Αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα από τα παραπάνω θα βρείτε στις επόμενες σελίδες.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα από τα παραπάνω θα βρείτε στις επόμενες σελίδες."

Transcript

1 Αξιότιμοι κύριοι, Ανακοινώθηκε όπως γνωρίζετε, αλλαγή στους συντελεστές Φ.Π.Α. με ισχύ από HIT 1/1/2011 και εξής. Για να αντιμετωπίσετε αυτή την αλλαγή, θα πρέπει να προβείτε στις ενέργειες που περιγράφονται παρακάτω. Αν κάποια από αυτές σας φανεί μη κατανοητή ή έχετε κάποιο χειριστικό πρόβλημα ή ερώτηση που δεν αντιμετωπίζεται στο παρόν, μη διστάσετε να καλέσετε την Τηλεφωνική Υποστήριξη της H.I.T., ώστε να κάνετε με τον Hospitality Integrated ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τις ρυθμίσεις που χρειάζονται. Η συνοπτική λίστα των απαιτούμενων ενεργειών είναι Ανοιγμα νέων λογαριασμών Λογιστικής 2. Ανοιγμα νέων λογιστικών κωδικών Γέφυρας 3. Ανοιγμα νέων κατηγοριών Φ.Π.Α. 4. Καταχώριση όλων των παραστατικών που είναι γνωστά ΜΕΧΡΙ την ημ/νία αλλαγής συντελεστών 5. Αλλαγή κατηγορίας Φ.Π.Α. σε είδη, γενικά είδη και υπηρεσίες, πάγια και αυτόνομους βοηθητικούς λ/σμούς (όσα από αυτά χρησιμοποιείτε στην εγκατάστασή σας) 6. Αλλαγή τιμών που τυχόν περιλαμβάνουν Φ.Π.Α. (π.χ. τιμή λιανικής) σε είδη και τιμοκαταλόγους (τύπου «τιμής») 7. Αλλαγή κατηγορίας Φ.Π.Α. σε γραμμές Παραγγελιών ή Δ.Αποστολής που θα μείνουν σε εκκρεμότητα και θα τιμολογηθούν με τους νέους συντελεστές 8. Ενημέρωση για τον τρόπο ετεροχρονισμένης καταχώρισης αγορών και δαπανών με ημ/νία έκδοσης ΠΡΙΝ την ημ/νία αλλαγής συντελεστών 9. Ενημέρωση για τον τρόπο έκδοσης πιστωτικών σημειωμάτων πωλήσεων με τους προηγούμενους συντελεστές (αντί ακυρωτικών) 10. Παραμετροποίηση σχεδίου ιδιοτήτων για την απαγόρευση εισαγωγής (με πληκτρολόγηση ή μετασχηματισμό) παραστατικών πώλησης με καταργημένους συντελεστές Technologies Αλλαγή συντελεστών Φ.Π.Α. Η παραπάνω λύση αφήνει ανεπηρέαστες τις υπάρχουσες καταχωρίσεις, για τις οποίες μπορεί να γίνει οποτεδήποτε λογιστικοποίηση ή και επανυπολογισμός. Είναι δηλαδή απολύτως συμβατά τα δεδομένα ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ την 1/1/2011. Αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα από τα παραπάνω θα βρείτε στις επόμενες σελίδες.

2 Με το ΦΕΚ Α 80/2015 (NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘ Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.) επέρχονται οι εξής αλλαγές σε φορολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα: -Τροποποιούνται τα άρθρα 21 και 22 του ν. 2859/2000 (Α 248) και το Παράρτημα III αυτού, σχετικά με τα αγαθά και τις υπηρεσίες που υπάγονται σε μειωμένο συντελεστή. Ειδικότερα περιορίζονται οι κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών που υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13 %), ενώ για αυτά που υπάρχει ειδική πρόβλεψη (πλέον μόνο φάρμακα και εμβόλια για τον άνθρωπο, βιβλία συγκεκριμένων δασμολογικών κλάσεων, και εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων) ο συντελεστής ορίζεται στο 6 % από 6,5%. Ενδεικτικά στα αγαθά και υπηρεσίες που μετατάσσονται από τον μειωμένο (13%) στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ (23%) περιλαμβάνονται τα άνθη, ο καφές, το τσάι, διάφορα έλαια και λίπη, η εισαγωγή αντικειμένων τέχνης, η εκμετάλλευση καφενείων, εστιατορίων κ.λπ., ενώ η διαμονή σε ξενοδοχεία κάμπινγκ κ.λπ. μετατάσσεται από το συντελεστή 6,5 % στο συντελεστή 13 %. Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

3 1. Ανοίξτε ΝΕΟΥΣ λ/σμούς Λογιστικής για τους νέους συντελεστές Φ.Π.Α. (6%) σε ΟΛΕΣ τις ομάδες που παρακολουθούνται υπό-λογαριασμοί ανά κατηγορία ΦΠΑ. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία «Νέο με αντιγραφή» από την οθόνη λογαριασμού, ανοίγοντας έναν προς έναν τους νέους λ/σμούς είτε, θα μπορούσατε να κάνετε μαζική εισαγωγή νέων λ/σμών από εξωτερικό αρχείο. 2. Προσθέστε ΝΕΟΥΣ λογιστικούς κωδικούς από το Εργαλεία/ Γέφυρα Λογιστικής/Λογιστικές κατηγορίες, όπως στο παρακάτω παράδειγμα

4 3. Προσθέστε ΝΕΕΣ κατηγορίες Φ.Π.Α. από τα Εργαλεία/ Παράμετροι συναλλαγών/ Κατηγορίες ΦΠΑ, όπως στο παρακάτω παράδειγμα Καταχωρείστε τα τελευταία παραστατικά που είναι γνωστά μέχρι 15/06/2015. Δηλαδή τιμολογήσεις παραγγελιών και Δ.Αποστολής σε πελάτες, καθώς και παραστατικά αγορών και δαπανών που έχετε ήδη στα χέρια σας. 5. Στα ΕΙΔΗ, ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΔΗ, ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥΣ Λ/ΣΜΟΥΣ (αυτόνομους) και ΠΑΓΙΑ, αλλάξτε την κατηγορία Φ.Π.Α. στην αντίστοιχη καινούργια. Γι αυτό το σκοπό χρησιμοποιείστε τη μαζική μεταβολή, για παράδειγμα στα ΕΙΔΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ διαλέξτε όψη «Τιμοκατάλογος Χονδρικής» ή «Τιμοκατάλογος Λιανικής» :..και ζητείστε από το menu «Ενέργειες» -> ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ διαλέγοντας τη νέα κατηγορία κάθε φορά* (στο πεδίο «Αναζήτηση» του διαλόγου)

5 * Αυτό σημαίνει πως η αλλαγή θα ζητηθεί προφανώς ξεχωριστά για κάθε κατηγορία ΦΠΑ (διαλέγουμε τα είδη με μειωμένο ΦΠΑ και ορίζουμε τη νέα κατηγορία «223» κ.ο.κ.) ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΔΗ, χρησιμοποιείστε την όψη ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΙΑ, χρησιμοποιείστε την όψη ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥΣ Λ/ΣΜΟΥΣ, χρησιμοποιείστε την όψη ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ Λ/ΣΜΟΙ Αν τα είδη είναι πολλά (χιλιάδες), για να είναι εφικτή η μαζική μεταβολή, προτείνουμε να περιορίσετε από τα κριτήρια του φίλτρου το πλήθος των ειδών ή λογαριασμών. 6. ΑΝ χρησιμοποιείτε ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΦΠΑ, αλλάξτε τις τιμές έτσι ώστε να περιλαμβάνουν πλέον το νέο ποσό ΦΠΑ (σε είδη και τιμοκαταλόγους). Ο λόγος είναι ότι η εφαρμογή, κάνει αποφορολόγηση με βάση το ποσοστό ΦΠΑ για την κατηγορία ΦΠΑ του είδους για το καθεστώς ΦΠΑ της εταιρείας μας. Επομένως, μια και η κατηγορία ΦΠΑ του είδους ΑΛΛΑΖΕΙ, η αποφορολόγηση δεν θα γίνει σωστά, αλλά και γενικά, η ΤΙΜΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Επομένως, προχωρείστε σε αλλαγή των τιμών (ανά κατηγορία ΦΠΑ), χρησιμοποιώντας μια όψη ειδών (και αντίστοιχα υπηρεσιών), σύμφωνα με το παρακάτω παράδειγμα...

6 Η ακριβής έκφραση για να αφαιρεθεί το 13% και να προστεθεί το 23% είναι η εξής: {Τιμή λιανικής}/1.13d*1.23d Αντιγράψτε την στο διάλογο της μαζικής μεταβολής ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ (Χονδρική, Τιμή 3,4,5) ΤΥΧΟΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝOYN Φ.Π.Α. Αντίστοιχα, αν χρησιμοποιείτε τιμοκαταλόγους λιανικής που προσδιορίζουν ΤΙΜΕΣ, επιλέξτε κατά ομάδες τα είδη που πρέπει να αλλάξουν τιμή ή δημιουργείστε νέες γραμμές τιμοκαταλόγων με ημ/νία ισχύος από 16/7/2015 (με αντιγραφή από τις προηγούμενες) και εκτελέστε μαζική μεταβολή ως εξής... Επιλέξτε τις γραμμές ειδών με Shift και βελάκια κίνησης Επιλέξτε το πλήκτρο «Εκφραση» στη στήλη εργαλείων του τιμοκαταλόγου

7 Στο διάλογο που εμφανίζεται, πληκτρολογείστε την αντίστοιχη έκφραση, χρησιμοποιώντας ως τίτλο πεδίου το «Price» Η ακριβής έκφραση για να αφαιρεθεί 13% και να προστεθεί 23% είναι η εξής: Price/1.31*1.23 Αντιγράψτε την στο διάλογο της «έκφρασης» 7. Αν στο τέλος της ημέρας (15/7) μένουν Παραγγελίες ή Δ. Αποστολής προς τιμολόγηση, αλλάξτε την κατηγορία Φ.Π.Α. των γραμμών των παραστατικών αυτών που θα τιμολογηθούν ΜΕΤΑ την 15/7/2015. O λόγος είναι ότι οι μεταβάσεις για εξυπηρέτηση των παραγγελιών ή για τιμολόγηση Δ. Αποστολής, βασίζονται στα δεδομένα του αρχικού παραστατικού, επομένως, χωρίς αυτή την αλλαγή, κινδυνεύετε να τιμολογήσετε με 13%. Η αλλαγή αυτή προϋποθέτει ότι η νέα κατηγορία ΦΠΑ έχει ήδη οριστεί στα είδη.

8 8. Οσον αφορά τις Αγορές και τα Εξοδα δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι θα παραληφθεί τιμολόγιο ή απόδειξη δαπάνης με ημερομηνία έκδοσης μεν ΜΕΧΡΙ 15/07 αλλά μεταγενέστερη ημ/νία παραλαβής από μας. Σε αυτή την περίπτωση, η καταχώριση πρέπει να γίνει για την αναγραφόμενη κατηγορία Φ.Π.Α. Τα είδη έχουν ενημερωθεί για παράδειγμα με τη νέα κατηγορία 23% και αυτό ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ στην καταχώριση, ενώ το πρωτογενές παραστατικό έχει ΦΠΑ = 13%. Για να γίνει σωστά αυτή η καταχώριση, θα πρέπει ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ από την εφαρμογή ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Φ.Π.Α. στη γραμμή του είδους. Αυτό γίνεται με 2 τρόπους... Είτε χρησιμοποιώντας την αλλαγή στηλών επιλέγοντας τη στήλη «Κατηγορία Φ.Π.Α.» και πληκτρολογώντας την ΠΑΛΙΑ κατηγορία Φ.Π.Α. που είχε το είδος Είτε χρησιμοποιώντας τον πλήρη διάλογο της γραμμής (με Ctrl-Enter) Και διορθώνοντας το πεδίο «Κατηγορία ΦΠΑ»

9 9. Οσον αφορά τα Πιστωτικά Πωλήσεων είναι πιθανό πως θα πρέπει να γίνουν με τους προηγούμενους συντελεστές. Η μέθοδος για να καταχωρηθεί ένα τέτοιο πιστωτικό είναι όπως ακριβώς και στην περίπτωση των Αγορών, δηλαδή με ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΗ της παλιότερης κατηγορίας Φ.Π.Α. ΑΝ τώρα, ΤΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ, θα πρέπει να γίνει στο παραγόμενο παραστατικό η ίδια επέμβαση. Γενικά θα πρέπει να δοθεί προσοχή σε όσα παραστατικά εκδοθούν μετά τη 15/7/2015 και αφορούν παλιότερες συναλλαγές.

10 10. Αν δεν είστε βέβαιοι για το ότι οι εκκρεμότητες από τον προηγούμενο μήνα έχουν ΣΩΣΤΑ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ (=> TIMOΛΟΓΗΣΗ όσων έπρεπε να τιμολογηθούν και ΔΙΟΡΘΩΣΗ όσων πρόκειται να τιμολογηθούν από την ημ/νία αλλαγής και μετά), μπορείτε να προβείτε στην ανάπτυξη ενός νέου ελέγχου κυρίως για τα παραστατικά πωλήσεων (ΤΔΑ, ΤΙΠ, ΑΠΛ, ΤΠΥ), στα οποία θα ήθελε κανείς να ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ χρήση των ΠΑΛΙΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ από κάποιο χειριστικό λάθος. Μπορείτε να φτιάξετε ένα ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ με ΜΙΑ μόνο γραμμή, η οποία να διενεργεί ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ έλεγχο σε επίπεδο γραμμής είδους (είδους αποθήκης ή γενικού είδους ή παγίου, αν έχετε όλες τις περιπτώσεις, θα βάλετε 3 γραμμές) στην περίπτωση που... Η ημ/νία έκδοσης είναι μεγαλύτερη από 15/07/2015 ΚΑΙ το ποσοστό της κατηγορίας ΦΠΑ της γραμμής είδους για καθεστώς «μειωμένο» είναι 11 Η έκφραση σε αυτή την περίπτωση είναι RC("ADREGISTRATIONDATE",String.Format("FK_ESFILINEITEM_{0}",DirectCast(_dr.Table.Da taset, ESDataSet).HeaderDT.TableName )) >= (new Date(2015,7,15)) AndAlso (ESMapVal(IIF(NOT CType(Session.GetFromCache("ESGOZVATCategory", False), DataTable).Rows.Find(RC("fVATCategoryCode")) IS Nothing, CType(Session.GetFromCache("ESGOZVATCategory", False), DataTable).Rows.Find(RC("fVATCategoryCode"))("Normal"), -1D), new Object() {6,5D,11D,23D}, new Object() {0,0,0}, 1) = 0) Εναλλακτικά μπορείτε να ελέγξετε αν Η ημ/νία έκδοσης είναι μεγαλύτερη από 15/07/2015 ΚΑΙ η κατηγορία ΦΠΑ της γραμμής είναι μία από τις «καταργημένες» π.χ. 11, 22, 33, 66 (για τις οποίες φτιάξατε τις καινούργιες 111, 223, 334, 667) Η έκφραση σε αυτή την περίπτωση είναι RC("ADREGISTRATIONDATE",String.Format("FK_ESFILINEITEM_{0}",DirectCast(_dr.Table.Da taset, ESDataSet).HeaderDT.TableName )) >= (new Date(2015,7,15)) AndAlso ( ("fvatcategorycode" = "222") Or ("fvatcategorycode" = "333") Or ("fvatcategorycode" = "666")) Το μήνυμα που πρέπει να εμφανίζεται ορίστε το κάπως έτσι... «ΠΡΟΣΟΧΗ! Η γραμμή δεν είναι αποδεκτή διότι ο επιλεγμένος συντελεστής ΦΠΑ έχει καταργηθεί!» Αυτό το σχέδιο, μπορείτε να το επιλέξετε στις ΣΕΙΡΕΣ των ΤΔΑ, ΤΠΥ, ΑΠΛ, ΤΠΥ...

11 Το αποτέλεσμα θα είναι, αυτό να δράσει προσθετικά στο standard σχέδιο ιδιοτήτων που λειτουργεί για τα παραστατικά. Προτείνουμε αυτή την ενέργεια για τις περιπτώσεις που... Θέλετε να προλάβετε τιμολόγηση σε είδος με λανθασμένη (μη επικαιροποιημένη) κατηγορία Φ.Π.Α. Θέλετε να εξασφαλίσετε πως μια μετάβαση π.χ. Τιμολόγηση Δ. Αποστολής ΔΕΝ θα ολοκληρωθεί αν δεν έχει προηγηθεί το βήμα Νο.7 (αλλαγή κατηγορίας Φ.Π.Α. γραμμών σε εκκρεμότητα) Αν ορίσετε τον έλεγχο ως «προειδοποίηση» (με ενεργοποίηση του ομώνυμου πεδίου), θα προστατέψει πρωτογενείς καταχωρίσεις (καταχώριση παραστατικού με ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΗ) αλλά όχι και μεταβάσεις. Αν είστε σίγουροι πως ΚΑΙ τα είδη έχουν ενημερωθεί με τις νέες κατηγορίες ΦΠΑ ΚΑΙ είτε δεν έχετε εκκρεμότητες από τον περασμένο μήνα είτε έχετε μεταβάλει και ελέγξει την ορθότητα της «κατηγορίας ΦΠΑ» των γραμμών Παραγγελιών κλπ., μπορείτε να ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ αυτό το βήμα.

EBS Version 4.0.22.0 Entersoft Business Suite Entersoft CRM

EBS Version 4.0.22.0 Entersoft Business Suite Entersoft CRM EBS Version 4.0.22.0 Entersoft Business Suite Entersoft CRM Νέα χαρακτηριστικά και επεκτάσεις Περιεχόμενα Συνοπτική περιγραφή περιεχομένων έκδοσης 3 Entersoft ERP 4 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές Καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Κλείσιμο Άνοιγμα Χρήσης

Κλείσιμο Άνοιγμα Χρήσης Έλεγχος Έκδοσης Κλείσιμο Άνοιγμα Χρήσης Σειρές εκδόσεων 4.1, 4.5 Εάν στην εγκατάστασή σας χρησιμοποιείτε έκδοση της σειράς 4.1 ή προγενέστερη θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε αναβάθμιση σε 4.12h πριν συνεχίσετε.

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Εισαγωγή Ο υπολογισμός των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ γίνεται από ειδική οντότητα της εφαρμογής και συγκεντρώνει στοιχεία από το εμπορικό κύκλωμα, τη λογιστική ή από

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίες συγκεντρωτικές ΜΥΦ

Μηνιαίες συγκεντρωτικές ΜΥΦ Μηνιαίες συγκεντρωτικές ΜΥΦ Εισαγωγή Ο υπολογισμός των μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ γίνεται από ειδική οντότητα της εφαρμογής και συγκεντρώνει στοιχεία από το εμπορικό κύκλωμα, τη λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ Σύντοµη περιγραφή Ροή εργασιών Αναλυτική περιγραφή 1 Σύντοµη περιγραφή Με τροποποίηση του Κώδικα Φορολογικών ιαδικασιών θεσπίστηκε από 01/01/2014

Διαβάστε περισσότερα

WinEra Σύστημα Εμπορικής Διαχείρισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

WinEra Σύστημα Εμπορικής Διαχείρισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ WinEra Σύστημα Εμπορικής Διαχείρισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ A. Δημιουργία Εταιρίας...2 B. Καταχώρηση Πελατών / Προμηθευτών...2 Γ. Καταχώρηση Ειδών...3 Δ. Κινήσεις Τιμολόγησης Πελατών Προμηθευτών...4 Ε. Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 231 2. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ WINERA ERP 231 3. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ WINERA ERP 234 3.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 234 3.2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ Σύντοµη περιγραφή Ροή εργασιών Αναλυτική περιγραφή 1 Σύντοµη περιγραφή Με τροποποίηση του Κώδικα Φορολογικών ιαδικασιών θεσπίστηκε από 01/01/2014

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Dioscourides ERP Retail System ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Εγχειρίδιο χρήσης. Dioscourides ERP Retail System ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ Κεντρικά : Υποκ/μα : Αδριανείου 29, Ν.Ψυχικό 115 25 Τηλ : 210-67.05.000 Fax : 210-67.29.480 Ακταίου 3-5, Θεσσαλονίκη 542 48 Τηλ: 2310 20.60.20 Fax: 2310 20.60.30 ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ Εγχειρίδιο χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ

ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ GUIDED TOUR VI GUIDED TOUR Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ήταν η Data Communication το 1987 που άλλαξε ριζικά τον τρόπο λειτουργίας ενός λογιστικού γραφείου κατασκευάζοντας το πρόγραμμα Meridian Έσοδα-Έξοδα. Από τότε μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. Η Εταιρεία

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. Η Εταιρεία ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Open Technology Services Η Εταιρεία H O.T.S A.E. είναι σήμερα μία από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ελλάδα στους τομείς των Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Πληροφορικής και της Παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Ε µ π ο ρ ι κ ή ι α χ ε ί ρ ι σ η

Ε µ π ο ρ ι κ ή ι α χ ε ί ρ ι σ η Ε µ πορική ιαχείριση ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το PRISMA Win Εµπορική ιαχείριση είναι µια πρωτοποριακή εφαρµογή που ενσωµατώνει και αξιοποιεί την τελευταία λέξη στην τεχνολογία της πληροφορικής. Προσφέρει στην επιχείρηση,

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Η έκδοση 3.20.21 του ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ υποστηρίζει την έκδοση της νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ, η οποία πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση. SEMANTIC computing. Συστήματα Πληροφορικής & Αυτοματισμού. Εγχειρίδιο χρήσης. Apricot

Έκδοση. SEMANTIC computing. Συστήματα Πληροφορικής & Αυτοματισμού. Εγχειρίδιο χρήσης. Apricot Έκδοση 3η SEMANTIC computing Συστήματα Πληροφορικής & Αυτοματισμού Εγχειρίδιο χρήσης Apricot ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης Apricot SEMANTIC computing Κεντρικής 146 59100 Βέροια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Οι εταιρείες παραγωγής έτοιμου λογισμικού ERP και τα προϊόντα που προσφέρουν στην ευρύτερη περιοχή της

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Παγίων Στοιχείων

ιαχείριση Παγίων Στοιχείων Εισαγωγή Το εγχειρίδιο αυτό αναφέρεται στην οργάνωση και διαχείριση των παγίων στοιχείων της εταιρίας σας. Η εφαρµογή τηρεί όλα τα βασικά στοιχεία των παγίων, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε κάθε πάγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ: ΖΩΗΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ: 10362 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΔΡΙΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 1. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ 4 PRISMA Win Point Of Sale Manager Table of Contents Foreword Part I Λίγα λόγια για το Pos Manager 7 9 Part II Είσοδος στην Εφαρµογή 11 Part III Πλήκτρα και Λειτουργίες 13 Part

Διαβάστε περισσότερα

Soft1 Version 400.513. Νέες προδιαγραφές

Soft1 Version 400.513. Νέες προδιαγραφές Soft1 Version 400.513 Νέες προδιαγραφές Περιεχόμενα Συνοπτική περιγραφή νέων προδιαγραφών... 3 Αναλυτικά... 5 1 Αντιγραφή Στηλών Τύπων και Σειρών παραστατικών... 5 2 Browser to QlikView... 6 3 Στατιστικά

Διαβάστε περισσότερα

CASHIER ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. ΤΗΛ 2310 508427 EMAIL: info@heletel.gr WEBSITE: www.heletel.gr

CASHIER ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. ΤΗΛ 2310 508427 EMAIL: info@heletel.gr WEBSITE: www.heletel.gr CASHIER ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... 4 ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ... 4 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 5 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Γ ε ν ι κ ή Λ ο γ ι σ τ ι κ ή

Γ ε ν ι κ ή Λ ο γ ι σ τ ι κ ή Γενική Λογιστική ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η εφαρµογή PRISMA Win Γενική Λογιστική είναι µία ακόµα πρωτοποριακή εφαρµογή της Megasoft, που αξιοποιεί την τελευταία λέξη στην τεχνολογία της πληροφορικής. Ενσωµατώνει όλες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χειρισμού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Περιγραφή Περιεχομένων Γενικός Χειρισμός Πλήκτρα και λειτουργίες τους Πλήκτρα Λειτουργιών (Function Keys) σελ.1 σελ.2 σελ.4 σελ.4 σελ.4 Κινήσεις σελ. 7 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Front OrExSys for the end-user. 2012 Twinsoft

Front OrExSys for the end-user. 2012 Twinsoft Front OrExSys for the end-user 2 Front OrExSys for the end-user Πίνακας περιεχοµένων Foreword Μέρος I Εισαγωγή στο σύστηµα 0 5 1 Αρχική οθόνη 5 2 Είσοδος στο σύστηµα 5 3 Έναρξη & Λήξη βάρδιας προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

Soft1 Version 400.512 Νέες προδιαγραφές

Soft1 Version 400.512 Νέες προδιαγραφές Soft1 Version 400.512 Νέες προδιαγραφές Περιεχόμενα Συνοπτική περιγραφή νέων προδιαγραφών... 3 Αναλυτικά..... 4 1. Soft1 Add-ons... 4 1.1 Εισαγωγή... 4 1.2 Soft1 Add-ons... 4 2. Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ»

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ» Α.Τ.Ε.Ι. ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟMIAΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ»» ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ: ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΠΟΠΤΕΥΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. AnacondA WinDos. Εµπορική & Λογιστική ιαχείριση

Εγχειρίδιο Χρήσης. AnacondA WinDos. Εµπορική & Λογιστική ιαχείριση Εγχειρίδιο Χρήσης AnacondA WinDos Εµπορική & Λογιστική ιαχείριση ΠΡΟΛΟΓΟΣ Σας ευχαριστούµε για την προτίµησή σας στο πρόγραµµά µας. Πιστεύουµε ότι θα ανταποκριθεί στις ανάγκες σας και είµαστε πάντοτε στην

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. Copyright 2005 Profia

Εγχειρίδιο. Copyright 2005 Profia Εγχειρίδιο Copyright 2005 Profia Περιεχόμενα Ôßôëïò Σελίδα Γενικές παρατηρήσεις...3 Τιµολόγηση Αυτοκινήτου Ι...4-9 Ελεύθερη Τιµολόγηση...4-5 Τιµολόγηση Πακέτων...6 Συγκριτική Τιµολόγηση...7-8 Έκδοση Προσωρινού

Διαβάστε περισσότερα

Τώρα μπορείτε πλέον να αναζητήσετε πελάτες και από τα λοιπά τηλέφωνα που έχετε συμπληρώσει στην καρτέλα τους.

Τώρα μπορείτε πλέον να αναζητήσετε πελάτες και από τα λοιπά τηλέφωνα που έχετε συμπληρώσει στην καρτέλα τους. Η Εξέλιξη των εφαρμογών PRISMA Win δε σταματά ποτέ! Παρακάτω μπορείτε να δείτε νέες δυνατότητες που προστέθηκαν στις εφαρμογές. Ενημερώστε άμεσα την εφαρμογή σας με την τελευταία αναβάθμιση που βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη ACS Connect Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web Έκδοση Οκτώβριος 2011 Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη Περιεχόμενα ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 4 ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ACS & ΕΝΑΡΞΗ...

Διαβάστε περισσότερα

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/circular/11755/print/printer

http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/circular/11755/print/printer Σελίδα 1 από 5 ΠΟΛ.1003/3.1.2011 Κοινοποίηση διατάξεων των άρθρων 4 & 19 του ν.3899 (ΦΕΚ 212 Α/17.12.2010) Αθήνα, 03.01.2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα