Iasisnet. data design. computer applications. Το πρώτο ιατρικό λογισμικό στην Ελλάδα που εφάρμοσε ενιαίο ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο ασθενή.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Iasisnet. data design. computer applications. Το πρώτο ιατρικό λογισμικό στην Ελλάδα που εφάρμοσε ενιαίο ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο ασθενή."

Transcript

1 web: Iasisnet Το πρώτο ιατρικό λογισμικό στην Ελλάδα που εφάρμοσε ενιαίο ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο ασθενή. data design computer applications

2 Iasisnet Το Iasisnet είναι ένα πρωτοποριακό ιατρικό πληροφοριακό σύστημα το οποίο είναι σε θέση να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες νοσηλευτικών ιδρυμάτων κάθε μεγέθους, από γενικές κλινικές και μαιευτήρια μέχρι δημόσια νοσοκομεία. Το φιλικό περιβάλλον εργασίας (UI) και η πελατοκεντρική του σχεδίαση το καθιστούν το απόλυτο εργαλείο στα χέρια της διοίκησης και του προσωπικού, από το διοικητικό μέχρι το νοσηλευτικό και το ιατρικό. Το Iasisnet αποτελεί το νευρικό σύστημα του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο το διατρέχει κάθετα, από όροφο σε όροφο και οριζόντια από τμήμα σε τμήμα ενοποιώντας κάθε μορφής διαδικασία κάτω από μια κοινή ομπρέλα ελέγχου. Από την επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία μέχρι την εισαγωγή ενός ασθενή και το εξιτήριο το Iasisnet παρακολουθεί πλήρως κάθε δραστηριότητα του ασθενή μέσα στο κέντρο. Γραφείο κίνησης Το γραφείο κίνησης καταγράφει στο IASISNet πρώτα τα δημογραφικά στοιχεία του ασθενή καθώς επίσης και τα δεδομένα της εισαγωγής, όπως το ταμείο ασφάλισης, τον αριθμό εισιτηρίου, τη διάγνωση εισόδου (ICD 10), την επιθυμητή θέση, τον θεράποντα ιατρό κλπ. Στη συνέχεια το σύστημα εκτυπώνει αυτόματα κάθε έντυπο που αφορά στην εισαγωγή, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνει ηλεκτρονικά το βιβλίο ασθενών. Εξωτερικά ιατρεία Το υποσύστημα των εξωτερικών ιατρείων καλύπτει πλήρως τα εξωτερικά ιατρεία ενός νοσηλευτικού κέντρου. Διαθέτει πλήρες σύστημα καταγραφής ραντεβού με πολλές δυνατότητες προγραμματισμού και αναζήτησης. Ο ασθενής καταγράφεται και παραπέμπεται άμεσα στα ανάλογα τμήματα, ελαχιστοποιώντας τους χρόνους αναμονής, αφού το σύστημα είναι σε θέση να παρακολουθήσει την πορεία του. Πέρα από τα δημογραφικά του στοιχεία, καταγράφονται και τα ασφαλιστικά (φορέας, ΑΜΚΑ, παραπεμπτικά), ο παραπέμπων ιατρός κλπ. Εκτυπώνονται ετικέτες λήψεων με barcode για τα βιολογικά δείγματα, τα οποία στη συνέχεια καταλήγουν στο ανάλογο εργαστήριο για έλεγχο. Εκδίδονται αυτόματα τα οικονομικά παραστατικά ενώ ενημερώνεται και το βιβλίο επίσκεψης. Κατά την παράδοση των αποτελεσμάτων, το σύστημα ελέγχει αυτόματα για τυχόν οικονομικές ή άλλες εκκρεμότητες.

3 Τμήματα νοσηλείας Το Iasisnet στα νοσηλευτικά τμήματα καταγράφει αναλυτικά την νοσηλεία των ασθενών. Έτσι καταχωρούνται το υγειονομικό υλικό, τα φάρμακα και οι εξετάσεις. Γίνεται εκτενής χρήση barcode αλλά και άλλων μηχανισμών αυτοματοποιημένων χρεώσεων, όπου αυτό είναι δυνατό. Ελέγχεται σε πραγματικό χρόνο η αποθήκη του τμήματος σε φάρμακα και υλικά πληροφορώντας τον χειριστή για τυχόν ελλείψεις με βάση τις προβλεπόμενες ανάγκες και τα όρια ασφαλείας. Οι νοσηλευτές μπορούν να έχουν άμεση ενημέρωση για την πορεία και τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Μπορούν επίσης να καταγράψουν τις ζωτικές λειτουργίες του ασθενή και να ενημερώσουν τους θεράποντες ιατρούς. Επίσης με βάση τον προγραμματισμό της τακτικής νοσηλείας, το σύστημα εκτυπώνει αυτόματα την χορήγηση των φαρμάκων και εκδίδει τις απαραίτητες ιατρικές συνταγές. Είναι μάλιστα σε θέση να πληροφορήσει τον χειριστή για τη δραστική ουσία των σκευασμάτων, τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις τους και να ενημερώσει ακόμη και για τυχόν ελλείψεις! Χειρουργικά τμήματα Στα χειρουργικά τμήματα, καταχωρούνται οι επεμβάσεις των ασθενών. Συμπληρώνεται και αποθηκεύεται το πρακτικό χειρουργείου. Εκτός από την ίδια την επέμβαση, καταχωρείται το είδος της νάρκωσης, ο χειρουργός και ο αναισθησιολόγος, οι εργαλειοδότες νοσηλευτές κλπ. Παράλληλα γίνονται και απαραίτητες χρεώσεις υγειονομικού υλικού και φαρμάκων. Ειδικά για τους τοκετούς καταχωρούνται και άλλα δεδομένα που αφορούν στη γέννηση του παιδιού, όπως το φύλο, οι διαστάσεις, το βάρος κλπ. Εδώ επίσης γίνεται και ο προγραμματισμός των αιθουσών για τα προσεχή χειρουργεία, οργανώνοντας πλήρως τα συγκεκριμένα τμήματα. Ιατρικά σημειώματα & οδηγίες Το Iasisnet διαθέτει ένα πολύ εξελιγμένο μηχανισμό εσωτερικής ενημέρωσης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από δύο βασικά εργαλεία: τα ιατρικά/νοσηλευτικά σημειώματα και τις οδηγίες/υπενθυμίσεις. Τα ιατρικά/νοσηλευτικά σημειώματα είναι καταχωρήσεις των ιατρών και των νοσηλευτών σχετικά με τους ασθενείς. Σε αυτά καταγράφονται παρατηρήσεις σχετικές με τη νοσηλεία αλλά και την γενικότερη πορεία της υγείας των ασθενών μέσα στο ιατρικό κέντρο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα πλήρως ενημερωμένο περιβάλλον μεταξύ ιατρών και νοσηλευτών το οποίο όπως είναι φυσικό συμβάλει τα μέγιστα στην γρηγορότερη ανάρρωση του ασθενή. Ένα άλλο «εργαλείο» του συστήματος είναι το υποσύστημα των οδηγιών/υπενθυμίσεων. Με αυτό το υποσύστημα οι χειριστές μπορούν να καταχωρήσουν υπενθυμίσεις, να κάνουν λίστες εργασιών, ακόμη και να δώσουν εντολές, άλλοτε σχετικές με κάποιον ασθενή και άλλοτε όχι.

4 Iasisnet Εργαστήρια in vitro Το Iasisnet διαθέτει ένα πλήρες σύστημα οργάνωσης εργαστηρίων (LIS: Laboratory Information System). Υποστηρίζει κάθε είδους εργαστηριακές εξετάσεις όπως αιματολογικές, βιοχημικές, ανοσολογικές κλπ. Είναι επίσης σε θέση να υποστηρίξει και ειδικά εργαστήρια όπως ιστοπαθολογικά, μοριακής βιολογίας, πυρηνικής ιατρικής κλπ. Να σημειωθεί μάλιστα ότι είναι συμβατό με την πιστοποίηση του ΕΣΥΔ Διασυνδέεται με κάθε είδους εργαστηριακούς αναλυτές, αρκεί να διαθέτουν πρωτόκολλο διασύνδεσης. Με αυτόν τον τρόπο και με τη χρήση ετικετών barcode οι αναλυτές προγραμματίζονται αυτόματα ενώ και τα αποτελέσματα μεταφέρονται αυτόματα στον φάκελο του ασθενούς, αποκλείοντας τη πιθανότητα λάθους και μειώνοντας τους χρόνους παράδοσης των αποτελεσμάτων. Εργαστήρια in vivo Για τις απεικονιστικές εξετάσεις το Iasisnet είναι σε θέση να καταγράψει τα διάφορα πορίσματα ενώ όταν διασυνδεθεί με συστήματα DICOM μπορεί να εμφανίσει και τις ιατρικές εικόνες, όπως αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες, ακτινογραφίες κλπ. Επίσης μπορεί να διασυνδεθεί με υπερήχους και να καταγράψει εικόνες κλπ.

5 Φαρμακείο * Στο Iasisnet το φαρμακείο αποτελεί ένα νευραλγικό τμήμα του πληροφοριακού συστήματος. Σε αυτό ελέγχεται συνολικά η διαχείριση του φαρμάκου σε ολόκληρο το νοσηλευτικό κέντρο. Το Iasisnet θεωρεί ότι υπάρχει ένα κεντρικό φαρμακείοαποθήκη στην κλινική, ενώ τα επιμέρους τμήματα διαθέτουν το καθένα μια δικιά τους, μικρότερη αποθήκη φαρμάκων. Έτσι τα τμήματα αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο φαρμακείο, μέσω του συστήματος, τις παραγγελίες τους, είτε συγκεντρωτικά (ανά τμήμα) είτε ανά ασθενή. Εκεί οι παραγγελίες ελέγχονται και βάση των διαθέσιμων ποσοτήτων και σκευασμάτων οι οποίες υπάρχουν στο ERP, στέλνονται οι κατάλληλες ποσότητες πίσω στα τμήματα. Κατά τη χορήγηση των φαρμάκων αυτόματα αποτυπώνονται στο σύστημα οι αναλώσεις ανά ασθενή, τμήμα και ανά κατηγορία περιστατικού. Τυπώνονται αυτόματα οι συνταγές των ασθενών, καθώς επίσης και όλα τα έντυπα όπως αυτό επιβάλλεται από την εκάστοτε νομοθεσία. Εκεί επίσης δημιουργούνται οι παραγγελίες προς τους προμηθευτές, ελέγχονται οι διαθέσιμες ποσότητες, ορίζονται ποσότητες ασφαλείας κλπ. Γίνεται ευρεία χρήση αναγνωστών barcode για την εύκολη ταυτοποίηση των σκευασμάτων. Τέλος το Iasisnet ενημερώνεται μαζικά για τις αλλαγές των τιμών των φαρμάκων, ενώ μπορεί να διαχειριστεί τα φάρμακα είτε σε κουτιά είτε σε μονάδες συσκευασίας (unidose). Αποθήκες * Το υγειονομικό υλικό διαχειρίζεται και αυτό από το Iasisnet. Κι εδώ πάλι το σύστημα θεωρεί ότι υπάρχει μια κεντρική αποθήκη, ενώ τα επιμέρους τμήματα διαθέτουν το καθένα μια δικιά τους, μικρότερη. Όλοι οι αποθηκευτικοί χώροι μπορούν να ελέγχονται συνεχώς ως προς το απόθεμά τους, τις ανάγκες τους και τις αναλώσεις τους. Η διακίνηση του υλικού παρακολουθείται ηλεκτρονικά. Μπορούν και σε αυτήν την περίπτωση να οριστούν όρια ασφαλείας και ανατροφοδότησης. Έχουμε πλήρη λογιστικό έλεγχο κεντρικής αποθήκης, έλεγχο προμηθευτών, αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας παραγγελιών προς τους προμηθευτές, κλπ. Η κεντρική αποθήκη μπορεί να διαχειριστεί τα προϊόντα είτε σε επίπεδο συσκευασίας είτε σε επίπεδο τεμαχίου. Τέλος, κι εδώ γίνεται ευρεία χρήση αναγνωστών barcode για την εύκολη ταυτοποίηση των προϊόντων. * Για την πλήρη λειτουργία αυτών των διαδικασιών απαιτείται η διασύνδεση κατάλληλου συστήματος ERP με το Iasisnet.

6 Iasisnet Λογιστήριο ασθενών Στο λογιστήριο ασθενών το Iasisnet είναι το βασικό εργαλείο υπολογισμού του λογαριασμού των ασθενών. Η δημιουργία του λογαριασμού εκτελείται σε 3 βασικά στάδια: τη διαχείριση, την κοστολόγηση και την τιμολόγηση. Κατά τη διαχείριση το σύστημα αυτόματα αλλά και σε συνεργασία με τους χειριστές «τακτοποιεί» τις χρεώσεις και κατ επέκταση τον λογαριασμό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ασφαλιστικού φορέα ή της ασφαλιστικής εταιρείας με την οποία καλύπτεται ο ασθενής. Έτσι για παράδειγμα το σύστημα μπορεί να γνωρίζει τι καλύπτει και τι δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ με τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ). Κατά τη δεύτερη φάση, στην «κοστολόγηση» το Iasisnet εφαρμόζει πλέον τους κατάλληλους τιμοκαταλόγους με βάση τους οποίους θα γίνει ο λογαριασμός. Εδώ πλέον, αποτυπώνονται πολύ παραστατικά η ανάλυση του λογαριασμού σε επίπεδο χρέωσης. Φαίνεται πως μερίζονται οι διάφορες χρεώσεις ανάλογα με το πλήθος των υπόχρεων του κάθε λογαριασμού (ασφαλιστικοί φορείς, εταιρείες και ιδιώτες), ενώ οι χειριστές μπορούν να επέμβουν για να δώσουν τις τελευταίες «πινελιές», όπως επιπλέον έκπτωση κλπ. Τέλος κατά την τιμολόγηση, το σύστημα εφαρμόζει το ενδεχόμενο ΦΠΑ (ανάλογα με το είδος της χρέωσης), και εκδίδει τα τελικά παραστατικά. Υποβολή λογαριασμών Η τιμολόγηση και οι υποβολές στα ασφαλιστικά ταμεία είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία για κάθε νοσηλευτικό κέντρο. Από τη στιγμή μάλιστα που πλέον στον ΕΟΠΥΥ, αυτή γίνεται ηλεκτρονικά, η δυνατότητα του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, όπως το iasisnet να την εφαρμόζει είναι επιτακτική. Το iasisnet, λοιπόν, συγκεντρώνει αυτόματα κάθε μήνα όλες τις χρεώσεις των ασθενών και με τη βοήθεια διαφόρων κανόνων, αλλά και του κάθε λογαριασμού, όπως αυτός δημιουργήθηκε κατά το εξιτήριο των ασθενών, δημιουργεί ένα αρχείο HL7 για να υποβληθεί. Από εκεί και πέρα το iasisnet παρακολουθεί την εξέλιξη της υποβολής και την εξόφλησή της. Μάλιστα σε συνδυασμό με την οικονομική καρτέλα του ασφαλιστικού φορέα, γνωρίζει και τις πιθανές οικονομικές εκκρεμότητες απέναντι στο ίδρυμα. Για τις ασφαλιστικές εταιρίες, αυτές τιμολογούνται αυτόματα με βάση ξεχωριστούς τιμοκαταλόγους. Η κάθε μια έχει τη δική της οικονομική καρτέλα, και τον δικό της τρόπο τιμολόγησης, αναλυτικά (ανά ασθενή) ή συγκεντρωτικά.

7 Το iasisnet είναι ένα ισχυρό ιατρικό πληροφοριακό σύστημα πλήρως εναρμονισμένο με τον νέο ΚΦΑΣ. Ειδικότερα καλύπτει πλήρως λογιστικά-φορολογικά θέματα, τα οποία είναι συναρτημένα με τη νοσηλεία των ασθενών. Έτσι τηρεί για παράδειγμα, ηλεκτρονικά πλέον (με φορολογικό μηχανισμό) το βιβλίο εσωτερικών ασθενών, τη φορολογική σήμανση παραστατικών κλπ. Επίσης είναι σε θέση να συνεργαστεί με όλα τα σύγχρονα συστήματα ERP. Στατιστικά στοιχεία-αναφορές Το Iasisnet είναι σε θέση να διαχειριστεί κάθε δεδομένο που διαθέτει ως στατιστικό στοιχείο για την εξαγωγή διαφόρων συμπερασμάτων. Διαθέτει ήδη μια μεγάλη ποικιλία έτοιμων αναφορών και γραφημάτων για την ανάλυση εσόδων, την ποιοτική ανάλυση των εισαγωγών, κόστος νοσηλείας, τους θεράποντες και τους παραπέμποντες ιατρούς, κλπ. Πολλές από αυτές μπορούν να εξαχθούν για περεταίρω επεξεργασία και στο EXCEL. Βέβαια, πολύ εύκολα μπορούν να δημιουργηθούν και νέες αναφορές με βάση τις απαιτήσεις του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οργάνωση του νοσηλευτικού ιδρύματος Το Iasisnet δεν θα ήταν πλήρες εάν, εκτός από ένα σύγχρονο ιατρικό πληροφοριακό σύστημα, δεν υποστήριζε και τη γενικότερη λειτουργία ενός νοσηλευτικού ιδρύματος. Έτσι αποτελεί το «δεξί χέρι» κάθε χειριστή αφού μπορεί να λειτουργήσει και ως ολοκληρωμένη ηλεκτρονική ατζέντα, υποστηρίζοντας ηλεκτρονικά μηνύματα και υπενθυμίσεις, λίστες εργασιών, εκκρεμότητες, κλπ. Διασυνδεσιμότητα Το Iasisnet όπως κάθε σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα προσφέρει πολλαπλούς τρόπους διασύνδεσης με άλλα πληροφοριακά συστήματα και συσκευές. Υποστηρίζονται διάφορα πρωτόκολλα όπως το HL7, ASTM, DICOM, κλπ. Παραδείγματα διασύνδεσης: Με αναλυτές (Diagnosis LIS) Με συστήματα PACS Με ιατρικά απεικονιστικά μηχανήματα όπως υπερήχους, ενδοσκόπια κλπ. Με φορολογικούς μηχανισμούς Με άλλα ERP για γενική λογιστική Με τηλεφωνικά κέντρα Το Iasisnet είναι το μοναδικό πληροφοριακό σύστημα στην Ελλάδα το οποίο υποστηρίζει εγγενώς πολλαπλά νοσηλευτικά ιδρύματα σε πολλαπλά διοικητικά σχήματα εταιριών και ομίλων σε πραγματικό χρόνο!

8 To Iasisnet εν συντομία... Μοναδικός κωδικός ασθενούς, ανεξάρτητα από το πλήθος των επισκέψεων και των εισαγωγών. Καρτέλα ασθενούς με πλήρη δημογραφικά στοιχεία (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ΑΔΤ) και δυνατότητα καταγραφής σύντομου ιατρικού ιστορικού. Ενοποιημένη οικονομική καρτέλα ασθενούς. Καταγραφή υπενθυμίσεων ανά ασθενή. Πολλαπλοί ασφ. Φορείς & Εταιρείες με συμμετοχές. Πλήρης υποστήριξη διαγνώσεων κατά το διεθνή κωδικοποίηση ICD-10. Καταγραφή δικαιούμενης, επιθυμητής και ληφθείσας θέσης Επιλογή κλίνης βάση διαθεσιμότητας τμήματος σε πραγματικό χρόνο Πακέτα, συμφωνίες, ΚΕΝ και παρατηρήσεις εισαγωγής Λειτουργικός τρόπος γρήγορης επιλογής και καταχώρησης χρεώσεων, εξετάσεων, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού. Υποστήριξη CHECKUP και άλλων ειδικών πολιτικών τιμολόγησης. Ενσωματωμένη δυνατότητα χρήσης εσωτερικών σημειωμάτων, οδηγιών και μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών. Καταγραφή παράδοσης αποτελεσμάτων με αυτόματη πληροφόρηση τυχόν εκκρεμοτήτων ασθενούς. Υποστήριξη πολλαπλών τιμοκαταλόγων ιδιωτών, ασφαλιστικών φορέων και εταιρειών. Μαζικός έλεγχος εκκρεμοτήτων τιμολόγησης κ.α. Αυτόματη τιμολόγηση ασθενούς. Αυτόματη τιμολόγηση ασφαλιστικών φορέων, εταιρειών. Υποστήριξη κάθε είδους παραστατικού. Διαχείριση υποβολών σε ασφαλιστικά ταμεία. Δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής στα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν τη δυνατότητα αυτή όπως ο ΕΟΠΥΥ Υποστήριξη προτύπων (template) σε Microsoft Word για την δημιουργία κάθε μορφής εντύπου. Δημιουργία ιατρικών σημειωμάτων με εικόνες, σχέδια και κείμενα. Διαχείριση και προγραμματισμός τακτικής νοσηλείας ασθενών Προγραμματισμός χειρουργείων Διαχείριση πλήρους ιατρικού ιστορικό ασθενών Παρακολούθηση διακίνησης και αναλώσεων υγειονομικού υλικού και φαρμάκων. Πλήθος αναφορών με οικονομικά και στατιστικά δεδομένα. Πλήρης παραμετροποίηση πρόσβασης του κάθε χειριστή. Δυνατότητα σύνδεσης με φορολογικό μηχανισμό. Δυνατότητα σύνδεσης με οποιοδήποτε εμπορικό σύστημα ERP Γενικής Λογιστικής. Δυνατότητα σύνδεσης με συστήματα PACS Πλήρης διασύνδεση με το Diagnosis-LIS για την υποστήριξη και λειτουργία μικροβιολογικών εργαστηρίων Πλήρης διασύνδεση με το Diagnosis για την υποστήριξη και λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων. «Με το Iasisnet η παρακολούθηση της κλινικής είναι καθολική. Γνωρίζω κάθε στιγμή τι μου συμβαίνει! «Η ενημέρωση της πορείας των ασθενών μου γίνεται πολύ εύκολα. Μπορώ να έχω πλήρη και οργανωμένη εικόνα τους όποτε το ζητήσω!» «Δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς το Iasisnet! Η Data Design προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του ΕΟΠΥΥ» «Όταν εκπαιδευόμουν, το iasisnet μου φαινότανε βουνό! Τώρα δεν ξέρω πως δούλευα τόσα χρόνια χωρίς αυτό... Data Design Α.Ε. ΑΘΗΝΑ: Λ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 249, ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ, ΤΗΛ.: ΦΑΞ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Λύτρα 8 & Βασ. Γεωργίου, , ΤΗΛ.: WEB site:

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ IΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ IΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ μy/l 91 ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ IΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΉ Σπουδαστές Μαραγιάννης

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Π.Μ.Σ. ΔΙΚΤΥΟΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΛΙΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Π.Μ.Σ. ΔΙΚΤΥΟΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΛΙΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Π.Μ.Σ. ΔΙΚΤΥΟΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΛΙΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ» ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ι. ΦΙΛΙΟΥ Α.Μ: ΜΕ/08109

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ A.T.E.I ΚΡΗΤΗΣ Σ.Ε.Υ.Π ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ Αικατερίνη Παπάζογλου Πτυχιακή µελέτη Υπό την επίβλεψη του καθηγητή Μιχ. Ζωγραφάκη - Σφακιανάκη Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Βαλσαμά Μαρία

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Βαλσαμά Μαρία Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Βαλσαμά Μαρία ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009 ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Μαδυτινός Δημήτριος Εκπονηθείσα πτυχιακή εργασία απαραίτητη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Οι εταιρείες παραγωγής έτοιμου λογισμικού ERP και τα προϊόντα που προσφέρουν στην ευρύτερη περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ Οι σημερινές επιχειρήσεις έχοντας διαπιστώσει τις ραγδαίες εξελίξεις στις καθημερινές επιχειρησιακές διαδικασίες ζητούν από τα μηχανογραφικά τους συστήματα να μπορούν να παρακολουθήσουν, να αξιολογήσουν

Διαβάστε περισσότερα

το κομμάτι της επιχείρησής σας που κάνει τη διαφορά!

το κομμάτι της επιχείρησής σας που κάνει τη διαφορά! Ε Μ Π Ο Ρ Ι Κ Η Δ Ι Α Χ Ε Ι Ρ I Σ Η το κομμάτι της επιχείρησής σας που κάνει τη διαφορά! Η εταιρία που μπορείτε να εμπιστευτείτε! Η Megasoft κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή λογισμικού και το όνομά της

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πασχάλη Καλλιρρόη

Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Πασχάλη Καλλιρρόη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΖΩΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Εισαγωγή και εφαρμογή του ολοκληρωμένου Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας στα Νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, με εκτενέστερη αναφορά στους επαγγελματίες

Διαβάστε περισσότερα

«ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

«ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: «ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» ( MIS 483008) Αναθέτουσα Αρχή: Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ A. Στοιχεία εταιρίας...3 1. Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Διαδικτυακή Πλατφόρμα Εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων Αναθέτουσα Αρχή: Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ) Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

«ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΚΕ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

«ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΚΕ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΚΕ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) 2007-2013, Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Βελτίωση της εξυπηρέτησης του Ασθενούς. Ασθενείς με συμπεριφορά καταναλωτή. Νομικό πλαίσιο λειτουργίας και Κρατικές απαιτήσεις

Βελτίωση της εξυπηρέτησης του Ασθενούς. Ασθενείς με συμπεριφορά καταναλωτή. Νομικό πλαίσιο λειτουργίας και Κρατικές απαιτήσεις Σύγχρονες προκλήσεις και τάσεις Βελτίωση της εξυπηρέτησης του Ασθενούς Ασθενείς με συμπεριφορά καταναλωτή Έλεγχος του Κόστους Νομικό πλαίσιο λειτουργίας και Κρατικές απαιτήσεις Ασφάλεια διαχείρισης δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Ό, τι νέο έχει προστεθεί ή έχει αλλάξει εμφανίζει τη σήμανση:

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ  Ό, τι νέο έχει προστεθεί ή έχει αλλάξει εμφανίζει τη σήμανση: 1 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Ο παρών τιμοκατάλογος αναιρεί κάθε προηγούμενο. Η Megasoft ουδεμία ευθύνη φέρει για εφαρμογές που δεν αναγράφονται στον τιμοκατάλογο. Οι τιμές που ακολουθούν μπορούν να αλλάξουν οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

LYSP AUDIT. Lysp Audit. Προσιτό κόστος. Γρήγορη έναρξη λειτουργίας. Συνδεσιμότητα - Internet. Ευχρηστία και λειτουργικότητα. Ταχύτατη λειτουργία

LYSP AUDIT. Lysp Audit. Προσιτό κόστος. Γρήγορη έναρξη λειτουργίας. Συνδεσιμότητα - Internet. Ευχρηστία και λειτουργικότητα. Ταχύτατη λειτουργία LYSP AUDIT Το LYSP AUDIT είναι τεχνολογικά και λειτουργικά μια εφαρμογή υψηλών προδιαγραφών, η οποία διαχειρίζεται βάσεις δεδομένων SQL, και λειτουργεί σε περιβάλλον εργασίας Windows NT, 2000, XP, 2003,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ERP ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ERP ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ERP ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Το Singular Enterprise 4U είναι ένα ολοκληρωµένο πληροφοριακό σύστηµα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP) που περιλαµβάνει τα παρακάτω υποσυστήµατα:

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας. Αναθέτουσα Αρχή: Προϋπολογισμός: : 376.300,00 ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ)

Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας. Αναθέτουσα Αρχή: Προϋπολογισμός: : 376.300,00 ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Εργο: «ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΟΛΑΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FREQUENTLY ASKED QUESTIONS) Έκδοση 2.0

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FREQUENTLY ASKED QUESTIONS) Έκδοση 2.0 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FREQUENTLY ASKED QUESTIONS) Έκδοση 2.0 1. Κατά την εκκαθάριση νοσηλίων στα ΔΠΥ πρέπει να αναγράφονται οι κωδικοί. Στα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ το ΔΠΥ είναι συγκεντρωτικό

Διαβάστε περισσότερα

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη ACS Connect Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web Έκδοση Οκτώβριος 2011 Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη Περιεχόμενα ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 4 ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ACS & ΕΝΑΡΞΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Singularlogic Genesis Ενιαίο Οικονομικό Διαχειριστικό Σύστημα ΟΤΑ

Singularlogic Genesis Ενιαίο Οικονομικό Διαχειριστικό Σύστημα ΟΤΑ Singularlogic Genesis Ενιαίο Οικονομικό Διαχειριστικό Σύστημα ΟΤΑ Το Singularlogic Genesis ως Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των ΟΤΑ περιλαμβάνει ένα ενιαίο σύνολο Οικονομικών εφαρμογών, οι οποίες καλύπτουν

Διαβάστε περισσότερα

«ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

«ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: «ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» ( MIS 483008) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Συνοπτικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Dioscourides ERP Retail System ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Εγχειρίδιο χρήσης. Dioscourides ERP Retail System ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ Κεντρικά : Υποκ/μα : Αδριανείου 29, Ν.Ψυχικό 115 25 Τηλ : 210-67.05.000 Fax : 210-67.29.480 Ακταίου 3-5, Θεσσαλονίκη 542 48 Τηλ: 2310 20.60.20 Fax: 2310 20.60.30 ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ Εγχειρίδιο χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Logistics στην Υγεία. Εφαρμογή στη Διαχείριση Φαρμάκων σε Ψυχιατρική Κλινική. Α. Τσαγκάρης 1, Θ. Τζούρος 2, Π. Κυράτσης 3, Δ.

Logistics στην Υγεία. Εφαρμογή στη Διαχείριση Φαρμάκων σε Ψυχιατρική Κλινική. Α. Τσαγκάρης 1, Θ. Τζούρος 2, Π. Κυράτσης 3, Δ. Logistics στην Υγεία. Εφαρμογή στη Διαχείριση Φαρμάκων σε Ψυχιατρική Κλινική. Α. Τσαγκάρης 1, Θ. Τζούρος 2, Π. Κυράτσης 3, Δ. Τόλης 4 1 Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Ανάπτυξη διαδικτυακής πολυµεσικής εφαρµογής διαχείρισης ιατρικών δεδοµένων για ένα Κέντρο Υγείας»

Διαβάστε περισσότερα

Λογιστικές και Εμπορικές Εφαρμογές για τη Σύγχρονη Επιχείρηση SELECT SOFTWARE

Λογιστικές και Εμπορικές Εφαρμογές για τη Σύγχρονη Επιχείρηση SELECT SOFTWARE Λογιστικές και Εμπορικές Εφαρμογές για τη Σύγχρονη Επιχείρηση SELECT SOFTWARE Γνωριμία με τη Select Software Η Select Software and Business Solutions είναι μία σύγχρονη εταιρία ανάπτυξης λογισμικού, η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χειρισμού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Περιγραφή Περιεχομένων Γενικός Χειρισμός Πλήκτρα και λειτουργίες τους Πλήκτρα Λειτουργιών (Function Keys) σελ.1 σελ.2 σελ.4 σελ.4 σελ.4 Κινήσεις σελ. 7 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

B E N I N N O V A T I V E S O L U T I O N S

B E N I N N O V A T I V E S O L U T I O N S Product Version 4.0 S i EBEN INNOVATIVE SOLUTIONS ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 28, 14121, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: +30 210 2725350, FAX: +30 210 2724439 WWW.SIEBEN.GR, EMAIL: INFO@SIEBEN.GR ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 231 2. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ WINERA ERP 231 3. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ WINERA ERP 234 3.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 234 3.2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα