Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας"

Transcript

1 Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το πετυχαίνουν, ρίχνοντας τα πέντε ζάρι τρείς φορές σε κάθε γύρο. Επιλέγουν ένα σύμβολο και ζωγραφίζουν αντίστοιχα, στην κάτοψη της πόλης με τον μαρκαδόρο. Είτε πολίτες ή ιερείς για πόντους νίκης, έμποροι για σημαντικά έσοδα ή χρήσιμοι χαρακτήρες όπως οι αρχιτέκτονες και οι ευγενείς, πρέπει κάθε προσθήκη να επιλεγεί προσεκτικά, πριν ζωγραφιστεί κάτι στο ταμπλό. Και μην ξεχνάτε να έχετε το νου σας για τους πειρατές, οι οποίο επιτίθενται συχνά στην πόλη. Καλό είναι να έχετε αρκετά τείχη και μερικούς στρατιώτες ώστε να μπορέσετε να αμυνθείτε. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους στο τέλος του παιχνιδιού είναι ο νικητής. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο ηγετών της πόλης, προσπαθώντας να κερδίσουν πόντους νίκης κατασκευάζοντας τις πόλεις τους. Επιπλέον των τειχών, των σπιτιών και των εκκλησιών, μπορούν να τοποθετηθούν στις πόλεις χρήσι- μοι χαρακτήρες, όπως αρχιτέκτο- νες, ευγενείς και έμποροι. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους νίκης είναι ο νικητής. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 κεντρικό ταμπλό (μπορεί να σβηστεί) 5 ταμπλό πόλεων (μπορούν να σβηστούν) 5 μαρκαδόροι (διαγράψιμο μελάνι) 5 ζάρια (το κάθε ένα με 6 διαφορετικά σύμβολα) Σημείωση: Χρειάζεστε ένα υγρό πανάκι για να σβήνετε τα ταμπλό. Σιγουρευτείτε ότι πάντοτε χρησιμοποιείτε μαρκαδόρους με διαγράψιμο μελάνι Αν διαβάζετε τους κανόνες αυτούς για πρώτη φορά, αγνοήστε το κείμενο στο πλάι. Αυτό εξυπηρετεί σαν περίληψη των κανόνων για υπενθύμιση όταν παίξετε αργότερα, ξανά το παιχνίδι.

2 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στη μέση του τραπεζιού. Εδώ σημειώνονται οι πειρατές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Επίσης αναγράφονται τα είδη χαρακτήρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, μετά τη ζαριά. Δώστε σε κάθε παίκτη ένα ταμπλό πόλης, το οποίο και τοποθετούν μπροστά τους, μαζί με έναν δείκτη. Επιστρέψτε τα αχρησιμοποίητα κομάτια στο κουτί. Δώστε τα 5 ζάρια στον νεότερο παίκτη. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στη μέση του τραπεζιού Δώστε σε κάθε παίκτη 1 ταμπλό πόλης και 1 μαρκαδόρο Δώστε τα ζάρια στον αρχικό παίκτη Οδηγίες και Λεπτομέρειες των Ταμπλό Πόλεων: Το τείχος = μετρητής πόντων νίκης, όπου καταγράφονται οι πόντοι που κερδίζει ο παίκτης. Ο παίκτης αυτός έχει 31 πόντους νίκης αυτή τη στιγμή. Η τράπεζα όπου προστίθενται επιπλέον νομίσματα και από όπου ξοδεύονται για την αλλαγή ζαριών ή για την παραλαβή ξυλείας. Κάθε παίκτης ξεκινάει με 3 νομίσματα στην αρχή του παιχνιδιού. Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα έχει πάρει 10 νομίσματα και ξόδεψε τα 6. Κάθε παίκτης ξεκινάει με 4 κιβώτια προϊόντων στην πόλη του. Ο παίκτης αυτός έχει προσθέσει άλλα 3 κιβώτια. Οτιδήποτε μπορεί να προστεθεί στη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορεί να μπει στις εξωτερικές 4x5 θέσεις (σκούρες). Χαρακτήρες, τείχη, κιβώτια, εκκλησίες, σπίτια. Το ίδιο ισχύει και για τις εσωτερικές 5x5 θέσεις (ανοιχτό) με μια σημαντική διαφορά: όχι τείχη! Η περίληψη αυτή δείχνει πως μπορεί ο παίκτης να κερδίσει πόντους νίκης. Το σχέδιο σε κάθε πύργο καθορίζει το κέρδος του παίκτη όταν κατασκευάσει μόνο τείχη στις πέντε θέσεις προς την κατεύθυνση που δείχνει το βέλος. (Το κέρδος εδώ είναι 2 νομίσματα.) Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα, κέρδισε 3 πόντους για την ολοκλήρωση του κάτω τείχους. Η περίληψη αυτή δείχνει τους τρόπους που μπορεί ο παίκτης να αυξήσει την αμυντική του δύναμη (κατά των πειρατών). Κάθε στρατιώτης αξίζει 1 και κάθε ολοκληρωμένο τείχος 2. Αν κάποιος δεν μπορεί να αποκρούσει την επίθεση των πειρατών, πρέπει να διαγράψει έναν κανόνι του. (=-5 πόντοι στο τέλος του παιχνιδιού). Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα, έχει αμυντική δύναμη 3 (1 στρατιώτης και 2 για το ολοκληρωμένο τείχος). Ο παίκτης αυτός είναι ο αρχικός παίκτης και έχει σκιάσει τα κεραμίδια αυτά στην αρχή του παιχνιδιού. Εδώ καθορίζεται το κόστος αλλαγής ζαριού σε 2 νομίσματα και ότι τα σύμβολα σπαθιών δεν μπορούν να αλλάξουν. Η αποθήκη ξυλείας είναι το μέρος όπου τοποθετούνται οι νέοι κορμοί (κόστος 2 νομίσματα ανά παραλαβή) και από όπου αφαιρούνται για το κτίσιμο σπιτιοών. Κάθε παίκτης ξεκινάει με 2 κορμούς. Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα, έχει κάνει μια παραλαβή άλλων 3 κορμών και έχει χρησιμοποιήσει και τους 5.

3 ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο νεότερος παίκτης παίζει πρώτος. Για υπενθύμιση, θα πρέπει να σκιάσει τις στέγες των τριών κτιρίων πάνω από την αποθήκη ξυλείας του (φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα της προηγούμενης σελίδας). Το παιχνίδι συνεχίζεται δεξιόστροφα μέχρι κάποιος παίκτης να συμπληρώσει και τις 45 θέσεις της πόλης του. Στο γύρο σας, ρίχνετε τα ζάρια τουλάχιστον μία φορά και το πολύ τρεις. Ρίξτε την πρώτη φορά και τα πέντε ζάρια, κρατώντας όσα από αυτά θέλετε, δηλαδή 0 έως 5 ζάρια δεν ξαναρίχνονται αν θέλετε. Ρίξτε τα υπόλοιπα ζάρια δεύτερη φορά, κρατώντας και πάλι στην άκρη όσα θέλετε από αυτά. Τέλος, ρίξτε τα ζάρια και τρίτη φορά. Σημείωση: Επιτρέπεται να ξαναρίξετε στην τρίτη ζαριά, κάποια ζάρια που μπορεί να είχατε κρατήσει μετά την πρώτη σας ζαριά. Καθώς ρίχνετε ζάρια, τα σπαθιά (δείτε παρακάτω) δεν έχουν καμία διαφορά από τα υπόλοιπα ζάρια και μπορούν να ριχτούν ξανά κανονικά! Μόλις τελειώσετε με τις ζαριές, σκοράρετε τα πέντε ζάρια. Έπειτα παίζει ο επόμε- νος παίκτης ρίχνοντας μέχρι τρεις φορές, κλπ. Σκοράροντας τα Ζάρια Αφού έχετε τελειώσει με τις ζαριές, σκοράρετε τα πέντε ζάρια. Για να το κάνετε αυτό επιλέγετε ένα μόνο από τα πέντε σύμβολα για να χρησιμοποιήσετε. Επιπλέον πρέπει πάντοτε να σκοράρετε όλα τα σπαθιά που έχετε ρίξει (περισσότερες πληροφορίες παρακάτω, στην παράγραφο Οι Πειρατές ). Πριν σκοράρετε τα ζάρια σας, μπορείτε να αλλάξετε ένα ή περισσότερα από αυτά που δεν ταιριάζουν στο σύμβολο της επιλογής σας. Κάθε ζάρι που επιλέγετε να αλλάξετε κοστίζει δύο νομίσματα, τα οποία και διαγράφετε από την τράπεζά σας. Στο γύρο σας, ρίξτε τα ζάρια μέχρι τρεις φορές. Σκοράρετε τα ζάρια αφού έχετε τελειώσει με το ρίξιμό τους. Σκοράρισμα: Πάντοτε σκοράρετε ένα σύμβολο (και όλα τα ζάρια με τα σπαθιά) Τα ζάρια μπορούν να αλλάξουν σε άλλο σύμβολο, για 2 νομίσματα το κάθε ένα. Σημαντικό: Τα σπαθιά είναι απαγορευμένα όταν αλλάζετε ζάρια. Δεν μπορείτε να αλλάξετε σπαθιά σε άλλο σύμβολο, αλλά ούτε άλλο σύμβολο σε σπαθιά! Παράδειγμα: Η Άννα έχει ρίξει τρεις ζαριές και κατέληξε με αυτά τα ζάρια. Αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τα δύο κιβώτια προϊόντων και μπορεί επίσης να αλλάξει το τείχος ή το κεφάλι σε σύμβολο κιβωτίου για 2 νομίσματα το κάθε ένα. Δεν μπορεί, ωστόσο, να αλλάξει το ζάρι με τα σπαθιά! Αφού τελειώσει με το σκοράρισμα των κιβωτίων της, πρέπει να διαγράψει ένα από τα κουτάκια του κεντρικού ταμπλό για το ζάρι με τα σπαθιά (δείτε παρακάτω). Άλλες Διευκρινήσεις Δεν απαιτείται να χρησιμοποιήσετε όλα τα ζάρια με το σύμβολο που έχετε επιλέξει. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα 2 από τα 4 κεφάλια που έχετε ρίξει, προσλαμβάνοντας έναν στρατιώτη αντί για ζογκλέρ. Εξαίρεση: Πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείτε όλα τα σπαθιά που έχετε ρίξει. Δεν απαιτείται να χρησιμοποιήσετε όλα τα ζάρια με το σύμβολο που έχετε επιλέξει, αν δεν θέλετε. (Εξαίρεση: Σπαθιά)

4 Δεν μπορείτε να χωρίσετε τα σύμβολα που έχετε ρίξει για την εκτέλεση παραπάνω από 1 ενέργειας. Αν έχετε ρίξει, για παράδειγμα, 3 σταυρούς, μπορείτε να κατασκευάσετε μία μόνο εκκλησία μεγέθους 1, 2 ή 3, αλλά όχι μια μεγέθους 1 συν μία μεγέθους 2! Παρόμοιος κανόνας ισχύει και για τα κεφάλια. Για παράδειγμα, τέσσερα κεφάλια, δεν μπορούν να δώσουν έναν πολίτη και έναν αρχιτέκτονα. Θα πρέπει να επιλέξετε είτε έναν πολίτη ή έναν αρχιτέκτονα. Οτιδήποτε σκοράρετε πάντοτε τοποθετείται σε μια κενή θέση. Μόλις μια θέση συμπληρωθεί, δεν είναι πια διαθέσιμη για οτιδήποτε άλλο. Οτιδήποτε μπορεί να προστεθεί στις 20 σκούρες εξωτερικές θέσεις, ενώ οτιδήποτε εκτός από τείχη μπορεί να προστεθεί στις 25 ανοιχτόχρωμες εσωτερικές θέσεις. Μόλις κάτι άλλο εκτός τειχών προστεθεί σε μια εξωτερική θέση, τότε το τείχος μεταξύ των δύο πύργων, θεωρείται ανεπανόρθωτα κατεστραμμένο, τόσο για το αντίστοιχο κέρδος (δείτε παρακάτω) όσο και για την αμυντική του δύναμης αξίας 2 (δείτε παρακάτω). Δεν αλλάζει κάτι πιά, ακόμη κι αν όλες οι υπόλοιπες θέσεις γεμίσουν με τείχη. Οι Διάφορες Ενέργειες / Σύμβολα Ζαριών Τα σύμβολα δεν μπορούν να χωριστούν σε περισσότερες της μίας ενέργειες. Πάντοτε προσθέστε σε κενές θέσεις όταν σκοράρετε. Οτιδήποτε μπορεί να προστεθεί στις σκούρες θέσεις, ενώ οτιδήποτε εκτός τειχών μπορεί να προστεθεί στις ανοιχτόχρωμες θέσεις. Οι Ενέργειες / Σύμβολα Ξυλεία (καφέ): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε έναν κορμό (δείτε το σχέδιο) στην αποθήκη ξυλείας σας, για κάθε αντίστοιχο σύμβολο στα ζάρια. Το κόστος είναι 2 νομίσματα ανά παραλαβή (και όχι ανά κορμό!), ανεξάρτητα από το πόσους κορμούς αποθηκεύσατε. Οι κορμοί χρησιμεύουν για την κατασκευή σπιτιών, τα οποία δίνουν πόντους, μέσω της ενέργειας αρχιτέκτονα (δείτε παρακάτω). Οι κορμοί (καφέ) προστίθενται στην αποθήκη ξυλείας (2 νομίσματα ανά παραγγελία) Κιβώτια Προϊόντων (πορτοκαλί): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε στην πόλη σας, ένα κιβώτιο (δείτε το σχέδιο) για κάθε αντίστοιχο σύμβολο στα ζάρια. Όλα τα κιβώτια ενός γύρου πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους κάθετα και/ή οριζόντια (όχι διαγώνια!). Επιτρέπεται να βρίσκονται δίπλα σε ήδη υπάρχοντα κιβώτια αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Τα κιβώτια προϊόντων χρησιμεύουν για την απόκτηση χρημάτων μέσω του εμπόρου (δείτε παρακάτω). Τα κιβώτια προϊόντων (πορτοκαλί) πάντοτε προστίθενται σαν συνδεδεμένη ομάδα. Παράδειγμα: Ο στέφανος έριξε 4 ζάρια κιβωτίων.

5 Τείχος (γκρι): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε ένα κομμάτι τείχους (δείτε το σχέδιο) σε μία εξωτερική θέση της επιλογής σας, για κάθε αντίστοιχο σύμβολο στα ζάρια. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε το ένα δίπλα στο άλλο και σε τείχη που τοποθετήθηκαν νωρίτερα, χωρίς όμως αυτό να είναι υποχρεωτικό. Μια ολοκληρωμένη, μη διακοπτόμενη, σειρά τειχών στις πέντε εξωτερικές θέσεις μεταξύ δύο γωνιακών πύργων, σας δίνει άμεσα το bonus που καθορίζεται από το βέλος του αντίστοιχου πύργου. Το bonus αυτό μπορεί να είναι είτε 2 νομίσματα στην τράπεζα, 3 πόντοι ή ένας χαρακτήρας επιπέδου 1-3 της επιλογής σας, σε μια κενή θέση. Αν κερδίσετε τον χαρακτήρα, το προσθέτετε στην πόλη ακριβώς όπως θα κάνατε αν ρίχνατε το μέγιστο 3 κεφάλια (δείτε παρακάτω). Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε ζογκλέρ ή ευγενή, αλλά οποιοδήποτε άλλο χαρακτήρα με τις ιδιότητές του (όπως απόκτηση χρημάτων μέσω του εμπόρου ή κατασκευή σπιτιών με τον αρχιτέκτονα). Επιπλέον του bonus αυτού, κάθε μη διακοπτόμενο τείχος μεταξύ δύο πύργων, αυξάνει την αμυντική σας δύναμη κατά 2 (περισσότερα στην παράγραφο Οι Πειρατές ). Εκλησία (μωβ): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε μία εκλησία (δείτε το σχέδιο) σε μία κενή θέση της επιλογής σας. Γράψτε μέσα στην εκκλησία τον αριθμό των ζαριών που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί, δηλαδή 1, 2, 3, 4 ή 5 (Μην ξεχνάτε: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερο αριθμό από το σύνολο των συμβόλων που ρίξατε!). Όσο μεγαλύτερη η εκκλησία, τόσο περισσότερους πόντους θα αξίζει στο τέλος του παιχνιδιού. Για να αξίζει, ωστόσο, κάτι, η εκκλησία θα πρέπει να είναι μέρος μιας συνεχούς, χωρίς κενά σειράς εκκλησιών, η οποία ξεκινάει από το μέγεθος 1 και συνεχίζει με αυξανόμενο μέγεθος στο 2 κλπ. Έτσι μια εκκλησία μεγέθους 5, αξίζει 6 πόντους στο τέλος του παιχνιδιού (αύξηση του συνόλου της σειράς από 13 σε 20) αρκεί να υπάρχουν και οι εκκλησίες μεγέθους 4, 3, 2 και 1 στην πόλη. Μπορείτε να προσθέσετε τις εκκλησίες οπουδήποτε στην πόλη, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη για να δίνουν πόντους. Διευκρίνιση: Η κατασκευή εκκλησιών απαιτεί μόνο σταυρούς και όχι αρχιτέκτονες και/ή κορμούς. Τείχη (γκρι) προστίθενται στις εξω- τερικές θέσεις της επιλογής σας Ένα μη διακοπτόμενο τείχος μεταξύ δύο πύργων δίνει το αντίστοιχο bonus, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει κατά 2 και την αμυντική δύναμη της πόλης Οι σταυροί (μωβ) σας επιτρέπουν να κατασκευάσετε εκκλησίες Συμπληρώστε αύξουσες σειρές εκκλησιών, οι οποίες θα σας δώσουν μέχρι και 20 Πόντους Νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. Παράδειγμα: Ο Μιχάλης έχει τις παρακάτω εκκλησίες σε διάφορα σημεία της πόλης του. Τρεις μεγέθους 1, δύο 2, μία 3, μία 4 και δύο 5. Κερδίζει 25 πόντους για αυτές στο τέλος του παιχνιδιού. 20 πόντους για μια πλήρη σειρά, 4 πόντους για τη σειρά 1-2 και 1 πόντο για την τρίτη εκκλησία μεγέθους 1. Η δεύτερη εκκλησία μεγέθους 5 δεν αξίζει κάτι, μιας και λείπουν οι δεύτερες εκκλησίες μεγέθους 3 και 4.

6 Κεφάλι (πράσινο): Αν επιλέξετε αυτό το σύμβολο, προσθέστε έναν χαρακτήρα στην πόλη σας (σαν κύκλο με ένα γράμμα μέσα). Το είδος του χαρακτήρα που θα προσθέσετε στην πόλη εξαρτά- ται από τον αριθμό των αντίστοιχων συμβόλων που θα χρησιμοποιήσετε. Με ένα πράσινο κεφάλι μπορείτε να προσθέσετε έναν Πολίτη. Αυτός Π σας δίνει αμέσως 1 πόντο νίκης. Με δύο πράσινα κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε είτε έναν Στρατιώτη ή έναν Ιερέα. Σ Ι Κάθε στρατιώτης αυξάνει την αμυντική σας δύναμη κατά 1 για τις επιθέσεις των πειρατών (δείτε παρακάτω). Κάθε ιερέας αμέσως σας δίνει 1 πόντο για κάθε εκκλησία στην οποία βρίσκεται γειτονικά της (ακόμη και διαγωνίως!) τη στιγμή που θα τον προσθέσετε στην πόλη σας. Αυτό δεν λειτουργεί και αντίστροφα. Δηλαδή προσθέτοντας περισσότερες εκκλησίες αργότερα δίπλα στον ιερέα, δεν κερδίζετε επιπλέον πόντους. Με τρία πράσινα κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε είτε Α Ε έναν Αρχιτέκτονα ή έναν Έμπορο. Όταν προσθέτετε έναν αρχιτέκτονα, μπορείτε αμέσως να χρησιμοποιήσετε μέχρι τρεις διαθέσιμους κορμούς, της αποθήκης ξυλείας σας, για να κατασκευάσετε σπίτια (δείτε το σχέδιο). Διαγράψτε όσους κορμούς χρησιμοποιείτε και προσθέστε τον αντίστοιχο αριθμό σπιτιών στην πόλη σας. Όλα τα σπίτια που κατασκευάζετε σε έναν γύρο πρέπει να βρίσκονται γειτονικά το ένα με το άλλο είτε καθέτως και/ή οριζοντίως (όπως και τα κιβώτια προϊόντων) και τουλάχιστον ένα σπίτι πρέπει να βρίσκεται δίπλα στον αρχιτέκτονα που μόλις προσθέσατε (επιτρέπεται κι εδώ η διαγώνια γειτονία!). Τα νέα σπίτια μπορούν να βρίσκονται κοντά σε παλαιότερα και/ή σε άλλους αρχιτέκτονες, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό. Τέλος, κερδίζετε πόντους για τα σπίτια που προσθέσατε (3, 6 ή 9) τους οποίους και σημειώνετε στον μετρητή του σκορ. Παράδειγμα: Ο Γιάννης έριξε 4 κεφάλια αλλά θέλει να χρησιμοποιήσει μόνο τα τρία για να προσθέσει έναν αρχιτέκτονα. Διαγράφει τους δύο τελευταίους κορμούς στην αποθήκη ξυλείας του και προσθέτει έναν αρχιτέκτονα και δύο σπίτια (διαγωνίως γειτονικά στον αρχιτέκτονα και καθέτως γειτονικά μεταξύ τους). Τέλος, κερδίζει 6 πόντους σημειώνοντάς τους στον μετρητή πόντων του ταμπλό του. Διευκρίνιση: Η χρήση των κορμών (αντίθετα από την παραλαβή τους) δεν κοστίζει επιπλέον χρήματα! Όταν προσθέσετε τον έμπορο, θα πρέπει να τον τοποθετήσετε σε θέση η οποία βρίσκεται γειτονικά με όσο το δυνατόν περισσότερα κιβώτια, μιας και ο έμπορος σας δίνει 1 νόμισμα (προστίθεται στην τράπεζα) για κάθε κιβώτιο γειτονικά του (και διαγωνίως!). Σημείωση: Τα κιβώτια, δεν χάνονται όταν τα χρησιμοποιεί ο έμπορος. Δηλαδή μπορούν να δώσουν επιπλέον χρήματα αν τοποθετηθεί και δεύτερος έμπορος γειτονικά τους. Ωστόσο, προσθέτοντας επιπλέον κιβώτια δίπλα σε έναν ήδη τοποθετημένο έμπορο δεν σας δίνει άλλα χρήματα από τον έμπορο αυτό! Τα κεφάλια (πράσινα) σας επιτρέπου να προσθέσετε έναν χαρακτήρα 1 πράσινο κεφάλι: Πολίτης: 1 Πόντος Νίκης 2 πράσινα κεφάλια: είτε Στρατιώτης: Αμυντική Δύναμη +1 ή Ιερέας: 1 Πόντος Νίκης ανά γειτονική εκκλησία 3 πράσινα κεφάλια: είτε Αρχιτέκτονας: κατασκευή 1-3 σπιτιών για 3, 6 ή 9 Πόντους Νίκης αντίστοιχα (διαγράψτε 1-3 κορμούς από την αποθήκη ξυλείας) ή Έμπορος: 1 νόμισμα ανά γειτονικό κιβώτιο προϊόντων

7 Παράδειγμα: Ο Μιχάλης προσθέτει έναν έμπορο. Κερδίζει 7 νομίσματα και τα προσθέτει στην τράπεζά του. Αν αργότερα προσθέσει έναν ακόμη έμπορο, στη θέση που δείχνει το σχέδιο δεξιά, θα κερδίσει άλλα 4 νομίσματα. Με τέσσερα κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε έναν Ζογκλέρ, ο οποίος σας δίνει αμέσως 2 πόντους για κάθε Ζ είδος χαρακτήρα (ακόμη και άλλο ζογκλέρ) που βρίσκεται γειτονικά του (ακόμη και διαγωνίως!) μόλις τον προσθέσετε στην πόλη σας. Η προσθήκη ενός νέου χαρακτήρα δίπλα σε ήδη υπάρχοντα ζογκλέρ δεν σας δίνει επιπλέον πόντους λόγω του ζογκλέρ αυτού! Παράδειγμα: Ο Στέφανος προσθέτει έναν ζογκλέρ. Κερδίζει 6 πόντους (ο δεύτερος αρχιτέκτονας δεν αξίζει τίποτα). Αν αργότερα προσθέσει άλλον ένα ζογκλέρ στη θέση που δείχνει το σχήμα στα δεξιά, θα κερδίσει άλλους 6 πόντους. Με πέντε κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε έναν Ευγενή. Αμέσως κερδίζετε 7 πόντους νίκης. Οι Πειρατές Το σύμβολο των σπαθιών έχει ειδική λειτουργία. Αν, όταν τελειώσετε με τις ζαριές του γύρου σας, υπάρχουν ένα ή περισσότερα τέτοια σύμβολα, τότε πρέπει να διαγράψετε ένα κουτάκι του κεντρικού ταμπλό για κάθε τέτοιο σύμβολο, επιπλέον του κανονικού σας σκοραρίσματος του γύρο. Όταν διαγράφετε τα κουτάκια, συμπληρώστε κάθε σειρά από αριστερά προς τα δεξιά. Όταν και το τελευταίο κουτάκι της σειράς γεμίσει (αλλάζει το πλήθος τους ανάλογα με τον αριθμό των παικτών!), οι πειρατές επιτίθενται. Σε παιχνίδι 3 παικτών, για παράδειγμα, αυτό συμβαίνει στα 6 κουτάκια. Κάθε παίκτης πρέπει να αμυνθεί μόνος του, και όχι μόνο αυτός που προκάλεσε την επίθεση. Η πρώτη πειρατική επίθεση (σειρά 1) έχει δύναμη 1, η δεύτερη (σειρά 2) δύναμη 3, η τρίτη (σειρά 3) δύναμη 6 κτλ. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, κάθε παίκτης προσθέτει την αμυντική δύναμη όλων των στρατιωτών του (1 ο κάθε ένας) και των ολοκληρωμένων τειχών του (2 το κάθε ένα). Αν η συνολική αμυντική του δύναμη δεν είναι τουλάχιστον ίση με τη δύναμη των πειρατών, θα πρέπει να διαγράψει ένα κανόνι του. Το κάθε διαγεγραμμένο κανόνι είναι -5 πόντοι νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. Σημειώσεις: Με λιγότερους από 5 παίκτες, διαγράψτε τις κατάλληλες στήλες του κεντρικού ταμπλό, μιας και δεν χρησιμοποιούνται (δείτε το σχέδιο). Όλα τα σύμβολα σπαθιών κάθε γύρου πρέπει να σημειώνονται, κάτι που σημαίνει ότι μερικές φορές μπορεί να διαγραφούν και κουτάκια της επόμενης σειράς. Μετά την έκτη επίθεση (δύναμης 12) δεν προστίθενται άλλα σύμβολα σπαθιού. Ωστόσο, εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αλλάξετε τα αντίστοιχα ζάρια. Οι παίκτες μπορούν πάντοτε να τελειώσουν πρώτα το γύρο τους, πριν διαγράψουν τα αντίστοιχα κουτάκια, λόγω συμβόλων σπαθιών (προκαλώντας ίσως έτσι μια επίθεση των πειρατών). Ευ 4 πράσινα κεφάλια Ζογκλέρ: 2 Πόντοι Νίκης ανά είδος γειτονικού χαρακτήρα Ε Ζ 5 πράσινα κεφάλια Ευγενής: 7 Πόντοι Νίκης Ε Ε Ζ Σ Διαγράψτε ένα κουτάκι ανά σύμβολο σπαθιών Συμπληρωμένη σειρά: Οι πειρατές επιτίθενται (με αυξανόμενη δύναμη) Αν η δύναμή σας είναι μικρότερη από των πειρατών κατά την επίθεσή τους, πρέπει να διαγράψετε ένα κανόνι σας (-5 Πόντοι Νίκης στο τέλος)

8 Παράδειγμα: Αφού ο Μιχάλης αλλάξει το σύμβολο των κεφαλιών (πληρώνοντας 2 νομίσματα) και προσθέσει δύο τμήματα τείχους στην πόλη του, διαγράφει τα τρία κουτάκια του κεντρικού ταμπλό. Έτσι, προκαλεί μια πειρατική επίθεση δύναμης 6. Κάθε ένας από τους τέσσερις παίκτες, του οποίου η δύναμη είναι από το 0 έως το 5, πρέπει να διαγράψει ένα κανόνι του. ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το παιχνίδι τελειώνει μόλις κάποιος Αν συμπληρώσετε και την τελευταία διαθέσιμη θέση της πόλης σας, ο τρέχον παίκτης γεμίσει όλη του την πόλη γύρος παίζεται μέχρι τέλους, έτσι ώστε ο κάθε παίκτης να έχει παίξει τον ίδιο Κερδίζετε επιπλέον πόντους νίκης αριθμό γύρων. Έπειτα το παιχνίδι τελειώνει. Οι παίκτες σημειώνουν τους υπόλοιπους πόντους τους στον μετρητή τους: - κάθε παίκτης που έχει συμπληρώσει και τις 45 θέσεις του κερδίζει 5 Πόντους, - ανά 2 νομίσματα υπόλοιπο κερδίζετε 1 Πόντο, - ανά κάθε κορμό υπόλοιπο κερδίζετε 1 Πόντο, - για κάθε συνεχή σειρά εκκλησιών που έχετε κερδίζετε από 1-20 Πόντους, - για κάθε διαγεγραμμένο σας κανόνι χάνετε 5 Πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής. Στην περίπτωση πόντους είναι ο νικητής ισοπαλίας, νικητής είναι ο παίκτης με τις περισσότερες κενές θέσεις στην πόλη του. Αν εξακολουθεί να υπάρχει ισοπαλία υπάρχουν πολλοί νικητές ταυτόχρονα. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................. 2 Στόχος................................... 2 Μέσα στο Κουτί.............................

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά.

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά. ΚΑΝΟΝΕΣ Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1 ταμπλό Βαβέλ 24 πλακίδια Βαβέλ 15 καρτέλες Μεγάλων Εργων 10 δείκτες Συμμετοχής 166 δείκτες (διαφόρων ειδών) 1

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον, τα ζάρια έχουν ένα Σύμβολο Εξωγήινων, το οποίο δείχνει την ταχύτητα του εχθρού και περιορίζει τις διαθέσιμες Ενέργειες του Πληρώματος.

Επιπλέον, τα ζάρια έχουν ένα Σύμβολο Εξωγήινων, το οποίο δείχνει την ταχύτητα του εχθρού και περιορίζει τις διαθέσιμες Ενέργειες του Πληρώματος. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ 7790.2: ΣΥΝΤΡΙΒΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ TEMPUS III ΛΟΓΩ ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ. Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΝΩΜΑΛΗ, ΑΛΛΑ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... 2 2. Περιεχόμενα... 2 3. Προετοιμασία... 3 4. Πορεία του Παιχνιδιού... 3 5. Παίξιμο Καρτών... 4 6. Επιχειρήσεις... 6 7. Γεγονότα... 8 8. Κατάσταση DEFCON και

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Στο παιχνίδι, κάθε παίκτης παίρνει το ρόλο ενός Dominus, του αρχηγού ενός οίκου της Capua, μιας πόλης της Αρχαίας Ρώμης. Κάθε οίκος προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή. Η μάχη για την κυριαρχία κερδίζεται μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 2013 1η Έκδοση ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα... 3 Εκπαιδευτική Αποστολή Πορεία του Παιχνιδιού... 5 Χάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Περιεχόμενα του παιχνιδιού Οι Κάρτες Ε 66 κάρτες ενεργειών σε 6 χ Το ταμπλό 1 κεντρικό ταμπλό με την Τζαμάικα και τη διαδρομή του αγώνα Η αρχική και τελική θέση του αγώνα Τα 5 σύμβολα στις γωνίες των καρτώ

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να προσπεράσετε τους κανόνες και να μάθετε το παιχνίδι από το εισαγωγικό βίντεο!

Μπορείτε να προσπεράσετε τους κανόνες και να μάθετε το παιχνίδι από το εισαγωγικό βίντεο! Έτος 1729 στην προ-επαναστατική Γαλλία. Είστε ένας εύπορος, μορφωμένος αριστοκράτης, αλλά βλέπετε ότι η ιστορία πρόκειται να πάρει περίεργη τροπή και αποφασίζετε ότι για να παραμείνετε ισχυρός, η οικογένειά

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες

Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες... Σε αυτό το κεφάλαιο: 14.1 Εισαγωγή στην έννοια των μεταβλητών 14.2 Λίστες 14.3 Παραδείγματα... «Το πιο απίθανο πράγμα με τη ζωή είναι ότι πάντα θα υπάρχουν μεταβλητές. Θα

Διαβάστε περισσότερα

Η αρχή του Αναλλοίωτου-Θεωρία Παιγνίων

Η αρχή του Αναλλοίωτου-Θεωρία Παιγνίων Η αρχή του Αναλλοίωτου-Θεωρία Παιγνίων Ομιλητής: Νασιούλας Αντώνης Ιστιαία, Σάββατο 13 Απριλίου 213 Μέρος I (Αναλλοίωτα) Η Αρχή του Αναλλοίωτου είναι μια στρατηγική επίλυσης προβλήματων που έχουν σχέση

Διαβάστε περισσότερα

T A B L E O F C O N T E N T S

T A B L E O F C O N T E N T S Twilight Struggle Deluxe Edition 1 Deluxe Edition by Jason Matthews & Ananda Gupta RULE BOOK T A B L E O F C O N T E N T S 1. Introduction... 2 2. Components... 2 3. Game Setup... 3 4. Game Sequence...

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 4: Αντικείμενα

Κεφάλαιο 4: Αντικείμενα Κεφάλαιο 4: Αντικείμενα... Σε αυτό το κεφάλαιο: 4.1 Το σκηνικό του Scratch 4.2 Σχεδιάζοντας ένα σκηνικό 4.3 Σχεδιάζοντας αντικείμενα... «Το κρίσιμο στοιχείο της δημιουργικότητας, είναι το να μη φοβάσαι

Διαβάστε περισσότερα

9.1 Αλλαγή συμπεριφοράς (Switch Page)

9.1 Αλλαγή συμπεριφοράς (Switch Page) Κεφάλαιο 9 ο : Αλλαγή σελίδας και Δημιουργία Κλώνων Μέχρι αυτό το κεφάλαιο, τα παιχνίδια μας είχαν δυο σταθερά στοιχεία: α) τη συμπεριφορά των αντικειμένων - την προσδιορίζαμε αρχικά και παρέμενε ίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ

ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΕΧΝΟΥΡΓΗ- ΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΜΥΘΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ KAI ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΧΝΙΔΟΧΩΡΑ Η ΣΚΑΝΤΑΛΙΑΡΑ ΜΑΪΜΟΥ Έκδοση 2.1 Μαθηματικά 2 ο μέρος Α Δημοτικού Δημιουργός Εκδότης, 1997-2006 SIEM Ελλανίκου 13, Τ.Κ. 116

Διαβάστε περισσότερα

CUSTOMS BROKERS 2001 PCGUIDE

CUSTOMS BROKERS 2001 PCGUIDE ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ PCGUIDE Τηλ: 210 6841089, Κινητό: 6938676154-6944280906 Fax: 210 6841088 E-mail: thginis@acci.gr, support@pcguide.gr Web address: http://www.pcguide.gr CUSTOMS BROKERS 2001 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα