Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Περιεχόμενα του παιχνιδιού"

Transcript

1 Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Βρισκόμαστε στη μεσαιωνική Γρανάδα. Η Αλάμπρα έχει ολοκληρωθεί και αρχιτέκτονες από κάθε άκρη της γης κατευθύνονται πιά προς τη διαρκώς αναπτυσσόμενη πόλη στους πρόποδες της οροσειράς Σιέρα Νεβάδα. Κτίστε σχολεία και λουτρά, ανεγείρετε οικοδομικά τετράγωνα, αγορές και πολλά άλλα σπουδαία κτίρια. Θα τα καταφέρετε να κτίσετε τη μεγαλύτερη πόλη; Περιεχόμενα του παιχνιδιού 6 αρχικά πλακίδια με την εικόνα της Αλάμπρα. Υπάρχει για κάθε παίχτη από ένα στο χρώμα του. Με αυτά τα πλακίδια ξεκινάει κάθε παίκτης την ανέγερση της Γρανάδας του. 108 κάρτες χρημάτων σε τέσσερα νομίσματα - χρησιμοποιούνται για την αγορά πλακιδίων κτιρίων. 6 χρωματιστοί δείκτες στα 6 χρώματα των παικτών, για να σημειώνουν τους πόντους στον μετρητή πόντων. 1 μαύρος δείκτης - για να σημειώνει στο ταμπλό ποιά μεριά των πλακιδίων τοποθετείται ανοιχτή όταν ανανεώνονται (μονής ή ζυγής τιμής πλευρά). 1 ταμπλό - για την τοποθέτηση: - χρημάτων - πλακιδίων κτιρίων - προμηθειών παικτών Η αυλή υπάρχουν τέσσερις θέσεις για πλακίδια κτιρίων. Κάθε θέση ανήκει σε διαφορετικό νόμισμα. 4 θέσεις για τις κάρτες χρημάτων Κάρτες χρημάτων σε τέσσερα νομίσματα. Κάθε κάρτα υπάρχει τρεις φορές, και οι αξίες κυμαίνονται από το 1 έως το πλακίδια κτιρίων υπάρχουν συνολικά 9 διαφορετικοί τύποι κτιρίων. Για κάθε τύπο υπάρχουν 12 όψεις με αξίες από το 2 μέχρι το 13. Χρησιμοποιούνται για το κτίσιμο της πόλης Γρανάδα. Κάθε πλακίδιο δείχνει διαφορετικό τύπο κτιρίων από τη μπροστινή και την πίσω πλευρά. Τι είδους κτίριο βρίσκεται από την πίσω πλευρά κάθε πλακιδίου, μπορεί κάθε παίκτης να το καταλάβει από το χρώμα του δείκτη δίπλα στην τιμή. Από την μπροστινή πλευρά ενός πλακιδίου απεικονίζεται πάντα ένας ζυγός αριθμός, ενώ από την πίσω πλευρά ο αμέσως επόμενος μονός αριθμός. Μερικά πλακίδια περιβάλλονται μέχρι και από 3 πλευρές τους με τάφρο. Η τάφρος βρίσκεται και στις δύο όψεις του πλακιδίου στις ίδιες πλευρές. Τάφρος Θέση για την κρυφή στοίβα χρημάτων. Θέσεις για τον μαύρο δείκτη. Χώρος αποθέματος για τα πλακίδια κτιρίων. Κάθε παίκτης έχει τον δικό του χώρο. 3 πλακίδια περίληψης σκοραρίσματος Μπροστινή όψη με αξία 2 Όνομα κτιρίου και τιμή. Στην μπροστινή πλευρά βρίσκεται ένας ζυγός αριθμός,στηνπίσωπλευράο Από την πίσω αμέσως μeγαλύτερος μονός πλευρά βρίσκεαριθμός. ται επομένως ο αμέσως μεγαδείκτης χρώματος λύτερος μονός που δείχνει ποιος αριθμός, δηλατύπος κτιρίου δή το 3. απεικονίζεται στην πίσω πλευρά. 2κάρτεςσκοραρίσματος- ανακατεύονται στη στοίβα των καρτών χρημάτων. 1 πίνακας πόντων κτιρίων. Πόσοι πόντοι δίνονται σε κάθε σκοράρισμα. 1 πίνακας βαθμολογίας παιχνιδιού Στην πίσω πλευρά και των δύο πινάκων αρχαρίων. αναφέρεται η σειρά με την οποία πρέπει να υπολογιστούν τα κτίρια. 1υφασμάτινοσακουλάκι-6δείκτες εγχειρίδιοκανόνων Οι δείκτες +199 χρησιμοποιούνται όταν κάποιος παίκτης ξεπεράσει τους 100 πόντους και ξεκινάει τον δεύτερο κύκλο του στον μετρητή πόντων.

2 Σκοπός του Παιχνιδιού Οι παίκτες παίρνουν τον ρόλο οικοπεδούχων στη μεσαιωνική Γρανάδα και προσπαθούν να επεκτείνουν την πόλη. Όποιος τη σωστή στιγμή τη στιγμή του σκοραρίσματος έχει κατασκευάσει τα περισσότερα πλακίδια κτιρίων ενός τύπου, παίρνει πόντους. Επιπλέον κάθε παίκτης κερδίζει πόντους για την μακρύτερη τάφρο που περιβάλλει την πόλη του. Όποιος στο τέλος καταφέρει να μαζέψει τους περισσότερους πόντους, κερδίζει το παιχνίδι. Προετοιμασία Κάθε παίκτης παίρνει το αρχικό πλακίδιο και τον δείκτη σκορ του χρώματός του. Τοποθετούν το αρχικό πλακίδιο μπροστά τους, σαν το αρχικό σημείο της δικής τους Γρανάδα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι ειδικοί κανόνες για δύο παίκτες βρίσκονται στην σελίδα 8. Όλοι οι παίκτες τοποθετούν τον δείκτη σκορ τους στη θέση 0 του μετρητή του σκορ. Το αρχικό πλακίδιο είναι κτίριο χωρίς καθόλου τάφρους. Το ταμπλό τοποθετείται από την πλευρά που απεικονίζεται η Γρανάδα στη μέση του τραπεζιού, έτσι ώστε κάθε παίκτης να μπορεί να φτάσει άνετα τον δικό του χώρο αποθέματος. Βάλτε όλα τα πλακίδια κτιρίων στο σακουλάκι. Οι δείκτες σκορ τοποθετούνται στη θέση 0 Τραβήξτε τυχαία 4 πλακίδια και με τη σειρά τοποθετήστε τα πάνω στις αριθμημένες θέσεις της αυλής από το 1 ως το 4. Τα τοποθετείτε έτσι ώστε να φαίνεται η πλευρά με τους ζυγούς αριθμούς. Έπειτα τοποθετήστε τον μαύρο δείκτη στη θέση με τους μονούς αριθμούς. Τοποθετήστε τους 2 πίνακες σκοραρίσματος δίπλα στο ταμπλό. Αφαιρέστε τις δύο κάρτες σκοραρίσματος Α και Β από τη στοίβα των καρτών χρημάτων και αφήστε τις στην άκρη. Έπειτα ανακατέψτε τις κάρτες χρημάτων. Τώρα κάθε παίκτης παίρνει το αρχικό του κεφάλαιο. Για κάθε παίκτη, μοιράστε την μια κάρτα μετά την άλλη παίρνοντας από τη στοίβα καρτών χρημάτων και τοποθετήστε τις κάρτες ανοιχτές μπροστά από τον παίκτη μέχρι το σύνολο των χρημάτων του να είναι 20 ή παραπάνω, ανεξαρτήτως του αριθμού των διαφορετικών νομισμάτων. Αφού όλοι οι παίκτες έχουν πάρει τα χρήματά τους, τα παίρνουν στο χέρι τους κρατώντας τα κρυφά από εδώ και στο εξής. Ο παίκτης με τον μικρότερο αριθμό καρτών (ασχέτως συνόλου χρημάτων) είναι ο αρχικός παίκτης. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο παίκτης με το μικρότερο σύνολο (μεταξύ των ισόπαλων παικτών) είναι ο αρχικός παίκτης. Αν και πάλι υπάρχει ισοπαλία, παίζει πρώτος ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης. Έπειτα τραβήξτε τις 4 πρώτες κάρτες χρημάτων από τη στοίβα και τοποθετήστε τις ανοιχτές στις αντίστοιχες θέσεις του ταμπλό. Θέσεις για τον μαύρο δείκτη Η περιοχή της αυλής στο ταμπλό Σημείωση: Οι πίνακες για το απλό σκοράρισμα χρειάζονται μόνο στην παραλλαγή «απλή βαθμολόγηση» (βλ.σελ.11)

3 Οι υπόλοιπες κάρτες χρημάτων χωρίζονται σε πέντε περίπου ίσες στοίβες. Τοποθετείστε την 1η Κάρτα Γύρου Σκοραρίσματος στη δεύτερη στοίβα και την 2η Κάρτα Γύρου Σκοραρίσματος στην τέταρτη στοίβα. Έπειτα τοποθετείστε τις στοίβες, τη μία πάνω στην άλλη, με την πέμπτη να βρίσκεται κάτω, την τέταρτη από πάνω της, μετά την τρίτη, τη δεύτερη, και τελευταία στην κορυφή την πρώτη. Η στοίβα που δημιουργείται τοποθετείται κλειστή δίπλα στην αγορά κτιρίων. 1η 2η 3η 1η κάρτα σκοραρίσματος 4η 5η στοίβα 1η 2η κάρτα σκοραρίσματος 2η Σημείωση: Με αυτή τη διαδικασία είναι σίγουρο ότι οι κάρτες σκοραρίσματος δεν θα εμφανιστούν αμέσως στο παιχνίδι, ούτε η μία αμέσως μετά την άλλη. 3η 4η 5η στοίβα Πορεία του Παιχνιδιού Οι παίκτες παίζουν ο ένας μετά τον άλλο, δεξιόστροφα, ξεκινώντας με τον αρχικό παίκτη. Ο ενεργός παίκτης (του οποίου η σειρά είναι) έχει τρεις πιθανές ενέργειες: Να πάρει χρήματα Να αγοράσει ένα πλακίδιο κτιρίου Να αναδιοργανώσει την Γρανάδα του Σε περίπτωση αγοράς πλακιδίων κτιρίων, ο παίκτης πρέπει να επεκτείνει την πόλη του με τα πλακίδια αυτά ή να τα τοποθετήσει στο απόθεμά του: Τοποθέτηση ενός ή περισσοτέρων πλακιδίων κτιρίων Ακολουθεί λεπτομερής επεξήγηση των ενεργειών αυτών: Παίρνοντας χρήματα Ένας παίκτης μπορεί να πάρει οποιαδήποτε κάρτα χρημάτων από αυτές που βρίσκονται ανοιχτές, ή περισσότερες από μία, αρκεί η συνολική τους αξία να μην ξεπερνάει το 5 (το είδος του νομίσματος δεν έχει σημασία). Παράδειγμα: ο παίκτης μπορεί να πάρει τις δύο κάρτες στα αριστερά (2 και 3) ή οποιαδήποτε από τις τέσσερις μόνη της. Αγορά ενός πλακιδίου κτιρίου Τιμή Νόμισμα Ο παίκτης μπορεί να αγοράσει ένα πλακίδιο κτιρίου από την αγορά κτιρίων. Πρέπει να πληρώσει χρήματα ίσα τουλάχιστον με την αξία που αναγράφεται στο πλακίδιο και να χρησιμοποιήσει το νόμισμα της θέσης στην οποία αυτό βρίσκεται. Προσοχή, δεν δίνονται ρέστα! Τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά του πλακιδίου ξεσκαρτάρωνται σε μια καινούρια στοίβα δίπλα στην αγορά. Αν ο παίκτης έχει το ακριβές αντίτιμο, συνεχίζει το γύρο του και μπορεί πλέον να επιλέξει ξανά μια από τις τρεις πιθανές ενέργειες.. Στη διάρκεια ενός γύρου δεν τοποθετούνται νέα πλακίδια κτιρίων στην αγορά, παρά μόνο στο τέλος του, οπότε και συμπληρώνονται τα κενά που δημιουργήθηκαν. Ο παίκτης τοποθετεί τα νέα του πλακίδια δίπλα στην πόλη του (τα προσθέτει στην πόλη μόνο στο τέλος του γύρου). Παράδειγμα: Θέλετε έναν κήπο για την Αλάμπρα σας. Ο κήπος κοστίζει 10 δηνάρια. Έχετε δύο κάρτες χρημάτων στο νόμισμα αυτό και αποφασίζετε να αγοράσετε τον κήπο. Μιας και δεν μπορείτε να πληρώσετε το ακριβές ποσό (έχετε 11) ο γύρος σας τελειώνει. Δεν παίρνετε ρέστα. Σημείωση: Είναι πιθανό με αυτό τον τρόπο κάποιος να κάνει το μέγιστο 5 ενέργειες στο γύρο του (να πληρώσει το ακριβές ποσό τέσσερις φορές και έπειτα είτε να πάρει χρήματα ή να αναδιοργανώσει την Αλάμπρα).

4 Αναδιοργανώνοντας την Γρανάδα σας Υπάρχουν τρεις τρόποι να αναδιοργανώσετε την πόλη της Γρανάδα σας: Μπορείτε να πάρετε ένα πλακίδιο από την αποθήκη σας και να το προσθέσετε στην Γρανάδα σας. Μπορείτε να αφαιρέσετε ένα πλακίδιο από την Γρανάδα και να το τοποθετήσετε στην αποθήκη σας. Μπορείτε να ανταλλάξετε ένα πλακίδιο της αποθήκης σας με ένα από την Γρανάδα σας. Αν το κάνετε αυτό, το πλακίδιο από την αποθήκη πρέπει να πάει ακριβώς στη θέση που βρισκόταν το πλακίδιο που αφαιρέσατε από την Αλάμπρα. Αφού ανακατασκευάσετε την πόλη πρέπει πάντα να ακολουθούνται οι κανόνες κατασκευής με κάθε τρόπο. Το αρχικό πλακίδιο δεν μπορεί να αλλαχθεί ή να αφαιρεθεί. Παράδειγμα: Αγοράζετε ένα πλακίδιο κτιρίου και πληρώνετε το ακριβές αντίτιμο, οπότε συνεχίζετε το γύρο σας. Αποφασίζετε να αγοράσετε ένα ακόμη κτίριο και πληρώνετε και πάλι το ακριβές αντίτιμό του. Έτσι ο γύρος σας συνεχίζεται και αποφασίζετε να αναδιοργανώσετε την Γρανάδα σας. Μπορείτε για παράδειγμα να μετακινήσετε ένα κτίριο από την Γρανάδα και να τοποθετήσετε στη θέση του ένα άλλο από την αποθήκη σας. Εδώ τελειώνει ο γύρος σας. Μπορείτε να προσθέσετε τα πλακίδια που αγοράσατε στην Γρανάδα σας, επιλέγοντας την καλύτερη θέση γι αυτά ή εναλλακτικά μπορείτε να τα μεταφέρετε στην αποθήκη σας για να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα. Τέλος της σειράς Τοποθετήστε ένα ή περισσότερα πλακίδια κτιρίων Το αγορασμένο πλακίδιο ή πλακίδια πρέπει να τοποθετηθούν στο τέλος της σειράς του παίκτη. Ο παίκτης θα επιλέξει αν θα επεκτείνει την πόλη του με τα πλακίδια ή θα τα τοποθετήσει στο προσωπικό του απόθεμα. Δεν υπάρχει όριο στα πλακίδια που μπορούν να υπάρχουν εκεί. Αν κάποιος έχει αγοράσει περισσότερα από ένα πλακίδια μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια για επέκταση της πόλης και άλλα για το απόθεμά του, με όποια σειρά επιθυμεί. Αν αποφασίσει ο παίκτης στο τέλος της σειράς του να χτίσει στην πόλη του το πλακίδιο που αγόρασε, πρέπει να το τοποθετήσει από την πλευρά που το αγόρασε. Αν θέλει να γυρίσει το πλακίδιο και μετά να το χτίσει, πρέπει να ξοδέψει τουλάχιστον 3 κάρτες χρημάτων ενός νομίσματος της επιλογής του. Τώρα μπορεί να γυρίσει το πλακίδιο από την άλλη πλευρά και να το χτίσει στην πόλη του. Σημείωση: Δεν υπάρχει επιπλέον σειρά όταν πληρώσετε 3 ακριβώς. Αν κάποιος παίκτης θέλει να γυρίσει πλευρά σε πολλά πλακίδια που μόλις αγόρασε, πληρώνει χωριστά για το κάθε πλακίδιο. Αν θέλει να τοποθετήσει το πλακίδιο που μόλις αγόρασε στο απόθεμά του, μπορεί να το τοποθετήσει γυρνώντας το σε όποια πλευρά θέλει. Η περιστροφή σε αυτή την περίπτωση είναι δωρεάν. Μπροστά Πίσω Προσοχή: Από τη στιγμή που το πλακίδιο μπαίνει στο απόθεμα του παίκτη ή χτίζεται στην πόλη του, δεν επιτρέπεται πια να γυριστεί! Παράδειγμα: Ο Κόκκινος αγόρασε την Αρένα και την Βιβλιοθήκη. Θέλει να επεκτείνει την πόλη του χρησιμοποιώντας την πίσω μεριά και των δύο πλακιδίων. Δίνει 3 με κάρτες πορτοκαλί νομίσματος, και γυρίζει την Αρένα εμφανίζοντας το Νοσοκομείο. Προσθέτει το Νοσοκομείο στην πόλη του. Έπειτα πληρώνει 5 με πράσινα νομίσματα, μιας και δεν έχει ακριβώς 3, και αλλάζει τη Βιβλιοθήκη. Προσθέτει το Προάστιο που βρίσκεται στην πίσω μεριά, στην πόλη του.

5 Κανόνες κτισίματος της Γρανάδα Οι παρακάτω συνδυασμοί ΔΕΝ επιτρέπονται: Η Γρανάδα του κάθε παίκτη πρέπει να κτιστεί ακολουθώντας τους παρακάτω κανόνες: Όλα τα πλακίδια πρέπει να είναι τοποθετημένα με το πάνω μέρος τους αντίστοιχα με του αρχικού πλακιδίου (πχ οι σκεπές προς τα πάνω). Οι πλευρές που ενώνονται πρέπει να είναι του ίδιου είδους. Είτε με τάφρο, είτε χωρίς τάφρο. Το πλακίδιο είναι τοποθετημένο ανάποδα Μια πλευρά με τάφρο συνδέεται με πλευρά χωρίς τάφρο Πρέπει ξεκινώντας από το αρχικό πλακίδιο, να μπορείτε να φτάσετε στα υπόλοιπα χωρίς να περνάτε μέσα από τάφρο, ή από κενή θέση. Κάθε νέο πλακίδιο πρέπει να συνδέεται σε ήδη υπάρχον, με τουλάχιστον μια πλευρά του (όχι διαγώνια γωνία με γωνία) Δεν πρέπει να αφήνονται κενά (πχ κενή περιοχή που περιβάλλεται σε όλες τις μεριές από πλακίδια κτιρίων). Το αρχικό πλακίδιο είναι κτίριο χωρίς τάφρους. Δεν μπορεί κάποιος, να φτάσει στην Αρένα ξεκινώντας από το αρχικό πλακίδιο, αφού συναντάει τάφρο Τα πλακίδια πρέπει να έχουν μία τουλάχιστον κοινή πλευρά Η τοποθέτηση του Νοσοκομείου στη θέση που φαίνεται δεν επιτρέπεται, διότι δημιουργεί κενό που περιβάλλεται από πλακίδια κτιρίων Αφού προστεθούν όλα τα πλακίδια που έχουν αποκτηθεί είτε στην πόλη ή στο απόθεμα του παίκτη, η σειρά του έχει τελειώσει. Οι κάρτες χρημάτων συμπληρώνονται ώστε να υπάρχουν τέσσερις. Όταν η στοίβα χρημάτων εξαντληθεί, οι ξεσκαρταρισμένες κάρτες ανακατεύονται σχηματίζοντας μια νέα στοίβα. Επίσης συμπληρώνονται τα πλακίδια κτιρίων ώστε να υπάρχουν τέσσερα. Η θέση του μαύρου δείκτη καθορίζει αν τα νέα πλακίδια θα τοποθετηθούν με της μονής ή ζυγής αξίας πλευρά ανοιχτή. Όταν ο δείκτης τοποθετηθεί στη θέση μονών αριθμών, τα νέα πλακίδια τοποθετούνται με το μονής αξίας κόστος ανοιχτό. Αν η αγορά γεμίσει ο μαύρος δείκτης προχωράει στην επόμενη θέση. Έπειτα παίζει ο επόμενος παίκτης. Παράδειγμα: Οι θέσεις 2 και 4 άδειασαν και θα ξαναγεμίσουν με τη σειρά πρώτα η θέση 2 και μετά η 4. Δεδομένου ότι ο μαύρος δείκτης είναι στη θέση με τους ζυγούς αριθμούς, τα νέα πλακίδια θα τοποθετηθούν με τους ζυγούς αριθμούς να δείχνουν προς τα πάνω. Τέλος, αλλάζει θέση ο μαύρος δείκτης και τοποθετείται στη θέση με τους μονούς αριθμούς.

6 Σκοράρισμα Υπάρχουν 3 γύροι σκοραρίσματος στη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι δύο πρώτοι γίνονται όταν εμφανιστούν οι κάρτες από τη στοίβα των καρτών χρημάτων. Ο τρίτος και τελευταίος γύρος σκοραρίσματος γίνεται στο τέλος του παιχνιδιού. Όταν τραβηχτεί μια κάρτα σκοραρίσματος, αφήστε την στην άκρη και ανοίξτε τις υπόλοιπες κάρτες που χρειάζονται για να συμπληρωθούν οι θέσεις των ανοικτών καρτών χρημάτων. Πριν παίξει ο επόμενος παίκτης υπολογίζονται τα σκορ. Η τάφρος αυτή, η οποία και είναι η μεγαλύτερη της πόλης, αξίζει 8 πόντους. Σε κάθε γύρο σκοραρίσματος, δίνονται πόντοι σε όποιον έχει τα περισσότερα πλακίδια κάθε είδους κτιρίου. Οι παίκτες κερδίζουν, επίσης, πόντους για το μήκος της τάφρου γύρω από την Γρανάδα τους. Οι παίκτες σημειώνουν τους πόντους τους, αμέσως στον μετρητή πόντων του ταμπλό. Πόντοι νίκης για την τάφρο Κάθε παίκτης κερδίζει πόντους για την μεγαλύτερη συνεχή του τάφρο. Κάθε πλευρά με τάφρο, η οποία είναι μέρος της μεγαλύτερης συνεχόμενης τάφρου, αξίζει 1 πόντο. Οι τάφροι που βρίσκονται στα πλακίδια μέσα, δηλαδή μέσα στην πόλη, δεν δίνουν επιπλέον πόντους. Πόντοι νίκης για την πλειοψηφία στα κτίρια Για κάθε τύπο κτιρίου δίνονται πόντοι. Το αν θα πάρει ένας παίκτης πόντους για ένα συγκεκριμένο τύπο κτιρίου εξαρτάται από το αν κατέχει τα περισσότερα κτίρια αυτού του τύπου. Το πόσους πόντους θα πάρει για την πλειοψηφία εξαρτάται από τον αριθμό των πλακιδίων αυτού του τύπου που βρίσκονται συνολικά στις πόλεις όλων των παικτών. Στην περίπτωση που υπάρχει ισοπαλία, δηλαδή περισσότεροι από ένας παίκτες κατέχουν ακριβώς τον ίδιο αριθμό κτιρίων ενός τύπου, κερδίζει αυτός, ο οποίος έχει στην πόλη του το πλακίδιο αυτού του τύπου με τη μεγαλύτερη αξία. Η τάφρος αυτή είναι η μικρότερη και συνεπώς δεν σκοράρει. Οι τάφροι που βρίσκονται μέσα στην πόλη δεν υπολογίζονται στο σκοράρισμα. Σημείωση: Μόνο ο αριθμός των κτιρίων υπολογίζεται για το σκοράρισμα. Το κόστος αγοράς τους χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση ισοπαλιών. Για να πάρει, ωστόσο, κάποιος πόντους, θα πρέπει να έχει κατασκευάσει τουλάχιστον 1 κτίριο του είδους. 1. Πρώτο Σκοράρισμα Στο πρώτο σκοράρισμα παίρνει πόντους κάθε φορά μόνο αυτός που έχει στην πόλη του τα περισσότερα πλακίδια ενός τύπου κτιρίων. Και μάλιστα παίρνει τόσους πόντους, όσα είναι τα κτίρια αυτού του τύπου σε όλες τις πόλεις των παικτών. Σε περίπτωση ισοπαλίας το κερδίζει ο παίκτης με το κτίριο μεγαλύτερης αξίας. Ο παίκτης αυτός μεταξύ των ισόπαλων έχει την πλειονότητα. Ο κανόνας αυτός χρησιμοποιείται για την επίλυση όλων των ισοπαλιών του παιχνιδιού. Παράδειγμα: Ο κίτρινος παίκτης έχει κατά το πρώτο σκοράρισμα 3 σχολεία, ο κόκκινος και ο πράσινος παίκτης έχουν από 2 σχολεία. Υπάρχουν επομένως 7 σχολεία συνολικά. Ο κίτρινος παίκτης παίρνει οπότε 7 πόντους. Στην περίπτωση που ο κίτρινος και ο κόκκινος παίκτης είχαν από 3 σχολεία, θα έπρεπε να δούμε, ποιος από τους 2 έχει το σχολείο με τη μεγαλύτερη αξία.

7 2. Δεύτερο Σκοράρισμα Το δεύτερο σκοράρισμα ( Β ) εκτελείται αφού ανοιχθεί ξ κάρτα Β από τη στοίβα καρτών χρημάτων. Στο δεύτερο σκοράρισμα παίρνουν πόντους οι δύο πρώτοι παίκτες με τα περισσότερα πλακίδια ενός τύπου κτιρίων. Ο παίκτης με τα περισσότερα πλακίδια ενός τύπου στην πόλη του παίρνει τους διπλάσιους πόντους από όσα είναι τα κτίρια αυτού του τύπου σε όλες τις πόλεις των παικτών. Ο παίκτης με τα αμέσως λιγότερα πλακίδια αυτού του τύπου παίρνει τόσους πόντους, όσα είναι τα κτίρια αυτού του τύπου σε όλες τις πόλεις των παικτών. 3. Τρίτο Σκοράρισμα Το τρίτο και τελικό σκοράρισμα γίνεται στο τέλος του παιχνιδιού, χωρίς να χρειάζεται κάρτα σκοραρίσματος. Το παιχνίδι τελειώνει μόλις η αγορά δεν μπορεί να συμπληρωθεί πια (βλ. Τέλος του Παιχνιδιού ). Στο τρίτο σκοράρισμα παίρνουν πόντους οι τρεις πρώτοι παίκτες με τα περισσότερα πλακίδια ενός τύπου κτιρίων. Ο παίκτης με τα περισσότερα πλακίδια ενός τύπου στην πόλη του παίρνει τους τριπλάσιους πόντους από όσα είναι τα κτίρια αυτού του τύπου σε όλες τις πόλεις των παικτών. Ο παίκτης με τα αμέσως περισσότερα πλακίδια παίρνει τους διπλάσιους πόντους και ο τρίτος σε σειρά παίκτης παίρνει τόσους πόντους, όσα είναι τα κτίρια αυτού του τύπου σε όλες τις πόλεις των παικτών. Τα πλακίδια κτιρίων που βρίσκονται στο απόθεμα του κάθε παίκτη δεν υπολογίζονται κατά τις βαθμολογίες. Παράδειγμα: (2ο σκοράρισμα) Ο μπλε παίκτης έχει την πλειοψηφία με 4 σχολεία, ο πράσινος παίκτης έχει 3 και ο κόκκινος 2 σχολεία. Υπάρχουν επομένως συνολικά 9 σχολεία. Ο μπλε παίκτης παίρνει 2 x 9 = 18 πόντους και ο πράσινος παίκτης 1 x 9 = 9 πόντους. Παράδειγμα: (3ο σκοράρισμα) Ο μπλε και ο πράσινος παίκτης έχουν ο καθένας 4 σχολεία, ο κόκκινος παίκτης έχει 2. Υπάρχουν επομένως 10 σχολεία συνολικά. Το ακριβότερο σχολείο του μπλε αξίζει 9, ενώ το ακριβότερο του πράσινου αξίζει 12. Ο πράσινος παίκτης επομένως παίρνει την πρώτη θέση και 3 x 10 = 30 πόντους, ο μπλε παίρνει τη δεύτερη θέση και 2 x 10 = 20 πόντους και ο κόκκινος παίκτης παίρνει την τρίτη θέση και 1 x 10 = 10 πόντους. Τέλος του Παιχνιδιού Το παιχνίδι τελειώνει, όπως και στην Αλάμπρα, όταν μετά το γύρο ενός παίκτη, δεν φτάνουν τα πλακίδια κτιρίων να γεμίσουν τις κενές θέσεις στην αυλή. Τώρα, σε σειρά από το 1 έως το 4, όλα τα εναπομείναντα πλακίδια της αγοράς, δίνοντια στους παίκτες που έχουν τα περισσότερα χρήματα του αντίστοιχου νομίσματος, αγνοώντας την αξία του πλακιδίου. Σε περίπτωση ισοπαλίας το πλακίδιο δεν το παίρνει κανένας παίκτης. Ένα πλακίδιο που αποκτάται πρέπει να τοποθετηθεί αμέσως στην πόλη του παίκτη, ακολουθώντας τους κανόες τοποθέτησης, πριν το επόμενο πλακίδιο δοθεί στον επόμενο (ή τον ίδιο) παίκτη. Στη φάση αυτή τα πλακίδια δεν μπορούν να τοποθετηθούν με την πίσω τους πλευρά. Αν κάποιος δεν θέλει να τοποθετήσει το πλακίδιο στην πόλη του, μπορεί να το αφήσει στο απόθεμά του. Έπειτα, γίνεται το τρίτο και τελευταίο σκοράρισμα. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους μετά και το τρίτο σκοράρισμα είναι ο νικητής. Σε περίπτωση ισοπαλίας, κερδίζουν όλοι οι ισόπαλοι παίκτες. Σημείωση: Οι θέσεις της αγοράς αναπληρώνονται όσο γίνεται. Σημείωση: Μπορεί να συμφέρει έναν παίκτη να παραιτηθεί από το χτίσιμο ενός πλακιδίου, αν με το χτίσιμο δίνει πόντους στον αντίπαλο.

8 Κανόνες για 2 παίκτες Οι ειδικοί κανόνες για 2 παίκτες μένουν ίδιοι όπως στο βασικό παιχνίδι, με προσθήκη του παρακάτω κανόνα: Τα πρώτα 6 πλακίδια τοποθετούνται με τους ζυγούς αριθμούς προς τα πάνω. Τα υπόλοιπα πλακίδια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού τοποθετούνται σύμφωνα με τη θέση που βρίσκεται ο μαύρος δείκτης. Υπάρχει ένας φανταστικός τρίτος παίκτης. Θα τον αποκαλούμε Χουάν. Ο Χουάν δεν κτίζει τη δική του Γρανάδα, ωστόσο μαζεύει πλακίδια κτιρίων. Ο Χουάν δεν παίζει ξεχωριστό γύρο. Στην αρχή του παιχνιδιού τραβήξτε τυχαία 6 πλακίδια κτιρίων από το πουγκί και αφήστε τα σε μια μεριά για τον Χουάν, έτσι ώστε να τα βλέπουν και οι δύο παίκτες. Στους γύρους σκοραρίσματος ο Χουαν κερδίζει πόντους για την πλειονότητα σε κάθε είδος κτιρίου, αλλά όχι για την τάφρο του. Αμέσως μετά τον πρώτο γύρο σκοραρίσματος ο Χουάν παίρνει άλλα 6 πλακίδια, με ανοιχτή την πλευρά που καθορίζεται από τον μαύρο δείκτη. Τα πλακίδια αυτά είναι και πάλι τραβηγμένα τυχαία από το πουγκί και προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα πλακίδιά του. Μετά και τον 2ο γύρο σκοραρίσματος, ο Χουάν παίρνει άλλη μια φορά πλακίδια κτιρίων. Αυτή τη φορά δεν παίρνει 6, αλλά παίρνει έναν αριθμό πλακιδίων ίσο με το ένα τρίτο όσων έχουν μείνει στο πουγκί (στρογγυλοποίηση προς τα κάτω). Τα πλακίδια αυτά τοποθετούνται και πάλι με την πλευρά που καθορίζει ο μαύρος δείκτης της αγοράς. Μόνο ένας κανόνας διαφέρει για το παιχνίδι δύο παικτών: Όποτε κάποιος αγοράσει ένα πλακίδιο κτιρίου, εκτός από το να το τοποθετήσει στην Αλάμπρα του ή στην αποθήκη του ή μπορεί να το δωρίσει στον Χουάν. Όταν το κάνουν αυτό, το δίνουν με την ίδια πλευρά ανοιχτή, όπως αν το είχαν αγοράσει, ή μπορούν να πληρώσουν τουλάχιστον 3 από κάποιο νόμισμα για να το γυρίσουν πλευρά. Απλό Σκοράρισμα Όταν παίζετε με παιδιά ή για να μάθετε το παιχνίδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απλή βαθμολόγηση. Με αυτήν δίνονται σταθεροί πόντοι νίκης για τα κτίρια σε κάθε βαθμολογία. Το σκοράρισμα της μεγαλύτερης τάφρου κάθε παίκτη παραμένει απαράλλακτο. 1. Πρώτο Σκοράρισμα Για κάθε τύπο κτιρίου παίρνει ο παίκτης με τα περισσότερα κτίρια αυτού του τύπου 3 πόντους. 2. Δεύτερο Σκοράρισμα Ο παίκτης με τα περισσότερα κτίρια ενός τύπου παίρνει 10 πόντους, ενώ ο δεύτερος παίρνει 3 πόντους. 3. Τρίτο Σκοράρισμα Ο παίκτης με τα περισσότερα κτίρια ενός τύπου παίρνει 18 πόντους, ο δεύτερος παίρνει 10 πόντους και ο τρίτος 3 πόντους. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M.4

9 Οι κανόνες του συνδυασμού «Το παλάτι της Αλάμπρα» και «Γρανάδα» είναι ίδιοι με τους κανόνες της «Γρανάδα». Οι όποιες αλλαγές αναλύονται παρακάτω: Κομμάτια για το παιχνίδι 6 αρχικά πλακίδια από το «Παλάτι της Αλάμπρα» - Τα αρχικά πλακίδια από τη «Γρανάδα» δε θα χρειαστούν. Όλα τα υπόλοιπα υλικά από τα 2 παιχνίδια θα χρειαστούν. Σκοπός του Παιχνιδιού Οι παίκτες ξεκινούν με το χτίσιμο της Αλάμπρα τους. Μόλις ένας παίκτης χτίσει τα τείχη στην Αλάμπρα του, μπορεί να ξεκινήσει με το χτίσιμο της γειτονικής πόλης Γρανάδα. Ποιος θα καταφέρει να χτίσει καλύτερα και την Αλάμπρα και την Γρανάδα; Προετοιμασία Το ταμπλό τοποθετείται από την πλευρά που απεικονίζεται η Γρανάδα στη μέση του τραπεζιού, έτσι ώστε κάθε παίκτης να μπορεί να φτάσει άνετα τον δικό του χώρο αποθέματος. Κάθε παίκτης τοποθετεί μπροστά του το αρχικό πλακίδιό του «Αλάμπρα» και τοποθετεί πάνω στο πλακίδιο ένα δείκτη με χρώμα της επιλογής του. Κατά την προετοιμασία της στοίβας χρημάτων ανακατεύεται μόνο η κάρτα της πρώτης βαθμολογίας στην τρίτη στοίβα. Η κάρτα της δεύτερης βαθμολογίας τοποθετείται στο πλάι. Θα ανακατευτεί στη δεύτερη στοίβα, όταν ξαναανακατευτούν οι κάρτες, επειδή τελείωσε η στοίβα των χρημάτων. Οι 4 θέσεις στην αυλή γεμίζουν η καθεμία με ένα πλακίδιο από την Αλάμπρα και ένα από τη Γρανάδα. Κάθε πλακίδιο από τη Γρανάδα που τοποθετείται στο ταμπλό στην αρχή πρέπει να έχει τάφρο σε τουλάχιστον μία πλευρά. Σημείωση: Τα πλακίδια χωρίς τάφρο ξαναμπαίνουν πίσω στο σακουλάκι. Τοποθετείται ένα καινούριο πλακίδιο. Όλες οι υπόλοιπες προετοιμασίες μένουν ίδιες όπως στη «Γρανάδα». Σημείωση: Δεδομένου ότι οι παίκτες στην αρχή παίρνουν ένα αρχικό πλακίδιο για την Αλάμπρα και κανένα για τη Γρανάδα, πρέπει επομένως να ξεκινήσουν με το χτίσιμο της Αλάμπρα. Το χτίσιμο της Γρανάδα ξεκινάει αργότερα, όπως περιγράφεται στους νέους κανόνες (βλ. σελ.13). Κατά τη συμπλήρωση της αυλής τοποθετούνται κάθε φορά 1 πλακίδιο της Αλάμπρα και 1 πλακίδιο της Γρανάδα το ένα δίπλα στο άλλο. Πορεία του Παιχνιδιού Οι φάσεις του παιχνιδιού είναι ίδιες με του βασικού παιχνιδιού. Ξεκινώντας από τον αρχικό παίκτη έχουν όλοι οι παίκτες στη διάθεσή τους τις γνωστές ενέργειες. Οι αλλαγές στις ενέργειες συγκεκριμένα: Να πάρει χρήματα Η ενέργεια είναι η ίδια όπως στην «Αλάμπρα» και στη «Γρανάδα».

10 Να αγοράσει πλακίδια κτιρίων Η ενέργεια αυτή μένει ίδια όπως στην «Αλάμπρα» και στη «Γρανάδα». Ωστόσο ο παίκτης μπορεί τώρα για κάθε νόμισμα να επιλέξει ανάμεσα σε ένα πλακίδιο της Αλάμπρα και ένα της Γρανάδα. Σημείωση: Ένας παίκτης μπορεί τώρα στη σειρά του με ένα νόμισμα να αγοράσει 2 πλακίδια, ένα της Αλάμπρα και ένα της Γρανάδα, και έτσι να παίξει συνεχόμενα μέχρι και 9 φορές στη σειρά του (8 φορές να αγοράσει ακριβώς ένα κτίριο + 1 φορά επιπλέον ενέργεια). Σημείωση: Όταν αγοραστεί ένα κτίριο της Γρανάδα, ο μαύρος δείκτης αλλάζει θέση όπως συνήθως μετά την τοποθέτηση των νέων κτιρίων στο τέλος του γύρου. Να ανακατασκευάσει την Αλάμπρα και την Γρανάδα Η ενέργεια αυτή μένει ίδια όπως στην «Αλάμπρα» και στη «Γρανάδα». Να τοποθετήσει πλακίδια κτιρίων Αν αποφασίσει στο τέλος του γύρου του ο παίκτης να τοποθετήσει το πλακίδιο που απέκτησε στην Αλάμπρα του ή στη Γρανάδα, πρέπει να ακολουθήσει τους γνωστούς κανόνες χτισίματος για την Αλάμπρα και τη Γρανάδα. Επιπλέον ισχύουν οι παρακάτω καινούριοι κανόνες χτισίματος: Στο σημείο με το Χ δε μπορεί να χτιστεί κανένα πλακίδιο: Το καφέ κτίριο αφού δεν έχει τείχος από την πάνω πλευρά χρειάζεται ένα πλακίδιο Αλάμπρα, αντίστοιχα και το μωβ κτίριο αφού δεν έχει τάφρο από τα δεξιά χρειάζεται ένα πλακίδιο Γρανάδα. Ένα πλακίδιο Αλάμπρα και ένα Γρανάδα πρέπει να ενώνονται με ένα τείχος και μία τάφρο. Μόλις χτιστεί το πρώτο πλακίδιο για τη Γρανάδα, ξεκινάει το χτίσιμο της πόλης. Το πρώτο χτισμένο πλακίδιο Γρανάδα αποκτά τη λειτουργία του αρχικού πλακιδίου. Ο δείκτης του παίκτη φεύγει από το αρχικό πλακίδιο Αλάμπρα και τοποθετείται πάνω στο πρώτο πλακίδιο Γρανάδα για να το σηματοδοτεί. Ο κανόνας του πεζού ισχύει χωριστά και για την Αλάμπρα και για τη Γρανάδα. Στο τέλος κάθε γύρου συμπληρώνουμε τις κάρτες χρημάτων ώστε να είναι πάντα 4 ανοιχτές. Όταν η στοίβα με τα χρήματα εξαντληθεί για πρώτη φορά, ανακατεύουμε τις χρησιμοποιημένες κάρτες και τις χωρίζουμε σε 5 στοίβες. Στη δεύτερη στοίβα ανακατεύεται η κάρτα με τη δεύτερη βαθμολογία. Τοποθετούμε τις 5 στοίβες τη μία πάνω στην άλλη όπως συνήθως για να γίνουν μία στοίβα χρημάτων. Όλα τα κτίρια Γρανάδα και η τάφρος βαθμολογούνται όπως συνήθως. Η τάφρος που συνορεύει με τείχη υπολογίζεται και αυτή όπως συνήθως. Επιπλέον δίνονται πόντοι για τη μακρύτερη διαδρομή από τάφρο και τείχη μαζί. Κάθε κομμάτι στο οποίο συνυπάρχουν τάφρος και τείχος υπολογίζεται για 2 πόντους. Μετά τη συμπλήρωση της αυλής, που ακολουθεί τους κανόνες της «Γρανάδα», είναι η σειρά του επόμενου παίκτη. Σκοράρισμα Οι βαθμολογίες λαμβάνουν χώρα, όπως και στα παιχνίδια «Αλάμπρα» και «Γρανάδα», κάθε φορά που αποκαλύπτεται μία κάρτα βαθμολογίας καθώς και στο τέλος του παιχνιδιού. Όλα τα κτίρια Αλάμπρα και τα τείχη βαθμολογούνται όπως συνήθως. Τα τείχη που συνορεύουν με τάφρο υπολογίζονται και αυτά όπως συνήθως. Τέλος του Παιχνιδιού Το παιχνίδι τελειώνει όταν αδειάσει τελείως τουλάχιστον μία θέση στην αυλή, δηλαδή όταν δε μπορεί να τοποθετηθεί ούτε πλακίδιο Αλάμπρα ούτε πλακίδιο Γρανάδα, επειδή και τα 2 αποθέματα έχουν τελειώσει. Τα πλακίδια που έμειναν μοιράζονται όπως συνήθως. Ωστόσο ο παίκτης με τα περισσότερα χρήματα σε ένα νόμισμα μπορεί να πάρει 2 πλακίδια (ένα Αλάμπρα και ένα Γρανάδα), εφόσον φυσικά είναι διαθέσιμα και τα δύο.

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3 Κανόνες στα Ελληνικά Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Μπορείτε να παίξετε την επέκταση αυτή μόνο σε συνδυασμό με το βασικό Edo. Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει 3 παραλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας

1 κεντρικό ταμπλό. 1 εγχειρίδιο οδηγιών. Κύβοι μεταναστών. 25 Ιρλανδοί 25 Άγγλοι 25 Γερμανοί 25 Ιταλοί. Δείκτες πολιτικής εύνοιας Tammany Hall ήταν η πολιτική οργάνωση που κυριαρχούσε στην πολιτική της Νέας Υόρκης, οργανώνοντας τους μεταναστευτικούς πληθυσμούς. Καθώς η επιρροή της οργάνωσης εκτείνονταν από την ίδρυσή της το 1790

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται 2-4 παίκτες Ηλικίας 13+ 60-90 λεπτά 3. Τα 28 ξύλα τοποθετούνται στο δάσος. 4. Οι 18 πηλοί τοποθετούνται στο ανάχωμα. 5. Οι 12 πέτρες τοποθετούνται στο λατομείο. 6. Οι 10 χρυσοί τοποθετούνται στο ποτάμι.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι.

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό παιχνίδι με κάρτες όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Για δύο έως πέντε παίκτες Περιεχόμενα: Μια τράπουλα 50 καρτών ΕΥΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι.

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Βασικοί Κανόνες Τα πλακίδια ανακατεύονται και τοποθετούνται με την όψη προς τα κάτω στο

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Η 3η Επέκταση του Rattus Ε υρώπη, 1349. Ο Μαύρος Θάνατος ήδη καταστρέφει για χρόνια. Οι λαοί της Ευρώπης προσπαθούν, ωστόσο να ακολουθούν τους κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι τεχνίτες παράγουν τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας Ένα παιχνίδι του Alain Ollier Εικονογράφηση του Tony Rochon 2-6 παίκτες, ηλικία 10+, διάρκεια 20-60 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας 1 διπλή, 2 ασημένιες, 2 χρυσές 4

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Ευχαριστώ τον Don Riddle για τη βασική ιδέα της επέκτασης αυτής, αλλά και για πολλές φανταστικές ιδέες για κάρτες! Επίσης ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ!

ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΩΝ! Ζήστε τη χρυσή εποχή της Αναγέννησης. Πάρτε το ρόλο της κεφαλής μιας Αριστοκρατικής Ιταλικής δυναστείας οδηγώντας την οικογένειά σας όπως τους Medici ή τους

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει κοντά στους 4,000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται. Η πλειονότητά τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα)

περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) 20 δίσκοι (4 σε κάθε χρώμα) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 5 Αρχικές κάρτες (1 σε κάθε χρώμα) Περιεχόμενα 35 Εργάτες 20 δίσκοι περίπου 50 κρύσταλλοι (7 σε κάθε χρώμα) (4 σε κάθε χρώμα) Spyrium 24 δείκτες, με αριθμούς 1, 2 και 3 (8 σε κάθε αριθμό) 36 νομίσματα των 5 και 10 των 10 10 Bonus δείκτες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω.

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Ένα παιχνίδι του Friedmann Friese Για 2 έως 4 παίκτες ηλικίας 13 ετών και άνω. Περίληψη του Παιχνιδιού Σε έναν γνωστό μύθο του Αισώπου, ένα παγώνι στολιζόταν με δανεικά φτερά, ώστε να φαίνεται πιο μεγαλοπρεπές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών

Λίστα περιεχομένων: 1 δείκτης Αρχικού Παίκτη. 4 παραπετάσματα παικτών. 4 καρτέλες Περίληψης Αγοράς. 1 ταμπλό Δημοπρασιών. 30 πλακίδια Δημοπρασιών Το Νομοσχέδιο περί Ιδιοκτησίας του 1862 επέτρεψε στους Αμερικάνους να διεκδικήσουν παρθένα εδάφη, ζώντας εκεί και καλλιεργώντας τα για πέντε χρόνια. Επίσης το 1860, δημιουργήθηκε ο Διηπειρωτικός Σιδηρόδρομος

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Όταν το Archon ναυάγησε στην ανατολική ακτή της Νήσου Alcott, πολλοί το θεώρησαν σαν σημάδι, ότι έπρεπε να μείνουν μακριά από αυτή την απομακρυσμένη τοποθεσία. Κάποιοι τολμηροί τεχνίτες, ωστόσο, δελεασμένοι

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το παιχνίδι. Περιεχόμενα

Σχετικά με το παιχνίδι. Περιεχόμενα Σχετικά με το παιχνίδι Οι κορυφές της Snowdonia προβάλουν μέσα από την ομίχλη, με τις κορυφές τους ίσα να ξεχωρίζουν. Ψηλότερη είναι η Snowdon (Wyddfa) με ύψος 1085 μέτρα. Βρισκόμαστε στο 1894 και η Snowdon

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Jaipur... ελπίζετε να γίνετε ο προσωπικός έμπορος του Μαχαραγιά καταφέρνοντας να είστε πλουσιότερος από τον αντίπαλό σας, στο τέλος κάθε βδομάδας (γύρου). Για να τα καταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά)

Περιεχόμενα. 32 δείκτες (8 κόκκινοι, 8 κίτρινοι, 8 μπλε, 8 λευκοί) 44 μέλη οικογενειών (11 κόκκινα, 11 κίτρινα, 11 μπλε, 11 λευκά) Περίληψη Η ζωή στο χωριό είναι σκληρή! Προσφέρει, τουλάχιστον, όμως στους κατοίκους του ευκαιρίες εξέλιξης. Άλλοι κάνουν καριέρα στο δημοτικό συμβούλιο, άλλοι στην εκκλησία, ενώ κάποιοι ταξιδεύουν στον

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα Ένα συνεργατικό παιχνίδι μνήμης για 3 έως 6 παίκτες, 7 ετών και άνω. Ο Τομ σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός δέντρου, για να δεί αν μπορούσε να ανακαλύψει κάτι. Κοιτάζοντας προς κάθε μεριά, είδε τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Περίληψη. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ένα παιχνίδι των Marco Ruskowski και Marcel Subelbeck για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Ο επίσκοπος περιμένει πολύ σημαντικούς επισκέπτες, αλλά δυστυχώς η μεγάλη τοιχογραφία, η ζωγραφιά στο ταβάνι

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό.

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό. Ιστορικό Υπόβαθρο Πάνω από100 χρόνια πριν, οι αγρότες τσαγιού της Κινεζικής Επαρχίας του Yunnan ξεκίνησαν να παραδίδουν το μεγάλης ζήτησης τσάι τους Pu er στην Ινδία και στο μακρινό Θιβέτ. Χρησιμοποιούσαν

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

18 πλακίδια Ενεργειών (3 ανά χρώμα/παίκτη) 28 κάρτες Διαδικτυακής Πώλησης. 160 πλακίδια Αντικειμένων (σε 4 χρώματα ανά κατηγορία) 48 κάρτες Συλλεκτών

18 πλακίδια Ενεργειών (3 ανά χρώμα/παίκτη) 28 κάρτες Διαδικτυακής Πώλησης. 160 πλακίδια Αντικειμένων (σε 4 χρώματα ανά κατηγορία) 48 κάρτες Συλλεκτών ΟΔΗΓΊΕΣ ΤΜ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 160 πλακίδια Αντικειμένων (σε 4 χρώματα ανά κατηγορία) 18 πλακίδια Ενεργειών (3 ανά χρώμα/παίκτη) 48 κάρτες Συλλεκτών 28 κάρτες Διαδικτυακής Πώλησης 24 κάρτες Δημοπρασιών 8 ταμπλό

Διαβάστε περισσότερα

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες.

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες. Το D αποτελείται από 5 κάρτες, με 8 σύμβολα η κάθε μία, μεταξύ 50 διαφορετικών. Πάντα υπάρχει µόνο ένα κοινό σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. Αν δεν έχετε ξαναπαίξει, ή παίζετε

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά.

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Ένα παιχνίδι με Γρήγορα Κανό και Εύφορα Νησιά για 2-4 Παίκτες, ηλικίας 13 ετών και άνω. Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Το μικρό σας νησί βρίσκεται σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Τέτοιας ευημερίας,

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως Γύρω στο 1970, οι κυβερνήσεις του κόσμου αντιμετώπισαν πολύ μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις, και για το λόγο αυτό κατασκευάστηκαν παντού ενεργειακοί σταθμοί, για την κάλυψη των αναγκών. Χρόνο με το χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές!

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι καμλες πρέπει να αντέξουν μεγαλύτερη διαδρομ, έχοντας όμως τη βοθεια των επιπλέον ζαριών. Εν τω μεταξύ, ένας φημισμένος φωτογράφος πιάνει τα καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι)

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η πώληση πολύτιμων υφασμάτων, των καλύτερων μπαχαρικών και των πιο φρέσκων φρούτων στην Κωνσταντινούπολη έφερε καλές δουλειές. Οι πελάτες, όμως, του παζαριού έχουν ανακαλύψει μια νέα λιχουδιά,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μεταλορύχος ή κυβερνήτης - σύμβουλος ή κτίστης;

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μεταλορύχος ή κυβερνήτης - σύμβουλος ή κτίστης; Μεταλορύχος ή κυβερνήτης - σύμβουλος ή κτίστης; Ποιό ρόλο θα έχετε στο νέο κόσμο; Έχετε έναν και μόνο στόχο, να αποκτήσετε πλούτη και φήμη! Ποιός θα έχει τις παραγωγικότερες εγκαταστάσεις; Ποιός θα χτίσει

Διαβάστε περισσότερα

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού ΠΕΡΙΛΗΨΗ Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των αρχηγών σημαντικών οικογενειών του Παρισιού στο τέλος του 14ου αιώνα. Στη σκιά του καθεδρικού της Παναγίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη μυθική χώρα της Άζτλαν, τέσσερις φυλές, παλεύουν για την επιβίωση και την ευημερία υπό τον έλεγχο των ίδιων των θεών. Κάθε φυλή παίρνει την ονομασία της από το ζώο τοτέμ των αρχαίων βασιλέων

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος 14 Απριλίου 1912, ώρα 23:40, Βόρειος Ατλαντικός και το R.M.S. Τιτανικός προσκρούει σε παγόβουνο. Το νερό αμέσως πλημμυρίζει τα διαμερίσματα του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο αρχίζει να γέρνει επικίνδυνα.

Διαβάστε περισσότερα