Synergy Solution m.v.p. A.E.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Synergy Solution m.v.p. A.E."

Transcript

1 Synergy Solution m.v.p. A.E. consulting ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ SYNERGY SOLUTION m.v.p. A.E., Τζώρτζ 6, Πλ. Κάνιγγος, Αθήνα και Σταδίου 43 Αθήνα, τηλ , φαξ, , website:

2 ΚΥΚΛΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΚΑΘOΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Η εταιρία μας Η εταιρία μας Synergy Solution m.v.p. A.E. είναι μια εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Συμβούλων και εκπαίδευσης στελεχών, με πολύχρονη εμπειρία στην αγορά. Η φιλοσοφία μας Η κάθε αγορά έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, ανάγκες και απαιτήσεις. Η θεωρία πρέπει να εξυπηρετεί, αλλά και να προσαρμόζεται στις ανάγκες και απαιτήσεις των εποχών, των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη κάθε αγορά, καθώς και των συμμετεχόντων στα σεμινάρια μας, που πραγματοποιούνται σε πολύ μικρά γκρουπ (έως 5 άτομα σε προγραμματισμένες ημερομηνίες) ή και ατομικά (χωρίς επιπλέον κόστος, στις ώρες και ημέρες που σας εξυπηρετεί) με μεγάλο πρακτικό όφελος και μεγάλη πρακτική αξία. Τα σεμινάρια μας μπορούν να πραγματοποιηθούν και ενδοεπιχειρησιακά, αποκλειστικά για τα στελέχη της επιχείρησης σας, προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες. Η πολυετής διαδρομή και ενασχόληση μας σε πλήθος επιχειρήσεων και οργανισμών ως επαγγελματίες και ως σύμβουλοι και ως εισηγητές επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Για δηλώσεις συμμετοχής, πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας είτε τηλεφωνικώς στο , είτε με στο info@synergysolution.gr και θα επικοινωνήσουμε αμέσως μαζί σας.

3 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ 1 «Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (Θεωρία και Πράξη) 60 ωρών» 2 «Η Ηγεσία στην Επιχείρηση» 3 «Μάνατζμεντ(Θεωρία και Πράξη) 60 ωρών» 4 «Μάνατζμεντ- Θεωρία και Πράξη, 12 ωρών» 5 «Στρατηγική στην Επιχείρηση» (40 ωρών) 6 «Marketing Θεωρία και Πράξη» (60 ωρών) 7 «Στρατηγικό Μάρκετινγκ» 8 «Στρατηγική της Επιχείρησης» (12 ωρών) 9 «Συμπεριφορά Καταναλωτή» 10 «Σύνταξη Επιχειρηματικού Σχεδίου» 11 «Διαχείριση και εξυπηρέτηση πελατών» 12 «Στρατηγική Προώθησης και Διαφημιστικός Προϋπολογισμός» 13 «Η Τέχνη της Προσωπικής Πώλησης» 14 «Η Τέχνη της Επικοινωνίας, Ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών και διαχείριση παραπόνων» 15 «Διοίκηση και Οργάνωση του τμήματος Πωλήσεων» 16 «Η Συναισθηματική Νοημοσύνη ως εργαλείο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης» 17 «Οργάνωση και Διοίκηση Καταστήματος Λιανικής Πώλησης» 18 «Σύνταξη και Υλοποίηση Πλάνου Marketing» 19 «Διαπραγματεύσεις» 20 «Διοίκηση μέσω στόχων» 21 «Έρευνα Αγοράς και Τιμολογιακή Πολιτική» 22 «Business Process Re-engineering» 23 «Τουριστικό Μάρκετινγκ» 24 «Ο Manager ως Coach» 25 «Μάνατζμεντ μέσω στόχων (MBO)» 26 «Διοίκηση και Οργάνωση Τηλεφωνικού Κέντρου» 27 «Διαπροσωπική Επικοινωνία, Στάση και Συμπεριφορά μέσα στον Εργασιακό χώρο. Τα προβλήματα στον Εργασιακό χώρο και η μεθοδολογία της αντιμετώπισής τους» 28 «Αποτελεσματική Τηλεφωνική Επικοινωνία» 29 «Εργασιακές Σχέσεις στη Θεωρία και Πράξη» 30 «Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων» 31 «Η Διαχείριση της Απόδοσης στην Επιχείρηση» 32 «Αξιολόγηση Απόδοσης Προσωπικού ή Αξιολόγηση Επαγγελματικής Προόδου» 33 «Marketing και Πωλήσεις στις Υπηρεσίες»

4 «Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (Θεωρία και Πράξη) 60 ωρών» Σκοπός του Σεμιναρίου: Σκοπός του πολύωρου αυτού σεμιναρίου είναι, η κατανόηση και εξοικείωση των συμμετεχόντων, με την εκτεταμένη ύλη, θεωρητικά και πρακτικά, της Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων. Σχεδιασμένο σε βαθμό υψηλών απαιτήσεων και προσαρμοσμένο στο πλαίσιο των αναγκών και των συνθηκών της σημερινής πραγματικότητας των Ανθρωπίνων Πόρων μιας Επιχείρησης. Περιεχόμενα Σεμιναρίου: Α. Η λειτουργία της Διοίκησης των Ανθρωπίνων Πόρων 1. Ο ρόλος της Διοίκησης των Ανθρωπίνων Πόρων 2. Η στρατηγική της Διοίκησης των Ανθρωπίνων Πόρων 3. Η οικοδόμηση του Τμήματος ή της Διεύθυνσης των Ανθρωπίνων Πόρων 4. Επιδεξιότητες και ικανότητες στην περιοχή της Διοίκησης των Ανθρωπίνων Πόρων 5. Η Μέτρηση της απόδοσης της λειτουργίας των Ανθρωπίνων Πόρων και συγκρίσεις 6. Ο σχεδιασμός της Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων, ορισμοί και παρατηρήσεις, καθώς και το «πως» του σχεδιασμού 7. Εκτίμηση της απαιτούμενης δύναμης του Ανθρώπινου Δυναμικού 8. Εργασιακές σχέσεις 9. Όργανα παρακολούθησης και ελέγχου του σχεδιασμού των Ανθρωπίνων Πόρων Β. Η αλλαγή και το χρονοπρόγραμμα της αλλαγής της Διοίκησης των Ανθρωπίνων Πόρων 10. Κατανόηση των δυνάμεων της αλλαγής 11. Δημιουργία της οργανωτικής αλλαγής και του πλάνου για την αλλαγή 12. Επικοινωνιακή στρατηγική της αλλαγής 13. Υπερνικώντας την αντίσταση κατά της αλλαγής 14. Εφαρμογή και αξιολόγηση Γ. Οι πολιτικές των Ανθρωπίνων Πόρων 15. Οι καλύτερες πρακτικές, για την απόδοση των οργανώσεων 16. Διευκρινίσεις στις στρατηγικές προκλήσεις των οργανώσεων 17. Οργανωτική ικανότητα 18. Ανάλυση των υπαρχουσών πολιτικών και επάρκεια τους 19. Καθιέρωση νέων πολιτικών και διαδικασιών για την εφαρμογή αλλαγών 20. Μέτρηση της επίδρασης των αλλαγών 21. Απαιτούμενες ενέργειες για την επίτευξη της μέγιστης υποστήριξης του οργανισμού Δ. Πληροφοριακό Σύστημα Ανθρωπίνων Πόρων 22. Έλεγχος του Συστήματος των Ανθρωπίνων Πόρων 23. Δημιουργώντας ένα νέο Σύστημα 24. Εκπαίδευση 25. Εφαρμογή Ε. Μισθοδοσία, Αμοιβές και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας 26. Έλεγχος της υφισταμένης κατάστασης 27. Ανάλυση και κατανόηση του όλου πλαισίου των αμοιβών και διευκρινίσεις αναφορικά με τη Στρατηγική Αμοιβών 28. Ανάπτυξη πολιτικών 29. Εφαρμογή και παρατηρήσεις Διάρκεια: 60 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 480 ευρώ Το σεμινάριο διεξάγεται μια φορά την εβδομάδα, απογευματινές ώρες 17:30-20:30 (3 ώρες) και για 20 Εβδομάδες Τρόπος πληρωμής Δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής του σεμιναρίου σε τρεις δόσεις.

5 ΣΤ. Η Υποκίνηση του Προσωπικού 30. Σημασία και αξία της Υποκίνησης του Προσωπικού 31. Οι άνθρωποι θέλουν διαφορετικά πράγματα, σε διαφορετικούς χρόνους 32. Προγράμματα αναγνώρισης 33. Επίδραση του ηγετικού στυλ και περιεχόμενο της υποκίνησης των εργαζομένων 34. Αποτελεσματικές ομάδες και δέσμευση των εργαζομένων 35. Απόδοση και υποκίνηση του Ανθρώπινου Δυναμικού 36. Η ψυχολογία της υποκίνησης-πρακτική άσκηση και συμπεράσματα Ζ. Η Ηγεσία 37. Διασάφηση της στρατηγικής 38. Αναγνώριση των ικανοτήτων της Ηγεσίας 39. Ανάπτυξη ενός μοντέλου Ηγεσίας 40. Ανάπτυξη προφίλ 41. Πρακτικές ασκήσεις 42. Συμπεράσματα Η. Οι ομάδες 43. Σημασία και αξία της ομάδας και του ομαδικού πνεύματος στην οργάνωση 44. Δημιουργία ομάδας βασισμένης στην οργάνωση 45. Εκτιμώντας τα οργανωτικά συστήματα υποστήριξης της ομάδας εργασίας 46. Εκτιμώντας την ικανότητα της οργάνωσης για την ομάδα εργασίας 47. Έλεγχος της οργάνωσης, των ομάδων εργασίας, των επιδεξιοτήτων και της εμπειρίας 48. Αναγνώριση και μάθηση από την υψηλή απόδοση των ομάδων στην οργάνωση Θ. Η απόδοση του Μάνατζμεντ 49. Γενική επισκόπηση των αρχών και των πρακτικών 50. Μέθοδος του πλάνου απόδοσης και ανάλυση 51. Αναθεώρηση των μεθόδων της μέτρησης της απόδοσης 52. Ανάπτυξη διαδικασιών 53. Πρακτικές ασκήσεις 54. Συμπεράσματα Ι. Εκπαίδευση και Ανάπτυξη 55. Εξέταση της Ηγεσίας της οργάνωσης 56. Αναγνώριση της διαδικασίας της απόδοσης Μάνατζμεντ 57. Τοποθέτηση της λειτουργίας της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης 58. Εξέταση και αξιολόγηση 59. Παραδείγματα, πρακτικές ασκήσεις και συγκεκριμένες προτάσεις 60. Συμπεράσματα Με το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Επίσης θα δοθούν βιβλία και σημειώσεις του εισηγητού.

6 «Η Ηγεσία στην Επιχείρηση» Περιγραφή σεμιναρίου Το σεμινάριο σκοπεύει στην κατανόηση, από την πλευρά των συμμετεχόντων, των επιδεξιοτήτων της ηγεσίας, που είναι αναγκαίες, όσο και οι επιδεξιότητες του Μάνατζμεντ, σε όλες τις επιχειρήσεις κυρίως στη διαχείριση της απόδοσης, στην επικοινωνία του οράματος, στην αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων, στην αντιμετώπιση των κρίσεων και συγκρούσεων, στην ενδυνάμωση των ανθρώπων και στην υποκίνησή τους, στην πρόκληση για αλλαγή και μετασχηματισμό. Ας μην ξεχνούμε ότι οι επιχειρήσεις έχουν πάντα αναγκαία μια ισορροπία μεταξύ του Μάνατζμεντ και της ηγεσίας. Περιεχόμενο σεμιναρίου: 1. Σημασία και αξία της ηγεσίας 2. Η ηγεσία στην ιστορία 3. Η ηγεσία στη θεωρία 4. Η ηγεσία στην πράξη της επιχείρησης 5. Πρακτικές της ηγεσίας 6. Τεχνικές της ηγεσίας 7. Ηγεσία και Μάνατζμεντ 8. Τα χαρακτηριστικά του ηγέτη 9. Διεύθυνση της λύσης των προβλημάτων 10. Ηγεσία και αλλαγή 11. Ηγεσία και ανάπτυξη δομών 12. Ηγεσία και εργασιακές σχέσεις 13. Ηγεσία και υποκίνηση 14. Εξέταση περιπτώσεων και συμπεράσματα Με το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και σημειώσεις του σεμιναρίου. Διάρκεια: 12 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 150 ευρώ Το Σεμινάριο διεξάγεται σε δυο ημέρες καθημερινές από 6 ώρες ( ) ή σε τρεις από 4 ώρες ( )

7 «Μάνατζμεντ(Θεωρία και Πράξη) 60 ωρών» Περιγραφή και Σκοπός του Σεμιναρίου: Η σημερινή οικονομική και επιχειρησιακή πραγματικότητα απαιτεί ένα πιο σύγχρονο, επαγγελματικό και πιο αποτελεσματικό και κύρια επαναπροσδιορισμένο, στις βασικές του αρχές, Μάνατζμεντ, με νέες ιδέες και νέες πρακτικές. Τα στελέχη της επιχείρησης επιβάλλεται να έχουν τη γνώση και την πράξη αυτού του Μάνατζμεντ, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν, με αποτελεσματικότητα και επιτυχία, στις προκλήσεις των επιχειρήσεων, όπως υπαγορεύουν οι απαιτήσεις και οι ανάγκες τους. Σκοπός του σεμιναρίου είναι, με βάση αυτή την προβληματική, να βοηθήσει, τους συμμετέχοντες, με ένα ουσιαστικό τρόπο, στην κατανόηση της θεωρίας και της πράξης, για να μπορέσουν, πιο αποτελεσματικά, να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τους και να βελτιστοποιήσουν τα πραγματικά αποτελέσματα τους και τις πραγματικές αποδόσεις τους, αναπτύσσοντας και χρησιμοποιώντας το επιχειρησιακό τους μοντέλο. Περιεχόμενο Σεμιναρίου 1. Έννοια, σημασία και αξία του Μάνατζμεντ 2. Βασικές αρχές του Μάνατζμεντ και επαναπροσδιορισμός τους 3. Συστήματα 4. Ποιος είναι ο Μάνατζερ 5. Οι λειτουργίες του Μάνατζμεντ 6. Αντιμετώπιση και λύση προβλημάτων 7. Άμεσα αποτελέσματα 8. Διαχείριση του status quo 9. Δημιουργία δομών 10. Μεταβίβαση ελέγχου 11. Πρακτικές 12. Μάνατζμεντ και ανθρώπινη συμπεριφορά 13. Ομάδα και δυναμική της 14. Μάνατζμεντ και συγκρούσεις 15. Διαχείριση κρίσεων και Μάνατζμεντ 16. Πλάνο οργάνωσης 17. Μάνατζμεντ και ηγεσία 18. Μάνατζμεντ της αλλαγής 19. Οργανωσιακή παιδεία 20. Υποκίνηση και υποκινητικό περιβάλλον 21. Οργανωτικό κλίμα της επιχείρησης 22. Ο Μάνατζερ και το coaching 23.Μάνατζμεντ και Στρατηγική 24. Διευρυμένη εξέταση περιπτώσεων Διάρκεια: 60 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 550 ευρώ Το σεμινάριο διεξάγεται μια φορά την εβδομάδα, απογευματινές ώρες 17:30-20:30 (3 ώρες) και για 20 Εβδομάδες Τρόπος πληρωμής Δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής του σεμιναρίου σε τρεις δόσεις. Με το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και σημειώσεις του σεμιναρίου.

8 «Μάνατζμεντ- Θεωρία και Πράξη, 12 ωρών» Περιγραφή και Σκοπός του Σεμιναρίου: Η σημερινή οικονομική και επιχειρησιακή πραγματικότητα απαιτεί ένα πιο σύγχρονο, επαγγελματικό και πιο αποτελεσματικό και κυρίως επαναπροσδιορισμένο, στις βασικές του αρχές, Μάνατζμεντ, με νέες ιδέες και νέες πρακτικές. Τα στελέχη της επιχείρησης επιβάλλεται να έχουν, ιδιαίτερα σήμερα, τη γνώση και την πράξη αυτού του Μάνατζμεντ, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν, με αποτελεσματικότητα και επιτυχία, στις προκλήσεις των επιχειρήσεων, όπως υπαγορεύουν οι απαιτήσεις και οι ανάγκες τους. Σκοπός του σεμιναρίου είναι, με βάση αυτή την προβληματική, να βοηθήσει, τους συμμετέχοντες, με ένα ουσιαστικό τρόπο, στην κατανόηση της θεωρίας και της πράξης, για να μπορέσουν, πιο αποτελεσματικά, να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις τους και να βελτιστοποιήσουν τα πραγματικά αποτελέσματα τους και τις πραγματικές αποδόσεις τους, αναπτύσσοντας και χρησιμοποιώντας το επιχειρησιακό τους μοντέλο. Περιεχόμενο Σεμιναρίου: 1. Έννοια, σημασία και αξία του Μάνατζμεντ 2. Βασικές έννοιες 3. Βασικές Αρχές του Μάνατζμεντ και επαναπροσδιορισμός του 4. Συστήματα 5. Ποιοι είναι Μάνατζερ 6. Ηγέτης και ηγεσία 7. Λειτουργίες του Μάνατζμεντ 8. Μάνατζμεντ και ανθρώπινη συμπεριφορά 9. Ομάδα και δυναμική της 10. Συγκρούσεις και οργάνωση 11. Διαχείριση κρίσεων 12. Διαπροσωπική και δια-τμηματική επικοινωνία 13. Μάνατζμεντ της αλλαγής 14. Οργανωσιακή παιδεία 15. Υποκίνηση και υποκινητικό περιβάλλον 16. Το οργανωτικό κλίμα της επιχείρησης 17. Μελέτες περιπτώσεων (case studies) 18. Συμπεράσματα Με το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και σημειώσεις του σεμιναρίου. Διάρκεια: 12 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 150 ευρώ Το Σεμινάριο διεξάγεται σε δυο ημέρες καθημερινές από 6 ώρες ( ) ή σε τρεις από 4 ώρες ( )

9 «Στρατηγική στην Επιχείρηση» (40 ωρών) Σκοπός: Το σεμινάριο σκοπεύει στην κατανόηση, από την πλευρά των συμμετεχόντων, της σημασίας, της αξίας, της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας της στρατηγικής και του στρατηγικού σχεδιασμού της επιχείρησης, η οποία θα επιτύχει αν κάνει σωστή και αποτελεσματική χρήση όλων των πόρων της και συνεχή έλεγχο της πορείας της μέσα στο πλαίσιο αυτής καθαυτής της στρατηγικής που διάλεξε. Περιεχόμενο σεμιναρίου: 1. Σημασία και αξία της Στρατηγικής για το Μάνατζμεντ της επιχείρησης 2. Στρατηγική και Μάνατζμεντ 3. Τι είναι και τι δεν είναι Στρατηγική 4. Η Στρατηγική στην πράξη της επιχείρησης 5. Τα χαρακτηριστικά της Στρατηγικής 6. Στρατηγικός σχεδιασμός 7. Στάδια ανάπτυξης στρατηγικού σχεδιασμού 8. Επιλογή στρατηγικής 9. Βασικές στρατηγικές του σχεδιασμού της επιχείρησης 10. Εφαρμογή και πράξη της στρατηγικής 11. Στρατηγική και αλλαγή 12. Έλεγχος Στρατηγικής 13. Απεικόνιση των διαδικασιών του Μάνατζμεντ με Στρατηγική 14. Η αναγκαιότητα της Στρατηγικής 15. Στρατηγική και λήψη αποφάσεων 16. Στρατηγική και περιβάλλον 17. Στρατηγική και ανταγωνισμός 18. Εξέταση εκτεταμένων περιπτώσεων Με το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και σημειώσεις του σεμιναρίου. Διάρκεια: 40 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 380 ευρώ Το σεμινάριο διεξάγεται μια φορά την εβδομάδα, απογευματινές ώρες 17:30-20:30 (3 ώρες) και για 14 Εβδομάδες Τρόπος πληρωμής Δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής του σεμιναρίου σε δυο δόσεις.

10 «Marketing Θεωρία και Πράξη» (60 ωρών) Περιγραφή του Σεμιναρίου: Η έννοια του Μάρκετινγκ είναι πολύ συγκεχυμένη και σε πολλές επιχειρήσεις και σε πολλούς ανθρώπους. Πολλές φορές το Μάρκετινγκ, στο μυαλό των περισσοτέρων είναι συνυφασμένο, είτε με τις Πωλήσεις, είτε με τη διαφήμιση και την προώθηση των Υπηρεσιών και Προϊόντων τους. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει τυχαία, οι προωθητικές ενέργειες που αποφασίζει να κάνει μια εταιρία έχουν σαν απώτερο σκοπό την αύξηση των πωλήσεων και την προσέλκυση νέων πελατών, ενώ αποτελεί ένα από τα πολλά εργαλεία του Μάρκετινγκ, στο μυαλό ταυτίζεται ως το πιο σημαντικό και ίσως το μοναδικό. Στο παρόν σεμινάριο θα εξετάσουμε τις πιο σημαντικές και βασικές έννοιες και εργαλεία του Μάρκετινγκ, ώστε στο τέλος, οι συμμετέχοντες να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα και γνώση του Μάρκετινγκ, και να μπορέσουν να σχεδιάσουν, με μεγαλύτερη στοχοθέτηση και μετρήσιμο αποτέλεσμα, οποιαδήποτε μελλοντική προωθητική ή άλλη ενέργεια, αλλά και να καθορίσουν μια αποτελεσματική Στρατηγική Μάρκετινγκ. Η εφαρμογή των βασικών ιδεών και αρχών του Μάρκετινγκ βοηθά τη Διοίκηση της επιχείρησης, στο να καθορίσει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, στο να εξοικονομήσει χρόνο, αλλά και χρήματα, για την προσέλκυση και διατηρησιμότητα των πελατών της. Περιεχόμενα Σεμιναρίου: 1. Εισαγωγή στο Marketing Management 2. Εταιρικός και Επιχειρηματικός Στρατηγικός Σχεδιασμός 3. Η Διαδικασία του Μάρκετινγκ και το περιεχόμενο ενός Σχεδίου Μάρκετινγκ 4. Συστήματα των πληροφοριών του Μάρκετινγκ και έρευνα Μάρκετινγκ 5. Ανάλυση των ευκαιριών Μάρκετινγκ 6. Ανάλυση των καταναλωτικών αγορών και της αγοραστικής συμπεριφοράς 7. Ανάλυση των επιχειρηματικών αγορών 8. Ανάλυση Ανταγωνισμού 9. Η μέτρηση και η πρόβλεψη της ζήτησης 10. Αναγνώριση τμήματος αγοράς και επιλογή των αγορών στόχων 11. Στρατηγικές για διαφοροποίηση στο Μάρκετινγκ 12. Ανάπτυξη, δοκιμή και λανσάρισμα νέων προϊόντων και υπηρεσιών 13. Κύκλος ζωής προϊόντων και Μάνατζμεντ προϊόντων 14. Κατάστρωση στρατηγικών για την παγκόσμια αγορά 15. Μάνατζμεντ γκάμας προϊόντων, μάρκας και συσκευασίας 16. Μάνατζμεντ επιχειρήσεων Υπηρεσιών 17. Στρατηγικές Τιμολόγησης 18. Επιλογή και Μάνατζμεντ των καναλιών Μάρκετινγκ 19. Μάνατζμεντ συστημάτων διανομής 20. Σχεδιασμός στρατηγικών μίγματος επικοινωνίας και προώθησης 21. Σχεδιασμός Αποτελεσματικών διαφημιστικών προγραμμάτων 22. Σχεδιασμός προγραμμάτων άμεσου Μάρκετινγκ, προώθησης πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων 23. Μάνατζμεντ Πωλήσεων 24. Οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων Μάρκετινγκ 25. Αξιολόγηση και έλεγχος της απόδοσης του Μάρκετινγκ Διάρκεια: 60 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 480 ευρώ Το σεμινάριο διεξάγεται μια φορά την εβδομάδα, απογευματινές ώρες 17:30-20:30 (3 ώρες) και για 20 Εβδομάδες Τρόπος πληρωμής Δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής του σεμιναρίου σε τρεις δόσεις. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δίνονται ασκήσεις και πρακτικά παραδείγματα. Παρέχετε βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και σημειώσεις του σεμιναρίου.

11 «Στρατηγικό Μάρκετινγκ» Σκοπός του Σεμιναρίου: Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες, με το πέρας της εκπαίδευσης, εκτός από γενικές θεωρητικές γνώσεις στο Marketing, να λάβουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και τα εφόδια εκείνα που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν στην πράξη μια αποτελεσματικότερη στρατηγική. Περιεχόμενα Σεμιναρίου 1. Βασικές αρχές του Marketing 2. Βασικά εργαλεία του Marketing 3. Έρευνα Αγοράς 4. Συμπεριφορά Καταναλωτή και Neuromarketing 5. Σκοποί και Στρατηγική Μάρκετινγκ 6. Πολιτική Προϊόντος 7. Πολιτική Διανομών και Δίκτυο Πωλήσεων 8. Τιμολογιακή Πολιτική 9. Προβολή-Επικοινωνιακή Πολιτική 10. Marketing Υπηρεσιών (Πελατοκεντρική Προσέγγιση) 11. Internet Marketing 12. Σύνταξη Πλάνου Μάρκετινγκ Με το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και σημειώσεις του σεμιναρίου. Διάρκεια: 6 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 100 ευρώ Το Σεμινάριο διεξάγεται καθημερινές ή Σάββατο

12 «Στρατηγική της Επιχείρησης» (12 ωρών) Περιγραφή σεμιναρίου: Το σεμινάριο σκοπεύει στην κατανόηση, από την πλευρά των συμμετεχόντων, της σημασίας, της αξίας, της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας της στρατηγικής και του στρατηγικού σχεδιασμού της επιχείρησης, η οποία θα επιτύχει αν κάνει σωστή και αποτελεσματική χρήση όλων των πόρων της και συνεχή έλεγχο της πορείας της μέσα στο πλαίσιο αυτής καθαυτής της στρατηγικής που διάλεξε. Περιεχόμενο σεμιναρίου: 1. Σημασία και αξία της Στρατηγικής για το Μάνατζμεντ της επιχείρησης 2. Μάνατζμεντ και Στρατηγική 3. Τι είναι και τι δεν είναι Στρατηγική 4. Η Στρατηγική στην πράξη της επιχείρησης 5. Τα χαρακτηριστικά της Στρατηγικής 6. Στρατηγικός σχεδιασμός 7. Στάδια ανάπτυξης στρατηγικού σχεδιασμού 8. Επιλογή στρατηγικής 9. Βασικές στρατηγικές του σχεδιασμού της επιχείρησης 10. Εφαρμογή στρατηγικής 11. Στρατηγική και αλλαγή 12. Έλεγχος Στρατηγικής 13. Απεικόνιση των διαδικασιών του Μάνατζμεντ με Στρατηγική 14. Η αναγκαιότητα της Στρατηγικής 15. Στρατηγική και λήψη αποφάσεων 16. Στρατηγική και περιβάλλοντα 17. Στρατηγική και ανταγωνισμός 18. Εξέταση περιπτώσεων Με το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και σημειώσεις του σεμιναρίου. Διάρκεια: 12 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 150 ευρώ Το Σεμινάριο διεξάγεται σε δυο ημέρες καθημερινές από 6 ώρες ( ) ή σε τρεις από 4 ώρες ( )

13 «Συμπεριφορά Καταναλωτή» Περιγραφή και Σκοπός του Σεμιναρίου: Γνωρίστε τον πελάτη, για να επιτύχετε στη πώληση. Πως μπορείς να προσελκύσεις πελάτες, όταν δεν γνωρίζεις τι σκέφτονται; Όταν δεν μπορείς να διαγνώσεις τις ανάγκες τους; Ποια είναι η διαδικασία λήψης της απόφασης; Τι αγοράζουν, γιατί, πότε, πως από που, πόσο συχνά; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα, που θα εξετάσουμε και θα απαντηθούν στο σεμινάριο, καθώς και οι μεταβολές και εξελίξεις στην συμπεριφορά του σύγχρονου καταναλωτή. Περιεχόμενα Σεμιναρίου: 1. Ψυχολογία του καταναλωτή 2. Τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου καταναλωτή 3. Διάγνωση αναγκών του πελάτη 4. Οι «κρυφές» επιθυμίες του πελάτη 5. Η διαδικασία ιεράρχησης αναγκών 6. Διαδικασία λήψης αποφάσεων για αγορά προϊόντων/υπηρεσιών 7. Μοντέλα αγοραστικής συμπεριφοράς 8. Παράγοντες που επηρεάζουν την αγοραστική συμπεριφορά 9. Κατηγορίες καταναλωτών 10. Συναισθηματική Νοημοσύνη και συμπεριφορά καταναλωτή 11. Έρευνας αγοράς 12. Συμπεριφορά καταναλωτή και στρατηγική μάρκετινγκ και πωλήσεων Με το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης, καθώς και σημειώσεις του σεμιναρίου. Διάρκεια: 5 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 100 ευρώ Το Σεμινάριο διεξάγεται καθημερινές ή Σάββατο

14 «Σύνταξη Επιχειρηματικού Σχεδίου» Σκοπός του Σεμιναρίου: Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες, με το πέρας της εκπαίδευσης, να μπορέσουν να συντάξουν ένα επιχειρηματικό σχέδιο, σωστά και παραγωγικά. Περιεχόμενα Σεμιναρίου: 1. Οφέλη και στόχος ενός επιχειρηματικού σχεδίου 2. Αναλυτική περιγραφή της επιχείρησης 3. Ανάλυση Αγοράς 4. Ανάλυση Ανταγωνισμού 5. Ανάλυση SWOT / PEST 6. Έρευνα Αγοράς 7. Στρατηγική Μάρκετινγκ 8. Σχέδιο Μάρκετινγκ 9. Ανάπτυξη προϊόντων /υπηρεσιών 10. Στρατηγική υλοποίησης 11. Προβλεπόμενα Οικονομικά Στοιχεία 12. Σχέδιο Χρηματοδότησης Διάρκεια: 6 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 100 ευρώ Το Σεμινάριο διεξάγεται καθημερινές ή Σάββατο

15 «Διαχείριση και εξυπηρέτηση πελατών» Περιγραφή και Σκοπός του Σεμιναρίου: Οι αναπάντεχες δυσκολίες των αγορών και ο μεγάλος ανταγωνισμός οδήγησαν όλες τις επιχειρήσεις, τα τελευταία χρόνια, είτε εμπορικές, είτε υπηρεσιών, να αντιληφθούν ότι, για να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικές έπρεπε να θέσουν στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων τους τον πελάτη και την άψογη εξυπηρέτηση του. Η πελατοκεντρική αυτή προσέγγιση και θέση, γίνεται ακόμη πιο αναγκαία και επιβεβλημένη στις παρούσες συνθήκες. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση και η εμπέδωση τεχνικών εξυπηρέτησης πελατών με βάση την πελατοκεντρική αυτή φιλοσοφία, που θα λειτουργεί ως μοχλός διατήρησης ικανοποιημένων πελατών, καθώς και ο εμπλουτισμός αυτών των τεχνικών με νέα δεδομένα και νέες πρακτικές. Περιεχόμενα Σεμιναρίου: 1. Η έννοια της εξυπηρέτησης 2. Τι περιλαμβάνει η εξυπηρέτηση πελατών 3. Αντίληψη της ποιότητας 4. Προσδοκίες, επιθυμίες των πελατών (έρευνα ικανοποίησης πελατών) 5. Εσωτερικό και εξωτερικό Μάρκετινγκ 6. Διαδικασίες για την δημιουργία κλίματος παροχής ποιοτικής εξυπηρέτησης των πελατών 7. Η επικοινωνία με τον πελάτη (οι διάφοροι τύποι επικοινωνίας) 8. Διαχείριση παραπόνων/ αντιρρήσεων 9. Η χρήση της τεχνολογίας στην διαχείριση και εξυπηρέτηση πελατών 10. Αύξηση των πωλήσεων μέσα από την διαχείριση και ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών Διάρκεια: 6 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 100 ευρώ Το Σεμινάριο διεξάγεται καθημερινές ή Σάββατο

16 «Στρατηγική Προώθησης και Διαφημιστικός Προϋπολογισμός» Περιγραφή του Σεμιναρίου: Η προώθηση, παράλληλα με το προϊόν, την τιμή και την τοποθέτηση, αποτελεί έναν από τους τέσσερις βασικούς παράγοντες του μείγματος μάρκετινγκ. Η προβολή αποτελεί βασική διαδικασία διαμόρφωσης και μετάδοσης μηνυμάτων, ώστε μια επιχείρηση ή ένας οργανισμός να επικοινωνεί με την αγορά στην οποία απευθύνεται. Η επιλογή του κατάλληλου μέσου και ο σχεδιασμός του σωστού διαφημιστικού μηνύματος, αποτελούν μεταξύ άλλων, τα κλειδιά επιτυχίας μιας επιχείρησης, με αποτελεσματικότερο τρόπο και με χαμηλότερο κόστος. Περιεχόμενα Σεμιναρίου: 1. Αποφάσεις Προώθησης 2. Μείγμα Προώθησης 3. Η διαδικασία των επικοινωνιών 4. Διαφημιστικός Προϋπολογισμός 5. Μέθοδοι καθορισμού διαφημιστικού προϋπολογισμού 6. Σχεδίαση της Διαφήμισης 7. Ανάπτυξη του Προγράμματος προώθησης 8. Στρατηγική της δημιουργίας της διαφήμισης 9. Σχέδιο εργασίας της διαφήμισης 10. Δημιουργία διαφήμισης 11. Ανατροφοδότηση πληροφόρησης 12. Η Διαφήμιση σε Διεθνές Επίπεδο 13. Προώθηση πωλήσεων 14. Δημόσιες σχέσεις-δημοσιότητα 15. Θέματα Δεοντολογίας 16. Συμπεράσματα Διάρκεια: 6 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 100 ευρώ Το Σεμινάριο διεξάγεται καθημερινές ή Σάββατο

17 «Η Τέχνη της Προσωπικής Πώλησης» Περιγραφή του Σεμιναρίου: Η προσωπική πώληση είναι η διαδικασία κατά την οποία ένας πωλητής βρίσκεται απέναντι σε έναν υποψήφιο αγοραστή και με κατάλληλη επιχειρηματολογία προσπαθεί να τον ωθήσει στη λήψη απόφασης για την αγορά ενός προϊόντος. Είναι κατάλληλη στις περιπτώσεις όπου η διαφήμιση ή οι άλλες μορφές προώθησης δεν μπορούν να δώσουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο υποψήφιος αγοραστής, ώστε να οδηγηθεί στην απόφαση αγοράς. Η προσωπική πώληση συντελεί στην δημιουργία και διατήρηση μακροχρόνιων σχέσεων μεταξύ επιχείρησης και πελάτη. Περιεχόμενα Σεμιναρίου: 1. Παράγοντες ποιοτικής εξυπηρέτησης 2. Η καταναλωτική συμπεριφορά 3. Τρόποι Πώλησης 4. Προσωπική Πώληση και διαχείριση 5. Πλεονεκτήματα προσωπικής πώλησης 6. Περιπτώσεις Προσωπικής πώλησης 7. Στόχοι προσωπικής πώλησης και σκοποί Μάρκετινγκ 8. Τύποι Πωλήσεων 9. Στάδια της διαδικασίας προσωπικής πώλησης 10. Ο ρόλος και τα χαρακτηριστικά του πωλητή 11. Η μεθοδολογία της πώλησης 12. Οι Τεχνικές πωλήσεων 13. Η τέχνη της επικοινωνίας 14. Τύποι και διαχείριση αντιρρήσεων 15. Βασικοί τύποι πελατών 16. Σχεδιασμός του Προγράμματος Πωλήσεων 17. Υλοποίηση πλάνου Πωλήσεων 18. Αξιολόγηση και έλεγχος αποτελεσμάτων Διάρκεια: 6 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 100 ευρώ Το Σεμινάριο διεξάγεται καθημερινές ή Σάββατο

18 «Η Τέχνη της Επικοινωνίας Ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών και διαχείριση παραπόνων» Σκοπός του Σεμιναρίου: Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες, με το πέρας της εκπαίδευσης, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, σε θεωρητικό, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, με συγκεκριμένες τεχνικές και πρακτικά εργαλεία. Περιεχόμενα Σεμιναρίου: 1. Κανόνες ακρόασης 2. Λεκτική Επικοινωνία 3. Κανόνες Προσωπικής επαφής 4. Η Τέχνη των ερωτήσεων 5. Η επιτυχημένη επιχειρηματολογία 6. Η έννοια της ποιοτικής εξυπηρέτησης 7. Συναισθηματική Νοημοσύνη 8. Χειρισμός παραπόνων αντιρρήσεων 9. Διάφοροι τύποι ανθρώπων και ο σωστός χειρισμός τους Συμπεράσματα Διάρκεια: 4 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 80 ευρώ Το Σεμινάριο διεξάγεται ή καθημερινές ή Σάββατο

19 «Διοίκηση και Οργάνωση του τμήματος Πωλήσεων» Περιγραφή και Σκοπός του Σεμιναρίου: Το τμήμα πωλήσεων, παίζει καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση της στρατηγικής και των στόχων μιας επιχείρησης, καθώς είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της επιχείρησης και της αγοράς. Οι απαιτήσεις και τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και η επιχείρηση καλείται να προσαρμοστεί και να ευθυγραμμιστεί σε αυτές τις αλλαγές με επιτυχία. Ένα καλά οργανωμένο, σύγχρονο και ευέλικτο τμήμα Πωλήσεων μπορεί να κάνει τη διαφορά της επιχείρησης. Οι καιροί απαιτούν από το τμήμα πωλήσεων και κατ επέκταση, από τους Πωλητές, οργανωτικές, εκτός από πωλησιακές δεξιότητες, τεχνικές γνώσεις διοίκησης και την ικανότητα να αντιλαμβάνονται άμεσα τις αλλαγές, τις οποίες πρέπει να μεταφέρουν έγκαιρα στην επιχείρηση. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με την έννοια της διοίκησης και οργάνωσης των πωλήσεων και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις, όχι μόνο στη θεωρία, αλλά και στην πράξη, μέσα από πρακτικά παραδείγματα που έχουν εφαρμοστεί σε διάφορες επιχειρήσεις. Περιεχόμενα Σεμιναρίου 1. Ο ρόλος του τμήματος πωλήσεων σε σχέση με το όραμα και τους στόχους της επιχείρησης 2. Ο Στρατηγικός ρόλος του προσωπικού πωλήσεων 3. Στρατηγικό Μάρκετινγκ και ο ρόλος των πωλήσεων 4. Η Διαδικασία των Πωλήσεων 5. Προϋπολογισμός Πωλήσεων (πρόβλεψη) 6.Σχεδιασμός του προγράμματος Πωλήσεων 7. Καθορισμός στόχων 8. Οργάνωση Πωλητών 9. Προγραμματισμός και υλοποίηση στόχων 10. Reports, συλλογή στοιχείων, έρευνα και αξιολόγηση δεδομένων 11. Αξιολόγηση και έλεγχος αποτελεσμάτων 12. Αναθεώρηση στόχων 13. Επάνδρωση τμήματος πωλήσεων 14. Παρακίνηση πωλητών 15. Εκπαίδευση πωλητών 16. Συμπεράσματα Διάρκεια: 6 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 100 ευρώ Το Σεμινάριο διεξάγεται καθημερινές ή Σάββατο

20 «Η Συναισθηματική Νοημοσύνη ως εργαλείο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης» Περιγραφή του Σεμιναρίου: Η προσωπικότητα δομείται, μεταξύ άλλων, πάνω σε ένα πλέγμα ανθρώπινων ιδιοτήτων, συναισθημάτων. Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα μας να αναγνωρίζουμε, να κατανοούμε και να ελέγχουμε τα συναισθήματα μας. Επίσης, είναι η ικανότητα μας να αναγνωρίζουμε και να κατανοούμε τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω μας. Η συναισθηματική νοημοσύνη έρχεται στην επιφάνεια σε κάθε μας πράξη, μέσα στην οικογένεια, τον επαγγελματικό μας χώρο, στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, παντού, γίνεται η κινητήρια δύναμη που καθοδηγεί τα βήματα, τις πράξεις μας και τις επιλογές μας. Το να μάθουμε τους τρόπους και τις μεθόδους με τις οποίες μπορούμε να αναπτύξουμε το λεγόμενο EI (emotional intelligence), για να μας βοηθήσει στο να επαναπροσδιορίσουμε τη συμπεριφορά και τη στάση μας στη ζωή και κατ επέκταση να επιτύχουμε τόσο σε προσωπικό επίπεδο (καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις κλπ), όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο (καθορισμό και επίτευξη στόχων, ανάπτυξη των ταλέντων, καλύτερες σχέσεις στον επαγγελματικό χώρο, διαχείριση stress, αύξηση παραγωγικότητας κλπ). Η ζωή μας μπορεί και αξίζει να γίνει καλύτερη και είναι στο χέρι μας. Περιεχόμενα Σεμιναρίου: 1.Τι είναι η συναισθηματική νοημοσύνη EQ και σε τι διαφέρει από τον δείκτη νοημοσύνης IQ 2. Σε τι χρειάζονται τα συναισθήματα 3. Η φύση της συναισθηματικής νοημοσύνης 4. Η σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης στον επαγγελματικό χώρο 5. Καλυτέρευση των διαπροσωπικών σχέσεων μέσω της αυτογνωσίας 6. Θετικές και αρνητικές σκέψεις 7. Στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε στα συναισθήματα σας 8. Μαθαίνοντας να διαχειρίζεστε τα συναισθήματα σας σε δύσκολες καταστάσεις 9. Η χρήση της συναισθηματικής νοημοσύνης σε περιόδους κρίσεων και δύσκολων καταστάσεων 10. Τρόποι ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης για επιτυχία στην διαπροσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις 10. Πρακτικά παραδείγματα 11. Συμπεράσματα Διάρκεια: 4 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 80 ευρώ Το Σεμινάριο διεξάγεται ή καθημερινές ή Σάββατο

21 «Οργάνωση και Διοίκηση Καταστήματος Λιανικής Πώλησης» Σκοπός του Σεμιναρίου: Σκοπός του σεμιναρίου είναι, οι συμμετέχοντες με το πέρας της εκπαίδευσης, να λάβουν πρακτικές γνώσεις και τα εφόδια εκείνα που θα τους βοηθήσουν να τα εφαρμόσουν στην πράξη. Περιεχόμενα Σεμιναρίου: 1. Οργάνωση και Διοίκηση καταστήματος Λιανικής 2. Marketing Λιανικού Εμπορίου 3. Η οργάνωση του Καταστήματος 4. Βασικές αρχές Merchandising καταστήματος 5. Βιτρίνα Βασικά Χαρακτηριστικά 6. Ο επιτυχημένος Πωλητής 7. Η ψυχολογία της λιανικής πώλησης 8. Συμπεριφορά Καταναλωτή 9. Επικοινωνία με τον πελάτη 10. Η γλώσσα του Σώματος 11. Διαχείριση αντιρρήσεων 12. Διαχείριση παραπόνων 13. Συμπληρωματική πώληση 14. Διατήρηση και αύξηση Πελατολογίου Διάρκεια: 6 ώρες Κόστος Σεμιναρίου: 100 ευρώ Το Σεμινάριο διεξάγεται καθημερινές ή Σάββατο

Synergy Solution m.v.p. A.E.

Synergy Solution m.v.p. A.E. Synergy Solution m.v.p. A.E. consulting ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ SYNERGY SOLUTION m.v.p. A.E., Τζώρτζ 6, Πλ. Κάνιγγος, Αθήνα και Σταδίου 43 Αθήνα, τηλ. 2103838942, φαξ, 210-3838030,

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση και Διοίκηση Πωλήσεων Τι είναι η Οργάνωση και Διοίκηση των Πωλήσεων:

Οργάνωση και Διοίκηση Πωλήσεων Τι είναι η Οργάνωση και Διοίκηση των Πωλήσεων: Οργάνωση και Διοίκηση Πωλήσεων Τι είναι η Οργάνωση και Διοίκηση των Πωλήσεων: Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες της επιχείρησης είναι αυτή των πωλήσεων, καθώς αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών πολυκαταστημάτων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210.

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών πολυκαταστημάτων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210. ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών πολυκαταστημάτων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ Είναι επιτακτική η ανάγκη για την κάθε επιχείρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210.

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ 210. ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχειακών μονάδων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιασθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MARKETING

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MARKETING Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ MARKETING Πέμπτο Εξάμηνο, Ακαδημαϊκό Ετος 2011-2012 Παραδόσεις: Δευτέρα 12:15-14:00 (αιθ. 202) & Τετάρτη 16:15-18:00 (αιθ. 201) Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση επισκεπτών πελατών οργανισμών τουριστικών αξιοθέατων μουσείων

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση επισκεπτών πελατών οργανισμών τουριστικών αξιοθέατων μουσείων ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση επισκεπτών πελατών οργανισμών τουριστικών αξιοθέατων μουσείων ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας

Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Οργάνωση Γραφείου με τη χρήση της Τεχνολογίας Ημερομηνίες: 30/1/2018 Λευκωσία 6/2/2018 Λεμεσός Σε συνεργασία με: ΚΕΒΕ Η οργάνωση γραφείου, αποτελεί στοιχείο κρίσιμης σημασίας για την κάθε επιχείρηση, αφού

Διαβάστε περισσότερα

Σε συνεργασία με το. Επικοινωνία: sgounar@aueb.gr Τηλ. 2108203712

Σε συνεργασία με το. Επικοινωνία: sgounar@aueb.gr Τηλ. 2108203712 Σε συνεργασία με το Επικοινωνία: sgounar@aueb.gr Τηλ. 2108203712 Δυο Λόγια για το Εργαστήριο Μάρκετινγκ To Εργαστήριο Μάρκετινγκ (ALARM) ανήκει στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομία - Επιχειρήσεις Μάρκετινγκ 1

Οικονομία - Επιχειρήσεις Μάρκετινγκ 1 Οικονομία - Επιχειρήσεις Μάρκετινγκ 1 Επιμέλεια: Γεώργιος Λελεδάκης (Λέκτορας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) Συγγραφή: Ευθύμιος Ζιγκιρίδης ΠΡΟΛΟΓΟΣ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ Άρης Κουμπαρέλης Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ΝΕΟ - ΜΕ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΗ ΥΛΗ Επενδύοντας στη Γνώση... Εξασφαλίζετε το Μέλλον Η αποτελεσματική Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί μια από τις

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού Διάλεξη 5η ( ) Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων στις Υπηρεσίες

Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού Διάλεξη 5η ( ) Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων στις Υπηρεσίες Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού Διάλεξη 5η (2017-18) Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων στις Υπηρεσίες Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Email: aapostolakis@staff.teicrete.gr Τηλ.: 2810379621 E-class μαθήματος: https://eclass.teicrete.gr/courses/dsη141

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού Διάλεξη 5η ( ) Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων στις Υπηρεσίες

Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού Διάλεξη 5η ( ) Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων στις Υπηρεσίες Μάρκετινγκ Υπηρεσιών Τουρισμού Διάλεξη 5η (2016-17) Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων στις Υπηρεσίες Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης Email: aapostolakis@staff.teicrete.gr Τηλ.: 2810379621 E-class μαθήματος: https://eclass.teicrete.gr/courses/dsη141

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ενότητα 2: Μάρκετινγκ Στόχοι Αποφάσεις Ιδεολογία Ανάλυση Στρατηγικής Βλαχοπούλου Μάρω Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας

Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Απελευθερώστε τη δυναμική της επιχείρησής σας Εφαρμοσμένες ΛΥΣΕΙΣ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ανάπτυξη Πωλήσεων Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, MBA Management

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Syllabus Certified Customer Service Executive (CCSE) Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών σουπερ μαρκετ ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών σουπερ μαρκετ ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών σουπερ μαρκετ ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους υπαλλήλους εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο: Επιδεξιότητα στις Πωλήσεις

Σεμινάριο: Επιδεξιότητα στις Πωλήσεις Σεμινάριο: Επιδεξιότητα στις Πωλήσεις Περιγραφή σεμιναρίου: Το επάγγελμα του πωλητή αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά, συναρπαστικά, δυναμικά και συνεχώς μεταβαλλόμενα επαγγέλματα στον κόσμο. Εξυπακούεται

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Μέρος 1ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ LOGISTICS

Πίνακας περιεχομένων. Μέρος 1ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ LOGISTICS Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγικό Σημείωμα Ελληνικής Έκδοσης..............................................17 Εισαγωγικό σημείωμα................................................................ 19 Ευχαριστίες

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ Α. ΒΑΘΗΣ Χ. Π ΑΠ ΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Π. ΡΕΚΛΕΙΤΗΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Α. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ Α. ΒΑΘΗΣ Χ. Π ΑΠ ΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Π. ΡΕΚΛΕΙΤΗΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ Α. ΒΑΘΗΣ Χ. Π ΑΠ ΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Π. ΡΕΚΛΕΙΤΗΣ ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑ 1999 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Στην παγκόσμια οικονομία συντελούνται σήμερα σημαντικές αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ. Ηγεσία

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ. Ηγεσία ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Ηγεσία Διδάσκουσα: Αφροδίτη Δαλακούρα ΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΗΓΕΤΗΣ MANAGER COACH 1 Κλασική-μηχανιστική αντίληψη Το παλιό μοντέλο διοίκησης: οικονομικές-υλικές

Διαβάστε περισσότερα

w w w. e m p h a s i s. c o m. g r

w w w. e m p h a s i s. c o m. g r w w w. e m p h a s i s. c o m. g r Η emphasis είναι μέλος του ομίλου εταιρειών ARTION και έχει σαν αντικείμενο την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών marketing. Κύριο συστατικό της emphasis αποτελεί η βαθιά

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400 Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 400.01 Δύο ημέρες 16 ώρες Επιλογή Στελεχών: Ξεχωρίζοντας τους Καλύτερους Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν σχηματίσει ολοκληρωμένη αντίληψη όλων

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ»

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» Βασικός στόχος του προγράμματος είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ. Public Relations Management

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ. Public Relations Management ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Public Relations Management Στόχος του Προγράμματος Το πρόγραμμα Διοίκηση Επικοινωνίας Δημοσίων Σχέσεων είναι ένα πλήρες και ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ τομείς ανάπτυξης της αθλητικής βιομηχανίας ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ τομείς ανάπτυξης της αθλητικής βιομηχανίας ΕΚΔΟΣΗ 1.0. Σόλωνος 108,Τηλ Φαξ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ τομείς ανάπτυξης της αθλητικής βιομηχανίας ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Το παρόν Πρόγραμμα φιλοδοξεί να εμπνεύσει, όλους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ «ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ»

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ «ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ» ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ «ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ» 1. Ποια από τις παρακάτω αποτελεί την πλέον σημαντική πρόκληση που χαρακτηρίζει το σημερινό παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον; α) Ομοιομορφία προϊόντων και υπηρεσιών. β)

Διαβάστε περισσότερα

«Σχεδιασμός, Οργάνωση, Εκτέλεση, Ηγεσία, Επικοινωνία, και Αξιολόγηση Δράσεων που αναλαμβάνουν τα στελέχη»

«Σχεδιασμός, Οργάνωση, Εκτέλεση, Ηγεσία, Επικοινωνία, και Αξιολόγηση Δράσεων που αναλαμβάνουν τα στελέχη» 1 ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «Σχεδιασμός, Οργάνωση, Εκτέλεση, Ηγεσία, Επικοινωνία, και Αξιολόγηση Δράσεων που αναλαμβάνουν τα στελέχη» Thanos Kriemadis, Ph.D., M.B.A. Professor

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Marketing (βασικές έννοιες) ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Α. Κουμπαρέλης Καθηγητής Εφαρμογών

Εισαγωγή στο Marketing (βασικές έννοιες) ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Α. Κουμπαρέλης Καθηγητής Εφαρμογών Εισαγωγή στο Marketing (βασικές έννοιες) ΑΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Α. Κουμπαρέλης Καθηγητής Εφαρμογών 1 Ορίζοντας το Μάρκετινγκ Το marketing είναι η επιστήμη των αποφάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Πως θα ξεκινήσω τις Εξαγωγές?

Πως θα ξεκινήσω τις Εξαγωγές? Πως θα ξεκινήσω τις Εξαγωγές? Εξαγωγική Ετοιμότητα και Στρατηγική Επιλογή των Καλύτερων Αγορών για Εξαγωγές Επιλογή μεθόδου Εισόδου στην Αγορά Αναγκαιότητα της έρευνας διεθνών αγορών Είδη και χρησιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο: Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών

Σεμινάριο: Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών Σεμινάριο: Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών Περιγραφή σεμιναρίου: Μια από τις κρισιμότερες προκλήσεις στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον είναι να μπορεί ένας οργανισμός να παραμείνει ανταγωνιστικός λαμβάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Laxamentum Res. 2ος Κύκλος Σεµιναρίων Απευθύνεται σε Μεσαία & Ανώτερα Στελέχη. Εκπαιδευτικές Ενότητες 1-9 Θεµατολογία & Σκοπός

Laxamentum Res. 2ος Κύκλος Σεµιναρίων Απευθύνεται σε Μεσαία & Ανώτερα Στελέχη. Εκπαιδευτικές Ενότητες 1-9 Θεµατολογία & Σκοπός 2ος Κύκλος Σεµιναρίων Απευθύνεται σε Μεσαία & Ανώτερα Στελέχη Εκπαιδευτικές Ενότητες 1-9 & 1 η Ενότητα Μέθοδοι Εκσυγχρονισµού & Ανάπτυξης (Synchronization & Development) Ακούω Βλέπω Μαθαίνω Αναγνωρίζω

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑΣ. Ενθάρρυνση Επιχειρηματικών Δράσεων, Καινοτομικών Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών ΤΕΙ Λάρισας - Λαμίας PLEASE ENTER

ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑΣ. Ενθάρρυνση Επιχειρηματικών Δράσεων, Καινοτομικών Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών ΤΕΙ Λάρισας - Λαμίας PLEASE ENTER ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑΣ Ενθάρρυνση Επιχειρηματικών Δράσεων, Καινοτομικών Εφαρμογών και Μαθημάτων Επιλογής Φοιτητών ΤΕΙ Λάρισας - Λαμίας PLEASE ENTER ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων

DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων 2 x 4 ώρες Μέτρηση και Βελτίωση Ενδυνάμωσης Ορισμός της Ενδυνάμωσης: Η ενδυνάμωση είναι η διαδικασία της αύξησης της ικανότητας των ατόμων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ. Εισαγωγή στην Στρατηγική. Στρατηγική Ανάλυση του Εξωτερικού Περιβάλλοντος. Στρατηγική Ανάλυση του Εσωτερικού Περιβάλλοντος

ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ. Εισαγωγή στην Στρατηγική. Στρατηγική Ανάλυση του Εξωτερικού Περιβάλλοντος. Στρατηγική Ανάλυση του Εσωτερικού Περιβάλλοντος Κων/νος Μακρής ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ Εισαγωγή στην Στρατηγική Στρατηγική Ανάλυση του Εξωτερικού Περιβάλλοντος Στρατηγική Ανάλυση του Εσωτερικού Περιβάλλοντος Εργαλεία για Ανάλυση Στρατηγικής Θεωρίες Στρατηγικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΑ FRANCHISE & ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΚΤΥΑ FRANCHISE & ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑ FRANCHISE & ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Άρθρο του Παναγιώτη Γ. Ρουσόπουλου, Γενικού Διευθυντή της εταιρείας συμβούλων THE FRANCHISE CO. και Διευθύνοντα Συμβούλου της Dale Carnegie Training Hellas Στην

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Παίγνια Αποφάσεων 9 ο Εξάμηνο Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Ορισμός (1/2) Η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού αποτελεί ένα από τα βασικότερα τμήματα μιας εταιρείας και στόχο έχει τις απαραίτητες ενέργειες για την εργασιακή και προσωπική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Ερωτήσεις Στόχοι 1 ου Μαθήµατος Ø Ποιες είναι οι προκλήσεις στον εργασιακό χώρο σήµερα; Ø Πώς είναι οι οργανισµοί στο νέο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Στρατηγικό Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ. E-learning. Οδηγός Σπουδών

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Στρατηγικό Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ. E-learning. Οδηγός Σπουδών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Στρατηγικό Μάρκετινγκ και Μάνατζμεντ E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελεσματικές Διαπραγματεύσεις

Αποτελεσματικές Διαπραγματεύσεις Αποτελεσματικές Διαπραγματεύσεις NDI Training & Consulting 1 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Στον σημερινό πολύπλοκο και γεμάτο προκλήσεις κόσμο στον οποίο ζούμε, οι εταιρίες δεν έχουν πλέον την πολυτέλεια να

Διαβάστε περισσότερα

Μπιτζένης Π. Αριστείδης. Οργανισμός είναι ένα σύνολο οργανωμένων ανθρώπων που εργάζονται μαζί για την ολοκλήρωση ενός κοινού σκοπού

Μπιτζένης Π. Αριστείδης. Οργανισμός είναι ένα σύνολο οργανωμένων ανθρώπων που εργάζονται μαζί για την ολοκλήρωση ενός κοινού σκοπού Μπιτζένης Π. Αριστείδης 1 1 Οργανισμός είναι ένα σύνολο οργανωμένων ανθρώπων που εργάζονται μαζί για την ολοκλήρωση ενός κοινού σκοπού 2 1 1) Υπάρχει ξεκάθαρος σκοπός (στόχος-οι) 2) Απαρτίζονται από ανθρώπους

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμοσμένο Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων

Εφαρμοσμένο Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων Η σύγχρονη αγροτική επιχείρηση για να ανταπεξέλθει στο συνεχώς μεταβαλλόμενο και ανταγωνιστικό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον πρέπει να διοικείται από στελέχη με δεξιότητες και γνώσεις. Ο αγρότης-επιχειρηματίας

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα Σημαντικές Διαπιστώσεις & Τάσεις

Επιχειρηματικότητα Σημαντικές Διαπιστώσεις & Τάσεις Επιχειρηματικότητα Σημαντικές Διαπιστώσεις & Τάσεις Το επιχειρηματικό περιβάλλον γίνεται πιο πολύπλοκο & υψηλού ρίσκου Παγκοσμιοποίηση, Διαδίκτυο, Social Media είναι καταλύτες εξελίξεων Κλειδί της επιχειρηματικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Μάνατζμεντ και Ηγεσία στην Εκπαίδευση και Διασφάλιση Ποιότητας. (Εαρινό Εξάμηνο , μάθημα επιλογής Β εξαμήνου)

Μάθημα: Μάνατζμεντ και Ηγεσία στην Εκπαίδευση και Διασφάλιση Ποιότητας. (Εαρινό Εξάμηνο , μάθημα επιλογής Β εξαμήνου) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Μάθημα: Μάνατζμεντ και Ηγεσία στην Εκπαίδευση και Διασφάλιση Ποιότητας Διδάσκοντες: (Εαρινό

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Μιας Πετυχημένης Κουλτούρας Εξυπηρέτησης Πελατών

Δημιουργία Μιας Πετυχημένης Κουλτούρας Εξυπηρέτησης Πελατών Δημιουργία Μιας Πετυχημένης Κουλτούρας Εξυπηρέτησης Πελατών Όταν η κουλτούρα της επιχείρησης είναι ακατάλληλη «τρώει» την στρατηγική εξυπηρέτησης για πρόγευμα, μεσημεριανό και δείπνο! Peter Drucker Αναπτύξετε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

Επιδεξιότητα στις Πωλήσεις

Επιδεξιότητα στις Πωλήσεις Επιδεξιότητα στις Πωλήσεις Περιγραφή προγράμματος: Το επάγγελμα του πωλητή αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά, συναρπαστικά, δυναμικά και συνεχώς μεταβαλλόμενα επαγγέλματα στον κόσμο. Εξυπακούεται η εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 6: Διαχείριση Σχέσεων με Πελάτες Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. Ενότητα 6: Διαχείριση Σχέσεων με Πελάτες Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Ηλεκτρονικό Εμπόριο Ενότητα 6: Διαχείριση Σχέσεων με Πελάτες Σαπρίκης Ευάγγελος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά) Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Ημερομηνία Εκπαιδευτική ενότητα Τίτλος μαθήματος Διάρκεια

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Ημερομηνία Εκπαιδευτική ενότητα Τίτλος μαθήματος Διάρκεια 1 ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ Υπολογιστικά φύλλα 2 ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ Internet και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο 3 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Tο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον των επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Για δηλώσεις συμμετοχής και Πληροφορίες: Τηλ.: ,

Για δηλώσεις συμμετοχής και Πληροφορίες: Τηλ.: , Η Εκπαίδευση του Φαρμακοποιού και της Ομάδας του σε δύσκολους καιρούς Η αγορά του φαρμακείου αλλάζει δραματικά. Είναι κοινή συνείδηση ότι οι φαρμακοποιοί, βρίσκονται αφενός προ μέτρων που θα μειώσουν αισθητά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. 3 Ο ΜΑΘΗΜΑ:

ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. 3 Ο ΜΑΘΗΜΑ: ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. 3 Ο ΜΑΘΗΜΑ: - ΆΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ - ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΗΓΕΣ: Sandhusen, R., (1994) ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ, Εκδόσεις Κλειδάριθμος Dayan,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠIΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜEΝΩΝ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠIΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜEΝΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠIΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜEΝΩΝ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 29 ΠΡΟΛΟΓΟΣ 30 ΜΕΡΟΣ 1ο 39 ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ - Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Η ΕΝΝΟΙΑ, Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 2 ο : Επιχειρηματικό Σχέδιο

Μάθημα 2 ο : Επιχειρηματικό Σχέδιο Επιχειρηματικότητα & Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Μάθημα 2 ο : Επιχειρηματικό Σχέδιο 1 Ορισμοί και Αναγκαιότητα του Επιχειρηματικού Σχεδίου Το Επιχειρηματικό Σχέδιο είναι ένα γραπτό κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρομεσαίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις την τελευταία δεκαετία και η δυναμική ανάπτυξη που προκάλεσαν στις επιχειρήσεις, εισήγαγαν μια επανάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων Διοίκησης & Οργάνωσης Επιχειρήσεων 2 ος Κύκλος Σπουδών - Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού ΔΙΟΙΚ1 Επικοινωνία και Οργανωσιακή Συμπεριφορά ΔΙΟΙΚ2 Μάρκετινγκ ΔΙΟΙΚ3 3 ος Κύκλος Σπουδών - Στρατηγική Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός και στρατηγική διοίκηση. 4 ο Κεφάλαιο

Προγραμματισμός και στρατηγική διοίκηση. 4 ο Κεφάλαιο Προγραμματισμός και στρατηγική διοίκηση 4 ο Κεφάλαιο Μαθησιακοί στόχοι (1) Μετά τη μελέτη του κεφαλαίου, θα είστε σε θέση να: 1. Συνοψίσετε τα βασικά βήματα σε οποιαδήποτε διαδικασία προγραμματισμού. 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ e-school by Agronomist.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ e-school by Agronomist.gr 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ e-school by Agronomist.gr ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ E-school by Agronomist.gr 2 ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 3 Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων Η σύγχρονη αγροτική

Διαβάστε περισσότερα

Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών

Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών Εξαιρετική Εξυπηρέτηση Πελατών Περιγραφή προγράμματος: Μια από τις κρισιμότερες προκλήσεις στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον είναι να μπορεί ένας οργανισμός να παραμείνει ανταγωνιστικός λαμβάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2015 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ Σ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ Σ SESSION 5 ΧΡΗΣΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Diploma in Sales Management

Diploma in Sales Management Diploma in Sales Management THE INSTITUTE OF SALES & Marketing MANAGEMENT Diploma in Sales Management ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Το Πρόγραµµα παρέχει τη δυνατότητα στους υποψηφίους: α. Να αποκτήσουν ένα σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

Export Marketing Plan

Export Marketing Plan 1 2 Export Marketing Plan απλό & εύκολα κατανοητό έγγραφο της εταιρείας σαφής κατεύθυνση προσπαθειών marketing για επόμενο χρόνο διεισδυτική ματιά στην εταιρεία Περιεχόμενα 3 4 Περιεχόμενα 1. Παρούσα κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (BUSINESS PLAN)

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (BUSINESS PLAN) Το παρακάτω κείμενο προέρχεται από το βιβλίο του Καθηγητή Θάνου Κριεμάδη με τίτλο: Επιχειρηματικότητα και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών, το οποίο εκδόθηκε το 2011 από την Νομική Βιβλιοθήκη.

Διαβάστε περισσότερα

Δικός σας. Kasper Rorsted

Δικός σας. Kasper Rorsted ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ Εισαγωγή Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχουμε θέσει ξεκάθαρες στρατηγικές προτεραιότητες και φιλόδοξους στόχους για την εταιρία μας. Είμαστε στη διαδικασία να εδραιώσουμε στη Henkel μια Κουλτούρα

Διαβάστε περισσότερα

AGENDA ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

AGENDA ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ AGENDA ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ : ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Εκπαίδευσης ΕΙΕΠ

Πρόταση Εκπαίδευσης ΕΙΕΠ Πρόταση Εκπαίδευσης ΕΙΕΠ Γεώργιος Πανηγυράκης Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σάντυ Χειλαδάκη Διευθύντρια Εξυπηρέτησης Οικιακών Πελατών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Σταθερής & Κινητής Τηλεφωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Προϋποθέσεις Επίτευξης Συγκριτικού Πλεονεκτήματος μέσω των Νέων Τεχνολογιών

Προϋποθέσεις Επίτευξης Συγκριτικού Πλεονεκτήματος μέσω των Νέων Τεχνολογιών Προϋποθέσεις Επίτευξης Συγκριτικού Πλεονεκτήματος μέσω των Νέων Τεχνολογιών Στις μέρες μας υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για το αν το συγκριτικό πλεονέκτημα που οι νέες τεχνολογίες παρέχουν μπορεί να παραμείνει,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ m128 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ m128 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ m128 ΣΟΦΗ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ Σ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 1 Στρατηγική Στρατηγική είναι ο καθορισμός των βασικών μακροπρόθεσμων στόχων και σκοπών μιας επιχείρησης, η επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό.

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό. 1. Με ποιους τρόπους επωφελούνται οι καταναλωτές από τις οικονομίες κλίμακας; (πολλαπλής επιλογής / δύο σωστές απαντήσεις) α. Αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων. β. Οι τιμές, αρκετές φορές, μειώνονται.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΤΙΤΛΟΣ) ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ / ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ / ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πνευµατικά ικαιώµατα

Πνευµατικά ικαιώµατα Πνευµατικά ικαιώµατα Το παρόν είναι πνευµατική ιδιοκτησία της ACTA Α.Ε. και προστατεύεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νοµοθεσία που αφορά τα πνευµατικά δικαιώµατα. Απαγορεύεται ρητώς η δηµιουργία αντιγράφου,

Διαβάστε περισσότερα

Προσέλκυση πελατών. Marketing Προώθηση πωλήσεων. Σεµινάριο - εργαστήριο κατάρτισης γυναικών στo πλαίσιο του Έργου ΕΜΜΑ

Προσέλκυση πελατών. Marketing Προώθηση πωλήσεων. Σεµινάριο - εργαστήριο κατάρτισης γυναικών στo πλαίσιο του Έργου ΕΜΜΑ Σεµινάριο - εργαστήριο κατάρτισης γυναικών στo πλαίσιο του Έργου ΕΜΜΑ Προσέλκυση πελατών Marketing Προώθηση πωλήσεων Εισηγητής: Μανώλης Τσαντάκης, Οικονοµολόγος, TEAM EUROPE Ελλάδα Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ MANAGEMENT

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ MANAGEMENT ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ MANAGEMENT Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η κατάρτιση των ανέργων υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή και

Διαβάστε περισσότερα

Μονοπάτια Απασχολησιμότητας Ικανότητες & Δεξιότητες εργαζομένων στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις

Μονοπάτια Απασχολησιμότητας Ικανότητες & Δεξιότητες εργαζομένων στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις Μονοπάτια Απασχολησιμότητας Ικανότητες & Δεξιότητες εργαζομένων στις σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις 30 Μαρτίου 2015 Εισηγητής : B.Αϊβαζίδης MSc, PhDc Χαρακτηριστικά του σημερινού εργασιακού περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

Κύκλος Μαθημάτων Συνεταιριστικής Εκπαίδευσης της Συνεταιριστικής Επιχείρησης του Mondragon (ΜCC)

Κύκλος Μαθημάτων Συνεταιριστικής Εκπαίδευσης της Συνεταιριστικής Επιχείρησης του Mondragon (ΜCC) Κύκλος Μαθημάτων Συνεταιριστικής Εκπαίδευσης της Συνεταιριστικής Επιχείρησης του Mondragon (ΜCC) προώθηση από το Δίκτυο Κ.Α.Π.Α. (Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Περιφερειακής Ανάπτυξης) Ενότητα 1: Τα κλειδιά

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός)

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός) 1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός) Περιγραφή Βραβείου Βραβεύονται συγκεκριμένες δράσεις ή προγράμματα που επιδρούν στη σκέψη, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ενότητα 3: ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Βλαχοπούλου Μάρω Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό, όπως εικόνες,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ Σκοπός κατάρτισης Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους συμβούλους πωλήσεων πρακτικές και εφαρμόσιμες τεχνικές και τακτικές συμβουλευτικής πώλησης. Στοχεύει να τους δώσει τα εργαλεία

Διαβάστε περισσότερα

CRM. Σηµειώσεις για το σεµινάριο Αθανάσιος Ν. Σταµούλης. Customer Relationship Management

CRM. Σηµειώσεις για το σεµινάριο Αθανάσιος Ν. Σταµούλης. Customer Relationship Management CRM Σηµειώσεις για το σεµινάριο Αθανάσιος Ν. Σταµούλης Customer Relationship Management Το Customer Relationship Management ή Marketing είναι µια συνολική πελατοκεντρική προσέγγιση που επιτρέπει τον εντοπισµό,

Διαβάστε περισσότερα

Πωλήσεις. Μπίτης Αθανάσιος 2017

Πωλήσεις. Μπίτης Αθανάσιος 2017 Πωλήσεις Μπίτης Αθανάσιος 2017 Τι είναι πώληση; Πώληση είναι η μεταξύ δύο προσώπων σύμβαση με την οποία ο ένας (πωλητής) αναλαμβάνει την υποχρέωση να μεταβιβάσει την κυριότητα και να παραδώσει, αντί συμφωνημένου

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός της Στρατηγικής 'Εμπειρία Εξυπηρέτησης του Πελάτη'

Σχεδιασμός της Στρατηγικής 'Εμπειρία Εξυπηρέτησης του Πελάτη' Σχεδιασμός της Στρατηγικής 'Εμπειρία Εξυπηρέτησης του Πελάτη' Κερδίστε το μυαλό και την καρδιά των πελατών σας! Προσφέρετε τους μια ξεχωριστή, επιθυμητή και απρόσκοπτη εμπειρία εξυπηρέτησης! Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη μεθοδολογίας μέτρησης της αποτελεσματικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων

Ανάπτυξη μεθοδολογίας μέτρησης της αποτελεσματικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων Ανάπτυξη μεθοδολογίας μέτρησης της αποτελεσματικότητας των τουριστικών επιχειρήσεων ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Αποτελεσματικότητα Βαθμός επίτευξής των στόχων της

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ...13 ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 25 ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ... 27. 1. Εισαγωγή... 33

Πίνακας περιεχομένων ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ...13 ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 25 ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ... 27. 1. Εισαγωγή... 33 Πίνακας περιεχομένων ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ......................................................13 ΠΡΟΛΟΓΟΣ........................................................................... 25 ΟΔΗΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Creating my own company

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Creating my own company ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Creating my own company Στόχος του Προγράμματος Το πρόγραμμα με τίτλο «Δημιουργώντας την Δική μου Επιχείρηση» είναι μα πλήρης, αυτόνομη και ολοκληρωμένη εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Ολικής Ποιότητας Ηγεσία και ομαδική Εργασία Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών

Διοίκηση Ολικής Ποιότητας Ηγεσία και ομαδική Εργασία Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών Διοίκηση Ολικής Ποιότητας Ηγεσία και ομαδική Εργασία Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών Ένα πρακτικό και χρήσιμο σεμινάριο βιωματικού χαρακτήρα διάρκειας τριών ημερών για τραπεζικά στελέχη που επιθυμούν να αποκτήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Q&A. Γιατί να ενταχθώ σε ένα δίκτυο;

Q&A. Γιατί να ενταχθώ σε ένα δίκτυο; Q & A 1 2 Γιατί να ενταχθώ σε ένα δίκτυο; Το νέο ανταγωνιστικό πεδίο, η νέα καταναλωτική συμπεριφορά και συνολικά το νέο τοπίο δημιουργεί ασφυκτική πίεση στις ανεξάρτητες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Γεωγραφικά π.χ. Έθνη, Πολιτείες, Πόλεις, Επαρχίες, Κλίμα Η διαίρεση της αγοράς σε διακριτές ομάδες αγοραστών οι

ΤΜΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Γεωγραφικά π.χ. Έθνη, Πολιτείες, Πόλεις, Επαρχίες, Κλίμα Η διαίρεση της αγοράς σε διακριτές ομάδες αγοραστών οι ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣΣΤΟΧΟΥΣ Στρατηγική ΜΚΤ Εξειδικευμένο Μάρκετινγκ Τμηματοποίηση και οι σημαντικές βάσεις τμηματοποίησης της αγοράς καταναλωτών και της αγοράς επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός)

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός) 1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός) Περιγραφή Βραβείου Βραβεύονται συγκεκριμένες δράσεις ή προγράμματα που επιδρούν στη σκέψη, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΌΣ, ΔΙΟΊΚΗΣΗ, ΥΛΟΠΟΊΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΆΤΩΝ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΉΣ ΕΤΑΙΡΊΑΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΆΣ. Planning and managing Advertising

Διαβάστε περισσότερα

Διάλεξη 9 η ( ) Αξία Μέσω της Τιμολόγησης

Διάλεξη 9 η ( ) Αξία Μέσω της Τιμολόγησης Διάλεξη 9 η (2018 19) Αξία Μέσω της Τιμολόγησης 1 Τιμολογιακή Πολιτική Στόχοι και Πολιτικές Ευελιξία τιμών Επίπεδα τιμών στον κύκλο ζωής του προϊόντος Βασικές Τιμολογιακές Πολιτικές Μεταφορικά κόστη Ποιός

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητής Δρ. Αβραάμ Παπασταθόπουλος. Δρ. Αβραάμ Παπασταθόπουλος

Εισηγητής Δρ. Αβραάμ Παπασταθόπουλος. Δρ. Αβραάμ Παπασταθόπουλος Εισηγητής Δύναμη: Η πιθανότητα που έχει ο «άνθρωπος» να είναι σε θέση να «περάσει» τις δικές του επιθυμίες μέσα από μία κοινωνική σχέση παρά την αντίσταση. Εξουσία: Η εξουσία ορίζεται ως το νόμιμο δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Μάρκετινγκ. Ενότητα 3: Στρατηγικός Σχεδιασμός Μάρκετινγκ. Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Αρχές Μάρκετινγκ. Ενότητα 3: Στρατηγικός Σχεδιασμός Μάρκετινγκ. Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αρχές Μάρκετινγκ Ενότητα 3: Στρατηγικός Σχεδιασμός Μάρκετινγκ Δρ. Καταραχιά Ανδρονίκη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Δρ. Μάρκος Κουργιαντάκης Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Κρήτης Σύμβουλος Ηλεκτρονικού Επιχειρείν { mkourg@staff.teicrete.gr } Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Σχεδίου Μάρκετινγκ

Ανάπτυξη Σχεδίου Μάρκετινγκ Ανάπτυξη Σχεδίου Μάρκετινγκ Επίπεδα σχεδίου µάρκετινγκ Στρατηγικό Επιλογή Αγοράς στόχου Καθορισµός Πρότασης αξίας Ανάλυση των ευκαιριών της αγοράς Τακτικό Χαρακτηριστικά προϊόντος Προώθηση Προβολή Εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ

ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΣ ΔΥΝΑΤΟ 2 Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει πιο γρήγορα από ποτέ ενώ οι παλιοί επιχειρηματικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον. Ούτε τα χρήματα

Διαβάστε περισσότερα

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων

5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και η σημασία της Διοίκησης του Ανθρώπινου Δυναμικού στην περίπτωση των τουριστικών επιχειρήσεων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ στην οργάνωση, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και στην προώθηση τουριστικών προορισμών 5 η Διδακτική Ενότητα Οι βασικές αρχές και

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Συναισθηματική - Διαπροσωπική Νοημοσύνη. E-learning. Οδηγός Σπουδών

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning. Συναισθηματική - Διαπροσωπική Νοημοσύνη. E-learning. Οδηγός Σπουδών Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης E-Learning Συναισθηματική - Διαπροσωπική Νοημοσύνη E-learning Οδηγός Σπουδών Το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ( e-learning ) του Πανεπιστημίου Πειραιά του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Επιχειρήσεων

Διοίκηση Επιχειρήσεων 10 η Εισήγηση Δημιουργικότητα - Καινοτομία 1 1.Εισαγωγή στη Δημιουργικότητα και την Καινοτομία 2.Δημιουργικό Μάνατζμεντ 3.Καινοτομικό μάνατζμεντ 4.Παραδείγματα δημιουργικότητας και καινοτομίας 2 Δημιουργικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ALTIUS BUSINESS CONSULTANTS

ALTIUS BUSINESS CONSULTANTS ALTIUS BUSINESS CONSULTANTS COMPANY PROFILE Η εταιρεία B.C. ALTIUS Σύμβουλοι Επιχειρήσεων είναι μια ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα