ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ "LOGISTICS" ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ "LOGISTICS" ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ"

Transcript

1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ "LOGISTICS" ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΑΣΛΑΝΗΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΙΒΑΝΗΣ ΦΑΝΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙ ΟΥ ΤΗΝ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΘΗΚΕ: ΤΣΙΛΙΚΕΡ ΣΠΟΡΙ ΗΣ ΣΙΠΑΝ (ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ Α.Π.Θ)

2

3 Η Delta 4 A.E έχει ξεκινήσει τη πορεία της στον κλάδο των Logistics από τα τέλη του Kάνοντας μεγάλες επενδύσεις και διαμορφώνοντας τις καταλληλότερες συνθήκες για την ασφαλή αποθήκευση προϊόντων. Η εταιρία χρησιμοποιεί ως πρόγραμμα Logistics το Singular για την καλύτερη αλλά και την ευκολότερη εισαγωγή των κωδικών (προϊόντων). Το οποίο είναι ένα πολύ «βαρύ» και ακριβό πρόγραμμα αλλά καταλληλότερο για τις ανάγκες της εταιρίας. Επίσης η επιχείρηση εργάζεται και με της δύο γνωστές μεθόδους FIFO και LIFO με την κάθε μια από αυτές να λειτουργεί εκεί που χρειάζεται. H Delta 4 εργάζεται ΜΟΝΟ με 3PL και έτσι μπορεί να αποδείξει το πόσο γρήγορα μπήκε τόσο βαθιά στον μεγάλο κλάδο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι το Αντικείμενο Υπηρεσιών της δεν περιορίζεται καθώς εργάζεται με διανομή αλλά και μεταφορά. Καταλαβαίνουμε και «μπαίνουμε» στο κλίμα ήδη του βεληνεκούς της επιχείρησης, η οποία έχει 30 άτομα που εργάζονται για αυτήν στις αποθήκες και στη διοίκηση. Οι μεγάλες εγκαταστάσεις της εταιρίας της επιτρέπουν να διαθέτει ένα μεγάλο κτήριο με γραφεία, όπου εκεί εργάζονται μέλη της Delta 4 και όχι μόνο,

4 καθώς η εταιρία νοικιάζει χώρους σε πελάτες της, όπου με αυτό τον τρόπο να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πελατών καθώς δεν φοβάται να τους έχει «μέσα στα πόδια της» και να μπορεί ο πελάτης ανά πάσα στιγμή να ελέγχει τα προϊόντα του. Ακόμα διαθέτει χώρους αποθήκευσης οι οποίοι αναφορικά είναι 5 μεγάλες αποθήκες, όπου κάθε αποθήκη χωρίζεται σε 4 διαμερίσματα. Όπου κάθε διαμέρισμα είναι περικυκλωμένο από 10(δέκα) συστήματα αυτόματης πυρόσβεσης. Αλλά και γεμάτο με κάμερες ασφαλείας όπου επιβλέπει κάθε κίνηση και την καταγραφεί, στέλνοντας της απευθείας στο κέντρο ασφάλειας εικόνα για τα εσωτερικά αλλά και για εξωτερικά μέρη της επιχείρησης. Επίσης η επιχείρηση διαθέτει μεγάλο στόλο από Clark (Ανυψωτικά) ιδιόκτητα για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση ακόμα και στα πιο δύσκολα προϊόντα.

5 Τέλος στις εγκαταστάσεις υπάρχει φυσικά και ένας χώρος που στεγάζεται το σώμα ασφαλείας (Security) τις εταιρίας που εργάζονται 24 ώρες το 24ώρο για την καλύτερη φύλαξη της επιχείρησης, αλλά και η δυνατότητα εκτελωνισμού είναι μέσα στα θετικά της. Μεταφορά, είναι ένας μεγάλος κλάδος όπου πρέπει να δουλεύει μια Α.Ε ώστε να είναι ανταγωνιστική. Όσον αφορά την Delta 4, η εταιρία νοικιάζει φορτηγά μέσω πρακτορείων και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει όλα τα προϊόντα εκτός από αυτά υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρειάζονται και της ανάλογες εγκαταστάσεις. Το σημαντικό βέβαια είναι ότι τα μεταφορικά λάθη είναι πολύ σπάνια και αυτό είναι εύκολο εφόσον υπάρχει σωστή συνεννόηση, αλλά και σε σπάνιες περιπτώσεις λάθους υπάρχει γρήγορη και άμεση λύση της εταιρίας από ιδιόκτητα φορτηγά.

6 Μετά τη μεταφορά των προϊόντων στην εταιρία πρέπει όλα να μπουν σε μια τάξη και να ταξινομηθούν στο κατάλληλο χώρο μέσα στην επιχείρηση καθώς και βάση του κωδικού τους να στοιβαχτούν. Μάλιστα δεν έχουν όλα τα προϊόντα την ίδια ανάγκη για αποθήκευση, α- νάλογα το προϊόν, πολλές φορές υπάρχει ξεχωριστός τρόπος αποθήκευσης τους, γι αυτό η επιχείρηση για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του πελάτη

7 προσφέρει ειδικούς χώρους αποθήκευσης μικροπραγμάτων. Τα ράφια πάντως που τοποθετήθηκαν κάνουν για αρκετά προϊόντα Η Delta 4 Α.Ε δεν έχει κάποια συγκεκριμένη κατηγορία με συγκεκριμένο πελατολόγιο. Βέβαια και υπάρχουν κάποιοι «μόνιμοι» αλλά οι πελάτες ποικίλουν και ο καθένας έχει και ξεχωριστό προϊόν, το οποίο είναι πολλές φορές και ε- μπόδιο, κάποιοι συνεργάτες είναι οι:

8 Η υπηρεσίες που εξυπηρετεί η Delta 4 Α.Ε έχουν να κάνουν με Μεταφορές Αποθήκευση Γραφεία. Η Εταιρία δεν έχει σκεφτεί λόγο της οικονομικής κρίσης να μετακινηθεί σε κάποια γειτονική χώρα. Αντιθέτως ελκύουν πελάτες από το εξωτερικό, γι αυτό έχουν καταφέρει να συνεργάζονται με πελάτες από όλες τις βαλκανικές χώρες αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη. Σκεπτόμενη πάντα και την στρατηγική θέση που έχει τη δεδομένη στιγμή η επιχείρηση. Η επιχείρηση εργάζεται με πράσινη ανάπτυξη και χρησιμοποίει κρυστάλλους που αντανακλούν το φώς του ήλιου κάνοντας την φωτεινή και φιλική προς το περιβάλλον, επιπλέον βοηθάει την οικολογία με την ανακύκλωση χαρτιού αλλά και πλαστικού που υπάρχουν έξω από τα κτίρια της επιχείρησης οι ειδικοί κάδοι.

9 Η Τσαλόπουλος Α.Ε. ιδρύθηκε το 1959, έτσι έχει καταφέρει να είναι μια από της πιο μακροχρόνιες επιχειρήσεις του κλάδου της. Όπου ασχολείται με τον τομέα των Logistics τα τελευταία χρόνια.

10 Η εταιρία χρησιμοποίει ως πρόγραμμα Logistics το ERP (γνωστό, μιας και διδασκόμαστε πάνω σε αυτό), αλλά και το WMS όπου χρησιμοποιείτε για να συμπληρώσει τα κενά του προηγούμενου και να τελειοποιήσει όσο μπορεί τον τρόπο λειτουργίας των προγραμμάτων, για τον καλύτερο έλεγχο της αποθήκης. Στην συνέχεια η Τσαλόπουλος Α.Ε. δουλεύει αποκλειστικά με ανταλλακτικά φορτηγών. Όπου μπορεί κάποιος να χαθεί βλέποντας την τεράστια ποικιλία που διαθέτει. Ο επαγγελματικός κύκλος της επιχείρησης όμως, δεν σταματάει στα ελληνικά σύνορα, καθώς συνεργάζεται με πολλές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας αλλά και της Η.Π.Α. όπου με τόσες διεθνείς συνεργασίες δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη διαφημίζοντας τον εαυτό της με την πολύ καλή δουλειά της. Επίσης, κάνοντας σε σύντομη αναφορά και αναφέροντας λίγες εταιρίες που συνεργάζεται η Τσαλόπουλος Α.Ε. θέλουμε να δείξουμε το είδος συνεργασίας που υπάρχει, καθώς συνεργάζεται με τις CHALDEX και την WABCO από τις οποίες προμηθεύετε τα ηλεκτρονικά συστήματα που χρειάζεται η επιχείρηση αλλά και η PETERC η οποία προμηθεύει την επιχείρηση με φρένα, δισκόπλακες κ.α. Ακόμα καλύπτει συνεργασίες και με συνεργεία στη βόρεια Ελλάδα προμηθεύοντας με ότι την ζητήσουν. Η εταιρία δεν έχει μπει ποτέ σε σκέψη σχετικά με την απομάκρυνση της επιχείρησης σε κάποια γειτονική χώρα και αυτό επειδή βασίζεται στην Ελλάδα και προσπαθεί να ανταπεξέλθει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Μάλιστα, αυτό της το έργο το αποδεικνύει κιόλας με πράξεις, καθώς πρόσφατα άνοιξε παράρτημα στην Αθήνα και ελπίζει στο μέλλον το παράρτημα να γίνει η κύρια έδρα της εταιρίας. Αυτό επειδή υπάρχει στην Αθήνα μεγαλύτερη αγορά υπάρχουν και ευκαιρίες ανάπτυξης. Το κριτήριο που έγινε για την πραγματοποίηση της αποθήκης είναι για οικονομικούς λόγους βάζοντας σε δεύτερο, μέλλον υπόλοιπες σκέψεις και ιδέες. Βέβαια όταν ιδρύθηκε η εταιρία δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι το γεωγραφικό της σημείο θα έχει στο μέλλον ένα θετικό στοιχείο, το οποίο έχει να κάνει με το ΚΤΕΛ Θες/νίκη. Όπου ήρθε για να βοηθήσει και η επιχείρηση αρκετά συχνά δουλεύει με αυτό τον τρόπο όταν είναι η δουλειά σε επίπεδο όγκου λιανικής. Αλλά και σε τυχών λάθος, κάποιου υπολογισμού έχουν λύση τα ΚΤΕΛ. Οι μεταφορές των προϊόντων γίνονται από την ίδια την επιχείρηση μιας και διαθέτη φορτηγά και φορτηγάκια ώστε να χρειαστεί να νοικιάσει για οποιοδήποτε δουλειά προκύψει.

11 Χαρακτηριστικά η Τσαλόπουλος Α.Ε. όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω ά- νοιξε πρόσφατα υποκατάστημα στην πρωτεύουσα όπου φυσικά και είναι μεγαλύτερη η αποθήκη μιας και είναι ανάλογη με το χώρο ζήτησης. Επιπλέον η εταιρία δεν δουλεύει με 3PL που σημαίνει ότι δεν νοικιάζει τον χώρο που έχει στην αποθήκη για αποθήκευση σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τα <<δικά>> της προϊόντα. Επίσης, δεν διαθέτει χώρο για εκτελωνισμό των προϊόντων και αυτό επειδή εργάζεται με Just In Time. Η εταιρία απασχολεί 10 άτομα, τα οποία καταμερίζονται ως εξής: 7(επτά) άτομα στις αποθήκες και 3(τρία) άτομα στα γραφεία. Η ανάγκη για περισσότερο προσωπικό δεν υπάρχει, επειδή κανονίζουν στις μεγάλες παραγγελίες και όταν στην δουλεία υπάρχει μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις να τα καταφέρνουν μόνοι τους. Καταφέρνουν να κρατήσουν σταθερό το νούμερο του αριθμητικού δυναμικού σταθερό. Επιπρόσθετα η επιχείρηση διαθέτει αρκετά Clark ιδιόκτητα διαφορετικά για διαφορετική δουλεία το καθένα για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών. Όσο για τη μεταφορά των προϊόντων η εταιρία διαθέτει ιδιόκτητο μικρό <<στόλο>> φορτηγών. Παρόλα αυτά υπάρχει η επιλογή εφόσον θέλει ο πελάτης να θέλει να έρθει να τα παραλάβει ο ίδιος. Όμως υπάρχει και η δυνατότητα να γίνει η

12 μεταφορά με ΚΤΕΛ ( είτε για λόγους προβλημάτων στις μεταφορές είτε επειδή δεν συμφέρει την εταιρία εφόσον είναι μικρή η παραγγελία). Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις η εταιρία διαθέτει ένα χώρο για τα γραφεία και το υπόλοιπο είναι η αποθήκη. Όπου ακριβείς από διπλά έχει δημιουργηθεί και μια νέα αποθήκη για μεγαλύτερη άνεση της επιχείρησης αλλά και μεγαλύτερο χώρο για αποθήκευσης περισσότερων προϊόντων. Ακόμα αυτό που πραγματικά είναι εκπληκτικό μπαίνοντας στην Τσαλόπουλος Α.Ε. είναι η πολύ καλή εκμετάλλευση του χώρου τους, κάνοντας μία γεμάτη αποθήκη άνετη για την μεταφορά των προϊόντων όπου και αν βρίσκονται αυτά. Με κουτάκια για τα μικρά προϊόντα ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια τους αλλά και σε ομοιόμορφη παράταξη των προϊόντων τους.

13 Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΕΩΝ DELTA 4 TSALOPOULOS Χαρακτηριστικά Μέθοδος εκμετάλλευσης χώρου Oι μεγάλες αποθήκες χαρίζουν πολύ άνεση. Πολύ καλή εκμετάλλευση του χώρου. Μεταφορείς Ενοικίαση μικρών ή μεγάλων φορτηγών. Ιδιόκτητα μικρά φορτηγά αλλά και χρήση ΚΤΕΛ για μακρινούς προορισμούς. Πρόγραμμα αποθήκης Singular Logistics ERP WMS Μέθοδος αποθήκευσης FIFO LIFO LIFO Σύστημα αποθήκευσης Κουτάκια για μικροαντικείμενα Ράφια για τοποθέτηση παλέτας (back to back) Χώρους αποθήκευσης χωρίς παλέτες Κουτάκια για μικροαντικείμενα Ράφια για τοποθέτηση παλέτας Προϊόντα ιάφορα είδη εκτός υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ανταλλακτικά φορτηγών

14 Στην Delta 4 A.E. Logistics για να κλείσουμε την επίσκεψη μιλήσαμε με τον υ- πεύθυνο Logistics της επιχείρησης ενώ στη Tsalopoulos Α.Ε. για να κλείσουμε την επίσκεψη μιλήσαμε με την γραμματεία της επιχείρησης. Τέλος, θα θέλαμε να κλείσουμε με το θαυμασμό μας για την Delta 4 A.E και την Tsalopoulos A.E που μας έδωσαν την ευκαιρία να τις γνωρίσουμε και να έχουμε ένα σωστό μέτρο σύγκρισης πολλών πραγμάτων στην επαγγελματική μας σταδιοδρομία.

15

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Οι σημερινές επιχειρήσεις έχοντας διαπιστώσει τις ραγδαίες εξελίξεις στις καθημερινές επιχειρησιακές διαδικασίες ζητούν από τα μηχανογραφικά τους συστήματα να μπορούν να παρακολουθήσουν, να αξιολογήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΜΑΡΙΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: LOGISTICS ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΟΣΧΟΥΡΗΣ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: LOGISTICS ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΟΣΧΟΥΡΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: LOGISTICS ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΟΣΧΟΥΡΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...1. 1.1 Γενικά... 1 1.2 Σκοπός και Δομή της Διπλωματικής Εργασίας... 1 2.VIVARTIA (CYPRUS) LTD...3

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...1. 1.1 Γενικά... 1 1.2 Σκοπός και Δομή της Διπλωματικής Εργασίας... 1 2.VIVARTIA (CYPRUS) LTD...3 Περιεχόμενα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...1 1.1 Γενικά... 1 1.2 Σκοπός και Δομή της Διπλωματικής Εργασίας... 1 2.VIVARTIA (CYPRUS) LTD...3 2.1 Εταιρικό Προφίλ... 3 2.2 Γαλακτοκομικές Εταιρίες... 5 2.2.1. Γαλακτοκομεία

Διαβάστε περισσότερα

"Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (ΟΔΙΚΕΣ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ)"

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (ΟΔΙΚΕΣ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: 1. "Η

Διαβάστε περισσότερα

«Συστήματα Διαχείρισης Αποθεμάτων : Case Study Δόμηση Ρόδου»

«Συστήματα Διαχείρισης Αποθεμάτων : Case Study Δόμηση Ρόδου» ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ : ΔΙΟΙΚΗΣΗ LOGISTICS, ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ LOGISTICS ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ - ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ LOGISTICS ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ - ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ LOGISTICS ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ - ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2004 LOGISTICS ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ - ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ. Η εφαρμογή των υπηρεσιών logistics από τις επιχειρήσεις παραγωγής αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων

ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ. Η εφαρμογή των υπηρεσιών logistics από τις επιχειρήσεις παραγωγής αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η εφαρμογή των υπηρεσιών logistics από τις επιχειρήσεις παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ(LOGISTICS MANAGEMENT) ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ(LOGISTICS MANAGEMENT) ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ(LOGISTICS MANAGEMENT) ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 5ου εξαμήνου. Γεωργίου Μαλινδρέτου, Επίκ. Καθηγητή ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑ 2014

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 5ου εξαμήνου. Γεωργίου Μαλινδρέτου, Επίκ. Καθηγητή ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑ 2014 10 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 5ου εξαμήνου Γεωργίου Μαλινδρέτου, Επίκ. Καθηγητή ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑ 2014 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ σελ. 1. Eισαγωγή στην Εφοδιαστική (Logistics) 3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ» ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ:LOGISTICS

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ» ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ:LOGISTICS ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ» ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ:LOGISTICS ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΟΣΧΟΥΡΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή ΘΕΜΑ:ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΑ LOGISTICS

Πτυχιακή ΘΕΜΑ:ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΑ LOGISTICS ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ &ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Πτυχιακή ΘΕΜΑ:ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΑ LOGISTICS ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΤΑ 2006 0 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ Ημερίδα Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ 11 Νοεμβρίου 2013 Επιμελητήριο Φλώρινας Φλώρινα Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Έναρξη - Χαιρετισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ

ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ Τίτλος Επιχειρηματικού Σχεδίου:... PHARTECH... Ομάδα σύνταξης επιχειρηματικού σχεδίου: Ονοματεπώνυμο ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΜΗΝΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΡΑΣΗ ΜΑΡΙΝΑ email evikallim@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ & ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ WMS. Μελέτη περίπτωσης: Ο.Ε.Δ.Β

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ & ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ WMS. Μελέτη περίπτωσης: Ο.Ε.Δ.Β ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: LOGISTICS (ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ) ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΑΝ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργάτες: Γαλαζούλας Νικόλαος Κιτσαράς Κωνσταντίνος

Συνεργάτες: Γαλαζούλας Νικόλαος Κιτσαράς Κωνσταντίνος Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΜΑ : LOGISTICS Συνεργάτες: Γαλαζούλας Νικόλαος Κιτσαράς Κωνσταντίνος Επιβλέπων καθηγητής:τραχανάς Κωνσταντίνος Άρτα Σεπτέμβριος 2004 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή: ιοίκησης και Οικονοµίας Τµήµα: ιοίκησης Επιχειρήσεων «Πτυχιακή Εργασία» Θέµα: ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ηµητριάδη Ι. Χριστίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Οι εταιρείες παραγωγής έτοιμου λογισμικού ERP και τα προϊόντα που προσφέρουν στην ευρύτερη περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας το

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή καινοτομιών και νέων τεχνολογιών στις Φαρμακαποθήκες

Εισαγωγή καινοτομιών και νέων τεχνολογιών στις Φαρμακαποθήκες +9Α.Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (LOGISTICS) Πτυχιακή Εργασία Εισαγωγή καινοτομιών και νέων τεχνολογιών στις Φαρμακαποθήκες ΠΑΝΟΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών

Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών Δρ. Δημήτρης Φωλίνας Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Β ΤΑΞΗ ΕΠΑΛ Copyright Δημήτρης Φωλίνας Τηλ: +30 23510.20940 Φαξ: +30 23510.47860 Email: dfolinas@gmail.com Με επιφύλαξη

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΜΑ: ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΑ LOGISTICS

Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΜΑ: ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΑ LOGISTICS Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΑ LOGISTICS ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ: ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΙΟΥΛΙΑΝΗ ΚΑΡΑΚΑΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΤΡΑΧΑΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Μπανιά Ξανθή ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ : Κιτσαντά Αικατερίνη ΣΧΟΛΗΔΙΟΙΚΗΣΗΣ&ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ(Σ.Δ.Ο) ΤΜΗΜΑΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ&ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ

ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Μπανιά Ξανθή ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ : Κιτσαντά Αικατερίνη ΣΧΟΛΗΔΙΟΙΚΗΣΗΣ&ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ(Σ.Δ.Ο) ΤΜΗΜΑΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ&ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗΔΙΟΙΚΗΣΗΣ&ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ(Σ.Δ.Ο) ΤΜΗΜΑΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ&ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ SCHOOL OF MANAGEMENT AND ECONOMICS DERARTMENT OF COMMUNICATIONS, INFORMATICS AND MANAGEMENT

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Πληροφοριακά συστήματα ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων» Φοιτητής: Διακοβασίλης Κωνσταντίνος ΑΕΜ:825 Επιβλέπων καθηγητής: Θανάσης Πασχαλίδης 1 ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Logistics Εργασία ΤΜΗΜΑ:ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

Logistics Εργασία ΤΜΗΜΑ:ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ Logistics Εργασία ΤΜΗΜΑ:ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ Ομάδα Εργασίας: Ζαχαριάδης Αντρέας Πετρίσης Ιωάννης Περιεχόμενα 1. Logistics: Τι είναι; 2. Θέματα σχετικά με Logistics 3. Ειδικά

Διαβάστε περισσότερα

Η Αυτοματοποίηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Στην OLYMPIA ELECTRONICS Οφέλη και Δυσκολίες κατά το Μήκος της Ζ. Μπέγου

Η Αυτοματοποίηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Στην OLYMPIA ELECTRONICS Οφέλη και Δυσκολίες κατά το Μήκος της Ζ. Μπέγου Η Αυτοματοποίηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Στην OLYMPIA ELECTRONICS Οφέλη και Δυσκολίες κατά το Μήκος της Ζ. Μπέγου OLYMPIA ELECTRONICS S.A. Περίληψη Επιδίωξη του παρόντος Κειμένου είναι να εκθέσει όλα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ) ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ) ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ) ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Οι επιδράσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου και ο ρόλος του διαδικτυακού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ MBA TOURISM MANAGEMENT Διπλωματική εργασία ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΕΣΙΠΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Α.Μ.: ΔΕ/ΜΤ 1007 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

CAD / CAM. Ενότητα # 8: Θέματα σχετικά με Logistics. Δημήτριος Τσελές Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού T.E.

CAD / CAM. Ενότητα # 8: Θέματα σχετικά με Logistics. Δημήτριος Τσελές Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού T.E. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα CAD / CAM Ενότητα # 8: Θέματα σχετικά με Logistics Δημήτριος Τσελές Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού T.E. Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Το status των δισκογραφικών studios στην Ελλάδα του σήμερα, ως κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα