! Εκτός από προϊόντα μπορείτε να κωδικοποιήσετε υπηρεσίες και θέσεις.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "! Εκτός από προϊόντα μπορείτε να κωδικοποιήσετε υπηρεσίες και θέσεις."

Transcript

1

2

3 Βήμα 1 ο Ελάτε σε επαφή μαζί μας. Με την εγγραφή σας στην 520 Barcode Hellas αποκτάτε ένα Εταιρικό Πρόθεμα, έναν παγκοσμίως μοναδικό αριθμό, βάσει του οποίου θα κωδικοποιήσετε τα προϊόντα σας.! Εκτός από προϊόντα μπορείτε να κωδικοποιήσετε υπηρεσίες και θέσεις.! Συμβουλευτείτε τον κατάλογο με τις παρεχόμενες από την 520 Barcode Hellas υπηρεσίες και επωφεληθείτε από αυτές. Βήμα 2 ο Κάνατε ήδη την αρχή. Δημιουργήστε τώρα διαφορετικούς Κωδικούς (GTINs)* για κάθε διαφορετικό προϊόν/συσκευασία, προσθέτοντας μετά το εταιρικό σας πρόθεμα τον αριθμό προϊόντος. (*) GTIN: Global Trade Item Number = Κωδικός Μονάδας Εμπορίας Βήμα 3 ο Σχεδόν τελειώσατε... Απομένει μόνο να εκτυπώσετε τα barcodes, ακόμα και μέσω της ιστοσελίδας μας, για τους κωδικούς που δημιουργήσατε. Αυτό ήταν! Βήμα 4 ο Δημιουργήστε λοιπόν έναν κατάλογο με τους κωδικούς barcode και τις αντίστοιχες περιγραφές των προϊόντων σας και κοινοποιήστε τον σε όλους τους πελάτες σας.

4

5 αν Για την εγγραφή σας στην 520 Barcode Hellas θα χρειαστούν: Η Αίτηση για την Άδεια Χρήσης Κωδικών Αριθμών Barcode, συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη. Η Άδεια Χρήσης που εκδίδεται για λογαριασμό σας, ισχύει για 12 μήνες από την ημερομηνία εγγραφής της επιχείρησης στη 520 Barcode Hellas και ανανεώνεται αυτόματα με την καταβολή της ετήσιας συνδρομής. Τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, όπως αντίγραφο του τελευταίου δημοσιευμένου ισολογισμού ή της τελευταίας εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ ή ισοζύγιο. Καταβολή των αντιστοιχων ποσών εγγραφής (εφάπαξ) και πρώτης ετήσιας συνδρομής που υπολογίζονται με βάση τον ετήσιο κύκλο εργασιών της επιχείρησης και αναφέρονται στον Πίνακα Χρέωσης της Αίτησης. Το εταιρικό σας πρόθεμα εκδίδεται άμεσα και σας αποστέλεται μαζί με το σχετικό τιμολόγιο.

6 Η καρδιά του συστήματος κωδικοποίησης είναι οι κωδικοί GTIN. Οι κωδικοί αυτοί είναι: Μοναδικοί: Σε κάθε προϊόν, υπηρεσία ή θέση αντιστοιχεί ένας ξεχωριστός κωδικός. Μη σημαντικοί: Κατά κανόνα δεν περιέχουν καμία πληροφορία, αποτελούν όμως το κλειδί για την πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων, στην οποία είναι αποθηκευμένες ακριβείς πληροφορίες σχετικά με κάθε προϊόν, υπηρεσία ή θέση. Ασφαλείς και ακριβείς: Είναι αριθμητικοί και περιλαμβάνουν ένα ψηφίο ελέγχου που εξασφαλίζει την ορθή ανάκτηση των δεδομένων. Διεθνείς και αποδεκτοί από τους περισσότερους τομείς της βιομηχανίας. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά επιτρέπουν τη χρήση τους από όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Κωδικοποίηση Μονάδων Εμπορίας Ως Mονάδα Eμπορίας ορίζουμε οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία αποτελεί αντικείμενο εμπορίας. Ο κωδικός μιας Μονάδας Εμπορίας ονομάζεται GTIN (Global Trade Ιtem Number).! Ο κωδικός GTIN της μονάδας εμπορίας λιανικής πώλησης ακολουθεί μια 13ψήφια δομή, και έχει μια από τις παρακάτω μορφές: Εταιρικό Πρόθεμα Αριθμός Αναφοράς Προϊόντος Ψηφίο Ελέγχου Ε 1 Ε 2 Ε 3 Ε 4 Ε 5 Ε 6 Ε 7 Π 1 Π 2 Π 3 Π 4 Π 5 C Ε 1 Ε 2 Ε 3 Ε 4 Ε 5 Ε 6 Ε 7 Ε 8 Π 1 Π 2 Π 3 Π 4 C Ε 1 Ε 2 Ε 3 Ε 4 Ε 5 Ε 6 Ε 7 Ε 8 Ε 9 Π 1 Π 2 Π 3 C Ε 1 Ε 2 Ε 3 Ε 4 Ε 5 Ε 6 Ε 7 Ε 8 Ε 9Ε 10 Π 1 Π 2 C Tα τρία πρώτα ψηφία των εταιρικών προθεμάτων που αποδιδονται από την 520 Barcode Hellas είναι: 520. Ο αριθμός αναφοράς προϊόντος είναι ένας αριθμός που αποδίδεται από την κάθε επιχείρηση διαφορετικός για κάθε ένα διαφορετικό προϊόν της. Το πλήθος των ψηφίων του αριθμού αναφοράς προϊόντος, 5, 4, 3, 2, εξαρτάται από το πλήθος των διαφορετικών προϊόντων που σκοπεύει να κωδικοποιήσει η κάθε επιχείρηση (από έως 100), και αυτό με τη σειρά του καθορίζει το πλήθος των ψηφίων του Εταιρικού Προθέματος που της αποδίδεται. Tο Ψηφίο Eλέγχου υπολογίζεται απο τα 12 προηγούμενα ψηφία με βάση τον αλγόριθμο του συστήματος κωδικοποίησης. Συνήθως, ο υπολογισμός αυτός γίνεται αυτόματα κατά την εκτύπωση του κωδικού σε μορφή barcode.

7 Δημιουργήστε έναν κατάλογο με τους κωδικούς και τις αντίστοιχες περιγραφές των προϊόντων σας και κοινοποιήστε τον σε όλους τους πελάτες σας. Για λόγους ασφαλείας καλό θα ήταν η απόδοση των κωδικών να γίνεται από την ίδια την επιχείρηση και όχι από εξωτερικούς συνεργάτες της, με μια μέθοδο που να εξασφαλίζει την μοναδικότητά τους. Προτιμήστε να αποδίδετε τους κωδικούς σειριακά και όχι ομαδοποιώντας τους σε κατηγορίες. Ετσι θα μπορέσετε να εκμεταλλευθείτε το μέγιστο πλήθος κωδικών που έχετε στη διάθεσή σας. Ο κωδικός GTIN απεικονίζεται με το barcode ΕΑΝ 13. Ειδικά για τα πολύ μικρά προϊόντα ο κωδικός GTIN μπορεί κατ εξαίρεση να ακολουθήσει 8ψήφια δομή. Ο κωδικός αυτός απεικονίζεται με το barcode ΕΑΝ-8. Προϊόντα επί ζυγίω, εκπτωτικά κουπόνια Βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, παρτιτούρες μουσικής Φάρμακα Εσωτερική χρήση

8 Είναι μία τυποποιημένη ομάδα προϊόντων όπως ένα χαρτοκιβώτιο, ένας δίσκος ή ένα καφάσι, η οποία αποτελεί αντικείμενο εμπορίας αλλά ΔΕΝ διακινείται μέσω σημείων λιανικής πώλησης. Ο κωδικός στην περίπτωση αυτή μπορεί να δημιουργηθεί με έναν από τους παρακάτω δύο τρόπους:!! Για τυποποιημένες Μονάδες Εμπορίας (ομογενείς ή ετερογενείς) αποδίδουμε έναν νέο 13ψήφιο κωδικό. Αν οι συνθήκες εκτύπωσης το επιτρέπουν, τότε απεικονίζουμε τον κωδικό με barcode ΕΑΝ-13. Σε διαφορετική περίπτωση - που είναι και η συνηθέστερη προσθέτουμε το ψηφίο 0 στην αρχή του 13ψήφιου κωδικού ώστε να μετατραπεί σε 14ψήφιο. Γιαούρτι με γεύση φράουλα κωδικός -> Γιαούρτι με γεύση ροδάκινο κωδικός -> Χαρτοκιβώτιο με 6 κεσεδάκια από κάθε γεύση (12 τεμάχια) κωδικός -> Χαρτοκιβώτιο με 12 κεσεδάκια από την ίδια γεύση π.χ. φράουλα κωδικός -> Ο 14ψήφιος αυτός κωδικός απεικονίζεται: με barcode ITF-14 με barcode EAN-128 (01) (Προτιμάται για απευθείας εκτύπωση σε χαρτοκιβώτιο)

9 "! Ειδικά για την περίπτωση ομογενών τυποποιημένων Μονάδων Εμπορίας Χονδρικής μπορούμε να διατηρήσουμε τον 13ψήφιο κωδικό του περιεχόμενου τεμαχίου (χωρίς το ψηφίο ελέγχου), να προσθέσουμε στην αρχή του κωδικού ένα ψηφίο με τιμή από 1 έως 8 και στη συνέχεια να υπολογίσουμε ένα καινούργιο ψηφίο ελέγχου δημιουργώντας έτσι ένα 14ψήφιο κωδικό. Γιαούρτι με γεύση φράουλα κωδικός -> Χαρτοκιβώτιο με 12 κεσεδάκια με γεύση φράουλα μπορεί eναλλακτικά να έχει τον κωδικός -> Στην περίπτωση αυτή ο κωδικός GTIN απεικονίζεται με barcode ITF-14 ή EAN-128.

10 Μονάδα Logistics Μία Μονάδα Logistics π.χ. παλέτα, container κλπ. αποτελείται από όμοιες ή διαφορετικές Μονάδες Εμπορίας και δημιουργείται με σκοπό την αποθήκευση ή/και μεταφορά προϊόντων μέσα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Για την κωδικοποίησή της χρησιμοποιείται ο Σειριακός Κωδικός Μονάδας Logistics SSCC (Serial Shipping Container Code).! Ο κωδικός SSCC αποδίδεται με αύξουσα αρίθμηση για κάθε Μονάδα Logistics και αποτελεί τον διεθνή αριθμό κυκλοφορίας της Ο κωδικός SSCC απεικονίζεται με barcode ΕΑΝ-128

11 Το σύστημα κωδικοποίησης προβλέπει και άλλα είδη κωδικών όπως: Για την κωδικοποίηση θέσεων (φυσικές ή νομικές οντότητες) π.χ. μια εταιρεία, μια αποθήκη, ένα τμήμα. Για την κωδικοποίηση σχέσεων υπηρεσιών π.χ. κωδικοποίηση βιβλιαρίων ασθενείας, μελών βιβλιοθήκης. Για την κωδικοποίηση επιστρεφομένων παγίων π.χ. βαρελιών, containers, παλετών. Για την κωδικοποίηση των μεμονωμένων παγίων μιας επιχείρησης π.χ. έπιπλα. Η απεικόνιση αυτών των κωδικών γίνεται με τη χρήση του barcode ΕΑΝ-128.

12 Tα barcodes ενσωματώνονται σ ένα προϊόν με δύο κυρίως τρόπους: 1. κατά το στάδιο της παραγωγής/εκτύπωσης της συσκευασίας ή 2. εκ των υστέρων. Για την ενσωμάτωση του barcode στη μακέτα της συσκευασίας του προϊόντος απαιτείται η ύπαρξη μιας πρότυπης διαφάνειας (film master) ή του αντίστοιχου ηλεκτρονικού αρχείου (disk master). Για κάθε ξεχωριστό barcode η επιχείρηση θα πρέπει να προμηθεύεται ένα διαφορετικό film/disk master. Για τη δημιουργία ενός film/disk master είναι απαραίτητες διάφορες τεχνικές παράμετροι (μέγεθος συμβόλου, μέθοδος εκτύπωσης, υλικό συσκευασίας, κ.α.) γι αυτό και η παραγωγή τους γίνεται από εξειδικευμένους προμηθευτές Σε αυτή τη περίπτωση έχουμε δύο επιλογές: α) Εκτύπωση του barcode, χρησιμοποιώντας κατάλληλο εξοπλισμό, σε αυτοκόλλητη ετικέτα που θα επικολληθεί πάνω στο προϊόν. Απαιτείται η προμήθεια εξοπλισμού ή η συνεργασία με εξειδικευμένο προμηθευτή. β) Εκτύπωση του barcode απευθείας στη συσκευασία χρησιμοποιώντας θερμικό ή inkjet εκτυπωτή. Η τελευταία (ink-jet) μέθοδος χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για εκτύπωση επί χαρτοκιβωτίων. Κατά το σχεδιασμό του εικαστικού μέρους της συσκευασίας ενός προϊόντος, προνοείστε να δεσμεύσετε σε κατάλληλη θέση της μακέτας τον απαιτούμενο χώρο, προκειμένου να ενθέσετε εκεί το barcode. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ηλεκτρονικά αρχεία (disk master) για τα barcode των προϊόντων σας από το website μας Συμβουλευθείτε τον Κατάλογο Προμηθευτών στην ενότητα των Εργαλείων του website μας

13 Χρώματα Η ανάγνωση ενός barcode από τους scanners στηρίζεται στην αντίθεση (contrast) μεταξύ του φόντου (υποστρώματος) και των γραμμών του barcode. Πολλές φορές για λόγους καλαισθησίας προτιμάται η χρήση συνδυασμού χρωμάτων πέραν του τυπικού λευκού-μαύρου. Όμως στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα χρώματα που θα επιλεγούν για την απεικόνιση του barcode. Μια αντίθεση η οποία ίσως φαίνεται ικανοποιητική στο ανθρώπινο μάτι, μπορεί να μην επαρκεί για τον scanner. Γενικός κανόνας για τη σωστή επιλογή χρωμάτων είναι: Τα ανοιχτόχρωμα θερμά χρώματα, όπως το άσπρο, το κόκκινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί, είναι κατάλληλα για το φόντο. Αντίθετα, τα σκούρα-ψυχρά χρώματα, όπως το μαύρο, το μπλέ, το καφέ και το πράσινο, είναι κατάλληλα για τις γραμμές του barcode. ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΒΟΛΩΝ (Barcode Verification Service) Ένα barcode, που έχει εκτυπωθεί ακολουθώντας πιστά τις προδιαγραφές, θα είναι ΠΑΝΤΑ αναγνώσιμο από όλους τους scanners. Προκειμένου να ελέγξουμε το κατά πόσον έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές εκτύπωσης, υποβάλλουμε το barcode στη διαδικασία του Verification. Η 520 Barcode Hellas διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία & εξειδικευμένο εξοπλισμό για τη διαδικασία αυτή. Στείλτε μας λοιπόν τα δείγματα σας για έλεγχο.

14 Γνωρίζετε ότι, με την εγγραφή σας στην 520 Barcode Hellas και την ένταξή σας στον κόσμο της αυτοματοποιημένης αναγνώρισης, δεν αποκτάτε μόνο έναν κωδικό για τα προϊόντα σας; Μια σειρά από υπηρεσίες είναι στη διάθεσή σας ώστε να σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε το σύστημα κωδικοποίησης αποτελεσματικότερα. Η 520 Barcode Hellas διαθέτει την τεχνογνωσία και την υποδομή για να σας εξυπηρετήσει άμεσα, προσφέροντας σας πάντα την καταλληλότερη λύση. Help desk και Remote Support! Καθημερινή, άμεση και αποτελεσματική υποστήριξη για την επίλυση αποριών και αντιμετώπιση προβλημάτων. Εκπαίδευση! Περιλαμβάνει 3 επίπεδα: Βασικό, προχωρημένο και Εξειδικευμένο. Μπορεί να διεξαχθεί και στο χώρο μιας επιχείρησης για ομάδα στελεχών. Barcode Verification Service! Έλεγχος της πιστότητας των εκτυπώμενων barcodes, με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού. Εκδόσεις! Περιλαμβάνουν τις προδιαγραφές του συστήματος κωδικοποίησης, καθώς και μια σειρά από οδηγίες, πρότυπα και παραδειγματικές εφαρμογές. Διατίθενται σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σχετικά με την εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση εξειδικευμένων προβλημάτων και εφαρμογών. Συμμετοχή σε εκδηλώσεις (ημερίδες, παρουσιάσεις και σε ομάδες εργασίας). Εμφάνιση στο i520.gr,το διεθνές μητρώο κωδικών που εξασφαλίζει την αναγνωρισιμότητα των κωδικών σας και της εταιρείας σας σε διεθνές επίπεδο. Έκδοση Username & Password για την πλήρη πρόσβαση στο website της 520 Barcode Hellas. Δημιουργία ηλεκτρονικών αρχείων για τα barcode των προϊόντων σας. Επίσης σας παρέχονται: Κατάλογος με τους ισχύοντες κωδικούς που έχουν εκδοθεί από την 520 Barcode Hellas (κυρίως για λιανεμπόρους). Κατάλογος με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των barcodes, του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και των Logistics, με σκοπό να σας διευκολύνει στην επιλογή προμηθευτών. Λογισμικό καταχώρισης και παρακολούθησης των κωδικών των προϊόντων σας και για τον υπολογισμό του ψηφίου ελέγχου (check digit) των κωδικών.

15

16

Association Greece. GS1 Barcodes

Association Greece. GS1 Barcodes Association Greece GS1 Barcodes 2 Ο Διεθνής Οργανισμός GS1 Ο GS1 είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1977, αναγνωρισμένος από τον ΟΗΕ ως μη κυβερνητική οργάνωση. Εδρεύει στις

Διαβάστε περισσότερα

The e Business Research Center

The e Business Research Center The e Business Research Center ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ JOHNSON & JOHNSON L OREAL NUTRICIA PROCTER & GAMBLE RECKITT BENCKISER SARALEE HBC SCA HYGIENE PRODUCTS TASTY ΕΛΑΪΣ UNILEVER VIVARTIA

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ 2 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 3 Ι. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 5 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ISO 6 2. ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ISO 9000 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ;

ΠΡΟΛΟΓΟΣ 2 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 3 Ι. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 5 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ISO 6 2. ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ISO 9000 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ; ΠΡΟΛΟΓΟΣ 2 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 3 Ι. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 5 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ISO 6 2. ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ISO 9000 ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ; 6 3. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΎΠΩΝ ISO 9000 6 4. ΠΟΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης

Ίδρυση ηλεκτρονικής επιχείρησης «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΚΕ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) 2007-2013, Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013. «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (II)» Οδηγός Υλοποίησης Έργων Δικαιούχων

ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013. «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (II)» Οδηγός Υλοποίησης Έργων Δικαιούχων ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (II)» Οδηγός Υλοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία & Λύσεις. Trinity Systems

Τεχνολογία & Λύσεις. Trinity Systems Trinity Systems 9 ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Θέρμης, Κτίριο: Thermi 1 Τ.Θ. 60715, Τ.Κ. 57001, Θέρμη, Θεσσαλονίκη +30 2311 99 99 16 info@trinitysystems.gr http://www.trinitysystems.gr Τεχνολογία & Λύσεις Η τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Websites Συστημάτων Ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών

Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών Δρ. Δημήτρης Φωλίνας Οργάνωση και Διαχείριση Αποθηκών ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Β ΤΑΞΗ ΕΠΑΛ Copyright Δημήτρης Φωλίνας Τηλ: +30 23510.20940 Φαξ: +30 23510.47860 Email: dfolinas@gmail.com Με επιφύλαξη

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΤΕΛ ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος 4. Εισαγωγή 5

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος 4. Εισαγωγή 5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος 4 Εισαγωγή 5 ΜΕΡΟΣ Α ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 1.1 Δραστηριότητες της λογιστικής κόστους 8 1.2 Παράγοντες που επηρεάζουν τα συστήματα κοστολόγησης 8 1.3 Έννοια του κόστους 1.4 Ορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Έκθεση: Ηλεκτρονική τιμολόγηση στις συναλλαγές. Απρίλιος 2011. Νέα Προσέγγιση για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Ειδική Έκθεση: Ηλεκτρονική τιμολόγηση στις συναλλαγές. Απρίλιος 2011. Νέα Προσέγγιση για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος Νέα Προσέγγιση για τη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος Ειδική Έκθεση: Ηλεκτρονική τιμολόγηση στις συναλλαγές Απρίλιος 2011 Μια πρωτοβουλία του Η παρούσα έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: ΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Με τη λύση της Οικονοµικής ιαχείρισης του Microsoft Business Solutions-Navision έχετε το χρόνο να επικεντρωθείτε στην επιχείρησή σας. Βασικά πλεονεκτήµατα: Μπορείτε να προσαρµόσετε

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΠΡΟΛΟΓΟΣ σελ. 2 Ηλεκτρονικός Υπολογιστής σελ. 3 Εύρεση πελάτη σελ. 68 Κινήσεις πελατών σελ. 69 Καρτέλα πελάτη σελ. 71 Αλλαγή Ημερομηνίας Ώρας σελ. 5 Εκκίνηση Κλείσιμο του Υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

SGA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

SGA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΙΑΣ SGA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Α.Ε. ΠΡΟΦΙΛ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Περιεχόμενα 1. Επιχειρηματική Δομή... 3 1.1. Σύντομο Ιστορικό... 4 1.2. Διοίκηση - Οργάνωση Εταιρείας... 9 1.3. Απασχολούμενο Προσωπικό...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ

ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα: Logistics ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ERP) ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ & ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ WMS. Μελέτη περίπτωσης: Ο.Ε.Δ.Β

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ & ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ WMS. Μελέτη περίπτωσης: Ο.Ε.Δ.Β ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ: LOGISTICS (ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ) ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΑΝ.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά για τη σχεδίαση και ανάπτυξη ολοκληρωμένης λύσης ηλεκτρονικού καταστήματος, για την εταιρεία [ΕΤΑΙΡΕΙΑ]

Προσφορά για τη σχεδίαση και ανάπτυξη ολοκληρωμένης λύσης ηλεκτρονικού καταστήματος, για την εταιρεία [ΕΤΑΙΡΕΙΑ] Προς:- Υπόψη:- Κοινοποίηση:- - Θέμα:- Συνημμένα:- Αξιότιμε κ. [CONTACT], [ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ] Τ: [ΤΗΛ.], F: [ΦΑΞ], E: [EMAIL] [CONTACT] Θεσσαλονίκη, [DATE]. Αναγνωριστικό προσφοράς: [QUOTE_ID] Προσφορά για τη σχεδίαση

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )»

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site

Διαβάστε περισσότερα

Κλείσιμο Άνοιγμα Χρήσης

Κλείσιμο Άνοιγμα Χρήσης Έλεγχος Έκδοσης Κλείσιμο Άνοιγμα Χρήσης Σειρές εκδόσεων 4.1, 4.5 Εάν στην εγκατάστασή σας χρησιμοποιείτε έκδοση της σειράς 4.1 ή προγενέστερη θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε αναβάθμιση σε 4.12h πριν συνεχίσετε.

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ»

«ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ» «ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ» Οδηγός ανάπτυξης εξαγωγών Δεκέμβριος 2014 ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Ταμείο

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ Αναθέτουσα Αρχή: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 15.6.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 157/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 543/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Ιουνίου 2011 για τη θέσπιση λεπτομερών

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό εμπόριο & Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος

Ηλεκτρονικό εμπόριο & Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Ηλεκτρονικό εμπόριο & Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Αντωνελάκη Ελένης (ΑΜ: Τ02983) Επιβλέπων:

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας το

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ:ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-ΤΑΣΕΙΣ

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ:ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-ΤΑΣΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών Θέμα πτυχιακής εργασίας: Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ:ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-ΤΑΣΕΙΣ υποβληθείσα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός υλοποίησης έργων Δικαιούχων

Οδηγός υλοποίησης έργων Δικαιούχων Π.Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ, Π.Ε.Π. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, Π.Ε.Π. ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ, Π.Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, Π.Ε.Π. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επικινδυνότητας σε Έργα Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων

Διαχείριση Επικινδυνότητας σε Έργα Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων Διαχείριση Επικινδυνότητας σε Έργα Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων Π.Μ.Σ. Τεχνοοικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων Κατεύθυνση Τεχνοοικονομική Διοίκηση Ψηφιακών Συστημάτων ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. Αναθέτουσα Αρχή: ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα