ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε./Σ.Π.Κ. ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε./Σ.Π.Κ. ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΝΑΒΑΣΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε./Σ.Π.Κ. ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε./Σ.Π.Κ. ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΝΑΒΑΣΗΣ"

Transcript

1 ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Γ.Ε./Σ.Π.Κ. ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Σκοπός-Διάρκεια Ηλικία Λειτουργία Εκπαίδευση Απαιτήσεις Μονοπατιού Κριτήρια Απαιτήσεις Πρακτικό Μέρος Θεωρητικό Μέρος... 8

3 ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ 1. Σκοπός-Διάρκεια: Σκοπός του Μονοπατιού της Ανάβασης είναι να κάνει ευκολότερη τη μετάβαση των Λυκοπούλων, τα οποία διανύουν την τελευταία τους χρονιά στην Αγέλη Λυκοπούλων, στην Ομάδα Προσκόπων, καθώς και να τα ωθήσει σε ενασχόληση με πιο «εξειδικευμένες απαιτήσεις» που αποτελούν «πρόκληση» για την ηλικία τους, έτσι ώστε να μειωθεί το χάσμα ηλικιών και να βοηθηθεί η προσαρμογή τους στον τρόπο και στην μέθοδο λειτουργίας της Ομάδας Προσκόπων (μετάβαση από την Αγελαία Μέθοδο στο Κατ Ενωμοτίες Σύστημα). Η χρονική διάρκεια του Μονοπατιού της Ανάβασης κυμαίνεται μεταξύ 6 μηνών και 1 έτους ανάλογα με τις απαιτήσεις που χρειάζεται να καλύψει το κάθε Λυκόπουλο ή/και ανάλογα με τις δυνατότητες πραγματοποίησης των απαιτήσεων του Μονοπατιού Ανάβασης από την κάθε Αγέλη. 2. Ηλικία: Το Μονοπάτι αυτό απευθύνεται σε Λυκόπουλα, τα οποία έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους ή/και φοιτούν στην Ε Τάξη του Δημοτικού Σχολείου καθώς επίσης και σε παιδιά της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας που δεν υπήρξαν Λυκόπουλα και τα οποία δίδουν την Υπόσχεση τους στην Αγέλη Λυκοπούλων σε περίοδο εντός τεσσάρων εβδομάδων από την ένταξή τους και ύστερα από σχετική εκπαίδευση που τυγχάνουν από τον Α.Α.Λ. 3. Λειτουργία: Το Μονοπάτι της Ανάβασης διέπεται από τον ίδιο τρόπο λειτουργίας και υλοποίησης όπως και τα υπόλοιπα Μονοπάτια Απαιτήσεων του Κλάδου. Συγκεκριμένα: Τα Λυκόπουλα κατά την διάρκεια του χρόνου υλοποίησης των απαιτήσεων διαχωρίζονται από τα υπόλοιπα Λυκόπουλα (π.χ. κατά την διάρκεια των συγκεντρώσεων/δράσεων) για καλύτερη, άμεση και πιο αποτελεσματική εφαρμογή και υλοποίηση των απαιτήσεων.

4 Εναπόκειται στην κρίση του εκάστοτε Α.Α.Λ. το πότε θεωρείται ως «κατάλληλος» χρόνος διαχωρισμού από την υπόλοιπη Αγέλη, αν και προτείνεται όπως ο διαχωρισμός γίνεται όταν τα υπόλοιπα Λυκόπουλα συμμετέχουν σε πρόγραμμα ή μέρος προγράμματος γνωσιολογικού περιεχομένου απαιτήσεων (σε μετάδοση γνώσεων - εκπαίδευση). Πρώτιστος στόχος είναι η υλοποίηση των απαιτήσεων αλλά ταυτόχρονα και η αποφυγή της στέρησης Λυκοπούλων από την συμμετοχή τους στις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες της Αγέλης. Η επιλογή των απαιτήσεων γίνεται στη βάση των αναγκών των Λυκοπούλων. Το Μονοπάτι της Ανάβασης θεωρείται συμπληρωμένο όταν το Λυκόπουλο ολοκληρώσει/παρακολουθήσει επιτυχώς τουλάχιστον 5 απαιτήσεις από το πρακτικό μέρος και τουλάχιστον 5 απαιτήσεις από το θεωρητικό μέρος του Μονοπατιού και εκπληρώσει όλα τα απαιτούμενα κριτήρια (βλέπε σημείο 4.1). Το μονοπάτι ξεκινά τουλάχιστον 6 μήνες πριν το τέλος της Προσκοπικής Χρονιάς και ολοκληρώνεται με την συμμετοχή του Λυκόπουλου σε ένα από τα ακόλουθα: Σε ένα ειδικό Διήμερο Ανάβασης. Στην θερινή κατασκήνωση ως εξής: o Σε περίπτωση κατασκήνωσης της Αγέλης Λυκοπούλων με την Ομάδα Προσκόπων (ίδιου Συστήματος) στον ίδιο χώρο: Με ένταξη/συμμετοχή του Λυκόπουλου για τουλάχιστον 1 μέρα στο πρόγραμμα της Ομάδας Προσκόπων. Εναπόκειται στον Α.Α.Λ. και στον Α.Ο.Π. ο καθορισμός της συγκεκριμένης ημέρας ενώ ο Α.Ο.Π. είναι υπεύθυνος και για την διαμόρφωση του προγράμματος της συγκεκριμένης ημέρας. o Σε περίπτωση κοινής κατασκήνωσης της Αγέλης με άλλες Αγέλες Λυκοπούλων: Με την διοργάνωση μονοήμερης δράσης με την βοήθεια Α.Ο.Π ή/και Υ.Ο.Π. για διαμόρφωση «Προσκοπικού» προγράμματος.

5 Στόχος του Μονοπατιού της Ανάβασης είναι η απόκτηση ενός βιωματικού ενθυμίου της ζωής στην Αγέλη το οποίο θα αντιπροσωπεύεται με σχετικό σήμα. Τα Λυκόπουλα θα μπορούν να το φέρουν στη στολή τους από την ημέρα απονομής του, μέχρι την ημέρα που θα δώσουν την Υπόσχεσή τους στην Ομάδα Προσκόπων. Νοείται ότι όλα τα Λυκόπουλα που λόγω της ηλικίας τους συμμετέχουν στο Μονοπάτι της Ανάβασης εξακολουθούν, με τη βοήθεια των Βαθμοφόρων της Αγέλης, να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την απόκτηση του Πτυχίου Προόδου Εκπαίδευση Απαιτήσεις Μονοπατιού: Το Μονοπάτι της Ανάβασης αποτελείται από 45 απαιτήσεις έτσι ώστε να προσφέρεται ικανοποιητικός αριθμός επιλογών απαιτήσεων. Συγκεκριμένα το μονοπάτι αποτελείται από 7 υποχρεωτικές απαιτήσεις («τα κριτήρια»), και 41 απαιτήσεις επιλογής (21 πρακτικές και 17 θεωρητικές). 4.1 Κριτήρια: Το Λυκόπουλο να: 1) έχει συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας του ή/και να φοιτά στην Ε Τάξη του Δημοτικού Σχολείου (βλέπε σημείο 2). 2) γνωρίζει τον Αρχηγό και τους Υπαρχηγούς της Ομάδας Προσκόπων καθώς και τον Ενωμοτάρχη της Ενωμοτίας στην οποία θα ενταχθεί. 3) έχει συμμετάσχει σε: i. τρεις τακτικές Συγκεντρώσεις της ομάδας Προσκόπων, ii. σε μια δράση υπαίθρου της Ομάδας προσκόπων και iii. μια δράση της Ενωμοτίας, στην οποία θα ενταχθεί. 4) γνωρίζει το Νόμο και την Υπόσχεση των Προσκόπων. 5) Να γνωρίζει τα διακριτικά σήματα της Ομάδας προσκόπων και των Ενωμοτιών. 1 Όταν ένα Λυκόπουλο έχει πάρει το Δεύτερο Αστέρι, 5 (τουλάχιστον) Πτυχία Αναγνώρισης Ερασιτεχνικής Ενασχόλησης (ένα από κάθε κατηγορία) και περπατήσει επιτυχώς το Μονοπάτι Ανάβασης μπορεί να πάρει το Πτυχίο Προόδου.

6 6) γνωρίζει την οργανωτική δομή της Ενωμοτίας και της Ομάδας Προσκόπων. 7) γνωρίζει τι είναι το Συμβούλιο Τιμής της Ομάδας Προσκόπων και το Συμβούλιο Ενωμοτίας. 4.2 Απαιτήσεις: Πρακτικό Μέρος 1) Να φτιάξει μια μικρή ομαδική ή ατομική Προσκοπική κατασκευή σκαπανικής (μακέτα). 2) Να φτιάξει μια ομαδική προσκοπική κατασκευή σκαπανικής κατά τη διάρκεια δράσης της Ο.Π. μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Ενωμοτίας στην οποία θα ενταχθεί. 3) Να γνωρίζει τους κόμπους σταυρόκομπο, οκταράκι, ποδόδεσμο, καντηλίτσα, ψαλιδιά, φίμωμα και τις συνδέσεις σταυροειδή και χιαστί. 4) Να οργανώσει μαζί με τα υπόλοιπα Λυκόπουλα που ακολουθούν το Μονοπάτι της Ανάβασης μια καλλιτεχνική αναφορά με κόμπους και συνδέσεις και να την παρουσιάσει στους βαθμοφόρους της Ο.Π. 5) Να είναι σε θέση να περιποιηθεί ένα απλό τραύμα & να ξέρει πως να περιποιηθεί τα ακόλουθα: σπάσιμο μύτης, εγκαύματα, ξένο σώμα στο μάτι. 6) Να γνωρίζει τα υλικά που πρέπει να υπάρχουν σε ένα φαρμακείο της ενωμοτίας και να ετοιμάσει ένα φαρμακείο ενωμοτίας με υλικά που θα του δοθούν. 7) Να εξηγήσει και να δείξει (με παιχνίδια σεναρίων) τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης στις εξής περιπτώσεις: πλημμύρα, πυρκαγιά και σεισμό. 8) Να γνωρίζει να καλεί τηλεφωνικά στους αριθμούς έκτακτης ανάγκης ( ) και ποιές πληροφορίες πρέπει να δίνει ανάλογα με την περίπτωση/κατάσταση. (Η απαίτηση εξετάζεται με παιχνίδι).

7 9) Να κληθεί να αντιμετωπίσει μαζί με άλλα Λυκόπουλα που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο απλό απρόοπτο περιστατικό κατά την διάρκεια δράσης (τα Λυκόπουλα να είναι ενήμερα από προηγουμένως ότι πρόκειται για άσκηση που σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ανάλογες πρόβες σώζουν ζωές!) 10) Να κατονομάσει τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν σε μια απλή πορεία στο δάσος ή/και στη πόλη. 11) Να γνωρίζει τα μέρη της πυξίδας καθώς και την χρήση της και να την χρησιμοποιήσει σε μια μικρή πορεία. 12) Να στήσει ατομικό αντίσκηνο, και να εξηγήσει απλούς τρόπους συντήρησης του. 13) Να κατονομάσει τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν σε μια απλή πορεία και να συμμετέχει σε μια μικρή πορεία 1-3 χλμ. στην κατασκήνωση (ή σε άλλη δράση) με τα άλλα Λυκόπουλα του μονοπατιού του. 14) Να μαγειρέψει σε προσκοπική φωτιά σουβλάκι και ψωμί χωρίς μαγειρικά σκεύη. 15) Να μπορεί να φτιάξει ένα μονοπάτι με ανιχνευτικά σημεία που να μπορεί να το ακολουθήσει η μια Εξάδα Λυκοπούλων. 16) Να οργανώσει με την βοήθεια των Βαθμοφόρων του ένα παιχνίδι ή/και μια εκπαίδευση κατά την διάρκεια μιας συγκέντρωσης ή δράσης της Αγέλης. Σκοπός είναι το Λυκόπουλο να αντιληφθεί (στο μέγιστο δυνατό) την σημασία της οργάνωσης και της υπευθυνότητας. Σημαντικά εργαλεία στην Ο.Π. 17) Να πραγματοποιήσει δεντροφύτευση σε χωριό ή σε πάρκο της Κύπρου. 18) Να φροντίζει για διάστημα 2 μηνών ένα πάρκο της περιοχής του. 19) Να πραγματοποιήσει έρευνα σε γνωστό μέρος της περιοχής του με θέμα τα ήθη και έθιμα της χώρας μας σε θέμα αποφασίσει μαζί με τα υπόλοιπα Λυκόπουλα του Μονοπατιού της Ανάβασης.

8 20) Να είναι σε θέση να οργανώσει και να διευθύνει ένα παιχνίδι στην Αγέλη του. 21) Να παίξει τουλάχιστον 1 φορά παιχνίδια χρησιμοποιώντας σκαπανική παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. 22) Να φτιάχνει τσιμέντο και να χρησιμοποιεί Θεωρητικό Μέρος 1) Να γνωρίζει την ορθή προετοιμασία του σακιδίου και να κατονομάσει τα απαραίτητα είδη που θα πρέπει να φέρει μαζί του για μια διήμερη δράση. 2) Να γνωρίζει πώς να κινείται και να συμπεριφέρεται στη φύση από πλευράς περιβαλλοντολογικής προστασίας. 3) Να γνωρίζει πως κατακτήθηκαν ο βυθός, οι κορφές, το διάστημα. 4) Να γνωρίζει 2 εμπειρικούς τρόπους πρόγνωσης του καιρού. 5) Να περιγράφει την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής του. 6) Να γνωρίζει 5 αστερισμούς και τους μύθους τους. 7) Να γνωρίζει να χρησιμοποιεί μικρό πυροσβεστήρα. 8) Να γνωρίζει τι είναι αιμοδοσία και η σημασία της. 9) Να εξηγήσει με απλά λόγια τη λειτουργία της καρδίας και εν συνεχεία, τρόπους προστασίας της. 10) Να γνωρίζει το πολίτευμα της χώρας μας. 11) Να γνωρίζει την έννοια μετανάστης και πρόσφυγας και τους βασικούς λόγους ύπαρξης του μεταναστευτικού προβλήματος. 12) Να ζωγραφίσει ένα όνειρο του.

9 13) Να γνωρίζει να φτιάχνει χρώματα με την ανάμιξη των βασικών χρωμάτων και να ζωγραφίσει ένα πίνακα σε σχέση με την ζωή στην Αγέλη. 14) Να γνωρίζει τις βασικές αρχές για να φωτογραφίζει με το ορπό τρόπο (φωτισμός, απόσταση, σταθερότητα) 15) Να γνωρίζει 3 σημαντικές εφευρέσεις και τους λόγους που βοήθησαν την ανθρωπότητα. 16) Να παρουσιάσει ένα πνευματικό του δημιούργημα (ποίημα, ιστορία κ.ο.κ). 17) Να γνωρίζει τους κινδύνους που ελλοχεύον στο διαδίκτυο και τη σωστή διαχείρισή του.

ΠΡΟΣ : Εφόρους Περιοχών Περιφερειακούς Εφόρους Τοπικούς Εφόρους (με την υποχρέωση ενημέρωσης των Α.Σ. και Αρχηγών Ομάδων Προσκόπων)

ΠΡΟΣ : Εφόρους Περιοχών Περιφερειακούς Εφόρους Τοπικούς Εφόρους (με την υποχρέωση ενημέρωσης των Α.Σ. και Αρχηγών Ομάδων Προσκόπων) ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ Αθήνα, 18.10.1995 ΒΑΣΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 8 ΠΡΟΣ : Εφόρους Περιοχών Περιφερειακούς Εφόρους Τοπικούς Εφόρους (με την υποχρέωση ενημέρωσης των Α.Σ. και Αρχηγών Ομάδων Προσκόπων) ΚΟΙΝ. : Αναπλ. Γενικός

Διαβάστε περισσότερα

40 η Ομάδα Προσκόπων Έγκωμης. Διαβατήριο Προσκόπου

40 η Ομάδα Προσκόπων Έγκωμης. Διαβατήριο Προσκόπου 40 η Ομάδα Προσκόπων Έγκωμης Διαβατήριο Προσκόπου. 2 Φωτογραφία Όνομα:.. Επίθετο: Ημερομηνία Γέννησης:./../.. Όνομα Κηδεμόνα: Τηλέφωνο Κηδεμόνα:.. 3 ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ Αρ Θεματική Ενότητα Περιγραφή Στόχων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΛΑΔΟΥ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Ημερομηνία Έγκρισης: 1 Σεπτεμβρίου 2016 Λευκωσία Σεπτέμβριος 2016 Περιεχόμενα: Α. ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ... 3 1. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΑΔΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΑΔΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΑΔΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΚΛΑΔΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ... 3 2. ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ... 3 3. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Υπό την υψηλή προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1913 2013 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Προς : Εφόρους Κλάδου Προσκόπων Αρχηγούς Ομάδων Προσκόπων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Ημερομηνία Έγκρισης: 1 Σεπτεμβρίου 2016 Λευκωσία Σεπτέμβριος 2016 Περιεχόμενα: 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 2. ΗΛΙΚΙΑ... 2 3. ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΑΓΕΛΗ)

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΑΓΕΛΗ) 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ (ΑΓΕΛΗ) Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Εισαγωγή Στον Κανονισμό Διοίκησης (Οργάνωση και Λειτουργία Σ.Ε.Π.) περιγράφονται πλήρως η αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑ Ο ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Ημερομηνία Έγκρισης: 12 Οκτωβρίου 2015 Λευκωσία Οκτωβρίος 2015 Περιεχόμενα: 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 2. ΗΛΙΚΙΑ... 2 3. ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Γ Ν Ω Ρ Ι Σ Η Π Ρ Ο Σ Π Α Θ Ε Ι Α Σ

Α Ν Α Γ Ν Ω Ρ Ι Σ Η Π Ρ Ο Σ Π Α Θ Ε Ι Α Σ Αναγνώριση Προσπάθειας 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Ν Α Γ Ν Ω Ρ Ι Σ Η Π Ρ Ο Σ Π Α Θ Ε Ι Α Σ Εισαγωγή Αρχική Σελίδα Περιεχόµενα CD Rom Θέµατα 1ου Κεφαλαίου Συχνά θα παρατηρείς στην Αγέλη την προσπάθεια που καταβάλουν

Διαβάστε περισσότερα

Αρχηγό Συστήματος. Χρίστος Κωνσταντινίδης Α.Σ.

Αρχηγό Συστήματος. Χρίστος Κωνσταντινίδης Α.Σ. " Αζιμούθιο 76 o " Τεύχος 1 Περιοδική έκδοση 76 ου Συστήματος Προσκόπων Στροβόλου Περιεχόμενα 1 2 3 3 4 Λίγα λόγια από τον Αρχηγό Συστήματος Εκδηλώσεις του συστήματος Διήμερο Αγέλης Διήμερο Ομάδας Δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΜΕΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΜΕΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΜΕΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Ένα γενικό πλάνο με 7 βήματα ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΧΡΟΝΙΑ 1. Οι ΑΟΠ - ΑΣ με Τ.Ε. αποφασίζουν την ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Ημερομηνία Έγκρισης: 26 Μαΐου 2016 Λευκωσία Ιούνιος 2016 Περιεχόμενα: 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 2. ΣΚΟΠΟΣ... 3 3. ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ... 3 4. ΜΕΛΗ... 4 5. ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισµός Απονοµής Χρυσού Βέλους. Για να απονεµηθεί σ έναν Πρόσκοπο το ΧΡΥΣΟ ΒΕΛΟΣ θα πρέπει:

Κανονισµός Απονοµής Χρυσού Βέλους. Για να απονεµηθεί σ έναν Πρόσκοπο το ΧΡΥΣΟ ΒΕΛΟΣ θα πρέπει: Κανονισµός Απονοµής Χρυσού Βέλους Για να απονεµηθεί σ έναν Πρόσκοπο το ΧΡΥΣΟ ΒΕΛΟΣ θα πρέπει: Α. Να γνωρίζει και να χρησιµοποιεί τις εξής προσκοπικές γνώσεις: Πώς γίνεται η τεχνητή αναπνοή, πώς αντιµετωπίζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΛΑ ΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ. Περιεχόµενα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΛΑ ΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ. Περιεχόµενα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΛΑ ΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Περιεχόµενα Γενικά... 2 Προσκοπική Μεθοδολογία... 2 Οµάδα Προσκόπων (Ο.Π.)... 2 Ενωµοτία Προσκόπων... 3 Ενωµοτάρχης... 3 Υπενωµοτάρχης... 4 Συµβούλιο Τιµής Οµάδας

Διαβάστε περισσότερα

...ο Σύστημα...Προσκόπων...

...ο Σύστημα...Προσκόπων... ...ο Σύστημα.Προσκόπων... Δελτίο Μέλους Ονοματεπώνυμο:... Αριθμός προσκοπικής ταυτότητας: Όνομα πατρός:επάγγελμα:. Όνομα μητρός:επάγγελμα:.. Διέυθυνση:...τκ:.. Τηλέφωνο σπιτιού...κινητό πατρός...κινητό

Διαβάστε περισσότερα

Προσκοπική Στολή και τοποθέτηση. Διακριτικών και Σημάτων

Προσκοπική Στολή και τοποθέτηση. Διακριτικών και Σημάτων Προσκοπική Στολή και τοποθέτηση Διακριτικών και Σημάτων Νοέμβριος 2017 Κλιμακίων ΠΕ 3 4 ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΠΠ ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Προσκόπων Ναυτοπροσκόπων Αεροπροσκόπων Ένωση Παλαιών Προσκόπων ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ' ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ' ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ' ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΜΕΡΟΣ 2ο ΚΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Εγκρίθηκε στις 26.4.1995 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ Α/Α Απόφαση ΔΣ Ημερομηνία Κεφάλαιο Περιεχόμενο 1 ΒΕ 2 29

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Κλάδος Προσκόπων. Ότι σε ενδιαφέρει για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Κλάδος Προσκόπων. Ότι σε ενδιαφέρει για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ Κλάδος Προσκόπων Ότι σε ενδιαφέρει για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Οκτώβριος 2017 Η Εκπαίδευση Στελεχών της Ομάδας Με το ξεκίνημα της νέας προσκοπικής χρονιάς, στην πρώτη δράση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 4 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 4 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 4 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Με οδηγό την πανελλήνια έρευνα στις Ομάδες Προσκόπων στο πλαίσιο του Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΜΕΡΟΣ 1 ο ΚΛΑΔΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Ιανουάριος 2010 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ Α/Α Ανακοίνωση Ημερομηνία Κεφάλαιο Περιεχόμενο 8.1 Είδη Δράσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ Για την Προσκοπική Μέθοδο Αγωγής ο Ιδρυτής αναφέρει. «Η δική μας μέθοδος σε μαθαίνει στην πράξη παρά θεωρητικά, προσφέρει παιχνίδια και δραστηριότητες οι οποίες είναι ελκυστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΛΑ ΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ. Περιεχόµενα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΛΑ ΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ. Περιεχόµενα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΛΑ ΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Περιεχόµενα Α. Οργάνωση ιοίκηση ι. Αποστολή του Κλάδου... 2 2. Μέθοδος - Μέσα... 2 3. Οργάνωση... 2 4. Εισδοχή Λυκοπούλων... 5 5. Νόµος - Υπόσχεση και Ρητό Λυκοπούλων...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Ημερομηνία Έγκρισης: 1 Νοεμβρίου 013 Λευκωσία Ιανουάριος 014 Περιεχόμενα: 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ... Α. ΓΕΝΙΚΑ... Β. ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ... Γ. ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ (Ο.Π.)...

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ. Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 134. ΑΠΟ : Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων

ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ. Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 134. ΑΠΟ : Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 23 Δεκεμβρίου 2015 ΑΠΟ : Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 134 ΠΡΟΣ : - Αρχηγούς και Υπαρχηγούς Αγελών Λυκοπούλων - Αρχηγούς και Μέλη Προσκοπικών Δικτύων - Αρχηγούς Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Μπορούμε και καλύτερα ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Μπορούμε και καλύτερα ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΝΟΨΗ Το κείμενο αυτό έχει σκοπό να ενημερώσει τους βαθμοφόρους της Αθήνας, για τα θέματα που θα συζητήσουμε και τις αποφάσεις που θα πάρουμε, στο Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους 2.5.1. Οργάνωση Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους

Κανονισμός Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους 2.5.1. Οργάνωση Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους Κανονισμός Εκδρομής Εξερεύνησης Χρυσού Βέλους Η Εξερεύνηση Χρυσού Βέλους όπως καθορίζεται από τον Κανονισμό των Προσκοπικών Κλάδων έχει διάρκεια 2 μέρες, πραγματοποιείται στο ύπαιθρο, οι Πρόσκοποι μετέχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 65. Οδηγίες για τη λειτουργία της Αρχικής Σχολής Προσκοπικής Τεχνικής (Άµεση Εφαρµογή από 1/10/2003)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 65. Οδηγίες για τη λειτουργία της Αρχικής Σχολής Προσκοπικής Τεχνικής (Άµεση Εφαρµογή από 1/10/2003) ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 26 Σεπτεµβρίου 2003 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 65 ΑΠΟ : ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΘΕΜΑ : Εφορεία Σχολών - Εφόρους Περιοχής - Περιφερειακούς Εφόρους - Μέλη Εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ. ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Ενότητα: Β6. Σύστημα Προόδου. Εφορεία Εκπαίδευσης Γενικής Εφορείας Αθήνα η Έκδοση

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ. ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Ενότητα: Β6. Σύστημα Προόδου. Εφορεία Εκπαίδευσης Γενικής Εφορείας Αθήνα η Έκδοση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Ενότητα: Β6. Σύστημα Προόδου Εφορεία Εκπαίδευσης Γενικής Εφορείας Αθήνα 2016-1η Έκδοση Συγγραφέας Υλικό από τα υφιστάμενα εκπαιδευτικά εγχειρίδια Κώστας Πατινιωτάκης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ. ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Ενότητα: Β6. Σύστημα Προόδου. Εφορεία Εκπαίδευσης Γενικής Εφορείας Αθήνα η Έκδοση

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ. ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Ενότητα: Β6. Σύστημα Προόδου. Εφορεία Εκπαίδευσης Γενικής Εφορείας Αθήνα η Έκδοση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Ενότητα: Β6. Σύστημα Προόδου Εφορεία Εκπαίδευσης Γενικής Εφορείας Αθήνα 2016-1η Έκδοση Συγγραφέας Υλικό από τα υφιστάμενα εκπαιδευτικά εγχειρίδια Κώστας Πατινιωτάκης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ. Γ. Προσκοπικές Γνώσεις Γ1. Γνωρίζω την Προσκοπική Υπόσχεση και τον Προσκοπικό Νόµο και τα εφαρµόζω στη ζωή

ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ. Γ. Προσκοπικές Γνώσεις Γ1. Γνωρίζω την Προσκοπική Υπόσχεση και τον Προσκοπικό Νόµο και τα εφαρµόζω στη ζωή ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ Α. Υγεία Α1. Είµαι συγυρισµένος στο ντύσιµο και στην εµφάνιση µου Α2. Γνωρίζω τι πρέπει να κάνω για να διατηρώ σε υγιεινή κατάσταση το στόµα µου και το σώµα µου Α3. Γνωρίζω τις βλάβες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ' ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ' ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ' ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΜΕΡΟΣ 3ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ Εγκρίθηκε στις 13.12.1994 1. ΓΕΝΙΚΑ Έφηβοι (αγόρια και κορίτσια) που συμπλήρωσαν το 15ο έτος της

Διαβάστε περισσότερα

Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε.

Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε. 0 2018 Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε. Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Εφορεία Εκπαίδευσης 30/7/2018 10 Περιεχόμενα Προ-απαιτούμενα και Στάδιο Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Ενοτήτων 2 Εισαγωγή... 2 Περιγραφή εκπαιδευτικής διαδικασίας...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Πρόγραμμα Δράσεων Γενικής Εφορείας 2015 2016

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Πρόγραμμα Δράσεων Γενικής Εφορείας 2015 2016 ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Πρόγραμμα Δράσεων Γενικής Εφορείας 2015 2016 Σεπτέμβριος 2015 2 Σεπτέμβριος 2015 7 19-20 26-27 Συνάντηση Εκπαιδευτικής Ομάδας Σχολή Προκαταρκτικής Εκπαίδευσης Βαθμοφόρων ( Σειρά Α

Διαβάστε περισσότερα

Στην πραγματικότητα το Έπαθλο θα αποτελέσει και την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα δοκιμαστούν τα νέα αυτά στοιχεία όπως:

Στην πραγματικότητα το Έπαθλο θα αποτελέσει και την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα δοκιμαστούν τα νέα αυτά στοιχεία όπως: 1.ΓΕΝΙΚΑ Το παρόν, αποτελεί πρόταση για συζήτηση σε σχέση με τη διοργάνωση ενός Παγκύπριου Επάθλου για τους εορτασμούς των εκατόν χρόνων από την ίδρυση του Προσκοπισμού στην Κύπρο, από τον Κλάδο Προσκόπων.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΌΣ ΣΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΠΡΟΣΚΌΠΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΌΣ ΣΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΠΡΟΣΚΌΠΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΌΣ ΣΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΠΡΟΣΚΌΠΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Στην αρχή της Προσκοπικής περιόδου (Αύγουστος Σεπτέμβριος), το Επιτελείο της Ομάδας συγκεντρώνεται ώστε να πραγματοποιήσει τον προγραμματισμό της

Διαβάστε περισσότερα

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων & Ενεργειών

Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων & Ενεργειών Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων & Ενεργειών 26η Π.Α.Π.Ε. Ειδική Δοκιμασία Προσκόπων Έθνους 53ο JOTA 14ο JOTI 13οι Πανελλήνιοι Αερομοντελικοί Αγώνες 2η βάση ανακάλυψης «Προσκόπου του Κόσμου» Σχεδιασμός και κυκλοφορία

Διαβάστε περισσότερα

Έπαθλο Ειδικότητας Αεροπροσκόπων 2010-2011

Έπαθλο Ειδικότητας Αεροπροσκόπων 2010-2011 Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Έπαθλο Ειδικότητας Αεροπροσκόπων 2010-2011 ναυλωμένη πτήση Οδηγίες διεξαγωγής του Επάθλου Ειδικότητας Αεροπροσκόπων

Διαβάστε περισσότερα

Η ΟΜΑ Α ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Α. ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Β. ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Γ. ΕΝΩΜΟΤΙΑ ΚΑΙ ΟΜΑ Α

Η ΟΜΑ Α ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Α. ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Β. ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Γ. ΕΝΩΜΟΤΙΑ ΚΑΙ ΟΜΑ Α Η Οµάδα Προσκόπων Η ΟΜΑ Α ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Α. ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Παιδιά που συµπλήρωσαν το 10ο έτους της ηλικίας τους και είναι µαθητές της ΣΤ' ηµοτικού και το αργότερο µέχρι να συµπληρώσουν το 15ο έτος, εντάσσονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Εισαγωγή Η λειτουργία της Ομάδας Προσκόπων στηρίζεται στο «Κατ Ενωμοτίες Σύστημα», γιατί αυτό ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά ηλικίας του Προσκόπου, στις ανάγκες και προσδοκίες του.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΓΕΝΙΚH ΕΦΟΡEIA Λευκωσία, 29 Σεπτεμβρίου 2016 Αρ. Πρωτ.: 2016/0443 Αρ. Φακ.: 521 ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: Πρακτικά Συνεδρίας Κλάδου

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2014 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21. ΑΠΟ : Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2014 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21. ΑΠΟ : Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙ Α ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2014 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21 ΑΠΟ : Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων ΠΡΟΣ : - Αρχηγούς Οµάδων Προσκόπων - Αρχηγούς και Μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Σώμα Προσκόπων Κύπρου Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Βαθμοφόρων Κλάδου Προσκόπων Εγχειρίδιο Εκπαιδευτών

Σώμα Προσκόπων Κύπρου Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Βαθμοφόρων Κλάδου Προσκόπων Εγχειρίδιο Εκπαιδευτών Σώμα Προσκόπων Κύπρου Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Βαθμοφόρων Κλάδου Προσκόπων Εγχειρίδιο Εκπαιδευτών Γενική Εφορεία ΣΠΚ Εφορεία Εκπαιδεύσεως Βαθμοφόρων Σελίδα 1 από 30 Σχολή Βασικής Εκπαίδευσης Βαθμοφόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΜΕΡΟΣ 3 Ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ Εγκρίθηκε στις 25.6.2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 2. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ... 3 3. ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γενικά Λαμβάνοντας υπόψη τις μέχρι σήμερα Εγκυκλίους για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑ ΟΙ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ Γ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΙ ΚΛΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΟ ΟΥ ΜΕΡΟΣ 1 Ο ΚΛΑ ΟΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Εγκρίθηκε την 7η Φεβρουαρίου 2001 1. ΓΕΝΙΚΑ Παιδιά που συµπλήρωσαν το 7 ο έτος της ηλικίας τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.ΣΤΟΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ... 3 2. ΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ...3 3. ΣΤΟΛΗ NΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ... 3 4. ΣΤΟΛΗ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ... 4 5. ΣΤΟΛΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣ ΟΧΗ. "Είναι ευκολότερο να κερδίσεις µια ολόκληρη περιουσία παρά την ψυχή ενός µικρού παιδιού".

ΕΙΣ ΟΧΗ. Είναι ευκολότερο να κερδίσεις µια ολόκληρη περιουσία παρά την ψυχή ενός µικρού παιδιού. Εισδοχή ΕΙΣ ΟΧΗ "Είναι ευκολότερο να κερδίσεις µια ολόκληρη περιουσία παρά την ψυχή ενός µικρού παιδιού". Και αυτό καλείστε να κάνετε, Αδελφοί Βαθµοφόροι εκπαιδευτές, κάθε φορά που ένα καινούριο παιδί

Διαβάστε περισσότερα

ÊÏÉÍÏÔÇÔA ÁÍÉXÍÅÕÔÙÍ

ÊÏÉÍÏÔÇÔA ÁÍÉXÍÅÕÔÙÍ 1 o ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ότι σε ενδιαφέρει για την ÊÏÉÍÏÔÇÔA ÁÍÉXÍÅÕÔÙÍ Σεπτέµβριος 2006 Φίλε Ανιχνευτή ή Ανιχνεύτρια Το φυλλάδιο αυτό γράφτηκε, για να σε βοηθήσει να ενηµερωθείς καλύτερα για το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ. ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Ενότητα: Β2. Σύστημα Προσκοπικών Τμημάτων Αρχές Λειτουργίας και η συνεργασία μεταξύ των Τμημάτων

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ. ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Ενότητα: Β2. Σύστημα Προσκοπικών Τμημάτων Αρχές Λειτουργίας και η συνεργασία μεταξύ των Τμημάτων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Ενότητα: Β2. Σύστημα Προσκοπικών Τμημάτων Αρχές Λειτουργίας και η συνεργασία μεταξύ των Τμημάτων Εφορεία Εκπαίδευσης Γενικής Εφορείας Αθήνα 2015-1η Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Ευέλικτη Εκπαίδευση. Μοντέλο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Στελεχών

Ευέλικτη Εκπαίδευση. Μοντέλο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Στελεχών Ευέλικτη Εκπαίδευση Μοντέλο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Στελεχών «.Η εκπαίδευση γίνεται με βάση συγκεκριμένες μεθόδους, σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, με συγκεκριμένους μαθησιακούς στόχους και είναι οριοθετημένη

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραµµα και οι δράσεις του Κλάδου Λυκοπούλων δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά να ασχοληθούν µε θέµατα που:

Το πρόγραµµα και οι δράσεις του Κλάδου Λυκοπούλων δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά να ασχοληθούν µε θέµατα που: ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Το πρόγραµµα και οι δράσεις του Κλάδου Λυκοπούλων δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά να ασχοληθούν µε θέµατα που: 1. Θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Φωτογραφία Όνοματεπώνυμο: Διεύθυνση: Τηλέφωνο: Επαρχιακή Εφορία: Σύστημα: Εκδόθηκε στις: Υπογραφή Α.Ο.Π.

Διαβάστε περισσότερα

Κλάδος Λυκοπούλων / Γ.Ε.

Κλάδος Λυκοπούλων / Γ.Ε. Κλάδος Λυκοπούλων / Γ.Ε. Σελίδα 3 από 9 Τυπικά Τυπικά Έναρξης Η Αγέλη σχηματίζει κύκλο παράταξης, που εφάπτεται στον ιστό, ο οποίος έχει τη θέση ενός λυκόπουλου στον κύκλο. Σε περίπτωση που ο χώρος δεν

Διαβάστε περισσότερα

Α Στάδιο. Γ Στάδιο. Β Στάδιο. Να περιποιείται ένα τραύμα και δάγκωμα από έντομο. Να γνωρίζει τι κάνουμε σε μια δηλητηρίαση.

Α Στάδιο. Γ Στάδιο. Β Στάδιο. Να περιποιείται ένα τραύμα και δάγκωμα από έντομο. Να γνωρίζει τι κάνουμε σε μια δηλητηρίαση. Σελίδα 1 από 1 Σωματική Αγωγή Να φροντίζει την καθαριότητά του (δόντια, αυτιά κλπ.) Να κάνει τούμπα, βαρελάκι, κουτσό κλπ. Να πετά τόπι, στεφάνι. Να κάνει ισορροπία σε σανίδα, ή να περπατά με βιβλίο στο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ 2 Φωτογραφία Όνομα: Επίθετο: Διεύθυνση: Τηλέφωνο: Επαρχιακή Εφορία: Σύστημα: Εκδόθηκε στις: / / Υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

Επίσης, θα πρέπει να φέρετε μαζί σας το ημερολόγιο της Ενωμοτίας σας και μια φωτογραφία της Ενωμοτίας σας!!!

Επίσης, θα πρέπει να φέρετε μαζί σας το ημερολόγιο της Ενωμοτίας σας και μια φωτογραφία της Ενωμοτίας σας!!! Αγαπητή Ενωμοτία, Ήρθε η ώρα που περιμένατε η 8 η Συνάντηση Ενωμοτιών της Περιφέρειάς μας. Το Σαββατοκύριακο 1-2 Μαΐου 2010, στα Μπαχούνια Πάρνηθας η δική σας και άλλες 50 Ενωμοτίες, θα παίξουν και θα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ Σ.Ε.Π.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ Σ.Ε.Π. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ Σ.Ε.Π. Εγκρίθηκε στις 3.11.1999 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΜΕΡΟΣ 1 Ο - ΓΕΝΙΚΑ... 3 Α. ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ... 3 Β. ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ... 3 Γ. ΔΟΜΗ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ Περιεχόµενα ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Π. 4 ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 4 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΟΜΗΣ 4 ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ Μάρτιος 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 Α. ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΤΟΛΗ... 4 1. ΣΤΟΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ... 4 2. ΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ... 5 3. ΣΤΟΛΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ... 6 4. ΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνια Αποτύπωση Ταυτοτήτων των Ομάδων Προσκόπων Πρώτα συμπεράσματα (Απρίλιος 2013)

Πανελλήνια Αποτύπωση Ταυτοτήτων των Ομάδων Προσκόπων Πρώτα συμπεράσματα (Απρίλιος 2013) Πανελλήνια Αποτύπωση Ταυτοτήτων των Ομάδων Προσκόπων Πρώτα συμπεράσματα () Εισαγωγικά Τον Νοέμβριο του 2012 ξεκίνησε για πρώτη φορά μια προσπάθεια για την πανελλήνια αποτύπωση της ταυτότητας των Ομάδων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γενικά Λαμβάνοντας υπόψη της μέχρι σήμερα εγκυκλίους για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Σώμα Προσκόπων Κύπρου. Κλάδος Λυκοπούλων Γ.Ε. Παιχνίδι Προσκοπικής Χρονιάς 2014-2015. ΧΡΥΣΗ, ΑΡΓΥΡΗ, ΧΑΛΚΙΝΗ Αγέλη Λυκοπούλων ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Σώμα Προσκόπων Κύπρου. Κλάδος Λυκοπούλων Γ.Ε. Παιχνίδι Προσκοπικής Χρονιάς 2014-2015. ΧΡΥΣΗ, ΑΡΓΥΡΗ, ΧΑΛΚΙΝΗ Αγέλη Λυκοπούλων ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σώμα Προσκόπων Κύπρου Κλάδος Λυκοπούλων Γ.Ε. Παιχνίδι Προσκοπικής Χρονιάς 2014-2015 ΧΡΥΣΗ, ΑΡΓΥΡΗ, ΧΑΛΚΙΝΗ Αγέλη Λυκοπούλων ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Αγέλη Λυκοπούλων 52 η, 103 η, 266 η ΠΑΦΟΥ ΑΡΓΥΡΗ & ΧΑΛΚΙΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΑΞΙ ΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ. Ταξίδια Ανταλλαγές και Σχέσεις µε το Εξωτερικό

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΑΞΙ ΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ. Ταξίδια Ανταλλαγές και Σχέσεις µε το Εξωτερικό ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΑΞΙ ΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ Ταξίδια Ανταλλαγές και Σχέσεις µε το Εξωτερικό 1 ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 1. Ταξίδια στο Εξωτερικό/Γενικά α. Μέλη του Σ.Π.Κ., τα οποία κατά τη διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα κατ Ενωµοτίες

Σύστηµα κατ Ενωµοτίες Σύστηµα κατ Ενωµοτίες ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ "ΚΑΤ' ΕΝΩΜΟΤΙΕΣ"...το σύστηµα κατ' Ενωµοτίες είναι η µοναδική µέθοδος µε την οποία ο Προσκοπισµός διαφοροποιείται από τις άλλες οργανώσεις..." Β.Ρ. "Ο Προσκοπισµός είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Στον Προσκοπισµό οι νέοι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν µια σειρά από εµπειρίες που συµβάλλουν στην φυσιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Κυπριακής ηµοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΦΟΡΟΣ Λευκωσία, 4 Νοεµβρίου 2011 Αρ. Πρωτ.: 2011/0958 Αρ. Φακ.: 550 ΠΡΟΣ: - - - Αδελφοί µου, Αναπληρωτή Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

Φ Α Κ Ε Λ Ο Σ Α Ρ Χ Η Γ Ο Υ

Φ Α Κ Ε Λ Ο Σ Α Ρ Χ Η Γ Ο Υ ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ 1 Αθήνα, Μάρτιος 2012 Φίλοι Βαθμοφόροι, Φέτος, έχουμε την τιμή να παίζουμε στην 10 η Συνάντηση Ενωμοτιών της μεγαλύτερης Περιφέρειας στην Ελλάδα! Έναν ξεχωριστό θεσμό προσκοπικού παιχνιδιού

Διαβάστε περισσότερα

Ο Προγραµµατισµός. Στην Οµάδα Προσκόπων

Ο Προγραµµατισµός. Στην Οµάδα Προσκόπων Ο Προγραµµατισµός Στην Οµάδα Προσκόπων Ποια χαρακτηριστικά έχει ο ιδανικός, για τον Προσκοπισµό, πολίτης του αύριο; Πόσο διαρκεί αυτή η παιδαγωγική παρέµβαση; Με ποιές διαδικασίες ο Προσκοπισµός συµβάλλει

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Μαρίνας 34, 2059 Στρόβολος, Λευκωσία, Κύπρος Διεύθυνση Αλληλογραφίας : Τ.Θ , 2090 Λευκωσία Τηλέφωνο :(+357)

Ταχ. Διεύθυνση : Αγ. Μαρίνας 34, 2059 Στρόβολος, Λευκωσία, Κύπρος Διεύθυνση Αλληλογραφίας : Τ.Θ , 2090 Λευκωσία Τηλέφωνο :(+357) Προς Γονείς και Κηδεμόνες Λυκοπούλων Στρόβολος 15 Νοεμβρίου, 2014 Θέμα: Πρώτο Διήμερο Αγέλης και Κινηματογραφική παράσταση Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι η Πρώτη Διήμερη Δράση της Αγέλης μας θα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΑΓΕΛΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΣΧΟΛΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΜΙΚΡΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΒΟΗΘΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ και ο τελικός σκοπός μας είναι να βγει η επόμενη γενιά υγιής, μέσα σ έναν τρελό κόσμο, να υπηρετήσει όσο καλύτερα μπορεί την Αγάπη,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ακέλας - Ευθύνες Ηγεσίας

Ο Ακέλας - Ευθύνες Ηγεσίας 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ο Ακέλας - Ευθύνες Ηγεσίας Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Εκπαιδεύεται και εκπαιδεύει Ενημερώνεται πάντα για θέματα που τον αφορούν. Φροντίζει πάντα για την εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Λευκωσία, 29 Αυγούστου 2016 Αρ. Πρωτ.: 2016/0384 Αρ. Φακ.: 214 ΠΡΟΣ: Γενικό Έφορο Αναπληρωτή Γενικό Έφορο Εφόρους Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

ράσεις Οµάδας Προσκόπων

ράσεις Οµάδας Προσκόπων ράσεις Οµάδας Προσκόπων Οι ράσεις της Οµάδας Προσκόπων Έχουν ένα ή περισσότερα (το πολύ 2-3) ΘΕΜΑΤΑ µέσα από τους 5 Τοµείς Ενδιαφερόντων. (Τα ΘΕΜΑΤΑ µε τα οποία η Οµάδα έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑ ΑΣ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑ ΑΣ Το Συµβούλιο Τιµής ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑ ΑΣ Το Συµβούλιο Τιµής (Σ.Τ.Ο.) είναι το όργανο που κινεί τα νήµατα της ζωής µιας Οµάδας Προσκόπων. ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ Μέλη του είναι ο Αρχηγός, οι Υπαρχηγοί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΟΛΩΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΟΛΩΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΧΟΛΩΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΝ 2016 2017 Ο ακόλουθος οδηγός έχει ετοιμαστεί με στόχο την τυποποίηση του προγράμματος και των διαδικασιών λειτουργίας των Σχολών Εκπαίδευσης Βαθμοφόρων του Σώματος Προσκόπων

Διαβάστε περισσότερα

Από την ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ μας ΜΕΘΟΔΟ γνωρίζουμε και επικεντρώνουμε σε τρία από τα συστατικά της μεθόδου

Από την ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ μας ΜΕΘΟΔΟ γνωρίζουμε και επικεντρώνουμε σε τρία από τα συστατικά της μεθόδου Αγαπητέ Αρχηγέ Αγαπητέ Βαθμοφόρε Στις επόμενες σελίδες θα προσπαθήσουμε να σου παρουσιάσουμε την δράση με την ονομασία ΑΘΛΟΣ. Μία δράση που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός σε ετήσια βάση για τον κλάδο προσκόπων

Διαβάστε περισσότερα

πρόγραμμα δράσης γενικής εφορείας

πρόγραμμα δράσης γενικής εφορείας πρόγραμμα δράσης γενικής εφορείας 2010 2011 Έλληνες Πρόσκοποι κίνηση για τους νέους του σήμερα, εγγύηση για τους πολίτες του αύριο ΓΕΝΙΚΑ Tο Πρόγραμμα Δράσης της Γενικής Εφορείας ( Μάϊος 2010 - Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Εσωτερικός Κανονισμός Οικονομικής Διαχείρισης και Ελέγχου Λευκωσία Σεπτέμβριος 2011 Περιεχόμενα: 1. Προσκοπικά Συστήματα και Εφορείες 2 2. Γενική Εφορεία.. 5 3. Οικονομικός Έλεγχος.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ Μάρτιος 2017 Κανονισμός Στολών και Διακριτικών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 Α. ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΤΟΛΗ... 4 1. ΣΤΟΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ... 4 2. ΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ... 5 3. ΣΤΟΛΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Νοέμβριος 2007 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ Α/Α Απόφαση ΔΣ Ημερομηνία Κεφάλαιο Άρθρο Περιεχόμενο 1 ΒΕ 6 30 10 2009 2 2.4. Εξερεύνηση Χρυσού Βέλους 2

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ Αύγουστος 2013 Ο Ρόλος και το Έργο του Κανονισμός Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Βαθμοφόρων Σ.Ε.Π., Μέρος 3ο Προσωπικό Εκπαίδευσης ΣΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚ ΟΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΕΥΧΟΣ 52 ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 1. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Η δηµιουργία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ. ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Ενότητα: Β5.Οργάνωση και λειτουργία Τμήματος

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ. ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Ενότητα: Β5.Οργάνωση και λειτουργία Τμήματος ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ Ενότητα: Β5.Οργάνωση και λειτουργία Τμήματος Εφορεία Εκπαίδευσης Γενικής Εφορείας Αθήνα 2016-1η Έκδοση 1 Συγγραφείς Υλικό από τα υφιστάμενα εκπαιδευτικά εγχειρίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. Οδηγός Εκπαιδευτή

ΣΤΑΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. Οδηγός Εκπαιδευτή Οδηγός Εκπαιδευτή ΣΤΑΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Οδηγίες για το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, για το πώς υλοποιείται σε κάθε Εκπαιδευτική Ενότητα το στάδιο της Εφαρμογής Εισαγωγή Αγαπητέ Εκπαιδευτή,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Κεφαλαίου Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Τι είναι τα κριτήρια αξιολόγησης Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι μια σειρά από πρακτικές γνώσεις και ικανότητες που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ Κεφαλαίου Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ Κάθε Λυκόπουλο, αφού δώσει την Υπόσχεσή του και ανάλογα με τις προσωπικές του ικανότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (Εκδρομές - Περίπατοι)

ΔΡΑΣΗ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (Εκδρομές - Περίπατοι) 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΡΑΣΗ ΥΠΑΙΘΡΟΥ (Εκδρομές - Περίπατοι) Εισαγωγή Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Η ζωή της υπαίθρου αποτελεί μια τις τρεις βασικές μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Προσκοπισμός.

Διαβάστε περισσότερα

Ευέλικτη Εκπαίδευση Μοντέλο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Στελεχών «.Η εκπαίδευση γίνεται µε βάση συγκεκριµένες µεθόδους, σε ένα ειδικά σχεδιασµένο πρόγραµµα, µε συγκεκριµένους µαθησιακούς στόχους και είναι οριοθετηµένη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΕΛΗ

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΕΛΗ 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΕΛΗ Εισαγωγή Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Στο Προσκοπικό Παιδαγωγικό Σύστημα η έκφραση των ΑΡΧΩΝ του Προσκοπισμού γίνεται μέσω της

Διαβάστε περισσότερα

Αφού έχουµε γνωρίσει ορισµένους από τους φίλους µας του Γαλάτες, πάµε τώρα να δούµε γιατί στο χωριό τους σήµερα ακούγονται φωνές.

Αφού έχουµε γνωρίσει ορισµένους από τους φίλους µας του Γαλάτες, πάµε τώρα να δούµε γιατί στο χωριό τους σήµερα ακούγονται φωνές. Βρισκόµαστε στη Γαλατία το 50 π.χ. Όλη η Γαλατία βρίσκεται υπό ρωµαϊκή κατοχή εκτός από ένα χωριό ανυπόταχτων γαλάτων το οποίο αντιστέκεται ακόµη και θα αντιστέκεται για πάντα στους εισβολείς. Στο χωριό

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί γονείς και φίλοι του 1ου Συστήματος Προσκοπών Αμαρουσίου

Αγαπητοί γονείς και φίλοι του 1ου Συστήματος Προσκοπών Αμαρουσίου ΤΕΥΧΟΣ Νο 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 Ηρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε το τεύχος Νο5. Μέσα στις σελίδες του θα δείτε τις δραστηριότητες μας για την περίοδο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2016. Θα διαπιστώσετε

Διαβάστε περισσότερα

προσκοπισμός αναγνωρίσιμος, αποδεκτός, απαραίτητος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ

προσκοπισμός αναγνωρίσιμος, αποδεκτός, απαραίτητος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ προσκοπισμός αναγνωρίσιμος, αποδεκτός, απαραίτητος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ 2013-2015 λίγα λόγια ως πρόλογος... Tο παρόν Πρόγραμμα Δράσης της Γενικής Εφορείας (Σεπτέμβριος 2013 Αύγουστος 2015)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ : «ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ : «ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ : «ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ ΓΕΝΙΚΑ : Οι παραστάσεις των διακριτικών σημάτων του Κλάδου Ανιχνευτών είναι σχεδιασμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΑΘΜΟΦΟΡΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ και ο τελικός σκοπός μας είναι να βγει η επόμενη γενιά υγιής, μέσα σ έναν τρελό κόσμο, να υπηρετήσει όσο καλύτερα μπορεί την Αγάπη, το

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΩΝ Εγκρίθηκε στις 8.7.2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4 Α. ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΣΤΟΛΗ... 4 1. ΣΤΟΛΗ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ...4 2. ΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ...5 3. ΣΤΟΛΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ...6 4. ΣΤΟΛΗ ΜΕΛΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Η Στολή. Τιμοκατάλογος ειδών Στολής

Η Στολή. Τιμοκατάλογος ειδών Στολής Η Στολή Τιμοκατάλογος ειδών Στολής Κλάδος Αστεριών Στολή Αστεριών Χειμερινή 34,00 Kορίτσια και αγόρια, φορούν: Φόρμα τυρκουάζ Παπούτσια αθλητικά Θερινή 18,00 Kορίτσια και αγόρια, φορούν : Μπλουζάκι και

Διαβάστε περισσότερα

Ποια χαρακτηριστικά έχει ο ιδανικός, για τον Προσκοπισμό, πολίτης του αύριο;

Ποια χαρακτηριστικά έχει ο ιδανικός, για τον Προσκοπισμό, πολίτης του αύριο; Σκοπός του Προσκοπισμού είναι να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις φυσικές ( σωματικές ), διανοητικές, συναισθηματικές, κοινωνικές, ψυχικές και ηθικές δυνατότητές τους, τόσο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΓΕΛΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ

ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΓΕΛΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΓΕΛΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ ΚΑΝΑΚΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ-29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 Περισσός, Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 Αγαπητοί γονείς, Κατά την διάρκεια της Προσκοπικής χρονιάς ζούμε έντονες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης για Συμμετοχή στην Προσκοπική Εκπαίδευση

Οδηγίες υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης για Συμμετοχή στην Προσκοπική Εκπαίδευση Οδηγίες υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης για Συμμετοχή στην Προσκοπική Εκπαίδευση Εισαγωγή Το παρόν κείμενο έχει σκοπό να εξηγήσει με απλό τρόπο, τη χρήση του προγράμματος e-εκπαίδευση, από τον Αρχηγό Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΜΗΜΑ. & Μεγάλης Δράσης Υπαίθρου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΜΗΜΑ. & Μεγάλης Δράσης Υπαίθρου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΤΜΗΜΑ & Μεγάλης Δράσης Υπαίθρου ΤΜΗΜΑ: ΤΟΠΟΣ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: ΑΙΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ή ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ Ο/Η υπογραφόμενος........... Αρχηγός της.... βεβαιώνω

Διαβάστε περισσότερα