Αγαπητέ υποψήφιε συνεργάτη,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αγαπητέ υποψήφιε συνεργάτη,"

Transcript

1 Franchise Proposal

2 Αγαπητέ υποψήφιε συνεργάτη, Ξεκινώντας θεωρούμε σκόπιμο να σε ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που έδειξες για την εταιρία και τα καταστήματα T-bar. Μέσα από τις σελίδες αυτής της πρότασης Franchise θα προσπαθήσουμε να σου δώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μπορέσεις να κρίνεις και να αξιολογήσεις ολοκληρωμένα το σύστημα Franchise T-bar αλλά και τις δυνατότητες που σου προσφέρει αυτή η νέα καινοτομική επιχειρηματική πρόταση. Η εταιρία T-BAR ξεκίνησε την λειτουργία της στη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2004, θέτοντας σαν κύριους στόχους τον σχεδιασμό, την εκτύπωση και την διάθεση μοναδικών, προσωπικών, έξυπνων και χιουμοριστικών ενδυμάτων, καλύπτοντας έτσι την έντονη επιθυμία των καταναλωτών για προσωποποίηση και μοναδικότητα των ρούχων. Μετά από 3 χρόνια εμπειρίας, η εταιρία έχει φτάσει πλέον σε επίπεδα οργάνωσης που της επιτρέπουν να εφαρμόζει ολοκληρωμένα συστήματα marketing, πωλήσεων, τεχνικής και θεωρητικής υποστήριξης αλλά και διαφημιστικής εκστρατείας, εργαλεία αποκλειστικά εστιασμένα για την ελληνική αγορά. Κατά τη διάρκεια της τριετίας αυτής, οι μεθοδικές κινήσεις της T-BAR την οδήγησαν στην πραγμάτωση ενός βασικού της στόχου: τη δημιουργία και λειτουργία της πρώτης οργανωμένης εταιρίας στον κλάδο του Custom Made Clothing, με γνώμονα την ποιότητα, την μόδα αλλά και τις ανάγκες των πελατών της. Η αναγνώριση αυτή μεταφράζεται σε ένα σημαντικό αριθμό ενδιαφερομένων franchisees σε όλο τον ελλαδικό χώρο.

3 Η T-BAR έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των καταναλωτών και των επενδυτών, ως μια εταιρία με αυξημένο κύρος, εμπειρία, πρωτοπόρα, φιλική αλλά και πάνω από όλα προσιτή προς τους πελάτες της. Με τη μέθοδο του franchise επιθυμεί να οδηγηθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη, εφαρμόζοντας μια επεκτατική πολιτική και προσφέροντας ευκαιρίες σε νέους υποψήφιους συνεργάτες. Ακολουθώντας αυστηρά συγκεκριμένες κινήσεις προώθησης, αναζητάει επιχειρηματίες που θα πιστέψουν στην ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση, προσωπική ανάπτυξη, προώθηση άριστα ποιοτικών και καινοτομικών ρούχων αλλά και διαρκή συνεργασία και επικοινωνία με την κεντρική εταιρία. Το σύστημα franchise της T-BAR είναι άριστα οργανωμένο όσο αφορά τα πρότυπα λειτουργίας από την κεντρική εταιρία και έχει την δυνατότητα να προσφέρει καθημερινά λύσεις και συνεχή υποστήριξη. Τα standards της ποιότητας είναι προκαθορισμένα σύμφωνα με τη φιλοσοφία των πεπειραμένων ανθρώπων της T-BAR. Αν πιστεύετε ότι διαθέτετε έντονο επιχειρηματικό πνεύμα και ικανά προσόντα, αν θέλετε να γίνετε μέλος της οικογένειας της T-BAR και να υλοποιήσετε τους προσωπικούς και επιχειρηματικούς στόχους σας, ελάτε μαζί μας να σχεδιάσουμε και να οραματιστούμε το καινούριο σας κατάστημα T-bar. Με εκτίμηση, η διοίκηση της T-BAR Αστρίνης Παναγιώτης, Κάκαρης Ανδρέας, Λημναίος Αριστοτέλης

4

5 ΙΣΤΟΡΙΑ & ΣΚΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Τ-ΒAR Η εταιρία T-BAR ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο του 2004 και από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της εντάχθηκε στον επιχειρηματικό κλάδο του Custom Made Clothing. Ιδρυτές και κύριοι μέτοχοι της εταιρίας είναι οι κύριοι Παναγιώτης Αστρίνης, Ανδρέας Κάκαρης και Αριστοτέλης Λημναίος. Η T-BAR από την αρχή της λειτουργίας της έθεσε σαν στόχους τη σχεδίαση, την παραγωγή και τη διάθεση πρωτότυπων και χιουμοριστικών T-shirt, άλλων ενδυμάτων και παρεμφερών ειδών, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Τα ενδύματα που πωλούνται μέσα από τα καταστήματα T-bar συνδυάζουν: αίσθημα ικανοποίησης από την αγορά ενός επώνυμου ρούχου ενδύματα πολύ καλής ποιότητας, με μοντέρνο σχεδιασμό τυπώματα και σχέδια με αντοχή, διαχρονικότητα αλλά και ποικιλία προσιτές τιμές Έναυσμα στην έναρξη αυτής της προσπάθειας ήταν η εμπειρία διαβίωσης κάποιων εταίρων στο εξωτερικό, η εξέταση της αγοράς και των νέων τάσεων που επικρατούσαν στην Ευρώπη καθώς και η διαίσθηση ότι μια παρόμοια επιχειρηματική δραστηριότηταευκαιρία θα μπορούσε να εφαρμοστεί με επιτυχία και στην ελληνική αγορά, εφόσον οργανωθεί σωστά από την αρχή και εφαρμοστούν σύγχρονοι μέθοδοι marketing και πωλήσεων. Από την αρχή της λειτουργίας της, η επιχείρηση προσφέρει άριστης ποιότητας προϊόντα και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών πελατών της. Έτσι με την πάροδο του χρόνου και την εφαρμογή των πιο σύγχρονων μεθόδων σχεδίασης, παραγωγής, αποτελεσματικού marketing και πωλήσεων, η εταιρία οδηγήθηκε στην ίδρυση αρχικά δύο εταιρικών καταστημάτων σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Σκοπός της εταιρίας είναι η δημιουργία ενός επώνυμου προϊόντος υψηλής ποιότητας, με υψηλή αναγνωρισιμότητα του σήματoς T-bar, που θα δημιουργεί αίσθημα ικανοποίησης και υπερηφάνειας στους καταναλωτές που επιλέγουν να φορούν ρούχα με το σήμα T-bar. Μετά την επιτυχημένη αρχική λειτουργία, η εταιρία αποφάσισε να εισέλθει στον χώρο του franchise λόγω της μεγάλης ζήτησης που εμφανίστηκε από υποψήφιους επενδυτές που βλέπουν το άνοιγμα ενός καταστήματος T-bar σαν μια καλή και αποδοτική επενδυτική ευκαιρία. Έτσι σήμερα η T-BAR προτείνει στην αγορά μία ολοκληρωμένη πρόταση franchise που εμπεριέχει όλη την συσσωρευμένη τεχνογνωσία, στον τομέα της παραγωγής, της πώλησης και γενικότερα της επιτυχημένης και άκρως αποδοτικής λειτουργίας ενός καταστήματος με την επωνυμία T-bar.

6 ΠΡΟΪΟΝΤΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της μέχρι και σήμερα, η T-BAR ξεχωρίζει για την ποιότητα των προϊόντων της αλλά και για τις καινοτομικές υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα στα καταστήματα με το σήμα T-bar. Γι' αυτό άλλωστε κάθε ρούχο T-bar είναι μοναδικό όπως και εσείς! Στα καταστήματα T-bar οι πελάτες δεν αγοράζουν απλά ένα ρούχο. Το δημιουργούν ανάλογα με την διάθεσή τους! Μέσα από μια νέα και καινοτομική διαδικασία, οι πελάτες των καταστημάτων T-bar έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους ρούχο, επιλέγοντας μέσα από τα εκατοντάδες σχέδια που υπάρχουν στο μοναδικό ηλεκτρονικό show room των καταστημάτων. Custom Made σημαίνει ΕΣΥ! Η φαντασία στα καταστήματα T-bar δεν έχει πραγματικά κανένα όριο. Το εκπαιδευμένο προσωπικό των καταστημάτων είναι ικανό να δημιουργήσει για τους πελάτες του το σχέδιο και το ρούχο που πραγματικά είχαν φανταστεί. Στα καταστήματα T-bar δεν υπάρχει εποχή, δεν υπάρχει περιορισμός, δεν υπάρχει όριο. Η ιδέα των πελατών της T-BAR μπορεί να αποτυπωθεί στα αμέτρητα και διαφορετικά ρούχα που καλύπτουν κάθε επιθυμία. Η T-BAR συνεργάζεται με πολλές εταιρίες ενδυμάτων προσφέροντας εκατοντάδες επιλογές-προτάσεις που ξεκινούν από τα φημισμένα T-shirt της μέχρι τα ιδιαίτερα μπουφάν για τις ημέρες του χειμώνα. Σε ένα κατάστημα T-bar πιθανοί πελάτες μπορεί να είναι όλοι. Μέσα από την μεγάλη ποικιλία των προϊόντων της μπορεί να εξυπηρετήσει επιχειρήσεις, οργανισμούς, συλλόγους αλλά και οποιονδήποτε θέλει να δημιουργήσει κάτι μοναδικό και πρωτότυπο.

7 H AΓΟΡΑ Ο επιχειρηματικός κλάδος του Custom Made Clothing γεννήθηκε στην ελληνική αγορά πρόσφατα από καταστήματα που είχαν ως κύριο σκοπό να προσφέρουν μια εναλλακτική μορφή ενδυμάτων στους πελάτες τους. Αυτό γίνεται αντιληπτό αν παρατηρήσουμε ότι μόλις την τελευταία τριετία άρχισε να γίνεται γνωστός και να υπάρχει αυξημένη κίνηση για ρούχα με την αποτύπωση σχεδίων, λογότυπων, slogans κ.α. Τα επόμενα χρόνια, και ύστερα από έρευνες και μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί από την εταιρία T-BAR, αναμένεται μεγάλη ανάπτυξη του κλάδου και του κύκλου εργασιών του, καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες αρχίζουν να κατανοούν τις δυνατότητες του. Λόγω της νηπιακής ηλικίας του κλάδου, ο ανταγωνισμός δεν παρουσιάζεται ακόμη ιδιαίτερα έντονος και περιορίζεται σε μικρά, ανεξάρτητα και μεμονωμένα καταστήματα, εγκατεστημένα σε δρόμους χαμηλής εμπορικής κίνησης σε μεγάλα αστικά κέντρα. Εν αντιθέσει τα καταστήματα T-bar εγκαθίστανται σε θέσεις πρώτης εμπορικότητας και χαρακτηρίζονται από εντυπωσιακή διακόσμηση, όμορφο και ευχάριστο περιβάλλον που προκαλεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την δημιουργία ενός μοναδικού ρούχου. Η T-BAR πάντοτε πρωτοπόρος, αποτελεί την πρώτη αλυσίδα καταστημάτων στον κλάδο του Custom Made Clothing που λειτουργεί με την μέθοδο του franchise, γεγονός που δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα και ευκαιρίες σε νέους επιχειρηματίες για μια αποδοτική και διαχρονική επένδυση.

8 2008

9 ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ (FRANCHISEE) Με στόχο την υγιή, αποδοτική και μακροχρόνια συνεργασία, ο δικαιοπάροχος T-BAR (franchisor), επιλέγει δικαιοδόχους (franchisees) που θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω παραμέτρους: Να έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο μόρφωσης που θα επιτρέπει την άριστη επικοινωνία με τους μελλοντικούς πελάτες του καταστήματος T-bar. Να έχουν βασικές γνώσεις αγγλικών και υπολογιστών. Να διαθέτουν προηγούμενη επαγγελματική προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών ανεξαρτήτως επιχειρηματικού κλάδου. Να έχουν διάθεση για προσωπική εργασία και προσωπική ανάπτυξη. Να διαθέτουν έντονο ενδιαφέρον για την άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος. Να διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ίδρυση και λειτουργία του νέου καταστήματος. Να μην είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 50 ετών. Να μπορούν να δεχθούν την συμμετοχή της T-BAR στο μετοχικό κεφάλαιο του καταστήματος, αν βέβαια αυτή το επιθυμεί. Διαθέτοντας τα παραπάνω προσόντα και εφόσον έχει επιλεγεί από την T-BAR, ο franchisee θα πρέπει να συνυπογράψει την σύμβαση franchise με την εταιρία και να αρχίσει η διαδικασία ίδρυσης, κατασκευής και λειτουργίας του νέου καταστήματος. Να διαθέτουν έντονη κοινωνική προσωπικότητα.

10 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Η T-BAR αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την κατασκευή των νέων καταστημάτων. Ως κεντρική εταιρία υποχρεούται να επιλέξει το καταλληλότερο κατάστημα στην περιοχή ενδιαφέροντος του franchisee, σε ότι αφορά το μέγεθος, την εμπορικότητα της περιοχής αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης και επιτυχίας αυτού. Σε περίπτωση που ο franchisee διαθέτει ιδιόκτητο κατάστημα στην περιοχή ενδιαφέροντος, η T-BAR θα εξετάσει αρχικά τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου χώρου και σε περίπτωση που θα κριθεί ακατάλληλο ο δικαιοδόχος υποχρεούται να συμφωνήσει στην εύρεση νέου χώρου που θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις με αποκλειστικό γνώμονα την επιτυχία της μελλοντικής του επιχείρησης. Το νέο κατάστημα θα έχει την ευθύνη λειτουργίας σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, η οποία θα έχει προκαθορισθεί και μέσα στην οποία ο franchisor δεν θα έχει το δικαίωμα παραχώρησης άλλου καταστήματος, για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της σύμβασης. Κατόπιν, η T-BAR αναλαμβάνει μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να ολοκληρώσει το σχεδιασμό και την κατασκευή του καταστήματος, εξοπλίζοντας το με τα απαραίτητα εργαλεία για την σωστή λειτουργία του. Τα σχέδια του νέου καταστήματος θα διασφαλίζουν την ενιαία εικόνα του συνόλου των καταστημάτων T-bar, αλλά και την εύρυθμη και επιτυχή λειτουργία του μελλοντικού καταστήματος. Κατά την διάρκεια της κατασκευής του νέου καταστήματος η T-BAR έχει την υποχρέωση και την αρμοδιότητα να βοηθήσει στην εξεύρεση του κατάλληλου προσωπικού που θα εργασθεί, εκπαιδεύοντας το μαζί με τον franchisee στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη. Με την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών, η T-BAR οφείλει να προμηθεύσει το νέο της σημείο πώλησης με το απαραίτητο εμπόρευμα και εξοπλισμό. Τέλος, στο χρονικό σημείο που όλα τα παραπάνω είναι ολοκληρωμένα, η T-BAR οφείλει να σχεδιάσει και να διοργανώσει τα εγκαίνια του καταστήματος αλλά και να υλοποιήσει το πρόγραμμα επικοινωνίας του. Η T-BAR έχει την ευθύνη για τη διαφήμιση - επικοινωνία των εγκαινίων σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και τον καθορισμό του ύψους της δαπάνης της.

11 ΚΟΣΤΟΣ Ι ΡΥΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ To κόστος κατασκευής ενός νέου καταστήµατος T-bar εξαρτάται άµεσα από τον αριθµό των τετραγωνικών µέτρων του χώρου. Επισηµαίνεται πως ένα κατάστηµα T-bar θα πρέπει να είναι µεταξύ 30 τµ. και 50 τµ. και εξαρτάται από τον πληθυσµό της περιοχής στην οποία πρόκειται να λειτουργήσει. Το κόστος της επένδυσης για την δηµιουργία ενός καταστήµατος T-bar κυµαίνεται από έως και κατανέµεται ως εξής: Καταβολή των entry - fees ( ) στην T-BAR Προκαταβολές και εγγυήσεις ενοικίων Έξοδα σύστασης εταιρίας (όπου αυτά κρίνονται απαραίτητα) Εκτιµώµενο κόστος κατασκευής καταστήµατος: 300 ανά m2 Κόστος εξοπλισµού καταστήµατος: Αγορά αρχικών εµπορευµάτων: Κόστος Portfolio σχεδίων της T-BAR On - line µηχανογραφηµένο σύστηµα λιανικής πώλησης Επιλογή και πρόσληψη προσωπικού Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση προσωπικού και µεταφορά τεχνογνωσίας Στήσιµο καταστήµατος πριν το opening Υλικό marketing Ενιαία εταιρική ταυτότητα και έντυπο υλικό Έξοδα αρχικής διαφήµισης και υλοποίησης εγκαινίων

12

13 MOΡΦΗ & ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Όλα τα καταστήματα γίνονται με αποκλειστική ευθύνη και σχεδιασμό της T-BAR και εξασφαλίζουν την πλήρη ομοιομορφία του συνόλου των καταστημάτων franchise με τα πρότυπα των ήδη σε λειτουργία καταστημάτων σε ότι αφορά τα χρώματα, τη διαρρύθμιση των χώρων, τον εξοπλισμό και την εξωτερική εμφάνιση. Η T-BAR έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον σχεδιασμό και την προμήθεια όλου του εξοπλισμού του καταστήματος, την επιλογή των προμηθευτών και των συνεργείων κατασκευής καθώς και την υποχρέωση να παραδώσει το κατάστημα έτοιμο για λειτουργία με αποκλειστικά δική της συμμετοχή και ευθύνη. Η προμήθεια εμπορευμάτων γίνεται αποκλειστικά από την T-BAR ή από προμηθευτές που η T-BAR υποδεικνύει και έχει την δυνατότητα να διασφαλίζει συμφωνίες με αυτούς προς όφελος όλων των καταστημάτων για κοινή πορεία και ανάπτυξη. Τα προϊόντα των καταστημάτων εμπλουτίζονται συνεχώς επηρεασμένα από τις τάσεις της μόδας αλλά και από τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών της. Τα καταστήματα franchise διατηρούν αποκλειστική συνεργασία με την T-BAR έτσι ώστε να υπάρχει κοινή στρατηγική και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους ανεξάρτητα από την γεωγραφική περιοχή που λειτουργεί αυτό.

14 ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Με την έναρξη λειτουργίας του νέου καταστήματος, η T-BAR έχει την υποχρέωση και την ευθύνη για τον έλεγχο των όσων έχουν συμφωνηθεί στην σύμβαση σε ότι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων. Για το λόγο αυτό η T-BAR διενεργεί επιθεωρήσεις στα καταστήματα που διασφαλίζουν την ομαλή αλλά και επιτυχημένη συνεργασία. Έτσι οι επιθεωρητές της T-BAR: 1. Επισκέπτονται όλα τα καταστήματα σε τακτά χρονικά διαστήματα και τουλάχιστον μία φορά το δίμηνο. 2. Επισκέπτονται όλα τα καταστήματα έκτακτα και άνευ προειδοποίησης. 3. Ελέγχουν και διαπιστώνουν την καλή λειτουργία των καταστημάτων σε ότι αφορά: την κοινή τους εταιρική ταυτότητα και εμφάνιση την καθαριότητα την εμφάνιση του προσωπικού τη συμπεριφορά και την εξυπηρέτηση του προσωπικού τις ενδεχόμενες ανάγκες επιμέρους εκπαίδευσης του προσωπικού την επάρκεια των εμπορευμάτων τη σωστή παραγωγή των προϊόντων τη σωστή διάταξη και προβολή των εμπορευμάτων την παρουσία και απασχόληση των franchisees στα καταστήματα ελέγχουν τα μηχανογραφικά και ηλεκτρονικά συστήματα των καταστημάτων Επίσης η T-BAR διαθέτει ομάδα μυστικών επιθεωρητών που είναι άγνωστοι στους franchisees και τους εργαζόμενους στα καταστήματα, οι οποίοι επισκέπτονται τα καταστήματα σαν μυστικοί πελάτες (mystery shopping) για να διαπιστώνουν τις τυχόν ελλείψεις ή αδυναμίες λειτουργίας και να τις υποδεικνύουν στην T-BAR με στόχο τη συνεχή βελτίωση του συστήματος. Σε κάθε περίπτωση βέβαια η εμπορική σχέση μεταξύ της T-BAR και των franchisees θα πρέπει να διέπεται από σχέσεις εμπιστοσύνης, αλληλοσεβασμού και κοινού συμφέροντος.

15 ΑΜΟΙΒΈΣ ΤΗΣ T-BAR Με την έναρξη της λειτουργίας του νέου καταστήματος o franchisee υποχρεούται να καταβάλει στην T-BAR στο τέλος κάθε μήνα, ποσοστό 3% και 5% του μηνιαίου του τζίρου αντίστοιχα για έξοδα υποστήριξης, διαφήμισης και προώθησης. Τα ποσά αυτά διατηρούνται για την κοινή ανάπτυξη του δικτύου franchise της εταιρίας αλλά και για την δημιουργία καινοτομικών υπηρεσιών που θα δημιουργήσουν επιπλέον ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στα καταστήματα.

16 ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Το ποσοστό Υποστήριξης 3% του µηνιαίου τζίρου περιλαµβάνει: Συνεχή εκπαίδευση ανάλογα µε τις ανάγκες της επιχείρησης. Υποστήριξη λογισµικού και ανάπτυξη ηλεκτρονικής µηχανογράφησης. Κλείσιµο συµφωνιών µε προµηθευτές για πιο ανταγωνιστικές τιµές. Αγορά προϊόντων από προμηθευτές και προμηθευτές και προώθησή τους στα καταστήµατα. Έρευνες marketing. Παρακολούθηση των εξελίξεων στον κλάδο, ανάπτυξη νέων προϊόντων, νέων τεχνολογιών, νέων υπηρεσιών και κερδοφόρα εκµετάλλευση αυτών. Συνεχή µεταφορά τεχνογνωσίας στα καταστήµατα. Καθηµερινή λειτουργική υποστήριξη των καταστηµάτων on line και τηλεφωνικά. ηµιουργία νέων σχεδίων κάθε µήνα για το show room της έκθεσης στα καταστήµατα. Ενέργειες marketing και κατάρτιση σχεδίου προώθησης για κάθε σηµείο ξεχωριστά.

17 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ Το ποσοστό διαφήμισης και προώθησης 5% του μηνιαίου τζίρου περιλαμβάνει: Εθνική και τοπική διαφήμιση σε Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Περιοδικά, Εφημερίδες, Internet. Σχεδιασμό, οργάνωση και επίβλεψη όλων των προωθητικών ενεργειών. Τοπικές προωθητικές ενέργειες για κάθε κατάστημα ξεχωριστά ανάλογα με την πόλη που δραστηριοποιείται. Αναλυτικότερα το κονδύλιο της προώθησης - διαφήμισης θα δαπανάται ως εξής: Τηλεοπτική διαφήμιση σε κανάλι ή κανάλια εθνικής ή και τοπικής εμβέλειας. Ραδιοφωνική διαφήμιση σε σταθμό ή σταθμούς εθνικής ή και τοπικής εμβέλειας. Περιοδικά εθνικής και τοπικής εμβέλειας. Υπαίθρια διαφήμιση Street Promotion Χορηγίες Προωθητικές ενέργειες (διαγωνισμοί, κληρώσεις, happenings).

18

19 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ FRANCHISE T-bar ΟΡΟΙ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ Επιχειρηματική ευκαιρία λόγω του νεοσύστατου κλάδου και του σχεδόν μηδενικού ανταγωνισμού. Χαμηλό κόστος επένδυσης. Μικρό χρονικό διάστημα απόσβεσης. Συνεχής εκπαίδευση, καθοδήγηση, υποστήριξη και υψηλή ενημέρωση σε θέματα μόδας, νέων τάσεων και θέματα αγοράς. Η διάρκεια του συμβολαίου franchising που υπογράφεται στην αρχή της συνεργασίας ορίζεται στα εννέα (9) έτη. Κατά την διάρκεια της σύμβασης ως λόγος διακοπής της συνεργασίας ορίζεται η οποιαδήποτε παράβαση όρου του συμβολαίου που έχει υπογραφεί, κατόπιν διαπίστωσης των επιθεωρητών της T-BAR και έγγραφης ειδοποίησης του franchisee. Η συνέχιση της συνεργασίας πιστοποιείται με την υπογραφή νέου συμβολαίου διάρκειας τριών ετών και δεν υπάρχουν επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις για τον franchisee. Ενιαίο μηχανογραφημένο σύστημα λιανικής πώλησης και επικοινωνίας των καταστημάτων. Τεχνογνωσία ιδιαίτερης προβολής των ενδυμάτων μέσα στο κατάστημα. Collection που αποτελεί ένα ενιαίο και αρμονικά συνδυασμένο σύνολο. Καινοτομικό concept εστιασμένο στην ανάπτυξη πωλήσεων. Μεγάλο εύρος πελατών (λιανικές και χονδρικές πωλήσεις). Η πρώτη οργανωμένη αλυσίδα Custom Made Clothing στην Ελλάδα.

20 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ FRANCHISE Μετά την ενημέρωση σας σχετικά με το σύστημα franchise της T-BAR, αλλά κυρίως μετά την ενημέρωση σας για τις ευκαιρίες, τις προοπτικές και τα οικονομικά οφέλη της δημιουργίας ενός καταστήματος T-bar, η τελική σας απόφαση για την εκπλήρωση του στόχου σας πρέπει να γίνει προσεκτικά και μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες.

21 Η πρώτη ενέργεια είναι η συμπλήρωση της φόρμας ενδιαφερόμενου συνεργάτη που θα βρείτε στο τέλος αυτής της πρότασης. Μέσα από αυτήν μας δίνεται η δυνατότητα να σας γνωρίσουμε και να αντλήσουμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες για τα επόμενα βήματα. Θα πρέπει να αναφερθεί πως η φόρμα ενδιαφέροντος δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση μέρος συμφωνίας ή διαπραγματεύσεων. Τα στοιχεία που περιέχονται στην πρόταση αποτελούν εμπιστευτικές πληροφορίες προς αποκλειστική χρήση των εξουσιοδοτημένων στελεχών της T-BAR. Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η έναρξη της συνεργασίας με την υπογραφή της σύμβασης Franchise, θα πρέπει να επιλεχθεί η περιοχή ενδιαφέροντος για τη δημιουργία του νέου καταστήματος και συγχρόνως η δέσμευση για την αποκλειστικότητα της περιοχής. Στη συνέχεια θα ενημερωθείτε για τις προδιαγραφές του οικήματος λεπτομερώς σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις για την άδεια λειτουργίας, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εξεύρεσης του κατάλληλου καταστήματος. Οι συνεργάτες μας θα βρίσκονται σε επαφή μαζί σας και θα σας πληροφορούν για διαθέσιμα καταστήματα σε συνεργασία με τις κτηματομεσιτικές εταιρίες. Μετά την έγκριση του καταστήματος, ακολουθεί η ίδρυση εταιρίας από μέρους σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Σύμβασης Franchise και η υπογραφή της Σύμβασης, εάν αυτή δεν έχει υπογραφεί σε προηγούμενο στάδιο. Ακολουθεί η σύναψη μισθωτηρίου συμβολαίου βάση του σχεδίου που χρησιμοποιεί η δικαιοπάροχος εταιρία για εξυπηρέτηση του συνεργάτη (franchisee) και δίνεται η εντολή δημιουργίας σχεδίου μέσα από το τμήμα διακόσμησης της T-BAR. Στη συνέχεια, αφού προηγουμένως έχει εγκριθεί από κοινού, ακολουθεί η παραγγελία του πλήρη εξοπλισμού καταστήματος που περιλαμβάνει τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τα στοιχεία διακόσμησης, επίπλωσης και τα προϊόντα. Οι εργασίες κατασκευής του καταστήματος γίνονται αποκλειστικά από την T-BAR και τους συνεργάτες της, που γνωρίζουν καλά την δομή των καταστημάτων T-bar αλλά και την χρονική διάρκεια των επιμέρους εργασιών. Παράλληλα, ενεργοποιείται ο μηχανισμός στελέχωσης της επιχείρησης με το κατάλληλο προσωπικό. Άμεσα υπεύθυνος για τη διαδικασία είναι ο επενδυτής (franchisee). Το προφίλ των εργαζομένων που θα απασχοληθεί στο εκάστοτε κατάστημα περιγράφεται από το τμήμα ανθρωπίνων πόρων της εταιρίας προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια επιλογής του κατάλληλου προσωπικού από τη μεριά του επενδυτή. Ο franchisee καθώς και το προσωπικό του νέου καταστήματος θα εκπαιδευτούν στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας αλλά και στα πιλοτικά της καταστήματα. Τέλος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την άφιξη του εξοπλισμού, ορίζεται η επίσημη μέρα έναρξης λειτουργίας του καταστήματος T-bar και συγχρόνως η κεντρική εταιρία σας καθοδηγεί και σας υποστηρίζει συνεχώς.

22 ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΩΣΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Για τη σωστή και ομαλή λειτουργία ενός καταστήματος T-bar θα πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω προδιαγραφές: Πλήρης και αποκλειστική απασχόληση του franchisee Ο franchisee υποχρεούται να απασχολείται αποκλειστικά ως manager του καταστήματός του και να μην διατηρεί άλλη απασχόληση που να τον αποσπά από τα καθήκοντα της διοίκησης του καταστήματός του. Αριθμός εργαζομένων Για την σωστή λειτουργία ενός καταστήματος T-bar απαιτείται η εργασία τουλάχιστον δύο ατόμων (εκτός του franchisee) ανάλογα και με το μέγεθος του καταστήματος. Ωράριο λειτουργίας καταστήματος Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων T-bar είναι καθημερινό και ακολουθεί το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής όπου λειτουργεί. Καθαριότητα καταστήματος Η καθαριότητα του καταστήματος πρέπει να είναι καθημερινή και να λαμβάνει χώρα κάθε πρωί πριν από το άνοιγμα του καταστήματος. Εμφάνιση καταστήματος Όλα τα καταστήματα T-bar οφείλουν να διατηρούν την ενιαία εμφάνιση του συστήματος franchising σε ότι αφορά την διαρρύθμιση των χώρων, τη διατήρηση της εξωτερικής εμφάνισης των βιτρινών και την επάρκεια των προϊόντων. Εμφάνιση προσωπικού Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα T-bar οφείλουν να είναι ντυμένοι σύμφωνα με τον κώδικα ενδυμασίας της εταιρίας, να είναι καθαροί και ευπρεπείς ώστε να συντηρούν και να προάγουν την καλή εικόνα των καταστημάτων T-bar. Συμπεριφορά, εξυπηρέτηση προσωπικού Το προσωπικό των καταστημάτων T-bar οφείλει να εφαρμόζει όσα διδάχθηκε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, να είναι φιλικό, εξυπηρετικό, δραστήριο, εργατικό και γενικότερα να δείχνει ενδιαφέρον για την εξυπηρέτηση των πελατών και την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος.

23 Επάρκεια εμπορευμάτων Τα καταστήματα οφείλουν να έχουν πλήρη επάρκεια εμπορευμάτων στη διάθεση των πελατών τους, στα πλαίσια της σωστής και κερδοφόρου λειτουργίας τους. Επίσης οφείλουν να φροντίζουν για την έγκαιρη και σωστή παραλαβή των εμπορευμάτων από την κεντρική εταιρία και τους υπόλοιπους προμηθευτές, ώστε να μην παρουσιάζονται περίοδοι έλλειψης που θα έχουν σαν αποτέλεσμα απώλεια πωλήσεων και κερδών. Εκπαίδευση προσωπικού κατά την κρίση της T-BAR Σε περίπτωση που διαπιστωθούν ελλείψεις σε ό,τι αφορά τις γνώσεις και τις ικανότητες του προσωπικού αλλά και ανάγκη εκπαίδευσης σε νέα προϊόντα, ο frαnchisee υποχρεούται να αποστείλει το προσωπικό του για εκπαίδευση, κατόπιν προγράμματος της T-BAR. Εφαρμογή των οδηγιών της T-BAR Για την ομαλή λειτουργία - ανάπτυξη του συστήματος franchising και του κάθε καταστήματος χωριστά κρίνεται αναγκαία και υποχρεωτική η πλήρης εφαρμογή των οδηγιών της T-BAR σε ότι αφορά τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, την εμπορική πολιτική, τις προωθητικές ενέργειες και την διαφήμιση. Εφαρμογή των υποδείξεων των επιθεωρητών της T-BAR Για την εύρυθμη, ομοιόμορφη και αποδοτική λειτουργία των καταστημάτων T-bar είναι αναγκαία και υποχρεωτική η πλήρης αποδοχή και εφαρμογή των υποδείξεων και οδηγιών των επιθεωρητών της T-BAR εάν κατά την διάρκεια των επισκέψεών τους διαπιστωθούν ατέλειες ή ελλείψεις σε ότι αφορά τα παραπάνω.

24 ΣΥΧΝΑ ΣΥΝΑΝΤΩΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 1. Ποια στοιχεία αναζητά η T-BAR σε έναν νέο υποψήφιο franchisee; Τα παρακάτω στοιχεία - χαρακτηριστικά θεωρούνται µαζί µε άλλα, τα πιο ουσιώδη για την απόκτηση ενός franchise: - Επιχειρηµατικό πνεύµα και δέσµευση για επιτυχία. - Γνώση επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με έμφαση σε θέµατα πωλήσεων και ανθρώπινων σχέσεων. - Θέληση για αφιέρωση πολλών ωρών εργασίας µέσα στο κατάστηµα. - ιάθεση απαιτούµενων κεφαλαίων. 2. Πόσα χρήµατα απαιτούνται για το άνοιγµα ενός καταστήµατος T-BAR; Το συνολικό απαιτούµενο κεφάλαιο κυµαίνεται µεταξύ και Το τελικό ύψος της επένδυσης εξαρτάται από παραµέτρους όπως το µέγεθος του καταστήµατος, την κατάσταση στην οποία αυτό βρίσκεται κ.α. 3. Αναλαµβάνει η T-BAR να χρηµατοδοτήσει µέρος του κεφαλαίου αν ο υποψήφιος δεν διαθέτει το συνολικό αναγκαίο ποσό; Το σύστηµα Franchise T-barδεν προβλέπει την χρηµατοδότηση ενδιαφερόµενου franchisee. Ο Franchisee έχει τη διακριτική ευχέρεια να επιλέξει οποιαδήποτε τράπεζα για ενδεχόµενο επιχειρηµατικό δάνειο. Αξίζει να σηµειωθεί όµως πως η εταιρία T-BAR διατηρεί το δικαίωµα απόκτησης µετοχικού µεριδίου από το νέο κατάστηµα franchise.

25 4. Υπάρχουν διαθέσιμα καταστήματα στην περιοχή που μ ενδιαφέρει; Άν ναι, πώς μπορώ να είμαι υποψήφιος; Η διαθεσιμότητα καταστημάτων και περιοχών είναι ένα θέμα που θα τεθεί υπό συζήτηση στην πρώτη συνάντηση με τα στελέχη της εταιρίας T-BAR. Η υποψηφιότητα για ένα κατάστημα σε μια ευρύτερη περιοχή λαμβάνεται υπ όψιν αλλά σε κανένα σημείο δεν αποτελεί δέσμευση της εταιρίας για σίγουρη συνεργασία. Είναι προφανές ότι όσο μεγαλύτερη ελαστικότητα υπάρχει από μέρους του υποψήφιου για ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες συνεργασίας. 5. Ποιοι είναι οι τζίροι και ποια τα κέρδη ενός καταστήματος T-bar; Το μέγεθος του τζίρου και των κερδών ενός καταστήματος εξαρτώνται από ένα μίγμα παραμέτρων που αφορούν την περιοχή, τη θέση του καταστήματος, το ύψος του λειτουργικού κόστους και κυρίως την ικανότητα του franchisee να διοικεί αποτελεσματικά την επιχείρησή του. 6. Πόσο διαρκεί η σύμβαση franchising ενός καταστήματος T-bar; Η διάρκεια της σύμβασης franchising ενός καταστήματος T-bar είναι εννέα έτη, με δυνατότητα από την πλευρά της εταιρίας τριετούς ανανέωσης χωρίς πρόσθετα κόστη.

26 2008

27 Κεντρικά γραφεία Μοναστηρίου , Θεσσαλονίκη τ: Kατάστηµα 3 Μανδηλαρά , Λάρισα τ: larisa@t-bar.gr Kατάστηµα 6 Super Paradise 84600, Μύκονος τ: mykonos@t-bar.gr Kατάστηµα 1 Αλ. Σβώλου , Θεσσαλονίκη τ: svolou@t-bar.gr Kατάστηµα 4 Γρ. Σακκά , Ιωάννινα τ: ioannina@t-bar.gr Kατάστηµα 7 The mall of cyprus Λευκωσία Shacollas Emporium Park τ: nicosia@t-bar.com.cy Kατάστηµα 2 Mediterranean Cosmos Πυλαία 57001, Θεσσαλονίκη τ: cosmos@t-bar.gr Kατάστηµα 5 Ολ. Γεωργάκη , Κοζάνη τ: kozani@t-bar.gr

28

FRANCHISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ EVEREST

FRANCHISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ EVEREST FRANCHISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ EVEREST ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ FRANCHISE EΛΛΑΔΟΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ FRANCHISE Η Δικαιόχρηση (Franchise) είναι μία εμπορική μέθοδος (συμφωνία) κατά την οποία μια επιχείρηση

Διαβάστε περισσότερα

H Εταιρεία στα πλαίσια του συστήματος Franchise που έχει αναπτύξει, προσφέρει στον συνεργάτη: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ FRANCHISE

H Εταιρεία στα πλαίσια του συστήματος Franchise που έχει αναπτύξει, προσφέρει στον συνεργάτη: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ FRANCHISE ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ FRANCHISE H Εταιρεία στα πλαίσια του συστήματος Franchise που έχει αναπτύξει, προσφέρει στον συνεργάτη: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ FRANCHISE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

FRANCHISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ FLOCAFE ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ FRANCHISE EΛΛΑΔΟΣ

FRANCHISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ FLOCAFE ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ FRANCHISE EΛΛΑΔΟΣ FRANCHISE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ FLOCAFE ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ FRANCHISE EΛΛΑΔΟΣ 1 1. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ FRANCHISE Το Franchising αποτελεί μια επιχειρηματική συνεργασία δύο πλευρών, του Δικαιοπαρόχου (Franchisor)

Διαβάστε περισσότερα

Q&A. Γιατί να ενταχθώ σε ένα δίκτυο;

Q&A. Γιατί να ενταχθώ σε ένα δίκτυο; Q & A 1 2 Γιατί να ενταχθώ σε ένα δίκτυο; Το νέο ανταγωνιστικό πεδίο, η νέα καταναλωτική συμπεριφορά και συνολικά το νέο τοπίο δημιουργεί ασφυκτική πίεση στις ανεξάρτητες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ. Δημιουργία και Ανάπτυξη Δικτύων Franchise

1 ο ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ. Δημιουργία και Ανάπτυξη Δικτύων Franchise 1 ο ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ Δημιουργία και Ανάπτυξη Δικτύων Franchise 27/03/09 1 Υπεύθυνος Καθηγητής: ΣΚΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 Ομάδα Μαθητών: 1. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 2. ΔΙΟΝΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ 3. ΖΟΡΜΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιοχρησία ή Δικαιόχρηση (Franchising)

Δικαιοχρησία ή Δικαιόχρηση (Franchising) Δικαιοχρησία ή Δικαιόχρηση (Franchising) Ορισμοί: Η δικαιοχρησία αποτελεί σύστημα για τη διανομή αγαθών και υπηρεσιών στον τελικό καταναλωτή, όπου ο ιδιοκτήτης ονομάζεται δικαιοπάροχος ή δότης (franchisor)

Διαβάστε περισσότερα

Κάνε την έξυπνη κίνηση!

Κάνε την έξυπνη κίνηση! Κάνε την έξυπνη κίνηση! Το Σύστημα Franchise της VICKO: Η Επιτυχημένη Επιλογή Το Σύστημα Franchise της VICKO εμπεριέχει το συμπυκνωμένο απόσταγμα της εμπειρίας των ανθρώπων της εταιρείας που διαχειρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BUSINESS PLAN

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BUSINESS PLAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BUSINESS PLAN Business Plan (Γραπτή Τελική Εταιρική Αναφορά) Το business plan (γραπτή αναφορά) είναι η ολοκληρωμένη και αναλυτική αποτύπωση της επιχειρηματικής σας ιδέας με τρόπο που να

Διαβάστε περισσότερα

ποσό υπολογιζόμενο και ανάλογο του κύκλου εργασιών του Η Σύμβαση

ποσό υπολογιζόμενο και ανάλογο του κύκλου εργασιών του Η Σύμβαση FRANCHISING Γενικά Ως franchising νοείται το σύνολο των δικαιωμάτων βιομηχανικής ή πνευματικής ιδιοκτησίας που αφορούν εμπορικά σήματα και επωνυμίες, πινακίδες καταστημάτων, πρότυπα χρήσεως, σχέδια, δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ Οι ερωτήσεις που πρέπει να γίνονται πάντα πριν Για την εταιρεία του franchisor και την πορεία της Πότε ιδρύθηκε η εταιρεία; Ποιος είναι ο ιδρυτής; Ποια

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί να επενδύσεις στα express market;

Γιατί να επενδύσεις στα express market; Το δίκτυο που σε ενώνει με την επιτυχία To πρώτο βήμα προς την επιτυχία είναι η σωστή επιλογή δικτύου. Και το βασικό συστατικό μιας δυνατής σχέσης είναι η εμπιστοσύνη. Γιατί να επενδύσεις στα express market;

Διαβάστε περισσότερα

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας U T C C R E A T I V E L A B Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Ποιοι είμαστε Σχετικά με εμάς Η UTC Creative Lab είναι εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς της καινοτομίας, της

Διαβάστε περισσότερα

Ανοίγοντας ινστιτούτο αισθητικής και κέντρο ευεξίας στην Κύπρο

Ανοίγοντας ινστιτούτο αισθητικής και κέντρο ευεξίας στην Κύπρο Μελέτη περίπτωσης Επιχειρηµατικότητας Ανοίγοντας ινστιτούτο αισθητικής και κέντρο ευεξίας στην Κύπρο 1. Εισαγωγή Η G.A.A-Dessange (Cyprus) Ltd είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος (Master Franchisee) στην

Διαβάστε περισσότερα

Δώστε ράφι στο κέρδος

Δώστε ράφι στο κέρδος Δώστε ράφι 2015 2014 στο κέρδος Εμείς στην BAZAAR AE, με 50 χρόνια εμπειρία στο χονδρεμπόριο τροφίμων, και το σύγχρονο δίκτυο διανομής καλύπτουμε πλήρως όλες τις κατηγορίες προιόντων, σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Franchise Concept Book

Franchise Concept Book Franchise Concept Book Παράγουμε σπιτικά προϊόντα χρησιμοποιώντας αγνά και φρέσκα υλικά μετά από συνεχή έρευνα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα ποιοτικότερα παγωτά και παγωμένα γιαούρτια.

Διαβάστε περισσότερα

Σύμμαχοί σας, στην ανάπτυξη της εταιρεία σας.

Σύμμαχοί σας, στην ανάπτυξη της εταιρεία σας. Σύμμαχοί σας, στην ανάπτυξη της εταιρεία σας. Ποιοί Είμαστε Η My Company Finance αποτελεί επιχειρηματική μονάδα της εταιρείας My Company Projects, η οποία έχει στο σύνολο της 6.000 ενεργούς πελάτες στην

Διαβάστε περισσότερα

Franchise Concept Book

Franchise Concept Book Franchise Concept Book Παράγουμε σπιτικά προϊόντα χρησιμοποιώντας αγνά και φρέσκα υλικά μετά από συνεχή έρευνα. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας τα ποιοτικότερα παγωτά και παγωμένα γιαούρτια.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΝΟΣ BUSINESS PLAN. Εισαγωγή

ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΝΟΣ BUSINESS PLAN. Εισαγωγή ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΝΟΣ BUSINESS PLAN Εισαγωγή Η κατάρτιση ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου αποτελεί ένα εργαλείο στο οποίο καταγράφεται ουσιαστικά το «Πλάνο Δράσης» της επιχείρησης, τα βήματα που θα

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε καλύτερα τους πελάτες σας

Γνωρίστε καλύτερα τους πελάτες σας Γνωρίστε καλύτερα τους πελάτες σας Οι πελάτες στο κέντρο της προσοχής Η αποτελεσματική διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε λειτουργίας της επιχείρησης σας, ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικός Φάκελος Δικτύου Franchise

Ενημερωτικός Φάκελος Δικτύου Franchise Ενημερωτικός Φάκελος Δικτύου Franchise Click to edit Master subtitle style 13/4/2011 Επιχειρηματική πρόταση συνεργασίας Mini Sports Club Έχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία να σας προσφέρουμε μια κερδοφόρο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΡΟΙΌΝΤΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ Έρευνα μάρκετινγκ Ανάπτυξη νέων προϊόντων Τμηματοποίηση της αγοράς ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Τιμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής

Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής Του κ. Κωνσταντίνου Γαγλία Γενικού Διευθυντή του BIC Αττικής ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΩΝ CLUSTERS Με σκοπό τον εντοπισμό των βασικών παραγόντων επιτυχίας

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδότηση σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης: μια γενική προσέγγιση

Χρηματοδότηση σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης: μια γενική προσέγγιση Χρηματοδότηση σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης: μια γενική προσέγγιση (βασισμένη στο μοντέλο στρατηγικής που αναπτύχθηκε για το έργο SEED REG) Ε.Κ.Ε.Τ.Α. Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΚΑΓΚΑ, Ι ΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΚΑΓΚΑ, Ι ΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΚΑΓΚΑ, Ι ΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 ΛΕΥΚΑΔΑ Ενότητα 1: ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ε.δ. αδαμίδης ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Τι είναι «Επιχειρηματικό Σχέδιο»; Ορισμός (;) Το επιχειρηματικό σχέδιο περιγράφει πως θα διοικηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις την τελευταία δεκαετία και η δυναμική ανάπτυξη που προκάλεσαν στις επιχειρήσεις, εισήγαγαν μια επανάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ «ΕΞΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

ΑΡΘΡΟ «ΕΞΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΑΡΘΡΟ «ΕΞΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» Ηλεκτρονικό Εμπόριο Ως Ηλεκτρονικό Εμπόριο ή ευρέως γνωστό ως e- commerce, είναι το εμπόριο παροχής αγαθών και υπηρεσιών που

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηµατικός Σχεδιασµός

Επιχειρηµατικός Σχεδιασµός Επιχειρηµατικός Σχεδιασµός Η απόφαση για την έναρξη επιχειρηµατικής δραστηριότητας Η πρώτη βασική ενέργεια (βήµα) είναι η δηµιουργία ενός επιχειρηµατικού σχεδίου. Το επιχειρηµατικό σχέδιο είναι ένα συµβόλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Πωλήσεις. Μπίτης Αθανάσιος 2017

Πωλήσεις. Μπίτης Αθανάσιος 2017 Πωλήσεις Μπίτης Αθανάσιος 2017 Τι είναι πώληση; Πώληση είναι η μεταξύ δύο προσώπων σύμβαση με την οποία ο ένας (πωλητής) αναλαμβάνει την υποχρέωση να μεταβιβάσει την κυριότητα και να παραδώσει, αντί συμφωνημένου

Διαβάστε περισσότερα

Η συμπεριφορά του Έλληνα καταναλωτή επίπλου (2ο μέρος)

Η συμπεριφορά του Έλληνα καταναλωτή επίπλου (2ο μέρος) Η συμπεριφορά του Έλληνα καταναλωτή επίπλου (2ο μέρος) Συνεχίζοντας στο 2ο μέρος της έρευνας του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένου Μάρκετινγκ Διοίκησης & Οικονομίας του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου &

Διαβάστε περισσότερα

Τηλέφωνο:

Τηλέφωνο: Η Agrotech S.A. John Deere Greece κορυφαία εταιρία εμπορίας γεωργικών μηχανημάτων στην Ελλάδα και την Κύπρο ανήκει στον όμιλο AGROGROUP ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ-ΜΗΤΣΙΟΛΙΔΗΣ. Η Agrotech S.A. ξεκίνησε την συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2016

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2016 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2016 Αθήνα Συγγρού 226 Καλλιθέα 17672 Τηλ 210 94 24 800 Fax 210 94 23 155 Email athens@infotrust.gr Θεσσαλονίκη 10ο χλμ Θεσσαλονίκης Θέρμης 57001 τθ 60832 Τηλ 2310 492 492 Fax 2310

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 2 ο : Επιχειρηματικό Σχέδιο

Μάθημα 2 ο : Επιχειρηματικό Σχέδιο Επιχειρηματικότητα & Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Μάθημα 2 ο : Επιχειρηματικό Σχέδιο 1 Ορισμοί και Αναγκαιότητα του Επιχειρηματικού Σχεδίου Το Επιχειρηματικό Σχέδιο είναι ένα γραπτό κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Α.Μ.: 1301) ΠΕΣΤΑΝΗΣ ΓΙΟΥΛΙΑΝ (Α.Μ.: 1387) MEΛΛΕΡ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Α.Μ.: 1357)

ΓΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Α.Μ.: 1301) ΠΕΣΤΑΝΗΣ ΓΙΟΥΛΙΑΝ (Α.Μ.: 1387) MEΛΛΕΡ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Α.Μ.: 1357) ΓΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Α.Μ.: 1301) ΠΕΣΤΑΝΗΣ ΓΙΟΥΛΙΑΝ (Α.Μ.: 1387) MEΛΛΕΡ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Α.Μ.: 1357) Η επιχείρηση LEADER Ε.Π.Ε που πρόκειται να ιδρύσουμε αποτελεί μια νεοσύστατη επιχείρηση που θα εισάγει, θα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. Η ECO ENERGIA ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ από το πρώτο βήμα και αναλαμβάνει: ECOENERGIA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. Η ECO ENERGIA ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ από το πρώτο βήμα και αναλαμβάνει: ECOENERGIA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ECOENERGIA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Aνθρώπινο Δυναμικό Ποιότητα Υπηρεσιών Αποτελεσματικότητα ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ... ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η ECOENERGIA είναι μια εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

Προσφέρουμε στους συνεργάτες μας την ασφάλεια και την δύναμη μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας

Προσφέρουμε στους συνεργάτες μας την ασφάλεια και την δύναμη μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας Προσφέρουμε στους συνεργάτες μας την ασφάλεια και την δύναμη μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕIΡΙΑ EXPERT Το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο της Expert είναι το όνομά της. Παρέχει στους

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτες Περιπτώσεων. Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής

Μελέτες Περιπτώσεων. Επιχειρησιακή Στρατηγική. Αριστοµένης Μακρής Μελέτες Περιπτώσεων Έχω στην υπηρεσία µου έξη τίµιους ανθρώπους. Τα ονόµατά τους είναι Τι, Γιατί, Πότε, Πώς, Πού και Ποιος. R. Kipling Τι Πότε Πού Γιατί Πώς Ποιος Στόχοι της µεθοδολογίας 1. Υποβοήθηση

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο

Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο 2 παρουσίαση Το δικό σας Sinialo στο έπιπλο Ένας συνεταιρισμός, μία φιλοσοφία και 70 καταστήματα μέλη σε όλη την Ελλάδα. Τι σημαίνουν αυτά; Όμιλος Sinialo! Γνωρίστε τον! Επιμέλεια Γεωργία Αλεξίου Στη σημερινή

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδες Παραγωγών προκλήσεις και ευκαιρίες. Οργάνωση της παραγωγής Η αναγκαιότητα που δεν συμβαίνει

Ομάδες Παραγωγών προκλήσεις και ευκαιρίες. Οργάνωση της παραγωγής Η αναγκαιότητα που δεν συμβαίνει Ομάδες Παραγωγών προκλήσεις και ευκαιρίες Οργάνωση της παραγωγής Η αναγκαιότητα που δεν συμβαίνει Τι είναι ομάδα παραγωγών Ένωση παραγωγών αγροτικών προϊόντων για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων που

Διαβάστε περισσότερα

Πωλήσεις & Μάρκετινγκ

Πωλήσεις & Μάρκετινγκ Πωλήσεις & Μάρκετινγκ VK Υπηρεσίες: Ανάπτυξη Πωλήσεων Πωλήσεις και Marketing Εισαγωγή Η VK PREMIUM παρέχει ανάλυση 360⁰ του χαρτοφυλακίου προϊόντων και όλων των διαδικασιών πώλησης, προκειμένου να σχεδιάσει

Διαβάστε περισσότερα

Γίνε ο νέος αποκλειστικός μας συνεργάτης, στη πόλη σου.

Γίνε ο νέος αποκλειστικός μας συνεργάτης, στη πόλη σου. Γίνε ο νέος αποκλειστικός μας συνεργάτης, στη πόλη σου. Ιδιαίτερος Σχεδιασμός και ένα μοναδικό μοντέλο συνεργασίας Μετά από 15 χρόνια απόλυτα επιτυχημένης πορείας με 2 καταστήματα στην Αττική, το 2017

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση και Αξιολόγηση Επιχειρηµατικής Στρατηγικής

Ανάλυση και Αξιολόγηση Επιχειρηµατικής Στρατηγικής Ανάλυση και Αξιολόγηση Επιχειρηµατικής Στρατηγικής Καθηµερινά αντιµετωπίζουµε εξαιρετικές επιχειρηµατικές ευκαιρίες ευφυώς µεταµφιεσµένες σε άλυτα προβλήµατα. J.W. Gardner. Αξιολόγηση Επιχειρηµατικής Στρατηγικής

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα Συγγρού 226 Καλλιθέα Τηλ Fax

Αθήνα Συγγρού 226 Καλλιθέα Τηλ Fax Αθήνα Συγγρού 226 Καλλιθέα 17672 Τηλ 210 94 24 800 Fax 210 94 23 155 Email athens@infotrust.gr Θεσσαλονίκη 10ο χλμ Θεσσαλονίκης Θέρμης 57001 τθ 60832 Τηλ 2310 492 492 Fax 2310 47 47 92 Email broker@infotrust.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. Ζω φτηνά στην πόλη μου Στηρίζω την επιχείρηση του τόπου μου!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. Ζω φτηνά στην πόλη μου Στηρίζω την επιχείρηση του τόπου μου! ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΚΑΛΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Ζω φτηνά στην πόλη μου Στηρίζω την επιχείρηση του τόπου μου! Tο Πρόγραμμα είναι της εταιρείας ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ EMΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ κεφάλαιο 1 ΕΝΝΟΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 1. Εισαγωγή Μ έχρι αρκετά πρόσφατα, η έννοια του μάρκετινγκ των υπηρεσιών αποτελούσε μια έννοια χωρίς ιδιαίτερη αξία αφού, πρακτικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ (BUSINESS PLAN)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ (BUSINESS PLAN) ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ Ο ΗΓΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΟΥ (Συµπληρώνεται µε τη βοήθεια των οδηγιών του κεφαλαίου «Επιχειρηµατικό Σχέδιο» του βιβλίου Το Εγχειρίδιο του Μικρού Επιχειρηµατία) ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ (BUSINESS

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Κώστας Κιτσάκης Μηχανολόγος Μηχανικός ΤΕ MSc Διασφάλιση ποιότητας Επιστημονικός Συνεργάτης Οργάνωση Ανάπτυξης Ενός

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ» Διεξαγωγή: CMR Cypronetwork και CIM

«ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ» Διεξαγωγή: CMR Cypronetwork και CIM «ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ» Διεξαγωγή: CMR Cypronetwork και CIM Ταυτότητα έρευνας Μέγεθος δείγματος: 400 συνεντεύξεις Ημερομηνία διεξαγωγής: Μάρτιος 2015 Κάλυψη: Επιλογή δείγματος:

Διαβάστε περισσότερα

News. Passion. Alfa. Νέα μοντέλα Οικιακών Κλιματιστικών με κορυφαία. στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Σειρά. Σειρά

News. Passion. Alfa. Νέα μοντέλα Οικιακών Κλιματιστικών με κορυφαία. στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Σειρά. Σειρά News ΤΕΥΧΟΣ 13 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 by Γνωρίστε τον κλιματισμό Γνωρίστε την Νέα μοντέλα Οικιακών Κλιματιστικών με κορυφαία τεχνολογία στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς Σειρά Passion Απόλυτος έλεγχος

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off. Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com

Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off. Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com Έρευνα αγοράς (Ι) Ανάγκη στην αγορά (κάτι που η αγορά θέλει αλλά δεν το έχει) Σύλληψη και

Διαβάστε περισσότερα

GLOBAL CERT. Τουριστικά Αγγλικά & άλλες γλώσσες

GLOBAL CERT. Τουριστικά Αγγλικά & άλλες γλώσσες GLOBAL CERT Τουριστικά Αγγλικά & άλλες γλώσσες Η PALSO με την πολυετή επιτυχημένη πορεία της στον κλάδο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης & πιστοποίησης και η GLOBAL CERT με την εμπειρία της και την άρτια τεχνογνωσία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (BUSINESS PLAN)

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (BUSINESS PLAN) Το παρακάτω κείμενο προέρχεται από το βιβλίο του Καθηγητή Θάνου Κριεμάδη με τίτλο: Επιχειρηματικότητα και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών, το οποίο εκδόθηκε το 2011 από την Νομική Βιβλιοθήκη.

Διαβάστε περισσότερα

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ στην οργάνωση, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και στην προώθηση τουριστικών προορισμών 5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και

Διαβάστε περισσότερα

AGENDA ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

AGENDA ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ AGENDA ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ : ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

DEVELOPMENT ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΟΡΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΑΦΟΡΑ:

DEVELOPMENT ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΟΡΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΑΦΟΡΑ: DEVELOPMENT ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΦΟΡΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΑΦΟΡΑ: Την ανάπτυξη σε πανελλαδική κλίμακα εξειδικευμένου φορέα που ιδρύθηκε από επαγγελματίες και εγκρίθηκε από το κράτος και μπορεί να λειτουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ε.δ. αδαμίδης ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Τι είναι «Επιχειρηματικό Σχέδιο»; Ορισμός (;) Το επιχειρηματικό σχέδιο περιγράφει πως θα διοικηθεί

Διαβάστε περισσότερα

FRANCHISING ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ιωάννης Κ. Κρεατσούλας Διπλωματική Εργασία ΠΜΣ.ΔΕ

FRANCHISING ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ιωάννης Κ. Κρεατσούλας Διπλωματική Εργασία ΠΜΣ.ΔΕ FRANCHISING ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ιωάννης Κ. Κρεατσούλας Διπλωματική Εργασία ΠΜΣ.ΔΕ 2002 FRANCHISING, ΕΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ανάλυση της έννοιας της δικαιόχρησης (Franchising)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Απρίλιος 2012 Ανάλυση της Τοπικής Αγοράς Εργασίας 1. Περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών της περιοχής παρέμβασης στην οποία θα εφαρμοστεί

Διαβάστε περισσότερα

Κατάστρωση Επιχειρησιακής Στρατηγικής

Κατάστρωση Επιχειρησιακής Στρατηγικής Κατάστρωση Επιχειρησιακής Στρατηγικής Ένας οργανισµός χωρίς στρατηγικό σχέδιο Είναι σαν µια γάτα που κυνηγάει την ουρά της... Είναι σαν τον άστεγο που δεν έχει πού να πάει... Τα κέρδη από ενσυνείδητη στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΠΑ Πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

ΕΣΠΑ Πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» ΕΣΠΑ 2014-2020 Πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» ΕΠΑνΕΚ Κεντρικός στρατηγικός στόχος του ΕΠΑνΕΚ είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, η μετάβαση στην ποιοτική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΑ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΑ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΑ - ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 96. Σε μία υπό σύσταση επιχείρηση O.E. η οποία θα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Έντυπο Υποβολής Πρότασης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Έντυπο Υποβολής Πρότασης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Έντυπο Υποβολής Πρότασης Κωδικός * Επωνυµία Φορέα Ηµεροµηνία * Αριθµός Συστηµένου * * Συµπληρώνονται από το Υπουργείο Εµπορίου, Βιοµηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

KAZUAL Case study. Οργανόγραμμα εταιρείας. Υπεύθυνος προμηθειών/ πωλήσεων. Υπεύθυνος franchising Υπεύθυνος ποιότητας. Υπεύθυνος αποθήκης

KAZUAL Case study. Οργανόγραμμα εταιρείας. Υπεύθυνος προμηθειών/ πωλήσεων. Υπεύθυνος franchising Υπεύθυνος ποιότητας. Υπεύθυνος αποθήκης KAZUAL Case study ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ KAZUAL Η εταιρεία KAZUAL ιδρύθηκε το 1992 από δύο αδέλφια με εμπειρία στις πωλήσεις υποδημάτων. Το 1997 η εταιρεία επέκτεινε τις δραστηριότητές της με εισαγωγές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ 10 ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ & ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ

ΤΑ 10 ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ & ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΑ 10 ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ & ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ Αποφασίσατε ότι σας ταιριάζει το franchising, κάνατε έρευνα για τα concept που σας ενδιαφέρουν, απορρίψατε κάποια από αυτά,

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικό σχέδιο BUSINESS PLAN

Επιχειρηματικό σχέδιο BUSINESS PLAN Επιχειρηματικό σχέδιο BUSINESS PLAN Τι είναι το επιχειρηματικό σχέδιο Είναι η οργανωμένη καταγραφή ιδεών, στόχων και σχεδίων δράσεων. Μια νέα επιχείρηση είναι δύσκολο να πετύχει αν είναι «ανοργάνωτη»,

Διαβάστε περισσότερα

www.anemisconsulting.gr www.anemis.eu φαρμακοποιός < [farmakopiόs]: επιστήμονας που ασχολείται με την παρασκευή και την διάθεση φαρμάκων? Πόσες φορές καθημερινά αναρωτιέστε: «Γιατί ασχολούμαι με θέματα

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

it feeds from the strength of the branches which itself comes from the peaceful darkness of water and earth.

it feeds from the strength of the branches which itself comes from the peaceful darkness of water and earth. Well-being is like the leaf of an old tree: it feeds from the strength of the branches which itself comes from the peaceful darkness of water and earth. 2 1. Polis Hammam Concept Η POLIS HAMMAM είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα Σημαντικές Διαπιστώσεις & Τάσεις

Επιχειρηματικότητα Σημαντικές Διαπιστώσεις & Τάσεις Επιχειρηματικότητα Σημαντικές Διαπιστώσεις & Τάσεις Το επιχειρηματικό περιβάλλον γίνεται πιο πολύπλοκο & υψηλού ρίσκου Παγκοσμιοποίηση, Διαδίκτυο, Social Media είναι καταλύτες εξελίξεων Κλειδί της επιχειρηματικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Εξηγώντας την Ύπαρξη Πολυεθνικών Επιχειρήσεων: Θεωρητικά Υποδείγματα

Εξηγώντας την Ύπαρξη Πολυεθνικών Επιχειρήσεων: Θεωρητικά Υποδείγματα Εξηγώντας την Ύπαρξη Πολυεθνικών Επιχειρήσεων: Θεωρητικά Υποδείγματα Οι οικονομολόγοι έχουν μελετήσει διεξοδικά την λειτουργία της πολυεθνικής επιχείρησης και η σχετική βιβλιογραφία ξεκινά ουσιαστικά στις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΑ FRANCHISE & ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΚΤΥΑ FRANCHISE & ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑ FRANCHISE & ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Άρθρο του Παναγιώτη Γ. Ρουσόπουλου, Γενικού Διευθυντή της εταιρείας συμβούλων THE FRANCHISE CO. και Διευθύνοντα Συμβούλου της Dale Carnegie Training Hellas Στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ο τρόπος ανάπτυξης των ηλεκτρονικών καταστημάτων μπορεί να αναλυθεί με κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες μπορεί να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Το S&OP Sales and Operations Planning

Το S&OP Sales and Operations Planning Γ. Γιαννόπουλος Διευθυντής Κεντρικού Προγραμματισμού και S&OP Coordinator Το S&OP Sales and Operations Planning Ως εργαλείο μετασχηματισμού των επιχειρήσεων BUSINESS TRANSFORMATION Η Kodak εφηύρε την ψηφιακή

Διαβάστε περισσότερα

Η Θεωρία των Διεθνών Μετακινήσεων Κεφαλαίου

Η Θεωρία των Διεθνών Μετακινήσεων Κεφαλαίου Η Θεωρία των Διεθνών Μετακινήσεων Κεφαλαίου Περιεχόμενα Κεφαλαίου Η Ανάπτυξη της Διεθνούς Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Τρόποι Άσκησης της Διεθνούς Επιχειρηματικής Δραστηριότητας και Ανάλυση των Πλεονεκτημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Η λύση που σας προτείνουμε για την διαχείριση των πελατών σας συνοπτικά περιλαμβάνει

Η λύση που σας προτείνουμε για την διαχείριση των πελατών σας συνοπτικά περιλαμβάνει Σκεφτείτε πόσες πωλήσεις χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από λάθη, από παραλήψεις, από μη συνεργασία των υπευθύνων ή απλά από κακή οργάνωση. Πόσοι υποψήφιοι πελάτες έμειναν μόνο υποψήφιοι και αν γνωρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 7 Επιλογή Στρατηγικής: Εταιρική Στρατηγική

Κεφάλαιο 7 Επιλογή Στρατηγικής: Εταιρική Στρατηγική Κεφάλαιο 7 Επιλογή Στρατηγικής: Εταιρική Στρατηγική Στο κεφάλαιο αυτό: Θα ασχοληθούμε με την στρατηγική σε «εταιρικό επίπεδο» (corporate level strategy) Θα αναφερθούμε στις «εναλλακτικές εταιρικές στρατηγικές»

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών

Μάρκετινγκ Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Μάρκετινγκ Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Ενότητα 4: Σχεδιασμός και έρευνα μάρκετινγκ στις τράπεζες Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Διευθύνοντος Συμβούλου Αριθ. πρωτ.: ΔΑ/2506 Ημερομηνία: 01.07.2011

Γραφείο Διευθύνοντος Συμβούλου Αριθ. πρωτ.: ΔΑ/2506 Ημερομηνία: 01.07.2011 Γραφείο Διευθύνοντος Συμβούλου Αριθ. πρωτ.: ΔΑ/2506 Ημερομηνία: 01.07.2011 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ Α. Η ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε. διακηρύττει τα παρακάτω έργα: Έργο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικές Έννοιες Επιχειρηματικότητας

Εισαγωγικές Έννοιες Επιχειρηματικότητας Εισαγωγικές Έννοιες Επιχειρηματικότητας Μάθημα 2 1 Εισαγωγή Χαρακτηριστικά στοιχεία της επιχείρησης ως οργανισμού Συστατικά μέρη και το περιβάλλον της επιχείρησης Διάφορες μορφές επιχειρήσεων που λειτουργούν

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα & Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων. Διακαιόχρηση (Franchising)

Επιχειρηματικότητα & Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων. Διακαιόχρηση (Franchising) Επιχειρηματικότητα & Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων Διακαιόχρηση (Franchising) Οι διαφάνειες είναι στηριγμένες στο βιβλίο «Επιχειρηματικότητα και Διοίκηση Μικρών Επιχειρήσεων 2 η Έκδοση, Steve Mariotti Caroline

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΝΟΤΗΤΑ. Δημιουργώντας εισόδημα online. Internet Μια αγορά συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Πλεονεκτήματα

1 η ΕΝΟΤΗΤΑ. Δημιουργώντας εισόδημα online. Internet Μια αγορά συνεχιζόμενης ανάπτυξης. Πλεονεκτήματα 1 η ΕΝΟΤΗΤΑ Δημιουργώντας εισόδημα online Internet Μια αγορά συνεχιζόμενης ανάπτυξης Οι περισσότεροι σε αυτόν τον χώρο θα χαίρονταν να ακούσουν τους άλλους να λένε: «Είναι πολύ αργά τώρα, υπάρχει πολύς

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ REFLEXIS ERP: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Γενικά... 3 Η πορεία της εταιρείας... 4 Προϊόντα... 4 Υπηρεσίες...

Διαβάστε περισσότερα

Προηγμένες Υπηρεσίες Τηλεκπαίδευσης στο ΤΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής

Προηγμένες Υπηρεσίες Τηλεκπαίδευσης στο ΤΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής ΔΙΟΙΚΗΣΗ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. Σύστημα λήψης αποφάσεων. Λήψη αποφάσεων σε επίπεδο λειτουργικής δραστηριότητας. Εσωτερικός Κανονισμός. Λήψη αποφάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Taseis Management Total Accomplishment & Efficient Integrated Strategies

Taseis Management Total Accomplishment & Efficient Integrated Strategies Υποβολή προτάσεως συνεργασίας για την μελέτη, ανάπτυξη και εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας κατά ISO 9001:2008 σε μικροβιολογικά εργαστήρια Σας καταθέτουμε ολοκληρωμένη πρόταση η οποία αφορά στην

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα. Εισαγωγή σε μια γνωστή άγνωστη έννοια. Δημήτρης Βέργαδος Συντονιστής Επικοινωνίας ΣΕΒ

Επιχειρηματικότητα. Εισαγωγή σε μια γνωστή άγνωστη έννοια. Δημήτρης Βέργαδος Συντονιστής Επικοινωνίας ΣΕΒ Επιχειρηματικότητα Εισαγωγή σε μια γνωστή άγνωστη έννοια Δημήτρης Βέργαδος Συντονιστής Επικοινωνίας ΣΕΒ Τι είναι επιχειρηματικότητα; Επιχειρηματικότητα είναι η διαδικασία δημιουργίας μιας νέας επιχειρηματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 30/06/2015 Αγαπητή κυρία / Αγαπητέ κύριε, Το παρόν ερωτηματολόγιο συντάχθηκε στο πλαίσιο εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής με αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας,

Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, Παρέμβαση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χριστόδουλου Αντωνιάδη, στο συνέδριο «Αριστοτέλης» της ΕΕΔΕ, στις 28 Νοεμβρίου 2014, στη Θεσσαλονίκη Χρηματοδοτικά Νέα Εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα 6 ονόματα μελών: Μπάκος Αριστοτέλης Ξανθάκου Στέλλα Τσιουβάκας Νίκος Χιόνης-Κουφάκος Αριστοφάνης

Ομάδα 6 ονόματα μελών: Μπάκος Αριστοτέλης Ξανθάκου Στέλλα Τσιουβάκας Νίκος Χιόνης-Κουφάκος Αριστοφάνης Ομάδα 6 ονόματα μελών: Μπάκος Αριστοτέλης Ξανθάκου Στέλλα Τσιουβάκας Νίκος Χιόνης-Κουφάκος Αριστοφάνης Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Summer Program YES) Οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωµένες λύσεις ERP για κάθε επιχείρηση

Ολοκληρωµένες λύσεις ERP για κάθε επιχείρηση Ολοκληρωµένες λύσεις ERP για κάθε επιχείρηση Η εταιρία H Data Communication ΑΕ ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα µε αντικείµενο την ανάπτυξη λογισµικού για επιχειρήσεις και την παροχή ολοκληρωµένων λύσεων πληροφορικής.

Διαβάστε περισσότερα

Αύξηση κερδών μέσω της μετάβασης σε πελατοκεντρικό μοντέλο επιχείρησης

Αύξηση κερδών μέσω της μετάβασης σε πελατοκεντρικό μοντέλο επιχείρησης Αύξηση κερδών μέσω της μετάβασης σε πελατοκεντρικό μοντέλο επιχείρησης Παρουσίαση του CRM Customer Relationship Management Ιανουάριος 2005 Αντζέντα... Βελτίωση εταιρικής εικόνας Απόκτηση πολύτιμης γνώσης

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης

Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Μάρκετινγκ Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ενότητα 4: Συλλογή Εμπορευμάτων Θεοδωρίδης Προκόπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (Δ.Ε.Α.Π.Τ.)

Διαβάστε περισσότερα

1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 1.1 Μπορεί ένας υποψήφιος να δηλώσει συμμετοχή μόνος του για Gaming Hall και ταυτόχρονα σε κοινοπραξία? Κάθε υποψήφιος είναι ελεύθερος να επιλέξει μεταξύ μιας μεμονωμένης αίτησης

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνές εξαγωγικό Μάρκετινγκ Ενότητα 2 η : Μέθοδοι Επιλογής Αγορών του Εξωτερικού

Διεθνές εξαγωγικό Μάρκετινγκ Ενότητα 2 η : Μέθοδοι Επιλογής Αγορών του Εξωτερικού Διεθνές εξαγωγικό Μάρκετινγκ Ενότητα 2 η : Μέθοδοι Επιλογής Αγορών του Εξωτερικού Θεοδωρίδης Προκόπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Ηλεκτρονικό Εµπόριο e-commerce ανταλλαγή επιχειρηµατικής ή εµπορικής

Διαβάστε περισσότερα

Business Plan Φαρμακείου. Kontakos management consultants / Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2015

Business Plan Φαρμακείου. Kontakos management consultants / Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2015 Business Plan Φαρμακείου Kontakos management consultants / Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2015 Το πείραμα του Νεύτωνα Την ανάλυση του λευκού φωτός παρατήρησε πρώτος ο Ισαάκ Νεύτων (Newton) το 1666. Ο Νεύτων, μετά

Διαβάστε περισσότερα

2.1. Χρήση ως σπουδαστής

2.1. Χρήση ως σπουδαστής 2.1. Χρήση ως σπουδαστής 2.1.1. Γενικά Το εκπαιδευτικό παιχνίδι Εικονικές Επιχειρήσεις εξομοιώνει την επιχειρηματική λειτουργία σε ένα εικονικό οικονομικό περιβάλλον. Ο σπουδαστής έχει τον ρόλο ενός νέου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Creating my own company

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Creating my own company ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Creating my own company Στόχος του Προγράμματος Το πρόγραμμα με τίτλο «Δημιουργώντας την Δική μου Επιχείρηση» είναι μα πλήρης, αυτόνομη και ολοκληρωμένη εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος: Δωρεάν προσωπικό coaching σε νέες επιχειρήσεις

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος: Δωρεάν προσωπικό coaching σε νέες επιχειρήσεις Το εν λόγω πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος: Δωρεάν προσωπικό coaching σε νέες επιχειρήσεις Τον Μάιο του 2017, το Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06)

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Η χώρα μας είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα