Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας"

Transcript

1 Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το πετυχαίνουν, ρίχνοντας τα πέντε ζάρι τρείς φορές σε κάθε γύρο. Επιλέγουν ένα σύμβολο και ζωγραφίζουν αντίστοιχα, στην κάτοψη της πόλης με τον μαρκαδόρο. Είτε πολίτες ή ιερείς για πόντους νίκης, έμποροι για σημαντικά έσοδα ή χρήσιμοι χαρακτήρες όπως οι αρχιτέκτονες και οι ευγενείς, πρέπει κάθε προσθήκη να επιλεγεί προσεκτικά, πριν ζωγραφιστεί κάτι στο ταμπλό. Και μην ξεχνάτε να έχετε το νου σας για τους πειρατές, οι οποίο επιτίθενται συχνά στην πόλη. Καλό είναι να έχετε αρκετά τείχη και μερικούς στρατιώτες ώστε να μπορέσετε να αμυνθείτε. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους στο τέλος του παιχνιδιού είναι ο νικητής. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο ηγετών της πόλης, προσπαθώντας να κερδίσουν πόντους νίκης κατασκευάζοντας τις πόλεις τους. Επιπλέον των τειχών, των σπιτιών και των εκκλησιών, μπορούν να τοποθετηθούν στις πόλεις χρήσι- μοι χαρακτήρες, όπως αρχιτέκτο- νες, ευγενείς και έμποροι. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους νίκης είναι ο νικητής. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 κεντρικό ταμπλό (μπορεί να σβηστεί) 5 ταμπλό πόλεων (μπορούν να σβηστούν) 5 μαρκαδόροι (διαγράψιμο μελάνι) 5 ζάρια (το κάθε ένα με 6 διαφορετικά σύμβολα) Σημείωση: Χρειάζεστε ένα υγρό πανάκι για να σβήνετε τα ταμπλό. Σιγουρευτείτε ότι πάντοτε χρησιμοποιείτε μαρκαδόρους με διαγράψιμο μελάνι Αν διαβάζετε τους κανόνες αυτούς για πρώτη φορά, αγνοήστε το κείμενο στο πλάι. Αυτό εξυπηρετεί σαν περίληψη των κανόνων για υπενθύμιση όταν παίξετε αργότερα, ξανά το παιχνίδι.

2 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στη μέση του τραπεζιού. Εδώ σημειώνονται οι πειρατές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Επίσης αναγράφονται τα είδη χαρακτήρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, μετά τη ζαριά. Δώστε σε κάθε παίκτη ένα ταμπλό πόλης, το οποίο και τοποθετούν μπροστά τους, μαζί με έναν δείκτη. Επιστρέψτε τα αχρησιμοποίητα κομάτια στο κουτί. Δώστε τα 5 ζάρια στον νεότερο παίκτη. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στη μέση του τραπεζιού Δώστε σε κάθε παίκτη 1 ταμπλό πόλης και 1 μαρκαδόρο Δώστε τα ζάρια στον αρχικό παίκτη Οδηγίες και Λεπτομέρειες των Ταμπλό Πόλεων: Το τείχος = μετρητής πόντων νίκης, όπου καταγράφονται οι πόντοι που κερδίζει ο παίκτης. Ο παίκτης αυτός έχει 31 πόντους νίκης αυτή τη στιγμή. Η τράπεζα όπου προστίθενται επιπλέον νομίσματα και από όπου ξοδεύονται για την αλλαγή ζαριών ή για την παραλαβή ξυλείας. Κάθε παίκτης ξεκινάει με 3 νομίσματα στην αρχή του παιχνιδιού. Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα έχει πάρει 10 νομίσματα και ξόδεψε τα 6. Κάθε παίκτης ξεκινάει με 4 κιβώτια προϊόντων στην πόλη του. Ο παίκτης αυτός έχει προσθέσει άλλα 3 κιβώτια. Οτιδήποτε μπορεί να προστεθεί στη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορεί να μπει στις εξωτερικές 4x5 θέσεις (σκούρες). Χαρακτήρες, τείχη, κιβώτια, εκκλησίες, σπίτια. Το ίδιο ισχύει και για τις εσωτερικές 5x5 θέσεις (ανοιχτό) με μια σημαντική διαφορά: όχι τείχη! Η περίληψη αυτή δείχνει πως μπορεί ο παίκτης να κερδίσει πόντους νίκης. Το σχέδιο σε κάθε πύργο καθορίζει το κέρδος του παίκτη όταν κατασκευάσει μόνο τείχη στις πέντε θέσεις προς την κατεύθυνση που δείχνει το βέλος. (Το κέρδος εδώ είναι 2 νομίσματα.) Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα, κέρδισε 3 πόντους για την ολοκλήρωση του κάτω τείχους. Η περίληψη αυτή δείχνει τους τρόπους που μπορεί ο παίκτης να αυξήσει την αμυντική του δύναμη (κατά των πειρατών). Κάθε στρατιώτης αξίζει 1 και κάθε ολοκληρωμένο τείχος 2. Αν κάποιος δεν μπορεί να αποκρούσει την επίθεση των πειρατών, πρέπει να διαγράψει έναν κανόνι του. (=-5 πόντοι στο τέλος του παιχνιδιού). Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα, έχει αμυντική δύναμη 3 (1 στρατιώτης και 2 για το ολοκληρωμένο τείχος). Ο παίκτης αυτός είναι ο αρχικός παίκτης και έχει σκιάσει τα κεραμίδια αυτά στην αρχή του παιχνιδιού. Εδώ καθορίζεται το κόστος αλλαγής ζαριού σε 2 νομίσματα και ότι τα σύμβολα σπαθιών δεν μπορούν να αλλάξουν. Η αποθήκη ξυλείας είναι το μέρος όπου τοποθετούνται οι νέοι κορμοί (κόστος 2 νομίσματα ανά παραλαβή) και από όπου αφαιρούνται για το κτίσιμο σπιτιοών. Κάθε παίκτης ξεκινάει με 2 κορμούς. Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα, έχει κάνει μια παραλαβή άλλων 3 κορμών και έχει χρησιμοποιήσει και τους 5.

3 ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο νεότερος παίκτης παίζει πρώτος. Για υπενθύμιση, θα πρέπει να σκιάσει τις στέγες των τριών κτιρίων πάνω από την αποθήκη ξυλείας του (φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα της προηγούμενης σελίδας). Το παιχνίδι συνεχίζεται δεξιόστροφα μέχρι κάποιος παίκτης να συμπληρώσει και τις 45 θέσεις της πόλης του. Στο γύρο σας, ρίχνετε τα ζάρια τουλάχιστον μία φορά και το πολύ τρεις. Ρίξτε την πρώτη φορά και τα πέντε ζάρια, κρατώντας όσα από αυτά θέλετε, δηλαδή 0 έως 5 ζάρια δεν ξαναρίχνονται αν θέλετε. Ρίξτε τα υπόλοιπα ζάρια δεύτερη φορά, κρατώντας και πάλι στην άκρη όσα θέλετε από αυτά. Τέλος, ρίξτε τα ζάρια και τρίτη φορά. Σημείωση: Επιτρέπεται να ξαναρίξετε στην τρίτη ζαριά, κάποια ζάρια που μπορεί να είχατε κρατήσει μετά την πρώτη σας ζαριά. Καθώς ρίχνετε ζάρια, τα σπαθιά (δείτε παρακάτω) δεν έχουν καμία διαφορά από τα υπόλοιπα ζάρια και μπορούν να ριχτούν ξανά κανονικά! Μόλις τελειώσετε με τις ζαριές, σκοράρετε τα πέντε ζάρια. Έπειτα παίζει ο επόμε- νος παίκτης ρίχνοντας μέχρι τρεις φορές, κλπ. Σκοράροντας τα Ζάρια Αφού έχετε τελειώσει με τις ζαριές, σκοράρετε τα πέντε ζάρια. Για να το κάνετε αυτό επιλέγετε ένα μόνο από τα πέντε σύμβολα για να χρησιμοποιήσετε. Επιπλέον πρέπει πάντοτε να σκοράρετε όλα τα σπαθιά που έχετε ρίξει (περισσότερες πληροφορίες παρακάτω, στην παράγραφο Οι Πειρατές ). Πριν σκοράρετε τα ζάρια σας, μπορείτε να αλλάξετε ένα ή περισσότερα από αυτά που δεν ταιριάζουν στο σύμβολο της επιλογής σας. Κάθε ζάρι που επιλέγετε να αλλάξετε κοστίζει δύο νομίσματα, τα οποία και διαγράφετε από την τράπεζά σας. Στο γύρο σας, ρίξτε τα ζάρια μέχρι τρεις φορές. Σκοράρετε τα ζάρια αφού έχετε τελειώσει με το ρίξιμό τους. Σκοράρισμα: Πάντοτε σκοράρετε ένα σύμβολο (και όλα τα ζάρια με τα σπαθιά) Τα ζάρια μπορούν να αλλάξουν σε άλλο σύμβολο, για 2 νομίσματα το κάθε ένα. Σημαντικό: Τα σπαθιά είναι απαγορευμένα όταν αλλάζετε ζάρια. Δεν μπορείτε να αλλάξετε σπαθιά σε άλλο σύμβολο, αλλά ούτε άλλο σύμβολο σε σπαθιά! Παράδειγμα: Η Άννα έχει ρίξει τρεις ζαριές και κατέληξε με αυτά τα ζάρια. Αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τα δύο κιβώτια προϊόντων και μπορεί επίσης να αλλάξει το τείχος ή το κεφάλι σε σύμβολο κιβωτίου για 2 νομίσματα το κάθε ένα. Δεν μπορεί, ωστόσο, να αλλάξει το ζάρι με τα σπαθιά! Αφού τελειώσει με το σκοράρισμα των κιβωτίων της, πρέπει να διαγράψει ένα από τα κουτάκια του κεντρικού ταμπλό για το ζάρι με τα σπαθιά (δείτε παρακάτω). Άλλες Διευκρινήσεις Δεν απαιτείται να χρησιμοποιήσετε όλα τα ζάρια με το σύμβολο που έχετε επιλέξει. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα 2 από τα 4 κεφάλια που έχετε ρίξει, προσλαμβάνοντας έναν στρατιώτη αντί για ζογκλέρ. Εξαίρεση: Πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείτε όλα τα σπαθιά που έχετε ρίξει. Δεν απαιτείται να χρησιμοποιήσετε όλα τα ζάρια με το σύμβολο που έχετε επιλέξει, αν δεν θέλετε. (Εξαίρεση: Σπαθιά)

4 Δεν μπορείτε να χωρίσετε τα σύμβολα που έχετε ρίξει για την εκτέλεση παραπάνω από 1 ενέργειας. Αν έχετε ρίξει, για παράδειγμα, 3 σταυρούς, μπορείτε να κατασκευάσετε μία μόνο εκκλησία μεγέθους 1, 2 ή 3, αλλά όχι μια μεγέθους 1 συν μία μεγέθους 2! Παρόμοιος κανόνας ισχύει και για τα κεφάλια. Για παράδειγμα, τέσσερα κεφάλια, δεν μπορούν να δώσουν έναν πολίτη και έναν αρχιτέκτονα. Θα πρέπει να επιλέξετε είτε έναν πολίτη ή έναν αρχιτέκτονα. Οτιδήποτε σκοράρετε πάντοτε τοποθετείται σε μια κενή θέση. Μόλις μια θέση συμπληρωθεί, δεν είναι πια διαθέσιμη για οτιδήποτε άλλο. Οτιδήποτε μπορεί να προστεθεί στις 20 σκούρες εξωτερικές θέσεις, ενώ οτιδήποτε εκτός από τείχη μπορεί να προστεθεί στις 25 ανοιχτόχρωμες εσωτερικές θέσεις. Μόλις κάτι άλλο εκτός τειχών προστεθεί σε μια εξωτερική θέση, τότε το τείχος μεταξύ των δύο πύργων, θεωρείται ανεπανόρθωτα κατεστραμμένο, τόσο για το αντίστοιχο κέρδος (δείτε παρακάτω) όσο και για την αμυντική του δύναμης αξίας 2 (δείτε παρακάτω). Δεν αλλάζει κάτι πιά, ακόμη κι αν όλες οι υπόλοιπες θέσεις γεμίσουν με τείχη. Οι Διάφορες Ενέργειες / Σύμβολα Ζαριών Τα σύμβολα δεν μπορούν να χωριστούν σε περισσότερες της μίας ενέργειες. Πάντοτε προσθέστε σε κενές θέσεις όταν σκοράρετε. Οτιδήποτε μπορεί να προστεθεί στις σκούρες θέσεις, ενώ οτιδήποτε εκτός τειχών μπορεί να προστεθεί στις ανοιχτόχρωμες θέσεις. Οι Ενέργειες / Σύμβολα Ξυλεία (καφέ): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε έναν κορμό (δείτε το σχέδιο) στην αποθήκη ξυλείας σας, για κάθε αντίστοιχο σύμβολο στα ζάρια. Το κόστος είναι 2 νομίσματα ανά παραλαβή (και όχι ανά κορμό!), ανεξάρτητα από το πόσους κορμούς αποθηκεύσατε. Οι κορμοί χρησιμεύουν για την κατασκευή σπιτιών, τα οποία δίνουν πόντους, μέσω της ενέργειας αρχιτέκτονα (δείτε παρακάτω). Οι κορμοί (καφέ) προστίθενται στην αποθήκη ξυλείας (2 νομίσματα ανά παραγγελία) Κιβώτια Προϊόντων (πορτοκαλί): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε στην πόλη σας, ένα κιβώτιο (δείτε το σχέδιο) για κάθε αντίστοιχο σύμβολο στα ζάρια. Όλα τα κιβώτια ενός γύρου πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους κάθετα και/ή οριζόντια (όχι διαγώνια!). Επιτρέπεται να βρίσκονται δίπλα σε ήδη υπάρχοντα κιβώτια αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Τα κιβώτια προϊόντων χρησιμεύουν για την απόκτηση χρημάτων μέσω του εμπόρου (δείτε παρακάτω). Τα κιβώτια προϊόντων (πορτοκαλί) πάντοτε προστίθενται σαν συνδεδεμένη ομάδα. Παράδειγμα: Ο στέφανος έριξε 4 ζάρια κιβωτίων.

5 Τείχος (γκρι): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε ένα κομμάτι τείχους (δείτε το σχέδιο) σε μία εξωτερική θέση της επιλογής σας, για κάθε αντίστοιχο σύμβολο στα ζάρια. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε το ένα δίπλα στο άλλο και σε τείχη που τοποθετήθηκαν νωρίτερα, χωρίς όμως αυτό να είναι υποχρεωτικό. Μια ολοκληρωμένη, μη διακοπτόμενη, σειρά τειχών στις πέντε εξωτερικές θέσεις μεταξύ δύο γωνιακών πύργων, σας δίνει άμεσα το bonus που καθορίζεται από το βέλος του αντίστοιχου πύργου. Το bonus αυτό μπορεί να είναι είτε 2 νομίσματα στην τράπεζα, 3 πόντοι ή ένας χαρακτήρας επιπέδου 1-3 της επιλογής σας, σε μια κενή θέση. Αν κερδίσετε τον χαρακτήρα, το προσθέτετε στην πόλη ακριβώς όπως θα κάνατε αν ρίχνατε το μέγιστο 3 κεφάλια (δείτε παρακάτω). Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε ζογκλέρ ή ευγενή, αλλά οποιοδήποτε άλλο χαρακτήρα με τις ιδιότητές του (όπως απόκτηση χρημάτων μέσω του εμπόρου ή κατασκευή σπιτιών με τον αρχιτέκτονα). Επιπλέον του bonus αυτού, κάθε μη διακοπτόμενο τείχος μεταξύ δύο πύργων, αυξάνει την αμυντική σας δύναμη κατά 2 (περισσότερα στην παράγραφο Οι Πειρατές ). Εκλησία (μωβ): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε μία εκλησία (δείτε το σχέδιο) σε μία κενή θέση της επιλογής σας. Γράψτε μέσα στην εκκλησία τον αριθμό των ζαριών που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί, δηλαδή 1, 2, 3, 4 ή 5 (Μην ξεχνάτε: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερο αριθμό από το σύνολο των συμβόλων που ρίξατε!). Όσο μεγαλύτερη η εκκλησία, τόσο περισσότερους πόντους θα αξίζει στο τέλος του παιχνιδιού. Για να αξίζει, ωστόσο, κάτι, η εκκλησία θα πρέπει να είναι μέρος μιας συνεχούς, χωρίς κενά σειράς εκκλησιών, η οποία ξεκινάει από το μέγεθος 1 και συνεχίζει με αυξανόμενο μέγεθος στο 2 κλπ. Έτσι μια εκκλησία μεγέθους 5, αξίζει 6 πόντους στο τέλος του παιχνιδιού (αύξηση του συνόλου της σειράς από 13 σε 20) αρκεί να υπάρχουν και οι εκκλησίες μεγέθους 4, 3, 2 και 1 στην πόλη. Μπορείτε να προσθέσετε τις εκκλησίες οπουδήποτε στην πόλη, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη για να δίνουν πόντους. Διευκρίνιση: Η κατασκευή εκκλησιών απαιτεί μόνο σταυρούς και όχι αρχιτέκτονες και/ή κορμούς. Τείχη (γκρι) προστίθενται στις εξω- τερικές θέσεις της επιλογής σας Ένα μη διακοπτόμενο τείχος μεταξύ δύο πύργων δίνει το αντίστοιχο bonus, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει κατά 2 και την αμυντική δύναμη της πόλης Οι σταυροί (μωβ) σας επιτρέπουν να κατασκευάσετε εκκλησίες Συμπληρώστε αύξουσες σειρές εκκλησιών, οι οποίες θα σας δώσουν μέχρι και 20 Πόντους Νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. Παράδειγμα: Ο Μιχάλης έχει τις παρακάτω εκκλησίες σε διάφορα σημεία της πόλης του. Τρεις μεγέθους 1, δύο 2, μία 3, μία 4 και δύο 5. Κερδίζει 25 πόντους για αυτές στο τέλος του παιχνιδιού. 20 πόντους για μια πλήρη σειρά, 4 πόντους για τη σειρά 1-2 και 1 πόντο για την τρίτη εκκλησία μεγέθους 1. Η δεύτερη εκκλησία μεγέθους 5 δεν αξίζει κάτι, μιας και λείπουν οι δεύτερες εκκλησίες μεγέθους 3 και 4.

6 Κεφάλι (πράσινο): Αν επιλέξετε αυτό το σύμβολο, προσθέστε έναν χαρακτήρα στην πόλη σας (σαν κύκλο με ένα γράμμα μέσα). Το είδος του χαρακτήρα που θα προσθέσετε στην πόλη εξαρτά- ται από τον αριθμό των αντίστοιχων συμβόλων που θα χρησιμοποιήσετε. Με ένα πράσινο κεφάλι μπορείτε να προσθέσετε έναν Πολίτη. Αυτός Π σας δίνει αμέσως 1 πόντο νίκης. Με δύο πράσινα κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε είτε έναν Στρατιώτη ή έναν Ιερέα. Σ Ι Κάθε στρατιώτης αυξάνει την αμυντική σας δύναμη κατά 1 για τις επιθέσεις των πειρατών (δείτε παρακάτω). Κάθε ιερέας αμέσως σας δίνει 1 πόντο για κάθε εκκλησία στην οποία βρίσκεται γειτονικά της (ακόμη και διαγωνίως!) τη στιγμή που θα τον προσθέσετε στην πόλη σας. Αυτό δεν λειτουργεί και αντίστροφα. Δηλαδή προσθέτοντας περισσότερες εκκλησίες αργότερα δίπλα στον ιερέα, δεν κερδίζετε επιπλέον πόντους. Με τρία πράσινα κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε είτε Α Ε έναν Αρχιτέκτονα ή έναν Έμπορο. Όταν προσθέτετε έναν αρχιτέκτονα, μπορείτε αμέσως να χρησιμοποιήσετε μέχρι τρεις διαθέσιμους κορμούς, της αποθήκης ξυλείας σας, για να κατασκευάσετε σπίτια (δείτε το σχέδιο). Διαγράψτε όσους κορμούς χρησιμοποιείτε και προσθέστε τον αντίστοιχο αριθμό σπιτιών στην πόλη σας. Όλα τα σπίτια που κατασκευάζετε σε έναν γύρο πρέπει να βρίσκονται γειτονικά το ένα με το άλλο είτε καθέτως και/ή οριζοντίως (όπως και τα κιβώτια προϊόντων) και τουλάχιστον ένα σπίτι πρέπει να βρίσκεται δίπλα στον αρχιτέκτονα που μόλις προσθέσατε (επιτρέπεται κι εδώ η διαγώνια γειτονία!). Τα νέα σπίτια μπορούν να βρίσκονται κοντά σε παλαιότερα και/ή σε άλλους αρχιτέκτονες, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό. Τέλος, κερδίζετε πόντους για τα σπίτια που προσθέσατε (3, 6 ή 9) τους οποίους και σημειώνετε στον μετρητή του σκορ. Παράδειγμα: Ο Γιάννης έριξε 4 κεφάλια αλλά θέλει να χρησιμοποιήσει μόνο τα τρία για να προσθέσει έναν αρχιτέκτονα. Διαγράφει τους δύο τελευταίους κορμούς στην αποθήκη ξυλείας του και προσθέτει έναν αρχιτέκτονα και δύο σπίτια (διαγωνίως γειτονικά στον αρχιτέκτονα και καθέτως γειτονικά μεταξύ τους). Τέλος, κερδίζει 6 πόντους σημειώνοντάς τους στον μετρητή πόντων του ταμπλό του. Διευκρίνιση: Η χρήση των κορμών (αντίθετα από την παραλαβή τους) δεν κοστίζει επιπλέον χρήματα! Όταν προσθέσετε τον έμπορο, θα πρέπει να τον τοποθετήσετε σε θέση η οποία βρίσκεται γειτονικά με όσο το δυνατόν περισσότερα κιβώτια, μιας και ο έμπορος σας δίνει 1 νόμισμα (προστίθεται στην τράπεζα) για κάθε κιβώτιο γειτονικά του (και διαγωνίως!). Σημείωση: Τα κιβώτια, δεν χάνονται όταν τα χρησιμοποιεί ο έμπορος. Δηλαδή μπορούν να δώσουν επιπλέον χρήματα αν τοποθετηθεί και δεύτερος έμπορος γειτονικά τους. Ωστόσο, προσθέτοντας επιπλέον κιβώτια δίπλα σε έναν ήδη τοποθετημένο έμπορο δεν σας δίνει άλλα χρήματα από τον έμπορο αυτό! Τα κεφάλια (πράσινα) σας επιτρέπου να προσθέσετε έναν χαρακτήρα 1 πράσινο κεφάλι: Πολίτης: 1 Πόντος Νίκης 2 πράσινα κεφάλια: είτε Στρατιώτης: Αμυντική Δύναμη +1 ή Ιερέας: 1 Πόντος Νίκης ανά γειτονική εκκλησία 3 πράσινα κεφάλια: είτε Αρχιτέκτονας: κατασκευή 1-3 σπιτιών για 3, 6 ή 9 Πόντους Νίκης αντίστοιχα (διαγράψτε 1-3 κορμούς από την αποθήκη ξυλείας) ή Έμπορος: 1 νόμισμα ανά γειτονικό κιβώτιο προϊόντων

7 Παράδειγμα: Ο Μιχάλης προσθέτει έναν έμπορο. Κερδίζει 7 νομίσματα και τα προσθέτει στην τράπεζά του. Αν αργότερα προσθέσει έναν ακόμη έμπορο, στη θέση που δείχνει το σχέδιο δεξιά, θα κερδίσει άλλα 4 νομίσματα. Με τέσσερα κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε έναν Ζογκλέρ, ο οποίος σας δίνει αμέσως 2 πόντους για κάθε Ζ είδος χαρακτήρα (ακόμη και άλλο ζογκλέρ) που βρίσκεται γειτονικά του (ακόμη και διαγωνίως!) μόλις τον προσθέσετε στην πόλη σας. Η προσθήκη ενός νέου χαρακτήρα δίπλα σε ήδη υπάρχοντα ζογκλέρ δεν σας δίνει επιπλέον πόντους λόγω του ζογκλέρ αυτού! Παράδειγμα: Ο Στέφανος προσθέτει έναν ζογκλέρ. Κερδίζει 6 πόντους (ο δεύτερος αρχιτέκτονας δεν αξίζει τίποτα). Αν αργότερα προσθέσει άλλον ένα ζογκλέρ στη θέση που δείχνει το σχήμα στα δεξιά, θα κερδίσει άλλους 6 πόντους. Με πέντε κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε έναν Ευγενή. Αμέσως κερδίζετε 7 πόντους νίκης. Οι Πειρατές Το σύμβολο των σπαθιών έχει ειδική λειτουργία. Αν, όταν τελειώσετε με τις ζαριές του γύρου σας, υπάρχουν ένα ή περισσότερα τέτοια σύμβολα, τότε πρέπει να διαγράψετε ένα κουτάκι του κεντρικού ταμπλό για κάθε τέτοιο σύμβολο, επιπλέον του κανονικού σας σκοραρίσματος του γύρο. Όταν διαγράφετε τα κουτάκια, συμπληρώστε κάθε σειρά από αριστερά προς τα δεξιά. Όταν και το τελευταίο κουτάκι της σειράς γεμίσει (αλλάζει το πλήθος τους ανάλογα με τον αριθμό των παικτών!), οι πειρατές επιτίθενται. Σε παιχνίδι 3 παικτών, για παράδειγμα, αυτό συμβαίνει στα 6 κουτάκια. Κάθε παίκτης πρέπει να αμυνθεί μόνος του, και όχι μόνο αυτός που προκάλεσε την επίθεση. Η πρώτη πειρατική επίθεση (σειρά 1) έχει δύναμη 1, η δεύτερη (σειρά 2) δύναμη 3, η τρίτη (σειρά 3) δύναμη 6 κτλ. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, κάθε παίκτης προσθέτει την αμυντική δύναμη όλων των στρατιωτών του (1 ο κάθε ένας) και των ολοκληρωμένων τειχών του (2 το κάθε ένα). Αν η συνολική αμυντική του δύναμη δεν είναι τουλάχιστον ίση με τη δύναμη των πειρατών, θα πρέπει να διαγράψει ένα κανόνι του. Το κάθε διαγεγραμμένο κανόνι είναι -5 πόντοι νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. Σημειώσεις: Με λιγότερους από 5 παίκτες, διαγράψτε τις κατάλληλες στήλες του κεντρικού ταμπλό, μιας και δεν χρησιμοποιούνται (δείτε το σχέδιο). Όλα τα σύμβολα σπαθιών κάθε γύρου πρέπει να σημειώνονται, κάτι που σημαίνει ότι μερικές φορές μπορεί να διαγραφούν και κουτάκια της επόμενης σειράς. Μετά την έκτη επίθεση (δύναμης 12) δεν προστίθενται άλλα σύμβολα σπαθιού. Ωστόσο, εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αλλάξετε τα αντίστοιχα ζάρια. Οι παίκτες μπορούν πάντοτε να τελειώσουν πρώτα το γύρο τους, πριν διαγράψουν τα αντίστοιχα κουτάκια, λόγω συμβόλων σπαθιών (προκαλώντας ίσως έτσι μια επίθεση των πειρατών). Ευ 4 πράσινα κεφάλια Ζογκλέρ: 2 Πόντοι Νίκης ανά είδος γειτονικού χαρακτήρα Ε Ζ 5 πράσινα κεφάλια Ευγενής: 7 Πόντοι Νίκης Ε Ε Ζ Σ Διαγράψτε ένα κουτάκι ανά σύμβολο σπαθιών Συμπληρωμένη σειρά: Οι πειρατές επιτίθενται (με αυξανόμενη δύναμη) Αν η δύναμή σας είναι μικρότερη από των πειρατών κατά την επίθεσή τους, πρέπει να διαγράψετε ένα κανόνι σας (-5 Πόντοι Νίκης στο τέλος)

8 Παράδειγμα: Αφού ο Μιχάλης αλλάξει το σύμβολο των κεφαλιών (πληρώνοντας 2 νομίσματα) και προσθέσει δύο τμήματα τείχους στην πόλη του, διαγράφει τα τρία κουτάκια του κεντρικού ταμπλό. Έτσι, προκαλεί μια πειρατική επίθεση δύναμης 6. Κάθε ένας από τους τέσσερις παίκτες, του οποίου η δύναμη είναι από το 0 έως το 5, πρέπει να διαγράψει ένα κανόνι του. ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το παιχνίδι τελειώνει μόλις κάποιος Αν συμπληρώσετε και την τελευταία διαθέσιμη θέση της πόλης σας, ο τρέχον παίκτης γεμίσει όλη του την πόλη γύρος παίζεται μέχρι τέλους, έτσι ώστε ο κάθε παίκτης να έχει παίξει τον ίδιο Κερδίζετε επιπλέον πόντους νίκης αριθμό γύρων. Έπειτα το παιχνίδι τελειώνει. Οι παίκτες σημειώνουν τους υπόλοιπους πόντους τους στον μετρητή τους: - κάθε παίκτης που έχει συμπληρώσει και τις 45 θέσεις του κερδίζει 5 Πόντους, - ανά 2 νομίσματα υπόλοιπο κερδίζετε 1 Πόντο, - ανά κάθε κορμό υπόλοιπο κερδίζετε 1 Πόντο, - για κάθε συνεχή σειρά εκκλησιών που έχετε κερδίζετε από 1-20 Πόντους, - για κάθε διαγεγραμμένο σας κανόνι χάνετε 5 Πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής. Στην περίπτωση πόντους είναι ο νικητής ισοπαλίας, νικητής είναι ο παίκτης με τις περισσότερες κενές θέσεις στην πόλη του. Αν εξακολουθεί να υπάρχει ισοπαλία υπάρχουν πολλοί νικητές ταυτόχρονα. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά.

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά. ΚΑΝΟΝΕΣ Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1 ταμπλό Βαβέλ 24 πλακίδια Βαβέλ 15 καρτέλες Μεγάλων Εργων 10 δείκτες Συμμετοχής 166 δείκτες (διαφόρων ειδών) 1

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο,

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1: Επέκταση #1: Καθώς η τεχνολογία των Κινητήρων Άλματος διαδίδεται, μια αρχαία φυλή βρίσκεται σε ταραχή, όσο μια άλλη εγκαταλείπει έναν κόσμο καταδικασμένο από έναν ήλιο που πεθαίνει. Η Αυτοκρατορία ισχυροποιείται,

Διαβάστε περισσότερα

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια.

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια. Τα άγνωστα νησιά του Κατάν απλώνονται μπροστά σας. Μερικά μακριά στον ορίζοντα, κάποια άλλα χαμένα στην πυκνή ομίχλη. Άλλα σχεδιασμένα στους χάρτες, κι άλλα γνωστά μόνο από μύθους και ιστορίες. Κάποια

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο.

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Η Ιστορία Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Ένα στρατηγικό τυροπαιχνίδι με ζάρια για 2-4 παιδία ηλικίας 4 ετών και άνω. Είδος Παιχνιδιού: Οικογενειακό Παίκτες: 2-4 παίκτες 4 ετών και άνω Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού ΠΕΡΙΛΗΨΗ Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των αρχηγών σημαντικών οικογενειών του Παρισιού στο τέλος του 14ου αιώνα. Στη σκιά του καθεδρικού της Παναγίας

Διαβάστε περισσότερα

Πάνω στον πίνακα έχουµε γραµµένο το γινόµενο 1 2 3 4 595. ύο παίκτες Α και Β παίζουν το εξής παιχνίδι. Ο ένας µετά τον άλλο, διαγράφουν από έναν παράγοντα του γινοµένου αρχίζοντας από τον παίκτη Α. Νικητής

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 2013 1η Έκδοση ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα... 3 Εκπαιδευτική Αποστολή Πορεία του Παιχνιδιού... 5 Χάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

5 αγροκτήματα 3 ταμπλό 1 ταμπλό 169 κίτρινες κάρτες Επαγγελμάτων 139 πορτοκαλί κάρτες Μικρών Βελτιώσεων

5 αγροκτήματα 3 ταμπλό 1 ταμπλό 169 κίτρινες κάρτες Επαγγελμάτων 139 πορτοκαλί κάρτες Μικρών Βελτιώσεων Ένα παιχνίδι αγροτικής ανάπτυξης για 1-5 παίκτες, από τον Uwe Rosenberg Χρόνος παιχνιδιού: Μισή ώρα ανά παίκτη, συντομότερο στην Οικογενειακή παραλλαγή. Ηλικίες: 12 Ετών και άνω Κεντρική Ευρώπη, γύρω στο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG!

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Το BANG! Dodge City είναι μία διπλή επέκταση, η οποία θα κάνει τα παιχνίδια σας πιο διασκεδαστικά και θα προσφέρει νέες προκλήσεις! Το κουτί περιλαμβάνει την επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................. 2 Στόχος................................... 2 Μέσα στο Κουτί.............................

Διαβάστε περισσότερα

Chess Academy Free Lessons Ακαδημία Σκάκι Δωρεάν Μαθήματα. Οι κινήσεις των κομματιών Σκοπός της παρτίδας, το Ματ Πατ Επιμέλεια: Γιάννης Κατσίρης

Chess Academy Free Lessons Ακαδημία Σκάκι Δωρεάν Μαθήματα. Οι κινήσεις των κομματιών Σκοπός της παρτίδας, το Ματ Πατ Επιμέλεια: Γιάννης Κατσίρης Οι κινήσεις των κομματιών Σκοπός της παρτίδας, το Ματ Πατ Επιμέλεια: Γιάννης Κατσίρης Παρατήρηση: Μόνο σε αυτό το μάθημα όταν λέμε κομμάτι εννοούμε κομμάτι ή πιόνι και όταν λέμε κομμάτια εννοούμε κομμάτια

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Οι πίνακες Οι πίνακες είναι ορθογώνια πλαίσια που χωρίζονται σε γραµµές και στήλες. Η τοµή µιας γραµµής µε µια στήλη προσδιορίζει ένα κελί. Τα στοιχεία, που παρουσιάζουµε,

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com Οι συμμορίες τσοπεράδων, επέλεγαν παραδοσιακά τους αρχηγούς τους με έναν διαγωνισμό που ονομάζεται Πίσω στο Πεζοδρόμιο, στον οποίο οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να αντέξουν περισσότερο, όσο τους τραβούσε μια

Διαβάστε περισσότερα

Η αρχή του Αναλλοίωτου-Θεωρία Παιγνίων

Η αρχή του Αναλλοίωτου-Θεωρία Παιγνίων Η αρχή του Αναλλοίωτου-Θεωρία Παιγνίων Ομιλητής: Νασιούλας Αντώνης Ιστιαία, Σάββατο 13 Απριλίου 213 Μέρος I (Αναλλοίωτα) Η Αρχή του Αναλλοίωτου είναι μια στρατηγική επίλυσης προβλήματων που έχουν σχέση

Διαβάστε περισσότερα

- Klaus Teuber περισσότερα Σχέδιο Α

- Klaus Teuber περισσότερα Σχέδιο Α Αγαπητοί Ιππότες του Κατάν, Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει όλες τις οδηγίες που χρειάζεστε για να παίξετε Κατάν: Πόλεις & Ιππότες. Προτείνουμε να διαβάσετε πρώτα την Περίληψη των Κανόνων στο τέλος του εγχειριδίου.

Διαβάστε περισσότερα

TRIDIO 190016 TRIDIO 1

TRIDIO 190016 TRIDIO 1 TRIDIO 190016 1 Τι είναι το Tridio; Το Tridio είναι μια ανεξάρτητη μέθοδος εργασίας με σκοπό να υποστηρίξει τις τρέχουσες μεθόδους διδασκαλίας μαθηματικών στους τομείς της ανάπτυξης της χωρικής ικανότητας,

Διαβάστε περισσότερα

Τρομερή καταστροφή για τους Μάγους του Χάους, οι οποίοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη γή σε ξέρες.

Τρομερή καταστροφή για τους Μάγους του Χάους, οι οποίοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη γή σε ξέρες. Η σύσκεψη του Συμβουλίου των Σοφών διακόπτεται από μια εκκωφαντική αναταραχή. Οι Μάγισσες! Οι Μάγισσες! φωνάζει έναν νεαρό αγόρι, και γροθιές ακούγονται να χτυπούν την πόρτα της αίθουσας του συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρία παιγνίων Δημήτρης Χριστοφίδης Εκδοση 1η: Παρασκευή 3 Απριλίου 2015. Παραδείγματα Παράδειγμα 1. Δυο άτομα παίζουν μια παραλλαγή του σκακιού όπου σε κάθε βήμα ο κάθε παίκτης κάνει δύο κανονικές κινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μεταλορύχος ή κυβερνήτης - σύμβουλος ή κτίστης;

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μεταλορύχος ή κυβερνήτης - σύμβουλος ή κτίστης; Μεταλορύχος ή κυβερνήτης - σύμβουλος ή κτίστης; Ποιό ρόλο θα έχετε στο νέο κόσμο; Έχετε έναν και μόνο στόχο, να αποκτήσετε πλούτη και φήμη! Ποιός θα έχει τις παραγωγικότερες εγκαταστάσεις; Ποιός θα χτίσει

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας 2015 1 1. Περιγραφή δοκιμασίας Το φετινό όνομα της δοκιμασίας του διαγωνισμού στην κατηγορία του Πανεπιστημίου είναι

Διαβάστε περισσότερα

Το 1ο βήμα ανανέωσης. Νέα οθόνη ΚΙΝΟ. Επίσημη οθόνη στατιστικών ΚΙΝΟ από τον ΟΠΑΠ

Το 1ο βήμα ανανέωσης. Νέα οθόνη ΚΙΝΟ. Επίσημη οθόνη στατιστικών ΚΙΝΟ από τον ΟΠΑΠ ΚΙΝΟ BONUS Το 1ο βήμα ανανέωσης Νέα οθόνη ΚΙΝΟ Επίσημη οθόνη στατιστικών ΚΙΝΟ από τον ΟΠΑΠ Το 2 ο βήμα ανανέωσης Δελτίο με 4 Βήματα για τον «Άπειρο Παίκτη» που παίζει πρώτη φορά Δελτίο με περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Οι Παραλλαγές Η Ιστορία Credits

Εισαγωγή Οι Παραλλαγές Η Ιστορία Credits Αγαπητοί Παίκτες, Πριν από δέκα χρόνια, και μετά την έκδοση του Πόλεις & Ιππότες μου ζητήθηκε και μια τρίτη επέκταση του Βασικού Παιχνιδιού. Απάντησα αρνητικά την εποχή εκείνη, επειδή πίστευα ότι η εμπειρία

Διαβάστε περισσότερα

Ο φύλακας του μαγικού κύκλου Δεξιότητες: Ρίξιμο σε στόχο. Πλάγια βήματα. Θέση ετοιμότητας θέση άμυνας.

Ο φύλακας του μαγικού κύκλου Δεξιότητες: Ρίξιμο σε στόχο. Πλάγια βήματα. Θέση ετοιμότητας θέση άμυνας. Ο φύλακας του μαγικού κύκλου Ρίξιμο σε στόχο. Πλάγια βήματα. Θέση ετοιμότητας θέση άμυνας. Φρουρώ τον αντίπαλο για να εμποδίσω τις κινήσεις του. Μετακινούμαι με το αντικείμενο σε χώρο που μπορώ να σκοράρω.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014 Επιμέλεια: Ομάδα Διαγωνισμάτων από το Στέκι των Πληροφορικών Θέμα Α A1. Να γράψετε στο τετράδιό σας τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής! Εξερεύνηση, Αποίκηση, Ανάπτυξη, Εμπόριο, Κατανάλωση ή Παραγωγή; Τι χρειάζεστε περισσότερο; Ποιά μελλοντική αποικία της Γης θα είναι η καλύτερη τώρα που έχει ανακαλυφθεί ο Κινητήρας Άλματος; Ποιός θα ανακαλύψει

Διαβάστε περισσότερα

Τελικός γύρος: C : προπονητή Τ : γυµναστή. AC : βοηθού προπονητή Μ : γιατρού ΣΕΛ. 2 ΑΠΟ 10

Τελικός γύρος: C : προπονητή Τ : γυµναστή. AC : βοηθού προπονητή Μ : γιατρού ΣΕΛ. 2 ΑΠΟ 10 Έκδοση 2009 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΗΣ FIVB ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΙΤΗΣΙΑΣ I. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο σηµειωτής πρέπει να ελέγξει εάν έχουν συµπληρωθεί κατάλληλα οι γραµµές

Διαβάστε περισσότερα

Τάπες. Αποτελείται από κομμάτια από σίδερο και αυτοκόλλητα. Από 2 παιδιά της βάζου με μια τάπα κάτω και ο Άλλος παίκτης πετάει μια άλλη τάπα

Τάπες. Αποτελείται από κομμάτια από σίδερο και αυτοκόλλητα. Από 2 παιδιά της βάζου με μια τάπα κάτω και ο Άλλος παίκτης πετάει μια άλλη τάπα Τάπες Αποτελείται από κομμάτια από σίδερο και αυτοκόλλητα. Από 2 παιδιά της βάζου με μια τάπα κάτω και ο Άλλος παίκτης πετάει μια άλλη τάπα Με τους φίλους μου ή με τον αδελφό μου Όταν έχω ελεύθερο χρόνο

Διαβάστε περισσότερα

Σουτ σε στόχο με ακρίβεια

Σουτ σε στόχο με ακρίβεια Σουτ σε στόχο με ακρίβεια Σουτ σε στόχο με ακρίβεια, με το μέσα μέρος του ποδιού Σταμάτημα της μπάλας με το πόδι, αριστερό και δεξί Διαθέτω χρόνο (κάποια δευτερόλεπτα) για να είμαι ήρεμος/μη και σίγουρος/ρη

Διαβάστε περισσότερα

α) Συµπληρώστε τα κενά γνωρίζοντας ότι: β) Αν στη κάτω σειρά χρησιµοποιούνται µονοψήφιοι θετικοί ακέραιοι και διαφορετικοί µεταξύ τους τότε ποιος είναι µεγαλύτερος αριθµός που µπορεί να υπάρχει στην κορυφή;

Διαβάστε περισσότερα

Επίλυση Προβλημάτων με Χρωματισμό. Αλέξανδρος Γ. Συγκελάκης asygelakis@gmail.com

Επίλυση Προβλημάτων με Χρωματισμό. Αλέξανδρος Γ. Συγκελάκης asygelakis@gmail.com Επίλυση Προβλημάτων με Χρωματισμό Αλέξανδρος Γ. Συγκελάκης asygelakis@gmail.com 1 Η αφορμή συγγραφής της εργασίας Το παρακάτω πρόβλημα που τέθηκε στο Μεταπτυχιακό μάθημα «Θεωρία Αριθμών» το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Η Σειρά Dice Tower Essentials

Η Σειρά Dice Tower Essentials Η Σειρά Dice Tower Essentials αποτελείται από παιχνίδια που ο reviewer Tom Vassel (www.dicetower.com) έχει ξεχωρίσει και θεωρεί σαν ιδανικά για τη συλλογή οποιουδήποτε gamer. Είναι παιχνίδια που εμείς

Διαβάστε περισσότερα

III 1-01 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1-02 ΣΚΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 1-04 1-03 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΟΥ DIZED...ΗΘΕΙΤΕ!

III 1-01 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1-02 ΣΚΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 1-04 1-03 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΟΥ DIZED...ΗΘΕΙΤΕ! 1-01 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αγαπητέ Αναγνώστη! Πρόκειται να συμμετέχεις σε μία μεγάλη περιπέτεια. Αυτός ο οδηγός θα σου δείξει πώς να παίξεις το Race to the North Pole. Μελέτησε τον οδηγό προσεκτικά - η επιτυχία σου

Διαβάστε περισσότερα

Επισκόπηση Περιεχομένων... 2 Πολιτισμοί... 3. Πειρατές... 6. Κομμάτια Πόλεων... 4. Κάρτες... 6 Ειδικές Πρόοδοι -λεπτομέρειες. 7 Παραλλαγές...

Επισκόπηση Περιεχομένων... 2 Πολιτισμοί... 3. Πειρατές... 6. Κομμάτια Πόλεων... 4. Κάρτες... 6 Ειδικές Πρόοδοι -λεπτομέρειες. 7 Παραλλαγές... Επισκόπηση Περιεχομένων... 2 Πολιτισμοί......... 3 Προετοιμασία........ 3 Κατηγορία Ειδικών Προόδων.. 3 Ηγέτες........... 3 Κομμάτια Πόλεων...... 4 Αγορά........... 4 Οβελίσκος......... 4 Ιατρείο...........

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Στο παιχνίδι, κάθε παίκτης παίρνει το ρόλο ενός Dominus, του αρχηγού ενός οίκου της Capua, μιας πόλης της Αρχαίας Ρώμης. Κάθε οίκος προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή. Η μάχη για την κυριαρχία κερδίζεται μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Η μπάλα στο σημείο Δεξιότητες: Ρίξιμο κάτω από τον ώμο σε ύψος. Πιάσιμο της μπάλας στον αέρα ή μετά από μια αναπήδηση.

Η μπάλα στο σημείο Δεξιότητες: Ρίξιμο κάτω από τον ώμο σε ύψος. Πιάσιμο της μπάλας στον αέρα ή μετά από μια αναπήδηση. Η μπάλα στο σημείο Ρίξιμο κάτω από τον ώμο σε ύψος. Πιάσιμο της μπάλας στον αέρα ή μετά από μια αναπήδηση. Στέλνω το αντικείμενο στον κενό χώρο. Ξεκινώ και επανατοποθετούμαι κάθε φορά στην Παίζω με διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα

Sudoku. - Οι άμεσοι αποκλεισμοί είναι δυο ειδών, ήτοι: 1) Απευθείας αποκλεισμός από ένα κουτάκι όλων, πλην ενός, των αριθμών.

Sudoku. - Οι άμεσοι αποκλεισμοί είναι δυο ειδών, ήτοι: 1) Απευθείας αποκλεισμός από ένα κουτάκι όλων, πλην ενός, των αριθμών. 1 από 10 Sudoku. Αν κάποιος ασχοληθεί με ένα λαό το σίγουρο είναι πως θα βρει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, χαρακτηριστικά του τρόπου σκέψης - και της στάσης ζωής γενικότερα - του λαού αυτού, και πιθανόν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013. Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά

ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013. Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΗ ΤΑΞΗ Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά Να απαντήσετε σε ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις. Όπου χρειάζεται να γίνουν πράξεις για να βρεθεί η απάντηση, να τις κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα καλό σέρβις είναι ένα από τα πιο σημαντικά χτυπήματα επειδή μπορεί να δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην αρχή του πόντου. Το σέρβις είναι το πιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

SPEEDMINTON. Πληροφορίες από το Ίντερνετ. Επιµέλεια-ελεύθερη µετάφραση Τάσος Σπηλιωτόπουλος, προπονητής µπάτµιντον

SPEEDMINTON. Πληροφορίες από το Ίντερνετ. Επιµέλεια-ελεύθερη µετάφραση Τάσος Σπηλιωτόπουλος, προπονητής µπάτµιντον SPEEDMINTON Πληροφορίες από το Ίντερνετ Επιµέλεια-ελεύθερη µετάφραση Τάσος Σπηλιωτόπουλος, προπονητής µπάτµιντον Το speedminton ή speed badminton είναι ένα παιχνίδι που συνδυάζει τένις, µπάτµιντον και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-14 «ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-14 «ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ Ο βασιλιάς του σκάκι είμαι εγώ με ανεκτίμητη αξία θεωρώ μόνο με ΜΑΤ μπορείς να με εγκλωβίσεις κι έτσι την παρτίδα να κερδίσεις. Βήματα πολλά δεν κάνω είμαι από όλους υπεράνω. Τη μάχη

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Περιεχόμενα του παιχνιδιού Οι Κάρτες Ε 66 κάρτες ενεργειών σε 6 χ Το ταμπλό 1 κεντρικό ταμπλό με την Τζαμάικα και τη διαδρομή του αγώνα Η αρχική και τελική θέση του αγώνα Τα 5 σύμβολα στις γωνίες των καρτώ

Διαβάστε περισσότερα

THE G C SCHOOL OF CAREERS ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

THE G C SCHOOL OF CAREERS ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Αριθμός Επίθετο Όνομα Όνομα πατέρα THE G C SCHOOL OF CAREERS ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 0-0 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (Αυτό το γραπτό αποτελείται από 0 σελίδες, συμπεριλαμβανομένης της σελίδας αυτής). THE G

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον, τα ζάρια έχουν ένα Σύμβολο Εξωγήινων, το οποίο δείχνει την ταχύτητα του εχθρού και περιορίζει τις διαθέσιμες Ενέργειες του Πληρώματος.

Επιπλέον, τα ζάρια έχουν ένα Σύμβολο Εξωγήινων, το οποίο δείχνει την ταχύτητα του εχθρού και περιορίζει τις διαθέσιμες Ενέργειες του Πληρώματος. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ 7790.2: ΣΥΝΤΡΙΒΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ TEMPUS III ΛΟΓΩ ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ. Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΝΩΜΑΛΗ, ΑΛΛΑ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Τετράδιο Πρώτης Αρίθµησης Α ηµοτικού

Τετράδιο Πρώτης Αρίθµησης Α ηµοτικού Çëßáò Ã. ÊáñêáíéÜò - Έφη Ι. Σουλιώτου Τετράδιο Πρώτης Αρίθµησης Α ηµοτικού Α Τεύχος 1 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή µέρους ή του συνόλου του παρόντος έργου µε οποιοδήποτε τρόπο ή µορφή, στο πρωτότυπο ή σε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΗ 1 ΑΣΚΗΣΗ 2 ΑΣΚΗΣΗ 3

ΑΣΚΗΣΗ 1 ΑΣΚΗΣΗ 2 ΑΣΚΗΣΗ 3 ΑΣΚΗΣΗ 1 Δύο επιχειρήσεις Α και Β, μοιράζονται το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Καθεμία σχεδιάζει τη νέα της στρατηγική για τον επόμενο χρόνο, προκειμένου να αποσπάσει πωλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

1. ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΤΑΞΗ Δ ΟΝΟΜΑ α. Αντιμεταθετική ιδιότητα 1. ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Π Ρ Ο Σ Θ Ε Σ Η Α. ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΣΗΣ 8 + 7 = 15 ή 7 + 8 = 15 346 ή 517 ή 82 + 517 + 82 + 346 82 346 517 945 945

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός των νέων δελτίων

Οδηγός των νέων δελτίων Οδηγός των νέων δελτίων 4-7 Νέα εποχή Η ΟΠΑΠ Α.Ε. στο πλαίσιο της δυναμικής της ανάπτυξης, προχωρά στην αναμόρφωση και ανανέωση των παιχνιδιών της. Με ακόμη πιο λειτουργικό σχεδιασμό, μοντέρνα εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

2-5 ΠΑΙΚΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑ 8 & ΑΝΩ

2-5 ΠΑΙΚΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑ 8 & ΑΝΩ Κάθε χρόνο, γενναίοι εξερευνητές από κάθε γωνιά της υφηλίου, μέλη του περίφημου Century Club, μαζεύονται για ένα μεγάλο κυνήγι σε όλο τον κόσμο. Οι περιπέτειές τους γεμάτες κινδύνους, εκπλήξεις και θαύματα!

Διαβάστε περισσότερα

Παιχνίδια για βελτίωση ικανοτήτων

Παιχνίδια για βελτίωση ικανοτήτων Παιχνίδια για βελτίωση ικανοτήτων Διασκεδαστικά παιχνίδια για να βελτιωθούν οι ικανότητες του παιδιού σας Βελτίωση της κριτικής σκέψης του παιδιού σας Όμορφο ανακάτεμα. Οι ικανότητες της κριτικής σκέψης

Διαβάστε περισσότερα

γραμματισμό των νηπίων Μέρος 5ο: Παιχνίδια

γραμματισμό των νηπίων Μέρος 5ο: Παιχνίδια Η αξιοποίηση του ονόματος του παιδιού για το γραμματισμό των νηπίων Μέρος 5ο: Παιχνίδια Μαρία Θεοδωρακάκου Νηπιαγωγός, ΜΤΕΕΑ maria.theodorakakou@gmail.com Η παρουσίαση αναπτύχθηκε για την πλατφόρμα Ταξίδι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Οργάνωσης Μαθήματος στην Ιδρυματική πλατφόρμα του open e class. Σύνταξη: MY-AOC

Οδηγίες Οργάνωσης Μαθήματος στην Ιδρυματική πλατφόρμα του open e class. Σύνταξη: MY-AOC Οδηγίες Οργάνωσης Μαθήματος στην Ιδρυματική πλατφόρμα του open e class Σύνταξη: MY-AOC Άδεια Χρήσης Το παρόν υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Οργάνωση Μαθήματος 3 Η πλήρης οργάνωση ενός

Διαβάστε περισσότερα

Θέµατα Καγκουρό 2007 Επίπεδο: 4 (για µαθητές της Γ' τάξης Γυµνασίου και Α' τάξης Λυκείου)

Θέµατα Καγκουρό 2007 Επίπεδο: 4 (για µαθητές της Γ' τάξης Γυµνασίου και Α' τάξης Λυκείου) Kangourou Sans Frontières αγκουρό Ελλάς Επώνυµο:... Όνοµα:... Όνοµα πατέρα:... e-mail:... ιεύθυνση:... Τηλέφωνο:... Εξεταστικό έντρο:... Σχολείο προέλευσης:... Τάξη:... Θέµατα αγκουρό 007 Επίπεδο: 4 (για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΙ ΒΗΜΑ 1 Ο. Θα εμφανιστεί το λογότυπο του προγράμματος.. ..και μετά από λίγο ένα παράθυρο με τίτλο Προβολές CMap Tools. [1]

ΣΚΟΠΟΙ ΒΗΜΑ 1 Ο. Θα εμφανιστεί το λογότυπο του προγράμματος.. ..και μετά από λίγο ένα παράθυρο με τίτλο Προβολές CMap Tools. [1] ΦΥΛΛΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 2 Κεφάλαιο: 1 ο ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, Ενότητα: 1.5 ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Εμπλεκόμενες έννοιες: Πληροφορική Ονοματεπώνυμο: Τμήμα: Ομάδα: ΣΚΟΠΟΙ Να μάθετε πως θα

Διαβάστε περισσότερα

Release Notes. I. Προσθήκη νέου έθνους - Πέρσες

Release Notes. I. Προσθήκη νέου έθνους - Πέρσες Release Notes I. Προσθήκη νέου έθνους - Πέρσες Μπόνους Περσών: - +10% περισσότερη παραγωγή σιδήρου - 10% φτηνότεροι τοξότες - 10% γρηγορότερη παραγωγή μηχανών - 20% περισσότερες πορείες - 20% μεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος.

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος. Κάπου στο Λονδίνο κρύβεται ο αυτόνομος Χ. Η Σέκλαντ Γιάρντ έχει στη διαθεσή της δύο, τρεις ως πέντε σεκίτες για να τον εντοπίσουν. Κινούνται με ταξί, μετρό ή λεωφορείο κι έχουν στη διάθεση τους ορισμένα

Διαβάστε περισσότερα

ANIMAL RANGE & ODO S CASTLE

ANIMAL RANGE & ODO S CASTLE TOUCH SCREEN ANIMAL RANGE ANIMAL RANGE & ODO S CASTLE ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΙ ΕΊΝΑΙ : Η σειρά MAGIC TOUCH είναι ένα πολύγλωσσο, διαλογικό μέσο παιδικής ψυχαγωγίας με Touch Screen για διάφορους τομείς διαλογικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩ ΓΗ. Σχεδίαση Chad Jensen

ΕΙΣΑΓΩ ΓΗ. Σχεδίαση Chad Jensen Σχεδίαση Chad Jensen ΕΙΣΑΓΩ ΓΗ 90.000 π.χ. - Μια μεγάλη εποχή παγετώνων πλησιάζει γρήγορα. Άλλη μια τιτάνια μάχη για την παγκόσμια κυριαρχία έχει ξεκινήσει μεταξύ των διαφόρων ειδών των ζώων. Το Dominand

Διαβάστε περισσότερα

Ποδόσφαιρο, τι είναι?

Ποδόσφαιρο, τι είναι? ΟΜΑΔΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ Ποδόσφαιρο, τι είναι? επίθεση Κύκλος τεσσάρων φάσεων σκοράρισμα εναλλαγή + - παρεμπόδιση ανάπτυξης άμυνα ανάπτυξη + - εναλλαγή αποσόβηση σκοραρίσματος Στόχος του παιχνιδιού: Νίκη Ομαδικές

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΥΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M.5

Η ΑΥΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M.5 Η ΑΥΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ Οι Επτά ακόμη προσπαθούν να κυριαρχήσουν στον γαλαξία. Καθώς οι συγκρούσεις εντείνονται, οι αρχηγοί τους λαμβάνουν δυσοίωνα μηνύματα από τους προσφάτως ανακαλυμμένους τομείς, από την

Διαβάστε περισσότερα