Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας"

Transcript

1 Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το πετυχαίνουν, ρίχνοντας τα πέντε ζάρι τρείς φορές σε κάθε γύρο. Επιλέγουν ένα σύμβολο και ζωγραφίζουν αντίστοιχα, στην κάτοψη της πόλης με τον μαρκαδόρο. Είτε πολίτες ή ιερείς για πόντους νίκης, έμποροι για σημαντικά έσοδα ή χρήσιμοι χαρακτήρες όπως οι αρχιτέκτονες και οι ευγενείς, πρέπει κάθε προσθήκη να επιλεγεί προσεκτικά, πριν ζωγραφιστεί κάτι στο ταμπλό. Και μην ξεχνάτε να έχετε το νου σας για τους πειρατές, οι οποίο επιτίθενται συχνά στην πόλη. Καλό είναι να έχετε αρκετά τείχη και μερικούς στρατιώτες ώστε να μπορέσετε να αμυνθείτε. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους στο τέλος του παιχνιδιού είναι ο νικητής. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο ηγετών της πόλης, προσπαθώντας να κερδίσουν πόντους νίκης κατασκευάζοντας τις πόλεις τους. Επιπλέον των τειχών, των σπιτιών και των εκκλησιών, μπορούν να τοποθετηθούν στις πόλεις χρήσι- μοι χαρακτήρες, όπως αρχιτέκτο- νες, ευγενείς και έμποροι. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους νίκης είναι ο νικητής. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 κεντρικό ταμπλό (μπορεί να σβηστεί) 5 ταμπλό πόλεων (μπορούν να σβηστούν) 5 μαρκαδόροι (διαγράψιμο μελάνι) 5 ζάρια (το κάθε ένα με 6 διαφορετικά σύμβολα) Σημείωση: Χρειάζεστε ένα υγρό πανάκι για να σβήνετε τα ταμπλό. Σιγουρευτείτε ότι πάντοτε χρησιμοποιείτε μαρκαδόρους με διαγράψιμο μελάνι Αν διαβάζετε τους κανόνες αυτούς για πρώτη φορά, αγνοήστε το κείμενο στο πλάι. Αυτό εξυπηρετεί σαν περίληψη των κανόνων για υπενθύμιση όταν παίξετε αργότερα, ξανά το παιχνίδι.

2 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στη μέση του τραπεζιού. Εδώ σημειώνονται οι πειρατές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Επίσης αναγράφονται τα είδη χαρακτήρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, μετά τη ζαριά. Δώστε σε κάθε παίκτη ένα ταμπλό πόλης, το οποίο και τοποθετούν μπροστά τους, μαζί με έναν δείκτη. Επιστρέψτε τα αχρησιμοποίητα κομάτια στο κουτί. Δώστε τα 5 ζάρια στον νεότερο παίκτη. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στη μέση του τραπεζιού Δώστε σε κάθε παίκτη 1 ταμπλό πόλης και 1 μαρκαδόρο Δώστε τα ζάρια στον αρχικό παίκτη Οδηγίες και Λεπτομέρειες των Ταμπλό Πόλεων: Το τείχος = μετρητής πόντων νίκης, όπου καταγράφονται οι πόντοι που κερδίζει ο παίκτης. Ο παίκτης αυτός έχει 31 πόντους νίκης αυτή τη στιγμή. Η τράπεζα όπου προστίθενται επιπλέον νομίσματα και από όπου ξοδεύονται για την αλλαγή ζαριών ή για την παραλαβή ξυλείας. Κάθε παίκτης ξεκινάει με 3 νομίσματα στην αρχή του παιχνιδιού. Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα έχει πάρει 10 νομίσματα και ξόδεψε τα 6. Κάθε παίκτης ξεκινάει με 4 κιβώτια προϊόντων στην πόλη του. Ο παίκτης αυτός έχει προσθέσει άλλα 3 κιβώτια. Οτιδήποτε μπορεί να προστεθεί στη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορεί να μπει στις εξωτερικές 4x5 θέσεις (σκούρες). Χαρακτήρες, τείχη, κιβώτια, εκκλησίες, σπίτια. Το ίδιο ισχύει και για τις εσωτερικές 5x5 θέσεις (ανοιχτό) με μια σημαντική διαφορά: όχι τείχη! Η περίληψη αυτή δείχνει πως μπορεί ο παίκτης να κερδίσει πόντους νίκης. Το σχέδιο σε κάθε πύργο καθορίζει το κέρδος του παίκτη όταν κατασκευάσει μόνο τείχη στις πέντε θέσεις προς την κατεύθυνση που δείχνει το βέλος. (Το κέρδος εδώ είναι 2 νομίσματα.) Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα, κέρδισε 3 πόντους για την ολοκλήρωση του κάτω τείχους. Η περίληψη αυτή δείχνει τους τρόπους που μπορεί ο παίκτης να αυξήσει την αμυντική του δύναμη (κατά των πειρατών). Κάθε στρατιώτης αξίζει 1 και κάθε ολοκληρωμένο τείχος 2. Αν κάποιος δεν μπορεί να αποκρούσει την επίθεση των πειρατών, πρέπει να διαγράψει έναν κανόνι του. (=-5 πόντοι στο τέλος του παιχνιδιού). Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα, έχει αμυντική δύναμη 3 (1 στρατιώτης και 2 για το ολοκληρωμένο τείχος). Ο παίκτης αυτός είναι ο αρχικός παίκτης και έχει σκιάσει τα κεραμίδια αυτά στην αρχή του παιχνιδιού. Εδώ καθορίζεται το κόστος αλλαγής ζαριού σε 2 νομίσματα και ότι τα σύμβολα σπαθιών δεν μπορούν να αλλάξουν. Η αποθήκη ξυλείας είναι το μέρος όπου τοποθετούνται οι νέοι κορμοί (κόστος 2 νομίσματα ανά παραλαβή) και από όπου αφαιρούνται για το κτίσιμο σπιτιοών. Κάθε παίκτης ξεκινάει με 2 κορμούς. Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα, έχει κάνει μια παραλαβή άλλων 3 κορμών και έχει χρησιμοποιήσει και τους 5.

3 ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο νεότερος παίκτης παίζει πρώτος. Για υπενθύμιση, θα πρέπει να σκιάσει τις στέγες των τριών κτιρίων πάνω από την αποθήκη ξυλείας του (φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα της προηγούμενης σελίδας). Το παιχνίδι συνεχίζεται δεξιόστροφα μέχρι κάποιος παίκτης να συμπληρώσει και τις 45 θέσεις της πόλης του. Στο γύρο σας, ρίχνετε τα ζάρια τουλάχιστον μία φορά και το πολύ τρεις. Ρίξτε την πρώτη φορά και τα πέντε ζάρια, κρατώντας όσα από αυτά θέλετε, δηλαδή 0 έως 5 ζάρια δεν ξαναρίχνονται αν θέλετε. Ρίξτε τα υπόλοιπα ζάρια δεύτερη φορά, κρατώντας και πάλι στην άκρη όσα θέλετε από αυτά. Τέλος, ρίξτε τα ζάρια και τρίτη φορά. Σημείωση: Επιτρέπεται να ξαναρίξετε στην τρίτη ζαριά, κάποια ζάρια που μπορεί να είχατε κρατήσει μετά την πρώτη σας ζαριά. Καθώς ρίχνετε ζάρια, τα σπαθιά (δείτε παρακάτω) δεν έχουν καμία διαφορά από τα υπόλοιπα ζάρια και μπορούν να ριχτούν ξανά κανονικά! Μόλις τελειώσετε με τις ζαριές, σκοράρετε τα πέντε ζάρια. Έπειτα παίζει ο επόμε- νος παίκτης ρίχνοντας μέχρι τρεις φορές, κλπ. Σκοράροντας τα Ζάρια Αφού έχετε τελειώσει με τις ζαριές, σκοράρετε τα πέντε ζάρια. Για να το κάνετε αυτό επιλέγετε ένα μόνο από τα πέντε σύμβολα για να χρησιμοποιήσετε. Επιπλέον πρέπει πάντοτε να σκοράρετε όλα τα σπαθιά που έχετε ρίξει (περισσότερες πληροφορίες παρακάτω, στην παράγραφο Οι Πειρατές ). Πριν σκοράρετε τα ζάρια σας, μπορείτε να αλλάξετε ένα ή περισσότερα από αυτά που δεν ταιριάζουν στο σύμβολο της επιλογής σας. Κάθε ζάρι που επιλέγετε να αλλάξετε κοστίζει δύο νομίσματα, τα οποία και διαγράφετε από την τράπεζά σας. Στο γύρο σας, ρίξτε τα ζάρια μέχρι τρεις φορές. Σκοράρετε τα ζάρια αφού έχετε τελειώσει με το ρίξιμό τους. Σκοράρισμα: Πάντοτε σκοράρετε ένα σύμβολο (και όλα τα ζάρια με τα σπαθιά) Τα ζάρια μπορούν να αλλάξουν σε άλλο σύμβολο, για 2 νομίσματα το κάθε ένα. Σημαντικό: Τα σπαθιά είναι απαγορευμένα όταν αλλάζετε ζάρια. Δεν μπορείτε να αλλάξετε σπαθιά σε άλλο σύμβολο, αλλά ούτε άλλο σύμβολο σε σπαθιά! Παράδειγμα: Η Άννα έχει ρίξει τρεις ζαριές και κατέληξε με αυτά τα ζάρια. Αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τα δύο κιβώτια προϊόντων και μπορεί επίσης να αλλάξει το τείχος ή το κεφάλι σε σύμβολο κιβωτίου για 2 νομίσματα το κάθε ένα. Δεν μπορεί, ωστόσο, να αλλάξει το ζάρι με τα σπαθιά! Αφού τελειώσει με το σκοράρισμα των κιβωτίων της, πρέπει να διαγράψει ένα από τα κουτάκια του κεντρικού ταμπλό για το ζάρι με τα σπαθιά (δείτε παρακάτω). Άλλες Διευκρινήσεις Δεν απαιτείται να χρησιμοποιήσετε όλα τα ζάρια με το σύμβολο που έχετε επιλέξει. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα 2 από τα 4 κεφάλια που έχετε ρίξει, προσλαμβάνοντας έναν στρατιώτη αντί για ζογκλέρ. Εξαίρεση: Πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείτε όλα τα σπαθιά που έχετε ρίξει. Δεν απαιτείται να χρησιμοποιήσετε όλα τα ζάρια με το σύμβολο που έχετε επιλέξει, αν δεν θέλετε. (Εξαίρεση: Σπαθιά)

4 Δεν μπορείτε να χωρίσετε τα σύμβολα που έχετε ρίξει για την εκτέλεση παραπάνω από 1 ενέργειας. Αν έχετε ρίξει, για παράδειγμα, 3 σταυρούς, μπορείτε να κατασκευάσετε μία μόνο εκκλησία μεγέθους 1, 2 ή 3, αλλά όχι μια μεγέθους 1 συν μία μεγέθους 2! Παρόμοιος κανόνας ισχύει και για τα κεφάλια. Για παράδειγμα, τέσσερα κεφάλια, δεν μπορούν να δώσουν έναν πολίτη και έναν αρχιτέκτονα. Θα πρέπει να επιλέξετε είτε έναν πολίτη ή έναν αρχιτέκτονα. Οτιδήποτε σκοράρετε πάντοτε τοποθετείται σε μια κενή θέση. Μόλις μια θέση συμπληρωθεί, δεν είναι πια διαθέσιμη για οτιδήποτε άλλο. Οτιδήποτε μπορεί να προστεθεί στις 20 σκούρες εξωτερικές θέσεις, ενώ οτιδήποτε εκτός από τείχη μπορεί να προστεθεί στις 25 ανοιχτόχρωμες εσωτερικές θέσεις. Μόλις κάτι άλλο εκτός τειχών προστεθεί σε μια εξωτερική θέση, τότε το τείχος μεταξύ των δύο πύργων, θεωρείται ανεπανόρθωτα κατεστραμμένο, τόσο για το αντίστοιχο κέρδος (δείτε παρακάτω) όσο και για την αμυντική του δύναμης αξίας 2 (δείτε παρακάτω). Δεν αλλάζει κάτι πιά, ακόμη κι αν όλες οι υπόλοιπες θέσεις γεμίσουν με τείχη. Οι Διάφορες Ενέργειες / Σύμβολα Ζαριών Τα σύμβολα δεν μπορούν να χωριστούν σε περισσότερες της μίας ενέργειες. Πάντοτε προσθέστε σε κενές θέσεις όταν σκοράρετε. Οτιδήποτε μπορεί να προστεθεί στις σκούρες θέσεις, ενώ οτιδήποτε εκτός τειχών μπορεί να προστεθεί στις ανοιχτόχρωμες θέσεις. Οι Ενέργειες / Σύμβολα Ξυλεία (καφέ): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε έναν κορμό (δείτε το σχέδιο) στην αποθήκη ξυλείας σας, για κάθε αντίστοιχο σύμβολο στα ζάρια. Το κόστος είναι 2 νομίσματα ανά παραλαβή (και όχι ανά κορμό!), ανεξάρτητα από το πόσους κορμούς αποθηκεύσατε. Οι κορμοί χρησιμεύουν για την κατασκευή σπιτιών, τα οποία δίνουν πόντους, μέσω της ενέργειας αρχιτέκτονα (δείτε παρακάτω). Οι κορμοί (καφέ) προστίθενται στην αποθήκη ξυλείας (2 νομίσματα ανά παραγγελία) Κιβώτια Προϊόντων (πορτοκαλί): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε στην πόλη σας, ένα κιβώτιο (δείτε το σχέδιο) για κάθε αντίστοιχο σύμβολο στα ζάρια. Όλα τα κιβώτια ενός γύρου πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους κάθετα και/ή οριζόντια (όχι διαγώνια!). Επιτρέπεται να βρίσκονται δίπλα σε ήδη υπάρχοντα κιβώτια αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Τα κιβώτια προϊόντων χρησιμεύουν για την απόκτηση χρημάτων μέσω του εμπόρου (δείτε παρακάτω). Τα κιβώτια προϊόντων (πορτοκαλί) πάντοτε προστίθενται σαν συνδεδεμένη ομάδα. Παράδειγμα: Ο στέφανος έριξε 4 ζάρια κιβωτίων.

5 Τείχος (γκρι): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε ένα κομμάτι τείχους (δείτε το σχέδιο) σε μία εξωτερική θέση της επιλογής σας, για κάθε αντίστοιχο σύμβολο στα ζάρια. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε το ένα δίπλα στο άλλο και σε τείχη που τοποθετήθηκαν νωρίτερα, χωρίς όμως αυτό να είναι υποχρεωτικό. Μια ολοκληρωμένη, μη διακοπτόμενη, σειρά τειχών στις πέντε εξωτερικές θέσεις μεταξύ δύο γωνιακών πύργων, σας δίνει άμεσα το bonus που καθορίζεται από το βέλος του αντίστοιχου πύργου. Το bonus αυτό μπορεί να είναι είτε 2 νομίσματα στην τράπεζα, 3 πόντοι ή ένας χαρακτήρας επιπέδου 1-3 της επιλογής σας, σε μια κενή θέση. Αν κερδίσετε τον χαρακτήρα, το προσθέτετε στην πόλη ακριβώς όπως θα κάνατε αν ρίχνατε το μέγιστο 3 κεφάλια (δείτε παρακάτω). Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε ζογκλέρ ή ευγενή, αλλά οποιοδήποτε άλλο χαρακτήρα με τις ιδιότητές του (όπως απόκτηση χρημάτων μέσω του εμπόρου ή κατασκευή σπιτιών με τον αρχιτέκτονα). Επιπλέον του bonus αυτού, κάθε μη διακοπτόμενο τείχος μεταξύ δύο πύργων, αυξάνει την αμυντική σας δύναμη κατά 2 (περισσότερα στην παράγραφο Οι Πειρατές ). Εκλησία (μωβ): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε μία εκλησία (δείτε το σχέδιο) σε μία κενή θέση της επιλογής σας. Γράψτε μέσα στην εκκλησία τον αριθμό των ζαριών που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί, δηλαδή 1, 2, 3, 4 ή 5 (Μην ξεχνάτε: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερο αριθμό από το σύνολο των συμβόλων που ρίξατε!). Όσο μεγαλύτερη η εκκλησία, τόσο περισσότερους πόντους θα αξίζει στο τέλος του παιχνιδιού. Για να αξίζει, ωστόσο, κάτι, η εκκλησία θα πρέπει να είναι μέρος μιας συνεχούς, χωρίς κενά σειράς εκκλησιών, η οποία ξεκινάει από το μέγεθος 1 και συνεχίζει με αυξανόμενο μέγεθος στο 2 κλπ. Έτσι μια εκκλησία μεγέθους 5, αξίζει 6 πόντους στο τέλος του παιχνιδιού (αύξηση του συνόλου της σειράς από 13 σε 20) αρκεί να υπάρχουν και οι εκκλησίες μεγέθους 4, 3, 2 και 1 στην πόλη. Μπορείτε να προσθέσετε τις εκκλησίες οπουδήποτε στην πόλη, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη για να δίνουν πόντους. Διευκρίνιση: Η κατασκευή εκκλησιών απαιτεί μόνο σταυρούς και όχι αρχιτέκτονες και/ή κορμούς. Τείχη (γκρι) προστίθενται στις εξω- τερικές θέσεις της επιλογής σας Ένα μη διακοπτόμενο τείχος μεταξύ δύο πύργων δίνει το αντίστοιχο bonus, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει κατά 2 και την αμυντική δύναμη της πόλης Οι σταυροί (μωβ) σας επιτρέπουν να κατασκευάσετε εκκλησίες Συμπληρώστε αύξουσες σειρές εκκλησιών, οι οποίες θα σας δώσουν μέχρι και 20 Πόντους Νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. Παράδειγμα: Ο Μιχάλης έχει τις παρακάτω εκκλησίες σε διάφορα σημεία της πόλης του. Τρεις μεγέθους 1, δύο 2, μία 3, μία 4 και δύο 5. Κερδίζει 25 πόντους για αυτές στο τέλος του παιχνιδιού. 20 πόντους για μια πλήρη σειρά, 4 πόντους για τη σειρά 1-2 και 1 πόντο για την τρίτη εκκλησία μεγέθους 1. Η δεύτερη εκκλησία μεγέθους 5 δεν αξίζει κάτι, μιας και λείπουν οι δεύτερες εκκλησίες μεγέθους 3 και 4.

6 Κεφάλι (πράσινο): Αν επιλέξετε αυτό το σύμβολο, προσθέστε έναν χαρακτήρα στην πόλη σας (σαν κύκλο με ένα γράμμα μέσα). Το είδος του χαρακτήρα που θα προσθέσετε στην πόλη εξαρτά- ται από τον αριθμό των αντίστοιχων συμβόλων που θα χρησιμοποιήσετε. Με ένα πράσινο κεφάλι μπορείτε να προσθέσετε έναν Πολίτη. Αυτός Π σας δίνει αμέσως 1 πόντο νίκης. Με δύο πράσινα κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε είτε έναν Στρατιώτη ή έναν Ιερέα. Σ Ι Κάθε στρατιώτης αυξάνει την αμυντική σας δύναμη κατά 1 για τις επιθέσεις των πειρατών (δείτε παρακάτω). Κάθε ιερέας αμέσως σας δίνει 1 πόντο για κάθε εκκλησία στην οποία βρίσκεται γειτονικά της (ακόμη και διαγωνίως!) τη στιγμή που θα τον προσθέσετε στην πόλη σας. Αυτό δεν λειτουργεί και αντίστροφα. Δηλαδή προσθέτοντας περισσότερες εκκλησίες αργότερα δίπλα στον ιερέα, δεν κερδίζετε επιπλέον πόντους. Με τρία πράσινα κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε είτε Α Ε έναν Αρχιτέκτονα ή έναν Έμπορο. Όταν προσθέτετε έναν αρχιτέκτονα, μπορείτε αμέσως να χρησιμοποιήσετε μέχρι τρεις διαθέσιμους κορμούς, της αποθήκης ξυλείας σας, για να κατασκευάσετε σπίτια (δείτε το σχέδιο). Διαγράψτε όσους κορμούς χρησιμοποιείτε και προσθέστε τον αντίστοιχο αριθμό σπιτιών στην πόλη σας. Όλα τα σπίτια που κατασκευάζετε σε έναν γύρο πρέπει να βρίσκονται γειτονικά το ένα με το άλλο είτε καθέτως και/ή οριζοντίως (όπως και τα κιβώτια προϊόντων) και τουλάχιστον ένα σπίτι πρέπει να βρίσκεται δίπλα στον αρχιτέκτονα που μόλις προσθέσατε (επιτρέπεται κι εδώ η διαγώνια γειτονία!). Τα νέα σπίτια μπορούν να βρίσκονται κοντά σε παλαιότερα και/ή σε άλλους αρχιτέκτονες, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό. Τέλος, κερδίζετε πόντους για τα σπίτια που προσθέσατε (3, 6 ή 9) τους οποίους και σημειώνετε στον μετρητή του σκορ. Παράδειγμα: Ο Γιάννης έριξε 4 κεφάλια αλλά θέλει να χρησιμοποιήσει μόνο τα τρία για να προσθέσει έναν αρχιτέκτονα. Διαγράφει τους δύο τελευταίους κορμούς στην αποθήκη ξυλείας του και προσθέτει έναν αρχιτέκτονα και δύο σπίτια (διαγωνίως γειτονικά στον αρχιτέκτονα και καθέτως γειτονικά μεταξύ τους). Τέλος, κερδίζει 6 πόντους σημειώνοντάς τους στον μετρητή πόντων του ταμπλό του. Διευκρίνιση: Η χρήση των κορμών (αντίθετα από την παραλαβή τους) δεν κοστίζει επιπλέον χρήματα! Όταν προσθέσετε τον έμπορο, θα πρέπει να τον τοποθετήσετε σε θέση η οποία βρίσκεται γειτονικά με όσο το δυνατόν περισσότερα κιβώτια, μιας και ο έμπορος σας δίνει 1 νόμισμα (προστίθεται στην τράπεζα) για κάθε κιβώτιο γειτονικά του (και διαγωνίως!). Σημείωση: Τα κιβώτια, δεν χάνονται όταν τα χρησιμοποιεί ο έμπορος. Δηλαδή μπορούν να δώσουν επιπλέον χρήματα αν τοποθετηθεί και δεύτερος έμπορος γειτονικά τους. Ωστόσο, προσθέτοντας επιπλέον κιβώτια δίπλα σε έναν ήδη τοποθετημένο έμπορο δεν σας δίνει άλλα χρήματα από τον έμπορο αυτό! Τα κεφάλια (πράσινα) σας επιτρέπου να προσθέσετε έναν χαρακτήρα 1 πράσινο κεφάλι: Πολίτης: 1 Πόντος Νίκης 2 πράσινα κεφάλια: είτε Στρατιώτης: Αμυντική Δύναμη +1 ή Ιερέας: 1 Πόντος Νίκης ανά γειτονική εκκλησία 3 πράσινα κεφάλια: είτε Αρχιτέκτονας: κατασκευή 1-3 σπιτιών για 3, 6 ή 9 Πόντους Νίκης αντίστοιχα (διαγράψτε 1-3 κορμούς από την αποθήκη ξυλείας) ή Έμπορος: 1 νόμισμα ανά γειτονικό κιβώτιο προϊόντων

7 Παράδειγμα: Ο Μιχάλης προσθέτει έναν έμπορο. Κερδίζει 7 νομίσματα και τα προσθέτει στην τράπεζά του. Αν αργότερα προσθέσει έναν ακόμη έμπορο, στη θέση που δείχνει το σχέδιο δεξιά, θα κερδίσει άλλα 4 νομίσματα. Με τέσσερα κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε έναν Ζογκλέρ, ο οποίος σας δίνει αμέσως 2 πόντους για κάθε Ζ είδος χαρακτήρα (ακόμη και άλλο ζογκλέρ) που βρίσκεται γειτονικά του (ακόμη και διαγωνίως!) μόλις τον προσθέσετε στην πόλη σας. Η προσθήκη ενός νέου χαρακτήρα δίπλα σε ήδη υπάρχοντα ζογκλέρ δεν σας δίνει επιπλέον πόντους λόγω του ζογκλέρ αυτού! Παράδειγμα: Ο Στέφανος προσθέτει έναν ζογκλέρ. Κερδίζει 6 πόντους (ο δεύτερος αρχιτέκτονας δεν αξίζει τίποτα). Αν αργότερα προσθέσει άλλον ένα ζογκλέρ στη θέση που δείχνει το σχήμα στα δεξιά, θα κερδίσει άλλους 6 πόντους. Με πέντε κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε έναν Ευγενή. Αμέσως κερδίζετε 7 πόντους νίκης. Οι Πειρατές Το σύμβολο των σπαθιών έχει ειδική λειτουργία. Αν, όταν τελειώσετε με τις ζαριές του γύρου σας, υπάρχουν ένα ή περισσότερα τέτοια σύμβολα, τότε πρέπει να διαγράψετε ένα κουτάκι του κεντρικού ταμπλό για κάθε τέτοιο σύμβολο, επιπλέον του κανονικού σας σκοραρίσματος του γύρο. Όταν διαγράφετε τα κουτάκια, συμπληρώστε κάθε σειρά από αριστερά προς τα δεξιά. Όταν και το τελευταίο κουτάκι της σειράς γεμίσει (αλλάζει το πλήθος τους ανάλογα με τον αριθμό των παικτών!), οι πειρατές επιτίθενται. Σε παιχνίδι 3 παικτών, για παράδειγμα, αυτό συμβαίνει στα 6 κουτάκια. Κάθε παίκτης πρέπει να αμυνθεί μόνος του, και όχι μόνο αυτός που προκάλεσε την επίθεση. Η πρώτη πειρατική επίθεση (σειρά 1) έχει δύναμη 1, η δεύτερη (σειρά 2) δύναμη 3, η τρίτη (σειρά 3) δύναμη 6 κτλ. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, κάθε παίκτης προσθέτει την αμυντική δύναμη όλων των στρατιωτών του (1 ο κάθε ένας) και των ολοκληρωμένων τειχών του (2 το κάθε ένα). Αν η συνολική αμυντική του δύναμη δεν είναι τουλάχιστον ίση με τη δύναμη των πειρατών, θα πρέπει να διαγράψει ένα κανόνι του. Το κάθε διαγεγραμμένο κανόνι είναι -5 πόντοι νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. Σημειώσεις: Με λιγότερους από 5 παίκτες, διαγράψτε τις κατάλληλες στήλες του κεντρικού ταμπλό, μιας και δεν χρησιμοποιούνται (δείτε το σχέδιο). Όλα τα σύμβολα σπαθιών κάθε γύρου πρέπει να σημειώνονται, κάτι που σημαίνει ότι μερικές φορές μπορεί να διαγραφούν και κουτάκια της επόμενης σειράς. Μετά την έκτη επίθεση (δύναμης 12) δεν προστίθενται άλλα σύμβολα σπαθιού. Ωστόσο, εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αλλάξετε τα αντίστοιχα ζάρια. Οι παίκτες μπορούν πάντοτε να τελειώσουν πρώτα το γύρο τους, πριν διαγράψουν τα αντίστοιχα κουτάκια, λόγω συμβόλων σπαθιών (προκαλώντας ίσως έτσι μια επίθεση των πειρατών). Ευ 4 πράσινα κεφάλια Ζογκλέρ: 2 Πόντοι Νίκης ανά είδος γειτονικού χαρακτήρα Ε Ζ 5 πράσινα κεφάλια Ευγενής: 7 Πόντοι Νίκης Ε Ε Ζ Σ Διαγράψτε ένα κουτάκι ανά σύμβολο σπαθιών Συμπληρωμένη σειρά: Οι πειρατές επιτίθενται (με αυξανόμενη δύναμη) Αν η δύναμή σας είναι μικρότερη από των πειρατών κατά την επίθεσή τους, πρέπει να διαγράψετε ένα κανόνι σας (-5 Πόντοι Νίκης στο τέλος)

8 Παράδειγμα: Αφού ο Μιχάλης αλλάξει το σύμβολο των κεφαλιών (πληρώνοντας 2 νομίσματα) και προσθέσει δύο τμήματα τείχους στην πόλη του, διαγράφει τα τρία κουτάκια του κεντρικού ταμπλό. Έτσι, προκαλεί μια πειρατική επίθεση δύναμης 6. Κάθε ένας από τους τέσσερις παίκτες, του οποίου η δύναμη είναι από το 0 έως το 5, πρέπει να διαγράψει ένα κανόνι του. ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το παιχνίδι τελειώνει μόλις κάποιος Αν συμπληρώσετε και την τελευταία διαθέσιμη θέση της πόλης σας, ο τρέχον παίκτης γεμίσει όλη του την πόλη γύρος παίζεται μέχρι τέλους, έτσι ώστε ο κάθε παίκτης να έχει παίξει τον ίδιο Κερδίζετε επιπλέον πόντους νίκης αριθμό γύρων. Έπειτα το παιχνίδι τελειώνει. Οι παίκτες σημειώνουν τους υπόλοιπους πόντους τους στον μετρητή τους: - κάθε παίκτης που έχει συμπληρώσει και τις 45 θέσεις του κερδίζει 5 Πόντους, - ανά 2 νομίσματα υπόλοιπο κερδίζετε 1 Πόντο, - ανά κάθε κορμό υπόλοιπο κερδίζετε 1 Πόντο, - για κάθε συνεχή σειρά εκκλησιών που έχετε κερδίζετε από 1-20 Πόντους, - για κάθε διαγεγραμμένο σας κανόνι χάνετε 5 Πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής. Στην περίπτωση πόντους είναι ο νικητής ισοπαλίας, νικητής είναι ο παίκτης με τις περισσότερες κενές θέσεις στην πόλη του. Αν εξακολουθεί να υπάρχει ισοπαλία υπάρχουν πολλοί νικητές ταυτόχρονα. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά.

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά. ΚΑΝΟΝΕΣ Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1 ταμπλό Βαβέλ 24 πλακίδια Βαβέλ 15 καρτέλες Μεγάλων Εργων 10 δείκτες Συμμετοχής 166 δείκτες (διαφόρων ειδών) 1

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 2013 1η Έκδοση ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα... 3 Εκπαιδευτική Αποστολή Πορεία του Παιχνιδιού... 5 Χάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................. 2 Στόχος................................... 2 Μέσα στο Κουτί.............................

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας 2015 1 1. Περιγραφή δοκιμασίας Το φετινό όνομα της δοκιμασίας του διαγωνισμού στην κατηγορία του Πανεπιστημίου είναι

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρία παιγνίων Δημήτρης Χριστοφίδης Εκδοση 1η: Παρασκευή 3 Απριλίου 2015. Παραδείγματα Παράδειγμα 1. Δυο άτομα παίζουν μια παραλλαγή του σκακιού όπου σε κάθε βήμα ο κάθε παίκτης κάνει δύο κανονικές κινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Περιεχόμενα του παιχνιδιού Οι Κάρτες Ε 66 κάρτες ενεργειών σε 6 χ Το ταμπλό 1 κεντρικό ταμπλό με την Τζαμάικα και τη διαδρομή του αγώνα Η αρχική και τελική θέση του αγώνα Τα 5 σύμβολα στις γωνίες των καρτώ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Στο παιχνίδι, κάθε παίκτης παίρνει το ρόλο ενός Dominus, του αρχηγού ενός οίκου της Capua, μιας πόλης της Αρχαίας Ρώμης. Κάθε οίκος προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή. Η μάχη για την κυριαρχία κερδίζεται μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον, τα ζάρια έχουν ένα Σύμβολο Εξωγήινων, το οποίο δείχνει την ταχύτητα του εχθρού και περιορίζει τις διαθέσιμες Ενέργειες του Πληρώματος.

Επιπλέον, τα ζάρια έχουν ένα Σύμβολο Εξωγήινων, το οποίο δείχνει την ταχύτητα του εχθρού και περιορίζει τις διαθέσιμες Ενέργειες του Πληρώματος. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ 7790.2: ΣΥΝΤΡΙΒΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ TEMPUS III ΛΟΓΩ ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ. Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΝΩΜΑΛΗ, ΑΛΛΑ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Sudoku. - Οι άμεσοι αποκλεισμοί είναι δυο ειδών, ήτοι: 1) Απευθείας αποκλεισμός από ένα κουτάκι όλων, πλην ενός, των αριθμών.

Sudoku. - Οι άμεσοι αποκλεισμοί είναι δυο ειδών, ήτοι: 1) Απευθείας αποκλεισμός από ένα κουτάκι όλων, πλην ενός, των αριθμών. 1 από 10 Sudoku. Αν κάποιος ασχοληθεί με ένα λαό το σίγουρο είναι πως θα βρει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, χαρακτηριστικά του τρόπου σκέψης - και της στάσης ζωής γενικότερα - του λαού αυτού, και πιθανόν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013. Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά

ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013. Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΗ Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά Να απαντήσετε σε ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις. Όπου χρειάζεται να γίνουν πράξεις για να βρεθεί η απάντηση, να τις κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός των νέων δελτίων

Οδηγός των νέων δελτίων Οδηγός των νέων δελτίων 4-7 Νέα εποχή Η ΟΠΑΠ Α.Ε. στο πλαίσιο της δυναμικής της ανάπτυξης, προχωρά στην αναμόρφωση και ανανέωση των παιχνιδιών της. Με ακόμη πιο λειτουργικό σχεδιασμό, μοντέρνα εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Επίλυση Προβλημάτων με Χρωματισμό. Αλέξανδρος Γ. Συγκελάκης asygelakis@gmail.com

Επίλυση Προβλημάτων με Χρωματισμό. Αλέξανδρος Γ. Συγκελάκης asygelakis@gmail.com Επίλυση Προβλημάτων με Χρωματισμό Αλέξανδρος Γ. Συγκελάκης asygelakis@gmail.com 1 Η αφορμή συγγραφής της εργασίας Το παρακάτω πρόβλημα που τέθηκε στο Μεταπτυχιακό μάθημα «Θεωρία Αριθμών» το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ 1 ΑΣΚΗΣΗ 2 ΑΣΚΗΣΗ 3

ΑΣΚΗΣΗ 1 ΑΣΚΗΣΗ 2 ΑΣΚΗΣΗ 3 ΑΣΚΗΣΗ 1 Δύο επιχειρήσεις Α και Β, μοιράζονται το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Καθεμία σχεδιάζει τη νέα της στρατηγική για τον επόμενο χρόνο, προκειμένου να αποσπάσει πωλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος.

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος. Κάπου στο Λονδίνο κρύβεται ο αυτόνομος Χ. Η Σέκλαντ Γιάρντ έχει στη διαθεσή της δύο, τρεις ως πέντε σεκίτες για να τον εντοπίσουν. Κινούνται με ταξί, μετρό ή λεωφορείο κι έχουν στη διάθεση τους ορισμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Με την επιλογή του συνδέσμου βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής (Εικόνα 1). Για να ξεκινήσετε την εγγραφή σας στο νέο μητρώο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟ»

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟ» ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 13.10.2010 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. Αρ. Πρωτ.:A/ 21990/ 13-10-2010 ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τετράδιο Πρώτης Αρίθµησης Α ηµοτικού

Τετράδιο Πρώτης Αρίθµησης Α ηµοτικού Çëßáò Ã. ÊáñêáíéÜò - Έφη Ι. Σουλιώτου Τετράδιο Πρώτης Αρίθµησης Α ηµοτικού Α Τεύχος 1 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή µέρους ή του συνόλου του παρόντος έργου µε οποιοδήποτε τρόπο ή µορφή, στο πρωτότυπο ή σε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Οργάνωσης Μαθήματος στην Ιδρυματική πλατφόρμα του open e class. Σύνταξη: MY-AOC

Οδηγίες Οργάνωσης Μαθήματος στην Ιδρυματική πλατφόρμα του open e class. Σύνταξη: MY-AOC Οδηγίες Οργάνωσης Μαθήματος στην Ιδρυματική πλατφόρμα του open e class Σύνταξη: MY-AOC Άδεια Χρήσης Το παρόν υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Οργάνωση Μαθήματος 3 Η πλήρης οργάνωση ενός

Διαβάστε περισσότερα

Άρα προσπαθούμε να αγοράσουμε, από τα κέρδη μας πάντα, μεγαλύτερα πάνελς για να έχουμε περισσότερα κέρδη.

Άρα προσπαθούμε να αγοράσουμε, από τα κέρδη μας πάντα, μεγαλύτερα πάνελς για να έχουμε περισσότερα κέρδη. Πως λειτουργεί : Η δουλειά μας είναι απλή. Όταν τελειώνει κάθε πάνελ αγοράζουμε πάλι άλλο ένα ή δύο, ανάλογα με την στρατηγική που έχουμε επιλέξει, με σκοπό να μεγαλώνουμε τον αριθμό αλλά και την αξία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... 2 2. Περιεχόμενα... 2 3. Προετοιμασία... 3 4. Πορεία του Παιχνιδιού... 3 5. Παίξιμο Καρτών... 4 6. Επιχειρήσεις... 6 7. Γεγονότα... 8 8. Κατάσταση DEFCON και

Διαβάστε περισσότερα

γραμματισμό των νηπίων Μέρος 5ο: Παιχνίδια

γραμματισμό των νηπίων Μέρος 5ο: Παιχνίδια Η αξιοποίηση του ονόματος του παιδιού για το γραμματισμό των νηπίων Μέρος 5ο: Παιχνίδια Μαρία Θεοδωρακάκου Νηπιαγωγός, ΜΤΕΕΑ maria.theodorakakou@gmail.com Η παρουσίαση αναπτύχθηκε για την πλατφόρμα Ταξίδι

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Δημιουργία η-μαθήματος με τη. 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας Δημιουργία η-μαθήματος με τη χρήση του Moodle 3 ο Μέρος Εισαγωγή πληροφοριών: δημιουργία ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίε παιχνιδιού 3211

Οδηγίε παιχνιδιού 3211 Οδηγίε παιχνιδιού 3211 Copyright - Spiele Bad Rodach 2004 Επιτραπέζιο HABA: 3211 Κάλτσε Ένα συναρπαστικό παιχνίδι αναζήτηση όμοιων καρτών το οποίο απαιτεί παρατηρητικότητα και ταχύτητα, για 2 έω 6 παίκτε

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργία Σάββα Β.Διευθύντρια

Γεωργία Σάββα Β.Διευθύντρια Γεωργία Σάββα Β.Διευθύντρια Φάση 1: Διάγνωση Φάση 2: Οργάνωση Ετοιμασία Φάση 3: Εφαρμογή Ο εκπαιδευτικός είναι υπεύθυνος ώστε να διαγνώσει τα διαφορετικά επίπεδα της τάξης του Μικρές, συντρέχουσες αξιολογήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

τ@μείο ενιαίων σχολικών επιτροπών & συμβουλίων σχολικών κοινοτήτων 2011, Στράτος 'stratari' κυριαζίδης

τ@μείο ενιαίων σχολικών επιτροπών & συμβουλίων σχολικών κοινοτήτων 2011, Στράτος 'stratari' κυριαζίδης Έκδοση 1.0 b2 τ@μείο ενιαίων σχολικών επιτροπών & συμβουλίων σχολικών κοινοτήτων 2011, Στράτος 'stratari' κυριαζίδης Το τ@μείο είναι μια εφαρμογή διαχείρισης ταμείου τόσο για τις νέες Σχολικές Επιτροπές

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ KINO»

ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ KINO» Περιστέρι, 10.05.2010 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ MARKETING ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. Αρ. Πρωτ.: Α/ 11850 ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ KINO» Αγαπητοί Συνεργάτες, Σας ενημερώνουμε ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. για την

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. Copyright 2005 Profia

Εγχειρίδιο. Copyright 2005 Profia Εγχειρίδιο Copyright 2005 Profia Περιεχόμενα Ôßôëïò Σελίδα Γενικές παρατηρήσεις...3 Τιµολόγηση Αυτοκινήτου Ι...4-9 Ελεύθερη Τιµολόγηση...4-5 Τιµολόγηση Πακέτων...6 Συγκριτική Τιµολόγηση...7-8 Έκδοση Προσωρινού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Βασικά Εργαλεία και Μέθοδοι για τον Έλεγχο της Ποιότητας [ΔΙΠ 50] 1η ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Προσοχή: Οι απαντήσεις των ασκήσεων πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Βασικά Εργαλεία και Μέθοδοι για τον Έλεγχο της Ποιότητας [ΔΙΠ 50]

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Βασικά Εργαλεία και Μέθοδοι για τον Έλεγχο της Ποιότητας [ΔΙΠ 50] ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Βασικά Εργαλεία και Μέθοδοι για τον Έλεγχο της Ποιότητας [ΔΙΠ 50] 1η ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Προσοχή: Οι απαντήσεις των ασκήσεων πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο 16: Ο κόσμος του Robby

Σενάριο 16: Ο κόσμος του Robby Σενάριο 16: Ο κόσμος του Robby Φύλλο Εργασίας Τίτλος: Ο κόσμος του Robby Γνωστικό Αντικείμενο: Εφαρμογές Πληροφορικής-Υπολογιστών Διδακτική Ενότητα: Διερευνώ - Δημιουργώ Ανακαλύπτω, Συνθετικές εργασίες.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-14 «ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-14 «ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ Ο βασιλιάς του σκάκι είμαι εγώ με ανεκτίμητη αξία θεωρώ μόνο με ΜΑΤ μπορείς να με εγκλωβίσεις κι έτσι την παρτίδα να κερδίσεις. Βήματα πολλά δεν κάνω είμαι από όλους υπεράνω. Τη μάχη

Διαβάστε περισσότερα

website guide B2B e-shop

website guide B2B e-shop website guide B2B e-shop Η ιστοσελίδα της Sun Electronics κατασκευάστηκε για να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες τόσο στους συνεργάτες της όσο και στους τελικούς καταναλωτές. Σχεδιάστηκε έτσι ώστε η τιμολογιακή

Διαβάστε περισσότερα

Movie Maker (Δημιουργία βίντεο)

Movie Maker (Δημιουργία βίντεο) Movie Maker (Δημιουργία βίντεο) - Με πόσους τρόπους μπορούμε να διηγηθούμε μια ιστορία; - Μπορούμε να την πούμε ο ένας στον άλλο. - Μπορούμε να την γράψουμε. - Μπορούμε να τη ζωγραφίσουμε κομμάτι-κομμάτι.

Διαβάστε περισσότερα

0 1 0 0 0 1 p q 0 P =

0 1 0 0 0 1 p q 0 P = Στοχαστικές Ανελίξεις - Σεπτέμβριος 2015 ΟΔΗΓΙΕΣ (1) Απαντήστε σε όλα τα θέματα. Τα θέματα είναι ισοδύναμα. (2) Οι απαντήσεις να είναι αιτιολογημένες. Απαντήσεις χωρίς να φαίνεται η απαιτούμενη εργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Εγκατάσταση του CD-ROM Βάλτε το CD του προγράμματος στον οδηγό των CD-ROM. Θα πρέπει αυτόματα να ξεκινήσει η εγκατάσταση του προγράμματος. Αν δεν ξεκινήσει αυτόματα η διαδικασία εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να προσπεράσετε τους κανόνες και να μάθετε το παιχνίδι από το εισαγωγικό βίντεο!

Μπορείτε να προσπεράσετε τους κανόνες και να μάθετε το παιχνίδι από το εισαγωγικό βίντεο! Έτος 1729 στην προ-επαναστατική Γαλλία. Είστε ένας εύπορος, μορφωμένος αριστοκράτης, αλλά βλέπετε ότι η ιστορία πρόκειται να πάρει περίεργη τροπή και αποφασίζετε ότι για να παραμείνετε ισχυρός, η οικογένειά

Διαβάστε περισσότερα

Khan Wars 7: Αίμα και Δόξα. Σημειώσεις Έκδοσης

Khan Wars 7: Αίμα και Δόξα. Σημειώσεις Έκδοσης Khan Wars 7: Αίμα και Δόξα Σημειώσεις Έκδοσης Αναβαθμίσεις Επιλογών Όλα τα μενού επιλογών έχουν popup με νεα σχέδια και περιγραφές. Εξομοιωτής Μάχης Αποτελεί την οπτική αναπαράσταση της μάχης και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (με βάση τις οδηγίες της CMAS) Σύντομη περιγραφή του παιχνιδιού: Το υποβρύχιο ράγκμπυ είναι ένα τρισδιάστατο άθλημα που παίζεται κάτω από την επιφάνεια του νερού,

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο 17: Παιχνίδι μνήμης με εικόνες

Σενάριο 17: Παιχνίδι μνήμης με εικόνες Σενάριο 17: Παιχνίδι μνήμης με εικόνες Φύλλο Εργασίας Τίτλος: Παιχνίδι μνήμης με εικόνες Γνωστικό Αντικείμενο: Εφαρμογές Πληροφορικής-Υπολογιστών Διδακτική Ενότητα: Διερευνώ - Δημιουργώ Ανακαλύπτω, Συνθετικές

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία λογαριασμού στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Sugarworld Αλιπράντης

Δημιουργία λογαριασμού στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Sugarworld Αλιπράντης Δημιουργία λογαριασμού στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Sugarworld Αλιπράντης Για να δημιουργήσουμε λογαριασμό στο ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) της Sugarworld Αλιπράντης ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα: Μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO

Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO Ρύποι & Τέλη - Προσφορές Η ιστοσελίδα (http://www.volvocalcprices.gr) δηµιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2010 ως εργαλείο για την εύρεση της τελικής προτεινόµενης Λιανικής τιµής

Διαβάστε περισσότερα

CX-185 II. Αριθμομηχανή με εκτυπωτή. Εγχειρίδιο Οδηγιών

CX-185 II. Αριθμομηχανή με εκτυπωτή. Εγχειρίδιο Οδηγιών CX-185 II Αριθμομηχανή με εκτυπωτή Εγχειρίδιο Οδηγιών 1 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΛΗΚΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΤΩΝ έως Αριθμητικό Πλήκτρο Χρησιμοποιείται για την εισαγωγή αριθμού στην αριθμομηχανή. Πλήκτρο Υποδιαστολής Χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑ. Τι γίνεται εάν κανένας δεν θέλει να αγοράσει; Δεν υπάρχει πρόβλημα. Κανείς δεν πληρώνει τίποτα.

ΚΤΙΡΙΑ. Τι γίνεται εάν κανένας δεν θέλει να αγοράσει; Δεν υπάρχει πρόβλημα. Κανείς δεν πληρώνει τίποτα. ΚΤΙΡΙΑ Β Χτίσιμο Σπιτιών Μόλις συμπληρώσετε μία ομάδα θέσεων ίδιου χρώματος, μπορείτε να αρχίσετε να αγοράζετε Σπίτια (δεν χρειάζεται να περιμένετε τη σειρά σας). Πληρώστε στη Τράπεζα την τιμή που αναγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 4.2 Η μητρική πλακέτα

Μάθημα 4.2 Η μητρική πλακέτα Μάθημα 4.2 Η μητρική πλακέτα - Εισαγωγή - Οι βάσεις του επεξεργαστή και της μνήμης - Οι υποδοχές της μητρικής πλακέτας - Άλλα μέρη της μητρική πλακέτας - Τυποποιήσεις στην κατασκευή μητρικών πλακετών Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Blog στο Wordpress Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Περιεχόμενα Μετάβαση στο blog Σύνδεση ως διαχειριστής Πίνακας ελέγχου Εμφάνιση Ρυθμίσεις Άρθρα Σελίδες Πολυμέσα Σύνδεσμοι Widgets Μετάβαση στο blog Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

Πριν απο λιγα χρονια ημουνα ακριβως σαν εσενα.

Πριν απο λιγα χρονια ημουνα ακριβως σαν εσενα. Πριν απο λιγα χρονια ημουνα ακριβως σαν εσενα. Ηξερα οτι υπαρχουν επαγγελματιες παιχτες που κερδιζουν πολλα χρηματα απο το στοιχημα και εψαχνα να βρω τη "μυστικη formula" 'Ετσι κ εσυ. Πηρες μια απο τις

Διαβάστε περισσότερα

Ρόδος, Μαρτιος 2014. Εργασία Προόδου #1. ίνονται Οµάδες Ερωτήσεων, Προβληµάτων και Ασκήσεων, Α,Β,Γ,,Ε,Ζ,Η

Ρόδος, Μαρτιος 2014. Εργασία Προόδου #1. ίνονται Οµάδες Ερωτήσεων, Προβληµάτων και Ασκήσεων, Α,Β,Γ,,Ε,Ζ,Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Eaρινό Εξάµηνο Ρόδος, Μαρτιος 2014 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, Ι ΑΚΤΙΚΗΣ και ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ Μάθηµα: ΥΓ00003 "ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις ΒΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

T A B L E O F C O N T E N T S

T A B L E O F C O N T E N T S Twilight Struggle Deluxe Edition 1 Deluxe Edition by Jason Matthews & Ananda Gupta RULE BOOK T A B L E O F C O N T E N T S 1. Introduction... 2 2. Components... 2 3. Game Setup... 3 4. Game Sequence...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR Τηλέφωνο: 2810-211111 Διαδικασία εισόδου στο opensms Η πρόσβαση στην πλατφόρμα του opensms πραγματοποιείται με την εισαγωγή του Ονόματος χρήστη και του

Διαβάστε περισσότερα

Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Meridian είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Από τα περιεχόμενα του cd ή από το

Διαβάστε περισσότερα

The 38 th International Physics Olympiad Iran Theory Competition Sunday, 15 July 2007

The 38 th International Physics Olympiad Iran Theory Competition Sunday, 15 July 2007 The 38 th International Physics Olympiad Iran Theory Competition Sunday, 15 July 2007 Παρακαλώ διαβάστε πρώτα τις πιο κάτω οδηγίες: 1. Η εξέταση διαρκεί 5 h (πέντε ώρες). Υπάρχουν τρεις ερωτήσεις και κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ OPEN TECHNOLOGY SERVICES 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ... 1-1 1.1 Τι απαιτείται για τη δημιουργία Νέας Περιόδου... 1-1 1.2 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Παίζοντας με τα νομίσματα (Ευρώ) 2. Παρουσίαση των εφαρμογών του λογισμικού

Παίζοντας με τα νομίσματα (Ευρώ) 2. Παρουσίαση των εφαρμογών του λογισμικού 1. Εισαγωγή Παίζοντας με τα νομίσματα (Ευρώ) Το εκπαιδευτικό λογισμικό «Παίζοντας με τα νομίσματα (Ευρώ)» είναι κυρίως κατάλληλο για τις μικρές τάξεις του δημοτικού σχολείου και ενισχύει τη διδασκαλία

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Αυτό το παιχνίδι είναι μία φανταστική ιστορία, που εκτυλίσσεται σε μία φανταστική χώρα που λέγεται Ανγκελαδιστάν όπου μπορεί να υπάρχουν διεφθαρμένοι και ανίκανοι ηγέτες, σκοτεινά

Διαβάστε περισσότερα

QEMS TUTORIAL CRM. Οδηγίες για το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα της QEMS.

QEMS TUTORIAL CRM. Οδηγίες για το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα της QEMS. QEMS TUTORIAL CRM Οδηγίες για το νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα της QEMS. ΕΚΔΟΣΗ 1.0.1 + 26/6/2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 LOGIN... 3 δικαιωματα ΕΦΑΡΜΟΓΗς... 4 ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ... 4 ADMIN / MANAGER... 4 ΥΠΑΛΗΛΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ WEBCAM STATION EVOLUTION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κάνοντας κλικ σε έναν τίτλο σε αυτόν τον πίνακα περιεχομένων, θα εμφανιστεί η αντίστοιχη παράγραφος 1. 2. 3. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ 4 ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ + ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΩΔΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ + ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΩΔΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΣΚΕΥΩΝ + ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΩΔΙΚΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ Επισκέπτομαι την σελίδα http://office.deta-elis.ru και βάζω στα κενά πεδία το Login και password που μου έχουν έρθει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας Υπηρεσία Ανάρτησης και διαχείρισης Γραπτών Εργασιών Οδηγίες χρήσης για τους φοιτητές ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 11 Σελίδα 2 από

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point)

Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Δημιουργία παρουσιάσεων (Power Point) Το πρόγραμμα PowerPoint είναι η «αίθουσα προβολών» του Office. Μια προβολή (παρουσίασης) του PowerPoint μπορεί να έχει ως στόχο να ενημερώσει, να διδάξει ή και να

Διαβάστε περισσότερα

Σατινέ Κορδόνια Ψηφιακής εκτύπωσης

Σατινέ Κορδόνια Ψηφιακής εκτύπωσης ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΛΑΙΜΟΥ LANYARDS TRENDY BUSINESS Σατινέ Κορδόνια Ψηφιακής εκτύπωσης Τα σατινέ κορδόνια έχουν γίνει το πιο δημοφιλές είδος κορδονιού. Η απαλή σαν μετάξι επιφάνειά τους είναι ιδανική για ψηφιακή

Διαβάστε περισσότερα

QS-LIS 2011 www.qslis-software.com

QS-LIS 2011 www.qslis-software.com QS-LIS 2011 www.qslis-software.com ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ Το περιεχόμενο του παρόντος τεύχους αποτελεί έργο επιστημονικού και πνευματικού μόχθου και πνευματικήν ιδιοκτησία του Γιάννη

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα

Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 2. Εγκατάσταση λογαριασμού 3. Οδηγίες χρήσης 4. Ανάγνωση ελληνικών 1. Εισαγωγή Σ αυτό το εγχειρίδιο αναγράφονται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Meridian Order POS Έκδοση 1.0.0.67

Οδηγίες χρήσης Meridian Order POS Έκδοση 1.0.0.67 Οδηγίες χρήσης Meridian Order POS Έκδοση 1.0.0.67 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Meridian Order POS Για να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του Meridian Order POS θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω: Ένα υπολογιστή με λειτουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή EXTRA. Διαδικασία Αυτόματης Υποβολής Συγκεντρωτικής Κατάστασης Τιμολογίων μέσω Internet

Εφαρμογή EXTRA. Διαδικασία Αυτόματης Υποβολής Συγκεντρωτικής Κατάστασης Τιμολογίων μέσω Internet Εφαρμογή EXTRA Διαδικασία Αυτόματης Υποβολής Συγκεντρωτικής Κατάστασης Τιμολογίων μέσω Internet Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Αυτόματης Υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ ΣΥΦΑ eοrder 1. Κάνουμε αποστολή παραγγελίας όπως έχουμε συνηθίσει από το πρόγραμμα του φαρμακείου μας 2. Αυτόματα ανοίγει το πρόγραμμα eοrder και πατάμε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου

Οδηγός Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου Οδηγός Στιγμιαίου Κρατικού Λαχείου Όνομα Παιγνίου: Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο Φορέας Εκμετάλλευσης του παρόντος παιγνίου είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ Α.Ε. Όροι Συμμετοχής Απαγορεύεται η συμμετοχή στο παίγνιο

Διαβάστε περισσότερα

Αλγόριθμοι Αναζήτησης σε Παίγνια Δύο Αντιπάλων

Αλγόριθμοι Αναζήτησης σε Παίγνια Δύο Αντιπάλων Τεχνητή Νοημοσύνη 06 Αλγόριθμοι Αναζήτησης σε Παίγνια Δύο Αντιπάλων Εισαγωγικά (1/3) Τα προβλήματα όπου η εξέλιξη των καταστάσεων εξαρτάται από δύο διαφορετικά σύνολα τελεστών μετάβασης που εφαρμόζονται

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε τις οδηγίες και προσέξτε τις παρακάτω πληροφορίες και κρατείστε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά σε αυτό.

Διαβάστε τις οδηγίες και προσέξτε τις παρακάτω πληροφορίες και κρατείστε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά σε αυτό. Εγχειρίδιο χρήσης Οδηγίες Λειτουργίες Διαβάστε τις οδηγίες και προσέξτε τις παρακάτω πληροφορίες και κρατείστε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά σε αυτό. Πληροφορίες ασφαλείας Κίνδυνος εκρήξεως

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων

Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων Οδηγός χρήσης εφαρμογής καταχώρησης παραστατικών Σελίδα 1 από 15 Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων 1. Εγγραφή στην εφαρμογή Για την εγγραφή σας στη εφαρμογή παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Πολύμετρο Βασικές Μετρήσεις

Πολύμετρο Βασικές Μετρήσεις Πολύμετρο Βασικές Μετρήσεις 1. Σκοπός Σκοπός της εισαγωγικής άσκησης είναι η εξοικείωση του σπουδαστή με τη χρήση του πολύμετρου για τη μέτρηση βασικών μεγεθών ηλεκτρικού κυκλώματος, όπως μέτρηση της έντασης

Διαβάστε περισσότερα

Κατεβάστε την τελευταία αναβάθμιση «22-04-2013» από

Κατεβάστε την τελευταία αναβάθμιση «22-04-2013» από Κατεβάστε την τελευταία αναβάθμιση «22-04-2013» από http://www.minoiki.com.gr/shop/cms.php?id_cms=7 Σελίδα 1 Αναβάθμιση 22-04-2013 Ver 2.0.1.86 1. Αντικατάσταση λειτουργίας πλήκτρου (Num Pad) με «Νέο Πελάτη»

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015. Διαδικασία Κατάρτησης Επιχειρηματικού Σχεδίου

ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015. Διαδικασία Κατάρτησης Επιχειρηματικού Σχεδίου ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-2015 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚO ΜΕΡΟΣ B Eπιχειρηματικό Σχέδιο και Σχεδίαση 1 ης Σελίδας Σκοπός: σκοπός του Β εργαστηριακού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΕΣΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ:

ΣΥΝ ΕΣΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: www.memonet.gr Αγαπητοί συνεργάτες Παρακάτω θα βρείτε χρήσιµες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν στο ηλεκτρονικό µας κατάστηµα, παρόλα αυτά παραµένουµε στην διάθεση σας για να σας εξυπηρετήσουµε. ΣΥΝ ΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία σημαντικού εισοδήματος.

Δημιουργία σημαντικού εισοδήματος. ΤΑΛΑΝΤΟ: Αρχαίο νόμισμα Ικανότητες, Δυνατότητες, Χαρίσματα Αυξήστε τα Τάλαντά σας!!! Ασφαλίζοντας το αυτοκίνητό σας ή δίνοντας 15 ως έναντι ασφαλίστρων και συστήνοντας 2 τουλάχιστον άτομα έχετε ΔΩΡΕΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σελίδα 3 από 21

Περιεχόμενα. Σελίδα 3 από 21 Σελίδα 1 από 21 Σελίδα 2 από 21 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Χρήσεις του υπολογιστή... 4 Κεφάλαιο 2 Βασικά τμήματα υπολογιστή... 6 Κεφάλαιο 3 - Ασφάλεια... 9 Κεφάλαιο 4 - Ποντίκι... 11 Κεφάλαιο 5 - Πληκτρολόγιο...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΪ (από την προνηπιακή έως στη γυµνασιακή ηλικία) Για τη διατήρηση και διεύρυνση του ενδιαφέροντος των νέων παικτών είναι θεµελιώδες ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ και µάλιστα τακτικά (κατά

Διαβάστε περισσότερα

Πιθανότητες ΣΤ Δημοτικού

Πιθανότητες ΣΤ Δημοτικού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Διδακτική των Μαθηματικών Χειμερινό εξάμηνο ακαδ. έτους 2012-2013 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Πιθανότητες ΣΤ Δημοτικού Σοφία Άιζενμπαχ Α.Μ. 5898 Πάτρα,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 1. Δημιουργία Μεταβολή Καρτέλας Λογιστικής. Αν η καρτέλα έχει τύπο Λογιστικής και μορφή Κινούμενη, τότε ενεργοποιείται το πεδίο Αριθμός ΦΤΜ στην θέση του πεδίου Επάγγελμα.

Διαβάστε περισσότερα

Μεταβλητές. Για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στις μεταβλητές θα ήταν χρήσιμο να διαβάσεις το

Μεταβλητές. Για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στις μεταβλητές θα ήταν χρήσιμο να διαβάσεις το Τάξη : Α Λυκείου Λογισμικό : Scratch Ενδεικτική Διάρκεια : 45 λεπτά Μεταβλητές Όλα όσα έμαθες στα προηγούμενα φυλλάδια είναι απαραίτητα για να υλοποιήσεις απλές εφαρμογές. Ωστόσο αν θέλεις να δημιουργήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μιχάλης Λάμπρου Νίκος Κ. Σπανουδάκης. τόμος 1. Καγκουρό Ελλάς

Μιχάλης Λάμπρου Νίκος Κ. Σπανουδάκης. τόμος 1. Καγκουρό Ελλάς Μιχάλης Λάμπρου Νίκος Κ. Σπανουδάκης τόμος Καγκουρό Ελλάς 0 007 (ο πρώτος αριθµός σε µια γραµµή αναφέρεται στη σελίδα που αρχίζει το άρθρο και ο δεύτερος στη σελίδα που περιέχει τις απαντήσεις) Πρόλογος

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα Ομάδας:... Μέλη της ομάδας :...... Τάξη:... Ημερομηνία επίσκεψης:...

Όνομα Ομάδας:... Μέλη της ομάδας :...... Τάξη:... Ημερομηνία επίσκεψης:... Φυτά της Αλυκής και προσαρμογές στην Ξηρασία Όνομα Ομάδας:... Μέλη της ομάδας :...... Σχολείο:... Τάξη:... Ημερομηνία επίσκεψης:... Καταγραφή Περιβαλλοντικών συνθηκών Καλή σας μέρα. Ονομάζομαι Άγγελος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ. Θέματα: - Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων - Ερμηνεία πινάκων - Πιθανότητες

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ. Θέματα: - Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων - Ερμηνεία πινάκων - Πιθανότητες ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ Θέματα: - Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων - Ερμηνεία πινάκων - Πιθανότητες 1 Ερμηνεία και κατασκευή γραφικών παραστάσεων 1. Η αγαπημένη γεύση παγωτού των παιδιών Γεύση

Διαβάστε περισσότερα