Βιβλίο συνταγών Φούρνος

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Βιβλίο συνταγών Φούρνος"

Transcript

1 EL Βιβλίο συνταγών Φούρνος

2 ΑΥΤΌΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Ανατρέξτε στα κεφάλαια σχετικά με την Ασφάλεια. 1.1 Αυτόματα προγράμματα Τα αυτόματα προγράμματα παρέχουν τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις για κάθε τύπο κρέατος ή για άλλες συνταγές. Προγράμματα για κρέας με τη λειτουργία: Αυτομ. Προγρ. Βάρους (μενού: Συνταγές) Αυτή η λειτουργία υπολογίζει αυτόματα τον χρόνο ψησίματος. Για να τη χρησιμοποιήσετε πρέπει να καταχωρίσετε το βάρος του φαγητού. Προγράμματα για κρέας με τη λειτουργία: Αυτόματος Αισθητήρας Φαγητού (μενού: Συνταγές) Αυτή η λειτουργία υπολογίζει αυτόματα τον χρόνο ψησίματος. Για να τη χρησιμοποιήσετε πρέπει να καταχωρίσετε τη θερμοκρασία πυρήνα. Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, ακούγεται ένα ηχητικό σήμα. Αυτόματη Συνταγή (μενού: Συνταγές) Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιεί προκαθορισμένες τιμές για κάποιο φαγητό. Ετοιμάστε το φαγητό σύμφωνα με τη συνταγή αυτού του βιβλίου. Φαγητά με τη λειτουργία: Αυτομ. Προγρ. Βάρους Ψητό Χοιρινό Ψητό μοσχάρι Κρέας σιγοψημένο 2. ΨΆΡΙ/ΘΑΛΑΣΣΙΝΆ 2.1 Ψάρι Ψημένο Στον Αέρα 800 g παστός μπακαλιάρος 2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια 6 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένο Φαγητά με τη λειτουργία: Αυτομ. Προγρ. Βάρους Ψητό Κυνήγι Ψητό Αρνί Ολόκληρο κοτόπουλο Ολόκληρη Γαλοπούλα Ολόκληρη Πάπια Ολόκληρη Χήνα Φαγητά με τη λειτουργία: Αυτόματος Αισθητήρας Φαγητού Μπριζόλα Χοιρινή Ψητό Βοδινό Σκανδιναβικό Βοδινό Φιλέτο από κυνήγι Αρνί Κότσι, μεσαίο Πουλερικά Με Κόκαλα Ψάρι Ολόκληρο 1.2 Κατηγορίες Στο μενού της λειτουργίας Μαγείρεμα με βοήθεια τα φαγητά χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες: Ψάρι/Θαλασσινά Πουλερικά Κρέας Φαγητά Φούρνου Πίτσα/Κις Κέικ/Γλυκίσματα Ψωμί/Ψωμάκια 2 πράσα 6 κόκκινες πιπεριές 1/2 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες (200 g) 200 ml λευκό κρασί 200 ml κουρ μπουγιόν (αρωματικός ζωμός ψαριού)

3 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 3 πιπέρι, αλάτι, θυμάρι, ρίγανη Μουλιάστε τον παστό μπακαλιάρο σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Στραγγίστε τον μπακαλιάρο και τοποθετήστε τον σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό μέχρι να πάρει μία βράση. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το ψάρι να κρυώσει. Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, πολτοποιήστε τις σκελίδες σκόρδου, κόψτε και πλύνετε τα πράσα. Σοτάρετε όλα τα υλικά στο τηγάνι για λίγη ώρα. Αφαιρέστε τα σπόρια από τις πιπεριές και κόψτε τις σε λωρίδες. Προσθέστε τις στο τηγάνι μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Προσθέστε το λευκό κρασί και το κουρ μπουγιόν και αφήστε να σιγοβράσουν. Πασπαλίστε με αλατοπίπερο, θυμάρι και ρίγανη και αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν στο τηγάνι για 15 ακόμη. Βγάλτε από την κατσαρόλα τον μπακαλιάρο που έχει κρυώσει και σκουπίστε τον ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Αφαιρέστε την πέτσα, τα κόκαλα και όλα τα πτερύγια. Σπάστε σε μικρά κομμάτια το ψάρι και τοποθετήστε το σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τα λαχανικά. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Ψάρι Φιλέτο g φιλέτο πέρκας, σολομού ή θαλασσινής πέστροφας 150 g τριμμένο τυρί 250 ml κρέμα γάλακτος 50 g τριμμένη φρυγανιά 1 κουταλάκι εστραγκόν ψιλοκομμένος μαϊντανός αλάτι, πιπέρι λεμόνι βούτυρο Πασπαλίστε τα φιλέτα ψαριού με χυμό λεμονιού, αφήστε τα να μαριναριστούν για λίγο και κατόπιν σκουπίστε ταμποναριστά το πλεόνασμα του χυμού με χαρτί κουζίνας. Προσθέστε αλατοπίπερο στα φιλέτα ψαριού και από τις δύο πλευρές. Τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Ανακατέψτε το τριμμένο τυρί, την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη φρυγανιά, το εστραγκόν και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Απλώστε αμέσως το μείγμα επάνω στα φιλέτα ψαριού και προσθέστε μικρά κομματάκια βουτύρου στο μείγμα. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Ψάρι Παστό ένα ολόκληρο ψάρι, 1,5-2 kg περίπου 2 λεμόνια, μη κερωμένα 1 κεφάλι μάραθο 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 3 kg αλάτι χοντρό Καθαρίστε το ψάρι και τρίψτε το με το χυμό των δύο μη κερωμένων λεμονιών. Ψιλοκόψτε το μάραθο, αναμείξτε τον με τα κλωναράκια θυμαριού και γεμίστε το ψάρι. Τοποθετήστε τη μισή ποσότητα του χοντρού αλατιού σε ένα σκεύος ψησίματος και βάλτε επάνω του το ψάρι. Σκεπάστε το ψάρι με την υπόλοιπη ποσότητα αλατιού και πιέστε το με δύναμη προς τα κάτω. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Σολομός φιλέτο 400 g πατάτες 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σκελίδες σκόρδο 1 μικρή κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες (400 g) 4 φιλέτα σολομού χυμός ενός λεμονιού αλατοπίπερο 75 ml ζωμός λαχανικών 50 ml λευκό κρασί

4 4 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο 150 ml κρασί 1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες, κόψτε τις στα τέσσερα και βράστε σε αλατισμένο νερό για 25. Στραγγίστε και κόψτε τις πατάτες σε φέτες. Πλύνετε και ψιλοκόψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις σκελίδες του σκόρδου. Ανακατέψτε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο με τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Περιχύστε τα φιλέτα σολομού με το χυμό του λεμονιού και αφήστε τα να μαριναριστούν. Σκουπίστε τα φιλέτα και πασπαλίστε τα με αλατοπίπερο. Ανακατέψτε τα λαχανικά μαζί με τις πατάτες και τοποθετήστε τα σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέστε καρυκεύματα και τοποθετήστε τον σολομό από πάνω. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών και το λευκό κρασί πάνω στο φαγητό και πασπαλίστε με δενδρολίβανο και θυμάρι. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Καλαμάρι Γεμιστό 1 kg καλαμάρι μετρίου μεγέθους, καθαρισμένο 3. ΠΟΥΛΕΡΙΚΆ 3.1 Κοτόπουλο Μπούτι 4 μπούτια από κοτόπουλο των 250 g 250 g crème fraîche 125 ml κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι πάπρικα 1 κουταλάκι κάρυ 1/2 κουταλάκι πιπέρι 250 g μανιτάρια κονσέρβας τεμαχισμένα 20 g άμυλο αραβοσίτου 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 κουταλιές ελαιόλαδο 90 g βρασμένο μακρύκοκκο ρύζι 4 κουταλιές κουκουνάρι 4 κουταλιές μαύρες σταφίδες 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι, πιπέρι χυμός ενός λεμονιού 4 κουταλιές ελαιόλαδο 150 ml κρασί 500 ml ντοματοχυμός Τρίψτε καλά το καλαμάρι με αλάτι και στη συνέχεια ξεπλύνετέ το με άφθονο νερό βρύσης. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το με δύο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το μακρύκοκκο ρύζι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο κρεμμύδι και πασπαλίστε με αλατοπίπερο και με χυμό λεμονιού. Γεμίστε το καλαμάρι με το μείγμα (μην παραγεμίζετε) και ράψτε το άνοιγμα. Προσθέστε τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα ταψί και τσιγαρίστε το καλαμάρι στη φωτιά. Σβήστε με το κρασί και τον ντοματοχυμό. Σκεπάστε το ταψί με ένα καπάκι και τοποθετήστε το στη συσκευή. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: 60 Πλύνετε τα μπούτια από κοτόπουλο και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά και περιχύστε τα μπούτια με το μείγμα. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Κοτόπουλο Στήθος Γεμιστό Σερβίρεται με σπανάκι και σάλτσα κρόκου (σαφράν)

5 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 5 6 μερίδες 400 g φύλλα σπανάκι, ζεματισμένα Μία πρέζα αλάτι 100 g τυρί κρέμα (με τουλάχιστον 65% λιπαρά) με πράσινη πιπεριά Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 6 κομμάτια στήθος κοτόπουλου 2 κουταλιές χυμό λεμονιού 1 κουταλιά μουστάρδα 100 ml λευκό κρασί 150 ml αραιωμένος ζωμός κότας 1 τσιμπιά κρόκος (σαφράν) 150 ml κρέμα γάλακτος με 48% λιπαρά 1/2 κουταλάκι χυμός λεμονιού Ξεχωρίστε μεγάλα φύλλα σπανάκι. Σφίξτε τα υπόλοιπα φύλλα απαλά και χοντροκόψτε τα με το μαχαίρι. Κατόπιν ανακατέψτε τα με το τυρί κρέμα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Κάντε μια εγκοπή σαν τσέπη στα στήθη κοτόπουλου. Γεμίστε τα με το μίγμα από σπανάκι και κλείστε τα με οδοντογλυφίδες. Πασπαλίστε με τον χυμό λεμονιού και τρίψτε τα με τη μουστάρδα. Κατόπιν προσθέστε λίγο αλατοπίπερο. Στη συνέχεια, τυλίξτε τα στήθη με τα φύλλα από σπανάκι που είχατε ξεχωρίσει νωρίτερα. Τοποθετήστε τα στήθη στο διάτρητο σκεύος και βάλτε τα στον ατμό με τη λειτουργία μαγειρέματος με ατμό. Σιγοβράστε το λευκό κρασί με τον ζωμό μέχρι να απομείνουν περίπου 100 ml. Κατόπιν προσθέστε τον κρόκο (σαφράν) και την κρέμα γάλακτος με 48% λιπαρά. Προσθέστε στη σάλτσα χυμό λεμονιού και, αν χρειάζεται, λίγο αλατοπίπερο. Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες από τα στήθη κοτόπουλου. Χαράξτε τα στήθη. Περιχύστε λίγη από τη σάλτσα στο πιάτο και τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε αυτό. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Κόκορας Κρασάτος 1 κοτόπουλο αλάτι πιπέρι 1 κουταλιά αλεύρι 50 g διαυγασμένο βούτυρο (γκι) 500 ml λευκό κρασί 500 ml ζωμός κότας 4 κουταλιές σάλτσα σόγιας 1/2 ματσάκι μαϊντανός 1 κλωναράκι θυμάρι 150 g μπέικον κομμένο σε κύβους 250 g καφέ μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 12 μικρά κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένο και πολτοποιημένο Πλύνετε το κοτόπουλο και πασπαλίστε το με το αλατοπίπερο και το αλεύρι. Ζεστάνετε το διαυγασμένο βούτυρο σε ένα ταψί στη φωτιά και ροδίστε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Προσθέστε το λευκό κρασί, το ζωμό κότας και τη σάλτσα σόγιας και αφήστε το φαγητό να βράσει. Προσθέστε το μαϊντανό, το θυμάρι, τους κύβους μπέικον, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφήστε το φαγητό να πάρει ακόμα μία βράση, σκεπάστε το και βάλτε το στη συσκευή. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Πάπια με Πορτοκάλι 1 πάπια (1,6 2,0 kg) αλάτι πιπέρι 3 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κύβους 1/2 κουταλάκι αλάτι χυμός από 2 πορτοκάλια 150 ml ποτό σέρι Πλύνετε την πάπια, πασπαλίστε την με αλατοπίπερο και τρίψτε την με φλούδες πορτοκαλιού. Αλατίστε τους κύβους πορτοκαλιού, γεμίστε την πάπια και ράψτε το άνοιγμα. Τοποθετήστε την πάπια στο ταψί, με το στήθος στραμμένο προς τα κάτω.

6 6 Αναμείξτε το χυμό πορτοκαλιού με το σέρι και περιχύστε την πάπια. Βάλτε την πάπια στη συσκευή. Γυρίστε μετά από 30. Ηχεί ένα ακουστικό σήμα. 4. ΚΡΈΑΣ 4.1 Βοδινό Γάστρας 600 g βοδινό αλατοπίπερο αλεύρι 10 g βούτυρο 1 κρεμμύδι 330 ml μαύρη μπύρα 2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη 2 κουταλάκια ντοματοπελτές 500 ml ζωμός βοδινού Κόψτε το βοδινό σε κύβους, προσθέστε αλατοπίπερο και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κομμάτια του κρέατος. Τοποθετήστε το κρέας σε μια γάστρα. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το σε λίγο βούτυρο. Προσθέστε το επάνω στο κρέας. Ανακατέψτε τη μαύρη μπύρα, τη μαύρη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ και το ζωμό βοδινού και αφήστε τα να πάρουν μία βράση σε ένα τηγάνι. Περιχύστε το κρέας με αυτό το μείγμα (το κρέας θα πρέπει να καλύπτεται). Σκεπάστε το σκεύος και τοποθετήστε στην συσκευή. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Μοσχάρι Μαριναρισμένο Για τη μαρινάδα: 1 l νερό 500 ml ξύδι από κρασί 2 κουταλάκια αλάτι 15 κόκκοι μαυροπίπερου 15 κεδρόμηλα 5 φύλλα δάφνη Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: 90 λαχανικά για σούπα (2 ματσάκια από το καθένα: καρότο, πράσο, σέλινο, μαϊντανός) Βράστε όλα τα υλικά και αφήστε τα να κρυώσουν. 1,5 kg βοδινό κρέας Περιχύστε το βοδινό με τη μαρινάδα μέχρι να καλυφθεί πλήρως και αφήστε το για 5 ημέρες. Υλικά για το ψητό: αλάτι πιπέρι λαχανικά από τη μαρινάδα Αφαιρέστε το βοδινό από τη μαρινάδα και σκουπίστε το. Πασπαλίστε με αλατοπίπερο, τοποθετήστε σε ένα ταψί μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και προσθέστε μερικά λαχανικά από τη μαρινάδα. Ρίξτε λίγη από τη μαρινάδα στο ταψί ψησίματος. Η στάθμη του υγρού πρέπει να βρίσκεται στα mm από τον πάτο. Σκεπάστε το σκεύος με ένα καπάκι και βάλτε το φαγητό στη συσκευή. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Ρολό Κιμάς 2 ξερά ψωμάκια 1 κρεμμύδι 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό 750 g ανάμεικτος κιμάς (βοδινός και χοιρινός) 2 αβγά αλάτι, πιπέρι και πάπρικα 100 g λεπτές φέτες μπέικον Μουλιάστε τα ψωμάκια στο νερό και στη συνέχεια στύψτε τα. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, σοτάρετε και προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

7 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 7 Ανακατέψτε τον κιμά, τα αβγά, τα ψωμάκια και το κρεμμύδι. Πασπαλίστε με αλατοπίπερο και πάπρικα, τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί και καλύψτε το με τις λεπτές φέτες μπέικον. Προσθέστε λίγο νερό και βάλτε το φαγητό στη συσκευή. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Κότσι Χοιρινό 1 χοιρινό κότσι 0,8-1,2 kg 2 κουταλιές λάδι 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι βασιλικό 1 μικρή κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια (280 g) λαχανικά για σούπα (καρότο, πράσο, σέλινο, μαϊντανός) νερό Κάντε χαρακιές στην πέτσα σε όλο το χοιρινό κότσι. Αναμείξτε το λάδι, το αλάτι, την πάπρικα και το βασιλικό και πασαλείψτε το κότσι. Τοποθετήστε το κότσι σε ένα ταψί και απλώστε πάνω του τα μανιτάρια. Προσθέστε τα λαχανικά και το νερό. Η στάθμη του νερού πρέπει να βρίσκεται στα mm από τον πάτο του σκεύους. Γυρίστε το ψητό μετά από 30 περίπου. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Χοιρινό Ωμοπλάτη 1,5 kg χοιρινή ωμοπλάτη γάλακτος με την πέτσα αλάτι πιπέρι 2 κουταλιές ελαιόλαδο 150 g σέλινο κομμένο σε λεπτές ροδέλες 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες 1 μικρή κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες (400 g) 250 ml κρέμα γάλακτος 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένο και πολτοποιημένο φρέσκο δενδρολίβανο και θυμάρι Χαρακώστε με ένα αιχμηρό μαχαίρι το κρέας. Πασπαλίστε με αλατοπίπερο και ροδίστε το κρέας με το ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές σε ένα ταψί στη φωτιά. Σοτάρετε το σέλινο και το πράσο με λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες, την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Ανακατέψτε τα υλικά και τοποθετήστε τη χοιρινή ωμοπλάτη από πάνω. Βάλτε το φαγητό στη συσκευή. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Σουηδικό Ψητό 200 g αποξηραμένα δαμάσκηνα 150 ml λευκό κρασί 1,5 kg χοιρινό κόντρα ή μοσχαρίσια σπάλα (χωρίς κόκαλο) 1 μέτριο κρεμμύδι μήλο αλάτι, πιπέρι και πάπρικα Μαλακώστε τα δαμάσκηνα σε λευκό κρασί για δύο ώρες. Ξεπλύνετε γρήγορα το κρέας με νερό και στεγνώστε το. Χαράξτε εγκοπές στο κάτω μέρος του κρέατος και βυθίστε ένα δαμάσκηνο σε κάθε εγκοπή, σπρώχνοντάς το όσο γίνεται πιο βαθειά μέσα στο κρέας. Πασπαλίστε το κρέας με τα καρυκεύματα και τοποθετήστε το στο ταψί με την πλευρά, χωρίς τα δαμάσκηνα να είναι στραμμένα προς τα πάνω. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και το μήλο, κόψτε τα στα οκτώ και μοιράστε τα γύρω από το ψητό. Συμπληρώστε το κρασί που μούλιασαν τα δαμάσκηνα με νερό μέχρι να γίνει ένα τέταρτο του λίτρου και περιχύστε το ψητό. Συνοδεύεται με κροκέτες, πατάτες ωγκρατέν, μπρόκολο ή κάτι παρόμοιο. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: 60

8 Μοσχάρι Κότσι 1 μοσχαρίσιο κότσι 1,5-2 kg 4 φέτες βραστό ζαμπόν 2 κουταλιές λάδι 1 κουταλάκι αλάτι 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι βασιλικό 1 μικρή κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια (280 g) λαχανικά για σούπα (καρότο, πράσο, σέλινο, μαϊντανός) νερό Χαράξτε κατά μήκος το κότσι σε 8 σημεία. Κόψτε τις τέσσερις φέτες ζαμπόν στη μέση και τοποθετήστε τις στις σχισμές. Αναμείξτε το λάδι, το αλάτι, την πάπρικα και το βασιλικό και πασπαλίστε το κότσι. Τοποθετήστε το κότσι σε ένα βαθύ ταψί και απλώστε πάνω του τα μανιτάρια. Προσθέστε στο κότσι τα λαχανικά και το νερό. Η στάθμη του νερού πρέπει να βρίσκεται στα mm από τον πάτο του σκεύους. Γυρίστε το ψητό μετά από 30 περίπου. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Οσομπούκο 4 κουταλιές βούτυρο για το ρόδισμα 4 φέτες μοσχαρίσιο κότσι, πάχος 3-4 cm περίπου (κομμένες κάθετα προς το κόκαλο) 4 μέτρια καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους 4 κλωνάρια σέλινο, κομμένο σε μικρούς κύβους 1 kg ώριμες τομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια και κομμένες σε κύβους 1 ματσάκι μαϊντανός, πλυμένος και χονδροκομμένος 4 κουταλιές βούτυρο 2 κουταλιές αλεύρι για πανάρισμα 6 κουταλιές ελαιόλαδο 250 ml λευκό κρασί 250 ml ζωμός κρέατος 3 μέτρια κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένο και λεπτοκομμένο 1/2 κουταλάκι θυμάρι και 1/2 κουταλάκι ρίγανη 2 φύλλα δάφνη 2 γαρύφαλλα αλάτι, φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι Λιώστε τις 4 κουταλιές βούτυρο σε ένα ταψί και σοτάρετε τα λαχανικά. Αφαιρέστε τα λαχανικά από το ταψί. Πλύνετε και σκουπίστε τις φέτες μοσχαρίσιο κότσι, πασπαλίστε με τα καρυκεύματα και πανάρετε με το αλεύρι. Τινάξτε για να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και ροδίστε τις φέτες του κρέατος σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε το κρέας και αδειάστε το λάδι που περισσεύει από το ταψί. Προσθέστε στους χυμούς του κρέατος 250 ml λευκό κρασί και σιγοβράστε σε ένα κατσαρολάκι για λίγη ώρα. Προσθέστε 250 ml ζωμό κρέατος, το μαϊντανό, το θυμάρι, τη ρίγανη και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Προσθέστε αλατοπίπερο. Αφήστε το μείγμα να βράσει ξανά. Τοποθετήστε στο ταψί πρώτα τα λαχανικά και κατόπιν το κρέας και περιχύστε τα με τη σάλτσα. Σκεπάστε το ταψί με ένα καπάκι και τοποθετήστε το στη συσκευή. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Γεμιστό Στήθος Μοσχάρι 1 ψωμάκι 1 αβγό 200 g κιμάς αλάτι, πιπέρι 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ψιλοκομμένος μαϊντανός 1 kg μοσχαρίσιο στήθος (χαραγμένο για τη γέμιση) λαχανικά για σούπα (καρότο, πράσο, σέλινο, μαϊντανός) 50 g μπέικον 250 ml νερό Μουλιάστε το ψωμάκι στο νερό και στη συνέχεια στύψτε το. Αναμείξτε το με το

9 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 9 αβγό, τον κιμά, το αλατοπίπερο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό. Πασπαλίστε το μοσχαρίσιο στήθος (χαραγμένο για τη γέμιση) με τα καρυκεύματα και προσθέστε τη γέμιση. Ράψτε το άνοιγμα για να μη φύγει η γέμιση. Τοποθετήστε το μοσχαρίσιο στήθος σε ένα ταψί και προσθέστε τα λαχανικά, το μπέικον και νερό. Γυρίστε το ψητό μετά από 30 περίπου. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Μπούτι Αρνιού 2,7 kg αρνί μπούτι 30 ml ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 3 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο (ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο) νερό Πλύνετε το αρνίσιο μπούτι και σκουπίστε το ταμποναριστά, αλείψτε το με ελαιόλαδο και χαρακώστε το σε διάφορα σημεία. Προσθέστε αλατοπίπερο. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο και γεμίστε τις σχισμές που έχετε χαράξει στο κρέας με το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Τοποθετήστε το αρνίσιο μπούτι σε ένα ταψί και προσθέστε νερό. Η στάθμη του νερού πρέπει να βρίσκεται στα mm από τον πάτο του σκεύους. Γυρίστε το ψητό μετά από 30 περίπου. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Κουνέλι 2 κομμάτια σπάλα λαγού 6 κεδρόμηλα (πολτοποιημένα) αλατοπίπερο 30 g λιωμένο βούτυρο 125 ml ξινή κρέμα γάλακτος λαχανικά για σούπα (καρότο, πράσο, σέλινο, μαϊντανός) Τρίψτε τις σπάλες με τα πολτοποιημένα κεδρόμηλα και το αλατοπίπερο και αλείψτε τις με το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετήστε τις σπάλες σε ένα ταψί, περιχύστε με ξινή κρέμα γάλακτος και προσθέστε τα λαχανικά. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Κουν. με σως μουστ. 2 κουνέλια, 800 g ο καθένας αλατοπίπερο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 χονδροκομμένα κρεμμύδια 50 g μπέικον κομμένο σε κύβους 2 κουταλιά αλεύρι 375 ml ζωμός κότας 125 ml λευκό κρασί 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι 125 ml κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές μουστάρδα Ντιζόν Κόψτε τα κουνέλια σε 8 ισομεγέθη κομμάτια, πασπαλίστε με αλατοπίπερο και ροδίστε από όλες τις πλευρές σε ένα ταψί στη φωτιά. Αφαιρέστε τα κομμάτια του κουνελιού και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια και το μπέικον. Πασπαλίστε με αλεύρι και ανακατέψτε. Προσθέστε το ζωμό κότας, το λευκό κρασί και το θυμάρι, ανακατέψτε και αφήστε τα υλικά να βράσουν. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα ντιζόν, τοποθετήστε το κρέας και βάλτε το φαγητό στη συσκευή, σκεπάζοντας το σκεύος με καπάκι. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Αγριογούρουνο Για τη μαρινάδα: 1,5 l κόκκινο κρασί 150 g σελινόριζα 150 g καρότα

10 κρεμμύδια 5 φύλλα δάφνη 5 γαρύφαλλα λαχανικά για σούπα (2 ματσάκια από το καθένα: καρότο, πράσο, σέλινο, μαϊντανός) Βράστε όλα τα υλικά και αφήστε τα να κρυώσουν. 1,5 kg αγριογούρουνο (ωμοπλάτη) Περιχύστε το κρέας με τη μαρινάδα μέχρι να καλυφθεί πλήρως και αφήστε το για 3 ημέρες. Υλικά για το ψητό: αλάτι πιπέρι λαχανικά από τη μαρινάδα 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια chanterelle 5. ΦΑΓΗΤΆ ΦΟΎΡΝΟΥ 5.1 Λαζάνια Υλικά για τη σάλτσα με τον κιμά: 100 g παντσέτα 1 κρεμμύδι 1 καρότο 100 g σέλινο 2 κουταλιές ελαιόλαδο 400 g ανάμικτο κιμά (βοδινός και χοιρινός) 100 ml ζωμός κρέατος 1 μικρή κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες (περίπου 400 g) ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι Υλικά για τη μπεσαμέλ: 75 g βούτυρο 50 g αλεύρι 600 ml γάλα αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο Προσθέστε στα παραπάνω υλικά: 3 κουταλιές βούτυρο 250 g πράσινα φύλλα λαζάνια 50 g παρμεζάνα, τριμμένη 50 g ήπιο τυρί, τριμμένο Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρέστε το λίπος από την παντσέτα και κόψτε σε μικρούς κύβους. Καθαρίστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και κόψτε τα όλα σε μικρούς κύβους. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε την παντσέτα Αφαιρέστε το αγριογούρουνο από τη μαρινάδα και σκουπίστε το. Πασπαλίστε με αλατοπίπερο και ροδίστε από όλες τις πλευρές σε ένα ταψί στη φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μερικά λαχανικά από τη μαρινάδα. Ρίξτε τη μαρινάδα στο ταψί ψησίματος. Η στάθμη του υγρού πρέπει να βρίσκεται στα mm από τον πάτο. Σκεπάστε το σκεύος με ένα καπάκι και βάλτε το φαγητό στη συσκευή. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: 140 και τα ψιλοκομμένα λαχανικά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε λίγο-λίγο τον κιμά, σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς και σβήστε με το ζωμό κρέατος. Προσθέστε στο κρέας τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάστε και βράστε για 30 περίπου σε σιγανή φωτιά. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη μπεσαμέλ: Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέστε το αλεύρι και αφήστε το να χρυσίσει ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε στη σάλτσα το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και σιγοβράστε για 10 περίπου χωρίς το καπάκι. Αλείψτε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος με 1 κουταλιά βούτυρο. Τοποθετήστε εναλλάξ μία στρώση λαζάνια, μία στρώση σάλτσα με κρέας και μία στρώση μπεσαμέλ αναμεμειγμένη με τυρί. Η τελευταία στρώση θα πρέπει να είναι η μπεσαμέλ με το τριμμένο τυρί. Τέλος, ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομματάκια επάνω από τη μπεσαμέλ. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: 55

11 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Καννελόνια Υλικά για τη γέμιση: 50 g κρεμμύδι ψιλοκομμένο 30 g βούτυρο 350 g σπανάκι σε φύλλα, ψιλοκομμένο 100 g crème fraîche 200 g φρέσκος σολομός σε κύβους 200 g πέρκα σε κύβους 150 g γαρίδες 150 g μύδια ψίχα αλάτι, πιπέρι Υλικά για τη μπεσαμέλ: 75 g βούτυρο 50 g αλεύρι 600 ml γάλα αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο Προσθέστε στα παραπάνω υλικά: 1 πακέτο καννελόνια 50 g παρμεζάνα, τριμμένη 150 g τυρί, τριμμένο 40 g βούτυρο Τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα φύλλα σπανάκι και μαγειρέψτε τα για λίγο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε την crème fraîche, ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη μπεσαμέλ: Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέστε το αλεύρι και αφήστε το να χρυσίσει ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε στη σάλτσα το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και σιγοβράστε για 10 περίπου χωρίς το καπάκι. Προσθέστε το σολομό, την πέρκα, τις γαρίδες, την ψίχα από τα μύδια και αλατοπίπερο στο σπανάκι αφού κρυώσει και ανακατέψτε. Αλείψτε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος με 1 κουταλιά βούτυρο. Γεμίστε τα καννελόνια με το μείγμα από σπανάκι και τοποθετήστε τα στο σκεύος ψησίματος. Τοποθετήστε μπεσαμέλ ανάμεσα σε κάθε σειρά καννελόνια. Η τελευταία στρώση θα πρέπει να είναι η μπεσαμέλ με το τριμμένο τυρί. Τέλος, ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο σε μικρά κομματάκια επάνω από τη μπεσαμέλ. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Ζυμαρικά Ωγκρατέν 1 λίτρο νερό αλάτι 250 g ταλιατέλες 250 g βραστό ζαμπόν 20 g βούτυρο 1 ματσάκι μαϊντανός 1 κρεμμύδι 100 g βούτυρο 1 αβγό 250 ml γάλα αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο 50 g τριμμένη παρμεζάνα Βράστε σε ένα σκεύος το νερό με λίγο αλάτι. Μόλις βράσει το αλατισμένο νερό, προσθέστε τις ταλιατέλες και βράστε για 12. Στραγγίστε τα ζυμαρικά. Κόψτε το ζαμπόν σε κύβους. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Ψιλοκόψτε το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Σοτάρετε στο τηγάνι. Αλείψτε ένα ταψί με λίγο βούτυρο. Ανακατέψτε τις ταλιατέλες και το ζαμπόν με το σοταρισμένο μαϊντανό και το κρεμμύδι και προσθέστε τα στο σκεύος. Ανακατέψτε τα αβγά, προσθέστε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και περιχύστε τα στο μείγμα των ζυμαρικών. Πασπαλίστε το φαγητό με παρμεζάνα. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Μουσακάς (για 10 άτομα) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ελαιόλαδο 1,5 kg κιμάς 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες (400 g) 50 g τριμμένο τυρί 4 κουταλάκια τριμμένη φρυγανιά

12 12 αλατοπίπερο κανέλα 1 kg πατάτες 1,5 kg μελιτζάνες βούτυρο για το τηγάνισμα Υλικά για τη μπεσαμέλ: 75 g βούτυρο 50 g αλεύρι 600 ml γάλα αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο Προσθέστε στα παραπάνω υλικά: 150 g τριμμένο τυρί 4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά 50 g βούτυρο Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και κατόπιν προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε ανακατεύοντας. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το τριμμένο έμενταλ και τη φρυγανιά, ανακατέψτε τη σάλτσα καλά και αφήστε τη να πάρει μια βράση. Προσθέστε αλατοπίπερο και κανέλα και βγάλτε τη σάλτσα από τη φωτιά. Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και κόψτε τις σε φέτες του 1 cm. Σκουπίστε τις φέτες με χαρτί κουζίνας. Σοτάρετε τις φέτες σε ένα τηγάνι με αρκετό βούτυρο. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη μπεσαμέλ: λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέστε το αλεύρι και αφήστε το να χρυσίσει ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε λίγο-λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε στη σάλτσα το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και σιγοβράστε για 10 περίπου χωρίς το καπάκι. Τοποθετήστε τις φέτες πατάτας στον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού και πασπαλίστε με λίγο τριμμένο τυρί. Καλύψτε με μια στρώση μελιτζάνες. Προσθέστε μέρος από το μείγμα του κιμά. Προσθέστε μέρος από το μείγμα της μπεσαμέλ. Απλώστε ακόμη μία στρώση πατάτες, μελιτζάνες και κιμά. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι η μπεσαμέλ. Πασπαλίστε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και την τριμμένη φρυγανιά. Λιώστε το βούτυρο και περιχύστε το μουσακά. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Πατάτες Ωγκρατέν g πατάτες από 1 κουταλάκι αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο 2 σκελίδες σκόρδο 200 g τριμμένο τυρί 200 ml γάλα 200 ml κρέμα γάλακτος 4 κουταλιές βούτυρο Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες, σκουπίστε τις και προσθέστε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Τρίψτε ένα πυρίμαχο σκεύος ψησίματος με μια σκελίδα σκόρδο και στη συνέχεια αλείψτε το με λίγο βούτυρο. Απλώστε τις μισές πατάτες στο σκεύος και πασπαλίστε τις με ένα μέρος από το τριμμένο τυρί. Απλώστε τώρα από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Λιώστε τη δεύτερη σκελίδα σκόρδου και χτυπήστε την με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Περιχύστε το μείγμα πάνω από τις πατάτες και απλώστε κατά τόπους το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Franconian Πιτάκια Περίπου g γαλοπούλα σε λωρίδες 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια (μικρά) 500 g κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 kg ζύμη για dumpling 400 g τριμμένο τυρί 250 ml κρέμα γάλακτος Πασπαλίστε τις λωρίδες γαλοπούλας με αλατοπίπερο, πάπρικα κ.λπ. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Στραγγίστε τα μανιτάρια από το νερό τελείως. Στη

13 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 13 συνέχεια ανακατέψτε το κρέας, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τοποθετήστε τα σε πυρίμαχο σκεύος. Αναμείξτε τη ζύμη για dumpling με το τυρί και απλώστε την επάνω στο μείγμα γαλοπούλας. Περιχύστε με την κρέμα γάλακτος. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Λάχανο Γάστρας 1 λάχανο (800 g) μαντζουράνα 1 κρεμμύδι λάδι για το σοτάρισμα 400 g κιμάς 250 g ρύζι μακρύκοκκο αλάτι, πιπέρι και πάπρικα 1 λίτρο ζωμός κρέατος 200 ml crème fraîche 100 g τριμμένο τυρί Κόψτε το λάχανο σε τέταρτα και αφαιρέστε το κοτσάνι του. Αχνίστε το σε αλατισμένο νερό όπου έχετε προσθέσει μαντζουράνα. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το σε λίγο λάδι. Προσθέστε τον κιμά και το μακρύκοκκο ρύζι, σοτάρετε και προσθέστε αλατοπίπερο και πάπρικα. Προσθέστε το ζωμό κρέατος και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει για 20, σκεπάζοντας το σκεύος με το καπάκι. Τοποθετήστε σε ένα σκεύος ψησίματος το λάχανο και το μείγμα του ρυζιού με τον κιμά σε στρώσεις. Περιχύστε το φαγητό με crème fraîche και πασπαλίστε με τυρί. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Χόρτα Ωγκρατέν 8 αντίβ (σικορέ) μετρίου μεγέθους 8 φέτες βραστό ζαμπόν 30 g βούτυρο 1,5 κουταλιά αλεύρι 150 ml ζωμός λαχανικών (από τα αντίβ) 5 κουταλιές γάλα 100 g τριμμένο τυρί Κόψτε στη μέση τα αντίβ και αφαιρέστε τον πικρό πυρήνα τους. Πλύνετε καλά και αχνίστε για 15 μέσα σε βραστό νερό. Βγάλτε τα μισοκομμένα αντίβ από το νερό, τοποθετήστε τα σε κρύο νερό και ενώστε ξανά τα μισά. Τυλίξτε κάθε ραδίκι με μια φέτα ζαμπόν και τοποθετήστε το σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το αλεύρι. Σοτάρετε για λίγο και κατόπιν προσθέστε το ζωμό λαχανικών και το γάλα και αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση. Ανακατέψτε 50 g τυρί στη σάλτσα και περιχύστε με αυτό το μείγμα τα αντίβ. Πασπαλίστε το υπόλοιπο τυρί επάνω στο φαγητό. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Jansons Temptation 8-10 πατάτες 2 κρεμμύδια 125 g φιλέτα αντζούγιες 300 ml κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά πιπέρι φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο 2 κουταλιές βούτυρο Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε λωρίδες. Αλείψτε ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο. Τοποθετήστε το ένα τρίτο από τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο σκεύος. Προσθέστε από πάνω τις αντζούγιες και κατόπιν ακόμη ένα τρίτο από κρεμμύδια και πατάτες. Προσθέστε ακόμη μία στρώση με τις υπόλοιπες αντζούγιες. Τοποθετήστε από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες και τα κρεμμύδια. Η τελευταία στρώση πρέπει να αποτελείται από πατάτες.

14 14 Πασπαλίστε με αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο θυμάρι. Περιχύστε το φαγητό με την άλμη από τις αντζούγιες και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά και προσθέστε μικρά κομματάκια βούτυρο από πάνω. 6. ΠΊΤΣΑ/ΚΙΣ 6.1 Πίτσα Υλικά για τη ζύμη: 14 g μαγιά 200 ml νερό 300 g αλεύρι 3 g αλάτι 1 κουταλιά λάδι Υλικά για την επικάλυψη: 1/2 μικρή κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες (200 g) 200 g τριμμένο τυρί 100 g σαλάμι 100 g βραστό ζαμπόν 150 g μανιτάρια (κονσέρβα) 150 g φέτα ρίγανη Βουτυρωμένο ταψί ψησίματος Θρυμματίστε τη μαγιά σε ένα μπολ και διαλύστε τη σε νερό. Ανακατέψτε το αλάτι στο αλεύρι και προσθέστε τα με το λάδι στο μπολ. Ζυμώστε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη, η οποία θα ξεκολλάει εύκολα από το μπολ. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Απλώστε τη ζύμη και τοποθετήστε την στο βουτυρωμένο ταψί ψησίματος, τρυπώντας τον πάτο με ένα πιρούνι. Τοποθετήστε επάνω στη ζύμη τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Τάρτα Με Κρεμμύδια Υλικά για τη ζύμη: 300 g αλεύρι Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: g μαγιά 125 ml γάλα 1 αβγό 50 g βούτυρο 3 g αλάτι Υλικά για την επικάλυψη: 750 g κρεμμύδια 250 g μπέικον 3 αβγά 250 g crème fraîche 125 ml γάλα 1 κουταλάκι αλάτι 1/2 κουταλάκι αλεσμένο πιπέρι Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ και σχηματίστε μια τρύπα στο κέντρο. Κόψτε τη μαγιά, τοποθετήστε την στο κέντρο και ανακατέψτε τη με το γάλα και λίγο αλεύρι από την περίμετρο. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, έως ότου σχηματιστούν ρωγμές στο αλεύρι που έχετε πασπαλίσει στο μείγμα. Τοποθετήστε το αβγό και το βούτυρο στο αλεύρι περιμετρικά. Ζυμώστε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη μαγιάς. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και χαράξτε σε τέσσερα μέρη τα κρεμμύδια και στη συνέχεια κόψτε σε λεπτές φέτες. Κόψτε το μπέικον σε κύβους και τσιγαρίστε το μαζί με τα κρεμμύδια χωρίς να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν. Πλάστε τη ζύμη και απλώστε τη σε λαδωμένο ταψί ψησίματος, τρυπώντας τη βάση με ένα πιρούνι και πιέζοντας τα άκρα προς τα επάνω. Αφήστε τη ζύμη ξανά να φουσκώσει.

15 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 15 Ανακατέψτε τα αβγά, την crème fraîche, το γάλα και το αλατοπίπερο. Απλώστε τα κρεμμύδια και το μπέικον επάνω στη ζύμη, αφού κρυώσουν. Επικαλύψτε με το μείγμα και απλώστε το ομοιόμορφα. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Κις Λορέν Υλικά για τη ζύμη: 200 g αλεύρι 2 αβγά 100 g βούτυρο 1/2 κουταλάκι αλάτι λίγο πιπέρι 1 πρέζα μοσχοκάρυδο Υλικά για την επικάλυψη: 150 g τριμμένο τυρί 200 g βραστό ζαμπόν ή άπαχο μπέικον 2 αβγά 250 g ξινή κρέμα αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο Αντικολλητική φόρμα διαμέτρου 28 cm, βουτυρωμένη Τοποθετήστε το αλεύρι, το βούτυρο, τα αβγά και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για λίγες ώρες. Ανοίξτε τη ζύμη και τοποθετήστε τη στη βουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα. Τρυπήστε τον πάτο με ένα πιρούνι. Απλώστε το μπέικον επάνω στη ζύμη. Για τη γέμιση, ανακατέψτε τα αβγά, την ξινή κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά. Προσθέστε το τυρί. Προσθέστε τη γέμιση πάνω από το μπέικον. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Τάρτα Τυριών 1,5 τετράγωνα φύλλα κρούστας ή σφολιάτας 500 g τριμμένο τυρί 200 ml κρέμα γάλακτος 100 ml γάλα 4 αβγά αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο Τοποθετήστε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένο ταψί ψησίματος. Τρυπήστε την παντού με ένα πιρούνι. Απλώστε το τυρί ομοιόμορφα επάνω στη ζύμη. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα αβγά και προσθέστε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε και πάλι καλά και περιχύστε το μείγμα επάνω στο τυρί. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Πιερόγκι (30 μικρά τεμάχια) Υλικά για τη ζύμη: 250 g αγριοσίταρο (όλυρα) 250 g βούτυρο 250 g τυρί quark με χαμηλά λιπαρά αλάτι Υλικά για τη γέμιση: 1 μικρό άσπρο λάχανο (400 g) 50 g μπέικον 2 κουταλιές διαυγασμένο βούτυρο αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο 3 κουταλιές ξινή κρέμα 2 αβγά Ταψί ψησίματος στρωμένο με λαδόκολλα Ζυμώστε το αγριοσίταρο, το βούτυρο, το τυρί quark με χαμηλά λιπαρά και λίγο αλάτι και τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο. Κόψτε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες. Κόψτε το μπέικον σε κύβους και τηγανίστε το στο διαυγασμένο βούτυρο. Προσθέστε το λάχανο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και την ξινή κρέμα και ανακατέψτε. Συνεχίστε να σιγοψήνετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

16 16 Βράστε τα αβγά μέχρι να σφίξουν, κόψτε τα σε κύβους, ανακατέψτε τα με το λάχανο και αφήστε τα να κρυώσουν. Απλώστε τη ζύμη και κόψτε την σε στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο 8 cm. Προσθέστε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης και διπλώστε. Σφραγίστε τα άκρα, πιέζοντας με ένα πιρούνι. Τοποθετήστε τα πιερόγκι σε ένα ταψί ψησίματος στρωμένο με λαδόκολλα και αλείψτε τα με κρόκο αβγού. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Γλυκό Με Τυριά 400 g φέτα 2 αβγά 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό μαύρο πιπέρι 80 ml ελαιόλαδο 375 g φύλλο κρούστας Ανακατέψτε τη φέτα με τα αβγά, το μαϊντανό και το πιπέρι. Καλύψτε τα φύλλα της ζύμης με ένα υγρό πανί για να μην ξεραθούν. Απλώστε 4 φύλλα το ένα επάνω στο άλλο, αλείφοντας το καθένα με λίγο λάδι. Κόψτε σε 4 λωρίδες μήκους 7 cm περίπου. Βάλτε 2 γεμάτες κουταλιές από το μείγμα της φέτας σε μία γωνία κάθε λωρίδας και διπλώστε διαγώνια ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο. Τοποθετήστε τα τρίγωνα ανάποδα σε ένα ταψί ψησίματος και αλείψτε τα με λάδι. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Τάρτα με κατσικίσιο τυρί Υλικά για τη ζύμη: 125 g αλεύρι 60 ml ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι 3-4 κουταλιές κρύο νερό Υλικά για την επικάλυψη: 1 κουταλιά ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια αλατοπίπερο 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο θυμάρι 125 g τυρί ricotta 100 g κατσικίσιο τυρί 2 κουταλιές ελιές 1 αβγό 60 ml κρέμα γάλακτος Αντικολλητική φόρμα διαμέτρου 28 cm, βουτυρωμένη Προσθέστε σε ένα μπολ το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατέψτε, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. Προσθέστε το νερό και ζυμώστε. Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για λίγες ώρες. Ανοίξτε τη ζύμη και τοποθετήστε τη στη βουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα. Τρυπήστε τον πάτο με ένα πιρούνι. Προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Καθαρίστε τα κρεμμύδια, κόψτε τα σε λεπτές ροδέλες και σοτάρετε στο λάδι για 30 περίπου με σκεπασμένο το τηγάνι. Προσθέστε αλατοπίπερο και 1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήστε τα κρεμμύδια να κρυώσουν ελαφρώς και απλώστε τα πάνω στη ζύμη. Στη συνέχεια, απλώστε τη ricotta, το κατσικίσιο τυρί και τις ελιές. Πασπαλίστε με 1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο θυμάρι. Για τη γέμιση, ανακατέψτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος. Προσθέστε τη γέμιση πάνω στην τάρτα. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: 45

17 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΈΙΚ/ΓΛΥΚΊΣΜΑΤΑ 7.1 Κέικ Αμυγδάλου Υλικά για το μείγμα: 5 αβγά 200 g ζάχαρη 100 g αμυγδαλόπαστα 200 ml ελαιόλαδο 450 g αλεύρι 1 κουταλιά κανέλα 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (περίπου 15 g) 50 g ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης 125 g αλεσμένα αμύγδαλα 300 ml γάλα Υλικά για την επικάλυψη: 200 g μαρμελάδα βερίκοκο 5 κουταλιές ζάχαρη άχνη 1 κουταλάκι κανέλα 2 κουταλιές ζεστό νερό αμύγδαλα φιλέ Ανοιγόμενη φόρμα 28 cm Χτυπήστε τα αβγά, τη ζάχαρη και την αμυγδαλόπαστα για 5 και κατόπιν προσθέστε αργά το ελαιόλαδο στο μείγμα. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι με την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ και κατόπιν προσθέστε τα ψιλοκομμένα φιστίκια και τα αλεσμένα αμύγδαλα στο μείγμα. Ανακατέψτε τα προσεκτικά στο μείγμα των αβγών μαζί με το γάλα. Πασπαλίστε τη βάση της ανοιγόμενης φόρμας με τριμμένη φρυγανιά και τοποθετήστε μέσα το μείγμα. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: 70 Μετά το ψήσιμο: Ζεστάνετε τη μαρμελάδα βερίκοκο και απλώστε την πάνω στο κέικ με ένα πινέλο. Αφήστε να κρυώσει. Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη μαζί με την κανέλα και το ζεστό νερό και περιχύστε το μείγμα επάνω στο κέικ. Πασπαλίστε αμέσως τα αμύγδαλα φιλέ επάνω στη γλασαρισμένη επιφάνεια του κέικ. 7.2 Kέικ Brownies 250 g σοκολάτα κουβερτούρα 250 g βούτυρο 375 g ζάχαρη 2 φακελάκι σκόνη βανίλιας (περίπου 16 g) 1 πρέζα αλάτι 5 κουταλιές νερό 5 αβγά 375 g καρύδια 250 g αλεύρι 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ Σπάστε τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια και λιώστε την σε μπεν μαρί. Χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και το νερό και προσθέστε τα αβγά και τη λιωμένη σοκολάτα. Χοντροκόψτε τα καρύδια και ανακατέψτε τα με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε τα στο μείγμα σοκολάτας. Στρώστε ένα βαθύ ταψί ψησίματος με λαδόκολλα και προσθέστε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: 50 Μετά το ψήσιμο: Αφήστε το κέικ να κρυώσει, αφαιρέστε τη λαδόκολλα και κόψτε το κέικ σε τετράγωνες μερίδες. 7.3 Κέικ Καρότο Υλικά για το μείγμα: 150 ml ηλιέλαιο 100 g μαύρη ζάχαρη 2 αβγά 75 g σιρόπι 175 g αλεύρι 1 κουταλάκι κανέλα 1/2 κουταλάκι αλεσμένο τζίντζερ 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 200 g ψιλοτριμμένο καρότο 75 g σουλτανίνες 25 g τριμμένη καρύδα Υλικά για την επικάλυψη:

18 g βούτυρο 150 g τυρί κρέμα 40 g κρυσταλλική ζάχαρη αλεσμένα φουντούκια Στρογγυλή ανοιγόμενη φόρμα διαμέτρου 22 cm, βουτυρωμένη Χτυπήστε το ηλιέλαιο μαζί με τη μαύρη ζάχαρη, τα αβγά και το σιρόπι. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα και ανακατέψτε ξανά. Τοποθετήστε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: 55 Μετά το ψήσιμο: Ανακατέψτε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και την κρυσταλλική ζάχαρη (προσθέστε λίγο γάλα, αν χρειάζεται, για να απλωθεί ευκολότερα το μείγμα). Περιχύστε το κέικ με το μείγμα μόλις κρυώσει και πασπαλίστε με τα αλεσμένα φουντούκια. 7.4 Cheese Cake Υλικά για τη βάση: 150 g αλεύρι 70 g ζάχαρη 1 φακελάκι σκόνη βανίλιας (περίπου 8 g) 1 αβγό 70 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Υλικά για την κρέμα τυριού: 3 ασπράδια αβγού 50 g ξανθές σταφίδες 2 κουταλιές ρούμι 750 g τυρί quark με χαμηλά λιπαρά 3 κρόκοι αβγού 200 g ζάχαρη χυμός ενός λεμονιού 200 g crème fraîche 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου, γεύση βανίλια (40 g ή η αντίστοιχη ποσότητα άνθους αραβοσίτου για την παρασκευή πουτίγκας με 500 ml γάλα) Αντικολλητική ανοιγόμενη φόρμα διαμέτρου 26 cm, βουτυρωμένη Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αναμείξτε με μίξερ χειρός. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες. Καλύψτε το βουτυρωμένο πάτο της ανοιγόμενης φόρμας με τα 2/3 περίπου του μείγματος, τρυπώντας το με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία. Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα στα τοιχώματα της φόρμας, σε ύψος 3 cm περίπου. Χτυπήστε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα που να στέκεται. Πλύνετε τις σταφίδες και αφήστε τις να στραγγίσουν καλά, περιχύστε με το ρούμι και αφήστε τις να εμποτιστούν. Βάλτε το τυρί quark με χαμηλά λιπαρά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, την crème fraîche και το άνθος αραβοσίτου σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Τέλος, ανακατέψτε προσεκτικά τα χτυπημένα ασπράδια και τις σταφίδες με το μείγμα του τυριού quark. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Κερασόπιτα 500 g ψωμί 750 ml γάλα 1 πρέζα αλάτι 80 g ζάχαρη 4 αβγά 2 βάζα βύσσινα 50 g βούτυρο Βουτυρωμένο σκεύος ψησίματος Κόψτε το ψωμί σε φέτες. Ανακατέψτε το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα αβγά και περιχύστε το ψωμί, αφήνοντάς το να εμποτιστεί καλά με το μείγμα. Στραγγίστε τα βύσσινα και προσθέστε τα στο μείγμα. Τοποθετήστε το μείγμα στο βουτυρωμένο

19 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 19 σκεύος ψησίματος. Προσθέστε μικρά κομματάκια βούτυρο πάνω από την πουτίγκα. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Κέικ Φρούτων 200 g βούτυρο 200 g ζάχαρη 1 φακελάκι σκόνη βανίλιας (περίπου 8 g) 1 πρέζα αλάτι 3 αβγά 300 g αλεύρι 1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (περίπου 8 g) 125 g μαύρες σταφίδες 125 g ξανθές σταφίδες 60 g ψιλοκομμένα αμύγδαλα 60 g καραμελωμένο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού 60 g ψιλοκομμένα κεράσια καραμελωμένα 70 g ξεφλουδισμένα αμύγδαλα, ολόκληρα Αντικολλητική ανοιγόμενη φόρμα διαμέτρου 24 cm Μαργαρίνη για βουτύρωμα της φόρμας Τριμμένη φρυγανιά για επικάλυψη της φόρμας Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αβγά έναένα και ανακατέψτε ξανά το μείγμα. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε τα στο κρεμώδες μείγμα και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά. Προσθέστε τα φρούτα στο μείγμα και ανακατέψτε ξανά. Τοποθετήστε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, φροντίζοντας να είναι ελαφρώς ψηλότερο στα τοιχώματα από το κέντρο. Διακοσμήστε τα άκρα και το κέντρο του κέικ με τα ολόκληρα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Βάλτε το κέικ στη συσκευή. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Τάρτα Φρούτων Υλικά για τη ζύμη: 200 g αλεύρι 1 πρέζα αλάτι 125 g βούτυρο 1 αβγό 50 g ζάχαρη 50 ml κρύο νερό Υλικά για τη γέμιση: Φρούτα εποχής (400 g μήλα, ροδάκινα, βύσσινα κ.λπ.) 90 g αλεσμένα αμύγδαλα 2 αβγά 100 g ζάχαρη 90 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Στρογγυλή φόρμα για τάρτες με διάμετρο 28 cm, βουτυρωμένη Κοσκινίστε το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μαζί με το αλάτι και προσθέστε μικρά κομματάκια βούτυρο. Κατόπιν προσθέστε τα αβγά, τη ζάχαρη και το κρύο νερό και ζυμώστε το μείγμα. Αφήστε τη ζύμη να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες. Απλώστε την κρύα ζύμη, τοποθετήστε την στη βουτυρωμένη φόρμα και τρυπήστε με ένα πιρούνι. Καθαρίστε τα φρούτα, αφαιρέστε τους πυρήνες ή τα κουκούτσια τους και τοποθετήστε τα πάνω στη ζύμη σε μικρά κομματάκια ή σε φέτες. Τοποθετήστε σε ένα μπολ τα αλεσμένα αμύγδαλα, τα αβγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπήστε τα υλικά. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα επάνω στα φρούτα. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Ψημένα Μήλα Γιαγιάς 250 g βούτυρο 250 g ζάχαρη

20 φακελάκι σκόνη βανίλιας (περίπου 8 g) 1 πρέζα αλάτι 100 g αμυγδαλόπαστα 5 αβγά 500 g αλεύρι 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (περίπου 15 g) 1 φακελάκι μπαχαρικά μπισκότων πιπερόριζας (περίπου 20 g) 50 g σκόνη κακάο 150 ml κόκκινο κρασί 1,2 kg μήλα Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να είναι αφράτο. Προσθέστε την αμυγδαλόπαστα κομμένη σε μικρά κομμάτια και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να είναι απαλό. Προσθέστε τα αβγά ένα-ένα και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να είναι αφράτο. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά μπισκότων πιπερόριζας και τη σκόνη κακάο στο μείγμα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί ανακατεύοντας. Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα βαθύ ταψί ψησίματος με χαρτί ψησίματος και εξομαλύνετε την επιφάνεια. Καθαρίστε και αφαιρέστε τον πυρήνα από τα μήλα και κόψτε τα σε φέτες του 0,5 εκατοστού. Πολτός δαμάσκηνο: Απλώστε τις φέτες επάνω στη ζύμη και γεμίστε τις οπές που αφήνουν οι πυρήνες με πολτό δαμάσκηνο. Κατόπιν, τοποθετήστε το στη συσκευή. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: 50 Μετά το ψήσιμο, αφήστε το κέικ να κρυώσει και αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος. Γλάσο: 250 ml χυμός μήλου 1 φακελάκι διαφανές γλάσο για κέικ Μετά το ψήσιμο, αφήστε το κέικ να κρυώσει και αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος. Αναμείξτε το γλάσο χρησιμοποιώντας το χυμό μήλου και το φακελάκι γλάσου για κέικ και αλείψτε το κέικ με πινέλο. 7.9 Αφράτο Κέικ Λεμόνι Υλικά για το μείγμα: 250 g βούτυρο 200 g ζάχαρη 1 φακελάκι σκόνη βανίλιας (περίπου 8 g) 1 πρέζα αλάτι 4 αβγά 150 g αλεύρι 150 g κορνφλάουρ 1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ ξύσμα 2 λεμονιών Υλικά για το γλάσο: 125 ml χυμός λεμονιού 100 g ζάχαρη άχνη Τετράγωνη φόρμα, μήκους 30 cm Μαργαρίνη για βουτύρωμα της φόρμας Τριμμένη φρυγανιά για επικάλυψη της φόρμας Τοποθετήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Στη συνέχεια, προσθέστε τα αβγά ένα-ένα, ανακατεύοντας ξανά μαζί με το υπόλοιπο μείγμα. Ανακατέψτε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε τα στο κρεμώδες μείγμα και ανακατέψτε. Βάλτε το μείγμα στη φόρμα που έχετε βουτυρώσει και καλύψει με τριμμένη φρυγανιά, απλώστε το ομοιόμορφα και τοποθετήστε το στη συσκευή. Μετά το ψήσιμο, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη άχνη. Γυρίστε το κέικ επάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Διπλώστε το αλουμινόχαρτο στις πλευρές του κέικ προς τα επάνω, έτσι ώστε να συγκρατήσει το γλάσο. Τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα το κέικ και απλώστε το γλάσο με ένα πινέλο. Στη συνέχεια, αφήστε το κέικ να τραβήξει το γλάσο. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: 75

21 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Κέικ Muffins 150 g βούτυρο 150 g ζάχαρη 1 φακελάκι σκόνη βανίλιας (περίπου 8 g) 1 πρέζα αλάτι ξύσμα από ένα λεμόνι, μη κερωμένο 2 αβγά 50 ml γάλα 25 g κορνφλάουρ 225 g αλεύρι 10 g μπέικιν πάουντερ 1 βάζο βύσσινα (375 g) 225 g κομματάκια σοκολάτας Χάρτινα φορμάκια με διάμετρο 7 cm περίπου Χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέστε τα αβγά και χτυπήστε ξανά. Ανακατέψτε το κορνφλάουρ, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα και προσθέστε το γάλα. Ανακατέψτε ξανά. Στραγγίστε τα βύσσινα και ανακατέψτε τα στο μείγμα μαζί με τα κομματάκια σοκολάτας. Προσθέστε το μείγμα στα χάρτινα φορμάκια, τοποθετήστε τα φορμάκια σε ένα ταψί ψησίματος και τοποθετήστε το στην συσκευή. Χρησιμοποιήστε φόρμα με θήκες, εάν υπάρχει. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Κέικ Στρογγυλής Φόρμας Υλικά για τη βάση: 500 g αλεύρι 1 μικρό πακέτο αποξηραμένη μαγιά (8 g αποξηραμένη μαγιά ή 42 g φρέσκια μαγιά) 80 g ζάχαρη άχνη 150 g βούτυρο 3 αβγά 2 κοφτά κουταλάκια αλάτι 150 ml γάλα 70 g ξανθές σταφίδες (μουλιάστε προκαταβολικά τις σταφίδες σε 20 ml κονιάκ για 1 ώρα) Υλικά για την επικάλυψη: 50 g ολόκληρα αμύγδαλα ξεφλουδισμένα Προσθέστε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, τα αβγά, το αλάτι και το γάλα σε ένα μπολ και ζυμώστε τα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Σκεπάστε το μπολ με τη ζύμη και αφήστε τη να φουσκώσει για 1 ώρα. Προσθέστε στη ζύμη τις μουλιασμένες σταφίδες και ζυμώστε. Τοποθετήστε ένα-ένα τα αμύγδαλα σε κάθε κοίλωμα μιας βουτυρωμένης και αλευρωμένης στρογγυλής φόρμας. Πλάστε τη ζύμη σε μια μακρόστενη λωρίδα και τοποθετήστε τη στη στρογγυλή φόρμα. Σκεπάστε και αφήστε ξανά τη ζύμη να φουσκώσει για 45. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Κέικ Σαβαρέν Υλικά για τη ζύμη: 350 g αλεύρι 1 μικρό πακέτο αποξηραμένη μαγιά (8 g αποξηραμένη μαγιά ή 42 g φρέσκια μαγιά) 75 g ζάχαρη 100 g βούτυρο 5 κρόκοι αβγού 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 φακελάκι σκόνη βανίλιας (περίπου 8 g) 125 ml γάλα Μετά το ψήσιμο: 375 ml νερό 200 g ζάχαρη 100 ml μπράντι δαμάσκηνο ή 100 ml λικέρ πορτοκάλι Προσθέστε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τους κρόκους, το αλάτι, τη βανίλια και το γάλα σε ένα μπολ και ζυμώστε τα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Σκεπάστε το μπολ με τη

22 22 ζύμη και αφήστε τη να φουσκώσει για 1 ώρα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ, σκεπάστε τη και αφήστε την ξανά να φουσκώσει για 45. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: 35 Μετά το ψήσιμο: Βράστε το νερό και τη ζάχαρη και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Προσθέστε το μπράντι δαμάσκηνο ή το λικέρ πορτοκάλι στο σιρόπι και ανακατέψτε. Μόλις κρυώσει το κέικ, τρυπήστε το σε αρκετά σημεία με μια οδοντογλυφίδα και περιχύστε το ομοιόμορφα με το σιρόπι Αφράτο Κέικ 4 αβγά 2 κουταλιές ζεστό νερό 50 g ζάχαρη 1 φακελάκι σκόνη βανίλιας (περίπου 8 g) 1 πρέζα αλάτι 100 g ζάχαρη 100 g αλεύρι 100 g κορνφλάουρ 2 κοφτά κουταλάκια μπέικιν πάουντερ Στρογγυλή ανοιγόμενη αντικολλητική φόρμα 28 cm, χαρτί ψησίματος για τον πάτο Χωρίστε τους κρόκους των αβγών από το ασπράδι. Χτυπήστε τους κρόκους με το ζεστό νερό, τα 50 g ζάχαρης, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπήστε τα ασπράδια με 100 g ζάχαρης μέχρι να σχηματιστεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα που να στέκεται. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε προσεκτικά τα ασπράδια με τους κρόκους. Κατόπιν, προσθέστε τα με προσοχή στο κοσκινισμένο αλεύρι. Βάλτε το μείγμα στη φόρμα, απλώστε το ομοιόμορφα και τοποθετήστε το στη συσκευή. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Κέικ Τριφτό Υλικά για τη ζύμη: 375 g αλεύρι 20 g μαγιά 150 ml χλιαρό γάλα 60 g ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 2 κρόκοι αβγού 75 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Υλικά για την τραγανή επικάλυψη: 200 g ζάχαρη 200 g βούτυρο 1 κουταλάκι κανέλα 350 g αλεύρι 50 g καρύδι ψιλοκομμένο 30 g λιωμένο βούτυρο Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ και σχηματίστε μια τρύπα στο κέντρο. Κόψτε τη μαγιά, τοποθετήστε τη στο κέντρο του αλευριού και ανακατέψτε τη με το γάλα και λίγο αλεύρι από την περίμετρο. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, έως ότου σχηματιστούν ρωγμές στο αλεύρι που έχετε πασπαλίσει στο μείγμα. Προσθέστε τη ζάχαρη, τους κρόκους, το βούτυρο και το αλάτι στο αλεύρι. Ζυμώστε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη μαγιάς. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της. Απλώστε τη ζύμη και τοποθετήστε τη σε βουτυρωμένο ταψί ψησίματος. Αφήστε ξανά τη ζύμη να φουσκώσει. Τοποθετήστε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα σε ένα μπολ και αναμείξτε. Προσθέστε το αλεύρι και τα καρύδια και ζυμώστε, μέχρι να σχηματιστεί ένα τραγανό μείγμα. Απλώστε το βούτυρο στη φουσκωμένη ζύμη και πασπαλίστε ομοιόμορφα με το τραγανό μείγμα. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: 35

23 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Σουηδικό Κέικ 5 αβγά 340 g ζάχαρη 100 g λιωμένο βούτυρο 360 g αλεύρι 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (περίπου 15 g) 1 φακελάκι σκόνη βανίλιας (περίπου 8 g) 1 πρέζα αλάτι 200 ml κρύο νερό Στρογγυλή ανοιγόμενη αντικολλητική φόρμα 28 cm, λαδόκολλα για τον πάτο Τοποθετήστε τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα για 5 μέχρι να σχηματιστεί ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα, και ανακατέψτε. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο κρεμώδες μείγμα και ανακατέψτε. Τέλος, προσθέστε το κρύο νερό και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Βάλτε το μείγμα στη φόρμα, απλώστε το ομοιόμορφα και τοποθετήστε το στη συσκευή. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Γλυκιά Τάρτα 2 τετράγωνα φύλλα κρούστας ή σφολιάτας 50 g αλεσμένα φουντούκια 1,2 kg μήλα 3 αβγά 300 ml κρέμα γάλακτος 70 g ζάχαρη Τοποθετήστε τα φύλλα κρούστας σε καλά βουτυρωμένο ταψί ψησίματος και τρυπήστε ολόκληρο τον πάτο με ένα πιρούνι. Απλώστε ομοιόμορφα τα φουντούκια επάνω στα φύλλα κρούστας. Ξεφλουδίστε τα μήλα, αφαιρέστε τον πυρήνα τους και κόψτε τα σε 12 φέτες. Απλώστε τις φέτες ομοιόμορφα επάνω στη ζύμη. Ανακατέψτε καλά τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια και περιχύστε τα μήλα με το μείγμα. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: Κέικ Καρότο Υλικά για το μείγμα: 4 ασπράδια αβγού 1 πρέζα αλάτι 80 g ζάχαρη άχνη 120 g ζάχαρη 200 g ψιλοτριμμένο καρότο 200 g αλεσμένα αμύγδαλα 1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα 1 κουταλιά της σούπας λικέρ τσέρι 1/2 κουταλάκι κανέλα 60 g αλεύρι 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ Υλικά για την επικάλυψη: 150 g ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά της σούπας λικέρ τσέρι 12 διακοσμητικά καρότα από αμυγδαλόπαστα αλεσμένα φουντούκια Ανοιγόμενη φόρμα διαμέτρου 26 cm, βουτυρωμένη με χαρτί ψησίματος στον πάτο. Χτυπήστε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα που να στέκεται, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνει σφιχτό το μείγμα. Ανακατέψτε τους κρόκους και τη ζάχαρη ώσπου να σχηματιστεί μια κρέμα και προσθέστε τα άλλα υλικά. Προσθέστε το ένα τέταρτο των χτυπημένων ασπραδιών με τον κρόκο και στη συνέχεια ανακατέψτε προσεκτικά το υπόλοιπο μέρος από τα ασπράδια στο μείγμα. Χύστε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα κέικ και απλώστε την ομοιόμορφα. Διάρκεια ψησίματος στη συσκευή: 55 Μετά το ψήσιμο:

Βιβλίο συνταγών Φούρνος ατμού

Βιβλίο συνταγών Φούρνος ατμού EL Βιβλίο συνταγών Φούρνος ατμού 2 www.aeg.com 1. ΑΥΤΌΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Ανατρέξτε στα κεφάλαια σχετικά με την Ασφάλεια. 1.1 Αυτόματα προγράμματα Τα αυτόματα προγράμματα παρέχουν τις καλύτερες

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλίο συνταγών Φούρνος

Βιβλίο συνταγών Φούρνος EL Βιβλίο συνταγών Φούρνος 2 www.aeg.com 1. ΑΥΤΌΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Ανατρέξτε στα κεφάλαια σχετικά με την Ασφάλεια. 1.1 Αυτόματα προγράμματα Τα αυτόματα προγράμματα παρέχουν τις καλύτερες δυνατές

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλίο συνταγών. Φούρνος ατμού

Βιβλίο συνταγών. Φούρνος ατμού EL Βιβλίο συνταγών Φούρνος ατμού 2 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ Αυτόματα προγράμματα 2 Χοιρινό/Μοσχάρι 3 Βοδινό/Κυνήγι/Αρνί 5 Πουλερικά 8 Ψάρι 11 Κέικ 13 ΑΥΤΌΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Ανατρέξτε στα κεφάλαια σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία.

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία. ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΗΣ Ζύμη για γεμιστό πιτάκι 1,5 kg αλεύρι 15 g αλάτι 250 g βούτυρο ή λίπος 3/8 l νερό Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι Το Πάσχα έρχεται παρέα με την Άνοιξη, ανοίγει η διάθεση, ανοίγουμε και το σπίτι μας για να υποδεχθούμε φίλους και συγγενείς. Γύρω από το πασχαλινό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ Υλικά: 1 πακέτο σπαγγέτι 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες 100 ml ελαιόλαδο 500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα Αλάτι,

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ψυγείου: 3-5 ώρες Για 4 άτομα 350 γραμμάρια Philadelphia 150 ml κρέμα γάλακτος 180 ml γάλα 100 γραμμάρια ζάχαρη 2 φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

============================================================================

============================================================================ Γαρνιτούρες- Συνοδευτικά Δημοσιεύθηκε από Hlianna - 15/11/2010 12:02 Γαρνιτούρα για γαλοπούλα ή στην κατσαρόλα μισή κούπα μπασμάτι μισό κιλό κιμά χοιρινό μισή κούπα κρεμμύδια τριμ τα εντόσθια ψιλ/να 1

Διαβάστε περισσότερα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΥΛΙΚΑ 1κιλό μελιτζάνες 160 γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 450 γρ. κιμά 1 ποτήρι άσπρο κρασί 350 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

Διαβάστε περισσότερα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα Φρέσκες τυρομπουκιές Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά 60 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη 100 γραμμάρια Philadelphia 70 γραμμάρια Arla το Aυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη 100 γραμμάρια

Διαβάστε περισσότερα

Πικάντικη πατατοσαλάτα

Πικάντικη πατατοσαλάτα Πικάντικη πατατοσαλάτα Υλικά 8 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια 5 βρασμένες πατάτες σε κομματάκια 1/2 κούπα σέλερι ψιλοκομμένο 1/4 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/4 κούπας αγγουράκι

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοχρονιάτικη Τούρτα Σοκολάτας με Πραλίνα και τραγανή σοκολάτα, από τον Γιώργο Λέκκα!

Πρωτοχρονιάτικη Τούρτα Σοκολάτας με Πραλίνα και τραγανή σοκολάτα, από τον Γιώργο Λέκκα! Πρωτοχρονιάτικη Τούρτα Σοκολάτας με Πραλίνα και τραγανή σοκολάτα, από τον Γιώργο Λέκκα! Μερίδες 12 Χρ. Πρ 1 ώρα Χρ. Ψυγείο 7 ώρες Υλικά Για την Πραλίνα Σοκολάτα Crunch 1 1/2 φλιτζάνι τσαγ ζάχαρη 1 1/2

Διαβάστε περισσότερα

Καλh αρχh και καλeς ετοιμασiες!

Καλh αρχh και καλeς ετοιμασiες! Τα µαθήµατα ξεκίνησαν στο σχολείο της ΓΙΩΤΗΣ! Κρατήστε σηµειώσεις γιατί στο νέο, φθινοπωρινό Τετράδιο Συνταγών µαθαίνουµε να ετοιµάζουµε αλµυρά και γλυκά σνακ για το κολατσιό όλης της οικογένειας. «Back

Διαβάστε περισσότερα

Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα

Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα οικογενειακά τραπέζια γεµάτα µε πρόσωπα που ακτινοβολούν

Διαβάστε περισσότερα

A use se Bo B u o ch c e (Ταρτά τ ρ Ψαριο ι ύ ο κ αι ιμ πι π φ ι τέ τ κ έ ι ιμ ε μ ε Μ υρωδ ω ι δ κ ι ά Σαλάτα τ Mesc e l sc u l n) Τ ΡΤ Α Α ΡΤ Ρ ΨΑ

A use se Bo B u o ch c e (Ταρτά τ ρ Ψαριο ι ύ ο κ αι ιμ πι π φ ι τέ τ κ έ ι ιμ ε μ ε Μ υρωδ ω ι δ κ ι ά Σαλάτα τ Mesc e l sc u l n) Τ ΡΤ Α Α ΡΤ Ρ ΨΑ MENU No 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΝΟΥ ΜΕΝΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Β έτους OTEK Αναβυσσου 2012 Kostas Athanasopoulos CEC Amuse Bouche (Ταρτάρ Ψαριού και Μπιφτέκι με Μυρωδικά Σαλάτα Mesclun) ΤΑΡΤΑΡ

Διαβάστε περισσότερα

Αγκινάρες. Μουσακάς με αγκινάρες. ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

Αγκινάρες. Μουσακάς με αγκινάρες. ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) Αγκινάρες Πλούσιες σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και ίνες. Έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και να μειώνουν τα τριγλυκερίδια. Οι διουρητικές της ιδιότητες βοηθούν στην αποτοξίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär

Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär Carrot Cake 140 γρ. βούτυρο μαλακωμένο, 200 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. τριμμένο καρότo, 140 γρ. σταφίδα σουλτανίνα, 2 αυγά, 200 γρ. αλεύρι Schär Mix C, 1 κ.γ. κανέλα,

Διαβάστε περισσότερα

PASTA BOAT ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

PASTA BOAT ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ PASTA BOAT ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΒΟΑΤ Πριν ξεκινήσετε: Πλύνετε το Pasta Boat µε ζεστό σαπουνόνερο. Ξεκινώντας: 1. Αφαιρέστε το ίσκο Ατµού και τοποθετήστε τα ζυµαρικά

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές της Άνοιξης

Συνταγές της Άνοιξης Μύρισε Άνοιξη και η ΓΙΩΤΗΣ σάς προτείνει µοναδικές συνταγές για το τραπέζι σας! Χρησιµοποιήστε αγαπηµένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ που σας δίνουν µαγειρικές και ζαχαροπλαστικές λύσεις για τις καθηµερινές απολαύσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ μαγειρεμα ΣΤΟΝ ΑΤμΟ

ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ μαγειρεμα ΣΤΟΝ ΑΤμΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ μαγειρεμα ΣΤΟΝ ΑΤμΟ ΜΑΓΕΙΡΕμΑ ΣΤΟΝ ΑΤμΟ, μια ΒΕΛΤΙΣΤΗ μεθοδοσ μαγειρεματοσ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙμΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΡ ΟΜΑΚΑΡΟΝΑ της Ειρήνης Κάππαρη ΥΛΙΚΑ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΣΚΟΡ ΟΜΑΚΑΡΟΝΑ της Ειρήνης Κάππαρη ΥΛΙΚΑ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΚΟΡ ΟΜΑΚΑΡΟΝΑ της Ειρήνης Κάππαρη ½ κιλό µακαρόνια Ν ο 6 ½ κιλό γιαούρτι 3 σκελίδες σκόρδο τριµµένες 3 κουταλιές λάδι 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριµµένο 1 κουταλάκι πάπρικα αλάτι Βάζουµε σε κατσαρόλα νερό

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 2 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Αρακάς με λαχανικά 1. Καθαρίζετε τον αρακά και τον πλένετε. 2. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και όταν γίνει διάφανο προσθέτετε τον αρακά. Τον σοτάρετε για λίγο. 3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη γεύση από φθινόπωρο!

Πρώτη γεύση από φθινόπωρο! Πρώτη γεύση από φθινόπωρο! Πρώτη γεύση από φθινόπωρο! Η πιο ατμοσφαιρική εποχή του χρόνου κατέφθασε και φέρνει μαζί της την έμπνευση για φθινοπωρινά μαγειρέματα! Θέλετε να ανακαλύψετε υπέροχες προτάσεις,

Διαβάστε περισσότερα

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1η ΗΜΕΡΑ B ΠΡΩΙΝΟ: Καφές ή πράσινο τσάι ή ρόφημα από βότανα. Ένα πορτοκάλι ή δύο μέτρια ακτινίδια ή τρία ξερά δαμάσκηνα. Ένα φλιτζάνι άπαχο φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά) με

Διαβάστε περισσότερα

συλλογή Κ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό: 200 γρ. (1 & 1/3 κούπα) Νερό (χλιαρό): 200 γρ. (5/6 κούπα) Γάλα πλήρες αγελαδινό ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ (χλιαρό): 200 γρ. (5/6 κούπα) Βούτυρο: 100 γρ. (1/2 κούπα) Αυγό: 5-6

Διαβάστε περισσότερα

Gordon Βleu. Κλείτου Λένος Αγαθαγγέλου Σάββας Ανδρέου Γιώργος. Υλικά για 3 μερίδες

Gordon Βleu. Κλείτου Λένος Αγαθαγγέλου Σάββας Ανδρέου Γιώργος. Υλικά για 3 μερίδες Gordon Βleu Κλείτου Λένος Αγαθαγγέλου Σάββας Ανδρέου Γιώργος Υλικά για 3 μερίδες 3 φιλέτα κοτόπουλο 5 παξιμάδια ολικής άλεσης 40 γραμμ. βούτυρο λιωμένο 40 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη 6 φέτες ζαμπόν 6 φέτες

Διαβάστε περισσότερα

Μύρισε. Χριστούγεννα!

Μύρισε. Χριστούγεννα! Μύρισε Χριστούγεννα! Και αυτόν τον Δεκέμβριο η Γιώτης καλωσορίζει τα Χριστούγεννα προσφέροντας τις πιο απολαυστικές προτάσεις για το γιορτινό σας τραπέζι! Περιηγηθείτε στο νέο μας e-cookbook και ανακαλύψτε

Διαβάστε περισσότερα

συνταγές της επιτυχίας!

συνταγές της επιτυχίας! Οι συνταγές της επιτυχίας! Οι συνταγές της επιτυχίας! Πανέτοιµοι να υποδεχτούµε το φθινόπωρο στην κουζίνα και να δηµιουργήσουµε γεύσεις µε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ, για σίγουρη επιτυχία και σίγουρη οικονοµία! Με

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 9 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Ντομάτες γεμιστές με ρύζι και μάραθο 90 λεπτά 15 λεπτά 12 άτομα 12 ντομάτες μεγάλες και ώριμες 16 κουταλιές ρύζι γλασέ 2 μεγάλα μάτσα μάραθα 4 καρότα τριμμένα 8 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΤΟΝΕ. Χριστουγεννιάτικο

ΠΑΝΕΤΟΝΕ. Χριστουγεννιάτικο ΠΑΝΕΤΟΝΕ Χριστουγεννιάτικο YΛΙΚΑ: Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 500 γρ. (μισό πακέτο) Μαγιά: 50 γρ. νωπή ή 18 γρ. ξηρή (2 φακελάκια) Ζάχαρη: 100 γρ. (2/5 κούπας) Γάλα χλιαρό: 150 γρ. (3/5 κούπας) Βούτυρο:

Διαβάστε περισσότερα

Σαρακοστιανές ηµιουργίες από τη Γιώτης!

Σαρακοστιανές ηµιουργίες από τη Γιώτης! Σαρακοστιανές ηµιουργίες από τη Γιώτης! Σαρακοστιανές ηµιουργίες Αυτήν τη Σαρακοστή, δε στερούμαστε απόλαυσης και γεμίζουμε το τραπέζι μας με νέες, νηστίσιμες συνταγές από τη Γιώτης! Με τα αγαπημένα μας

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Θάλασσα, ήλιος, παιχνίδια στην άμμο... Το καλοκαίρι είναι υπέροχο! Και μπορεί να γίνει ακόμη πιο υπέροχο αν το απολαύσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα!

Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Νέα εποχή, νέο ξεκίνημα! Φέτος οι μέρες μας θα είναι γεμάτες με οικογενειακές στιγμές, βόλτες με φίλους και καινούργιες προκλήσεις. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ. 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά. χυμό από 4 πορτοκάλια. Γαλοπούλα Γεμιστή ή Χοιρινό

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ. 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά. χυμό από 4 πορτοκάλια. Γαλοπούλα Γεμιστή ή Χοιρινό ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά χυμό από 4 πορτοκάλια 1 / 5 ½ φλ. κονιάκ 2 φλ. γλυκό κρασί ρίγανη, πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο Για τη γέμιση 4 κ.σ ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο

Διαβάστε περισσότερα

Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α

Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α 1 Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α Υλικά: 5 ρολάκια-σπαγγάκια, 250 γρ µανιτάρια, 50 γρ µπέικον, 200 ml κρέµα γάλακτος, ελαιόλαδο, µαϊντανός, αλάτι, πιπέρι. Προετοιµασία: Σε ζεστό λάδι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ Πρόκειται για ένα απολαυστικό γλυκό σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων για την Ιταλια. Υλικά:

Διαβάστε περισσότερα

737_10_EntypoMyloiKritis:Layout 1 11/16/10 10:43 AM Page 1 Συνταγές Συλλογή Γ

737_10_EntypoMyloiKritis:Layout 1 11/16/10 10:43 AM Page 1 Συνταγές Συλλογή Γ Συνταγές Συλλογή Γ Μπισκοτάκια με Φουντούκι Υλικά Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Όλες τις Χρήσεις: 250 γρ. Ζάχαρη: 150 γρ. Βούτυρο: 100 γρ. (2/5 του πακέτου) Φουντούκια αλεσμένα: 200 γρ. Μπέικιν πάουντερ: 5 γρ.

Διαβάστε περισσότερα

Banana strawberry tian με σάλτσα σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Banana strawberry tian με σάλτσα σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Banana strawberry tian με σάλτσα σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Banana strawberry tian with chocolate sauce. Μία ακόμα υπέροχη συνταγή για επιδόρπιο. Η συνταγή είναι δικιά

Διαβάστε περισσότερα

Xριστούγεννα όλο µαγεία... και στο τραπέζι επιτυχία!

Xριστούγεννα όλο µαγεία... και στο τραπέζι επιτυχία! Xριστούγεννα όλο µαγεία... και στο τραπέζι επιτυχία! Χριστούγεννα όλο µαγεία και στο τραπέζι επιτυχία! Η χριστουγεννιάτικη μαγεία είναι παντού: στην ατμόσφαιρα, στο σπίτι μας και στην καρδιά μας! Για την

Διαβάστε περισσότερα

Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι

Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι (Βασισμένο σε μια παραλλαγή συνταγής του Άγγελλου Ρέντουλα) 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 3/5 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες 1 1/2 ξερό κρεμμύδι,

Διαβάστε περισσότερα

164_11_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/21/11 11:56 AM Page 24 Συνταγές Συλλογή Δ

164_11_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/21/11 11:56 AM Page 24 Συνταγές Συλλογή Δ Συνταγές Συλλογή Δ Kουλουράκια με Πορτοκάλι Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Μαλακό: 1,5 κιλό (1 & 1/2 πακέτο) Βούτυρο: 500 γρ. (2 πακέτα) Ζάχαρη Άχνη: 500 γρ. (2 & 3/4 φλιτζανιού) Χυμός πορτοκαλιού: 300 γρ. (1 & 1/4

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή Διατροφή Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών

Διαβάστε περισσότερα

Εσείς πώς θα ελέγξετε το βάρος σας;

Εσείς πώς θα ελέγξετε το βάρος σας; Εσείς πώς θα ελέγξετε το βάρος σας; Ο έλεγχος του βάρους δεν είναι συνώνυμος με τη «στέρηση». Η επίτευξη και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι μία διαδικασία ριζικής αλλαγής των διατροφικών επιλογών

Διαβάστε περισσότερα

Στολίζουµε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Στολίζουµε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Στολίζουµε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Υποδεχόμαστε την πιο γιορτινή εποχή του χρόνου με μεγάλο ενθουσιασμό και διάθεση να προσφέρουμε αγάπη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό, εμείς σας προτείνουμε

Διαβάστε περισσότερα

10 ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΙΑΤΑ BBSKEW ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ. BarbeSkew ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ

10 ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΙΑΤΑ BBSKEW ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ. BarbeSkew ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ 10 ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΙΑΤΑ BBSKEW ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ To BarbeSkew ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ Συγχαρητήρια για την αγορά του BarbeSkew! Το μέλλον των μπάρμπεκιου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ. Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ. Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. ΣΟΥΠΕΣ VEGAN ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ Υλικά 300 gr κάστανα 2 καρότα 1 πράσο 1 χούφτα μαϊντανό αλάτι θαλασσινό 1,5 lt νερό Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε

Διαβάστε περισσότερα

Χρι ουγεννι ικες ολαύσεις!

Χρι ουγεννι ικες ολαύσεις! Χρι ουγεννι ικες ολαύσεις! Και φ ος η Γιώτης ρώνει µαζί σας το πιο γιορτινό τρ έζι! ηµιουργή ε για τους αγ ηµένους σας µοναδικά χρι ουγεννι ικα πι α µε τα υλικά Γιώτης που αγ ε και ε ι εύε ε. Ακολουθή

Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρεύουµε οικογενειακά!

Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Το φθινόπωρο ήρθε για τα καλά! Και αναµφισβήτητα είναι η εποχή που σηµατοδοτεί τα νέα ξεκινήµατα. Ας κάνουµε λοιπόν όλοι µαζί ένα γευστικό ξεκίνηµα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ Μαθήματα απόλαυσης Φρεσκοβαμμένες σχολικές αυλές που γεμίζουν παιδικά γέλια, καινούργια βιβλία σε θρανία και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά! Κάθε φθινόπωρο, η καθημερινότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΜΑΓΕΙΡΙΚΩΝ ΣΚΕΥΩΝ (50 ΤΕΜ.) Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΣΕΤ ΜΑΓΕΙΡΙΚΩΝ ΣΚΕΥΩΝ (50 ΤΕΜ.) Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕΤ ΜΑΓΕΙΡΙΚΩΝ ΣΚΕΥΩΝ (50 ΤΕΜ.) Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Κωδ: ΚΟΥΚΓΟ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΦΩΣΦΟΡΟ ΣΙ ΗΡΟ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β1 ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΘΕΡΜΙ ΕΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ. mg mg mg mg mg mg ΑΡΝΙ -- 191

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ WEBER ORIGINAL BASIC

ΤΕΥΧΟΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ WEBER ORIGINAL BASIC ΤΕΥΧΟΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ WEBER ORIGINAL BASIC ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ WEBER: ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ Το ψήσιμο στην ψησταριά είναι η μητέρα όλων των μαγειρικών

Διαβάστε περισσότερα

Ένα cookbook φέρνει την άνοιξη!

Ένα cookbook φέρνει την άνοιξη! Η ΓΙΩΤΗΣ υποδέχεται το Πάσχα με τις πιο ανοιξιάτικες γεύσεις! Με ένα cookbook γεμάτο νόστιμες, παραδοσιακές συνταγές που θα απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας τις γιορτινές ημέρες. Γευστικές πίτες,

Διαβάστε περισσότερα

Cookies. Εκτέλεση. Όταν ενσωματωθεί όλο το μείγμα, σταματήστε το μίξερ και προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Cookies. Εκτέλεση. Όταν ενσωματωθεί όλο το μείγμα, σταματήστε το μίξερ και προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Cookies Μαριάννα Πολυβίου Νεόφυτος Ανδρέου 185 γρ. αλεύρι 125 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια 1 αυγό 4 γρ. μπέικιν πάουντερ 2 γρ. μπέικιν σόδα 180 γρ. ζάχαρη μαύρη 5 γρ. αλάτι 5 γρ. βανίλια εκχύλισμα 250

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ. πολίτικη. Συνταγή: Μαρία Κοκάκη YΛΙΚΑ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ. πολίτικη. Συνταγή: Μαρία Κοκάκη YΛΙΚΑ Συνταγή: Μαρία Κοκάκη ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ YΛΙΚΑ πολίτικη Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 550-600 γρ. (5 κούπες) Ζάχαρη: 150 γρ. (3/5 κούπας) Μαγιά: 45 γρ. νωπή ή 15 γρ. ξηρή (2 φακελάκια) Γάλα φρέσκο (χλιαρό):

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: Παραδοσιακές Συνταγές της Λήμνου 1. Μελιτζανοσαλάτα 2. Κριθαρένιος ντάκος Λήμνου 3. Κολοκυθοκεφτέδες 4. Πιπεριές γεμιστές με καλαθάκι Λήμνου 5. Πετεινός με τα φλωμάρια 6. Ψευτοπετεινός

Διαβάστε περισσότερα

Σερβίρουµε. ριστούγεννα!

Σερβίρουµε. ριστούγεννα! Σερβίρουµε ριστούγεννα! Σερβίρουµε ριστούγεννα! Τι χρειάζεται για να αφήσουν οι γιορτές την πιο γλυκιά γεύση; Αγαπημένους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι, να μοιράζονται στιγμές, χαμόγελα και νοστιμιές!

Διαβάστε περισσότερα

Ηπειρώτικη Βασιλόπιτα

Ηπειρώτικη Βασιλόπιτα Ηπειρώτικη Βασιλόπιτα ΥΛΙΚΑ 1κιλό χοιρινό (ψαχνό) από σπάλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια ½ κιλό κοτόπουλο 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 μεγάλο κρεμμύδι ολόκληρο 2 φλιτζάνια τσαγ. Τραχανά γλυκό 1 ½ φλιτζ.τσαγ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ Weber Original. Basic

ΤΕΥΧΟΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ Weber Original. Basic ΤΕΥΧΟΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ Weber Original Basic ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ WEBER: ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ Το ψήσιμο στην ψησταριά είναι η μητέρα όλων των μαγειρικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πρόγευμα Λευκά δημητριακά πρωινού (χωρίς αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς) Σοκολατούχα δημητριακά πρωινού Κρύο ημι-αποβουτυρωμένο γάλα (2% λιπαρά) Κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαιρινές Συνταγές

Καλοκαιρινές Συνταγές Υποδεχόµαστε το καλοκαίρι µε διάθεση για απολαυστικές γεύσεις και γεµίζουµε το τραπέζι µας µε δροσερές συνταγές ΓΙΩΤΗΣ! Χρησιµοποιήστε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ για να φτιάξετε µοναδικές δηµιουργίες! Μπεσαµέλ, Αλεύρι,

Διαβάστε περισσότερα

CHRISTMAS RECIPES SPECIAL. Τα πιο απολαυστικά vegan και υγιεινά Χριστούγεννα

CHRISTMAS RECIPES SPECIAL. Τα πιο απολαυστικά vegan και υγιεινά Χριστούγεννα CHRISTMAS RECIPES SPECIAL Τα πιο απολαυστικά vegan και υγιεινά Χριστούγεννα Εισαγωγή ΟΡΕΚΤΙΚΆ Κράκερ λιναρόσπορου με ντιπ αβοκάντο Σούπα ψητής κολοκύθας ΚΎΡΙΟ ΠΙΆΤΟ Πίτα με λαχανικά ΕΠΙΔΌΡΠΙΟ Μπισκότα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ: Αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά, τα πλένουμε με δυο κρόκους αυγού και ξεπλένουμε με χαμομήλι. Μια καλή και θρεπτική μάσκα μαλλιών. Ανακατεύουμε δυο κουταλιές της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ ΑΙΡΙ

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ ΑΙΡΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι ροσερές συνταγές για κάθε ουρανίσκο! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι Για μία ακόμα χρονιά, η ΓΙΩΤΗΣ φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο σας με μια σειρά δροσερών συνταγών που υπόσχονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Προσπαθήστε να βρείτε λίγο χρόνο και δοκιμάστε να φτιάξετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά της Κωνσταντίνας αυτές τις γιορτές. Θα σας αρέσουν σίγουρα. Και φυσικά μην ξεχάσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος. Πρόλογος Αγαπητή πελάτισσα, αγαπητέ πελάτη,

Πρόλογος. Πρόλογος Αγαπητή πελάτισσα, αγαπητέ πελάτη, Πρόλογος Πρόλογος Αγαπητή πελάτισσα, αγαπητέ πελάτη, με αυτή τη συσκευή Neff έχετε αγοράσει μια μοντέρνα εντοιχιζόμενη συσκευή με πολλές χρήσιμες λειτουργίες και διάφορους τρόπους λειτουργίας. Στο δικό

Διαβάστε περισσότερα

γιορτινά (περίπου 45 κομμάτια)

γιορτινά (περίπου 45 κομμάτια) ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ γιορτινά (περίπου 45 κομμάτια) YΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό: 600 γρ. (3 φλιτζάνια) Αυγά: 3 Τσικουδιά: 1 φλιτζανάκι του καφέ Μπέικιν πάουντερ: 5 γρ. (1 κουταλάκι) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΛΟ ΣΚΕΥΟΣ DOUBLETTA PLUS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΙΠΛΟ ΣΚΕΥΟΣ DOUBLETTA PLUS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΙΠΛΟ ΣΚΕΥΟΣ DOUBLETTA PLUS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΝΤΟΥ5592 Α3 Α1 Α2 Περιεχόµενα συσκευασίας Α1 Σκεύος Doubletta+ 26 εκ. x 3,8 εκ. Α2 Σκεύος Doubletta+ 26 εκ. x 10,5 εκ. Α3 ακτύλιος σιλικόνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

«Ας Μοιραστούμε τον Πολιτισμό μας» ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ. SCOALA PETRESTI (ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΣΤΙ) DAMBOVITA (ΝΤΑΜΠΟΒΙΤΑ) Romania (ΡΟΥΜΑΝΙΑ)

«Ας Μοιραστούμε τον Πολιτισμό μας» ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ. SCOALA PETRESTI (ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΣΤΙ) DAMBOVITA (ΝΤΑΜΠΟΒΙΤΑ) Romania (ΡΟΥΜΑΝΙΑ) «Ας Μοιραστούμε τον Πολιτισμό μας» ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ SCOALA PETRESTI (ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΣΤΙ) DAMBOVITA (ΝΤΑΜΠΟΒΙΤΑ) Romania (ΡΟΥΜΑΝΙΑ) ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Σαλάτα μελιτζάνας με μαγιονέζα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ (ΓΑΛΛΙΑ)

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ (ΓΑΛΛΙΑ) ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ (ΓΑΛΛΙΑ) ΥΛΙΚΑ 50γρ. Βούτυρο 3κ.σ ελαιόλαδο 800γρ. Καθαρισμένα κρεμμύδια 1κ.γ ζάχαρη,2κ.γ αλεύρι 200ml κρασί λεύκο 1κ.γ θυμάρι,1 φύλλο δάφνη 2lt ζωμό βοδινό ζεστό 2 σκελίδες σκόρδο,30ml cognac

Διαβάστε περισσότερα

H κουζίνα της Αργεντινής

H κουζίνα της Αργεντινής H κουζίνα της Αργεντινής Αργεντινή Η Αργεντινή είναι μια χώρα που βρίσκεται κυρίως. Στο νότιο μισό της νότιας Αμερικής Το κλίμα: Η κεντρική Αργεντινή έχει θερμά καλοκαίρια με καταιγίδες και ψυχρούς χειμώνες.

Διαβάστε περισσότερα

Για ακόµα περισσότερες συνταγές, επισκεφτείτε το

Για ακόµα περισσότερες συνταγές, επισκεφτείτε το Επιτέλους Πάσχα! Η φύση µυρίζει άνοιξη και η κουζίνα µας λαχταριστές πασχαλινές λιχουδιές! Είτε στην πόλη, είτε στο χωριό, τα έθιµα και οι παραδόσεις τηρούνται ευλαβικά αλλά και νέες συνταγές ξεφυτρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

κοτόπουλο ψητό και ριζότο με σαφράν

κοτόπουλο ψητό και ριζότο με σαφράν 2 περιεχόμενα 3...Κοτόπουλο ψητό και ριζότο με σαφράν 4...Κοτόπουλο ψητό με πατάτες φούρνου 5...Κοτόπουλο με λαχανικά (κινέζικο) 6...Κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρί 7...Κοτόπουλο ψητό και πράσινη σαλάτα

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 30 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Γλυκά σιροπιαστά πιτάκια γεμιστά με φρυγανιά και σουσάμι 15 λεπτά 30 λεπτά 40 άτομα δύσκολη Για τη ζύμη 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας Χωριό ελαιόλαδο

Διαβάστε περισσότερα

Ομελέτα με φρέσκο κρεμμυδάκι

Ομελέτα με φρέσκο κρεμμυδάκι Β ΤΑΞΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΛΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΠΙΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ ΑΝ ΡΙΑΝΟΣ Ομελέτα με φρέσκο κρεμμυδάκι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ 3 ΑΥΓΑ 2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ,

Διαβάστε περισσότερα

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ Με γλυκαντικά απο το φυτό Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση Cheesecake 6 7 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr!

«Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr! «Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr! Οι παγωμένες μπύρες και τα παγωτά έκαναν τη δουλειά τους! Ο δείκτης της ζυγαριάς είναι ανεβασμένος.κατεβάστε

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές καλοκαιριού!

Συνταγές καλοκαιριού! Συνταγές µε άρωµα καλοκαιριού! Καιρός για βουτιές, όχι µόνο σε όµορφες ελληνικές παραλίες αλλά και στην κουζίνα µας για να δηµιουργήσουµε καλοκαιρινά εδέσµατα που θα συνοδέψουν την πιο ανέµελη περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές γεμάτες νοστιμιά!

Συνταγές γεμάτες νοστιμιά! Συνταγές γεμάτες νοστιμιά! Πατατοσαλάτα με Tulip Chopped Ham 200 γρ. Tulip Chopped Ham κομμένο σε κύβους 2 μέτριου μεγέθους πατάτες, βρασμένες και ξεφλουδισμένες 50 γρ. βρασμένο μπιζέλι Χοντροκομμένα

Διαβάστε περισσότερα

τάξης ΜΙΚΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

τάξης ΜΙΚΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η δασκάλα της τάξης ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΖΟΥ Σχολικό έτος: 2012-2013 τάξης $ %!! " # ΜΙΚΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ Γ! $!!# # # &# # # ΦΤΕΡΑ 2 ποτήρια γάλα 6 αυγά 1 κουταλάκι σόδα 1 µπέικιν 1 ποτήρι ζάχαρη λίγο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΛΟ ΣΚΕΥΟΣ DUETTO 24 EK. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΙΠΛΟ ΣΚΕΥΟΣ DUETTO 24 EK. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΙΠΛΟ ΣΚΕΥΟΣ DUETTO 24 EK. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΝΤΟΥΕΤΟ Το σκεύος µαγειρικής Duetto σας επιτρέπει να µαγειρεύετε φαγητά πιο υγιεινά, πλούσια σε βιταµίνες και ιχνοστοιχεία, χωρίς να αλλοιώνονται τα χρώµατά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΣΚΕΥΟΣ NOVA PAN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΣΚΕΥΟΣ NOVA PAN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΝΟΒΑΠ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ΣΚΕΥΟΣ NOVA PAN Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πλεονεκτήµατα του Nova PAN Το µοναδικό Thermo rim δείχνει πότε έχετε φτάσει τη σωστή θερµοκρασία µαγειρέµατος. Κατάλληλο για όλους τους τύπους κουζίνας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΜΟΜΑΓΕΙΡΑΣ ΣΤΗΜ ΓΚΟΥΡΜΕ / STEAM GOURMET Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΩ : ΣΤΗΜΓΚ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: - Για οικιακή χρήση µόνο. - ιαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης για να έχετε καλύτερα αποτελέσµατα. - Πριν

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά: καλής ποιότητας καλαμποκάλευρο (1 κιλό το πολύ), 2-3 λίτρα νερό, αλάτι. Εκτέλεση:

Υλικά: καλής ποιότητας καλαμποκάλευρο (1 κιλό το πολύ), 2-3 λίτρα νερό, αλάτι. Εκτέλεση: Υλικά: καλής ποιότητας καλαμποκάλευρο (1 κιλό το πολύ), 2-3 λίτρα νερό, αλάτι Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό (γύρω στα 2-3 λίτρα). Ρίχνουμε αλάτι στο νερό και τ'αφήνουμε να βράσει. (Η κατσαρόλα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΌΣ ΔΙΑΤΡΟΦΉΣ ΒΑΣΙΚΈΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΑΠΟΤΟΞΊΝΩΣΗΣ

ΟΔΗΓΌΣ ΔΙΑΤΡΟΦΉΣ ΒΑΣΙΚΈΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΑΠΟΤΟΞΊΝΩΣΗΣ ΟΔΗΓΌΣ ΔΙΑΤΡΟΦΉΣ ΒΑΣΙΚΈΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ ΑΠΟΤΟΞΊΝΩΣΗΣ WWW.HOLMESPLACE.COM Η αποτοξίνωση είναι μια λέξη της μόδας τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ακολουθήσουν αυτή την τάση και

Διαβάστε περισσότερα

8 Χορτοφαγικά Μπιφτέκια- Κεφτέδες

8 Χορτοφαγικά Μπιφτέκια- Κεφτέδες 8 Χορτοφαγικά Μπιφτέκια- Κεφτέδες 1)Μπιφτέκια από καρύδια. Τα δοκιμάσαμε σε ένα χορτοφαγικό γεύμα που μας έκανε ένας φίλος στο ξενοδοχείο του. Τα παιδιά της παρέας όταν έμαθαν όταν το γεύμα θα ήταν χορτοφαγικό

Διαβάστε περισσότερα

Στην κουζίνα του... Άη Βασίλη!

Στην κουζίνα του... Άη Βασίλη! Στην κουζίνα του... Άη Βασίλη! Στην κουζίνα του... Άη Βασίλη! O τελευταίος και πιο γιορτινός μήνας του χρόνου έφτασε και οι κουζίνες έχουν πάλι την τιμητική τους. Γι αυτό και εμείς τρυπώσαμε στην κουζίνα

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 23 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 λεπτά 90 λεπτά 30 άτομα δύσκολη Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι (½ κιλό σταρένιο- ½ κιλό άσπρο) 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο Χωριό Κλασικό ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοφτό 2 φλιτζάνια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ : Κρέπες γεµιστές µε σάλτσα φέτας και φιλέτο αµυγδάλου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ : Κρέπες γεµιστές µε σάλτσα φέτας και φιλέτο αµυγδάλου ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ : Κρέπες γεµιστές µε σάλτσα φέτας και φιλέτο αµυγδάλου Υλικά για 2 άτοµα έτοιµο µείγµα για κρέπες 2-3 φρέσκα µανιτάρια ½ µατσάκι κόλιανδρο ½ σκελίδα σκόρδου αλάτι πιπέρι λευκό κρασί φιλέτο

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών που συμπεριλαμβάνονταν στη Μελέτη των

Διαβάστε περισσότερα

145-12_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/19/12 12:32 PM Page 1 συ γνέ τ ςα

145-12_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/19/12 12:32 PM Page 1 συ γνέ τ ςα συ ντα γές ΤΣΟΥΡΕΚΙ Πασχαλινό YΛΙΚΑ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 1 κιλό (1 πακέτο) Μαγιά: 90 γρ. νωπή ή 27 γρ. ξηρή (3 φακελάκια) Ζάχαρη: 350 γρ. (1 & 1/2 κούπα) Νερό (χλιαρό): 100 γρ. (2/5 κούπας)

Διαβάστε περισσότερα

MAPIA ΠAΠAΔOΔHMHTPAKH

MAPIA ΠAΠAΔOΔHMHTPAKH MAPIA ΠAΠAΔOΔHMHTPAKH ΔΕΥΤΕΡΑ Πρωϊνό: 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι 2 φρυγανιές ή 1 φέτα ψωμί 1 φέτα τυρί κίτρινο Δεκατιανό: 1 μέτριο πορτοκάλι Μεσημεριανό: 1 μερίδα σούπα χριστουγεννιάτικη 1 φέτα ψωμί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ. Γευστικές Συνταγές με ζυμαρικά ολικής αλέσεως

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ. Γευστικές Συνταγές με ζυμαρικά ολικής αλέσεως ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Γευστικές Συνταγές με ζυμαρικά ολικής αλέσεως ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ Τα Barilla Integrale προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΜΑΓΕΙΡΑΣ CHEF-O-MATIC 3000 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΠΟΛΥΜΑΓΕΙΡΑΣ CHEF-O-MATIC 3000 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΑΓΕΙΡΑΣ CHEF-O-MATIC 3000 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΜΑΤΙΚ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ιαβάστε όλες τις οδηγίες προσεκτικά. Το Chef-O-Matic 3000 δεν είναι παιχνίδι. Κρατήστε το µακριά από παιδιά. Για να προλάβετε

Διαβάστε περισσότερα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ο και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ο και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά. 350 γρ. νιφάδες βρώμης 200 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. ζάχαρη καστανή 100 γρ. μέλι 2 μήλα μεσαίου μεγέθους, τριμμένα στο μούλτι 80 γρ. αποξηραμένα cranberries ½ κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού 1 κ.γ.

Διαβάστε περισσότερα

FAT FREE EXPRESS Ο ΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Ο ΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ Σας έτυχε ποτέ να θέλετε να φτιάξετε και να σερβίρετε ψητό κοτόπουλο µε λαχανικά το καλοκαίρι αλλά δεν θέλατε να ανάψετε τον φούρνο; Ή απλά

Διαβάστε περισσότερα

Την εποχή των Χριστουγέννων, τα πάντα είναι μαγικά. Παντού υπάρχουν φωτεινά, γιορτινά χαμόγελα, όλα είναι στολισμένα με αγάπη και τα σπίτια γεμίζουν με τις πιο ζεστές, λαχταριστές μυρωδιές που προκαλούν

Διαβάστε περισσότερα

12 ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Τάξη Ε Σχολικό έτος 2013-2014

12 ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Τάξη Ε Σχολικό έτος 2013-2014 12 ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ Τάξη Ε Σχολικό έτος 2013-2014 Μπισκότα ( Τα γερμανικά μελομακάρονα ) Lebkuchen Υλικά - Z utaten: ½ κούπα μέλι ½ κούπα μελάσα ¾ κούπας μαύρη ζάχαρη 1 αυγό 1 κ.σ. χυμός λεμονιού 1 κ.γ. ξύσμα

Διαβάστε περισσότερα

To NostimeSyntages πάει μαζί σας διακοπές!!!

To NostimeSyntages πάει μαζί σας διακοπές!!! To NostimeSyntages πάει μαζί σας διακοπές!!! Φέτος το καλοκαίρι ξοδεύουμε λιγότερα λεφτά μαγειρεύοντας εύκολα και γρήγορα. Νόστιμες συνταγές Μπορείτε να τυπώσετε και να πάρετε μαζί σας αυτό το μικρό βιβλίο,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ BBQ WEBER ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΈΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ BBQ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ BBQ WEBER ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΈΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ BBQ ΜΑΘΗΜΑΤΑ BBQ WEBER ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΈΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ BBQ ΜΈΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΈΜΑΤΟΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΆΡΒΟΥΝΟΥ ΜΈΘΟΔΟΣ ΆΜΕΣΟΥ ΜΑΓΕΙΡΈΜΑΤΟΣ Μοιράστε ομοιόμορφα τα αναμμένα κάρβουνα πάνω στη σχάρα κάρβουνου και ψήστε το φαγητό ακριβώς

Διαβάστε περισσότερα

Σολομός με πάπρικα,, λαχανικά και πατάτες (ή ότι άλλο ψάρι φιλέτο θέλετε) 4 6 φιλέτα σολομό 500 γρ νερό 1 κ/κι ζωμό λαχανικών στο Thermomix ½ κιλό πατατούλες φρέσκες ½ πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες ½ πιπεριά

Διαβάστε περισσότερα