ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας."

Transcript

1

2 Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων αστυνομικών. Στο Capo Dei Capi, οι παίκτες ανταγωνίζονται για το ποιός θα είναι ο «αρχηγός των αρχηγών». ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 6 Κάρτες Περιοχών 1 Κάρτα Δημάρχου 15 Δείκτες Δωροδοκίας 30 Δείκτες Επιρροής 21 Κύβοι Αξίας 1 Πιόνι Εκτελεστή 2 Ζάρια 6 Πλακίδια Προμηθειών 15 Δείκτες Δημάρχου 1 Πιόνι Δημάρχου 2 Βοηθήματα Παικτών ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Δείτε την εικόνα της προετοιμασίας στον πάτο του κουτιού. Τοποθετήστε την Κάρτα Δημάρχου στο κέντρο του τραπεζιού & τις Κάρτες Περιοχών στις δύο πλευρές της, με τις κάρτες «Λευκού Ζαριού» στη μία πλευρά και τις κάρτες «Μαύρου Ζαριού» στην άλλη, με αριθμητική σειρά. Τοποθετήστε 2 Κύβους Αξίας στην Κάρτα Δημάρχου. Τοποθετήστε το Πιόνι Δημάρχου στη θέση «0» της Κάρτας Δημάρχου. Τοποθετήστε τα Πλακίδια Προμηθειών με τα ζάρια 1 έως 3 στη μία πλευρά των Καρτών Περιοχών. Τοποθετήστε τα υπόλοιπα Πλακίδια Προμηθειών στην άλλη πλευρά των Καρτών Περιοχών. Ξεχωρίστε τους Δείκτες Επιρροής, ομαδοποιώντας τους ανά αριθμό & τοποθετήστε τους δίπλα στα κατάλληλα Πλακίδια Προμηθειών. Τοποθετήστε τους Δείκτες Δημάρχου δίπλα στο Πλακίδιο Προμηθειών «4».

3 Κλείστε όλους τους Δείκτες Δωροδοκίας, ανακατέψτε τους & τοποθετήστε τους δίπλα στο Πλακίδιο Προμηθειών «5». Τοποθετήστε όλους τους Κύβους Αξίας δίπλα στο Πλακίδιο Προμηθειών «6». Τοποθετήστε το πιόνι «εκτελεστή» σε θέση που φτάνουν οι παίκτες. Καθορίστε τον αρχικό παίκτη, ο οποίος παίρνει τα δύο ζάρια & 4 Δείκτες Δημάρχου. Ο άλλος παίκτης παίρνει 5 Δείκτες Δημάρχου. ΠΕΡΙΛΗΨΗ Σκοπός σας είναι να κερδίσετε τους περισσότερους πόντους νίκης. Οι παίκτες κερδίζουν πόντους στο τέλος του παιχνιδιού για την «επιρροή» που έχουν στις Κάρτες Περιοχών. Κερδίζουν προσωρινή επιρροή τοποθετώντας δείκτες (δείκτες «επιρροής» και «δωροδοκίας») από το απόθεμα, δίπλα σ εμια κάρτα (και στη δική τους πλευρά), με βάση τη ζαριά. Η επιρροή γίνεται μόνιμη μετακινώντας δείκτες πάνω στις κάρτες, κάτι που γίνεται αν ο παίκτης ολοκληρώσει τη σειρά του πριν «συλληφθεί». Στο τέλος του παιχνιδιού, κάθε Κάρτα Περιοχής σκοράρει και ο παίκτης με την μεγαλύτερη επιρροή κερδίζει την κάρτα. Κάθε κάρτα αξίζει 1 Πόντο Νίκης, αλλά οι κάρτες επίσης περιλαμβάνουν Κύβους Αξίας, οι οποίοι αυξάνουν την αξία της κάρτας κατά 1 Πόντο Νίκης ο κάθε ένας. Επιπλέον, στη διάρκεια του παιχνιδιού, οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν επιπλέον δύναμη και πόντους, «εκβιάζοντας» τον Δήμαρχο. ΣΕΙΡΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗ Οι παίκτες παίζουν στη σειρά, ο ένας μετά τον άλλο. Στη σειρά του, ο ενεργός παίκτης ρίχνει τα ζάρια & εκτελεί την απαιτούμενη ενέργεια. Αφού εκτελέσει την ενέργεια, μπορεί αν θέλει να ρίξει ξανά τα ζάρια για να εκτελέσει άλλη μια ενέργεια. Ωστόσο, σε κάθε σειρά, όσο ένας παίκτης ρίχνει τα ζάρια, τόσο πιθανότερο είναι να «συλληφθεί» και έτσι να χάσει πολλές από τις ενέργειες της σειράς του (δείτε «Σύλληψη»). Οι παίκτες παίζουν εναλλάξ, μέχρι να συμβεί το γεγονός λήξης του παιχνιδιού. Ο αρχικός παίκτης ξεκινάει το παιχνίδι ρίχνοντας τα ζάρια. Με βάση τη ζαριά, πρέπει να εκτελέσει 1 μεταξύ 5 ενεργειών. Οποιαδήποτε ζαριά φέρει «διπλές» (ίδιο αποτέλεσμα στα ζάρια), απαιτεί την ενέργεια 5. Ενέργεια 1: Επιρροή (κάθε ζάρι = 3 ή λιγότερο) Ενέργεια 2: Εκβιασμός (1 ζάρι = 4 και το άλλο 3 ή λιγότερο) Ενέργεια 3: Δωροδοκία (1 ζάρι = 5 και το άλλο 4 ή λιγότερο) Ενέργεια 4: Επένδυση (1 ζάρι = 6) Ενέργεια 5: Ειδική Ενέργεια (διπλά ζάρια)

4 Ενέργεια 1: Επιρροή (κάθε ζάρι = 3 ή λιγότερο Για ζαριές όπου κάθε ζάρι είναι 3 ή λιγότερο, ο ενεργός παίκτης πρέπει να εκτελέσει την Ενέργεια Επιρροής. Αφαιρεί έναν Δείκτη Επιρροής από το απόθεμα δίπλα από, αλλά όχι πάνω από μία από τις Κάρτες Περιοχών (& της δικής του πλευράς). Το ποιός δείκτης θα μετακινηθεί και που, εξαρτάται από τη ζαριά. Για κάθε ζαριά, ο ενεργός παίκτης πρέπει να επιλέξει 1 ζάρι για την «επιρροή» και 1 ζάρι για την Κάρτα Περιοχής που θα λάβει την επιρροή. Ο παίκτης δηλαδή πρέπει να πάρει έναν δείκτη Επιρροής ίσης αξίας με το ένα ζάρι και να μετακινήσει τον δείκτη αυτό σε μια κάρτα η οποία ταιριάζει με το άλλο ζάρι (μιας και κάθε Κάρτα Περιοχής αντιστοιχεί σε συκγκεκριμένο αποτέλεσμα ζαριού). Σημείο προσοχής: Όταν Επηρρεάζετε, οι δείκτες δεν τοποθετούνται πάνω στην Κάρτα Περιοχής, αλλά δίπλα της και στην πλευρά του ενεργού παίκτη. Παράδειγμα: Ο παίκτης ρίχνει ένα Μαύρο Ζάρι 2 και ένα Λευκό Ζάρι 1. Έτσι, έχει δύο επιλογές. Επιλογή 1: Μπορεί να χρησιμοποιήσει το λευκό ζάρι για Επιρροή και το μαύρο για την Κάρτα Περιοχής. Στην περίπτωση αυτή μετακινεί έναν δείκτη Επιρροής αξίας 1, στην Κάρτα Περιοχής 2. Επιλογή 2: Μπορεί να χρησιμοποιήσει το Λευκό Ζάρι 1 για την Περιοχή και το Μαύρο Ζάρι 2 για Επιρροή. Έτσι, μετακινεί έναν Δείκτη Επιρροής αξίας 2 δίπλα στην Κάρτα Λευκού Ζαριού 1.

5 Ενέργεια 2: Εκβιασμός (1 ζάρι = 4, το άλλο 3 ή λιγότερο) Για ζαριές όπου το 1 ζάρι είναι 4 και το άλλο 3 ή λιγότερο, ο παίκτης πρέπει να εκτελέσει την Ενέργεια Εκβιασμού. Η Ενέργεια Εκβιασμού επηρεάζει μόνο την Κάρτα Δημάρχου. Στην περίπτωση αυτή το ζάρι «4» χρησιμοποιείται για να επιλέξετε την Κάρτα Δημάρχου, και το άλλο για να αυξήσετε το «επίπεδο εκβιασμού». Πιο συγκεκριμένα, ο ενεργός παίκτης μετακινεί το πιόνι της Κάρτας Δημάρχου, τόσες θέσεις όσες δείχνει το δεύτερο ζάρι. Επιπλέον, όποτε αυξάνεται το Επίπεδο Εκβιασμού, ο παίκτης παίρνει 1 Δείκτη Δημάρχου από το απόθεμα και τον τοποθετεί δίπλα στον Δήμαρχο (στη δική του πλευρά). Ο παίκτης μπορεί να πάρει τον δείκτη αυτό (μαζί με άλλους πιθανώς) αν ολοκληρώσει τη σειρά του χωρίς να συλληφθεί (δείτε «Ολοκλήρωση Σειράς»). Παράδειγμα: Η ζαριά του παίκτη είναι Μαύρο Ζάρι = 3 και Λευκό = 4. Πρέπει να εκτελέσει την Ενέργεια Εκβιασμού. Αυξάνει το επίπεδο από το 0 στο 3, μετακινώντας κατά 3 θέσεις το Πιόνι Δημάρχου και τοποθετεί έναν δείκτη Δημάρχου από το απόθεμα, δίπλα στην Κάρτα Δημάρχου, στη δική του πλευρά Bonus Εκβιασμού Το «επίπεδο εκβιασμού» αναπαριστάνει την ικανότητα απόκτησης προνομίων από τον Δήμαρχο. Στην αρχή της σειράς του παίκτη, το επίπεδο πάντοτε βρίσκεται στο 0. Αν ένας παίκτης ολοκληρώσει τη σειρά του χωρίς να συλληφθεί και το επίπεδο εκβιασμού είναι 5 ή 6, ο παίκτης κερδίζει ένα από τα παρακάτω bonus εκβιασμού στο τέλος της σειράς του. Επίπεδο 5: πάρτε τους μισούς Κύβους Αξίας από την Κάρτα Δημάρχου (στρογγυλοποίηση προς τα κάτω). Επίπεδο 6: πάρτε όλους τους Κύβους Αξίας από την Κάρτα Δημάρχου. Αν ο παίκτης πάρει το bonus Επιπέδου 6, τοποθετεί 2 Κύβους Αξίας από το απόθεμα, πάνω στην Κάρτα Δημάρχου, αφού αφαιρέσει όλους τους Κύβους Αξίας λόγω του bonus.

6 Ενέργεια 3: Δωροδοκία (1 ζάρι = 5, το άλλο = 4 ή λιγότερο) Γενικοί Κανόνες της Δωροδοκίας Αν 1 ζάρι = 5 και το άλλο 3 ή λιγότερο, ο ενεργός παίκτης πρέπει να εκτελέσει την ενέργεια Δωροδοκίας. Αν 1 ζάρι = 5 και το άλλο 4, ο παίκτης εκτελεί μια ενέργεια Δωροδοκίας και Εκβιασμού (δείτε παρακάτω). Συγκεκριμένα Αν 1 ζάρι = 5 και το άλλο 3 ή λιγότερο, ο ενεργός παίκτης παίρνει έναν δυχαίο δείκτη Δωροδοκίας και τον τοποθετεί δίπλα στην Κάρτα Περιοχής που ορίζει το ζάρι που δεν έχει τιμή 5. Ομοίως με την ενέργεια Επιρροής, το ένα ζάρι χρησιμοποιείται για την επιλογή δείκτη ενώ το άλλο καθορίζει την Κάρτα στόχο. Στην περίπτωση αυτή, ωστόσ, το ζάρι 5 πάντοτε χρησιμοποιείται για Δείκτη Δωροδοκίας και το άλλο ζάρι πάντοτε για την κάρτα στόχο. Όταν, με άλλα λόγια, ένας παίκτης δωροδοκεί δεν έχει επιλογή για το που θα τοποθετήσει τον δείκτη. Όταν τοποθετεί δείκτες Δωροδοκίας, ο ενεργός παίκτης δεν μπορεί να δει την αξία του δείκτη, αλλά αυτός παραμένει κλειστός δίπλα στην Κάρτα Περιοχής. Οι παίκτες δεν μπορούν να κοιτάξουν τους κλειστούς δείκτες που βρίσκονται δίπλα στις Κάρτες Περιοχών. Ωστόσο, ένας παίκτης μπορεί να κοιτάξει τους δείκτες μόλις αυτοί τοποθετηθούν στη δική του πλευρά της κάρτας. Παράδειγμα: Η ζαριά είναι Λευκό Ζάρι = 5 και Μαύρο = 3, οπότε ο ενεργός παίκτης πρέπει να μετακινήσει έναν δείκτη Δωροδοκίας από το απόθεμα δίπλα στην Κάρτα Μαύρου Ζαριού 3, από τη δική του πλευρά. Ειδική Δωροδοκία & Εκβιασμός του Δημάρχου Αν 1 ζάρι = 5 και το άλλο = 4, ο ενεργός παίκτης κάνει 3 ενέργειες, στην εξής σειρά: 1. Ανοίγει 1 Δείκτη Δωροδοκίας του αντιπάλου από οποιαδήποτε Κάρτα Περιοχής (αν υπάρχουν). Ο δείκτης παραμένει ανοιχτός για το υπόλοιπο παιχνίδι. 2. Αυξάνει το Επίπεδο Εκβιασμού κατά τον αριθμό που δείχνει ο Δείκτης Δωροδοκίας που μόλις άνοιξε. 3. Τοποθετεί έναν Δείκτη Δημάρχου δίπλα στον Δήμαρχο. Σημείωση: Αν δεν υπάρχει Δείκτης Δωροδοκίας για να ανοίξει, αυξήστε το Επίπεδο Εκβιασμού κατά 2 και έπειτα τοποθετήστε έναν Δείκτη Δημάρχου.

7 Ενέργεια 4: Επένδυση (1 ζάρι = 6) Γενικοί Κανόνες της Επένδυσης Αν 1 ζάρι = 6, ο ενεργός παίκτης πρέπει να εκτελέσει την Ενέργεια Επένδυσης. Στην περίπτωση αυτή μετακινεί έναν Κύβο Αξίας από την Καρτέλα Προμηθειών σε μια Κάρτα Περιοχής ή στην Κάρτα Δημάρχου, ανάλογα με το άλλο ζάρι. Ο Κύβος Αξίας αυξάνει την αξία της κάρτας κατά 1 Πόντο Νίκης. Συγκεκριμένα Αν 1 ζάρι είναι 6 και το άλλο 3 ή λιγότερο, ο ενεργός παίκτης πρέπει να μετακινήσει έναν Κύβο Αξίας από το απόθεμα σε μια Κάρτα Περιοχής. Ομοίως με τις προηγούμενες ενέργειες, το ένα ζάρι (το ζάρι 6) χρησιμοποιείται για την επιλογή της ενέργειας, καθώς το δεύτερο ζάρι δείχνει τη θέση που θα μετακινηθεί ο κύβος. Παράδειγμα: Αν ο ενεργός παίκτης φέρει 6 στο Μαύρο Ζάρι και 2 στο Λευκό, πρέπει να μετακινήσει έναν Λευκό Κύβο από το Απόθεμα στην Κάρτα Λευκού Ζαριού 2. Επένδυση και Εκβιασμός Αν 1 ζάρι είναι 6 και το άλλο 4, ο παίκτης τοποθετεί έναν Κύβο Αξίας από το απόθεμα στην Κάρτα Δημάρχου. Επιπλέον, ο παίκτης αυξάνει το Επίπεδο Εκβιασμού τόσο, όσοι και οι Κύβοι Αξίας που βρίσκονται πλέον στην Κάρτα Δημάρχου. Έπειτα, τοποθετεί έναν Δείκτη Δημάρχου δίπλα στην Κάρτα Δημάρχου. Επένδυση και Δωροδοκία Αν 1 ζάρι είναι 6 και το άλλο 5, ο παίκτης τοποθετεί έναν Κύβο Αξίας από το απόθεμα σε οποιαδήποτε Κάρτα Περιοχής της επιλογής του και έπειτα ανοίγει έναν Δείκτη Δωροδοκίας του αντιπάλου, στην κάρτα αυτή, αν υπάρχει.

8 Ενέργεια 5: Ειδική Ενέργεια (διπλές) Αν ένας παίκτης ρίξει διπλές (οποιονδήποτε αριθμό δύο φορές), πρέπει να εκτελέσει μια από τις παρακάτω ενέργειες, ανάλογα με τη ζαριά: Διπλά 1: Τοποθετήστε έναν Δείκτη Επιρροής αξίας 1 δίπλα σε οποιαδήποτε Κάρτα Περιοχής. Διπλά 2: Τοποθετήστε έναν Δείκτη Επιρροής αξίας 2 δίπλα σε οποιαδήποτε Κάρτα Περιοχής. Διπλά 3: Τοποθετήστε έναν Δείκτη Επιρροής αξίας 3 δίπλα σε οποιαδήποτε Κάρτα Περιοχής. Διπλά 4: Πάρτε, αμέσως, έναν Δείκτη Δημάρχου από το απόθεμα στο χέρι σας, τοποθετήστε έναν Δείκτη δίπλα στον Δήμαρχο και Αυξήστε το Επίπεδο Εκβιασμού κατά 1. Διπλά 5: Τοποθετήστε έναν Δείκτη Δωροδοκίας δίπλα σε οποιαδήποτε Κάρτα Περιοχής. Διπλά 6: Μετακινήστε έναν Κύβο Αξίας από μια Κάρτα Περιοχής σε μια άλλη. Αν δεν υπάρχουν Δείκτες Αξίας σε κάποια Κάρτα Περιοχής, ο παίκτης μπορεί να τοποθετήσει έναν Κύβο Αξίας από το απόθεμα σε μια οποιαδήποτε Κάρτα Περιοχής. Επιπλέον της εκτέλεσης των απαιτούμενων ενεργειών, ο ενεργός παίκτης μπορεί επίσης να πάρει τον «εκτελεστή» από το απόθεμα, μόλις ρίξει τις πρώτες διπλές στη σειρά του. Οι συνέπειες της απόκτησης του εκτελεστή περιγράφονται παρακάτω (δείτε «Σύλληψη από Δύο Διπλές»). ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ (ΣΥΛΛΗΨΗ Η ΚΕΡΔΟΣ) Αφού εκτελέσει μια ενέργεια, ο ενεργός παίκτης συνεχίζει να ρίχνει τα ζάρια και να εκτελεί τις απαιτούμενες ενέργειες μέχρι (1) να αναγκαστεί να τελειώσει τη σειρά του λόγω «σύλληψης» ή (2) να ολοκληρώσει τη σειρά του πριν «συλληφθεί». Σύλληψη Η σύλληψη υποχρεώνει τον παίκτη να ολοκληρώσει τη σειρά του, και συμβαίνει με 3 τρόπους: 1. Δύο Διπλές 2. Ανικανότητα Τοποθέτησης επιπλέον Δείκτη 3. Υπέρβαση Μεγίστου Επιπέδου Εκβιασμού 1. ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΠΛΕΣ Την πρώτη φορά που ο παίκτης ρίχνει διπλές στη σειρά του, εκτελεί τις κατάλληλες ενέργειες και παίρνει τον «εκτελεστή» τοποθετώντας τον μπροστά του, σημειώνοντας έτσι ότι έχει ρίξει μια φορά διπλές. Αν ο παίκτης συνεχίσει τη σειρά του και σε επόμενη ζαριά της ίδιας σειράς, ρίξει ξανά διπλές, τότε συλλαμβάνεται. Παράδειγμα: Ο ενεργός παίκτης έχει ρίξει 3 φορές τα ζάρια στη σειρά του και ακόμη δεν έχει φέρει διπλές. Στην 4η ζαριά ρίχνει δύο 5άρια. Τοποθετεί έναν Δείκτη Δωροδοκίας δίπλα σε μία Κάρτα Περιοχής (εκτελεί την ενέργεια για τα δύο 5άρια), και επίσης παίρνει και το πιόνι «εκτελεστή». Αποφασίζει να συνεχίσει τη σειρά του και ρίχνει δύο 2άρια. Μιας και έχει τον «εκτελεστή» συλλαμβάνεται, λόγω του ότι έριξε δύο διπλές στην ίδια σειρά. Τώρα αντιμετωπίζει τις συνέπειες της σύλληψης (δείτε «Συνέπειες της Σύλληψης»).

9 2. ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΕΙΚΤΗ Όταν Επηρεάζει ή Δωροδοκεί (όπως περιγράφηκε παραπάνω), ο παίκτης μετακινεί δείκτες από το απόθεμα και τους τοποθετεί δίπλα στις Κάρτες Περιοχής. Ωστόσο, κατά τη σειρά του παίκτη, μόνο 1 δείκτης (ανεξαρτήτως είδους) μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα σε κάθε Κάρτα Περιοχής. Αν η ζαριά του παίκτη απαιτεί να τοποθετήσει έναν δεύτερο δείκτη σε μια Κάρτα Περιοχής, τότε συλλαμβάνεται. Παράδειγμα: Μετά από 3 ζαριές, ο ενεργός παίκτης έχει τοποθετήσει δείκτες Επιρροής δίπλα στην Κάρτα Λευκού Ζαριού 3 και του Μαύρου Ζαριού 3. Επίσης έχει έναν δείκτη Δωροδοκίας δίπλα στην Κάρτα Μαύρου Ζαριού 2. Συνεχίζει να ρίχνει. Στην 4η ζαριά φέρνει 3 στο Λευκό και 2 στο Μαύρο ζάρι. Κανονικά έχει δύο επιλογές: (1) να τοποθετήσει έναν δείκτη Επιρροής αξίας 2 δίπλα στην Κάρτα Λευκού Ζαριού 3 ή (2) να τοποθετήσει έναν δείκτη αξίας 2 στην Κάρτα Μαύρου Ζαριού 2. Ωστόσο, μιας και υπάρχει δείκτης δίπλα και στις δύο αυτές κάρτες, δεν μπορεί να τοποθετήσει επιπλέον δείκτη και συνεπώς συλλαμβάνεται. 3. ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ Αν ένας παίκτης υποχρεωθεί από τη ζαριά να αυξήσει το Επίπεδο Εκβιασμού πάνω από το «6», ο παίκτης συλλαμβάνεται (Προφανώς, μπορείτε να εκβιάσετε τον Δήμαρχο μέχρι κάποιο σημείο, πριν στραφεί εναντίον σας). Παράδειγμα: Το Επίπεδο Εκβιασμού βρίσκεται στο 4. Ο ενεργός παίκτης ρίχνει ένα Λευκό Ζάρι 3 και ένα Μαύρο 4. Σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσει το Επίπεδο Εκβιασμού κατά 3, φτάνοντας στο «6», οπότε συλλαμβάνεται.

10 Συνέπειες της Σύλληψης Όταν ο παίκτης «συλλαμβάνεται», μετακινήστε όλους τους δείκτες Επιρροής και Δωροδοκίας που βρίσκονται δίπλα στις Κάρτες Περιοχής, πίσω στο απόθεμα. Οι παίκτες δεν επιτρέπεται να κοιτάζουν την αξία των Δεικτών Δωροδοκίας που επιστρέφονται, οι οποίοι παραμένουν κλειστοί. Επίσης, αν τυχόν Δείκτες Δημάρχου βρίσκονται δίπλα στον Δήμαρχο, επιστρέφουν στο απόθεμα. Έπειτα, εκτελεί τις υπόλοιπες ενέργειες τέλους της σειράς (δείτε «τέλος της σειράς»). Σημείωση: Οι κύβοι Αξίας που τοποθετήθηκαν σε κάρτες στη διάρκεια της σειράς, παραμένουν εκεί, ακόμη κι αν ο παίκτης συλληφθεί. Σταματώντας τη Σειρά πριν τη Σύλληψη Αν ένας παίκτης οικειοθελώς σταματήσει τη σειρά του πριν συλληφθεί, παίρνει όλους τους δείκτες που έχουν τοποθετηθεί δίπλα σε Κάρτες Περιοχής και τους τοποθετεί πάνω στις αντίστοιχες Κάρτες Περιοχής μέσα σε 1 από τους 5 κύκλους της δικής του πλευράς της κάρτας. Σημείωση: Μόλις ένας Δείκτης Δωροδοκίας τοποθετηθεί σε μια Κάρτα Περιοχής, ο παίκτης στον οποίο ανήκει μπορεί να τον δει όποτε θέλει, παραμένοντας όμως κλειστός ώστε ο αντίπαλος να μην μπορεί να δεί την τιμή του. Επίσης, αν τυχόν Δείκτες Δημάρχου βρίσκονται δίπλα στον Δήμαρχο, τους παίρνει ο παίκτης. Τέλος, αν ο παίκτης κέρδισε bonus Εκβιασμού (δείτε Ενέργεια 2: Εκβιασμός), παίρνει τον κατάλληλο αριθμό Κύβων Αξίας από την Κάρτα Δημάρχου. Σημαντικό: Αν ένας παίκτης αφαιρέσει όλους τους Κύβους Αξίας από την Κάρτα Δημάρχου από το bonus επιπέδου 6, παίρνει 2 Κύβους Αξίας από το απόθεμα και τους τοποθετεί στην Κάρτα Δημάρχου. Σημείωση: Η ενέργεια αυτή μπορεί να ενεργοποιήσει ένα Γεγονός λήξης του παιχνιδιού (δείτε τη Λήξη του Παιχνιδιού). Όριο Δεικτών Κάρτας Περιοχής Σε κάθε Κάρτα Περιοχής χωράνε 5 δείκτες το πολύ. Αν ένας παίκτης έχει 5 δείκτες σε μια Κάρτα Περιοχής και ολοκληρώσει τη σειρά του με έναν ακόμη για να τοποθετηθεί εκεί, μπορεί είτε (1) να αφαιρέσει οποιονδήποτε δείκτη της κάρτας για να κάνει χώρο για το νέο δείκτη είτε (2) να αφαιρέσει τον νέο δείκτη. Οι αφαιρεμένοι δείκτες επιστρέφουν στο κουτί. Ομοίως, αν ένας παίκτης επιθυμεί να μετακινήσει έναν δείκτη σε μια κάρτα με χρήση Δείκτη Δημάρχου (δείτε «Δείκτες Δημάρχου»), μπορεί να αφαιρέσει οποιονδήποτε δείκτη της κάρτας για να κάνει χώρο για τον νέο δείκτη. Σημείωση: Αν ένας παίκτης έχει Δείκτη Δωροδοκίας δίπλα σε κάρτα με 5 δείκτες, δεν επιτρέπεται να δει την αξία του Δείκτη πριν αποφασίσει αν θα κάνει χώρο για αυτόν ή θα τον αφαιρέσει. Ολοκλήρωση μιας Σειράς: Επαναφορά Επιπέδου Εκβιασμού, Επιστροφή Εκτελεστή, Κάλυψη Ορίου Δεικτών Όταν τελειώσει η σειρά ενός παίκτη με σύλληψη ή όχι, επαναφέρει το Επίπεδο Εκβιασμού στο 0, επιστρέφει τον «εκτελεστή» στο απόθεμα (αν τον έχει) και επιστρέφει τους παραπάνω από 7 Δείκτες Δημάρχου του (δείτε «Δείκτες Δημάρχου»). Η σειρά του τελειώνει και δείνει τα ζάρια στον αντίπαλο, ο οποίος είναι ο νέος ενεργός παίκτης.

11 ΔΕΙΚΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Οι παρακάτω κανόνες αλλάζουν με τη χρήση των Δεικτών Δημάρχου. ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Μόνο ο ενεργός παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει Δείκτες Δημάρχου (εξαίρεση: Πισώπλατο Μαχαίρωμα). Οι δείκτες του αποθέματος είναι περιορισμένοι. Αν δεν υπάρχουν στο απόθεμα και μια ζαριά απαιτεί τοποθέτηση Δείκτη Δημάρχου δίπλα στον Δήμαρχο, τότε δεν εκτελείται. Μετά τη χρήση ενός δείκτη, επιστρέψτε τον στο απόθεμα. Μετά τη χρήση ενός δείκτη και την εκτέλεση της επιλεγμένης ενέργειας, ο ενεργός παίκτης πρέπει να ρίξει τα ζάρια τουλάχιστον μια φορά ακόμη στη σειρά του. Οι ενέργειες που κοστίζουν 1 δείκτη δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποφυγή σύλληψης. Με άλλα λόγια, αν μια ζαριά φέρει τη σύλληψη, ο παίκτης συλλαμβάνεται και δεν επιτρέπεται να γλιτώσει μέσω ενέργειας με κόστος 1 δείκτη. Μπορεί, ωστόσο, να αποτρέψει μια σύλληψη ξοδεύοντας 2 δείκτες (δείτε παρακάτω). Στο τέλος της σειράς του, ο παίκτης μπορεί να έχει το πολύ 7 δείκτες. Οι δείκτες πέρα από το όριο επιστρέφονται στο απόθεμα. Δεν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει Δείκτες Δημάρχου αφού συλληφθεί στη σειρά του, εκτός κι αν αποφύγει τη σύλληψη με την ενέργεια «Αποφυγής» (δείτε παρακάτω). Ένας παίκτης μπορεί να εκτελέσει όσες ενέργειες Δεικτών Δημάρχου επιθυμεί στη σειρά του, αρκεί να έχει να πληρώσει για αυτές. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 1 ΔΕΙΚΤΗ Εξαπάτηση (Deceive): Ο παίκτης μπορεί να πάρει έναν δείκτη Επιρροής ή Δωροδοκίας δίπλα από μία Κάρτα Περιοχής και να τον τοποθετήσει σε μια άλλη Κάρτα χωρίς δείκτη δίπλα της. Τσέπωμα (Pocket): Ο ενεργός παίκτης μπορεί να πάρει έναν δείκτη Επιρροής ή Δωροδοκίας δίπλα από μια Κάρτα Περιοχής και να τον τοποθετήσει πάνω στην Κάρτα αυτή. Αποπληρωμή (Payoff): Όταν ρίξει διπλές, ο ενεργός παίκτης μπορεί να αφήσει τον «εκτελεστή» στο απόθεμα. Η ενέργεια αυτή μπορεί να εκτελεστεί μόνο αμέσως μετά τις διπλές και μόνο αν ο ενεργός παίκτης δεν έχει ακόμη τον εκτελεστή. Πισώπλατο Μαχαίρωμα (Backstab): Ο μη ενεργός παίκτης μπορεί να υποχρεώσει τον ενεργό παίκτη να ακυρώσει την πιο πρόσφατη ζαριά του, σαν να μη συνέβη ποτέ. Ο ενεργός παίκτης πρέπει να ρίξει ξανά τα ζάρια. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 2 ΔΕΙΚΤΕΣ Αποφυγή (Reneg): Ο ενεργός παίκτης μπορεί να ακυρώσει τη δική του ζαριά και να ρίξει ξανά τα ζάρια. Η ενέργεια αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποφυγή της σύλληψης. Σκάνδαλο (Scandal): Ο ενεργός παίκτης αυξάνει το επίπεδο εκβιασμού κατά 1 ή 2. Σημαντικά Στοιχεία: Ο ενεργός παίκτης πρέπει πάντοτε να ρίξει τουλάχιστον μία ακόμη φορά τα ζάρια μετά από οποιαδήποτε ενέργεια Δεικτών Δημάρχου. Επίσης, αν μια ζαριά έχει ως αποτέλεσμα τη σύλληψη, ο παίκτης δεν μπορεί να την αποφύγει με ενέργεια με 1 μόνο Δείκτη.

12 ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες παίζουν ο ένας μετά τον άλλο μέχρι να συμβεί ένα γεγονός λήξης. Υπάρχουν τρία γεγονότα λήξης του παιχνιδιού: 1) Δεν υπάρχουν άλλοι Κύβοι Αξίας 2) Δεν υπάροχυν άλλοι Δείκτες Δωροδοκίας 3) Δεν υπάρχου άλλοι Δείκτες Επιρροής οποιασδήποτε μίας τιμής Αν ο ενεργός παίκτης μετακινήσει από το απόθεμα τον τελευταίο Κύβο Αξίας, τον τελευταίο Δείκτη Δωροδοκίας ή τον τελευταίο Δείκτη Επιρροής 1 εκ των 3 τιμών (π.χ. μετακινεί τον τελευταίο Δείκτη Επιρροής αξίας 3), το παιχνίδι τελειώνει. Ο ενεργός παίκτης ολοκληρώνει αμέσως τη σειρά του, χωρίς σύλληψη. Αντίθετα, εκτελεί κανονικά τις ενέργειες οικειοθελούς τέλους της σειράς. Μόλις συμβεί ένα γεγονός λήξης του παιχνιδιού, ο ενεργός παίκτης δεν επιτρέπεται να ξοδέψει άλλους Δείκτες Ισχύος (παρόλο που μπορεί να χρησιμοποιήσει «Αποφυγή» ή ο αντίπαλος «Πισώπλατο Μαχαίρωμα» για να αποφύγει ένα γεγονός λήξης του παιχνιδιού). ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ Για κάθε Κάρτα Περιοχής, οι παίκτες αποκαλύπτουν τυχόν Δείκτες Δωροδοκίας και προσθέτουν τους δικούς τους Δείκτες Επιρροής και Δωροδοκίας της κάρτας. Ο παίκτης με το μεγαλύτερο σύνολο παίρνει την Κάρτα Περιοχής και όλους τους Κύβους Αξίας που είχε πάνω της. Αν υπάρχει ισοπαλία σε μια Κάρτα Περιοχής, η κάρτα και οι Κύβοι Αξίας αφαιρούνται από το παιχνίδι. Κάθε Κύβος Αξάις και κάθε κάρτα αξίζει από 1 Πόντο Νίκης. Μετά τον καθορισμό του νικητή όλων των Καρτών Περιοχών, οι παίκτες υπολογίζουν τους συνολικούς Πόντους Νίκης τους. Ο παίκτης με τους περισσότερους Πόντους Νίκης είναι ο νικητής. Σε ισοπαλία, νικητής είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερο υπόλοιπο Δεικτών Δημάρχου. Σε επιπλέον ισοπαλία, νικητής είναι ο παίκτης που κέρδισε τις περισσότερες κάρτες. Σε επιπλέον ισοπαλία, νικητής είναι ο παίκτης που προκάλεσε το τέλος του παιχνιδιού. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Ένα μεγάλο ευχαριστό στους υποστηρικτές του Kickstarter που έκαναν δυνατή τη δημιουργία του παιχνιδιού. Ευχαριστώ επίσης τους δοκιμαστές: Petey, Chris, Brow, Billy, Scamus, Dcan και Mary, Jeremy και τη μητέρα μου. Αν κατά λάθος ξέχασα κάποιον, ζητώ συγγνώμη. Ευχαριστώ επίσης τον Giorgio. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Η 3η Επέκταση του Rattus Ε υρώπη, 1349. Ο Μαύρος Θάνατος ήδη καταστρέφει για χρόνια. Οι λαοί της Ευρώπης προσπαθούν, ωστόσο να ακολουθούν τους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι τεχνίτες παράγουν τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται 2-4 παίκτες Ηλικίας 13+ 60-90 λεπτά 3. Τα 28 ξύλα τοποθετούνται στο δάσος. 4. Οι 18 πηλοί τοποθετούνται στο ανάχωμα. 5. Οι 12 πέτρες τοποθετούνται στο λατομείο. 6. Οι 10 χρυσοί τοποθετούνται στο ποτάμι.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Jaipur... ελπίζετε να γίνετε ο προσωπικός έμπορος του Μαχαραγιά καταφέρνοντας να είστε πλουσιότερος από τον αντίπαλό σας, στο τέλος κάθε βδομάδας (γύρου). Για να τα καταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα Ένα συνεργατικό παιχνίδι μνήμης για 3 έως 6 παίκτες, 7 ετών και άνω. Ο Τομ σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός δέντρου, για να δεί αν μπορούσε να ανακαλύψει κάτι. Κοιτάζοντας προς κάθε μεριά, είδε τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Ευχαριστώ τον Don Riddle για τη βασική ιδέα της επέκτασης αυτής, αλλά και για πολλές φανταστικές ιδέες για κάρτες! Επίσης ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού Ξεφεύγοντας από τα γαμψά νύχια της Μπάμπα Γιάγκα, καταφέρνετε να αποδράσετε από το σπίτι του. Τότε η μάγισσα ξεκινάει να σας κυνηγάει πάνω στο ιπτάμενο καζάνι της! Για να αποδράσετε, πρέπει να κάνετε τρία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3 Κανόνες στα Ελληνικά Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Μπορείτε να παίξετε την επέκταση αυτή μόνο σε συνδυασμό με το βασικό Edo. Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει 3 παραλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες.

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες. Το D αποτελείται από 5 κάρτες, με 8 σύμβολα η κάθε μία, μεταξύ 50 διαφορετικών. Πάντα υπάρχει µόνο ένα κοινό σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. Αν δεν έχετε ξαναπαίξει, ή παίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ!

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! Ζήστε τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης. Πάρτε το ρόλο της κεφαλής μιας Αριστοκρατικής Ιταλικής δυναστείας οδηγώντας την οικογένειά σας όπως τους Medici ή τους

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά.

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Ένα παιχνίδι με Γρήγορα Κανό και Εύφορα Νησιά για 2-4 Παίκτες, ηλικίας 13 ετών και άνω. Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Το μικρό σας νησί βρίσκεται σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Τέτοιας ευημερίας,

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές!

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι καμλες πρέπει να αντέξουν μεγαλύτερη διαδρομ, έχοντας όμως τη βοθεια των επιπλέον ζαριών. Εν τω μεταξύ, ένας φημισμένος φωτογράφος πιάνει τα καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT

ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT I ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΤΑ! ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΟ ΤΗΣ! ΔΕΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΑΦΙΞΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι)

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η πώληση πολύτιμων υφασμάτων, των καλύτερων μπαχαρικών και των πιο φρέσκων φρούτων στην Κωνσταντινούπολη έφερε καλές δουλειές. Οι πελάτες, όμως, του παζαριού έχουν ανακαλύψει μια νέα λιχουδιά,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών Το Νομοσχέδιο περί Ιδιοκτησίας του 1862 επέτρεψε στους Αμερικάνους να διεκδικήσουν παρθένα εδάφη, ζώντας εκεί και καλλιεργώντας τα για πέντε χρόνια. Επίσης το 1860, δημιουργήθηκε ο Διηπειρωτικός Σιδηρόδρομος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι.

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι. Κάθε Σαμουράι έχει ένα προσωπικό ταμπλό διπλής όψεως. Στη μία πλευρά είναι η ανθρώπινη μορφή του και στην άλλη η ζωώδης του. Αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού εμφανίζονται στο ταμπλό: Ο μετρητής μάχης στον

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com Οι συμμορίες τσοπεράδων, επέλεγαν παραδοσιακά τους αρχηγούς τους με έναν διαγωνισμό που ονομάζεται Πίσω στο Πεζοδρόμιο, στον οποίο οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να αντέξουν περισσότερο, όσο τους τραβούσε μια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Όταν το Archon ναυάγησε στην ανατολική ακτή της Νήσου Alcott, πολλοί το θεώρησαν σαν σημάδι, ότι έπρεπε να μείνουν μακριά από αυτή την απομακρυσμένη τοποθεσία. Κάποιοι τολμηροί τεχνίτες, ωστόσο, δελεασμένοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας Ένα παιχνίδι του Alain Ollier Εικονογράφηση του Tony Rochon 2-6 παίκτες, ηλικία 10+, διάρκεια 20-60 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας 1 διπλή, 2 ασημένιες, 2 χρυσές 4

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία του παιχνιδιού

Προετοιμασία του παιχνιδιού Με επιφάνεια παιχνιδιού για ακόμη περισσότερες δυνατότητες! Παίκτες: 2-4 Ηλικία: από 8 ετών Διάρκεια: περ. 20 λεπτά Steffen Benndorf Reinhard Staupe Προσοχή: Εάν γνωρίζετε ήδη το βραβευμένο αρχικό παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών. λωρεντία, 15 ος αιώνας. Η πλούσια, αλλά ασήμαντη οικογένεια των Medici γίνεται μια από τις ισχυρότερες δυναστείες της εποχής. Ο Cosimo de Medici, γνωστός και ως «Il Vecchio» («ο Γηραιός»), όχι μόνο κυριαρχεί

Διαβάστε περισσότερα

Το Μπαούλο του κυρ Γιάννη

Το Μπαούλο του κυρ Γιάννη Εισαγωγή Το Μπαούλο του κυρ Γιάννη Ο κυρ Γιάννης έχει κληρονομιά ένα παλιό μπαούλο με ό,τι αντικείμενα μπορείς να φανταστείς! Τα ανίψια του, ο Λευτεράκης και η Βασούλα, θέλουν να τα δουν, αλλά για να τα

Διαβάστε περισσότερα

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι.

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό παιχνίδι με κάρτες όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Για δύο έως πέντε παίκτες Περιεχόμενα: Μια τράπουλα 50 καρτών ΕΥΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 96 Κάρτες αντικειμένων 4 Κάρτες επεξήγησης ενεργειών Οδηγίες. Απεικόνιση Αντικειμένου. Αρνητικος Αριθμός.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 96 Κάρτες αντικειμένων 4 Κάρτες επεξήγησης ενεργειών Οδηγίες. Απεικόνιση Αντικειμένου. Αρνητικος Αριθμός. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Είναι ώρα για ΠΑΡΤΥ! Έχουμε μουσική, φαγητό, χορό και πολλές Πινιάτες! Γεμίστε τις Πινιάτες με γλυκά και παιχνίδια ή ξεγελάστε τους άλλους γεμίζοντας κρυφά την Πινιάτα με άχρηστα αντικείμενα!

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες του Παιχνιδιού

Κανόνες του Παιχνιδιού Ένα παιχνίδι του Dominique Ehrhardt - Εικονογράφηση D. Ehrhardt - Εξώφυλλο Arnaud Demaegd Κανόνες του Παιχνιδιού Αναλάβετε τον έλεγχο ενός έθνους της Μεσογείου, κατά τον 15 ο αιώνα. Στείλτε τις γαλέρες

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

Coup: City State Εγχειρίδιο κανόνων

Coup: City State Εγχειρίδιο κανόνων v.7 Κάθε παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του αρχηγού μιας οικογένειας, μιας Ιταλικής πόλης-κράτους, διοικούμενης από μια ανίσχυρη και διεφθαρμένη αυλή. Σκοπός σας είναι να κερδίσετε εξουσία επηρρεάζοντας,

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιώστε την Τεχνική σας ακόμη περισσότερο και θα μπορέσετε να Όπλων για τις τέσσερις εμπόλεμες φυλές ενός φανταστικού κόσμου (τρεις φυλές

Βελτιώστε την Τεχνική σας ακόμη περισσότερο και θα μπορέσετε να Όπλων για τις τέσσερις εμπόλεμες φυλές ενός φανταστικού κόσμου (τρεις φυλές Είναι περίοδος συγκρούσεων. Τα Ξωτικά, οι Νάνοι, τα Όρκ και οι Καλικάντζαροι μισιούνται μεταξύ τους θανάσιμα, και είναι έτοιμοι αν κηρύξουν πόλεμο. Το μόνο που τους λείπει είναι τα Όπλα. Η καλύτερη ευκαιρία

Διαβάστε περισσότερα

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες o Emojito! είναι ένα παιχνίδι παρέας, για 2 έως 14 άτομα, όπου οι παίκτες προσπαθούν να εκφράσουν συναισθήματα που απεικονίζονται σε κάρτες, είτε χρησιμοποιώντας το πρόσωπό τους, είτε ήχους ή και τα 2.

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις...

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες γίνονται μάγισσες, δρυΐδες και συλλέκτες, παράγοντας πανίσχυρα φίλτρα και παραδίδοντάς τα μέσω της Υπηρεσίας Σκούπας, σε όλο

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τα καταφέρουν, παρά µόνο επτά ηµέρες...

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τα καταφέρουν, παρά µόνο επτά ηµέρες... To «Mysterium» είναι ένα συνεργατικό παιχνίδι για 2-7 παίκτες. Ένας παίκτης αναλαµβάνει το ρόλο του Φαντάσµατος που κατοικεί στην εγκαταλελειµµένη έπαυλη, ενώ οι υπόλοιποι είναι Μέντιουµ, που έχει προσκαλέσει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει κοντά στους 4,000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται. Η πλειονότητά τους

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

CREDITS ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ 54 ΚΥΒΟΙ ΔΥΝΑΜΗΣ 48 ΚΑΡΤΕΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ 12 ΚΑΡΤΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ 18 ΚΑΡΤΕΣ ΗΓΕΤΩΝ 16 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 60 ΚΑΡΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

CREDITS ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ 54 ΚΥΒΟΙ ΔΥΝΑΜΗΣ 48 ΚΑΡΤΕΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ 12 ΚΑΡΤΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ 18 ΚΑΡΤΕΣ ΗΓΕΤΩΝ 16 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 60 ΚΑΡΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Αναπαραστήστε 12.000 χρόνια ιστορίας. Από την αυγή του Πολιτισμού, μέσα από την γεωργία και τη ναυσιπλοΐα ως την πυρηνική ενέργεια και το μέλλον! Στο Historia, κάθε παίκτης ελέγχει έναν Πολιτισμό, ξεκινώντας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού.

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού. Μια νέα τέχνη φτάνει στο χωριό. Επιτέλους μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μπύρα. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο πανδοχείο, όπου μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Περάστε λίγο χρόνο μαζί τους,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2-4 Παίκτες 90 Λεπτά Ξεχωρίστε τις κάρτες 445 ανάλογα με το είδος τους (ετικέτα στο πίσω μέρος κάθε κάρτας). Όταν έχετε τελειώσει, πρέπει να έχετε 8 στοίβες διαφορετικών ειδών. Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

Επιπεδοπόλεµος(Flatwar)

Επιπεδοπόλεµος(Flatwar) Επιπεδοπόλεµος(Flatwar) Κανόνες για παιχνίδια µάχης στον κόσµο της Επιπεδοχώρας Εισαγωγή Ο Επιπεδοπόλεµος (Flatwar) είναι ένα σετ από απλούς κανόνες για ένα παιχνίδι µάχης στον κόσµο της Επιπεδοχώρας.

Διαβάστε περισσότερα