Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω"

Transcript

1 Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και την κατάκτηση του Γαλλικού Στέμματος! Κάθε παίκτης είναι ο ηγέτης της δικής του φιλόδοξης ευγενούς οικογένειας. Ποιός θα γίνει πραγματικός υποστηρικτής του νεαρού Βασιλιά και συνεπώς ο ισχυρότερος Άρχοντας της εποχής; Σκοπός του παιχνιδιού Οι παίκτες θέλουν να γίνουν από απλοί Άρχοντες οι ισχυρότεροι σύμμαχοι του βασιλιά. Αυτό μπορούν να το καταφέρουν βελτιώνοντας την ιπποσύνη τους, καθώς και στέλνοντας άλλους ιππότες τους στις κομητείες της Αγγλίας, στο δικό τους κάστρο αλλά και στις συγκρούσεις με τη Γαλλία βοηθώντας το βασιλιά. Στο κοινοβούλιο, προσπαθούν να προωθήσουν τους νόμους που εξυπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους ισχύος στο τέλος του παιχνιδιού είναι ο νικητής.

2 Πορεία του παιχνιδιού Τυχαία καθορίστε τον πρώτο παίκτη και δώστε του τον δείκτη πρώτου παίκτη. Οι παίκτες παίζουν ο ένας μετά τον άλλο με δεξιόστροφη φορά. Το παιχνίδι παίζεται σε πέντε γύρους. Κάθε γύρος αποτελείται από 3 Φάσεις: 1: Τοποθέτηση ιπποτών 2: Κοινοβούλιο Υπάρχουν ειδικοί κανόνες για παιχνίδι 2 παικτών στη σελίδα 7. 3: Επιβραβεύσεις Φάση 1: Τοποθέτηση ιπποτών Ο ενεργός παίκτης παίρνει έναν ιππότη από την αυλή του και τον τοποθετεί σε μία θέση ιππότη. Έπειτα, το ίδιο κάνει και ο επόμενος παίκτης στα αριστερά του και ούτω καθεξής, μέχρι όλοι οι παίκτες να έχουν τοποθετήσει όλους τους ιππότες τους. Αν ένας παίκτης δεν έχει άλλους ιππότες στην αυλή του, η σειρά του προσπερνιέται. Αν μόνο ένας παίκτης παραμείνει με ιππότες στην αυλή του, τους τοποθετεί τον έναν αμέσως μετά τον άλλο. Υπάρχουν 3 πιθανές περιοχές για την τοποθέτηση των ιπποτών: Θέση ιππότη σε Κομητεία Θέση ιππότη σε Σύγκρουση Κομητεία Κάστρο Σύγκρουση Κομητεία Στις κομητείες, ο ιππότης μπορεί να τοποθετηθεί σε κενή ή κατειλημμένη θέση. Και στις δύο περιπτώσεις, ο ιππότης πρέπει να φτάνει ή να ξεπερνάει την απαιτούμενη ελάχιστη δύναμη. Επιπλέον, ο παίκτης μπορεί να τοποθετήσει μαζί με τον ιππότη, όσους βοηθούς επιθυμεί. Κάθε βοηθός προσθέτει 1 πόντο δύναμης, ο οποίος όμως δεν υπολογίζεται για την κάλυψη της ελάχιστης απαιτούμενης δύναμης. Στην περίπτωση που η θέση είναι κατειλημμένη από ιππότη αντίπαλου παίκτη, ο ιππότης αυτός μπορεί να εκδιωχθεί αν η δύναμη του ιππότη του ενεργού παίκτη ή η συνολική δύναμή του μαζί με τους βοηθούς, ξεπερνάει τη δύναμη του προηγούμενου ιππότη της θέσης. Ένας παίκτης ποτέ δεν μπορεί να εκδιώξει δικό του ιππότη. Ο εκδιωγμένος ιππότης επιστρέφει στην αυλή του ιδιοκτήτη του και τοποθετείται ξανά στο ταμπλό, στη σειρά του παίκτη. Επιστρέψτε τυχόν βοηθούς που είχε μαζί του πίσω στο γενικό απόθεμα. Θέσεις ιππότη στο Κάστρο Σημείωση: Οι ιππότες μπορούν να κερδίσουν διάφορες επιβραβεύσεις για τους παίκτες, άμεσα ή αργότερα στη φάση 3. Πλακίδιο Ευγενούς Επιβράβευση Ελάχιστη δύναμη Παράδειγμα: Κενή θέση ιππότη Ο Μπλε τοποθετεί έναν ιππότη με δύναμη 2 στο Stafford. Σημείωση: Ένας ιππότης και οι βοηθοί του πρέπει να τοποθετηθούν μαζί. Οι ενισχύσεις δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται αργότερα. Παράδειγμα: Κατειλημμένη θέση ιππότη Ο μπλε ιππότης (2) εκδιώκεται από έναν ιππότη του Κίτρινου παίκτη με δύναμη 1 και δύο βοηθούς. Ο Μπλε παίρνει τον ιππότη του πίσω στην αυλή του.

3 Κάστρο Ο παίκτης τοποθετεί τον ιππότη του σε μία κενή θέση ιππότη του κάστρου του. Σε κάθε θέση μπορεί να τοποθετηθεί ένας μόνο ιππότης. Σύγκρουση Πλακίδιο επέκτασης Επιβράβευση Θέση ιππότη Ένας παίκτης μπορεί να εμπλακεί σε όσες συγκρούσεις επιθυμεί. Ο παίκτης επιλέγει μία σύγκρουση και τοποθετεί τον ιππότη του στην πιο πάνω διαθέσιμη θέση ιππότη αυτής. Κάθε παίκτης μπορεί να καταλαμβάνει μόνο μία από τις τρεις θέσεις κάθε διαφορετικής σύγκρουσης. Ένας παίκτης ήδη σε μία σύγκρουση μπορεί να βελτιώσει τη δύναμή του στοιβάζοντας επιπλέον ιππότες. Άμεση επιβράβευση: Οι πρώτοι 6 ιππότες κερδίζουν την εύνοια του βασιλιά για τους παίκτες τους. Ο παίκτης επιλέγει ένα πλακίδιο εύνοιας από αυτά που βρίσκονται ανοιχτά στο ταμπλό και κερδίζει την αντίστοιχη επιβράβευση. Έπειτα, το πλακίδιο κλείνει και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά στον τρέχοντα γύρο. Ανατρέξτε στο επιπλέον φύλλο για λεπτομερή περιγραφή των επιβραβεύσεων. Υπάρχουν 3 θέσεις ιπποτών σε κάθε κάρτα σύγκρουσης. Παράδειγμα: Ο Πράσινος τοποθετεί ένα ιππότη με δύδύναμη 1. Πρέπει να τον τοποθετήσει στην κενή θέση κάτω από τον μπλε ιππότη. Έπειτα επιλέγει ένα πλακίδιο εύνοιας και παίρνει αμέσως την αντίστοιχη επιβράβευση. Έναν ευγενή στην περίπτωση αυτή. Αν ο Πράσινος θέλει να ενισχύσει αργότερα τον ιππότη του, στοιβάζει τον νέο ιππότη πάνω από τον ήδη υπάρχοντα. Στην κάτω θέση δεν μπορεί να τοποθετηθεί ούτε πράσινος ούτε μπλε ιππότης. Σημείωση: Οι ιππότες μπορούν να στοιβάζονται ο ένας πάνω από τον άλλο μόνο στις συγκρούσεις. Οι βοηθοί δεν μπορούν να συμμετάσχουν στις συγκρούσεις. Φάση 2: Κοινοβούλιο Αφού τοποθετηθεί και ο τελευταίος ιππότης, το Αγγλικό Κοινοβούλιο συνεδριάζει. Οι παίκτες ψηφίζουν τους 3 νέους νόμους, τον ένα μετά τον άλλο. Ξεκινάνε με τον νόμο της θέσης 1, κάτω αριστερά. Τρέχοντες νόμοι Διαδικασία ψηφοφορίας Όλοι οι παίκτες ψηφίζουν ταυτόχρονα και κρυφά. Αποφασίζουν υπέρ ή κατά του νόμου, τοποθετώντας το κατάλληλο πλακίδιο ψηφοφορίας κλειστό μπροστά τους. Έπειτα, όλοι οι παίκτες μπορούν να ενδυναμώσουν κρυφά την απόφασή τους, χρησιμοποιώντας όσους δείκτες ψήφων επιθυμούν. Στοίβα τραβήγματος Νόμοι για ψήφιση Αφού όλοι οι παίκτες έχουν στο χέρι τις επιλογές τους, ανοίγουν ταυτόχρονα τους δείκτες στο τραπέζι, αποκαλύπτοντας τα πλακίδια ψηφοφορίας τους. Αποτέλεσμα ψηφοφορίας 1ος 2ος 3ος για ψηφοφορία Οι παίκτες τώρα υπολογίζουν το σύνολο των ψήφων υπέρ και κατά του νόμου. Κάθε πλακίδιο ψηφοφορίας και κάθε δείκτης ψήφου υπολογίζεται σαν 1 ψήφος. Η πλειοψηφία κερδίζει. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο νόμος εγκρίνεται. Επιστρέψτε όλους τους δείκτες ψήφων πίσω στο γενικό απόθεμα. Πλακίδιο ψηφοφορίας: Ναι, εγκρίνο τον νέο νόμο Πλακίδιο ψηφοφορίας: Όχι, δεν εγκρίνο το νέο νόμο

4 Ο νέος νόμος εγκρίνεται Αφαιρέστε τον προηγούμενο νόμο (πάνω αριστερά, της πρώτης γραμμής) από το κοινοβούλιο. Έπειτα, προχωρήστε τους άλλους δύο νόμους μία θέση από αριστερά προς τα δεξιά, τοποθετώντας το νέο νόμο στην κενή θέση στα δεξιά. Ο νέος νόμος απορρίπτεται Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι 3:3, το οποίο είναι αρκετό ώστε ο νέος νόμος να εγκριθεί. Ο προηγούμενος νόμος, πάνω αριστερά, αφαιρείται από το παιχνίδι και ο νέος τοποθετείται στην πρώτη από δεξιά θέση. Αφαιρέστε από το παιχνίδι το νόμο που απορρίφθηκε και αφήστε τους τρέχοντες νόμους έτσι όπως είναι. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για την ψήφιση του 2ου και του 3ου νέου νόμου. Οι παίκτες που έχουν ακόμη δείκτες ψήφων μετά την ολοκλήρωση των τριών ψηφοφοριών τους επιστρέφουν στο γενικό απόθεμα. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι 2:3. Ο νόμος απορρίπτεται και αφαιρείται από το παιχνίδι. Εκτέλεση των 3 νόμων σε ισχύ Αφού έχουν γίνει όλες οι ψηφοφορίες, θα υπάρχουν τρεις νόμοι σε ισχύ. Εφαρμόζονται από αριστερά προς τα δεξιά με τους παίκτες να κερδίζουν επιβραβεύσεις. Φάση 3: Επιβραβεύσεις Προαπαιτούμενο της επιβράβευσης Επιβράβευση Δείτε στη σελίδα 8 για μία λεπτομερή περίληψη των νόμων. Δείτε το επιπλέον φύλλο για λεπτομερή περίληψη των επιβραβεύσεων. Οι κομητείες, τα κάστρα και οι συγκρούσεις επιλύονται με τη σειρά αυτή. Κομητείες Και οι 9 κομητείες δίνουν τις επιβραβεύσεις τους από το Α ως το Ι, με τη σειρά αυτή. Ο ενδιαφερόμενος παίκτης πρέπει πάντοτε να κάνει μία από τις εξής τρεις επιλογές: Να πάρει ένα πλακίδιο ευγενούς από την κομητεία. Οι βοηθοί επιστρέφουν στο γενικό απόθεμα. Ο ιππότης επιστρέφει πίσω στην αυλή του. Να πάρει την αναγραφόμενη επιβράβευση της κομητείας. Να πληρώσει 3 χρυσό (στο γενικό απόθεμα) και να πάρει και τα δύο. Πρώτα το πλακίδιο ευγενούς και έπειτα την επιβράβευση. Αφού ο παίκτης συλλέξει την επιβράβευσή του, παίρνει πίσω στην αυλή του τον ιππότη του. Αν ο ιππότης έχει βοηθούς σαν υποστήριξη, αυτοί επιστρέφουν στο γενικό απόθεμα. Παράδειγμα: Ο Κίτρινος σκοράρει στο Stafford και πληρώνει 3 χρυσό για να κερδίσει και τις δύο επιβραβεύσεις. 1. Τοποθετεί το πλακίδιο ευγενούς στην πρώτη κενή θέση του τραπεζιού του. 2. Αναβαθμίζει έναν ιππότη του, ο οποίος δεν είναι στο γενικό απόθεμα, κατά ένα επίπεδο δύναμης. Επιβράβευση του Surrey (I): Καθορισμός πρώτου παίκτη Στο Surrey, ο παίκτης επιπλέον καθορίζει τον πρώτο παίκτη, εκτός από τις υπόλοιπες επιβραβεύσεις. Μπορεί να ορίσει σαν πρώτο, οποιονδήποτε παίκτη, ακόμη και τον εαυτό του. Ο πρώτος παίκτης παίρνει τον δείκτη πρώτου παίκτη (ή τον διατηρεί) και η νέα σειρά (ή η ίδια αν δεν έχει αλλάξει) των παικτών εφαρμόζεται άμεσα. Αν κανένας ιππότης δεν τοποθετηθεί στο Surrey, ο πρώτος παίκτης διατηρεί τον δείκτη πρώτου παίκτη στην κατοχή του και η σειρά των παικτών δεν αλλάζει. Παράδειγμα: Ο Κόκκινος σκοράρει στο Surrey και επιλέγει τον νέο πρώτο παίκτη. Σαν επιβράβευση επιλέγει τους 2 βοηθούς και 2 χρυσούς.

5 Κάστρα Αρχικά, ο πρώτος παίκτης σκοράρει όλο του το κάστρο, και ακολουθούν οι υπόλοιποι παίκτες δεξιόστροφα. Πλακίδιο επέκτασης Επιβράβευση Επιβράβευση Κάθε παίκτης κερδίζει τις αναγραφόμενες επιβραβεύσεις για Τους ιππότες που τοποθετήθηκαν στο κάστρο Ήδη υπάρχουσες επεκτάσεις Την ομάδα ευγενών στο τραπέζι Ο παίκτης αποφασίζει για τη σειρά με την οποία θα επιλυθούν οι θέσεις των ιπποτών και των επεκτάσεων όπως επιθυμεί. Ιππότης Παράδειγμα: Ο Μπλε σκοράρει έναν ιππότη και μια επέκταση στο κάστρο του: Παίρνει δύο βοηθούς για τον ιππότη του. Παίρνει έναν νέο ιππότη δύναμης 1, από την επέκτασή του, επιστρέφοντας όμως 3 βοηθούς στο γενικό απόθεμα. Αφού ένας ιππότης σκοράρει, ο παίκτης παίρνει πίσω στην αυλή του τον ιππότη, ενώ οι επεκτάσεις παραμένουν στο κάστρο. Έπειτα, ο παίκτης σκοράρει το τραπέζι των ευγενών. Για κάθε παρόντα ευγενή, ακόμη και τον ίδιο, ο παίκτης κερδίζει 1 δείκτη ψήφου. Οι δείκτες ψήφων τοποθετούνται πάνω στο ταμπλό κάστρου του παίκτη, ορατοί προς τους αντιπάλους του. Οι παίκτες δεν παίρνουν δείκτες ψήφων στον τελευταίο, πέμπτο, γύρο. Παράδειγμα: Ο Μπλε σκοράρει τους ευγενείς του τραπεζιού του, κερδίζοντας 5 δείκτες ψήφων. 4 για τα πλακίδια ευγενών και 1 από τον Άρχοντα του Κάστρου (τον ίδιο). Σημείωση: Τα πλακίδια ευγενών αξίζουν επιπλέον πόντους ισχύος κατά το τελικό σκοράρισμα. Συγκρούσεις Τέλος, επιλύονται οι συγκρούσεις στη Γαλλία η μία μετά την άλλη και οι παίκτες κερδίζουν πόντους ισχύος. Σημείωση: Αν υπάρχουν κάρτες συγκρούσεων στην κάτω σειρά, πρώτα σκοράρουν αυτές, και έπειτα ακολουθούν οι κάρτες της πάνω σειράς. Η επίλυση μιας σύγκρουσης γίνεται σε 2 βήματα: 1. Νικητής της σύγκρουσης: Αγγλία ή Γαλλία Προσθέστε τη δύναμη όλων των εμπλεκομένων στη σύγκρουση ιπποτών. Αν η συνολική τους δύναμη είναι ίση ή ξεπερνάει τη δύναμη της Γαλλίας, νικήτρια είναι η Αγγλία. Αν η συνολική τους δύναμη είναι μικρότερη από τη δύναμη της Γαλλίας, νικήτρια είναι η Γαλλία. Πίσω Κάρτα σύγκρουσης Μπροστά Πόντοι ισχύος για τις θέσεις 1, 2 & 3 Δύναμη της Γαλλίας 2. Συνεισφορά κάθε παίκτη: Καθορίστε τη σειρά των παικτών από τη συνολική δύναμή των ιπποτών του κάθε ενός ξεχωριστά. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο παίκτης που έφτασε αργότερα στη σύγκρουση κερδίζει. Δηλαδή ο παίκτης με ιππότες στην χαμηλότερη από τις 3 διαθέσιμες θέσεις ιπποτών της σύγκρουσης. Μοιράζοντας πόντους ισχύος: Η Αγγλία κερδίζει τη σύγκρουση: Οι πόντοι ισχύος απονέμονται στους παίκτες. Ο πρώτος παίκτης κερδίζει τη μεγαλύτερη τιμή, ο δεύτερος την αμέσως επόμενη και ο τρίτος τη χαμηλότερη. Αφαιρέστε την κάρτα σύγκρουσης και επιστρέψτε τους ιππότες πίσω στις αντίστοιχες αυλές τους. Μπλε: Ιππότης δύναμης 2 Πράσινος: Ιππότης δύναμης 1 Κόκκινος: Ιππότης δύναμης 2 Παράδειγμα 1: Νικητής της σύγκρουσης είναι η Αγγλία (5:5). Η κατάταξη των εμπλεκομένων παικτών είναι ως εξής: 1ος: Κόκκινος, συνολική δύναμη 2 Ο Κόκκινος κατατάσσεται πρώτος, μιας 2ος: Μπλε, συνολική δύναμη 2 και μπήκε αργότερα στη σύγκρουση. 3ος: Πράσινος, συνολική δύναμη 1 Ο Κόκκινος κερδίζει 4 πόντους ισχύος, ο Μπλε κερδίζει 2 και ο Πράσινος 1 πόντο ισχύος. Σημείωση: Αν κανένας παίκτης δεν καταταχθεί 2ος ή 3ος, κανένας δεν κερδίζει τους αντίστοιχους πόντους ισχύος.

6 Η Γαλλία κερδίζει τη σύγκρουση: Ακόμη κι αν η Γαλλία κερδίσει, οι παίκτες κερδίζουν πόντους ισχύος. Η μεγαλύτερη τιμή δεν απονέμεται, με τη δεύτερη να απονέμεται στον 1ο παίκτη και την μικρότερη στον 2ο. Όλοι οι ιππότες παραμένουν στις θέσεις τους. Η σύγκρουση συνεχίζεται και θα υπάρξει και δεύτερη μάχη. Μετακινήστε την κάρτα σύγκρουσης και τους αντίστοιχους ιππότες στην κάτω σειρά, χωρίς να αλσλάξετε τη σειρά των ιπποτών. Η Αγγλία κερδίζει τη δεύτερη μάχη: Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες με την πρώτη μάχη. Η Γαλλία κερδίζει τη δεύτερη μάχη: Και πάλι, πόντοι ισχύος απονέμονται όπως και στην πρώτη μάχη, αλλά οι ιππότες που συμμετείχαν συλλαμβάνονται. Οι παίκτες μπορούν να πληρώσουν λύτρα 1 χρυσό ανά επίπεδο δύναμης για να ελευθερώσουν τους ιππότες τους, με τη σειρά. Αν ένας παίκτης πληρώσει για τους ιππότες του, τότε αυτοί επιστρέφουν στην αυλή του, αλλιώς τοποθετούνται στην αντίστοιχη περιοχή αποθέματος του ταμπλό. Αφαιρέστε την κάρτα σύγκρουσης από το παιχνίδι. Μπλε: Ιππότης με δύναμη 2 Πράσινος: Ιππότης με δύναμη 1 Παράδειγμα 2: Νικήτρια της σύγκρουσης είναι η Γαλλία (3:5). Κανένας δεν κερδίζει τους 4 πόντους ισχύος. Η κατάταξη των εμπλεκομένων παικτών είναι η εξής: 1ος: Μπλε, συνολική δύναμη 2 = 2 πόντοι ισχύος 2ος: Πράσινος, συνολική δύναμη 1 = 1 πόντος ισχύος Όλοι οι ιππότες συνεχίζουν να παραμένουν στη σύγκρουση και μια δεύτερη μάχη θα ακολουθήσει. Σημείωση: Αν δεν τοποθετηθούν ιππότες σε μία σύγκρουση, τότε αυτή χάνεται για την Αγγλία και η κάρτα μετακινείται στην παρακάτω σειρά. Προετοιμασία του επόμενου γύρου: Προετοιμάστε τον επόμενο γύρο αφού σκοράρουν και όλες οι συγκρούσεις. Συγκρούσεις: Ανοίξτε δύο νέες κάρτες συγκρούσεων και τοποθετείστε τις στην πάνω σειρά. Όλα τα κλειστά πλακίδια εύνοιας του βασιλιά ανοίγουν. Κοινοβούλιο: Ανοίξτε 3 νέους νόμους από την κορυφή της στοίβας τραβήγματος, τον ένα μετά τον άλλο και τοποθετήστε τους στις 3 θέσεις των νέων νόμων, από αριστερά προς τα δεξιά. Τέλος του παιχνιδιού και τελικό σκοράρισμα Ένα τελικό σκοράρισμα γίνεται μετά τον πέμπτο γύρο του παιχνιδιού. Απονέμονται οι εξής πόντοι ισχύος: 8 πόντοι ισχύος για τον παίκτη με τη μεγαλύτερη συνολική δύναμη ιπποτών. Ο δεύτερος κερδίζει 4 πόντους ισχύος. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο παίκτης με τους περισσότερους βοηθούς κερδίζει τους πόντους ισχύος. 8 πόντοι ισχύος για τον παίκτης με τα περισσότερα πλακίδια επεκτάσεων στο κάστρο του. Ο δεύτερος κερδίζει 4 πόντους ισχύος. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο παίκτης με τον περισσότερο χρυσό κερδίζει τους πόντους ισχύος. Πόντοι ισχύος απονέμονται σε όλους τους παίκτες με περισσότερα από 1 πλακίδια ευγενών στο τραπέζι τους. Το παιχνίδι τελειώνει και ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους ισχύος είναι ο νικητής. Σε περίπτωση ισοπαλίας, οι παίκτες μοιράζονται τη νίκη. Σημείωση: Οι ιππότες της περιοχής του αποθέματος δεν ανήκουν σε κανέναν παίκτη και δεν υπολογίζονται στο τελικό σύνολο. Οδηγία: Αν υπάρχει ακόμη ισοπαλία για την πρώτη θέση, μετά και τον υπολογισμό του αριθμού των βοηθών, διαιρέστε τους 12 πόντους ισχύος (8+4) με τον αριθμό των ισόπαλων παικτών, και μοιράστε τους αντιστοίχως. Αν 1 παίκτης έχει την πρώτη θέση και αρκετοί άλλοι είναι ισόπαλοι για τη δεύτερη θέση, χωρίστε τους 4 πόντους ισχύος με τον αριθμό των ισόπαλων παικτών, απονέμοντάς τους αντιστοίχως. Τυχόν μη διαιρούμενοι πόντοι, χάνονται. Ευγενείς Πόντοι ισχύος

7 Κανόνες για παιχνίδι 2 παικτών Χρησιμοποιήστε τους κανόνες 4 παικτών, με τις εξής αλλαγές: Και οι δύο παίκτες έχουν έναν σύμμαχο. Οι σύμμαχοι έχουν ένα μικρό δικό τους κάστρο, το οποίο δεν επεκτείνεται. Κάθε παίκτης αποφασίζει και για τον σύμμαχό του, τοποθετώντας τους ιππότες του. Οι σύμμαχοι δεν κερδίζουν πόντους ισχύος, δείκτες ψήφων, χρυσό ή βοηθούς. Οι ειδικοί κανόνες σχετικά με τις επιβραβεύσεις επεξηγούνται παρακάτω. Οι παίκτες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χρυσό ή τους βοηθούς τους για τους ιππότες του συμμάχου τους. Προετοιμασία Αφήστε στο κουτί τα παραπετάσματα, μιας και δεν θα σας χρειαστούν. Ο χρυσός και οι βοηθοί κάθε παίκτη είναι ορατοί στον αντίπαλό του. Τοποθετήστε 2 πλακίδια ευγενών σε κάθε κομητεία. Κάθε παίκτης επιλέγει το χρώμα του συμμάχου του και παίρνει επιπλέον: 2 ταμπλό συμμάχου (1 x μπροστά κάστρο / 1 x πίσω αυλή) 7 ιππότες του συμμάχου. Τοποθετήστε 1 ιππότη δύναμης 2 στην αυλή και τους υπόλοιπους 6 στο γενικό απόθεμα. Παράδειγμα: Ο Μπλε επέλεξε τον Κίτρινο σαν σύμμαχό του. Το κάστρο του συμμάχου: Ένας νέος ιππότης με δύναμη 1 Αναβάθμιση του επιπέδου ενός ιππότη Η αυλή του συμμάχου: Πορεία του παιχνιδιού Φάση 1: Τοποθέτηση ιπποτών Ο ενεργός παίκτης τοποθετεί είτε έναν δικό του ή έναν ιππότη του συμμάχου του. Οι παίκτες μπορούν να τοποθετήσουν τους ιππότες του συμμάχου τους σε όλες τις κομητείες και συγκρούσεις και στο κάστρο του συμμάχου. Κομητεία: Οι ιππότες του συμμάχου δεν μπορούν να δεχτούν βοηθούς. Κανένας παίκτης δεν μπορεί να εκδιώξει ιππότες δικούς του ή του συμμάχου του, από μία κομητεία. Κάστρο: Ένας παίκτης μπορεί να τοποθετήσει ιππότες του στο κάστρο του συμμάχου του και το αντίστροφο. Σύγκρουση: Ένας παίκτης μπορεί να τοποθετήσει τόσο δικούς του, όσο και ιππότες του συμμάχου του, στην ίδια κάρτα σύγκρουσης, χωρίς όμως να βρίσκονται στην ίδια θέση ιππότη. Αν ένας σύμμαχος κερδίσει την εύνοια του βασιλιά, η επιβραύεση απονέμεται ως εξής: Χρυσός/βοηθοί: Η επιβράβευση χάνεται. Αναβάθμιση: Αναβαθμίστε το επίπεδο ενός ιππότη του συμμάχου κατά 1. Πλακίδιο ευγενή: Το πλακίδιο ευγενή του συμμάχου του παίκτη αφαιρείται από το παιχνίδι. Φάση 2: Κοινοβούλιο Οι σύμμαχοι δεν ψηφίζουν. Σχετικά με τις απαιτήσεις των νόμων, οι ιππότες των συμμάχων δεν θεωρούνται ιππότες των παικτών. Οι σύμμαχοι δεν κερδίζουν επιβραβεύσεις από τους νόμους. Φάση 3: Επιβραβεύσεις Κομητεία: Ένας σύμμαχος μπορεί να χρησιμοποιήσει τις εξής επιβραβεύσεις: Ένας νέος ιππότης δύναμης 1 για αυτόν Αναβάθμιση ενός δικού του ιππότη Πλακίδιο ευγενούς, αφαιρείται από το παιχνίδι Πέρασμα στη Γαλλία Οι υπόλοιπες επιβραβεύσεις χάνονται. Επιβράβευση Surrey: Αν ένας σύμμαχος τοποθετηθεί στο Surrey, ο παίκτης του συμμάχου καθορίζει τον πρώτο παίκτη. Το κάστρο του συμμάχου: Δεν ξοδεύονται βοηθοί για τους νέους ιππότες και τις αναβαθμίσεις. Συγκρούσεις: Όταν ελέγχετε τη συνεισφορά κάθε παίκτη, οι σύμμαχοι υπολογίζονται σαν διαφορετικοί παίκτες. Ανάλογα με τη δύναμή τους, κάθε παίκτης και σύμμαχος παίρνει τη δική του κατάταξη. Παραλείψτε τυχόν πόντους ισχύος που κερδίζει ένας σύμμαχος. Οι ιππότες ενός συμμάχου που συλλαμβάνονται δεν μπορούν να ελευθερωθούν με λύτρα και επιστρέφουν στο γενικό απόθεμα. Τέλος του παιχνιδιού για 2 παίκτες Οι σύμμαχοι δεν υπολογίζονται κατά το τελικό σκοράρισμα. Μόνο οι 8 πόντοι ισχύος για την πρώτη θέση απονέμονται όταν υπολογίζεται η δύναμη των ιπποτών και ο αριθμός των επεκτάσεων. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

8 Περίληψη των νόμων Ο παίκτης με τον περισότερο χρυσό μπορεί να αναβαθμίσει έναν ιππότη του. Σε περίπτωση ισοπαλίας, όλοι οι ισόπαλοι παίκτες κερδίζουν την επιβράβευση αυτή. Ο παίκτης που έχει πάρει τους περισσότερους βοηθούς αποκτάει έναν νέο ιππότη δύναμης 1 από το γενικό απόθεμα. Σε περίπτωση ισοπαλίας, όλοι οι ισόπαλοι παίκτες κερδίζουν την επιβράβευση αυτή. Όλοι οι παίκτες κερδίζουν 3 πόντους ισχύος για κάθε 2 κομητείες που καταλαμβάνουν οι ιππότες τους. Οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν δείκτες ψήφου για 1 χρυσό τον κάθε ένα. Με τη σειρά και ξεκινώντας με τον πρώτο παίκτη, κάθε παίκτης αποφασίζει πόσους δείκτες ψήφου θέλει να αγοράσει. Οι παίκτες μπορούν να κερδίσουν 3 πόντους για κάθε 1 βοηθό και 1 χρυσό που δίνουν. Με τη σειρά και ξεκινώντας από τον πρώτο παίκτη, κάθε παίκτης αποφασίζει πόσο χρυσό / βοηθούς θέλει να ξοδέψει. Οι παίκτες μπορούν να πάρουν 1 πλακίδιο επέκτασης και να το τοποθετήσουν στο κάστρο τους για κάθε 2 συγκρούσεις στις οποίες εμπλέκονται με ιππότες τους. Οι παίκτες παίρνουν 1 βοηθό από το γενικό απόθεμα για κάθε ιππότη δύναμης 2 που έχουν αποκτήσει. Οι παίκτες κερδίζουν 1 βοηθό, 1 δείκτη ψήφου και 1 χρυσό από το γενικό απόθεμα για κάθε 2 συγκρούσεις στις οποίες έχουν στείλει τουλάχιστον 1 ιππότη τους. Οι παίκτες που δεν έχουν κανέναν ιππότη δύναμης 2 μπορούν να αναβαθμίσουν έναν ιππότη τους. Όλοι οι παίκτες που έχουν πάρει τον δύναμης 3 ιππότη τους, μπορούν να τον ανταλλάξουν με τον δύναμης 4 ιππότη τους, αν είναι ακόμη διαθέσιμος στο γενικό απόθεμα. Οι παίκτες κερδίζουν 5 πόντους ισχύος για κάθε 3 πλακίδια επέκτασης του κάστρου τους. Οι παίκτες κερδίζουν 3 πόντους ισχύος για κάθε σύγκρουση στην οποία έχουν στείλει τουλάχιστον 1 ιππότη τους. Οι παίκτες κερδίζουν 8 πόντους ισχύος για κάθε 3 κομητείες στις οποίες έχουν από έναν τουλάχιστον ιππότη τους. Οι παίκτες που έχουν πάρει και τους 3 δύναμης 1 ιππότες τους κερδίζουν 5 πόντους ισχύος. Οι παίκτες παίρνουν 1 νέο ιππότη από το γενικό απόθεμα, στην αυλή τους, για κάθε 3 πλακίδια ευγενών στο τραπέζι τους. Οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν 1 πόντο ισχύος για 1 χρυσό. Με τη σειρά και ξεκινώντας με τον πρώτο παίκτη, κάθε παίκτης αποφασίζει πόσους πόντους ισχύος θέλει να αγοράσει. Οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν 1 πόντο ισχύος για 1 βοηθό. Με τη σειρά και ξεκινώντας με τον πρώτο παίκτη, κάθε παίκτης αποφασίζει πόσους βοηθούς θέλει να ξοδέψει για πόντους ισχύος. Οι παίκτες που έχουν στην κατοχή τους ιππότες και των τεσσάρων επιπέδων δύναμης κερδίζουν 6 πόντους ισχύος.

9 Περιεχόμενα του παιχνιδιού και προετοιμασία 1 Κεντρικό ταμπλό 2 ταμπλό Αποθέματος 37 Βοηθοί 37 Χρυσά Νομίσματα 37 πλακίδια Ψηφοφορίας 36 πλακίδια Ευγενών 1 δείκτης Πρώτου παίκτη 12 κάρτες Συγκρούσεων (συν 2 επιπλέον κάρτες) 6 Πλακίδια εύνοιας βασιλιά 1 ταμπλό Κοινοβουλίου 18 κάρτες Νόμων 1 Εγχειρίδιο οδηγιών συν το φύλλο αυτό Ξεχωριστά κομμάτια των παικτών (σε 5 χρώματα): 5 δείκτες Παίκτη 35 Ιππότες 5 ταμπλό Κάστρων 30 πλακίδια Επεκτάσεων 5 Παραπετάσματα (το κάθε παραπέτασμα αποτελείται από 3 μέρη) 10 πλακίδια Ψήφων (5 x ναι & 5 x όχι ) 1 φύλλο με Αυτοκόλλητα (με επιπλέον αυτοκόλλητα) Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό, το ταμπλό κοινοβουλίου και τα 2 ταμπλό αποθέματος ισόποσα στα ταμπλό αποθέματος. Κάθε παίκτης επιλέγει ένα χρώμα και τοποθετεί τον δείκτη του στη θέση 0 του μετρητή πόντων ισχύος και τους 7 ιππότες του στην αντίστοιχη θέση γενικού αποθέματος. Πριν το πρώτο σας παιχνίδι τοποθετήστε τα αυτοκόλλητα στα ξύλινα κομάτια ως εξής: ευγενών πλακίδια τα με βάση τα και τοποθετήστε τυχαία μία ΤΑΜΠΛΟ Υ ΑΠΟΘΕΜΑ ΠΟΝΤΩΝ ΙΣΧΥΟΣ στοίβα ανοιχτή σε κάθε κομητεία. Ο ακριβής αριθμός πλακιδίων εξαρτάται από ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΡΩΤΟΥΠΑΙΚΤΗ πίσω μπροστά Αριθμός παικτών Ευγενείς ανά κομητεία 2 πλακίδια τον αριθμό των παικτών. ΑΠΟΘΕΜΑ 3 πλακίδια 4 πλακίδια 9 ΚΟΜΗΤΕΙΕΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΠΑΙΚΤΗ ΧΡΥΣΟΣ Κρατάτε πάντα τον χρυσό και τους βοηθούς κρυφά πίσω από το παραπέτασμα ΑΠΟΘΕΜΑ ΒΟΗΘΟΣ Τοποθετήστε πάντα τους δείκτες ψήφου, ανοιχτούς στο ταμπλό κάστρου. ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΥΓΕΝΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΙΚΤΗΣ ΨΗΦΟΥ Δώστε σε κάθε παίκτη στο χρώμα του:...από το γενικό απόθεμα: 1 ταμπλό κάστρου 1 δείκτη ψήφου 6 πλακίδια επεκτάσεων 2 χρυσά νομίσματα 1 παραπέτασμα 2 βοηθούς 2 ιππότες (δύναμης 1 & δύναμης 2) 2 πλακίδια ψηφοφορίας (ναι & όχι) (από το γενικό απόθεμα) Τοποθετήστε δύο ιππότες στην αυλή. Περίληψη ενός γύρου: Ι. Τοποθέτηση ιπποτών Κάθε παίκτης επιλέγει ένα Τα 5 εναπομείναντα ΙΙ. Κοινοβούλιο πλακίδια σχηματίιιι. Επιβραβεύσεις κομητειών πλακίδιο επέκτασής του, και το τοποθετεί στο κάστρο του, καζουν το προσωπικό IV. Επιβραβεύσεις Κάστρου V. Επιβραβεύσεις Συγκρούσεων λύπτοντας μία θέση επιβράβευσης. απόθεμα του παίκτη. ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ξεχωρίστε τις κάρτες νόμων με βάση τους Τοποθετήστε τα 6 πλακίδια εύνοιας του βασιλιά ανοιχτά στο ταμπλό. αριθμούς στις πλάτες τους. Αφαιρέστε 2 από τις 12 κάρτες συγκρούσεων. Ανακατέψτε τις υπόλοιπες κάρτες και Ανακατέψτε τους 3 νόμους 0 και τοποθετήστε τους από αριστερά προς τα δεξιά στην πάνω γραμμή, ανοιχτούς. Αυτοί είναι οι τρέχοντες νόμοι. Σχηματίστε μία στοίβα τραβήγματος στο κέντρο. Αρχικά, ανακατέψτε τους 3 νόμους 4 και (x3) (x2) (x1) (x1) Επαναλάβετε τη διαδικασία και για τα 4 άλλα χρώματα. Ξεχωρίστε γράματα στην πλάτη τους ΜΕΤΡΗΤΗΣ Ειδικά περιεχόμενα για το παιχνίδι 2 παικτών: 4 ταμπλό Συμμάχων ΚΟΜΗΤΕΙΑ στο κέντρο του τραπεζιού. Ξεχωρίστε όλους τους δείκτες ψήφων, τον χρυσό και τους βοηθούς, ΑΠΟΘΕΜΑ Κοινά περιεχόμενα τοποθετήστε τους κλειστούς στου κέντρο. Επαναλάβετε το ίδιο με τους νόμους 3, 2 και 1 τοποθετώντας τη μία στοίβα πάνω από την άλλη. Τέλος, ανοίξτε τις 3 πρώτες κάρτες και τοποθετήστε τις, από αριστερά προς τα δεξιά, στην κάτω σειρά, ανοιχτές. τοποθετήστε τη στοίβα στην κατάλληλη θέση, κλειστή. Ανοίξτε τις 2 πρώτες κάρτες και τοποθετήστε τις ανοιχτές στην πάνω σειρά. Αφαιρέστε το πλακίδιο Αναβάθμιση σε παιχνίδι 3 παικτών. Μόνο 5 πλακίδια εύνοιας χρησιμοποιούνται. Αφαιρέστε τις παρακάτω κάρτες συγκρούσεων από το παιχνίδι, ανάλογα με τον αριθμό των παικτών: Αριθμός των παικτών Δύναμη των καρτών συγκρούσεων

10 Περίληψη των επιβραβεύσεων Νέος ιππότης δύναμης 1 Πλακίδια ευγενών Ο παίκτης παίρνει έναν ιππότη δύναμης 1 από το γενικό απόθεμα του ταμπλό και τον τοποθετεί στην αυλή του ταμπλό κάστρου του. Αγνοήστε την επιβράβευση αυτή, αν δεν υπάρχει ο αντίστοιχος ιππότης διαθέσιμος στο γενικό απόθεμα. Ο παίκτης παίρνει ένα πλακίδιο ευγενή και τοποθετεί τον ευγενή στην πρώτη κενή θέση του τραπεζιού στο κάστρο του. Κάθε παίκτης μπορεί να προσκαλέσει τον κάθε διαφορετικό ευγενή από μία μόνο φορά. Κομητεία: Στο York, ο παίκτης παίρνει 2 δείκτες ψήφου επιπλέον, οι οποίοι τοποθετούνται στο ταμπλό κάστρου του. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμος ιππότης δύναμης 1, ο παίκτης παίρνει μόνο τους δείκτες ψήφου. Κάστρο: Ο παίκτης πρέπει να δώσει 3 βοηθούς (πίσω στο γενικό απόθεμα) για έναν ιππότη δύναμης 1. Κομητεία: Ο παίκτης μπορεί να πάρει τον ευγενή μόνο από την κομητεία όπου έστειλε ιππότη του. Σύγκρουση: Ο παίκτης παίρνει ένα πλακίδιο ευγενούς από οποιαδήποτε κομητεία της επιλογής του, αμέσως μόλις στείλει τον ιππότη του στη σύγκρουση. Ο παίκτης μπορεί να αναβαθμίσει έναν ιππότη του κατά ένα επίπεδο. Ανταλλάζει τον ιππότη με έναν νέο ιππότη του από το γενικό απόθεμα, με δύναμη ακριβώς 1 παραπάνω. Αγνοήστε την επιβράβευση αυτή, αν δεν υπάρχει ο αντίστοιχος ιππότης διαθέσιμος στο γενικό απόθεμα. Ο παίκτης επιλέγει ένα πλακίδιο επέκτασης από το προσωπικό του απόθεμα και το τοποθετεί στο κάστρο του, καλύπτοντας τη θέση που εμφανίζει την αντίστοιχη επιβράβευση, μαζί με τη θέση ιππότη. Δεν τοποθετούνται πια εκεί ιππότες, αλλά ο παίκτης κερδίζει την επιβράβευση κάθε φορά που το κάστρο του σκοράρει. Κομητεία: Στο Gloucester, ο παίκτης παίρνει 2 δείκτες ψήφου επιπλέον, οι οποίοι τοποθετούνται στο ταμπλό κάστρου του. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμος κατάλληλος ιππότης, ο παίκτης παίρνει μόνο τους δείκτες ψήφου. Κάστρο: Ο παίκτης πρέπει να δώσει 2 βοηθούς (πίσω στο γενικό απόθεμα) για να αναβαθμίσει έναν ιππότη του. Σύγκρουση: Ο παίκτης παίρνει αμέσως μετά την τοποθέτηση του ιππότη, την επιβράβευσή του. Σημείωση: Αν ένας ιππότης βρίσκεται στη θέση που καλύπτεται, ο παίκτης τον μεταφέρει άμεσα στην αυλή του κάστρου του, χωρίς αυτός να σκοράρει. Αναβάθμιση Ιππότη Χρυσός και βοηθοί Ο παίκτης παίρνει τόσο χρυσό και βοηθούς από το γενικό απόθεμα, όσα και αναγράφονται, τοποθετώντας τα πίσω από το παραπέτασμά του. Πλακίδια επέκτασης Πόντοι Ισχύος Ο παίκτης προχωράει τον δείκτη του πάνω στον μετρητή πόντων ισχύος, ανάλογα με τον αναγραφόμενο αριθμό πόντων ισχύος. Σύγκρουση: Οι παίκτες κερδίζουν πόντους ισχύος για τους ιππότες που έχουν στείλει σε μια σύγκρουση. Δείκτες ψήφων Πέρασμα στη Γαλλία Ο παίκτης παίρνει τόσους δείκτες ψήφων από το γενικό απόθεμα, όσοι αναγράφονται και τους τοποθετεί σε εμφανές σημείο στο ταμπλό κάστρο του. Ο παίκτης μετακινεί τον ιππότη του από το Dorset σε μία σύγκρουση στη Γαλλία. Στην περίπτωση αυτή δεν κερδίζει την Έύνοια του Βασιλιά. Ευγενείς στο τραπέζι: Ο παίκτης παίρνει 1 δείκτη ψήφου για κάθε ευγενή στο τραπέζι του συν 1 δείκτη ψήφου για τον ίδιο τον Άρχοντα του Κάστρου. Σημείωση: Επιστρέψτε τυχόν βοηθούς που τοποθετήθηκαν στο Dorset πίσω στο γενικό απόθεμα.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών Το Νομοσχέδιο περί Ιδιοκτησίας του 1862 επέτρεψε στους Αμερικάνους να διεκδικήσουν παρθένα εδάφη, ζώντας εκεί και καλλιεργώντας τα για πέντε χρόνια. Επίσης το 1860, δημιουργήθηκε ο Διηπειρωτικός Σιδηρόδρομος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Η 3η Επέκταση του Rattus Ε υρώπη, 1349. Ο Μαύρος Θάνατος ήδη καταστρέφει για χρόνια. Οι λαοί της Ευρώπης προσπαθούν, ωστόσο να ακολουθούν τους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι τεχνίτες παράγουν τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται 2-4 παίκτες Ηλικίας 13+ 60-90 λεπτά 3. Τα 28 ξύλα τοποθετούνται στο δάσος. 4. Οι 18 πηλοί τοποθετούνται στο ανάχωμα. 5. Οι 12 πέτρες τοποθετούνται στο λατομείο. 6. Οι 10 χρυσοί τοποθετούνται στο ποτάμι.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι.

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό παιχνίδι με κάρτες όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Για δύο έως πέντε παίκτες Περιεχόμενα: Μια τράπουλα 50 καρτών ΕΥΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ο επίσκοπος περιμένει πολύ σημαντικούς επισκέπτες, αλλά δυστυχώς η μεγάλη τοιχογραφία, η ζωγραφιά στο ταβάνι

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει κοντά στους 4,000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται. Η πλειονότητά τους

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3 Κανόνες στα Ελληνικά Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Μπορείτε να παίξετε την επέκταση αυτή μόνο σε συνδυασμό με το βασικό Edo. Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει 3 παραλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Ευχαριστώ τον Don Riddle για τη βασική ιδέα της επέκτασης αυτής, αλλά και για πολλές φανταστικές ιδέες για κάρτες! Επίσης ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Βρισκόμαστε στη μεσαιωνική Γρανάδα. Η Αλάμπρα έχει ολοκληρωθεί και αρχιτέκτονες από κάθε άκρη της γης κατευθύνονται πιά προς τη διαρκώς αναπτυσσόμενη πόλη στους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Jaipur... ελπίζετε να γίνετε ο προσωπικός έμπορος του Μαχαραγιά καταφέρνοντας να είστε πλουσιότερος από τον αντίπαλό σας, στο τέλος κάθε βδομάδας (γύρου). Για να τα καταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές!

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι καμλες πρέπει να αντέξουν μεγαλύτερη διαδρομ, έχοντας όμως τη βοθεια των επιπλέον ζαριών. Εν τω μεταξύ, ένας φημισμένος φωτογράφος πιάνει τα καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού.

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού. Μια νέα τέχνη φτάνει στο χωριό. Επιτέλους μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μπύρα. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο πανδοχείο, όπου μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Περάστε λίγο χρόνο μαζί τους,

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα Ένα συνεργατικό παιχνίδι μνήμης για 3 έως 6 παίκτες, 7 ετών και άνω. Ο Τομ σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός δέντρου, για να δεί αν μπορούσε να ανακαλύψει κάτι. Κοιτάζοντας προς κάθε μεριά, είδε τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη μυθική χώρα της Άζτλαν, τέσσερις φυλές, παλεύουν για την επιβίωση και την ευημερία υπό τον έλεγχο των ίδιων των θεών. Κάθε φυλή παίρνει την ονομασία της από το ζώο τοτέμ των αρχαίων βασιλέων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών. λωρεντία, 15 ος αιώνας. Η πλούσια, αλλά ασήμαντη οικογένεια των Medici γίνεται μια από τις ισχυρότερες δυναστείες της εποχής. Ο Cosimo de Medici, γνωστός και ως «Il Vecchio» («ο Γηραιός»), όχι μόνο κυριαρχεί

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παινχίδι του Dominique Ehrhard - Εικονογράφηση Arnaud Demaegd - Σχεδίαση Cyril Demaegd FAQ, forum & παραλλαγή 2 παικτών:

Ένα παινχίδι του Dominique Ehrhard - Εικονογράφηση Arnaud Demaegd - Σχεδίαση Cyril Demaegd FAQ, forum & παραλλαγή 2 παικτών: Ένα παινχίδι του Dominique Ehrhard - Εικονογράφηση Arnaud Demaegd - Σχεδίαση Cyril Demaegd FAQ, forum & παραλλαγή 2 παικτών: http://ww.ystari.com Ευχαριστίες Περιεχόμενα 1 ταμπλό Ρώμης 50 πλακίδια (32x

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση: Χρησιμοποιήσαμε το MIL σαν λατινικούς αριθμούς αναπαριστώντας το 1049 (για χάρη προφοράς). Ο σωστός τρόπος είναι MXLIX.

Σημείωση: Χρησιμοποιήσαμε το MIL σαν λατινικούς αριθμούς αναπαριστώντας το 1049 (για χάρη προφοράς). Ο σωστός τρόπος είναι MXLIX. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Έτος 1049. Η οικογένειά σας παλεύει για κύρος και επιρροή στην κοινωνία του μεσαίωνα. Θα τα καταφέρετε; Στο MIL (1049) μπορείτε να συλλέξετε πρώτες ύλες από τη γη σας, να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ!

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! Ζήστε τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης. Πάρτε το ρόλο της κεφαλής μιας Αριστοκρατικής Ιταλικής δυναστείας οδηγώντας την οικογένειά σας όπως τους Medici ή τους

Διαβάστε περισσότερα

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού Ξεφεύγοντας από τα γαμψά νύχια της Μπάμπα Γιάγκα, καταφέρνετε να αποδράσετε από το σπίτι του. Τότε η μάγισσα ξεκινάει να σας κυνηγάει πάνω στο ιπτάμενο καζάνι της! Για να αποδράσετε, πρέπει να κάνετε τρία

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες.

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες. Το D αποτελείται από 5 κάρτες, με 8 σύμβολα η κάθε μία, μεταξύ 50 διαφορετικών. Πάντα υπάρχει µόνο ένα κοινό σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. Αν δεν έχετε ξαναπαίξει, ή παίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Ε. Τοποθετήστε τους δείκτες σκορ, στη θέση 0 του μετρητή βαθμολογίας. ΣΤ. Τοποθετήστε τον δείκτη χρόνου στη θέση Ι του μετρητή χρόνου.

Ε. Τοποθετήστε τους δείκτες σκορ, στη θέση 0 του μετρητή βαθμολογίας. ΣΤ. Τοποθετήστε τον δείκτη χρόνου στη θέση Ι του μετρητή χρόνου. ιαρκεια 90 λεπτα Παικτεσ 4 Ηλικια 12+ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το Autokrator είναι ένα μεσαιωνικό στρατιωτικό παιχνίδι, για τις μάχες μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων μεταξύ 7ου και 11ου αιώνα μ.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας Ένα παιχνίδι του Alain Ollier Εικονογράφηση του Tony Rochon 2-6 παίκτες, ηλικία 10+, διάρκεια 20-60 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας 1 διπλή, 2 ασημένιες, 2 χρυσές 4

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως Γύρω στο 1970, οι κυβερνήσεις του κόσμου αντιμετώπισαν πολύ μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις, και για το λόγο αυτό κατασκευάστηκαν παντού ενεργειακοί σταθμοί, για την κάλυψη των αναγκών. Χρόνο με το χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού ΠΕΡΙΛΗΨΗ Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των αρχηγών σημαντικών οικογενειών του Παρισιού στο τέλος του 14ου αιώνα. Στη σκιά του καθεδρικού της Παναγίας

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις...

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες γίνονται μάγισσες, δρυΐδες και συλλέκτες, παράγοντας πανίσχυρα φίλτρα και παραδίδοντάς τα μέσω της Υπηρεσίας Σκούπας, σε όλο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Ένα παιχνίδι του Corey Young

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Ένα παιχνίδι του Corey Young Ένα παιχνίδι του Corey Young Βρίσκεστε μαζί με έναν στολίσκο τεσσάρων σκαφών που επέζησαν περνώντας από μια μαύρη τρύπα. Το οικοδόμημα του διαστήματος και οι νόμοι της φυσικής έχουν πλέον αλλάξει. Μπήκατε

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο Καίσαρας Αδριανός ανέβηκε στο θρόνο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 117 πχ. Στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αντιμετώπισε αρκετές απειλές από τους βάρβαρους

Διαβάστε περισσότερα

CREDITS ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ 54 ΚΥΒΟΙ ΔΥΝΑΜΗΣ 48 ΚΑΡΤΕΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ 12 ΚΑΡΤΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ 18 ΚΑΡΤΕΣ ΗΓΕΤΩΝ 16 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 60 ΚΑΡΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

CREDITS ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ 54 ΚΥΒΟΙ ΔΥΝΑΜΗΣ 48 ΚΑΡΤΕΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ 12 ΚΑΡΤΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ 18 ΚΑΡΤΕΣ ΗΓΕΤΩΝ 16 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 60 ΚΑΡΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Αναπαραστήστε 12.000 χρόνια ιστορίας. Από την αυγή του Πολιτισμού, μέσα από την γεωργία και τη ναυσιπλοΐα ως την πυρηνική ενέργεια και το μέλλον! Στο Historia, κάθε παίκτης ελέγχει έναν Πολιτισμό, ξεκινώντας

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα