ISO 9001: /Δ ISO 14001: /Π ΕΛΟΤ 1429: /ΔΕ ISO 27001: /ΑΠ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ISO 9001: /Δ ISO 14001: /Π ΕΛΟΤ 1429: /ΔΕ ISO 27001: /ΑΠ"

Transcript

1 ISO 9001: /Δ ISO 14001: /Π ΕΛΟΤ 1429: /ΔΕ ISO 27001: /ΑΠ

2 ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ & ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Οι υποδομές μεταφορών μιας χώρας αποτελούν μία εκ των σημαντικότερων πηγών οικονομικού και κοινωνικού οφέλους (πρόσβαση, διασύνδεση, διακίνηση ατόμων και αγαθών) και ίσως το σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας. Βάση των Μεταφορών αποτελούν οι χερσαίες μεταφορές που γίνονται σιδηροδρομικά. Στην Ελλάδα, η οποία έχει γραμμική ανάπτυξη, ο Σιδηροδρομικός Άξονας Πάτρα - Αθήνα - Ειδομένη ουσιαστικά αποτελεί τον κύριο χερσαίο τροφοδοτικό σιδ/κο άξονα τόσο για την ενδοχώρα όσο και για τη δίοδο προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο άξονας αυτός συνδέεται με σημαντικές πόλεις και κόμβους (λιμένες, αεροδρόμια) προκειμένου να μεταφέρει επιβάτες και αγαθά. Οι σιδηροδρομικές επιβατικές μεταφορές στην Ελλάδα είναι σχετικά ανεπτυγμένες σε αντίθεση με τις εμπορευματικές που υπολείπονται σημαντικά (μερίδιο μόλις 1,2% στο σύνολο των εμπορευματικών μεταφορών, σύμφωνα με στοιχειά της Eurostat για το 2013, όταν ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 17%)

3 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Ο ΟΣΕ έπειτα από το διαχωρισμό του σε επί μέρους επιχειρήσεις, είναι βάσει του Ν. 3891/10 Διαχειριστής της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής. Ο ρόλος αυτός του επιβάλει να θέτει στόχους με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, όχι για την άμεση ωφέλεια του αλλά την ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου συμβάλλοντας στο ΑΕΠ της χώρας. Η αλλαγή στο σιδηροδρομικό χάρτη της Ελλάδος και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης πραγματοποιήθηκε από την επιλογή του ΟΣΕ με την επένδυσή του, ύψους περίπου 300 εκ. ευρώ, που είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό (με επίπτωση στα χρηματοοικονομικά του) στο ιδιόκτητο οικόπεδό του (1.400 στρεμμάτων) στο Θριάσιο Πεδίο ως και την σιδηροδρομική σύνδεσή του μήκους 17 km περίπου με τον Λιμένα Πειραιά (Ν. Ικόνιο), καθιστώντας τον Πειραιά πύλη της Μεσογείου προς την Κεντρική Ευρώπη. Η επιλογή αυτή δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την αναστροφή του μηδενικού σχεδόν σιδηροδρομικού εμπορευματικού έργου, έργου που μέσω των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων θα δώσει την αναμενόμενη προστιθέμενη αξία στην χώρα μετά την πλήρη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου.

4 Η λειτουργία αυτή θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση των έργων που εκτελεί η θυγατρική του Οργανισμού, ΕΡΓΟΣΕ μέσω αναδόχων κατασκευής για την αναβάθμιση και ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου και ιδιαίτερα του βασικού σιδηροδρομικού άξονα της χώρας που συνδέει τον Πειραιά (Ν. Ικόνιο} με τις όμορες χώρες στα διασυνοριακά σημεία (Ειδομένη, Προμαχώνας) αλλά και με τα λιμάνια αυτής, μέσω της σιδηροδρομικής διαδρομής Πατρών - Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Για την ολοκλήρωση των έργων του βασικού σιδηροδρομικού άξονα είναι γνωστές οι δεσμεύσεις της ΕΡΓΟΣΕ προς την Ελληνική Πολιτεία έως το 2020 με την ιδιαιτερότητα όμως της παράλληλης λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

5 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Ενεργό Δίκτυο (σε χιλιόμετρα) 2500 Μη κανονικού πλάτους Κανονικού πλάτους διπλή μη ηλεκτροδοτούμενη Κανονικού πλάτους διπλή ηλεκτροδοτούμενη Κανονικού πλάτους μονή μη ηλεκτροδοτούμενη Κανονικού πλάτους μονή ηλεκτροδοτούμενη

6 Ταξινόμηση γραμμών με βάση την ανώτατη επιτρεπόμενη ταχύτητα ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΧΛΜ. ΓΡΑΜΜΗΣ 2016 Έως 436 Από 80 έως 863 Από 120 έως 510 Από και πάνω % 19% 23% 39% Έως 79 χλμ./ώρα Από 120 έως 159 χλμ./ώρα Από 80 έως 119 χλμ./ώρα Από 160 χλμ./ώρα και πάνω

7 Αριθμός Τραινοχιλιομέτρων (σε χιλιάδες) Eπιβατικά (Ηλεκτροκίνηση) Eπιβατικά (Diesel) ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ Εμπορικά (Ηλεκτροκίνηση) Εμπορικά (diesel) ΣΥΝΟΛΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΤΡΑΙΝΟΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

8 Τραινοχιλιόμετρα επιβατικών μεταφορών (σε χιλιάδες) Diesel Ηλεκτροκίνηση ,9% 9,4% 9,9% ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΣΤΑΣΥ 90,1% 90,6% 90,1%

9 Τραινοχιλιόμετρα εμπορευματικών μεταφορών (σε χιλιάδες) Diesel Ηλεκτροκίνηση

10 ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ 7 Βάσει του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 913/2010 και της τροποποίησης του από το κανονισμό No 1316/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 22ας Σεπτεμβρίου 2010, σχετικά με το Ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο για ανταγωνιστικές εμπορευματικές μεταφορές, οι διαχειριστές υποδομής των σιδηροδρόμων ιδρύσαν 9 διαδρόμους σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στην Ευρώπη με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η Ελλάδα ανήκει στον Διάδρομο 7, Rail Freight Corridor Orient / East-Med, ο οποίος έχει την εξής διαδρομή: Bremerhaven / Wilhelmshaven / Rostock / Hamburg Praha Vienna / Bratislava Budapest / Bucureşti Constanţa/ Vidin Sofia / Burgas / Svilengrad (Bulgarian-Turkish border) / Promachonas Thessaloniki Athína Patras Στον «Orient/East-Med» συμμετέχουν προς το παρόν 7 ευρωπαϊκές χώρες με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν οι διαχειριστές υποδομής στους διεθνείς εμπορευματικούς φορείς. Η υλοποίηση αυτού του στόχου μέσω του Ευρωπαϊκού Κανονισμού θα επιτευχθεί με: τη βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των διαχειριστών υποδομής τη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης στην υποδομή την εξασφάλιση επαρκούς προτεραιότητας των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών και με τη βελτίωση της διατροπικότητας κατά μήκος των διαδρόμων.

11 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ Ολοκλήρωση του «κορμού» του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας (Π.Α.Θ.Ε./Π.), σε διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή υψηλών ταχυτήτων με σύγχρονη σηματοδότηση /τηλεδιοίκηση (ETCS Level 1) και τηλεπικοινωνίες, Ολοκλήρωση δράσεων για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, προσανατολισμό στην αγορά και βελτίωση σιδηροδρομικών σταθμών Ολοκλήρωση εκσυγχρονισμού υφιστάμενου αλλά και επέκταση, προαστιακού δικτύου μητροπολιτικών περιοχών, ιδιαίτερα Αττικής, Θεσσαλονίκης και Πάτρας. Ολοκλήρωση έργων και δράσεων εμπορευματικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανόμενης της σιδηροδρομικής σύνδεσης βασικών λιμένων και βιομηχανικών περιοχών.

12 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ Βελτίωση (με εξυγίανση υποδομής, τοπικές παραλλαγές, λειτουργικές παρεμβάσεις, σύγχρονη σηματοδότηση, κατάργηση ΑΣΙΔ, κλπ.) λοιπών γραμμών του περιφερειακού δικτύου για αύξηση ασφάλειας και αξιοπιστίας και μείωσης χρόνου διαδρομής. Ορθολογική επέκταση δικτύου σε περιοχές που σήμερα δεν εξυπηρετούνται και σύνδεση με αερολιμένες, με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και αναμενόμενη ζήτηση. Εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος συντήρησης ανάταξης για όλο το σιδ/κο δίκτυο της χώρας ώστε να καθίσταται εφικτή η απρόσκοπτη λειτουργία του τόσο για τις επιβατικές όσο και τις εμπορευματικές μεταφορές.

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29 ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΠΙΔΟΜΗΣ ΣΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΕ ΣΕΙΣΜΙΚΟ ΑΡΜΟ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΣΔΕΤ) ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Οι απαιτήσεις των Ελληνικών Σιδηροδρόμων σε σχέση με τις συσκευές διαστολής για χρήση σε δίκτυα υψηλών ταχυτήτων V>/=200 Km/h λόγω της ιδιαιτερότητας του δικτύου (Υψηλές θερμοκρασίες, βίαιες οριζόντιες σεισμικές μετακινήσεις, ενίοτε με συχνές πεδήσεις), είναι τα ΣΔΕΤ να καλύπτουν τις κατωτέρω απαιτήσεις:

30 1. Απορρόφηση από το διαστολικό των συστολών και διαστολών που προκύπτουν από θερμοκρασία τόσο του φορέα όσο και της ΣΣΣ γραμμής της επιδομής. 2. Οι συσκευές διαστολής πρέπει να είναι αμφίδρομης λειτουργίας. 3. Οι βελόνες αμφίδρομης λειτουργίας να είναι σταθερά προσηλωμένες επί των στρωτήρων και δεν θα έχουν καμία ανοχή ερπυσμού. 4. Οι αντιβελόνες να έχουν δυνατότητα ελεγχόμενου ερπυσμού επί των στρωτήρων λόγω: Μεταβολής του μήκους του φορέα της γέφυρας όπως αυτή προκύπτει από την στατική μελέτη. Μεταβολής του μήκους της ΣΣΣ από την μεριά του επιχώματος. Μεταβολής του μήκους ΣΣΣ από την μεριά της γέφυρας. Βίαιες οριζόντιες σεισμικές μεταβολές.

31 Δεδομένου ότι η γέφυρα του Ισθμού βρίσκεται σε σεισμικό ρήγμα με βίαιες οριζόντιες μετακινήσεις μεγαλύτερες των 150 mm. έγινε επιλογή ΣΔΕΤ που να καλύπτει όλες τις ανωτέρω απαιτήσεις. Το ΣΔΕΤ διπλής απορρόφησης (Bί-dίrectίonal) τοποθετήθηκε στη Γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου το 2004 και έκτοτε λειτουργεί με μηδενική σχεδόν συντήρηση και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα απορροφώντας τις διαστολές από θερμοκρασία και από βίαιες οριζόντιες σεισμικές μετακινήσεις που έχουν γίνει στην περιοχή λόγω της υψηλής σεισμικότητας.

32 ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΜΕ ΛΙΜΕΝΑ Ν. ΙΚΟΝΙΟΥ

33 Με την σύνδεση του Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου Πεδίου με το Λιμένα Ν. Ικονίου έχει επιτευχθεί σημαντική αύξηση του μεταφορικού έργου του σιδηροδρόμου, με θετικά βήματα προς την αντιστροφή των αρνητικών τάσεων των τελευταίων ετών, με εκτροπή της αντίστοιχης κυκλοφορίας από τα οδικά στα σιδηροδρομικά οχήματα. Η μεταφορά αυτή θα επιφέρει αύξηση του σιδ/κου εμπορευματικού έργου, θα δημιουργήσει θετικές συνέργειες αφ ενός στο σιδ/κο έργο της χώρας από την διασύνδεση του Θριασίου με τα εμπορευματικά κέντρα (Θεσ/κη, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Χαλκίδα, Ελευσίνα, Πάτρα, Κόρινθος κλπ) και αφ ετέρου σημαντικά περιβαλλοντικά και χωροταξικά οφέλη, μείωση στην κατανάλωση ενέργειας, υψηλότερο βαθμό ασφάλειας στον τομέα των μεταφορών, δημιουργία θέσεων εργασίας, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών.

34

35

36

37

38

39 ΚΟΜΒΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

40 ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ Το Εμπορευματικό Κέντρο Θριασίου Πεδίου (ΕΚΘΠ) αποτελεί κομβικό σημείο αναφοράς της εν γένει προσπάθειας εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του παρεχόμενου από τον 0ΣΕ εμπορευματικού έργου καθώς σε αυτό θα συγκεντρωθεί ο μεγαλύτερος όγκος από τις εμπορευματικές δραστηριότητες της Αττικής που αποτελούν την σημαντική πλειοψηφία των συνολικών εμπορευματικών δραστηριοτήτων και θα αποτελέσει τον κεντρικό εμπορευματικό σταθμό της Ελλάδας, ενδεχομένως δε και ένα σημαντικό διεθνές εμπορευματικό κέντρο. Επιπλέον θα αποτελέσει τμήμα ενός ευρύτερου συγκροτήματος που θα περιλαμβάνει κυρίως πλήθος μεγάλων εταιρειών διαχείρισης και logistics.

41

42

43

44 ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΘΠ Σύντομες και αξιόπιστες σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ των κεντρικών εθνικών κόμβων καθώς και διασυνοριακές συνδέσεις με κράτη της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης. Αναπτυγμένοι κύριοι σιδηροδρομικοί κόμβοι κι ένα σύγχρονο δίκτυο τερματικών σταθμών που θα εξυπηρετήσει τα αντίστοιχα κέντρα μεταφόρτωσης εμπορευμάτων, συγκεκριμένα Θεσ/κης, Πάτρας, Αλεξ/λης, Λάρισας, Βόλου, λιμένων Αττικής και ειδικά του Ικονίου καθώς και των συνοριακών σημείων της χώρας. Ελαχιστοποίηση της χρονοβόρας και δαπανηρής διαχείρισης συρμών (διαλογή, διαδικασία ελιγμών, αποστολή)

45 Συγκέντρωση στο ΕΚΘΠ περιφερειακών ροών εμπορευμάτων ενισχύοντας την εγκατάσταση εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Προτίμηση μονοκόμματων συρμών (block trains) και συρμών τακτικών δρομολογίων (shuttle trains) ειδικά για μικρές αποστάσεις εσωτερικού (όπως Αθήνα Πάτρα, Αθήνα Θες/κη και προς του Λιμένες Αττικής) Δρομολόγηση συρμών βάσει των αναγκών των πελατών (νυχτερινά δρομολόγια, βραδινή αναχώρηση και πρωινή άφιξη) Σύντομη μεταφόρτωση βαγονιού οδικού οχήματος με σύντομη διαδικασία αποστολής, ελαχιστοποιώντας το χρόνο αναμονής για τον πελάτη.

46 Δυνατότητα ευελιξίας και άμεσης λήψης μέτρων σε περιπτώσεις ακραίων φόρτων και αναπόφευκτών τεχνικών ή/και κυκλοφοριακών συμβάντων. Υπηρεσίες just in time για την τροφοδότηση λιμένων και άλλων κύριων πελατών ως και των βιομηχανικών και βιοτεχνικών περιοχών (Ικόνιο, Αγ. Θεόδωροι, Βόλος, Θεσ/νικη Αλεξ/πολη, κλπ) Βελτιωμένη διαχείριση διακρατικών δρομολογίων και τελωνειακών διαδικασιών, σύμφωνα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Προσέγγιση του Ευρωπαϊκού μέσου όρου της τάξεως του 17% ως μερίδιο αγοράς εμπορευματικών συρμών.

47 Βελτίωση της διασύνδεσης του λιμένα Πειραιά με τους χερσαίους διαδρόμους μεταφορών ενδυναμώνοντας έτσι το ρόλο της Αθήνας ως εθνική, περιφερειακή και Ευρωπαϊκή πύλη μεταφορών και διαμετακομιστικού κόμβου Με την ολοκλήρωση των έργων και της Β φάσης του Θριασίου Πεδίου (κυρίως έργα σηματοδότησης και ηλεκτροκίνησης) εντός του 2017, ο ΟΣΕ θα αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις στο γήπεδό του, έκτασης 1400 στρεμμάτων με τη σιδ/κη υποδομή μήκους 43χλμ και των 130 περίπου αλλαγών τροχιάς, κυρίως για τις αναγκαίες μεταφορτώσεις των εμπορευματικών συρμών

48 ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

49

50

51 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΙΔ/ΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

52

53

54

55 ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙ.ΠΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ Προώθηση των διατροπικών εμπορευματικών μεταφορών και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, Υποστήριξη εξαγωγικής δραστηριότητας και ανταγωνιστικότητας της τοπικής βιομηχανίας και εμπορίου, Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ανάπτυξη νέας εμπορικής σχετικής δραστηριότητας όχι μόνο στην Αττική, αλλά και κατά μήκος του Σιδηροδρομικού Δικτύου σε όλη τη χώρα. Δημιουργία οικονομιών κλίμακας που δύναται να μειώσουν τα συνολικά κόστη μεταφοράς, Βελτίωση της διαλειτουργικότητας των μέσων μεταφοράς,

56 ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙ.ΠΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ Αναβάθμιση της διαχείρισης και διανομής των εμπορευματικών μεταφορών π.χ. μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις αστικές περιοχές Βελτίωση της λειτουργίας των υφιστάμενων αλυσίδων διατροπικών μεταφορών και διευκόλυνση της δημιουργίας νέων Αύξηση της χρήσης μεταφορικών μέσων πιο φιλικών προς το περιβάλλον π.χ. μεγαλύτερη αξιοποίηση του σιδηροδρόμου Διευκόλυνση της ανάπτυξης πρακτικών συνεργασίας μεταξύ εταιρειών και ειδικότερα μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες θα έχουν για πρώτη φορά πρόσβαση σε σύγχρονες εγκαταστάσεις/ εξοπλισμό εμπορευματικού κέντρου διατροπικών μεταφορών και σε προηγμένες υπηρεσίες logistics. Αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.

57 ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΙΔ/ΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ 1. ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΡΙΑΣΙΟ - ΣΦΙΓΓΑ

58 Στα μελλοντικά σχέδια του ΟΣΕ βρίσκεται η κατασκευή της σύνδεσης των εγκαταστάσεων του Θριασίου Πεδίου με την περιοχή της Σφίγγας (πλησίον Θήβας) με παράκαμψη του υφιστάμενου σιδ/κου δικτύου, με διπλή σιδ/κη γραμμή μήκους περίπου 50 χλμ για εμπορευματική χρήση κυρίως. Αποτελεί μια νέα όδευση, όπου οι συρμοί από τον Λιμένα Ικονίου (ΟΛΠ) μέσω του Θριασίου Πεδίου, αφού διέλθουν ανισόπεδα της Αττικής Οδού με τη νέα όδευση, θα καταλήγουν στον Σ.Σ. Σφίγγας (μετά τη Θήβα) στον κύριο άξονα προς Θες/νικη. Με αυτή τη χάραξη, οι εμπορευματικοί συρμοί από το Πέραμα (Ν. Ικόνιο) αποφεύγουν το σιδ/κο τμήμα ΣΚΑ Οινόη που από πλευράς χωρητικότητας αναμένεται στο άμεσο μέλλον να υπάρξει «λαιμός χωρητικότητας» αλλά και στο τμήμα ΣΚΑ Λιόσια Θριάσιο.

59 2. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔ/ΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ, ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΥΠΟΕΡΓΑ Α) Τμήμα Αλεξανδρούπολη Ορμένιο μήκους 195 χλμ για την εγκατάσταση των συστημάτων ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης, με βελτίωση σε εντοπισμένα σημεία της χάραξης.

60 Β) Τμήμα Στρυμώνα Σέρρες Δράμα Ξάνθη Κομοτηνή Αλεξανδρούπολη μήκους περίπου 367 χλμ για παραλλαγές της χάραξης σε εντοπισμένα τμήματα της σιδ/κης γραμμής στα τμήματα της σιδ/κης γραμμής από Δράμα Παρανέστι Σταυρούπολη, Λευκοθέα Φωτόλιβος και Ιασμος - Πολύανθος και την εγκατάσταση των συστημάτων ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης σε όλο το μήκος της υφιστάμενης σιδ/κης γραμμής στο εν λόγω τμήμα. PARANESTI LEFKOTHEA DRAMA FOTOLIVOS STAVROUPOLIS IASMOS POLIANTHOS

61 Γ) Τμήμα Πλατύ - Έδεσσα Αμύνταιο - Μεσονήσι Φλώρινα/Ν. Καύκασος (Σύνορα) και Αμύνταιο Κοζάνη συνολικού μήκους των επί μέρους τμημάτων 265 χλμ με περιορισμένης έκτασης βελτίωση της υποδομής σε εντοπισμένα τμήματα και εγκατάσταση των συστημάτων ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης.

62 3. ΤΜΗΜΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΑΜΦΙΠΟΛΗ Ν. ΚΑΡΒΑΛΗ (ΚΑΒΑΛΑ) Σιδηροδρομικό έργο μήκους 160 χλμ περίπου για κατασκευή μονής γραμμής με ταχύτητες έως 200km/h, με εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης. Για την εκπόνηση της Α φάσης μελετών υπάρχει συγχρηματοδότηση από το CEF. Ο ΟΣΕ βρίσκεται σε φάση ανάθεσης της προμελέτης και των συναφών λοιπών μελετών.

63 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ Η σιδηροδρομική σύνδεση ενός διαμετακομιστικού κόμβου (λιμένα ή εμπορευματικού κέντρου) παρουσιάζει το σημαντικό πλεονέκτημα της κανονικότητας και συνέχειας (ανεξάρτητα μάλιστα από τις καιρικές συνθήκες) οπότε και αποτελεί την πλέον οικονομική και αξιόπιστη λύση ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την όποια οδική συμφόρηση εμπορικών ροών με όλες τις αρνητικές της συνέπειες. Επιπλέον το υψηλό μεν αλλά σταθερό δε κόστος καθιστά συμφέρουσα την ανάληψη φορτίων που προορίζονται για μεγάλες κυρίως αποστάσεις καθώς από κάποιο κρίσιμο σημείο της διαδρομής η επιπλέον επιβάρυνση έχει ελάχιστη επιρροή στο συνολικό κόστος. Προκειμένου να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα των εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών χρειάζεται να εστιάσουμε στα εξής:

64 Αξιόπιστες σιδηροδρομικές συνδέσεις προς / από σημαντικούς κόμβους εμπορευματικής κυκλοφορίας (λιμένες και αερολιμένες) καθώς και ανάπτυξη πολυτροπικών πλατφορμών με ολοκληρωμένες διαμετακομιστικές υπηρεσίες. Παροχή υποδομών ανά σημείο, καθώς και εγκαταστάσεων «τελευταίου χιλιομέτρου» για να διευκολύνεται η είσοδος και έξοδος των εμπορευμάτων από το σιδηροδρομικό σύστημα με ταυτόχρονη διασύνδεση με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η υψηλότερη δυνατή ανταγωνιστικότητα του τομέα των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχυθεί καθοριστικά η θέση της χώρας στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο μεταφορικό γίγνεσθαι.

65

Σιδηροδρομική Εγνατία 1

Σιδηροδρομική Εγνατία 1 29.1.10 Σιδηροδρομική Εγνατία 1 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΕΕ/ΤΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΕ ΑΘΗΝΑ - 29.1.2010 2010 ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ Ομάδα Εργασίας ΤΕΕ/ΤΚΜ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΡΕΝΤΖΑΣ, ΑΤΜ, μέλος ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΠΔ «ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ»

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΠΔ «ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΠΔ «ΕΛΕΓΧΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» 1 Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/919 της Επιτροπής της

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα Τ.Ε.Ε. Θεσσαλονίκη

Ημερίδα Τ.Ε.Ε. Θεσσαλονίκη ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Κωνσταντίνος Τζανακάκης Διευθυντής, Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ημερίδα Τ.Ε.Ε. Θεσσαλονίκη 22-9-06 Σεπτέμβριος 2006 1. Γενικά... 3 2. Στρατηγικό Σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. & Δ/ΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ιούνιος 2013 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ Η ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε., θυγατρική Εταιρεία του ΟΣΕ, διαχειρίζεται το σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

Σιδηροδροµική Εγνατία 1

Σιδηροδροµική Εγνατία 1 22.09.06 Σιδηροδροµική Εγνατία 1 ΗΜΕΡΙ Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙ ΗΡΟ ΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ 22.9.2006 ΣΙ ΗΡΟ ΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ Οµάδα Εργασίας ΤΕΕ/ΤΚΜ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΡΕΝΤΖΑΣ, ΑΤΜ, µέλος Ε του ΤΕΕ/ΤΚΜ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΛΑΤΣΙΟΣ, ΠΜ, /ντής ΟΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

Β. Προφυλλίδης OI ΣΙ ΗΡΟ ΡOΜΙΚΕΣ ΥΠΟ ΟΜΕΣ ΤΟ 2020

Β. Προφυλλίδης OI ΣΙ ΗΡΟ ΡOΜΙΚΕΣ ΥΠΟ ΟΜΕΣ ΤΟ 2020 Β. Προφυλλίδης OI ΣΙ ΗΡΟ ΡOΜΙΚΕΣ ΥΠΟ ΟΜΕΣ ΤΟ 2020 ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑ Α Ορισµός Σιδηροδροµικής Εγνατίας Σιδηροδροµικός άξονας που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα µε την Αδριατική και εξυπηρετεί τους

Διαβάστε περισσότερα

Α ΚΠΣ (2009) ΕΠ ΣΑΑΣ + Β Τ.Σ (2015) ΕΣΠΑ ????

Α ΚΠΣ (2009) ΕΠ ΣΑΑΣ + Β Τ.Σ (2015) ΕΣΠΑ ???? ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Εξέλιξη ξη Συγχρηματοδοτούμενων μ Σιδηροδρομικών Έργων Ελένη Α. Γιώτη Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Μεταφορών Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις Έργων για Πακέτο Γιούνκερ

Προτάσεις Έργων για Πακέτο Γιούνκερ Προτάσεις Έργων για Πακέτο Γιούνκερ Σιδηροδρομική Γραμμή Πάτρα Πύργος (Ολυμπία και Κατάκολο) Καλαμάτα Κατασκευή της Νέας Σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία- Κατάκολο και Πύργος-Κυπαρισσία-

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Ροδόπουλος Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της OnLine Data AE Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής

Νίκος Ροδόπουλος Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της OnLine Data AE Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής Νίκος Ροδόπουλος Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της OnLine Data AE Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης 11% ΑΕΠ για την Ε.Α. &

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΛΕΩΝΙ ΑΣ ΜΟΣΧΟΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Η υπεροχή του σιδηρόδροµου σε ταχύτητα, οικονοµία, προστασία περιβάλλοντος, ασφάλεια κλπ. έναντι των

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. ΙΔΡΥΣΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ με τον τίτλο ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ Α.Ε. (LOGISTICS ΟΛΠ) Εισήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET06: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET06: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει δεδομένα σχετικά με τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα λιμάνια που βρίσκονται στις Περιφέρειες της Ζώνης Επιρροής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΙ ΗΡΟ ΡΟΜΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ)

Διαβάστε περισσότερα

1 η Αναπτυξιακή Ημερίδα Προγραμματισμού Περιόδου ΔΙΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (TEN T) ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (ITS)

1 η Αναπτυξιακή Ημερίδα Προγραμματισμού Περιόδου ΔΙΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (TEN T) ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (ITS) 1 η Αναπτυξιακή Ημερίδα Προγραμματισμού Περιόδου 2014 2020 ΔΙΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (TEN T) ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (ITS) Βασιλική Κολοβού, Προϊσταμένη Τμήματος Διεθνών Σχέσεων τομέα μεταφορών 4

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες ανάπτυξης για το Λιμένα Θεσσαλονίκης και συνεισφορά στην τοπική και περιφερειακή οικονομία

Ευκαιρίες ανάπτυξης για το Λιμένα Θεσσαλονίκης και συνεισφορά στην τοπική και περιφερειακή οικονομία Ευκαιρίες ανάπτυξης για το Λιμένα Θεσσαλονίκης και συνεισφορά στην τοπική και περιφερειακή οικονομία Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβριος 2014 Με την υποστήριξη της: Οι μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης των ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΣ Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics)

ΤΟΣ Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics) ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 ΤΟΣ Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics) Τομεακό Σχέδιο Αθήνα, 03.04.2014 Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί μια σύνθεση των απόψεων που μέχρι τώρα διατυπώθηκαν από Υπηρεσίες, Κοινωνικούς Εταίρους

Διαβάστε περισσότερα

Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών: Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ πύλη προς την Ευρώπη. Καθ. Παρασκευάς Σαββαΐδης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών: Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ πύλη προς την Ευρώπη. Καθ. Παρασκευάς Σαββαΐδης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών: Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ πύλη προς την Ευρώπη Καθ. Παρασκευάς Σαββαΐδης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ... Τα συστήματα μεταφορών στην Ευρώπη αναπτύσσονταν κατά κύριο

Διαβάστε περισσότερα

Ecoeleusis ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. Ελ. Βενιζέλου 92, Ελευσίνα τηλ / fax : Κιν.

Ecoeleusis ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.  Ελ. Βενιζέλου 92, Ελευσίνα τηλ / fax : Κιν. Ecoeleusis ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ www.ecoeleusis.org ecoeleusis@gmail.com Ελ. Βενιζέλου 92, Ελευσίνα 19200 τηλ / fax : 2105542217 Κιν. 6977180196 Ελευσίνα 13/12/2017 ΠΡΟΣ: Γραμματεία Έκτακτου Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

Επενδύοντας στον τομέα των Μεταφορών

Επενδύοντας στον τομέα των Μεταφορών Επενδύοντας στον τομέα των Μεταφορών Μια ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική για την υπέρβαση της ελληνικής κρίσης Πέτη Πέρκα Γενική Γραμματέας Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μια αποτελεσματική πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δ/ντος Συμβούλου ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνου Βούρδα στο FORUM με θέμα: «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Ομιλία Δ/ντος Συμβούλου ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνου Βούρδα στο FORUM με θέμα: «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» Ομιλία Δ/ντος Συμβούλου ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνου Βούρδα στο FORUM με θέμα: «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» O Σιδηρόδρομος στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες βίωσε την απαξίωση για λογούς που δεν

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ. Μεγάλα Σιδηροδρομικά Έργα Επιτεύγματα και προβλήματα

3 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ. Μεγάλα Σιδηροδρομικά Έργα Επιτεύγματα και προβλήματα 3 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Μεγάλα Σιδηροδρομικά Έργα Επιτεύγματα και προβλήματα ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Ανάκτηση από τον ελληνικό σιδηρόδρομο του ρόλου που του

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET06: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET06: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει δεδομένα σχετικά με τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα λιμάνια που βρίσκονται στις Περιφέρειες της Ζώνης Επιρροής

Διαβάστε περισσότερα

Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών

Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών Το λιμάνι της Πάτρας από τον 11 ο π.χ. αιώνα έχει συνδεθεί με την ιστορική ανάπτυξη της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET06: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET06: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει δεδομένα σχετικά με τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα λιμάνια που βρίσκονται στις Περιφέρειες της Ζώνης Επιρροής

Διαβάστε περισσότερα

13231/16 ΣΠΚ/γπ/ΘΛ 1 DGE 2A

13231/16 ΣΠΚ/γπ/ΘΛ 1 DGE 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 14 Οκτωβρίου 2016 (OR. en) 13231/16 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: αριθ. προηγ. εγγρ.: 12390/16 Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου TRANS 387

Διαβάστε περισσότερα

Θ. Βούρδας: Οι βασικοί άξονες του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών

Θ. Βούρδας: Οι βασικοί άξονες του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών Θ. Βούρδας: Οι βασικοί άξονες του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών Τους βασικούς άξονες του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών παρουσίασε στο 1 ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ο γενικός γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» ΕΚΔΟΘΕΝΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΦΠΑ [ΠΟΛ..]

«ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» ΕΚΔΟΘΕΝΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΦΠΑ [ΠΟΛ..] ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ι «ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» ΕΚΔΟΘΕΝΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΦΠΑ [ΠΟΛ..] Α/Α ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΡΧΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΑΦΜ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικό Σημείωμα. Πάνος Μυλωνάς General Manger

Εισαγωγικό Σημείωμα. Πάνος Μυλωνάς General Manger Logistics Εισαγωγικό Σημείωμα Στις μέρες μας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταγωνίζεται μία επιχείρηση μέσω των προϊόντων της. Σε ένα μεγάλο βαθμό παρουσιάζεται ταύτιση τόσο στη τεχνολογία όσο και σε επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

«Καθ οδόν προς την προσβασιμότητα»

«Καθ οδόν προς την προσβασιμότητα» «Καθ οδόν προς την προσβασιμότητα» του Andrea Campagna, τεχνικού & επιστημονικού συντονιστή του έργου FutureMed Project n 2S-MED11-29 Project co-funded by the European Regional Development Fund (ERDF)

Διαβάστε περισσότερα

Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ

Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΤΠΑ ΚΑΙ ΤΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση. για την υποβολή μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου του Θριασίου Πεδίου

Πρόσκληση. για την υποβολή μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου του Θριασίου Πεδίου Πρόσκληση για την υποβολή μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Ιούνιος 2014 1 Στόχος πρόσκλησης Σύνοψη Ή ανάπτυξη οργανωμένων εμπορευματικών κέντρων συμβάλει στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2007-2013 ΤΙΤΛΟΣ ΕΠ Προσπελασιμότητας 277211 ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ «ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΑΤΡΑ» ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2.274.003.178,92 Αττική 216819 ΝΕΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Συνοπτική Παρουσίαση

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Συνοπτική Παρουσίαση ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Συνοπτική Παρουσίαση Απρίλιος 2019 - Αθήνα copyright National Transport Plan of Greece 30/01/2019 1 ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Γενικός Στόχος: Ανάπτυξη ενός Εθνικού Στρατηγικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Συνοπτική παρουσίαση

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Συνοπτική παρουσίαση ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Συνοπτική παρουσίαση Ιούνιος 2019 - Αθήνα copyright National Transport Plan of Greece 30/01/2019 1 ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Γενικός Στόχος: Ανάπτυξη ενός Εθνικού Στρατηγικού

Διαβάστε περισσότερα

Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ

Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΤΠΑ ΚΑΙ ΤΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» Μεταφορικό έργο στην Ελλάδα. Γιώργος Πατρής, Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος ΥΜΕ,, 28/3/2007

ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» Μεταφορικό έργο στην Ελλάδα. Γιώργος Πατρής, Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος ΥΜΕ,, 28/3/2007 ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» Το Μεταφορικό έργο στην Ελλάδα Γιώργος Πατρής, Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος ΥΜΕ,, 28/3/2007 Πολιτική Μεταφορών Παράγοντες διαμόρφωσης της πολιτικής μεταφορών

Διαβάστε περισσότερα

«Μελέτες υτικών Επεκτάσεων (Καλαµπάκα Γιάννενα, Γιάννενα Ηγουµενίτσα, Καλαµπάκα Κοζάνη Καστοριά και Γιάννενα Αντίρριο)»

«Μελέτες υτικών Επεκτάσεων (Καλαµπάκα Γιάννενα, Γιάννενα Ηγουµενίτσα, Καλαµπάκα Κοζάνη Καστοριά και Γιάννενα Αντίρριο)» Κ. ΜΟΥΡΟΥ ΕΛΗΣ ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΑΠ/ ΙΜΕΧ «Μελέτες υτικών Επεκτάσεων (Καλαµπάκα Γιάννενα, Γιάννενα Ηγουµενίτσα, Καλαµπάκα Κοζάνη Καστοριά και Γιάννενα Αντίρριο)» 1. Εισαγωγή: Το έργο αποτελεί τµήµα του ευρύτερου

Διαβάστε περισσότερα

Στα επόμενα τεύχη θα παρουσιασθούν Εφαρμογές Τεχνολογικών Καινοτομιών στα Έργα ΕΡΓΟΣΕ

Στα επόμενα τεύχη θα παρουσιασθούν Εφαρμογές Τεχνολογικών Καινοτομιών στα Έργα ΕΡΓΟΣΕ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 1 Συνοπτική παρουσίαση της Εταιρείας ΕΡΓΟΣΕ και των σημαντικών έργων Στα επόμενα τεύχη θα παρουσιασθούν Εφαρμογές Τεχνολογικών Καινοτομιών στα Έργα ΕΡΓΟΣΕ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΠ 2000-2006 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2000 2006 NOΕΜΒΡΙΟΣ 2006 2 ΑΞΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΟΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΟΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΟΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων [ΣΕΣ] αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης για το μέλλον των σιδηροδρομικών

Διαβάστε περισσότερα

Τα 10 νέα πολυαναμενόμα μεγάλα έργα που θα δημοπρατηθούν

Τα 10 νέα πολυαναμενόμα μεγάλα έργα που θα δημοπρατηθούν Τα 10 νέα πολυαναμενόμα μεγάλα έργα που θα δημοπρατηθούν Στον τεχνικό κόσμο υπάρχει μεγάλη συζήτηση για την έλλειψη ικανής γενιάς νέων έργων για να μπορέσει να επιβιώσει. Οι επενδύσεις σε μεγάλα έργα δείχνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.

ΣΥΝΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη. Προγραμματική Περίοδος 2014 2020 www.ymeperaa.gr ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ 2014-2020 ΣΤΟ Ανάπτυξη Εκσυγχρονισμός Υποδομών Μεταφορών Οδικοί Διευρωπαϊκοί Άξονες Σιδηροδρομικοί

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα διπλωματικών εργασιών έτους 2012-2013

Θέματα διπλωματικών εργασιών έτους 2012-2013 Θέματα διπλωματικών εργασιών έτους 2012-2013 Θέμα 1: Διασύνδεση μεταφορών μικρών και μεγάλων αποστάσεων Εισαγωγή Στη λευκή βίβλο «WHITE PAPER Roadmap to a Single European Transport Area Towards a competitive

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Συνάντηση Πλατφόρμας «Μεταφορές & Εφοδιαστική Αλυσίδα» στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έρευνας και Καινοτομίας για την Έξυπνη Εξειδίκευση της προγραμματικής περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

Στο συνηµµένο Υπόµνηµα επισυνάπτουµε το σκεπτικό και τα βασικά θέµατα που επιθυµούµε να συζητήσουµε µαζί σας στο άµεσο µέλλον.

Στο συνηµµένο Υπόµνηµα επισυνάπτουµε το σκεπτικό και τα βασικά θέµατα που επιθυµούµε να συζητήσουµε µαζί σας στο άµεσο µέλλον. 25 Σεπτεµβρίου 2012 Α.Π. 02190 κ. Κωστή Χατζηδάκη Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδοµών, Μεταφορών και ικτύων Νίκης 5-7 101 80 Αθήνα Θέµα: «Τα Logistics µοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονοµίας»

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική του Διευρωπαϊκού Δικτυού Μεταφορών και Πηγές Χρηματοδότησης

Πολιτική του Διευρωπαϊκού Δικτυού Μεταφορών και Πηγές Χρηματοδότησης Πολιτική του Διευρωπαϊκού Δικτυού Μεταφορών και Πηγές Χρηματοδότησης (TEN-T Budget και Ταμείο Συνοχής) Εισήγηση για την Ημερίδα: «Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι: πρόσφατες εξελίξεις και προοπτικές» Ε. Υ. Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Δεκέμβριος 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει δεδομένα σχετικά με τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα λιμάνια που βρίσκονται στις Περιφέρειες της

Διαβάστε περισσότερα

Τα Συστήµατα Ευφυών Μεταφορών και η εφαρµογή τους στην Ελλάδα στην παρούσα δυσµενή οικονοµική συγκυρία Φάνης Παπαδηµητρίου

Τα Συστήµατα Ευφυών Μεταφορών και η εφαρµογή τους στην Ελλάδα στην παρούσα δυσµενή οικονοµική συγκυρία Φάνης Παπαδηµητρίου Τα Συστήµατα Ευφυών Μεταφορών και η εφαρµογή τους στην Ελλάδα στην παρούσα δυσµενή οικονοµική συγκυρία Φάνης Παπαδηµητρίου Πρόεδρος Επιτροπής Νέων Τεχνολογιών Σ.Ε.Σ. Διευθυντής Κυκλοφορίας και Συντήρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ 2020

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ 2020 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ Οκτώβριος 2010 ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ 2020 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ Στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

Σιδηρόδρομοι Αεροδρόμια Αστικές Συγκοινωνίες ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000-2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Σιδηρόδρομοι Αεροδρόμια Αστικές Συγκοινωνίες ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000-2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Σιδηρόδρομοι Αεροδρόμια Αστικές Συγκοινωνίες ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2000-2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Συγκοινωνίες: το συν στις κοινωνίες. Πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΕΙΣ ΤΕΕ Θράκης Για την β Φάση του ΣΠΕΜ

ΘΕΣΕΙΣ ΤΕΕ Θράκης Για την β Φάση του ΣΠΕΜ ΘΕΣΕΙΣ ΤΕΕ Θράκης Για την β Φάση του ΣΠΕΜ Το ΤΕΕ Θράκης, στα πλαίσια του ρόλου του ως Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας, συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες διαβούλευσης ιδιαίτερα σε θέματα προγραμματισμού

Διαβάστε περισσότερα

κόμβος στο δίαυλο Ορέων έως το ακρωτήρι Ταπιά Κόμβος στο δίαυλο Κνιμίδα μέσω των νήσων Λιχάδων

κόμβος στο δίαυλο Ορέων έως το ακρωτήρι Ταπιά Κόμβος στο δίαυλο Κνιμίδα μέσω των νήσων Λιχάδων Ζεύξη του Μαλιακού Κόλπου μέσω Έυβοιας Δύο γέφυρες σύνδεσης Εύβοιας Ηπειρωτικής Ελλάδας. Συμβατική οδός στη Βόρεια Εύβοια με κόμβους πρόσβασης στο τοπικό δίκτυο, κόμβος στο δίαυλο Ορέων έως το ακρωτήρι

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και αξιολόγηση του Ελληνικού μεταφορικού δικτύου των Πανευρωπαϊκών Διαδρόμων IV και X

Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και αξιολόγηση του Ελληνικού μεταφορικού δικτύου των Πανευρωπαϊκών Διαδρόμων IV και X Άρθρο των Α. Γιαλού, Χ. Αραμπαντζή και Δρ. Β. Ζεϊμπέκη Ο κ. Α. Γιαλός είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η κ. Χ. Αραμπαντζή είναι Μηχανικός Περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET06: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET06: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει δεδομένα σχετικά με τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα λιμάνια που βρίσκονται στις Περιφέρειες της Ζώνης Επιρροής

Διαβάστε περισσότερα

ADRIATIC MOTORWAYS OF THE SEA. Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

ADRIATIC MOTORWAYS OF THE SEA. Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ADRIATIC MOTORWAYS OF THE SEA Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ADRIAMOS Εταιρικό Σχήμα Εταίροι: Ιταλία (2) Ελλάδα (1) Λιμενική Αρχή Βενετίας (Επικεφαλής) Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας

Διαβάστε περισσότερα

4. Το άρθρο 161 Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Πρόγραμμα

4. Το άρθρο 161 Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δεκέμβριος 2018 SET06: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Δεκέμβριος 2018 SET06: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ SET06: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει δεδομένα σχετικά με τα αεροδρόμια, τους λιμένες και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς που βρίσκονται στις Περιφέρειες της Ζώνης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του υτικού Άξονα στην ολοκλήρωση των ιευρωπαϊκών δικτύων και η σηµερινή κατάσταση των σιδηροδροµικών συνδέσεων στη ΝΑ Ευρώπη

Ο ρόλος του υτικού Άξονα στην ολοκλήρωση των ιευρωπαϊκών δικτύων και η σηµερινή κατάσταση των σιδηροδροµικών συνδέσεων στη ΝΑ Ευρώπη Ο ρόλος του υτικού Άξονα στην ολοκλήρωση των ιευρωπαϊκών δικτύων και η σηµερινή κατάσταση των σιδηροδροµικών συνδέσεων στη ΝΑ Ευρώπη Γεωργία Αϋφαντοπούλου Πολιτικός Μηχανικός-Συγκ/λόγος Εντεταλµένη ερευνήτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Aθήνα 13.11.2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Aθήνα 13.11.2015 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Aθήνα 13.11.2015 Τηλ: 210. 52.83.494 Fax: 210. 52.83.491 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη του Δ/νοντος Συμβούλου της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. κου Θάνου Βούρδα στα έργα της Πελοποννήσου και συμμετοχή στην έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

Σιδηροδρομική Εγνατία χωρίς Σέρρες και Δράμα

Σιδηροδρομική Εγνατία χωρίς Σέρρες και Δράμα Σιδηροδρομική Εγνατία χωρίς Σέρρες και Δράμα H ιστορική επιλογή του Σουλτάνου Στα 1867 ο Σουλτάνος Αμπντούλ Αζίζ επισκέπτεται τη Διεθνή Έκθεση στο Παρίσι και επίσης άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γοητεύεται από

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ 2019 ΑΘΗΝΑ

Έκδοση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ 2019 ΑΘΗΝΑ Έκδοση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ 2019 ΑΘΗΝΑ Κατάλογος τροποποιήσεων ΔΔ2019 α/α / Ημερομηνία Εδάφιο $$$ $$$ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ Α.Ε.) δημοσιεύει την

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙ Α ΤΕΕ «ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ. Πρόεδρος.Σ. ΟΑΣΑ

ΗΜΕΡΙ Α ΤΕΕ «ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ. Πρόεδρος.Σ. ΟΑΣΑ ΗΜΕΡΙ Α ΤΕΕ «ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ηµήτριος Α. Τσαµπούλας, Καθηγητής ΕΜΠ Πρόεδρος.Σ. ΟΑΣΑ ΑΘΗΝΑ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 οµή Παρουσίασης 1. Υφιστάµενη κατάσταση στην Πρωτεύουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΔ-Β-8: ΧΡΟΝΟΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΔ-Β-8: ΧΡΟΝΟΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης εκτιμά τη χρονοαπόσταση μεταξύ των πόλεων στην Ζώνη Επιρροής της Εγνατίας Οδού με τη χρήση οδικών μεταφορικών μέσων. Η χρονοαπόσταση μεταξύ πόλεων

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου 2/7/2019

Συνέντευξη Τύπου 2/7/2019 Συνέντευξη Τύπου 2/7/2019 Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. με μία ματιά Πεδία δραστηριότητας Διοίκηση και διαχείριση ΒΙ.ΠΕ.: παροχή υπηρεσιών Facility Management (ύδρευσης, αποχέτευσης, λειτουργίας/ συντήρησης κοινόχρηστων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ ΣΤΟΧΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ : ΛΩΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΔΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Αύξηση της ταχύτητας των

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα έρθετε: Χάρτης χιλιομετρικών αποστάσεων: http://vivl-livad.voi.sch.gr/greek/livadeia/apostaseis.htm

Πώς θα έρθετε: Χάρτης χιλιομετρικών αποστάσεων: http://vivl-livad.voi.sch.gr/greek/livadeia/apostaseis.htm Ημερίδα με θέμα: Συνεργασίες λαϊκών βιβλιοθηκών - Εργαλεία, πρότυπα και συλλογικοί κατάλογοι" Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2006 Ώρα: 9.00 Λιβαδειά, Συνεδριακό Κέντρο Κρύας Χάρτης χιλιομετρικών αποστάσεων: http://vivl-livad.voi.sch.gr/greek/livadeia/apostaseis.htm

Διαβάστε περισσότερα

κόμβοςστοδίαυλοορέων έως το ακρωτήρι Ταπιά ΚόμβοςστοδίαυλοΚνιμίδα μέσω των νήσων Λιχάδων

κόμβοςστοδίαυλοορέων έως το ακρωτήρι Ταπιά ΚόμβοςστοδίαυλοΚνιμίδα μέσω των νήσων Λιχάδων Ζεύξη του Μαλιακού Κόλπου μέσω Έυβοιας Δύο γέφυρες σύνδεσης Εύβοιας Ηπειρωτικής Ελλάδας. Συμβατική οδός στη Βόρεια Εύβοια με κόμβους πρόσβασης στο τοπικό δίκτυο, κόμβοςστοδίαυλοορέων έως το ακρωτήρι Ταπιά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 : ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 : ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13 : ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 13.1 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Μορφολογία - Γενικά Ο νοµός Καβάλας είναι ο µόνος µη συνοριακός νοµός της Περιφέρειας και ο νοµός µε το µεγαλύτερο ανάπτυγµα θαλάσσιου µετώπου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΚΟ-Π-2: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΕΣ ΒΙ.ΠΕ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΚΟ-Π-2: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΕΣ ΒΙ.ΠΕ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΚΟ-Π-2: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΕΣ ΒΙ.ΠΕ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει δεδομένα σχετικά με τις Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙΠΕ) καθώς και ορισμένες άλλες παραγωγικές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Δεκέμβριος 2018 ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει δεδομένα σχετικά με τις Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙΠΕ) καθώς και ορισμένες άλλες παραγωγικές αναπτυξιακές υποδομές (τεχνολογικά πάρκα κλπ.) που

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ 2015 ΑΘΗΝΑ

Έκδοση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ 2015 ΑΘΗΝΑ Έκδοση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ 2015 ΑΘΗΝΑ Κατάλογος τροποποιήσεων ΔΔ2015 α/α / Ημερ/νία Εδάφιο ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ Α.Ε.) δημοσιεύει την παρούσα Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει δεδομένα σχετικά με τα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα λιμάνια που βρίσκονται στις Περιφέρειες της Ζώνης Επιρροής

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού στην Ηγουμενίτσα και στο Νομό Θεσπρωτίας που διαμορφώνονται με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού

Προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού στην Ηγουμενίτσα και στο Νομό Θεσπρωτίας που διαμορφώνονται με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού Εισηγητής: Σωκράτης Σεϊτανίδης Προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού στην Ηγουμενίτσα και στο Νομό Θεσπρωτίας που διαμορφώνονται με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού παρακολούθηση των χωρικών επιδράσεων του

Διαβάστε περισσότερα

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ» Δρ. Ν.Κ. ΓΚΕΪΒΕΛΗΣ Σύμβουλος Διοίκησης Business development ANΚO ΑΕ

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ» Δρ. Ν.Κ. ΓΚΕΪΒΕΛΗΣ Σύμβουλος Διοίκησης Business development ANΚO ΑΕ Δρ. Ν.Κ. ΓΚΕΪΒΕΛΗΣ Σύμβουλος Διοίκησης Business development ANΚO ΑΕ ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Τομέας Συμβατικής Διακίνησης Επιβατών Τομέας Εμπορευματικών Μεταφορών Τομέας Δημόσιων Μεταφορών ΤΟΜΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. Τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/796 «σχετικά με τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κατάργηση του Κανονισμού (ΕΚ) 881/2004»,

1. Τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/796 «σχετικά με τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την κατάργηση του Κανονισμού (ΕΚ) 881/2004», 1 Παρά τις θετικές προοπτικές και την κινητικότητα που διαφαίνεται την τελευταία τριετία στις σιδηροδρομικές μεταφορές, η χρήση του σιδηροδρόμου εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αρκετά εμπόδια. Το μεγάλο μειονέκτημα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛHΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ VALUE ENGINEERING

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛHΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ VALUE ENGINEERING ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛHΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ VALUE ENGINEERING Σέργιος Λαμπρόπουλος Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ 14 Ιουνίου 2017 Δημόσιες Υποδομές: Τι πρέπει να γίνει Για να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη είναι αναγκαίο, όσον

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΙΑΤΟ-ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ-ΡΙΟ" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας"

ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΙΑΤΟ-ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ-ΡΙΟ με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αγίας Σοφίας 10 Νέο Ψυχικό Ταχ.Κώδικας : 154 51 Πληροφορίες : ΑΝΔΡΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

27 Νοεμβρίου Πολυτροπικός μεταφορικός Διάδρομος ADRIETA : Ο ρόλος του Λιμένα Ηγουμενίτσας

27 Νοεμβρίου Πολυτροπικός μεταφορικός Διάδρομος ADRIETA : Ο ρόλος του Λιμένα Ηγουμενίτσας 27 Νοεμβρίου 2018 Πολυτροπικός μεταφορικός Διάδρομος ADRIETA : Ο ρόλος του Λιμένα Ηγουμενίτσας Ανδρέας Νταής Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. 1 Υποδομές Λιμένα Ηγουμενίτσας Παλαιός Λιμένας

Διαβάστε περισσότερα

To Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταφορών 2014-2020 και το Πλαίσιο Αξιολόγησης του

To Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταφορών 2014-2020 και το Πλαίσιο Αξιολόγησης του To Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταφορών 2014-2020 και το Πλαίσιο Αξιολόγησης του Ζωή ΠΑΠΑΣΙΩΠΗ Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗ Ιαν-13 Φεβ-13 Μαρ-13 Απρ-13 Μαϊ-13 Ιουν-13 Ιουλ-13 Αυγ-13 Σεπ-13 Οκτ-13 Νοε-13 Δεκ-13 ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ Υλοποίηση της συμφωνίας με την ΕΤΕπ για τις ΜμΕ και συμβασιοποίηση ακόμη 400 εκ. ευρώ από τα 1,44

Διαβάστε περισσότερα

Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές

Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές Φορέας Χρηματοδότησης : Γενική Γραμματεία Εμπορίου Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Συνολικός προϋπολογισμός Δημόσιας Δαπάνης: 30 εκ. ευρώ ( ) (Τα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αγίας Σοφίας 10 Νέο Ψυχικό Ταχ.Κώδικας : 154 51 Πληροφορίες : ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙ Α '' ΣΙ ΗΡΟ ΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ ''

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙ Α '' ΣΙ ΗΡΟ ΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ '' ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙ Α '' ΣΙ ΗΡΟ ΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ '' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20-09-2006 Το 1999 το τµήµα Θράκης του ΤΕΕ είχε εκπονήσει µία εργασία που παρουσιάστηκε στην Κοινή Σύσκεψη.Ε. του ΤΕΕ στην

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET07: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΕΣ ΒΙ.ΠΕ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET07: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΕΣ ΒΙ.ΠΕ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET07: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΕΣ ΒΙ.ΠΕ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει δεδομένα σχετικά με τις Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙΠΕ) καθώς και ορισμένες άλλες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ 03/10/2018 VMC TEXNIKH E.E. Νηρέως 10 Π.Φάληρο 17561 τηλ:(210)9854850 fax.:(210)9858929 email: info@vmconsulting.gr www.vmconsulting.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΥΦΥΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΥΦΥΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΥΦΥΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ Δρ. Άγγελος Αμδίτης Διευθυντής Έρευνας ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ Πρόεδρος του ITS Hellas ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ITS Hellas & Ρόλος ITS for

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 m npcf ρπμμη ψβ tjw σ^πτυξπι ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΚΟΡΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ^ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ Ε.Υ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΙΜΕ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΙΜΕ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΙΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΜΙΠ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (1/3) Ικανότητα οχήματος: Ο μέγιστος αριθμός επιβατών που μπορεί να εξυπηρετηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET07: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΕΣ ΒΙ.ΠΕ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET07: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΕΣ ΒΙ.ΠΕ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET07: ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΕΣ ΒΙ.ΠΕ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει δεδομένα σχετικά με τις Βιομηχανικές Περιοχές (ΒΙΠΕ) καθώς και ορισμένες άλλες παραγωγικές

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 11/10/2018 Α. Π.: ΕΥ /ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 7267/

Αθήνα 11/10/2018 Α. Π.: ΕΥ /ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 7267/ INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Date: 2018.10.11 13:09:12 EEST Reason: Location: Athens ΑΔΑ: ΨΦΥΜ465ΧΙ8-Ω3Η Αθήνα 11/10/2018 Α. Π.: ΕΥ /ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 7267/11-10-2018

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Νέο Ψυχικό, 27/06/2013 Α.Π. : 1121/ Προς: ΕΡΓΟΣΕ ΚΑΡΟΛΟΥ 27 ΑΘΗΝΑ T.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Νέο Ψυχικό, 27/06/2013 Α.Π. : 1121/ Προς: ΕΡΓΟΣΕ ΚΑΡΟΛΟΥ 27 ΑΘΗΝΑ T. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αγίας Σοφίας 10 Νέο Ψυχικό Ταχ.Κώδικας : 154 51 Πληροφορίες : ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Έξυπνες λύσεις για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου Ιωάννινα, 29 Μαρτίου 2016 Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, www.nrso.ntua.gr/geyannis

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Νέο Ψυχικό, 13/10/2014 Α.Π. : 1734/Φ.93 Προς: ΕΡΓΟΣΕ ΚΑΡΟΛΟΥ 27 T.K : 10437

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Νέο Ψυχικό, 13/10/2014 Α.Π. : 1734/Φ.93 Προς: ΕΡΓΟΣΕ ΚΑΡΟΛΟΥ 27 T.K : 10437 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο γνωμοδότησης. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0294(COD) της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης

Σχέδιο γνωμοδότησης. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0294(COD) της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης 26.6.2012 2011/0294(COD) Σχέδιο γνωμοδότησης της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης προς την Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση και Σχεδιασμός Μεταφορών Ι Ανάλυση Μεταφορικής Ζήτησης

Ανάλυση και Σχεδιασμός Μεταφορών Ι Ανάλυση Μεταφορικής Ζήτησης Ανάλυση Μεταφορικής Ζήτησης Παναγιώτης Παπαντωνίου Δρ. Πολιτικός Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγος ppapant@upatras.gr Πάτρα, 2017 Περιεχόμενα Χαρακτηριστικά της Ζήτησης για μετακίνηση Ανάλυση καμπύλης μεταφορικής

Διαβάστε περισσότερα

Εμπορευματική σύνδεση του. Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) με το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ)

Εμπορευματική σύνδεση του. Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) με το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) Εμπορευματική σύνδεση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) με το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) Περιεχόμενα Παρουσίαση των δύο συνεργατών Σύμπλευση Στόχος Θεωρητικό υπόβαθρο Εμπειρία μέχρι σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό σημείο επαφής δεδομένων ΕΣΜ: Crocodile II

Εθνικό σημείο επαφής δεδομένων ΕΣΜ: Crocodile II Παναγιώτης Ιορδανόπουλος Επιστημονικός Συνεργάτης Εθνικό σημείο επαφής δεδομένων ΕΣΜ: Crocodile II Υπό την αιγίδα: 23-24/1/2018 3η Διημερίδα ITS Hellas 2018, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Ο κυρίαρχος ρόλος της στην ανάπτυξη Πολυτροπικού Συστήματος Μεταφορών στην Ν.Α Ευρώπη

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Ο κυρίαρχος ρόλος της στην ανάπτυξη Πολυτροπικού Συστήματος Μεταφορών στην Ν.Α Ευρώπη ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Ο κυρίαρχος ρόλος της στην ανάπτυξη Πολυτροπικού Συστήματος Μεταφορών στην Ν.Α Ευρώπη Θεσσαλονίκη, 23 Νοεμβρίου 2018 Απόστολος Αντωνούδης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα