Πώς να Ξεχωρίζουν τα Προϊόντα σας έναντι των Άλλων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πώς να Ξεχωρίζουν τα Προϊόντα σας έναντι των Άλλων"

Transcript

1 Ενότητα 1: Τοποθέτηση Κεφάλαιο 5 Πώς να Ξεχωρίζουν τα Προϊόντα σας έναντι των Άλλων Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger

2 CONTENT Ενότητα 1: Τοποθέτηση των Προϊόντων Κεφάλαιο 5: Πώς να Ξεχωρίζουν τα Προϊόντα σας έναντι των Άλλων Autors: Dr. Andrea Grimm, Dr. Astin Malschinger IMPRINT Responsible for content: Austrian Marketing University of Applied Sciences, Campus Wieselburg of FH Wiener Neustadt, Austria, 3250 Wieselburg, Zeiselgraben Austrian Marketing University of Applied Sciences All rights to reproduction, distribution and translation reserved. Tel: 0043-(0) I: vertreten durch: Dr. Astin Malschinger This self-study program was realized thanks to the EU LifelongLearning program.

3 0. Σχετικά με αυτό το Κεφάλαιο Τι είναι η προϊοντική διαφοροποίηση; Διαφοροποίηση είναι η διαδικασία της διάκρισης ενός προϊόντος ή υπηρεσίας από τα αντίστοιχα των ανταγωνιστών σας. Τι θα μάθετε σε αυτό το κεφάλαιο Θα γνωρίσετε τα μοναδικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και του αγροκτήματός σας. Αυτά τα ξεχωριστά στοιχεία είναι σίγουρο ότι δημιουργούν πιστότητα στους καταναλωτές. Γιατί χρειάζεται να διαφοροποιήσουμε τα προϊόντα μας από των υπολοίπων; ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα το πιθανότερο είναι να περάσει απαρατήρητο από τους καταναλωτές και τελικά θα αποσυρθεί από την αγορά.

4 A. Α. ιαφοροποίηση: εισαγωγή Γάλα. Οι αγορές σε καταστήματα του εξωτερικού μπορεί να αποδειχτούν περιπετειώδεις. Μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε μια πληθώρα γαλακτοκομικών προϊόντων και μαρκών στο ράφι, όλα με παραπλήσιες τιμές. Προσπαθείτε να βρείτε ξεχωριστά στοιχεία που διαφοροποιούν το ένα προϊόν από το άλλο. Παρακάτω θα κάνετε ένα μικρό τεστ: 1. Ποια στοιχεία δείχνουν ότι αυτό το προϊόν είναι γάλα; Source: Source: Quelle: Παράδειγμα:: Χρώμα: το προϊόν είναι λευκό, υπάρχει μπλε γύρω από τη φωτογραφία Σχήμα συσκευασίας: ψηλό και τετραγωνισμένο Υλικό: tetrapak ή γυαλί Φωτογραφίες: τοπία, γάλα που χύνεται, φύση, αγελάδες, γεύσεις, κλπ.

5 Η προϊοντική κατηγορία του γάλακτος αναγνωρίζεται από διάφορα στερεοτυπικά χαρακτηριστικά: λευκό χρώμα, δυναμική εικονογράφηση. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία που διαφοροποιούν το γάλα. Μετά τα παραπάνω, τι καθορίζει την αγοραστική απόφαση; Μια επόμενη ερώτηση είναι: 2. Ποιο προϊόν θα αγόραζες; Γιατί; Μπορεί να παρατήρησες κάποια άλλα στοιχεία/χαρακτηριστικά. Ποια είναι αυτά; Η χειροποίητη συσκευασία ή το σχέδιο με τα λαχταριστά μούρα; Ή θα κατέληγες στο κλασσικό γάλα; Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, διάλεξες κάποιο λόγω της ξεχωριστής του εικόνας, το οποίο το διαχωρίζει από τα υπόλοιπα. Η σημαντικότητα της διαφοροποίησης Όπως είδαμε, είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις τα προϊόντα σου να ξεχωρίζουν σε σχέση με τα ανταγωνιστικά. Οι καταναλωτές θα πρέπει να ξεχωρίζουν τις χτυπητές λεπτομέρειες του προϊόντος σου άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τους παρέχεις αρκετά καλούς λόγους για να σε προτιμήσουν από τον ανταγωνισμό. Φωνή της εμπειρίας Οι ανταγωνιστές είναι σε αυτή την αγορά για πολύ περισσότερο καιρό απ ότι τα δικά μου προϊόντα. Ειλικρινά, δεν υπάρχουν χτυπητές διαφορές. Δώσε στους καταναλωτές ένα καλό λόγο να αγοράσουν το προϊόν σου και να κάνουν στροφή προς τη δική σου σειρά προϊόντων. Κοινές παγίδες Τα παρακάτω σημεία θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις σημαντικά λάθη: Παγίδα 1 Ανεπαρκής ή καθόλου διαφοροποίηση Πολλές εταιρείες αντιγράφουν ιδέες για προϊόντα και υπηρεσίες από τους ανταγωνιστές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η πιθανότητα να προσελκύσεις νέους καταναλωτές να είναι μικρή και τα προϊόντα σου να περάσουν απαρατήρητα. Σε αυτό το σημείο, η ανάλυση του ανταγωνισμού, ως μέρος της ανάλυσης της αγοράς, μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις αυτό το λάθος. Παγίδα 2 Διαφοροποίηση χωρίς ωφέλεια Πάντα να έχετε την ωφέλεια του καταναλωτή στο μυαλό σας. Το premium κρασί π.χ., δεν πρέπει να πωλείται σε χαμηλή τιμή για να διαφοροποιηθεί

6 από τα ανταγωνιστικά του γιατί η αγορά-στόχος σας μπορεί να μην ενδιαφερθεί. Το κοινό-στόχος μπορεί. Γίνε η μεσαία τάξη που ενδιαφέρεται για τις καλύτερες δυνατές τιμές. Τα ακατάλληλα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται για διαφοροποίηση δεν έχουν απαραίτητα αρνητική επίδραση στα προϊόντα σας. Παρ όλαυτά, η εικόνας της εταιρείας σας θα πληγεί.! Πριν αποφασίσετε ποια στρατηγική διαφοροποίησης θα ακολουθήσετε, σκεφτείτε τις προσδοκίες των καταναλωτών σε εσάς και στα προϊόντα σας. Ποιες θέλετε να ικανοποιηθούν με τη χρήση των προϊόντων σας; Παγίδα 3 Οι ανάγκες των καταναλωτών σας Οι περισσότεροι παραγωγοί γνωρίζουν ότι τα προϊόντα τους μπορούν να λύσουν συγκεκριμένα προβλήματα των καταναλωτών και άρα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Παρόλ αυτά, υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα αναγκών που πρέπει να καλυφθούν. Η κύρια ανάγκη για ένα αυτοκίνητο, για παράδειγμα, είναι η κίνηση. Η κίνηση όμως του αυτοκινήτου, δεν είναι η μόνη ανάγκη για την οποία κάποια συγκεκριμένα κοινά-στόχοι ενδιαφέρονται. Μπορεί να έχουν περισσότερες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν από τον παραγωγό. Εδώ περιλαμβάνονται το ευρύ δίκτυο service, η αποκλειστικότητα, η ασφάλεια, κλπ. Με άλλα λόγια, η εστίαση μόνο στη βασική ανάγκη του προϊόντος δεν θα κερδίσει απαραίτητα τους καταναλωτές. Αποτελεσματική διαφοροποίηση μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν έχετε καθορίσει τις ανάγκες του κοινού-στόχου σας, για παράδειγμα πραγματοποιώντας μια ανάλυση αναγκών. Παγίδα 4 Μη ικανοποιητική επικοινωνία(διαφήμιση) Η αποτελεσματική επικοινωνία(διαφήμιση) είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη εισαγωγή προϊόντος στην αγορά. Ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι το προϊόν σου, αν δεν το ξέρουν οι καταναλωτές δεν πρόκειται να πουλήσει. Αυτό δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθείτε μιας και είναι κοινή λογική. Κι όμως, τόσες πολλές εταιρείες φαίνεται να αγνοούν την σημαντικότητα της καλής επικοινωνίας(διαφήμισης), ιδιαίτερα οι μικρότερες εταιρείες που συνήθως έχουν και περιορισμένα κονδύλια για διαφήμιση.! Καθώς είστε μια μικρής κλίμακας παραγωγός αγροτικών προϊόντων χρειάζεται να απευθυνθείτε στους καταναλωτές σας και να έρθετε σε επαφή μαζί τους. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της προσωπικής επαφής με τους καταναλωτές. Η εμπειρία δείχνει ότι η φήμη (word of mouth) είναι το θετικό αποτέλεσμα από τη συνάντηση και την συζήτηση μεταξύ του προμηθευτή και των καταναλωτών. Αυτού του είδους η διαφήμιση είναι ανεκτίμητη. Το Κεφάλαιο για την Διαφήμιση θα παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες γι αυτό το θέμα.

7 B. Τρόποι να διαφοροποιήσετε τα προϊόντα σας Όπως έχουμε δει, μόνο η εστίαση στην κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών δεν είναι αρκετό για να τραβήξει την προσοχή τους. Το ερώτημα είναι πώς να ξεχωρίσει το προϊόν σας και πως να είναι αξιοπρόσεκτο. Κατ αρχήν θα πρέπει να γνωρίζετε τι ξέρουν για τα προϊόντα σας και για τα ανταγωνιστικά οι καταναλωτές. Το Πρακτικό Σεμινάριο σε αυτό το κεφάλαιο εξηγεί βήμα προς βήμα πως να κατηγοριοποιήσετε τους καταναλωτές σας. Τα ερωτηματολόγια που θα βρείτε θα σας βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Μπορείτε να τα προσαρμόσετε εύκολα στις ανάγκες σας. Χρησιμοποιώντας προϊοντικά χαρακτηριστικά για να ξεχωρίσετε Η χρήση προϊοντικών χαρακτηριστικών είναι πολύ κοινή στη προσπάθεια να ξεχωρίσουν αυτά από τα ανταγωνιστικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι συνήθως αξίες που περιγράφουν ανθρώπους. Σκεφθείτε ποιες αξίες θα χρησιμοποιούσατε για να περιγράψετε τη μητέρας σας, τον Pablo Picasso, την Julia Roberts. Μάλλον θα χρησιμοποιήσετε διαφορετικές αξίες για κάθε έναν. Ίσως να συνδέσετε τον Pablo Picasso με λέξεις όπως δημιουργικός και την Julia Roberts ως όμορφη ή καλοβαλμένη. Πετυχημένα παραδείγματα Visa Είναι όπους θες να είσαι BMW Πραγματική ευχαρίστηση οδήγησης Silhouette Βλέποντας χωρίς όρια Η MasterCard είναι ένα όχι και τόσο επιτυχημένο παράδειγμα. Ελάχιστοι καταναλωτές θυμούνται το slogan Έξυπνο Χρήμα.

8 Τα μεταποιημένα αγροτικά τρόφιμα προσφέρουν επίσης καλά παραδείγματα στο πως μπορείτε να διαφοροποιήσετε το προϊόν σας από τα υπόλοιπα, δίνοντας έμφαση στα χαρακτηριστικά του: εύγευστο, υγιεινό, τοπικό, ασφαλές, κλπ. Παραδείγματα: Χαρακτηριστικά για μικρούς παραγωγούς αγροτικών προϊόντων εύγευστο ασφαλές υγιεινό οικείο τοπικό Διαφοροποίηση μέσω της Παραγωγικής διαδικασίας Η παραγωγική διαδικασία έχει επίσης πολλές δυνατότητες για να διαφοροποιήσει τα προϊόντα σας από τα υπόλοιπα. Πολλές ζυθοποιείες για παράδειγμα, αναφέρονται σε αυστηρά καθορισμένους τρόπους παραγωγής εδώ και αιώνες. Ο αυστηρός τρόπος παραγωγής του Μονάχου είναι σε εφαρμογή από το Αυτοί οι τρόποι παραγωγής καθορίζουν τα επιτρεπόμενα υλικά. Ιδιαίτερα συστατικά. Τα τρόφιμα έχουν συνήθως στη συνταγή τους ένα ιδιαίτερο συστατικό που είναι μοναδικό. Το συστατικό της Danone, παραδείγματος χάρειν, ονομάζεται L.Casei Defensis, έτσι ώστε το προβιοτικό της ποτό Actimel να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα προϊόντα της κατηγορίας του. 1 Hingegen wurde das bayrische Reinheitsgebot erste 1516 verordnet.

9 Source: Ένα άλλο προϊόν είναι το LC1 της Nestle, το οποίο περιέχει τις ζύμες Streptococcus thermophilus και Lactobaccillus Johnsonii La1. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε το website του LC1 στο Source: Αν συγκρίνετε το Actimel με το LC1, θα δείτε γιατί το πρώτο είναι πολύ πετυχημένο, παρότι το LC1 κυριαρχούσε στην αγορά των προβιοτικών γιαουρτιών την εποχή που λανσαρίστηκε το Actimel. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Riccola. Τι περιέχει; Αρωματικά φυτά από τις Ελβετικές Άλπεις! Επιλεγμένα συστατικά. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείται ένα συγκεκριμένο συστατικό για να τονίσει τη μοναδικότητα του προϊόντος. Αυτό το συστατικό δεν το

10 χρησιμοποιεί κανένας από τους ανταγωνιστές. Παραδείγματος χάρειν, η VW ανέπτυξε την τεχνολογία Common Rail (CRT) ειδικά για τις μηχανές ντίζελ, ώστε να τις κάνει πιο αποδοτικές. Επίσης, όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα κεράσι Piemont σε κάθε συσκευασία Mon Cherie, όταν στην πραγματικότητα δεν υφίστανται κεράσια Piemont! Το καλύτερο συστατικό. Εδώ το προϊόν περιγράφεται ως έχων το καλύτερο συστατικό. Αποφυγή χρήσης διαφόρων συστατικών. Οι περιγραφές χωρίς γενετική τεχνολογία ή χωρίς συντηρητικά χρησιμοποιούνται συχνά για τα προϊόντα. Source: Η Hilcona ( δημιούργησε το slogan Εγγύηση καλής ποιότητας -100% απόλαυση, ισχυριζόμενη ότι τα προϊόντα της είναι χωρίς τεχνητά αρώματα, τεχνητές χρωστικές, υδρογονωμένα λίπη και συντηρητικά.! Αυτή η μέθοδος διαφοροποίησης έχει μικρές δυνατότητες για μικρούς παραγωγούς αγροτικών προϊόντων! Οι καταναλωτές προσμένουν ότι τα προϊόντα των αγροτών είναι χωρίς όλα αυτά τα συστατικά, παρότι αυτό δεν ισχύει πάντα. Το Balsamico Ξύδι αποτελεί ένα παράδειγμα ιδιαίτερης παραγωγικής διαδικασίας. Ο μούστος από τα σταφύλια της ποικιλίας Trebbiano ψήνεται και συμπυκνώνεται. Έπειτα εκχυλίζεται και αποθηκεύεται σε ξύλινα βαρέλια για κάποια χρόνια, όπως το κρασί. Κατά τη διάρκεια αυτή η στάθμη του

11 νερού μειώνεται ξανά και το ξύδι γίνεται πιο παχύρευστο. Αυτή η μέθοδος αποθήκευσης κάνει το Balsamico Ξύδι να ξεχωρίζει από τα άλλα ξύδια. Το Ισπανικό Χοιρομέρι Serrano έχει επίσης μοναδική μέθοδο παραγωγής. Αποκτά την υψηλή του ποιότητα μέσω της διαδικασίας ωρίμανσης στον αέρα. Η παραγωγική διαδικασία αυτού του χοιρομεριού και η συνταγή του είναι κατοχυρωμένα. Quelle: Η Frosta ( παράγει κατεψυγμένα προϊόντα και χρησιμοποιεί τον παραπάνω παραδοσιακό νόμο αγνότητας για να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της καθώς επίσης και το ότι τα προϊόντα της δεν περιέχουν κάποιες συγκεκριμένες ουσίες. Αυτή μάλιστα η κατηγορία είναι πολύ ξεχωριστή και γι αυτό κάνει τους καταναλωτές της να την θυμούνται.

12 Quelle: ΤΑΙΝΙΑ >> Frosta-purity law Frosta >> TV spot Frosta ww.youtube.com/watch?v=a22qjhqeday Η Vulcano, που έχει έδρα την Αυστρία, ( παράγει πρώτης ποιότητας (premium) χοιρομέρι Χρησιμοποιούμε μόνο λίγο αλάτι, μπαχαρικά και κάπνισμα κι έτσι επιτρέπουμε να αναπτυχθεί το άρωμα του κρέατος στο μέγιστό του. Τα προϊόντα μας ωριμάζουν για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι το οποίο τους προσδίδει φυσική γεύση. Το τελικό προϊόν είναι μια μοναδική λιχουδιά και προέρχεται από μια περιοχή που παραδοσιακά έχει ανθρώπους που ξέρουν να το εκτιμήσουν. FILM >> On the Vulcano Produktionsgemeinschaft

13 ιαφοροποίηση: γίνε ο πρώτος στην αγορά Αν είστε οι πρώτοι που λανσάρουν αυτό το προϊόν στην αγορά, θα δείτε τη μεγάλη προοπτική αυτής της συγκεκριμένης περίπτωσης διαφοροποίησης. Στη τελική, είναι ευκολότερο να θεωρηθείτε ως οι πρώτοι στην αγορά από το να προσπαθείτε να πείσετε τους καταναλωτές ότι το προϊόν σας είναι καλύτερο από τον υπολοίπων. Η αιτία για αυτό έγκειται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι συνηθίζουν και αισθάνονται άνετα με την υπάρχουσα κοινωνική κατάσταση(αποτέλεσμα της συνήθειας) και σαν αποτέλεσμα προτιμάνε να μην κάνουν καμία αλλαγή. Το Red Bull είναι ένα αντίστοιχο καλό παράδειγμα. Το ενεργειακό αυτό ποτό έχει αντιγραφεί επανειλημμένα, αλλά ματαίως. Source: jakst.files.wordpress.com ιαφοροποίηση: τοποθετηθείτε ως ο νεώτερος Η τοποθέτηση ως ο νεώτερος είναι πιο αποτελεσματική από αυτή του καλύτερου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Και εδώ, λόγω της ανθρώπινης φύσης. Είμαστε εθισμένοι στην αναζήτηση των πιο νέων προϊόντων επειδή ο υλικός κόσμος που ζούμε συνεχίζει να μας τα προσφέρει. ιαφοροποίηση μέσω της Ηγετικής τοποθέτησης Εγκαθιδρύοντας ηγετική θέση στο μυαλό των καταναλωτών σημαίνει ότι αυτοί σας αντιλαμβάνονται ως επιτυχημένους και δυνατούς και ως κάποιους με υψηλή κοινωνική θέση. Επιπροσθέτως, σε ότι αφορά στα

14 τρόφιμα, αντιπροσωπεύεται κάποιον με υψηλή εξειδίκευση στη παραγωγική διαδικασία. Πάρτε για παράδειγμα τη μάρκα μπύρας Antarctica από την Βραζιλία, η οποία ήταν η καλύτερη μπύρα σε πωλήσεις, ακολουθούμενη από την Brahma. Το slogan της ήταν: Σερβίρετε τη No 1. Μαντέψατε τι συνέβη; Ακριβώς! Το μήνυμα ότι ήταν No 1 δεν είχε περάσει ποτέ στους καταναλωτές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μετακινηθούν στη Brahma διότι πίστευαν ότι ήταν η μεγαλύτερη σε πωλήσεις μπύρα. Φυσικά αυτό δεν ήταν το ζητούμενο όταν ξεκίνησε η διαφημιστική εκστρατεία. Παρόλαυτα, στος τέλος της εκστρατείας η Brahma ήταν η πιο επιτυχημένη μπύρα στην Βραζιλία. Ίσως να μη μπορέσετε να γίνεται η ηγετική μάρκα στην χώρα σας. Παρολαυτά, μπορείτε να εστιάσετε σε μια συγκεκριμένη περιοχή: διαλέξτε μια επαρχία ή μια περιοχή, ακόμη και αστικές. Γίνεται ο ηγέτης της αγοράς στον Τοσκάνη, στο Αιγαίο ή στο Μπορντώ, για παράδειγμα. Αν αυτή η στρατηγική δεν είναι εφικτή, προσπαθήστε να καθορίσετε λεπτομερώς την προϊοντική σας κατηγορία. Για παράδειγμα, γίνεται ο No1 στην παραγωγή λαδιού από τον πυρήνα του βερίκοκου, στο Αλπικό τυρί, στο κατσικίσιο γιαούρτι, στα Schnaps, κλπ σε μια ορισμένη περιοχή. Γιατί είναι τόσο επιτυχημένη αυτή η προσέγγιση; Διότι οι ανθρωποι αγοράζουν ότι αγοράζουν και οι υπόλοιποι άνθρωποι! Γιατί να μην χρησιμοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό προς όφελός σας; Η ηγετική τοποθέτηση μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία: 1. Μερίδιο αγοράς: Θυμηθείτε το παράδειγμα της Βραζιλιάνικης μπύρας. Το Μερίδιο αγοράς έχει να κάνει με το πόσο πολύ πουλάτε. 2. Τεχνολογικός ηγέτης: Αυτό σημαίνει να είστε ο ηγέτης στην τεχνολογία που χρησιμοποιείτε στην παραγωγική σας διαδικασία. Για παράδειγμα, η ζυθοποιεία Pilsner ανέπτυξε την αντίστοιχη διαδικασία ζυθοποίησης με το όνομα Pilsner. 3. Ηγέτης απόδοσης: Πως θα σας φανεί να είστε το No1 όσον αφορά στην απόδοσή σας; Τα αγροτικά ή τα χειροποίητα προϊόντα, για παράδειγμα, μπορούν να είναι ηγετικά όσον αφορά στη γεύση τους ή στις πιο εξαίσιες πρώτες ύλες. ιαφοροποίηση μέσω της παράδοσης Οι άνθρωποι συνδέουν την παράδοση με μια έννοια ασφάλειας, το οποίο είναι η αιτία που αυτή η τοποθέτηση βοηθάει το προϊόν να ξεχωρίσει από τα ανταγωνιστικά του. Στο κάτω κάτω, για πολλούς καταναλωτές η

15 παράδοση ισοδυναμεί με ένα υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης. Οι οικογενειακές συνταγές, παραδείγματος χάρειν, οι οποίες ανήκουν στα χέρια των εταιρειών για δεκαετίες και αναπτύσσονται συνεχώς. Οι καταναλωτές έχουν εμπιστοσύνη στο προϊόν. Η εταιρεία Weihenstephaner είναι ένα καλό παράδειγμα: δίνει έμφαση στο γεγονός ότι είναι η πιο παλιά ζυθοποιεία στον κόσμο από το Οι λέξεις από το... συνήθως επικοινωνούν ότι το προϊόν ή η εταιρεία έχει πολύ μεγάλη παράδοση. Συμβουλή: Αποφασίστε αν το από το... θα μπορούσε να είναι μέρος της μάρκας σας. Οικογενειακή παράδοση. Οι αγροτικές επιχειρήσεις ιδιαίτερα έχουν μεγάλες προοπτικές στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Για άλλη μια φορά, είναι η φύση του ανθρώπου. Οι περισσότεροι καταναλωτές συνδέονται με τις οικογενειακές επιχειρήσεις γιατί τις συσχετίζουν με κάτι σπιτικό και οικείο. Σε αντίθεση με τις πολυεθνικές επιχειρήσεις που φαίνονται απρόσωπες. Ως καταναλωτές, πιστεύουμε ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις προσφέρουν ελκυστικές τιμές. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν τους πελάτες τους και ενδιαφέρονται να ξέρουν τι πιστεύουν αυτοί για τα προϊόντα τους. Πιστεύουμε επίσης ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ως στόχο την αύξηση των κερδών τους. Φυσικά, δεν συμβαίνει πάντα αυτό, αλλά δείχνει την αντίληψη των καταναλωτών προς τα στερεότυπα. Γεωγραφική παράδοση. Πολλές χώρες και περιοχές έχουν δημιουργήσει μια συγκεκριμένη εικόνα, η οποία αντιπροσωπεύεται στην εξειδίκευσή τους σε ορισμένα προϊόντα. Οι Ελβετοί είναι καλοί στην κατασκευή υψηλής ποιότητας ρολογιών, οι Γερμανοί στην κατασκευή αυτοκινήτων και μπύρας, οι Ιταλοί κάνουν την καλύτερη πίτσα και τα καλύτερα ζυμαρικά, οι Γάλλοι καλό κρασί και τυρί, οι Ρώσοι εξαιρετική βότκα και οι Ισπανοί υπέροχα λάδια. Υπάρχει μια σειρά προϊόντων για κάθε χώρα και για κάθε περιοχή της. Επωφεληθείτε λοιπόν από την εξειδίκευση της χώρας ή της περιοχής σας για να διαφοροποιηθείτε από τους υπόλοιπους. Αρχικά, καθορίστε για ποιο προϊόν είναι γνωστή η περιοχή σας. Όσο πιο μακριά εκτός περιοχής σας πουλάτε το προϊόν σας τόσο πιο αποτελεσματικά επιδρά αυτή η γεωγραφική παράδοση, καθώς σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες εταιρείες από την ίδια περιοχή που θα προσφέρουν την ίδια με εσάς εξειδίκευση.

16 Πολλές επιχειρήσεις προσπαθούν να αποκρύψουν την προέλευσή τους και εστιάζουν σε διαφορετικές γεωγραφικές παραδόσεις. Παραδείγματος χάρειν, μια εταιρεία καλλυντικών από τη Νέα Υόρκη, με έδρα στο SoHo, παράγει υψηλής αξίας καλλυντικά. Η μάρκα τους ονομάζεται Luzern. Γιατί; Επειδή στις Η.Π.Α. προϊόντα της βιομηχανίας μόδας και καλλυντικών θεωρούνται υψηλής ποιότητας συγκρινόμενα με αυτά που παράγονται στις Η.Π.Α. Source: Η Ελβετική πόλη της Λουκέρνης και ο κόκκινος σταυρός στη συσκευασία συνδέει το προϊόν με την Ελβετία. Η εταιρεία χρησιμοποιεί αλπικά αρωματικά φυτά και βότανα για να δώσει έμφαση σε αυτή την ιδέα. Άλλο ένα παράδειγμα είναι η μάρκα παγωτού Haagen-Dazs. Quelle:

17 Κρίνοντας από το όνομα της μάρκας και την ορθογραφία του, κάποιος υποθέτει αυτομάτως ότι αυτό το προϊόν είναι από τη Δανία. Όμως, το προϊόν είναι Αμερικάνικο, από το Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Η διεύθυνση της έδρας του είναι: Haagen-Dazs Ice Cream 701 Zerega Ave., Bronx, New York. ιαφοροποίηση μέσω εξειδίκευσης Υπάρχει η γενική πεποίθηση ότι όσοι ειδικεύονται σε ένα συγκεκριμένο προϊόν είναι ειδικοί σε αυτή την κατηγορία. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμο στις μικρές αγροτικές επιχειρήσεις γιατί έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν την εξειδίκευσή τους μέσω της επικοινωνίας τους και με αυτό τον τρόπο να τραβήξουν την προσοχή των πελατών. Με την απ ευθείας επαφή με τους παραγωγούς οι καταναλωτές μπορούν να αισθανθούν περισσότερο συνδεδεμένοι με τα προϊόντα τους. Ένα web-site, ενημερωτικά φυλλάδια και η συσκευασία μπορούν επίσης να ισχυροποιήσουν αυτή τη σύνδεση. Καθόρισε την κατηγορία στην οποία είσαι ειδικός.

7 Στρατηγικές για την Διαφοροποίηση των Προϊόντων σας

7 Στρατηγικές για την Διαφοροποίηση των Προϊόντων σας Ενότητα 1: Τοποθέτηση Προϊόντων Κεφάλαιο 6 7 Στρατηγικές για την Διαφοροποίηση των Προϊόντων σας Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ενότητα 1: Τοποθέτηση Προϊόντων Κεφάλαιο 6: 7 Στρατηγικές

Διαβάστε περισσότερα

Αγροτικά Προϊόντα Μικρών Παραγωγών

Αγροτικά Προϊόντα Μικρών Παραγωγών Ενότητα 2 Σχέδιο Μάρκετινγκ Κεφάλαιο 2 Αγροτικά Προϊόντα Μικρών Παραγωγών Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΝΟΤΗΤΑ 2 ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Κεφάλαιο 2: Αγροτικά Προϊόντα μικρών παραγωγών

Διαβάστε περισσότερα

Η Τοπικότητα & η δυναμική της τοποθέτησής της

Η Τοπικότητα & η δυναμική της τοποθέτησής της Ενότητα 1: Τοποθέτηση Κεφάλαιο 8 Η Τοπικότητα & η δυναμική της τοποθέτησής της Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Κεφάλαιο 8: Η Τοπικότητα και η δυναμική της τοποθέτησής

Διαβάστε περισσότερα

Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο

Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο Πρακτική Εξάσκηση Μάρκετινγκ Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ Έτοιμο Φαγητό σε Πακέτο Συγγραφείς: Δρ. Andrea Grimm, Δρ. Astin Malschinger Παραπομπή

Διαβάστε περισσότερα

Ανταγωνιστικά Προϊόντα

Ανταγωνιστικά Προϊόντα Ενότητα 1: Τοποθέτηση Κεφάλαιο 2 Ανταγωνιστικά Προϊόντα Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Κεφάλαιο 2: Τοποθέτηση Ανταγωνιστικά Προϊόντα Συγγραφείς: Δρ. Andrea Grimm,

Διαβάστε περισσότερα

Η Πληροφόρηση στην πώληση προϊόντων

Η Πληροφόρηση στην πώληση προϊόντων Πρακτκή εξάσκηση Μάρκετινγκ Η Πληροφόρηση στην πώληση προϊόντων Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ Η Πληροφόρηση στην πώληση προϊόντων Συγγραφείς Δρ. Andrea Grimm, Δρ.

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2. Σχέδιο Μάρκετινγκ. Κεφάλαιο 4. Τιμολόγηση. Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger

Ενότητα 2. Σχέδιο Μάρκετινγκ. Κεφάλαιο 4. Τιμολόγηση. Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger Ενότητα 2 Σχέδιο Μάρκετινγκ Κεφάλαιο 4 Τιμολόγηση Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΝΟΤΗΤΑ 2 ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Κεφάλαιο 4: Τιμολόγηση Συγγραφείς: Δρ.Andrea Grimm, Δρ.Astin Malschinger

Διαβάστε περισσότερα

Διαφοροποίηση μέσω Ονομάτων

Διαφοροποίηση μέσω Ονομάτων Ενότητα 1: Τοποθέτηση Κεφάλαιο 7 Διαφοροποίηση μέσω Ονομάτων Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Κεφάλαιο 7: Διαφοροποίηση μέσω Ονομάτων Συγγραφείς: Δρ. Andrea Grimm,

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2 Σχέδιο Μάρκετινγκ Κεφάλαιο 5. Προώθηση Πωλήσεων. Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger

Ενότητα 2 Σχέδιο Μάρκετινγκ Κεφάλαιο 5. Προώθηση Πωλήσεων. Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger Ενότητα 2 Σχέδιο Μάρκετινγκ Κεφάλαιο 5 Προώθηση Πωλήσεων Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Κεφάλαιο 5: Προώθηση Πωλήσεων Συγγραφείς: Δρ. Andrea Grimm, Δρ.

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 1: Τοποθέτηση Προϊόντων. Κεφάλαιο 1. Τοποθέτηση Προϊόντων. Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger

Ενότητα 1: Τοποθέτηση Προϊόντων. Κεφάλαιο 1. Τοποθέτηση Προϊόντων. Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger Ενότητα 1: Τοποθέτηση Προϊόντων Κεφάλαιο 1 Τοποθέτηση Προϊόντων Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ενότητα 1: Τοποθέτηση Προϊόντων Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στην Τοποθέτηση Προϊόντων Συγγραφείς:

Διαβάστε περισσότερα

Ανταγωνιστικότητα, Δίκτυα Διανομής και Εμπορία Βιολογικής Αιγοπροβατοτροφίας Δρ. Ηλίας Βλάχος Λέκτορας Διοίκηση Επιχειρήσεων

Ανταγωνιστικότητα, Δίκτυα Διανομής και Εμπορία Βιολογικής Αιγοπροβατοτροφίας Δρ. Ηλίας Βλάχος Λέκτορας Διοίκηση Επιχειρήσεων Ανταγωνιστικότητα, Δίκτυα Διανομής και Εμπορία Βιολογικής Αιγοπροβατοτροφίας Δρ. Ηλίας Βλάχος Λέκτορας Διοίκηση Επιχειρήσεων Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αγρίνιο, 17-18 Ιανουαρίου 2004 1 Ερευνητικές Ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Προσφέρουμε στους συνεργάτες μας την ασφάλεια και την δύναμη μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας

Προσφέρουμε στους συνεργάτες μας την ασφάλεια και την δύναμη μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας Προσφέρουμε στους συνεργάτες μας την ασφάλεια και την δύναμη μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕIΡΙΑ EXPERT Το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της Expert είναι το όνομά της. Παρέχει στους

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες τάσεις στην προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Ανδρέας Χαρδαλούπας marketing manager Ελασσόνα 2018

Σύγχρονες τάσεις στην προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Ανδρέας Χαρδαλούπας marketing manager Ελασσόνα 2018 Σύγχρονες τάσεις στην προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές Ανδρέας Χαρδαλούπας marketing manager Ελασσόνα 2018 Δεν υπάρχει τύχη απλά καλό marketing Το marketing είναι δυστυχώς από τους

Διαβάστε περισσότερα

Franchise Concept Book

Franchise Concept Book Franchise Concept Book Παράγουμε σπιτικά προϊόντα χρησιμοποιώντας αγνά και φρέσκα υλικά μετά από συνεχή έρευνα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα ποιοτικότερα παγωτά και παγωμένα γιαούρτια.

Διαβάστε περισσότερα

Επεξεργασία Μεταποίηση. ΝτουµήΠ. Α.

Επεξεργασία Μεταποίηση. ΝτουµήΠ. Α. Επεξεργασία Μεταποίηση ΝτουµήΠ. Α. 1 Επεξεργασία Μεταποίηση Ως επεξεργασία ή µεταποίηση ενός πρωτογενούς γεωργικού προϊόντος χαρακτηρίζεται το σύνολο των χειρισµών και επεµβάσεων µετά τη συγκοµιδή του,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Καταρχάς, βασική προϋπόθεση για το κλείσιμο μιας συνάντησης είναι να έχουμε εξακριβώσει και πιστοποιήσει ότι μιλάμε με τον υπεύθυνο που λαμβάνει μια απόφαση συνεργασίας ή επηρεάζει

Διαβάστε περισσότερα

Για να μεγαλώσεις, να παίξεις, να τρέξεις, να εργασθείς, ακόμη και να κοιμηθείς ο οργανισμός σου χρειάζεται ενέργεια.

Για να μεγαλώσεις, να παίξεις, να τρέξεις, να εργασθείς, ακόμη και να κοιμηθείς ο οργανισμός σου χρειάζεται ενέργεια. Για να μεγαλώσεις, να παίξεις, να τρέξεις, να εργασθείς, ακόμη και να κοιμηθείς ο οργανισμός σου χρειάζεται ενέργεια. Αλλα χρειαζεται ακόμη πολλά θρεπτικά συστατικά, τα οποία σχηματίζουν τους ιστούς του

Διαβάστε περισσότερα

«Το χρώμα στη διαφήμιση»

«Το χρώμα στη διαφήμιση» «Το χρώμα στη διαφήμιση» Ονοματεπώνυμο: Κιρκίρης Σταύρος ΑΜ:114107 Σειρά: MSM12 Επιβλέπων καθηγητής: κος Πανηγυράκης Γεώργιος Στόχος της έρευνας 1. Η μελέτη της σημαντικότητας του χρώματος, ως χαρακτηριστικό

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Έβδομο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-15 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Έβδομο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε τη δύναμη της αντίληψης. Θα ανακαλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ. Ερώτηση 1) Με ποια κριτήρια αγοράζετε τα προϊόντα που καταναλώνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ. Ερώτηση 1) Με ποια κριτήρια αγοράζετε τα προϊόντα που καταναλώνετε; ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» 7,8,/2/214 «ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ- ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ- ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο - Ι

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο - Ι Το Επιχειρηματικό Σχέδιο - Ι Εκπαίδευση για Δημιουργικότητα και Ανάπτυξη στη Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία (ΤΕΑΠΗ) Εκπαίδευση και Περιφερειακή Ανάπτυξη: Ευρωπαϊκές Πολιτικές και η Ελληνική Εμπειρία (ΠΤΔΕ)

Διαβάστε περισσότερα

Ανταγωνιστική στρατηγική

Ανταγωνιστική στρατηγική Ανταγωνιστική στρατηγική Δρ Αντώνης Λιβιεράτος 1. Πηγές ανταγωνιστικού Όμοια προϊόντα Χαμηλότερο κόστος Πλεονέκτημα κόστους Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα Υψηλή τιμή Μοναδικό προϊόν Πλεονέκτημα διαφοροποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας Και Επικοινωνίας

Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας Και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας Και Επικοινωνίας Ψηφιακό Περιεχόμενο & Ηλεκτρονικό Εμπόριο (Δ εξάμηνο) Διάλεξη # 8η: Έρευνα αγοράς στο Διαδίκτυο Χαρίκλεια

Διαβάστε περισσότερα

acert Ευρωπαϊκός Οργανισµός Πιστοποίησης Α.Ε ιεύθυνση Μάρκετινγκ & Πωλήσεων Πιστοποίηση των Αγροτικών Προϊόντων και Επιχειρηµατικότητα στα Βαλκάνια

acert Ευρωπαϊκός Οργανισµός Πιστοποίησης Α.Ε ιεύθυνση Μάρκετινγκ & Πωλήσεων Πιστοποίηση των Αγροτικών Προϊόντων και Επιχειρηµατικότητα στα Βαλκάνια acert Ευρωπαϊκός Οργανισµός Πιστοποίησης Α.Ε ιεύθυνση Μάρκετινγκ & Πωλήσεων Πιστοποίηση των Αγροτικών Προϊόντων και στα Βαλκάνια Ποιότητα Ως ποιότητα µπορούµε να ονοµάσουµε την ικανοποίηση ενός συνόλου

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία και σχεδιασμός συσκευασιών αγροτικών προϊόντων. Καραγιάννης Γιώργος Ιδρυτής Δημιουργικός διευθυντής 2YOLK branding and design

Δημιουργία και σχεδιασμός συσκευασιών αγροτικών προϊόντων. Καραγιάννης Γιώργος Ιδρυτής Δημιουργικός διευθυντής 2YOLK branding and design Δημιουργία και σχεδιασμός συσκευασιών αγροτικών προϊόντων Καραγιάννης Γιώργος Ιδρυτής Δημιουργικός διευθυντής 2YOLK branding and design Η 2yolk είναι μια βραβευμένη εταιρεία Branding & Design, που ιδρύθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas

Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas Αξιοποίηση των τοπικών πόρων στη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η εμπειρία των επιχειρήσεων ACORDO - Corfu Specialty Foods και Ambelonas Corfu ACORDO - Corfu Specialty Foods Artisan + natural

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΚΑΓΚΑ, Ι ΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΚΑΓΚΑ, Ι ΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΚΑΓΚΑ, Ι ΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 ΛΕΥΚΑΔΑ Ενότητα 1: ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 7: Ανάλυση και Ανάπτυξη Προϊόντων Αξία Μέσω Προϊόντων και Μαρκών

Διάλεξη 7: Ανάλυση και Ανάπτυξη Προϊόντων Αξία Μέσω Προϊόντων και Μαρκών Μάρκετινγκ Διάλεξη 7: Ανάλυση και Ανάπτυξη Προϊόντων Αξία Μέσω Προϊόντων και Μαρκών Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Email: aapostolakis@staff.teicrete.gr Τηλ.: 2810379621 E-class μαθήματος: https://eclass.teicrete.gr/courses/pgrad_omm104/

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Η διαφήμιση με μία μόνο λέξη χαρακτηρίζεται και ως «υπόσχεση», καθώς δίνει μια υπόσχεση στον υποψήφιο αγοραστή, για το προϊόν που διαφημίζει και αναφέρεται στην επίδραση

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγήτρια : Αναστασία Καραγιαννοπούλου - Msc, Μελετήτρια Πανεπιστημίου Πατρών

Εισηγήτρια : Αναστασία Καραγιαννοπούλου - Msc, Μελετήτρια Πανεπιστημίου Πατρών ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Έρευνα Αγοράς και Εκπόνηση Σχεδίου Μάρκετινγκ για την Ανάπτυξη και Εμπορία των βιολογικών προϊόντων στο νομό Αχαΐας Εισηγήτρια : Αναστασία Καραγιαννοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Τμηματοποίηση αγοράς. Έννοια, κριτήρια, είδη

Τμηματοποίηση αγοράς. Έννοια, κριτήρια, είδη Τμηματοποίηση αγοράς Έννοια, κριτήρια, είδη Τμηματοποίηση της αγοράς Η κατάτμηση της συνολικής ανομοιογενούς αγοράς ενός προϊόντος σε επιμέρους ομοιογενή τμήματα και η εξυπηρέτηση κάθε τμήματος μέσω της

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3 Σχέδιο Μάρκετινγκ. Κεφάλαιο 3. Σχεδιασμός Προϊόντος. Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger

Ενότητα 3 Σχέδιο Μάρκετινγκ. Κεφάλαιο 3. Σχεδιασμός Προϊόντος. Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger Ενότητα 3 Σχέδιο Μάρκετινγκ Κεφάλαιο 3 Σχεδιασμός Προϊόντος Δρ. Andrea Grimm Δρ. Astin Malschinger ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΝΟΤΗΤΑ 2 ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Κεφάλαιο 3: Σχεδιασμός Προϊόντος Συγγραφείς: Δρ. Andrea Grimm,

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα Σημαντικές Διαπιστώσεις & Τάσεις

Επιχειρηματικότητα Σημαντικές Διαπιστώσεις & Τάσεις Επιχειρηματικότητα Σημαντικές Διαπιστώσεις & Τάσεις Το επιχειρηματικό περιβάλλον γίνεται πιο πολύπλοκο & υψηλού ρίσκου Παγκοσμιοποίηση, Διαδίκτυο, Social Media είναι καταλύτες εξελίξεων Κλειδί της επιχειρηματικότητας

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Εξυπηρετώ 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η εξυπηρέτηση ως το πλέον δυναμικό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Μελιού και Μελισσοκομικών Προϊόντων. Θωμάς Σιούτης Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ, MSc. Επιστημονικός Συνεργάτης Ελληνικής Γεωργίας

ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Μελιού και Μελισσοκομικών Προϊόντων. Θωμάς Σιούτης Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ, MSc. Επιστημονικός Συνεργάτης Ελληνικής Γεωργίας ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Μελιού και Μελισσοκομικών Προϊόντων Θωμάς Σιούτης Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ, MSc. Επιστημονικός Συνεργάτης Ελληνικής Γεωργίας ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ; Ένας προσανατολισμός μία επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 1 η Βασικές Αρχές Μάρκετινγκ ( ) Ο Οδηγούμενος από την Αγορά Οργανισμός

Διάλεξη 1 η Βασικές Αρχές Μάρκετινγκ ( ) Ο Οδηγούμενος από την Αγορά Οργανισμός Διάλεξη 1 η Βασικές Αρχές Μάρκετινγκ (2018-19) Ο Οδηγούμενος από την Αγορά Οργανισμός Οι Απαραίτητες Συστάσεις Αλέξανδρος Αποστολάκης Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων : Γραφείο 9, ΣΔΟ : 2810 379603 : aapostolakis@staff.teicrete.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις

Αύξηση πελατών. Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Αύξηση πελατών Λίγα λόγια για Επιτυχημένες προωθήσεις Βελτίωση των προωθήσεων σας Εισαγωγή Συγκρίνετε τι σας συμφέρει Αποτέλεσμα και επανάληψη Υπάρχουν δυνατότητες για όλες τις επιχειρήσεις Εισαγωγή πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

2009 : :00-13:30

2009  : :00-13:30 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΙΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθηµα: ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αξία Μέσω Προϊόντων και Μαρκών Επωνυμιών

Αξία Μέσω Προϊόντων και Μαρκών Επωνυμιών Διάλεξη 8: Αξία Μέσω Προϊόντων και Μαρκών Επωνυμιών Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Email: aapostolakis@staff.teicrete.gr Τηλ.: 2810379603 E-class μαθήματος: https://eclass.teicrete.gr/courses/pgrad_omm104/

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ Κεφάλαιο 1 ο : Βασικές Οικονομικές Έννοιες ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ Χ. ΤΖΟΜΑΚΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Πολιτική Οικονομία (Οικονομική Επιστήμη) είναι η επιστήμη που μελετά τα οικονομικά προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Εταιρεία παραγωγής σάλτσας τομάτας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Εταιρεία παραγωγής σάλτσας τομάτας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Εταιρεία παραγωγής σάλτσας τομάτας Ent-teach Κεφάλαιο 3 Ανάλυση Αγοράς Περιγραφή εκπαιδευτικής δραστηριότητας Είστε ο ιδιοκτήτης μιας μικρομεσαίας επιχείρησης στη βιομηχανία

Διαβάστε περισσότερα

Franchise Concept Book

Franchise Concept Book Franchise Concept Book Παράγουμε σπιτικά προϊόντα χρησιμοποιώντας αγνά και φρέσκα υλικά μετά από συνεχή έρευνα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα ποιοτικότερα παγωτά και παγωμένα γιαούρτια.

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακή Έρευνα

Επιχειρησιακή Έρευνα Επιχειρησιακή Έρευνα Ενότητα 1: Εισαγωγή στο Γραμμικό Προγραμματισμό (1 ο μέρος) Μπεληγιάννης Γρηγόριος Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων

Διαβάστε περισσότερα

Κάτω των 18 χρονών: 0,69% Άντρες: 45,12% χρονών: 31,29% Έγγαμοι: 53,06% Μεταπτυχιακό: 23,58% Συνταξιούχοι: 7,71%

Κάτω των 18 χρονών: 0,69% Άντρες: 45,12% χρονών: 31,29% Έγγαμοι: 53,06% Μεταπτυχιακό: 23,58% Συνταξιούχοι: 7,71% 1 Σήμανση Τροφίμων Γενικές πληροφορίες Στην έρευνα συμμετείχαν 983 καταναλωτές, από όλη την Ελλάδα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 16/9/2009-11/10/2009, μέσω ερωτηματολόγιου που αναρτήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

«Το Ελληνικό Μέλι ως Επώνυμο Προϊόν» Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη Γεωπόνος, MSc Κέντρο Μελισσοκομίας Αττικής 1

«Το Ελληνικό Μέλι ως Επώνυμο Προϊόν» Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη Γεωπόνος, MSc Κέντρο Μελισσοκομίας Αττικής 1 «Το Ελληνικό Μέλι ως Επώνυμο Προϊόν» Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη Γεωπόνος, MSc Κέντρο Μελισσοκομίας Αττικής 1 Ποιο είναι το θέμα μας «Το Ελληνικό Μέλι ως Επώνυμο Προϊόν» Περιγράφοντας την αγορά Το ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ κεφάλαιο 1 ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 1. Εισαγωγή Μ έχρι αρκετά πρόσφατα, η έννοια του μάρκετινγκ των υπηρεσιών αποτελούσε μια έννοια χωρίς ιδιαίτερη αξία αφού, πρακτικά,

Διαβάστε περισσότερα

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Greece

ZA6284. Flash Eurobarometer 413 (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Greece ZA8 Flash Eurobarometer (Companies Engaged in Online Activities) Country Questionnaire Greece FL - Companies engaged in online activities EL A Πουλάει η εταιρεία σας μέσω ίντερνετ ή/και χρησιμοποιεί συναλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ Ενότητα 9η: ΠΡΟΪΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διερεύνηση της δυναμικής της μάρκας «Αγρόκτημα Βραχιάς» (Brand equity)

Διερεύνηση της δυναμικής της μάρκας «Αγρόκτημα Βραχιάς» (Brand equity) ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Διερεύνηση της δυναμικής της μάρκας «Αγρόκτημα Βραχιάς» (Brand equity) Εισηγητής Λαγός Γεώργιος Επιβλέπουσα καθηγήτρια Dr. Σαμαντά Ειρήνη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κεφαλοποιήσιμη αξία (brand

Διαβάστε περισσότερα

* ΑΕΙΦΟΡΑ * Ξανά στην μόδα

* ΑΕΙΦΟΡΑ * Ξανά στην μόδα Ηλεκτρονικό περιοδικό www.foodstandard.gr Τεύχος 18 -Αύγουστος 2011 * Πιστοποίηση * ΑΕΙΦΟΡΑ * Ξανά στην μόδα διαχειριστικής τα logos που θυμίζουν τον πα- επάρκειας για τη ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ foodstandard λιό καλό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ενότητα 3: ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Βλαχοπούλου Μάρω Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό, όπως εικόνες,

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνια Έρευνα «Καταναλωτής & Ελληνικό Προϊόν»

Πανελλήνια Έρευνα «Καταναλωτής & Ελληνικό Προϊόν» Πανελλήνια Έρευνα «Καταναλωτής & Ελληνικό Προϊόν» Γεώργιος Μπάλτας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Προκόπης Θεοδωρίδης, Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος Ερευνητική Ομάδα: ΜΒΑ Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων

Διαβάστε περισσότερα

1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΚΟΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΚΟΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Έρευνα σχετικά με τις θερμίδες και τα συντηρητικά τροφίμων ευρείας κατανάλωσης, την αναγραφή τους στις συσκευασίες καθώς και παρατηρήσεις και συμπεράσματα από την έρευνα. Αλεξάνδρα Κατωπόδη Θεοδώρα Μπούτση

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Βλάχβεη Ασπασία, Αναπ. Καθ. Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου. marketing. Κυριότερες έννοιες

Δρ. Βλάχβεη Ασπασία, Αναπ. Καθ. Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου. marketing. Κυριότερες έννοιες Δρ. Βλάχβεη Ασπασία, Αναπ. Καθ. Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου marketing Κυριότερες έννοιες Η φιλοσοφία του μάρκετινγκ Μάρκετινγκ με επίκεντρο την παραγωγή:στόχος να αυξηθεί η παραγωγή ώστε να μειωθεί το κόστος

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Media. Κατηγορία: Ε1.Τηλεόραση. Τίτλος Συμμετοχής: Που θα φάμε σήμερα; Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): Χωριό

Ermis Media. Κατηγορία: Ε1.Τηλεόραση. Τίτλος Συμμετοχής: Που θα φάμε σήμερα; Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): Χωριό Ermis Media Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΑΣ. January 1. Ανάλυση έτους 2012

ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΑΣ. January 1. Ανάλυση έτους 2012 ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΙΑΣ January 1 2012 Σύγκριση έτους 2012 με έτος 2011 Ανάλυση έτους 2012 Περιγραφή του Δείγματος της Έρευνας Στον Πίνακα 1 και στο Σχήμα 1 που ακολουθούν παρουσιάζεται η κατανομή του δείγματος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ? Δρ. Λ. Κιοσές Γεν. Διευθυντής ΙΕΛΚΑ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2030

ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ? Δρ. Λ. Κιοσές Γεν. Διευθυντής ΙΕΛΚΑ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2030 ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ? Δρ. Λ. Κιοσές Γεν. Διευθυντής ΙΕΛΚΑ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2030 1 10.000 π.χ. 2.000 μ.χ. 2.030 μ.χ. 2 3 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Φορέας διεξαγωγής Τύπος και μέθοδος Πληθυσμός ΙΕΛΚΑ Ποσοτική

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δρ. Ιωάννης Σ. Τουρτούρας Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Δ.Π.Θ. Χρηματοδότηση Το

Διαβάστε περισσότερα

Το βασικό χαρακτηριστικό που διακρίνει τις λειτουργίες των υπηρεσιών από αυτό της βιοµηχανίας είναι ίσως το ότι δεν υπάρχει απτό προϊόν.

Το βασικό χαρακτηριστικό που διακρίνει τις λειτουργίες των υπηρεσιών από αυτό της βιοµηχανίας είναι ίσως το ότι δεν υπάρχει απτό προϊόν. «Τι βλέπουν οι πελάτες των υπηρεσιών σε µια προσφερόµενη υπηρεσία (ως µια ικανοποιητική λύση) όταν δεν βλέπουν ή αντιλαµβάνονται κανένα απτό χαρακτηριστικό του προϊόντος?» (Gronroos, 2000) Το βασικό χαρακτηριστικό

Διαβάστε περισσότερα

Η αλήθεια για το γάλα

Η αλήθεια για το γάλα Η αλήθεια για το γάλα Υφιστάµενο πλαίσιο Σύµφωνα µε το υφιστάµενο πλαίσιο στην Ελλάδα υπάρχει γάλα χαµηλής παστερίωσης διάρκειας µέχρι 5 ηµερών, που µπορεί να ονοµάζεται και «φρέσκο» και γάλα υψηλής παστερίωσης-

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΙΙ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΙΙ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΙΙ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ Φαίδων Θεοφανίδης Διδακτικό υλικό: www.unipi.gr/faculty/theofan E-mail: theofan@unipi.gr ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΣΩΝ Η αποτελεσματικότητα της διαφημιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ο.Δ.Ε. Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Θέματα και Απαντήσεις

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α.Ο.Δ.Ε. Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Θέματα και Απαντήσεις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2016 Α.Ο.Δ.Ε. Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Θέματα και Απαντήσεις Επιμέλεια: Ομάδα Οικονομολόγων www.othisi.gr 2 Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2016 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΧΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό.

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό. 1. Με ποιους τρόπους επωφελούνται οι καταναλωτές από τις οικονομίες κλίμακας; (πολλαπλής επιλογής / δύο σωστές απαντήσεις) α. Αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων. β. Οι τιμές, αρκετές φορές, μειώνονται.

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηµατικότητα. Πληροφορίες που χρειάζεσαι 11/12/2009. Τα συστατικά του εφικτού (Feasibility Analysis)

Επιχειρηµατικότητα. Πληροφορίες που χρειάζεσαι 11/12/2009. Τα συστατικά του εφικτού (Feasibility Analysis) Επιχειρηµατικότητα Τι πρέπει να γνωρίζουν οι Επιχειρηµατίες πριν αρχίσουν: Απόκτηση και Ερµηνεία των πληροφοριών σχετικά µε τις αγορές, τους ανταγωνιστές και το νοµοθετικό πλαίσιο 4 Οι πληροφορίες µπορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Γαλακτοκομικά Προϊόντα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Γαλακτοκομικά Προϊόντα ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Γαλακτοκομικά Προϊόντα Από 100% Ελληνικό αιγοπρόβειο, ξεχωρίζει για τη πλούσια γεύση της, το καθαρό λευκό της χρώμα και τα θρεπτικά συστατικά της. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Η"ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ"ΤΟΥ" ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΗΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Η"ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ"ΤΟΥ" ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Γ Ν Ω Ρ Ι Σ Τ Ε " Π Ω Σ " Σ Κ Ε Φ Τ Ε ΤΑ Ι " Κ Α Ι " ΑΥ Ξ Η Σ Τ Ε " Τ Ι Σ " Π Ω Λ Η Σ Ε Ι Σ " Σ Α Σ! Από$τον$Θέμη%Σαρανταένα,$Σύμβουλο$Μάρκετινγκ$Ανάπτυξης$Επιχειρήσεων$&$Επιχειρηματιών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εδώ εξετάζουμε αγορές, που έχουν: Κάποια χαρακτηριστικά ανταγωνισμού και Κάποια χαρακτηριστικά μονοπωλίου. Αυτή η δομή αγοράς ονομάζεται μονοπωλιακός ανταγωνισμός, όπου

Διαβάστε περισσότερα

Οι Έλ ληνες κα κ ταναλωτές α πέ π ναντι στην κ ρ κ ίση των τροφί φ µων Διάγραμμα 1

Οι Έλ ληνες κα κ ταναλωτές α πέ π ναντι στην κ ρ κ ίση των τροφί φ µων Διάγραμμα 1 Οι Έλληνες καταναλωτές απέναντι στην κρίση των τροφίµων Διάγραμμα 1 ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ Είσαστε ο/η κύριος/α υπεύθυνος/η για τα καθηµερινά ψώνια και τη φροντίδα του σπιτιού;

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα : Γιατί να με επιλέξει ένας πελάτης;

Βήμα : Γιατί να με επιλέξει ένας πελάτης; Κεφάλαιο Βήμα : Γιατί να με επιλέξει ένας πελάτης;. Εισαγωγή στην έννοια του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος απάντηση που πρέπει να δώσει κάθε επιχειρηματίας Η στην ερώτηση «Γιατί να επιλέξει εμένα ο πελάτης

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2: : Διαχείριση επιχειρήσεων βιολογικών προϊόντων

Ενότητα 2: : Διαχείριση επιχειρήσεων βιολογικών προϊόντων Ενότητα 2: : Διαχείριση επιχειρήσεων βιολογικών προϊόντων Διάλεξη 2.6: Διαχείριση πωλήσεων σε επιχειρήσεις βιολογικών προϊόντων Εργαστήριο Πληροφορικής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών http://infolab.aua.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Integrated Campaign

Ermis Integrated Campaign Ermis Integrated Campaign Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμός Οινικού Τουρισμού

Ορισμός Οινικού Τουρισμού Οινικός Τουρισμός Εισαγωγικά Το κρασί είναι συνδεδεµένο µε την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισµού και µπορεί να αποτελέσει κίνητρο για µετακινήσεις µε σκοπό τη γνωριµία µαζί του Τα ίδια τα αµπέλια, από

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Γραμμικό Προγραμματισμό. Χειμερινό Εξάμηνο

Εισαγωγή στο Γραμμικό Προγραμματισμό. Χειμερινό Εξάμηνο Εισαγωγή στο Γραμμικό Προγραμματισμό Χειμερινό Εξάμηνο 2016-2017 Εισαγωγή Ασχολείται με το πρόβλημα της άριστης κατανομής των περιορισμένων πόρων μεταξύ ανταγωνιζόμενων δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

ρ. ιονύσης Σκαρµέας ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΟΝ ΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

ρ. ιονύσης Σκαρµέας ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΟΝ ΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΟΝ ΙΑΝΟΜΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ Τι είναι Μάρκετινγκ; Ηδιαδικασία σχεδιασµού

Διαβάστε περισσότερα

2/12/2011. A different point of view is simply the view from a place where you re not. HSBC

2/12/2011. A different point of view is simply the view from a place where you re not. HSBC ΤΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ MARKETING ΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΕΛΤΙΣΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Καραβασίλης ηµήτρης Σύµβουλος Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκη 26/11/2011 Τελικά τι είναι marketing? Μια δουλειά αεριτζίδικη, όπως

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3. Παραγωγικότητα της εργασίας και συγκριτικό πλεονέκτημα: Το Ρικαρδιανό υπόδειγμα

Κεφάλαιο 3. Παραγωγικότητα της εργασίας και συγκριτικό πλεονέκτημα: Το Ρικαρδιανό υπόδειγμα Κεφάλαιο 3 Παραγωγικότητα της εργασίας και συγκριτικό πλεονέκτημα: Το Ρικαρδιανό υπόδειγμα Συγκριτικό πλεονέκτημα και κόστος ευκαιρίας Το Ρικαρδιανό υπόδειγμα χρησιμοποιεί τις έννοιες του κόστους ευκαιρίας

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες

Διαβάστε περισσότερα

Στην τελευταία φωτογραφία κάθε σειράς απεικονίζεται το κύτταρο.

Στην τελευταία φωτογραφία κάθε σειράς απεικονίζεται το κύτταρο. Τόσο τα έμβια όντα όσο και τα άβια αντικείμενα αποτελούνται από τα ίδια στοιχειώδη σωματίδια της ύλης, τα ηλεκτρόνια και τα δύο διαφορετικά κουάρκ από τα οποία αποτελούνται τα άτομα και από τα οποία συγκροτούνται

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές Αποφάσεις Τοποθέτησης Προϊόντος

Στρατηγικές Αποφάσεις Τοποθέτησης Προϊόντος Στρατηγικές Αποφάσεις Τοποθέτησης Προϊόντος Διαδικασία διαφοροποίησης - διαχωρισμού μιας επιχείρησης ή ενός προϊόντος απο ανταγωνιστές πάνω σε πραγματικές διαστάσεις με τρόπο που η αγορά να προτιμά την

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22.000:2005 πιστοποιημένο από την TÜV HELLAS.

Η εταιρία εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22.000:2005 πιστοποιημένο από την TÜV HELLAS. από το 1966 Το Χθες Το πρώτο τυροκομείο της οικογένειας ιδρύθηκε το 1966, από τον παππού της οικογένειας Γρηγόρη στο χωριό Χύδηρα της Λέσβου. Το χωριό Χύδηρα είναι ένα μικρό σχετικά χωριό δυτικά του νησιού,

Διαβάστε περισσότερα

3 ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 21, 22, 23 Οκτωβρίου 2011. χαράζει το δρόμο της επιχειρηματικότητας ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

3 ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 21, 22, 23 Οκτωβρίου 2011. χαράζει το δρόμο της επιχειρηματικότητας ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 3 ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας 21, 22, 23 Οκτωβρίου 2011 χαράζει το δρόμο της επιχειρηματικότητας Ο σημαντικότερος θεσμός για τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα

Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Ι Ο Ν Ι Ω Ν Ν Η Σ Ω Ν Σ Χ ΟΛ Η Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Κ Α Ι Ο Ι ΚΟ Ν Ο Μ Ι Α Σ Τ Μ Η Μ Α Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Σ Ε Ω Ν ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία. Η στάση των Ελλήνων καταναλωτών έναντι των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και των σούπερ μάρκετ

Πτυχιακή Εργασία. Η στάση των Ελλήνων καταναλωτών έναντι των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και των σούπερ μάρκετ Πτυχιακή Εργασία Η στάση των Ελλήνων καταναλωτών έναντι των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και των σούπερ μάρκετ Σπουδαστής: Καραλάγας Γεώργιος Εισηγητής: Ντάνος Αναστάσιος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Τ.Ε.Ι

Διαβάστε περισσότερα

Η παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων της Κρήτης. Προβλήματα και προοπτικές.

Η παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων της Κρήτης. Προβλήματα και προοπτικές. Η παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων της Κρήτης. Προβλήματα και προοπτικές. 27.9.2008 Αλέξανδρος Μαρκαντωνάκης Χρήση γάλακτος Η Γραβιέρα Κρήτης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) απορροφά τη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ΕΡΩΤΗΣΗ 1 : Επιχείρηση προσανατολισμένη στη παραγωγή vs. Επιχείρηση προσανατολισμένη στο marketing.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ΕΡΩΤΗΣΗ 1 : Επιχείρηση προσανατολισμένη στη παραγωγή vs. Επιχείρηση προσανατολισμένη στο marketing. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΡΩΤΗΣΗ 1 : Επιχείρηση προσανατολισμένη στη παραγωγή vs. Επιχείρηση προσανατολισμένη στο marketing. Η λειτουργία της βιομηχανοποίησης αποφασίζει με βάση

Διαβάστε περισσότερα

Αγνή Παγούνη Υπεύθυνη του Γραφείου microstars, Θεσσαλονίκη Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ)

Αγνή Παγούνη Υπεύθυνη του Γραφείου microstars, Θεσσαλονίκη Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) Αγνή Παγούνη Υπεύθυνη του Γραφείου microstars, Θεσσαλονίκη Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) pagounia@microstars.gr Branding: από το χωράφι επωνύμως στο ράφι! Μια φορά και έναν καιρό.

Διαβάστε περισσότερα

Δημήτρης Καραβασίλης Καβάλα, Φεβρουάριος 2019

Δημήτρης Καραβασίλης Καβάλα, Φεβρουάριος 2019 Δημήτρης Καραβασίλης Καβάλα, Φεβρουάριος 2019 Copyright 2019 by DK Marketing. All rights reserved. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή του παρόντος έργου στο σύνολό του ή τμημάτων του με οποιονδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Έννοια και περιεχόμενο τον Μάρκετινγκ Πεδία Εφαρμογής του Μάρκετινγκ Μίγμα Μάρκετινγκ Προϊόν Τιμή Διανομή Προώθηση Διοίκηση Πωλήσεων Τμηματοποίηση της Αγοράς Έννοια και περιεχόμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ Ενότητα 11η: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Κοζάνη) Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

«Νέα επιχειρηματικότητα στον κλάδο της Φέτας» Σεπτεμβρίου Ελασσόνα

«Νέα επιχειρηματικότητα στον κλάδο της Φέτας» Σεπτεμβρίου Ελασσόνα «Νέα επιχειρηματικότητα στον κλάδο της Φέτας» 14-16 Σεπτεμβρίου Ελασσόνα ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Το 60% των καταναλωτών παγκοσμίως αναζητούν προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Δρ. Άρης Κουμπαρέλης

ΑΣΚΗΣΕΙΣ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Δρ. Άρης Κουμπαρέλης ΑΣΚΗΣΕΙΣ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ Δρ. Άρης Κουμπαρέλης Προτάσεις για Εργασίες (1) Αφού διαβάσετε τις διαφάνειες 3 και 4 που ακολουθούν επιδιώξτε να ζητήσετε να κάνετε εργασία επιλέγοντας ένα από τα παρακάτω θέματα:

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων

Αρχές Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων Αρχές Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων Ενότητα 10: Δίκτυο Διανομής και Διοίκηση Σχέσεων Θεοδωρίδης Προκόπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο

Η επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο Η επιχειρηματικότητα στο διαδίκτυο Υπηρεσίες διαδικτύου και προγραμματισμού. Πληροφορίες στο τηλέφωνο : 2271 0 81694 Website : www.webpromotion.com.gr Η δική σας ιστοσελίδα πουλάει; Παρουσίαση και ανάλυση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος

ΘΕΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος ΘΕΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος Στο μάθημα μας θα ασχοληθούμε, με τις πιο κάτω τεχνολογικές έρευνες. Έρευνες που διερευνούν: 1. Τις στάσεις των ανθρώπων έναντι τεχνολογικών έργων, συσκευών

Διαβάστε περισσότερα

www.arnos.gr κλικ στη γνώση Τιμολόγηση

www.arnos.gr κλικ στη γνώση Τιμολόγηση ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 Τιμολόγηση Παράγοντες επηρεασμού της τιμής Στόχος της τιμολογιακής πολιτικής πρέπει να είναι ο καθορισμός μιας ιδανικής τιμής η οποία θα ικανοποιεί τόσο τους πωλητές όσο και τους αγοραστές.

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Σχεδίου Μάρκετινγκ

Ανάπτυξη Σχεδίου Μάρκετινγκ Ανάπτυξη Σχεδίου Μάρκετινγκ Επίπεδα σχεδίου µάρκετινγκ Στρατηγικό Επιλογή Αγοράς στόχου Καθορισµός Πρότασης αξίας Ανάλυση των ευκαιριών της αγοράς Τακτικό Χαρακτηριστικά προϊόντος Προώθηση Προβολή Εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

στόχοι καινοτομία επιτυχίες πωλήσεις προϊόντα γκάμα ιδέες μερίδιο αγοράς επιτυχίες στρατηγική αγοραστές πτώση άνοδος αγορές επιδιώξεις αστοχίες πώληση

στόχοι καινοτομία επιτυχίες πωλήσεις προϊόντα γκάμα ιδέες μερίδιο αγοράς επιτυχίες στρατηγική αγοραστές πτώση άνοδος αγορές επιδιώξεις αστοχίες πώληση αγοραστές άνοδος στόχοι πτώση προϊόντα επιτυχίες μερίδιο αγοράς αγορές καινοτομία επιδιώξεις πώληση ιδέες στρατηγική επιτυχίες αστοχίες γκάμα πωλήσεις ρεκόρ 5 ΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ 7 ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρεσβεία της Ελλάδος Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βουκουρέστι ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ. Βουκουρέστι, 24 Μαρτίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρεσβεία της Ελλάδος Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βουκουρέστι ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ. Βουκουρέστι, 24 Μαρτίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρεσβεία της Ελλάδος Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βουκουρέστι ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ Τηλ.: FAX: E-mail: Πληρ. Βουκουρέστι, 24 Μαρτίου 2016 004 021 2100748 Α.Π. Φ. 2700/381

Διαβάστε περισσότερα