ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 2.ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Ο.Ε.)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 2.ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Ο.Ε.)"

Transcript

1 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 2.ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Ο.Ε.)

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αμιγούς προσωπικής εταιρίας Οι εταίροι μιας ομόρρυθμης εταιρίας φέρουν απεριόριστη ευθύνη (Άρθρο 22, Εμπορικού Νόμου) για τις υποχρεώσεις αυτής, η οποία ξεπερνά το μερίδιο συμμετοχής τους στην σύσταση της εταιρίας.

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύμφωνα με το άρθρο 20 του Εμπορικού Νόμου, ως Ομόρρυθμη καλείται η «συσταθείσα εταιρία μεταξύ δύο ή και πολλών προσώπων με σκοπό την από κοινού ανάληψη εμπορικής δραστηριότητας υπό εταιρική επωνυμία». Σύμφωνα με το άρθρο 784 του Αστικού Κώδικα η Ομόρρυθμη Εταιρία έχει την δική της νομική προσωπικότητα η οποία την διακρίνει από αυτή των εταίρων που την δημιούργησαν.

4 ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Μέσα από την διαδικασία της σύστασης δημιουργείται το νομικό πρόσωπο, το οποίο ασκεί οικονομική δραστηριότητα. Απαραίτητο μέρος αυτής της διαδικασίας αποτελεί η σύνταξη εταιρικού εγγράφου το οποίο καλείται καταστατικό.

5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΔΡΑ ΣΚΟΠΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

6 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Επίσης στα άρθρα του καταστατικού διευθετούνται ζητήματα που αφορούν: Τα ποσοστά κατανομής των κερδών και των ζημιών μεταξύ των εταίρων Διαχείριση και εκπροσώπηση εταιρίας Σχέσεις εταίρων με την εταιρία Λύση και εκκαθάριση εταιρίας και ορισμός εκκαθαριστών.

7 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ Αίτηση προς το Οικείο Επιμελητήριο με αντίστοιχο παράβολο για έλεγχο της Επωνυμίας της επιχείρησης ώστε να χορηγηθεί «Βεβαίωση Προέγκρισης Επωνυμίας». Σύσταση Καταστατικού της Εταιρίας. Το καταστατικό υπογράφεται από όλους τους εταίρους και δεν χρειάζεται να συνταχθεί από ή να υπογραφεί σε συμβολαιογράφο. Προτείνεται να λάβει γνώση κάποιος Δικηγόρος.

8 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ Αίτηση προς το οικείο Επιμελητήριο με επισυναπτόμενα δύο αντίγραφα του καταστατικού για οριστική έγκριση της Επωνυμίας της επιχείρησης. Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την υπογραφή του καταστατικού, πρέπει να καταβληθεί στην ΔΟΥ έδρας το φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου (ΦΣΚ), ο οποίος ανέρχεται σε 1% επί του ύψους του μετοχικού κεφαλαίου

9 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ Στη συνέχεια πρέπει να θεωρήσετε το καταστατικό στο Ταμείο Νομικών και στο Ταμείο Προνοίας Δικηγόρων. Δύο αντίγραφα του θεωρημένου καταστατικού από το Επιμελητήριο, τη ΔΟΥ κατά την καταβολή του ΦΣΚ, το Ταμείο Νομικών και το Ταμείο Προνοίας Δικηγόρων, κατατίθενται στο Πρωτοδικείο έδρας για δημοσίευση.

10 ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΛΟΓ/ΜΟΙ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ Ο.Ε. Εταιρικό Κεφάλαιο: Ο λογαριασμός αυτός δημιουργείται κατά την σύσταση της εταιρίας και απεικονίζει το κεφάλαιο ανεξάρτητα εάν είναι καταβεβλημένο ή οφειλόμενο. Το υπόλοιπο είναι πάντα πιστωτικό και αυξάνεται και μειώνεται ανάλογα. Όταν αναλύεται σε τριτοβάθμιους λογαριασμούς φαίνεται η συμμετοχή του κάθε εταίρου. Εταίροι - Λογαριασμός κάλυψης Κεφαλαίου: Ο λογαριασμός αυτός χρησιμοποιείται για την κάλυψη του εταιρικού κεφαλαίου και συλλειτουργεί με τον λογαριασμό ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

11 ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΛΟΓ/ΜΟΙ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ Ο.Ε. Οφειλόμενο Κεφάλαιο: Ο λογαριασμός αυτός χρησιμοποιείται με σκοπό να εμφανίσει την απαίτηση της εταιρίας για καταβολή από την πλευρά των εταίρων του κεφαλαίου με βάση το μερίδιο και το είδος της εισφοράς του καθενός όπως ορίζεται από το καταστατικό. Επισημαίνεται ότι ο λογαριασμός αυτός διαφέρει σε περίπτωση που η απαίτηση της εταιρίας (πάντα βάσει καταστατικού) είναι βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη. Με την δημιουργία του λογαριασμού αυτού κλείνει ο λογαριασμός Εταίροι - Λογαριασμός κάλυψης Κεφαλαίου.

12 ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΛΟΓ/ΜΟΙ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ Ο.Ε Βραχυπρόθεσμες Υποχρεώσεις προς εταίρους: Ο λογαριασμός αυτός δημιουργείται προκειμένου να εκφράσει τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρίας, δηλαδή αυτές που έχουν διάρκεια έως δώδεκα μήνες προς τους εταίρους. Υπεραξία Επιχείρησης: Στον λογαριασμό αυτό αποτυπώνονται άυλα περιουσιακά στοιχεία, πχ όπως φήμη και πελατεία.

13 ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΛΟΓ/ΜΟΙ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ Ο.Ε Δικαιώματα χρήσης ενσώματων παγίων στοιχείων: Χρησιμοποιείται για την περίπτωση, όπου η εισφορά από την πλευρά του εταίρου είναι σε είδος, υπό την προϋπόθεση ότι τα εισφερόμενα είδη μπορούν να αποτιμηθούν σε αξία χρηματικών μονάδων. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, όταν ένας εταίρος εισφέρει ένα ενσώματο πάγιο π.χ ένα κτήριο χωρίς αυτό να αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας, τότε η υποχρέωση και η απαίτηση του εταίρου προς την εταιρία παρακολουθείται με λογαριασμούς τάξεως.

14 ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ Εισφορές σε χρήμα: Οι εταίροι εισφέρουν για την σύσταση της Ο.Ε. μετρητά ή τέλεια υποκατάστατα χρήματος όπως π.χ. οι καταθέσεις όψεως και οι επιταγές Εισφορές σε είδος: Οι εταίροι εισφέρουν οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο (εκτός από χρήμα). Π.χ. κινητά ή ακίνητα πράγματα, απαιτήσεις, αξιόγραφα Εισφορές εργασίας: Δηλαδή το αντικείμενο της εισφοράς είναι η προσωπική εργασία του εταίρου ή η πείρα του ή οι γνώσεις του ή οποία προσωπική εργασία δεν αποτελεί τμήμα του εταιρικού κεφαλαίου αλλά λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό της συμμετοχής του εταίρου

15 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

16 ΛΥΣΗ Λογαριασμοί - Αιτιολογία Χ Π 1 Εταίροι λογαριασμός καλύψεως κεφαλαίου Εταίρος Α (5000) Εταίρος Β (7000) Εταιρικό κεφάλαιο Μερίδα Α (5000) Μερίδα Β (7000) Αιτ.: Κάλυψη του Εταιρικού Κεφαλαίου 2 Οφειλόμενο κεφάλαιο Εταίρος Α (5000) Εταίρος Β (7000) Εταίροι λογαριασμός καλύψεως κεφαλαίου Εταίρος Α (5000) Εταίρος Β (7000) Αιτ.: Εμφάνιση υποχρέωσης για καταβολή οφειλόμενης εταιρικής εισφοράς 3 Ταμείο Έξοδα ίδρυσης και πρώτης εγκατάστασης 200 Οφειλόμενο κεφάλαιο Εταίρος Α (5000) Εταίρος Β (7000) Αιτ.: Ολοσχερής Καταβολή του Εταιρικού Κεφαλαίου

17 ΛΥΣΗ Εταίροι λογαριασμός καλύψεως κεφαλαίου Εταίρος Α (5000) Εταίρος Β (7000) Αιτ.: Κάλυψη του Εταιρικού Κεφαλαίου Οφειλόμενο κεφάλαιο Εταίρος Α (5000) Εταίρος Β (7000) Λογαριασμοί - Αιτιολογία Χ Π Εταιρικό κεφάλαιο Μερίδα Α (5000) Μερίδα Β (7000) Εταίροι λογαριασμός καλύψεως κεφαλαίου Εταίρος Α (5000) Εταίρος Β (7000) Αιτ.: Εμφάνιση υποχρέωσης για καταβολή οφειλόμενης εταιρικής εισφοράς 3 Ταμείο Έξοδα ίδρυσης και πρώτης εγκατάστασης 200 Οφειλόμενο κεφάλαιο Εταίρος Α (5000) Εταίρος Β (7000) Αιτ.: Μερική Καταβολή του Εταιρικού Κεφαλαίου

18 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Οι Α, Β και Γ συστήνουν μια Ομόρρυθμη Εταιρία της οποίας το κεφάλαιο ανέρχεται σε Οι Α και Β εισφέρουν μετρητά ( έκαστος), ενώ ο Γ το δικαίωμα χρήσης ενός ακινήτου για 8 χρόνια το οποίο αποτιμάται από τους τρεις εταίρους σε Ζητείται να γίνουν οι ημερολογιακές εγγραφές σύστασης της εταιρίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι το 50% της εισφοράς των Α και Β θα καταβληθεί κατά την σύσταση, ενώ το υπόλοιπο 50% σε δύο χρόνια.

