Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""

Transcript

1 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management Συνταγογράφηση Vet Care Management Εγχειρίδιο τεύχος 1.

2 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Κατά την εισαγωγή στην εφαρµογή απαιτείται η εισαγωγή ΚΩ ΙΚΟΥ ΧΡΗΣΤΗ. Σαν προεπιλογή η εφαρµογή αποδέχεται όλους τους µονοψήφιους αριθµούς. ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Κατά περιόδους εµφανίζεται ειδικό πλαίσιο που αναζητά την εισαγωγή ειδικού ΚΩ ΙΚΟΥ ΧΡΗΣΤΗ, που παρέχεται στους κατόχους άδεια χρήσης του προγράµµατος, από τον διαχειριστή του προγράµµατος µε την µεταβίβαση α αυτόν, των βοηθητικών κωδικών, που εµφανίζονται στην άνω δεξιά γωνία του προαναφερόµενου πλαισίου.

3 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΑΛΛΑΓΗ ΚΩ ΙΚΩΝ ΕΙΣΟ ΟΥ ΧΡΗΣΤΩΝ -Για την αλλαγή των κωδικών εισόδου χρήστη και τον αντιστοίχησή τους κατά περίπτωση ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία : Είσοδος στην εφαρµογή ιαχείριση Ειδικές λειτουργίες passwords Στον πίνακα που εµφανίζεται καταχωρούµε τους νέους Κωδικούς και τα Ονόµατα των χρηστών που αφορούν.

4 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μετά την είσοδο στην εφαρµογή ο χρήστης ενηµερώνει το αρχείο παραµέτρων.

5 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management Mε επιλογή ιαχείριση - ιόρθωση µε επιλογή - Παράµετροι ο χρήστης ενηµερώνει το αρχείο παραµέτρων µε τα στοιχεία του, εισάγοντας τα στον πίνακα, που εµφανίζεται.

6 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ Με επιλογή από το κεντρικό µενού Βοηθητικά αρχεία Καθορισµός Εκτυπωτών επιλέγονται οι εκτυπωτές από τους εγκατεστηµένους στον υπολογιστή πατώντας το βελάκι δεξιά των πεδίων και ενεργοποιείται η συµµετοχή τους στις εκτυπώσεις του προγράµµατος µε σήµανση του πλαισίου δεξιά. Στο πεδίο επιλογής Εκτυπωτή Παραστατικών επιλέγεται πάντα η θύρα LPT1 και στη θύρα αυτή θα είναι πάντα εγκατεστηµένος ο εκτυπωτής των παραστατικών.

7 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΑΡΧΕΙΑ Από τον πίνακα που εµφανίζεται, µε επιλογή «Αρχεία» από την γραµµή επιλογών της εφαρµογής, ο χρήστης επιλέγει τις γραµµές εργαλείων ή τα εργαλεία, που θα εµφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή, για όσο χρόνο χρησιµοποιεί την εφαρµογή.

8 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΑΡΧΕΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ Με επιλογή, ΕΡΓΑΛΕΙΑ εµφανίζεται στο κάτω µέρος της επιφάνειας εργασίας της εφαρµογής, η γραµµή εργαλείων της εφαρµογής. Τα εργαλεία της εφαρµογής είναι η «Αριθµοµηχανή» το «Σηµειωµατάριο» και το «Ηµερολόγιο» ΑΡΧΕΙΑ είξε Taskbar - Κρύψε Taskbar Με επιλογή «είξε Taskbar», ή «Κρύψε Taskbar», η γραµµή έναρξης των windows εµφανίζεται ή αποκρύπτεται αντίστοιχα από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή.

9 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΑΡΧΕΙΑ Άλλες Επιλογές Με επιλογή «Πίν. πλήκτρων Συντόµευσης» και «Ρολόι» εµφανίζεται κάτω αριστερά και πάνω δεξιά αντίστοιχα πίνακας µε τα πλήκτρα συντόµευσης της εφαρµογής και το ρολόι της εφαρµογής. Με επιλογή «Αλλαγή Εταιρείας» παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής της εταιρείας, εφόσον η εφαρµογή χρησιµοποιείται για τη διαχείριση διαφόρων εταιρειών και τέλος µε επιλογή «Αλλαγή Ηµεροµηνίας» αλλάζεται η ηµεροµηνία του συστήµατος.

10 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΤΗΜΕΛ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Με τη βοηθητική εφαρµογή ΚΤΗΜΕΛ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ο χρήστης εισάγει ή διορθώνει τα στοιχεία των βοηθητικών πινάκων που αφορούν στις οµάδες και τις διαγνώσεις ανά είδος ζώου, όπως και την περιγραφή των συµπτωµάτων ανά σύστηµα σύµφωνα µε τις απαιτήσεις του.

11 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΒΟΗΘΗΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ «ΚΤΗΜΕΛ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ» Με τη βοηθητική εφαρµογή ΚΤΗΜΕΛ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ο χρήστης εισάγει ή διορθώνει τα στοιχεία των βοηθητικών πινάκων που αφορούν σε κοινά φυσικά και µορφολογικά χαρακτηριστικά των ζώων, που ο κατά περίπτωση συνδυασµός τους σε ότι αφορά κάποιο ζώο, βοηθά στη φυσική του αναγνώριση.

12 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management Ε ΟΜΕΝΑ Η εφαρµογή δηµιουργεί τέσσερις οµάδες αρχείων, που αφορούν σε : Πελάτες Προµηθευτές Είδη Παροχή Τα αρχεία αυτά ενηµερώνονται πρωτογενώς από το χρήστη µέσω φόρµας εισαγωγής δεδοµένων, ενώ κατά τη χρήση της εφαρµογής δηµιουργούνται αρχεία που αφορούν σε : Παρακολούθηση της κτηνιατρικής περίθαλψης και συνταγογράφησης Παρακολούθηση ζωο-νόσων και ζωο-ανθρωπο-νόσων Παρακολούθηση αποθήκης Λήψη δεδοµένων από τη βάση δεδοµένων της ΚΤΗΜΕΛ Λογιστική παρακολούθηση των οικονοµικών συναλλαγών, της κατά περίπτωση δραστηριότητας Τα αρχεία αυτά αντίστοιχα συνδράµουν : στη δηµιουργία αυτόµατης δηµιουργίας καταλόγων παραγγελίας προϊόντων, για την εξασφάλιση της διακίνησης των κτηνιατρικών φαρµάκων, µε µεθόδους ελάχιστης ή µηδενικής αποθήκης, και στη δυνατότητα επικοινωνίας της εφαρµογής, µε τη βάση δεδοµένων της ΚΤΗΜΕΛ για την ανταλλαγή πληροφοριών σε ότι αφορά στο παθολογικό υπόστρωµα του ζωικού κεφαλαίου, και στη κυκλοφορία των κτηνιατρικών φαρµάκων.

13 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ Η εφαρµογή για την διευκόλυνση εισαγωγής δεδοµένων δηµιουργεί σειρά βοηθητικών αρχείων για την φύλαξη σταθερών δεδοµένων όπως τα ονόµατα δήµων, νοµών, χωρών, κατηγορίας είδους, είδους εκτροφής κλπ. Η ανάκληση του περιεχοµένου των αρχείων αυτών γίνεται µε την τυπική για κάθε ανάκληση δεδοµένων της εφαρµογής, επιλογή του σηµείου του πολλαπλασιασµού ( * ) (shift_8_enter), οπότε εµφανίζεται πινάκιο µε το περιεχόµενο του συγκεκριµένου βοηθητικού αρχείου. Σε περίπτωση που εισάγεται νέο δεδοµένο η εφαρµογή εµφανίζει µήνυµα επιβεβαίωσης για την καταχώρηση του στο αντίστοιχο βοηθητικό αρχείο (βλέπε Βοηθητικά αρχεία).

14 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management Ε ΟΜΕΝΑ - ΠΕΛΑΤΕΣ Στο αρχείο ΠΕΛΑΤΕΣ στην τυπική φόρµα φόρο-λογιστικών δεδοµένων, έχει προστεθεί πεδίο εισαγωγής Α(ριθµός).Μ(ητρώου εκτροφής), και φόρµα εισαγωγής στοιχείων Στάβλου. Επιπλέον για την αξιολόγηση του επιπέδου διάρθρωσης και διοικητικής οργάνωσης των κατά περίπτωση εκτροφών των πελατών έχουν προστεθεί φόρµες καταχώρησης ζωοτεχνικών διατροφικών και διοικητικών παραµέτρων, οργάνωσης τους. Τέλος για τη διαχείριση της «Κτηνιατρικής Συνταγής» και την «Ιχνηλασιµότητα» των κτηνοτροφικών προϊόντων, µε τα «Ζωοτεχνικά» του αρχείου ΠΕΛΑΤΩΝ είναι συνδεδεµένα αρχεία, που αφορούν στη γενεαλογία, στην αναπαραγωγική ικανότητα και στην ταυτοποίηση των ζώων, της εκάστοτε εκτροφής.

15 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management Ε ΟΜΕΝΑ - ΠΕΛΑΤΕΣ - ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ Η φόρµα των «ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΩΝ» είναι ένας κατάλογος σήµανσης «Checking List» όπου καταχωρούνται στοιχεία, που αφορούν στην εκτροφή και κατά περίσταση σε ζώο σε συνδυασµό µε την επιλογή «Ταυτότητες».

16 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management Ε ΟΜΕΝΑ - ΠΕΛΑΤΕΣ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ ΙΑΤΡΟΦΗ/ΓΕΝΙΚΑ Η φόρµα «ΠΕΛΑΤΕΣ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ ΙΑΤΡΟΦΗ/ΓΕΝΙΚΑ» παρέχει στοιχεία για την οργάνωση της εκτροφής και τα ακολουθούµενα διατροφικά πρότυπα και είναι συνδεδεµένη µε το αρχείο των «ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΩΝ»

17 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management Ε ΟΜΕΝΑ - ΠΕΛΑΤΕΣ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΖΩΩΝ Στο αρχείο ταυτοτήτων καταχωρούνται στοιχεία ταυτότητας και φυσικής αναγνώρισης των ζώων. Φυσικός τρόπος καταχώρησης στοιχείων των ζώων στο αρχείο «ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΖΩΩΝ» είναι η πρόσβαση σ αυτό να γίνεται µέσω της φόρµας εισαγωγής στοιχείων στο αρχείο «ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ». Η άµεση πρόσβαση στο αρχείο «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΖΩΟΥ» για µαζική καταχώρηση στοιχείων ζώων, γίνεται απ ευθείας µε επιλογή «Ε ΟΜΕΝΑ Ταυτότητες Ζώων» µε την προϋπόθεση, ότι είναι ήδη καταχωρηµένη η εκτροφή στην οποία κατά περίσταση ανήκουν. Η επιλογή αυτή είναι συνδεδεµένη µε βοηθητικά αρχεία, που δηµιουργούνται από τη βοηθητική εφαρµογή«κτημελ ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤ», που συνοδεύει την εφαρµογή VetCareManagement.

18 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management Ε ΟΜΕΝΑ - ΠΕΛΑΤΕΣ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΖΩΩΝ-ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ Η εισαγωγή στοιχείων «ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑΣ» των ζώων γίνεται µε τους ίδιους όρους και περιορισµούς που αφορούν στην εισαγωγή στοιχείων στο αρχείο «ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΩΝ».

19 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management Ε ΟΜΕΝΑ - ΠΕΛΑΤΕΣ - ΤΟΚΕΤΟΙ Η εισαγωγή στοιχείων «ΤΟΚΕΤΩΝ» των ζώων γίνεται µε την προϋπόθεση, ότι τα λοιπά στοιχεία των ζώων στα οποία αφορούν οι συγκεκριµένες καταχωρήσεις, είναι ήδη καταχωρηµένα στο αρχείο «ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΖΩΩΝ». Στην καταχώρηση των στοιχείων τοκετού περιλαµβάνονται επιπλέον πληροφορίες, που αφορούν στη βιωσιµότητα των νεογνών, στον τρόπο τοκετού και στο βαθµό δυσκολίας του τοκετού.

20 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ Η φόρµα εισαγωγής δεδοµένων στο αρχείο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ» αφορά στην εισαγωγή κοινών φορο-λογιστικών στοιχείων του εκάστοτε προµηθευτή.

21 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΕΙ Η Στο αρχείο ΕΙ Η στην τυπική φόρµα φόρο-λογιστικών δεδοµένων, έχουν προστεθεί πεδία που αφορούν στα κτηνιατρικά φάρµακα, όπως η ένδειξη «Συνταγογραφούµενο» και τα πεδία εισαγωγής «Κωδικών έγκρισης» του ΕΟΦ. Τέλος για τη διαχείριση της «Κτηνιατρικής Συνταγής» και την «Ιχνηλασιµότητα» των κτηνιατρικών φαρµάκων, µε το αρχείο ΕΙ ΩΝ είναι συνδεδεµένα αρχεία, που αφορούν στους χρόνους αναµονής των κτηνιατρικών φαρµάκων, στο προσδιορισµό των εποχικών αναγκών ανά σκεύασµα, την διευκόλυνση διάθεσης σκευασµάτων σε υπό-συσκευασίες όπου επιτρέπεται. (π.χ. Κατά την καταχώρηση στην εµπορική διαχείριση της εφαρµογής κουτιών αντιπαρασιτικών χαπιών µε «Μ.Μ. ανά Συσκευασία» -50- στην «Αποθήκη» της εφαρµογής καταχωρούνται οι εισαγόµενες ποσότητες πολλαπλασιασµένες επί πενήντα, αφού τα χάπια διατίθενται στους κτηνοτρόφους ως χάπια και όχι ως κουτιά χαπιών).

22 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management Ε ΟΜΕΝΑ ΕΙ Η ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Στη φόρµα λοιπά στοιχεία πέραν των άλλων εισάγονται οι χρόνοι αναµονής του κτηνιατρικού φαρµάκου κατά είδος ζώου και κατά κτηνοτροφικό προϊόν. Η παραπάνω φόρµα είναι παράµετρο-ποιήσιµη και κατά το είδος των ζώων και κατά το κτηνοτροφικό προϊόν που αφορά ο χρόνος αναµονής.

23 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΝΑΚΑ ΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΜΟΝΗΣ Για την παραµετροποίηση του πίνακα χρόνων αναµονής στο αρχείο Ε ΟΜΕΝΑ - ΕΙ Η ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ κατά τη κρίση του χρήστη, ακολουθείται από τη γραµµή εντολών της εφαρµογής, η διαδικασία «ιαχείριση» - «ιόρθωση µε επιλογή» - «Ταξινόµηση ζώου για αν.(αµονή)» και «ιαχείριση» - «ιόρθωση µε επιλογή» - «Λεκτικά για αναµονή» και στις φόρµες που εµφανίζονται γίνονται οι αντίστοιχες µεταβολές σύµφωνα µε τις επιλογές του χρήστη.

24 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management Ε ΟΜΕΝΑ ΕΙ Η ΕΠΑΝΑΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ Στην αρχική σελίδα του αρχείου ΕΙ Η υπάρχει πεδίο «Επίπεδο Επαναπ.» όπου καταχωρείται η ελάχιστη ποσότητα φαρµάκου που πρέπει να υπάρχει σαν παρακαταθήκη στην αποθήκη του χρήστη και το πεδίο «Ποσότητα Επαναπ.» όπου εισάγεται η ποσότητα του είδους, που κατά την κρίση του χρήστη πρέπει να παραγγελθεί σε περίπτωση που το υπόλοιπο αποθήκης εµφανίζεται µικρότερο από το «Επίπεδο Επαναπ.». Οι τιµές που καταχωρούνται µε τον παραπάνω τρόπο αφορούν για την εφαρµογή επιλογές του µηνός Ιανουαρίου ενώ µε την επιλογή «Βάλε σε όλα τα ποσά του 1 ου µήνα» στον πίνακα ΕΙ Η ΕΠΑΝΑΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ οι τιµές αυτές καταχωρούνται αυτόµατα ως επιλογή ετήσιας βάσης. Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης για κάθε µήνα µπορεί να ορίσει διαφορετικά όρια και ποσότητες επαναπαραγγελίας κατά µήνα, ώστε αυτά να συνάδουν µε την εποχικότητα διάθεσης των ειδών και κυρίως των κτηνιατρικών φαρµάκων και των άλλων ειδών που φέρουν ηµεροµηνία λήξης ή ασφαλούς διάθεσης.

25 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management Ενηµέρωση αποθήκης Για τα ήδη καταχωρηµένα είδη της αποθήκης επιλέγουµε από το βασικό µενού Παραστατικά Αγοράς - Φυσική απογραφή Στο πίνακα που εµφανίζεται πληκτρολογούνται τα αρχικά γράµµατα της επωνυµίας ή του κωδικού του είδους και εισάγονται οι ποσότητες ανά παρτίδα προίόντος. Η πληκτρολόγηση Αρχικών γραµµάτων πρέπει να γίνεται µε κεφαλαία γράµµατα και ανεξάρτητα εάν αυτή γίνεται µε Ελληνικούς ή Λατινικούς χαρακτήρες ή εφαρµογή θα κάνει την αναζήτηση και στις δύο κωδικο-σειρές. Πληκτρολογώντας αστεράκι (*) στη στήλη Κωδικός εµφανίζεται ο πίνακας των καταχωρηµένων ειδών, για την επιλογή της εγγραφής, που ενδιαφέρει.

26 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management Ε ΟΜΕΝΑ - ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Για την διαχείριση της κτηνιατρικής πράξης στη εφαρµογή έχει συµπεριληφθεί και ένα αρχείο «Παροχές Υπηρεσιών», που περιλαµβάνει στοιχεία περιγραφής των παρεχόµενων κτηνιατρικών υπηρεσιών. Η φόρµα εισαγωγής νέων στοιχείων στο αρχείο Παροχές υπηρεσιών περιλαµβάνει πεδίο περιγραφής της κτηνιατρικής πράξης (Όνοµα), που αφορά στον κτηνίατρο και πεδίο γενικής περιγραφής της κτηνιατρικής πράξης (Τίτλος στο Παραστατικό) που αφορά στον πελάτη και θα εµφανίζεται στο δελτίο παροχής υπηρεσιών. Επιπλέον εισάγεται η τιµή χρέωσης και το αντίστοιχο ΦΠΑ, σηµειώνεται ότι το ΦΠΑ 9% αφορά µόνο στις κτηνιατρικές υπηρεσίες περίθαλψης των ζώων ενώ κάθε άλλη υπηρεσία που αφορά σε συµβουλευτικές υπηρεσίες, σε κτηνιατροδικαστικές εκθέσεις, σε υπηρεσίες εγκατάστασης συστηµάτων διασφάλισης της υγιεινής, κλπ. υπάγεται σε συντελεστή ΦΠΑ 19%. Τέλος υπάρχουν πεδία, όπου µπορούν να καταχωρηθούν, για συγκριτικούς λόγους, προτεινόµενες τιµές από συλλόγους υπηρεσίες κλπ.

27 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management Ε ΟΜΕΝΑ Λήψη δεδοµένων από ΚΤΗΜΕΛ Με την επιλογή αυτή ο χρήστης συνδέεται µε τη βάση δεδοµένων της ΚΤΗΜΕΛ για την λήψη δεδοµένων και την ενηµέρωση της εφαρµογής του, όπως επίσης και την ανταλλαγή πληροφοριών που αφορούν στην κτηνιατρο-φαρµακευτική επαγρύπνηση και στη παρακολούθηση των ζωο-νόσων και των ζωο-ανθρωπο-νόσων.

28 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Στις επιλογές των αρχείων δεδοµένων περιλαµβάνονται οι επιλογές ιόρθωση και Εµφάνιση που αφορούν στα στοιχεία των επιµέρους καταχωρήσεων των αντίστοιχων αρχείων όπως αυτά εισήχθησαν στην εφαρµογή και η επιλογή Κινήσεις που αφορά στις εµπορο-λογιστικές κινήσεις.

29 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΚΙΝΗΣΕΙΣ Η επιλογή Κινήσεις ανοίγει νέο πίνακα επιλογών ανάλογων µε τις προηγούµενες που αφορούν σε λογιστικές κινήσεις που έχουν γίνει µέσω της εφαρµογής, Με την επιλογή «Νέα» εµφανίζεται πίνακας καταχώρησης οικονοµικών ή ποσοτικών στοιχείων χειρόγραφων αποδεικτικών ή παραστατικών.

30 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ Κάθε επιλογή της εφαρµογής συνδέεται µε την Μηχανή αναζήτησης µέσω της οποίας ο χρήστης βρίσκει τις εγγραφές και τα στοιχεία που ενδιαφέρουν. Στη φόρµα που εµφανίζεται, κατά περίπτωση, επιλέγεται µε σήµανση του αντίστοιχου σηµείου σήµανσης (checking point) το πεδίο της εγγραφής (Επωνυµία, Περιγραφή, Όνοµα, Κωδικός, Α-ριθµός Μ-ητρώου, Γραµµωτός κώδικας )βάση του οποίου θα γίνει η αναζήτηση στο αρχείο. Για την αναζήτηση πληκτρολογείται µέρος ή το όλον της αντίστοιχης επιλογής και σηµαίνεται το πλήκτρο Επιλογή, επίσης µε την επιλογή Όλα εµφανίζονται πίνακας µε το σύνολο των εγγραφών του επιλεγέντος αρχείου. Η εφαρµογή κάνει αυτόµατη αντιστοίχηση Λατινικού και Ελληνικού πληκτρολογίου, οπότε η πληκτρολόγηση αλφαριθµητικής αλληλουχίας για την αναζήτηση εγγραφής δεν απαιτεί την µετάβαση σε αντίστοιχο της εγγραφής πληκτρολόγιο (Λατινικό ή Ελληνικό).

31 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΙΝΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ Από τον πίνακα, που εµφανίζεται επιλέγεται η εγγραφή και εµφανίζεται η φόρµα, που αφορά στην αναζήτηση, ενώ στην κάτω δεξιά πλευρά του πίνακα εύρεσης υπάρχουν κοµβία επιλογής για απ ευθείας µετάβαση στη φόρµα εισαγωγής νέων δεδοµένων ή διόρθωσης αντίστοιχα.

32 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΕΠΑΝΑΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ Με την επιλογή «Επαναπαραγγελία» εµφανίζεται οθόνη αναζήτησης µε κλειδί αναζήτησης κατ αρχή την «Κατηγορία Ειδών» Με επιλογή «Άκυρο» η αναζήτηση θα αφορά στο σύνολο των ειδών, ανεξαρτήτως κατηγορίας και εµφανίζεται η δεύτερη οθόνη αναζήτησης µε κλειδί αυτή τη φορά τον προµηθευτή προς τον οποίο θα απευθύνεται η παραγγελία. Με επιλογή «Άκυρο» η αναζήτηση θα αφορά στο σύνολο των ειδών, ανεξαρτήτως προµηθευτή ενώ θα εµφανιστεί η τρίτη οθόνη αναζήτησης, µε κλειδί αυτή τη φορά τον «Μήνα αναφοράς», µε την αριθµητική επιλογή του µήνα αναφοράς, η εφαρµογή θα ανατρέξει στους αντίστοιχους πίνακες των ειδών και µετά από διασταύρωση των δεδοµένων, που θα αφορούν στα υπόλοιπα αποθήκης και στα όρια επαναπαραγγελίας, που έχει ορίσει ο χρήστης θα δηµιουργήσει κατάλογο ειδών για παραγγελία, ο οποίος αφού γίνει αποδεκτός κατά τα επιµέρους στοιχεία του από τον χρήστη, θα κατατµηθεί κατά προµηθευτή και θα σταλεί για εκτύπωση.

33 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην εφαρµογή υπάρχει ενσωµατωµένη δυνατότητα, διασύνδεσης µε τον FTP server της ΚΤΗΜΕΛ, και αποστολής ή fax, για την παραγγελιοδοσία. Mε την επιλογή «Λήψη εδοµένων από ΚΤΗΜΕΛ» η εφαρµογή συνδέεται µε τον FTP-server της ΚΤΗΜΕΛ για την ανταλλαγή δεδοµένων, µε το χρήστη και για την on-line αναβάθµιση της εφαρµογής VetCaretManagement.

34 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΡΟΧΗ-ΧΟΡΗΓΗΣΗ Η επιλογή ΠΑΡΟΧΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ αφορά σε επιλογή, χρήστη που δικαιούται να εκδίδει «Κτηνιατρική συνταγή» (Κτηνίατρος παρέχων υπηρεσίες). Με τη φόρµα ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ εφόσον η κίνηση δεν αφορά σε ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ εισάγονται στην εφαρµογή τα απαραίτητα στοιχεία για την τεκµηρίωση της κτηνιατρικής πράξης, της χορήγησης κτηνιατρικών φαρµάκων και την έκδοση αντίστοιχης συνταγής, ενώ ταυτόχρονα τα στοιχεία, που αφορούν και στην έκδοση φορολογικών παραστατικών, αποστέλλονται αυτόµατα στις ρουτίνες εµπορικής διαχείρισης της εφαρµογής για την έκδοση σχετικών φορολογικών παραστατικών.

35 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Εφόσον η επιλογή του χρήστη είναι ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στο κάτω µέρος της φόρµας εµφανίζεται γραµµή µε πεδία εισαγωγής αριθµού ηµερών, και κειµένου υπενθύµισης στο χρήστη των υποδείξεων που αυτός έκανε στην συγκεκριµένη περίπτωση. Στη περίπτωση αυτή οι πληροφορίες αποθηκεύονται, σε αρχείο της εφαρµογής και ανακαλούνται, είτε για να διαπιστώνεται η συνέπεια στις υποδείξεις του χρήστη, είτε για να υπενθυµίσει στο χρήστη ειληµµένη υποχρέωση.

36 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΛΑΤΗ Με «enter» στο πεδίο ΠΕΛΑΤΗΣ εµφανίζεται πίνακας, µε το σύνολο των εγγεγραµµένων στα αρχεία της εφαρµογής ονοµάτων για επιλογή. Με την πληκτρολόγηση χαρακτήρων η εµφάνιση ονοµάτων περιορίζεται σε αυτά που εκπληρώνουν την εισαχθείσα συνθήκη. Εφόσον πρόκειται για ΝΕΟ ΠΕΛΑΤΗ επιλέγεται η µόνη ενεργοποιηµένη επιλογή στο στάδιο αυτό, στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

37 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΕΚΤΡΟΦΗ Μετά την επιλογή ΠΕΛΑΤΗ επιλέγεται το είδος των εκτρεφόµενων ζώων, για τα οποία θα χορηγηθεί συνταγή µε επιλογή του κοµβίου κύλισης του αντίστοιχου πεδίου. Εφόσον, η χορήγηση αφορά σε νέα εκτροφή του πελάτη, επιλέγεται από τη δεξιά πλευρά της οθόνης ΝΕΑ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΑ για την εισαγωγή στοιχείων που να αφορούν στη νέα εκτροφή του πελάτη.

38 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΟΜΑ Α ΖΩΩΝ Μετά την επιλογή της εκτροφής επιλέγεται η οµάδα των ζώων της εκτροφής στα οποία πρόκειται να χορηγηθεί θεραπεία.

39 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΚΩ ΙΚΟΙ Στη συνέχεια εισάγονται προαιρετικά οι κωδικοί των ζώων, που πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπεία και εφόσον πρόκειται για εξατοµικευµένη θεραπεία ο χρήστης, µε επιλογή ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ εισάγει επιπλέον στοιχεία ταυτοποίησης του ζώου.

40 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΙΑΓΝΩΣΗ Τέλος εισάγεται η ΙΑΓΝΩΣΗ είτε µε πληκτρολόγηση είτε µε επιλογή από τον κυλιόµενο πίνακα. Εφόσον ο χρήστης το επιθυµεί, µε επιλογή ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ εισάγει σε πίνακα προεπιλογών τα συµπτώµατα, που τον οδήγησαν στη διάγνωση, που καταχώρησε ή εφόσον η διάγνωση είναι ΤΟΚΕΤΟΣ µε την αντίστοιχη επιλογή εισάγει στοιχεία, που αφορούν σε αυτόν.

41 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Μετά την εισαγωγή ΠΕΛΑΤΗ, στο άνω δεξιό µέρος της φόρµας συνταγογράφησης ενεργοποιούνται τα κουµπιά των βοηθητικών επιλογών, που είναι : Memo : Αφορά στην εµφάνιση οθόνης εισαγωγής κειµένου, οπου ο χρήστης µπορεί να εισάγει συµπληρωµατικά στοιχεία για την συγκεκριµένη κτηνιατρική πράξη (εργαστηριακές εξετάσεις, παρατηρήσεις, ιστορικό κλπ.). Υπενθυµίσεις : Εµφανίζεται πίνακας κειµένου µε όλες τις σχετικές µε τον πελάτη οδηγίες που κατά καιρούς του έχουν δοθεί και υπάρχει η ανάλογη καταχώρηση στα πεδία υπενθύµισης. Αναζήτηση : Εµφανίζεται φόρµα αναζήτησης για την διερεύνηση του ιστορικού του πελάτη, τη συσχέτιση µε άλλα παρόµοια περιστατικά ή τις φαρµακευτικές αγωγές που κατά καιρούς έχουν δοθεί σε αυτόν, ανάλογα µε τα πεδία που συµπληρωθούν στη φόρµα αυτή.

42 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Με το πέρας της εισαγωγής στοιχείων και την επιλογή ΘΕΡΑΠΕΙΑ ανοίγει η φόρµα επιλογής των σκευασµάτων, που θα συνταγογραφηθούν, για να χορηγηθούν απ ευθείας ή µέσω φαρµακείου στον πελάτη-κτηνοτρόφο. Η αναζήτηση σκευάσµατος στο πεδίο ΧΟΡΗΓΗΣΗ γίνεται όπως έχει ήδη περιγραφεί, ενώ για τα πεδία ΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΑΝΑΜΟΝΗ είτε πληκτρολογούνται από τον χρήστη σχετικές οδηγίες, είτε µε την εισαγωγή του σηµείου της πρόσθεσης ( + ) εµφανίζονται πίνακες για αυτόµατη επιλογή οδηγιών. Το περιεχόµενο των πινάκων αυτών διαµορφώνεται σύµφωνα µε τις απαιτήσεις του χρήστη µε τη χρήση των ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ που συνοδεύουν τη Vet Care Management.

43 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΌΤΗΤΑ Επιπλέον της εισαγωγής των παραπάνω στοιχείων στη φόρµα υπάρχουν επιπλέον πεδία, που αφορούν στην ιχνοθέτηση και ιχνηλασιµότητα των κτηνιατρικών φαρµάκων. Ετικέτες : Η εφαρµογή έχει τη δυνατότητα οδήγησης θερµικού εκτυπωτή αυτοκόλλητων ετικετών, για την εγγραφή σ αυτές των οδηγιών του κτηνιάτρου και την επικόλληση τους στη συσκευασία των σκευασµάτων που θα χορηγηθούν. Ως προεπιλογή στο πεδίο αυτό τοποθετείται η ποσότητα των χορηγούµενων φαρµάκων, που όµως πιθανότατα να χρειάζεται διόρθωση εφόσον η χορήγηση αφορά σε σκευάσµατα, που η συσκευασία τους περιέχει πολλαπλάσιο αριθµό χαπιών (π.χ. blister χαπιών). Υπόλοιπο : Στο πεδίο υπόλοιπο εισάγεται το υπόλοιπο της ποσότητας του φαρµάκου, που θα παραµείνει στη συσκευασία, µετά το πέρας της προτεινόµενης από τον κτηνίατρο αγωγής, ώστε να ελέγχεται ο χρήστης του φαρµάκου, για παράνοµη άσκοπη χρήση ή υπερδοσία. Ειδοποίηση : Εφόσον η προτεινόµενη θεραπεία χρήζει επανάληψης ο συνταγογράφων κτηνίατρος εισάγει αριθµό ηµερών, µετά την παρέλευση των οποίων πρέπει να επαναληφθεί η θεραπεία, οπότε η σχετική οδηγία καταχωρείται στο αρχείο Υπενθύµισης.

44 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΟΥ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ Εφόσον στη συνταγή πρόκειται να προστεθεί και άλλο σκεύασµα η τριπλή πληκτρολόγηση του κουµπιού ENTER εµφανίζεται στο κάτω µέρος της φόρµας κουµπί, µε επιλογή Πρόσθεσε, η πληκτρολόγηση του εισάγει την προηγούµενη επιλογή σκευάσµατος στο δεξιό πίνακα αναµονής, από όπου µπορεί να ανακληθεί, για διόρθωση ή διαγραφή και ενεργοποιείται το πεδίο εισαγωγής νέου σκευάσµατος. Τέλος στη φόρµα επιλογής σκευασµάτων για συνταγογράφηση υπάρχουν πληροφοριακά πεδία για το παροχέα υπηρεσιών κτηνίατρο, που χορηγεί φάρµακα, που αφορούν στην αξία των προτεινόµενων σκευασµάτων, όπως επίσης και το προτεινόµενο ύψος παροχής υπηρεσιών, που αφορά αποκλειστικά, σε ποσοστό της διαφοράς της αξίας κτήσης των κτηνιατρικών φαρµάκων και της τρέχουσας λιανικής πώλησης τους.

45 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΕΚ ΟΣΗ ΙΠΛΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Εφόσον ο ίδιος Πελάτης επιθυµεί τη χορήγηση συνταγής για άλλη εκτροφή της εκµετάλλευσης του, επιλέγεται ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ και ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΑΓΗ, για την έκδοση δεύτερης συνταγής, ώστε στη συνέχεια να τιµολογηθούν από κοινού.

46 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΕΚ ΟΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Με επιλογή ΤΕΛΟΣ ΕΚ ΟΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ, η εφαρµογή στέλνει τα στοιχεία της συνταγής για εκτύπωση και εµφανίζει τον κατάλογο των Ειδών Παροχής, για επιλογή εφόσον πέραν της χορήγησης κτηνιατρικών φαρµάκων έχουν ασκηθεί και επιπλέον κτηνιατρικές πράξεις.

47 ΚΤΗΜΕΛ Α.Ε. Vet Care Management ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ Με επιλογή ΣΥΝΕΧΕΙΑ εµφανίζεται η φόρµα τιµολόγησης όπου εφόσον η επιλογή στον τύπο παραστατικού είναι ΑΠΥ-ΧΟΡ η εφαρµογή εκδίδει ένα παραστατικό παροχής υπηρεσιών και ένα παραστατικό λιανικής πώλησης όπου η αξία του παραστατικού παροχής υπηρεσιών φέρεται ως έκπτωση επί της αξίας των χορηγηθέντων κτηνιατρικών φαρµάκων.

Pylon Entry. Είδη. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία Μεταβολή Διαγραφή - Αναζήτηση ενός είδους

Pylon Entry. Είδη. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία Μεταβολή Διαγραφή - Αναζήτηση ενός είδους Pylon Entry Είδη Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία Μεταβολή Διαγραφή - Αναζήτηση ενός είδους Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Είδους... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Πολιτική Τιμολόγησης...

Διαβάστε περισσότερα

Είδη. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους

Είδη. Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους Είδη Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η Δημιουργία, Μεταβολή, Διαγραφή και Αναζήτηση ενός είδους Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Είδους 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία 4 Καρτέλα Πολιτική Τιμολόγησης 7 Στην καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Παραστατικών στην εφαρμογή της Extra. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Pylon Entry Υπηρεσίες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Περιεχόμενα Δημιουργία Νέας Υπηρεσίας... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Προτεινόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Pylon Entry Πελάτες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πελάτη... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία...

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας

Pylon Entry. Υπηρεσίες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Pylon Entry Υπηρεσίες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή και Αναζήτηση υπηρεσίας Περιεχόμενα Δημιουργία Νέας Υπηρεσίας... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Προτεινόμενες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO

Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO Ρύποι & Τέλη - Προσφορές Η ιστοσελίδα (http://www.volvocalcprices.gr) δηµιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2010 ως εργαλείο για την εύρεση της τελικής προτεινόµενης Λιανικής τιµής

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Αποθήκη. Διαχείριση Αποθήκης. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr)

Αποθήκη. Διαχείριση Αποθήκης. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > POS Manager > Αποθήκη Αποθήκη Διαχείριση Αποθήκης Στη Διαχείριση Αποθήκης έχετε τη δυνατότητα να δείτε τα είδη της αποθήκης σας,

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή

Pylon Entry. Προμηθευτές. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Pylon Entry Προμηθευτές Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία-Μεταβολή- Διαγραφή Αναζήτηση ενός προμηθευτή Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Προμηθευτή... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Εμπορικά

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή Δημιουργία Εταιρίας Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας: Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία: Καρτέλα Τράπεζα:...

Είσοδος στην εφαρμογή Δημιουργία Εταιρίας Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας: Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία: Καρτέλα Τράπεζα:... Περιεχόμενα Είσοδος στην εφαρμογή... 3 Δημιουργία Εταιρίας... 5 Καρτέλα Στοιχεία εταιρίας:... 6 Καρτέλα Πρόσθετα στοιχεία:... 6 Καρτέλα Τράπεζα:... 7 Καρτέλα λογιστική:... 9 Καρτέλα e-mail info... 9 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Νέες δυνατότητες εφαρμογών PRISMA Win

Νέες δυνατότητες εφαρμογών PRISMA Win Νέες δυνατότητες εφαρμογών PRISMA Win Αριθμός Έκδοσης: 7.0.1.0002 Εμπορικές εφαρμογές Η Εξέλιξη των εφαρμογών PRISMA Win δε σταματά ποτέ! Παρακάτω μπορείτε να δείτε νέες δυνατότητες που προστέθηκαν στις

Διαβάστε περισσότερα

Παραγγελίες. Πελατών. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Πελάτης Είδη Στοιχεία Αποστολής Λοιπά Στοιχεία.

Παραγγελίες. Πελατών. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Πελάτης Είδη Στοιχεία Αποστολής Λοιπά Στοιχεία. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > PRISMA Win Εμπορικό > Κινήσεις > Παραγγελίες Παραγγελίες Πελατών Πελάτης Είδη Στοιχεία Αποστολής Λοιπά Στοιχεία Πελάτης Είδη Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.1 2012 Τμήμα Οργάνωσης & Πληροφορικής - 1 - ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Παράμετροι Εφαρμογής. Γενικές. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (

Παράμετροι Εφαρμογής. Γενικές. Published on PRISMA Win Help - Megasoft ( Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > PRISMA Win Εμπορικό > Εργαλεία > Παράμετροι Εφαρμογής Παράμετροι Εφαρμογής Γενικές Μηνύματα Σφαλμάτων χειρισμού: επιλέγετε το πεδίο

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Η έκδοση 3.20.21 του ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ υποστηρίζει την έκδοση της νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ, η οποία πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ & ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ & ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ & ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΘΗΚΗΣ 1. Προετοιμασία Απογραφής Πριν από την διαδικασία Απογραφής θα πρέπει να προηγηθούν τα παρακάτω βήματα: α. Επανεκκίνηση Κάνετε έξοδο από το Farmakonet και επανεκκίνηση

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσεις: Στην καρτέλα Χρήσεις βλέπετε και δημιουργείτε τις Χρήσεις άνα ημερολογιακό έτος.

Χρήσεις: Στην καρτέλα Χρήσεις βλέπετε και δημιουργείτε τις Χρήσεις άνα ημερολογιακό έτος. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > POS Manager > Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις Βασικά Εταιρία: Στην καρτέλα εταιρία συμπληρώνετε τα στοιχεία της εταιρείας σας (Επωνυμία, Φορολογικά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΝΟΥ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ»

ΜΕΝΟΥ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ» ΜΕΝΟΥ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ» Για τον έλεγχο των συνταγών (Χειρόγραφων και Ηλεκτρονικών) επιλέξτε από το μενού εργασιών το . ΓΕΝΙΚΑ Η οθόνη εργασίας αυτής της επιλογής προσφέρεται για:

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Γρήγορης Καταχώρησης Πωλήσεων

Διαχείριση Γρήγορης Καταχώρησης Πωλήσεων Διαχείριση Γρήγορης Καταχώρησης Πωλήσεων Περιεχόμενα Παραμετροποίηση Γρήγορης Καταχώρησης... 3 Γρήγορη Καταχώρηση... 4 Κατηγορία Λιανικής & Μαζική Ανάθεση Κατηγορίας στα είδη... 9 Γρήγορη Καταχώρηση Πωλήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

1 Παραστατικών Πωλήσεων

1 Παραστατικών Πωλήσεων Version 2.4.0.0 Κινήσεις 1 Παραστατικών Πωλήσεων Κινήσεις Πωλήσεις Παραστατικά Πωλήσεων Στην αναζήτηση των παραστατικών πωλήσεων πραγµατοποιήθηκε προσθήκη ενός πλήκτρου το οποίο γίνεται ενεργό µόνο για

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Γρήγορης Καταχώρησης Πωλήσεων

Διαχείριση Γρήγορης Καταχώρησης Πωλήσεων Διαχείριση Γρήγορης Καταχώρησης Πωλήσεων Σε αυτό το εγχειρίδιο περιγράφεται η παραμετροποίηση και η χρήση της γρήγορης καταχώρησης πωλήσεων, καθώς και της κατηγορίας λιανικής των ειδών. Περιεχόμενα Παραμετροποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη δυνατότητα συνταγογράφησης πωλήσεων γεωργικών φαρμάκων

Οδηγίες για τη δυνατότητα συνταγογράφησης πωλήσεων γεωργικών φαρμάκων Οδηγίες για τη δυνατότητα συνταγογράφησης πωλήσεων γεωργικών φαρμάκων Με το άρθρο 44, παρ. 4 του ν.4235/2014 (Α 32) θεσπίστηκε η απαίτηση συνταγογράφησης των γεωργικών φαρμάκων, έτσι ώστε να είναι δυνατή

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Παγίων Στοιχείων

ιαχείριση Παγίων Στοιχείων Εισαγωγή Το εγχειρίδιο αυτό αναφέρεται στην οργάνωση και διαχείριση των παγίων στοιχείων της εταιρίας σας. Η εφαρµογή τηρεί όλα τα βασικά στοιχεία των παγίων, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε κάθε πάγιο

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εισαγωγής Νέων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής

Διαχείριση Εισαγωγής Νέων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής Διαχείριση Εισαγωγής Νέων Εγγραφών Εσόδων Εξόδων και Άρθρων Γενικής Λογιστικής ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή Νέας εγγραφής Εσόδου Εξόδου και Άρθρου Γενικής Λογιστικής.... 4 1.1. Διαδικασία εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Παράµετροι ιαχείρισης Λογιστικής. Τύποι Λογιστικών Άρθρων. Ηµερολόγια Λογιστικής. Στοιχεία Λογαριασµών Λογιστικού Σχεδίου

Παράµετροι ιαχείρισης Λογιστικής. Τύποι Λογιστικών Άρθρων. Ηµερολόγια Λογιστικής. Στοιχεία Λογαριασµών Λογιστικού Σχεδίου Παράµετροι ιαχείρισης Λογιστικής Με την επιλογή αυτή («Παράµετροι & Προτιµήσεις Εργασίες Έναρξης Παράµετροι Λογιστικής») µπορείτε να καθορίσετε τη Μορφή κωδικού Αναλυτικών Λογαριασµών* που επιθυµείτε να

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. Οταν τελειώσει η φόρτωση του προγράμματος, (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ) βλεπουμε την βασική

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί

Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς- Πώλησης και Μετασχηματισμοί Περιεχόμενα Δημιουργία Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Παραστατικού Αγοράς... 3 Καρτέλα Βασικό... 4 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία... 5 Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Κατεβάστε την τελευταία αναβάθμιση «22-04-2013» από

Κατεβάστε την τελευταία αναβάθμιση «22-04-2013» από Κατεβάστε την τελευταία αναβάθμιση «22-04-2013» από http://www.minoiki.com.gr/shop/cms.php?id_cms=7 Σελίδα 1 Αναβάθμιση 22-04-2013 Ver 2.0.1.86 1. Αντικατάσταση λειτουργίας πλήκτρου (Num Pad) με «Νέο Πελάτη»

Διαβάστε περισσότερα

Αφού ολοκληρώσετε την ενημέρωση των στοιχείων στις λίστες, μπορείτε να καταχωρήσετε τη διασάφηση εισαγωγής.

Αφού ολοκληρώσετε την ενημέρωση των στοιχείων στις λίστες, μπορείτε να καταχωρήσετε τη διασάφηση εισαγωγής. Καταχώρηση στοιχείων διασάφησης εισαγωγής Αφού ολοκληρώσετε την ενημέρωση των στοιχείων στις λίστες, μπορείτε να καταχωρήσετε τη διασάφηση εισαγωγής. Από το αρχικό μενού του συστήματος επιλέγετε Δηλώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΦΥΡΑ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΓΕΦΥΡΑ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΝΟΤΗΤΑ 1...1 ΠΛΗΚΤΡΑ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ...2 ΕΝΟΤΗΤΑ 2...3 ΓΕΦΥΡΑ ΣΥΝ ΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ...4 - Ρυθµίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Atlantis - Νέο user interface

Atlantis - Νέο user interface New Desktop 1 Atlantis - Νέο user interface ATLANTIS - ΝΕΟ USER INTERFACE...2 ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ...3 ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...4 ΜΠΑΡΑ ΧΡΗΣΤΗ (USER TOOLBAR)...5 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...6 Κεντρικό μενού

Διαβάστε περισσότερα

εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής εκτελωνισμών

εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής εκτελωνισμών Διαδικτυακή εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή εκτελωνισμών φαρμακευτικών προϊόντων, ημιέτοιμων προϊόντων, δραστικών ουσιών και εκδόχων ανθρώπινης και κτηνιατρικής χρήσης Εγχειρίδιο Χρήσης Έκδοση 1.2.0

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΙΑΣΑΦΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στο SEPAdesk

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΙΑΣΑΦΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στο SEPAdesk ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΔΙΑΣΑΦΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στο SEPAdesk Α. Καταχώρηση στοιχείων διασάφησης Για την διασφάλιση των δεδομένων του προγράμματος SEPAdesk, θα πρέπει να ορίσετε κωδικό πρόσβασης στον προσωπικό

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Αρχίστε αµέσως το πρόγραµµα xline Εσόδων Εξόδων.

Αρχίστε αµέσως το πρόγραµµα xline Εσόδων Εξόδων. Αρχίστε αµέσως το πρόγραµµα xline Εσόδων Εξόδων. Βήµα 1 ο ηµιουργία Εταιρείας Από την Οργάνωση\Γενικές Παράµετροι\ ιαχείριση εταιρειών θα δηµιουργήσετε την νέα σας εταιρεία, επιλέγοντας µέσω των βηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Επιταγών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Επιταγών στην εφαρμογή Λογιστική Διαχείριση της σειράς HyperΛογιστική. Παρακάτω προτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Benzina που θα εγκατασταθεί είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Κάνοντας διπλό

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης

Διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης Διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης. Παρουσιάζονται οι διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Απογραφή Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Απογραφής Ειδών. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Παραστατικών στην εφαρμογή της Λογιστικής. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Θα συµπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία που βρίσκονται µε έντονα γράµµατα για να δηµιουργήσετε την νέα εταιρεία.

Θα συµπληρώσετε τα απαραίτητα στοιχεία που βρίσκονται µε έντονα γράµµατα για να δηµιουργήσετε την νέα εταιρεία. Αρχίστε αµέσως το πρόγραµµα xline Γενική Λογιστική. Βήµα 1 ο ηµιουργία Εταιρείας Από την Οργάνωση\Γενικές Παράµετροι\ ιαχείριση εταιρειών θα δηµιουργήσετε την νέα σας εταιρεία, επιλέγοντας µέσω των βηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ " ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ "

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ " ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ " ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG Μια από τις πιο σηµαντικές ανάγκες που αντιµετωπίζει µια επιχείρηση κατά την εγκατάσταση ενός λογισµικού «πακέτου» (Οικονοµικής & Εµπορικής ιαχείρισης), είναι ο τρόπος µε τον οποίο πρέπει να ανταποκριθεί

Διαβάστε περισσότερα

CASE STUDY. Ιχνηλασιµότητα στο ΛΑ Ι. Project: ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

CASE STUDY. Ιχνηλασιµότητα στο ΛΑ Ι. Project: ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ CASE STUDY Ιχνηλασιµότητα στο ΛΑ Ι Project: ΕΑΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Θέµα: Προδιαγραφές και απαιτήσεις του συστήµατος Ιχνηλασιµότητας Tracer Factory που εγκαταστάθηκε στην ΕΑΣ Σητείας Περιεχόµενα 1. Φάσεις παραγωγικής

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα γνωστοποίησης διακίνησης φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης Εγχειρίδιο χρήσης του συστήματος. Έκδοση

Σύστημα γνωστοποίησης διακίνησης φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης Εγχειρίδιο χρήσης του συστήματος. Έκδοση Σύστημα γνωστοποίησης διακίνησης φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης Εγχειρίδιο χρήσης του συστήματος Έκδοση 1.0 2018 1 Είσοδος στο σύστημα Από το menu On line υπηρεσίες του Οργανισμού επιλέγεται η Γνωστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Σύμφωνα με το άρθρο 36, παράγραφος 5 του ν.4036\2012 προβλέπεται η καταγραφή της Λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ " ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ "

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ  ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ " ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ " ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή

Είσοδος στην εφαρμογή Είσοδος στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο σύστημα, ο/η φαρμακοποιός πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αρχικά συναλλαγή με το σύστημα πιστοποίησης των στοιχείων του/της και να έχει παραλάβει

Διαβάστε περισσότερα

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Σύνδεσης Ταμειακών Μηχανών Online

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Σύνδεσης Ταμειακών Μηχανών Online MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Οδηγός Σύνδεσης Ταμειακών Μηχανών Online Ρυθμίσεις Σύνδεσης Για Τον Οδηγό της Ταμειακής Εγκατάσταση του οδηγού της ταμειακής μηχανής. Από το μενού των Windows εκτελείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ DC SCAN4YOU Η εφαρμογή WinEra ERP σας δίνει τη δυνατότητα να καταχωρήσετε παραστατικά γρήγορα, με ασφάλεια και με αυτοματοποιημένο

Διαβάστε περισσότερα

Sunsoft Ltd Alexandros F&B Management

Sunsoft Ltd Alexandros F&B Management ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ FOOD & BEVERAGE ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ SUNSOFT Ltd - Μάχης Αναλάτου 103, 11745 Ν. Κόσμος. Tηλ: 210 9317811, Fax: 210 9321603 www.sunsoft.gr info@sunsoftgr.com

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αξιόγραφων

Διαχείριση Αξιόγραφων Διαχείριση Αξιόγραφων 1 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Διαχείρισης Αξιόγραφων στην εφαρμογή extra Λογιστική Διαχείριση. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

Για να δείτε όλες τις εγγραφές της εκτύπωσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια.

Για να δείτε όλες τις εγγραφές της εκτύπωσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > PRISMA Win Εμπορικό > Πελάτες > Εκτυπώσεις Εκτυπώσεις Λογιστικές Καρτέλα Πελάτη Στην Καρτέλα του Πελάτη εμφανίζονται αναλυτικά,

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Επαφές. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Επαφών

Pylon Entry. Επαφές. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Επαφών Pylon Entry Επαφές Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Επαφών Περιεχόμενα Δημιουργία Νέας Επαφής... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 6 Καρτέλα Στοιχεία Επαφής... 7 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επιλογών Διαμόρφωσης

Διαχείριση Επιλογών Διαμόρφωσης 1 Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης επιλογών διαμόρφωσης εγγραφών Εσόδων Εξόδων & Άρθρων Γενικής Λογιστικής στην εφαρμογή της σειράς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Στις παραγγελίες έχετε, πλέον, τη δυνατότητα να συμπληρώσετε πληροφορίες που αφορούν στο μικτό και καθαρό βάρος.

Στις παραγγελίες έχετε, πλέον, τη δυνατότητα να συμπληρώσετε πληροφορίες που αφορούν στο μικτό και καθαρό βάρος. Η Εξέλιξη των εφαρμογών PRISMA Win δε σταματά ποτέ! Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις νέες δυνατότητες που προστέθηκαν σε όλες τις εφαρμογές. Ενημερώστε άμεσα την εφαρμογή σας με την τελευταία αναβάθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 1 από 51 2015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 2 από 51 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Εντατικής Λιανικής & Ενηµερώσεις Η.Φ.Τ.Μ

ιαχείριση Εντατικής Λιανικής & Ενηµερώσεις Η.Φ.Τ.Μ ιαχείριση Εντατικής Λιανικής & Ενηµερώσεις Η.Φ.Τ.Μ ιαχείριση P.O.S Η διαχείριση P.O.S µηχανών Online, σας παρέχει τη δυνατότητα να συνδέσετε τους Η/Υ στους οποίους πραγµατοποιείτε τις κινήσεις λιανικής

Διαβάστε περισσότερα

BakeMe v Βασικές Οδηγίες Χρήσης

BakeMe v Βασικές Οδηγίες Χρήσης BakeMe v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του BakeMe είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Από τα περιεχόμενα του cd ή από το φάκελο

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ADD-ON ΑΓΟΡΕΣ

Οδοραµα mobile ADD-ON ΑΓΟΡΕΣ Οδοραµα mobile ADD-ON ΑΓΟΡΕΣ Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση: Προβολή

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ

Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ Οδοραµα mobile ΑΠΟΘΗΚΗ Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση: Προβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 2014 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0 Αρχική Οθόνη... 6 1.1 Αλλαγή...

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Τηλεφωνικών Κλήσεων

ιαχείριση Τηλεφωνικών Κλήσεων ιαχείριση Τηλεφωνικών Κλήσεων 1 Διαχει ριση Τηλεφωνικω ν Κλη σεων ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ... 3 ΔΟΜΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ... 3 ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ... 4 ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ... 5

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριµία µε τη Microsoft Access

Γνωριµία µε τη Microsoft Access Γνωριµία µε τη Microsoft Access ηµιουργία νέας βάσης δεδοµένων Έναρξη - Προγράµµατα - Microsoft Access - ηµιουργία νέας βάσης δεδοµένων µε χρήση Κενής βάσης δεδοµένων - ΟΚ Επιλέγουµε Φάκελο και στο Όνοµα

Διαβάστε περισσότερα

Atlantis - Νέο user interface

Atlantis - Νέο user interface New Desktop 1 Atlantis - Νέο user interface ATLANTIS - ΝΕΟ USER INTERFACE... 2 ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ... 3 ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 4 ΜΠΑΡΑ ΧΡΗΣΤΗ (USER TOOLBAR)... 5 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 6 Κεντρικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για τη διαδικασία αιτήματος και έγκρισης ανάληψης υποχρέωσης του rescom

Οδηγός για τη διαδικασία αιτήματος και έγκρισης ανάληψης υποχρέωσης του rescom Οδηγός για τη διαδικασία αιτήματος και έγκρισης ανάληψης υποχρέωσης του rescom Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης της φόρμας ανάληψης υποχρέωσης του rescom... 1 Εισαγωγή... 1 Φόρμα παρακολούθησης ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Μετάβαση σε Ε.Λ.Π. Παραμετροποίηση

Μετάβαση σε Ε.Λ.Π. Παραμετροποίηση Μετάβαση σε Ε.Λ.Π. Εάν αποφασιστεί η μετάβαση στο προτεινόμενο από τα ΕΛΠ λογιστικό σχέδιο, το ATLANTIS E.R.P. παρέχει αυτόματες εργασίες μετάβασης. Η μετάβαση στο νέο λογιστικό σχέδιο πρέπει να γίνει

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού

Διαδικασία Διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού Διαδικασία Διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού 1 Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού. Η διαδικασία περιλαμβάνει αναλυτική

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Μητρώο Παγίων 1 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Μητρώου Παγίων στην εφαρμογή extra Λογιστική Διαχείριση. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Θα κάνετε φύλαξη όλων των αρχείων σας σε δισκέτες που θα κρατήσετε για λόγους ασφαλείας και ιστορίας,δεδοµένων χρήσεων.

Θα κάνετε φύλαξη όλων των αρχείων σας σε δισκέτες που θα κρατήσετε για λόγους ασφαλείας και ιστορίας,δεδοµένων χρήσεων. Page 1 of 5 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ KAI METAΦΟΡΑΣ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ MANAGER KAI EUROFASMA Στο τέλος κάθε διαχειριστικής περιόδου γίνονται κάποιες επιπλέον εργασίες από τις

Διαβάστε περισσότερα

Μαζική Έκδοση Παραστατικών

Μαζική Έκδοση Παραστατικών Μαζική Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας μαζικής δημιουργίας και εκτύπωσης παραστατικών. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

doitsimple To ProXess Kiosk είναι ένα πρωτοποριακό και ευέλικτο πρόγραµµα που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις

doitsimple To ProXess Kiosk είναι ένα πρωτοποριακό και ευέλικτο πρόγραµµα που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις Erprs Rsurc Plag T PrXss Ksk είναι ένα πρωτοποριακό και ευέλικτο πρόγραµµα που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις εντατικής λιανικής. ιαθέτει πολλά πλεονεκτήµατα για τη σωστή διαχείριση πιο εξειδικευµένων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού της Ψηφιακής Υπηρεσίας "Διάθεση Φυτοπροστατευτικών προϊόντων" Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού της Ψηφιακής Υπηρεσίας Διάθεση Φυτοπροστατευτικών προϊόντων Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού της Ψηφιακής Υπηρεσίας "Διάθεση Φυτοπροστατευτικών προϊόντων" Διεύθυνση Πληροφορικής Συντάκτης : Αποστολάκου Κανέλλα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 3 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Πάγιου Ενεργητικού

Διαχείριση Πάγιου Ενεργητικού Διαχείριση Πάγιου Ενεργητικού Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού. Η διαδικασία περιλαμβάνει αναλυτική παρουσίαση των εκτυπωτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Σύμφωνα με το άρθρο 36, παράγραφος 5 του ν.4036/2012 προβλέπεται η καταγραφή της λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων

Διαβάστε περισσότερα

Φιλοσοφία menu. To πρόγραµµα ακολουθεί µια κοινή και φιλική προς τον χρήστη φιλοσοφία menu σε όλες τις ενότητες της εφαρµογής. Όπως βλέπετε και στις πιο κάτω εικόνες, παρ όλο που αναφέρονται σε διαφορετικές

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή

Είσοδος στην εφαρμογή Είσοδος στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο σύστημα, ο/η ιατρός πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αρχικά συναλλαγή με το σύστημα πιστοποίησης των στοιχείων του/της και να έχει παραλάβει μοναδικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑ Lexicon Software POS Dynamics ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑ Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Gonou Giota 2 58100 GIANNITSA web site: www.lexiconsoftware.gr e-mail: sales@lexiconsoftware.gr

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργίας Ενεργειών

Δημιουργίας Ενεργειών Δημιουργίας Ενεργειών Περιεχόμενα Δημιουργία Ενεργειών (Επικοινωνίας, Ραντεβού)... 3 Καταχώρηση Επικοινωνίας και Ραντεβού... 4 Βασικά Στοιχεία... 7 Πεδία Χρήστη... 8 Υπομνήματα... 8 Μεταβολή Ενέργειας...

Διαβάστε περισσότερα

εδφεφδεφεφεφεφεφεφ Page 1 of 10 (εικόνα 1)

εδφεφδεφεφεφεφεφεφ Page 1 of 10 (εικόνα 1) εδφεφδεφεφεφεφεφεφ Οδηγίες δημιουργίας ειδικών παραστατικών και ηλεκτρονικής υποβολής κινήσεων στο σύστημα Ήφαιστος, για διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης. πολ.: 1018-30/01/2008 (Προσοχή οι οδηγίες αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN

Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου

Οδηγίες για την Υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου Οδηγίες για την Υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου 1/24 SingularLogic Control 1 ιαχείριση ιακινήσεων Πετρελαίου 1.1 Γενική Περιγραφή Η υποβολή στοιχείων ιακίνησης Πετρελαίου απευθύνεται σε πρατηριούχους

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ)

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ) ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης 2.0.4.1.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ) Αρχική οθόνη Αφού κάνουμε login εμφανίζονται στην αρχική οθόνη τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

doitsimple To ProXess Retail είναι ένα πρωτοποριακό και ευέλικτο πρόγραµµα το οποίο αντιπροσωπεύει την πιο

doitsimple To ProXess Retail είναι ένα πρωτοποριακό και ευέλικτο πρόγραµµα το οποίο αντιπροσωπεύει την πιο Erprs Rsurc Plag T PrXss Ral είναι ένα πρωτοποριακό και ευέλικτο πρόγραµµα το οποίο αντιπροσωπεύει την πιο ολοκληρωµένη λύση στο τοµέα της εντατικής λιανικής. Το ολοκληρωµένο πακέτο αποτελείται από τη

Διαβάστε περισσότερα

Epsilon Net PYLON Platform

Epsilon Net PYLON Platform Epsilon Net PYLON Platform Διαδικασίες Γρήγορης Παραμετροποίησης V1.0 / 06-2014 Page 1 of 29 Περιεχόμενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2 ΒΗΜΑΤΑ... 4 2.1 Εγκατάσταση Φορολογικών Μηχανισμών... 4 2.2 Σύνδεση (Log-in)...

Διαβάστε περισσότερα

1. Καταχώριση & Εκτύπωση Χειρόγραφης συνταγής ΕΟΠΥΥ. Ποιες συνταγές καταχωρούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σαν Χειρόγραφες;

1. Καταχώριση & Εκτύπωση Χειρόγραφης συνταγής ΕΟΠΥΥ. Ποιες συνταγές καταχωρούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σαν Χειρόγραφες; ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 1. Καταχώριση & Εκτύπωση Χειρόγραφης συνταγής ΕΟΠΥΥ Ποιες συνταγές καταχωρούνται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σαν Χειρόγραφες; Οι συνταγές ΕΟΠΥΥ, που περιέχουν: Εμβόλια απευαισθητοποίησης ή Φαρμακοτεχνικές

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στο περιβάλλον διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών

Είσοδος στο περιβάλλον διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών Είσοδος στο περιβάλλον διαχείρισης μαθητικών λογαριασμών Ο επίσημος λογαριασμός κάθε σχολικής μονάδας καθώς και όσοι εκπαιδευτικοί έχουν οριστεί ως διαχειριστές μαθητικών λογαριασμών σχολικής μονάδας,

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση μοντέλου Εμπορικής & Λογιστικής διαχείρισης.

Παρουσίαση μοντέλου Εμπορικής & Λογιστικής διαχείρισης. Παρουσίαση μοντέλου Εμπορικής & Λογιστικής διαχείρισης. Σελίδα 1 από 51 Περιεχόμενα 1. ΑΓΟΡΕΣ... 4 1.1 Παράμετροι.... 4 1.2 ιαθέσιμα παραστατικά.... 4 1.3 Στήλες γραμμών παραστατικών... 8 1.4 Συνήθεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1

ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Έκδοση 3.2014.1 1. Δημιουργία Μεταβολή Καρτέλας Λογιστικής. Αν η καρτέλα έχει τύπο Λογιστικής και μορφή Κινούμενη, τότε ενεργοποιείται το πεδίο Αριθμός ΦΤΜ στην θέση του πεδίου Επάγγελμα.

Διαβάστε περισσότερα

Αφού δώσουμε όνομα χρήση και password μπορούμε να επιλέξουμε ημερομηνία εισόδου στο σύστημα, εταιρία και υποκατάστημα

Αφού δώσουμε όνομα χρήση και password μπορούμε να επιλέξουμε ημερομηνία εισόδου στο σύστημα, εταιρία και υποκατάστημα Αφού δώσουμε όνομα χρήση και password μπορούμε να επιλέξουμε ημερομηνία εισόδου στο σύστημα, εταιρία και υποκατάστημα Η κεντρική οθόνη του προγράμματος. Ανά χρήστη υπάρχει δυνατότητα σχεδιασμού Menu Αρχείο

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Ειδών Εγγυοδοσίας*

ιαχείριση Ειδών Εγγυοδοσίας* ιαχείριση Ειδών Εγγυοδοσίας* *Ισχύει εάν η εφαρµογή υποστηρίζει τη «ιαχείριση Ειδών Εγγυοδοσίας» Έχοντας προµηθευτεί τη συγκεκριµένη διαχείριση µπορείτε να καταχωρείτε στο αρχείο των ειδών τα Είδη Εγγυοδοσίας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Νέου Λογαριασμού

Εισαγωγή Νέου Λογαριασμού Εισαγωγή Νέου Λογαριασμού Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας εισαγωγής νέου λογαριασμού καθώς και την παραμετροποίησή του. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ Ε.Λ.Κ.Ε.

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ Ε.Λ.Κ.Ε. 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 2 Ο ΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΗ... 4 3 ΠΡΟΤΑΣΗ... 7 3.1 ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ... 7 3.2 ΈΓΓΡΑΦΑ... 10 4 ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ... 10 5 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ... 11 6 ΕΙ Η ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΑΠΑΝΩΝ... 12 7 ΠΑΡΑΜΕΤΡΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαίες Συγκεντρωτικές1 Καταστάσεις1

Μηνιαίες Συγκεντρωτικές1 Καταστάσεις1 Μηνιαίες Συγκεντρωτικές1 Καταστάσεις1 Σύντομες Οδηγίες Χρήσης 1/4/2014 Σελίδα 1 από 12 8 2014 Rowega Consulting Ltd. i. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Κατά την εκκίνηση της εφαρµογής, εµφανίζεται στην οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

Καταχώρηση Αποδείξεων

Καταχώρηση Αποδείξεων Καταχώρηση Αποδείξεων Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Καταχώρησης Αποδείξεων. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει

Διαβάστε περισσότερα