Ενημερωτικό Έντυπο Ν Μαΐου 2011

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ενημερωτικό Έντυπο Ν. 63 17 Μαΐου 2011"

Transcript

1 Ενημερωτικό Έντυπο Ν Μαΐου 2011 Για περαιτέρω διευκρινήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με τους ειδικούς επί θεμάτων ΦΠΑ: Χάρης Χαραλάμπους Τ: , E: Μιχάλης Χάλιος Τ: , E: Αντώνης Άσσος T: , E: Ανδρέας Χαραλάμπους Τ: , E: Μαρία Αναγιωτού T: , E: Παραχώρηση πιστώσεων ή εκπτώσεων και έκδοση πιστωτικών σημειώσεων σε πελάτες Σκοπός του παρόντος ενημερωτικού εντύπου είναι η παροχή των απαραίτητων διευκρινίσεων αναφορικά με τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρούνται, καθώς και τον τύπο που θα πρέπει να υιοθετείται κατά την έκδοση πιστωτικών σημειώσεων. Προϋποθέσεις έκδοσης πιστωτικών σημειώσεων: Για την ορθή έκδοση πιστωτικών σημειώσεων χρειάζεται να συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις: 1 Η πιστωτική σημείωση πρέπει να αντανακλά: Ένα γνήσιο λάθος ή Μια υπερβολική χρέωση ή Μια συμφωνημένη μείωση της αξίας της συναλλαγής (π.χ. παροχή έκπτωσης) 2 Η πιστωτική σημείωση πρέπει να έχει πραγματική αξία για τον πελάτη, δηλαδή να του δημιουργεί δικαίωμα για άμεση επιστροφή ή συμψηφισμό σε μελλοντικές συναλλαγές του ποσού που χρεώθηκε πέραν του κανονικού. 3 Η πιστωτική σημείωση πρέπει να εκδοθεί προς τον πελάτη (δηλ. να του αποσταλεί ή να του παραδοθεί) και όχι προς τρίτα μέρη. Πωλίνα Κούβαρου Τ: , E: pkouvarou@kpmg.com Ειρήνη Λαγού T: , E: ilagou@kpmg.com Γιώργος Γρηγορίου T: , E: ggregoriou@kpmg.com Εφη Χριστοδουλίδου Τ: , E: echristodoulides@kpmg.com Κυριακή Βουτουρή T: , E: kvoutouri@kpmg.com Έμιλυ Γεωργίου T: , E: georgioue@kpmg.com Αλέξανδρος Κεραυνός Τ: , E: akeravnos@kpmg.com Ιάκωβος Κεφάλας Τ: , E: ikefalas@kpmg.com Ελένη Παπή Τ: , E: epapi@kpmg.com

2 4 Η πιστωτική σημείωση πρέπει να φέρει επικεφαλίδα «πιστωτικό σημείωμα» και να περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία: Τον αναγνωριστικό αριθμό και την ημερομηνία έκδοσης της πιστωτικής σημείωσης. Το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό ΦΠΑ του προμηθευτή. Το όνομα και τη διεύθυνση ΦΠΑ του προσώπου προς το οποίο γίνεται η συναλλαγή. Τον αναγνωριστικό αριθμό και την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου ΦΠΑ. Επαρκή περιγραφή για αναγνώριση των αγαθών που παραδίδονται ή των υπηρεσιών που παρέχονται. Το ποσό που πιστώνεται σε σχέση με το ΦΠΑ. (Γι αυτό το τελευταίο σημείο βλέπε σχετική αναφορά πιο κάτω). Ειδικές περιπτώσεις: (Α) Μη εξόφληση τιμολογίων από πελάτες: Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, για διάφορους λόγους, εμπορικοί χρεώστες να μην προβαίνουν στην εξόφληση τιμολογίων που τους εκδίδονται κατόπιν παροχής προς αυτούς υπηρεσιών ή παράδοσης αγαθών. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο επιβαλλόμενος σωστός χειρισμός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι η έκδοση πιστωτικής σημείωσης. (Οι προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν στη σημείωση 1 ανωτέρω δεν ικανοποιούνται). Αντίθετα, υπό τις προϋποθέσεις της περί ΦΠΑ Νομοθεσίας, το σχετικό χρέος θα πρέπει να διαγράφεται από τα βιβλία της επιχείρησης ως επισφαλές και στη συνέχεια να ακολουθείται η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ λόγω επισφαλών χρεωστών. (Β) Μη αναγραφή ποσού ΦΠΑ στις πιστωτικές σημειώσεις: Σύμφωνα με σχετική σημείωση στο ενημερωτικό έντυπο 10 της Υπηρεσίας ΦΠΑ, ακόμα και όταν πληρούνται όλες οι πρόνοιες του Νόμου σχετικά με τη διαδικασία έκδοσης πιστωτικών σημειώσεων, οι εμπορευόμενοι μπορούν να επιλέξουν να μην καταστεί απαραίτητη η επιβολή ΦΠΑ κατά την έκδοση πιστωτικής σημείωσης. Πώς μπορεί να επιτευχθεί η μη επιβολή του ΦΠΑ; Θα πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: 1) Ο πελάτης προς τον οποίο εκδίδεται η πιστωτική σημείωση πρέπει να έχει το δικαίωμα διεκδίκησης ολόκληρου του ποσού του φόρου εισροών που του επιβλήθηκε αρχικά. 2) Τα συμβαλλόμενα μέρη θα πρέπει να συμφωνήσουν από κοινού (κατά προτίμηση με γραπτή συμφωνία) για τη μη επιβολή ΦΠΑ επί της εκδοθείσας πιστωτικής σημείωσης.

3 Τι θα συμβεί εάν πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις; (α) Η πιστωτική σημείωση θα εκδοθεί κανονικά με αναφορά μόνο στο ποσό της παρεχόμενης πίστωσης ή έκπτωσης χωρίς οποιαδήποτε αναφορά στο ποσό του ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην παρεχόμενη πίστωση ή έκπτωση. (β) Τα εμπλεκόμενα μέρη θα προβούν στις απαραίτητες λογιστικές εγγραφές χωρίς οποιαδήποτε αναπροσαρμογή του αρχικού ποσού ΦΠΑ. (γ) Τα εμπλεκόμενα μέρη θα χρειαστεί να προβούν στη διόρθωση μόνο των τετραγώνων 6 και 7 της δήλωσης ΦΠΑ της τριμηνίας εντός της οποίας εκδίδεται η πιστωτική σημείωση. (Τα τετράγωνα 1 και 4 δεν επηρεάζονται Βλέπε σχετικά παραδείγματα στο επισυναπτόμενο έντυπο). Τι θα συμβεί εάν δεν επιβληθεί ΦΠΑ επί πιστωτικών σημειώσεων; (α) Το τελικό αποτέλεσμα για την Υπηρεσία ΦΠΑ είτε επιβληθεί είτε δεν επιβληθεί ΦΠΑ επί των πιστωτικών σημειώσεων είναι το ίδιο. (β) Από τη μη επιβολή ΦΠΑ κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δε θα βρεθεί σε δυσμενέστερη θέση. (Τα παραδείγματα του επισυναπτόμενου εγγράφου αποδεικνύουν ακριβώς αυτό το γεγονός). Ποια είναι τα οφέλη που θα προκύψουν από τη μη επιβολή ΦΠΑ επί πιστωτικών σημειώσεων; Αποφυγή των ακόλουθων προβλημάτων: Αργοπορημένη έκδοση & αποστολή του πιστωτικού σημειώματος στον πελάτη. Αργοπορημένη καταχώρηση του πιστωτικού σημειώματος στη δήλωση ΦΠΑ. Λανθασμένη καταχώρηση του πιστωτικού σημειώματος στη δήλωση ΦΠΑ. Αναγραφή λανθασμένου συντελεστή ΦΠΑ στην πιστωτική σημείωση, κυρίως σε περιπτώσεις όπου παραχωρούνται γενικές εκπτώσεις αναφορικά με αρχικές παραδόσεις που υπόκειντο σε διαφορετικούς συντελεστές ΦΠΑ ή επήλθε μεταβολή του εν ισχύ συντελεστή ΦΠΑ. Π.χ. ποσότητα γάλακτος διατέθηκε προς πώληση στις 31/12/2010 οπότε και ο εν ισχύ συντελεστής ΦΠΑ ήταν ο μηδενικός συντελεστής 0% ΦΠΑ. Στις 15/01/2011 έπρεπε να εκδοθεί πιστωτική σημείωση λόγω αρχικής υπερχρέωσης. Στο μεταξύ ο συντελεστής ΦΠΑ του γάλακτος αυξήθηκε από 0% σε 5%.

4 Ποιος από τους δύο συντελεστές ΦΠΑ θα πρέπει να περιληφθεί στην πιστωτική σημείωση; Η σωστή απάντηση είναι ο ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ συντελεστής, γιατί αυτός ίσχυε κατά τη στιγμή της παράδοσης των αγαθών. Συνεπώς, η χρονική στιγμή έκδοσης της πιστωτικής σημείωσης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επηρεάζει τον επιβλητέο στην πιστωτική σημείωση συντελεστή ΦΠΑ.

5 Ενημερωτικό Έντυπο Ν Μαΐου 2011 Παραδείγματα: Η εταιρεία Α εξέδωσε τιμολόγιο προς την εταιρεία Β για παράδοση αλκοολούχων ποτών συνολικής αξίας πλέον 15% ΦΠΑ ( *15% = ΦΠΑ ). Συμφωνήθηκε επίσης ότι θα παραχωρηθεί έκπτωση ύψους 5% στην περίπτωση που η εταιρεία Β καταφέρει εντός 12 μηνών να διαθέσει ολόκληρη την ποσότητα των αγαθών που της πωλήθηκαν από την Α. Μετά από 12 μήνες η εταιρεία Β ενημερώνει την εταιρεία Α ότι πέτυχε την πώληση ολόκληρης της ποσότητας των αλκοολούχων ποτών και γι αυτό ζητά να κάνει χρήση του δικαιώματος για λήψη έκπτωσης 5%. Το ύψος της παραχωρηθείσας έκπτωσης ανέρχεται σε ( Χ 5%) πλέον 15% ΦΠΑ ( * 15% = ΦΠΑ 150). Σε μία τέτοια περίπτωση η εταιρεία Α πρέπει να προβεί στην έκδοση σχετικής πιστωτικής σημείωσης. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: (1) Πρέπει επί της πιστωτικής σημείωσης να περιληφθεί και ΦΠΑ; (2) Ποιες θα είναι οι συνέπειες από τη μη επιβολή ΦΠΑ; (Α) Έκδοση πιστωτικής σημείωσης με την επιβολή ΦΠΑ: Συμπλήρωση δήλωσης ΦΠΑ από την εταιρεία Α: Κατόπιν έκδοσης του από την Α στη Β Φόρος εκροών που αποδόθηκε αρχικά από την Α Καθαρή αξία πώλησης αγαθών από την Α στη Β (Τετράγωνο 6) Φόρος εκροών που ανακτάται από την Α ( Χ 15% - Τετράγωνο 1 ως αρνητικό ποσό) ( 150)

6 Καθαρή αξία παρεχόμενης έκπτωσης προς την εταιρεία Β ( Τετράγωνο 6 ως αρνητικό ποσό) ( 1.000) Συμπλήρωση δήλωσης ΦΠΑ από την εταιρεία Β: Κατόπιν έκδοσης του από την Α στη Β Φόρος εισροών που διεκδικήθηκε από τη Β Καθαρή αξία του εξόδου της Β για την αγορά των αγαθών (Τετράγωνο 7) Φόρος εισροών που επιστρέφεται από τη Β στην Υπηρεσία ΦΠΑ ( Χ 15% - Τετράγωνο 4 ως αρνητικό ποσό) ( 150) Καθαρή αξία της έκπτωσης που πήρε η Β από την Α ( Τετράγωνο 7 ως αρνητικό ποσό) ( 1.000) Αποτέλεσμα για την Υπηρεσία ΦΠΑ από την επιβολή ΦΠΑ στις πιστωτικές σημειώσεις: Φόρος εκροών που αποδόθηκε από την Α κατόπιν έκδοσης του Φόρος εισροών που διεκδικήθηκε από τη Β κατόπιν έκδοσης του () Φόρος εκροών που ανακτάται από την Α από την Υπηρεσία ΦΠΑ ( 150) κατόπιν έκδοσης της πιστωτικής σημείωσης Μείωση φόρου εκροών ( Χ 15% - Τετράγωνο 1 ως αρνητικό ποσό) Φόρος εισροών που επιστρέφεται από τη Β στην Υπηρεσία ΦΠΑ ( 150) κατόπιν έκδοσης της πιστωτικής σημείωσης Μείωση φόρου εισροών ( Χ 15% - Τετράγωνο 4 ως αρνητικό ποσό) Εφόσον επιλεγεί η επιβολή ΦΠΑ στις πιστωτικές σημειώσεις τα εμπλεκόμενα μέρη χρειάζεται να αναπροσαρμόσουν τα αρχεία που αφορούν τις φορολογητέες τους συναλλαγές, καθώς και το φόρο εισροών και εκροών τους, ανάλογα με την περίπτωση. Η φύση και ο λόγος της αναπροσαρμογής χρειάζεται να υποστηρίζονται από τα αναγκαία έγγραφα. Περαιτέρω, θα πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες διορθώσεις στη δήλωση ΦΠΑ της τριμηνίας εντός της οποίας εκδίδεται η πιστωτική σημείωση, όπως υποδείχτηκε στο παράδειγμα ανωτέρω. (Β) Έκδοση πιστωτικής σημείωσης χωρίς την επιβολή ΦΠΑ: Συμπλήρωση της δήλωσης ΦΠΑ από την εταιρεία Α: Κατόπιν έκδοσης του από την Α στη Β Φόρος εκροών που αποδόθηκε αρχικά από την Α Καθαρή αξία πώλησης αγαθών από την Α στη Β (Τετράγωνο 6) Φόρος εκροών που ανακτάται από την Α ( Χ 0 - Τετράγωνο 1 ως αρνητικό ποσό) ( 0)

7 Καθαρή αξία παρεχόμενης έκπτωσης προς την εταιρεία Β ( Τετράγωνο 6 ως αρνητικό ποσό) ( 1.000) Συμπλήρωση της δήλωσης ΦΠΑ από την εταιρεία Β: Κατόπιν έκδοσης του από την Α στη Β Φόρος εισροών που διεκδικήθηκε από τη Β Καθαρή αξία του εξόδου της Β για την αγορά των αγαθών (Τετράγωνο 7) Φόρος εισροών που επιστρέφεται από τη Β στην Υπηρεσία ΦΠΑ ( Χ 0 - Τετράγωνο 4 ως αρνητικό ποσό) ( 0) Καθαρή αξία της έκπτωσης που πήρε η Β από την Α ( Τετράγωνο 7 ως αρνητικό ποσό) ( 1.000) Αποτέλεσμα για την Υπηρεσία ΦΠΑ εάν εκδοθεί πιστωτική σημείωση χωρίς ποσό ΦΠΑ: Φόρος εκροών που αποδόθηκε από την Α κατόπιν έκδοσης του Φόρος εισροών που διεκδικήθηκε από τη Β κατόπιν έκδοσης του () Φόρος εκροών που ανακτάται από την Α από την Υπηρεσία ΦΠΑ ( 0) κατόπιν έκδοσης της πιστωτικής σημείωσης Μείωση φόρου εκροών ( Χ 0 - Τετράγωνο 1 ως αρνητικό ποσό) Φόρος εισροών που επιστρέφεται από τη Β στην Υπηρεσία ΦΠΑ ( 0) κατόπιν έκδοσης της πιστωτικής σημείωσης Μείωση φόρου εισροών ( Χ 0 - Τετράγωνο 4 ως αρνητικό ποσό) Εφόσον επιλεγεί η πιο πάνω μέθοδος αυτή από τα εμπλεκόμενα μέρη χρειάζεται να γίνουν μόνο οι απαραίτητες λογιστικές εγγραφές χωρίς οποιαδήποτε αναπροσαρμογή του αρχικού ποσού ΦΠΑ. Η μόνη διόρθωση που θα χρειαστεί να γίνει στη δήλωση ΦΠΑ της τριμηνίας εντός της οποίας εκδίδεται η πιστωτική σημείωση θα αφορά αποκλειστικά τα τετράγωνα 6 και 7 όπως υποδείχτηκε στο παράδειγμα ανωτέρω. Τελικό συμπέρασμα: Το τελικό αποτέλεσμα για την Υπηρεσία ΦΠΑ είναι και στις δύο περιπτώσεις το ίδιο. Επαφίεται λοιπόν στα εμπλεκόμενα μέρη η επιλογή της μεθόδου έκδοσης της πιστωτικής σημείωσης. Back to top KPMG Limited, 14 Esperidon Street, 1087, Nicosia, Cyprus 2011 KPMG Limited, a Cyprus limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International Cooperative ( KPMG International ), a Swiss entity. All rights reserved.

Ενημερωτικό Έντυπο Ν. 73 09 Ιανουαρίου 2012

Ενημερωτικό Έντυπο Ν. 73 09 Ιανουαρίου 2012 Ενημερωτικό Έντυπο Ν. 73 09 Ιανουαρίου 2012 Για περαιτέρω διευκρινήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με τους ειδικούς επί θεμάτων ΦΠΑ: Χάρης Χαραλάμπους 22 209 300 hcharalambous@kpmg.com Μιχάλης Χάλιος 24 200

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική μεταχείριση παραδόσεων με ίδια μέσα από οργανωτές τουριστικών περιηγήσεων

Φορολογική μεταχείριση παραδόσεων με ίδια μέσα από οργανωτές τουριστικών περιηγήσεων Ενημερωτικό Έντυπο ΦΠΑ Έκδοση 90 1 Φεβρουαρίου 2013 Φορολογική μεταχείριση παραδόσεων με ίδια μέσα από οργανωτές τουριστικών περιηγήσεων Στις 25/10/2012 το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (εφεξής

Διαβάστε περισσότερα

Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας

Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας Ενημερωτικό Έντυπο 20 Ιουνίου 2013 Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ KPMG Άγγελος Γρηγοριάδης Τ: 22 209 145 E:agregoriades@kpmg.com Γιώργος Μαρκίδης Τ: 22 209 297 E:gmarkides@kpmg.com

Διαβάστε περισσότερα

Increase of standard VAT rate as from 1 st March 2012

Increase of standard VAT rate as from 1 st March 2012 Indirect Tax Update Issue 74 17 February 2012 Increase of standard VAT rate as from 1 st March 2012 For further information please contact one of our VAT specialist The purpose of this Indirect Tax Update

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδια Χορηγιών: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Σχέδια Χορηγιών: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας From: To: Cc: Subject: Date: Rossides, Artemis on behalf of cy-fm grants CY-DL Nicosia; CY-DL Paralimni; CY-DL Polis; CY-DL Pafos; CY-DL Larnaca; CY-DL LIMASSOL Anayiotos, Christophoros; Rossides, Artemis

Διαβάστε περισσότερα

Τροποποιήσεις στην περί ΦΠΑ νομοθεσία για υιοθέτηση των διατάξεων της Οδηγίας 2010/45/ΕΚ

Τροποποιήσεις στην περί ΦΠΑ νομοθεσία για υιοθέτηση των διατάξεων της Οδηγίας 2010/45/ΕΚ ABCD Τροποποιήσεις στην περί ΦΠΑ νομοθεσία για υιοθέτηση των διατάξεων της Οδηγίας 2010/45/ΕΚ Ενημερωτικό Έντυπο ΦΠΑ Έκδοση 101 14 Φεβρουαρίου 2014 Περιεχόμενα Α. Τήρηση αρχείων σε σχέση με πραγματογνωμοσύνες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 22ας ΜΑΊΌΥ 1992 ΔΙΟΒΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 22ας ΜΑΊΌΥ 1992 ΔΙΟΒΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΛΜ. 114/92 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2709 της 22ας ΜΑΊΌΥ 1992 ΔΙΟΒΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 114 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης ΠΟΛ. 1052/04.04.2017 ΠΟΛ. 1052/04.04.2017 Έκδοση πιστωτικού τιμολογίου, για διαφορές που σχετίζονται με τον ΦΠΑ. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α'

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεκριμένα, η νέα νομοθεσία περιλαμβάνει την ακόλουθη διαδικασία:

Συγκεκριμένα, η νέα νομοθεσία περιλαμβάνει την ακόλουθη διαδικασία: Economics Alert 24 Απριλίου 2015 Εφαρμογή της νομοθεσίας για εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων από ενυπόθηκους δανειστές Ο τροποποιητικός νόμος αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου από τον

Διαβάστε περισσότερα

Διατήρηση Βιωσιμότητας και Ταμειακών ροών στην κρίση

Διατήρηση Βιωσιμότητας και Ταμειακών ροών στην κρίση Διατήρηση Βιωσιμότητας και Ταμειακών ροών στην κρίση 20 Φεβρουαρίου 2013 Χριστόφορος Αναγιωτός, KPMG Limited Σκοπός παρουσίασης Πως έχει οδηγηθεί η επιχείρησή μας εδώ; Τιμέτραθαπρέπειναλάβουμε; 1 Ησημερινήκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Έργο παροχής Υπηρεσιών για Μείωση του Διοικητικού Φόρτου. 1η Νοεμβρίου 2011

Έργο παροχής Υπηρεσιών για Μείωση του Διοικητικού Φόρτου. 1η Νοεμβρίου 2011 Έργο παροχής Υπηρεσιών για Μείωση του Διοικητικού Φόρτου 1η Νοεμβρίου 2011 Περιεχόμενα 1. Βελτίωση του Ρυθμιστικού Πλαισίου 2. Το Έργο 3. Αποτελέσματα Έργου 4. Συνέχεια - Επόμενα βήματα 02/11/2011 2 Βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

Indirect Tax Update Issue 109A

Indirect Tax Update Issue 109A Indirect Tax Update Issue 109A 23 rd November 2015 Reduced VAT rate for the supply of gas (LPG) in cylinders The present update supplements Indirect Tax Update 109 circulated on 6 th October advising of

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ Ή ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ Ή ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Ή ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΗ 1. Σε έλεγχο μετά από Εξωτερική Επιβεβαίωση που διενεργήσατε διαπιστώνετε ότι ο πελάτης Παπαβασιλείου, για τον οποίο η επιχείρηση «Γεωργίου Ε.» εμφανίζει στα βιβλία

Διαβάστε περισσότερα

Προσαρμογή των εφαρμογών PRISMA Win στη νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα στις νέες διατάξεις του κώδικα ΦΠΑ.

Προσαρμογή των εφαρμογών PRISMA Win στη νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα στις νέες διατάξεις του κώδικα ΦΠΑ. Προσαρμογή των εφαρμογών PRISMA Win στη νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα στις νέες διατάξεις του κώδικα ΦΠΑ. Οι διατάξεις ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται από 01/08/2017 βάσει των Ν. 4484/2017 - ΠΟΛ. 1134/217

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ (ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ)

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ (ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ) ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 07-01-2015 Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ (ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ) Βασικές Αρχές (Άρθρο 8: ΠΟΛ. 1003/31-12-2014 του Ν. 4308/2014.) 1. Μία ενιαία ονομασία «Τιμολόγιο» (8.1.1 Η παράγραφος αυτή, σύμφωνα με την

Διαβάστε περισσότερα

Increase of Standard and Reduced VAT Rates

Increase of Standard and Reduced VAT Rates Indirect Tax Update Issue 99 December 2013 Increase of Standard and Reduced VAT Rates For any further questions you may have, please contact: Harry Charalambous Τ: 22 209 300 E: hcharalambous@kpmg.com

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις σχετικά με τις μετατάξεις των αγροτών

Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις σχετικά με τις μετατάξεις των αγροτών Σ ε λ ί δ α 1 Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις σχετικά με τις μετατάξεις των αγροτών Σύνταξη επιμέλεια Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN Σ ε λ ί δ α 2 Α. Θέματα Μητρώου Ερώτηση 1: Αγρότης του ειδικού καθεστώτος

Διαβάστε περισσότερα

Amendments to the Cyprus private yachts regime

Amendments to the Cyprus private yachts regime Indirect Tax update Issue 107 20 May 2015 Amendments to the Cyprus private yachts regime For any further clarifications you may have, please contact: Harry Charalambous Board Member Michael Grekas Senior

Διαβάστε περισσότερα

Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφόρηση ή διευκρίνιση παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με το Τμήμα Φορολογίας στο τηλέφωνο κα. Μαρία Κυριάκου.

Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφόρηση ή διευκρίνιση παρακαλώ όπως επικοινωνείτε με το Τμήμα Φορολογίας στο τηλέφωνο κα. Μαρία Κυριάκου. Λευκωσία, 21 Ιουλίου 2016 ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: Όλα τα Μέλη ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΣΦΑΛΩΝ ΧΡΕΩΝ Κυρία/ε, Συνημμένα θα βρείτε την ερμηνευτική εγκύκλιο του Τμήματος Φορολογίας που αναφέρεται στην Απαλλαγή Επισφαλών Χρεών. Η

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2013

Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2013 επί Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2013 Περιεχόμενα επί σε μερίσματα Νέες που θα επικυρωθούν το 2014 Αυξήσεις συντελεστών Μετατροπή ξένου νομίσματος Αλλαγές στους κανόνες τιμολόγησης Σχέδιο ταμειακής λογιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Μηχανογραφημένης Λογιστικής

Εργαστήριο Μηχανογραφημένης Λογιστικής 1 Προϋποθέσεις έναρξης ατομικής επιχείρησης (μικρής οντότητας) με κύκλο εργασιών 1.500.000 -απλογραφικό λογιστικό σύστημα 1. Εύρεση ΚΑΔ (Κωδικοί Αρίθμησης Δραστηριότητας). Αφορά τον κωδικό της επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΙ - ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΙ - ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΙΙ - ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ 1. ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΑΓΟΡΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ 2. ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ 1. ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΑΓΟΡΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ 1.1 Η λειτουργία των λογαριασμών

Διαβάστε περισσότερα

Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας

Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας Ενημερωτικό Έντυπο 9 Σεπτεμβρίου 2014 Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ KPMG Άγγελος Γρηγοριάδης Πρόεδρος KPMG Τ:22 209 245 E:agregoriades@kpmg.com Γιώργος Μαρκίδης Διοικητικός Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Ι. Ενότητα #6: Λογιστική των Αποθεμάτων. Δημήτρης Τζελέπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Ι. Ενότητα #6: Λογιστική των Αποθεμάτων. Δημήτρης Τζελέπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Ι Ενότητα #6: Λογιστική των Αποθεμάτων Δημήτρης Τζελέπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Σκοποί ενότητας Σκοπός της ενότητας είναι να παρουσιάσει τα ενδελεχώς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ VIES ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ VIES

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ VIES ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ VIES ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ VIES Το VIES (VAT Information Exchange System) είναι το σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με το ΦΠΑ με άλλα ΚΜ, στα πλαίσια της διοικητικής συνεργασίας μεταξύ των ΚΜ. Οι πληροφορίες που

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρήσεις που τηρούν ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ.

Επιχειρήσεις που τηρούν ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ. Επιχειρήσεις που τηρούν ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ. ΕΣΟΔΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ (Υποβολή ανά ΜΗΝΑ) ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ - ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ: Η καταχώρηση των παραστατικών θα γίνει χρησιμοποιώντας σαν είδος παραστατικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α (ΦΠΑ) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Δ (ΦΑΣ) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΠΑ. Σεπτέμβριος 2015. Copyright 2010-2015 - Sunsoft Μονοπρόσωπη ΕΠΕ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΠΑ. Σεπτέμβριος 2015. Copyright 2010-2015 - Sunsoft Μονοπρόσωπη ΕΠΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΠΑ Σεπτέμβριος 2015 Copyright 2010-2015 - Sunsoft Μονοπρόσωπη ΕΠΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ BACK-UP ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ! ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΘΑ

Διαβάστε περισσότερα

0 ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Kavoviouoi υε Βάση το όοθοο 25(9^ και (10)

0 ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Kavoviouoi υε Βάση το όοθοο 25(9^ και (10) Ε.Ε. Παρ. ΠΙ (Ι) 789 Κ.Δ.Π. 208/91 Αρ. 2619,19.7.91 Αριθμός 208 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φόρος Εισροών) Κανονισμοί του 1991 που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 25(9) και

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσιών για. ιοικητικού Φόρτου. 21 Μαρτίου 2011

Υπηρεσιών για. ιοικητικού Φόρτου. 21 Μαρτίου 2011 Έργο παροχής Υπηρεσιών για Μείωση του ιοικητικού Φόρτου 21 Μαρτίου 2011 Περιεχόμενα 1. Βελτίωση του Ρυθμιστικού Πλαισίου 2. Το Έργο 3. Αποτελέσματα Έργου 4. Συνέχεια - Επόμενα βήματα 21/03/2011 2 Βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Απαιτήσεις (ΔΛΠ 39) Διδάσκων: Δρ. Γεώργιος Α. Παπαναστασόπουλος Εισαγωγή Οι απαιτήσεις είναι βασικά αντικείμενο του: ΔΛΠ 39 «Χρηματοπιστωτικά Μέσα: Αναγνώριση και Επιμέτρηση» (Financial

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Καθεστώς ΦΠΑ (39Β)

Ειδικό Καθεστώς ΦΠΑ (39Β) Ειδικό Καθεστώς ΦΠΑ (39Β) 1 Τι είναι το Ειδικό Καθεστώς Φ.Π.Α. Σύμφωνα με την ΠΟΛ.1214/2014 το Ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. 39Β προβλέπει ότι όσες επιχειρήσεις πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε σήμερα τα πέντε νομοσχέδια που αποτελούν το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Συγκεκριμένα, έχουν εγκριθεί τα πιο κάτω:

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε σήμερα τα πέντε νομοσχέδια που αποτελούν το πλαίσιο αφερεγγυότητας. Συγκεκριμένα, έχουν εγκριθεί τα πιο κάτω: Economics Alert 18 Απριλίου 2015 Πλαίσιο Αφερεγγυότητας Η εφαρμογή των Νόμων αρχίζει με την ενσωμάτωση των τροπολογιών που ψηφίστηκαν και τη δημοσίευση τους στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Η Βουλή

Διαβάστε περισσότερα

Economics Alert. 10 ο Διάταγμα για περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές. 25 Απριλίου 2013

Economics Alert. 10 ο Διάταγμα για περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές. 25 Απριλίου 2013 Economics Alert 25 Απριλίου 2013 10 ο Διάταγμα για περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές 1.To παρόν Διάταγμα θα αναφέρεται ως το περί της Επιβολής Προσωρινών Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές σε Περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Amendments to the Cypriot regime for hiring of pleasure boats

Amendments to the Cypriot regime for hiring of pleasure boats Indirect Tax Update Issue 105 19 September 2014 Amendments to the Cypriot regime for hiring of pleasure boats For any further clarifications you may have, please contact: Harry Charalambous Board Member

Διαβάστε περισσότερα

Για τους κατόχους λογαριασμού HSS, οι δηλώσεις καρτών απαριθμούν με λεπτομέρειες το Φ.Π.Α.

Για τους κατόχους λογαριασμού HSS, οι δηλώσεις καρτών απαριθμούν με λεπτομέρειες το Φ.Π.Α. Μέσω τραπέζης Κάρτες αγορών Εκτός από τους μηνιαίους πιστωτικούς λογαριασμούς, δεχόμαστε τις κάρτες αγορών που εκδίδονται από όλες τις μεγάλες τράπεζες και επιπλέον τις All Star και American Express, έτσι

Διαβάστε περισσότερα

Δ ι α φ ά ν ε ι ε ς β ι β λ ί ο υ

Δ ι α φ ά ν ε ι ε ς β ι β λ ί ο υ Δ ι α φ ά ν ε ι ε ς β ι β λ ί ο υ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 ο ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ Τι θα δούμε σε αυτό το κεφάλαιο Τι είναι απαίτηση Ποια είναι τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία Πως διακρίνονται οι απαιτήσεις Πιστωτικοί

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ.: Νοεμβρίου, Θέμα: Μισθώσεις σκαφών αναψυχής

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ.: Νοεμβρίου, Θέμα: Μισθώσεις σκαφών αναψυχής ` ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 1471 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 13.31.026.007 Αρ. Τηλ.: 22-601890 Αρ. Φαξ.: 22-660484 25 Νοεμβρίου, 2015 Ερμηνευτική Εγκύκλιος αρ. 198 Προς όλους τους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ. Ενότητα 6: Λογιστική των Αποθεμάτων Εισηγητής: Δασκαλόπουλος Ευάγγελος

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ. Ενότητα 6: Λογιστική των Αποθεμάτων Εισηγητής: Δασκαλόπουλος Ευάγγελος ΤΕΙ Ιονίων Νήσων ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Ενότητα 6: Λογιστική των Αποθεμάτων Εισηγητής: Δασκαλόπουλος Ευάγγελος Έννοια των Αποθεμάτων Αποθέματα: Τα υλικά αγαθά που ανήκουν στην επιχείρηση και διακρίνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα, 21/12/2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 4786 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Η έκδοση 3.20.21 του ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ υποστηρίζει την έκδοση της νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ, η οποία πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Φορολόγηση της Μίσθωσης ή/και Ενοικίασης Ακίνητης Ιδιοκτησίας

Φορολόγηση της Μίσθωσης ή/και Ενοικίασης Ακίνητης Ιδιοκτησίας Φορολόγηση της Μίσθωσης ή/και Ενοικίασης Ακίνητης Ιδιοκτησίας Σύμφωνα με τον Τροποποιητικό Νόμο περί ΦΠΑ (Ν. 157(Ι)/2017) και την ερμηνευτική Εγκύκλιο (220 ΦΠΑ) καθίσταται υποχρεωτική η φορολόγηση της

Διαβάστε περισσότερα

3. Ημερομηνία ένταξης στο ειδικό καθεστώς:

3. Ημερομηνία ένταξης στο ειδικό καθεστώς: ΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΙ ΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 39.β του Κώδικα ΦΠΑ Με την παρούσα δηλώνω υπεύθυνα ότι πληρώ τις προϋποθέσεις και επιθυμώ την ένταξή μου στο ειδικό καθεστώς καταβολής του φόρου κατά την είσπραξη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Α.Π. 314/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3518 της 27ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2001 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 314 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. /νση Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ: ΑΠΟ ΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ T.K Αθήνα ΙΑΝΟΜΗΣ Πληροφορίες Β. εδεµάδης Τηλέφωνο FAX

Ταχ. /νση Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ: ΑΠΟ ΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ T.K Αθήνα ΙΑΝΟΜΗΣ Πληροφορίες Β. εδεµάδης Τηλέφωνο FAX ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Aθήνα 5 Μαϊου 2005 Γ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αρ.Πρωτ.1047218/1962/446/0014 ΙΕΥΘΥΝΣΗ 14η ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Α ΠΟΛ. 1072 ΙΕΥΘΥΝΣΗ Κ.Β.Σ. ΤΜΗΜΑ Β Ταχ. /νση Σίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ FRONT OFFICE ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ FRONT OFFICE ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ FRONT OFFICE ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ Από το Menu των Τμημάτων, δημιουργούμε με νέα καταχώρηση το τμήμα όπου θα χρεώνεται ο Φόρος Διαμονής. Ο ΦΠΑ που αντιστοιχεί πρέπει να είναι μηδενικός.

Διαβάστε περισσότερα

Indirect Tax Update Ν. 65 26 August 2011

Indirect Tax Update Ν. 65 26 August 2011 Indirect Tax Update Ν. 65 26 August 2011 For further clarifications you can contact the following KPMG VAT experts: Harry Charalambous Τ: 22 209 300, E: hcharalambous@kpmg.com Michael Halios Τ: 24 200

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Από τις Ρυθμίσεις επιλέγουμε Διαμόρφωση

ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Από τις Ρυθμίσεις επιλέγουμε Διαμόρφωση Περιεχόμενα ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ... 0 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ... 1 ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ... 1 Πελάτες, Προμηθευτές, Είδη Αποθήκης... 1 Εισαγωγή από τράπεζα... 2 ΑΓΟΡΕΣ & ΕΞΟΔΑ... 3 Είδη... 3 Υποχρεώσεις... 4 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /01/2008 Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr)

ΠΟΛ /01/2008 Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr) Πίνακας περιεχομένων Θέμα: Διευκρινίσεις και οδηγίες για την επιστροφή ΦΠΑ σύμφωνα με την ΑΥΟ ΠΟΛ.1003/3-1-2008 Α) Ακύρωση πράξης προσδιορισμού του φόρου για να καταστεί δυνατή η υποβολή τροποποιητικής

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρήσεις που τηρούν ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ.

Επιχειρήσεις που τηρούν ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ. Επιχειρήσεις που τηρούν ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ. ΕΣΟΔΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ (Υποβολή ανά ΜΗΝΑ) ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ: Ότι χρησιμοποιούσατε μέχρι τώρα για τις Χονδρικές Πωλήσεις (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 1 από 51 2015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 2 από 51 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (Φ.Π.Α.)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (Φ.Π.Α.) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (Φ.Π.Α.) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Προστιθέμενη αξία προϊόντος Ορισμός ΦΠΑ Εφαρμογή ΦΠΑ Απαλλασσόμενες συναλλαγές Συντελεστές ΦΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ : ΜΑΡΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΓΟΡΩΝ-ΠΩΛΗΣΕΩΝ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ-ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ

ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ : ΜΑΡΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΓΟΡΩΝ-ΠΩΛΗΣΕΩΝ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ-ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ :... ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΓΟΡΩΝ-ΠΩΛΗΣΕΩΝ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΑΓΙΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ-ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΧΡΗΣΗ :... 1 2 3 4 5 7 Κωδικός λογαριασμού/ Περιγραφή Στοιχεία παραστατικού Μνημονεύεται η Χειρόγραφο/ Πλήρης & επαρκής

Διαβάστε περισσότερα

0 ΠΕΡΙ. ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ fogvoviouoi υε Βάση το άοθοο 33(U και (2)

0 ΠΕΡΙ. ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ fogvoviouoi υε Βάση το άοθοο 33(U και (2) Ε. Παρ. ΠΙ (Ι) 825 Κ.ΔJI. 213/91 Αρ. 2619,19.7.91 Αριθμός 213 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φορολογικά Τιμολόγια) Κανονισμοί του 1991 που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 33(1)

Διαβάστε περισσότερα

Νέες Λειτουργίες Αγορών / Πωλήσεων Γενικά

Νέες Λειτουργίες Αγορών / Πωλήσεων Γενικά Νέες Λειτουργίες Αγορών / Πωλήσεων Γενικά Με βάση το άρθρο 11 του ν.4308/2014 Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και την εγκύκλιο ΠΟΛ.1003/2014 έχει αλλάξει ο χρόνος έκδοσης των τιμολογίων στο τέλος κάθε έτους.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Στο πρόγραμμα κάνουμε είσοδο πληκτρολογώντας Username DC Password DC Βασικά πλήκτρα F8 κάνει εκτύπωση (πρέπει να είμαστε στο κατάλληλο πεδίο) F9 κάνει αναζήτηση F12 κάνει

Διαβάστε περισσότερα

797 ΚΛΠ. 209/91 0 ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Κανόνι QUOj υε Βάση το άοθοο 25 (7) Το Υπουργικό Συμβούλιο ασκώντας τις

797 ΚΛΠ. 209/91 0 ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ Κανόνι QUOj υε Βάση το άοθοο 25 (7) Το Υπουργικό Συμβούλιο ασκώντας τις E.E. Παρ. ΠΙ (I) Αρ. 2619,19.7.91 797 ΚΛΠ. 209/91 Αριθμός 209 Οι περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Επιστροφές και Πιστώσεις) Κανονισμοί του 1991 που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Το matchpoint.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης ειδών τέννις. Λειτουργεί με την υποστήριξη της εταιρείας:

Το matchpoint.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης ειδών τέννις. Λειτουργεί με την υποστήριξη της εταιρείας: ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ-ΟΡΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ Το matchpoint.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης ειδών τέννις. Λειτουργεί με την υποστήριξη της εταιρείας: MATCHPOINT / ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟΥ M. - ΜΠΑΝΕΛΛΑΣ A. ΟΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Υπ. Οικ. Πολ. 1079/19.03.2014

Υπ. Οικ. Πολ. 1079/19.03.2014 Υπ. Οικ. Πολ. 1079/19.03.2014 Παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων επί των διατάξεων της απόφασης ΠΟΛ. 1055/17.2.2014 (ΦΕΚ 438 Β/24.02.2014) «Συμπλήρωση - Τροποποίηση των διατάξεων της απόφασης ΠΟΛ. 1281/2013

Διαβάστε περισσότερα

Μέσω τραπέζης GR Κάρτες αγορών

Μέσω τραπέζης GR Κάρτες αγορών Μέσω τραπέζης ΤΡΑΠΕΖΑ IBAN ΕΘΝΙΚΗ ΟΨΕΩΣ GR7701102080000020847036777 ΕΘΝΙΚΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣGR2601102080000020847048947 ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR8701722370005237007323598 ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ GR4801722230005223022833810 ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Published on TaxExperts (

Published on TaxExperts ( Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις για την ορθή και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 13-17 του ν.3296/2004, μετά την τροποποίησή τους με το άρθρο 79 του ν.3842/2010 (ΦΕΚ 58 Α) ΠΟΛ. 1128-02/0/2011

Διαβάστε περισσότερα

Περαιτέρω χαλαρώσεις στο 8ο Διάταγμα της ΚΤΚ. Μικραίνουν οι περιορισμοί!

Περαιτέρω χαλαρώσεις στο 8ο Διάταγμα της ΚΤΚ. Μικραίνουν οι περιορισμοί! 15 Απριλίου 2013 Περαιτέρω χαλαρώσεις στο 8ο Διάταγμα της ΚΤΚ Μεταξύ άλλων, οι μεταφορές χρημάτων (transfers) σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα εντός της Δημοκρατίας: (i) αυξάνονται από 2.000 σε 3.000, για φυσικό

Διαβάστε περισσότερα

Δρ.Ιωάννης Ντόκας ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΣΟ

Δρ.Ιωάννης Ντόκας ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΣΟ Λογιστικά Σφάλματα Καλούνται τα σφάλματα τα οποία γίνονται στα βιβλία μιας λογιστικής μονάδας. υνήθως η εμφάνιση τους αποδίδεται σε λανθασμένη μεταφορά ποσών στο γενικό καθολικό ή τα αναλυτικά καθολικά,

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 6. Άρθρο 6 Τιµολόγηση Συναλλαγών (Παράγραφοι 1-18)

Ενότητα 6. Άρθρο 6 Τιµολόγηση Συναλλαγών (Παράγραφοι 1-18) Ενότητα 6 Άρθρο 6 Τιµολόγηση Συναλλαγών (Παράγραφοι 1-18) Τιµολόγιο (Εκδίδεται.) 1. Εκδίδεται τιµολόγιο, τουλάχιστον διπλότυπο για: την πώληση αγαθών για ίδιο λογαριασµό ή για λογαριασµό τρίτου την παροχή

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Καθεστώς Φ.Π.Α (39β) Αντιγραφή Παραμέτρων των Παραγόμενων Άρθρων/Εγγραφών

Ειδικό Καθεστώς Φ.Π.Α (39β) Αντιγραφή Παραμέτρων των Παραγόμενων Άρθρων/Εγγραφών Ειδικό Καθεστώς Φ.Π.Α (39β) Αντιγραφή Παραμέτρων των Παραγόμενων Άρθρων/Εγγραφών Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 1 Εύρεση και Ορισμός Παραμέτρων Παραγόμενων Άρθρων... 4 2 Αντιγραφή Παραμέτρων από Εταιρία...

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία Προς: Όλα τα Μέλη Από: Γενικό Γραμματέα Θέμα: Παροχές σε Είδος Benefits in Kind. Αγαπητά Μέλη,

Λευκωσία Προς: Όλα τα Μέλη Από: Γενικό Γραμματέα Θέμα: Παροχές σε Είδος Benefits in Kind. Αγαπητά Μέλη, Λευκωσία 8.1.2019 Προς: Όλα τα Μέλη Από: Γενικό Γραμματέα Θέμα: Παροχές σε Είδος Benefits in Kind Αγαπητά Μέλη, Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Φορολογίας έκδωσε Ενημερωτικό Έντυπο στο οποίο επεξηγούνται

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Ανακοίνωση Επικοινωνία

Εισαγωγή Ανακοίνωση Επικοινωνία Φορολογικό ενημερωτικό δελτίο Ιανουάριος 2012 ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΗΜΑΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛ.1214/30.9.2014 Ειδικό καθεστώς καταβολής ΦΠΑ κατά τον χρόνο της είσπραξης σύµφωνα µε το άρθρο 39.β του Κώδικα ΦΠΑ ΠΟΛ 1214/2014 (ΦΕΚ Β' 2601/30-09-2014) Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

β) των παραγράφων 1, περιπτώσεις α, γ δ, ε, στ και ζ και 2 του άρθρου 20, γ) των παραγράφων 1, περιπτώσεις α, γ και δ και 2 του άρθρου 22α,

β) των παραγράφων 1, περιπτώσεις α, γ δ, ε, στ και ζ και 2 του άρθρου 20, γ) των παραγράφων 1, περιπτώσεις α, γ και δ και 2 του άρθρου 22α, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 14η ΦΠΑ & Ε.Φ. - ΤΜΗΜΑ ΑΆ Αθήνα, 2 Αυγούστου 1993 Αριθμ.Πρωτ.: 1103551/8478/Α.0014 ΠΟΛ.1262/2.8.1993 ΘΕΜΑ: ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ. - Διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ειδικό καθεστώς καταβολής ΦΠΑ κατά τον χρόνο της είσπραξης, σύμφωνα με το άρθρο 39.β του Κώδικα ΦΠΑ»

ΘΕΜΑ: «Ειδικό καθεστώς καταβολής ΦΠΑ κατά τον χρόνο της είσπραξης, σύμφωνα με το άρθρο 39.β του Κώδικα ΦΠΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 1. 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Α 2. 15 η Δ/ΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Α, Β ΙΙ. Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 1995 Αρ. Πρωτ.: /8911/1807/0014

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 1995 Αρ. Πρωτ.: /8911/1807/0014 ΠΟΛ.1029/2.2.1995 Οροι, προϋποθέσεις και διαδικασία απαλλαγής από το Φ.Π.Α. της αγοράς στο εσωτερικό της χώρας, της εισαγωγής και της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών που πραγματοποιούν τα "Καταστήματα

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. Άρθρου 39β

Ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. Άρθρου 39β Ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. Άρθρου 39β Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Παραμετροποίηση εφαρμογής... 3 1 Εταιρείες που δεν εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς - είναι λήπτες τιμολογίων από υποκείμενους που έχουν ενταχθεί

Διαβάστε περισσότερα

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/circular/11755/print/printer

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/circular/11755/print/printer Σελίδα 1 από 5 ΠΟΛ.1003/3.1.2011 Κοινοποίηση διατάξεων των άρθρων 4 & 19 του ν.3899 (ΦΕΚ 212 Α/17.12.2010) Αθήνα, 03.01.2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικός Χρηστικός Οδηγός Φορολογικών Υποχρεώσεων Αγροτών

Συνοπτικός Χρηστικός Οδηγός Φορολογικών Υποχρεώσεων Αγροτών Συνοπτικός Χρηστικός Οδηγός Φορολογικών Υποχρεώσεων Αγροτών Έχετε αγροτικό εισόδημα; Δείτε ποιες είναι οι βασικές φορολογικές σας υποχρεώσεις. ΠΡΟΛΟΓΟΣ Για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους

Διαβάστε περισσότερα

1096 Κ.Δ.Π. 132/98. Αριθμός 132 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ

1096 Κ.Δ.Π. 132/98. Αριθμός 132 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3241, 15.5.98 1096 Κ.Δ.Π. 132/98 Αριθμός 132 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΝΟΜΟΣ Αναφορικά με τη Γνωστοποίηση με αριθμό 289 που δημοσιεύτηκε στο Παράρτημα Τρίτο της Επίσημης Εφημερίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΥΣΚΑΣ Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ - 1 / 5 - ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΝΟΥΣΚΑΣ Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ - 1 / 5 - ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Καλή σας ημέρα, Αλλαγών συνέχεια λοιπόν και σε αυτό το email θα επισημάνουμε συνοπτικά τις κυριότερες αλλαγές που προκύπτουν στην έκδοση των παραστατικών. Καταρχήν, ο γνωστός Κ.Β.Σ. (Κώδικας Βιβλίων &

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΚΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 27ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΚΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις KjiJI. 213/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2821 της 27ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΚΠΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 213 Ο ΠΕΡΙ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τιμοκατάλογος για τους προμηθευτές της Vestas

Τιμοκατάλογος για τους προμηθευτές της Vestas Τιμοκατάλογος για τους προμηθευτές της Vestas Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα μας για την τελευταία έκδοση: www.vestas.com/invoicing Προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη επεξεργασία των τιμολογίων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 5% ΦΠΑ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 5% ΦΠΑ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ CHELCO VAT LTD ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΦΠΑ Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΕΛΕΠΗ, Διευθύνοντος Συμβούλου ΤΕΥΧΟΣ 3 Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 5% ΦΠΑ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ γνώση Η θεωρητική και πρακτική κατανόηση ενός θέματος η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Ή ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΑΠΗΤΩΝ & ΜΟΚΕΤΩΝ 2016

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Ή ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΑΠΗΤΩΝ & ΜΟΚΕΤΩΝ 2016 Π. Φάληρο 29.2.2016 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Ή ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΑΠΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΚΕΤΩΝ (ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ) Στη συνέχεια του σημειώματός μας από 6.3.2014, ύστερα από το ν. 4308/2014 (Ε.Λ.Π.) συμπληρώνουμε τα εξής: 1)

Διαβάστε περισσότερα

Λογιστική ΙΙ. Υποχρεώσεις. Ν. Ηρειώτης Δ. Μπάλιος Β. Ναούμ. Ν. Ηρειώτης Δ. Μπάλιος Β. Ναούμ

Λογιστική ΙΙ. Υποχρεώσεις. Ν. Ηρειώτης Δ. Μπάλιος Β. Ναούμ. Ν. Ηρειώτης Δ. Μπάλιος Β. Ναούμ Λογιστική ΙΙ Υποχρεώσεις Τι θα δούμε σε αυτή την ενότητα Την έννοια της υποχρέωσης Πως διακρίνονται οι υποχρεώσεις Λογαριασμούς υποχρεώσεων Παραδείγματα βάσει Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων Η έννοια της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΘEMA: Φορολογική μεταχείριση χορηγούμενης έκπτωσης προς το Δημόσιο, που αφορά δαπάνες για μεταφορά μαθητών έτους 2010.

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΘEMA: Φορολογική μεταχείριση χορηγούμενης έκπτωσης προς το Δημόσιο, που αφορά δαπάνες για μεταφορά μαθητών έτους 2010. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1.ΔΙΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15 η ) ΤΜΗΜΑ Β 2.Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (12

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ. Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 Ταχ. Κώδικας: ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Αικ. Καρύδα-Πην. Ζωγράφου

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ. Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 Ταχ. Κώδικας: ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Αικ. Καρύδα-Πην. Ζωγράφου Αθήνα, 6/3/2010 ΠΟΛ: 1018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Α 15 η Δ/νση Κ.Β.Σ. ΤΜΗΜΑTA Α B

Διαβάστε περισσότερα

* ΦΠΑ * Νο. 29

* ΦΠΑ * Νο. 29 -- 825 -- * ΦΠΑ * Νο. 29 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 22 Ιουλίου 1996 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ.: 1083953/4559/1298/0014 Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ.: 1212 ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Διεύθυνση 14η ΦΠΑ &

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΟΖΥΓΙΟ

ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΔΟΜΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 4.0 Στόχοι κεφαλαίου 4.2 Ενημέρωση 4.2.1 Κανόνες σχετικά με την ενημέρωση 4.2.2 Υπόλοιπα λογαριασμών 4.3 Ισοζύγιο 4.3.1 Στόχοι κατάρτισης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ Ανακεφαλαίωση διαφοροποιήσεων των ΕΛΠ - Σχέδιο λογαριασμών

ΟΜΑΔΑ Ανακεφαλαίωση διαφοροποιήσεων των ΕΛΠ - Σχέδιο λογαριασμών ΟΜΑΔΑ- Αποθέματα Χρήση στατιστικών μεθόδων προσδιορισμού της ποσότητας αποθεμάτων Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται για την μέτρηση της ποσότητας των αποθεμάτων στο τέλος της περιόδου σε περιπτώσεις που η

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. πρωτ.: 38140/ΕΥΘΥ /09/ Οδηγίες προς τους φορείς δ

Αρ. πρωτ.: 38140/ΕΥΘΥ /09/ Οδηγίες προς τους φορείς δ Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Οδηγίες προς τους φορείς διαχείρισης σχετικές με τη χρηματοδότηση του μη επιλέξιμου ΦΠΑ σε συγχρηματοδοτούμενα έργα των Ε.Π. του Ε.Σ.Π.Α. Εισαγωγή Α1. Περίοδοι επιλεξιμότητας

Διαβάστε περισσότερα

Επίλυση αμφισβητήσεων, αξιώσεων και αντιστροφών χρέωσης.

Επίλυση αμφισβητήσεων, αξιώσεων και αντιστροφών χρέωσης. Επίλυση αμφισβητήσεων, αξιώσεων και αντιστροφών χρέωσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα με μια παραγγελία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είμαστε εδώ για να σας καθοδηγήσουμε. Πιθανές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου

Οδηγίες για την Υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου Οδηγίες για την Υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου 1/24 SingularLogic Control 1 ιαχείριση ιακινήσεων Πετρελαίου 1.1 Γενική Περιγραφή Η υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου απευθύνεται σε πρατηριούχους

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Αθήνα, 3 Απριλίου 2007

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Αθήνα, 3 Απριλίου 2007 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Αθήνα, 3 Απριλίου 2007 ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αρ. Πρωτ. 1034439/1238/ΔΕ-Α' ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΜΗΜΑ A' ΠΟΛ. 1064 Ταχ. Δ/νση: Κ. Σερβίας 10 Ταχ. Κώδ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με τον έλεγχο που πραγματοποιείται στα πλαίσια της Αμοιβαίας

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με τον έλεγχο που πραγματοποιείται στα πλαίσια της Αμοιβαίας ΠΟΛ.1050/11.2.2000 Διευκρινίσεις σχετικά με τον έλεγχο που πραγματοποιείται στα πλαίσια της Αμοιβαίας Συνδρομής, μέσω του συστήματος VIES, των ενδοκοινοτικών ή μη αποκτήσεων μεταχειρισμένων και υπαγόμενων

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 6. Τιμολόγηση Συναλλαγών

Άρθρο 6. Τιμολόγηση Συναλλαγών Άρθρο 6 Τιμολόγηση Συναλλαγών 1. Για την πώληση αγαθών για ίδιο λογαριασμό ή για λογαριασμό τρίτου και την παροχή υπηρεσιών από υπόχρεο απεικόνισης συναλλαγών σε άλλο υπόχρεο, σε πρόσωπα της παραγράφου

Διαβάστε περισσότερα

ΛΠ 12 Φόροι Εισοδήµατος. IAS 12 Income Taxes

ΛΠ 12 Φόροι Εισοδήµατος. IAS 12 Income Taxes ΛΠ 12 Φόροι Εισοδήµατος 2 1Σκοπός Σκοπός αυτού του Προτύπου είναι να καθορίσει τον λογιστικό χειρισµό των φόρων εισοδήµατος. Το προέχον θέµα στη λογιστική των φόρων εισοδήµατος είναι το πώς θα πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Σας ενημερώνει ως προς τον Φ.Π.Α. ταξιδιωτών εγκατεστημένων σε ξένη χώρα πλην Ε.Ε. Για το θέμα αυτό εκδόθηκε η ΠΟΛ.1338/30.12.1996 Αποφ. Υπ. Οικ. η οποία τροποποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία αποτελεσματικών λογαριασμών

Λειτουργία αποτελεσματικών λογαριασμών Λειτουργία αποτελεσματικών λογαριασμών Περιεχόμενα Λειτουργία ομάδας 2.1 Λειτουργία ομάδας 6.4 Λειτουργία ομάδας 7.7 Προσδιορισμός Κόστους Πωληθέντων...10 Λειτουργία ομάδας 2 Οι λογαριασμοί απογραφών έναρξης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ. Θέμα: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ: Ρέγκλη Γεωργίου e-mail: gkreglis@otenet.gr Κινητό: 6944.273144

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ. Θέμα: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ: Ρέγκλη Γεωργίου e-mail: gkreglis@otenet.gr Κινητό: 6944.273144 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Αρ. Πρωτ. 647 Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2014 Θέμα: «Μη επιβολή ΦΠΑ σε τεχνικά έργα μετά τον Ν.4281/2014, αρ. 1 10 και την με Αρ. Πρ. 47159/ΕΥΘΥ 1045/25.9.2014 του Υπ. Ανάπτυξης» Υπόμνημα του

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτήσεις τιμολόγησης

Απαιτήσεις τιμολόγησης Απαιτήσεις τιμολόγησης Για να διασφαλίσετε την ταχεία και έγκαιρη διευθέτηση των τιμολογίων σας, διαβάστε προσεκτικά τις ακόλουθες οδηγίες. Υποχρεωτικές Απαιτήσεις Οι ακόλουθες απαιτήσεις είναι υποχρεωτικές.

Διαβάστε περισσότερα

I. Υποπαράγραφος Β.1, παρ. 1 και 2 και Υποπαράγραφος Β.2, παρ. 1 και 2: Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα ΦΠΑ και Κ.Φ.Α.Σ., σχετικά με τους αγρότες

I. Υποπαράγραφος Β.1, παρ. 1 και 2 και Υποπαράγραφος Β.2, παρ. 1 και 2: Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα ΦΠΑ και Κ.Φ.Α.Σ., σχετικά με τους αγρότες ΠΟΛ.1116/24.4.2014 Κοινοποίηση των διατάξεων των Υποπαραγράφων Β.1 και Β.2, παράγραφοι 1 και 2, της Παραγράφου Β' του άρθρου τρίτου του ν.4254/2014 (ΦΕΚ Α' 85/7.4.2014) σχετικά με τους αγρότες και παροχή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΔΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ. Άρθρο 143 Αντικείμενο Διαδικασίας Εκκαθάρισης Αποκλίσεων

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΔΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ. Άρθρο 143 Αντικείμενο Διαδικασίας Εκκαθάρισης Αποκλίσεων ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΔΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ Άρθρο 143 Αντικείμενο Διαδικασίας Εκκαθάρισης Αποκλίσεων Η Εκκαθάριση Αποκλίσεων περιλαμβάνει τη διευθέτηση των συναλλαγών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΠΑ

ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΠΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2: ΠΑΡΟΧΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΠΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013-30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα