ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ"

Transcript

1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ Οκτώβριος 2004

2 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΓΕΝΙΚΑ 1. Σκοπός και Πρόταση Αγωγής Β. ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΙΚΤΥΟ Γ. ΜΕΛΗ. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ Ε. ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΣΤ.ΟΜΑ ΕΣ ΡΑΣΗΣ Ζ. ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ 1. Ανίχνευση Φύσης 2. Κοινωνική Αλληλεγγύη 3. Πολιτισµός και ηµιουργία 4. Ποιότητα Ζωής 5. Αγωγή και ηµοκρατία 6. Σταδιοδροµία Η. ΠΡΟΟ ΟΣ ΜΕΛΟΥΣ 1. Εισδοχή 2. Μέλος Πρώτου Κύκλου 3. Μέλος εύτερου Κύκλου 4. Μέλος Τρίτου Κύκλου Θ. ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1. Ετήσιοι Στόχοι 2. Προγραµµατισµός ραστηριοτήτων Ι. ΟΜΑ Α ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΙΑ.ΕΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΙΒ.ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΙΚΤΥΩΝ ΤΕΛΙΚΗ ΙΑΤΑΞΗ σελ. 2 σελ. 2 σελ. 2 σελ. 3 σελ. 3 σελ. 4 σελ. 4 σελ. 5 σελ. 5 σελ. 6 σελ. 7 σελ. 8 σελ. 9 σελ.10 σελ.11 σελ.11 σελ.12 σελ.12 σελ.13 σελ.13 σελ.13 σελ.14 σελ.15 σελ.15 σελ.15 σελ.16

3 3 Α. ΓΕΝΙΚΑ Νέοι (άνδρες και γυναίκες) που συµπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους και το αργότερο µέχρι να συµπληρώσουν το 26ο έτος, εντάσσονται στο ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΙΚΤΥΟ (Π..). Μέλη του Π.. µπορούν να γίνουν επίσης και νέοι ετών, που δεν υπήρξαν Πρόσκοποι. Νέος, που για πρώτη φορά έρχεται στον Προσκοπισµό, προκειµένου να ονοµαστεί και να γίνει µέλος του ΣΕΠ, πρέπει να δώσει την Υπόσχεση του Προσκόπου. Η δια βίου εκπαίδευση που παρέχει ο Προσκοπισµός συνεχίζεται στο ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΙΚΤΥΟ µε την πραγµατοποίηση δράσεων κοινωνικής παρέµβασης, µε εντατική ανίχνευση του φυσικού περιβάλλοντος, της κοινωνικής ζωής, καθώς και την προσφορά υπηρεσίας στο κοινωνικό σύνολο, µε στόχο την ενεργό συµµετοχή των Μελών του στο κοινωνικό γίγνεσθαι και την προβολή των θέσεων του Προσκοπισµού στο ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο παράλληλα µε την καλλιέργεια των ηθικών, πνευµατικών, φυσικών και κοινωνικών ικανοτήτων τους. 1. Σκοπός και Πρόταση Αγωγής Ο σκοπός της δηµιουργίας του Π.. είναι να ενισχύσει το ηθικό, πνευµατικό και κοινωνικό υπόβαθρο των νέων ηλικίας ετών, σε σχέση µε τα θέµατα που αντιµετωπίζουν στη ζωή τους, ώστε να γίνουν χρήσιµοι και υπεύθυνοι άνθρωποι και να έχουν ένα δηµιουργικό ρόλο στην κοινωνία. Το Π.. ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νέων που αφορούν στις ανθρώπινες σχέσεις, την ένταξη στο ευρύτερο κοινωνικό και επαγγελµατικό περιβάλλον, την υποστήριξη στις ανησυχίες τους, στη διέξοδο στους προβληµατισµούς τους και γενικότερα συµβάλει στην ανάπτυξη των στοιχείων της προσωπικότητάς τους. Β. ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΙΚΤΥΟ Το Π.. λειτουργεί στο πλαίσιο του Προσκοπικού Συστήµατος, ισότιµο µε την Αγέλη Λυκόπουλων, την Οµάδα Προσκόπων και την Κοινότητα Ανιχνευτών. Το Π.. έχει τρία (3) µέχρι είκοσι πέντε (25) Μέλη, κατευθύνεται από τον Αρχηγό του, ο οποίος έχει και την ευθύνη της λειτουργίας του έναντι του Σώµατος Ελλήνων Προσκόπων και δεν έχει άλλους Βαθµοφόρους όπως τα άλλα Προσκοπικά Τµήµατα. Στο Συµβούλιο Βαθµοφόρων του Συστήµατος µετέχει ο Αρχηγός του Π.. ο οποίος µεταφέρει τις απόψεις των Μελών. Σε περίπτωση απουσίας ή έλλειψης Αρχηγού Π.. τα καθήκοντα αυτά ανατίθενται στον Υπαρχηγό Συστήµατος. Το Π.. λειτουργεί στο Προσκοπικό Σύστηµα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που τοπικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να ιδρυθεί στα πλαίσια του Προσκοπικού Συστήµατος, µετά από εισήγηση του Εφόρου Προσκοπικού ικτύου της Γενικής Εφορείας και σχετική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του.σ./σ.ε.π. µπορεί να ιδρυθεί Π.. στα πλαίσια της Περιφερειακής Εφορείας. Η κατ εξαίρεση ίδρυση Π.. στα πλαίσια της Π.Ε. θα πρέπει να αποσκοπεί στη µεταφορά του στο άµεσο µέλλον σε κάποιο Προσκοπικό Σύστηµα.

4 4 Το σύνολο των Π.. που λειτουργούν στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Εφορείας απαρτίζουν το Προσκοπικό ίκτυο της Π.Ε. το οποίο παρακολουθεί και συντονίζει η ΟΜΑ Α ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ. Υπεύθυνος της σύστασης και λειτουργίας της Οµάδας αυτής είναι ο Έφορος Προσκοπικού ικτύου της Περιφερειακής Εφορείας. Γ. ΜΕΛΗ Μέλη του Π.. µπορούν να γίνουν νέοι και νέες που έχουν συµπληρώσει το 18 ο έτος της ηλικίας τους και µέχρι να συµπληρώσουν το 26 ο. Τα Μέλη του Π.. µπορεί να είναι : Ανιχνευτές που συµπλήρωσαν το 18 ο έτος της ηλικίας τους και θέλουν να παραµείνουν στην Κίνηση και Νέοι που δεν υπήρξαν (ή υπήρξαν παλαιότερα) µέλη του Σ.Ε.Π. και έχουν την ηλικία που προβλέπει ο παρών Κανονισµός.. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ Το Π.. διοικείται από την ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ (Ο.Π..), στην οποία µετέχουν όλα τα Μέλη και ο Αρχηγός και προεδρεύει ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ. Η Ο.Π.. εκλέγει τον Πρόεδρο της για ένα εξάµηνο, ο οποίος: Φροντίζει για τη σωστή και αποτελεσµατική λειτουργία της Ο.Π.. και το συντονισµό της εργασίας των Οµάδων ράσεων, Συµβάλλει στον προγραµµατισµό, καθώς και στην υλοποίηση των δράσεων του Π.., Μετέχει στην «Οµάδα Υποστήριξης και Συντονισµού του Προσκοπικού ικτύου», Συνεργάζεται µε τον Αρχηγό του Π.. και τον αντίστοιχο Έφορο της Π.Ε. Σε συνεργασία µε τον Αρχηγό του, συντονίζουν την επικοινωνία του Π.. και τις δράσεις µε τα άλλα Π.. Βαθµοφόροι άλλων Τµηµάτων µπορούν να µετέχουν στην Ο.Π.., να εκφράζουν την άποψη τους, αλλά δεν έχουν δικαίωµα ψήφου ώστε το Π.. να µπορεί να αποφασίζει τις δραστηριότητες που προγραµµατίζει, βάσει των επιθυµιών των Μελών του. Η Ο.Π.. πραγµατοποιεί τακτικές συνεδριάσεις (τουλάχιστον µία κάθε τρίµηνο) και έκτακτες όταν το ζητήσει ο Αρχηγός ή το ένα τρίτο (1/3) των Μελών του. Η Ο.Π.. ασχολείται µε θέµατα: ιοίκησης και λειτουργίας του Π.., Ανάπτυξης συνεργασιών µε άλλους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, Προγραµµατισµού, οργάνωσης, υλοποίησης και αξιολόγησης των δράσεων του Π.., Προόδου των Μελών, Καταµερισµού αρµοδιοτήτων και συγκρότησης των Οµάδων ράσης. Οι αποφάσεις της Ο.Π.. λαµβάνονται πλειοψηφικά, αλλά πάντοτε µέσα στα πλαίσια των Αρχών της Κίνησης, του Οργανισµού και των Κανονισµών του Σ.Ε.Π. ικαίωµα ψήφου έχουν τα Μέλη του Π.., µετά την τελετή εισδοχής τους, καθώς και ο Αρχηγός.

5 5 Ε. ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ Ο Αρχηγός του Π.. είναι Βαθµοφόρος του Σ.Ε.Π. και έχει όλα τα δικαιώµατα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα καθήκοντά του. Ειδικότερα ο ρόλος του Αρχηγού του Π.. είναι να : Παρακολουθεί τις δράσεις του Π.. και να µετέχει των οργάνων του, Συνεργάζεται µε τον Πρόεδρο της Ο.Π.. για την αποτελεσµατική λειτουργία και την υλοποίηση του προγραµµατισµού του Π.., Ενδιαφέρεται για την πρόοδο και ανάπτυξη κάθε Μέλους του Π.., Συνεργάζεται µε τον Πρόεδρο της Ο.Π.. για την οµαλή και αποτελεσµατική λειτουργία της, Φροντίζει ώστε να υπάρχει επαφή και επικοινωνία του Π.. µε τα υπόλοιπα Τµήµατα του Συστήµατος, ιεξάγει ετησίως την Απογραφή των Μελών του Π.., Επικοινωνεί, σε συνεργασία µε τον Πρόεδρο της Ο.Π.., µε τα άλλα Π.. και τον Έφορο Π.. της Π.Ε., Έχει το καθήκον και την ευθύνη της διασφάλισης της ασφάλειας των Μελών του Π.. κατά τη διάρκεια των δράσεων του και Έχει τη συνολική ευθύνη της λειτουργίας του Προσκοπικού ικτύου του Συστήµατος έναντι του Σ.Ε.Π. Ο Αρχηγός αν το κρίνει αναγκαίο και προκειµένου να διασφαλισθούν τα παραπάνω κάνει χρήση του δικαιώµατός του της αρνησικυρίας (veto), παρέχοντας τεκµηριωµένες εξηγήσεις στα Μέλη του Π.. ΣΤ. ΟΜΑ ΕΣ ΡΑΣΗΣ Για τη διεξαγωγή κάθε συγκεκριµένης δράσης η Ο.Π.. συστήνει ΟΜΑ ΕΣ ΡΑΣΗΣ (Ο..) µε σκοπό την αποτελεσµατική προετοιµασία και διεξαγωγή της. Οι Ο.. αποτελούνται από 3 6 µέλη και σχηµατίζονται ανάλογα µε τα ενδιαφέροντα τους και τις ανάγκες του Π.. Για την πραγµατοποίηση µιας δράσης µπορεί να λειτουργήσουν περισσότερες από µια Ο.. µε διαφορετικό περιεχόµενο (π.χ. επικοινωνία, µεταφορά, ταµείο, τροφοδοσία, κατασκηνωτικό / εκδροµικό υλικό κλπ). Η λειτουργία της Ο.. παύει να υφίσταται µε την ολοκλήρωση της δράσης για την οποία συστάθηκε. Εκτός των Ο.. που λειτουργούν για την υλοποίηση δράσεων µπορεί να λειτουργούν και Ο.. σχετικές µε την λειτουργία του Π.., όπως διαχείριση, δηµόσιες σχέσεις, εστία, γραµµατεία κ.λ.π. Η οργάνωση, οι αρµοδιότητες, το αντικείµενο και ότι άλλο µπορεί να αφορά στη λειτουργία των Ο.. γίνεται µε τρόπο που ορίζει η Ο.Π.. Αντικειµενικός στόχος είναι να εξυπηρετούν τις λειτουργικές ανάγκες του Π.. και των δράσεων που προγραµµατίζει.

6 6 Ζ. ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ Οι δράσεις του Π.. έχουν ένταση, έκταση και περιεχόµενο ανάλογα µε τις δυνατότητες και τις επιθυµίες των Μελών του. Οι δράσεις του Π.. έχουν στοιχεία κοινωνικής παρέµβασης σε θέµατα που η Προσκοπική Κίνηση εκφράζει, καθώς και στοιχεία διάδοσης της Προσκοπικής Ιδέας και του προσκοπικού τρόπου ζωής. Η Ο.Π.. µπορεί να σχεδιάσει και δράση υποστήριξης άλλου Προσκοπικού Τµήµατος του Συστήµατος, αλλά µόνο µετά από σχετικό αίτηµα του ενδιαφερόµενου Τµήµατος. Κατά τη διεξαγωγή των δράσεων του Π.. µπορούν να µετέχουν και άλλοι Βαθµοφόροι του Συστήµατος ως ισότιµα µέλη. Οι δράσεις του Π.. περιλαµβάνουν θέµατα από τους ΠΕΝΤΕ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Κανονισµός-Τεύχος Γ-Προσκοπικοί Κλάδοι-Γενικές ιατάξεις, άρθρο 5.2.). Ειδικότερα καλύπτουν τα παρακάτω (6) ΕΞΙ ΠΕ ΙΑ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ και αποτελούν οδηγό κατάρτισης του προγράµµατος των δραστηριοτήτων του. ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΦΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΙΟ ΡΟΜΙΑ Κάθε πεδίο ενασχόλησης έχει το παρακάτω περιεχόµενο και πλαίσιο αναφοράς : 1. Ανίχνευση Φύσης Η Ανίχνευση της Φύσης δίνει την ευκαιρία στα Μέλη του Π.. να βιώσουν τη χαρά της Φύσης και να ενστερνιστούν ότι είναι κοµµάτι της. Περιλαµβάνει θέµατα που έχουν σχέση µε την απόκτηση ικανοτήτων διαβίωσης στη Φύση, µε τη διεύρυνση των γνώσεων των Μελών του Π.. για το φυσικό περιβάλλον, καθώς και µε την υλοποίηση δραστηριοτήτων που τους βοηθούν να απολαύσουν το αγαθό της Φύσης και να νοιώσουν µέρος της. Επίσης περιλαµβάνει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την ευαισθητοποίηση και την ενεργό παρέµβαση, τόσο την ατοµική όσο και τη συνολική, καθώς και την ορθολογική και ισόρροπη διαχείριση των φυσικών πόρων. Πλαίσιο αναφοράς - Ιδέες για ράσεις: ιαβίωση στη Φύση, Γνώσεις Αντικειµένων Προσκοπικής Τεχνικής, Κατασκηνώσεις, Εξερευνήσεις, Σκαπανική, Μετεωρολογία, Αστρονοµία, Γεωγραφία,

7 7 Τοπογραφία, Ιστιοπλοΐα, Κωπηλασία, Σπηλαιολογία, Αναρριχήσεις, Ορειβασία, Ποδήλατο βουνού, Αεροναυτιλία, Μελέτη οικοσυστηµάτων, Οικολογικές περιβαλλοντικές και οικοαναπτυξιακές δραστηριότητες σε τοπικό επίπεδο για την αντιµετώπιση ή την πρόληψη περιβαλλοντικών προβληµάτων και τη διαχείριση του περιβάλλοντος, Φυσιογνωσία, Ψάρεµα. 2. Κοινωνική Αλληλεγγύη Η Κοινωνική Αλληλεγγύη και ο τρόπος που αυτή εκφράζεται αποτελεί στοιχείο και δείγµα πολιτισµού κάθε σύγχρονης κοινωνίας. Το πεδίο ενασχόλησης αυτό περιλαµβάνει θέµατα σχετικά µε την ενεργοποίηση των Μελών του Π.. αλλά και του κοινωνικού περίγυρου του σε θέµατα κοινωνικής ευαισθησίας, αγωγής και συµπεριφοράς, καθώς και τη συµµετοχή και υλοποίηση δράσεων κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσµο. Πλαίσιο αναφοράς - Ιδέες για ράσεις: Ειρήνη, Τρίτη Ηλικία, Παιδιά και νέοι, Άτοµα µε Αναπηρία, Κοινωνικοί Φορείς, Εθελοντισµός, Κοινωνικές Οµάδες, Οικονοµικοί µετανάστες, Κοινωνικές σχέσεις, Κοινωνικά θέµατα, Αποµόνωση, Προβληµατικές περιοχές, Πρόνοια, Εκπαίδευση, Μόρφωση, Φυσικές καταστροφές, Πόλεµος, Οµάδες Έκτακτης Ανάγκης, Α Βοήθειες, Χώρες υπό ανάπτυξη, ιεθνείς Σχέσεις,

8 8 ιεθνείς Αλληλεγγύη, Παγκόσµια Προσκοπική Αδελφότητα. 3. Πολιτισµός και ηµιουργία Πολιτισµός είναι το σύνολο της κοινωνικής κληρονοµιάς του ανθρώπινου γένους. Περιλαµβάνει τις αρχές, τη γνώση και τη συµπεριφορά και συνίσταται στη γλώσσα, στις ιδέες, στις πεποιθήσεις, στα ήθη και στα έθιµα, στους θεσµούς, στα εργαλεία και στις τεχνικές, στα έργα τέχνης, στις τελετουργίες και στις τελετές και σε άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Η ενασχόληση των Μελών του Π.. µε το πεδίο αυτό και την ενεργό συµµετοχή τους σε αντίστοιχες δράσεις ώστε όχι µόνο να γνωρίσουν αλλά και να αφοµοιώσουν τα στοιχεία του πολιτισµού, καθώς και να φροντίσουν για την προαγωγή τους. Είναι µια ευκαιρία για µελέτη και προβολή της πολιτιστικής κληρονοµιάς της πατρίδας µας καθώς και της πολιτισµικής πολυµορφίας της Ευρώπης και των άλλων λαών και πολιτισµών του πλανήτη µας, ενώ παράλληλα συµβάλει στην καλλιέργεια του πνευµατικού και ψυχικού κόσµου. Πλαίσιο αναφοράς - Ιδέες για ράσεις: Χριστιανισµός και Ορθοδοξία, Θρησκείες του κόσµου, Γλώσσα, Επιστήµες, Λογοτεχνία, Μυθολογία, Λαϊκή Τέχνη και Παράδοση, Καλές Τέχνες, Εικαστικές Τέχνες, Τέχνη του Θεάµατος, Κινηµατογράφος, Μουσική, Χορός, Αρχιτεκτονική, Χειροτεχνία, Οπτικό ακουστικός τοµέας, Τεχνολογία και πολυµέσα, Ελληνικός, Ευρωπαϊκός και παγκόσµιος πολιτισµός, Ελληνική, Ευρωπαϊκή και παγκόσµια ιστορία, Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Ελεύθερη συλλογική και ατοµική έκφραση των νέων.

9 9 4. Ποιότητα ζωής Ποιότητα είναι κάθε ιδιότητα ενός πράγµατος, είτε αυτή ανήκει εξ αρχής στην ουσία του, είτε αποδίδεται επιπρόσθετα σ αυτήν. Όταν δε αναφερόµαστε στην ποιότητα ζωής έχουµε να κάνουµε µε έννοιες όπως η αποτελεσµατικότητα των λειτουργιών της ζωής, η δηµιουργία συνθηκών για µια ευχάριστη και δηµιουργική ζωή, η ικανότητα να αντιµετωπίζουµε ικανοποιητικά τα προβλήµατα της καθηµερινότητας, η αυτοδυναµία του ατόµου και η ικανοποίηση των προσωπικών του αναγκών και γενικότερα η αναβάθµιση της ποιότητας ζωής. Η ενασχόληση των Μελών του Π.. µε το πεδίο αυτό αποσκοπεί στην έµπρακτη προσπάθεια και στη συµµετοχή για τη διατήρηση και την προαγωγή της ποιότητας ζωής σε ατοµικό και συλλογικό επίπεδο, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού περίγυρου στα θέµατα αυτά. Πλαίσιο αναφοράς - Ιδέες για ράσεις: Υγεία, Οικογενειακή ζωή, Ανθρώπινες σχέσεις, Θέµατα ισότητας & ίσων ευκαιριών, Καταναλωτές, Τρόφιµα & ασφάλεια, Περιβάλλον και υγεία, Περιβάλλον (αστικό φυσικό), Ζωή στην πόλη, Μετακινήσεις, Επιβλαβείς συνήθεις και έξεις (ναρκωτικά, κάπνισµα, αλκοόλ), Βιώσιµη ολοκληρωµένη ανάπτυξη, Αειφόρος οικονοµική ανάπτυξη, ιαχείριση πηγών ζωής, Ενέργεια, Οικολογικές καλλιέργειες, Οικολογία, Οικοσύστηµα, ιαχείριση Τµηµάτων οικολογικά ευαίσθητων περιοχών, Μόλυνση Περιβάλλοντος, ιαχείριση φυσικών πόρων, Πυρκαγιές δασών, ιατροφή, Αθλητισµός, Παραολυµπιακά αθλήµατα, Αναπηρίες, Ευαισθητοποίηση σχετικά µε την κοινωνική ένταξη ατόµων µε αναπηρία, Γήρανση πληθυσµού, ηµιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, Πρόληψη και αποτροπή της κακοποίησης του παιδιού, της άσκησης βίας, των ρατσιστικών συµπεριφορών και συγκρούσεων µεταξύ ατόµων, οµάδων παιδιών και νέων.

10 10 5. Αγωγή και ηµοκρατία Το περιεχόµενο αυτού του πεδίου φέρνει τα Μέλη του Π.. σε επαφή µε σηµαντικά κοινωνικά και πολιτικά ζητήµατα σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η ενασχόληση των Μελών του Π.. µε το πεδίο αυτό δίνει την ευκαιρία να εξετασθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας, οι δοµές της και οι παράγοντες που κάνουν τον άνθρωπο µέλος µιας κοινωνίας. Ακόµη ανιχνεύονται οι δοµές της δηµοκρατικής κοινωνίας, τα καθήκοντα, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώµατα των πολιτών της, καθώς και ο ρόλος των ιεθνών Οργανισµών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η έννοια του Ευρωπαίου πολίτη και του πολίτη του κόσµου. Πλαίσιο αναφοράς - Ιδέες για ράσεις: Ελευθερία, Ανθρώπινα ικαιώµατα, ηµοκρατία, Κοινοβουλευτισµός, ιεθνείς Οργανισµοί, Ευρωπαϊκά θέµατα, Εθνικά θέµατα, Πολιτική, Συνδικαλισµός, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Οικογένεια, Ισότητα, Αξίες Ζωής, Συγκρούσεις, Πολιτικά & Κοινωνικά Κινήµατα, Κοινωνικές Οµάδες, Κοινωνική ιαστρωµάτωση, Κοινωνικά Προβλήµατα, Κοινωνία των Πολιτών, Καθήκοντα, ικαιώµατα & Υποχρεώσεις του πολίτη, ικαιοσύνη, Οικονοµία, Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ιοίκηση Οργάνωση, Μειονότητες, Μετανάστες, ιεθνείς Σχέσεις, Παγκόσµιος Οργανισµός της Προσκοπικής Κίνησης, Οργανώσεις Νεολαιών σε τοπικό, εθνικό και διεθνείς επίπεδο, Συνεργασίες µε Τµήµατα και διδυµοποιήσεις µε Συστήµατα άλλων Προσκοπικών Οργανώσεων, Συνεργασία µε ιεθνή Προσκοπικά ίκτυα.

11 11 6. Σταδιοδροµία Μια από τις βασικές ανάγκες των νέων είναι η ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό και επαγγελµατικό περιβάλλον. Το περιεχόµενο του πεδίου αυτού αφορά στην ανάπτυξη πρακτικών και κοινωνικών ικανοτήτων κάθε νέου, στη διεύρυνση των ενδιαφερόντων του, τη βοήθεια στην ανάληψη ευθυνών και την ανάπτυξη του αισθήµατος της αυτοπεποίθησης, ώστε να αντιµετωπίσει µε αισιοδοξία το ξεκίνηµα της ζωής του. Η ενασχόληση των Μελών του Π.. µε το πεδίο αυτό θα τους δώσει την ευκαιρία για συνεργαστούν µε άλλους ανθρώπους και να αναγνωρίσουν την αξία της οµαδικής εργασίας. Ακόµη θα κατανοήσουν καλλίτερα τον εαυτόν τους, τις δυνάµεις αλλά και τις ικανότητες που διαθέτουν και θα συµβάλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους. Επίσης θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν εµπειρίες και ικανότητες που θα τους είναι χρήσιµες ιδιαίτερα στο ξεκίνηµα της επαγγελµατικής τους σταδιοδροµίας. Σ αυτό θα βοηθήσει και η υλοποίηση δράσεων ακαδηµαϊκής και επαγγελµατικής µετεκπαίδευσης και δράσεις επαγγελµατικού προσανατολισµού. Πάνω απ όλα θα τους βοηθήσει να βάλουν στόχους, να δοκιµάσουν νέες ευκαιρίες και να αξιολογήσουν την προσπάθειά τους. Πλαίσιο αναφοράς - Ιδέες για ράσεις: Επαγγελµατική εκπαίδευση, Αγορά Εργασίας και εξοικείωση µε αυτή, Εξοικείωση µε διαδικασίες πρόσληψης (συνεντεύξεις, σύνταξη βιογραφικού κλπ), Ανεργία, Γνωριµία µε επαγγέλµατα, Ηγεσία, ιοίκηση, ιαχείριση χρόνου, Κοινωνικές Σχέσεις, Οµαδική Εργασία, ικαιώµατα υποχρεώσεις εργαζοµένων, Ξένες γλώσσες, Επιστήµη και τεχνολογία, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Τεχνικές εξιότητες, Ικανότητα παρουσιάσεων, Ικανότητα δηµοσίου διαλόγου, ιαχείριση κρίσεων, ιαχείριση έργου, Χρήσιµες γνώσεις και ικανότητες (οδήγηση, χρήση Υ/Π, µικροεπισκευές κλπ). Οι ράσεις του Π.. πραγµατοποιούνται είτε οµαδικά ως ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ή ΡΑΣΕΙΣ ΟΜΑ ΩΝ ΡΑΣΗΣ, είτε ατοµικά ως ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΡΑΣΕΙΣ. Η ατοµική ενασχόληση κάθε Μέλους µπορεί να γίνει δράση του Π.. µε τη µορφή παρουσίασης στην οποία µπορεί να συµµετέχουν τα Μέλη του Π.., οι Βαθµοφόροι του

12 12 Συστήµατος, η Κοινότητα Ανιχνευτών του Συστήµατος, καθώς και άλλοι προσκεκληµένοι µε τη σύµφωνη γνώµη της Ο.Π.. Οι ράσεις του Π.. ανεξάρτητα εάν γίνονται ατοµικά ή οµαδικά αποσκοπούν στη συνεργασία των Μελών του Π.. µε άλλα Π.. ή κοινωνικούς φορείς που όµως πρέπει να έχουν συγγενές πλαίσιο αρχών. Οι οµαδικές δράσεις του Π.. προγραµµατίζονται από την Ο.Π.., ενώ οι ατοµικές από το ενδιαφερόµενο Μέλος, σύµφωνα µε τους Ετήσιους Στόχους του Π.., τους στόχους του Συστήµατος και τους προσωπικούς στόχους κάθε Μέλους. Η. ΠΡΟΟ ΟΣ ΜΕΛΟΥΣ Το Πρόγραµµα Προόδου του Π.. προσφέρει στους νέους κίνητρα για προσωπική, φυσική, ηθική, πνευµατική και κοινωνική ανάπτυξη σταχυολογώντας την πορεία κάθε µέλους, ατοµικά µέσα στις δραστηριότητες της Προσκοπικής Κίνησης γενικότερα και του Π.. ειδικότερα. Η πρόοδος κάθε Μέλους είναι προαιρετική προσωπική επιλογή του και αξιολογείται σε τέσσερα στάδια: 1. Εισδοχή 2. Μέλος Πρώτου Κύκλου 3. Μέλος ευτέρου Κύκλου 4. Μέλος Τρίτου Κύκλου 1. Εισδοχή Η εισδοχή του Μέλους γίνεται στην Τελετή Εισδοχής. Στην Τελετή αυτή το Μέλος διαβεβαιώνει την Ο.Π.. ότι πιστεύει στις Αρχές του Προσκοπισµού και επιβεβαιώνει ότι θα τηρεί την Υπόσχεση και τον Νόµο του Προσκόπου. Στη συνέχεια µπορεί να παρακολουθεί τις ράσεις του Π.. και ανάλογα µε τα ενδιαφέροντά του να ακολουθήσει τα στάδια του Προγράµµατος Προόδου. Για να ονοµαστεί κάποιος Μέλος θα πρέπει να έχει αποδεχτεί το πλαίσιο αρχών του Προσκοπισµού όπως αυτές εκφράζονται από τον Νόµο του Προσκόπου και την Υπόσχεση. Αν ο υποψήφιος προέρχεται από την Οµάδα Προσκόπων ή την Κοινότητα Ανιχνευτών ονοµάζεται αµέσως Μέλος ανανεώνοντας την Προσκοπική Υπόσχεσή του. Αν δεν υπήρξε Πρόσκοπος του παρέχεται από την Ο.Π.. εύλογο διάστηµα προσαρµογής (2 έως 3 µήνες), κατά το οποίο του δίνεται η ευκαιρία µέσα από τις δράσεις του Π.. να γνωρίσει τις Προσκοπικές Αρχές, καθώς και να αποκτήσει τις βασικές γνώσεις Προσκοπικής Τεχνικής. Μετά την περίοδο αυτή δίνει την Προσκοπική Υπόσχεση. Η Ο.Π.. πρέπει να προγραµµατίσει δραστηριότητες που να βοηθούν το νέο µέλος να αποκτήσει τις προαναφερθείσες γνώσεις.

13 13 2. Μέλος Πρώτου Κύκλου Για να ονοµαστεί ένα Μέλος, ΜΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις: 1. Να έχει γίνει η Εισδοχή του στο Π.. 2. Να έχει ενεργό συµµετοχή στις δράσεις του Π.. τουλάχιστον 6 µήνες από την Εισδοχή του. 3. Να έχει λάβει µέρος σε δύο (2) τουλάχιστον δράσεις του Π.., από τις οποίες τουλάχιστον η µία να είναι δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης µε συµµετοχή του κοινωνικού περίγυρου και τουλάχιστον µία να είναι δράση από το Πεδίο ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΦΥΣΗΣ. 4. Να έχει βοηθήσει ενεργά σε µία (1) τουλάχιστον δραστηριότητα άλλου Τµήµατος του Συστήµατος (µηνιαίο θέµα, µηνιαίο πρόγραµµα, ηµερήσια εκδροµή, κατασκήνωση, µεγάλη δράση κλπ), µέσα στη διάρκεια 12 µηνών από την Εισδοχή του. 5. Να έχει παρακολουθήσει µε επιτυχία µία (1) Σχολή του ΣΕΠ. Η ονοµασία γίνεται από τον Αρχηγό Συστήµατος, µετά από έγκριση σχετικής εισήγησης της Ο.Π.., στην οποία το ενδιαφερόµενο Μέλος υποβάλλει σχετικό ηµερολόγιο µε τις δραστηριότητές του, µέσω του Αρχηγού Π.. στο Συµβούλιο Βαθµοφόρων του Συστήµατος. 3. Μέλος εύτερου Κύκλου Για να ονοµαστεί ένα Μέλος, ΜΕΛΟΣ ΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις : 1. Να έχει ονοµαστεί ΜΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ. 2. Να έχει ενεργό συµµετοχή στις δράσεις του Π.. τουλάχιστον 12 µήνες µετά την ονοµασία του ως ΜΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ. 3. Να έχει λάβει µέρος σε δύο (2) τουλάχιστον δράσεις του ικτύου από την ονοµασία του ως ΜΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ, από τις οποίες τουλάχιστον η µία να είναι δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης µε συµµετοχή του κοινωνικού περίγυρου και τουλάχιστον µία να είναι δράση από το πεδίο ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΦΥΣΗΣ. 4. Να έχει βοηθήσει ενεργά σε µία (1) τουλάχιστον δραστηριότητα άλλου Τµήµατος του Συστήµατος (µηνιαίο θέµα, µηνιαίο πρόγραµµα, ηµερήσια εκδροµή, κατασκήνωση, µεγάλη δράση κλπ), µέσα στη διάρκεια 12 µηνών από την ονοµασία του ως ΜΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ. 5. Να έχει παρακολουθήσει µε επιτυχία µία (1) Σχολή του ΣΕΠ, διαφορετική από αυτή του Πρώτου Κύκλου. Η Ονοµασία γίνεται από τον Αρχηγό Συστήµατος, µετά από έγκριση σχετικής εισήγησης της Ο.Π.., στην οποία το ενδιαφερόµενο Μέλος υποβάλλει σχετικό ηµερολόγιο µε τις δραστηριότητές του, µέσω του Αρχηγού Π.. στο Συµβούλιο Βαθµοφόρων του Συστήµατος.

14 14 4. Μέλος Τρίτου Κύκλου Για να ονοµαστεί ένα Μέλος, ΜΕΛΟΣ ΤΡΙΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις : 1. Να έχει ονοµαστεί ΜΕΛΟΣ ΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ. 2. Να έχει ενεργό συµµετοχή στις δράσεις του Π.. τουλάχιστον 12 µήνες από την ονοµασία του ως ΜΕΛΟΣ ΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ. 3. Να έχει λάβει µέρος σε δύο (2) τουλάχιστον δράσεις του ικτύου από την ονοµασία του ως ΜΕΛΟΣ ΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ, από τις οποίες τουλάχιστον η µία να είναι δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης µε συµµετοχή του κοινωνικού περίγυρου και τουλάχιστον µία να είναι δράση από το πεδίο ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΦΥΣΗΣ. 4. Να έχει βοηθήσει ενεργά σε µία (1) τουλάχιστον δραστηριότητα άλλου Τµήµατος του Συστήµατος (µηνιαίο θέµα, µηνιαίο πρόγραµµα, ηµερήσια εκδροµή, κατασκήνωση, µεγάλη δράση κλπ), µέσα στη διάρκεια 12 µηνών από την ονοµασία του ως µέλος ΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ. 5. Να έχει παρακολουθήσει µε επιτυχία µία (1) Σχολή του ΣΕΠ διαφορετική από εκείνη του ευτέρου Κύκλου. Η Ονοµασία γίνεται από τον Αρχηγό Συστήµατος, µετά από έγκριση σχετικής εισήγησης της Ο.Π.., στην οποία το ενδιαφερόµενο Μέλος υποβάλλει σχετικό ηµερολόγιο µε τις δραστηριότητές του, µέσω του Αρχηγού Π.. στο Συµβούλιο Βαθµοφόρων του Συστήµατος. Θ. ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Κάθε Μέλος του Π.. συµβάλλει στη διαµόρφωση του Προγράµµατος ράσης του Π.. µε ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΡΑΣΕΩΝ, που καταρτίζει και καταθέτει στην Ο.Π.. 1. Ετήσιοι Στόχοι Με την έναρξη της προσκοπικής περιόδου η Ο.Π.. επιλέγει τους ΕΤΗΣΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, λαµβάνοντας υπ' όψη: 1. Τα χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και τις προσδοκίες των Μελών του Π.., 2. Τα επίκαιρα κοινωνικά προβλήµατα (οικονοµικά, µορφωτικό επίπεδο, πολιτιστικό επίπεδο, περιβάλλον, διατροφή, υγεία, σύγχρονος τρόπος ζωής κλπ) που απασχολούν τον άµεσο κοινωνικό περίγυρο του Συστήµατος (οικογένεια, συνοικία, πόλη-χωριό, περιοχή), 3. Τα επίκαιρα πανελλαδικά και παγκόσµια κοινωνικά προβλήµατα, 4. Τις εκπαιδευτικές ανάγκες των άλλων Τµηµάτων του Συστήµατος και 5. Τις Αρχές και το Σκοπό του Προσκοπισµού, καθώς και το βαθµό κατανόησής τους από τον κοινωνικό περίγυρο. Κατά την επιλογή των Ετήσιων Στόχων η Ο.Π.. οφείλει να εναρµονίζεται µε τους στόχους και των άλλων Προσκοπικών Κλιµακίων και να τους εντάσσει στο πρόγραµµα του Π.., αν η ένταξή τους είναι υποχρεωτική.

15 15 Οι Ετήσιοι Στόχοι, διακρίνονται σε επιµέρους στόχους και µπορούν να κλιµακώνονται σε τέσσερα (4) τρίµηνα. Οι ετήσιοι στόχοι καθώς και η περιγραφή των στοιχείων των 1,2,3,4 και 5 που αναφέρονται προηγούµενα, υποβάλλονται στον Α.Σ. µέσω του Αρχηγού του Π.. Η σύµµετρη ενασχόληση µε τα 6 Πεδία Ενασχόλησης δεν είναι υποχρεωτική και δεν είναι αντικείµενο ετήσιου προγραµµατισµού. Θα πρέπει όµως στο σύνολο ενός προσκοπικού έτους (4 τρίµηνα) το Πρόγραµµα ράσεων να περιέχει στοιχεία από όλα τα πεδία. 2. Προγραµµατισµός ραστηριοτήτων Οι Ετήσιοι Στόχοι υλοποιούνται µε την εφαρµογή του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ, που περιλαµβάνει θέµατα µε τα οποία θ' ασχοληθεί το Π.. σε συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα, συνήθως τετράµηνο. Η µορφή των δράσεων και η χρονική τοποθέτηση τους, καθορίζονται από την Ο.Π.. Κάθε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ διαµορφώνεται ανάλογα µε: Τα ενδιαφέροντα των Μελών του Π.., Την επικαιρότητα, Τις επικρατούσες συνθήκες, Τις υπάρχουσες δυνατότητες, Τις δράσεις που έχουν προγραµµατίσει άλλα Προσκοπικά Κλιµάκια, Τις δράσεις που έχουν προγραµµατίσει Π.. άλλων Συστηµάτων και έχουν προσκαλέσει την Ο.Π.. να ενισχύσει τη δράση τους, Τις συνεργασίες που θέλει να αναπτύξει το Π.. µε άλλους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, Τα θέµατα που απασχόλησαν το Ετήσιο Φόρουµ του Π.. της Περιφερειακής Εφορείας και πάντοτε λαµβάνοντας υπόψη την κάλυψη των Ετήσιων Στόχων µέσα στα πλαίσια των Αρχών και του Σκοπού του Προσκοπισµού. Σε κάθε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ περιλαµβάνονται θέµατα από τα έξι (6) Πεδία Ενασχόλησης. Τα θέµατα αυτά δεν είναι πάντοτε αντικείµενα ξεχωριστής δράσης, αλλά είναι δυνατό και πολλές φορές σκόπιµο να εντάσσονται, στα πλαίσια µιας δράσης, περισσότερα του ενός θέµατα. Ο Αρχηγός Π.. παρακολουθεί και µετέχει στην προετοιµασία των ράσεων και γνωρίζει το πλάνο δράσης κάθε Οµάδας ράσης, διασφαλίζοντας την τήρηση των Αρχών του Προσκοπισµού. Σε κάθε τρίµηνο θα πρέπει να προγραµµατίζεται µια τουλάχιστον δραστηριότητα και στον ετήσιο προγραµµατισµό θα πρέπει να συµπεριλαµβάνεται η διοργάνωση και διεξαγωγή µιας ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΡΑΣΗΣ. Μετά την πραγµατοποίηση κάθε ράσης πραγµατοποιείται αξιολόγηση, η οποία γίνεται στην Ο.Π.., όπου συζητείται κάθε στοιχείο της δράσης µε αντικειµενικό σκοπό τη βελτίωση των Μελών του Π.. στην οργάνωση και τη διεξαγωγή µελλοντικών δράσεων.

16 16 Ι. ΟΜΑ Α ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Το Π.. κάθε Συστήµατος, µε τα άλλα αντίστοιχα, αποτελεί το Π.. της Περιφερειακής Εφορείας, το οποίο παρακολουθεί και συντονίζει η ΟΜΑ Α ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, η οποία λειτουργεί µε ευθύνη του Εφόρου Π.. της Π.Ε. Στην ΟΜΑ ΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ µετέχουν ο Πρόεδρος των Ο.Π.. και ο Αρχηγός των Π.. και συνέρχεται τουλάχιστον µία φορά το τρίµηνο. Πρόεδρος της ΟΜΑ Α ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ είναι οι Πρόεδροι των Ο.Π.. εκ περιτροπής. Τα θέµατα που απασχολούν την ΟΜΑ Α ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ µπορούν να είναι: Συντονισµός µεταξύ των Π.. της Π.Ε., Υποστήριξη και συµπαράσταση στο έργο κάθε Π.., Συµβολή στη δηµιουργία νέων Π.. και προσέλκυση νέων Μελών, Ανάπτυξη συνεργασιών µε άλλους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, Προγραµµατισµός δράσεων του Π.. σε επίπεδο Π.Ε. σε συνεργασία µε άλλους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, Ότι άλλο θεωρείται χρήσιµο και έχει σχέση µε τις δραστηριότητες των Π.. ΙΑ. ΕΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ Ο Έφορος Π.. της Π.Ε. υποστηρίζει και ενθαρρύνει τη λειτουργία των Π.. της Π.Ε. Ειδκότερα: Φροντίζει για το συντονισµό και τη σωστή λειτουργία της ΟΜΑ Α ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, Συνεργάζεται µε τον Πρόεδρο της ΟΜΑ ΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, Παρακολουθεί και ενθαρρύνει τη σωστή λειτουργία των Π.. των Συστηµάτων, Συµπαρίσταται και υποστηρίζει τις προσπάθειες των Αρχηγών Π.. και των Μελών των Π.., Συµβάλλει, σε συνεργασία µε τους Αρχηγούς Π.., στην ανάπτυξη προγραµµάτων και συνεργασιών µεταξύ των Π.. και των τοπικών φορέων, καθώς και άλλων εθελοντικών οργανώσεων, Υποστηρίζει την ανάπτυξη των Π.. και τη δηµιουργία νέων, Είναι ο σύνδεσµος των Π.. της Π.Ε. και της Εφορείας Π.. της Γ.Ε., Φροντίζει για τη σωστή οργάνωση και διεξαγωγή του Φόρουµ των Μελών των Προσκοπικών ικτύων της Π.Ε. Η θέση του Εφόρου Προσκοπικού ικτύου αναφέρεται στον παρόντα Κανονισµό ενδεικτικά και θα ισχύσει κατά το στάδιο της πιλοτικής εφαρµογής. ΙΒ. ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΙΚΤΥΩΝ Μία φορά το χρόνο οργανώνεται το Φόρουµ των Μελών των Προσκοπικών ικτύων της Περιφερειακής Εφορείας.

17 17 Στο Φόρουµ αυτό λαµβάνουν µέρος τα Μέλη των Π.. της Π.Ε. και οι Αρχηγοί των Π.. Επίσης στο Φόρουµ µπορούν να προσκληθούν και µέλη άλλων Π.. ή και µέλη άλλων οργανώσεων και φορέων που συνεργάζονται ή προσβλέπουν στη συνεργασία τους στο µέλλον. Σκοπός του Φόρουµ είναι να δώσει την ευκαιρία στους νέους κάθε περιοχής να συζητήσουν για θέµατα που τους αφορούν, τους εκφράζουν και τους ενδιαφέρουν. Η επιλογή των θεµάτων γίνεται από τους ίδιους. Αυτά µπορεί να είναι θέµατα κοινωνικής ανάπτυξης ή άλλα κοινωνικά θέµατα, θέµατα λειτουργίας των Π.., δράσεις και ανάπτυξη συνεργασιών µε άλλους φορείς και οργανώσεις, θέµατα νεολαίας ή άλλα θέµατα µε τοπικό, εθνικό ή διεθνές περιεχόµενο. Η οργάνωση του Φόρουµ γίνεται από την ΟΜΑ Α ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ. ΙΓ. ΤΕΛΙΚΗ ΙΑΤΑΞΗ Ο παρών Κανονισµός εγκρίθηκε από το ιοικητικό Συµβούλιο και ετέθη σε πιλοτική εφαρµογή από τη 12 η Οκτωβρίου 2004 µέχρι τη 12 η Οκτωβρίου Στο τέλος της περιόδου πιλοτικής εφαρµογής θα οριστικοποιηθεί ο Κανονισµός µε τις προσθήκες και τροποποιήσεις που θα προκύψουν κατά τη διάρκειά της. Το ιοικητικό Συµβούλιο Χρήστος Λυγερός Νικόλαος Κατζόλας ηµήτριος άφνης Ιωάννης Κασµίρογλου Ισίδωρος Κανέτης Ιωάννης αούτης Θεόδωρος Κεφαλάς Παναγιώτης Κατρούγκαλος έσποινα Παπαθεοδούλου Ηλίας Λαδάς Αλέξανδρος Μοντιάνο Γεώργιος Ασηµακόπουλος Ιωάννης Μιχάλης Παναγιώτης Κουκουβίτης Χρήστος Μπάµπουρας Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Αντιπρόεδρος Γενικός Γραµµατέας Γενικός Εφορος Οικονοµικός Σύµβουλος Σύµβουλος Ακιν.Περιουσίας Σύµβουλος ιεθν.σχέσεων Σύµβουλος ηµοσίων Σχέσεων Αναπλ.Γενικός Εφορος Αναπλ.Γενικός Γραµµατέας Σύµβουλος Σύµβουλος Σύµβουλος Σύµβουλος

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ' ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ' ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ' ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΜΕΡΟΣ 4 ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ 2 Απριλίου 2007 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ Α/Α Απόφαση ΔΣ Ημερομηνία Άρθρο Περιεχόμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Ημερομηνία Έγκρισης: 26 Μαΐου 2016 Λευκωσία Ιούνιος 2016 Περιεχόμενα: 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 2. ΣΚΟΠΟΣ... 3 3. ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ... 3 4. ΜΕΛΗ... 4 5. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ' ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ' ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ' ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΜΕΡΟΣ 3ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ Εγκρίθηκε στις 13.12.1994 1. ΓΕΝΙΚΑ Έφηβοι (αγόρια και κορίτσια) που συμπλήρωσαν το 15ο έτος της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΑΔΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΑΔΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΑΔΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΚΛΑΔΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ... 3 2. ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ... 3 3. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ÊÏÉÍÏÔÇÔA ÁÍÉXÍÅÕÔÙÍ

ÊÏÉÍÏÔÇÔA ÁÍÉXÍÅÕÔÙÍ 1 o ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ότι σε ενδιαφέρει για την ÊÏÉÍÏÔÇÔA ÁÍÉXÍÅÕÔÙÍ Σεπτέµβριος 2006 Φίλε Ανιχνευτή ή Ανιχνεύτρια Το φυλλάδιο αυτό γράφτηκε, για να σε βοηθήσει να ενηµερωθείς καλύτερα για το

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΜΕΡΟΣ 3 Ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ Εγκρίθηκε στις 25.6.2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 2. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ... 3 3. ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Η ΟΜΑ Α ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Α. ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Β. ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Γ. ΕΝΩΜΟΤΙΑ ΚΑΙ ΟΜΑ Α

Η ΟΜΑ Α ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Α. ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Β. ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Γ. ΕΝΩΜΟΤΙΑ ΚΑΙ ΟΜΑ Α Η Οµάδα Προσκόπων Η ΟΜΑ Α ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Α. ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Παιδιά που συµπλήρωσαν το 10ο έτους της ηλικίας τους και είναι µαθητές της ΣΤ' ηµοτικού και το αργότερο µέχρι να συµπληρώσουν το 15ο έτος, εντάσσονται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ εκέµβριος 2004 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΡΟΣ 1 ο : Κεντρική ιοίκηση 1. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ 2. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΩΝ 3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Προγραµµατισµός. Στην Οµάδα Προσκόπων

Ο Προγραµµατισµός. Στην Οµάδα Προσκόπων Ο Προγραµµατισµός Στην Οµάδα Προσκόπων Ποια χαρακτηριστικά έχει ο ιδανικός, για τον Προσκοπισµό, πολίτης του αύριο; Πόσο διαρκεί αυτή η παιδαγωγική παρέµβαση; Με ποιές διαδικασίες ο Προσκοπισµός συµβάλλει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ Περιεχόµενα ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Π. 4 ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 4 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΗΣ 4 ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΑΓΕΛΗ)

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΑΓΕΛΗ) 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΑΓΕΛΗ) Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Εισαγωγή Στον Κανονισμό Διοίκησης (Οργάνωση και Λειτουργία Σ.Ε.Π.) περιγράφονται πλήρως η αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΑΞΙ ΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ. Ταξίδια Ανταλλαγές και Σχέσεις µε το Εξωτερικό

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΑΞΙ ΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ. Ταξίδια Ανταλλαγές και Σχέσεις µε το Εξωτερικό ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΑΞΙ ΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ Ταξίδια Ανταλλαγές και Σχέσεις µε το Εξωτερικό 1 ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 1. Ταξίδια στο Εξωτερικό/Γενικά α. Μέλη του Σ.Π.Κ., τα οποία κατά τη διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑ ΟΙ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟ ΟΥ ΜΕΡΟΣ 1 Ο ΚΛΑ ΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Εγκρίθηκε την 7η Φεβρουαρίου 2001 1. ΓΕΝΙΚΑ Παιδιά που συµπλήρωσαν το 7 ο έτος της ηλικίας τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ Για την Προσκοπική Μέθοδο Αγωγής ο Ιδρυτής αναφέρει. «Η δική μας μέθοδος σε μαθαίνει στην πράξη παρά θεωρητικά, προσφέρει παιχνίδια και δραστηριότητες οι οποίες είναι ελκυστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΕΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ : ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΖΩΗ (δράση και γνώση στη φύση) ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩN ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Στην Αθήνα, σήμερα 4 Ιουνίου 2008, το

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους 2.5.1. Οργάνωση Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους

Κανονισμός Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους 2.5.1. Οργάνωση Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους Κανονισμός Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους Η Εξερεύνηση Χρυσού Βέλους όπως καθορίζεται από τον Κανονισμό των Προσκοπικών Κλάδων έχει διάρκεια 2 μέρες, πραγματοποιείται στο ύπαιθρο, οι Πρόσκοποι μετέχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Χερσονήσου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Χερσονήσου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Ι ΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ήµος Χερσονήσου, 17/04/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Ενημερώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ακέλας - Ευθύνες Ηγεσίας

Ο Ακέλας - Ευθύνες Ηγεσίας 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ο Ακέλας - Ευθύνες Ηγεσίας Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Εκπαιδεύεται και εκπαιδεύει Ενημερώνεται πάντα για θέματα που τον αφορούν. Φροντίζει πάντα για την εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων & Ενεργειών

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων & Ενεργειών Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων & Ενεργειών 26η Π.Α.Π.Ε. Ειδική Δοκιμασία Προσκόπων Έθνους 53ο JOTA 14ο JOTI 13οι Πανελλήνιοι Αερομοντελικοί Αγώνες 2η βάση ανακάλυψης «Προσκόπου του Κόσμου» Σχεδιασμός και κυκλοφορία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11. - Εφόρους Γενικής Εφορείας. : Φάκελος Ομαδικής Αποστολής στο Εξωτερικό

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11. - Εφόρους Γενικής Εφορείας. : Φάκελος Ομαδικής Αποστολής στο Εξωτερικό ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 8 Ιουλίου 2008 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11 ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΜΑ : - Αρχηγούς Συστήματος - Περιφερειακούς Εφόρους : - Εφόρους Περιοχών - Εφόρους Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Χερσονήσου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Χερσονήσου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Ι ΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ήµος Χερσονήσου, 16/09/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Ενημερώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

προσκοπισμός αναγνωρίσιμος, αποδεκτός, απαραίτητος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ

προσκοπισμός αναγνωρίσιμος, αποδεκτός, απαραίτητος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ προσκοπισμός αναγνωρίσιμος, αποδεκτός, απαραίτητος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ 2013-2015 λίγα λόγια ως πρόλογος... Tο παρόν Πρόγραμμα Δράσης της Γενικής Εφορείας (Σεπτέμβριος 2013 Αύγουστος 2015)

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2014 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21. ΑΠΟ : Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2014 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21. ΑΠΟ : Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2014 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21 ΑΠΟ : Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων ΠΡΟΣ : - Αρχηγούς Οµάδων Προσκόπων - Αρχηγούς και Μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Προσκοπικό Δίκτυο. Η Οργάνωση και Λειτουργία του

Προσκοπικό Δίκτυο. Η Οργάνωση και Λειτουργία του Προσκοπικό Δίκτυο Η Οργάνωση και Λειτουργία του Για το έντυπο εργάστηκαν Ανδρέας Αφεντάκης Νότης Βαγιακάκος Γιώργος Χουρδάκης Έφη Σκαρμούτσου Δημιουργικό - Σελιδοποίηση Εντύπου Στέλιος Φαζάκης - Μαριάνθη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑ Α ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο στην Κύπρο Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου: OPENDAYS2011 Τεχνολογικό Πανεπιστήµιο Κύπρου Λεµεσός, 15 Νοεµβρίου 2011 Αλέξανδρος Αλεξάνδρου Προϊστάµενος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠ ΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠ ΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠ ΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 2 Σ Ω Μ Α Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν Π Ρ Ο Σ Κ Ο Π Ω Ν ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΩΣ ΕΝΝΟΙΑ.σελίδα 3 ΓΙΑΤΙ

Διαβάστε περισσότερα

1. Συνιστάται Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώµατα του ανθρώπου. η οποία υπάγεται στον Πρωθυπουργό.

1. Συνιστάται Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώµατα του ανθρώπου. η οποία υπάγεται στον Πρωθυπουργό. Νόµος 2667/1998 Εθνική επιτροπή δικαιωµάτων του ανθρώπου Άρθρο 1: Σύσταση και αποστολή ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 1. Συνιστάται Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώµατα του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 4 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 4 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 4 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Με οδηγό την πανελλήνια έρευνα στις Ομάδες Προσκόπων στο πλαίσιο του Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Ευέλικτη Εκπαίδευση Μοντέλο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Στελεχών «.Η εκπαίδευση γίνεται µε βάση συγκεκριµένες µεθόδους, σε ένα ειδικά σχεδιασµένο πρόγραµµα, µε συγκεκριµένους µαθησιακούς στόχους και είναι οριοθετηµένη

Διαβάστε περισσότερα

ράσεις Οµάδας Προσκόπων

ράσεις Οµάδας Προσκόπων ράσεις Οµάδας Προσκόπων Οι ράσεις της Οµάδας Προσκόπων Έχουν ένα ή περισσότερα (το πολύ 2-3) ΘΕΜΑΤΑ µέσα από τους 5 Τοµείς Ενδιαφερόντων. (Τα ΘΕΜΑΤΑ µε τα οποία η Οµάδα έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή

Διαβάστε περισσότερα

1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών

1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών 1. Πρακτικές για κάθε Στάδιο της ιαδικασίας Εθελοντισµού 1.1 Προσέλκυση και Επιλογή Εθελοντών Το στάδιο αυτό ορίζεται ως η συγκέντρωση ενός ικανοποιητικού αριθµού κατάλληλων υποψήφιων εθελοντών για την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Στον Προσκοπισµό οι νέοι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν µια σειρά από εµπειρίες που συµβάλλουν στην φυσιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Αθήνα, 8 Μαΐου Αγαπητά Μέλη της Γενικής Συνέλευσης,

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Αθήνα, 8 Μαΐου Αγαπητά Μέλη της Γενικής Συνέλευσης, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αθήνα, 8 Μαΐου 2018 Αγαπητά Μέλη της Γενικής Συνέλευσης, Σε εφαρμογή του Οργανισμού του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΠΔ 71/2014, ΦΕΚ Α 115, άρθρο 26 παράγραφοι 1 και 2), υποβάλλουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Σ Χ Ε Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟY ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, 2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Αθήνα, 22 Μαρτίου 2004 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ που υπεβλήθη από τη συµπροεδρία της οµάδας

Διαβάστε περισσότερα

Η αγωγή υγείας στα σχολεία Προτάσεις για το σχολικό έτος

Η αγωγή υγείας στα σχολεία Προτάσεις για το σχολικό έτος Η αγωγή υγείας στα σχολεία Προτάσεις για το σχολικό έτος 2008-09 Κρύα Βρύση, Πέµπτη 9.10.2008 Κωνσταντίνος Κιουρτσής, Βιολόγος υπεύθυνος Αγωγής Υγείας τηλ. 2381021809 & 6945872207 e-mail: agyg@dide.pel.sch.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 10. - Τοπικούς και Περιφερειακούς Εφόρους - Εφόρους Περιοχών. : Προγραμματισμός στην Αγέλη Λυκοπούλων

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 10. - Τοπικούς και Περιφερειακούς Εφόρους - Εφόρους Περιοχών. : Προγραμματισμός στην Αγέλη Λυκοπούλων ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2007 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 10 ΑΠΟ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΜΑ : Εφορεία Κλ. Λυκοπούλων : - Αρχηγούς Αγελών Λυκοπούλων - Μέλη Εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης

Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Κανονισμός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης Άρθρο 1 Όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Όργανα διοίκησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ , άρθρα 18 και 25

Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ , άρθρα 18 και 25 Βλ. σχετικά στο έγγραφο Φ.3/1105/141440/ Δ1/ 10-09-2015, άρθρα 18 και 25 ΘΕΜΑ:«Λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016. Ενημέρωση και οδηγίες» http://dipe-a.thess.sch.gr/news/anakoin/2015b/leitorugia%20sxolikon%20monadon_10-09-

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Σ.Ε.Π.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Σ.Ε.Π. ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Σ.Ε.Π. ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ Ι. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.Σ./ΣΕΠ ΙΙ. ΕΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Σ.Ε.Π. (Ενεκρίθη από το.σ./σεπ στη συνεδρίαση της 16.11.1994)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥ.ΒΑ., 11/12/2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 48/ 18

ΠΥ.ΒΑ., 11/12/2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 48/ 18 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΥ.ΒΑ., 11/12/2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 48/ 18 ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ: Εφ. Περιφέρειας - Α.Σ., Βαθμοφόρους Συστημάτων - Προσκοπικών Κέντρων Ε.Κ.Σ. Συστημάτων, Προσκοπικών Κέντρων,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ Σ.Ε.Π.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ Σ.Ε.Π. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ Σ.Ε.Π. Εγκρίθηκε στις 3.11.1999 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΜΕΡΟΣ 1 Ο - ΓΕΝΙΚΑ... 3 Α. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ... 3 Β. ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ... 3 Γ. ΔΟΜΗ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

http://www.gdimitrakopoulos.gr Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων

http://www.gdimitrakopoulos.gr Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων Συνεδριάσεις συλλόγου διδασκόντων http://www.gdimitrakopoulos.gr ΦΕΚ 1340 τ. Β (άρθρα 37,38 και 39) Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων 1. Ο Σύλλογος των ιδασκόντων (Σ..) είναι

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικό Πρόγραµµα ιά Βίου Μάθησης. του ήµου Τανάγρας

Τοπικό Πρόγραµµα ιά Βίου Μάθησης. του ήµου Τανάγρας ΑΝΙΝΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ Τοπικό Πρόγραµµα ιά Βίου Μάθησης του ήµου Τανάγρας Α) Γενικά στοιχεία για το / τη ηµότη ηµοτική Ενότητα Κατοικίας: Φύλο : Γυναίκα Άνδρας Ηλικία : Εθνικότητα : Ανήκετε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύλης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Πύλης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δήμος Πύλης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Το παρόν κείμενο αποτελεί τον Κανονισμό λειτουργίας της «Μητρώου

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Το παρόν κείμενο αποτελεί τον Κανονισμό λειτουργίας της «Μητρώου ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ» Το παρόν κείμενο αποτελεί τον Κανονισμό λειτουργίας της «Μητρώου Εθελοντών» του Δήμου Ευρώτα, όπου περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες τις σχετικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Στέφανος,

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Στέφανος, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Στέφανος, 14-2-2011 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. πρωτ:4709 ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚ. ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του ηµοτικού Συµβουλίου ΘΕΜΑ: Συγχώνευση νοµικών προσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ειδικός αντιπρόσωπος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα

Ο ειδικός αντιπρόσωπος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα P7_TA(2012)0250 Ο ειδικός αντιπρόσωπος της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώµατα Σύσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Συµβούλιο της 13ης Ιουνίου 2012 σχετικά µε τον ειδικό εντεταλµένο της ΕΕ για τα ανθρώπινα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11. ΘΕΜΑ: Ηλεκτρονική Απογραφή προσκοπικής χρονιάς

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11. ΘΕΜΑ: Ηλεκτρονική Απογραφή προσκοπικής χρονιάς ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 18 Αυγούστου 2017 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11 ΑΠΟ : ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: Εφορεία Διοίκησης - Αρχηγούς Συστημάτων - Περιφερειακούς Εφόρους - Μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης - Μέλη Ενώσεων Παλαιών

Διαβάστε περισσότερα

«Συνεχιζόµενη επαγγελµατική κατάρτιση Εκπαίδευση και αρχική κατάρτιση»

«Συνεχιζόµενη επαγγελµατική κατάρτιση Εκπαίδευση και αρχική κατάρτιση» «Συνεχιζόµενη επαγγελµατική κατάρτιση Εκπαίδευση και αρχική κατάρτιση» Ελένη Κρικέλα, Προϊσταµένη Μονάδας Γ ΕΥΣΕΚΤ ράσεις Επαγγελµατικής Κατάρτισης Συγχρηµατοδοτούµενες από το ΕΚΤ στα Επιχειρησιακά Προγράµµατα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 131/1. ΚΟΙΝ. : - Σώµα Προσκόπων Κύπρου - Σώµα Ελληνικού Οδηγισµού - Κεντρική Επιτροπή Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος (Κ.Ε.Π.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 131/1. ΚΟΙΝ. : - Σώµα Προσκόπων Κύπρου - Σώµα Ελληνικού Οδηγισµού - Κεντρική Επιτροπή Παλαιών Προσκόπων Ελλάδος (Κ.Ε.Π.Π.Ε. ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ Αθήνα, 18 Νοεµβρίου 2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 131/1 ΠΡΟΣ : - Αρχηγοί & Υπαρχηγοί Τµηµάτων - Αρχηγούς Συστηµάτων - Περιφερειακούς & Τοπικούς Εφόρους - Εφόρους

Διαβάστε περισσότερα

Το Κυπριακό Σηµείο Επαφήσ «Ευρώπη για τουσ Πολίτεσ» συγχρηµατοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείασ και Πολιτισµού τησ Κυπριακήσ ηµοκρατίασ (50%) και από την Ευρωπα)κή Επιτροπή (50%) 27 χώρες 495 εκατοµµύρια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΣΕΠ: Ένα Χρήσιμο Εργαλείο για τις Τοπικές Κοινωνίες

ΚΟΙΝΣΕΠ: Ένα Χρήσιμο Εργαλείο για τις Τοπικές Κοινωνίες ΚΟΙΝΣΕΠ: Ένα Χρήσιμο Εργαλείο για τις Τοπικές Κοινωνίες Βασικές αρχές: Αλληλεγγύη Κοινωνική συνοχή Υπεροχή του ατόμου έναντι του κεφαλαίου, Κοινωνική υπευθυνότητα και δημοκρατική λήψη αποφάσεων Στην Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε.

Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε. 0 2018 Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε. Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Εφορεία Εκπαίδευσης 30/7/2018 10 Περιεχόμενα Προ-απαιτούμενα και Στάδιο Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Ενοτήτων 2 Εισαγωγή... 2 Περιγραφή εκπαιδευτικής διαδικασίας...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΠΑΣΕΠΠΕ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΠΑΣΕΠΠΕ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΠΑΣΕΠΠΕ) ηµιουργία Επιχειρηµατικών Συγκλίσεων για την Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας στον χώρο της Προστασίας του Περιβάλλοντος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Σ ΕΠ «ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ»

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Σ ΕΠ «ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ» Σελ.: 1 Από: 8 ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Σ ΕΠ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ( Π.3.3) 1. ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της παρούσας διαδικασίας είναι η περιγραφή της µεθοδολογίας που ακολουθείται για τον καθορισµό των απαιτήσεων, σχεδιασµού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Ενημερώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΡΑΣΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΡΑΣΗ 2 η ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Π.Ε ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΡΑΣΗ Σελίδα 1 από 6 για αρχή Οι Βαθµοφόροι που θα συµµετάσχουν στην ραστηριότητα αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ 2018-2021 Στρατηγική Ενδυναμώνουμε τους νέους Ανανεωμένο, καινοτόμο και ελκυστικό Προσκοπικό Πρόγραμμα Προσφέροντας ευκαιρίες για βιώματα και εμπειρίες, μέσα από συναρπαστικές

Διαβάστε περισσότερα

1. Το Υπογεγραμμένο Σύμφωνο Συνεργασίας του Δήμου με τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. για την Ίδρυση και Λειτουργία των Κ.Δ.Β.Μ.

1. Το Υπογεγραμμένο Σύμφωνο Συνεργασίας του Δήμου με τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. για την Ίδρυση και Λειτουργία των Κ.Δ.Β.Μ. Αθήνα, 10 Αυγούστου 2012 Αρ. Πρωτ.: 602/10/21977 Ανοιχτή Πρόσκληση προς τους Δήμους της Επικράτειας στο πλαίσιο των Πράξεων: «ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Γ Ν Ω Ρ Ι Σ Η Π Ρ Ο Σ Π Α Θ Ε Ι Α Σ

Α Ν Α Γ Ν Ω Ρ Ι Σ Η Π Ρ Ο Σ Π Α Θ Ε Ι Α Σ Αναγνώριση Προσπάθειας 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ν Α Γ Ν Ω Ρ Ι Σ Η Π Ρ Ο Σ Π Α Θ Ε Ι Α Σ Εισαγωγή Αρχική Σελίδα Περιεχόµενα CD Rom Θέµατα 1ου Κεφαλαίου Συχνά θα παρατηρείς στην Αγέλη την προσπάθεια που καταβάλουν

Διαβάστε περισσότερα

Ευέλικτη Εκπαίδευση. Μοντέλο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Στελεχών

Ευέλικτη Εκπαίδευση. Μοντέλο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Στελεχών Ευέλικτη Εκπαίδευση Μοντέλο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Στελεχών «.Η εκπαίδευση γίνεται με βάση συγκεκριμένες μεθόδους, σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, με συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους και είναι οριοθετημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Κύκλος Ηγεσίας Ενότητα : Ε3. 6 Τομείς Προσκοπικού Έργου - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ Κριτήρια Αξιολόγησης Προσκοπικού Έργου Οδηγίες Συμπλήρωσης Εντύπου Προγραμματισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθμ. 10/ πρακτικού έκτακτης συνεδριάσεως της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθμ. 10/ πρακτικού έκτακτης συνεδριάσεως της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Εκ του υπ αριθμ. 10/21-11-2016 πρακτικού έκτακτης συνεδριάσεως της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Αρ. Αποφ. 30/2016 «Περί συμμετοχής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Θέµα: Συγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράµµατος Θεσσαλίας Ο Περιφερειάρχης.

ΑΠΟΦΑΣΗ. Θέµα: Συγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράµµατος Θεσσαλίας Ο Περιφερειάρχης. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΗ ΙΑΥΓΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ E.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Λάρισα, 18-03-2015 α.π.: 1277

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία Δημοτικής Κοινότητας Χανίων

Λειτουργία Δημοτικής Κοινότητας Χανίων Λειτουργία Δημοτικής Κοινότητας Χανίων Ένας οδηγός για να γνωρίσουμε τις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Βασισμένο στην εγκύκλιο 49 του ΥΠ.ΕΣ. Συμβούλιο Το Συμβούλιο 15μελές

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη της λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ)

Υποστήριξη της λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) Υποστήριξη της λειτουργίας των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών (ΣΕΜ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διορατικότητα Ερευνητικό κέντρο καινοτομίας ανάπτυξης και προστασίας

Διορατικότητα Ερευνητικό κέντρο καινοτομίας ανάπτυξης και προστασίας ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας Διορατικότητα Ερευνητικό κέντρο καινοτομίας ανάπτυξης και προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ» 2007-2013

Διαβάστε περισσότερα

1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΥΠΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Εισαγωγή Αρχική Σελίδα Περιεχόµενα CD Rom Θέµατα 1ου Κεφαλαίου Ματιές στον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΛΑ ΟΥ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ µέρος 8 - ράσεις Αγέλης Λυκοπούλων Οι ράσεις Αγέλης είναι: α. Τυπική

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από τα πρακτικά υπ αριθ. 17/2014 Της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θερμαϊκού

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από τα πρακτικά υπ αριθ. 17/2014 Της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θερμαϊκού Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Από τα πρακτικά υπ αριθ. 17/2014 Της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θερμαϊκού Αριθ. Απόφασης:267 /2014 Θέμα: Ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού, δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

1. Γένεση, καταβολές καιεξέλιξητηςπε

1. Γένεση, καταβολές καιεξέλιξητηςπε 1. Γένεση, καταβολές καιεξέλιξητηςπε Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση γεννιέται. Πότε; Η ΠΕ γεννιέται και διαµορφώνεται σε αυτόνοµο πεδίο στις δεκαετίες 1960 1970 Πώς; Προέρχεται από τη συνειδητοποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Κωδικός:.ΓΕ.220 Αρ. Έκδ.: 2 Ηµ/νία Έκδ.: Σελ. 1 από 6

ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Κωδικός:.ΓΕ.220 Αρ. Έκδ.: 2 Ηµ/νία Έκδ.: Σελ. 1 από 6 Κωδικός:.ΓΕ.220 Αρ. Έκδ.: 2 Ηµ/νία Έκδ.: 15-05-12 Σελ. 1 από 6 1. Εισαγωγή Η παρούσα ιαδικασία περιγράφει τον τρόπο µε τον οποίο ανιχνεύονται, υλοποιούνται και αξιολογούνται οι ανάγκες εκπαίδευσης του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Το Προεδρείο της Βουλής Το Προεδρείο της Βουλής προβλέπεται από το ίδιο το Σύνταγµα. Αποτελείται από τον Πρόεδρο της Βουλής, από επτά(7) Αντιπροέδρους, τρεις (3)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ Σ.Ε.Π.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ Σ.Ε.Π. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ Σ.Ε.Π. Μάρτιος 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ α/α Απόφαση ΔΣ Ημερομηνία Κεφάλα ιο Άρθρο Περιεχόμενο 1 Β.Ε. 6 8-9-2006 5 β Ειδικά θέματα Εκπαιδεύσεων Ειδικότητας

Διαβάστε περισσότερα

πρόγραμμα δράσης γενικής εφορείας

πρόγραμμα δράσης γενικής εφορείας πρόγραμμα δράσης γενικής εφορείας 2010 2011 Έλληνες Πρόσκοποι κίνηση για τους νέους του σήμερα, εγγύηση για τους πολίτες του αύριο ΓΕΝΙΚΑ Tο Πρόγραμμα Δράσης της Γενικής Εφορείας ( Μάϊος 2010 - Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1913 2013 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Προς : Εφόρους Κλάδου Προσκόπων Αρχηγούς Ομάδων Προσκόπων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Πρασινίζω το σχολείο µου, πρασινίζω την πόλη µου! Το Εργαστήριο το σχολικό έτος 2004-2005, συνεργάστηκε µε το Πειραµατικό Νηπιαγωγείο Ν. Χηλής στο σχεδιασµό και την ανάπτυξη Προγράµµατος Περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Αναστασοπούλου Γιώτα Λεπιδά Αναστασία Γούργου Εριφύλη Μαυροπούλου Μαρία ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο εθελοντισμός σήμερα αποτελείται από έναν κόσμο ολόκληρο,

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα κατ Ενωµοτίες

Σύστηµα κατ Ενωµοτίες Σύστηµα κατ Ενωµοτίες ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ "ΚΑΤ' ΕΝΩΜΟΤΙΕΣ"...το σύστηµα κατ' Ενωµοτίες είναι η µοναδική µέθοδος µε την οποία ο Προσκοπισµός διαφοροποιείται από τις άλλες οργανώσεις..." Β.Ρ. "Ο Προσκοπισµός είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Ίδρυμα : Πανεπιστήμιο Πατρών Τίτλος ΠΠΣ: Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΩ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Ζηπάρι Κως, Τ.Κ. 85300, Κως ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κασσιώτη Διονυσία ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 22423 60009 FAX : 2242 069111 E- mail d.kasioti@kos.gr ΔΕΛΤΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές αρχές σχεδιασμού και οργάνωσης Βιωματικών Δράσεων στο Γυμνάσιο. Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φ.Α.

Βασικές αρχές σχεδιασμού και οργάνωσης Βιωματικών Δράσεων στο Γυμνάσιο. Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φ.Α. Βασικές αρχές σχεδιασμού και οργάνωσης Βιωματικών Δράσεων στο Γυμνάσιο Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φ.Α. Βιωματικές Δράσεις Γυμνασίου Στην Α τάξη υλοποιούνται θέματα του διδακτικού αντικειμένου

Διαβάστε περισσότερα

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017»

Α. Δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΣΤΟΧΟΣ 3 ος : Η αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου του συνόλου των κατοίκων της Ευρώπης και η ανάδειξη των κοινών στοιχείων και της πολυμορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, μέσα από πολιτιστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΑΤΕ Άρθρο 1: ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Τα Περιφερειακά Γραφεία του ΣΑΤΕ ιδρύονται, συγχωνεύονται και καταργούνται σύµφωνα µε τις παραγράφους 1.1, 1.2 και 4.2 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Κεφ. 1 ο Επικοινωνία- Συνεργασία Κεφ. 2 ο Εντυπα - Σφραγίδες 1 Κεφ. 1ο : Επικοινωνία Συνεργασία 1) Συνεργασία µε Αρχές και Κοινωνικούς Φορείς Η δηµιουργία, διατήρηση και

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α Γ2/6646/ Επιµόρφωση καθηγητών στο ΣΕΠ και τη Επαγγελµατική Συµβουλευτική

Υ.Α Γ2/6646/ Επιµόρφωση καθηγητών στο ΣΕΠ και τη Επαγγελµατική Συµβουλευτική Υ.Α Γ2/6646/20-11-97 Επιµόρφωση καθηγητών στο ΣΕΠ και τη Επαγγελµατική Συµβουλευτική ΥΠΕΠΘ-Γ2/6646120.Ι 1.97 Ενηµέρωση για το πρόγραµµα επιµόρφωσης Καθηγητών στο Σχολικό Επαγγελµατικό Προσανατολισµό και

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΣΥΠ

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΣΥΠ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ (ΠΕΣΥΠ) ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΣΥΠ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

http://www.gdimitrakopoulos.gr Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων

http://www.gdimitrakopoulos.gr Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων Συνεδριάσεις συλλόγου διδασκόντων ΦΕΚ 1340 τ. Β (άρθρα 37,38 και 39) Άρθρο 37: Σύσταση και λειτουργία του Συλλόγου των ιδασκόντων 1. Ο Σύλλογος των ιδασκόντων (Σ..) είναι συλλογικό όργανο του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Η Εναλλακτική Δράση μετά από 5 χρόνια συνεχών εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών στους τομείς του περιβάλλοντος του πολιτισμού και της κοινωνίας έχει αποκτήσει μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Εσωτερικός Κανονισμός Οικονομικής Διαχείρισης και Ελέγχου Λευκωσία Σεπτέμβριος 2011 Περιεχόμενα: 1. Προσκοπικά Συστήματα και Εφορείες 2 2. Γενική Εφορεία.. 5 3. Οικονομικός Έλεγχος.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Κ.Δ.Β.Μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Κ.Δ.Β.Μ. Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Καλυμνίων θα συνεχίσει επιτυχώς για τρίτη χρόνια την υλοποίηση των Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κ. ΦΑΝΗΣ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κ. ΦΑΝΗΣ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κ. ΦΑΝΗΣ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «e-πιμενω» Θέµα ηµερίδας:

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση της σχολικής Φυσικής Αγωγής και των σχολικών δραστηριοτήτων µε δραστηριότητες σε φυσικό περιβάλλον

Σύνδεση της σχολικής Φυσικής Αγωγής και των σχολικών δραστηριοτήτων µε δραστηριότητες σε φυσικό περιβάλλον Σύνδεση της σχολικής Φυσικής Αγωγής και των σχολικών δραστηριοτήτων µε δραστηριότητες σε φυσικό περιβάλλον ρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύµβουλος Φυσικής Αγωγής ιπλή εκπαιδευτική λειτουργία των δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝ: - Σχολικούς Συµβούλους κλάδου ΠΕ04 (δια των Περιφερειακών νσεων Εκπ/σης). - ΕΚΦΕ όλης της χώρας (δια των Ε) - Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

ΚΟΙΝ: - Σχολικούς Συµβούλους κλάδου ΠΕ04 (δια των Περιφερειακών νσεων Εκπ/σης). - ΕΚΦΕ όλης της χώρας (δια των Ε) - Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Nα διατηρηθεί µέχρι... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ.ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΕΦΟΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ είναι ο προσδιορισμός της αξίας προσώπου, ενέργειας, έργου ή οποιουδήποτε στοιχείου

Διαβάστε περισσότερα