ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση"

Transcript

1 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ η Έκδοση

2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα... 3 Εκπαιδευτική Αποστολή Πορεία του Παιχνιδιού... 5 Χάνοντας Μια Σειρά Σακίδιο... 7 Κειμήλια... 8 Προμήθειες Μαχαίρα, Φακός, Ορειβατικός Εξοπλισμός, Σχεδία, Κληματσίδα, Πρώτες Βοήθειες, Μπανάνα, Βέλος, Παγίδα Πλακίδια Κειμήλια, Ξέφωτο Προσεδάφισης, Κινούμενη Άμμος, Δηλητηριώδης Κισσός, Ζώα, Κληματσίδες, Μπανάνες, Αρχικά Χαρακτηριστικά Χαρακτηριστικά Ποτάμι, Σπηλιά, Βουνό Ζώα Φίδια, Αγριογούρουνα, Πάνθηρες, Μαϊμούδες Σημειώσεις Credits... 48

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Δείτε τον Γρήγορο Οδηγό για πλήρη λίστα των περιεχομένων και λεπτομέρειες για την προετοιμασία κάθε παιχνιδιού. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Την πρώτη φορά που θα παίξετε το παιχνίδι ή όταν το δείχνετε σε νέους παίκτες, μπορείτε αν θέλετε να αφαιρέσετε τα παρακάτω, λίγο πιο ιδιαίτερα περιεχόμενα: 8 μπανάνες, 8 κληματσίδες, 4 μαϊμούδες, 8 πλακίδια μπανάνας και 8 πλακίδια κληματσίδας.

4 ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι οδηγίες για αυτά τα πιο ιδιαίτερα περιεχόμενα σημειώνονται με ένα κόκκινο αστέρι. Αν επιλέξετε να παίξετε χωρίς αυτά τα περιεχόμενα, προσπεράστε τα κομμάτια αυτά στις οδηγίες. Κάποια από τα υπόλοιπα κομμάτια περιλαμβάνουν ένα σύμβολο μαϊμούς μαζί με άλλο σύμβολο. Τέσσερα πλακίδια με πίνακες κειμηλίων, τέσσερα βέλη με αγριογούρουνα και το ζάρι ζώων με σύμβολα τριών άλλων ζώων. Αφήστε τα κομμάτια αυτά στο παιχνίδι, αλλά αγνοήστε το σύμβολο μαϊμούς όποτε εμφανιστεί. Κάθε γύρος ξεκινάει με τον παίκτη να ρίχνει δύο εξάπλευρα ζάρια (ένα με ζώα και ένα με αριθμούς). Κάθε γύρος έχει δύο φάσεις, μία για κάθε ζάρι: 1. Μετακίνηση Ζώων 2. Εκτέλεση Ενεργειών Στον γύρο θα μετακινηθεί το ζώο, του οποίου το σύμβολο εμφανίστηκε στο ζάρι. Δείτε στην παράγραφο Ζώα: Μετακίνηση, παρακάτω, για λεπτομέρειες. Αφού τα ζώα μετακινηθούν, ο παίκτης εκτελεί τις ενέργειές του. Ο αριθμός που έριξε καθορίζει τον αριθμό των ενεργειών που μπορεί να εκτελέσει στον γύρο. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ενέργειές του για να εκτελέσει δύο βασικές κινήσεις: Μετακίνηση του Εξερευνητή του Τράβηγμα Αποθέματος Δείτε τον Γρήγορο Οδηγό για λεπτομέρειες.

5 ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΓΥΡΟ Μερικά πλακίδια και άλλα κομμάτια μπορεί να προκαλέσουν την απώλεια του γύρου ενός παίκτη, ο οποίος ξαπλώνει τον εξερευνητή του, σημειώνοντας ότι ο γύρος του έχει χαθεί. 1. Αν ο εξερευνητής ενός παίκτη είναι ξαπλωμένος στην αρχή του γύρου του, ρίχνει κανονικά το ζάρι ζώων κουνώντας τα ζώα, όπως πάντα. 2. Αν ο εξερευνητής ενός παίκτη είναι ξαπλωμένος όταν κανονικά θα έπρεπει να εκτελέσει ενέργειες στο γύρο του, τότε σηκώνει τον εξερευνητή του. Στον χαμένο αυτό γύρο δεν μπορεί να εκτελέσει ενέργειες, να πάρει ή να αφήσει αντικείμενα. Δεν μπορεί κάποιος παίκτης να χάσει δύο μελλοντικούς γύρους μαζί. Μόλις ο εξερευνητής του ξαπλώσει, δεν μπορεί να ξαπλώσει ξανά. Ωστόσο, αφού χάσει έναν γύρο και ο εξερευνητής του σηκωθεί, μπορεί κάποιο νέο γεγονός να υποχρεώσει τον παίκτη να χάσει και τον επόμενό του γύρο, πριν προλάβει να εκτελέσει ενέργειες. ΣΑΚΙΔΙΟ Κάθε παίκτης έχει έναν δίσκο για τα αντικείμενά του, το «σακίδιό» του. Οι προμήθειες και τα κειμήλια τοποθετούνται στο σακίδιο. Κάθε παίκτης αποκτά αντικείμενα για το σακίδιο τραβώντας τυχαίες προμήθειες από το σακουλάκι αποθέματος ή παίρνοντας αντικείμενα από τη θέση που βρίσκεται ο εξερευνητής του. Κάθε παίκτης μπορεί να έχει μέχρι και οκτώ αντικείμενα στο σακίδιό του. Αν τραβώντας ή παίρνοντας ένα αντικείμενο από μια θέση οδηγήσει σε άνω των οκτώ αντικειμένων, ο παίκτης πρέπει να αφήσει τα επιπλέον αντικείμενα (τοποθετήστε τα ανοιχτά) στη θέση όπου βρίσκεται ο εξερευνητής του.

6 ΚΕΙΜΗΛΙΑ Για να κερδίσουν, οι παίκτες πρέπει να συλλέξουν τέσσερα ίδια κειμήλια και να χρησιμοποιήσουν τρεις ενέργειες για να βγουν από τη ζούγκλα. Τέσσερα κειμήλια θεωρούνται ίδια αν έχουν το ίδιο σύμβολο ή είναι του ίδιου χρώματος. 2 ΠΑΙΚΤΕΣ Με δύο παίκτες, αφαιρέστε από έξι διαφορετικά κειμήλια, όπως φαίνεται και παρακάτω. Όλα διαφορετικού χρώματος και συμβόλου. Μωβ πουλί Πορτοκαλί μάτι Κόκκινο χέρι Ίδιο σύμβολο: τέσσερα κειμήλια ψαριού Λευκό ψάρι Πράσινος ήλιος Ροζ φεγγάρι Ίδιο χρώμα: τέσσερα κόκκινα κειμήλια Υπάρχουν έξι διαφορετικά σύμβολα και έξι διαφορετικά χρώματα. ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥΛΙ, ΜΑΤΙ, ΧΕΡΙ, ΨΑΡΙ, ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΦΕΓΓΑΡΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΩΒ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΛΕΥΚΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΡΟΖ Έτσι μένουν συνολικά 30 κειμήλια, πέντε για κάθε πιθανό συνδυασμό: 5 κειμήλια ήλιου, 5 ροζ κειμήλια κλπ. 3-4 ΠΑΙΚΤΕΣ Με τρεις ή τέσσερις παίκτες χρησιμοποιήστε και τα 36 κειμήλια συμπεριλαμβάνοντας 6 από κάθε πιθανό συνδυασμό: 6 κειμήλια πουλιού, 6 πράσινα κειμήλια, κλπ.

7 ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΜΑΣΕΤΑ (8) ΣΧΕΔΙΑ (6), ΦΑΚΟΣ (6), ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ (6) Πολλά πλακίδια έχουν πυκνή ζούγκλα σε μία ή περισσότερες πλευρές τους. Η μετακίνηση σε μια θέση πέρα από την πυκνή αυτή ζούγκλα απαιτεί μία επιπλέον ενέργεια, από ότι κανονικά. (Ακόμη κι αν και τα δύο πλακίδια έχουν πυκνή ζούγκλα, η μετακίνηση μεταξύ τους απαιτεί μία μόνο επιπλέον ενέργεια.) Αν ένας παίκτης έχει μασέτα στο σακίδιό του, μπορεί να περάσει από την πυκνή ζούγκλα με μία μόνο ενέργεια. Οι μασέτες δεν χάνονται αλλά διατηρούνται και για μελλοντικές κινήσεις. Ενέργειες χωρίς Μασέτα Ενέργειες με Μασέτα ΣΧΕΔΙΑ Ένας παίκτης πρέπει να έχει σχεδία για να μετακινηθεί στο ποτάμι και πρέπει να την έχει μέχρι να το εγκαταλείψει. Οι σχεδίες δεν χάνονται, αλλά διατηρούνται και για μελλοντικές κινήσεις. ΦΑΚΟΣ Ένας παίκτης πρέπει να έχει φακό για να μετακινηθεί στη σπηλιά και πρέπει να τον έχει μέχρι να την εγκαταλείψει. Οι φακοί δεν χάνονται, αλλά διατηρούνται και για μελλοντικές κινήσεις. ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Ένας παίκτης πρέπει να έχει ορειβατικό εξοπλισμό για να μετακινηθεί στο βουνό και πρέπει να τον έχει μέχρι να το εγκαταλείψει. Ο Ορειβατικός εξοπλισμός δεν χάνεται, αλλά διατηρείται και για μελλοντικές κινήσεις.

8 ΚΛΜΗΑΤΣΙΔΑ (8) Οι παίκτες μπορούν να μετακινηθούν σε πλακίδιο κινούμενης άμμου αν έχουν κληματσίδα. Οι κληματσίδες δεν χάνονται, αλλά διατηρούνται για μελλοντικές κινήσεις. Η μετακίνηση σε πλακίδιο κινούμενης άμμου απαιτεί μία λιγότερη άμμο από ότι κανονικά, μιας και ο παίκτης κρεμιέται από πάνω του. Ισχύουν οι παρακάτω περιορισμοί: 1. Ο παίκτης δεν μπορεί να ολοκληρώσει το γύρο του πάνω σε πλακίδιο κινούμενης άμμου, ή να μετακινηθεί σε τέτοιο πλακίδιο αν δεν υπάρχει γνωστό πλακίδιο μετά από αυτό. 2. Η πυκνή ζούγκλα ισχύει για μετακινήσεις πάνω από κινούμενη άμμο. Α. Με την κληματσίδα μπορεί να κινηθεί σε πλακίδιο κινούμενης άμμου. Δεν χρειάζεται ενέργειες για την κίνηση αυτή. Κανονικά η κίνηση απαιτεί μία ενέργεια, αλλά χρησιμοποιείται μία λιγότερη όταν το τελικό πλακίδιο είναι κινούμενη άμμος. Β. Ολοκληρώνει την αιώρηση πάνω από την κινούμενη άμμο, καταλήγοντας σε ένα κανονικό πλακίδιο. Έτσι χρησιμοποιεί μία ενέργεια και έχει άλλες δύο ενέργειες. (ΘΑ μπορούσε να μετακινηθεί πάνω δεξιά από το πλακίδιο κινούμενης άμμου σε ένα άλλο πλακίδιο.) Γ. Μετά την προσγείωση σε κανονικό πλακίδιο, διατηρεί την κληματσίδα, οπότε μπορεί να μετακινηθεί σε νέο πλακίδιο κινούμενης άμμου. Κανονικά η διάσχιση πυκνής ζούγκλας προς νέο πλακίδιο θα απαιτούσε δύο ενέργειες, αλλά τώρα πάνω από πλακίδιο κινούμενης άμμου, απαιτεί μία μόνο. Δ. Ολοκληρώνει την αιώρηση πάνω από την κινούμενη άμμο, καταλήγοντας σε ένα κανονικό πλακίδιο. Έτσι χρησιμοποιεί την τρίτη και τελευταία του ενέργεια. (Θα μπορούσε να είχε κινηθεί προς τα δεξιά μέσα από την πυκνή ζούγκλα χρησιμοποιώντας δύο ενέργειες, αλλά είχε μόνο μία ενέργεια ακόμη.) 3. Δεν μπορεί κάποιος να κινηθεί πάνω από δύο πλακίδια κινούμενης άμμου στη σειρά. Πρέπει πρώτα να φτάσει σε άλλου είδους πλακίδιο και έπειτα αν θέλει να περάσει από ένα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΑΣ Ο Κίτρινος ρίχνει 3 ενέργειες. Έχει μία μόνο κληματσίδα στο σακίδιό του, αλλά δεν έχει μασέτα.

9 ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (8), ΜΠΑΝΑΝΑ (8), ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΟ ΒΕΛΑΚΙ (12), ΠΑΓΙΔΑ (4) Α Β Γ Δ Οι προμήθειες αυτές σας προστατεύουν από διάφορους κινδύνους της ζούγκλας: Α. Κιβώτιο Πρώτων Βοηθειών: Δηλητηριώδης Κισσός, Φίδια Β. Μπανάνες: Μαϊμού Γ. Βελάκια: Εικονιζόμενα Ζώα: Μαϊμού/Αγριογούρουνο (4), Αγριογούρουνο/Πάνθηρας (4), Μόνο Πάνθηρας (4) Δ. Παγίδες: Εικονιζόμενα Ζώα: Αγριογούρουνο/Πάνθηρας (4), Μόνο Πάνθηρας (4). Αν ένας παίκτης αντιμετωπίσει έναν από αυτούς τους κινδύνους, μπορεί αν θέλει να πετάξει (να αφαιρέσει από το παιχνίδι) μία προμήθεια που τον προστατεύει από τον κίνδυνο. Ο κισσός ή το ζώο, δεν θα κάνουν τότε τη συνηθισμένη τους ζημιά.

10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ Η ζούγκλα αποτελείται βασικά από εξαγωνικά πλακίδια. Η αποκαλυμμένη περιοχή της ζούγκλας αρχικά είναι μικρή, αλλά αυξάνεται καθώς οι παίκτες εξερευνούν το ταμπλό της βάσης. Όταν ένας εξερευνητής μετακινηθεί σε μια νέα θέση, νέα πλακίδια αποκαλύπτονται αν χρειάζεται, ώστε να μην υπάρχουν κενές θέσεις γειτονικά με τον εξερευνητή. Ο παίκτης επιλέγει ένα πλακίδιο από τη στοίβα και το τοποθετεί κλειστό στην κενή θέση. Το ανοίγει, χωρίς να το κοιτάξει καθορίζοντας τον προσανατολισμό της πυκνής ζούγκλας. Η άκρη του τραπεζιού ή της περιοχής παιχνιδιού είναι που περιορίζει το μέγεθος και το σχήμα της ζούγκλας. Ένα πλακίδιο αποκαλύπτεται στη θέση μόνο αν χωράει ολόκληρο στο τραπέζι, χωρίς κανένα μέρος του να εξέχει από το άκρο του. ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ (36) Τα πλακίδια με βάση κειμηλίου φέρνουν στο παιχνίδι ένα κειμήλιο, το οποίο αντιστοιχεί στον αριθμό 1 που είναι σκαλισμένος στη βάση. Όταν το πλακίδιο αποκαλυφθεί, τοποθετήστε ένα κειμήλιο από τη στοίβα ανοιχτό στο πλακίδιο. Με δύο παίκτες και μόνο 30 κειμήλια στο παιχνίδι, τα κειμήλια θα εξαντληθούν καθώς πλακίδια κειμηλίων μπορεί να υπάρχουν ακόμη στη στοίβα. Απλώς αγνοήστε τη βάση κειμηλίου για τα τελευταία έξι πλακίδια κειμηλίων. Ο πίνακας στοιχείων πλακιδίων περιλαμβάνει θέσεις με πολλά κειμήλια πάνω τους. Δείτε παρακάτω το τμήμα Στοιχείων για λεπτομέρειες.

11 ΞΕΦΩΤΟ ΠΡΟΣΕΔΑΦΙΣΗΣ (4) ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ (8) Οι παίκτες μετακινούνται από το ένα ξέφωτο στο άλλο, χρησιμοποιώντας 3 ενέργειες. Για να κερδίσει κάποιος το παιχνίδι, έχοντας τέσσερα ίδια κειμήλια πρέπει να μετακινηθεί σε ξέφωτο προσεδάφισης και να χρησιμοποιήσει 3 ενέργειες για να φύγει από τη ζούγκλα. 1. Υπάρχουν τέσσερα ξέφωτα προσεδάφισης στο πλακίδιο βάσης, ένα σε βουνό και τέσσερα σε ξεχωριστά πλακίδια της στοίβας. 2. Ένας παίκτης πρέπει να έχει ορειβατικό εξοπλισμό για να χρησιμοποιήσει το ξέφωτο προσεδάφισης του βουνού. 3. Οποιοδήποτε από τα ξέφωτα προσεδάφισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τελευταία κίνηση του παιχνιδιού. Οι εξερευνητές (χωρίς κληματσίδα) δεν μπορούν να περάσουν από πλακίδιο κινούμενης άμμου. Τα ζώα που μετακινούνται εκεί, βγαίνουν από το παιχνίδι. Αν ένας παίκτης μετακινηθεί σε πλακίδιο δηλητηριώδους κισσού, ο γύρος του τελειώνει αμέσως και χάνει και τον επόμενο γύρο του. (Δείτε παραπάνω, το τμήμα Πορεία του Παιχνιδιού για λεπτομέρειες.) Η ζημιά αυτή μπορεί να αποφευχθεί με το κουτί πρώτων βοηθειών. Αν ένας παίκτης μετακινηθεί σε πλακίδιο κισσού και πετάξει ένα κουτί πρώτων βοηθειών από το σακίδιό του, μπορεί να συνεχίσει τον γύρο του και να αποφύγει την απώλεια του επόμενου γύρου του.

12 ΖΩΑ (16) Όταν ένα πλακίδιο με σύμβολο ζώου αποκαλυφθεί, το αντίστοιχο ζώο τοποθετείται πάνω στο πλακίδιο αυτό. ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (3) Ποτάμι Σπηλιά Βουνό Δείτε το τμήμα Ζών παρακάτω για λεπτομέρειες σχετικά με την κίνηση ζώων και τις μάχες. ΚΛΗΜΑΤΣΙΔΕΣ (8), ΜΠΑΝΑΝΕΣ (8) Τρία πλακίδια φέρνουν ένα πλακίδιο ταμπλό στοιχείων στο παιχνίδι. Όταν ένα αρχικό πλακίδιο αποκαλυφθεί, τα αντίστοιχα στοιχεία συνδέονται άμεσα στο πλακίδιο. Δείτε το τμήμα Στοιχείων παρακάτω για λεπτομέρειες. Ένα αρχικό πλακίδιο Στοιχείων δεν είναι μέρος του ίδιου του στοιχείου. Για παράδειγμα, μία λάμπα απαιτείται για μετακίνηση σε σπηλιά, αλλά όχι για μετακίνηση στο αρχικό πλακίδιο σπηλιάς. Όταν ένα πλακίδιο μπανάνας ή κληματσίδας αποκαλυφθεί, τοποθετείται ανοιχτή πάνω στο πλακίδιο η αντίστοιχη προμήθεια.

13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ Τα τρία μεγάλα πλακίδια ταμπλό αναπαριστάνουν στοιχεία της ζούγκλας. Το ποτάμι, τη σπηλιά και το βουνό. Κάθε στοιχείο μπαίνει στο παιχνίδι αμέσως μόλις το αρχικό πλακίδιο του στοιχείου αποκαλυφθεί. Τα αρχικά πλακίδια έχουν όλα μία θέση στην οποία το στοιχείο συνδέεται. Ο παίκτης που αποκάλυψε το αρχικό πλακίδιο επιλέγει τον τρόπο τοποθέτησης του στοιχείου, έτσι ώστε μία του θέση να συνδέεται στο σημείο του αρχικού πλακιδίου. Τα πλακίδια ταμπλό στοιχείων δεν μπορούν να πατούν σε ήδη αποκαλυμμένα πλακίδια, ούτε να εξέχουν από το άκρο του τραπεζιού. Αν το στοιχείο δεν μπορεί να συνδεθεί στη θέση που αποκαλύφθηκε το αρχικό πλακίδιο, τότε το αρχικό πλακίδιο περιστρέφεται 60 ο δεξιόστροφα μέχρι να είναι δυνατή η σύνδεση. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ακόμη και περιστροφή του αρχικού πλακιδίου μέχρι και 360 ο, δεν δίνει πιθανή σύνδεση του στοιχείου στο αρχικό πλακίδιο χωρίς επικάλυψη άλλων πλακιδίων ή έκταση εκτός του τραπεζιού. Στις περιπτώσεις αυτές, επιστρέψτε το αρχικό πλακίδιο πίσω στη στοίβα πλακιδίων και ανοίξτε ένα νέο πλακίδιο στη θέση αυτή.

14 ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Κάθε πλακίδιο ταμπλό στοιχείου έχει μία ή περισσότερες θέσεις κειμηλίων. Η κάθε θέση περιέχει πολλαπλά κειμήλια, ανάλογα με τον αριθμό που έχει η βάση που απεικονίζεται. Πριν το παιχνίδι ξεκινήσει, τοποθετήστε κλειστά κειμήλια σε κάθε μία από αυτές τις θέσεις. Ένα κειμήλιο για κάθε αριθμό (Βουνό: 4, Ποτάμι 2x3, Σπηλιά: 2x3). Όταν τα στοιχεία μπουν στο κειμήλια παραμένουν κλειστά. Ανοίγουν μόνο όταν ένας εξερευνητής μετακινηθεί σε μία θέση γειτονικά με αυτά. Ένας παίκτης μπορεί να πάρει μόνο τα μισά από τα κειμήλια που έχουν τοποθετηθεί σε μία θέση στοιχείου («Τα κειμήλια αυτά έχουν μείνει σταθερά στο στοιχείο για αιώνες, και υπάρχει βαριά κατάρα πάνω τους»). Για παράδειγμα, αν ο Κίτρινος κινούνταν μία θέση μπροστά στο ποτάμι, θα μπορούσε να πάρει ένα από τα δύο κειμήλια εκεί, αλλά όχι και τα δύο. Αν πάρει το κειμήλιο ροζ φεγγαριού, η κατάρα των κειμηλίων στοιχείων τον αποτρέπει από το να πάρει και το λευκό ψάρι από τη θέση αυτή αργότερα στο παιχνίδι. Η κατάρα είναι πολύ συγκεκριμένη. Εφαρμόζεται μόνο στον παίκτη και στο κειμήλιο, όσο αυτό βρίσκεται στη θέση αυτή. Οποιοσδήποτε άλλος παίκτης, μπορεί να πάρει το λευκό ψάρι. Αν άλλα κειμήλια ή προμήθειες πέσουν στη θέση αυτή, οποιοσδήποτε παίκτης (ακόμη και ο Κίτρινος) μπορεί να τα πάρει. Αν το λευκό ψάρι παρθεί και μετακινηθεί σε άλλη θέση, οποιοσδήποτε παίκτης (ακόμη και ο Κίτρινος) μπορεί να το πάρει.

15 ΠΟΤΑΜΙ: KATARI MAYU Το άνοιγμα του ποταμού, στο αρχικό πλακίδιο ποταμιού, πρέπει να συνδέεται με ένα από τα τρία ανοίγματα του πλακιδίου ταμπλό ποταμιού. Το ποτάμι έχει συνολικά έξι κειμήλια, από δύο σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Οι παίκτες μπορούν να μπουν και να βγουν από το ποτάμι, από οποιαδήποτε θέση, με τους βασικούς κανόνες μετακίνησης (Πυκνή ζούγκλα και μασέτες λαμβάνονται υπόψη.) Η μετακίνηση σε θέση ποταμιού αποκαλύπτει πλακίδια γειτονικά του εξερευνητή, κανονικά. ΣΠΗΛΙΑ: Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ XIBALBA Το άνοιγμα του αρχικού πλακιδίου σπηλιάς πρέπει να ακουμπάει στο μοναδικό άνοιγμα του πλακιδίου ταμπλό σπηλιάς. Η σπηλιά έχει συνολικά έξι κειμήλια, από δύο σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Ένας τείχος περιβάλλει τη σπηλιά, ο οποίος δεν μπορεί να διαπεραστεί. Οι παίκτες μετακινούνται μέσα στη σπηλιά μόνο από το άνοιγμα μεταξύ αυτής και του αρχικού πλακιδίου. Η μετακίνηση σε μία θέση σπηλιάς δεν αποκαλύπτει γειτονικά πλακίδια μέσω των τοιχωμάτων της.

16 ΟΡΟΣ RUMIHATUN Το αρχικό πλακίδιο της βάσης του όρους πρέπει να αγγίζει μία από τις δύο εισόδους του πλακιδίου ταμπλό βουνού. Το βουνό έχει συνολικά τέσσερα κειμήλια στο κέντρο του. Οι παίκτες μπορούν να μπουν και να βγουν από το βουνό από οποιαδήποτε θέση, ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες μετακίνησης. (Πυκνή ζούγκλα και μασέτες λαμβάνονται κανονικά υπόψη.) Η μετακίνηση σε θέση βουνού αποκαλύπτει κανονικά τα πλακίδια σε κενές θέσεις γειτονικά του παίκτη. Το βουνό έχει ένα ξέφωτο προσεδάφισης σε μία θέση του, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως και οποιοδήποτε άλλο ξέφωτο. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ Ο κίτρινος ρίχνει 4, και έχει 4 ενέργειες στον γύρο του. 1η ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο κίτρινος μετακινείται κατά μία θέση. Έχει ορειβατικό εξοπλισμό, οπότε μπορεί να μετακινηθεί σε θέση βουνού. (Σχέδιο Α) Υπάρχει μία μόνο κενή θέση γειτονικά στον εξερευνητή του, οπότε ένα νέο πλακίδιο αποκαλύπτεται. (Η μετακίνηση σε θέση βουνού ή ποταμιού αποκα-

17 λύπτει γειτονικά πλακίδια κανονικά. Ωστόσο, νέα πλακίδια δεν αποκαλύπτονται μέσα από τα τοιχώματα της σπηλιάς.) Ο κίτρινος τοποθετεί ένα νέο πλακίδιο από τη στοίβα εδώ (Σχέδιο Β). Τα κειμήλια των στοιχείων τοποθετούνται κλειστά όταν το παιχνίδι ξεκινάει. Όταν ένας εξερευνητής μετακινηθεί σε γειτονική θέση, τα κειμήλια αυτά ανοίγουν. (Σχέδιο Β) 2η ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο κίτρινος μετακινείται στο κέντρο του βουνού. Δεν μπορεί να πάρει όλα τα κειμήλια που τοποθετήθηκαν στη θέση αυτή, αλλά μόνο δύο από τα τέσσερα. Παίρνει τα δύο πράσινα κειμήλια. Τοποθετεί έναν κίτρινο δείκτη κατάρας στα άλλα δύο ώστε να σημειωθεί ότι δεν μπορεί να τα πάρει από αυτή τη θέση σε οποιαδήποτε στιγμή του παιχνιδιού. (Σχέδιο C) Έχει ήδη οκτώ αντικείμενα, οπότε πρέπει να αφήσει τα δύο. Δεν μπορεί να αφήσει τον ορειβατικό του εξοπλισμό όσο βρίσκεται ακόμη στο βουνό. Αφήνει μία σχεδία και ένα βελάκι.

18 3η ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο κίτρινος μετακινείται μία θέση δεξιά. Υπάρχουν δύο κενές θέσεις γειτονικά του, οπότε ανοίγουν δύο νέα πλακίδια. Ένα από αυτά τα πλακίδια έχει βάση κειμηλίου, οπότε ένα κειμήλιο τοποθετείται ανοιχτό στο πλακίδιο αυτό. (Σχέδιο D) 4η ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ο κίτρινος μετακινείται και πάλι δεξιά, αποκαλύπτοντας τρία νέα πλακίδια. (Σχέδιο E) (Οι παίκτες μπορούν να μπουν και να βγουν από το βουνό και το ποτάμι μέσω οποιασδήποτε θέσης. Ωστόσο, δεν μπορούν να περάσουν μέσα από το τοίχωμα της σπηλιάς.) Παίρνει το κειμήλιο στο πλακίδιο αυτό, το οποίο είναι το τέταρτο πράσινο κειμήλιό του. Έχει ήδη οκτώ αντικείμενα στο σακίδιό του, οπότε πετάει το πορτοκαλί πουλί. Ο κίτρινος χρησιμοποίησε και τις τέσσερις ενέργειές του και δίνει το ζάρι στον επόμενο παίκτη.

19 ΖΩΑ Τα ζώα κάνουν ζημιά σε έναν παίκτη σε συναντήσεις που συμβαίνουν όταν ένας εξερευνητής και ένα ζώο φτάσουν στην ίδια θέση με έναν από τους εξής δύο τρόπους: 1. Ένα ζώο μετακινείται σε θέση όπου υπάρχει εξερευνητής. 2. Ένας εξερευνητής μετακινείται σε θέση όπου υπάρχει ένα ζώο. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Στην πρώτη φάση κάθε γύρου, τα ζώα μετακινούνται. Αν εμφανιστεί στο ζάρι ένα σύμβολο ζώου, τότε κάθε ζώο του αντίστοιχου είδους που υπάρχει στο παιχνίδι, θα μετακινηθεί. Ο παίκτης που έριξε το ζάρι επιλέγει ένα ζώο του είδους και το μετακινεί κατά μία ή δύο θέσεις. Έπειτα, συνεχίζοντας δεξιόστροφα από τον παίκτη που έριξε τα ζάρια, κάθε παίκτης μετακινεί από ένα άλλο ζώο του ίδιου είδους μέχρι όλα τα ζώα του είδους που υπάρχουν στο παιχνίδι να έχουν μετακινηθεί από μία φορά το κάθε ένα στον γύρο. Οι παρακάτω κανόνες καθορίζουν την κίνηση των ζώων: Α. Κάθε ζώο μπορεί να μετακινηθεί από έναν μόνο παίκτη σε κάθε γύρο. Β. Ένα ζώο μπορεί να μετακινηθεί κατά 1 ή 2 θέσεις από τον παίκτη αυτό. (Ένα ζώο μπορεί να μετακινηθεί κατά μία θέση και ξανά πίσω με τη δεύτερη θέση.) Γ. Τα ζώα που ήδη βρίσκονται σε μια θέση με εξερευνητή (από προηγούμενη συνάντηση) είναι κατειλημμένα και δεν μπορούν να μετακινηθούν. Δ. Πολλά ζώα μπορούν να βρίσκονται στην ίδια θέση. Ε. Τα ζώα δεν επηρεάζονται από την πυκνή ζούγκλα ή τον δηλητηριώδη κισσό. ΣΤ. Αν ένα ζώο μετακινηθεί σε θέση με εξερευνητή, γίνεται μια συνάντηση. (Δεν μπορεί να προσπεράσει μια θέση με εξερευνητή.) Ζ. Όλα τα ζώα μπορούν να μετακινηθούν στο πλακίδιο ταμπλό της αρχικής βάσης. Η. Τα τετράποδα ζώα (πάνθηρες και αγριογούρουνα) δεν μπορούν να μετακινηθούν στο βουνό, στο ποτάμι ή στη σπηλιά. Θ. Τα ζώα μπορούν να μετακινηθούν σε κινούμενη άμμο και αμέσως αφαιρούνται από το παιχνίδι. [Προχωρημένη Παραλλαγή: Μόλις οι παίκτες χειρίζονται με ευκολία τα σακίδιά τους και συμφωνούν όλοι, η μετακίνηση αυτή μπορεί να απαγορευτεί, ώστε τα ζώα να μην πατάνε σε κινούμενη άμμο και να μην βγαίνουν από το παιχνίδι.]

20 ΦΙΔΙ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ Το φίδι προκαλεί την απώλεια ενός γύρου. (Δείτε Σειρά του Παιχνιδιού για λεπτομέρειες.) Η ζημιά αυτή μπορεί να αποφευχθεί αν ο παίκτης πετάξει ένα κιβώτιο πρώτων βοηθειών κατά τη συνάντηση. Το αγριογούρουνο προκαλεί την απώλεια ενός γύρου και ρίχνει τον παίκτη αναίσθητο. Τοποθετεί όλα τα αντικείμενα του σακιδίου του ανοιχτά στη θέση όπου βρίσκεται ο εξερευνητής του. (Έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να τα πάρουν άλλοι παίκτες.) Δεν μπορεί να σηκώσει αντικείμενα στον γύρο που έχει χάσει, αλλά πρέπει να περιμένει στον επόμενο γύρο από αυτόν που έχασε, ώστε να τα πάρει και πάλι πίσω. Η ζημιά αυτή μπορεί να αποφευχθεί αν ο παίκτης πετάξει ένα βελάκι αναισθησίας ή μία παγίδα με σύμβολο αγριογούρουνου.

21 ΠΑΝΘΗΡΑΣ Η ζημιά αυτή μπορεί να αποφευχθεί αν ο παίκτης πετάξει ένα βελάκι αναισθησίας ή μία παγίδα με σύμβολο πάνθηρα κατά τη συνάντηση. Ο πάνθηρας προκαλεί την απώλεια ενός γύρου και επίσης τραυματίζει τον παίκτη τόσο πολύ, ώστε πρέπει να εγκαταλείψει τη ζούγκλα. Ο παίκτης τοποθετεί όλα τα αντικείμενα του σακιδίου του στη θέση όπου βρίσκεται ο εξερευνητής του. Έπειτα αφαιρεί τον εξερευνητή του από το ταμπλό, ξαπλωμένο μπροστά του. Ο παίκτης επίσης παίρνει μία από τις επιπλέον παγίδες πάνθηρα για το σακίδιό του. Στον χαμένο του γύρο, σηκώνει τον εξερευνητή του και τον τοποθετεί στο ξέφωτο προσεδάφισης της επιλογής του. Στον γύρο αυτό δεν μπορεί να σηκώσει αντικείμενα, αλλά πρέπει να περιμένει τον επόμενο. Στον επόμενο γύρο μετακινείται κανονικά, συνήθως ελπίζοντας να φτάσει στη θέση της συνάντησης, ώστε να παγιδέψει τον πάνθηρα και να ανακτήσει τα χαμένα του αντικείμενα.

22 ΜΑΪΜΟΥ 1. Η μαϊμού κλέβει το αντικείμενο του σακιδίου που αντιστοιχεί στον αριθμό που εμφανίστηκε στο ζάρι. 2. Αν η θέση αυτή είναι κενή, τότε η μαϊμού θα κλέψει ένα από τα ανοιχτά αντικείμενα της θέσης όπου συνέβη η συνάντηση. Ο παίκτης που μετακίνησε την μαϊμού επιλέγει ένα τυχαίο αντικείμενο της θέσης. Οι μαϊμούδες προσπαθούν να προστατέψουν τα κειμήλια από τους εξερευνητές και να τα κρατήσουν στη ζούγκλα. Μια μαϊμού κλέβει ένα τυχαίο αντικείμενο, είτε από το σακίδιο του εξερευνητή ή από το ταμπλό. (Ο παίκτης δεν χάνει γύρο.) Το κλεμμένο αντικείμενο αποκαλύπτεται σε όλους τους παίκτες και αφαιρείται από το παιχνίδι. Αν το κλεμμένο αντικείμενο είναι κειμήλιο, η μαϊμού έχει πετύχει το στόχο της και αφαιρείται επίσης από το παιχνίδι. 3. Αν η θέση του σακιδίου είναι κενή και δεν υπάρχει αντικείμενο ανοιχτό στη θέση συνάντησης στο ταμπλό, τότε η μαϊμού δεν κλέβει κάτι. Η ζημιά από τη μαϊμού μπορεί να αποφευχθεί αν ο παίκτης πετάξει μία μπανάνα ή ένα βελάκι μαϊμούς από το σακίδιό του. Για να καθοριστεί το αντικείμενο που κλέβει η μαϊμού, ο παίκτης που τη μετακίνησε ρίχνει το αριθμημένο οκτάπλευρο ζάρι:

23 ΖΩΑ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ Μια συνάντηση ζώου και εξερευνητή μπορεί να ολοκληρωθεί με το ζώο σε μία από τις παρακάτω καταστάσεις: Α. Κατειλημμένο: Ένα ζώο σε θέση με εξερευνητή δεν μπορεί να μετακινηθεί. Μετά από μία συνάντηση τα ζώα είναι «κατειλημμένα». Δεν μπορούν να μετακινηθούν ξανά μέχρι οι εξερευνητές να έχουν φύγει από τη θέση. Β. Κατευνασμένο: Αν ένα ηρεμιστικό βελάκι χρησιμοποιηθεί στη συνάντηση, το ζώο αμέσως κατευνάζεται. Ξαπλώστε το στο πλάι. Το ζώο δεν μπορεί να μετακινηθεί ή να κάνει ζημιά σε άλλους παίκτες μέχρι όλοι οι εξερευνητές να εγκαταλείψουν τη θέση. Γ. Παγιδευμένο: Αν μια παγίδα χρησιμοποιηθεί, το ζώο αμέσως αφαιρείται από το παιχνίδι. ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Α. Πολλά Ζώα: Οι συναντήσεις γίνονται στη σειρά. Υποθέστε ότι ένα φίδι μετακινείται σε μία θέση με παίκτη. Επιλύεται η συνάντηση αυτή. Έπειτα ένα δεύτερο φίδι μπορεί να μετακινηθεί στην ίδια θέση, στον ίδιο γύρο από άλλο παίκτη. Η συνάντηση αυτή επιλύεται ξεχωριστά. Αν ένας παίκτης μετακινηθεί σε μία θέση με διαφορετικά είδη ζώων (όπως ένα φίδι και ένα αγριογούρουνο), γίνονται συναντήσεις με όλα. Ο παίκτης καθορίζει τη σειρά των συναντήσεων. Β. Θέση Προηγούμενων Συναντήσεων: Αφού μία συνάντηση συμβεί σε μία θέση, ένας άλλος παίκτης μπορεί να μετακινηθεί στη θέση αυτή σε επόμενο γύρο. Τυχόν ζώα που είναι κατευνασμένα εκεί, δεν θα κάνουν ζημιά στον νέο παίκτη. Ωστόσο, τα ζώα που είναι απλώς κατειλημμένα, κάνουν κανονικά ζημιά Γ. Πολλοί Παίκτες: Αν ένα ζώο μετακινηθεί σε μια θέση με πολλούς εξερευνητές, το ζώο τους συναντάει όλους. Ο παίκτης στα αριστερά αυτού που μετακίνησε το ζώο το συναντάει πρώτος. Αν το ζώο ολοκληρώσει τη συνάντηση κατευνασμένο ή παγιδευμένο, η συνάντηση ολοκληρώνεται, αλλά αν το ζώο είναι απλώς κατειλημμένο, τότε (συνεχίζοντας προς τα αριστερά γύρω από το τραπέζι) ο επόμενος παίκτης το συναντάει. Αυτό συνεχίζεται μέχρι όλοι οι παίκτες της θέσης να το συναντήσουν ή μέχρι το ζώο να κατευναστεί ή να παγιδευτεί.

24 Δ. Μαϊμούδες και Προμήθειες Στοιχείων: Οι Μαϊμούδες όπως και τα φίδια μπορούν να μετακινηθούν σε πλακίδια ταμπλό στοιχείων. Ένας παίκτης σε ένα στοιχείο μπορεί να βρει μια μαϊμού που προσπαθεί να κλέψει από αυτόν την προμήθεια που χρειάζεται για να φτάσει στο στοιχείο. (Για παράδειγμα, η θέση του σακιδίου που αντιστοιχεί στον αριθμό του ζαριού, μπορεί να περιέχει τον μόνο φακό που έχει ο παίκτης, ενώ βρίσκεται μέσα στη σπηλιά.) Μιας και ο παίκτης χρησιμοποιεί τη στιγμή αυτή την προμήθεια αυτή για το στοιχείο, η μαϊμού δεν μπορεί να κλέψει το αντικείμενο αυτό. Στην περίπτωση αυτή, το οκτάπλευρο ζάρι πρέπει να ριχτεί ξανά, επιλέγοντας άλλο αντικείμενο για να κλέψει η μαϊμού.

25 Σημειώσεις Σημειώσεις

26 Credits Μετάφραση/ Ενσωμάτωση Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Bάτραχοι στη λίμνη. Παιχνίδια Συνεργασίας 2014. Επίπεδο 1,2

Bάτραχοι στη λίμνη. Παιχνίδια Συνεργασίας 2014. Επίπεδο 1,2 Bάτραχοι στη λίμνη 1,2 Οργάνωση: Εργασία με όλη την τάξη. Τα παιδιά είναι γύρω από το αλεξίπτωτο, τη λίμνη και το κρατούν στο ύψος της μέσης. Τα σακουλάκια πάνω στο αλεξίπτωτο είναι οι βάτραχοι. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Language: English / Greek

Language: English / Greek Rules of Coerceo by Coerceo Company Greek translation by Chronis Perrakis Κανόνες του Coerceo Language: English / Greek Πνευματικά Δικαιώματα Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αντιγραφή ή αναμετάδοση με οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................. 2 Στόχος................................... 2 Μέσα στο Κουτί.............................

Διαβάστε περισσότερα

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά.

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά. ΚΑΝΟΝΕΣ Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1 ταμπλό Βαβέλ 24 πλακίδια Βαβέλ 15 καρτέλες Μεγάλων Εργων 10 δείκτες Συμμετοχής 166 δείκτες (διαφόρων ειδών) 1

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον, τα ζάρια έχουν ένα Σύμβολο Εξωγήινων, το οποίο δείχνει την ταχύτητα του εχθρού και περιορίζει τις διαθέσιμες Ενέργειες του Πληρώματος.

Επιπλέον, τα ζάρια έχουν ένα Σύμβολο Εξωγήινων, το οποίο δείχνει την ταχύτητα του εχθρού και περιορίζει τις διαθέσιμες Ενέργειες του Πληρώματος. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΕΓΓΡΑΦΗ 7790.2: ΣΥΝΤΡΙΒΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ TEMPUS III ΛΟΓΩ ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ. Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΝΩΜΑΛΗ, ΑΛΛΑ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος.

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος. Κάπου στο Λονδίνο κρύβεται ο αυτόνομος Χ. Η Σέκλαντ Γιάρντ έχει στη διαθεσή της δύο, τρεις ως πέντε σεκίτες για να τον εντοπίσουν. Κινούνται με ταξί, μετρό ή λεωφορείο κι έχουν στη διάθεση τους ορισμένα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

ιακριτά Μαθηµατικά Ασκήσεις Φροντιστηρίου

ιακριτά Μαθηµατικά Ασκήσεις Φροντιστηρίου ιακριτά Μαθηµατικά Ασκήσεις Φροντιστηρίου Εαρινό Εξάµηνο 2009 Κάτια Παπακωνσταντινοπούλου 1. Εστω A ένα µη κενό σύνολο. Να δείξετε ότι η αλγεβρική δοµή (P(A), ) είναι αβελιανή οµάδα. 2. Εστω ένα ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΡΑΓΚΜΠΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ (με βάση τις οδηγίες της CMAS) Σύντομη περιγραφή του παιχνιδιού: Το υποβρύχιο ράγκμπυ είναι ένα τρισδιάστατο άθλημα που παίζεται κάτω από την επιφάνεια του νερού,

Διαβάστε περισσότερα

«Αβάκιο» Οδηγός χρήσης Μικρόκοσμου που αποτελείται από τις ψηφίδες Καμβάς, Χελώνα, Γλώσσα, Μεταβολέας, Χρώματα.

«Αβάκιο» Οδηγός χρήσης Μικρόκοσμου που αποτελείται από τις ψηφίδες Καμβάς, Χελώνα, Γλώσσα, Μεταβολέας, Χρώματα. «Αβάκιο» Οδηγός χρήσης Μικρόκοσμου που αποτελείται από τις ψηφίδες Καμβάς, Χελώνα, Γλώσσα, Μεταβολέας, Χρώματα. Πώς θα δουλέψεις με το Χελωνόκοσμο την πρώτη φορά 1. Θα χρησιμοποιήσεις το αριστερό πλήκτρο

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρία παιγνίων Δημήτρης Χριστοφίδης Εκδοση 1η: Παρασκευή 3 Απριλίου 2015. Παραδείγματα Παράδειγμα 1. Δυο άτομα παίζουν μια παραλλαγή του σκακιού όπου σε κάθε βήμα ο κάθε παίκτης κάνει δύο κανονικές κινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Εγκατάσταση του CD-ROM Βάλτε το CD του προγράμματος στον οδηγό των CD-ROM. Θα πρέπει αυτόματα να ξεκινήσει η εγκατάσταση του προγράμματος. Αν δεν ξεκινήσει αυτόματα η διαδικασία εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Μεταβλητές. Για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στις μεταβλητές θα ήταν χρήσιμο να διαβάσεις το

Μεταβλητές. Για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στις μεταβλητές θα ήταν χρήσιμο να διαβάσεις το Τάξη : Α Λυκείου Λογισμικό : Scratch Ενδεικτική Διάρκεια : 45 λεπτά Μεταβλητές Όλα όσα έμαθες στα προηγούμενα φυλλάδια είναι απαραίτητα για να υλοποιήσεις απλές εφαρμογές. Ωστόσο αν θέλεις να δημιουργήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ GOOGLE EARTH [ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ]

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ GOOGLE EARTH [ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ] ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ GOOGLE EARTH [ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ] Τι είναι το Google Earth Το Google Earth είναι λογισμικό-εργαλείο γραφικής απεικόνισης, χαρτογράφησης και εξερεύνησης

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1.Εντολές κίνησης

Κεφάλαιο 1.Εντολές κίνησης Προγραμματίζω με το ΒΥΟΒ 1 Κεφάλαιο 1.Εντολές κίνησης Από το μάθημα της Φυσικής γνωρίζουμε ότι κίνηση σημαίνει αλλαγή της θέσης ενός αντικειμένου. Οι εντολές κίνησης που μας παρέχει το ΒΥΟΒ χωρίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Τα Βασικά Θέματα της Διαιτησίας στο Μπριτζ με τη Μορφή Διαγραμμάτων Ροής

Τα Βασικά Θέματα της Διαιτησίας στο Μπριτζ με τη Μορφή Διαγραμμάτων Ροής Τα Βασικά Θέματα της Διαιτησίας στο Μπριτζ με τη Μορφή Διαγραμμάτων Ροής Επιμέλεια: Κούρτης Δημήτρης Περίπτωση Α: Νόμος 27 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΑΓΟΡΑ Νόμος 27Α Θέλει ο αντίπαλος αριστερά να

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα

Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό. Περιεχόμενα Χρήσιμες Οδηγίες για την Πλοήγηση στο Υποστηρικτικό Υλικό Περιεχόμενα Βασικές απαιτήσεις... 2 Εγκατάσταση και Εκκίνηση... 2 Παράθυρο Πλοήγησης... 8 Πλήκτρα Ενεργειών του Πίνακα Πλοήγησης... 13 Πλήκτρα

Διαβάστε περισσότερα

Τεκμηρίωση Tetravex i. Τεκμηρίωση Tetravex

Τεκμηρίωση Tetravex i. Τεκμηρίωση Tetravex i Τεκμηρίωση Tetravex ii Copyright 2001 Rob Bradford Copyright 2007-2008 Χρήστος Μπούνταλης (mpounta@gmail.com) Δίνεται άδεια για αντιγραφή, διανομή και/ή τροποποίηση του εγγράφου υπό τους όρους της Ελεύθερης

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Είσοδος στα Windows και οθόνη κλειδώματος 11. Οι πρώτες ρυθμίσεις των Windows 8 29. H επιφάνεια εργασίας 49

Εισαγωγή 6. Είσοδος στα Windows και οθόνη κλειδώματος 11. Οι πρώτες ρυθμίσεις των Windows 8 29. H επιφάνεια εργασίας 49 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Είσοδος στα Windows και οθόνη κλειδώματος 11 Οι πρώτες ρυθμίσεις των Windows 8 29 H επιφάνεια εργασίας 49 Πλοήγηση στο Internet με τον Internet Explorer 65 Επικοινωνία και Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο 16: Ο κόσμος του Robby

Σενάριο 16: Ο κόσμος του Robby Σενάριο 16: Ο κόσμος του Robby Φύλλο Εργασίας Τίτλος: Ο κόσμος του Robby Γνωστικό Αντικείμενο: Εφαρμογές Πληροφορικής-Υπολογιστών Διδακτική Ενότητα: Διερευνώ - Δημιουργώ Ανακαλύπτω, Συνθετικές εργασίες.

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 Σύντοµος οδηγός για να ξεκινήσετε αµέσως, να παρακολουθείτε ψηφιακή τηλεόραση Περιλαµβάνει: Σύνδεση µε την τηλεόραση, Εκκίνηση για πρώτη φορά & Αναζήτηση καναλιών,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Περιεχόμενα του παιχνιδιού Οι Κάρτες Ε 66 κάρτες ενεργειών σε 6 χ Το ταμπλό 1 κεντρικό ταμπλό με την Τζαμάικα και τη διαδρομή του αγώνα Η αρχική και τελική θέση του αγώνα Τα 5 σύμβολα στις γωνίες των καρτώ

Διαβάστε περισσότερα

περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Τα βασικά συστατικά του υπολογιστή 10 Η επιφάνεια εργασίας (desktop) 16 Windows 7 Windows 8 Τα πρώτα βήματα στο Internet 84

περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Τα βασικά συστατικά του υπολογιστή 10 Η επιφάνεια εργασίας (desktop) 16 Windows 7 Windows 8 Τα πρώτα βήματα στο Internet 84 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Τα βασικά συστατικά του υπολογιστή 10 Η επιφάνεια εργασίας (desktop) 16 Windows 7 H πρώτη επαφή με τα Windows 7 21 Απλές αλλαγές και ρυθμίσεις 26 Χειρισμός προγραμμάτων 31 Αναζήτηση,

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Εγκατάσταση και ενημέρωση των Windows 8.1 Ενημερώστε το BIOS, εφαρμογές, προγράμματα οδήγησης και εκτελέστε το Windows Update Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Ρόδος, Μαρτιος 2014. Εργασία Προόδου #1. ίνονται Οµάδες Ερωτήσεων, Προβληµάτων και Ασκήσεων, Α,Β,Γ,,Ε,Ζ,Η

Ρόδος, Μαρτιος 2014. Εργασία Προόδου #1. ίνονται Οµάδες Ερωτήσεων, Προβληµάτων και Ασκήσεων, Α,Β,Γ,,Ε,Ζ,Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Eaρινό Εξάµηνο Ρόδος, Μαρτιος 2014 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ, Ι ΑΚΤΙΚΗΣ και ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ Μάθηµα: ΥΓ00003 "ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις ΒΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Για την ασφάλειά σας Η συσκευή έχει δύο λειτουργίες: θέρµανσης/ στεγνώµατος πετσετών και συµπληρωµατικής θέρµανσης

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

ILLUSION F1S FREE TO AIR

ILLUSION F1S FREE TO AIR ILLUSION F1S FREE TO AIR ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

http://web.thessaloniki.gr/webmail

http://web.thessaloniki.gr/webmail Οδηγίες προς τους υπαλλήλους του ήµου Θεσσαλονίκης για την διαχείριση της ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας µε το Webmail (Ver 1.0 21-3-2011) (Για οποιοδήποτε πρόβληµα ή απορία επικοινωνήστε µε τον Τάσο

Διαβάστε περισσότερα

της ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΠΥΞΙΔΑΣ

της ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΠΥΞΙΔΑΣ Οδηγίες Χρήσης της ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΠΥΞΙΔΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ και ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ Αθήνα 2010-1- Με τη γεωλογική πυξίδα μπορούμε να μετρήσουμε τα στοιχεία των επιπέδων των γεωλογικών επιφανειών

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο 17: Παιχνίδι μνήμης με εικόνες

Σενάριο 17: Παιχνίδι μνήμης με εικόνες Σενάριο 17: Παιχνίδι μνήμης με εικόνες Φύλλο Εργασίας Τίτλος: Παιχνίδι μνήμης με εικόνες Γνωστικό Αντικείμενο: Εφαρμογές Πληροφορικής-Υπολογιστών Διδακτική Ενότητα: Διερευνώ - Δημιουργώ Ανακαλύπτω, Συνθετικές

Διαβάστε περισσότερα

Παιχνιδάκια με τη LOGO

Παιχνιδάκια με τη LOGO Όταν σβήνει ο υπολογιστής ξεχνάω τα πάντα. Κάτι πρέπει να γίνει Κάθε φορά που δημιουργώ ένα πρόγραμμα στη Logo αυτό αποθηκεύεται προσωρινά στη μνήμη του υπολογιστή. Αν θέλω να διατηρηθούν τα προγράμματά

Διαβάστε περισσότερα

Εάν όμως πείτε να κάνετε το πάρτι γενεθλίων στο σπίτι ή τον κήπο σας, τα πράγματα δυσκολέυουν. Πρέπει να οργανώσετε μόνοι σας ένα σωρό πράγματα.

Εάν όμως πείτε να κάνετε το πάρτι γενεθλίων στο σπίτι ή τον κήπο σας, τα πράγματα δυσκολέυουν. Πρέπει να οργανώσετε μόνοι σας ένα σωρό πράγματα. Ιδέες για Γενέθλια παιδιών Πόσες φορές σπάσατε το κεφάλι σας, που να κάνετε το πάρτι γενεθλίων των παιδιών σας; Στο σπίτι, στον κήπο ή τελικά σε κάποιον παιδότοπο; Εάν επιλέξετε έναν παιδότοπο, τα πράγματα

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Τμήμα Φυσικής - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ομάδα Α. Προετοιμασία Αναφοράς Εργασία-2: Σύνθεση αναφοράς Σύνθεση Αναφοράς http://eep.physics.auth.gr Τι περιέχει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΩΝ (SCREENS) ΈΚΔΟΣΗ 2011

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΩΝ (SCREENS) ΈΚΔΟΣΗ 2011 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣΜΑΤΩΝ (SCREENS) ΈΚΔΟΣΗ 2011 Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑΣ Ο Βορράς και η Ανατολή κάθονται στην ίδια πλευρά του χωρίσματος, καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι ευθύνη του Βορρά να τοποθετήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ Ο ΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Εικόνα 1. Ηλεκτρολογική συνδεσμολογία ηλ. περίφραξης 1. Βγάζουμε τη συσκευή (κεντρική μονάδα) από τη συσκευασία (εικ. 2). Εικόνα 2. Κεντρική μονάδα 2. Τη στερεώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Λεµονίδης - Κάπως Αµήχανα

Κώστας Λεµονίδης - Κάπως Αµήχανα Κώστας Λεµονίδης - Κάπως Αµήχανα 1. Παντοτινά δικός σου Ξέρεις ποιος είσαι, ελεύθερο πουλί Μέσα σου βλέπεις κι ακούς µιά φωνή Σου λέει τι να κάνεις, σου δείχνει να ζεις Μαθαίνεις το δρόµο και δεν σε βρίσκει

Διαβάστε περισσότερα

Spatial Test Battery Δείγματα Ερωτήσεων Απομνημόνευση Σχημάτων

Spatial Test Battery Δείγματα Ερωτήσεων Απομνημόνευση Σχημάτων Spatial Test Battery Δείγματα Ερωτήσεων Απομνημόνευση Σχημάτων Στην ενότητα Απομνημόνευση Σχημάτων εξετάζεται η ικανότητά σας να θυμάστε με ακρίβεια τα σχήματα. Στόχος σας είναι να απομνημονεύσετε 20 σχήματα.

Διαβάστε περισσότερα

οποία ερχόµενη πίσω από τη γραµµή εκκίνησης κτυπήσει την αριθµηµένη µπίλια.

οποία ερχόµενη πίσω από τη γραµµή εκκίνησης κτυπήσει την αριθµηµένη µπίλια. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΟΚΤΑΜΠΑΛΟ 1. Σκοπός του παιχνιδιού. Το παιγνίδι παίζεται µε δηλωµένα χτυπήµατα και παίζεται µε µια άσπρη µπίλια και δεκαπέντε αριθµηµένες µπίλιες από το 1 ως το 15. Ο ένας παίκτης

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

www.playopap.gr à ê ¹ Á¹ Á

www.playopap.gr à ê ¹ Á¹ Á à ê ¹ Á¹ Á ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΗΦΙΣΟΥ 62 Τ.Κ. 121 32 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΛ.: 2105798800 Α.Φ.Μ. 090027346 Δ.Ο.Υ. : ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ www.opap.gr 2 ΟΔΗΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ευ ομή. Εγχειρίδιο χρήσης του περιβάλλοντος LT125-dp

Ευ ομή. Εγχειρίδιο χρήσης του περιβάλλοντος LT125-dp Ευ ομή Εγχειρίδιο χρήσης του περιβάλλοντος LT125-dp Περιεχόμενα 1. Χειρισμός του περιβάλλοντος LT125-dp Εγκατάσταση & Τρέξιμο Χειρισμός της ψηφιακής εφαρμογής Πλοήγηση στο περιεχόμενο Αλλαγή του μεγέθους

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε τις οδηγίες και προσέξτε τις παρακάτω πληροφορίες και κρατείστε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά σε αυτό.

Διαβάστε τις οδηγίες και προσέξτε τις παρακάτω πληροφορίες και κρατείστε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά σε αυτό. Εγχειρίδιο χρήσης Οδηγίες Λειτουργίες Διαβάστε τις οδηγίες και προσέξτε τις παρακάτω πληροφορίες και κρατείστε το παρόν εγχειρίδιο για μελλοντική αναφορά σε αυτό. Πληροφορίες ασφαλείας Κίνδυνος εκρήξεως

Διαβάστε περισσότερα

Επίλυση Προβλημάτων με Χρωματισμό. Αλέξανδρος Γ. Συγκελάκης asygelakis@gmail.com

Επίλυση Προβλημάτων με Χρωματισμό. Αλέξανδρος Γ. Συγκελάκης asygelakis@gmail.com Επίλυση Προβλημάτων με Χρωματισμό Αλέξανδρος Γ. Συγκελάκης asygelakis@gmail.com 1 Η αφορμή συγγραφής της εργασίας Το παρακάτω πρόβλημα που τέθηκε στο Μεταπτυχιακό μάθημα «Θεωρία Αριθμών» το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Computing and Information Systems Service. ιαχείριση Αρχείων

Computing and Information Systems Service. ιαχείριση Αρχείων ιαχείριση Αρχείων Η διαχείριση αρχείων είναι πολύ σηµαντική για την οργάνωση των αρχείων σας σε φακέλους και την αποθήκευση των αρχείων που συσχετίζονται µεταξύ τους στον ίδιο φάκελο. Αν έχετε πολλά αρχεία,

Διαβάστε περισσότερα

Γεωμετρία, Αριθμοί και Μέτρηση Μαθαίνω Γεωμετρία και Μετρώ Παίζω με τους αριθμούς Βρίσκω τα πολλαπλάσια

Γεωμετρία, Αριθμοί και Μέτρηση Μαθαίνω Γεωμετρία και Μετρώ Παίζω με τους αριθμούς Βρίσκω τα πολλαπλάσια Γεωμετρία, Αριθμοί και Μέτρηση Μαθαίνω Γεωμετρία και Μετρώ Παίζω με τους αριθμούς Βρίσκω τα πολλαπλάσια Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο Χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Οδηγίες εγκατάστασης...

Διαβάστε περισσότερα

Πες μου για τα ζώα που κάνουν αυγά μεγάλα και μικρά

Πες μου για τα ζώα που κάνουν αυγά μεγάλα και μικρά Πες μου για τα ζώα που κάνουν αυγά μεγάλα και μικρά Όλα τα πουλιά γεννούν αυγά. Δεν είναι όμως μόνο αυτά! Και άλλα από τα ζώα κάνουνε αυγά. Θα σου πω για μερικά Η κότα Κάθε μέρα η κότα γεννάει ένα με δύο

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008

Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word. Εισηγητής: Χαριτωνίδης Γεώργιος. Βόλος, Νοέμβριος 2008 Κ.Α.ΕΛ.Ε. Σημειώσεις επάνω στοn επεξεργαστή κειμένου Microsoft Word Βόλος, Νοέμβριος 2008 To Microsoft Word (έκδοση 2003) είναι ένας εξελιγμένος επεξεργαστής κειμένου, με τον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας

Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας Grand Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε. Σας καλοσωρίζουμε στο σύστημα Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης και Αποστολής Αιτήσεων (συντομ. ΗΤΑΑ) της

Διαβάστε περισσότερα

Άρα προσπαθούμε να αγοράσουμε, από τα κέρδη μας πάντα, μεγαλύτερα πάνελς για να έχουμε περισσότερα κέρδη.

Άρα προσπαθούμε να αγοράσουμε, από τα κέρδη μας πάντα, μεγαλύτερα πάνελς για να έχουμε περισσότερα κέρδη. Πως λειτουργεί : Η δουλειά μας είναι απλή. Όταν τελειώνει κάθε πάνελ αγοράζουμε πάλι άλλο ένα ή δύο, ανάλογα με την στρατηγική που έχουμε επιλέξει, με σκοπό να μεγαλώνουμε τον αριθμό αλλά και την αξία

Διαβάστε περισσότερα

Πώς μπορούμε να δημιουργούμε γεωμετρικά σχέδια με τη Logo;

Πώς μπορούμε να δημιουργούμε γεωμετρικά σχέδια με τη Logo; Κεφάλαιο 2 Εισαγωγή Πώς μπορούμε να δημιουργούμε γεωμετρικά σχέδια με τη Logo; Η Logo είναι μία από τις πολλές γλώσσες προγραμματισμού. Κάθε γλώσσα προγραμματισμού έχει σκοπό τη δημιουργία προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

γραμματισμό των νηπίων Μέρος 5ο: Παιχνίδια

γραμματισμό των νηπίων Μέρος 5ο: Παιχνίδια Η αξιοποίηση του ονόματος του παιδιού για το γραμματισμό των νηπίων Μέρος 5ο: Παιχνίδια Μαρία Θεοδωρακάκου Νηπιαγωγός, ΜΤΕΕΑ maria.theodorakakou@gmail.com Η παρουσίαση αναπτύχθηκε για την πλατφόρμα Ταξίδι

Διαβάστε περισσότερα

Windows 8 2_windows8.indd 39 10/5/2014 2:10:10 μμ 10/5/2014 2:10:10

Windows 8 2_windows8.indd 39 10/5/2014 2:10:10 μμ 10/5/2014 2:10:10 2_windows8.indd 39 10/5/2014 2:10:10 μμ Εισαγωγή στα 1 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Εισαγωγή στα Windows Διαφοροποίηση των.1 από άλλες εκδόσεις Χειρισμός των Windows με ποντίκι και αφή Οθόνη κλειδώματος

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2 παίκτες

Ένα παιχνίδι για 2 παίκτες ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ Ένα παιχνίδι για 2 παίκτες ηλικίας 8 ετών και άνω Ο ή ιος έκαιγε ανελέητος. Η μικρή ήσυχη κοιλάδα, γεμάτη με μύγες που βούιζαν γύρω από το πτώμα που κείτονταν εκεί, έμοιαζε από υτα ερημωμένη.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΜ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ Απόσταση: 19 km Διάρκεια: 7 8 ώρες The Friends of Mount Athos, 2007 2014. All rights reserved. Version 1.1 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλο τμήμα της διαδρομής

Διαβάστε περισσότερα

Galcon 7001D. Ηλεκτρονικός Προγραμματιστής Ποτίσματος Οδηγίες Εγκατάστασης και Προγραμματισμού 7001D INSTALL 2004.DOC

Galcon 7001D. Ηλεκτρονικός Προγραμματιστής Ποτίσματος Οδηγίες Εγκατάστασης και Προγραμματισμού 7001D INSTALL 2004.DOC Galcon 7001D Ηλεκτρονικός Προγραμματιστής Ποτίσματος Οδηγίες Εγκατάστασης και Προγραμματισμού 7001D INSTALL 2004.DOC Κύρια Χαρακτηριστικά: Οθόνη LCD. Εβδομαδιαίο ή κυκλικό πρόγραμμα. ποτίσει 8 φορές ακόμα,

Διαβάστε περισσότερα

Βυζαντινός Ρεπαντής Κολλέγιο Αθηνών 2010

Βυζαντινός Ρεπαντής Κολλέγιο Αθηνών 2010 Βυζαντινός Ρεπαντής Κολλέγιο Αθηνών 2010 Δημιουργία ενός απλού παιχνιδιού με το Gamemaker (μετάφραση από το http://www.stuffucanuse.com/downloads/gamemaker-introductionlessons/free_game_downloads_gamemaker.htm)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥ 1) Στο «Τουρνουά Τένις» του Ιουλίου πρόκειται να συμμετάσχουν 250 άτομα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των παικτών του τουρνουά τένις, ένας στους δέκα παίκτες είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου

Μορφοποίηση εικόνων. Εισαγωγή. Στόχος κεφαλαίου Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Προετοιμασία παρουσίασης...1 Κεφάλαιο 2: Διαχείριση διαφανειών...18 Κεφάλαιο 3: Διαχείριση γραφικών...31 Κεφάλαιο 4: Επεξεργασία εικόνων με το Adobe Photoshop...56 Κεφάλαιο 5: Μορφοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΔIΑ ΤΗΣ ΜAΧΗΣ - ΕΠΙΣΚOΠΗΣΗ

ΠΕΔIΑ ΤΗΣ ΜAΧΗΣ - ΕΠΙΣΚOΠΗΣΗ Τα Πεδία της μάχης είναι μια νέα εμπειρία τουρνουά του League of Legends που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ομάδα και να αναμετρηθείτε με άλλες ομάδες από τη χώρα σας. Δεν έχει σημασία η θέση σας στην

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΜΙΝΙ-ΤΕΝΙΣ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΜΙΝΙ-ΤΕΝΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΜΙΝΙ-ΤΕΝΙΣ ιάλεξη Α Αργύρης Θεοδοσίου Ασκήσεις μετακίνησης Στόχος: προθέρμανση των παικτών, εκμάθηση των βασικών μετακινήσεων στο τένις (footwork) Τρέξιμο με αργό ρυθμό από το πίσω μέρος

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γίνεται το debug? Το debug γίνεται με δύο τρόπους, ως επί το πλείστον. Τουλάχιστον, εγώ δύο έμαθα, και αυτούς αναφέρω.

Πώς γίνεται το debug? Το debug γίνεται με δύο τρόπους, ως επί το πλείστον. Τουλάχιστον, εγώ δύο έμαθα, και αυτούς αναφέρω. Τι είναι το debug μαμα? Με απλά λόγια, debug (αποσφαλμάτωση αλλά που να κάθεσαι να το πεις), είναι η διαδικασία εντοπισμού και διόρθωσης σφαλμάτων που υπάρχουν σε κώδικα (ασχέτως γλώσσας προγραμματισμού).

Διαβάστε περισσότερα

9.1 Αλλαγή συμπεριφοράς (Switch Page)

9.1 Αλλαγή συμπεριφοράς (Switch Page) Κεφάλαιο 9 ο : Αλλαγή σελίδας και Δημιουργία Κλώνων Μέχρι αυτό το κεφάλαιο, τα παιχνίδια μας είχαν δυο σταθερά στοιχεία: α) τη συμπεριφορά των αντικειμένων - την προσδιορίζαμε αρχικά και παρέμενε ίδια

Διαβάστε περισσότερα

07139 660 - Σ/8 07223 243 / ΣΕΤ 07128 130 / ΣΕΤ 07044 178 / ΣΕΤ 07045 010 - Σ/144. ΤΑΒΛΙ ΤΥΠΟΥ ΦΟΡΜΑΪΚΑ 47εκ. ΤΑΒΛΙ ΑΠΛΟ 47εκ.

07139 660 - Σ/8 07223 243 / ΣΕΤ 07128 130 / ΣΕΤ 07044 178 / ΣΕΤ 07045 010 - Σ/144. ΤΑΒΛΙ ΤΥΠΟΥ ΦΟΡΜΑΪΚΑ 47εκ. ΤΑΒΛΙ ΑΠΛΟ 47εκ. 07045 010 - Σ/144 07044 178 / ΣΕΤ Σελ. 1 ΤΑΒΛΙ ΑΠΛΟ 47εκ. 07125 791 ΤΑΒΛΙ ΤΥΠΟΥ ΦΟΡΜΑΪΚΑ 47εκ. 07220 896 ΣΚΑΚΙ ΞΥΛΙΝΟ ΣΕΤ 30x30x5εκ. 07211 528 ΣΚΑΚΙ ΞΥΛΙΝΟ ΣΕΤ 3 ΣΕ 1 30Χ30Χ5εκ. 07139 660 - Σ/8 ΠΙΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά που χρειαζόμαστε

Υλικά που χρειαζόμαστε Θέρμανση νερού σε ηλιακό συλλέκτη και κατασκευή ενός ηλιακού θερμοσίφωνα Η Ελλάδα έχει περίπου το 1/4 των ηλιακών θερμοσιφώνων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό το διαπιστώνουμε εύκολα αν κοιτάξουμε

Διαβάστε περισσότερα

RAPID CLIC ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Τα προϊόντα LinkWerks παράγονται σύμφωνα με την άδεια των βιομηχανικών δαπέδων, της

RAPID CLIC ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. Τα προϊόντα LinkWerks παράγονται σύμφωνα με την άδεια των βιομηχανικών δαπέδων, της RAPID CLIC ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Αυτό το έγγραφο παρέχει τις οδηγίες εγκατάστασης για πλακίδια και σανίδες LinkWerks. Τα προϊόντα LinkWerks παράγονται σύμφωνα με την άδεια των βιομηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Περιγραφή και επεξήγηση της χρήσης του χώρου διαχείρισης της ιστοσελίδας για τους καλλιτέχνες 1 Περιεχόμενα Είσοδος στο χώρο διαχείρισης...3 Επεξεργασία της σελίδας

Διαβάστε περισσότερα

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων.

POWERPOINT 2003. Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. POWERPOINT 2003 1. Τι είναι το PowerPoint (ppt)? Είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα παρουσιάσεων. 2. Τι δυνατότητες έχει? Δημιουργία παρουσίασης. Μορφοποίηση παρουσίασης. Δημιουργία γραφικών. Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΕΣ ΑΠΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ WAVE MODE MOBILE. Cod. Art. A0138 / A0139

ΛΙΓΕΣ ΑΠΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ WAVE MODE MOBILE. Cod. Art. A0138 / A0139 WAVE MODE MOBILE ΛΙΓΕΣ ΑΠΛΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Cod. Art. A038 / A039 Habakis Co Υψηλάντου 4 456, Κηφισιά Τηλ.: 20807470 Fax: 208074662 Email: service@habakis.gr www.habakis.gr CISA SpA Via Oberdan, 42 4808 Faenza

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 4.2 Η μητρική πλακέτα

Μάθημα 4.2 Η μητρική πλακέτα Μάθημα 4.2 Η μητρική πλακέτα - Εισαγωγή - Οι βάσεις του επεξεργαστή και της μνήμης - Οι υποδοχές της μητρικής πλακέτας - Άλλα μέρη της μητρική πλακέτας - Τυποποιήσεις στην κατασκευή μητρικών πλακετών Όταν

Διαβάστε περισσότερα

2013-14 ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2013-14 ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2013-14 ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 3ος όροφος πύργου παιδαγωγικής τηλέφωνο: 2310-991203 ώρες λειτουργίας: 9.00-19.00 Περιεχόμενα 1. Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows 1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows Εικονίδια συντομεύσεων (αρχείου-φακέλου) Εικονίδια Ανενεργά Ενεργό Επιφάνεια (αρχείου-φακέλου) παράθυρα παράθυρο εργασίας Γραμμή μενού Γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3

Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Περιεχόμενα 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3 1.1 Τι πρέπει να κάνω μετά την εγκατάσταση;...4 1.1.1 Διαχείριση συνδρομής...4 1.1.2 Άνοιγμα του προϊόντος...4 1.2 Πώς

Διαβάστε περισσότερα

Model: ED-CS5000. Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για συρόμενες και ανοιγόμενες μονόφυλλες πόρτες.

Model: ED-CS5000. Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για συρόμενες και ανοιγόμενες μονόφυλλες πόρτες. Model: ED-CS5000 Ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου για συρόμενες και ανοιγόμενες μονόφυλλες πόρτες. Ο πίνακας είναι συμβατός με χειριστήρια σταθερού (11 32bit) η κυλιόμενου κωδικού στην συχνότητα των 433,92Mhz

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Έγχρωμη Κάμερα για Εντοιχιζόμενη Μπουτονιέρα 1265..

Οδηγίες χρήσης. Έγχρωμη Κάμερα για Εντοιχιζόμενη Μπουτονιέρα 1265.. Οδηγίες χρήσης Έγχρωμη Κάμερα για Εντοιχιζόμενη Μπουτονιέρα 1265.. Περιγραφή συσκευής Η έγχρωμη κάμερα ανήκει στο σύστημα επικοινωνίας εισόδου Gira και εξυπηρετεί στην επέκταση της εντοιχιζόμενης μπουτονιέρας.

Διαβάστε περισσότερα

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Από την ομάδα εργασίας του Gmail) Το Gmail κάνει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εύκολο και αποτελεσματικό.. Οι 10 κυριότεροι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Βραβείο Καλού Σχεδιασμού για Ιατρικές Συσκευές. Moυσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Chicago Athenaeum

Βραβείο Καλού Σχεδιασμού για Ιατρικές Συσκευές. Moυσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Chicago Athenaeum Βραβείο Καλού Σχεδιασμού για Ιατρικές Συσκευές Moυσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού Chicago Athenaeum Περιγραφή της πένας SoloSTAR H SoloSTAR είναι προγεμισμένη πένα για τη χορήγηση ινσουλίνης. Μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 4.10: Οπτικά Αποθηκευτικά Μέσα

Μάθημα 4.10: Οπτικά Αποθηκευτικά Μέσα Κεφάλαιο 4 ο Ο Προσωπικός Υπολογιστής Μάθημα 4.10: Οπτικά Αποθηκευτικά Μέσα Όταν ολοκληρώσεις το κεφάλαιο θα μπορείς: Να εξηγείς τις αρχές λειτουργίας των οπτικών αποθηκευτικών μέσων. Να περιγράφεις τον

Διαβάστε περισσότερα

Η φρουρός κοίταξε τον Bartolemew Kaiss από πάνω μέχρι κάτω για μια στιγμή και. Άρχοντα Kaiss, α ά η πριγκίπισσα δεν

Η φρουρός κοίταξε τον Bartolemew Kaiss από πάνω μέχρι κάτω για μια στιγμή και. Άρχοντα Kaiss, α ά η πριγκίπισσα δεν Η φρουρός κοίταξε τον Bartolemew Kaiss από πάνω μέχρι κάτω για μια στιγμή και έπειτα είπε συνοφρυωμένος Με συγχωρείτε, Άρχοντα Kaiss, α ά η πριγκίπισσα δεν δέχεται επισκέπτες αυτή τη στιγμή. Είναι, σαφώς,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ. Υλοποίηση ψηφιακού κέντρου ενημέρωσης επισκεπτών Δήμος Σάμου Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Portal

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ. Υλοποίηση ψηφιακού κέντρου ενημέρωσης επισκεπτών Δήμος Σάμου Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Portal ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ Υλοποίηση ψηφιακού κέντρου ενημέρωσης επισκεπτών Δήμος Σάμου Εγχειρίδιο Χρήσης - Παρουσίαση Portal ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ DOTSOFT Α.Ε. ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Π.2.4.3 ΑΡΙΘΜΟΣ ΈΚΔΟΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ

ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ Ασκήσεις για εύρος κινήσεων Κάμψη ισχίου και γόνατος: Ξαπλωμένος με τη πλάτη και τα πόδια τεντωμένα, τα δάκτυλα των ποδιών να βλέπουν κατά το ταβάνι και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός των νέων δελτίων

Οδηγός των νέων δελτίων Οδηγός των νέων δελτίων 4-7 Νέα εποχή Η ΟΠΑΠ Α.Ε. στο πλαίσιο της δυναμικής της ανάπτυξης, προχωρά στην αναμόρφωση και ανανέωση των παιχνιδιών της. Με ακόμη πιο λειτουργικό σχεδιασμό, μοντέρνα εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

QS-LIS 2011 www.qslis-software.com

QS-LIS 2011 www.qslis-software.com QS-LIS 2011 www.qslis-software.com ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ Το περιεχόμενο του παρόντος τεύχους αποτελεί έργο επιστημονικού και πνευματικού μόχθου και πνευματικήν ιδιοκτησία του Γιάννη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Οργάνωσης Μαθήματος στην Ιδρυματική πλατφόρμα του open e class. Σύνταξη: MY-AOC

Οδηγίες Οργάνωσης Μαθήματος στην Ιδρυματική πλατφόρμα του open e class. Σύνταξη: MY-AOC Οδηγίες Οργάνωσης Μαθήματος στην Ιδρυματική πλατφόρμα του open e class Σύνταξη: MY-AOC Άδεια Χρήσης Το παρόν υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Οργάνωση Μαθήματος 3 Η πλήρης οργάνωση ενός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΕΣ Ή ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ

ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΕΣ Ή ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΕΣ Ή ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ Έστω ότι επιθυμούμε να μελετήσουμε ένα τυχαίο πείραμα με δειγματικό χώρο Ω και έστω η πιθανότητα να συμβεί ένα ενδεχόμενο Α Ω Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ενώ δεν γνωρίζουμε

Διαβάστε περισσότερα