Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας"

Transcript

1 Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το πετυχαίνουν, ρίχνοντας τα πέντε ζάρι τρείς φορές σε κάθε γύρο. Επιλέγουν ένα σύμβολο και ζωγραφίζουν αντίστοιχα, στην κάτοψη της πόλης με τον μαρκαδόρο. Είτε πολίτες ή ιερείς για πόντους νίκης, έμποροι για σημαντικά έσοδα ή χρήσιμοι χαρακτήρες όπως οι αρχιτέκτονες και οι ευγενείς, πρέπει κάθε προσθήκη να επιλεγεί προσεκτικά, πριν ζωγραφιστεί κάτι στο ταμπλό. Και μην ξεχνάτε να έχετε το νου σας για τους πειρατές, οι οποίο επιτίθενται συχνά στην πόλη. Καλό είναι να έχετε αρκετά τείχη και μερικούς στρατιώτες ώστε να μπορέσετε να αμυνθείτε. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους στο τέλος του παιχνιδιού είναι ο νικητής. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο ηγετών της πόλης, προσπαθώντας να κερδίσουν πόντους νίκης κατασκευάζοντας τις πόλεις τους. Επιπλέον των τειχών, των σπιτιών και των εκκλησιών, μπορούν να τοποθετηθούν στις πόλεις χρήσι- μοι χαρακτήρες, όπως αρχιτέκτο- νες, ευγενείς και έμποροι. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους νίκης είναι ο νικητής. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 κεντρικό ταμπλό (μπορεί να σβηστεί) 5 ταμπλό πόλεων (μπορούν να σβηστούν) 5 μαρκαδόροι (διαγράψιμο μελάνι) 5 ζάρια (το κάθε ένα με 6 διαφορετικά σύμβολα) Σημείωση: Χρειάζεστε ένα υγρό πανάκι για να σβήνετε τα ταμπλό. Σιγουρευτείτε ότι πάντοτε χρησιμοποιείτε μαρκαδόρους με διαγράψιμο μελάνι Αν διαβάζετε τους κανόνες αυτούς για πρώτη φορά, αγνοήστε το κείμενο στο πλάι. Αυτό εξυπηρετεί σαν περίληψη των κανόνων για υπενθύμιση όταν παίξετε αργότερα, ξανά το παιχνίδι.

2 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στη μέση του τραπεζιού. Εδώ σημειώνονται οι πειρατές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Επίσης αναγράφονται τα είδη χαρακτήρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, μετά τη ζαριά. Δώστε σε κάθε παίκτη ένα ταμπλό πόλης, το οποίο και τοποθετούν μπροστά τους, μαζί με έναν δείκτη. Επιστρέψτε τα αχρησιμοποίητα κομάτια στο κουτί. Δώστε τα 5 ζάρια στον νεότερο παίκτη. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στη μέση του τραπεζιού Δώστε σε κάθε παίκτη 1 ταμπλό πόλης και 1 μαρκαδόρο Δώστε τα ζάρια στον αρχικό παίκτη Οδηγίες και Λεπτομέρειες των Ταμπλό Πόλεων: Το τείχος = μετρητής πόντων νίκης, όπου καταγράφονται οι πόντοι που κερδίζει ο παίκτης. Ο παίκτης αυτός έχει 31 πόντους νίκης αυτή τη στιγμή. Η τράπεζα όπου προστίθενται επιπλέον νομίσματα και από όπου ξοδεύονται για την αλλαγή ζαριών ή για την παραλαβή ξυλείας. Κάθε παίκτης ξεκινάει με 3 νομίσματα στην αρχή του παιχνιδιού. Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα έχει πάρει 10 νομίσματα και ξόδεψε τα 6. Κάθε παίκτης ξεκινάει με 4 κιβώτια προϊόντων στην πόλη του. Ο παίκτης αυτός έχει προσθέσει άλλα 3 κιβώτια. Οτιδήποτε μπορεί να προστεθεί στη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορεί να μπει στις εξωτερικές 4x5 θέσεις (σκούρες). Χαρακτήρες, τείχη, κιβώτια, εκκλησίες, σπίτια. Το ίδιο ισχύει και για τις εσωτερικές 5x5 θέσεις (ανοιχτό) με μια σημαντική διαφορά: όχι τείχη! Η περίληψη αυτή δείχνει πως μπορεί ο παίκτης να κερδίσει πόντους νίκης. Το σχέδιο σε κάθε πύργο καθορίζει το κέρδος του παίκτη όταν κατασκευάσει μόνο τείχη στις πέντε θέσεις προς την κατεύθυνση που δείχνει το βέλος. (Το κέρδος εδώ είναι 2 νομίσματα.) Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα, κέρδισε 3 πόντους για την ολοκλήρωση του κάτω τείχους. Η περίληψη αυτή δείχνει τους τρόπους που μπορεί ο παίκτης να αυξήσει την αμυντική του δύναμη (κατά των πειρατών). Κάθε στρατιώτης αξίζει 1 και κάθε ολοκληρωμένο τείχος 2. Αν κάποιος δεν μπορεί να αποκρούσει την επίθεση των πειρατών, πρέπει να διαγράψει έναν κανόνι του. (=-5 πόντοι στο τέλος του παιχνιδιού). Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα, έχει αμυντική δύναμη 3 (1 στρατιώτης και 2 για το ολοκληρωμένο τείχος). Ο παίκτης αυτός είναι ο αρχικός παίκτης και έχει σκιάσει τα κεραμίδια αυτά στην αρχή του παιχνιδιού. Εδώ καθορίζεται το κόστος αλλαγής ζαριού σε 2 νομίσματα και ότι τα σύμβολα σπαθιών δεν μπορούν να αλλάξουν. Η αποθήκη ξυλείας είναι το μέρος όπου τοποθετούνται οι νέοι κορμοί (κόστος 2 νομίσματα ανά παραλαβή) και από όπου αφαιρούνται για το κτίσιμο σπιτιοών. Κάθε παίκτης ξεκινάει με 2 κορμούς. Ο παίκτης αυτός, για παράδειγμα, έχει κάνει μια παραλαβή άλλων 3 κορμών και έχει χρησιμοποιήσει και τους 5.

3 ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο νεότερος παίκτης παίζει πρώτος. Για υπενθύμιση, θα πρέπει να σκιάσει τις στέγες των τριών κτιρίων πάνω από την αποθήκη ξυλείας του (φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα της προηγούμενης σελίδας). Το παιχνίδι συνεχίζεται δεξιόστροφα μέχρι κάποιος παίκτης να συμπληρώσει και τις 45 θέσεις της πόλης του. Στο γύρο σας, ρίχνετε τα ζάρια τουλάχιστον μία φορά και το πολύ τρεις. Ρίξτε την πρώτη φορά και τα πέντε ζάρια, κρατώντας όσα από αυτά θέλετε, δηλαδή 0 έως 5 ζάρια δεν ξαναρίχνονται αν θέλετε. Ρίξτε τα υπόλοιπα ζάρια δεύτερη φορά, κρατώντας και πάλι στην άκρη όσα θέλετε από αυτά. Τέλος, ρίξτε τα ζάρια και τρίτη φορά. Σημείωση: Επιτρέπεται να ξαναρίξετε στην τρίτη ζαριά, κάποια ζάρια που μπορεί να είχατε κρατήσει μετά την πρώτη σας ζαριά. Καθώς ρίχνετε ζάρια, τα σπαθιά (δείτε παρακάτω) δεν έχουν καμία διαφορά από τα υπόλοιπα ζάρια και μπορούν να ριχτούν ξανά κανονικά! Μόλις τελειώσετε με τις ζαριές, σκοράρετε τα πέντε ζάρια. Έπειτα παίζει ο επόμε- νος παίκτης ρίχνοντας μέχρι τρεις φορές, κλπ. Σκοράροντας τα Ζάρια Αφού έχετε τελειώσει με τις ζαριές, σκοράρετε τα πέντε ζάρια. Για να το κάνετε αυτό επιλέγετε ένα μόνο από τα πέντε σύμβολα για να χρησιμοποιήσετε. Επιπλέον πρέπει πάντοτε να σκοράρετε όλα τα σπαθιά που έχετε ρίξει (περισσότερες πληροφορίες παρακάτω, στην παράγραφο Οι Πειρατές ). Πριν σκοράρετε τα ζάρια σας, μπορείτε να αλλάξετε ένα ή περισσότερα από αυτά που δεν ταιριάζουν στο σύμβολο της επιλογής σας. Κάθε ζάρι που επιλέγετε να αλλάξετε κοστίζει δύο νομίσματα, τα οποία και διαγράφετε από την τράπεζά σας. Στο γύρο σας, ρίξτε τα ζάρια μέχρι τρεις φορές. Σκοράρετε τα ζάρια αφού έχετε τελειώσει με το ρίξιμό τους. Σκοράρισμα: Πάντοτε σκοράρετε ένα σύμβολο (και όλα τα ζάρια με τα σπαθιά) Τα ζάρια μπορούν να αλλάξουν σε άλλο σύμβολο, για 2 νομίσματα το κάθε ένα. Σημαντικό: Τα σπαθιά είναι απαγορευμένα όταν αλλάζετε ζάρια. Δεν μπορείτε να αλλάξετε σπαθιά σε άλλο σύμβολο, αλλά ούτε άλλο σύμβολο σε σπαθιά! Παράδειγμα: Η Άννα έχει ρίξει τρεις ζαριές και κατέληξε με αυτά τα ζάρια. Αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τα δύο κιβώτια προϊόντων και μπορεί επίσης να αλλάξει το τείχος ή το κεφάλι σε σύμβολο κιβωτίου για 2 νομίσματα το κάθε ένα. Δεν μπορεί, ωστόσο, να αλλάξει το ζάρι με τα σπαθιά! Αφού τελειώσει με το σκοράρισμα των κιβωτίων της, πρέπει να διαγράψει ένα από τα κουτάκια του κεντρικού ταμπλό για το ζάρι με τα σπαθιά (δείτε παρακάτω). Άλλες Διευκρινήσεις Δεν απαιτείται να χρησιμοποιήσετε όλα τα ζάρια με το σύμβολο που έχετε επιλέξει. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα 2 από τα 4 κεφάλια που έχετε ρίξει, προσλαμβάνοντας έναν στρατιώτη αντί για ζογκλέρ. Εξαίρεση: Πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείτε όλα τα σπαθιά που έχετε ρίξει. Δεν απαιτείται να χρησιμοποιήσετε όλα τα ζάρια με το σύμβολο που έχετε επιλέξει, αν δεν θέλετε. (Εξαίρεση: Σπαθιά)

4 Δεν μπορείτε να χωρίσετε τα σύμβολα που έχετε ρίξει για την εκτέλεση παραπάνω από 1 ενέργειας. Αν έχετε ρίξει, για παράδειγμα, 3 σταυρούς, μπορείτε να κατασκευάσετε μία μόνο εκκλησία μεγέθους 1, 2 ή 3, αλλά όχι μια μεγέθους 1 συν μία μεγέθους 2! Παρόμοιος κανόνας ισχύει και για τα κεφάλια. Για παράδειγμα, τέσσερα κεφάλια, δεν μπορούν να δώσουν έναν πολίτη και έναν αρχιτέκτονα. Θα πρέπει να επιλέξετε είτε έναν πολίτη ή έναν αρχιτέκτονα. Οτιδήποτε σκοράρετε πάντοτε τοποθετείται σε μια κενή θέση. Μόλις μια θέση συμπληρωθεί, δεν είναι πια διαθέσιμη για οτιδήποτε άλλο. Οτιδήποτε μπορεί να προστεθεί στις 20 σκούρες εξωτερικές θέσεις, ενώ οτιδήποτε εκτός από τείχη μπορεί να προστεθεί στις 25 ανοιχτόχρωμες εσωτερικές θέσεις. Μόλις κάτι άλλο εκτός τειχών προστεθεί σε μια εξωτερική θέση, τότε το τείχος μεταξύ των δύο πύργων, θεωρείται ανεπανόρθωτα κατεστραμμένο, τόσο για το αντίστοιχο κέρδος (δείτε παρακάτω) όσο και για την αμυντική του δύναμης αξίας 2 (δείτε παρακάτω). Δεν αλλάζει κάτι πιά, ακόμη κι αν όλες οι υπόλοιπες θέσεις γεμίσουν με τείχη. Οι Διάφορες Ενέργειες / Σύμβολα Ζαριών Τα σύμβολα δεν μπορούν να χωριστούν σε περισσότερες της μίας ενέργειες. Πάντοτε προσθέστε σε κενές θέσεις όταν σκοράρετε. Οτιδήποτε μπορεί να προστεθεί στις σκούρες θέσεις, ενώ οτιδήποτε εκτός τειχών μπορεί να προστεθεί στις ανοιχτόχρωμες θέσεις. Οι Ενέργειες / Σύμβολα Ξυλεία (καφέ): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε έναν κορμό (δείτε το σχέδιο) στην αποθήκη ξυλείας σας, για κάθε αντίστοιχο σύμβολο στα ζάρια. Το κόστος είναι 2 νομίσματα ανά παραλαβή (και όχι ανά κορμό!), ανεξάρτητα από το πόσους κορμούς αποθηκεύσατε. Οι κορμοί χρησιμεύουν για την κατασκευή σπιτιών, τα οποία δίνουν πόντους, μέσω της ενέργειας αρχιτέκτονα (δείτε παρακάτω). Οι κορμοί (καφέ) προστίθενται στην αποθήκη ξυλείας (2 νομίσματα ανά παραγγελία) Κιβώτια Προϊόντων (πορτοκαλί): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε στην πόλη σας, ένα κιβώτιο (δείτε το σχέδιο) για κάθε αντίστοιχο σύμβολο στα ζάρια. Όλα τα κιβώτια ενός γύρου πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους κάθετα και/ή οριζόντια (όχι διαγώνια!). Επιτρέπεται να βρίσκονται δίπλα σε ήδη υπάρχοντα κιβώτια αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Τα κιβώτια προϊόντων χρησιμεύουν για την απόκτηση χρημάτων μέσω του εμπόρου (δείτε παρακάτω). Τα κιβώτια προϊόντων (πορτοκαλί) πάντοτε προστίθενται σαν συνδεδεμένη ομάδα. Παράδειγμα: Ο στέφανος έριξε 4 ζάρια κιβωτίων.

5 Τείχος (γκρι): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε ένα κομμάτι τείχους (δείτε το σχέδιο) σε μία εξωτερική θέση της επιλογής σας, για κάθε αντίστοιχο σύμβολο στα ζάρια. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε το ένα δίπλα στο άλλο και σε τείχη που τοποθετήθηκαν νωρίτερα, χωρίς όμως αυτό να είναι υποχρεωτικό. Μια ολοκληρωμένη, μη διακοπτόμενη, σειρά τειχών στις πέντε εξωτερικές θέσεις μεταξύ δύο γωνιακών πύργων, σας δίνει άμεσα το bonus που καθορίζεται από το βέλος του αντίστοιχου πύργου. Το bonus αυτό μπορεί να είναι είτε 2 νομίσματα στην τράπεζα, 3 πόντοι ή ένας χαρακτήρας επιπέδου 1-3 της επιλογής σας, σε μια κενή θέση. Αν κερδίσετε τον χαρακτήρα, το προσθέτετε στην πόλη ακριβώς όπως θα κάνατε αν ρίχνατε το μέγιστο 3 κεφάλια (δείτε παρακάτω). Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσθέσετε ζογκλέρ ή ευγενή, αλλά οποιοδήποτε άλλο χαρακτήρα με τις ιδιότητές του (όπως απόκτηση χρημάτων μέσω του εμπόρου ή κατασκευή σπιτιών με τον αρχιτέκτονα). Επιπλέον του bonus αυτού, κάθε μη διακοπτόμενο τείχος μεταξύ δύο πύργων, αυξάνει την αμυντική σας δύναμη κατά 2 (περισσότερα στην παράγραφο Οι Πειρατές ). Εκλησία (μωβ): Αν επιλέξετε το σύμβολο αυτό, προσθέστε μία εκλησία (δείτε το σχέδιο) σε μία κενή θέση της επιλογής σας. Γράψτε μέσα στην εκκλησία τον αριθμό των ζαριών που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί, δηλαδή 1, 2, 3, 4 ή 5 (Μην ξεχνάτε: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερο αριθμό από το σύνολο των συμβόλων που ρίξατε!). Όσο μεγαλύτερη η εκκλησία, τόσο περισσότερους πόντους θα αξίζει στο τέλος του παιχνιδιού. Για να αξίζει, ωστόσο, κάτι, η εκκλησία θα πρέπει να είναι μέρος μιας συνεχούς, χωρίς κενά σειράς εκκλησιών, η οποία ξεκινάει από το μέγεθος 1 και συνεχίζει με αυξανόμενο μέγεθος στο 2 κλπ. Έτσι μια εκκλησία μεγέθους 5, αξίζει 6 πόντους στο τέλος του παιχνιδιού (αύξηση του συνόλου της σειράς από 13 σε 20) αρκεί να υπάρχουν και οι εκκλησίες μεγέθους 4, 3, 2 και 1 στην πόλη. Μπορείτε να προσθέσετε τις εκκλησίες οπουδήποτε στην πόλη, χωρίς να χρειάζεται να βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη για να δίνουν πόντους. Διευκρίνιση: Η κατασκευή εκκλησιών απαιτεί μόνο σταυρούς και όχι αρχιτέκτονες και/ή κορμούς. Τείχη (γκρι) προστίθενται στις εξω- τερικές θέσεις της επιλογής σας Ένα μη διακοπτόμενο τείχος μεταξύ δύο πύργων δίνει το αντίστοιχο bonus, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει κατά 2 και την αμυντική δύναμη της πόλης Οι σταυροί (μωβ) σας επιτρέπουν να κατασκευάσετε εκκλησίες Συμπληρώστε αύξουσες σειρές εκκλησιών, οι οποίες θα σας δώσουν μέχρι και 20 Πόντους Νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. Παράδειγμα: Ο Μιχάλης έχει τις παρακάτω εκκλησίες σε διάφορα σημεία της πόλης του. Τρεις μεγέθους 1, δύο 2, μία 3, μία 4 και δύο 5. Κερδίζει 25 πόντους για αυτές στο τέλος του παιχνιδιού. 20 πόντους για μια πλήρη σειρά, 4 πόντους για τη σειρά 1-2 και 1 πόντο για την τρίτη εκκλησία μεγέθους 1. Η δεύτερη εκκλησία μεγέθους 5 δεν αξίζει κάτι, μιας και λείπουν οι δεύτερες εκκλησίες μεγέθους 3 και 4.

6 Κεφάλι (πράσινο): Αν επιλέξετε αυτό το σύμβολο, προσθέστε έναν χαρακτήρα στην πόλη σας (σαν κύκλο με ένα γράμμα μέσα). Το είδος του χαρακτήρα που θα προσθέσετε στην πόλη εξαρτά- ται από τον αριθμό των αντίστοιχων συμβόλων που θα χρησιμοποιήσετε. Με ένα πράσινο κεφάλι μπορείτε να προσθέσετε έναν Πολίτη. Αυτός Π σας δίνει αμέσως 1 πόντο νίκης. Με δύο πράσινα κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε είτε έναν Στρατιώτη ή έναν Ιερέα. Σ Ι Κάθε στρατιώτης αυξάνει την αμυντική σας δύναμη κατά 1 για τις επιθέσεις των πειρατών (δείτε παρακάτω). Κάθε ιερέας αμέσως σας δίνει 1 πόντο για κάθε εκκλησία στην οποία βρίσκεται γειτονικά της (ακόμη και διαγωνίως!) τη στιγμή που θα τον προσθέσετε στην πόλη σας. Αυτό δεν λειτουργεί και αντίστροφα. Δηλαδή προσθέτοντας περισσότερες εκκλησίες αργότερα δίπλα στον ιερέα, δεν κερδίζετε επιπλέον πόντους. Με τρία πράσινα κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε είτε Α Ε έναν Αρχιτέκτονα ή έναν Έμπορο. Όταν προσθέτετε έναν αρχιτέκτονα, μπορείτε αμέσως να χρησιμοποιήσετε μέχρι τρεις διαθέσιμους κορμούς, της αποθήκης ξυλείας σας, για να κατασκευάσετε σπίτια (δείτε το σχέδιο). Διαγράψτε όσους κορμούς χρησιμοποιείτε και προσθέστε τον αντίστοιχο αριθμό σπιτιών στην πόλη σας. Όλα τα σπίτια που κατασκευάζετε σε έναν γύρο πρέπει να βρίσκονται γειτονικά το ένα με το άλλο είτε καθέτως και/ή οριζοντίως (όπως και τα κιβώτια προϊόντων) και τουλάχιστον ένα σπίτι πρέπει να βρίσκεται δίπλα στον αρχιτέκτονα που μόλις προσθέσατε (επιτρέπεται κι εδώ η διαγώνια γειτονία!). Τα νέα σπίτια μπορούν να βρίσκονται κοντά σε παλαιότερα και/ή σε άλλους αρχιτέκτονες, χωρίς όμως να είναι υποχρεωτικό. Τέλος, κερδίζετε πόντους για τα σπίτια που προσθέσατε (3, 6 ή 9) τους οποίους και σημειώνετε στον μετρητή του σκορ. Παράδειγμα: Ο Γιάννης έριξε 4 κεφάλια αλλά θέλει να χρησιμοποιήσει μόνο τα τρία για να προσθέσει έναν αρχιτέκτονα. Διαγράφει τους δύο τελευταίους κορμούς στην αποθήκη ξυλείας του και προσθέτει έναν αρχιτέκτονα και δύο σπίτια (διαγωνίως γειτονικά στον αρχιτέκτονα και καθέτως γειτονικά μεταξύ τους). Τέλος, κερδίζει 6 πόντους σημειώνοντάς τους στον μετρητή πόντων του ταμπλό του. Διευκρίνιση: Η χρήση των κορμών (αντίθετα από την παραλαβή τους) δεν κοστίζει επιπλέον χρήματα! Όταν προσθέσετε τον έμπορο, θα πρέπει να τον τοποθετήσετε σε θέση η οποία βρίσκεται γειτονικά με όσο το δυνατόν περισσότερα κιβώτια, μιας και ο έμπορος σας δίνει 1 νόμισμα (προστίθεται στην τράπεζα) για κάθε κιβώτιο γειτονικά του (και διαγωνίως!). Σημείωση: Τα κιβώτια, δεν χάνονται όταν τα χρησιμοποιεί ο έμπορος. Δηλαδή μπορούν να δώσουν επιπλέον χρήματα αν τοποθετηθεί και δεύτερος έμπορος γειτονικά τους. Ωστόσο, προσθέτοντας επιπλέον κιβώτια δίπλα σε έναν ήδη τοποθετημένο έμπορο δεν σας δίνει άλλα χρήματα από τον έμπορο αυτό! Τα κεφάλια (πράσινα) σας επιτρέπου να προσθέσετε έναν χαρακτήρα 1 πράσινο κεφάλι: Πολίτης: 1 Πόντος Νίκης 2 πράσινα κεφάλια: είτε Στρατιώτης: Αμυντική Δύναμη +1 ή Ιερέας: 1 Πόντος Νίκης ανά γειτονική εκκλησία 3 πράσινα κεφάλια: είτε Αρχιτέκτονας: κατασκευή 1-3 σπιτιών για 3, 6 ή 9 Πόντους Νίκης αντίστοιχα (διαγράψτε 1-3 κορμούς από την αποθήκη ξυλείας) ή Έμπορος: 1 νόμισμα ανά γειτονικό κιβώτιο προϊόντων

7 Παράδειγμα: Ο Μιχάλης προσθέτει έναν έμπορο. Κερδίζει 7 νομίσματα και τα προσθέτει στην τράπεζά του. Αν αργότερα προσθέσει έναν ακόμη έμπορο, στη θέση που δείχνει το σχέδιο δεξιά, θα κερδίσει άλλα 4 νομίσματα. Με τέσσερα κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε έναν Ζογκλέρ, ο οποίος σας δίνει αμέσως 2 πόντους για κάθε Ζ είδος χαρακτήρα (ακόμη και άλλο ζογκλέρ) που βρίσκεται γειτονικά του (ακόμη και διαγωνίως!) μόλις τον προσθέσετε στην πόλη σας. Η προσθήκη ενός νέου χαρακτήρα δίπλα σε ήδη υπάρχοντα ζογκλέρ δεν σας δίνει επιπλέον πόντους λόγω του ζογκλέρ αυτού! Παράδειγμα: Ο Στέφανος προσθέτει έναν ζογκλέρ. Κερδίζει 6 πόντους (ο δεύτερος αρχιτέκτονας δεν αξίζει τίποτα). Αν αργότερα προσθέσει άλλον ένα ζογκλέρ στη θέση που δείχνει το σχήμα στα δεξιά, θα κερδίσει άλλους 6 πόντους. Με πέντε κεφάλια μπορείτε να προσθέσετε έναν Ευγενή. Αμέσως κερδίζετε 7 πόντους νίκης. Οι Πειρατές Το σύμβολο των σπαθιών έχει ειδική λειτουργία. Αν, όταν τελειώσετε με τις ζαριές του γύρου σας, υπάρχουν ένα ή περισσότερα τέτοια σύμβολα, τότε πρέπει να διαγράψετε ένα κουτάκι του κεντρικού ταμπλό για κάθε τέτοιο σύμβολο, επιπλέον του κανονικού σας σκοραρίσματος του γύρο. Όταν διαγράφετε τα κουτάκια, συμπληρώστε κάθε σειρά από αριστερά προς τα δεξιά. Όταν και το τελευταίο κουτάκι της σειράς γεμίσει (αλλάζει το πλήθος τους ανάλογα με τον αριθμό των παικτών!), οι πειρατές επιτίθενται. Σε παιχνίδι 3 παικτών, για παράδειγμα, αυτό συμβαίνει στα 6 κουτάκια. Κάθε παίκτης πρέπει να αμυνθεί μόνος του, και όχι μόνο αυτός που προκάλεσε την επίθεση. Η πρώτη πειρατική επίθεση (σειρά 1) έχει δύναμη 1, η δεύτερη (σειρά 2) δύναμη 3, η τρίτη (σειρά 3) δύναμη 6 κτλ. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, κάθε παίκτης προσθέτει την αμυντική δύναμη όλων των στρατιωτών του (1 ο κάθε ένας) και των ολοκληρωμένων τειχών του (2 το κάθε ένα). Αν η συνολική αμυντική του δύναμη δεν είναι τουλάχιστον ίση με τη δύναμη των πειρατών, θα πρέπει να διαγράψει ένα κανόνι του. Το κάθε διαγεγραμμένο κανόνι είναι -5 πόντοι νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. Σημειώσεις: Με λιγότερους από 5 παίκτες, διαγράψτε τις κατάλληλες στήλες του κεντρικού ταμπλό, μιας και δεν χρησιμοποιούνται (δείτε το σχέδιο). Όλα τα σύμβολα σπαθιών κάθε γύρου πρέπει να σημειώνονται, κάτι που σημαίνει ότι μερικές φορές μπορεί να διαγραφούν και κουτάκια της επόμενης σειράς. Μετά την έκτη επίθεση (δύναμης 12) δεν προστίθενται άλλα σύμβολα σπαθιού. Ωστόσο, εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αλλάξετε τα αντίστοιχα ζάρια. Οι παίκτες μπορούν πάντοτε να τελειώσουν πρώτα το γύρο τους, πριν διαγράψουν τα αντίστοιχα κουτάκια, λόγω συμβόλων σπαθιών (προκαλώντας ίσως έτσι μια επίθεση των πειρατών). Ευ 4 πράσινα κεφάλια Ζογκλέρ: 2 Πόντοι Νίκης ανά είδος γειτονικού χαρακτήρα Ε Ζ 5 πράσινα κεφάλια Ευγενής: 7 Πόντοι Νίκης Ε Ε Ζ Σ Διαγράψτε ένα κουτάκι ανά σύμβολο σπαθιών Συμπληρωμένη σειρά: Οι πειρατές επιτίθενται (με αυξανόμενη δύναμη) Αν η δύναμή σας είναι μικρότερη από των πειρατών κατά την επίθεσή τους, πρέπει να διαγράψετε ένα κανόνι σας (-5 Πόντοι Νίκης στο τέλος)

8 Παράδειγμα: Αφού ο Μιχάλης αλλάξει το σύμβολο των κεφαλιών (πληρώνοντας 2 νομίσματα) και προσθέσει δύο τμήματα τείχους στην πόλη του, διαγράφει τα τρία κουτάκια του κεντρικού ταμπλό. Έτσι, προκαλεί μια πειρατική επίθεση δύναμης 6. Κάθε ένας από τους τέσσερις παίκτες, του οποίου η δύναμη είναι από το 0 έως το 5, πρέπει να διαγράψει ένα κανόνι του. ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το παιχνίδι τελειώνει μόλις κάποιος Αν συμπληρώσετε και την τελευταία διαθέσιμη θέση της πόλης σας, ο τρέχον παίκτης γεμίσει όλη του την πόλη γύρος παίζεται μέχρι τέλους, έτσι ώστε ο κάθε παίκτης να έχει παίξει τον ίδιο Κερδίζετε επιπλέον πόντους νίκης αριθμό γύρων. Έπειτα το παιχνίδι τελειώνει. Οι παίκτες σημειώνουν τους υπόλοιπους πόντους τους στον μετρητή τους: - κάθε παίκτης που έχει συμπληρώσει και τις 45 θέσεις του κερδίζει 5 Πόντους, - ανά 2 νομίσματα υπόλοιπο κερδίζετε 1 Πόντο, - ανά κάθε κορμό υπόλοιπο κερδίζετε 1 Πόντο, - για κάθε συνεχή σειρά εκκλησιών που έχετε κερδίζετε από 1-20 Πόντους, - για κάθε διαγεγραμμένο σας κανόνι χάνετε 5 Πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής. Στην περίπτωση πόντους είναι ο νικητής ισοπαλίας, νικητής είναι ο παίκτης με τις περισσότερες κενές θέσεις στην πόλη του. Αν εξακολουθεί να υπάρχει ισοπαλία υπάρχουν πολλοί νικητές ταυτόχρονα. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών. λωρεντία, 15 ος αιώνας. Η πλούσια, αλλά ασήμαντη οικογένεια των Medici γίνεται μια από τις ισχυρότερες δυναστείες της εποχής. Ο Cosimo de Medici, γνωστός και ως «Il Vecchio» («ο Γηραιός»), όχι μόνο κυριαρχεί

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό.

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό. Ιστορικό Υπόβαθρο Πάνω από100 χρόνια πριν, οι αγρότες τσαγιού της Κινεζικής Επαρχίας του Yunnan ξεκίνησαν να παραδίδουν το μεγάλης ζήτησης τσάι τους Pu er στην Ινδία και στο μακρινό Θιβέτ. Χρησιμοποιούσαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά.

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά. ΚΑΝΟΝΕΣ Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1 ταμπλό Βαβέλ 24 πλακίδια Βαβέλ 15 καρτέλες Μεγάλων Εργων 10 δείκτες Συμμετοχής 166 δείκτες (διαφόρων ειδών) 1

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη μυθική χώρα της Άζτλαν, τέσσερις φυλές, παλεύουν για την επιβίωση και την ευημερία υπό τον έλεγχο των ίδιων των θεών. Κάθε φυλή παίρνει την ονομασία της από το ζώο τοτέμ των αρχαίων βασιλέων

Διαβάστε περισσότερα

Το προηγούμενο χωριό σας λεηλατήθηκε από βαρβάρους. Είχατε χρόνο να πάρετε μόνο τα παιδιά σας και το καλάμι ψαρέματος πριν το καταστρέψουν.

Το προηγούμενο χωριό σας λεηλατήθηκε από βαρβάρους. Είχατε χρόνο να πάρετε μόνο τα παιδιά σας και το καλάμι ψαρέματος πριν το καταστρέψουν. Βιβλίο Κανόνων Το προηγούμενο χωριό σας λεηλατήθηκε από βαρβάρους. Είχατε χρόνο να πάρετε μόνο τα παιδιά σας και το καλάμι ψαρέματος πριν το καταστρέψουν. Καταφέρατε να ξεφύγετε μέσα στα σκοτάδια. Και

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Caylus Κανόνες στα Ελληνικά

Caylus Κανόνες στα Ελληνικά Caylus Κανόνες στα Ελληνικά Ένα παιχνίδι του William Attia Σχέδια του Arnaud Demaegd - Σχεδιασμός του Cyril Demaegd Περιεχόμενα 1 ταμπλό 1 λευκός κύλινδρος κλητήρα και 1 λευκός δίσκος επιστάτη 30 δηνάρια

Διαβάστε περισσότερα

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο)

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο) Κανόνες Στο Quarantine, κάθε παίκτης έχει από ένα νοσοκομείο. Οι ασθενείς κάνουν ουρές έξω από τα νοσοκομεία, για να εξετάσουν οι γιατροί τα διάφορα συνάχια και χτυπήματά τους. Σκοπός σας είναι να εξοπλίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2-4 Παίκτες 90 Λεπτά Ξεχωρίστε τις κάρτες 445 ανάλογα με το είδος τους (ετικέτα στο πίσω μέρος κάθε κάρτας). Όταν έχετε τελειώσει, πρέπει να έχετε 8 στοίβες διαφορετικών ειδών. Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός Μεταλλωρύχος, καπετάνιος, δήμαρχος, άποικος, τεχνίτης ή κτίστης; Τι ρόλο θα έχετε στον νέο κόσμο; Θα είστε εσείς που θα έχετε τις πιο γόνιμες φυτείες; Θα κατασκευάσετε τα πολυτιμότερα κτίρια; Ο σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο.

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Η Ιστορία Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Ένα στρατηγικό τυροπαιχνίδι με ζάρια για 2-4 παιδία ηλικίας 4 ετών και άνω. Είδος Παιχνιδιού: Οικογενειακό Παίκτες: 2-4 παίκτες 4 ετών και άνω Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

Η αρχή δεν δίνει κανένα στοιχείο για το τέλος. Ηρόδοτος

Η αρχή δεν δίνει κανένα στοιχείο για το τέλος. Ηρόδοτος ΚΑΝΟΝΕΣ Η αρχή δεν δίνει κανένα στοιχείο για το τέλος. Ηρόδοτος Καλώς ήλθατε στο 7 Wonders Duel! Το 7 Wonders Duel είναι ένα παιχνίδι για 2 παίκτες, στον κόσμος του επιτυχημένου παιχνιδιού 7 Wonders. Χρησιμοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα

Επιπεδοπόλεµος(Flatwar)

Επιπεδοπόλεµος(Flatwar) Επιπεδοπόλεµος(Flatwar) Κανόνες για παιχνίδια µάχης στον κόσµο της Επιπεδοχώρας Εισαγωγή Ο Επιπεδοπόλεµος (Flatwar) είναι ένα σετ από απλούς κανόνες για ένα παιχνίδι µάχης στον κόσµο της Επιπεδοχώρας.

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Ασκήσεις μελέτης της 6 ης διάλεξης

Ασκήσεις μελέτης της 6 ης διάλεξης Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Πληροφορικής Μάθημα: Τεχνητή Νοημοσύνη, 2016 17 Διδάσκων: Ι. Ανδρουτσόπουλος Ασκήσεις μελέτης της 6 ης διάλεξης 6.1. (α) Το mini-score-3 παίζεται όπως το score-4,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια.

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια. Τα άγνωστα νησιά του Κατάν απλώνονται μπροστά σας. Μερικά μακριά στον ορίζοντα, κάποια άλλα χαμένα στην πυκνή ομίχλη. Άλλα σχεδιασμένα στους χάρτες, κι άλλα γνωστά μόνο από μύθους και ιστορίες. Κάποια

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων Καλως ήρθατε στο High Noon Saloon! Βρίσκεστε μέσα σε μια κλασσική μάχη της Άγριας Δύσης, οπλισμένοι με θανατηφόρα Όπλα, προσπαθώντας να εξοντώσετε τους αντιπάλους σας και να βρείτε την καλύτερη κρυψώνα

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως Γύρω στο 1970, οι κυβερνήσεις του κόσμου αντιμετώπισαν πολύ μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις, και για το λόγο αυτό κατασκευάστηκαν παντού ενεργειακοί σταθμοί, για την κάλυψη των αναγκών. Χρόνο με το χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1: Επέκταση #1: Καθώς η τεχνολογία των Κινητήρων Άλματος διαδίδεται, μια αρχαία φυλή βρίσκεται σε ταραχή, όσο μια άλλη εγκαταλείπει έναν κόσμο καταδικασμένο από έναν ήλιο που πεθαίνει. Η Αυτοκρατορία ισχυροποιείται,

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός. Οι παίκτες επιλέγουν σε κάθε γύρο διαφορετικούς ρόλους ενεργοποιώντας τις αντίστοιχες ενέργειες.

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός. Οι παίκτες επιλέγουν σε κάθε γύρο διαφορετικούς ρόλους ενεργοποιώντας τις αντίστοιχες ενέργειες. Μεταλλωρύχος, καπετάνιος, δήμαρχος, άποικος, τεχνίτης ή κτίστης; Τι ρόλο θα έχετε στον νέο κόσμο; Θα είστε εσείς που θα έχετε τις πιο γόνιμες φυτείες; Θα κατασκευάσετε τα πολυτιμότερα κτίρια; Ο σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού ΠΕΡΙΛΗΨΗ Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των αρχηγών σημαντικών οικογενειών του Παρισιού στο τέλος του 14ου αιώνα. Στη σκιά του καθεδρικού της Παναγίας

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις...

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες γίνονται μάγισσες, δρυΐδες και συλλέκτες, παράγοντας πανίσχυρα φίλτρα και παραδίδοντάς τα μέσω της Υπηρεσίας Σκούπας, σε όλο

Διαβάστε περισσότερα

Πάνω στον πίνακα έχουµε γραµµένο το γινόµενο 1 2 3 4 595. ύο παίκτες Α και Β παίζουν το εξής παιχνίδι. Ο ένας µετά τον άλλο, διαγράφουν από έναν παράγοντα του γινοµένου αρχίζοντας από τον παίκτη Α. Νικητής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο Καίσαρας Αδριανός ανέβηκε στο θρόνο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 117 πχ. Στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αντιμετώπισε αρκετές απειλές από τους βάρβαρους

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι.

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι. Κάθε Σαμουράι έχει ένα προσωπικό ταμπλό διπλής όψεως. Στη μία πλευρά είναι η ανθρώπινη μορφή του και στην άλλη η ζωώδης του. Αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού εμφανίζονται στο ταμπλό: Ο μετρητής μάχης στον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

5 αγροκτήματα 3 ταμπλό 1 ταμπλό 169 κίτρινες κάρτες Επαγγελμάτων 139 πορτοκαλί κάρτες Μικρών Βελτιώσεων

5 αγροκτήματα 3 ταμπλό 1 ταμπλό 169 κίτρινες κάρτες Επαγγελμάτων 139 πορτοκαλί κάρτες Μικρών Βελτιώσεων Ένα παιχνίδι αγροτικής ανάπτυξης για 1-5 παίκτες, από τον Uwe Rosenberg Χρόνος παιχνιδιού: Μισή ώρα ανά παίκτη, συντομότερο στην Οικογενειακή παραλλαγή. Ηλικίες: 12 Ετών και άνω Κεντρική Ευρώπη, γύρω στο

Διαβάστε περισσότερα

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού Ξεφεύγοντας από τα γαμψά νύχια της Μπάμπα Γιάγκα, καταφέρνετε να αποδράσετε από το σπίτι του. Τότε η μάγισσα ξεκινάει να σας κυνηγάει πάνω στο ιπτάμενο καζάνι της! Για να αποδράσετε, πρέπει να κάνετε τρία

Διαβάστε περισσότερα

Βίντεο περίληψης κανόνων

Βίντεο περίληψης κανόνων Αυτός είναι ο ρόλος ενός σωστού κυρίου, να διαχειριστεί όσο καλύτερα μπορεί την περιουσία του, να υπηρετήσει το δημόσιο και να μιλάει ευγενικά στα επίσημα δείπνα. Με άλλα λόγια, ο σωστός κύριος είναι απίστευτα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 2013 1η Έκδοση ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα... 3 Εκπαιδευτική Αποστολή Πορεία του Παιχνιδιού... 5 Χάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι.

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Βασικοί Κανόνες Τα πλακίδια ανακατεύονται και τοποθετούνται με την όψη προς τα κάτω στο

Διαβάστε περισσότερα

Mπαρμπούτι. Ενδεικτικές Απαντήσεις Φύλλου Εργασίας. Τυχαιότητα

Mπαρμπούτι. Ενδεικτικές Απαντήσεις Φύλλου Εργασίας. Τυχαιότητα Mπαρμπούτι Ενδεικτικές Απαντήσεις Φύλλου Εργασίας 2 22 Ιουλίου 2016 13:51 Τυχαιότητα Στο παιχνίδι που θα υλοποιήσουμε, ο παίκτης ρίχνει δύο ζάρια. Το αποτέλεσμα του παιχνιδιού εξαρτάται από το άθροισμα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Περίληψη. Δεν κάνουν τα τείχη μια Πόλη, αλλά οι άνθρωποι. Πλάτωνας

Περιεχόμενα. Περίληψη. Δεν κάνουν τα τείχη μια Πόλη, αλλά οι άνθρωποι. Πλάτωνας ΚΑΝΟΝΕΣ Δεν κάνουν τα τείχη μια Πόλη, αλλά οι άνθρωποι. Πλάτωνας Περιεχόμενα - 2 ταμπλό Θαυμάτων - 2 κάρτες Θαυμάτων - 9 κάρτες Πόλεων Εποχής Ι - 9 κάρτες Πόλεων Εποχής ΙΙ - 9 κάρτες Πόλεων Εποχής ΙΙΙ

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα ΟΔΗΓΙΕΣ Λίγα λόγια... Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Μάντεψε Τι + Ποιος» περιλαμβάνει 6 συναρπαστικά παιχνίδια, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Εξάλλου, το ζητούμενο είναι η διασκέδαση και αυτό το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα