ΠΤ-0-035 520133531 Σκέτο 3 ΠΤ-0-02 520133 21 Ινδοκάρυδο

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορές Χονδ 15/11 έως 31/12. Πολλά! ως και. όλα τα προιό -50%

Προσφορές Χονδ 15/11 έως 31/12. Πολλά! ως και. όλα τα προιό -50% ρικής Προσφορές Χονδ /2015 15/11 έως 31/12 α ι ν ό ρ Χ Πολλά! ως και ντα έ όλα τα προιό Προσ ς πελάτες σας! οφικής αξίας στου ντα υψηλής διατρ λογικά προϊό φέρετε εκλεκτά βιο Άλευρα 221039914 Αλεύρι όλυρα

Διαβάστε περισσότερα

«Γιατί καταναλώνω γλυκά και τι μπορώ να κάνω», από την Χριστίνα Έλενα Δρακοπούλου, Κλινική Διαιτολόγο- Διατροφολόγο, RD, MSc, και το Iatronet.gr!

«Γιατί καταναλώνω γλυκά και τι μπορώ να κάνω», από την Χριστίνα Έλενα Δρακοπούλου, Κλινική Διαιτολόγο- Διατροφολόγο, RD, MSc, και το Iatronet.gr! «Γιατί καταναλώνω γλυκά και τι μπορώ να κάνω», από την Χριστίνα Έλενα Δρακοπούλου, Κλινική Διαιτολόγο- Διατροφολόγο, RD, MSc, και το Iatronet.gr! Τα γλυκά περιέχουν αρκετές θερμίδες. Καθώς τα περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

ισχύει από 19/11 έως 2/12 Η πιο γλυκιά καλημέρα! ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΈΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΈΣ... ΠΡΩΙΝΌ!

ισχύει από 19/11 έως 2/12 Η πιο γλυκιά καλημέρα! ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΈΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΈΣ... ΠΡΩΙΝΌ! ισχύει από 19/11 έως 2/12 Η πιο γλυκιά καλημέρα! ΠΡΟΤΆΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΈΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΈΣ... ΓΙΑ ΈΝΑ ΤΈΛΕΙΟ ΠΡΩΙΝΌ! Διάβασμα. Αθλήματα. Δραστηριότητες. Αν πιστεύετε πως το καθημερινό πρόγραμμα ενός ενήλικα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Η σημασία των φρούτων και των λαχανικών ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο. Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Η σημασία των φρούτων και των λαχανικών ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πρόγραμμα ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΕ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΤΆ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 4 ο Η σημασία των φρούτων

Διαβάστε περισσότερα

Ολικά Λιπαρά (g) Κορεσμένα (g) ΠΠΑ* 9% 21% 6% 13% 7% 9% 13% 14% 6% ΠΠΑ* 8% 50% 1% 0% 1% 6% 16% 11% 3% ΠΠΑ* 33% 102% 25% 14% 2% 28% 13% 38% 7%

Ολικά Λιπαρά (g) Κορεσμένα (g) ΠΠΑ* 9% 21% 6% 13% 7% 9% 13% 14% 6% ΠΠΑ* 8% 50% 1% 0% 1% 6% 16% 11% 3% ΠΠΑ* 33% 102% 25% 14% 2% 28% 13% 38% 7% ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ Λιπαρά Ίνες Lose Weight (μερίδα σερβιρίσματος 420ml) Smoothie με γάλα, βατόμουρα και επιπρόσθετη L- καρνιτίνη. 180 10,4 4,2 2,5 20 24,4 11,6 3,6 0,14 ΠΠΑ* 9% 21% 6% 13% 7% 9% 13% 14% 6%

Διαβάστε περισσότερα

Φαμίσης Κωνσταντίνος Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα

Φαμίσης Κωνσταντίνος Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΚ 0501, Διάλεξη 13η Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Φαμίσης Κωνσταντίνος Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

with ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ με ΣΤΕΒΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Prod. code: ΚΑX-39 Weight: 60gr

with ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ με ΣΤΕΒΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Prod. code: ΚΑX-39 Weight: 60gr ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΓΑΛΑΚΤΟΣ με ΣΤΕΒΙΑ ΥΓΕΙΑΣ Prod. code: ΚΑX-39 Weight: 60gr ΓΑΛΑΚΤΟΣ Prod. code: ΚΑX-125 Weight: 60gr with ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ GOJI

Διαβάστε περισσότερα

FRESH PRODUCT CATALOGUE 2019

FRESH PRODUCT CATALOGUE 2019 FRESH PRODUCT CATALOGUE 2019 4Κριτσίνια FRESH PRODUCT CATALOGUE 2019 14 24 28 29 Μπισκότα Μπάρες δημητριακών Γκρανόλες Εποχιακά Κριτσίνι προζυμένιο ολικής ρουστίκ Κ 242 11g 28cm Κριτσίνι προζυμένιο peperoncino

Διαβάστε περισσότερα

Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, η συχνότητα και η ποιότητα των γευμάτων ασκεί ουσιαστικό ρόλο για τη διασφάλιση της καλής υγείας.

Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, η συχνότητα και η ποιότητα των γευμάτων ασκεί ουσιαστικό ρόλο για τη διασφάλιση της καλής υγείας. Πρωινό Γεύμα: είναι απαραίτητο; Διαιτολόγοι Ηράκλειο - Eat for Life - Συμβουλευτικό Κέντρο Κλινι Στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής, η συχνότητα και η ποιότητα των γευμάτων ασκεί ουσιαστικό ρόλο

Διαβάστε περισσότερα

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία.

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία. ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΗΣ Ζύμη για γεμιστό πιτάκι 1,5 kg αλεύρι 15 g αλάτι 250 g βούτυρο ή λίπος 3/8 l νερό Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

12 Kορυφαίες αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για απίστευτη υγεία!!

12 Kορυφαίες αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για απίστευτη υγεία!! 12 Kορυφαίες αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για απίστευτη υγεία!! Μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσο πιο αλκαλικό είναι το PH τόσο περισσότερη είναι η ενέργεια, η ζωτικότητα και τα οφέλη

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή & Σχολικό Κυλικείο

Διατροφή & Σχολικό Κυλικείο Διατροφή & Σχολικό Κυλικείο 1 ο ΕΠΑΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ ΕΠΑΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ (Σχ. έτος : 2012-2013) EΡΕΥΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΠΑΠΑΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ (ΠΕ11-1 Ο ΕΠΑΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ)

Διαβάστε περισσότερα