19 ΛΥΣΗ Λογαριασμοί - Αιτιολογία Χ Π Εταίροι λογαριασμός καλύψεως κεφαλαίου Εταίρος Α (50.000) Εταίρος Β (50.000) Εταιρικό κεφάλαιο Μερίδα Α (50.000) Μερίδα Β (50.000) Αιτ.: Κάλυψη του Εταιρικού Κεφαλαίου 2 Οφειλόμενο κεφάλαιο - Βραχυπρόθεσμο Εταίρος Α (25.000) Εταίρος Β (25.000) Οφειλόμενο κεφάλαιο - Μακροπρόθεσμο Εταίρος Α (25.000) Εταίρος Β (25.000) Εταίροι λογαριασμός καλύψεως κεφαλαίου Εταίρος Α (50.000) Εταίρος Β (50.000) Αιτ.: Εμφάνιση υποχρέωσης για καταβολή οφειλόμενης εταιρικής εισφοράς (Βραχυπρόθεσμα και Μακροπρόθεσμα)

20 ΛΥΣΗ Λογαριασμοί - Αιτιολογία Χ Π 3 Κτήρια τρίτων ιδιοχρησιμοποιούμενα Μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις προς εταίρους Αιτ.: Εισφορά σε είδος εταίρου Γ Ταμείο Αιτ.: Μερική Καταβολή του Εταιρικού Κεφαλαίου 4 Οφειλόμενο κεφάλαιο Εταίρος Α (25.000) Εταίρος Β (25.000)

21 ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΡΟΣΩΠΗΣΗ Ο Εμπορικός Νόμος και ο Αστικός Κώδικας δεσμεύει τους άλλους εταίρους στις συναλλαγές της ΟΕ έναντι τρίτων. Το καταστατικό ορίζει τα ονόματα των διαχειριστών της ΟΕ με ακριβή προσδιορισμό των καθηκόντων τους. Οι ομόρρυθμοι εταίροι, οι οποίοι δεν έχουν οριστεί διαχειριστές από το καταστατικό αποκλείονται από την διαχείριση της εταιρίας.

22 ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΡΟΣΩΠΗΣΗ Η λήψη αποφάσεων πρέπει να είναι ομόφωνη εκτός και αν προβλέπεται κάτι διαφορετικό από το καταστατικό, δηλαδή να λαμβάνονται αποφάσεις κατά πλειοψηφία, είτε των εταίρων είτε των διαχειριστών. Κάθε διαχειριστής μπορεί μόνος του και χωρίς την σύμπραξη των άλλων να ενεργεί και να δεσμεύει την εταιρία με την υπογραφή του. Αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσφέρει ως διαχειριστής δεν προβλέπεται. Αυτό μπορεί να γίνει κατόπιν ύπαρξης συμφωνίας μεταξύ εταίρων ή να υπάρχει αντίστοιχος όρος στο καταστατικό.

23 ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΡΟΣΩΠΗΣΗ Δυνατότητα ανάκλησης διαχείρισης από έναν εταίρο γίνεται μόνο όταν υπάρχει σημαντικός λόγος. Οι διαχειριστές παύονται από την θέση τους όταν η εταιρία οδηγείται σε διαδικασία εκκαθάρισης.

24 ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΩΝ - ΕΤΑΙΡΙΑΣ Οι εταίροι μιας ΟΕ δύνανται να έχουν δοσοληψίες οι οποίες δημιουργούν μεταξύ αυτών και της εταιρίας υποχρεώσεις, αλλά και απαιτήσεις. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν: Κάλυψη μικρών ταμειακών αναγκών της εταιρίας από τους εταίρους και αντιστρόφως. Δανεισμός της εταιρίας από τους εταίρους. Προείσπραξη χρηματικών ποσών από τους εταίρους έναντι των αναμενόμενων κερδών χρήσης.

25 ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΩΝ - ΕΤΑΙΡΙΑΣ Δεδομένου ότι οι εταίροι μιας ομόρρυθμης εταιρίας έχουν απεριόριστη ευθύνη έναντι τρίτων για τις υποχρεώσεις της εταιρίας, εάν οι πιστωτές αυτής θεωρήσουν ότι μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους στρεφόμενοι σε ένα εκ των ομόρρυθμών εταίρων, τότε αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη ικανοποίησης των πιστωτών διατηρεί το δικαίωμα αναγωγής, δηλαδή να κινηθεί εναντίον των άλλων εταίρων με κατάθεση αγωγής.

26 ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ Δοσοληπτικοί Λογαριασμοί Εταίρων: Στον λογαριασμό αυτό καταγράφονται οι απαιτήσεις της εταιρίας έναντι των εταίρων οι οποίες προκύπτουν από τις οικονομικές διευκολύνσεις που τους παρέχει όπως ένα βραχυπρόθεσμό δάνειο ή ακόμη και οι απολήψεις που αυτοί πραγματοποιούν. Επισημαίνεται ότι ο λογαριασμός αυτός αναλύεται σε τριτοβάθμιους λογαριασμούς ανά περίπτωση απαίτησης. Δοσοληπτικοί Λογαριασμοί Διαχειριστών: Εδώ παρακολουθούνται οι απαιτήσεις της εταιρίας έναντι των διαχειριστών της ως αποτέλεσμα των μεταξύ τους οικονομικών δοσοληψιών. Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις προς εταίρους: Στον λογαριασμό αυτό καταγράφονται οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρίας έναντι των εταίρων.

27 ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ Μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις προς εταίρους και διοικούντες: Στον λογαριασμό αυτό καταγράφονται οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρίας έναντι των εταίρων και διαχειριστών. Αμοιβές τρίτων μη υποκείμενες σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος: Σε περίπτωση όπου από το καταστατικό προβλέπεται αμοιβή για τον διαχειριστή το χρεωστικό υπόλοιπο του λογαριασμού Δοσοληπτικοί Λογαριασμοί Διαχειριστών μεταφέρεται σε αυτόν τον λογαριασμό ώστε μετά ως έξοδο να μεταφερθεί στον λογαριασμό γενικής εκμετάλλευσης.

28 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Στην ΑΒΓ ΟΕ με κεφάλαιο συμμετέχουν τόσο στο κεφάλαιο όσο και στα αποτελέσματα οι Α,Β, Γ, με ποσοστά 50%, 30%, 20% αντιστοίχως. Κατά την χρήση 2011 προέκυψαν ζημιές ενώ οι εταίροι είχαν πραγματοποιήσει τις ακόλουθες απολήψεις (Α: 5.000, Β: 4.000, Γ:4.000 ). Στο τέλος της χρήσης 2012 προέκυψαν κέρδη Κατά την χρήση 2012 οι Α,Β,Γ πραγματοποίησαν αντίστοιχες απολήψεις με αυτές του Η εταιρία φορολογείται για τα κέρδη της χρήσης με συντελεστή 29%. Α). Να γίνουν οι σχετικές ημερολογιακές εγγραφές Β). Να βρεθεί το ποσοστό από το αποτέλεσμα που αντιστοιχεί σε κάθε εταίρο συνέπεια των παραπάνω συναλλαγών στο τέλος του 2012.

29 ΛΥΣΗ (2011) Λογαριασμοί - Αιτιολογία Χ Π 1 Δοσοληπτικοί λογαριασμοί εταίρων Εταίρος Α (5.000) Εταίρος Β (4.000) Εταίρος Γ (4.000) Ταμείο Αιτ.: Απολήψεις εταίρων 2 Ζημία Χρήσεως Αποτελέσματα Χρήσεως Αιτ.: Προσδιορισμός ζημίας Χρήσεως 3 Υπόλοιπο Ζημιών εις νέο Ζημία Χρήσεως Αιτ.: Μεταφορά ζημίας χρήσεως σε λογαριασμό ΙΚ

30 ΛΥΣΗ (2012) Λογαριασμοί - Αιτιολογία Χ Π 1 Δοσοληπτικοί λογαριασμοί εταίρων Εταίρος Α (5.000) Εταίρος Β (4.000) Εταίρος Γ (4.000) Ταμείο Αιτ.: Απολήψεις εταίρων 2 Αποτέλεσμα χρήσης Κέρδη προς διάθεση Αιτ.: Εμφάνιση κερδών προς διάθεση. 3 Ζημία προηγούμενης χρήσης προς κάλυψη Υπόλοιπο ζημιών προηγ χρήσεων Αιτ.: Ζημιά προηγούμενης χρήσης προς κάλυψη. 4 Κέρδη προς διάθεση Ζημιά προηγούμενης χρήσης Αιτ.: Κάλυψη ζημιάς προηγούμενης χρήσης

31 ΛΥΣΗ (2012) 5 Φόρος εισοδήματος ( *0,29) Υποχρεώσεις από φόρο εισοδήματος Αιτ.: Προσδιορισμός φόρου 6 Κέρδη προς διάθεση Φόρος εισοδήματος ( *0,29) Αιτ.: Εγγραφή προσδιορισμού κερδών μετά φόρων 7 Υποχρεώσεις από φόρο εισοδήματος Λογαριασμός εκκαθάρισης φόρου Αιτ.: Μεταφορά 8 Κέρδη προς διάθεση Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις προς εταίρους Εταίρος Α Εταίρος Β Εταίρος Γ Αιτ.: Υποχρεώσεις προς εταίρους

32 ΛΥΣΗ (2012) 9 Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις προς εταίρους Εταίρος Α Εταίρος Β Εταίρος Γ Δοσοληπτικοί Λογαριασμοί Εταίρων Εταίρος Α Εταίρος Β Εταίρος Γ Αιτ.: Εγγραφή συμψηφισμού απαιτήσεων με υποχρεώσεις προς εταίρους. 10 Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις προς εταίρους Εταίρος Α Εταίρος Β Εταίρος Γ Ταμείο Αιτ.:Καταβολή διανεμόμενων κερδών

33 ΛΥΣΗ - ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Οι λόγοι για τους οποίους μια Ομόρρυθμη Εταιρία οδηγείται σε λύση είναι οι ακόλουθοι: α) Λήξη του χρόνου λειτουργίας όπως ορίζεται στο καταστατικό. β) Εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο συστήθηκε η εταιρία ή αδυναμία πραγματοποίησης του. γ) Η εταιρία διαλύεται, είτε με ομόφωνη απόφαση των εταίρων, είτε με μονομερή απόφαση ενός εταίρου

34 ΛΥΣΗ - ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ δ) Ο θάνατος εταίρου αποτελεί λόγο για την λύση της εταιρίας, μπορεί όμως σχετική ρήτρα στο καταστατικό να προβλέπει τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας με τους άλλους επιζώντες εταίρους και με τους κληρονόμους εκείνου που πέθανε. Θα ήταν όμως σκόπιμο να αναφέρεται στο καταστατικό ότι οι μη ενήλικες κληρονόμοι μετέχουν στην εταιρία ως ετερόρρυθμοι. ε) Τη λύση της εταιρίας προκαλεί επίσης η δικαστική ή νόμιμη απαγόρευση ενός εταίρου. στ) Η πτώχευση εταίρου προκαλεί τη λύση εκτός εάν υπάρχει ρήτρα η οποία επιτρέπει την συνέχιση της εταιρίας με τους υπόλοιπους εταίρους.

35 ΛΥΣΗ - ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Η λύση μιας εταιρίας οδηγεί σε παύση εξουσίας των διαχειριστών και σε ορισμό εκκαθαριστή. Ο εκκαθαριστής ενεργεί ως αντιπρόσωπος της εταιρίας, διενεργεί πράξεις οι οποίες δεν απομακρύνονται από το σκοπό της εκκαθαρίσεως, επιχειρεί συναλλαγές με την εταιρική επωνυμία στην οποία προσθέτονται και οι λέξεις «υπό εκκαθάριση». Ο εκκαθαριστής δικαιούται τη λήψη αμοιβής.

36 ΛΥΣΗ - ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Ο εκκαθαριστής έχει τα ακόλουθα καθήκοντα: Σύνταξη Γενικής Απογραφής. Κατάρτιση ισολογισμού Εκκαθάρισης. Εκποίηση περιουσιακών στοιχείων. Εξόφληση Υποχρεώσεων προς τρίτους. Καθορισμός εξόδων εκκαθάρισης και μεταφορά αυτών στον αποτέλεσμα εκκαθάρισης. Λογοδοσία Εκκαθαριστή. Τακτοποίηση Λογαριασμών Εταίρων.

37 ΛΥΣΗ - ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Σε περίπτωση όπου η ρευστοποίηση του Ενεργητικού δεν καλύπτει το σύνολο των εταιρικών υποχρεώσεων η διαφορά θα καλυφθεί από την προσωπική περιουσία των εταίρων. Η εκκαθάριση ακολουθεί μετά το στάδιο της λύσης της εταιρίας. Ο διαχειριστής ή οι διαχειριστές της εταιρίας παύονται ενώ ορίζεται από δικαστήριο εκκαθαριστής προκειμένου να αποτιμήσει τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις σε τιμές ρευστοποίησης και να συντάξει τον πρώτο ισολογισμό εκκαθάρισης.

38 ΛΥΣΗ - ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Αφού γίνουν οι εγγραφές προσαρμογής ορισμένων λογαριασμών, προχωρούμε στον καθορισμό των διαφορών αποτίμησης, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της διαφοράς μεταξύ τιμής κτήσης και της εκτίμησης για την τιμή ρευστοποίησης των προαναφερθέντων μεγεθών που δίνει ο εκκαθαριστής. Στη συνέχεια ακολουθούν οι εγγραφές σύμφωνα με την ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων και την εξόφληση των υποχρεώσεων.

39 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Το Γενικό Καθολικό της ΧΣΔ ΟΕ που έχει συσταθεί από τους Α και Β με ποσοστό συμμετοχής στο κεφάλαιο 60% και 40% αντίστοιχα στις 31/7/2013 παρουσιάζει τους ακόλουθους λογαριασμούς. Κτήριο Εταιρικό Κεφάλαιο Φορτηγό Αποθεματικά Έπιπλα και Σκεύη Γραμμάτια Πληρωτέα Απόθεμα Εμπορευμάτων Γραμμάτια μεταβιβασθέντα Γραμμάτια σε καθυστέρηση Προμηθευτές Γραμμάτια Εισπρακτέα Δάνειο Τράπεζας Χ Πελάτες Οφειλές σε ασφαλιστικά Ταμεία Ταμείο Αποσβεσθέντα Κτήρια Αποσβεσθέντα Έπιπλα & Σκεύη 9.000Αποσβεσθέντα Φορτηγά

40 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Οι δύο εταίροι αποφασίζουν την διάλυση της εταιρίας και ορίζεται από το δικαστήριο εκκαθαριστής ο οποίος πριν συντάξει τον πίνακα με τις τιμές ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων διαπιστώνει ότι τα βιβλία της εταιρίας δεν έχουν ενημερωθεί για την διαμαρτύρηση από Προμηθευτή των μεταβιβασθέντων γραμματίων ύψους , ο οποίος και κατέβαλλε ως έξοδα διαμαρτύρησης το ποσό των 500.

41 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο εκκαθαριστής εκτιμά ότι το σύνολο των απαιτήσεων από γραμμάτια και πελάτες θα ρευστοποιηθεί στο 70% της αρχικής τους αξίας, τα αποθέματα στην αξία των ,ενώ οι τιμές ρευστοποίησης των παγίων είναι για το Κτήριο για το φορτηγό και για τα έπιπλα και σκεύη 500. Επίσης ο εκκαθαριστής εκτιμά ότι το σύνολο των υποχρεώσεων θα εξοφληθεί στην αρχική του αξία με εξαίρεση τους Προμηθευτές και το Δάνειο Τράπεζας Χ όπου θα εξοφληθούν σε μια αξία μειωμένη κατά 20% και 30% σε σχέση με το πραγματικό ύψος της οφειλής

42 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων και η εξόφληση των υποχρεώσεων έγιναν στις αξίες που είχε εκτιμήσει ο εκκαθαριστής με εξαίρεση το δάνειο για την εξόφληση του οποίου καταβλήθηκαν Τα έξοδα εκκαθάρισης ανέρχονται σε Ζητείται: Α) Να γίνουν οι απαραίτητες εγγραφές προσαρμογής και να συνταχθεί ο αρχικός ισολογισμός εκκαθάρισης; Β) Να γίνουν οι εγγραφές διανομής της τελικής καθαρής θέσης στους δύο εταίρους.

43 ΛΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ Λογαριασμοί - Ατιολογία Χ Π 1 Γραμμάτια Μεταβιβασθέντα Γραμμάτια εισπρακτέα Γραμμάτια Διαμαρτυρηθέντα Προμηθευτές Αποσβεσθέντα Κτήρια Κτήρια Αποσβεσθέντα Φορτηγά Φορτηγό

44 ΛΥΣΗ 5 Αποσβεσθέντα Έπιπλα Έπιπλα και Σκεύη Διαφορές Αποτίμησης Πελάτες Απόθεμα Εμπορευμάτων Προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις Διαφορές Αποτίμησης Κτήρια Έπιπλα και Σκεύη Προμηθευτές Δάνειο Τράπεζας Χ Διαφορές Αποτίμησης

45 ΛΥΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ Κτήριο Εταιρικό Κεφάλαιο Φορτηγό Αποθεματικά Έπιπλα και Σκεύη 500 Γραμμάτια Πληρωτέα Απόθεμα Εμπορευμάτων Προμηθευτές Γραμμάτια σε καθυστέρηση Δάνειο Τράπεζας Χ Γραμμάτια Εισπρακτέα Οφειλές σε ασφαλιστικά Ταμεία μείον Προβλέψεις Διαφορές απογραφής Πελάτες Ταμείο Σύνολο Σύνολο

46 ΛΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΘΕΣΗΣ 1 Ταμείο Προβλέψεις Κτήριο Φορτηγό Έπιπλα και Σκεύη 500 Εμπορεύματα Γραμμάτια Εισπρακτέα Γραμμάτια σε καθυστέρηση Πελάτες Έξοδα Εκκαθάρισης Ταμείο Προμηθευτές Δάνειο Γραμμάτια Πληρωτέα Οφειλές σε ασφαλιστικά Ταμεία Ταμείο Αποτέλεσμα Εκκαθάρισης 1.000

47 ΛΥΣΗ 4 Αποτέλεσμα Εκκαθάρισης Εξοδα Εκκαθάρισης Διαφορές Αποτίμησης Αποθεματικά Δοσοληπτικός λαγαριασμών Εταίρων Δοσοληπτικός λαγαριασμών Εταίρων Αποτέλεσμα Εκκαθάρισης Εταιρικό κεφάλαιο Δοσοληπτικός λαγαριασμών Εταίρων Δοσοληπτικός λαγαριασμών Εταίρων Ταμείο

ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (2)

ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (2) ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (2) ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Σε μια ομόρρυθμη εταιρία σημασία έχει η προσωπικότητα του εταίρου και όχι το κεφάλαιο Η μεταβολή αυτού (αύξηση ή μείωση) δεν προβλέπεται από κάποιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (1)

ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (1) ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (1) Εισαγωγή Αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα αμιγούς προσωπικής εταιρίας Η ιδιότητα αύτη απορρέει από το γεγονός ότι οι εταίροι μιας ομόρρυθμης εταιρίας φέρουν απεριόριστη ευθύνη (Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 4. Ε Τ Α Ι Ρ Ι Α Π Ε Ρ Ι Ο Ρ Ι Σ Μ Ε Ν Η Σ Ε Υ Θ Υ Ν Η Σ ( Ε. Π. Ε. )

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 4. Ε Τ Α Ι Ρ Ι Α Π Ε Ρ Ι Ο Ρ Ι Σ Μ Ε Ν Η Σ Ε Υ Θ Υ Ν Η Σ ( Ε. Π. Ε. ) ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 4. Ε Τ Α Ι Ρ Ι Α Π Ε Ρ Ι Ο Ρ Ι Σ Μ Ε Ν Η Σ Ε Υ Θ Υ Ν Η Σ ( Ε. Π. Ε. ) ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η Ε.Π.Ε αποτελεί μια ενδιάμεση μορφή εταιρίας μεταξύ προσωπικής και κεφαλαιουχικής. Στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Λογιστική Εταιρειών. Ομόρρυθμη εταιρεία

Λογιστική Εταιρειών. Ομόρρυθμη εταιρεία Λογιστική Εταιρειών Ομόρρυθμη εταιρεία Ομόρρυθμος εταιρία Είναι ένωση δύο ή περισσότερων φυσικών προσώπων με σκοπό την από κοινού εμπορία με εμπορική επωνυμία και τα οποία ευθύνονται εξ ολοκλήρου, προσωπικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ο.Ε.)

ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ο.Ε.) ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ο.Ε.) Έννοια και χαρακτηριστικά της Ο.Ε. Σύσταση της Ο.Ε., διατυπώσεις Αντικείμενο της λογιστικής εισφοράς, βασικές λογιστικές εγγραφές, σύσταση της Ο.Ε. Η λογιστική παρακολούθηση της

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 3.ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 3.ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 3.ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η σύσταση της μπορεί να γίνει από δύο ή περισσότερα πρόσωπα από τα οποία τουλάχιστον ένας είναι ομόρρυθμος εταίρος, δηλαδή ευθύνεται απεριόριστα

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορά στον 33.04

Μεταφορά στον 33.04 Άσκηση 1 33 ΧΡΕΩΣΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΙ 33.03 Εταίροι λ/σμός κάλυψης κεφαλαίου 33.03.00 Εταίρος Ανδρέου 45.000,00 33.03.01 Εταίρος Γεωργίου 45.000,00 40 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 40.06 Εταιρικό κεφάλαιο 40.06.01 Οφειλόμενο εταιρικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η Ε.Π.Ε αποτελεί μια ενδιάμεση μορφή εταιρίας μεταξύ προσωπικής και κεφαλαιουχικής. Στην Ελλάδα αυτός ο τύπος εταιρίας εμφανίστηκε το 1955 και θεσμοθετήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά χαρακτηριστικά

Βασικά χαρακτηριστικά ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Βασικά χαρακτηριστικά Η σύσταση της μπορεί να γίνει από δύο ή περισσότερα πρόσωπα από τα οποία τουλάχιστον ένας είναι ομόρρυθμός εταίρος, δηλαδή ευθύνεται απεριόριστα και εις ολόκληρο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Φ 31/12/2013

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Φ 31/12/2013 ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Ι Στις 31/12/2013 ο ισολογισμός της εμπορικής εταιρίας Φ έχει ως ακολούθως: (Τα ποσά είναι σε ) ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΛΩΜΟΥ 29 ΑΘΗΝΑ ( 210.38.22.157 495 www.arnos.gr e-mail : info@arnos.gr ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Α.Ε.Ι. Α.Τ.Ε.Ι. Ε.Α.Π. Ε.Μ.Π.

ΣΟΛΩΜΟΥ 29 ΑΘΗΝΑ ( 210.38.22.157 495 www.arnos.gr e-mail : info@arnos.gr ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Α.Ε.Ι. Α.Τ.Ε.Ι. Ε.Α.Π. Ε.Μ.Π. ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Έννοια του ισολογισμού Ο ισολογισμός απεικονίζει τη χρηματοοικονομική κατάσταση της επιχείρησης μια δεδομένη χρονική στιγμή. Η χρηματοοικονομική κατάσταση μιας επιχείρησης αποτελείται από εξής

Διαβάστε περισσότερα

Λογιστική Εταιρειών. Περί εταιρειών

Λογιστική Εταιρειών. Περί εταιρειών Λογιστική Εταιρειών Περί εταιρειών Εταιρείες Εταιρική επιχείρηση δημιουργείται όταν συμπράττουν δύο ή περισσότερα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, με σκοπό την επίτευξη κοινού αποτελέσματος. Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται

Διαβάστε περισσότερα

www.onlineclassroom.gr Α Σ Κ Η Σ Η Σας παρέχονται οι ακόλουθες πληροφορίες για την εμπορική επιχείρηση ΑΒΓ ΑΕ

www.onlineclassroom.gr Α Σ Κ Η Σ Η Σας παρέχονται οι ακόλουθες πληροφορίες για την εμπορική επιχείρηση ΑΒΓ ΑΕ Α Σ Κ Η Σ Η Σας παρέχονται οι ακόλουθες πληροφορίες για την εμπορική επιχείρηση ΑΒΓ ΑΕ Περιγραφή Λογαριασμού Υπόλοιπο χρεωστικό Υπόλοιπο πιστωτικό Αγορές εμπορευμάτων 170.000 Αμοιβές προσωπικού 13.500

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Άσκηση 1 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ α) Οι Ανδρέου, Δημητρίου και Ιωάννου ιδρύουν Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης την 30/10/2008. Το κεφάλαιο της νεοσυσταθείσας εταιρείας ανέρχεται σε 300.000 και διαιρείται

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ Ο Ισολογισμός είναι η κύρια οικονομική κατάσταση που απεικονίζει, την περιουσίας μιας επιχείρησης σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή (συνήθως 31/12

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 03/12-31/12/2013

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 03/12-31/12/2013 Ρ Α Φ Η Κ Ο Υ Ρ Τ Ι Ν Ω Ν Μ Ε Τ Α Π Ο Ι Η Σ Η Υ Φ Α Σ Μ Α Τ Ω Ν Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ Ι Κ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ 03/12 31/12/2013 Ποσά κλειομένης Χρήσεως 2013 Ποσά προηγούμενης Χρήσεως 2012 Αξία Αναπόσβεστη Αξία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ Δρ. Ιωάννης Ντόκας Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017 Κατάσταση Ταμειακών Ροών Αποτελεί μια από τις σημαντικότερες λογιστικές καταστάσεις. Παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις πηγές και τις

Διαβάστε περισσότερα

Τα υπόλοιπα των λογαριασμών της βιομηχανικής επιχείρησης ΚΑΠΑ την 01/01/2009 έχουν ως ακολούθως (τα ποσά είναι σε )

Τα υπόλοιπα των λογαριασμών της βιομηχανικής επιχείρησης ΚΑΠΑ την 01/01/2009 έχουν ως ακολούθως (τα ποσά είναι σε ) Τα υπόλοιπα των λογαριασμών της βιομηχανικής επιχείρησης ΚΑΠΑ την 01/01/2009 έχουν ως ακολούθως (τα ποσά είναι σε ) Κτήρια 100.000 Ενυπόθηκα Κτήρια 120.000 Οικόπεδα 80.000 Αυτοκίνητα 40.000 Έπιπλα &Σκεύη

Διαβάστε περισσότερα

Λογιστική Εταιρειών. Ομόρρυθμη 2

Λογιστική Εταιρειών. Ομόρρυθμη 2 Λογιστική Εταιρειών Ομόρρυθμη 2 Αύξηση εταιρικού κεφαλαίου Συνήθεις τρόποι: Νέα εισφορά εταίρων Κεφαλαιοποίηση αποθεματικών ή αδιανέμητων κερδών προηγουμένων χρήσεων Κεφαλαιοποίηση περιουσιακών προσαυξήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Σας δίνονται τα υπόλοιπα διάφορων λογαριασµών από το ισοζύγιο της εµπορικής εταιρείας Κίτρινο Κύπελλο Α.Ε την 31/12/2010.

Σας δίνονται τα υπόλοιπα διάφορων λογαριασµών από το ισοζύγιο της εµπορικής εταιρείας Κίτρινο Κύπελλο Α.Ε την 31/12/2010. ΆΣΚΗΣΗ 1 η : Άσκηση προσδιορισµού γενικής εκµετάλλευσης Σας δίνονται τα υπόλοιπα διάφορων λογαριασµών από το ισοζύγιο της εµπορικής εταιρείας Κίτρινο Κύπελλο Α.Ε την 31/12/2010. 60.00 Αµοιβές έµµισθου

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΙΚΗ ΕΣΑΙΡΙΩΝ 6. ΛΤΗ ΕΚΑΘΑΡΙΗ ΟΜΟΡΡΤΘΜΗ ΕΣΑΙΡΙΑ

ΛΟΓΙΣΙΚΗ ΕΣΑΙΡΙΩΝ 6. ΛΤΗ ΕΚΑΘΑΡΙΗ ΟΜΟΡΡΤΘΜΗ ΕΣΑΙΡΙΑ ΛΟΓΙΣΙΚΗ ΕΣΑΙΡΙΩΝ 6. ΛΤΗ ΕΚΑΘΑΡΙΗ ΟΜΟΡΡΤΘΜΗ ΕΣΑΙΡΙΑ ΛΤΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΗ ΟΕ Οι λόγοι για τουσ οπούουσ μια Ομόρρυθμη Εταιρύα οδηγεύται ςε λύςη εύναι οι ακόλουθοι: α) Λήξη του χρόνου λειτουργίασ όπωσ ορίζεται ςτο

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική Ι

Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική Ι TEI Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική Ι 2 η Εισήγηση Διδάσκων: Αθανάσιος Μανδήλας smand@teiemt.gr 1 Εισαγωγή Κατάταξη στοιχείων στο

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η οικονομική μονάδα? Διακρίσεις οικονομικών μονάδων

Τι είναι η οικονομική μονάδα? Διακρίσεις οικονομικών μονάδων Τι είναι η οικονομική μονάδα? Οικονομική μονάδα αποτελεί κάθε οργανωμένη προσπάθεια για συγκρότηση περιουσίας για την παραγωγή και διάθεση οικονομικών αγαθών και υπηρεσιών με βάση τις βασικές αποδεκτές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (A.E.)

ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (A.E.) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (A.E.) ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η Ανώνυμη Εταιρία αποτελεί την κύρια μορφή κεφαλαιουχικής επιχείρησης. Τα βασικά χαρακτηριστικά τις Α.Ε σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές εταιρικής οργάνωσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α. ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΟ 0,00 0,00

ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α. ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΟ 0,00 0,00 ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2002-11η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2002-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2002) Α.Μ.Α.Ε. 25088/05/Β/91/23 ( ΠΟΣΑ ΣΕ ) ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Ποσά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ 1.0 ΟΝΤΟΤΗΤΑ - ΕΤΑΙΡΙΑ Οντότητα: Ορίζεται κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή ένωση προσώπων, με ή χωρίς νομική προσωπικότητα, επιχείρηση ή οργανισμός κερδοσκοπικού ή μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕ. Διορισμός διαχειριστών

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕ. Διορισμός διαχειριστών ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕ Διορισμός διαχειριστών Η διαχείριση και η εκπροσώπηση της εταιρίας, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του Ν.3190/55, μπορεί να ανατεθεί με διάταξη του καταστατικού ή με απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

Σε περίπτωση εισφοράς από εταίρο Γραμματίων Εισπρακτέων η

Σε περίπτωση εισφοράς από εταίρο Γραμματίων Εισπρακτέων η Σε περίπτωση εισφοράς από εταίρο Γραμματίων Εισπρακτέων Σε περίπτωση εισφοράς από εταίρο Γραμματίων Εισπρακτέων η αποτίμηση τους γίνεται στην Παρούσα Αξία κατά την ημέρα της εισφοράς. Η διαφορά μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΕΡΟΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε.Ε.)

ΕΤΕΡΟΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε.Ε.) ΕΤΕΡΟΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Ε.Ε.) Έννοια και χαρακτηριστικά της Ε.Ε. Διακρίσεις Ε.Ε Σύσταση της Ε.Ε., διατυπώσεις Αντικείμενο της λογιστικής εισφοράς, βασικές λογιστικές εγγραφές, σύσταση της Ε.Ε. Η λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΟ 25-1η Εργασία Πρότυπη λύση 2018-19 - onlearn.gr

ΔΕΟ 25-1η Εργασία Πρότυπη λύση 2018-19 - onlearn.gr Θέμα 1 ο α) Ζητάει να βρούμε το ποσό των αγορών. Ισχύει ότι: Κόστος Πωληθέντων = Εμπορεύματα αρχής (1/1) + Αγορές χρήσης Εμπορεύματα τέλους (31/12) Άρα: Αγορές = Κόστος Πωληθέντων Εμπορεύματα αρχής (1/1)

Διαβάστε περισσότερα

Δ ι α φ ά ν ε ι ε ς β ι β λ ί ο υ

Δ ι α φ ά ν ε ι ε ς β ι β λ ί ο υ Δ ι α φ ά ν ε ι ε ς β ι β λ ί ο υ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ) Τι θα δούμε σε αυτό το κεφάλαιο Ορισμός ισολογισμού Ενεργητικό Παθητικό Άσκηση σύνταξης ισολογισμού Ισολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 12 η : Αναπροσαρμογή Παγίων

Άσκηση 12 η : Αναπροσαρμογή Παγίων ΆΣΚΗΣΗ 1 η : Άσκηση προσδιορισμού γενικής εκμετάλλευσης Σας δίνονται τα υπόλοιπα διάφορων λογαριασμών από το ισοζύγιο της εμπορικής εταιρείας Κίτρινο Κύπελλο Α.Ε την 31/12/2010. 60.00 Αμοιβές έμμισθου

Διαβάστε περισσότερα

20/ Πελάτες μη συνδ οντότητες Πωλήσεις εμπορ σε μη συνδ οντοτ ΦΠΑ εκροών 24% 432

20/ Πελάτες μη συνδ οντότητες Πωλήσεις εμπορ σε μη συνδ οντοτ ΦΠΑ εκροών 24% 432 1/1 32.02.03.01 Εταίρος Α λογ. καλυψ. κεφαλαίου 25.000 32.02.03.02 Εταίρος Β λογ. καλυψ. κεφαλαίου 15.000 32.02.03.03 Εταίρος Γ λογ. καλυψ. κεφαλαίου 10.000 40.06.00.01 Κεφαλαιακή μερίδα Α 25.000 40.06.00.02

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ 592 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΚΕΡΔΩΝ 7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΦΟΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ 7 -Γενικά 7 -Σε ποιές περιπτώσεις επιβάλλεται ο φόρος συγκέντρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) Πρόλογος 5 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) Πρόλογος 5 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 487 488 489 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) Πρόλογος 5 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 7 ΠΑΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 8 Λογ. 10 Γη 9 Παράδειγμα αγοράς εδαφικής έκτασης

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών ΛΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών ΛΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ Λογιστική Ι Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών ΛΥΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ Διδάσκοντες: Νικόλαος Ηρειώτης - Δημήτριος Μπάλιος - Ιωάννης Ντόκας - Κανέλλος Τούντας

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση Κατανόησης Λογιστικών Γεγονότων

Άσκηση Κατανόησης Λογιστικών Γεγονότων Επιστημών Λογιστική Ι Ασκήσεις φροντιστηριακών μαθημάτων 1 1 Άσκηση Κατανόησης Λογιστικών Γεγονότων 2 1 Επιστημών Προσδιορίστε ποια από τα παρακάτω γεγονότα αποτελούν λογιστικά γεγονότα: 1) Εξόφληση υποχρέωσης

Διαβάστε περισσότερα

Επαναληπτική Άσκηση 1. Επαναληπτική Άσκηση 1

Επαναληπτική Άσκηση 1. Επαναληπτική Άσκηση 1 Επαναληπτική Άσκηση 1 Βάσει των ακόλουθων ημερολογιακών εγγραφών να προσδιορίσετε τα λογιστικά γεγονότα που προηγήθηκαν: 1 Ταμείο 680.000 Μηχανήματα 300.000 Κτίρια 900.000 Μετοχικό κεφάλαιο 1.880.000 Επαναληπτική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ , ,32 ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ , ,32

ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ , ,32 ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ , ,32 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ 31/12/2014 [ ΔΙΑΧ. 1/1-31/12/2014 ] ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Ποσά κλειομένης χρήσης 2014 Ποσά προηγ, χρήσης 2013 ΠΑΘΗΤΙΚΟ Χρήση 2014 Χρήση 2013 Αξία

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΣΙΟΥ TOMEΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ»

ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΣΙΟΥ TOMEΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ» ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΣΙΟΥ TOMEΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ TΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ»

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΟ 25 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ. Τόμος: Εισαγωγή στη Λογιστική. Κεφάλαιο 2: Κατάρτιση Λογιστικών Καταστάσεων. Ενότητα 2.2 : Ισολογισμός

ΔΕΟ 25 ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ. Τόμος: Εισαγωγή στη Λογιστική. Κεφάλαιο 2: Κατάρτιση Λογιστικών Καταστάσεων. Ενότητα 2.2 : Ισολογισμός ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Τόμος: Εισαγωγή στη Λογιστική Κεφάλαιο 2: Κατάρτιση Λογιστικών Καταστάσεων Ενότητα 2.2 : Ισολογισμός ΕΝΟΤΗΤΑ 2.2 ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ -Η λογιστική κατάσταση που δείχνει την χρηματοοικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ. 4. Πρώτες και βοηθητικές ύλες

ΑΣΚΗΣΕΙΣ. 4. Πρώτες και βοηθητικές ύλες ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΗ 1 (Αφορά τη διάκριση των στοιχείων του ενεργητικού σε κατηγορίες) Να προσδιοριστούν ποιά από τα παρακάτω στοιχεία είναι στοιχεία του ενεργητικού και να καταταγούν σε κατηγορίες (πάγια,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΘΡΙΟ ΑΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΦΜ ΔΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ. Ισολογισμός (Β.1.

ΑΙΘΡΙΟ ΑΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΦΜ ΔΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ. Ισολογισμός (Β.1. ΑΙΘΡΙΟ ΑΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΙΑΘΟΣ 0-37002 - ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΦΜ 094180111 - ΔΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ Ισολογισμός (Β.1.1) Ενεργητικό Παθητικό 2015 2014 2015 2014 Αξία Κτήσης Αποσβέσεις Αναπόσβεστη

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή ιοίκησης και Οικονοµίας. Τµήµα Λογιστικής & Χρηµατοοικονοµικής. Ασκήσεις στο µάθηµα: «Λογιστική Εταιρειών» (Γ εξάµηνο)

Σχολή ιοίκησης και Οικονοµίας. Τµήµα Λογιστικής & Χρηµατοοικονοµικής. Ασκήσεις στο µάθηµα: «Λογιστική Εταιρειών» (Γ εξάµηνο) Σχολή ιοίκησης και Οικονοµίας Τµήµα Λογιστικής & Χρηµατοοικονοµικής Ασκήσεις στο µάθηµα: «Λογιστική Εταιρειών» (Γ εξάµηνο) ιδάσκων µαθήµατος: ρ. Παζάρσκης Μιχαήλ Ε ίκουρος Καθηγητής Σέρρες, Οκτώβριος 2018

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 5. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 5. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΩΝ 5. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Οι φορείς της δεν φέρουν προσωπική ευθύνη για τις υποχρεώσεις της εταιρίας. Η εταιρική ιδιότητα είναι ενσωματωμένη σε μετοχές, οι οποίες μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο λογαριασμών Ομάδα 1: Ενσώματα και άυλα μη

Σχέδιο λογαριασμών Ομάδα 1: Ενσώματα και άυλα μη Σχέδιο λογαριασμών Ομάδα 1: Ενσώματα και άυλα μη κυκλοφορούντα (πάγια) περιουσιακά στοιχεία Ομάδα 2: Αποθέματα Ομάδα 3: Χρηματοοικονομικά και λοιπά περιουσιακά στοιχεία Ομάδα 4: Καθαρή θέση Ομάδα 5: Υποχρεώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Το Προσωρινό Ισοζύγιο Υπολοίπων της 31/12/2011 της εμπορικής εταιρείας «Ω» έχει ως εξής: α/α ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΧΡΕΩΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗ 1 10.00.00 Οικόπεδο 62.000-2 11.00.00 Κτήριο Α 50.000 3 13.02.01 Αυτοκίνητο φορτηγό,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Οι λογαριασμοί του ισολογισμού της εμπορικής επιχειρήσεως "ΖΗΘ Α.Ε." την 01/01/2007 είχαν ως ακολούθως: (τα ποσά είναι σε ευρώ) Κτίριο 2 Ίδια Κεφάλαια 380.000 Έπιπλα & Σκεύη Ενυπόθηκο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΑΦΜ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΑΦΜ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΑΦΜ 800523009 ΑΡ. ΓΕΜΗ 127249004000 Στη Θεσσαλονίκη σήμερα, την 21

Διαβάστε περισσότερα

500 προπληρωθέντα Ταμείο 7.000

500 προπληρωθέντα Ταμείο 7.000 Άσκηση 1 η Τα υπόλοιπα των λογαριασμών της εμπορικής επιχειρήσεως ΑΒΓ Α.Ε. στη 31/12/2005 είχαν ως ακολούθως (σε ): Κατάστημα 10.000 ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 30.000 Αυτοκίνητα 5.000 Μακροπρόθεσμα Δάνεια 10.000 Έπιπλα

Διαβάστε περισσότερα

& ΣΙΑ Ο.Ε.», με ΑΦΜ , Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής, που συστάθηκε στις ,

& ΣΙΑ Ο.Ε.», με ΑΦΜ , Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής, που συστάθηκε στις , ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Της «Ν. ΜΠΑΚΑΛΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.» ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ. 014055010000, Α.Φ.Μ. 999729944 Στην Κομοτηνή σήμερα 25 Νοεμβρίου 2016 οι υπογεγραμμένοι: α) Μπακαλίδης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Διάλεξη 5 ΧΡΗΜΑΤΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 1 από 35 Το εξωτερικό περιβάλλον της επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΣΙΟΥ TOMEΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ»

ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΣΙΟΥ TOMEΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ» ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΗΜΟΣΙΟΥ TOMEΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ»

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδες Λογιστικού Σχεδίου ΟΜΑΔΑ 1 (ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ) : Περιλαμβάνει όλο το πάγιο ενεργητικό. Με τον όρο πάγιο ενεργητικό εννοούμε τα περιουσιακά στοιχεία που αποκτά η επιχείρηση με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα

Κατάσταση Αποτελεσμάτων κατά λειτουργία (Β.2.1) της 31ης Δεκεμβρίου Λοιπά συνήθη έσοδα

Κατάσταση Αποτελεσμάτων κατά λειτουργία (Β.2.1) της 31ης Δεκεμβρίου Λοιπά συνήθη έσοδα ΕΥ ΣΙΤΙΖΕΙΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΣΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 33-54625 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΦΜ 998229792 - ΔΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α Γ.Ε.ΜΗ 59235504000 - ΑΡ.Μ.ΑΕ 7760 Κατάσταση Αποτελεσμάτων κατά λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Μανδήλας Α. Αθανάσιος 1

Μανδήλας Α. Αθανάσιος 1 Ισολογισμός Διανομή Αποτελέσματος - Φορολογία Κερδών Ο.Ε. Στο τέλος κάθε χρήσης, όπως κάθε επιχείρηση, έτσι και η ομόρρυθμη εταιρεία συντάσσει Απογραφή και Ισολογισμό τέλους χρήσης. Έτσι αφού συντάξουμε

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχείρηση που έχει στην κατοχή της ένα γραμμάτιο προς είσπραξη μπορεί να το εκμεταλλευτεί ποικιλοτρόπως:

Η επιχείρηση που έχει στην κατοχή της ένα γραμμάτιο προς είσπραξη μπορεί να το εκμεταλλευτεί ποικιλοτρόπως: Η Λογιστική των γραμματίων Α- Γραμμάτια εισπρακτέα Κάθε επιχείρηση φέρει στο χαρτοφυλάκιο της γραμμάτια ή συναλλάσσεται με αυτά. Ειδικότερα για τα «γραμμάτια εισπρακτέα» κάθε επιχείρηση τηρεί ένα λογαριασμό

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΆΣΚΗΣΗ 2 η : Άσκηση προσδιορισµού γενικής εκµετάλλευσης Χ Π Οµάδα Οµάδα Γήπεδα - Οικόπεδα 10.000 10.000 10.00 10.00 Επιταγές πληρωτέες 5.000 5.000 53.90 53.90 µεταχρονολογηµένες Προµηθευτές 3.000

Διαβάστε περισσότερα

Στην ομάδα 3 παρακολουθούνται οι βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις, τα αξιόγραφα και τα διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία της οικονομικής μονάδας.

Στην ομάδα 3 παρακολουθούνται οι βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις, τα αξιόγραφα και τα διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία της οικονομικής μονάδας. 3 η ΟΜΑΔΑ Στην ομάδα 3 παρακολουθούνται οι βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις, τα αξιόγραφα και τα διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία της οικονομικής μονάδας. Βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις είναι αυτές που κατά το κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά περί εμπορικών εταιρειών

Γενικά περί εμπορικών εταιρειών Γενικά περί εμπορικών εταιρειών Έννοια της εταιρείας. Οι εταιρείες του Εμπορικού Δικαίου (Διακρίσεις των Εμπορικών εταιρειών). Το κεφάλαιο των εταιρειών (Αρχή της σταθερότητας του κεφαλαίου). Το νομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ 1. Ορισμός εμπορικής πράξης (σελ.77) 2. Αντικειμενικό, υποκειμενικό, μικτό και σύστημα οργανωμένης επιχείρησης.(σελ.77-79) 3. Πρωτότυπα(φύσει) εμπορικές πράξεις του χερσαίου

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας. Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική Ι

Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική Ι TEI Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική Ι 3 η Εισήγηση Διδάσκων: Αθανάσιος Μανδήλας Ερωτήσεις-Σύνδεση με την προηγούμενη εισήγηση Τι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 7 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ... 11 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 1.1 Γενικά για τις εταιρικές επιχειρήσεις... 15 1.2 Διάκριση των οικονομικών μονάδων... 17 1.2.1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. 2. Οι αγορές εμπορευμάτων, υποθέτοντας καθεστώς περιοδικής απογραφής, καταχωρούνται στη χρέωση του λογαριασμού :

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. 2. Οι αγορές εμπορευμάτων, υποθέτοντας καθεστώς περιοδικής απογραφής, καταχωρούνται στη χρέωση του λογαριασμού : ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: "ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ" ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2002

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Καταχώρισης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, στοιχείων της Εταιρείας με την επωνυμία ΗΛΙΑΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ και αριθμό ΓΕΜΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Καταχώρισης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, στοιχείων της Εταιρείας με την επωνυμία ΗΛΙΑΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ και αριθμό ΓΕΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΜΗΤΡΩΟΥ / Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. Δ.νση: Ξανθάκη 3 Τ.Κ.: 23200 Πληροφορίες: Σαλάκου Δέσποινα Τηλέφωνο: 2733022279 Fax: 2733022008 E-mail: gytheioc@otenet.gr Γύθειο,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Ιωάννης Ψαρράς Καθηγητής Ε.Μ.Π. 1 η Σειρά Ασκήσεων Ακαδημαϊκό Έτος 2014 2015 Εξάμηνο 8 ο ΑΣΚΗΣΗ 1 ίνονται τα στοιχεία (σε ) της εταιρείας ΑΛΦΑ Α.Ε., όπως αυτά είχαν

Διαβάστε περισσότερα

Δ ι α φ ά ν ε ι ε ς β ι β λ ί ο υ

Δ ι α φ ά ν ε ι ε ς β ι β λ ί ο υ Δ ι α φ ά ν ε ι ε ς β ι β λ ί ο υ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ Τι θα δούμε σε αυτό το κεφάλαιο Έννοια του λογαριασμού και η χρησιμότητά του Ουσιαστικοί λογαριασμοί Αποτελεσματικοί λογαριασμοί Σχέδιο λογαριασμών

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Μάθημα: Λογιστική ΙΙ

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Μάθημα: Λογιστική ΙΙ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Μάθημα: Λογιστική ΙΙ Υλικό από βιβλίο: Ύλη: Σύνταξη Ισολογισμού Περιεχόμενα Υπόδειγμα ισολογισμού βάσει των Ελληνικών Λογιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας με την επωνυμία

Της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας με την επωνυμία ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓ/ΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ (Βάσει του άρθρου 96 του Ν. 4072/2012 και των διατάξεων των άρθρων 42,42α, 42β, 42γ, 42δ, 42 ε, 43, 43α και 43γ του Κ.Ν. 2190/1920) Της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡ.ΓΕΜΗ: 014762245000 Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Ανώνυμης Εταιρείας > για τα πεπραγμένα της Εταιρικής Χρήσης που

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοοικονομική Λογιστική. Χρηματοοικονομική Λογιστική Ελευθέριος Αγγελόπουλος 1-1

Χρηματοοικονομική Λογιστική. Χρηματοοικονομική Λογιστική Ελευθέριος Αγγελόπουλος 1-1 Χρηματοοικονομική Λογιστική Χρηματοοικονομική Λογιστική Ελευθέριος Αγγελόπουλος 1-1 Μαθησιακοί στόχοι Γνώση βασικών λογιστικών εννοιών Θεμελιώδεις λογιστικές αρχές Οι Λογιστικές Καταστάσεις Λογιστικά γεγονότα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Ισολογισμός Αποτελέσματα Χρήσεως, Ταμειακές Ροές) ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Ισολογισμός Αποτελέσματα Χρήσεως, Ταμειακές Ροές) ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Ισολογισμός Αποτελέσματα Χρήσεως, Ταμειακές Ροές) ΔΙΔΑΣΚΩΝ Γεώργιος Αληφαντής, Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τ. Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής 1 η Εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙΙ

Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙΙ TEI Aνατολικής Μακεδονίας & Θράκης Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικομικής Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙΙ Διδάσκων: Αθανάσιος Μανδήλας smand@teiemt.gr 1 Περιγραφή μαθήματος Η Χρηματοοικονομική Λογιστική

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 2: Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Χρηματοοικονομική Λογιστική

Διάλεξη 2: Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Χρηματοοικονομική Λογιστική Διάλεξη 2: Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Χρηματοοικονομική Λογιστική Ισολογισμός: Είναι η οικονομική κατάσταση η οποία εμφανίζει σε ορισμένη χρονική στιγμή την επιχειρηματική ή επαγγελματική περιουσία.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΕΣ. Ομόρρυθμη εταιρεία (Ο.Ε.)

ΕΤΑΙΡΙΕΣ. Ομόρρυθμη εταιρεία (Ο.Ε.) ΕΤΑΙΡΙΕΣ Το πρώτο θέμα που απασχολεί κάθε επιχειρηματία πριν ιδρύσει μία εταιρία είναι η επιλογή του σωστού εταιρικού τύπου. Η ευθύνη που μπορεί να έχουν ή να μην έχουν οι εταίροι/μέτοχοι για τα εταιρικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «CETA ALMA & ΣΙΑ Ε.Ε» ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «CETA ALMA & ΣΙΑ Ε.Ε» ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «CETA ALMA & ΣΙΑ Ε.Ε» ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Στην Ιεράπετρα σήμερα 6 Μαρτίου 2017, οι υπογράφοντες: 1) Ceta (=Τσέτα/επων.) Alma (=Άλμα/όνομα)

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ένα σύνολο από ενέργειες που γίνονται για την µέτρηση και τον προσδιορισµό σε χρήµα όλων των στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού:

Είναι ένα σύνολο από ενέργειες που γίνονται για την µέτρηση και τον προσδιορισµό σε χρήµα όλων των στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού: ΑΠΟΓΡΑΦΗ Είναι ένα σύνολο από ενέργειες που γίνονται για την µέτρηση και τον προσδιορισµό σε χρήµα όλων των στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού: α) ένας λεπτοµερής προσδιορισµός των υλικών είδος,

Διαβάστε περισσότερα

X. ΖΑΜΠΑΤΗ Α.Ξ.Τ.Ε.Ο.Ε.Ε. Αρ. Μ.Α.Ε /90/Β/90/07 και Αρ.Γ.Ε.ΜΗ

X. ΖΑΜΠΑΤΗ Α.Ξ.Τ.Ε.Ο.Ε.Ε. Αρ. Μ.Α.Ε /90/Β/90/07 και Αρ.Γ.Ε.ΜΗ X. ΖΑΜΠΑΤΗ Α.Ξ.Τ.Ε.Ο.Ε.Ε. Αρ. Μ.Α.Ε. 21234/90/Β/90/07 και Αρ.Γ.Ε.ΜΗ 123156124000 Ισολογισμός Ατομικές χρηματοοικονομικές καταστάσεις ( Χρηματοοικονομικά στοιχεία σε κόστος κτήσης) Ποσά σε μονάδες ευρώ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΚΕΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ»

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΚΕΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ» ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΚΕΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ» Στην πόλη της Νάξου σήμερα 18/09/2017 μεταξύ των συμβαλλομένων : 1. ΚΕΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ με αρ.

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης

Συστήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Συστήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Ακαδημαϊκό Έτος 2014 2015 Εξάμηνο 8 ο 2η Διάλεξη: Ισολογισμοί Ιωάννης Ψαρράς Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΝΘΟΣ Α.Ε ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 30ής 06ου 2014 - ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (01/07/2013-30/06/2014) ΑΡ.Μ.Α.Ε. 14886/70/Β/87/12 ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Ποσά

ΙΑΝΘΟΣ Α.Ε ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 30ής 06ου 2014 - ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (01/07/2013-30/06/2014) ΑΡ.Μ.Α.Ε. 14886/70/Β/87/12 ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Ποσά ΙΑΝΘΟΣ Α.Ε ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 30ής 06ου 2014 - ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (01/07/2013-30/06/2014) ΑΡ.Μ.Α.Ε. 14886/70/Β/87/12 ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Ποσά Χρήσεως Ποσά Χρήσεως 2014 2013 Αξία Κτήσεως Αποσβέσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι ΕΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι ΕΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι ΕΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 3.1.2.γ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ ΠΟΥ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή ιοίκησης και Οικονοµίας. Τµήµα Λογιστικής & Χρηµατοοικονοµικής. Ασκήσεις στο µάθηµα: «Συγχωνεύσεις & Εξαγορές Ε ιχειρήσεων» (Ζ εξάµηνο)

Σχολή ιοίκησης και Οικονοµίας. Τµήµα Λογιστικής & Χρηµατοοικονοµικής. Ασκήσεις στο µάθηµα: «Συγχωνεύσεις & Εξαγορές Ε ιχειρήσεων» (Ζ εξάµηνο) Σχολή ιοίκησης και Οικονοµίας Τµήµα Λογιστικής & Χρηµατοοικονοµικής Ασκήσεις στο µάθηµα: «Συγχωνεύσεις & Εξαγορές Ε ιχειρήσεων» (Ζ εξάµηνο) ιδάσκων-ε ιµέλεια ασκήσεων: ρ. Παζάρσκης Μιχαήλ Ε ίκουρος Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Δίκαιο των προσωπικών εταιρειών Δίκαιο των κεφαλαιουχικών εταιρειών

Δίκαιο των προσωπικών εταιρειών Δίκαιο των κεφαλαιουχικών εταιρειών Το εμπορικό δίκαιο διακρίνεται σε: Δίκαιο των προσωπικών εταιρειών Δίκαιο των κεφαλαιουχικών εταιρειών Προσωπικές εταιρείες: οι εταιρείες στις οποίες λαμβάνεται υπόψη το προσωπικό στοιχείο, τα πρόσωπα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑ 1 Max κέρδος = Έσοδα Έξοδα Έσοδα i. Πωλήσεις εμπορευμάτων ii. Παροχή υπηρεσιών iii. PxQ (όπου Ρ = τιμή και όπου Q = ποσότητα) Έξοδα i. Προμήθειες ii. Λειτουργικά έξοδα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α. ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΟ 0,00 0,00

ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Α. ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΟ 0,00 0,00 ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003-12η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2003-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2003) Α.Μ.Α.Ε. 25088/05/Β/91/23 ( ΠΟΣΑ ΣΕ ) ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΟΡΡΥΘΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Κεφάλαιο Ευρώ. Στ.. [τόπος], σήμερα. [ημερομηνία] οι εδώ συμβαλλόμενοι: 1... 2.. 3... κ.λπ. συμφώνησαν να συστήσουν ομόρρυθμη εταιρεία, της οποίας θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ε. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Δ. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΠΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 1. ΕΞΟΔΑ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ 18,242.52 ### 1. ΕΞΟΔΑ ΧΡΗΣΕΩΣ ΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

Ε. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Δ. ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΙ ΛΠΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 1. ΕΞΟΔΑ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ 18,242.52 ### 1. ΕΞΟΔΑ ΧΡΗΣΕΩΣ ΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ASCOT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Της 31ης ΔΕΚΣΜΒΡΙΟΥ 2014-20η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ -31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014) Α Μ Α Ε 28031/01/Β/92/702 Ποσά κλειόμενης

Διαβάστε περισσότερα

Κατάρτιση των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων. Εισήγηση 10 Διδάσκων: Μανδήλας Αθανάσιος

Κατάρτιση των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων. Εισήγηση 10 Διδάσκων: Μανδήλας Αθανάσιος Κατάρτιση των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων Εισήγηση 10 Διδάσκων: Μανδήλας Αθανάσιος 1 Οι χρηματοοικονομιές Καταστάσεις Κατάσταση Αποτελεσμάτων Χρήσης Income Statement Παρουσιάζει τα έσοδα και έξοδα Κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - Π. ΚΑΤΣΑΡΟΣ Ο.Ε.» ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ «ΠΛΗΚΤΡΟ» (Α.Φ.Μ.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - Π. ΚΑΤΣΑΡΟΣ Ο.Ε.» ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ «ΠΛΗΚΤΡΟ» (Α.Φ.Μ. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - Π. ΚΑΤΣΑΡΟΣ Ο.Ε.» ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ «ΠΛΗΚΤΡΟ» (Α.Φ.Μ. 084179546, Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ. 029977113000) ************

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 4541/2018 εκτεταμένες τροποποιήσεις Ν. 3190/1955

Ν. 4541/2018 εκτεταμένες τροποποιήσεις Ν. 3190/1955 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕ Ν. 4541/2018 εκτεταμένες τροποποιήσεις Ν. 3190/1955 Εκσυγχρονίζεται ο τρόπος σύγκλησης της συνέλευσης των εταίρων Απλοποιείται η διαδικασία ανάκλησης διαχειριστή Προβλέπεται η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Για την εταιρεία «ALTIUS IT SOLUTIONS ΕΠΕ» παρουσιάζονται οι χρηματοοικονομικές της καταστάσεις για την περίοδο 2016

Για την εταιρεία «ALTIUS IT SOLUTIONS ΕΠΕ» παρουσιάζονται οι χρηματοοικονομικές της καταστάσεις για την περίοδο 2016 Για την εταιρεία «ALTIUS IT SOLUTIONS ΕΠΕ» παρουσιάζονται οι χρηματοοικονομικές της καταστάσεις για την περίοδο 2016 12 η Εταιρική χρήση (1/1/2016 31/12/2016) Ισολογισμός, Κατάσταση Αποτελεσμάτων και Προσάρτημα.

Διαβάστε περισσότερα

Λογαριασμός Αποτελεσμάτων για την χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου

Λογαριασμός Αποτελεσμάτων για την χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου Λογαριασμός Αποτελεσμάτων για την χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2013 2012 Καθαρές πωλήσεις 512.715.785 448.742.632 Έσοδα από μεταφορές 26.241.033 25.177.588 Σύνολο πωλήσεων 538.956.818 473.920.220

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΦΜ ΔΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Γ.Ε.

ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΦΜ ΔΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Γ.Ε. ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 30-21100 - ΝΑΥΠΛΙΟ ΑΦΜ 997396210 - ΔΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Γ.Ε.ΜΗ 125770113000 Ισολογισμός (Β.1.1) Ενεργητικό Παθητικό 2016 2015 2016

Διαβάστε περισσότερα

"ΥΓΕΙΑΣΗ Α.Ε." ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ.: ΑΡ.ΜΑΕ /1ΑΤ/Β/06/0051

ΥΓΕΙΑΣΗ Α.Ε. ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ.: ΑΡ.ΜΑΕ /1ΑΤ/Β/06/0051 "ΥΓΕΙΑΣΗ Α.Ε." ΑΡ. ΓΕ.ΜΗ.: 006733701000 - ΑΡ.ΜΑΕ. 60049/1ΑΤ/Β/06/0051 ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 31ης Δεκεμβρίου 2015-9η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015) ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ Ι Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Διδάσκων: Δρ. Ναούμ Βασίλης. Κωδικός Μαθήματος ΔΕΛΟΓ41-2. Εξάμηνο Μαθήματος 6 ο ή 8 ο. Τύπος Μαθήματος Επιλογής

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Διδάσκων: Δρ. Ναούμ Βασίλης. Κωδικός Μαθήματος ΔΕΛΟΓ41-2. Εξάμηνο Μαθήματος 6 ο ή 8 ο. Τύπος Μαθήματος Επιλογής ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Διδάσκων: Δρ. Ναούμ Βασίλης Κωδικός Μαθήματος ΔΕΛΟΓ41-2 Εξάμηνο Μαθήματος 6 ο ή 8 ο Τύπος Μαθήματος Επιλογής Τομέας Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής 2 1 Στόχος Μαθήματος Εξετάζει το Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Διδάσκων: Δρ. Ναούμ Βασίλης

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Διδάσκων: Δρ. Ναούμ Βασίλης ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Διδάσκων: Δρ. Ναούμ Βασίλης 1 Κωδικός Μαθήματος ΔΕΛΟΓ41-2 Εξάμηνο Μαθήματος 6 ο ή 8 ο Τύπος Μαθήματος Επιλογής Τομέας Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής 2 2 Στόχος Μαθήματος Εξετάζει το Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙΙ

Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙΙ TEI Aνατολικής Μακεδονίας & Θράκης Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικομικής Μάθημα: Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙΙ Εισήγηση ανασκόπησης Διδάσκων: Αθανάσιος Μανδήλας smand@teiemt.gr 1 Ύλη Πάγια Αποθέματα Απαιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Διοικητική Λογιστική Λογιστική Εταιρειών Διδάσκοντες: Νικόλαος Ηρειώτης & Δημήτριος Μπάλιος Σημειώσεις με θέμα την 1 η ομάδα του

Διαβάστε περισσότερα