Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο"

Transcript

1 Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο { Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου και Προστιθέμενης Αξίας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Πειραιά } Αναθέτουσα Αρχή:{ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ } Προϋπολογισμός: ,58 (χωρίς ΦΠΑ) Διάρκεια: 16 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης Διαδικασία Ανάθεσης: Δημόσιος Διεθνής διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά Αρ. πρωτ. xxxx/xx xx 2012 Ημερομηνία διενέργειας διαγωνισμού: Τρίτη xx/xx/2012 και ώρα xx.xx π.μ. Κωδικός ΟΠΣ:

2 Μέρος Γ: Υποδείγματα και Πίνακες Τεχνικών Προδιαγραφών και Συμμόρφωσης C1.1 Υπόδειγμα Εγγυητικής Επιστολής Συμμετοχής ΕΚΔΟΤΗΣ... Ημερομηνία έκδοσης... Προς: Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας ΤΕΙ Πειραιά Πέτρου Ράλλη και Θηβών 250, 12244, Αιγάλεω Εγγυητική επιστολή μας υπ αριθμ... για ευρώ... Με την παρούσα εγγυόμαστε, ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα παραιτούμενοι του δικαιώματος της διαιρέσεως και διηζήσεως, υπέρ {Σε περίπτωση μεμονωμένης εταιρίας: της Εταιρίας.. οδός. αριθμός ΤΚ..,} {ή σε περίπτωση Ένωσης ή Κοινοπραξίας: των Εταιριών α).... οδός... αριθμός...τκ β).. οδός... αριθμός...τκ γ).. οδός... αριθμός...τκ μελών της Ένωσης ή Κοινοπραξίας, ατομικά για κάθε μια από αυτές και ως αλληλέγγυα και εις ολόκληρο υπόχρεων μεταξύ τους εκ της ιδιότητάς τους ως μελών της Ένωσης ή Κοινοπραξίας,} και μέχρι του ποσού των ευρώ..., για τη συμμετοχή στο διενεργούμενο διαγωνισμό της (συμπληρώνετε την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού).. με αντικείμενο (συμπληρώνετε τον τίτλο του έργου).. συνολικής αξίας (συμπληρώνετε τον προϋπολογισμό με διευκρίνιση εάν περιλαμβάνει ή όχι τον ΦΠΑ)..., σύμφωνα με τη με αριθμό... Διακήρυξή σας. Η παρούσα εγγύηση καλύπτει καθ όλο το χρόνο ισχύος της μόνο τις από τη συμμετοχή στον ανωτέρω διαγωνισμό απορρέουσες υποχρεώσεις {Σε περίπτωση μεμονωμένης εταιρίας: της εν λόγω Εταιρίας.} {ή σε περίπτωση Ένωσης ή Κοινοπραξίας: των Εταιριών της Ένωσης ή Κοινοπραξίας ατομικά για κάθε μια από αυτές και ως αλληλέγγυα και εις ολόκληρο υπόχρεων μεταξύ τους εκ της ιδιότητάς τους ως μελών της Ένωσης ή Κοινοπραξίας.} Το ανωτέρω ποσό της εγγύησης τηρείται στη διάθεσή σας, το οποίο και υποχρεούμαστε να σας καταβάλουμε ολικά ή μερικά χωρίς καμία από μέρους μας αντίρρηση ή ένσταση και χωρίς να ερευνηθεί το βάσιμο ή μη της απαίτησής σας, μέσα σε τρεις (3) ημέρες από την έγγραφη ειδοποίησή σας. Η παρούσα ισχύει μέχρι και την επιστροφή της από την αναθέτουσα αρχή Αποδεχόμαστε να παρατείνουμε την ισχύ της εγγύησης, ύστερα από έγγραφη δήλωσή σας, με την προϋπόθεση ότι το σχετικό αίτημα σας θα μας υποβληθεί πριν από την ημερομηνία λήξης της. Σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης, το ποσό της κατάπτωσης υπόκειται στο εκάστοτε ισχύον πάγιο τέλος χαρτοσήμου. Βεβαιούμε ότι όλες οι ισχύουσες Εγγυητικές Επιστολές της Τράπεζάς μας, οι οποίες έχουν χορηγηθεί στο Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στα Ν.Π.Ι.Δ., συμπεριλαμβανομένης και της παρούσης, δεν ξεπερνάνε το όριο το οποίο έχει καθοριστεί βάσει νόμου για την Τράπεζά μας. (Εξουσιοδοτημένη υπογραφή)

3 C1.2. Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης Σύμβασης ΕΚΔΟΤΗΣ... Ημερομηνία έκδοσης... Προς: Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας ΤΕΙ Πειραιά Πέτρου Ράλλη και Θηβών 250, 12244, Αιγάλεω Εγγυητική επιστολή μας υπ αριθμ... για ευρώ... Με την παρούσα εγγυόμαστε, ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα παραιτούμενοι του δικαιώματος της διαιρέσεως και διηζήσεως, υπέρ {Σε περίπτωση μεμονωμένης εταιρίας : της Εταιρίας Οδός. Αριθμός. Τ.Κ. } {ή σε περίπτωση Ένωσης ή Κοινοπραξίας : των Εταιριών α) οδός αριθμός. Τ.Κ... β) οδός αριθμός. Τ.Κ... γ) οδός αριθμός. Τ.Κ... μελών της Ένωσης ή Κοινοπραξίας, ατομικά για κάθε μία από αυτές και ως αλληλέγγυα και εις ολόκληρο υπόχρεων μεταξύ τους εκ της ιδιότητάς τους ως μελών της Ένωσης ή Κοινοπραξίας}, και μέχρι του ποσού των ευρώ..., για την καλή εκτέλεση της σύμβασης με αριθμό... που αφορά στο διαγωνισμό της (συμπληρώνετε την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού). με αντικείμενο (συμπληρώνετε τον τίτλο του έργου)... συνολικής αξίας (συμπληρώνετε το συνολικό συμβατικό τίμημα με διευκρίνιση εάν περιλαμβάνει ή όχι τον ΦΠΑ)..., σύμφωνα με τη με αριθμό... Διακήρυξή σας. Το ανωτέρω ποσό της εγγύησης τηρείται στη διάθεσή σας, το οποίο και υποχρεούμαστε να σας καταβάλουμε ολικά ή μερικά χωρίς καμία από μέρους μας αντίρρηση ή ένσταση και χωρίς να ερευνηθεί το βάσιμο ή μη της απαίτησής σας, μέσα σε τρεις (3) ημέρες από την έγγραφη ειδοποίησή σας. Η παρούσα ισχύει μέχρις ότου αυτή μας επιστραφεί ή μέχρις ότου λάβουμε έγγραφη δήλωσή σας ότι μπορούμε να θεωρήσουμε την Τράπεζά μας απαλλαγμένη από κάθε σχετική υποχρέωση. Σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης, το ποσό της κατάπτωσης υπόκειται στο εκάστοτε ισχύον πάγιο τέλος χαρτοσήμου. Βεβαιούμε ότι όλες οι ισχύουσες Εγγυητικές Επιστολές της Τράπεζάς μας, οι οποίες έχουν χορηγηθεί στο Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στα Ν.Π.Ι.Δ., συμπεριλαμβανομένης και της παρούσης, δεν ξεπερνάνε το όριο το οποίο έχει καθοριστεί βάσει νόμου για την Τράπεζά μας. (Εξουσιοδοτημένη υπογραφή)

4 C1.3 Εγγυητική Επιστολή Προκαταβολής ΕΚΔΟΤΗΣ... Ημερομηνία έκδοσης... Προς: Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας ΤΕΙ Πειραιά Πέτρου Ράλλη και Θηβών 250, 12244, Αιγάλεω Εγγυητική επιστολή μας υπ αριθμ... για ευρώ... Με την παρούσα εγγυόμαστε ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα παραιτούμενοι του δικαιώματος της διαιρέσεως και διηζήσεως υπέρ {Σε περίπτωση μεμονωμένης εταιρίας : της Εταιρίας. Οδός. Αριθμός. Τ.Κ. } {ή σε περίπτωση Ένωσης ή Κοινοπραξίας : των Εταιριών α) οδός αριθμός. Τ.Κ... β) οδός αριθμός. Τ.Κ... γ) οδός αριθμός. Τ.Κ... μελών της Ένωσης ή Κοινοπραξίας, ατομικά για κάθε μια από αυτές και ως αλληλέγγυα και εις ολόκληρο υπόχρεων μεταξύ τους εκ της ιδιότητάς τους ως μελών της Ένωσης ή Κοινοπραξίας.} για την λήψη προκαταβολής για τη χορήγηση του % της συμβατικής αξίας μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ευρώ σύμφωνα με τη σύμβαση με αριθμό...και τη Διακήρυξή σας με αριθμό., στο πλαίσιο του διαγωνισμού της (συμπληρώνετε την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού). για εκτέλεση του έργου (συμπληρώνετε τον τίτλο του έργου) συνολικής αξίας (συμπληρώνετε το συνολικό συμβατικό τίμημα με διευκρίνιση εάν περιλαμβάνει ή όχι τον ΦΠΑ)..., και μέχρι του ποσού των ευρώ (συμπληρώνετε το ποσό το οποίο καλύπτει η συγκεκριμένη εγγυητική επιστολή)... πλέον τόκων επί της προκαταβολής αυτής που θα καταλογισθούν σε βάρος της Εταιρίας ή, σε περίπτωση Ένωσης ή Κοινοπραξίας, υπέρ των Εταιριών της Ένωσης ή Κοινοπραξίας, υπέρ της οποίας εγγυόμαστε σε εφαρμογή των σχετικών άρθρων του Κανονισμού Προμηθειών της Αναθέτουσα Αρχή, στο οποίο και μόνο περιορίζεται η εγγύησή μας. Το ανωτέρω ποσό της εγγύησης τηρείται στη διάθεσή σας, το οποίο και υποχρεούμαστε να σας καταβάλουμε ολικά ή μερικά χωρίς καμία από μέρους μας αντίρρηση ή ένσταση και χωρίς να ερευνηθεί το βάσιμο ή μη της απαίτησής σας, μέσα σε τρεις (3) ημέρες από την έγγραφη ειδοποίησή σας. Η παρούσα ισχύει μέχρις ότου αυτή μας επιστραφεί ή μέχρις ότου λάβουμε έγγραφη δήλωσή σας ότι μπορούμε να θεωρήσουμε την Τράπεζά μας απαλλαγμένη από κάθε σχετική υποχρέωση. Σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης, το ποσό της κατάπτωσης υπόκειται στο εκάστοτε ισχύον πάγιο τέλος χαρτοσήμου. (Εξουσιοδοτημένη υπογραφή)

5 C1.4 Εγγυητική Επιστολή Καλής Λειτουργίας ΕΚΔΟΤΗΣ... Ημερομηνία έκδοσης... Προς: Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας ΤΕΙ Πειραιά Πέτρου Ράλλη και Θηβών 250, 12244, Αιγάλεω Εγγυητική επιστολή μας υπ αρ.... για ευρώ... Με την παρούσα εγγυόμαστε, ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα παραιτούμενοι του δικαιώματος της διαιρέσεως και διηζήσεως, υπέρ {Σε περίπτωση μεμονωμένης εταιρίας : της Εταιρίας Οδός. Αριθμός. Τ.Κ. } {ή σε περίπτωση Ένωσης ή Κοινοπραξίας : των Εταιριών α) οδός αριθμός. Τ.Κ... β) οδός αριθμός. Τ.Κ... γ) οδός αριθμός. Τ.Κ... μελών της Ένωσης ή Κοινοπραξίας, ατομικά για κάθε μία από αυτές και ως αλληλέγγυα και εις ολόκληρο υπόχρεων μεταξύ τους εκ της ιδιότητάς τους ως μελών της Ένωσης ή Κοινοπραξίας}, και μέχρι του ποσού των ευρώ... (συμπληρώνετε το συνολικό συμβατικό τίμημα με διευκρίνιση εάν περιλαμβάνει ή όχι τον ΦΠΑ), για την καλή λειτουργία του αντικειμένου της σύμβασης με αριθμό που αφορά. συνολικής αξίας. σύμφωνα με τη με αριθμό. Διακήρυξη της Αναθέτουσα Αρχή Το ανωτέρω ποσό της εγγύησης τηρείται στη διάθεσή σας, το οποίο και υποχρεούμαστε να σας καταβάλουμε ολικά ή μερικά χωρίς καμία από μέρους μας αντίρρηση ή ένσταση και χωρίς να ερευνηθεί το βάσιμο ή μη της απαίτησής σας, μέσα σε τρεις (3) ημέρες από την έγγραφη ειδοποίησή σας. Η παρούσα ισχύει μέχρις ότου αυτή μας επιστραφεί ή μέχρις ότου λάβουμε έγγραφη δήλωσή σας ότι μπορούμε να θεωρήσουμε την Τράπεζά μας απαλλαγμένη από κάθε σχετική υποχρέωση. Σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης, το ποσό της κατάπτωσης υπόκειται στο εκάστοτε ισχύον πάγιο τέλος χαρτοσήμου. Βεβαιούμε ότι όλες οι ισχύουσες Εγγυητικές Επιστολές της Τράπεζάς μας, οι οποίες έχουν χορηγηθεί στο Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στα Ν.Π.Ι.Δ., συμπεριλαμβανομένης και της παρούσης, δεν ξεπερνάνε το όριο το οποίο έχει καθοριστεί βάσει νόμου για την Τράπεζά μας. (Εξουσιοδοτημένη υπογραφή)

6 C1.5 Εγγυητική Επιστολή Καλής Εκτέλεσης Συντήρησης ΕΚΔΟΤΗΣ... Ημερομηνία έκδοσης... Προς: Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας ΤΕΙ Πειραιά Πέτρου Ράλλη και Θηβών 250, 12244, Αιγάλεω Εγγυητική επιστολή μας υπ αρ.... για ευρώ... Με την παρούσα εγγυόμαστε ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα παραιτούμενοι του δικαιώματος της διαιρέσεως και διηζήσεως υπέρ {Σε περίπτωση μεμονωμένης εταιρίας : της Εταιρίας Οδός. Αριθμός. Τ.Κ. } {ή σε περίπτωση Ένωσης ή Κοινοπραξίας : των Εταιριών α) οδός αριθμός. Τ.Κ... β) οδός αριθμός. Τ.Κ... γ) οδός αριθμός. Τ.Κ... μελών της Ένωσης ή Κοινοπραξίας, ατομικά για κάθε μία από αυτές και ως αλληλέγγυα και εις ολόκληρο υπόχρεων μεταξύ τους εκ της ιδιότητάς τους ως μελών της Ένωσης ή Κοινοπραξίας}, και μέχρι του ποσού των ευρώ...(συμπληρώνετε το συνολικό συμβατικό τίμημα με διευκρίνιση εάν περιλαμβάνει ή όχι τον ΦΠΑ), για την καλή εκτέλεση των υπηρεσιών συντήρησης του αντικειμένου της σύμβασης με αριθμό... που αφορά... συνολικής αξίας..., σύμφωνα με τη με αριθμό Διακήρυξή της ΑναθέτουσαΑρχή. Το ανωτέρω ποσό της εγγύησης τηρείται στη διάθεσή σας, το οποίο και υποχρεούμαστε να σας καταβάλουμε ολικά ή μερικά χωρίς καμία από μέρους μας αντίρρηση ή ένσταση και χωρίς να ερευνηθεί το βάσιμο ή μη της απαίτησής σας, μέσα σε τρεις (3) ημέρες από την έγγραφη ειδοποίησή σας. Η παρούσα ισχύει μέχρις ότου αυτή μας επιστραφεί ή μέχρις ότου λάβουμε έγγραφη δήλωσή σας ότι μπορούμε να θεωρήσουμε την Τράπεζά μας απαλλαγμένη από κάθε σχετική υποχρέωση. Σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης, το ποσό της κατάπτωσης υπόκειται στο εκάστοτε ισχύον πάγιο τέλος χαρτοσήμου. Βεβαιούμε ότι όλες οι ισχύουσες Εγγυητικές Επιστολές της Τράπεζάς μας, οι οποίες έχουν χορηγηθεί στο Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ. και στα Ν.Π.Ι.Δ., συμπεριλαμβανομένης και της παρούσης, δεν ξεπερνάνε το όριο το οποίο έχει καθοριστεί βάσει νόμου για την Τράπεζά μας. (Εξουσιοδοτημένη υπογραφή)

7 C2. Υπόδειγμα Βιογραφικού Σημειώματος ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο: Πατρώνυμο: Ημερομηνία Γέννησης: Τηλέφωνο: Fax: Διεύθυνση Κατοικίας: / / Όνομα: Μητρώνυμο: Τόπος Γέννησης: E mail: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Όνομα Ιδρύματος Τίτλος Πτυχίου Ειδικότητα Ημερομηνία Απόκτησης Πτυχίου ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ (στο προτεινόμενο, από τον υποψήφιο Ανάδοχο, σχήμα διοίκησης Έργου) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Έργο (ή Θέση) Εργοδότης Ρόλος 1 και Καθήκοντα στο Έργο (ή Θέση) Απασχόληση στο Έργο Περίοδος ΑΜ 2 (από έως) / / / / 1 Ως Ρόλος ενδεικτικά αναφέρονται: manager, senior consultant, consultant, business expert κλπ. 2 Αφορά τους πραγματικούς ανθρωπομήνες απασχόλησης στο έργο υπολογιζόμενοι σε ισοδύναμα ανθρωποετών, Δεν ταυτίζεται με τη συνολική χρονική διάρκεια της χρονικής περιόδου απασχόλησης στο έργο.

8 / / / / / / / /

9 C3. Πίνακες Συμμόρφωσης Γενικών αρχών Συστημάτων/Υπηρεσιών Ο υποψήφιος Ανάδοχος συμπληρώνει τους παρακάτω πίνακες συμμόρφωσης με την απόλυτη ευθύνη της ακρίβειας των δεδομένων. C3.1 Γενικές Απαιτήσεις Ι. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ C3.1.1 Παρουσίαση ολοκληρωμένου τρόπου υλοποίησης των υπηρεσιών/συστημάτων από τον Ανάδοχο C3.1.2 Παρουσίαση άλλων προγραμμάτων/ λειτουργιών που ο υποψήφιος προσφέρει συμπληρωματικά στις υπηρεσίες/συστήματα που περιγράφει το έργο. C3.1.3 Τα προσφερόμενα συστήματα/υπηρεσίες πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον δύο (2) αντίστοιχες εγκαταστάσεις σε ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες του εσωτερικού. Είναι επιθυμητό να έχουν διεθνή αναγνώριση και να υπάρχουν αξιολογήσεις τους από ακαδημαϊκά ιδρύματα ή ανεξάρτητους οργανισμούς. C3.1.4 Ο Ανάδοχος οφείλει να παρουσιάσει αναλυτικά τα υποστηριζόμενα πρότυπα για την αποθήκευση των δεδομένων εφαρμογής. C C C3.1.7 C3.1.8 C3.1.9 Ο Ανάδοχος οφείλει να παρουσιάσει αναλυτικά τα υποστηριζόμενα πρωτόκολλα για την επικοινωνία με εξωτερικά συστήματα. Ο Ανάδοχος οφείλει να παρουσιάσει αναλυτικά τα υποστηριζόμενα πρωτόκολλα για την επικοινωνία με εσωτερικά συστήματα και υποδομές. Ο Ανάδοχος οφείλει να παρουσιάσει τις δυνατότητες, τον τρόπο και την προτεινόμενη μεθοδολογία για την πιστοποίηση χρηστών. Ο Ανάδοχος οφείλει να παρουσιάσει τις δυνατότητες των συστημάτων σε σχέση με εργαλεία ή υποδομές κοινωνικής δικτύωσης (WEB 2.0). Τα συστήματα να είναι συμβατά με τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας ( και μάλιστα σε επίπεδο ΑΑ ή ανώτερο. Επιθυμ ητή

10 C3.2 Πίνακες Συμμόρφωσης για Λειτουργικές και Τεχνικές προδιαγραφές Δράσης 1.1: Δημιουργία και αρχικός εμπλουτισμός με ψηφιακό περιεχόμενο Ιδρυματικού Καταθετηρίου/Αποθετηρίου (ΙΚ/Α) της Ακαδημαϊκής Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Πειραιά C3.2.1 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Το λογισμικό Ιδρυματικού Αποθετηρίου θα είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που θα επιτρέπει την καταχώρηση, αποθήκευση και δημοσίευση του πνευματικού έργου του Ιδρύματος στο διαδίκτυο. Θα μπορούν να δημοσιεύονται οι εργασίες των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Ιδρύματος, με την ανάλογη περιγραφή και κατηγοριοποίηση. Το λογισμικό που χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση του έργου θα πρέπει να: 1. Είναι ανοικτού κώδικα και να διατίθεται χωρίς περιορισμό αδειών ή με συνδρομή, ή με χρέωση καθ οιονδήποτε άλλο τρόπο 2. Υποστηρίζεται από μεγάλη κοινότητα στην Ελλάδα 3. Υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα και τους ελληνικούς χαρακτήρες 4. Υποστηρίζει κωδικοποίηση χαρακτήρων UTF 8 5. Λειτουργεί μέσω ανεξάρτητης πλατφόρμας λογισμικού, καθιστώντας το ανεξάρτητο από το περιβάλλον που εγκαταστάθηκε 6. Δύναται να εγκατασταθεί σε λειτουργικό σύστημα ανοικτού κώδικα. 7. Χρησιμοποιεί λογισμικά ανοικτής πρόσβασης για τη Διαχείριση της Βάσης Δεδομένων και του Εξυπηρετητή Παγκόσμιου Ιστού ή Εφαρμογών (Web Server ή Application Server) 8. Επιτρέπει την καταχώρηση των εργασιών από τους χρήστες και απομακρυσμένα, χωρίς να απαιτείται η παραλαβή κωδικών από την Βιβλιοθήκη 9. Παρέχει τον τελικό έλεγχο για την επεξεργασία και αποδοχή της υποβολής μιας εγγραφής σε εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Βιβλιοθήκης

11 11. Υποστηρίζει το διεθνές πρότυπο μεταδεδομένων Dublin Core, ως προς την διάταξη των μεταδεδομένων που χαρακτηρίζουν μία ψηφιακή εγγραφή. 10. Να συνεργάζεται με άλλες δομές ιεραρχικού χαρακτήρα όπως MARC, MODS, LCSH 11. Δέχεται μαζική εισαγωγή εγγραφών με διαδεδομένους τύπους αρχείων (διατάξεις που προβλέπει το Λογισμικό η με διατάξεις του SWORD ) 12. Εκτελεί αυτόματα τις διαδικασίες ευρετηρίασης 13. Υποστηρίζει διεθνή πρότυπα διαλειτουργικότητας C3.2.2 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΕΠΑΦΗΣ ΧΡΗΣΤΗ 1. Το περιβάλλον θα πρέπει να είναι webbased. Χωρίς (δεν θα πρέπει) να απαιτείται η εγκατάσταση λογισμικού (client) για να χρησιμοποιήσει ο χρήστης την εφαρμογή 2. Δυνατότητα αλφαβητικού ξεφυλλίσματος (browsing) των εγγραφών μίας συλλογής 3. Αναζήτηση (Απλή και Σύνθετη) σε όλο το περιεχόμενο του Καταθετηρίου αλλά και σε συγκεκριμένες υποκατηγορίες του, π.χ. στις πτυχιακές εργασίες του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης 4. Πλοήγηση σε όλο το περιεχόμενο του Καταθετηρίου αλλά και ανά υποκατηγορία με βάση τον Τίτλο, το όνομα του Συγγραφέα και την Ημερομηνία Δημοσίευσης. 5. Αναζήτηση στο πλήρες κείμενο του ψηφιακού τεκμηρίου (δηλαδή στο ηλεκτρονικό αρχείο της εργασίας π.χ. pdf) 6. Δυνατότητα επιλογής γλώσσας στο περιβάλλον διεπαφής, μεταξύ Ελληνικών και Αγγλικών (για τους ξενόγλωσσους χρήστες) 7. Δυνατότητα αναζήτησης τεκμηρίου, χρησιμοποιώντας φασέτες για τον

12 συγγραφέα, τα θέματα, την ημερομηνία έκδοσης/κατάθεσης/διεξαγωγής (ανάλογα με την φόρμα μεταδεδομένων) 8. Δυνατότητα εξερεύνησης ενός συνόλου εγγραφών από ένα συγκεκριμένο ευρετήριο, με δημιουργία φίλτρων που παρέχουν και προτεινόμενες λέξειςκλειδιά 9. Ενημέρωση μέσω e mail για νέες εγγραφές Εξαγωγή εγγραφών για αποθήκευση στον προσωπικό υπολογιστή του χρήστη 10. Εμφάνιση πλήρους κειμένου 11. Εμφάνιση Thumbnail previews 12. Φόρμα εισαγωγής με οδηγίες βοήθειας για την συμπλήρωση 13. Δυνατότητα ανεβάσματος ψηφιακών αρχείων από τις ακόλουθες κατηγορίες : Αρχείο κειμένου, Φωτογραφίες, Διαγράμματα, Εικόνες, Αρχεία Ήχου, Αρχεία Video 14. Δυνατότητα έκδοσης ορισμένων αναφορών με εγγραφές που απαντούν σε συγκεκριμένα κριτήρια (προαιρετικό χαρακτηριστικό) 15. Βήμα επιλογής παραχώρησης άδειας χρήσης, που παρέχεται από το Ίδρυμα 16. Ενσωμάτωση βήματος επιλογής άδειας από τα Creative Commons C3.2.3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ 1. Οργάνωση της ροής εργασίας (work flow) μέχρι της τελικής υποβολής του τεκμηρίου στο Καταθετήριο 2. Δυνατότητα διόρθωσης ή διαγραφής των παραπάνω 3. Έλεγχος οριστικής υποβολής στο Καταθετήριο 4. Ενημέρωση μέσω e mail για την ύπαρξη υποβολής που πρέπει να ελεγχθεί 5. Το αποτέλεσμα του ελέγχου μπορεί να είναι αποδοχή, απόρριψη και

13 επιστροφή για διόρθωση. (Τα δεδομένα μέχρι τελικής υποβολής και έγκρισης του τεκμηρίου, μπορούν να παραμείνουν σε εκκρεμότητα.) 6. Δυνατότητα επεξεργασίας της εγγραφής πριν αλλά και μετά την υποβολή της 7. Εμφάνιση χαρακτηριστικών συστήματος 8. Εμφάνιση δραστηριότητας χρηστών 9. Επεξεργασία προτύπου μεταδεδομένων (metadata schema). 10. Επεξεργασία χρηστών και δικαιωμάτων 11. Προβολή στατιστικών χρήσης ανά τεκμήριο 12. Εισαγωγή μεταδεδομένων C3.2.4 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Το προσφερόμενο πρόγραμμα πρέπει να αντιμετωπίζει τις παρακάτω περιπτώσεις: 1. Δυνατότητα δημιουργίας ειδικά σχεδιασμένης πρώτης σελίδας του περιβάλλοντος διεπαφής του χρήστη με το Καταθετήριο 2. Δυνατότητα ανάπτυξης ειδικής ροής υποβολής εγγραφής για κάθε συλλογή του Καταθετηρίου 3. Δυνατότητα, προαιρετικά, ανάπτυξης ειδικής φόρμας εισαγωγής εγγραφής ανάλογα με το τεκμήριο (κατηγορίες μεταδεδομένων που προσαρμόζονται στον τύπο του τεκμηρίου) 4. Δυνατότητα ανάπτυξης προσωποποιημένων υπηρεσιών. Π.χ. Ειδοποίηση μέσω e mail για την προσθήκη νέας εγγραφής στη συλλογή, αποθήκευση ιστορικού αναζητήσεων χρήστη C3.2.5 ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ Το λογισμικό θα πρέπει να έχει τη

14 δυνατότητα να: 1. Επικοινωνεί με άλλα Ιδρυματικά Καταθετήρια, για συγκομιδή εγγραφών μέσω του πρωτοκόλλου OAI PMH 2. Διαθέτει σε άλλα Ιδρυματικά Καταθετήρια εγγραφές μέσω του πρωτοκόλλου OAI PMH 3. Ενσωματώνει λειτουργίες Web 2.0, για επικοινωνία με άλλες εφαρμογές του Ιδρύματος π.χ. εφαρμογή CRIS 4. Υποστηρίζει επικοινωνία με άλλες εφαρμογές με την χρήση του πρωτοκόλλου SWORD (Simple Webservice Offering Repository Deposit) C3.2.6 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Το λογισμικό θα πρέπει να: 1. Έχει τη δυνατότητα να εγκατασταθεί σε Λειτουργικό Σύστημα Ανοικτού Κώδικα βασισμένο στο UNIX (UNIX like Operating System) όπως π.χ. το Linux (διάφορες εκδόσεις, να δηλωθεί ποια είναι προτιμητέα) αλλά και σε εμπορικό Λειτουργικό Σύστημα (π.χ. Windows) 2. Έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με ΣΔΒΔ (Σύστημα Διαχείρισης Βάσης Δεδομένων) Ανοικτού Κώδικα (MySQL,PostgreSQL, κ.λπ.) αλλά και εμπορικό λογισμικό (SQL, Oracle, κ.λπ.) 3. Έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με εξυπηρετητή εφαρμογών (application server) Ανοικτού Κώδικα (π.χ. Tomcat) C3.2.7 ΡΟΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (WORKFLOW) 1. Να επιτρέπει την απόδοση διαφορετικών επιπέδων εγκρίσεων σε διαφορετικές ομάδες 2. Να παρέχει τη δυνατότητα επιλογής μη αρχειοθέτησης υποβολών με ελλιπή στοιχεία 3. Σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διαδικασία υποβολής ο χρήστης να

15 είναι σε θέση να σταματήσει και να σώσει το αρχείο για να το επεξεργαστεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία 4. Σε περίπτωση που ο χρήστης βγαίνει τυχαία από τη διαδικασία υποβολής, η εργασία να παραμένει διαθέσιμη δεδομένου ότι το λογισμικό έχει τη δυνατότητα να σώζει αυτόματα τα στοιχεία 5. Να επιτρέπεται η αφαίρεση ανεπιθύμητων υποβολών 6. Να μην υπάρχει περιορισμός στην έκταση των περιλήψεων 7. Να παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης υποβολής περισσοτέρων του ενός αρχείων 8. Οι διαχειριστές να μπορούν να διαχειριστούν τους λογαριασμούς των χρηστών και τις ομάδες, να δημιουργήσουν και να διαμορφώσουν τις κοινότητες και τις συλλογές, να διαχειριστούν τα αρχεία, να δημιουργήσουν και να τροποποιήσουν τις πολιτικές του συστήματος C3.3 Δράση 1.2 «Ψηφιοποίηση υλικού και αναδρομική απόθεση για λόγους συντήρησης και διατήρησης Δημιουργία Ψηφιακού Καταθετηρίου C3.3.1 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 1. Το υλικό θα ψηφιοποιηθεί και θα κατηγοριοποιηθεί σύμφωνα με αναγνωρισμένα διεθνή πρότυπα 2. Ο Ανάδοχος θα πρέπει να παρέχει το κατάλληλα εκπαιδευμένο/ καταρτισμένο προσωπικό, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την καταγραφή του συνόλου του αποθέματος τεκμηρίων που θα ψηφιοποιηθεί, στα πλαίσια της παρούσης διακήρυξης

16 C3.3.2 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ 1. Για την ψηφιοποίηση του έντυπου υλικού θα χρησιμοποιηθεί υψηλής ανάλυσης σαρωτής (scanner) 2. Για την ψηφιοποίηση του έντυπου υλικού θα χρησιμοποιηθεί λογισμικό επεξεργασίας εικόνας με τη χρήση του οποίου θα βελτιωθεί η ποιότητα των ψηφιοποιημένων εικόνων, όπου αυτό κριθεί σκόπιμο 3. Βασικά κριτήρια για την ψηφιοποίηση εικόνων θα αποτελέσουν οι διαστάσεις των εικονοστοιχείων (pixels), η ανάλυση της εικόνας, το bit depth, παράμετρος που καθορίζει το μέγεθος της πληροφορίας που είναι διαθέσιμη για την προβολή κάθε pixel σε μία εικόνα, το μέγεθος του παραγόμενου αρχείου, η τεχνική συμπίεσης και άλλες παράμετροι (όπως pixelation, monitor resolution, printer resolution, κ.λ.π.) 4. Η ψηφιακή αποτύπωση (με επίπεδο σαρωτή ή με book scanner) απαιτείται να γίνεται στη μέγιστη ανάλυση που θεωρείται ικανοποιητική για το συγκεκριμένο αντικείμενο. 5. Τα ψηφιακά έγγραφα θα αποτελούν ακριβή αντίτυπα των πρωτότυπων τεκμηρίων ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, το είδος χαρτιού, το χρωματισμό τους, διπλές όψεις, βιβλιοδεσίες κλπ. 6. Η ψηφιοποίηση θα λάβει χώρα στο φυσικό χώρο φιλοξενίας του υλικού ή σε περίπτωση τεχνικών δυσκολιών σε γειτονικό χώρο που θα υποδειχθεί από τον φορέα. 7. Ο εξοπλισμός ψηφιοποίησης καθώς και η μεταφορά και η συντήρησή του για όλη τη διάρκεια της δράσης που απαιτείται θα είναι υποχρέωση του αναδόχου. 8. Οι δυνατότητες του λογισμικού και του υλικού (hardware), που είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί ώστε να διασφαλισθεί η υψηλή ποιότητα ψηφιοποίησης του υλικού είναι: Επιθυμητ ό

17 υπερκείμενος σαρωτής σύστημα εξισορρόπησης των πλευρών του βιβλίου για επίπεδο αποτέλεσμα despeckle (καθαρισμός εντύπου από κουκκίδες) καθαρισμός εντύπου από σκουρότητα, κιτρίνισμα, κ.λπ. deskewing (ευθυγράμμιση της σαρωμένης εικόνας) cropping (αποθήκευση ωφέλιμης εικόνας, μεταβλητά περιθώρια, κ.λπ.) υψηλές αναλύσεις σάρωσης δυνατότητα ψηφιοποίησης τεκμηρίων διαφόρων μεγεθών. Τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών ασφάλειας με σκοπό το μηδενισμό του κινδύνου ολικής ή μερικής απώλειας του ψηφιοποιημένου υλικού. 9. Ο τρόπος επεξεργασίας πρέπει να περιγραφεί ρητά από τον Ανάδοχο, για την αποφυγή φθορών και καταστροφών. 10. Δεν επιτρέπεται η χρήση αυτόματης τροφοδοτικής διάταξης (feeder) στις συσκευές ψηφιοποίησης 10. Δεν επιτρέπεται η χρήση κανενός είδους κυλινδρικού σαρωτή, για κανένα μέρος του υλικού, παρά μόνο η χρήση επίπεδου ή υπερκείμενου σαρωτή βιβλίων. 11. Για τις εργασίες ψηφιοποίησης ο Ανάδοχος θα χρησιμοποιήσει δικό του εξοπλισμό, ο οποίος μετά τη χρήση του θα παραμείνει στην κυριότητά του. (Ο αριθμός των σαρωτών και του λοιπού εξοπλισμού (εξυπηρετητές (servers), σταθμοί εργασίας για τη διαχείριση των σαρωτών, σταθμοί εργασίας για

18 την επεξεργασία εικόνας και τεκμηρίωσης, συσκευές αποθήκευσης κ.ά.) που θα χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια των εργασιών ψηφιοποίησης θα καθορισθεί από τον Ανάδοχο του έργου.) C3.3.3 ΤΥΠΟΙ ΑΡΧΕΙΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ 1. Οι τύποι των αρχείων στους οποίους θα αποθηκεύονται τα ψηφιακά αντίγραφα θα βασίζονται σε πρότυπα συμβατά με όσο το δυνατό περισσότερες πλατφόρμες και με ευρεία αποδοχή κατά προτίμηση ανοικτά, π.χ. TIFF, JPEG κ.λπ. 2. Πέρα από το ψηφιακό υποκατάστατο να δημιουργούνται άλλες δυο εκδοχές του: μια εικόνα κατάλληλη για πρόσβαση από το διαδίκτυο και μια εικόνα σε σμίκρυνση για προεπισκόπηση 3. Υδατοσήμανση με ορατά και/ή αόρατα υδατόσημα 4. Το ψηφιακό υποκατάστατο να αποθηκεύεται σε μορφή TIFF, οι εικόνες που εξυπηρετούν την πρόσβαση από το διαδίκτυο σε JPEG ή PNG και οι σμικρύνσεις σε JPEG ή GIF, χωρίς να αποκλείονται και άλλοι τύποι αρχείων 5. Η ανάλυση που θα χρησιμοποιηθεί κατά την ψηφιοποίηση θα είναι τουλάχιστον 300 dpi 6. Το βάθος χρώματος θα είναι τουλάχιστον 24 bit. 7. Το προϊόν της ψηφιοποίησης θα είναι αρχείο TIFF 8. Οι διαστάσεις του ψηφιακού υποκατάστατου που θα προκύψει από τη διαδικασία ψηφιοποίησης θα είναι ίδιες (1:1) με αυτές του τεκμηρίου. 9. Τα προϊόντα ψηφιοποίησης θα υφίστανται την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία από τον Ανάδοχο προς την κατεύθυνση της επίτευξης της μέγιστης

19 δυνατής ομοιότητας με το πρωτότυπο τεκμήριο 10. Από τα ψηφιακά υποκατάστατα θα δημιουργηθούν ψηφιακά αντίγραφα με χαμηλότερες αναλύσεις και σε διαφορετικού τύπου αρχεία. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν: αρχεία προβολής μέσω διαδικτύου (τύπου JPEG, ανάλυσης 150 dpi, βάθους χρώματος 24 bit, διάστασης ίσης με το πρωτότυπο). αρχεία προεπισκόπησης (τύπου JPEG, ανάλυσης 72 dpi, βάθους χρώματος 24 bit, μεγέθους 200 pixels στη μέγιστη διάσταση). C3.3.4 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 1. Διαχωρισμός σελίδων στην περίπτωση ταυτόχρονης σάρωσης αριστερής και δεξιάς σελίδας ενός ανοικτού εντύπου ή βιβλίου 2. Διόρθωση των χρωμάτων ώστε να προσομοιώνουν ακριβέστερα στο πρωτότυπο 3. Αποκοπή των περιθωρίων γύρω από το τεκμήριο 4. Αλλαγή προσανατολισμού, όταν απαιτείται 5. Περιορισμός της κύρτωσης που οφείλεται στη βιβλιοδεσία C3.3.5 ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 1. Για την τεκμηρίωση του ψηφιοποιημένου υλικού απαιτείται να ακολουθηθούν ανοικτά και ευρέως χρησιμοποιούμενα πρότυπα μεταδεδομένων, όπως Dublin Core, EAD, MARC, σε συνδυασμό με το λογισμικό διαχείρισης του Ιδρυματικού Καταθετηρίου που έχει προσφερθεί 2. Η δομή που θα επιλεγεί δεν θα πρέπει

20 να απέχει από το πρότυπο για αντίστοιχες εφαρμογές, προκειμένου να εξασφαλίζεται η διαχείριση των δεδομένων μέσω του πρωτοκόλλου OAI PMH, χωρίς να απαιτούνται μετατροπές. 3. Ο Ανάδοχος θα αναλάβει την εισαγωγή των τεχνικών δεδομένων (technical metadata) στη βάση δεδομένων του Συστήματος Διαχείρισης Ιδρυματικού Αποθετηρίου, καθώς επίσης και των περιγραφικών μεταδεδομένων, με βάση τις προδιαγραφές και οδηγίες κωδικοποίησης που θα του δοθούν από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος 4. Το ψηφιοποιημένο και τεκμηριωμένο υλικό με ευθύνη του αναδόχου θα οργανωθεί και θα αποθηκευτεί στο Αποθετήριο ψηφιακού περιεχομένου του Πληροφοριακού Συστήματος 5. Η διαδικασία της ψηφιοποίησης να ακολουθείται από έλεγχο της ποιότητας των ψηφιακών αντικειμένων και των μεταδεδομένων τους, με τη βοήθεια εξειδικευμένων προγραμμάτων και σταθμών εργασίας 6. Να χρησιμοποιηθεί κάποιος μη απωλεστικός (lossless) αλγόριθμος συμπίεσης (π.χ. LZW), ο οποίος να υποστηρίζεται από ευρέως διαδεδομένες εφαρμογές, προκειμένου να μειωθούν οι ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο. Επιθυμητ ό C3.4 Δράση 1.3 «Υπηρεσία Ενοποιημένης Διαχείρισης Τοπικών και μη Ψηφιακών Πηγών μέσω ενός Ενιαίου Συνεργατικού Δικτυακού Τόπου/ Πύλης Πληροφόρησης (Portal)» C3.4.1 ΓΕΝΙΚΑ 1. Η Πύλη θα εμπλουτιστεί με πληροφορίες σχετικές με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις

21 της Βιβλιοθήκης. 2. Η Πύλη θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το περιεχόμενο και την Οργάνωση των Υπηρεσιών που προσφέρει η Βιβλιοθήκη. 3. Θα παρουσιάζει αναλυτικά την λίστα και μια περιγραφή των πηγών πληροφόρησης στις οποίες εξασφαλίζεται άμεση πρόσβαση. 4. Θα επιτρέπει στο προσωπικό της βιβλιοθήκης την προσθήκη on line βοήθειας προς τους χρήστες, ώστε να διευκολύνεται η χρήση των υπηρεσιών της. Η βοήθεια θα μπορεί να είναι κείμενα, power point, video, ή οποιαδήποτε μορφή εξυπηρετεί τους συγκεκριμένους σκοπούς της βιβλιοθήκης, προκειμένου να υλοποιείται ο στόχος της Πληροφοριακής Παιδείας. 5. θα είναι ανοιχτό σε επεκτάσεις, ιδιαίτερα στην εξασφάλιση πρόσβασης από έξυπνες συσκευές (κινητά τηλέφωνα, PDA, κλπ). Θα πρέπει να αναφερθεί ποιες συσκευές υποστηρίζονται και ποια είναι τα σχέδια επέκτασης του λογισμικού στην κατεύθυνση αυτή 6. Η Πύλη θα διαθέτει on line φόρμα επικοινωνίας που θα διευκολύνει τους χρήστες να υποβάλουν ερωτήσεις στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης ώστε να ενημερώνονται για τους τρόπους αξιοποίησης της Πύλης και ταυτόχρονα θα λειτουργεί και ως εργαλείο πληροφοριακής συνέντευξης (Ask a Librarian).

22 C3.4.2 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. Το προτεινόμενο περιβάλλον λειτουργίας της Πύλης θα στηρίζεται στο λειτουργικό σύστημα LINUX και τα λογισμικά Apache, Solr και Lucene 2. H πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου Θα ανήκει στην κατηγορία των λογισμικών ανοιχτού κώδικα και να διανέμεται με άδεια χρήσης GNU PL V2 3. θα χρησιμοποιεί Σύστημα Διαχείρισης Βάσεων Προτύπων ανοιχτού κώδικα (MySQL ή PostgreSQL ή σύστημα εφάμιλλων δυνατοτήτων). 4 Θα πρέπει να διασφαλιστεί η διαλειτουργικότητα με άλλα συστήματα και κυρίως το σύστημα Ενιαίας αναζήτησης στις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης (Discovery web portal) στο οποίο θα υπάρχει άμεση πρόσβαση με εικονίδιο απλής αναζήτησης σε εμφανή θέση της σελίδας υποδοχής 5 θα πρέπει να υποστηρίζει ταυτόχρονη πρόσβαση από πολλούς χρήστες, και θα πρέπει να είναι συνεχώς διαθέσιμη σε ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό χρηστών (δεν θα υπάρχει περιορισμός μέσω αδειών χρήσης 6 Η σχεδίαση της πύλης θα πρέπει να διευκολύνει την προσβασιμότητα ατόμων με ειδικές ανάγκες. Για τον σκοπό αυτό, το περιβάλλον θα πρέπει να ακολουθηθούν οι σχετικές οδηγίες και πρότυπα (Web Accessibility Initiative, ). NAΙ

23 C3.4.3 ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 1. Το σύστημα θα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά Διαχείριση Βάσεων Δεδομένων διεθνώς αποδεκτού format (Marc21, Unimarc, Dublin Core, κλπ) και σχετική ανεξαρτησία από τα συστήματα διαχείρισης βιβλιοθήκης και Ιδρυματικού Αποθετηρίου Συμβατότητα με το σύστημα της βιβλιοθήκης Advance και το Advance OPAC Ευέλικτο σύστημα ταξινόμησης των αποτελεσμάτων: βάσει θέματος, τίτλου, συγγραφέα, έτους δημοσίευσης Τεχνολογίες τύπου Fuzzy logic : Σύστημα αυτόματης παρουσίασης εναλλακτικών αποτελεσμάτων σε περιπτώσεις γραμματικών λαθών από το χρήστη ή και σε περιπτώσεις μηδενικών αποτελεσμάτων. Εμπλουτισμός αποτελεσμάτων με εξώφυλλο, περιεχόμενα, πληροφορίες συγγραφέων και εν γένει ο,τιδήποτε μπορεί να ανακτηθεί από ελεύθερες πηγές ή συνδρομητικές, όταν το ΤΕΙ αποκτήσει. Δημιουργία σύννεφου ετικετών (word cloud) βάσει της σχετικότητας με τον όρο αναζήτησης. Φασετική αναζήτηση (faceted search) 2 Δημιουργία προσωπικών λογαριασμών

24 για τους χρήστες 2. Λειτουργίες για τους χρήστες: Κριτικές & Αξιολογήσεις Προσθήκη ετικετών από τους χρήστες (adding tags) Δημιουργία προσωπικών καταλόγων από τους χρήστες και δυνατότητες διαμοιρασμού και δημοσίευσης των καταλόγων αυτών. Συνεργασία και δυνατότητες διαμοιρασμού πληροφοριών με τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twiiter κλπ.) 3 Σύνδεση με περισσότερες από μία βάσεις/πηγές πληροφόρησης και ενοποίηση αποτελεσμάτων 4 Παρουσίαση εναλλακτικών επιλογών (ίσως σας ενδιαφέρει και αυτό) με βάση το διαθέσιμο υλικό της βιβλιοθήκης 5 Δυνατότητα εμφάνισης συναφούς υλικού με βάση τη γειτνίαση στο βιβλιοστάσιο 6 Δυνατότητα επικοινωνίας και ανάκτησης πληροφοριών, βιβλιογραφικών εγγραφών, κλπ μέσω QR code. 7 Δυνατότητα εξαγωγής επιλεγμένης βιβλιογραφίας στα πλέον εύχρηστα διεθνώς συστήματα (EndNote, Refworks, Zotero, κλπ) 8 Δυνατότητα OAI Harvesting, στις δύο κατευθύνσεις (send/receive) 9 Δυνατότητα άμεσης σύνδεσης (real time) του χρήστη με τον κατάλογο της βιβλιοθήκης για έλεγχο της κατάστασης συγκεκριμένου τεκμηρίου (δανεισμένο, κρατημένο, ελεύθερο, κλπ)

25 C3.5 Δράση 1.4: Υπηρεσία Αυτόματης Συγγραφής και Μορφοποίησης Βιβλιογραφικών Αναφορών C3.5.1 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 Δυνατότητα οργάνωσης αναφορών, εικόνων και αρχείων (pdf ή άλλα formats) σε μια προσωπική βιβλιοθήκη 1.1 Διαθέτει ικανοποιητικό αριθμό κατηγοριών αναφορών για την αντιμετώπιση διαφορετικών τύπων δεδομένων 1.2 Κάθε τύπος αναφοράς παρέχει φόρμα εισαγωγής στοιχείων ( Template) με ικανοποιητικό αριθμό πεδίων για την εισαγωγή μιας αναφοράς και τη σύνδεσή της με συνοδευτικά δεδομένα (pdf ή image files) 1.3 Τόσο οι αναφορές όσο και τα πεδία που περιέχουν μπορούν να παραμετροποιηθούν, ανάλογα με τις ανάγκες συγκεκριμένου χρήστη 1.4 Η οργάνωση των αναφορών μπορεί να γίνει σε ποικιλία γλωσσών, με βάση το πρότυπο Unicode (UTF8) 1.5 Παρέχει δυνατότητα δημιουργία ομάδων αναφορών (group references) καθώς και έξυπνες ομάδες που ενημερώνονται αυτόματα, καθώς νέες αναφορές προστίθενται στη βιβλιοθήκη. 1.6 Παρέχει εύκολο τρόπο διαχείρισης των ομάδων αναφορών Εντοπίζει και ανακτά αυτόματα full text files από δηλωμένες πηγές, εντός της βιβλιοθήκης ή στο internet 1.7 Παρέχει δυνατότητα εισαγωγής και αναζήτησης PDFs μέσω της αυτόματης δημιουργίας και χρησιμοποίησης της διεύθυνσης DOI 1.8 Παρέχει δυνατότητα προεπισκόπησης (preview) και διαμόρφωσης (editing) των αναφορών που έχουν επιλεγεί σε ποικιλία τύπων βιβλιογραφικής εμφάνισης

26 1.9 Διαθέτει κατάλληλα φίλτρα για τυποποιημένη εισαγωγή αναφορών από ξένες πηγές 1.10 Παρέχει δυνατότητα αναζήτησης με επιλεγμένα πεδία (συγγραφέας, έτος, λέξεις κλειδιά) και γρήγορης αναζήτησης στη προσωπική βιβλιοθήκη που έχει δημιουργήσει ο χρήστης (quick search) 1.11 Παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει τη διάταξη των αναφορών (sorting καθώς και τη δυνατότητα μαζικών αλλαγών σε συγκεκριμένα πεδία (Global changes) 2 Δυνατότητα αναζήτησης Βιβλιογραφικών Βάσεων Δεδομένων στο Internet 2.1 Παρέχει δυνατότητα εύκολης αναζήτησης επιλεγμένων βάσεων δεδομένων στο internet ελεύθερων ή συνδρομητικών 2.2 Υποστήριξη Marc formats 2.3 Δυνατότητα εξαγωγής αναφορών κατ ευθείαν από πηγές όπως Web of Science, OCLC, κλπ 2.4 Απομνημόνευση στρατηγικών αναζήτησης για επαναχρησιμοποίηση 3 Δημιουργία και διαμόρφωση βιβλιογραφικών αναφορών 3.1 Δυνατότητα άμεσης δημιουργίας βιβλιογραφικών αναφορών σε Microsoft Word, Apple Pages09, OpenΟffice. Επιθυμητή η δυνατότητα συνεργασίας με Writer 3 και Mathematica 3.2 Ενσωμάτωση πολλαπλών βιβλιογραφιών σε ένα Word Document 3.3 Δυνατότητα αποστολής κειμένου (εργασίας, δημοσίευσης, κλπ) σε λίστα αποδεκτών (editors, διορθωτές) με συνημμένες τις αναφορές που έχουν επιλεγεί Δυνατότητα διαχείρισης ειδικών απαιτήσεων που συνδέονται με την παρουσίαση των βιβλιογραφικών αναφορών σε διάφορες επιστήμες (κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, βιολογία και ιατρική,

27 φυσική και χημεία, κλπ). Ειδικότερα το σύστημα θα μπορεί να δημιουργεί περιληπτικές αναφορές για υποσημειώσεις, ειδική εμφάνιση για ανώνυμες εργασίες, χρήση κεφαλαίων χαρακτήρων όπου χρειάζεται, συνδυασμό γραμμάτων με αριθμούς (π.χ. σε χημικούς τύπους) κλπ. 3.4 Θα εκτιμηθεί η διάθεση προκαθορισμένων βιβλιογραφικών μορφών αναφορών (bibliographic styles) C3.5.2 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1 Είναι επιθυμητό το σύστημα να λειτουργεί σε περιβάλλον Windows και Mac O.S. 2 Να παρέχεται με επιλογή αδειοδότησης (απλός χρήστης, δίκτυο intranet, site license, κλπ) 3 Να μπορεί να λειτουργήσει σε ατομικό υπολογιστή (desktop) ή μέσω Web. 4 Η προσφορά να περιλαμβάνει εγκατάσταση σε τοπικό server, site license που θα εξασφαλίζει: Αριθμό ταυτόχρονων χρηστών ως 10 Αριθμό συνδεδεμένων χρηστών (PC licenses) με πρόσβαση μέσω Web τουλάχιστον 40 5 Να αναλυθεί ο τρόπος αύξησης των αδειών και το αντίστοιχο κόστος στην οικονομική προσφορά.

28 C3.6 Δράση 1.5: Δημιουργία Ηλεκτρονικών μικρο εκδόσεων (epublishing). C3.6.1 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 1 Υποστήριξη όλων των απαιτήσεων μα ηλεκτρονικής, on line έκδοσης περιοδικού με αξιολόγηση από επιλεγμένους, ομότιμους επιστήμονες (peer review board) 2. Να είναι ανοιχτού κώδικα και ανοιχτής αρχιτεκτονικής, ευέλικτο σε προσαρμογές και προσθήκες από έμπειρο προσωπικό. Eπιθυμητές πλατφόρμες: OJS και OCS αντίστοιχα για τη διαχείριση συνεδρίων 3. Το προϊόν της ηλεκτρονικής έκδοσης να είναι προσβάσιμο από όλους του Browsers ευρείας χρήσης, εμπορικούς ή ανοιχτού κώδικα και να συνεργάζεται με ποικιλία editors (MS Office, Linux Office, κλπ) 4. Να είναι ευέλικτο και να υποστηρίζει ποικίλες πολιτικές έκδοσης και αξιολόγησης, κατανέμοντας τις εκδοτικές και διαχειριστικές αρμοδιότητες σε διαφορετικές ομάδες. 5. Το λογισμικό θα πρέπει να είναι ώριμο, να διαθέτει σημαντικές εγκαταστάσεις και διεθνή εμπειρία και να υπάρχει τεχνική υποστήριξη από ευρεία κοινότητα χρηστών. C3.6.2 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ 1. Δυνατότητα υποστήριξης πολλαπλών, διακριτών εκδόσεων (διαφορετικούς τίτλους και πολλά τεύχη ανά τίτλο) 2. Ανάθεση ρόλων σε πολλούς συμμετέχοντες στη διαδικασία έκδοσης: Συγγραφέας, Διευθυντής περιοδικού, Συντάκτης (Editor, section editor, Copy editor, Layout editor), διορθωτής και βέβαια διαχειριστής

29 ηλεκτρονικής έκδοσης 3. Τα άρθρα υποβάλλονται από τους ίδιους τους συγγραφείς που έχουν επίσης την ευθύνη να εισαγάγουν κα τα περιγραφικά μεταδεδομένα που χαρακτηρίζουν το άρθρο. 4. Το σύστημα διαθέτει υποστήριξη σε κάθε βήμα της διαδικασίας έκδοσης. Υπάρχει αναλυτικό workflow που συνδέει τους διάφορους ρόλους που υπεισέρχονται στην έκδοση και τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις 5 Εκδίδονται αυτόματα ειδοποιήσεις ( alerts) σε διάφορα στάδια της εκδοτικής διαδικασίας προς όλους τους συμμετέχοντες, ανάλογα με το ρόλο τους (συγγραφείς, Συντάκτες, εκδότη, διορθωτές, κλπ) 6. Υποστηρίζονται διάφορα stylesheets και διαμόρφωση της εμφάνισης βάσει HTML (look and feel) C3.6.3 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ 1. Πλήρης υποστήριξη Unicode (UTF8) 2. Δυνατότητα πολυγλωσσικής εμφάνισης. Απαραίτητο το ελληνικό interface και το Αγγλικό 3. Συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης (Context sensitive help support) Δημιουργείται αρχείο έκδοσης στο οποίο μπορεί να γίνει αναζήτηση με ποικίλους τρόπους. Εξασφαλίζεται η διασύνδεση μεταξύ αναφορών (Citations) H αναζήτηση θα μπορεί να επεκτείνεται σε στοιχεία περίληψης, στοιχεία συγγραφέα, συνοδευτικά στοιχεία της έκδοσης, κλπ 4. Διαθέτει χαρακτηριστικά κοινωνικής δικτύωσης (RSS feeds, e mail, navigation μέσω hyperlinks, κλπ) 5. Έχει δυνατότητα αναζήτησης πλήρους κειμένου μέσω indexing κειμένων σε μορφή: text, RTF, MS Word, PDF,

30 Postscript 6. Διασφαλίζει λειτουργικότητα και επικοινωνία με άλλα συστήματα (interoperability) μέσω πρωτοκόλλου Open URL και μηχανισμού federated search 7. Περιέχει μηχανισμό διαχείρισης συνδρομών με περιορισμούς είτε με domain name ή IP address 8. Περιέχει μηχανισμό πιστοποίησης χρηστών είτε μέσω της δικής του Βάσης Δεδομένων είτε μέσω εξωτερικού LDAP server. C3.6.4 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 1. Το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί τοπικά και να ενταχθεί στο δίκτυο του Πανεπιστημίου (local data base server, local web server) 2. Μπορεί να εγκατασταθεί σε πολλές πλατφόρμες λειτουργικού συστήματος (Windows, Unix, Linux, κλπ). Να προσδιορισθεί η πλατφόρμα για την οποία προσφέρει το σύστημα ο υποψήφιος ανάδοχος. 3. Να προσδιορισθούν οι απαιτήσεις από πλευράς εξοπλισμού, Λειτουργικού Συστήματος και Web server 4. Χρησιμοποιούμενες γλώσσες προγραμματισμού και έκδοση αυτών (π.χ. PHP, java, κλπ) 5 Χρησιμοποιούμενες βάσεις δεδομένων (επιθυμητές MySQL ή Postgre SQL 7.1+) 6 Να προσδιορισθούν τυχόν άλλες απαιτήσεις από πλευράς λογισμικού συστήματος, ΣΔΒΔ, γλωσσών, κλπ 7 Διαδικασία Back up και Restore 8 Δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα περιβάλλοντα, API s. Nα δοθεί ανάλυση των δυνατοτήτων εμπλουτισμού των λειτουργιών του συστήματος μέσω API s, ιδιαίτερα για την υλοποίηση OAI Harvesting, XML

31 export, batch export, κλπ 9 Σε περίπτωση που, όπως είναι επιθυμητό προσφερθεί λογισμικό Open source, ο τύπος open source license θα είναι GNU General Public License 2+. C3.7 Δράση 1.6: «Υπηρεσία Ανοικτής Πρόσβασης και Διάθεσης των Αποτελεσμάτων και των Συμπερασμάτων των Επιστημονικών Ερευνών/Δραστηριοτήτων CRIS των μελών του Ιδρύματος Ιδρυματικό Ερευνητικό Αποθετήριο C3.7.1 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Η εφαρμογή που θα αναπτυχθεί θα εξασφαλίζει τη συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασία και διανομή πληροφοριών ερευνητικών προγραμμάτων που θα αφορούν : Τους φορείς (Τεχνολογικά Ιδρύματα, Πανεπιστήμιο, Τμήματα, Ινστιτούτα) Τους ερευνητές (καθηγητές, μέλη ΔΕΠ, Μεταπτυχιακού, κλπ), Τα Χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα (από οποιαδήποτε πηγή) Τα έργα Τα αποτελέσματα (Εργασίες, Δημοσιεύσεις ευρεσιτεχνίες, κλπ) Τον εξοπλισμό Η εφαρμογή θα βασισθεί στο λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του Ιδρυματικού Αποθετηρίου Με βάση το Λογισμικό αυτό θα αναπτυχθούν: 1 Εφαρμογή καταχώρησης των ερευνητικών προγραμμάτων ή/και των ομάδων έρευνας που δρούν στα πλαίσια του Ιδρύματος, που θα εξασφαλίζει την καταχώρηση: 1.1 Του τίτλου και του περιεχομένου της έρευνας ή του προγράμματος (περιγραφή αντικειμένου), 1.2 Την πηγή χρηματοδότησης 1.3 Τα οικονομικά στοιχεία 1.4 Το χρονοδιάγραμμα (έναρξη/λήξη) 1.5 Τις συνεργασίες με άλλες ομάδες ή/και φορείς (με επιθυμητή αναλυτική καταγραφή) 1.6 Τα αποτελέσματα κατά κατηγορία (με βάση την κατηγοριοποίηση που ισχύει) 2 Καταχώρηση των αποτελεσμάτων των Ερευνητικών δραστηριοτήτων κατά περίπτωση θα καταχωρούνται περιγραφικά μεταδεδομένα, όπως: 2.1 Στοιχεία δημιουργού, συγγραφέως,

32 ομιλητή, κλπ 2.2 Στοιχεία συνδημιουργού, συμμετέχοντος (contributor) 2.3 Τίτλος κατά περίπτωση (βιβλίου, άρθρου, δημοσίευσης, έργου, κλπ) 2.4 Δευτερεύων τίτλος, σειράς, κλπ 2.5 Εκδότης 2.6 Τόπος έκδοσης 2.7 Ημερομηνία έκδοσης, δημοσίευσης, έκθεσης, κλπ ανάλογα με το αποτέλεσμα που καταγράφεται 2.8 ISBN/ISSN (αν πρόκειται για έκδοση) 2.9 Γλώσσα 2.10 Σελίδες (ή από έως) 2.11 Περίληψη 2.12 Λέξεις κλειδιά 2.13 Δήλωση πνευματικών δεδομένων 2.14 Δ/νση URL 2.15 Σημειώσεις 2.16 Χρηματοδότης (sponsor) 1.17 Το σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής των στοιχείων αυτών online ή batch με εξασφάλιση ελέγχου και εντοπισμού διπλοεγγραφών C3.7.2 ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 1. Εμφάνιση του ερευνητικού έργου του Ιδρύματος (Ερευνητικά Προγράμματα, άρθρα περιοδικών, βιβλία, ανακοινώσεις, συμμετοχές σε ευρύτερες δραστηριότητες, αποτελέσματα ερευνών) 2. Τεκμηρίωση για τα προγράμματα χρηματοδότησης ερευνών και για τις υποτροφίες, grants που προσφέρονται για την υποστήριξη των ερευνητικών έργων.

33 3. Σε κάθε επιμέρους αναζήτηση παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης με τον κατάλογο της βιβλιοθήκης και το ευρετήριο των ψηφιακών αποθετηρίων. 4 Τα δεδομένα του Αποθετηρίου Ερευνητικών έργων είναι αναζητήσιμα μέσω του συστήματος ενιαίας αναζήτησης (discovery) της Πύλης απαντώντας σε γενική ή επιλεκτική (υπό περιορισμούς) αναζήτηση 5 Είναι επιθυμητό να αξιοποιηθεί το πρόγραμμα διαχείρισης της βιβλιοθήκης (Advance) ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να προβούν σε αίτηση δανεισμού ή κράτησης κάποιου τεκμηρίου Επιθυμητ ό C3.7.3 ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 1. το σύστημα θα είναι web based και θα επιτρέπει την εισαγωγή των δεδομένων on line μέσω κοινών browsers, με αξιοποίηση εύχρηστων templates. 2. Θα παρέχεται υποβοήθηση με popup menus ή drop down lists ιδιαίτερα σ ότι αφορά κωδικοποιημένα στοιχεία και καθιερωμένα πεδία. 3. Η αναζήτηση θα μπορεί να είναι γενική ή στοχευμένη σε κατηγορίες (π.χ. ερευνητές, δημοσιεύσεις, εκδότες, κλπ) 4 To περιβάλλον αναζήτησης θα είναι συμβατό με το Web 2.0 και θα παρέχει ευκολίες κοινωνικής δικτύωσης 5 Θα παρέχεται η δυνατότητα έρευνας μέσω φυλλομετρητή 6 Θα δίδεται δυνατότητα απλής και

34 σύνθετης αναζήτησης με προσδιορισμό των ευρετηρίων αναζήτησης σύμφωνα με τις ανάγκες του Ιδρύματος (παραμετροποίηση ευρετηρίων). 7 Θα δίδεται η δυνατότητα Faceted search. Επιθυμητή η εμφάνιση συναφών όρων ως νέφος προτεινόμενων επιλογών. Τα αποτελέσματα θα μπορούν να ταξινομηθούν με διαφορετικούς τρόπους 8 Το σύστημα θα υποστηρίζει πλήρως το ελληνικό αλφάβητο και το UTF8 πρότυπο. C3.8 Δράση 1.7: Υπηρεσία Διαχείρισης των Κρατήσεων των Θέσεων Εργασίας. C3.8.1 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 1. Το σύστημα υποστηρίζει την προβολή ηλεκτρονικής ατζέντας (μορφή ημερολογίου) για τον ευκολότερο προγραμματισμό των δραστηριοτήτων 2. Διαθέτει σύστημα καταγραφής των διαθέσιμων πόρων και των χαρακτηριστικών τους 3. Εμφανίζει τις κρατήσεις που έχουν γίνει ανά ημέρα 4 Εμφανίζει τα διαθέσιμα μέσα ανά πάσα στιγμή (π.χ. υπολογιστές που είναι διαθέσιμοι) 5 Εμφανίζει σε πίνακα (chart) τα διαθέσιμα μέσα, με σήμανση των χρονικών περιόδων για τις οποίες υπάρχει κράτηση (για κάθε σταθμό ή μέσον) και εκείνων που τα μέσα είναι διαθέσιμα, χρησιμοποιώντας διαφορετικό χρώμα σε κάθε περίπτωση 6 Επιτρέπει στο διαχειριστή να καθορίζει το ημερολόγιο διαθεσιμότητας των μέσων, ορίζοντας ημέρες αργίας, ημέρες συντήρησης, κλπ. Οι ημέρες αυτές θα εξαιρούνται του

35 προγραμματισμού κρατήσεων για το συγκεκριμένο μέσον 7 Το σύστημα θα είναι ευέλικτο και θα επιτρέπει στο διαχειριστή να προσθέτει νέα μέσα, αίθουσες και λειτουργίες 8 ΟΙ χρήστες έχουν δυνατότητα να ενημερώνονται on line για τις κρατήσεις τους και, να τις τροποποιούν, αν υπάρχει ανάλογη διαθεσιμότητα 9 Ο διαχειριστή έχει εξουσιοδότηση να τροποποιεί τις κρατήσεις των χρηστών, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν π.χ. βλάβη μονάδας. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ενημερώνει αυτόν που έχει κάνει την κράτηση, με e mail, για την αλλαγή ή ματαίωση της κράτησής του. 10 Το σύστημα θα επιτρέπει την παρουσίαση κάθε διαθέσιμου μέσου (πόρου) με μια σύντομη περιγραφή των χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων του 11 Θα μπορεί να δίνει στατιστικές αναφορές χρήσης ανά ημέρα ή ανά χρονική περίοδο, βάσει επιλογής C4. Πίνακες Οικονομικής Προσφοράς C4.1 έτοιμο λογισμικό Α / Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΥΠ ΟΣ ΠΟΣΟ ΤΗΤΑ ΑΞΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ [ ] ΤΙΜΗ ΜΟΝΑ ΔΑΣ ΣΥΝΟ ΛΟ ΦΠΑ [ ] ΣΥΝΟΛΙ ΚΗ ΑΞΙΑ ΜΕ ΦΠΑ [ ] Συντήρηση (μετά το τέλος της εγγύησης) 1 ο έτος 2 ο έτος 3 ο έτος ΣΥΝΟΛΟ * Το ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ αφορά στα έτη μετά την ελάχιστη ζητούμενη Περίοδο Εγγύησης.

36 C4.2 Eφαρμογές και Υπηρεσίες C4.2.1 Εφαρμογές Α/Α Περιγραφή Εφαρμογής Αξία ΦΠΑ Συνολική Αξία με ΦΠΑ Συντήρηση (μετά το τέλος της εγγύησης) 1 ο έτος 2 ο έτος 3 ο έτος ΣΥΝΟΛΟ C4.2.2 Υπηρεσίες Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ανθρωπομή νες ΑΞΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ [ ] ΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΥΝΟΛΟ ΦΠΑ [ ] ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΜΕ ΦΠΑ [ ] ΣΥΝΟΛΟ C4.2.3 Άλλες δαπάνες Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΞΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ [ ] ΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΥΝΟΛΟ ΦΠΑ [ ] ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΜΕ ΦΠΑ [ ] ΣΥΝΟΛΟ C4.2.4 Εκπαίδευση χρηστών Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΞΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΙΜΗ ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕ ΦΠΑ [ ]

37 C4.3 Συγκεντρωτικός Πίνακας Οικονομικής Προσφοράς Έργου Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΡΓΟΥ ΦΠΑ [ ] ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΡΓΟΥ 1 Ετοιμο Λογισμικό (Πίνακας C4.1) 2 Εφαρμογές (Πίνακας C4.2.1) 3 Υπηρεσίες (Πίνακας C4.2.2) 4 Άλλες Δαπάνες (Πίνακας C4.2.3) 5 Εκπαίδευση Χρηστών C4.2.4) ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ [ ] ΜΕ ΦΠΑ [ ] C4.4 Συγκεντρωτικός Πίνακας Οικονομικής Προσφοράς Συντήρησης Σημείωση: Για την αξιολόγηση των προσφορών των υποψηφίων Αναδόχων δεν λαμβάνονται υπόψη τα έτη πέραν της Περιόδου εγγύησης. ΕΤΟΣ* ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ/ΩΝ (ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ) [ ] ΦΠΑ [ ] ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΑΞΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ (ΜΕ ΦΠΑ) [ ] ΕΤΗΣΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 1 ο 2 ο 3 ο ΣΥΝΟΛΟ * ΕΤΟΣ: μετά την ελάχιστη ζητούμενη Περίοδο Εγγύησης

2. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ)

2. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ) «Υπηρεσία Διαχείρισης και Προβολής της Ελληνικής Εθνικής Βιβλιογραφίας μέσω ενός Συνεργατικού Δικτυακού Τόπου/ Πύλης Πληροφόρησης (Portal)» 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 1.1 Παρουσίαση ολοκληρωμένου

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά εργασιών για το τρίµηνο Μάρτιος - Μάϊος 2013

Αναφορά εργασιών για το τρίµηνο Μάρτιος - Μάϊος 2013 Στο πλαίσιο της πράξης «Αναβάθµιση και Εµπλουτισµός των Ψηφιακών Υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης του Παντείου Πανεπιστηµίου». Η Πράξη συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταµείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Πρόχειρου Διαγωνισμού. για το Υποέργο 6 με τίτλο. «Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης» που υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης

Διακήρυξη Πρόχειρου Διαγωνισμού. για το Υποέργο 6 με τίτλο. «Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης» που υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης Διακήρυξη Πρόχειρου Διαγωνισμού για το Υποέργο 6 με τίτλο «Εικονικό Εργαστήριο Χωρικής Ανάλυσης» που υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Υπηρεσίες Εικονικών Εργαστηρίων στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας» Κωδικός ΟΠΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ: «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» Αναθέτουσα Αρχή: ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Προϋπολογισμός: 95.739,84 Διάρκεια 9 μήνες (χωρίς ΦΠΑ) Διαδικασία Ανάθεσης: Ανοικτός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. Α. Επέκταση Λογισμικού Διαχείρισης ISBN/ISSN/ISMN

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. Α. Επέκταση Λογισμικού Διαχείρισης ISBN/ISSN/ISMN Επέκταση εφαρμογής ISBN/ISSN/ISMN για την Πλήρη Διαχείριση των Περιοδικών Εκδόσεων του Γραφείου Περιοδικών και Υπηρεσία Διαχείρισης και Προβολής Περιοδικών Δικτυακού Τόπου/ Πύλης Πληροφόρησης (Portal)»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ European Territorial Cooperation Programme Greece-Bulgaria 2007-2013 INVESTING IN OUR FUTURE The Programme is co-funded by the European

Διαβάστε περισσότερα

1 Συστήματα Αυτοματισμού Βιβλιοθηκών

1 Συστήματα Αυτοματισμού Βιβλιοθηκών 1 Συστήματα Αυτοματισμού Βιβλιοθηκών Τα Συστήματα Αυτοματισμού Βιβλιοθηκών χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση καταχωρήσεων βιβλιοθηκών. Τα περιεχόμενα των βιβλιοθηκών αυτών είναι έντυπα έγγραφα, όπως βιβλία

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Αγίου Βασιλείου Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ανάπτυξη Εικονικών Εργαστηρίων Της Πράξης Υπηρεσίες εικονικών εργαστηρίων στο ΤΕΙ Αθήνας Αναθέτουσα Αρχή:{ Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας, ΤΕΙ Αθήνας} Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Πληροφοριακό σύστημα εξωστρεφών δράσεων» Της πράξης {Εξωστρεφείς δράσεις Παροχής Ψηφιακών Υπηρεσιών του ΤΕΙ Αθήνας} Αναθέτουσα Αρχή:{ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ-ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β-ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Πίνακας 1 Σταθερά σύστηματα καταγραφής και ζωντανής μετάδοσης. Σύνολο

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β-ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Πίνακας 1 Σταθερά σύστηματα καταγραφής και ζωντανής μετάδοσης. Σύνολο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β-ΠΙΝΑΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Πίνακας 1 Σταθερά σύστηματα καταγραφής και ζωντανής μετάδοσης Τεμάχια Α.1 IPCAM1 Διαδικτυακή Κάμερα Υψηλής Ανάλυσης 5 Mpixel 2 Διαδικτυακή Κάμερα Υψηλής Ανάλυσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ. ΙΙ.1 Υπόδειγμα Εγγυητικής Επιστολής Συμμετοχής ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ. ΙΙ.1 Υπόδειγμα Εγγυητικής Επιστολής Συμμετοχής ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΙΙ.1 Υπόδειγμα Εγγυητικής Επιστολής Συμμετοχής ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΔΟΤΗΣ... Ημερομηνία έκδοσης... Προς: Δήμο Νεάπολης-Συκεών Εγγυητική επιστολή

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Αναθέτουσα Αρχή: ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Προϋπολογισμός: 61.500 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) Διάρκεια: 3 μήνες Διαδικασία Ανάθεσης: Πρόχειρος Διαγωνισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ήλιος: Το ψηφιακό Αποθετήριο Ανοικτής Πρόσβασης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ήλιος: Το ψηφιακό Αποθετήριο Ανοικτής Πρόσβασης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Ιούλιος, 2013 Δέσποινα Χαρδούβελη, Msc Ψηφιακή Βιβλιοθήκη ΕΚΤ Η Πράξη Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας/Κοινωνικά Δίκτυα Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες (Κωδικός ΟΠΣ 296115) υλοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΑ (ΙΑ): ΡΟΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ, ΔΙΕΠΑΦΕΣ ΧΡΗΣΤΗ, ΥΠΟΔΟΜΗ

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΑ (ΙΑ): ΡΟΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ, ΔΙΕΠΑΦΕΣ ΧΡΗΣΤΗ, ΥΠΟΔΟΜΗ 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 18-19/10/2012 ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΑ (ΙΑ): ΡΟΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ, ΔΙΕΠΑΦΕΣ ΧΡΗΣΤΗ, ΥΠΟΔΟΜΗ Δημήτριος Σπανός, ΕΜΠ-ΣΕΑΒ Άγγελος Αναγνωστόπουλος,

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Γ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Γ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» 2000-2006 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 1 - ΠΑΙ ΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΡΟ: 1.3 ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

01 SOLUTIONS HELLAS Ε.Π.Ε. Χελμού 20, 151 25 Μαρούσι Αττικής Τηλ 215 55 00 880 FAX 215 55 00 883. Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο & Διακίνηση Εγγράφων

01 SOLUTIONS HELLAS Ε.Π.Ε. Χελμού 20, 151 25 Μαρούσι Αττικής Τηλ 215 55 00 880 FAX 215 55 00 883. Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο & Διακίνηση Εγγράφων 01 SOLUTIONS HELLAS Ε.Π.Ε. Χελμού 20, 151 25 Μαρούσι Αττικής Τηλ 215 55 00 880 FAX 215 55 00 883 e Prtcl-01 Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο & Διακίνηση Εγγράφων Συνοπτική Παρουσίαση Το σύστημα e Prtcl-01 Το σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

: ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ : ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ Υπόδειγμα Εγγυητικής Επιστολής Συμμετοχής Ονομασία Τράπεζας...... ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΡ... ΕΥΡΩ........ της Εταιρείας...... Δ/νση........ ή (σε περίπτωση Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

{ Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Οργάνωση ανάδειξη και προβολή του Ακαδημαϊκού περιεχομένου του Πανεπιστημίου Κρήτης

{ Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Οργάνωση ανάδειξη και προβολή του Ακαδημαϊκού περιεχομένου του Πανεπιστημίου Κρήτης Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο «Οργάνωση ανάδειξη και προβολή του Ακαδηµαϊκού περιεχοµένου του Υποέργο 1: «Αναβάθµιση υφιστάµενων Ιδρυµατικών Αποθετηρίων και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για την Ηράκλειο.

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Συγκρότηση Ιδρυματικού Αποθετηρίου» Αναθέτουσα Αρχή: Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Προϋπολογισμός: 475.000,00 (με ΦΠΑ) 386.178,86 (χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ποστήριξη Επιστημονικών Εκδόσεων Ανοικτής Πρόσβασης» Μέρος Γ: ποδείγματα και Πίνακες Συμμόρφωσης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Αναβάθμιση Ιδρυματικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ Πίνακες συµµόρφωσης και απαιτήσεων του έργου

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ Πίνακες συµµόρφωσης και απαιτήσεων του έργου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ /νση Τεχνικών Υπηρεσιών «Προβολή της πολιτιστικής κληρονοµιάς του ήµου Μινώα Πεδιάδας µε ηλεκτρονικά και έντυπα µέσα» Προϋπολογισµός (µε Φ.Π.Α.):

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη ψηφιακής βιβλιοθήκης και ιδρυματικού αποθετηρίου στην Κεντρική Βιβλιοθήκη ΕΜΠ

Ανάπτυξη ψηφιακής βιβλιοθήκης και ιδρυματικού αποθετηρίου στην Κεντρική Βιβλιοθήκη ΕΜΠ 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 1-3 Οκτωβρίου 2007 Ανάπτυξη ψηφιακής βιβλιοθήκης και ιδρυματικού αποθετηρίου στην Κεντρική Βιβλιοθήκη ΕΜΠ Αλέξανδρος Κουλούρης, Διονύσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΗΜΟΣ: ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Διεύθυνση: Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας ΤΚ 16121 ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Πληροφορίες: Ευαγγέλου Γρηγόρης Τηλ: 213.20.10.725

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ Αναθέτουσα Αρχή: ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ Προϋπολογισμός: 61.500 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) Διάρκεια: 3 μήνες Διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ιακήρυξη ιαγωνισµού για το Έργο «Ιστορική αναδροµή της πόλης των Χανίων και

ιακήρυξη ιαγωνισµού για το Έργο «Ιστορική αναδροµή της πόλης των Χανίων και ιακήρυξη ιαγωνισµού για το Έργο { Ιστορική αναδροµή της πόλης των Χανίων και διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρµογές } Προϋπολογισµός: Αναθέτουσα Αρχή:{ ήµος Χανίων } 139.349,60 (χωρίς ΦΠΑ) ιάρκεια 18 µήνες

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιοποίηση και Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας

Ψηφιοποίηση και Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ψηφιοποίηση και Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας Ενότητα 7: Πρότυπα Το περιεχόμενο του μαθήματος διατίθεται με άδεια Creative Commons εκτός και αν αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Δημιουργία Κεντρικής Υποδομής για την παροχή Ολοκληρωμένου Περιβάλλοντος Βιβλιοθήκης ως Υπηρεσίας (ILSaS - Integrated Library System as Service) Αναθέτουσα Αρχή: ΕΙΔΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών ΤΠΕ για το ΙΒΜΘ (Υποέργο 2 της Πράξης με τίτλο : ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ TΕΧΝΕΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 23, 15123, ΜΑΡΟΥΣΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 15 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 15 ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΠΡΑΞΗ «Προμήθεια Συστήματος Βελτίωσης, Εκσυγχρονισμού Υποδομών Δικτύου Ύδρευσης, Διασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

Αναθέτουσα Αρχή: ΛΗ' ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ. Προϋπολογισμός: (με ΦΠΑ) Πλέον Δικαιώματα Προαίρεσης: 21.

Αναθέτουσα Αρχή: ΛΗ' ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ. Προϋπολογισμός: (με ΦΠΑ) Πλέον Δικαιώματα Προαίρεσης: 21. Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Ψηφιακή Ανάδειξη Πυλίας» Αναθέτουσα Αρχή: ΛΗ' ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Προϋπολογισμός: 145.000 (χωρίς ΦΠΑ) Προϋπολογισμός: 178.350 (με ΦΠΑ) Πλέον

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ιστορία, Τέχνη και Πολιτισμός του Μεσολογγίου μέσα από τις Συλλογές της "ΔΙΕΞΟΔΟY" Αναθέτουσα Αρχή: ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Προϋπολογισμός: 171.447,15 (χωρίς ΦΠΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά εργασιών για το τρίμηνο Δεκέμβριος 2012 Φεβρουάριος 2013 Όνομα : Μπελούλη Αγάθη

Αναφορά εργασιών για το τρίμηνο Δεκέμβριος 2012 Φεβρουάριος 2013 Όνομα : Μπελούλη Αγάθη Στο πλαίσιο της πράξης «Αναβάθμιση και Εμπλουτισμός των Ψηφιακών Υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης του Παντείου Πανεπιστημίου». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Διαβάστε περισσότερα

Ενσωματωμένα controls τα οποία προσαρμόζονται και χρησιμοποιούνται σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα επιλέγει ο φορέας.

Ενσωματωμένα controls τα οποία προσαρμόζονται και χρησιμοποιούνται σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα επιλέγει ο φορέας. Η Πυξίδα Απασχόλησης είναι ένα πλήρως παραμετροποιήσιμο portal που απευθύνεται σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Δήμους, Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς και Εταιρίες Εύρεσης Εργασίας, με στόχο τόσο την μηχανογράφηση

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή ψηφιοποίησης RollMan

Εφαρμογή ψηφιοποίησης RollMan Εφαρμογή ψηφιοποίησης RollMan Η εφαρμογή ψηφιοποίησης των ληξιαρχικών πράξεων RollMan (RollManager) δημιουργήθηκε από την εταιρία ειδικά για το σκοπό αυτό στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους Δήμους. Από

Διαβάστε περισσότερα

«Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας»

«Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας» Έργο: «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας» (Κωδικός ΟΠΣ: 304216). 2 η ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 Ενωση εταιρειών COSMOS - ELiDOC Page 1 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το έργο «Υπηρεσία Ιδρυματικού

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Εμπλουτισμός Ψηφιακού Αποθετηρίου Ψηφιοποίηση Εκπαιδευτικού, Ερευνητικού και Αναθέτουσα Αρχή: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Ηπείρου Ιδρυματικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Ερευνητικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου:

Κατάλογος Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Ηπείρου Ιδρυματικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Ερευνητικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου: Κατάλογος Βιβλιοθήκης ΤΕΙ Ηπείρου Ιδρυματικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Ερευνητικό αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου: Περιγραφή και οδηγός χρήσης για φοιτητές και ερευνητές Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Ηπείρου Οκτώβριος 2015 Ο κατάλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών Πανεπιστήμιο Πατρών Βιβλιοθήκη & Υπηρεσία Πληροφόρησης 1 3 Νοεμβρίου 2006 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ Ελένη Μαμμά Υπουργείο Εξωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες Υποστήριξης, Δικτύωσης, Προδιαγραφών & Πιστοποίησης Ιδρυματικών Αποθετηρίων

Υπηρεσίες Υποστήριξης, Δικτύωσης, Προδιαγραφών & Πιστοποίησης Ιδρυματικών Αποθετηρίων Υπηρεσίες Υποστήριξης, Δικτύωσης, Προδιαγραφών & Πιστοποίησης Ιδρυματικών Αποθετηρίων Δημήτρης Σπανός Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών Στόχοι 1. Λειτουργικές και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Εκδότης (Πλήρης επωνυμία Πιστωτικού Ιδρύματος. / ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η Βιβλιοθήκη του Α.Τ.Ε.Ι.Θ

Η Βιβλιοθήκη του Α.Τ.Ε.Ι.Θ Η Βιβλιοθήκη του Α.Τ.Ε.Ι.Θ Ένα μοντέλο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών για πληροφόρηση Προϋπολογισμός: 2.013.363 Μερσίνη Μορελέλη-Κακούρη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΔΑ: ΒΙΡ469Β7Ι-ΛΟΘ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση" Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διακήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

Θεματική Ενότητα: Εκπαιδευτικό Λογισμικό. Αποθετήρια & Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι Ανάλυση εφαρμογής

Θεματική Ενότητα: Εκπαιδευτικό Λογισμικό. Αποθετήρια & Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι Ανάλυση εφαρμογής Θεματική Ενότητα: Εκπαιδευτικό Λογισμικό Αποθετήρια & Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι Ανάλυση εφαρμογής Ηράκλειο, 11/6/2014 Ανοικτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι (ΑΕΠ) Οι ανοικτοί εκπαιδευτικοί πόροι είναι ψηφιοποιημένο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Εκδότης (Πλήρης επωνυμία Πιστωτικού Ιδρύματος. / ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου DSpace 2 Κατάθεση εργασίας στο σύστημαdspace 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε ένα γνωστό φυλλομετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Κριτήριο Ανάθεσης: Η Πλέον Συμφέρουσα από Οικονομική Άποψη Προσφορά. Διενέργειας Διαγωνισμού 20/02/2014 Αποστολής στην Υπηρεσία Επισήμων

Κριτήριο Ανάθεσης: Η Πλέον Συμφέρουσα από Οικονομική Άποψη Προσφορά. Διενέργειας Διαγωνισμού 20/02/2014 Αποστολής στην Υπηρεσία Επισήμων Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Ψηφιακή Ανάδειξη Πυλίας» Αναθέτουσα Αρχή: ΛΗ' ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Προϋπολογισμός: 145.000 (χωρίς ΦΠΑ) Προϋπολογισμός: 178.350 (με ΦΠΑ) Πλέον

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Ψηφιοποίηση, οργάνωση και διάθεση εγγράφων σε περιβάλλον WEB, ολοκλήρωση υπηρεσιών ΠΣ Σπουδαστών» Αναθέτουσα Αρχή: ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Προϋπολογισμός: 207.950,00

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο:

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: «Ανάπτυξη Εφαρμογών» της Πράξης «Εμπλουτισμός των Ψηφιακών Συλλογών των Κινητών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ανάπτυξη Νέου Πληροφοριακού Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακά Αποθετήρια: Η Ελληνική Πραγματικότητα

Ψηφιακά Αποθετήρια: Η Ελληνική Πραγματικότητα ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Ψηφιακά Αποθετήρια: Η Ελληνική Πραγματικότητα Μάρα Νικολαΐδου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής Διεθνές Συνέδριο Υποδομές Ανοικτής Πρόσβασης Εθνικό Ίδρυμα

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά εργασιών για το δίμηνο Μάϊος Ιούνιος Ανάδοχος. Καμάτσος Παρασκευάς

Αναφορά εργασιών για το δίμηνο Μάϊος Ιούνιος Ανάδοχος. Καμάτσος Παρασκευάς Στο πλαίσιο της πράξης «Αναβάθμιση και Εμπλουτισμός των Ψηφιακών Υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης του Παντείου Πανεπιστημίου». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ Dspace

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ Dspace ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ Dspace Οδηγός Χρήσης ΤΡΙΠΟΛΗ 2015 Μ ε τ η σ υ γ χ ρ η μ α τ ο δ ό τ η σ η τ η ς Ε λ λ ά δ α ς κ α ι τ η ς Ε υ ρ ω π α

Διαβάστε περισσότερα

Υλοποίηση συστημάτων ανοικτής πρόσβασης στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης

Υλοποίηση συστημάτων ανοικτής πρόσβασης στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Υλοποίηση συστημάτων ανοικτής πρόσβασης στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Δρ Νίκος Χούσος Υπεύθυνος Μονάδας Ανάπτυξης Εφαρμογών, ΕΚΤ / ΕΙΕ www.ekt.gr Διεθνές Συνέδριο Υποδομές Ανοικτής Πρόσβασης: το Μέλλον

Διαβάστε περισσότερα

e-publishing Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών εκδόσεων- Τίτλος παρουσίασης epublishing Open Book Press

e-publishing Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών εκδόσεων- Τίτλος παρουσίασης epublishing Open Book Press e-publishing Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών εκδόσεων- Τίτλος παρουσίασης epublishing Open Book Press Οι υπηρεσίες epublishing Για τον εκδότη Διάθεση & προβολή του εκδοτικού περιεχομένου Φιλοξενία σε servers του

Διαβάστε περισσότερα

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. Ιδρυματικό Αποθετήριο ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου DSpace 2 Κατάθεση εργασίας στο σύστημα Ιδρυματικού Αποθετηρίου 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Ανοικτές Διαδικτυακές Πλατφόρμες Γραμμάτων και Τεχνών» Αναθέτουσα Αρχή: ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ ΑΜΚΕ Προϋπολογισμός: 625.322,20

Διαβάστε περισσότερα

Ενιαίο Σύστημα Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ενιαίο Σύστημα Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αθηνών Ενιαίο Σύστημα Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αθηνών http://pergamos.lib.uoa.gr Γιώργος Πυρουνάκης (forky@libadm.uoa.gr) Υπολογιστικό Κέντρο Βιβλιοθηκών Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΔΗΜΟΣ Ψηφιακή Βιβλιοθήκη. Οδηγός χρήσης

ΠΑΝΔΗΜΟΣ Ψηφιακή Βιβλιοθήκη. Οδηγός χρήσης ΠΑΝΔΗΜΟΣ Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Οδηγός χρήσης Τι είναι ο ΠΑΝΔΗΜΟΣ Ο ΠΑΝΔΗΜΟΣ αποτελεί τον χώρο ηλεκτρονικής δημοσίευσης της συγγραφικής δραστηριότητας των μελών της επιστημονικής κοινότητας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση και διάθεση ελληνικού ψηφιακού έγκριτου περιεχομένου

Αξιοποίηση και διάθεση ελληνικού ψηφιακού έγκριτου περιεχομένου Εισαγωγικός Οδηγός Το έργο Πλατφόρμα Παροχής Υπηρεσιών Κατάθεσης, Διαχείρισης και Διάθεσης Ανοικτών Δεδομένων & Ψηφιακού Περιεχομένου Αξιοποίηση και διάθεση ελληνικού ψηφιακού έγκριτου περιεχομένου To

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο "Ψηφιοποίηση Ανάπτυξη Εφαρμογών Υποστήριξης Ιδρυματικού Ψηφιακού Αποθετηρίου και Υπηρεσιών για τη Διάθεση του Ψηφιακού Αποθέματος Προμήθεια Εξοπλισμού και Λογισμικού"

Διαβάστε περισσότερα

{ Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Οργάνωση ανάδειξη και προβολή του Ακαδημαϊκού περιεχομένου του Πανεπιστημίου Κρήτης

{ Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Οργάνωση ανάδειξη και προβολή του Ακαδημαϊκού περιεχομένου του Πανεπιστημίου Κρήτης Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο «Οργάνωση ανάδειξη και προβολή του Ακαδηµαϊκού περιεχοµένου του Υποέργο : «Αναβάθµιση υφιστάµενων Ιδρυµατικών Αποθετηρίων και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών για την πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ολοκληρωμένο Πολυκαναλικό Σύστημα Διαχείρισης και Παρακολούθησης Συνθηκών Κίνησης στο Οδικό Δίκτυο των Καλλικράτειων Δήμων Λαμιέων, Δομοκού, Μακρακώμης, Στυλίδας Αναθέτουσα

Διαβάστε περισσότερα

Λεωφ. Ηλιουπόλεως 2-4, Υµηττός (Αττική) Τηλ.: Fax:

Λεωφ. Ηλιουπόλεως 2-4, Υµηττός (Αττική) Τηλ.: Fax: Λεωφ. Ηλιουπόλεως 2-4, 172 37 - Υµηττός (Αττική) Τηλ.: 213 1300 700 Fax: 213 1300 800 http://www.ktpae.gr e-mail: info@ktpae.gr ΤΟΜΕΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Τµήµα Προµηθειών Πληροφορίες : Αλµπάνης Παντελής

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά εργασιών για το τρίμηνο Σεπτέμβριος Νοέμβριος 2012 Όνομα : Μπελούλη Αγάθη

Αναφορά εργασιών για το τρίμηνο Σεπτέμβριος Νοέμβριος 2012 Όνομα : Μπελούλη Αγάθη Στο πλαίσιο της πράξης «Αναβάθμιση και Εμπλουτισμός των Ψηφιακών Υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης του Παντείου Πανεπιστημίου». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Διαβάστε περισσότερα

Ιόνιο Πανεπιστήμιο - Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας

Ιόνιο Πανεπιστήμιο - Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας Μεταδεδομένα για Ψηφιακές Βιβλιοθήκες Γ. Δ. Μπώκος Μεταδεδομένα: Ο όρος Μεταδεδομένα: «Δεδομένα σχετικά με Δεδομένα» Αναλυτικότερα: «Το σύνολο όσων θα μπορούσε να πει κανείς για ένα πληροφοριακό αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.) Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αν. Μακεδονίας και Θράκης ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Συγκρότηση Ιδρυματικού Αποθετηρίου» ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ (Αριθ. Πρωτ. Διαγωνισμού 23376/16-12-2013) Αναθέτουσα Αρχή: Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΙΑ 12

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΙΑ 12 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Μελετών Ταχ. Δ/νση: Λεωφόρος Κηφισίας 7 Τ.Κ. Πόλη: 115 23 Αθήνα Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΡΥΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΑ (ΙΑ): ΡΟΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ, ΙΕΠΑΦΕΣ ΧΡΗΣΤΗ, ΥΠΟ ΟΜΗ. ηµήτριος Σπανός Άγγελος Αναγνωστόπουλος

Ι ΡΥΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΑ (ΙΑ): ΡΟΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ, ΙΕΠΑΦΕΣ ΧΡΗΣΤΗ, ΥΠΟ ΟΜΗ. ηµήτριος Σπανός Άγγελος Αναγνωστόπουλος 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδηµαϊκών Βιβλιοθηκών Πανεπιστήµιο Πειραιώς, 1818-19/10/2012 Ι ΡΥΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΑ (ΙΑ): ΡΟΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ, ΙΕΠΑΦΕΣ ΧΡΗΣΤΗ, ΥΠΟ ΟΜΗ ηµήτριος Σπανός Άγγελος Αναγνωστόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Αναθέτουσα Αρχή: ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Προϋπολογισμός χωρίς δικαιώματα προαίρεσης: 262.821,14 (χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

EBSCOhost Research Databases

EBSCOhost Research Databases Η EBSCOhost είναι ένα online σύστημα αναζήτησης σε έναν αριθμό βάσεων δεδομένων, στις οποίες είναι συμβεβλημένο κάθε φορά το ίδρυμα. Διαθέτει πολύγλωσσο περιβάλλον αλληλεπίδρασης (interface) με προεπιλεγμένη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού ΙΑ

Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού ΙΑ Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού ΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ Ομάδα Διαχείρισης Ιδρυματικών Αποθετηρίων Σ.Ε.Α.Β ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 9, ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Περιεχόμενα Περίληψη...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (IS) 373569 Πράξη Ανάπτυξη Δικτυακού Τόπου Διάχυσης Πληροφοριών για τη Φύση και τη Βιοποικιλότητα της Ελλάδας Υποέργο Ψηφιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Το έντυπο αποστέλλεται στην ΕΥΔ ΕΠ ΨΣ) Κωδ ΟΠΣ (MIS) 373955 Πράξη Ψηφιακός Διαδραστικός Οδηγός και εφαρμογές για την Προβολή και Ανάδειξη του Πολιτιστικού Περιεχομένου του ΝΠΙΔ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για την

Διακήρυξη Διαγωνισμού για την Διακήρυξη Διαγωνισμού για την «Ανάπτυξη πηρεσίας ποστήριξης και Εμπλουτισμού Ιδρυματικού Αποθετηρίου» Μέρος Γ: ποδείγματα και ίνακες Συμμόρφωσης Διακήρυξη Διαγωνισμού για την «Ανάπτυξη πηρεσίας ποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0 SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Version 2.0 Περιεχόμενα 1. Οδηγίες πρόσβασης... 3 2. Οδηγίες Σχεδιασμού Website... 4 2.1. Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ 1 1. Υπόδειγμα Εγγυητικής Επιστολής Συμμετοχής Ημερομηνία έκδοσης ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ υπ αριθμόν.. για ΕΥΡΩ μέχρι του ποσού των ΕΥΡΩ.(και ολογράφως)

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΥΠΟΕΡΓΟ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ/ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ/ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ Αναθέτουσα Αρχή: ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ - ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ψηφιοποίηση και Ανάδειξη του Αρχείου της Ένωσης Κέντρου Αναθέτουσα Αρχή: ΚΕ.Α.ΕΠ Προϋπολογισμός: Προϋπολογισμός: 203.252,03 (χωρίς ΦΠΑ) 250.000,00 (με ΦΠΑ) πλέον Δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: «Ψηφιοποίηση περιεχομένου» της Πράξης:

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: «Ψηφιοποίηση περιεχομένου» της Πράξης: Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: «Ψηφιοποίηση περιεχομένου» της Πράξης: «ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΝΑΔΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» Αναθέτουσα Αρχή: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Προϋπολογισμός (χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΗΘΕΙΑ για τη χρήση του ιδρυματικού αποθετηρίου ΥΠΑΤΙΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΒΟΗΘΕΙΑ για τη χρήση του ιδρυματικού αποθετηρίου ΥΠΑΤΙΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ για τη χρήση του ιδρυματικού αποθετηρίου ΥΠΑΤΙΑ Το Ιδρυματικό Αποθετήριο του ΤΕΙ Αθήνας συλλέγει, τεκμηριώνει, αποθηκεύει και διατηρεί ψηφιακό περιεχόμενο έρευνας και εκπαίδευσης. Περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία Παράδοσης: 4/4/2013

Ημερομηνία Παράδοσης: 4/4/2013 Δράση 9.14 / Υπηρεσία εντοπισμού λογοκλοπής Κυρίως Παραδοτέο / Σχεδιασμός και ανάπτυξη λογισμικού (λογοκλοπής) και βάσης δεδομένων (αποθετηρίου) Επιμέρους Παραδοτέο 9.14.1.4 / Πληροφοριακό σύστημα υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

Παραθέτουμε τις παρακάτω διευκρινήσεις βάση των ερωτημάτων που υποβλήθηκαν από τους υποψηφίους αναδόχους μετά την δημοσίευση του διαγωνισμού.

Παραθέτουμε τις παρακάτω διευκρινήσεις βάση των ερωτημάτων που υποβλήθηκαν από τους υποψηφίους αναδόχους μετά την δημοσίευση του διαγωνισμού. Παραθέτουμε τις παρακάτω διευκρινήσεις βάση των ερωτημάτων που υποβλήθηκαν από τους υποψηφίους αναδόχους μετά την δημοσίευση του διαγωνισμού. 1. Στην ενότητα Α1.2.4 (σελ. 20 της διακήρυξης) αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

1. Το αρχείο Βίντεο σε τι format βρίσκεται αυτή την στιγμή? Το αρχείο Βίντεο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε VHS η super VHS

1. Το αρχείο Βίντεο σε τι format βρίσκεται αυτή την στιγμή? Το αρχείο Βίντεο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε VHS η super VHS ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 22/06/2009 Ταχ. Δ/νση : Αγίου Τίτου 1 Πληροφορίες: Κουτεντάκης Εμμ. Τηλέφωνο : 2810 399370 E-mail : manolis@heraklion.gr Σας αποστέλλουμε απαντήσεις για το

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΩΝΗ Οδηγίες κατάθεσης τεκμηρίων στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς. ELiDOC Systems & Services

ΔΙΩΝΗ Οδηγίες κατάθεσης τεκμηρίων στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς. ELiDOC Systems & Services ΔΙΩΝΗ Οδηγίες κατάθεσης τεκμηρίων στο Ιδρυματικό Αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς ELiDOC Systems & Services Περιεχόμενα 1. Είσοδος στο σύστημα... 2 2. Εισαγωγή τεκμηρίου στο σύστημα... 5 3. Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΙ.ΑΠ. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ & ΠΛΗΡΩΜΩΝ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΙ.ΑΠ. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ & ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΙ.ΑΠ. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ & ΠΛΗΡΩΜΩΝ Η Διαχείριση Εργασιών ΔΙ.Α.Π. αποτελεί μία επέκταση της υφιστάμενης Εφαρμογής Διαχείρισης Έργων & Πληρωμών. Η Εφαρμογή Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

«Εμπειρία ανάπτυξης συστημάτων βιβλιοθηκών Συνεργασίες με βιβλιοθήκες ββ Εξέλιξη ξη ΑΒΕΚΤ»

«Εμπειρία ανάπτυξης συστημάτων βιβλιοθηκών Συνεργασίες με βιβλιοθήκες ββ Εξέλιξη ξη ΑΒΕΚΤ» «Εμπειρία ανάπτυξης συστημάτων βιβλιοθηκών Συνεργασίες με βιβλιοθήκες ββ Εξέλιξη ξη ΑΒΕΚΤ» o Πρόγραμμα Αυτοματισμού Βιβλιοθηκών ΕΚΤ (ΑΒΕΚΤ) Ανάπτυξη του Λογισμικού Πορεία εξέλιξης Στόχοι Συστήματος Χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Αναφορά εργασιών για το τρίμηνο Σεπτέμβριος Νοέμβριος 2012

Αναφορά εργασιών για το τρίμηνο Σεπτέμβριος Νοέμβριος 2012 Στο πλαίσιο της πράξης «Αναβάθμιση και Εμπλουτισμός των Ψηφιακών Υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης του Παντείου Πανεπιστημίου». Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ 1 Περιεχόμενα ΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ... 3 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ... 3 Α. Πολιτική περιεχομένου... 4 Β. Πολιτική Πρόσβασης...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΥΞ46914Γ-77Κ. Πάτρα 3-6-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Αριθμ. Πρωτ. 25128

ΑΔΑ: ΒΙΥΞ46914Γ-77Κ. Πάτρα 3-6-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Αριθμ. Πρωτ. 25128 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τμήμα Ερευνητικών Προγραμμάτων Μονάδα Διενέργειας Διαγωνισμών &Διαχείρισης Συμβάσεων Μεγ.

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ψηφιακές πολιτιστικές υπηρεσίες για το νέο Δήμο Ελευσίνας Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Ελευσίνας Προϋπολογισμός: 206.504,06 (χωρίς ΦΠΑ) Διάρκεια 24 μήνες Διαδικασία Ανάθεσης:

Διαβάστε περισσότερα

Dynamic Business Systems. Παρουσίαση Εφαρμογής

Dynamic Business Systems. Παρουσίαση Εφαρμογής Παρουσίαση Εφαρμογής Διαχείριση Αποθήκης Ειδών, Μητρώου και Τιμοκαταλόγων Προμηθευτών, Αξιολόγηση Προμηθειών μέσω Προσφορών Ειδών Dynamic Business Systems (Dynamic Supplies) Περιεχόμενα A. Η Εφαρμογή Dynamic

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Προβολή και ανάδειξη των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών μέσα από την χάραξη μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής Αναθέτουσα Αρχή: Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

«Περιεχόµενα. 03 Εισαγωγή Ένα ολοκληρωµένο πληροφοριακό σύστηµα. 04 Περιγραφή Εργαλείο εφαρµογής διαδικασιών

«Περιεχόµενα. 03 Εισαγωγή Ένα ολοκληρωµένο πληροφοριακό σύστηµα. 04 Περιγραφή Εργαλείο εφαρµογής διαδικασιών «Περιεχόµενα 03 Εισαγωγή Ένα ολοκληρωµένο πληροφοριακό σύστηµα 04 Περιγραφή Εργαλείο εφαρµογής διαδικασιών 05 Χαρακτηριστικά Τι περιλαµβάνει το epolis 06 Πλεονεκτήµατα Λύσεις και οφέλη του προγράµµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΑΡΟ46941Δ-Ε. Συνολικός Προϋπολογισμός Έργου : 8.962.200 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ 137/26-01-2011

ΑΔΑ: 4ΑΡΟ46941Δ-Ε. Συνολικός Προϋπολογισμός Έργου : 8.962.200 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ 137/26-01-2011 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ 137/26-01-2011 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του ΕΑΙΤΥ Το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ), (ΝΠΙΔ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εποπτευόμενο από

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός μελέτης: 57/2014 ΜΕΛΕΤΗ

Αριθμός μελέτης: 57/2014 ΜΕΛΕΤΗ Συκιές 22/10/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αρ. Πρωτ.: «Προμήθεια δύο έγχρωμων ψηφιακών CPV: 30216110-0 Σαρωτές για χρήση στον τομέα της πληροφορικής Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Παρεχόμενων Υπηρεσιών Πληροφορικής της DBS AE

Παρουσίαση Παρεχόμενων Υπηρεσιών Πληροφορικής της DBS AE Παρουσίαση Παρεχόμενων Υπηρεσιών Πληροφορικής της DBS AE Βασικές Παρεχόμενες Υπηρεσίες Α. Διαδικασία Μετάπτωσης Δεδομένων Β. Μεθοδολογία Ψηφιοποίησης Εγγράφων Γ. Οργάνωση και Τεκμηρίωση Υλικού Δ. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικός Κατάλογος της Βιβλιοθήκης (OPAC)

Ηλεκτρονικός Κατάλογος της Βιβλιοθήκης (OPAC) Ο ηλεκτρονικός κατάλογος (OPAC) είναι το online σύστημα αναζήτησης στο αυτοματοποιημένο σύστημα της Βιβλιοθήκης (GEAC-ADVANCE), για την τοπική συλλογή της. Το περιβάλλον αλληλεπίδρασης (interface) είναι

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος Επαυξημένης Πραγματικότητας Πολιτισμού και Τουρισμού για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος» Υποέργο 1: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Πλατφόρμας

Διαβάστε περισσότερα