Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί"

Transcript

1

2 Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες Μέτρησης 1 Εγχειρίδιο Οδηγιών Διασκέδαση Πόροι Ζώα Χωρικοί Σύμβολα Καρτών Ξύλο Άλογο Εργάτης Φάση Επιλογής Ζαριού Πέτρα Γουρούνι Αγρότης Φάση Συγκομιδής Χρυσός Αγελάδα Έμπορος Φάση Κατασκευής Γη Κοτόπουλο Πόντος Νίκης Φρουρός Σίδερο

3 Στοίβα Κάστρου Τράπεζα Ζαριών Στοίβα Χωριού Παίκτης 3 Στοίβα Αγοράς Παίκτης 2 Γενικό Απόθεμα Δείκτες Χωρικών Παίκτης 1 Μετρητής Γύρων Δείκτες Ζώων Προετοιμασία Κάθε παίκτης παίρνει ένα ταμπλό και 5 χάντρες Μέτρησης για να σημειώνει τους πόρους του. Τοποθετήστε τις χάντρες πάνω στα σύμβολα, Ξύλου, Πέτρας, Χρυσού, Γης και Σίδερου. Ανακατέψτε τις Στοίβες Χωριού, Κάστρου και Αγοράς και τοποθετήστε τις κοντά στους παίκτες. Τοποθετήστε μία χάντρα Μέτρησης στον Γύρο 1 του Μετρητή Γύρων. Οι θήκες για το Απόθεμα Ζαριών, τους Δείκτες Χωρικών και τους Δείκτες Ζώων, χρησιμοποιείται σαν τράπεζα. Στο κέντρο του τραπεζιού βρίσκεται το Γενικό Απόθεμα όπου πηγαίνουν τα περισσότερα ζάρια όταν ριχτούν. Είστε έτοιμοι να παίξετε Castle Dice! Σκοπός του Παιχνιδιού Οι παίκτες έχουν 7 γύρους για να κατασκευάσουν το πιο μεγαλειώδες και επιτυχημένο κάστρο μπορούν. Μετά τον 7ο γύρο, το παιχνίδι τελιώνει και ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους νίκης στις κάρτες Κάστρου, τις κάρτες Αγοράς και τους περισσότερους τελικούς πόντους νίκης, κερδίζει! γία η δ Ο Βοηθάει να ορίσετε έναν παίκτη, ο οποίος θα διαχειρίζετε την τράπεζα ζαριών και έναν άλλο για τους δείκτες Ζώων και Χωρικών - δίνοντας στους παίκτες τα αντίστοιχα κομμάτια όταν τα χρειαστούν.

4 Ταμπλό Παίκτη Αποθήκη Πόρων Υπενθύμιση Σειράς Παικτών Περιοχή Εργατών Στάβλος Ζώων Χωράφια Αγροτών Φυλάκια Φρουρών Καταυλισμός Βαρβάρων Πάγκος Εμπόρων Χαρακτηριστικά των καρτών Ονομασία Κάρτας Αξία σε Πόντους Νίκης Βήμα του Παιχνιδιού Κόστος σε Πόρους Ιδιότητα Κάρτας (αν υπάρχει)

5 Περιγραφή Ταμπλό Παικτών Αποθήκη Πόρων Στάβλος Ζώων Στην περιοχή αυτή σημειώνετε τους πόρους που έχετε μαζέψει. Υπάρχουν πέντε διαφορετικοί πόροι. Από τον πιο συνηθισμένο προς τον πιο σπάνιο, είναι κατά σειρά: Ξύλο, Πέτρα, Χρυσός, Γη και Σίδερο. Ποτέ δεν μπορείτε να έχετε περισσότερες από 9 μονάδες κάθε είδους πόρου. Όταν μαζεύετε Ζώα, τα στοιβάζετε στην περιοχή αυτή. Όταν έχετε τα περισσότερα Ζώα ενός είδους αποκτάτε πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ξεκινάτε το παιχνίδι με μηδέν πόρους. Οι πόροι που περισσεύουν στο τέλος της σειράς σας παραμένουν στο ταμπλό σας για τους επόμενους γύρους. Καταυλισμός Βαρβάρων Όταν ρίξετε Βάρβαρους στο βήμα 4, τους τοποθετείτε εδώ. Οι Βάρβαροι ενεργούν αφού κατασκευάσετε, παίρνοντας πόρους από την Αποθήκη Πόρων σας. Οι Βάρβαροι αφαιρούνται στο τέλος του Γύρου. Χωράφια Αγροτών Ο Αγρότης είναι ένα είδος Χωρικού. Όταν κατασκευάζετε έναν Αγρότη, τοποθετήστε έναν δείκτη Χωρικού στη θέση αυτή. Μπορείτε να κατασκευάσετε μέχρι 3 Αγρότες στη διάρκεια του παιχνιδιού. Πάγκος Εμπόρων Ο Έμπορος είναι ένα είδος Χωρικού. Όταν κατασκευάζετε έναν Έμπορο, τοποθετήστε έναν δείκτη Χωρικού στη θέση αυτή. Μπορείτε να κατασκευάσετε μέχρι 3 Εμπόρους στη διάρκεια του παιχνιδιού. Περιοχή Εργατών Φυλάκιο Φρουρών Ο Εργάτης είναι ένα είδος Χωρικού. Όταν κατασκευάζετε έναν Εργάτη, τοποθετήστε έναν δείκτη Χωρικού στη θέση αυτή. Οι Εργάτες πρέπει να τοποθετούνται πρώτα στους πιο συνηθισμένους πόρους και έπειτα στους σπανιότερους. 1ος Εργάτης - Ξύλο 2ος Εργάτης - Πέτρα 3ος Εργάτης - Χρυσός 4ος Εργάτης - Γη 5ος Εργάτης - Σίδερο Ο Φρουρός είναι ένα είδος Χωρικού. Όταν κατασκευάζετε έναν Φρουρό, τοποθετήστε έναν δείκτη Χωρικού στη θέση αυτή. Ο Φρουρός τοποθετείται δίπλα σε έναν πόρο της επιλογής σας.

6 Βήματα ενός Γύρου: Καθορισμός πρώτου παίκτη Επιλογή και τράβηγμα καρτών Πορεία του Παιχνιδιού: Το Castle Dice παίζετε σε γύρους. Σε κάθε γύρο, οι παίκτες παίρνουν κάρτες, ρίχνουν ζάρια, μαζεύουν πόρους, κατασκευάζουν κομμάτια του κάστρου τους και δέχονται επιδρομές Βαρβάρων. Σε κάθε γύρο ακολουθούνται τα βήματα που αναφέρονται στον πίνακα στα αριστερά. Επιλογή Επιπλέον Ζαριών Καθορισμός Πρώτου Παίκτη Ρίξιμο Ζαριών: Γενικό απόθεμα Ξεκινώντας το παιχνίδι, κάθε παίκτης ρίχνει δύο ζάρια Ξύλου. Ο παίκτης που έριξε τα περισσότερα Ξύλα παίζει πρώτος, με το παιχνίδι να συνεχίζεται δεξιόστροφα. Συλλογή πόρων Επίσκεψη στην Αγορά Παραγωγή Εργατών Στην αρχή κάθε γύρου μετά τον πρώτο, ο παίκτης με τα περισσότερα Άλογα παίζει πρώτος. Αν κανένας δεν υπερέχει σε Άλογα, τότε στον επόμενο γύρο παίζει πρώτος ο παίκτης στα αριστερά του προηγούμενου πρώτου παίκτη. Εργασία Εμπόρων Επιλογή και Τράβηγμα Καρτών Κατασκευή Ξεκινώντας με τον πρώτο παίκτη, οι παίκτες επιλέγουν και παίρνουν κάρτες στο χέρι τους. Επιδρομή Βαρβάρων Ο πρώτος παίκτης εκτελεί τις παρακάτω ενέργειες, και ακολουθούν οι υπόλοιποι παίκτες με δεξιόστροφη φορά: Ξεσκαρτάρετε όσες κάρτες θέλετε από το χέρι σας (περίσσευμα από τον τελευταίο γύρο). Επιλέξτε πόσες κάρτες θέλετε να πάρετε από τη στοίβα Κάστρου και πόσες από τη στοίβα Χωριού έτσι ώστε αφού τις πάρετε όλες να έχετε συνολικά 5 κάρτες στο χέρι σας. Πάρτε κάρτες από τις αντίστοιχες στοίβες. (Αν κάποια στοίβα εξαντληθεί, ανακατέψτε ξανά τις ξεσκαρταρισμένες κάρτες δημιουργώντας μια νέα στοίβα). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι κάρτες Αγοράς που αποκτήσατε σε προηγούμενους γύρους (οι μικρές) δεν υπολογίζονται στο συνολικό αριθμό καρτών στο χέρι σας. Αν έχετε τα περισσότερα Κοτόπουλα στο βήμα αυτό, το όριο καρτών στο χέρι σας αυξάνεται από 5 σε 6. Παράδειγμα: Ο Στέλιος έχει 3 κάρτες από τον τελευταίο γύρο. Επιλέγει να ξεσκαρτάρει τις 2, μένοντας με 1 στο χέρι του. Έπειτα δηλώνει ότι θέλει 3 κάρτες από τη στοίβα Χωριού και 1 από τη στοίβα Κάστρου. Αφού το δηλώσει, παίρνει τις αντίστοιχες κάρτες, φτάνοντας στις 5 συνολικά κάρτες στο χέρι του. Επιλογή Επιπλέον Ζαριού Αφού όλοι οι παίκτες έχουν πάρει τις κάρτες τους για το γύρο, κάθε παίκτης παίρνει τα ζάρια που αναγράφονται στον μετρητή γύρου, για τον τρέχον γύρο. Ξεκινώντας με τον πρώτο παίκτη και συνεχίζοντας δεξιόστροφα, κάθε παίκτης επιλέγει έναν αριθμό Επιπλέον ζαριών (ο αριθμός των ζαριών αναγράφεται στον μετρητή γύρων δίπλα στον μπλε κύβο). Τα ζάρια αυτά μπορούν να είναι οποιουδήποτε είδους επιθυμεί ο παίκτης αρκεί να υπάρχουν διαθέσιμα στην Τράπεζα Ζαριών. Αφού επιλεγούν τα ζάρια, ο παίκτης με τις περισσότερες Αγελάδες μπορεί να ενεργοποιήσει την ιδιότητα Επιλογής Χωριού (δείτε σελίδα 8). Παράδειγμα: Βρισκόμαστε στον γύρο 2. Όλοι οι παίκτες παίρνουν 1 ζάρι Ξύλου, 1 ζάρι Πέτρας και 2 ζάρια Χρυσού. Η Κατερίνα (η οποία παίζει πρώτη) επιλέγει για τα 3 Επιπλέον Ζάρια της, 2 ζάρια Χρυσού και 1 ζάρι Γης. Τα προσθέτει στα υπόλοιπα που πήρε και περιμένει να τα ρίξει, μόλις όλοι οι παίκτες έχουν κάνει την Επιλογή τους.

7 Ρίξιμο Ζαριών: Γενικό Απόθεμα Αφού όλα τα ζάρια επιλεγούν, όλοι οι παίκτες ρίχνουν ταυτόχρονα τα ζάρια τους. Τυχόν Βάρβαροι που ρίξει ένας παίκτης, προστίθενται στον Καταυλισμό Βαρβάρων του προσωπικού του ταμπλό. Όλοι οι πόροι και τα Ζώα που ρίχνονται τοποθετούνται στο κέντρο του τραπεζιού, σχηματίζοντας τον γενικό απόθεμα από το οποίο όλοι οι παίκτες θα συλλέξουν τους πόρους τους. Ένα από τα ζάρια Χρυσού εμφανίζει Βάρβαρο. Ο παίκτης τον τοποθετεί στο ταμπλό του και τα υπόλοιπα ζάρια στο γενικό απόθεμα. Συλλογή Πόρων Ξεκινώντας με τον πρώτο παίκτη, κάθε παίκτης στη σειρά παίρνει από ένα ζάρι από το γενικό απόθεμα. Αν το ζάρι που επέλεξε έχει πόρο, τότε ο πόρος αυτός προστίεθεται στην Αποθήκη Πόρων του παίκτη και το ζάρι επιστρέφει στην τράπεζα. Αν το ζάρι που επέλεξε έχει Ζώο, τότε ο παίκτης παίρνει τον αντίστοιχο δείκτη Ζώου από την τράπεζα και τον προσθέτει στο κατάλληλο σημείο του Στάβλου Ζώων στο προσωπικό του ταμπλό και το ζάρι επιστρέφει στην τράπεζα. Οι παίκτες συνεχίζουν να Συλλέγουν ζάρια δεξιόστροφα, μέχρι να μην υπάρχουν πια άλλα ζάρια στο γενικό απόθεμα. Αφού μαζευτεί και το τελευταίο ζάρι, προχωρήστε στο επόμενο βήμα. Χοιρινά Μπριζολάκια: Κατά τη Φάση Συλλογής, ο παίκτης με τα περισσότερα Γουρούνια μπορεί να εκτελέσει μία ενέργεια Χοιρινά Μπριζολάκια, δείτε σελ. 8. Κάρτες: Πολλές κάρτες παίζονται στη Φάση Συλλογής. Οι κάρτες αυτές έχουν ένα μπλε χέρι στην πάνω αριστερή γωνία τους. Επίσκεψη στην Αγορά Αφού μαζευτεί και το τελευταίο ζάρι πόρου από το γενικό απόθεμα, ο παίκτης που παίζει πρώτος στο γύρο αποφασίζει αν θέλει να πουλήσει ένα ή περισσότερα σετ Ζώων για κάρτες Αγοράς ή όχι. Αν θέλει, τότε επιστρέφει από το ταμπλό του ένα Ζώο του κάθε είδους (Άλογο, Γουρούνι, Αγελάδα, Κοτόπουλο) πίσω στο απόθεμα και τραβάει 1 κάρτα από τη στοίβα Αγοράς, για κάθε σετ που επέστρεψε. Έπειτα επιλέγει ο επόμενος παίκτης και ούτω καθεξής μέχρι όλοι οι παίκτες να κάνουν τη επιλογή τους για κάρτες Αγοράς (μία φορά γύρω από το τραπέζι). Οι κάρτες Αγοράς ΔΕΝ υπολογίζονται στο όριο καρτών του χεριού κάθε παίκτη! Οι γύροι 3, 5 και 7 είναι περίοδος εορτών και όλα τα σετ Ζώων που υπάρχουν πρέπει να δοθούν για κάρτες Αγοράς. Στους γύρους αυτούς, οι παίκτες δεν έχουν την επιλογή να μην επιστρέψουν τα Ζώα τους για κάρτες. Παραγωγή Εργατών Κάθε Εργάτης σας παράγει ακριβώς έναν επιπλέον πόρο του είδους πάνω στο οποίο βρίσκεται. Μετακινήστε τον αντίστοιχο μετρητή πόρου, για τον επιπλέον πόρο. Εργασία Εμπόρων Μία φορά για κάθε Έμπορο που έχετε, μπορείτε να ξεσκαρτάρετε έναν πόρο για να πάρετε έναν πόρο του αμέσως επόμενου επιπέδου σπανιότητας. Παράδειγμα: Ο Γιάννης έχει 2 Εμπόρους. Χαμηλώνει κατά ένα το Ξύλο του αυξάνοντας την Πέτρα κατά ένα, και έπειτα χαμηλώνει την Πέτρα για 1 Χρυσό. Ο Αλέξης έχει επίσης 2 Εμπόρους. Χαμηλώνει την Πέτρα του κατά 1 προσθέτοντας 1 Χρυσό, και έπειτα τη Γη του για να πάρει 1 επιπλέον Σίδερο.

8 Κατασκευή Αφού δουλέψουν οι Έμποροι, οι παίκτες μπορούν να κατασκευάσουν Χωρικούς και κτίρια από το χέρι τους. Οι παίκτες μπορούν να παίξουν όσες κάρτες θέλουν να κατασκευάσουν με τους διαθέσιμους πόρους τους. Όλες οι κάρτες που μπορούν να παιχθούν στη Φάση αυτή έχουν ένα μπλε κάστρο στην πάνω αριστερή γωνία τους. Αν η σειρά των παικτών είναι αναγκαία για τις αποφάσεις, το παιχνίδι να προχωράει δεξιόστροφα μετά τον πρώτο παίκτη, αν και 99,9% των περιπτώσεων δεν έχει σημασία, οπότε και οι παίκτες μπορούν να παίξουν ταυτόχρονα. Κατασκευή Κομματιών του Κάστρου: Για να κατασκευάσετε ένα κομμάτι του κάστρου (Ψηλό Φυλάκιο, Ισχυρός Πύργος, Πύλη, Φρούριο, Τείχος, Βασιλικά Δωμάτια, Βαθιά Τάφρος), πληρώστε το κόστος της κάρτας σε πόρους και τοποθετήστε την κάρτα δίπλα στο προσωπικό σας Ταμπλό. Κατασκευή ενός Χωρικού: Για να κατασκευάσετε έναν Χωρικό (Φρουρό, Έμπορο, Εργάτη, Αγρότη), πληρώστε το κόστος της κάρτας σε πόρους και έπειτα τοποθετήστε έναν δείκτη Χωρικού στην αντίστοιχη θέση του ταμπλό σας. (Οι Εργάτες στην θέση του πιο συνηθισμένου διαθέσιμου πόρου, οι Φρουροί σε οποιοδήποτε πόρο χωρίς Φρουρό, οι Αγρότες και οι Έμποροι στις δικές τους περιοχές). Δεν μπορείτε να κατασκευάσετε περισσότερους από 3 Εμπόρους, 3 Αγρότες, 5 Εργάτες και/ή 5 Φρουρούς. Αφού τοποθετήσετε τον Χωρικό σας, επιστρέψτε την κάρτα στις ξεσκαρταρισμένες κάρτες Χωριού. γία η δ Ο Ένας φρουρός που τοποθετείται σε έναν πόρο, τον προστατεύει από τις επιδρομές. Δεν χάνετε από τις Επιδρομές Βαρβάρων, τους πόρους σας που προστατεύονται. Πόντοι Νίκης Λήξης Παιχνιδιού: Περισσότερα Ζώα ΠερισσότεροιΧωρικοί Κάθε Βάρδος Κατασκευασμένα Κομμάτια Κάστρου Επιδρομή Βαρβάρων Αφού ένας παίκτης τελειώσει με τις κατασκευές του, γίνεται η Επιδρομή των Βαρβάρων. Για κάθε Βάρβαρο που έχει ο παίκτης στο ταμπλό του, πρέπει να μειώσει όλους τους πόρους στους οποίους δεν έχει Φρουρό κατά ένα. Έπειτα το ζάρι Βαρβάρου επιστρέφει στην τράπεζα. Παράδειγμα: Ο Βασίλης έχει 2 Βαρβάρους, οπότε πρέπει να μειώσει κάθε πόρο του κατά 2. Μιας και δεν μπορεί να πέσει κάτω από το μηδέν, χάνει 2 Ξύλα, 2 Χρυσούς και 1 Σίδερο. Δεν χάνει Γη, μιας και υπάρχει Φρουρός εκεί. Τέλος του Γύρου Αφού κάνουν επιδρομή οι Βάρβαροι, ο γύρος τελειώνει και ο δείκτης γύρου προχωράει στην επόμενη θέση. Καθορίστε και πάλι ποιός Παίζει Πρώτος στον επόμενο γύρο. Κερδίζοντας το Παιχνίδι Στο τέλος του 7ου γύρου, οι παίκτες αποκαλύπτουν τυχόν κάρτες Αγοράς Βάρδου και υπολογίζουν τα Ζώα και τους Χωρικούς τους. Ο παίκτης με τα περισσότερα Ζώα κερδίζει έναν Πόντο Νίκης, όπως και ο παίκτης με τους περισσότερους Χωρικούς. Σε περίπτωση ισοπαλίας κανένας δεν κερδίζει Πόντους. Οι παίκτες προσθέτουν τους Πόντους αυτούς με τους Πόντους Νίκης που παρέχουν τα κομμάτια του Κάστρου που κατασκεύασαν και οι κάρτες Αγοράς Βάρδου (από αξίζουν 1 Πόντο Νίκης). Ο παίκτης με τους περισσότερους Πόντους Νίκης είναι ο νικητής! Σε περίπτωση ισοπαλίας νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόρους του σπανιότερου είδους.

9 Ειδικές Δυνάμεις Ζώων Επιπλέον της ανταλλαγής τους με κάρτες Αγοράς, τα Ζώα παρέχουν ειδικές δυνάμεις στον παίκτη που έχει τα περισσότερα σε κάθε είδος (σε περίπτωση ισοπαλίας, κανένας δεν κερδίζει τη δύναμη αυτή). Οι παίκτες δεν χρειάζεται να χάσουν ζώα για τη χρήση της δύναμης, και όσο ένας παίκτης έχει την πλειονότητα ενός είδους ζώων συνεχίζει να έχει και την αντίστοιχη δύναμη. Ο παίκτης με τα περισσότερα Άλογα παίζει πρώτος. Ο παίκτης με τα περισσότερα Κοτόπουλα έχει όριο χεριού 6 αντί για 5 κάρτες. Ο παίκτης με τις περισσότερες Αγελάδες μπορεί να αλλάξει έναν Χωρικό του (Εργάτη, Αγρότη, Έμπορο ή Φρουρό) σε οποιοδήποτε άλλο είδος αφού επιλέξει ποιό ζάρι θα ρίξει στον γύρο. Η ικανότητα αυτή ονομάζεται Επιλογή Χωρικού. Ο παίκτης με τα περισσότερα γουρούνια έχει Χοιρινά Μπριζολάκια μία φορά ανά γύρο. Μπορεί δηλαδή να αλλάξει ένα ζάρι του γενικού αποθέματος, γυρνώντας το σε όποια πλευρά του θέλει, πριν το μαζέψει. Αφού τα Χοιρινά Μπριζολάκια χρησιμοποιηθούν, ο παίκτης πρέπει να μην ξαναπάρει άλλα ζάρια στον τρέχοντα γύρο. Τα Γουρούνια παρέχουν 1 Χοιρινό Μπριζολάκι ανά γύρο, κι έτσι αν ο παίκτης με τα περισσότερα Γουρούνια αλλάξει κατά τη φάση συγκομιδής, ο νέος παίκτης με τα περισσότερα Γουρούνια δεν μπορεί να παίξει τα Χοιρινά Μπριζολάκια αν αυτά έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί νωρίτερα στο γύρο. Η κάρτα Κόρη, παρέχει επίσης Χοιρινά Μπριζολάκια, οπότε είναι δυνατό στον ίδιο γύρο να παιχτούν δύο Χοιρινά Μπριζολάκια, από δύο διαφορετικούς παίκτες (Γουρούνια και Κόρη), αλλά όχι δύο παίκτες να χρησιμοποιήσουν Χοιρινά Μπριζολάκια από γουρούνια και μόνο. Δυνάμεις Χωρικών Οι Εργάτες παράγουν μία μονάδα του είδους πόρου στον οποίο πάνω βρίσκονται, στην κατάλληλη φάση του παιχνιδιού. Οι Έμποροι σας επιτρέπουν να ανταλλάξετε έναν πόρο σας με έναν πιο σπάνιο (αλλά όχι πιο συνηθισμένο). Οι Φρουροί προστατεύουν τους πόρους σας από τις Επιδρομές των Βαρβάρων. Οι Αγρότες σας επιτρέπουν να κερδίσετε περισσότερα και/ή διαφορετικά Ζώα όταν συλλέγετε ένα Ζώο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιδιότητα του Χωρικού σας μία φορά ανά γύρο, ανεξάρτητα του αριθμού των Αγροτών που έχετε. Η ισχύς της ιδιότητας εξαρτάται από τον αριθμό των Αγροτών που έχετε, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα: Ιδιότητες Αγροτών 1 Αγρότης - πάρτε ένα επιπλέον Ζώο του ίδιου είδους (2 συνολικά) 2 Αγρότες - πάρτε ένα επιπλέον Ζώο οποιουδήποτε είδους (2 συνολικά) 3 Αγρότες - πάρτε 2 Ζώα οποιουδήποτε είδους αντί για αυτό που πήρατε (2 συνολικά)

10 Παίζοντας Κάρτες Οι κάρτες παίζονται σε διάφορες στιγμές του γύρου. Κάθε κάρτα έχει ένα εικονίδιο στην πάνω αριστερή γωνία της, όπου φαίνεται η Φάση στην οποία μπορεί να παιχτεί. Το κείμενο αναγράφει τη λειτουργία της κάρτας. Για να παίξετε μια κάρτα, απλά δείξτε την στους υπόλοιπους παίκτες την κατάλληλη στιγμή, εκτελέστε την ιδιότητά της, και ξεσκαρτάρετέ την, ή τοποθετήστε την στο ταμπλό σας αν είναι κομμάτι του κάστρου σας, ή αναγράφει ότι παραμένει στο παιχνίδι. Κάποιες κάρτες έχουν ένα κόστος πόρων. Για να παιχτούν πρέπει να έχετε αρκετούς πόρους του κατάλληλου είδους στο ταμπλό σας. Όταν παίξετε τις κάρτες αυτές, πρώτα πληρώστε τους απαιτούμενους πόρους χαμηλώνοντας τους δείκτες των αντίστοιχων πόρων στο ταμπλό σας. Οι κάρτες από τη στοίβα Αγοράς παίζονται σαν τις κάρτες Χωριού και Κάστρου, με τη διαφορά ότι δεν υπολογίζονται για το όριο καρτών στο χέρι. Τα Κτίρια, οι Βάρδοι και οι Εθελοντές παραμένουν στο παιχνίδι, δίπλα στο ταμπλό σας. Οι υπόλοιπες Κάρτες Ενεργειών ξεσκαρτάρονται αφού παιχτούν. Μπορείτε να κατασκευάσετε περισσότερα από ένα ίδια κτίρια, με τις ιδιότητές τους να προστίθενται. Αν έχετε δύο Βασιλικά Δωμάτια, κερδίζετε δύο ακόμη Επιπλέον Ζάρια! Αν έχετε δύο Βαθιές Τάφρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιδιότητά τους δύο φορές ανά Φάση Συγκομιδής. Το κείμενο κάθε κάρτας αναγράφει τι κάνει η κάρτα. Για τυχόν ερωτήσεις, ανατρέξτε στο όπου υπάρχει ένα ενεργό FAQ, video εκμάθησης και οδηγίες στρατηγικής!

11 FAQ και Ερωτήσεις / Λεπτομέρειες Καρτών Ε: Τι συμβαίνει αν θέλεις να πάρεις ένα ζάρι για να ρίξεις αλλά δεν υπάρχουν άλλα ζάρια του είδους στην Τράπεζα Ζαριών; Α: Υπάρχει περιορισμένος αριθμός κάθε είδους ζαριού. Αν έχει εξαντληθεί το είδος του ζαριού που θέλεις να πάρεις, πρέπει να επιλέξεις ένα διαφορετικό ζάρι. Ε: Τι συμβαίνει αν πάρεις ένα ζώο, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμοι άλλοι δείκτες του είδους αυτού (πολύ σπάνια περίπτωση); Α: Παίρνεις ένα ζώο του είδους από έναν αντίπαλο της επιλογής σου. Ε: Πότε λειτουργεί η ιδιότητα της Επιλογής Χωρικού (για τις περισσότερες αγελάδες); Α: Αφού επιλέξεις τα ζάρια σου, αλλά πριν τα ρίξεις. Ε: Αν κανένας δεν έχει τα περισσότερα άλογα, ποιός παίζει πρώτος; Α: Ο παίκτης στα αριστερά του προηγούμενου πρώτου παίκτη παίζει πρώτος στην περίπτωση αυτή. Ε: Τι είναι η Συλλογή ; Α: Συλλογή είναι η ενέργεια επιλογής ενός ζαριού από το γενικό απόθεμα και η προσθήκη των αντίστοιχων πόρων ή Ζώου στον μετρητή σου. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.4

12 Για να παίξετε το ατομικό παιχνίδι, προετοιμάστε το παιχνίδι όπως και με δύο παίκτες. Το ένα ταμπλό είναι για εσάς και το άλλο για τον αντίπαλό σας. Θα αποκαλούμε τον αντίπαλό σας Λάκη. Επίσης θα χρειαστείτε το ζάρι του ατομικού παιχνιδιού (αυτό που είναι τυπωμένο και όχι με ανάγλυφους τους πόρους). Η πορεία του παιχνιδιού είναι η ίδια. Εξακολουθείτε να έχετε 7 γύρους για να κερδίσετε όσο περισσότερους Πόντους Νίκης μπορείτε. Ωστόσο, αντί για να υπολογίσετε τους Πόντους Νίκης του Λάκη, ελέγξτε τον πίνακα στο τέλος, για να δείτε αν κερδίσατε. Ο Λάκης δεν έχει κάρτες στο χέρι του, και στο ταμπλό του το μόνο που θα σημειώνετε είναι τα ζώα του (και τον πόρο σε προτεραιότητα, δείτε παρακάτω). Τι ζάρια ρίχνει ο Λάκης; Όταν έρθει η στιγμή να επιλέξει ο Λάκης τα ζάρια του, ρίξτε μια φορά το ζάρι ατομικού παιχνιδιού, για κάθε επιλογή που πρέπει να κάνει και προσθέστε το ζάρι του αντίστοιχου είδους στο απόθεμα. Αν ρίξετε το εικονίδιο Στάβλου, θα πάρει άλλο ένα αντίγραφο ίδιο με το τελευταίο ζάρι που επέλεξε, ή αν είναι η πρώτη ζαριά του στο γύρο, θα πάρει άλλο ένα αντίγραφο της επόμενης ζαριάς του. Αν ρίξει μόνο Στάβλους, ξαναρίχνει μέχρι να ρίξει κάτι διαφορετικό και όλα τα ζάρια να είναι του είδους αυτού. Στο ταμπλό του Λάκη, τοποθετήστε έναν δείκτη στο είδος του πόρου από το οποίο πήρε τα περισσότερα στο γύρο. Αν πήρε 1 από διαφορετικά είδη, τότε τοποθετήστε τον δείκτη στον πιο σπάνιο πόρο που πήρε. Ο δείκτης αυτός σημειώνει τον πόρο προτεραιότητας για το γύρο. Τι ζάρι παίρνει ο Λάκης όταν πρέπει να συλλέξει; Αν υπάρχει διαθέσιμος ο πόρος προτεραιότητας παίρνει τη μεγαλύτερη διαθέσιμη ποσότητά του πρώτα (2 Σίδερα πριν πάρει 1 Σίδερο, για παράδειγμα). Αν δεν υπάρχει ο πόρος προτεραιότητας όταν πρέπει να συλλέξει ένα ζάρι, τότε ρίξτε το ζάρι ατομικού παι- Παίρνει το είδος του υλικού που εμφανίστηκε στο ζάρι. Αν ρίξει Στάβλο, παίρνει ένα ζώο με την παρακάτω προτεραιότητα: οποιοδήποτε ζώο ολοκληρώνει ένα σετ, μετά Γουρούνια, Άλογα, Κοτόπουλα και τέλος Αγελάδες. Αν πάρει ένα ζώο, τοποθετήστε τον δείκτη του στο ταμπλό του Λάκη. Αν πάρει πόρο, αφαιρέστε το ζάρι, χωρίς να χρειάζεται να σημειώσετε κάτι στο ταμπλό του. Αν ο πόρος του ζαριού δεν είναι διαθέσιμος (ή ρίξει Στάβλο χωρίς να υπάρχουν ζώα), έπειτα παίρνει τη μεγαλύτερη ποσότητα του πιο σπάνιου πόρου. Αν δεν υπάρχουν πολλαπλοί πόροι, παίρνει τον σπανιότερο απλό πόρο. Τι κάνει ο Λάκης με τα ζώα αυτά; Το μόνο ζώο που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Λάκης για την πλειονότητα είναι τα Άλογα, αλλά εξακολουθείτε να πρέπει να έχετε περισσότερα ζώα από αυτόν σε κάθε είδος, ώστε να χρησιμοποιήσετε τα πλεονεκτήματά τους. Ο Λάκης θα Επισκευθεί την Αγορά στους εορταστικούς γύρους (3, 5 και 7). Δώστε του μια κάρτα Αγοράς (χωρίς να την δείτε). Στο τέλος του παιχνιδιού, κάθε κάρτα Αγοράς του, μειώνει το σύνολο Πόντων Νίκης σας κατά 1. Οι γύροι σας παίζονται κανονικά. Επιλέγετε ζάρια, τραβάτε κάρτες, σημειώνετε τους πόρους και κατασκευάζετε διάφορα πράγματα. Μετά από 7 γύρους υπολογίζετε το σύνολο πόντων νίκης σας και ελέγχετε τον παρακάτω πίνακα για το τι καταφέρατε! Κερδισμένοι ΠΝ Αποτέλεσμα Μεγάλη Ήττα Ήττα Νίκη Μεγάλη Νίκη Επική Νίκη!

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Jaipur... ελπίζετε να γίνετε ο προσωπικός έμπορος του Μαχαραγιά καταφέρνοντας να είστε πλουσιότερος από τον αντίπαλό σας, στο τέλος κάθε βδομάδας (γύρου). Για να τα καταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται 2-4 παίκτες Ηλικίας 13+ 60-90 λεπτά 3. Τα 28 ξύλα τοποθετούνται στο δάσος. 4. Οι 18 πηλοί τοποθετούνται στο ανάχωμα. 5. Οι 12 πέτρες τοποθετούνται στο λατομείο. 6. Οι 10 χρυσοί τοποθετούνται στο ποτάμι.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι.

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό παιχνίδι με κάρτες όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Για δύο έως πέντε παίκτες Περιεχόμενα: Μια τράπουλα 50 καρτών ΕΥΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Ευχαριστώ τον Don Riddle για τη βασική ιδέα της επέκτασης αυτής, αλλά και για πολλές φανταστικές ιδέες για κάρτες! Επίσης ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Η 3η Επέκταση του Rattus Ε υρώπη, 1349. Ο Μαύρος Θάνατος ήδη καταστρέφει για χρόνια. Οι λαοί της Ευρώπης προσπαθούν, ωστόσο να ακολουθούν τους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι τεχνίτες παράγουν τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι)

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η πώληση πολύτιμων υφασμάτων, των καλύτερων μπαχαρικών και των πιο φρέσκων φρούτων στην Κωνσταντινούπολη έφερε καλές δουλειές. Οι πελάτες, όμως, του παζαριού έχουν ανακαλύψει μια νέα λιχουδιά,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών Το Νομοσχέδιο περί Ιδιοκτησίας του 1862 επέτρεψε στους Αμερικάνους να διεκδικήσουν παρθένα εδάφη, ζώντας εκεί και καλλιεργώντας τα για πέντε χρόνια. Επίσης το 1860, δημιουργήθηκε ο Διηπειρωτικός Σιδηρόδρομος

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει κοντά στους 4,000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται. Η πλειονότητά τους

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων Καλως ήρθατε στο High Noon Saloon! Βρίσκεστε μέσα σε μια κλασσική μάχη της Άγριας Δύσης, οπλισμένοι με θανατηφόρα Όπλα, προσπαθώντας να εξοντώσετε τους αντιπάλους σας και να βρείτε την καλύτερη κρυψώνα

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Όταν το Archon ναυάγησε στην ανατολική ακτή της Νήσου Alcott, πολλοί το θεώρησαν σαν σημάδι, ότι έπρεπε να μείνουν μακριά από αυτή την απομακρυσμένη τοποθεσία. Κάποιοι τολμηροί τεχνίτες, ωστόσο, δελεασμένοι

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές!

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι καμλες πρέπει να αντέξουν μεγαλύτερη διαδρομ, έχοντας όμως τη βοθεια των επιπλέον ζαριών. Εν τω μεταξύ, ένας φημισμένος φωτογράφος πιάνει τα καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο Καίσαρας Αδριανός ανέβηκε στο θρόνο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 117 πχ. Στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αντιμετώπισε αρκετές απειλές από τους βάρβαρους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι.

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι. Κάθε Σαμουράι έχει ένα προσωπικό ταμπλό διπλής όψεως. Στη μία πλευρά είναι η ανθρώπινη μορφή του και στην άλλη η ζωώδης του. Αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού εμφανίζονται στο ταμπλό: Ο μετρητής μάχης στον

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3 Κανόνες στα Ελληνικά Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Μπορείτε να παίξετε την επέκταση αυτή μόνο σε συνδυασμό με το βασικό Edo. Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει 3 παραλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού.

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού. Μια νέα τέχνη φτάνει στο χωριό. Επιτέλους μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μπύρα. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο πανδοχείο, όπου μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Περάστε λίγο χρόνο μαζί τους,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά.

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Ένα παιχνίδι με Γρήγορα Κανό και Εύφορα Νησιά για 2-4 Παίκτες, ηλικίας 13 ετών και άνω. Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Το μικρό σας νησί βρίσκεται σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Τέτοιας ευημερίας,

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω.

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Περίληψη του Παιχνιδιού Σε έναν γνωστό μύθο του Αισώπου, ένα παγώνι στολιζόταν με δανεικά φτερά, ώστε να φαίνεται πιο μεγαλοπρεπές

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Alien Frontiers

Περίληψη του Alien Frontiers ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ Περίληψη του Alien Frontiers Το Alien Frontiers είναι ένα παιχνίδι διαχείρισης πόρων και πλανητικής ανάπτυξης για δύο έως τέσσερις παίκτες. Στη διάρκεια του παιχνιδιού θα εκμεταλλευτείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες.

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες. Το D αποτελείται από 5 κάρτες, με 8 σύμβολα η κάθε μία, μεταξύ 50 διαφορετικών. Πάντα υπάρχει µόνο ένα κοινό σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. Αν δεν έχετε ξαναπαίξει, ή παίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ!

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! Ζήστε τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης. Πάρτε το ρόλο της κεφαλής μιας Αριστοκρατικής Ιταλικής δυναστείας οδηγώντας την οικογένειά σας όπως τους Medici ή τους

Διαβάστε περισσότερα

66 Κάρτες. 1 εξάπλευρο ζάρι 1 εγχειρίδιο κανόνων. φύλλα κίνησης μαθητευόμενων. το ταμπλό. 16 δείκτες θορύβου / εξαφάνισης. δείκτες σύλληψης & γύρου

66 Κάρτες. 1 εξάπλευρο ζάρι 1 εγχειρίδιο κανόνων. φύλλα κίνησης μαθητευόμενων. το ταμπλό. 16 δείκτες θορύβου / εξαφάνισης. δείκτες σύλληψης & γύρου ...και να είστε βέβαιοι, πως η αμαρτία σας θα σας βρει. ΠΔ Αριθμοί 32:23 Οι μαθητευόμενες έχουν ξεφύγει! Οι προκλήσεις τις έχουν τραβήξει έξω από τα κελιά τους, και ελπίζουν να μην τις πιάσουν οι ηγουμένες.

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το παιχνίδι. Περιεχόμενα

Σχετικά με το παιχνίδι. Περιεχόμενα Σχετικά με το παιχνίδι Οι κορυφές της Snowdonia προβάλουν μέσα από την ομίχλη, με τις κορυφές τους ίσα να ξεχωρίζουν. Ψηλότερη είναι η Snowdon (Wyddfa) με ύψος 1085 μέτρα. Βρισκόμαστε στο 1894 και η Snowdon

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................. 2 Στόχος................................... 2 Μέσα στο Κουτί.............................

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής! Εξερεύνηση, Αποίκηση, Ανάπτυξη, Εμπόριο, Κατανάλωση ή Παραγωγή; Τι χρειάζεστε περισσότερο; Ποιά μελλοντική αποικία της Γης θα είναι η καλύτερη τώρα που έχει ανακαλυφθεί ο Κινητήρας Άλματος; Ποιός θα ανακαλύψει

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο.

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Η Ιστορία Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Ένα στρατηγικό τυροπαιχνίδι με ζάρια για 2-4 παιδία ηλικίας 4 ετών και άνω. Είδος Παιχνιδιού: Οικογενειακό Παίκτες: 2-4 παίκτες 4 ετών και άνω Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

Re M. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την

Re M. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Αγαπητοί άποικοι, Πριν προσκαλέσετε τους συμπαίκτες σας, προτείνουμε να κάνετε μια ανάγνωση το εγχειρίδιο αυτό. Μελετήστε την Περίληψη του μικρού Παιχνιδιού στη σελίδα 16 (το οπισθόφυλλο) και την εικονογράφηση

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2-4 Παίκτες 90 Λεπτά Ξεχωρίστε τις κάρτες 445 ανάλογα με το είδος τους (ετικέτα στο πίσω μέρος κάθε κάρτας). Όταν έχετε τελειώσει, πρέπει να έχετε 8 στοίβες διαφορετικών ειδών. Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Βρισκόμαστε στη μεσαιωνική Γρανάδα. Η Αλάμπρα έχει ολοκληρωθεί και αρχιτέκτονες από κάθε άκρη της γης κατευθύνονται πιά προς τη διαρκώς αναπτυσσόμενη πόλη στους

Διαβάστε περισσότερα