Τροποποίηση 5η ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ ΚΕΦΤΕ ΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τροποποίηση 5η ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ ΚΕΦΤΕ ΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α"

Transcript

1 Τροποποίηση 5η ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ ΚΕΦΤΕ ΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΚΟΠΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΑ-ΧΗΜΙΚΑ-ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙ- ΣΤΙΚΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΕΘΟ ΟΙ ΟΚΙΜΗΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΜΑΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΚΑΤ ' ΕΦΕΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΑΦΟΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟ- ΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΦΟ ΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΟΞΙΝΕΣ 28 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ "Α" Μέτρα Προστασίας για τα Εγκυτιωµένα Κεφτεδάκια µε Σάλτσα (Κονσέρβα)από ιοξίνες "Β" Τεχνικές Οδηγίες ειγµατοληψίας για την Αναζήτηση ιοξινών και Παροµοίων µε τις ιοξίνες PCB s Γ Υπόδειγµα Φύλλου Συµµόρφωσης Τ5

2 Τροποποίηση 1η ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ: 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡ.ΠΡΟ /ΠΓΕΣ-ΕΚΣ-324 ΕΚ ΟΣΗ 4 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΕΓΚΎΤΙΩΜΕΝΑ ΚΕΦΤΕ ΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ (ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ) 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με τον όρο " εγκυτιωµένα κεφτεδάκια µε σάλτσα" νοούνται παρασκευάσµατα κιµά (κεφτέδες) από βόειο κρέας µε Λάδι, σάλτσα και άλλα επιτρεπόµενα υλικά, που µετά από παραδεκτή επεξεργασία σύµφωνα µε τους κανόνες της µαγειρικής τέχνης, υφίστανται εγκυτίωση και αποστείρωση προκειµένου να διατεθούν έτοιµα στην κατανάλωση. 1.1 Σκοπός Η παρούσα τεχνική προδιαγραφή αφορά στην περιγραφή των τεχνικών χαρακτηριστικών και Λοιπών απαιτήσεων του εγκυτιωµένου προϊόντος (κονσέρβα) "κεφτεδάκια µε σάλτσα" για την προµήθεια από το ελεύθερο εµπόριο, για τις ανάγκες της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Σχετικά Έγγραφα Ο Κώδικας Τροφίµων, Ποτών και αντικειµένων κοινής χρήσης Η ισχύουσα Νοµοθεσία περί Κτηνιατρικού Υγειονοµικού Ελέγχου των Προϊόντων Ζωικής προέλευσης δηλ : Το Π 40/ "Περί της Κτηνιατρικής επιθεωρήσεως των σφαγίων ζώων και των προϊόντων Ζωικής προελεύσεως", όπως ισχύει σήµερα Το Π 804/ "Περί κατατάξεως των σφαγίων Βοοειδών σε κατηγορίες ποιότητας και ηλικίας όπως και περί του τρόπου σφραγίσεως και ζυγίσεως τους" Οι οδηγίες δειγµατοληψίας - ελέγχου αξιολόγησης ευρηµάτων εγκυτιωµένων τροφίµων, που συντάχθηκαν από την ΥΓ/ΓΕΣ/ Ο ΣΚ Περί Ελέγχου Τροφίµων Η Τεχν. Προδιαγραφή ΠΓΕΣ-ΕΚΣ-324/Εκδ 3 η που καταργείται µε την παρούσα Το Π 445/91 "Περί υγειονοµικών όρων που πρέπει να πληρούν τα προϊόντα µε Βάση το κρέας στην εγχώρια παραγωγή και στις συναλλαγές της χώρας µας µε τα άλλα κράτη µέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων".

3 Τροποποίηση 5 η Το Π 410/94 "Περί υγειονοµικών όρων παραγωγής και διάθεσης στην αγορά νωπού κρέατος" Το Π 420/93 "Κτηνιατρικός έλεγχος στα ζώντα ζώα και προϊόντα ζωικής προελεύσεως στις συναλλαγές µεταξύ της Ελλάδος και των ά/1/\ων κρατών µελών για την υλοποίηση της εσωτερικής αγοράς και στις εισαγωγές αυτών στην Ελλάδα από τρίτες χώρες" Η Οδηγία 92/5/ΕΟΚ "Για την τροποποίηση και την ενηµέρωση της Οδηγίας 77/99/ΕΟΚ περί υγειονοµικών προβληµάτων στον τοµέα των ενδοκοινοτικών συναλλαγών προϊόντων µε βάση το κρέας και για την τροποποίηση της Οδηγίας 64/433/ΕΟΚ" Η Οδηγία 93/43/ΕΟΚ "Περί υγιεινής των τροφίµων" ΥΑ 2805 (ΦΕΚ 179/Τ.Β/30 Μάρτ.-29 Απρ. 1960) "Περί Αστιατρικών επιθεωρήσεων και Υγειονοµικού έλεγχου τροφίµων" Υπουργική Απόφαση ΑΙβ/5888 (ΦΕΚ 729/Τ.Β/ 19 Ιου/1.-30 Αύγ. 1979) "Περί Αστιατρικών Επιθεωρήσεων και Υγειονοµικού ελέγχου τροφίµων" Οι προτάσεις του ΓΕΣ/ ΥΓ και ΓΕΣ/ ΕΜ (Φ. 611/103/615703/Σ.3038/28Ιουλ.99/ΓΕΣ/ ΥΓ,Φ611/3/542684/Σ.424/6Φεβ.2002/ΓΕΣ/ ΥΓκαι Φ. 611/62/568726/Σ.1103/3 Αυγ.99/ΓΕΣ/ ΕΜ/4 ο Γρ.), για την προστασία των εφοδίων από τις διοξίνες Ο κανονισµός (ΕΚ) αριθµ.1760/2000 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου της για τη θέσπιση συστήµατος αναγνώρισης και καταγραφής των βοοειδών και την επισήµανση του βοείου κρέατος (κατάργηση κανονισµού 820/97 του Συµβουλίου ) Ο κανονισµός (ΕΚ) αριθ.1825/2000 της επιτροπής, της , για τη θέσπιση Λεπτοµερειών εφαρµογής του κανονισµού (ΕΚ) 1760/2000 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου, όσον αφορά στην επισήµανση του βοείου κρέατος Ο κανονισµός (ΕΚ) αριθµ.2777/2000 της επιτροπής της περί θεσπίσεως εξαιρετικών µέτρων στήριξης για την αγορά βοείου κρέατος Ο Κανονισµός (ΕΚ) αριθ. 999/ /5/2001 για τη θέσπιση κανόνων πρόληψης, καταπολέµησης και εξάλειψης ορισµένων µεταδοτικών σπογγωδών εγκεφαλοπαθειών Ο Κανονισµός (ΕΚ) αριθ.1248/2001 της Επιτροπής της 22/6/2001 για την τροποποίηση των παραρτηµάτων III, Χ και XI του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 999/01 του Ε.Κ. και του Συµβουλίου για την επιδηµιολογική παρακολούθηση και τη δοκιµή των µεταδοτικών σπογγωδών εγκεφαλοπαθειών Ο Κανονισµός (ΕΚ) αριθ. 1326/2001 της Επιτροπής της 29/6/2001 για τη θέσπιση µεταβατικών µέτρων για να επιτραπεί η µετάβαση στον Κανονισµό (ΕΚ) αριθ. 999/2001 για τη θέσπιση κανόνων πρόληψης, καταπολέµησης και εξάλειψης ορισµένων µεταδοτικών σπογγωδών εγκεφαλοπαθειών και για την τροποποίηση των παραρτηµάτων VII και XI του εν λόγω κανονισµού Οι Κανονισµοί (ΕΚ) αριθµ. 466/2001 για τον καθορισµό µέγιστων τι- µών ανοχής για ορισµένες προσµείξεις στα τρόφιµα και (ΕΚ) αριθµ. 2375/2001. Τ5 Τ5 Τ5 Σηµείωση: Επισηµαίνεται, ότι σε ενδεχόµενη ασυµφωνία των χηµικών ή άλλων ό- ρων µεταξύ της παραπάνω βιβλιογραφίας και της πατούσας προδιαγραφής, υπερισχύει η προδιαγραφή. 2. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 2.1 Πρώτες Ύλες Κρέας Βόειο (κιµάς)

4 Τροποποίηση 4 η -3- Ο κιµάς πρέπει να προέρχεται από νωπό η κατεψυγµένο Βόειο κρέας που να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: (1) Να πληροί τους όρους υγιεινής που προβλέπονται από την Ελληνική Νοµοθεσία. (2) Να απαλλάσσεται από τα οστά πριν από τη χρήση, αποκλειόµενης της παρουσίας οστίτου ιστού στο τελικό προϊόν. (3) Η ποιότητα του να είναι αντίστοιχη µε τις Α2, Α3, Α4, Β3, Β4, Γ2, Γ3 και Γ4 όπως αυτές καθορίζονται από την Ελληνική Νοµοθεσία (Π.. 804/80). (4) Να προέρχεται από όλα τα µέρη του σφαγίου εκτός από κεφάλι και κότσια Φυτική Λιπαρή Ύλη Να είναι σπορέλαιο οξύτητας σε ελαϊκό οξύ µέχρι 0,3% κατ1 ανώτατο όριο, εκτός εάν είναι σογιέλαιο οπότε η οξύτητα του, σε ελαϊκό οξύ δεν πρέπει να υπερβαίνει το 0,1 %, η ελαιόλαδο οξύτητας µέχρι 1 % Χυµός Τοµάτας Να είναι άριστης ποιότητας µε ξηρό υπόλειµµα τουλάχιστον 6 % Αλάτι Πρέπει να είναι σύµφωνο µε τις απαιτήσεις του Κώδικα Τροφίµων - Ποτών για το βρώσιµο αλάτι µαγειρικής χρήσεως Αρωµατικά Λαχανικά Επιτρέπεται η προσθήκη αυτών όπως πχ. Κρεµµυδιών, άνιθου κλπ. 2.2 Συνθήκες Παραγωγής Τα εγκυτιωµένα κεφτεδάκια πρέπει να έχουν παρασκευασθεί και αποθηκευθεί σε εγκατάσταση εγκεκριµένη και ελεγµένη από τη νση Κτηνιατρικής η- µόσιας Υγείας του Υπουργείου Γεωργίας, η οποία καταρτίζει κατάλογο των εγκεκρι- µένων εγκαταστάσεων και στις οποίες δίδεται αριθµός κτηνιατρικής έγκρισης σύµφωνα: - Με το άρθρο 8 της οδηγίας 92/5/ΕΟΚ και τις απαιτήσεις του Παραρτήµατος Α' και των κεφαλαίων Ι και II του Παραρτήµατος Β' της οδηγίας αυτής. -Με το άρθρο 9 για τις εγκαταστάσεις των οποίων το µέγεθος ή το δυναµικό δεν επιτρέπει βιοµηχανική παραγωγή. Για τα υπόλοιπα κράτη µέλη της ΕΟΚ η παραπάνω έγκριση δίνεται από την αντίστοιχη αρµόδια αρχή Να παρασκευάζονται σύµφωνα µε τις απαιτήσεις των κεφαλαίων VIII και IX του Παραρτήµατος Β' της οδηγίας 92/5/ΕΟΚ Ο προµηθευτής θα πρέπει να έχει ανά πάσα στιγµή στη διάθεση της Υπηρεσίας τα αποτελέσµατα του ελέγχου που διενεργείται από την αρµόδια αρχή σύµφωνα µε το Κεφάλαιο IV του Παραρτήµατος Β' της οδηγίας 92/5/ΕΟΚ. Σύµφωνα µε τις απαιτήσεις του εν λόγω κεφαλαίου θα δύναται και η Επιτροπή της Στρατιωτικής Υπηρεσίας να πραγµατοποιεί τους απαραίτητους ελέγχους Να συσκευάζονται σύµφωνα µε το κεφάλαιο V του Παραρτήµατος Β' της οδηγίας 92/5/ΕΟΚ Πρέπει να επισηµαίνονται µε σήµα καταλληλότητας σύµφωνα µε το κεφάλαιο VI του Παραρτήµατος Β' (µε ιδιαίτερη έµφαση στα σηµεία 2 και 4) Να υφίστανται χειρισµούς, να αποθηκεύονται και να µεταφέρονται σύµφωνα µε το κεφάλαιο VII του Παραρτήµατος Β' της οδηγίας 92/5/ΕΟΚ.

5 Τροποποίηση 4 η Τα κρέατα τα οποία χρησιµοποιούνται, πρέπει να προέρχονται από ζώα, τα οποία πληρούν τους όρους των παρ , και Επίσης, ο προ- µηθευτής θα πρέπει να καταθέτει πιστοποιητικό, στο οποίο να φαίνεται ότι τα ζώα έχουν εξετασθεί, για σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια και τα αποτελέσµατα της εξέτασης ήταν αρνητικά Το προϊόν που προέρχεται από κράτος µέλος της ΕΕ πρέπει να συνοδεύεται κατά τη µεταφορά του από ένα εµπορικό συνοδευτικό έγγραφο, το οποίο πρέπει εκτός από τις ενδείξεις που προβλέπονται στην παράγραφο της Προδιαγραφής να φέρει κωδικό αριθµό, ο οποίος επιτρέπει την αναγνώριση της αρ- µόδιας αρχής, που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της εγκατάστασης καταγωγής. Να διατηρείται από τον παραλήπτη (ανεφοδιαστικό όργανο) επί ένα τουλάχιστον έτος προκειµένου να υποβληθεί κατόπιν σχετικής αιτήσεως στην αρµόδια αρχή Ποσοτική Σύσταση περιεχοµένου Το καθαρό βάρος του περιεχοµένου κάθε κουτιού πρέπει να είναι τουλάχιστο 280 γραµµάρια Η ποσοτική σύσταση κάθε κουτιού, κατά επί µέρους συστατικό, πρέπει να είναι η ακόλουθη: (α) Βάρος κεφτέδων τουλάχιστον 180gr. (β) Αριθµός κεφτέδων (γ) Σπορέλαιο ή ελαιόλαδο τουλάχιστον 20 gr. (δ) Ζωµός (χυµός τοµάτας, καρυκεύµατα, αλάτι, αρωµατικά Λαχανικά) κατά την κρίση του παρασκευαστού και µε την προϋπόθεση ότι το βάρος ζωµού θα είναι κατ' ανώτατο όριο 100 gr και το προϊόν θα ανταποκρίνεται στους οργανοληπτικούς χαρακτήρες του Φυσικά Χηµικά και Ιστολογικά Χαρακτηριστικά τελικού προϊόντος Φυσικά Χαρακτηριστικά Το προϊόν πρέπει να έχει τα παρακάτω Φυσικά χαρακτηριστικά: (1) Οι οργανοληπτικοί χαρακτήρες να είναι άψογοι. (2) Να είναι πρόσφατης παραγωγής και οπωσδήποτε όχι µεγαλύτερης των τριών (3) µηνών από της παραγωγής µέχρι και της παράδοσης του στη Στρατιωτική Υπηρεσία. (3) Να έχει εξεταζόµενο µακροσκοπικά, όψη καλή και οργανοληπτικά, γεύση και οσµή ευχάριστη χαρακτηριστικές του είδους και του καλά µαγειρευµένου φαγητού (όχι καµένου). (4) Να µην περιέχει ξένα υλικά που ρυπαίνουν το προϊόν και προκαλούν απέχθεια στον καταναλωτή Χηµικά Χαρακτηριστικά (1) Να µην περιέχει συντηρητικές ουσίες παραπάνω από αυτές που επιτρέπονται από τον Κώδικα Τροφίµων -Ποτών και να µη γίνεται τεχνητή χρώση µε οποιαδήποτε χρωστική.

6 -5- (2) Η οξύτητα του χρησιµοποιουµένου σπορέλαιου να είναι µέχρι 0,3% κατ' ανώτατο σε ελαϊκό οξύ, του σογιέλαιου µέχρι 0,1% και του ελαιολάδου µέχρι 1%. (3) Το αλάτι (χλωριούχο νάτριο) να είναι σύµφωνο µε τις απαιτήσεις του Κώδικα Τροφίµων - Ποτών για το Βρώσιµο αλάτι µαγειρικής χρήσεως και να µην περιέχεται σε ποσοστό πάνω από 2%. (4) Τα νιτρικά και νιτρώδη να είναι µέσα στα επιτρεπόµενα από τον Κώδικα Τροφίµων όρια. (5) Το Λίπος των κεφτέδων να είναι 10-12%. (6) Η πρωτεΐνη να είναι τουλάχιστον 12%. (7) Το άµυλο των κεφτέδων να είναι κατ' ανώτατο 10% Ιστολογικά Χαρακτηριστικά. Το προϊόν πρέπει να µην περιέχει δέρµα, σιελογόνους αδένες, αµυγδαλές, µαστούς, χόνδρους, Βλεννογόνους, τµήµατα του γαστρεντερικού σωλήνα, του αναπνευστικού και του γεννητικού συστήµατος, οστάρια και τρίχες. Επίσης δεν πρέπει να περιέχει σόγια. 2.5 Μικροβιολογικά κριτήρια τελικού προϊόντος Το προϊόν να είναι σταθερό στις θερµοκρασίες επωάσεως (25 C, C και C) και συντηρήσιµο στις αποθήκες της Στρατιωτικής Υπηρεσίας. Λοιπά Μικροβιολογικά κριτήρια όπως στην παράγραφο Συµβατική υποχρέωση προµηθευτού Ο προµηθευτής πρέπει να εγγυάται την καλή συντήρηση του προϊόντος στις αποθήκες της Στρατιωτικής Υπηρεσίας εκτός ψυκτικών θαλάµων, τουλάχιστον για 30 µήνες από την οριστική παραλαβή του Το προϊόν συντηρούµενο σε θερµοκρασίες µέχρι και 55 C δεν πρέπει να παρουσιάζει αλλοιώσεις περιεχοµένου ή και σχήµατος των κουτιών που οφείλονται σε µικροβιακές η ενζυµατικές εξεργασίες Η παραπάνω εγγύηση καλύπτει τις οξειδώσεις που οφείλονται σε κακή επικασσιτέρωση ή κακό λακκάρισµα και 5εν καλύπτει τις κακώσεις που οφείλονται σε αδέξιους χειρισµούς του προσωπικού φορτοεκφορτώσεων, µετά την παραλαβή από τη Στρατιωτική Υπηρεσία. 2.7 Συσκευασία Γενικά Το προϊόν πρέπει να συσκευάζεται σε κυλινδρικά από λευκοσίδηρο περιέχοντα τουλάχιστον 280

7 Τροποποίηση 3η -6- γραµ. προϊόντος, εκτός αν αλλιώς καθορίζεται στη σχετική διακήρυξη Τα κουτιά πρέπει να σφραγίζονται (µετά την πλήρωσή τους) εν θερµώ ή σε κενό και να µην υπερπληρώνονται Γενικά τα χρησιµοποιούµενα υλικά και µηχανήµατα όπως και ο τροπος κατασκευής του κουτιού, πρέπει να είναι σύµφωνα µε τα διεθνώς παραδεδεγµένα για την επίτευξη αρτίων κουτιών, δηλαδή να προσφέρουν στεγανότητα, δυνατότητα µακροχρονίου συντηρήσεως και ουδέτερη συµπεριφορά ως προς το περιεχό- µενο. Ειδικά πρέπει να είναι σύµφωνα µε τα καθοριζόµενα από τον Κώδικα Τροφί- µων. Η επιτροπή παραλαβής σε συνεννόηση µε τον προµηθευτή, λαµβάνει δείγµα είκοσι (20) αχρησιµοποίητων(που δεν έχουν πληρωθεί µε Λαχανικά) κουτιών, τα οποία αποστέλλει στο ΧΗΣ για έλεγχο της λάκκας Λευκοσιδηρά οχεία Τα κουτιά πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: Να έχουν κατασκευασθεί από καινούργιο ηλεκτρολυτικό Λευκοσίδηρο και να είναι ενός από τους τύπους του παρακάτω πίνακα. ΜΕΓΕΘΟΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ml ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΜΕRΙΚ SΤΑΝDΑRDS ΜΕΤΡΙΚΟ ΚΟΡΜΟΣ Πάχος/Σκληρ ΑΚΡΑ Πάχος/ΣκΛηρ 300χ x114 73χ81 99x ,18 ΒΚ8 0,18 ΟΚ8 0,19/Τ65 0,21/Τ65 Σηµείωση: Τα λευκοσιδηρά κουτιά συσκευασίας είναι δυνατόν να είναι " Stackable" (για εύκολη τοποθέτηση του ενός πάνω στο άλλο),χωρίς οποιαδήποτε άλλη τροποποίηση τεχνικών παραµέτρων Σχήµα κυλινδρικό Καθαρό βάρος περιεχοµένου 280 στ Επικασσιτέρωση (1) Εσωτερική 2,8 gr. κασσιτέρου/m 2. (2) Εξωτερική 2,8 gr. κασσιτέρου/m Επικάλυψη ( Λάκα ). (1) Εσωτερικά του Κουτιού. (α) Κορµός κουτιού: 9±1 gr/m 2 σε δύο στρώσεις χρυσής εποξυφαινολικής Λάκας. (β) Άκρα (πώµατα): 9±1 gr/m 2 ειδικού συστήµατος λακών για θειούχα προϊόντα σε δύο (2) Εξωτερικά του Κουτιού. (α) Κορµός - άκρα: 5 ± 1 gr/m 2 εποξυφαινολικής Λάκας ενός στρώµατος. (β) Προστασία πλαγίας ραφής µε ειδικό ανθεκτικό βερνίκι.

8 -7- (3) Το λακάρισµα στο εσωτερικό του κουτιού να γίνεται σε δύο επάλληλες στρώσεις. Το δεύτερο στρώµα της λάκας τοποθετείται µετά τη τέλεια ξήρανση της πρώτης στρώσης. (4) Συνολικό βάρος των δύο στρώσεων λάκας 9±1 9^/ιη2 επί ξηρού (εσωτερικά του κουτιού). (5) Η Λάκα να είναι από τους τύπους τους διεθνώς παραδεκτούς, άριστης ποιότητας και ιδιοτήτων ώστε να εξασφαλίζεται η συντήρηση του περιεχο- µένου εφοδίου επί τριάντα (30) τουλάχιστον µήνες. (6) Η λάκα να µη προσβάλλει το περιεχόµενο και να µη προσβάλλεται απ' αυτό. (7) Η λάκα να µη παρουσιάζει γραµµώσεις ή στίγµατα ή αµαυρώσεις. (8) Ο προµηθευτής οφείλει κατά την παράδοση του εφοδίου να καταθέσει στη Μονάδα παραλαβής του εφοδίου Πιστοποιητικό του εργοστασίου παρασκευής της λάκας µε το οποίο δα πιστοποιείται ότι η λάκα έχει παρασκευαστεί από πρώτες ύλες αβλαβείς για την υγεία του καταναλωτή και ότι είναι σύµφωνη µε τις Προδιαγραφές της ΕΕ Τα κουτιά να µη παρουσιάζουν διαρροές, διατρήσεις, διαβρώσεις, οξειδώσεις, παραµορφώσεις και γενικά ανωµαλίες που να επηρεάζουν την υγιεινή κατάσταση και συντήρηση του περιεχοµένου Τα κουτιά να είναι σύµφωνα µε τις απαιτήσεις του Κώδικα Τροφίµων ως προς τις πλευρικές συγκολλήσεις, το κράµα των πλευρικών συγκολλήσεων και τη προσαρµογή των πωµάτων. Γίνεται δεκτή η συγκόλληση της πλάγιας ραφής µε ηλεκτροσυγκόλληση (soudronic welding process ). Η επικάλυψη της ραφής γίνεται µε βερνίκι που δεν µεταβιβάζει στο τρόφιµο ουσίες που περιέχονται σ' αυτό Τα κουτιά να εκπλύνονται καλά µε ζεστό νερό υπό πίεση πριν από τη χρησιµοποίηση τους και να διατηρούνται καθαρά µέχρι την εγκυτίωση Οι επισηµάνσεις των κουτιών όπως η παράγραφος Συσκευάζονται ανά 43 µέσα σε χαρτοκιβώτια Γίνεται δεκτή και συσκευασία σε κουτιά εύκολου ανοίγµατος µε έλξη (EASY OPENING). Η επιθυµητή συσκευασία θα καθορίζεται µε µερίµνα του 4 "Γρ./ΓΕΣ/ ΕΜ στη διακήρυξη κάδε φορά. Τα άκρα ευκόλου ανοίγµατος θα είναι λευκοσιδηρά µε βάρος επίστρωσης λάκκας 6 gr/m 2 κατά µέσο ορό για την εσωτερική πλευρά των ακρών και 4 gr/m 2 κατά µέσο όρο για την εξωτερική πλευρά Γίνονται δεκτά και δοχεία µε άκρα από επιχρωµιωµένο χάλυβα, επικαλυµµένο εσωτερικά και εξωτερικά µε βερνίκι κατάλληλο για τρόφιµα σύµφωνα µε τον Κώδικα Τροφίµων.

9 Χαρακτηριστικά Χαρτοκιβωτίων Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να είναι καινούργια από καλή ποιότητα χάρτου κυµατοειδούς, βάρους τουλάχιστον 670 gr./m 2 και αντοχής κατά Μυllen τουλάχιστον 190 lb/in Οι διαστάσεις των χαρτοκιβωτίων πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να είναι δυνατή, γ, συσκευασία του προϊόντος όπως αναφέρεται στη παράγραφο χωρίς να υπάρχει κενός χώρος µεταξύ των κουτιών και των τοιχωµάτων του χαρτοκιβωτίων Ασφάλιση των χαρτοκιβώτιων τρόπους: Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να προσδένονται και µε τους δύο παρακάτω (1) Με πλαστικά τσέρκια που τοποθετούνται ένα κατά µήκος και δύο κατά πλάτος, είναι καλά τεντωµένα και το µεγαλύτερο απ' αυτά τοποθετείται πρώτο. (2) Με πλαστική αυτοκόλλητη ταινία πλάτους τουλάχιστον 38 mm ή µε συγκόλληση των αναδιπλώσεων ούτως ώστε να µην υπάρχουν προεξέχοντα τµήµατα του χαρτοκιβωτίου. 3. ΜΕΘΟ ΟΙ ΟΚΙΜΗΣ 3.1 ΟΡΙΣΜΟΙ Συνολική Ποσότητα Συµβάσεως Είναι το σύνολο της ποσότητας του εφοδίου, που ο προµηθευτής υποχρεούται να παραδώσει στη Στρκή Υπηρεσία βάσει της Συµβάσεως Παρτίδα Εφοδίου Είναι η µερική ποσότητα του εφοδίου που.καλύπτεται από το ίδιο εµπορικό συνοδευτικό έγγραφο Μερίδα Παραγωγής Είναι το σύνολο των κουτιών, που παράγονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες επεξεργασίας (π. χ από τον ίδιο κλιβανισµό). Είναι δυνατό µια µερίδα να αποτελείται από µία ηµερήσια παραγωγή. Σε όλες τις περιπτώσεις η µέριδα διαχωρίζεται µε βάση τα κωδικά ή τα πραγµατικά στοιχεία, που αναγράφονται πάνω στα κουτιά Χαρακτηρισµοί Ελαττωµάτων Ως ελάττωµα χαρακτηρίζεται κάθε εκτροπή του εφοδίου από τους όρους που καθορίζει η προδιαγραφή αυτή και διακρίνονται σε:

10 -9- α. Κρίσιµα Είναι αυτά τα ελαττώµατα, που µπορούν να κάνουν το προϊόν επικίνδυνο για τον καταναλωτή ή οπωσδήποτε µπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τη χρησιµότητα του, για τον σκοπό για τον οποίο προορίζεται. β. Ουσιώδη Είναι αυτά, που δεν ανήκουν στα κρίσιµα αλλά είναι δυνατό να ε- πηρεάσουν ουσιαστικά το προϊόν Μεταβολές Σχήµατος των Κουτιών Όπως καθορίζεται παρακάτω οι µεταβολές του σχήµατος των κουτιών, ανεξάρτητα από τα αίτια που τις προκαλούν, διακρίνονται σε: α. ιογκώσεις και των δυο Πωµάτων Και τα δύο πώµατα παρουσιάζονται φουσκωµένα Λόγω αύξησης της εσωτερικής πιέσεως (παραγωγή αερίων). Όταν πιεστούν µε τα δάκτυλα αποκτούν πάλι την κανονική τους θέση µερικώς (SOFT WELL) ή δεν την αποκτούν καθόλου (HΑRD SWELL). Οπωσδήποτε όµως µόλις διακοπεί η πίεση αυτή (περίπτωση SOFT SWELL) επανέρχονται στην προηγούµενη κατάσταση. β. Παραµόρφωση (Κινητικότητα) ενός Πώµατος Το ένα πώµα του κουτιού παρουσιάζει σχετική κυρτότητα (συνήθως ελαφριά). Όταν το πώµα αυτό πιεστεί µε τα δάκτυλα αποκτά πάλι την κανονική του θέση αλλά ταυτόχρονα παρουσιάζει. κυρτότητα στο άλλο πώµα ή όταν διακοπεί η πίεση στο κυρτό πώµα αυτό επανέρχεται στην πρώτη του κατάσταση (SPRINGERS ή FLOCHES). γ. Άλλες Μεταβολές του Σχήµατος των Πωµάτων Αφορούν κάδε άλλη µεταβολή του κανονικού σχήµατος ή της θέσεως του ενός πώµατος η των δύο πωµάτων που δεν ανήκει στις προηγούµενες περιπτώσεις και δεν οφείλεται σε κακώσεις Στεγανότητα των Κουτιών Ως µη στεγανά χαρακτηρίζονται τα κουτιά που λόγω κακής κατασκευής παρουσιάζουν διαρροές κατά µήκος των συρραφών των πωµάτων η του κορµού. Αυτά διαχωρίζονται από τα τρυπηµένα κουτιά, που παρουσιάζουν διάτρηση σε οποιοδήποτε σηµείο του κορµού η των πωµάτων, ως αποτέλεσµα εξωτερικών µηχανικών αιτίων. 3.2 ειγµατοληψία Η δειγµατοληψία γίνεται από την Επιτροπή Παραλαβής στην έδρα της Μονάδας που παραλαµβάνει το εφόδιο.

11 Κάθε µερίδα παραγωγής δειγµατίζεται χωριστά και οι αποφάσεις που λαµβάνονται αφορούν µόνο τη µερίδα από την οποία προέρχεται το δείγµα. Γι' αυτό ο προµηθευτής είναι υποχρεωµένος να παραδώσει έγκαιρα (πριν από τη δειγµατοληψία ή κατά την διάρκεια της) στην αρµόδια επιτροπή µέσω της Μονάδας παραλαβής, Πίνακα του εργοστασίου, µε τα κώδικα στοιχεία (επεξηγηµένα) ή τα πραγµατικά στοιχεία (ηµεροµηνία, έτος παραγωγής) που αναγράφονται στα κουτιά και την αντίστοιχη ποσότητα του εφοδίου σε αριθµό χαρτοκιβωτίων Από κάδε µερίδα παραγωγής η Επιτροπή διαχώριζε, κατά τύχη χαρτοκιβώτια σε αριθµό καθοριζόµενο στη στήλη 2 του Πίνακα Ι.

12 -11- ΠΙΝΑΚΑΣ Ι ειγµατοληψίας αριθµού κουτιών για τις διάφορες εξετάσεις και αριθµητικών κριτηρίων ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΕΡΙ ΑΣ - ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΕΙΓΜΑ Κουτιά για σπορές Αριθµοί απορρίψεως Χαρτοκιβώτια Κουτιά (Ελαττώµατα) Αριθµός ιαχωριζόµενο Αριθµός Λαµβανόµενο δείγµα Χαρτοκιβωτίων δείγµα σε κουτιών σε κουτιά για εξέταση Από 32οC Από 55οC Κρίσιµα Ουσιώδη Μερίδας χαρ/τια µερίδας Μικρο- Οργανο- Χηµική Ιστολογική (ανά) βιολογική ληπτική (8) 2(4) 2 3 Μέχρι Μέχρι (8) 2(4) (12) 3(6) 3(2) (16) 4(8) 4(3) (16) 4(8) 6(4) και (16) 4(8) 8(6) 19 άνω ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ 1. Ο αριθµός χαρτοκιβωτίων κάθε µερίδας λαµβάνεται από τα στοιχεία της αποθήκης ή από τον πίνακα, που έχει καταθέσει ο προµηθευτής. 2. Τα χαρτοκιβώτια που διαχωρίζονται (στήλη 2) χρησιµοποιούνται για τον έλεγχο των όρων που τα αφορούν (συσκευασία, ανθεκτικότητα, επισηµάνσεις κλπ) και στη συνέχεια για τη λήψη του δείγµατος που προβλέπεται σε κουτιά. 3. Το µέγεθος της κάθε µερίδας σε κουτιά (στήλη 3) βρίσκεται µε πολλλαπλασιασµό του αριθµού χαρτοκιβωτίων της µερίδας (στήλη 1) επί τον αριθµό των κουτιών κάθε χαρτοκιβωτίου. 4. Η λήψη του δείγµατος που προβλέπεται για µικροβιολογική εξέταση (στήλη 4) γίνεται κατά το δυνατό ισόποσα από όλα τα χαρτοκιβώτια που διαχωρίσθηκαν και κατά σειρά που προκαθορίζεται υποχρεωτικά από την Επιτροπή πρίν να ανοιχθούν. ΜΟΝΟ τα κουτιά, που βρίσκονται στην προκαθορισµένη θέση λαµβάνονται ως δείγµα, εξετάζονται µακροσκοπικά και στέρνονται στο εργαστήριο. Κατά τις κατά έφεση µικροβιολογικές εξετάσεις λαµβάνεται δείγµα σε αριθµό κουτιών ίσο προς τον αµέσως µεγαλύτερου του αρχικού. 5. Στη συνέχεια λαµβάνονται κουτιά για οργανοληπτική, χηµική και ιστολογική εξέταση και σε τέτοιο αριθµό όπως προβλέπεται στις σελ 5, 6, 7. Τα κουτιά της στήλης 5 ανοίγονται επί τόπου από την Επιτροπή για εξέταση του εσωτερικού τους, όπως και για εξέταση των οργανοληπτικών χαρακτήρων του περιεχοµένου. Τα κουτιά της στήλης 6 και 7 διαχωρίζονται ισόποσα σε είγµα και αντίδειγµα. Το αντίδειγµα καταλλήλως σφραγισµένο αποστέλλεται στην αρµόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης. 6. Οι στήλες 8 και 9 αναφέρονται σε αριθµό κουτιών για σπορές. Τα στοιχεία των στηλών αυτών, που αναγράφονται µέσα σε παρένθεση, ισχύουν για κατά έφεση εξετάσεις. 7. Οι στήλες 10 και 11 αναφέρονται στον ελάχιστο αριθµό κουτιών κατά κατηγορία ελαττωµάτων, που συνεπάγεται απόριψη της µερίδας. Τα στοιχεία των στηλών αυτών, που αναγράφονται µέσα σε παρένθεση ισχύουν για επανεξετάσεις και κατά έφεση εξετάσεις. 8. Κατά την αξιολόγηση των ευρηµάτων τα κρίσιµα ελαττώµατα, που δεν συνεπάγονται, λόγω αριθµού απόρριψη προστίθενται σε ουσιώση που τυχόν υπάρχουν. 9. Τα κουτιά που δειγµατίσθηκαν σύµφωνα µε την 4 η επεξήγηση που παρουσιάζουν κρίσιµα ελαττώµατα αλλά σε τέτοιο αριθµό που δεν συνεπάγεται απόριψη της µερίδας από το στάδιο του µακροσκοπικού ελέγχου από την Επιτροπή, στέλνονται κανονικά στο εργαστήριο και συνυπολοίζονται στα τυχόν άλλα που θα προκύψουν από την εργαστηριακή εξέταση. εν στέλνονται κουτιά µε διαρροές, τα οποία όµως προσµετρούνται όπως καθορίζεται παρακάτω (παραγρ )

13 Το δείγµα που διαχωρίστηκε, όπως παραπάνω για µικροβιολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, αποστέλλεται στα Στρατιωτικά Κτηνιατρικά Εργαστήρια ελέγχου Τροφίµων (ΚΒΙΕΣ, ΚΕΝΟΚ, Γ' ΚΝΟ ) ανάλογα µε τον τόπο παραλαβής ή µε τις δυνατότατες της Υπηρεσίας. Κατά την αποστολή του δείγµατος λαµβάνονται υπόψη από την Επιτροπή και τα αναφερόµενα στην επεξήγηση 9 του Πίνακα Ι Το δείγµα που διαχωρίστηκε για τις χηµικές εξετάσεις (στήλη 6 του Πίνακα) σχηµατίζεται σε δείγµα - αντίδειγµα ίσου αριθµού κουτιών, επισηµαίνεται όπως προβλέπεται και αποστέλλεται το µεν δείγµα στα Χηµικά τµήµατα των Στρ/κών Κτηνιατρικών Εργαστηρίων Ελέγχου Τροφίµων ή Γ. Χ. Κ ή στα κατά τόπους Παραρτήµατα του, εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα εξετάσεως στα Στρ/κά Κτηνιατρικά Εργαστήρια, το δε αντίδειγµα αποστέλλεται στην αρµόδια Υπηρεσία του Υπ. Ανάπτυξης (ή παραµένει στην παραλαµβάνουσα Μονάδα εφόσον η προµήθεια πραγµατοποιείται από το ΓΕΣ/ ΠΜ) Από τα χαρτοκιβώτια που διαχωρίστηκαν (παρ ) λαµβάνεται αριθµός ίσος προς το πέντε τοις χιλίοις (5% ο ) των χαρτοκιβωτίων προς παράδοση, από τα ο- ποία αποκόπτεται η µία αναδίπλωση (η µεγαλύτερη) του πυθµένα και η µία πλευρική επιφάνεια (η µεγαλύτερη). Από τα κοµµάτια που αποκόπτεται µε τον τρόπο αυτό σχη- µατίζεται δείγµα και αντίδειγµα ίσων µερών, από τα οποία το µεν δείγµα αποστέλλεται στο Χ. Σ. (ή Γ. Χ. Κ. ή Παραρτήµατα του), το δε αντίδειγµα παραµένει στη Μονάδα που παραλαµβάνει το εφόδιο Για την εξέταση των λευκοσιδηρών κουτιών, λαµβάνεται τυχαία από τα ανοιγέντα χαρτοκιβώτια, πέντε (5) κουτιά τα οποία αποστέλλονται στο Χ. Σ. ή Γ. Χ. Κ. ή Παραρτήµατα του, για διαπίστωση των απαιτήσεων της παρ Στο πρωτόκολλο δειγµατοληψίας, αντίγραφο του οποίου συνοδεύει τα δείγµατα πρέπει να γράφονται και τα εξής: (1) Ο συνοδικός αριθµός κουτιών κάθε µερίδας όπως και το δείγµα που έχει ληφθεί (µε τα κωδικά ή τα πραγµατικά στοιχεία της µερίδας. (2) Τα στοιχεία από το µακροσκοπικό οργανοληπτικό έλεγχο, που µπορούν να υποβοηθήσουν τις εργαστηριακές εξετάσεις. (3) Οι απαιτούµενες ειδικές (συµπληρωµατικές) εξετάσεις σ' όσες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητο Τα δείγµατα βαρύνουν τον Προµηθευτή. 3.3 Μακροσκοπικός Έλεγχος Ο µακροσκοπικός έλεγχος γίνεται από την Επιτροπή Παραλαβής για τα παρακάτω αντικείµενα: Στα χαρτοκιβώτια που διαχωρίστηκαν όπως στην παράγραφο (Πίνακας 1 Επεξήγηση 2 ).

14 Στα κουτιά που διαχωρίστηκαν για µικροβιολογικό έλεγχο στην παράγραφο ( Πίνακας 1 Επεξήγηση 4). Επεξήγηση 4) Έλεγχος Χαρτοκιβωτίων Στα χαρτοκιβώτια εξετάζονται: Ο τρόπος συσκευασίας Οι σηµάνσεις Η πρόσδεση Έλεγχος Μεταλλικών Κουτιών Στα µεταλλικά κουτιά εξετάζονται: Η εξωτερική κατάσταση τους ( κακώσεις, οξειδώσεις, διογκώσεις, διαρροές) Η εσωτερική κατάσταση τους (κουτιά της στήλης 5 του Πίνακα Ι) Οι σηµάνσεις Έλεγχος Προϊόντος Τα κουτιά που διαχωρίστηκαν για οργανοληπτικό έλεγχο ανοίγονται και το προϊόν εξετάζεται µακροσκοπικά (εµφάνιση) και οργανοληπτικά (γεύση, οσµή). Γενικά εξετάζονται τα φυσικά χαρακτηριστικά του προϊόντος (παρ ).Σε περίπτωση υπάρξεως εκτροπής ή αµφιβολιών να ζητείται από την πρωτοβάθµιο επιτροπή η διενέργεια οργανοληπτικού ελέγχου από το αρµόδιο τµήµα του ΚΒΙΕΣ µε αποστολή δείγµατος σύµφωνα µε τη στήλη 5 του Πίνακα Ι Αποφάσεις µετά το µακροσκοπικό έλεγχο παρακάτω: Τα ευρήµατα αξιολογούνται από την Επιτροπή παραλαβής όπως Ελαττώµατα, που αξιολογούνται µε Βάση ία αριθµητικά κριτήρια του Πίνακα Ι. (1) Κρίσιµα - Μεταβολές του σχήµατος των κουτιών (διογκώσεις) παρ Έλλειψη στεγανότητας στις συρραφές των κουτιών. - ιαβρώσεις κουτιών η έντονη και εκτεταµένη σκουριά, που 5εν εξαλείφεται µε απλή το τριβή. - Μη ύπαρξη του σήµατος καταλληλότητας.

15 -14- (2) Ουσιώδη - ιάτρηση κουτιών (από εξωτερικά αίτια όπως κακώσεις των κουτιών στις συρραφές). - Σκουριά που εξαλείφεται µε τριβή. -Έντονη αποτύπωση κωδικών στοιχείων, στα κουτιά, µε κίνδυνο να προκληθεί διάτρηση. - Μη αναγραφή, στα κουτιά, της ηµεροµηνίας παραγωγής. - Μη αναγραφή, στα κουτιά, της χρονολογίας λήξεως Ευρήµατα, που Οδηγούν σε Απόρριψη της Μερίδας εφόσον Παρατηρηθούν σε ύο (2) τουλάχιστον Κουτιά από αυτά που Ανοίγονται (1) Ανωµαλίες στη γεύση, οσµή και γενικά όψη του περιεχοµένου (χρώ- µα, υφή, οµοιογένεια), που επηρεάζουν σοβαρά την ευληπτότητά του. (2) Κακή προετοιµασία και γενικά επεξεργασία των πρώτων υλών, που διαπιστώνονται σαφώς στο µακροσκοπικό και οργανοληπτικό έλεγχο και επηρεάζουν το προϊόν, όπως παραπάνω. (3) Φανερές εκτροπές ως προς το είδος των πρώτων υλών. (4) Εσωτερικές διαβρώσεις των κουτιών. Σηµείωση: Αν οι παραπάνω ανωµαλίες διαπιστωθούν σε ένα (1) µόνο κουτί, ανοίγονται και εξετάζονται ισάριθµα κουτιά µ αυτά που εξετάστηκαν αρχικά και η µερίδα απορρίπτεται, αν διαπιστωθεί παρόµοια εκτροπή έστω σε ένα (1) ακόµη κουτί Άλλα Ελαττώµατα που Αξιολογούνται από τις Επιτροπές Ανάλογα µε τη Φύση και την Έκταση τους είναι δυνατή η απόρριψη ή παραλαβή µε ή χωρίς µείωση της τιµής ) (1) Κακώσεις στο σώµα ή τα πώµατα των κουτιών (σοβαρότητα, ποσοστό κ.λ.π ). (2) Ρυπαρότητα των κουτιών (έκταση, αριθµός χαρτοκιβωτίων από τα οποία προέρχονται κ.λ.π). (3 ) Ελλιπής σήµανση των κουτιών (η παρατήρηση δεν αφορά τα στοιχεία ηµεροµηνίας παραγωγής, το σήµα καταλληλότητας και την χρονολογία λήξεως του προϊόντος). (4) Ελλιπής ή µη κανονική αναγραφή των ενδείξεων, που καθορίζουν οι προδιαγραφές για τα χαρτοκιβώτια.

16 Τροποποίηση 1η -15- (5) Χρόνος παραλαβής - παράδοσης πέρα από τον καθοριζόµενο. (6) Αυτά που αναφέρονται στις υποπαραγράφους (1), (2), (3) της προηγούµενης παραγράφου αλλά σε βαθµό που δεν επηρεάζουν αισθητά την ευληπτότητα ή την ποιότητα του εφοδίου. (7) Αδυναµία ή δυσκολία στο άνοιγµα των κουτιών. (8) Τυχόν άλλες εκτροπές. Σηµείωση: Αν οι παραπάνω εκτροπές (πλην της περιπτώσεως 5) παρατηρούνται σε ποσοστό κουτιών από το διαχωριζόµενο για τον σκοπό αυτό δείγµα χαρτοκιβωτίων µέχρι 2%, το προϊόν παραλαµβάνεται. Από 2%-5% παραλαµβάνεται µε έκπτωση τιµής. Πάνω από 5% το προϊόν απορρίπτεται. Η έκπτωση της τιµής αποφασίζεται από το Υ- πουργείο Ανάπτυξης, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Παραλαβής. 3.4 Εργαστηριακές Εξετάσεις Το δείγµα, που λαµβάνεται για εργαστηριακό έλεγχο προωθείται συσκευασµένο και σφραγισµένο, όπως από τον Κώδικα Τροφίµων και Ποτών προβλέπεται Η Επιτροπή αποφασίζει οριστικά για την παραλαβή ή όχι του εφοδίου, (της µερίδας ή παρτίδας συγκεκριµένα) µετά τη λήψη των εργαστηριακών εξετάσεων και την αξιολόγηση των σχετικών ευρηµάτων Έλεγχος ειγµάτων Όταν φθάσει το δείγµα στο Εργαστήριο ελέγχεται, αν είναι κανονικό από άποψη σφράγισης δέµατος, µεγέθους δείγµατος και κωδικών ή πραγµατικών στοιχείων παραγωγής. Αν το δείγµα είναι µικρότερο από το κανονικό, ζητείται µε απ' ευθείας ε- νέργεια προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής επαναδειγµάτιση και αποστολή στο εργαστήριο κανονικού δείγµατος, ενώ το πρώτο δείγµα επιστρέφεται στην αποθήκη. Σε τέτοιες περιπτώσεις η επαναδειγµάτιση γίνεται όπως και η αρχική δειγµατοληψία Πριν από κάθε άλλη εξέταση ελέγχεται η εξωτερική κατάσταση των κουτιών και σηµειώνεται κάθε σχετική ανωµαλία. Επίσης λαµβάνονται υπόψη για τις παραπέρα εξετάσεις οι τυχόν ειδικές παρατηρήσεις ή αιτήσεις της Επιτροπής.

17 Έκθεση Αποτελεσµάτων Τα Εργαστήρια συντάσσουν έκθεση µε τα αποτελέσµατα όλων των προβλεποµένων εργαστηριακών εξετάσεων. Σε περίπτωση; που το δείγµα στέλνεται σε δύο διαφορετικά Εργαστήρια (περίπτωση ιστολογικής εξετάσεως) συντάσσεται χωριστή έκθεση µε τα αποτελέσµατα της µικροβιολογικής και χηµικής εξετάσεως και χωριστή µε τα αποτελέσµατα της ιστολογικής. Οι εκπέσεις αυτές κοινοποιούνται το συντοµότερο δυνατό και στο συµβασιούχο Προµηθευτή Χηµικές Εξετάσεις Οι χηµικές εξετάσεις γίνονται από τα χηµικά τµήµατα των Στρ/κών Εργαστηρίων Ελέγχου Τροφίµων ή Χ.Σ ή Γ.Χ.Κ ή τα κατά τόπους Παραρτήµατα του, εφόσον δεν είναι δυνατή η πραγµατοποίηση τους στα Στρατιωτικά Εργαστήρια. Στην περίπτωση αυτή η Επιτροπή στέλνει κουτιά σε αριθµό, που αναγράφεται στη στήλη 6 του Πίνακα Ι Αποσκοπούν στη διαπίστωση των απαιτήσεων της παραγράφου για τα Χηµικά Χαρακτηριστικά του τελικού προϊόντος και της παραγράφου 2.7 για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευασιών Στο τελικό προϊόν γίνονται οι εξής χηµικές εξετάσει ς : α. Προσδιορισµός βάρους και αναλογίας συστατικών. β. Προσδιορισµός χλωριούχου νατρίου. γ. Έλεγχος Λαδιού (ποσότητα, οξύτητα, είδος) (Η οξύτητα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 0,2% για σογιέλαιο και το 0,4% για τα άλλα σπορέλαια). δ. Ανίχνευση συντηρητικών και χρωστικών και προσδιορισµός συντηρητικών που επιτρέπονται. ε. Έλεγχος τοµατοπολτού -(χυµού τοµάτας). στ. Προσδιορισµός νιτρικών και νιτρωδών. ζ. Προσδιορισµός λίπους, πρωτεϊνών και αµύλου στους κεφτέδες Προκειµένου για προσδιορισµούς υπολογίζεται ο µέσος όρος των ανευρισκοµένων τιµών, στις διάφορες µετρήσεις, αναγράφονται όµως και τα αναλυτικά αποτελέσµατα από κάθε κουτί Είναι δυνατόν να γίνεται και κάθε άλλη χηµική εξέταση που προβλέπεται από τις κείµενες διατάξεις ειδικά ζητείται από την επιτροπή παραλαβής.

18 Στις συσκευασίες ελέγχεται το βάρος ανά τετραγωνικό µέτρο και η αντοχή των χαρτοκιβωτίων (παρ ) καθώς και η συµφωνία των χαρακτηριστικών των µετοχικών κουτιών, προς τις απαιτήσεις της προδιαγραφής αυτής (πάχος λευκοσιδήρου κουτιών, τρόπος συγκολλήσεως, συρραφές, εσωτερική επίστρωση κ.λ.π), (παρ ) Μέθοδοι εξετάσεως: Οι µέθοδοι του Γ.Χ.Κ ή στην περίπτωση που δεν υπάρχουν επίσηµες µέθοδοι, αυτές που καθορίζονται από την Στρατιωτική Υπηρεσία. (Τεχνικές Εργαστηριακών Εξετάσεων Τροφίµων - Ποτών και Νερού της ΥΓ/ΓΕΣ) Ειδικά ο προσδιορισµός λαδιού γίνεται ως εξής: α. Ζύγιση της κονσέρβας. β. θέρµανση µέσα σε υδατόλουτρο που βράζει επί 30 min. γ. Άνοιγµα των κουτιών και αποστράγγιση του περιεχοµένου σε κόσκινο διαµέτρου 20 cm και µε ανοίγµατα 2,5 mm. δ. Πλύσιµο του κουτιού και του περιεχοµένου του µε 100 cm 3 θερµού νερού. ε. Αποστράγγιση επί 10 min. Συλλογή του λαδιού και του νερού σε κύλινδρο 250 cm 3. στ. Μέτρηση του λαδιού στον ογκοµετρικό κύλινδρο. ζ. Αφαίρεση από το κόσκινο των κεφτέδων και ζύγιση τους. (Με τον τρόπο αυτό προσδιορίζεται και το βάρος των κεφτέδων). η. Όπου προβλέπεται διαχωρισµός υγρής φάσεως αυτός διαρκεί 10 min Μικροβιολογικές Εξετάσεις Οι µικροβιολογικές εξετάσεις αποσκοπούν στη διαπίστωση των απαιτήσεων της παραγράφου 2.5 και γίνονται στα Στρατιωτικά Κτηνιατρικά Εργαστήρια Ελέγχου Τροφίµων. (ΚΒΙΕΣ, ΚΕΝΟΚ, Γ' ΚΝΟ) Οι τεχνικές που εφαρµόζονται. για τις µικροβιολογικές εξετάσεις είναι οι αναφερόµενες στο FDΑ/7 η Έκδοση 1992 (Κεφάλαια περί εγκυτιωµένων τροφίµων) Μέτρηση PH (1) Πριν από την επώαση: Σε (δύο) 2 κουτιά από κάθε µερίδα. σπορές. (2) Μετά την επώαση: Από όλα τα κουτιά που χρησιµοποιήθηκαν για

19 Επώαση Κουτιών - Κριτήρια Μικροβιολογικού Έλεγχου. (1) θερµοκρασία επωάσεως: ^ και (2) ιάρκεια επωάσεως 15 ηµέρες και 7 ηµέρες αντίστοιχα. (3) Ποσοστό % κουτιών στη θερµοκρασία των C: 70%. (4) Ποσοστό % κουτιών στη θερµοκρασία των C: 30%. αναερόβια. αναερόβια. (5) Κριτήρια Μικροβιολογικού Ελέγχου: α. Καλλιέργειες αρνητικές για µεσόφιλα βακτήρια αερόβια και β. Καλλιέργειες αρνητικές για θερµόφιλα βακτήρια αερόβια και (6) Η επώαση στους µπορεί να παραταθεί για 5-10 ηµέρες (κατά την κρίση του εργαστηρίου) όταν υπάρχουν ασαφείς ενδείξεις κατά την κανονική επώαση ή το προϊόν εξετάζεται για πρώτη φορά ή όταν σε προηγούµενες εξετάσεις του ίδιου εφοδίου και από την ίδια βιοµηχανία διαπιστώθηκαν εκτροπές ή τέλος όταν µακροσκοπικά ευρήµατα το επιβάλλουν. (7) Τα κουτιά εξετάζονται µετά από παραµονή σε θερµοκρασία περιβάλλοντος (20-22 C για 48 ώρες από την εξαγωγή τους από τους κλιβάνους Έλεγχος Στεγανότητας των Κουτιών Σπορές (1) Αριθµός κουτιών που χρησιµοποιούνται για σπορές από κάθε θερ- µοκρασία επωάσεως όπως Πίνακας Ι (στήλες 8 και 9). ( 2 ) Επανάληψη σπορών : Βλέπε παραγρ ( 3 ) Οι σπορές δεν είναι υποχρεωτικές αν προηγούµενες εργαστηριακές εξετάσεις (επώαση, έλεγχος στεγανότητας, κ.λ.π) συνεπάγονται την απόρριψη της µερίδας Έλεγχος Οργανοληπτικών Χαρακτήρων µετά την Επώαση Ελέγχεται η οσµή, η χροιά και κατά την κρίση του εργαστηριακού µετά τον έλεγχο των καλλιεργειών, η γεύση από τα κουτιά που χρησιµοποιήθηκαν για σπορές. Αξιολογούνται µονό οι µεταβολές των οργανοληπτικών χαρακτήρων (οσµή - χροιά) που οφείλονται σε µικροβιακή ανάπτυξη η εξεργασία.

20 Το Εργαστήριο, µπορεί να κάνει και οποιαδήποτε άλλη εξέταση εφόσον επιβάλλεται από σχετικά ευρήµατα για διευκρίνηση κάθε αµφιβολίας και διευκόλυνση του έργου των Επιτροπών (ΑΒVT, µέτρηση κενού κουτιών, ανίχνευση µικροβιοτοξινών κ.λ.π). Στις περιπτώσεις αυτές διατυπώνει και τις σχετικές απόψεις του Το Εργαστήριο οφείλει επίσης να παρέχει στις Επιτροπές κάθε ζητού- µενη διευκρίνιση σχετικά µε την ερµηνεία των Εργαστηριακών εξετάσεων Εάν κατά τον έλεγχο των οργανοληπτικών χαρακτήρων µετά την επώαση διαπιστωθούν ανωµαλίες, καλείται από το βιολογικό εργαστήριο η επιτροπή παραλαβής η οποία προβαίνει στην επί τόπου διαπίστωση τους εφόσον η εξέταση γίνεται στον τόπο παραλαβής του εφοδίου. Σε αντίθετη περίπτωση το εργαστήριο στέλνει στην επιτροπή παραλαβής 5 κουτιά από τα επωασθέντα προκειµένου να λάβει γνώση της ανωµαλίας που διαπιστώθηκε Ιστολογικές Εξετάσεις Γίνονται µόνο στο ΚΒΙΕΣ Αριθµός κουτιών που εξετάζονται όπως στον Πίνακα Ι (στηλη7) Γίνονται οι εξής εξετάσεις: (1) Ανίχνευση ιστών που δεν επιτρέπονται (ιστοµετρία) (παρ ). (2) Ανίχνευση σόγιας (παρ ). (3) Προσδιορισµός µυϊκού ιστού (ιστοµετρία) Οργανοληπτικές Εξετάσεις Γίνονται στο ΚΒΙΕΣ από οµάδα δοκιµαστών (από το προσωπικό των Εργαστηρίων) Taste Panel κατόπιν αιτήσεως της Επιτροπής Παραλαβής Αριθµός κουτιών που εξετάζονται όπως στον Πι νάκα Ι (στήλη 5). Χαρακτηριστικά που εξετάζονται: (1) Εµφάνιση (2) Χρώµα (3) Άρωµα (4) Τρυφερότητα (5) Χυµώδες (6) Γεύση (7) Ολική αποδεκτικότητα

21 Αποφάσεις µετά τους Εργαστηριακούς Ελέγχους Αποφάσεις ειδικά µετά τα αποτελέσµατα των Χηµικών Εξετάσεων Καθαρό συνοδικό βάρος περιεχοµένου δείγµατος. (1) Ο υπολογισµός γίνεται στον µέσο όρο των κουτιών του χηµικού (2) Μειωµένο βάρος µέχρι 5%: Το προϊόν παραλαµβάνεται µε έκπτωση τιµής ανάλογη µε το ποσοστό του µειωµένου βάρους προσαυξηµένη κατά µία (1) µονάδα (π.χ εάν το µειωµένο βάρος είναι 4% η έκπτωση θα είναι 5%). (3) Μειωµένο βάρος από 5,1-8%: Το προϊόν παραλαµβάνεται µε έκπτωση τιµής ανάλογη µε το ποσοστό του µειωµένου βάρους προσαυξηµένη κατά δύο (2) µονάδες. (4) Μειωµένο βάρος από 8,1-10% Το προϊόν παραλαµβάνεται µε έκπτωση τιµής ανάλογη µε το ποσοστό του µειωµένου βάρους προσαυξηµένη κατά τέσσερις (4) µονάδες. (5) Μειωµένο βάρος πάνω από 10% το προϊόν απορρίπτεται Βάρος Κεφτέδων δείγµατος. (1) Ο υπολογισµός γίνεται στο µέσο όρο των κουτιών του χηµικού (2) Βάρος µεγαλύτερο ή ίσο µε 180gr.: Το προϊόν παραλαµβάνεται. (3) Βάρος µεγαλύτερο ή ίσο µε 170gr. και µέχρι 180gr. το προϊόν παραλαµβάνεται µε µειωµένη τιµή αναλογικά µέχρι 7%. (4) Βάρος µικρότερο από 170gr. το προϊόν δε παραλαµβάνεται. (5) Η απόρριψη του προϊόντος γίνεται επίσης έστω και αν ο µέσος ό- ρος είναι εντός ορίων, εφόσον σε 4 κουτιά διαπιστωθεί βάρος κεφτέδων κατώτερο από 170gr. στο κουτί Βάρος σπορέλαιου ή ελαιολάδου δείγµατος. (1) Ο υπολογισµός γίνεται στο µέσο ορό των κουτιών του χηµικού (2) Βάρος µεγαλύτερο ή ίσο µε 20gr. : το προϊόν παραλαµβάνεται. τιµή. (3) Βάρος από 18 έως 20gr : το προϊόν παραλαµβάνεται µε µειωµένη (4) Βάρος µικρότερο από 13gr: δυνατή η απόρριψη. ( 5 ) Η απόρριψη του προϊόντος είναι

22 -21- επίσης δυνατή έστω και αν ο µέσος όρος είναι εντός των ορίων, εφόσον σε τέσσερα (4) κουτιά διαπιστωθεί βάρος ελαίου µικρότερο από 18gr. στο κουτί Λίπος Κεφτέδων µατος. (1) Ο υπολογισµός γίνεται στο µέσο όρο των κουτιών του χηµικού δείγ- (2) Λίπος µικρότερο από 12%: το προϊόν παραλαµβάνεται. τιµή. (3) Λίπος από 12% έως 14%: το προϊόν παραλαµβάνεται µε µειωµένη (4) Λίπος µεγαλύτερο από 14%: δυνατή η απόρριψη. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Για την εφαρµογή των παραπάνω ανοχών δεν λαµβάνονται υπόψη οι παράγραφοι (3) (β), (3) (ε) και (2) Αποφάσεις ειδικά µετά από τα αποτελέσµατα των Ιστολογικών Εξετάσεων (1) Μυϊκός ιστός που προσδιορίστηκε ιστοµετρικά 14% και άνω: Τοπροϊόν παραλαµβάνεται. (2) Μυϊκός ιστός που προσδιορίστηκε ιστοµετρικά, 12% µέχρι 14%: Το προϊόν παραλαµβάνεται µε ανάλογα µειωµένη τιµή. (3) Μυϊκός ιστός που προσδιορίστηκε ιστοµετρικά κάτω από 12%: Το προϊόν απορρίπτεται. (4) Ανίχνευση σόγιας θετική, µετά από ιστολογική (ιστοχηµική) εξέταση: Το προϊόν απορρίπτεται Αποφάσεις µετά τα Αποτελέσµατα των Εργαστηριακών Εξετάσεων Γενικώς ΓΕΝΙΚΑ Για τις εκτροπές οργανοληπτικού, χηµικού, ιστολογικού ελέγχου, αποτελεσµάτων σπορών κ.λ.π, όπου ο αριθµός των κουτιών που εξετάζονται είναι περιορισµένος, η αξιολόγηση γίνεται όπως καθορίζεται κατά περίπτωση και ανάλογα µε τη φύση, τη σοβαρότητα και την έκταση των σχετικών εκτροπών Για τη σωστή αξιολόγηση των ευρηµάτων σε συνδυασµό µε την εφαρ- µογή ίων αριθµητικών κριτηρίων του Πίνακα Ι διευκρινίζεται ότι: (1) Τα κρίσιµα ελαττώµατα υπολογίζονται αθροιστικά και ανεξάρτητα από τη φύση τους (π.χ 1 Φουσκωµένο + 1 κουτί µη στεγανό = 2 κρίσιµα ελαττώµατα). µία µονάδα. (2) Ένα κουτί µε περισσότερα από ένα ελαττώµατα υπολογίζεται ως

23 Αξιολόγηση Ευρηµάτων Εργαστηριακού Ελέγχου Βάσει των Αριθµητικών Κριτηρίων του Πίνακα Ι (1) Κρίσιµα α και β. - Μεταβολές σχήµατος κουτιών (πωµάτων) όπως παρ. - Έλλειψη στεγανότητας στις συρραφές. (2) Ουσιώδη - Περιπτώσεις Παραγρ γ Βάσει Αποτελεσµάτων Σπορών (1) Αποµόνωση παθογόνων ή τοξινογόνων µικροβίων έστω και από ένα (1) κουτί: Απόρριψη. (2) Καλλιέργειες θετικές σε περιπτώσει όπου απαιτούνται αρνητικές βάσει της παραγρ (α) Από δύο (2) τουλάχιστον κουτιά: Απόρριψη. (β) Από ένα (1) κουτί: Επανάληψη σπορών από ισάριθµα κουτιά και απόρριψη εφόσον είναι θετικές οι καλλιέργειες έστω και από ένα (1) άλλο κουτί Βάσει των Παρακάτω Ευρηµάτων που Συνεπάγονται Απόρριψη του Εφοδίου (1) Η διαπίστωση έστω και σε ένα (1) κουτί: (α) Μικροβιοτοξινών. (β) Τοξικών ή άλλων επιβλαβών συστατικών. (2 ) Η διαπίστωση σε δύο (2) τουλάχιστον κουτιά (α) υσάρεστης οσµής, γεύσης ή αίσθησης αλλαγής χρήµατος του προϊόντος. (β) Παρουσίας αλλοιωµένων ιστών η γενικά πρώτων υλών. (γ) Παρουσίας ιστών που δεν επιτρέπονται, όπως καθορίζεται από τη σχετική Νοµοθεσία και τις προδιαγραφές της Στρατ. Υπηρεσίας. 0,5. (3) ιαφορές PΗ, πριν και µετά την επώαση µεγαλύτερες από Σηµείωση: Εάν οι προηγούµενες ανωµαλίες επισηµανθούν σε ένα (1) µόνο κουτί, τότε εφαρµόζεται η διαδικασία, όπως καθορίζεται στην παρ (Σηµείωση). ιευκρινίζεται ότι τούτο εφαρµόζεται εφόσον δεν υπάρχει άλλο κουτί µε τα

24 Τροποποίηση 4η -23- παραπάνω ελαττώµατα από το µακροσκοπικό έλεγχο που έκανε η επιτροπή παραλαβής. (3) Η ιαπίστωση των Παρακάτω Ανωµαλιών (που είναι κα5ο/1ικού "χαρακτήρα ή παρατηρούνται σε σηµαντικό αριθµό κουτιών) (α) Παρουσία ουσιών που δεν επιτρέπονται. υλών. (β) Εκτροπές ως προς το είδος και την ποιότητα των πρώτων (γ) Έλλειψη συνεκτικότητας. (δ) Εκτροπές Λευκοσιδηρών κουτιών από χηµική άποψη. (ε) Βάρος περιεχοµένου ή εκατοστιαία αναλογία συστατικών, όπως και τιµές υπολοίπων µετρήσεων πέρα από τα καθοριζόµενα όρια (χηµικά ή ι- στολογικά) και πέρα από τις τυχόν υπάρχουσες ανοχές. (στ) Υπερπλήρωση ή ατελής πλήρωση των κουτιών Εκτροπές, που αξιολογούνται από την Επιτροπή ανάλογα µε τη φύση, έκταση τους κ.λ.π ( υνατή η απόρριψη ή η παραλαβή µε ή χωρίς µείωση τιµής). (1) Κακή επεξεργασία πρώτων υλών. (2) Σηµαντικές αποκλίσεις σε τιµές διαφόρων µετρήσεων, ανεξάρτητα από το αν ικανοποιείται ο µέσος όρος και οι σχετικές ανοχές (ιδιαίτερα σε ατοµικές µερίδες). (3) Τυχόν άλλες ανωµαλίες. Παρατήρηση Η µείωση της συµβατικής τιµής οπού προβλέπεται στη προδιαγραφή εκτιµάται από την αρµόδια Επιτροπή Παραλαβής Χηµικές: Στο ΓΧΚ ή τα Παραρτήµατά του και παρευρίσκεται, ως εκπρόσωπος της Στρ. Υπηρεσίας κατά προτίµηση ο χηµικός που εξέτασε αρχικώς το τρόφιµο. Για την επανεξέταση χρησιµοποιείται το επίσηµο αντίδειγµα που έχει τηρηθεί στην αρµόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης Μικροβιολογικές: Σε αρµόδιο Εργαστήριο του ηµοσίου ή του ευρύτερου ηµόσιου Τοµέα, σύµφωνα µε το Π 394/95, άρ\9ρο 35, παρ.15. Γι' αυτό γίνεται επαναδειγµάτιση του προϊόντος και λήψη δείγµατος σε αριθµό κουτιών ίσο προς το αµέσως µεγαλύτερο του αρχικού, (Πίνακας Ι). Τ5

25 Τροποποίηση 1η Ιστολογικές: Στο ΚΒΙΕΣ αλλά από Ιστολόγο, άλλο από εκείνον που έκανε την αρχική εξέταση. Για την επανεξέταση χρησιµοποιείται το επίσηµο αντίδειγµα, που έχει τηρηθεί -στην αρµόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης Οργανοληπτικές: Στο ΚΒΙΕΣ µετά από επαναδειγµατοληψία από δευτεροβάθµιο επιτροπή αλλά µε διαφορετική σύνθεση οµάδας, δοκιµαστών Σε όλες τις περιπτώσεις παρευρίσκεται και εκπρόσωπος του Προµηθευτή Επίσης είναι δυνατή η επανεξέταση του εφοδίου στην περίπτωση α- πόρριψης του από την Πρωτοβάθµια Επιτροπή Παραλαβής. Για το Λόγο αυτό συγκροτείται ευτεροβάθµια Επιτροπή η οποία Λαµβάνει και εξετάζει δείγµα σε αριθµό κουτιών ίσο προς τον αµέσως µεγαλύτερο αριθµό κουτιών από τον αρχικό (Πίνακας Ι) Οι κατ' έφεση εξετάσεις γίνονται µετά από αίτηση του ενδιαφεροµένου προµηθευτή, όπου αναφέρονται και οι Λόγοι για τους οποίους ζητείται αυτή Το αποτέλεσµα της επανεξετάσεως ή κατ ' έφεση εξετάσεως είναι τελεσίδικο Ο χρόνος για όλες τις αρχικές εξετάσεις δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 60 ηµέρες από την ηµέρα, που το δείγµα φθάνει στο εργαστήριο Ο χρόνος για όλες τις κατ' έφεση εξετάσεις δεν πρέπει να' υπερβαίνει τις 40 ηµέρες, από την ηµέρα που το δείγµα φθάνει στο εργαστήριο Το αποτέλεσα της επανεξετάσεως ή κατ' έφεση εξετάσεως είναι τελεσίδικο Επανεξέταση του εφοδίου δεν είναι δυνατή όταν αυτό κατά την πρώτη εξέταση από το αρµόδιο µικροβιολογικό εργαστήριο έχει χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνο. 4. ΙΑΦΟΡΑ 4.1 Γενικά Η Βιοµηχανία όπου γίνεται η παρασκευή του προϊόντος πρέπει να πληρεί όλους τους κανόνες υγιεινής και να διαθέτει το Βασικό µηχανικό εξοπλισµό για τη σχετική επεξεργασία. Επίσης πρέπει να λειτουργεί υπό την επί επίβλεψη της αρµοδίας Κρατικής Υπηρεσίας της περιοχής όπου ευρίσκεται, η οποία παρακολουθεί και ελέγχει τη τήρηση των κανόνων υγιεινής κ.λ.π. Κατά την επεξεργασία του προϊόντος απαγορεύεται η ταυτόχρονη επεξεργασία οσµηρών προϊόντων και ιδίως ψαρικών στους αυτούς χώρους και µε τα αυτά µηχανήµατα Οι συµµετέχοντες στους διαγωνισµούς υποχρεώνονται να:

26 Τροποποίηση 3η -25- (1) ηλώσουν κατά τη κατάθεση των προσφορών ότι. το προϊόν που θα παραδώσουν θα είναι σύµφωνο µε τις προδιαγραφές. Γι' αυτό επιδίδουν και Φύλλο Συµµορφώσεως (ΦΣ) (Παράρτηµα "Γ") που είναι ένα φύλλο συσχετίσεως προσφοράς και Προδιαγραφής. Απαντούν δηλ. παράγραφο προς παράγραφο στη προδιαγραφή δηλώνοντας τυχόν αποκλίσεις προκειµένου να αξιολογηθούν κατά την κρίση των προσφορών από την αρµόδια Επιτροπή. (2) ηλώσουν το είδος του κρέατος που δα χρησιµοποιηθεί (ποιότητα, µορφή συντηρήσεως κ.λ.π). (3) Προσκοµίσουν βεβαίωση της αρµόδιας Κρατικής Αρχής ότι η Βιο- µηχανία πληρεί τους όρους υγιεινής. (4) ηλώσουν ότι αναλαµβάνουν συµβατική υποχρέωση για συντήρηση τουλάχιστον 30 µηνών από την οριστική παραλαβή του, υπό συνήθεις συνθήκες εναποθηκεύσεως του προϊόντος στις Στρατιωτικές Αποθήκες. (5) ηλώσουν ότι αποδέχονται οποιονδήποτε έλεγχο στις εγκαταστάσεις τους από Επιτροπή Αξκών κατά τη διάρκεια της παραγωγής ή πριν απ' αυτή κατά τη κρίση της Υπηρεσίας Η παραλαβή του Εφοδίου πραγµατοποιείται στις Στρατ. Αποθήκες που καθορίζονται από τη Στρατ. Υπηρεσία ανάλογα µε τις ανάγκες της. 4.2 Παρακολούθηση Παρασκευής Η Στρατιωτική Υπηρεσία θα παρακολουθεί την όλη επεξεργασία µε Ε- πιτροπή από Ειδικούς Αξκούς (Κτηνίατρο και Χηµικό Μηχανικό) στον τόπο παρασκευής Η παρακολούθηση αυτή αποβλέπει στον: λών. (1) Έλεγχο της ποιότητας και υγιεινής καταστάσεως των πρώτων υ- (2) Έλεγχο επεξεργασίας των πρώτων υλών. (3) Έλεγχο των συνθηκών υγιεινής εργασίας προσωπικού, καταλληλότητας υγιεινής χώρων κ.λ.π. (4) Έλεγχο του τρόπου πληρώσεως, κλεισίµατος και αποστειρώσεως Η Επιτροπή µπορεί να προβαίνει σε οποιαδήποτε κατά τη κρίση της ενέργεια προκειµένου να εξακριβώσει τα παραπάνω.

27 Η Επιτροπή παρακολουθήσεως της παρασκευής εφόσον διαπιστώσει, εκτροπές από τις Προδιαγραφές κατά το στάδιο της παραγωγής υποβάλλει σήµα στο Υπουργείο Ανάπτυξης µε κοινοποίηση ΓΕΣ/ ΕΜ- ΥΓ. Η Επιτροπή πριν από την έ- ναρξη εκτελέσεως της συµβάσεως (παράδοση κατανοµών συντάσσει και υποβάλλει στη ΓΕΣ/ ΕΜ σχετική έκθεση µε κοινοποίηση στη ΓΕΣ/ ΥΓ και Υπουργείο Ανάπτυξης η οποία τίθεται υπόψη της Επιτροπής παραλαβής µε µέριµνα του Υπουργείου Ανάπτυξης Ο προµηθευτής πρέπει να κάνει γνωστό µε επιστολή του στο Υπουργείο Ανάπτυξης τον χρόνο ενάρξεως επεξεργασίας, την διάρκεια της και τον τόπο όπου αυτή δα λάβει χώρα Η παρακολούθηση αυτή δεν δεσµεύει την Υπηρεσία για παραπέρα κατά την κρίση της εξετάσεις προς διαπίστωση της καταλληλότητας και συµφωνίας του προϊόντος προς τους όρους της προδιαγραφής αυτής και του Κώδικα Τροφίµων. 4.3 Επισηµάνσεις Μεταλλικά κουτιά Σε χάρτινη ταινία που περιβάλει το σώµα του κουτιού ή σε ετικέτα ή µε ανεξίτηλο µελάνι πάνω στο πώµα του κουτιού πρέπει να αναγράφονται οι εξής ενδείξεις: (1) Το όνοµα ή εµπορική επωνυµία και η διεύθυνση του παρασκευαστή. (2) Το είδος του περιεχοµένου. (3) Ο τόπος παραγωγής ή προέλευσης. (4) Τα περιεχόµενα συστατικά είτε σε αναλογία επί τοις εκατό είτε σε φθίνουσα σειρά ως προς το βάρος. (5) Το καθαρό βάρος του περιεχοµένου. (6) "Ανάλωση κατά προτίµηση πριν από..." (Η ηµεροµηνία υπολογίζεται εάν στην ηµεροµηνία παραγωγής προστεθούν =38 µήνες. Το αρχικό διάστηµα των 8 µηνών εκτιµάται ότι είναι αρκετό για τη παρα/ία3ή, τις εξετάσεις, αρχικές και τυχόν κατ' έφεση και την οριστική παραλαβή του εφοδίου) Πάνω στο σώµα ή το κάλυµµα του κουτιού, πρέπει επίσης να υπάρχει µε ανεξίτηλο τρόπο, το σήµα καταλληλότητας, που περιλαµβάνει τις παρακάτω ενδείξεις εντός ωοειδούς ταινίας:

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΕΦΚ-310 ΕΚ ΟΣΗ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2002 ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ ΕΤΟΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ (ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ) ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 2002 - 2 - ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΟΥ - ΑΝΑΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΟΥ ΤΥΡΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΟΥ - ΑΝΑΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ 2 Τροποποιηση 4η ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ :79000 ΑΡ. ΠΡΟ.:ΠΓΕΣ-ΕΤ-273 ΕΚ ΟΣΗ 8η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΟΥ - ΑΝΑΚΑΤΕΡΓΑΣΜΕΝΟΥ ΤΥΡΙΟΥ 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΧΚΚ-349 ΚΩ. ΕΚ ΟΣΗ 8 η ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2002 ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΤΥΠΟΥ CHOPPED HAM ΚΑΙ CHOPPED PORK ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 2002 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ Ζ-254 ΕΚ ΟΣΗ 6 η ΜΑΙΟΣ 1999 Ζ Α Χ Α Ρ Η ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕTΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 1999 Ζ Α Χ Α Ρ Η ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΩ. ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2002 ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΩ. ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2002 ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΜΦΤ-312 ΕΚ ΟΣΗ 3 η ΚΩ. ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2002 ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ_2002 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑ ΦΟΡΕΑ: 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ: 0103/78000 ΓΡΑΦΕΙΟ 2 ο ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑ ΦΟΡΕΑ: 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ: 0103/78000 ΓΡΑΦΕΙΟ 2 ο ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑ ΦΟΡΕΑ: 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ: 0103/78000 ΓΡΑΦΕΙΟ 2 ο ΑΡ.ΠΡ. ΠΓΕΣ-Τ-361 ΕΚ ΟΣΗ 2 η 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Ορισµοί ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΥ Με τον όρο τοµατοπολτός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ: 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ: 0103/08500 2 Ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡ. ΠΡΟ : ΕΚ ΟΣΗ 4 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1. Ορισµός Πλήρες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΣ - Λ - 295Δ/ ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΣ ΣΕ ΦΥΛΛΑ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΣ - Λ - 295Δ/ ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΣ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΣ - Λ - 295Δ/09-2002 ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΣ ΣΕ ΦΥΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2 ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2002 -2- ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΔΙΟΡΘΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΝΤΖΟΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

ΓΑΝΤΖΟΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ΓΤΑ-1348/11-2009 8335-03-003-041209 ΓΑΝΤΖΟΙ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009 -2- ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM)

ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-AE-1367/12-2009 8335-03-004-041209 ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM) ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών

Επιτροπή σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών ΘΕΜΑ «Προμήθεια τυριών με ανάθεση κατόπιν συλλογής προσφορών» Σας ενημερώνουμε ότι το ΤΖΑΝΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά θα προβεί στην προμήθεια των παρακάτω ειδών. α/α Κωδικός Είδος Ποσότητα 1 ΤΓ058 ΤΥΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ Τ 366 ΕΚ ΟΣΗ 1 η Τ Σ Α Ϊ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 1986 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ 2 Ο ΚΑ ΦΟΡΕΑ :0171 ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ:0101 ΑΡ. ΠΡΟ.: ΠΓΕΣ/ΓΠΣ-386 ΕΚ ΟΣΗ 1η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μέλι νοείται το τρόφιµο, που παράγουν

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιας 16/02/16 Αρ.πρωτ. 2329

Πειραιας 16/02/16 Αρ.πρωτ. 2329 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιας 16/02/16

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Νωπών Οπωρολαχανικών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Νωπών Οπωρολαχανικών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς:28-7-2017

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.Πε ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 Υπηρεσία: Γραφείο Προμηθειών Αρ. Πρωτ 5460 Πληροφ. ΠΑΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΤΣΑΓΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α/Α ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕΛΙ Α 1. 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 2. 1.1 Σκοπός 1 3. 1.2 Σχετικά Έγγραφα 1 4. 2 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 1 5. 2.1 Φυσικά Χαρακτηριστικά 1 6.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 3-12-18

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ Έκδοση/ Τροποποίηση : 01/01 Συντάχθηκε από/ Υπογραφή : Μ. Πιτσίκα/ Ξ. Παπαϊωάννου Εγκρίθηκε από/ Υπογραφή Προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΡΟΦΗΜΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΠΓΕΣ-ΣΡΣ-483 ΑΡ. ΚΩΔΙΚΟΥ:8955-02-004-261009 ΕΚΔΟΣΗ: 1η ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 7/4/17

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ Η παρούσα µελέτη αφορά την προµήθεια νωπού χοιρινού κρέατος το οποίο θα χορηγηθεί σε άπορους δηµότες κατά τις ηµέρες των εορτών του Χριστουγέννων 2015 και την προµήθεια αρνίσιου κρέατος

Διαβάστε περισσότερα

3. Αιγοπροβατοειδή (Αρνί Γάλακτος ή Κατσίκι), Νωπό, Α ποιότητας, Εγχώριο, βάρους 8 έως 12 κιλών το καθένα.

3. Αιγοπροβατοειδή (Αρνί Γάλακτος ή Κατσίκι), Νωπό, Α ποιότητας, Εγχώριο, βάρους 8 έως 12 κιλών το καθένα. ΟΜΑΔΑ 7η ΝΩΠΑ ΚΡΕΑΤΑ ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΑ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΝΩΠΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΝΩΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΒΟΕΙΟ ΝΩΠΟ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΝΩΠΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΝΩΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΩΠΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ 5Η. Όνομα Μονάδας Μέτρησης. τεμάχιο. Παστεριωμένο γάλα λίτρα ΓΑΛΑ ΝΩΠΟ(ΔΟΧΕΙΟ 10 LT)

ΟΜΑΔΑ 5Η. Όνομα Μονάδας Μέτρησης. τεμάχιο. Παστεριωμένο γάλα λίτρα ΓΑΛΑ ΝΩΠΟ(ΔΟΧΕΙΟ 10 LT) ΟΜΑΔΑ 5Η ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΕΙΔΗ Α/Α 1 Κατηγορία Ειδών (CPV) Γιαούρτι (15551300-8) SAP 40001012 Όνομα Μονάδας Μέτρησης τεμάχιο Σχόλια ΓΙΑΟΥΡΤΙ 200 ΓΡ. 2 Παστεριωμένο γάλα (15511100-4) 40000991 τεμάχιο ΓΑΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

44423000-1 40000009 ΤΕΜ 6 ΑΝΙΘΟΣ 605 GR 44423000-1 40000002 TEM 7 ΣΚΟΡΔΑ 03121100-6 40000016 ΤΕΜ 8 ΚΑΡΟΤΑ ΝΩΠΑ 03221112-4 40000004 ΚΙΛΟ

44423000-1 40000009 ΤΕΜ 6 ΑΝΙΘΟΣ 605 GR 44423000-1 40000002 TEM 7 ΣΚΟΡΔΑ 03121100-6 40000016 ΤΕΜ 8 ΚΑΡΟΤΑ ΝΩΠΑ 03221112-4 40000004 ΚΙΛΟ ΟΜΑΔΑ 1 Η ΝΩΠΑ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΑ CPV SAP ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ 1 ΑΓΓΟΥΡΙΑ 03221270-9 40000001 ΤΕΜ 2 ΜΑΡΟΥΛΙ 03221310-2 40000329 ΤΕΜ 3 ΒΕΡΥΚΟΚΑ 03222331-2 40000024 ΚΙΛΟ 4 ΠΑΤΖΑΡΙΑ 03221110-0 40000444 ΚΙΛΟ 5 ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΟΥ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΑ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΟΥ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΝΩΠΟΥ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΑ 1. Εισαγωγή 1.1 Σκοπός Η προδιαγραφή αυτή αποσκοπεί στον καθορισμό των απαιτήσεων του πολεμικού Ναυτικού, για την προμήθεια νωπών αυτοτελών ανατομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: 18/03 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ & ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 24.985,00 (χωρίς Φ.Π.Α. 24%) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: - ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΣΙΚΑΣΙΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ===================== Πειραιάς: 23-3-17 Αρ.πρωτ. 4209 ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΘΕΜΑ «Προμήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ===================== Πειραιάς: 7/2/19 Αρ.πρωτ.:2041 ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΘΕΜΑ «Προμήθεια Tυριών α) ημίσκληρου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΤΙΩΜΕΝΟΥ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΓΕΣ-ΕΧΣ-488 ΕΚΔΟΣΗ:1η ΑΡ. ΚΩΔΙΚΟΥ: 8970-02-010-300909 ΑΘΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ ΠΕ -Α-00007 ΕΚ ΟΣΗ 1η ΦΙΛΜ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ 28 ΜΑΙΟΥ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΕΛΙ Α 1. ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2 2. ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 2 3. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ

ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΕΛΟΤ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΑΛΥΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΙΜΟΙ ΧΑΛΥΒΕΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΚΥΡΟ ΕΜΑΤΟΣ ΡΑΒ ΟΙ, ΡΟΛΛΟΙ, ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Έκδοση/ Τροποποίηση : 02/00

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Τυριών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 12-10-15

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014 (ΚΩΔ. 15/6481) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4.000,00 ευρώ με ΦΠΑ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014 (ΚΩΔ. 15/6481) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 1 ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 05-12-2014 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΡ. ΜΕΛ. 37/2014 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρo 137 (1) Παγωτά

Άρθρo 137 (1) Παγωτά Άρθρo 137 (1) Παγωτά 1. Οι διατάξεις αυτού του άρθρου εφαρμόζονται στα προϊόντα που ορίζονται στο Παράρτημα Ι. 2. Οι ονομασίες προϊόντων που απαριθμούνται στο Παράρτημα Ι χρησιμοποιούνται μόνον για τα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ ΟΜΑΔΑ 2 Η ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α/Α Κατηγορία Ειδών (CPV) SAP Μονάδας Μέτρησης Σχόλια 40000953 ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ 1 Κατεψυγμένα λαχανικά (15331170-9) 40000245 40000249 κιλό ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟΣ ΑΡΑΚΑΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Με αυτή τη µελέτη αριθ. 67/2015 προβλέπεται η εκτέλεση της προµήθειας τροφίµων για

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Με αυτή τη µελέτη αριθ. 67/2015 προβλέπεται η εκτέλεση της προµήθειας τροφίµων για ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΥΛΙΚΩΝ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ταχ. Δ/νση: Πλ. Γ. Βιζυηνού 1, Κοµοτηνή Τηλ.:2531352448 & 426 E-mail: g.gkourtsilidis@komotini.gr ΤΕΧΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιας Αρ.πρωτ. 1165

Πειραιας Αρ.πρωτ. 1165 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιας 25-1-17

Διαβάστε περισσότερα

«Άρθρο 137» Παγωτά ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 137 ΚΤΠ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

«Άρθρο 137» Παγωτά ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 137 ΚΤΠ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ «Άρθρο 137» Παγωτά 1. Οι διατάξεις αυτού του άρθρου εφαρμόζονται στα προϊόντα που ορίζονται στο Παράρτημα Ι. 2. Οι ονομασίες προϊόντων που απαριθμούνται στο Παράρτημα Ι χρησιμοποιούνται μόνον για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΚΩΔ. 15-6481.009) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6.

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΚΩΔ. 15-6481.009) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6. Μ Ε Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤHN ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΓΑΘΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2015 (ΚΩΔ. 15-6481.009) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Με αυτή τη μελέτη προβλέπεται η εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ. Άρθρο 1 Αντικείμενο

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ. Άρθρο 1 Αντικείμενο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΤΩΝ Άρθρο 1 Αντικείμενο Ο παρών Κανονισμός αναφέρεται στη χρήση σημάτων τα οποία χορηγεί η a Cert A.E. σε επιχειρήσεις για την επισήμανση και τη διαφήμιση των πιστοποιημένων προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΑΡΙΘΜ / 2017

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΑΡΙΘΜ / 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 2 η Υ.ΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΖΑΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ: Οικονομικού - ΓΡΑΦΕΙΟ: Προμηθειών ΤΗΛΕΦΩΝΑ : 210-4592158 FAX: 210-4592597

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια ΧΑΛΒΑ (κακάο) και ΤΑΡΑΜΑ (λευκό γνήσιο) στο νοσοκομείο μας.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια ΧΑΛΒΑ (κακάο) και ΤΑΡΑΜΑ (λευκό γνήσιο) στο νοσοκομείο μας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 7-2-2017

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ SS-17/1 ΧΑΛΚΙΝΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΨΥΧΡΗΣ ΕΞΕΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΕΡΙΟΥΣ ΖΥΓΟΥΣ ΥΠΟΣΤΑΘΜΩΝ

ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ SS-17/1 ΧΑΛΚΙΝΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΨΥΧΡΗΣ ΕΞΕΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΕΡΙΟΥΣ ΖΥΓΟΥΣ ΥΠΟΣΤΑΘΜΩΝ 1 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. ΝΕΜ/ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Υ/Σ - ΚΥΤ Απρίλιος 2013 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ SS-17/1 (Απόδοση του Αγγλικού κειµένου στα Ελληνικά) ΧΑΛΚΙΝΟΙ ΑΓΩΓΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΙΟΥ ΠΓΕΣ-Μ-431 ΑΡ. ΚΩ ΙΚΟΥ: ΕΚ ΟΣΗ: 6η ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 - 20 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 3 ΣΕΛΙ ΕΣ

ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 3 ΣΕΛΙ ΕΣ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΝΕΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ HMEΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ (ΟΜΑ Α A ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙ ΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΜΑ Α Β ) ΤΡΙΤΗ 31

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.Πε ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 11/05/2015 Υπηρεσία: Γραφείο Προμηθειών Αρ. Πρωτ 5457 Πληροφ. ΠΑΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν στο πρωτόκολλο του ήµου Μήλου έως την Παρασκευή, 20/03/2015 και ώρα 14:00.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν στο πρωτόκολλο του ήµου Μήλου έως την Παρασκευή, 20/03/2015 και ώρα 14:00. Προµήθεια φωτοτυπικού χαρτιού για το έτος 2015 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4.500,000 ευρώ (µε ΦΠΑ) Α.Π. 1243 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ο ήµος Μήλου ενηµερώνει τους ενδιαφερόµενους για την προµήθεια σε χαρτί φωτοτυπικού και µε κριτήριο

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση 1 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΞΕΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός 1 1.

Τροποποίηση 1 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΞΕΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΥΠΟΠΑΡΑΓΡ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σκοπός 1 1. Τροποποίηση 1 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΞΕΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦ.- ΘΕΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΕΛΙ Α ΥΠΟΠΑΡΑΓΡ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 1.1 Σκοπός 1 1.2 Ορισµός Τ1 Φασολιών 1 1.3 Ταξiνόµηση 1 1.4 Σχετικά Έγγραφα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΟΡΗΓΗΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ «ΧΑΡΤΟΒΑΜΒΑΚΑ» (Συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη ,00) ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΟΡΗΓΗΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ «ΧΑΡΤΟΒΑΜΒΑΚΑ» (Συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη ,00) ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 152 - Τ.Κ. 11527 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Τυροκοµικών Προϊόντων για ηµόσια ιαβούλευση»

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Τυροκοµικών Προϊόντων για ηµόσια ιαβούλευση» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» ΜΠΟΤΑΣΗ 51-18537 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 213 2079100 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληρ.

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια ανοικτή διαδικασία συλλογής προσφορών υλικών ( Χαρτοβάμβακας ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Δημόσια ανοικτή διαδικασία συλλογής προσφορών υλικών ( Χαρτοβάμβακας ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθμ. Πρωτ.: 7453 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Πειραιάς: 28-05-2019 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ» ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΜΠΑΡΓΙΑΤΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ Α.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΕΛΟΤ Α.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΛΟΤ Α.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΠΑΙΧΝΙ ΟΤΟΠΩΝ (Παιδότοποι εσωτερικού χώρου & Παιδικές χαρές) Έκδοση/ Τροποποίηση : 01/00 Συντάχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 6η Υ.Π.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» Ταχ. Δ/νση: Περιοχή Συντριάδα Τ.Κ. 27 100 ΠΥΡΓΟΣ Πληροφορίες: Ιωαννίδου Μαρία Τηλ.: 2621082776 Φαξ: 2621082394

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Φορέας ελέγχου - ΕΦΕΤ

Εισαγωγή. Φορέας ελέγχου - ΕΦΕΤ Εισαγωγή Το κυματοειδές χαρτόνι ως υλικό έχει ποικίλες εφαρμογές στον κλάδο της συσκευασίας και της μεταφοράς των τροφίμων. Τα κύρια προτερήματά του είναι το χαμηλό κόστος, η διαθεσιμότητά του, η εύκολη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ : Μ Ε Λ Ε Τ Η υπ. αριθµ. 11 / 2016 ΣΕΡΡΕΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ : Μ Ε Λ Ε Τ Η υπ. αριθµ. 11 / 2016 ΣΕΡΡΕΣ Μ Ε Λ Ε Τ Η υπ. αριθµ. 11 / 2016 Π Ρ Ο Μ Η Θ Ε Ι Α : «Προµήθεια και κατασκευή» Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ : 15.450,40 µε Φ.Π.Α Σ Υ Ν Τ Α Ξ Α Σ : ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ : 1.ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2.ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 3.ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση 1 η. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ : ο ΓΡΑΦΕΙΟ

Τροποποίηση 1 η. ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ : ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΦΟΡΕΑ : 0171 ΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑ ΕΙ ΟΥΣ : 84500 2ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΩ.:8945-02-009-271102 ΑΡ.ΠΡΟ.:ΠΓΕΣ-Φ-359 ΕΚ ΟΣΗ: 4η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΦΑΚΗΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Σκοπός Τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1388 Κ.Δ.Π. 308/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 308 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αγγουριών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' Συνημμένο στην υπ' αριθ. 1/2016 διακήρυξη της. Σχολής Μετ/σης & Επιμ/σης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' Συνημμένο στην υπ' αριθ. 1/2016 διακήρυξη της. Σχολής Μετ/σης & Επιμ/σης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α' Συνημμένο στην υπ' αριθ. 1/2016 διακήρυξη της Σχολής Μετ/σης & Επιμ/σης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Α. ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Γάλα ιατηρήστε το στο ψυγείο

Γάλα ιατηρήστε το στο ψυγείο Σηµειώσεις για τον καθηγητή Γάλα ιατηρήστε το στο ψυγείο Βασικές γνώσεις Ο όρος γάλα, ως βασικό τρόφιµο, χωρίς κανένα προστεθειµένο επίθετο, ισχύει συνήθως για το αγελαδινό γάλα που είναι φρέσκο, πλήρες,

Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβυσμα φλάντζας EPDM, PN16, DN600, εξωτερικής διαμέτρου 630mm, πάχους 10mm ενισχυμένο εσωτερικά με ανθρακούχο χάλυβα

Παρέμβυσμα φλάντζας EPDM, PN16, DN600, εξωτερικής διαμέτρου 630mm, πάχους 10mm ενισχυμένο εσωτερικά με ανθρακούχο χάλυβα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας ΜΕΛΕΤΗ Προμήθειας υλικών για την επισκευή της διαρροής της φλάντζας σύνδεσης του υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης εκροής Ε.Ε.Λ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ: ήµος Γρεβενών ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: Προµήθεια φρέσκου γάλακτος (έτος 2012) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 36.681,43 Ευρώ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ -Τεχνική Έκθεση -Τεχνικές Προδιαγραφές -Τιµολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια υλικών πλακόστρωσης (κυβόλιθοι) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: Πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια υλικών πλακόστρωσης (κυβόλιθοι) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ «Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.» Γάζι, 22 Ιανουαρίου 2014 Αρ. Πρωτ. : 29 Έχοντας λάβει υπόψη: ΘΕΜΑ: Πρόχειρος διαγωνισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ. «Προμήθεια διαφόρων τύπων χαρτιού» ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: ,12

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ. «Προμήθεια διαφόρων τύπων χαρτιού» ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: ,12 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Προμήθεια διαφόρων τύπων χαρτιού, για την υλοποίηση έργων και εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 02/03/2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 02/03/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 02/03/2017 1 η Υ.Πε ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. πρωτ.: 7439 Γ.Ν.Α. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» Διεύθυνση Διοικητικής Υπηρεσίας Υποδιεύθυνση Οικονομικού Τμήμα Προμηθειών Προς: Οικονομικούς Φορείς Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού

Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α.Π.: 673 Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού για την προμήθεια Νέου Καπέλου Λυκοπούλου της Προσκοπικής Στολής Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ-ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ-ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ-ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΤΙΔΙΑ Πιθανή δαπάνη 26.000,00 συμπ/μένου του Φ.Π.Α Αρτίδια 159.000 τεμάχια ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 1) Τα αρτίδια θα είναι βάρους 60-65 γραμμαρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ Προµήθεια εµφιαλωµένου νερού για το έτος 2014 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 1.000,00 ευρώ µε Φ.Π.Α. ΑΠ 905 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟΥ ΝΕΡΟΥ Ο ήµος Μήλου ενηµερώνει ότι θα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών της Νέας Προσκοπικής Στολής

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών της Νέας Προσκοπικής Στολής ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α.Π.: 642 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Προκήρυξη Ανοικτού Διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών της Νέας Προσκοπικής Στολής Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙ ΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΤΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΑΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΟΛΟ : 2.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙ ΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΤΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΑΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΟΛΟ : 2. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙ ΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΤΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΑΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΟΛΟ : 2.700,00 Φ.Π.Α 23% : 621,00 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ : 3.321,00

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποίηση 2 η ΚΑ ΦΟΡΕΑ: ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΕΙΔΟΥΣ: 01202/16700 ΔΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΡ.ΠΡΟΔ.ΠΓΕΣ-ΠΕ-321/ 2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΔΟΣΗ 3 η

Τροποποίηση 2 η ΚΑ ΦΟΡΕΑ: ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΕΙΔΟΥΣ: 01202/16700 ΔΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΡ.ΠΡΟΔ.ΠΓΕΣ-ΠΕ-321/ 2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΔΟΣΗ 3 η Τροποποίηση 2 η ΚΑ ΦΟΡΕΑ: 0171 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑ ΕΙΔΟΥΣ: 01202/16700 ΔΝΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΡ.ΠΡΟΔ.ΠΓΕΣ-ΠΕ-321/ 2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΔΟΣΗ 3 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ε. 07.3-3.1 Μ. ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ 1 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ 1 ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 1 2 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Ε. 07.3-3.1 Μ. ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ 1 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ 1 ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 1 2 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ 1Σελίδα 1 από 3 Μ. ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ & ΥΙΟΙ ΑΕΒΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ Κωδικός Εγγράφου Ε. 07.3-3.1 Έκδοση 1 Αναθεώρηση 1 ΙΟΥΛΙΟΣ 2012 Σελίδα 1 από 2 ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτες ύλες. Πιθανοί κίνδυνοι σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Καθορισµός πιθανότητας επιβίωσης µικροοργανισµών. Εκτίµηση επικινδυνότητας

Πρώτες ύλες. Πιθανοί κίνδυνοι σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Καθορισµός πιθανότητας επιβίωσης µικροοργανισµών. Εκτίµηση επικινδυνότητας 1 ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ HACCP Αρχή 1η: Προσδιορισµός των πιθανών κινδύνων που σχετίζονται µε την παραγωγή τροφίµων σε όλα τα στάδια, από την ανάπτυξη και τη συγκοµιδή των πρώτων υλών, την παραγωγική διαδικασία, την

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Ειδών Παντοπωλείου στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Ειδών Παντοπωλείου στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 17/12/2018

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Όσον αφορά τις πρώτες ύλες και τα τελικά προϊόντα του Προγράμματος, θα πρέπει να τηρούνται αυστηροί όροι και προϋποθέσεις για ζητήματα υγιεινής, ασφάλειας και ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΧΑΡΤΙΟΥ Α4 & Α3 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΧΑΡΤΙΟΥ Α4 & Α3 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ Α3 & Α4 Α. ΓΕΝΙΚΑ Η παρούσα Τεχνική Περιγραφή, αφορά στην προμήθεια φωτοαντιγραφικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014. Αρμόδιες Αρχές Ελέγχου 1 ΠΔΑ ΠΔΘ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014. Αρμόδιες Αρχές Ελέγχου 1 ΠΔΑ ΠΔΘ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014 α/α 1 2 3 4 Ανίχνευση Salmonella spp σε προϊόντα ζωικής προέλευσης Ανίχνευση Listeria monocytogenes σε τυριά και αλιεύματα Ανίχνευση εντεροτοξίνης

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 145/14 16.5.2014 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 501/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 11ης Μαρτίου 2014 ο οποίος συμπληρώνει τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 .Ε. Παρ. ΙΪΙ(Ι) 3964 Κ.Δ.Π. 474/2004 ρ. 3852, 30.4.2004.ριθμός 474 Οι περί Μεθόδων Δειγματοληψίας και Ανάλυσης Τροφίμων για Έλεγχο των Μεγίτων Περιεκτικοτήτων Πατουλίνης στα Τρόφιμα Κανονισμοί του 2004,

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 23.10.2015 L 278/5 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/1905 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Οκτωβρίου 2015 για την τροποποίηση του παραρτήματος II του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 183/2005 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Υπεύθυνος Σύνταξης : Υ.. Υπεύθυνος Έγκρισης : Σ.Π. Υπεύθυνος Έκδοσης : Π..Π. Σελίδα 1/10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαιο 1 - Γενικές Πληροφορίες 1.1 Ταυτότητα του Φορέα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Έγκριση προμήθειας τροφίμων για τους παιδικούς σταθμούς και τις λοιπές ανάγκες του Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π.,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς: 10-11-2016

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Να εξασφαλίζουν και να διατηρούν κατά την χρήση τους απόλυτη προστασία από αντίστοιχη επιμόλυνση και για τον ασθενή και για τον χρήστη των γαντιών. Να έχουν άριστη εφαρμογή και σωστή

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 09/09/2015

Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 09/09/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1 η Υ.Πε ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Ταχ. Δ/νση: Ιπποκράτους 8 Πεντέλη Αθήνα, 09/09/2015 Υπηρεσία: Γραφείο Προμηθειών Αρ. Πρωτ 9610/11.09.2015

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Παστεριωµένου Γάλατος για ηµόσια ιαβούλευση»

Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Παστεριωµένου Γάλατος για ηµόσια ιαβούλευση» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» ΜΠΟΤΑΣΗ 51-18537 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 213 2079100 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληρ. Χ. Σαµαρτζή Πειραιάς 17898/22-09-2015

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 1 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α. ΝΩΠΟ ΓΑΛΑ Το χορηγούμενο γάλα θα πρέπει να έχει παραχθεί σύμφωνα με τον Κ.Τ.Π άρθρα 79 και 80, όπως αυτά έχουν τροποποιηθεί με τις αποφάσεις Α.Χ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-ZΣ-301 ΕΚ ΟΣΗ 6 η AΥΓΟΥΣΤΟΣ 2000 ZYMAΡΙΚΑ ΑΠΟ ΣΙΜΙΓ ΑΛΙ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΟ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑ 2000 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ - ΙΟΡΘΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ CPV 03333000-4 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 46.872,40 ΜΕ Φ.Π.Α.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ CPV 03333000-4 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 46.872,40 ΜΕ Φ.Π.Α. Άμφισσα Τ.Κ.33 100 CPV 03333000-4 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 46.872,40 ΜΕ Φ.Π.Α. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική Έκθεση 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισμός 3. Συγγραφή Υποχρεώσεων Άμφισσα Τ.Κ.33 100 Προϋπολογισμός: 46.872,40 Τ Ε

Διαβάστε περισσότερα

Η ανίχνευση/καταμέτρηση του μικροβίου στο. Διερευνητικό τέλος του χρόνου ζωής των αντιστοίχων. τροφίμων

Η ανίχνευση/καταμέτρηση του μικροβίου στο. Διερευνητικό τέλος του χρόνου ζωής των αντιστοίχων. τροφίμων ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011 ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΕΣΕ 2007-2011 α/α Tίτλος Προγράμματος Νομοθεσία Στόχοι του προγράμματος Συνεργαζόμενοι φορείς Αριθμός ελέγχων KEΔΥ,

Διαβάστε περισσότερα

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: / NOTIFICATION PUBLICATION: /

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: / NOTIFICATION PUBLICATION: / LANGUAGE: EL CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S03 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_ngkoyioa NO_DOC_EXT: 2019-085673 SOFTWARE VERSION: 9.11.2 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / Ηλεκτρονικό

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα 12. Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά τροφίμων

Παράρτημα 12. Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά τροφίμων Παράρτημα 12 Παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε τρόφιμα και συστατικά τροφίμων 1. Αντικείμενο της συνεργασίας Αντικείμενο της συνεργασίας είναι ο έλεγχος παρουσίας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Νωπών Κρεάτων για ηµόσια ιαβούλευση»

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: «Τεχνικές Προδιαγραφές Νωπών Κρεάτων για ηµόσια ιαβούλευση» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» ΜΠΟΤΑΣΗ 51-18537 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 213 2079100 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληρ. Χ. Σαµαρτζή Πειραιάς 1396/25-01-2016

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC Δ/ΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟ Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κωδ. Πληροφορίες Τηλέφωνο Fax e-mail Ελληνική 16PROC005323502 2016-11-01 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πλ. Νίκης 1 501 31 Γεωργιάδου Μαρία 24613-50344

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΑΝΑΘΕΣΗΣ Της προµήθειας ζευγών γαντιών για τους Λιµενεργάτες, Εργατοτεχνίτες και Χειριστές Μηχανηµάτων της Ο.Λ.Θ. Α.Ε.

ΟΡΟΙ ΑΝΑΘΕΣΗΣ Της προµήθειας ζευγών γαντιών για τους Λιµενεργάτες, Εργατοτεχνίτες και Χειριστές Μηχανηµάτων της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) Αρ. Μ.Α.Ε.: 42807/06/Β/99/30 Ε ΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΡΟΙ ΑΝΑΘΕΣΗΣ Της προµήθειας 8.000 ζευγών γαντιών για τους

Διαβάστε περισσότερα

(2001/304/ΕΚ) (ΕΕ L 104 της , σ. 6)

(2001/304/ΕΚ) (ΕΕ L 104 της , σ. 6) 2001D0304 EL 03.05.2001 001.001 1 Το έγγραφο αυτ συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµε ει τα κοινοτικά ργανα "B ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 11ης Απριλίου 2001 για τη σήµανση και χρήση ορισµένων ζωικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ : 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 πμ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ : 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 πμ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» Ν.Π.Δ.Δ. ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ Τ.Κ. 12461 TMHMA : OIKONOMIKOY ΧΑΪΔΑΡΙ 10/07/2015 ΓΡΑΦΕΙΟ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΗΛ. : 213 2046170-171 ΑΡ. ΠΡΩΤ. :8145/745355

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ TH ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΖΜ «ΕΡΜΗΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ TH ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΖΜ «ΕΡΜΗΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝIΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜ- ΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜ- ΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΞ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ 1 Ποιότητα και Ποιοτικός Έλεγχος Ο όρος «ποιότητα» συχνά χρησιµοποιείται χωρίς την πραγµατική της έννοια. ηλαδή δεν προσδιορίζεται αν το προϊόν στο οποίο αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΕΤΗΣΙΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΕΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΡΩΝ ΠΙΣΙΝΩΝ ΑΚΗ,

ΘΕΜΑ: ΕΤΗΣΙΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΕΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΡΩΝ ΠΙΣΙΝΩΝ ΑΚΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ (Α.Α.Η. Α.Ε. ΟΤΑ) ------------------------------------------------------- Οδός Σ. Μουστακλή, Παγκρήτιο Στάδιο Τηλ: 2180 264560/2810215080 Ηράκλειο 03

Διαβάστε περισσότερα