ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω."

Transcript

1 Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί ανήκαν στους πλουσιότερους ηγεμόνες. Στο παιχνίδι αυτό, για δύο παίκτες, είστε ένας τέτοιος ηγεμόνας. Με τη βοήθεια των διαφορετικών φυλών, η επιτυχία σας υπολογίζεται από το ύψος των ναών σας, τους οποίους προσπαθείτε όλο και να μεγαλώσετε φτάνοντας μέχρι τον ουρανό. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί, με τα διαφορετικά έθνη που έχετε στις υπηρεσίες σας, μιας και θα προσπαθήσουν να καταστρέψουν την κατασκευή και να στρέψουν τους συμμάχους σας εναντίον σας. Ποιός θα κυριαρχήσει σαν ο μεγαλύτερος μονάρχης; ΣΚΟΠΟΣ Προσπαθήστε να είστε ο παίκτης που θα κατασκευάσει τους καλύτερους και εντυπωσιακότερους ναούς.

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με 5 περιοχές κατασκευής ναών για κάθε παίκτη και ένα λατομείο για τις κάρτες Ναών. 45 κάρτες Ναών διαφόρων επιπέδων μεγαλοπρέπειας (10x επίπεδο 1, 9x επίπεδο 2, 8x επίπεδο 3, 7x επίπεδο 4, 6x επίπεδο 5 και 5x επίπεδο 6) 60 κάρτες Εθνών (12 ανά Έθνος): Ασσύριοι, Χετταίοι, Μήδοι, Πέρσες και Σουμέριοι 2 πιόνια ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Κάθε παίκτης παίρνει μια κάρτα Ναού επιπέδου 1 και την τοποθετεί μπροστά του. Σημείωση: Η κάρτα αυτή μπορεί να χτιστεί μόνο από τον παίκτη που την έχει και πρέπει να χτιστεί στον πρώτο γύρο του παίκτη. Ο κανόνας αυτός ισχύει μόνο για την πρώτη κάρτα. Ανακατέψτε τις υπόλοιπες κάρτες Ναών και τοποθετήστε τις κλειστές στο Λατομείο. Στοίβα Καρτών Ναών Παίκτη 2 Κάθε παίκτης παίρνει ένα πιόνι και το τοποθετεί στην δική του πλευρά του λατομείου. Λατομείο Ανακατέψτε τις κάρτες Εθνών. Καθορίστε τον πρώτο παίκτη με όποια μέθοδο επιλέξουν οι παίκτες (για παράδειγμα: ο νεότερος σε ηλικία παίκτης ή αυτός που μιλάει τις περισσότερες γλώσσες). Ο πρώτος παίκτης παίρνει 3 κάρτες και ο αντίπαλός του παίρνει 5. Οι κάρτες αυτές κρατούνται κρυφές. Οι υπόλοιπες κάρτες Εθνών σχηματίζουν μια κλειστή στοίβα τραβήγματος κοντά στο ταμπλό. Ο πρώτος παίκτης παίζει τον γύρο του και έπειτα οι παίκτες παίζουν ο ένας μετά τον άλλο. Στοίβα Καρτών Ναών Παίκτη 1 Περιοχές κατασκευής

3 ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ Οι κάρτες Ναών Οι κάρτες Ναών δείχνουν το επίπεδο μεγαλείου στο οποίο έχει φτάσει κάθε ναός, καθώς προχωράει η κατασκευή του. Ο αριθμός δείχνει το επίπεδο του ναού. Το επίπεδο 1 αναπαριστάνει τα πρώτα θεμέλια από τα οποία κάθε ναός ξεκινάει, και το επίπεδο 6 είναι το μέγιστο επίτευγμα. Παίκτης 2 Στοίβα Ξεσκαρταρίσματος Οι κάρτες Εθνών Οι κάρτες Εθνών σας επιτρέπουν να εκτελέσετε τις διάφορες ενέργειες που είναι διαθέσιμες, στη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι παρακάτω πληροφορίες υπάρχουν σε κάθε μία από τις κάρτες. Η ονομασία του Έθνους. Η ειδική ικανότητα που αντιστοιχεί στο Έθνος αυτό. Το χρώμα του έθνους, το οποίο δείχνει την περιοχή κατασκευών στην οποία μπορείτε να μετακινήσετε το πιόνι σας. Στοίβα τραβήγματος Παίκτης 1

4 ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στη σειρά του, ο κάθε παίκτης εκτελεί τις εξής 3 φάσεις, στη σειρά: 1. Τράβηγμα 3 καρτών Εθνών 2. Εκτέλεση ενεργειών 3. Τράβηγμα 2 καρτών στην κοντινότερη στοίβα ναών 1. Τράβηγμα 3 καρτών Εθνών Στην αρχή της σειράς σας (ακόμη και την πρώτη φορά), τραβήξτε 3 κάρτες Εθνών και κρατήστε τις στο χέρι σας. Σημείωση: Αν πρέπει να τραβήξετε και η στοίβα είναι κενή, ανακατέψτε τη στοίβα ξεσκαρταρίσματος δημιουργώντας μια νέα στοίβα τραβήγματος. 2. Εκτέλεση ενεργειών Αφού έχετε πάρει τις 3 κάρτες Εθνών στο χέρι σας, μπορείτε να εκτελέσετε τις παρακάτω ενέργειες, με όποια σειρά και όσες φορές επιθυμείτε. Υπάρχει μία μόνο εξαίρεση. Η ενέργεια μετανάστευσης μπορεί να εκτελεστεί μία μόνο φορά στη σειρά κάθε παίκτη. Πιθανές ενέργειες: α) Μετακίνηση του πιονιού κτισίματος β) Παίξιμο κάρτας Έθνους γ) Κατασκευή ενός ναού δ) Εκτέλεση μετανάστευσης (μόνο μια φορά σε κάθε σειρά του παίκτη) ε) Χρήση ειδικής ικανότητας ενός έθνους Α) Μετακίνηση του πιονιού κτισίματος Το πιόνι κάθε παίκτη ξεκινάει από το λατομείο. Για να μετακινήσετε το πιόνι κτισίματος σας από τη μία περιοχή κατασκευών σε μια άλλη, πρέπει να ξεσκαρτάρετε μια κάρτα του χρώματος που αντιστοιχεί στην περιοχή κατασκευών στην οποία θέλετε να φτάσετε. Η πρώτη σας μετακίνηση θα είναι από το λατομείο σε μια περιοχή κατασκευών. Έπειτα, το πιόνι σας θα μετακινείται από τη μία περιοχή στην άλλη. Τα πιόνια και των δύο παικτών μπορούν να καταλαμβάνουν την ίδια περιοχή κατασκευών.

5 Β) Παίξιμο κάρτας Έθνους Μπορείτε να παίξετε μια κάρτα Έθνους από το χέρι σας, κάτω από την περιοχή κατασκευών στην οποία βρίσκεται το πιόνι σας, πάνω από προηγούμενες κάρτες Εθνών. Τοποθετήστε τις με τέτοιο τρόπο ώστε οι ονομασίες των προηγούμενων καρτών Εθνών να είναι ορατές. Επιτρέπεται να παίξετε πολλές κάρτες Εθνών στην ίδια περιοχή κατασκευών στη σειρά σας. Σημαντικό: Όλες οι κάρτες Εθνών τοποθετούνται έτσι ώστε να τις βλέπουν και οι δύο παίκτες. Μόλις παιχτούν οι κάρτες Εθνών, μπορούν να μετακινηθούν μόνο με την ενέργεια Μετανάστευσης, ή με τη χρήση της ειδικής ικανότητας ενός Έθνους. Παράδειγμα: Το πιόνι του παίκτη βρίσκεται στην περιοχή κατασκευών των Σουμέριων. Στην περιοχή αυτή, ο παίκτης, παίζει 2 κάρτες πάνω σε αυτές που ήδη βρίσκονται εκεί, μία στους Ασσύριους και μία στους Πέρσες. Φαίνονται στη σειρά που έχουν παιχτεί: Ασσύριοι, Ασσύριοι, Ασσύριοι και Πέρσες. Ο παίκτης ξεσκαρτάρει μια κάρτα Ασσύριων από το χέρι του και μετακινεί το πιόνι του στην περιοχή κατασκευών των Ασσύριων. Ο παίκτης έπειτα παίζει 2 Σουμέριους στη νέα αυτή περιοχή κατασκευών.

6 Γ) Κατασκευή ενός ναού Για να κατασκευάσετε έναν ναό, πάρτε μια κάρτα Ναού από οποιαδήποτε στοίβα καρτών Ναού (δείτε σελίδα 10) και τοποθετήστε την στην περιοχή κατασκευών όπου βρίσκεται το πιόνι σας. Δεν μπορείτε να παίξετε κάρτες Ναών σε άλλες περιοχές κατασκευών. Κάθε ναός πρέπει να κατασκευαστεί σε αριθμητική σειρά από το επίπεδο 1 ως το επίπεδο 6. Έτσι, μία κάρτα Ναού επιπέδου 1, μπορεί να παιχτεί μόνο σε κενή περιοχή κατασκευών, μία κάρτα Ναού επιπέδου 2 μόνο πάνω σε κάρτα επιπέδου 1 και ούτω καθεξής μέχρι και το επίπεδο 6. Μόνο ειδικές ικανότητες μπορούν να διακόψουν την αριθμητική αυτή πρόοδο. Επιπλέον, η περιοχή κατασκευών πρέπει να έχει μεγαλύτερο ή ίσο αριθμό καρτών Έθνους με το επίπεδο της κάρτας Ναού που επιθυμείτε να κατασκευάσετε. Παράδειγμα: Για να τοποθετήσετε μια κάρτα Ναού επιπέδου 4, πρέπει να έχετε τουλάχιστο 4 κάρτες Εθνών στην αντίστοιχη περιοχή κατασκευών. Σημαντικό: Μόνο τη στιγμή της κατασκευής είναι απαραίτητες οι κάρτες Εθνών. Μόλις ένα επίπεδο του ναού έχει κατασκευαστεί, η παρουσία των καρτών Εθνών δεν είναι πια αναγκαία. Η μετακίνηση ή καταστροφή των καρτών αυτών δεν επηρεάζει ήδη κατασκευασμένα επίπεδα του ναού. Κάθε παίκτης μπορεί ελεύθερα να επιλέξει από τις δύο στοίβες καρτών Ναών που έχουν δημιουργηθεί. Ωστόσο, μόνο η πρώτη κάρτα κάθε στοίβας μπορεί να αποκτηθεί. Υπενθύμιση: Στην αρχή του παιχνιδιού, κάθε παίκτης θα έχει ήδη από μία κάρτα Ναού επιπέδου 1. Κάθε παίκτης είναι υποχρεωμένος να κατασκευάσει την κάρτα αυτή την πρώτη φορά που θα παίξει. Δ) Μετανάστευση Σημαντικό: Η ενέργεια αυτή εκτελείται μία μόνο φορά στη σειρά σας. Ανεξάρτητα του που βρίσκεται το πιόνι κατασκευών σας, μπορείτε να μετακινήσετε 3 κάρτες Εθνών σας από μία περιοχή κατασκευών σε μια άλλη. Πρέπει να μετακινήσετε ακριβώς 3 κάρτες με την ενέργεια αυτή, ούτε λιγότερες ούτε περισσότερες. Οι κάρτες Εθνών που μετακινούνται μπορούν να ανήκουν σε διάφορα έθνη. Παρόλο που δεν έχει σημασία η περιοχή κατασκευών από την οποία οι κάρτες αυτές θα προέρχονται, παίρνετε τις πρώτες 3 κάρτες Εθνών (τις πιο πρόσφατα τοποθετημένες στην περιοχή) και μόνο αυτές είναι διαθέσιμες για μετακίνηση. Οι κάρτες Εθνών που μετακινούνται τοποθετούνται πάνω από αυτές που ήδη βρίσκονται στην περιοχή κατασκευών που είναι ο προορισμός τους, χωρίς να αλλάξει η σχετική σειρά τους.

7 Παράδειγμα κατασκευής ναού: Ο παίκτης ξεσκαρτάρει μια κάρτα Έθνους Μήδων για να μετακινήσει το πιόνι του στην περιοχή κατασκευών των Μήδων. Θέλει να κτίσει εκεί έναν ναό. Μιας και ήδη υπάρχουν εκεί 4 κάρτες Εθνών, μπορεί να κτίσει έναν ναό μέχρι επιπέδου 4, αλλά όχι μεγαλύτερο. Ο παίκτης κατασκευάζει την κάρτα Ναού επιπέδου 2 από την στοίβα ναού που βρίσκεται πιο κοντά του, έχοντας έπειτα την επιλογή κατασκευής των επιπέδων 3 και 4 από τη στοίβα που είναι κοντά στον αντίπαλό του. Τοποθετεί τις κάρτες αυτές με αριθμητική σειρά στην περιοχή κατασκευών. Έπειτα τοποθετεί 2 επιπλέον κάρτες Εθνών, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό τους στις 6, στην περιοχή. Ο παίκτης μπορεί έπειτα να κατασκευάσει το επίπεδο 5 από τη στοίβα ναών που βρίσκεται πιο κοντά στον αντίπαλο, και έπειτα το επίπεδο 6 από τη στοίβα που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτόν. Παράδειγμα Μετανάστευσης: Το πιόνι του παίκτη βρίσκεται στην περιοχή κατασκευών των Χετταίων. Ο παίκτης μετακινεί τις 3 πιο πρόσφατα τοποθετημένες κάρτες Εθνών από την περιοχή κατασκευών των Μήδων (συγκεκριμένα Σουμέριοι, Σουμέριοι, Χετταίοι) στην περιοχή κατασκευών των Περσών. Ο ναός επιπέδου 4 που βρίσκεται στην περιοχή κατασκευών των Μήδων παραμένει άθικτος παρόλο ότι υπάρχουν λιγότερες από 4 κάρτες Εθνών εκεί. Ωστόσο, για να κατασκευαστεί το επίπεδο 5 του ναού στην περιοχή κατασκευών των Μήδων, αργότερα στο παιχνίδι, θα πρέπει να μαζευτούν τουλάχιστον 5 κάρτες Εθνών εκεί, πριν κατασκευαστεί.

8 E) Χρήση της ειδικής ικανότητας ενός έθνους Κάθε έθνος έχει μια ειδική ικανότητα. Η ικανότητα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αν τουλάχιστον 3 κάρτες του ίδιου Έθνους βρίσκονται η μία μετά την άλλη στην ίδια περιοχή κατασκευών (κάρτες άλλων Εθνών μπορούν να υπάρχουν, αλλά όχι να διακόπτουν τη σειρά αυτή). Η ομάδα καρτών δεν χρειάζεται να είναι στην αρχή ή στο τέλος της περιοχής κατασκευών. Στη σειρά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ειδική ικανότητα ενός έθνους, ξεσκαρτάροντας μια κάρτα Έθνους από μία συνεχή ομάδα 3 ή περισσοτέρων καρτών. Αν υπάρχουν περισσότερες από 3 κάρτες Έθνους ομαδοποιημένες με τον τρόπο αυτό, η ειδική ικανότητα του έθνους μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στη σειρά (ξεσκαρτάροντας κάθε φορά από μία κάρτα). Δύο επιπλέον συνθήκες πρέπει να καλύπτονται για να χρησιμοποιήσετε την ειδική ικανότητα ενός έθνους: 1. Το πιόνι σας πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή κατασκευών όπου θα χρησιμοποιήσετε την ειδική ικανότητα. 2. Τη στιγμή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ειδική ικανότητα, η ομάδα των 3 ή περισσοτέρων, συνεχόμενων καρτών Έθνους πρέπει επίσης να βρίσκονται στην ίδια περιοχή κατασκευών. Παράδειγμα: Ο παίκτης έχει μια ομάδα 4 συνεχομένων καρτών Έθνους των Σουμερίων στην περιοχή κατασκευών των Ασσύριων. Ξεσκαρτάρει μία από τις κάρτες Έθνους Σουμέριων και χρησιμοποιεί την ειδική ικανότητά τους, αποκτώντας την κατοχή όλων των καρτών Εθνών των Περσών του αντιπάλου, οι οποίες βρίσκονται στην ίδια περιοχή κατασκευών (δείτε την ειδική ικανότητα των Σουμέριων, στην επόμενη σελίδα).

9 Ασσύριοι: Καταστροφή ενός ναού Στην περιοχή αυτή, καταστρέψτε εντελώς τον ναό του αντιπάλου σας. Οι κατεστραμμένες κάρτες Ναού τοποθετούνται κλειστές στην κορυφή της στοίβας τραβήγματος καρτών Ναού (όχι στις ξεσκαρταρισμένες κάρτες). Οι κάρτες τοποθετούνται με φθίνουσα σειρά, τοποθετώντας πρώτα την κάρτα Ναού με μεγαλύτερη τιμή, έπειτα αυτή με την αμέσως μικρότερη κλπ. Χετταίοι: Κλέψτε ένα επίπεδο ναού Στην περιοχή αυτή, κλέψτε την κάρτα Ναού του αντιπάλου, με το μεγαλύτερο επίπεδο και τοποθετήστε τη στον δικό σας ναό. Δύο συνθήκες πρέπει να καλύπτονται: 1.Η κλεμμένη κάρτα Ναού πρέπει να είναι μεγαλύτερου επιπέδου από του δικού σας ναού στην ίδια περιοχή. Μπορείτε έτσι να προσπεράσετε επίπεδα ναού. 2. Πρέπει να έχετε τόσες ή περισσότερες κάρτες Εθνών τοποθετημένες στην περιοχή όση και η τιμή της κάρτας Ναού που θα κλέψετε. (Σημείωση: Η κάρτα Χετταίων που ξεσκαρτάρετε για να χρησιμοποιήσετε την ικανότητα υπολογίζεται στο σύνολο των καρτών Έθνους για το όριο επιπέδου.) Μπορείτε να κλέψετε κάρτα Ναού ακόμη κι αν η περιοχή κατασκευών σας είναι εντελώς κενή. Μήδοι: Λιποταξία Επιλέξτε ένα έθνος. Ο αντίπαλός σας πρέπει να ξεσκαρτάρει όλες τις κάρτες Έθνους του είδους αυτού, στην περιοχή κατασκευών του. Οι δικές σας κάρτες Εθνών δεν επηρεάζονται. Πέρσες: Παράλειψη επιπέδου ναού Στην περιοχή αυτή, μπορείτε να παραλείψετε ένα επίπεδο ναού, ώστε να κατασκευάσετε μια κάρτα Ναού 2 επιπέδων πιο πάνω από το τρέχον επίπεδο. Δηλαδή, μπορείτε να κτίσετε μια κάρτα Ναού επιπέδου 2 σε κενή περιοχή κατασκευών (επίπεδο 0), ή μια κάρτα Ναού επιπέδου 3 σε κάρτα Ναού επιπέδου 1, κλπ. Οι παρακάτω δύο συνθήκες πρέπει να καλύπτονται: 1. Όπως πάντα, η κάρτα Ναού που θέλετε να κατασκευάσετε πρέπει να προέρχεται από την κορυφή οποιασδήποτε εκ των δύο στοιβών καρτών Ναού. 2. Όπως πάντα, στην περιοχή κατασκευών πρέπει να βρίσκονται τόσες ή περισσότερες κάρτες Έθνους όσο και το επίπεδο του Ναού που επιθυμείτε να κατασκευάσετε. (Σημείωση: Η κάρτα Περσών που ξεσκαρτάρετε για να χρησιμοποιήσετε την ικανότητα υπολογίζεται στο σύνολο των καρτών Έθνους για το όριο επιπέδου.) Σουμέριοι: Αλλαγή στρατοπέδου Στην περιοχή αυτή, όλες οι κάρτες Εθνών του αντιπάλου οι οποίες είναι ίδιες με την πιο πρόσφατα παιγμένη κάρτα Έθνους του (στην περιοχή αυτή) περνάνε στη δική σας πλευρά του ταμπλό. Οι κάρτες αυτές τοποθετούνται πάνω από τις δικές σας κάρτες Εθνών στην περιοχή αυτή, με την αρχική τους σειρά.

10 Όλα τα Έθνη: Ξεσκαρτάρετε τις μισές κάρτες από το χέρι του αντιπάλου σας Αντί να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω ειδικές ικανότητες, μπορεί ένας παίκτης να υποχρεώσει τον αντίπαλό του να ξεσκαρτάρει τις μισές κάρτες Εθνών από το χέρι του (στρογγυλοποίηση προς όφελος του αντιπάλου). Ο αντίπαλός σας επιλέγει τις κάρτες που θα ξεσκαρτάρει. Η ειδική αυτή ικανότητα χρησιμοποιείται στη θέση της ειδικής ικανότητας ενός έθνους, και επιλύεται με τον ίδιο τρόπο, ξεσκαρτάροντας μια κάρτα από μια ομάδα τριών ή περισσοτέρων όμοιων συνεχόμενων καρτών Εθνών, που βρίσκονται στην ίδια περιοχή κατασκευών με το πιόνι σας. Παράδειγμα: Ένας παίκτης χρησιμοποιεί 3 κάρτες Σουμέριων για να υποχρεώσει τον αντίπαλό του να ξεσκαρτάρει τις μισές του κάρτες (στρογγυλοποίηση προς τα κάτω). Ο αντίπαλός του έχει 7 κάρτες στο χέρι του, και έτσι ξεσκαρτάρει 3 κάρτες της επιλογής του. 3. Τραβήξτε 2 κάρτες από την στοίβα που βρίσκεται πιο κοντά σας Ολοκληρώνοντας τη σειρά σας, τραβάτε 2 κάρτες Ναού και τις τοποθετείτε στη στοίβα ναού που βρίσκεται πιο κοντά σε εσάς. Οι 2 αυτές κάρτες τοποθετούνται με φθίνουσα αξία, ώστε η κάρτα μικρότερης αξίας να βρίσκεται στην κορυφή της στοίβας. Μην ξεχνάτε ότι μόνο η πρώτη κάρτα κάθε στοίβας είναι διαθέσιμη για κατασκευή. Ακολουθεί έπειτα η σειρά του αντίπαλου παίκτη. Αν ολοκληρώσετε τη σειρά σας με 4 ή περισσότερες κάρτες Εθνών, πρέπει να αναφέρετε στον αντίπαλό σας τον αριθμό των καρτών που έχετε στην κατοχή σας. ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το παιχνίδι τελειώνει όταν η συνολική αξία των ναών ενός παίκτη ισούται ή υπερβαίνει το 15 ΚΑΙ η συνολική αξία των ναών του αντιπάλου του ισούται ή υπερβαίνει το 9. Ωστόσο, αν οι ναοί ενός παίκτη φτάσουν ή ξεπεράσουν σε συνολική αξία το 15 και οι ναοί του αντιπάλου του έχουν συνολική αξία 10 ή μεγαλύτερη, το παιχνίδι μπαίνει στην «τελική φάση». Μόλις οι παίκτες μπουν στην «τελική φάση» το παιχνίδι ολοκληρώνεται αμέσως σε μια από τις εξής δύο περιπτώσεις: 1) Οι ναοί του ενός παίκτη έχουν συνολική αξία 20 ή μεγαλύτερη. 2) Οι ναοί του ενός παίκτη έχουν συνολική αξία 9 ή μικρότερη. Ειδική περίπτωση: Το παιχνίδι τελειώνει επίσης αμέσως όταν η τράπουλα των καρτών Ναού εξαντληθεί. Σε κάθε περίπτωση, ο παίκτης του οποίου οι ναοί έχουν την μεγαλύτερη συνολική αξία ανακηρύσσεται νικητής. Σε περίπτωση ισοπαλίας, νικητής ανακηρύσσεται ο παίκτης με τις περισσότερες κάρτες Εθνών στο χέρι του.

11 Παράδειγμα: Για να καταλάβετε καλύτερα την πορεία του παιχνιδιού, το παρακάτω παράδειγμα σας παρουσιάζει τις διάφορες ενέργειες που εκτελούνται στη δεύτερη φάση μιας σειράς. Για να παρακολουθήσετε το παράδειγμα σας προτείνουμε να στήσετε το παιχνίδι με τον παρακάτω τρόπο: Στην περιοχή κατασκευών των Χετταίων: Παίκτης 1: Σουμέριοι - Σουμέριοι - Σουμέριοι - Σουμέριοι - Ασσύριοι - Πέρσες - Πέρσες Παίκτης 2 Παίκτης 2: Πέρσες - Σουμέριοι - Ασσύριοι - Ασσύριοι - Μήδοι Στην περιοχή κατασκευών των Ασσύριων: Παίκτης 1: Χετταίοι - Χετταίοι Στην περιοχή κατασκευών των Σουμέριων: Παίκτης 1: Πέρσες - Πέρσες Στο χέρι του παίκτη 1: Ασσύριοι - Χετταίοι - Σουμέριοι Παίκτης 1 Το πιόνι του παίκτη 1 βρίσκεται στην περιοχή κατασκευών των Χετταίων και θέλει να καταστρέψει το ναό επιπέδου 6 του αντιπάλου του. Πως μπορεί να το κάνει αυτό με τις κάρτες που έχει στο χέρι του; Λύση: Ο παίκτης 1 ξεσκαρτάρει έναν Σουμέριο για να χρησιμοποιήσει την ειδική τους ικανότητα (αλλαγή στρατοπέδου), κλέβοντας την κάρτα Μήδων του αντιπάλου του και τοποθετώντας την πάνω από τις κάρτες Εθνών του, στην ίδια περιοχή. Έπειτα, μεταναστεύει τις 3 πρώτες κάρτες της περιοχής κατασκευών των Χετταίων (Πέρσες - Πέρσες - Μήδοι) στην περιοχή κατασκευών των Σουμέριων όπου ήδη υπάρχει ένα ζευγάρι Περσών. Η περιοχή κατασκευών των Χετταίων έχει μείνει πια με τις εξής κάρτες: Σουμέριοι - Σουμέριοι - Σουμέριοι - Ασσύριοι. Ξεσκαρτάρει άλλον έναν Σουμέριο, χρησιμοποιώντας την ειδική τους ικανότητα για να πάρει τους Ασσύριους του αντίπαλου και να τους τοποθετήσει πάνω από τους δικούς του. Τώρα έχει 3 συνεχόμενους Ασσύριους και συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιήσει την ειδική τους ικανότητα και να καταστρέψει τον ναό επιπέδου 6 του αντιπάλου του. Αυτό πρέπει να πόνεσε!

12 Ο παίκτης 1 έπειτα ξεσκαρτάρει την κάρτα Ασσύριων από το χέρι του για να μετακινήσει το πιόνι του στην περιοχή κατασκευών των Ασσύριων, όπου τοποθετεί μια κάρτα Χετταίων. Έχει πλέον 3 συνεχόμενους Χετταίους, και ξεσκαρτάρε έναν από αυτούς για να κλέψει την κάρτα Ναού επιπέδου 3 του ναού του αντιπάλου του, τοποθετώντας την στην κενή ακόμη περιοχή κατασκευής του. (Σημείωση: Η κατασκευή ενός ναού επιπέδου 3 είναι δυνατή γιατί η ξεσκαρταρισμένη κάρτα Έθνους Χετταίων υπολογίζεται για το όριο που απαιτείται πριν ακόμη ξεσκαρταριστεί.) Τέλος, ο παίκτης 1 ξεσκαρτάρει μια κάρτα Σουμέριων από το χέρι του και μετακινεί το πιόνι του στην περιοχή κατασκευών των Σουμέριων, όπου έχει: Πέρσες - Πέρσες - Πέρσες - Πέρσες - Μήδους. Ξεσκαρτάρει 2 Πέρσες από την περιοχή (για να χρησιμοποιήσει την ειδική ικανότητα που έχουν όλα τα έθνη), τη μία μετά την άλλη, αναγκάζοντας τον αντίπαλό του να ξεσκαρτάρει τις μισές του κάρτες, δύο φορές. Ο αντίπαλος έχει 7 κάρτες και αναγκάζεται να ξεσκαρτάρει στις 4 και έπειτα στις 2 κάρτες. Ο παίκτης 1 ολοκληρώνει τη σειρά του τραβώντας 2 κάρτες Ναού και τοποθετώντας τις (με φθίνουσα σειρά) πάνω στη στοίβα ναών που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτόν. Μιας και κατέστρεψε έναν ναό στη σειρά του, οι κάρτες αυτές είναι μία επιπέδου 1 και μία επιπέδου 2. Ο αντίπαλός του θα τις βρει αρκετά χρήσιμες. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι.

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι. Κάθε Σαμουράι έχει ένα προσωπικό ταμπλό διπλής όψεως. Στη μία πλευρά είναι η ανθρώπινη μορφή του και στην άλλη η ζωώδης του. Αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού εμφανίζονται στο ταμπλό: Ο μετρητής μάχης στον

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων Καλως ήρθατε στο High Noon Saloon! Βρίσκεστε μέσα σε μια κλασσική μάχη της Άγριας Δύσης, οπλισμένοι με θανατηφόρα Όπλα, προσπαθώντας να εξοντώσετε τους αντιπάλους σας και να βρείτε την καλύτερη κρυψώνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος 14 Απριλίου 1912, ώρα 23:40, Βόρειος Ατλαντικός και το R.M.S. Τιτανικός προσκρούει σε παγόβουνο. Το νερό αμέσως πλημμυρίζει τα διαμερίσματα του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο αρχίζει να γέρνει επικίνδυνα.

Διαβάστε περισσότερα

Η αρχή δεν δίνει κανένα στοιχείο για το τέλος. Ηρόδοτος

Η αρχή δεν δίνει κανένα στοιχείο για το τέλος. Ηρόδοτος ΚΑΝΟΝΕΣ Η αρχή δεν δίνει κανένα στοιχείο για το τέλος. Ηρόδοτος Καλώς ήλθατε στο 7 Wonders Duel! Το 7 Wonders Duel είναι ένα παιχνίδι για 2 παίκτες, στον κόσμος του επιτυχημένου παιχνιδιού 7 Wonders. Χρησιμοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................. 2 Στόχος................................... 2 Μέσα στο Κουτί.............................

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2-4 Παίκτες 90 Λεπτά Ξεχωρίστε τις κάρτες 445 ανάλογα με το είδος τους (ετικέτα στο πίσω μέρος κάθε κάρτας). Όταν έχετε τελειώσει, πρέπει να έχετε 8 στοίβες διαφορετικών ειδών. Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής! Εξερεύνηση, Αποίκηση, Ανάπτυξη, Εμπόριο, Κατανάλωση ή Παραγωγή; Τι χρειάζεστε περισσότερο; Ποιά μελλοντική αποικία της Γης θα είναι η καλύτερη τώρα που έχει ανακαλυφθεί ο Κινητήρας Άλματος; Ποιός θα ανακαλύψει

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο.

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Η Ιστορία Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Ένα στρατηγικό τυροπαιχνίδι με ζάρια για 2-4 παιδία ηλικίας 4 ετών και άνω. Είδος Παιχνιδιού: Οικογενειακό Παίκτες: 2-4 παίκτες 4 ετών και άνω Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Απ όλα τα λουλούδια, το άνθος της κερασιάς. Απ όλους τους άντρες, ο Σαμουράι (Ιαπωνέζικη παροιμία).

Απ όλα τα λουλούδια, το άνθος της κερασιάς. Απ όλους τους άντρες, ο Σαμουράι (Ιαπωνέζικη παροιμία). Απ όλα τα λουλούδια, το άνθος της κερασιάς. Απ όλους τους άντρες, ο Σαμουράι (Ιαπωνέζικη παροιμία). Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, πιστοί Σαμουράι προστατεύουν τον Σογκούν, τον διοικητή και άρχοντά τους.

Διαβάστε περισσότερα

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG!

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Το BANG! Dodge City είναι μία διπλή επέκταση, η οποία θα κάνει τα παιχνίδια σας πιο διασκεδαστικά και θα προσφέρει νέες προκλήσεις! Το κουτί περιλαμβάνει την επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

III 1-01 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1-02 ΣΚΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 1-04 1-03 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΟΥ DIZED...ΗΘΕΙΤΕ!

III 1-01 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1-02 ΣΚΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 1-04 1-03 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΟΥ DIZED...ΗΘΕΙΤΕ! 1-01 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αγαπητέ Αναγνώστη! Πρόκειται να συμμετέχεις σε μία μεγάλη περιπέτεια. Αυτός ο οδηγός θα σου δείξει πώς να παίξεις το Race to the North Pole. Μελέτησε τον οδηγό προσεκτικά - η επιτυχία σου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο Καίσαρας Αδριανός ανέβηκε στο θρόνο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 117 πχ. Στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αντιμετώπισε αρκετές απειλές από τους βάρβαρους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1: Επέκταση #1: Καθώς η τεχνολογία των Κινητήρων Άλματος διαδίδεται, μια αρχαία φυλή βρίσκεται σε ταραχή, όσο μια άλλη εγκαταλείπει έναν κόσμο καταδικασμένο από έναν ήλιο που πεθαίνει. Η Αυτοκρατορία ισχυροποιείται,

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις...

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες γίνονται μάγισσες, δρυΐδες και συλλέκτες, παράγοντας πανίσχυρα φίλτρα και παραδίδοντάς τα μέσω της Υπηρεσίας Σκούπας, σε όλο

Διαβάστε περισσότερα

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια.

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια. Τα άγνωστα νησιά του Κατάν απλώνονται μπροστά σας. Μερικά μακριά στον ορίζοντα, κάποια άλλα χαμένα στην πυκνή ομίχλη. Άλλα σχεδιασμένα στους χάρτες, κι άλλα γνωστά μόνο από μύθους και ιστορίες. Κάποια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com Οι συμμορίες τσοπεράδων, επέλεγαν παραδοσιακά τους αρχηγούς τους με έναν διαγωνισμό που ονομάζεται Πίσω στο Πεζοδρόμιο, στον οποίο οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να αντέξουν περισσότερο, όσο τους τραβούσε μια

Διαβάστε περισσότερα

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού ΠΕΡΙΛΗΨΗ Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των αρχηγών σημαντικών οικογενειών του Παρισιού στο τέλος του 14ου αιώνα. Στη σκιά του καθεδρικού της Παναγίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μεταλορύχος ή κυβερνήτης - σύμβουλος ή κτίστης;

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μεταλορύχος ή κυβερνήτης - σύμβουλος ή κτίστης; Μεταλορύχος ή κυβερνήτης - σύμβουλος ή κτίστης; Ποιό ρόλο θα έχετε στο νέο κόσμο; Έχετε έναν και μόνο στόχο, να αποκτήσετε πλούτη και φήμη! Ποιός θα έχει τις παραγωγικότερες εγκαταστάσεις; Ποιός θα χτίσει

Διαβάστε περισσότερα

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως Γύρω στο 1970, οι κυβερνήσεις του κόσμου αντιμετώπισαν πολύ μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις, και για το λόγο αυτό κατασκευάστηκαν παντού ενεργειακοί σταθμοί, για την κάλυψη των αναγκών. Χρόνο με το χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες o Emojito! είναι ένα παιχνίδι παρέας, για 2 έως 14 άτομα, όπου οι παίκτες προσπαθούν να εκφράσουν συναισθήματα που απεικονίζονται σε κάρτες, είτε χρησιμοποιώντας το πρόσωπό τους, είτε ήχους ή και τα 2.

Διαβάστε περισσότερα

Ο θείος σας πέθανε. Γιούπι!

Ο θείος σας πέθανε. Γιούπι! Ο θείος σας πέθανε. Γιούπι! Αυτή είναι η ευκαιρία σας να πλουτίσετε. Δεν είχατε γνωρίσει ποτέ το θείο σας, αλλά έχετε ακούσει ιστορίες. Ήταν ένας από αυτούς τους εκατομμυριούχους που κατάφερε να μαζέψει

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη μυθική χώρα της Άζτλαν, τέσσερις φυλές, παλεύουν για την επιβίωση και την ευημερία υπό τον έλεγχο των ίδιων των θεών. Κάθε φυλή παίρνει την ονομασία της από το ζώο τοτέμ των αρχαίων βασιλέων

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

Re M. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την

Re M. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Αγαπητοί άποικοι, Πριν προσκαλέσετε τους συμπαίκτες σας, προτείνουμε να κάνετε μια ανάγνωση το εγχειρίδιο αυτό. Μελετήστε την Περίληψη του μικρού Παιχνιδιού στη σελίδα 16 (το οπισθόφυλλο) και την εικονογράφηση

Διαβάστε περισσότερα

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με αγορές, ενοικιάσεις και πωλήσεις ιδιοκτησιών σε όλη την Ελλάδα!

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με αγορές, ενοικιάσεις και πωλήσεις ιδιοκτησιών σε όλη την Ελλάδα! Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με αγορές, ενοικιάσεις και πωλήσεις ιδιοκτησιών σε όλη την Ελλάδα! ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σκοπός του παιχνιδιού είναι να γίνεις ο πλουσιότερος παίκτης αγοράζοντας, ενοικιάζοντας

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΠΕΝΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΠΕΝΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Παρά τις προσπάθειές, τον προσεκτικό προγραμματισμό και τα πανούργα σχεδιά σας, μπορεί να φτάσει τελικά η μέρα που ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι τα σχέδιά σας έχουν καταστραφεί. Δεν είστε μοναδικοί στον

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ένα παιχνίδι για 4-7 παίκτες, ηλικίας 8 και άνω Το BANG! είναι ένα παιχνίδι με πιστολίδι, σε στιλ Σπαγγέτι Γουέστερν, μεταξύ μιας ομάδας Εγκληματιών και του Σερίφη, ο οποίος είναι ο βασικός τους στόχος.

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι.

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Βασικοί Κανόνες Τα πλακίδια ανακατεύονται και τοποθετούνται με την όψη προς τα κάτω στο

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών. λωρεντία, 15 ος αιώνας. Η πλούσια, αλλά ασήμαντη οικογένεια των Medici γίνεται μια από τις ισχυρότερες δυναστείες της εποχής. Ο Cosimo de Medici, γνωστός και ως «Il Vecchio» («ο Γηραιός»), όχι μόνο κυριαρχεί

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο,

Διαβάστε περισσότερα

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο)

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο) Κανόνες Στο Quarantine, κάθε παίκτης έχει από ένα νοσοκομείο. Οι ασθενείς κάνουν ουρές έξω από τα νοσοκομεία, για να εξετάσουν οι γιατροί τα διάφορα συνάχια και χτυπήματά τους. Σκοπός σας είναι να εξοπλίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT

ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT I ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΤΑ! ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΟ ΤΗΣ! ΔΕΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΑΦΙΞΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι... καλώς ήλθατε στο Σπίτι του Παιχνιδιού!

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι... καλώς ήλθατε στο Σπίτι του Παιχνιδιού! Οδηγίες Αγαπητοί γονείς ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε για την ψυχαγωγία σας ένα από τα παιχνίδια της εταιρείας μας! Στα «Παιχνίδια Δεσύλλας» με αγάπη για το παιχνίδι, ευαισθησία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι!

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι! Οδηγίες To Sing It! είναι ένα νέο παιχνίδι παρέας που δοκιμάζει τις γνώσεις σας στο ελληνικό τραγούδι! Μέσα από λέξεις που σας δίνονται, καλείστε να βρείτε τραγούδια που τις περιέχουν. Θα πείτε εσείς τα

Διαβάστε περισσότερα

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού Ξεφεύγοντας από τα γαμψά νύχια της Μπάμπα Γιάγκα, καταφέρνετε να αποδράσετε από το σπίτι του. Τότε η μάγισσα ξεκινάει να σας κυνηγάει πάνω στο ιπτάμενο καζάνι της! Για να αποδράσετε, πρέπει να κάνετε τρία

Διαβάστε περισσότερα

40' 2-6 10+ http://www.coltexpress.ludonaute.fr

40' 2-6 10+ http://www.coltexpress.ludonaute.fr 40' -6 10+ http://www.coltexpress.ludonaute.fr Christophe Raimbault Jordi Valbuena 11 Ιουλίου 1899, 10 π.μ.. Το Union Pacific Express ξεκίνησε από το Folsom του New Mexico με 47 επιβάτες. Μετά από λίγα

Διαβάστε περισσότερα

Χριστόφορος Βασιλείου ΟΔΗΓΙΕΣ

Χριστόφορος Βασιλείου ΟΔΗΓΙΕΣ Χριστόφορος Βασιλείου Στην Άγρια Δύση οι διαφωνίες λύνονται πάντα μ έναν τρόπο: Μιλάνε τα εξάσφαιρα! Τι γίνεται όμως όταν οι σφαίρες τρελαίνονται και αρχίζουν να ακολουθούν δικές τους πορείες; Μόνο οι

Διαβάστε περισσότερα

BRIEFCASE. Σωτήρης Τσαντίλας - Νικόλας Σακάλογλου

BRIEFCASE. Σωτήρης Τσαντίλας - Νικόλας Σακάλογλου BRIEFCASE Σωτήρης Τσαντίλας - Νικόλας Σακάλογλου Ο χώρος των επιχειρήσεων είναι απαιτητικός και ανταγωνιστικός. Κάθε λεπτό πρέπει να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις και να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός Μεταλλωρύχος, καπετάνιος, δήμαρχος, άποικος, τεχνίτης ή κτίστης; Τι ρόλο θα έχετε στον νέο κόσμο; Θα είστε εσείς που θα έχετε τις πιο γόνιμες φυτείες; Θα κατασκευάσετε τα πολυτιμότερα κτίρια; Ο σκοπός

Διαβάστε περισσότερα