Παγκόσμιος κώδικας επιχειρηματικής δεοντολογίας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παγκόσμιος κώδικας επιχειρηματικής δεοντολογίας"

Transcript

1 Παγκόσμιος κώδικας επιχειρηματικής δεοντολογίας

2 2/16 Ζουμε Τις Αξιες, Εκπληρωνουμε Τον Σκοπο Μας... 3 Γιατι Χρειαζομαστε Αυτον Τον Κωδικα;... 4 Χρηση Του Παροντος Κωδικα... 4 Η Δεσμευση Μας Στις Αξιες Μας... 5 Η Δεσμευση Μας Προς Τους Συναδελφους Μας... 6 Η Δεσμευση Μας Στους Πελατες Μας... 8 Η Δεσμευση Μας Στην Αγορα... 9 Η Δεσμευση Μας Στους Μετοχους Μας Η Δεσμευση Μας Προς Την Κοινοτητα Μας Αναφορα Παραβασεων Του Παροντος Κωδικα... 16

3 3/16 Ζουμε Τις Αξιες, Εκπληρωνουμε Τον Σκοπο Οι υπάλληλοι, οι ανεξάρτητοι επαγγελματίες πωλήσεων και άλλοι συνεργάτες της Exactech δεσμεύονται να εφαρμόζουν στην καθημερινή τους ζωή τις βασικές μας αξίες ακεραιότητας, συμπάθειας, ομαδικής εργασίας, αριστείας και καινοτομίας για την εκπλήρωση του Σκοπού της Εταιρείας μας, που είναι η βελτίωση της ζωής των ασθενών μέσω της διατήρηση της δραστηριότητας και ανεξαρτησίας τους. Η δέσμευσή μας για το Πρόγραμμα Συμμόρφωσης και Δεοντολογίας και τις πολιτικές και διαδικασίες υποστήριξής του συνάδει με αυτές τις αξίες. Αυτός ο Κώδικας περιγράφει το πρόγραμμα εταιρικής συμμόρφωσης της Εταιρείας, την υποστήριξη των πολιτικών, διαδικασιών και πρακτικών του. Βασίζεται στους νόμους των χωρών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, καθώς και τους ισχύοντες κλαδικούς κώδικες δεοντολογίας. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε ότι παρόλο που οι ανεξάρτητοι πράκτορες πωλήσεων, οι διανομείς και άλλα τρίτα μέρη («Συνεργάτες»), που βοηθούν στην ανάπτυξη, διανομή και πώληση των προϊόντων μας, δεν είναι υπάλληλοι της εταιρείας, αναμένεται να συμμορφώνονται με τον παρόντα Κώδικα στον βαθμό που παρέχουν υπηρεσίες για λογαριασμό της Εταιρείας. Εάν ο ρόλος σας απαιτεί από εσάς να αλληλεπιδράτε με ένα Συνεργάτη της Εταιρείας, έχετε την ευθύνη να γνωρίζετε τα πρότυπα που ισχύουν για αυτές τις αλληλεπιδράσεις. Αν και είναι αδύνατο να διευθετηθεί κάθε ζήτημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά την εκτέλεση της εργασίας σας, η πρόθεσή μας για αυτόν τον Κώδικα είναι να εφοδιάσει τους υπαλλήλους, το ανεξάρτητο δυναμικό πωλήσεων και τους συνεργάτες μας με εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την αντιμετώπιση ζητημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσουν στους ρόλους τους με και για λογαριασμό της Εταιρείας. Πιστεύουμε ότι η συμμόρφωση δεν είναι κάτι που κάνουμε, αλλά πρέπει να είναι μέρος του ποιοι είμαστε. Ένα επιτυχημένο πρόγραμμα συμμόρφωσης απαιτεί διαφάνεια, ενεργό συμμετοχή και προσβασιμότητα. Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν μία συγκεκριμένη ενότητα του παρόντος Κώδικα ισχύει για σας και την εργασιακή σας απόδοση, αποτελεί δική σας ευθύνη να ζητήσετε διευκρινίσεις. Η Ομάδα Νομικών Υποθέσεων είναι πάντα διαθέσιμη να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και σε κάθε ενότητα του παρόντος Κώδικα υπάρχουν οδηγίες για την παραπομπή των ερωτήσεών σας ή την αναφορά ζητημάτων που σας απασχολούν στις αρμόδιες ομάδες της Exactech.

4 4/16 ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ; Ως υπάλληλος της Exactech, είστε η εικόνα της Εταιρείας προς τους συναδέλφους, τους συνεργάτες, τους πελάτες και την αγορά. Κατά την εκτέλεση των επιμέρους εργασιών μας, καθένας μας συμβάλλει στη φήμη της Εταιρείας. Εργαζόμαστε σε έναν εξαιρετικά ελεγχόμενο κλάδο, όπου οι νόμοι που ισχύουν για την επιχείρησή μας είναι εκτενείς και πολύπλοκοι. Ακόμη και ένα μεμονωμένο παράπτωμα, είτε εκ προθέσεως είτε όχι, θα μπορούσε να εκθέσει την Εταιρεία, τους υπαλλήλους, τους ανεξάρτητους επαγγελματίες πωλήσεων και τους συνεργάτες μας στους νόμους αστικής ή ποινικής ευθύνης σε διάφορες δικαιοδοσίες. Επιπλέον, θα μπορούσαμε να αποκλειστούμε από τα κρατικά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης και αποζημιώσεων, κάτι που θα ήταν καταστροφικό τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και τη φήμη μας. Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε και να συμμορφωθούμε με τον παρόντα Κώδικα. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο προστατεύουμε την Εταιρεία, τους πελάτες και τους συνεργάτες της, αλλά το πιο σημαντικό, την ακεραιότητα του Σκοπού μας. ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΩΔΙΚΑ Έχουμε αναπτύξει τον παρόντα Κώδικα ως πυξίδα που καθοδηγεί τις αλληλεπιδράσεις και δραστηριότητές μας σε όλο τον κόσμο. Όλοι οι διευθυντές, τα στελέχη, οι υπάλληλοι, τα ανεξάρτητα μέλη του δυναμικού πωλήσεων και οι συνεργάτες της Exactech πρέπει να συμμορφώνονται με τις αρχές του παρόντος Κώδικα. Οι επικεφαλής των ομάδων είναι επίσης υπεύθυνοι για την καθοδήγηση, τη διαχείριση και την παρακολούθηση της συμμόρφωσης των ομάδων τους, για την εφαρμογή των βασικών αξιών μας στην πράξη και την επίδειξη των υψηλότερων προτύπων επαγγελματισμού, δεοντολογίας και συμμόρφωσης. Οποιοσδήποτε έχει ερωτήσεις σχετικά με τον παρόντα Κώδικα ή οποιαδήποτε άλλα ζητήματα συμμόρφωσης, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον Διευθυντή Ομάδας, την Ομάδα Νομικών Υποθέσεων ή ένα μέλος της Ομάδας Συμμόρφωσης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε πληροφορίες σχετικά με την αναφορά οποιωνδήποτε προβλημάτων που μπορεί να έχετε με τη χρήση της Γραμμής Συμμόρφωσης της Εταιρείας.

5 5/16 Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ Ως εταιρική οικογένεια της Exactech, η παρακίνησή μας είναι ο σκοπός μας για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών που υπηρετούμε. Προσπαθούμε επίσης να παρέχουμε ένα εργασιακό περιβάλλον που προσελκύει και διατηρεί ταλαντούχους υπαλλήλους, προσφέρει εξαιρετικά επιχειρησιακά αποτελέσματα και επιβραβεύει την εμπιστοσύνη και τις επενδύσεις των μετόχων μας. Η τελική επιτυχία μας εξαρτάται από το πόσο καλά ζούμε τις βασικές μας αξίες της ακεραιότητας, συμπάθειας, ομαδικής εργασίας, αριστείας και καινοτομίας. Αυτές οι αξίες αποτελούν τα θεμέλια της εταιρικής κουλτούρας μας, με την ακεραιότητα να αποτελεί τη λυδία λίθο αυτών των θεμελίων. Τι σημαίνει να «ζούμε» την αξία της ακεραιότητας; Σημαίνει να κάνουμε και να υπερασπιζόμαστε το σωστό κάθε φορά. Οι σχέσεις και οι αλληλεπιδράσεις με τους συναδέλφους, τους συνεργάτες και τους πελάτες μας θα πρέπει να αντανακλούν την κοινή μας προσήλωση στη δεοντολογική συμπεριφορά και τη νομική συμμόρφωση. Έχουμε όλοι την υποχρέωση να κατανοήσουμε τους νόμους, τους κανονισμούς, τις πολιτικές και τις διαδικασίες της Εταιρείας που περιγράφονται στον παρόντα Κώδικα. Πρέπει επίσης να είμαστε πρόθυμοι να υπερασπιζόμαστε τον Κώδικα από αμφισβητήσεις και να αναφέρουμε ζητήματα που μας ανησυχούν όταν υπάρχει κίνδυνος παράβασής του. Τέλος, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει σωστός τρόπος για να κάνουμε ένα λάθος πράγμα. Το πώς αντιλαμβανόμαστε τον σκοπό μας, είναι εξίσου σημαντικό με τον ίδιο τον σκοπό. Μετράμε την επιτυχία μας μέσα από τα παρακάτω αποτελέσματα: Είμαστε πρωτοπόροι νέων προϊόντων, διεργασιών και λύσεων που επιφέρουν σημαντικές βελτιώσεις στις ζωές των ασθενών, Είμαστε μία εταιρεία στην οποία θέλουν να εργαστούν οι άνθρωποι, με την οποία θέλουν να συνεργάζονται και στην οποία θέλουν να επενδύουν, Οι άνθρωποι γνωρίζουν και αισθάνονται ότι η Εταιρεία νοιάζεται γι' αυτούς, Είμαστε μία κουλτούρα υπεύθυνων ανθρώπων και ομάδων, που εργάζονται μαζί, με τρόπους που επιτυγχάνουν τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης και Αναγνωριζόμαστε ως παγκόσμιος ηγέτης στην κοινή αποκατάσταση της ποιότητας των προϊόντων, της εξυπηρέτησης και του μεριδίου μας στην αγορά.

6 6/16 Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ Οι υπάλληλοί μας είναι ο μόνος πόρος που δεν μπορούμε να αναπαράγουμε. Είμαστε αφοσιωμένοι στη διατήρηση ενός περιβάλλοντος υγιώς συνειδητοποιημένου και ασφαλούς για τους υπαλλήλους μας, που επιτυγχάνεται μέσα από τις αξίες μας για τελειότητα και ομαδική εργασία. Εμείς θα: Συμμορφωνόμαστε με όλους τους ισχύοντες νόμους για την υγεία, την ασφάλεια και την εργασία, Υλοποιούμε προγράμματα κατάρτισης και προγράμματα που συντηρούν ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον εργασίας, Αντιμετωπίζουμε τους συναδέλφους, τους συνεργάτες και τους πελάτες μας με αμεροληψία και σεβασμό, Έχουμε μηδενική ανοχή για παράνομη παρενόχληση, διακρίσεις ή αντίποινα. Περιβάλλον ισότιμων ευκαιριών Η παροχή ισότιμων ευκαιριών απασχόλησης υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι θεμελιώδης αρχή στην Exactech. Όλες οι αποφάσεις σχετικά με μία πρόσληψη, προαγωγή, αξιολόγηση, αποζημίωση ή σχετικά με επιδόματα και καταγγελίες συμβάσεων, όπως και όλους τους άλλους όρους και προϋποθέσεις απασχόλησης, γίνεται ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, οικογενειακή κατάσταση, θρησκεία, φύλο, ηλικία, εθνική καταγωγή, αναπηρία, γενετικές πληροφορίες ή οποιοδήποτε άλλο προστατευόμενο χαρακτηριστικό, όπως ορίζεται από το νόμο. Περιβάλλον κατά των διακρίσεων ή της παρενόχλησης Κάθε υπάλληλος πρέπει να έχει την προσδοκία ενός εργασιακού περιβάλλοντος απαλλαγμένου από σωματικές ή φραστικές παρενοχλήσεις. Η Εταιρεία διαθέτει πολιτική μηδενικής ανοχής για τις παρενοχλήσεις ή διακρίσεις στον χώρο εργασίας με βάση τη φυλή, το χρώμα, την οικογενειακή κατάσταση, το φύλο, τη θρησκεία, την εθνική καταγωγή, την ηλικία, την αναπηρία ή οποιοδήποτε άλλο προστατευόμενο χαρακτηριστικό ενός ατόμου, όπως ορίζεται από τον νόμο. Αυτή η πολιτική ισχύει για οποιαδήποτε συμπεριφορά που παρεμβαίνει αδικαιολόγητα στην απόδοση ενός ατόμου στην εργασία του και η οποία γίνεται προϋπόθεση εργασιακής απασχόλησης, χρησιμοποιείται ως βάση για τη λήψη αποφάσεων για την εργασιακή απασχόληση ή δημιουργεί ένα επιθετικό, εχθρικό, μη ασφαλές ή απειλητικό περιβάλλον εργασίας. Η Εταιρεία μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τις ενέργειες των προϊσταμένων των ομάδων, των διευθυντών, των εποπτών, των υπαλλήλων ή ανεξάρτητων εργολάβων που παρέχουν υπηρεσίες για λογαριασμό μας, εάν η Εταιρεία γνωρίζει ή ακόμα και θα έπρεπε να γνωρίζει, οποιεσδήποτε διακρίσεις ή παρενοχλήσεις και δεν προβεί στις κατάλληλες ενέργειες. Οι υπάλληλοι πρέπει να αναφέρουν οποιεσδήποτε καταγγελίες για παρενόχληση ή διακρίσεις στον προϊστάμενο της ομάδας, τον Αντιπρόεδρο Ανθρώπινου Δυναμικού ή τον Αντιπρόεδρο Νομικών Υποθέσεων, ανεξάρτητα από το εάν η συμπεριφορά απευθύνεται στον ίδιο τον υπάλληλο ή έχει υπόψη του/της μία τέτοια συμπεριφορά εναντίον ενός άλλου υπαλλήλου.

7 7/16 Εσείς είστε υπεύθυνοι για να εξοικειωθείτε και να εξασκηθείτε με τις διαδικασίες ασφαλείας, τα πρότυπα υγιεινής στον χώρο εργασίας και τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις που ισχύουν ειδικά για τη δική σας εργασία. Η Εταιρεία δεν θα σας ζητήσει ποτέ να εκτελέσετε μία εργασία που ενέχει κίνδυνο για την ασφάλεια, την προστασία ή την υγεία σας. Εάν πιστεύετε ότι μία εργασία μπορεί να είναι επικίνδυνη, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε αμέσως τους επικεφαλής/προϊσταμένους της ομάδας σας ή ένα μέλος του τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού. Εκτιμούμε, ενθαρρύνουμε και αναμένουμε τη συμμετοχή και τη συμβολή σας σε θέματα υγείας και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς οποιουδήποτε ζητήματος που πιστεύετε ότι θέτει την ασφάλεια των συναδέλφων σας σε κίνδυνο. Χώρος εργασίας χωρίς ναρκωτικές ουσίες Η Exactech διατηρεί ένα χώρο εργασίας χωρίς ναρκωτικές ουσίες. Η Εταιρεία απαγορεύει αυστηρά τα εξής: Απασχόληση κατά βούληση Με την επιφύλαξη των ισχυόντων νόμων και εκτός εάν έχει συμφωνηθεί διαφορετικά και γραπτά, οι υπάλληλοι προσλαμβάνονται από την εταιρεία σε κατά βούληση βάση. Αν και ελπίζουμε ότι οι υπάλληλοί μας θα συνεχίσουν να θέλουν να εργάζονται για μας, η συνέχιση της απασχόλησης σας δεν είναι εγγυημένη και είτε εσείς είτε η Εταιρεία μπορεί να τερματίσει τη σχέση εργασίας σας σε οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς αιτία ή προειδοποίηση. Ασφάλεια και Προστασία Οι προϊστάμενοι των ομάδων αναμένεται να καθιστούν την ασφάλεια των υπαλλήλων αναπόσπαστο μέρος των ευθυνών τους. Ωστόσο, η διατήρηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας εξαρτάται από τη συνεχή συνεργασία όλων των υπαλλήλων. Την παράνομη κατοχή, χρήση ή διακίνηση παράνομων ναρκωτικών στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας ή σε μία εκδήλωση στην οποία συμμετάσχει η Εταιρεία Τη μεταφορά αλκοόλ σε εγκαταστάσεις της Εταιρείας ή σε μία εκδήλωση που διοργανώνει η Εταιρεία και Την κατάχρηση φαρμάκων χωρίς συνταγή ή συνταγογραφημένων στον χώρο εργασίας. Η Εταιρεία μπορεί να διεξάγει ελέγχους προϋπηρεσίας και διατηρεί το δικαίωμα να διεξάγει ελέγχους, σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο, για οποιουσδήποτε υπαλλήλους που χειρίζονται οχήματα της εταιρείας ή σε περιπτώσεις όπου υπάρχει εύλογη υπόνοια κατάχρησης αλκοόλ ή ναρκωτικών/φαρμάκων.

8 8/16 Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ Η Exactech πιστεύει ότι η πελατοκεντρική μας εστίαση μάς ξεχωρίζει στην αγορά ως εταιρεία που ακούει πραγματικά τις ανάγκες των πελατών της. Αλληλεπιδρούμε με παρόχους υγειονομικής περίθαλψης με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων και ως πελάτες, επιχειρηματικοί συνεργάτες και σύμβουλοι. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις υπόκεινται σε διάφορους νόμους, κανονισμούς και κώδικες και η Exactech έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει ότι αυτές οι αλληλεπιδράσεις είναι διαφανείς, δεοντολογικές και συμμορφώσιμες. Οι πολιτικές και διαδικασίες συμμόρφωσης υγειονομικής περίθαλψης της Εταιρείας αναλύονται στο Πρόγραμμα Συμμόρφωσης και Δεοντολογίας («CEP»). Ο Επικεφαλής Υπεύθυνος Συμμόρφωσης και ο Αντιπρόεδρος του τμήματος Νομικών Υποθέσεων είναι υπεύθυνοι για την εποπτεία και τη διαχείριση αυτού του προγράμματος. Ερωτήσεις ή προβλήματα που σχετίζονται με το CEP θα πρέπει να απευθύνονται στην Ομάδα Συμμόρφωσης. Αυτός ο κώδικας χρησιμοποιεί τους όρους «Πελάτες», «Επαγγελματίες Υγείας» και «Κρατικοί Αξιωματούχοι». Οι όροι «Πελάτες» και «Επαγγελματίες Υγείας» χρησιμοποιούνται για να αναφέρονται συλλογικά σε κάθε άτομο, οργανισμό ή άλλο νομικό πρόσωπο που συνταγογραφεί, συνιστά ή αγοράζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Παραδείγματα Πελατών περιλαμβάνουν όχι μόνο χειρουργούς και νοσοκομεία, αλλά και αντιπροσώπους αγορών, διευθυντές υλικού και οργανισμούς ομαδικών αγορών. Πολλές από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε έχουν εθνικά ή δημόσια συστήματα υγείας. Σε αυτές τις χώρες, οι όροι «Πελάτες» και «Επαγγελματίες Υγείας» θεωρούνται επίσης «Κρατικοί Αξιωματούχοι». Οι πιθανές μας αλληλεπιδράσεις με τους Πελάτες έχουν μεγάλο εύρος και θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μία εκπαιδευτική συνεδρία για ένα προϊόν μεταξύ ενός συνεργάτη πωλήσεων και ενός μέλους προσωπικού ενός χειρουργείου, τη διαπραγμάτευση μίας σύμβασης παροχής συμβουλών με έναν γιατρό ή την ανάπτυξη συμφωνίας για τις τιμές με έναν υπεύθυνο προμηθειών του νοσοκομείου. Όλες οι αλληλεπιδράσεις με τους Πελάτες μας, ανεξάρτητα από το πεδίο εφαρμογής τους, πρέπει να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους, τους ισχύοντες κώδικες δεοντολογίας του κλάδου, τον παρόντα Κώδικα και τις επιμέρους πολιτικές και διαδικασίες. Απαγόρευση της διαφθοράς και της δωροδοκίας Η Exactech απαγορεύει αυστηρά τις δωροδοκίες, πληρωμές ή άλλες παροχές που προσφέρονται σε οποιοδήποτε άτομο με την πρόθεση να τον/την επηρεάσουν για να χρησιμοποιήσει, συστήσει ή αγοράσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας ή για να αποκτήσει ένα αθέμιτο πλεονέκτημα στην αγορά. Αυτή η απαγόρευση ισχύει και για τους υπαλλήλους μας, το ανεξάρτητο δυναμικό πωλήσεων, τους διανομείς, τους συνεργάτες και οποιαδήποτε άλλα άτομα ή νομικά πρόσωπα που εκπροσωπούν την Εταιρεία. Πολλές, αν όχι όλες οι χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, διαθέτουν νόμους κατά της διαφθοράς και της δωροδοκίας. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι αυτοί οι νόμοι εφαρμόζονται συχνά σε όλες τις δικαιοδοσίες, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και αν δεν ζείτε και εργάζεστε σε μία συγκεκριμένη χώρα, οι νόμοι της χώρας μπορεί να εξακολουθούν να ισχύουν για σας. Για παράδειγμα, ο νόμος περί Ξένων Πρακτικών Διαφθοράς των Ηνωμένων Πολιτειών ισχύει για τις εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών που δραστηριοποιούνται διεθνώς. Επειδή η Exactech έχει την έδρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμη και αν ζείτε και εργάζεστε σε μία άλλη χώρα, μπορεί να κληθείτε να λογοδοτήσετε για τις παραβάσεις αυτού του νόμου. Ομοίως, ο νόμος κατά της δωροδοκίας του Ηνωμένου Βασιλείου (ο «Νόμος περί Δωροδοκίας του Ηνωμένου Βασιλείου») ισχύει για οποιαδήποτε εταιρεία έχει σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Επειδή η Exactech διαθέτει γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμη και αν ζείτε και εργάζεστε στη Γαλλία, ο Νόμος περί Δωροδοκίας του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να ισχύει σχετικά με τη συμπεριφορά σας. Επαγγελματικές φιλοφρονήσεις/χορηγίες Η Εταιρεία έχει καθιερώσει οδηγίες επαγγελματικών κατευθυντηρίων γραμμών για κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιούμαστε και είστε υπεύθυνοι για την τήρηση των κατευθυντήριων γραμμών πριν εμπλακείτε σε αλληλεπιδράσεις με επαγγελματίες υγείας, κρατικούς αξιωματούχους ή οποιαδήποτε άτομα ή νομικά πρόσωπα που επηρεάζουν την αγορά των προϊόντων και υπηρεσιών μας.

9 9/16 Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η Exactech θέλει να αναγνωρίζεται όχι μόνο ως κορυφαίος πάροχος στον κόσμο των εφαρμογών/λύσεων για την αποκατάσταση των οστών και αρθρώσεων, αλλά και ως ηγέτης στην επιχειρηματική δεοντολογία και συμμόρφωση. Αυτή η ενότητα του Κώδικα περιγράφει τους νόμους, τους κανόνες και τους κανονισμούς που διέπουν τις αλληλεπιδράσεις μας στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των αλληλεπιδράσεων με επαγγελματίες υγείας, ασθενείς, πελάτες, κρατικές υπηρεσίες, προμηθευτές, πωλητές και επιχειρηματικούς εταίρους. Μην ξεχνάτε ότι ο τρόπος επίτευξης του οράματός μας είναι όσο σημαντική είναι και η επίτευξη του ίδιου του οράματος. Ακεραιότητα στη διεξαγωγή των επιχειρήσεών μας σημαίνει ότι κάνουμε το σωστό, ακόμη και όταν δεν είναι η πιο κερδοφόρα επιλογή. Εμείς θα: Συμμορφωνόμαστε με όλους τους ισχύοντες κανονιστικούς, υγειονομικούς, εμπορικούς και περί ανταγωνισμού νόμους κατά τη διεξαγωγή των επιχειρήσεών μας, Παρακολουθούμε την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας, Προωθούμε τον τίμιο και δεοντολογικό ανταγωνισμό, Παρέχουμε ακριβή και πληροφοριακά υλικά εκπαίδευσης για τα προϊόντα και τους ασθενείς και Εξασφαλίσουμε ότι οι αλληλεπιδράσεις μας με επαγγελματίες υγείας, κρατικούς αξιωματούχους, προμηθευτές και πωλητές είναι συμμορφώσιμες και δεοντολογικές. Νόμοι κατά των Μονοπωλίων και προστασίας του Ανταγωνισμού Ο ισχυρός και αμερόληπτος ανταγωνισμός στην αγορά μας οδηγεί στο να διακρίνουμε τους εαυτούς μας μέσα από τις αξίες της αριστείας και της καινοτομίας. Οι νόμοι κατά των μονοπωλίων και προστασίας του ανταγωνισμού διασφαλίζουν ότι όλοι οι ανταγωνιστές έχουν αμερόληπτη ευκαιρία να ανταγωνιστούν. Αυτοί οι νόμοι απαγορεύουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανταγωνιστών που παρέχουν ένα αθέμιτο πλεονέκτημα στους ανταγωνιστές ή περιορίζουν αδικαιολόγητα τον ανταγωνισμό για τους άλλους ανταγωνιστές. Για να εξασφαλιστεί ότι προωθούμε τον αμερόληπτο και νόμιμο ανταγωνισμό, η Exactech απαγορεύει τα εξής: Συζητήσεις με τους προμηθευτές ή τους πωλητές που έχουν ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση ή τον αποκλεισμό των ανταγωνιστών στην αγορά, Επικοινωνίες ή συζητήσεις με ανταγωνιστές σχετικά με το κόστος, τις τιμές ή τους όρους πώλησης, Γραπτές ή προφορικές συμφωνίες με ανταγωνιστές για την κατανομή αγορών ή/και πελατών και Συμφωνίες με τους ανταγωνιστές που είτε θα αποκλείσουν είτε θα εξαιρέσουν ανταγωνιστές από την αγορά ή θα επηρεάσουν αθέμιτα την ικανότητά τους να ανταγωνιστούν στην αγορά. Αυτά τα είδη νόμων απαντώνται σε διάφορες μορφές σε όλο τον κόσμο και εάν οι εργασιακές σας ευθύνες σχετίζονται με πωλήσεις και μάρκετινγκ των προϊόντων της Exactech, είναι σημαντικό να γνωρίζετε και να κατανοείτε τους νόμους που ισχύουν για τις δικές σας ευθύνες. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με αυτούς τους νόμους, παρακαλούμε να συμβουλευτείτε ένα μέλος της Ομάδας Νομικών Υποθέσεων. Ομοίως, αν βρεθείτε σε κατάσταση όπου αισθάνεστε ότι μία αλληλεπίδραση ή μία συζήτηση με έναν ανταγωνιστή παραβιάζει οποιαδήποτε από τις παραπάνω απαγορεύσεις, θα πρέπει να το αναφέρετε αμέσως στο τμήμα Συμμόρφωσης της Εταιρείας ή στις Ομάδες Νομικών Υποθέσεων. Παγκόσμια Εμπορική Συμμόρφωση Όλες οι χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε έχουν εφαρμόσει εμπορικούς νόμους που διέπουν την εισαγωγή, εξαγωγή και μεταφορά των προϊόντων μας. Η πολιτική αστάθεια σε μία συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω εμπορικές απαγορεύσεις ή περιορισμούς. Η παράβαση αυτών των νόμων ή περιορισμών από την Εταιρεία θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές αστικές ή/και ποινικές κυρώσεις. Εάν οι εργασιακές σας ευθύνες περιλαμβάνουν τη διεθνή πώληση και διανομή των προϊόντων μας, είστε υπεύθυνοι για την κατανόηση των ισχυόντων πολιτικών της Εταιρείας στον χώρο εργασίας σας.

10 10/16 Αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων Οι επιχειρηματικές κρίσεις ή αποφάσεις δεν θα πρέπει να επηρεάζονται από προσωπικά συμφέροντα. Οι συγκρούσεις συμφερόντων προκύπτουν όταν προσωπικά, κοινωνικά, οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα παρεμβαίνουν με τα συμφέροντα της Εταιρείας. Ακόμη και η υπόνοια σύγκρουσης συμφερόντων μεταξύ οποιουδήποτε από τα συμφέροντά σας και αυτών της Εταιρείας μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη φήμη σας ή τη φήμη της Εταιρείας. Αν και είναι αδύνατο να περιγραφεί κάθε είδος σύγκρουσης συμφερόντων, εδώ αναφέρουμε μερικά παραδείγματα και την πολιτική της Εταιρείας για την αντιμετώπιση κάθε ενός: Προσωπικές επενδύσεις Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν μία συγκεκριμένη περιοχή έχει εγκριθεί, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ομάδα Νομικών Υποθέσεων για διευκρινίσεις, πριν προβείτε σε οποιεσδήποτε αλληλεπιδράσεις στην εν λόγω χώρα. Εάν αντιληφθείτε οποιεσδήποτε εμπορικές ή εξαγωγικές παραβάσεις στη χώρα της απασχόλησής σας, είστε υποχρεωμένοι να αναφέρετε τα εμπλεκόμενα άτομα άμεσα στην Ομάδα Νομικών Υποθέσεων. Έρευνα Μάρκετινγκ Η εποχή του διαδικτύου έχει καταστήσει πολύ εύκολη την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με σχεδόν οποιοδήποτε θέμα. Είναι σημαντικό για μας να γνωρίζουμε για τις εξελίξεις στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων των ανταγωνιστών μας, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να συγκεντρώνουμε τις εν λόγω πληροφορίες δεοντολογικά και νόμιμα. Μπορεί επίσης να απασχολούμε άτομα που έχουν εργαστεί για τους ανταγωνιστές μας. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε ή να γνωστοποιήσετε εμπιστευτικές ή αποκλειστικές πληροφορίες ενός τρίτου ή να παραβιάσετε τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας ή μη ανταγωνισμού που συνάψατε με έναν προηγούμενο εργοδότη. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε ή να ζητήσετε από κάποιον τρίτο να συγκεντρώσει πληροφορίες με αθέμιτο ή παράνομο τρόπο. Η Exactech παίρνει αυτές τις απαγορεύσεις πολύ σοβαρά και σεβόμαστε την εμπιστευτική και αποκλειστική ιδιοκτησία των ανταγωνιστών μας, ακριβώς όπως κι εμείς αναμένουμε από αυτούς να σέβονται τη δική μας. Οποιαδήποτε παραβίαση αυτής της πολιτικής θα αποτελέσει λόγο πειθαρχικών κυρώσεων που περιλαμβάνουν έως και τον τερματισμό της απασχόλησης. Η Εταιρία αναγνωρίζει τη σημασία του προσωπικού οικονομικού σχεδιασμού και των επενδύσεων. Ωστόσο, ως υπάλληλος εισηγμένης εταιρείας, είστε υπεύθυνοι για την αποφυγή συναλλαγών που δημιουργούν έστω και την υπόνοια σύγκρουσης μεταξύ των προσωπικών οικονομικών σας συμφερόντων και των συμφερόντων της Εταιρείας. Θα πρέπει να εξετάσετε τα παρακάτω ερωτήματα κατά την αξιολόγηση των οικονομικών αποφάσεών σας έναντι των συμφερόντων της Εταιρείας: 1. Όταν σχεδιάζω να κάνω μία επένδυση, έχω εξετάσει κατά πόσο οι επενδύσεις θα ωφελήσουν σημαντικά έναν προμηθευτή, ανταγωνιστή ή πελάτη της Εταιρείας; 2. Έχω πληροφορηθεί σχετικά με μία πιθανή επενδυτική ευκαιρία μέσα από την απασχόλησή μου με την Εταιρεία; Έχει η Εταιρεία κάποιο συμφέρον σε μία σχεδιαζόμενη επένδυση; 3. Εκμεταλλεύομαι την αθέμιτη χρήση των εμπιστευτικών ή ιδιόκτητων πληροφοριών που έχω λάβει μέσα από τη θέση μου με την Εταιρεία; 4. Λαμβάνω αποζημίωση οποιουδήποτε είδους από έναν ανταγωνιστικό προμηθευτή ή πελάτη της Εταιρείας; Εάν η απάντησή σας σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ερωτήσεις είναι ναι, τότε θα πρέπει να ανησυχείτε για πιθανές ή πραγματικές συγκρούσεις συμφερόντων.

11 11/16 Εξωτερική απασχόληση Η διατήρηση εξωτερικής απασχόλησης ή η διαχείριση μίας εξωτερικής επιχείρησης θα μπορούσε να δημιουργήσει σύγκρουση συμφερόντων, λόγω του ότι αποσπά την προσοχή σας από τις ευθύνες σας προς την Exactech. Δεν απαγορεύουμε τέτοιου είδους σχέσεις, αλλά απαιτούμε να λάβετε προέγκριση από τον Προϊστάμενο της Ομάδας σας ή από την Ομάδα Νομικών Υποθέσεων πριν εμπλακείτε σε τέτοιες σχέσεις. Ο χρόνος και τα περιουσιακά στοιχεία της Εταιρείας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ για προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες ή εκτός του χώρου εργασίας. Προσφορά και λήψη δώρων, προνομίων ή πλεονεκτημάτων Η Εταιρεία απαγορεύει σε σας και τα άμεσα μέλη της οικογένειάς σας να προσφέρετε ή λαμβάνετε δώρα, προνόμια ή πλεονεκτήματα με αξία υψηλότερη της συμβολικής, από τους προμηθευτές, τους πελάτες ή άλλους τρίτους. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, η Εταιρεία έχει θεσπίσει κατευθυντήριες γραμμές Επιχειρηματικών Φιλοφρονήσεων για καθεμία από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, που μπορεί να είναι ακόμη πιο περιοριστικές από την παρούσα πολιτική. Αποτελεί δική σας ευθύνη να κατανοήσετε τους νόμους και τις κατευθυντήριες γραμμές που ισχύουν για την τοποθεσία σας πριν από την προσφορά οποιονδήποτε επαγγελματικών φιλοφρονήσεων. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με το τι είναι και δεν είναι ανάρμοστο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα Συμμόρφωσης ή τις Ομάδες Νομικών Υποθέσεων για διευκρινίσεις, πριν συμμετάσχετε σε οποιεσδήποτε αλληλεπιδράσεις με έναν τρίτο εκ μέρους της Εταιρείας. Δεοντολογική εμπορία των προϊόντων μας Τα μέσα μας για το μάρκετινγκ και τις προωθήσεις πρέπει να είναι διεξοδικά, κατατοπιστικά και να συμμορφώνονται με τις σχετικές κανονιστικές εγκρίσεις και κατευθυντήριες γραμμές. Παραπλανητικές ή ψευδείς διαφημίσεις απαγορεύονται από τους νόμους και θα μπορούσαν να υποβάλουν την Εταιρεία σε σημαντικές ποινικές και αστικές κυρώσεις. Εάν η εργασία σας σχετίζεται με την προώθηση των προϊόντων μας, θα πρέπει να γνωρίζετε τους νόμους και κανονισμούς που διέπουν τις εργασιακές σας υποχρεώσεις. Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν ένας νόμος ισχύει για σας ή εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με τους συγκεκριμένους νόμους και κανονισμούς στην τοποθεσία όπου ζείτε και εργάζεστε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την Ομάδα Νομικών ή την Ομάδα Κανονιστικών Υποθέσεων. Παρακολούθηση της ασφάλειας και αποτελεσματικότητα των προϊόντων μας Έχουμε τη νομική και ηθική υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για την προοριζόμενη χρήση τους, συνεπώς είναι πολύ σημαντικό να διαθέτουμε ένα αυστηρό πρόγραμμα παρακολούθησης κλινικών αποτελεσμάτων μετά τη διάθεση στην αγορά. Η Exactech απαιτείται να παρακολουθεί, να διερευνά και να υποβάλλει αυτά τα παράπονα στις αρμόδιες κανονιστικές αρχές και παράλειψή μας να το κάνουμε αυτό, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκλεισμό μας από την αγορά. Όλοι οι υπάλληλοι, πελάτες και συνεργάτες της Exactech μοιράζονται την υποχρέωση να αναφέρουν άμεσα τις καταγγελίες και τα ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων μας. Ζητήματα σχετικά με τα προϊόντα μπορούν να αναφέρονται μέσω , τηλεφώνου, γραπτών μηνυμάτων ή προφορικά. Εάν θέλετε να υποβάλετε μία καταγγελία για ένα προϊόν, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Ομάδα Κανονιστικών Υποθέσεων της Exactech όσο το δυνατόν συντομότερα. Αλληλεπίδραση με Τρίτους Προσδοκούμε ότι τα τρίτα μέρη με τα οποία αλληλεπιδρούμε, είτε είναι σύμβουλοι, είτε προμηθευτές, διανομείς, πελάτες ή άλλοι, θα συμμορφώνονται με τους νόμους, με τους κανόνες δεοντολογικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και θα σέβονται τα δικά μας πρότυπα για τα συστήματα διαχείρισης εργασίας, υγείας, ασφάλειας και πληροφοριών. Εάν οι εργασιακές σας ευθύνες περιλαμβάνουν τη συμμετοχή, παρακολούθηση, πληρωμή ή με άλλο τρόπο αλληλεπίδραση με τρίτους, θα πρέπει να κατανοείτε τις πολιτικές της Εταιρείας σχετικά με αυτές τις συναλλαγές.

12 12/16 Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ Έχουμε δεσμευτεί ως εταιρεία να προστατεύουμε τα συμφέροντα των μετόχων μας ενεργώντας δεοντολογικά και νόμιμα, να διατηρούμε διαφάνεια στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και την οικονομική μας απόδοση και να λειτουργούμε ως συνετοί διαχειριστές των πόρων μας. Για την εκπλήρωση αυτής της δέσμευσης, θα: 1. Υλοποιήσουμε ένα εύρωστο σύστημα ελέγχων, για να διασφαλίσουμε οι οικονομικές επιδόσεις μας αναφέρονται με ακρίβεια και εγκαίρως, 2. Υλοποιήσουμε προγράμματα που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη παράδοση των προϊόντων μας, 3. Χρησιμοποιούμε κατάλληλα τους πόρους της Εταιρείας και θα εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ακεραιότητα των συστημάτων, συσκευών και δικτύων μας, 4. Βεβαιωθούμε ότι έχουμε επαρκείς ελέγχους για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα των αρχείων μας και τις διαρκείς ανάγκες σε δεδομένα, 5. Προστατεύουμε τις προσωπικές και εμπιστευτικές πληροφορίες, 6. Υλοποιήσουμε ελέγχους και διαδικασίες για να διασφαλίσουμε την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των ιδιοκτησιακών πληροφοριών της Εταιρείας. Επιχειρησιακή συνέχεια Η ευθύνη μας, ως εταιρεία, περιλαμβάνει την εφαρμογή κατάλληλων μέτρων επιχειρηματικής συνέχειας για τη διασφάλιση της αδιάλειπτης παράδοσης των προϊόντων και των υπηρεσιών μας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή φυσικών καταστροφών. Διατήρηση της ακρίβειας των Επιχειρηματικών και Οικονομικών Αρχείων Προσπαθούμε να είμαστε μία εταιρεία στην οποία οι άνθρωποι θέλουν να επενδύσουν και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των μετόχων μας διατηρώντας οικονομικά και επιχειρησιακά αρχεία, κάνοντας ειλικρινείς δημόσιες γνωστοποιήσεις και κάθε υπάλληλος είναι υπεύθυνος για να διασφαλιστεί ότι τα οικονομικά ή/και επιχειρησιακά αρχεία που παράγει ή ελέγχει είναι ακριβή και διατηρούνται σε συμμόρφωση με τις ισχύουσες πολιτικές για τον έλεγχο και τη διατήρηση των αρχείων.

13 13/16 Εάν παράγετε, εργάζεστε με, προωθείτε ή διατηρείτε οποιαδήποτε έγγραφα που σχετίζονται με την παραγωγή, τη διανομή ή πώληση των προϊόντων μας, θα πρέπει να υποθέτετε ότι αυτά είναι επιχειρησιακά αρχεία και πρέπει να κατανοείτε και να ασκείτε τις ισχύουσες πολιτικές ελέγχου εγγράφων για τα εν λόγω αρχεία. Δεν πρέπει να προβαίνετε ποτέ σε οποιαδήποτε γνωστοποίηση επιχειρησιακών ή οικονομικών αρχείων σε τρίτους, στο κοινό ή σε μία κρατική υπηρεσία/οργανισμό, εάν δεν έχετε κοινοποιήσει το γεγονός και εξασφαλίσει εκ των προτέρων την άδεια της Ομάδας Νομικών Υποθέσεων της Εταιρείας. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε υποχρεωμένοι από τη νομοθεσία περί συναλλαγών με κινητές αξίες βάσει εμπιστευτικών πληροφοριών και η μη εγκεκριμένη γνωστοποίηση επιχειρησιακών ή οικονομικών αρχείων της Εταιρείας θα μπορούσε να αποτελεί παράβαση αυτών των νόμων και να υποβάλει εσάς και την Εταιρεία σε αστική και ποινική ευθύνη. Επιθεωρήσεις και Έρευνες Κρατικών και Κανονιστικών Υπηρεσιών Επειδή η βιομηχανία μας υπόκειται σε υψηλού βαθμού κανονιστικούς ελέγχους, είναι πιθανό ότι θα αντιμετωπίσουμε μία κρατική έρευνα ή επιτόπια επιθεώρηση από έναν δημόσιο οργανισμό σε κάποιο σημείο. Προσδοκούμε από τους υπαλλήλους μας την πλήρη τους συνεργασία σε τέτοιου είδους έρευνες ή ελέγχους/επιθεωρήσεις. Εάν λάβετε ένα αίτημα από έναν κρατικό επιθεωρητή, πρέπει να ενημερώσετε αμέσως τον προϊστάμενο της ομάδας σας και την τον Προϊστάμενο Συμμόρφωσης της Exactech ή τον Αντιπρόεδρο Νομικών Υποθέσεων. Δεν θα πρέπει να παρέχετε πληροφορίες σε έναν κρατικό ερευνητή/επιθεωρητή χωρίς την έγκριση του Αντιπροέδρου Νομικών Υποθέσεων. Οι υπάλληλοι δεν πρέπει ποτέ να καταστρέφουν ή να τροποποιούν τα έγγραφα της εταιρείας, να προβαίνουν σε ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις σε έναν κρατικό ερευνητή/επιθεωρητή, να επηρεάζουν ή να εκφοβίζουν ένα συνάδελφο, να είναι μη συνεργάσιμοι, να παρεμβαίνουν ή παραπλανούν κατά τη διάρκεια μίας κρατικής έρευνας/επιθεώρησης. Εσωτερικές έρευνες Η εταιρεία θέλει κάθε υπάλληλος να αισθάνεται τη διαβεβαίωση ότι μπορεί να αναφέρει ζητήματα που τον/την απασχολούν ή να αναφέρει παραπτώματα σχετικά με τον Κώδικα χωρίς αντίποινα. Διατίθεται δυνατότητα ανώνυμων αναφορών μέσω της γραμμής βοήθειας της Εταιρείας για αυτόν τον λόγο. Η Εταιρεία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της εμπιστευτικότητας των εν λόγω αναφορών και την προστασία της ταυτότητας του καταγγέλλοντος. Ωστόσο, ανάλογα με τις περιστάσεις της αναφοράς και κάθε σχετικής έρευνας, μπορεί να μην είναι πάντα εφικτό να διατηρηθεί η εμπιστευτικότητα ή μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα της εταιρείας να διερευνήσει και να επιλύσει τις αναφορές. Υπάλληλοι που εμπλέκονται σε έρευνα συμμόρφωσης, είτε ως μάρτυρες είτε ως καταγγέλλοντες, θα πρέπει επίσης να συνεργάζονται για τη διατήρηση της εμπιστευτικότητας. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να συζητούν την έρευνα μόνο με το προσωπικό Συμμόρφωσης που διεξάγει την έρευνα. Εμπιστευτικές πληροφορίες Η Exactech ασκεί διαχείριση «ανοιχτού βιβλίου», επειδή πιστεύουμε ότι η διαφάνεια της λειτουργίας και της απόδοσής μας δημιουργεί εμπιστοσύνη και ενθαρρύνει την εμπλοκή των υπαλλήλων στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας μας. Επειδή όλοι οι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, μπορούμε όλοι να θεωρούμαστε «εσωτερικοί γνώστες». Οι νόμοι περί κινητών αξιών και οι πολιτικές της Exactech απαγορεύουν τη γνωστοποίηση οποιωνδήποτε πληροφοριών στις οποίες έχετε πρόσβαση ως υπάλληλος, αλλά δεν είναι διαθέσιμες στο κοινό. Είναι παράνομο για σας ή την άμεση οικογένειά σας να διενεργείτε συναλλαγές με κινητές αξίες της εταιρείας (μετοχές ή δικαιώματα προαίρεσης), όταν έχετε πρόσβαση σε ουσιώδεις, μη δημόσιες πληροφορίες («εμπιστευτικές πληροφορίες») για την εταιρεία και δεν θα πρέπει να παρέχετε ποτέ εμπιστευτικές πληροφορίες σε οποιοδήποτε άλλο άτομο ή νομικό πρόσωπο για σκοπούς διαπραγμάτευσης για τον εαυτό τους ή για λογαριασμό σας. Αυτή η απαγόρευση συναλλαγών βάσει εμπιστευτικών πληροφοριών ισχύει και για τις κινητές αξίες άλλων εταιρειών, εάν έχετε αποκτήσει τέτοιες εμπιστευτικές πληροφορίες μέσω της απασχόλησής σας με την Exactech. Η παράβαση αυτών των νόμων περί συναλλαγών με κινητές αξίες βάσει εμπιστευτικών πληροφοριών, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές αστικές ή/και ποινικές κυρώσεις για σας και την Exactech.

14 14/16 Εμπιστευτικές και ιδιοκτησιακές πληροφορίες. Είναι σημαντικό, για την εκπλήρωση της δέσμευσής μας προς τους μετόχους, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, που αναγνωρίζουν τη σημασία της προστασίας των εμπιστευτικών πληροφοριών και των περιουσιακών μας στοιχείων. Αυτά περιλαμβάνουν τα προϊόντα, τις ιδέες, τις έννοιες, τα σχέδια πωλήσεων, τιμοκαταλόγους, δεδομένα μάρκετινγκ και κλινικά δεδομένα, αρχεία προσωπικού, πληροφορίες ασθενών, διαδικασίες παραγωγής και στρατηγικά σχέδια. Έχουμε την υποχρέωση να διατηρούμε τον εμπιστευτικό χαρακτήρα των πληροφοριών και να εφαρμόζουμε επαρκείς ελέγχους για την πρόληψη μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, χρήσης και γνωστοποίησης αυτών των πληροφοριών. Η παράλειψη αυτών των ελέγχων, θα μπορούσε να μας εκθέσει σε σημαντική νομική ευθύνη. Θα πρέπει να γνωρίζουμε και να κατανοούμε τα παρακάτω πρότυπα σχετικά με τις εμπιστευτικές και ιδιοκτησιακές πληροφορίες της Εταιρείας: Πρέπει να συμμορφώνεστε με τις πολιτικές αποθήκευσης και διατήρησης εμπιστευτικών και ιδιοκτησιακών πληροφοριών της Εταιρείας, Να είστε προσεκτικοί κατά τη μετάδοση ηλεκτρονικών πληροφοριών εκτός των ασφαλών δικτύων της Εταιρείας, Πρέπει να έχουν συναφθεί Συμβάσεις Εμπιστευτικότητας ή/και μη Γνωστοποίησης Πληροφοριών, προτού προβείτε σε οποιαδήποτε γνωστοποίηση εμπιστευτικών ή ιδιοκτησιακών πληροφοριών της Εταιρείας. Όλα τα αιτήματα για συμβάσεις Εμπιστευτικότητας/Μη Γνωστοποίησης θα πρέπει να απευθύνονται στην Ομάδα Νομικών Υποθέσεων Μην απαντάτε σε αιτήματα για πληροφορίες από οποιονδήποτε τρίτο, έως ότου να έχετε ενημερώσει την Ομάδα Νομικών Υποθέσεων και να έχετε λάβει έγγραφη εξουσιοδότηση για κάτι τέτοιο και Προστασία των Πληροφοριών Προσωπικού Χαρακτήρα Έχουμε ηθική και νομική υποχρέωση να προστατεύουμε τις πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα των συναδέλφων, πελατών, συνεργατών και των ασθενών μας. Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να διαβιβάζονται και να αποθηκεύονται σε συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες νόμους περί απορρήτου. Οι πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα των ασθενών θα πρέπει να συλλέγονται μόνο για θεμιτούς επιχειρησιακούς σκοπούς, όπως η παρακολούθηση των προϊόντων μας μετά τη διάθεση στην αγορά και θα πρέπει να μοιράζονται μόνο με τα άτομα που έχουν νομότυπη ανάγκη για τέτοιου είδους πληροφορίες. Οι πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα δεν θα πρέπει να διατηρούνται πέρα από την εκπλήρωση του επιχειρησιακού σκοπού τους. Παρακαλούμε να έχετε υπόψη ότι οι νόμοι περί ιδιωτικού απορρήτου διαφέρουν από χώρα σε χώρα, με πολλές χώρες να έχουν αυστηρότερους κανόνες από ό,τι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με αυτούς τους νόμους, παρακαλούμε να τις απευθύνετε στην Ομάδα Νομικών Υποθέσεων. Αναφέρετε αμέσως οποιοδήποτε αίτημα για πληροφορίες από άγνωστες πηγές ή νομικά πρόσωπα στην Ομάδα Νομικών Υποθέσεων.

15 15/16 Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η Exactech έχει δεσμευτεί να βελτιώσει τις κοινότητες στις οποίες ζούμε και εργαζόμαστε, με το να είμαστε υπεύθυνοι εταιρικοί διαχειριστές του τοπικού περιβάλλοντος και των κοινοτήτων μας. Η Εταιρεία ενθαρρύνει και τη συμμετοχή των υπαλλήλων σε φιλανθρωπικές και κοινοτικές οργανώσεις. Φιλανθρωπικές συνεισφορές και συμμετοχή Είναι σημαντικό για την Εταιρεία να αποτελούμε θετική παρουσία στις κοινότητες στις οποίες βρισκόμαστε. Η Εταιρεία προτρέπει τους υπαλλήλους να συμμετέχουν σε κοινοτικές δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών, είτε μέσω οικονομικής στήριξης είτε προσωπικής συμμετοχής. Η Εταιρεία έχει επίσης δεσμευτεί να παρέχει υποστήριξη σε ασθενείς που έχουν ανάγκη, παρέχοντας σε άπορους ασθενείς πρόσβαση στα προϊόντα μας. Ωστόσο, αν και ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή και συμμετέχουμε σε φιλανθρωπικές δωρεές, οι φιλανθρωπικές δωρεές δεν πρέπει να εξαρτώνται από ή να σχετίζονται με τη σύσταση, χρήση ή αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών της Exactech. Οι υπάλληλο που θέλουν να κάνουν προσωπικές φιλανθρωπικές εισφορές, θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν να το κάνουν εάν οι συνεισφορές τους φαίνεται ότι επηρεάζουν την αγορά των προϊόντων ή υπηρεσιών της Εταιρείας. Όλες οι δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για λογαριασμό της Εταιρείας πρέπει να συμμορφώνονται με τις πολιτικές μας για φιλανθρωπικές δωρεές και εάν απαιτείται από αυτές τις πολιτικές, θα πρέπει να εγκρίνονται εκ των προτέρων από την Επιτροπή Συμμόρφωσης. Περιβαλλοντική ευθύνη Η Exactech έχει επίσης δεσμευτεί για την ασφάλεια και την ευημερία των κοινοτήτων μας και επιδιώκει να είναι ένας αποτελεσματικός διαχειριστής του εργασιακού περιβάλλοντός μας, όπως και του παρακείμενου περιβάλλοντός μας. Η Εταιρεία θα συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς για την κατασκευή και διανομή των προϊόντων μας. Επιδιώκουμε να ακολουθήσουμε μία φιλοσοφία μείωσης/ανακύκλωσης στις επιχειρηματικές μας λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της μακροχρόνιας αποθήκευσης των έντυπων αρχείων μας.

16 16/16 ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΩΔΙΚΑ Εάν υποπέσει στην αντίληψή σας οποιαδήποτε συμπεριφορά που πιστεύετε ότι έρχεται σε σύγκρουση με τον παρόντα Κώδικα ή εάν ανησυχείτε ότι μία δραστηριότητα ενδέχεται να παραβιάζει κάποιο νόμο ή κανονισμό, έχετε την υποχρέωση να αναφέρετε αυτά τα ζητήματα αμέσως. Η Εταιρεία έχει υλοποιήσει διάφορες μεθόδους αναφοράς, για να διασφαλίσει ότι όλοι οι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση σε και εμπιστεύονται την ακεραιότητα της διαδικασίας υποβολής αναφορών. Δεν θα τιμωρηθείτε ποτέ εάν εκφράσετε κάποια αναφορά ή κάποιο ζήτημα καλή τη πίστει. Οποιοσδήποτε, είτε είναι προϊστάμενος ομάδας, είτε επιστάτης είτε συνάδελφος, προβεί σε αντεκδίκηση κατά ενός καταγγέλλοντος, θα υποβληθεί σε πειθαρχικές κυρώσεις που συμπεριλαμβάνουν έως και την απόλυση. Οι παραβάσεις αυτού του Κώδικα μπορούν να αναφέρονται στην Ομάδα Νομικών Υποθέσεων ή τις Ομάδες Συμμόρφωσης, Ανθρώπινου Δυναμικού, Ηγεσίας ή Ασφαλείας, όπως αρμόζει για κάθε περίπτωση. Ποιον πρέπει να καλέσετε για να αναφέρετε παραβάσεις του Κώδικαthe Χώρα Γλώσσα Αριθμός χωρίς χρέωση Τοπικό DID Γερμανία Γερμανικά \ Αγγλικά Ηνωμένο Βασίλειο Αγγλικά Ιαπωνία Ιαπωνικά \ Αγγλικά Γαλλία Γαλλικά \ Αγγλικά Ισπανία Ισπανικά \ Αγγλικά Κίνα Παραδοσιακά Κινέζικα \ Καντονέζικα \ Αγγλικά Ελβετία Γερμανικά \ Γαλλικά \ Αγγλικά ΗΠΑ & Καναδάς Αγγλικά \ Ισπανικά \ Γαλλικά Ταϊβάν Παραδοσιακά Κινέζικα \ Ταϊβανέζικα \ Αγγλικά

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα δικαιώματά σας και τις υποχρεώσεις σας. Το αυθεντικό Αγγλικό

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Η SCA δεσμεύεται για τη δημιουργία αξιών για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους καταναλωτές, τους μετόχους καθώς και για τους

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους

Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους Τηλ. 44 (0) 207 401 76461 5 Adam Street Φαξ 44 (0) 207 960 2350 London WC2N 6LA Αγγλία Μήνυμα από τον Διευθύνοντα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ 1 Η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. (εφεξής η «Εταιρία»), από την ίδρυσή της, πιστεύει ακράδαντα ότι η επιτυχία της είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς κάθε μέλους της. Η Εταιρία

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 Εισαγωγή... 3 Άρθρο 2 Πυλώνες υπεύθυνου εφοδιασμού... 3 2.1 Ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία... 3 2.2 Υγεία και ασφάλεια...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Ανθρώπινα Δικαιώματα... 3 3. Υγεία και Ασφάλεια... 3 4. Ικανότητες, δεξιότητες και υποχρεώσεις εργαζομένων... 4 5. Αρχές Επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η CBRE Group, Inc., συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων, επιχειρηματικών μονάδων, συνεργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών αυτής (από κοινού «CBRE») είναι πλήρως δεσμευμένη στην πραγματοποίηση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 1. Η G4S είναι απολύτως αφοσιωμένη στην πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για την

Διαβάστε περισσότερα

Η βάση της επιτυχίας μας

Η βάση της επιτυχίας μας Κώδικας Συμπεριφοράς Οι Αξίες και τα Πρότυπά μας Η βάση της επιτυχίας μας Έκδοση IV Η εταιρεία μας Από την αρχή, η πορεία της MSD τροφοδοτούνταν από την πεποίθηση ότι υπηρετεί έναν καλό σκοπό. Ο George

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε. Σελίδα 1 από 8 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η Εταιρεία ΣΙΔΜΑ Α.Ε., λόγω της μακρόχρονης πορείας της και της πολυετούς εμπειρίας της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΑΘΗΝΑ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Εισαγωγικό Σημείωμα Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο, που ως σκοπό έχει τη «διάδοση των αρχών και της σωστής

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές. Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ

Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές. Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές Εισαγωγή ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ AΝHKOYN ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. H ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ,

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας της Διοίκησης. & των Οικονομικών Υπηρεσιών. της Τράπεζας & του Ομίλου

Κώδικας Δεοντολογίας της Διοίκησης. & των Οικονομικών Υπηρεσιών. της Τράπεζας & του Ομίλου Δεοντολογίας της Διοίκησης & των Οικονομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας & του Ομίλου Δεοντολογίας της Διοίκησης & των I. ΣΚΟΠΟΣ Ο παρών Δεοντολογίας της Διοίκησης και των Οικονομικών Υπηρεσιών (εφεξής ) καθορίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 0 ΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Περιεχόμενα Σελ. 1 Δήλωση Διοίκησης Σελ. 2 Βασικές Αρχές Λειτουργίας 1. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2. Δίκαιες Συνθήκες Εργασίας 3. Σύγκρουση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Νοέµβριος 2012 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Προκειµένου να διασφαλιστεί η πλήρης συµµόρφωση µε τις απαιτήσεις του ρυθµιστικού και κανονιστικού πλαισίου καθώς και µε τα διεθνή αναγνωρισµένα

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις/Απαντήσεις

Ερωτήσεις/Απαντήσεις Ερωτήσεις/Απαντήσεις 1) Ποιος είναι ο στόχος της ιστοσελίδας L ORÉAL Ethics Open Talk; Υπό τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στην ερώτηση 2 παρακάτω, η ιστοσελίδα L ORÉAL Ethics Open Talk σάς δίνει τη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ)

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) 1 ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ 3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) 2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 1. ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 1.1 Η DPG DIGITAL MEDIA δεσμεύεται να ασκεί τις δραστηριότητές της σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Υπηρετούμε και βιώνουμε τις Αξίες: Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Προς τον σκοπό αυτό, αυτοδεσμευόμαστε σε όλα

Διαβάστε περισσότερα

Αξίες και ηθική της Securitas. Securitas AB Εταιρική διοίκηση Αναθεωρήθηκε την 3 η Νοεμβριου 2014

Αξίες και ηθική της Securitas. Securitas AB Εταιρική διοίκηση Αναθεωρήθηκε την 3 η Νοεμβριου 2014 Αξίες και ηθική της Securitas Securitas AB Εταιρική διοίκηση Αναθεωρήθηκε την 3 η Νοεμβριου 2014 Σε ισχύ από την 3 η Νοεμβριου 2014 Πίνακας περιεχομένων Page 2 of 11 1 ΓΕΝΙΚΈΣ ΑΡΧΈΣ 3 2 ΟΙ ΑΞΊΕΣ ΜΑΣ 4

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN. ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN WWW.LEASEPLAN.gr οκτωβριοσ 2012 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Πώς δουλεύουμε...03 Οι αξίες μας στην πράξη...04 Γενικές αρχές του Κώδικα...05 Οι πελάτες,

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Τρίτους Ενδιάμεσους

Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Τρίτους Ενδιάμεσους Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Η υποχρέωσή σας να συμμορφωθείτε με όλους τους νόμους και τις πολιτικές της Johnson & Johnson. Οι εταιρίες Johnson & Johnson και οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού

Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού Ο Κώδικας Δεοντολογίας της UTC αναγνωρίζει ότι η συγκέντρωση και χρήση των πληροφοριών που σχετίζονται με τους ανταγωνιστές είναι μία αποδεκτή και συνηθισμένη επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας. Δεοντολογίας

Κώδικας. Δεοντολογίας Κώδικας Δεοντολογίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΕΕΑΑ) ΑΕ 2016 1 Μήνυμα Διοίκησης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πεδίο Εφαρμογής Βασικές Αρχές και Αντικείμενο του Κώδικα Προσωπική ακεραιότητα Εργασιακά και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤΔ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤΔ I. ΣΚΟΠΟΣ Ο παρών Δεοντολογίας της Διοίκησης και των Οικονομικών Υπηρεσιών (εφεξής ) καθορίζει τις βασικές δεοντολογικές υποχρεώσεις και τα πρότυπα συμπεριφοράς των καλυπτόμενων (από τον Κώδικα) προσώπων,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015 I. Εισαγωγή Στην ΗΡ συνεργαζόμαστε στενά με τους Συνεργάτες μας για την ολοκλήρωση των εργασιών μας με πάθος για τα προϊόντα και τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018 ΒΑΚΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. - Ε: Ζησίου 14-16, Αθήνα ΤΚ: 111 45 Τ.: 210 8327008/F.:2114114963, e-mail: info@vakon.gr/s:www.vakon.gr ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ιανουάριος 2018 Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ Ο ΚΏΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΏΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ Imperial Brands Ο Κώδικας των Προμηθευτών μας (10.04.2018) Ο ΚΏΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΏΝ ΜΑΣ ΟΙ ΑΞΊΕΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας

Κώδικας Δεοντολογίας Κώδικας Δεοντολογίας To όραμά μας Μια εταιρεία στην οποία θέλουν να εργάζονται οι καλύτεροι. Η κορυφαία εταιρεία διανομής χημικών προϊόντων στον κόσμο, μια εταιρεία που προσφέρει ασυναγώνιστες δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ PAUL WRIGHT............. 2 ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ........... 3 ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ; 3 ΠΟΙΟΣ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Εισαγωγή Ο Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας (στο εξής ο «Κώδικας») σχεδιάσ τηκε με στόχο να αποτυπωθούν σε ένα ενιαίο κείμενο οι γενικές αρχές και οι κανόνες που

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ

Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Πρόλογος Με τον Κώδικα Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς, αποτυπώνουμε σε ένα ενιαίο κείμενο το σύνολο των δεσμεύσεων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εταιρικής Συμμόρφωσης με τον Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας της Εταιρείας και το Δίκαιο του Ανταγωνισμού

Πρόγραμμα Εταιρικής Συμμόρφωσης με τον Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας της Εταιρείας και το Δίκαιο του Ανταγωνισμού Πρόγραμμα Εταιρικής Συμμόρφωσης με τον Κώδικα Επιχειρηματικής Δεοντολογίας της Εταιρείας και το Δίκαιο του Ημερίδα ΣΕΒ, 30 Μαΐου 2019 Κώδικας Επιχειρηματικής Δεοντολογίας Ευ Επιχειρείν ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 4 2. Σκοπός της Πολιτικής Καταγγελιών... 4 3. Αναφορές παρατυπιών... 5 4. Δέσμευση Διοίκησης... 5 5. Δήλωση πολιτικής... 6 6. Ρόλοι και ευθύνες...

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Η δέσμευσή μας για το σεβασμό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος ΟΤΕ: Ο Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON AVON PRODUCTS, INC. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON Στην Avon, πρεσβεύουμε πέντε θεμελιώδεις αξίες: Εμπιστοσύνη, Σεβασμός, Πίστη, Ταπεινοφροσύνη και Ακεραιότητα. Καθεμία συνιστά αναπόσπαστο

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας Κώδικας Δεοντολογίας Επιστημών Πληροφορικής Εξωτερικοί Συνεργάτες Περιεχόμενα Αρχές Δεοντολογίας... 3 Γενικές αρχές δεοντολογίας... 3 Δεοντολογικές αρχές και Κανόνες Ηθικής στις ΤΠΕ... 3 Καθήκοντα... 5

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας.

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ι. Δέσμευση της Διοίκησης. 1. Αρχές. 2. Βασικοί άξονες. ΙΙ. Αρχές επαγγελματικής συμπεριφοράς. 1. Σύγκρουση συμφερόντων. 2. Προστασία περιουσιακών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

ELDORADO GOLD CORPORATION ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ELDORADO GOLD CORPORATION ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ELDORADO GOLD CORPORATION ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η εταιρεία Eldorado Gold Corporation (η «Εταιρεία») και οι θυγατρικές και συνδεδεμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ 1 Εισαγωγή Οι σχέσεις που αναπτύσσουν οι εταιρείες του Ομίλου Quest με τους Προμηθευτές τους βασίζονται στην εμπιστοσύνη και την εντιμότητα. Αντίστοιχα, αναμένουν από τους

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Δήλωση Η δέσμευσή μας για το σεβασμό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας εοντολογίας της ιοίκησης. & των Οικονοµικών Υπηρεσιών. της Εθνικής Asset Management Α.Ε..Α.Κ.

Κώδικας εοντολογίας της ιοίκησης. & των Οικονοµικών Υπηρεσιών. της Εθνικής Asset Management Α.Ε..Α.Κ. εοντολογίας της ιοίκησης & των Οικονοµικών Υπηρεσιών της Εθνικής Asset εοντολογίας της I. ΣΚΟΠΟΣ Ο παρών εοντολογίας της ιοίκησης και των Οικονοµικών Υπηρεσιών (εφεξής ) καθορίζει τις βασικές δεοντολογικές

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικας Δεοντολογιας Της ICL

Κωδικας Δεοντολογιας Της ICL Κωδικας Δεοντολογιας Της ICL Pursuing Excellence With Integrity Rev. 04/2017 Από τη Διοίκηση της ICL Αγαπητοί Υπάλληλοι, Διευθυντές Και Μέλη Του Δ.Σ. Της ICL, Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ...ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN 3 ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ 3 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής Στο πλαίσιο της επαγγελματικής δράσης τους, τα μέλη του Σ.Ε.Π.Υ. δεσμεύονται,

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας. Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών

Κώδικας Δεοντολογίας. Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών Κώδικας Δεοντολογίας Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών Μήνυμα του Προέδρου Ο Όμιλος SERVIER είναι ένας διεθνής φαρμακευτικός όμιλος, ο οποίος διοικείται από ένα Ίδρυμα. Η δομή αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή Ισχύς του Κώδικα σελ.3 σελ.3 Α) Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών σελ.3 Α.1 Εισαγωγή σελ.3 Α.2 Αρχές και Πρότυπα Συμμόρφωσης σελ.4 Α.3.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Μεταμόρφωση, 18 Μαΐου 2018 ΘΕΜΑ: ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών. I. Εισαγωγή

Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών. I. Εισαγωγή Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών I. Εισαγωγή Στην Hewlett Packard Enterprise (ΗΡE) συνεργαζόμαστε στενά με τους Συνεργάτες μας για την ολοκλήρωση των εργασιών μας με πάθος για τα προϊόντα και τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η CBRE Group, Inc., συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων, επιχειρηματικών μονάδων, συνεργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών αυτής (από κοινού «CBRE») είναι πλήρως δεσμευμένη στην πραγματοποίηση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΏΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΉΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ. Ζήστε το Πιστεύω μας, Γνωρίστε τον Κώδικά μας

ΚΏΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΉΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ. Ζήστε το Πιστεύω μας, Γνωρίστε τον Κώδικά μας ΚΏΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΉΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ Ζήστε το Πιστεύω μας, Γνωρίστε τον Κώδικά μας 1 Το Πιστεύω μας Πιστεύουμε ότι η πρώτη μας ευθύνη είναι προς τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τους ασθενείς, τις μητέρες,

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικας Δεοντολογιας Της Icl

Κωδικας Δεοντολογιας Της Icl Κωδικας Δεοντολογιας Της Icl Pursuing Excellence With Integrity Rev. 03/2014 Απο Τον Προεδρο Και Διευθυνοντα Συμβουλο Αγαπητοί Υπάλληλοι, Διευθυντές Και Μέλη Του Δ.Σ. Της ICL, Βρίσκομαι στην ευχάριστη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΗΣ SGS BE DATA SAFE

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΗΣ SGS BE DATA SAFE ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΗΣ SGS BE DATA SAFE ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 3 Μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου 4 Πεδίο εφαρμογής 5 Πολιτική Απορρήτου Δεδομένων της SGS 2 ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ OFFICER

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ...

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ... «ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ» Μάιος 2008 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A Η Δέσμευση της Διοίκησης......3 Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4 Εταιρικές Αξίες Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επιχειρηματικής Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας

Κώδικας Επιχειρηματικής Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας Κώδικας Επιχειρηματικής Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ Ανακουφίζουμε τον πόνο και βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων ανά τον κόσμο. ΑΡΧΕΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ Σεβόμαστε τη συνεισφορά και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. Ι. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ... 3 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.1 Σκοπός... 3 1.2 Ρυθμιστικό Πλαίσιο... 3 1.3 Πεδίο Εφαρμογής και Υποχρέωση Υποβολής Αναφορών... 3 2. ΓΕΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΙ ΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΙ ΜΑ Α.Ε. Σελίδα 1 αϖό 8 ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η Εταιρεία ΣΙ ΜΑ Α.Ε., λόγω της µακρόχρονης ϖορείας της και της ϖολυετούς εµϖειρίας της στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ 1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Δεσμεύσεις αφορά στις κάτωθι εταιρείες του Ομίλου G4S στην Ελλάδα και

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επιχειρησιακής Δεοντολογίας FRIGOGLASS

Κώδικας Επιχειρησιακής Δεοντολογίας FRIGOGLASS Κώδικας Επιχειρησιακής Δεοντολογίας FRIGOGLASS 2014 Περιεχόμενα Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου Οι Αξίες μας Βασικές λειτουργικές αρχές 1. Συμμόρφωση με το νόμο 2. Χώρος εργασίας 3. Αγορά 4. Κοινωνία 5.

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές

Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές Ως επιχειρηματικός οργανισμός που λειτουργεί με γνώμονα τις ηθικές αρχές, η Coca- Cola HBC A.G. και οι θυγατρικές της (συλλογικά στο εξής, η «Coca-Cola Hellenic» ή

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα δικαιώματά σας και τις υποχρεώσεις σας. Το αυθεντικό Αγγλικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ Επισκόπηση Η United Technologies Corporation, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της, των επιχειρησιακών της μονάδων και των θυγατρικών της, (συλλογικά, UTC ) δεσμεύεται από τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Charalambides-Christis.μας καθοδηγεί στις καθημερινές μας επιχειρηματικές αλληλεπιδράσεις, αντικατοπτρίζοντας το πρότυπό μας για τη σωστή συμπεριφορά μας

Διαβάστε περισσότερα

VICTUS NETWORKS CODE OF CONDUCT

VICTUS NETWORKS CODE OF CONDUCT 1. Εισαγωγή VICTUS NETWORKS CODE OF CONDUCT Ο Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας (ΚΕΔ) σχεδιάστηκε με στόχο να αποτυπωθούν οι γενικές αρχές και οι κανόνες που πρέπει να διέπουν όλους τους εργαζόμενους

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η CSL Limited και οι θυγατρικές της εταιρείες («εμείς», «εμάς», «μας», «CSL») δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το απόρρητο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΣ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΣ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑΣ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Η DPG DIGITAL MEDIA Α.Ε. λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει πλήρως την ιδιωτικότητά σας και την ασφάλεια των δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Χρήσης. Προοίμιο

Όροι Χρήσης. Προοίμιο Όροι Χρήσης Προοίμιο Η Mondelez Europe Services GmbH και η Mondelez Ελλάς ΑΕ, συνδεδεμένες εταιρείες του ομίλου εταιρειών Mondelēz International Inc. είναι κάτοχοι και χειριστές της παρούσας ιστοσελίδας.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑΣ 1 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑΣ Ο παρών κώδικας δεοντολογίας αναφέρεται και αφορά τόσο τον υπεύθυνο της επεξεργασίας (κατά

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων ικαιωµάτων & Κοινωνικών Αρχών Οµίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων ικαιωµάτων & Κοινωνικών Αρχών Οµίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων ικαιωµάτων & Κοινωνικών Αρχών Οµίλου ΟΤΕ Η δέσµευσή µας για το σεβασµό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωµάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όµιλος ΟΤΕ: Ο Όµιλος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

Administrative Policy Greek translation from English original

Administrative Policy Greek translation from English original Κώδικας Συμπεριφοράς Όλες οι μονάδες Η ΚΟΝΕ έχει ως αποστολή να βελτιώνει το ρυθμό ροής της αστικής ζωής. Το όραμά μας είναι να παραδίδουμε την καλύτερη εμπειρία People Flow, προσφέροντας ευκολία, αποτελεσματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ

Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ Περιεχόμενα: 1. Εισαγωγή 2. Οι αξίες μας 3. Οι σχέσεις με τους εργαζόμενους μας 4. Οι σχέσεις με τους πελάτες μας 5. Οι σχέσεις με τους προμηθευτές μας 6. Παραβίαση του κώδικα

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός Διακήρυξης: XXXX

Αριθμός Διακήρυξης: XXXX Αριθμός Διακήρυξης: XXXX Αντικείμενο: Παροχή υπηρεσιών υλοποίησης λειτουργίας και συντήρησης δικτύου επικοινωνιών ΔΕΔΔΗΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΥΧΟΣ 5 ΑΠΟ 13 Αντικείμενο : «Υλοποίηση του Δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα Επαγγελματικής Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας για Τρίτα Μέρη

Πρότυπα Επαγγελματικής Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας για Τρίτα Μέρη Όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Bristol-Myers Squibb (BMS) στηρίζονται ακλόνητα στα θεμέλια της ακεραιότητας και συμμόρφωσής μας με όλους τους ισχύοντες νόμους, κανονισμούς, κατευθυντήριες οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Χάρτα Οµίλου OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ

Κοινωνική Χάρτα Οµίλου OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ Κοινωνική Χάρτα Οµίλου OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ Λαµβάνοντας υπόψη την υπευθυνότητα, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει µια µεγάλη ευρωπαϊκή επιχείρηση, ο ΟΤΕ:. σέβεται την πολιτιστική, ηθική, κοινωνική, πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΗΘΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΗΘΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Έκδοση 2015 ΟΔΗΓΟΣ ΗΘΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΧΙΟΥΜΟΡ ΘΑΡΡΟΣ καθημερινά, με το σωστό τρόπο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 01 Μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) 03

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου. Το EURid είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας.

Πολιτική απορρήτου. Το EURid είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας. Πολιτική απορρήτου Στο EURid δίνουμε μεγάλη σημασία στην προστασία του απορρήτου σας. Στην Πολιτική Απορρήτου μας θα θέλαμε να κάνουμε σαφές ποια προσωπικά σας δεδομένα επεξεργαζόμαστε, για ποιον λόγο

Διαβάστε περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Astellas, ανατρέξτε στην ενότητα «Σχετικά» στον ιστότοπό μας https://www.astellas.eu/about/about/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Astellas, ανατρέξτε στην ενότητα «Σχετικά» στον ιστότοπό μας https://www.astellas.eu/about/about/. Δήλωση Ιδιωτικότητας της Astellas για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σχετικά με αιτήματα επαγγελματιών υγείας για την υποστήριξή τους σε συνέδρια και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις Τελευταία ενημέρωση:

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το EthicsPoint

Σχετικά με το EthicsPoint Σχετικά με το EthicsPoint Αναφορές Γενικά Ασφάλεια & Εμπιστευτικότητα Αναφορών Συμβουλές & Βέλτιστες Πρακτικές Σχετικά με το EthicsPoint Τι είναι το EthicsPoint; Το EthicsPoint είναι ένα περιεκτικό και

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 25.3.2017 L 80/7 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/556 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 24ης Μαρτίου 2017 ως προς τις λεπτομερείς διαδικασίες επιθεώρησης ορθής κλινικής πρακτικής σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 536/2014

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επιχειρηματικής Συμπεριφοράς

Κώδικας Επιχειρηματικής Συμπεριφοράς Κώδικας Επιχειρηματικής Συμπεριφοράς Αγαπητέ Συνάδελφε: Με χαρά μου σας παρουσιάζω τον Κώδικα Επιχειρηματικής Συμπεριφοράς. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έγγραφο, επειδή περιγράφει τις προσδοκίες της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Μάιος 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 2 Κεφάλαιο 1.ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 4 4 5 6 7 7 8 8 8 9 10 10 11 11 12 12 13 13 14 14 15 15 Κεφάλαιο 2.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Επιχειρηματικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ SYMMETRICONN. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από )

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ SYMMETRICONN. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από ) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ SYMMETRICONN (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 01.03.2015) Περιεχόμενα Άρθρο 1- Γενικά... 3 Άρθρο 2- Συμμόρφωση με τους Νόμους... 3 Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα Συμπεριφοράς

Πρότυπα Συμπεριφοράς Πρότυπα Συμπεριφοράς Πίνακας περιεχομένων 2 Ένα μήνυμα από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό μας...3 Οι Αξίες μας... 4 Εισαγωγή... 6 Δυνατότητα εφαρμογής των προτύπων συμπεριφοράς μας 7 Συγκρούσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Εταιρίας, μαζί με τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και τις πολιτικές που εφαρμόζονται, προσδιορίζουν το πλαίσιο της επιχειρηματικής λειτουργίας της. O Κώδικας έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ JUMBO AEE. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 1.2.2013 συνεδρίασή του)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ JUMBO AEE. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 1.2.2013 συνεδρίασή του) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ JUMBO AEE (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 1.2.2013 συνεδρίασή του) Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Άρθρο 1. Γενικά 3 Άρθρο 2. Συμμόρφωση με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV Σύμβαση Εμπιστευτικότητας

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV Σύμβαση Εμπιστευτικότητας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV Σύμβαση Εμπιστευτικότητας Σ σήμερα την.. μεταξύ των εδώ συμβαλλομένων, αφ ενός της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.» (ΔΕΔΔΗΕ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον

Πολιτική για την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον Πολιτική για την Υγεία, την Ασφάλεια και το Περιβάλλον Παγκόσμια Πολιτική της Novartis 1 Μαρτίου 2014 Έκδοση HSE 001.V1.EL 1. Εισαγωγή Στη Novartis, ο στόχος μας είναι να είμαστε ηγέτες στην Υγεία, την

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Στην qmetric σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας και δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Η παρούσα Πολιτική Ιδιωτικότητας και

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος: Κατά της διαφθοράς Εγκρίθηκε από: Ανώτερος Αντιπρόεδρος - Γενικός Νομικός Σύμβουλος και Γραμματέας

Τίτλος: Κατά της διαφθοράς Εγκρίθηκε από: Ανώτερος Αντιπρόεδρος - Γενικός Νομικός Σύμβουλος και Γραμματέας Αριθμός εγγράφου: 276-RP gre Εταιρική πολιτική Τα έντυπα αντίγραφα δεν είναι ελεγχόμενα - Επαληθεύστε την ημερομηνία έναρξης ισχύος πριν από τη χρήση Ημερομηνία έναρξης ισχύος: Λειτουργία: 7 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς

affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς Κάνουμε το σωστό Τηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα δεοντολογίας σε κάθε σημείο των εμπορικών συναλλαγών μας Συνδυάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

«Οι Αξίες και τα Πρότυπά μας» για Επιχειρηματικούς Εταίρους

«Οι Αξίες και τα Πρότυπά μας» για Επιχειρηματικούς Εταίρους ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΗΣ MSD ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ «Οι Αξίες και τα Πρότυπά μας» για Επιχειρηματικούς Εταίρους Κώδικας Συμπεριφοράς Επιχειρηματικών Εταίρων της MSD [Έκδοση Ι] Η MSD δεσμεύεται για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ UHY ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟI ΕΛΕΓΚΤΕΣ AE ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑ. The Innovating Partner you need. Ανεξάρτητο μέλος της UHY International

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ UHY ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟI ΕΛΕΓΚΤΕΣ AE ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑ. The Innovating Partner you need. Ανεξάρτητο μέλος της UHY International ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ UHY ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟI ΕΛΕΓΚΤΕΣ AE ΠΑΤΗΣΙΩΝ 75 104 34 ΑΘΗΝΑ The Innovating Partner you need Ανεξάρτητο μέλος της UHY International 2 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ... 3 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

RΕ/ΜΑΧ EUROPE ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

RΕ/ΜΑΧ EUROPE ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ RΕ/ΜΑΧ EUROPE ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Υιοθετήθηκε την 1η Αυγούστου 1994 από την RΕ/ΜΑΧ EUROPE Πρόλογος Ο παρών Κώδικας Δεοντολογίας προετοιμάστηκε και υιοθετήθηκε από την RE/MAX Europe. Σκοπό έχει να προωθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Δεκέμβριος 2013 ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ο παρών κώδικας Δεοντολογίας («Κώδικας») έχει υιοθετηθεί από την BBA Aviation plc (το οποίο όνομα θα περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας εοντολογίας για Επαγγελματίες στην Υποστηριζόμενη Απασχόληση

Κώδικας εοντολογίας για Επαγγελματίες στην Υποστηριζόμενη Απασχόληση Κώδικας εοντολογίας για Επαγγελματίες στην Υποστηριζόμενη Απασχόληση Η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Υποστηριζόμενη Απασχόληση (εφεξής ΥπΑπ) έχει αναπτύξει έναν Κώδικα Δεοντολογίας, που περιλαμβάνει την αρχές

Διαβάστε περισσότερα

Univar Κώδικας HEADLINE. Univar. Κώδικας Δεοντολογίας

Univar Κώδικας HEADLINE. Univar. Κώδικας Δεοντολογίας HEADLINE Univar Κώδικας Δεοντολογίας Περιεχόμενα Εισαγωγή Δήλωση Διευθύνοντος Συμβούλου...3 Το όραμά μας...3 Κατευθυντήριες αρχές...3 Η προσήλωση της Univar στην εντιμότητα Ειλικρινής και ηθική συμπεριφορά...

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων

Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων IVC_WEB_002_IT_01 Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων Η παρούσα δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία και

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό επιθεώρησης της ΕΚΤ

Καταστατικό επιθεώρησης της ΕΚΤ Καταστατικό επιθεώρησης της ΕΚΤ (έναρξη ισχύος 3 Μαΐου 2016) Στο παρόν καταστατικό επιθεώρησης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) καθορίζει τον σκοπό, τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες

Διαβάστε περισσότερα