ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1:"

Transcript

1 Επέκταση #1: Καθώς η τεχνολογία των Κινητήρων Άλματος διαδίδεται, μια αρχαία φυλή βρίσκεται σε ταραχή, όσο μια άλλη εγκαταλείπει έναν κόσμο καταδικασμένο από έναν ήλιο που πεθαίνει. Η Αυτοκρατορία ισχυροποιείται, προκαλώντας μεγαλύτερη αντίσταση και στρατολόγηση μισθοφόρων. Μπορείτε να δημιουργήσετε την ισχυρότερη και σημαντικότερη αστρική αυτοκρατορία βάζοντας ένα τέλος στον πόλεμο; ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η επέκταση αυτή, προσθέτει νέους κόσμους και κάρτες, όπως επίσης και κάρτες ενεργειών και δείκτες πόντων για πέμπτο παίκτη, αλλά και στόχους για το Race for the Galaxy. Ξεχωριστό ατομικό παιχνίδι, παραλλαγή σχεδιασμού (drafting) και κενές κάρτες, ώστε οι παίκτες να δημιουργήσουν τους δικούς τους κόσμους και αναπτύξεις. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κάποιες κάρτες έχουν ξεχωριστεί για το πρώτο σας παιχνίδι (δείτε Προσθήκη Καρτών). Ανοίξτε προσεκτικά τις κάρτες. 1 αντικατάσταση του Gambling World 4 κάρτες αρχικών κόσμων (αριθμοί 5-8) 7 κάρτες ενεργειών (για πέμπτο παίκτη) 18 κάρτες 2 κάρτες ενεργειών 2 παικτών (με ) 17 κενές κάρτες (σελ. 10) 1 κάρτα συμμετοχής διαγωνισμού (σελ. 10) 9 δείκτες Πόντων: 1, 5 και 10 4 στόχοι πλειονότητας (μεγάλα πλακίδια) 6 στόχοι πρωτιάς (μικρά πλακίδια) 8 δείκτες στόχων 3 Πόντων 1 ταμπλό παίκτη (για το ατομικό παιχνίδι) 14 δείκτες (για το ατομικό παιχνίδι) 2 ειδικά ζάρια (για το ατομικό παιχνίδι) Αφαιρέστε προσεκτικά τους δείκτες Πόντων, τα πλακίδια στόχων, το ταμπλό ατομικού παιχνιδιού και τους υπόλοιπους δείκτες από τα χαρτονένια πλαίσιά τους, πριν το πρώτο σας παιχνίδι.

2 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΡΤΩΝ Προσθέστε τις νέες κάρτες σε αυτές του βασικού παιχνιδιού, αντικαθιστώντας τον Gambling World με τον καινούριο της επέκτασης (με ανανεωμένο πίνακα ο οποίος αναγράφει και τον αριθμό των αναπτύξεων και των κόσμων για κάθε κόστος άμυνας). Χρησιμοποιήστε τις κάρτες για τον πέμπτο παίκτη (αρχικός κόσμος με αριθμό 5 και οι τέσσερις κάρτες με το 5 στις γωνίες) όταν μόνο παίζετε με πέντε παίκτες. Ένας τρίτος Contact Specialist προστίθεται με την επέκταση για μεγαλύτερη ισορροπία. Οι περισσότερες δυνάμεις των νέων καρτών είναι παραλλαγές των δυνάμεων του βασικού παιχνιδιού. Όσες διαφέρουν σημαντικά, έχουν μικρή περιγραφή, και επεξηγούνται λεπτομερέστερα στη σελίδα 11. Ο αρχικός κόσμος Ancient Race έχει αρχική δύναμη, η οποία απαιτεί από τον ιδιοκτήτη του να μείνει με τρείς και όχι τέσσερις κάρτες, πριν την επιλογή της ενέργειας του πρώτου γύρου. Η δύναμη αυτή εφαρμόζεται μόνο αν παιχθεί σαν αρχικός κόσμος. Η κάρτα Improved Logistiscs μπορεί να αλλάξει σημαντικά το ρυθμό του παιχνιδιού. Οι κάρτες της επέκτασης αυτής έχουν ένα σημάδι κάτω από το πλαίσιο της κάρτας, στην κάτω αριστερή γωνία τους. ΣΤΟΧΟΙ Προετοιμασία: ανακατέψτε τα πλακίδια στόχων κλειστά. Επιλέξτε δύο από τους στόχους περισσοτέρων (τα μεγάλα πλακίδια) και τέσσερις από των πρωτιάς (τα μικρά πλακίδια). Αφήστε στην άκρη τα υπόλοιπα πλακίδια στόχων. Τοποθετήστε τους επιλεγμένους στόχους ανοιχτούς στο κέντρο του τραπεζιού, δίπλα στους δείκτες στόχων 3 Πόντων. Συνεχίστε κανονικά με την υπόλοιπη προετοιμασία. Παιχνίδι: στην πάνω αριστερή γωνία κάθε στόχου, εμφανίζεται η φάση, στο τέλος της οποίας μπορεί να κερδηθεί ο στόχος (ή στο τέλος του γύρου, στην περίπτωση του Budget Surplus). Στόχοι πρωτιάς : κάθε τέτοιο πλακίδιο αξίζει 3 Πόντους και μπορεί να κερδηθεί μια φορά σε κάθε παιχνίδι, από τον παίκτη που πρώτος θα πληρεί τις προϋποθέσεις του. Δεν χάνονται ποτέ. Αν μόνο ένας παίκτης πληρεί τις προϋποθέσεις ενός στόχου, στο τέλος μιας φάσης, τότε παίρνει το αντίστοιχο πλακίδιο, τοποθετώντας το μπροστά του σημειώνοντας έτσι τους 3 Πόντους που κέρδισε. Αν περισσότεροι από ένας παίκτες καταφέρουν ταυτόχρονα να ικανοποιήσουν τις προϋποθέσεις του στόχου στην ίδια φάση (ακόμη και με διαφορετικά ποσά), τότε ο ένας από τους παίκτες αυτούς παίρνει το πλακίδιο του στόχου και οι υπόλοιποι που το κατάφεραν ταυτόχρονα, παίρνουν από έναν δείκτη 3 Πόντων.

3 Ο πρώτος που θα έχει 5 (ή περισσότερους) Πόντους (Galactic Standard of Living). Δεν υπολογίζονται τα πλακίδια Πόντων των στόχων. Ο πρώτος που θα έχει τουλάχιστον μια δύναμη σε κάθε φάση, συν το Εμπόριο, στις κάρτες της περιοχής του (Innovation Leader). Ο πρώτος που θα έχει τουλάχιστον έναν παραγωγικό ή αναπάντεχου υλικού κόσμο του κάθε είδους: Καινοτόμα, Σπάνια, Γονίδια και Εξωγήινα στην περιοχή του (System Diversity). Ο πρώτος που θα τοποθετήσει μια ανάπτυξη κόστους 6 (Galactic Status). Ο πρώτος που θα ξεσκαρτάρει τουλάχιστον μια κάρτα στο τέλος ενός γύρου (Budget Surplus). Ο πρώτος που θα έχει τουλάχιστον τρείς κάρτες στην περιοχή του (Overlord Discoveries). Στόχοι πλειονότητας : Κάθε ένα από τα πλακίδια αυτά αξίζει 5 Πόντους και το παίρνει ο παίκτης που ικανοποιεί τη συνθήκη της μεγαλύτερης ποσότητας. Οι πόντοι αυτοί μπορούν να χαθούν. Ο πρώτος παίκτης που θα φτάσει (ή θα ξεπεράσει) το στόχο που απαιτείται στο τέλος μιας φάσης, παίρνει το αντίστοιχο πλακίδιο (επιστρέφοντάς το στο κέντρο του τραπεζιού αν κάποια στιγμή δεν ικανοποιεί πια τη συνθήκη του στόχου). Αν κάποιος άλλος παίκτης αργότερα ξεπεράσει το σύνολο αυτό, με το οποίο κάποιος κρατάει το στόχο, τότε αυτός παίρνει το πλακίδιο και τους πόντους. Παράδειγμα: Ο Ζαχαρίας παίζει μια κάρτα με την οποία φτάνει πια σε 6 Στρατό στην περιοχή του, ικανοποιώντας τη συνθήκη του στόχου Greatest Military, οπότε και παίρνει το πλακίδιο αυτό. (Αν ο Ζαχαρίας αργότερα τοποθετήσει μια κάρτα Στρατού -1, μειώνοντας το συνολικό του Στρατό κάτω από το 6, θα πρέπει να επιστρέψει το πλακίδιο.) Η Ιωάννα αργότερα φτάνει σε 6 Στρατό, αλλά μιας και δεν ξεπερνάει το σύνολο του Ζαχαρία (6), αυτός κρατάει το πλακίδιο του στόχου. Η Κατερίνα, όμως, που φτάνει σε Στρατό 7, παίρνει το πλακίδιο από τον Ζαχαρία. Αν περισσότεροι από ένας παίκτες ικανοποιούν τη συνθήκη του στόχου (πιθανώς στα χέρια ενός άλλου παίκτη) με το ίδιο μεγαλύτερο ποσό, τότε ο στόχος παραμένει (ή επιστρέφεται) στο κέντρο του τραπεζιού. Παράδειγμα: Ο Ζαχαρίας και η Κατερίνα φτάνουν σε 6 Στρατό κατά την ίδια φάση. Κανείς δεν μπορεί να πάρει τον στόχο Greatest Military. Η Ιωάννα αργότερα φτάνει σε Στρατό 7 παίρνοντας το στόχο αυτό. Ο Ζαχαρίας και η Κατερίνα, φτάνουν τελικά σε Στρατό 8, αλλά και πάλι ταυτόχρονα, οπότε απλά αναγκάζουν την Ιωάννα να επιστρέψει το πλακίδιο στόχου στο κέντρο του τραπεζιού.

4 Στο τέλος του παιχνιδιού, κάθε στόχος Πλειονότητας αξίζει 3 πόντους για κάθε παίκτη που (καλύπτοντας τη συνθήκη του στόχου) βρίσκεται ισόπαλος με τη μεγαλύτερη ποσότητα και δεν έχει το πλακίδιο, είτε γιατί νωρίτερα το είχε πάρει άλλος παίκτης, ή αν δεν το έχει κανείς στη συγκεκριμένη στιγμή (μιας και μπορεί να ικανοποιούσαν πολλοί παίκτες ταυτόχρονα τη συνθήκη του στόχου, με τον ίδιο αριθμό πλειονότητας). Τουλάχιστον τέσσερις και τους περισσότερους παραγωγικούς κόσμους οποιουδήποτε είδους στην περιοχή του (Production Leader). Τουλάχιστον έξι και τον μεγαλύτερο στρατό στην περιοχή του (Greatest Military). Υπολογίζεται ο αρνητικός Στρατός αλλά όχι ο προσωρινός και ο ειδικός (όπως η New Galactic Order). Τουλάχιστον τέσσερις και τις περισσότερες αναπτύξεις στην περιοχή του (Greatest Infrastructure). Τουλάχιστον τρείς και τους περισσότερους κόσμους παραγωγής ή αναπάντεχου υλικού Καινοτομίας και / ή Σπάνιου, στην περιοχή του (Largest Industry). Σκοράρισμα: κάθε παίκτης προσθέτει όσους Πόντους πλακιδίων στόχων (3 ή 5) και δεικτών 3 Πόντων στόχων έχει κερδίσει, στο σύνολό του. Οι Πόντοι στόχων δεν υπολογίζονται για την Galactic Renaissance. ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Χρησιμοποιήστε τους προχωρημένους κανόνες 2 παικτών, χωρίς τους στόχους. Παίζετε εναντίον ενός προσαρμόσιμου ρομπότ αντιπάλου, του οποίου οι ενέργειες είναι τυχαίες, και οι επιλογές του καθορίζονται από ειδικά ζάρια. Ο αρχικός κόσμος του ρομπότ καθορίζει τι σημαίνουν οι δύο μεριές ρομπότ (σε ένα από τα ζάρια) κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και ποιοί δείκτες αλλάζουν ή αντικαθιστούν τις βασικές ενέργειες και αντιδράσεις του ρομπότ, οι οποίες βρίσκονται τυπωμένες στο ταμπλό του ατομικού παιχνιδιού. Η περιοχή του ρομπότ είναι μια στοίβα καρτών, χωρίς υλικά, όπου μόνο ο αριθμός και οι Πόντοι των καρτών έχουν σημασία. Η περιοχή του ρομπότ μπορεί να περιέχει δείκτες ανάπτυξης κόστους 6, οι οποίοι αναπαριστούν επιπλέον αναπτύξεις που τοποθετούνται στη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι κάρτες χεριού του ρομπότ είναι μια κλειστή στοίβα, από την οποία ανοίγουν κάρτες στο παιχνίδι και είτε προστίθενται στην περιοχή του ρομπότ ή ξεσκαρτάρονται. Η πίστωση του ρομπότ, χρησιμοποιείται για να παίρνει κάρτες στην περιοχή του, σε μερικές περιπτώσεις, και το μέγεθος οικονομίας, χρησιμποιείται για να κερδίσει δείκτες Πόντων κατά τις φάσεις Κατανάλωσης, οι οποίοι σημειώνονται στο ταμπλό του παιχνιδιού.

5 Προετοιμασία: Ξεχωρίστε 24 δείκτες Πόντων. Επιλέξτε επίπεδο δυσκολίας (πίνακας στα δεξιά) και ξεχωρείστε τον αντίστοιχο αριθμό δεικτών αναπτύξεων κόστους 6. Ανακατέψτε και μοιράστε από έναν αρχικό κόσμο σε εσάς και στο ρομπότ. Ανακατέψτε τους υπόλοιπους αρχικούς κόσμους με την κλειστή στοίβα. δυσκολία εύκολο μέτριο δύσκολο δείκτες κόστους 6 Χρησιμοποιήστε το μέγεθος οικονομίας, με το μαύρο περίγραμμα, και (δύο) δείκτες ενεργειών. Βρείτε το ειδικό ταμπλό και τους δείκτες ρομπότ= για να χρησιμοποιήσετε (πιθανώς στην πίσω μεριά άλλων δεικτών) ανάλογα με τον αρχικό κόσμο του ρομπότ, όπως δείχνει η πίσω μεριά του ταμπλό. Αφαιρέστε τους άλλους δείκτες από το παιχνίδι και γυρίστε το ταμπλό στη μπροστά μεριά του. Τοποθετήστε τους ειδικούς δείκτες ταμπλό που θα χρησιμοποιήσετε πάνω στις αντίστοιχες θέσεις του ταμπλό, ταιριάζοντας στα χρώματά τους. Τοποθετήστε τον γκρι δείκτη ρομπότ= στη θέση του( αφήστε τον δείκτη x2 ρομπότ= κοντά, αν ο αρχικός του κόσμος είναι η Old Earth). Τοποθετήστε τον δείκτη πίστωσης στο 1 (0 αν ο αρχικός κόσμος του ρομπότ είναι ο Ancient Race και 2 αν είναι ο Alpha Centauri), τον δείκτη μεγέθους οικονομίας στο 0 (1 αν αρχικός του κόσμος είναι ο Earth s Lost Colony ή ο Epsilon Eridani), και μοιράστε τέσσερις κάρτες (τρείς αν ο αρχικός κόσμος είναι ο Ancient Race) κλειστές, οι οποίες είναι η αρχική στοίβα τραβήγματος του ρομπότ (σχεδιάγραμμα παρακάτω). Αφού στήσετε το ταμπλό του ρομπότ, πάρτε έξι κάρτες για εσάς. Επιλέξτε τις τέσσερις και ξεσκαρτάρετε τις υπόλοιπες δύο. Το παιχνίδι μπορεί να ξεκινήσει. στοίβα τραβήγματος ρομπότ μετρητής πίστωσης δείκτες κόστους 6 μετρητής μεγέθους οικονομίας στοίβα περιοχής (με αρχικό κόσμο) δείκτης ρομπότ= ενέργειες ρομπότ αντιδράσεις του ρομπότ στις ενέργειες του παίκτη σειρά ζαριών ειδικός δείκτης ταμπλό ρομπότ στρατιωτικής Αποίκισης δείκτες ενεργειών παίκτη ταμπλό ατομικού παιχνιδιού Παίζοντας: κάθε γύρος αποτελείται από τα παρακάτω βήματα: 1. Επιλέξτε τις δύο ενέργειες παίκτη σας κανονικά, αλλά σημειώστε τις με τους δείκτες ενεργειών στο ταμπλό του παιχνιδιού (αντί να χρησιμοποιήσετε κάρτες ενέργειας). 2. Ρίξτε και τοποθετήστε τα ζάρια (οι ενέργειες του ρομπότ) στο ταμπλό του παιχνιδιού. 3. Εκτελέστε τις ενέργειες κάθε επιλεγμένης φάσης, από αριστερά προς τα δεξιά, με πρώτο τον παίκτη. Τέλος του γύρου: ξεσκαρτάρετε μέχρι να μείνετε με 10 κάρτες (το ρομπότ δεν έχει όριο) και ελέγξτε αν το παιχνίδι τελειώνει. Αν το παιχνίδι δεν τελείωσε, επαναλάβετε τα βήματα 1-3.

6 Τοποθέτηση των ζαριών: Τα ζάρια τοποθετούνται στις θέσεις της σειράς ζαριών του ταμπλό του ατομικού παιχνιδιού, που ταιριάζουν. Κάθε σύμβολο Εξερεύνησης, Ανάπτυξης ή Αποίκισης καταλαμβάνει την τέρμα αριστερά διαθέσιμη θέση του κάθε ζευγαριού αντίστοιχων θέσεων του ταμπλό. Προσέξτε ότι η γκρι Αποίκιση και Παραγωγή ταιριάζουν στις αντιστοίχου χρώματος θέσεις του ταμπλό. Αν ένα εμφανιστεί στα ζάρια, διαβάστε το σαν το σύμβολο στον δείκτη του ρομπότ=. Κάθε σύμβολο που εμφανίζεται δηλώνει μια ενέργεια του ρομπότ που ακολουθεί μια ενέργεια του παίκτη στο γύρο αυτό. Αν σύμβολα ταιριάσματος εμφανιστούν και στα δύο ζάρια, τοποθετήστε τα στις θέσεις κάτω από τους δύο δείκτες ενεργειών του παίκτη. Αν εμφανιστεί μόνο ένα τέτοιο σύμβολο, τοποθετήστε το ζάρι αυτό στη θέση ακριβώς κάτω από τον πιο δεξιά δείκτη ενέργειας του παίκτη (εκτός κι αν στη θέση υπάρχει ήδη ζάρι, οπότε και το ζάρι πηγαίνει κάτω από τον άλλο δείκτη ενέργειας του παίκτη). Αν και οι δύο δείκτες ενέργειας του παίκτη καταλαμβάνουν ένα ζευγάρι θέσεων Εξερεύνησης, Ανάπτυξης ή Αποίκισης, τότε μετακινήστε το ζάρι προς τα αριστερά, ώστε να βρίσκεται κάτω από το πρώτο από τα ζευγάρια αυτά (εκτός αν το άλλο ζάρι ήδη βρίσκεται εκεί. Παράδειγμα: Αφού επιλέξετε Κατανάλωση x2 και Παραγωγή, το ρομπότ ρίχνει Ανάπτυξη και. Τοποθετήστε το πρώτο ζάρι στην πιο αριστερά θέση Ανάπτυξης και το δεύτερο στην Παραγωγή (την πιο δεξιά ελεύθερη θέση κάτω από την ενέργεια του παίκτη). Αν, αντίθετα, επιλέγατε Εξερεύνηση δύο φορές και το ρομπότ έριχνε Παραγωγή και, το πρώτο ζάρι θα πήγαινε στην Παραγωγή και το δεύτερο στην πιο αριστερά (πρώτη) θέση Εξερεύνησης. Επιλύοντας τις Ενέργειες / Αντιδράσεις του Ρομπότ Επιλύστε οποιαδήποτε ενέργεια του ρομπότ σε κάθε επιλεγμένη φάση, ακολουθώντας τα βήματα που αναγράφονται στο ταμπλό (και στους ειδικούς δείκτες που έχουν τοποθετηθεί εκεί κατά την προετοιμασία) σε δύο σειρές κάτω από τη σειρά των ζαριών. Χρησιμοποιήστε την πάνω σειρά αν ένα ζάρι βρίσκεται εκεί (ενέργεια ρομπότ). Χρησιμοποιήστε την κάτω σειρά αν δεν υπάρχει ζάρι και η ενέργεια έχει επιλεγεί από εσάς (αντίδραση ρομπότ). Ενέργεια Εξερεύνησης: Τραβήξτε μια κάρτα και αυξήστε την πίστωση του ρομπότ κατά 1 (τραβήξτε συνολικά 3 κάρτες και αυξήστε την πίστωση του ρομπότ κατά 1 αν αυτό έχει επιλέξει και τις δύο ενέργειες Εξερεύνησης). Αντίδραση Εξερεύνησης: Τραβήξτε 1 κάρτα (ακόμη κι αν ο παίκτης έχει επιλέξει και τις δύο ενέργειες Εξερεύνησης). Τράβηγμα Καρτών και Μετρητές: Τράβηγμα για το ρομπότ (σε όλες τις φάσεις), σημαίνει μετακίνηση του καθορισμένου αριθμού καρτών από την κλειστή στοίβα στην στοίβα τραβήγματος του ρομπότ, χωρίς να τις δείτε. Η πίστωση και το μέγεθος οικονομίας του ρομπότ σημειώνονται στους μετρητές, με μέγιστη πίστωση το 4 και μέγιστο μέγεθος οικονομίας το 5. Οι αυξήσεις πέρα από αυτά τα νούμερα δεν έχουν καμία επίδραση. H Separatist Colony ( ) τραβάει περισσότερες κάρτες στην Εξερεύνηση, όπως φαίνεται στον ειδικό δείκτη του ταμπλό (επικαλύπτει το ταμπλό).

7 Ενέργεια ή αντίδραση Ανάπτυξης (για κάθε επιλεγμένη φάση Ανάπτυξης): Αρχικά, ελέγξτε αν το ρομπότ έχει μη τοποθετημένους δείκτες και 2 ή περισσότερο πίστωση (3 ή περισσότερο για την αντίδραση). Αν ισχύει κάτι τέτοιο τοποθετείστε τον δείκτη δίπλα στη στοίβα του ρομπότ στο ταμπλό (όπου ο δείκτης του υπολογίζεται σαν κάρτα, για το τέλος του παιχνιδιού), μειώστε την πίστωση του ρομπότ κατά 2 (3 σε αντίδραση) και έπειτα προσπεράστε την κανονική ενέργεια ή αντίδραση Ανάπτυξης του ρομπότ. Αλλιώς, εκτελέστε την κανονική ενέργεια ή αντίδραση Ανάπτυξης του ρομπότ: ενέργεια σε αντίδραση Ενέργεια Ανάπτυξης: τραβήξτε 1 κάρτα και έπειτα ανοίξτε τη για να βρείτε μια ανάπτυξη. Αν βρεθεί ανάπτυξη κόστους 6 και το ρομπότ έχει θετική πίστωση, μειώστε την πίστωσή του κατά 1 και τοποθετήστε την κάρτα, αλλιώς ξεσκαρτάρετέ τη, και συνεχίστε να ανοίγετε κάρτες. Αντίδραση Ανάπτυξης: αν το ρομπότ δεν έχει πίστωση, δεν κάνετε τίποτα. Αλλιώς, ανοίξτε κάρτες για να βρείτε μια ανάπτυξη. Αν βρεθεί μια, είτε είναι κόστους 6 ή όχι, μειώστε την πίστωση του ρομπότ κατά 1 και τοποθετήστε τη. Ανοίξτε για να Βρείτε: σημαίνει να ανοίγετε κάρτες μια μια από τη στοίβα του ρομπότ, ξεσκαρτάροντας όλες όσες δεν ταιριάζουν, μέχρι είτε να βρείτε το κατάλληλο είδος κάρτας, ή να εξαντληθεί η στοίβα του ρομπότ. Τοποθέτηση σημαίνει, να βάλετε την κάρτα που ταιριάζει τελικά στην στοίβα περιοχής του ρομπότ. Παράδειγμα: Έστω ότι έχετε επιλέξει την Ανάπτυξη σαν μια από τις ενέργειές σας, και το ρομπότ που έχει πίστωση 1 και 2 κάρτες στη στοίβα του, ρίχνει Ανάπτυξη στο ζάρι (μαζί με μια άλλη ενέργεια). Αφού εκτελέσετε τη δική σας Ανάπτυξη, μεταφέρετε μια κάρτα στην στοίβα τραβήγματος του ρομπότ, και ανοίξτε από εκεί κάρτες τη μία μετά την άλλη. Στο δεύτερο άνοιγμα κάρτας βρίσκετε μια ανάπτυξη (όχι κόστους 6) και την τοποθετείτε στη στοίβα περιοχής του ρομπότ. Το ρομπότ τελειώνει την ενέργειά του με πίστωση 1 και μια κάρτα στη στοίβα του. Αργότερα, επιλέγετε Ανάπτυξη και για τις δύο σας ενέργειες και το ρομπότ ταιριάζει την πρώτη σας Ανάπτυξη (συν άλλη μια ενέργεια). Το ρομπότ έχει πίστωση 4, 5 κάρτες στη στοίβα τραβήγματός του και δύο ελεύθερους δείκτες ανάπτυξης 6. Αφού εκτελέσετε την πρώτη σας ενέργεια Ανάπτυξης, τοποθετήστε έναν δείκτη ανάπτυξης 6 δίπλα στη στοίβα περιοχής του ρομπότ, μειώνοντας την πίστωσή του κατά 2. Μιας και το ρομπότ τοποθέτησε έναν δείκτη ανάπτυξης κόστους 6, η κανονική ενέργεια Ανάπτυξής του προσπερνιέται και δεν μπορεί να τραβήξει ή να ανοίξει κάρτες. Αφού εκτελέσετε και τη δεύτερη ενέργεια Ανάπτυξής σας, εκτελέστε την αντίδραση του ρομπότ. Μιας και τώρα πια έχει μόνο 2 πίστωση, δεν μπορεί να τοποθετήσει και τον άλλο του δείκτη κόστους 6 (χρειάζεται πίστωση 3 σε αντίδραση), αλλά αρχίζετε να ανοίγετε κάρτες (αφού το ρομπότ έχει θετική πίστωση). Αφού βρείτε μια ανάπτυξη κόστους 2 στην τρίτη κάρτα που ανοίγετε, την τοποθετείτε στη στοίβα περιοχής του ρομπότ, μειώνοντας την πίστωσή του κατά 1. Το ρομπότ τελειώνει με πίστωση 1 και 2 κάρτες στη στοίβα τραβήγματός του.

8 Ενέργεια Αποίκισης (για κάθε επιλεγμένη από το ρομπότ φάση Αποίκισης): τραβήξτε 3 κάρτες και ανοίξτε τις ψάχνοντας έναν μη στρατιωτικό κόσμο. Αν βρείτε έναν τοποθετήστε τον. Αντίδραση Αποίκισης (για κάθε επιλεγμένη από τον παίκτη φάση Αποίκισης): αν το ρομπότ δεν έχει πίστωση, δεν κάνετε τίποτα. Αλλιώς, τραβήξτε 2 κάρτες και ανοίξτε τις ψάχνοντας έναν μη στρατιωτικό κόσμο. Αν βρείτε έναν, μειώστε την πίστωση του ρομπότ κατά 1 και τοποθετήστε τον. Παράδειγμα: Έχετε επιλέξει Αποίκιση και το ρομπότ, με 0 πίστωση, ρίχνει δύο άλλες ενέργειες. Δεν κάνει τίποτα. Αργότερα, επιλέγετε Αποίκιση και για τις δύο ενέργειές σας, και το ρομπότ ταιριάζει την πρώτη ενέργεια Αποίκισης (συν άλλη μια ενέργεια). Το ρομπότ έχει πίστωση 2 και 2 κάρτες στη στοίβα του. Αφού εκτελέσετε την πρώτη ενέργεια Αποίκισης σας, μεταφέρετε 3 κάρτες στη στοίβα του ρομπότ και ξεκινήστε να τις ανοίγετε μια μια. Η τέταρτη κάρτα είναι ένας μη στρατιωτικός κόσμος και τον τοποθετείτε στην περιοχή του ρομπότ. Αφού εκτελέσετε και τη δεύτερη ενέργεια Αποίκισής σας, μεταφέρετε άλλες 2 κάρτες στη στοίβα του ρομπότ, και επειδή έχει θετική πίστωση σαν αντίδραση, ανοίξτε κάρτες ώστε να βρείτε έναν μη στρατιωτικό κόσμο. Αν δεν βρείτε έναν μετά τις 3 τελευταίες κάρτες της στοίβας, δεν κάνετε τίποτα (το ρομπότ τελειώνει με πίστωση 2). Αν βρείτε έναν μη στρατιωτικό κόσμο, τοποθετήστε τον και μειώστε την πίστωση του ρομπότ κατά 1 (το ρομπότ εκτελεί την Αποίκιση αυτή σαν αντίδραση της δικής σας ενέργειας). Οι Epsilon Eridani ( ), New Sparta ( ), και Separatist Colony ( ), όπως καθορίζεται στους ειδικούς δείκτες τους, ψάχνουν για στρατιωτικούς κόσμους και δεν χρειάζονται θετική πίστωση για την αντίδραση Αποίκισης. Η New Sparta επίσης παίρνει επιπλέον κάρτες για την Αποίκιση. Η πρώτη ενέργεια Αποίκισης του Doomed World ( ) είναι να τραβήξετε από την κλειστή στοίβα (όχι τη στοίβα του ρομπότ) κάρτες μέχρι να βρείτε έναν μη στρατιωτικό κόσμο αξίας 3 ή παραπάνω πόντων, και να τον τοποθετήσετε μειώνοντας την πίστωση του ρομπότ κατά 2 και το μέγεθος οικονομίας του κατά 1. Ξεσκαρτάρετε τον δείκτη του ταμπλό και τον αρχικό κόσμο Doomed World, από την περιοχή του. Ο Alpha Centauri ( ) παίρνει επιπλέον κάρτες για τις ενέργειες Αποίκισης και δεν χρειάζεται θετική πίστωση για την αντίδραση Αποίκισης.

9 Κατανάλωση: Ενέργεια Εμπορίου: αυξήστε την πίστωση του ρομπότ κατά 2 και δώστε του δείκτες Πόντων ίσους με το μέγεθος οικονομίας του. Κατανάλωση: ενέργεια 2x Πόντοι: δώστε στο ρομπότ δείκτες Πόντων ίσους με δύο φορές το μέγεθος οικονομίας του και έπειτα αυξήστε την οικονομία του κατά 1. και οι δύο ενέργειες Κατανάλωσης επιλεγμένες από το ρομπότ: δώστε στο ρομπότ δείκτες Πόντων ίσους με δύο φορές το μέγεθος της οικονομίας του και έπειτα αυξήστε την πίστωσή του κατά 2 και την οικονομία του κατά 1. Αντίδραση Κατανάλωσης (αν όλες οι Καταναλώσεις έχουν επιλεγεί μόνο από τον παίκτη): δώστε στο ρομπότ δείκτες Πόντων ίσους με το τρέχον μέγεθος οικονομίας του. Παράδειγμα: Έχετε επιλέξει Κατανάλωση 2x Πόντους σαν την ενέργειά σας και το ρομπότ ρίχνει Κατανάλωση: Εμπόριο σαν μια ενέργειά του. Το ρομπότ έχει πίστωση 3 και μέγεθος οικονομίας 1. Αυξήστε την πίστωση του ρομπότ στο 4 (το μέγιστο) και δώστε του έναν δείκτη Πόντων. Το ρομπότ δεν κάνει κάτι άλλο σαν αντίδραση στην ενέργειά σας, Κατανάλωση 2x, μιας και έριξε στα ζάρια ενέργεια Κατανάλωσης. Αργότερα, επιλέγετε και τις δύο ενέργειες Κατανάλωσης και το ρομπότ ρίχνει δύο άλλες ενέργειες. Το ρομπότ έχει μέγεθος οικονομίας 3. Του δίνετε τρεις δείκτες Πόντων. (Αυτό γίνεται μόνο μια φορά, άσχετα με το ότι επιλέξατε και τις δύο ενέργειες Κατανάλωσης.) Η Old Earth ( ), μετά την πρώτη ενέργεια Εμπορίου: ανταλλάξτε τον δείκτη ρομπότ= με τον και ξεσκαρτάρετε τον δείκτη ταμπλώ Το Damaged Alien Factory ( ): μετά από κάθε ενέργεια Εμπορίου, αν ο δείκτης ρομπότ= είναι, γυρίστε τον σε. Ενέργεια Παραγωγής: αυξήστε το μέγεθος οικονομίας του ρομπότ κατά 1. Αντίδραση Παραγωγής: το ρομπότ δεν κάνει τίποτα. Παράδειγμα: Το ρομπότ ρίχνει Παραγωγή σαν μια ενέργειά του. Έχει μέγεθος οικονομίας 0. Αυξήστε το μέγεθος της οικονομίας του κατά 1. Αργότερα, επιλέγετε Παραγωγή σαν μια ενέργειά σας και το ρομπότ ρίχνει δύο άλλες ενέργειες. Το ρομπότ δεν κάνει τίποτα. Ακόμη πιο μετά, επιλέγετε Παραγωγή και το ρομπότ ρίχνει επίσης Παραγωγή. Έχει μέγεθος οικονομίας 2. Αυξήστε το μέγεθος της οικονομίας του στο 3. Το Damaged Alien Factory ( ): μετά από κάθε ενέργεια Παραγωγής, αν ο δείκτης ρομπότ= είναι, γυρίστε τον σε.

10 Τέλος του γύρου: ξεσκαρτάρετε μέχρι να έχετε το πολύ 10 κάρτες (το ρομπότ δεν έχει όριο) και έπειτα ελέγξτε αν τελείωσε το παιχνίδι. Αν όχι, επιλέξτε τις ενέργειες του επόμενου γύρου. Τέλος του παιχνιδιού: το παιχνίδι τελειώνει κανονικά, στον τέλος του γύρου όπου είτε στην περιοχή του παίκτη ή του ρομπότ υπάρχουν 12 ή περισσότερες κάρτες (υπολογίζοντας κάθε δείκτη ανάπτυξης κόστους 6 σαν κάρτα, για το σύνολο της περιοχής του ρομπότ), ή οι δείκτες 24 Πόντων εξαντληθούν (χρησιμοποιήστε επιπλέον δείκτες αν χρειαστούν μέχρι να τελειώσει ο γύρος. Προσθέστε τους δείκτες πόντων και τους πόντους της περιοχής του ρομπότ, σκοράροντας κάθε κάρτα ή δείκτη ανάπτυξης 6 σαν 6 ή 9 Πόντους, ανάλογα με τη δυσκολία του παιχνιδιού. Αν υπάρξει ισοπαλία, η τελική πίστωση συν το μέγεθος οικονομίας του ρομπότ είναι η αξία που λύνει την ισοπαλία (για τον παίκτη υπολογίζονται οι κάρτες που έχει στο χέρι συν οποιαδήποτε υλικά του). ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (2-3 παίκτες) Μετά τον καθορισμό των στόχων που θα χρησιμοποιηθούν, ανακατέψτε τους μονούς και ζυγούς αρχικούς κόσμους χωριστά και μοιράστε μια κάρτα από την κάθε στοίβα, κλειστή σε κάθε παίκτη. Ανακατέψτε τους υπόλοιπους αρχικούς κόσμους με όλες τις άλλες κάρτες. Αφού δουν οι παίκτες τις επιλογές που έχουν για αρχικό κόσμο, παίρνουν από πέντε κάρτες, επιλέγουν τη μία και περνάνε τις υπόλοιπες στον παίκτη στα αριστερά τους. Από τις κάρτες αυτές, ο κάθε ένας και πάλι επιλέγει μία, και περνάει τις υπόλοιπες στον παίκτη στα αριστερά του, μέχρι όλες οι κάρτες να βρεθούν στα χέρια των παικτών. Επαναλάβετε, τραβώντας πέντε κάρτες από τις οποίες κρατάει κάθε παίκτης από μία, και περνάει τις υπόλοιπες στα δεξιά του. Συνεχίζετε έτσι, αλλάζοντας κατεύθυνση μέχρι να μην υπάρχουν αρκετές κάρτες για να πάρει από πέντε ο κάθε παίκτης. Αφαιρέστε τις υπόλοιπες κάρτες από το παιχνίδι. Κάθε παίκτης ανακατεύει τις κάρτες που έχει επιλέξει, σχηματίζοντας τη δική του ιδιωτική στοίβα και τραβάει έξι κάρτες. Ξεσκαρτάρει τις δύο από αυτές και μαζί έναν από τους δύο αρχικούς κόσμους, αποκαλύπτοντάς τους. Το παιχνίδι συνεχίζει κανονικά, με τη διαφορά ότι κάθε παίκτης τραβάει από τη δική του στοίβα, και ξεσκαρτάρει επίσης σε δικό του χώρο, ανακατεύοντας ξανά όταν η στοίβα του εξαντληθεί. ΚΕΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ / ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Οι κενές κάρτες, διαφόρων τύπων, παρέχονται για να μπορέσουν οι παίκτες να προσθέσουν τις δικές τους ιδέες στο παιχνίδι. Ένας μαύρος και ένας κόκκινος μαρκαδόρος (για το κόστος, στρατό και δυνάμεις) απαιτούνται για τη χρήση τους. Χρησιμοποιήστε την καταχώρηση για να μας στείλετε την καλύτερή σας ιδέα, για πιθανή χρήση της σε μελλοντικές επεκτάσεις. Δείτε την κάρτα καταχώρησης για επιπλέον πληροφορίες.

11 ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΡΤΩΝ (ανά φάση) ΙΙΙ: ΑΠΟΙΚΙΣΗ Ξεσκαρτάρισμα για Προσωρινό Στρατό Ο παίκτης μπορεί να ξεσκαρτάρει μέχρι και 2 κάρτες από το χέρι του, για να κερδίσει +1 Στρατό για την κάθε μία μέχρι το τέλος αυτής της φάσης Αποίκισης. Σαν προαιρετική δύναμη, δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου. Οι Space Mercenaries έχουν επίσης σταθερά +1 δύναμη Στρατού. Αποίκιση Δεύτερου Κόσμου Ο παίκτης μπορεί να τοποθετήσει έναν δεύτερο κόσμο ( ) στην ίδια φάση Αποίκισης. Ο δεύτερος κόσμος τοποθετείται σαν μέρος εκτέλεσης δύναμης Αποίκισης (αφού έχει τελειώσει η αποίκιση του πρώτου κόσμου). Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν δυνάμεις του πρώτου κόσμου που αποικήθηκε για τον δεύτερο. Αν ο παίκτης επέλεξε Αποίκιση, δεν παίρνει πλεονέκτημα Αποίκισης για τον δεύτερο κόσμο. : ΕΜΠΟΡΙΟ IV: ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Συγκεκριμένο Υλικό και Κόσμοι Τραβήξτε +1 κάρτα όταν πουλάτε υλικό Γονιδίων για κάθε κόσμο στην περιοχή σας. Το Υλικό του Κόσμου Αυτού Ξεσκαρτάρετε 1 Εξωγήινο υλικό από τον κόσμο ( ) με τη δύναμη αυτή για να κερδίσετε 2 Πόντους. Το Clandestine Uplift Lab είναι από μόνο του ένας κόσμος. V: ΠΑΡΑΓΩΓΗ Ξεσκαρτάρισμα για Παραγωγή Υλικού Μπορείτε να ξεσκαρτάρετε 1 κάρτα για να παράγετε ένα Εξωγήινο υλικό στον κόσμο αυτό. Ο παίκτης μπορεί να ξεσκαρτάρει μια κάρτα από την Diversified Economy για να παράγει το υλικό του, αλλά τότε δεν μπορεί να πάρει κάρτα (μιας και μια δύναμη δεν μπορεί να διακόψει μια άλλη). Τράβηγμα για Κόσμους Τραβήξτε 1 κάρτα για κάθε στρατιωτικό κόσμο ( ) στην περιοχή παίκτη σας.

12 ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΡΤΩΝ ΚΟΣΤΟΥΣ 6 Οι αναπτύξεις αυτές, δίνουν πόντους στο τέλος του παιχνιδιού για κάθε κάρτα στην περιοχή του ιδιοκτήτη τους που ικανοποιεί τις συνθήκες που αναφέρουν. Όπου αναγράφεται ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΚΑΡΤΑΣ, σημαίνει ότι η κάρτα αυτή πρέπει να υπάρχει στην περιοχή του παίκτη. Κόσμος γονιδίων κάρτα (συμπεριλαμβανομένης της ίδιας) άλλοι στρατιωτικοί κόσμοι κόσμος αναπάντεχου υλικού κάρτα (συμπεριλαμβανομένης της ίδιας) Σημείωση: δεν υπάρχουν στρατιωτικοί κόσμοι στην επέκταση αυτή (ή στο βασικό παιχνίδι), ο χαρακτηρισμός αυτός υπάρχει για μελλοντικές επεκτάσεις. CREDITS Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M.4

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής! Εξερεύνηση, Αποίκηση, Ανάπτυξη, Εμπόριο, Κατανάλωση ή Παραγωγή; Τι χρειάζεστε περισσότερο; Ποιά μελλοντική αποικία της Γης θα είναι η καλύτερη τώρα που έχει ανακαλυφθεί ο Κινητήρας Άλματος; Ποιός θα ανακαλύψει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #2:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #2: Επέκταση #2: Καθώς η Αυτοκρατορία συνθλίβει μακρινά συστήματα, οι κόσμοι των Επαναστατών έχουν αρχίσει να συμμαχούν, πολιτικά και στρατιωτικά. Στο μεταξύ, έχει βρεθεί η αλληλουχία του Κώδικα Ανύψωσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2-4 Παίκτες 90 Λεπτά Ξεχωρίστε τις κάρτες 445 ανάλογα με το είδος τους (ετικέτα στο πίσω μέρος κάθε κάρτας). Όταν έχετε τελειώσει, πρέπει να έχετε 8 στοίβες διαφορετικών ειδών. Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων Καλως ήρθατε στο High Noon Saloon! Βρίσκεστε μέσα σε μια κλασσική μάχη της Άγριας Δύσης, οπλισμένοι με θανατηφόρα Όπλα, προσπαθώντας να εξοντώσετε τους αντιπάλους σας και να βρείτε την καλύτερη κρυψώνα

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι.

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι. Κάθε Σαμουράι έχει ένα προσωπικό ταμπλό διπλής όψεως. Στη μία πλευρά είναι η ανθρώπινη μορφή του και στην άλλη η ζωώδης του. Αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού εμφανίζονται στο ταμπλό: Ο μετρητής μάχης στον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού Ξεφεύγοντας από τα γαμψά νύχια της Μπάμπα Γιάγκα, καταφέρνετε να αποδράσετε από το σπίτι του. Τότε η μάγισσα ξεκινάει να σας κυνηγάει πάνω στο ιπτάμενο καζάνι της! Για να αποδράσετε, πρέπει να κάνετε τρία

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com Οι συμμορίες τσοπεράδων, επέλεγαν παραδοσιακά τους αρχηγούς τους με έναν διαγωνισμό που ονομάζεται Πίσω στο Πεζοδρόμιο, στον οποίο οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να αντέξουν περισσότερο, όσο τους τραβούσε μια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Οι 5 Φάσεις του Roll for the Galaxy. Χρώματα Ζαριών και Κατανομή

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Οι 5 Φάσεις του Roll for the Galaxy. Χρώματα Ζαριών και Κατανομή Το Roll for the Galaxy είναι ένα παιχνίδι δημιουργίας διαστημικών αυτοκρατοριών, με ζάρια, για 2-5 παίκτες. Τα ζάρια σας αναπαριστάνουν εργάτες που αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες, αποικούν κόσμους και στέλνουν

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος 14 Απριλίου 1912, ώρα 23:40, Βόρειος Ατλαντικός και το R.M.S. Τιτανικός προσκρούει σε παγόβουνο. Το νερό αμέσως πλημμυρίζει τα διαμερίσματα του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο αρχίζει να γέρνει επικίνδυνα.

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο)

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο) Κανόνες Στο Quarantine, κάθε παίκτης έχει από ένα νοσοκομείο. Οι ασθενείς κάνουν ουρές έξω από τα νοσοκομεία, για να εξετάσουν οι γιατροί τα διάφορα συνάχια και χτυπήματά τους. Σκοπός σας είναι να εξοπλίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο,

Διαβάστε περισσότερα

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια.

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια. Τα άγνωστα νησιά του Κατάν απλώνονται μπροστά σας. Μερικά μακριά στον ορίζοντα, κάποια άλλα χαμένα στην πυκνή ομίχλη. Άλλα σχεδιασμένα στους χάρτες, κι άλλα γνωστά μόνο από μύθους και ιστορίες. Κάποια

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG!

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Το BANG! Dodge City είναι μία διπλή επέκταση, η οποία θα κάνει τα παιχνίδια σας πιο διασκεδαστικά και θα προσφέρει νέες προκλήσεις! Το κουτί περιλαμβάνει την επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο.

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Η Ιστορία Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Ένα στρατηγικό τυροπαιχνίδι με ζάρια για 2-4 παιδία ηλικίας 4 ετών και άνω. Είδος Παιχνιδιού: Οικογενειακό Παίκτες: 2-4 παίκτες 4 ετών και άνω Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών. λωρεντία, 15 ος αιώνας. Η πλούσια, αλλά ασήμαντη οικογένεια των Medici γίνεται μια από τις ισχυρότερες δυναστείες της εποχής. Ο Cosimo de Medici, γνωστός και ως «Il Vecchio» («ο Γηραιός»), όχι μόνο κυριαρχεί

Διαβάστε περισσότερα

(Μέρλιν, Δολοφόνος, Πέρσιβαλ, Μόρντρεντ, Μοργκάνα, Όμπερον, 5 Πιστοί Υπηρέτες του Αρθούρου και 3 Βοηθοί του Μόρντρεντ)

(Μέρλιν, Δολοφόνος, Πέρσιβαλ, Μόρντρεντ, Μοργκάνα, Όμπερον, 5 Πιστοί Υπηρέτες του Αρθούρου και 3 Βοηθοί του Μόρντρεντ) Περιεχόμενα 14 Κάρτες Χαρακτήρων (Μέρλιν, Δολοφόνος, Πέρσιβαλ, Μόρντρεντ, Μοργκάνα, Όμπερον, 5 Πιστοί Υπηρέτες του Αρθούρου και 3 Βοηθοί του Μόρντρεντ) 10 Κάρτες Αποστολής (5 Κάρτες Επιτυχίας & 5 Αποτυχίας)

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις...

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες γίνονται μάγισσες, δρυΐδες και συλλέκτες, παράγοντας πανίσχυρα φίλτρα και παραδίδοντάς τα μέσω της Υπηρεσίας Σκούπας, σε όλο

Διαβάστε περισσότερα

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες o Emojito! είναι ένα παιχνίδι παρέας, για 2 έως 14 άτομα, όπου οι παίκτες προσπαθούν να εκφράσουν συναισθήματα που απεικονίζονται σε κάρτες, είτε χρησιμοποιώντας το πρόσωπό τους, είτε ήχους ή και τα 2.

Διαβάστε περισσότερα

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως Γύρω στο 1970, οι κυβερνήσεις του κόσμου αντιμετώπισαν πολύ μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις, και για το λόγο αυτό κατασκευάστηκαν παντού ενεργειακοί σταθμοί, για την κάλυψη των αναγκών. Χρόνο με το χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο Καίσαρας Αδριανός ανέβηκε στο θρόνο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 117 πχ. Στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αντιμετώπισε αρκετές απειλές από τους βάρβαρους

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη μυθική χώρα της Άζτλαν, τέσσερις φυλές, παλεύουν για την επιβίωση και την ευημερία υπό τον έλεγχο των ίδιων των θεών. Κάθε φυλή παίρνει την ονομασία της από το ζώο τοτέμ των αρχαίων βασιλέων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Βίντεο περίληψης κανόνων

Βίντεο περίληψης κανόνων Αυτός είναι ο ρόλος ενός σωστού κυρίου, να διαχειριστεί όσο καλύτερα μπορεί την περιουσία του, να υπηρετήσει το δημόσιο και να μιλάει ευγενικά στα επίσημα δείπνα. Με άλλα λόγια, ο σωστός κύριος είναι απίστευτα

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι.

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Βασικοί Κανόνες Τα πλακίδια ανακατεύονται και τοποθετούνται με την όψη προς τα κάτω στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Re M. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την

Re M. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Αγαπητοί άποικοι, Πριν προσκαλέσετε τους συμπαίκτες σας, προτείνουμε να κάνετε μια ανάγνωση το εγχειρίδιο αυτό. Μελετήστε την Περίληψη του μικρού Παιχνιδιού στη σελίδα 16 (το οπισθόφυλλο) και την εικονογράφηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι!

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι! Οδηγίες To Sing It! είναι ένα νέο παιχνίδι παρέας που δοκιμάζει τις γνώσεις σας στο ελληνικό τραγούδι! Μέσα από λέξεις που σας δίνονται, καλείστε να βρείτε τραγούδια που τις περιέχουν. Θα πείτε εσείς τα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 2013 1η Έκδοση ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα... 3 Εκπαιδευτική Αποστολή Πορεία του Παιχνιδιού... 5 Χάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................. 2 Στόχος................................... 2 Μέσα στο Κουτί.............................

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με αγορές, ενοικιάσεις και πωλήσεις ιδιοκτησιών σε όλη την Ελλάδα!

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με αγορές, ενοικιάσεις και πωλήσεις ιδιοκτησιών σε όλη την Ελλάδα! Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με αγορές, ενοικιάσεις και πωλήσεις ιδιοκτησιών σε όλη την Ελλάδα! ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σκοπός του παιχνιδιού είναι να γίνεις ο πλουσιότερος παίκτης αγοράζοντας, ενοικιάζοντας

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό.

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό. Ιστορικό Υπόβαθρο Πάνω από100 χρόνια πριν, οι αγρότες τσαγιού της Κινεζικής Επαρχίας του Yunnan ξεκίνησαν να παραδίδουν το μεγάλης ζήτησης τσάι τους Pu er στην Ινδία και στο μακρινό Θιβέτ. Χρησιμοποιούσαν

Διαβάστε περισσότερα

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού ΠΕΡΙΛΗΨΗ Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των αρχηγών σημαντικών οικογενειών του Παρισιού στο τέλος του 14ου αιώνα. Στη σκιά του καθεδρικού της Παναγίας

Διαβάστε περισσότερα

Απ όλα τα λουλούδια, το άνθος της κερασιάς. Απ όλους τους άντρες, ο Σαμουράι (Ιαπωνέζικη παροιμία).

Απ όλα τα λουλούδια, το άνθος της κερασιάς. Απ όλους τους άντρες, ο Σαμουράι (Ιαπωνέζικη παροιμία). Απ όλα τα λουλούδια, το άνθος της κερασιάς. Απ όλους τους άντρες, ο Σαμουράι (Ιαπωνέζικη παροιμία). Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, πιστοί Σαμουράι προστατεύουν τον Σογκούν, τον διοικητή και άρχοντά τους.

Διαβάστε περισσότερα

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά.

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά. ΚΑΝΟΝΕΣ Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1 ταμπλό Βαβέλ 24 πλακίδια Βαβέλ 15 καρτέλες Μεγάλων Εργων 10 δείκτες Συμμετοχής 166 δείκτες (διαφόρων ειδών) 1

Διαβάστε περισσότερα