International Pole Sports Federation. ULTRA Pole Championships Κανόνες και Κανονισμοί 2018 / 2019

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "International Pole Sports Federation. ULTRA Pole Championships Κανόνες και Κανονισμοί 2018 / 2019"

Transcript

1 International Pole Sports Federation ULTRA Pole Championships Κανόνες και Κανονισμοί 2018 / Copyright 2018 IPSF Το παρόν έγγραφο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για διαγωνισμούς που εγκρίνονται από την Διεθνή Ομοσπονδία Αθλητισμού Πυλών. Είναι ποινικό αδίκημα η αναπαραγωγή ή η χρήση αυτού του Κώδικα Σημείων χωρίς τη ρητή άδεια του IPSF.

2 Τι είναι το ULTRA POLE Το ULTRA POLE είναι μια μέθοδος ελεύθερου στυλ κινήσεων στους στύλους που αποτελείται από αγωνιστικούς γύρους στυλ μάχης, όπου οι διεκδικητές επιστρατεύουν όλες τις κινήσεις για να πολεμήσουν τους αντίπαλους διεκδικητές ώστε να στεφθούν η ULTRA POLE Παγκόσμιος Πρωταθλητής 20XX. Κάθε μάχη ULTRA POLE διαρκεί συνολικά 2 λεπτά - οι διεκδικητές έχουν το πολύ 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά για να καθορίσουν την πρόκλησή τους, εναλλάσσοντας έτσι τον χρόνο και επιτρέποντας σε κάθε διεκδικητή να αγωνιστεί τουλάχιστον 2 φορές για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Δεν υπάρχει ελάχιστο χρονικό όριο. Αυτές οι μάχες ένας προς ένας είναι ελεύθερο στυλ (freestyle) και όχι προκαθορισμένες ρουτίνες. Βαθμολογία Το Σύστημα Μάχης ULTRA POLE βασίζεται σε 5 βασικές προσεγγίσεις / προοπτικές κρίσης για κάθε γύρο μάχης. το σύστημα βαθμολόγησης έχει συγκεντρωθεί για να επαινέσει τη μορφή ελεύθερου στυλ του ULTRA POLE. Κάθε ένα από τα 5 στοιχεία είναι ένας διαφορετικός τρόπος αξιολόγησης των διαφορετικών συνιστωσών της μάχης. Αυτά τα 5 στοιχεία είναι: 1. Γύροι μάχης 2. Βαθμός δυσκολίας 3. Τεχνική εκτέλεση 4. Παρουσίαση 5. Συνολική απόδοση Ένας γύρος είναι η σειρά του διεκδικητής μέσα σε μια μάχη δύο λεπτών. Χρησιμοποιήστε τον γύρο σας δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα τη φορά. Χρησιμοποιήστε τον γύρο σας για να απαντήσετε στην πρόκληση του διεκδικητή σας. Ο συνδυασμός των γύρων του κάθε διεκδικητή ισούται με μια μάχη στο σύνολο της. Τρεις ειδικευμένοι κριτές ανατίθενται να κρίνουν αντικειμενικά όλα τα κριτήρια, με έναν από τους τρεις δικαστές να είναι ο κύριος δικαστής. Ο νικητής είναι ο διεκδικητής με τη μεγαλύτερη βαθμολογία συνολικά. Κάθε διεκδικητής θα κριθεί σύμφωνα με μια καθορισμένη δομή ως εξής:

3 ULTRA POLE ΦΥΛΛΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟ ΩΣ ΟΔΗΓΙΑ ΑΘΛΗΤΗΣ 1(ΑΡΙΣΤΕΡΑ): ΑΘΛΗΤΗΣ 2 (ΔΕΞΙΑ): ΚΡΙΤΗΣ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΡΙΣΗΣ: Κυριαρχεί: Πλήρεις Βαθμοί Δεν Κυριαρχεί: Κανένας Βαθμός ΓΥΡΟΙ ΜΑΧΗΣ 35 ΒΑΘΜΟΙ A1 A2 Οπτική Επίδραση Μουσική Ολοκλήρωση Δυναμική Ροή Δημιουργία Ακροβατικών Καινοτομία Τρικ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 25 ΒΑΘΜΟΙ DOD - Ακροβατικά DOD Δύναμη στον στύλο DOD - Pole Flex/contort DOD Περιστροφές στον στύλο DOD Εργασία Δαπέδου ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10 ΒΑΘΜΟΙ Δύναμη και Έλεγχος Ακροβατικά και Ικανότητα ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 20 ΒΑΘΜΟΙ Εκρηκτικότητα Διατηρημένη Αντοχή: Αβίαστες μάχες Προβολή, στάση, αυτοπεποίθηση Συμμετοχή πλήθους ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ 10 ΒΑΘΜΟΙ Impact and Memorability Motivational/Κινητικότητα ΥΠΟΣΥΝΟΛΟ: ΠΟΙΝΕΣ - ΒΑΘΜΟΙ Πτώση -2 Χυδαιότητα (Φωνή και ρούχα) -3 Διάλειμμα στη διάρκεια της μάχης -3 ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ (100 πιθανό) TOTAL:

4 Επισκόπηση Αποτελεσμάτων Οι δεξιότητες θα κριθούν σε μια μορφή όλα ή τίποτα. Εάν ο διεκδικητής επιδεικνύει υπεροχή σε μια δεξιότητα, τότε στον διεκδικητή θα απονεμηθούν πλήρεις βαθμοί. Αν δεν είναι κυρίαρχος, δεν θα δοθούν βαθμοί. Τα φύλλα βαθμολογίας χρησιμοποιούνται ως κατευθυντήρια γραμμή για να βοηθήσουν τους δικαστές να θυμούνται τις δεξιότητες που επιτεύχθηκαν ή όχι, προκειμένου να απονεμηθεί δίκαια ο γύρος. Ορισμοί του συστήματος βαθμολόγησης 1. Γύροι μάχης Το τμήμα Γύρος Μάχης του συστήματος βαθμολόγησης καλύπτει ουσιαστικά την επισκόπηση της μάχης και τον τρόπο με τον οποίο ο διεκδικητής συνδυάζει διάφορες κινήσεις και συστατικά για να δημιουργήσει μια πρόκληση ελεύθερου στυλ. Οπτική επίδραση: Αυτό αναφέρεται στην επίδραση της οπτικής αναπαράστασης των συνδυασμών για μάχη στον κριτή. Η παρουσίαση έχει έναν συνολικό παράγοντα όσον αφορά την οπτική εμφάνιση; Δημιουργική εκτέλεση ακροβατικών: Πόση δημιουργικότητα ενσωματώθηκε στην πρόκληση που έχει τεθεί; Ο διεκδικητής προβάλλει καινοτόμο τρόπο σκέψης και δημιουργικότητας στα ακροβατικά που συνδυάζει ως απάντηση και πρόκληση; Οι κριτές θα εξετάσουν επίσης τη δημιουργικότητα που παρουσιάζουν οι διεκδικητές στις μεταβάσεις τους μεταξύ των ακροβατικών τους. Δυναμική ροή: Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν ελεύθερο ανταγωνισμό, οι κριτές θα αναζητούν μια πρόκληση που κινείται συνεχώς - αυτή η γρήγορη έκδοση της μάχης θα πρέπει να ρέει συνεχώς. Μαζί με αυτό, οι κριτές θα αναζητούν μεταβάσεις που είναι ομαλές και έτσι βοηθούν τη ροή ολόκληρης της απάντησης ή της πρόκλησης. Μουσική ολοκλήρωση: Δεδομένου ότι η μουσική θα παρασχεθεί από τον διοργανωτή του διαγωνισμού, ο διεκδικητής πρέπει να αποδείξει την ελεύθερη ικανότητα στυλ του ενσωματώνοντας και ερμηνεύοντας τη μουσική που παρέχεται στην πρόκληση του. Ο διεκδικητής πρέπει να χρησιμοποιήσει τη μουσική στη μάχη και να προβλέψει την κίνηση της μουσικής. Καινοτομία κόλπου: Αυτή η εξελισσόμενη μορφή στύλου είναι το καλύτερο μέρος για να παρουσιάσετε τα νεότερα και πιο καινοτόμα κόλπα, συνδυασμούς και ιδέες. Οι κριτές θα ψάχνουν για κάτι εκτός συνηθισμένων κόλπων από τους διεκδικητές οι οποίοι αποδεικνύοντας την εφευρετικότητα και την κατανόηση της εξέλιξης της μορφής ULTRA POLE θα ανταμείβονται σε μεγάλο βαθμό στη βαθμολογία.

5 2. Βαθμός Δυσκολίας Οι κριτές θα αναζητούν βαθμό δυσκολίας σε όλα τα στοιχεία που αποτελούν ένα γύρο μάχης. Αυτό περιλαμβάνει τα εξής: Ακροβατικά: Αυτό αναφέρεται στον βαθμό δυσκολίας που εμφανίζεται στους συνδυασμούς των ακροβατικών που περιλαμβάνονται Δύναμη στύλου: Οι κριτές θα εξετάσουν το βαθμό δυσκολίας των συστατικών αντοχής που περιλαμβάνονται στους γύρους μάχης. Pole Flex / Contortion: Οι κριτές θα αναζητούν βαθμό δυσκολίας, ευελιξίας ή κόλπα contortion που περιλαμβάνονται στους γύρους μάχης. Περιστροφές: Οι κριτές θα αναζητούν βαθμό δυσκολίας στην ενσωμάτωση των περιστροφών και των περιστρεφόμενων συνιστωσών στους γύρους μάχης. Βασική εργασία: Η βασική εργασία αναφέρεται στον βαθμό δυσκολίας οποιασδήποτε ροής με βάση το δάπεδο ή το πάτωμα, συνδυασμούς και κίνηση που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των άλλων στοιχείων των γύρων μάχης. 3. Τεχνική Εκτέλεση Αυτή η ενότητα καλύπτει την πραγματική τεχνική εκτέλεση των στοιχείων που ενσωματώνονται στο γύρο μάχης. Τα παρακάτω τμήματα θα κριθούν: Ισχύς και έλεγχος: Οι κριτές θα αναζητούν μια επίδειξη εξουσίας και ελέγχου σε όλους τους γύρους μάχης - ο διεκδικητής θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει την δύναμη να ολοκληρώσει τους γύρους, καθώς και τον έλεγχο σε όλη την παρουσίαση της πρόκλησης.. Ακροβατικά και δεξιότητες: Ενώ ο βαθμός δυσκολίας χρησιμοποιείται για να εκτιμηθεί πόσο δύσκολη είναι η εκτέλεση των ακροβατικών, αυτό το τμήμα χρησιμοποιείται για να αξιολογήσει την εκτέλεση των ακροβατικών, καθώς και την ικανότητα που χρησιμοποιείται για να παρουσιάσει ολόκληρους γύρους μάχης. Οι κριτές θα εξετάσουν επίσης την εκτέλεση όλων των συνιστωσών όσον αφορά τη μορφή και την κυριαρχία.

6 4. Παρουσίαση Αυτό το τμήμα χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση ολόκληρης της παρουσίασης των γύρων μάχης από την άποψη της διασκέδασης, της εμπλοκής και της ενέργειας. Εκρηκτική ενέργεια: To ULTRA POLE είναι μια μορφή υψηλής ενέργειας, και οι δικαστές αναζητούν έτσι τους διεκδικητές που εμφανίζουν κατάλληλα την εκρηκτική ενέργεια και προβάλλοντας την ένταση της μουσικής μέσω των ενεργειών τους. Σταθερή αντοχή Αβίαστες μάχες: Οι διεκδικητές πρέπει να εμφανίζουν σταθερή αντοχή σε όλη τη μάχη. Καθώς πρόκειται για αθλητισμό υψηλής ενέργειας, οι κριτές θα αναζητούν κάθε ένδειξη ότι τα επίπεδα αντοχής των διεκδικητών μειώνονται. Προβολή, στάση και εμπιστοσύνη: Αυτή η ενότητα αφορά τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζετε την πρόκλησή σας στο κοινό, τους κριτές και τους συνδιεκδικητές σας - οι κριτές θα αναζητούν την προβολή σας όσον αφορά τη σκηνική παρουσία, το χάρισμα, τη στάση και την εμπιστοσύνη στην πρόκλησή σας. Συμμετοχή κοινού: Οι αμφισβητίες ενθαρρύνονται να συνεργαστούν με το κοινό. Όσο περισσότερο εμπλέκεται ο κόσμος, τόσο πιο διεκδικητής ανταμείβεται. Οι διεκδικητές επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το πλήθος. Αυτό είναι ένα από τα συστατικά που θέτει το ULTRA POLE εκτός από άλλους διαγωνισμούς στύλων. 5. Συνολική Απόδοση Δεδομένου ότι το ULTRA POLE αφορά την εμπλοκή, οι κριτές θα αξιολογήσουν τη συνολική απόδοση των διεκδικητών αναζητώντας τα παρακάτω: Αντίκτυπος και απομνημόνευση: Οι κριτές θα αναζητούν τον παράγοντα γουάου. Ποιος ήταν ο αντίκτυπος που πέτυχαν οι διεκδικητές κατά τη διάρκεια των γύρων μάχης τους; Είναι αυτό το είδος των επιδόσεων που θα κάνουν το πλήθος να ξεσηκωθεί, να κερδίσει την προσοχή του, και να το θυμάται μετά την ημέρα που γίνεται; Είναι αυτό που οι άνθρωποι θα μιλάνε αύριο; Κινητήρια δύναμη: Θα είναι αυτή μια από αυτές τις παρουσιάσεις που θα οδηγήσουν τους μελλοντικούς διεκδικητές να αναλάβουν την πρόκληση; Οι κριτές θα αναζητήσουν μια παράσταση που πιστεύουν ότι θα παρακινήσει τους άλλους στο δικό τους ταξίδι στύλων. Μήπως η παρουσίαση της συνολικής μάχης σας κάνει να θέλετε να πηδήξετε και να το δοκιμάσετε αμέσως?

7 6. Κρατήσεις Πτώση: Οι κριτές θα αφαιρέσουν βαθμούς ανά περιστατικό. Μια πτώση ορίζεται ως ξαφνική, γρήγορη κάθοδος χωρίς έλεγχο, όπου ο διεκδικητής έρχεται σε επαφή με το πάτωμα. Χυδαιότητα (φωνή, ένδυση και ενέργειες): Οι κριτές θα αφαιρέσουν βαθμούς αν θεωρήσουν ότι ο διεκδικητής είναι χυδαίος (είτε σε ρούχα, χειρονομίες ή φωνητικά). Η λιτότητα και η έλλειψη σεβασμού προς το κοινό μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό ενός διεκδικητή. Ενώ οι μικρές δυσλειτουργίες στο κοστούμι (όπως πτώση του strap) θα παραβλεφθούν λόγω της αναμενόμενης έντασης και της υψηλής ενέργειας στο ULTRA POLE σημαντικές δυσλειτουργίες όπως ρούχα να ανεβαίνουν, tops να κόβονται πολύ χαμυλά η κομμάτια να χαλαρώνουν με κινδυνο να γίνουν επικίνδυνα για τον αθλητή θα υπάρχουν κυρώσεις. Δυσλειτουργίες που οδηγούν σε έκθεση των γεννητικών οργάνων οδηγούν σε άμεση αποβολή. Διάλειμμα στη διάρκεια μάχης: Ένας διεκδικητής θα χάσει πόντους αν προσπαθήσει να μονοπωλήσει τον χρόνο μάχης και έτσι να σπάσει τη διαδικασία μάχης μη επιτρέποντας στους συναδέλφους τους διεκδικητές να απαντήσουν ή να καθορίσουν την πρόκλησή τους. Η ποινή αυτή θα αποφασιστεί από τον επικεφαλής κριτή. 7. Κανόνες 7.1 Κριτήρια Μάχης Οι μάχες είναι ανά φύλο. Μόνο οι διεκδικητές ηλικίας 16 ετών και άνω κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος Ultra Pole μπορούν να αγωνιστούν. Κάθε μάχη στο σύνολό της θα διαρκέσει ακριβώς 2 λεπτά. Κάθε διεκδικητής πρέπει να εναλλάσσεται σε μια μάχη μέχρι να τελειώσει η ώρα.. Κάθε αμφισβητίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 δευτερόλεπτα ανά πρόκληση στο γύρο. Δεν υπάρχει ελάχιστο χρονικό όριο. Ο πλήρης χρόνος κάθε μάχης θα υποδεικνύεται από ένα ηχητικό σήμα / από τον εκφωνητή. Οι μάχες θα είναι σε μορφή νοκ άουτ. Ο νικητής από κάθε γύρο περνά στον επόμενο γύρο μέχρι να βρεθεί ο τελικός νικητής Θα γίνονται κρατήσεις βαθμών για περιττές διακοπές στη διαδικασία Τα καλύτερα κόλπα και combos / cascade στον στύλο και γύρω από αυτόν θα λάβουν την υψηλότερη βαθμολογία Επιτρέπεται και ενθαρρύνεται η αλληλεπίδραση μεταξύ διεκδικητών και θεατών, όπως παιχνίδια πειράγματος.εντούτοις, απαγορεύεται η επαφή μεταξύ ανταγωνιστών ή η χυδαιότητα οποιουδήποτε είδους. Ο τελικός νικητής θα είναι ο τελευταίος διεκδικητής που στέκεται στο τέλος των γύρων νοκ-άουτ. Μια μάχη θα διεξαχθεί για την τρίτη θέση - ο ηττημένος από κάθε μια από τις τελευταίες μάχες θα μάχεται ο ένας τον άλλον για την τρίτη θέση. 7.2 Κρίση 3 δικαστές θα κρίνουν κάθε μάχη Ένας από τους κριτές θα είναι ο επικεφαλής κριτής Κάθε κριτής θα κρίνει σε όλα τα κριτήρια

8 κριτής θα σηκώσει ενα σημαιακι με βαθμολογία βασισμένο στης σημειωσεις του. Οι κριτές θα ολοκληρώσουν τις κάρτες βαθμολογίας με βάση το αν κάθε δεξιότητα ήταν κυρίαρχη ή όχι. 7.3 Στύλοι Κάθε διαγωνιζόμενος θα έχει τον δικό του στύλο. Οι στύλοι θα τοποθετηθούν 3 μέτρα μακριά ο ένας από τον άλλον. Θα χρησιμοποιηθούν στύλοι ορείχαλκου 45mm. Και οι δύο στύλοι θα είναι στατικοί. Ο διοργανωτής μπορεί να επιλέξει να παρέχει ένα προστατευτικό στρώμα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των αθλητών κατά τη διάρκεια των ακροβατικών. Ο διοργανωτής θα ενημερώσει τους διεκδικητές εάν θα παρασχεθούν στρώματα. Οι στύλοι θα καθαρίζονται μεταξύ κάθε γύρου. 7.4 Μουσική Η μουσική θα είναι επιλογή του διοργανωτή. Η μουσική θα αναπαράγεται τυχαία. Η μουσική θα είναι μεταξύ BPM και γρήγορη. 7.5 Ρούχα / Μαλλιά / Μακιγιάζ Οι αθλητές μπορούνε να επιλέξουν μόνοι τους την ενδυμασία τους που μπορει να περιλαμβάνει αλλά χωρίς να είναι περιορισμένο σε κάποιο στυλ. Τα ρούχα πρέπει να είναι φιλικά προς την οικογένεια. Τα πόδια μπορεί να είναι γυμνά ή προστατευτικά ποδιών μπορούν να φορεθούν. Επιτρέπεται οποιοδήποτε στυλ μακιγιάζ. Κάθε στυλ μαλλιών επιτρέπεται. Face paint πράγματα στα μαλλιά η καπέλα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στο κεφάλι. Εάν κάποιο μέρος της φορεσιάς χαλαρώσει, ο διεκδικητής πρέπει να το βγάλει από τη σκηνή στο τέλος της μάχης. 7.6 Απαγορεύσεις Κοσμήματα. Ρούχα που μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο Μάσκες. Δεν επιτρέπεται να παραμείνουν στη σκηνή κομμάτια ένδυσης κλπ. Ασέβεια και χυδαιότητα Βαφή, λοσιόν ή υγρό. Στηρίγματα. Φωτιά.

International Pole Sports Federation. Artistic Pole Championships Σύστημα Βαθμολόγησης 2017/18

International Pole Sports Federation. Artistic Pole Championships Σύστημα Βαθμολόγησης 2017/18 International Pole Sports Federation Artistic Pole Championships Σύστημα Βαθμολόγησης 2017/18 www.polesports.org Το παρόν έγγραφο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για διαγωνισμούς που έχουν εγκριθεί από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ BATTLEGROUNDS

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ BATTLEGROUNDS Τα Battlegrounds είναι μια νέα εμπειρία τουρνουά του League of Legends που σας φέρνει αντιμέτωπους με άλλες από τη χώρα σας. Αν βρίσκεστε στο επίπεδο 30, απλώς δημιουργήστε μια ομάδα πέντε ατόμων στον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ BARTENDERS ΕΛΛΑΔΟΣ Member of International Bartenders Association

ΕΝΩΣΗ BARTENDERS ΕΛΛΑΔΟΣ Member of International Bartenders Association Member of International Bartenders Association 24ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cocktail HO.RE.CA, 08-11Φεβρουαρίου 2019, Metropolitan Expo, 10/02/2019 Στα πλαίσια του 24ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος cocktail

Διαβάστε περισσότερα

Παράλληλη πιλοτική κατηγορία για αρχάριες ομάδες Γυμνασίου: Πρωτέας

Παράλληλη πιλοτική κατηγορία για αρχάριες ομάδες Γυμνασίου: Πρωτέας Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Παράλληλη πιλοτική κατηγορία για αρχάριες ομάδες Γυμνασίου: Πρωτέας Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολογία Α έκδοση Επιμέλεια: Τούρλος Ιωάννης Τσατσαρώνης

Διαβάστε περισσότερα

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες o Emojito! είναι ένα παιχνίδι παρέας, για 2 έως 14 άτομα, όπου οι παίκτες προσπαθούν να εκφράσουν συναισθήματα που απεικονίζονται σε κάρτες, είτε χρησιμοποιώντας το πρόσωπό τους, είτε ήχους ή και τα 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΔIΑ ΤΗΣ ΜAΧΗΣ - ΕΠΙΣΚOΠΗΣΗ

ΠΕΔIΑ ΤΗΣ ΜAΧΗΣ - ΕΠΙΣΚOΠΗΣΗ Τα Πεδία της μάχης είναι μια νέα εμπειρία τουρνουά του League of Legends που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ομάδα και να αναμετρηθείτε με άλλες ομάδες από τη χώρα σας. Δεν έχει σημασία η θέση σας στην

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΟΙ STREET DANCE ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ URBAN DANCESPORT

ΧΟΡΟΙ STREET DANCE ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ URBAN DANCESPORT ΧΟΡΟΙ STREET DANCE ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ URBAN DANCESPORT Κανόνας. STR.1 (Γενικοί Κανόνες για τον Street Dance) 1.1 Δεδομένου ότι τα είδη / μορφές σε αυτήν την ενότητα ποικίλλουν και κάθε είδος μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ BACKGAMMON ΤΟΥ 12 ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ BACKGAMMON ΤΟΥ 12 ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ BACKGAMMON ΤΟΥ 12 ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON 2018-19 ΓΕΝΙΚΑ 1. Σύμφωνα με σχετική Προκήρυξή της Διοικούσας Επιτροπής για τη Δημιουργία Ομοσπονδίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Κανόνες & Κανονισμοί 2017

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Κανόνες & Κανονισμοί 2017 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Α ΈΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017 ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ Κανόνες & Κανονισμοί 2017 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΙΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΟΣΗ Α) Α ΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΗΠΕ ΩΝ. Β) Α ΕΙΑ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμός Αγώνων Αιωροπτερισμού Ακρίβειας & Διάρκειας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Κανονισμός Αγώνων Αιωροπτερισμού Ακρίβειας & Διάρκειας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κανονισμός Αγώνων Αιωροπτερισμού Ακρίβειας & Διάρκειας ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΩΡΟΠΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ε mail: chhg@hang-gliding.gr Έκδοση 9η 1. Γενικά 1.1

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΙ Η προαγωγή της υγείας Η κοινωνική αλληλεπίδραση Χαρακτήρας περιπέτειας Αρχή ομαδικής συνεργασίας

ΣΚΟΠΟΙ Η προαγωγή της υγείας Η κοινωνική αλληλεπίδραση Χαρακτήρας περιπέτειας Αρχή ομαδικής συνεργασίας Περιγραφή του προγράμματος Το Kids Athletics είναι ένα παιδαγωγικό πρόγραμμα για μαθητές που αποτελεί μία διαφορετική προσέγγιση από το ενήλικο μοντέλο του Στίβου. Αυτή η προσέγγιση στρέφεται σε μορφές

Διαβάστε περισσότερα

Οι γνώμες είναι πολλές

Οι γνώμες είναι πολλές Η Ψυχολογία στη Φυσική Αγωγή στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ΚασταμονίτηςΚωνσταντίνος Ψυχολόγος Οι γνώμες είναι πολλές Πολλές είναι οι γνώμες στο τι προσφέρει τελικά ο αθλητισμός στην παιδική ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

Όροι συμμετοχής. απαραίτητες προϋποθέσεις (α) (β) CPS Paphos Branch δηλώσεις συμμετοχής Δικαίωμα Συμμετοχής Κριτική πνευματικά δικαιώματα

Όροι συμμετοχής. απαραίτητες προϋποθέσεις (α) (β) CPS Paphos Branch δηλώσεις συμμετοχής Δικαίωμα Συμμετοχής Κριτική πνευματικά δικαιώματα ς ώ ς ύ ά ά Τι είναι: Ο Φωτομαραθώνιος είναι μια δράση η οποία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να δουν την πόλη μέσα από μια νέα διάσταση. Τους ωθεί, μέσα από μια φωτογραφική πρόκληση να ανακαλύψουν νέες έννοιες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Α -Β -Γ -Δ -Ε 2009-2012 Ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2009 1 Άρθρο 1: ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας 2015 1 1. Περιγραφή δοκιμασίας Το φετινό όνομα της δοκιμασίας του διαγωνισμού στην κατηγορία του Πανεπιστημίου είναι

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Επιχειρήσεων

Διοίκηση Επιχειρήσεων 10 η Εισήγηση Δημιουργικότητα - Καινοτομία 1 1.Εισαγωγή στη Δημιουργικότητα και την Καινοτομία 2.Δημιουργικό Μάνατζμεντ 3.Καινοτομικό μάνατζμεντ 4.Παραδείγματα δημιουργικότητας και καινοτομίας 2 Δημιουργικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2014 2015

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2014 2015 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2014 2015 Περιεχόμενα 1 Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4 ΜΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 5 ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 6 ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΩ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2016 2017 ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Θα πραγματοποιηθούν 4-6 περιφερειακοί ατομικοί γύροι στις περιφέρειες με αδειοδοτημένες αίθουσες, που θα αποδίδουν

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019

Line Follower v.1.2 Aegean Robotics Competition 2019 Κανονισμοί Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ CHEER LEAGUE ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ CHEER LEAGUE ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ CHEER LEAGUE ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2017 1. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η Ευρωπαϊκή Cheer League (ECL) είναι ένα εικονικό πρωτάθλημα με ειδικό σύστημα βαθμολόγησης το οποίο προσφέρει στους αθλητές την επιπρόσθετη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

14320/17 ΜΑΚ/νικ/ΘΛ 1 DG G 3 C

14320/17 ΜΑΚ/νικ/ΘΛ 1 DG G 3 C Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Νοεμβρίου 2017 (OR. en) 14320/17 RECH 359 COMPET 751 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Προεδρία Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων / Συμβούλιο Προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

2. Κριτική Σκέψη και Έρευνα

2. Κριτική Σκέψη και Έρευνα 2. Κριτική Σκέψη και Έρευνα Η προώθηση της συμμετοχής των νέων μέσα από την παγκόσμια πολιτότητα μπορεί να έχει μια σειρά από θετικά αποτελέσματα για τους μαθητές. Οι ικανότητες που μπορούν να αναπτυχθούν

Διαβάστε περισσότερα

EUROHOOPS DOME 4on4 BASKETBALL TOURNAMENT ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

EUROHOOPS DOME 4on4 BASKETBALL TOURNAMENT ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ EUROHOOPS DOME 4on4 BASKETBALL TOURNAMENT ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ - ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ ΟΜΙΛΟΣ Α: 12 ομάδες ΟΜΙΛΟΣ Β: 12 ομάδες Στην φάση των Ομίλων θα περνούν και οι 12 ομάδες εκ των οποίων οι 6 νικητές

Διαβάστε περισσότερα

Έννοιες Φυσικών Επιστημών Ι

Έννοιες Φυσικών Επιστημών Ι Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Έννοιες Φυσικών Επιστημών Ι Ενότητα 4: Σύνοψη Σπύρος Κόλλας (Βασισμένο στις σημειώσεις του Βασίλη Τσελφέ) 1 Περιεχόμενο Γιατί διδάσκουμε Φ.Ε. στη Γ.Ε.;

Διαβάστε περισσότερα

24ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο 2016 Αθήνα, 24-25/9/2016

24ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο 2016 Αθήνα, 24-25/9/2016 24ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο 2016 Αθήνα, 24-25/9/2016 Συνεργασία και συμπεριφορά διαιτητών πριν τον αγώνα Εισηγητής: Μαυρικίδης Σταύρος Πρόεδρος ΟΔΒΕ & ΤΕΔ/ΟΔΒΕ Το άθλημα της πετοσφαίρισης Η πετοσφαίριση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2017 2018 ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΤΜΗΜΑ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Σε όλους τους Ομίλους, θα πραγματοποιηθούν συνολικά πέντε (5) περιφερειακοί ατομικοί

Διαβάστε περισσότερα

Καρλόβασι, 28 & 29 Απριλίου Διοργάνωση :

Καρλόβασι, 28 & 29 Απριλίου Διοργάνωση : Aegean Robotics Καρλόβασι, 28 & 29 Απριλίου Διοργάνωση : Η ομάδα AegeanRobotics του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΜΥΘΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ» Δράσεις που υλοποιήθηκαν με την Γ Τάξη του 64 ο Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης Σχολικό έτος 2011-2012 Συντελεστές προγράμματος Οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP FINALS 2015 ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP FINALS 2015 ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP FINALS 2015 ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 Αγαπητοί συνάδελφοι, προπονητές, Άλλος ένας κύκλος του πρωταθλήματος JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP κλείνει.

Διαβάστε περισσότερα

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1

Line Follower. 1. Σκοπός. 2. Η Δοκιμασία. 3. Το Ρομπότ. Line Follower v.1.1 Διοργάνωση : Line Follower 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να κατασκευαστεί ένα ρομπότ που θα ακολουθεί μια μαύρη γραμμή σε λευκό φόντο, με αρκετές εναλλαγές κατεύθυνσης στο μικρότερο δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP 2015 ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP 2015 ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ JOYA KICK BOXING CHAMPIONSHIP 2015 ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Αγαπητοί συνάδελφοι, προπονητές, Για έβδομη συνεχή χρονιά, το Fight Club Galatsi και η Theofanous Elite Team είναι συνεπής στο ραντεβού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON Προκριματική Φάση θα διεξάγουν τρεις σύλλογοι, η Ελληνική Ομοσπονδία

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON Προκριματική Φάση θα διεξάγουν τρεις σύλλογοι, η Ελληνική Ομοσπονδία ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ BACKGAMMON 2018-19 (12 ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, 3 ο Πρωτάθλημα υπό τη Διοικούσα Επιτροπή) ΓΕΝΙΚΑ 1. Προκηρύσσεται, από τη Διοικούσα Επιτροπή για τη Δημιουργία Ομοσπονδίας

Διαβάστε περισσότερα

Poseidon Gymnastics for All Challenge 2019

Poseidon Gymnastics for All Challenge 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΛΑΥΡΙΟ : 15/ 2/ 2019 Ταχ.Δ/νση : Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου ΠΡΟΣ :Ε.Γ.Ο. Άνω Όρια Λαύριο -195 00 Τηλέφωνο : 2292 0-27391-2 Fax :

Διαβάστε περισσότερα

Τοκπασίδης Παναγιώτης Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Τοκπασίδης Παναγιώτης Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ Τοκπασίδης Παναγιώτης Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ Χαλκίδα, 2019 "Σταματήστε να σκέφτεστε τον Ρονάλντο και τον Μέσσι και προσπαθήστε να κάνετε το απλό",

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία Ποδοσφαίρου με. Lego WeDo 2.0

Κατηγορία Ποδοσφαίρου με. Lego WeDo 2.0 Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κατηγορία Ποδοσφαίρου με Lego WeDo 2.0 Περιγραφή του Παιχνιδιού και κανόνες Σχεδιασμός Παιχνιδιού: Θανάσης Μπαλαφούτης, Τάσος Λαδιάς Έκδοση: Σεπτέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος :46 - Τελευταία Ενημέρωση Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος :48

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος :46 - Τελευταία Ενημέρωση Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος :48 Η Ακαδημία δεν είναι απλά μια συνάθροιση ατόμων, αλλά αποτελεί μια οντότητα που λειτουργεί αποτελεσματικά κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και ακολουθώντας ορισμένες αρχές. Αυτό που ξεχωρίζει την Ακαδημία

Διαβάστε περισσότερα

Οι Επιπτώσεις του Τραύματος στην Ανάπτυξη του Παιδιού

Οι Επιπτώσεις του Τραύματος στην Ανάπτυξη του Παιδιού Οι Επιπτώσεις του Τραύματος στην Ανάπτυξη του Παιδιού Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε άτομα που εμπλέκονται στην φροντίδα των παιδιών και σε επαγγελματίες πρώτης γραμμής Priya Patel and Panos Vostanis Μετάφραση:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2014-2015 ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΧΟΡΗΓΟΣ CYPRUSACADEMIES.COM TO ΠΡΩΤΟ SITE ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ COPYRIGHT 2014 cyprusacademies.com ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΑΓΩΝΩΝ 2014-2015 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΟΙ ΚΑΡΑΙΒΒΙΚΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕ Ο CARIBBEAN DANCESPORT

ΧΟΡΟΙ ΚΑΡΑΙΒΒΙΚΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕ Ο CARIBBEAN DANCESPORT ΧΟΡΟΙ ΚΑΡΑΙΒΒΙΚΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕ Ο CARIBBEAN DANCESPORT ΚΑΝΟΝΑΣ 1 - ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Οι χοροί Καραϊβικής σε Αθλητικό Επίπεδο είναι η Αγωνιστική εξέλιξη των διαφόρων στυλ της salsa, merengue και bachata. Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΨΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΔΡΑΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ START-UP ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΚΕΨΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΔΡΑΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ START-UP ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΕΨΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΔΡΑΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ START-UP ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ CONTENT ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 4 Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 6 Χρονοδιάγραμμα 9 ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ 10

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακή ενδυμασία και χορός, μέσα από δραστηριότητες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Παραδοσιακή ενδυμασία και χορός, μέσα από δραστηριότητες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Παραδοσιακή ενδυμασία και χορός, μέσα από δραστηριότητες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Σεπτέμβριος 2012 Η πρόταση

Διαβάστε περισσότερα

Οι ανατροπές και η λογική τους.

Οι ανατροπές και η λογική τους. Sotiris Drikos Οι ανατροπές και η λογική τους. Αν θέλαμε να έχουμε ένα ενιαίο κριτήριο για την αξιολόγηση 2 ομάδων στο πλαίσιο μίας διοργάνωσης πριν από μία μεταξύ τους αναμέτρηση θα μπορούσαμε να το αναζητήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

BARISTA MANUAL JACOBS ESPRESSO «GOLDEN BARISTA» PROFESSIONAL CUP

BARISTA MANUAL JACOBS ESPRESSO «GOLDEN BARISTA» PROFESSIONAL CUP BARISTA MANUAL JACOBS ESPRESSO «GOLDEN BARISTA» PROFESSIONAL CUP FINAL συμπληρωματικό Οι διαγωνιζόμενοι στον Τελικό θα πρέπει να σερβίρουν δύο ροφήματα σε κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες ροφημάτων καφέ:

Διαβάστε περισσότερα

Παράλληλη Κατηγορία Δημοτικού: Ποδόσφαιρο 2x2

Παράλληλη Κατηγορία Δημοτικού: Ποδόσφαιρο 2x2 Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 Παράλληλη Κατηγορία Δημοτικού: Ποδόσφαιρο 2x2 Περιγραφή παιχνιδιού και κανόνες Σχεδιασμός Παιχνιδιού: Θανάσης Μπαλαφούτης, Τάσος Λαδιάς Έκδοση: Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Χωρικής Αντίληψης και Σκέψης

Ανάπτυξη Χωρικής Αντίληψης και Σκέψης Ανάπτυξη Χωρικής Αντίληψης και Σκέψης Clements & Sarama, 2009; Sarama & Clements, 2009 Χωρική αντίληψη και σκέψη Προσανατολισμός στο χώρο Οπτικοποίηση (visualization) Νοερή εικονική αναπαράσταση Νοερή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Προκήρυξη ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Moυάιτάι (Π.Ο.Μ.) Το Α.Σ. ΛΕΥΚΗ ΤΙΓΡΗΣ (WHITE TIGER CAMP) διοργανώνει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 Διασυλλογικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ CLOUD COMPUTING ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ CLOUD COMPUTING ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ CLOUD COMPUTING ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ - Καθορισμός του πλαισίου μετάβασης στο περιβάλλον του cloud computing - Αναγνώριση ευκαιριών και ανάλυση κερδών/κόστους από την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΑΪΤΤΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΑΪΤΤΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΑΪΤΤΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2015-2016 Α. ΟΜΑΔΕΣ 1. Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται ημέρα Πέμπτη (εκτός αν η Εκτελεστική αποφασίσει διαφορετικά) σε ημερομηνίες

Διαβάστε περισσότερα

Management Υψηλών Ταχυτήτων Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 Hilton Hotel, Λευκωσία

Management Υψηλών Ταχυτήτων Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 Hilton Hotel, Λευκωσία Management Υψηλών Ταχυτήτων Τρίτη, 5 Μαρτίου 2019 Hilton Hotel, Λευκωσία www.knowledgecy.com Ανάγκη Κατάρτισης Η διοίκηση εξακολουθεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία, όπως ήταν πάντα άλλωστε. Όποιος ηγείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ BARTENDERS ΕΛΛΑΔΟΣ Member of International Bartenders Association

ΕΝΩΣΗ BARTENDERS ΕΛΛΑΔΟΣ Member of International Bartenders Association Member of International Bartenders Association 24ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cocktail HO.RE.CA, 08-11Φεβρουαρίου 2019, Metropolitan Expo Bartender s choice, category Στα πλαίσια του 24ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK SECOND YOUTH SUMMIT THE FUTURE WORKPLACE: THE NEW JOBS THE NEW SKILLS The youth takes over ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 1 THE ECONOMIST

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ; ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ;

ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ; ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ; ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ; ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ; Στο φετινό PoP ταξιδεύουμε! Έτσι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την νίκη στον Tελικό, δεν θα μπορούσαν να στοχεύουν παρά σε ένα μεγάλο, μεγάλο «ταξίδι».

Διαβάστε περισσότερα

Τοκπασίδης Παναγιώτης Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ και ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ

Τοκπασίδης Παναγιώτης Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ και ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ και ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ Χαλκίδα, 2019 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ και ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και των υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Microsoft. Office Specialist

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Microsoft. Office Specialist Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist Τι είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα; Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός που αξιολογεί τις δεξιότητες μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

The Mind. Mind σε ένα νέο επίπεδο.επιλέξτε ένα από τα δύο μουσικά κομμάτια στο CD. Με το πρώτο κομμάτι

The Mind. Mind σε ένα νέο επίπεδο.επιλέξτε ένα από τα δύο μουσικά κομμάτια στο CD. Με το πρώτο κομμάτι The Mind Παίκτες: 2-4 Ηλικία: 8 ετών και άνω Διάρκεια: περίπου 20 λεπτά Wolfgang Warsch Ας γίνουμε ένα...! Όσο προχωρείτε σε αυτό το πείραμα, τόσο περισσότερο βιώνετε το The Mind σε μια νέα διάσταση. Λαμβάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή Κατηγορία Δημοτικού: Εποικισμός του Άρη

Ανοικτή Κατηγορία Δημοτικού: Εποικισμός του Άρη Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανοικτή Κατηγορία Δημοτικού: Εποικισμός του Άρη Κανονισμοί και Βαθμολογία Σελίδα 1 Κανονισμοί Για την κατασκευή θα χρησιμοποιηθεί το ρομποτικό κιτ LEGO

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 01 Σκοπός Ο σκοπός της υλοποίησης του Προγράμματος είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τα Ελληνόπουλα για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΚΩΔΙΚΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 2017-2020 1. Ατομικός Αγώνας 1.1. Το πρόγραμμα του Διαδρόμου αποτελείται από 5 έως 8 ασκήσεις ανάλογα την κατηγορία. 1.1.1. Ο διάδρομος χαρακτηρίζεται από συνεχόμενα, γρήγορα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 1. Προγράμματα 1.1. Κάθε πρόγραμμα Τραμπολίνο απαρτίζεται από 10 ασκήσεις. 1.2. Δεν επιτρέπεται η επαναληπτική προσπάθεια ενός προγράμματος. 1.2.1. Εάν υπάρχει φανερή ενόχληση στην εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες διεξαγωγής ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών

Κανόνες διεξαγωγής ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών Κανόνες διεξαγωγής ερασιτεχνικών αγώνων ποδοσφαίρου αναπτυξιακών ηλικιών Γενικός πίνακας Ηλικιακή κατηγορία (Κ=Κάτω) Σχέσεις παικτών Διάρκεια αγώνα Προτεινόμενες διαστάσεις γηπέδου (μήκος γραμμής τέρματος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑς : ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΟΤΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΛΑΖΑΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑς : ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΟΤΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΛΑΖΑΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑς : ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΟΤΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΛΑΖΑΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρώτο ερευνητικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 2011 ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Τα σύγχρονα

Διαβάστε περισσότερα

Μόνο για την νίκη η Ελλάδα με την Ουγγαρία

Μόνο για την νίκη η Ελλάδα με την Ουγγαρία Μόνο για την νίκη η Ελλάδα με την Ουγγαρία Καλημέρα σας, διακοπή στα πρωταθλήματα για την διεξαγωγή του τουρνουά Nations League, με όλες τις Εθνικές ομάδες της Ευρώπης να ρίχνονται στην μάχη. Σήμερα, η

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Αθλητικών Γεγονότων

Διοίκηση Αθλητικών Γεγονότων Διοίκηση Αθλητικών Γεγονότων Προγραμματισμός Στόχων Προγραμματισμός Στόχων Αθλητικού Γεγονότος Το μέγεθος και η έκταση πιθανόν να σε οδηγήσει στη δημιουργία επιτροπής ώστε να σε βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΑΙ - ΟΧΙ. Στοιχεία Συμμετέχοντα - Παιδιού. Φύλλο Αγόρι - Κορίτσι Εθνικότητα. Στοιχεία Γονέα Κηδεμόνα. Διεύθυνση Κατοικίας

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΑΙ - ΟΧΙ. Στοιχεία Συμμετέχοντα - Παιδιού. Φύλλο Αγόρι - Κορίτσι Εθνικότητα. Στοιχεία Γονέα Κηδεμόνα. Διεύθυνση Κατοικίας ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Ημερομηνία Αρ. Αίτησης Στοιχεία Συμμετέχοντα - Παιδιού Επώνυμο Όνομα Όνομα Πατέρα Όνομα Μητέρας Ημερ. Γέννησης Σχολείο / Τάξη Φύλλο Αγόρι - Κορίτσι Εθνικότητα Στοιχεία Γονέα Κηδεμόνα Επώνυμο

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και Προυποθέσεις Συμμετοχής για το Αναρριχητικό Event του 4Wall Traverse στο The Wall

Όροι και Προυποθέσεις Συμμετοχής για το Αναρριχητικό Event του 4Wall Traverse στο The Wall Όροι και Προυποθέσεις Συμμετοχής για το Αναρριχητικό Event του 4Wall Traverse στο The Wall Ι. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το event θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 η Μαίου 2014 και ώρα 20:30μμ. Θα υπάρχουν 2 διαδρομές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ. ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037) Μπάτσιου Σοφία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ. ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (037) Μπάτσιου Σοφία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Η διεθνής κοινότητα του ποδοσφαίρου συμμετέχει στους Παραoλυμπιακούς αγώνες με ομάδες από αθλητές με εγκεφαλική παράλυση και με προβλήματα στην όραση. Στις μέρες μας μόνο ομάδες ανδρών συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Επίλυση προβλήματος Οι ενότητες κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας έχουν αναπτυχθεί για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία Γυμνασίου: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)

Κατηγορία Γυμνασίου: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες) Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κατηγορία Γυμνασίου: Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες) Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολογία Επιμέλεια: Τούρλος Ιωάννης Τσατσαρώνης

Διαβάστε περισσότερα

Transformational Στυλ Ηγεσίας Μετασχηματιστική Ηγεσία Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019 The Landmark Hotel, Λευκωσία 08:45-16:00

Transformational Στυλ Ηγεσίας Μετασχηματιστική Ηγεσία Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019 The Landmark Hotel, Λευκωσία 08:45-16:00 Transformational Στυλ Ηγεσίας Μετασχηματιστική Ηγεσία The Landmark Hotel, Λευκωσία 08:45-16:00 www.knowledgecy.com Ανάγκη Κατάρτισης Οι επιχειρήσεις αναζητούν όλο και πιο έντονα το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 1. Το Pallini Tennis Park (εφεξής PTP) διοργανώνει το PTP Athens Rankings Υπεύθυνοι των αγώνων είναι οι κύριοι Σουλεΐδής Αλέξανδρος & Γκότσης Δημήτρης (εφεξής διοργανωτές).

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Ι

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Ι ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Ι Ενότητα 5. Κινήσεις με μπάλα: Πάσα Γαλαζούλας Χρήστος Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιοποίηση της συναδελφικής παρατήρησης - διδασκαλίας για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και τη βελτίωση της μάθησης

Η αξιοποίηση της συναδελφικής παρατήρησης - διδασκαλίας για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και τη βελτίωση της μάθησης 1 Η αξιοποίηση της συναδελφικής παρατήρησης - διδασκαλίας για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και τη βελτίωση της μάθησης Δρ Ανδρέας Κυθραιώτης & Δρ Δημήτρης Δημητρίου Μάρτης 2019 2 Δομή Παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ (από την προνηπιακή έως στη γυµνασιακή ηλικία) Για τη διατήρηση και διεύρυνση του ενδιαφέροντος των νέων παικτών είναι θεµελιώδες ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ και µάλιστα τακτικά (κατά

Διαβάστε περισσότερα

Η σταδιακή ανάπτυξη της δοµής του, ήταν και το µοντέλο για όλα τα πρώτα ανάλογα εργαστήρια του Θεοδώρου, τα οποία κινούνταν σε αυτήν την θεµατική.

Η σταδιακή ανάπτυξη της δοµής του, ήταν και το µοντέλο για όλα τα πρώτα ανάλογα εργαστήρια του Θεοδώρου, τα οποία κινούνταν σε αυτήν την θεµατική. ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ από το 2000 µέχρι σήµερα ένα εργαστήρι σκηνικής έκφρασης και δηµιουργίας, ή µια πρόταση ασκήσεων δηµιουργικής φαντασίας -------------------------------------------- (α) αντικείµενο και ιστορικό

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

Παιχνίδια για Κατανόηση. Μπάντμιντον

Παιχνίδια για Κατανόηση. Μπάντμιντον Παιχνίδια για Κατανόηση Μπάντμιντον Σκοποί της παρουσίασης Παρουσίαση της ανάπτυξης μιας μεθοδολογίας της προσέγγισης ΠγΚ στο μπάντμιντον Στην προσέγγιση ΠγΚ, η αγωγή σχετικά με τα παιχνίδια μέσα στο σχολικό

Διαβάστε περισσότερα

Τα 10 πιο παράξενα αθλήματα που πραγματικά υπάρχουν

Τα 10 πιο παράξενα αθλήματα που πραγματικά υπάρχουν Τα 10 πιο παράξενα αθλήματα που πραγματικά υπάρχουν Αυτά τα αθλήματα μπορούν να παιχτούν οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, αρκεί πάντα να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και το κατάλληλο μέρος. Κάποιες φόρες

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Πρώτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Πρώτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε το ένα ένα λάθος που στερεί από όλους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Γιώργος Τζέτζης Αναπ. Καθηγητής ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. Γιώργος Τζέτζης Αναπ. Καθηγητής ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Γιώργος Τζέτζης Αναπ. Καθηγητής ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ Ο ρόλος της άσκησης για όλους Η άσκηση με την συστηματική καθοδήγηση αποτελεί ουσιαστική κοινωνική επένδυση γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς. Στηρίζεται στην ενεργητική παρουσία των συμμετεχόντων, στην

Ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς. Στηρίζεται στην ενεργητική παρουσία των συμμετεχόντων, στην Ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς. Στηρίζεται στην ενεργητική παρουσία των συμμετεχόντων, στην ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και στην αξιοποίηση της

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Πρόσκληση International Kyokushin kan Championship Greece

Επίσημη Πρόσκληση International Kyokushin kan Championship Greece Επίσημη Πρόσκληση International Kyokushin kan Championship Greece TAKE THE FIRST CHANGE!!! Στις 1 Απριλίου 2018 ημέρα Κυριακή, στο κλειστό στάδιο μπάσκετ, περιοχή Αγίου Νικολάου επί της οδού Κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.ΠΕ.Σ.Θ)

ΕΝΩΣΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.ΠΕ.Σ.Θ) ΕΝΩΣΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.ΠΕ.Σ.Θ) Θεσσαλονίκη 16.7.2013 Αρ. Πρωτ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ JUNIORS REGIONAL BEACH VOLLEY 2013 ΠΑΙ ΩΝ ΚΟΡΑΣΙ ΩΝ (Κ16) & ΕΦΗΒΩΝ ΝΕΑΝΙ ΩΝ (Κ19) Το

Διαβάστε περισσότερα

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Μετά το εικαστικό project "Gradient: From Gray to Color Scale" που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και άφησε το αποτύπωμά του στην πόλη, τη σκυτάλη παίρνει για τα τέλη

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδες εφήβων. Ομάδα αυτογνωσίας εφήβων παραβατών

Ομάδες εφήβων. Ομάδα αυτογνωσίας εφήβων παραβατών Ομάδες εφήβων Ομάδα αυτογνωσίας εφήβων παραβατών Οι κυριότερες σύγχρονες βιωματικές μέθοδοι και τεχνικές εμψύχωσης ομάδων πήραν μορφή και εξελίχθηκαν στο πλαίσιο του κινήματος Ανάπτυξης του Ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Προκήρυξη ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ MUAYTHAI Υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Moυάιτάι (Π.Ο.Μ.) Το Α.Σ. ΛΕΟΝΤΕΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (LIONS CAMP) διοργανώνει το Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2019 Διασυλλογικούς

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχολογικές παράμετροι της διαιτησίας. Γ. Γεωργουλέας 21 ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο ΟΔΒΕ Καλαμάτα 28/9/2013

Ψυχολογικές παράμετροι της διαιτησίας. Γ. Γεωργουλέας 21 ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο ΟΔΒΕ Καλαμάτα 28/9/2013 Ψυχολογικές παράμετροι της διαιτησίας Γ. Γεωργουλέας 21 ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο ΟΔΒΕ Καλαμάτα 28/9/2013 Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός «καλού», καταξιωμένου, «πετυχημένου» διαιτητή; Οι ικανότητες

Διαβάστε περισσότερα

Free Style v.1.1 Aegean Robotics Competition 2019

Free Style v.1.1 Aegean Robotics Competition 2019 Κανονισμοί Free Style 1. Σκοπός 1.1. Σκοπός της κατηγορίας αυτής είναι να αναδείξει το ρομπότ που κατέχει δυνατότητες ή σχεδιασμό ο οποίος δεν εμπίπτει σε κάποια από τις λοιπές κατηγορίες του διαγωνισμού.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ TRIAL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ TRIAL 2.ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3.ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 4.ΣΗΜΑΝΣΗ (ΧΑΡΑΞΗ)ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 5.ΤΜΗΜΑΤΑ(ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ) 6.ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 7.ΕΚΚΙΝΗΣΗ 1 / 14 8.ΒΑΘΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Μονοπάτια Απασχολησιμότητας Ικανότητες & Δεξιότητες εργαζομένων στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις

Μονοπάτια Απασχολησιμότητας Ικανότητες & Δεξιότητες εργαζομένων στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις Μονοπάτια Απασχολησιμότητας Ικανότητες & Δεξιότητες εργαζομένων στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις 30 Μαρτίου 2015 Εισηγητής : B.Αϊβαζίδης MSc, PhDc Χαρακτηριστικά του σημερινού εργασιακού περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος 3. Ικανότητα ανάληψης δράσης.

Μέρος 3. Ικανότητα ανάληψης δράσης. Μέρος 3. Ικανότητα ανάληψης δράσης. - 2 - Συσσωρευµένη γνώση και ικανότητες Ευαισθητοποίηση και αξιολόγηση της ατοµικής ικανότητας ανάληψης δράσης. Κοινωνική δεξιότητα Ικανότητα εκµάθησης Μεθοδικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΑΡ. 1 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΛΙΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΤΟΣ 2015

ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΑΡ. 1 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΛΙΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΤΟΣ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ Ε. Ο. Υ. Δ. Α. **************** ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΑΡ. 1 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΛΙΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΤΟΣ 2015 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πετοσφαίριση. Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης

Πετοσφαίριση. Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης Πετοσφαίριση Γιάννης Λαμαρίνας Σάκης Κούδας Άννα Καρακόζογλου Γιάννης Κανελίδης Ιστορία της πετοσφαίρισης Η πετοσφαίριση επινοήθηκε το 1895 από τον Αμερικανό καθηγητή Γουίλιαμ Μόργκαν. Προσπαθώντας να

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχοκοινωνικές Διαστάσεις των Κινητικών Παιχνιδιών. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ενός ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ψυχοκοινωνικές Διαστάσεις των Κινητικών Παιχνιδιών. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ενός ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ψυχοκοινωνικές Διαστάσεις των Κινητικών Παιχνιδιών ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ενός ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σκοποί της παρουσίασης Παρουσίαση των Ψυχοκινητικών, γνωστικών και συναισθηματικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Is είναι βιώσιμη η επιχείρηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Is είναι βιώσιμη η επιχείρηση ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Is είναι βιώσιμη η επιχείρηση Ent-teach κεφαλαιο 3 - Ανάλυση Αγοράς Περιγραφή της εκπαιδευτικής δραστηριότητας Αυτή η εκπαιδευτική δραστηριότητα απευθύνεται σε μαθητές από όλους

Διαβάστε περισσότερα

Πρόκληση κατηγορίας Δημοτικού. Clean Road to School Καθαρίζω την διαδρομή προς το σχολείο μου

Πρόκληση κατηγορίας Δημοτικού. Clean Road to School Καθαρίζω την διαδρομή προς το σχολείο μου World Robot Olympiad 2016 Πρόκληση κατηγορίας Δημοτικού Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολόγηση Clean Road to School Καθαρίζω την διαδρομή προς το σχολείο μου Έκδοση: 15/01/2016 Προσαρμογή στα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ. 3οTOTAL FIELD GAME METZENA 2014 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ ΑΧΑΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ. 3οTOTAL FIELD GAME METZENA 2014 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ 3οTOTAL FIELD GAME METZENA 2014 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΕΛΟΠΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΒΡΥΣΗ ΑΧΑΙΑΣ 4-5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Έναρξη Εγγραφών Συμμετοχής ΠΕΜΠΤΗ 30/8/2014 Λήξη Εγγραφών Συμμετοχής ΔΕΥΤΕΡΑ 29/9/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ TEXNIKHΣ-ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ TEXNIKHΣ-ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ TEXNIKHΣ-ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΙΝ Ποδόσφαιρο αλάνας: Ένας κόσμος ελεύθερου παιχνιδιού Τα κύρια χαρακτηριστικά του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ LIMASSOL 3ON3 ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Κάθε ομάδα θα αποτελείτε από τέσσερις (4) παίχτες.τρεις (3) θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και ένας (1) θα βρίσκεται στον χώρο τον αναπληρωματικών.

Διαβάστε περισσότερα

Τομέας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας: Ικανότητες και Δεξιότητες

Τομέας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας: Ικανότητες και Δεξιότητες Τομέας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας: Ικανότητες και Σύντομη Περιγραφή: Οι μαθητές εντοπίζουν και αντιστοιχούν ανάγκες με τις πιθανές λύσεις, ενσωματώνουν και αναδιαμορφώνουν υφιστάμενες πηγές, αξιοποιούν

Διαβάστε περισσότερα