Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""

Transcript

1

2 Το Λευκό αυτό ρούµι µένει πάνω από 3 χρόνια σε δρύινα βαρέλια µέχρι να είναι έτοιµο να το απολαύσετε. Τότε, φιλτράρεται για να αποµακρυνθεί οποιοδήποτε χρώµα δηµιουργήθηκε από την διαδικασία της παλαίωσης. Το Angostura Reserva έχει µία εξαιρετικά ξηρή γεύση, πλούσιο και ζεστό άρωµα βανίλιας και ένα απαλό τελείωµα. 37.5% Αυτό το χρυσαφένιο ρούµι παλαιώνεται για 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια για να βγάλει δελεαστικά αρώµατα σοκολάτας, µπαχαρικών και βανίλιας και να προσφέρει ένα ζεστό γλυκό τελείωµα Αυτό το ρούµι παλαιώνεται για 7 χρόνια σε βαρέλια από bourbon. Αρώµατα και νότες από σφένδαµο, σοκαλάτα και µέλι. Εµφανίζει πλούσιο γεµάτο στόµα για να δώσει στη συνέχεια το κλασσικό απαλό τελείωµα του Angostura. Premium Παλαιωµένο Rum. Ένα Blend από παλιωµένα Ρούµια. Έντονα αρώµατα βανίλιας και µπαχαρικών ηρεµούν µε µία απαλή επίγευση. Το πρώτο Blending έγινε το Angostura 1919, µία πραγµατική πρόκληση για τις προσδοκίες µας. Πρόκειται για ένα µείγµα των καλύτερων παλαιωµένων ρουµιών, διαλεγµένα από τον Master Blender από επιλεγµένα βαρέλια. Τα ρούµια αυτά παλαιώνονται σε µισοκαµµένα Αµερικάνικα δρύινα βαρέλια από bourbon για τουλάχιστον 12 χρόνια, στη συνέχεια αναµειγνύονται και ξαναµπαίνουν σε βαρέλια. Απολαύστε γουλιά γουλιά αυτό το ρούµι, σκέτο µε πάγο, συνοδευµένο ίσως από το αγαπηµένο σας πούρο για να συνοδεύσει την ελαφρά καπνιστή τους επίγευση. 5 9

3 Το Whyte and Mackay Scotch Whisky είναι αναγνωρισµένο ως ένα από τα καλύτερα διαθέσιµα blends Scotch Whisky. Βασισµένο στην ίδια συνταγή από το 1844, το Whyte and Mackay Special περιέχει πάνω από 40 Whisky βύνης και σιταριού υψηλής ποιότητας και ωριµάζει δύο φορές για µια διακριτική, απαλή γεύση. Το µυστικό της επιτυχίας του βρίσκεται στη µοναδική διαδικασία απόσταξής του, που έχει κερδίσει το βραβείο Master Blender. Χρώµα: Πλούσιο µε χρυσές ανταύγειες. Μύτη: Ένα ελκυστικό µεταξωτό φάσµα µαλακών αποχρώσεων επιδεικνύεται αµέσως. Μια αλάνθαστη ισορροπία επικρατεί χωρίς τη µεµονωµένη υπερίσχυση ουίσκι βύνης ή σιταριού. Η διαδικασία διπλής ανάµειξης αυτών των 41 συστατικών εξασφαλίζει µια µόνιµη ένωση - ένα τέλειο γάµο. Γεύση: Αυτό είναι το κλειδί στην επιτυχία του µίγµατος - ο χρόνος έχει επιτρέψει σ αυτά τα παλαιωµένα malts να συγχωνευθούν και να εναρµονιστούν. Το "vatted malt", όπως είναι γνωστό, κρατιέται σε βαρέλια από σέρρυ και αφήνεται για αρκετούς µήνες κατά τη διάρκεια του πρώτου παντρέµατός του. Για άλλη µια φορά επικαλούµαστε το χρόνο να κάνει τη δουλειά του. Το "vatted malt" αναµιγνύεται έπειτα µε έξι διαφορετικά ουίσκυ σιταριού και επιστρέφει σε άλλα βαρέλια από σέρρυ για να ολοκληρώσει το δεύτερο στάδιο ωρίµανσής του, προτού να εµφιαλωθεί. 5 9 Το µυστικό της πλούσιας, γεµάτης γεύσης του Whyte & Mackay 13 ετών βρίσκεται στη µοναδική διαδικασία ωρίµανσης, γνωστή ως Double Marriage ή ιπλός Γάµος. Στα 12 χρόνια, όταν άλλοι παραγωγοί εµφιαλώνουν τα Blends τους, ο Master Blender της Whyte & Mackay συγκεντρώνει τα καλύτερα Malt Whiskies και τα ξαναβάζει σε βαρέλια από Sherry για τον πρώτο γάµο. Έναν χρόνο αργότερα ακολουθεί ο δεύτερος γάµος οπού τα ιδανικότερα Grain Whiskies ενώνονται µε το ώριµο πια χαρµάνι για να δηµιουργηθεί το αριστουργηµατικό Blended Whisky Whyte and Mackay 13 ετών. Χρώµα:Λαµπερό, µε έντονες χρυσές ανταύγειες. Μύτη:Ένα στιβαρό, πλούσιο µπουκέτο, ήρεµο και γεµάτο. Εµφανές µόνο ένα αµυδρό άρωµα ξύλου. Το αλκοόλ ανεβαίνει απαλά, και όχι έντονα, θυµίζοντας τον καιρό που έχει περάσει στο βαρέλι. Εµφανείς είναι επίσης και ελαφριές νότες Sherry που χαρίζουν στο Whisky µια ξεχωριστή, κοµψή απαλότητα. Γεύση:Καταπληκτικό βάθος. Οι πολλαπλές του γεύσεις αποκαλύπτονται αργά, αλλά ταιριάζουν τόσο αρµονικά που επιβεβαιώνουν ότι ένας χρόνος µπορεί να κάνει µεγάλη διαφορά.

4 Το Whyte & Mackay 19 Years Old είναι ένα σπάνιο whisky στο οποίο φαίνεται αµέσως η τέλεια ισορροπία µεταξύ των malt και των grain whiskies που χρησιµοποιούνται στην παραγωγή του. Τα 19 χρόνια ωρίµανσης έχουν µεταµορφώσει αυτό το εξαιρετικής ποιότητας χαρµάνι, σ ένα µοναδικό αριστούργηµα για απαιτητικούς. Χρώµα: Βαθύ, χρυσό. Μύτη: Πλούσια και εκλεπτυσµένη. Προκλητικές malt νότες και βελούδινες υφές εµφανίζονται σε πλήρη αρµονία. Ένα πραγµατικά ευγενές µπουκέτο που κρύβει στο βάθος του αµυδρούς τόνους από Oloroso Sherry. Γεύση: Χρειάζεται χρόνος για να ξυπνήσει τις πολύπλοκες, ελκυστικές γεύσεις που περικλείονται από αυτό το whisky. Μεταξένιες και απαλές νότες χορεύουν αρχικά στο στόµα µε κάθε βήµα να σηµατοδοτεί την τελειότητα αυτού του blend. Κάθε ένα ξεχωριστό Malt και Grain Whisky είναι εµφανές µέσα από την τέλεια ισορροπία αυτής της γεύσης. Ο χρόνος έχει σµιλέψει αυτό το Blend σε µια παλιά πολυτέλεια. Ο χρόνος έχει ανεβάσει αυτό το χαρµάνι σε µια ξεχωριστή κατηγορία. Αυτή η υψηλή ποιότητα εκτιµάται γουλιά-γουλιά, για να έχουν την ευκαιρία να αναδυθούν τα µοναδικά αρώµατα και η γεµάτη γεύση. Εδώ τα malt επικρατούν, δίνοντας στο Whisky ένα βαθύ δρύινο τελείωµα. Χρώµα:Καθαρό. Βαθύ και πλούσιο µαόνι. Μύτη:Το άρωµα είναι άµεσο καθώς οι µεγαλειώδεις Malt νότες αναδύονται στο ποτήρι. Κοµψό και εκλεπτυσµένο µε αµυδρές νύξεις βελανιδιάς να φαίνονται στο βάθος. Βελούδινο και απαλό, το άρωµα παραµένει στο ποτό. Ο µακρύς χρόνος ωρίµανσης σε ξύλινα βαρέλια έχει συνδυάσει τα Malt και Grain Whisky σε µια απόλυτη αρµονία. Γεύση:Το άρωµά του καθρεπτίζεται και στη γεύση του. εν υπάρχει πικράδα ή οξύτητα, µόνο ένα πλούσιο, µεστό σώµα µε µια γεµάτη γεύση που παραµένει στη γλώσσα σε ένα βαθύ τελείωµα όπου τα Malts επικρατούν. 43% Χρειάζονται 30 χρόνια για τη δηµιουργία αυτού το αριστουργήµατος, αλλά µονάχα λίγα δευτερόλεπτα για την αναγνώριση της εξαιρετικής του ποιότητας. Τα χρόνια που έχει περάσει αυτό το whisky µέσα σε ξύλινα βαρέλια του προσδίδουν µια κλασσική, εκλεπτυσµένη γεύση. Ένα χαρµάνι τέτοιας ηλικίας πρέπει να δοκιµάζεται µε σεβασµό, αργά, για να έχουν χρόνο να αναδυθούν τα πλούσια του χαρακτηριστικά. Χρώµα: Έντονο, χρυσό µαόνι. Μύτη: Βαθιά και γλυκιά. Το ξύλο του Sherry εµφανίζεται αµέσως. Μεγαλειώδης και ξεστός ο όγκος των Speyside Malts που χρησιµοποιούνται στο χαρµάνι ξεχωρίζει, χωρίς όµως να σπάει την κοµψή αρµονία. Γεύση: Η µοναδική γεύση αυτού του Whisky θέλει χρόνο για να αποκαλυφθεί. Τα 30 χρόνια σε ξύλινα βαρέλια του έχουν δώσει µια µεστή, αλλά περίπλοκη γεύση που αφήνει τη γλώσσα απολύτως ικανοποιηµένη.

5 Η γεύση του Jura εµφανίζεται απαλά στον ουρανίσκο αποκαλύπτοντας δυναµικούς, διακεκριµένους, κοµψούς τόνους. Μία φρουτώδης γεύση που εµπλουτίζεται ήπια από µια νύξη καπνού. Οι περίπλοκες γεύσεις παραµένουν στο στόµα και παραπέµπουν στην αληθινή φύση του νησιού. Χρώµα:Ανοιχτό χρυσαφί, κίτρινο. Μύτη:Ελαφριά, καθαρή και φρέσκια, µε µια ιδέα θαλασσινού αλατιού. Νότες αµύγδαλου και καρυκευµάτων συµπληρώνουν το άρωµα. Γεύση:Ελαφριές πινελιές τύρφης, µε φρούτα και πικάντικους τόνους. 16 χρόνια ανενόχλητης ωρίµανσης στις παραλιακές αποθήκες του νησιού δίνουν ένα ολοκληρωµένο και ευγενές whisky, που αντικατοπτρίζει την αργή εναλλαγή των εποχών στο νησί. Το αποτέλεσµα είναι µια πλούσια, βαθιά γεύση που θυµίζει τα πιο ήρεµα καλοκαίρια του νησιού. Σύµφωνα µε τους ντόπιους, αυτή είναι η ιδανική ηλικία για το Jura. Χρώµα:Χρυσό σαν ηλιαχτίδας Μύτη: υνατές νότες βουτύρου, µε µια γλύκα µελιού που σπάει από την εµφάνιση πορτοκαλιού και µπαχαρικών. Γεύση:Γλυκιά καραµέλα µε τελείωµα µελιού. Απαλή γεύση ροδάκινου µε έναν τόνο πορτοκαλιού εµφανίζονται αργά. Το βάθος της γεύσης, όµως, παραµένει και αφήνει το στόµα απολύτως ικανοποιηµένο. 5 9 Το Isle of Jura 18 ετών δηµιουργήθηκε για να απολαµβάνεται αργά, γουλιά-γουλιά. Ένα σύνθετο, πικάντικο Whisky που αντιπροσωπεύει µε τη γεύση του το πέρασµα από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Χρώµα:Βαθύ, έντονο χρυσό σαν κεχριµπάρι. Μύτη:Πλούσια, πικάντικα αρώµατα µπαχαρικών µε νότες σοκολάτας και βανίλιας. Γεύση:Μπαχαρικά, κανέλα και αµύγδαλα συνθέτουν αυτή την πλούσια πικάντικη γεύση.

6 Οι κάτοικοι του Jura είναι προληπτικοί. εν κόβουν ποτέ την τύρφη πριν τον Μάιο. Το Superstition είναι φόρος τιµής σε αυτούς, και τις ιδιαίτερες παραδόσεις τους που κάνουν τη ζωή στο νησί τόσο µοναδική. Το Isle of Jura Superstition είναι µια ένωση δύο τύπων malt whisky του Jura ο ένας τολµηρός, ισχυρός και γήινος, ο άλλος θερµός και εκλεπτυσµένος. Αυτό το πρωτοποριακό malt δηµιουργείται από το πάντρεµα του τυπικού καπνιστού Whisky της περιοχής του Islay και µιας επιλογής παλαιωµένων malts. Το αποτέλεσµα είναι πρωτόγνωρο για ένα malt whisky και µια µοναδική εµπειρία για τους λάτρεις του. Ένα διαφορετικό Whisky, που όµως δεν παύει να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα του νησιού. Χρώµα: Βαθύ έντονο µαόνι µε φωτεινές ακτίνες. Μύτη: υνατά αρώµατα καπνού δίνουν µια έντονη πρώτη εντύπωση. Αλλά δίνουν εύκολα τη θέση τους σε ένα πλούσιο άρωµα µε ισχυρούς τόνους µελιού, κανέλας και µπαχαρικών. Γεύση : Τα χρόνια που έχει περάσει αυτό το Whisky σε δρύινα βαρέλια έχουν κατευνάσει το δυναµικό του πνεύµα, αφήνοντας µόνο την ένταση των µπαχαρικών και του µελιού στη γεύση. Προσθέστε λίγο νερό και ο λεπτός καπνός τύρφης θα γεµίσει το στόµα σας, αναµεµιγµένος µε µέλι και καρυκεύµατα. Θα σας δώσει ένα µακρύ, ισορροπηµένο τελείωµα 5 43% 9 Το Prophecy εµφιαλώνεται µε τον παραδοσιακό τρόπο, παρακάµπτοντας την διαδικασία chill filtration, προκειµένου να αποκαλυφθεί ο πραγµατικός χαρακτήρας και η αυθεντική γεύση του Ο Jura Distiller Willie Cochrane µπορεί να µην έχει το χάρισµα του «τρίτου µατιού», αλλά είναι βέβαιος ότι το Prophecy θα γίνει ο µύθος των ηµερών µας ανάµεσα στους λάτρεις των Whiskies. To Prophecy απέσπασε το αργυρό µετάλλιο στον International Wine & Spirit Competition του Χρώµα: Πλούσιο, χρυσό του κεχριµπαριού µε φωτεινές ακτίνες. Μύτη: υνατά αρώµατα καπνού δίνουν µια έντονη πρώτη εντύπωση, που αργά δίνουν τη θέση τους σε ήπια αρώµατα γλυκόριζας και µοσχοκάρυδου. Γεύση: Με τη σχολαστική επιλογή σπάνιων παλαιωµένων single malt whiskies δηµιουργήθηκε ένα φίνο και έντονα καπνιστό whisky. Έντονα αρώµατα τύρφης, κανέλας και µπαχαρικών 46%

7 Αυτή η καινούρια έκδοση του Jura είναι εµπνευσµένη, όπως και άλλα Whisky του αποστακτηρίου, σε έναν τοπικό µύθο. Ο µύθος λέει ότι το νερό του νησιού, που χρησιµοποιείται στην παραγωγή του Whisky, έχει µυστικές ιδιότητες και προσδίδει µακροζωία. Υπάρχει ένας µύθος στο νησί για έναν άνδρα που έζησε 180 Χριστούγεννα στο Jura. Tasting Notes Το Jura Elixir είναι παλαιωµένο για 12 χρόνια σε βαρέλια από Bourbon και από Sherry, ένας συνδυασµός που προσδίδει γεύσεις αµύγδαλου, ανανά και φρέσκο-καβουρδισµένου καφέ. Άρωµα: Φρουτώδες, µε πικάντικες νότες κανέλας και εσπεριδοειδών. Στόµα: Ζεστό και Χριστουγεννιάτικο µε νότες εσπεριδοειδών, σκούρο toffee και ginger spice 46%

8 To Dalmore 12 ετών ωριµάζει κατά 50% σε βαρέλια από Bourbon (Αµερικάνικη ρυς) και 50% σε βαρέλια από Oloroso Sherry. Έτσι αποκτά το βαθύ του χρώµα, τα αρώµατα πορτοκαλιού και µπαχαρικών, και την πληθωρική του επίγευση. Χρώµα:Χρυσαφί του µαονιού. Μύτη: Αρώµατα εσπεριδοειδών φρούτων µε κυρίαρχο το πορτοκάλι. Μαρµελάδα και έντονες νότες µπαχαρικών συµπληρώνουν το άρωµα. Γεύση: ιακριτική µε εσπεριδοειδή φρούτα και νότες Sherry να κυριαρχούν. 5 9 Το Dalmore 15 ετών ωριµάζει αποκλειστικά σε βαρέλια από Vintage Matusalem, Apostoles και Amoroso Sherry, που στρογγυλεύουν το πλούσιο σώµα του µε µεγάλη αρµονία. Το αποτέλεσµα είναι ένα πραγµατικά διακεκριµένο Highland Malt. Χρώµα:Σκούρο κόκκινο. Μύτη: Γλυκά αρώµατα βανίλιας, κανέλας και τζίντζερ ισορροπούν ευχάριστα. Γεύση: Έντονη γεύση εσπεριδοειδών φρούτων που αιχµαλωτίζουν και διεγείρουν τις αισθήσεις. Το Dalmore Single Malt Scotch Whisky 18 ετών ωριµάζει αρχικά σε βαρέλια από Αµερικάνικη Λευκή ρυ κι έπειτα σε βαρέλια από Matusalem sherry. Το αποτέλεσµα είναι ένα whisky µε ιδιαίτερα έντονη τη γεύση της σοκαλάτας που ισορροπεί µε εκείνη της βανίλιας και του κολοµβιανού καφέ. Αρώµατα δενδρολίβανου και µια υποψία από βιολέτες και γιασεµί ολοκληρώνουν ευχάριστα το "πολυτελές" αυτό malt. 43%

9 Ωριµασµένο κατά σε βαρέλια από Bourbon (Αµερικάνικη ρυς) και 60% σε βαρέλια από Oloroso Sherry, το Dalmore Gran Reserva χαρακτηρίζεται από απαλές νότες Sherry στη γεύση, αρώµατα καβουρδισµένου καφέ και σοκολάτας και ένα τελείωµα ώριµων πορτοκαλιών. Χρώµα:Πορτοκαλί του µαονιού. Μύτη: Αποξηραµένα φρούτα µε απαλές νότες Sherry. Νύξεις καβουρδισµένου καφέ και σοκολάτας συµπληρώνουν το άρωµα. Γεύση: Πολύπλοκη µε κυρίαρχα τα ώριµα εσπεριδοειδή φρούτα. Φόρος τιµής στον Βασιλιά Αλέξανδρο της Σκωτίας που το 1263 τίµησε τους ιδιοκτήτες του αποστακτηρίου του Dalmore, τη φατρία των Mackenzie, µε το οικόσηµο του Βασιλικού Ελαφιού, το οποίο κοσµεί, ακόµα και σήµερα, τις φιάλες του. Αυτό το πολυτελές Malt αποπνέει την κοµψότητα που αποκτά κατά την µακρά του ωρίµανση σε βαρέλια από Vintage Oloroso Sherry, Bourbon, Madeira, Marsala, Port και Cabernet Sauvignon. Αυτός ο συνδυασµός δηµιουργεί ένα πραγµατικά ξεχωριστό Whisky. Χρώµα:Ανοιχτό κόκκινο. Μύτη: Έντονα αρώµατα φρούτων του δάσους και καραµέλας. Γεύση: Μία περίπλοκη σύνθεση από αµύγδαλα, βανίλια, καραµέλα και ώριµα εσπεριδοειδή. Το Dalmore Cigar Malt Reserve περιλαµβάνει µια προσεκτική επιλογή από Whisky παλαιωµένα µεταξύ 10 και15 χρόνια σε βαρέλια τριών διαφορετικών τύπων: Βαρέλια από Αµερικάνικη ρυ (bourbon), 30-χρονα 44% βαρέλια από Matusalem oloroso sherry και βαρέλια από premier cru Cabernet Sauvignon. Εµφιαλωµένο στους 44% vol, το σώµα, η υφή και ο χαρακτήρας του δηµιουργήθηκαν ειδικά για να συντροφεύσουν ένα καλό πούρο. Tasting Notes Άρωµα: Κανέλα, βανίλια και φρούτα του δάσους. Στόµα: Τροπικά φρούτα, banana toffee και παγωτό βανίλια. Τελείωµα: Φλούδα πορτοκαλιού, περγαµόντο και τριµµένα µπαχαρικά.

10 Ένα αυθεντικό Single Malt που χρονολογείται από το Το Glen Grant παράγεται στο οµώνυµο αποστακτήριο, που βρίσκεται στο Rothes της Σκωτίας και είναι από τα πρώτα αποστακτήρια στα Highlands που πήραν άδεια λειτουργίας. Σήµερα το αποστακτήριο Glen Grant είναι 4ο στην Σκωτία σε όρους παραγωγικότητας. Ο καθαρός αέρας, ο ήλιος και τα δροσερά ρυάκια των Highlands της Σκωτίας δίνουν στο Glen Grant την απαλότητα του, όχι µόνο στο χρώµα, αλλά και στη γεύση. Μιά καθαρή, ιδιαίτερη γεύση και ένα απαλό χρυσαφένιο χρώµα, που έκαναν το Glen Grant να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα whiskies της κατηγορίας του. Πρόκειται για ένα προσιτό Single Malt Scotch Whisky µε ήπια γεύση - αφού είναι συγκρατηµένα οινοπνευµατώδες - και αρώµατα φρούτων, ανθέων και ξηρών καρπών. Το Glen Grant µετά από τόσα χρόνια εµπειρίας παράγεται απλά, σχεδόν οργανικά, και είναι σίγουρο, ότι ο καλύτερος τρόπος για να το απολαύσετε είναι και ο απαλότερος. Χωρίς πολλά λόγια, τελετουργικά ή χρόνια αναµονής Πάνω απ όλα το Glen Grant Scotch Whisky αντιπροσωπεύει την απόλαυση. εν προσποιείται, απλά είναι. Ένα αυθεντικό, απαλό Single Malt Whisky, έτοιµο να το απολαύσετε. Τώρα. Απλά και καθαρά, το Whisky όπως θα έπρεπε να είναι.

11 Το Claymore παίρνει το όνοµά του από την Γαελική λέξη claidheamh-mor που σηµαίνει Mεγάλο Σπαθί. ηµιουργήθηκε το 1890 από την εταιρία του Alexander Ferguson στο Εδιµβούργο, και είναι ένα από τα παλαιότερα Blended Scotch Whiskies. Χρώµα:Λαµπερό χρυσό. Μύτη:Γεµάτη, µε απαλές νότες φρούτων. Γεύση:Ισορροπηµένη και µεστή. Αφήνει µια φρέσκια επίγευση. 100

12 Τι είναι το Glavspirttrest; Στη Σοβιετική Ρωσία, υπήρχε ένας οργανισµός υπεύθυνος για τον έλεγχο της παραγωγής των αλκοολούχων ποτών. Στη Ρωσία, βέβαια, αυτό σήµαινε ένα πράγµα, την Βότκα. Έτσι, από το 1920 έως και το τέλος της δεκαετίας του 50, το Glavspirttrest παρακολουθούσε και ήλεγχε την ποιότητα της Βότκας που παραγόταν στην Ρωσία. Για να µπορεί µια Βότκα να κυκλοφορήσει, έπρεπε να έχει τη σφραγίδα αποδοχής του Glavspirttrest, το Green Mark. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, τα ποιοτικά standards του Green Mark ξεχάστηκαν, και έδωσαν τόπο στην µοντέρνα παραγωγή. Μέχρι το 1998, όπου η Russian Alcohol Group επανάφερε τα υψηλά ποιοτικά standards στην παραγωγή της Ρωσικής Βότκας. Χρειάστηκαν έρευνες στα αρχεία του Glavspirttrest, γευστικές δοκιµές µε καταναλωτές, συµπεριλαµβανοµένων και κάποιων που θυµόντουσαν την εποχή του Glavspirttrest, και µια βασική επιθυµία να ξαναπαραχθεί η Βότκα όπως τότε. Το αποτέλεσµα, είναι µια Βότκα που περήφανα, αλλά και άξια, φέρει το όνοµα και την ποιοτική σφραγίδα του Glavspirttrest, η Green Mark. εν είναι άλλωστε τυχαίο που οι πωλήσεις της Green Mark ξεπερνούν τα 10.8 εκατ. κιβώτια στη Ρωσία, καθιστώντας την νούµερο 1 Vodka στη Ρώσικη αγορά και εντάσσοντας την στις 4 πρώτες σε πωλήσεις Vodka παγκοσµίως. Τα αρχεία του Glavspirttrest, ήταν πολύ συγκεκριµένα όσον αφορά στα συστατικά της ποιοτικής Βότκας. Το σιτάρι, το νερό, η µαγιά και το φιλτράρισµα, όλα παίζουν ρόλο στο τελικό προϊόν, και το Glavspirttrest, απαιτούσε µόνο τα καλυτέρα ποιοτικά standards. Ήταν πραγµατικά δύσκολο για τον διευθυντή παραγωγής στο εργοστάσιο Topaz στη Μόσχα να βρει την πρώτη του ύλη, αλλά τα κατάφερε. Το σιτάρι, ανήκει στην ποικιλία Moldavia 76, προέρχεται από την κοιλάδα του Βόλγα στην Κεντρική Ρωσία, και παράγεται παραδοσιακά. Το νερό προέρχεται από ένα πηγάδι βάθους 300 µέτρων. Για χιλιάδες χρόνια, σε αυτό το βάθος, τα αποθέµατα νερού έχουν περάσει από φυσικό φιλτράρισµα και έτσι είναι αγνά και απαλά. Η µαγιά για τη ζύµωση της αλκοόλης ήταν το πιο δυσεύρετο συστατικό. Η µοντέρνα, βιοµηχανικά παραγόµενη µαγιά, δεν είναι αποδεκτή από τα standards γιατί δεν παράγεται φυσικά. Ευτυχώς, βρέθηκε µια µικρή, οικογενειακή µονάδα, που ακόµα παρήγαγε µαγιά µε φυσικές µεθόδους, και έτσι η συνταγή της Green Mark Vodka ολοκληρώθηκε. Η Green Mark Vodka αποστάζεται από εξαιρετικής ποιότητας Ρώσικο σιτάρι, φιλτράρεται µέσα από ασήµι και παράγεται από 100% φυσικά συστατικά. Κυκλοφορεί σε τρεις τύπους: 50

13 Η Pinky είναι η πρώτη, και µοναδική Vodka, φτιαγµένη για γυναίκες. Φτιάχνεται από λουλούδια, βιολέτες και ροδοπέταλα, για µοναδική γεύση. Την δηµιούργησαν κορυφαίοι Οινολόγοι, συνδυάζοντας την τέχνη του οινοποιού µε την επιστήµη της απόσταξης. Το άρωµα των λουλουδιών κάνει την Pinky µοναδικό και ιδανικό συστατικό σε κοκτέιλ µε φρούτα ή αρωµατικά φυτά. Έτσι µπορεί να καταναλωθεί µε πολλούς τρόπους. On the Rocks, µε χυµό, ή σε κοκτέιλ όπως το Mojito ή το Cosmopolitan. Η συσκευασία της µοιάζει µε ένα µεγάλο µπουκάλι αρώµατος, γεγονός που κινεί αµέσως το ενδιαφέρον του γυναικείου κοινού, αλλά και ταιριάζει απόλυτα στο ράφι ενός Μπαρ φιάλες

14 Οι Tequila Somonque παράγεται στα Highlands του Μεξικό στην Hacienda της οικογένειας Hernandez, παραγωγών Agave για πολλά χρόνια. Η ιδέα παραγωγής µιας δικής τους Tequila, ξεκίνησε το 2003 από τη θέλησή τους να δείξουν στον κόσµο τι σηµαίνει πραγµατική Μεξικάνικη Tequila από 100% Agave. Η Tequila παράγεται από το φυτό Blue Agave. Για την παραγωγή της Somonque επιλέγονται τα καλύτερα φυτά, τα οποία µεγαλώνουν για 8 χρόνια πριν χρησιµοποιηθούν στην παραγωγή. Η οικογένεια Hernandez ελέγχει όλη την παραγωγή, κι έτσι µπορεί να είναι σίγουρη ότι δεν χρησιµοποιούνται καθόλου χηµικά καθ όλη τη διαδικασία. Tequila Somonque Blanco & Oro Μια Mixto Tequila, που παράγεται από 80% ζύµωση Agave και 20% ζύµωση ζαχαροκάλαµου. Ιδανική για κοκτέιλ µε βάση την Tequila. Οι Tequila Somonque παράγεται στα Highlands του Μεξικό στην Hacienda της οικογένειας Hernandez, παραγωγών Agave για πολλά χρόνια. Η ιδέα παραγωγής µιας δικής τους Tequila, ξεκίνησε το 2003 από τη θέλησή τους να δείξουν στον κόσµο τι σηµαίνει πραγµατική Μεξικάνικη Tequila από 100% Agave. Η Tequila παράγεται από το φυτό Blue Agave. Για την παραγωγή της Somonque επιλέγονται τα καλύτερα φυτά, τα οποία µεγαλώνουν για 8 χρόνια πριν χρησιµοποιηθούν στην παραγωγή. Η οικογένεια Hernandez ελέγχει όλη την παραγωγή, κι έτσι µπορεί να είναι σίγουρη ότι δεν χρησιµοποιούνται καθόλου χηµικά καθ όλη τη διαδικασία. Tequila Somonque Blanco & Oro Μια Mixto Tequila, που παράγεται από 80% ζύµωση Agave και 20% ζύµωση ζαχαροκάλαµου. Ιδανική για κοκτέιλ µε βάση την Tequila. 38% 100

15 Το Greenall s Gin παράγεται σε ένα από τα παλαιότερα αποστακτήρια της Αγγλίας µε το ίδιο ουδέτερο οινόπνευµα, αγνό νερό και χάλκινους άµβυκες από το Το Greenall s είναι ένα αυθεντικό London Dry Gin, αφού για την παραγωγή του ακολουθούνται όλοι οι κανόνες. Αποστάζεται σε παραδοσιακούς άµβυκες, χρησιµοποιούνται 100% φυσικά βότανα και µπαχαρικά, τα οποία απελευθερώνουν τα αρώµατά τους κατά τη διάρκεια της απόσταξης, χωρίς την προσθήκη τεχνιτών αρωµάτων µετά από αυτήν. Τα βασικά συστατικά ενός Gin είναι συνήθως η Άρκευθος (juniper), ο Κορίανδρος, η Ρίζα Αγγελικής και η Φλούδα λεµονιού. Το Greenall s είναι εµπλουτισµένο µε ένα µείγµα από Γλυκόριζα, Ρίζα Ιριδος, Πικραµύγδαλο και φλούδα κασσίας, που του δίνουν νότες ξύλου και εσπεριδοειδών στη µύτη και γήινους τόνους µπαχαρικών στο στόµα. Το Greenall s είναι ένα καθηµερινό Gin, ιδανικό για το αγαπηµένο σας Gin and Tonic, όπως εσείς το φτιάχνετε φιάλες Η Master Distiller Joanne Simcock εµπνέεται από έναν ανθισµένο Αγγλικό κήπο και δηµιουργεί το BLOOM. Ένα Gin που περικλείει τη φύση στο όνοµα, στο µπουκάλι, στη γεύση του. Αποστάζεται τρεις φορές ενώ για τη δηµιουργία του χρησιµοποιείται µαλακό νερό πηγής για µια γεύση φρέσκια και απαλή. BLOOM σηµαίνει «άνθος» και το όνοµα του δεν είναι τυχαίο, αφού τα συστατικά που το διαφοροποιούν είναι το Χαµοµήλι, το Αγιόκληµα και το Pomelo (κινέζικο Grapefruit) που συνθέτουν ένα αρωµατικό µπουκέτο µε λεπτές νότες µελιού και πορτοκαλιού. Η µαγεία της φύσης αποτυπώνεται και στο κοµψό και ροµαντικό µπουκάλι, που προδιαθέτει για ένα ελαφρύ, δροσιστικό Gin. Ιδανική βάση για ελαφριά cocktail µε φρούτα.

16 Μια βόλτα στην αριστοκρατική Berkeley Square του Λονδίνου δεν ενέπνευσε µόνο ροµαντικά τραγούδια όπως το A Nightingale sang in Berkeley Square, ενέπνευσε και τη Master Distiller της Greenall s, Joane Simcock, για τη δηµιουργία αυτού του Ultra Premium Gin. Ένα όνοµα συνώνυµο της πολυτέλειας για ένα Gin που απευθύνεται στους αυθεντικούς Gentlemen. Πίσω από αυτό το Gin κρύβεται η ίδια φιλοσοφία µε εκείνη της παραγωγής ενός Malt Whisky. Πρόκειται για ένα Ultra Premium Gin περιορισµένης παραγωγής, αφού χρησιµοποιείται µόνο ένας συγκεκριµένος µικρός παραδοσιακός αποστακτήρας. Αυτό που το κάνει µοναδικό, όµως, είναι η διαδικασία παραγωγής του, η οποία δικαιολογεί τον όρο «Χειροποίητο» και τα εννέα 100% φυσικά βότανα και µπαχαρικά που χρησιµοποιούνται σε αυτήν. Η διαδικασία, που διαρκεί 2 µέρες, ξεκινάει µε την «εµβάπτιση» των βασικών συστατικών του Gin, µαζί µε φύλλα kaffir lime, στον µικρό χάλκινο αποστακτήρα µε το τριπλής απόσταξης οινόπνευµα. Τα υπόλοιπα βότανα, ο Βασιλικός, το Φασκόµηλο και η Λεβάντα εκχυλίζονται στο απόσταγµα µέσα σε µουσελίνα, (µέθοδος bouquet garni). Κατά τη διάρκεια της απόσταξης, ο βασιλικός και το φασκόµηλο απελευθερώνουν το χρώµα και το άρωµά τους πολύ νωρίς, ενώ η λεβάντα πολύ αργά. Οπότε, πετώντας το «κεφάλι» και την «ουρά» του αποστάγµατος, κρατάµε µόνο την «καρδιά», όπου το άρωµα, το χρώµα και η γεύση βρίσκονται σε τέλεια ισορροπία. Το αποτέλεσµα είναι ένα περήφανα βοτανικό Gin, περίπλοκο και ταυτόχρονα φίνο, που αξίζει να απολαύσετε όπως ένα καλό Malt Whisky. Ένα αυθεντικό αγγλικό Gentleman s Gin εµφιαλωµένο σ ένα βαρύ µπουκάλι, εµπνευσµένο από κλασσικά Βικτωριανά σχέδια. Οι Εγγλέζοι το προφέρουν Barkly Square. Εµάς µας αρκεί αν το πείτε «εξαίρετο». Χρυσό Βραβείο από το περιοδικό Drinks International το 2008.

17 Πολλοί καλλιτέχνες της Belle Epoque όπως οι Van Gogh, Picasso, Hemingway, Verlaine, Rimbaud και Oscar Wilde αφιέρωσαν στο αψέντι έργα τους, πίνακες, ποιήµατα και αναφορές. Ο Μύθος και η Ιστορία Οι θρυλικές παραισθησιογόνες και αφροδισιακές ιδιότητές που αποδίδονται στο αψέντι οφείλονται στη θουγιώνη, ενεργό συστατικό που παράγεται από το φυτό «Αρτεµισία το αψίνθιο» ή artemisia absinthium. Αυτό το φυτό είναι το και το βασικό συστατικό από το οποίο το αψέντι πήρε το όνοµά του. Η ξεχωριστή του φήµη και οι αναµφισβήτητες ιδιότητες του όµως, στάθηκαν αιτία να απαγορευτεί η κατανάλωσή του ακριβώς πάνω στο απόγειο της δόξας του! Το 1907 ανακηρύχθηκε παράνοµο στην Ελβετία, το 1915 στη Γαλλία, το 1931 στην Ιταλία και στη συνέχεια σε ολόκληρη την Ευρώπη και Αµερική. Και µόνο το γεγονός ότι στη Γαλλία το 1912 µέσα σε µια χρονιά πουλήθηκαν πάνω από 200 εκατοµµύρια λίτρα, ήταν αρκετό για να ταυτιστεί το αψέντι µε το «αποδιοποµπαίο τράγο», και να αντιµετωπιστεί από τις τότε κυβερνήσεις ως εξιλαστήριο θύµα της έξαρσης του αλκοολισµού. Η Συνταγή Αρχικά, φύλλα του φυτού Artemisia Absinthium εµποτίζονται σε άριστης ποιότητας αλκοόλη µαζί µε σπόρους γλυκάνισου και κορίανδρου. Το προϊόν φιλτράρεται προσεκτικά για να αποκτήσει το χαρακτηριστικό πράσινο χρώµα του Xenta και την εξαιρετική του καθαρότητα. Το Αλκοόλ Ο οινοπνευµατικός βαθµός του Xenta επιτρέπει στη Θουγιώνη, το ενεργό συστατικό του Αψεντιού, να προβάλλει τον έντονο χαρακτήρα της, χωρίς να ξεπερνά τα όρια που θέτονται από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική νοµοθεσία. Επειδή όµως η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι µεγαλύτερη από τα συνηθισµένα ποτά, σας συστήνουµε να το απολαύσετε υπεύθυνα. Η Προέλευση Η κοινή αντίληψη θεωρεί το αψέντι καθαρά γαλλικό προϊόν, αλλά πρέπει να επισηµανθεί ότι το φυτό artemisia absinthium καλλιεργείται κυρίως στις Ιταλικές πλαγιές των Άλπεων, στα σύνορα µε τη Γαλλία. Στο Piedmonte η Αρτεµισία καλλιεργείται σε µεγάλες ποσότητες διότι χρησιµοποιείται στην παραγωγή του vermouth. Το Xenta Absenta παράγεται στην Ιταλία. Το Σερβίρισµα Η τήρηση ιδιαίτερου τελετουργικού κατά το σερβίρισµά του προϊόντος είναι το µυστικό της δύναµης του. Του προσδίδει γοητεία και παραπέµπει στο θρύλο της «πράσινης νεράιδας». Ποτό που καταναλώθηκε µε πάθος από καλλιτέχνες, ποιητές και συγγραφείς κατά την µποέµ εποχή στο Παρίσι. Το Xenta Absenta φτιάχνεται στις Ιταλικές Άλπεις όπου το φυτό artemisia absinthium, απ όπου παίρνει και το όνοµά του το ποτό, παράγεται παραδοσιακά για χρήση στο Αψέντι και το Βερµούτ % 50% % 70%

18 Μείγµα από βότανα και µπαχαρικά. Χρησιµοποιείται ως αρωµατικό σε µια µεγάλη ποικιλία φαγητών και ποτών. Χρησιµοποιείται σταγόνα-σταγόνα ώς βασικό προϊόν/συστατικό ενός bar, αλλά και ως τονωτικό της γεύσης στην κουζίνα σας! 35% 39% 100 Το Branca Menta χρονολογείται από το 1965 και για την παρασκευή του χρησιµοποιούνται, εκτός από µέντα, 40 διαφορετικά βότανα και µπαχαρικά. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, µε πάγο, αναµεµιγµένο µε άλλα αναψυκτικά ή χυµούς φρούτων. 37% 100

19 Ο Μύθος: O µύθος των Angostura bitters αρχίζει µε τον Johann Gottlieb Benjamin Siegert, Γερµανό γιατρό, ο οποίος συναρπασµένος από το κλίµα εξερεύνησης της εποχής του, άφησε πίσω τη Γερµανία για να αναλάβει καθήκοντα Αρχίατρου στο στρατό του Bolivar στη Βενεζουέλα. Η Ιστορία: Το 1824 έφτιαξε ένα µοναδικό µείγµα από βότανα που το ονόµασε Amargo Aromatico ή aromatic bitters για την αντιµετώπιση των στοµαχικών διαταραχών των στρατιωτών. Κλειδί στην επιτυχία αυτού του µοναδικού γιατρικού, ήταν η πόλη Angostura (σήµερα Ciudad Bolívar), στις όχθες του ποταµού Orinoco, η οποία ήταν σηµαντικό λιµάνι της εποχής. Από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσµο αυτό το µοναδικό ποτό. Έως το 1830, η φήµη του Angostura bitters είχε φτάσει έως τη Μ. Βρετανία. Το 1850 ο Dr. Siegert είχε ήδη παραιτηθεί από τη θέση του στο στρατό του Bolivar, για να αφοσιωθεί την παραγωγή των bitters. Με τον θάνατο του, το 1870, την επιχείρηση ανέλαβαν οι γιοι του, οι οποίοι άφησαν την πολιτικά ασταθή Βενεζουέλα και µεταφέρθηκαν στο νησί Trinidad για να ιδρύσουν την Angostura Βitters Limited. Σήµερα :Τα Angostura bitters παράγονται στο Trinidad µε την ίδια µυστική συνταγή από το Εξάγονται σε πάνω από 140 χώρες στον κόσµο. Μείγµα από βότανα και µπαχαρικά. Χρησιµοποιείται ως αρωµατικό σε µια µεγάλη ποικιλία φαγητών και ποτών. Χρησιµοποιείται σταγόνα-σταγόνα ώς βασικό προϊόν/συστατικό ενός bar, αλλά και ως τονωτικό της γεύσης στην κουζίνα σας! 44.7% φιάλες 20 12φιάλες To Angostura οrange bitters αποτελεί, ουσιαστικά, την πρώτη καινοτοµία της Angostura σε περίπου 180 χρόνια, δηµιουργήθηκε για τους bartenders και τους mixologists. Πρόκειται για ένα µείγµα από essence κίτρου, ελαίων πικρών και γλυκών πορτοκαλιών, βοτάνων και µπαχαρικών ικανό να µετατρέψει µία µεγάλη γκάµα cocktail. 28% 10

20 Ιταλικός πολύ ξηρός αφρώδης οίνος από 100% σταφύλι Prosecco, µε άρωµα φινετσάτο, γεύση ντελικάτη φρέσκια και συναρπαστική. Εξαιρετικό απεριτίφ, αλλά και εξαιρετικό συνοδευτικό σε ελαφριά πιάτα και κάθε κλασσική ιταλική πάστα. 11% ml φιάλες Ιταλικός αφρώδης οίνος από σταφύλι Prosecco 100% µε φρουτώδη γεύση που αφήνει µία χαρακτηριστικά φρέσκια επίγευση. Ιδανικό ως απεριτίφ, αλλά και εξαιρετική συνοδεία ψαριών και θαλασσινών καθώς και σε κάθε ελαφρύ πιάτο. 11% 75 Ιταλικός αφρώδης οίνος από 60% Prosecco και Moscato. Ένα φίνο κρασί που ισορροπεί άψογα αρώµατα από άνθη ποροκαλιάς και ροδακινιάς προερχόµενα από το Moscato µε εκείνα του µήλου που δίνει το Prosecco. Ένα ιδανικό κρασί για να κλείσει το γεύµα ή να συνοδεύσει γλυκίσµατα. 11% 75

21 Grappa που αποστάζεται αποκλειστικά από σταφύλια Prosecco. Το χρώµα της καθαρό, το µπουκέτο της ελαφρά φρουτώδες και λουλουδάτο, όπως και η γεύση της. Single vine Prosecco from select Prosecco vines, a Grappa with a delicate nose of flowers. Characterized by a soft and fruity nose and a slightly aromatic taste φιάλες Ένα υψηλής ποιότητας λικέρ από grappa και µέλι. Ειδικά επιλεγµένα αποστάγµατα αναµειγνύονται µε µέλι δίνοντας ένα γλυκό αρωµατικό λικέρ, ιδανικό για το κλείσιµο ενός γεύµατος. Grappa and honey liqueur: premium-quality, carefully select distillates are blended with first-rate honey in a sweet-smelling liqueur. 35% 50

22 Η grappa είναι ένα µοναδικό και αποκλειστικά Ιταλικό ποτό. Αποστάζεται από τα τσίπουρα φρέσκων σταφυλιών, η επιλογή των οποίων γίνεται πολύ προσεκτικά προκειµένου να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του τελικού προϊόντος. Για την παραγωγή της Grappa Carpenè Malvolti χρησιµοποιούνται σταφύλια που προέρχονται από την ηµιορεινή περιοχή του Conegliano στην περιοχή του Veneto όπου και πατιούνται µαλακά για να δώσουν υψηλής ποιότητας µούστο, πλούσιο σε κύρια αρωµατικά συστατικά, µετά αποστάζονται σε χάλκινα δοχεία που ζεσταίνονται µε ατµό. Η CARPENÈ MALVOLTI δηµιουργήθηκε το 1868 και τα µυστικά της παρασκευής grappa έχουν περάσει από διαδοχικές γενιές της οικογένειας, µε αποτέλεσµα την ασυναγώνιστης ποιότητας FINISSIMA GRAPPA BIANCA που παράγεται σε αυστηρά περιορισµένες ποσότητες. Γευστικά Χαρακτηριστικά: Χρώµα: λαµπερό µα άχρωµο Μπουκέτο: φίνο και δυνατό Γεύση: ξηρή, αρµονική και ντελικάτη Σερβίρεται σκέτη σε θερµοκρασία δωµατίου προκειµένου να απολαύσετε τις λεπτές της ιδιαιτερότητες. 38% Η FINE VECCHIA GRAPPA ωριµάζει σε δρύινα βαρέλια ποιότητας limousin µέχρι να αποκτήσει την απαραίτητη αρµονία και λεπτότητα γεύσης. Γευστικά Χαρακτηριστικά: Χρώµα: καθαρό, ελαφρά χρυσό Μπουκέτο: λεπτεπίλεπτο, όπως αρµόζει σε ένα παλαιωµένο απόσταγµα Γεύση: απαλή, λεπτή και βελούδινη Πρόταση σερβιρίσµατος:απολαύστε την σε θερµοκρασία δωµατίου. Ιδανική στο κλείσιµο ενός γεύµατος και µε συνοδεία καφέ. 38%