Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:"

Transcript

1 Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ των Daimyo. Το ασήμαντο χωριό Edo έγινε η νέα βάση διακυβέρνησης και σύντομα έγινε η σημαντικότερη πόλη στην Ιαπωνία. Σήμερα η πόλη αυτή είναι γνωστή σαν Τόκυο. Για να προστατευτεί από τις ίντριγκες της εποχής, η φατρία των Tokugawa απαιτούσε από κάθε Daimyo να κατοικεί στο Edo καθώς και να ξοδέψει σημαντικό μέρος του πλούτου του για να αναπτυχθεί η περιοχή αυτή. Οι σαμουράι παρέδωσαν τα όπλα τους, και οι καλύτεροι εξ αυτών, υπηρετούν πλέον τους άρχοντές τους σαν βοηθοί. Αν κανένας δεν αμφισβητήσει την δύναμη του Shogun στις δύσκολες αυτές εποχές, ένας Daimyo μπορεί να αποκτήσει ξανά επιρροή στις άλλες οικογένειες... Σκοπός του παιχνιδιού Αναλαμβάνοντας τους ρόλους των Daimyo, οι παίκτες κατασκευάζουν σπίτια, αγορές και κάστρα για να αναπτύξουν το Edo και την γύρω περιοχή. Κερδίζουν πόντους ισχύος για την κατασκευή ή το εμπόριο, στη διάρκεια του παιχνιδιού και για τα χρήματα και τους σαμουράι που έχουν στο ταμπλό, στο τέλος του παιχνιδιού. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους ισχύος μετά και το τελικό σκοράρισμα κερδίζει, αρκεί να έχει καταασκευάσει τουλάχιστον ένα σπίτι στο Edo. Πορεία του παιχνιδιού Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Φάση 1: Κρυφός προγραμματισμός ενεργειών α) Επιλογή 3 ενεργειών β) Τοποθέτηση υπαλλήλων Φάση 2: Εκτέλεση ενεργειών Φάση 3: Μισθοί και συλλογή εισοδήματος Φάση 4: Προετοιμασία του επόμενου γύρου ή ολοκλήρωση του παιχνιδιού

2 Φάση 1: Κρυφός προγραμματισμός ενεργειών Κάθε παίκτης ξεκινάει το παιχνίδι με 3 κάρτες εξουσιοδότησης. Κάθε κάρτα επιτρέπει 4 διαφορετικές ενέργειες, και η κάθε μία έχει διαφορετικό τομέα ενεργειών. Οι 4 πιθανές ενέργειες αυτής της κάρτας εξουσιοδότησης α) Επιλογή 3 ενεργειών Όλοι οι παίκτες επιλέγουν, ταυτόχρονα και κρυφά τις 3 ενέργειες που θέλουν να εκτελέσουν στον γύρο αυτό. Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν μόνο 1 ενέργεια κάθε κάρτας. Αφού έχει επιλέξει τις ενέργειές του, κάθε παίκτης αποφασίζει τη σειρά με την οποία θέλει να τις εκτελέσει. Τοποθετεί τις κάρτες μέσα στις θέσεις του ταμπλό προγραμματισμού, από αριστερά προς τα δεξιά και με την επιλεγμένη ενέργεια να δείχνει προς τα κάτω. Στο ταμπλό προγραμματισμού, οι επιλεγμένες ενέργειες βρίσκονται στο κάτω μέρος. Εκτελούνται στη σειρά από αριστερά προς τα δεξιά. β) Τοποθέτηση υπαλλήλων Για να ενεργοποιηθεί μια ενέργεια μια φορά, ο παίκτης πρέπει να τοποθετήσει 1 υπάλληλό του στο ταμπλό προγραμματισμού, μπροστά από την κάρτα αυτή. Ανάλογα με το είδος της, κάθε ενέργεια μπορεί να εκτελεστεί μέχρι και 4 φορές, με την τοποθέτηση του κατάλληλου αριθμού υπαλλήλων εκεί. Σημείωση: Αν δεν τοποθετηθούν υπάλληλοι σε μια κάρτα, η ενέργεια αυτή παραλείπεται. Ο μπλε παίκτης προγραμματίζει να εκτελέσει δυο φορές την πρώτη του ενέργεια και από μία φορά τις επόμενες δύο. Αφού όλοι οι παίκτες έχουν τελειώσει με τον προγραμματισμό τους, προχωρήστε στη Φάση 2. Φάση 2: Εκτέλεση ενεργειών Ο πρώτος παίκτης αποκαλύπτει την 1η κάρτα εξουσιοδότησής του (την πιο αριστερά) και εκτελεί την αντίστοιχη ενέργεια. Αν ένας παίκτης ενεργοποιήσει μια ενέργεια περισσότερες από μια φορές, εκτελεί όλες τις ενέργειες στη σειρά, χωρίς διακοπή. Έπειτα, ο επόμενος, στα αριστερά του, παίκτης παίζει την πρώτη του ενέργεια. Οι παίκτες συνεχίζουν με τη διαδικασία αυτή για τη 2η κάρτα εξουσιοδότησής τους (κέντρο) και έπειτα για την 3η κάρτα εξουσιοδότησης (δεξιά). Οι ενέργειες αναλυτικά Με τις ενέργειές τους, οι παίκτες αποκτούν πόρους, κατασκευάζουν κτίρια, κάνουν εμπόριο, προσλαμβάνουν υπαλλήλους και τοποθετούν τους σαμουράι τους στο ταμπλό. Κάποιες ενέργειες απαιτούν μόνο τον υπάλληλο που βρίσκεται στο ταμπλό προγραμματισμού, ενώ άλλες απαιτούν την παρουσία ενός σαμουράι σε συγκεκριμένη θέση του ταμπλό. Κάθε ενέργεια αναγράφει πόσο συχνά μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ο μπλε παίκτης αποκαλύπτει την πρώτη του κάρτα εξουσιοδότησης και εκτελεί δύο φορές την επιλεγμένη ενέργεια. Σημείωση: Οι παίκτες μπορούν να παραλείψουν μία ή περισσότερες ενέργειές τους. Ένας υπάλληλος που τοποθετείται στο ταμπλό γίνεται σαμουράι. Η ενέργεια αυτή μπορεί αν ενεργοποιηθεί 1x. Η ενέργεια αυτή ενεργοποιείται μέχρι και 4x.

3 Ενέργειες που απαιτούν μόνο υπαλλήλους Για να εκτελέσει ένας παίκτης τις παρακάτω ενέργειες χρειάζεται μόνο τους υπαλλήλους που έχει αναθέσει στην κάρτα, στο ταμπλό προγραμματισμού. Εκτός κι αν ορίζεται κάτι διαφορετικό, κάθε υπάλληλος ενεργοποιεί μια φορά την ενέργεια (1x). Χρήματα Πρόσληψη Ενεργοποιείται 1-4x Για κάθε υπάλληλο τοποθετημένο στην ενέργεια αυτή, ο παίκτης παίρνει 5 Ryo από το κοινό απόθεμα. Σημείωση: Οι παίκτες κρατούν τα χρήματά τους κρυφά, στοιβάζοντάς τα. Ενεργοποιείται 1-4x Για κάθε υπάλληλο τοποθετημένο στην ενέργεια αυτή, ο παίκτης παίρνει 1 ρύζι από το κοινό απόθεμα. Ταξίδι Ξοδεύοντας 1 ρύζι, ο παίκτης προσλαμβάνει 1 νέο υπάλληλο του shogun από το κοινό απόθεμα. Ξεκινώντας από τον επόμενο γύρο, μπορεί να τοποθετήσει τον νέο του υπάλληλο στο ταμπλό προγραμματισμού του. Ο υπάλληλος αυτός δεν μπορεί να μπει στο ταμπλό σαν σαμουράι. Κοινό απόθεμα Ανάπτυξη Ενεργοποιείται 1-3x Για κάθε υπάλληλο τοποθετημένο στην ενέργεια αυτή, ο παίκτης αποφασίζει ποιά από τις δύο ενέργειες θα εκτελέσει. Πληρώνοντας 5 Ryo, ο παίκτης Δύο πιθανές ενέργειες Είτε: Θα στείλει τον υπάλληλο στο Edo να υπηρετήσει σαν σαμουράι, τοποθετώντας τον σε ένα φυλάκιο του ταμπλό. Σημαντικό: Κάθε παίκτης μπορεί να χρηισμοποι- παίρνει 1 νέα ειδική κάρτα εξουσιοδότησης από το ανοιχτό απόθεμα. Ανοίξτε αμέσως μια νέα κάρτα εξουσιοδό- Κάθε ειδική κάρτα εξουσιοδότησης προσφέρει 2 ακόμη πιο αποδοτικές ενέργειες και δίνει στον παίκτη περισσότερες επιλογές σε κάθε επόμενη φάση προγραμματισμού. ήσει μόνο φιγούρες του δικού του χρώματος σαν σαμουράι. Είτε: Θα μετακινήσει μέχρι 2 σαμουράι του, που ήδη βρίσκονται στο ταμπλό, σε νέες τοποθεσίες. Οποιοσδήποτε αριθμός σαμουράι του ίδιου ή περισσοτέρων παικτών, μπορεί να Δείτε το συμληρωματικό φυλλάδιο για λεπτομερή περιγραφή των ειδικών καρτών εξουσιοδότησης. Ενέργειες που απαιτούν υπαλλήλους και σαμουράι Για να ενεργοποιήσει ο παίκτης μια τέτοια ενέργεια, πρέπει να τοποθετήσει 1 υπάλληλο στο ταμπλό πργραμματισμού του και να έχει 1 δικό του σαμουράι σε συγκεκριμένη θέση του ταμπλό. Για να ενεργοποιήσει την ενέργεια αυτή περισσότερες από μία φορές πρέπει να έχει διαφορετικό σαμουράι στο ταμπλό για κάθε υπάλληλο που τοποθέτησε στην ενέργεια αυτή. Ανάλογα με την τοποθεσία του σαμουράι, μπορεί να εκτελέσει την ενέργεια αυτή σε μία ή περισσότερες θέσεις. Ο μπλε παίκτης πρέπει να πληρώσει 1 Ryo στο κοινό απόθεμα για να μετακινήσει τον σαμουράι Α... Πριν αποκαλύψει την κάρτα εξουσιοδότησής του, ο παίκτης μπορεί να μετακινήσει οποιονδήποτε αριθμό των σαμουράι του στο ταμπλό. Οι σαμουράι μπορούν να μετακινηθούν σε θέσεις όπου βρίσκονται άλλου σαμουράι. Ο παίκτης πληρώνει 1 Ryo στο κοιό απόθεμα, για κάθε θέση που μετακινείται ο σαμουράι του.... και 2 Ryo για να μετακινήσει τον σαμουράι Β.

4 Ενέργειες πόρων Υπάρχουν 3 είδη πόρων, ξύλο, πέτρα και ρύζι. Κάθε είδος πόρου έχει Ενεργοποιείται 1-4x την αντίστοιχη ενέργεια παραγωγής του, καθώς και τις αντίστοιχες θέσεις πόρων στο ταμπλό. Θέσεις πόρων στο ταμπλό: Ξύλο Πέτρα Ο μπλε παίκτης μπορεί να ενεργοποιήσει την ενέργεια αυτή μιας και ένας σαμουράι του βρίσκεται σε θέση πόρου ξύλου, στο ταμπλό. Για την ενεργοποίηση της ενέργειας αυτής, ο παίκτης πρέπει να έχει έναν από τους σαμουράι του στην αντίστοιχη θέση πόρου για κάθε υπάλληλο του, τοποθετημένου στην ενέργεια αυτή, στο ταμπλό προγραμματισμού του. Όσο λιγότεροι σαμουράι βρίσκονται στην θέση, είτε δικοί του είτε άλλων παικτών, τόσο περισσότερους πόρους λαμβάνει ο παίκτης. Μιας και 3 σαμουράι (2x μπλε, 1x κίτρινος) βρίσκονται σε αυτή τη θέση ξύλου, ο μπλε παίκτης παίρνει 1 ξύλο. Με δύο σαμουράι στη θέση αυτή, ο μπλε παίκτης μπορεί να ενεργοποιήσει την ενέργεια αυτή δύο φορές, παίρνοντας συνολικά 4 ξύλα, 2 για κάθε σαμουράι. Στην περίπτωση αυτή, ο μπλε παίκτης παίρνει συνολικά 5 ξύλα: 3 από τη θέση Α (1x μπλε) και 2 από τη θέση Β (1x μπλε, 1x κίτρινο). Ο παίκτης κρατάει τους πόρους μπροστά του, ορατούς προς όλους τους υπόλοιπους παίκτες. Κανένας παίκτης δεν μπορεί να έχει περισσότερους από 10 πόρους του ίδιου είδους, ταυτόχρονα, οποιαδήποτε στιγμή. Ενέργειες κατασκευής Για την ενεργοποίηση της ενέργειας αυτής, ο παίκτης πρέπει να έχει έναν σαμουράι του στην πόλη όπου θέλει να κτίσει, για κάθε υπάλληλο που έχει τοποθετήσει στην ενέργεια αυτή, στο ταμπλό προγραμματισμού του. Ενεργοποιείται 1-4x Ενεργοποιείται 1-2x Εύκολο Εύκολο Αυτή η κάρτα εξουσιοδότησης επιτρέπει στον παίκτη να εκτελέσει την ενέργεια Ο μπλε παίκτης μπορεί να κατασκευάσει 1 σπίτι στην πόλη αυτή. κατασκευής μέχρι και 4 φορές. Αυτή η κάρτα εξουσιοδότησης επιτρέπει στον παίκτη να εκτελέσει την ενέργεια αυτή Ο μπλε παίκτης μπορεί να κατασκευμέχρι και 2 φορές, αλλά άσει 1 σπίτι στην πόλη αυτή. πρέπει να τοποθετήσει δύο υπαλλήλους για κάθε σαμουράι στην κατασκευή.

5 Ένας παίκτης μπορεί να κατασκευάσει τα σπίτια και την αγορά του, και το κοινό οχυρό. Για να κατασκευάσει ένα κτίριο, ο παίκτης ξοδεύει πόρους και χρήματα (δείτε τον πίνακα στα αριστερά). Όταν κατασκευαστεί, κερδίζει αμέσως πόντους ισχύος. Επιστρέψτε τους πόρους και τα χρήματα που πληρώθηκαν, στο γενικό απόθεμα. και σημειώστε τους πόντους ισχύος στον μετρητή πόντων ισχύος. Κανόνες Κατασκευής Σε κάθε πόλη χωράνε μέχρι 10 κτίρια. Κάθε νέο κτίριο πρέπει να τοποθετηθεί στην αμέσως επόμενη ελεύθερη θέση κατασκευής, με τη διεύθυνση του βέλους. Μόνο 1 αγορά μπορεί να κατασκευαστεί σε κάθε πόλη. Εξαίρεση: Δεν μπορεί να κατασκευαστεί αγορά στο Edo. Υποχρεωτική κατασκευή στο Edo Στο τέλος του παιχνιδιού, κάθε παίκτης πρέπει να έχει κατασκευάσει τουλάχιστον 1 σπίτι στο Edo, για να μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι. Για κάθε 2 σπίτια σε μια πόλη, ένα οχυρό μπορεί να κατασκευαστεί στην πόλη αυτή. Μπορεί ένας παίκτης να κατασκευάσει οχυρό σε μια πόλη, μόνο αν έχει τουλάχιστον 1 σπίτι στην πόλη αυτή. Στην πόλη αυτή μπορούν να κατασκευάσουν οχυρό μόνο ο κίτρινος και ο μπλε παίκτης, μιας και υπάρχουν 2 μόνο σπίτια στην πόλη, με ένα να ανήκει σε κάθε παίκτη. Μιας και ένα οχυρό έχει κατασκευαστεί, δεν μπορεί να κατασκευαστεί νέο οχυρό στην πόλη, μέχρι αυτή να περιλαμβάνει τουλάχιστον τέσσερα σπίτια. Ενέργειες εμπορίου Το εμπόριο επιτρέπει στους παίκτες να ανταλλάσσουν πόρους και πόντους ισχύος, με βάση την τρέχουσα κάρτα εμπόρου. Σημείωση: Η τρέχουσα κάρτα εμπόρου βρίσκεται στο πλαίσιο δίπλα στην τράπουλα καρτών εμπόρου. Για να ενεργοποιήσει την ενέργεια αυτή, ο παίκτης πρέπει να έχει έναν σαμουράι του στην τοποθεσία που βρίσκεται η φιγούρα του εμπόρου για κάθε υπάλληλο που έχει τοποθετήσει στην ενέργεια αυτή, στο ταμπλό προγραμματισμού του. ή Πριν αποκαλύψει μια κάρτα εξουσιοδότησης, ο παίκτης μπορεί να μετακινήσει την φιγούρα εμπόρου έναν αριθμό θέσεων, πληρώνοντας 1 Ryo στο κοινό απόθεμα για κάθε θέση την οποία μετακινείται ο έμπορος. Ο παίκτης μπορεί να μετακινήσει τον έμπορο, ακόμη κι αν δεν θέλει να κάνει εμπόριο. Κάθε κάρτα εμπόρου προσφέρει 2 επιλογές εμπορίου: και Απόκτηση 1 ή περισσοτέρων πόρων ή Απόκτηση 1 πόντου ισχύος. Αν ο έμπορος και ο σαμουράι του παίκτη βρίσκονται σε πόλη με αγορά του παίκτη, ο παίκτης μπορεί να πάρει πόρους και να κερδίσει 1 πόντο ισχύος, με μία μόνο ενέργεια εμπορίου. Ο παίκτης επιστρέφει τυχόν πόρους και χρήματα που ξοδεύει για το εμπόριο, στο κοινό απόθεμα. Έπειτα λαμβάνει τους πόρους από το κοινό απόθεμα και σημειώνει τους κερδισμένους πόντους ισχύος, στον μετρητή πόντων ισχύος. Αν ένας παίκτης θέλει να ενεργοποιήσει την ενέργεια εμπορίου 2x, πρέπει να έχει 2 σαμουράι στην θέση του εμπόρου καθώς και 2 υπαλλήλους στην αντίστοιχη ενέργεια του ταμπλό προγραμματισμού. Σημείωση: Όταν κάνει εμπόριο, ο παίκτης δεν μπορεί να ξεπεράσει το όριο πόρων, σε οποιαδήποτε στιγμή του εμπορίου. Σημείωση: Η παρουσία του εμπόρου σε μια θέση πόρου δεν επηρεάζει την παραγωγή του εν λόγω πόρου.

6 Φάση 3: Μισθοί και συλλογή εισοδήματος Ο μπλε παίκτης έχει 3 σαμουράι στο ταμπλό. Αποφασίζει να αφήσει τους 2 στη θέση τους και παίρνει πίσω στο απόθεμά του τον 1. Πρέπει να πληρώσει 2 ρύζια στο κοινό απόθεμα. Μισθοί Ξεκινώντας με τον πρώτο παίκτη, κάθε παίκτης πρέπει να αποφασίσει για κάθε σαμουράι του στο ταμπλό αν θέλει να αφήσει τη φιγούρα στη θέση της ή να την επιστρέψει στο ταμπλό προγραμματισμού του για να χρησιμοποιηθεί σαν υπάλληλος στον επόμενο γύρο. Για κάθε σαμουράι που παραμένει στο ταμπλό, ο ιδιοκτήτης του πρέπει να πληρώσει 1 ρύζι στο κοινό απόθεμα. Αφού ο πρώτος παίκτης έχει αποφασίσει για όλους τους σαμουράι του, οι υπόλοιποι ακολουθούν με δεξιόστροφη φορά. Εισόδημα Σημείωση: Αν ένας παίκτης δεν έχει καθόλου ρύζι πρέπει να αφαιρέσει όλους τους σαμουράι του από το ταμπλό. Κάθε πόλη με κτίρια παρέχει εισόδημα. Αν μόνο 1 παίκτης έχει κατασκευάσει στην πόλη, παίρνει μόνος του όλο το κέρδος. Αν 2 παίκτες έχουν κατασκευάσει στην πόλη, το κέρδος μοιράζεται μεταξύ τους, με βάση την επιρροή τους στην πόλη. Η αγορά ενός παίκτη αξίζει 2 πόντους επιρροής (ΠΕ), και κάθε σπίτι αξίζει 1 ΠΕ. Τα οχυρά δεν παρέχουν πόντους επιρροής και είναι ουδέτερα. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους επιρροής σε μια πόλη, λαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο κέρδους. Οι υπόλοιποι παίκτες παίρνουν χρήματα ανάλογα με την θέση τους, με φθίνουσα σειρά. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο ισόπαλος παίκτης που έχει κατασκευάσει πιο πριν, έχει την μεγαλύτερη επιρροή. Μπλε 1 ΠΕ = 6 Ryo Κόκκινος 2 ΠΕ = 5 Ryo Κόκκινος 1 ΠΕ = 2 Ryo Πράσινος 2 ΠΕ = 4 Ryo Μιας και ο Μπλε έχει κτίσει πριν τον Κόκκινο, έχει μεγαλύτερη επιρροή. Μπλε 1 ΠΕ = 2 Ryo Κίτρινος 1 ΠΕ = 1 Ryo Ο Κόκκινος έχει κτίσει πριν τον Πράσινο και ο Μπλε πριν τον Κίτρινο. Αφού όλες οι πόλεις υπολογιστούν, προχωρήστε στη Φάση 4. Φάση 4: Προετοιμασία για τον επόμενο γύρο ή ολοκλήρωση του παιχνιδιού Ελέγξτε αν τουλάχιστον ένας παίκτης έχει κερδίσει 12 πόντους ισχύος ή περισσότερους ή αν η τράπουλα καρτών εμπόρου έχει εξαντληθεί. Αν καμία από τις παραπάνω συνθήκες δεν καλύπτεται... Αν 1 ή 2 από τις συνθήκες αυτές καλύπτονται προετοιμαστείτε για τον επόμενο γύρο του παιχνιδιού... το παιχνίδι τελειώνει Αφαιρέστε την τρέχουσα κάρτα εμπόρου από το παιχνίδι, και έπειτα ανοίξτε στην κενή θέση την πρώτη κάρτα από την τράπουλα εμπόρου. Αποκαλύψτε την πρώτη κάρτα της τράπουλας (αν υπάρχει) και αφήστε την στην κορυφή της τράπουλας. Ο πρώτος παίκτης δίνει τον δείκτη πρώτου παίκτη στον γείτονα στα αριστερά του. Όλοι οι παίκτες παίρνουν στο χέρι τους τις κάρτες εξουσιοδότησής τους και τοποθετούν τους υπαλλήλους τους δίπλα στο ταμπλό προγραμματισμού τους. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Οι παίκτες ολοκληρώνουν το παιχνίδι με το τελικό σκοράρισμα: Αν ένας παίκτης δεν έχει κτίσει σπίτι στο Edo, είναι εκτός παιχνιδιού και δεν μπορεί να κερδίσει. Όλοι οι παίκτες που βρίσκονται ακόμη στο παιχνίδι κερδίζουν 1 πόντο ισχύος για κάθε σαμουράι τους στο ταμπλό και 1 πόντο ισχύος για κάθε 50 Ryo που τους έχουν μείνει. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους ισχύος. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο ισόπαλος παίκτης που έχει τους περισσότερους πόρους (ρύζι, ξύλο και πέτρα) κερδίζει. Αν δεν επιλύεται έτσι η ισοπαλία, νικητής αναδεικνύεται ο παίκτης με την μεγαλύτερη επιρροή στο Edo.

7 Περιεχόμενα και προετοιμασία του παιχνιδιού ΚΟΙΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 2. ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ Καλύψτε έναν πίνακα κέρδους για κάθε πόρο, στο 1. ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού, 1 ταμπλό διπλής όψεως παιχνίδι 2 και 4 παικτών. Για κάθε πόρο, οι παίκτες με ανοιχτή την πλευρά που αντιστοιχεί στον αριθμό των 12 υπλαλληλοι του Shogun επιλέγουν μια τοποθεσία ή αυτή καθορίζεται παικτών. Τοποθετήστε όλους τους υπαλλήλους του Shogun, τα οχυρά 8 οχυρά και τα χρήματα στα αντίστοιχα πλαίσια του ταμπλό. 2 ή 3 παίκτες 4 παίκτες τυχαία. ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΓΙΑ Τοποθετήστε ξύλο, πέτρα και ρύζι δίπλα στο κεντρικό ταμπλό, σαν κοινό απόθεμα. Ανακατέψτε τις 54 νομίσματα Ryo ειδικές κάρτες εξουσιοδότησης, τοποθετήστε την τράπουλα δίπλα στο ταμπλό και έπειτα ανοίξτε τις πρώτες 5 κάρτες τοποθετώντας τις σε μια γραμμή. 120 πόροι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ SHOGUN ΚΑΙ ΟΧΥΡΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Ξύλο ΜΕΤΡΗΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ ΙΣΧΥΟΣ 3. ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ Ορυζώνες ΠΟΛΗ Λατομείο 1 φιγούρα εμπόρου Edo Φυλάκιο 10 κάρτες εμπόρου Πίσω 12 ειδικές κάρτες εξουσιοδότησης 3 πλακίδια κάλυψης 24 πλακίδια κέρδους 1 εγχειρίδιο και επιπλέον φύλλο Ανοιγμένη κάρτα στα δεξιά της τράπουλας Ανακατέψτε τις κάρτες εμπόρου και τοποθετήστε την τράπουλα Ανακατέψτε κλειστά τα πλακίδια και έπειτα κλειστή στο πλαίσιο εμπόρου. Ανοίξτε τις 2 πάνω κάρτες, τοποθετώ- τραβήξτε ένα ροζ πλακίδιο για το Edo και και τη δεύτερη ανοιχτή πάνω στην τράπουλα. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 3 κάρτες εξουσιοδότησης 5 υπαλλήλους 7 σπίτια 3 ΚΑΡΤΕΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ 5. ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ Καθορίστε τυχαία τον πρώτο παίκτη και δώστε του τον δείκτη πρώτου παίκτη και τη φιγούρα του εμπόρου. Έπειτα δημιουργήστε τα εξής 5 πακέτα πόρων: 3 ρύζια 2 ξύλα 2 πέτρες 1 ξύλο & 1 πέτρα 10 Ryo 1ο πακέτο 2ο πακέτο 3ο πακέτο 4ο πακέτο 5ο πακέτο ΣΠΙΤΙΑ & ΑΓΟΡΑ Επιπλέον, κάθε παίκτης παίρνει από το κοινό απόθεμα: 3 ρύζια και 20 Ryo (1x10, 2x5) Ξεκινώντας από τα δεξιά του πρώτου παίκτη και συνεχίζοντας αριστερόστροφα, κάθε παίκτης είτε 3 ΡΥΖΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ 1Η ΘΕΣΗ ΚΤΙΣΙΜΑΤΟΣ 1 αγορά σκορ διού, τοποθετώντας το κέντρο της πόλης. επέλεξε: 1 ταμπλό προγραμματισμού ένα γκρι για κάθε πόλη του παιχνικάθε πλακίδιο στο ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗ: 4. ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗ Κάθε παίκτης παίρνει στο χρώμα που Edo) θεωρείται εκτός ορίων για κτίσιμο. εξαιρείται ή να καθοριστεί τυχαία. ντας την πρώτη ανοιχτή στο πλαίσιο εμπόρου δίπλα στην τράπουλα Ανοιγμένη κάρτα πάνω στην τράπουλα του Στο παιχνίδι 2 και 4 παικτών, η μια πόλη (εκτός του Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν ποιά πόλη Θέση δρόμου 1 δείκτης πρώτου παίκτη 1 δείκτη στον αριθμό των παικτών. Θέση ποταμού ΚΑΡΤΕΣ ΕΜΠΟΡΟΥ 4 παίκτες 3 παίκτες Χρησιμοποιήστε τα πλακίδια που αντιστοιχούν Edo Πέτρα Πόλη 2 παίκτες Πόλη Ξύλο Μπροστά Πίνακας κερδών στο ταμπλό Δασοκομία Ξύλο Πέτρα Πέτρα ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΑΜΠΛΟ επιλέγει 1 πακέτο πόρων (τοποθετώντας τους πόρους μπροστά του) ή τοποθετεί το σπίτι του σε μια μη κατειλημμένη πόλη εκτός του Edo. Τοποθετήστε το σπίτι στην πρώτη θέση κατασκευής της πόλης, μαζί με έναν υπάλληλο του ίδιου χρώματος. Ο υπάλληλος αυτός είναι πλέον σαμουράι. Αυτό γίνεται δύο φορές, με όποιον παίκτη επέλεξε την πρώτη φορά πακέτο, να τοποθετεί σπίτι τη δεύτερη φορά που έρχεται η σειρά του, και το αντίστροφο. Τοποθετήστε τον στη θέση «1» του μετρητή πόντων ισχύος 1 περίληψη του παιχνιδιού Δεν τοποθετούνται σπίτια στο Edo, στην προετοιμασία Επιστρέψτε τυχόν εναπομείναντα πακέτα πόρων πίσω στο κοινό απόθεμα. Τέλος, ο πρώτος παίκτης τοποθετεί τη φιγούρα του εμπόρου σε μια από τις 3 θέσεις ποταμιού.

8 Περίληψη των ενεργειών ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΝΕΡΤΕΙΕΣ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥΡΑΪ Πόροι: Ξύλο / Πέτρα / Ryo (χρήματα) Λαμβάνετε 5 Ryo από το Λαμβάνετε 7 Ryo από το κοινό Λαμβάνετε 10 Ryo από το κοινό κοινό απόθεμα. απόθεμα. απόθεμα. Λαμβάνετε 1 ρύζι από το κοινό απόθεμα. Πληρώνετε 3 Ryo και παίρνετε Πληρώνετε 7 Ryo και παίρνετε 2 ρύζια από το κοινό απόθεμα. 3 ρύζια από το κοινό απόθεμα. Παίρνετε 0-3 πόρους από το Παίρνετε 0-3 πόρους από το κοινό απόθεμα, σύμφωνα με τον κοινό απόθεμα, σύμφωνα με τον πίνακα κερδών, συν 1 επιπλέον πίνακα κερδών. πόρο του είδους αυτού. Παίρνετε από το απόθεμα δύο φορές τον αριθμό των πόρων που αναφέρει ο πίνακας κερδών. 2 υπλαλληλοι πρέπει να τοποθετηθούν για 1 σαμου- Νέοι υπάλληλοι ράι. Κτίσιμο Πληρώνετε 1 ρύζι και παίρνετε 1 υπάλληλο από το κοινό απόθεμα. Κτίστε 1 κτίριο (σπίτι, αγορά ή οχυρό) σε μια Κτίστε 1 κτίριο όπως περιγράφεται στα1-2x αριστερά. Ενεργοποιείται πόλη με σαμουράι σας, πληρώνοντας τους 2 υπάλληλοι πρέπει να τοποθετηθούν για απαιτούμενους πόρους. Ταξίδι (1 από 2 επιλογές) έναν σαμουράι. Για κάθε υπάλληλο, τοποθετήστε τον υπάλληλο σαν σαμουράι σε φυλάκιο ή αλλάξτε θέση σε 2 σαμουράι σας, δωρεάν. Ενεργοποιείται 1-3x Κτίστε 1 κτίριο και πληρώστε 1 Κτίστε 1 κτίριο και πληρώστε 1 πέτρα λιγότερη από το ξύλο λιγότερο από το απαιτούαπαιτούμενο. Νέες εξουσιοδοτήσεις μενο. Εμπόριο Κτίστε 1 κτίριο και πληρώστε 5 Ryo λιγότερο από το απαιτούμενο. 2 επιλογές εμπορίου, σύμφωνα με την κάρτα εμπόρου: Πουλήστε 1 εξουσιοδό- α) 1 ή περισσότεροι πόροι τηση ή 1 ειδική κάρτα Πληρώστε 5 Ryo και πάρτε μια από τις ανοιχτές ειδικές κάρτες εξουσιοδότησης. εξουσιοδότησης που δεν χρησιμοποιήσατε στον γύρο αυτό, για να πάρετε 30 Ryo από το κοινό απόθεμα. β) 1 πόντος ισχύος Αν ο σαμουράι ενός παίκτη και ο έμπορος βρίσκονται στην ίδια πόλη, έχετε τις επιλογές α) ή β). Αν σαμουράι, έμπορος και αγορά βρίσκονται στην ίδια πόλη, έχετε τις επιλογές α) και/ή β).

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3 Κανόνες στα Ελληνικά Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Μπορείτε να παίξετε την επέκταση αυτή μόνο σε συνδυασμό με το βασικό Edo. Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει 3 παραλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται 2-4 παίκτες Ηλικίας 13+ 60-90 λεπτά 3. Τα 28 ξύλα τοποθετούνται στο δάσος. 4. Οι 18 πηλοί τοποθετούνται στο ανάχωμα. 5. Οι 12 πέτρες τοποθετούνται στο λατομείο. 6. Οι 10 χρυσοί τοποθετούνται στο ποτάμι.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών Το Νομοσχέδιο περί Ιδιοκτησίας του 1862 επέτρεψε στους Αμερικάνους να διεκδικήσουν παρθένα εδάφη, ζώντας εκεί και καλλιεργώντας τα για πέντε χρόνια. Επίσης το 1860, δημιουργήθηκε ο Διηπειρωτικός Σιδηρόδρομος

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα)

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα) Περιεχόμενα 35 Εργάτες 20 δίσκοι περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) (4 σε κάθε χρώμα) Spyrium 24 δείκτες, με αριθμούς 1, 2 και 3 (8 σε κάθε αριθμό) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 10 Bonus δείκτες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Η 3η Επέκταση του Rattus Ε υρώπη, 1349. Ο Μαύρος Θάνατος ήδη καταστρέφει για χρόνια. Οι λαοί της Ευρώπης προσπαθούν, ωστόσο να ακολουθούν τους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι τεχνίτες παράγουν τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο Καίσαρας Αδριανός ανέβηκε στο θρόνο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 117 πχ. Στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αντιμετώπισε αρκετές απειλές από τους βάρβαρους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό.

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό. Ιστορικό Υπόβαθρο Πάνω από100 χρόνια πριν, οι αγρότες τσαγιού της Κινεζικής Επαρχίας του Yunnan ξεκίνησαν να παραδίδουν το μεγάλης ζήτησης τσάι τους Pu er στην Ινδία και στο μακρινό Θιβέτ. Χρησιμοποιούσαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει κοντά στους 4,000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται. Η πλειονότητά τους

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού.

Περιεχόμενα. (γκρι) (1 για 5 παίκτες, διπλής όψεως για 2, 3, 4, 5 παίκτες για χρήση με την επέκταση) 1 νέο πλακίδιο χρονικού. Μια νέα τέχνη φτάνει στο χωριό. Επιτέλους μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μπύρα. Ταυτόχρονα ανοίγει ένα νέο πανδοχείο, όπου μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Περάστε λίγο χρόνο μαζί τους,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ο επίσκοπος περιμένει πολύ σημαντικούς επισκέπτες, αλλά δυστυχώς η μεγάλη τοιχογραφία, η ζωγραφιά στο ταβάνι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ!

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! Ζήστε τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης. Πάρτε το ρόλο της κεφαλής μιας Αριστοκρατικής Ιταλικής δυναστείας οδηγώντας την οικογένειά σας όπως τους Medici ή τους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά)

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά) Περίληψη Η ζωή στο χωριό είναι σκληρή! Προσφέρει, τουλάχιστον, όμως στους κατοίκους του ευκαιρίες εξέλιξης. Άλλοι κάνουν καριέρα στο δημοτικό συμβούλιο, άλλοι στην εκκλησία, ενώ κάποιοι ταξιδεύουν στον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Βρισκόμαστε στη μεσαιωνική Γρανάδα. Η Αλάμπρα έχει ολοκληρωθεί και αρχιτέκτονες από κάθε άκρη της γης κατευθύνονται πιά προς τη διαρκώς αναπτυσσόμενη πόλη στους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών. λωρεντία, 15 ος αιώνας. Η πλούσια, αλλά ασήμαντη οικογένεια των Medici γίνεται μια από τις ισχυρότερες δυναστείες της εποχής. Ο Cosimo de Medici, γνωστός και ως «Il Vecchio» («ο Γηραιός»), όχι μόνο κυριαρχεί

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές!

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι καμλες πρέπει να αντέξουν μεγαλύτερη διαδρομ, έχοντας όμως τη βοθεια των επιπλέον ζαριών. Εν τω μεταξύ, ένας φημισμένος φωτογράφος πιάνει τα καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως Γύρω στο 1970, οι κυβερνήσεις του κόσμου αντιμετώπισαν πολύ μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις, και για το λόγο αυτό κατασκευάστηκαν παντού ενεργειακοί σταθμοί, για την κάλυψη των αναγκών. Χρόνο με το χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι)

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η πώληση πολύτιμων υφασμάτων, των καλύτερων μπαχαρικών και των πιο φρέσκων φρούτων στην Κωνσταντινούπολη έφερε καλές δουλειές. Οι πελάτες, όμως, του παζαριού έχουν ανακαλύψει μια νέα λιχουδιά,

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ Λεπτομέρειες στην πίσω πλευρά. ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ Επιτρέπει στους παίκτες να αγοράσουν Προόδους

ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ Λεπτομέρειες στην πίσω πλευρά. ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ Επιτρέπει στους παίκτες να αγοράσουν Προόδους ΣΥΜΒΟΛΑ Οι παίκτες πρέπει να εξοικειωθούν με τα παρακάτω σύμβολα, τα οποία αναπαριστάνουν τα προϊόντα του παιχνιδιού: ΠΕΤΡΑ ΞΥΛΟ ΑΤΣΑΛΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΕΡΕΥΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Jaipur... ελπίζετε να γίνετε ο προσωπικός έμπορος του Μαχαραγιά καταφέρνοντας να είστε πλουσιότερος από τον αντίπαλό σας, στο τέλος κάθε βδομάδας (γύρου). Για να τα καταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Όταν το Archon ναυάγησε στην ανατολική ακτή της Νήσου Alcott, πολλοί το θεώρησαν σαν σημάδι, ότι έπρεπε να μείνουν μακριά από αυτή την απομακρυσμένη τοποθεσία. Κάποιοι τολμηροί τεχνίτες, ωστόσο, δελεασμένοι

Διαβάστε περισσότερα

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι.

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό παιχνίδι με κάρτες όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Για δύο έως πέντε παίκτες Περιεχόμενα: Μια τράπουλα 50 καρτών ΕΥΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

Caylus Κανόνες στα Ελληνικά

Caylus Κανόνες στα Ελληνικά Caylus Κανόνες στα Ελληνικά Ένα παιχνίδι του William Attia Σχέδια του Arnaud Demaegd - Σχεδιασμός του Cyril Demaegd Περιεχόμενα 1 ταμπλό 1 λευκός κύλινδρος κλητήρα και 1 λευκός δίσκος επιστάτη 30 δηνάρια

Διαβάστε περισσότερα

CREDITS ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ 54 ΚΥΒΟΙ ΔΥΝΑΜΗΣ 48 ΚΑΡΤΕΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ 12 ΚΑΡΤΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ 18 ΚΑΡΤΕΣ ΗΓΕΤΩΝ 16 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 60 ΚΑΡΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

CREDITS ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ 54 ΚΥΒΟΙ ΔΥΝΑΜΗΣ 48 ΚΑΡΤΕΣ ΘΑΥΜΑΤΩΝ 12 ΚΑΡΤΕΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ 18 ΚΑΡΤΕΣ ΗΓΕΤΩΝ 16 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΩΝ 60 ΚΑΡΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ Αναπαραστήστε 12.000 χρόνια ιστορίας. Από την αυγή του Πολιτισμού, μέσα από την γεωργία και τη ναυσιπλοΐα ως την πυρηνική ενέργεια και το μέλλον! Στο Historia, κάθε παίκτης ελέγχει έναν Πολιτισμό, ξεκινώντας

Διαβάστε περισσότερα

Βελτιώστε την Τεχνική σας ακόμη περισσότερο και θα μπορέσετε να Όπλων για τις τέσσερις εμπόλεμες φυλές ενός φανταστικού κόσμου (τρεις φυλές

Βελτιώστε την Τεχνική σας ακόμη περισσότερο και θα μπορέσετε να Όπλων για τις τέσσερις εμπόλεμες φυλές ενός φανταστικού κόσμου (τρεις φυλές Είναι περίοδος συγκρούσεων. Τα Ξωτικά, οι Νάνοι, τα Όρκ και οι Καλικάντζαροι μισιούνται μεταξύ τους θανάσιμα, και είναι έτοιμοι αν κηρύξουν πόλεμο. Το μόνο που τους λείπει είναι τα Όπλα. Η καλύτερη ευκαιρία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη μυθική χώρα της Άζτλαν, τέσσερις φυλές, παλεύουν για την επιβίωση και την ευημερία υπό τον έλεγχο των ίδιων των θεών. Κάθε φυλή παίρνει την ονομασία της από το ζώο τοτέμ των αρχαίων βασιλέων

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα Ένα συνεργατικό παιχνίδι μνήμης για 3 έως 6 παίκτες, 7 ετών και άνω. Ο Τομ σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός δέντρου, για να δεί αν μπορούσε να ανακαλύψει κάτι. Κοιτάζοντας προς κάθε μεριά, είδε τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας Ένα παιχνίδι του Alain Ollier Εικονογράφηση του Tony Rochon 2-6 παίκτες, ηλικία 10+, διάρκεια 20-60 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας 1 διπλή, 2 ασημένιες, 2 χρυσές 4

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μία Καρτέλα Εξερευνητή, με έναν χαρακτήρα άντρα στη μία πλευρά και γυναίκα στην πίσω

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μία Καρτέλα Εξερευνητή, με έναν χαρακτήρα άντρα στη μία πλευρά και γυναίκα στην πίσω Τα αρχαία τεχνουργήματα παρέμεναν κρυμμένα στα βάθη της ζούγκλας από αρχαιοτάτων χρόνων. Μόλις όμως μαθεύτηκε το νέο της ανακάλυψης τους, κάθε λογής αρχαιολόγοι έσπευσαν να τα αρπάξουν... Ο συνταξιούχος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω.

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Περίληψη του Παιχνιδιού Σε έναν γνωστό μύθο του Αισώπου, ένα παγώνι στολιζόταν με δανεικά φτερά, ώστε να φαίνεται πιο μεγαλοπρεπές

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά.

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Ένα παιχνίδι με Γρήγορα Κανό και Εύφορα Νησιά για 2-4 Παίκτες, ηλικίας 13 ετών και άνω. Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Το μικρό σας νησί βρίσκεται σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Τέτοιας ευημερίας,

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός Μεταλλωρύχος, καπετάνιος, δήμαρχος, άποικος, τεχνίτης ή κτίστης; Τι ρόλο θα έχετε στον νέο κόσμο; Θα είστε εσείς που θα έχετε τις πιο γόνιμες φυτείες; Θα κατασκευάσετε τα πολυτιμότερα κτίρια; Ο σκοπός

Διαβάστε περισσότερα