Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ"

Transcript

1 Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ Για το σωστό υπολογισµό των µηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων, στο Soft1 απαιτείται παραµετροποίηση στο αρχείο συναλλασσοµένων καθώς και στις Σειρές των παραστατικών. Αν αποστείλετε αρχεία από εγγραφές Γενικής Λογιστικής είτε εσόδων εξόδων αντίστοιχα απαιτείται παραµετροποίηση στους λογαριασµούς Γενικής Λογιστικής /Εσόδων Εξόδων καθώς και στις Σειρές των άρθρων/παραστατικών. Ο συγχρονισµός βάσεων σε έκδοση , ενηµερώνει στο αρχείο συναλλασσοµένων πεδίο σχετικά µε την Υποβολή των φορολογικών στοιχείων (Υπόχρεος, Μη υπόχρεος) και στην παραµετροποίηση των Σειρών παραστατικών πεδίο σχετικά µε τον τύπο αρχείου υποβολής. Αρχεία προς υποβολή, µπορείτε να εξάγετε είτε από Εµπορική διαχείριση, είτε από εγγραφές Εσόδων Εξόδων, είτε από τη Γενική Λογιστική. Εµπορική ιαχείριση Συναλλασσόµενοι Στις καρτέλες των συναλλασσοµένων (Πελάτες, Προµηθευτές, Χρεώστες, Πιστωτές), στη σελίδα <Λογιστικά> προστέθηκε το πεδίο "Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ". Το πεδίο δέχεται τις τιµές : Όχι: µε τη συγκεκριµένη επιλογή τα παραστατικά που έχουν καταχωρηθεί στο συγκεκριµένο συναλλασσόµενο δεν θα ενηµερώσουν το αρχείο υποβολής στοιχείων (αφορά πχ. πελάτες που δεν έχουν καµιά υποχρέωση ως προς το ελληνικό δηµόσιο (µη ελληνικά ΑΦΜ)). Υπόχρεος: Εφόσον το πεδίο φέρει τη συγκεκριµένη τιµή, τότε θα ενηµερωθούν τα αρχεία υποβολής. Μη Υπόχρεος: µε τη συγκεκριµένη τιµή δηλώνετε ότι ο συναλλασσόµενος δεν θα αποστείλει µεν κατάσταση, τα παραστατικά του όµως θα ενηµερώσουν το αρχείο υποβολής πχ. πελάτες λιανικής.

2 Παραστατικά Στις παραµέτρους των Σειρών παραστατικών (Πωλήσεων, Αγορών, Ειδικών συναλλαγών), στη σελίδα <Γενικά στοιχεία> έχει προστεθεί το πεδίο "Αρχείο υποβολής ΜΥΦ". Στο συγκεκριµένο πεδίο ορίζεται ποιες εγγραφές/παραστατικά θα αποστέλλονται στη ΓΓΠΣ καθώς και µε ποιο αρχείο. Συγκεκριµένα: Αδιάφορο: εάν έχετε επιλεγµένη την τιµή [Αδιάφορο], τότε δεν θα αποσταλούν τα στοιχεία των παραστατικών αυτών στην ΓΓΠΣ. Αρχείο εσόδων: οι εγγραφές των παραστατικών που η Σειρά τους έχει την τιµή αυτή, θα ενηµερώνουν το αρχείο εσόδων. Η συγκεκριµένη τιµή θα πρέπει να τεθεί σε όλες τις Σειρές παραστατικών πωλήσεων και ειδικών συναλλαγών (πελάτων και χρεωστών), που οφείλουν να ενηµερώσουν την ΓΓΠΣ µε βάσει το ΑΦΜ. Από τις Σειρές των πωλήσεων εξαιρούνται αυτές της λιανικής. Αρχείο εξόδων: οι εγγραφές των παραστατικών που η Σειρά τους έχει την τιµή αυτή, θα ενηµερώνουν το αρχείο εξόδων. Η συγκεκριµένη τιµή θα πρέπει να τεθεί σε όλα τα παραστατικά αγορών και ειδικών συναλλαγών Προµηθευτών- Πιστωτών που οφείλουν να ενηµερώσουν την ΓΓΠΣ µε βάσει το ΑΦΜ. Αρχείο ταµειακών µηχανών και λιανικής: η συγκεκριµένη επιλογή, θα πρέπει να τεθεί στις σειρές Λιανικής. Αρχείο λοιπών δαπανών: τίθεται σε παραστατικά ειδικών συναλλαγών Προµηθευτών και Πιστωτών που οφείλουν να ενηµερώσουν την ΓΓΠΣ χωρίς να λαµβάνεται υπόψη το ΑΦΜ. Λοιπά Στοιχεία Παραστατικών Στα παραστατικά σελίδα <Λοιπά στοιχεία> έχουν προστεθεί πεδία σχετικά µε την Υποβολή των φορολογικών στοιχείων. Εφόσον καταχωρήσετε παραστατικό που βάσει της παραµετροποίησης οφείλει να ενηµερώσει τα προς υποβολή στοιχεία, τότε στο παραστατικό θα ενηµερωθούν και οι τιµές των πεδίων αυτών.

3 Τα πεδία είναι τα εξής: Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ: στο πεδίο προτείνεται το καθεστώς που έχει οριστεί στο συναλλασσόµενο που έχει συµπληρωθεί στο παραστατικό. Αρχείο υποβολής ΜΥΦ: ενηµερώνεται βάσει του αντίστοιχού πεδίου της σειράς παραστατικού. Τύπος: το πεδίο δέχεται τις τιµές [Χρεωστικό] [Πιστωτικό] και ενηµερώνεται βάσει της κίνησης του συναλλασσοµένου (από τον τύπο του παραστατικού). Όταν η κίνηση του συναλλασσόµενού αφορά Αύξηση χρέωσης ή Μείωση Πίστωσης, θα προταθεί στο παραστατικό : [Χρεωστικό], ενώ αν η κίνηση αφορά Μείωση χρέωσης ή Αύξηση πίστωσης, θα προταθεί : [Πιστωτικό]. Πλήθος: προτείνει την τιµή 1. Καθαρή Αξία: προτείνεται η καθαρή αξία του παραστατικού (µε εξαίρεση την περίπτωση µη εκπιπτόµενου ΦΠΑ η οποία και αναλύεται παρακάτω). Αξία Φ.Π.Α.: προτείνεται η αξία ΦΠΑ του παραστατικού (µε εξαίρεση την περίπτωση µη εκπιπτόµενου ΦΠΑ η οποία και αναλύεται παρακάτω). Οι τιµές των παραπάνω πεδίων µπορούν να τροποποιηθούν κατά περίπτωση ανά παραστατικό, εφόσον µεταβληθεί η "Καθαρή αξία" ή η "Αξία ΦΠΑ" των προς υποβολή φορολογικών στοιχείων. Εάν τροποποιηθεί η "Καθαρή αξία" ή η "Αξία ΦΠΑ", ενεργοποιείται η παράµετρος <Χειρόγραφο>. Στην περίπτωση που επαναφέρετε την τιµή της παραµέτρου σε [Όχι], θα επανέλθουν οι τιµές του παραστατικού. Σημείωση: Σε περίπτωση που δεν βλέπετε τα πεδία, θα πρέπει αλλάξετε στην default προβολή του Soft1. Ειδικές Συναλλαγές - διαχείριση µη εκπιπτόμενου ΦΠΑ Στις στήλες γραµµών των παραστατικών ειδικών συναλλαγών έχει προστεθεί το πεδίο "Φ.Π.Α. µη εκπιπτόµενο" (απαιτείται σχεδιασµός στηλών παραστατικών για

4 την εµφάνισή του). Στο πεδίο αυτό πλέον µπορείτε να συµπληρώνετε την αξία του µη εκπιπτόµενου Φ.Π.Α. Στις χρεοπιστώσεις προστέθηκε το πεδίο "Αξία υποβολής Μ.Υ.Φ." Στο πεδίο αυτό αν συµπληρώσετε: Καµία: τότε δεν θα εκτελεστεί υποβολή στοιχείων για τη χρεοπίστωση. Καθαρή και ΦΠΑ: θα εκτελεστεί η αποστολή στοιχείων για τη χρεοπίστωση. Με τη συγκεκριµένη παράµετρο, στην υποβολή των στοιχείων η καθαρή αξία γραµµής του παραστατικού θα ενηµερώσει την καθαρή αξία και η αξία Φ.Π.Α. αντίστοιχα την αξία Φ.Π.Α. Καθαρή κατά περίπτωση (Μη εκπιπτόµενο): η αξία της χρεοπίστωσης θα είναι µη εκπιπτόµενη, χωρίς να απαιτείται η συµπλήρωση µη εκπιπτόµενης αξίας ΦΠΑ στην γραµµή του παραστατικού. Λόγω του ότι στις προγενέστερες εκδόσεις της η διαχείριση του µη εκπιπτόµενου Φ.Π.Α πραγµατοποιούνταν µε 2 χρεοπιστώσεις και βάσει των αλλαγών της , έχετε τη δυνατότητα διαχείρισης του µη εκπιπτόµενου Φ.Π.Α. µε δύο τρόπους:

5 1 ος τρόπος διαχείρισης στήλη σε γραµµές παραστατικών: Θα πρέπει να σχεδιάσετε τις στήλες γραµµών των παραστατικών ειδικών συναλλαγών ώστε να εµφανίζεται το πεδίο "Φ.Π.Α. µη εκπιπτόµενο". Επιπλέον θα πρέπει να τροποποιηθεί η γέφυρα λογιστικής ώστε να λαµβάνεται υπόψη και η αξία του συγκεκριµένου πεδίου. Κατά την καταχώρηση παραστατικού χρησιµοποιείτε µια χρεοπίστωση και την αξία µη εκπιπτόµενου Φ.Π.Α. τη συµπληρώνετε στην αντίστοιχη στήλη. Σηµ. Η χρεοπίστωση θα πρέπει να έχει στο πεδίο "Αξία υποβολής Μ.Υ.Φ." την τιµή [Καθαρή και Φ.Π.Α.]. Παράδειγµα : Καταχωρείτε ένα παραστατικό µε Αξία: 100,00 - Φ.Π.Α.: 23% και Μη εκπιπτόµενο: 10,00 Εάν ο συναλλασσόµενος είναι Υπόχρεος υποβολής, τότε στα στοιχεία προς υποβολή στην καθαρή αξία θα υπολογιστεί 100,00 και στο Φ.Π.Α. 23,00

6 Εάν ο συναλλασσόµενος είναι Μη Υπόχρεος υποβολής, τότε στα στοιχεία προς υποβολή στην καθαρή αξία θα υπολογιστεί 110,00 και στο Φ.Π.Α.: 13,00 2 ος τρόπος διαχείρισης δύο χρεοπιστώσεις: Η διαχείριση του µη εκπιπτόµενου ΦΠΑ θα εκτελεστεί µε 2 χρεοπιστώσεις στις γραµµές του παραστατικού. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει µια χρεοπίστωση όπου στο πεδίο "Αξία υποβολής Μ.Υ.Φ." να έχει την τιµή [Καθαρή κατά περίπτωση (Μη εκπιπτόµενο)] και σε αυτή να έχει οριστεί συντελεστής ΦΠΑ 0%. Με αυτή την χρεοπίστωση θα καταχωρείται η αξία του µη εκπιπτόµενου ΦΠΑ. Κατά την καταχώρηση παραστατικού, στις γραµµές θα πρέπει να έχετε µια χρεοπίστωση (στην οποία θα έχει οριστεί η τιµή [Καθαρή και Φ.Π.Α.] στο πεδίο "Αξία υποβολής Μ.Υ.Φ."), όπου θα συµπληρώσετε τη συνολική καθαρή αξία και τον επιθυµητό συντελεστή ΦΠΑ και σε επόµενη γραµµή θα πρέπει να έχετε συµπληρώσει τη χρεοπίστωση για τη συµπλήρωση της µη εκπιπτόµενης αξίας. Σηµ. Όσον αφορά το καθεστώς των συναλλασσοµένων ισχύουν τα ίδια κριτήρια όπως και στον πρώτο τρόπο διαχείρισης.

7 Παράδειγµα: Καταχώρησης ειδικής συναλλαγές µε προµηθευτή Μη υπόχρεο και 2 χρεοπιστώσεις. Έσοδα Έξοδα Λογαριασµοί εσόδων εξόδων Στους λογαριασµούς των Εσόδων Εξόδων που έχουν τύπο «Εσόδων», «Εξόδων», «Ειδικών φόρων Εσόδων», «Ειδικών φόρων Εξόδων» έχει προστεθεί το πεδίο "Αξία υποβολής ΜΥΦ" και συµπληρώνεται αντίστοιχα όπως περιγράφεται στην ενότητα των ειδικών συναλλαγών (χρεοπιστώσεις).

8 Παραστατικά Στις παραµέτρους των Σειρών παραστατικών, στη σελίδα <Γενικά στοιχεία> έχει προστεθεί το πεδίο "Αρχείο υποβολής ΜΥΦ" όπως και στις Σειρές εµπορικής διαχείρισης. Γενική Λογιστική Λογαριασµοί Γενικής Λογιστικής Στα στοιχεία των λογαριασµών Γενικής λογιστικής, στη σελίδα <Συναλλασσόµενοι, ΚΕ.Π.Υ.Ο., Μ.Υ.Φ.> έχουν προστεθεί τα πεδία "Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ" και "Αξία υποβολής Μ.Υ.Φ."

9 Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ: δέχεται τιµές [Όχι], [Υπόχρεος] και [Μη υπόχρεος]. Αξία υποβολής Μ.Υ.Φ.: αφορά την αξία προς υποβολή και µπορείτε να ορίσετε [Καµία], [Σε καθαρή], [Σε Φ.Π.Α.], [Κατά περίπτωση (Μη εκπιπτόµενο Φ.Π.Α.)]. Στους λογαριασµούς πελατών (30), προµηθευτών (50), χρεωστών (33), πιστωτών (53), θα πρέπει - Το πεδίο " Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ" να έχει την τιµή [Υπόχρεος] είτε [Μη υπόχρεος] ενώ - Το πεδίο "Αξία υποβολής Μ.Υ.Φ" να έχει την τιµή [Καµία]. Στους λογαριασµούς της οµάδας 1, 2, 6, 7 που συµµετέχουν σε άρθρα µαζί µε τους λογαριασµούς 30, 50, 33, 53 θα πρέπει: - Το πεδίο " Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ" να έχει την τιµή [Όχι] και - το πεδίο "Αξία υποβολής ΜΥΦ" την τιµή [Σε καθαρή]. Οι λογαριασµοί της οµάδας 54 θα πρέπει να έχουν: - στο πεδίο " Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ" την τιµή [Όχι] και - στο πεδίο "Αξία υποβολής ΜΥΦ" την τιµή [Σε Φ.Π.Α.]. Στον λογαριασµό (Φ.Π.Α. µη εκπιπτόµενος) θα πρέπει να τεθεί η τιµή [Όχι] στο πεδίο " Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ" και το πεδίο "Αξία υποβολής ΜΥΦ" να έχει την τιµή [Κατά περίπτωση (Μη εκπιπτόµενο Φ.Π.Α.)]. Άρθρα Στις σειρές των άρθρων έχει προστεθεί το πεδίο "Αρχείο υποβολής ΜΥΦ", το οποίο και θα πρέπει να συµπληρωθεί κατά περίπτωση όπως περιγράφεται και στην ενότητα των σειρών παραστατικών. Info: το συγκεκριµένο πεδίο δεν ενηµερώνεται µε το συγχρονισµό εγκατάστασης σε έκδοση

10 Λοιπά Στοιχεία Άρθρων Στα <Λοιπά στοιχεία> των άρθρων έχουν προστεθεί τα πεδία "Καθαρή αξία ΜΥΦ" και "Αξία ΦΠΑ ΜΥΦ", τα οποία ενηµερώνονται βάσει των αξίων των κινούµενων λογαριασµών του άρθρου και επιδέχονται µεταβολής

11 Με τη χρήση του link " Καθαρή αξία ΜΥΦ", προβάλλεται παράθυρο µε αναλυτικά τα στοιχεία που αφορούν τις αξίες υποβολής στη ΓΓΠΣ. Οι τιµές των παραπάνω πεδίων µπορούν να τροποποιηθούν κατά περίπτωση ανά άρθρο. Εφόσον µεταβληθεί η "Καθαρή αξία" ή η "Αξία ΦΠΑ" των προς υποβολή φορολογικών στοιχείων, θα ενεργοποιηθεί και η παράµετρος <Χειρόγραφο>. Υπόδειγµα άρθρου Μη υπόχρεου συναλλασσοµένου µε µη εκπιπτόµενο ΦΠΑ:

12 Στο παραπάνω παράδειγµα έχει µεταβληθεί το ποσό ΦΠΑ του και η διαφορά έχει τεθεί στον Στα <Λοιπά στοιχεία> του άρθρου έχουν αποτυπωθεί οι αξίες προς υποβολή όπως φαίνεται παρακάτω.

13 Εργασίες Υποβολής στοιχείων σε ΓΓΠΣ Στο menu Επιλογών της εφαρµογής, Περιοδικές Εργασίες, Υποβολή στοιχείων σε ΓΓΠΣ έχουν προστεθεί οι εργασίες : Υποβολή φορολογικών στοιχείων ανά κύκλωµα: Εµπορικό, Εσόδων Εξόδων και Λογιστικής. ReUpdate φορολογικών στοιχείων ανά κύκλωµα. Και η εκτύπωση: Στοιχεία αποστολής ανά κύκλωµα. Σηµ. Τα στοιχεία προς υποβολή θα πρέπει να λαµβάνονται είτε από το κύκλωµα εµπορικού είτε από το κύκλωµα Εσόδων εξόδων, είτε από το κύκλωµα Γενικής Λογιστικής. Για την υποβολή των φορολογικών στοιχείων από Εµπορική διαχείριση ή από Έσοδα Έξοδα, χρησιµοποιείτε την ίδια εργασία (Υποβολή στοιχείων (Εµπορικό Εσόδων Εξόδων)).

14 Υποβολή στοιχείων Τα πεδία της εργασίας αφορούν: Έτος: το έτος υποβολής καθορίζεται από τη χρήση στην οποία έχετε κάνει εισαγωγή στην εφαρµογή. Εταιρείες: προτείνεται η Login εταιρεία. Το πεδίο αφορά περιπτώσεις όπου στην ίδια βάση δεδοµένων υπάρχουν 2 εταιρείες µε το ίδιο Α.Φ.Μ. Σε αυτή τη περίπτωση επιλέγετε την δεύτερη εταιρεία που έχει το ίδιο Α.Φ.Μ. µε τη login εταιρεία. Περίοδος: στο συγκεκριµένο πεδίο επιλέγετε είτε [Μήνας] είτε [Τρίµηνο]. Στην περίπτωση που επιλεχθεί [Μήνας], θα πρέπει να συµπληρωθεί το πεδίο "Μήνας" µε την αντίστοιχή περίοδο. Στην περίπτωση που επιλεχθεί τρίµηνο το πεδίο "Μήνας" απενεργοποιείται. Μήνας: επιλέγετε µήνα εφόσον στο προηγούµενο πεδίο έχετε ορίσει [Μήνα]. Κατάλογος αποθήκευσης: δηλώνετε τη διαδροµή αποθήκευσης του αρχείου. ηµιουργία αρχείου: επιλέγετε το αρχείου που θέλετε να υποβάλλετε. Τρόπος αποστολής: στο τρόπο αποστολής ορίζετε αν θα αποσταλεί ή όχι το αρχείο και µε ποιο τρόπο. έχεται τις τιµές: Παράλειψη αποστολής: το αρχείο θα δηµιουργηθεί χωρίς να αποσταλεί. Μεταφόρτωση αρχείου (xml upload): µε την επιλογή πραγµατοποιείται δηµιουργία του αρχείου και σύνδεση στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ για µεταφόρτωση του. Εφόσον επιλέξετε τη συγκριµένη παράµετρο και εκτελέσετε την εργασία, θα εµφανιστεί η ιστοσελίδα σύνδεσης. Στη σελίδα θα προταθούν τα στοιχεία εισόδου, εφόσον έχουν προκαθοριστεί στις γενικές παραµέτρους εταιρείας.

15 Αυτόµατα (web service): µε τη συγκεκριµένη επιλογή πραγµατοποιείται αυτόµατη αποστολή του αρχείου. Για χρήση της συγκεκριµένης υπηρεσίας θα πρέπει να ληφθούν από την ΓΓΠΣ τα στοιχεία "Ειδ. Κωδικού" & "Ειδ. Password" κατόπιν αίτησης. ReUpdate στοιχείων Η εργασία <ReUpdate στοιχείων> µηδενίζει και επανενηµερώνει βασικούς πίνακες της εφαρµογής και στοιχεία τα οποία θα αποσταλούν στην ΓΓΠΣ. Η επανενηµέρωση των εγγραφών είναι ανά παραστατικό. Ηµεροµηνιακό διάστηµα συναλλαγών: επιλέγετε το ηµεροµηνιακό διάστηµα για το οποίο θα εκτελεστεί η εργασία. Ενότητες συναλλαγών: συµπληρώνετε τις ενότητες που θα ληφθούν υπόψιν (Αγορές, Ειδικές συναλλαγές, Πωλήσεις, Παραστατικά Εσόδων Εξόδων, Άρθρα Γ.Λ.). Αν δε συµπληρώσετε κάτι στο συγκεκριµένο πεδίο, η εργασία θα εκτελεστεί για όλες τις ενότητες. Μεταφορά καθεστώς από συναλλασσόµενο: παράµετρος που καθορίζει αν θα µεταφερθεί εκ νέου το καθεστώς συναλλασσοµένου στα ήδη καταχωρηµένα παραστατικά. Να υπολογιστούν οι manual καταχωρήσεις: παράµετρος που καθορίζει αν θα υπολογιστούν εκ νέου τα παραστατικά που φέρουν την τιµή Χειρόγραφο: Ναι. Σημείωση: Για τον αρχικό υπολογισμό θα πρέπει να εκτελέσετε την εργασία «Reupdate Στοιχείων» με την επιλογή Μεταφορά Καθεστώς από συναλλασσόμενο σε Ναι.

16 Στοιχεία αποστολής Με την εκτύπωση <Στοιχεία αποστολής> µπορείτε να πραγµατοποιήσετε έλεγχο ως προς τα στοιχεία προς υποβολή. Εταιρίες: δηλώνετε τις εταιρίες για τις οποίες θέλετε να προβληθούν τα στοιχεία προς υποβολή στην ΓΓΠΣ. Ηµεροµηνιακό διάστηµα: δηλώνετε το διάστηµα για οποίο θέλετε να προβάλλετε τις εγγραφές προς υποβολή στην ΓΓΠΣ. Φορολογικά στοιχεία: επιλέγετε τον τύπο αρχείου για τον οποίο θέλετε να δείτε τα στοιχεία. Αν δεν επιλεχθεί κάποια τιµή µε την εκτέλεση της εκτύπωσης θα προβληθούν οι εγγραφές που αφορούν και τους τέσσερις τύπους αρχείων. Το αποτέλεσµα της εκτύπωσης έχει ως εξής:

17 Στατιστικές ισοτιµίες Στο menu Εργασίες > ιεθνείς συναλλαγές, έχει προστεθεί ο πίνακας <Στατιστικές ισοτιµίες>. Σε αυτό συµπληρώνετε τις ισοτιµίες Φ.Π.Α. που ανακοινώνονται από Το ΥΠ.ΟΙΚ και αφορούν στην µετατροπή σε ευρώ αξιών συναλλαγών για σκοπούς ΦΠΑ. ηλαδή, στην περίπτωση παραστατικού όπου ο συναλλασσόµενος είναι υπόχρεος ως προς την υποβολή των στοιχείων ΜΥΦ και η συναλλαγή είναι σε ξένο νόµισµα, τότε οι αξίες που θα ενηµερώσουν το αρχείο της ΜΥΦ είναι αυτές µε την ισοτιµία που θα καταχωρηθεί στον αντίστοιχο πίνακα.

Νέα διαδικασία ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων

Νέα διαδικασία ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων 1 Νέα διαδικασία ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων, σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Η έκδοση 3.20.21 του ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ υποστηρίζει την έκδοση της νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ, η οποία πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίες συγκεντρωτικές ΜΥΦ

Μηνιαίες συγκεντρωτικές ΜΥΦ Μηνιαίες συγκεντρωτικές ΜΥΦ Εισαγωγή Ο υπολογισμός των μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ γίνεται από ειδική οντότητα της εφαρμογής και συγκεντρώνει στοιχεία από το εμπορικό κύκλωμα, τη λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίες Συγκεντρωτικές ΜΥΦ

Μηνιαίες Συγκεντρωτικές ΜΥΦ ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P. 1 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές ΜΥΦ Οι µηνιαίες συγκεντρωτικές ΜΥΦ έρχονται να αντικαταστήσουν από 1/1/2014 τις ετήσιες καταστάσεις ΚΕΠΥΟ και περιλαµβάνουν: 1. Χονδρικές πωλήσεις, που υποβάλλονται

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Εισαγωγή Ο υπολογισμός των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ γίνεται από ειδική οντότητα της εφαρμογής και συγκεντρώνει στοιχεία από το εμπορικό κύκλωμα, τη λογιστική ή από

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεντρωτικές καταστάσεις ΜΥΦ

Συγκεντρωτικές καταστάσεις ΜΥΦ ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P. 1 Συγκεντρωτικές καταστάσεις ΜΥΦ Οι συγκεντρωτικές καταστάσεις ΜΥΦ έρχονται να αντικαταστήσουν από 1/1/2014 τις ετήσιες καταστάσεις ΚΕΠΥΟ και περιλαµβάνουν: 1. Χονδρικές πωλήσεις, που υποβάλλονται

Διαβάστε περισσότερα

Soft1 Version 400.512 Νέες προδιαγραφές

Soft1 Version 400.512 Νέες προδιαγραφές Soft1 Version 400.512 Νέες προδιαγραφές Περιεχόμενα Συνοπτική περιγραφή νέων προδιαγραφών... 3 Αναλυτικά..... 4 1. Soft1 Add-ons... 4 1.1 Εισαγωγή... 4 1.2 Soft1 Add-ons... 4 2. Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ...

Διαβάστε περισσότερα

PRISMA Win Point of Sale ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών Μ.Υ.Φ.

PRISMA Win Point of Sale ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών Μ.Υ.Φ. 1 PRISMA Win Point of Sale ver. 3.0.3 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών Μ.Υ.Φ. Γενικά Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από 1.1.2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις και τους

Διαβάστε περισσότερα

PRISMA Win Λογιστικές Εφαρμογές ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ.

PRISMA Win Λογιστικές Εφαρμογές ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ. 1 PRISMA Win Λογιστικές Εφαρμογές ver. 6.0.2.0175 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ. Γενικά Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από 1.1.2014 υπάρχει η υποχρέωση για

Διαβάστε περισσότερα

PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ.

PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση ver Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ. 1 PRISMA Win Εμπορική Διαχείριση ver. 6.0.2.0175 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ. Γενικά Για τις συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από 1.1.2014 υπάρχει η υποχρέωση για

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Εισαγωγή Ο υπολογισμός των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ γίνεται από ειδική οντότητα της εφαρμογής και συγκεντρώνει στοιχεία από τα Έσοδα Έξοδα και από την διαχείριση παγίων

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. Άρθρου 39β

Ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. Άρθρου 39β Ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. Άρθρου 39β Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Παραμετροποίηση εφαρμογής... 3 1 Εταιρείες που δεν εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς - είναι λήπτες τιμολογίων από υποκείμενους που έχουν ενταχθεί

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρήσεις που τηρούν ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ.

Επιχειρήσεις που τηρούν ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ. Επιχειρήσεις που τηρούν ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία του Κ.Φ.Α.Σ. ΕΣΟΔΑ ΠΩΛΗΣΕΙΣ (Υποβολή ανά ΜΗΝΑ) ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ - ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ: Η καταχώρηση των παραστατικών θα γίνει χρησιμοποιώντας σαν είδος παραστατικού

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Νέου Λογαριασμού

Εισαγωγή Νέου Λογαριασμού Εισαγωγή Νέου Λογαριασμού Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας εισαγωγής νέου λογαριασμού καθώς και την παραμετροποίησή του. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Παραστατικών στην εφαρμογή της Extra. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 1. Δημιουργία Μεταβολή Καρτέλας Λογιστικής. Αν η καρτέλα έχει τύπο Λογιστικής και μορφή Κινούμενη, τότε ενεργοποιείται το πεδίο Αριθμός ΦΤΜ στην θέση του πεδίου Επάγγελμα.

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ Σύντοµη περιγραφή Ροή εργασιών Αναλυτική περιγραφή 1 Σύντοµη περιγραφή Με τροποποίηση του Κώδικα Φορολογικών ιαδικασιών θεσπίστηκε από 01/01/2014

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης

Διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης Διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης. Παρουσιάζονται οι διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ Σύντοµη περιγραφή Ροή εργασιών Αναλυτική περιγραφή 1 Σύντοµη περιγραφή Με τροποποίηση του Κώδικα Φορολογικών ιαδικασιών θεσπίστηκε από 01/01/2014

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το WINERA ERP

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το WINERA ERP Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το WINERA ERP Α. ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η έκδοση 5.91.00 του WinEra ERP υποστηρίζει την έκδοση της νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ, η οποία πρέπει να υποβάλλεται

Διαβάστε περισσότερα

Προσαρμογή των εφαρμογών PRISMA Win στη νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα στις νέες διατάξεις του κώδικα ΦΠΑ.

Προσαρμογή των εφαρμογών PRISMA Win στη νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα στις νέες διατάξεις του κώδικα ΦΠΑ. Προσαρμογή των εφαρμογών PRISMA Win στη νομοθεσία και πιο συγκεκριμένα στις νέες διατάξεις του κώδικα ΦΠΑ. Οι διατάξεις ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται από 01/08/2017 βάσει των Ν. 4484/2017 - ΠΟΛ. 1134/217

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ Σύντοµη περιγραφή Ροή εργασιών Αναλυτική περιγραφή 1 Σύντοµη περιγραφή Με τροποποίηση του Κώδικα Φορολογικών ιαδικασιών θεσπίστηκε από 01/01/2014

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Παραστατικών στην εφαρμογή της Λογιστικής. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίες Συγκεντρωτικές1 Καταστάσεις1

Μηνιαίες Συγκεντρωτικές1 Καταστάσεις1 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές1 Καταστάσεις1 Σύντομες Οδηγίες Χρήσης 1/4/2014 Σελίδα 1 από 12 8 2014 Rowega Consulting Ltd. i. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Κατά την εκκίνηση της εφαρµογής, εµφανίζεται στην οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

Νέα λειτουργικότητα - Βελτιώσεις. Έκδοση 21.26.1228 06/05/2015. Ημ/νία έκδοσης dd/mm/2015 1

Νέα λειτουργικότητα - Βελτιώσεις. Έκδοση 21.26.1228 06/05/2015. Ημ/νία έκδοσης dd/mm/2015 1 Έκδοση 21.26.1228 06/05/2015 Ημ/νία έκδοσης dd/mm/2015 1 Περιεχόμενα Νέα λειτουργικότητα... 3 Εμπορική διαχείριση 3 Σύνδεση γραμμών παραστατικών αγορών/πωλήσεων/ειδών... 3 Παραστατικά Σύνθεσης... 3 Συναλλασσόμενοι

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΦΥΡΑ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΓΕΦΥΡΑ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΝΟΤΗΤΑ 1...1 ΠΛΗΚΤΡΑ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ...2 ΕΝΟΤΗΤΑ 2...3 ΓΕΦΥΡΑ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ...4 - Ρυθµίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Soft1 Version 312.510 Νέες προδιαγραφές

Soft1 Version 312.510 Νέες προδιαγραφές Soft1 Version 312.510 Νέες προδιαγραφές Περιεχόμενα Συνοπτική περιγραφή των νέων προδιαγραφών... 3 Αναλυτικά... 8 1. Αντιγραφή γέφυρας λογιστικής σε εταιρείες... 8 2. Ιστορικό Μετασχηματισμών... 9 3. Μητρώο

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός & Υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων

Υπολογισμός & Υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων 1 Υπολογισμός & Υποβολή των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας ενημέρωσης των Συγκεντρωτικών Καταστάσεων, σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή EXTRA. Διαδικασία Αυτόματης Υποβολής Συγκεντρωτικής Κατάστασης Τιμολογίων μέσω Internet

Εφαρμογή EXTRA. Διαδικασία Αυτόματης Υποβολής Συγκεντρωτικής Κατάστασης Τιμολογίων μέσω Internet Εφαρμογή EXTRA Διαδικασία Αυτόματης Υποβολής Συγκεντρωτικής Κατάστασης Τιμολογίων μέσω Internet Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Αυτόματης Υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 1 από 51 2015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 2 από 51 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ

Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ Δημιουργία και Υποβολή Περιοδικής ΦΠΑ Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Υπολογισμού και Αυτόματης Υποβολής Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ στην εφαρμογή extra

Διαβάστε περισσότερα

Οικονοµική Χρήση - Μεταφορές Υπολοίπων

Οικονοµική Χρήση - Μεταφορές Υπολοίπων Άνοιγµα Οικονοµικής Χρήσης Μεταφορές Υπολοίπων Η εργασία καταχώρησης της οικονοµικής χρήσης επιλέγεται ως εξής : Οργάνωση Εφαρµογής Χρήσεις Οργάνωση Αρχεία Οικονοµικές Χρήσεις Στοιχεία Χρήσης Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός και Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ

Υπολογισμός και Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ Υπολογισμός και Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ . 2 Περιεχόμενα 1 Περίληψη... 1 3 Συγχρονισμός Λογιστικού Σχεδίου... 5 4 Υπολογισμός Περιοδικής Δήλωσης Φ.Π.Α.... 6 4.1 Αυτόματη Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων & Αυτόματης Υποβολής μέσω Internet

Διαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων & Αυτόματης Υποβολής μέσω Internet Διαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων & Αυτόματης Υποβολής μέσω 1 Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας εξαγωγής & Υποβολής Συγκεντρωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Η προηγούμενη (ετήσια) μορφή με τα αρχεία IL01 & IL01.pis θα υποβληθεί για τελευταία φορά για το έτος 2013 και μετά καταργείται.

Η προηγούμενη (ετήσια) μορφή με τα αρχεία IL01 & IL01.pis θα υποβληθεί για τελευταία φορά για το έτος 2013 και μετά καταργείται. Κεφαλληνίας 103 11251, Αθήνα Τηλ. 2108660903 Fax. 2108660905 http://www.panasoft.gr Αθήνα 07/04/2014 Αγαπητοί μας Πελάτες, Από το 2014, ως γνωστόν αλλάζει ο τρόπος που θα υποβάλλονται οι Συγκεντρωτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΈΣΟ Α - ΈΞΟ Α 4

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΈΣΟ Α - ΈΞΟ Α 4 ΈΚ ΟΣΗ 2.0.0000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΈΣΟ Α - ΈΞΟ Α 4 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 4 Α. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ... 5 Α1. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ... 5 Α2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ... 5 Α3. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ... 5 Α4.

Διαβάστε περισσότερα

Μετάβαση σε Ε.Λ.Π. Παραμετροποίηση

Μετάβαση σε Ε.Λ.Π. Παραμετροποίηση Μετάβαση σε Ε.Λ.Π. Εάν αποφασιστεί η μετάβαση στο προτεινόμενο από τα ΕΛΠ λογιστικό σχέδιο, το ATLANTIS E.R.P. παρέχει αυτόματες εργασίες μετάβασης. Η μετάβαση στο νέο λογιστικό σχέδιο πρέπει να γίνει

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορος Έλεγχος Συγκεντρωτικών Καταστάσεων και Μηχανογραφικής Έκδοσης Ισοζυγίου

Γρήγορος Έλεγχος Συγκεντρωτικών Καταστάσεων και Μηχανογραφικής Έκδοσης Ισοζυγίου Γρήγορος Έλεγχος Συγκεντρωτικών Καταστάσεων και Μηχανογραφικής Έκδοσης Ισοζυγίου Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας γρήγορου ελέγχου των Συγκεντρωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ

Διαδικασία Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ 1 Διαδικασία Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΚΕΠΥΟ. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

Σε οποιοδήποτε σημείο του Ημερολογίου και με διπλό κλικ του ποντικιού σας έχετε την δυνατότητα να καταχωρήσετε ένα Νέο Συμβάν στο Ημερολόγιο.

Σε οποιοδήποτε σημείο του Ημερολογίου και με διπλό κλικ του ποντικιού σας έχετε την δυνατότητα να καταχωρήσετε ένα Νέο Συμβάν στο Ημερολόγιο. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Έσοδα - Έξοδα > Megasoft Megasoft Ημερολόγιο F9 Με την επιλογή της εργασίας αυτής έχετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Διαχείρισης Γραφείου.

Διαβάστε περισσότερα

Με την Αναλυτική Λογιστική πραγματοποιείται η παρακολούθηση όλου του κυκλώματος και η ενημέρωση της Αναλυτικής Λογιστικής από την εφαρμογή της

Με την Αναλυτική Λογιστική πραγματοποιείται η παρακολούθηση όλου του κυκλώματος και η ενημέρωση της Αναλυτικής Λογιστικής από την εφαρμογή της Αναλυτική Λογιστική Με την Αναλυτική Λογιστική πραγματοποιείται η παρακολούθηση όλου του κυκλώματος και η ενημέρωση της Αναλυτικής Λογιστικής από την εφαρμογή της Λογιστικής Η Αναλυτική Λογιστική περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή Δημιουργία Εταιρίας Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας: Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία: Καρτέλα Τράπεζα:...

Είσοδος στην εφαρμογή Δημιουργία Εταιρίας Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας: Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία: Καρτέλα Τράπεζα:... Περιεχόμενα Είσοδος στην εφαρμογή... 3 Δημιουργία Εταιρίας... 5 Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας:... 6 Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία:... 6 Καρτέλα Τράπεζα:... 7 Καρτέλα λογιστική:... 9 Καρτέλα e-mail info... 9 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εξαγωγή Καταστάσεων ΜΥΦ. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η εξαγωγή αρχείου για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατώνπρομηθευτών

Εξαγωγή Καταστάσεων ΜΥΦ. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η εξαγωγή αρχείου για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατώνπρομηθευτών Εξαγωγή Καταστάσεων ΜΥΦ Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η εξαγωγή αρχείου για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατώνπρομηθευτών (ΜΥΦ) Περιεχόμενα Εξαγωγή Καταστάσεων ΜΥΦ 3 Πιθανά Σφάλματα 6 2 Εξαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου

Οδηγίες για την Υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου Οδηγίες για την Υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου 1/24 SingularLogic Control 1 ιαχείριση ιακινήσεων Πετρελαίου 1.1 Γενική Περιγραφή Η υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου απευθύνεται σε πρατηριούχους

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΥΦ (ΚΕΠΥΟ 2014)

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΥΦ (ΚΕΠΥΟ 2014) Θεσσαλονίκη 14/5/2014 ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΥΦ (ΚΕΠΥΟ 2014) Αξιότιμοι συνεργάτες, Η υποβολή μηνιαίων καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για

Διαβάστε περισσότερα

3. Οι χονδρικές συναλλαγές θα καταχωρούνται αναλυτικά ανά ΑΦΜ, δηλαδή κάθε παραστατικό ξεχωριστά ή συγκεντρωτικά;

3. Οι χονδρικές συναλλαγές θα καταχωρούνται αναλυτικά ανά ΑΦΜ, δηλαδή κάθε παραστατικό ξεχωριστά ή συγκεντρωτικά; Για τις συναλλαγές που θα πραγµατοποιούνται από 1/1/2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών ανά µήνα σύµφωνα µε την ΠΟΛ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων. ΚΕΠΥΟ και Ηλεκτρονικού Ισοζυγίου. στο InnovEra 3 R2 για τον RTC client

Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων. ΚΕΠΥΟ και Ηλεκτρονικού Ισοζυγίου. στο InnovEra 3 R2 για τον RTC client Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ και Ηλεκτρονικού Ισοζυγίου στο InnovEra 3 R2 για τον RTC client Μελίσσια, 12 Ιουλίου 2012 1. ιαδικασία Εξαγωγής Συγκεντρωτικής Κατάστασης ΚΕΠΥΟ - ΜΥΦ 1.1

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόματο Κλείσιμο Ισολογισμού

Αυτόματο Κλείσιμο Ισολογισμού Αυτόματο Κλείσιμο Ισολογισμού Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Οδηγιών Αυτόματου Κλεισίματος Ισολογισμού στην εφαρμογή Business Λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

Δ ιαδικασία I ntrastat

Δ ιαδικασία I ntrastat Διαδικασία Intrastat 1 Περιεχόμενα Γενική περιγραφή... 3 Ενότητα Αποθήκη... 3 Ενότητα Υπηρεσίες... 4 Ενότητα Συναλλασσόμενοι (Πελάτες / Προμηθευτές).... 5 Τύπος Συναλλαγής (Πελατών / Προμηθευτών)... 6

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 2014 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0 Αρχική Οθόνη... 6 1.1 Αλλαγή...

Διαβάστε περισσότερα

Soft1 Version 400.513. Νέες προδιαγραφές

Soft1 Version 400.513. Νέες προδιαγραφές Soft1 Version 400.513 Νέες προδιαγραφές Περιεχόμενα Συνοπτική περιγραφή νέων προδιαγραφών... 3 Αναλυτικά... 5 1 Αντιγραφή Στηλών Τύπων και Σειρών παραστατικών... 5 2 Browser to QlikView... 6 3 Στατιστικά

Διαβάστε περισσότερα

Στις παραγγελίες έχετε, πλέον, τη δυνατότητα να συμπληρώσετε πληροφορίες που αφορούν στο μικτό και καθαρό βάρος.

Στις παραγγελίες έχετε, πλέον, τη δυνατότητα να συμπληρώσετε πληροφορίες που αφορούν στο μικτό και καθαρό βάρος. Η Εξέλιξη των εφαρμογών PRISMA Win δε σταματά ποτέ! Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις νέες δυνατότητες που προστέθηκαν σε όλες τις εφαρμογές. Ενημερώστε άμεσα την εφαρμογή σας με την τελευταία αναβάθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία μεταφοράς του μισθοδοτικού άρθρου από την εφαρμογή Extra Μισθοδοσία στην εφαρμογή Extra Λογιστική Διαχείριση.

Διαδικασία μεταφοράς του μισθοδοτικού άρθρου από την εφαρμογή Extra Μισθοδοσία στην εφαρμογή Extra Λογιστική Διαχείριση. Διαδικασία μεταφοράς του μισθοδοτικού άρθρου από την εφαρμογή Extra Μισθοδοσία στην εφαρμογή Extra Λογιστική Διαχείριση. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΠΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39β ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΠΑ

ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΠΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39β ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΠΑ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΠΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39β ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΠΑ Η έκδοση 5.91.18 του WinEra ERP καλύπτει τις ανάγκες που προκύπτουν από την εφαρμογή του Ειδικού Καθεστώτος Καταβολής ΦΠΑ σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Περιεχόμενα Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Βασικό... 4 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία... 5 Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Pylon Entry Πελάτες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πελάτη... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV 2013 R2 - INNOVERA 7.1 ERP

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV 2013 R2 - INNOVERA 7.1 ERP ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΟ DYNAMICS NAV 2013 R2 - INNOVERA 7.1 ERP Για να κλείσουμε μία χρήση στο InnovEra, επιλέγουμε από το κεντρικό μενού των Τμημάτων «Οικονομική Διαχείριση», «Περιοδικές Εργασίες»,

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αξιόγραφων

Διαχείριση Αξιόγραφων Διαχείριση Αξιόγραφων 1 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Διαχείρισης Αξιόγραφων στην εφαρμογή extra Λογιστική Διαχείριση. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εισαγωγής Νέων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής

Διαχείριση Εισαγωγής Νέων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής Διαχείριση Εισαγωγής Νέων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή Νέας εγγραφής Εσόδου Εξόδου και Άρθρου Γενικής Λογιστικής.... 4 1.1. Διαδικασία εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Επιταγών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Επιταγών στην εφαρμογή Λογιστική Διαχείριση της σειράς HyperΛογιστική. Παρακάτω προτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

Είδη. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους

Είδη. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους Είδη Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Είδους 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία 4 Καρτέλα Πολιτική Τιμολόγησης 7 Στην καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Υποσύστημα. Διαχείρισης Δαπανών. του Τακτικού Προϋπολογισμού

Υποσύστημα. Διαχείρισης Δαπανών. του Τακτικού Προϋπολογισμού 01 SOLUTIONS HELLAS Ε.Π.Ε. Χελμού 20, 151 25 Μαρούσι Αττικής Τηλ 215 55 00 880 FAX 215 55 00 883 Υποσύστημα Διαχείρισης Δαπανών του Τακτικού Προϋπολογισμού 1. ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Στην συγκεκριμένη

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Χρήσης Module Αναλυτικής Λογιστικής

Διαδικασία Χρήσης Module Αναλυτικής Λογιστικής Διαδικασία Χρήσης Module Αναλυτικής Λογιστικής 1 Περίληψη Με την Αναλυτική Λογιστική πραγματοποιείται η παρακολούθηση όλου του κυκλώματος και η ενημέρωση της Αναλυτικής Λογιστικής από την εφαρμογή Hyper

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης V 1.02

Οδηγίες Χρήσης V 1.02 e-myf εφαρμογή διαχείρισης Συγκεντρωτικής Τιμολογίων σύμφωνο με τον ΚΦΑΣ Οδηγίες Χρήσης V 1.02 Περιεχόμενα Σελίδα Έναρξη εφαρμογής 2 Παραστατικά Εσόδων 2 Συγκεντρωτικά εσόδων 2 Συγκεντρωτικά εξόδων 6 Συγκεντρωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Λήψη Στοιχείων Συναλλασσομένων

Λήψη Στοιχείων Συναλλασσομένων Λήψη Στοιχείων Συναλλασσομένων 1 Λήψη Στοιχείων από τη ΓΓΠΣ Εχει ενεργοποιηθεί εκ νέου η δυνατότητα λήψης στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) για Φυσικά και Μη Φυσικά

Διαβάστε περισσότερα

5. Στις φόρµες εκτύπωσης και στις περιπτώσεις που τα παραπάνω πεδία (Επάγγελµα και Κατηγορία) δεν έχουν ήδη επιλεγεί ως στοιχεία που εµφανίζονται στο

5. Στις φόρµες εκτύπωσης και στις περιπτώσεις που τα παραπάνω πεδία (Επάγγελµα και Κατηγορία) δεν έχουν ήδη επιλεγεί ως στοιχεία που εµφανίζονται στο Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛ1121/2005 ΚΑΙ 1132/2005 ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ ΩΝ, ΣΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ SINGULAR CONTROL ΚΑΙ SINGULAR ACCOUNTANT ΚΑΙ SINGULAR ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΕΣΟ Α ΕΞΟ Α 1.Εαν η εταιρία

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin)

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Εμπορική Διαχείριση > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Μέσα από τη διαχείριση βάσης δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Megasoft. Αριθμομηχανή. Υπολογιστής Δανείου. Υποβολή Μηνιαίων Συγκεντρωτικών. Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ.

Megasoft. Αριθμομηχανή. Υπολογιστής Δανείου. Υποβολή Μηνιαίων Συγκεντρωτικών. Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών & Προμηθευτών Μ.Υ.Φ. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > PRISMA Win Εμπορικό > Megasoft Megasoft Αριθμομηχανή Αριθμομηχανή (F2) Με την επιλογή της εργασίας αυτής εμφανίζεται μια Αριθμομηχανή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Ενέργειες Ανοίγματος Χρήσης & Μεταφοράς Υπολοίπων

ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Ενέργειες Ανοίγματος Χρήσης & Μεταφοράς Υπολοίπων ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Ενέργειες Ανοίγματος Χρήσης & Μεταφοράς Υπολοίπων Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Άνοιγμα Χρήσης... 3 Άνοιγμα Χρήσης... 3 Μεταφορές Υπολοίπων στη νέα Χρήση... 4 Μεταφορά Υπολοίπων Ειδών...

Διαβάστε περισσότερα

Μετάβαση σε ΕΛΠ Βήμα 1ο - Άνοιγμα νέας χρήσης

Μετάβαση σε ΕΛΠ Βήμα 1ο - Άνοιγμα νέας χρήσης Μετάβαση σε ΕΛΠ Εάν αποφασιστεί η αλλαγή στο προτεινόμενο από τα ΕΛΠ λογιστικό σχέδιο, το ΚΕΦΑΛΑΙΟ E.R.P. παρέχει αυτόματες εργασίες μετάβασης οι οποίες πρέπει να γίνουν αφού προηγηθεί το άνοιγμα χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση ATLANTIS ERP με Έσοδα-Έξοδα

Σύνδεση ATLANTIS ERP με Έσοδα-Έξοδα Σύνδεση ATLANTIS ERP με Έσοδα-Έξοδα Παραμετροποίηση Βήμα 1 ο Σειρές παραστατικών Εσόδων -Εξόδων Στην παραμετροποίηση του εσόδων εξόδων υπάρχουν σχεδιασμένες οι σειρές παραστατικών για ενημέρωση από την

Διαβάστε περισσότερα

Soft1 Version 4.00.515

Soft1 Version 4.00.515 Νέες προδιαγραφές Version : 2.00 Date: 08/12/2015 Department: Product Management Περιεχόμενα Συνοπτική περιγραφή νέων προδιαγραφών... 3 Γενικά... 3 Εμπορικό... 3 Χρηματοοικονομικά... 5 Μισθοδοσία... 6

Διαβάστε περισσότερα

Οι οδηγίες που ακολουθούν αναφέρονται: 1. Στη διαχείριση των βασικών στοιχείων του ταμειακού συστήματος και στη σύνδεσή του με λογαριασμούς λογιστικής

Οι οδηγίες που ακολουθούν αναφέρονται: 1. Στη διαχείριση των βασικών στοιχείων του ταμειακού συστήματος και στη σύνδεσή του με λογαριασμούς λογιστικής Μέσω της εφαρμογής Academia Financials Έσοδα - Έξοδα η Data Communication σας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξετε δεδομένα μεταξύ των λιανικών πωλήσεων των επιχειρήσεων - πελατών σας και των οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Πάγιου Ενεργητικού

Διαχείριση Πάγιου Ενεργητικού Διαχείριση Πάγιου Ενεργητικού Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού. Η διαδικασία περιλαμβάνει αναλυτική παρουσίαση των εκτυπωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Epsilon Net PYLON Platform

Epsilon Net PYLON Platform Epsilon Net PYLON Platform Διαδικασίες Γρήγορης Παραμετροποίησης V1.0 / 06-2014 Page 1 of 29 Περιεχόμενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2 ΒΗΜΑΤΑ... 4 2.1 Εγκατάσταση Φορολογικών Μηχανισμών... 4 2.2 Σύνδεση (Log-in)...

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεντρωτικές ΚΕ.Π.Υ.Ο

Συγκεντρωτικές ΚΕ.Π.Υ.Ο Καλοκαίρι 2012 Συγκεντρωτικές ΚΕ.Π.Υ.Ο Οδηγίες για την υποβολή 2012 Oι οδηγίες αυτές, αφορούν σε λειτουργικές δυνατότητες λογισµικού υπό την διακριτική ένδειξη «ALTEC Software» πνευµατικής ιδιοκτησίας

Διαβάστε περισσότερα

2. Θα υπάρχει όριο αξίας πάνω από το οποίο θα ισχύει η υποχρέωση υποβολής; Όλες οι συναλλαγές ανεξαρτήτως αξίας πρέπει να υποβάλλονται.

2. Θα υπάρχει όριο αξίας πάνω από το οποίο θα ισχύει η υποχρέωση υποβολής; Όλες οι συναλλαγές ανεξαρτήτως αξίας πρέπει να υποβάλλονται. Για τις συναλλαγές που θα πραγµατοποιούνται από 1/1/2014 υπάρχει η υποχρέωση για τις επιχειρήσεις να υποβάλλουν καταστάσεις φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση πληροφοριών ανά µήνα σύµφωνα µε την ΠΟΛ

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Υποκαταστήματος στην Γενική Λογιστική

Δημιουργία Υποκαταστήματος στην Γενική Λογιστική Δημιουργία Υποκαταστήματος στην Γενική Λογιστική Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας υποκαταστημάτων στην Γενική Λογιστική. Παρακάτω προτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Pylon Entry Προμηθευτές Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Προμηθευτή... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Εμπορικά

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού

Διαδικασία Διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού Διαδικασία Διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού 1 Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού. Η διαδικασία περιλαμβάνει αναλυτική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ DC SCAN4YOU Η εφαρμογή WinEra ERP σας δίνει τη δυνατότητα να καταχωρήσετε παραστατικά γρήγορα, με ασφάλεια και με αυτοματοποιημένο

Διαβάστε περισσότερα

1 Παραστατικών Πωλήσεων

1 Παραστατικών Πωλήσεων Version 2.4.0.0 Κινήσεις 1 Παραστατικών Πωλήσεων Κινήσεις Πωλήσεις Παραστατικά Πωλήσεων Στην αναζήτηση των παραστατικών πωλήσεων πραγµατοποιήθηκε προσθήκη ενός πλήκτρου το οποίο γίνεται ενεργό µόνο για

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Καθεστώς ΦΠΑ (39Β)

Ειδικό Καθεστώς ΦΠΑ (39Β) Ειδικό Καθεστώς ΦΠΑ (39Β) 1 Τι είναι το Ειδικό Καθεστώς Φ.Π.Α. Σύμφωνα με την ΠΟΛ.1214/2014 το Ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. 39Β προβλέπει ότι όσες επιχειρήσεις πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόματο Κλείσιμο Ισολογισμού

Αυτόματο Κλείσιμο Ισολογισμού Αυτόματο Κλείσιμο Ισολογισμού Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Οδηγιών Αυτόματου Κλεισίματος Ισολογισμού στην εφαρμογή extra Λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης και Αποστολής Εντύπου Ε3

Οδηγίες Συμπλήρωσης και Αποστολής Εντύπου Ε3 Οδηγίες Συμπλήρωσης και Αποστολής Εντύπου Ε3 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας και υποβολής του εντύπου Ε3. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII

Διαγραφή Επιλέγετε Διαγραφή για να διαγράψετε μία ήδη υπάρχουσα διαδικασία εισαγωγής ASCII Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) > Αρχεία Αρχεία Εισαγωγή από αρχείο ASCII Με την εργασία αυτή έχετε την δυνατότητα να εισάγετε

Διαβάστε περισσότερα

Παράµετροι ιαχείρισης Λογιστικής. Τύποι Λογιστικών Άρθρων. Ηµερολόγια Λογιστικής. Στοιχεία Λογαριασµών Λογιστικού Σχεδίου

Παράµετροι ιαχείρισης Λογιστικής. Τύποι Λογιστικών Άρθρων. Ηµερολόγια Λογιστικής. Στοιχεία Λογαριασµών Λογιστικού Σχεδίου Παράµετροι ιαχείρισης Λογιστικής Με την επιλογή αυτή («Παράµετροι & Προτιµήσεις Εργασίες Έναρξης Παράµετροι Λογιστικής») µπορείτε να καθορίσετε τη Μορφή κωδικού Αναλυτικών Λογαριασµών* που επιθυµείτε να

Διαβάστε περισσότερα

EBS Version Entersoft Business Suite Entersoft CRM

EBS Version Entersoft Business Suite Entersoft CRM EBS Version 4.4.2.3 Entersoft Business Suite Entersoft CRM Νέα χαρακτηριστικά και επεκτάσεις Περιεχόμενα Συνοπτική περιγραφή περιεχομένων έκδοσης 3 Entersoft ERP... 3 Entersoft ERP 4 Αλλαγές στον Φ.Π.Α....

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΠΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39β ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΠΑ

ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΠΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39β ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΠΑ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΠΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 39β ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΠΑ Από το Academia Financials Έσοδα-Έξοδα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε το κύκλωμα του ειδικού καθεστώτος καταβολής ΦΠΑ κατά

Διαβάστε περισσότερα

Νέες διευκρινίσεις για τις συγκεντρωτικές - Σε πιλοτική φάση δοκιμών η Μηνιαία Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών από τη Γ.Γ.Π.Σ.

Νέες διευκρινίσεις για τις συγκεντρωτικές - Σε πιλοτική φάση δοκιμών η Μηνιαία Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών από τη Γ.Γ.Π.Σ. Νέες διευκρινίσεις για τις συγκεντρωτικές - Σε πιλοτική φάση δοκιμών η Μηνιαία Κατάσταση Πελατών Προμηθευτών και Συναλλαγών από τη Γ.Γ.Π.Σ. Προστέθηκαν νέες ερωτήσεις-απαντήσεις (με μπλέ χρώμα) για την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ. Εγχειρίδιο Χρήσης. Γενική Λογιστική & Έσοδα-Έξοδα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ. Εγχειρίδιο Χρήσης. Γενική Λογιστική & Έσοδα-Έξοδα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ. Εγχειρίδιο Χρήσης Γενική Λογιστική & Έσοδα-Έξοδα Περιεχόμενα 1. ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ... 2 1.1 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ... 2 1.2 ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ... 3 1.2.1 Μοντέλα λογιστικού σχεδίου (Δημιουργία)...

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείρισης Πρότυπων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής

Διαχείρισης Πρότυπων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής Διαχείρισης Πρότυπων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.Δημιουργία Πρότυπων εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής.... 4 1.1. Διαδικασία Δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Ενέργειες Ανοίγματος Χρήσης & Μεταφοράς Υπολοίπων

ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Ενέργειες Ανοίγματος Χρήσης & Μεταφοράς Υπολοίπων ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Ενέργειες Ανοίγματος Χρήσης & Μεταφοράς Υπολοίπων Version 2.0 Οκτώβριος 2017 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 4 Άνοιγμα Χρήσης... 4 Άνοιγμα Χρήσης... 4 Μεταφορές Υπολοίπων στην νέα Χρήση...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΩΝ ΜΥΦ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ PBS ΚΕΠΥΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΩΝ ΜΥΦ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ PBS ΚΕΠΥΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΩΝ ΜΥΦ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ PBS ΚΕΠΥΟ Βήμα 1 Ο :Από το tab "πληροφορίες" στο πεδίο έτος χρήσης επιλέγετε την χρήση για την οποία επιθυμείτε να κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεντρωτικές ΚΕ.Π.Υ.Ο

Συγκεντρωτικές ΚΕ.Π.Υ.Ο Καλοκαίρι 2012 Συγκεντρωτικές ΚΕ.Π.Υ.Ο Οδηγίες για την υποβολή 2012 (*προσοχή αφορούν εγκαταστάσεις XLINE που έχουν µόνο Γενική Λογιστική) Oι οδηγίες αυτές, αφορούν σε λειτουργικές δυνατότητες λογισµικού

Διαβάστε περισσότερα

Γέφυρα με Λογιστική/Έσοδα-Έξοδα. Ρυθμίσεις. Αποθήκης. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (

Γέφυρα με Λογιστική/Έσοδα-Έξοδα. Ρυθμίσεις. Αποθήκης. Published on PRISMA Win Help - Megasoft ( Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > PRISMA Win Εμπορικό > Εργαλεία > Γέφυρα με Λογιστική/Έσοδα-Έξοδα Γέφυρα με Λογιστική/Έσοδα-Έξοδα Στην Γέφυρα με την Γενική Λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

Πλήκτρα & Λειτουργίες Διαχ/σης Αρχείων

Πλήκτρα & Λειτουργίες Διαχ/σης Αρχείων Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Λογιστική Διαχείριση > Γενική Λογιστική Γενική Λογιστική Η εφαρμογή PRISMA Γενική Λογιστική είναι σχεδιασμένη έτσι, ώστε να περιέχει

Διαβάστε περισσότερα

Εκτυπώσεις. Πλήκτρα & Λειτουργίες Εκτυπώσεων. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr)

Εκτυπώσεις. Πλήκτρα & Λειτουργίες Εκτυπώσεων. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Έσοδα - Έξοδα > Εκτυπώσεις Εκτυπώσεις Πλήκτρα & Λειτουργίες Εκτυπώσεων Στη δεξιά πλευρά των διαλόγων υπάρχουν τα παρακάτω πλήκτρα:

Διαβάστε περισσότερα

01 SOLUTIONS HELLAS Ε.Π.Ε. Χελμού 20, Τ.Κ Μαρούσι Αττικής Τηλ.: Fax:

01 SOLUTIONS HELLAS Ε.Π.Ε. Χελμού 20, Τ.Κ Μαρούσι Αττικής Τηλ.: Fax: 01 SOLUTIONS HELLAS Ε.Π.Ε. Χελμού 20, Τ.Κ. 151 25 Μαρούσι Αττικής Τηλ.: 215.5500880 Fax: 215.5500883 E-mail: info@01solutions.gr Πίνακας Περιεχομένων 1. Εφαρμογές (w_diax01201)... 4 2. Σχέσεις Εφαρμογών

Διαβάστε περισσότερα

Αναµόρφωση απανών. Οι µη εκπιπτόµενες αυτές δαπάνες θα πρέπει να αποτυπώνονται αναλυτικά και οµαδοποιηµένες µε τις έντυπες καταστάσεις

Αναµόρφωση απανών. Οι µη εκπιπτόµενες αυτές δαπάνες θα πρέπει να αποτυπώνονται αναλυτικά και οµαδοποιηµένες µε τις έντυπες καταστάσεις Αναµόρφωση απανών Κατά την διάρκεια της λογιστικής χρήσης, είναι σύνηθες το φαινόµενο να καταχωρίζονται στα λογιστικά βιβλία συναλλαγές που αφορούν έξοδα της επιχείρησης ή του ελεύθερου επαγγελµατία, τα

Διαβάστε περισσότερα