Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""

Transcript

1

2 Το Λευκό αυτό ρούµι µένει πάνω από 3 χρόνια σε δρύινα βαρέλια µέχρι να είναι έτοιµο να το απολαύσετε. Τότε, φιλτράρεται για να αποµακρυνθεί οποιοδήποτε χρώµα δηµιουργήθηκε από την διαδικασία της παλαίωσης. Το Angostura Reserva έχει µία εξαιρετικά ξηρή γεύση, πλούσιο και ζεστό άρωµα βανίλιας και ένα απαλό τελείωµα. 37.5% Αυτό το χρυσαφένιο ρούµι παλαιώνεται για 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια για να βγάλει δελεαστικά αρώµατα σοκολάτας, µπαχαρικών και βανίλιας και να προσφέρει ένα ζεστό γλυκό τελείωµα Αυτό το ρούµι παλαιώνεται για 7 χρόνια σε βαρέλια από bourbon. Αρώµατα και νότες από σφένδαµο, σοκαλάτα και µέλι. Εµφανίζει πλούσιο γεµάτο στόµα για να δώσει στη συνέχεια το κλασσικό απαλό τελείωµα του Angostura. Premium Παλαιωµένο Rum. Ένα Blend από παλιωµένα Ρούµια. Έντονα αρώµατα βανίλιας και µπαχαρικών ηρεµούν µε µία απαλή επίγευση. Το πρώτο Blending έγινε το Angostura 1919, µία πραγµατική πρόκληση για τις προσδοκίες µας. Πρόκειται για ένα µείγµα των καλύτερων παλαιωµένων ρουµιών, διαλεγµένα από τον Master Blender από επιλεγµένα βαρέλια. Τα ρούµια αυτά παλαιώνονται σε µισοκαµµένα Αµερικάνικα δρύινα βαρέλια από bourbon για τουλάχιστον 12 χρόνια, στη συνέχεια αναµειγνύονται και ξαναµπαίνουν σε βαρέλια. Απολαύστε γουλιά γουλιά αυτό το ρούµι, σκέτο µε πάγο, συνοδευµένο ίσως από το αγαπηµένο σας πούρο για να συνοδεύσει την ελαφρά καπνιστή τους επίγευση. 5 9

3 Το Whyte and Mackay Scotch Whisky είναι αναγνωρισµένο ως ένα από τα καλύτερα διαθέσιµα blends Scotch Whisky. Βασισµένο στην ίδια συνταγή από το 1844, το Whyte and Mackay Special περιέχει πάνω από 40 Whisky βύνης και σιταριού υψηλής ποιότητας και ωριµάζει δύο φορές για µια διακριτική, απαλή γεύση. Το µυστικό της επιτυχίας του βρίσκεται στη µοναδική διαδικασία απόσταξής του, που έχει κερδίσει το βραβείο Master Blender. Χρώµα: Πλούσιο µε χρυσές ανταύγειες. Μύτη: Ένα ελκυστικό µεταξωτό φάσµα µαλακών αποχρώσεων επιδεικνύεται αµέσως. Μια αλάνθαστη ισορροπία επικρατεί χωρίς τη µεµονωµένη υπερίσχυση ουίσκι βύνης ή σιταριού. Η διαδικασία διπλής ανάµειξης αυτών των 41 συστατικών εξασφαλίζει µια µόνιµη ένωση - ένα τέλειο γάµο. Γεύση: Αυτό είναι το κλειδί στην επιτυχία του µίγµατος - ο χρόνος έχει επιτρέψει σ αυτά τα παλαιωµένα malts να συγχωνευθούν και να εναρµονιστούν. Το "vatted malt", όπως είναι γνωστό, κρατιέται σε βαρέλια από σέρρυ και αφήνεται για αρκετούς µήνες κατά τη διάρκεια του πρώτου παντρέµατός του. Για άλλη µια φορά επικαλούµαστε το χρόνο να κάνει τη δουλειά του. Το "vatted malt" αναµιγνύεται έπειτα µε έξι διαφορετικά ουίσκυ σιταριού και επιστρέφει σε άλλα βαρέλια από σέρρυ για να ολοκληρώσει το δεύτερο στάδιο ωρίµανσής του, προτού να εµφιαλωθεί. 5 9 Το µυστικό της πλούσιας, γεµάτης γεύσης του Whyte & Mackay 13 ετών βρίσκεται στη µοναδική διαδικασία ωρίµανσης, γνωστή ως Double Marriage ή ιπλός Γάµος. Στα 12 χρόνια, όταν άλλοι παραγωγοί εµφιαλώνουν τα Blends τους, ο Master Blender της Whyte & Mackay συγκεντρώνει τα καλύτερα Malt Whiskies και τα ξαναβάζει σε βαρέλια από Sherry για τον πρώτο γάµο. Έναν χρόνο αργότερα ακολουθεί ο δεύτερος γάµος οπού τα ιδανικότερα Grain Whiskies ενώνονται µε το ώριµο πια χαρµάνι για να δηµιουργηθεί το αριστουργηµατικό Blended Whisky Whyte and Mackay 13 ετών. Χρώµα:Λαµπερό, µε έντονες χρυσές ανταύγειες. Μύτη:Ένα στιβαρό, πλούσιο µπουκέτο, ήρεµο και γεµάτο. Εµφανές µόνο ένα αµυδρό άρωµα ξύλου. Το αλκοόλ ανεβαίνει απαλά, και όχι έντονα, θυµίζοντας τον καιρό που έχει περάσει στο βαρέλι. Εµφανείς είναι επίσης και ελαφριές νότες Sherry που χαρίζουν στο Whisky µια ξεχωριστή, κοµψή απαλότητα. Γεύση:Καταπληκτικό βάθος. Οι πολλαπλές του γεύσεις αποκαλύπτονται αργά, αλλά ταιριάζουν τόσο αρµονικά που επιβεβαιώνουν ότι ένας χρόνος µπορεί να κάνει µεγάλη διαφορά.

4 Το Whyte & Mackay 19 Years Old είναι ένα σπάνιο whisky στο οποίο φαίνεται αµέσως η τέλεια ισορροπία µεταξύ των malt και των grain whiskies που χρησιµοποιούνται στην παραγωγή του. Τα 19 χρόνια ωρίµανσης έχουν µεταµορφώσει αυτό το εξαιρετικής ποιότητας χαρµάνι, σ ένα µοναδικό αριστούργηµα για απαιτητικούς. Χρώµα: Βαθύ, χρυσό. Μύτη: Πλούσια και εκλεπτυσµένη. Προκλητικές malt νότες και βελούδινες υφές εµφανίζονται σε πλήρη αρµονία. Ένα πραγµατικά ευγενές µπουκέτο που κρύβει στο βάθος του αµυδρούς τόνους από Oloroso Sherry. Γεύση: Χρειάζεται χρόνος για να ξυπνήσει τις πολύπλοκες, ελκυστικές γεύσεις που περικλείονται από αυτό το whisky. Μεταξένιες και απαλές νότες χορεύουν αρχικά στο στόµα µε κάθε βήµα να σηµατοδοτεί την τελειότητα αυτού του blend. Κάθε ένα ξεχωριστό Malt και Grain Whisky είναι εµφανές µέσα από την τέλεια ισορροπία αυτής της γεύσης. Ο χρόνος έχει σµιλέψει αυτό το Blend σε µια παλιά πολυτέλεια. Ο χρόνος έχει ανεβάσει αυτό το χαρµάνι σε µια ξεχωριστή κατηγορία. Αυτή η υψηλή ποιότητα εκτιµάται γουλιά-γουλιά, για να έχουν την ευκαιρία να αναδυθούν τα µοναδικά αρώµατα και η γεµάτη γεύση. Εδώ τα malt επικρατούν, δίνοντας στο Whisky ένα βαθύ δρύινο τελείωµα. Χρώµα:Καθαρό. Βαθύ και πλούσιο µαόνι. Μύτη:Το άρωµα είναι άµεσο καθώς οι µεγαλειώδεις Malt νότες αναδύονται στο ποτήρι. Κοµψό και εκλεπτυσµένο µε αµυδρές νύξεις βελανιδιάς να φαίνονται στο βάθος. Βελούδινο και απαλό, το άρωµα παραµένει στο ποτό. Ο µακρύς χρόνος ωρίµανσης σε ξύλινα βαρέλια έχει συνδυάσει τα Malt και Grain Whisky σε µια απόλυτη αρµονία. Γεύση:Το άρωµά του καθρεπτίζεται και στη γεύση του. εν υπάρχει πικράδα ή οξύτητα, µόνο ένα πλούσιο, µεστό σώµα µε µια γεµάτη γεύση που παραµένει στη γλώσσα σε ένα βαθύ τελείωµα όπου τα Malts επικρατούν. 43% Χρειάζονται 30 χρόνια για τη δηµιουργία αυτού το αριστουργήµατος, αλλά µονάχα λίγα δευτερόλεπτα για την αναγνώριση της εξαιρετικής του ποιότητας. Τα χρόνια που έχει περάσει αυτό το whisky µέσα σε ξύλινα βαρέλια του προσδίδουν µια κλασσική, εκλεπτυσµένη γεύση. Ένα χαρµάνι τέτοιας ηλικίας πρέπει να δοκιµάζεται µε σεβασµό, αργά, για να έχουν χρόνο να αναδυθούν τα πλούσια του χαρακτηριστικά. Χρώµα: Έντονο, χρυσό µαόνι. Μύτη: Βαθιά και γλυκιά. Το ξύλο του Sherry εµφανίζεται αµέσως. Μεγαλειώδης και ξεστός ο όγκος των Speyside Malts που χρησιµοποιούνται στο χαρµάνι ξεχωρίζει, χωρίς όµως να σπάει την κοµψή αρµονία. Γεύση: Η µοναδική γεύση αυτού του Whisky θέλει χρόνο για να αποκαλυφθεί. Τα 30 χρόνια σε ξύλινα βαρέλια του έχουν δώσει µια µεστή, αλλά περίπλοκη γεύση που αφήνει τη γλώσσα απολύτως ικανοποιηµένη.

5 Η γεύση του Jura εµφανίζεται απαλά στον ουρανίσκο αποκαλύπτοντας δυναµικούς, διακεκριµένους, κοµψούς τόνους. Μία φρουτώδης γεύση που εµπλουτίζεται ήπια από µια νύξη καπνού. Οι περίπλοκες γεύσεις παραµένουν στο στόµα και παραπέµπουν στην αληθινή φύση του νησιού. Χρώµα:Ανοιχτό χρυσαφί, κίτρινο. Μύτη:Ελαφριά, καθαρή και φρέσκια, µε µια ιδέα θαλασσινού αλατιού. Νότες αµύγδαλου και καρυκευµάτων συµπληρώνουν το άρωµα. Γεύση:Ελαφριές πινελιές τύρφης, µε φρούτα και πικάντικους τόνους. 16 χρόνια ανενόχλητης ωρίµανσης στις παραλιακές αποθήκες του νησιού δίνουν ένα ολοκληρωµένο και ευγενές whisky, που αντικατοπτρίζει την αργή εναλλαγή των εποχών στο νησί. Το αποτέλεσµα είναι µια πλούσια, βαθιά γεύση που θυµίζει τα πιο ήρεµα καλοκαίρια του νησιού. Σύµφωνα µε τους ντόπιους, αυτή είναι η ιδανική ηλικία για το Jura. Χρώµα:Χρυσό σαν ηλιαχτίδας Μύτη: υνατές νότες βουτύρου, µε µια γλύκα µελιού που σπάει από την εµφάνιση πορτοκαλιού και µπαχαρικών. Γεύση:Γλυκιά καραµέλα µε τελείωµα µελιού. Απαλή γεύση ροδάκινου µε έναν τόνο πορτοκαλιού εµφανίζονται αργά. Το βάθος της γεύσης, όµως, παραµένει και αφήνει το στόµα απολύτως ικανοποιηµένο. 5 9 Το Isle of Jura 18 ετών δηµιουργήθηκε για να απολαµβάνεται αργά, γουλιά-γουλιά. Ένα σύνθετο, πικάντικο Whisky που αντιπροσωπεύει µε τη γεύση του το πέρασµα από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Χρώµα:Βαθύ, έντονο χρυσό σαν κεχριµπάρι. Μύτη:Πλούσια, πικάντικα αρώµατα µπαχαρικών µε νότες σοκολάτας και βανίλιας. Γεύση:Μπαχαρικά, κανέλα και αµύγδαλα συνθέτουν αυτή την πλούσια πικάντικη γεύση.

6 Οι κάτοικοι του Jura είναι προληπτικοί. εν κόβουν ποτέ την τύρφη πριν τον Μάιο. Το Superstition είναι φόρος τιµής σε αυτούς, και τις ιδιαίτερες παραδόσεις τους που κάνουν τη ζωή στο νησί τόσο µοναδική. Το Isle of Jura Superstition είναι µια ένωση δύο τύπων malt whisky του Jura ο ένας τολµηρός, ισχυρός και γήινος, ο άλλος θερµός και εκλεπτυσµένος. Αυτό το πρωτοποριακό malt δηµιουργείται από το πάντρεµα του τυπικού καπνιστού Whisky της περιοχής του Islay και µιας επιλογής παλαιωµένων malts. Το αποτέλεσµα είναι πρωτόγνωρο για ένα malt whisky και µια µοναδική εµπειρία για τους λάτρεις του. Ένα διαφορετικό Whisky, που όµως δεν παύει να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του νησιού. Χρώµα: Βαθύ έντονο µαόνι µε φωτεινές ακτίνες. Μύτη: υνατά αρώµατα καπνού δίνουν µια έντονη πρώτη εντύπωση. Αλλά δίνουν εύκολα τη θέση τους σε ένα πλούσιο άρωµα µε ισχυρούς τόνους µελιού, κανέλας και µπαχαρικών. Γεύση : Τα χρόνια που έχει περάσει αυτό το Whisky σε δρύινα βαρέλια έχουν κατευνάσει το δυναµικό του πνεύµα, αφήνοντας µόνο την ένταση των µπαχαρικών και του µελιού στη γεύση. Προσθέστε λίγο νερό και ο λεπτός καπνός τύρφης θα γεµίσει το στόµα σας, αναµεµιγµένος µε µέλι και καρυκεύµατα. Θα σας δώσει ένα µακρύ, ισορροπηµένο τελείωµα 5 43% 9 Το Prophecy εµφιαλώνεται µε τον παραδοσιακό τρόπο, παρακάµπτοντας την διαδικασία chill filtration, προκειµένου να αποκαλυφθεί ο πραγµατικός χαρακτήρας και η αυθεντική γεύση του Ο Jura Distiller Willie Cochrane µπορεί να µην έχει το χάρισµα του «τρίτου µατιού», αλλά είναι βέβαιος ότι το Prophecy θα γίνει ο µύθος των ηµερών µας ανάµεσα στους λάτρεις των Whiskies. To Prophecy απέσπασε το αργυρό µετάλλιο στον International Wine & Spirit Competition του Χρώµα: Πλούσιο, χρυσό του κεχριµπαριού µε φωτεινές ακτίνες. Μύτη: υνατά αρώµατα καπνού δίνουν µια έντονη πρώτη εντύπωση, που αργά δίνουν τη θέση τους σε ήπια αρώµατα γλυκόριζας και µοσχοκάρυδου. Γεύση: Με τη σχολαστική επιλογή σπάνιων παλαιωµένων single malt whiskies δηµιουργήθηκε ένα φίνο και έντονα καπνιστό whisky. Έντονα αρώµατα τύρφης, κανέλας και µπαχαρικών 46%

7 Αυτή η καινούρια έκδοση του Jura είναι εµπνευσµένη, όπως και άλλα Whisky του αποστακτηρίου, σε έναν τοπικό µύθο. Ο µύθος λέει ότι το νερό του νησιού, που χρησιµοποιείται στην παραγωγή του Whisky, έχει µυστικές ιδιότητες και προσδίδει µακροζωία. Υπάρχει ένας µύθος στο νησί για έναν άνδρα που έζησε 180 Χριστούγεννα στο Jura. Tasting Notes Το Jura Elixir είναι παλαιωµένο για 12 χρόνια σε βαρέλια από Bourbon και από Sherry, ένας συνδυασµός που προσδίδει γεύσεις αµύγδαλου, ανανά και φρέσκο-καβουρδισµένου καφέ. Άρωµα: Φρουτώδες, µε πικάντικες νότες κανέλας και εσπεριδοειδών. Στόµα: Ζεστό και Χριστουγεννιάτικο µε νότες εσπεριδοειδών, σκούρο toffee και ginger spice 46%

8 To Dalmore 12 ετών ωριµάζει κατά 50% σε βαρέλια από Bourbon (Αµερικάνικη ρυς) και 50% σε βαρέλια από Oloroso Sherry. Έτσι αποκτά το βαθύ του χρώµα, τα αρώµατα πορτοκαλιού και µπαχαρικών, και την πληθωρική του επίγευση. Χρώµα:Χρυσαφί του µαονιού. Μύτη: Αρώµατα εσπεριδοειδών φρούτων µε κυρίαρχο το πορτοκάλι. Μαρµελάδα και έντονες νότες µπαχαρικών συµπληρώνουν το άρωµα. Γεύση: ιακριτική µε εσπεριδοειδή φρούτα και νότες Sherry να κυριαρχούν. 5 9 Το Dalmore 15 ετών ωριµάζει αποκλειστικά σε βαρέλια από Vintage Matusalem, Apostoles και Amoroso Sherry, που στρογγυλεύουν το πλούσιο σώµα του µε µεγάλη αρµονία. Το αποτέλεσµα είναι ένα πραγµατικά διακεκριµένο Highland Malt. Χρώµα:Σκούρο κόκκινο. Μύτη: Γλυκά αρώµατα βανίλιας, κανέλας και τζίντζερ ισορροπούν ευχάριστα. Γεύση: Έντονη γεύση εσπεριδοειδών φρούτων που αιχµαλωτίζουν και διεγείρουν τις αισθήσεις. Το Dalmore Single Malt Scotch Whisky 18 ετών ωριµάζει αρχικά σε βαρέλια από Αµερικάνικη Λευκή ρυ κι έπειτα σε βαρέλια από Matusalem sherry. Το αποτέλεσµα είναι ένα whisky µε ιδιαίτερα έντονη τη γεύση της σοκαλάτας που ισορροπεί µε εκείνη της βανίλιας και του κολοµβιανού καφέ. Αρώµατα δενδρολίβανου και µια υποψία από βιολέτες και γιασεµί ολοκληρώνουν ευχάριστα το "πολυτελές" αυτό malt. 43%

9 Ωριµασµένο κατά σε βαρέλια από Bourbon (Αµερικάνικη ρυς) και 60% σε βαρέλια από Oloroso Sherry, το Dalmore Gran Reserva χαρακτηρίζεται από απαλές νότες Sherry στη γεύση, αρώµατα καβουρδισµένου καφέ και σοκολάτας και ένα τελείωµα ώριµων πορτοκαλιών. Χρώµα:Πορτοκαλί του µαονιού. Μύτη: Αποξηραµένα φρούτα µε απαλές νότες Sherry. Νύξεις καβουρδισµένου καφέ και σοκολάτας συµπληρώνουν το άρωµα. Γεύση: Πολύπλοκη µε κυρίαρχα τα ώριµα εσπεριδοειδή φρούτα. Φόρος τιµής στον Βασιλιά Αλέξανδρο της Σκωτίας που το 1263 τίµησε τους ιδιοκτήτες του αποστακτηρίου του Dalmore, τη φατρία των Mackenzie, µε το οικόσηµο του Βασιλικού Ελαφιού, το οποίο κοσµεί, ακόµα και σήµερα, τις φιάλες του. Αυτό το πολυτελές Malt αποπνέει την κοµψότητα που αποκτά κατά την µακρά του ωρίµανση σε βαρέλια από Vintage Oloroso Sherry, Bourbon, Madeira, Marsala, Port και Cabernet Sauvignon. Αυτός ο συνδυασµός δηµιουργεί ένα πραγµατικά ξεχωριστό Whisky. Χρώµα:Ανοιχτό κόκκινο. Μύτη: Έντονα αρώµατα φρούτων του δάσους και καραµέλας. Γεύση: Μία περίπλοκη σύνθεση από αµύγδαλα, βανίλια, καραµέλα και ώριµα εσπεριδοειδή. Το Dalmore Cigar Malt Reserve περιλαµβάνει µια προσεκτική επιλογή από Whisky παλαιωµένα µεταξύ 10 και15 χρόνια σε βαρέλια τριών διαφορετικών τύπων: Βαρέλια από Αµερικάνικη ρυ (bourbon), 30-χρονα 44% βαρέλια από Matusalem oloroso sherry και βαρέλια από premier cru Cabernet Sauvignon. Εµφιαλωµένο στους 44% vol, το σώµα, η υφή και ο χαρακτήρας του δηµιουργήθηκαν ειδικά για να συντροφεύσουν ένα καλό πούρο. Tasting Notes Άρωµα: Κανέλα, βανίλια και φρούτα του δάσους. Στόµα: Τροπικά φρούτα, banana toffee και παγωτό βανίλια. Τελείωµα: Φλούδα πορτοκαλιού, περγαµόντο και τριµµένα µπαχαρικά.

10 Ένα αυθεντικό Single Malt που χρονολογείται από το Το Glen Grant παράγεται στο οµώνυµο αποστακτήριο, που βρίσκεται στο Rothes της Σκωτίας και είναι από τα πρώτα αποστακτήρια στα Highlands που πήραν άδεια λειτουργίας. Σήµερα το αποστακτήριο Glen Grant είναι 4ο στην Σκωτία σε όρους παραγωγικότητας. Ο καθαρός αέρας, ο ήλιος και τα δροσερά ρυάκια των Highlands της Σκωτίας δίνουν στο Glen Grant την απαλότητα του, όχι µόνο στο χρώµα, αλλά και στη γεύση. Μιά καθαρή, ιδιαίτερη γεύση και ένα απαλό χρυσαφένιο χρώµα, που έκαναν το Glen Grant να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα whiskies της κατηγορίας του. Πρόκειται για ένα προσιτό Single Malt Scotch Whisky µε ήπια γεύση - αφού είναι συγκρατηµένα οινοπνευµατώδες - και αρώµατα φρούτων, ανθέων και ξηρών καρπών. Το Glen Grant µετά από τόσα χρόνια εµπειρίας παράγεται απλά, σχεδόν οργανικά, και είναι σίγουρο, ότι ο καλύτερος τρόπος για να το απολαύσετε είναι και ο απαλότερος. Χωρίς πολλά λόγια, τελετουργικά ή χρόνια αναµονής Πάνω απ όλα το Glen Grant Scotch Whisky αντιπροσωπεύει την απόλαυση. εν προσποιείται, απλά είναι. Ένα αυθεντικό, απαλό Single Malt Whisky, έτοιµο να το απολαύσετε. Τώρα. Απλά και καθαρά, το Whisky όπως θα έπρεπε να είναι.

11 Το Claymore παίρνει το όνοµά του από την Γαελική λέξη claidheamh-mor που σηµαίνει Mεγάλο Σπαθί. ηµιουργήθηκε το 1890 από την εταιρία του Alexander Ferguson στο Εδιµβούργο, και είναι ένα από τα παλαιότερα Blended Scotch Whiskies. Χρώµα:Λαµπερό χρυσό. Μύτη:Γεµάτη, µε απαλές νότες φρούτων. Γεύση:Ισορροπηµένη και µεστή. Αφήνει µια φρέσκια επίγευση. 100

12 Τι είναι το Glavspirttrest; Στη Σοβιετική Ρωσία, υπήρχε ένας οργανισµός υπεύθυνος για τον έλεγχο της παραγωγής των αλκοολούχων ποτών. Στη Ρωσία, βέβαια, αυτό σήµαινε ένα πράγµα, την Βότκα. Έτσι, από το 1920 έως και το τέλος της δεκαετίας του 50, το Glavspirttrest παρακολουθούσε και ήλεγχε την ποιότητα της Βότκας που παραγόταν στην Ρωσία. Για να µπορεί µια Βότκα να κυκλοφορήσει, έπρεπε να έχει τη σφραγίδα αποδοχής του Glavspirttrest, το Green Mark. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, τα ποιοτικά standards του Green Mark ξεχάστηκαν, και έδωσαν τόπο στην µοντέρνα παραγωγή. Μέχρι το 1998, όπου η Russian Alcohol Group επανάφερε τα υψηλά ποιοτικά standards στην παραγωγή της Ρωσικής Βότκας. Χρειάστηκαν έρευνες στα αρχεία του Glavspirttrest, γευστικές δοκιµές µε καταναλωτές, συµπεριλαµβανοµένων και κάποιων που θυµόντουσαν την εποχή του Glavspirttrest, και µια βασική επιθυµία να ξαναπαραχθεί η Βότκα όπως τότε. Το αποτέλεσµα, είναι µια Βότκα που περήφανα, αλλά και άξια, φέρει το όνοµα και την ποιοτική σφραγίδα του Glavspirttrest, η Green Mark. εν είναι άλλωστε τυχαίο που οι πωλήσεις της Green Mark ξεπερνούν τα 10.8 εκατ. κιβώτια στη Ρωσία, καθιστώντας την νούµερο 1 Vodka στη Ρώσικη αγορά και εντάσσοντας την στις 4 πρώτες σε πωλήσεις Vodka παγκοσµίως. Τα αρχεία του Glavspirttrest, ήταν πολύ συγκεκριµένα όσον αφορά στα συστατικά της ποιοτικής Βότκας. Το σιτάρι, το νερό, η µαγιά και το φιλτράρισµα, όλα παίζουν ρόλο στο τελικό προϊόν, και το Glavspirttrest, απαιτούσε µόνο τα καλυτέρα ποιοτικά standards. Ήταν πραγµατικά δύσκολο για τον διευθυντή παραγωγής στο εργοστάσιο Topaz στη Μόσχα να βρει την πρώτη του ύλη, αλλά τα κατάφερε. Το σιτάρι, ανήκει στην ποικιλία Moldavia 76, προέρχεται από την κοιλάδα του Βόλγα στην Κεντρική Ρωσία, και παράγεται παραδοσιακά. Το νερό προέρχεται από ένα πηγάδι βάθους 300 µέτρων. Για χιλιάδες χρόνια, σε αυτό το βάθος, τα αποθέµατα νερού έχουν περάσει από φυσικό φιλτράρισµα και έτσι είναι αγνά και απαλά. Η µαγιά για τη ζύµωση της αλκοόλης ήταν το πιο δυσεύρετο συστατικό. Η µοντέρνα, βιοµηχανικά παραγόµενη µαγιά, δεν είναι αποδεκτή από τα standards γιατί δεν παράγεται φυσικά. Ευτυχώς, βρέθηκε µια µικρή, οικογενειακή µονάδα, που ακόµα παρήγαγε µαγιά µε φυσικές µεθόδους, και έτσι η συνταγή της Green Mark Vodka ολοκληρώθηκε. Η Green Mark Vodka αποστάζεται από εξαιρετικής ποιότητας Ρώσικο σιτάρι, φιλτράρεται µέσα από ασήµι και παράγεται από 100% φυσικά συστατικά. Κυκλοφορεί σε τρεις τύπους: 50

13 Η Pinky είναι η πρώτη, και µοναδική Vodka, φτιαγµένη για γυναίκες. Φτιάχνεται από λουλούδια, βιολέτες και ροδοπέταλα, για µοναδική γεύση. Την δηµιούργησαν κορυφαίοι Οινολόγοι, συνδυάζοντας την τέχνη του οινοποιού µε την επιστήµη της απόσταξης. Το άρωµα των λουλουδιών κάνει την Pinky µοναδικό και ιδανικό συστατικό σε κοκτέιλ µε φρούτα ή αρωµατικά φυτά. Έτσι µπορεί να καταναλωθεί µε πολλούς τρόπους. On the Rocks, µε χυµό, ή σε κοκτέιλ όπως το Mojito ή το Cosmopolitan. Η συσκευασία της µοιάζει µε ένα µεγάλο µπουκάλι αρώµατος, γεγονός που κινεί αµέσως το ενδιαφέρον του γυναικείου κοινού, αλλά και ταιριάζει απόλυτα στο ράφι ενός Μπαρ φιάλες

14 Οι Tequila Somonque παράγεται στα Highlands του Μεξικό στην Hacienda της οικογένειας Hernandez, παραγωγών Agave για πολλά χρόνια. Η ιδέα παραγωγής µιας δικής τους Tequila, ξεκίνησε το 2003 από τη θέλησή τους να δείξουν στον κόσµο τι σηµαίνει πραγµατική Μεξικάνικη Tequila από 100% Agave. Η Tequila παράγεται από το φυτό Blue Agave. Για την παραγωγή της Somonque επιλέγονται τα καλύτερα φυτά, τα οποία µεγαλώνουν για 8 χρόνια πριν χρησιµοποιηθούν στην παραγωγή. Η οικογένεια Hernandez ελέγχει όλη την παραγωγή, κι έτσι µπορεί να είναι σίγουρη ότι δεν χρησιµοποιούνται καθόλου χηµικά καθ όλη τη διαδικασία. Tequila Somonque Blanco & Oro Μια Mixto Tequila, που παράγεται από 80% ζύµωση Agave και 20% ζύµωση ζαχαροκάλαµου. Ιδανική για κοκτέιλ µε βάση την Tequila. Οι Tequila Somonque παράγεται στα Highlands του Μεξικό στην Hacienda της οικογένειας Hernandez, παραγωγών Agave για πολλά χρόνια. Η ιδέα παραγωγής µιας δικής τους Tequila, ξεκίνησε το 2003 από τη θέλησή τους να δείξουν στον κόσµο τι σηµαίνει πραγµατική Μεξικάνικη Tequila από 100% Agave. Η Tequila παράγεται από το φυτό Blue Agave. Για την παραγωγή της Somonque επιλέγονται τα καλύτερα φυτά, τα οποία µεγαλώνουν για 8 χρόνια πριν χρησιµοποιηθούν στην παραγωγή. Η οικογένεια Hernandez ελέγχει όλη την παραγωγή, κι έτσι µπορεί να είναι σίγουρη ότι δεν χρησιµοποιούνται καθόλου χηµικά καθ όλη τη διαδικασία. Tequila Somonque Blanco & Oro Μια Mixto Tequila, που παράγεται από 80% ζύµωση Agave και 20% ζύµωση ζαχαροκάλαµου. Ιδανική για κοκτέιλ µε βάση την Tequila. 38% 100

15 Το Greenall s Gin παράγεται σε ένα από τα παλαιότερα αποστακτήρια της Αγγλίας µε το ίδιο ουδέτερο οινόπνευµα, αγνό νερό και χάλκινους άµβυκες από το Το Greenall s είναι ένα αυθεντικό London Dry Gin, αφού για την παραγωγή του ακολουθούνται όλοι οι κανόνες. Αποστάζεται σε παραδοσιακούς άµβυκες, χρησιµοποιούνται 100% φυσικά βότανα και µπαχαρικά, τα οποία απελευθερώνουν τα αρώµατά τους κατά τη διάρκεια της απόσταξης, χωρίς την προσθήκη τεχνιτών αρωµάτων µετά από αυτήν. Τα βασικά συστατικά ενός Gin είναι συνήθως η Άρκευθος (juniper), ο Κορίανδρος, η Ρίζα Αγγελικής και η Φλούδα λεµονιού. Το Greenall s είναι εµπλουτισµένο µε ένα µείγµα από Γλυκόριζα, Ρίζα Ιριδος, Πικραµύγδαλο και φλούδα κασσίας, που του δίνουν νότες ξύλου και εσπεριδοειδών στη µύτη και γήινους τόνους µπαχαρικών στο στόµα. Το Greenall s είναι ένα καθηµερινό Gin, ιδανικό για το αγαπηµένο σας Gin and Tonic, όπως εσείς το φτιάχνετε φιάλες Η Master Distiller Joanne Simcock εµπνέεται από έναν ανθισµένο Αγγλικό κήπο και δηµιουργεί το BLOOM. Ένα Gin που περικλείει τη φύση στο όνοµα, στο µπουκάλι, στη γεύση του. Αποστάζεται τρεις φορές ενώ για τη δηµιουργία του χρησιµοποιείται µαλακό νερό πηγής για µια γεύση φρέσκια και απαλή. BLOOM σηµαίνει «άνθος» και το όνοµα του δεν είναι τυχαίο, αφού τα συστατικά που το διαφοροποιούν είναι το Χαµοµήλι, το Αγιόκληµα και το Pomelo (κινέζικο Grapefruit) που συνθέτουν ένα αρωµατικό µπουκέτο µε λεπτές νότες µελιού και πορτοκαλιού. Η µαγεία της φύσης αποτυπώνεται και στο κοµψό και ροµαντικό µπουκάλι, που προδιαθέτει για ένα ελαφρύ, δροσιστικό Gin. Ιδανική βάση για ελαφριά cocktail µε φρούτα.

16 Μια βόλτα στην αριστοκρατική Berkeley Square του Λονδίνου δεν ενέπνευσε µόνο ροµαντικά τραγούδια όπως το A Nightingale sang in Berkeley Square, ενέπνευσε και τη Master Distiller της Greenall s, Joane Simcock, για τη δηµιουργία αυτού του Ultra Premium Gin. Ένα όνοµα συνώνυµο της πολυτέλειας για ένα Gin που απευθύνεται στους αυθεντικούς Gentlemen. Πίσω από αυτό το Gin κρύβεται η ίδια φιλοσοφία µε εκείνη της παραγωγής ενός Malt Whisky. Πρόκειται για ένα Ultra Premium Gin περιορισµένης παραγωγής, αφού χρησιµοποιείται µόνο ένας συγκεκριµένος µικρός παραδοσιακός αποστακτήρας. Αυτό που το κάνει µοναδικό, όµως, είναι η διαδικασία παραγωγής του, η οποία δικαιολογεί τον όρο «Χειροποίητο» και τα εννέα 100% φυσικά βότανα και µπαχαρικά που χρησιµοποιούνται σε αυτήν. Η διαδικασία, που διαρκεί 2 µέρες, ξεκινάει µε την «εµβάπτιση» των βασικών συστατικών του Gin, µαζί µε φύλλα kaffir lime, στον µικρό χάλκινο αποστακτήρα µε το τριπλής απόσταξης οινόπνευµα. Τα υπόλοιπα βότανα, ο Βασιλικός, το Φασκόµηλο και η Λεβάντα εκχυλίζονται στο απόσταγµα µέσα σε µουσελίνα, (µέθοδος bouquet garni). Κατά τη διάρκεια της απόσταξης, ο βασιλικός και το φασκόµηλο απελευθερώνουν το χρώµα και το άρωµά τους πολύ νωρίς, ενώ η λεβάντα πολύ αργά. Οπότε, πετώντας το «κεφάλι» και την «ουρά» του αποστάγµατος, κρατάµε µόνο την «καρδιά», όπου το άρωµα, το χρώµα και η γεύση βρίσκονται σε τέλεια ισορροπία. Το αποτέλεσµα είναι ένα περήφανα βοτανικό Gin, περίπλοκο και ταυτόχρονα φίνο, που αξίζει να απολαύσετε όπως ένα καλό Malt Whisky. Ένα αυθεντικό αγγλικό Gentleman s Gin εµφιαλωµένο σ ένα βαρύ µπουκάλι, εµπνευσµένο από κλασσικά Βικτωριανά σχέδια. Οι Εγγλέζοι το προφέρουν Barkly Square. Εµάς µας αρκεί αν το πείτε «εξαίρετο». Χρυσό Βραβείο από το περιοδικό Drinks International το 2008.

17 Πολλοί καλλιτέχνες της Belle Epoque όπως οι Van Gogh, Picasso, Hemingway, Verlaine, Rimbaud και Oscar Wilde αφιέρωσαν στο αψέντι έργα τους, πίνακες, ποιήµατα και αναφορές. Ο Μύθος και η Ιστορία Οι θρυλικές παραισθησιογόνες και αφροδισιακές ιδιότητές που αποδίδονται στο αψέντι οφείλονται στη θουγιώνη, ενεργό συστατικό που παράγεται από το φυτό «Αρτεµισία το αψίνθιο» ή artemisia absinthium. Αυτό το φυτό είναι το και το βασικό συστατικό από το οποίο το αψέντι πήρε το όνοµά του. Η ξεχωριστή του φήµη και οι αναµφισβήτητες ιδιότητες του όµως, στάθηκαν αιτία να απαγορευτεί η κατανάλωσή του ακριβώς πάνω στο απόγειο της δόξας του! Το 1907 ανακηρύχθηκε παράνοµο στην Ελβετία, το 1915 στη Γαλλία, το 1931 στην Ιταλία και στη συνέχεια σε ολόκληρη την Ευρώπη και Αµερική. Και µόνο το γεγονός ότι στη Γαλλία το 1912 µέσα σε µια χρονιά πουλήθηκαν πάνω από 200 εκατοµµύρια λίτρα, ήταν αρκετό για να ταυτιστεί το αψέντι µε το «αποδιοποµπαίο τράγο», και να αντιµετωπιστεί από τις τότε κυβερνήσεις ως εξιλαστήριο θύµα της έξαρσης του αλκοολισµού. Η Συνταγή Αρχικά, φύλλα του φυτού Artemisia Absinthium εµποτίζονται σε άριστης ποιότητας αλκοόλη µαζί µε σπόρους γλυκάνισου και κορίανδρου. Το προϊόν φιλτράρεται προσεκτικά για να αποκτήσει το χαρακτηριστικό πράσινο χρώµα του Xenta και την εξαιρετική του καθαρότητα. Το Αλκοόλ Ο οινοπνευµατικός βαθµός του Xenta επιτρέπει στη Θουγιώνη, το ενεργό συστατικό του Αψεντιού, να προβάλλει τον έντονο χαρακτήρα της, χωρίς να ξεπερνά τα όρια που θέτονται από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νοµοθεσία. Επειδή όµως η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι µεγαλύτερη από τα συνηθισµένα ποτά, σας συστήνουµε να το απολαύσετε υπεύθυνα. Η Προέλευση Η κοινή αντίληψη θεωρεί το αψέντι καθαρά γαλλικό προϊόν, αλλά πρέπει να επισηµανθεί ότι το φυτό artemisia absinthium καλλιεργείται κυρίως στις Ιταλικές πλαγιές των Άλπεων, στα σύνορα µε τη Γαλλία. Στο Piedmonte η Αρτεµισία καλλιεργείται σε µεγάλες ποσότητες διότι χρησιµοποιείται στην παραγωγή του vermouth. Το Xenta Absenta παράγεται στην Ιταλία. Το Σερβίρισµα Η τήρηση ιδιαίτερου τελετουργικού κατά το σερβίρισµά του προϊόντος είναι το µυστικό της δύναµης του. Του προσδίδει γοητεία και παραπέµπει στο θρύλο της «πράσινης νεράιδας». Ποτό που καταναλώθηκε µε πάθος από καλλιτέχνες, ποιητές και συγγραφείς κατά την µποέµ εποχή στο Παρίσι. Το Xenta Absenta φτιάχνεται στις Ιταλικές Άλπεις όπου το φυτό artemisia absinthium, απ όπου παίρνει και το όνοµά του το ποτό, παράγεται παραδοσιακά για χρήση στο Αψέντι και το Βερµούτ % 50% % 70%

18 Μείγµα από βότανα και µπαχαρικά. Χρησιµοποιείται ως αρωµατικό σε µια µεγάλη ποικιλία φαγητών και ποτών. Χρησιµοποιείται σταγόνα-σταγόνα ώς βασικό προϊόν/συστατικό ενός bar, αλλά και ως τονωτικό της γεύσης στην κουζίνα σας! 35% 39% 100 Το Branca Menta χρονολογείται από το 1965 και για την παρασκευή του χρησιµοποιούνται, εκτός από µέντα, 40 διαφορετικά βότανα και µπαχαρικά. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, µε πάγο, αναµεµιγµένο µε άλλα αναψυκτικά ή χυµούς φρούτων. 37% 100

19 Ο Μύθος: O µύθος των Angostura bitters αρχίζει µε τον Johann Gottlieb Benjamin Siegert, Γερµανό γιατρό, ο οποίος συναρπασµένος από το κλίµα εξερεύνησης της εποχής του, άφησε πίσω τη Γερµανία για να αναλάβει καθήκοντα Αρχίατρου στο στρατό του Bolivar στη Βενεζουέλα. Η Ιστορία: Το 1824 έφτιαξε ένα µοναδικό µείγµα από βότανα που το ονόµασε Amargo Aromatico ή aromatic bitters για την αντιµετώπιση των στοµαχικών διαταραχών των στρατιωτών. Κλειδί στην επιτυχία αυτού του µοναδικού γιατρικού, ήταν η πόλη Angostura (σήµερα Ciudad Bolívar), στις όχθες του ποταµού Orinoco, η οποία ήταν σηµαντικό λιµάνι της εποχής. Από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσµο αυτό το µοναδικό ποτό. Έως το 1830, η φήµη του Angostura bitters είχε φτάσει έως τη Μ. Βρετανία. Το 1850 ο Dr. Siegert είχε ήδη παραιτηθεί από τη θέση του στο στρατό του Bolivar, για να αφοσιωθεί την παραγωγή των bitters. Με τον θάνατο του, το 1870, την επιχείρηση ανέλαβαν οι γιοι του, οι οποίοι άφησαν την πολιτικά ασταθή Βενεζουέλα και µεταφέρθηκαν στο νησί Trinidad για να ιδρύσουν την Angostura Βitters Limited. Σήµερα :Τα Angostura bitters παράγονται στο Trinidad µε την ίδια µυστική συνταγή από το Εξάγονται σε πάνω από 140 χώρες στον κόσµο. Μείγµα από βότανα και µπαχαρικά. Χρησιµοποιείται ως αρωµατικό σε µια µεγάλη ποικιλία φαγητών και ποτών. Χρησιµοποιείται σταγόνα-σταγόνα ώς βασικό προϊόν/συστατικό ενός bar, αλλά και ως τονωτικό της γεύσης στην κουζίνα σας! 44.7% φιάλες 20 12φιάλες To Angostura οrange bitters αποτελεί, ουσιαστικά, την πρώτη καινοτοµία της Angostura σε περίπου 180 χρόνια, δηµιουργήθηκε για τους bartenders και τους mixologists. Πρόκειται για ένα µείγµα από essence κίτρου, ελαίων πικρών και γλυκών πορτοκαλιών, βοτάνων και µπαχαρικών ικανό να µετατρέψει µία µεγάλη γκάµα cocktail. 28% 10

20 Ιταλικός πολύ ξηρός αφρώδης οίνος από 100% σταφύλι Prosecco, µε άρωµα φινετσάτο, γεύση ντελικάτη φρέσκια και συναρπαστική. Εξαιρετικό απεριτίφ, αλλά και εξαιρετικό συνοδευτικό σε ελαφριά πιάτα και κάθε κλασσική ιταλική πάστα. 11% ml φιάλες Ιταλικός αφρώδης οίνος από σταφύλι Prosecco 100% µε φρουτώδη γεύση που αφήνει µία χαρακτηριστικά φρέσκια επίγευση. Ιδανικό ως απεριτίφ, αλλά και εξαιρετική συνοδεία ψαριών και θαλασσινών καθώς και σε κάθε ελαφρύ πιάτο. 11% 75 Ιταλικός αφρώδης οίνος από 60% Prosecco και Moscato. Ένα φίνο κρασί που ισορροπεί άψογα αρώµατα από άνθη ποροκαλιάς και ροδακινιάς προερχόµενα από το Moscato µε εκείνα του µήλου που δίνει το Prosecco. Ένα ιδανικό κρασί για να κλείσει το γεύµα ή να συνοδεύσει γλυκίσµατα. 11% 75

21 Grappa που αποστάζεται αποκλειστικά από σταφύλια Prosecco. Το χρώµα της καθαρό, το µπουκέτο της ελαφρά φρουτώδες και λουλουδάτο, όπως και η γεύση της. Single vine Prosecco from select Prosecco vines, a Grappa with a delicate nose of flowers. Characterized by a soft and fruity nose and a slightly aromatic taste φιάλες Ένα υψηλής ποιότητας λικέρ από grappa και µέλι. Ειδικά επιλεγµένα αποστάγµατα αναµειγνύονται µε µέλι δίνοντας ένα γλυκό αρωµατικό λικέρ, ιδανικό για το κλείσιµο ενός γεύµατος. Grappa and honey liqueur: premium-quality, carefully select distillates are blended with first-rate honey in a sweet-smelling liqueur. 35% 50

22 Η grappa είναι ένα µοναδικό και αποκλειστικά Ιταλικό ποτό. Αποστάζεται από τα τσίπουρα φρέσκων σταφυλιών, η επιλογή των οποίων γίνεται πολύ προσεκτικά προκειµένου να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του τελικού προϊόντος. Για την παραγωγή της Grappa Carpenè Malvolti χρησιµοποιούνται σταφύλια που προέρχονται από την ηµιορεινή περιοχή του Conegliano στην περιοχή του Veneto όπου και πατιούνται µαλακά για να δώσουν υψηλής ποιότητας µούστο, πλούσιο σε κύρια αρωµατικά συστατικά, µετά αποστάζονται σε χάλκινα δοχεία που ζεσταίνονται µε ατµό. Η CARPENÈ MALVOLTI δηµιουργήθηκε το 1868 και τα µυστικά της παρασκευής grappa έχουν περάσει από διαδοχικές γενιές της οικογένειας, µε αποτέλεσµα την ασυναγώνιστης ποιότητας FINISSIMA GRAPPA BIANCA που παράγεται σε αυστηρά περιορισµένες ποσότητες. Γευστικά Χαρακτηριστικά: Χρώµα: λαµπερό µα άχρωµο Μπουκέτο: φίνο και δυνατό Γεύση: ξηρή, αρµονική και ντελικάτη Σερβίρεται σκέτη σε θερµοκρασία δωµατίου προκειµένου να απολαύσετε τις λεπτές της ιδιαιτερότητες. 38% Η FINE VECCHIA GRAPPA ωριµάζει σε δρύινα βαρέλια ποιότητας limousin µέχρι να αποκτήσει την απαραίτητη αρµονία και λεπτότητα γεύσης. Γευστικά Χαρακτηριστικά: Χρώµα: καθαρό, ελαφρά χρυσό Μπουκέτο: λεπτεπίλεπτο, όπως αρµόζει σε ένα παλαιωµένο απόσταγµα Γεύση: απαλή, λεπτή και βελούδινη Πρόταση σερβιρίσµατος:απολαύστε την σε θερµοκρασία δωµατίου. Ιδανική στο κλείσιµο ενός γεύµατος και µε συνοδεία καφέ. 38%

Με 35 % Alc,το Amarodi Angostura έχει ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, προσφέροντας αρώματα της κανέλας, μαύρης σοκολάτας και των απαράμιλλων Angostura

Με 35 % Alc,το Amarodi Angostura έχει ένα βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, προσφέροντας αρώματα της κανέλας, μαύρης σοκολάτας και των απαράμιλλων Angostura Λίστα µε προϊόντα Εισαγωγής και Αντιπ/σης Το Λευκό αυτό ρούµι µένει πάνω από 3 χρόνια σε δρύινα βαρέλια µέχρι να είναι έτοιµο να το απολαύσετε. Τότε, φιλτράρεται για να αποµακρυνθεί οποιοδήποτε χρώµα δηµιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES

Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Καλώς ήλθατε στη VAKAKIS WINES Η εταιρεία μας Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 2011. Όραμα και οδηγός των Vakakis Wines είναι η δημιουργία περιορισμένου αριθμού φιαλών κρασιών υψηλής ποιότητας. Στην παραγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Single Malts & Special Blends ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΩΡΩΝ PREMIUM SPIRITS ΕΠΕ

Single Malts & Special Blends ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΩΡΩΝ PREMIUM SPIRITS ΕΠΕ Single Malts & Special Blends ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΩΡΩΝ Χειμώνας 2010-2011 PREMIUM SPIRITS ΕΠΕ Λήμνου 8, Δάφνη 17237 Τηλ. 213-0215050, 210-9755311 Fax. 213-0215099 info@premiumspirits.gr www.premiumspirits.gr Ποια

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία η σύγχρονη παραγωγή Η ανάπτυξη

Η ιστορία η σύγχρονη παραγωγή Η ανάπτυξη ΚΟ Ν Ι Α Κ Μ Π ΡΑ Ν Τ Υ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Η ιστορία, η σύγχρονη παραγωγή, οι διάσημοι θαυμαστές του και πολλές άγνωστες λεπτομέρειες από τη ζωή του διασημότερου ελληνικού ποτού που φέτος γίνεται 126 ετών!

Διαβάστε περισσότερα

Οινοφόρος (Βag in Box)

Οινοφόρος (Βag in Box) Οίνος Λευκός Ξηρός Λ Ε Υ Κ Ο Σ Ξ Η Ρ Ο Σ Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός Ποικιλία: Ορεινός Ροδίτης Χαρακτηριστικά: Χρώμα λευκό, χρυσοκίτρινο. Άρωμα φρουτώδες, νεανικό. Γεύση, γεμάτο φρεσκάδα, με νότες εσπεριδοειδών

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Παραδοσιακά Ελληνικά κρασιά Πάρου «Μωραϊτης» ΖΩΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Τα τοπικά κρασιά από τους αμπελώνες της Πάρου, της οικογένειας Μωραϊτη, παράγονται με παραδοσιακές μεθόδους αμπελοκαλλιέργειας, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:21

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2010 19:21 Αποστάγματα O γλυκάνισος στα ποτήρια μας Ούζο από την Ελλάδα, παστίς από την Γαλλία, αράκ από τη Μέση Ανατολή, ρακί από την Τουρκία, σαμπούκα από την Ιταλία. Η παγκοσμιοποίηση έχει γεύση γλυκάνισου...

Διαβάστε περισσότερα

Για να εκπέμπετε θετική ενέργεια όλη την ημέρα! NEO!

Για να εκπέμπετε θετική ενέργεια όλη την ημέρα! NEO! Για να εκπέμπετε θετική ενέργεια όλη την ημέρα! EUPHORIA Green tea Πράσινο τσάι Gunpowder Φύλλα τσαγιού με verbena, λεμονόχορτο, λεμονόφλουδα, πέταλα ηλιοτρόπιου και γεύση λεμονιού Μία αυθεντική σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ & BEYOND Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 Cellier Κριεζώτου ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ Το Μοσχοφίλερο πιθανότατα είναι µια απο τις πιο παλιές Ελληνικές ποικιλίες, καθώς σύµφωνα µε ισχυρισµούς

Διαβάστε περισσότερα

750 ml 650 . 10-12 C, . A 2004 ( : 11,5 % 100% 750 ml 6.500 . 12 C, .) : : 12 % 750 ml : 12 C, ... : 13,5%

750 ml 650 . 10-12 C,  . A 2004 (   : 11,5 % 100% 750 ml  6.500 . 12 C, .) : : 12 % 750 ml  : 12 C,  ...    : 13,5% Κατάλογος Κρασιών Λευκά Καστέλι (Ε. Καραµολέγκος) κρασί Σαντορίνης χρώµα: φωτεινό κίτρινο γεύση: φρουτώδης αλκοολικός βαθµός: 12,5 % ποικιλία: Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο Tο Καστέλι είναι γέννηµα των ποικιλιών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ BODY SIGN. Φυσικός αφρός για το σώμα. Φυσικό peeling σώματος με ζάχαρη. Φυσικό βούτυρο σώματος body sign. Φυσικό σαπούνι σώματος

ΣΕΙΡΑ BODY SIGN. Φυσικός αφρός για το σώμα. Φυσικό peeling σώματος με ζάχαρη. Φυσικό βούτυρο σώματος body sign. Φυσικό σαπούνι σώματος ΣΕΙΡΑ BODY SIGN Φυσικός αφρός για το σώμα ΣΕΙΡΑ BODY SIGN Φυσικό peeling σώματος με ζάχαρη Φυσικό βούτυρο σώματος body sign Φυσικό σαπούνι σώματος Φυσικός αφρός για το σώμα ΣΕΙΡΑ BODY SIGN Περιέχει βούτυρο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΠ ΝΔΦΚ.ΣΕ.ΣΡΟ.Δ. μαζί και στημ εκπαίδευση

ΔΑΠ ΝΔΦΚ.ΣΕ.ΣΡΟ.Δ. μαζί και στημ εκπαίδευση ΔΑΠ ΝΔΦΚ μαζί και στημ εκπαίδευση Τλικό από τα σεμιμάρια στξ φξρτηγό τξυ BarAcademy τις 22, 23 και 28 Μαΐου φιλοξενήσαμε στη σχολή Σεχνολογίας Σροφίμων και Διατροφής το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό της

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑΡ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ TEQUILA. Λευτέρης Κέρπελης Αλεξία Σεφεριάδη

ΜΠΑΡ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ TEQUILA. Λευτέρης Κέρπελης Αλεξία Σεφεριάδη ΜΠΑΡ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ TEQUILA Λευτέρης Κέρπελης Αλεξία Σεφεριάδη ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Ενα μπαρ με ειδίκευση στην τεκίλα πρέπει πρώτα απ όλα να πληρεί τα χαρακτηριστικά ενός καλά οργανωμένου μπάρ που σερβίρει

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καφές - Ένας ολόκληρος κόσμος απολαύσεων.

Καφές - Ένας ολόκληρος κόσμος απολαύσεων. Καφές - Ένας ολόκληρος κόσμος απολαύσεων. Ο καφές πρέπει να είναι τόσο ζεστός, όσο τα φιλιά μιας κοπέλας την πρώτη μέρα, τόσο γλυκός, όσο οι νύχτες στην αγκαλιά της και τόσο μαύρος, όσο η γνώμη της μητέρας

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η λέξη λικέρ, προέρχεται από την λατινική λέξη liquifacere που σημαίνει διαλύω. Στην αρχαιότητα, τα χρησιμοποιούσαν ως φαρμακευτικά και αντιμετώπιζαν

Η λέξη λικέρ, προέρχεται από την λατινική λέξη liquifacere που σημαίνει διαλύω. Στην αρχαιότητα, τα χρησιμοποιούσαν ως φαρμακευτικά και αντιμετώπιζαν Η λέξη λικέρ, προέρχεται από την λατινική λέξη liquifacere που σημαίνει διαλύω. Στην αρχαιότητα, τα χρησιμοποιούσαν ως φαρμακευτικά και αντιμετώπιζαν ασθένειες όπως η μαλάρια (ελονοσία), οι στομαχικές

Διαβάστε περισσότερα

Μπαχαρικά και βότανα. > Μπαχαρικά & βότανα. σε Βοχ > Αρωματικά φυτά ψυχρής αφυδάτωσης

Μπαχαρικά και βότανα. > Μπαχαρικά & βότανα. σε Βοχ > Αρωματικά φυτά ψυχρής αφυδάτωσης ΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΓΕΝΙΚA ΠΟΣOΤΗΤΕΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΓΕΥΣΗΣ. Μπαχαρικά και βότανα Αποτελούν τους καρπούς ή τα αποξηραμένα τμήματα φυτών που περιέχουν

Διαβάστε περισσότερα

CASA. Oriental Kaimakli / Καριόκα / Ρυζόγαλο. Classic Κασάτο / Γιαούρτι / Βανίλια

CASA. Oriental Kaimakli / Καριόκα / Ρυζόγαλο. Classic Κασάτο / Γιαούρτι / Βανίλια CASA Oriental Kaimakli / Καριόκα / Ρυζόγαλο Classic Κασάτο / Γιαούρτι / Βανίλια Specialties Biscottino di burro / Cappuccino freddo / Crème d amour / Cioccolato belga ΓΛΥΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ Αρώµατα Ανατολής

Διαβάστε περισσότερα

Μπαρ με Ελληνικά Αποστάγματα και ποτά. Πηγή: http://www.seaop.gr/el/drinks/

Μπαρ με Ελληνικά Αποστάγματα και ποτά. Πηγή: http://www.seaop.gr/el/drinks/ Μπαρ με Ελληνικά Αποστάγματα και ποτά Πηγή: http://www.seaop.gr/el/drinks/ Φρούτα, καρποί, αρωματικά βότανα και σπόροι αποτέλεσαν τη βάση για την παραγωγή αποσταγμάτων όπως, το ούζο, το τσίπουρο, η μαστίχα,

Διαβάστε περισσότερα

Ποτοποιία Μ.Γ. Βαλληνδρά

Ποτοποιία Μ.Γ. Βαλληνδρά Ποτοποιία Μ.Γ. Βαλληνδρά της Κατερίνας Φραγκουδάκη Ονομάζομαι Κατερίνα Φραγκουδάκη, πέμπτη γενιά της ποτοποιίας Μ.Γ. Βαλληνδρά που βρίσκεται στο Χαλκί της Νάξου. Το προϊόν που παράγουμε είναι το ΚΙΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

1 Οινοπνευµατώδη ποτά θεωρούνται τα αλκοολούχα ποτά στα οποία η υψηλή συγκέντρωση της αιθανόλης επιτυγχάνεται µε την απόσταξη ενός ζυµούµενου σακχαρούχου υγρού ή µε την προσθήκη πόσιµου οινοπνεύµατος σε

Διαβάστε περισσότερα

Τζίν. Λουπασκου Ανδρει Πετρου Αντώνιος

Τζίν. Λουπασκου Ανδρει Πετρου Αντώνιος Τζίν Λουπασκου Ανδρει Πετρου Αντώνιος Το όνομα τζιν προέρχεται από genièvre ( γαλλικά ) jenever ( ολλανδικά) δηλαδη " αρκεύθου ". Ιστορία Πολλούς αιώνες πριν, Ιταλοί μοναχοί αρωμάτιζαν με τους μικρούς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΧΟΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΧΟΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΧΟΩΝ ΕΝΟΤΗΤΕΣ: ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΕΛΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ WINE LOFT

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ WINE LOFT ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ WINE LOFT JOE PHELPS Ο Joe Phelps ξεκίνησε στην οικογενειακή κατασκευαστική επιχείρηση του πατέρα του, το 1952, που τότε ήταν μια τοπική εταιρεία. Το 1957 ανέλαβε ως

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΕΥΣΙΓΝΩMΙΑ JPV ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ JOE PHELPS Ο Joe Phelps ξεκίνησε στην οικογενειακή κατασκευαστική επιχείρηση του πατέρα του, το 1952, που τότε ήταν μια τοπική εταιρεία. Το 1957 ανέλαβε ως πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Λονδίνο, Απρίλιος 2015 Στοιχεία της αγοράς αλκοολούχων ποτών (spirits), οίνου και ούζου στο Ηνωμένο Βασίλειο Το Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύψτε τον. του Federico Mahora! PURE MĘSKIE

Ανακαλύψτε τον. του Federico Mahora! PURE MĘSKIE nea σειρα aρωματων 2016 PURE MĘSKIE Ανακαλύψτε τον πανέμορφο κόσμο του Federico Mahora! Η FM GROUP είναι μια πολυεθνική εταιρεία παγκόσμιας εμβέλειας με 12 χρόνια εμπειρίας στη δημιουργία υψηλής ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΜΗΜΑ : B3 B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012 2013 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΜΗΜΑ : B3 B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012 2013 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΜΗΜΑ : B3 B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012 2013 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Στην Ελλάδα άρχισε η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. για κρασί και κουβένταof. Nepheli Hotel. Winter Bar Restaurant. Summer Roof Garden

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. για κρασί και κουβένταof. Nepheli Hotel. Winter Bar Restaurant. Summer Roof Garden Nepheli Hotel Panorama - Thessaloniki LT by NEPHELI HOTEL Κομνηνών 1, Πανόραμα Θεσσαλονίκη 2310.342.002 www.nepheli.gr/loft 6ος όροφος Winter Bar Restaurant Summer Roof Garden S E A M O U N T A I N C I

Διαβάστε περισσότερα

DORIAN ZEST. Έτοιμες συνθέσεις και Προϊόντα

DORIAN ZEST. Έτοιμες συνθέσεις και Προϊόντα DORIAN ZEST Exclusive Business Gifts Έτοιμες συνθέσεις και Προϊόντα Σελίδα 2 Πίνακας περιεχομένων Έτοιμες Συνθέσεις Δώρων Lunch Break..4 Taste and Colour..5 Tomato the Antioxidant..6 A Big Mediterranean

Διαβάστε περισσότερα

ΧΕλΩνα. ΗΜίΟΡΕίνΟί αμπελωνεσ

ΧΕλΩνα. ΗΜίΟΡΕίνΟί αμπελωνεσ cabernet sauvignon grenache rouge mourvedre syrah ΚΟΤΣίφαλί ΜανΤΗλαΡί ΜΕΤΟίΚΟΣ ΧΕλΩνα ΕΡΥθΡΟ 35 o -25 o ΡΟζΕ ΗΜίΟΡΕίνΟί αμπελωνεσ ΕΡΥθΡΟ 35 o -25 o ΕΡΥθΡΟ ΚΤΗΜα ΜΗλίαΡαΚΗ ΧΕλΩνα λευκο ΜαλΒαζία ΗΜίΟΡΕίνΟί

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύψτε τα Αρώματα της AMWAY

Ανακαλύψτε τα Αρώματα της AMWAY Ανακαλύψτε τα Αρώματα της AMWAY WISTFUL - Κάθε μέρα έχει τη δική της λάμψη. Λαμπερή και σαγηνευτική θηλυκότητα. Η ελευθερία της ακτινοβολίας. Σπινθηροβόλα και αναζωογονητική ευεξία. WISTFUL WISTFUL No1

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

DOUWE EGBERTS D.E. MASTER BLENDERS 1753 EUROFROST - ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΑΣ ΜΥΚΟΝΟΣ

DOUWE EGBERTS D.E. MASTER BLENDERS 1753 EUROFROST - ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΑΣ ΜΥΚΟΝΟΣ DOUWE EGBERTS D.E. MASTER BLENDERS 1753 EUROFROST - ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΑΣ ΜΥΚΟΝΟΣ DOUWE EGBERTS - EUROFROST Η εταιρεία EUROFROST έχει αναλάβει εδώ και πολλά χρόνια, την αποκλειστική διάθεση στη Μύκονο, όλης της

Διαβάστε περισσότερα

Για πόσο χρονικό διάστημα παραμένει φρέσκος ο καφές αφού ανοιχτεί;

Για πόσο χρονικό διάστημα παραμένει φρέσκος ο καφές αφού ανοιχτεί; ΚΑΦΕΣ AURILE Γενικές Πληροφορίες Πώς καβουρδίζεται ο καφές Aurile; Ο καφές Aurile καβουρδίζεται για περίπου 20 λεπτά στους 210 C (ο τρόπος αυτός είναι γνωστός ως American Roast). Κατά τη διάρκεια του καβουρδίσματος,

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22.000:2005 πιστοποιημένο από την TÜV HELLAS.

Η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22.000:2005 πιστοποιημένο από την TÜV HELLAS. από το 1966 Το Χθες Το πρώτο τυροκομείο της οικογένειας ιδρύθηκε το 1966, από τον παππού της οικογένειας Γρηγόρη στο χωριό Χύδηρα της Λέσβου. Το χωριό Χύδηρα είναι ένα μικρό σχετικά χωριό δυτικά του νησιού,

Διαβάστε περισσότερα

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry

Μαρινάτες. > Mαρινάτες / gourmet > Mαρινάτες / ethnic > Mαρινάτες / φούρνου > Mαρινάτες / σχάρας > Mαρινάτες / dry Μαρινάτες ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Ένα από τα σπουδαιότερα και παλαιότερα βοηθήματα της μαγειρικής τέχνης. Ένας πολύτιμος

Διαβάστε περισσότερα

Του Α. Καστρίωτη TouristikiEkpaideysi.gr ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Του Α. Καστρίωτη TouristikiEkpaideysi.gr ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΟΙ ΞΕΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ Ερυθρές ποικιλίες Cabernet Sauvignon Syrah Merlot Pinot Noir Grenache Λευκές ποικιλίες Chardonnay Gewürztraminer Riesling Sauvignon Blanc Sylvaner

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 30ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 30ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Έρευνα γευσιγνωσίας κρασιού μεταξύ ατόμων διαφορετικών ηλικιακών ομάδων και φύλων» Της μαθήτριας: Ματζάκου Μαρίας Τμήματος: Α2 1. Τίτλος & Λέξεις κλειδιά «Έρευνα γευσιγνωσίας κρασιού μεταξύ ατόμων διαφορετικών

Διαβάστε περισσότερα

menucatalogue CAFE BISTREAU differenteverytime

menucatalogue CAFE BISTREAU differenteverytime menucatalogue CAFE BISTREAU differenteverytime Σαλάτες Ρόκα (Πράσινη σαλάτα με λιαστή ντομάτα, ρόκα και παρμεζάνα) Σαλάτα Ζυμαρικών Light Dishes Τοστ (με ζαμπόν ή γαλοπούλα και τυρί) Κρύο σάντουιτς (με

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή σπιτικών ποτών, μαρμελάδων, γλυκών κουταλιού. Κοτρώνη Μαρία Τερέζα Τζέλιου Ευτυχία

Παρασκευή σπιτικών ποτών, μαρμελάδων, γλυκών κουταλιού. Κοτρώνη Μαρία Τερέζα Τζέλιου Ευτυχία Παρασκευή σπιτικών ποτών, μαρμελάδων, γλυκών κουταλιού Κοτρώνη Μαρία Τερέζα Τζέλιου Ευτυχία Σπιτικά ποτά Αλκοολούχα (ηδύποτα) Ζαχαρούχοι συμπυκνωμένοι χυμοί Ηδύποτα Παρασκευάζονται με την προσθήκη ζάχαρης

Διαβάστε περισσότερα

Mr. JUKE S. Mr. Juke s handmade creations

Mr. JUKE S. Mr. Juke s handmade creations Mr. JUKE S Mr. Juke s handmade creations Γλυκά και σάλτσες με... φωτεινή ενέργεια About us: O chef Δημήτρης Χωματάς και η επιχειρηματίας Μαύρα Γομοστιώτη συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε ένα συνέδριο ενεργειακών

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσεις & Εφαρμογές Φρουτοπαρασκευασμάτων

Χρήσεις & Εφαρμογές Φρουτοπαρασκευασμάτων Χρήσεις & Εφαρμογές Φρουτοπαρασκευασμάτων ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ Ιστορικό Η ΑΚΤΙΝΑ προσφέρει μια συνεχώς αυξανόμενη γκάμα ποιοτικών προϊόντων και εκτός από την πρωταγωνιστική παρουσία της στις κατηγορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ 1 ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΤΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ 1 ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ 1 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Με το τέλος του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: 1. Περιγράφει τη σταδιακή εξέλιξη της τεχνικής της παρασκευής φαγητών µπροστά στο

Διαβάστε περισσότερα

special edition Mother s Day 11 May 2014

special edition Mother s Day 11 May 2014 MOTHER S special edition Mother s Day Mother s Day Μητέρα. Μία λέξη που κρύβει μέσα της, Στοργή, Αγάπη, Φροντίδα, Ανιδιοτέλεια. Η γιορτή της Μητέρας είναι η κατάλληλη αφορμή για να της δωρίσετε, το πιο

Διαβάστε περισσότερα

Τι έχουν πάθει όλοι με τα κρασιά της Σαντορίνης;

Τι έχουν πάθει όλοι με τα κρασιά της Σαντορίνης; Τι έχουν πάθει όλοι με τα κρασιά της Σαντορίνης; Θεοδωρος (Ted) Λελεκας Sip with me Έχεις ένα κομμάτι πέτρα, στη μέση του Αιγαίου. Καυτό, άγονο, ξερό και ανεμοδαρμένο. Και φαντάζεσαι ότι δεν υπάρχει καμία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ4749/17-09-2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ4749/17-09-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ4749/17-09-2015 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν. 4072/2012

Διαβάστε περισσότερα

Γεύση και άρωμα της Βότκας

Γεύση και άρωμα της Βότκας Vodka Παραγωγή Βότκας Η βότκα είναι διαφανές ποτό και είναι απόσταγμα δημητριακών, νερό και οινόπνευμα. Η βότκα έχει συνήθως περιεκτικότητα σε οινόπνευμα που κυμαίνεται από 35% ως 50% vol. Παρασκευάζεται

Διαβάστε περισσότερα

3000 B.C. Organic Extra Virgin Olive Oil

3000 B.C. Organic Extra Virgin Olive Oil Το Κτήµα Κοτσώνη βρίσκεται στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο, στην περιφέρεια των Αρχαίων Μυκηνών και του Άργους. Μια λοφώδης περιοχή που από την αρχαιότητα φηµίζεται για το φυσικό της κάλλος αλλά και την

Διαβάστε περισσότερα

βιολογικές Σοκολάτες Η πρώτη βιολογική σοκολάτα Ελληνικής παραγωγής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

βιολογικές Σοκολάτες Η πρώτη βιολογική σοκολάτα Ελληνικής παραγωγής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Σοκολάτες Η πρώτη βιολογική σοκολάτα Ελληνικής παραγωγής Πιστοποιημένη από τον οργανισμό Q-ways Διαδρομές Ποιότητας Α.Ε., με άρωμα βανίλιας και ακατέργαστη καλαμοζάχαρη. Τα αμύγδαλα, βιολογικής γεωργίας

Διαβάστε περισσότερα

Wine Friends ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΙΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ 2013-2014

Wine Friends ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΙΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ 2013-2014 Wine Friends ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΙΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ 2013 - Wine Friends Ο μαγικός κόσμος του κρασιού περιμένει να τον ανακαλύψετε. Αρώματα, χρώματα και γεύσεις κρασιών από την

Διαβάστε περισσότερα

Υψηλής Ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις Μυκήνες

Υψηλής Ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις Μυκήνες Υψηλής Ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τις Μυκήνες ΜΥΚΗΝΕΣ Η σημερινή ονομασία ΕΛΑΙΟΝ αποτελεί αναλλοίωτη απόδοση της συλλαβογραφικής λέξης E-LA-WON της Γραμμικής Γραφής Β', της πρώτης γραφής

Διαβάστε περισσότερα

www.avoncosmetics.gr Καμπάνια 03 Kαλά Xρυσά Xριστούγεννα!

www.avoncosmetics.gr Καμπάνια 03 Kαλά Xρυσά Xριστούγεννα! www.avoncosmetics.gr Καμπάνια 03 2 Kαλά Xρυσά Xριστούγεννα! Εμφάνιση με διαμάντια & χρυσό! Σκουλαρίκια 6,50 50% Κολιέ 9,50 Σκουλαρίκια Ali. Επίχρυσα, κρεμαστά σκουλαρίκια. Μήκος σκουλαρικιών περίπου: 3,8εκ.

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάρια για τους φίλους του κρασιού! Οι κορυφαίοι των τουριστικών σπουδών. Ημερολόγιο Οινικής Απόλαυσης

Σεμινάρια για τους φίλους του κρασιού! Οι κορυφαίοι των τουριστικών σπουδών. Ημερολόγιο Οινικής Απόλαυσης wine Friends Σεμινάρια για τους φίλους του κρασιού! Οι κορυφαίοι των τουριστικών σπουδών 2013 Ημερολόγιο Οινικής Απόλαυσης Ο μαγικός κόσμος του κρασιού περιμένει να τον ανακαλύψετε. Αρώματα, χρώματα και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΕΞΤΕ, ΜΥΡΙΣΤΕ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ!

ΕΠΙΛΕΞΤΕ, ΜΥΡΙΣΤΕ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ! ΕΠΙΛΕΞΤΕ, ΜΥΡΙΣΤΕ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Χρησιμοποιήστε το Starter Kit και τα χαρτάκια δοκιμής.................4 2. Ακούστε προσεκτικά....................................................5 3. Ξεκινήστε

Διαβάστε περισσότερα

Café Bohème Classic Cocktail List

Café Bohème Classic Cocktail List Café Bohème Classic Cocktail List Sazerac 6,00 Στηριχθήκαμε στην παλιά συνταγή της Νέας Ορλεάνης του 19 ου αιώνα, με Μπράντι, ζάχαρη, bitters και Αψέντι. Μυρωδάτο, κλασσικό κοκτέιλ. Old Fashioned 6,00

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικό δώρο 2017

Επιχειρηματικό δώρο 2017 Επιχειρηματικό δώρο 2017 - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ - www.ampelaki.com.gr Η δημιουργική ομάδα του "Αμπελακι" μεσα απο μια μεγάλη γκάμα κρασιών που διαθέτει απο όλο τον ελληνικό αμπελώνα, επέλεξε για φέτος κάποιες ξεχωριστές

Διαβάστε περισσότερα

Περιεκτικότητα αλκοολούχων ποτών σε αλκοόλ και νοθευμένα ποτά

Περιεκτικότητα αλκοολούχων ποτών σε αλκοόλ και νοθευμένα ποτά Περιεκτικότητα αλκοολούχων ποτών σε αλκοόλ και νοθευμένα ποτά Πίνακας 1. Περιεκτικότητα οινοπνευματωδών ποτών σε αιθανόλη Αλκοολικός βαθμός είναι το επί της % ποσοστό αιθυλικής αλκοόλης που περιέχονται

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΦΙΑΝΟΥ

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΦΙΑΝΟΥ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΟΦΙΑΝΟΥ H ΑΡΧΗ ΤΗΣ!!!! Οι πίθηκοι της Κεντρικής Αμερικής ήταν οι πρώτοι που βρήκαν το κακάο βρώσιμο και απολαυστικό, όχι ο άνθρωπος. Έτρωγαν τον γλυκό, δροσιστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ. Προσφέρεται ΜΟΝΟ στο μπουκάλι των 700ml και συσκευάζεται σε κιβώτια των 6 τεμχ.

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ. Προσφέρεται ΜΟΝΟ στο μπουκάλι των 700ml και συσκευάζεται σε κιβώτια των 6 τεμχ. ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ H Colombiana Negra είναι ένα ποτό που σίγουρα θα συνεπάρει Μαύρο ρούμι στους 27% αλκοόλ σε συνδιασμό με πινελιές από μέλι και αρωματικά μπαχαρικά. Πίνεται ιδανικά σε ποτήρι με πάγο με ένα

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέξτε ένα μοναδικό δώρο για τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές ή επαγγελματικές σας περιστάσεις! Έχουμε ετοιμάσει για εσάς εξαιρετικές συνθέσεις

Επιλέξτε ένα μοναδικό δώρο για τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές ή επαγγελματικές σας περιστάσεις! Έχουμε ετοιμάσει για εσάς εξαιρετικές συνθέσεις Επιλέξτε ένα μοναδικό δώρο για τις πιο ιδιαίτερες προσωπικές ή επαγγελματικές σας περιστάσεις! Έχουμε ετοιμάσει για εσάς εξαιρετικές συνθέσεις προϊόντων σε κομψές ξύλινες συσκευασίες που κάνουν το δώρο

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή Αποθήκευση & Διάθεση Τσικουδιάς & Ρακόμελου

Παραγωγή Αποθήκευση & Διάθεση Τσικουδιάς & Ρακόμελου Ένωση Ελλήνων Χημικών Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης Παραγωγή Αποθήκευση & Διάθεση Τσικουδιάς & Ρακόμελου Ιωάννης Μ. Γαλανάκης Χημικός Μηχανικός Απόσταγμα Στεμφύλων Σταφυλιού Τσικουδιά Τσίπουρο Raki (Ρακί)

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο Μενού Ομορφιάς Λαχταριστά Σετ Περιποίησης από το Fresh Beauty Bar!

Χριστουγεννιάτικο Μενού Ομορφιάς Λαχταριστά Σετ Περιποίησης από το Fresh Beauty Bar! Χριστουγεννιάτικο Μενού Ομορφιάς Λαχταριστά Σετ Περιποίησης από το Fresh Beauty Bar! Η Fresh Line μεταμόρφωσε τις πιο γλυκές και φρουτένιες συνταγές ζαχαροπλαστικής σε εντυπωσιακά γιορτινά σετ περιποίησης

Διαβάστε περισσότερα

wine friends ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΙΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ 2014-2015

wine friends ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΙΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ 2014-2015 wine friends ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΟΙΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ 2014-2015 wine friends Για όλους όσοι αγαπούν το κρασί και επιθυμούν, όχι μόνο να γνωρίσουν τα μυστικά της γεύσης του, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟΥ Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων 1. Στοιχεία της αγοράς αλκοολούχων ποτών (spirits) και οίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟΥ Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων 1. Στοιχεία της αγοράς αλκοολούχων ποτών (spirits) και οίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟΥ Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων 1 Λονδίνο, Ιούλιος 2013 Στοιχεία της αγοράς αλκοολούχων ποτών (spirits) και οίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι 14ο στην παγκόσμια

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη των αρωματικών των Ελληνικών ελαιολάδων Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών

Μελέτη των αρωματικών των Ελληνικών ελαιολάδων Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών Μελέτη των αρωματικών των Ελληνικών ελαιολάδων 2013-2016. Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών Δρ. ΑΛΙΚΗ ΓΑΛΗ Επικεφαλής της Οργανοληπτικής Ομάδας ΥΠ.ΟΙΚ.ΑΝ. Οι Ελληνικές ποικιλίες ελιάς Στην

Διαβάστε περισσότερα

λικέρ / σιρόπι / αρωματισμένη ζάχαρη

λικέρ / σιρόπι / αρωματισμένη ζάχαρη λικέρ / σιρόπι / αρωματισμένη ζάχαρη / για εμάς Το ποτοποιείο βρίσκεται στις Γούρνες Πεδιάδος Ηρακλείου. Από το 2009 παράγει φυσικά λικέρ και από το 2013 φυσικά σιρόπια και αρωματισμένη ζάχαρη, χωρίς αρώματα,

Διαβάστε περισσότερα

Σνακ KOZMETIK PLUS. Ζαχαροπλαστικής. Κονσέρβες. Κετσαπ. www.kozmetikplus.com

Σνακ KOZMETIK PLUS. Ζαχαροπλαστικής. Κονσέρβες. Κετσαπ. www.kozmetikplus.com KOZMETIK PLUS Σνακ Ζαχαροπλαστικής 2012 Κονσέρβες Κετσαπ www.kozmetikplus.com CRUNCHY SNACK Σνακ με χαμηλα λιπαρα Προιόν σνάκ Χαμηλά λιπαρά, τραγανό σνακ Τραγανά, πλούσια σέ γέυση, με χαμηλα λιπαρά (-70%

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΗ: Αντωνοπούλου Ακριβή Γιάτα Κλίντον. Γεωργόπουλος Παναγιώτης Αραμπατζάκης Βασίλης. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ.

ΜΕΛΗ: Αντωνοπούλου Ακριβή Γιάτα Κλίντον. Γεωργόπουλος Παναγιώτης Αραμπατζάκης Βασίλης. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. ΜΕΛΗ: Γεωργόπουλος Παναγιώτης Αραμπατζάκης Βασίλης Αντωνοπούλου Ακριβή Γιάτα Κλίντον Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Παρασκευόπουλο Ιστορικό Πλαίσιο: - Πρωτοεμφανίστηκε πριν από 5.000 χρόνια στην Αφρική.

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas

Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas Corfu ACORDO - Corfu Specialty Foods Artisan + natural

Διαβάστε περισσότερα

Πλούσιες και διαφοροποιημένες σφολιάτες σε σχήμα φωλιάς

Πλούσιες και διαφοροποιημένες σφολιάτες σε σχήμα φωλιάς Πλούσιες και διαφοροποιημένες σφολιάτες σε σχήμα φωλιάς Φωλιά σφολιάτας βουτύρου με σπανάκι & ρικότα Φωλιά σφολιάτας βουτύρου carbonara Φωλιά σφολιάτας βουτύρου με σολωμό και κρέμα γάλακτος Πλούσιες και

Διαβάστε περισσότερα

2014: ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ UNCONVENTIONAL

2014: ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ UNCONVENTIONAL CRAZY 2014: ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ UNCONVENTIONAL Μια μόδα που ξεκίνησε από τις αγγλοσαξονικές χώρες έχει γίνει ήδη μανία και trendy τάση και στην Ελλάδα, με έντονους χρωματισμούς που εκπλήσσουν, αλλά χαρίζουν επίσης

Διαβάστε περισσότερα

MENU. Γεύσεις από Ελλάδα και απ όλο το κόσμο

MENU. Γεύσεις από Ελλάδα και απ όλο το κόσμο MENU Γεύσεις από Ελλάδα και απ όλο το κόσμο ΟΡΕΚΤΙΚΑ Τορτίγια με κοτόπουλο, τραγανό μπέικον & καπνιστό τυρί... 3,00 Μανιτάρια σωτέ με φύλλα δάφνης, γκροτιναρισμένα με γραβιέρα Κρήτης... 3,00 Πατάτα γεμιστή

Διαβάστε περισσότερα

EXOTIC ISLAND COCKTAILS

EXOTIC ISLAND COCKTAILS EXOTIC ISLAND COCKTAILS T.G.I. Friday s Recipe Guide Spicy Melon Cooler Tequila August Sun Oriental Noche Αλάτι στο μισό χείλος του ποτηριού 1 Μπουκέτο από φύλλα βασιλικού Μισό ντοματάκι Cherry με μια

Διαβάστε περισσότερα

Στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής, δημιουργήσαμε ένα φυτολόγιο. Αυτή τη φορά όμως είναι ηλεκτρονικό

Στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής, δημιουργήσαμε ένα φυτολόγιο. Αυτή τη φορά όμως είναι ηλεκτρονικό 1ο Δημοτικό σχολείο Παλλήνης Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ τάξης Το φυτολόγιό μας Στα πλαίσια του μαθήματος της πληροφορικής, δημιουργήσαμε ένα φυτολόγιο. Αυτή τη φορά όμως είναι ηλεκτρονικό Επιμέλεια:

Διαβάστε περισσότερα

CHATEAU MUSAR CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015. Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager

CHATEAU MUSAR CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015. Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager CHATEAU MUSAR CELLIER ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Νίκος Λουκάκης Cellier Wine Manager ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Η οικογένεια Hochar φτιάχνει κρασιά στην περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα

beautiful www.more-beautiful.gr - info@more-beautiful.gr Τηλ. 697 885 6916

beautiful www.more-beautiful.gr - info@more-beautiful.gr Τηλ. 697 885 6916 beautiful www.more-beautiful.gr - info@more-beautiful.gr Τηλ. 697 885 6916 1. Πράσινο Τσάι Περιγραφή: Με την αντιοξειδωτική του δράση και της μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκερίδιων στο αίμα, το

Διαβάστε περισσότερα

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια

Delicatessen. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Delicatessen ΜΙΑ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΓΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΑΣ. ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ... ΤΕΧΝΗ. > Μανιτάρια > Μίγματα Decor > Αρωματικά λάδια > Αρωματικά ξύδια Η μαγειρική δεν είναι απλά η προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

oι Aγαπηµένες µου Συνταγές

oι Aγαπηµένες µου Συνταγές oι Aγαπηµένες µου Συνταγές περιεχόµενα Εισαγωγή Βασικά υλικά Σούπες & σάλτσες Λαχανικά & σαλάτες Ζυμαρικά & ρύζι Κρέας & ψάρι Αυγά & τυριά Γλυκά Ιδέες για πάρτι Κομπόστες & τρόφιμα σε άλμη Πηγές Ευχαριστίες

Διαβάστε περισσότερα

FOR MAN ΑΠΟ ΤΗΝ SELECTIVE PROFESSIONAL

FOR MAN ΑΠΟ ΤΗΝ SELECTIVE PROFESSIONAL FOR MAN ΑΠΟ ΤΗΝ SELECTIVE PROFESSIONAL Από την άσκηση µέχρι τη διατροφή, από το ντύσιµο µέχρι την εργασία, από τις σχέσεις µέχρι τη διασκέδαση, ο σύγχρονος αθλητικός άντρας oφείλει να απολαµβάνει ένα υγιεινό,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ E.GUIGAL Δευτέρα 19 Νοεμβρίου Wine Loft

ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ E.GUIGAL Δευτέρα 19 Νοεμβρίου Wine Loft ΓΕΥΣΙΓΝΩΜΙΑ E.GUIGAL Δευτέρα 19 Νοεμβρίου Wine Loft E. GUIGAL "The history of the GUIGAL family reflects the glory of the wines of the Côte-Rôtie. Three generations working with land over 24 centuries

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ: Αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά, τα πλένουμε με δυο κρόκους αυγού και ξεπλένουμε με χαμομήλι. Μια καλή και θρεπτική μάσκα μαλλιών. Ανακατεύουμε δυο κουταλιές της

Διαβάστε περισσότερα

A r menian br andy & wine impor ter s - distr ibutor s. Οδηγός Γευσιγνωσίας. Διαδικασια γευσιγνωσίας κρασιού

A r menian br andy & wine impor ter s - distr ibutor s. Οδηγός Γευσιγνωσίας. Διαδικασια γευσιγνωσίας κρασιού "QUALITY WINES" A r menian br andy & wine impor ter s - distr ibutor s Οδηγός Γευσιγνωσίας Διαδικασια γευσιγνωσίας κρασιού Ασφαλώς είναι εξαιρετικά απλό να σερβίρουμε ένα κρασί, αλλά υπάρχουν ορισμένες

Διαβάστε περισσότερα

02 Tasty Workstyle Ροφήµατα. Ροφήµατα

02 Tasty Workstyle Ροφήµατα. Ροφήµατα 02 Ροφήµατα Ροφήµατα Kαφές φίλτρου Καφές Ελληνικός 500γρ. Ο αγαπηµένος καφές των Ελλήνων στην πιο συµφέρουσα τιµή! Καφές Espresso 250γρ. Yψηλή ποιότητα στην καλύτερη τιµή! 33 Καφές από ποικιλία 00% Arabica

Διαβάστε περισσότερα

Μπισκότα Γλυκές και Αλμυρές μικρολιχουδιές που συνεχώς αυξάνεται η κατανάλωση τους

Μπισκότα Γλυκές και Αλμυρές μικρολιχουδιές που συνεχώς αυξάνεται η κατανάλωση τους Μπισκότα Γλυκές και Αλμυρές μικρολιχουδιές που συνεχώς αυξάνεται η κατανάλωση τους Ανάλυση της κατηγορίας των Μπισκότων στο οργανωμένο λιανεμπόριο των Super/Hyper Market. Ιανουάριος 2015 ΜΠΙΣΚΟΤΟ μια γλυκιά

Διαβάστε περισσότερα

Μους σοκολάτας με γιαούρτι

Μους σοκολάτας με γιαούρτι Μους σοκολάτας με γιαούρτι Η μους σοκολάτας είναι ένα εντελώς ενοχοποιημένο επιδόρπιο το οποίο ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε. Τίποτα άλλωστε δεν είναι βλαβερό αν είναι φτιαγμένο με αγνά υλικά και τρώγεται

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότεραγιατοχρώµα σύµφωναµεµελέτεςπου πραγµατοποιήθηκανγιαανάγκες τουμάρκετινγκ

Περισσότεραγιατοχρώµα σύµφωναµεµελέτεςπου πραγµατοποιήθηκανγιαανάγκες τουμάρκετινγκ Περισσότεραγιατοχρώµα σύµφωναµεµελέτεςπου πραγµατοποιήθηκανγιαανάγκες τουμάρκετινγκ ΑποτηνΠηγή http://www.webresources.eu/archives/color-theorypart-1-the-meaning-of-color Υποκειµενικότηταστοχρώµα Το χρώµα

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος

Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος ΤΕΧΝΙΚΌΣ ΦΆΚΕΛΟΣ 1 /14 Αριθμός πρωτοκόλλου: PGI-GR-A1604 Υφιστάμενες ονομασίες οίνων Τεχνικός φάκελος I. ΌΝΟΜΑ (Ή ΟΝΌΜΑΤΑ) ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΧΏΡΗΣΗ Ήπειρος (el) II. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΙΤΟΎΝΤΑ Όνομα και τίτλος αιτούντα:

Διαβάστε περισσότερα

Α Λυκείου, Λυκειακές Τάξεις Άγρας. Τα παραδοσιακά προϊόντα των χωριών μας, Άγρας και Μεσοτόπου.

Α Λυκείου, Λυκειακές Τάξεις Άγρας. Τα παραδοσιακά προϊόντα των χωριών μας, Άγρας και Μεσοτόπου. Α Λυκείου, Λυκειακές Τάξεις Άγρας Τα παραδοσιακά προϊόντα των χωριών μας, Άγρας και Μεσοτόπου. Οι μαθητές της Α Λυκείου των Λυκειακών Τάξεων του Γυμνασίου της Άγρας, αποφασίσαμε, στα πλαίσια των περιβαλλοντικών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Δ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΜΕΡΟΣ Δ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αριθμός Όνομα 0. Όλες οι κατηγορίες τροφίμων 01. Γαλακτοκομικά προϊόντα και ανάλογα 01.1 Μη αρωματισμένο παστεριωμένο και αποστειρωμένο γάλα (συμπεριλαμβανομένου του αποστειρωμένου

Διαβάστε περισσότερα

αυθεντικά και χειροποίητα

αυθεντικά και χειροποίητα γλυκίσµατα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΑΧΑΡΩ ΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1970 αυθεντικά και χειροποίητα ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ γλυκίσµατα Η δική µας ιστορία ξεκίνησε λίγο πριν το 1970 στην περιοχή της Νίκαιας, όταν ο ηµήτριος Μαλογιάννης,

Διαβάστε περισσότερα

Το ποτό των Πειρατών

Το ποτό των Πειρατών Το ποτό των Πειρατών Και τί είναι το ρούμι; Είναι αλκοολούχο απόσταγμα από ζαχαροκάλαμο ή από τα παράγωγα του. Που σημαίνει κυρίως τον χυμό του ζαχαροκάλαμου (Vesou)-αγροτική μέθοδος- ή την μελάσσα (κατάλοιπο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. 6075 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ GOLDEN 2kgr (10X2 kgr) ΠΛΑΚΑ 20 kgr ΚΙΒΩΤΙΟ. 6076 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 2kgr (10X2 kgr) ΠΛΑΚΑ 20 kgr ΚΙΒΩΤΙΟ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ. 6075 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ GOLDEN 2kgr (10X2 kgr) ΠΛΑΚΑ 20 kgr ΚΙΒΩΤΙΟ. 6076 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 2kgr (10X2 kgr) ΠΛΑΚΑ 20 kgr ΚΙΒΩΤΙΟ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΕΣ 6075 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ GOLDEN 2kgr (10X2 kgr) ΠΛΑΚΑ 20 kgr ΚΙΒΩΤΙΟ 6076 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 2kgr (10X2 kgr) ΠΛΑΚΑ 20 kgr ΚΙΒΩΤΙΟ 6077 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 2kgr (10X2 kgr) ΠΛΑΚΑ 20 kgr ΚΙΒΩΤΙΟ 6093

Διαβάστε περισσότερα

Franchise Concept Book

Franchise Concept Book Franchise Concept Book Παράγουμε σπιτικά προϊόντα χρησιμοποιώντας αγνά και φρέσκα υλικά μετά από συνεχή έρευνα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα ποιοτικότερα παγωτά και παγωμένα γιαούρτια.

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΔΑΚΙΝΟ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ-ΦΡΟΥΤΕΝΙΑ ΓΕΥΣΗ

ΡΟΔΑΚΙΝΟ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ-ΦΡΟΥΤΕΝΙΑ ΓΕΥΣΗ Αγαπάω Ροδάκινο ΡΟΔΑΚΙΝΟ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ-ΦΡΟΥΤΕΝΙΑ ΓΕΥΣΗ Τα ροδάκινα είναι από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά trademark του ελληνικού καλοκαιριού! Μικροί χνουδωτοί ήλιοι που προμηθεύουν με θρεπτικά συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Λίστα Κρασιών ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Σαββατιανό-Ροδίτης Βόρεια Αττική 12% Vol Απολαύστε το δροσερό, στους 12 C - Φιάλη 187ml, 375ml, 750ml, 1,5lt Τόσο δροσερό όσο και ευκολόπιοτο. Πρωτοκυκλοφόρησε το

Διαβάστε περισσότερα

G I F T C A T A L O G U E 2 0 1 3. ST. John Commandaria Vintage 1984-75cl 70.00. ST. John Commandaria Gift Box 75cl 9.60 C H R I S T M A S

G I F T C A T A L O G U E 2 0 1 3. ST. John Commandaria Vintage 1984-75cl 70.00. ST. John Commandaria Gift Box 75cl 9.60 C H R I S T M A S K E O C H R I S T M A S Η ΚΕΟ σας παρουσιάζει μια μοναδική σειρά ποτών για να δημιουργήσετε δώρα για φίλους και συνεργάτες. Εχουμε επιλέξει για σας, από μια μεγάλη γκάμα οίνων και οινοπνευματωδών, δικής

Διαβάστε περισσότερα

Νέα σειρά παγομηχανών BELOGIA made in Italy.

Νέα σειρά παγομηχανών BELOGIA made in Italy. ice systems 2 ICE SYSTEMS Νέα σειρά παγομηχανών BELOGIA made in Italy. Οι παγομηχανές Belogia Ice Systems κατασκευάζονται με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και εξυπηρετούν τις ανάγκες των σύγχρονων επαγγελματιών.

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία brand για συνεταιρισμό παραγωγής τοπικών προϊόντων της Κρήτης»

«Δημιουργία brand για συνεταιρισμό παραγωγής τοπικών προϊόντων της Κρήτης» των σπουδαστριών του Τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών - ΤΕΙ Αθήνας, Εργαστήριο Σχεδιασμού Συσκευασίας Αναστασάκη Ερωφίλης & Αχλαδιανάκη Δήμητρας Η δημιουργία του λογοτύπου του συνεταιρισμού, Ξαθέρι,

Διαβάστε περισσότερα