ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση"

Transcript

1 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ η Έκδοση

2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα... 3 Εκπαιδευτική Αποστολή Πορεία του Παιχνιδιού... 5 Χάνοντας Μια Σειρά Σακίδιο... 7 Κειμήλια... 8 Προμήθειες Μαχαίρα, Φακός, Ορειβατικός Εξοπλισμός, Σχεδία, Κληματσίδα, Πρώτες Βοήθειες, Μπανάνα, Βέλος, Παγίδα Πλακίδια Κειμήλια, Ξέφωτο Προσεδάφισης, Κινούμενη Άμμος, Δηλητηριώδης Κισσός, Ζώα, Κληματσίδες, Μπανάνες, Αρχικά Χαρακτηριστικά Χαρακτηριστικά Ποτάμι, Σπηλιά, Βουνό Ζώα Φίδια, Αγριογούρουνα, Πάνθηρες, Μαϊμούδες Σημειώσεις Credits... 48

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Δείτε τον Γρήγορο Οδηγό για πλήρη λίστα των περιεχομένων και λεπτομέρειες για την προετοιμασία κάθε παιχνιδιού. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Την πρώτη φορά που θα παίξετε το παιχνίδι ή όταν το δείχνετε σε νέους παίκτες, μπορείτε αν θέλετε να αφαιρέσετε τα παρακάτω, λίγο πιο ιδιαίτερα περιεχόμενα: 8 μπανάνες, 8 κληματσίδες, 4 μαϊμούδες, 8 πλακίδια μπανάνας και 8 πλακίδια κληματσίδας.

4 ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι οδηγίες για αυτά τα πιο ιδιαίτερα περιεχόμενα σημειώνονται με ένα κόκκινο αστέρι. Αν επιλέξετε να παίξετε χωρίς αυτά τα περιεχόμενα, προσπεράστε τα κομμάτια αυτά στις οδηγίες. Κάποια από τα υπόλοιπα κομμάτια περιλαμβάνουν ένα σύμβολο μαϊμούς μαζί με άλλο σύμβολο. Τέσσερα πλακίδια με πίνακες κειμηλίων, τέσσερα βέλη με αγριογούρουνα και το ζάρι ζώων με σύμβολα τριών άλλων ζώων. Αφήστε τα κομμάτια αυτά στο παιχνίδι, αλλά αγνοήστε το σύμβολο μαϊμούς όποτε εμφανιστεί. Κάθε γύρος ξεκινάει με τον παίκτη να ρίχνει δύο εξάπλευρα ζάρια (ένα με ζώα και ένα με αριθμούς). Κάθε γύρος έχει δύο φάσεις, μία για κάθε ζάρι: 1. Μετακίνηση Ζώων 2. Εκτέλεση Ενεργειών Στον γύρο θα μετακινηθεί το ζώο, του οποίου το σύμβολο εμφανίστηκε στο ζάρι. Δείτε στην παράγραφο Ζώα: Μετακίνηση, παρακάτω, για λεπτομέρειες. Αφού τα ζώα μετακινηθούν, ο παίκτης εκτελεί τις ενέργειές του. Ο αριθμός που έριξε καθορίζει τον αριθμό των ενεργειών που μπορεί να εκτελέσει στον γύρο. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ενέργειές του για να εκτελέσει δύο βασικές κινήσεις: Μετακίνηση του Εξερευνητή του Τράβηγμα Αποθέματος Δείτε τον Γρήγορο Οδηγό για λεπτομέρειες.

5 ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΓΥΡΟ Μερικά πλακίδια και άλλα κομμάτια μπορεί να προκαλέσουν την απώλεια του γύρου ενός παίκτη, ο οποίος ξαπλώνει τον εξερευνητή του, σημειώνοντας ότι ο γύρος του έχει χαθεί. 1. Αν ο εξερευνητής ενός παίκτη είναι ξαπλωμένος στην αρχή του γύρου του, ρίχνει κανονικά το ζάρι ζώων κουνώντας τα ζώα, όπως πάντα. 2. Αν ο εξερευνητής ενός παίκτη είναι ξαπλωμένος όταν κανονικά θα έπρεπει να εκτελέσει ενέργειες στο γύρο του, τότε σηκώνει τον εξερευνητή του. Στον χαμένο αυτό γύρο δεν μπορεί να εκτελέσει ενέργειες, να πάρει ή να αφήσει αντικείμενα. Δεν μπορεί κάποιος παίκτης να χάσει δύο μελλοντικούς γύρους μαζί. Μόλις ο εξερευνητής του ξαπλώσει, δεν μπορεί να ξαπλώσει ξανά. Ωστόσο, αφού χάσει έναν γύρο και ο εξερευνητής του σηκωθεί, μπορεί κάποιο νέο γεγονός να υποχρεώσει τον παίκτη να χάσει και τον επόμενό του γύρο, πριν προλάβει να εκτελέσει ενέργειες. ΣΑΚΙΔΙΟ Κάθε παίκτης έχει έναν δίσκο για τα αντικείμενά του, το «σακίδιό» του. Οι προμήθειες και τα κειμήλια τοποθετούνται στο σακίδιο. Κάθε παίκτης αποκτά αντικείμενα για το σακίδιο τραβώντας τυχαίες προμήθειες από το σακουλάκι αποθέματος ή παίρνοντας αντικείμενα από τη θέση που βρίσκεται ο εξερευνητής του. Κάθε παίκτης μπορεί να έχει μέχρι και οκτώ αντικείμενα στο σακίδιό του. Αν τραβώντας ή παίρνοντας ένα αντικείμενο από μια θέση οδηγήσει σε άνω των οκτώ αντικειμένων, ο παίκτης πρέπει να αφήσει τα επιπλέον αντικείμενα (τοποθετήστε τα ανοιχτά) στη θέση όπου βρίσκεται ο εξερευνητής του.

6 ΚΕΙΜΗΛΙΑ Για να κερδίσουν, οι παίκτες πρέπει να συλλέξουν τέσσερα ίδια κειμήλια και να χρησιμοποιήσουν τρεις ενέργειες για να βγουν από τη ζούγκλα. Τέσσερα κειμήλια θεωρούνται ίδια αν έχουν το ίδιο σύμβολο ή είναι του ίδιου χρώματος. 2 ΠΑΙΚΤΕΣ Με δύο παίκτες, αφαιρέστε από έξι διαφορετικά κειμήλια, όπως φαίνεται και παρακάτω. Όλα διαφορετικού χρώματος και συμβόλου. Μωβ πουλί Πορτοκαλί μάτι Κόκκινο χέρι Ίδιο σύμβολο: τέσσερα κειμήλια ψαριού Λευκό ψάρι Πράσινος ήλιος Ροζ φεγγάρι Ίδιο χρώμα: τέσσερα κόκκινα κειμήλια Υπάρχουν έξι διαφορετικά σύμβολα και έξι διαφορετικά χρώματα. ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥΛΙ, ΜΑΤΙ, ΧΕΡΙ, ΨΑΡΙ, ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΦΕΓΓΑΡΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΩΒ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΛΕΥΚΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΡΟΖ Έτσι μένουν συνολικά 30 κειμήλια, πέντε για κάθε πιθανό συνδυασμό: 5 κειμήλια ήλιου, 5 ροζ κειμήλια κλπ. 3-4 ΠΑΙΚΤΕΣ Με τρεις ή τέσσερις παίκτες χρησιμοποιήστε και τα 36 κειμήλια συμπεριλαμβάνοντας 6 από κάθε πιθανό συνδυασμό: 6 κειμήλια πουλιού, 6 πράσινα κειμήλια, κλπ.

7 ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣΕΤΑ (8) ΣΧΕΔΙΑ (6), ΦΑΚΟΣ (6), ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ (6) Πολλά πλακίδια έχουν πυκνή ζούγκλα σε μία ή περισσότερες πλευρές τους. Η μετακίνηση σε μια θέση πέρα από την πυκνή αυτή ζούγκλα απαιτεί μία επιπλέον ενέργεια, από ότι κανονικά. (Ακόμη κι αν και τα δύο πλακίδια έχουν πυκνή ζούγκλα, η μετακίνηση μεταξύ τους απαιτεί μία μόνο επιπλέον ενέργεια.) Αν ένας παίκτης έχει μασέτα στο σακίδιό του, μπορεί να περάσει από την πυκνή ζούγκλα με μία μόνο ενέργεια. Οι μασέτες δεν χάνονται αλλά διατηρούνται και για μελλοντικές κινήσεις. Ενέργειες χωρίς Μασέτα Ενέργειες με Μασέτα ΣΧΕΔΙΑ Ένας παίκτης πρέπει να έχει σχεδία για να μετακινηθεί στο ποτάμι και πρέπει να την έχει μέχρι να το εγκαταλείψει. Οι σχεδίες δεν χάνονται, αλλά διατηρούνται και για μελλοντικές κινήσεις. ΦΑΚΟΣ Ένας παίκτης πρέπει να έχει φακό για να μετακινηθεί στη σπηλιά και πρέπει να τον έχει μέχρι να την εγκαταλείψει. Οι φακοί δεν χάνονται, αλλά διατηρούνται και για μελλοντικές κινήσεις. ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Ένας παίκτης πρέπει να έχει ορειβατικό εξοπλισμό για να μετακινηθεί στο βουνό και πρέπει να τον έχει μέχρι να το εγκαταλείψει. Ο Ορειβατικός εξοπλισμός δεν χάνεται, αλλά διατηρείται και για μελλοντικές κινήσεις.

8 ΚΛΜΗΑΤΣΙΔΑ (8) Οι παίκτες μπορούν να μετακινηθούν σε πλακίδιο κινούμενης άμμου αν έχουν κληματσίδα. Οι κληματσίδες δεν χάνονται, αλλά διατηρούνται για μελλοντικές κινήσεις. Η μετακίνηση σε πλακίδιο κινούμενης άμμου απαιτεί μία λιγότερη άμμο από ότι κανονικά, μιας και ο παίκτης κρεμιέται από πάνω του. Ισχύουν οι παρακάτω περιορισμοί: 1. Ο παίκτης δεν μπορεί να ολοκληρώσει το γύρο του πάνω σε πλακίδιο κινούμενης άμμου, ή να μετακινηθεί σε τέτοιο πλακίδιο αν δεν υπάρχει γνωστό πλακίδιο μετά από αυτό. 2. Η πυκνή ζούγκλα ισχύει για μετακινήσεις πάνω από κινούμενη άμμο. Α. Με την κληματσίδα μπορεί να κινηθεί σε πλακίδιο κινούμενης άμμου. Δεν χρειάζεται ενέργειες για την κίνηση αυτή. Κανονικά η κίνηση απαιτεί μία ενέργεια, αλλά χρησιμοποιείται μία λιγότερη όταν το τελικό πλακίδιο είναι κινούμενη άμμος. Β. Ολοκληρώνει την αιώρηση πάνω από την κινούμενη άμμο, καταλήγοντας σε ένα κανονικό πλακίδιο. Έτσι χρησιμοποιεί μία ενέργεια και έχει άλλες δύο ενέργειες. (ΘΑ μπορούσε να μετακινηθεί πάνω δεξιά από το πλακίδιο κινούμενης άμμου σε ένα άλλο πλακίδιο.) Γ. Μετά την προσγείωση σε κανονικό πλακίδιο, διατηρεί την κληματσίδα, οπότε μπορεί να μετακινηθεί σε νέο πλακίδιο κινούμενης άμμου. Κανονικά η διάσχιση πυκνής ζούγκλας προς νέο πλακίδιο θα απαιτούσε δύο ενέργειες, αλλά τώρα πάνω από πλακίδιο κινούμενης άμμου, απαιτεί μία μόνο. Δ. Ολοκληρώνει την αιώρηση πάνω από την κινούμενη άμμο, καταλήγοντας σε ένα κανονικό πλακίδιο. Έτσι χρησιμοποιεί την τρίτη και τελευταία του ενέργεια. (Θα μπορούσε να είχε κινηθεί προς τα δεξιά μέσα από την πυκνή ζούγκλα χρησιμοποιώντας δύο ενέργειες, αλλά είχε μόνο μία ενέργεια ακόμη.) 3. Δεν μπορεί κάποιος να κινηθεί πάνω από δύο πλακίδια κινούμενης άμμου στη σειρά. Πρέπει πρώτα να φτάσει σε άλλου είδους πλακίδιο και έπειτα αν θέλει να περάσει από ένα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΑΣ Ο Κίτρινος ρίχνει 3 ενέργειες. Έχει μία μόνο κληματσίδα στο σακίδιό του, αλλά δεν έχει μασέτα.

9 ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (8), ΜΠΑΝΑΝΑ (8), ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΒΕΛΑΚΙ (12), ΠΑΓΙΔΑ (4) Α Β Γ Δ Οι προμήθειες αυτές σας προστατεύουν από διάφορους κινδύνους της ζούγκλας: Α. Κιβώτιο Πρώτων Βοηθειών: Δηλητηριώδης Κισσός, Φίδια Β. Μπανάνες: Μαϊμού Γ. Βελάκια: Εικονιζόμενα Ζώα: Μαϊμού/Αγριογούρουνο (4), Αγριογούρουνο/Πάνθηρας (4), Μόνο Πάνθηρας (4) Δ. Παγίδες: Εικονιζόμενα Ζώα: Αγριογούρουνο/Πάνθηρας (4), Μόνο Πάνθηρας (4). Αν ένας παίκτης αντιμετωπίσει έναν από αυτούς τους κινδύνους, μπορεί αν θέλει να πετάξει (να αφαιρέσει από το παιχνίδι) μία προμήθεια που τον προστατεύει από τον κίνδυνο. Ο κισσός ή το ζώο, δεν θα κάνουν τότε τη συνηθισμένη τους ζημιά.

10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ Η ζούγκλα αποτελείται βασικά από εξαγωνικά πλακίδια. Η αποκαλυμμένη περιοχή της ζούγκλας αρχικά είναι μικρή, αλλά αυξάνεται καθώς οι παίκτες εξερευνούν το ταμπλό της βάσης. Όταν ένας εξερευνητής μετακινηθεί σε μια νέα θέση, νέα πλακίδια αποκαλύπτονται αν χρειάζεται, ώστε να μην υπάρχουν κενές θέσεις γειτονικά με τον εξερευνητή. Ο παίκτης επιλέγει ένα πλακίδιο από τη στοίβα και το τοποθετεί κλειστό στην κενή θέση. Το ανοίγει, χωρίς να το κοιτάξει καθορίζοντας τον προσανατολισμό της πυκνής ζούγκλας. Η άκρη του τραπεζιού ή της περιοχής παιχνιδιού είναι που περιορίζει το μέγεθος και το σχήμα της ζούγκλας. Ένα πλακίδιο αποκαλύπτεται στη θέση μόνο αν χωράει ολόκληρο στο τραπέζι, χωρίς κανένα μέρος του να εξέχει από το άκρο του. ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ (36) Τα πλακίδια με βάση κειμηλίου φέρνουν στο παιχνίδι ένα κειμήλιο, το οποίο αντιστοιχεί στον αριθμό 1 που είναι σκαλισμένος στη βάση. Όταν το πλακίδιο αποκαλυφθεί, τοποθετήστε ένα κειμήλιο από τη στοίβα ανοιχτό στο πλακίδιο. Με δύο παίκτες και μόνο 30 κειμήλια στο παιχνίδι, τα κειμήλια θα εξαντληθούν καθώς πλακίδια κειμηλίων μπορεί να υπάρχουν ακόμη στη στοίβα. Απλώς αγνοήστε τη βάση κειμηλίου για τα τελευταία έξι πλακίδια κειμηλίων. Ο πίνακας στοιχείων πλακιδίων περιλαμβάνει θέσεις με πολλά κειμήλια πάνω τους. Δείτε παρακάτω το τμήμα Στοιχείων για λεπτομέρειες.

11 ΞΕΦΩΤΟ ΠΡΟΣΕΔΑΦΙΣΗΣ (4) ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ (8) Οι παίκτες μετακινούνται από το ένα ξέφωτο στο άλλο, χρησιμοποιώντας 3 ενέργειες. Για να κερδίσει κάποιος το παιχνίδι, έχοντας τέσσερα ίδια κειμήλια πρέπει να μετακινηθεί σε ξέφωτο προσεδάφισης και να χρησιμοποιήσει 3 ενέργειες για να φύγει από τη ζούγκλα. 1. Υπάρχουν τέσσερα ξέφωτα προσεδάφισης στο πλακίδιο βάσης, ένα σε βουνό και τέσσερα σε ξεχωριστά πλακίδια της στοίβας. 2. Ένας παίκτης πρέπει να έχει ορειβατικό εξοπλισμό για να χρησιμοποιήσει το ξέφωτο προσεδάφισης του βουνού. 3. Οποιοδήποτε από τα ξέφωτα προσεδάφισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τελευταία κίνηση του παιχνιδιού. Οι εξερευνητές (χωρίς κληματσίδα) δεν μπορούν να περάσουν από πλακίδιο κινούμενης άμμου. Τα ζώα που μετακινούνται εκεί, βγαίνουν από το παιχνίδι. Αν ένας παίκτης μετακινηθεί σε πλακίδιο δηλητηριώδους κισσού, ο γύρος του τελειώνει αμέσως και χάνει και τον επόμενο γύρο του. (Δείτε παραπάνω, το τμήμα Πορεία του Παιχνιδιού για λεπτομέρειες.) Η ζημιά αυτή μπορεί να αποφευχθεί με το κουτί πρώτων βοηθειών. Αν ένας παίκτης μετακινηθεί σε πλακίδιο κισσού και πετάξει ένα κουτί πρώτων βοηθειών από το σακίδιό του, μπορεί να συνεχίσει τον γύρο του και να αποφύγει την απώλεια του επόμενου γύρου του.

12 ΖΩΑ (16) Όταν ένα πλακίδιο με σύμβολο ζώου αποκαλυφθεί, το αντίστοιχο ζώο τοποθετείται πάνω στο πλακίδιο αυτό. ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (3) Ποτάμι Σπηλιά Βουνό Δείτε το τμήμα Ζών παρακάτω για λεπτομέρειες σχετικά με την κίνηση ζώων και τις μάχες. ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΕΣ (8), ΜΠΑΝΑΝΕΣ (8) Τρία πλακίδια φέρνουν ένα πλακίδιο ταμπλό στοιχείων στο παιχνίδι. Όταν ένα αρχικό πλακίδιο αποκαλυφθεί, τα αντίστοιχα στοιχεία συνδέονται άμεσα στο πλακίδιο. Δείτε το τμήμα Στοιχείων παρακάτω για λεπτομέρειες. Ένα αρχικό πλακίδιο Στοιχείων δεν είναι μέρος του ίδιου του στοιχείου. Για παράδειγμα, μία λάμπα απαιτείται για μετακίνηση σε σπηλιά, αλλά όχι για μετακίνηση στο αρχικό πλακίδιο σπηλιάς. Όταν ένα πλακίδιο μπανάνας ή κληματσίδας αποκαλυφθεί, τοποθετείται ανοιχτή πάνω στο πλακίδιο η αντίστοιχη προμήθεια.

13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ Τα τρία μεγάλα πλακίδια ταμπλό αναπαριστάνουν στοιχεία της ζούγκλας. Το ποτάμι, τη σπηλιά και το βουνό. Κάθε στοιχείο μπαίνει στο παιχνίδι αμέσως μόλις το αρχικό πλακίδιο του στοιχείου αποκαλυφθεί. Τα αρχικά πλακίδια έχουν όλα μία θέση στην οποία το στοιχείο συνδέεται. Ο παίκτης που αποκάλυψε το αρχικό πλακίδιο επιλέγει τον τρόπο τοποθέτησης του στοιχείου, έτσι ώστε μία του θέση να συνδέεται στο σημείο του αρχικού πλακιδίου. Τα πλακίδια ταμπλό στοιχείων δεν μπορούν να πατούν σε ήδη αποκαλυμμένα πλακίδια, ούτε να εξέχουν από το άκρο του τραπεζιού. Αν το στοιχείο δεν μπορεί να συνδεθεί στη θέση που αποκαλύφθηκε το αρχικό πλακίδιο, τότε το αρχικό πλακίδιο περιστρέφεται 60 ο δεξιόστροφα μέχρι να είναι δυνατή η σύνδεση. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ακόμη και περιστροφή του αρχικού πλακιδίου μέχρι και 360 ο, δεν δίνει πιθανή σύνδεση του στοιχείου στο αρχικό πλακίδιο χωρίς επικάλυψη άλλων πλακιδίων ή έκταση εκτός του τραπεζιού. Στις περιπτώσεις αυτές, επιστρέψτε το αρχικό πλακίδιο πίσω στη στοίβα πλακιδίων και ανοίξτε ένα νέο πλακίδιο στη θέση αυτή.

14 ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Κάθε πλακίδιο ταμπλό στοιχείου έχει μία ή περισσότερες θέσεις κειμηλίων. Η κάθε θέση περιέχει πολλαπλά κειμήλια, ανάλογα με τον αριθμό που έχει η βάση που απεικονίζεται. Πριν το παιχνίδι ξεκινήσει, τοποθετήστε κλειστά κειμήλια σε κάθε μία από αυτές τις θέσεις. Ένα κειμήλιο για κάθε αριθμό (Βουνό: 4, Ποτάμι 2x3, Σπηλιά: 2x3). Όταν τα στοιχεία μπουν στο κειμήλια παραμένουν κλειστά. Ανοίγουν μόνο όταν ένας εξερευνητής μετακινηθεί σε μία θέση γειτονικά με αυτά. Ένας παίκτης μπορεί να πάρει μόνο τα μισά από τα κειμήλια που έχουν τοποθετηθεί σε μία θέση στοιχείου («Τα κειμήλια αυτά έχουν μείνει σταθερά στο στοιχείο για αιώνες, και υπάρχει βαριά κατάρα πάνω τους»). Για παράδειγμα, αν ο Κίτρινος κινούνταν μία θέση μπροστά στο ποτάμι, θα μπορούσε να πάρει ένα από τα δύο κειμήλια εκεί, αλλά όχι και τα δύο. Αν πάρει το κειμήλιο ροζ φεγγαριού, η κατάρα των κειμηλίων στοιχείων τον αποτρέπει από το να πάρει και το λευκό ψάρι από τη θέση αυτή αργότερα στο παιχνίδι. Η κατάρα είναι πολύ συγκεκριμένη. Εφαρμόζεται μόνο στον παίκτη και στο κειμήλιο, όσο αυτό βρίσκεται στη θέση αυτή. Οποιοσδήποτε άλλος παίκτης, μπορεί να πάρει το λευκό ψάρι. Αν άλλα κειμήλια ή προμήθειες πέσουν στη θέση αυτή, οποιοσδήποτε παίκτης (ακόμη και ο Κίτρινος) μπορεί να τα πάρει. Αν το λευκό ψάρι παρθεί και μετακινηθεί σε άλλη θέση, οποιοσδήποτε παίκτης (ακόμη και ο Κίτρινος) μπορεί να το πάρει.

15 ΠΟΤΑΜΙ: KATARI MAYU Το άνοιγμα του ποταμού, στο αρχικό πλακίδιο ποταμιού, πρέπει να συνδέεται με ένα από τα τρία ανοίγματα του πλακιδίου ταμπλό ποταμιού. Το ποτάμι έχει συνολικά έξι κειμήλια, από δύο σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Οι παίκτες μπορούν να μπουν και να βγουν από το ποτάμι, από οποιαδήποτε θέση, με τους βασικούς κανόνες μετακίνησης (Πυκνή ζούγκλα και μασέτες λαμβάνονται υπόψη.) Η μετακίνηση σε θέση ποταμιού αποκαλύπτει πλακίδια γειτονικά του εξερευνητή, κανονικά. ΣΠΗΛΙΑ: Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ XIBALBA Το άνοιγμα του αρχικού πλακιδίου σπηλιάς πρέπει να ακουμπάει στο μοναδικό άνοιγμα του πλακιδίου ταμπλό σπηλιάς. Η σπηλιά έχει συνολικά έξι κειμήλια, από δύο σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Ένας τείχος περιβάλλει τη σπηλιά, ο οποίος δεν μπορεί να διαπεραστεί. Οι παίκτες μετακινούνται μέσα στη σπηλιά μόνο από το άνοιγμα μεταξύ αυτής και του αρχικού πλακιδίου. Η μετακίνηση σε μία θέση σπηλιάς δεν αποκαλύπτει γειτονικά πλακίδια μέσω των τοιχωμάτων της.

16 ΟΡΟΣ RUMIHATUN Το αρχικό πλακίδιο της βάσης του όρους πρέπει να αγγίζει μία από τις δύο εισόδους του πλακιδίου ταμπλό βουνού. Το βουνό έχει συνολικά τέσσερα κειμήλια στο κέντρο του. Οι παίκτες μπορούν να μπουν και να βγουν από το βουνό από οποιαδήποτε θέση, ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες μετακίνησης. (Πυκνή ζούγκλα και μασέτες λαμβάνονται κανονικά υπόψη.) Η μετακίνηση σε θέση βουνού αποκαλύπτει κανονικά τα πλακίδια σε κενές θέσεις γειτονικά του παίκτη. Το βουνό έχει ένα ξέφωτο προσεδάφισης σε μία θέση του, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως και οποιοδήποτε άλλο ξέφωτο. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ Ο κίτρινος ρίχνει 4, και έχει 4 ενέργειες στον γύρο του. 1η ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο κίτρινος μετακινείται κατά μία θέση. Έχει ορειβατικό εξοπλισμό, οπότε μπορεί να μετακινηθεί σε θέση βουνού. (Σχέδιο Α) Υπάρχει μία μόνο κενή θέση γειτονικά στον εξερευνητή του, οπότε ένα νέο πλακίδιο αποκαλύπτεται. (Η μετακίνηση σε θέση βουνού ή ποταμιού αποκα-

17 λύπτει γειτονικά πλακίδια κανονικά. Ωστόσο, νέα πλακίδια δεν αποκαλύπτονται μέσα από τα τοιχώματα της σπηλιάς.) Ο κίτρινος τοποθετεί ένα νέο πλακίδιο από τη στοίβα εδώ (Σχέδιο Β). Τα κειμήλια των στοιχείων τοποθετούνται κλειστά όταν το παιχνίδι ξεκινάει. Όταν ένας εξερευνητής μετακινηθεί σε γειτονική θέση, τα κειμήλια αυτά ανοίγουν. (Σχέδιο Β) 2η ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο κίτρινος μετακινείται στο κέντρο του βουνού. Δεν μπορεί να πάρει όλα τα κειμήλια που τοποθετήθηκαν στη θέση αυτή, αλλά μόνο δύο από τα τέσσερα. Παίρνει τα δύο πράσινα κειμήλια. Τοποθετεί έναν κίτρινο δείκτη κατάρας στα άλλα δύο ώστε να σημειωθεί ότι δεν μπορεί να τα πάρει από αυτή τη θέση σε οποιαδήποτε στιγμή του παιχνιδιού. (Σχέδιο C) Έχει ήδη οκτώ αντικείμενα, οπότε πρέπει να αφήσει τα δύο. Δεν μπορεί να αφήσει τον ορειβατικό του εξοπλισμό όσο βρίσκεται ακόμη στο βουνό. Αφήνει μία σχεδία και ένα βελάκι.

18 3η ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο κίτρινος μετακινείται μία θέση δεξιά. Υπάρχουν δύο κενές θέσεις γειτονικά του, οπότε ανοίγουν δύο νέα πλακίδια. Ένα από αυτά τα πλακίδια έχει βάση κειμηλίου, οπότε ένα κειμήλιο τοποθετείται ανοιχτό στο πλακίδιο αυτό. (Σχέδιο D) 4η ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο κίτρινος μετακινείται και πάλι δεξιά, αποκαλύπτοντας τρία νέα πλακίδια. (Σχέδιο E) (Οι παίκτες μπορούν να μπουν και να βγουν από το βουνό και το ποτάμι μέσω οποιασδήποτε θέσης. Ωστόσο, δεν μπορούν να περάσουν μέσα από το τοίχωμα της σπηλιάς.) Παίρνει το κειμήλιο στο πλακίδιο αυτό, το οποίο είναι το τέταρτο πράσινο κειμήλιό του. Έχει ήδη οκτώ αντικείμενα στο σακίδιό του, οπότε πετάει το πορτοκαλί πουλί. Ο κίτρινος χρησιμοποίησε και τις τέσσερις ενέργειές του και δίνει το ζάρι στον επόμενο παίκτη.

19 ΖΩΑ Τα ζώα κάνουν ζημιά σε έναν παίκτη σε συναντήσεις που συμβαίνουν όταν ένας εξερευνητής και ένα ζώο φτάσουν στην ίδια θέση με έναν από τους εξής δύο τρόπους: 1. Ένα ζώο μετακινείται σε θέση όπου υπάρχει εξερευνητής. 2. Ένας εξερευνητής μετακινείται σε θέση όπου υπάρχει ένα ζώο. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Στην πρώτη φάση κάθε γύρου, τα ζώα μετακινούνται. Αν εμφανιστεί στο ζάρι ένα σύμβολο ζώου, τότε κάθε ζώο του αντίστοιχου είδους που υπάρχει στο παιχνίδι, θα μετακινηθεί. Ο παίκτης που έριξε το ζάρι επιλέγει ένα ζώο του είδους και το μετακινεί κατά μία ή δύο θέσεις. Έπειτα, συνεχίζοντας δεξιόστροφα από τον παίκτη που έριξε τα ζάρια, κάθε παίκτης μετακινεί από ένα άλλο ζώο του ίδιου είδους μέχρι όλα τα ζώα του είδους που υπάρχουν στο παιχνίδι να έχουν μετακινηθεί από μία φορά το κάθε ένα στον γύρο. Οι παρακάτω κανόνες καθορίζουν την κίνηση των ζώων: Α. Κάθε ζώο μπορεί να μετακινηθεί από έναν μόνο παίκτη σε κάθε γύρο. Β. Ένα ζώο μπορεί να μετακινηθεί κατά 1 ή 2 θέσεις από τον παίκτη αυτό. (Ένα ζώο μπορεί να μετακινηθεί κατά μία θέση και ξανά πίσω με τη δεύτερη θέση.) Γ. Τα ζώα που ήδη βρίσκονται σε μια θέση με εξερευνητή (από προηγούμενη συνάντηση) είναι κατειλημμένα και δεν μπορούν να μετακινηθούν. Δ. Πολλά ζώα μπορούν να βρίσκονται στην ίδια θέση. Ε. Τα ζώα δεν επηρεάζονται από την πυκνή ζούγκλα ή τον δηλητηριώδη κισσό. ΣΤ. Αν ένα ζώο μετακινηθεί σε θέση με εξερευνητή, γίνεται μια συνάντηση. (Δεν μπορεί να προσπεράσει μια θέση με εξερευνητή.) Ζ. Όλα τα ζώα μπορούν να μετακινηθούν στο πλακίδιο ταμπλό της αρχικής βάσης. Η. Τα τετράποδα ζώα (πάνθηρες και αγριογούρουνα) δεν μπορούν να μετακινηθούν στο βουνό, στο ποτάμι ή στη σπηλιά. Θ. Τα ζώα μπορούν να μετακινηθούν σε κινούμενη άμμο και αμέσως αφαιρούνται από το παιχνίδι. [Προχωρημένη Παραλλαγή: Μόλις οι παίκτες χειρίζονται με ευκολία τα σακίδιά τους και συμφωνούν όλοι, η μετακίνηση αυτή μπορεί να απαγορευτεί, ώστε τα ζώα να μην πατάνε σε κινούμενη άμμο και να μην βγαίνουν από το παιχνίδι.]

20 ΦΙΔΙ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ Το φίδι προκαλεί την απώλεια ενός γύρου. (Δείτε Σειρά του Παιχνιδιού για λεπτομέρειες.) Η ζημιά αυτή μπορεί να αποφευχθεί αν ο παίκτης πετάξει ένα κιβώτιο πρώτων βοηθειών κατά τη συνάντηση. Το αγριογούρουνο προκαλεί την απώλεια ενός γύρου και ρίχνει τον παίκτη αναίσθητο. Τοποθετεί όλα τα αντικείμενα του σακιδίου του ανοιχτά στη θέση όπου βρίσκεται ο εξερευνητής του. (Έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να τα πάρουν άλλοι παίκτες.) Δεν μπορεί να σηκώσει αντικείμενα στον γύρο που έχει χάσει, αλλά πρέπει να περιμένει στον επόμενο γύρο από αυτόν που έχασε, ώστε να τα πάρει και πάλι πίσω. Η ζημιά αυτή μπορεί να αποφευχθεί αν ο παίκτης πετάξει ένα βελάκι αναισθησίας ή μία παγίδα με σύμβολο αγριογούρουνου.

21 ΠΑΝΘΗΡΑΣ Η ζημιά αυτή μπορεί να αποφευχθεί αν ο παίκτης πετάξει ένα βελάκι αναισθησίας ή μία παγίδα με σύμβολο πάνθηρα κατά τη συνάντηση. Ο πάνθηρας προκαλεί την απώλεια ενός γύρου και επίσης τραυματίζει τον παίκτη τόσο πολύ, ώστε πρέπει να εγκαταλείψει τη ζούγκλα. Ο παίκτης τοποθετεί όλα τα αντικείμενα του σακιδίου του στη θέση όπου βρίσκεται ο εξερευνητής του. Έπειτα αφαιρεί τον εξερευνητή του από το ταμπλό, ξαπλωμένο μπροστά του. Ο παίκτης επίσης παίρνει μία από τις επιπλέον παγίδες πάνθηρα για το σακίδιό του. Στον χαμένο του γύρο, σηκώνει τον εξερευνητή του και τον τοποθετεί στο ξέφωτο προσεδάφισης της επιλογής του. Στον γύρο αυτό δεν μπορεί να σηκώσει αντικείμενα, αλλά πρέπει να περιμένει τον επόμενο. Στον επόμενο γύρο μετακινείται κανονικά, συνήθως ελπίζοντας να φτάσει στη θέση της συνάντησης, ώστε να παγιδέψει τον πάνθηρα και να ανακτήσει τα χαμένα του αντικείμενα.

22 ΜΑΪΜΟΥ 1. Η μαϊμού κλέβει το αντικείμενο του σακιδίου που αντιστοιχεί στον αριθμό που εμφανίστηκε στο ζάρι. 2. Αν η θέση αυτή είναι κενή, τότε η μαϊμού θα κλέψει ένα από τα ανοιχτά αντικείμενα της θέσης όπου συνέβη η συνάντηση. Ο παίκτης που μετακίνησε την μαϊμού επιλέγει ένα τυχαίο αντικείμενο της θέσης. Οι μαϊμούδες προσπαθούν να προστατέψουν τα κειμήλια από τους εξερευνητές και να τα κρατήσουν στη ζούγκλα. Μια μαϊμού κλέβει ένα τυχαίο αντικείμενο, είτε από το σακίδιο του εξερευνητή ή από το ταμπλό. (Ο παίκτης δεν χάνει γύρο.) Το κλεμμένο αντικείμενο αποκαλύπτεται σε όλους τους παίκτες και αφαιρείται από το παιχνίδι. Αν το κλεμμένο αντικείμενο είναι κειμήλιο, η μαϊμού έχει πετύχει το στόχο της και αφαιρείται επίσης από το παιχνίδι. 3. Αν η θέση του σακιδίου είναι κενή και δεν υπάρχει αντικείμενο ανοιχτό στη θέση συνάντησης στο ταμπλό, τότε η μαϊμού δεν κλέβει κάτι. Η ζημιά από τη μαϊμού μπορεί να αποφευχθεί αν ο παίκτης πετάξει μία μπανάνα ή ένα βελάκι μαϊμούς από το σακίδιό του. Για να καθοριστεί το αντικείμενο που κλέβει η μαϊμού, ο παίκτης που τη μετακίνησε ρίχνει το αριθμημένο οκτάπλευρο ζάρι:

23 ΖΩΑ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ Μια συνάντηση ζώου και εξερευνητή μπορεί να ολοκληρωθεί με το ζώο σε μία από τις παρακάτω καταστάσεις: Α. Κατειλημμένο: Ένα ζώο σε θέση με εξερευνητή δεν μπορεί να μετακινηθεί. Μετά από μία συνάντηση τα ζώα είναι «κατειλημμένα». Δεν μπορούν να μετακινηθούν ξανά μέχρι οι εξερευνητές να έχουν φύγει από τη θέση. Β. Κατευνασμένο: Αν ένα ηρεμιστικό βελάκι χρησιμοποιηθεί στη συνάντηση, το ζώο αμέσως κατευνάζεται. Ξαπλώστε το στο πλάι. Το ζώο δεν μπορεί να μετακινηθεί ή να κάνει ζημιά σε άλλους παίκτες μέχρι όλοι οι εξερευνητές να εγκαταλείψουν τη θέση. Γ. Παγιδευμένο: Αν μια παγίδα χρησιμοποιηθεί, το ζώο αμέσως αφαιρείται από το παιχνίδι. ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Α. Πολλά Ζώα: Οι συναντήσεις γίνονται στη σειρά. Υποθέστε ότι ένα φίδι μετακινείται σε μία θέση με παίκτη. Επιλύεται η συνάντηση αυτή. Έπειτα ένα δεύτερο φίδι μπορεί να μετακινηθεί στην ίδια θέση, στον ίδιο γύρο από άλλο παίκτη. Η συνάντηση αυτή επιλύεται ξεχωριστά. Αν ένας παίκτης μετακινηθεί σε μία θέση με διαφορετικά είδη ζώων (όπως ένα φίδι και ένα αγριογούρουνο), γίνονται συναντήσεις με όλα. Ο παίκτης καθορίζει τη σειρά των συναντήσεων. Β. Θέση Προηγούμενων Συναντήσεων: Αφού μία συνάντηση συμβεί σε μία θέση, ένας άλλος παίκτης μπορεί να μετακινηθεί στη θέση αυτή σε επόμενο γύρο. Τυχόν ζώα που είναι κατευνασμένα εκεί, δεν θα κάνουν ζημιά στον νέο παίκτη. Ωστόσο, τα ζώα που είναι απλώς κατειλημμένα, κάνουν κανονικά ζημιά Γ. Πολλοί Παίκτες: Αν ένα ζώο μετακινηθεί σε μια θέση με πολλούς εξερευνητές, το ζώο τους συναντάει όλους. Ο παίκτης στα αριστερά αυτού που μετακίνησε το ζώο το συναντάει πρώτος. Αν το ζώο ολοκληρώσει τη συνάντηση κατευνασμένο ή παγιδευμένο, η συνάντηση ολοκληρώνεται, αλλά αν το ζώο είναι απλώς κατειλημμένο, τότε (συνεχίζοντας προς τα αριστερά γύρω από το τραπέζι) ο επόμενος παίκτης το συναντάει. Αυτό συνεχίζεται μέχρι όλοι οι παίκτες της θέσης να το συναντήσουν ή μέχρι το ζώο να κατευναστεί ή να παγιδευτεί.

24 Δ. Μαϊμούδες και Προμήθειες Στοιχείων: Οι Μαϊμούδες όπως και τα φίδια μπορούν να μετακινηθούν σε πλακίδια ταμπλό στοιχείων. Ένας παίκτης σε ένα στοιχείο μπορεί να βρει μια μαϊμού που προσπαθεί να κλέψει από αυτόν την προμήθεια που χρειάζεται για να φτάσει στο στοιχείο. (Για παράδειγμα, η θέση του σακιδίου που αντιστοιχεί στον αριθμό του ζαριού, μπορεί να περιέχει τον μόνο φακό που έχει ο παίκτης, ενώ βρίσκεται μέσα στη σπηλιά.) Μιας και ο παίκτης χρησιμοποιεί τη στιγμή αυτή την προμήθεια αυτή για το στοιχείο, η μαϊμού δεν μπορεί να κλέψει το αντικείμενο αυτό. Στην περίπτωση αυτή, το οκτάπλευρο ζάρι πρέπει να ριχτεί ξανά, επιλέγοντας άλλο αντικείμενο για να κλέψει η μαϊμού.

25 Σημειώσεις Σημειώσεις

26 Credits Μετάφραση/ Ενσωμάτωση Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com Οι συμμορίες τσοπεράδων, επέλεγαν παραδοσιακά τους αρχηγούς τους με έναν διαγωνισμό που ονομάζεται Πίσω στο Πεζοδρόμιο, στον οποίο οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να αντέξουν περισσότερο, όσο τους τραβούσε μια

Διαβάστε περισσότερα

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού Ξεφεύγοντας από τα γαμψά νύχια της Μπάμπα Γιάγκα, καταφέρνετε να αποδράσετε από το σπίτι του. Τότε η μάγισσα ξεκινάει να σας κυνηγάει πάνω στο ιπτάμενο καζάνι της! Για να αποδράσετε, πρέπει να κάνετε τρία

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο.

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Η Ιστορία Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Ένα στρατηγικό τυροπαιχνίδι με ζάρια για 2-4 παιδία ηλικίας 4 ετών και άνω. Είδος Παιχνιδιού: Οικογενειακό Παίκτες: 2-4 παίκτες 4 ετών και άνω Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι.

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι. Κάθε Σαμουράι έχει ένα προσωπικό ταμπλό διπλής όψεως. Στη μία πλευρά είναι η ανθρώπινη μορφή του και στην άλλη η ζωώδης του. Αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού εμφανίζονται στο ταμπλό: Ο μετρητής μάχης στον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών. λωρεντία, 15 ος αιώνας. Η πλούσια, αλλά ασήμαντη οικογένεια των Medici γίνεται μια από τις ισχυρότερες δυναστείες της εποχής. Ο Cosimo de Medici, γνωστός και ως «Il Vecchio» («ο Γηραιός»), όχι μόνο κυριαρχεί

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις...

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες γίνονται μάγισσες, δρυΐδες και συλλέκτες, παράγοντας πανίσχυρα φίλτρα και παραδίδοντάς τα μέσω της Υπηρεσίας Σκούπας, σε όλο

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια.

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια. Τα άγνωστα νησιά του Κατάν απλώνονται μπροστά σας. Μερικά μακριά στον ορίζοντα, κάποια άλλα χαμένα στην πυκνή ομίχλη. Άλλα σχεδιασμένα στους χάρτες, κι άλλα γνωστά μόνο από μύθους και ιστορίες. Κάποια

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT

ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT ΜΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ AN NE B U A & COR N N L B AT I ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΝΤΑ! ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΟΙΚΟ ΤΗΣ! ΔΕΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΑΦΙΞΗ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα ΟΔΗΓΙΕΣ Λίγα λόγια... Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Μάντεψε Τι + Ποιος» περιλαμβάνει 6 συναρπαστικά παιχνίδια, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Εξάλλου, το ζητούμενο είναι η διασκέδαση και αυτό το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

Bάτραχοι στη λίμνη. Παιχνίδια Συνεργασίας 2014. Επίπεδο 1,2

Bάτραχοι στη λίμνη. Παιχνίδια Συνεργασίας 2014. Επίπεδο 1,2 Bάτραχοι στη λίμνη 1,2 Οργάνωση: Εργασία με όλη την τάξη. Τα παιδιά είναι γύρω από το αλεξίπτωτο, τη λίμνη και το κρατούν στο ύψος της μέσης. Τα σακουλάκια πάνω στο αλεξίπτωτο είναι οι βάτραχοι. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο)

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο) Κανόνες Στο Quarantine, κάθε παίκτης έχει από ένα νοσοκομείο. Οι ασθενείς κάνουν ουρές έξω από τα νοσοκομεία, για να εξετάσουν οι γιατροί τα διάφορα συνάχια και χτυπήματά τους. Σκοπός σας είναι να εξοπλίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι.

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Βασικοί Κανόνες Τα πλακίδια ανακατεύονται και τοποθετούνται με την όψη προς τα κάτω στο

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

Chess Academy Free Lessons Ακαδημία Σκάκι Δωρεάν Μαθήματα. Οι κινήσεις των κομματιών Σκοπός της παρτίδας, το Ματ Πατ Επιμέλεια: Γιάννης Κατσίρης

Chess Academy Free Lessons Ακαδημία Σκάκι Δωρεάν Μαθήματα. Οι κινήσεις των κομματιών Σκοπός της παρτίδας, το Ματ Πατ Επιμέλεια: Γιάννης Κατσίρης Οι κινήσεις των κομματιών Σκοπός της παρτίδας, το Ματ Πατ Επιμέλεια: Γιάννης Κατσίρης Παρατήρηση: Μόνο σε αυτό το μάθημα όταν λέμε κομμάτι εννοούμε κομμάτι ή πιόνι και όταν λέμε κομμάτια εννοούμε κομμάτια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2-4 Παίκτες 90 Λεπτά Ξεχωρίστε τις κάρτες 445 ανάλογα με το είδος τους (ετικέτα στο πίσω μέρος κάθε κάρτας). Όταν έχετε τελειώσει, πρέπει να έχετε 8 στοίβες διαφορετικών ειδών. Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

Βίντεο περίληψης κανόνων

Βίντεο περίληψης κανόνων Αυτός είναι ο ρόλος ενός σωστού κυρίου, να διαχειριστεί όσο καλύτερα μπορεί την περιουσία του, να υπηρετήσει το δημόσιο και να μιλάει ευγενικά στα επίσημα δείπνα. Με άλλα λόγια, ο σωστός κύριος είναι απίστευτα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο Καίσαρας Αδριανός ανέβηκε στο θρόνο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 117 πχ. Στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αντιμετώπισε αρκετές απειλές από τους βάρβαρους

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό.

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό. Ιστορικό Υπόβαθρο Πάνω από100 χρόνια πριν, οι αγρότες τσαγιού της Κινεζικής Επαρχίας του Yunnan ξεκίνησαν να παραδίδουν το μεγάλης ζήτησης τσάι τους Pu er στην Ινδία και στο μακρινό Θιβέτ. Χρησιμοποιούσαν

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παινχίδι του Dominique Ehrhard - Εικονογράφηση Arnaud Demaegd - Σχεδίαση Cyril Demaegd FAQ, forum & παραλλαγή 2 παικτών:

Ένα παινχίδι του Dominique Ehrhard - Εικονογράφηση Arnaud Demaegd - Σχεδίαση Cyril Demaegd FAQ, forum & παραλλαγή 2 παικτών: Ένα παινχίδι του Dominique Ehrhard - Εικονογράφηση Arnaud Demaegd - Σχεδίαση Cyril Demaegd FAQ, forum & παραλλαγή 2 παικτών: http://ww.ystari.com Ευχαριστίες Περιεχόμενα 1 ταμπλό Ρώμης 50 πλακίδια (32x

Διαβάστε περισσότερα

Re M. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την

Re M. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Αγαπητοί άποικοι, Πριν προσκαλέσετε τους συμπαίκτες σας, προτείνουμε να κάνετε μια ανάγνωση το εγχειρίδιο αυτό. Μελετήστε την Περίληψη του μικρού Παιχνιδιού στη σελίδα 16 (το οπισθόφυλλο) και την εικονογράφηση

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

- Klaus Teuber περισσότερα Σχέδιο Α

- Klaus Teuber περισσότερα Σχέδιο Α Αγαπητοί Ιππότες του Κατάν, Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει όλες τις οδηγίες που χρειάζεστε για να παίξετε Κατάν: Πόλεις & Ιππότες. Προτείνουμε να διαβάσετε πρώτα την Περίληψη των Κανόνων στο τέλος του εγχειριδίου.

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι!

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι! Οδηγίες To Sing It! είναι ένα νέο παιχνίδι παρέας που δοκιμάζει τις γνώσεις σας στο ελληνικό τραγούδι! Μέσα από λέξεις που σας δίνονται, καλείστε να βρείτε τραγούδια που τις περιέχουν. Θα πείτε εσείς τα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων Καλως ήρθατε στο High Noon Saloon! Βρίσκεστε μέσα σε μια κλασσική μάχη της Άγριας Δύσης, οπλισμένοι με θανατηφόρα Όπλα, προσπαθώντας να εξοντώσετε τους αντιπάλους σας και να βρείτε την καλύτερη κρυψώνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη μυθική χώρα της Άζτλαν, τέσσερις φυλές, παλεύουν για την επιβίωση και την ευημερία υπό τον έλεγχο των ίδιων των θεών. Κάθε φυλή παίρνει την ονομασία της από το ζώο τοτέμ των αρχαίων βασιλέων

Διαβάστε περισσότερα

Language: English / Greek

Language: English / Greek Rules of Coerceo by Coerceo Company Greek translation by Chronis Perrakis Κανόνες του Coerceo Language: English / Greek Πνευματικά Δικαιώματα Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αντιγραφή ή αναμετάδοση με οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι... καλώς ήλθατε στο Σπίτι του Παιχνιδιού!

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι... καλώς ήλθατε στο Σπίτι του Παιχνιδιού! Οδηγίες Αγαπητοί γονείς ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε για την ψυχαγωγία σας ένα από τα παιχνίδια της εταιρείας μας! Στα «Παιχνίδια Δεσύλλας» με αγάπη για το παιχνίδι, ευαισθησία

Διαβάστε περισσότερα

Χριστόφορος Βασιλείου ΟΔΗΓΙΕΣ

Χριστόφορος Βασιλείου ΟΔΗΓΙΕΣ Χριστόφορος Βασιλείου Στην Άγρια Δύση οι διαφωνίες λύνονται πάντα μ έναν τρόπο: Μιλάνε τα εξάσφαιρα! Τι γίνεται όμως όταν οι σφαίρες τρελαίνονται και αρχίζουν να ακολουθούν δικές τους πορείες; Μόνο οι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός Μεταλλωρύχος, καπετάνιος, δήμαρχος, άποικος, τεχνίτης ή κτίστης; Τι ρόλο θα έχετε στον νέο κόσμο; Θα είστε εσείς που θα έχετε τις πιο γόνιμες φυτείες; Θα κατασκευάσετε τα πολυτιμότερα κτίρια; Ο σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Εργοστάσιο Ανακύκλωσης

Εργοστάσιο Ανακύκλωσης World Robot Olympiad 2016 Κατηγορία Regular (Κανονική) Λύκειο Περιγραφή πρόκλησης, κανονισμοί και βαθμολόγηση Εργοστάσιο Ανακύκλωσης Έκδοση: 15 Ιανουαρίου 2016 Επιμέλεια: Κλαδογένης Δημήτρης & Δανελλάκης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με αγορές, ενοικιάσεις και πωλήσεις ιδιοκτησιών σε όλη την Ελλάδα!

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με αγορές, ενοικιάσεις και πωλήσεις ιδιοκτησιών σε όλη την Ελλάδα! Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με αγορές, ενοικιάσεις και πωλήσεις ιδιοκτησιών σε όλη την Ελλάδα! ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σκοπός του παιχνιδιού είναι να γίνεις ο πλουσιότερος παίκτης αγοράζοντας, ενοικιάζοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Περίληψη Προετοιμασία Πορεία του Παιχνιδιού Σημαντικές Έννοιες Κάρτες Αγώνα Μετακίνηση Δείκτες Φθοράς Κάρτες Γεγονότων Στάσεις στα Pit 2 3

Διαβάστε περισσότερα

Καθώς η προσπάθεια για την αναγέννηση διαφόρων τομέων του γαλαξία

Καθώς η προσπάθεια για την αναγέννηση διαφόρων τομέων του γαλαξία Καθώς η προσπάθεια για την αναγέννηση διαφόρων τομέων του γαλαξία συνεχίζεται, οι δυνάμεις της Συμμαχίας έρχονται αντιμέτωπες με εχθρικές φυλές που αρνούνται να εγκαταλείψουν τις προσφάτως κατακτημένες

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα